Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Eurocup - Σεζόν 2015-16
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Zoys
Ο Άρης είναι η πρώτη ελληνική ομάδα μετά τον Πανελλήνιο το 2010 που δείχνει ότι μπορεί να πετύχει κάτι πραγματικά αξιόλογο στο Eurocup. Εξαιρετική η σημερινή παρουσία της ομάδας του Πρίφτη στο Καζάν με ψύχραιμες επιλογές στην επίθεση και μια άμυνα που κράτησε την Unics των 90 πόντων μ.ό. στους 64 στα 40 λεπτά, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στην παράταση. Πολύ σημαντικό το ότι στάθηκε μέχρι στιγμής σε τόσο υψηλό επίπεδο σε ένα από τα δυσκολότερα τεστ της χρονιάς και πιστεύω ότι λέει πολλά για τις δυνατότητες τις ομάδας.
Reggie Miller 31
QUOTE (SteelGandalf @ Oct 28 2015, 19:40 ) *
4η Περίοδος

Unics - Άρης : 64-64

Ήθελε 4 δευτερόλεπτα για να τελειώσει ο αγώνας και η μπάλα ήταν στην Unics. Δεν κάναμε φάουλ, δεν ξέρω γιατί και δεχθήκαμε τρίποντο από τον Καϊμακόγλου με 0.1 να απομένει...

Έλεος, δεν ξέρω γιατί...

Πραγματικά κρίμα για μια τόσο ωραία προσπάθεια να πάει χαμένη για κάτι που το μαθαίνουμε απο μικροί

QUOTE (Zoys @ Oct 28 2015, 19:42 ) *
Ο Άρης είναι η πρώτη ελληνική ομάδα μετά τον Πανελλήνιο το 2010 που δείχνει ότι μπορεί να πετύχει κάτι πραγματικά αξιόλογο στο Eurocup. Εξαιρετική η σημερινή παρουσία της ομάδας του Πρίφτη στο Καζάν με ψύχραιμες επιλογές στην επίθεση και μια άμυνα που κράτησε την Unics των 90 πόντων μ.ό. στους 64 στα 40 λεπτά, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στην παράταση. Πολύ σημαντικό το ότι στάθηκε μέχρι στιγμής σε τόσο υψηλό επίπεδο σε ένα από τα δυσκολότερα τεστ της χρονιάς και πιστεύω ότι λέει πολλά για τις δυνατότητες τις ομάδας.

Το θέμα πάντως είναι κ στα κρίσιμα να δείχνει καθαρό μυαλό! Πραγματικά πολύ καλή ομάδα, πολύ καλή προσπάθεια, αλλά... χρειάζεται κ καθαρό μυαλό

Αν χάσει θα είναι η 2η χαζή ήττα μετά την 1η αγωνιστική και δυστυχώς η βαθμολογία δεν αλλάζει
tuareg
δεν προλαβαν να κανουν φαουλ,εκανε λαθος αυτος που αφησε το καιμακ...
εντιτ...
πολυ μεγαλη νικη,οχι τοσο γιατι εχει σημασια στον ομιλο αλλα γιατι φωναζει παντου ερχομαστε
AKRG
Μπράβο ρε Αρειανάρα ! άντε σιγά-σιγά να επανέρχεσαι και συ ... biggrin.gif
Reggie Miller 31
Πολλά μπράβο πάντως, έδειξαν χαρακτήρα παρά το τριποντο στο τέλος του 4ου. Μακάρι να ανέβει ο Άρης και άλλο!
hagi
wav.gif Τρελάθηκα που δεν κάναμε φάουλ και περίμενα ότι θα χάσαμε στην παράταση.
Πολλά μπράβο όμως.. Έχω τρελαθεί από την χαρά μου γιατί δεν είναι λίγο να κερδίσεις την Ουνιξ εκτός έδρας και κυρίως με τον τρόπο που ήρθε. Δείχνει ότι γινόμαστε ομάδα. Πολλά μπράβο και πάλι. Πάμε ρε Αρειανάρα!!!
SteelGandalf
Παράταση (Τελικό Σκορ)

Unics - Άρης : 73-74

Τι νίκη Θεέ μου!!!

Ένας Άρης βγαλμένος από το ένδοξο παρελθόν, όχι μόνο στάθηκε ως ίσος απέναντι στην πολυδιαφημισμένη και ισχυρή αντίπαλο του, αλλά κατάφερε, σε ολόκληρο το 2ο ημίχρονο, να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό και να βρίσκεται στη μεγαλύτερη διάρκεια του προηγούμενος στο σκορ.

Στο 2ο ημίχρονο και ειδικά στην 4η περίοδο, "ξύπνησε" ο Langford (συνολικά πέτυχε 19 πόντους), ο οποίος με το ατομικό του ταλέντο κατάφερε να κρατήσει την Unics στο παιχνίδι, πλησιάζοντας στο σκορ του Θεσσαλονικείς. Όμως είχε και ο Άρης τον δικό του ατρόμητο εκτελεστή, που ακούσει στο όνομα Jerel McNeal!!! Πέτυχε 20 πόντους και πήρε επάνω του πάρα πολλές κρίσιμες επιθέσεις, ειδικά προς το τέλος της 4ης περιόδου, ολοκληρώνοντας τες επιθετικά. Στα προηγούμενα λεπτά, πριν φτάσουμε προς το τέλος της 4ης περιόδου, έχασε κάποια σουτ, αλλά όταν "καιγόμασταν" ήταν εκεί. Το ίδιο συνέβη και στην παράταση, με αποτέλεσμα να κατακτήσει η ομάδα μας μία τεράστιας ψυχολογικής -ίσως και βαθμολογικής- σημασίας νίκη!

Στο 2ο ημίχρονο, βοήθησε και ο White στην επίθεση (10 πόντους - 8 ριμπάουντς), με δύο τρίποντα, αλλά και ο Πελεκάνος που πέτυχε 6 πόντους με καθοριστικά τρίποντα (2/4 3p FG), ειδικά αυτό της παράτασης, καθώς και ένα κλέψιμο στο τελευταίο λεπτό της.

Ο Jamelle Hagins πέτυχε 16 πόντους (4 ριμπάουντς - 3 κοψίματα), αλλά έκανε 5ο φάουλ σχετικά στην αρχή της παράτασης, με τον Άρη να δέχεται σημαντικό πλήγμα. Οι υπόλοιποι που αγωνίστηκαν, έστω και χωρίς την παρουσία του, κατάφεραν να συνεχίσουν την εκπληκτική άμυνα και να καλύψουν επάξια το κενό του.

Και πάμε τώρα στα τελευταία δευτερόλεπτα της 4ης περιόδου.

Ενώ προηγούμαστε με 2 πόντους (61-63), απομένοντας 4 δευτερόλεπτα για ολοκληρωθεί η αναμέτρηση, γίνεται φάουλ στον Waters. Ο Αμερικανός πάει για να εκτελέσει 2 βολές (μέχρι εκείνο το σημείο είχε 3/4). Σκέφτομαι "τις βάζει και τελειώνουμε". Έλα όμως που ο Waters έχασε πάλι βολή (την 1η), με αποτέλεσμα αντί να γίνει το σκορ 61-65 και να έχουμε τελειώσει οριστικά, αυτό παρέμεινε στο 61-64.

Στην επόμενη φάση, περιμένω πίεση στην επαναφορά και αν δεν γίνει κλέψιμο, να κάνουμε άμεσο φάουλ, όπου να 'ναι. Θα έχει περάσει σίγουρα λίγος χρόνος (1-2 secs) και ακόμη και αν δεχόμασταν τις δύο βολές, θα ήμασταν στο +1 (υποθετικά το σκορ θα ήταν 63-64) με την ομάδα μας να έχει σε ελάχιστο χρόνο δύο ακόμη βολές για να "κλειδώσει" το παιχνίδι. Αντ' αυτού, δεν γίνεται φάουλ και μένει μόνος, σχεδόν σε "νεκρό" χρόνο, να εκτελεί για τρεις πόντους ο Καϊμακόγλου. Χλατς, μαχαιριά στην καρδιά και παράταση...

Έχω πέσει κάτω και χτυπιέμαι... Δεν είναι δυνατόν να πας να αυτοκτονήσεις με τέτοιον τρόπο, μετά από τέτοια υπερπροσπάθεια και εντυπωσιακή εμφάνιση και να γυρίσεις πίσω με άδεια χέρια και απλά με τις εντυπώσεις στις αποσκευές σου -για δεύτερη σερί εκτός έδρας αναμέτρηση, μετά και το παιχνίδι με την Trabzonspor-. Ευτυχώς δεν συνέβη, διότι θα είχαμε αρχίσει να έχουμε και ψυχολογικά θέματα μετά από ακόμη μία τέτοια "αυτοχειρία"...

Στην παράταση, βρεθήκαμε και με -4 στο σκορ (71-67), αλλά εκεί μίλησε η ψυχή των παιχτών που κατάφεραν να προσπεράσουν και πάλι (71-72) -με καλάθι του McNeal και τρίποντο του Πελεκάνου- καταφέρνοντας, πρωτίστως, να "νικήσουν" την δική τους κακή ψυχολογία, αφού γνώριζαν πως ενώ ήταν έτοιμοι να κερδίσουν το παιχνίδι, έφτασαν στο σημείο, σχεδόν, να το κάνουν δώρο στους αντιπάλους τους. Το momentum στην παράταση ήταν, φυσικά, υπέρ των Ρώσων, αφού κατάφεραν να "γυρίσουν" ένα παιχνίδι σχεδόν χαμένο. Παρόλα αυτά, οι παίχτες μας δεν πτοήθηκαν.

Σήμερα κέρδισε, για ακόμη μία φορά, η άμυνα. Η καλή και δυνατή άμυνα, μπορεί να ανεβάσει επίπεδο και την επίθεση, διότι προσθέτει στην καλή ψυχολογία. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους!!!

Τελικά η δυσκολότερη έδρα του συγκεκριμένου ομίλου σίγουρα δεν είναι αυτή της Unics Kazan. Το θεωρώ ντροπή αυτό που είδα σήμερα, από πλευράς υποστήριξης του κόσμου τους, ο οποίος ήταν απειροελάχιστος. Το Nick Galis Hall θα είναι σημείο αναφοράς την φετινή σεζόν, τόσο στην Basket League, όσο και στο Eurocup και δεν μπορεί να συγκριθεί σε τίποτα με έδρες σαν την σημερινή.-

Σε λίγο θα ανεβάσω και τη στατιστική απεικόνιση του παιχνιδιού...

Edit

Key facts of the match



Box Score

SteelGandalf
Ανάρτηση του προέδρου Λευθέρη Αρβανίτη στο facebook:

QUOTE(Lefteris Arvanitis)
Συγχαρητήρια στον κόουτς Δημήτρη Πριφτη, στους βοηθούς προπονητές, σε όλο το staff και σε όλους τους παίκτες.
Πολύ διαβασμενη η ομάδα.
Για τον κόσμο: χαμηλά τη μπάλα, έχουμε δύσκολο και πονηρό ματς στο Λαύριο.
Η ομάδα χρειάζεται υπομονή, επιμονή, στήριξη και αγάπη.

Ύσ. Για τους "ειδήμονες μπασκετικους ",δόθηκε εντολή για αλλαγή και φάουλ.


Τα είπε όλα!!!
tuareg


στο τριποντο κανει λαθος ο χαγκινς που μενει στη παγιδα στο λανγκφορντ,προσπαθεια για φαουλ γινεται στο καιμακ στο σκριν απο το μακνηλ αλλα ο κωστας σπρωχνει πιο δυνατα και το πεταει μακρια
ssoulliss
Μπράβο στον Άρη! Πολύ μεγάλη νίκη. Τα τελευταία χρόνια σε τέτοιες έδρες οι ελληνικές ομάδες - πλην των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού- έχαναν με διαφορά από το αεροδρόμιο κιόλας.

Μου άρεσε σήμερα ο Άρης, το στήσιμο από τον Πρίφτη και κυρίως η θετική εικόνα που βγάζει στο γήπεδο. Οι επιλογές των Αμερικάνων μέχρι στιγμής είναι σωστές. Με χαμηλά το κεφάλι και πίστη ο Άρης μπορεί να κάνει πολλές ζημιές φέτος.
sinkazama82
Πολύ μεγάλη νίκη για τον Άρη μέσα στο Καζάν, με κύριο όπλο την άμυνα, που κράτησε την ρώσικη ομάδα, η οποία μέχρι αυτόν τον αγώνα είχε 90 πόντους μέσο όρο στο Eurocup, σε μόλις 64 στην κανονική διάρκεια και 73 μετά την παράταση.

Ο Άρης ξεκίνησε από την αρχή παίζοντας καλή άμυνα, αλλά ήταν βιαστικός στην επίθεση, κυρίως μέσω του Οκάρο Γουάιτ, ο οποίος ερχόμενος με φόρα από την ευστοχία του στο ματς με τον ΠΑΟΚ, πίστεψε πως θα συνέχιζε να μη χάνει σουτ, παίρνοντας αρκετά βιαστικά και χαμένα. Ο Γουότερς ξεκίνησε και αυτός σχετικά άσχημα, συνεχίζοντας τις μέτριες εμφανίσεις των προηγουμένων αγώνων, στη συνέχεια όμως βελτιώθηκε αισθητά και κατέληξε να είναι από τους πρωταγωνιστές στην τελική επικράτηση του Άρη.

Καλύτερο δεκάλεπτο της ομάδας της Θεσσαλονίκης ήταν το τρίτο, στο οποίο επικράτησε με 11-19, παίζοντας εκπληκτική άμυνα και διατηρώντας την καλή της απόδοση , ακόμα και στο διάστημα που αγωνίστηκε με πέντε αναπληρωματικούς.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο όμως, η ρώσικη ομάδα έσφιξε την άμυνα της και με μπροστάρη τον ωσεί παρόν ως εκείνο σημείο, Λάνγκφορντ (για τον οποίο επιμένω πως η κίνησή του να φύγει από το Μιλάνο για την Ούνικς ήταν καταστροφική, παρά τα χρήματα που έλαβε) γύρισε το ματς. Η ομάδα του Άρη βέβαια άντεξε και ουσιαστικά θα είχε καθαρίσει τη νίκη αν δεν έχανε μία βολή στο τέλος ο Ουότερς (ο πιο εύστοχος παίκτη του Άρη στις βολές, πέρσι με τον Κολοσσό είχε 95,56%) ή αν δεν άφηνε τον Καϊμακόγλου να σουτάρει ελεύθερος τρίποντο στη λήξη της κανονικής διάρκειας.

Ο οποίος Καϊμακόγλου κόντεψε να πάρει το ματς μόνος του στην παράταση, δίνοντας με δικές του ενέργειες 4 πόντους προβάδισμα στην Ούνικς, μέχρι που το τρίποντο του Πελεκάνου και κάποια «ηρωϊκά» των Ουότερς και Μακνίλ έφεραν τελικώς τη νίκη για τον Άρη.

Από κει και πέρα να σημειώσω και κάποια επιπλέον σημεία. Η Ούνικς εδώ και χρόνια είναι μια άρρωστη ομάδα που «καταπίνει» όλους τους καλούς παίκτες που φέρνει στο ρόστερ της. Το παρατηρώ από πέρσι με τον Λάνγκφορντ, που είναι σκιά του παίκτη που είδαμε στο Μιλάνο, ενώ και ο Παρακχούρσκι, που πέρσι ήταν από τους καλύτερους ψηλούς της Ευρωλίγκα, σήμερα ήταν για να τον λυπάσαι. Το γήπεδο ήταν άδειο, σε μια ομάδα που από ότι διαβάζω, οι οπαδοί της προτιμούν Ρώσους παίκτες και εκνευρίζονται από την παρουσία ξένων, κάτι το ποίο αποτέλεσε και μία από τις αιτίες της περσινής αποπομπής του Πεδουλάκη. Στον Καϊμακόγλου πάντως, ο οποίος έχει ριζώσει στο Καζάν, όντας και αρραβωνιασμένος με την κόρη του προέδρου της ομάδας, οφείλουν να ανάψουν μια λαμπάδα στο μπόι του.

Στα του Άρη τώρα, ο Ζάρας φαίνεται να είναι ντεφορμέ, όντας εδώ και δυο παιχνίδια εκνευριστικά άστοχος ενώ και ο Πελεκάνος φαίνεται να μην έχει βρει ακόμα ρόλο, τουλάχιστον επίθεση, με αποτέλεσμα και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Μούρτου, η ομάδα να παίζει ουσιαστικά χωρίς τριάρι.

Ο Ουότερς πάντως φάνηκε να ξυπνάει ενώ ο Ξανθόπουλος απέδειξε για μία ακόμη φορά πως θα είναι ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες στην φετινή πορεία του Άρη. Επίσης, ο Μακνίλ μπορεί να είναι εξαιρετικός σκόρερ αλλά παίζει μπασκετ αλάνας και αυτό ίσως κοστίσει όσο προχωράει στη σεζόν. Γενικώς ο Πρίφτης οφείλει να βάλει κάποια χαλινάρια στους Αμερικανούς στην επίθεση, οι οποίοι πολύ συχνά παίζουν χωρίς μυαλό, εντελώς βιαστικά. Οφείλουμε βέβαια να του πιστώσουμε πως τους έχει βάλει όλους να σκυλιάζουν στην άμυνα, ακόμα και παίκτες όπως ο Μακνίλ, που δεν μοιάζει να είναι το φόρτε τους. Τέλος περιμένω ακόμα περισσότερα από τον Κοέν, ο οποίος ώρες ώρες μοιάζει ο μόνος σοφτ παίκτης της ομάδας ενώ για τον Σίμτσακ ισχύουν λίγο πολύ τα ίδια με τον Ξανθόπουλο.
air_23
QUOTE (tuareg @ Oct 28 2015, 20:54 ) *
δεν προλαβαν να κανουν φαουλ,εκανε λαθος αυτος που αφησε το καιμακ...
εντιτ...
πολυ μεγαλη νικη,οχι τοσο γιατι εχει σημασια στον ομιλο αλλα γιατι φωναζει παντου ερχομαστε

δεν εχει κανει λαθος καποιος..υπαρχει εντολη για αλλαγη χαγκιν-μακνιλ αλλα ο μακνιλ απο το σκριν του καιμακ(στα ορια του επιθετικου)βρισκεται πεσμενος στη σεντρα κι ετσι δεν προλαβαμε να κανουμε φαουλ
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 28/10/2015)
Ουλελέ Καζάν Καζάν!

Ο Άρης φωνάζει δυνατά από το μακρινό Καζάν προς την Ευρώπη! Επέστρεψε με τον πιο επιβλητικό τρόπο! Με διπλό μέσα στην έδρα της Ούνιξ με σκορ 74-73 μετά από παράταση, δείχνοντας σε όλη την Ευρώπη ότι ο Αυτοκράτορας είναι πάλι στα… λημέρια του! Τεράστια νίκη για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη και των παικτών του!


Το παιχνίδι ήταν θρίλερ και θα ήταν τεράστια αδικία να χαθεί για τον Άρη που παρουσίασε πολύ καλύτερο πρόσωπο από την αρχή ως το τέλος του αγώνα στο Καζάν. Παρά την αστοχία στην επίθεση στο ξεκίνημα, οι κίτρινοι έπαιξαν εξαιρετική άμυνα, δεν άφησαν την Ούνιξ να κάνει το παιχνίδι της και με επιθετική αιχμή τον Μακ Νιλ κράτησαν τον έλεγχο του αγώνα. Το δεκάλεπτο έκλεισε στο 15-14 για τους Ρώσους, όμως το ματς πήγαινε όπως το ήθελε ο Άρης… Το ίδιο σκηνικό και στην δεύτερη περίοδο με τους κίτρινους να βρίσκουν λύσεις από ασίστ του Ξανθόπουλου και πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας το ματς ισόπαλο και την Ούνιξ μόλις στους 31 πόντους.

Τις βάσεις για τη νίκη έβαλε ο Άρης στο τρίτο δεκάλεπτο όταν έπαιξε άριστα σε άμυνα και επίθεση! Με συμπαραστάτες του Μακ Νιλ τους Γουότερς και Γουάιτ που πήραν προσπάθειες, οι κίτρινοι προηγήθηκαν με 37-45 (27’) και 41-50 (29’), κλείνοντας το δεκάλεπτο στο +8 (42-50).

Ήταν λογικό να πιέσει η Ούνιξ. Ο Λάνγκφορντ πήρε όλες τις επιθέσεις πάνω του, βρήκε ρυθμό και οι Ρώσοι μείωσαν σε 52-54 (34’). Οι κίτρινοι άντεξαν και με καθοριστικά καλάθια του Γουάιτ προηγήθηκαν με 52-57 (35’) και 55-61 (36’), ελέγχοντας τον αγώνα. Ο Κολόμ έφερε το ματς στον πόντο (60-61, 2.31), όμως ο Γουότερς έκανε το 60-63 (2.03). Στα 1.49 πριν το τέλος ο Γκουμπάνοφ με 1/2 βολές έκανε το 61-63. Ακολούθησαν εκατέρωθεν άστοχες επιθέσεις και λάθη μέχρι τα 4’’ πριν το τέλος όταν ο Γουότερς κέρδισε φάουλ. Πήγε στις βολές, έβαλε μόνο τη μία (61-64) και στην τελευταία επίθεση ο Καϊμακόγλου έμεινε ελεύθερος από λάθος συνεννόηση στην άμυνα του Άρη και έστειλε με τρίποντο το ματς στην παράταση.

Εκεί οι Ρώσοι προηγήθηκαν με 71-67 (43’), όμως ο Άρης δεν τα παράτησε. Λέι απ του Μακ Νιλ και τρίποντο του Πελεκάνου διαμόρφωσαν το 71-72 (44’) και το παιχνίδι έγινε… ρώσικη ρουλέτα. Ο Λάνγκφορνρ έκανε το 73-72 (1.27), ο Μακ Νιλ με παλικαρίσιο τρόπο έβαλε τον Άρη και πάλι μπροστά (73-74) στα 1.06 και ακολούθησαν άστοχα σουτ από Γουάιτ (41’’), Καϊμακόγλου (30’’), Γουότερς (8’’) και Κολόμ για να έρθει αυτό το μεγάλο διπλό…

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 31-31, 42-50, 64-64 (κ.α.), 73-74.

ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ: Λάννγκφορντ 19 (5ρ., 3ασ.), Πονγκράσοφ 2, Παραχούσκι, Κολόμ 12 (5ρ., 8ασ.), Λικχοντέι 2, Μπάνιτς, Γκουμπάνοφ 9 (5ρ.), Πάνιν, Καϊμακόγλου 14 (8ρ., 2κλ.), Γουίλιαμς 4, Μιλάκνις 11 (3/5τρ.).

ΑΡΗΣ: Ξανθόπουλος 2, Πελεκάνος 6 (2/4τρ.), Γουάιτ 10 (8ρ.), Γουότερς 10 (4ρ., 6ασ., 2κλ.), Ζάρας, Χάγκινς 16 (8/14δπ., 4ρ., 3κοψ.), Κοέν 5 (6ρ.), Μούρτος 3 (1), Σίμτσακ 2, Μακ Νιλ 20 (7/15δπ., 2/4τρ., 5ρ., 4ασ.).
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 28/10/2015)
Πρίφτης: «Σημαντική νίκη για δύο λόγους»

Ο αρχιτέκτονας αυτής της ομάδας του Άρη και της σημερινής τεράστιας νίκης, Δημήτρης Πρίφτης μοίρασε συγχαρητήρια και εξήγησε γιατί είναι σημαντική η νίκη επί της Ούνιξ.


«Αυτή η νίκη είναι πολύ σημαντική για εμάς για δύο λόγους. Πρώτα από όλα λόγω της αξίας της αντιπάλου μας και ο δεύτερος επειδή έγινε μακριά από την έδρα μας. Είχαμε αμυντικό πλάνο. Η Ούνιξ είναι πολύ παραγωγική στην επίθεση, σκοράρει μέσο όρο 90 πόντους και για εμάς ήταν πολύ σημαντικό το ότι τους κρατήσαμε σε χαμηλό σκορ, 64 πόντους στην κανονική διάρκεια. Κάναμε ένα χαζό λάθος στα τέσσερα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής περιόδου. Ήταν μια λάθος συνεννόηση. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει τότε το παιχνίδι. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες γιατί ψυχολογικά ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να συνέλθουμε και να κερδίσουμε το παιχνίδι στην παράταση. Τώρα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας για το ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι δύσκολο για εμάς να ταξιδεύουμε μια εβδομάδα και θα πρέπει να ελέγξουμε την κόπωσή μας. Συγχαρητήρια και καλή τύχη στην Ούνιξ».

Ο προπονητής του Άρη δέχτηκε ερώτηση για την αποχώρηση του Αλέξανδρου Βεζένκοφ και πώς ο Άρης κάλυψε το κενό του. «Ο Σάσα είναι πολύ καλός παίκτης. Ηταν ο βασικός μας παίκτης τα προηγούμενα χρόνια. Αλλά έτσι γίνεται… Αυτό είναι το φυσιολογικό, ο καλός παίκτης βρίσκει ένα καλύτερο συμβόλαιο. Μας λείπει, αλλά έχουμε δημιουργήσει μια καλή ομάδα. Δεν μπορώ να πω ότι τον έχουμε αντικαταστήσει με έναν συγκεκριμένο παίκτη. Θέλουμε να λειτουργούμε ως σύνολο, ως ομάδα και μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος».


QUOTE(www.pressaris.gr - 28/10/2015)
Πασούτιν: «Μας έλειψε η συγκέντρωση στην παράταση»

Ο προπονητής της Ούνιξ Καζάν, Ευγένιος Πασούτιν μίλησε για τα πολλά λάθη της ομάδας τους και τη λάθος νοοτροπία που είχαν στην παράταση.


Αναλυτικά:

«O Άρης πήρε δίκαια τη νίκη. Εμείς δεν δείξαμε αρκετά στην άμυνα, δεν είχαμε κίνηση αρκετά με την μπάλα στο τρίτο δεκάλεπτο. Εμείς προφανώς θέλαμε να πάρουμε αυτό το παιχνίδι μέσα στην έδρα μας. Αποδείχθηκε ότι το παιχνίδι δεν πήγε με τον τρόπο που το είχαμε σχεδιάσει. Η άμυνά μας δεν ήταν τόσο αποτελεσματική και ακόμη και ένα μεγάλο ροτέισον δεν ήταν αρκετό. Οι παίκτες μας άρχισαν να κάνουν λάθη. Μας έλειπε η συγκέντρωση στην παράταση και τα λάθη μας επέτρεψαν στους αντιπάλους μας να γιορτάσουν τη νίκη»


QUOTE(www.arisbc.gr - 28/10/2015)
hagi
Θα πρέπει όμως τώρα να πέσουν οι τόνοι και να συνεχίσουμε την προσπάθεια γιατί αν μείνουμε στο αποτέλεσμα και στραβώσει μετά θα λέμε άλλα.Τεράστια νίκη αλλά θα πρέπει να την διαχειριστούμε σωστά.
SteelGandalf
QUOTE(hagi @ Oct 29 2015, 13:20 ) *
Θα πρέπει όμως τώρα να πέσουν οι τόνοι και να συνεχίσουμε την προσπάθεια γιατί αν μείνουμε στο αποτέλεσμα και στραβώσει μετά θα λέμε άλλα.Τεράστια νίκη αλλά θα πρέπει να την διαχειριστούμε σωστά.


Νομίζω πως αυτό γίνεται ήδη. Πρώτον διότι έτσι πρέπει (άλλωστε από μεγάλη νίκη στο πρωτάθλημα προερχόμασταν) και δεύτερον διότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να μείνουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα. wink.gif
qspock
Δε μπορω να φανταστω τι θα μπορουσε να πετυχει η ομαδα αν ειχε ποιοτικοτερο υλικο σε Ελληνες...

Τον Σχορτσιανιτη θα αφηοσουν να τον παρει ο ΠΑΟΚ? Ενα 2ο σεντερ χρειαζεται νομιζω και τα χαρακτηριστικα του Σοφο δεν τα εχει η ομαδα.
ablade
QUOTE(qspock @ Oct 29 2015, 18:24 ) *
Δε μπορω να φανταστω τι θα μπορουσε να πετυχει η ομαδα αν ειχε ποιοτικοτερο υλικο σε Ελληνες...

Τον Σχορτσιανιτη θα αφηοσουν να τον παρει ο ΠΑΟΚ? Ενα 2ο σεντερ χρειαζεται νομιζω και τα χαρακτηριστικα του Σοφο δεν τα εχει η ομαδα.


Διαφωνώ κάθετα!!! Ο Σχορτσιανίτης είναι ότι χειρότερο για αυτή την "ομάδα". Είναι ένας παίκτης ειδικής συμπεριφοράς και δεν νομίζω ότι μπορεί να ενταχθεί σε ένα σύνολο όπου ο ένας παίζει για τον άλλο. Σίγουρα μας λείπουν τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του αλλά ο Άρης στηρίζεται στο σύνολο και όχι σε ατομικά χαρακτηριστικά. Επίσης, ο ΠΑΟΚ τον παίρνει με ανοικτό συμβόλαιο για να μπορεί να πάει σε ομάδα Ευρωλίγκας αν έχει πρόταση. Στον ΑΡΗ πλέον δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να μπει τέτοιος όρος.
air_23
QUOTE (ablade @ Oct 29 2015, 18:37 ) *
Διαφωνώ κάθετα!!! Ο Σχορτσιανίτης είναι ότι χειρότερο για αυτή την "ομάδα". Είναι ένας παίκτης ειδικής συμπεριφοράς και δεν νομίζω ότι μπορεί να ενταχθεί σε ένα σύνολο όπου ο ένας παίζει για τον άλλο. Σίγουρα μας λείπουν τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του αλλά ο Άρης στηρίζεται στο σύνολο και όχι σε ατομικά χαρακτηριστικά.

ο σοφο μπορει να κανει τα παντα αρκει να βρεις το κουμπι του..Πιστευω οτι ο πριφτης ειναι προπονητης που θα το καταφερνε και θεωρω λαθος οτι δεν κινηθηκαμε για την αποκτηση του...αλλωστε εναν παικτη ποιοτικο στο 5 για 10-15 λεπτα θελουμε και γι αυτο θα ηταν ταμαμ
ablade
QUOTE(air_23 @ Oct 29 2015, 18:40 ) *
ο σοφο μπορει να κανει τα παντα αρκει να βρεις το κουμπι του..

Γιαυτό έγραψα "ειδικής μεταχείρισης"! Το θέμα είναι ότι αν δεν το βρεις, ή αν το χάσεις στην πορεία, θα κάνεις περισσότερη ζημιά παρά καλό. Είναι μεγάλο ρίσκο μία τέτοια επιλογή. Και δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να διακυνδυνεύουμε. Αν κρίνει ο Πρίφτης ότι χρειάζεται παίκτη, μπορεί να πάρει όποιον θέλει. Δεν χρειάζεται να κάνει επιλογές με ρίσκο.
air_23
QUOTE (ablade @ Oct 29 2015, 18:47 ) *
Γιαυτό έγραψα "ειδικής μεταχείρισης"! Το θέμα είναι ότι αν δεν το βρεις, ή αν το χάσεις στην πορεία, θα κάνεις περισσότερη ζημιά παρά καλό. Είναι μεγάλο ρίσκο μία τέτοια επιλογή. Και δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να διακυνδυνεύουμε. Αν κρίνει ο Πρίφτης ότι χρειάζεται παίκτη, μπορεί να πάρει όποιον θέλει. Δεν χρειάζεται να κάνει επιλογές με ρίσκο.

το θεμα ειναι ομως οτι πρεπει να παρεις κι ελληνες...αν ερχοταν ο σοφο με αλαλγη τσουπκοβιτς ειχες και θεση στο 3 για κοινοτικο
SteelGandalf
QUOTE(ablade @ Oct 29 2015, 18:47 ) *
Αν κρίνει ο Πρίφτης ότι χρειάζεται παίκτη, μπορεί να πάρει όποιον θέλει. Δεν χρειάζεται να κάνει επιλογές με ρίσκο.


Τα είπες όλες παλικάρι μου!

Ο Λάσκαρης το καλοκαίρι τους πίεζε να πάρουν κανέναν παίχτη των 500 χιλιάδων ευρώ -λέγοντας πως θα τον καλύψει προσωπικά και έξω από το budget της τρέχουσαν χρονιάς- αλλά ο κόουτς Πρίφτης έμεινε προσηλωμένος στο πλάνο που όλοι μαζί κατάρτισαν.

Άσε που η ομάδα δεν χρειάζεται και δεν θα αποκτήσει παίχτη, πολύ δε περισσότερο όταν καταφέρνει να παίρνει τα αποτελέσματα (όπως το χθεσινό) ούσα ακόμη ανέτοιμη.

Θα μπει και ο Cupkovic στην εξίσωση, σταδιακά. Θα ανεβάσει απόδοση και ο Πελεκάνος (το έγραψα με αφορμή το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ) και ήδη χθες βοήθησε σε καίρια σημεία ο Μιχάλης.

Υπομονή μόνο χρειάζεται.

Αν, στην πορεία για x-y λόγους αποδειχθεί πως χρειαζόμαστε παίχτη, θα πάρουμε παίχτη και όχι "λαχείο", περίμενοντας την κλήρωση. wink.gif
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 29/10/2015)
Δείτε όλο το παιχνίδι από τη μεγάλη νίκη του Άρη επί της Ούνιξ Καζάν (video)

Δείτε σε βίντεο όλο το παιχνίδι του Άρη μέσα στην έδρα της Ούνιξ Καζάν και τη μεγάλη νίκη που πέτυχε για το Eurocup.

ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ - ΑΡΗΣ 73-74 / ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ / 3η ΑΓΩΝ. EUROCUP 2015-16 (28-08-2015)

Unics Kazan - Άρης : 73-74 (Overtime) - 3η Αγωνιστική Eurocup 2015-2016 - Full Match
algait
QUOTE (SteelGandalf @ Oct 29 2015, 20:23 ) *
Τα είπες όλες παλικάρι μου!

(όπως το χθεσινό) ούσα ακόμη ανέτοιμη.

Θα ανεβάσει απόδοση και ο Πελεκάνος (το έγραψα με αφορμή το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ) και ήδη χθες βοήθησε σε καίρια σημεία ο Μιχάλης.

Υπομονή μόνο χρειάζεται.


Ο Πελεκάνος είναι εμφανές ότι δεν είναι στα καλά του αλλά η ποιότητά του και η εμπειρία του είναι σημαντικές. Και με την ΑΕΚ πήρε ένα κρίσιμο τρίποντο και προχθές πήρε ένα μεγάλο τρίποντο και έβγαλε δύο μεγάλες άμυνες τη στιγμή που το ματς φαινόταν να το χάνουμε. Αν φορμαριστεί θα είναι ίσως ο σημαντικότερος παίχτης μας.
SteelGandalf
Δεν ξέρω αν θα είναι ο σημαντικότερος, αλλά σίγουρα μπορεί να είναι ένα ακόμη "κλειδί" -όπως ο Ξανθόπουλος και ο Σίμτσακ- στα χέρια του κόουτς Πρίφτη.

QUOTE(www.pressaris.gr - 29/10/2015)
Ο Χάγκινς «ανοίγει» το ρεπερτόριό του και κάνει τον Άρη πιο απρόβλεπτο

Σε αγωνιστικό επίπεδο αυτό που από παιχνίδι σε παιχνίδι γίνεται όλο και πιο ορατό είναι η προσπάθεια που κάνει ο Τζαμέλ Χάγκινς να προσθέσει κινήσεις στο ρεπερτόριό του και αυτό αναδεικνύει καταρχήν τη δουλειά που γίνεται στο Παλέ και κατά δεύτερον την θέληση του παίκτη να γίνει πιο ολοκληρωμένος μπασκετμπολίστας.


Αν δει κανείς τον αγώνα, θα διαπιστώσει ότι οι περισσότερες από τις 14 προσπάθειες που πήρε ο Χάγκινς χθες ήταν με πλάτη στο καλάθι, με κινήσεις ενός πίβοτ, με λόου ποστ ρεπερτόριο και όχι με τον τρόπο που είχε ο Αμερικανός μέχρι σήμερα, στηριζόμενος αποκλειστικά και μόνο στα σωματικά του προσόντα.

Ο Χάγκινς προσπαθεί να γίνει το σημείο αναφοράς μέσα στη ρακέτα στο παιχνίδι του Άρη και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ανοίξει η γκάμα των επιλογών στο παιχνίδι του. Αυτό δουλεύει μαζί με τον Δημήτρη Πρίφτη και τους υπόλοιπους προπονητές και τα αποτελέσματα ήταν εμφανή χθες, καθώς τουλάχιστον πέντε εύστοχα σουτ του Χάγκινς προήλθαν μέσα από κινήσεις με πλάτη στο καλάθι.


Αυτό ακριβώς ήθελα να σχολιάσω, καθώς το παρατήρησα ιδιαιτέρως έντονα στο παιχνίδι της Τετάρτης.

QUOTE(www.pressaris.gr - 29/10/2015)
Της… αμύνης τα παιδιά προελαύνουν στο Γιούροκαπ!

Ο Άρης διαθέτει την καλύτερη άμυνα στο Γιούροκαπ, δεχόμενος μόλις 204 πόντους στα τρία παιχνίδια, με έναν μέσο όρο 68 πόντων ανά αγώνα. Υπαρχουν κι άλλα ενδιαφέροντα που προκύπτουν με τη γλώσσα των αριθμών για την ευρωπαϊκή παρουσία των κίτρινων, όπως τα παρουσίασε η ΚΑΕ στην ιστοσελίδα της.


Μετά την πάροδο τριών αγωνιστικών στο Γιούροκαπ, έχει διαμορφωθεί μία πρώτη στατιστική εικόνα. Ο Άρης πρωταγωνιστεί σε αρκετές κατηγορίες.

Η κυριότερη; Ο Αυτοκράτορας έχει την καλύτερη άμυνα στη διοργάνωση, έχοντας δεχτεί 204 πόντους σε τρεις αγώνες, ήτοι 68 κατά μέσο όρο. Από κει και πέρα ο Άρης είναι:

9ος στα ριμπάουντ με 37.67 ανά αγώνα,
7ος στα αμυντικά ριμπάουντ με 27.67,
2ος στα κλεψίματα με 9.0 κατά μέσο όρο,
1ος στα κοψίματα με 4.67 ανά αγώνα,
5ος σε αναλογία ασίστ – λαθών με 46 (ασίστ) – 30 (λάθη)

Οι διακρίσεις των παικτών

Οι παίκτες της ομάδας μας έχουν τη δική τους τιμητική:

ΠΟΝΤΟΙ: Ο Τζερέλ Μακ Νιλ είναι 14ος σκόρερ της διοργάνωσης με μέσο όρο 17.33 πόντων.

ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ: Ο Οκάρο Γουάιτ είναι 2ος ριμπάουντερ στο Eurocup με 10.67 ανά αγώνα.

ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ: Ο Γουάιτ είναι πρώτος στην κατάταξη, μαζεύοντας 8.0 σε κάθε ματς.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ: Ο Οκάρο Γουάιτ και ο Τζαμέλ Χάγκινς είναι 20οί στη λίστα, με 2.67 επιθετικά ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

ΑΣΙΣΤ: Ο Ντομινίκ Γουότερς είναι 8ος πασέρ της διοργάνωσης, με 6.0 ασίστ ανά αγώνα.

ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ: Ο Βασίλης Ξανθόπουλος είναι πρώτος στη σχετική λίστα, με 2.67 κλεψίματα σε κάθε ματς. Ο Οκάρο Γουάιτ είναι 16ος με 1.67 κατά μέσο όρο.

ΚΟΨΙΜΑΤΑ: Ο Τζαμέλ Χάγκινς είναι 5ος μπλοκέρ του Eurocup με 1.67 κοψίματα ανά αγώνα.

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΑ ΦΑΟΥΛ: Ο Χάγκινς είναι 20ός στη λίστα με 4.33 κερδισμένα φάουλ κατά μέσο όρο.

ΕΥΣΤΟΧΑ ΔΙΠΟΝΤΑ: Ο Τζερέλ Μακ Νιλ έχει την 3η θέση στην κατηγορία, με 21 εύστοχα σουτ δύο πόντων. Ο Τζαμέλ Χάγκινς είναι 10ος με 17 εύστοχα δίποντα.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΠΟΝΤΑ: Ο Μακ Νιλ είναι 1ος στη λίστα με 39 προσπάθειες για δίποντο.

ΕΥΣΤΟΧΑ ΣΟΥΤ: O Μακ Νιλ έχει την 3η θέση στην κατάταξη με 23 εύστοχα σουτ. Ο Τζαμέλ Χάγκινς είναι 19ος με 17.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ: Ο Μακ Νιλ είναι 2ος στη λίστα με 46 σουτ σε τρεις αγώνες. Ο Οκάρο Γουάιτ είναι στη 13η θέση, με 37.

ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΑΣΙΣΤ – ΛΑΘΩΝ: Ο Ντομινίκ Γουότερς είναι 15ος με 18 (ασίστ) – 4 (λάθη) και ο Βασίλης Ξανθόπουλος 17ος με 8-2.

ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Ο Τζερέλ Μακ Νιλ είναι 15ος στην κατάταξη έχοντας παίξει 97’.39’’ και ο Okaro White 17ος με 97’.04’’.
SteelGandalf
Η ομάδα μας ήδη, μετά τον Σαββατιάτικο αγώνα, βρίσκεται και πάλι σε Ευρωπαϊκούς ρυθμούς.

Αύριο το απόγευμα διεξάγεται η 4η αναμέτρηση του Group D.

QUOTE(www.pressaris.gr - 3/11/2015)
Πρίφτης στο Γιούροκαπ: «Δεν θα σημαίνει τίποτα η νίκη στο Καζάν, αν δεν κερδίσουμε την Στεάουα»

Λίγες ώρες πριν τη media day για τον αυριανό αγώνα με την Στεάουα, ο Δημήτρης Πρίφτης τοποθετήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Γιούροκαπ, υπογραμμίζοντας ότι μόνο με νίκη αύριο θα έχει αξία το “διπλό” στο Καζάν.


Ο Έλληνας τεχνικός επεσήμανε πως: “αντιμετωπίζουμε μια καλή ομάδα, οπότε πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Στο Γιούροκαπ προερχόμαστε από μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Ούνιξ Καζάν, αλλά αυτό το αποτέλεσμα δεν θα σημαίνει τίποτα αν δεν κερδίσουμε την Στεάουα” και πρόσθεσε: “Ήταν μια κουραστική βδομάδα, γιατί ήμασταν εκτός Θεσσαλονίκης για επτά ημέρες. Πέρα από την φυσιολική κόπωση οι παίκτες πρέπει να είναι έτοιμοι για έναν σκληρό αγώνα”.


QUOTE(www.pressaris.gr - 3/11/2015)
Προσγειωμένος ο Πρίφτης: «Οι θεωρίες αποδεικνύονται λάθος, όλες οι ομάδες είναι δυνατές» (video)

Ο Δημήτρης Πρίφτης Πρίφτης παραμένει προσγειωμένος γιατί ξέρει ότι άλλο η θεωρία, άλλο η πράξη και αυτό αποδεικνύεται σχεδόν κάθε βδομάδα στο Γιούροκαπ. Περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι και θεωρεί πως η Στεάουα είναι επικίνδυνη ομάδα, κυρίως από την περιφέρειά της.

Ο τεχνικός του Άρη τόνισε: “Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, το οποίο πρέπει να κερδίσουμε. Είναι μια ομάδα που στα στατιστικά στοιχεία είναι σχεδόν σαν κι εμάς, άρα περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Είναι μια ομάδα που σουτάρει πολύ καλά από την περιφέρεια, έχει δύο πολύ έμπειρα 4αρια, ένα μεγάλο κορμί στην θέση “5” και έναν αθλητικό ψηλό επίσης. Έχει έμπειρους πασέρ στην περιφέρεια, τον Μαρίνοβιτς και τον Ράσιτς και πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι για να κερδίσουμε”.

Για το ότι θεωρητικά η Στεάουα είναι η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, αλλά κέρδισε την Τράμπζονσπορ σχολίασε πως “όλα είναι στις θεωρίες και οι θεωρίες αποδεικνύονται λάθος, γιατί όλες οι ομάδες είναι δυνατές. Και πέρα από τη νίκη επί της Τράμπζονσπορ, ο τρόπος που παίζει αποδεικνύει ότι είναι καλή ομάδα, ότι δεν είναι αδύναμη ομάδα. Ο όμιλος είναι δύσκολος και χρειάζεται από μέρους μας σταθερότητα και σοβαρότητα και πάντα τα παιχνίδια θα είναι δύσκολα. Δεν θα είναι κανένα εύκολο”.

Για το αν μοιάζει το παιχνίδι των Ρουμάνων με αυτό της Μπούντουτσνοστ, σχολίασε: “Πρέπει να παίξουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα από τη ρουμάνικη ομάδα. Είναι λίγο καλύτεροι σουτέρ οι παίκτες της Στεάουα σε σχέση με αυτούς της Μπούντουτσνοστ. Νομίζω ότι όλα περιστρέφονται και κινούνται γύρω από το δικό μας παιχνίδι. Αυτό έχει μεγάλη σημασία, πως θα εμφανιστούμε εμείς”.

Για το πως ανταποκρίνονται οι παίκτες στην κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια είπε ότι: “η κούραση είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα, γιατί όπως διαπιστώνετε από το πρόγραμμα έχουμε δύο παιχνίδια εκτός έδρας συνεχόμενα βδομάδα παρά βδομάδα. Μπορεί να λείπουμε από τη Θεσσαλονίκη μια βδομάδα. Αυτό προσδίδει κούραση, αλλά από την άλλη πλευρά μας δίνει έναν ρυθμό το ότι παίζουμε κάθε δυο, τρεις μέρες. Στερούμαστε κάποιες προπονήσεις, που χρειάζονται οι νέοι παίκτες, γιατί πρέπει να τους διδάξουμε κάποια πράγματα. Ένα άμεσο σύμπτωμα ήταν ο τραυματισμός του Γουότερς, αλλά πιστεύω ότι αύριο θα είναι σε θέση να μας βοηθήσει. Δεν ξέρω σε τι βαθμό, αλλά ήταν συνέπεια της κούρασης της προηγούμενης βδομάδας”.

Για το αν αυτά τα ταξίδια βοηθούν στο να δεθεί η ομάδα υποστήριξε ότι: “αναμφίβολα βοηθούν. Είμαστε μια βδομάδα μαζί, θέλοντας και μη γινόμαστε οικογένεια, δενόμαστε. Βλέπετε περνάμε όλες οι στιγμές μαζί, γενέθλια γιορτές. Όχι ότι υπήρχε πρόβλημα, αλλά αυτά δυναμώνουν τις σχέσεις”.

Για το αν πρέπει να ανοίξει το ροτέισον είπε: “Πρέπει να γίνει αυτό. Όλοι οι παίκτες χρειάζονται, πρέπει όλοι να βοηθήσουν και να δώσω και εγώ περισσότερες ευκαιρίες σε κάποιους παίκτες”.

PRESSARIS Ο Δημήτρης Πρίφτης για την αναμέτρηση με την Στεάουα


Πραγματικά σκέφτομαι τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ σε αυτή την ομάδα και θεωρώ πως το ταβάνι της θα ήταν ακόμη ψηλότερα. Φέτος ειδικά με τα διπλά παιχνίδια θα κέρδιζε πολλαπλάσια, σε σχέση με την ελάχιστη συμμετοχή του στην Barcelona. Εκεί βέβαια μπορεί να ωφεληθεί διαφορετικά, αλλά στην ηλικία του, ο χρόνος συμμετοχής είναι πολύς σημαντικός για πάρα πολλούς λόγους.

QUOTE(www.pressaris.gr - 3/11/2015)
Σάπερα: «Εντυπωσιακός ο Άρης»

Είναι λογικό η πορεία του Άρη και οι νίκες του στην Ευρώπη να έχουν προκαλέσει τις εντυπώσεις όλων, όπως και του τεχνικού της Στεάουα, Χρίστου Σάπερα.


Ο Ρουμάνος προπονητής υπογράμμισε στην ιστοσελίδα του Γιούροκαπ πως: “ο Άρης είναι εντυπωσιακός στα πρώτα παιχνίδια του στον όμιλο, παρουσιάζοντας εξαιρετική χημεία και ενέργεια σε κάθε αγώνα. Σίγουρα θα πρέπει να πλησιάσουμε στο τέλειο παιχνίδι για να κερδίσουμε αυτή την ομάδα στην έδρα της. Οι φίλαθλοί της παίζουν μεγάλο ρόλο στην επιτυχία τους και θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε όλο το παιχνίδι”.

Κατέληξε λέγοντας ότι “ο στόχος μας είναι να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα και να παίξουμε ομαδικά και στην άμυνα και στην επίθεση. Αυτό είναι το κλειδί για κάθε αγώνα για μας και μόνο έτσι μπορούμε να είμαστε επιτυχείς στα παιχνίδια του Γιούροκαπ”.


QUOTE(www.pressaris.gr - 3/11/2015)
Σάπερα: «Ο Άρης παίζει το καλύτερο ομαδικό μπάσκετ στον όμιλο»

Ο προπονητής της Στεάουα, Χρίστου Σάπερα σε δηλώσεις για το αυριανό παιχνίδι κόντρα στον Άρη, χαρακτήρισε την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη αρκετά αθλητική και δυνατή σε άμυνα και επίθεση ενώ έπλεξε και το εγκώμιο των φιλάθλων.


Αναλυτικά:

Για το αυριανό παιχνίδι: Σίγουρα πρόκειται για μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση. Ξέρουμε ότι θα αγωνιστούμε σε ένα πολύ παθιασμένο και γεμάτο γήπεδο, με γεμάτες κερκίδες. Η δουλειά μας είναι πολύ δύσκολη. Ο Άρης είναι μια ομάδα που παίζει το καλύτερο μπάσκετ στον όμιλο μας αλλά εμείς από την πλευρά θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Ο αντίπαλος μας είναι πολύ δυνατός, εμείς από την άλλη είμαστε μια νέα ομάδα στο Γιούροκαπ, συλλέγουμε εμπειρίες και κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

Για τον Άρη: Ο Άρης είναι μια ομάδα που έχει πολύ καλό ρυθμό, προσπαθεί να τρέξει στο γήπεδο έχει τρεις, τέσσερις παίκτες οι οποίοι είναι πολύ αποτελεσματικοί επιθετικά, πρόκειται για μια πολύ αθλητική ομάδα η οποία είναι καλή και αμυντικά.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 3/11/2015)
Κοέν: «Θέλουμε να κερδίζουμε κάθε αγώνα, ανεξαρτήτως τι έχει συμβεί ή τι θα συμβεί» (video)

Για τον Τζέικ Κοέν όλη η ουσία είναι η νίκη στο κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, ανεξαρτήτως του τι συμβαίνει πριν ή τι θα συμβεί μετά. Με αυτό το σκεπτικό μπαίνει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του αύριο στο παρκέ απέναντι στην Στεάουα.

Υπογράμμισε αρχικά για την Στεάουα πως: “είναι έξυπνη ομάδα, έμπειρη ομάδα, εκτελούν σωστά και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να κάνουμε αυτά που πρέπει, να πάρουμε ώθηση από τον κόσμο και να κάνουμε τη δουλειά μας”.

Ρωτήθηκε για το ότι αύριο θα δοθεί αξία στη νίκη επί της Ούνιξ με μια νίκη επί της Στεάουα και απάντησε πως: “κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είναι ανεξάρτητο το κάθε παιχνίδι. Η νίκη στο Καζάν ήταν πολύ σημαντική για πολλούς λόγους. Εμείς θέλουμε να κερδίζουμε κάθε αγώνα, ανεξαρτήτως τι έχει συμβεί μια βδομάδα πριν ή τι θα συμβεί μια βδομάδα μετά”.

PRESSARIS Ο Τζέικ Κοέν σχολιάζει την αναμέτρηση του Άρη με την Στεάουα


QUOTE(www.pressaris.gr - 3/11/2015)
Νικοάρα: «Έχουμε δύσκολη αποστολή»

Ο φόργουορντ της Στεάουα, Τίτους Νικοάρα μιλώντας για το αυριανό παιχνίδι της ομάδας του με τον Άρη στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστική του Γιούροκαπ δεν έκρυψε το πόσο δύσκολο είναι για τους ίδιους το αυριανό παιχνίδι.


Αναλυτικά:

«Εμείς προερχόμαστε από ήττα την περασμένη βδομάδα, από την άλλη ο Άρης από την άλλη πέτυχε μια μεγάλη νίκη στη Ρωσία. Σίγουρα θα είναι δύσκολη η αποστολή, αυτό που θέλουμε εμείς είναι να μείνουμε κοντά στο σκορ καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και να διεκδικήσουμε τη νίκη».
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 3/11/2015)
Ντεμπούτο του έμπειρου Τζέραλντ Λι στο Παλέ για την Στεάουα: «Ομάδα με μεγάλο κίνητρο και εντυπωσιακό κοινό ο Άρης»

Ντεμπούτο στη φετινή χρονιά θα κάνει αύριο στο Παλέ ο Τζέραλντ Λι, βασικός φόργουορντ – σέντερ της Στεάουα, ο οποίος λόγω τραυματισμού δεν είχε αγωνιστεί μέχρι τώρα.


Ο διεθνής Φιλανδός παίκτης θα είναι στην αποστολή των Ρουμάνων και ο Χρίστου Σάπερα θα του δώσει λεπτά συμμετοχής. Είναι από τους πλέον έμπειρους παίκτες ο Λι, με 38 συμμετοχές στο Γιούροκαπ και συνεχή παρουσία με την Εθνική Φιλανδίας στα τελευταία Ευρωμπάσκετ.

Ο Λι τόνισε πως: “είναι πάντα πλεονέκτημα να παίζεις στην έδρα σου. Επιπροσθέτως, το κοινό του Άρη είναι εντυπωσιακό, δίνοντας δύναμη στους παίκτες του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Φυσικά εμείς θέλουμε να πάμε και να κερδίσουμε, όπως κάθε παιχνίδι. Προετοιμαστήκαμε γι’ αυτό το παιχνίδι όπως όλα τα υπόλοιπα, αλλά αντιμετωπίζουμε μια ομάδα με μεγάλο κίνητρο, που έχει το πλεονέκτημα ότι παίζει στην έδρα της”.


QUOTE(www.pressaris.gr - 3/11/2015)
Μούρτος: «Να προστατεύσουμε την έδρα μας, για να βάλουμε τις βάσεις για πρόκριση»

Δύσκολο και σημαντικό αν ο Άρης θέλει να ελπίζει σε πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιούροκαπ χαρακτήρισε το αυριανό παιχνίδι με τη Στεάουα ο Σπύρος Μούρτος.


Αναλυτικά ο αρχηγός του Άρη επεσήμανε: «Σίγουρα δεν είναι εύκολο παιχνίδι, είναι πολύ σημαντικό για μας γιατί πρέπει να προστατέψουμε την έδρα μας αν θέλουμε να βάλουμε τις βάσεις για να περάσουμε στο δεύτερο γύρο. Η Στεάουα είναι πολύ ανταγωνιστική ομάδα και περιμένουμε και η δικιά μας να είναι αρκετά ανταγωνιστική».

Για την παράμετρο κούραση και πόσο επηρεάζει: «Υπάρχει κάποια κούραση όμως το πρόγραμμα φτιάχτηκε έτσι ώστε να είμαστε όσο το δυνατό πιο ξεκούραστοι και πιο έτοιμοι».

Για τον Πελεκάνο που γνωρίζει τη Στεάουα από τη θητεία του στο πρωτάθλημα της Ρουμανίας τη περσινή σεζόν: «Ο Μιχάλης γνωρίζει αρκετούς από αυτούς τους παίκτες και έχει αρκετές πληροφορίες να μας δώσει».


QUOTE(www.pressaris.gr - 3/11/2015)
Σζιγιάρτο: «Το κοινό του Άρη είναι ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί!»

Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί χαρακτήρισε τους φιλάθλους του Άρη ο Λεβέντε Σζιγιάρτο, παίκτης της Στεάουα, που θα αντιμετωπίσει αύριο τον Άρη στο Αλεξάνδρειο.


Ο Ρουμάνος γκαρντ τόνισε: “Ο Άρης είναι εξαιρετική ομάδα, εντός κι εκτός παρκέ. Μέχρι στιγμής απέδειξαν ότι είναι μια υπολογίσιμη δύναμη και το κοινό τους είναι ένα πραγματικό ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί! Είμαι ομάδα πεινασμένη για νίκες στην Ευρώπη, θέλουμε να δείξουμε τη δύναμη του ομαδικού μπάσκετ, το οποίο είναι το πλεονέκτημά μας. Είχαμε ένα αναβληθέν παιχνίδι στο ρουμανικό πρωτάθλημα, που μας έδωσε τη δυνατότητα να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε καλύτερα για τον αγώνα στην Ελλάδα. Σεβόμαστε τους αντιπάλους μας, αλλά ανυπομονούμε να παίξουμε μπροστά στους φανατικούς οπαδούς τους, σε μια καταπληκτική ατμόσφαιρα”.


QUOTE(www.pressaris.gr - 3/11/2015)
Αναμονή για Γουότερς ενόψει Στεάουα

Το πρόβλημα που προέκυψε με τον Ντομινίκ Γουότερς είναι αυτό που ανησυχεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τον Δημήτρη Πρίφτη και τους συνεργάτες του ενόψει του αγώνα με την Στεάουα, αύριο (19:00) το απόγευμα στο Αλεξάνδρειο.


Ο Αμερικανός πλέι μέικερ ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και δεν προπονήθηκε χθες με την υπόλοιπη ομάδα. Μένει να φανεί σήμερα αν θα μπορέσει να βγάλει το ομαδικό πρόγραμμα για να τεθεί στην διάθεση του Πρίφτη. Η λογική λέει ότι ο Γουότερς έστω κι αν δεν είναι 100% έτοιμος θα συμπεριληφθεί στην 12αδα και αναλόγως θα χρησιμοποιηθεί. Οριστική εικόνα θα έχει το τεχνικό τιμ σήμερα το απόγευμα.


QUOTE(www.pressaris.gr - 4/11/2015)
Κόντρα στην Στεάουα βάζει τις βάσεις πρόκρισης στο Γιούροκαπ! (PRESSARIS-LIVE, 19:00)

Την τρίτη σερί ευρωπαϊκή του νίκη αναζητά σήμερα (19:00) ο Άρης στο Αλεξάνδρειο, υποδεχόμενος την Στεάουα Βουκουρεστίου στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Γιούροκαπ και θέλει μέσα από αυτό το παιχνίδι να δώσει (την πραγματική) αξία στο “διπλό” μέσα στο Καζάν επί της Ούνιξ μια βδομάδα πριν.

Ο Δημήτρης Πρίφτης τα είπε όλα χθες για τον σημερινό αγώνα.

Το πρώτο είναι ότι ο Άρης πρέπει να κερδίσει, γιατί διαφορετικά πάει… στράφι η νίκη μέσα στο Καζάν επί της Ούνιξ και γενικότερα μια ομάδα προχωράει σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση όσο έχει αλώβητη την έδρα της.

Το δεύτερο είναι ότι η Στεάουα κάθε άλλο παρά εύκολος αντίπαλος είναι. Ομάδα που σουτάρει καλά έξω από το τρίποντο, που έχει (σερβική) εμπειρία στην περιφέρεια και παίζει χωρίς κανένα απολύτως άγχος είναι επικίνδυνη.

Το τρίτο είναι ότι όλα εξαρτώνται και κινούνται από τον Άρη και την απόδοση που θα έχει. Αν οι παίκτες συνεχίσουν να δείχνουν την ίδια σοβαρότητα, σταθερότητα και συνέπεια, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να πάρει τη νίκη.

Ο Άρης θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την ενέργειά του σήμερα στο παρκέ του Nick Galis Hall, να επιδιώξει το γρήγορο παιχνίδι και να παίξει σωστή περιφερειακή άμυνα. Αυτό προϋποθέτει έλεγχο των ριμπάουντ, απέναντι σε μια ομάδα που έχει ψηλά κορμιά και καλούς ριμπάουντερ.

Οι κίτρινοι με νίκη κάνουν ένα πολύ σημαντικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, όσο κι αν θα υπάρχουν άλλα έξι παιχνίδια ακόμα στον όμιλο. Φτάνοντας τις τρεις νίκες και με την εικόνα που έχει η ομάδα, δύσκολα δεν θα μπορέσει να επιτύχει τον στόχο της, αρκεί οι παίκτες να συνεχίσουν να… βουτάνε για κάθε διεκδικίσιμη μπάλα και να βάζουν στην άκρη την όποια κούραση.


Σε πέντε ωρίτσες λοιπόν!!!
SteelGandalf
1η Περίοδος

Άρης - Steaua : 23-12

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Steaua : 42-25

Ανταπόκριση από το Nick Galis Hall

Άνετο απόγευμα, so far, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και στο 2ο ημίχρονο!
tuareg
42-25 στο ημιχρονο με τον Oκαρο συνεπικουρουμενο απο το σεκοντ γιουνιτ να αναλαμβανει δραση αφου ο Μακνηλ κι ο Χαγκινς μαλλον βαριουνται κι ο Γουοτερς ειναι ψιλοσφιγμενος απο τον τραυματισμο.
Ilias7
Καθε φορα που βλεπω τον Αρη φετος μου αρεσει η σταθεροτητα που βγαζει στο παιχνιδι του τοσο επιθετικα οσο και αμυντικα.

Η κουραση ειναι κουραση απο ταξιδια, δυσκολα και συνεχη ματς αλλα συνεχιζει να παιζει ωραιο μπασκετ.
D-Wade
"Εγκληματική'' ενέργεια του Κοεν. Ευτυχώς για τον Άρη το έβαλε
SteelGandalf
Δεν έλεγα τίποτε άλλο στην ανάπαυλα!!!

Άλλο παιχνίδι στο 2ο ημίχρονο.

Ευτυχώς δεν το πληρώσαμε. Να δούμε τι έχει και ο McNeal που μας κοψοχόλιασε...
SteelGandalf
3η Περίοδος

Άρης - Steaua : 50-49

Το επιμέρους σκορ (8-24) του 3ου δεκαλέπτου, που ήταν καταστροφικό, για έναν Άρη που συνήθως "ανεβάζει στροφές" στην συγκεκριμένη περίοδο, ήταν αρκετό για να αλλάξει πλήρως η εικόνα του αγώνα. Πήραν θάρρος οι αντίπαλοι μας, που πίστευαν πως έχουν βάσιμες ελπίδες διεκδίκησης ενός εντελώς χαμένου παιχνιδιού -βάσει της εικόνας των δύο ομάδων στο ημίχρονο- και άρχισαν να βάζουν το ένα καλάθι μετά το άλλο από παντού. Την ίδια ώρα, οι δικοί μας παίχτες "απορυθμίστηκαν" εντελώς, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να γίνει ντέρμπι και το momentum του να γέρνει, εμφανώς, προς την πλευρά των Ρουμάνων. Ο κόσμος, για ακόμη μια φορά, έβαλε όλες του τις δυνάμεις για να συμπαρασταθεί στην ομάδα και θεωρώ -ζώντας την κατάσταση εκ των έσω- πως συνέβαλλε σε μεγάλο βαθμό στην τελική επικράτηση του Αυτοκράτορα.

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Steaua : 70-66

Παρότι, στο 2ο ημίχρονο, διεξήχθη ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι και το "χαλαρό" απόγευμα κόντεψε να μετατραπεί σε εφιάλτη, οι παίχτες μας κατάφεραν να κερδίσουν το παιχνίδι, έστω και αν σε αρκετές στιγμές, προς το τέλος του, έκαναν λάθη τα οποία θα μπορούσαν να στοιχίσουν.

Αυτοί που ξεχώρισαν από τον Άρη ήταν, κατά πρώτο λόγο ο Okaro White (15 πόντοι - 4 ριμπάουντς - 2 κοψίματα) με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας -αν και προς το τέλος του αγώνα έχασε δύο συνεχόμενες ελεύθερες βολές, ενώ βρισκόμασταν πίσω στο σκορ με 3 πόντους διαφορά (54-57)- και ο Jake Cohen (12 πόντοι - 1 ριμπάουντ - 2 κοψίματα) που έκανε το καλύτερο του παιχνίδι μέχρι σήμερα, ευστοχώντας, εκτός των άλλων, στο τρίποντο (67-63, 13" πριν το τέλος) που έμελλε να αποβεί καθοριστικό (αν και την στιγμή που επέλεξε να το εκτελέσει υπήρχε ακόμη αρκετός χρόνος για την επίθεση του Άρη και έμοιαζε και ήταν δηλαδή, κακή ως επιλογή, αλλά ευτυχώς για όλους μας ήταν εύστοχο). Θετική η παρουσία και του Μιχάλη Πελεκάνου (9 πόντοι - 1 ασσίστ - 1 κλέψιμο - 2 κοψίματα) που δείχνει να συνέρχεται σταδιακά.

Από την άλλη, άφαντος ο McNeal (8 πόντοι - 6 ριμπάουντς - 3 ασσίστς - 1 κλέψιμο - 3/11 2p FG - 0/4 3p FG - 2/2 FT), ο οποίος στο 1ο ημίχρονο πήρε ελάχιστες προσπάθειες και δεν κατάφερε να πετύχει ούτε πόντο. Στην 3η περίοδο πέτυχε 2 βολές, ενώ λίγο πριν τραυματιστεί -2 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα- και μετά από πάρα πολλές άστοχες προσπάθειες (τώρα που το είδα διαπίστωσα πως ήταν 0/8), από κακές ως επί το πλείστον, επιθετικές επιλογές, πέτυχε τρία καλάθια που έδωσαν στον Άρη το προβάδισμα (60-59) μετά από αρκετά λεπτά. Αμυντικά είναι "σκυλί" ο Αμερικανός, που ξοδεύει πολλή από την ενέργεια του στο συγκεκριμένο "κομμάτι" του παιχνιδιού, γεγονός που αναιρεί αρκετά από τα αρνητικά που έχει, ώρες-ώρες (σε μεγάλο βαθμό σήμερα) στην επίθεση.

Το ίδιο περιορισμένος και ο Hagins, που μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και την αντίστοιχα μικρή προσφορά του, παρουσιάστηκε πολύ καλός στο παιχνίδι με την Unics, αλλά σήμερα υστέρησε σημαντικά (6 πόντοι - 5 ριμπάουντς - 2/6 2p FG - 2/2 FT).

Θετική η παρουσία του Cupkovic (4 πόντοι - 2 ριμπάουντς - 2/2 2p FG) στα σχεδόν 7 λεπτά που αγωνίστηκε, ενώ καλός ήταν και ο αρχηγός, Σπύρος Μούρτος (7 πόντοι - 4 ριμπάουντς - 2 λάθη), ο οποίος αν και προς το τέλος του αγώνα, ενώ χάναμε με σκορ 62-63 αστόχησε σε σουτ τριών πόντων, στην επόμενη επίθεση πέτυχε ένα "καρυδάτο" δίποντο που μας έδωσε το προβάδισμα στο σκορ (64-63) 1:14" πριν το τέλος, προβάδισμα το οποίο έμελλε να μην ξαναχάσουμε μέχρι την λήξη του παιχνιδιού.

Σε κακή βραδιά, επιθετικά, ο Βασίλης Ξανθόπουλος που πέτυχε μόλις 1 πόντο (0/1 2p FG - 0/1 3p FG - 1/4 FT - 3 ριμπάουντς - 4 ασσίστς - 1 κλέψιμο - 3 λάθη) αλλά η αμυντική του παρουσία, έχω την αίσθηση, ήταν καλύτερη γενικά και αν δεν είχε το κακό ποσοστό στις βολές, δεν θα "φαινόταν" τόσο τα δύο άστοχα σουτ του.

Δεν μπορεί να κριθεί ο Waters (3 πόντοι - 1 ριμπάουντ - 4 ασσίστς - 3 λάθη), λόγω της αμφιλεγόμενης κατάστασης του, αλλά σίγουρα δεν βοήθησε και αποδιοργάνωνε περισσότερο, παρά δημιουργούσε...

Τέλος, ο Θοδωρής Ζάρας προσπάθησε, πέτυχε 5 πόντους, ήταν καλύτερος από άλλα παιχνίδια -γι' αυτό και αγωνίστηκε περί τα 12 λεπτά- αλλά δεν ήταν κάτι άξιο αναφοράς. Το πάλεψε όμως και τρέχει πολύ και στην άμυνα.

Σε ό,τι αφορά του αντιπάλους, προς το τέλος του αγώνα, παραλίγο να μας "σκοτώσει" ο Gerald Lee (14 πόντοι) με 2-3 συνεχόμενα καλάθια με lay-up κάτω από τα υψωμένα χέρια των αντιπάλων του, οι οποίοι τον περίμεναν ψηλά, αλλά αυτός τους αιφνιδίαζε.

Επίσης, στο 2ο ημίχρονο, πέτυχε τρία σχεδόν απανωτά τρίποντα ο Marinovic, που έφτασε από τον 1 πόντο στους 10 και ήταν πολύ καθοριστικός στο να μειωθεί η διαφορά και να αρχίσουν να πιστεύουν και οι συμπαίχτες του πως "υπάρχει ζωή στον πλανήτη Άρη, γι' αυτούς".

Καλός και ο Rasic με 12 πόντους, αλλά ευτυχώς για μας, με 1/7 3p FG, ενώ και ο Ikovlev με τον Nicoara πέτυχαν σημαντικούς πόντους (8 και 10 πόντοι αντίστοιχα).

Εκεί που χάσαμε τη μάχη -δυστυχώς δεν έχω "εικόνα" του 1ου ημιχρόνου, ώστε να κάνω την ανάλογη σύγκριση- ήταν στα ριμπάουντς. Συντριπτική ήττα, αφού εμείς μαζέψαμε 28 (8 επιθετικά), ενώ οι αντίπαλοι μας είχαν 39 (12 επιθετικά)!!!

Αυτά τα 11 ριμπάουντς, ειδικά προς το τέλος του αγώνα, έδωσαν δεύτερες και τρίτες επιθέσεις στους Ρουμάνους, οι οποίοι κατάφερναν να βρίσκουν τους πρόσθετους πόντους για να μας φτάσουν και να μας προσπεράσουν στο σκορ (χώρια η κατακόρυφη άνοδος τους στην επίθεση, κατά το 3ο δεκάλεπτο).

Τέλος καλό, όλα καλά -να δούμε τι έπαθε και το παλικάρι μας ο McNeal- αλλά το σημερινό παιχνίδι θα πρέπει να αποτελέσει ένα πρώτης τάξεως μάθημα για την συνέχεια. Πρέπει να γίνει πλήρης ανάλυση για το τι έφταιξε και παραλίγο να εξελιχθεί σε πανωλεθρία, ένα παιχνίδι που φάνταζε -δεν θα πω εύκολο- να μπορεί να κερδηθεί σαφώς με άλλον τρόπο.

Key facts of the match



Box Score

SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 4/11/2015)
Κέρδισε την Στεάουα και τον κακό εαυτό του (70-66), παραμένει πρώτος!

Ο Άρης έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά πήρε αυτό που ήθελε από τον αγώνα με την Στεάουα. Κέρδισε με σκορ 70-66, παρότι βρέθηκε μπροστά με 19 πόντους και σίγουρα ο τρόπος με τον οποίο εξελίχθηκε ο αγώνας στο δεύτερο ημίχρονο είναι ένα μάθημα για όλη την ομάδα.


Το πρώτο ημίχρονο έδειξε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ο Άρης έχει ετοιμοπόλεμους όλους τους παίκτες του. Ο Δημήτρης Πρίφτης είχε προαναγγείλει ότι θα ανοίξει το ροτέισον, δίνοντας ευκαιρίες σε παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής και αυτοί ανταποκρίθηκαν στο έπακρο. Στο έβδομο λεπτό είχαν ήδη πάρει χρόνο συμμετοχής 10 παίκτες.

Αυτοί που ήρθαν από τον πάγκο σκόραραν τους 21 από τους 42 πόντους (Κοέν 7π., Μούρτος 5π., Ζάρας 5π., Τσούπκοβιτς 4π.) και οι κίτρινοι χωρίς να αλλάξει καθόλου ο ρυθμός προηγήθηκαν με 15-6 (8’), 27-14 (12’) και δεν συνάντησαν κανένα πρόβλημα από τους Ρουμάνους, που δεν είχαν λύσεις στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία του Άρη.

Η διαφορά έφτασε στους 19 πόντους (38-19 στο 18’) και το ημίχρονο έκλεισε στο 42-25 με την βαθμολογία στο σύστημα αξιολόγησης να δείχνει 42-14!

Η Στεάουα δεν τα παράτησε και με τον Μαρίνοβιτς να βρίσκει ρυθμό στην επίθεση (3/3τρ.) μπόρεσε και μείωσε την διαφορά στους 3 πόντους (45-42 στο 27’). Την ίδια ώρα ο Άρης δεν μπορούσε να πάρει σκορ από τον Μακ Νιλ, έχασε τον ρυθμό του στην επίθεση και οι Ρουμάνοι έφτασαν στο καλάθι (46-44)! Με 4/4 βολές από Μακ Νιλ και Κοέν το σκορ έγινε 50-44, όμως η Στεάουα είχε μπει στο παιχνίδι και μείωσε στον πόντο με το τέλος της τρίτης περιόδου (50-49). Οι κίτρινοι είχαν δεχθεί 25 στο πρώτο ημίχρονο και 24 στο τρίτο δεκάλεπτο!

Ο Ράσιτς είχε βρει ρυθμό και με σωστές επιλογές οδήγησε την Στεάουα στο να πάρει το προβάδισμα για πρώτη φορά στον αγώνα (54-55 και 54-57 στο 36’). Σε εκείνο το σημείο είχε έρθει η ώρα του Μακ Νιλ. Ο Αμερικανός με έξι σερί πόντους έβαλε τον Άρη και πάλι μπροστά (60-59 4.07) και έδειξε ότι είχε βρει ρυθμό… Η Στεάουα απάντησε με Νικοάρα και προηγήθηκε με 60-63, ο Μακ Νιλ χτύπησε άσχημα (2.03) και αποχώρησε με το σκορ στο 62-63, και ο Μούρτος ήταν αυτός που έβαλε τον Άρη μπροστά (1.14) με 64-63.

Ο Γουότερς με πολύ κακές επιλογές έδωσε τη μπάλα στους Ρουμάνους δύο φορές, όμως ευτυχώς για τους κίτρινους η Στεάουα δεν εκμεταλλεύτηκε αυτά τα λάθη. Στα 13,9’’ πριν το τέλος ο Κοέν με τρίποντο (μετά από κακή επίθεση πάλι) έγραψε το 67-63, δίνοντας σαφές προβάδισμα για τους κίτρινους! Ο Ισραηλινός έκοψε τον Νικοάρα, αλλά δόθηκε φάουλ στα 9,7’’ πριν το τέλος. Ο Ρουμάνος ήταν εύστοχος, μείωσε σε 67-65. Ο Γουότερς με 2/2 βολές (8’’) έκανε το 69-65, ο Ράσιτς στα 6’’ μείωσε σε 69-66 και ο Γουότερς ξανά στα 4,4’’ με 1/2 βολές έκανε το 70-66 και το τρίποντο του Ικόβλεφ δεν βρήκε στόχο…

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 42-25, 50-49, 70-66.

ΑΡΗΣ: Ξανθόπουλος 1 (4ασ.), Πελεκάνος 9 (1), Τσούπκοβιτς 4, Γουάιτ 15 (4/7β., 4/5δπ., 1/2τρ., 4ρ., 2κοψ.), Γουότερς 3 (4ασ., 3λ.), Ζάρας 5 (1), Χάγκινς 6 (5ρ.), Κοέν 12 (2/2β., 1/3δπ., 2/2τρ., 2κοψ.), Μούρτος 7 (4ρ.), Σίμτσακ, Μακ Νιλ 8 (2/2β., 3/11δπ., 0/4τρ., 6ρ., 3ασ.).

ΣΤΕΑΟΥΑ: Σζιγιάρτο 2, Έιμις 7 (1), Νικοάρα 10, Λι 14, Ράσιτς 12 (1), Κούπερ 3, Ικόβλεφ 8 (1), Μαρίνοβιτς 10 (3).
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 4/11/2015)
Πρίφτης: «Η κούραση θα έχει κόστος, η προσθήκη θα έχει μεγαλύτερο»

Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν θέλει να κάνει καμία αλλαγή στο ρόστερ του, ούτε προσθήκη, ούτε αντικατάσταση. Σκέφτεται τους τρόπους που θα μπορέσει η ομάδα να διαχειριστεί καλύτερα την κούραση, υπογράμμισε ότι η ομάδα του έδειξε ψυχισμό και παρέμεινε προσγειωμένος στην πραγματικότητα.


Ο τεχνικός του Άρη τόνισε: “Συγχαρητήρια στους παίκτες για το αποτέλεσμα και για την προσπάθεια στα τρία δεκάλεπτα. Τα πράγματα είναι απλά σήμερα. Ήταν καθαρά θέμα ενεργειακό. Στο τρίτο δεκάλεπτο δεν είχαμε γρήγορα πόδια, γρήγορες αντιδράσεις, δεν βάλαμε τα σώματά μας. Χρειάστηκε ψυχισμός και το κάναμε στο τέταρτο δεκάλεπτο μαζί με το σπρώξιμο που έχει η ομάδα από το γήπεδο. Το ότι δεν είχαμε καλή αμυντική εκτέλεση στη τρίτη περίοδο μας στέρησε τους πόντους στον πρωτεύον αιφνιδιασμό, στοιχείο που μας έδωσε τη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο και είναι σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού μας”.

Πρόσθεσε πως: “υπάρχει κούραση και είναι σημαντικό πως θα την διαχειριστούμε. Υπάρχουν αρκετοί μικροτραυματισμοί και ο τραυματισμός του Μακ Νιλ σήμερα, που κάνουν το έργο μας λίγο πιο δύσκολο… Θα παίξουμε σε δύο μέρες. Αύριο δεν θα πιάσουμε καν μπάλες, θα κάνουμε μια απλή προπόνηση την Παρασκευή για να παίξουμε το Σάββατο με τα Τρίκαλα. Η Στεάουα είναι καλή ομάδα, έχει καλή ισορροπία και ο Λι που έπαιξε πρώτη φορά σήμερα είναι πολύ καλός παίκτης, διαβάζει καλά το παιχνίδι, έχει καλό λόου ποστ παιχνίδι και ήταν αποτελεσματικός σήμερα. Μας δημιούργησαν πρόβλημα, όλες οι ομάδες πολύ καλές…”.

Για τον τραυματισμό του Μακ Νιλ είπε: “Θεώρησα ότι είναι πολύ σοβαρός όταν τον είδα να πέφτει και είδα πως χώλαινε την ώρα που πήγα δίπλα του. Σκέφτηκα πως όταν αυτός ο σκληρός τύπος κάνει έτσι, κάτι σοβαρό συνέβη. Τώρα είναι πιο αισιόδοξη η κατάσταση. Αύριο θα ξέρουμε, δεν ξέρω καν που ακριβώς χτύπησε, μέση, πλάτη ή όλη τη πλευρά”.

Για τα λάθη του Γουότερς στο τέλος είπε ότι: “ισχύει η κούραση και για τον Γουότερς. Δεν κάναμε πολλά λάθη σήμερα, αλλά έχετε δίκιο, ήταν λάθη σε καίρια σημεία. Το δεύτερο δεν ήταν ευθύνη του Γουότερς, ήταν άλλου παίκτη, του Τζέικ. Θέλω επίσης να πω ότι τα δύο σουτ στο τέλος, του Τζέικ (Κοέν) και του Μούρτου είναι πολύ σημαντικά. Ειδικά του Μούρτου γιατί προέρχεται από άστοχο δικό του σουτ στην προηγούμενη φάση και μπράβο του που το πήρε. Είναι το αποτέλεσμα της πρωινής προπόνησης που κάνει”.

Για το αν σκέφτεται αλλαγές στο ρόστερ λόγω κούρασης ήταν ξεκάθαρος: “Δεν σκέφτομαι προσθήκη, δεν σκέφτομαι ενίσχυση. Πρέπει να διαχειριστούμε την κούραση. Θα έχουμε κόστος, είναι βέβαιο ότι η κούραση φέρνει κόστος, αλλά θα είναι μικρότερο από την ανισορροπία που θα προκύψει από κάποια προσθήκη την δεδομένη στιγμή”.


QUOTE(www.pressaris.gr - 4/11/2015)
Σάπερα: «Χαρά μας να παίξουμε μπροστά σε αυτό το κοινό»

Ο Χρίστου Σάπερα ήταν ικανοποιημένος γιατί είδε πως η Στεάουα μπορεί να ανταγωνιστεί στο υψηλό επίπεδο, ενώ έκανε ειδική αναφορά και για την παρουσία των φιλάθλων του Άρη.


Ο Ρουμάνος τεχνικός υπογράμμισε: “Έγινε πολύ παθιασμένο παιχνίδι, με ένταση. Έγιναν διαφορετικά ημίχρονα, ξεκινήσαμε χωρίς αυτοπεποίθηση, δεν είχαμε σωστές αποστάσεις και σωστή εκτέλεση. Είμαι χαρούμενος γιατί οι παίκτες μας έδειξαν κίνητρο και άλλαξαν το ματς. Έγινε εν τέλει κλειστό παιχνίδι, μπορούσαν να το κερδίσουν και οι δύο ομάδες. Βελτιωθήκαμε, δείξαμε ότι μπορούμε να ανταγωνιστούμε σε αυτό το επίπεδο. Ήταν χαρά μας να παίξουμε σε αυτό το γήπεδο μπροστά σε αυτό το κοινό. Συγχαρητήρια στον Άρη για τη νίκη του”.

Ρωτήθηκε αν διαπίστωσε κούραση από πλευράς του Άρη και απάντησε: “Η διαφορά ήταν ότι δείξαμε αυτοπεποίθηση και βάλαμε κάποια σουτ. Οι παίκτες μου έκαναν καλή δουλειά, γυρίσαμε τον αγώνα, άλλαξε η συμπεριφορά μας, του Άρη δεν ήταν τόσο καλή και έτσι καταφέραμε να μπούμε στο ματς”.


QUOTE(ARIS BC)
tuareg
συνεχιζω και πιστευω οτι το προβλημα μας ειναι ο γουοτερς,δεν ανταποκρινεται προς το παρον....
SteelGandalf
Παίχτης που περιμένεις να είναι ο ιθύνων νους της ομάδας σου, αφού η θέση στην οποία αγωνίζεται αποτελεί μία από τις πιο νευραλγικές θέσεις της πεντάδας. Είναι ο οργανωτής, που πρέπει να "τρέχει" την ομάδα όταν βρει τις κατάλληλες προϋποθέσεις, αλλά και να την καθοδηγεί, όταν πάει σε set plays. Μέχρι στιγμής κι εγώ θεωρώ πως είναι κατώτερος των προσδοκιών μου, αλλά και των περιστάσεων. Δεν ξέρω αν οι προσδοκίες μου ήταν περισσότερο υψηλές απ' ότι μπορεί ο παίχτης να δώσει και αν τελικά αυτό είναι το ταβάνι του. Θεωρώ πως χρειάζεται και άλλον χρόνο, οπότε πρέπει να κάνουμε ακόμη λίγη υπομονή, στηρίζοντας τον, όπως άλλωστε κάνει και ο κόουτς Πρίφτης. Αν αποδειχθεί ελλιπής, θα το δούμε στην πορεία. Προς το παρόν ας τον αφήσουμε να χαλαρώσει λιγάκι, γιατί σίγουρα και η πολλή πίεση λειτουργεί αρνητικά.

QUOTE(www.pressaris.gr - 4/11/2015)
Το χρωστούσε στον εαυτό του και την ομάδα ο Κοέν: «Το σκεφτόμουν αυτό το σουτ…»

Ο Τζέικ Κοέν το χρωστούσε στον εαυτό του και την ομάδα αυτό το μεγάλο τρίποντο και το είχε πει ότι περίμενε να του δοθεί η ευκαιρία για κάτι τέτοιο μετά το άστοχο τρίποντο στην Τραπεζούντα. Και του δόθηκε σήμερα η ευκαιρία αυτή…


Ο Ισραηλινός τόνισε πως “δείξαμε πολύ μεγάλη πνευματική ετοιμότητα όταν μας πέρασαν. Καταρρεύσαμε στην τρίτη περίοδο, έβαλαν μεγάλα σουτ, αλλά είμαι περήφανος για το πως καταφέραμε να γυρίσουμε στο ματς, παλέψαμε μέχρι το τέλος. Έχω παίξει σε ομάδες που ίσως δεν θα κατάφερναν να το γυρίσουν”.

Ρωτήθηκε για το τρίποντο με το οποίο ο Άρης ξέφυγε με 67-63 και απάντησε: “Το σκεφτόμουν εκείνο το σουτ και το ότι σήμερα πήρα αυτό το σουτ και το έβαλα σε συνδυασμό με τη νίκη της ομάδας με κάνει ακόμα καλύτερο”.

Για το τι έφταιξε και ο Άρης κατέρρευσε στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου είπε ότι: “ίσως χαλαρώσαμε επειδή πήραμε διαφορά, αλλά πήραν μεγάλα σουτ και τα έβαλαν. Έχουμε ευθύνη γι’ αυτό, αλλά είμαι χαρούμενος που επιστρέψαμε. Τους αξίζουν και αυτούς συγχαρητήρια, γιατί έδειξαν τελείως διαφορετικό πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο”.


QUOTE(www.pressaris.gr - 4/11/2015)
Μαρίνοβιτς: «Δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε μπάσκετ»

Ο Μάρκο Μαρίνοβιτς ήταν αυτός που άλλαξε όλο το παιχνίδι στην τρίτη περίοδο. Έδωσε συγχαρητήρια στον Άρη και υπογράμμισε πως στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του έδειξε ότι μπορεί να παίξει μπάσκετ.


Ο Σέρβος πλέι μέικερ τόνισε: “Έγιναν δύο διαφορετικά ημίχρονα. Στο πρώτο δεν παίξαμε τίποτα, στο δεύτερο δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε μπάσκετ. Κάναμε κάποια χαζά λάθη, ενώ είχαμε το παιχνίδι στα χέρια μας. Συγχαρητήρια στον Άρη για τη νίκη του”.


Σε ό,τι αφορά τον τραυματισμό του Jerel McNeal, είναι πολύ ευχάριστα τα νέα, τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ομάδα.

QUOTE(www.arisbc.gr - 4/11/2015)
Εξετάσεις για McNeal

Ο Jerel McNeal έπεσε άτσαλα στο παρκέ μετά από μία αμυντική (υπερ)προσπάθεια στην τέταρτη περίοδο και έμεινε για αρκετή ώρα ξαπλωμένος. Ο Αμερικανός γκαρντ μετά από αρκετή ώρα κατευθύνθηκε στον πάγκο του ΑΡΗ και μετά τη λήξη του αγώνα μετέβη στον «Άγιο Λουκά», προκειμένου να κάνει τις απαραίτητες ακτινογραφίες. Η σοβαρότητα του τραυματισμού του θα φανεί την Πέμπτη (5/11).


Σήμερα λοιπόν είχαμε τα εξής αποτελέσματα:

QUOTE(www.arisbc.gr - 5/11/2015)
«Καθαρές» οι εξετάσεις του McNeal

«Καθαρές» ήταν οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (4/11) ο Jerel McNeal.


Ο Αμερικανός γκαρντ τραυματίστηκε προς το τέλος του αγώνα με τη Steaua και μετέβη στον «Άγιο Λουκά», όπου υποβλήθηκε σε ακτινογραφίες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι δεν υπέστη κάποια ζημιά από το άσχημο πέσιμό του στο παρκέ. Ο McNeal θα συνεχίσει να παρακολουθείται από το ιατρικό τιμ του ΑΡΗ και εφόσον υπάρξει λόγος, θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις.


QUOTE(www.pressaris.gr - 5/11/2015)
Ενδείξεις ότι είναι απλά μυϊκό το πρόβλημα του Μακ Νιλ

Επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει για την κατάσταση του τραυματισμού του Τζερέλ Μακ Νιλ, ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο Αμερικανός έχει αποφύγει το χειρότερο σενάριο, κάποιο κάταγμα, δηλαδή καθώς μία πληροφορία αναφέρει ότι οι εξετάσεις που έκανε ήταν «καθαρές».


Λογικά πρόκειται για ένα άσχημο πέσιμο, που ίσως προκάλεσε μυϊκό πόνο, κάτι που αν τελικά επιβεβαιωθεί, θα σημαίνει ότι δεν είναι κάτι σοβαρό, αλλά σε κάθε περίπτωση η συμμετοχή του Αμερικανού στον αγώνα με τα Τρίκαλα παραμένει αμφίβολη.

Στην διάρκεια της ημέρας θα υπάρξει και επίσημη ενημέρωση από την ΚΑΕ για τον Μακ Νιλ.
38aris
Λοιπόν όσον αφορά τον Waters θα συμφωνήσω για τον χρόνο που πρέπει να του δοθεί.
Είναι παίκτης με μεγάλα προσόντα (αμυντικά είναι φοβερός) που τώρα μαθαίνει να στέκεται σε ομάδες αυτού ή υψηλότερου επιπέδου.
Προς θεού δεν είναι τόσο κακός (προχθές τραυματίας 4 ασσίστ δεν τις λες και λίγες) ενώ την clutch ικανότητά του δεν τη συναντάς και συχνά σε Αμερικανούς.
Είναι ένας οικονομικός παίκτης που στον Άρη ήρθε για το βήμα παραπάνω. Θέλει καιρό η μετάβαση από ένα καλό παίκτη Α1 σε καλό παίκτη Eurocup (Μεγάλη απόσταση).
Έχω εμπιστοσύνη στον κ. Πρίφτη που τον στηρίζει τόσο πολύ αλλά και εμένα προσωπικά μου αρέσει.
Η ομάδα γενικά έχει στηριχθεί σε παίκτες που θέλουν να "μεγαλώσουν" μπασκετικά και να ανέβουν επίπεδο.
Άλλοι το κάνουν πιο εύκολα, άλλοι αργούν και άλλοι ποτέ. Μη τρελαινόμαστε και σε 3 εβδομάδες τον βγάλουμε κακό play maker, παραβλέποντας την όποια δουλειά κάνει το προπονητικό τιμ. Έμένα μου φαίνεται συγκροτημένος, με μεγάλο κίνητρο να καθιερωθεί (βασικότατο) και ως εκ τούτου έχει μεγαλο potential.
Όσο και να μην το καταλαβαίνουμε έχουμε 1 μήνα σεζόν στην πλάτη και έιναι νωρίς ακόμη να κρίνουμε παίκτες (πολλά παραδείγματα).
Άκομα και τον Τσούπκοβιτς περιμένω να δω προσαρμογή, έως τον βαθμό που μπορεί, στα δεδομένα της ομάδας.
Δεν είναι λίγο ο 5ος ψηλός σου να μπαίνει στο 15 ή στο 25 και να βάζει 2-3 ξεμαρκάριστα σουτάκια και να λέει και ευχαριστώ για τον ρόλο του.
Για το τελευταίο παιχνίδι η κούραση φάνηκε, όπως και η διαφορά δυναμικοτητας που πια έχουμε από αυτές τις πμάδες.

ΥΓ: Με τα Τρίκαλα θέλω να δω σε ενεργό ροτέισον και όχι garbage time Φλιώνη ή Δίπλαρο
qspock
Η ομαδα παρουσιαζει 2 προσωπα: Στο ενα δειχνει πως ειναι καλα δουλεμενη παιζει με συστημα, και στο αλλο οταν σφιγγουν οι αμυνες παει σε ατομικες προσπαθειες που, οταν βρει δυσκολοτερους αντιπαλους, δε θα εχει καμια τυχη.

Ενα προβλημα ειναι πως δεν υπαρχει ποιοτητα στο υλικο των Ελληνων πλην ελαχιστων εξαιρεσεων, και το αλλο πως οι ξενοι δεν εχουν εμπειριες. Το δετερο θα διορθωθει, το πρωτο ομως για φετος οχι. Ενδεχομενη προκριση στους επομενους ομιλους θα ειναι επιτυχια για αυτη την ομαδα, με ταβανι τους 8. Στην Ελλαδα η τριτη θεση νομιζω ειναι ενας προσιτος στοχος. Αλλα μεχρι εκει.

Με το μπατζετ που διαθετει θα ειναι τεραστια επιτυχια και θα βαλει σωστα τις βασεις για κατι καλυτερο του χρονου. Χρειαζεται ομως να μπει ρευστο για το κατι παραπανω...
Timemaster
Πρέπει να είμαι από τους λίγους που μου αρέσει πραγματικά ο Πρίφτης από (σχεδόν) όποια γωνία και να το δω.

Καταρχάς δεν είναι μεγάλος προπονητής. Αν ήταν άλλωστε δε θα ερχόταν πέρσι στον Άρη αλλά σε μια ομάδα Ευρωλίγκας και δε θα ήταν βοηθός του Κατσικάρη στην Εθνική αλλά ο προπονητής της. Όμως έχει μια σταθερή φιλοσοφία και κάνει σταθερά βήματα για να ανέβει και αυτός μαζί με την ομάδα επίπεδο.
Και είμαι πιο σίγουρος ότι ο κόουτς θα ανέβει επίπεδο από ότι ο Άρης.

Οι δηλώσεις του είναι όλες μετρημένες και πάντα καλύπτει τους παίχτες του ότι και να γίνει. Δε θα έπεφτα από τα σύννεφα αν στη χτεσινή προπόνηση έπεσε χοντρό μπινελίκι στον Κοέν για το σουτ του. Όμως εκτός ομάδες κάλυψε τον παίχτη όπως τους καλύπτει πάντα .

Την ομάδα εως τώρα την έχει στίσει υποδειγματικά και όσο αναφορά το ρόστερ αλλά και όσο αναφορά τον κάθε αγώνα ξεχωριστά.
Το Καλοκαίρι έφτιαξε ένα πλάνο για το πως θέλει να παίξει μπάσκετ ο Άρης φέτος και πήρε παίχτες που να ακολουθούν αυτό το πλάνο. Δυστηχώς το οικονομικά του Άρη δεν είναι τέτοια ώστε το βασικό μας τριάρι να είναι ο Αντετοκούμπο αλλά ο Πελεκάνος, φυσικά θα θέλαμε έναν γκαρντ όπως ο Κούπερ αλλά πήραμε τον Ουότερς. Όμως πήρε-κράτησε δύο αθλητικούς Έλληνες παίχτες (Πελεκάνος, Μούρτος) που πραγματικά κάποια ομάδα εκτός αιωνίων δεν έχει εντός συνόρων και παρόλο την αδυναμία και των δύο στο μακρινό σουτ έχουν δέσει με την υπόλοιπη άκρως αθλητική ομάδα με αποτέλεσμα αμυντικά να μην έχουμε καθόλου κενά. Κράτησε έναν παίχτη αποδυτηρίων-ηγέτη που θα βάλει πλάτες εντός και εκτός παρκέ (Σίμτσακ). Πήρε τον 5ο σκόρερ της Α1 για μπακ απ και βοήθεια στο σκοράρισμα για τα σχετικά εύκολα παιχνίδια (Ζάρας) και έναν παίχτη με τεράστια εμπειρία, τρίτο στις ασίστ πέρσι στην Α1 , παίχτης προπονητή και πολύ καλός αμυντικός (Ξανθόπουλος).Ενώ ο πέμπτος ψηλός (που για χρόνια δεν είχαμε) είναι ο Τσούπκοβιτς βασικός πέρσι στα τρίκαλα και με ρόλο 0-5 λεπτά για 2-3 σουτ. Ενώ αναπληρωματικό τεσσάρι είναι ο Κοέν από το ρόστερ της Μακάμπι. Παρόλο που όλοι αυτοί οι παίχτες θα μπορούσαν να είναι κύριοι άξονες σε μια άλλη ομάδα Α1 σε εμάς έχουν βοηθητικούς ρόλους και σαν τέτοιους πρέπει να τους κρίνουμε.

Δεν πρέπει να έχουμε την απαίτηση από τον Ζάρα ή τον Πελεκάνο να κερδίσει μόνος του ένα παιχνίδι αλλά έχει σημασία το πως μπορούν να βοηθήσουν συνολικά την ομάδα να παίξει καλύτερα.

Οι τέσσερις Αμερικανοί δεν επιλέχτηκαν από τον Πρίφτη για το σουτ τους και τους 1000 τρόπους να βάζουν τη μπάλα στο καλάθι αλλά για την καλή τους αμυντική εικόνα και τα αθλητικά τους προσόντα.

Το πως ο Πρίφτης οραματίστηκε μια τέτοια ομάδα που να μπορεί με 11 παίχτες να παίζει άμυνα σε όλο το γήπεδο, να βγάζει θεαματικότατες φάσεις σε κάθε παιχνίδι (πραγματικά είναι απόλαυση το μπάσκετ που παίζουμε) και φυσικά από το πρώτο παιχνίδι να κερδίζει ακόμα και όταν εντός παρκέ δε της βγαίνουν πράγματα είναι απίστευτο.

Εδώ ομάδες επιπέδου Ευρωλίγκας και έχουνε τεράστιες μεταπτώσεις από παιχνίδι σε παιχνίδι με μπάτζετ 10+ φορές μεγαλύτερο από εμάς.

Όσο αναφορά το κοουτσάρισμα μέσα στον αγώνα ο Πρίφτης κρατάει σταθερή την τακτική της ομάδος. Δεν παίρνει πολλά ταιμ άουτ για να κόψει τον ρυθμό αλλά με τον τρόπο αυτό κάνει τους παίχτες ηγέτες. Δε τους τραβάει στο πάγκο κάνοντας μπασκετικά μαθήματα που μπορούν να τους χαλάσουν κι άλλο της ψυχολογία αλλά τους βάζει να βγάλουν στο παιχνίδι όσα έκαναν στην προπόνηση.
Προτιμάει έτσι να χάσει μερικά παιχνίδια τώρα αλλά η ομάδα και οι παίχτες να βελτιώνονται στο τέλος της χρονιάς. Το μπάσκετ μας σε αυτό το κομμάτι μου θυμίζει πολλές φορές αρχή περιόδου ΝΒΑ όπου οι προπονητές κάνουν δοκιμές και προσπαθούν να στρώσουν την ομάδα.

Ναι το ότι έκανε ροτέσιον , το ότι δεν πήρε γρήγορα ταιμ άουτ να κόψει τον ρυθμό το ότι έβλεπε πως κάποιοι παίχτες δεν είναι σε καλή μέρα και όμως τους άφηνε μέσα μπορεί να μη μας έδιναν την νίκη όμως έτσι στο τέλος ο Μακνιλ είχε ανάσες και ψυχολογία να βάλει κάποια μεγάλα σουτ, ο Μούρτος μετά από ένα άστοχο τρίποντο χωρίς να διστάσει ξανασούταρε και ευστόχησε και φυσικά ο Κοέν ένιωσε καλά και σούταρε από τα 8 μέτρα σε λάθος χρόνο.

Από τους παίχτες φαίνεται πως ο Ουότερς ακόμα δεν είναι στα καλά του. Αν και αμυντικά είναι πολύ καλός επιθετικά κάνει πολλά λάθη και φαίνεται να μην έχει καθαρό μυαλό. Πιστεύω πως θα συνεχίσει να κάνει τον ίδιο αριθμό λαθών (3-4 ανά παιχνίδι) αλλά σταδιακά δε ανεβάσει πολύ την απόδοσή του στις ασίστ. Φαίνεται να διστάζει πολλές φορές και έχει ένα πρόβλημα συγχρονισμού με τους συμπαίχτες του ως προς τον χρόνο πάσας. Αυτό σταδιακά μέσα από τα παιχνίδια πιστεύω θα ξεπεραστεί.

Ο Μακνιλ είναι κλασικός Αμερικανός που μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να έχει 0/8 και μετά 6/6 στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα. Είναι παίχτης που θα πηγαίνει στο ένας εναντίων ενός και θα επιζητήσει τις επαφές. Σε κάποια παιχνίδια δε θα του βγει όμως είναι μία από τις 5-6 παραμέτρους της επιθετικής λειτουργίας μας.

Όσο για τον Τσούπκοβιτς είναι για 5 λεπτά θα κάνει 2-3 σουτ και άμα και θα μαζέψει μερικά ριμπάουντ. Η απόδοσή του όποια και αν είναι αυτή σίγουρα δε θα μας στερήσει την νίκη.

Αναφέρομαι σε αυτούς τους τρεις γιατί πλέον Ουάιτ , Χάγκινς και Κοέν έχουν αρχίσει να αποκτούν θετικά σχόλια παραμονής στην ομάδα.


Όπως και να έχει φέτος με αυτό το ρόστερ ή ακόμα και με 2 αλλαγές σε ξένους δυάδα δε μπορείς να χτυπήσεις στην Α1 σε σειρά 3 αγώνων ή κάτι καλύτερο από 8άδα Ευρώπης. Για να καταφέρεις να έχεις αγωνιστικές ελπίδες θα έπρεπε να είχαμε εμείς για μπακ απ παίχτες όπως ο Μακνιλ , ο Χάγκινς και ο Ουάιτ.

rolleyes.gif


Υ.Γ.
Σενάριο α. Κρατάμε την μπάλα και τελειώνουμε το χρόνο.
Περίπτωση 1. Χάνουμε την μπάλα και τρώμε ένα εύκολο καλάθι στον αιφνιδιασμό (σας θυμίζει κάτι από πέρσι; )
Περίπτωση 2. Τελειώνει ο χρόνος μένουμε με την μπάλα και έχουν από πλάγια θέση 4 δευτερόλεπτα για επίθεση και θέλουν έναν πόντο. Δύσκολο αλλά όχι τόσο πολύ.
Περίπτωση 3. Κάνουμε σουτ οπότε έχουνε 4+ δευτερόλεπτα να τρέξουν το γήπεδο και να βάλουν καλάθι.Δύσκολο αλλά εφικτό.
Περίπτωση 4 και πιο πιθανή. Κάνουνε φάουλ στα 10-12 δευτερόλεπτα όπως είναι το λογικό και μπαίνουμε σε ρουλέτα βολών. Με δύο βολές εύστοχες και πάμε να ζήσουμε το σενάριο της προηγούμενης εβδομάδος. Με μία ή καμία εύστοχη έχουν το παιχνίδι στα χέρια τους.

Όταν έβλεπα τον αγώνα πραγματικά εκείνη τη στιγμή ένιωσα έναν αέρα αλλαγής. Η άγνοια φόβου είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος των παιχτών και πριν μπει πανηγύρισα.
hagi
Εγώ πιστεύω ότι πάμε μια χαρά και είναι λογικό ακόμη η ομάδα να μην είναι έτοιμη και να έχει μεταπτώσεις. Μην ξεχνάμε ότι η ομάδα είναι καινούργια. Σίγουρα αγώνες σαν αυτόν με την Στεάουα θα βάλουν προβληματισμό στους παίχτες και θα καταλάβουν ότι δεν πρέπει να χαλαρώνουν. Με τον καιρό θα αποκτηθεί και καλύτερη φυσική κατάσταση ενώ θα συνηθίσουν και τους διπλούς αγώνες.
Το θέμα είναι να μην έχουμε τραυματισμούς και όλα θα πάνε καλά.
Εξάλλου αντικειμενικά έχουμε κάνει πολύ καλό ξεκίνημα και σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Ακόμη και τον Παναθηναϊκό μπορούσαμε να τον κερδίσουμε και ίσως με τον Χάγκινς να είχε συμβεί. Θέλω να πιστεύω με αυτό που βλέπω ότι η ομάδα θα βελτιωθεί κι'αλλο και θα δημιουργήσουμε προβλήματα σε όλους τους αντιπάλους..
Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό ,οπότε τότε θα δούμε ..
algait
QUOTE (Timemaster @ Nov 6 2015, 21:50 ) *
Πρέπει να είμαι από τους λίγους που μου αρέσει πραγματικά ο Πρίφτης από (σχεδόν) όποια γωνία και να το δω.

Καταρχάς δεν είναι μεγάλος προπονητής. Αν ήταν άλλωστε δε θα ερχόταν πέρσι στον Άρη αλλά σε μια ομάδα Ευρωλίγκας και δε θα ήταν βοηθός του Κατσικάρη στην Εθνική αλλά ο προπονητής της. Όμως έχει μια σταθερή φιλοσοφία και κάνει σταθερά βήματα για να ανέβει και αυτός μαζί με την ομάδα επίπεδο.
Και είμαι πιο σίγουρος ότι ο κόουτς θα ανέβει επίπεδο από ότι ο Άρης.

Οι δηλώσεις του είναι όλες μετρημένες και πάντα καλύπτει τους παίχτες του ότι και να γίνει. Δε θα έπεφτα από τα σύννεφα αν στη χτεσινή προπόνηση έπεσε χοντρό μπινελίκι στον Κοέν για το σουτ του. Όμως εκτός ομάδες κάλυψε τον παίχτη όπως τους καλύπτει πάντα .

Την ομάδα εως τώρα την έχει στίσει υποδειγματικά και όσο αναφορά το ρόστερ αλλά και όσο αναφορά τον κάθε αγώνα ξεχωριστά.
Το Καλοκαίρι έφτιαξε ένα πλάνο για το πως θέλει να παίξει μπάσκετ ο Άρης φέτος και πήρε παίχτες που να ακολουθούν αυτό το πλάνο. Δυστηχώς το οικονομικά του Άρη δεν είναι τέτοια ώστε το βασικό μας τριάρι να είναι ο Αντετοκούμπο αλλά ο Πελεκάνος, φυσικά θα θέλαμε έναν γκαρντ όπως ο Κούπερ αλλά πήραμε τον Ουότερς. Όμως πήρε-κράτησε δύο αθλητικούς Έλληνες παίχτες (Πελεκάνος, Μούρτος) που πραγματικά κάποια ομάδα εκτός αιωνίων δεν έχει εντός συνόρων και παρόλο την αδυναμία και των δύο στο μακρινό σουτ έχουν δέσει με την υπόλοιπη άκρως αθλητική ομάδα με αποτέλεσμα αμυντικά να μην έχουμε καθόλου κενά. Κράτησε έναν παίχτη αποδυτηρίων-ηγέτη που θα βάλει πλάτες εντός και εκτός παρκέ (Σίμτσακ). Πήρε τον 5ο σκόρερ της Α1 για μπακ απ και βοήθεια στο σκοράρισμα για τα σχετικά εύκολα παιχνίδια (Ζάρας) και έναν παίχτη με τεράστια εμπειρία, τρίτο στις ασίστ πέρσι στην Α1 , παίχτης προπονητή και πολύ καλός αμυντικός (Ξανθόπουλος).Ενώ ο πέμπτος ψηλός (που για χρόνια δεν είχαμε) είναι ο Τσούπκοβιτς βασικός πέρσι στα τρίκαλα και με ρόλο 0-5 λεπτά για 2-3 σουτ. Ενώ αναπληρωματικό τεσσάρι είναι ο Κοέν από το ρόστερ της Μακάμπι. Παρόλο που όλοι αυτοί οι παίχτες θα μπορούσαν να είναι κύριοι άξονες σε μια άλλη ομάδα Α1 σε εμάς έχουν βοηθητικούς ρόλους και σαν τέτοιους πρέπει να τους κρίνουμε.


Συμφωνώ σχεδόν σε όλα όσα είπες για τον Πρίφτη. Το καλοκαίρι πίστευα πως η φετινή χρονιά θα είναι ένα στοίχημα γι αυτόν μιας και θα πρέπει να διαχειριστει το μεγαλύτερο μπάτζετ καθώς και την μεγαλυτέρη πίεση στην μέχρι τώρα καριέρα του ως πρώτος προπονητής. Δείχνει πως ανταπεξέρχεται μια χαρά. Σαφως και έχουμε περιθώρια βελτίωσης, το σημαντικότερο όμως είναι πως η ομάδα δείχνει σοβαρότητα και συνέπεια, ακόμα και όταν δεν παίζει καλά. Το μόνο μειονέκτημα που δείχνει ότι έχει έιναι, πως δεν είναι από τους προπονητές που θα δουλέψει και θα εντάξει νέους παίκτες στην ομάδα. Και δεν μιλάω να βαλει τον Φλιώνη ή τον Δίπλαρο στο τελευταίο δίλεπτο σε ένα τελειωμένο ματς, αλλά να τους δώσει ενεργό ρόλο στο παιχνίδι, όπως έκανε πχ ο Αγγέλου με Μποχωρίδη και Βεζένκοφ. Άλλωστε στην εκπομπή του Σκουντή στον ΟΤΕTV το δήλωσε ευθέως ότι δεν θα πάρουν πολύ χρόνο συμμετοχής.

Πάντως ο μόνος προπονητής για τον οποίο θα θυσίαζα τον Πρίφτη είναι ο Γιαννάκης και αυτό όχι μόνο για προπονητικούς λόγους (συσπείρωση του κόσμου, μεγάλη φυσιογνωμία του παγκόσμιου μπάσκετ, μάρκετιγκ κλπ).
SteelGandalf
QUOTE(algait @ Nov 7 2015, 22:00 ) *
Πάντως ο μόνος προπονητής για τον οποίο θα θυσίαζα τον Πρίφτη είναι ο Γιαννάκης και αυτό όχι μόνο για προπονητικούς λόγους (συσπείρωση του κόσμου, μεγάλη φυσιογνωμία του παγκόσμιου μπάσκετ, μάρκετιγκ κλπ).


Θεωρώ "ατυχή" την συγκεκριμένη σύγκριση φίλε μου Αλέξη. Και πρόσεξε με, για να μην παρεξηγηθώ, "ατυχή" την θεωρώ με τα τωρινά δεδομένα, δηλαδή με όσα έχουμε δει από τον κόουτς Πρίφτη. Αν ετίθετο το ίδιο ζήτημα-δίλημμα πριν έρθει ο κύριος Πρίφτης, ίσως κι εγώ να προτιμούσα τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Όμως -και εδώ έγκειται το "ατυχής" κατά την άποψη μου- αν κοιτάξουμε σε συλλογικό επίπεδο τι έχει πετύχει ο κόουτς Γιαννάκης, έχοντας εργαστεί και σε top class επίπεδο, νομίζω πως το "κεφάλαιο" Πρίφτης φαντάζει περισσότερο υποσχόμενο. Ο Γιαννάκης που βρίσκεται τα τελευταία -πολλά- χρόνια; Αν ήταν σε τόσο υψηλό επίπεδο, δεν θα είχε προτάσεις από ομάδες της Euroleague;

Υ.Γ. Δεν θεωρώ πως ο κόουτς Γιαννάκης δεν έχει γνώσεις-ικανότητες και αξία. Απλά είναι μάλλον υπερεκτιμημένος. Για την Εθνική μας ομάδα όμως θα τον ήθελα ασυζητητί. Είναι μέντορας, πολύ καλός στην ψυχολογία και οι επιτυχίες του μιλούν από μόνες τους. Εκεί, βέβαια, είναι διαφορετικές οι απαιτήσεις, απ' ότι σε κάποιον σύλλογο. wink.gif
SteelGandalf
Σε λιγότερες από 24 ώρες, ο Άρης θα αντιμετωπίσει την Banvit B.K. από την Τουρκία, στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του Group D. Με ενδεχόμενη νίκη, μπορούμε να μιλάμε για πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά κι ένα καλό πλασάρισμα. Έχουμε σίγουρα τις δυνατότητες για να κερδίσουμε, αρκεί να παρουσιάσουμε το καλό και σοβαρό μας "πρόσωπο", όπως στο Καζάν, αποφεύγοντας τα επιπόλαια λάθη και τις κακές επιλογές, ειδικά στην επίθεση. Η δυνατή μας άμυνα, μπορεί και πάλι να αποτελέσει το εφαλτήριο της νίκης...

QUOTE(www.arisbc.gr - 10/11/2015)
Πρίφτης: «Πρέπει να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας»

O ΑΡΗΣ θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη (11/11, 19.00) την Banvit στην Τουρκία στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Eurocup, με στόχο να διευρύνει το νικηφόρο σερί του (μετρά επτά συνεχόμενες νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη).
Δείτε τι δήλωσαν ο προπονητής της ομάδας μας, Δημήτρης Πρίφτης και ο Σέρβος φόργουορντ, Slaven Cupkovic…


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ: «Έχουμε μπροστά μας μία δύσκολη αναμέτρηση. Η Banvit είναι μία ομάδα με ρόστερ πολύ υψηλού επιπέδου, η οποία ξεκίνησε καλά στο τουρκικό πρωτάθλημα και χρειάζεται πολύ τη νίκη στο μεταξύ μας παιχνίδι. Το γεγονός ότι η αναμέτρηση γίνεται εκτός έδρας αυξάνει τον βαθμό δυσκολίας της. Συμμετέχουμε σε έναν απρόβλεπτο, όπως έχει αποδειχτεί ως τώρα, όμιλο και κάθε αγώνας έχει τη δική του σημασία. Εμείς από την πλευρά μας για να κυνηγήσουμε κάτι καλό στην Τουρκία πρέπει να επιβάλουμε τον ρυθμό μας και να κρατήσουμε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα, όπως κάναμε στο Kazan. Απέναντι σε τέτοιες ομάδες η συγκέντρωση για 40 λεπτά, η μάχη των ριμπάουντ και τα λάθη παίζουν καθοριστικό ρόλο. Η Banvit παίρνει σκορ από πολλούς παίκτες και ο περιορισμός των ατού της θα είναι καθοριστικός για την έκβαση της αναμέτρησης».

ΣΛΑΒΕΝ ΤΣΟΥΠΚΟΒΙΤΣ: «Ετοιμαστήκαμε για έναν πολύ δύσκολο αγώνα, κόντρα στην Banvit. Το ματς θα είναι δύσκολο και για τις δύο ομάδες, αλλά και κρίσιμο. Ο αντίπαλός μας δεν έχει περιθώρια για περαιτέρω απώλειες, ειδικά στην έδρα του, ενώ εμείς με νίκη σχεδόν σιγουρεύουμε την πρόκριση στη δεύτερη φάση του Eurocup. Σεβόμαστε την τουρκική ομάδα, η οποία έχει πολύ αξιόλογο ρόστερ και μεγάλο μπάτζετ. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να παίξουμε πολύ καλή άμυνα, όπως κάναμε στο Kazan, αλλά και στα περισσότερα έως τώρα παιχνίδια που έχουμε δώσει. Οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε το παιχνίδι μας, ώστε να φύγουμε με το θετικό αποτέλεσμα από την Τουρκία».


QUOTE(www.pressaris.gr - 10/11/2015)
Ο Στέφανος Δέδας αναλύει τεχνικά στο PRESSARIS την Μπάνβιτ!

Η Μπάνβιτ είναι ποιοτική ομάδα, αλλά σε καμία περίπτωση άτρωτη ή φόβητρο. Ο Άρης μπορεί να την κερδίσει και στην Τουρκία, όπως υπογράμμισε στο PRESSARIS ο Στέφανος Δέδας, άμεσος συνεργάτης του Γιούρι Ζντβοτς στην Γκαζιαντέπ, αρκεί να κάνει συγκεκριμένα πράγματα σωστά μέσα στο γήπεδο.


Η Γκαζιαντέπ δέκα ημέρες πριν γνώρισε την ήττα από την Μπάνβιτ στην Πάνορμο, στο τέλος, παίζοντας χωρίς τον καλύτερό της παίκτη, Τζαουάντ Ουίλιαμς που είχε ταλαιπωρηθεί από ίωση.

Αναλύοντας την προσεχή αντίπαλο του Άρη ο Έλληνας προπονητής, που έχει συνυπάρξει και με τον Δημήτρη Πρίφτη στον πάγκο των κίτρινων, ως βοηθοί των Κατσικάρη και Μπλατ τόνισε πως: “το βασικό στοιχείο της Μπάνβιτ είναι το τρανζίσιον παιχνίδι (γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση) που έχουν με τον Φόρτσον και τον Τζόνσον. Σε καταστάσεις πέντε εναντίον πέντε καλύτετη επιλογή τους είναι ο Γάλλος, Μοερμάν, που είναι καλός και με παιχνίδι μέσα στο καλάθι και με το περιφερειακό του σουτ. Θεωρώ ότι καλύτερη αντιμετώπισή του θα ήταν με συνδυασμένες και προσαρμοσμένες άμυνες πάνω του. Επίσης, εκεί που υπερτερεί θεωρητικά η τουρκική ομάδα είναι στην θέση “5” με την παρουσία του Βίντμαρ, που έχει όγκο και καλό παιχνίδι στην ρακέτα. Είναι ομάδα ιδιαίτερα επικίνδυνη στο επιθετικό ριμπάουντ με τους Σίμονς και Βίντμαρ”.

Αυτά ήταν τα θετικά στοιχεία της Μπάνβιτ. Στα αρνητικά ο Δέδας διακρίνει πως: “υπάρχουν στιγμές στον αγώνα που ο Φόρτσον δεν έχει καθαρό μυαλό και κάνει κακές επιλογές, παίζει με… τσαπατσουλιά. Αυτές τις στιγμές πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Άρης και να δημιουργήσει καταστάσεις για εύκολα καλάθια. Επίσης, δεν έχουν άλλον καθαρό πλέι μέικερ μετά τον Φόρτσον και ίσως ο Άρης μπορεί να πιέσει εκεί. Γενικώς, δεν έχουν βάθος σαν ομάδα, αλλά αυτοί που παίζουν, παίζουν καλά”.
SteelGandalf
QUOTE(www.arisbc.gr - 9/11/2015)
Ξανθόπουλος: «Κλειδί η άμυνα κόντρα στην Banvit»

Ο ΑΡΗΣ αντιμετωπίζει την Τετάρτη (11/11, 19:00) την Banvit στην Τουρκία για την 5η αγωνιστική της πρώτης φάσης του Eurocup και ο Βασίλης Ξανθόπουλος, μιλώντας στο www.arisbc.gr, αναφέρεται στη δύσκολη αναμέτρηση της ομάδας μας για τη δεύτερη τη τάξει διασσυλογική διοργάνωση στην Ευρώπη.


«Οι συνεχόμενες υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη δε μας επιτρέπουν να χαλαρώσουμε ούτε λεπτό. Προερχόμαστε από ένα νικηφόρο σερί, όμως στο μυαλό μας είναι μόνο ο αγώνας με την Banvit. Πρόκειται για μία πολύ δύσκολη αναμέτρηση, απέναντι σε μια ομάδα με πολύ καλό υλικό, ικανή να κερδίσει κάθε αντίπαλο όπως φάνηκε και από τον χθεσινό αγώνα με τη Fenerbahce, από την οποία ηττήθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο», λέει ο έμπειρος γκαρντ και συνεχίζει αναφορικά με το σερί των επτά νικών που μετρά ο ΑΡΗΣ:

«Το σερί των νικών μας βοηθά ψυχολογικά και είναι σημαντικό ότι ήρθε σε μία περίοδο που η ομάδα ακόμα προσθέτει στοιχεία στο παιχνίδι της, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να παρουσιαστεί καλύτερη στη συνέχεια. Όμως αυτό το σερί δε μας υπόσχεται τίποτα για το μέλλον και πρέπει να βλέπουμε κάθε αναμέτρηση ξεχωριστά. Είναι διαφορετική η λογική των ελληνικών και των ευρωπαϊκών αγώνων, οπότε πρέπει συνεχώς να προσαρμοζόμαστε στις απαιτήσεις του εκάστοτε παιχνιδιού».

Για τον αγώνα με την Banvit Και την κατάσταση στον Δ’ Όμιλο του Eurocup ο 31χρονος άσος αναφέρει: «Βρισκόμαστε σε καλή θέση στον όμιλό μας και όπως έχουν δείξει τα έως τώρα αποτελέσματα, κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη και κάθε αγώνας έχει τη δική του σημασία. Πάμε στην Τουρκία να παλέψουμε για το καλύτερο και ρίχνουμε το βάρος στο αμυντικό κομμάτι, το οποίο εν πολλοίς μας έχει χαρίσει τις τρεις νίκες που μετράμε έως τώρα στο Eurocup. Η Banvit έχει ικανότητα στο παιχνίδι ένας εναντίον ενός και δεν πρέπει να χαλαρώσουμε ούτε λεπτό για να την κρατήσουμε χαμηλά στο σκορ και να οδηγήσουμε το παιχνίδι εκεί που θέλουμε εμείς».


QUOTE(www.pressaris.gr - 11/11/2015)
Γουάιτ: «Σε αυτόν τον όμιλο δεν μπορείς να χαλαρώσεις καθόλου…»

Ο Οκάρο Γουάιτ διαπίστωσε από τους τέσσερις πρώτους αγώνες του Άρη στο Γιούροκαπ, ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια της χαλάρωσης ούτε κατά διάνοια σε αυτόν τον όμιλο και περιμένει και σήμερα ένα πολύ δύσκολο αγώνα με την Μπάνβιτ στην Πάνορμο.


Ο Αμερικανός φόργουορντ τόνισε αρχικά πως: «πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η Μπάνβιτ είναι πολύ καλή ομάδα με εξαιρετικό ρόστερ και μόνο εύκολο δεν είναι να την κερδίσει κάποιος, ειδικά στην έδρα της. Εμείς βέβαια προετοιμαστήκαμε πολύ καλά και θα κυνηγήσουμε τη νίκη. Εστιάσαμε στα δυνατά σημεία του αντιπάλου και αν εφαρμόσουμε στον αγώνα αυτά που κάναμε στη θεωρία και τις προπονήσεις, έχουμε πιθανότητες για να φύγουμε νικητές από την Τουρκία».

Για την κατάσταση που διαμορφώνεται στον Δ” όμιλο σχολίασε πως: «όσο προχωρούν οι αγώνες, τόσο πιο κρίσιμα γίνονται τα παιχνίδια. Εμείς είμαστε σε καλό σημείο, αφού μέχρι τώρα έχουμε προστατέψει την έδρα μας στους δύο αγώνες που δώσαμε στη Θεσσαλονίκη και πετύχαμε μία μεγάλη νίκη στο Καζάν. Αυτό δε σημαίνει ότι εφησυχάζουμε. Όπως έχει φανεί, στον όμιλό μας οι εκπλήξεις είναι σύνηθες φαινόμενο και δεν μπορείς να χαλαρώσεις καθόλου, αφού πιστεύω ότι ακόμα και η υπόθεση – πρόκριση στην επόμενη φάση μπορεί να κριθεί στο τέλος. Εμείς κοιτάζουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά και σίγουρα γνωρίζουμε ότι με μία νίκη επί της Μπάνβιτ κάνουμε σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου μας».

Ο αντίπαλος έχει πολύ καλές μονάδες και στη μέρα του είναι ικανός να κερδίσει κάθε ομάδα. Διαθέτει πολύ αξιόλογους Αμερικανούς παίκτες και ένα μπάτζετ πολλαπλάσιο από το δικό μας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι από το 1′ μέχρι το 40′, αφού τέτοιοι αντίπαλοι μπορούν να σε «σκοτώσουν» αν χαλαρώσεις έστω και λίγο. Σαφώς θέλουμε να κρατήσουμε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα και να μην αφήσουμε την Μπάνβιτ να κάνει το παιχνίδι της. Από εκεί και πέρα, θέλουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη και να ελέγξουμε τη μάχη των ριμπάουντ.

Βρισκόμαστε σε μια φάση που δουλεύουμε σκληρά για να παρουσιάσουμε ένα ακόμα καλύτερο πρόσωπο. Κάθε αγώνας είναι κρίσιμος και δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια ούτε στην Ελλάδα ούτε φυσικά στην Ευρώπη. Μας ικανοποιεί που έχουμε ένα νικηφόρο σερί σ' αυτήν τη φάση της σεζόν, όμως μας γεμίζει και ευθύνη για τη συνέχεια, αφού ξέρουμε ότι μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα».
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 11/11/2015)
Έτοιμος για το διπλό… πρόκρισης στην Πάνορμο! (Αποστολή PRESSARIS – Live, 19:00)

Η δεύτερη επίσκεψη του Άρη στην Τουρκία, αυτή τη φορά στην Πάνορμο, για τον σημερινό (19:00) αγώνα με την Μπάνβιτ, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Δ’ ομίλου του Γιούροκαπ, είναι πολύ πιθανό να κρίνει εν πολλοίς και την πρόκριση των κίτρινων στην επόμενη φάση.


Ο Άρης αν περάσει νικηφόρα και από το Καρά Αλί Ατσάρ Σπορ Σαλονού θα έχει σχεδόν ολοκληρώσει την υπόθεση πρόκριση και απλώς θα περιμένει να μάθει την θέση που θα πάρει στον όμιλο. Είναι ένα παιχνίδι που για τον Άρη δεν υπάρχει η παραμικρή πίεση, ειδικά αν ρίξει κανείς μια ματιά στο “πρέπει” της Μπάνβιτ, η οποία με μία νίκη σε τέσσερις αγώνες “καίγεται” για να κερδίσει.

Οι κίτρινοι βρίσκονται μεν σε καλό “φεγγάρι” βάσει αποτελεσμάτων, έχοντας επτά συνεχόμενες νίκες, όμως έχει παρατηρηθεί στα δύο τελευταία παιχνίδια έλλειψη ενέργειας και συγκέντρωσης για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Απέναντι στην Μπάνβιτ, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη θα πρέπει να ελέγξουν δύο πράγματα: Ρυθμό και ριμπάουντ. Αν η άμυνα είναι μια σταθερά για τον Άρη, αφού διαθέτει την καλύτερη στην διοργάνωση, τότε ο έλεγχος του ρυθμού και των ριμπάουντ του ξεκλειδώνουν την πόρτα της επιτυχίας.

Σαφώς και δεν θα είναι εύκολο το έργο τους. Το 1-3 της Μπάνβιτ στον όμιλο δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι είναι… μαγική εικόνα, γιατί η τουρκική ομάδα είναι ποιοτική, παίζει σωστό μπάσκετ και έχει παίκτες που μπορούν να κερδίσουν μόνοι τους έναν αγώνα.

Δεν έχει μεγάλο βάθος, αλλά ο βασικό πυρήνας των 6-7 πακτών (Φόρτσον, Τζόνσον, Σλότερ, Μοερμάν, Βίντμαρ, Σίμονς) αποδίδει πολύ καλά, ειδικά αν η Μπάνβιτ βρει ρυθμό.

Ο Άρης χρειάζεται σήμερα να πάρει κάτι από όλους όσοι βρεθούν στο παρκέ και το γεγονός ότι από τον αγώνα με τα Τρίκαλα μέχρι σήμερα έγιναν αρκετές προπονήσεις “κανονικές” και όχι αποθεραπεία, ίσως είναι ένα στοιχείο που θα παίξει τον ρόλο του.
SteelGandalf
1η Περίοδος

Banvit - Άρης : 15-20

Με υποδειγματικό ξεκίνημα και άμυνα για σεμινάριο, καταφέραμε να τους κρατήσουμε πολύ χαμηλά στο σκορ για περισσότερα από 7 λεπτά. Μάλιστα ξεφύγαμε και με 10 πόντους (7-17). Έχει δρόμο το παιχνίδι, αρκεί να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην κάνουμε "φθηνά" λάθη. Πρέπει, επίσης, να διασφαλίσουμε με μεγαλύτερη συνέπεια τα αμυντικά ριμπάουντς.
SteelGandalf
2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Banvit - Άρης : 39-33

Διαφοροποιήθηκαν τα δεδομένα στην 2η περίοδο, κυρίως από τα φάουλ που "φορτώθηκαν" οι Hagins -είχε δύο στα δύο πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και τώρα έχει τρία- έχοντας αγωνιστεί μόλις 3 λεπτά σε ολόκληρο το 1ο ημίχρονο και White -έχει επίσης τρία- έχοντας αγωνιστεί 8 λεπτά στο 1ο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να χάσει ο Άρης από την δύναμη του, τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. Οι Τούρκοι έχουν εκτελέσει 20 βολές (12/20) και ο Άρης μία (1/1)!!! Θεωρώ πως παίζουν πάρα πολύ σκληρά, ξεπερνώντας πολλές φορές το όριο του φάουλ, αλλά οι διαιτητές τους το επιτρέπουν.

Στα ριμπάουντς, οι Τούρκοι υπερτερούν κατά 9 (26 έναντι 17), ενώ έχουν 11 επιθετικά -κάτι που τόνισα πως θα πρέπει να προσέξουμε- έναντι 4 δικών μας.

Από πλευράς λαθών, οι γηπεδούχοι έχουν 5 κι εμείς 8. Έχουν ήδη εκτελέσει 18 τρίποντα (3/18), ενώ εμείς 16 (6/16).

Το παιχνίδι παραμένει διεκδικήσιμο, αλλά αυτή την στιγμή δεν έχουμε τον "αέρα" με τον οποίο το ξεκινήσαμε. Αν στο δεύτερο ημίχρονο δεν επιτραπεί να βοηθήσουν οι Hagins και White, δύσκολα θα έχουμε τύχη. Παρόλα αυτά, είμαστε κοντά στο σκορ και αν βελτιώσουμε λιγάκι τις επιθετικές μας επιλογές, θεωρώ πως μπορούμε να το κερδίσουμε, αν και αυτό τώρα φαντάζει δύσκολο.

Εξαιρετικό παιχνίδι από τον McNeal που με τους 13 πόντους που έχει πετύχει (2/4 2p FG - 3/6 3p FG - 2 ριμπάουντς - 2 κλεψίματα - 1 ασσίστ - 1 κόψιμο) αποτελεί την επιθετική μας όαση. Είναι αυτός που μας έδωσε την ώθηση, αρχικά, για να πάρουμε κεφάλι στο σκορ, αλλά και στην συνέχεια, αυτός μας διατηρεί σε "επαφή" με τους γηπεδούχους.

Αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολο το 2ο ημίχρονο, αφού, εκτός των άλλων, οι Τούρκοι "καίγονται" για τη νίκη.
SteelGandalf
3η Περίοδος

Banvit - Άρης : 65-63

Ο Άρης είναι εδώ, παίζει έξυπνα και αρκετά καλά, αλλά πλέον, δεν έχει τον Okaro White στην διάθεση του, καθώς αποβλήθηκε από τα πρώτα λεπτά της 3ης περιόδου. Το παιχνίδι είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και είναι πολύ θετικό το γεγονός πως ακόμα το διεκδικούμε, με όλα αυτά τα δεδομένα.

Λεπτομέρειες αργότερα, αφού μετά το τέλος του θα φύγω αμέσως για δουλειά...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.