Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Πρωτάθλημα Α1 - Σεζόν 2012-2013
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
SteelGandalf
Μας έφτιαξε τρελά!!!

Τεράστιας σημασίας νίκη, η σημερινή, μέσα στην Καβάλα.

1η Περίοδος

Καβάλα - Άρης : 19-28

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Καβάλα - Άρης : 44-47

3η Περίοδος

Καβάλα - Άρης : 62-64

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Καβάλα - Άρης : 77-85

Η ομάδα μας, μπήκε δυνατά στο σημερινό παιχνίδι κι έδειξε στην αντίπαλο της πως θα πρέπει να ιδρώσει πολύ για να καταφέρει την κερδίσει.

Στην πρώτη περίοδο παίξαμε καταπληκτική άμυνα, αλλά στην επίθεση ήμασταν μαγικοί. Στην δεύτερη όμως, η Καβάλα κατάφερε να μειώσει την διαφορά (κάποιες φορές να μας προσπεράσει κιόλας), αλλά με τρίποντο στην εκπνοή, πήγαμε προηγούμενοι στα αποδυτήρια.

Η τρίτη περίοδος ήταν η χειρότερη μας, αλλά καταφέραμε και πάλι, στο τέλος της, να βρισκόμαστε (έστω και με δύο πόντους) μπροστά στο σκορ. Αφού καταφέραμε να ξεπεράσουμε την τρικυμία με αυτόν τον τρόπο, πίστευα πως είχαμε σημαντικές ελπίδες για να κερδίσουμε.

Στην τέταρτη περίοδο, αν και δείξαμε τάσεις αυτοχειρίας (ειδικά προς το τέλος της), τελικά καταφέραμε να πάρουμε το υπέρπολύτιμο ροζ φύλλο αγώνος.

Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος από την πρόοδο της ομάδας. Εκεί που φάνηκε πως υστερήσαμε σημαντικά σήμερα ήταν δύο συγκεκριμένοι τομείς. Ο πρώτος αφορά τα πολλά λάθη μας (κάποια πραγματικά απαράδεκτα) και ο δεύτερος αφορά την μη ικανότητα μας να διατηρήσουμε την διαφορά πόντων που (κι εγώ δεν ξέρω πόσες φορές πήραμε, αλλά και άλλες τόσες χάσαμε) κατά διαστήματα αποκτούσαμε.

Μπράβο σε όλη την ομάδα και στο προπονητικό τιμ. Σήμερα, καταφέραμε να "βγάλουμε" πολλά σουτ μέσα από παιχνίδι τακτικής και συστημάτων και το πιο σπουδαίο, καταφέραμε να πετύχουμε και πόντους (μέσω των συγκεκριμένων σουτ).

Δείξαμε πως ήμασταν καλύτεροι και δίκαια πήραμε τους δύο βαθμούς.
SteelGandalf
Έχω μείνει μόνος εδώ μέσα. Που πήγατε όλοι;

Σάββατο, 19/1/2013, 17:00 (ΕΤ3)

Άρης - Κολοσσός ΒΑΠ


Η 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος, θα σημάνει και την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Ο Άρης, έχοντας ένα μίνι σερί επιτυχημένων αποτελεσμάτων, υποδέχεται την ομάδα της Ρόδου με στόχο, φυσικά, τη νίκη.

Απέναντι του, θα βρει μια ομάδα με αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της (και λόγω τραυματισμών, αλλά και λόγω αποχωρήσεων ή προσθηκών της τελευταίας στιγμής).

Πιο συγκεκριμένα:

QUOTE(www.pressaris.gr)
Νοκ άουτ και ο Κουκουλάς για τον Κολοσσό

Με αρκετά προβλήματα ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη η αποστολή του Κολοσσού. Ο Λάρον Ντέντι έμεινε εκτός, ο Δημήτρης Τσαλδάρης βρίσκεται ήδη στην Ιταλία, ο νέος Αμερικανός αναμένεται σήμερα το βράδυ στην… Θεσσαλονίκη για να ενσωματωθεί χωρίς προπόνηση, ενώ ο Μανόλης Κουκουλάς έμεινε στη Ρόδο λόγω τραυματισμού.


Όπως ενημέρωσε η ομάδα των Ροδιτών «χωρίς το Μανώλη Κουκουλά θα ταξιδέψει τελικά η αποστολή της Κ.Α.Ε. ΒΑΠ Κολοσσός στη Θεσσαλονίκη εν όψει του αυριανού αγώνα (17:00 ΕΤ3) με τον Άρη. Ο νεαρός αθλητής δεν ξεπέρασε πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού του και αποφασίστηκε να παραμείνει εκτός αποστολής. Η προετοιμασία της Κ.Α.Ε. ΒΑΠ Κολοσσός ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί στο «Βενετόκλειο» και στις 15:45 η ομάδα μας θα ταξιδέψει για τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου αύριο να αντιμετωπίσει τον Άρη στο φινάλε του α’ γύρου».

Ο Βασίλης Φραγκιάς θα έχει στη διάθεσή του, στο αυριανό παιχνίδι τους: Γιάννη Γεωργαλλή, Φάνη Κουμπούρα, Μάρκους Χάτεν, Γιώργο Καλαϊτζή, Άλεξ Βουγιούκα, Αλέξανδρο Αυγενικό, Γιάννη Καλαμπόκη, Κέβιν Λάνγκφορντ, Στέφαν Νάτζφεϊ, Σάββα Ματσαμά, Χερμπ Πόουπ και Γιώργο Δανά.


Χωρίς Τσαλδάρη λοιπόν, αλλά με νέα προσθήκη τον Πόουπ, αλλά και τον Στέφαν Νάτζφεϊ, που τόσο συζητήθηκε για ένα μεγάλο διάστημα της φετινής σεζόν για τους κίτρινους, θα παραταχθεί ο Κολοσσός.

Από την άλλη πλευρά, και ο Άρης εξακολουθεί να έχει προβλήματα τραυματισμών και μένει να δούμε αν θα υπάρξουν απουσίες της τελευταίας στιγμής.

Πρόκειται πάντως για ένα παιχνίδι με αρκετές ιδιαιτερότητες, αφού από τη μία πλευρά, δύο παίχτες του Άρη (οι Ασημακόπουλος και Χαρίσης) θα αντιμετωπίσουν την πρώην ομάδα τους, ενώ δύο παίχτες του Κολοσσού (οι Καλαϊτζής και Κουμπούρας) πέρασαν, πριν μερικά χρόνια, από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Παραλίγο να αναφερθεί και το όνομα του Δημήτρη Τσαλδάρη, μέσα σε αυτά, αλλά την ύστατη ώρα άλλαξε ομάδα, συνεχίζοντας την καριέρα του στην Ιταλία (και τη Μπιέλα).

Ο "ανεβασμένος" Άρης, των τελευταίων αγωνιστικών, αν παρουσιαστεί συγκεντρωμένος και σωστά διαβασμένος, μπορεί να πετύχει ένα ακόμη νικηφόρο αποτέλεσμα. Η ομάδα όμως της Ρόδου, με νέο προπονητή στον πάγκο της (τον κύριο Βασίλη Φραγκιά) χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.
gallistis
νίκαι με 75-52...μπορεί η ήττα απο τον καοδ να μας έκανε καλό

πάσαλιτς και πελεκάνος εξαιρετικοί.έκπληξη ο μουρτος με 11 πόντους σε 12 λεπτά

QUOTE(SteelGandalf @ Jan 18 2013, 22:26 ) *
Έχω μείνει μόνος εδώ μέσα. Που πήγατε όλοι;
.


φοβάσαι το σκοτάδι? smiley.gif
SteelGandalf
Και ποιος δεν το φοβάται;

Τι νίκη ήταν και η χθεσινή!

Μπράβο στην ομάδα που πραγματικά δείχνει να βρίσκει τον δρόμο της και με τρεις συνεχόμενες νίκες, όχι μόνο ξέφυγε από τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας, αλλά μπήκε και στην 6άδα.

1η Περίοδος

Άρης - Κολοσσός ΒΑΠ : 13-14

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Κολοσσός ΒΑΠ : 30-29

3η Περίοδος

Άρης - Κολοσσός ΒΑΠ : 55-36

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Κολοσσός ΒΑΠ : 75-52

Δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω το παιχνίδι, αλλά πρέπει να ήταν ιδανικό για την ομάδα μας.

Ειδικά στην 3η περίοδο, ξορκίσαμε τα κακά πνεύματα και εκεί, ουσιαστικά, κερδίσαμε το παιχνίδι.

Με τέτοια αποτελέσματα (και καθόλου λόγια, αφού σημασία έχουν αυτά που γίνονται στον αγωνιστικό χώρο) μπορεί να ξανά φέρει τον κόσμο κοντά της.
SteelGandalf
Δευτέρα, 28/1/2013, 19:00 (ΕΤ1)

Παναθηναϊκός - Άρης


Η πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου, θα πραγματοποιηθεί, για την ομάδα μας, πάλι την ημέρα Δευτέρα.

Εντάξει, το συγκεκριμένο παιχνίδι, δεν συγκαταλέγεται σε αυτά που υπολογίζουμε ως νικηφόρα, ειδικά μέσα στην Αθήνα.

Ο Παναθηναϊκός, μετά και την αλλαγή του Πάνκο με τον Γκιστ, φαίνεται να εμφανίζεται πιο δυναμικός, αλλά και με μεγαλύτερο "βάθος" στους ψηλούς, ενώ και η ποιότητα του ρόστερ του δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό του Άρη.

Αγωνίζεται αυτή την ώρα, κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, και στο πρώτο ημίχρονο που παρακολούθησα, την οδήγησε ακριβώς εκεί όπου ήθελε, με αποτέλεσμα να προηγείται με 10 πόντους, αποδεικνύοντας το πόσο ικανός εξακολουθεί να παραμένει, παρά τις αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Άρης θα πρέπει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις, προσπαθώντας να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα και, κυρίως, τα ριμπάουντς, τα οποία στο πρώτο παιχνίδι (56-71) αποτέλεσαν την Αχίλλειο πτέρνα του. Μόνο έτσι θα καταφέρει να βρίσκεται κοντά στο σκορ με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Δύσκολο παιχνίδι, χωρίς καμία αμφιβολία, αλλά η ομάδα μας, πραγματικά, δεν έχει να χάσει τίποτα, παρά μόνο να κερδίσει, ειδικά οι νεαροί παίχτες μας.

Εύχομαι να πραγματοποιήσουμε μια καλή εμφάνιση και να συνεχίσουμε την ανοδική μας παρουσία.
SteelGandalf
1η Περίοδος

Παναθηναϊκός - Άρης : 22-11

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Παναθηναϊκός - Άρης : 44-30

3η Περίοδος

Παναθηναϊκός - Άρης : 59-47

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Παναθηναϊκός - Άρης : 81-62

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Παναθηναϊκός έκανε μια χαλαρή προπόνηση, δεν θεωρώ πως μπορούμε να πούμε και πολλά (η αλήθεια είναι πως δεν το παρακολούθησα, παρά ελάχιστα στην αρχή, κιόλας).

QUOTE(www.pressaris.gr)
«Πλήρωσε» δύο «νεκρά» διαστήματα στο ΟΑΚΑ και έχασε με 81-62

Ο Άρης ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό με σκορ 81-62, πληρώνοντας δύο «νεκρά» διαστήματα, το πρώτο στο δεύτερο δεκάλεπτο και το δεύτερο στο διάστημα 30′-34′, όταν και επέτρεψαν στους γηπεδούχους να αποκτήσουν διαφορά ασφαλείας.


Ο Άρης δεν είχε στο πρώτο ημίχρονο τα στοιχεία που ήθελε εξαρχής να δει ο Βαγγέλης Αγγέλου. Δεν μπόρεσε να παρουσιάσει ανταγωνιστικό πρόσωπο και βρέθηκε από πολύ νωρίς να κυνηγάει στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 11-2 (4′), οι κίτρινοι μείωσαν προ στιγμήν (11-7 στο 6′), όμως δεν είχαν τον έλεγχο του αγώνα. Ήταν άστοχοι (4/9δπ., 0/4τρ.) στο πρώτο δεκάλεπτο, έκαναν έξι λάθη στο ίδιο διάστημα και έδωσαν εύκολα καλάθια στους πράσινους, που προηγήθηκαν με 22-11 στο τέλος της περιόδου.

Η διαφορά έφτασε στο +22 στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 42-20 έχοντας τον Στέφαν Λάσμε σε πολύ καλή μέρα. Από τον Άρη ο μόνος που ήταν στο πνεύμα του παιχνιδιού ήταν ο Τζέρεμι Χαντ, όχι μόνο για τους 13 πόντους του, αλλά και για την αμυντική του προσπάθεια. Σχεδόν μόνος του ο Αμερικανός έριξε τη διαφορά στο 44-30 που ήταν σκορ ημιχρόνου.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν το καλύτερο του Άρη στο χθεσινό παιχνίδι. Με κορυφαίο τον Μοχάμεντ Πάσαλιτς που πέτυχε 13 πόντους σε αυτή τη περίοδο, οι κίτρινοι κατάφεραν να επιστρέψουν στο παιχνίδι και να μειώσουν σε 51-45 (27′). Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε σε εκείνο το σημείο, εκμεταλλευόμενος και πάλι «εύκολα» λάθη του Άρη, προηγήθηκε με 59-47 στο τέλος της περιόδου και έκανε σερί 10-3 στο πρώτο τετράλεπτο της τέταρτης περιόδου, παίρνοντας διαφορά 19 πόντων (69-50 στο 34′). Κάπου εκεί έγειρε οριστικά η πλάστιγγα υπέρ των πράσινων…

Τα δεκάλεπτα: 22-11, 44-30, 59-47, 81-62.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σχορτσανίτης 2, Μπράμος 6 (1), Καπόνο 10 (2), Ούκιτς 12 (1), Λάσμε 12, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 8 (2), Γκιστ 10, Ξανθόπουλος 10 (1), Γιαννόπουλος, Χαραλαμπόπουλος, Σκορδίλης 5.

ΑΡΗΣ: Πάσαλιτς 20 (4/5δπ., 4/9τρ., 3κλ., 2ασ.), Χαντ 18 (3/3β., 3/4δπ., 3/6τρ., 7ρ., 2ασ.), Πελεκάνος 7 (2), Βεζένκοφ, Τσιάρας, Ασημακόπουλος 9 (1), Χαρίσης 2, Μποχωρίδης Λ. 4, Σαρικόπουλος, Μούρτος, Βεργίνης 2, Τσακαλέρης.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Οργισμένος Αγγέλου: «Ντροπή αυτό που δείξαμε και οι παίκτες και εγώ»

Έξαλλος με την εμφάνιση των παικτών του ήταν ο Βαγγέλης Αγγέλου μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, δηλώνοντας πως αισθάνεται ντροπή για την σημερινή εμφάνιση!


Ο τεχνικός του Άρη τόνισε στη συνέντευξη Τύπου: «Θέλω να πω συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Να πω καλή δύναμη στον Αργύρη. Όπως παίξαμε ήταν ντροπή. Εκπροσωπούμε μία ομάδα με ιστορία και ζητάμε μαχητικότητα και αντίδραση, τίποτα άλλο. Ήταν ένα παιχνίδι παρωδία για εμάς. Όλοι μας. Έτσι όπως το αντιμετωπίσαμε. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Να κάνουμε δύο βήματα μπροστά και τρία πίσω. Μόνο αντίδραση ζητάμε. Επαναλαμβάνω ότι ήταν ντροπή αυτό που δείξαμε και οι παίκτες και εγώ. Πρέπει να σκεφτούμε πολύ αν θα πρέπει να φοράμε αυτή τη φανέλα. Ίσως χρειάζεται να φοράμε φανέλα χωρίς διακριτικά. Ντρέπομαι και δεν περίμενα τέτοιο πράγμα».
Timemaster
Καλησπέρα σας μετά από αρκετό καιρό...

Περίεργη ήττα σήμερα από το Ρέθυμνο με 71-73 στο Αλεξάνδρειο

περίεργη γιατί κερδίζαμε με 17 πόντους 34-17 στο 3 λεπτά πριν το ημίχρονο
και με 18 πέντε λεπτά αργότερα...

από εκεί και πέρα το Ρέθυμνο ροκάνιζε την διαφορά μέχρι να φτάσει στο -2 με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Ντόβνιακ.
και να περάσει μπροστά με 1/4 βολές το Πετγουει και ένα επιθετικό του ριμπάουντ ανάμεσα στις βολές.

Ουσιαστικά η ομάδα έδειξε δύο διαφορετικά πρόσωπα στον αγώνα σε άμυνα και επίθεση.

το ένα ήταν αυτό του πρώτου ημιχρόνου όπου ελέγχαμε πλήρως τα ριμπάουντ και τον ρυθμό του αγώνα...
γυρίζαμε σωστά την μπάλα στην επίθεση χωρίς (για πρώτη φορά φέτος) χαζά λάθη
βρίσκοντας εύκολα καλάθια με μεγάλο πλουραλισμό στο σκοράρισμα.
Ενώ αμυντικά δεν αφήσαμε κανένα παίχτη να μπορέσει να πετύχει εύκολους πόντους.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα όταν το Ρέθυμνο το γύρισε σε άμυνα ζώνης με πίεση σε όλο το γήπεδο...
φάνηκε πως δε θα είχαμε κανένα πρόβλημα να την διασπάσουμε μιας και στην πρώτη φάση ο Πάσαλιτς έπαιξε τέλεια το σύστημα και με ένα σκριν είχαμε το ελεύθερο εύστοχο τρίποντο.
Βέβαια η συνέχεια ήταν απελπιστική.

Δε μπορούσαμε να δώσουμε μια πάσα της προκοπής στα δύο μέτρα.
Πασάραμε την μπάλα απευθείας στον αντίπαλο δίνοντας του την ικανότητα να κλέψει και να τρέψει αιφνιδιασμούς.
Κάναμε επιθέσεις 24 δευτερολέπτων όπου μας κολλούσε η μπάλα στην κατάχρηση ντριπλας
και γενικά είχαμε ελάχιστες σωστές επιθέσεις.

Στην άλλη άκρη του παρκέ η άμυνα μας χαλάρωσε...
αρχίσαμε να δεχόμαστε εύκολα καλάθια...
να κάνουμε χαζά φάουλ...
και ίσως το ποιο σημαντικό να μην μπορούμε να σιγουρέψουμε το ριμπάουντ που έως τότε κυριαρχούσαμε.

Έως τότε οι Κρητικοί έβρισκαν στόχο στο καλάθι μονάχα με απελπιστικά δύσκολες προσπάθειες του απίστευτου σήμερα Ντόβνιακ και από εκείνο το σημείο αφήναμε τον καλύτερο παίχτη του αγώνα αμαρκάριστο να κάνει το παιχνίδι της καριέρας του.
Τελείωσε με 36 πόντους 13/20 σουτ 6/7 βολές πολλά καθοριστικά καλάθια και 35 αξιολόγηση.

Γενικά το παιχνίδι το ευχαριστήθηκα μιας και είχε πολλές ωραίες φάσεις και από τις δύο πλευρές με γρήγορο μπάσκετ, πολλά καρφώματα, κοψίματα και αγωνία μέχρι το τέλος για το αποτέλεσμα. Παρόλο η η γεύση στο τέλος ήταν λιγάκι πικρή.

Μου άρεσε για άλλο ένα παιχνίδι ο Χάντ που πραγματικά έκανε πολλές δουλειές μέσα στο παρκέ παρόλο τα 6 λάθη που είχε στην επίθεση.
Μου άρεσε ο Βεζένκωφ που άρπαξε την ευκαιρία και έβαλε τα σουτάκια πήρε 6 ριμπάουντ όπου τα 4 επιθετικά ενώ έπαιξε και καλή άμυνα με 3 κλεψίματα σε 24 λεπτά συμμετοχής.
Θετικός ήταν και ο Πάσαλιτς, με 5 ασίστ και ένα μόλις λάθος.
και ο Ασημακόπουλος που πάλευε μόνος του πολλές φορές κάτω από το καλάθι.
ο Πελεκάνος δεν ήταν κακός αλλά από την κλάση του θα περίμενα πολλά παραπάνω... και σαν μόνη δικαιολογία μπορώ να πω πως για δεύτερο σερί παιχνίδι έφαγε πολύ ξύλο εκτός φάσης.

Από εκεί και πέρα ο Βεργίνης με κάνει να σκέφτομαι που είναι ο Καραποστόλου.
Κακές επιλογές στην επίθεση όπου πολλά από τα λάθη της ομάδος ξεκινούσαν από αυτόν άσχετα αν τα χρεώθηκαν άλλοι στο τέλος. Στην άμυνα τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα. Έχασε πολλές φορές τις περιστροφές της ομάδος ενώ όλοι οι αντίπαλοι τον περνούσαν σαν σταματημένο. Δυστυχώς χωρίς τον (πιπέρι στο στόμα) Καραποστόλου και με τον Μποχωρίδη ανέτοιμο και τον Μούρτο με 2 λάθη σε 10 λεπτά έπαιξε και μας έκαψε για 24 λεπτά.

Βέβαια ο χειρότερος παίχτης του Άρη και ο παίχτης που πιστεύω μας πλήγωσε με το παίξιμό του ήταν ο Χαρίσης.
Πριν από μερικά χρόνια λέγαμε για τον Μπετς πως δεν είναι παίχτης πεντάδος επειδή τρώει πολλούς πόντους στην άμυνα λόγο της ταχύτητας του και επειδή κουράζεται εύκολα με αποτέλεσμα να μη μπορεί να αποδώσει στην επίθεση.
Κάτι τέτοιο μου θύμισε ο Χαρίσης σήμερα. Η διαφορά είναι πως ο Μπετς στη θέση του θα είχε στα πρώτα 10 λεπτά του αγώνα 5/6 σουτ 2-3 κερδισμένα φάουλ παίζοντας λόγο ύψους χωρίς αντίπαλο.
Αντίθετα ο Χαρίσης δε μπορούσε ούτε τα χέρια να απλώσει για να πάρει την μπάλα ενώ όσες φορές την πήρε κοντά στο καλάθι απέτυχε να τελειώσει την φάση.
Στην άμυνα ηταν πολύ αργός στο να καλύψει τις διεισδύσεις ενώ δεν έδειχνε σιγουριά στο ριμπάουντ.

Γενικά είναι ένα παιχνίδι όπου παίξαμε καλά 25 λεπτά και εν συνεχεία γυρίσαμε στα λάθη.
Γενικά όμως η ομάδα βελτιώνεται και νομίζω πως θα αργήσουμε να δούμε ξανά τόσο άσχημο δεκάλεπτο.
rolleyes.gif

Υ.Γ. Σόρυ για το σεντόνι.


SteelGandalf
Τι sorry ρε φίλε. Με έχει φάει η μοναξιά εδώ μέσα.

Καλώς όρισες πίσω και εύχομαι να παραμείνεις εδώ διότι "βλέπεις" μπάσκετ και αυτό φαίνεται από χιλιόμετρα μακριά.

Σήμερα, δυστυχώς, δεν μπόρεσα να έχω ενημερωμένο το topic, κυρίως διότι ξεχάστηκα και κατά δεύτερο λόγο διότι είχα δουλειά (γι' αυτό δεν μπόρεσα και να τον παρακολουθήσω).

Σάββατο, 2/2/2013, 18:00 (ΕΤ3)

Άρης - Ρέθυμνo AEGEAN


Δεν έχει νόημα, αυτή την στιγμή να γράψω τι πίστευα πριν τον αγώνα, οπότε και θα αρκεστώ στο box score.

1η Περίοδος

Άρης - Ρέθυμνo AEGEAN : 19-15

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Ρέθυμνo AEGEAN : 40-26

3η Περίοδος

Άρης - Ρέθυμνo AEGEAN : 60-49

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Ρέθυμνo AEGEAN : 71-73

Κρίμα για την ήττα, κυρίως με τον τρόπο που αυτή ήρθε. Δεν επιτρέπεται να βρίσκεσαι με τέτοια διαφορά στο σκορ, στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, και τελικά να το χάνεις και μάλιστα στην έδρα σου.

Παρόλο που η ομάδα έχει όντως σημαντική βελτίωση, είναι πολύ σημαντικό να μπορέσει να βρει και σταθερότητα στα παιχνίδια της, ώστε να κερδίζει όσα μπορεί να τα παίξει καλά, σαν το σημερινό, στη μεγαλύτερη διάρκεια τους.

Οι εντός έδρας ήττες, μετράνε διπλά και, δυστυχώς, τείνουμε να εξελιχθούμε σε άριστους πελάτες της ομάδας του Ρεθύμνου.

Δεν έχω άποψη σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες του αγώνα, αφού, όπως ήδη σας είπα, δεν τον παρακολούθησα.

QUOTE(www.pressaris.gr)
Πατατράκ στο Παλέ, ανατροπή, τιμωρία και ήττα από το Ρέθυμνο (71-73)!

Ότι έχτιζε για 30 λεπτά ο Άρης τα γκρέμισε ο… Ντούβνιακ σε ένα δεκάλεπτο! Οι κίτρινοι βρέθηκαν μπροστά με 18 πόντους, αλλά το Ρέθυμνο έφυγε με το ροζ φύλλο αγώνα από το Αλεξάνδρειο. Ο Άρης ηττήθηκε με σκορ 73-71, μη μπορώντας να σταματήσει στο δεύτερο μέρος τον Σέρβο γκαρντ, που πέτυχε 25 πόντους σε αυτό το διάστημα και 36 πόντους συνολικά!


Ο Άρης δεν ήθελε με καμία περίπτωση να μπει στον τρελό ρυθμό του Ρεθύμνου και αυτό θα το έκανε αν κατάφερνε να ελέγξει καταρχήν τα ριμπάουντ και να παίξει καλή περιφερειακή άμυνα. Αυτό έγινε από τα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου και μετά. Ο Άρης βρέθηκε πίσω με 15-10 στο 7′, όμως η είσοδος στο παιχνίδι του Βεζένκοφ και του Χαντ άλλαξαν τις ισορροπίες στην άμυνα. Οι κίτρινοι κατάφεραν να κλείσουν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 19-15 (10′) και με όπλο την εκπληκτική τους άμυνα σε όλο το γήπεδο, εξουδετέρωσαν το Ρέθυμνο. Κράτησαν τους Κρητικούς για δέκα λεπτά με μόλις ένα καλάθι και με επιμέρους σερί 24-2 (από το 7′ ως το 17′) προηγήθηκαν με 34-17, παίζοντας ολοκληρωτικό μπάσκετ.

Οι παίκτες του Αγγέλου δεν έχασαν την ψυχραιμία τους ακόμα κι όταν ο Ντούβνιακ με απίθανα καλάθια μείωσε σε 36-26, απάντησαν με τέσσερις σερί πόντους και έκλεισαν το ημίχρονο στο +14 (40-26). Σε αυτό το διάστημα κέρδισαν κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ (21-14), είχαν λιγότερα λάθη (7-8), περισσότερες ασίστ (7-3) και στην αξιολόγηση έκαναν θραύση με 49-18!

Το Ρέθυμνο με τις άμυνες ζώνης σε εναλλαγή από τον Στέργιο Κουφό βρήκε τον τρόπο να ξαναμπεί στο παιχνίδι και να βγάλει τον Άρη από τον ρυθμό του. Όσο ο Ντούβνιακ έβαζε, το Ρέθυμνο ήταν εκεί… Στο 22′ το σκορ ήταν 44-26 υπέρ του Άρη, όμως σταδιακά οι Κρητικοί έδειχναν πως όχι μόνο δεν θα το παρατούσαν το ματς, αλλά θα έμπαιναν όλο και πιο πολύ μέσα σε αυτό. Ο Άρης προηγήθηκε με 60-46 στο 28′, αλλά από δικά του λάθη η διαφορά αντί να μεγαλώσει έκλεινε… Στο 30′ το σκορ ήταν 60-49 και στην τέταρτη περίοδο το Ρέθυμνο άρχισε να απειλεί περισσότερο. Μείωσε σε 63-58 και 65-60, ο Βεργίνης έκανε το 68-60 (36′), όμως σε εκείνο το σημείο οι κίτρινοι «μπλόκαραν». Τρία συνεχόμενα λάθη, από Πάσαλιτς, Χαντ και Ασημακόπουλο έδωσαν το δικαίωμα στο Ρέθυμνο να κάνει σερί 11-0 και να προηγηθεί με 68-71! Ο Βεργίνης αστόχησε σε τρίποντο, το ίδιο έγινε και με τον Ντούβνιακ και ο Πάσαλιτς στην επόμενη επίθεση μείωσε σε 70-71. Ο Άρης επέλεξε να μην κάνει φάουλ στην τελευταία επίθεση, δικαιώθηκε γιατί ο Ντούβνιακ αστόχησε, αλλά χάθηκε το ριμπάουντ. Στα 8" ο Ντούβνιακ έκανε με βολές το 70-73 και στα 2,3" ο Βεζένκοφ δέχτηκε φάουλ. Έβαλε την πρώτη, έχασε επίτηδες τη δεύτερη (71-73), αλλά κανείς δεν πήρε το ριμπάουντ και τελείωσε το παιχνίδι…

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 40-26, 60-49, 71-73.

ΑΡΗΣ: Πάσαλιτς 13 (2/5δπ., 3/7τρ., 5ασ.), Χαντ 9 (5/5β., 2/3δπ., 6ασ., 6λ.), Πελεκάνος 12 (2/2β., 2/5δπ., 2/3τρ.), Βεζένκοφ 13 (1/2β., 6/7δπ., 0/2τρ., 6ρ., 3κλ.), Ασημακόπουλος 12 (6ρ., 3ασ.), Χαρίσης 4 (7ρ.), Μποχωρίδης, Μούρτος, Βεργίνης 8 (1), Τσακαλέρης.

ΡΕΘΥΜΝΟ: Χορντ, Καλλινικίδης, Κόλιμον 8 (1), Αγγελόπουλος, Τσόχλας 2, Ντούβνιακ 36 (7/8β., 10/12δπ., 3/8τρ.), Κόμματος 5, Κάρτερ 8 (2), Λάτοβιτς, Πέτγουεϊ 14 (5/9β., 3/7δπ., 1/5τρ., 5ρ., 5κοψ.).
Johnaros
Καταστροφικός γενικά ο Χαρίσης φέτος, δυστυχώς.
Αν είχε +/- στο ελληνικό πρωτάθλημα θα ήταν πολύυυυ μείον.
Βεζένκοφ μου αρέσει όσο παίζει, αλλά θα μας την κάνει.
I love this game
Η ανάλυση του Timemaster με καλύπτει...
Ο Μούρτος μου αρέσει αλλά σήμερα ξεκίνησε πολύ άσχημα το παιχνίδι και έπρεπε να τον τραβήξει στον πάγκο νωρίτερα για να ηρεμήσει κατα την γνώμη μου!
Τον Χαρίση δεν τον έχω σε εκτίμηση και κάθε φορά που τον βλέπω δεν με κάνει να αλλάξω γνώμη, αντίθετα με τον Ασημακόπουλο που έχω αναθεωρήσει! Δεν πίστευα ότι μπορει να βοηθήσει την ομάδα αλλά με έχει διαψεύσει!
Ο βεζένκοφ όποτε χρησιμοποιείται φαίνεται οτι το κατέχει το άθλημα άσχετα με το αν του βγαίνει το παιχνίδι (όπως σήμερα) ή όχι!
Ο Χαντ συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις αλλά κάνει και ένα καθοριστικο λάθος όταν είμαστε 5 πόντους μπροστά και τρώμε 3ποντο στον αιφνιδιασμό απο τον Ντουβνιακ!
Με τον Τσιάρα δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται..... περνάει τόσο μεγάλη περίοδο ντεφορμαρίσματος??? Πίστευα ότι θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο όταν τον πήραμε αλλά είναι αγνώριστος!
Πάσαλιτς με διαφορά ο πιο σταθερός μας παίχτης σε απόδοση
Ο Βεργίνης παίρνει πολυ ανορθόδοξες προσπάθειες, παίζει λες και του έχει δώσει ο Αγγέλου το έλευθερο να κάνει ότι γουστάρει

Γενικά η ομάδα πιστεύω ότι αποδίδει πολύ καλά τελευταία σε σχέση με τις δυνατότητές της και με την αρχή της χρονιάς φυσικά. Χάσαμε από μια καλύτερη και πιο γεμάτη ομάδα αν και δεν θα έπρεπε έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι!!
SteelGandalf
Τετάρτη, 6/2/2013, 17:00

Ηλυσιακός - Άρης


Αυτή την ώρα, διεξάγεται το παιχνίδι πρωταθλήματος μεταξύ Ηλυσιακού και Άρη, στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής.

Η αναμέτρηση ολοκληρώνεται σε λίγα λεπτά, αλλά δεν έχουμε εικόνα, καθώς δεν υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση. Ο Άρης, προηγείται με ένα καλάθι, 2 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.

Στο παιχνίδι του 1ου γύρου, ο Άρης κέρδισε με μεγάλη δυσκολία για έναν πόντο (64-63) και ψάχνει τη νίκη για να "ρεφάρει" κατά κάποιον τρόπο την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής, μέσα στο Αλεξάνδρειο, από την ομάδα του Ρεθύμνου.
Magnus92
62-64...

Καλο διπλο, ο Ηλυσιακος εδειχνε καλη εικονα τελευταια...
SteelGandalf
1η Περίοδος

Ηλυσιακός - Άρης : 14-14

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Ηλυσιακός - Άρης : 32-33

3η Περίοδος

Ηλυσιακός - Άρης : 48-45

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Ηλυσιακός - Άρης : 62-64

Με παρόμοιο σκορ, με το πρώτο παιχνίδι, δια πυρός και σιδήρου, κατάφερε ο Άρης να πετύχει μια πολύ σημαντική, εκτός έδρας, νίκη.
I love this game
Καλάθι του Χατζή στα 2,4’’ για το 62-64. Λάθος επαναφορά από τον Άρη, ο Στόγκλιν σουτάρει για τη νίκη αλλά… σίδερο! από basketnet.gr

Έχουμε τάσεις αυτοκτονίας πάντως
SteelGandalf
Άσε μην συζητάς. Ο Πάσαλιτς πρέπει να έκανε το λάθος.

Ώρες ώρες, λες και κάνουμε τα πάντα για να χάσουμε τα παιχνίδια...
SteelGandalf
Σάββατο, 16/2/2013, 17:00

Άρης - Πανελευσινιακός


Επιστροφή στο Αλεξάνδρειο και υποδοχή της ομάδας του Πανελευσινιακού, σε ένα παιχνίδι χωρίς τηλεοπτική μετάδοση.

Η ομάδα μας, έχει αρκετές απουσίες (ειδικά στη front line), με αποτέλεσμα να χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή το συγκεκριμένο παιχνίδι, το οποίο, αν ήμασταν άπαντες παρόντες, θεωρώ πως θα το κερδίζαμε κι εύκολα. Εκτός οι Σαρικόπουλος και Τσακαλέρης, ενώ και ο Χαρίσης, αν και μάλλον θα αγωνιστεί, δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι έτοιμος να βοηθήσει.

Θα πρέπει να το διαχειριστούμε έξυπνα το παιχνίδι και να "κλειδώσουμε" τα ατού του αντιπάλου μας, για να μην έχουμε κάποιο απρόοπτο που θα μας στοιχίσει ακριβά.

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής, η ομάδα μας πέτυχε την πρώτη (από τις τρεις μέχρι στιγμής) εκτός έδρας νίκη της, καταφέρνοντας να επικρατήσει της αντιπάλου της με σκορ 85-76.

QUOTE(www.pressaris.gr)
Πονάει αλλά θα παίξει ο Χαρίσης, νοκ άουτ Σαρικόπουλος, Τσακαλέρης

Οριστικά νοκ άουτ τέθηκαν ο Ζήσης Σαρικόπουλος και ο Ευθύμης Τσακαλέρης από τον αυριανό αγώνα του Άρη με τον Πανελευσινιακό στο Αλεξάνδρειο. Δεν προπονήθηκαν με την υπόλοιπη ομάδα, κάτι που έκανε στο μεγαλύτερο μέρος του ομαδικού προγράμματος ο Κώστας Χαρίσης.


Οι ενοχλήσεις στη μέση εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τον έμπειρο σέντερ, ωστόσο ο ίδιος έδωσε το ΟΚ στον Βαγγέλη Αγγέλου ότι μπορεί να βοηθήσει στην αυριανή αναμέτρηση με την ομάδα της Ελευσίνας.

Για τους Σαρικόπουλο και Τσακαλέρη εξανεμίστηκαν οι πιθανότητες να παίξουν, καθώς ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης και ως εκ τούτου δεν μπορούν να μπουν ακόμα σε αγωνιστικούς ρυθμούς.


QUOTE(www.pressaris.gr)
Αγγέλου: «Οδηγός ο αγώνας με τον Ηλυσιακό»

Τα αγωνιστικά στοιχεία που παρουσίασε ο Άρης στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ηλυσιακό θέλει να δει αύριο κόντρα στον Πανελευσινιακό ο Βαγγέλης Αγγέλου. Όχι όμως και τα λάθη που έγιναν στον τελευταίο αγώνα των κίτρινων.


Σε δηλώσεις που έκανε στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ τόνισε πως «η αρκετά καλή αγωνιστική συμπεριφορά της Ελευσίνας στα εκτός έδρας παιχνίδια με ΠΑΟΚ, Ρέθυμνο, Πανιώνιο και Ίκαρο σε σχέση με τη βαθμολογική της θέση, απαιτεί από εμάς αγωνιστικά στάνταρτ παρόμοια με αυτά στο παιχνίδι μας με τον Ηλυσιακό. Επίσης, δε θα πρέπει να επαναληφθούν τα ίδια λάθη από την πλευρά μας. Περιμένουμε ένα δυνατό και ενδιαφέρον παιχνίδι».


QUOTE(www.pressaris.gr)
Καραποστόλου: «Συγκέντρωση και μαχητικότητα»

Η βαθμολογική θέση του Πανελευσινιακού δεν θα πρέπει να ξεγελάσει τον Άρη σύμφωνα με τον Σωτήρη Καραποστόλου που επεσήμανε πως οι κίτρινοι θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι και μαχητικοί για να κατακτήσουν τη νίκη στον αυριανό αγώνα.


Μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, ο έμπειρος γκαρντ υποστήριξε πως «έχουμε μπροστά μας έναν εντός έδρας αγώνα με τον Πανελευσινιακό, του οποίου η βαθμολογική θέση δεν παίζει κανένα ρόλο. Ο προσεχής μας αντίπαλος είναι ανταγωνιστικός σε όλα τα παιχνίδια του. Έχει προηγηθεί μια διακοπή και αυτό που απαιτείται από εμάς για να έρθει η νίκη, είναι απόλυτη συγκέντρωση και μαχητικότητα».


QUOTE(www.pressaris.gr)
Σκαραφίγκας: «Ο Άρης είναι ο αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ»

Ο Γιώργος Σκαραφίγκας μεγάλωσε και έπαιξε μπάσκετ βλέποντας Άρη, γι” αυτό και παραδέχτηκε πως ο Άρης είναι ο αυτοκράτος του ελληνικού μπάσκετ σε δηλώσεις που έκανε για τον αυριανό αγώνα στο Παλέ.


Ο τεχνικός του Πανελευσινιακού υπογράμμισε στο σάιτ του ΕΣΑΚΕ πως «έχω ξαναπεί ότι για τη γενιά τη δική μου ο Άρης είναι ο αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ. Τα περιθώρια για μας έχουν στενέψει επικίνδυνα γι’ αυτό και ανεβαίνουμε στη Θεσσαλονίκη και στο ιστορικό Αλεξάνδρειο με μοναδικό σκοπό τη νίκη».

Δηλώσεις έκανε και ο Νίκος Λιακόπουλος τονίζοντας πως «παίζουμε με μια ιστορική ομάδα σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι πολύ άσχημα για εμάς και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω».
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Απλά τα πράγματα: Νίκη με κάθε τρόπο στο Παλέ (17.00) και κόντρα στα προβλήματα!

Την όγδοη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα θέλει να πετύχει σήμερα (17.00) ο Άρης στον αγώνα με τον Πανελευσινιακό στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής, ώστε να δώσει αξία στη νίκη επί του Ηλυσιακού πριν από 10 μέρες. Το παιχνίδι μπορεί να φαίνεται, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολο, γιατί ο Πανελευσινιακός αν και ουραγός, έχει χάσει τα περισσότερα παιχνίδια του στο φινάλε, παλεύοντας μέχρις τέλους.


Ουδείς από τον Άρη έχει… δικαίωμα να υποτιμήσει τον Πανελευσινιακό, γιατί αυτά τα παιχνίδια που είναι που κρύβουν «παγίδες» και προκαλούν ζημιές. Αν προσθέσει κανείς ότι ο Άρης θα έχει σήμερα σοβαρό πρόβλημα μέσα στη ρακέτα, καθώς θα απουσιάσουν οι τραυματίες Ζήσης Σαρικόπουλος, Ευθύμης Τσακαλέρης και ο Κώστας Χαρίσης θα παίξει με πρόβλημα στην μέση, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι το παιχνίδι χρειάζεται τεράστια προσοχή.

Αυτό το γνωρίζει ο Βαγγέλης Αγγέλου καλύτερα από τον καθένα και είναι βέβαιο ότι έχουν επισημανθεί όλα τα παραπάνω στους παίκτες, που αν παίξουν την άμυνα που συνήθως παίζουν, τότε θα έχουν βάλει τις βάσεις για την όγδοη νίκη.

Στόχος του Άρη είναι να κερδίσει όλα τα εντός έδρας παιχνίδια του με τις ομάδες που είναι στην ίδια ή χειρότερη βαθμολογική θέση (Πανελευσινιακός, Απόλλων Πατρών, ΚΑΟΔ, Καβάλα), εννοείται ότι θα εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Παλέ και από εκεί και πέρα θα χρειαστεί μία ή δύο νίκες μακριά από το Αλεξάνδρειο για να φτάσει σε έναν αριθμό νικών που συνήθως δίνουν την 6η θέση.
gallistis
δε το δείχνει και κανείς ρε γμτ

τέλος πάντων είναι από τα παιχνίδια που πρέπει να πέρουμε.να δούμε στους ψηλούς τι θα κάνουμε
SteelGandalf
1η Περίοδος

Άρης - Πανελευσινιακός : 17-15

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Πανελευσινιακός : 38-24

3η Περίοδος

Άρης - Πανελευσινιακός : 62-40

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Πανελευσινιακός : 68-55

Πολύ άνετα τα κατάφερε η ομάδα μας, αν εξαιρέσουμε λιγάκι την πρώτη περίοδο. Όχι μόνο απέκτησε διαφορά πόντων, αλλά κατάφερε και να την αυξάνει, φτάνοντας την και πάνω από τους 20 πόντους, και παρόλο που προς το τέλος οι παίχτες χαλάρωσαν, δεν δόθηκε, σε κανένα σημείο του αγώνα, η ευκαιρία στον Πανελευσινιακό να επιστρέψει στο παιχνίδι.

Μπράβο στα παιδιά και στο τεχνικό τιμ, που έκαναν το αυτονόητο και πρόσθεσαν ακόμη δύο βαθμούς στη συγκομιδή τους.


QUOTE(www.pressaris.gr)
Της αμύνης τα παιδιά έκαναν… πάρτι στο Παλέ (68-55) με την Ελευσίνα!

Ο Άρης έπαιξε άμυνα, κράτησε τον Πανελευσινιακό στους 55 πόντους και έφτασε εύκολα στην όγδοη νίκη του, κερδίζοντας με 68-55. Οι κίτρινοι κρατούν την καλή αμυντική λειτουργία τους, την καλύτερη εμφάνιση που έκανε με την κίτρινη φανέλα ο Γιώργος Τσιάρας, αλλά και το καλό τρίτο δεκάλεπτο επιθετικά.


Το πρώτο ημίχρονο στο Αλεξάνδρειο ανέδειξε την αμυντική λειτουργία των κίτρινων. Οι 24 πόντοι που πέτυχε η ομάδα της Ελευσίνας προήλθαν με πολύ… κόπο και πόνο εξαιτίας της πολύ καλής αμυντικής λειτουργίας των κίτρινων, που οδήγησε τους φιλοξενούμενους σε 15 λάθη σε αυτό το διάστημα!

Επιθετικά ο Άρης δεν ήταν καλός, ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν πέτυχε μόλις 17 πόντους με 6/20 σουτ εντός παιδιάς (5/12δπ., 1/8τρ.). Βρήκε λύσεις μόνο από τον Γιώργο Τσιάρα (9π. στο α” δεκάλεπτο, 13π. στο α” μέρος), αλλά όταν στο δεύτερο δεκάλεπτο έκλεψε μπάλες και έτρεξε, το παιχνίδι άνοιξε.

Οι κίτρινοι σταδιακά και χωρίς να απειλούνται από τον Πανελευσινιακό κατάφεραν να αποκτήσουν διαφορά ασφαλείας. Με τον Καραποστόλου οργανωτή οι κίτρινοι βρήκαν ανοικτά σουτ και έφτασαν στους 14 πόντους την διαφορά (35-21 στο 19′), την οποία και διατήρησαν ως το ημίχρονο (38-24).

Σημαντικό στοιχείο στην εξέλιξη του αγώνα ήταν η άμυνα του Τζέρεμι Χαντ πάνω στον Λιακόπουλο, την μοναδική πηγή κινδύνων της Ελευσίνας.

Ο Άρης ανέβασε στροφές στην τρίτη περίοδο και ουσιαστικά «καθάρισε» το παιχνίδι. Σε αυτό το διάστημα οι κίτρινοι έπαιξαν εξαιρετικά επιθετικά, έβγαλαν πολύ όμορφες φάσεις, με αυτοματισμούς και κέρδισαν το χειροκρότημα του κόσμου. Μετά τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου, ο Άρης έτρεξε ακόμα πιο πολύ και έφτασε στο +22 (62-40).

Στην τέταρτη περίοδο οι κίτρινοι παρουσίασαν πολύ κακό πρόσωπο επιθετικά, έχασαν τη «ζωντάνια» τους και ο Πανελευσινιακός βρήκε τον τρόπο να μειώσει την διαφορά (62-46 στο 32′ και 64-48 στο 35′), όμως ο Άρης πήρε ανάσες από καλάθια των Πάσαλιτς και Πελεκάνου και δεν απειλήθηκε ουσιαστικά.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 38-24, 62-40, 68-55.

ΑΡΗΣ: Πάσαλιτς 4, Χαντ 5 (1), Πελεκάνος 11 (3κοψ.), Βεζένκοφ 2, Τσιάρας 13 (2/3β., 4/6δπ., 1/5τρ., 2ρ., 2ασ., 2κλ.), Ασημακόπουλος 10 (6ρ.), Καραποστόλου 6 (2/2τρ.), Χαρίσης 4 (8ρ.), Μποχωρίδης 5 (1), Μούρτος, Βεργίνης 8 (3ασ.).

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ: Κυριακόπουλος 2, Νίκου 3, Παπανικολόπουλος, Παπανικολάου, Δημάκος, Γκίμπσον 5 (1), Μαγκουνής 13 (8ρ.), Λιακόπουλος 9 (6λ.), Τσιάκος 7 (1), Μαντζιώρης 2, Αβραμίδης, Εζιούκου 14 (7ρ.).
d.fosses
Ωραίο παιχνιδάκι το άλλο Σάββατο, αν και βλέπω ότι θα κερδίσει εύκολα ο Πανιώνιος, χρειάζεται πολύ τύχη ο Άρης για να το κάνει ντέρμπι στη Νέα Σμύρνη.
SteelGandalf
Σε μία εβδομάδα, το καλύτερο που μπορεί να εύχεται και να ελπίζει ο Άρης, είναι το να παρουσιαστεί πλήρης στη Νέα Σμύρνη.

Πρόκειται για ένα από τα δυσκολότερα παιχνίδια της χρονιάς και δεν τρέφουμε αυταπάτες.

Αν, όμως, είμαστε πλήρεις, τότε θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό.

Στόχος μας θα πρέπει να είναι το να πραγματοποιήσουμε μια καλή εμφάνιση, διότι στο παιχνίδι του 1ου γύρου, ήμασταν αποκαρδιωτικοί.

Πιστεύω πως η ομάδα μας, έχει τεράστια βελτίωση και σε αυτό έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης ο κύριος Βαγγέλης Αγγέλου, η δουλειά του οποίου είναι περισσότερο από εμφανής.

Αν, εκείνη την ημέρα, καταφέρουμε να πιάσουμε καλή απόδοση, ως ομάδα, τότε είμαι αισιόδοξος πως μπορούμε να ηττηθούμε χωρίς να διασυρθούμε.
d.fosses
Για να μείνει ο Άρης ως το τέλος μέσα στο παιχνίδι της Νέα Σμύρνης πρέπει να υπερβάλουν εαυτό οι 2 center, Χαρίσης και Σαρικόπουλος.
Οι ψηλοί του φετινού Πανιώνιου, Μπούκερ-Μπόγρης-Καβαδάς, είναι πάρα πολύ δυνατοί.
Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δούμε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι.
Hakeem
QUOTE(d.fosses @ Feb 16 2013, 22:15 ) *
Για να μείνει ο Άρης ως το τέλος μέσα στο παιχνίδι της Νέα Σμύρνης πρέπει να υπερβάλουν εαυτό οι 2 center, Χαρίσης και Σαρικόπουλος.
Οι ψηλοί του φετινού Πανιώνιου, Μπούκερ-Μπόγρης-Καβαδάς, είναι πάρα πολύ δυνατοί.
Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δούμε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι.


Οι ψηλοι εννοεις πως ειναι η παραφωνια. Ο Μπουκερ ασταθης, ο Μπογρης στάσιμος και ο Καββαδάς συνηθως παρκαρισμένος απο τον Σφαιροπουλο, για καποιο λογο. Ντραγκισεβιτς δεν υπαρχει, με αποτελεσμα να παιρνει λεπτα ο 18χρονος Αγραβανης τελευταια

Παππας, Γιανκοβιτς, Μιλμπουρν ειναι ολη η δυναμη του Πανιωνιου
d.fosses
Αυτό που εννοώ είναι ότι ο πανιώνιος είναι πιο πλήρης στη θέση 5 απ’ότι ο Άρης.

Όχι ότι είναι άσχημοι οι Χαρίσης και Σαρικόπουλος, δεν βρίσκεις σήμερα εύκολα τέτοια κορμιά 2.10
Παρ’όλα αυτά γνώμη μου είναι ότι οι 3 centers του Πανιώνιου, σαν σύνολο, παρουσιάζουν ποιο ποιοτικό αποτέλεσμα από τους 2 centers του Άρη.

Αν θυμάσαι στο σημαντικότερο παιχνίδι που έχει παίξει έως τώρα ο Πανιώνιος, δηλαδή με τον ΠΑΟΚ, ο Καβαδάς έπαιξε 20 λεπτά και είχε 15 πόντους και 5 rebounds και μάλιστα με αντίπαλο τον Λάζο, οπότε δεν θα έλεγα ότι ο Σφαιρόπουλος τον παραγκωνίζει.

Τον Ντραγκίσεβιτς όντως υποθέτω ότι ο Σφαιρόπουλος σκόπιμα τον παραγκωνίζει για να δώσει χρόνο στον πιτσιρικά τον Αγραβάνη.

Επίσης δίπλα στους 3 που σωστά αναφέρεις εγώ θα πρόσθετα ως τέταρτο τον Πέιν.

Timemaster
και εγώ θα συμφωνήσω πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι οι ψηλοί της κάθε ομάδος θα δώσουν την νίκη.
από την μία είναι ο αδύναμος κρίκος και των δύο...
από την άλλη ο έλεγχος των ριμπάουντ μιας και ο Πανιώνιος είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Α1 στα επιθετικά ριμπάουντ.
Ενώ όποια ομάδα βρει σκορ κάτω από το καλάθι αυτόματα θα ελευθερώσει το σουτ όπου ο Πανιώνιος είναι ο ποιο εύστοχος στο τρίποντο σε όλη την Α1.

όμως ακόμα είναι νωρίς να συζητάμε για αυτό το παιχνίδι και ίσως λιγάκι άνευ ουσίας μιας και δεν είναι το παιχνίδι που έχει τόσο μεγάλη βαθμολογική σημασία.

Υπάρχει πάντα στην άκρη του μυαλού μου πως μια ήττα μας μπορεί να μας βοηθήσει ποιο πολύ από μια νίκη στον συγκεκριμένο αγώνα.

Ο Πανιώνιος κακά τα ψέματα είναι ένα κλικ πάνω από τον ΠΑΟΚ του πρώτου γύρου (όπου από εδώ και πέρα θα πέφτει)
και εως τώρα παλεύει ίσος προς ίσο με τον ΠΑΟ.
Οπότε δεν είναι αντίπαλος μας αυτή τη στιγμή για το κυνήγι μιας καλής θέσεις στα play off.
Το πρόγραμμα του Πανιωνίου έχει εν συνεχεία δύο παιχνίδια που ίσως να τον δυσκολέψουν (με εμάς και στο Ρέθυμνο)
και δύο σχετικά εύκολα εν συνεχεία για να παίξει με τον ΠΑΟ στην έδρα του ένα παιχνίδι που αν πάει ως εκεί με το 4 στα 4 και το πάρει τον περνάει στην βαθμολογία και είναι στο χέρι του να τον ρίξει από την δεύτερη θέση ή έστω να το παλέψει.

Όπως και να έχει άμα χάσουμε από τον Πανιώνιο μπορούμε να διαλέξουμε αντίπαλο στα play off....
ενώ αν κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και τον νικήσουμε αυτό σίγουρα θα είναι καλό βίντεο να αναλύσει ο Πανιώνιος για τα πιθανά μεταξύ μας παιχνίδια στην φάση των 8

Τέλος πάντων όπως και να έχε όλα αυτά είναι μακρινά...
σχεδόν όσο μακρινό μας φαίνεται και το ότι συζητούσαμε πως η ομάδα πάει ολοταχώς για Α2 και τι θα κάνουμε για να σωθούμε.

Στα τωρινά τα σημαντικά είναι πως κερδίσαμε άλλους δύο βαθμούς και ουσιαστικά κερδίσαμε άλλα δύο παιχνίδια στα πλευ οφ
ενώ με μια νίκη την μεθεπόμενη αγωνιστική επί της Πάτρας και αν γίνεται και με διαφορά μεγαλύτερη των 11 πόντων μπαίνουμε στην 6η θέση.
Αυτό είναι και το πρώτο από τα παιχνίδια που πρέπει να κερδίσουμε για την εξάδα.
Τα άλλα είναι με Ίκαρο εκτός, ΚΑΟΔ εντός, περιστέρι εκτός, Καβάλα εντός.
Όπου με απολογισμό 13-13 θα βγούμε 6οι.

rolleyes.gif

d.fosses
Ο Άρης αυτοκτόνησε πριν 2 αγωνιστικές με το Ρέθυμνο.
SteelGandalf
Τώρα έχουμε καλή φόρα και η ομάδα έχει βρει έναν καλό ρυθμό, ενώ και αμυντικά έγινε πιο αποτελεσματική.

Δεν πιστεύω πως τίθεται θέμα νίκης μας μέσα στον Πανιώνιο. Δεν έχουμε το βάθος και την ποιότητα της ομάδας της Νέας Σμύρνης. Ούτε, μέχρι στιγμής, οι ψηλοί μας είναι "βράχοι" σταθερότητας.

Εγώ, πάντως, πιο πολύ υπολογίζω τον (κακό δαίμονα μας) Nίκο Παππά, ο οποίος κάνει τα παιχνίδια της ζωής του απέναντι μας, και μπορεί να μας "σκοτώσει" με πολλούς τρόπους.

Είναι, όντως, νωρίς ακόμη, για να συζητήσουμε όλα αυτά, πόσο δε περισσότερο, φίλε Timemaster, για να λέμε για τα play-offs και τους πιθανούς αντιπάλους μας.

Ο Άρης, φέτος, έχει αυτοκτονήσει αρκετές φορές, αλλά, ως εκ θαύματος, παραμένει ακόμη ζωντανός (και μη μου πείτε πως, μετά το τραγικό του ξεκίνημα, τον περίμεναν πολλοί να βρίσκεται κοντά στην 6άδα; )!!!
d.fosses
Μετά την απουσία του στο παιχνίδι με τον Κολοσσό, στη Ρόδο, ο Μπίλι Κις επιστρέφει στον Σαββατιάτικο αγώνα του Πανιώνιου με τον Άρη στη Νέα Σμύρνη.

Ο Αμερικανός γκαρντ δείχνει να έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε και πλέον είναι έτοιμος να τεθεί στη διάθεση του Γιάννη Σφαιρόπουλου για τον αγώνα με τους κίτρινους. Ο τεχνικός των κυανέρυθρων δεν αντιμετωπίζει κάποιο άλλο πρόβλημα τραυματισμού.

http://www.pressaris.gr/%ce%bc%ce%b5-%ce%b...%ac%cf%81%ce%b7
d.fosses
Πρόβλημα με Πελεκάνο
http://www2.allaboutaris.com/item.asp?id=18718
Ερωτηματικό ο Τσιάρας
http://www2.allaboutaris.com/item.asp?id=18712

SteelGandalf
Σάββατο, 23/2/2013, 16:00 (ΕΤ1)

Πανιώνιος - Άρης


Η ομάδα του Πανιωνίου βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας, έχοντας τους ίδιους βαθμούς με τον Παναθηναϊκό (31) και υποδέχεται τον Άρη, ο οποίος αυτή την στιγμή είναι 7ος, έχοντας τους ίδιους βαθμούς (25) με τον Απόλλων Πατρών, με στόχο τη νίκη, η οποία θα την διατηρήσει μέσα στην πρώτη τριάδα.

Η ομάδα του Πανιωνίου διαθέτει σαφέστατα πιο πλήρες ρόστερ από την ομάδα του Άρη μας, συν το γεγονός πως υπερτερεί και σε ποιότητα.

Από την πλευρά της ομάδας της Θεσσαλονίκης, υπάρχουν, για ακόμη μια φορά, αρκετά ερωτηματικά που αφορούν την ετοιμότητα αρκετών καλαθοσφαιριστών, αλλά ο μόνος που, μέχρι στιγμής, σίγουρα θα απουσιάσει από το αυριανό παιχνίδι, είναι ο Ευθύμης Τσακαλέρης. Ο Μιχάλης Πελεκάνος, θα δοκιμάσει να προπονηθεί και αν καταφέρει να ολοκληρώσει την συγκεκριμένη διαδικασία, θα συμπεριληφθεί στην αποστολή. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν πρέπει και δεν θα ρισκάρει για να μην υπάρξει κάποια υποτροπή.

Σε ό,τι αφορά τους Τσιάρα, Καραποστόλου και Πάσαλιτς, εκτός απροόπτου, θα βρίσκονται στην διάθεση του προπονητή τους, στο αυριανό παιχνίδι, χωρίς να είναι γνωστό το σε ποια αγωνιστική κατάσταση θα είναι.

Το παιχνίδι είναι πάρα πολύ δύσκολο και απαιτητικό και πιστεύω πως πολύ δύσκολα θα καταφέρει η ομάδα μας να κοντράρει τον αντίπαλο της. Εφόσον αποδειχτεί πως έχω δίκιο, καλό θα είναι να δοκιμαστούν διάφορα πράγματα, από το προπονητικό τιμ και να μπορέσει η ομάδα να κερδίσει, έστω και αργότερα, κάτι από αυτά.

Στο παιχνίδι του 1ου γύρου, ο Άρης γνώρισε μια από τις βαριές, εντός έδρας, ήττες στην ιστορία του, με σκορ 60-82, αλλά η τότε εμφάνιση της ομάδας μας ήταν από τις χειρότερες φετινές (αν όχι η χειρότερη).

Το γεγονός αυτό, καθώς επίσης και το αδιαμφισβήτητο δεδομένο της αγωνιστικής ανόδου, το τελευταίο αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, της ομάδας, με κάνει να αισιοδοξώ, ως ένα βαθμό, ελπίζοντας πως θα αποφύγουμε τον διασυρμό. Παρόλα αυτά, ειδικά σε τέτοια παιχνίδια, η απλή ήττα, σε σύγκριση με την βαριά ήττα, πολλές φορές απέχει ελάχιστα, γι' αυτό και χρειάζεται προσοχή.

Οι "ψηλοί" της ομάδας μας, θα πρέπει να προσπαθήσουν ιδιαίτερα, ώστε να μην επιτρέψουν στην αντίπαλη ομάδα να πάρει δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες, στην επίθεση της, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα το πληρώσουμε ακριβά.

Η καλή άμυνα μιας ομάδας, απαιτεί σωστή πίεση και μαρκαρίσματα και στην περιφέρεια, καθώς, ομάδες όπως ο Πανιώνιος, διαθέτουν κι εκεί πολλούς παίχτες που μπορούν να "τρυπήσουν" τον αντίπαλο τους (ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται ο Παππάς). Ο Μπίλι Κις, αποτελεί σχετικά νέα προσθήκη στο ρόστερ των Νεοσμυρνιωτών και, εφόσον αγωνιστεί (προέρχεται από τραυματισμό), είναι ακόμη ένας παίχτης που μπορεί να δώσει πολλά στην περιφέρεια του Πανιωνίου.

Ας ελπίσουμε να μπορέσει ο Άρης να παρουσιάσει ένα καλό "πρόσωπο" και να κερδίσει, τουλάχιστον, κάποια πράγματα από το συγκεκριμένο παιχνίδι, έστω και αν αυτά δεν φανούν στον πολύ κόσμο.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Με Πελεκάνο στη Νέα Σμύρνη ο Άρης

Ο Μιχάλης Πελεκάνος προπονήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του σημερινού προγράμματος με την υπόλοιπη ομάδα και έθεσε εαυτόν στην διάθεση του Βαγγέλη Αγγέλου για τον αυριανό αγώνα με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.


Ο 31χρονος φόργουορντ μπορεί να μην είναι 100% έτοιμος, ωστόσο το γεγονός ότι έβγαλε σήμερα την προπόνηση ήταν αρκετό για να συμπεριληφθεί στην αποστολή, που θα αναχωρήσει σε περίπου 2,5 ώρες για την Αθήνα.

Μοναδικός απών από το παιχνίδι θα είναι και πάλι ο Ευθύμης Τσακαλέρης, του οποίου ο τραυματισμός απαιτεί ειδική μεταχείρηση.


QUOTE(www.pressaris.gr)
Ασημακόπουλος: «Να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν»

Η αποστολή του Άρη είναι δύσκολη αύριο στην έδρα του Πανιωνίου αλλά οι κίτρινοι θα παραταχθούν με στόχο να διεκδικήσουν αυτό που τους αναλογεί όπως επεσήμανε ο Αντώνης Ασημακόπουλος.


Σε δηλώσεις του στο σάιτ του ΕΣΑΚΕ, ο αρχηγός της ομάδας υποστήριξε: «Η αναμέτρηση του Σαββάτου θα είναι δύσκολη, απέναντι σε μία καλή και φορμαρισμένη ομάδα, που έχει διαφορετικούς στόχους από εμάς. Εμείς θα κατέβουμε στο γήπεδο και θα παίξουμε έτσι, ώστε να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν».


QUOTE(www.sportime.gr)
Αγγέλου: «Μόνο κέρδος, απέναντι στον Πανιώνιο»

Δύσκολη εκτός έδρας αποστολή έχει στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ ο Άρης, καθώς αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο.


Οι Θεσσαλονικείς δοκιμάζονται αύριο (23/02, 16.00) στο κλειστό της Νέας Σμύρνης, με το Βαγγέλη Αγγέλου να στέκεται στη δυσκολία του έργου τους, κάτι πάντως που μόνο καλό μπορεί να κάνει στην ομάδα του. «Έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Έτσι, λοιπόν, η ανταγωνιστικότητα απέναντί της μόνο κέρδος μπορεί να έχει για τη δική μας ομάδα, σε όλα τα επίπεδα. Ελπίζουμε να μην προκύψουν τα ίδια λάθη και σε αυτό το παιχνίδι, όπως συμβαίνει τελευταία», ανέφερε σχετικά.

d.fosses
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ευχαριστηθούν όλοι οι μπασκετόφιλοι
ένα πάρα πολύ όμορφο παιχνίδι αφού το δείχνει η τηλεόραση.
SteelGandalf
Πρέπει όντως να ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, αλλά δυστυχώς, λόγω δουλειάς, δεν μπορούσα να το παρακολουθήσω.

1η Περίοδος

Πανιώνιος - Άρης : 18-15

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Πανιώνιος - Άρης : 44-32

3η Περίοδος

Πανιώνιος - Άρης : 62-51

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Πανιώνιος - Άρης : 82-75

Άκουσα το παιχνίδι από την ραδιοφωνική μετάδοση και διαπίστωσα πως σε πολλά, που είχα αναφέρει, είχα δίκιο.

Χάσαμε κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντς (43 έναντι 22). Από τα 43 του, μάλιστα, ο Πανιώνιος είχε 16 επιθετικά, την στιγμή που ο Άρης είχε συνολικά 15 αμυντικά.

Από ποσοστά ευστοχίας, οι δύο ομάδες βρίσκονται, πάνω-κάτω, στα ίδια επίπεδα και μάλιστα με σχεδόν ίδιο αριθμό προσπαθειών. Η ομάδα του Άρη έκανε και λιγότερα λάθη από την αντίπαλο της (10 έναντι 14 του Πανιωνίου), αλλά ο γηπεδούχος εκτέλεσε σχεδόν διπλάσιες ελεύθερες βολές.

Το παιχνίδι, αν εξαιρέσουμε την πρώτη του περίοδο, στην οποία οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ, "κυλούσε" με τον Πανιώνιο να έχει μια σχετικά άνετη διαφορά πόντων (μεταξύ 7-14, κατά μέσο όρο, η μέγιστη τιμή της οποίας έφτασε, αν δεν κάνω λάθος, στους 17).

Ο Νίκος Παππάς, όπως το περίμενα, μας έκανε μεγάλη ζημιά, σημειώνοντας 20 πόντους, ενώ και ο Μίλμπουρν (21) με τον Γιάνκοβιτς (14) μας έκαναν ζημιά. Στους ψηλούς, ο Γιώργος Μπόγρης πέτυχε 8 πόντους.

Στην απέναντι όχθη και ο Άρης είχε αρκετούς παίχτες που μοιράστηκαν τους πόντους του, με τον Δημήτρη Βεργίνη να πετυχαίνει 20, τον Μοχάμεντ Πάσαλιτς 15 και από 'κει και περά αρκετούς με μονοψήφιο αριθμό.

Θεωρώ πως το παιχνίδι το χάσαμε από τη μάχη των ριμπάουντς (οι δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες του Πανιωνίου που φοβόμουν) και από τις, σχεδόν, διπλάσιες ελεύθερες βολές που εκτέλεσαν οι γηπεδούχοι (30/33 έναντι 14/19).

Η έναρξη της 2ης περιόδου ήταν καταστροφική, με τα συνεχή τρίποντα του Πανιωνίου, τα οποία τον βοήθησαν να εκτινάξει σε διψήφιο αριθμό πόντων την διαφορά.

Όπως και να 'χει, το γεγονός πως η ομάδα μας βρέθηκε αρκετές φορές πίσω με μεγάλη διαφορά στο σκορ και δεν τα παράτησε, θεωρώ πως είναι θετικό, όπως εξίσου θετικό είναι και το τελικό σκορ, αφού πρόκειται για μια πολύ "γλυκιά" ήττα.

Αναρωτιέμαι που πραγματικά θα μπορούσε να βρίσκεται ο φετινός Άρης, αν είχε στις τάξεις του δύο καλούς ξένους παίχτες...

Θα διαβάσω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα σχόλια όποιου παρακολούθησε το παιχνίδι, καθώς μπορεί να διορθώσει κάποια από τα λεγόμενα μου (αν κατανόησα κάτι με λάθος τρόπο) ή/και να προσθέσει κάτι που δεν θα μπορούσα να αντιληφθώ μέσω της στατιστικής και της ραδιοφωνικής μετάδοσης του αγώνα.

QUOTE(www.pressaris.gr)
Αυτές οι λεπτομέρειες… Ήττα του Άρη στη Νέα Σμύρνη (82-75) από δικά του λάθη!

Μικρές λεπτομέρειες, επιπολαιότητες και στιγμιαία λάθη στέρησαν τον Άρη την δυνατότητα να διεκδικήσει τη νίκη μέσα στη Νέα Σμύρνη. Οι κίτρινοι προέβαλαν αντίσταση με αντίπαλο τον Πανιώνιο, ήθελαν ένα… κλικ για να μπουν δυνατά στην διεκδίκηση της νίκης στα τελευταία λεπτά, αλλά αυτό το κλικ δεν έγινε ποτέ και έτσι ήρθε η ήττα με σκορ 82-75.


Ο Άρης θέλησε εξαρχής να πάει το παιχνίδι σε χαμηλό ρυθμό, να μην επιτρέψει τον Πανιώνιο να τρέξει στο γήπεδό του και το κατάφερε στο πρώτο δεκάλεπτο. Με καλή αμυντική λειτουργία μπόρεσε να κρατήσει τον ρυθμό, όχι όμως και το σκοράρισμα, γιατί ήταν και πάλι άστοχος (5/16 εντός παιδιάς). Ο Πανιώνιος προηγήθηκε με μια διαφορά έξι πόντων (14-8 στο 8′, 18-12 στο 9′), όμως το καλάθι και φάουλ του Βεργίνη στο φινάλε του δεκαλέπτου έφερε τον Άρη σε απόσταση βολής (18-15).

Το πρώτο λεπτό του δεύτερου δεκαλέπτου ήταν… καταστροφικό. Ο Πανιώνιος είχε 0/4 τρίποντα στην πρώτη περίοδο και μέσα σε 1,5 λεπτό κατάφερε να κάνει 3/3 τρίποντα με Κις και Μίλμπουρν! Το σκορ έγινε 28-17 και από εκείνο το σημείο και μετά ο Άρης κυνηγούσε… Μέσα από την άμυνα ζώνης του Αγγέλου, οι κίτρινοι κατάφεραν να μειώσουν σε 32-27 στο 17′, κρατώντας για τρία λεπτά τον Πανιώνιο χωρίς σκορ, όμως λάθος επιλογές και άστοχα τρίποντα (2/12 στο α” μέρος) έδωσαν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να τρέξουν και να πάνε στα αποδυτήρια με το +12 (44-32).

Οι κίτρινοι έκαναν μόλις πέντε λάθη στο πρώτο ημίχρονο, αλλά έδωσαν πολλές δεύτερες ευκαιρίες στον Πανιώνιο (7 επιθ. ριμπάουντ) και έχασαν τη συγκέντρωσή τους στο δεύτερο δεκάλεπτο με αποτέλεσμα να βρεθούν πίσω με αυτή τη διαφορά.

Το πρώτο μισό της τρίτης περιόδου ήταν εφιαλτικό για τους κίτρινους. Χωρίς συγκέντρωση στην άμυνα και πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ έδωσαν την δυνατότητα στον Πανιώνιο να ξεφύγει στο σκορ. Η διαφορά έφτασε στο 27′ στους 17 πόντους (60-43), όμως ο Άρης με τους Βεργίνη και Πάσαλιτς κυρίως, αλλά και την άνοδο του Χαντ κατάφερε να μειώσει σε 62-51 στο 30′ και να μπει στο «κόλπο» για τη νίκη στην τέταρτη περίοδο. Στο 36′ ο Βεργίνης έκανε το 68-61, λίγο αργότερα ο Βεζένκοφ έριξε τη διαφορά στους 6 πόντους (69-63 στο 37′), όμως ακολούθησε αδράνεια στο αμυντικό ριμπάουντ και άστοχα σου με αποτέλεσμα ο Πανιώνιος με ένα μικρό σερι 6-0 να ανεβάσει και πάλι την διαφορά στους 12 πόντους (75-63 στο 38′) και ουσιαστικά να καθαρίσει το παιχνίδι…

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 44-32, 62-51, 82-75.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μπόγρης 8, Πέιν, Αθηναίου 4, Κις 3 (1), Μίλμπουρν 21 (3), Αθανασούλας 4, Μπατής, Γιάνκοβιτς 14 (14ρ.), Καββαδάς 5, Παππάς 20 (4ρ., 3ασ., 3κλ.), Μπούκερ 3.

ΑΡΗΣ: Πάσαλιτς 15 (2/2β., 2/7δπ., 3/5τρ., 4ασ.), Χαντ 9 (3/4δπ., 1/3τρ.), Πελεκάνος 7 (3ρ.), Βεζένκοφ 4 (2/2δπ.), Τσιάρας 4, Ασημακόπουλος 6, Καραποστόλου, Χαρίσης 6 (5ρ.), Μποχωρίδης 2, Σαρικόπουλος 2, Βεργίνης 20 (3/3β., 7/9δπ., 1/2τρ.).


QUOTE(www.pressaris.gr)
Αγγέλου: «Στα κρίσιμα πατώνουμε…»

Προβληματισμένος με την αγωνιστική συμπεριφορά του Άρη στα κρίσιμα παιχνίδια εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Αγγέλου ενώ δήλωσε κι αυτός πως το αποτέλεσμα αφήνει μια πικρία στην ομάδα.


Στην αρχική του τοποθέτηση, ο τεχνικός των κίτρινων είπε: «Μπορούσαμε να διεκδικήσουμε περισσότερα από τον αγώνα. Ο Πανιώνιος είναι μία δυνατή ομάδα, η οποία έχει καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό όλων με το παιχνίδι του. Η δική μας προσπάθεια είναι αντίθετη όσον αφορά τους στόχους. Δίνουμε την δική μας μάχη. Στο παιχνίδι κάναμε λάθη στα κρίσιμα σημεία και χάσαμε πολλά ριμπάουντ τα οποία έδωσαν παραπάνω επιθέσεις στον αντίπαλο. Για να έχεις τύχη, όπως μου έχει πει και ένας φίλος μου, πρέπει να γλύφεις το μέλι από τα αγκάθια αλλά εμείς πατώνουμε στα κρίσιμα παιχνίδια».

Πρόσθεσε λέγοντας: «Συγχαρητήρια στον Πανιώνιο, του εύχομαι να κοντράρει τους «μεγάλους» το χρειάζεται το μπάσκετ. Μας αφήνει μία πικρία το τελικό αποτέλεσμα».
HLR CENATION
Τα εχω γραψει στο τοπικ του Πανιωνιου αλλα θα γραψω λιγα πραγματα για τον Αρη εδω.


Ελειψε το τριποντο σημερα και τα ριμπαουντ.

Το σχημα με τον Ασημεκοπουλο στο 5 δεν βγαινει.

Ο Σαρικοπουλος μ αρεσει αμυντικα κυριως και διχνει οτι εχει μελλον,ενω δεν βρεθηκε αντιδοτο στην αμυνα πανω στον Παπα.Μεγαλη ζημια και ο Μιλμπουρν.

Μεγαλο δευτερο ημιχρονο ο Βεργινης δεν τραβηξε ο αμερικανος.
d.fosses
Ο Άρης σε κάθε παιχνίδι είναι και πιο βελτιωμένος,
το άλλο Σάββατο με τον Απόλλων Πατρών αν καλύψει τους 11 πόντους του πρώτου γύρου
τότε στα playoffs λογικά θα δούμε και άλλα παιχνίδια Πανιώνιος–Άρης.

d.fosses
Και το Άρης – Απόλλων Πατρών που δείχνει η τηλεόραση προβλέπεται χορταστικό.

Βέβαια και το Κολοσσός – Πάοκ που δεν δείχνει η τηλεόραση πρέπει να είναι
και αυτό ωραίο παιχνιδάκι. Κρίμα, μακάρι να βλέπαμε και αυτό.
hagi
Εγώ γενικά είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα. Έχει βέβαια καποια ματς που χάνει αυτό που χτίζει σε άλλα . όμως γενικά το παλεύει και δείχνει ότι μπορεί να τερματίσει στην εξάδα.

Με τον Απόλλωνα θα είναι δύσκολο παιχνίδι αλλά αν δεν πέσουμε σε κακή βραδιά πιστεύω ότι θα κερδίσουμε και ίσως καλύψουμε και την διαφορά. Αρκεί να βοηθήσει και ο κόσμος λιγακι..
SteelGandalf
Σάββατο, 2/3/2013, 17:00 (ΕΤ3)

Άρης - Απόλλων Πατρών


Καλό μήνα σε όλους.

Αύριο το απόγευμα, η ομάδα του Άρη θα υποδεχτεί στο Αλεξάνδρειο την ομάδα του Απόλλωνα της Πάτρας, ο οποίος βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας (έχοντας έναν βαθμό περισσότερο από τον Άρη που είναι 7ος), με μοναδικό στόχο τη νίκη.

Για να μπορεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης να βάλει από κάτω όμως αυτήν της Πάτρας, θα χρειαστεί όχι μόνο να την κερδίσει, αλλά να καλύψει και την διαφορά των 11 πόντων (64-53), με τους οποίους ηττήθηκε στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Η νίκη, βέβαια, είναι πιο σημαντική από την ίδια την διαφορά των πόντων, οπότε σε αυτόν τον τομέα θα πρέπει να επικεντρωθεί ο Άρης. Αν τελικά τα καταφέρει ο Άρης και η έκβαση του αγώνα είναι τέτοια που θα του επιτρέψει να ψάξει και για την διαφορά, τότε έχει καλώς.

Όλα θα πρέπει να ξεκινήσουν από την άμυνα. Αυτή είναι που θα "κλειδώσει" την αντίπαλη ομάδα και θα την κάνει να ασφυκτιά, με αποτέλεσμα να δώσει μια εύκολη νίκη στην γηπεδούχο ομάδα. Αν βρει έναν καλό ρυθμό στον αμυντικό τομέα κι έχει σωστές, κυρίως όχι βιαστικές, επιλογές στο επιθετικό "κομμάτι", τότε θα μπορέσει να πάρει ένα ακόμη ροζ φύλλο αγώνα.

Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου, είμαι βέβαιος πως έχει τον τρόπο να το πάρει αυτό το παιχνίδι. Αύριο, μάλιστα, θα παραταχθεί πλήρης.


QUOTE(www.pressaris.gr)
Όλοι παρόντες

Στην τελευταία προπόνηση πριν από τον αυριανό αγώνα με τον Απόλλωνα Πατρών στο Αλεξάνδρειο, ο Βαγγέλης Αγγέλου είχε όλους τους παίκτες στη διάθεση του.


Ο Τάσος Δήμας ξεπέρασε την ίωση που τον κράτησε εκτός για δυο μέρες και επέστρεψε στις προπονήσεις της ομάδας. Ο Ευθύμης Τσακαλέρης αισθάνεται καλύτερα και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης. Δεν μπορεί όμως ακόμη να προσδιοριστεί η ημερομηνία επανόδου του στις υποχρεώσεις της ομάδας.

Αμφότεροι πάντως αναμένεται να είναι οι παίκτες που θα αφήσει έκτος αποστολής ο προπονητής των κίτρινων. Στις προπονήσεις του Άρη δίνει το παρών και ο στρατευμένος, Νίκος Μποχωρίδης καθώς πήρε μετάθεση σε μονάδα κοντά στην Θεσσαλονίκη.


Τρεις πρώην "κίτρινοι" θα επισκεφτούν το Αλεξάνδρειο στην αυριανή αναμέτρηση.

Ο λόγος για τους Νίκο Βετούλα (προπονητή του Απόλλωνα), ο οποίος έχει διατελέσει και παίχτης του Άρη, αλλά και βοηθός προπονητή, πριν μερικά χρόνια, καθώς και τους Νίκο Αργυρόπουλο (είναι ένας από τους παίχτες που έχουν δικαστική διαμάχη με την ομάδα) και Βλάντιμιρ Πέτροβιτς.

Στο παιχνίδι του 1ου γύρου, η ομάδα της Πάτρας είχε 0/18 τρίποντα!!!, αλλά παρόλα αυτά κέρδισε το παιχνίδι, έχοντας πολύ καλό ποσοστό στα δίποντα (22/39), την στιγμή που ο Άρης ακόμη ψαχνόταν μέσα στο παρκέ.

Τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά την δεδομένη στιγμή και πιστεύω πως ο Άρης, εύκολα ή δύσκολα, θα καταφέρει να επιβληθεί επί του αντιπάλου του, κάτι που θα τον βοηθήσει να πλησιάσει περισσότερο κοντά στην 6η θέση.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Διάστρεμμα και οστικό οίδημα ο Χαρίσης! Δεν παίζει αύριο, αγωνία για την επιστροφή του!

Διάστρεμμα β” βαθμού και οστικό οίδημα υπέστη στην σημερινή προπόνηση ο Κώστας Χαρίσης και μένει εκτός σίγουρα στον αυριανό αγώνα με τον Απόλλωνα Πατρών!


Ο Έλληνας σέντερ σε μια ανύποπτη φάση στη διάρκεια της σημερινής προπόνησης γύρισε τον αστράγαλό του και αποχώρησε. Υποβλήθηκε άμεσα σε ιατρικές εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν πως έχει υποστεί βαρύ διάστρεμμα (β” βαθμού) και οστικό οίδημα! Ο Χαρίσης χάνει σίγουρα τον αυριανό αγώνα, αλλά είναι πολύ πιθανό να μείνει εκτός δράσης για τις επόμενες 2-3 βδομάδες!


Τόση ατυχία ρε γμτ!!!
SteelGandalf
1η Περίοδος

Άρης - Απόλλων Πατρών : 17-16

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Απόλλων Πατρών : 29-34

3η Περίοδος

Άρης - Απόλλων Πατρών : 48-48

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Απόλλων Πατρών : 68-64

Πολύ σημαντική η σημερινή μας νίκη, άσχετα με το γεγονός πως δεν καλύφθηκε και η διαφορά των 11 πόντων (από την ήττα του αγώνα του 1ου γύρου).

Έκανα ένα σχόλιο για τα τρίποντα, στην αρχική μου τοποθέτηση για την συγκεκριμένη αναμέτρηση, και με το καλησπέρα, βάλθηκαν να μας τρελάνουν οι παίχτες της Πάτρας (κάποια στιγμή στην αρχή της 2ης περιόδου είχαν 7/10 τρίποντα!, αλλά ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 9/28).

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Μοχάμεντ Πάσαλιτς που πέτυχε 20 πόντους με εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας (4/5 δίποντα, 4/6 τρίποντα), 3 ριμπάουντς, 4 ασσίστς, αλλά και 6 λάθη.

Τα παιδιά δούλεψαν εξαιρετικά, με αποτέλεσμα να μην φανεί η απουσία του ψηλού (Χαρίσης) μας.

Το παιχνίδι, παρόλα αυτά, σε κάποιες στιγμές του, φαινόταν πως είναι δύσκολο να το διαχειριστούμε και, ακόμα και, να το κερδίσουμε.

Τελικά, όταν σοβάρεψαν και καλυτέρεψαν την άμυνα τους, οι παίχτες μας, κατάφεραν να προσπεράσουν τον αντίπαλο τους, αγγίζοντας κάποια στιγμή, την διαφορά των 10 πόντων. Σημασία έχει η νίκη, καθώς με ήττα, θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο (αν όχι απίθανο) το να κοιτάμε την 6άδα.

Τώρα, έχουμε άλλα δεδομένα, αφού ισοβαθμώντας με τον Απόλλωνα, είναι πολύ πιο εύκολο το να τον βάλουμε από κάτω.
Timemaster
QUOTE(SteelGandalf @ Mar 2 2013, 18:48 ) *
Τώρα, έχουμε άλλα δεδομένα, αφού ισοβαθμώντας με τον Απόλλωνα, είναι πολύ πιο εύκολο το να τον βάλουμε από κάτω.


πολύ πιο εύκολο συμφωνώ
όμως γενικά δεν είναι και τόσο εύκολο λόγο προγράμματος και ισοβαθμίας.

Μόλις γύρισα από το γήπεδο και πριν να ξαναβγώ έξω είπα να κάνω μερικά γρήγορα σχόλια.

α. Ακόμα δε κατάλαβα πως καταφέραμε (γιατί είναι άθλος) να μη κερδίσουμε αυτή την ομάδα με 20 πόντους και να έχουμε ένα ήσυχο απόγευμα.
β. χωρίς σέντερ και κυριαρχήσαμε στα ριμπάουντ.
γ. πήγαμε για πρώτη φορά το παιχνίδι στις βολές εκτελώντας 26
γ. τα λάθη μας ήταν για άλλο ένα παιχνίδι το μελανό μας σημείο και όταν μιλάω για λάθη δεν εννοώ μονάχα τα 19 των στατιστικών αλλά τουλάχιστον άλλα τόσα που σακατέψανε τις επιθέσεις μας με κακή κυκλοφορία πρόβλημα στο να κατεβάσουμε την μπάλα και λάθος θέση παιχτών.
δ. Είναι επίσημο ο Καραποστόλου θέλει να αλλάξει επάγγελμα μάλλον για πάλη τον κόβω ή σούμο.
ε. Ο Αγγέλου έκρυψε καλά την έλλειψη σέντερ αλλά έκανε πολλά τραγικά λάθη που παραλίγο να μας κοστίσουν.
στ. Πόνεσαν τα μάτια μου από το θέαμα και των δύο ομάδων αλλά χάρηκα που υπήρχαν πολλά παιδάκια στις κερκίδες όπως και γυναίκες (και ευχαριστώ δημόσια την δική μου που μου έκανε παρέα.).
ζ. Ο Πελεκάνος από την μία έφαγε πολύ ξύλο από την άλλη θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί καλύτερα το γεγονός ότι η άμυνα της Πάτρας ήταν προσαρμοσμένη σε αυτόν.
η. Μονάχα μια φορά η μπάλα γύρισε τέλεια και ο Πάσαλιτς έβαλε το πιο εύκολο του τρίποντο.
θ. Ρισπέκτ στον Πέτροβιτς που έβαλε 4 τρίποντα και θα έπρεπε να βαρούσε βολές σε κάθε σουτ που έκανε.
ι. Καραποστόλου- Αργυρόπουλος σημειώσατε 1. Με διαφορά οι χειρότεροι παίχτες του αγώνα.
ια. Το καλύτερο δίδυμο γκαρντ ήταν Μποχωρίδης-Πάσαλιτς.
ιβ. Χάσαμε πολλές βολές και πολλά λευ-απ. Απλά απαράδεκτο.

Η ανάλυση αύριο.
icon_drunk.gif icon_drunk.gif icon_drunk.gif
SteelGandalf
Στην συνέντευξη τύπου, από το λίγο που άκουσα στο ραδίοφωνο, ο κύριος Αγγέλου αναφέρθηκε (όπως ο ίδιος είπε) για πρώτη φορά στα προβλήματα τραυματισμών.

Ουσιαστικά, από τα λεγόμενα του, η μισή ομάδα έπαιζε με προβλήματα, χώρια τους απόντες.

Λόγω δουλειάς, μπόρεσα να παρακολουθήσω από τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου και μετά.
nestoras kommatos
Η αλήθεια είναι ότι ο Καραποστόλου φέτος είναι τραγικός, αλλά προσωπικά επιμένω ότι δεν είναι τόσο κακός παίκτης.

Τουλάχιστον έβαλε τις βολές στο τέλος χθες, είχε 6/6 συνολικά...


Τον Απόλλωνα δεν τον έχω δει φέτος παρά ελάχιστα, δε με εντυπωσίασε πάντως χθες καθόλου για τη θέση που έχει στο βαθμολογικό πίνακα ή για το μπάσκετ που (ακούγεται από κάποιους ότι) παίζει. Πάντως, το πήγε μια χαρά το ματς με τους Αμερικανούς του και τον Πέτροβιτς...

Καλή συνέχεια και στις δύο ομάδες, όπως και να έχει...
gallistis
σπουδαία νίκη χθες παρά τις απουσίες μας...

ξεκινησα να βλέπω το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο...καποια στιγμή ο απόλλωνας είχε 9/21 τρίποντα και ήταν μπροστά...τέλειωσε το παιχνίδι με 9/28...ευτυχώς,γιατί αν συνέχιζε έτσι,δύσκολα θα κερδίζαμε

πολύ καλός ο πάσαλιτς,αν και στο τέλος με το εσκεμμένο πήγε να θυμίσει στιγμές καοδ

πρέπει να έχουμε υπ'οψιν και το -2 με το οποίο απειλούμαστε λόγω 99.ας το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας
SteelGandalf
Το φάουλ του Πάσαλιτς, μόνο ο διαιτητής το είδε αντιαθλητικό (ο παίχτης πέφτοντας ανέτρεψε, άθελα του, τον παίχτη της Πάτρας). Θεωρώ πως είναι απολύτως ξεκάθαρη φάση, την οποία οι διαιτητές δεν είδαν...

QUOTE(www.pressaris.gr)
Η πορεία για την 6αδα: Πιο ευνοϊκό πρόγραμμα, αλλά και μια νίκη παραπάνω θα χρειαστεί ο Άρης

Μια νίκη περισσότερη θα πρέπει να κάνει ο Άρης από τον Απόλλωνα Πατρών, αν θέλει να κατακτήσει την 6η θέση στην κανονική διάρκεια. Οι κίτρινοι θεωρητικά έχουν πιο εύκολο πρόγραμμα, αν και αγωνίζονται με όλες τις ομάδες που παλεύουν να σωθούν και αυτό ενδεχομένως θα παίξει κάποιο ρόλο ως το φινάλε.


Σήμερα, μετά από 19 αγώνες, ο Άρης και ο Απόλλων συγκατοικούν στην 6η θέση, αλλά οι Πατρινοί έχουν το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας, γιατί κέρδισαν με 11 πόντους και έχασαν (χθες) με 4 πόντους. Αυτό σημαίνει ότι ο Άρης πρέπει να κάνει μια νίκη περισσότερη στα επτά εναπομείναντα παιχνίδια, για να καταφέρει να πάρει την 6η θέση.

Το πρόγραμμα του Απόλλωνα μοιάζει – και είναι – πιο δύσκολο από του Άρη. Ο Απόλλων παίζει με περισσότερες ομάδες που βρίσκονται πάνω από αυτόν στην βαθμολογία (Ρέθυμνο, ΠΑΟΚ, Πανιώνιο, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό), ο Άρης παίζει με πέντε ομάδες που βρίσκονται κάτω από αυτόν (ΚΑΟΔ, Καβάλα, Ίκαρος, Περιστέρι, Κολοσσός), αλλά σχεδόν όλες παλεύουν να σωθούν. Βέβαια μεγάλο ρόλο παίζει και πότε θα γίνουν οι αγώνες, γιατί μια ενδιαφερόμενη ομάδα σήμερα, μπορεί να είναι… αδιάφορη όταν θα διεξαχθεί το παιχνίδι.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΩΣ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ

20η αγωνιστική

ΠΑΟΚ – Άρης

Απόλλων Πατρών – Ρέθυμνο

21η αγωνιστική

Άρης – Ολυμπιακός

Ηλυσιακός – Απόλλων Πατρών

22η αγωνιστική

Ίκαρος – Άρης

Απόλλων Πατρών – Πανελευσινιακός

23η αγωνιστική

Άρης – ΚΑΟΔ

Πανιώνιος – Απόλλων Πατρών

24η αγωνιστική

Περιστέρι – Άρης

Απόλλων Πατρών – Παναθηναϊκός

25η αγωνιστική

Άρης – Καβάλα

Απόλλων Πατρών – ΠΑΟΚ

26η αγωνιστική

Κολοσσός – Άρης

Ολυμπιακός – Απόλλων Πατρών


Ο Άρης έχει δύο πάρα πολύ δύσκολα παιχνίδια σερί (με ΠΑΟΚ εκτός και με Ολυμπιακό εντός). Αν δεν κερδίσει κανένα από αυτά (που είναι και το πιο πιθανό), τότε πολύ δύσκολα θα καταφέρει να βάλει από κάτω του την Πάτρα.

Βέβαια, σε όλα αυτά, υπάρχει και ο Απόλλωνας, που αν κάνει τις νίκες που χρειάζεται, δεν τίθεται θέμα να χάσει την 6η θέση.

Ακόμη και αν τον είχαμε κερδίσει εχθές με 12+ πόντους, πάλι θα θεωρούσα πως δύσκολα θα του πάρουμε την 6η θέση. Παρόλα αυτά, έχουμε ακόμη αρκετό δρόμο μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Χάσαμε το μισό πρωτάθλημα, μέχρι να βρούμε τον εαυτό μας, πέρα από τις γνωστές ελλείψεις-δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σε όλη την διάρκεια της σεζόν. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να δυσκολευτούμε πολύ σε αυτή μας την προσπάθεια, αλλά θεωρώ τεράστια επιτυχία το να κατακτήσουμε ακόμη και την 7η θέση (ή έστω το να βρεθούμε στην 8άδα), αναλογιζόμενοι όλα μας τα προβλήματα.

Ο Άρης δεν θυμίζει απλά, αλλά είναι ομάδα και σε αυτό, έχει τεράστιο μερίδιο "ευθύνης" ο κύριος Αγγέλου.
SteelGandalf
Σάββατο, 16/3/2013, 19:00 (ΕΤ3)

Π.Α.Ο.Κ. - Άρης


Η ομάδα μας, μέσα σε όλες τις δυσκολίες με τους τραυματισμούς των παιχτών (τελευταίο κρούσμα ο Πάσαλιτς που θα λείψει για περίπου έναν μήνα), προσπαθεί να προετοιμαστεί για ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό, εκτός έδρας, παιχνίδι στην Πυλαία με αντίπαλο τον εξαιρετικό φετινό Π.Α.Ο.Κ..

Θεωρώ πως το συγκεκριμένο παιχνίδι θυα μπορούσαμε να το παλέψουμε αν δεν είχαμε τις απουσίες μας, αλλά για την ώρα και χωρίς να ξέρω ποιοι τελικά θα ακολουθήσουν την αποστολή μας (αλλά και σε ποια κατάσταση θα βρίσκονται), δεν μπορώ να είμαι και πολύ αισιόδοξος.

Πρέπει να έχει και ο Π.Α.Ο.Κ. ψιλοθεματάκια, αλλά δεν παρακολουθώ το ρεπορτάζ του.

Μια ματιά που έριξα στο topic της αντιπάλου μας ομάδας, έχει να ανανεωθεί από τις 5 Μαρτίου. Έχει κάποιες καινούργιες προσθήκες (μία είναι ο Λίνος Χρυσικόπουλος), αλλά και κάποιες αποχωρήσεις (όπως του ΜακΓκράθ), αλλά είναι πολύ καλά δουλεμένος από τον κύριο Σούλη Μαρκόπουλο, γι' αυτό και βρίσκεται τόσο ψηλά στην βαθμολογία.

Ας περάσει και η αυριανή ημέρα, ώστε να δούμε με ποιους παίχτες θα μεταβεί η αποστολή μας εκεί και βλέπουμε.

Προφανώς και το γήπεδο θα είναι γεμάτο (Άρης είναι αυτός!!!), οπότε τα πράγματα και από αυτήν την άποψη θα είναι δύσκολα.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Η τεχνική ματιά του αγώνα στην Πυλαία: Ο Βασίλης Φραγκιάς αναλύει στο PRESSARIS Άρη και ΠΑΟΚ

Άρης και ΠΑΟΚ ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους για το αυριανό παιχνίδι στο κλειστό της Πυλαίας. Ο Βαγγέλης Αγγέλου και ο Σούλης Μαρκόπουλος θα δώσουν τις τελευταίες οδηγίες και το PRESSARIS ζήτησε την άποψη του Βασίλη Φραγκιά προπονητή του Κολοσσού, που έχει αντιμετωπίσει, στο μικρό διάστημα που βρίσκεται τη φετινή σεζόν στον πάγκο των Ροδιτών και τις δύο ομάδες και γνωρίζει αρκετά καλά τις ιδιαιτερότητες τέτοιων παιχνιδιών.


Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε αρχικά πως «είναι παιχνίδι που ναι μεν δεν έχει την λάμψη προηγούμενων δεκαετιών, δεν παύει όμως να συγκινεί τον κόσμο της Θεσσαλονίκης αλλά και όλη την Ελλάδα».

Η συζήτηση συνεχίστηκε γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο προπονητές. Από τη μία ο Σούλης Μαρκόπουλος έχασε αρκετή δύναμη μετά την αποχώρηση του Μακ Γκραθ, από την άλλη ο Βαγγέλης Αγγέλου με την «σύνθεση ανάγκης και μοναδικό ξένο τον Χαντ διαχειρίζεται ένα υλικό το οποίο μπορεί να μην επέλεξε ο ίδιος κάνει όμως πολύ καλή δουλειά και αυτή φαίνεται στο γήπεδο».

Ο παράγοντας «Λάζος» και η υπεροχή του Άρη στην περιφέρεια

Όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι και τα πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα των δύο ομάδων ο έμπειρος τεχνικός υποστήριξε: «Ο ΠΑΟΚ έχει την στόφα της ομάδας. Βρίσκεται σε πολύ καλό μομέντουμ. Είναι πολύ καλή ομάδα στο φύσικαλ παιχνίδι και στηρίζεται στο παιχνίδι λόου-ποστ όπου εκεί κυριαρχεί με την παρουσία του ο Λάζαρος Παπαδόπουλος. Ο περιορισμός του και ο τρόπος με τον οποίο ο Βαγγέλης Αγγέλου θα επιλέξει να τον σταματήσει θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την εξέλιξη του αγώνα. Ο Λάζαρος πέρα από το σκοράρισμα στο παιχνίδι κοντά στο καλάθι έχει και το μεγάλο πλεονέκτημα ότι μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις για τους συμπαίκτες του. Από την άλλη ο Άρης έχει ψηλά κορμιά όπως ο Χαρίσης και ο Σαρικόπουλος. Παιδιά που μπορούν να αντιμετωπίσουν τον Λάζαρο και να προσφέρουν σημαντικές λύσεις στο αμυντικό κομμάτι. Ο περιορισμός του Λάζαρου θα είναι σημαντικό «κλειδί» για την εξέλιξη του αγώνα. Αν δεν κάνω λάθος ο Παπαδόπουλος είναι ο πρώτος παίκτης σε ασσίστ για τον ΠΑΟΚ και αυτό λέει πολλά. Ο κόουτς Αγγέλου αρέσκεται στην ατομική άμυνα και να πηγαίνει σε κάποια τρικ που να προβληματίζουν το παιχνίδι του αντιπάλου. Όταν έπαιζε ο Γκάλης, ο Γκομέλσκι έλεγε "αφήστε τον Γκάλη να βάλει όσους πόντους θέλει ας περιορίσουμε τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας καλά". Περιμένω από τον Άρη να πιέσει τα αντίπαλα γκαρντ. Είναι θέση στην οποία έχει ποσοτικό πλεονέκτημα σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που πλην του Χάτσερ και του Χαραλαμπίδη που κάνει πολύ καλή χρονιά δεν υπάρχουν άλλοι παίκτες με έφεση στην σωστή οργάνωση και το κατέβασμα της μπάλας. Ακόμα και ο Λίνος που παίζει σε αυτή την θέση νομίζω πως δεν είναι έτοιμος για αυτό το ρόλο και πριν από μερικές αγωνιστικές που παίξαμε αντίπαλοι είχε πρόβλημα στο ξεκίνημα του αγώνα όταν τον πιέσαμε. Μπορεί να «κλέψει» κάποια λεπτά σε αυτή την θέση αλλά πιστεύω ότι θα προτιμηθεί ο Χάτσερ από τον Μαρκόπουλο και ο Χρυσικόπουλος θα μετατεθεί στις άλλες δύο θέσεις των γκαρντ. Ενώ και με την παρουσία του Χαραλαμπίδη στον «άσο» θα χάσει πολύτιμους πόντους από το σκοράρισμα».

Τα ριμπάουντ και οι δεύτερες επιθέσεις

Για τον Βασίλη Φραγκιά πέρα από τον περιορισμό του Λάζαρου Παπαδόπουλο σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα θα παίξει και ο έλεγχος του ρυθμού: «Είναι ένα ντέρμπι και οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν από την αρχή τον ρυθμό τους. Ο Άρης αρέσκεται στο γρήγορο παιχνίδι και όποτε βρει ανοιχτό γήπεδο έχει τους παίκτες να το υποστηρίξει. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να δημιουργήσει από το παιχνίδι κοντά στο καλάθι. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα και θεωρώ ότι θα είναι «κλειδί» είναι ο έλεγχος των ριμπάουντ. Να μην δώσει η μία ομάδα την ευκαιρία στην άλλη για δεύτερες επιθέσεις».

Ο Βασίλης Φραγκιάς δίνει ένα μικρό πλεονέκτημα στον ΠΑΟΚ «λόγω έδρας και μομέντουμ» όμως το ρόστερ του Άρη διαθέτει αρκετούς παίκτες όπως «ο Ασημακόπουλος, ο Πελεκάνος, ο Χαρίσης, ο Βεργίνης και άλλοι που ξέρουν από τέτοια παιχνίδια και μπορούν ανά πάσα στιγμή να αλλάξουν τις ισορροπίες ενός αγώνα».

Τέλος, ευχήθηκε «να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να το απολαύσουν όλοι όσοι βρεθούν στις κερκίδες αλλά και όσοι το παρακολουθήσουν από τους τηλεοπτικούς δέκτες. Μπορεί να μην έχει την αίγλη του παρελθόντος δεν παύει όμως να είναι ένα ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης που προσφέρει συγκινήσεις και είναι το σημείο αναφοράς για την πόλη της Θεσσαλονίκης».
pcl
Ντροπή να παίζουν στον Άρη καραποστολου,σαρικοπουλος κ ειδικά ο Χαντ που είναι ο χειρότερος ξένος που έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα. Μιζέρη ομαδουλα
38aris
QUOTE(pcl @ Mar 16 2013, 20:42 ) *
Ντροπή να παίζουν στον Άρη καραποστολου,σαρικοπουλος κ ειδικά ο Χαντ που είναι ο χειρότερος ξένος που έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα. Μιζέρη ομαδουλα


Αδελφέ δεν έχεις καταλάβει που βρίσκεται η ομάδα οικονομικά.Ποιούς καλύτερους θα έφερνες με το υπάρχον ban της fiba?
Ok και εμένα δε με ενθουσιάζει ο Καραποστόλου αλλά δυστυχώς δε μπορείς να έχεις κατι καλύτερο στη παρούσα κατασταση.
Οι άλλοι δύο άσχετα αν σήμερα ήταν αρνητικοί έχουν κάνει καλά παιχνίδια προηγούμενες αγωνιστικές(συν ότι ο Σαρικοπουλος είναι καλό prospect).
Η χρονιά είναι μεταβατική και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.Με χαροποιεί που φαίνεται ότι αφήνει προίκα νέους παίκτες(Βεζένκοφ,Μποχωρίδης,Σαρικόπουλος,μ
ούρτος) καθώς και ένα καλό κορμό από Ελληνες έμπειρότερους που αν διατηρηθεί και ενισχύθεί με καλούς ξένους του χρόνου μόνο θετικά θα έχει.
Όσο για σήμερα αν και η ομάδα έπαιξε χώρις το βασικό της άσσο και σημαντικό σκόρερ ήταν σχετικά καλή, σε μία παρα πολύ δύσκολη έδρα.
Φοβόμασταν τον Παπαδόπουλο και τελικά τη ζημιά την έκαναν Χάτσερ και Χαραλαμπίδης στην περιφέρεια που είχαμε υπεροπλία (υποτίθεται) .
Όπως και να έχει έγινε ένα ωραίο Ντέρμπι
Πολύ καλοι οι Μποχωρίδης, Βεζένκοφ,Χαρίσης Πελεκάνος.
Ας στηρίξουν οι οπαδοί την ομάδα στο επόμενο παιχνίδι με Ολυμπιακό(να εισρεφσει και ρευστό)!
ΥΓ: Ωραία η εικόνα με ελληνική πεντάδα στον Αρη και στον παοκ κατά διαστήματα.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.