Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΣΤΙΒΟΣ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Άλλα αθλήματα
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
sarounas
QUOTE(panos75 @ Oct 7 2007, 15:30 ) *
Για τον ίδιο λόγο άλλωστε κανείς δεν μπορεί πλέον να πάρει πίσω τα μετάλια του Καρλ Λιούις, παρότι παραδέχτηκε πριν μερικά χρόνια ότι ήταν ντοπαρισμένος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984 και του 1988.

όχι Πάνο αυτό δεν είναι αλήθεια,

είναι αυτό που λένε καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα...
τότε ειπώθηκε από άλλους ότι ο Λιούις παραδέχθηκε ότι ντοπαριζόταν (σκέψου τί παίζεται μεταξύ των αθλητικών εταιρειών κυρίως)

στην πραγματικότητα ο Λιούις ποτέ δεν είπε τέτοιο πράγμα, μάλιστα από τότε όσες φορές τον ρώτησαν αν είναι αλήθεια (και είναι πολλές αυτές) έχει αρνηθεί κατηγορηματικά κάτι τέτοιο

εξάλλου και να ντοπαριζόταν γιατί να βγει το πει; είχε να κερδίσει τίποτε;

η Μάριον το παραδέχθηκε για να γλιτώσει την φυλάκιση για ψευδορκία
panos75
Έχεις δίκιο. Δεν το είπε ο ίδιος. Αλλά το ότι έπαιρνε αναβολικά το επιβεβαίωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας αντιντόπινγκ της Αμερικάνικης Ολυμπιακής Επιτροπής, επομένως δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης.
Άλλωστε και ο ατζέντης του παραδέχτηκε ότι είχε βρεθεί πολλές φορές θετικός πριν το 1988, αλλά αποσιωπήθηκαν τα αποτελέσματα.

Το παράδειγμα αυτό το ανέφερα για να δείξω ότι υπάρχει χρονικό όριο όσον αφορά την αφαίρεση μεταλλίων λόγω ντοπαρίσματος, εξαιτίας του οποίου δεν μπορεί πλέον η ΔΟΕ να πάρει τα μετάλλια από τον Λιούις, παρά την αποδεδειγμένη ενοχή του.
soz
Φαντάζομαι κατανοείτε οτι όλο αυτό το πανηγυράκι γύρω απο το αντι-ντόπινγκ γίνεται για τα μάτια του κόσμου και μόνο,έτσι ; biggrin.gif (και ενίοτε για να εξυπηρετούνται συγκεκριμένα συμφέροντα,βλ.μπεν τζόνσον το ’88)

Το κακό με το συγκεκριμένο θέμα είναι οτι όλοι νομίζουν οτι έχουν μια ιδέα,η οποία δημιουργείται κυρίως απο την τηλεόραση (έλεος).Και ως γνωστόν,είναι προτιμότερο να είσαι άσχετος με κάτι αλλά να έχεις επίγνωση της ασχετοσύνης σου,παρά να έχεις την ψευδαίσθηση οτι γνωρίζεις ενα θέμα.
panos75
QUOTE
Φαντάζομαι κατανοείτε οτι όλο αυτό το πανηγυράκι γύρω απο το αντι-ντόπινγκ γίνεται για τα μάτια του κόσμου και μόνο,έτσι ; (και ενίοτε για να εξυπηρετούνται συγκεκριμένα συμφέροντα,βλ.μπεν τζόνσον το ’88)

Το κακό με το συγκεκριμένο θέμα είναι οτι όλοι νομίζουν οτι έχουν μια ιδέα,η οποία δημιουργείται κυρίως απο την τηλεόραση (έλεος).Και ως γνωστόν,είναι προτιμότερο να είσαι άσχετος με κάτι αλλά να έχεις επίγνωση της ασχετοσύνης σου,παρά να έχεις την ψευδαίσθηση οτι γνωρίζεις ενα θέμα.


Σίγουρα έτσι είναι. Και για να σου πω την αλήθεια, πιστεύω πως μόνη λύση είναι η νομιμοποίηση του ντόπινγκ. Από τη στιγμή που οι αθλητές είναι ενήλικες και έχουν σώας τας φρένας δεν νομίζω να έχουμε κανένα δικαίωμα να τους απαγορέψουμε να παίρνουν οποιαδήποτε ουσία θέλουν, εφόσον αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεων τους. Έχουν δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν με το σώμα τους.

Με την ίδια λογική άλλωστε θα έπρεπε να τους απαγορευτεί να πίνουν και να καπνίζουν, πόσο μάλλον που αλκοόλ και νικοτίνη έχουν πολύ χειρότερες επιπτώσεις στον οργανισμό από οποιοδήποτε αναβολικό.
soz
Πολύ σωστός!!!

Ίσα-ίσα που το τσιγάρο έχει καταστροφικές συνέπειες και για τους μη-καπνιστές,ενω πχ η τεστοστερόνη που μπορεί να ¨χτυπήσει¨ κάποιος δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να αχρηστέψει τα (beeep) του υπόλοιπου κόσμου στην καφετέρια,στο σπίτι κλπ

Και εδω φυσικά μπαίνει το θέμα της ελευθερίας και των ορίων της,τα οποία το τσιγάρο ισοπεδώνει (σε αντίθεση με τα αναβολικά όπου οι παρενέργειες περιορίζονται αποκλειστικά στον χρήστη).

Εγω θα το πάω παραπέρα και θα πω οτι περισσότερο λογικό μου φαίνεται να απαγορευτεί το τσιγάρο και μετά να αρχίσουμε να συζητάμε για τα υπόλοιπα.
NBAer
QUOTE(panos75 @ Oct 8 2007, 11:45 ) *
Σίγουρα έτσι είναι. Και για να σου πω την αλήθεια, πιστεύω πως μόνη λύση είναι η νομιμοποίηση του ντόπινγκ. Από τη στιγμή που οι αθλητές είναι ενήλικες και έχουν σώας τας φρένας δεν νομίζω να έχουμε κανένα δικαίωμα να τους απαγορέψουμε να παίρνουν οποιαδήποτε ουσία θέλουν, εφόσον αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεων τους. Έχουν δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν με το σώμα τους.

Με την ίδια λογική άλλωστε θα έπρεπε να τους απαγορευτεί να πίνουν και να καπνίζουν, πόσο μάλλον που αλκοόλ και νικοτίνη έχουν πολύ χειρότερες επιπτώσεις στον οργανισμό από οποιοδήποτε αναβολικό.


QUOTE(soz @ Oct 8 2007, 12:31 ) *
Πολύ σωστός!!!


Τι λετε? blink.gif Πατε καλα?
Αν οι αθλητες-προτυπα για μικρα παιδια και νεαρους παιρνουν νομιμα αναβολικες ουσιες τοτε ο στιβος, ο αθλητισμος που εχει ως μοναδικο στοχο να προαγει το νους υγιης εν σωματι υγιει και την ευγενη αμιλλα, θα πρεπει να σταματησει να υφισταται.
Και αυτο ειναι το λιγοτερο. Αν νομιμοποιηθουν τα αναβολικα τοτε θα αρχισουν να παιρνουν ολοι αναβολικα σε ανεξελεγκτες ποσοτητες και θα εχουμε μια τραγικη κατασταση προφανως.

Με την ιδια λογικη να νομιμοποιηθουν και τα ναρκωτικα? Γιατι οχι? Αλλωστε:
Από τη στιγμή που οι αθλητές είναι ενήλικες και έχουν σώας τας φρένας δεν νομίζω να έχουμε κανένα δικαίωμα να τους απαγορέψουμε να παίρνουν οποιαδήποτε ουσία θέλουν, εφόσον αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεων τους. Έχουν δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν με το σώμα τους.



Μα οχι βεβαια!
Ναι να κανουν οτι θελουν με το σωμα τους, αλλα οχι να νομιμοποιηθει αυτο!
Γιατι τοτε η κοινωνια θα παει στον πατο.....


Οσο για το τσιγαρο η νομιμοποιηση του προερχεται σαφως απο 3 πραγματα:
-Δεν προκαλει βραχυπροθεσμο θανατο.
-Προκαλει ενα ειδος απολαυσης για τον χρηστη.
-Οι εταιριες καπνοβιομηχανιων εχουν γινει μαμουθ και καμια κυβερνηση δεν μπορει να τους παει κοντρα.

Πρεπει και το τσιγαρο να απαγορευθει προφανως.....

Οσο για το αλκοολ:
Ειναι πολυ πολυπλοκη η κατασταση με αυτο.
Γιατι σε μικρες ποσοτητες δεν προκαλει προβληματα, σε μεγαλες σε αποδιοργανωνει προσωρινα, ενω η χρονια χρηση του και ιδιως σε μεγαλες ποσοτητες σε καταστρεφει.
Το αλκοολ ευθυνεται(οχι αποκλειστικα φυσικα) για πολλα δεινα, πχ αυτοκινητιστικα δυστυχηματα, βια στα γηπεδα, βια γενικοτερα, καταστροφη ανθρωπων εθισμενων σε αυτο, κλπ αλλα ενα τεραστιο μερος αυτων που πινουν αλκοολ δεν ευθυνεται για ολα αυτα καθως πινει μικρες ποσοτητες.
Τι πρεπει να γινει ειναι πολυ περιπλοκο και δεν γινεται σε καμια περιπτωση να απαγορευτει γιατι το αλκοολ αποτελει μερος της κουλτουρας και της παραδοσης σχεδον καθε λαου....
soz
Αν μου βρεις πάνω απο 10 θανάτους απο αναβολικά τον τελευταίο χρόνο θα σε παραδεχτώ.Πάρε τους αθλητές που κατεβήκαν στους ολυμπιακούς αγώνες απο το 92 και μετά (15 χρόνια δλδ) και βρες μου 10 που να πέθαναν.
Άντε η Γκρίφιθ.Άλλος;;;
Μιλάμε τώρα για ενα σύνολο πρπ 10.000 αθλητών (ή και παραπάνω).Για να δούμε και το βραχυπρόθεσμα που λες,οχι τπτ!!!Πόσους θα βρείς,περιμένω!!!
(μην μου πεις ο eddie guerero,εκεί παίρνουν δόσεις πολλαπλάσιες ακόμα και απο επαγγελματίες bbers...λέμε για αθλητές στίβου συγκεκριμένα)

Αναγνωρίζουμε το πρόβλημα του οτι ΟΛΟΙ οι αθλητές ντοπάρονται,και λέμε οτι είναι προτιμότερο απο την υποκρισία που υπάρχει τώρα,να νομιμοποιηθούν τα αναβολικά για να μην κοροιδεύουμε τους εαυτούς μας.

Και σόρυ κιόλας,αλλά θα προτιμούσα να ενημερωθώ απο μικρός οτι το πρότυπό μου ντοπάρεται (μαζί με τις όποιες παρενέργειες του φαρμάκου),παρά να μου πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες -όπως γίνεται τώρα-.

Όσο ζούμε στην ψευδαίσθηση,τόσο διαιωνίζονται τα προβλήματα.Δεν είναι κακό κάποτε ο άνθρωπος να μάθει (επιτέλους) να ζει με την αλήθεια.Είναι το πρώτο βήμα για να καταφέρει να την αλλάξει προς το καλύτερο (την μη-ανάγκη για χρήση αναβολικών).


Και όσο για την απόλαυση,σόρυ κιόλας αλλά βλέπω τον μέσο 50άρη παχύσαρκο καπνιστή έλληνα που αν ανέβει 10 σκαλοπατάκια θα πάθει 25 εμφράγματα και προσπαθώ να καταλάβω που ακριβώς απολαμβάνει την μιζέρια...εεε σόρυ ζωή του.


Όλα τα παραπάνω προέρχονται απο την προσωπική μου εμπειρία και την αλληλεπίδραση με άτομα απο τους παραπάνω χώρους.
Σόρυ κιόλας,αλλά τρέφω 1000000 φορές μεγαλύτερη εκτίμηση στον Κεντέρη,για τις θυσίες που έκανε στη ζωή του,για τους τόνους ιδρώτα που έχει χύσει,τα όσα στερήθηκε στα νιάτα του,παρά για τον τελειωμένο μέσο έλληνα (που αναφέρω και παραπάνω).

Στην τελική εκείνος βοηθήθηκε απο τα αναβολικά για 4-5-6-7 χρόνια και πέτυχε κάτι ΤΕΡΑΣΤΙΟ στην ζωή του,ενω ο αποτυχημένος σκλάβος των καπνοβιομηχανιών τι πιθανότητες έχει να ξεφύγει απο την μετριότητα μέσα απο το κάπνισμα,ε;;;


Τέλος,για να μην παρερμηνευτώ,να πω οτι θα ευχόμουν κανένας άνθρωπος να μην ρισκάρει την ζωή του.Όμως του αναγνωρίζω το ελεύθερο να το κάνει (ελεύθερη βούληση δυστυχώς),αν το θέλει πραγματικά.
Με μια όμωςπρουπόθεση.Χωρίς να βάζει τον δικό του καρκίνο στα δικά μου πνευμόνια,ας τον κρατήσουν όλο για την πάρτι τους,χάρισμά τους!!!!
panos75
QUOTE
Αν νομιμοποιηθουν τα αναβολικα τοτε θα αρχισουν να παιρνουν ολοι αναβολικα σε ανεξελεγκτες ποσοτητες και θα εχουμε μια τραγικη κατασταση προφανως.


Ενώ τώρα που δεν είναι νόμιμα δεν τα παίρνει κανείς. rolleyes.gif

QUOTE
Με την ιδια λογικη να νομιμοποιηθουν και τα ναρκωτικα? Γιατι οχι?


Καμία σχέση. Τα ναρκωτικά προκαλούν εθισμό, ψυχικό και (κυρίως) σωματικό, ο οποίος αφαιρεί από τον χρήστη την ικανότητα να κρίνει και να αποφασίζει λογικά. Εξού και η υποχρέωση του κράτους να παρεμβαίνει καθορίζοντας τον τρόπο χορήγησης και χρήσης αυτών των ουσιών.

Τα αναβολικά αντιθέτως δεν προκαλούν κανενός είδους εθισμό. Ο οποιοσδήποτε τα χρησιμοποιεί μπορεί ανά πάσα στιγμή να τα σταματήσει χωρίς κανένα πρόβλημα(σύνδρομο στέρησης). Ότι είναι επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό, αυτό είναι βέβαιο. Ποιό φάρμακο όμως δεν είναι; Ακόμη και η ασπιρίνη μπορεί να αποδειχτεί θανατηφόρα σε ορισμένες περιπτώσεις. Να την απαγορέψουμε κι αυτήν;

Επιπλέον, εάν τα αναβολικά χορηγούνται σε σωστές ποσότητες, υπό ιατρική παρακολούθηση, τότε δεν πρόκειται να έχει καμία δυσάρεστη επίπτωση ο αθλητής. Πολλοί πρωταθλητές πέθαναν όντως από την κατάχρηση αυτών των ουσιών. Εκατοντάδες περισσότεροι όμως που τα χρησιμοποίησαν με μέτρο ζουν και βασιλεύουν χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας.
soz
Οι λύσεις αυτή τη στιγμή είναι ΜΟΝΟ 2.

Ή επιτρέψτε τα αναβολικά επίσημα,ή κόψτε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις για 2 χρόνια τουλάχιστον,ώστε να καθαρίσουν όλοι οι αθλητές και να ξανααρχίσουμε απτην αρχή.Οτιδήποτε άλλο είναι στρουνθοκαμηλισμός και υπεκφυγές.
tsitum
Το πραγμα ειναι κ απλο κ συνθετο μαζι.Στα περισσοτερο συμφωνω με soz κ panos75.
Soz στο τελευταιο μου τα χαλας."ή να επιτραπουν τα αναβολικα ή να κοπουν ολεσ οι αθλητικες διοργανωσεις για να αποτοξινωθουν ολοι οι παιχτες"?
Το πιο απλο, τα πραγματα να συνεχισουν περιπου ως εχουν?Με αναβολικα που παιρνουν οι περισσοτεροι κ κρυβονται,με καλυψεις απο μεγαλες εταιρειες κ με προσπαθεια της παγκοσμιας ομοσπονδιας οπως κ των εθνικων ομοσπονδιων να βρουν νεες μεθοδους ανιχνευσης πιο ευαισθητες κ να αυξησουν τη συχνοτητα των ντοπινγκ κοντρολ,ετσι ωστε να προστατευσουν την αξιοπιστια του "προιοντος" τους.


Αλλο ειναι το θεμα που θελω να θιξω.Αυτο που εγινε με τη Τζοουνς.Οσοι ουρλιαζαν στην ελλαδα με το εγκλημα Κεντερη-Θανου κ την εξαπατηση, πού ειναι τωρα κ το κυριοτερο τί λενε? Για μια αθλητρια που πηρε σβαρνα ολους τους τιτλους για μια 8ετια,ηταν ανικητη, ο,τι κ να εκανες, στη πιο εμπορικη κουρσα του στιβου κ τελικα αποδεικνυεται ντοπαρισμενη με αναβολικα τα οποια δεν ανιχνευονταν,κ το οποιο αρνουνταν επι χρονια,απο τοτε που ξεσπασε το σκανδαλο με την εταιρια Μπαλκο που της προμηθευε τις ουσιες.Ειναι η ιστορια της καλυτερη απο της Θανου? Κ για οσους εχουν ετοιμη την απαντηση οτι τουλαχιστον το παραδεχθηκε ,θυμιζω οτι το παραδεχθηκε για να μη βρεθει στη φυλακα για ψευδορκια.

Τωρα θελω τον μαχητη του καλου,τον αμεμπτο Συριγο (που δε φαινεται καθολου κακος,καθολου εμπαθης με προσωπα κ καθολου ματαιοδοξος) να βγει σε ολα τα καναλια κ να ωρυεται για την εξαπατηση του παγκοσμιου κοινου κ για τη γυναικα που ντροπιασε τις ΗΠΑ, οπως αντιστοιχα "ντροπιασε" η Θανου την Ελλαδα. Υπαρχουν βεβαια κ τα αρθρα του στις εφημεριδες.Οπως επι χρονια καλυπτε στα αρθρα του αποκαλυψεις για το σκανδαλο του 2004,θελω συνεχεις αναθεματισμους για τη Τζοουνς στα γραπτα του κειμενα.

Ακομα κ στο τοπικ αυτο που γραφτηκαν πολλα ποστ για τους Κεντερη-Θανου ας εκφραστουν κ αναλογες αποψεις για την Τζοουνς.Να δουμε ακολουθιες ή ανακολουθιες σκεψεων.

Μαλλον η Τζοουνς θα ειναι η μοναδικη απο τις ΗΠΑ που ντοπαριστηκε οι αλλοι ολοι θα ειναι ελληνες αρσιβαριστες κ στιβικοι.Οχι δεν πιεσαν οι ΗΠΑ να δημιουργηθει σκανδαλο με τους Κεντερη Θανου για να κερδισουν τις κουρσες (τις πιο εμπορικες μη ξεχνιομαστε) οι δικοι τους αθλητες.Αυτοι οι 2 ηταν 2 διαβολοι μεσα στον παραδεισο κ τους δωσαμε να καταλαβουν.
soz
Να συνεχίσουν όπως έχουν τα πράγματα μου φαίνεται υποκριτικό,γιαυτό και πρότεινα 2 εκ διαμέτρου αντίθετες (μεταξύ τους) κ ριζοσπαστικές λύσεις.

Πάντως κ εγω περιμένω κάτι συρίγους και κάτι δημοσιογραφίσκους των παραθύρων να βγουν να ξεσπαθώσουν κατά της μάριον τζόουνς που παραδέχτηκε οτι στέρησε το χρυσό μετάλλιο απο την ελληνίδα αθλήτρια με παράνομο τρόπιο.Αλλά που...
panos75
QUOTE
Τωρα θελω τον μαχητη του καλου,τον αμεμπτο Συριγο (που δε φαινεται καθολου κακος,καθολου εμπαθης με προσωπα κ καθολου ματαιοδοξος) να βγει σε ολα τα καναλια κ να ωρυεται για την εξαπατηση του παγκοσμιου κοινου κ για τη γυναικα που ντροπιασε τις ΗΠΑ, οπως αντιστοιχα "ντροπιασε" η Θανου την Ελλαδα. Υπαρχουν βεβαια κ τα αρθρα του στις εφημεριδες.Οπως επι χρονια καλυπτε στα αρθρα του αποκαλυψεις για το σκανδαλο του 2004,θελω συνεχεις αναθεματισμους για τη Τζοουνς στα γραπτα του κειμενα.


Καλά tsitum, μην κρατάς και την ανάσα σου. tongue.gif
Εδώ ο άνθρωπος κουκούλωσε την υπόθεση Γιαννούλη και τις καταγγελίες Μυλωνά, σιγά μη βγει τώρα να καταγγείλει τη Τζόουνς. Καρφάκι δεν του καίγεται γι'αυτήν από τη στιγμή που δεν κλέβει δημοσιότητα (και φράγκα) από το μπάσκετ. Αντίθετα με Κεντέρη, Θάνου και αρσιβαρίστες που ήταν ''ταξικοί εχθροί''.

Τα ίδια ισχύουν φυσικά και για τον έτερο σταυροφόρο, τον ''κύριο'' Χελάκη. Ο οποίος είχε πάρει σβάρνα τα κανάλια το 2004, αλλά όταν πέθανε ο Πουέρτα πριν ένα μήνα, εκείνος έγραφε στην εφημερίδα του για το 4-4-2 του Λεμονή και το ροτέισιον του Φερέρ.
Flash
Αν και εν γένει συμφωνώ με τις απόψεις σοζ και πάνου για τις επιπτώσεις που ενδέχεται να (μην) έχουν τα αναβολικά στην υγεία όσων τα χρησιμοποιούν νομίζω ότι είναι πιο σημαντική η προσέγγιση του ΝΒΑερ. Δηλαδή τα πιο σημαντικά παρατράγουδα της ελέυθερης χρήσης αναβολικών θα είναι κοινωνικά/ηθικά. Μερικά παραδείγματα που μπορεί να μοιάζουν με σενάρια ταινία επιστημονικής φαντασίας αλλά δε θα αργήσουν να παρατηρηθούν αν επιτραπεί η ελεύθερη χρήση αναβολικών:

-Θα βλέπουμε και θα ακούμε καθημερινά παντού διαφημίσεις όπου οι πρωταθλητές θα διαφημίζουν έναντι χορηγιών την τελευταία πραμάτεια των πατεντών που έχουν παράγει οι φαρμακοβιομηχανίες. Εννοείται πως αυτό σύντομα θα οδηγήσει στη χρήση αναβολικών για μη αθλητικούς σκοπούς. Ο κάθε άνθρωπος που γεννιέται και ζει στον οικονομικά προηγμένο κόσμο θα ακολουθεί το συλλογιστικό:
-Θέλω να γίνω πιο γρήγορος... Θα πάρω speedex
-Θέλω να γίνω πιο δυνατός.... Θα πάρω σουπερμαντολίνη
-Θέλω να γίνω πιο έξυπνος... Θα πάρω το ΝerdiousIQ160
-Θέλω να γίνω πιο ευτυχισμένος... Θα πάρω το χάπι happy
και ου το καθεξής. Οπότε δε θα είμαστε άνθρωποι αλλά συσσώρευση χημικών ουσιών και ηλεκτρικοί παλμοί.

-Εδώ ξεπηδάει και ένα νέο είδος κοινωνικής αδικίας. Τα προϊόντα αυτά θα είναι πανάκριβα αφενός γιατί οι εταιρείες θα πρέπει να αποσβέσουν τα τεράστια κόστη έρευνας και ανάπτυξης (R&D) που απαιτούνται για τη δημιουργιά τους, αφετέρου γιατί η κατοχύρωση της πατέντας της εκάστοτε ουσίας θα οδηγεί σε μονοπωλιακά κέρδη (και τιμολόγηση) για χρονικά διαστήματα της τάξης των 15 ετών. Άρα ένας πλούσιος θα έχει σαφώς μεγαλύτερη πρόσβαση σε τέτοιες ουσίες και συνεπώς θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνει πιο ταχύς, πιο δυνατός, πιο έξυπνος κλπ από ένα φτωχό (εντάξει ξέρω ότι αυτά συμβαίνουν και σήμερα μέσα από άλλες οδούς αλλά τα αναβολικά θα αυξήσουν και άλλο το χάσμα).

ΥΓ:
QUOTE
Δεν προκαλει βραχυπροθεσμο θανατο

Όταν λες βραχυπρόθεσμο θάνατο εννοείς ότι αργότερα θα αναστηθούμε ε; Μώρε το ήξερα εγώ ότι καλύπτεις επιδέξια την πίστη σου κάτω από τον μανδύα του ορθολογισμού laugh.gif
geosider
QUOTE(Flash @ Oct 10 2007, 09:27 ) *
Αν και εν γένει συμφωνώ με τις απόψεις σοζ και πάνου για τις επιπτώσεις που ενδέχεται να (μην) έχουν τα αναβολικά στην υγεία όσων τα χρησιμοποιούν νομίζω ότι είναι πιο σημαντική η προσέγγιση του ΝΒΑερ. Δηλαδή τα πιο σημαντικά παρατράγουδα της ελέυθερης χρήσης αναβολικών θα είναι κοινωνικά/ηθικά. Μερικά παραδείγματα που μπορεί να μοιάζουν με σενάρια ταινία επιστημονικής φαντασίας αλλά δε θα αργήσουν να παρατηρηθούν αν επιτραπεί η ελεύθερη χρήση αναβολικών:

-Θα βλέπουμε και θα ακούμε καθημερινά παντού διαφημίσεις όπου οι πρωταθλητές θα διαφημίζουν έναντι χορηγιών την τελευταία πραμάτεια των πατεντών που έχουν παράγει οι φαρμακοβιομηχανίες. Εννοείται πως αυτό σύντομα θα οδηγήσει στη χρήση αναβολικών για μη αθλητικούς σκοπούς. Ο κάθε άνθρωπος που γεννιέται και ζει στον οικονομικά προηγμένο κόσμο θα ακολουθεί το συλλογιστικό:
-Θέλω να γίνω πιο γρήγορος... Θα πάρω speedex
-Θέλω να γίνω πιο δυνατός.... Θα πάρω σουπερμαντολίνη
-Θέλω να γίνω πιο έξυπνος... Θα πάρω το ΝerdiousIQ160
-Θέλω να γίνω πιο ευτυχισμένος... Θα πάρω το χάπι happy
και ου το καθεξής. Οπότε δε θα είμαστε άνθρωποι αλλά συσσώρευση χημικών ουσιών και ηλεκτρικοί παλμοί.

-Εδώ ξεπηδάει και ένα νέο είδος κοινωνικής αδικίας. Τα προϊόντα αυτά θα είναι πανάκριβα αφενός γιατί οι εταιρείες θα πρέπει να αποσβέσουν τα τεράστια κόστη έρευνας και ανάπτυξης (R&D) που απαιτούνται για τη δημιουργιά τους, αφετέρου γιατί η κατοχύρωση της πατέντας της εκάστοτε ουσίας θα οδηγεί σε μονοπωλιακά κέρδη (και τιμολόγηση) για χρονικά διαστήματα της τάξης των 15 ετών. Άρα ένας πλούσιος θα έχει σαφώς μεγαλύτερη πρόσβαση σε τέτοιες ουσίες και συνεπώς θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνει πιο ταχύς, πιο δυνατός, πιο έξυπνος κλπ από ένα φτωχό (εντάξει ξέρω ότι αυτά συμβαίνουν και σήμερα μέσα από άλλες οδούς αλλά τα αναβολικά θα αυξήσουν και άλλο το χάσμα).

νομίζω ότι αυτό που λέει ο φλας είναι πολύ σοβαρό
και από μόνο του ένας σοβαρός λόγος να μην νομιμοποιηθούν τα αναβολικά
αλλά και πάλι ρε φλας και τώρα δεν μπορεί να το κάνει αυτό κάποιος πλούσιος εκτός αθλητισμού;


αμάν ρε panos75 πάλι τον συρίγο έπιασες στο πληκτολόγιό σου; smiley.gif
ντοπέ η τζόουνς; ο συρίγος στην πυρά..
ακόμη και για τον λόγο που λές λογικό είναι ο άνθρωπος να ξέρει περισσότερα για την υπόθεση κεντέρη, θάνου από αυτές που γίνονται εκτός ελλάδας

και στην υπόθεση γιαννούλη αυτό που έπαιρνε ο γιαννούλης δεν ήταν κάτι που αυξάνει την απόδοση αλλά κάτι που παίρνει κάποιος για να κρατιέται σε εγρήγορση
ο γιαννάκης ήταν λίγο τεμπελάκος και βαριόταν να κάνει προπόνηση,

για την υπόθεση μυλωνά που λες με τους αμερικανούς μπασκετμπολίστες τί να βγει να πει; έτσι και αλλιώς έχουν πιαστεί και κάποιοι ντοπέ και τους διώξαν, δεν μπορείς να πεις ότι δεν τους πιάνουν
άμα θυμάσαι υποθέσεις γκίμπερτ, μπαρτ ακόμη και για χασισάκι τους μπλάκνει, μπιούφορντ αλλά και κάποιοι άλλοι που δεν θυμάμαι
Flash
QUOTE
αλλά και πάλι ρε φλας και τώρα δεν μπορεί να το κάνει αυτό κάποιος πλούσιος εκτός αθλητισμού;


Παραπάνω έγραψα:
QUOTE
εντάξει ξέρω ότι αυτά συμβαίνουν και σήμερα μέσα από άλλες οδούς αλλά τα αναβολικά θα αυξήσουν και άλλο το χάσμα

και πιο σωστή διατύπωση θα ήταν: "η ελεύθερη χρήση των αναβολικών".
geosider
QUOTE(panos75 @ Oct 10 2007, 06:37 ) *
Καλά tsitum, μην κρατάς και την ανάσα σου. tongue.gif
Εδώ ο άνθρωπος κουκούλωσε την υπόθεση Γιαννούλη και τις καταγγελίες Μυλωνά, σιγά μη βγει τώρα να καταγγείλει τη Τζόουνς. Καρφάκι δεν του καίγεται γι'αυτήν από τη στιγμή που δεν κλέβει δημοσιότητα (και φράγκα) από το μπάσκετ. Αντίθετα με Κεντέρη, Θάνου και αρσιβαρίστες που ήταν ''ταξικοί εχθροί''.

έλα ρε, άντε κατά παραγγελία σου απαντά ο άνθρωπος
δες το άρθρο του για την τζόουνς http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=104639
panos75
QUOTE
αμάν ρε panos75 πάλι τον συρίγο έπιασες στο πληκτολόγιό σου;
ντοπέ η τζόουνς; ο συρίγος στην πυρά..
ακόμη και για τον λόγο που λές λογικό είναι ο άνθρωπος να ξέρει περισσότερα για την υπόθεση κεντέρη, θάνου από αυτές που γίνονται εκτός ελλάδας


Όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ''όταν ξύνεται κάποιος στη γκλίτσα του τσομπάνη...''. wink.gif

Μα και να θέλει ν'αγιάσει κανείς και δεν τον αφήνουν. Τον είδες τι γράφει πάλι σήμερα στην ''Sportday'';
Λες και ο στίβος είναι το μόνο άθλημα που έχει πρόβλημα με το ντόπινγκ. Και τώρα για την περίπτωση της Τζόουνς το γύρισε στο τσάμικο. Φταίει η ''κακούργα κενωνία'' που απαιτεί ρεκόρ. icon_drunk.gif

Για Κεντέρη, Θάνου ήξερε πολλά γιατί έψαξε. Γιατί δεν επέδειξε τον ίδιο ζήλο και για άλλες υποθέσεις ντόπινγκ; Μήπως γιατί δεν πουλάγανε; Μήπως γιατί δεν πρέπει να πριονίζουμε το κλαδί στο οποίο καθόμαστε;
Και για να μην τον αδικώ ανέφερα τον εξίσου θλιβερό Χελάκη, ο οποίος με τη σειρά του δεν ξέρει τίποτα για όσα γίνονται στο ποδόσφαιρο. rolleyes.gif

QUOTE
και στην υπόθεση γιαννούλη αυτό που έπαιρνε ο γιαννούλης δεν ήταν κάτι που αυξάνει την απόδοση αλλά κάτι που παίρνει κάποιος για να κρατιέται σε εγρήγορση
ο γιαννάκης ήταν λίγο τεμπελάκος και βαριόταν να κάνει προπόνηση


Δε με ενδιαφέρει το τί πήρε ο Γιαννούλης. Με ενδιαφέρει το γεγονός ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα του όλοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού έπαιρναν άγνωστες ουσίες, αλλά δεν κουνήθηκε φύλλο. Φαντάζεσαι να έκανε παρόμοια δήλωση κάποιος αθλητής του Τζέκου ή του Ιακώβου. Θα είχε σηκωθεί το λάβαρο της επανάστασης στην ''Ελευθεροτυπία''(και όχι μόνο).

QUOTE
για την υπόθεση μυλωνά που λες με τους αμερικανούς μπασκετμπολίστες τί να βγει να πει; έτσι και αλλιώς έχουν πιαστεί και κάποιοι ντοπέ και τους διώξαν, δεν μπορείς να πεις ότι δεν τους πιάνουν
άμα θυμάσαι υποθέσεις γκίμπερτ, μπαρτ ακόμη και για χασισάκι τους μπλάκνει, μπιούφορντ αλλά και κάποιοι άλλοι που δεν θυμάμαι


Ο Μυλωνάς δεν μίλησε για τσιγαριλίκια. Μίλησε για πολύ πιο σοβαρά πράγματα.

QUOTE
Θα βλέπουμε και θα ακούμε καθημερινά παντού διαφημίσεις όπου οι πρωταθλητές θα διαφημίζουν έναντι χορηγιών την τελευταία πραμάτεια των πατεντών που έχουν παράγει οι φαρμακοβιομηχανίες. Εννοείται πως αυτό σύντομα θα οδηγήσει στη χρήση αναβολικών για μη αθλητικούς σκοπούς. Ο κάθε άνθρωπος που γεννιέται και ζει στον οικονομικά προηγμένο κόσμο θα ακολουθεί το συλλογιστικό:
-Θέλω να γίνω πιο γρήγορος... Θα πάρω speedex
-Θέλω να γίνω πιο δυνατός.... Θα πάρω σουπερμαντολίνη
-Θέλω να γίνω πιο έξυπνος... Θα πάρω το ΝerdiousIQ160
-Θέλω να γίνω πιο ευτυχισμένος... Θα πάρω το χάπι happy
και ου το καθεξής. Οπότε δε θα είμαστε άνθρωποι αλλά συσσώρευση χημικών ουσιών και ηλεκτρικοί παλμοί.


Γιατί ρε φλας, νομίζεις πως δεν συμβαίνει ήδη αυτό; Ειδικά στην Ελλάδα η υπερκατανάλωση φαρμάκων έχει χτυπήσει ταβάνι. Μόλις κάποιος δυσκολευτεί για μερικές μέρες να κοιμηθεί ή διαπιστώσει ότι έχει λίγο άγχος αρχίζει να κατεβάζει τα βαρβιτουρικά λες και είναι καραμέλες. Ή μόλις τον πονέσει λίγο ο λαιμός του και πάει η θερμοκρασία του στο 37,1 του δίνει και καταλαβαίνει στις αντιβιώσεις. Αυτά νομίζεις είναι λιγότερο επικίνδυνα;
Για να μη μιλήσω για το τι γίνεται στα γυμναστήρια ή στα διάφορα ''περίεργα'' καταστήματα που πουλάνε βιταμίνες και συμπληρώματα.
soz
Ε καλά και τώρα δεν είναι φθηνό το ¨καλό πράμα¨.
Δεν θες να μάθεις πόσο κοστίζει μια θεραπεία με αυξητική tongue.gif
Και τώρα υπάρχει το χάσμα που αναφέρεις flash.

Τέσπα,λύση δεν θα βρεθεί.
Για τον απλούστατο λόγο του οτι η IAAF έχειι το μαχαίρι και το καρπούζι.

Εκείνη πάντα όριζε και θα ορίζει τους παγκόσμιους πρωταθλητές,εκείνη θα καθορίζει ποιοί θα πιάνονται και ποιοί οχι,εκείνη θα φτιάχνει λίστες με απαγορευμένα και επιτρεπόμενα φάρμακα ανάλογα με τις οικονομικές συμφωνίες με την εκάστοτε πολυεθνική κ.ο.κ
sarounas
δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στήνεται έτσι στον τοίχο ο στίβος

πάνω από τα 2/3 των ποστς κάνουν αναφορά στο ντόπινγκ, η κατάσταση όσον αφορά τα αναβολικά δεν είναι χειρότερη από πολλά άλλα αθλήματα

μπορεί η υποκρισία να βρίσκεται σε όλο της το μεγαλείο αλλά τουλάχιστον στον στίβο όλο και κάτι βγαίνει στην επιφάνεια, αντίθετα με πολλά άλλα αθλήματα που τα πάντα κουκουλώνονται.
jois21
Μια ΞΕΚΑΘΑΡΗ απαντηση στο θεμα Τζοουνς που με βρησκει απολυτα συμφωνω απο το Σωτ.

http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=104905

QUOTE
μπορεί η υποκρισία να βρίσκεται σε όλο της το μεγαλείο αλλά τουλάχιστον στον στίβο όλο και κάτι βγαίνει στην επιφάνεια, αντίθετα με πολλά άλλα αθλήματα που τα πάντα κουκουλώνονται.


Μονο που στη μπαλα βγαινει με χειροτερους τροπους...(Πουερτα, Ιταλικο σκανδαλο κτλ.)
Δε βλεπω να κουκουλωνεται κατι. Ειναι αλλιως να μοιραζονται το βαρος δεκαδες ατομα και συλλογοι και αλλο να πεφτει αποκλειστικα σε εναν (στιβος). Ειναι πολυ λογικο να γινεται περισσοτερος θορυβος.
panos75
Φέρτε μου ένα μαντίλι γιατί συγκινήθηκα από την έγνοια και το ενδιαφέρον που δείχνουν για το καλό του στίβου και την υστεροφημία της Θάνου αυτοί οι κύριοι.

Μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει το κείμενο του Σωτηρακό, όσο και το πανομοιότυπο του καμαριού της Μαγνησίας. Ας ασχοληθούν καλύτερα με το πόσα Λιγκ Καπ έχει κατακτήσει η Νοτς Κάουντι και από ποιόν είναι πιασμένοι οι διαιτητές της επόμενης αγωνιστίκης.
jois21
QUOTE(panos75 @ Oct 14 2007, 22:53 ) *
Φέρτε μου ένα μαντίλι γιατί συγκινήθηκα από την έγνοια και το ενδιαφέρον που δείχνουν για το καλό του στίβου και την υστεροφημία της Θάνου αυτοί οι κύριοι.


Φανταζομαι οτι η "εγνοια" και το "ενδιαφερον" δεν συμβαδιζουν με την αντικειμενικοτητα και την πραγματικοτητα...
panos75
QUOTE
Φανταζομαι οτι η "εγνοια" και το "ενδιαφερον" δεν συμβαδιζουν με την αντικειμενικοτητα και την πραγματικοτητα...


...που ειδικά η πρώτη ήταν απούσα το καλοκαίρι του 2004 όταν Κεντέρης και Θάνου σταυρώθηκαν από τους συγκεκριμένους κυρίους λες και ήταν ο Πάσσαρης ή ο Ρωχάμης.
Τότε αράγε δεν υπήρχε το κακό σύστημα που σπρώχνει τους αθλητές-θύματα στο ντόπινγκ; Τώρα το ανακάλυψαν;
jois21
Φυσικα και δε το ανακαλυψαν τωρα. Εγω ομως θελω να διαβαζω ενα δημοσιογραφω ο οποιος οπως θα "σταυρωνει" τον αμερικανο που εκλεψε αδικα το μεταλλειο απο τον αδικημενο ελληνα, ετσι να "σταυρωνει" και τον ελληνα ντοπαρισμενο στους ελληνικους ολυμπιακους αγωνες.

Ο Σωτ. δειχνει (και δεν αμφιβλω οτι ειναι) απολυτα επαγγελματιας και δε μεροληπτει (ως εθνικοφρων πχ.) υπερ κανενος.




και ναι οταν ειναι απ τον τοπο σου θα "σταυρωσεις" περισσοτερο για να δειξεις ηθος και παραδειγματισμο
panos75
QUOTE
Φυσικα και δε το ανακαλυψαν τωρα. Εγω ομως θελω να διαβαζω ενα δημοσιογραφω ο οποιος οπως θα "σταυρωνει" τον αμερικανο που εκλεψε αδικα το μεταλλειο απο τον αδικημενο ελληνα, ετσι να "σταυρωνει" και τον ελληνα ντοπαρισμενο στους ελληνικους ολυμπιακους αγωνες.

Ο Σωτ. δειχνει (και δεν αμφιβλω οτι ειναι) απολυτα επαγγελματιας και δε μεροληπτει (ως εθνικοφρων πχ.) υπερ κανενος.


Προφανώς δεν θυμάσαι τι έλεγε και τι έγραφε ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος και η τότε εφημερίδα του το 2004. Η συγκαταβατικότητα και η αναγνώριση ότι οι αθλητές είναι εντέλει θύματα του συστήματος είχαν πάει περίπατο τότε. Τότε μίλαγε για προδότες που ντροπιάζουν την Ελλάδα και δυσφημούν το στίβο, για απατεώνες και άλλα τέτοια πολύ ...αντικειμενικά και ψύχραιμα.

Καμία σχέση με τη στοργή και προδέρμ που επιδεικνύουν τώρα απέναντι στη Τζόουνς.

Εγώ δεν θα κρίνω ποιά από τις δύο στάσεις είναι η σωστή. Απλώς επισημαίνω τη διαφορά.
jois21
Eγω θα δοκιμασω να κρινω...

Οταν μιλας για τα 2 μεγαλυτερα ονοματα της χωρας που διοργανωνει τους Ο.Α. που κανουν τη μια πατατα μετα την αλλη και ξαφνικα "εξαφανιζονται" τοτε δε μπορεις να πεις οτι ειναι θυματα του συστηματος και αλλα τετοια κουφα. Οι ιδιοι αποτελουν μερος του συστηματος, οπως οι περισσοτεροι αθλητες, απ τη στιγμη που ντοπαρονται και πληρονονται.
Το γιατι δε λεγονται τα ιδια για τη Τζοουνς ειναι αναμενομενο. Και μονο το γεγονος οτι μπορει να χασει τοσα μεαλλεια τα λεει ολα. Αλλωστε για τους γνωστες του θεματος ειναι δεδομενο οτι ηταν ντοπαρισμενη και οτι καποια στιγμη υπαρχει περιπτωση να συμβει αυτο που συμβαινει.
soz
Ντάξει ρε Σωτηρακόπουλε,έλεος πια με του αθλητές της Αν.Γερμανίας το ’50 και το ’60.

Τότε πέθαιναν και απο σκωληκοειδήτιδα,έχει κάποιο νόημα να το αναφέρουμε αυτό σήμερα όμως;Έλεος με τα λαικίστικα-αναχρονιστικά παραδείγματα-...

Πάντως απορώ με την άποψη που εκφράζει.Γιατί όντως θυμάμαι κ εγω πόσο εύκολα είχε σταυρώσει κ αυτός κεντέρη-θάνου,ενω τώρα μιλάει για ανοχή και μη αφαίρεση μεταλλίων.Εντάξει,ίσως και να κατάλαβε οτι είχε κάνει λάθος τότε.Μακάρι!
panos75
QUOTE
Οταν μιλας για τα 2 μεγαλυτερα ονοματα της χωρας που διοργανωνει τους Ο.Α. που κανουν τη μια πατατα μετα την αλλη και ξαφνικα "εξαφανιζονται" τοτε δε μπορεις να πεις οτι ειναι θυματα του συστηματος και αλλα τετοια κουφα. Οι ιδιοι αποτελουν μερος του συστηματος, οπως οι περισσοτεροι αθλητες, απ τη στιγμη που ντοπαρονται και πληρονονται.

Το γιατι δε λεγονται τα ιδια για τη Τζοουνς ειναι αναμενομενο. Και μονο το γεγονος οτι μπορει να χασει τοσα μεαλλεια τα λεει ολα. Αλλωστε για τους γνωστες του θεματος ειναι δεδομενο οτι ηταν ντοπαρισμενη και οτι καποια στιγμη υπαρχει περιπτωση να συμβει αυτο που συμβαινει.


Μάιστα.
Ώστε οι Κεντέρης, Θάνου ήταν μεγάλα ονόματα και μέρη του συστήματος ενώ η Τζόουνς(το μεγαλύτερο όνομα της τελευταία δεκαετίας στον στίβο) ήταν μια πτωχή πλην τίμια κορασίς, η οποία παρασύρθηκε στον βούρκο της ακολασίας από την κακούργα κενωνία.
Και πρέπει να δείξουμε και κατανόηση στην καημενούλα γιατί έχασε τα μετάλια της.

Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε.

Υ.Γ. Soz, διάβασε το άρθρο του καμαριού της Μαγνησίας της ίδιας μέρας. Θα πεθάνεις στο γέλιο. Κρίμα που γέρασε ο Ξανθόπουλος γιατί θα αποτελούσε πρώτης τάξεως υλικό για ένα ακόμη έπος τύπου ''Η Οδύσσεια ενός Ξεριζωμένου''(στην προκειμένη περίπτωση μάλλον η οδύσσεια ενός ντοπαρισμένου).
geosider
μάλλον δεν καταλάβατε τόσο καλά αυτό που θέλει να πει ο σωτηρακό.. το αρθρο το έγραψε για να πει ότι δεν είναι λύση να αρχίσουν να αφαιρούν μετάλια γιατί θα γίνει χαμος. συμφωνώ όμως που τον κράζετε γιατί κάνει πάλι αναφορές στην πρώην ανατολική γερμανία κλπ. έλεος με την καραμέλα
tsitum
QUOTE(panos75 @ Oct 15 2007, 09:31 ) *
Μάιστα.
Ώστε οι Κεντέρης, Θάνου ήταν μεγάλα ονόματα και μέρη του συστήματος ενώ η Τζόουνς(το μεγαλύτερο όνομα της τελευταία δεκαετίας στον στίβο) ήταν μια πτωχή πλην τίμια κορασίς, η οποία παρασύρθηκε στον βούρκο της ακολασίας από την κακούργα κενωνία.
Και πρέπει να δείξουμε και κατανόηση στην καημενούλα γιατί έχασε τα μετάλια της.

Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε.

Υ.Γ. Soz, διάβασε το άρθρο του καμαριού της Μαγνησίας της ίδιας μέρας. Θα πεθάνεις στο γέλιο. Κρίμα που γέρασε ο Ξανθόπουλος γιατί θα αποτελούσε πρώτης τάξεως υλικό για ένα ακόμη έπος τύπου ''Η Οδύσσεια ενός Ξεριζωμένου''(στην προκειμένη περίπτωση μάλλον η οδύσσεια ενός ντοπαρισμένου).
pano75 μ αρεσει αυτο το δηκτικο κ οργισμενο υφος μερικων γραπτων σου (σοβαρα μιλαω) κ συμφωνω με τα λεγομενα σου


απο παλιο ποστ του σαρουνας
QUOTE
δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στήνεται έτσι στον τοίχο ο στίβος

πάνω από τα 2/3 των ποστς κάνουν αναφορά στο ντόπινγκ, η κατάσταση όσον αφορά τα αναβολικά δεν είναι χειρότερη από πολλά άλλα αθλήματα

μπορεί η υποκρισία να βρίσκεται σε όλο της το μεγαλείο αλλά τουλάχιστον στον στίβο όλο και κάτι βγαίνει στην επιφάνεια, αντίθετα με πολλά άλλα αθλήματα που τα πάντα κουκουλώνονται.
ψιλοδικαιολογημενα ασχολουνται πολλοι με τα αναβολικα στο στιβο γιατι το ντοπινγκ εχει στο στιβο την πιο αμεση σχεση με τις επιδοσεις κ την επιτυχια ή μη.Οχι βεβαια οτι δεν γινεται χαμος σε ολα τα αθληματα απο ντοπαρισματα αλλα το χουμε θιξει αυτο το φαινομενο.
jois21
QUOTE(panos75 @ Oct 15 2007, 09:31 ) *
Μάιστα.
Ώστε οι Κεντέρης, Θάνου ήταν μεγάλα ονόματα και μέρη του συστήματος ενώ η Τζόουνς(το μεγαλύτερο όνομα της τελευταία δεκαετίας στον στίβο) ήταν μια πτωχή πλην τίμια κορασίς, η οποία παρασύρθηκε στον βούρκο της ακολασίας από την κακούργα κενωνία.
Και πρέπει να δείξουμε και κατανόηση στην καημενούλα γιατί έχασε τα μετάλια της.

Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε.

Υ.Γ. Soz, διάβασε το άρθρο του καμαριού της Μαγνησίας της ίδιας μέρας. Θα πεθάνεις στο γέλιο. Κρίμα που γέρασε ο Ξανθόπουλος γιατί θα αποτελούσε πρώτης τάξεως υλικό για ένα ακόμη έπος τύπου ''Η Οδύσσεια ενός Ξεριζωμένου''(στην προκειμένη περίπτωση μάλλον η οδύσσεια ενός ντοπαρισμένου).

Τι δεν καταλαβες; Ολοι ειναι μερος του συστηματος το οποιο οταν αποφασισει οτι δε σε χρειαζεται σε "πεταει" και φτανεις εκει που εφτασαν οι 3 παραπανω. Κανεις δε θεωρει κανενα καημενουλη και αδικιμενο. Περισσοτερο ας ντρεπεται αυτος που κοροιδεψε περισσοτερο (->Τζοουνς).
Το θεμα του αρθρου δεν ειναι για τη Τζοουνς, αν κολλησες εκει. Ειναι πολυ γενικο. Αναφερεται σε ολες τις περιπτωσεις αφαιρεσης μεταλλειων περνοντας αφορμη απ τη συγκεκριμενη αθλητρια.
Και πολυ σωστα καταληγει οτι αν ψαχνουμε για τον επομενο μη ντοπε να παρει το μεταλλειο δε θα βγουμε πουθενα. Το συστημα ειναι αδυνατον να αλλαξει.
Jabar
N.W.R BOLT στα 100μ. 9.72" στη Ν.Υόρκη υπό βροχή και πανηγυρίζοντας στον τελευταίο βηματισμό
Flash
Απιστευτο. Επιπλέον ο Μπολτ είναι 1.93 το οποίο το κάνει πιο εντυπωσιακό το ρεκόρ καθώς κερδίζει μεν αρκετά σε διασκελισμό αλλά χάνει πάρα πολύ σε εκρηκτικότητα στην εκκίνηση (μιλάω και από προσωπική πείρα tongue.gif ). Είναι και 21 χρονών. Πάμε ρε Τζαμάικα 41.gif
jois21
22 ή 23 πρεπει να ναι και "κανονικα" τρεχει στα 200μ.

Φαντασου τι εχει παρει για να κανει ρεκορ με βροχη και 1,90+. tongue.gif
dizzy_fingers
Ορυκτέλαιο πολλών οκτανίων tongue.gif.
basket is life
σημερα στις 8 στο οακα ξεκινουν τα τσικλητηρια με ελευθερη εισοδο!
nikefalin
QUOTE(basket is life @ Jul 6 2008, 16:25 ) *
σημερα στις 8 στο οακα ξεκινουν τα τσικλητηρια με ελευθερη εισοδο!

σε μια βδομάδα ακριβώς, όχι σήμερα smile.gif
basket is life
QUOTE(nikefalin @ Jul 6 2008, 16:31 ) *
σε μια βδομάδα ακριβώς, όχι σήμερα smile.gif

γραψε λαθος! smile.gif
απλα στην τηλεοραση μιλουσε για αποψε!
nikefalin
sport-fm.gr
QUOTE
«Ντοπέ» Έλληνας αθλητής

08/08/2008, 20:37

Θετικός στην ουσία Μ3 (μεθυλτριενολόνη) που είχε ανιχνευθεί στον οργανισμό των έντεκα Ελλήνων αρσιβαριστών , βρέθηκε αθλητής του στίβου που είχε συμπεριληφθεί στην ελληνική αποστολή για το Πεκίνο. Η πληροφορία για την ύπαρξη θετικού δείγματος αθλητή, επιβεβαιώνεται και επίσημα χωρίς όμως να αναφέρεται το όνομα του αθλητή.

Η αποστολή του στίβου βρίσκεται στο Φουκούι της Ιαπωνίας, για προετοιμασία λίγων ημερών και εγκλιματισμό στις συνθήκες της περιοχής και σύμφωνα με πληροφορίες ο αθλητής δεν θα μεταβεί στο Πεκίνο, αλλά θα επιστρέψει απευθείας στη χώρα μας.


H είδηση έπαιξε παντού. Σε κάποια site λένε για σπρίντερ και ο μόνος που είναι εκεί είναι ο Τάσος Γκούσης .

Δεν υπάρχει ένας σοβαρός εισαγγελέας να κυνηγήσει την ιστορία M3 στη χώρα μας ? Ήδη έχουμε 14 αθλητές με την ίδια ουσία (11 αρσιβαρίστες, 2 του στίβου 1 της κολύμβησης), η οποία παρότι είναι κατηγοριοποιήμενα παράνομη από το 2005, το κέντρο ελέγχου στο ΟΑΚΑ δεν την είχε στο λογισμικό του (σικ) μέχρι πρόσφατα που ανιχνεύθηκε στους αρσιβαρίστες από το εργαστήριο της Κολωνίας !
Κάνει κρα οτι κάποιος το εισήγαγε, το διένειμε σε πολλά σπορ και ήξερε πως δεν θα ανιχνευθεί εδώ τουλάχιστον!
Flash
Ε άντε να χαθείτε πια

QUOTE
Σοκ προκάλεσε στον αθλητικό κόσμο η είδηση πως η Αθανασία Τσουμελέκα βρέθηκε θετική στην ουσία ερυθροποιητίνη σε δείγμα που είχε δώσει τον περασμένο Αύγουστο. Η Ελληνίδα αθλήτρια έβαλε τέλος στην καριέρα της αρνούμενη πως έπαιρνε απαγορευμένες ουσίες.

Σε δήλωσή της η Τσουμελέκα, ανέφερε για το θέμα:

"Ενημερώθηκα ότι υπάρχει πρόβλημα με θετικό δείγμα σε έλεγχο που υποβλήθηκα στις 6 Αυγούστου 2008 με την ουσία ερυθροποιητίνη. Δεν θα μπω στην διαδικασία να δικαιολογηθώ, αν και δεν έχω κάνει εν γνώσει μου χρήση αυτής της ουσίας, διότι γνωρίζω και έχω αποδεχτεί προκειμένου να συμμετέχω σε αγώνες ότι είμαι απολύτως υπεύθυνη για ό,τι βρίσκεται μέσα στο δείγμα μου.

Το γεγονός ότι τα ίδια δείγματα αναλύονται πέραν της μιας φοράς (δηλαδή ανοίγουν και κλείνουν χωρίς την παρουσία μου), όπως το συγκεκριμένο όπου την πρώτη φορά ήταν καθαρό, μου προκαλεί δυσάρεστα συναισθήματα για όλη την διαδικασία. Η ατυχής λοιπόν εμπλοκή μου μετά από μια επιτυχημένη αθλητική χρονιά με πολλούς αγώνες και κοινές και εμφανείς προετοιμασίες με φέρνει στην δυσάρεστη θέση να δώσω εγώ ένα τέλος στον πρωταθλητισμό που τόσο αγαπώ και να μην συνεχίσω μετά το πέρας της επικείμενης τιμωρίας μου.

Πραγματικά αδιαφορώ για το αν πάλι μετά από 6 μήνες μου πουν ότι τελικά το δείγμα είναι αρνητικό όπως και την πρώτη φορά. Είμαι πολύ δυσαρεστημένη με την κατάσταση που επικρατεί διεθνώς σε θέματα ντόπινγκ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΛΛΟ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.

Η απογοήτευσή μου είναι μεγάλη. Λυπάμαι γιατί γνωρίζω ότι η παρούσα περιπέτεια στενοχωρεί όλους αυτούς που με πιστεύουν και με αγαπούν και αναλαμβάνω το οποιοδήποτε μερίδιο ευθύνης μου αναλογεί".

Από την πλευρά του ΣΕΓΑΣ, ο πρόεδρος Βασίλης Σεβαστής, σε ερώτηση που του τέθηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ για το θέμα, δήλωσε ότι δεν έχει τίποτα να προσθέσει για την ώρα και "τα λέει όλα η ανακοίνωση της αθλήτριας".


από sport24.gr

Αν τελικά αποδειχθούν βάσιμες οι κατηγορίες εγώ δεν ασχολούμαι ξανα με τον ελληνικό στίβο, έχει καταντήσει αηδία η κατάσταση.
giannis_
Ξερετε τι δεν μπορω να καταλαβω πως ξαφνικα ολοι οι ελληνες ειναι ντοπε και οι ξενοι π.χ φελπς και μπολτ ειναι πεντακαθαροι!Και οποιος πιστευει οτι οι παραπανω αθλητες ειναι καθαροι συγνωμη αλλα ειναι ηλιθιος!
Και μας λενε τωρα οτι ξαφνικα δεν ηξεραν τι να κανουν στη wada και λενε δεν επανεξεταζουμε το δειγμα της τσουμελεκα που δεν ειχε παρει καν μεταλλιο στο πεκινο!!!
Αυτα ειναι αστεια πραγματα!Ο αλλος ισχυριζοταν οτι ετρωγε 10 πιτσες και 30 κροκους αυγων και για αυτο εκανε τοσα παγκοσμια ρεκορ! και ο μπολτ ξαφνικα σε 2 χρονια εγινε ο σουπερ μαν και τρεχει πιο γρηγορα και απο αυτοκινητο και στα τελευταια μετρα τραβαει χειροφρενο! icon_drunk.gif icon_drunk.gif οτι να'ναι κοινως!Σε λιγο θα μας πουν οτι και η εθνικη των ηπα ειναι πεντακαθαρη και κανεις απο αυτους δεν εχει σχεση με αναβολικα παρολο που οι συγκεκριμενοι δεν ξερουν καν πως ειναι να κανεις εξεταση αντιντοπινγκ!Απορω πως τα παιδια τους δεν βγαινουν με 5 αυτια και 3 κεφαλια με αυτα που παιρνουν!
Καλα εκανε η τσουμελεκα και τα παρατησε,εχει καταντησει αηδια ο αθλητισμος! πανε ολοι χαπακομενοι για να παρουν μερος στους αγωνες του "μεγαλου και του αληθινου" και του χρηματος!Ετσι παιρνω και εγω μεταλλια!
kaukasios
exedrasports.gr Ανεμος ο Γκέι στη Ν. Υόρκη 01-06-2009 Εντυπωσιακά ξεκίνησε Φέτος τη σεζόν ο Τάισον Γκέι, θέλοντας να δώσει ένα μήνυμα στους αντιπάλους του ενόψει και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Βερολίνο. Στο μίτινγκ της Νέας Υόρκης ο Αμερικανός έκανε το τρίτο πιο γρήγορο 200άρι όλων των εποχών. Για την ακρίβεια, ο Γκέι τερμάτισε σε 19.58 (με +1,3 μ./δ.), επίδοση που ακολουθεί το 19.30 του Μπολτ και το 19.32 του Μάικλ Τζόνσον.

«Ηταν στόχος μου ένας χρόνος γύρω στα 19.50, αλλά δεν περίμενα να έρθει τόσο γρήγορα. Νομίζω ότι απογοήτευσα πολλούς ανθρώπους το 2008 και θέλω φέτος να επανορθώσω», τόνισε ο Γκέι, ο οποίος αναφέρθηκε και στο παγκόσμιο ρεκόρ του Μπολτ: «Δε νομίζω ότι είναι εξωπραγματικό το 19.30. Αυτό που με σόκαρε περισσότερο στο Πεκίνο είναι ο τρόπος που έτρεξε τα 200 μέτρα».

Τη δεύτερη θέση στην κούρσα κατέλαβε ο συναθλητής του Γκέι Γουάλας Σπίρμον με 19.98 που είναι η δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η Λορίν Ουίλιαμς σημείωσε την κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο με 22.34. Εκπληξη είχαμε στα 5.000 μ. καθώς η Τιρουνές Ντιμπάμπα γνώρισε την ήττα, ενώ η Λινέτ Μασάι τερμάτισε πρώτη με 14.35.39, με την κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ να ακολουθεί με 14.40.93.

Η Τζεν Στουζίνσκι ήταν αυτή που πήρε την πρωτιά στο επί κοντώ των γυναικών ξεπερνώντας τα 4,81 μ. που είναι η κορυφαία επίδοση στον κόσμο για φέτος. Η συμπατριώτισσά της Στέισι Ντραγκίλα ακολούθησε με 4,52 μέτρα. Την καλύτερη επίδοση για το 2009 σημείωσε στα 400 μ. η Αλισον Φίλιξ με 50.50. «Ηταν πολύ διασκεδαστική κούρσα. Δεν υπήρχε καμία στρατηγική λόγω του αέρα», είπε η Φίλιξ.

Ο... ίδιος αέρας ήταν αυτός που ταλαιπώρησε τους σπρίντερ. Στα 100 μ. των ανδρών ο Μάικ Ρόντζερς τερμάτισε σε 9.93 έχοντας όμως ευνοϊκό άνεμο κατά 3,1 μ./δ., με τον Τζαμαϊκανό πρώην κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ Ασάφα Πάουελ να παίρνει την έβδομη (!) θέση με 10.10. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, η Καρμελίτα Τζέτερ έχοντας τη βοήθεια του ανέμου (+2,8 μ./δ.), πήρε την πρωτιά με 10.85.

Στα 800 μ. γυναικών σημειώθηκε άλλη μια κορυφαία επίδοση στον κόσμο από την Αννα Ουίλαρντ που τερμάτισε σε χρόνο 1.59.29, ενώ στα 1.500 μ. η Κρίστιν Τόμας εκτός από τον καλύτερο φετινό χρόνο (4.03.96) σημείωσε και νέο ρεκόρ μίτινγκ.
gallistis
Έσπασε» το ρεκόρ του Κεντέρη

Βρέθηκε ο άνθρωπος που θα κατέρριπτε το «στοιχειωμένο» ρεκόρ του Κώστα Κεντέρη στα 200 μέτρα των εφήβων. Ο Λυκούργος Τσάκωνας σημείωσε χρόνο 20.94, στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου εφήβων-νεανίδων του Νόβισαντ και έβαλε στο "χρονοντούλαπο" της ιστορίας το 21.05 του «χρυσού» Ολυμπιονίκη, παγκόσμιου πρωταθλητή και πρωταθλητή Ευρώπης από το 1992 στη Σεούλ, στην ίδια διοργάνωση.

Αυτός ο χρόνος έδωσε στον Έλληνα πρωταθλητή και το «εισιτήριο» για τη συμμετοχή του στον τελικό του αγωνίσματος
.

http://www.sport-fm.gr/article/187132

μπραβο στο παιδι,δε νομιζω οτι πολλοι ελληνες διακοσαρηδες κανουν κατω απο 21''.
kaukasios
exedrasports.gr «Θα σας σοκάρω» 28-07-2009 Ο Τάισον Γκέι θα προσπαθήσει να σοκάρει τον κόσμο στο Βερολίνο. Τουλάχιστον αυτό δήλωσε όσο αφορά στη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. «Υπάρχουν τρεις αθλητές (σ.σ.: ο ίδιος, ο Γιουσέιν Μπολτ και ο Ασάφα Πάουελ) που θέλουν τη νίκη. Θα ήθελα να ακουστεί ότι ο Τάισον Γκέι ήταν αυτός που σόκαρε τον κόσμο. Νιώθω πολύ καλά και απλώς θέλω να δείξω σε όλους τι μπορώ να κάνω»!

nomizω οτι εχουμε προχωρησει σε νεα γενια φαρμακων!!!θα τρελαθουν τα χρονομετρα!!!!
gallistis
παρηλθαν οι χρυσες μερες του ελληνικου στιβου.μονο ο ιακωβακης αν κανει κατι(χλωμο γιατι δεν ειναι στη καλυτερη κατασταση)

http://www.sport.gr/default.asp?pid=118

HLR CENATION
QUOTE(gallistis @ Aug 16 2009, 02:44 ) *
παρηλθαν οι χρυσες μερες του ελληνικου στιβου.μονο ο ιακωβακης αν κανει κατι(χλωμο γιατι δεν ειναι στη καλυτερη κατασταση)

http://www.sport.gr/default.asp?pid=118

To βραδυ τη βλεπεται γκει η Μπολτον.Παει για παγοσμιο ρεκορ λενε η κουρσα αν κ ισχυει αυτος ο ηλιθιος κανονισμος με την ακυρη εκκινηση...
gallistis
QUOTE(laclipers @ Aug 16 2009, 02:50 ) *
To βραδυ τη βλεπεται γκει η Μπολτον.Παει για παγοσμιο ρεκορ λενε η κουρσα αν κ ισχυει αυτος ο ηλιθιος κανονισμος με την ακυρη εκκινηση...


ο γκει λενε οτι ποναει(αστειο δεν ακουγεται wink.gif

http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=44992

μαλλον πιστευω οτι ειναι περισσοτερο παραπλανηση ο τραυματισμος.βλεπω μπολτ(η οποιον εχει κανει τη ...καλυτερη αγωγη) smiley.gif smiley.gif
HLR CENATION
QUOTE(gallistis @ Aug 16 2009, 03:00 ) *
ο γκει λενε οτι ποναει(αστειο δεν ακουγεταιwink.gif

http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=44992

μαλλον πιστευω οτι ειναι περισσοτερο παραπλανηση ο τραυματισμος.βλεπω μπολτον(η οποιον εχει κανει τη ...καλυτερη αγωγη) smiley.gif smiley.gif

Να σου πω εγω ο Γκει θελω να νικησει ο Μπλτ μου φαινεται πολυ υπεροπτης κ προκλητηκος.Σημερα η σφαιρα ηταν καλη παντως ενω οι ελληνικες συμμετοχες για κλαματα.
nikefalin
Επιτελους κι ένας τελικός από τα τιμημένα...γηρατειά του στίβου.

Σάβα Λίκα , στα 39 της με 59,64 μπαίνει σέναν ακόμα τελικό μεγάλης διοργάνωσης


α και κάποιος να μας λυπηθεί με τις περιγραφές των απερίγραπτων....
Εχει και η ασχετοσύνη τα όρια της !!

Μέχρι και ο Καπράλος, πρόεδρος της ελληνικής ολυμπιακής επιτροπής που σιγόνταρε σήμερα ήταν 5 φορές πιο ενημερωμένος , σωστότερος και έδειχνε να παρακολουθεί τους έλληνες αθλητές σε σχέση με τους "ειδικούς" ( τρομάρα τους)
sarounas
κανονικά η πιτσιρίκα η 800σάρα Νοτιοαφρικανή πρέπει να αποκλειστεί 68.gif
Δεν λέω ότι το να ρίξει την Τζάνετ Γιέπγκοσγκέι έγινε επίτηδες αφού θέλω να πιστεύω αυτό συνέβη εξαιτίας της απειρίας της

πάντως πριν καν γίνει οτιδήποτε, επειδή έβλεπα την κούρσα ζωντανά το πρωί σκεφτόμουν ότι αυτό που κάνει (το να προσπαθεί δηλαδή να της χωθεί από την εσωτερική -ενώ η Τζάνετ ήταν ήδη σε αυτή- θα οδηγήσει σε σύγκρουση) είναι πολύ επικίνδυνο!!
Και να που έγινε!!!
Ήταν φανερό ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο, για μένα η Σεμένια πρέπει να τιμωρηθεί και σαν παραδειγματισμός

Βέβαια με όλα αυτά σίγουρα διασκεδάζει το μεγάλο φαβορί, η άλλη πιτσιρίκα, η ολυμπιονίκης Πάμελα Γιελίμο που είδε την συμπατριώτισσά της και παγκόσμια πρωταθλήτρια στην Οσάκα Γιέπγκοσγκέι να φεύγει από την μέση και την Σεμένια να τραυματίζεται στο πόδι!!!
πραγματικά δύο σε ένα για εκείνη.
Δεν νομίζω βέβαια ότι θα προβληματιζόταν ιδιαίτερα αν τις έβρισκε μπροστά της…..
Από τις υπόλοιπες, Μπενχασί, Σινκλέρ, Κρέβσουν, Κλιούκα και η φετινή έκπληξη η Αμερικανίδα η Βέσει δύσκολα θα μείνουν εκτός τελικού ενώ και η Κουβανή η Καλαταγιούντ φαίνεται να είναι και πάλι σε καλή κατάσταση, για την Σεμένια μένει να δούμε πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός της



από τα χθεσινά, λυπήθηκα με την ήττα του Μαγιέφσκι στην σφαίρα καθώς ο Κάντγουελ πήρε ρεβάνς για την ήττα του στο Πεκίνο.
Όμως έγινε πραγματικά απίθανος αγώνας, ίσως καλύτερος και από εκείνον στην Οσάκα, οι επιδόσεις θύμιζαν κόντρες όπως εκείνες του Μπαρνς με τον Γκάνθερ στα 90s και τον Τίμερμαν παλιότερα……..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.