Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Πρωτάθλημα Α1 - Σεζόν 2012-2013
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
ViC
QUOTE(gallistis @ Nov 3 2012, 18:00 ) *
κι εμείς αν ήμασταν ξένοι κ είχαμε αφήσει το δελτίο μας στην ελλάδα,θα μας υπέγραφαν

10/10 βολές μέχρι στιγμής.να μη το ματιάσω αλλά δε θα έχουμε ψωμί αύριο(γκρέμισε φούρνος)

και για να μν έχουμε παράπονο στο β' σουτάρουμε συνεχώς με 1/2 βολές...
σε μια κουταλιά νερό πνίγεται αυτή τη στιγμή η ομάδα... 52 όλα στο 27'

edit: Έπρεπε να πάμε από το +10 στο -6 για να πάρει τάιμ άουτ...
λίγο έσφιξε η άμυνα της Ελευσίνας και κολλήσαμε. Παίζουμε γύρω γύρω όλοι. Ας περάσει κάποιος μια πάσα στη ρακέτα.
11 πόντοι στο τρίτο δεκάλεπτο, όλοι από βολές! Ούτε ένα σουτ εντος παιδειάς εύστοχο... 0/9 συνολικά...
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Έβρεξε τρίποντα και ήρθε το πρώτο διπλό (85-76) κόντρα στην Ελευσίνα!.

Ο Άρης πέτυχε τη δεύτερη σερί νίκη του με τον Βαγγέλη Αγγέλου στον πάγκο του! Επικράτησε εκτός έδρας του Πανελευσινιακού με σκορ 85-76, στηριζόμενος στο πολύ καλό περιφερειακό του σουτ. Οι τρεις διακριθέντες των κίτρινων, Πάσαλιτς, Βεργίνης και Ασημακόπουλος είχαν 8/10 τρίποντα, όλη η ομάδα 10/20 έξω από τα 6,75μ. και με τέτοια ποσοστά εκτός έδρας δύσκολα χάνει κάποια ομάδα!


Μετά από ένα αρκετά καλό πρώτο μέρος, στο οποίο μετά το 8′ ο Άρης πήρε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα (26-19 στο 10′) και προηγήθηκε με 34-22 στο 14′ και 38-28 στο 16′ και 45-35 στο τέλος της δεύτερης περιόδου, έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Μοχάμεντ Πάσαλιτς, τα εύκολα έγιναν δύσκολα…

Ο Άρης δεν μπόρεσε να σκοράρει εντός παιδιάς στην τρίτη περίοδο, έχασε σχεδόν τις μισές από τις βολές που κέρδισε και μοιραία ο Πανελευσινιακός γύρισε στο παιχνίδι! Με κορυφαίο τον Νίκο Λιακόπουλο και πολύ καλό τον Νίκο Παπανικολάου οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία του Άρη, προσπέρασαν για πρώτη φορά – μετά το 2-0 – με 55-54 (28′) και έφτασαν την διαφορά τους στο +7 (63-56) στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου.

Τα πράγματα είχαν γίνει… σκούρα για τον Άρη και εκεί ανέλαβε δράση ο Δημήτρης Βεργίνης. Με εννιά πόντους ο Έλληνας γκαρντ έβαλε τον Άρη μπροστά με 68-67 (36′) και από εκεί και πέρα ήρθαν τα τρίποντα από Πάσαλιτς και Ασημακόπουλο για να διαμορφωθεί το 77-71 (37′). Ο Πελεκάνος έκανε το 79-71 και ο ίδιος λίγο αργότερα το 81-71 και εκεί τελείωσαν όλα…

Τα δεκάλεπτα: 19-26, 35-45, 60-56, 76-85.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ: Νίκου 8 (2), Παπανικολόπουλος 3, Παπανικολάου 15 (3), Ραϊβιο 2, Μαγκουνής 17 (6ρ.), Λιακόπουλος 20 (2), Δεληγιάννης 7 (5ρ.), Καμπ 2, Τσιάκος, Χιουζ, Αβραμίδης 2.

ΑΡΗΣ: Πάσαλιτς 20 (2/2β., 3/3δπ., 4/4τρ., 3ρ., 2ασ.), Χαντ, Πελεκάνος 11 (6ρ., 3ασ.), Ασημακόπουλος 14 (6/8β., 1/4δπ., 2/3τρ., 10ρ.), Καραποστόλου 2, Χαρίσης 4 (7ρ., 4κοψ.), Μποχωρίδης 9 (6/6β., 0/1δπ., 1/2τρ., 3ασ.), Τσιάρας 2, Σαρικόπουλος, Βεργίνης 19 (2/2β., 4/4δπ., 3/5τρ.), Τσακαλέρης 4.


Δεν ήμουν σπίτι κι έτσι δεν παρακολούθησα το παιχνίδι. Κοιτάζοντας την στατιστική, έχω να πω τα εξής:

Επιτέλους νίκη (2η συνεχόμενη και εκτός έδρας).

Πάλι black-out (στο 3ο δεκάλεπτο).

Ο Πάσαλιτς έκανε τρομερό παιχνίδι, αλλά και ο Βεργίνης τα πήγε περίφημα (αρχίζει να βρίσκει τον καλό του εαυτό; Μακάρι).

Ο Καραποστόλου, ακόμη δεν έχει κάνει ένα παιχνίδι της προκοπής (στον επιθετικό τομέα).

Θετικός και ο Ασημακόπουλος.

Ο Χαντ, έχει (αν θυμάμαι καλά) μηνιαίο συμβόλαιο, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν δεν μας κάνει, τον αφήνουμε και φεύγει.

Χρειαζόμαστε οργανωτή, πότε θα το αντιληφθούν;

Και για την ιστορία (έτσι όπως συνηθίζω να τα γράφω εγώ):

1η Περίοδος

Πανελευσινιακός - Άρης : 19-26

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Πανελευσινιακός - Άρης : 35-45

3η Περίοδος

Πανελευσινιακός - Άρης : 60-56

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Πανελευσινιακός - Άρης : 76-85
massey
Τον οργανωτη που να τον βρουν οταν εχουμε απαγορευση μεταγραφων?

Μονο ο Κις υπαρχει που εκτος του ειναι πανακριβος περσυ ολη τη χρονια την εβγαλε στο 2..γερασε και αυτος
benchwarmer
Μπορεί η έλλειψη ξένων να απαγορεύει να κάνει το κάτι παραπάνω ο Άρης, αλλά η ομάδα που είδα σήμερα ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα. Εάν υπάρχει οικονομική σταθερότητα, μπορεί να κερδίσει πολλά ο Άρης από την φετινή χρονιά, και του χρόνου με 2-3 σωστές μεταγραφές ξένων (και τον κόσμο του απαραίτητα) να είναι πολύ ανταγωνιστικός..
SteelGandalf
Το έχουμε ξανά δει (πολλάκις) το έργο φίλε benchwarmer.

Ποιος από μας δεν το θέλει αυτό, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό...

Έναν Έλληνα οργανωτή δηλαδή δεν μπορούσαν να βρουν, φίλε massey;

Btw (άσχετο), o Massey είναι ακόμη ελεύθερος (όλο ακούγεται για Παναθηναϊκό, αλλά τίποτα προς το παρόν).
massey
Το σχεδιο ηταν ο Αμερικανος να ειναι βασικος και να υπαρχουν διπλα του ο Πασαλιτς,ο Μποχωριδης κτλ..

Απο την στιγμη που το σχεδιο πηγε στραφι δεν βλεπω ποιον θα μπορουσαν να φερουν δεδομενης της απαγορευσης..
SteelGandalf
Δεν έχεις άδικο.

Το θέμα είναι ποιος (από τους δικούς μας ανθρώπους) φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για το συγκεκριμένο φιάσκο. Αυτό, ακόμα, δεν μας το έχουν πει.
alien-tour
Να πω κι εγώ 5-10-15 πράγματα που είδα... cool.gif

Από τα θετικά του σημερινού αγώνα:
1.Πήραν μπρος Βεργίνης & Χαρίσης.
2.Ανέβηκε το ηθικό για τον αγώνα με τον Πανιώνιο και πιθανότητα να'χει παραπάνω κόσμο σε σχέση με τα 1100 άτομα με Ηλυσιακό.Πιστεύω 2000-2500,ελπίζω όσο με ΠΑΟ.
3.Να μας γίνει μάθημα το τρίτο δεκάλεπτο.

Αρνητικά σημεία του αγώνα:
1. Ο Καραποστόλου...No comment.Ελπίζω στα επόμενα match να είναι πιο συγκεντρωμένος.
2. Μερικά φάλτσα σφυρίγματα υπέρ μας.
3. Αν δεν είμασταν εύστοχοι θα το'χαμε χάσει το παιχνίδι...Τους center τους έχουμε διακοσμητικούς.
4. Οι διαμαρτυρίες "προσευχές" Πελεκάνου και Τσακαλέρη στους "Άγιους Ρεφέριους".Αφού και να πεις οτι δεν το'κανες σου το χει δώσει το foul.

Εκτός σχολιασμού Τσιάρας & Χάντ,πρώτος αγώνας με ολιγόλεπτη χρήση.

Υ.Γ. Το θετικό με την απεργία των δημοσιογράφων είναι οτι ακούγαμε τα πάντα στη μετάδοση,προπονητές,παίχτες κλπ.
hagi
Πραγματικά και γω όπως το είδα σήμερα το ρόστερ μας μου άρεσε.. και λέω αν είχαμε και τους Αμερικάνους θα είμασταν πολύ καλά..

Και πάλι όμως ξεκινήσαμε καλά και αν δεν κάναμε την τραγική τρίτη περίοδο δεν θα είχαμε κανένα παράπονο σήμερα εκτός από τα 26 νομίζω λάθη μας..

Παρ'όλα αυτά όμως έδειξαν χαρακτήρα και πήραμε ένα ματς με μια καλή ομάδα που σίγουρα θα κερδίσει αρκετούς εκεί μέσα.

Θα πρέπει μα σκεφτούμε ότι Χαντ και Τσιάρας δεν πήραν πολύ χρόνο αλλά δεν είναι και έτοιμοι ακόμη.. Οπότε σίγουρα θα βοηθήσουν περισσότερο την ομάδα στην πορεία. Δεν ξέρω αν θα μείνει ο Χαντ αλλά από τον Τσιάρα περιμένω βοήθεια.

Επίσης από τον Πελεκάνο περιμένω περισσότερα αλλά και από τους Χαρίση, Σαρικόπουλο ενώ απίστευτα κακός ήταν ο Καραποστόλου. Ο Βεργίνης έβαλε πολλά και ήταν αυτός που έδωσε την ψυχολογία ενώ και ο αρχηγός Ασημακόπουλος είναι σταθερή αξία.

Αυτός πάντως που μου αρέσει πολύ είναι ο Μποχωρίδης. Ο μικρός μου φαίνεται πολύ βελτιωμένος και πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια θα μιλάμε όλοι γι'άυτόν..

Ας ελπίσουμε ότι ο Αγγέλου θα δώσει κάτι καλύτερο στην ομάδα και θα πάρουμε το 100% από τους παίχτες που αν γίνει αυτό θεωρώ ότι δύσκολα θα χάνουμε παιχνίδι τουλάχιστον στο Παλέ..
SteelGandalf
Σάββατο, 10/11/2012, 17:00 (ET1)

Άρης - Πανιώνιος


Πλησιάζει η ώρα για την διεξαγωγή ενός ακόμη παιχνιδιού, εντός έδρας μεν, πολύ δύσκολου δε.

Ο Πανιώνιος ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη, όντας αήττητος, μετά από τέσσερις αγωνιστικές, έχοντας μάλιστα πετύχει και κάποιες νίκες με μικρή διαφορά πόντων (εκτός με Κ.Α.Ο.Δ. για την 1η αγωνιστική και επίσης εκτός με Καβάλα για την 3η αγωνιστική), πράγμα που δείχνει πως είναι σε θέση να διαχειριστεί τέτοιου είδους παιχνίδια και τελικά να τα κερδίσει. Οι άλλες δύο νίκες του, είναι στην έδρα του με αντιπάλους το Περιστέρι (2η αγωνιστική) και τον Κολοσσό (4η αγωνιστική), με περισσότερους από 10 πόντους διαφορά και στις δύο αναμετρήσεις.

Πρόκειται για μια ομάδα που θα διεκδικήσει μια υψηλή θέση και στο φετινό πρωτάθλημα και η οποία είναι σε θέση να την κατακτήσει. Έχει την εμπειρία της περσινής χρονιάς και θα προσπαθήσει να κάνει ότι και πέρσι μέσα στο Παλέ (κέρδισε με σκορ 69-63).

Από την άλλη πλευρά, έχουμε τον Άρη. Μια ομάδα που, θεωρητικά, όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο πολύ υπέρ της θα είναι, αφού θα ενσωματώνονται καλύτερα, με τους παίχτες που έκαναν προετοιμασία, οι νεοφερμένοι. Αν, μάλιστα, αποδειχθεί πως είναι σε θέση και να βοηθήσουν, προσφέροντας τα αναμενόμενα, τότε είναι πολύ πιθανό, σε μερικές αγωνιστικές, να δούμε έναν εντελώς διαφορετικό, από πλευράς ανταγωνιστικότητας, Άρη.

Ήδη, οι Τσιάρας και Χαντ, μετρούν αρκετές προπονήσεις με τους υπόλοιπους, ενώ όπως όλα δείχνουν και ο Τζερόμ Κόλεμαν, σύντομα θα προστεθεί σε αυτούς, ώστε να συμπληρωθεί το φετινό παζλ (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου).

Στο μεθαυριανό παιχνίδι, αν η ομάδα του Άρη, καταφέρει να ελέγξει τον ρυθμό, παίζοντας δυνατή άμυνα και πάρει τα ριμπάουντς, τότε θα έχει σημαντικές πιθανότητες νίκης. Σε αυτό θα συμβάλλει και η παρουσία του κόσμου, η οποία πάντα δίνει το δικό της στίγμα στις εντός έδρας αναμετρήσεις του αυτοκράτορα. Πολύ σημαντικό θα είναι και το να μην εμφανίσει η ομάδα, μεγάλα, κενά επιθετικά διαστήματα, κάτι που το έχει πληρώσει αρκετές φορές (και φέτος και την προηγούμενη χρονιά).

Δύσκολο παιχνίδι, αλλά αν μπορέσει η ομάδα να πάρει το θετικό αποτέλεσμα, αμέσως θα αναρριχηθεί πολύ αισθητά και στην βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Ας ευχηθούμε όλα να πάνε κατ' ευχήν και η ομάδα μας να πάρει αυτή την πολύτιμη νίκη.
SteelGandalf
Ξεκίνησε το παιχνίδι.

Η εμφάνιση μας είναι αποκαρδιωτική (σε άμυνα κι επίθεση). Μέχρι και κλέψιμο στην επαναφορά μας έκαναν και δεχθήκαμε καλάθι (αυτά τα λάθη ούτε στο παιδικό τα συναντάς).

1η Περίοδος

Άρης - Πανιώνιος : 12-24

==========================================================

Σκορποχώρι...

Πέντε λεπτά στην δεύτερη περίοδο και το σκορ είναι 12-40. Όχι μόνο δεν έχουμε πετύχει πόντο, όχι μόνο έχουμε δεχτεί 16, αλλά δεν έχουμε ούτε αρχή, ούτε μέση και φυσικά ούτε τέλος.

Κάθε φορά που μας παρακολουθώ αναρωτιέμαι "πόσο χειρότερα ακόμη μπορούμε να παίξουμε" και κάθε φορά ρε γμτ, οι παίχτες μας μου αποδεικνύουν πως ακόμη δεν είδαμε απολύτως τίποτα. Αν συνεχίσουμε έτσι, θα πάμε για ιστορικό ρεκόρ βαριάς, εντός έδρας, ήττας.

Άμυνα για κλάματα, κυριολεκτικά χωνί και επίθεση με ατομικές ενέργειες, ως επί το πλείστον ανολοκλήρωτες και γεμάτες λάθη.

Μιλάμε είμαστε για κλάματα. Είναι να ξερνάει κανείς (χωρίς υπερβολή)...

==========================================================

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Πανιώνιος : 21-49

Όλες οι αναλύσεις και οι υποθέσεις μας, πηγαίνουν περίπατο...

Ο Παππάς μας έχει διαλύσει. Το ίδιο και ο Γιάνκοβιτς, αλλά και ο Μπόγρης που κάνει πάρτυ.

Πετύχαμε 21 πόντους σε ένα ημίχρονο, όταν στην πρώτη μόνο περίοδο, ο Πανιώνιος πέτυχε 24!!!
SteelGandalf
3η Περίοδος

Άρης - Πανιώνιος : 42-64
SteelGandalf
4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Πανιώνιος : 60-82

Κάθε πέρσι και καλύτερα...
alien-tour
Είδα μόνο τα τελευταία 15 λεπτά,όταν ήδη χάναμε 20+ πόντους.
Θα περιμένω να κατεβάσω το match,για να το δώ.(μαζοχισμός στο full...)
Δεν έχω πρόβλημα με την ήττα,έχω πρόβλημα όταν χάνουμε με κατεβασμένα χέρια... sad.gif
Αυτό μ'εκνευρίζει....

Υ.Γ. Αυτό ήταν το πρώτο match που δεν πήγα στο ΠΑΛΕ λόγω κοινωνικής υποχρέωσης.
Υ.Γ.2. Στο επόμενο που θα πάω ελπίζω να παίξουμε καλύτερα (όχι επειδή θα είναι με τον ΠΑΟΚ,αλλά κάθε αγώνας μετράει).
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Αγγέλου: «Με τέτοια εικόνα την βασική ευθύνη έχει ο προπονητής»

Ο Βαγγέλης Αγγέλου πήρε την ευθύνη πάνω του για την εμφάνιση και την ήττα από τον Πανιώνιο, στήριξε τους παίκτες του και εκτίμησε πως η ομάδα θα έχει αποκτήσει ένα στιλ και μια αυτοπεποίθηση σε 4-5 βδομάδες.


Ο τεχνικός του Άρη είπε αρχικά: «Συγχαρητήρια στον Πανιώνιο, κέρδισε δίκαια, σε ένα άσχημο βράδυ για μας. Το πράγμα που μας στενοχωρεί πολύ είναι ότι κάνουμε μια προσπάθεια να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο και σήμερα καταλαβαίνω την αγανάκτησή του. Είναι μεγάλη και βαριά η φανέλα και πονάνε αυτές οι εμφανίσεις».

Πρόσθεσε πως «για μπάσκετ δεν μπορούμε να μιλήσουμε, αρκεί και μόνο να δει κανείς την αναλογία ασίστ και λαθών. Έχουμε πολλά να λύσουμε τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα. Έχουμε χωρίσει την προσπάθεια μας σε μικρούς στόχους. Ο πρώτος ήταν τα τρία παιχνίδια που πέρασαν και παράλληλα έχουμε σκοπό, μέσα από συνεννόηση με το ιατρικό τιμ και τους γυμναστές να δούμε πως μπορούμε να βελτιώσουμε άλλους δείκτες για να αντιμετωπίσουμε τα αμυντικά κενά και να αποκτήσουμε μεγαλύτερη κίνηση στην επίθεση. Αυτή η ομάδα δεν μπορεί να παίξει μπάσκετ χωρίς να σκέφτεται ομαδικά, χρειαζόμαστε λίγο καιρό. Σε 4-5 βδομάδες η ομάδα θα έχει στιλ, θα έχει αυτοπεποίθησημ θα πολεμάει και τέτοιες εμφανίσεις θα είναι όσο το δυνατόν λιγότερες. Είδατε την ΤΣΣΚΑ με την Μπαρτσελόνα, την Εφές Πίλσεν, την Φενερμπαχτσέ, τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό να παρουσιάζουν παρόμοια προβλήματα σε άλλη ποιότητα και επίπεδο βέβαια. Εμείς αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα προσπαθήσουμε και αυτό γίνεται σε δύο μερη. Στην προπόνηση και στο παιχνίδι. Λυπάμαι πολύ, συνεχίζουμε και στηρίζουμε τους παίκτες μας που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στις προπονήσεις».

Ρωτήθηκε πόσο άσχημα πήγαν τα πράγματα βάσει όσων είχε σχεδιάσει και απάντησε πως «αυτά που είχαμε σχεδιάσει ο Πανιώνιος τα ανέτρεψε όλα. Πάντα μια ομάδα όταν παρουσιάζει τέτοια εικόνα την βασική ευθύνη την έχει ο προπονητής. Δεν βελτιώνεται η εικόνα με το να μιλάμε, αλλά με πράξεις, στο γήπεδο, να δούμε τι λάθη κάναμε. Η συζήτηση έρχεται μέσα από την προπόνηση και το βίντεο».

Για τον Κόλεμαν είπε ότι «δεν έχει συμφωνήσει ο Άρης με τον Κόλεμαν. Ο Άρης προσπαθεί με τη χημεία που έχει ανάλογα με τις επιλογές που έχει να μεγαλώσει το βάθος του. Ο Χαντ έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια. Αν δείτε τις ακτινογραφίες του υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, πηγαίνει σε ταχύτητα με αυταπάρνηση, δεν είναι ο παίκτης να μας δώσει στοιχεία που δεν έχουμε. Ήρθαμε σε επαφή με τον Κόλεμαν, συζητήσαμε μαζί του, του εξηγήσαμε τι ζητάμε. Δεν έχει απαντήσει και τον περιμένουμε μέσα στα όρια που του έχουμε πει».

Πρόσθεσε πως «υπάρχουν κάποιοι δείκτες στους οποίους έχουμε εστιάσει. Κάποιοι παίκτες είναι καταπονημένοι, καταπονήθηκαν και ψυχολογικά και σωματικά στην προετοιμασία. Προσπαθούμε με τους ανθρώπους να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε. Έχουμε ένα πλάνο με στόχο, είμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Σήμερα έχουμε αυτή την απογοήτευση, γιατί και η ομάδα περιμένει τον κόσμο, αλλά ήρθε ανάποδα το παιχνίδι. Δεν κατεβάζεις το κεφάλι ποτέ. Αν μπορούμε να μεγαλώσουμε το βάθος των έμπειρων παικτών και μέχρι την πρώτη διακοπή να βγάλουμε δύο νεαρά παιδιά για να μεγαλώσει το ροτέισον, θα είναι καλό».


QUOTE(www.pressaris.gr)
Σαρικόπουλος: «Είχαμε απάθεια σαν ομάδα»

Στο άσχημο πρόσωπο που έδειξε η ομάδα του στάθηκε ο Ζήσης Σαρικόπουλος μετά το τέλος του ματς. Ο νεαρός σέντερ αντιμετώπισε σήμερα την προηγούμενη του ομάδα έδωσε αρκετές μάχες κοντά στα δύο καλάθια παρόλα αυτά δεν κατάφερε να ξεφύγει και αυτός από την γενική μετριότητα της ομάδας του.


Ο 22χρονος παίκτης δήλωσε αρχικά: «Σήμερα δείξαμε ένα πολύ κακό πρόσωπο. Δώσαμε την ευκαιρία στον Πανιώνιο να βάλει εύκολα σουτ και να διεισδύσει κοντά στο καλάθι μας. Στο δεύτερο ημίχρονο μιλήσαμε με τον κόουτς προσπαθήσαμε να συμμαζέψουμε κάπως τα πράγματα όμως δεν ήταν αρκετή η προσπάθεια μας» ήταν το σχόλιο του Σαρικόπουλου ο οποίος στην συνέχεια υποστήριξε: «Προσωπικά με στεναχώρησε η απάθεια που είχαμε σαν ομάδα μπορώ να πω πως με στεναχώρησε περισσότερο η εμφάνιση που δείξαμε παρά η ήττα. Πρέπει να βάλουμε το κεφάλι μας κάτω να μας γίνουν μάθημα τα λάθη που κάναμε και να κοιτάξουμε τα επόμενα ματς που είναι πολύ σημαντικά. Η σημερινή εμφάνιση ήταν η χειρότερη που μπορούσαμε να κάνουμε και δεν πιστεύω πως θα επαναληφθεί τέτοιο κακό παιχνίδι από μέρους μας».


Άστο Ζήση. Μας τα είπαν και άλλοι. Αν σου πω πόσες φορές έχετε "καταφέρει" να διαψεύσετε τους εαυτούς σας, στον συγκεκριμένο τομέα...

Είναι πολύ σοφό το "μερικές φορές είναι καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς".

Όσο για τον κόσμο, κόουτς, αυτός με τόσα πικρά ποτήρια, θα πρέπει, κάθε εβδομάδα, να κάνει πλύση στομάχου. Μιλάμε για πολύ ξύδι και δεν χωνεύεται.

Σκέφτονται να έρθουν 10 άτομα και μόλις δουν το επόμενο παιχνίδι σας, αυτά τα 10 άτομα, αυτόματα γίνονται 5...

Δεν ήταν εικόνα επαγγελματικής ομάδας η σημερινή. Μιλάμε για ένα ημίχρονο, από τα χειρότερα στην ιστορία του συλλόγου, ο οποίος τον τελευταίο καιρό, δυστυχώς, δέχεται τη μία σφαλιάρα μετά την άλλη.
geo82
Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα ότι η ομάδα μου θα κέρδιζε τόσο εύκολα τον Άρη εκτός έδρας. ήξερα ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε κάποια προβλήματα αλλά το παιχνίδι το περίμενα ντέρμπι. Εξεπλάγην αρνητικά από την απόδοση του Άρη.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
ΑΝΑΛΥΣΗ: Ο Μπίλι Κις δίνει ποιότητα και σταθερότητα σε υψηλό επίπεδο

Ο Μπίλι Κις είναι 35 ετών, αλλά η περσινή του χρονιά στον Πανιώνιο ήταν απόδειξη της σταθερότητάς του. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ είναι σταθερά καλός την τελευταία τετραετία της καριέρας του, που αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο και αυτό είναι το στοιχείο που ζητάει ο Άρης από αυτόν, εφόσον προκύψει οριστική συμφωνία.


Ο Βαγγέλης Αγγέλου συλλέγει πληροφορίες για τον Μπίλι Κις, έχει ήδη μιλήσει με ανθρώπους που έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Αμερικανό και έχει καταλήξει ότι είναι παίκτης που μπορεί να βοηθήσει τον Άρη.

Αν κάτι διακρίνει τον Κις, βάσει της στατιστικής του εικόνας, η οποία δεν μπορεί να… αλλοιώσει την πραγματικότητα είναι πως ο Κις τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι σε ομάδες που πρωταγωνιστούν στο υψηλό επίπεδο και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτές.

Το Μαρούσι την πρώτη χρονιά του Κις πήρε την τρίτη θέση στην Ελλάδα, κερδίζοντας τον Άρη στον μικρό τελικό και προκρίθηκε στην Ευρωλίγκα. Τη δεύτερη χρονιά (2009-10) το Μαρούσι έφτασε μια ανάσα από τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας (συμπαίκτες με τον Πελεκάνο) και κατέκτησε ξανά την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα. Την περίοδο 2010-11 αγωνίστηκε στη Μπουντιβέλνικ, με την οποία έπαιξε στους τελικούς του ουκρανικού πρωταθλήματος και πέρσι οδήγησε τον Πανιώνιο στην κατάκτηση της 3ης θέσης.

Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

2008-09 (Μαρούσι)

35 αγώνες, 10,2 πόντους, 2,2 ριμπάουντ, 3,4 ασίστ

2009-10 (Μαρούσι)

35 αγώνες, 11,2 πόντους, 2,6 ριμπάουντ, 2,6 ασίστ

2010-11 (Μπουντιβέλνικ)

61 αγώνες, 9,2 πόντους, 2,9 ριμπάουντ, 3,3 ασίστ

2011-12 (Πανιώνιος)

34 αγώνες, 10,2 πόντους, 2,1 ριμπάουντ, 2 ασίστ


Ωχχχ. Πάλι, ερχόμενος κάποιος σε μας, δεν θα μπορεί να πάρει τα πόδια του (παρά τις μεγάλες προσδοκίες μας)... tongue.gif
alien-tour
QUOTE(SteelGandalf @ Nov 13 2012, 12:31 ) *
Ωχχχ. Πάλι, ερχόμενος κάποιος σε μας, δεν θα μπορεί να πάρει τα πόδια του (παρά τις μεγάλες προσδοκίες μας)... tongue.gif


Mα γιατί το λές αυτό;Πότε έχει ξαναγίνει; tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif

Δεν αποκλείω το ενδεχώμενο να περιμένουμε τον Keys στο αεροδρόμειο και να μας έρθει ο Κόλεμαν...γι αυτές τις ρημαδολεπτομέρειες...


SteelGandalf
Δευτέρα, 19/11/2012, 19:00 (ET3)

Απόλλων Πάτρας - Άρης


Ο Απόλλωνας ξεκίνησε με τρεις συνεχόμενες ήττες, όλες με πάρα πολύ μικρές διαφορές (2 πόντους εκτός με τον Ίκαρο, 3 πόντους στην έδρα του με τον ΚΑΟΔ, 2 πόντους εκτός έδρας με το Περιστέρι) και για να πετύχει την πρώτη του νίκη, χρειάστηκε να φτάσει στην 4η αγωνιστική, όταν και κέρδισε στην έδρα του την Καβάλα (με 1 πόντο μόλις), ενώ συνέχισε με νίκη και στο 5ο παιχνίδι της χρονιάς και μάλιστα με μια εμφατική νίκη, με 13 πόντους διαφορά, στην έδρα του Κολοσσού.

Αν μη τι άλλο, από τα σκορ των αναμετρήσεων του, φαίνεται πως τα "πάλεψε" όλα τα παιχνίδια του και, μάλλον λόγω απειρίας ή και ατυχίας, έχασε κάποια στις λεπτομέρειες.

Από την άλλη για τον Άρη τι να πούμε. Κάθε φορά μας "πετάει" έξω από κάθε προσδοκία και κάθε προγνωστικό. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα σχολιάσω κάτι, παρά μόνο θα πω ότι αν εμφανίσει το γνωστό κακό του πρόσωπο, δεν του δίνω καμία τύχη μέσα στην Πάτρα.

Ας ελπίσουμε, στο τέλος, όλα να πάνε καλά.
alien-tour
QUOTE(SteelGandalf @ Nov 18 2012, 09:32 ) *
Δευτέρα, 19/11/2012, 19:00 (ET3)

Από την άλλη για τον Άρη τι να πούμε. Κάθε φορά μας "πετάει" έξω από κάθε προσδοκία και κάθε προγνωστικό. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα σχολιάσω κάτι, παρά μόνο θα πω ότι αν εμφανίσει το γνωστό κακό του πρόσωπο, δεν του δίνω καμία τύχη μέσα στην Πάτρα.

Ας ελπίσουμε, στο τέλος, όλα να πάνε καλά.


Mod, ηθικόν ακμαιότατον!

Πρόγνωση: Χαρίσης double/double! laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Πέρα από την πλάκα,κάθε φορά που λέμε οτι χειρότερα δεν γίνεται να παίξει η ομάδα μας διαψεύδει...Ας ελπίσουμε τώρα να μας διαψεύσει ευχάριστα...
SteelGandalf
Ε τι σου λέω.

Δεν είναι μόνο μια και δυο φορές που είπαμε "πόσο χειρότερα μπορούμε να παίξουμε;" κι όμως διαψευστήκαμε. Νομίζω πως καήκαμε αρκετά στον χυλό, οπότε καλύτερα να μασάμε παρά να μιλάμε.

Αύριο, τέτοια ώρα, θα έχει φανεί ένα μέρος του "μεγαλείου" μας. wink.gif
gallistis
συγκίνηση...μετά από τόσα χρόνια,ξανά στο κλειστό της περιβόλας...θυμάμαι τα παιδικά μου χρόνια.ο πυργος στην οροφή να υπάρχει ακόμη?

3-0 στην αρχή
gspara
Kλειστο παιχνιδι τακτικης.Μεγαλο ρολο πιστευω θα παιξει η αποδοση Αργυροπουλου,Μακολουμ-Βεργινη,Πασαλιτς.

Ο Αρης θα προσπαθησει να ανοιξει τον ρυθμο.
gallistis
πρωτη περίοδος ισοπαλία 10-10.ισορροπημένο παιχνίδι...

ο
SteelGandalf
1η Περίοδος

Απόλλων Πατρών - Άρης : 10-10

Κακές επιθετικές επιλογές και από τις δύο πλευρές, με φυσική συνέπεια την μεγάλη αστοχία.

Αυτός ο Σαρικόπουλος και ο Χαρίσης λες και έχουν πιάσει λάδια πριν μπουν στο γήπεδο. Όλο τους γλυστράει, μέσα από τα χέρια, η μπάλα. Ήμαρτον πια...
gallistis
QUOTE(SteelGandalf @ Nov 19 2012, 19:16 ) *
1η Περίοδος

Απόλλων Πατρών - Άρης : 10-10

Κακές επιθετικές επιλογές και από τις δύο πλευρές, με φυσική συνέπεια την μεγάλη αστοχία.

Αυτός ο Σαρικόπουλος και ο Χαρίσης λες και έχουν πιάσει λάδια πριν μπουν στο γήπεδο. Όλο τους γλυστράει, μέσα από τα χέρια, η μπάλα. Ήμαρτον πια...


ο σαρικοπουλος αφού δεν έμαθε μπάσκετ στην αμερική κ στον πανιώνιο,δε θα μάθει μπάσκετ ποτέ του
οσο για τον χαρίση,τα λόγια περιτεύουν
SteelGandalf
2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Απόλλων Πατρών - Άρης : 32-19

Λυπάμαι που θα το πω. Αυτή η ομάδα, θυμίζει Άρη μόνο στο λογότυπο (ούτε καν στις φανέλες). Επιθετικά δεν υπάρχει ή δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια στρατηγική ή κάποια τακτική. Ατομικές ενέργειες και χάλι μαύρο. Αμυντικά, εκ' των πραγμάτων δεν μας πάει, από τη στιγμή που δεν υπάρχει ψυχολογία και όλα αυτά έχουν ως φυσικό επακόλουθο ένα σκορ όπως αυτό του ημιχρόνου (με τη διαφορά να έχει φτάσει και μέχρι τους 15 πόντους, ακριβώς πριν πετύχουμε το τελευταίο μας καλάθι).

Εκτός από την αστοχία στα ελεύθερα μας σουτ, έχουμε ακόμη μεγαλύτερη αστοχία λόγω των κάκιστων, σε πολλές περιπτώσεις, ατομικών επιθετικών επιλογών. Αυτό δεν είναι σύγχρονο μπάσκετ, για να μην πω ότι δεν είναι καν μπάσκετ...
gallistis
ένα καφε πήγα να κάνω και μειώσαμε...
SteelGandalf
Αν σου πω ότι όταν δεν παρακολουθώ τα πάμε καλύτερα θα με αποκαλέσεις γκαντέμη; tongue.gif

3η Περίοδος

Απόλλων Πατρών - Άρης : 47-40

Κάτι πήγε να γίνει, αλλά αρχίσαμε πάλι τις ανοησίες. Μπασκετικό IQ υπό του μηδενός. Κακό ποσοστό στις βολές.

Αν και δείχνουμε ότι μπορούμε να το γυρίσουμε, εντούτοις αυτό θα συμβεί (αν συμβεί) μόνο αν μπουν τα σουτ μας. Άρα μία από τα ίδια, δυστυχώς...
gallistis
QUOTE(SteelGandalf @ Nov 19 2012, 20:17 ) *
Αν σου πω ότι όταν δεν παρακολουθώ τα πάμε καλύτερα θα με αποκαλέσεις γκαντέμη; tongue.gif

3η Περίοδος

Απόλλων Πατρών - Άρης : 47-40

Κάτι πήγε να γίνει, αλλά αρχίσαμε πάλι τις ανοησίες. Μπασκετικό IQ υπό του μηδενός. Κακό ποσοστό στις βολές.

Αν και δείχνουμε ότι μπορούμε να το γυρίσουμε, εντούτοις αυτό θα συμβεί (αν συμβεί) μόνο αν μπουν τα σουτ μας. Άρα μία από τα ίδια, δυστυχώς...


μια απο τα ιδια...θα το γυρίσω στο κάτι ψήνεται

μα καλά τεχνική ποινή?η δεύτερη ?ήμαρτον!!!
Magnus92
Νταξει αστειο σφυριγμα η τεχνικη στον Χαριση...

Παντως , συμφωνω απολυτα σ αυτο που λεει ο Γκανταλφ... Με τοσα λαθη πας κατευθειαν για φουντο... Δεν ειναι Αρης αυτος...


εντιτ: καληνυχτα ... πραγματικα τι κανουν εκει στο Παλε οταν ειναι να προπονηθουν στο επιθετικο κομματι;
SteelGandalf
Και αν δείτε την στατιστική, θα διαπιστώσετε πως ο Απόλλωνας είναι τραγικός στα τρίποντα (δεν έχει πετύχει ούτε ένα σε ολόκληρο το παιχνίδι σε πάνω από 10 προσπάθειες, 0/13 νομίζω πως είδα).

Φανταστείτε να έβαζε ΚΑΙ τρίποντα που θα ήταν η διαφορά...
Zoys
QUOTE(SteelGandalf @ Nov 19 2012, 20:29 ) *
Και αν δείτε την στατιστική, θα διαπιστώσετε πως ο Απόλλωνας είναι τραγικός στα τρίποντα (δεν έχει πετύχει ούτε ένα σε ολόκληρο το παιχνίδι σε πάνω από 10 προσπάθειες, 0/13 νομίζω πως είδα).

Φανταστείτε να έβαζε ΚΑΙ τρίποντα που θα ήταν η διαφορά...

Όντως. 0/18 έχουν οι γηπεδούχοι!
SteelGandalf
57-49 είναι το σκορ αυτή τη στιγμή, κάτι λιγότερο από 2:30 λεπτά για να λήξει ο αγώνας.

Απίστευτη αστοχία στα τρίποντα για τους γηπεδούχους. Απίστευτα πολλά (και μάλιστα πολλά εξ' αυτών αβίαστα) λάθη από πλευράς Άρη.

Τρικυμία εν κρανίω θα το αποκαλούσα. Κάκιστος, για ακόμη μια φορά, ο Καραποστόλου.
Magnus92
Αν ειναι δυνατον...
SteelGandalf
Ο Καραποστόλου επανειλημμένα, κάνει drive και ενώ έχει τη δυνατότητα να τελειώσει είτε με σουτ είτε με lay up την προσπάθεια, την τελευταία στιγμή κάνει split out και χαλάει τη φάση που μόνος του δημιούργησε.

Οίκτο ρε παιδιά...
gallistis
εντάξει,αν δε μπορείς να βάλεις πάνω απο 51 πόντους,δε πρέπει να έχεις και απαιτήσεις για νίκη

προφανώς κ δεν είναι θέμα(μόνο) προπονητή.οι παιχτες δε μπορουν...
SteelGandalf
4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Απόλλων Πατρών - Άρης : 64-53

Αποσβολωμένος ο Βαγγέλης Αγγέλου.

3ος από το τέλος ο Άρης που αν συνεχίσει έτσι, θα παλέψει για την παραμονή στην κατηγορία!!!
gallistis
QUOTE(SteelGandalf @ Nov 19 2012, 20:49 ) *
4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Απόλλων Πατρών - Άρης : 64-53

Αποσβολωμένος ο Βαγγέλης Αγγέλου.

3ος από το τέλος ο Άρης που αν συνεχίσει έτσι, θα παλέψει για την παραμονή στην κατηγορία!!!


γιατι αποσβολωμένος?τι τον εξέπληξε?
χωρίς ξένους της προκοπής,η πάλη για τη σωτηρία είναι δεδομένη
SteelGandalf
Μετά και το σημερινό μας παιχνίδι, είπα να κάνω έναν έλεγχο για να δούμε τον μέσο όρο (επιθετικών) πόντων. Θεωρώ πως τα παρακάτω δεδομένα, εξηγούν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της ομάδας μας.

1η Αγωνιστική (Εντός Vs Παναθηναϊκός) : 56

2η Αγωνιστική (Εκτός Vs Ρέθυμνο) : 50

3η Αγωνιστική (Εντός Vs Ηλυσιακός) : 64

4η Αγωνιστική (Εκτός Vs Πανελευσινιακός) : 85

5η Αγωνιστική (Εντός Vs Πανιώνιος) : 60

6η Αγωνιστική (Εκτός Vs Απόλλων Πατρών) : 53

Πάμε και στη σούμα τώρα:

Μέσος όρος πόντων σε Εντός έδρας παιχνίδια: 60 Πόντοι (Σύνολο Πόντων 180)

Μέσος όρος πόντων σε Εκτός έδρας παιχνίδια: 62.6 Πόντοι (Σύνολο Πόντων 188)

Γενικός μέσος όρος πόντων: 61.3 Πόντοι (Σύνολο Πόντων 368)

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, με τόσο χαμηλό μέσο όρο πόντων, δεν μπορείς να έχεις βλέψεις, ίσως ούτε και για παραμονή.

Αναφέρομαι στην στατιστική "απεικόνιση" καθώς θεωρώ πως αν οι παίχτες μας έδιναν αυτό που μπορούν εντός παρκέ, θα ήταν άλλη η βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας και τώρα θα μιλούσαμε σε διαφορετική βάση.

================================================================================

Εντωμεταξύ δεν ξέρω πως την έχει δει ο Δημήτρης Jordan Βεργίνης, μετά την επιστροφή του στην ομάδα.

Μπαίνει μέσα και παίρνει το 90% των επιθετικών προσπαθειών, τις περισσότερες φορές με σουτ από μέση ή μακρινή απόσταση (με ένα σουτ που δεν έχει καν στοιχειώδη καμπύλη, να πάρει η ευχή) και με αυτόν τον τρόπο νομίζει πως θα βοηθήσει την ομάδα. Χώρια τα πάρα πολλά λάθη που κάνει. Τις περισσότερες φορές, με τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται, συγκαταλέγεται μέσα στους αρνητικούς "πρωταγωνιστές".

Σήμερα και ο Ασημακόπουλος δεν "τράβηξε", αλλά δεν μπορείς να του καταλογίσεις το παραμικρό σε ό,τι αφορά το πάθος, τη μαχητικότητα, αλλά και τις επιθετικές επιλογές του. Με άλλα λόγια, δεν τις τραβάει απ' τα μαλλιά.

Αυτό δεν είναι θέμα προπονητή δηλαδή; Να τους τραβήξει το αφτί (κάποιους) για τον τρόπο με τον οποίο παίζουν;
SteelGandalf
Σκεπτόμενος το παιχνίδι, αναρωτιόμουν γιατί δεν έπαιξε, εκτός από το ξεκίνημα, άλλο ο Μποχωρίδης.

Πάω στη σελίδα του esake και βλέπω πως αγωνίστηκε μόλις για 4 λεπτά (4:14 για την ακρίβεια), ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τον Τσιάρα (3:45).

Όσο για τον Χαντ, από τη μέχρι στιγμής εικόνα του, αποτελεί την επιτομή του "ξένος να 'χαμε να λέγαμε". Μηδενική βοήθεια με 1 λάθος, μία ασσίστ κι ένα άστοχο σουτ τριών πόντων, στα 4:37 που αγωνίστηκε.

Όλα αυτά, επαναλαμβάνω, με βάση την στατιστική μέσω της σελίδας του esake.
SteelGandalf
Τόσοι και τόσοι πέρασαν από το φόρουμ μας, διαβάζοντας τα σχόλια μας, αλλά κανένας δεν μπήκε στον κόπο να σχολιάσει κάτι, οτιδήποτε.

Νιώθω μεγάλη μοναξιά...
alien-tour

...Σήμερα πάλι πόνεσαν τα μάτια μας...

Στο σημερινό match επικράτησε ο μονόφθαλμος και οι δυο ομάδες ήταν χάλια...
Όπως έχω πει αυτό που με πειράζει περισσότερο είναι οτι χάνουμε με κατεβασμένα τα χέρια και παίζουμε τελείως άναρχα...

Οι τελευταίες μεταγραφές που κάναμε Hunt & Τσιάρας είναι όντως διακοσμητικοί.

Ας ελπίσουμε η ομάδα το Σάββατο να παλέψει για τη νίκη...
SteelGandalf
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία (βάρδα και μη λένε την πεθερά σου Ελπίδα)... tongue.gif

Σοβαρά τώρα, με ευχολόγια και ελπίδες δεν πάμε πουθενά. Ο κόσμος έχει ξενερώσει Α-ΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΑ από τις εμφανίσεις της ομάδας μας. Αν προσπαθήσουμε με επιχειρήματα να τεκμηριώσουμε το πως θα κερδιθεί ο Σαββατιάτικος αγώνας, ανάθεμα με αν μπορέσουμε να βρούμε κάποιο.

================================================================================

Ξέρετε ποιο είναι το χειρότερο; Το καλοκαίρι, όταν "χτιζόταν" η ομάδα μας, είχα την ελπίδα tongue.gif tongue.gif tongue.gif πως φέτος θα μπορούσε να είναι η χρονιά μας.

Να αποτελέσουμε την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν. Θα μου πείτε, άπαξ και δεν ολοκληρώθηκαν οι τρεις μετεγγραφές των Αμερικανών, πήγαν περίπατο όλα τα σχέδια και τα πλάνα μας.

Όμως εγώ δεν ήμουν, συγκρατημένα, ενθουσιασμένος από την απόκτηση των τριών Αμερικανών (και πως θα μπορούσα, αφού δεν τους γνώριζα). Αυτό που μου άρεσε ήταν το Ελληνικό στοιχείο που ήρθε φέτος στην ομάδα, ειδικά με την έλευση του Μιχάλη Πελεκάνου, τον οποίο θεωρώ ικανότατο και πολύ πληθωρικό παίχτη.

Τι συμβαίνει και δεν μπορούν ούτε αυτοί να πιάσουν τα ελάχιστα στάνταρντς απόδοσης, αυτό είναι που δεν μπορώ να εξηγήσω. Να είναι το άγχος; Δε μπορώ να το δεχτώ, ούτε και να το εξηγήσω. Είναι πάρα πολύ νωρίς, για να συζητάμε για άγχος. Δεν έχουμε δει ούτε ψήγματα του ταλέντου τους ακόμα. Δεν έχω πάψει να πιστεύω πως έχουν τις δυνατότητες (αρκετοί δε εξ' αυτών και τις εμπειρίες) ώστε να αποδόσουν πολύ καλύτερα από τη μέχρι σήμερα παρουσία τους.

Σε όλες αυτές τις σκέψεις μου, υπάρχει και κάτι άλλο που περνάει από το μυαλό μου. Παρακολουθώ μπάσκετ 25 γεμάτα χρόνια (είμαι 35 ετών) και θεωρώ ότι έχω περισσότερες από τις στοιχειώδεις γνώσεις πάνω στο συγκεκριμένο άθλημα. Αυτό το κάτι άλλο που περνάει, λοιπόν, απ' το μυαλό μου είναι μη τυχόν κι έχω χάσει επεισόδια. Μήπως δηλαδή παραμυθιάστηκα, μαζί με αρκετούς άλλους, με αποτέλεσμα να αισιοδοξώ άνευ ουσίας. Πραγματικά δεν ξέρω.

Αν παίζαμε σύμφωνα με αυτά που μπορούσαμε, αλλά δεν μας έφταναν οι πόντοι, ελέω απουσίας των ξένων, θα έλεγα πως η όλη ευθύνη, βαραίνει 100% την διοίκηση. Για να το πω όμως αυτό, θα έπρεπε να βλέπω πράγματα από τους υπάρχοντες παίχτες μέσα στο γήπεδο. Θα μου πείτε, ίσως στην πορεία να αποδειχτεί πως πάλι της διοίκησης είναι η ευθύνη, με τις κακές επιλογές προπονητών και παιχτών. Πάντως, δεν υπάρχει ΕΝΑΣ παίχτης ρε γμτ, που να δείχνει πως βρίσκεται σε άλλο επίπεδο, σε κατάσταση δηλαδή που να αφυπνίσει και τους υπόλοιπους.

Ο κύριος Αλεξανδρής μας έφταιγε; Ήταν το εξιλαστήριο θύμα, μπας και αλλάξει η ψυχολογία; Προς τι τέτοιο "άδειασμα", ακόμη δεν δύναμαι να το αντιληφθώ. Είναι θέμα απειρίας της διοίκησης;

Αν κάτι δεν μου αρέσει καθόλου, είναι το να κατηγορώ κάποιον χωρίς να μπορώ να στοιχειοθετήσω τις κατηγορίες μου. Δεν μου αρέσει και δεν το κάνω. Συζητώ μαζί του (όταν είναι εφικτό) και βγάζω τα συμπεράσματα μου.

Κάτι άλλο που περνάει από το μυαλό μου και ίσως "ακουστεί" κάπως τραβηγμένο, αφορά το ίδιο το σωματείο.

Είναι ευχή, αλλά συνάμα (δυστυχώς) και κατάρα, να λέγεσαι Άρης (ειδικά ο μπασκετικός). Είναι τέτοια η ιστορία του και το ειδικός βάρος της φανέλας του, που αυτό από μόνο του είναι αρκετό (δεν το λέω εγώ, το αποδεικνύουν τα πεπραγμένα) για να λυγίσει και τους μεγαλύτερους παίχτες. Ίσως, τελικά, αυτός να είναι και ο βασικότερος παράγοντας, για το κατάντημα μας.

Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα και οι προβλητισμοί μου...
gallistis
το χειρότερο ειναι αυτό που λες,το ξενέρωμα...οσο και να θες να ενδιαφερθείς,βλέπεις αυτό το συνοθύλευμα που φοράει φωσφοριζέ ,και χαλιέσαι.αυτό δεν ήταν παιχνίδι ομάδας α1.απίστευτο τουρλουμπούκι χωρίς αρχή κ τέλος.κάθισα να δω το παιχνίδι,σε ένα ωραίο ,παραδοσιακό γήπεδο με καλή ατμόσφαιρα και η εικόνα ήταν απογοητευτική.μπορουν να συγκινήσουν κ να ζεστάνουν τον κόσμο?ουτε σε χίλια χρόνια
keraynopoylos
Ειναι κριμα αλλα και σημαδι των(ελληνικων μπασκετικων) καιρων, το καταντημα του Αρη.

Δυστυχως πιστευω οτι ερχονται και χειροτερα, οχι για την Αρη αλλα για την Α1, εν γενει,
SteelGandalf
Σάββατο, 24/11/2012, 19:00 (ET3)

Άρης - ΠΑΟΚ


Αισίως φτάσαμε στην 7η αγωνιστική και το πρώτο "ντέρμπι" από τα παλιά, σύντομα θα γίνει πράξη.

Τι θέαμα θα παρακολουθήσουμε και κατά πόσο θα υπάρξει ενδιαφέρον από τον κόσμο, είναι άλλο θέμα.

Στο συγκεκριμένο θέμα δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος. Όχι απλά δεν θα γεμίσει το γήπεδο, αλλά φοβάμαι πως θα έχει και λιγότερους από 3.000 φιλάθλους (μακάρι να αποδειχθώ λάθος).

Οι φιλοξενούμενοι είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από μας και αυτό φαίνεται στα αποτελέσματα τους αλλά και στην βαθμολογία του πρωταθλήματος. Έχουν πετύχει κάποιες σημαντικές νίκες (4 στα 6 παιχνίδια) και βρίσκονται μέσα στην πεντάδα.

Αν και δεν θεωρώ πως έχουν καλύτερο ρόστερ από το δικό μας, οι δύο ξένοι τους, δυο-τρεις Έλληνες παίχτες τους, αλλά και ο εξαιρετικός προπονητής τους (ειδικά αυτός), είναι θεωρώ οι βασικοί παράγοντες γι' αυτή τους την πορεία.

Εμείς, χρειαζόμαστε πολλή δουλειά ακόμη. Το είδαμε στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο (βασικά το βλέπουμε από την αρχή της χρονιάς, αλλά αυτό το ματς ήταν το κερασάκι της τούρτας) και το επιβεβαιώσαμε στο επόμενο παιχνίδι, κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν τα κίνητρα, στο μεθαυριανό παιχνίδι, θα είναι τόσο ισχυρά ώστε να παίξουν πιο συγκεντρωμένα και με περίσσιο πάθος οι παίχτες μας ή θα λειτουργήσει τελείως αρνητικά όλο αυτό, εξαιτίας της ύπαρξης του άγχους.

Εύχομαι, τουλάχιστον, να δούμε έναν μεταμορφωμένο, προς το καλύτερο (το τονίζω αυτό), Άρη, ο οποίος όχι μόνο θα παλέψει για τη νίκη, αλλά θα το κάνει και με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Αν συμβεί αυτό, τότε θα έχει σημαντικές πιθανότητες για την κατάκτηση της.
Zoys
Αυτό το παιχνίδι όσο κι αν ακούγεται παράλογο είναι το ιδανικό αυτή τη στιγμή για τον Άρη που μόνο μέσω μιας μεγάλης (ή έστω σημαντικής) νίκης μπορεί να πετύχει την ανόρθωση του και να κάνει το comeback για τις υψηλότερες θέσεις στη βαθμολογία. Σε περίπτωση ήττας φυσικά καταλαβαίνουμε όλοι ότι τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο.

Αγωνιστικά, στα όσα έχω δει, επειδή τον ΠΑΟΚ τον έχω παρακολουθήσει περισσότερο από την Άρη, ο Δικέφαλος δείχνει ξεκάθαρα να πατάει καλύτερα από τον συμπολίτη του. Ο Μαρκόπουλος αξιοποιεί πολύ καλά το υλικό του που μπορεί να θέσει τον ΠΑΟΚ στους διεκδικητές της τρίτης θέσης. Έχει Αμερικανούς με ουσία όπως ο Χάτσερ και ο ΜακΓκραθ παρ' ότι υπάρχουν διαστήματα που κουράζουν λίγο, φερέλπιδες νεαρούς Έλληνες (Κασελάκης, Τσαϊρέλης, Μαργαρίτης) που δεν έχουν ξεχωρίσει πάντως με εξαίρεση ίσως τον Τσαϊρέλη που αρχίζει να αποδίδει, αλλά και εμπειρία με Χαραλαμπίδη-Παπαδόπουλο-Δέδα. 'Εχω την αίσθηση ότι υπερτερεί στο 5 και ειδικά με τον Λάζο μέσα έχει μεγάλο σημείο αναφοράς στο καλάθι, ασχέτως της αργής κίνησης του, ενώ ακόμα και ο Καλλές που από πέρυσι έχει κατακόρυφη βελτίωση μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα.

Είναι στα χέρια των παικτών να αξιοποιήσουν την έδρα και τη δύναμη του (όπου) κόσμου βρεθεί στο Παλέ, αφού σαν ρόστερ ο Άρης δεν κινείται σε χαμηλότερο επίπεδο, απλά δεν μοιάζει τόσο πλήρης όσο εμφανίζεται ο ΠΑΟΚ με την διαφορά των ομάδων στο παρκέ να είναι μεγάλη. Αυτό όμως έχει να κάνει κυρίως με τον προπονητή. Ο Αγγέλου φυσικά έχει ακόμα περιθώρια για κριτική, αλλά τα περιθώρια στενεύουν και το ενδεχόμενο να παλεύει ο Άρης για την είσοδο στην οχτάδα (ή ακόμα και την παραμονή, γιατί μάλλον για εκεί το βλέπω αν συνεχίσει έτσι) μεγαλώνει.
alien-tour
Η ψυχολογία μας είναι στο ναδίρ,αυτή η χρονιά ξεκίνησε άσχημα αν και πέρσι τέτοιο καιρό είχαμε σκόρ 1-5(νίκη/ήττες).Βέβαια είχες και παίκτες που τραβούσαν το score και δεν παραδίνονταν τόσο εύκολα.

Στο περσινό αγώνα είχαμε τον Davis να παίζει με άσθμα και να σου πέρνει το παιχνίδι (Δεν θέλω ν'ακούσω πάλι κροτίδες όπως τότε).Φέτος έχουμε μόνο την ευστοχία με τον Πανελευσινιακό...

Υ.Γ.Είναι η πρώτη χρονιά σε derby ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ που πιστεύω οτι έχουμε λιγότερες ελπίδες να κερδίσουμε στην έδρα μας!Ελπίζω να διαψευστώ πανηγυρικά!
Υ.Γ.2. Ο "επίσημος" λογαριασμός στο twitter της ΚΑΕ ΑΡΗΣ .
Υ.Γ.3. Αποκτήσαμε νέους υποστηρικτές τις εταιρείες Xerox,Cyprus Airways & Dromeas.
gallistis
και η δική μου ψυχολογία για το σημερινό παιχνίδι είναι στο ναδίρ...οχι γιατί είναι καμιά υπερ-ομάδα ο πάοκ,αλλά εχει 2-3 παίχτες που μπορείς να σταθείς.εμείς δεν έχουμε κανένα

μπράβο στο τμήμα μαρκετινγκ που κλείνει συμφωνίες αλλά να παρει λιγο μπροστά η ομάδα,γιατι αν συνεχίσει έτσι,θα μοιαζει με δυσφήμιση και οχι με διαφήμιση το να υποστηρίζεις χορηγικά την ομάδα
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.