Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ολυμπιακοί Αγώνες 2012
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Άλλα αθλήματα
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
benchwarmer
Η ελληνική αποστολη:

ΣΤΙΒΟΣ (25): Λυκούργος Τσάκωνας (200μ.), Κώστας Δουβαλίδης (110 μ.εμπ.), Περικλής Ιακωβάκης (400 μ. εμπ.), Δημήτρης Χονδροκούκης (Ύψος), Κώστας Μπανιώτης (Ύψος), Κώστας Φιλιππίδης (Επί κοντώ), Λούης Τσάτουμας (Μήκος), Μιχάλης Σταματόγιαννης (Σφαίρα), Αλέξανδρος Παπαδημητρίου (Σφύρα), Σπύρος Λεμπέσης (Ακόντιο), Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (20χλμ. βάδην, 50χλμ. βάδην), Κώστας Πούλιος (Μαραθώνιος), Μαρία Μπελιμπασάκη (100μ., 200μ.), Ελενα Φιλάνδρα (800μ.), Αντωνία Στεργίου (Υψος), Νικόλ Κυριακοπούλου (Επί κοντώ), Κατερίνα Στεφανίδη (Επί κοντώ), Στέλλα–Ηρώ Λεδάκη (Επί κοντώ), Νίκη Πανέττα (Τριπλούν), Αθανασία Πέρρα (Τριπλούν), Παρασκευή Παπαχρήστου (Τριπλούν), Σάβα Λίκα (Ακόντιο), Κωνσταντίνα Κεφάλα (Μαραθώνιος), Δέσποινα Ζαπουνίδου (20χλμ βάδην), Σοφία Υφαντίδου (Έπταθλο).
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ (10): Αλεξάνδρα Τσιάβου/Χριστίνα Γιαζιτζίδου (Διπλό σκιφ ελ. βαρών), Λευτέρης Κόνσολας/Παναγιώτης Μαγδάνης (Διπλό σκιφ ελ. βαρών), Απόστολος Γκουντούλας/Νικόλαος Γκουντούλας (Δίκωπος άνευ), Χρήστος Παπαχρήστος-Γιάννης Τσίλης-Γιώργος Τζιάλλας-Γιάννης Χρήστου (Τετράκωπος άνευ).
ΚΑΝΟΕ/ΚΑΓΙΑΚ (1): Χρήστος Τσακμάκης (Σλάλομ, C1).
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (14): Γιάννης Καλάργαρης (50μ. ελεύθερο), Αρης Γρηγοριάδης (100μ. ύπτιο), Γιάννης Δρυμωνάκος (200μ. πεταλούδα, 400μ. μικτή ατομική), Στέφανος Δημητριάδης (200μ. πεταλούδα), Παναγιώτης Σαμιλίδης (200μ. πρόσθιο, 100μ πρόσθιο), Ανδρέας Βαζαίος (200μ. μικτή ατομική), Κρίστελ Βουρνά (100μ. πεταλούδα, 4x100μ ελεύθερο), Νόρα Δράκου (50μ. ελεύθερο, 4x100μ ελεύθερο), Νέρι Νιαγκουάρα (50μ. ελεύθερο, 4x100μ ελεύθερο, 100μ ελεύθερο), Σπύρος Γιαννιώτης (10χλμ. σε ανοιχτή θάλασσα), Μαριάννα Λυμπερτά (10χλμ. σε ανοιχτή θάλασσα), Κρίστιαν Γκολομέεβ (100μ. ελεύθερο), Θεοδώρα Γιαρένη (4x100μ ελεύθερο), Μάρθα Μάτσα (4x100μ ελεύθερο).
ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (2): Δέσποινα Σολωμού/Ευαγγελία Πλατανιώτη (Ντουέτο)
ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ (1): Στέφανος Παπαρούνας (Τραμπολίνο 3μ.)
ΤΖΟΥΝΤΟ (2): Ηλίας Ηλιάδης (-90κ.), Ιουλέττα Μπουκουβάλα (-57κ.)
ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ (1): Αλέξανδρος Νικολαΐδης (+80κ.)
ΠΑΛΗ (2): Μαρία Πρεβολαράκη (-55κ.), Ολεγκ Μοτσάλιν (-74κ. ελευθέρας)
ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ (3): Νίκος Μαυρομμάτης (Σκητ), Ευθύμιος Μίτας (Σκητ), Αθηνά Δούκα (Αεροβόλο πιστόλι)
ΞΙΦΑΣΚΙΑ (1): Βάσω Βουγιούκα (Σπάθη)
ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ (2): Καλίνικος Κρεάνγκα, Παναγιώτης Γκιώνης
ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ (3): Βασίλης Τσολακίδης, Βλάσης Μάρας, Βάσω Μιλλούση
ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ (6): Εθνική ομάδα ανσάμπλ (Σταυρούλα Σαμαρά, Μαριάνθη Ζαφειρίου, Ελένη Δόικα, Βασιλεία Ζάχου, Ευδοκία Λουκακάγκου, Αλεξία Κυριαζή)
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ (4): Γιάννης Ταμουρίδης (Ποδηλασία δρόμου), Χρήστος Βολικάκης (Ποδηλασία πίστας), Ζαφείρης Βολικάκης (Ποδηλασία πίστας), Περικλής Ηλίας (Ορεινή ποδηλασία)
ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ (11): Παναγιώτης Καμπουρίδης/Ευστάθιος Παπαδόπουλος (470), Γιάννης Μιττάκης (Φινν), Αγγελική Σκαρλάτου (RS:X), Βύρων Κοκκαλάνης (RS:X), Βαγγέλης Χειμώνας (Laser), Αννα Αγραφιώτη (Laser radial), Αιμίλιος Παπαθανασίου/Αντώνης Τσότρας (Σταρ), Διονύσης Δήμου/Μιχάλης Πατενιώτης (49er)
ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (13): Εθνική ομάδα ανδρών (Νίκος Δεληγιάννης, Φίλιππος Καραμπέτσος, Μανώλης Μυλωνάκης, Ανδρέας Μιράλης, Κώστας Κοκκινάκης, Θεόδωρος Χατζηθεοδώρου, Αργύρης Θεοδωρόπουλος, Γιώργος Αφρουδάκης, Χρήστος Αφρουδάκης, Βαγγέλης Δελακάς, Γιάννης Φουντούλης, Κώστας Μουρίκης, Μάνθος Βουλγαράκης)
ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ (1): Δαβίδ Καβελασβίλι (94κ.)
ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ (2): Βίκυ Αρβανίτη/Μαρία Τσιαρτσιάνη
ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ (1): Ευαγγελία Ψάρρα

Αναλυτικά ελπίδες για μετάλλια ή διακρίσεις, και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία εντός των ημερών...
G-arenas
καλα προβλεπω να μην περνουμε ουτε 5 μεταλλια μονο ο ηλιαδης ο νικολαιδης και απο κωπηλασια οτι κανουμε και με πολυ τυχη αν παρουμε σε στιβο η κολυμβηση...μα καλα στην αρση βαρων γιατι κατεβαινουμε με μονο εναν αθλητη?και δεν ειναι καν ελληνας...
bballbill
Τάε Κβο Ντο και Βάρη από 1? Γιατί έτσι? Πυγμαχία τίποτα?
benchwarmer
Δεν υπάρχει πλέον άρση βαρών στην Ελλάδα... Η όλη δουλειά τότε ήταν μόνο η βιτρίνα. (Ή υπάρχουν άλλα θέματα στη μέση που καλό θα είναι να μην επεκταθούμε....)

Για μετάλλια βλέπω εκεί γύρω στου Πεκίνου (4), αλλά γενικότερα καλύτερες παρουσίες από τότε (μόλις 10 θέσεις σε 8αδα)
SG3ptshooter

Πόσα λεφτά έδωσε ρε αυτός ο άτιμος ο Κόκκαλης; sport-smiley-017.gif
kseplenhs
QUOTE(benchwarmer @ Jul 20 2012, 12:56 ) *
ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ (1): Δαβίδ Καβελασβίλι (94κ.)


Ούτε δέκα χρόνια μετά απο την εποχή που θεωρούταν μέχρι και...εθνικό σπόρ

Το τι αναλύσεις περι αναλύσεων είχαν ακουστεί οτι η άρση βαρών ταιριάζει στο κορμί του μέσου έλληνα (ενώ οι μεγάλη πλειοψηφία των αθλητών ήταν ελληνοποιημένοι).... icon_drunk.gif

Επιασαν τον Τζέκο και σχόλασαν 5-6 αθλήματα σχεδόν ταυτόχρονα
LFO
QUOTE(kseplenhs @ Jul 20 2012, 13:27 ) *
Επιασαν τον Τζέκο και σχόλασαν 5-6 αθλήματα σχεδόν ταυτόχρονα


Της Μαντσεστερ Σιτυ? blink.gif
benchwarmer
-Τα 105 άτομα της ελληνικής αποστολής είναι ο μικρότερος αριθμός μετά το μακρινό 1992...

-Περίπου τα 2/3 της αποστολής μας θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

-Γηραιότερο μέλος της η Σάββα Λίκα (27/6/1970), ενώ νεότερο η Αλεξία Κυριαζή (15/12/1995) και από κοντά φυσικά και η υπόλοιπη ομάδα του ανσάμπλ.

-Για 5η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα συμμετάσχουν οι: Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, Αιμίλιος Παπαθανασίου, Καλλίνικος Κρεάνκα και Γιώργος Αφρουδάκης, ενώ για 4η φορά οι: Αλέξανδρος Νικολαίδης, Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, Νίκος Δεληγιάννης, Περικλής Ιακωβάκης, Μαριάννα Λυμπερτά, Σπύρος Γιαννιώτης και Ευαγγελία Ψάρρα.

-Μόλις 2 κάτοχοι ολυμπιακών μεταλλίων ταξιδεύουν στο Λονδίνο, οι Ηλίας Ηλιάδης (χρυσό το 2004) και ο σημαιοφόρος στην τελετή έναρξης Αλέξανδρος Νικολαίδης (αργυρό το 2004 και το 2008).
T.W.Is.M.
QUOTE(LFO @ Jul 20 2012, 17:27 ) *
Της Μαντσεστερ Σιτυ? blink.gif


Ναι, τον συλλαμβανουν γιατι δεν παει στη Μιλαν... 69.gif
benchwarmer
Πάμε τώρα στις ελπίδες μας για μετάλλιο....

Για τον Ηλία Ηλιάδη τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Παγκόσμιος πρωταθλητής το 2010 και το 2011, και σίγουρα το φαβορί της κατηγορίας, όπως τουλάχιστον τον δίνουν οι ειδικοί. Το άθλημα βέβαια είναι τέτοιο που μια απροσεξία ενός δευτερολέπτου μπορεί να στοιχίσει, όπως του είχε στοιχίσει και στο Πεκίνο που αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο.. Επίσης στο τζούντο, η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα, χάλκινη στο παγκόσμιο του 2010 και ασημένια στο ευρωπαικό του 2012, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα αουτσάιντερ και μπορεί να καταφέρει την έκπληξη.
Για τον Νικολαίδη τα πράγματα είναι πιο περίεργα. Δεν είναι στην κατάσταση που ήταν, όμως εκμεταλλευόμενος την εμπειρία του καθώς και το γεγονός ότι μιλάμε για ένα μικρό τουρνουά (μόλις 16 συμμετέχοντες), μπορεί με 2 νίκες να βρεθεί στη ζώνη των μεταλλίων, εάν βοηθηθεί και από την κλήρωση.
Το καλύτερο μας άθλημα πάντως αυτή τη στιγμή είναι σίγουρα η κωπηλασία. Οι Τσιάβου-Γιαζιτζίδου είναι παγκόσμιες πρωταθλήτριες του 2009 και του 2011 και χάλκινες του 2010 και δίνονται ως το φαβορί για το χρυσό. Για μετάλλιο όμως στοχεύουν και 2 από τα υπόλοιπα πληρώματα. Τα αδέρφια Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας ήταν παγκόσμιοι πρωταθλητές το 2008, χάλκινοι το 2009, ασημένιοι το 2010 και 4οι πέρυσι, ενώ η 4άδα Χρήστου-Παπαχρήστος-Τσίλης-Τζιάλλας ήταν ασημένιοι στο παγκόσμιο τόσο το 2010 όσο και το 2011.
Στον στίβο, το μετάλλιο θεωρητικά μπορεί να έρθει μόνο στο ύψος από τον Δημήτρη Χονδροκούκη, παγκόσμιο πρωταθλητή φέτος στον κλειστό, που όμως δεν έχει κάνει αγώνες στον ανοιχτό για να δούμε σε τι κατάσταση είναι. Καλά πλασαρίσματα πάντως με στόχο την 8άδα περιμένουμε και από τη Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ (χάλκινη στο πανευρωπαικό πριν λίγο καιρό), τον Κώστα Φιλιππίδη επίσης στο επί κοντώ, κάποιο από τα κορίτσια του τριπλούν (Παπαχρήστου, Πέρρα, Πανέτα) που είναι όμως πολύ ασταθείς, ενώ πολύ δυνατοί φέτος (αν και σε πολύ δύσκολα αγωνίσματα για πρόκριση σε τελικό Ολυμπιακών) είναι τόσο ο Λυκούργος Τσάκωνας στα 200 όσο και ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110 εμπόδια.
Στον υγρό στίβο οι ελπίδες μας για μετάλλιο είναι περισσότερες, και βασίζονται στα 10 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας. Ο Σπύρος Γιαννιώτης είναι ο εν ενεργεία παγκόσμιος πρωταθλητής επομένως ο στόχος είναι σαφής, ενώ και η Μαριάννα Λυμπερτά ήταν χάλκινη πέρυσι στο παγκόσμιο και γιατί όχι να ξανακάνει την έκπληξη. Στη πισίνα οι ελπίδες είναι σαφώς λιγότερες, όμως οι συνήθεις ύποπτοι Γρηγοριάδης, Δρυμωνάκος, Νιαγκουάρα και το νέο αστέρι Παναγιώτης Σαμιλίδης είναι σε θέση να διεκδικήσουν κάποιες συμμετοχές σε τελικούς. Τέλος, η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών (αφού η παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα των γυναικών αποκλείστηκε στο Προολυμπιακό...) σίγουρα δεν είναι η μεγάλη ομάδα που ήταν πριν μια δεκαετία, όμως μπορεί να παλέψει την είσοδο της στην 8αδα.
Από τα υπόλοιπα αγωνίσματα, περιμένουμε να δούμε τον Ευθύμιο Μήλα στη σκοποβολή, ο οποίος φέτος σημείωσε και σε έναν αγώνα και παγκόσμιο ρεκόρ με 125/125, τον Χρήστο Βολικάκη στη ποδηλασία με μετάλλια σε Παγκόσμια Κύπελλα στο ενεργητικό του, τον Βύρωνα Κοκκαλάνη στην ιστιοσανίδα (5η θέση φέτος στο Παγκόσμιο, ενώ δυστυχώς τα υπόλοιπα πληρώματα μας στην ιστιοπλοϊα ειναι σε σαφώς χαμηλότερο επίπεδο), ενώ ερωτηματικό αποτελούν οι αθλητές μας στη γυμναστική (Μάρας, Τσολακίδης, Μιλλούση), με αρκετά μετάλλια στο ενεργητικό τους (ειδικά ο 1ος φυσικά), αλλά και πολύ ασταθείς, λόγω βέβαια και της φύσης των αγωνισμάτων τους...

*Με bold είναι τα μετάλλια που μας δίνουν οι ειδικοί/μπούκηδες, οτιδήποτε πάνω από αυτόν τον αριθμό (4) θα είναι επιτυχία, καθώς θα ισοδυναμεί και με κάτι παραπάνω από τον αριθμό του Πεκίνου.
rchos
παρακολουθω ολυμπιακους απο το 1992 και μετα.
ομολογουμενως οι φεετινοι ειναι οι αγωνες τους οποιος περιμενω με λιγοτερη ανυπομονησια απο ποτε.
λιγο οτι μεγαλωνουμε λιγο οτι μας κατακλιζουν τα προβληματα μας αυτη την εποχη λιγο η απαξιωση του ελληνικου αθλητισμου εν γενει λιγο ο αποκλεισμος της ομαδας μπασκετ με εχουν κανει να μην ειμαι θερμος οσο αλλες φορες.
για αυτο τον λογο λιγες μερες πριν τους αγωνες δεν ειχα για πρωτη φορα ιδεα για αθλητες που πηγαινουν και ποιοι εχουν ελπιδες για μεταλια η οχι.


πολυ ωραια τα ποστ σου αλεξανδρε βοηθανε πολυ για οσους δεν τα ειχαμε ψαξει ολα αυτα παραπανω.

που θα παει σιγα σιγα θα μπουμε σε ρυθμους αγωνων δεν γινεται να μην μου ερθει εστω και λιγη απο την παλια θερμη...
HLR CENATION
http://www.gazzetta.gr/olympiakoi-agones-2...sia-apo-londino

Εδω το τηλεοπτικο προγραμμα των αγωνων.Ορεξη να εχουμε...
captain charisma
αντε να δουμε λιγο τα ματσακια στο μπασκετ...τα υπολοιπα αθληματα με αφηνουν αδιαφορο..
HLR CENATION
QUOTE(captain charisma @ Jul 24 2012, 21:45 ) *
αντε να δουμε λιγο τα ματσακια στο μπασκετ...τα υπολοιπα αθληματα με αφηνουν αδιαφορο..

Eγω θελω να δω μπασκετ,πολο ,χαντμπολ,βολευ και στοιβο.Το ποδοσφαιρο στην ολυμπιαδα δεν με ενδιαφερει καθολου.Ουτε ματς δεν θα δω...

Τις ΜΜΑ πρεπει να κανουν ολυμπιακο σπορ παντως.
captain charisma
mma σε στυλ ufc? πολυ δυσκολο αυτο διοτι ειναι κ καλα βιαιο αθλημα επειδη στους περισσοτερους αγωνες θα δεις αιμα, και δεν νομιζω να θελουν να δειξουν τετοιο προιον στις μικρες ηλικιες..
HLR CENATION
QUOTE(captain charisma @ Jul 24 2012, 22:02 ) *
mma σε στυλ ufc? πολυ δυσκολο αυτο διοτι ειναι κ καλα βιαιο αθλημα επειδη στους περισσοτερους αγωνες θα δεις αιμα, και δεν νομιζω να θελουν να δειξουν τετοιο προιον στις μικρες ηλικιες..

Ναι σε στυλ ufc. Σε αυτο που λες εχεις δικιο.Αμα το εκαναν οπως στην πυγμαχια με προστατευτικα...Αλλα τοτε θα χανοταν η μαγεια του νοκ αουτ.Οποτε πολυ δυσκολα θα γινει. wink.gif
morrison
Πάντως τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει η συζήτηση για το θέμα, δεν ξέρω γιατί δεν έχει προχωρήσει όμως. Ο ίδιος ο Dana White έχει πει ότι θα προσπαθήσει όσο μπορεί να βοηθήσει υπέρ της ένταξης πράγμα πολύ θετικό αν σκεφτεί κανείς ότι το UFC λειτουργεί απόλυτα σε επαγγελματικό/εμπορικό επίπεδο και ζητά αποκλειστικότητα από τους αθλητές του, δεν τους αφήνει να παλέψουν πουθενά αλλού. Όμως ξέρει ότι αν έμπαινε έστω μια amateur μορφή των ΜΜΑ στους Ολυμπιακούς θα ήταν κερδισμένο και το ίδιο το UFC, τι καλύτερη διαφήμιση για αυτό και τους αθλητές του;

Εν τω μεταξύ αν το σκεφτεί κανείς οι ΜΜΑ είναι ότι κοντινότερο στο αρχαίο Παγκράτιο που περιελάμβανε πάλη και χτυπήματα ταυτόχρονα οπότε αυτό ίσως ήταν καλό σημάδι για το μέλλον, μια επίκληση στην παράδοση ίσως θα ήταν καλός λόγος ένταξης.

Προς το παρόν οι διάφοροι ΜΜΑερς έχουν συμμετοχή στους Ολυμπιακούς σε άλλα σπορ, κυρίως στην πάλη, στο παρελθόν ενώ η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι το χάλκινο μετάλλιο της πρωταθλήτριας του Strikeforce Ronda Rousey στο jundo στο Πεκίνο αν δεν κάνω λάθος.

HLR CENATION
Ρε πατε καλα στην ΕΟΕ?Κοψατε την Παπαχρηστου για κατι που εγραψε στο τουιτερ?Της στερειται με το ετσι θελω την συμετοχη απο το μεγαλυτερο ονειρο της αθλητικης της ζωης τους Ολυμπιακους αγωνες?
rchos
ποσο μαλακοπιτουρες εχουμε γινει σε αυτη τη χωρα...

ηταν καποτε μια εποχη θυμαμαι που σε αυτη τη χωρα εξεδιδε πιστοποιητικα κοινωνικων φρονιματων η δεξια...

ποσοι ψηφισαν χρυση αυγη?για να ανοιγει η μακρονησος σιγα σιγα θα χωρεσουν αρκετοι...
captain charisma
ηθελα να ξερω γτ το γραψε?αντι να ειναι συγκεντρωμενη στο στοχο της που ειναι το μεταλιο καθεται και γραφει χαζα πραγματα στο τουιτερ?
HLR CENATION
QUOTE(captain charisma @ Jul 25 2012, 16:43 ) *
ηθελα να ξερω γτ το γραψε?αντι να ειναι συγκεντρωμενη στο στοχο της που ειναι το μεταλιο καθεται και γραφει χαζα πραγματα στο τουιτερ?

Λενε οτι εγινε και κατω απο την πιεση και της κοινης γνωμης.Μα ο κοσμος υπερ της ειναι.
επαθα λαστιχο
QUOTE(HLR CENATION @ Jul 25 2012, 16:51 ) *
Λενε οτι εγινε και κατω απο την πιεση και της κοινης γνωμης.Μα ο κοσμος υπερ της ειναι.

ετσι δειχνει ενα προχειρο στατιστικο δειγμα στο φατσαμπουκ,με 250 περιπου να λενε οχι στην συμμετοχη της και 2χιλιαδες και βαλε να λενε ναι.δεν ειναι και μικρο δειγμα.τωρα εννοιες οπως "κοινη γνωμη" "ο λαος" "ο κοσμος" τις χειριζεται ο καθεις κατα το δοκουν.ο σαμαρας στις προσφατες φοιτητικες εκλογες,οπου η δαπ πηρε περιπου 40% ενω οι μισοι φοιτητες δεν ψηφισαν καν,τουτεστιν ουτε καλα καλα 1 στους 4 δεν το εριξε στην βρωμοδαπιτοπαραταξη ,και αυτος ελεγε "η νεολαια απεδειξε οτι ειναι σκεπτομενη".τωρα πως γινεται να το λες αυτο οταν στην καλυτερη 3 στους 4,ητοι το 75% των φοιτητων σου γυρισαν την πλατη,ειναι ενα αλλο θεμα.
tuareg
για μενα η Παπαχρηστου καλως αποκλειστηκε.
Τη στιγμη που ειναι δημοσιο προσωπο εκπροσωπόντας μια χωρα ολοκληρη πρεπει να κρινεται και να ελεγχεται ως τετοιο και οχι σαν 25χρονη που εκανε μια μαλακιουλα.
Αν δεν ειχε τη στοιχειωδη λογικη να σκεφτει τι σχεση μπορει να εχει η παπαρια που ποσταρε με τη διοργανωση στην οποια κληθηκε να αγωνιστει τοτε κακως μπηκε στο αεροπλανο να παει στο Λονδινο απο την αρχη.
Σπιτι της να μαθει.
Flash
QUOTE(tuareg @ Jul 25 2012, 17:43 ) *
για μενα η Παπαχρηστου καλως αποκλειστηκε.
Τη στιγμη που ειναι δημοσιο προσωπο που εκπροσωπει μια χωρα ολοκληρη πρεπει να κρινεται και να ελεγχεται ως τετοιο και οχι σαν 25χρονη που εκανε μια μαλακιουλα.


Να απαιτείται τεστ προσωπικότητας,ευφυίας, κοινωνικών και πολιτικών πεποιθήσεων και υγιούς ή μη χρήσης χιούμορ από εδώ και στο εξής για κάθε αθλητή κάθε χώρας που πληροί τα καθαρά αθλητικά κριτήρια για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Αυτό ναι, θα είναι μια λογική και διόλου φαιδρή στάση (ΝΟΤ).
επαθα λαστιχο
η πλακα ειναι οτι κερδισε τοση δημοσιοτητα οση περιπου εαν κερδιζε κανα μεταλλιο λολ
Ginobili
Όταν ο Τατσόπουλος έγραφε για πλάκα(όπως έχει πει) στο facebook για την "gay revolution 1821" και τον αρραβωνιαστικό-γκόμενο του Κολοκοτρώνη τι συνέπειες υπέστησε?

Ντροπή,κρίμα.Στερείται σε έναν αθλητή η ύψιστη τιμή συμμετοχής στους Ολυμπιακούς αγώνες λόγω πολιτικών φρονημάτων.
tuareg
QUOTE (Flash @ Jul 25 2012, 19:47 ) *
Να απαιτείται τεστ προσωπικότητας, κοινωνικών και πολιτικών πεποιθήσεων και υγιούς ή μη χρήσης χιούμορ από εδώ και στο εξής για κάθε αθλητή κάθε χώρας που πληροί τα καθαρά αθλητικά κριτήρια για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Αυτό ναι, θα είναι μια λογική και διόλου φαιδρή στάση (ΝΟΤ).


Λογικη απαιτειται φιλε.
Απο την αλλη (επειδη ξεφευγει σε ορισμενους) οι Ολυμπιακοι αγωνες δεν ειναι μονο αθλητικο γεγονος.
Ειναι πολιτιστικο,κοινωνικο και οτι αλλο θες.
Οι αρχες που διεππουν το Ολυμπιακο ιδεωδες πανω στο οποιο ειναι χτισμενη η ολη φιλοσοφια των αγωνων προχωρανε το νοημα της συμμετοχης περα απο τις αθλητικες ικανοτητες.Μιλανε και για σεβασμο στη διαφορετικοτητα του καθενος.
Αν αυτη ηταν ζωο και και δεν υπολογισε τις παρελκομενες υποχρεωσεις που απορρεουν απο τη συμμετοχη της κακως πηγε.
Δε μιλαμε για meeting,για Ολυμπιακους αγωνες ειναι η συζητηση.
Ο Τατσοπουλος Τζινομπιλι οταν ειπε τη παπαρια εκπροσωπουσε μονο τον εαυτο του.Αυτη ειναι η διαφορα.
NBAholic
Διότι φυσικά δεν υπάρχουν ρατσιστές αθλητές και ξαφνικά θίχτηκαν όλοι...Διότι στο 7% που έλαβε η Χ.Α στην Ελλάδα (και τα αντιστοίως υψηλά ποσοστά των αντιστοίχων κομμάτων του εξωτερικού), σίγουρα δε συμπεριλαμβάνεται κανένας αθλητής που θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς...
Ακόμη και στην κορυφαία ομάδα στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων υπήρχαν ρατσίσταροι, με πρώτο και χειρότερο τον Μπάρκλεϊ, που και τι δεν είπε τότε για τους Ανγκολέζους.

Ακόμη πιο φαιδρή βέβαια η δήλωση για "ρατσιστικό χιούμορ και «αστειάκια» που αφορούν ανθρώπινες ζωές" από το κόμμα της κυρίας που μόνο που δεν έγραψε ότι στις 13/9/1922 ήρθε το τσίρκο Μεντράνο στο λιμάνι της Σμύρνης και πάνω στο "συνωστισμό" που επικράτησε, άναψαν και μερικές φωτιούλες...
επαθα λαστιχο
QUOTE(tuareg @ Jul 25 2012, 19:52 ) *
Λογικη απαιτειται φιλε.
Απο την αλλη (επειδη ξεφευγει σε ορισμενους) οι Ολυμπιακοι αγωνες δεν ειναι μονο αθλητικο γεγονος.
Ειναι πολιτιστικο,κοινωνικο και οτι αλλο θες.
Οι αρχες που διεππουν το Ολυμπιακο ιδεωδες πανω στο οποιο ειναι χτισμενη η ολη φιλοσοφια των αγωνων προχωρανε το νοημα της συμμετοχης περα απο τις αθλητικες ικανοτητες.Μιλανε και για σεβασμο στη διαφορετικοτητα του καθενος.
Αν αυτη ηταν ζωο και και δεν υπολογισε τις παρελκομενες υποχρεωσεις που απορρεουν απο τη συμμετοχη της κακως πηγε.
Δε μιλαμε για meeting,για Ολυμπιακους αγωνες ειναι η συζητηση.

μεταξυ μας,παραδινουμε σημασια σε ενα πανηγυρι ντοπας και χορηγων.
tuareg
QUOTE (επαθα λαστιχο @ Jul 25 2012, 19:57 ) *
μεταξυ μας,παραδινουμε σημασια σε ενα πανηγυρι ντοπας και χορηγων.


ρε ναι..εγω προσωπικα μπασκετακι και πολο θα δω,αλλα εφ'οσον μετεχεις θα σεβαστεις τους κανονες που διεππουν το πανηγυρι.
HLR CENATION
QUOTE(επαθα λαστιχο @ Jul 25 2012, 19:57 ) *
μεταξυ μας,παραδινουμε σημασια σε ενα πανηγυρι ντοπας και χορηγων.

Ωραιο ειναι ρε συ smile.gif ...Επι 20 μερες θα παρελασουν στην οθονη μας οι κορυφαιοι αθλητες του κοσμου σε ολα τα σπορ εκτος ποδοσφαιρου.Μια φορα στα τεσσερα χρονια συμβαινει κατι τετοιο.Αποψη μου ειναι οτι δεν πρεπει να το υποτιμαμε.
επαθα λαστιχο
QUOTE(tuareg @ Jul 25 2012, 19:58 ) *
ρε ναι..εγω προσωπικα μπασκετακι και πολο θα δω,αλλα εφ'οσον μετεχεις θα σεβαστεις τους κανονες που διεππουν το πανηγυρι.

μα ειναι αποφαση της ελληνικης ομοσπονδιας,που απο ο,τι γνωριζω ειναι εντελως ανερειδη σε καποιο ταχα μου καταστατικο.αν εβγαινε η ΔΟΕ και ελεγε οτι απαγορευεται στους συμμετεχοντες να αναρτουν αστεια που θιγουν ομαδες ανθρωπων,τοτε μαζι σου και εγω.αν ελεγε καποιο αστειο για τους δημοσιους υπαλληλους τοτε δεν νομιζω να ειχε προκληθει τετοιος ντορος,αν και εξισου "ρατσιστικο"

QUOTE(HLR CENATION @ Jul 25 2012, 20:02 ) *
Ωραιο ειναι ρε συ smile.gif ...Επι 20 μερες θα παρελασουν στην οθονη μας οι κορυφαιοι αθλητες του κοσμου σε ολα τα σπορ εκτος ποδοσφαιρου.Μια φορα στα τεσσερα χρονια συμβαινει κατι τετοιο.Αποψη μου ειναι οτι δεν πρεπει να το υποτιμαμε.

μα και εγω τους βλεπω,απλα να ξερουμε περι τινος προκειται και να μην ονειροβατουμε
Flash
QUOTE(tuareg @ Jul 25 2012, 17:52 ) *
Λογικη απαιτειται φιλε.
Απο την αλλη (επειδη ξεφευγει σε ορισμενους) οι Ολυμπιακοι αγωνες δεν ειναι μονο αθλητικο γεγονος.
Ειναι πολιτιστικο,κοινωνικο και οτι αλλο θες.
Οι αρχες που διεππουν το Ολυμπιακο ιδεωδες πανω στο οποιο ειναι χτισμενη η ολη φιλοσοφια των αγωνων προχωρανε το νοημα της συμμετοχης περα απο τις αθλητικες ικανοτητες.Μιλανε και για σεβασμο στη διαφορετικοτητα του καθενος.
Αν αυτη ηταν ζωο και και δεν υπολογισε τις παρελκομενες υποχρεωσεις που απορρεουν απο τη συμμετοχη της κακως πηγε.
Δε μιλαμε για meeting,για Ολυμπιακους αγωνες ειναι η συζητηση.


Και ξαναλέω πιο ξεκάθαρα:

Μιλάς για λογική και αυτό που ζητάς είναι ΠΛΗΡΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΟ.

Ας υποθέσουμε για την οικονομία της συζήτησης ότι το ανέκδοτο που πόσταρε ειναι ρατσιστικο (με το οποίο εγώ δε συμφωνώ και στη χειρότερη περίπτωση είναι κάτι το μαχητό). Τότε οι εξής περιπτώσεις υπάρχουν:

1) Η Παπαχρήστου δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι κάποιοι θα θίγονταν και θα το θεωρούσαν ρατσιστικό ακόμα και αν η ίδια δεν το θεωρεί. Άρα είναι ηλίθια. Άρα την τιμωρούμε επειδή είναι ηλίθια. Άρα κάθε αθλητής που θα πηγαίνει στους ΟΑ θα πρέπει πέραν των άλλων να περάσει και ένα τεστ ευφυίας με κατώτατο όριο πχ το 100.

2)Η Παπαχρήστου ήξερε ότι κάποιοι θα το θεωρήσουν ρατσιστικό αλλά η ίδια δεν το θεωρούσε ρατσιστικό και το θεωρούσε αστείο και περίμενε ότι η συντριπιτκή πλειοψηφία θα το έβρισκε αστείο. Άρα είναι αφελής και έχει κακή αίσθηση του χιούμορ. Άρα την τιμωρούμε για αυτό. Άρα κάθε αθλητής που θα πηγαίνει στους ΟΑ θα πρέπει πέραν των άλλων να περάσει και ένα τεστ προσωπικότητας στο οποίο να ξέρουμε και αν η προσωπική του αισθητική περί χιούμορ είναι αποδεκτή ή όχι.

3) Η Παπαχρήστου ήξερε ότι κάποιοι θα το θεωρήσουν ρατσιστικό και η ίδια το θεωρούσε ρατσιστικό αλλά δεν την ενδιέφερε καθόλου να το κρύψει. Άρα είναι ρατσίστρια. Άρα την τιμωρούμε για αυτό. Αρα κάθε αθλητής που θα πηγαίνει στους ΟΑ θα πρέπει πέραν των άλλων να περάσει και ένα τεστ κοινωνικών και πολιτικών φρονημάτων και πεποιθήσεων για να ξέρουμε αν μας είναι αρεστά ή όχι.

Αν εσείς τα βρίσκεται αυτά ΛΟΓΙΚΑ τότε ναι, εγώ έχω πρόβλημα.

Το ΛΟΓΙΚΟ για μένα θα ήταν να καταδικάσουν δημόσια το tweet της, να ξεκαθαρίσουν ότι σε κάθε περίπτωση αποτελεί προσωπική της θέση, να πουν ότι θα κάνουν μια γρήγορη έρευνα και συνομιλία με την αθλήτρια. Αν η ίδια επέμενε ότι δεν είχε πρόθεση να θίξει κανένα κλπ και έκανε δημόσια δήλωση ανασκευής (όπως και έκανε) τότε όλα ΟΚ για μένα. Στην ψυχή του καθενός κανένας μας δεν είναι και τυπικά ή άτυπα δικαστήρια σχετικά με τέτοια θέματα είναι απλά γελοία. Αργά ή γρήγορα ο καθένας μας αποκαλύπτει τι είναι και ο κόσμος το καταλαβαίνει. Το αν επιδοκιμάζει ή αποδοκιμάζει τελικά έιναι άλλο θέμα και μπορούμε να ταυτιζόμαστε ή να διαφωνούμε.
Ginobili
QUOTE(tuareg @ Jul 25 2012, 17:52 ) *
Λογικη απαιτειται φιλε.
Απο την αλλη (επειδη ξεφευγει σε ορισμενους) οι Ολυμπιακοι αγωνες δεν ειναι μονο αθλητικο γεγονος.
Ειναι πολιτιστικο,κοινωνικο και οτι αλλο θες.
Οι αρχες που διεππουν το Ολυμπιακο ιδεωδες πανω στο οποιο ειναι χτισμενη η ολη φιλοσοφια των αγωνων προχωρανε το νοημα της συμμετοχης περα απο τις αθλητικες ικανοτητες.Μιλανε και για σεβασμο στη διαφορετικοτητα του καθενος.
Αν αυτη ηταν ζωο και και δεν υπολογισε τις παρελκομενες υποχρεωσεις που απορρεουν απο τη συμμετοχη της κακως πηγε.
Δε μιλαμε για meeting,για Ολυμπιακους αγωνες ειναι η συζητηση.
Ο Τατσοπουλος Τζινομπιλι οταν ειπε τη παπαρια εκπροσωπουσε μονο τον εαυτο του.Αυτη ειναι η διαφορα.

Πολύ εύκολα χαρακτηρίζεις κάποιον ζώο.Ο Τατσόπουλος ανήκει κάπου,και προφανώς δεν εννοώ το κόμμα του εδώ και λίγους μήνες.Έχει κάποια ιδιότητα.Είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος από το 1989,κοινωνικός λειτουργός,και ήταν και σύμβουλος σεναρίων στην ΕΡΤ.

Επίσης οι αρχές που διέπουν το ολυμπιακό ιδεώδες έρχονται σε αντίθεση με τις αρχές του Ισλάμ.Τι θα πει αυτό λοιπόν..? Ότι όπιος ασπάζεται το Ισλάμ να αποκλείεται από τους Ολυμπιακούς αγώνες???
Και φτάνει πια η Υποκρισία με τον σεβασμό στην διαφορετικότητα του καθενός...
tuareg
Οσο και πανηγυρι να ειναι υπαρχουν καποιες αρχες που πρεπει να τηρει καποιος αν θελει να συμμετεχει,αν δε γουσταρει τους κανονες,δε τους υπολογιζει η δε σκεπτεται τις υποχρεωσεις που αναλαμβανει τοτε ας μη παει.
Αν δεν εχετε καταλαβει τη συγκεκριμενη πτυχη του θεματος τοτε τσαμπα κανουμε τη κουβεντα.
Ginobili
QUOTE(tuareg @ Jul 25 2012, 18:17 ) *
Οσο και πανηγυρι να ειναι υπαρχουν καποιες αρχες που πρεπει να τηρει καποιος αν θελει να συμμετεχει,αν δε γουσταρει τους κανονες η δε τους υπολογιζει τοτε ας μη παει.
Αν δεν εχετε καταλαβει τη συγκεκριμενη πτυχη του θεματος τοτε τσαμπα κανουμε τη κουβεντα.

Ποιοι είναι αυτοί οι κανόνες??? Υπάρχει κάποιο νομοθετικό πλαίσιο πάνω στο οποίο κινείται επίσημα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και ισχύει για όλους...ή ό,τι γουστάρουμε όποιον γουστάρουμε?
Προφανώς δεν αναφέρεσαι φαντάζομαι στο Ολυμπιακό Ιδεώδες της Αρχαίας Ελλάδας γιατί εκεί το θέμα γίνεται τραγελαφικό.
rchos
Ο γιάννης ιωαννίδης ως ανθρωπος του αθλητισμου και υφυπουργος αθλητισμου πρεπει αμεσα να παρεμβει να ανακληθει η ηλιθια αποφαση.


το κορυφαιο ολων δε ειναι οτι την αθλητρια τιμωρησε η ελληνικη ολυμπιακοι επιτροπη και οχι η ΔΟΕ οπως εντεχνως καποιοι προσπαθουν να περασουν.ειναι καθαρα ελληνικο το θεμα.

και μιας και ειμαστε και μπασκετικοι εδω μεσα στην επιτροπη αυτη που τιμωρησε την αθλητρια για το χαζο αστειο της υπαρχει ανθρωπος που εχει μιλησει για μαιμουδες που καρφωνουν στο NBA.

αυτοι τιμωρησαν την κοπελα για ενα αστειο και εχουν σαν μελος τους αυτον τον τυπο...συγχαρητηρια...
bballbill
Δεν ξέρω τί λέτε εσείς αλλά το αστείο ήταν καλό.
kseplenhs
QUOTE(rchos @ Jul 25 2012, 22:50 ) *
Ο γιάννης ιωαννίδης ως ανθρωπος του αθλητισμου και υφυπουργος αθλητισμου πρεπει αμεσα να παρεμβει να ανακληθει η ηλιθια αποφαση.


Καμία σχέση ο ιωαννίδης ως άνθρωπος του αθλητισμού με αυτόν σαν πολιτικό.Ο πολιτικός ιωαννίδης είναι επιπέδου άδωνη γεωργιάδη και μπαρμπα γιώργου ανατολάκη.Μην περιμένεις πολλά πέρα απο κανένα βόλεμα σε μακεδονομάχες ομάδες και κόσμο...

Απο εκεί και πέρα το θέμα τελειώνει στο ποστ του φλας.Εντάξει ούτε η πρώτη,ούτε η τελευταία ρατσίστρια(ή χαζή ή χρυσαυγίτισσα) αθλήτρια είναι.Αλλά το να της αφαιρείς το δικαίωμα να συμμετάσχει σε κάτι που παλευε χρόνια για ένα ηλίθιο ανέκδοτο που μετά απο λίγο ζήτησε και συγνώμη,ξεπερνά τα όρια της αυστηρότητας και μπαίνει σε μονοπάτια αντίστοιχα με τις ιδέες και τη στάση ζωής που θες να τιμωρήσεις.Και προφανώς αυτό θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.Να κερδίσει συμπάθειες όχι μόνο για ένα ηλίθιο ανέκδοτο αλλά και να γίνει σύμβολο ιδεών που πολυ πιθανό και η ίδια να μην πιστεύει...

Τραγική ειρωνία το οτι ένα δήθεν αριστερό κόμμα και μέλος της σημερινής κυβέρνησης συνεργασίας(άρα κόμμα εξουσίας αισίως),ζήτησε την αποβολή της αθλήτριας και μια ώρα μετά είχε το κεφάλι της στο πιάτο.Ούτε επι χούντας τέτοια αμεσότητα...
Anaz
QUOTE(Flash @ Jul 25 2012, 20:08 ) *
Άρα είναι ρατσίστρια. Άρα την τιμωρούμε για αυτό. Αρα κάθε αθλητής που θα πηγαίνει στους ΟΑ θα πρέπει πέραν των άλλων να περάσει και ένα τεστ κοινωνικών και πολιτικών φρονημάτων και πεποιθήσεων για να ξέρουμε αν μας είναι αρεστά ή όχι.
Ωπα, εδω εχω ενσταση. Αν ενας αθλητης λιγο πριν τους αγωνες δηλωνε δημοσια οτι ειναι ρατσιστης, ναι, προσωπικα θα ηθελα να κοπει απο την ομαδα που θα εκπροσωπησει τη χωρα μου στους ΟΑ.

Δεν υπαρχει τετοιο θεμα βεβαια εδω. Η -πολυ σεξυ btw- κοπελα στην προκειμενη την πατησε απο υπερβολικη αφελεια-χαζομαρα. Ενδεχομενως να ειναι και ρατσιστρια οντως, αλλα το αστειο δεν ηταν καν "χοντρο" και νομιζω οτι με την υπερβολικη εως υποκριτικη αυτη αποφαση δωσανε και λαθος εκταση στο θεμα!!
Αντι να κοιταξουν να προστατευσουν την αθλητρια,αφου ειναι συζητησιμο το αν ειναι ρατσιστικο το αστειο, θελησαν να δειξουν την δηθεν ευαισθησια τους στα ανθρωπιστικα κ ρατσιστικα ζητηματα, κ την εστησαν κατευθειαν στο τοιχο, εκθετοντας την κιολας τη κοπελα!! Ντροπη.. 68.gif
Εφοσον εδωσε δημοσιες διευκρινησεις και ζητησε συγγνωμη επρεπε να ληξει εκει.

Με αυτα κ με τ'αλλα, ολοι για τον Μιχαλολιακο δουλευουν.... rolleyes.gif
PanosIlio
Το "αστείο" ήταν τουλάχιστον βλακώδες, διαλέξτε όποιον χαρακτηρισμό θέλετε από όσους έχουν ακουστεί και γραφτεί το τελευταίο 24ωρο. Εγώ διαλέγω να το χαρακτηρίσω ρατσιστικό.

Εγώ δεν θεωρώ πως με απλές εξηγήσεις και μια συγνώμη θα μπορούσαμε να "προχωρήσουμε παρακάτω" και όλα καλά και να συμμετάσχει η κοπέλα στους αγώνες.

Καλώς ή κακώς η Παπαχρήστου έκανε ένα σχόλιο, ρατσιστικό κατά τη γνώμη μου, στο λογαριασμό της στο twitter, στον οποίο λογαριασμό της είχε φωτογραφία του χορηγού της, της SAMSUNG, που περιλάμβανε και άλλους αθλητές, όπως τους Βασιλική Βουγιούκα (ξιφασκία), Βλάσση Μάρα (ενόργανη γυμναστική), Σπύρο Γιαννιώτη (κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης) και Χρήστο Αφρουδάκη (υδατοσφαίριση). Πέρα από το αν εμείς συμφωνούμε ή διαφωνούμε με το σχόλιό της και τον αποκλεισμό της οι παραπάνω συναθλητές της ρωτήθηκαν από την ίδια? δε νομίζω. Αυτούς δεν τους εξέθεσε? Δεν εξέθεσε το χορηγό της?

Δεν είναι προσωπικό της θέμα, ακόμα και αν το έκανε το σχόλιο στο προσωπικό της λογαριασμό, δεν αφορά μόνο αυτή, αφορά όλους μας, αφορά όλους τους συναθλητές της, θα εκπροσωπούσε την Ελλάδα σε λίγες μέρες, θα έκανε παρέλαση μαζί με χιλιάδες μαύρους αθλητές, θα κοιμόταν στο ίδιο χωρίο με αυτούς.

Φανταστείτε αν η ΕΟΕ την άφηνε να συμμετάσχει με μια απλή επίπληξη τι αντιμετώπιση θα είχε αυτή η κοπέλα, και όλη η Ελληνική ομάδα, από όλες τις υπόλοιπες αποστολές. Δε λέω πως το κάνανε για το καλό της αλλά νομίζω πως η ΕΟΕ αποφάσισε να παίξει εκ του ασφαλούς και να γλυτώσει ίσως χειρότερες καταστάσεις και αντιδράσεις.

Η απόφαση για τον αποκλεισμό θεωρώ ήταν σωστή παρόλο τη σκληρότητά της.

Το ότι δεν περίμενε αυτή την αντίδραση και την κατάσταση δεν την κάνει ηλίθια ούτε και αφελή. Δεν τιμωρήθηκε επειδή είναι ηλίθια ή αφελής, που εγώ δεν τη θεωρώ ότι είναι. Η απόφαση ήταν πολιτική και για να προλάβουν άλλες χειρότερες αντιδράσεις.
KingCrimson
QUOTE(Flash @ Jul 25 2012, 20:08 ) *
Και ξαναλέω πιο ξεκάθαρα:

Μιλάς για λογική και αυτό που ζητάς είναι ΠΛΗΡΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΟ.

Ας υποθέσουμε για την οικονομία της συζήτησης ότι το ανέκδοτο που πόσταρε ειναι ρατσιστικο (με το οποίο εγώ δε συμφωνώ και στη χειρότερη περίπτωση είναι κάτι το μαχητό). Τότε οι εξής περιπτώσεις υπάρχουν:

1) Η Παπαχρήστου δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι κάποιοι θα θίγονταν και θα το θεωρούσαν ρατσιστικό ακόμα και αν η ίδια δεν το θεωρεί. Άρα είναι ηλίθια. Άρα την τιμωρούμε επειδή είναι ηλίθια. Άρα κάθε αθλητής που θα πηγαίνει στους ΟΑ θα πρέπει πέραν των άλλων να περάσει και ένα τεστ ευφυίας με κατώτατο όριο πχ το 100.

2)Η Παπαχρήστου ήξερε ότι κάποιοι θα το θεωρήσουν ρατσιστικό αλλά η ίδια δεν το θεωρούσε ρατσιστικό και το θεωρούσε αστείο και περίμενε ότι η συντριπιτκή πλειοψηφία θα το έβρισκε αστείο. Άρα είναι αφελής και έχει κακή αίσθηση του χιούμορ. Άρα την τιμωρούμε για αυτό. Άρα κάθε αθλητής που θα πηγαίνει στους ΟΑ θα πρέπει πέραν των άλλων να περάσει και ένα τεστ προσωπικότητας στο οποίο να ξέρουμε και αν η προσωπική του αισθητική περί χιούμορ είναι αποδεκτή ή όχι.

3) Η Παπαχρήστου ήξερε ότι κάποιοι θα το θεωρήσουν ρατσιστικό και η ίδια το θεωρούσε ρατσιστικό αλλά δεν την ενδιέφερε καθόλου να το κρύψει. Άρα είναι ρατσίστρια. Άρα την τιμωρούμε για αυτό. Αρα κάθε αθλητής που θα πηγαίνει στους ΟΑ θα πρέπει πέραν των άλλων να περάσει και ένα τεστ κοινωνικών και πολιτικών φρονημάτων και πεποιθήσεων για να ξέρουμε αν μας είναι αρεστά ή όχι.

Αν εσείς τα βρίσκεται αυτά ΛΟΓΙΚΑ τότε ναι, εγώ έχω πρόβλημα.

Το ΛΟΓΙΚΟ για μένα θα ήταν να καταδικάσουν δημόσια το tweet της, να ξεκαθαρίσουν ότι σε κάθε περίπτωση αποτελεί προσωπική της θέση, να πουν ότι θα κάνουν μια γρήγορη έρευνα και συνομιλία με την αθλήτρια. Αν η ίδια επέμενε ότι δεν είχε πρόθεση να θίξει κανένα κλπ και έκανε δημόσια δήλωση ανασκευής (όπως και έκανε) τότε όλα ΟΚ για μένα. Στην ψυχή του καθενός κανένας μας δεν είναι και τυπικά ή άτυπα δικαστήρια σχετικά με τέτοια θέματα είναι απλά γελοία. Αργά ή γρήγορα ο καθένας μας αποκαλύπτει τι είναι και ο κόσμος το καταλαβαίνει. Το αν επιδοκιμάζει ή αποδοκιμάζει τελικά έιναι άλλο θέμα και μπορούμε να ταυτιζόμαστε ή να διαφωνούμε.


το θεμα δεν ειναι το iq της Παπαχρηστου και αν θα πρεπει να γινεται test iq για οσους συμμετεχουν σε Ολυμπιαδα ...αλλα οσοι συμμετεχουν σε Ολυμπιαδα θα πρεπει κατ'αρχην να εχουν μια ιδεα για το που πανε και αν η Παπαχρηστου δεν εχει καταλαβει ακομα γιατι τη σουταρανε μπορει να ψαξει στο youtube, παραλληλα με τα νεοναζιστικα τουιτ της, κανα βιντεακι για την Ολυμπιαδα του 68 και την ηρωικη κινηση των Tommie Smith και John Carlos, οταν παρελαβαν τα μεταλια τους καθως και το συμβολισμο της υψωμενης γροθιας εναντια στη ρατσισμο του λευκου κατεστημενου!
Οσο υποκριτικη μπορει να θεωρειται η κατακραυγη των κομματων εναντιον της αλλο τοσο υποκριτικο και αναλγητο ειναι να βρισκουμε ως κοινωνια 'χαριτομενο' το καθε ξεκαθαρα στοχευμενο ρατσιστικο ξερατο που ποσταρει ο καθενας, εντασσομενο και αυτο υπο το πρισμα μιας γενικοτερης απαξιωσης της ανθρωπινης ζωης, του ατομικισμου και της απαθειας, χαρακτηριστικα που ωθει με ταχυτατους ρυθμους ο συγχρονος νεοφιλελευθερισμος στον οποιο υποτειθεται οτι τοσο πολυ ειναι εναντια ολες οι εθνικιστικες - νεοναζιστικες κινησεις....
bballbill
QUOTE(Anaz @ Jul 26 2012, 05:01 ) *

Υπάρχει παγκόσμια αθλητική καμπάνια εναντίον του ρατσισμού με υπερβολικά αυστηρές κυρώσεις εναντίον των αθλητών. Δεν παρατηρείται πρώτη φορά το φαινόμενο. Πρόσφατα στην Αγγλία έγινε δικαστήριο για ρατσιστικά σχόλια του Τζον Τέρρυ εναντίον του Άντον Φέρντιναντ κατά τη διάρκεια αγώνα της πρέμιερ χωρίς καν να υπάρχει θέμα. Ο Φέρντιναντ αρνήθηκε ότι του επιτέθηκε με ρατσιστικά σχόλια ο Τέρρυ κι ο τελευταίος δεν είχε καμία ποινή. Όπως επίσης και το θέμα του Σουάρες της Λίβερπουλ που πήρε τεράστια έκταση.
Flash
QUOTE(Anaz @ Jul 26 2012, 03:01 ) *
Ωπα, εδω εχω ενσταση. Αν ενας αθλητης λιγο πριν τους αγωνες δηλωνε δημοσια οτι ειναι ρατσιστης, ναι, προσωπικα θα ηθελα να κοπει απο την ομαδα που θα εκπροσωπησει τη χωρα μου στους ΟΑ.

Δεν υπαρχει τετοιο θεμα βεβαια εδω. Η -πολυ σεξυ btw- κοπελα στην προκειμενη την πατησε απο υπερβολικη αφελεια-χαζομαρα. Ενδεχομενως να ειναι και ρατσιστρια οντως, αλλα το αστειο δεν ηταν καν "χοντρο" και νομιζω οτι με την υπερβολικη εως υποκριτικη αυτη αποφαση δωσανε και λαθος εκταση στο θεμα!!
Αντι να κοιταξουν να προστατευσουν την αθλητρια,αφου ειναι συζητησιμο το αν ειναι ρατσιστικο το αστειο, θελησαν να δειξουν την δηθεν ευαισθησια τους στα ανθρωπιστικα κ ρατσιστικα ζητηματα, κ την εστησαν κατευθειαν στο τοιχο, εκθετοντας την κιολας τη κοπελα!! Ντροπη.. 68.gif
Εφοσον εδωσε δημοσιες διευκρινησεις και ζητησε συγγνωμη επρεπε να ληξει εκει.

Με αυτα κ με τ'αλλα, ολοι για τον Μιχαλολιακο δουλευουν.... rolleyes.gif



Μπα, δεν έχεις ένσταση απλά αυτό ήταν το μόνο κομμάτι του ποστ μου που θα μπορούσε να παρερμηνευθεί tongue.gif

Και εγώ στο υποθετικό σενάριο για το οποίο μιλάς το ίδιο θα ήθελα. Αλλά υποτίθεται ότι σαν "σύστημα" δεν κάνεις κάτι μόνο ως αντίδραση (reactive) αλλά και ως έλεγχο/πρόληψη (proactive). Θέλω να πω πχ δεν πιάνεις (υποτίθεται) μόνο τον φοροφυγά που είναι αρκετά ηλίθιος να βάλει στο facebook το προκλητικό αυθαίρετο πάνω από το καμμένο δάσος αλλά προσπαθείς να έχεις μια σειρά checks and ballances ώστε να μην μπορέσει ποτέ να χτίσει εκεί. Αυτό ήταν το νόημα της συγκεκριμένης παραγράφου μου. Προφανώς κι εγώ δε θα ήθελα δηλωμένος ρατσιστής να εκπροσωπήσει τη χώρα μου στους Ο.Α.


QUOTE
ο θεμα δεν ειναι το iq της Παπαχρηστου και αν θα πρεπει να γινεται test iq για οσους συμμετεχουν σε Ολυμπιαδα ...αλλα οσοι συμμετεχουν σε Ολυμπιαδα θα πρεπει κατ'αρχην να εχουν μια ιδεα για το που πανε και αν η Παπαχρηστου δεν εχει καταλαβει ακομα γιατι τη σουταρανε μπορει να ψαξει στο youtube, παραλληλα με τα νεοναζιστικα τουιτ της, κανα βιντεακι για την Ολυμπιαδα του 68 και την ηρωικη κινηση των Tommie Smith και John Carlos, οταν παρελαβαν τα μεταλια τους καθως και το συμβολισμο της υψωμενης γροθιας εναντια στη ρατσισμο του λευκου κατεστημενου!


Ούτε αυτό με καλύπτει. Συμφωνώ με την ουσία όσων λες αλλά είναι όλα ιδεαλιστικά και φιλοσοφικά. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα επιμόρφωσης των συμμετεχόντων στους Ο.Α. ; Ή μήπως η παιδεία μας μας εμποτίζει με αυτά τα ιδανικά; Όχι και στα δύο οπότε απομένει στον καθένα να αντιληφθεί τη σημασία τους και το τι πρεσβεύουν (θεωρητικά πάντα). Άρα το μόνο που κάνεις είναι να μεταθέτεις το πρόβλημα του IQ σε πρόβλημα αξιακής αντίληψης. Το θέμα παραμένει το ίδιο, εξόχως δύσκολο να αντιμετωπιστεί πρακτικά με συνέπεια και όχι με υποκρισία όπως γίνεται τώρα.

QUOTE
Υπάρχει παγκόσμια αθλητική καμπάνια εναντίον του ρατσισμού με υπερβολικά αυστηρές κυρώσεις εναντίον των αθλητών. Δεν παρατηρείται πρώτη φορά το φαινόμενο. Πρόσφατα στην Αγγλία έγινε δικαστήριο για ρατσιστικά σχόλια του Τζον Τέρρυ εναντίον του Άντον Φέρντιναντ κατά τη διάρκεια αγώνα της πρέμιερ χωρίς καν να υπάρχει θέμα. Ο Φέρντιναντ αρνήθηκε ότι του επιτέθηκε με ρατσιστικά σχόλια ο Τέρρυ κι ο τελευταίος δεν είχε καμία ποινή. Όπως επίσης και το θέμα του Σουάρες της Λίβερπουλ που πήρε τεράστια έκταση
.


Και ερχόμαστε σε ένα άλλο καυτό ζήτημα: Το μηχανισμό για να βγει η απόφαση.

Στην Αγγλία έγινε όντως ολόκληρο δικαστήριο, κινήθηκαν διαδικασίες, παρουσιάστηκαν στοιχεία (βίντεο) ακούστηκαν οι απόψεις και των δύο πλευρών. Στην Ελλάδα τι ακριβώς έγινε; Δεν έχουμε ιδέα. Από την ανακοίνωση καταλαβαίνουμε ότι συνεδριάσε η Ολυμπιακή επιτροπή, τα συζήτησαν και τα αποφάσισαν μεταξύ τους. Ούτε τεκμήριο αθωότητας, ούτε ελαφρυντικά (πχ δημόσιες δηλώσεις μεταμέλειας και άρνησης ρατσισμου), oύτε κλήση σε απολογία, ούτε δικαίωμα έφεσης, ούτε διαδικασίες κράτους δικαίου και αηδίες. Κύροι θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα, αυτή φαίνεται να είναι ρατσίστρια, την κεφαλήν της και γρήγορα.

Να είμαι πιο ξεκάθαρος γιατι οι περισσότεροι μένουν σε αυτό που νομίζουν ότι γράφω (ή είμαι) και όχι στο τι ακριβώς γράφω: ΝΑΙ, ΑΝ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ (ΠΧ ΧΑΛΚΙΑ - DNA ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΛΠ). ΑΝ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΒΓΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑΤΟΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑ, ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ.

Συνεπώς το αν η αποφάση είναι εξ αντικειμένου σωστή δε θα το μάθουμε ποτε γιατί η (μη) διαδικασία από μόνη της ήταν τουλάχιστον αστεία. Εξ υποκειμένου ο καθένας δικαιούται να βγάζει συμπεράσματα βασιζόμενος στη δική του κριτική σκέψη και ευαισθησία. End of story.
HLR CENATION
QUOTE(Ginobili @ Jul 26 2012, 14:29 ) *

Mπραβο στον Αδωνι που ζητησε την επιστροφη της Παπαχρηστου στους αγωνες.
maik23
εγω συμφωνω με αυτα που εγραψε και με εκφραζουν και εμενα.και μαγκια της που το εκανε πριν παει στους ολυμπιακους.για μενα δεν ειναι ρατσιστρια,απλα δεν ειναι υποκριτρια.και χρειαζομαστε επιτελους ανθρωπους με φημη που να βγαζουν τετοιες αποψεις που εκφραζουν την πλειοψηφια των ελληνων και κρυβονται πισω απο το δαχτυλο τους μην τους πουν ρατσιστες επειδη επιθυμουν μια διαφορετικη ελλαδα,οπως την ειχαν συνηθισει πριν καποιοι ανοιξουν τα συνορα για να βγαζουν χρημα απο ξενους δυστυχους.
ειμαι κατα που αποκλειστηκε επειδη εκφραστηκε δημοσια.δεν εβρισε τον θεσμο,ουτε καποιον συναθλητη της.επισης το θεωρω γελοιο που αυτο για το οποιο αποκλειστηκε ηταν στο σχολιο ενος διαικτυακου μεσου και οχι απο τηλεοραση η' εφημεριδα.
το μονο συμπερασμα που βγαινει απο εδω ειναι η δυναμη που εχουν αυτα τα 2 μεσα,φατσμπουκ και τουιτερ και ρυθμιζουν-αποσυντονιζουν την ζωη καποιων.τους δωσαμε μεγαλη δυναμη,δυστυχως.απο την αλλη χαρη σαυτα μπορουμε να δημοσιευουμε ελευθερα αποψεις που αλλου θα ηταν λογοκριμενες.
KingCrimson
QUOTE(Flash @ Jul 26 2012, 15:11 ) *
Ούτε αυτό με καλύπτει. Συμφωνώ με την ουσία όσων λες αλλά είναι όλα ιδεαλιστικά και φιλοσοφικά. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα επιμόρφωσης των συμμετεχόντων στους Ο.Α. ; Ή μήπως η παιδεία μας μας εμποτίζει με αυτά τα ιδανικά; Όχι και στα δύο οπότε απομένει στον καθένα να αντιληφθεί τη σημασία τους και το τι πρεσβεύουν (θεωρητικά πάντα). Άρα το μόνο που κάνεις είναι να μεταθέτεις το πρόβλημα του IQ σε πρόβλημα αξιακής αντίληψης. Το θέμα παραμένει το ίδιο, εξόχως δύσκολο να αντιμετωπιστεί πρακτικά με συνέπεια και όχι με υποκρισία όπως γίνεται τώρα.


Δε προκειται να αντιμετωπιστει ποτε επι της ουσιας, γιατι αυτοι που σημερα διαπομπευουν τη Παπαχρηστου ειναι ο ιδιος ο παγκοσμιος μηχανισμος παραγωγης ρατσιστικων στερεοτυπων και εμπορευματοποιησης του αθλητισμου προς ωφελος φυσικα των αγορων και των εξουσιαστικων κατεστημενων, με μια μικρη επικαλυψη απο ολυμπιακα ιδεωδη .. (oλα μαζι!)
Απο τη πλευρα της η Παπαχρηστου πληρωσε οτι ειναι ενα πιστοτατο αντιγραφο αυτων που τη κατασκευασανε, τωρα αυτο θα συμφωνισω οτι θελει και μια σταλα iq για να το καταλαβεις ή ανθρωπους γυρω σου να σου το πουν, ας ελπισουμε οτι τωρα που μαλλον της το ειπαν θα αρχισει να το συνηδητοποιει κιολας
KingCrimson
QUOTE(maik23 @ Jul 27 2012, 16:50 ) *
και χρειαζομαστε επιτελους ανθρωπους με φημη που να βγαζουν τετοιες αποψεις που εκφραζουν την πλειοψηφια των ελληνων και κρυβονται πισω απο το δαχτυλο τους μην τους πουν ρατσιστες επειδη επιθυμουν μια διαφορετικη ελλαδα,.....



ακρβως και εγω αυτο πιστευω, για να συνειδητοποιουμε ολοι το μεγεθος του προβληματος και να πεφτουν και οι μασκες του σοσιαλισμου σιγα-σιγα......!

HLR CENATION
Στο μεταξυ η κουκλαρα η Παπαχρηστου δεν ειπε και τιποτα ρατσιστικο.Αλλα οι ψευτοκολτουριαηδες πολιτικοι και υποκριτες στην ΕΟΕ επεσαν να την φανε.

Δεν πειραζει εκει που θα ηταν μια απλη ολυμπιονονικης τωρα κερδισε την αγαπη ολων ελληνων.Η Βουλα για μας πλεον ειναι χρυση ολυμπιονικης.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.