Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Tι θα γινει με τον Σπορτιγκ?
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Υπόλοιπα Ανδρικά Πρωταθλήματα > Γ Εθνική
Pages: 1, 2, 3, 4
ashton
ο Σπόρτιγκ ήταν ΤΑΚ.
στην Α2 δεν είναι υποχρεωτικό να είναι ΚΑΕ.
sporting b.c.
http://www.goalday.gr
"Goal" 12:05 23/7
Εβδομάδα εξελίξεων

Εβδομάδα εξελίξεων θα είναι αυτή που ξεκινάει από σήμερα για τον Σπόρτιγκ. Ο Δημήτρης Δρόσος αναμένεται να γνωστοποιήσει τις προθέσεις του και, όπως φαίνεται, να παραδώσει τις μετοχές που κατέχει. Οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη έχουν βρει ήδη κάποιους επενδυτές που ενδιαφέρονται να αναλάβουν τις τύχες της ΚΑΕ, αλλά ακόμη δεν υπάρχει επίσημο ενδιαφέρον.
sporting b.c.
σήμερα ανακοίνωσε η ΑΕΚ Λι και Χαρίση...
ΣΗΜΕΡΑ επίσης εξαφανίστηκαν οι δηλώσεις Χαρίση http://www.sportingbc.gr για την μεταγραφή του στα Πατήσια ! μιλουσε για φιλοδοξίες, ποιοι ειναι οι στόχοι του Σπορτιγκ κλπ...
ο Χαρίσης όμως είναι του Δρόσου και μόνο...
πως λέει και ο Νίκος Μπάρλος "Εγγύηση για μένα αποτελεί η παρουσία των κ.κ. Δρόσου και Κορωνιού"
ωραία που είναι η ζωή !!!
sporting b.c.
ενας ενας οι σπορτιγκιτες φτανουμε στη σχιζοφρένεια !!!

http://www.superbasket.gr
Από τα Πατήσια στα... Γιάννενα
26-07-2007 21:06
Article by:
Σπύρος Καβαλιεράτος

Τα Πατήσια απέχουν πάρα πολλά χιλιόμετρα από τα Γιάννενα, αλλά ίσως ο Σπόρτιγκ να… μηδενίσει τις αποστάσεις. Ειδικά αν η διοίκηση της ομάδας αποδειχθεί την πρόταση να μεταφερθεί στην Ηπειρο!

Ο Κρόνος Ιωαννίνων, λοιπόν, πρότεινε στον Σπόρτιγκ να αναλάβει το μάνατζμεντ της ομάδας και στην ουσία να νοικιάσει τη θέση στην Α1. Ο Κρόνος θέλει να αναλάβει όλα τα έξοδα λειτουργίας της ΚΑΕ και τα Γιάννενα να εκπροσωπηθούν στην κατηγορία των μεγάλων.

Πρόκειται για μία πρωτοποριακή πρόταση, που έχει ως ερωτηματικό το όνομα της ομάδας. Στο παρελθόν υπήρχαν τα παραδείγματα του Μακεδονικού (μεταφέρθηκε από τη Θεσσαλονίκη στην Κοζάνη) και του Ιωνικού (από τη Νέα Φιλαδέλφεια στην Αμαλιάδα), αλλά ποτέ δεν υπήρξε διάθεση άλλης ομάδας, να πάρει ουσιαστικά τη θέση.
B for Basketball
Τα Πατήσια απέχουν πάρα πολλά χιλιόμετρα από τα Γιάννενα, αλλά ίσως ο Σπόρτιγκ να… μηδενίσει τις αποστάσεις. Ειδικά αν η διοίκηση της ομάδας αποδειχθεί την πρόταση να μεταφερθεί στην Ηπειρο!

Ο Κρόνος Ιωαννίνων, λοιπόν, πρότεινε στον Σπόρτιγκ να αναλάβει το μάνατζμεντ της ομάδας και στην ουσία να νοικιάσει τη θέση στην Α1. Ο Κρόνος θέλει να αναλάβει όλα τα έξοδα λειτουργίας της ΚΑΕ και τα Γιάννενα να εκπροσωπηθούν στην κατηγορία των μεγάλων.


Πρόκειται για μία πρωτοποριακή πρόταση, που έχει ως ερωτηματικό το όνομα της ομάδας. Στο παρελθόν υπήρχαν τα παραδείγματα του Μακεδονικού (μεταφέρθηκε από τη Θεσσαλονίκη στην Κοζάνη) και του Ιωνικού (από τη Νέα Φιλαδέλφεια στην Αμαλιάδα), αλλά ποτέ δεν υπήρξε διάθεση άλλης ομάδας, να πάρει ουσιαστικά τη θέση.


www,superbasket.gr
τι λετε γι αυτο??? ιδια περιπτωση με ρεθυμνο δεν ειναι????
με προλαβε ο παραπανω κυριος sporting b.c..... shot.gif smiley.gif
Gravedigger
Εγώ διαφωνώ...Ο Sporting είναι ιστορικό σωματείο και αν πραγματοποιηθεί η συγχώνευση χάνεται για πάντα από τον μπασκετικό χάρτη αφού όπως κατάλαβα αλλάζει και όνομα.
sporting b.c.
μετα τη φιέστα της ανόδου με το ρέθυμνο ΣΠΟΡΤΙΓΚ ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 80 - 67
απο τον παραδεισο στην κολαση και ακόμα να δουμε τι θα γινει πια...
ακομα περιμενουμε

φωτο απο http://blogs.yupi.gr/dimiaggeloyahoogr
sporting b.c.
θα μας πάνε στο τρελάδικο σίγουρα
φωτο απο http://blogs.yupi.gr/dimiaggeloyahoogr


http://www.goalday.gr

"Goal" 09:34 27/7
Σπόρτιγκ... Ιωαννίνων

Τα Γιάννενα δεν έχουν ομάδα στην Α1 και έκαναν πρόταση, για να αποκτήσουν. Ο τοπικός Κρόνος ζήτησε από τον Σπόρτιγκ να αναλάβει το μάνατζμεντ της ομάδας, με την προϋπόθεση να μεταφερθεί η έδρα της στην Ηπειρο!

Η διοίκηση του Σπόρτιγκ σκέφτεται σοβαρά την πρόταση, αφού ο Κρόνος θα αναλάβει όλα τα έξοδα για τη λειτουργία της ΚΑΕ, μόνο και μόνο για να αποκτήσουν ομάδα τα Γιάννενα. Ο Βασίλης Σακόπουλος και οι συνεργάτες του θα απαντήσουν σύντομα στην πρόταση.
mono maroussi
και γω διαφωνω καθετα γιατι ο σπορτινγκ ουτε μακεδονικος ειναι ουτε ιονικος νφ..εχει και κοσμο και ιστορια..
sporting b.c.
http://www.superbasket.gr
Article by:
Σπύρος Καβαλιεράτος

Ομάδα επιχειρηματιών θέλει την ομάδα στα Γιάννενα
27-07-2007 19:22

Το μέλλον του Σπόρτιγκ δεν έχει ξεκαθαρίσει, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται το ενδιαφέρον που υπάρχει από τα Γιάννενα είναι έντονο και φιλόδοξο. Και δεν αποκλείεται η ιστορική ομάδα των Πατησίων, να μετακομίσει τελικά στην Ηπειρο…


Σύμφωνα με πληροφορίες, εννέα επιχειρηματίες από τα Γιάννενα, σε συνεργασία με τον τοπικό Κρόνο, έχουν ζητήσει από τον Δημήτρη Δρόσο να μεταφερθεί η έδρα της ομάδας στην περιοχή. Ο πρώην ιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του Σπόρτιγκ σκέφτεται πολύ σοβαρά την πρόταση και ίσως απαντήσει θετικά. Οι επιχειρηματίες θα αναλάβουν το μάνατζμεντ της ΚΑΕ και θα έχουν μπάτζετ που θα πλησιάζει το 1 εκ. ευρώ.
sporting b.c.
http://www.sportnet.gr
ΣΠΟΡΤΙΓΚ
Από τα Πατήσια στα Γιάννενα
Σύντομα οι εξελίξεις
Ο αντιπρόεδρος του Κρόνου Ιωαννίνων, Χρήστος Γεωργίου, μίλησε στον SUPER FM των Ιωαννίνων για τις συνομιλίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα με τους ανθρώπους του Σπόρτιγκ, για το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι επαφές, για τις λύσεις που έχουν προκριθεί σε περίπτωση που όλα κυλήσουν κατ' ευχήν και για το πόσο έτοιμοι είναι οι Γιαννιώτες επιχειρηματίες να αναλάβουν οικονομικά τις τύχες της νέας ομάδας. Μάλιστα, υπάρχουν ήδη επαφές με παίκτες για να στελεχώσουν το ρόστερ, αν προχωρήσει η "μετακόμιση" της ομάδας.

Κ. Γεωργίου ποιες είναι οι δικές σας πληροφορίες και εκτιμήσεις; Σαν μέλος του Δ.Σ. του Κρόνου γνωρίζετε τα πράγματα από πρώτο χέρι.
"Έχουμε ξεκινήσει κάποιες προεργασίες εδώ και καιρό, αλλά απ' ό,τι δείχνουν όλα το θέμα προχωράει. Την άλλη εβδομάδα θα έχουμε συνάντηση στην Αθήνα με την ομάδα Δρόσου και ελπίζουμε ότι θα καταλήξουν τα πράγματα θετικά. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι και έτοιμοι".

Επειδή τα Γιάννινα δεν έχουν αθλητικές υποδομές, πως θα ξεπεράσουμε το γηπεδικό;
"Κι εδώ έχουμε κάνει μια προεργασία. Έχουμε ψάξει να βρούμε λύσεις και καταλήγουμε στο ό,τι μπορεί να μεγαλώσει το ΕΑΝΚΙ. Υπάρχει το παράδειγμα της Κοζάνης, η οποία είχε ένα γήπεδο ολόιδιο με του ΕΑΝΚΙ και αύξησε τη χωρητικότητα σε 1.200 άτομα, προσθέτοντας μια λυόμενη εξέδρα. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μπορεί σ' ένα μήνα να ετοιμάσει μια τέτοια εξέδρα και να λύσουμε προσωρινά το πρόβλημα".

Θα μπορούσε ενδεχομένως να ζητηθεί το Πανεπιστημιακό γυμναστήριο;
"Θα το θέλαμε, γιατί με μια επέκταση των εξεδρών θα μπορούσε να μας δώσει περισσότερες λύσεις, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο, γιατί μπαίνει θέμα ασύλου, από τη στιγμή που θα πρέπει να μπαίνει μέσα αστυνομία για την προστασία των φιλάθλων".

Τι χρονικά περιθώρια υπάρχουν για να μάθουμε τι θα γίνει τελικά με τη διαδικασία μεταφοράς έδρας;
"Η συμφωνία πρέπει να επέλθει εντός της επόμενης εβδομάδας. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Πηγαίνουμε στην Αθήνα την Τρίτη, εν τω μεταξύ εργάζονται πάνω στο θέμα οι νομικοί μας σύμβουλοι και εντός των ημερών έχουμε εξελίξεις θετικές ή αρνητικές. Προεργασία έχει γίνει. Μιλήσαμε με μάνατζερ, έχουμε σχεδόν έτοιμο ένα ρόστερ σε αναμονή, αλλά οι απαντήσεις πρέπει να έρθουν σύντομα".

Νομικά είναι δύσκολη η μεταφορά έδρας;
"Ο Σπόρτινγκ είναι ομάδα Α1 κατηγορίας, είναι ΚΑΕ και είναι πάρα πολύ εύκολο να γίνει η μεταφορά έδρας. Ο ιδιοκτήτης της Α.Ε. πηγαίνει την ομάδα όπου θέλει".

Δεν έχει σχέση με διαδικασίες συγχώνευσης δηλαδή;
"Όχι δεν υπάρχει καμία σχέση με συγχώνευση. Μιλάμε για μεταφορά έδρας, όπως έγινε παλιότερα με τον Μακεδονικό, τον Ιωνικό Νέας Φιλαδελφείας κτλ. Η διαφορά είναι ότι το μάνατζμεντ θα ασκείται από εμάς τους Γιαννιώτες και όχι από άλλους παράγοντες, δηλαδή τον Δρόσο και την ομάδα του".

Θα ήθελα επίσης να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Όταν μιλάμε για μεταφορά έδρας, δεν εννοούμε ότι υπάρχει μια ομάδα που έρχεται στα Γιάννινα το Σάββατο, παίζει τον αγώνα της και επιστρέφει στην Αθήνα;
"Όχι. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Η ομάδα θα είναι της πόλης. Εδώ θα παίζει, εδώ θα προπονείται".

Από πλευράς Σπόρτινγκ ζητάνε κάτι σαν εχέγγυο;
"Δεν ζητάνε κάτι ιδιαίτερο. Τους ενδιαφέρει να αναλάβουμε εμείς το μπάτζετ, ενώ οι συζητήσεις έγιναν μόνο σε επίπεδο μάνατζμεντ. Βέβαια, εμείς θα βάλουμε κι άλλα θέματα".

Θα κοιτάξετε να εξασφαλίσετε τη συνεχή παρουσία της ομάδας εδώ, ώστε να μην πάρουμε μετά από 2-3 χρόνια την ομάδα πίσω;
"Έχουμε δώσει το θέμα σε νομικό σύμβουλο και θα μπουν όροι, ώστε η ομάδα να παραμείνει σ' εμάς. Πάντως, δεν πρόκειται να μείνουμε μόνο στην ανάληψη του μάνατζμεντ από εμάς και της διοίκησης από εκείνους".

Από τη στιγμή που μιλάμε για ανάληψη των οικονομικών βαρών από τους Γιαννιώτες επιχειρηματίες, για τι δυνατότητες μιλάμε; Μέχρι τώρα έφταναν ως τη συντήρηση ομάδας Γ' Εθνικής, τώρα τα μπάτζετ είναι τελείως διαφορετικά. Μπορείτε να αντεπεξέλθετε;
"Θα υπάρχει ένα κόστος λειτουργίας περίπου στο 1 εκ. ευρώ. Μιλάμε, όμως, και για αυξημένα έσοδα. Υπάρχουν τηλεοπτικά έσοδα και χορηγία από τον ΟΠΑΠ, που θα φτάσουν στα 450.000 ευρώ. Απομένει, λοιπόν, ένα μπάτζετ 500.000 ευρώ. Εδώ είναι το στοίχημα και εδώ θέλουμε τη βοήθεια της πόλης, η οποία ήταν πάντα απόμακρη στο άθλημα".

Η νέα προοπτική, όμως, θα φέρει δίπλα σας πολλούς σχετικούς και... άσχετους.
"Τολμάμε αυτό το βήμα με την ελπίδα να μας πλαισιώσουν κάποιοι άνθρωποι. Πάντως, αν δεν προκύψει η συνεργασία με τον Σπόρτινγκ, όπως ξέρετε είμαστε έτοιμοι με τον Κρόνο να διεκδικήσουμε άνοδο στη Β' Εθνική και θα κάνουμε από εκεί σιγά-σιγά τις προσπάθειές μας".

Αν προχωρήσει η συνεργασία με τον Σπόρτινγκ, η επόμενη μέρα του Κρόνου ποια θα είναι;
"Υπάρχουν κι εδώ λύσεις. Η μία είναι να παραμείνει η ομάδα στη Γ' Εθνική. Η άλλη είναι να πάει η ομάδα σε γειτονικό Νομό. Θα τα δούμε αυτά. Προς το παρόν είναι δευτερεύον ζήτημα".

Απ' ό,τι αντιλαμβάνομαι, όλη αυτή η ιστορία, αν έχει ευτυχή κατάληξη, σε συνδυασμό με ενδεχόμενη άνοδο του ΠΑΣ Γιάννινα στη Σούπερ Λίγκα, θα αλλάξει τον αθλητικό χάρτη της χώρας.
"Τα Γιάννινα εδώ και χρόνια είναι έξω απ' τα πράγματα. Καιρός είναι να αλλάξει αυτό και να δείξουμε κι εμείς και ο ΠΑΣ Γιάννινα τη δυναμική μας σαν πόλη και σαν ευρύτερη περιοχή. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν άλλες επαρχιακές πόλεις με δύο ομάδες στην Α1, με ομάδες στη Σούπερ Λίγκα κι εμείς στα Γιάννινα τίποτα, ούτε καν γήπεδα".

Η Πολιτεία είναι γεγονός ότι θέλει την αθλητική αποκέντρωση. Είχατε κάποιες επαφές για το εγχείρημα;
"Η Πολιτεία δεν προκρίνει τέτοιες λύσεις μεταφοράς έδρας. Θα ήθελε να ανέβουμε σιγά-σιγά, όμως εδώ προκύπτει μια μοναδική ευκαιρία να φτάσουμε άμεσα και ανέξοδα ως την Α1. Σίγουρα, όμως, θέλει ψηλά ομάδες της περιφέρειας".

28/7/2007
jump_ball
Παναγιώτης Κοντογιάννης

«Θα είναι καταπληκτικό να προχωρήσουν οι διαδικασίες»

Εκτός του κ. Γεωργίου και ο προπονητής του Κρόνου εξέφρασε τις δικές του απόψεις για την προοπτική που ανοίγεται για το γιαννιώτικο μπάσκετ.

Κ. Κοντογιάννη είναι πολύ σημαντική αυτή η εξέλιξη με την πρόταση που κατατέθηκε από πλευράς Κρόνου, ώστε να μεταφερθεί στα Γιάννινα η έδρα του Σπόρτινγκ και να αποκτήσει έτσι άμεσα και εύκολα ομάδα στην Α1 Εθνική κατηγορία η πόλη μας. Εσείς από τη σκοπιά σας πως βλέπετε τις εξελίξεις;

Είναι κάτι που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Κάναμε συζητήσεις και προσπαθούσαμε να κρατήσουμε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τις διαπραγματεύσεις, μέχρι που το θέμα διέρρευσε από την πλευρά του Σπόρτινγκ και πήρε αυτή τη διάσταση.

Αν οι διαδικασίες προχωρήσουν θα είναι κάτι το καταπληκτικό για το μπάσκετ της πόλης. Επιτέλους τα Γιάννινα θα αποκτήσουν μπάσκετ υψηλής ποιότητας. Ανεξάρτητα από το πώς θα λέγεται η ομάδα, είναι μια καταπληκτική εξέλιξη, αφού θα συγκεντρώσουμε στα Γιάννινα την αφρόκρεμα των ελληνικών ομάδων. Είναι κάτι που το προσπαθούμε δεκαετίες τώρα, αλλά τίποτα δεν καταφέρναμε.

Άποψή μου είναι ότι, αν ο Σπόρτινγκ αποφασίσει να φύγει από τα Πατήσια, που είναι πολύ πιθανό, τότε δεν πρόκειται να πάει σε καμία άλλη πόλη της Ελλάδας, παρά μόνο στα Γιάννινα.

Είμαστε κοντά σε συμφωνία. Οι άνθρωποι του Σπόρτινγκ και του Δρόσου έχουν εκτιμήσει την προσπάθεια που γίνεται στα Γιάννινα και συγκεκριμένα τους ανθρώπους του Κρόνου.

Ο κ. Δρόσος είναι ενεργός στις διαπραγματεύσεις αυτές;

Ο κ. Δρόσος ανέλαβε ήδη την ΑΕΚ, οπότε δεν μπορεί να έχει στην κατοχή του και δεύτερη ΚΑΕ, γιατί ο Σπόρτινγκ γίνεται και πάλι ΚΑΕ, από ΤΑΚ. Άρα ο κ. Δρόσος θα παραχωρήσει το μάνατζμεντ σ' εμάς και από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα γίνει με τις μετοχές του. Αυτά θα διευκρινιστούν μόλις γυρίσει από το εξωτερικό, όπου θα έχει συνομιλίες με τους δικούς μας παράγοντες.

Είναι εφικτό να μετακομίσει όλη η ομάδα στα Γιάννινα;

Αυτή τη στιγμή ο Σπόρτινγκ δεν έχει παίκτες. Είναι μια ομάδα της Α1 χωρίς ρόστερ. 4-5 παίκτες, μάλιστα, προωθήθηκαν στην ΑΕΚ. Επομένως, η ομάδα θα πρέπει να στηθεί εκ του μηδενός. Εμείς ήδη κάναμε μία προεργασία και σε περίπτωση που προχωρήσουν τα πράγματα ξέρουμε πως θα κινηθούμε για να αποκτήσουμε κάποιους παίκτες.
sporting b.c.
http://basketblog.gr

"Δεν πάμε πουθενά"

Του Αλέξανδρου Πρίφτη
29/07/2007 (00:50)

Ο πρόεδρος μπορεί να άλλαξε, η διοίκηση μπορεί να άλλαξε, η τεχνική ηγεσία μπορεί να άλλαξε, οι παίκτες μπορεί να αλλάζουν, όμως η έδρα δεν αλλάζει. Αυτό εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους οι φίλαθλοι του Σπόρτιγκ, οι οποίοι είναι κάθετα αντίθετοι με οποιαδήποτε σκέψη για… μετακόμιση της ομάδας τους.
Έτσι κι αλλιώς ένα τέτοιου είδους εγχείρημα δεν είναι απλό, πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των λιγοστών -πλην όμως εξαιρετικά εκδηλωτικών- οπαδών του συλλόγου. Βεβαίως, η ανακοίνωση δεν λύνει κανένα από τα έντονα προβλήματα του συλλόγου που μόνο με θαύμα (και ίσως να μην φτάνει μόνο ένα) θα μπορέσει να χαρεί την άνοδό του και να παίξει στην Α1.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Σπόρτιγκ μέχρι και σήμερα κρατούσε σιωπή ιχθύος, σε όλα όσα γίνονται γύρω από την ομάδα μας και αυτό διότι θα εκφράζαμε τις απόψεις μας μόλις ξεκαθάριζε το τοπίο, γύρω από τα διοικητικά τού συλλόγου. Όμως ο κόμπος έφτασε στο χτένι.
Διαβάσαμε περί αλλαγής της έδρας της ομάδας μας και αυτό μας ώθησε να τονίσουμε τα παρακάτω:
Ο Σπόρτιγκ εδώ και 70 χρόνια έχει έδρα τα Πατήσια και εκεί θα είναι η έδρα του για πάντα και κανείς δεν θα τον κάνει περιπλανώμενο θίασο, πολύ περισσότερο κάποιος που δεν ανήκει στην οικογένεια του Σπόρτιγκ. Οποιοσδήποτε λοιπόν διαπραγματεύεται το όνομα, την ιστορία και την έδρα του Σπόρτιγκ θα μας βρει απέναντί του. Ο Σπόρτιγκ δεν είναι παιχνίδι κανενός.
Η ανακοίνωση αυτή εκφράζει απόλυτα όλους τους οργανωμένους φίλους του Σπόρτιγκ, αλλά πιστεύουμε πως εκφράζει και όλους τους απλούς φίλους της ομάδας, καθώς και όλους τους υγιείς φιλάθλους γνώστες της προσφοράς και της ιστορίας του συλλόγου στον ελληνικό αθλητισμό.
Σύνδεσμος Φιλάθλων Α.Ο. Σπόρτιγκ"
ashton
το θέμα είναι πως άν έχει φτιαχθεί ΚΑΕ Σπόρτιγκ, είναι δύσκολο να την υποχρεώσει ο ερασιτέχνης να παίξει στα Πατήσια και να μην πάει στα Γιάννενα αν θέλει.
sporting b.c.
QUOTE(ashton @ Jul 29 2007, 07:07 AM) *
το θέμα είναι πως άν έχει φτιαχθεί ΚΑΕ Σπόρτιγκ, είναι δύσκολο να την υποχρεώσει ο ερασιτέχνης να παίξει στα Πατήσια και να μην πάει στα Γιάννενα αν θέλει.


δυστυχως γενικά σε αυτά μετράει το μέγεθος...
βλέπε ποδόσφαιρο παοκ...
δηλαδή χιλιάδες λαού...
αν ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Α. Ο. Σπόρτιγκ πει ότι θα ψηφίσουμε Βασίλη Λεβέντη θα ενδιαφερθεί κανεις ;
δεν υπάρχουμε για κανεναν...
γι αυτό
1) ακούγονται τέτοια σχέδια απο τους γιαννιώτες
2) ετοιμάζονται για Α1 τα κοράκια του ρεθύμνου
3) η συμπεριφορά του Δρόσου απέναντι μας...
ashton
Για παράδειγμα νομίζω πως ο Ιωνικός είχε πάει Αμαλιάδα ενώ ο ερασιτέχνης τα είχε σπάσει με τον Βοϊλή.
sporting b.c.
http://www.goalday.gr

ΑΠΟΨΕΙΣ | Σπύρος Καβαλιεράτος

"Goal" 12:18 29/7
Η Α1 δεν μπορεί να περιμένει

Ο Σπόρτιγκ έχει γράψει ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ κι αυτό δεν διαγράφεται με τίποτα. Σε εποχές μακρινές, ήταν μια από τις υπερδυνάμεις του αθλήματος στη χώρα μας και απέκτησε πιστούς φίλους...

Με το πέρασμα των χρόνων, βέβαια, ο Σπόρτιγκ εξελίχθηκε σε ομάδα γειτονιάς, συρρικνώθηκε στα Πατήσια και έγινε ομάδα συγγενών και φίλων. Βέβαια, όσοι απέμειναν δεν έπαψαν να τον αγαπούν και να τον λατρεύουν, αλλά όπως και να το κάνουμε έχουν μείνει λίγοι.

Βέβαια, τον περασμένο Ιούνιο ο Σπόρτιγκ κατάφερε να επιστρέψει στην Α1. Μια ομάδα με όνομα βαρύ σαν ιστορία γύρισε στην κατηγορία των μεγάλων. Η χαρά, όμως, των λιγοστών φίλων του κράτησε λίγο, αφού η απόφαση του Δημήτρη Δρόσου να αγοράσει την ΑΕΚ τον ανάγκασε να αφήσει τον Σπόρτιγκ. Τις τελευταίες μέρες, λοιπόν, ακούγεται έντονα ότι υπάρχει πρόταση να μεταφερθεί ο Σπόρτιγκ στα Γιάννενα. Με βάση το σύγχρονο μάρκετινγκ, η κίνηση μοιάζει ιδανική και για τα Γιάννενα και για το ελληνικό μπάσκετ. Δυστυχώς, η συγκεκριμένη... μεταφορά μπορεί να γίνει σε πολλές ομάδες, όχι όμως και στον Σπόρτιγκ, διότι δεν είναι όλες οι ομάδες ίδιες, δεν έχει το όνομά τους την ίδια βαρύτητα και ιστορία.

Ο Σπόρτιγκ δεν μπορεί να φύγει από τα Πατήσια, ούτε να συγχωνευτεί. Είναι προτιμότερο να μη συμμετάσχει στην Α1, να φτάσει πάλι στη Β Εθνική, παρά να απολέσει το όνομά του και ουσιαστικά να σβήσει από το χάρτη.

Από την άλλη φυσικά ο Σπόρτιγκ δεν δικαιούται να... ταλαιπωρεί την Α1. Το ελληνικό μπάσκετ δεν έχει ανάγκη από άλλον Μακεδονικό. Αν δεν μπορεί ο Σπόρτιγκ να βρει τη λύση και να κατεβάσει αξιοπρεπή ομάδα, ας δηλώσει κώλυμα και ας αφήσει κάποιον άλλο να πάρει τη θέση του. Η Α1 δεν έχει περιθώρια να περιμένει ως την τελευταία στιγμή, μήπως και ο Δρόσος τα βρει με τον Ερασιτέχνη. Απ ό,τι φαίνεται, δεν πρόκειται να τα βρουν μεταξύ τους. Ο Ερασιτέχνης δεν θα αφήσει τον Σπόρτιγκ να φύγει από τα Πατήσια. Αυτό, όμως, είναι ένα πρόβλημα που αφορά λίγους.

Ο ΕΣΑΚΕ πρέπει να φροντίσει να βρει την ασφαλιστική δικλείδα για να μην επαναληφθούν τα περυσινά φαινόμενα. Ας γίνει ένα έκτακτο ΔΣ μόνο για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Να δοθεί ένα μικρό χρονικό περιθώριο, αλλά να μη φτάσουμε να περιμένουμε την τελευταία στιγμή. Ο ΑΓΟΡ θέλει να πάρει τη θέση, αλλά δεν μπορεί να μην ξέρει πώς θα κάνει τον προγραμματισμό του. Οι υπόλοιπες ομάδες της Α1 δεν πρέπει να είναι αδιάφορες, διότι το δικό τους πρωτάθλημα θα ξεφτιλιστεί και πάλι, αν εμφανιστεί ομάδα τύπου Μακεδονικού. Ας πάρει, λοιπόν, άμεσα ο ΕΣΑΚΕ την κατάσταση στα χέρια του.
sporting b.c.
www.goalday.gr
"Goal" 12:08 30/7
Στα... χαρακώματα

Ο Δημήτρης Δρόσος θέλει να μεταφέρει τον Σπόρτιγκ στα Γιάννενα, αλλά ο Ερασιτέχνης δεν είναι διατεθειμένος να τον αφήσει. Οι παράγοντες του ΓΣ είναι αποφασισμένοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, στηριζόμενοι στο συμφωνητικό που έχουν συνάψει με τον πρώην πρόεδρο της ΚΑΕ.

Ο Ερασιτέχνης υποστηρίζει ότι η συμφωνία με τον Δρόσο ήταν για πέντε χρόνια και δεν επιτρέπει τη μετάθεση της έδρας της ομάδας. Ο Σπόρτιγκ μπορεί να αγωνίζεται μόνο στα Πατήσια και όχι κάπου αλλού. Μάλιστα, οι παράγοντες του Ερασιτέχνη, με προεξέχοντα τον Βασίλη Σακόπουλο, θα ζητήσουν σύντομα από τον ΕΣΑΚΕ και την ΕΟΚ να πάρουν θέση, προκειμένου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Συν τοις άλλοις, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι στα χέρια του Ερασιτέχνη υπάρχει ένα χαρτί που θα χρησιμοποιηθεί ως έσχατη λύση σε περίπτωση που επιμείνει ο Δημήτρης Δρόσος. «Είναι έγγραφο που θα τινάξει το ελληνικό μπάσκετ στον αέρα» λένε στον Σπόρτιγκ.
ashton
Ο ερασιτέχνης δεν αφήνει την ομάδα να φύγει…
29-07-2007 20:55

Ο Δημήτρης Δρόσος θέλει να μεταφέρει την έδρα του Σπόρτιγκ στα Γιάννενα, συζητά με ντόπιους επιχειρηματίες, αλλά ο ερασιτέχνης δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει την ομάδα να φύγει από τα Πατήσια.

Οι άνθρωποι, λοιπόν, του ερασιτέχνη είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στον πρώην πρόεδρο της ΚΑΕ να προχωρήσει το σχέδιό του, στηριζόμενοι στο συμφωνητικό που υπέγραψαν μαζί του. Παραχώρησαν το τμήμα μπάσκετ για πέντε χρόνια και με τον όρο να μην φύγει από τα Πατήσια…

Ο ερασιτέχνης θέλει να πάρει και πάλι τον έλεγχο του τμήματος και στη συνέχεια να αποφασίσει για το τι μέλλει γενέσθαι. Μάλιστα οι παράγοντές του θα φτάσουν μέχρι τον ΕΣΑΚΕ και την ΕΟΚ, προκειμένου να πάρει θέση. Οι επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές και οι δύο πλευρές καλούνται να βρουν τη λύση.


superbasket.gr
ashton
Τέλος εποχής!...

Του Γιώργου Κογκαλίδη
30/07/2007 (17:45)

Είναι κάτι που… σέρνεται εδώ και καιρό. Θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αλλά οι κινήσεις, οι ενέργειες, οι αποφάσεις ορισμένων δεν βοήθησαν ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση και έτσι ο Δημήτρης Δρόσος σταμάτησε οριστικά και αμετάκλητα τη συνεργασία του με τον Σπόρτιγκ.
Θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά; Φυσικά! Και μην βρεθεί κανείς να μιλήσει για καθεστώς διπλής ιδιοκτησίας, γιατί αυτά είναι να τα λέμε στα παιδιά να τρώνε το φαγητό τους. Σιγά, δηλαδή, που θα θελήσει ένας επιχειρηματίας δύο (μωρέ και 22) ομάδες και δεν μπορεί να τις έχει. Δεν μπορεί, όλοι έχουμε έναν φίλο… Δεν το προχωρώ, αλλά καταλαβαινόμαστε.

Η είδηση έπεσε όχι ακριβώς σαν κεραυνός εν αιθρία στα γραφεία του Σπόρτιγκ, αλλά σίγουρα… βαριά. Κάποιοι περίμεναν ότι ο Δρόσος θα παραμείνει κοντά στην ομάδα, θα τη στηρίξει οικονομικά και θα την κρατήσει στη "μεγάλη" κατηγορία.
Βεβαίως, κάποιοι άλλοι φρόντισαν να στείλουν ένα καθ' όλα υποτιμητικό για τον άνθρωπο που κάλυψε μέχρι τελευταίου ευρώ όχι μόνο τις δικές του υποχρεώσεις, αλλά και κάποιες που βρήκε (ΙΚΑ, ΦΠΑ, κτλ.) εξώδικο, το οποίο κοινοποίησαν σε όλους τους αρμόδιους φορείς.
Αυτό ήταν το καταλυτικό σημείο, γιατί -τουλάχιστον αυτό λένε κάποιοι στα Πατήσια- μέχρι πρότινος ο Δρόσος δεν ήταν διατεθειμένος να εγκαταλείψει τον Σπόρτιγκ στην τύχη του. Το είχε πει (αυτό δεν καταφέραμε να το διασταυρώσουμε από την πλευρά του πρώην ιδιοκτήτη της ομάδας) και σε μια συνάντηση με τους οπαδούς της ομάδας.
Η μετά Δρόσο εποχή κάθε άλλο παρά εύκολη είναι. Αυτή τη στιγμή ο Σπόρτιγκ είναι (αν το θέλει) ΚΑΕ, αλλά όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως αν δεν καταφέρει (που δεν φαίνεται να μπορεί) να μείνει στην Α1, θα κατέβει κατηγορία και θα επιστρέψει σε καθεστώς ερασιτεχνικού σωματείου (μην χαθεί και η επιχορήγηση της ΕΟΚ).
Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, τη στιγμή που οι μισοί περίμεναν ότι ο Δρόσος θα παραμείνει (ως "αόρατος αρχή") κοντά στην ομάδα, οι άλλοι μισοί προετοιμάζονταν για την επόμενη μέρα (αυτό δεν είναι κακό), εξ ου και η συμφωνία με τον Δημήτρη Λιόγα, για την οποία σας έχουμε ενημερώσει εδώ και καιρό…

basketblog.gr
ashton
Την απόφαση του να αποχωρήσει οριστικά από τα διοικητικά ζητήματα του Σπόρτιγκ ανακοίνωσε ο Δημήτρης Δρόσος που πλέον θα έχει…μάτια μόνο για την ΑΕΚ. Ο ισχυρός άνδρας της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση για να κάνει γνωστούς τους λόγους που αποχώρησε από την ομάδα των Πατησίων.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης.

«Με την επιστολή αυτή θα ήθελα να σας ανακοινώσω και επισήμως την οριστική και αμετάκλητη απόφασή μου ν’ απεμπλακώ από τη διοικητική ηγεσία του Σπόρτιγκ. Ένα χρόνο, τώρα, εγώ και οι συνεργάτες μου δουλέψαμε νυχθημερόν με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του συλλόγου. Ανέλαβα πριν από ένα χρόνο την ηγεσία ενός ιστορικού συλλόγου, ο οποίος όμως διένυε τη χειρότερη φάση του. Είχε περιέλθει σε οικονομικό και αγωνιστικό αδιέξοδο και τα χαρακτηριστικά του ήταν η ασυνέπεια και αναξιοπιστία. Παρ’ ότι αντιμετώπισα κατά τη διάρκεια της θητείας μου πολλά προβλήματα, παρ’ ότι δέχθηκα πόλεμο εκ των έσω, εν τούτοις, παραδίδω την ομάδα οικονομικά υγιέστατη και κυρίως, με μια αναμορφωμένη εικόνα. Την παραδίδω πρωταθλήτρια της Α2 κατηγορίας και έτοιμη να επιστρέψει στα “μεγάλα σαλόνια” της Α1. Εκμηδένισα, δε, τα χρέη του Ερασιτέχνη, που είχαν διογκωθεί τα τελευταία χρόνια, δίχως να έχω ουδεμία ευθύνη. Επειδή το επίπεδο που διαθέτω δεν μου επιτρέπει να “κυληθώ μέσα στην λάσπη”, θα ήθελα απλά να τους ευχαριστήσω για τα “καλά τους λόγια”, που αποτελούν – προφανώς – την ανταμοιβή για την προσφορά μου στο σύλλογο. Τους υπόσχομαι ότι θα παρακολουθώ διακριτικά τα τεκταινόμενα στο χώρο του συλλόγου και θα περιμένω με ιδιαίτερη ανυπομονησία να διαπιστώσω την πορεία του μέσα στο χρόνο. Περιμένω να δω που θα την οδηγήσουν»


sport-fm.gr
iliaszervos
Εμένα δεν μου αρκεί σαν δικαιολογία το οτι ο Δρόσος "τάσπασε" με κάποιους παράγοντες του ερασιτέχνη Σπόρτιγκ. Είχε το Ο.Κ. απο το Δ.Σ για σύσταση Κ.Α.Ε με πλειοψηφία 90% -αρα μπορούσε να αγνοήσει τους πάντες και να τιμήσει τις δεσμεύσεις του και οχι να προχωρήσει σ' αυτό το πρωτοφανές πούλημα στα χρονικά! Αρα έκανε αυτό που τον συνέφερε για τους στόχους του... (sic)
Αρα οι δήθεν συναισθηματισμοί και ηρωισμοί (ανυστεροβουλία) που επιμένει να τονίζει στις ανακοινώσεις του συνιστούν ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

Πιστεύω οτι στο basketforum συμμετέχουν αρκετοί υγειώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι που έχουν αποδείξει σε πολλές περιπτώσεις οτι μπορούν να είναι αντικειμενικοί!

Επειδή λοιπόν επίσης πιστεύω οτι το πρόβλημα δεν είναι μόνο των φίλων του Σπορτιγκ, θάθελα (θα εκτιμούσα) εαν ο admin το έθετε σαν topic σε σημείο προσοχής όλων των συμμετεχόντων στο forum για να πάρουν θέση όσο το δυνατόν περισσότεροι χρήστες. (θα μπορούσε μάλλον ο οποιοσδήποτε, αλλά το ζητάω για επιπρόσθετο κύρος)
dizzy_fingers
Το σημείο όπου υπάρχει εδώ το τόπικ είναι αρκετά εμφανές.
Άλλωστε μεταφορά της συζήτησης σε άλλη κατηγορία δεν προβλέπεται από το σύστημα.

Το ότι δεν έχουν ποστάρει κι άλλοι έχει να κάνει όχι με το ότι δεν το έχουν δει αλλά με το ότι προφανώς δεν ενδιαφέρονται ή δεν έχουν κάτι να πουν.

Τα 3000 views ωστόσο δείχνουν ότι το θέμα αυτό έχει γίνει παραπάνω από αντιληπτό smile.gif.
sporting b.c.
QUOTE(dizzy_fingers @ Aug 1 2007, 07:07 PM) *
Τα 3000 views ωστόσο δείχνουν ότι το θέμα αυτό έχει γίνει παραπάνω από αντιληπτό smile.gif.



δε γινεται μπασκετικο φόρουμ να μην αγαπάει τον ΣΠΟΡΤΙΓΚ !!!
πολλά παιδιά το έχουν εκφράσει και να είναι όλοι τους καλά
mitchel wiggins
ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ...ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ Ο ΔΡΟΣΟΣ...ΔΗΛΩΣΕ ΚΙΟΛΑΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΡΤΙΓΚ Ο ΘΡΑΣΥΣ ΤΥΠΑΚΟΣ....ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΑΝΗΘΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΕΟΚ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟΥΣΑ....ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ...ΓΕΝΙΚΑ ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ..ΚΑΙ ΤΟΝ "ΚΥΡΙΟ"ΔΡΟΣΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΓΙΑ ΠΟΛΥ
mono maroussi
QUOTE(sporting b.c. @ Aug 1 2007, 22:19 ) *
δε γινεται μπασκετικο φόρουμ να μην αγαπάει τον ΣΠΟΡΤΙΓΚ !!!
πολλά παιδιά το έχουν εκφράσει και να είναι όλοι τους καλά

εγω το χω ξαναπει..την ηθελα την σπορτιγκαρα στην Α1..μακαρι να τα καταφερει με ολα αυτα που εγιναν..
sporting b.c.
ουτε η συμπαθης τοπική εφημερίδα έδειξε τον σεβασμο που μας αξιζει...
δηλαδη δεν μπαίνει στο τραπέζι αυτη η ιδέα ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ

http://www.proinoslogos.gr
Η Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ!
Του ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δευτέρα, 30.07.2007

Και όμως είναι πραγματικότητα. Τα Γιάννινα, μια, γιατί να το κρύψουμε, μπασκετικά υπανάπτυκτη πόλη, ενδέχεται να έχουν ομάδα στην Α1 κατηγορία! Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν προχθές, η νεοπροβιβασθείσα στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ ομάδα του Σπόρτιγκ σκέφτεται την μετακόμισή της στην πόλη μας! Και μάλιστα, έπειτα από πρόταση του Κρόνου για συνεργασία, με την προϋπόθεση η τοπική ομάδα να αναλάβει όλα τα έξοδα λειτουργίας της ΚΑΕ.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι άνθρωποι του Κρόνου, έχοντας για φέτος μεγάλες βλέψεις, δεν επαναπαύτηκαν και πρότειναν στην ιστορική ομάδα να έρθει στα Γιάννινα, πληρώνοντας όλα τα έξοδα για τη λειτουργία της, στην ουσία δηλαδή νοικιάζοντας θέση στην Α1.
Από την άλλη, ο ίδιος ο Σπόρτιγκ δεν πέρασε και λίγα τον τελευταίο καιρό. Η απόφαση του κ. Δημήτρη Δρόσου να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΚΑΕ ΑΕΚ και στην ουσία να βάλει άλλον στη θέση του, μη αποχωρώντας όμως από την ομάδα 100%, έφερε αλυσιδωτές αντιδράσεις στην ομάδα των Πατησίων, που έμεινε για αρκετό καιρό δίχως μεγαλομέτοχο, διακινδυνεύοντας ακόμη και τη συμμετοχή της στην κατηγορία, παρά το γεγονός ότι είχε βγει πρωταθλήτρια στην Α2! Επίσης, κάποια χρέη που είχε η ομάδα δεν υφίστανται γεγονός, που την κάνει «καθαρή».
Από την άλλη, προκύπτουν κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες σχετικά με την μετακόμιση στα Γιάννινα της ομάδας με τα μπλε και κόκκινα. Η πρώτη και μεγαλύτερη είναι το γηπεδικό. Σαφέστατα η Λιμνοπούλα δεν μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες Α1. Τουλάχιστον στην τωρινή της μορφή αποκλείεται, υπάρχει όμως το ενδεχόμενο των λυόμενων εξέδρων και οι άνθρωποι του Κρόνου συνεργάζονται με τους υπευθύνους του κλειστού της Κοζάνης –όπου έπαιζε μέχρι πρότινος ο Μακεδονικός για μεταφορά των εξέδρων. Επίσης υπάρχει, δίχως να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες η περίπτωση του κλειστού του Πανεπιστημίου, αλλά όπως αναφέρουν κύκλοι από την ομάδα «το πιθανότερο είναι να αγωνιζόμαστε στη Λιμνοπούλα μιας και στο Πανεπιστήμιο δεν μπορούμε λόγω ασύλου. Υπάρχουν και όλα όσα είχαν γίνει στο Ηράκλειο πριν κάποια χρόνια με το αντίστοιχο πανεπιστημιακό γήπεδο και προχωρά η λύση αυτή»..
Επιπλέον, το όνομα της ομάδας αποτελεί ένα πρόβλημα, αφού καλό θα ήταν να υπάρχει και μια ένδειξη της έδρας που παίζει η ομάδα, ενώ παράλληλα το ιστορικό όνομα του Σπόρτιγκ δεν πρέπει να χαθεί! Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, χθες το βράδυ, ανέφεραν πως το όνομα θα είναι «Σπόρτιγκ Ιωαννίνων», αλλά ακόμα δεν είναι τίποτα σίγουρο.
Οι διαδικασίες είναι σε εξέλιξη και νεότερα θα υπάρξουν από την Τετάρτη, όταν ο κ. Δρόσος που βρίσκεται στη Μάλτα για προσωπικές δουλειές (έχει ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ανα την Ευρώπη) θα έρθει και θα συνομιλήσει με τους ανθρώπους του Κρόνου για να μπει το θέμα στην τελική του ευθεία. Το κλίμα είναι θετικό και από τις δυο πλευρές και όπως, από την Γιαννιώτικη ομάδα μαθαίνουμε, τα Γιάννενα φαντάζουν ως η μόνη επιλογή του Σπόρτιγκ, αφού αν δεν προχωρήσει το θέμα θα μείνει στα Πατήσια. Εδώ αξίζει να πούμε ότι αν τελικά έρθει η ιστορική ομάδα στην πόλη μας θα έρθει μόνο η ΚΑΕ Σπόρτιγκ, δηλαδή το αντρικό τμήμα. Ο Ερασιτέχνης θα μείνει στην Αθήνα. Από την άλλη ενώ το μεγάλο στοίχημα των ανθρώπων τόσο του Κρόνου όσο και του Σπόρτιγκ είναι να φέρουν τον κόσμο στο γήπεδο, αλλά και να βγάλουν τα Γιάννινα από την αφάνεια του μπάσκετ. Από τον Κρόνο εξάλλου γίνεται, μέσω του «ΠΛ», έκκληση στους φίλους των Ιωαννίνων να βοηθήσουν την ομάδα, είτε αυτή θα λέγεται Σπόρτιγκ είτε Κρόνος, αν δεν προχωρήσει το όλο θέμα.
Το εγχείρημα, εξάλλου, των Πατησιωτών (και μελλοντικών Γιαννιωτών) δεν είναι καινοφανές, αφού στο παρελθόν τόσο ο Μακεδονικός που έφυγε από την Θεσσαλονίκη και πήγε στην Κοζάνη, όσο και ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας που πήγε στην Αμαλιάδα το έχουν κάνει και μάλιστα, στην περίπτωση του πρώτου, με απόλυτη επιτυχία, αφού η ομάδα το 2004 έφτασε στον τελικό του Ούλεμπ Καπ. Μάλιστα για να συμπληρώσουμε σε αυτό που λέγαμε και πιο πάνω περί ονόματος της ομάδας στην περίπτωση του Μακεδονικού δεν αλλάχθηκε το όνομα (άλλωστε συμβολίζει όλη τη Μακεδονία), όμως στην περίπτωση του Ιωνικού έγινε «Ιωνικός Ν. Φ/Αμαλιάδα».
Για να καταλάβουν, τέλος, και οι πιο… αμύητοι τι σημαίνει Σπόρτιγκ στο ελληνικό μπάσκετ αρκεί να πούμε ότι η ομάδα των Πατησίων ιδρύθηκε από μετανάστες εκ Κωνσταντινουπόλεως το 1936 και έχει στελεχώσει με αθλητές και αθλήτριες του το ελληνικό μπάσκετ σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Μάλιστα η γυναικεία ομάδα μπάσκετ δεν είναι τυχαία, αφού έχει στεφθεί 25 φορές πρωταθλήτρια Ελλάδος και έχει φτάσει σε τρεις κατακτήσεις Κυπέλλων Ελλάδος, ενώ έχει και αξιοσημείωτη παρουσία στην Ευρώπη αφού δυο φορές έχει φτάσει σε φαιναλ φορ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Από την άλλη, από την αντρική ομάδα, που έχει δώσει το παρόν στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ ουκ ολίγες φορές, έχουν αναδειχθεί παίχτες σαν τους Γιώργο Κολοκυθά (νυν Γενικός Αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ), Ν. Καλιγκάρη, Κ. Αγγελίδη, Τ. Κάππο και Δ. Αβδάλα.
Οι προοπτικές λοιπόν είναι μεγάλες, αφού ένα τέτοιο βήμα θα βγάλει τα Γιάννινα μπασκετικά αλλά και αθλητικά –αφού ένας ΠΑΣ δεν μπορεί να τα κάνει όλα- από την αφάνεια και θα τα κάνει περισσότερο γνωστά αλλά και πιο πολύ επισκέψιμα!..
sporting b.c.
http://www.sport24.gr

Σακόπουλος: "Λύση ή δικαιοσύνη"

Επιμέλεια: Στέφανος Τριαντάφυλλος
Δημοσίευση: 08 Αυγούστου 2007 19:49

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη ο Βασίλης Σακόπουλος στα γραφεία του Σπόρτιγκ υποστήριξε ότι ο σύλλογος των Πατησίων βρίσκεται στην πιο δύσκολη στιγμή της Ιστορίας του καλώντας τον Δημήτρη Δρόσο να συζητήσει το ζήτημα της οριστικής λύσης της συνεργασίας τους και προαναγγέλλοντας την επίσκεψή του την Πέμπτη στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού!

Ο επί σειρά ετών παράγοντας του Σπόρτιγκ εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου επιχειρώντας να φωτίσει τα γεγονότα και τη σχέση του συλλόγου με τον νέο ιδιοκτήτη της ΑΕΚ Δημήτρη Δρόσο και με την ιδιότητα του ταμία στον Ερασιτέχνη ανέφερε μεταξύ άλλων:

"Βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη στιγμή της Ιστορίας του συλλόγου και αυτό γιατί ακόμη δεν γνωρίζουμε σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί ο Σπόρτιγκ".

"Είχαμε μια πενταετή συμφωνία με τον κύριο Δρόσο, η οποία όριζε ότι εάν μια από τις δύο πλευρές επιθυμούσε ποτέ να τη διακόψει, όφειλε να καταγγείλει τη σύμβαση ως τις 28 Φεβρουαρίου του εκάστοτε έτους και ότι σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να καταβάλει το ποσό των 150.000 ευρώ προς την άλλη πλευρά".

"Βάσει της συμφωνίας μας ο κύριος Δρόσος ανελάμβανε την εξόφληση παλαιών χρεών ύψους 85.000 ευρώ προς αθλητές, μάνατζερ και προπονητές. Προχώρησε σε ρύθμιση με το ΙΚΑ για οφειλές ύψους 45.000 ευρώ και στην κάλυψη ένα μέρος των λειτουργικών εξόδων του Σπόρτιγκ ύψους περίπου 35.000 ευρώ. Πρέπει σε αυτό το σημείο να διευκρινίσω ότι ο κύριος Δρόσος πήρε την επιχορήγηση του κράτους ύψους 100.000 ευρώ".

"Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του στον σύλλογο. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Οσο για τον ετήσιο προϋπολογισμό του Σπόρτιγκ, δεν γνωρίζω ακριβή ποσά, γιατί ο Ερασιτέχνης δεν είχε καμία ανάμιξη στη λήψη αποφάσεων".

"Μας πήρε η νομική σύμβουλός του και μας ζήτησε να δηλώσουμε συμμετοχή στην Α2 κατηγορία. Τότε άρχισαν οι συγκρούσεις και τα εξώδικα. Τις τελευταίες ημέρες ο Σπόρτιγκ απέστειλε τρία εξώδικα και η πλευρά του κυρίου Δρόσου δύο".

"Ο κύριος Δρόσος είναι ο πρόεδρος του ΤΑΚ Σπόρτιγκ, συγκρότησε διοικούσα επιτροπή και μάλιστα τα περισσότερα μέλη βρίσκονται τώρα στην ΑΕΚ".

"Τη Δευτέρα 13 Αυγούστου στη Γενική Συνέλευση του Σπόρτιγκ θα αποφασιστεί σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί η ομάδα. Ο καιρός βεβαίως περνά και ακόμη δεν έχει συγκροτηθεί ρόστερ, γιατί το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με το ποιος θα υπογράψει τα συμβόλαια των παικτών".

"Ο κύριος Δρόσος δεν δήλωσε την ομάδα στο Κύπελλο Ελλάδος, ενώ έχει στην κατοχή του τα βιβλία και τη σφραγίδα του συλλόγου. Να καθίσει να συζητήσει μαζί μας σχετικά με τη λύση της συνεργασίας μας. Αν δεν βρεθεί λύση, τον λόγο έχει η δικαιοσύνη".

"Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δείξει διάθεση να βοηθήσουν τον Σπόρτιγκ. Αν θέλετε τη γνώμη μου, με ένα μπάτζετ της τάξεως των 800.000 ευρώ είναι πιο εύκολο να παραμείνει μια ομάδα στην Α1 λόγω της παρουσίας τεσσάρων κοινοτικών και δύο ξένων παικτών. Αντιθέτως, λόγω της δεδομένης έλλειψης Ελλήνων παικτών που αντιμετωπίζουμε, θα είναι δύσκολο να παραμείνουμε στην Α2"
jump_ball
Η 13η Αυγούστου είναι καθοριστική ημερομηνία για το μέλλον του Σπόρτιγκ, καθώς τότε θα αποφασιστεί αν η ομάδα θα αγωνιστεί την ερχόμενη σεζόν στα μεγάλα σαλόνια ή θα «υποχωρήσει» στην Α2, παρά το γεγονός ότι πέρυσι κατέκτησε το συγκεκριμένο πρωτάθλημα.


...απο superbasket.gr
sporting b.c.
http://www.goalday.gr

20:30 9/8
Συνάντηση με ΕΕΑ
Η βιωσιμότητα του Σπόρτιγκ παραμένει αβέβαιη, μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Δρόσου από την προεδρία για να αναλάβει την ΚΑΕ ΑΕΚ. Χορηγός δεν έχει εμφανιστεί στον ορίζοντα και όλα παραμένουν στον αέρα όσον αφορά στην παρουσία της ομάδας των Πατησίων στην Α1 την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν.

Την Πέμπτη (10/8) υπήρξε συνάντηση ανάμεσα σε εκπροσώπους του Σπόρτιγκ με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) για να συζητήσουν τα διοικητικά δεδομένα, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί και τις πιθανότητες να αγωνιστεί στην Α1 ο ιστορικός σύλλογος.

Αυτό που διαφάνηκε είναι πως ο Σπόρτιγκ αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να δώσει εγγυήσεις για δυνατότητα παρουσίας στην Α1 από τη στιγμή που δεν έχουν βρεθεί επιχειρηματίες να στηρίξουν τους «κυανέρυθρους».

Η ΕΕΑ ενημέρωσε επίσης τον Σπόρτιγκ, πως ως προς το τυπικό της υπόθεσης ο Δημήτρης Δρόσος συνεχίζει να φαίνεται πρόεδρος της ομάδας των Πατησίων και πως επίσης δεν εμφανίζεται πουθενά ακόμη... στα χαρτιά ως «ισχυρός άνδρας» στην ΚΑΕ ΑΕΚ.
mitchel wiggins
Σπορτιγκαρα για παντα....οι τελευταιες πληροφοριες λενε πως μαλλον ειμαστε για Α2...μην φοβασαι σπορτιγκ κανενα θα σ'ανεβασουμε εμεις στην α1
sporting b.c.
http://www.goalday.gr

"Goal" 12:03 12/8
Υποψήφιοι επενδυτές

Τρεις είναι οι υποψήφιοι για να αγοράσουν τον Σπόρτιγκ τη δεδομένη χρονική στιγμή. Οι δύο πρώτοι είναι μόνοι τους, ενώ η τρίτη περίπτωση είναι ομάδα επενδυτών που αποτελείται από περισσότερα από τρία άτομα.

Ολοι έχουν έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους του Σπόρτιγκ, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο σύλλογος, αλλά και για το τι χρωστάει. Εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν τη Δευτέρα, οπότε όλοι θα γνωστοποιήσουν τις προθέσεις τους.

Γ. ΤΡΟΥΜΟΥΣΗΣ
jump_ball
Η γενική συνέλευση του ερασιτέχνη που έγινε την Τρίτη δεν έφερε καθοριστικές εξελίξεις στον Σπόρτιγκ, αλλά ξεκαθάρισε λίγο το τοπίο και έβαλε σε μία βάση τα πράγματα.
Αποφασίστηκε, λοιπόν, η παύση της μέχρι σήμερα υπάρχουσας διοικούσας επιτροπής με
άτομα επιρροής του Δημήτρη Δρόσου, και η σύσταση νέας διοικούσας επιτροπής με επικεφαλής τον Βασίλη Σακόπουλο. Ο Σακόπουλος θα είναι ο άνθρωπος που από εδώ και στο εξής θα διαπραγματεύεται για την πώληση της ομάδας και θα είναι ο μπροστάρης στη νέα προσπάθεια της ομάδας των Πατησίων για να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει από τη μέρα που αποχώρησε ο Δημήτρης Δρόσος.

...απο superbasket.gr
mitchel wiggins
Αγκάθι» το συμφωνητικό
Ο επενδυτής, που τις τελευταίες ημέρες έχει εκδηλώσει σοβαρό ενδιαφέρον να αναλάβει τις τύχες του Σπόρτιγκ, ολοκλήρωσε χθες τον έλεγχο των βιβλίων της ΚΑΕ χωρίς να προκύψει κάποιο πρόβλημα.

Πάντως, στην όλη υπόθεση υπάρχει ένα μικρό «αγκάθι», που δεν είναι άλλο από το συμφωνητικό που του ζητούν να υπογράψει οι άνθρωποι της ομάδας. Αυτό, λοιπόν, αναφέρει πως δεν θα εγκαταλείψει την ομάδα των Πατησίων, έστω κι αν αυτή υποβιβαστεί την επόμενη χρονιά στην Α2 και σε περίπτωση που το πράξει, θα πληρώσει ένα μεγάλο ποσό ως αποζημίωση.

Παρ’ όλα αυτά, από την πλευρά του Ερασιτέχνη υπάρχει αισιοδοξία πως η υπόθεση θα έχει αίσιο τέλος εντός των προσεχών ημερών.

http://www.goalday.gr/article.asp?catid=11...=2&pubid=551685
sporting b.c.
http://www.superbasket.gr/?c=159&a=5886

Υπογράφουν τη Δευτέρα
17-08-2007 17:33
Article by:
Γιάννης Τρουμούσης

Την προσεχή Δευτέρα θα υπογραφεί, όπως όλα δείχνουν, η συμφωνία του ερασιτέχνη Σπόρτιγκ με τον επενδυτή που θα αναλάβει τις τύχες της ομάδας, καθώς οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει προφορικά.


Το ραντεβού έχει οριστεί για το πρωί της Δευτέρας και παρόντες θα είναι και οι δικηγόροι των δύο πλευρών, ωστόσο από την πλευρά του Σπόρτιγκ δεν θεωρούν ακόμη τίποτα σίγουρο. Ο λόγος είναι πως ο υποψήφιος για να αναλάβει τις τύχες της ομάδας αλλάζει συνεχώς γνώμη για το ζήτημα. Είναι χαρακτηριστικό πως το βράδυ της Πέμπτης, οπότε εκπρόσωποι της ομάδας των Πατησίων δείπνησαν με τον επιχειρηματία, η κουβέντα κατέληξε σε αδιέξοδο και δεν υπήρχε καμία συμφωνία, ενώ σήμερα το πρωί το κλίμα άλλαξε και οι δύο πλευρές τα βρήκαν.
sporting b.c.
ποσο θα κρατησει το μαρτύριο ???
shot.gif
κανενα νεο ακομα sad.gif
sporting b.c.
http://www.superbasket.gr/?c=159&a=6014

Οδεύει προς την Α2
21-08-2007 21:23

Article by:
Γιάννης Τρουμούσης

Οι μέρες περνούν και στον Σπόρτιγκ τα πράγματα παραμένουν στάσιμα. Οι επαφές και η τελική συνάντηση με τον υποψήφιο πρόεδρο δεν… καρποφόρησε και έτσι η επιστροφή στην Α2 δείχνει πιο κοντά από ποτέ.

Πάντως, στον Σπόρτιγκ τρεις μέρες πριν το καθοριστικό ραντεβού με τον υποψήφιο αγοραστή (το οποίο έγινε χθες) έλεγαν πως υπάρχει συμφωνία και τη Δευτέρα θα… πέσουν οι υπογραφές και το θέμα θα τελειώσει. Ξαφνικά χθες άλλαξαν… πλεύση και υποστήριζαν πως τέτοιες συμφωνίες δεν ολοκληρώνονται σε μία μέρα και τα πράγματα είναι δύσκολα. Εν τέλει απόφαση δεν πάρθηκε, αλλά την προσεχή Δευτέρα ο ερασιτέχνης θα έχει γενική συνέλευση, ούτως ώστε να αποφασιστεί σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί η ομάδα τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η λογική λέει ότι ο Σπόρτιγκ δεν έχει καμία πιθανότητα να παίξει στην Α1, μιας και τα μοναδικά έσοδα εάν δεν βρεθεί επενδυτής θα έρθουν από την επιχορήγηση και κάποιες μικρές χορηγίες.
B for Basketball
ρε παιδια....τελικα τι γινεται με τον σπορτινκ??? ακουσα πως ο σπατινγκ πηγε στην Α2 και ανεβηκε ο ΑΓΟ ρεθυμνου....ισχυει κατι τετοιο?????
sporting b.c.
QUOTE(B for Basketball @ Aug 23 2007, 14:59 ) *
ρε παιδια....τελικα τι γινεται με τον σπορτινκ??? ακουσα πως ο σπατινγκ πηγε στην Α2 και ανεβηκε ο ΑΓΟ ρεθυμνου....ισχυει κατι τετοιο?????



συγνώμη αυτό πότε το άκουσες ;
ο σπορτιγκ είναι ακυβέρνητος στο πέλαγος 2 μήνες τώρα...
ο αγορ περίμενε 1 μήνα και μετά δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται να παίξει Α1...
έγινε η κλήρωση της Α2 με τον αγορ να συμμετέχει κανονικά στην Α2
B for Basketball
μην αρπαζεσαι peace.gif
απλα ενασ γνωστος μου μου το ειπε οτι το διαβασε σε εφημεριδα....απλα ρωτησα αν ισχυει....αιντεεεεε!
sporting b.c.
http://www.goalday.gr/article.asp?catid=11...=2&pubid=557317

"Goal" 10:59 26/8

Σπόρτιγκ

Για αύριο έχει οριστεί η γενική συνέλευση του Σπόρτιγκ, στην οποία θα αποφασιστεί σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί η ομάδα τη νέα περίοδο.
iliaszervos
Διοικητικό Συμβούλιο μάλλον εννοεί...
Περιμένουμε!
nikelin
Η γενική συνέλευση του Σπόρτιγκ αποφάσισε –όπως αναμενόταν- την επιστροφή της ομάδας στην Α2, καθώς δεν βρέθηκε άλλη λύση για τον σύλλογο των Πατησίων.

Ως εκ τούτου ο Σπόρτιγκ επιστρέφει στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία της χώρας και τη θέση του στην Α1 δικαιούται να πάρει ο ΑΓΟΡ που πέρυσι τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Παρ’ όλα αυτά, οι Κρητικοί δεν έχουν γνωστοποιήσει επίσημα τις προθέσεις τους, αν και όλα δείχνουν πως επιθυμούν διακαώς την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.

Πρόεδρος του συλλόγου θα είναι ο Βασίλης Σακόπουλος, ενώ προπονητής του Σπόρτιγκ στο πρωτάθλημα της Α2 θα είναι ο Δημήτρης Νασούφης, ο οποίος πέρυσι διετέλεσε τεχνικός στο γυναικείο τμήμα του συλλόγου και σε ομάδα της Γ’ ΕΣΚΑ. Οι πρώτοι τρεις παίκτες που συμφώνησαν να φορέσουν τη φανέλα του Σπόρτιγκ είναι οι Χριστόφορος Χούμας, Βαγγέλης Μόρφης και Παντελής Κακαβάς. Μέχρι την Πέμπτη θα έχουν υπογράψει ακόμα δύο παίκτες με τους οποίους υπάρχει προφορική συμφωνία.

Μετά τη γενική συνέλευση οι άνθρωποι του Σπόρτιγκ θέλησαν να ευχαριστήσουν το Δημήτρη Δρόσο με τον οποίο ήρθαν σε συμφωνία και δήλωσαν πως ο Δρόσος θα είναι πάντα κοντά στην ομάδα...
απο superbasket.gr
B for Basketball
QUOTE(nikelin @ Aug 27 2007, 16:51 ) *
Ως εκ τούτου ο Σπόρτιγκ επιστρέφει στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία της χώρας και τη θέση του στην Α1 δικαιούται να πάρει ο ΑΓΟΡ που πέρυσι τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Παρ’ όλα αυτά, οι Κρητικοί δεν έχουν γνωστοποιήσει επίσημα τις προθέσεις τους, αν και όλα δείχνουν πως επιθυμούν διακαώς την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.

για να μην λεμε οτι κ οτι....
sporting b.c.
http://www.sportime.gr/basket_inside.asp?article_id=57743

Επιστρέφει στην Α2 ο Σπόρτιγκ!

27/8/2007 19:37

Την απόφαση να επιστρέψει ο Σπόρτιγκ στην Α2 πήρε η γενική συνέλευση... Μετά την φυγή του Δημήτρη Δρόσου, ο οποίος προτίμησε την προεδρική καρέκλα της ΑΕΚ, οι άνθρωποι της ομάδας των Πατησίων δεν κατάφεραν να βρουν άλλους οικονομικούς πόρους, γι' αυτό και επέλεξαν να... αυτουποβιβαστούν.

Πρώτο φαβορί (και δικαιωματικά) για να καλύψει την θέση του περσινού πρωταθλητή της Α2, Σπόρτιγκ, στην Α1 είναι ο ΑΓΟΡ, ο οποίος, πάντως, με ανακοίνωσή του είχε υποστηρίξει ότι κουράστηκε να περιμένει, γι' αυτό και έκανε τον μεταγραφικό του σχεδιασμό, έχοντας αποφασίσει ότι θα λάβει μέρος στην δεύτερη τη τάξη κατηγορία.


φιλε trefoil 13 τώρα συμφωνω με το λακωνικο pm σου !
trefoil 13
QUOTE(sporting b.c. @ Aug 27 2007, 20:17 ) *
φιλε trefoil 13 τώρα συμφωνω με το λακωνικο pm σου !

Δεν είμαι φίλος... rolleyes.gif
Το πμ δεν ήταν λακωνικό για κανέναν άλλον λόγο πέραν του ότι με κάποιους δεν πρέπει να ασχολείσαι περισσότερο από όσο τους αξίζει...
sporting b.c.
απο αυτή την απόφαση αισθάνομαι να μικραινω...
τα πρώτα που έχω στο μυαλό είναι :
1) τα λεφτά της επιχορήγησης (αφού είναι τα μόνα ας πούμε πρωτα γι αυτα) θα είναι λιγότερα στην α2
2)να επιβιώσει στην α2 δεν είναι τόσο ευκολότερο απο την α1
3)χάνει την δυναμική που νομίζω θα ήταν τεράστια στην α1...
θα ηταν γεμάτο το γηπεδο για να στηριξει την ομάδα που θα έδινε αγώνα απέναντι σε ΟΛΑ...
4) η πικρή αλήθεια ειναι οτι ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ μονο γράφτηκε ενδιαφέρον
θα βρεθεί παίζοντας στην α2 ; μάλλον δίνωντας ηρωικό αγώνα με ελάχιστα χρήματα στην α1 θα είχε περισσότερες ελπίδες...

εσεις τι λέτε ;
B for Basketball
Στον ΑΓΟΡ δεν εξεπλάγησαν καθόλου με την απόφαση για επιστροφή του Σπόρτιγκ στην Α2 και μάλιστα έδειξαν να περιμένουν την εξέλιξη. Ηδη πριν από λίγη ώρα ξεκίνησε γενική συνέλευση με θέμα την άνοδο της ομάδας, η οποία εκτός απροόπτου θα ανακοινωθεί σήμερα.

Ο μάνατζερ του ΑΓΟΡ, Τάσος Τριαντάφυλος δήλωσε επί του θέματος: «είμαστε έτοιμοι να παίξουμε στην Α1. Είναι μεγάλη τιμή για την πόλη του Ρεθύμνου που θα έχει ομάδα στη μεγάλη κατηγορία». Ούτως ή άλλως, οι μεταγραφικές κινήσεις του ΑΓΟΡ είχαν παγώσει τον τελευταίο καιρό και οι διοικούντες την ομάδα περίμεναν τα ευχάριαστα.


www,superbasket.gr
sporting b.c.
http://basketblog.gr/index.php?option=com_...=5516&Itemid=27

Ο Ιμπέζα στον Σπόρτιγκ

Του Βαγγέλη Πάτα
28/08/2007 (00:20)

Από τη στιγμή που οριστικοποιήθηκε η κάθοδος του Σπόρτιγκ στην Α2 κατηγορία, άρχισε να υλοποιείται ο σχεδιασμός, που έτσι κι αλλιώς είχε προηγηθεί. Μια από τις πρώτες κινήσεις ήταν η επιστροφή του Άγκι Ιμπέζα, ενός παίκτη που γνωρίζει καλά τα κατατόπια στο κλειστό των Πατησίων, ενός δυναμικού σέντερ, που διακρίνεται για το ψυχωμένο παιχνίδι του.
Ήδη έχουν συμφωνήσει οι Βαγγέλης Μόρφης, Χριστόφορος Χούμας και Παντελής Κακαβάς, οι οποίοι αποτελούν τη βάση του συλλόγου. Με τον Ιμπέζα γίνονται τέσσερις και… προχωράμε.

Υπάρχει κι ένας άλλος παίκτης, ο οποίος στις αρχές του καλοκαιριού φέρεται να υπέγραψε στον πατησιώτικο σύλλογο. Από την κοινοτική αγορά προερχόμενος, ο οποίος έχει ενταχθεί στο δυναμικό του Πανελληνίου. Ο λόγος για τον Λιούις Σιμς, ο οποίος είναι στη διακριτική ευχέρεια του Δημήτρη Δρόσου αν θα παίξει απρόσκοπτα στους "Ολυμπιονίκες", ή αν θα βρεθεί προ… διλήμματος.


http://basketblog.gr/index.php?option=com_...=5540&Itemid=27

Γεμίζει το ρόστερ

Των Βαγγέλη Πάτα - Αλέξανδρου Πρίφτη
28/08/2007 (19:51)

Το ότι ο Σπόρτιγκ ήταν έτοιμος για την ανοικοδόμηση το γνωρίζαμε. Εξ ου και η καταιγίδα συμβολαίων, που πρόκειται να υπογραφούν, αν δεν έχουν υπογραφεί ήδη. Πριν από λίγες ώρες γράψαμε για τους πρώτους τέσσερις παίκτες, ενώ τώρα προσθέτουμε άλλους δύο, άρα μιλάμε στην ουσία για το… μισό ρόστερ, που γεμίζει με απίστευτη ταχύτητα.
Ο 28χρόνος (2μ03) Ηλίας Μουτράν είναι το… τελευταίο απόκτημα των "κυανέρυθρων". Πρόκειται για ένα δυναμικό 4άρι, που ξεκίνησε από τον Πανελλήνιο, πέρασε από τον Ιωνικό Λ. και τα δύο τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στον Μίλωνα.

Από εκεί και πέρα ο Δημοσθένης Φωτίου μπορεί να προπονείται με το Π. Φάληρο, αλλά όλα δείχνουν ότι θα καταλήξει στον Σπόρτιγκ. Ο 25χρόνος (1μ98) γκαρντ, ξεκίνησε από τον Φίλιππο Περιστερίου και το 2000 -λόγω σπουδών- μετακόμισε στις Σέρρες (Πανσερραϊκός). Πρώτος σκόρερ της ομάδας, πέρασε από τον Άλιμο, για να βρεθεί στην Α1 με τον Ιωνικό Ν. Φιλαδέλφειας/Αμαλιάδας. Ακολούθησε ο Ιωνικός Νικαίας (2ος σκόρερ στη Β' Εθνική με 509 πόντους), για να παίξει πέρυσι στο Περιστέρι.
epo_Arse
να σου πω κατι.. ενα ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ των ελληνικων ομαδων;

ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ" αντι να υπαρχει ενα κεφαλαιο και ενα Δ.Σ. να το διαχειριζεται οπως σε καθε εταιρεια, τα περιμενουν ολα απο το καθε τυχαρπαστο επιχειρηματια. Που ακουστηκε να εξαρτονται οι ομαδες απο τους επιχειρηματιες, ως Α.Ε. το Δ.Σ. και οι μετοχοι εχουν το λογο και την διαχειριση των οικονομικων.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.