Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Hip
Με λιγα λογια το παιχνιδι σημερα (χθες πλεον) ηταν η εικονα των δυο ομαδων φετος. Η μια ομαδα ειναι μια ομαδα του προπονητη, με καλουτσικο υλικο για να χτυπησει θεσεις απο 4-8 και δειχνει να βελτιωνεται παιχνιδι με παιχνιδι και η αλλη ειναι η ομαδα του προεδρου με ροστερ 6-10 και με καθοδικη πορεια γιατι αποφασισε στην μεση της χρονιας να αλλαξει τον προπονητη της και να τζογαρει με εναν καινουργιο με μηδαμινη γνωση των δεδομενων του Ευρωπαικου μπασκετ που αντιμετωπιζει την ομαδα σαν ενα σκαλοπατι για να γυρισει στην αγορα της πατριδας του.

Τωρα οι προβλεψεις πριν το παιχνιδι και η αντιμετωπιση μετα, ειναι κλασσικη Ελληνικη κατασταση. Η νικητρια ειναι μια μετρια ομαδα με προβληματα διαφορα που θελει μαλιστα αμεσα προσθηκες σε 2 και 3 θεσεις και παρ ολα αυτα ειναι στην μεση του καλυτερου ευρωπαικου πρωταθληματος στην Τεταρτη θεση (!!!!) και η ηττημενη ειναι μια που ξεκινηση τον Σεπτεμβρη σαν φαβορι για τετραδα (!?!) με το συγκεκριμενο ροστερ και τον προπονητη που εφυγε σαν αποτυχημενος με δυο τεταρτες θεσεις στο πρωταθλημα τις γιουρολιγκα για δυο χρονια συνεχεια και δυο τιτλους στο ενχωριο πρωταθλημα και ξαφνικα με εναν "μαγικο" προφανως τροπο κινδυνευει να μεινει και εκτος 8 αδας στην EL. Αλλα ειναι καλυτερη ομαδα απο την τεταρτη και εχει καλυτερο ροστερ και για ολα της φταιει μονο ο προπονητης που εφυγε.

Κανω preview το post μου, βλεπω τι εγραψα, προσπαθω να δω αν το συντακτικο μου με κανει να μην βγαζω νοημα, αλλα μαλλον δεν φταει μονο αυτο. Μαλλον οι παραμορφωτικοι οπαδικοι καθρεφτες κανουν μεγαλυτερη ζημια απο το συνακτικο μου.

Ολες οι ομαδες θελουν παντα ενισχυση και καινουργιους παιχτες. Αλλα η απλη και κοινη λογικη λεει, πως ο Ολυμπιακος παει μαλλον καλυτερα απο οτι περιμενε κανεις πριν 4 μηνες και εχει μαλλον προοπτικες για ακομα καλυτερα γιατι μαλλον βελτιωνεται με τον καιρο. Και απ την αλλη ο Παναθηναικος οσο περναει ο καιρος παει και χειροτερα και μαλλον δυσκολα μπορει στην μεση της χρονιας να γυρισει το φυλλο, ειδικα οταν καταστρεφει τον σχεδιασμο του καλοκαιριου αλλαζοντας προπονητη. Το αποτελεσμα θα το δουμε στο τελος της χρονιας βεβαια, και εννοω στο τελος της χρονιας στην EL και οχι στο ελληνικο πρωταθλημα των ειδικων συνθηκων.

Αλλα μεχρι τοτε μην λεμε και οτι θελουμε. Καποιοι προσπαθουν να πεισουν πως ο Μιλουτινοφ δεν ειναι τοσο καλος οσο δειχνουν τα πρωτα 16 παιχνιδια στην EL την στιγμη που ο Παπαγιαννης δεν ειναι τοσο κακος οσο δειχνει. Ο Μητογλου ειναι παιχτης με μεγαλες προοπτικες και ο LeDay ειναι ασταθης και απειρος για την διοργανωση. Ο Παπαπετρου ειναι εργαλειο πολυτελειας και ο Τουπαν ειναι ενας αμπαλλος γαλλος που καμια φορα βαζει και κανα σουτακι. Και ο Γκος ειναι ασταθης και επισης απειρος για την EL, ενω ο Παππας αδικειτε στα 29 του απο τον αναδρομο Ερμη και τον εκρηκτικο του χαρακτηρα.
Τωρα τελευταια μαλιστα και ο Καλαθης , απο τα καλυτερα PG στην ευρωπη, φταει που ειναι ασουτος και οχι πως το κακο σπεισινγκ στην ομαδα του λογο ελειψης ικανων σουτερ τον αναγκαζει να κανει πραγματα που δεν μπορει (αν μπορουσε και αυτο θα ηταν ακομα στο ΝΒΑ). Και επισης η πιο αθλητικη ομαδα της Γιουρολιγκ οπως ακουγαμε το καλοκαιρι δεν μπορει να σταυρωσει ριμπαουντ.
Elementary dear Watson…
Conan1982
Εντάξει, ο καθένας τις προβλέψεις του κάνει, ενίοτε πέφτει και έξω, δεν κάνει κακό να τις αναθεωρούμε όταν έχουμε πέσει έξω. Εγώ μέχρι και πρόσφατα πίστευα ότι ο Ντέιβις της Ζαλγκίρις είναι ένα μέτριος παίκτης που απλώς έπαιξε καλά εναντίον μας.
Ειδικά τα παιχνίδια μεταξύ μας εύκολα απογειώνουν ή προσγειώνουν το ηθικό μας αφού τα βλέπουμε μέσα από ένα μεγεθυντικό καθρέπτη.

Φέτος έχουμε και την λιγότερο "άρρωστη" κατάσταση των τελευταίων ετών αφού ο Μπλατ δεν ασχολείται με την διαιτησία (και ελπίζω να συνεχίσει να το κάνει), Ο Πιτίνο δεν νομίζω και αυτός να είναι στην νοοτροπία του να το κάνει. Είδα τον Παππά να αναφέρει ότι καμιά διαιτησία δεν έπαιξε ρόλο και ότι έχασαν δίκαια, πρωτόγνωρες καταστάσεις, να έφευγαν και τα δίκτυα από τα γήπεδα μας....
Zephyr
Εμφατική η χθεσινή νίκη, όπως και οι περισσότεροι δεν το περίμενα. Μπράβο στην ομάδα που μπόρεσε να διαχειριστεί την προηγούμενη χαζή ηττα από την Νταρου αλλά και το μόνιμο άγχος των ντέρμπι με τον ΠΑΟ.
ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Μιλού, ότι και να λέμε είναι λίγο. Βγήκε μπροστά και ο Γιάνις όταν έπρεπε επιθετικά και έληξε η ιστορία. Δυνατή εμφάνιση από Πρι και Παπ, επιτέλους γιατί τους έχουμε ανάγκη.

ΥΓ. Ο Μπλατ προχώρα σε αποσπανουλοποίηση της ομάδας χωρίς καν να υπάρχει διαδοχη κατάσταση. Που να βρεθεί και διάδοχος τι έχουμε να δούμε!
Future7
Διάδοχος δε νομίζω να βρεθεί, σε αυτό το επίπεδο δηλαδή είναι ελάχιστοι παίχτες διαχρονικά.

Όμως ο νο1 στόχος πρέπει να είναι ο Σλουκας.

Ο Λεντει χτες ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Αντίθετα ο Μπογρινιο μπήκε και είχε πάθος στο maximum. Εκεί στο τρίποντο του Στρελνιεκς τρελάθηκε.
G-arenas
QUOTE (yorgos @ Jan 5 2019, 01:02 ) *
Kατά σύμπτωση κι αυτός ήταν ένας παίκτης που εκθείαζε στο ίνστα ο πρόεδρας "έλα σαν τον πατέρα σου" κλπ... Μεγάλη σύμπτωση όλες οι "προσωπικές" επιλογές Τσάβι να έχουν συναισθηματικό δέσιμο με τον κύριο Δημήτρη πάντως...


Όχι, δε θα ήταν αυτό. Δε θα είχε Πάπι αλλά Βεζένκοφ και θα είχε χρήματα για ένα τεσάρι της προκοπής κι όχι τον Τομας με τα μισά λεφτά επειδή τα δώσαμε για τον Πάπι. Το δε 5άρι θα ήταν πεντάρι κι όχι με μαγκούρα. Άρα και σουτ θα είχε και οργάνωση και θα υπήρχε σοβαρό 4άρι και 5άρι. Ναι, ο Λέκα θα έμενε εκτός, αν δεν τον ξεφορτωνόμασταν κιόλας και θα μπορούσαμε στη θέση του να έχουμε κάποιον μικρό ή να γεμίζει το ρόστερ, τύπου Γκίκα.


Δε διαφωνώ σε αυτό. Έχει ευθύνη ο Τσάβι. Αλλά άλλη η ευθύνη του "γιατί δέχτηκες το έκτρωμα" κι άλλη το "πώς το έφτιαξες έτσι αυτό το έκτρωμα".

Επί ίσοις όροις με μειονέκτημα έδρας απέναντι σε πληρέστατη ομάδα με κανονικό προπονητή, δεν πας. Πας με βάρκα την ελπίδα, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία και "στη ντισκοτέκ την παλιά βάλαν νέα φώτα" με την Ελπίδα. Αλλά επί ίσοις όροις, όχι.

δηλαδη ο λεκα που ειναι επιλογη τσαβι θα εφευγε και αντι παπι θα ειχαμε σασα? και θα παιρναμε και 4αρι δυνατο. δηλαδη θα ειχαμε στο 3 θαναση μονο του και στο 4 θα ειχαμε σασα-μητογλου και 4αρι δυνατο?

δηλαδη:

νικ-γκικα
ντενμον-κοπονεν
θαναση
μητογλου-σασα-4αρι δυνατο
5αρι δυνατο-γκιστ-παπατζον-ιαν

σορρυ αλλα στο 1-2-3 ειμαστε ομαδα eurocup. και αντε πες οτι εννοεις οτι θα παρουμε και βασικο 3αρι. μαζευονται στο 3-4 800 παικτες. και στο 1-2 θα πας με νικ-κοπονεν-ντενμον μια ολοκληρη χρονια? απαπαπα καλυτερα ετσι.

το ροστερ θα μπορουσε να ηταν παρα πολυ καλο αν αντι λασμε-ιαν ειχε φερει ενα καλο βασικο 5αρι σαν τον μπλακ π.χ αν αντι του λεκα με λιγοτερο απο 500 που παιρνει ειχε παρει εναν ουολτερς και αντι λοτζο αν επαιρνε ενα καλυτερο 2-3αρι με σουτ και φυσικα πιο νεο και καλυτερο στην αμυνα οχι γυαλινο λοτζο.

φυσικα συμφωνα με την λογικη σου ο τσαβι ηθελε τον σασα που δεν τον εβαζε δευτερολεπτο στην μπαρτσα, δεν ηθελε λοτζο που τον ηθελε στη μπαρτσα, δεν ηθελε τζεντιλε τοτε παρολο που ελεγε οτι τον ηθελε σαν τρελος στην μπαρτσα, δεν ηθελε κεννυ, δεν ηθελε λεκα ουτε ντενμον ουτε θαναση ουτε παππα, ουτε λασμε ουτε κιθ, ουτε τομας(αν ειχε μπατζετ θα παιρνε υπερπαιχτουρα οκαρο). ε τοτε αφου δεν ηθελε κανεναν τι καθησε??? θα τρελαθουμε? αν εχουν γινει ολα αυτα και δεν εφυγε ειναι ακομα χειροτερος!
pan24
Ο Μπλατ σε σχεση με τα 2 προηγουμενα παιχνιδια εκανε ενα σημαντικο πραγμα διαφορετικα
Δεν πηγε στην λογικη να παιζει under τον Καλαθη

Εκανε αυτο που αν το ελεγες πριν το παιχνιδι θα σε κοιταζαν περιεργα:Εβγαλε δεινοσαυρο να κυνηγαει στο τριποντο
Επαιζε αλλαγες σε ολα τα σκριν του Καλαθη βγαζοντας τον Μιλουτινοφ πανω του

Οι ψηλοι μας δεν μπορουν να ποσταρουν για να εκμεταλλευτουν το miss match και τις λιγες φορες που το καταφεραν εγινε αμεσως φαουλ ενω ο Μιλουτινοφ επειδη ο Καλαθης δεν εχει τριποντο ειχε την πολυτελεια να μενει λιγο πιο πισω ωστε να μην μπορει να τον περασει και ταυτοχρονα με το υψος του και το ανοιγμα χεριων που εχει εκρυβε τις γωνιες πασας

Ετσι μας βραχυκυκλωσε

Credit στον Μιλουτινοφ και για αυτο γιατι ακομα κι αν ειναι κακος σουτερ ο αλλος δεν ειναι καθολου ευκολο παικτης υψους 2,13 να παιξει αμυνα σε κοντο στο τριποντο
Με τετοιο υψος στην Ευρωπη μονο ο Βεσελυ μπορει να το κανει συνεχεια(αυτος βεβαια απεναντι σε καθε κοντο που προφανως δεν μπορει ο Μιλουτινοφ γιατι υστερει σε αθλητικοτητα) χωρις να εκτιθεται
Milterman
QUOTE (shtarkws @ Jan 4 2019, 23:26 ) *
Σήμερα ο Παναθηναικος πληρώνει την αλαζονεία αυτού που παίρνει τις αποφάσεις. Πληρώνει όχι μόνο την κακή στελέχωση αλλά και την μέχρι τώρα μη ενίσχυση, ρίχνοντας την αποκλειστική ευθύνη στον προπονητή και προσλαμβανοντας κάποιον,που όσο καλός και να είναι, προπονεί για πρώτη φορα στην Ευρώπη.

Σήμερα αποδίδεται μπασκετική δικαιοσύνη μιας και κέρδισε η ομάδα που δουλεύει μεθοδικά και ορθολογικά και άρα γίνεται καλύτερη με την πάροδο του χρόνου

Υγ. Για τα συνθήματα κατά του Παπαπέτρου περιμενω τα σχόλια αυτών που επανειλημμένα καυτηριάζει το κλίμα του οακα κατά του Σπανουλη



QUOTE (pan24 @ Jan 5 2019, 00:31 ) *
Το σημερινο ηταν μπασκετικη δικαιοσυνη

Φανηκε η διαφορα ποιοτητας μιας ομαδας που παρα τα θεματα της και την ελλειψη τουλαχιστον ενος ακομα κοντου ειναι ανωτερη απο μια ομαδα με μετριο ροστερ που αποτελειται απο παικτες που κατα κυριο λογο υστερουν ποιοτικα για τον ρολο που προοριζονται και επιπλεον στην πλειονοτητα τους ειναι αταιριαστοι μεταξυ τους

Επισης φανηκε η διαφορα μιας ομαδας που δουλευει μεθοδικα πανω στις αδυναμιες της με μια που λειτουργει σπασμωδικα και κανεις κινησεις ελληνικης ποδοσφαιρικης λογικης του ηλεκτροσοκ με αλλαγες προπονητων,απειλες λυσης συμβολαιων κλπ

Ο Πιτινο εκανε κι αυτος καποια λαθη αλλα δεν φταιει καθολου.Δεν ειναι δικη του η ομαδα και παρα την προσπαθεια να παρουσιαστει ως τετοιος δεν ειναι μαγος

Ο καλυτερος προπονητης του κοσμου να ερθει για να περασει την δικη του φιλοσοφια και να μαθει την ομαδα θελει χρονο,χρονο που σε αυτη την φαση της σεζον δεν υπαρχει

Ο Ολυμπιακος δεν εκανε κατι τρομερο η ασυνηθιστο
Ασυνηθιστο ηταν αυτο που καναμε εμεις με την ΤΣΣΚΑ που ειχαμε 55 ποντους στο ημιχρονο και εμπαιναν ολα τα σουτ
Βραδιες σαν εκεινη που γινονται ολα καλα ολες οι ομαδες εχουν και μπορουν να κερδισουν τους παντες
Ομως ειναι σπανιες

Ο Ολυμπιακος σημερα ειχε φυσιολογικα ποσοστα στα σουτ και σε κακιστη μερα τον Σπανουλη

Εμεις παλι δεν ειναι οτι ημασταν σε ιδιαιτερα κακη μερα,στους μεσους ορους μας κινηθηκαμε

Αυτη ειναι η διαφορα των 2 ομαδων και οι 3 νικες+η διαφορα που χωριζουν στην βαθμολογια τις 2 ομαδες την αντικατοπτριζουν πληρως

Μακαρι η φετινη σεζον να γινει μαθημα στον ΔΓ αν και δεν εχω πολλες ελπιδες

Απλά πράγματα, και ειδικα τα bold ειναι όλη η ουσία για μενα. Καθόλου αυτονόητο βεβαια να το διαβάζεις απο παιδιά που υποστηρίζουν τον Παναθηναϊκό και γι αυτο σας βγάζω το καπέλο.

Επισης να προσθεσω οτι η δουλειά του προπονητή και το μπασκετικό του πλάνο ηταν εμφανή σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Εβλεπες μια ομαδα με συγκεκριμένο πλάνο, σωστές αποστάσεις και διαρκής κίνηση στην επίθεση, που περνάνε την μπάλα μέσα και έβρισκε συστηματικά ελεύθερα σουτ, απέναντι σε μια ομαδα που ψαχνόταν στην επίθεση οπως κανει απο την αρχή της χρονιάς οταν παιζει εκτός έδρας και δεν μπορει να πάρει αυτο το κάτι παραπανω που της δίνει η δυναμική της έδρας.
G-arenas
QUOTE (Milterman @ Jan 5 2019, 13:26 ) *
Απλά πράγματα, και ειδικα τα bold ειναι όλη η ουσία για μενα. Καθόλου αυτονόητο βεβαια να το διαβάζεις απο παιδιά που υποστηρίζουν τον Παναθηναϊκό και γι αυτο σας βγάζω το καπέλο.

Επισης να προσθεσω οτι η δουλειά του προπονητή και το μπασκετικό του πλάνο ηταν εμφανή σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Εβλεπες μια ομαδα με συγκεκριμένο πλάνο, σωστές αποστάσεις και διαρκής κίνηση στην επίθεση, που περνάνε την μπάλα μέσα και έβρισκε συστηματικά ελεύθερα σουτ, απέναντι σε μια ομαδα που ψαχνόταν στην επίθεση οπως κανει απο την αρχή της χρονιάς οταν παιζει εκτός έδρας και δεν μπορει να πάρει αυτο το κάτι παραπανω που της δίνει η δυναμική της έδρας.

ε να μην γραψεις την αληθεια? δεν γινεται. αλλα για μας οταν η ομαδα ειναι χαλια φταιει ο ΔΓ και οταν η ομαδα παει καλα ή ο τσαβι ειναι προπονηταρα ή εχουμε παιχταραδες, που εκει δεν τους εφερε ο προεδρος αλλα ο τσαβι! οταν παιζουν χαλια τους εφερε ο προεδρος.

στο μπασκετ η ομαδα ξεκιναει και τελειωνει στον προπονητη. παιρνεις εναν κορυφαιο κοουτς και τελειωνεις. αυτο κανατε εσεις και ειστε τελειοι. νομιζεις ημουν χαζος που εγραφα το καλοκαιρι οτι ειμαι τερμα αισιοδοξος για τον οσφπ φετος και φιλοι του οσφπ μου εγραφαν καλα garenas παιζει να εισαι πολυ πιο αισιοδοξος και απο τον πιο αισιοδοξο φιλο του οσφπ laugh.gif laugh.gif
papp7
QUOTE (pan24 @ Jan 5 2019, 12:58 ) *
Ο Μπλατ σε σχεση με τα 2 προηγουμενα παιχνιδια εκανε ενα σημαντικο πραγμα διαφορετικα
Δεν πηγε στην λογικη να παιζει under τον Καλαθη

Εκανε αυτο που αν το ελεγες πριν το παιχνιδι θα σε κοιταζαν περιεργα:Εβγαλε δεινοσαυρο να κυνηγαει στο τριποντο
Επαιζε αλλαγες σε ολα τα σκριν του Καλαθη βγαζοντας τον Μιλουτινοφ πανω του

Οι ψηλοι μας δεν μπορουν να ποσταρουν για να εκμεταλλευτουν το miss match και τις λιγες φορες που το καταφεραν εγινε αμεσως φαουλ ενω ο Μιλουτινοφ επειδη ο Καλαθης δεν εχει τριποντο ειχε την πολυτελεια να μενει λιγο πιο πισω ωστε να μην μπορει να τον περασει και ταυτοχρονα με το υψος του και το ανοιγμα χεριων που εχει εκρυβε τις γωνιες πασας

Ετσι μας βραχυκυκλωσε

Credit στον Μιλουτινοφ και για αυτο γιατι ακομα κι αν ειναι κακος σουτερ ο αλλος δεν ειναι καθολου ευκολο παικτης υψους 2,13 να παιξει αμυνα σε κοντο στο τριποντο
Με τετοιο υψος στην Ευρωπη μονο ο Βεσελυ μπορει να το κανει συνεχεια(αυτος βεβαια απεναντι σε καθε κοντο που προφανως δεν μπορει ο Μιλουτινοφ γιατι υστερει σε αθλητικοτητα) χωρις να εκτιθεται




Ισχυει + οτι ελλειπαν οι τουπαν στρελ και την βγαλαμε με 2 γκαρντ + οτι η ομαδα ειχε σκαμπανεβασματα
Titus
QUOTE (pan24 @ Jan 5 2019, 12:58 ) *
Ο Μπλατ σε σχεση με τα 2 προηγουμενα παιχνιδια εκανε ενα σημαντικο πραγμα διαφορετικα
Δεν πηγε στην λογικη να παιζει under τον Καλαθη

Εκανε αυτο που αν το ελεγες πριν το παιχνιδι θα σε κοιταζαν περιεργα:Εβγαλε δεινοσαυρο να κυνηγαει στο τριποντο
Επαιζε αλλαγες σε ολα τα σκριν του Καλαθη βγαζοντας τον Μιλουτινοφ πανω του

Οι ψηλοι μας δεν μπορουν να ποσταρουν για να εκμεταλλευτουν το miss match και τις λιγες φορες που το καταφεραν εγινε αμεσως φαουλ ενω ο Μιλουτινοφ επειδη ο Καλαθης δεν εχει τριποντο ειχε την πολυτελεια να μενει λιγο πιο πισω ωστε να μην μπορει να τον περασει και ταυτοχρονα με το υψος του και το ανοιγμα χεριων που εχει εκρυβε τις γωνιες πασας

Ετσι μας βραχυκυκλωσε

Credit στον Μιλουτινοφ και για αυτο γιατι ακομα κι αν ειναι κακος σουτερ ο αλλος δεν ειναι καθολου ευκολο παικτης υψους 2,13 να παιξει αμυνα σε κοντο στο τριποντο
Με τετοιο υψος στην Ευρωπη μονο ο Βεσελυ μπορει να το κανει συνεχεια(αυτος βεβαια απεναντι σε καθε κοντο που προφανως δεν μπορει ο Μιλουτινοφ γιατι υστερει σε αθλητικοτητα) χωρις να εκτιθεται



Πραγματικά δεν ξέρω από πού προκύπτει ότι με πολύ ψηλούς παίκτες δεν αλλάζεις ποτέ στα σκριν. Κατ' αρχάς, αν ο ψηλός ξέρει να παίξει άμυνα στην πάσα, η μπάλα δεν περνάει με τίποτα στο ποστ, εκτός αν ο αντίπαλος κοντός είναι ο Μάτζικ (ή κάποιος με το μήκος του Σιμονς, αν και δεν ξέρω αν μπορεί να δει καλά τα ποσταρίσματα ο εν λόγω αμπάσκετος). Όταν βγαίνει επάνω σου ένα τέρας με σωστή αμυντική στάση, πάσα σε τόσο στενό χώρο δεν υπάρχει. Οπότε, το σημαντικό είναι να μη δώσεις τρίπλα στον κοντό πάνω στο σκριν, κάτι που επιτυγχάνεται 99% όταν οι αποστάσεις είναι σωστές και το διάβασμα της κίνησης του κοντού γρήγορο. Τώρα, αν ο άλλος είναι ζογκλέρ και μπορέσει να κρατήσει επιθετική τρίπλα χωρίς να φτάσει στο κέντρο για να πάρει φόρα (οπότε είναι ευθύνη του κοντού που αμύνεται να διαβάσει τη φάση και να επιβάλει εκ νέου αλλαγή), ε ΟΚ, παίζεις με το Γκόλντεν το Στέητ και δεν έχει και πολλά να κάνεις, εκτός αν έχεις το Λεμπρόν ξέρω γω.

Το ύψος είναι σημαντικό στο μπάσκετ. Το πρόβλημα με τους πολύ ψηλούς δεν είναι τόσο η έλλειψη ταχύτητας, όσο το κακό hand-eye coordination. O Μπλατ έχει ψηλό που ξέρει μπάσκετ και καλά κάνει και τον βάζει να παίζει κανονικό μπάσκετ.
back2back
Πάντως καιρό είχε να κρίνει ένα ντέρμπι ψηλός, τελευταίο θυμάμαι τον Νεστέροβιτς στο ΟΑΚΑ
nikolas12
Καλή χρονιά σε όλους, δεν τα έχουμε πει εδώ και λίγο καιρό λόγω δουλειών.
Πάρα πολύ σημαντική νίκη η χθεσινή. Κάναμε τα βασικά και κερδίσαμε, είχαμε καλή ευστοχία και κυρίως τον δαιμονισμένο Milutinov να μαζεύει ρημπάουντ για πλάκα. Εξέθεσε όλη τη frontline του Παναθηναϊκού χθες ο συνονόματος, γίγαντας στο ποστ. Πολύ έξυπνα το τρικ του Blatt να ξεκινήσει με Strelnieks-Βαγγέλη, ο δεύτερος χθες πίεζε συνεχώς στη μπάλα και έβγαλε από νωρίς εκτός ρυθμού τον Καλάθη που είναι ο παίκτης-κλειδί του Παναθηναϊκού.
Ο Λετονός λίγο με ανησύχησε στην αρχή (ήμουν στο γήπεδο και την τρίτη φορά που χάνει τη μπάλα, ακούω τον διπλανό να λέει "πιάστην ρε, σκ@τ@ έχει πάνω;", δεν ξέρω γιατί με έπιασε νευρικό tongue.gif ), αλλά μετά επανόρθωσε με την απίστευτη ευστοχία του. Παπ και Πρίντεζης πολύ καθοριστικοί, μπορούσε ο κόουτς να δοκιμάσει και λίγο LeDay στο 4 και Timma-Toupane στο 3. Είναι σημαντικό σε ντέρμπι όπως το χθεσινό να παίρνουμε ματς και να κάνουμε καλές εμφανίσεις, όταν ο Σπαν δεν είναι στη μέρα του. Τέλος, ήσυχα και αθόρυβα πάλι 5 ασίστ έδωσε ο Goss, το έχω ξαναπεί, πολύ σημαντικό που δημιουργικά υπάρχει παίκτης να μοιράσει παιχνίδι και μάλιστα να το κάνει σταθερά σε κάθε ματς, δεν είναι Καλάθης, αλλά ήταν ένα κομμάτι του παζλ που μας έλειπε.
Ένα τούμπανο γκαρντ ίσως το θέλαμε, αλλά δε βιαζόμαστε, ας δούμε πως θα πάει η διαβολοβδομάδα και βλέπουμε.
anton2
Κάποιος έγραψε ότι ο Μπλάντ επιχειρεί μια αποσπανουλοποίηση της ομάδας. Συμφωνώ και εγώ. Συμφωνώ ότι αυτό προσπαθεί και συμφωνώ και με αυτό που κάνει. Όχι ότι ο Σπανούλης δεν μπορεί να παίξει σε κορυφαίο επίπεδο, απλά βλέπω ότι αυτό έχει παράπλευρες απώλειες για να γίνει είτε στο στυλ παιχνιδιού της ομάδας είτε στην αποδυνάμωση άλλων γκαρντ είτε στον ευνουχισμό άλλων είτε σε μελλοντικές μεταγραφές και σε άλλα. Παρόλα αυτά ο Σπανούλης είναι εξαιρετικά χρήσιμος ακόμη.

Νομίζω ότι ο Σπανούλης θα ήταν καλύτερο για την ομάδα αν μπορούσε να προσφέρει όσα μπορεί σε μικρότερα διαστήματα με λιγότερες προσπάθειες και λιγότερο νταπα ντούπα. Από εκεί και πέρα θα είναι πάντα μια ισορροπιτική δύναμη μέσα στην ομάδα και ένας παίκτης ειδικών συνθηκών με μεγάλη εμπειρία. Θα είμαστε πολύ τυχεροί αν δεχτεί και στην πράξη έναν τέτοιον ρόλο. Ειδικά αν πάρει τον χρόνο του να ξεκουράζεται και να διατηρείται σε άριστη κατάσταση τότε ο λιγότερος χρόνος του με καλύτερη απόδοση συν η απελευθέρωση/ανακάλυψη νέων δυνάμεων θα οδηγήσει τον Ολυμπιακό πολύ παραπάνω. Μιλάω στρατηγικά τώρα. Και αν συμβεί αυτό θα μπορεί και ο ίδιος να οφεληθεί με νέους τίτλους και σε ευρωπαικό επίπεδο και σε νέα ρεκόρ και σε νέα φήμη.

Οι νίκες της ομάδας λόγω Σπανούλη (είτε ειρωικές εμφανίσεις του είτε με σταθερά καλές) είναι μικρότερης αξίας από ότι οι νίκες χωρίς να οφείλονται αγωνιστικά στον Σπανούλη.

Η ομάδα διψάει για να γυρίσει σελίδα με τον Σπανούλη μέσα στην ομάδα. Νομίζω ότι αυτό αρχίζει να γίνεται και μπορεί αυτό να είναι το μεγάλο ατού της ομάδας με την πιο ποιοτική αξιοποίηση του παίκτη.

Αυτό που συνέβαινε και προηγούμενα χρόνια που περιμέναμε τα πάντα από τον Σπαν νομίζω ότι ήταν παρανοικό. Καιρός και ο παίκτης να κερδίσει λίγο πιο ποιοτικό χρόνο.

j.browning
μεσα επεσα ο μπαγασας tongue.gif
πηρα τον κουβα επωμου
τρομερο ματς ο μιλουτινοφ,καλα ξεραμε την ποιοτητα του δεν την μαθαμε τωρα,
μαλλον κατι θα εκανε καλα και αυτος ο ερμος ο τσαβι και τον ειχε εξουδετερωση ετσι τοσο καιρο.
υ.γ.η κατασταση με τον γκιστ δεν παει αλλο.νομιζω πρεπει να αποδεσμευθει και να παρουμε στην θεση του εναν ψηλο,γιατι αλλιως ασπρη μερα δεν θα δουμε
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.