QUOTE(Dwyane ''the flash'& @ Aug 6 2012, 20:10 )
βλεπω τωρα τους δυο τελικους(μικρο και μεγαλο) στην ποδηλασια πιστας.επειδη ειμαι ασχετος με το συγκεκριμενο αγωνισμα μπορει να μου εξηγησει καποιος πως γινεται???ξεκινησαν χαλαρα στην αρχη ο ενας πισω απο τον αλλο...
Ειναι θεμα αεροδυναμικης.
Εαν εισαι πισω απο καποιον κολλημενος τοτε εχεις μεγαλο πλεονεκτημα στο να τον περασεις! To slipstream που λενε στην Formula-1, ε το ιδιο ισχυει και εδω. Εαν προπορευεσαι και ο αλλος ειναι πολυ κοντα σου και πισω σου ή λιγο διπλα σου τοτε την εβαψες.
Οποτε εχεις 2 τακτικες. Ή να ακολουθεις τον αλλο ή να προσπαθησεις να εισαι μπροστα και να αιφνιδιασεις τους υπολοιπους με το να επιταχυνεις ξαφνικα και να μην μπορεσουν ποτε να εισελθουν στο slipstream σου για να σε περασουν.
Συνηθως κανεις δεν θελει να ειναι πρωτος γιατι θα πρεπει να πετυχει να αιφνιδιασει τους αλλους αλλιως θα χασει οποτε το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ! Οντας πολυ κοντα βεβαια.
Αλλα θα μου πεις γιατι να μην τρεχουν ολοι απο την αρχη οσο πιο γρηγορα μπορουν? Διοτι εαν εισαι πισω απο καποιον κολλημενος τοτε ναι μεν οπως ειπα εχεις μεγαλο πλεονεκτημα στο να τον περασεις αλλα ξοδευεις και λιγοτερες δυναμεις αφου σε βοηθα το slipstream του. Οποτε σε τοσους γυρους που διαρκει ο αγωνας, ο 1ος ειναι σιγουρα τελειωμενη υποθεση και θα χασει. Αρα κανεις δεν τολμα να ξεκινησει το σπριντ απο την αρχη και αρεσκονται στα παιχνιδια τακτικης που βλεπουμε.
Αυτο με το μπαντμιντον γυναικων το ανεφερε κανεις?
3 ομαδες γυναικων της Κινας, της Ν.Κορεας και της Ινδονησιας αποβληθηκαν απο τους αγωνες ενω ειχαν ηδη προκριθει για τα προημιτελικα επειδη επαιξαν σκοπιμως για να χασουν ωστε να τυχουν με ευκολοτερο αντιπαλο!!
Πχ ενα δειγμα:
Ακομα και να μην ξερει μπαντμιντον καποιος καταλαβαινει οτι επαιζαν αισχρα!
Και για καποιον που δεν ξερει πως ειναι ενας κανονικος αγωνας να ενα δειγμα(οχι και το καλυτερο καθως αυτος ηταν ενας σουπερ ποντος! αλλα γενικα καπως ετσι παιζεται ακομα και απο γυναικες.)
Πχ τελικος γυναικων διπλου το 2008 στους Ολυμπιακους:
"Πρεπει αρχικως να απολογηθουμε στον Κινεζικο λαο γιατι δεν επιδειξαμε το Ολυμπιακο πνευμα. Δεν παιξαμε ενα παιχνιδι που να δειχνει τις πραγματικες δυνατοτητες μας." Δηλωσε μια εκ των αποβληθεντων και συμμετεχοντων στο σκανδαλο, προηγουμενη παγκοσμια πρωταθλητρια στο Μπαντμιντον, η Κινεζα Γιου Γιανγκ.