Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Eurocup - Σεζόν 2015-16
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Manu7
Δυστυχώς για τον Άρη πυροβολεί με συνέπεια ο Τζόνσον που έτυχε να τον δω και στο παιχνίδι κόντρα στη Φενέρ την Κυριακή οπότε και ήταν πάλι σε εξαιρετική μέρα. Φαίνεται σουτέρ ολκής.

Παρολα αυτα ο Αρης εξαιρετικός. Παίζει ωραίο οργανωμένο μπάσκετ και ας έχει ένα σωρό Αμερικανούς στη σύνθεση του.
SteelGandalf
4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Banvit - Άρης : 96-84

Ήττα τελικά, αν και μπορούμε να πούμε πολλά για την συγκεκριμένη αναμέτρηση -άλλη στιγμή- αλλά γενικά είμαι ευχαριστημένος από αρκετά πράγματα στο παιχνίδι μας.

Σίγουρα πάντως μας έκανε τεράστια ζημιά και ο Johnson -με τα τρίποντα του (5/11) ειδικά στο 2ο ημίχρονο- και ο Vidmar σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

Key facts of the game



Box Score



QUOTE(www.pressaris.gr - 11/11/2015)
Διαιτητική αλητεία στην Πάνορμο, αδράνεια στα ριμπάουντ και ήττα με 96-84

Ο Άρης δεν μπόρεσε να κερδίσει ούτε αυτή τη φορά μέσα στην Τουρκία. Γνώρισε την ήττα από την Μπάνβιτ στην Πάνορμο στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Γιούροκαπ με σκορ 96-84, κυρίως γιατί έχασε πολλά αμυντικά ριμπάουντ και έπαιζε με οχτώ αντιπάλους μέσα στο παρκέ…


Το ξεκίνημα του Άρη ήταν εξαιρετικό στην Πάνορμο. Με τον Τζερέλ Μακ Νιλ να τιμωρεί κάθε αδράνεια της τουρκικής άμυνας, οι κίτρινοι προηγήθηκαν με 15-5 (6’) και 17-7 (6’), ελέγχοντας τον αγώνα. Ο Αμερικανός είχε 10 πόντους σε αυτό το διάστημα, οι κίτρινοι έκλεισαν το δεκάλεπτο μπροστά με 20-15, αλλά το πρόβλημα ήταν τα επιθετικά ριμπάουντ των γηπεδούχων.

Η Μπάνβιτ πήρε συνολικά 11 επιθετικά στο πρώτο μέρος (και 19 στο σύνολο) και σε συνδυασμό με την βοήθεια που είχε από το διαιτητικό τρίο (8-14 τα φάουλ και 20-1 οι βολές!) άρχισε να μπαίνει στο ματς. Οι κίτρινοι έχασαν αρκετά ελεύθερα σουτ και έγιναν διστακτικοί στην εκτέλεση και ο Σλότερ με τρίποντο έβαλε την Μπάνβιτ μπροστά με 27-26 (16’). Φόρτσον και Τζόνσον μετά από αρκετά άστοχα τρίποντα βρήκαν στόχο από την περιφέρεια και η Μπάνβιτ ξέφυγε με 34-28. Ο Άρης αντέδρασε προς στιγμήν, μείωσε σε 34-31 (18’), αλλά οι Τούρκοι ξέφυγαν με 39-31 πριν το ημίχρονο κλείσει στο 39-33 με καλάθι του Κοέν στην εκπνοή.

Ο Γουότερς έγινε… Μακ Νιλ στην τρίτη περίοδο και με 10 πόντους ήταν αυτός που κράτησε τον Άρη στο παιχνίδι. Οι κίτρινοι έχασαν με 5ο φάουλ τον Γουάιτ στο 23’, ο Πρίφτης γύρισε σε ζώνη και έπαιξε με δίδυμο Κοέν – Χάγκινς και του βγήκε… Ο Άρης όχι απλά μείωσε, αλλά πέρασε και μπροστά με 57-55 (28’), όμως η Μπάνβιτ αντέδρασε άμεσα. Έκανε σερί 8-0 και προηγήθηκε με 63-57 (29’), αλλά οι κίτρινοι δεν τα παράτησαν και μείωσαν σε 65-63 στο τέλος της περιόδου…

Κακές επιλογές στην επίθεση και η διαιτησία στην… άμυνα έδωσαν το δικαίωμα στην Μπάνβιτ να ξεφύγει στο σκορ και με τρίποντο του Τζόνσον να αποκτήσει για πρώτη φορά διαφορά 10 πόντων (75-65), αναγκάζοντας τον Πρίφτη να πάρει τάιμ άουτ… Ο Άρης αντέδρασε και με τρίποντα των Γουότερς και Κοέν μείωσε σε 75-71 (35’), αλλά ο Τζόνσον είχε βρει ρυθμό και με δικούς τους πόντους η Μπάνβιτ ξέφυγε με 81-73 (3.58). Οι κίτρινοι δεν βρήκαν στόχο σε ελεύθερα σουτ, ο Σίμονς με πέντε σερί πόντους διαμόρφωσε το 86-73 (2.34) και κάπου εκεί ουσιαστικά το παιχνίδι κρίθηκε…

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 39-33, 65-63, 96-84.

ΜΠΑΝΒΙΤ: Ουλουσόι, Φόρτσον 13 (11ρ., 10ασ.), Τζόνσον 25 (5/11τρ.), Σλότερ 14 (1), Γκετσίμ, Στέφενς, Σίμονς 11 (1), Βίντμαρ 24 (6/15β., 9/11δπ., 12ρ.), Μοερμάν 5 (1), Αλτούνμπεϊ, Γιλντιρίμ 2

ΑΡΗΣ: Ξανθόπουλος 4 (4ασ.), Πελεκάνος 7 (1), Τσούπκοβιτς, Γουάιτ 8 (2), Γουότερς 20 (4/5β., 2/3δπ., 4/6τρ., 10ασ.), Ζάρας 3 (1), Χάγκινς 10 (5/7δπ.), Κοέν 14 (1/1β., 5/6δπ., 1/4τρ., 5ρ.), Μούρτος 2, Σίμτσακ, Μακ Νιλ 16 (2/6β., 4/7τρ.).


QUOTE(www.pressaris.gr - 11/11/2015)
Σκασμένος ο Πρίφτης, αλλά «δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα για την διαιτησία»

Ο Δημήτρης Πρίφτης ήταν σκασμένος μετά τον αγώνα, αλλά συγκρατήθηκε. Αυτά που είδε να συμβαίνουν στο γήπεδο από τους τρεις διαιτητές δεν είχαν προηγούμενο, όμως ο Άρης δεν μπορεί να μείνει στην Πάνορμο, γιατί οι υποχρεώσεις δεν σταματούν.


Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε: “Συγχαρητήρια στην Μπάνβιτ για τη νίκη της. Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, αλλά αυτά που μας στοίχισαν και δεν φτάσαμε στη νίκη ήταν τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ που πήραν οι παίκτες της Μπάνβιτς και οι πολλές περισσότερες βολές που εκτέλεσε στο παιχνίδι. Αυτό δεν μας επέτρεψε να μείνουμε μέχρι το τέλος μέσα στο παιχνίδι και να διεκδικήσουμε τη νίκη μέχρι το τέλος. Αφήνουμε πίσω αυτόν τον αγώνα, γιατί μας περιμένει ένα ακόμα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι”.

Ρωτήθηκε για την διαιτησία και απάντησε: “Δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα… Η Μπάνβιτ άξιζε τη νίκη”.
bodiroga10
σημερα η λειτουργια του αρη ηταν κακιστη και οτι δεν διασυρθηκε οφειλεται στα 13 τριποντα που εβαλε σε 29 προσπαθειες

και για να λεμε και τα κακα του πριφτη δεν μπορεσε να βρει λυση στο αμυντικο ριμπαουντ σ ολο το 40λεπτο. 19 επιθετικα η μπανβιτ-18 αμυντικα ο αρης ειναι τραγικο νουμερο και ειδικα οταν 4 επιθετικα πηρε ο 1 της μπανβιτ ο φορτσον

φυσικα ενα ελαφρυντικο για σημερα ειναι η διαιτησια που σφυριζε σε εκνευριστικο επιπεδο υπερ της μπανβιτ βγαζοντας εκτος ρυθμου τον αρη που ειχε μπει πολυ καλα στο 1ο δεκαλεπτο
hagi
Δεν είδα το ματς.. Δεν μπορεσα.. Όμως ότι και να έγινε δεν πειράζει.Υπάρχει ακόμη δρόμος και πρέπει να κερδίσουμε τα ματς στην έδρα μας. Δεν μπορούμε να κερδίζουμε σύνέχεια.. Και οι ήττες πάντως φέρνουν κάτι καλό.Βλέπεις αυτά που δεν κάνεις καλά και προσπαθείς ακόμη περισσότερο χωρίς να επαναπαύεσαι.
Πάμε να κερδίσουμε τώρα την Trabzonspor και είμαστε μια χαρά.. Επίσης έχουμε πολύ δυνατό παιχνίδι με τον Κόροιβο που πρέπει να κερδίσουμε για να διατηρηθούμε ψηλά.
Timemaster
Μια ήττα εντός προγράμματος ήταν πάμε για τέσσερις νίκες σερί (Κόροιβος, Τρανζοσπορ, Καβάλα) και καθαρίζουμε την μπουγάδα μέχρι το παιχνίδι με τα εκτός έδρας παιχνίδια με Μπουτουσνοκ και ΑΕΚ

Η ομάδα από το πρώτο παιχνίδι μέχρι το τελευταίο φέτος φάνηκε να έχει ένα πρόβλημα με τα φάουλ και συγκεκριμένα ο Χάγκινς αλλά κυρίως ο Ουάιτ.

Δυστυχώς προχτές (σορυ για την καθυστέρηση) χάσαμε εξαιτίας του γεγονότος ότι οι διαιτητές σφύριζαν τις επαφές και εμείς συνεχίζαμε να παίζουμε άμυνα με το ίδιο στυλ. Δυστυχώς δεν δεν υπάρχει σαφής κανονισμός για το τι είναι φάουλ και το τι όχι η κάθε διαιτητική τριάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο παίζεις.
Έτσι το βαρόμετρο της ομάδος μας φέτος έπαιξε μόλις 9 λεπτά και αποβλήθηκε με 5 φάουλ, και ο βασικός μας σέντερ μόνο 22 και αυτά φορτωμένος με φάουλ.
Με τους δύο πρώτους ριμπάουντερ της ομάδος εκτός παιχνιδιού είναι λογικό να σε πάρουν όλα τα ριμπάουντ.

Όσο αναφορά τα ριμπάουντ είναι και το δεύτερο αρνητικό που διαπίστωσα .Η κακή ισορροπία που είχαμε στην περιφερειακή άμυνα. Πολλές φορές χάναμε τους αντιπάλους και έμεναν παίχτες της Μπανβιτ ανενόχλητοι να μαζεύουν μακρινά ή κοντινά ριμπάουντ.

Έτσι η καλύτερη άμυνα εως πρότινος του eurocup δέχτηκε 96 πόντους από τους οποίους 21 από βολές και ακόμα περισσότερους από τα 19 επιθετικά ριμπάουντ.
19 Όταν εμείς είχαμε μόλις 18 αμυντικά και 22 στο σύνολο. Γενικά οι αντίπαλοί μας έκαναν 69 σουτ και 31 βολές (αν ευστοχούσαν σε όλα θα έφταναν τους 201 πόντους 47% biggrin.gif ) ενώ εμείς μόλις 60 σουτ και 11 βολές (160 πόντους 52,5%) Ουσιαστικά επιθετικά ήμασταν πιο αποτελεσματικοί και ας χάσαμε.

Με τέτοια διαφορά στις επιθέσεις καλά που δε χάσαμε με μεγαλύτερη διαφορά. Σε αυτό συνέβαλε το πολύ καλό 45% στα τρίποντα.

Η Ουσία πάντως είναι ότι η πρόκριση στην επόμενη φάση είναι στο χέρι μας και παρόλο που πήραν στο τέλος διαφορά +12 πόντων μπορούμε να την καλύψουμε στο Παλέ.

tongue.gif
algait
Συμφωνώ και γω πως ήταν μια ήττα εντός προγράμματος και θεωρώ πως η συγκομιδή του πρώτου γύρου ήταν καλή. Στο χέρι μας είναι να τερματίσουμε μεχρι και πρώτοι στον όμιλο, μιας και θεωρητικά μπορούμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια.

Πάντως ακριβώς τέτοια εποχή ήταν και πέρυσι όταν η ομάδα έκανε τρεις αδικαιολόγητες ήττες στη σειρά με Πανιώνιο, Κολοσσό και Κόροιβο. Ίσως είναι χαρακτηριστικό των ομάδων του Πρίφτη να περνάνε μια καμπή τέτοια εποχή. Θα δείξει!
SteelGandalf
Μόλις ολοκλήρωσα την αναφορά (στατιστικά και δηλώσεις) του προηγούμενου μας αγώνα, με την Banvit, επειδή την είχα σε εκκρεμότητα (λεπτομέρειες, για όποιον ενδιαφέρεται, εδώ).

Ο Άρης στο παιχνίδι της προηγούμενης Τετάρτης, βίωσε μια εξαιρετικά εχθρική διαιτησία, η οποία τον αντιμετώπισε με εντελώς διαφορετική προσέγγιση απ' ότι αντιμετώπισε την γηπεδούχο ομάδα. Έχουμε το πρόβλημα με τα φάουλ, ειδικά κάποιων παιχτών (White κυρίως, αλλά και Hagins) που ακόμη δεν γνωρίζουν το πως να προφυλάσσονται, οπότε η αναμέτρηση έγινε ακόμη πιο δύσκολη, αφού χάσαμε δύο βασικούς πυλώνες στήριξης, σε άμυνα κι επίθεση.

Εξαιτίας αυτού, η ομάδα μας έχασε σημαντικό μέρος από την δύναμη της, αποδιοργανώθηκε και παρόλο που προσπάθησε να αντιδράσει, δεν τα κατάφερε. Ειδικά στο 2ο ημίχρονο, από την στιγμή που οι ξένοι των Τούρκων, με πρωτεργάτες τους Johnson και Vidmar, αλλά και τους Slaughter, Fortson και Simmons, βρήκαν επιθετικό ρυθμό, ήταν αδύνατο χωρίς τον White να μπορέσουμε να παραμείνουμε στην διεκδίκηση του αγώνα μέχρι τέλους.

Στο τέλος βέβαια, "άνοιξε" και η διαφορά στο σκορ, που μέχρι πριν λίγα λεπτά ήταν κατά πολύ μικρότερη.

Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Waters, πολύ καλός και ο McNeal, αλλά εφόσον τα φάουλ σφυρίζονται με τόσο διαφορετική προσέγγιση, ενώ ταυτόχρονα χάνεις κατά κράτος και την μάχη των ριμπάουντς (45 έναντι 22), δεν μπορείς να έχεις καμία απολύτως τύχη σε ένα παιχνίδι.

QUOTE(www.pressaris.gr - 13/11/2015)
Με ηρεμία και ταπεινότητα, όπως στις νίκες, θα αναλυθεί το αποτέλεσμα στην Πάνορμο

Η τρίτη ήττα του Άρη την φετινή χρονιά ήταν η πρώτη που υπέστη η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη με την επιβολή του αντιπάλου στο γήπεδο. Ήταν η πρώτη φορά που ο Άρης φέτος έχασε όχι με τον… δικό του τρόπο, αλλά τώρα επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί και αυτό το αποτέλεσμα με την φιλοσοφία του Δημήτρη Πρίφτη.


Σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει και σίγουρα όχι σε αυτό το γκρουπ παικτών που απαρτίζουν φέτος τον μπασκετικό Άρη. Οι κίτρινοι είχαν ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό και την Τράμπζονσπορ, όμως και τα δύο παιχνίδια τα είχαν οδηγήσει εκεί που ήθελαν, μέσα από την άμυνα, σε χαμηλά σκορ, διεκδικώντας μέχρι το φινάλε τη νίκη.

Στην Πάνορμο δεν συνέβη αυτό. Η καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης δέχθηκε 96 πόντους, 31 στην τέταρτη περίοδο, παραδιδόμενη στον ρυθμό της Μπάνβιτ, η οποία τον χτύπησε στην περιφέρεια με συνεχόμενα τρίποντα στο τρανζίσιον.

Ο Πρίφτης ήταν σκασμένος γιατί είδε τους παίκτες του να σκοράρουν 84 πόντους εκτός έδρας, με 45% από την γραμμή του τρίποντου, να έχουν 21 ασίστ, αλλά να χάνουν χωρίς να διεκδικήσουν τη νίκη στο τέλος…

Με ηρεμία και ταπεινότητα, όπως ακριβώς συνέβαινε στις νίκες, από την… μέση οδό, θα αναλυθεί αυτή η ήττα, θα τονιστούν οι αδυναμίες στο ριμπάουντ και όπου αλλού διαπίστωσε το τεχνικό τιμ, ώστε να παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο μέσα στην Αμαλιάδα και να πάρει το “διπλό”.


Και ενώ στην Αμαλιάδα η ομάδα έδειξε στοιχεία ανάκαμψης, δυστυχώς στο τέλος έχασε την συγκέντρωση της, υποπίπτοντας σε απανωτά τραγικά λάθη, με αποτέλεσμα να χάσει κι εκείνο το παιχνίδι.
SteelGandalf
Κάτι που επίσης είναι πολύ σημαντικό, με αφορμή το παιχνίδι κόντρα στην Banvit.

QUOTE(www.pressaris.gr - 12/11/2015)
Το ριμπάουντ δεν είναι θέμα ψηλών, είναι θέμα ομαδικής λειτουργίας

Το ριμπάουντ σε μια ομάδα δεν είναι υπόθεση του σέντερ, δεν είναι υπόθεση μόνο των ψηλών. Το ριμπάουντ είναι υπόθεση ομαδικής λειτουργίας των πέντε παικτών που βρίσκονται στο παρκέ και υπό αυτή την έννοια δεν έχει καμία λογική να επιρρίπτει κανείς ευθύνες στους ψηλούς του Άρη.


Το ριμπάουντ είναι αλληλοκάλυψη, είναι σωστή τοποθέτηση, είναι σωστή ατομική άμυνα, είναι σωστό τάιμινγκ. Ήταν δεδομένο εξαρχής ότι ο Άρης δεν μπορούσε να “ματσάρει” τον όγκο και την δύναμη του Γκάσπερ Βίντμαρ (παρεμπιπτόντως ο Σλοβένος εισπράττει κάτι λιγότερο από το συνολικό μπάτζετ του Άρη…), του ανθρώπου που δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία των κίτρινων.

Και μόνο το γεγονός ότι ο Κόρτνεϊ Φόρτσον είχε 11 ριμπάουντ αποδεικνύει του λόγου το αληθές, ότι δεν έγινε καθόλου σωστή δουλειά σε ομαδικό επίπεδο στο ριμπάουντ και είναι θέμα που θα πρέπει να λυθεί πρωτίστως με την καλύτερη επικοινωνία των παικτών μέσα στο παρκέ και όχι τόσο με την παρουσία ενός κλασικού σέντερ.


Συμφωνώ απολύτως. Άλλωστε ακόμη και στα παιχνίδια που δεν είχαμε πρόβλημα με τα ριμπάουντς, δεν τα "κατέβαζε" όλα -ή τα περισσότερα- μόνος του ο Hagins. Είναι καθαρά θέμα συγκέντρωσης, διάθεσης, καλής τοποθέτησης, σωστών block-out και φυσικά κατάλληλου συγχρονισμού (timing). Η διαφορά όμως στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν χαώδης.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 11/11/2015)
Η βαθμολογία και το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής στον όμιλο του Άρη

Μετά τα σημερινά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος στον 4ο όμιλο του Άρη.


Δείτε τη βαθμολογία:



Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής (18 Νοεμβρίου)

Μπάνβιτ-Μπούντουσνοστ

ΑΡΗΣ- Τράμπζονσπορ (19:00)

Στεάουα- Ουνίξ Καζάν
SteelGandalf
Φτάσαμε αισίως στην 6η αγωνιστική του Group D στο Eurocup, η οποία είναι η πρώτη του 2ου γύρου.

Ο Άρης υποδέχεται την Τουρκική Trabzonspor, από την οποία ηττήθηκε στην πρεμιέρα της διοργάνωσης με σκορ 74-71.

Από τότε, η ομάδα, μας έχει δείξει κάποια διαφορετικά "πρόσωπα", κάτι που έχει να κάνει με τα δεδομένα απόδοσης των παιχτών της. Αποκορύφωμα ήταν η νίκη στο Καζάν, ενώ η ήττα από την Banvit θεωρώ πως ήταν η χειρότερη της, μέχρι στιγμής, παρουσία (και μακάρι να μην επαναληφθεί).

Από 'δω και πέρα τα παιχνίδια μετράνε διπλά, διότι σε περίπτωση απώλειας -δηλαδή ήττας- ειδικά στην έδρα μας, θα έχουμε πρόβλημα. Αν η ομάδα παρουσιαστεί με τον καλό της εαυτό στον αγωνιστικό χώρο του Nick Galis Hall, θεωρώ πως μπορεί να επιβληθεί επί της Τουρκικής της αντιπάλου. Αν έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της, όπως στο παιχνίδι με την Steaua, θα έχουμε προβλήματα.

Αύριο, πρώτα ο Θεός, τέτοια ώρα θα γνωρίζουμε...

QUOTE(www.pressaris.gr - 17/11/2015)
Πρίφτης: «Άμυνα και απόλυτα συγκεντρωμένοι με τους Τούρκους, κάναμε την αυτοκριτική μας»

Για το πως πρέπει να αντιμετωπίσει ο Άρης αύριο το πολύ σημαντικό παιχνίδι με την Τράμπζονσπορ, αλλά και για την ψυχολογία που υπάρχει στην ομάδα μετά τις δύο σερί ήττες για το πρωτάθλημα και το Γιούροκαπ, μίλησε ο Δημήτρης Πρίφτης στη καθιερωμένη media day.


Για την ψυχολογία της ομάδας και το αυριανό παιχνίδι: Σίγουρα ερχόμαστε από ένα άσχημο αποτέλεσμα και κυρίως με τον τρόπο που ήρθε μας έχει δημιουργήσει άσχημες καταστάσεις. Απέναντι μας έχουμε μια καλή ομάδα. Είναι πολύ επιθετική η φύση της αντιπάλου. Θα πρέπει να κάνουμε καλό αμυντικό παιχνίδι να ελέγξουμε το ρυθμό και με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσουμε βάσεις για να διεκδικήσουμε τη νίκη.

Για το παιχνίδι με τον Κόροιβο και πως χάθηκε: Παρόλο που δεν μπορούμε να μείνουμε στο τι συνέβη πρέπει για να βελτιωνόμαστε. Ενώ ελέγχαμε το παιχνίδι με τον Κόροιβο νομίζω δεν είχαμε την κατάλληλη συγκέντρωση, ίσως νομίζαμε ότι είχε τελειώσει, φαινόταν ότι είχε τελειώσει, είχαμε κακή διαχείριση δεν οργανώσαμε καλά τις επιθέσεις και επιπλέον δεχθήκαμε κάποια δύσκολα μακρινά σουτ και φυσικά και βολές.

Αν έπαιξε ρόλο η κούραση στο παιχνίδι με τον Κόροιβο: Δεν νομίζω ότι είναι θέμα κούρασης. Θα έπρεπε να ήμασταν πιο σοβαροί και πιο συγκεντρωμένοι αλλά δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό, πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση.

Για τους τραυματισμούς και αν θα απουσιάσει κάποιος παίκτης αύριο: Είναι κάποιοι τραυματισμοί που δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως όμως το ρόστερ αύριο θα είναι πλήρες.

Πως θα αντιδράσει η ομάδα: Προσπαθούμε να είμαστε ήρεμοι, μονιασμένοι και να εξηγήσουμε γιατί συνέβη αυτό. Να ελέγξουμε την απογοήτευση και τον ενθουσιασμό μας. Κάναμε την αυτοκριτική μας, μιλήσαμε μεταξύ μας.

Για το αυριανό παιχνίδι με την Τράμπζονσπορ και αν θεωρείται τελικός: Είναι ζωτικής σημασίας το ματς καθώς αν το κερδίσουμε είμαστε πολύ κοντά στην πρόκριση αλλά δεν θα το έλεγα τελικό, καθώς υπάρχουν ακόμα τέσσερα παιχνίδια. Συμφωνώ πως θα μας δώσει μεγάλη ώθηση μια νίκη αύριο. Περιμένω ένα παιχνίδι που από την πλευρά της Τράμπζονσπορ μπορεί να μην υπάρχει άγχος και να είναι πιο επικίνδυνοι γι' αυτό το λόγο. Νομίζω ότι γνωριζόμαστε λίγο καλύτερα τώρα, έχουμε πιο σαφή άποψη για το τι κάνει ο αντίπαλος μας όπως και αυτοί για μας συν και τη κούραση που υπάρχει και από τις δυο πλευρές. Πρέπει να κάνουμε ένα κλειστό παιχνίδι με την έννοια του σκορ. Στο πρώτο παιχνίδι νιώσαμε ότι φτάσαμε πολύ κοντά στη νίκη καθώς κρίθηκε στις δυο τελευταίες φάσεις. Θα προσεγγίσουμε το παιχνίδι με ηρεμία για να αποδώσουμε και καλύτερα.


Δεν θα μιλήσουμε ξανά για κούραση, αλλά η λέξη κούραση αποτελεί μία από τις τρεις λέξεις μου αναφέρουμε. Προχθές αυκτονήσαμε και αυτό δεν πρέπει να συμβεί ξανά.-

Τράβηξε τους και λιγάκι τα αφτιά, για να μην κάνουν επιπόλαια λάθη και άσκοπα φάουλ.

QUOTE(www.pressaris.gr - 17/11/2015)
Οι συνεντεύξεις Πρίφτη και παικτών ενόψει Τράμπζονσπορ σε live streaming από την ΚΑΕ! (PRESSARIS – LIVE)

Η ΚΑΕ ενημέρωσε πως οι φίλαθλοι της ομάδας έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε ζωντανή μετάδοση τις συνεντεύξεις των παικτών του Άρη και του Δημήτρη Πρίφτη για τον αυριανό αγώνα με την Τράμπζονσπορ.

Ενημέρωσε η ΚΑΕ: «Δείτε στο επίσημο κανάλι της ΑΡΗΣ K.A.E. στο ΥouΤube μέσω Live Streaming την Media Day για την αναμέτρηση της ομάδας μας με την Trabzonspor (18/11, 19.00 ΕΡΤ3, ΕΡΤ HD) στο πλαίσιο της 6η αγωνιστικής της Α΄ Φάσης του Eurocup.


QUOTE(www.pressaris.gr - 17/11/2015)
Μακ Νιλ: «Να θυμηθούμε πώς παίζαμε πριν λίγο καιρό και να μείνουμε ενωμένοι!»

Για το αυριανό πολύ σημαντικό παιχνίδι που θα κρίνει την πορεία του Άρη στο Γιούροκαπ μίλησε ο Τζερέλ Μακ Νιλ, τονίζοντας πως οι κίτρινοι πρέπει να κερδίσουν το παιχνίδι για βαθμολογικούς λόγους και επιπλέον να μείνουν ενωμένοι για να ξεπεράσουν τις δύο σερί ήττες.


Για το αυριανό παιχνίδι με την Τράμπζονσπορ: Έπαιξαν αρκετά καλά στο πρώτο παιχνίδι, είχαμε ευκαιρία να κερδίσουμε αλλά κάποιες λεπτομέρειες δεν μας το επέτρεψαν. Σίγουρα τους γνωρίζουμε καλύτερα και η χρονική στιγμή που έγινε το πρώτο παιχνίδι δεν απέχει κα πολύ, οπότε θα μπούμε στο παιχνίδι για να κερδίσουμε.

Για την ψυχολογία της ομάδας μετά τις ήττες σε Γιούροκαπ και Basket League: Το βασικό συστατικό είναι να μείνουμε ενωμένοι να θυμηθούμε πως παίζαμε πριν από λίγο καιρό που παίζαμε καλό μπάσκετ, αλλά το σημαντικό είναι να μείνουμε ενωμένοι και να δούμε τα λάθη μας.

Για το παιχνίδι με τον Κόροιβο: Στο παιχνίδι με τον Κόροιβο πήγαν αρκετά καλά τα πράγματα για μας στη διάρκεια του αγώνα, όμως στα τελευταία λεπτά δεν πήγαν τόσο καλά, κάναμε αρκετά λάθη, έπαιζαν στο γήπεδο τους και μας κέρδισαν. Εμείς πρέπει να δούμε τα λάθη μας και να αντιδράσουμε.

Για τη συνέχεια της ομάδας: Για να καταφέρεις να ξεκινήσεις ένα σερί, πρέπει να κερδίσεις οπότε αυτό που σκεφτόμαστε είναι η νίκη αύριο. Πρέπει να κερδίσουμε για βαθμολογικούς λόγους και να δούμε μετά το επόμενο παιχνίδι για το ελληνικό πρωτάθλημα και να πάρουμε τη νίκη και σε εκείνο το παιχνίδι.
38aris
Εχω μεγάλη περιέργεια να δω πως θα αντιδράσει η ομάδα μετά από δύο επώδυνες (για δικούς της λόγους η κάθε μία) ήττες.
Δύσκολο ματς που θέλει συγκέντρωση και προσοχή από την αρχή.
Η Τραμπζνοσπορ έχει βαριά κορμιά στη ρακέτα και αθλητικούς περιφερειακούς, με καλό σουτ.
Περιμ'ενω και ένα καλό παιχνίδι από Πρίφτη.
Κομβική η εμφάνιση των White - Haggins και πόσο θα βοηθήσουν οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο.
Απαραίτητη η παρουσία του κόσμου γιατί με νίκη είναι σχεδόν απίθανο να μην περάσουμε
SteelGandalf
Σωστά!

Και μην ξεχνάμε πως οι Τούρκοι θα είναι επιπρόσθετα ενισχυμένοι με τον Novica Velickovic, ο οποίος αγωνίστηκε μόλις 46" στο παιχνίδι του 1ου γύρου.

Αύριο θα πρέπει να επιστρέψει ο Άρης back to the basics. Δυνατή άμυνα με αποφυγή "φθηνών" φάουλ, νίκη στην μάχη των ριμπάουντς, επιβολή του δικού του ρυθμού και προσεκτικές επιλογές, ειδικά στην επίθεση, ώστε να μην γίνονται αβίαστα λάθη. Εφόσον συμβούν αυτά και η ομάδα παρουσιαστεί στοιχειωδώς καλή στον επιθετικό τομέα, μαζί με την συμβολή του κόσμου, πιστεύω πως θα κερδίσουμε. wink.gif
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 18/11/2015)
Αντίδραση και αντεπίθεση για την… μισή πρόκριση κόντρα στην Τράμπζονσπορ! (PRESSARIS – LIVE, 19:00)

Οι οδυνηρές ήττες μόνο με σπουδαίες νίκες ξεπερνιούνται και ο Άρης έχει σήμερα (19:00) μια μοναδική ευκαιρία να πετύχει μία τέτοια νίκη σε έναν πολύ κρίσιμο βαθμολογικά αγώνα για την πορεία του στο Γιούροκαπ, υποδεχόμενος στο Παλέ την Τράμπζονσπορ στο ξεκίνημα του β’ γύρου στον Δ’ όμιλο.

Το παιχνίδι σήμερα είναι δύσκολο. Δεν χρειάζονταν οι δύο σερί ήττες, από Μπάνβιτ και Κόροιβο, για να του ανεβάσουν τον βαθμό δυσκολίας. Ο Άρης αντιμετωπίζει μια ομάδα με επταπλάσιο μπάτζετ, που έχει βρει έναν καλό αγωνιστικό ρυθμό, έχει ποιοτικούς παίκτες και δεν έχει το άγχος που είχε στη πρεμιέρα του ομίλου στην Τραπεζούντα.

Το “πρέπει” είναι στην πλευρά των κίτρινων. Είναι ξεκάθαρο αυτό, καταρχήν γιατί παίζουν στην έδρα τους και αν θέλουν να προχωρήσουν στην επόμενη φάση του Γιούροκαπ, πρέπει να κερδίζουν τέτοια παιχνίδια και κατά δεύτερον γιατί οφείλουν – πρώτα στους εαυτούς τους και μετά στον κόσμο – να αντιδράσουν και να κλείσουν την άσχημη παρένθεση της περασμένης βδομάδας.

Είναι ευκόλως εννοούμενο ότι σε αυτή τη δύσκολη προσπάθειά του, ο Άρης χρειάζεται την ώθηση του κόσμου και ίσως πιο πολύ από κάθε άλλη φορά έχει ανάγκη τον κόσμο της η ομάδα.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, οι κίτρινοι πρέπει να ελέγξουν τον αγώνα κυρίως μέσα από την άμυνά τους στην περιφέρεια και τον περιορισμό της δράσης από την τριάδα Τζόνσον – Όντομ, Χάρντι και Κίνσεϊ και μέσα στη ρακέτα να αντιμετωπίσουν την οξυδέρκεια και την… μπασκετοσύνη των Στιπάνοβιτς και Βελίτσκοβιτς.

Ο Πρίφτης έθεσε χθες ένα όριο, των 80 πόντων, το οποίο ίσως ακούγεται υψηλό, αλλά δεν είναι και τόσο, γιατί η Τράμπζονσπορ παίζει πολύ καλά στο τρανζίσιον (μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση) και “χτυπάει” σε πρώτο ή δευτερο χρόνο στον αιφνιδιασμό.

Είναι ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, που θα κριθεί στις λεπτομέρειες και απαιτείται από όλους – και κυρίως τους δύο βασικούς οργανωτές, Γουότερς και Ξανθόπουλο – πολύ καθαρό μυαλό.

Με νίκη οι κίτρινοι βάζουν την… μισή πρόκριση στην τσέπη τους και προχωρούν, αναζητώντας την υπόλοιπη μέσα από τέσσερις ευκαιρίες. Αν μάλιστα καλύψουν και την ήττα του πρώτου αγώνα (74-71), τότε θα έχουν φτάσει ακόμα πιο κοντά στον στόχο τους.


Όλα είναι έτοιμα. Το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο και όποιος πιστεύει το αντίθετο, μάλλον είναι εκτός πραγματικότητας. Μακάρι να πιάσουμε τα δεδομένα απόδοσης που θα μας επιτρέψουν να το ελέγχουμε και στο τέλος να το κερδίσουμε.

Σε λίγο ξεκινάμε για το γήπεδο... wink.gif
ArisSwitzerland
QUOTE (SteelGandalf @ Nov 18 2015, 15:44 ) *
Όλα είναι έτοιμα. Το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο και όποιος πιστεύει το αντίθετο, μάλλον είναι εκτός πραγματικότητας. Μακάρι να πιάσουμε τα δεδομένα απόδοσης που θα μας επιτρέψουν να το ελέγχουμε και στο τέλος να το κερδίσουμε.

Σε λίγο ξεκινάμε για το γήπεδο... wink.gif


Παιδιά, το δείχνει η τηλεόραση στο εξωτερικό; Υπάρχει link?Ευχαριστώ και καλή επιτυχία στην Αριανάρα μας!
gspara
QUOTE (ArisSwitzerland @ Nov 18 2015, 17:53 ) *
Παιδιά, το δείχνει η τηλεόραση στο εξωτερικό; Υπάρχει link?Ευχαριστώ και καλή επιτυχία στην Αριανάρα μας!

Εχεις pm
gspara
Mπροστα ο Αρης 40-36 στο ημιχρονο.Πολυ ωραιο παιχνιδι,δυνατο, με καλο ρυθμο και ατμοσφαιρα.
Απεδωσε κατα διαστηματα το ζον-πρες του Αρη και η επιθετικη αμυνα με τα κλεψιματα,κυριως του ΜακΝιλ.
Πολυ καλο ημιχρονο ο Ζαρας.Απο την Τραμπζονσπορ επικινδυνος ο Χαρντι και φυσικα πολυ προσοχη θελει ο ογκωδης Στιπανοβιτς στη ρακετα.
aris__23
Σε κάποια φάση που είχε επαναφορά η αντίπαλη ομάδα, ο Ξανθόπουλος είπε στον διαιτητή ότι ο παίχτης που επανέφερε έκανε βήματα. Ξέρει να μου εξηγήσει κάποιος πως γίνεται αυτό;
tuareg
Νικη και με διαφορα που θελαμε...
Ειναι κριμα με τετοιες αμυνες που βγαλαμε να ειναι το παιχνιδι ντερμπυ.
ουτε τσουπ,ουτε κοεν,ουτε βαρια πενταρια,ο γουοτερς ειναι το προβλημα το μεγαλο και δυστυχως αυτον θα το στηριξει ο πριφτερ μεχρι τελους.
Δε μπορει να οργανωσει,μη σας παραμυθιαζουν οι 5 ασσιστ ,δε μπορει να δωσει ηρεμια στην ομαδα,ολοι σκεφτονται τωρα θα τη κανει τη λαλακια...
Με τον ογκο η το τομας πχ στη θεση του σημερα το παιχνιδι ηταν για 20 ποντους
Ελπιζουμε να ξυπνησει....
boumtze-boumtze
QUOTE(aris__23 @ Nov 18 2015, 20:12 ) *
Σε κάποια φάση που είχε επαναφορά η αντίπαλη ομάδα, ο Ξανθόπουλος είπε στον διαιτητή ότι ο παίχτης που επανέφερε έκανε βήματα. Ξέρει να μου εξηγήσει κάποιος πως γίνεται αυτό;

Αν δεν κανω λαθος στην επαναφορα απο το πλαι,πρεπει να εισαι ακινητος.Μονο απο την τελικη γραμμη μπορεις να πας μπρος-πισω,αριστερα-δεξια....
SteelGandalf
Πάρα πολύ σπουδαία νίκη η σημερινή, με σκορ 78-70 επί της Trabzonspor, για πάρα πολλούς λόγους. Κυρίως για ψυχολογικούς, για "βαθμολογικούς", αλλά και για τον κόσμο.

Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε πολύ πιο άνετα, με μεγαλύτερη διαφορά στο σκορ, έχοντας πετύχει περισσότερους πόντους, αλλά δεχόμενοι και λιγότερους. Πρέπει να μάθουμε να το πετυχαίνουμε αυτό, διότι οι δυνατότητες υπάρχουν. Η άμυνα μας ήταν και πάλι εξαιρετική και κράτησε του Τούρκους στους 70 πόντους (μπορούσαμε και πιο χαμηλά).

Περισσότερα αύριο.
algait
Σημαντική νίκη που μας φέρνει κοντά στην πρόκριση και φέρνει ηρεμία και ψυχολογία στην ομάδα.
Στα αγωνιστικά τώρα ξεκινήσαμε χάλια στα ριμπάουντ αλλά το διορθώσαμε στην πορεία. Είχαμε πολλά κλεψίματα στην άμυνα. Τρομερός Ζάρας.
Κάτι πρέπει να γίνει με τον Γουάιτ και τα φάουλ που κάνει. Είναι παικταράς αλλά αδικεί τον εαυτό του. Ας πάει σε ψυχόλογο στην τελική.
Ο Τσούπκοβιτς προσπάθησε να βοηθήσει αλλά είναι φανερό πως πλέον δεν έχει ψυχολογία.
Ο Γουότερς κλασική μετριότητα.
Ο Μακνηλ αν και δεν τράβηξε στο σκορ έκανε πολύ δουλειά στην άμυνα και έδωσε αρκετές ασιστ + οτι έβαλε και ένα σημαντικό τρίποντο στο τέλος.
Timemaster
QUOTE(tuareg @ Nov 18 2015, 22:40 ) *
Νικη και με διαφορα που θελαμε...
Ειναι κριμα με τετοιες αμυνες που βγαλαμε να ειναι το παιχνιδι ντερμπυ.
ουτε τσουπ,ουτε κοεν,ουτε βαρια πενταρια,ο γουοτερς ειναι το προβλημα το μεγαλο και δυστυχως αυτον θα το στηριξει ο πριφτερ μεχρι τελους.
Δε μπορει να οργανωσει,μη σας παραμυθιαζουν οι 5 ασσιστ ,δε μπορει να δωσει ηρεμια στην ομαδα,ολοι σκεφτονται τωρα θα τη κανει τη λαλακια...
Με τον ογκο η το τομας πχ στη θεση του σημερα το παιχνιδι ηταν για 20 ποντους
Ελπιζουμε να ξυπνησει....



Θα συμφωνήσω για τον Ουότερς αν και προτιμώ αυτόν τον Ουότερς και από τον Τόμας και από πολλούς άλλους άσσους που είχαμε τα τελευταία 10 χρόνια.
Ο Τόμας πέρσι έκανε ένα-δύο παιχνίδια καλά (χωρίς να σου βγάζει ασφάλεια όμως) και εν συνεχεία τραυματιζόταν επέστρεφε μετά από 3-4 παιχνίδια και για άλλα τόσα ήταν χώμα χάνοντας λευ-απ στον αιφνιδιασμό και αμέτρητες φορές την μπάλα.

Από εκεί και πέρα το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδος ακούει στο όνομα Ουάιτ κατά την γνώμη μου.
Σήμερα σε τρία λεπτά έκανε 2 τελείως χαζά φάουλ και βγήκε εκτός αγώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δυνατά αλλά μόλις έχασε πάλι το πρώτο του σουτ ξανά φάουλ αχρείαστο σε επιθετικό ριμπάουντ και πάλι εκτός αγώνα. Ευτυχώς στο τέλος του αγώνα ξαναμπήκε με έλεγχο των νεύρων-σώματος του.

Όπως έχω ξαναπεί όταν ο καλύτερος σου παίχτης και βαρόμετρο της ομάδος τόσο σε ριμπάουντ όσο και πίεση σε όλο το γήπεδο αναγκάζεται να παίζει πολύ λιγότερο από το χρόνο που του αναλογεί η ομάδα θα έχει προβλήματα. Σε κάποια παιχνίδια θα το πληρώνεις και σε κάποια όχι.


Timemaster
Τώρα γενικά για το παιχνίδι έχοντας δει το παιχνίδι αλλά και διαβάζοντας τα στατιστικά διαπιστώνω τα εξής.

Ο πρώτος σκόρερ με τρομερά ποσοστά Ζάρας με αξιολόγηση 21 έχει αρνητικό πρόσημο στους πόντους (-2)
Ουσιαστικά στα 21 λεπτά που έπαιξε η ομάδα μας χάνει και δεν κερδίζει.

Από την άλλη ο αρνητικός Ουότερς με 1/8 σουτ αξιολόγηση -3 έχει το μεγαλύτερο πρόσημο με +11 στους πόντους.
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με τον ΜακΝίλ. Που με 1/8 σουτ είχε +10 πόντους.

Με τους δύο αυτούς παίχτες η ομάδα έχει καλύτερη αμυντική λειτουργία στον ενώ επιθετικά ακόμα και να μη σκοράρουν ανοίγουν διαδρόμους και μοιράζουν γρήγορα τη μπάλα κάνοντας τους συμπαίχτες τους να σουτάρουν με καλύτερες προϋποθέσεις.
Κάτι που δυστυχώς δε γίνεται με τον Ξανθόπουλο που αν και παίζει καλή άμυνα στην επίθεση κολλάει η μπάλα αλλά και με τον Ζάρα που μπορεί επιθετικά να ήταν καλός αλλά αμυντικά είχαμε κενά.

Σήμερα πάντως το στοιχείο που με χαροποίησε ιδιαίτερα ήταν ότι ουσιαστικά βάλαμε την Τραμπζοσπορ μέσα στα καλάθια.
Σουτάραμε μόλις 15 τρίποντα. Ενώ τις περισσότερες φορές βάζαμε την μπάλα στο ζωγραφιστό κερδίζοντας και πολλά φάουλ και βάζοντας πολλούς πόντους. 24 από τους 78 πόντους μας μπήκαν μέσα από την ρακέτα ενώ και οι ψηλοί μας εκτέλεσαν τις 30 από τις 34 βολές μας (21 πόντοι) .

Το άλλο θετικό στοιχείο (που όμως δεν το εκμεταλευτήκαμε) ήταν τα πολλά κλεψίματα που είχαμε στην περιοχή του τρίποντου που είναι σίγουροι πόντοι στον αιφνιδιασμό. Δυστυχώς όμως μέτρησα τουλάχιστον 4-5 φορές που δε μπορέσαμε να βάλουμε καλάθι με αυτόν τον τρόπο ή επειδή χάναμε λευ-απ ή επειδή κάναμε με την σειρά μας λάθος ή ακόμα και γιατί καθυστερήσαμε να βγάλουμε την μπάλα μπροστά.

Τέλος να επισημάνω πως αν διαχωρίσουμε κάθε περίοδο χωριστά σαν παιχνίδι τις κερδίσαμε όλες (από έναν εως τρεις πόντους) χτίζοντας έτσι την διαφορά των 8 πόντων.
Καθώς και ότι το ριμπάουντ είναι έναν ομαδικό γεγονός. Αν και στην αρχή δε μπήκαμε καλά (στην πρώτη περίοδο είχαν περισσότερα επιθετικά από τα αμυντικά μας) στο τέλος καταφέραμε να έχουμε 7 ριμπάουντ παραπάνω. Η ομαδική δουλειά φαίνεται από το γεγονός ότι μπορεί ο Χάγκινς και ο Ουάιτ να πήραν 8 και 7 αντίστοιχα αλλά όσοι παίχτες του Άρη έπαιξαν πήραν από δύο και πάνω.

Η ομάδα έκανε αυτό που έπρεπε και τώρα θέλουμε μια νίκη εκτός για να εξασφαλήσουμε την πρόκριση.

rolleyes.gif




SteelGandalf
Πάμε για την λεπτομερή καταγραφή και του προχθεσινού μας αγώνα:

1η Περίοδος

Άρης - Trabzonspor : 22-19

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Trabzonspor : 40-36

3η Περίοδος

Άρης - Trabzonspor : 53-47

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Trabzonspor : 78-70

Key facts of the match



Box Score



QUOTE(www.pressaris.gr - 18/11/2015)
Ο Ζάρας βάζει ακόμα! Τεράστιος Άρης και νίκη πρόκρισης (78-70) επί της Τράμπζονσπορ!

Ο Θόδωρος Ζάρας φύλαγε το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές του φετινού Άρη! Με 23 πόντους και 5/7 τρίποντα ήταν ο απρόβλεπτος παράγοντας που έκανε την διαφορά στο Αλεξάνδρειο! Οι κίτρινοι κέρδισαν την Τράμπζονσπορ με σκορ 78-70 και έκαναν ίσως το πιο σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιούροκαπ.


Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη αδίκησαν τους εαυτούς τους στο πρώτο ημίχρονο. Παρότι έπαιξαν εξαιρετική άμυνα στη μεγαλύτερη διάρκειά του, η διστακτικότητα σε συγκεκριμένες φάσεις στην επίθεση, η αστοχία στις βολές (9/15) και τα παιδικά λάθη δεν τους επέτρεψαν να έχουν αποκτήσει διαφορά ασφαλείας.

Προηγήθηκαν με 6-2 (3’), αλλά γρήγορα άλλαξαν τα πράγματα λόγω των δύο γρήγορων φάουλ του Γουάιτ. Ο Χάγκινς κράτησε όρθιο τον Άρη με 9 πόντους στην πρώτη περίοδο, ο Ξανθόπουλος κάλυψε την προβληματική οργάνωση του Γουότερς και οι κίτρινοι ξέφυγαν με 15-9. Η Τράμπζονσπορ ισορρόπησε, εκμεταλλεύτηκε τα έξι επιθετικά ριμπάουντ στο πρώτο δεκάλεπτο, ισοφάρισε σε 17-17 (9’), αλλά ο Ζάρας με τρίποντο στη λήξη της περιόδου έκανε το 22-19.

Ο Έλληνας γκαρντ έχοντας απέναντί του τον πρώην προπονητή του έκανε την καλύτερη εμφάνισή του ως παίκτης του Άρη. Ήταν αυτός που κράτησε τους κίτρινους επιθετικά, σκοράροντας 12 πόντους στο πρώτο μέρος.

Ο Άρης είχε σταθερά το προβάδισμα αλλά δικά του λάθη και η δεινότητα του Χάρντι (13π. στο α’) δεν του επέτρεψαν να ξεφύγει. Στο 14’ το σκορ ήταν 27-21, στο 18’ ο Ζάρας και πάλι με τρίποντο στην λήξη της επίθεσης έκανε το 35-29 και στο φινάλε του ημιχρόνου οι κίτρινοι πήραν ανάσες από 5 πόντους του Τσούπκοβιτς για να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 40-36.

Με την παρουσία του Οκάρο Γουάιτ στην πεντάδα στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους οι κίτρινοι έβγαλαν ενέργεια και προηγήθηκαν με 44-36 (22’). Η Τράμπζονσπορ ισορρόπησε, μείωσε σε 44-41 (23’) και 46-42 (24’), αλλά ο Άρης μέσα από την άμυνά του έλεγξε τον ρυθμό και διατήρησε το προβάδισμα. Στο 28’ ο Χάγκινς έκανε το 50-42 και ο Ζάρας με τρίποντο έκανε το 53-45 (29’)!

Ο ίδιος με νέο τρίποντο από τη γωνία έδωσε στους κίτρινους διαφορά 9 πόντων (56-47) στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, ενώ ο Γουάιτ έκανε στο 32’ το 58-47. Οι κίτρινοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα και ο Ζάρας που έκανε το ματς της ζωής του με τρίποντο και φόλοου έγραψε το 68-54 στο 36’ και ο Χάγκινς λίγο αργότερα έκανε το 70-55. Η Τράμπζονσπορ δεν παράτησε το παιχνίδι και μείωσε 71-64 (2.27) εκμεταλλευόμενη κούραση και λάθη των παικτών του Πρίφτη. Από την γραμμή των βολών ήρθε η λύση για τον Άρη που με 3/4 από Μακ Νιλ και Γουάιτ ξέφυγε με 74-64 (1.49) και ουσιαστικά εξασφάλισε το αποτέλεσμα που ήθελε, παίρνοντας και την διαφορά από την ήττα στον πρώτο αγώνα (74-71).

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 40-36, 53-47, 78-70.

ΑΡΗΣ: Ξανθόπουλος 6 (3/3δπ.), Πελεκάνος 2 (2ρ.), Τσούπκοβιτς 6 (1), Γουάιτ 13 (9/10β., 2/6δπ., 0/3τρ., 7ρ.), Γουότερς 2 (1/7δπ., 0/1τρ., 3ρ., 5ασ., 3λ.), Ζάρας 23 (4/5δπ., 5/7τρ., 2ρ.), Χάγκινς 18 (6/7β., 6/10δπ., 8ρ.), Κοέν 2, Μούρτος, Σίμτσακ 1, Μακ Νιλ 5 (2/4β., 0/7δπ., 1/1τρ., 5ρ., 6ασ., 5κλ., 3λ.).

ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ: Όντομ 13 (1), Σανλί 4, Τσαντάν, Χάρντι 20 (3), Βελίτσκοβιτς 11 (3), Ντεμιρέλ, Κίνσεϊ 7, Γιλντιρίμ, Γκιουλασάν, Στιπάνοβιτς 10 (8ρ.), Κούλιγκ 5 (1).
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 18/11/2015)
Πρίφτης: «Αντίδραση και ψυχικά αποθέματα!»

Ο Δημήτρης Πρίφτης ήταν ανακουφισμένος και χαρούμενος γιατί είδε την ομάδα του να αντιδράει σωστά, να κλείνει την άσχημη παρένθεση της περασμένης βδομάδας με τον πιο ιδανικό τρόπο και έδωσε έμφαση στην εμφάνιση παικτών που “βγήκαν μπροστά”.


Τόνισε στη συνέντευξη Τύπου: “Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες για την αντίδραση στο σημερινό παιχνίδι και τα ψυχικά αποθέματα που έδειξαν κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και σε όλη τη διάρκεια και για την εικόνα ως ομάδα.

Απέναντί μας είχαμε μια πολύ καλή ομάδα, προσεγγίσαμε το παιχνίδι αμυντικά για να έχουμε τύχη, είχαμε καλό μακρινό σουτ και αυτό μας βοήθησε και έτσι φτάσαμε στη νίκη. Συνεχίζουμε, είναι σημαντικό ότι πήραμε και την διαφορά από τον πρώτο αγώνα και κοιτάμε την Καβάλα”.

Ρωτήθηκε αν έχει εικόνα για την πορεία του Άρη στον όμιλο ως προς την πρόκριση στην επόμενη φάση και απάντησε: “Ο όμιλος είναι ανακατεμένος, είτε γιατί οι ομάδες είναι ασταθείς, είτε γιατί όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους. Είναι παρακινδυνευμένο να πει κανείς κάτι. Εμείς θα έλεγα ότι χρειαζόμαστε ένα αποτέλεσμα ακόμα, για να πούμε ότι είμαστε κοντά στην πρόκριση. Τα παιχνίδια εντός έδρας είναι με καλές ομάδες, τα εκτός έδρας είναι πάντα δύσκολα. Δεν μπορείς να κάνεις πρόβλεψη, αλλά έχουμε καλή συγκομιδή και με καλές εμφανίσεις”.

Με αφορμή ερώτηση για την απόδοση του Θόδωρου Ζάρα αναφέρθηκε και σε άλλους παίκτες: “Είναι πολύ σημαντική βοήθεια για την ομάδα (του Ζάρα), όπως βοήθησε και ο Τσούπκοβιτς σήμερα, μετά τα γρήγορα φάουλ του Γουάιτ, αλλά και ο Γουότερς με τον Μακ Νιλ που έχουν δώσει 11 ασίστ, παρότι ήταν άστοχοι. Ο Μακ Νιλ έχει 5 κλεψίματα… Θεωρώ ότι η συνεισφορά όλων ήταν πολύ καλή. Είμαι ικανοποιημένος που σήμερα ο Θόδωρος ήταν παραγωγικός, έπαιξε σαν σκόρερ και το χρειάστηκε η ομάδα. Είναι σημαντικό ότι η μπάλα έφτασε σε αυτόν από τον Γουότερς και τον Μακ Νιλ”.

Για τα φάουλ του Γουάιτ είπε: “Είναι ένα κομμάτι που δουλεύουμε σαν ομάδα, μέσα από το βίντεο. Είναι θέμα εμπειρίας. Με την ταχύτητα και την ένταση που παίζει ο συγκεκριμένος παίκτης και διεκδικεί κάθε φάση, είναι εύκολο να κάνει φάουλ και να γίνει στόχος. Είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε. Μπήκε ο Τσούπκοβιτς και βοήθησε, όπως και ο Γουάιτ στο δεύτερο ημίχρονο, με τις βολές που κέρδισε”.


QUOTE(www.pressaris.gr - 18/11/2015)
Χάγκινς: «Είμαι περήφανος για την ομάδα και το κόσμο»

Για τη πολύ καλή εμφάνιση της ομάδας, την σωστή αμυντική λειτουργία αλλά και για το πώς κατάφερε να υπερνικήσει τους ψιλότερους και δυνατότερους αντιπάλους που είχε να αντιμετωπίσει σήμερα στο παιχνίδι, μίλησε ο Τζαμέλ Χάγκινς.


Για τη σημερινή αναμέτρηση: Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα και τον κόσμο. Πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη και με αυτή την επικράτηση επανακτήσαμε το μομέντουμ κάτι που θα μας βοηθήσει στη συνέχεια.

Για το πώς αντιμετώπισε τους ψηλότερους και δυνατότερους αντιπάλους του: Το κλειδί είναι να παίζεις σκληρά. Σε κάποιους αγώνες μπορεί οι αντίπαλοι να είναι δυνατότεροι, σε άλλους πιο αδύναμοι. Το μυστικό είναι να παίζεις σκληρά για να πετύχεις.

Για το μπλοκ στην αρχή του αγώνα: Η αλήθεια είναι ότι προσπάθησα να κάνω το κόψιμο μου βγήκε και δούλεψε καλά για μένα αυτή η φάση. Στο δεύτερο ημίχρονο έκανα ένα εξίσου καλό κόψιμο αλλά δυστυχώς οι διαιτητές μου το χρέωσαν ως φάουλ.

Για το αμυντικό πλάνο που είχε σήμερα η ομάδα: Η Τράμπζονσπορ είναι πολύ καλή ομάδα στον επιθετικό τομέα. Εμείς θέλαμε να παίξουμε καλά αμυντικά και να τους κρατήσουμε σε χαμηλό σκορ. Το καταφέραμε και πετύχαμε τη νίκη.


QUOTE(Aris History Channel - 18/11/2015)
SteelGandalf
Η 7η αγωνιστική του Group D του Eurocup θα διεξαχθεί αύριο.

Ο Άρης έχει ταξιδέψει στο Μαυροβούνιο, ώστε να αντιμετωπίσει την Buducnost, την οποία κέρδισε πολύ εύκολα στο εντός έδρας παιχνίδι τους.

Το αυριανό παιχνίδι, θεωρώ πως, θα είναι διαφορετικό. Δεν μπορεί οι γηπεδούχοι να παρουσιάσουν την εικόνα που εμφάνισαν αγωνιζόμενοι στην Θεσσαλονίκη. Πιστεύω πως θα παρουσιάσουν ένα πολύ διαφορετικό, προς το καλύτερο, πρόσωπο από εκείνο του Nick Galis Hall και θα μας βάλουν δύσκολα. Από την δική μας συνέπεια, συγκέντρωση, προσήλωση και προσοχή θα εξαρτηθεί το αν καταφέρουμε να το διεκδικήσουμε το παιχνίδι και τελικά να το κερδίσουμε.

Είναι ιδιαιτέρως απαιτητική αυτή η εβδομάδα, αφού μετά ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο, εκτός έδρας, παιχνίδι με την ΑΕΚ στην Αθήνα.

QUOTE(www.pressaris.gr - 24/11/2015)
Πρίφτης: «Ήδη πετυχημένη η πορεία μας, αν έρθει και η πρόκριση θα είναι ευχής έργον!»

Για τον Δημήτρη Πρίφτη η πορεία του Άρη στο Γιούροκαπ είναι ήδη πετυχημένη και μια πρόκριση θα προσδώσει ακόμα μεγαλύτερη ικανοποίηση για όσα έχουν δείξει οι κίτρινοι στην φάση των ομίλων.


Ο τεχνικός του Άρη τόνισε για τον αυριανό αγώνα: «Είναι μια σκληρή ομάδα. Διαθέτει έμπειρους παίκτες. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι είναι επικεφαλής στην Αδριατική λίγκα μια κατεξοχήν σκληρή λίγκα με ομάδες που έχουν εμπειρία. Έχει κερδίσει στο γήπεδό της την Καζάν… Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και από μέρους μας χρειάζεται συγκέντρωση για να έχουμε ποιότητα στο παιχνίδι μας σε διάρκεια. Πρέπει να μην δεχθούμε εύκολους πόντους. Αυτό σημαίνει ανοιχτό γήπεδο και δεύτερες επιθέσεις. Και όλο αυτό είναι απόλυτα συνυφασμένο με τον αριθμό των λαθών που θα κάνουμε. Να έχουμε λίγα λάθη και να μην τους δώσουμε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό στο ανοικτό γήπεδο. Από κει και πέρα θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο το μακρινό σουτ, το τί ποσοστά ευστοχίας θα έχουμε σε συγκεκριμένα χρονικά σημεία και για εμάς και για τους αντιπάλους μας».

Και συνέχισε: «Αν η ομάδα κερδίσει αυτό το παιχνίδι πλησιάζει πάρα πολύ στην πρόκριση. Ο αρχικός μας στόχος ήταν να είμαστε αξιοπρεπείς στην επιστροφή μας μετά από χρόνια στην Ευρώπη. Νομίζω πως πέρα από αξιοπρεπείς είμαστε και ανταγωνιστικοί. Έχουμε φέρει κάποια καλά αποτελέσματα, οπότε θεωρώ ήδη επιτυχημένη την παρουσία μας. Αν αυτό συνδυαστεί με πρόκριση θα είναι πραγματικά ευχής έργον. Αναμφίβολα είναι αγώνας υψηλού κινδύνου για εμάς, αλλά μην ξεχνάτε πως είναι τελικός στην κυριολεξία για την Μπούντουτσνοστ. Παίζει στο γήπεδο της, είναι η τελευταία της ευκαιρία για πρόκριση, οπότε θα το προσεγγίσει σαν τελικό και αυτό αυτομάτως δημιουργεί έναν ιδιαίτερο συναισθηματισμό στους παίκτες στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι και να έχουμε πολύ υψηλή ενέργεια απέναντί τους.

Στο μεταξύ μας παιχνίδι στον α” γύρο κάναμε ένα από τα καλύτερά μας παιχνίδια φέτος. Είχαμε διάρκεια, είχαμε ποιότητα, παίξαμε πολύ καλά και αμυντικά και επιθετικά. Εκτός έδρας ο συντελεστής δυσκολίας είναι αναμφίβολα μεγαλύτερος. Θα προσπαθήσουμε πάλι να προσεγγίσουμε το παιχνίδι αμυντικά. Κουκ, Ντραγκίσεβιτς, Μάριτς μαζί με τα αδέλφια Σέχοβιτς, αλλά κυρίως ο Ντραγκίσεβιτς είναι οι βασικές επιθετικές αιχμές τις αντιπάλου μας. Ο Κουκ είναι ο κινητήριος μοχλός της Μπούντουτσνοστ. Είναι εξαιρετικός πασέρ και θεωρώ πως είναι ο καλύτερος δημιουργός στο Γιούροκαπ».

Για τον τραυματισμό του Μιχάλη Πελεκάνου, που συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, είπε: «Δεν είναι τόσο σοβαρός ο τραυματισμός, αλλά για το παιχνίδι της Τετάρτης θεωρώ πως είναι ανασταλτικό. Για του Σαββάτου είμαι πιο αισιόδοξος, πιστεύω πως θα παίξει κανονικά. Ίσως και αύριο να παίξει υπό προϋποθέσεις».


QUOTE(www.pressaris.gr - 24/11/2015)
Γιόβοβιτς: «Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι…»

Μέσα από την άμυνα περνάει η έκβαση του αυριανού αγώνα για τον τεχνικό της Μπούντουτσνοστ, Ιγκόρ Γιόβοβιτς, ο οποίος υπογράμμισε ότι η ομάδα του πρέπει να δώσει τον καλύτερό της εαυτό για να κερδίσει τον Άρη.


Ο νεαρός προπονητής τόνισε αρχικά πως: “στον πρώτο αγώνα είχαμε πολλά προβλήματα στον έλεγχο του ρυθμού και των ριμπάουντ. Χάσαμε πολλές μπάλες και δώσαμε ευκαιρίες για δεύτερες επιθέσεις στον Άρη. Γι’ αυτό ακριβώς χρειαζόμαστε άμυνα σε πολύ καλή ποιότητα, και να είμαστε έξυπνοι για να περιορίσουμε τον γρήγορο ρυθμό τους. Πρέπει να είμαστε εμείς αυτοί που θα ελέγξουμε τον ρυθμό στο γήπεδό μας” και πρόσθεσε: “Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι, αλλά πιστεύω ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε τη νίκη”.

Για τον Γιόβοβιτς όλα είναι ανοικτά για την υπόθεση πρόκριση: “Έχουμε το πλεονέκτημα με την Μπάνβιτ (σε περίπτωση ισοβαθμίας), υποδεχόμαστε στην έδρα μας την Τράμπζονσπορ και την Στεάουα. Αυτή η νίκη αν έρθει, θα μας φέρει σε καλή θέση και με νίκες στα άλλα εντός έδρας παιχνίδια μας, μάλλον θα προκριθούμε. Δεν κάνουμε υπολογισμούς, υπάρχουν ακόμα τέσσερα παιχνίδια, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτό το παιχνίδι είναι καθοριστικό”.


Εμένα όμως άλλο με προβληματίζει και μάλιστα πολύ (ειδικά μετά την σφαγή μέσα στην Τουρκία από την Banvit).

QUOTE(www.pressaris.gr - 24/11/2015)
Ασυνήθιστο τρίο σφυρίζει στην Ποντγκόριτσα!

Ένα ασυνήθιστο τρίο διαιτητών θα σφυρίξει τον αυριανό αγώνα του Άρη με την Μπούντουτσνοστ στην Ποντγκόριτσα!


Η Ευρωλίγκα όρισε πρώτο διαιτητή τον Ρουμάνο, Μάριους Τσιούλιν, δεύτερο τον Τούρκο Μουράτ Μπιριτσίκ και τρίτο τον Αλβανό Γκεντιάν Τσίτσι, άγνωστοι και οι τρεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι οι δύο πρώτοι διαιτητές είναι ίδιας εθνικότητας με ομάδες που είναι στον όμιλο του Άρη και έχουν ενδεχόμενο… «συμφέρον» από το αποτέλεσμα αύριο στην Ποντγκόριτσα…


Ας ελπίσουμε, μετά το πέρας του αγώνα, να μην έχουν επιβεβαιωθεί οι φόβοι μου...
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 25/11/2015)
Έτοιμος Αυτοκράτορας για «διπλό» πρόκρισης στην Ποντγκόριτσα! (PRESSARIS – LIVE, 19:00)

Ο Άρης έχει μπροστά του μια δύσκολη αποστολή αλλά και μια μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει ουσιαστικά από σήμερα (19:00) την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιούροκαπ, κερδίζοντας μέσα στην Ποντγκόριτσα την Μπούντουτσνοστ στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής.

Αν έχει κανείς σαν εικόνα την εμφάνιση των δύο ομάδων στο πρώτο παιχνίδι στο Αλεξάνδρειο (νίκη με 75-57) και την γενικότερη παρουσία τους στον Δ’ όμιλο, τότε δικαίως θα ισχυριστεί ότι ο Άρης είναι καλύτερη ομάδα.

Υπάρχει, όμως, και μια… άλλη Μπούντουτσνοστ από αυτή που παρουσιάστηκε στην Θεσσαλονίκη. Μια ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας στην Αδριατική Λίγκα, μόνη πρώτη μετά από 11 αγωνιστικές, με ρεκόρ 9-2, η οποία υπέταξε με σχετική ευκολία την Μπάνβιτ (73-60) και την Ούνιξ Καζάν (83-73) στα δύο προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια της.

Ο Άρης ήταν αυτός που την παρουσίασε μέτρια στο Παλέ και θα είναι ευχής έργον να παρουσιάσει και πάλι το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο, με πιεστική άμυνα, περιορισμό της δράσης του Ομάρ Κουκ, καθαρές λύσεις στην επίθεση μέσα από το γρήγορο παιχνίδι που θα έρθει με τον έλεγχο των ριμπάουντ.

Δεν αλλάζει η συνταγή για τον Άρη σε κάθε παιχνίδι. Από την άμυνα ξεκινάει και ουσιαστικά εκεί καταλήγει, γιατί μέσα από την αμυντική λειτουργία “τρέφονται” οι παίκτες και βγάζουν τον καλό τους εαυτό επιθετικά.

Οι Μαυροβούνιοι είναι ομάδα που διακρίνεται για το σωστό “διάβασμα” του παιχνιδιού, έχει παίκτες με καλό περιφερεικό σουτ (αδέλφια Σέχοβιτς, Ντραγκίσεβιτς, Κουκ, Γιάραμαζ), αν και τους λείπει καλύτερος σουτέρ τους (Τζόζεφ) με κάταγμα στο χέρι, ενώ σημείο αναφοράς στην ρακέτα είναι ο Άλεξ Μάριτς.

Οι κίτρινοι πρέπει να τρέξουν σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια τους μακριά από την Θεσσαλονίκη και αυτό θα το κάνουν μόνο αν παίξουν άμυνα και κερδίσουν τη μάχη των ριμπάουντ.

Νίκη μέσα στην Μόρατσα Αρένα σημαίνει πρόκριση κατά 99% για τον Άρη, που θα φτάσει τις πέντε και θα πρέπει να συμβούν πράγματα και θαύματα για να μείνει μετά εκτός…


Σε 35 λεπτά ξεκινάει ο αγώνας και θα πρέπει ο Άρης να φανεί συνεπής στο ραντεβού του. Κάτι -ως προαίσθημα- δεν μου επιτρέπει να είμαι αισιόδοξος αυτή την εβδομάδα και μακάρι να διαψευστώ. Ελπίζω οι παίχτες μας να με "εκθέσουν" με την απόδοση τους.

Τα υπόλοιπα αργότερα...
SteelGandalf
1η Περίοδος

Buducnost - Άρης : 24-6

Όλεθρος το ξεκίνημα της ομάδας μας, η οποία πέτυχε τον 1ο της πόντο στο παιχνίδι -Μούρτος 1/2 βολές- μετά από 5:17!!!

Έχει δεχθεί ένα απίστευτο σερί πόντων, την στιγμή που επιθετικά ούτε το μηδέν περιγράφει τον τρόπο παιχνιδιού και την αστοχία μας...

Ο Cohen πέτυχε ένα τρίποντο και δύο βολές και όλα αυτά είναι που πετύχαμε επιθετικά.

Είχαμε 0/13 2p FG - 1/2 3p FG και 3/4 FT στο 1ο δεκάλεπτο και τέτοιο πράγμα δεν θυμάμαι αν έχω ξαναδεί ποτέ...
T.W.Is.M.
Ματιασμενοι ειναι????
Αν δεν το εβλεπα, δε θα το πιστευα!
yorgos
Είπαμε δεν είμαστε φαβορί αλλά λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει ρε λεβέντες...
bodiroga10
ο αρης νομιζω αν κατι στραβωσει σαν να μην μπορει ο παγκος να βοηθησει και να αλλαξει τον ρυθμο του παιχνιδιου ισως το προβλημα να ειναι του πριφτη ισως να φταιει και το μικρο ροστερ

με την μπανβιτ στην τουρκια ειχε περισσοτερα επιθετικα η μπανβιτ απ οτι αμυντικα ο αρης. με τον κοροιβο μεσα σε 2 λεπτα εχασε ματς που κερδιζε με 8. σημερα δεν δικαιολογειται τετοια εικονα.
μονο με την ουνιξ που εγινε το τραγικο λαθος με το τριποντο του καιμακογλου καταφερε να αντιδρασει και να κερδισει στην παραταση

σαν να ξεφουσκωνει επικινδυνα ο αρης τουλαχιστον με βαση τις φιλοδοξιες που δημιουργησε στην αρχη της σεζον και χρειαζεται ενισχυση

SteelGandalf
2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Buducnost - Άρης : 48-21

Με διαφορά η χειρότερη φετινή μας εμφάνιση μέχρι στιγμής. Πραγματικά προσπαθώ να συγκρατηθώ και να μην εκφραστώ ακραία.

Αυτό το σημερινό μόνο ομάδα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Περισσότερο ως ένα συνονθύλευμα μοιάζει, παρά ως ομάδα μπάσκετ.

Οι παίχτες μας μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο λες και μπήκαν σε παιδική χαρά. Επιθετικά το ένα λάθος πίσω από το άλλο -συνολικά 10 λάθη- και οι κακές επιλογές με τα άστοχα σουτ, ακόμη και τα ελεύθερα, μας έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση.

5/25 2p FG και 2/8 3p FG, ισοδυναμούν με ένα ποσοστό 7/33 εντός παιδιάς, με τις βολές μας -5/6- να αποτελούν την μοναδική εξαίρεση, αλλά τι να το κάνεις. Με τέτοιο ποσοστό δεν μπορείς να κερδίσεις ούτε την τελευταία ομάδα της Ελλάδας, στην έδρα σου...

Την ίδια στιγμή, οι αντίπαλοι μας σουτάρουν με τρομερά ποσοστά (8/17 2p FG - 8/16 3p FG - 8/10 FT), γεγονός που οφείλεται, κυρίως, στην καλή ψυχολογία που τους δημιουργήσαμε.

Ο White τα έχει σπάσει (0/5 2p FG και 0/3 3p FG) παραμένοντας άποντος. Το ίδιο και ο McNeal (1/9 2p FG - 0/1 3p FG). Ο Cupkovic έχει αγωνιστεί ελάχιστα (2 λεπτά). Ο Ζάρας δεν πήρε προσπάθεια (στα 5 λεπτά που αγωνίστηκε). Ο Hagins σε πολύ ρηχά νερά, έχοντας κάνει και 4 φάουλ με τον κόουτς Πρίφτη να τον αφήνει στο παρκέ και μετά το 4ο του (ενώ έπρεπε να τον τραβήξει στον πάγκο από το 2ο κιόλας) μέχρι να ολοκληρωθεί το ημίχρονο. Ο Πελεκάνος δεν έχει πάρει χρόνο συμμετοχής, προφανώς λόγω του προβλήματος του και γενικά δεν βλέπω κανέναν να έχει ξεχωρίσει από το σημερινό ναυάγιο, πλην του Cohen, αλλά έχει χαθεί από το τραγικό σύνολο...

Δεν νομίζω πως μπορώ να σχολιάσω κάτι περισσότερο. Ήδη έγραψα πολλά...
SteelGandalf
3η Περίοδος

Buducnost - Άρης : 61-37

Έτσι όπως πάει το παιχνίδι δεν μας βλέπω να "προστατεύουμε" και το +18 (75-57) του πρώτου αγώνα.

Αν και έχασαν τον ρυθμό τους οι γηπεδούχοι, αστοχώντας σε αρκετά σουτ, δεν το εκμεταλλευτήκαμε ουσιαστικά και παρά το επιμέρους 13-16 του 3ου δεκαλέπτου, η διαφορά παραμένει χαοτική.

White (0/11 FG) και McNeal (1/12 FG) έχουν συνολικά 1/23 FG και όταν οι δύο από τους βασικότερους σου "πυλώνες" στην επίιθεση, βρίσκονται σε τέτοια βραδιά, δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα.

=======================================

Από την προηγούμενη περίοδο, στην αρχή της σχετικά, τραυματίστηκε ο Maric σε ένα μαρκάρισμα πάνω στον Okaro White και θεωρώ πως έχασε έναν σημαντικό παίχτη η γηπεδούχος ομάδα.

Το σκορ, στο 4ο δεκάλεπτο, έχει διαμορφωθεί σε 61-47 και απομένουν ακόμη 7 λεπτά. Έχουμε χάσει απίστευτα πολλές ευκαιρίες για να "επιστρέψουμε" σε ένα παιχνίδι που πριν λίγη ώρα φάνταζε πως θα εξελιχθεί σε Βατερλώ.
SteelGandalf
4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Buducnost - Άρης : 75-56

Δεν κράτησε ούτε την διαφορά...

Η σημερινή εμφάνιση της ομάδας αποτελεί ντροπή και θα πρέπει να τραβηχτούν πολλά αφτιά μετά το σημερινό φιάσκο -αναφέρομαι στον τρόπο με τον οποίο συνέβη αυτή η ήττα-.

Το πιο κοντινό, σε απόσταση από την αντίπαλο του, σκορ για τον Άρη, ήταν το 65-53 (-12) στο 37ο λεπτό του παιχνιδιού και ενώ προηγουμένως έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες για να κατεβάσει την διαφορά ακόμη και σε μονοψήφιο αριθμό.

Παρόλα αυτά δεν τα κατάφερναν οι παίχτες μας, υποπίπτοντας είτε σε παιδαριώδη λάθη, είτε επιχειρώντας ατομικές και τραβηγμένες επιθέσεις. Σε απειρολεάχιστες στιγμές του σημερινού αγώνα είδα την ομάδα να αγωνίζεται με κάποιο σύστημα στην επίθεση. Σκορποχώρι, εκνευρισμός και αδικαιολόγητα κακή εμφάνιση πραγματικά.

Μεγάλο χαστούκι το σημερινό και τώρα, το Σάββατο, καλούμαστε να παρουσιάσουμε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, σε ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι, απέναντι στην Α.Ε.Κ., εκτός έδρας. Μετά το σημερινό, πολύ φοβάμαι πως θα επηρεαστεί και η ψυχολογία των παιχτών μας.

Τελικά ο White (0/11 FG) και ο McNeal (1/14 FG) είχαν συνολικά 1/25 FG!!! Ο Hagins δεν ξαναμπήκε στο 2ο ημίχρονο, ενώ και ο Waters αγωνίστηκε ελάχιστα σε αυτό, κάτι που συνέβη και με τον White. Υποθέτω πως υπάρχει κάποιος λόγος για όλα αυτά -ίσως αυτός να αφορά και το επόμενο παιχνίδι μας για το πρωτάθλημα, ίσως η κάκιστη βραδιά στην οποία βρέθηκαν- και δεν θέλω να εικάσω πως ο κόουτς Πρίφτης έχασε τα αβγά και τα καλάθια.

Φυσικά, το παιχνίδι αυτό χάθηκε στο 1ο δεκάλεπτο και το σκορ του 1ου αγώνα (75-57) παραλίγο να επαναληφθεί σήμερα από την ανάποδη. Τελικά, το 75-56 ήταν ακόμη χειρότερο για τους φιλοξενούμενους...

Ας περιμένουμε να δούμε και τις δηλώσεις του, γιατί το σημερινό δεν χωνεύεται με τίποτα...

Key facts of the match



Box Score



QUOTE(www.pressaris.gr - 25/11/2015)
Εφιάλτης στην Ποντγκόριτσα και «σφαλιάρα» από την Μπούντουτσνοστ (75-56)!

Πιο δυνατή σφαλιάρα δεν θα μπορούσε να φάει ο Άρης φέτος! Οι κίτρινοι μετά από ένα εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο, ηττήθηκαν στην Ποντγκόριτσα από την Μπούντουτσνοστ με σκορ 75-56, έχασαν και την διαφορά από τη νίκη στον πρώτο αγώνα (παίζει ρόλο σε… δεύτερο χρόνο) και έβαλαν και πάλι τους Μαυροβούνιους στο κόλπο της πρόκρισης.


Όσα έκαναν οι παίκτες του Άρη στο Αλεξάνδρειο, τα έκαναν οι παίκτες της Μπούντουτσνοστ στην Ποντγκόριτσα. Το ήθελαν περισσότερο και το έδειξαν με τον πιο επιβλητικό τρόπο μέσα στο παρκέ, διαλύοντας σε κάθε φάση πρώτα το μυαλό των παικτών του Άρη και μετά όλα τα πλάνα του Δημήτρη Πρίφτη.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με 13-0, ο Άρης δεν μπορούσε να αλλάξει τρίτη πάσα, σκόραρε με βολή του Μούρτου 4.43 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου για πρώτη φορά και ευστόχησε εντός παιδιάς 2.36 πριν το τέλος του δεκαλέπτου με τρίποντο του Κοέν.

Το 24-6 στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν απολύτως δίκαιο και αντιπροσωπευτικό της εικόνας των δύο ομάδων στο παρκέ, δυστυχώς για τον Άρη… Οι κίτρινοι είχαν 0/13 δίποντα στην πρώτη περίοδο και έχασαν κάθε επαφή με το κλίμα του αγώνα από πολύ νωρίς.

Καμία αντίδραση δεν άφησε η Μπούντουτσνοστ στους κίτρινους στην δεύτερη περίοδο. Μόνο μία φορά οι παίκτες του Άρη έβαλαν δύο σερί καλάθια στην άμυνα της Μπούντουτσνοστ, αλλά ήταν αργά.. Η Μπούντουτσνοστ προηγήθηκε μέχρι και με 30 πόντους (46-16) με συνεχόμενα τρίποντα του Σουάντ Σέχοβιτς και απλώς οι κίτρινοι μείωσαν σε 48-21 στο ημίχρονο, έχοντας 9 βαθμούς αξιολόγησης έναντι 65 των γηπεδούχων…

Αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι μοναδικός στόχος των κίτρινων στο δεύτερο ημίχρονο ήταν να μειώσουν την διαφορά και αυτό έγινε αλλά όχι στο βαθμό που θα περίμενε κανείς. Ο Άρης δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τον τραυματισμό του Μάριτς που αποχώρησε και παρότι βρήκε έναν καλύτερο ρυθμό επιθετικά και περιόρισε τους γηπεδούχους στους 13 πόντους, η διαφορά δεν έπεσε πολύ (61-37).

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, οι κίτρινοι χωρίς τους τέσσερις Αμερικανούς, έκανε σερί 10-0 και μείωσε σε 61-47 (33’), με κορυφαίο τον Σίμτσακ, μπαίνοντας και πάλι στον αγώνα, κυρίως γιατί έδειξε… σφυγμό αμυντικά. Με ελληνική πεντάδα συν τον Κοέν η διαφορά έπεσε στους 12 πόντους (65-53 στο 38’), οι κίτρινοι είχαν ευκαιρία να την ρίξουν ακόμα περισσότερο, αλλά ο Μακ Νιλ ήταν σε τραγική μέρα… Οι γηπεδούχοι με δύο τρίποντα στο φινάλε έγραψαν το 73-53 και κατάφεραν εν τέλει να πάρουν και την διαφορά από τον πρώτο αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 24-6, 48-21, 61-37, 75-56.

ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ: Σέχοβιτς Σουάντ 17 (5/9τρ.), Γιάραμαζ 13 (3/6τρ.), Σούμποτιτς 5, Σέχοβιτς Σαέντ 7, Τσάραπιτς 2, Κουκ 6 (10ασ.), Ντραγκίσεβιτς 13 (8ρ.), Μάριτς 6, Ρίκιτς 6.

ΑΡΗΣ: Ξανθόπουλος 5 (2/2β., 1/2τρ., 4ασ., 2κλ.), Τσούπκοβιτς, Γουάιτ (0/8δπ., 0/3τρ., 2ρ.), Γουότερς 11 (1/1β., 2/7δπ., 2/3τρ., 4λ.), Ζάρας 6 (2/2β., 2/3δπ., 0/2τρ., 4ασ.), Χάγκινς 2 (1/3δπ., 3ρ.), Κοέν 11 (2/2β., 3/6δπ., 1/2τρ., 3ρ.), Μούρτος 5 (1/2β., 2/3δπ., 3ρ.), Σίμτσακ 12 (2/4β., 5/5δπ., 10ρ.), Μακ Νιλ 4 (2/2β., 1/10δπ., 0/4τρ., 4ρ., 2ασ.).
T.W.Is.M.
QUOTE(SteelGandalf @ Nov 25 2015, 20:56 ) *
4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Buducnost - Άρης : 75-56

Δεν κράτησε ούτε την διαφορά...

Η σημερινή εμφάνιση της ομάδας αποτελεί ντροπή και θα πρέπει να τραβηχτούν πολλά αφτιά μετά το σημερινό φιάσκο -αναφέρομαι στον τρόπο με τον οποίο συνέβη αυτή η ήττα-.

Το πιο κοντινό, σε απόσταση από την αντίπαλο του, σκορ για τον Άρη, ήταν το 65-53 (-12) στο 37ο λεπτό του παιχνιδιού και ενώ προηγουμένως έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες για να κατεβάσει την διαφορά ακόμη και σε μονοψήφιο αριθμό.

Παρόλα αυτά δεν τα κατάφερναν οι παίχτες μας, υποπίπτοντας είτε σε παιδαριώδη λάθη, είτε επιχειρώντας ατομικές και τραβηγμένες επιθέσεις. Σε απειρολεάχιστες στιγμές του σημερινού αγώνα είδα την ομάδα να αγωνίζεται με κάποιο σύστημα στην επίθεση. Σκορποχώρι, εκνευρισμός και αδικαιολόγητα κακή εμφάνιση πραγματικά.

Μεγάλο χαστούκι το σημερινό και τώρα, το Σάββατο, καλούμαστε να παρουσιάσουμε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, σε ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι, απέναντι στην Α.Ε.Κ., εκτός έδρας. Μετά το σημερινό, πολύ φοβάμαι πως θα επηρεαστεί και η ψυχολογία των παιχτών μας.

Τελικά ο White (0/11 FG) και ο McNeal (1/14 FG) είχαν συνολικά 1/25 FG!!! Ο Hagins δεν ξαναμπήκε στο 2ο ημίχρονο, ενώ και ο Waters αγωνίστηκε ελάχιστα σε αυτό, κάτι που συνέβη και με τον White. Υποθέτω πως υπάρχει κάποιος λόγος για όλα αυτά -ίσως αυτός να αφορά και το επόμενο παιχνίδι μας για το πρωτάθλημα, ίσως η κάκιστη βραδιά στην οποία βρέθηκαν- και δεν θέλω να εικάσω πως ο κόουτς Πρίφτης έχασε τα αβγά και τα καλάθια.

Φυσικά, το παιχνίδι αυτό χάθηκε στο 1ο δεκάλεπτο και το σκορ του 1ου αγώνα (75-57) παραλίγο να επαναληφθεί σήμερα από την ανάποδη. Τελικά, το 75-56 ήταν ακόμη χειρότερο για τους φιλοξενούμενους...

Ας περιμένουμε να δούμε και τις δηλώσεις του, γιατί το σημερινό δεν χωνεύεται με τίποτα...


Η διαφορα μαζευτηκε επειδη οι Αμερικανοι ηταν εξω! Η Μπουντουτσνοστ ειχε 2 πραγματα, τριποντο και το διδυμο ΜακΝιλ-Γουαιτ! Ο μονος που στεκοταν χωρις να ειναι καλος ομως ηταν ο Γουοτερς. Το γεγονος οτι σε συνεχομενες φασεις η Μπουντουτσνοστ δεν μπορουσε να ανακοψει το Σιμτσακ δειχνει κατι για την αμυνα της μεσα στη ρακετα. Ομως με τετοιο ΜακΝιλ και τετοιο Γουαιτ παλι καλα που εμεινε εκει η διαφορα. Αν βεβαια ο ΜακΝιλ εβαζε εκεινο το τριποντο με τη διαφορα στους 12 και με περιπου 2'30'' να απομενουν, κανεις δεν ξερει τι θα γινοταν...
SteelGandalf
QUOTE(bodiroga10 @ Nov 25 2015, 19:43 ) *
ο αρης νομιζω αν κατι στραβωσει σαν να μην μπορει ο παγκος να βοηθησει και να αλλαξει τον ρυθμο του παιχνιδιου ισως το προβλημα να ειναι του πριφτη ισως να φταιει και το μικρο ροστερ

με την μπανβιτ στην τουρκια ειχε περισσοτερα επιθετικα η μπανβιτ απ οτι αμυντικα ο αρης. με τον κοροιβο μεσα σε 2 λεπτα εχασε ματς που κερδιζε με 8. σημερα δεν δικαιολογειται τετοια εικονα.
μονο με την ουνιξ που εγινε το τραγικο λαθος με το τριποντο του καιμακογλου καταφερε να αντιδρασει και να κερδισει στην παραταση

σαν να ξεφουσκωνει επικινδυνα ο αρης τουλαχιστον με βαση τις φιλοδοξιες που δημιουργησε στην αρχη της σεζον και χρειαζεται ενισχυση


Αν "στραβώσει" πολύ ένα παιχνίδι μας, είναι πάρα πολύ δύσκολο με τον συγκεκριμένο πάγκο να το "γυρίσουμε". Αυτό αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός.

Σε ό,τι αφορά τις φιλοδοξίες, θα σου πω το εξής. Τι είδους υπερβολικές φιλοδοξίες δημιουργήθηκαν από την αρχή της χρονιάς; Πριν καν δούμε την ομάδα στα δύσκολα ή με βάση τους πρώτους αγώνες ήταν δυνατόν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα; Η ομάδα έχει ταβάνι -προφανώς- αλλά στην καλή της ημέρα μπορεί να κοντράρει ακόμη και αρκετά δυνατές ομάδες. Στην κακή της μέρα, θα χάσει και από τον Κόροιβο και από άλλες, ακόμη πιο αδύναμες, ομάδες. Δεν μπορεί μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και -κακά τα ψέματα- με αυτό το budget, να έχουμε γίνει ομάδα Euroleague.

Ψυχραιμία χρειάζεται, για να ηρεμήσει η κατάσταση, γιατί τώρα μέσα στον πανικό μπορεί να ειπωθούν κουβέντες και να γίνουν ενέργειες που θα χαλάσουν όλο το κλίμα.

QUOTE(T.W.Is.M. @ Nov 25 2015, 21:03 ) *
Η διαφορα μαζευτηκε επειδη οι Αμερικανοι ηταν εξω! Η Μπουντουτσνοστ ειχε 2 πραγματα, τριποντο και το διδυμο ΜακΝιλ-Γουαιτ! Ο μονος που στεκοταν χωρις να ειναι καλος ομως ηταν ο Γουοτερς. Το γεγονος οτι σε συνεχομενες φασεις η Μπουντουτσνοστ δεν μπορουσε να ανακοψει το Σιμτσακ δειχνει κατι για την αμυνα της μεσα στη ρακετα. Ομως με τετοιο ΜακΝιλ και τετοιο Γουαιτ παλι καλα που εμεινε εκει η διαφορα. Αν βεβαια ο ΜακΝιλ εβαζε εκεινο το τριποντο με τη διαφορα στους 12 και με περιπου 2'30'' να απομενουν, κανεις δεν ξερει τι θα γινοταν...


Συμφωνώ απόλυτα, αλλά -θεωρητικά- ακόμη και αν έμπαινε το συγκεκριμένο, κάκιστο από πλευράς εκτέλεσης, σουτ, με βάση την εικόνα του παιχνιδιού, πάλι πολύ δύσκολα θα άλλαζε κάτι. Τόσο τραγική εμφάνιση από τους White και McNeal δεν περίμενα με τίποτα. Για τον δε Waters με 4 λάθη σε 17:21 λεπτά παιχνιδιού τι να πω. Νομίζω πως το έχουμε εξαντλήσει το θέμα. Το παλικάρι δεν κάνει για οργανωτής. Δεν είναι οργανωτής, όχι τουλάχιστον σε αυτό το επίπεδο.-
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 25/11/2015)
Πρίφτης: «Ήμασταν αδικαιολογήτοι…»

Ο συνδυασμός έλλειψης ενέργειας και συγκέντρωσης με την αποφασιστικότητα των παικτών της Μπούντουτσνοστ ήταν η αιτία που δημιούργησε αυτή τη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο σύμφωνα με τον Δημήτρη Πρίφτη, ο οποίος τόνισε πως είναι όλοι αδικαιολόγητοι.


Ο τεχνικός του Άρη σχολίασε μετά τον αγώνα: “Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό. Η έλλειψη ενέργειας και συγκέντρωσης και η πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα από τον αντίπαλο ήταν η αιτία. Αυτά μας έκαναν να έχουμε κακή συγκομιδή επιθετικά, που ήταν κυρίαρχο πρόβλημα. Όταν δεν είσαι παραγωγικός τουλάχιστον να κρατήσεις στην άμυνα, αλλά βρέθηκε και η Μπούντουτσνοστ σε καλή μέρα, με πολύ καλό μακρινό σουτ. Έπαιξαν πιο δυνατά από μας. Είμαστε αδικαιολόγητοι και θα πρέπει να μην το επαναλάβουμε…”.

Ρωτήθηκε αν θεωρεί ότι υποτιμήθηκε η Μπούντουτσνοστ και απάντησε: “Συνειδητά δεν πιστεύω ότι υποτιμήσαμε τον αντίπαλο, δεν είμαστε τέτοια ομάδα. Ενστικτωδώς μπορεί κάποιοι να το θεώρησαν πιο εύκολο… Είχαμε χαμηλή ενέργεια και συγκέντρωση και μεγάλη αποφασιστικότητα και αναγκαιότητα ο αντίπαλος, που έπαιζε σήμερα ουσιαστικά νοκ άουτ παιχνίδι. Από το δεύτερο ημίχρονο δεν έχω κανένα παράπονο”.

Για το ότι στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε με πολλές αλλαγές είπε ότι: “έτσι ένιωσα εκείνη τη στιγμή. Γενικώς κάναμε από τον πάγκο σήμερα τα πιο πολλά πράγματα από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι… Παίξαμε ζον πρες, άμυνες ζώνης, άμυνες ματς απ, κάναμε διάφορα… Αγωνιστήκαμε με ψυχή στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δυστυχώς δεν πιάσαμε τη διαφορά. Ο όμιλος είναι ρευστός, το ξέρουμε, δεν μπορείς να υποτιμήσεις καμία ομάδα… Ίσως εκεί που πήγε στους 12 πόντους πιστέψαμε και κάτι παραπάνω, αν δεν δεχόμασταν δύο καλάθια και βάζαμε ένα σουτ, αλλά είναι μάταιο να συζητάμε…”.

Για το αν έχει δεύτερες σκέψεις μετά από αυτό το παιχνίδι είπε: “Δεύτερες σκέψεις πάντα έχουμε, αλλά θα το κάνουμε εκ των έσω, θα δούμε τι έφταιξε, τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερο. Πρέπει να μείνουμε ήρεμοι γιατί έχουμε ζήσει και πέρσι τέτοιες μεγάλες ήττες και το συστατικό ήταν η ηρεμία. Θα κάνουμε τη δουλειά μας και θα παίξουμε αυτό το παιχνίδι (με την ΑΕΚ)”.


Προφανώς και θέλει να διατηρήσει χαμηλούς τόνους, προς τα έξω, ενόψει της δύσκολης συνέχειας και καλώς κάνει. Θα πρέπει όμως να αγριέψει αρκετά, ειδικά σε ορισμένους παίχτες, διότι εμφανίσεις σαν την σημερινή δεν είναι αποδεκτές από τον κόσμο του Άρη.

Καλύτερος παίχτης του σημερινού αγώνα ο Βασίλης Σίμτσακ με double-double!!! Είχε 12 πόντους (5/5 2p FG - 2/4 FT) και 10 ριμπάουντς (3 επιθετικά). Αυτό και μόνο τα λέει όλα...
T.W.Is.M.
Εγω παντως που το βλεπω απ εξω το θεμα θεωρω πως δεν υπαρχει λογος πανικου. Ο Αρης περναει μια καμψη σε σχεση με το ξεκινημα της σεζον, αλλα το σημερινο ηταν ενα ακραια ασχημο ματς που δεν αποτελει ουτε κανονα ουτε δειγμα των δυνατοτητων του σαν ομαδα. Αν η σημερινη κακη εμφανιση δεν εχει συνεχεια και ακολουθηθει απο 2 καλα παιχνιδια σε Α1 και Eurocup, δεν εχει γινει πραγματικα τιποτα. Θεωρω πως ειναι μεσα στις δυνατοτητες της ομαδας να παρει 2 παιχνιδια ακομα στον ομιλο και να παρει με αυτα τη 2η θεση.
Αν μπορει να ερθει και ενισχυση στο ροστερ, θα ηταν μεγαλη βοηθεια παντως. Ο Τσουπκοβιτς, αν ειναι να παιζει 2λεπτα και 3λεπτα ή να βλεπει ολο το ματς απο τον παγκο, γιατι να πιανει θεση ξενου;
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 25/11/2015)
Ξανθόπουλος: «Ελπίζω να είναι η τελευταία φορά…»

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος προσπάθησε να είναι όσο το δυνατόν πιο αναλυτικός στο γιατί ο Άρης παρουσίασε αυτό το άσχημο πρόσωπο στην Ποντγκόριτσα και ηττήθηκε με τόσο μεγάλη διαφορά από την Μπούντουτσνοστ.


Ο έμπειρος πλέι μέικερ τόνισε πως: “η άμυνα ήταν το μεγάλο πρόβλημα, ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο δεν παίξαμε καθόλου καλή άμυνα και ξέφυγε ο αντίπαλος. Στο δεύτερο μέρος βελτιωθήκαμε, προσπαθήσαμε να μειώσουμε την διαφορά, αλλά δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε την διαφορά από τον πρώτο αγώνα. Οι παίκτες δεν είναι ρομπότ, παρόλ’ αυτά επειδή όπως είπα χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ στην επίθεση, το θέμα ήταν ότι δεν ακολουθήσαμε το πλάνο στην άμυνα. Δημιουργήσαμε πολλές καταστάσεις για τον Κουκ, που αυτό είναι το παιχνίδι του, είχαν και τρομερή ευστοχία…”.

Αναφέρθηκε στην εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο: “Είπαμε όλοι μας στο ημίχρονο ότι μπορεί να χάνουμε με 27 πόντους, αλλά θα βγούμε να παλέψουμε μέχρι το τέλος, για τους εαυτούς μας, για να αλλάξουμε την εικόνα μας. Δεν κρατήσαμε την διαφορά από τον πρώτο αγώνα, είναι δύσκολο να εξηγήσω πώς νιώθουν οι παίκτες σε τέτοιες στιγμές. Ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που είχαμε ένα τέτοιο 20λεπτο”.


Εγώ θα διαφωνήσω με τον Βασίλη. Σήμερα, το παιχνίδι δεν το χάσαμε μόνο από την κακή μας άμυνα -αναφέρομαι στο 1ο ημίχρονο- αλλά, κατά βάση, από την τραγική μας επιθετική λειτουργία, τις κάκιστες επιλογές και το παιχνίδι δίχως άρχη, τέλος και λογική.

Αν ήμασταν στοιχειωδώς καλοί επιθετικά, ακόμη και με τους 48 πόντους που δεχθήκαμε στο 1ο ημίχρονο, αν, για παράδειγμα, είχαμε πετύχει κι εμείς 38, θα βρισκόμασταν σε "επαφή" με το σκορ και δεν θα είχαμε δώσει δικαίωμα στον αντίπαλο να πιστέψει πως μπορεί να πετύχει καλάθια όποια ώρα θέλει από όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου.

Στο 2ο ημίχρονο, δεν είναι πως άλλαξε τόσο η εικόνα της δικής μας ομάδας, όσο το γεγονός πως ο τραυματισμός του Maric αποδείχθηκε ιδιαιτέρως σημαντικός και τεράστιο πλήγμα για την Buducnost. Παρόλα αυτά, έχοντας, προηγουμένως, δημιουργήσει όλα τα αρνητικά συναισθήματα στο μυαλό μας, συν τον εκνευρισμό που μοιραία θα προέκυπτε μετά από τέτοια εμφάνιση, "καταφέραμε" μόνοι μας να τεθούμε εκτός ρυθμού αγώνα -άρα και διεκδίκησης του- και, τελικά, δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε την συγκεκριμένη απώλεια της αντιπάλου μας.

Το παιχνίδι σήμερα δεν χάθηκε από την άμυνα μας. Χάθηκε από την οικτρή μας επιθετική νοοτροπία...
Timemaster
Χωρίς να έχω δει το πρώτο 10λεπτο νομίζω πως χάσαμε και από τα δύο.

Όπως και να το κάνουμε είμαστε ομάδα που ένα μεγάλο μέρος της επίθεσης μας βασίζεται στην άμυνα.
Σήμερα πήραμε πολύ λίγους πόντους από την άμυνά μας.

Από την άλλη σαν ομάδα δεν έχουμε το επιθετικό ταλέντο να κερδίσουμε βάζοντας 90 πόντους μιας και αν η αντίπαλός μας δεν έκανε ροτέσιον στο β μέρος δε νομίζω πως θα μπορούσαμε να τους κρατήσουμε σε μόλις 27 πόντους που έβαλαν.

Αυτά που εγώ θέλω να επισημάνω είναι τα εξής:

Στο πρώτο ημίχρονο πήραμε σουτ από άσχημες θέσεις. Από όσο θυμάμαι το γράφημα είχαμε 1/7 μακρινά δίποντα. Μας αναγκάζανε να πάμε σε κακές επιλογές και οι παίχτες κλειδιά μας επιθετικά ήταν κάκιστοι (Ουάιτ , Μακνιλ, Ουότερς , Χάγκινς ). Δεν είναι μόνο ότι ήταν άστοχοι (6/38 σουτ οι τέσσερις τους) αλλά και ότι κάνανε λάθος επιλογές συνέχεια. Ενώ ο Χάγκινς έδειξε αδυναμία στο μαρκάρισμα των αντίπαλων ψηλών και για άλλο ένα παιχνίδι φορτώθηκε με φάουλ.

Στο δεύτερο μέρος λίγο η χαλάρωση του +28 λίγο ο τραυματισμός του Μάριτς και αρκετά το φιλότιμο των Ελλήνων παιχτών συν του Κοέν πήγαν να κάνουν την ανατροπή.

Το ερώτημα μου είναι το εξής στα τελευταία 3-4 λεπτά βγάζεις τους παίχτες που σου έκαναν την ανατροπή (Σίμτσακ , Ξανθόπουλο , Κοέν , ) για να βάλεις Ουάιτ , Ουότερς, Χάγκινς ; Από την μία έχεις 3 παίχτες που πραγματικά ήταν εκτός τόπου και χρόνου και από την άλλη 3 ρεζέρβες που είχανε ταβάνι.
Εκ του αποτελέσματος χάσαμε την διαφορά και την νίκη και δε θα μάθουμε ποτέ αν οι ξένοι μας μπορούσαν να γυρίσουν τον παιχνίδι όμως ο ΜακΝιλ που μπήκε στην τέταρτη περίοδο είχε σε αυτήν δύο λάθη και 0/2 τρίποντα και ο Ουάιτ κενή παρουσία.

Όταν μια ομάδα στηρίζεται σε άμυνα και επίθεση σε 4 Αμερικανούς δυστυχώς έχει αυτές τις μεταπτώσεις.

Στα του ομίλου μετά και από αυτή την ήττα συνεχίζουμε να είμαστε δεύτεροι στην βαθμολογία.
Τα επόμενα μας παιχνίδια είναι με Καζάν εντός , Στεάουα εκτός και Μπάνβιτ εντός.
Με 3/3 έχουμε σίγουρα την πρώτη θέση στον όμιλο. Απίθανο αλλά.
Με νίκη μονάχα επί της Μπάνβιτ με +12 πόντους περνάμε σχεδόν σίγουρα έστω σαν τέταρτοι.
Χωρίς καθόλου νίκη για να περάσουμε θα πρέπει ή η Μπούτουσνοκ ή η Τράνζοσπορ να μη κάνει άλλη νίκη (σχεδόν αδύνατο βάση προγράμματος)

Έτσι όπως το βλέπω εγώ θα κάνουμε δύο νίκες με Στεάουα και Μπάνβιτ και θα περάσουμε σαν δεύτεροι ή τρίτοι.

rolleyes.gif


Υ.Γ. Κατά τα άλλα μια νίκη θέλουμε τώρα επί της ΑΕΚ και θα έρθουν πάλι τα χαμόγελα.



benchwarmer
Χωρίς να έχω δει κάποιο από τα τελευταία παιχνίδια του Άρη για να έχω πλήρη αγωνιστική άποψη, νομίζω ότι η κοιλιά που κάνει είναι αναμενόμενη λόγω της κούρασης του σχετικά μικρού του ρόστερ από τα 2 παιχνίδια την βδομάδα. Δεν χρειάζεται κανένας λόγος πανικού, εξάλλου από την αρχή πίστευα ότι η φετινή χρονιά δεν θα πρέπει να έχει κάποιον υψηλό στόχο αγωνιστικά (και σίγουρα όχι το Eurocup), παρά μόνο διοικητικά και λειτουργικά.
Και η Μπούντουτσνοστ μπορεί να μην γεμίζει το μάτι από όνομα, αλλά δεν είναι τυχαία ομάδα. Στην Αδριατική είναι πρώτη, μπροστά από Αστέρα και Τσεντεβίτα που είναι ομάδες Ευρωλίγκας.
tuareg
ο πριφτης εχθες ''προδωθηκε'' απο το μακνηλ.
Στο -ο Θεος να το κανει συμφωνα με το τι ειχαμε δει προηγουμενως-καλο μας διαστημα που μειωσαμε τον εβαλε μεσα μπας και γινει οτι τις αλλες φορες που ηταν αστοχος,να βαλει 1-2 κρισιμα.
Ε αυτος εκανε 2 αστοχα τριποντα (το ενα αιρμπολ)....
Το προβλημα δεν ηταν τοσο η επιθεση που οκ συμβαινει να υπαρχουν ματς που δε βαζεις τιποτα,αλλα η ελλειψη συγκεντρωσης και το οτι να ναι πισω που εφαγες 48 ποντους ενω στο β τους εριξες στο 27.
Συνεχιζω και πιστευω οτι αυτο (η ελλειψη συγκεντρωσης) θα λυθει μονο με αλλαγη γουοτερς με καποιον ασο που θα δωσει ηρεμια στην ομαδα.
Λειπει η προσωπικοτητα που θα λειτουργησει σαν αναφορα στο παρκε οταν τα πραγματα δυσκολευουν.
Οσο για τη γκρινια και τη μιρλα στο φβ και σε διαφορα αλλα σαιτ,κανει ο κοσμος λες και δε συμβαινει ποτε τετοιο πραγμα σε καμμια ομαδα του κοσμου.
Η φενερ διαλυθηκε απο τη στρασμπουρ,η ρεαλ κοντευει να μεινει εκτος τοπ 16,η ζαλγκιρις δεν ειναι για να τρωει 30 απο το ΠΑΟ κ.ο.κ
Ενταξει ναι χαλια εικονα,χαλια διαχειριση,τιποτα οι αμερικανοι αλλα ωρες ωρες μου δινουν οι συνοπαδοι μου την εντυπωσηοτι το μονο που εχουν στο μυαλλο τους ειναι να κραξουν αν δε νικησουμε.
Νικη ανεξαρτητος αντιπαλου και εμφανισης....
Μαλλον η στερηση και το συνδρομο της μπαλας εχει κανει αρκετους να μη ξερουν τι βλεπουν.
Βλεπουμε μια συμπαθητικη,νοικοκυρεμενη και αξιοπρεπη ομαδα με ταβανι.
Αυτο ειναι...τωρα αν νομιζεις ο κοσμος οτι επειδη πηγε το μπατζετ 800χιλ θα ....αμε και θα δερνουμε ολο το κοσμο και δε θα υπαρχουν παιχνιδια σα το χθεσινο η σα το κοροιβο ειναι μακρια νυχτωμενοι.
Timemaster
QUOTE(benchwarmer @ Nov 26 2015, 06:10 ) *
Χωρίς να έχω δει κάποιο από τα τελευταία παιχνίδια του Άρη για να έχω πλήρη αγωνιστική άποψη, νομίζω ότι η κοιλιά που κάνει είναι αναμενόμενη λόγω της κούρασης του σχετικά μικρού του ρόστερ από τα 2 παιχνίδια την βδομάδα. Δεν χρειάζεται κανένας λόγος πανικού, εξάλλου από την αρχή πίστευα ότι η φετινή χρονιά δεν θα πρέπει να έχει κάποιον υψηλό στόχο αγωνιστικά (και σίγουρα όχι το Eurocup), παρά μόνο διοικητικά και λειτουργικά.
Και η Μπούντουτσνοστ μπορεί να μην γεμίζει το μάτι από όνομα, αλλά δεν είναι τυχαία ομάδα. Στην Αδριατική είναι πρώτη, μπροστά από Αστέρα και Τσεντεβίτα που είναι ομάδες Ευρωλίγκας.


Δεν νομίζω πως έχει να κάνει με κούραση μιας και ο Πρίφτης έκανε ροτέσιον σε όλα αυτά τα παιχνίδια και δεν έχουμε παίχτη που να παίζει πάνω από 27-28 λεπτά σε κάθε παιχνίδι. Τα διπλά παιχνίδια νομίζω πως για την ώρα μας επιβαρύνουν στην βελτίωση μας μιας και δεν υπάρχει χρόνος για προπονήσεις και σωστή προετοιμασία πριν από το κάθε παιχνίδι.
Η μπουντουτσνοστ είναι καλή ομάδα αλλά και εμείς δεν είμαστε για 20-1 σκορ αρχής παιχνιδιού και για -29 στο ημίχρονο.
Αυτό είναι που προβληματίζει μιας και φέτος μπορεί να μην έχουμε υψηλούς στόχους αλλά θέλαμε την σταθερότητα στην απόδοση που δεν είχαμε άλλες χρονιές.



QUOTE(tuareg @ Nov 26 2015, 10:53 ) *
ο πριφτης εχθες ''προδωθηκε'' απο το μακνηλ.
Στο -ο Θεος να το κανει συμφωνα με το τι ειχαμε δει προηγουμενως-καλο μας διαστημα που μειωσαμε τον εβαλε μεσα μπας και γινει οτι τις αλλες φορες που ηταν αστοχος,να βαλει 1-2 κρισιμα.
Ε αυτος εκανε 2 αστοχα τριποντα (το ενα αιρμπολ)....
Το προβλημα δεν ηταν τοσο η επιθεση που οκ συμβαινει να υπαρχουν ματς που δε βαζεις τιποτα,αλλα η ελλειψη συγκεντρωσης και το οτι να ναι πισω που εφαγες 48 ποντους ενω στο β τους εριξες στο 27.
Συνεχιζω και πιστευω οτι αυτο (η ελλειψη συγκεντρωσης) θα λυθει μονο με αλλαγη γουοτερς με καποιον ασο που θα δωσει ηρεμια στην ομαδα.
Λειπει η προσωπικοτητα που θα λειτουργησει σαν αναφορα στο παρκε οταν τα πραγματα δυσκολευουν.
Οσο για τη γκρινια και τη μιρλα στο φβ και σε διαφορα αλλα σαιτ,κανει ο κοσμος λες και δε συμβαινει ποτε τετοιο πραγμα σε καμμια ομαδα του κοσμου.
Η φενερ διαλυθηκε απο τη στρασμπουρ,η ρεαλ κοντευει να μεινει εκτος τοπ 16,η ζαλγκιρις δεν ειναι για να τρωει 30 απο το ΠΑΟ κ.ο.κ
Ενταξει ναι χαλια εικονα,χαλια διαχειριση,τιποτα οι αμερικανοι αλλα ωρες ωρες μου δινουν οι συνοπαδοι μου την εντυπωσηοτι το μονο που εχουν στο μυαλλο τους ειναι να κραξουν αν δε νικησουμε.
Νικη ανεξαρτητος αντιπαλου και εμφανισης....
Μαλλον η στερηση και το συνδρομο της μπαλας εχει κανει αρκετους να μη ξερουν τι βλεπουν.
Βλεπουμε μια συμπαθητικη,νοικοκυρεμενη και αξιοπρεπη ομαδα με ταβανι.
Αυτο ειναι...τωρα αν νομιζεις ο κοσμος οτι επειδη πηγε το μπατζετ 800χιλ θα ....αμε και θα δερνουμε ολο το κοσμο και δε θα υπαρχουν παιχνιδια σα το χθεσινο η σα το κοροιβο ειναι μακρια νυχτωμενοι.


Με το μπάτζετ που έχουμε και την κλήρωση δε πίστευα πως θα περάσουμε στην επόμενη φάση αλλά η ομάδα μας έδειξε πως μπορεί να το καταφέρει.
Δε περίμενα χτες να κερδίσουμε αλλά να παλέψουμε το παιχνίδι στα ίσα και ας χάσουμε όπως χάσαμε από την Μπάνβιτ.
Οι ίδιοι παίχτες αδικούν τον εαυτό τους με τέτοιες εμφανίσεις.

Όπως έχω ξαναγράψει στόχος αυτής της ομάδος είναι η σταθερότητα. Πέρσι η τέταρτη θέση ήταν μια υπέρβαση με πολλά ανεβοκατεβάσματα μέσα στην χρονιά. Φέτος θα πρέπει να είναι το δεδομένο μας. Επιτυχία η τρίτη θέση αποτυχία η πέμπτη.

Τώρα για τον ΜακΝιλ αλλά γενικά τους ξένους συμφωνώ μαζί σου πως και σε αυτό το παιχνίδι τον καρφώσαν στο τοίχο.
Ο ΜακΝιλ πήρε την ευκαιρία του να γίνει ο ήρωας σε ένα ιδανικό μομέντο αλλά τα δύο απαράδεκτα τρίποντά του και τα δύο λάθη ήταν απελπιστικά.
Ο Ουάιτ όταν ξαναμπίκε στην τέταρτη περίοδο ήταν σαν να μην υπάρχει στο γήπεδο.
Και φυσικά ο Ουότερς και ο Χάγκινς εκτός τόπου και χρόνου σε άμυνα και επίθεση. Σε όλο το πρώτο μέρος και κατά την άποψη μου καλός και δε ξαναμπήκαν.
Ο Ξανθόπουλος συνεργάστηκε πολύ καλά με τον Σίμιτσακ για την ανατροπή κάτι που αν άλλαζε σαν ζευγάρι θα το χάναμε.

Αν ήμουν εγώ προπονητής της ομάδος και μπορούσα να άλλαζα έναν παίχτη δε ξέρω ποιος θα ήταν.
Από την μία ο Ουότερς που είναι στην πιο νευραλγική θέση του ρόστερ και είναι μέτριος όλη τη χρονιά
Από την άλλη το σκυλί στην άμυνα ΜακΝιλ αλλά πολύ άστοχος επιθετικά (από ότι θυμάμαι δηλώσεις κόουτς στην αρχή της χρονιάς τον πήραμε γιατί είναι καλός αμυντικός)
Και στους ψηλούς ο Ουάιτ που πραγματικά φαίνεται να μη ξέρει σε πια θέση παίζει, τι πρέπει να κάνει στον αγώνα και πως να προστατευτεί από φάουλ
και ο Χάγκινς που είναι ασταθής για σέντερ και δε βγάζει αμυντική σιγουριά ειδικά όταν παίζει με πιο δυνατούς αντιπάλους.
Ο Τσουπ είναι εκτός ροτέσιον και τσάμπα έχει θέση ξένου
και μένει μονάχα ο Κοέν που είναι καλός για το ρόλο του ροτέσιον.
Πιάσε το αυγό και κούρευτο δηλαδή.

biggrin.gif

Υ.Γ. Μετά από σκέψη θα άλλαζα τον Ουάιτ.
38aris
Φίλε tuareg με βρίσκεις απολύτως σύμφωνο!!
Μία ήττα είναι, βαριά μεν, αλλά μία ήττα. Χάσαμε από την πρωτοπόρο ομάδα της Αδριατικής Λίγκας, βρεθηκαμε σε κακή μέρα, ίσως έχουμε το νου μας και στην ΑΕΚ. Εγώ στο β΄μέρος είδα μεγάλη προσπάθεια. Ακόμα και από τον κάκιστο Μακ Νιλ.
Οκ τι να κάνουμε? Η γκρίνια από τους αιθεροβάμωνες οπαδούς με τη λογική "Αρης είσαι" μόνο κακό κάνει έδώ και χρόνια.
Ρεαλισμός.... Έχουμε μέτριο προς μικρό μπάτζετ, σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες στο Eurocup, έχουμε παίκτες άπειρους στα 2 παιχνίδια την εβδομάδα. Από την αρχή λέμε ότι στόχος είναι να περάσουμε τον όμιλο .Θα έρθουν και άλλες κακές στιγμές, όπως και για όλες τις ομάδες και μάλιστα πολύ καλύτερες και πιο έμπειρες από εμάς (με κάλυψε ο tuareg πλήρως).
Το συγκεκριμένο παιχνίδι στράβωσε από την αρχή, ίσως δεν είμασταν και απόλυτα συγκεντρωμένοι, τα ατού μας, μαζί,σε πολύ κακή μέρα (τη δικαιούνται), η Μπουντουτσνοστ έβαλε και πολλά δύσκολα σουτ με καλή ψυχολογία. Όποιος έχει παίξει μπάσκετ ξέρει ότι γίνονται αυτά. Έλπίζω μόνο να δούμε καλύτερο πρόσωπο με την ΑΕΚ.
Δεν γίναμε Warriors σε δύο μήνες. Έχουμε μία αξιόμαχη ομάδα και πάμε για το καλύτερο.
yorgos
Για μένα το πρόβλημα δεν είναι η ήττα (που θα' ρθουν κι άλλες, ομάδα του μυρίου είμαστε) αλλά η τραγική εικόνα του να παίρνει ο καθένας τη μπάλα στην επίθεση και να κάνει ό,τι γουστάρει. Ναι, είναι θέμα έλλειψης κανονικού άσου, αλλά είναι και δουλειά του κόουτς να τραβάει κανά χαλινάρι όταν κάποιοι το κάνουν ροντέο, όχι να κοιτάει. Απαράδεκτη η έλλειψη σοβαρότητας στο ματς. Όλα τα άλλα (κακή επιθετική μέρα, χαζά φάουλ, αστοχίες στην άμυνα) διορθώνονται, αλλά η αίσθηση ότι παίξαμε "βάρα κι εσύ μπορείς, σουτ Μπαρλά!" είναι ανησυχητική.

Ο Ουάιτ έχει μεγάλο ταβάνι και μεγάλο...υπόγειο, περίεργη περίπτωση παίκτη.

Γενικά το ταμείο είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ συν σε ό,τι αφορά τη συνολική (και εξωγηπεδική) εικόνα της ομάδας. Τα υστερικά σχόλια που διαβάζει κανείς στα σόσιαλ μύδια τα τοποθετώ στο πλαίσιο των συνδρόμων που ανέφερε ο tuareg. Ας σκεφτούμε πού ήμασταν πριν 2-3 χρόνια και τι προοπτικές (δεν) είχαμε.

Στα εξωγηπεδικά, μάλλον πρέπει και ο Άρης να ενωθεί με τις μύριες ομάδες που τα έχουν βάλει με τον Μπερτομέου για το έκτρωμα που ετοιμάζει από του παραχρόνου.
algait
QUOTE (tuareg @ Nov 26 2015, 10:53 ) *
Οσο για τη γκρινια και τη μιρλα στο φβ και σε διαφορα αλλα σαιτ,κανει ο κοσμος λες και δε συμβαινει ποτε τετοιο πραγμα σε καμμια ομαδα του κοσμου.
Η φενερ διαλυθηκε απο τη στρασμπουρ,η ρεαλ κοντευει να μεινει εκτος τοπ 16,η ζαλγκιρις δεν ειναι για να τρωει 30 απο το ΠΑΟ κ.ο.κ
Ενταξει ναι χαλια εικονα,χαλια διαχειριση,τιποτα οι αμερικανοι αλλα ωρες ωρες μου δινουν οι συνοπαδοι μου την εντυπωσηοτι το μονο που εχουν στο μυαλλο τους ειναι να κραξουν αν δε νικησουμε.
Νικη ανεξαρτητος αντιπαλου και εμφανισης....
Μαλλον η στερηση και το συνδρομο της μπαλας εχει κανει αρκετους να μη ξερουν τι βλεπουν.
Βλεπουμε μια συμπαθητικη,νοικοκυρεμενη και αξιοπρεπη ομαδα με ταβανι.
Αυτο ειναι...τωρα αν νομιζεις ο κοσμος οτι επειδη πηγε το μπατζετ 800χιλ θα ....αμε και θα δερνουμε ολο το κοσμο και δε θα υπαρχουν παιχνιδια σα το χθεσινο η σα το κοροιβο ειναι μακρια νυχτωμενοι.



Το ματς δεν το είδα, αλλά στα υπόλοιπα συμφωνώ μέχρι εκεί που δεν πάει. Πάνω απ' όλα ψυχραιμία και πίστη στο πλάνο.

Υ.Γ. Νταξει αυτό που συμβαίνει στo fb και στα σχόλια των αθλητικών site είναι αστείο...
SteelGandalf
Κι εγώ εξέφρασα την άποψη μου για το χθεσινό στραπάτσο, μιλώντας περισσότερο για την επίθεση -με τις απονενοημένες ενέργειες- και λιγότερο για την κακή μας άμυνα -η οποία επίσης εχθές είχε θέματα στο 1ο ημίχρονο- αλλά εντάξει, δεν ανέφερα πουθενά ότι ήρθε και το τέλος του κόσμου. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί, ειδικά για τον Άρη, ούτε από μία, ούτε από δέκα ήττες. Δεν ξεχνάμε που ήμασταν μέχρι πρόσφατα και που βρισκόμαστε τώρα!

Στο μόνο που εστίασα ήταν το γεγονός πως δεν είναι αποδεκτές τέτοιου είδους ήττες. Δηλαδή ήττες με τέτοια αγωνιστική συμπεριφορά. Παιχνίδια θα χάσουμε, άλλοτε στον πόντο και στις λεπτομέρειες -από δικά μας λάθη ή από υπεροχή του αντιπάλου μας- και άλλοτε ευκολότερα. Όμως δεν νοείται να βρίσκεσαι με 20+ πόντους διαφορά πίσω στο σκορ σε λιγότερο από 10 λεπτά. Δεν κάναμε ούτε στοιχειώδη διαχείριση, ώστε να ελέγξουμε την κατάσταση, όταν είδαμε πως αυτή πάει να τεθεί εντελώς εκτός ελέγχου και σε αυτό θεωρώ πως το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης ανήκει στον προπονητή.

Δεν είναι τόσο η κακή ημέρα των παιχτών μας -συνολικά- χθες όσο η -πέρα από κάθε λογική- συμπεριφορά τους στο 1ο ημίχρονο. Και τι να το κάνω το γεγονός πως στο 2ο ημίχρονο λειτούργησαν διαφορετικά. Ήταν τόσο τραγικοί στο 1ο που θα ήταν απίθανο -παρότι φάνηκε να υπάρχουν μέχρι και πιθανότητες ανατροπής κάποια στιγμή- να συνεχίσουν σ' εκείνον τον ρυθμό και στο 2ο.

Επαναλαμβάνω, η ήττα δεν ήταν εκτός προγράμματος. Δεν φτάσαμε ακόμη σε τέτοιο επίπεδο ώστε να θεωρούμε πως είναι δεδομένα κερδισμένες τέτοιου είδους αναμετρήσεις. Όταν έγραψα, λίγα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, πως δεν έχω καλό προαίσθημα, αυτό ακριβώς εννοούσα. Πως το παιχνίδι, εύκολα ή δύσκολα, θα το χάναμε. Δεν περίμενα όμως, σε καμία περίπτωση, να παρουσιαστούμε έτσι.

Anyway, η ζωή συνεχίζεται και έχουμε αρκετά ακόμη δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας, όπως το επόμενο. Θα πρέπει να χαλαρώσουμε -όπως έχουμε αποδείξει εδώ μέσα πως γνωρίζουμε τον τρόπο για να το κάνουμε- και να δούμε την συνέχεια.
hagi
QUOTE(tuareg @ Nov 26 2015, 10:53 ) *
ο πριφτης εχθες ''προδωθηκε'' απο το μακνηλ.
Στο -ο Θεος να το κανει συμφωνα με το τι ειχαμε δει προηγουμενως-καλο μας διαστημα που μειωσαμε τον εβαλε μεσα μπας και γινει οτι τις αλλες φορες που ηταν αστοχος,να βαλει 1-2 κρισιμα.
Ε αυτος εκανε 2 αστοχα τριποντα (το ενα αιρμπολ)....
Το προβλημα δεν ηταν τοσο η επιθεση που οκ συμβαινει να υπαρχουν ματς που δε βαζεις τιποτα,αλλα η ελλειψη συγκεντρωσης και το οτι να ναι πισω που εφαγες 48 ποντους ενω στο β τους εριξες στο 27.
Συνεχιζω και πιστευω οτι αυτο (η ελλειψη συγκεντρωσης) θα λυθει μονο με αλλαγη γουοτερς με καποιον ασο που θα δωσει ηρεμια στην ομαδα.
Λειπει η προσωπικοτητα που θα λειτουργησει σαν αναφορα στο παρκε οταν τα πραγματα δυσκολευουν.
Οσο για τη γκρινια και τη μιρλα στο φβ και σε διαφορα αλλα σαιτ,κανει ο κοσμος λες και δε συμβαινει ποτε τετοιο πραγμα σε καμμια ομαδα του κοσμου.
Η φενερ διαλυθηκε απο τη στρασμπουρ,η ρεαλ κοντευει να μεινει εκτος τοπ 16,η ζαλγκιρις δεν ειναι για να τρωει 30 απο το ΠΑΟ κ.ο.κ
Ενταξει ναι χαλια εικονα,χαλια διαχειριση,τιποτα οι αμερικανοι αλλα ωρες ωρες μου δινουν οι συνοπαδοι μου την εντυπωσηοτι το μονο που εχουν στο μυαλλο τους ειναι να κραξουν αν δε νικησουμε.
Νικη ανεξαρτητος αντιπαλου και εμφανισης....
Μαλλον η στερηση και το συνδρομο της μπαλας εχει κανει αρκετους να μη ξερουν τι βλεπουν.
Βλεπουμε μια συμπαθητικη,νοικοκυρεμενη και αξιοπρεπη ομαδα με ταβανι.
Αυτο ειναι...τωρα αν νομιζεις ο κοσμος οτι επειδη πηγε το μπατζετ 800χιλ θα ....αμε και θα δερνουμε ολο το κοσμο και δε θα υπαρχουν παιχνιδια σα το χθεσινο η σα το κοροιβο ειναι μακρια νυχτωμενοι.



QUOTE(38aris @ Nov 26 2015, 15:29 ) *
Φίλε tuareg με βρίσκεις απολύτως σύμφωνο!!
Μία ήττα είναι, βαριά μεν, αλλά μία ήττα. Χάσαμε από την πρωτοπόρο ομάδα της Αδριατικής Λίγκας, βρεθηκαμε σε κακή μέρα, ίσως έχουμε το νου μας και στην ΑΕΚ. Εγώ στο β΄μέρος είδα μεγάλη προσπάθεια. Ακόμα και από τον κάκιστο Μακ Νιλ.
Οκ τι να κάνουμε? Η γκρίνια από τους αιθεροβάμωνες οπαδούς με τη λογική "Αρης είσαι" μόνο κακό κάνει έδώ και χρόνια.
Ρεαλισμός.... Έχουμε μέτριο προς μικρό μπάτζετ, σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες στο Eurocup, έχουμε παίκτες άπειρους στα 2 παιχνίδια την εβδομάδα. Από την αρχή λέμε ότι στόχος είναι να περάσουμε τον όμιλο .Θα έρθουν και άλλες κακές στιγμές, όπως και για όλες τις ομάδες και μάλιστα πολύ καλύτερες και πιο έμπειρες από εμάς (με κάλυψε ο tuareg πλήρως).
Το συγκεκριμένο παιχνίδι στράβωσε από την αρχή, ίσως δεν είμασταν και απόλυτα συγκεντρωμένοι, τα ατού μας, μαζί,σε πολύ κακή μέρα (τη δικαιούνται), η Μπουντουτσνοστ έβαλε και πολλά δύσκολα σουτ με καλή ψυχολογία. Όποιος έχει παίξει μπάσκετ ξέρει ότι γίνονται αυτά. Έλπίζω μόνο να δούμε καλύτερο πρόσωπο με την ΑΕΚ.
Δεν γίναμε Warriors σε δύο μήνες. Έχουμε μία αξιόμαχη ομάδα και πάμε για το καλύτερο.


Συμφωνώ και με τους δύο.. Δεν χρειάζεται πανικός. Όποιος έχει παίξει μπάσκετ καταλαβαίνει ότι αυτό είναι τελείως φυσιολογικό.Δεν θα είναι αν γίνεται συνέχεια. Το μόνο που με ανησυχεί είναι αν χάσουμε από την ΑΕΚ ότι μπορεί να γίνει χαμός χωρίς λόγο. Η ομάδα πάει πολύ καλά σύμφωνα με το ροστερ και μόνο σε καλό θα μας βγει η καλή πορεία που έχουμε μέχρι τώρα.Ήδη έχει γίνει και μια μεγάλη νίκη με την Unics οπότε δεν απογοητεύομαι.
SteelGandalf
Θέλω να μεταφέρω την συγκεκριμένη, ενδιαφέρουσα, κουβέντα, στην θεματική ενότητα με την "γενική συζήτηση για τα νέα της ομάδας".

Μπορεί, πρακτικά, αυτά που θέλω να παραθέσω, να μην αφορούν "νέα της ομάδας" με την συγκεκριμένη έννοια, όμως αφορούν την συνολική, μέχρι στιγμής, φετινή αγωνιστική της παρουσία.

Συνεχίζουμε εδώ. wink.gif
SteelGandalf
Μετά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής, στην Podgorica, από την Buducnost -η οποία κάλυψε και την διαφορά της ήττας της στο Νick Galis Hall, οπότε σε περίπτωση ισοβαθμίας έχει το πάνω χέρι- ο Άρης καλείται αύριο να υπερασπιστεί, για ακόμη μία φορά, την έδρα του, αν θέλει να διατηρήσει στο ακέραιο τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του θεσμού.

Το παιχνίδι κόντρα στην Unics μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και αυτό όχι μόνο από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ομάδα διαθέτει την ποιότητα για να πάρει τη νίκη, αλλά κι επειδή το αυριανό παιχνίδι φαντάζει σαν τελικός για τον Άρη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται από πλευράς άγχους και νευρικότητας των γηπεδούχων.

Στα θετικά της αυριανής αναμέτρησης, για την 8η αγωνιστική της πρώτης φάσης του Group D, εκτός από την παρουσία του πλήρους ρόστερ, η άριστη ψυχολογία -πέρασε από το ναδίρ στο ζενίθ- μετά την επικράτηση του Σαββάτου κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο κόσμος θα είναι εκεί και θα δώσει βροντερό παρών -πολύ πιθανό το sell out- προκειμένου να δώσει την απαραίτητη ώθηση και στήριξη στην ομάδα που λατρεύει. Ας ελπίσουμε και οι παίχτες μας να βρεθούν σε ιδανική κατάσταση ώστε να πιάσουν υψηλά δεδομένα απόδοσης, κάτι απαραίτητο για να επιβληθούν επί των Ρώσων.

QUOTE(www.pressaris.gr - 1/12/2015)
Πρίφτης στο Γιούροκαπ: «Τελείως διαφορετικό παιχνίδι από αυτό στη Ρωσία»

Εντελώς διαφορετικό παιχνίδι από αυτό που κέρδισε στο Καζάν θα είναι το αυριανό με την Ούνιξ για τον Άρη, όπως υπογράμμισε με γραπτή δήλωσή του ο Δημήτρης Πρίφτης στην ιστοσελίδα του Γιούροκαπ.


Ο Έλληνας τεχνικός επεσήμανε: “Έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας. Η Ούνιξ είναι μια από τις πιο δυνατές ομάδες της διοργάνωσης και από τα φαβορί για να φτάσει ως το τέλος. Είναι σε πολύ καλή φόρμα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα και την απόδοσή της. Κερδίσαμε στην Ρωσία έναν μήνα πριν, αλλά αυτό θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Γνωρίζουμε ότι αν κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι, θα έχουμε κάνει το μεγαλύτερο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Απέναντι σε μια τόσο καλή ομάδα, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά, να παίξουμε πολύ καλή άμυνα και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Περιμένουμε ένα κατάμεστο γήπεδο, οι φίλαθλοί μας μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ και η υποστήριξή τους θα είναι πολύ σημαντική σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι”.


QUOTE(www.pressaris.gr - 1/12/2015)
Πρίφτης: «Η προηγούμενη βδομάδα ήταν για τρελούς! Πρέπει να το δούμε σαν τελικό αύριο!»

Εναλλαγές συναισθημάτων στα δύο άκρα, μια βδομάδα για… τρελούς πέρασε για τον Άρη που βρέθηκε από το ναδίρ της Ποντγκόριτσα στο ζενίθ του ΟΑΚΑ, όμως αυτά είναι παρελθόν και το αυριανό παιχνίδι με την Ούνιξ θα πρέπει να βρουν τον τρόπο οι κίτρινοι να το δουν σαν τελικό, όπως επεσήμανε ο Δημήτρης Πρίφτης.


Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε αρχικά πως: «η Ούνιξ είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στη διοργάνωση με έμπειρο και βαθύ ρόστερ. Πιστεύω ότι το πρώτο παιχνίδι δεν παίζει κανένα ρόλο και ξεκάθαρα αποτελεί έκπληξη. Ήταν μια πολύ καλή βραδιά για εμάς και είναι εντελώς διαφορετικό το αυριανό. Πρέπει να αναζητήσουμε μια νίκη και έχουμε και ένα εκτός έδρας ματς. Θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι, αγωνιστικοί, να έχουμε ενέργεια και σίγουρα να μείνουμε κοντά σε αυτό που κάναμε στην ΑΕΚ και μακριά από αυτό που κάναμε στην Μπούντουσνοστ.

Για το ότι ο Άρης θα αγωνιστεί εντός έδρας και θα υπάρχει sold out: Το γήπεδο μας δεν ξέρω πόσο παίζει ρόλο για τον αντίπαλο, αλλά σίγουρα δίνει μεγάλο πλεονέκτημα σε μας στην αυτοπεποίθηση και τη ψυχολογία μας .

Για την προηγούμενη εβδομάδα: Η προηγουμένη εβδομάδα ήταν για τρελούς. Δεν υπήρχε καμία ισορροπία πήγαμε από το ζενίθ στο ναδίρ. Έτσι είναι η ζωή στο μπάσκετ. Πρέπει να ελέγχουμε και τις μεγάλες απογοητεύσεις αλλά και τις επιτυχίες. Πιστεύω ότι το κάναμε με ψυχραιμία την προηγούμενη εβδομάδα. Πρέπει να κρατήσουμε ένα ψυχισμό έντασης και ενεργοποίησης να μην χαλαρώσουμε και να μην πιστέψουμε ότι είμαστε κάτι που αναμφίβολα δεν είμαστε.. Ήταν μάθημα για μας και το ματς της Τετάρτης και του Σαββάτου.

Αν είναι τελικός το αυριανό παιχνίδι: Θα πρέπει να τα δούμε έτσι, δεν είναι αλλά θα πρέπει να το δούμε έτσι για να παίξουμε και τα τρία παιχνίδια με την ίδια λογική. Θα πρέπει να είναι έτσι.

Για την Ευρωλίγκα και τη FIBA: Απ’ όσο ξέρω θα συρρικνωθεί πολύ το κομμάτι που αφορά την Ευρωλίγκα και νομίζω ότι είναι δύσκολο να συμπεριληφθεί ο Άρης σε αυτές τις ομάδες άρα θα πρέπει να τελειώσει αυτή η χρονιά και να δούμε τι επιλογές θα έχει. Δεν ξέρουμε πως θα είναι το πρωτάθλημα της FIBA αλλά για να πω την πραγματικότητα δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο αλλά μόνο την επόμενη μέρα και όχι την επόμενη χρονιά.

Για το αν ο Άρης κάνει βήματα για την Ευρωλίγκα: Πιστεύω ότι το κάνει ο Άρης, όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και γενικότερα. Η ομάδα έχοντας μια βάση από τα προηγούμενα δυο τρία χρονιά ήρθε η έλευση της οικογένειας που μπορεί να απογειώσει την ομάδα, αλλά αυτό χρειάζεται υπομονή και σταθερά βήματα και πιστεύω ότι το κάνει αυτό ο Άρης.


Ξεκινάω πάντα κάνοντας μια μίνι καταγραφή ορισμένων δεδομένων, καθώς και των σκέψεων μου. Έπειτα, παραθέτω τα άρθρα τα οποία διαβάζω μετά (αφού τότε ψάχνω να δω τι θα παραθέσω). Τις περισσότερες φορές, όπως και τώρα, παρατηρώ τεράστια σύγκλιση απόψεων, θαρρείς και κάποιος αντέγραψε τον άλλον. Παρόλα αυτά δηλώνω πως πρόκειται απλά για συμπτώσεις, ανθρώπων που βλέπουν τα πράγματα από την ίδια οπτική γωνία.

Σπουδαία αναμέτρηση η αυριανή και μία ενδεχόμενη νίκη θα μας αυξήσει αισθητά τις πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση, ίσως ακόμη και με κατάκτηση της πρώτης θέσης...

QUOTE(www.pressaris.gr - 1/12/2015)
Το Eurosport 2 μεταδίδει τον αγώνα και στέλνει την εικόνα του θρυλικού Παλέ σε όλη την Ευρώπη!

Ο Άρης ανοίγει αύριο τις πόρτες του και σε όλη την Ευρώπη για τον αγώνα με την Ούνιξ Καζάν, καθώς το παιχνίδι θα μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση από το Eurosport2.


Το μεγάλο αθλητικό ευρωπαϊκό κανάλι επέλεξε να μεταδώσει σε όλη την Ευρώπη τον σπουδαίο αυριανό αγώνα, ανάμεσα στις – μέχρι τώρα – καλύτερες ομάδες του Δ’ ομίλου.

Είναι μια ευκαιρία για να μεταφερθεί η εκπληκτική ατμόσφαιρα των φιλάθλων του Άρη από το Αλεξάνδρειο σε όλη την Ευρώπη!


Κάτι που είχε συμβεί και στο παιχνίδι που διεξήχθη στο Kazan. Μεγαλύτερη διαφήμιση για τον Άρη δεν μπορεί να υπάρξει!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.