Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Tι θα γινει με τον Σπορτιγκ?
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Υπόλοιπα Ανδρικά Πρωταθλήματα > Γ Εθνική
Pages: 1, 2, 3, 4
nikefalin
QUOTE(pierce21 @ Jul 1 2007, 03:52 PM) *
ωραια. ας πουμε οτι κανει το ιδιο στην ΑΕΚ. που θα παει? στην ΤΑU ; στους Lakers; βλεπουμε οτι εχει μια ανοδικη πορεια στις ομαδες. τι παραπανω απο την ΑΕΚ μπορει να βρει?

Στον μπασκετικό χάρτη ? τον Άρη ας πούμε...., τον Παοκ, αλλά όντως μετά από αυτούς θα πάει για tau biggrin.gif
πάντως μεταγραφές προέδρων, ιδιοκτητών κλπ δεν έχουν προβλεφθεί ούτε στα manager games biggrin.gif biggrin.gif
ashton
η AEK έχει να πάρει 5 χρόνια πρωτάθλημα και πριν 2 χρόνια ήταν 2η.
ο Αρης έχει να πάρει 16 χρόνια πρωτάθλημα και 15 να φτάσει σε 2η θέση.
ο ΠΑΟΚ έχει να πάρει 15 χρόνια πρωτάθλημα και 7 χρόνια να φτάσει σε 2η θέση.
jokey
QUOTE(ashton @ Jul 1 2007, 02:57 PM) *
η AEK έχει να πάρει 5 χρόνια πρωτάθλημα και πριν 2 χρόνια ήταν 2η.
ο Αρης έχει να πάρει 16 χρόνια πρωτάθλημα και 15 να φτάσει σε 2η θέση.
ο ΠΑΟΚ έχει να πάρει 15 χρόνια πρωτάθλημα και 7 χρόνια να φτάσει σε 2η θέση.


Δεν σημαίνουν κάτι απαραίτητα αυτά. Ο Άρης είχε τόσο πολύ καιρό να κάνει επιτυχίες επειδή ακριβώς του έλειπε ένας καλός επιχειρηματίας, και νομίζω ότι σαν δυναμική και potensial επιτυχιών είναι πάνω από την ΑΕΚ. Γενικά, γνώμη μου είναι ότι τον Δρόσο, εσείς οι Αεκτζίδες, θα πρέπει να τον θεωρείτε οτιδήποτε εκτός από φερέγγυο.
HOULIGAN76
Κρίμα για τον Σπόρτιγκ!

Αλλά ρε παίδες εντάξει δεν φέρθηκε καθόλου καλά στην ομάδα των Πατησιων ωστόσο δεν έχει δικαίωμα να πάει σε κάποιο μεγαλύτερο κλάμπ?Τον Σπόρτιγκ δεν τον ανέβασε στην Α1?

Φαίνονται κάπως κυνικές οι κινήσεις του αν και έχω την αίσθηση οτι είναι άνθρωπος πυροτέχνημα.Ωστόσο στο κλάμπ της Αεκ{άμα την πάρει} θα έχει πολύ περισσότερη πίεση και την υποχρέωση να φέρει στο γήπεδο ενα δύσκολο και απαιτητικό κοινό.

Επειδή ο Σπόρτιγκ πάει για φούντο και θα ανέβει το Ρέθυμνο ελπίζω τουλάχιστον η ομάδα των Πατησιων να επανέλθει δριμύτερη στο μέλλον.
sihainas
Βεβαίως μπορεί να φύγει... αρκεί να αφήσει την ομάδα καλυμένη...να έχει βρει διάδοχο...και να μην διαλύσει έτσι μια ομάδα rolleyes.gif
ashton
Δεν περιμένετε καμιά επίσημη τοποθέτηση τότε πριν αρχίσει το κράξιμο ?
losers can win
Aς περιμένουμε αλλά δεν νομίζω να ακουστεί κάτι το συγκλονιστικό, λες να άφησε χρήματα πισω;
Ακόμα και έτσι, κάποιος που δίνει αβέρτα υποσχέσεις για το μέλλον της ομάδας και μετα θυμαται ότι είναι ΑΕκτζης..
Ε, αυτόν μόνο λαμόγιο μπορώ να τον χαρακτηρίσω (και π....η)
ashton
Yποθέτω πως τα ίδια λέγατε και όταν ήρθε από τον ΆΛιμο στον Σπόρτιγ ?
mentat
QUOTE(ashton @ Jul 2 2007, 12:51 PM) *
Yποθέτω πως τα ίδια λέγατε και όταν ήρθε από τον ΆΛιμο στον Σπόρτιγ ?


Η συνέπεια του καθένα είναι ένα άλλο ζήτημα. Περσυ τέτοια εποχή υπήρξαν και φωνές προβληματισμού που πνίγηκαν βέβαια μεσα στον ενθουσιασμό. Τα χαρακτηριστικά της φυλής μας βλέπεις ...

Ο καθε ένας μπορεί να κανει την αυτοκριτική του αν χρειάζεται και να γίνει πιο σοφός.

Περαν αυτού όμως δεν αντιλαμβάνομαι την ουσία της ερώτησης σου και το τι έχει να προσφέρει να στο διάλογο που γίνεται εδώ ...
iliaszervos
Πραγματικά απορώ με ορισμένους τι σχέση υπάρχει μεταξύ του πουλήματος του Αλιμου και του εγκλήματος προς το Σπορτιγκ? Τι να πρωτοπεί κανείς? Είναι τόσο πρόσφατη η κοροιδία με τις δηλώσεις, τις μεταγραφές τις υποσχέσεις και τα σχεδια για γήπεδο, Ευρώπη κλπ... Μέχρι που είχε δηλώσει οτι θα στεναχωρηθεί πολυ αν ο Σπορτιγκ χάσει απο τον Παναθηναικό!!!
(Παρεμπιπτόντως επειδή εγω είχα γράψει το γράμμα στον Καρυδα Allstar Basket, ναι μεν επιβεβαιώθηκε ως προς τον Δρόσο, αλλά ο βασικός του ισχυρισμός ήταν λάθος φυσικά με τα δεδομένα ως τότε, οχι με οτι γνωρίζουμε σήμερα... )

Ειναι δυνατόν να μην παρεμβαίναι η ΕΣΑΚΕ? ακόμα και το υπουργείο αθλητισμού θάπρεπε να παρέμβει! Επειδή έχει λεφτά μπορεί να ξεφτιλίζει ετσι τον σύλλογο, τους παίκτες τους φιλάθλους? Ολων των ομάδων τους φιλάθλους ξεφτιλίζει. "Δεν υπαρχουν σύλλογοι, παίκτες φίλαθλοι" μας λέει με τη σαφήνεια και την ωμότητα που του επιτρέπουν τα λεφτά του... "Μονο λεφτά υπάρχουν" "Με τον παρά μου γα...΄. και την Κυρά μου" μας φωνάζει κρατώντας με τη χούφτα του τα "α....ί..." του και με τη γλώσσα έξω!!!

ΘΑ ΔΕΧΘΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ Η "ΚΥΡΑ" ΤΟΥ "Κ." ΔΡΟΣΟΥ?
aopkv
για τον αλιμο δεν λεει κανεις τιποτα......αληθεια τοσα χρονια που εχει ο σπορτιγκ το κλειστο , ποσα εχει βγαλει
απο ομιλιες,συναυλιες? που εχουν παει ολα αυτα τα λεφτα?
ashton
QUOTE
Στο μεταξύ, χθες το βράδυ, το Ρέθυμνο είχε έκτακτη συγκέντρωση (παραγόντων, χορηγών), ώστε να βρεθεί ο τρόπος να μαζευτούν τα 200 χιλιάδες ευρώ που ζητάει ο Σπόρτιγκ, προκειμένου να εκχωρήσει στους Κρήτες το δικαίωμα συμμετοχής στην Α1 της ερχόμενης σεζόν.


Από τη σημερινή Ελευθεροτυπία.
losers can win
Eγω το παραδέχομαι οτι δεν γνώριζα για το πως μεταπήδησε απο τον άλιμο στο σπορτιγκ, αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι απο την τωρινή κατάσταση.
Επίσης είναι λίγο περίεργο τι παιζεται με τον ερασιτέχνη...
ashton
Δεν νομίζω πως υπάρχει κανείς που τρελαίνεται με την ιδέα κάποιου που κάθε χρόνο αλλάζει ομάδα στην οποία είναι πρόεδρος.
Από εκεί και πέρα, είναι απόλυτα εξηγήσιμο αυτό που έκανε ο Δρόσος. Μετράει τόσα πρωτοσέλιδα και σήμερα τον έχουν στο Champions Zone στο συνδρομητικό. Αν έμενε στον Σπόρτιγκ άντε να έβγαινε στη Μπασκετούπολη τα Χριστούγεννα.

Η στάση του Ερασιτέχνη Σπόρτιγκ αν ισχύει το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας είναι τουλάχιστον περίεργη... Αντί να κοιτάξει πως το ιστορικό σωματείο θα σταθεί στην Α1, κοιτάει πως θα τα πιάσει για να πουλήσει τη θέση στο Ρέθυμνο..
sporting b.c.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ
ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ

man10
δηλωσεις του Δροσου.

http://www.sportingbc.gr/index.php?option=...id=145&Itemid=1
mentat
QUOTE(ashton @ Jul 2 2007, 04:22 PM) *
Δεν νομίζω πως υπάρχει κανείς που τρελαίνεται με την ιδέα κάποιου που κάθε χρόνο αλλάζει ομάδα στην οποία είναι πρόεδρος.
Από εκεί και πέρα, είναι απόλυτα εξηγήσιμο αυτό που έκανε ο Δρόσος. Μετράει τόσα πρωτοσέλιδα και σήμερα τον έχουν στο Champions Zone στο συνδρομητικό. Αν έμενε στον Σπόρτιγκ άντε να έβγαινε στη Μπασκετούπολη τα Χριστούγεννα.

Η στάση του Ερασιτέχνη Σπόρτιγκ αν ισχύει το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας είναι τουλάχιστον περίεργη... Αντί να κοιτάξει πως το ιστορικό σωματείο θα σταθεί στην Α1, κοιτάει πως θα τα πιάσει για να πουλήσει τη θέση στο Ρέθυμνο..


Σαφέστατα είναι εξηγήσιμο ... Ταυτόχρονα όμως αποκαλύπτει και το χαρακτήρα του ανδρός διοτι τα λεγόμενά του στα οποία πουλαγε φυκια για μεταξωτες κορδέλες είναι (ακόμα) φόρα παρτίδα στο επίσημο site της ομάδας (που παρεπιπτόντως και περιέργως αποκήρυξε ο ίδιος παρά το γεγονός οτι γραφουν οι συνεργάτες του !!!). Τρελά πράγματα ...

Εν ολίγοις εξηγήσημα είναι όλα όπως φυσικά και η αγανάκτηση των παιδιών από τα ψέματα.
mentat
QUOTE(man10 @ Jul 2 2007, 07:03 PM) *


Αλλα γράφει το basketblog.gr , άλλα στο sportingbc.gr ... άντε βγάλε συμπέρασμα ...
ashton
επειδή κι εγώ είδα άλλα στο basketblog, άλλα στο sportingbc (που η είδηση παίζει μόνο από το λινκ κι από πουθενά αλλού !), να και τα περι της επιστολής Δροσου από το superbasket

QUOTE
Ο Δημήτρης Δρόσος εξήγησε τους λόγους της αποχώρησής του από τον Σπόρτιγκ μέσω ενδιαφέρουσας συνέντευξης που παραχώρησε στο σάιτ της ομάδας. Η ανακοίνωση αναφέρει…





«Για την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας και προκειμένου να μη διαιωνίζονται αναλήθειες και μεγάλα ψέματα, είμαι υποχρεωμένος να προβώ στην καταγραφή των δεδομένων κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στο Σπόρτιγκ. Κατ’ αρχή, στην ετήσια ενασχόλησή μου με τον σύλλογο κατέβαλα συνολικά ποσό ύψους 1.250εκ. ευρώ, το οποίο αφορούσε χρέη προηγούμενων χρόνων και τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας που είχε - αποκλειστικά και μόνο – στόχο την κατάκτηση της πρώτης θέσης και αυτόματα την άνοδο στην Α1 εθνική κατηγορία. Τα έσοδα δεν ξεπέρασαν τα περίπου 150χιλ. ευρώ, η πλειοψηφία των οποίων προήλθε από τη νόμιμη ετήσια επιχορήγηση. Ακόμα και τα έσοδα που προήλθαν από κρατική διαφήμιση, δεν αποδόθηκαν. Δεν αναφέρομαι, ωστόσο, στις «εργατώρες» που δαπανήσαμε εγώ και οι συνεργάτες μου για την υλοποίηση των στόχων.





*Είναι γεγονός ότι όταν πήρα την απόφαση ν’ αναλάβω τον Σπόρτιγκ, βρισκόταν με το «ένα πόδι» στην Β’ εθνική κατηγορία. Τυπικά συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, αλλά ουσιαστικά λόγω των οικονομικών προβλημάτων βρισκόταν μια κατηγορία παρακάτω, κατά δήλωση των μελών του ερασιτέχνη. Αν, δηλαδή, δεν αναλάμβανα τη διοικητική ηγεσία του ΤΑΚ Σπόρτιγκ, τότε οι παράγοντες του θα δήλωναν αδυναμία συμμετοχής στην Α2 κατηγορία.





*Από τις πρώτες εβδομάδες ανάμιξής μου με τα κοινά του συλλόγου έγιναν σαφείς οι στόχοι και οι κατευθύνσεις που θα είχαμε. Ο πρωταθλητισμός για εμάς ήταν μονόδρομος, γι’ αυτό και καταφύγαμε σε δύο κινήσεις: Στην αποπληρωμή των χρεών που δημιουργήθηκαν τα περασμένα χρόνια, δίχως να ευθύνομαι εγώ για τη διόγκωση αυτών και τη δημιουργία ενός συνόλου που είχε ως στόχο την άνοδο στην Α1 κατηγορία. Παράλληλα, προσδώσαμε στο σύλλογο την χαμένη αξιοπιστία και το κύρος που θα ταίριαζε μόνο σε μια τόσο ιστορική ομάδα, όπως είναι ο Σπόρτιγκ.





*Είχαμε αρχικά τη διαβεβαίωση ότι θα συμβάλουνε προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης, προώθησης και προβολής όλοι οι φίλοι του Σπόρτιγκ, σε όποιο πόστο κι αν βρίσκονταν. Αντ’ αυτού, διαπιστώσαμε ότι ουδείς δαπάνησε ούτε …ένα ευρώ, ούτε ένα λεπτό «εργατώρας», για το ιστορικό σωματείο. Αντίθετα, επικρατούσε από τις πρώτες εβδομάδες άκρατη γκρίνια και μουρμούρα, που είχε αποδέκτη αρχικά τον Άγγελο Κορωνιό και στη συνέχεια εμένα. Το κυριότερο, βέβαια, ήταν ότι τα μίζερα αυτά στοιχεία αποσυντόνιζαν τους παίκτες της ομάδας, ωστόσο, παρ’ όλα αυτά τα καταφέραμε.





*Δυστυχώς, η δυσάρεστη αυτή κατάσταση συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό και είχε αντίκτυπο στην ομάδα. Δύο φορές τιμωρηθήκαμε λόγω των απαράδεκτων συνθηκών που επικράτησαν στο κλειστό των Πατησίων, γεγονός που σημαίνει ότι αγωνιστήκαμε δύο φορές χωρίς φιλάθλους και πληρώσαμε τα πρόστιμα. Παράλληλα, η μουρμούρα είχε φθάσει στο έσχατο σημείο. Κάποιοι εκτός ομάδας με πίεζαν να εκδιώξω τον Κορωνιό, ενώ είχαν λόγο για τις μεταγραφές και τις αποχωρήσεις των παικτών. Απειλούσαν, μάλιστα, ότι σε περίπτωση που δεν αποδεχόμουνα τις «προτάσεις» τους, τότε θα επακολουθούσαν δυσάρεστες καταστάσεις.





*Έγιναν …ήρωες στο Σπόρτιγκ άτομα, τα οποία το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να διεκδικήσουν τα χρήματά τους από τα περασμένα χρόνια. Στάθηκαν πρώτοι στην «ουρά» και απαίτησαν να τους καταβληθούν όλα τα οφειλόμενα, αν και δεν είχαμε ουδεμία σχέση μ’ αυτά. Αν και δεν τα δημιουργήσαμε εμείς. Οι ίδιοι μετά από λίγες εβδομάδες και όταν βέβαια είχαν λάβει τα χρήματά τους, έκαναν κακό στο Σπόρτιγκ με φημολογίες και διαρροές σε ΜΜΕ.





*Το… κερασάκι στην τούρτα ήταν τα όσα δυσάρεστα συνέβησαν στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής στην Χαλκίδα. Υπό τις επίμονες πιέσεις των φίλων του συλλόγου ναυλώσαμε πούλμαν, προκειμένου να δώσουν το παρών στο παιχνίδι, εορταστικού χαρακτήρα, εναντίον της τοπικής ομάδας. Μετατράπηκε, ωστόσο, σε εφιάλτη, αφού οι συνεργάτες μου ήταν υποχρεωμένοι να ομιλούν συνεχώς με τις αξιωματικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκίδας και ν’ απολογούνται για τα όσα τραγικά συνέβησαν. Κι όλα αυτά σε μια γιορτή για τον Σπόρτιγκ…





*Στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου λάβαμε διαβεβαιώσεις από τα μέλη του ερασιτέχνη ότι θα συμμετείχαμε στο νέο διοικητικό συμβούλιο, με αποκλειστικό στόχο να οδηγήσουμε όλοι μαζί τον σύλλογο σε ακόμα μεγαλύτερα πράγματα. Ν’ ακολουθούσαν, δηλαδή, το δρόμο της καταξίωσης, τόσο το γυναικείο τμήμα, όσο και τα παιδικό – εφηβικά τμήματα. Αντί αυτού, ακούσαμε από τα χείλη των παραγόντων ότι η γενική συνέλευση είχε πραγματοποιηθεί εν κρυπτώ, καθώς και τα ονόματα που απαρτίζουν το νέο διοικητικό σχήμα!!! Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι μας κάλεσαν τάχιστα για τη νέα συμφωνία μεταξύ του ερασιτέχνη και του ΤΑΚ, όπως και για τον διακανονισμό στις υποχρεώσεις που θα είχαμε τη νέα αγωνιστική περίοδο. Παρ’ ότι δεν είχε υπογραφεί η συμφωνία, παρ’ ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία δημιουργίας της ΚΑΕ. Κάτω από επίμονες πιέσεις αποδέχθηκαν το αίτημά μας για την εξασφάλιση της εξουσιοδότησης.





*Αφού ξεπεράσαμε και αυτό το θέμα, τα μέλη του ερασιτέχνη είχαν την απαίτηση από εμένα να καταβάλω ένα σημαντικό ποσό για τις απαραίτητες τροποποιήσεις του γηπέδου των Πατησίων, χωρίς οι ίδιοι να διαθέσουν ούτε ένα ευρώ… Αν και το γήπεδο χρησιμοποιείται ταυτόχρονα από τη γυναικεία ομάδα, από τις παιδικό – εφηβικές ομάδες και τα τμήματα υποδομής…

Κάνοντας απολογισμό για την ετήσια ενασχόλησή μου με τα διοικητικά του Σπόρτιγκ διαπίστωσα ότι προσέφερα τα μέγιστα για την άνοδο της ομάδας στην Α1 κατηγορία, δαπάνησα πολλά χρήματα, αρκετές εργατώρες για τον ιστορικό σύλλογο. Πέτυχα απόλυτα τους στόχους που είχα θέσει και συγκεκριμένα, η ομάδα ανέβηκε στην μεγάλη κατηγορία, βαδίζει σε άκρως επαγγελματικά επίπεδα και κυρίως, δεν διατηρεί χρέη. Δεν χρωστάει πουθενά και σε κανέναν. Νιώθω ευτυχισμένος για τα παραπάνω, για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες, οι προπονητές και οι συνεργάτες μου, ωστόσο, αισθάνομαι πικραμένος για τα όσα συνέβησαν εκτός αγωνιστικού χώρου, έξω από τις τέσσερις γραμμές. Ο Σπόρτιγκ, από την άλλη, δεν μου πρόσφερε αναγνωρισιμότητα, δεν μου πρόσφερε προβολή

Η αφορμή που με ώθησε ν’ αποχωρήσω από τον Σπόρτιγκ και να έχω συνομιλίες με τους ανθρώπους της ΑΕΚ δεν ήταν η τεράστια διαφορά, ούτε της ιστορίας των δύο ομάδων, ούτε της δυναμικής. Θα μπορούσα, άλλωστε, να εμπλακώ στην ΚΑΕ ΑΕΚ από την περασμένη αγωνιστική περίοδο, οπότε και είχαν γίνει συζητήσεις με τους αξιωματούχους, αλλά και φέτος αμέσως μετά την λήξη του πρωταθλήματος. Ο λόγος οφείλεται στο ότι ένιωσα έντονα την μοναξιά και ότι όλοι σε πρόσεχαν μόνο αν είχαν οικονομικό όφελος… Η εμπιστοσύνη των ανθρώπων του συλλόγου υπήρχε μόνο όταν υπήρχαν ανεξόφλητοι λογαριασμοί…

Μετά λύπης μου, ενημερώθηκα την περασμένη Δευτέρα, δηλαδή, λίγες ημέρες νωρίτερα από την ιδιαίτερη συνομιλία που είχα με τον κ. Γρανίτσα, από την δικηγόρο μου ότι μου κατέθετε εξώδικο ο ερασιτέχνης για την καταβολή ενός μικροποσού. Ο άνθρωπος, δηλαδή, που γλίτωσε από τα εξώδικα τον Σπόρτιγκ, θα λάμβανε εξώδικο από το ίδιο του το «αίμα». Το «γυαλί πλέον ράγισε». «Έσπασε» κάτι μέσα μου και αποφάσισα να μην ασχοληθώ ξανά. Έτσι κι αλλιώς, νιώθω υπερήφανος για τα όσα έγιναν ένα χρόνο στην ομάδα, για την άνοδο και την εξαφάνιση των χρεών. Αλλά αισθάνομαι και ντροπή για όλους όσους, τώρα, με παρουσιάζουν αφερέγγυο.

Γιατί τόση αχαριστία κύριοι…

Οι παίκτες και οι προπονητές, αντί επιλόγου, έχουν το δικαίωμα να ενεργούν με βάση τα προσωπικά τους πιστεύω αλλά και τα συμφέροντά τους. Τις τελευταίες ημέρες διαπίστωσα ότι οι παράγοντες δεν το έχουν… Ο λόγος που αποχώρησα από τον Άλιμο και τον Σπόρτιγκ και βρίσκομαι προ των πυλών της ΑΕΚ είναι προφανής από τα παραπάνω γεγονότα που σας εξιστόρησα. Είναι η απάντηση, ωστόσο, στο ερώτημα που τίθενται συνεχώς για την μη εμπλοκή σοβαρών επενδυτών στους συλλόγους.

Οι πράξεις, ωστόσο, δείχνουν μέχρι σήμερα ποιος είναι ο Δημήτρης Δρόσος και σε καμία περίπτωση τα λόγια».
sporting b.c.
σχετικά με το γήπεδο
απο την "ηχώ"

Σκέφτεται τη μετακόμιση στο Σπόρτιγκ
24/6/2007, Επιμέλεια: Κ. Κουκούσης

Σκέφτεται τη μετακόμιση στο ΣπόρτιγκΠολύ σοβαρά αντιμετωπίζουν πλέον το ενδεχόμενο αλλαγής έδρας στον Σπόρτιγκ. Με την άνοδο της ομάδας στην Α1 θα πρέπει να γίνουν ορισμένες εργασίες αναμόρφωσης στο κλειστό των Πατησίων για να μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες του πρωταθλήματος, αλλά το κοστολόγιο δημιούργησε σκέψεις.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Δημήτρης Δρόσος ενημερώθηκε από πολιτικό μηχανικό, στον οποίο είχε αναθέσει τη μελέτη του γηπέδου, για το κόστος των εργασιών που πρέπει να γίνουν απαραίτητα ώστε, το κλειστό της ομάδας να εξυπηρετεί κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου όλους όσους πρέπει να εργαστούν εκεί για έναν αγώνα (βλ. Τύπος).

Το κόστος που απαιτείται για να γίνει κάτι τέτοιο είναι αρκετά μεγάλο και ο Δρόσος αναμένεται να ζητήσει, τη συνδρομή του ερασιτέχνη για να καλυφθούν τα όποια έξοδα. Σε περίπτωση που οι άνθρωποι του ερασιτέχνη δεν συμφωνήσουν με αυτή την πρόταση είναι κάτι παραπάνω από πιθανό πως τη νέα χρονιά ο Σπόρτιγκ δεν θα αγωνίζεται στα Πατήσια. Στις αρχές της εβδομάδας θα υπάρξει συνάντηση των δυο πλευρών για να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Στον μεταγραφικό τομέα υπό σκέψη είναι το όνομα του Γιώργου Σιγάλα. Ο «Ράμπο» ύστερα από δυο χρόνια παραμονής στον Άρη και τη Θεσσαλονίκη δεν βλέπει αρνητικά την επιστροφή στην Αθήνα, αν και τον πρώτο λόγο για τον ίδιο εξακολουθούν να έχουν οι Θεσσαλονικείς.


http://www.athlitikh.gr
basketa
QUOTE(ashton @ Jul 2 2007, 08:00 PM) *
επειδή κι εγώ είδα άλλα στο basketblog, άλλα στο sportingbc (που η είδηση παίζει μόνο από το λινκ κι από πουθενά αλλού !), να και τα περι της επιστολής Δροσου από το superbasket

Δεν υπαρχει καμια ανακοινωση του δροσου στο sportingbc εσυ που την βρηκες;
mentat
QUOTE(basketa @ Jul 2 2007, 09:42 PM) *
Δεν υπαρχει καμια ανακοινωση του δροσου στο sportingbc εσυ που την βρηκες;


Εμ εδώ σε θέλω μάστορα

http://www.sportingbc.gr/index.php?option=...id=145&Itemid=1

direct link από το basketblog.gr !!!

Αντε βγάλε άκρη τώρα ...
ashton
ακριβώς
Και δεν υπάρχει πουθενά αλλού !!
http://www.sportingbc.gr/index.php?option=...id=145&Itemid=1
και στο sportingbc έχει μονο τη 1η παραγραφο...
ashton
ti eipe gia ton Sporting sth sunenteuxh sto supersport

Για τον Σπόρτινγκ...

"Καταλαβαίνω τους φιλάθλους του Σπόρτινγκ, οι οποίοι δεν περίμεναν αυτήν την εξέλιξη και είχαν όνειρα για μια πολύ καλή πορεία στην Α1, που μάλλον δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί. Όμως πιστεύω ότι οι άνθρωποι που απαρτίζουν το Δ.Σ της ΚΑΕ και οι οποίοι θα παραμείνουν στην ομάδα, θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να σταθεί όρθιος ο σύλλογος και να συνεχίσει.

τα υπόλοιπα εδώ
http://www.supersport.gr/default.asp?aid=127008
losers can win
Θα αναρωτηθώ τώρα εγώ ο κακοπιστος: όλα αυτά (ή έστω μερικα) γιατι δεν είχε μπει στον κοπο να τα πει τόσο καιρο;
basketa
QUOTE(ashton @ Jul 2 2007, 10:11 PM) *
ακριβώς
Και δεν υπάρχει πουθενά αλλού !!
http://www.sportingbc.gr/index.php?option=...id=145&Itemid=1
και στο sportingbc έχει μονο τη 1η παραγραφο...

Το sportingbc.gr το ελεγχει ο δροσος, την ανακοινωση ξαφνικα την διεγραψε εν οψη της συνεντευξης. Μπορειτε να βγαλετε τα συμπερασματα σας...!!
iliaszervos
Η ανακοίνωση του Δρόσου δεν δίνει καμία απάντηση στους δικαιολογημενους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό του και τις κινήσεις του. Πούλησε το Σπόρτιγκ και παραμύθιασε εως του βαθμού της εξαπάτησης τους φιλάθλους και του Σπορτιγκ αλλά και ολόκληρο το φίλαθλο κόσμο συμπεριλαμβανομένων παικτών και παραγόντων διότι:

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος του Σπορτιγκ στον οποίο κατα βάση αναφέρεται είναι γνωστή προσωπικότητα που λειτουργεί με τον δικό του τρόπο 30 χρόνια τώρα και που στη παρούσα φάση δεν εχει νόημα να σχολιάσω. Το γεγονός είναι οτι ήξερε οτι αποτελούσε ο ίδιος την προσωποποίηση της μετάβασης του Σπορτιγκ απο μια εποχή ερασιτεχνική και ανοργάνωτη σε μια εποχή επαγγελματική και οργανωμένη. Η μετάβαση αυτή τυπικά γίνεται με την ίδρυση νεας ΚΑΕ για την οποία πήρε το Ο.Κ απο το Διοικητικό Συμβούλιο. Τελικά δεν την ίδρυσε και φυλώντας τα ρούχα του αγόραζε τους παίκτες μέσω εταιριών του ΓΙΑΤΙ? Ξεχείλισε το ποτήρι οπως λέει ή μήπως περίμενε την αφορμή που όπως εξήγησε ήξερε οτι μέσα στο μεταβατικό στάδιο θα την έβρισκε σίγουρα αν την χρειαζόταν?

ΣΠΟΡΤΙΓΚ δεν είναι "κύριε" Δρόσο κανείς παράγοντας απο μόνος του... Σπορτιγκ και κάθε άλλη ομάδα που έχει τόσα "ενσημα" στον αθλητισμό είναι αυτό που έχουμε μέσα μας εμείς οι ανυστερόβουλοι φίλαθλοι το οποίο πρόδωσες στεγνά, απροειδοποίητα, απροκάλυπτα, ανήθικα και κατα τη γνώμη μου και παράνομα κατά το πνεύμα του αθλητικού νόμου και πρέπει άμεσα να παρέμβουν οι αρμόδιοι να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους και να σε στείλουν πίσω στις μπίζνες σου.
mentat
QUOTE(iliaszervos @ Jul 3 2007, 03:42 PM) *
[b]Ξεχείλισε το ποτήρι οπως λέει ή μήπως περίμενε την αφορμή που όπως εξήγησε ήξερε οτι μέσα στο μεταβατικό στάδιο θα την έβρισκε σίγουρα αν την χρειαζόταν?


Ειναι δυνατόν τώρα να "ξεχείλισε το ποτήρι" την Δευτέρα και την Τετάρτη να συναντιεται με τον γιαουρτα για την καε αεκ ??? Ειναι δυνατόν να ειναι ανεξάρτητη η αποχώρηση από τον Σπόρτιγκ από την ανάληψη της ΑΕΚ ?? Πλάκα κάνουμε ? Για μ....ες μας περνάει ?

Ειπαμε επιχειρηματικες κινήσεις, κέρδος, προβολή αλλά ... παρε την ευθύνη αυτών που κάνεις και μην ψαχνεις δικαιολογιες που φανταζουν από χιλιομετρα ηλίθιες. Ελεος δηλαδή ...
mentat
Επίσης ένα σοβαρό θέμα είναι και οι υπογραφές συμβολαίων παιχτών όχι με ομάδες αλλά με εταιρίες. Δηλαδή σε λίγο θα υπάρχουν "πρόεδροι" που θα κουβαλάνε μαζί τους και 10 παίχτες (και εναν προπονητή) και θα κανουν προτάσεις στην Α1 : "Μήπως θέλετε να αναλάβω την ομάδα σας ?"

Στο sportingbc.gr ακόμα και σήμερα υπάρχουν κείμενα που λένε (αντιγράφω)
- "Η διοίκηση της ΚΑΕ Σπόρτιγκ είναι στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσει την απόκτηση του έμπειρου σέντερ Κώστα Χαρίση"
- "Τον δεύτερο σκόρερ του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας και έναν από τους πολυτιμότερους παίκτες της φετινής σεζόν Άρθουρ Λι απέκτησε η ΚΑΕ Σπόρτιγκ"

Τελικά τους αποκτούσε η ΚΑΕ Σπόρτιγκ ή ο Δρόσος ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ??? Καλή ερώτηση για τον ΕΣΑΚΕ ...

Μ'αρέσει που παρεξηγήθηκε ο ΕΣΑΚΕ με τα λεγόμενα του Παπαδόπουλου ... και λίγα τους είπε ...
man10
QUOTE(mentat @ Jul 3 2007, 04:27 PM) *
Επίσης ένα σοβαρό θέμα είναι και οι υπογραφές συμβολαίων παιχτών όχι με ομάδες αλλά με εταιρίες. Δηλαδή σε λίγο θα υπάρχουν "πρόεδροι" που θα κουβαλάνε μαζί τους και 10 παίχτες (και εναν προπονητή) και θα κανουν προτάσεις στην Α1 : "Μήπως θέλετε να αναλάβω την ομάδα σας ?"

Στο sportingbc.gr ακόμα και σήμερα υπάρχουν κείμενα που λένε (αντιγράφω)
- "Η διοίκηση της ΚΑΕ Σπόρτιγκ είναι στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσει την απόκτηση του έμπειρου σέντερ Κώστα Χαρίση"
- "Τον δεύτερο σκόρερ του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας και έναν από τους πολυτιμότερους παίκτες της φετινής σεζόν Άρθουρ Λι απέκτησε η ΚΑΕ Σπόρτιγκ"

Τελικά τους αποκτούσε η ΚΑΕ Σπόρτιγκ ή ο Δρόσος ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ??? Καλή ερώτηση για τον ΕΣΑΚΕ ...

Μ'αρέσει που παρεξηγήθηκε ο ΕΣΑΚΕ με τα λεγόμενα του Παπαδόπουλου ... και λίγα τους είπε ...

Βασικα το φαινομενο Δροσου ειναι σχετικα σπανιο,δηλαδη δεν ξερω και πολλους αλλους που να βαζουν τους παικτες να υπογραφουν συμβολαια με εταιριες και οχι με ομαδες. Παντως η τακτικη αυτη,φανερωνε οτι κατι ειχε στο μυαλο του ο Δροσος.
ashton
η τακτική αυτή θυμίζει μανατζερ Αργεντίνων και όχι μόνο ποδοσφαιριστών
Πχ ο Παουτάσο που ήταν πέρσι στην ΑΕΚ ανήκε σε μάνατζερς που τον είχαν δώσει δανεικό.
sporting b.c.
ο κ. Δρόσος πόσο ξέρει την ιστορία του Σπόρτιγκ φαίνεται όταν γράφει στην σελίδα http://www.sportingbc.gr
οοοοοολα τα παρακάτω !!!
77.gif


Ιστορία Σπόρτιγκ

Ο Αθλητικός Όμιλος Σπόρτιγκ ιδρύθηκε το 1936 από ομογενείς της Κωνσταντινούπολης. Έδρα του ΑΟ Σπόρτιγκ, τα Πατήσια και η διεύθυνση που βρίσκεται το γήπεδο είναι Ηλία Ζερβού 89 και Σαρανταπόρου. Το σύλλογο γρήγορα πλαισίωσαν πολλά μέλη, αθλητές και αθλήτριες και όλοι μαζί βοήθησαν στην πρόοδο του.

Σκοπός του ομίλου είναι, σύμφωνα με το καταστατικό του, είναι η συστηματική ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών του για τη συμμετοχή του σε αθλητικούς χώρους. Αγωνιστικά ξεκίνησε με τα τμήματα Μπάσκετ και Βόλεϊ και με τον καιρό δημιούργησε πάλη, άρση βαρών, κολύμβηση και πινγκ πονγκ. Σήμερα διατηρεί μόνο τμήμα μπάσκετ.
Ο ΑΟ Σπόρτιγκ, με τη συνεχή δράση του μέχρι σήμερα, έχει εξέχουσα θέση στους αθλητικούς χώρους της χώρας μας. Η ιδέα του συλλόγου περνάει από τα παλαιά μέλη και αθλητές – τριες, στα νέα με τον ίδιο, δημιουργικό ενθουσιασμό. Ο ΑΟ Σπόρτιγκ στα 70 χρόνια της δράσης του έχει αναδείξει μεγάλους αθλητές – τριες, που πολλοί στελέχωσαν και στελεχώνουν τις εθνικές μας ομάδες. Το ιστορικό σωματείο του Σπόρτιγκ στη φετινή περίοδο ξεκίνησε με νέες βάσεις και προοπτικές για την επάνοδό του στα μεγάλα σαλόνια του αθλήματος.
sporting b.c.
Σπορτιγκίτες εδώ τα λέμε

http://sporting.freeforums.org
sporting b.c.
το πρώτο θέμα της basketnews

http://basketnews.sportive.gr


Ο Δρόσος κλείνει κύκλους και ανοίγει πληγές

Και το όνομα αυτού, Δημήτρης Δρόσος. Άργησαν αλλά τον βρήκαν τον καινούριο ιδιοκτήτη της Ένωσης. Οι Φιλίππου - Γρανίτσας είπαν το πολυπόθητο «ναι» για τους οπαδούς της ΑΕΚ, στον πρώην πρόεδρο του Σπόρτιγκ. Την προηγούμενη Τρίτη έγινε η πρώτη επαφή και την Παρασκευή έδωσαν τα χέρια.


Μπορεί ο Φιλίππου να διαβεβαίωσε τον Δρόσο ότι τα χρέη είναι 3,5 εκατομμύρια ευρώ και έχει γίνει ήδη διακανονισμός αλλά ο 41χρονος επιχειρηματίας θα κάνει με τους λογιστές του έλεγχο στα οικονομικά της ομάδας...

Περισσότερα στην Basketnews Nο107, Τρίτη 3 Ιουλίου 2007
sporting b.c.
διαβάστε κι αυτο απο http://www.agor.gr


« Όπως ήδη γνωρίζετε από τα δημοσιεύματα των προηγουμένων ημερών προέκυψε θέμα παραμονής της ομάδας του SPORTING στην Α1 Εθνική κατηγορία Μπάσκετ μετά την αποχώρηση του αποκλειστικού χορηγού της ομάδας κ. Δρόσου και του τεχνικού επιτελείου.


Με τον κ. Δρόσο συναντηθήκαμε το Σάββατο στο ΟΑΚΑ, κατά την διάρκεια της δεξίωσης, με την ευκαιρία του EUROSTAR και τον ρώτησα όπως είναι φυσικό για τις εξελίξεις στο SPORTING .

Μου εξέφρασε την επιθυμία του να δώσει λίγο χρόνο στους ανθρώπους του SPORTING για να βρουν μία βιώσιμη λύση μετά την αποχώρηση του, δηλώνοντας μου ότι θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Εάν δεν ευοδωθούν αυτές οι προσπάθειες και προκειμένου να μην προσφέρει στο πρωτάθλημα ένα νέο φαινόμενο περσινού «Μακεδονικού» είναι προτιμότερο το SPORTING να αγωνιστεί στην Α2 κατηγορία οπότε ο ΑΓΟΡ θα κληθεί να παίξει στην Α1.

Γνωρίσαμε τον κ. Δρόσο σαν αντίπαλο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και με χαρά διαπιστώσαμε ότι είναι ένας πραγματικός φίλος του μπάσκετ, όπως νομίζουμε ότι το ίδιο πιστεύει και αυτός για εμάς.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Δρόσος αξίζει τα συγχαρητήρια όλων για την άψογη διοικητική συμπεριφορά του στην ομάδα του SRORTING και του ευχόμαστε να έχει καλή επιτυχία και με την ιστορική ομάδα της ΑΕΚ.

Ο ΑΓΟΡ παρακολουθεί τις εξελίξεις ,πιστεύουμε ότι σύντομα θα ξέρουμε τι θα συμβεί και θα αντιδράσουμε ανάλογα κινούμενοι πάντοτε με άξονα το συμφέρον της ομάδας.

Σε κάθε περίπτωση όμως δεν μπορούμε να παρατείνομε την καθυστέρηση του σχεδιασμού της ομάδας που πιθανόν να μας οδηγήσει σε μια κατάσταση ομηρίας, όπως είχε συμβεί πέρσι με την υπόθεση του Μακεδονικού.

Ο ΑΓΟΡ συνεχίζει τον σχεδιασμό του κανονικά και περιμένει τις εξελίξεις μέσα στις επόμενες 15 ημέρες. Εδώ θα σημειώσω ότι για μάς τη μεγαλύτερη βαρύτητα για τις όποιες αποφάσεις πάρουμε την έχει η αγάπη του κόσμου για την ομάδα.



Νίκος Σαραντινός

Πρόεδρος Α.Γ.Ο.Ρ.»

Ημ. 02/07/2007
sporting b.c.
μια ευχάριστη έκπληξη !
η στήλη "Εσύ το είπες" του contra.gr
φιλοξενεί το θέμα


Η καταστροφή του Σπόρτιγκ

Μετά την ανάληψη της προεδρίας της ΑΕΚ από τον κ.Δρόσο, όλοι άρχισαν να μιλάνε για την σωτηρία της ΑΕΚ. Για την καταστροφή του Σπόρτιγκ ποιος μίλησε; Ποια εφημερίδα; Ποιος δημοσιογράφος;

Το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν θα ασχοληθεί με το Σπορτιγκάκι των Πατησίων, των 500 φιλάθλων. Πρέπει να έχει χιλιάδες φιλάθλους μια ομάδα για να σταθεί στο ελληνικό μπάσκετ; Όλοι οι επιχειρηματίες ψάχνουν για έτοιμα "μαγαζιά". Υπήρχε ποτέ περίπτωση ο κ.Κόκκαλης να αναλάβει τον Ολυμπιακό αν δεν υπήρχε όλος αυτός ο κόσμος από πίσω;

Έτσι κι ο κ.Δρόσος. Ανέλαβε την ΑΕΚ γιατί είναι έτοιμο μαγαζί και με καλή βιτρίνα. Τι περίμενε; Ότι μια συνοικία όπως τα Πατήσια θα γέμιζε κάθε φορά το "κλουβί"; Αν, όπως έλεγε, είχε μεράκι κι όρεξη για δουλειά θα προσπαθούσε να κάνει τον Σπόρτιγκ ανταγωνιστικό.

Αντιεπαγελματικό είναι να αφήνεις μια ιστορική ομάδα στα "κρύα του λουτρού" κι όχι τον πόλεμο που επικαλέστηκε ότι του γινόταν από τον ερασιτέχνη. Νομίζω ότι αξίζει να βλέπουμε τον Σπόρτιγκ Α1! Ας μην ξεχνάμε ότι έχει δώσει το παρών σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Λίγες μικρομεσαίες ομάδες το έχουν πετύχει.

Με εκτίμηση
Κωνσταντίνος Φραγκουλόπουλος
ashton
Τον Φιλαθλο της επόμενης μέρας τον διάβασε ;
.-
iliaszervos
QUOTE(ashton @ Jul 10 2007, 07:13 PM) *
Τον Φιλαθλο της επόμενης μέρας τον διάβασε ;
.-



Προφανώς γνωρίζεις οτι συνήθως δεν ξέρει κανείς τι διαβάζει και τι δεν διαβάζει κάποιος άλλος ετσι δεν είναι?
Αρα ρωτώντας ρητορικά, προκαλείς-προσκαλείς την ερώτηση: "Τι λέει?"

Επειδή το πιθανότερο είναι να δικαιολογεί το δρόσο, έτσι για να γίνεται κουβέντα, και επειδή θα πρόσεξες σε προηγούμενη απάντησή μου οτι ευθαρσώς σου είπα τι θα γινόταν αν δεν είχε παρατήσει- προδώσει το Σπορτιγκ, θα περίμενα και το σχόλιό σου πάνω στο άρθρο!
sporting b.c.
Το... στοίχημα του Δρόσου
http://www.sport24.gr
Δημοσίευση: 05 Ιουλίου 2007 15:08

Ο Δημήτρης Δρόσος μιλάει για τη ζωή του (επιχειρηματική και προσωπική) σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο "Down Town" και στον Νίκο Παπαϊωάννου για να βάλει στοίχημα με τον κόσμο της ΑΕΚ. "Αν ο κόσμος πάρει το δικό του πρωτάθλημα, τότε εγώ θα κάνω οτι μπορώ για να πάρουμε το άλλο".

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Εδώ και μερικές μέρες όλοι μιλούν για σένα και την ξαφνική σου εμπλοκή στην ΑΕΚ. Πώς προέκυψε;

"Ηταν ξαφνικό ακόμα και για μένα. Η επαφή μου και η σχέση μου με την ΑΕΚ, προ ημερών, ήταν απλά κάποιοι κοινοί φίλοι. Αυτοί είδαν την όρεξη και το πάθος με το οποίο κινήθηκα στο Σπόρτιγκ. Πίστεψαν ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει σε υψηλότερο επίπεδο. Για να πιάσουν τόπο τα λεφτά. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν έβλεπα κάτι τέτοιο. Εμένα μου αρέσει ο ρόλος του μικρού που πάντοτε ξεπερνά τις δυνάμεις του. Είμαι χαρακτήρας που μου αρέσει να εκτιμώ τις καταστάσεις βάσει των πραγματικών δεδομένων.
Για να πας στην ΑΕΚ πρέπει να έχεις επίπεδο ΑΕΚ. Να νιώσεις έτοιμος για πρωταθλητισμό. Εγώ είμαι. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ο εμπειρότερος στο χώρο. Όμως είμαι πιο "ξύπνιος" σε σχέση με πέρυσι και πρόπερυσι. Αυτά τα δύο χρόνια της ενασχόλησής μου με τον Αλιμο και το Σπόρτιγκ ήταν σχολείο. Γνώρισα χρόνο. Είδα τον χώρο του μπάσκετ. Τον μαθαίνω και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω".

Μα καλά πιστεύεις ότι μπορείς να μπεις "σφήνα" στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό;

"Η ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Πρέπει να πρωταγωνιστεί. Οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Αρης και ΠΑΟΚ πρέπει να εναλλάσσονται στην κορυφή. Να μην μπορείς να προβλέψεις την έκβαση ενός μεταξύ τους αγώνα. Τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός ξέφυγε πολύ. Ανοιξε την ψαλίδα. Κατέκτησε δικαίως την κορυφή της Ευρώπης. Όμως τώρα ο Ολυμπιακός έκανε σοβαρή προσπάθεια κι έκλεισε αυτό το κενό που υπήρχε. Οι υπόλοιπες ομάδες είχαν προβλήματα, τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο Παναθηναϊκός.

Υπάρχει μία ανοδική πορεία το πρωτάθλημα. Το μπάσκετ πέρασε μία καμπή. Μετά την υπερφόρτωση στο χώρο. Χάθηκε το ενδιαφέρον, μ’ εξαίρεση τον Παναθηναϊκό. Τώρα το μπάσκετ επιστρέφει και θα ζήσει πάλι μεγάλες στιγμές. Μαζί και η ΑΕΚ".

Τι ζητάς από την ενασχόλησή σου με την ΑΕΚ;

"Στο μπάσκετ μπήκα επειδή μου έλειψε η μυρωδιά των αποδυτηρίων. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Μεγάλωσα από 8-9 ετών μέσα στα γήπεδα. Μέχρι τα 32 μου, οπότε και εγκατέλειψα. Ακολούθησα την επαγγελματική μου πορεία η οποία με καταξίωσε, αλλά μακριά από τα γήπεδα. Είχα χάσει ένα κομμάτι από μένα. Αυτό που λέει ότι κάθε Σαββατοκύριακο θα πάω στο γήπεδο. Θα είμαι στενοχωρημένος αν έχω χάσει. Θα πετάω στα σύννεφα αν είμαι νικητής.

Την καλοκαιρινή αγωνία του να στήσεις την ομάδα, να οργανώσεις την προετοιμασία. Ολο αυτό το πράγμα. Οποιος έχει ζήσει σε γήπεδο το καταλαβαίνει. Δυστυχώς δεν μπορούσα να επιστρέψω σαν παίκτης. Το έκανα σαν ιδιοκτήτης. Τώρα σαν πρόεδρος το ξανανιώθω. Με την ΑΕΚ αυτά θα τα εισπράξω στο απόλυτο. Αφού σχεδόν το 1/3 των φιλάθλων στην Ελλάδα την υποστηρίζει. Μόνο κοιτά πρέπει να κοιτά η ΑΕΚ. Εχει διψασμένο κόσμο για επιτυχίες. δεμένο με την ομάδα του. Ζω έντονα το μπάσκετ".

Αληθεύει ότι θεωρείς πρότυπο το μοντέλο διοίκησης του Ντέμη Νικολαϊδη στο ποδόσφαιρο; Βλέπεις κοινά σημεία με την προσπάθεια που ξεκινάς στο μπάσκετ;

"Ζηλεύω την στήριξη που είχε ο Ντέμης από τον κόσμο, τις δύο πρώτες χρονιές του στην ΑΕΚ. Εύχομαι να την έχω κι εγώ. Ο κόσμος ήταν συγκινητικός. Ετυχε να πάω τότε σε μερικά παιχνίδια της ΑΕΚ και ήταν πραγματικά γιορτή. Ο κόσμος τραγούδαγε συνεχώς, είτε έχανε είτε κέρδιζε η ομάδα. Τους αρκούσε το ότι η ομάδα βγήκε από το αδιέξοδο. Ο Ντέμης ήταν και είναι ένας από αυτούς. Ηξερε την ομάδα και την αγάπαγε. Τους έδωσε όραμα. Τους δικαίωσε για τη στήριξη, παρά τις διαφωνίες που προέκυψαν στην πορεία. Εδωσε μία ομάδα υψηλού επιπέδου.

Σε όλα αυτά τον ζηλεύω. Θα ήθελα να γίνει κάτι τέτοιο. Υπόσχομαι ότι αν έχω την ανάλογη στήριξη θα κάνουμε τα ίδια και ακόμα μεγαλύτερα πράγματα στο μπάσκετ. Μπορούμε να επιστρέψουμε στην κορυφή της Ελλάδος. Κι αν το καταφέρουμε θα είναι σα να είμαστε στην κορυφή της Ευρώπης. Θέλω κι εγώ να νοικοκυρέψω την ΑΕΚ, εντός κι εκτός γηπέδου">

Η ΑΕΚ μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό από φέτος;

Πολύς κόσμος και η λογική λέει ότι η ΑΕΚ θα πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό. Όταν έχεις μπροστά σου τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, κάτι τέτοιο μπορεί ν’ ακούγεται αλαζονικό. Εγώ αλαζόνας δεν υπήρξα ποτέ. Η ΑΕΚ όμως πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό. Αν κάποιος με ρωτήσει, "πώς μπορείς να κάνεις πρωταθλητισμό;" όταν το μπάτζετ σου –τουλάχιστον για φέτος – δεν μπορεί να φτάσει σ’ επίπεδα Ολυμπιακού ή Παναθηναϊκού;".

Θ’ απαντήσω: "Κοιτάξτε τον Αρη". Ηρθε 2ος στην κανονική περίοδο. Εχασε στις λεπτομέρειες την είσοδο στον τελικό. Τερμάτισε τελικά 3ος και βγήκε Ευρωλίγκα. Ηταν ανταγωνιστικός. Ο στόχος μου είναι ένα κλικ πάνω από τον περυσινό Αρη. Σαν οργάνωση, σαν επιτυχίες και σαν δυναμικό ομάδες.

Οπότε στις λεπτομέρειες θα κριθούν τα πάντα. Ποντάρω στη φανέλα και στην καρδιά της ομάδας. Γιατί και στην σεζόν που πέρασε, η χιλιοταλαιπωρημένη ΑΕΚ πήρε τα δύσκολα ματς. Του χρόνου δεν θα μας έχει κανείς του χεριού του. Ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε ο Ολυμπιακός. Κανείς. Ούτε θα θεωρούν εύκολα τα ματς με την ΑΕΚ. Θα κάνουμε ζημιές. Θα νιώσουν όλοι την καυτή ανάσα της ΑΕK".

Φανταζόσουν ότι η ζωή θα σ’ έφερνε μέχρι εδώ;

"Σε καμία περίπτωση. Μέχρι πριν 2 χρόνια, κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι θα έφτανα εδώ. Εγώ, ακόμα και σε εποχές δύσκολες, έλεγα πράγματα. "Θα κάνω αυτό ή εκείνο".Είχα φιλοδοξίες και όνειρα για κάτι πολύ μεγάλο. Η ζωή μου ήταν δύσκολη. Αλλά δεν μπορείς να ονειρευτείς κάτι τέτοιο.

Πού μεγάλωσες;

"Στην Πάτρα. Μία οικογένεια με τέσσερα παιδιά. Ο πατέρας μου ήταν καπετάνιος στο εμπορικό ναυτικό. Η μητέρα μου οικιακά. Ημουν ο μικρότερος γιος. Ουσιαστικά μεγάλωσα μόνος, γιατί τ’ άλλα μου αδέρφια, όταν άρχισα να καταλαβαίνω τον εαυτό μου, είχαν φύγει τραβώντας το δρόμο τους. Είμαστε τέσσερα παιδιά ανά τέσσερα χρόνια. Με την αδελφή μου έχω 16 χρόνια διαφορά. Από τα 10 ήμουν μόνος στο σπίτι. Ηταν δύσκολες εποχές για όλους".

Ησουν καλός μαθητής;

"Μέτριος στο δημοτικό. Καλός στο γυμνάσιο. Πολύ καλός στο λύκειο".

Πώς κι έτσι;

"Πρέπει να είχα μία μορφή δυσλεξίας τότε, την οποία δεν είχαν αντιληφθεί. Ημουν ένα παιδί που δεν διάβαζα ποτέ και μάθαινα από την παράδοση. Ανοιγα βιβλίο και κουραζόμουν. Δεν μπορούσα να διαβάσω πάνω από ένα τέταρτο. Το πρόβλημα αυτό λύθηκε από μόνο του και μπήκα σ’ ένα δρόμο. Αρχισα να διαβάζω και μπήκα στο πανεπιστήμιο. Σπούδασα διοίκηση επιχειρήσεων. Ημουν πάντα καλός στα μαθηματικά. Ημουν δραστήριος στο σχολείο. Πρόεδρος στην τάξη. Αρχηγός στην ομάδα ποδοσφαίρου".

Ασχολήθηκες σοβαρά με το ποδόσφαιρο.

"Ναι. Ξεκίνησα από την Παναχαϊκή. Από 8 ετών. Πέρασα απ’ όλα τα τμήματα. Εγινα επαγγελματίας. Επαιξα στην μεγάλη κατηγορία. Δυστυχώς είχα πολλούς τραυματισμούς. Αρχισαν να με δίνουν σε διάφορες μικρότερες ομάδες της Πάτρας. Θύελλα Πατρών, Αχιλλέας Πατρών. Μετά έγινα ένας καλός παίκτης Δ’ εθνικής. Αδρά αμειβόμενος, για τα δεδομένα της εποχής. Από τους ελάχιστους επαγγελματίες στη Δ’. Όμως με κυνηγούσαν οι χιαστοί. Εκανα τρεις τέτοιες επεμβάσεις. Όμως έπρεπε να συνεχίσω το ποδόσφαιρο. Εστω και μ’ ένα πόδι. Δεν είχα άλλες λύσεις. Η μητέρα μου πέθανε όταν ήμουν 14 ετών. Ο πατέρας μου ταξίδευε. Επρεπε να συντηρηθώ. Η οικογένεια του ποδοσφαίρου μου φέρθηκε άψογα. Ολη η ζωή μου ήταν ο αθλητισμός. Φίλοι οι συμπαίκτες μου".

Με τα επιχειρηματικά πως μπλέχτηκες;

"Στα 31, μετά την τελευταία ρήξη χιαστών, σταμάτησα. Το γύρισα στην προπονητική. Για να εκμεταλλευτώ το καλό όνομα που είχα ως ποδοσφαιριστής στην τοπική κοινωνία της Πέλλας. Από εκεί ξεκίνησα. Κάναμε δύο πολύ καλές χρονιές. Θυμάμαι με πολύ αγάπη αυτήν την εποχή. Το ζήσαμε έντονα. Τότε είχα παίκτη τον Μελίσση που παίζει στον ΠΑΟΚ. Όμως μετά συνειδητοποίησα ότι είχα πολύ χρόνο μπροστά μου. Επρέπε να βρω να κάνω κάτι άλλο για να βγάζω τα προς το ζειν".

Το βρήκες;

"Μου ήρθε μία πρόταση από τη Γερμανία. Από εταιρεία στοιχήματος. Να γίνω κάτι σαν oddmaker. Να βγάζω τις αποδόσεις. Τότε ξεκίνησε η σχέση μου με το στοίχημα, που έχει γίνει μύθος πια. Χωρίς να ξέρει ο κόσμος τι έχω κάνει. Τότε το στοίχημα στο ίντερνετ ήταν στα σπάργανα. Ηθελαν ανθρώπους με γνώση. Να ξέρουν την αγορά. Εγώ ανέλαβα την Ελλάδα. Στην ουσία έδινα μία γνώμη και την υποστήριζα. Τα χρήματα ήταν πάρα πολλά για μένα. Ενας πολύ καλός μισθός. Είδα τις προοπτικές.

Ετσι ξεκίνησα εκεί. Χρόνο με χρόνο εξελισσόμουν. Επαιρνα και άλλες αγορές. Ιταλικό και Ισπανικό πρωτάθλημα. Κάποια στιγμή έγινα το Νο 1 στην εταιρεία. Μετά risk manager. Ο άνθρωπος που αποφασίζει το ύψος και το μέγεθος αποδοχής ενός στοιχήματος. Μία πολύ υπεύθυνη δουλειά με τεράστιες αποδοχές. Εκατσα εκεί άλλα δύο χρόνιά. Κατάλαβα ότι έπρεπε να κάνω κάτι δικό μου. Ν’ ανοίξω τη δική μου εταιρεία και να προτείνω τι θα παίζουν οι παίκτες. Χωρίς να μ’ ενδιαφέρει που θα παίξει ο καθένας".

Και τι έκανες;

"Εφτιαξα μία εταιρεία στην Αγγλία, την μητέρα του στοιχήματος. Να προστατεύω τον κόσμο από τις λανθασμένες πληροφορίες κι επιλογές. Η πορεία έδειξε ότι και σε αυτό ήμουν πολύ καλός. Από ένα σημείο και μετά έγινε κλειστό κλαμπ. Αυτό ήταν το τελικό στάδιο της επαγγελματικής μου εξέλιξης.

Τώρα αν βρεθεί έστω κι ένας άνθρωπος και πει ότι εγώ ή άνθρωπος της εταιρείας μου έχει πάρει 1 ευρώ από στοίχημα θα του δώσω όλη την περιουσία μου. Γι’ αυτούς που ξέρουν, είμαι από τους πιο αναγνωρίσιμους στην Ευρώπη, στον τομέα μου. Δεν είναι δουλειά μου το που θα παίξει ο καθένας. Δεν με αφορά. Δεν με νοιάζει. Κάπου θα χρησιμοποιήσουν τη γνώμη μου. Το που, δεν μ’ ενδιαφέρει. Εγώ αναλύω.

Ξεκίνησα από το μηδέν κι έφτασα μέχρι εδώ με καθαρές δουλειές. Στο φως της ημέρας. Παράλληλα άρχισα να επενδύω σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, αγορές μετοχών. Αγόρασα συγκρότημα στις Μαλδίβες, στην Μύκονο, στο Σάλτσμπουργκ. Μπήκα σ’ εταιρείες sports management. Εξαγόρασα ένα πολύ μεγάλο λογιστικό γραφείο της Αθήνας. Σε τυπογραφικές επιχειρήσεις. Θέλω να ξεκαθαρίσω από πού απέκτησα το χρήμα. Δεν έγινε τίποτε μαγικό. Τίποτε σκοτεινό".

Θεωρείς ότι υπάρχει ασυμβίβαστο; Είσαι πρόεδρος μιας ΚΑΕ και παράλληλα υπάρχει σχέση με το στοίχημα. Ακούγονται διάφορα τα τελευταία χρόνια. Για στημένα ματς και άλλα τέτοια.

"Φυσικά και όχι. Ευθεία εταιρεία στ’ όνομά μου δεν υπάρχει. Ετσι κι αλλιώς οι εταιρείες στοιχήματος και οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτές, θέλουν τα πιο καθαρά ματς. Εχοντας εξασφαλίσει καθαρά ματς, κερδίζουν πάντα. Χάνουν μόνο όταν δεν γίνονται καθαρά ματς. Όταν κάποιος ξέρει το αποτέλεσμα και ποντάρει εναντίον τους. Για τις εταιρείες ο αθλητισμός είναι το προϊόν τους και τον θέλουν καθαρό.

Οντας κάθε λίγο και λιγάκι μέσα σ’ ένα lear jet ελεύθερος χρόνος δεν πρέπει να υπάρχει ούτε γι’ αστείο;

"Δυστυχώς καθόλου. Κοιμάμαι 3 με 4 ώρες. Μάξιμουμ. Ταξιδεύω πάρα πολύ. Εχοντας τις δουλειές μου σε διαφορετικά μέρη της Ευρώπης, πρέπει να τις επισκέπτομαι τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Αυτό είναι το τίμημα της επιτυχίας. Το μπάσκετ είναι η διασκέδασή μου. Πέρυσι η ευχαρίστησή μου ήταν να πετάξω και να έρθω αυθημερόν από την Αγγλία, την Αυστρία ή την Μάλτα, για να παρακολουθήσω την ομάδα. Αγαπάω αυτό που κάνω. Φέτος το χόμπι μου θα είναι η ΑΕΚ".

Χόμπι;

"Αναγκαστικά τα κομπιούτερ. Είμαι συνέχεια online για να επιβλέπω τις δουλειές. Ενημερώνομαι πάρα πολύ. Διαβάζω sites από 5 διαφορετικές χώρες. Περνώ πολλές ώρες στον υπολογιστή. Λατρεύω τον κινηματογράφο. Οποτε ξεκλέβω, λίγη ώρα προσπαθώ να βλέπω ταινίες. Διαφορετικά ποδόσφαιρο ή μπάσκετ".

Τελευταία ταινία που είδες;

"Το "Goal No. 2" σε DVD".

Παντρεμένος;

"Χωρισμένος. Με δύο παιδιά".

Τα βλέπεις καθόλου;
"Όχι. Αυτό είναι το αγκάθι στην ζωή μου. Θα ήθελα να τα βλέπω περισσότερο. Πολλές φορές συνειδητοποιώ ότι μεγαλώνουν και χάνω σημαντικά κομμάτια από την ζωή τους. Όμως σκεπτόμενος τις δυσκολίες που πέρασα μέχρι πριν 5 χρόνια και το πώς άλλαξε η ζωή μου, καταλαβαίνω ότι δεν μπορείς να τα έχεις όλα στην ζωή. Πιστεύω ότι είναι καλύτερα να δίνω λιγότερο χρόνο στα παιδιά μου, αλλά παράλληλα να τους προσφέρω ασφάλεια. Παρά να έχουν περισσότερες ώρες μαζί μου και να μην μπορώ να τους προσφέρω τίποτε. Καταλαβαίνω ότι εκατομμύρια ανθρώπων παλεύουν για τα βασικά. Ημουν κι εγώ ένας από αυτούς. Είμαι πολύ τυχερός".

Την ενασχόλησή σου με την ΑΕΚ την βλέπεις σε βάθος χρόνου;

"Ακούω ότι αλλάζω τις ομάδες σαν τα πουκάμισα. Αν φύγω από την ΑΕΚ θα σταματήσω από το μπάσκετ. Αυτό είναι δέσμευση. Δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναδείτε τον Δρόσο σε άλλη ομάδα μπάσκετ. Πλέον όταν φτάσεις στην ΑΕΚ. Μένεις στην ΑΕΚ. Δεν μπορείς να πας πουθενά".

Γιατί όμως άφησες μία ιστορική ομάδα, το Σπόρτιγκ στα κρύα του λουτρού.

"Αυτοί που γνωρίζουν, ξέρουν τι έγινε. Είναι πολύ άδικο να βλέπουν μόνο το ότι άλλαξα ομάδα. Και στις δύο τελευταίες μου ομάδες άλλαξα τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας. Τις νοικοκύρεψα. Τις ξεχρέωσα. Πλήρωσα χρέη πολλών ετών. Τους έδωσα δικαίωμα στην ελπίδα. Τους έδειξα το δρόμο για το πώς μπορούν να είναι νοικοκυρεμένοι.

Κάποια πράγματα με στενοχώρησαν. Κι εγώ δεν κάνω τίποτε με μισή καρδιά. Η ΑΕΚ ήταν γνωστό ότι έχει πρόβλημα. Για ποιον λόγο να ξεκινούσα τις μεταγραφές στο Σπόρτιγκ, αν όντως ήξερα ότι μετά θα πάρω την ΑΕΚ; Αν δεν είχα ήδη κάνει προγραμματισμό στο Σπόρτιγκ, την ώρα που προέκυπταν τα προβλήματα, θα έφευγα από το μπάσκετ. Όμως είχα δεσμευτεί απέναντι σε παίκτες και προπονητές. Η ΑΕΚ έδωσε στέγη στις φιλοδοξίες μου. Κι εγώ το δικαίωμα να ξαναχαμογελάσει και να ονειρεύεται".

Με πόσο κόσμο στο γήπεδο θα ήσουν ευχαριστημένος;

"Ημουν το Σάββατο στο ΟΑΚΑ για να δω την εθνική κι έλεγα στον συνεργάτη μου, τον Μάρκο τον Λαγό: «Φαντάζεσαι να είναι γεμάτο;». Αυτό θέλω στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Ξέρω ότι είναι δύσκολο. Θέλω να προκαλέσω και να προσκαλέσω τον κόσμο της ΑΕΚ. Ο,τι θέση θα πάρει φέτος ο κόσμος, σε ότι αφορά στην προσέλευση, αυτή να ζητήσουν από μένα την επόμενη χρονιά.

Αν ο κόσμος της ΑΕΚ τερματίσει φέτος 1ος σε προσέλευση, εγώ δίνω τον λόγο μου, ότι την επόμενη χρονιά το μόνο που θα θεωρήσω επιτυχία για την ομάδα είναι την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο κόσμος θα καθορίσει πόσο ψηλά θα μπει ο πήχης. Αυτή είναι η πιο δίκαιη απαίτηση. θα δεχθώ την όποια κριτική σε αυτή τη βάση. Κερδίστε εσείς όλους τους άλλους φιλάθλους και ζητείστε από μένα να κερδίσω τις άλλες διοικήσεις.

Αν εσείς δεν μπορείτε να τους κερδίσετε, μην το ζητάτε από μένα. Ο κόσμος της ΑΕΚ μπορεί φέτος να πάρει το δικό του πρωτάθλημα. Και δίνω τον λόγο μου ότι εγώ θα κάνω ό,τι μπορώ για να πάρουμε το άλλο πρωτάθλημα".
sporting b.c.
http://www.contra.gr
Να μιλήσουν με τον Δρόσο θα επιδιώξουν στον Σπόρτιγκ
Γιάννης Ζωιτός
Δημοσίευση : 12/07/2007 20:43 - Τελ. ανανέωση : 12/07/2007 20:51

Επικοινωνία με τον Δημήτρη Δρόσο θα επιδιώξει να έχει επιτροπή του Ερασιτέχνη Σπόρτιγκ θέλοντας να ενημερωθεί για τις προθέσεις του. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της Γενικής Συνέλευσης, η οποία συνήλθε την Πέμπτη (12/07) προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Τα μέλη θα ζητήσουν από τον Έλληνα επιχειρηματία να συνεχίσει το έργο του στην ΚΑΕ και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του προς τον Ερασιτέχνη. Προφανώς στον Σπόρτιγκ ελπίζουν πως η εμπλοκή που παρουσιάστηκε στις συζητήσεις με τον Γιάννη Φιλίππου ίσως αλλάξει το κλίμα.
sporting b.c.
http://www.superbasket.gr

Βρέθηκε επενδυτής
09-07-2007 19:42

Ο Δημήτρης Δρόσος ειδοποίησε τον Βασίλη Σακόπουλο πως βρέθηκε επενδυτής για να βοηθήσει οικονομικά τον Σπόρτιγκ ή ακόμη και να αναλάβει εξ ολοκλήρου τις τύχες της ομάδας.

Ο Δρόσος θα μιλήσει εκτενώς για το θέμα στους ανθρώπους του Σπόρτιγκ κατά την επιστροφή του που εκτός απροόπτου που έχει ορισθεί για το πρωί της Τετάρτης. Παρ’ όλα αυτά, ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει καν αν ο ίδιος θα αποχωρήσει από την ομάδα των Πατησίων και έτσι τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο μέχρις ότου ξεκαθαρίσουν τα πράγματα με την παρουσία του ή όχι στο σύλλογο..



Αποφάσισαν να… ειδοποιήσουν τον Δρόσο
12-07-2007 20:09

Γενική Συνέλευση του ερασιτέχνη Σπόρτιγκ συνήλθε το απόγευμα της Πέμπτης, ωστόσο δεν πάρθηκε κάποια ουσιαστική απόφαση, μιας και ακόμη ο Δηήτρης Δρόσος δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του.

Η απόφαση που πήραν οι άνθρωποι του Σπόρτιγκ ήταν να ειδοποιήσουν τον Δημήτρη Δρόσο να υλοποιήσει την υπόσχεση που είχε πάρει για δημιουργία ομάδας που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α1.
sporting b.c.
http://www.sportime.gr
“Είμαι έτοιμος, αλλά όχι τρελός!”

13/7/2007 21:15

Για τον Δημήτρη Δρόσο έχουν ακουστεί πάρα πολλά το τελευταίο εικοσαήμερο. Σωτήρας ή τυχοδιώκτης, ρομαντικός του χώρου ή ψυχρός επιχειρηματίας, οραματιστής ή αερολόγος. Όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα έχουν ειπωθεί για τον άνθρωπο που εμφανίζεται έτοιμος να γίνει το νέο αφεντικό της ΑΕΚ, ο οποίος μία μέρα μετά το «πάγωμα» των επαφών με τον Γιάννη Φιλίππου, μιλά στο Sportime.gr και ξεκαθαρίζει: «Εγώ είμαι έτοιμος και σήμερα ακόμα να αναλάβω την ομάδα και μέρος των χρεών της. Ο κ Φιλίππου είναι που άλλαξε γνώμη και ξαφνικά μου ζητάει άμεσα τρία εκατομμύρια ευρώ μετρητά. Ποιος είμαι για να δώσω τέτοιο ποσό και μάλιστα cash;».

«Πάρε την ομάδα και μετά κάνε ό,τι θέλεις»

Η ανακοίνωση της εμπλοκής του Δημήτρη Δρόσου στα διοικητικά της ΑΕΚ έφερε εν μία νυκτί τα πάνω κάτω στο ελληνικό μπάσκετ. Ο νέος ιδιοκτήτης έδειχνε έτοιμος να ξανακάνει την ΑΕΚ ανταγωνιστική, χωρίς να λογαριάζει ιδιαίτερα το κόστος. Τα ονόματα του Χατζή, του Κακιούζη, του Κουτλουάι, του Παπανικολάου, του Σιγάλα και τόσων άλλων παικτών (με μά φυσιολογική δόση υπερβολής πάντα…) προϊδέαζαν ότι τα χρόνια της μιζέριας ανήκαν στο παρελθόν. Και ξαφνικά… παγωμάρα. Ο Γιάννης Φιλίππου δεν τα βρίσκει με τον Δημήτρη Δρόσο και το… Super deal του καλοκαιριού μπαίνει σε αναστολή. «Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ ξαφνιάστηκα. Ήμασταν σε πολύ καλό δρόμο με τον κ. Γραννίτσα που έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις εκ μέρους του κ. Φιλίππου, όμως χθες τα πράγματα πήραν άλλη τροπή. Θέλω να ξεκαθαρίσω πώς ούτε διαφωνία στο οικονομικό υπάρχει, ούτε τα γύρισε ο Φιλίππου. Απλώς, η αξίωση που έχει να πληρώσω τρία εκατομμύρια ευρώ μετρητά και μάλιστα άμεσα είναι παράλογη και αδύνατη. Θα έπρεπε να είμαι τρελός ή ψεύτης αν έλεγα ότι μπορώ να δώσω άμεσα τα χρήματα αυτά. Εξ αρχής είχαμε συμφωνήσει ότι ο κ. Φιλίππου θα καταβάλει 500.000 ευρώ και εγώ άλλα τρία εκατομμύρια, προκειμένου να καλυφθούν τα πάντα. Αυτά τα τρία εκατομμύρια είχα υποχρέωση να τα αποπληρώσω μέσα σε πέντε χρόνια, δηλαδή να δίνω 750.000 ευρώ το χρόνο. Προκειμένου να διευκολύνω την κατάσταση προσφέρθηκα να μειώσω τα χρόνο αποπληρωμής σε τρία χρόνια, όμως η χθεσινή αξίωση για άμεσα καταβολή είναι αδύνατη» υποστηρίζει ο Δημήτρης Δρόσος και συνεχίζει αναφορικά με της βλέψεις της διοίκησης Φιλίππου για το μέλλον της ΑΕΚ:

«Όταν είπα στον Γιάννη Γρανίτσα ότι δεν θέλω να έχω την ΑΕΚ δέκατη, αλλά θέλω να τη φέρω στην πρώτη τετράδα, επομένως θέλω να ξοδέψω άλλα τρία εκατομμύρια ευρώ από την τσέπη μου για μετεγγραφές και λειτουργικά έξοδα, επομένως τα έξι συνολικά εκατομμύρια είναι μυθικό ποσό που υπερβαίνει τις δυνάμεις μου, ο κ. Φιλίππου απάντησε ότι δεν τον ενδιαφέρει τι θα κάνω με την ΑΕΚ μετά. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να συμφωνήσουμε μεταξύ μας και μετά αφού την αποκτήσω ας κάνω ό,τι θέλω. Ας μου έλεγαν από την αρχή ότι θέλουν όλα τα χρήματα αμέσως και θα έκανα και εγώ τις ανάλογες κινήσεις. Δεν γίνεται δηλαδή να πάω εγώ να αγοράσω την ΑΕΚ και μετά να προκύψουν νέα χρέη που άλλοι δημιούργησαν και να τα πάρω εγώ στο κεφάλι μου. Είναι παράλογο. Να τελειώσει ο έλεγχος, να καταγραφθούν τα πάντα και τότε θα μπορούμε να προχωρήσουμε. Άντε λοιπόν και τα έδωσα τα λεφτά, αν μετά έρθουν στο φως και άλλα χρέη, εγώ τι θα κάνω; Ποιος θα τα καλύψει αυτά; Θα είμαι ειλικρινής. Με τα όσα έγινα χθες, το θέμα πάγωσε σε κάποιο βαθμό, όμως είμαι αισιόδοξος ότι θα βρούμε τη λύση μέχρι τις 18 Ιουλίου που έχει ορίσει ως καταληκτική ημερομηνία ο κ. Φιλίππου».

«Με έβλεπαν σαν πορτοφόλι που τρέχει χρήματα»

Ο Δημήτρης Δρόσος έχει εμπλακεί τα τελευταία χρόνια με τρεις ομάδες συμπεριλαμβανομένης και της ΑΕΚ. Ξεκίνησε από τον Άλιμο, από εκεί στον Σπόρτιγκ, για να «βουτήξει τέλος στα βαθιά νερά», με την προσπάθειά του να αποκτήσει την ΑΕΚ. Τι τύπος είναι τελικά αυτός ο επιχειρηματίας και με ποιος σκεπτικό άφησε τον Σπόρτιγκ μέσα σε ένα βράδυ και άρχισε να κάνει δηλώσεις ως το νέο αφεντικό του Δικεφάλου; «Αυτό το μέσα σε ένα βράδυ που είπατε, είναι απόλυτα ακριβές. Η όλη διαδικασία έγινε πραγματικά σε ένα βράδυ. Οι άνθρωποι του Σπόρτιγκ είναι αχάριστοι. Ανέλαβα την ομάδα, έβαλα ένα σωρό λεφτά από την τσέπη μου, έκανα την ομάδα πρωταθλήτρια και την ανέβασα στην Α2, χωρίς την παραμικρή συμμετοχή του Ερασιτέχνη και τελικά οι ίδιοι άνθρωποι μου έστειλαν μέχρι και εξώδικο επειδή καθυστέρησα το νοίκι ενός μηνός ύψους τριών χιλιάδων ευρώ. Η όλη «διαμάχη» ξεκίνησε για τα λεφτά της επιχορήγησης που πήρε ο Σπόρτιγκ από τον ΟΠΑΠ ύψους 28.000 ευρώ, τα οποία πήρε για αποκλειστική εκμετάλλευση ο Ερασιτέχνης. Την ώρα λοιπόν που ήμουν στα γραφεία της ΕΟΚ και διαπραγματευόμουν την συμμετοχή του Σπόρτιγκ στο Fiba Cup, με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε ότι ο Ερασιτέχνης μου έχει στείλει εξώδικο και ότι απαγορεύει στους αθλητές της ομάδας να προπονηθούν στο γήπεδο, κι όλα αυτά επειδή χρωστούσα ένα νοίκι. Την ίδια στιγμή όμως αυτοί οι άνθρωποι έχουν πάρει 28.000 ευρώ τα οποία έπρεπε να διαχειριστώ εγώ, ως ιδιοκτήτης της ΚΑΕ.

Με έβλεπαν σαν πορτοφόλι γεμάτο λεφτά και το μόνο που τους ενδιέφερε είναι να ζητούν και να μου παίρνουν χρήματα. Τίποτα άλλο. Ούτε η ομάδα, ούτε οι επιτυχίες. Ε ,δεν είμαι βλάκας για να θέλω να έρχονται κάποιοι και να βάζουν χέρι στο δικό μου πορτοφόλι! Έτσι λοιπόν, σε ένα βράδυ στην κυριολεξία αποφάσισα να ασχοληθώ με την ΑΕΚ. Παντού, όπου πήγα, έβαλα λεφτά από την τσέπη μου, ξεχρέωσα χρέη και οφειλές άλλων, και δεν θα βρείτε ούτε έναν άνθρωπο να σας πει το αντίθετο. Έχω πληρώσει περισσότερους από 50 αθλητές, που δεν τους αγόρασα εγώ, ούτε τους άφησα εγώ απλήρωτους, κι όμως τους ξεχρέωσα για το καλό των ομάδων μου. Δεν είμαι κομήτης λοιπόν, όπως με χαρακτηρίζουν κάποιοι συνάδελφοί σας ούτε χθεσινός. Επειδή δεν με ξέρετε εσείς, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχω κιόλας. Γι’ αυτό σας λέω. Αν δεν τα καταφέρω με την ΑΕΚ, δεν θα ασχοληθώ ποτέ ξανά. Είτε εγώ δεν κάνω για το ελληνικό μπάσκετ, είτε το ελληνικό μπάσκετ δεν κάνει για μένα. Πάντως, με τα δικά μου χρήματα, δεν γίνεται άλλοι να επωφελούνται κι εγώ να μόνο βάζω το χέρι στην τσέπη. Το αγαπάω το μπάσκετ, τρελαίνομαι όταν βλέπω αγώνες, αλλά δεν είμαι κορόιδο».

«Δεν μπορώ να αγοράσω την ΑΕΚ με το ζόρι»

Για να επιστρέψουμε στην ΑΕΚ που ως μέγεθος ενδιαφέρει και τον περισσότερο κόσμο, η όλη κατάσταση φαίνεται να «κολλάει» για την ώρα, όμως τόσο η βούληση του Γιάννη Φιλίππου να απεμπλακεί από την ομάδα, όσο και η σφοδρή επιθυμία του Δημήτρη Δρόσου να «κάνει την ΑΕΚ, πραγματική ΑΕΚ» όπως λέει και ίδιος, αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας, ότι στο τέλος θα βρεθεί η χρυσή τομή. Για την ώρα πάντως, επικρατεί στασιμότητα σε κάθε μέτωπο. «Δεν μπορώ να πάρω την ΑΕΚ με το ζόρι. Το να υπάρχει πάντως κάποια επιφυλακτικότητα δεν είναι παράλογο. Εδώ αυτοκίνητο αγοράζεις και το σκέφτεσαι, πόσο μάλλον όταν παίρνεις ολόκληρη ομάδα. Εγώ πάντως, το ξαναλέω. Είμαι έτοιμος να αναλάβω και έχω όνειρα για την ΑΕΚ. Θέλω να την κάνω μεγάλη και έχω σκοπό να ξοδέψω πολλά λεφτά για να το πετύχω. Μιλάμε για ένα μπάτζετ που θα φτάνει τα τρία με τέσσερα εκατομμύρια, θα ξεπερνά δηλαδή αυτό του Άρη που φέτος συμμετείχε και μάλιστα με επιτυχία στην Euroleague. Όσο για τις μετεγγράφηκες κινήσεις, δεν μπορώ να κάνω τίποτα όσο δεν είμαι επίσημα ο ιδιοκτήτης της ομάδας. Δεν θα ήταν σοβαρό και επαγγελματικό εκ μέρους μου. Πώς να φέρω έναν παίκτη στην ομάδα από τη στιγμή που δεν είμαι βέβαιος ότι θα είμαι εγώ ο ίδιος στην ΑΕΚ. Αν αποτύχω όμως, δεν θα με ξαναδείτε μπροστά σας. Θα εξαφανιστώ από το χώρο. Δεν βασίζω την επιτυχία μου στο μπάσκετ και δεν οφείλω στο άθλημα όσα έχω καταφέρει. Και όλα αυτά τα περί παράνομου στοιχήματος και περίεργων επιχειρήσεων είναι αστεία. Αν βρείτε έστω έναν άνθρωπο που έχει πάρει παράνομα χρήματα από μένα, τότε θα του δώσω όλη μου την περιουσία. Είμαι στο μπάσκετ επειδή το γουστάρω, όχι για να γίνω κάποιος. Δεν το έχω ανάγκη!».

Βασίλης Παπανδρέου
sporting b.c.
άρα λοιπόν όσοι έβαλαν υπογραφή στον Δρόσο (όχι Σπορτιγκ, ούτε ΑΕΚ)
και εφοσον χαλάει το deal (μακάρι να μην χαλάσει)
που θα δουλεύουν ;
ο μελαχρινός Άγγελος ναυαγοσώστης στο ιδιωτικο νησι και οι αθλητές (ψηλά παιδιά) σωματοφυλακες του ;
sporting b.c.
http://basketblog.gr
Στον Σπόρτιγκ ο Λιόγας

Της Λένας Καραλή
15/07/2007 (13:55)

Οι άνθρωποι του Σπόρτιγκ δεν περιμένουν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στην ΑΕΚ για να κοιτάξουν το δικό τους μέλλον. Ηδη έχουν γίνει οι πρώτες διεργασίες για να συνεχίσει η ομάδα την πορεία της χωρίς τον Δημήτρη Δρόσο να έχει ενεργό ρόλο στον σύλλογο.
Ο Σπόρτιγκ έχει κινηθεί με μεγάλη μυστικότητα για να βρει τους παίκτες που θα στελεχώσουν το ρόστερ της νέας ομάδας. Θα μάς πείτε για ποιο πρωτάθλημα και για ποιόν προπονητή. Ο Δημήτρης Λιόγας θα είναι ο τεχνικός που θα κάθεται στον πάγκο της ομάδας των Πατησίων, ο οποίος έχει ήδη συμφωνήσει και μάλιστα καταστρώνει και τα πλάνα του για την ομάδα του αύριο.

Οσο για το πρωτάθλημα στο οποίο θα συμμετάσχει ο Σπόρτιγκ; Οπως έχουν αποφασίσει οι άνθρωποι του, η ομάδα θα δώσει και φέτος το παρών στην Α2 κατηγορία, παρότι πέρυσι κέρδισε με το... σπαθί της την άνοδο στην Α1. Το οικονομικό βάρος της... μεγάλης κατηγορίας όμως και τα νέα δεδομενα που υπάρχουν στον Σπόρτιγκ, τον οδηγούν και πάλι στο πρωτάθλημα της Α2.
ashton
κάπου πήρε το μάτι μου πως φτιάχθηκε η ΚΑΕ Σπόρτιγκ. Ισχυει ;
sporting b.c.
QUOTE(ashton @ Jul 19 2007, 05:46 PM) *
κάπου πήρε το μάτι μου πως φτιάχθηκε η ΚΑΕ Σπόρτιγκ. Ισχυει ;


που ;
ashton
http://www.superbasket.gr/?c=159&a=4920

Προχώρησε σε σύσταση ΚΑΕ
18-07-2007 20:26

Article by:
Γιάννης Τρουμούσης

Ο Δημήτρης Δρόσος προχώρησε σε σύσταση ΚΑΕ και το κλίμα άλλαξε στον Σπόρτιγκ. Ο «ισχυρός άνδρας» της ομάδας των Πατησίων ειδοποίησε τον ερασιτέχνη για την ενέργειά του, αλλά δεν ξεκαθάρισε τις προθέσεις του.

Το μόνο που μένει για να ολοκληρωθεί το ζήτημα είναι να γίνει η πιστοποίηση του κεφαλαίου και να βγουν μετοχές, ωστόσο ουδείς γνωρίζει αν ο μεγαλομέτοχος, Δημήτρης Δρόσος συνεχίσει να βρίσκεται στην προεδρία του τμήματος μπάσκετ. Αυτό βρίσκεται σε άμεση εξάρτηση με τις εξελίξεις στην ΑΕΚ, που τη δεδομένη χρονική στιγμή… τρέχουν. Μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα.
sporting b.c.
http://www.sport24.gr
Στην Α1 με μικρό μπάτζετ και Στιβ;

Επιμέλεια: Στέφανος Τριαντάφυλλος
Δημοσίευση: 19 Ιουλίου 2007 21:13

Αφού "τελείωσε" το θέμα του Δημήτρη Δρόσου και της ΑΕΚ, ξεκαθαρίζει σιγά σιγά το τοπίο και για τον Σπόρτιγκ, που θα συνεχίσει χωρίς τον 41χρονο επιχειρηματία στο "τιμόνι" της.

Οι "κυανέρυθροι", που συστάθηκαν σε ΚΑΕ, αναμένεται να αγωνιστούν κανονικά στην Α1 έστω και με μικρό μπάτζετ, που θα απαρτίζεται από τα χρήματα των τηλεοπτικών και 2-3 χορηγίες.

Όσο για τη θέση του Άγγελου Κορωνιού; Υποψήφιοι είναι ο Μίλαν Τόμιτς, ο Δημήτρης Λιόγας αλλά κι ο Στιβ Γιατζόγλου.

Μάλιστα δεν αποκλείεται ο τελευταίος να έχει ούτως ή άλλως κάποια συνεργασία με τους Πατησιώτες σε ότι αφορά τους ξένους της ομάδας.
sporting b.c.
http://www.cpress.gr

SPORT NEWS
Ρεπορτάζ - Παρασκευή 20 Ιουλίου 2007

ΣΠΟΡΤΙΓΚ
Παρά την οριστική πλέον αποχώρηση του Δημήτρη Δρόσου, η ομάδα των Πατησίων θα λάβει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, μέρος στην Α1 της επόμενης περιόδου, από τη στιγμή δε που συστάθηκε σε ΚΑΕ, με το ελάχιστο δυνατό μπάτζετ, ήτοι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τηλεοπτικά δικαιώματα και πιθανές χορηγίες.
Green Warrior
Καλά ρε παιδιά για να καταλάβω ο Σπόρτινγκ όταν έπαιζε στην Α1 δεν ήταν ΚΑΕ ή έπαψε να είναι όταν είχε πέσει στην Α2; Αλλά και πάλι στην Α2 δεν υπάρχουν ΚΑΕ;
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.