Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Α.Ε.Κ. @ Α1 2010/11
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > ΑΕΚ
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
ashton
Κοίτα ακόμα κι αν οι 41 ήταν 39 θα ήταν καλύτερα...
Το ίδιο έγινε πέρσι στο 2ο γύρο όταν γνωρίζαμε την προηγούμενη μεγαλύτερη ήττα εκτός έδρας από τον Παο μέχρι σήμερα...
Το ίδιο έγινε πέρσι στο 1ο γύρο όταν γνωρίζαμε την μεγαλύτερη ήττα εντός έδρας από τον Παο (38π)..


όσο για τις δηλώσεις του Καστλ μάλλον χαμένος στο διάστημα είναι γιατί δήλωσε κιόλας πως είναι ευχαριστημένος επειδή σωθήκαμε ...
Αυτό με τους 70π ήταν ο στόχος του Κορωνιού σε κάθε ματς όταν ανέλαβε (να μενει ο αντίπαλος κάτω από τους 70).. αλλά δε νομίζω να υπήρχε τέτοιος σχεδιασμός για σήμερα...
ashton
A btw, η μεγαλύτερη ήττα μας από τον ΠΑΟ μέχρι σήμερα ηταν το περσινό 91-62 (29π), κι όχι 31 (91-60) που έγραψε ο Πανορμίτης Κωνσταντινίδης στο basketnet.gr
http://www.basketnet.gr/main/1/a1/articles...ds-pao-aek.html

για τον πολύ απλό λόγο πως το 1986/87 το ματς έληξε 91-66...
δια του λόγου το αληθές :
http://www.youtube.com/watch?v=S9cxR_r75SM
ashton

4. CASTLE
Σταθερά μέτριος ή κακός τους τελευταίους δυο και βάλε μήνες.. Είχε 2π-2ασ-2ρ σε 14'. τουλάχιστον δεν έπαιξε 35λεπτο ως συνήθως και θα είναι πιο φρέσκος στη συνέχεια .


5. COHADAREVIC
Ταλαιπωρήθηκε από τους ψηλούς του ΠΑΟ, είχε 6π κυρίως με βολές (4/5 1π, 1/5 2π), έφαγε 1-2 τάπες, πήρε μόνο 1ρ. Σε πτώση .


6. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
Λίγα πράγματα, αλλά έπαιξε και λίγο προφανώς για να είναι ξεκούραστος στη δύσκολη συνέχεια . 8π με 2/5 3π.


7. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Αρκετά καλή εμφάνιση για τον Νίκο, με 10π (3/4 σουτ, 3/4 βολές), 4ρ, 2ασ, 1κλ, 1κψ ... σε μια ΑΕΚ σαν αυτού του αγωνα είναι από τους ελάχιστους από τους οποίους δεν υπάρχουν παράπονα .


8. HART
Στο δεύτερο δεκάλεπτο έκανε μονο αισθητη την παρουσία του ο Αγγλος με τα δυο τρίποντα και τους 7 πόντους συνολικά που πέτυχε τότε .


9. ΝΤΙΚΟΥΔΗΣ
Δεν μπόρεσε να βοηθήσει ο Δήμος, έμεινε έπειτα από πολύ καιρό σε μη διψήφια παραγωγή πόντων : 8π (4/10 σουτ), 5ρ, 2ασ, 1κλ.


11. ΔΟΡΚΟΦΙΚΗΣ
Έδωσε κάποιες λύσεις στην επίθεση ενώ μας χάρισε και το tomahawk κάρφωμα στον αιφνιδιασμό . Με τους 11π-3ασ σίγουρα μπαίνει σε αυτούς που προσπάθησαν .


12. ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
Μπήκε στο τελευταίο 8λεπτο. Δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο, δεν έκανε όμως και λάθη, είχε 1ασ-1κλ-1ρ και ας μη ξεχνάμε πως έπαιζε τελικό εφηβικού την προηγούμενη το βράδυ .


13. ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ
Από τους λίγους που παλέψανε αμυντικά, προσπαθώντας να κλέψει μπάλες, να παίξει άμυνα . 3π-4ρ-2κλ-1ασ σε 18'.


16. CURRY
Ο Αμερικανός κέρδισε εντυπώσεις ... ηταν μαχητικός, σκόραρε τελικά 10π με 3/4 σουτ (και 3/6 βολές), ενώ σέρβιρε και 4 ασιστ . Μάλλον καλύτερος του Boyd δείχνει .


17. MANDIC
Ξεκίνησε με κάποια διάθεση, αλλά δεν συνέχισε έτσι, αμυντικά δε βοηθούσε (όπως σχεδόν όλη η ομάδα). 5π-2ρ ο απολογισμός .


18. ΤΖΟΛΟΣ
Επαιξε 16' - είχε να αγωνιστεί ουσιαστικά από το ματς κυπέλλου με το Περιστέρι.. Δεν έπεισε -αλλά με πολλά ελαφρυντικά, έκανε 3 λάθη (για τη στατιστική υπηρεσία - εγώ είδα 4 ή 5), είχε 0/3 σουτ .

ashton
Κομισάριοι: Γκάτζος Γιώργος
Διαιτητές: Τανατζής Γεώργιος , Σώμος Νίκος , Ανδρικόπουλος Γεώργιος

QUOTE
24η αγων.: ΑΡΗΣ – ΑΕΚ (17:00, Novasports) 2011-04-12
24η αγων.: ΑΡΗΣ – ΑΕΚ (17:00, Novasports)

Ο Άρης επιθυμεί να παραμείνει στην τετράδα και η ΑΕΚ να παραμείνει στην κατηγορία, ο στόχος των δύο ομάδων όμως κοινός: Η νίκη στη μεταξύ τους αναμέτρηση την Τετάρτη 13/4 στο Αλεξάνδρειο, σε μια αναμέτρηση που θα αρχίσει στις 17:00 και θα μεταδοθεί από το Novasports.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Για τον Άρη:

Λευτέρης Σούμποτιτς: «Ο αυριανός αγώνας με την ΑΕΚ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί εύκολος. Η ΑΕΚ παλεύει για τη σωτηρία της και θα τα δώσει όλα στα εναπομείναντα παιχνίδια. Τέτοιου είδους ματς κρύβουν κινδύνους και εμείς από την πλευρά μας πρέπει να παρουσιαστούμε με την απαιτούμενη σοβαρότητα. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο ούτε να κοιτάμε τη βαθμολογική θέση του. Οφείλουμε να αγωνιστούμε με τον ίδιο τρόπο που αγωνιστήκαμε στα τελευταία μας παιχνίδια και πάντα έχοντας ως οδηγό την καλή μας άμυνα. Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέφουν οι τραυματίες μας και θα τους έχουμε στη διάθεση μας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι εκατό τοις εκατό έτοιμοι. Έχουμε καιρό να παίξουμε μπροστά στους φιλάθλους μας και αύριο είναι μια ευκαιρία να μας παρακολουθήσουν από κοντά. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να δουν καλό μπάσκετ και να χαρούν με τη νίκη μας».

Νίκος Χατζηβρέττας: «Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που βρίσκεται σε δύσκολη βαθμολογική θέση και αύριο θα κάνει τα πάντα ώστε να πάρει τη νίκη. Δεν πρέπει να την υποτιμήσουμε γιατί υπάρχει κίνδυνος να το πληρώσουμε, κάτι το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε. Δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις, έχουμε βελτιώσει αρκετά στοιχεία του παιχνιδιού μας και μένει να το δείξουμε μέσα στο παρκέ. Μετά από ένα διάστημα απουσίας επιστρέφω και εγώ όπως και άλλοι συμπαίκτες μου που έμεναν εκτός λόγω τραυματισμού. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από την αρχή του παιχνιδιού, να επιβάλλουμε το ρυθμό μας και να είμαστε πιεστικοί στην άμυνα ώστε να συνεχίσουμε το νικηφόρο σερί μας. Έχουμε δείξει στα τελευταία μας ματς ένα καλό πρόσωπο και αυτό επιθυμούμε να κάνουμε και αύριο ώστε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο να μας στηρίξει».


esake.gr

QUOTE
11 | 04 | 2011 17:41
Νοκ άουτ ο Δορκοφίκης!


Διάστρεμμα υπέστη στην σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ ο Περικλής Δορκοφίκης και η συμμετοχή του στον αγώνα της Τετάρτης με τον Άρη στο Αλεξάνδρειο καθίσταται εξαιρετικά αμφίβολη! Ο έμπειρος φόργουορντ σε μια προσπάθεια του στο διπλό άφησε την μπάλα στο λέι απ, αλλά στην συνέχεια προσγειώθηκε στο πόδι του Βαγγέλη Τζόλου, που τον ακολούθησε και τραυματίστηκε. Το ιατρικό επιτελείο έπεσε "πάνω" στον Δορκοφίκη, αλλά ακόμη τίποτε δεν είναι σίγουρο για το παιχνίδι με τον Άρη. Υποβάλλεται σε θεραπεία, αλλά αύριο μετά την προπόνηση θα αποφασίσει ο Άγγελος Κορωνιός αν θα τον συμπεριλάβει στην αποστολή. Όσο για τον Φλίντερ Μπόιντ συνεχίζει τις θεραπείες για την αποκατάσταση του τραύματος του (θλάση), αλλά ήδη υπάρχει γκρίνια (δικαιολογημένη) στην ΑΕΚ, καθώς ο Αμερικανός με το αγγλικό διαβατήριο ήρθε για να βοηθήσει την πιο κρίσιμη στιγμή, αλλά ο ίδιος έχει την καλύτερη θέση στην άκρη του πάγκου με πολιτικά. Επειδή κάθε παίκτης είναι σημαντικός για την προσπάθεια της ομάδας για παραμονή στην κατηγορία, θα πρέπει να εξηγήσει κάποιος στον Μπόιντ ότι πρέπει να βοηθήσει όσο μπορεί στα παιχνίδια που ακολουθούν. Ακόμη και αν πονάει...


basketnet.gr

QUOTE
Ο "Πέρι" στη Θεσσαλονίκη
Του Γιώργου Νικολάου
12/04/2011 (14:07)

Στο αεροπλάνο της αποστολής για τη Θεσσαλονίκη επιβιβάζεται σε λίγη ώρα και ο... Περικλής Δορκοφίκης! Ο συναρχηγός της ΑΕΚ εξετάστηκε το πρωί από τον ορθοπαιδικό της ΚΑΕ, Γιώργο Κελάλη, στο λαβωμένο του αστράγαλο και διαπιστώθηκε ότι δεν είναι κάτι σοβαρό. Πλην όμως, ο "Πέρι" δύσκολα θα παίξει στην αναμέτρηση με τον Άρη. Όλα δείχνουν ότι ο Άγγελος Κορωνιός δεν θα πάρει ρίσκο, καθώς επιθυμεί να έχει ετοιμοπόλεμο τον παίκτη στο καθοριστικό ματς με το Μαρούσι στον Άγιο Θωμά.

Όχι, πως δεν είναι καθοριστικό το ματς με τον Άρη. Κι αυτή την αναμέτρηση έχει "σημαδέψει" -όπως έχουμε ξαναγράψει- ο προπονητής, αλλά φοβάται το ενδεχόμενο υποτροπής και προτιμά ο "Πέρι" να ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα. Εκτός αποστολής τέθηκε ο Μπόιντ...


basketblog.gr

καλό αφιερωμα απο τον Σκουντή στο esake.gr

QUOTE
Χρόνιος κίτρινος πυρετός! 2011-04-12
Χρόνιος κίτρινος πυρετός!

Του ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΝΤΗ



Ενα ντέρμπι σε κίτρινο φόντο, ανάμεσα σε δύο ομάδες, οι βίοι των οποίων άλλοτε υπήρξαν παράλληλοι και άλλοτε αντίθετοι. Σε κάθε περίπτωση ο Αρης και η ΑΕΚ αποτελούν το διπλό άλλοθι της πόλωσης που κυριεύει ολάκερο τον ελληνικό αθλητισμό, υπό την έννοια ότι -κατά περιόδους- και οι δύο αντιστάθηκαν σθεναρώς στο κατεστημένο των “αιωνίων αντιπάλων”.

Αυτή είναι μια επιεικής προσέγγιση, διότι και οι δυο τους διεκδικούν κάτι (πολύ) παραπάνω από το να είναι απλώς μέσα στην κορνίζα. Τεκμαίρεται και στατιστικώς τούτο, διότι κόντρα στους 67 εγχώριους και διεθνείς τίτλους που αριθμούν μαζί ο Παναθηναϊκός (49) και ο Ολυμπιακός (18), ο Αρης (21) και η ΑΕΚ (13) έχουν να αντιπαραθέσουν 44, που δεν είναι και λίγοι...

Απλώς η διαφορά των κιτρίνων... πραξικοπηματιών στην εξουσία των αιωνίων είναι ότι ενώ ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός μοιράστηκαν τα δυο περυσινά λάφυρα, ο Αρης νηστεύει από τίτλους εδώ και επτά χρόνια, ενώ η ΑΕΚ βρίσκεται στη δίαιτα από το 2002. Αυτή είναι όντως μια πολύ μακρινή (και αχρείαστη ανάμνηση) για μια ομάδα που αυτή τη στιγμή παλεύει για να σώσει την παρτίδα της Α1, τη στιγμή που ο Αρης μάχεται για να κερδίσει την παρτίδα της τετράδας...

Αρης και ΑΕΚ βρίσκονται ενώπιος ενωπίω αύριο στο Αλεξάνδρειο, σε ένα (κρίσιμο από βαθμολογικής πλευράς) ματς που πέρα από τις ένδοξες στιγμές ενός εκάστου, ανακαλεί επίσης και μεγάλες αναμετρήσεις, που έχουν χαραχθεί ανεξίτηλα στην ιστορική μνήμη του ελληνικού μπάσκετ. Ντέρμπι που έχουν σημαδέψει την πορεία του πρωταθλήματος, αλλά και του Κυπέλλου, στον τελικό του οποίου αναμετρήθηκαν (στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας) στις 13 Μαΐου του 1992, σε μια βραδιά που μένει παγωμένη στο πέρασμα του χρόνου. Ο λόγος; Υπήρξε το κύκνειο άσμα του Νίκου Γκάλη με τη φανέλα του Αρη, λίγες εβδομάδες προτού πάρει διαζύγιο και “παντρευτεί”, σε δεύτερο γάμο, τον Παναθηναϊκό.

Οι δύο ομάδες ξανασυναντήθηκαν στον τελικό Κυπέλλου (της πρώτης Φεβρουαρίου) του 1998, που εξελίχθηκε σε έπος για τον Αρη, ο οποίος με υπηρεσιακό προπονητή τον Χρήστο Μαγκώτσιο και παρά τις διαρροές παικτών, τα προβλήματα τραυματισμών και τα οικονομικά ζόρια επιβλήθηκε της ΑΕΚ με 71-68.

Στον αγώνα του πρώτου γύρου της εφετινής σεζόν ο Αρης άλωσε το Ελληνικό, όπου στεγαζόταν ακόμη η ΑΕΚ (64-75) σημειώνοντας μόλις την τρίτη εκτός έδρας νίκη του επί της ΑΕΚ σε μια μακρά περίοδο 18 ετών! Σε αυτό το χρονικό διάστημα (αρχής γενομένης από τα πλέι οφς της σεζόν 1993-94 μέχρι και τη σεζόν 2005-06) η ΑΕΚ έτρεξε ένα εντυπωσιακό σερί 16 νικών σε ισάριθμα εντός έδρας ματς επί του Αρη, συμπεριλαμβανομένης και μιας επικράτησης που υπήρξε τόσο εκκωφαντική ώστε να μοιάζει απίστευτη και προϊόν... τυπογραφικού λάθους: αναφέρομαι στο 110-56 που σημειώθηκε (δια χειρός Ιμπραήμ Κουτλουάι, που είχε 5/6 τρίποντα και με 11/17 αιφνιδιασμούς) στα πλέι οφς της περιόδου 2000-01: ούτως ειπείν μια διαφορά 54 πόντων που δεν έχει να επιδείξει ούτε ο Αρης (κόντρα στην ΑΕΚ) την εποχή της παντοκρατορίας του! Για του λόγου το αληθές, ως ευρύτερη νίκη του Αρη επί της ΑΕΚ καταγράφονται οι 44 πόντοι και μάλιστα δυο φορές: 95-51 τη σεζόν 1984-85 και 128-84 τη σεζόν 1986-87.

Στον αντίποδα του 16-0 που σημείωσε η ΑΕΚ σε εντός έδρας αγώνες, ο Αρης έχει να αντιπαραβάλει το δικό του 17-0,που οικοδομήθηκε από το 1982 έως το 1991, όταν διακόπηκε εξαιτίας μιας... φωτοβολίδας! Ως τέτοια χαρακτηρίζω το απίθανο σουτ του Γκέκου που έγραψε τον επίλογο σε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα και συγκλονιστικά ματς στα χρονικά του ελληνικού πρωταθλήματος: ΑΕΚ-Αρης 92-90 με τρίποντο του Μηνά στην εκπνοή κι ενώ υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι το σουτ ήταν εκπρόθεσμο.

Απλώς από τότε πέρασαν είκοσι χρόνια και το (ενδεχόμενο) αδίκημα έχει παραγραφεί, άλλωστε η ήττα δεν κόστισε στον Αρη, ο οποίος επιβίωσε των “κολασμένων” τελικών με τον ΠΑΟΚ και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος για δέκατη (και τελευταία από τότε) φορά στην ιστορία του. Και πώς; Ακριβώς όπως την είχε πατήσει στο γήπεδο “Γεώργιος Μόσχος” και μάλιστα δύο φορές: με το τρίποντο του Παναγιώτη Γιαννάκη και με το buzzer beater του Μπραντ Σέλερς!

Tα καλάθια της τελευταίας στιγμής έχουν την τιμητική τους στο παρελθόν των αγώνων Αρης -ΑΕΚ. Με ένα (άγνωστο για την ορολογία της εποχής) buzzer beater του Γιώργου Αμερικάνου νίκησε η ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη (100-99) το 1967, η ίδια ιστορία επαναλήφθηκε δύο φορές με δράστες τον “Παγκόσμιο” και τον Γιώργο Τρόντζο την περίοδο 1968-69 (75-73 και 86-85), ακολούθησαν τη σεζόν 1978-79 τα διαδοχικά κτυπήματα του Χάρη Παπαγεωργίου (83-82 και 91-89) σε δυο ντέρμπι που έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο στην κατάκτηση του τίτλου από τον Αρη και πάει λέγοντας...

Πράγματι πάει λέγοντας διότι αυτή η λίστα των ανθρώπων της τελευταίας στιγμής εμπλουτίζεται διαρκώς: το 1991 ήταν ο Γκέκος και στις 27 Σεπτεμβρίου του 2006 (στον αγώνα Κυπέλλου ΑΕΚ- Αρης 67-64) πήρε σειρά ο Χρήστος Ταπούτος που εκτέλεσε εν ψυχρώ την τωρινή ομάδα του με τρίποντο στη λήξη. Το θυμάμαι αυτό το σουτ-προσευχή, διότι ο Χρήστος το έβαλε από τη γωνία μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα του Τερέλ Κασλ από τα 6,25μ. και την αδυναμία του Σεραπίνας να πάρει το επιθετικό ριμπάουντ και να “σώσει” τουλάχιστον την παράταση.

Μεταξύ των 109 αναμετρήσεων των δύο ομάδων από την περίοδο 1963-64 και εντεύθεν (καθότι μαζί με τον Παναθηναϊκό είναι οι μόνες τρεις που δεν έχουν λείψει από κανένα πρωτάθλημα της Α' Εθνικής) ξεχωρίζει μία που κατεγράφη ως το ματς της χρονιάς και αποτέλεσε μια σαραντάλεπτη διαφήμιση του μπάσκετ: στα πλέι οφς της σεζόν 2003-04, όταν η ΑΕΚ (που εξελίχθηκε σε κακό δαίμονα του Αρη στην post season) νίκησε στο Ιβανώφειο με 107-101! Η “Ενωση” είχε ως πρωταγωνιστές σε αυτή την μπασκετική ραψωδία τον Νίκο Χατζή (22π. Με 5/8 τρίποντα) και τον Νίκο Ζήση (18π.), ενώ για τον Αρη υπήρξε μοιραίος ο Σμους Πάρκερ (με 2/14 βολές!) και ως εκ τούτου πήγαν στράφι οι 37 πόντοι (με 9/10 δίποντα) του Τόμπι Μπέιλι...
ashton
QUOTE
12 | 04 | 2011 19:23
Κορωνιός: «Να είμαστε ανταγωνιστικοί»


Με τον Περικλή Δορκοφίκη στην αποστολή, αλλά όχι τον Φλίντερ Μπόιντ ταξίδεψε η ΑΕΚ για την Θεσσαλονίκη, όπου αύριο (5μ.μ., Novasports 3) θα αντιμετωπίσει τον Άρη. Ο έμπειρος φόργουορντ πονάει (υπέστη χθες διάστρεμμα) και πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιηθεί από τον Άγγελο Κορωνιό για να είναι έτοιμος για τα δυο τελευταία παιχνίδια με το Μαρούσι και τον Πανιώνιο.
Αντίθετα, ο Μπόιντ όσο κι αν ορισμένοι προσπαθούν να κάνουν την ημέρα-νύχτα δεν μπορεί! Το παλικάρι αποκτήθηκε για να βοηθήσει την ΑΕΚ να μείνει στην κατηγορία, αλλά μόνο αυτό δεν πράττει από την 18η αγωνιστική που βρίσκεται στην Αθήνα. Με αρνητικό πρόσημο (-0.5) στο σύστημα αξιολόγησης (ranking) αποτελεί βραχνά για τους «κιτρινόμαυρους», που έχουν κάθε δίκιο να είναι εκνευρισμένοι, αφού ο αθλητής βρίσκεται στα… πιτς και θα παραμείνει εκεί μέχρι να αποθεραπευτεί. Ουσιαστικά από τη στιγμή που δεν πήγε στην Θεσσαλονίκη απομένουν δυο παιχνίδια με το Μαρούσι και τον Πανιώνιο για να τεθεί στην διάθεση του Άγγελου Κορωνιού. Για το αν έχει βοηθήσει την ΑΕΚ στο διάστημα που βρίσκεται στην Αθήνα, οι αριθμοί είναι αμίληκτοι και δίνουν απαντήσεις.
Από κει και πέρα ο Άγγελος Κορωνιός αναφορικά με την αναμέτρηση με τον Άρη, είπε: «Το ταξίδι μας για την υλοποίηση του στόχου για την παραμονή στην Α1 συνεχίζεται… Καλούμαστε να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί εναντίον μιας ομάδας, που διεκδικεί μια υψηλή θέση στο πρωτάθλημα. Καλούμαστε να διεκδικήσουμε τη νίκη μέσα σε μια δυνατή έδρα, με αποκλειστικό στόχο να παραμείνουμε στην κατηγορία. Διανύουμε τα …τελευταία μέτρα στο πρωτάθλημα και επιβάλλεται να διατηρήσουμε την ενέργεια». Ενώ, ο Νίκος Παπανικολάου, συμπλήρωσε: «Εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και είμαστε υποχρεωμένοι να διεκδικούμε τη νίκη ώστε να παραμείνουμε στην κατηγορία»


basketnet.gr
jasonick
Κρίμα, κρίμα, κρίμα έτσι όπως ήρθε η ήττα.
Φυσικά νίκησε ο Ηλυσιακός το πέμπτο Μαρούσι, με άνεση κιόλας, και τώρα θέλουμε δύο νίκες αλλιώς με μία δεν βλέπω να μένουμε Α1. Αν νίκαγαμε σήμερα όμως θα είχαμε εξασφαλίσει κατά 80% την κατηγορία.
nikefalin
QUOTE(jasonick @ Apr 13 2011, 19:04 ) *
Κρίμα, κρίμα, κρίμα έτσι όπως ήρθε η ήττα.
Φυσικά νίκησε ο Ηλυσιακός το πέμπτο Μαρούσι, με άνεση κιόλας, και τώρα θέλουμε δύο νίκες αλλιώς με μία δεν βλέπω να μένουμε Α1. Αν νίκαγαμε σήμερα όμως θα είχαμε εξασφαλίσει κατά 80% την κατηγορία.


όπως τα λες είναι ...πλέον η νίκη με το Μαρούσι είναι αναγκαία για να μην εξαρτιέται από τα αποτελέσματα του Ηλυσιακού.
Οσο κι αν δεν είναι εύκολη υπόθεση καθόλου.

υπόψιν με το Μαρούσι δεν κατέβηκε σήμερα ο Πορτορικάνος Κλεμέντε καθώς δεν πήγε στο γήπεδο ( μαλλον ως διαμαρτυρία για τα οφειλόμενα).

Vas
QUOTE(nikefalin @ Apr 13 2011, 19:17 ) *
όπως τα λες είναι ...πλέον η νίκη με το Μαρούσι είναι αναγκαία για να μην εξαρτιέται από τα αποτελέσματα του Ηλυσιακού.
Οσο κι αν δεν είναι εύκολη υπόθεση καθόλου.

υπόψιν με το Μαρούσι δεν κατέβηκε σήμερα ο Πορτορικάνος Κλεμέντε καθώς δεν πήγε στο γήπεδο ( μαλλον ως διαμαρτυρία για τα οφειλόμενα).



Η ΑΕΚ θα περάσει από τον Αγ. Θωμά. Το θέμα ειναι να κερδίσει τον Πανιώνιογιατί βλέπω τον Ηλι να κάνει 2/2!
mono maroussi
QUOTE(nikefalin @ Apr 13 2011, 19:17 ) *
όπως τα λες είναι ...πλέον η νίκη με το Μαρούσι είναι αναγκαία για να μην εξαρτιέται από τα αποτελέσματα του Ηλυσιακού.
Οσο κι αν δεν είναι εύκολη υπόθεση καθόλου.

υπόψιν με το Μαρούσι δεν κατέβηκε σήμερα ο Πορτορικάνος Κλεμέντε καθώς δεν πήγε στο γήπεδο ( μαλλον ως διαμαρτυρία για τα οφειλόμενα).

ολα τα λεφτα στο διπλο της αεκ το σαββατο
ashton
Έτσι όπως ήρθε η ήττα ήταν εντελώς αχώνευτη...
πάνω που γύρισε το ματς κι ισοφαρίσαμε στα 29.1", το λάθος του Καστλ και το εύκολο καλάθι του Μπράουν, η κακή επιλογή (για μένα) να κάνει επαναφορά ο Μάκης, αντί να είναι μέσα ώστε είτε να σουτάρει είτε να πάρει φάουλ, και είμαστε δυστυχώς με το 1,5 πόδι στην Α2..
Γιατί βλέπω πως ακόμα κι αν κάνουμε 2 νίκες, να νικάει και τα 2 ματς ο Ηλυσιακός και να μας ρίχνει ο πανελληνιος στην τριπλη ισοβαθμία..
ashton

QUOTE
ΑΕΚ – «Θα παλέψουμε, δεν υπάρχει άλλη επιλογή»
13/04/2011 20:19

Ικανοποιημένος από τους παίκτες του και την εικόνα της ομάδας του ήταν ο Άγγελος Κορωνιός μετά το τέλος του αγώνα στο Αλεξάνδρειο και την ήττα της ΑΕΚ. Ο Έλληνας τεχνικός στάθηκε στο άγχος που έχει η Ένωση και τόνισε ότι θα παλέψει, αφού ο στόχος είναι η παραμονή.


«Είχαμε να παίξουμε ένα τελικό, όπως έχω ονομάσει τη σειρά των παιχνιδιών. Ξέραμε τη δυσκολία του αγώνα. Ο Άρης με την αλλαγή του προπονητή έχει δείξει ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο. Προσπαθήσαμε να επιβάλουμε τον ρυθμό μας και να είμαστε καλοί στην άμυνα. Δεν το πετύχαμε στο πρώτο ημίχρονο», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Θέλαμε να παίξουμε μια ζώνη που δεν μας βγήκε. Είχαμε τη δύναμη και το κουράγιο στην άμυνα σε μαν το μαν να είμαστε καλοί και να έχουμε καθαρό μυαλό, αλλά το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια. Είμαι πρώτη φορά τόσο ικανοποιημένος».

Για να καταλήξει: «Αυτό που θέλαμε ήταν ένα πικ ν ρολ και να βγάλουμε την μπάλα στη γωνία. Ο Μάντιτς έκρινε ότι μπορούσε να το βάλει, αλλά αυτά είναι θεωρίες. Δεν μπορώ να τον κατηγορήσω. Το ότι έχασε το σουτ και παίξαμε μια κακή άμυνα έκρινε το παιχνίδι. Όλοι παίζουμε με άγχος. Μια ομάδα που παλεύει με φαντάσματα. Θα παλέψουμε. Εμείς αυτό θέλουμε. Χάσαμε από τον Άρη, θέλουμε τη νίκη με το Μαρούσι. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Ο στόχος είναι ένας»

Ο Δήμος Ντικούδης από την πλευρά του τόνισε: «Εμείς ξέραμε ότι θα παίξουμε σε μία δύσκολη έδρα όπως είναι το Παλέ. Θέλαμε νίκη, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν ήμασταν καλοί για ένα μεγάλο διάστημα του αγώνα. Βρήκαμε ένα ρυθμό στο τέλος, όμως δυστυχώς ένα λάθος αμυντικό και ένα στην επίθεση δεν μας έδωσε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε τη νίκη».


sportnet.gr

QUOTE
ΑΡΗΣ – «Μεγάλο μάθημα για μας»
13/04/2011 20:32

Για νευρικότητα στο παιχνίδι του Άρη έκανε λόγο ο Λευτέρης Σούμποτιτς, ο οποίος πρόσθεσε ότι η διακοπή του πρωταθλήματος επηρέασε αρνητικά την ομάδα του και γι’ αυτό είχε αστάθεια στην απόδοσή της κόντρα στην ΑΕΚ.


«Ήταν ένα παιχνίδι όπως ακριβώς το περίμενα. Πολύ νευρικότητα στο παιχνίδι. Με το Μαρούσι είχαμε ένα εκπληκτικό παιχνίδι. Μίλαγα με τους παίκτες και τους έλεγα πως το σημερινό παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο. Τον τελευταίο καιρό η ΑΕΚ πάλεψε όλα της τα παιχνίδια», είπε αρχικά ο προπονητής των «κιτρίνων».

Και συνέχισε: «Εμείς ήμασταν πολύ νευρικοί από το πρώτο δεκάλεπτο. Κερδίσαμε δίκαια και κάναμε αυτό ακριβώς αυτό που θέλαμε. Για εμένα και για τους παίκτες μου είναι ένα μεγάλο μάθημα. Δεν θεωρώ ότι υποτιμήσαμε την ΑΕΚ. Η διακοπή μας επηρέασε αρνητικά. Σε καμία περίπτωση όμως αυτό δεν είναι δικαιολογία».

Ο Νίκος Χατζηβρέττας τόνισε πως η συνέχεια του πρωταθλήματος είναι αυτό που οφείλουν να κοιτάξουν όλοι στον Άρη: «Για εμάς ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση και θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Ο αντίπαλος έχει ποιότητα. Το παιχνίδι ήταν από μόνο του ντέρμπι με βάση τα ονόματα. Πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι με τον Πανιώνιο για να έχουμε τη συνέχεια που θέλουμε».


sportnet.gr
ashton

4. CASTLE
Επιστροφή σε διψήφια παραγωγικότητα μετά το ματς με Ολυμπιακό στις 27/1.. ευστόχησε σε τρίποντο για πρώτη φορά μετά τη Λαμία (είχε 0/14 στο μεσοδιάστημα) και πέρα από τους 11π είχε και 4 ασιστ. Βέβαια στο τέλος είχε την ολιγωρία στην άμυνα που επέτρεψε στον Μπράουν να σκοράρει ευκολα το 76-74..


5. COHADAREVIC
Μέτριος ξανά.. Είναι σε κακό σερί το τελευταίο διάστημα. Δεν ήταν άστοχος (4π με 2/3) αλλά δεν έπειθε πως μπορούσε να κάνει ζημιά.


6. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
Δεν ήταν σε καθόλου καλή μέρα.. 2/9 σουτ (1/4 3π, 1/5 2π) μαζί με 3ασ-2λθ.. Πάντως πιστεύω πως στην τελευταία μας επίθεση στα 15.7" θα έπρεπε να μην κάνει αυτός την επαναφορά, αλλά να ήταν αποδέκτης είτε για σουτ 3π είτε για να πάρει βολές..


7. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Δευτερο σερί καλό ματς για τον Νικο. 11π με 5/6 σουτ, 3 ρημπαουντ, 2 ασιστ. Εδωσε αρκετές λύσεις σε μια βραδιά που οι άλλοι ψηλοί ήταν ή μέτριοι, ή απόντες-παρόντες, ή τραυματίες.


8. HART
Σταθερά στη μετριότητα.. 8π με 1/4 σουτ, τουλάχιστον είχε 5ρ-2ασ-1κλ.


9. ΝΤΙΚΟΥΔΗΣ
Περιμενα περισσότερα από αυτόν μέσα στο συγκεκριμένο γήπεδο (για να δείξει πως κακώς τον κόψανε).. 12π-6ρ δε δείχνουν άσχημα, αλλά τα 3/9 σουτ και τα 0 επιθετικά ρημπάουντ δείχνουν το πρόβλημα... Εκανε και το φάουλ στο τέλος.. αν το απέφευγε ίσως να ήταν διαφορετικά απόψε.

11. ΔΟΡΚΟΦΙΚΗΣ
Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί μπαίνει στη 12άδα ένας παίκτης ημιτραυματίας που δεν υπάρχει περίπτωση να παίξει..

12. ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
Δεν αγωνιστηκε.


13. ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ
σημειολογικά σκόραρε με βολές ισοφαρίζοντας 22-22 και με ένα καλάθι ισοφαρίζοντας 74-74. Πρόσφερε τα γνωστά στην άμυνα.


16. CURRY
Στο πρώτο δεκάλεπτο βοήθησε να ροκανισουμε καπως τη διαφορά, όταν ξαναμπήκε δε βοήθησε τόσο. 4π με 2/3 σουτ (το πρώτο του χαμένο 2ποντο by the way, 6/7 εχει) καθώς και 2κλ-1ασ


17. MANDIC
Ο Voule με τα τρίποντά του μας βοήθησε να γυρίσουμε το ματς (3/6 είχε, και τα 3 στην 4η περίοδο). Τελειωσε με 13π και 3 ασιστ - 1 κλέψιμο (αλλά και 3 λάθη και την κακή επιλογή στο τέλος - είχε και τη μοναδική μας χαμένη βολή στο ματς)

18. ΤΖΟΛΟΣ
Δεν έπαιξε καθόλου ως συνήθως
nikefalin
Πηγή : basketblog.gr
QUOTE
Tα σενάρια υποβιβασμού
Του Γιάννη Ψαράκη
13/04/2011 (23:21)

Στο νήμα θα κριθεί η παραμονή στην Α1 ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ηλυσιακό αφού δύο αγωνιστικές πριν το τέλος όλα είναι ανοιχτά. Ενδέχεται βέβαια να τελειώσουν όλα το Σάββατο αν η ΑΕΚ νικήσει στο Μαρούσι και ο Ηλυσιακός χάσει εντός από το Περιστέρι, αλλά ενδέχεται η κατάσταση να… μπλέξει αν δεν χάσει ο Ηλυσιακός (κομβικής σημασίας το ματς με το Περιστέρι) αλλά παράλληλα ηττηθεί ο Πανελλήνιος εντός από την Καβάλα!
Βλέπετε, οι "Ολυμπιονίκες" χάνοντας και από τον Κολοσσό έμειναν στις εννέα νίκες και την τελευταία αγωνιστική έχουν… χαμένο ματς στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό.

Αν λοιπόν ΑΕΚ και Ηλυσιακός κάνουν το 2/2 στο φινάλε και ο Πανελλήνιος χάσει από την Καβάλα θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία που ωφελεί τον… Ηλυσιακό λόγω του ότι η ΑΕΚ έχει χάσει δύο φορές από τον Πανελλήνιο. Από την εξίσωση βγάζουμε εκτός τον Ικαρο που το Σάββατο υποδέχεται στη Γλυφάδα τον υποβιβασμένο και αποδεκατισμένο Ηρακλή και λογικά θα νικήσει, θα φτάσει στις 10 νίκες και θα "καθαρίσει" την παραμονή.

Αν πάλι γίνει η μεγάλη έκπληξη τα δεδομένα αλλάζουν αλλά δεν είναι της στιγμής να αναλυθούν. Η ΑΕΚ λοιπόν μένει στην Α1 με δύο νίκες και τουλάχιστον μία ήττα του Ηλυσιακού ή με μία νίκη του Πανελλήνιου ακόμη και αν ο Ηλυσιακός κάνει το 2/2. Η ΑΕΚ μένει στην Α1 και με μία νίκη αρκεί να χάσει ένα ματς ο Ηλυσιακός.

Η ομάδα των Ιλισίων αντίστοιχα μένει αν κάνει το 2/2 και η ΑΕΚ χάσει έστω ένα ματς, μένει με 2/2 νίκες ακόμη και αν η ΑΕΚ κάνει επίσης το 2/2 αρκεί να χάσει και τα δύο επόμενα ματς ο Πανελλήνιος ενώ ο Ηλυσιακός μένει αν κάνει μία νίκη αλλά παράλληλα η ΑΕΚ χάσει και τα δύο επόμενα ματς.
ashton
Μαρούσι-ΑΕΚ Κλειστό Αγίου Θωμά

Apr 16 2011 17:00

Κομισάριοι: Μαύρος Γιάννης
Διαιτητές: Σχινάς Χρυσόστομος , Γκούμας Αστέριος , Παναγιώτου Χρήστος

QUOTE
Δεν έχετε να φοβηθείτε..."
Του Γιώργου Νικολάου
14/04/2011 (18:07)

Iκανοποίηση επικρατεί στο στρατόπεδο της ΑΕΚ για το πάθος των παικτών στο ντέρμπι με Άρη, αλλά ο Άγγελος Κορωνιός ήθελε κάτι περισσότερο! Ο προπονητής της "Ένωσης" μίλησε στους παίκτες του σήμερα στη Ζωφριά. "Ήταν κρίμα! Φτάσαμε τόσο κοντά, αλλά δεν πήραμε τη νίκη. Έγιναν κάποια λάθη, που δεν έπρεπε", τόνισε ο Κορωνιός. Και συμπλήρωσε: "Αν δείξετε, όμως, τη διάθεση, το πάθος και την ενέργεια των τελευταίων δεκαπέντε λεπτών δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτε. Πάμε να κερδίσουμε στο Μαρούσι".

Ο Κορωνιός ήταν "σκασμένος" με την εξέλιξη, καθώς ήθελε η υπόθεση-παραμονή να τελειώσει από το ερχόμενο Σάββατο. Σε κάθε περίπτωση, κατέστησε σαφές προς όλους στο "κιτρινόμαυρο" στρατόπεδο ότι "πρέπει να κλείσουν αυτιά και μάτια στα όσα ακούγονται ή γράφονται για τα σενάρια υποβιβασμού" κι ότι "κοιτάμε μόνο τη δική μας ομάδα".

Το βέβαιο είναι, πάντως, ότι δεν ισχύει ακριβώς η επωδός των τελευταίων ημερών "η τύχη είναι στα χέρια μας". Οι "κιτρινόμαυροι" υπεύθυνοι θα έχουν το Σάββατο το βλέμμα τους στραμμένο και προς τη Λαμία...


QUOTE
Κανονικά αύριο ο "Πέρι"
Του Γιώργου Νικολάου
14/04/2011 (18:24)

Mε τα "αν" δεν γράφεται ιστορία", αλλά στην ΑΕΚ είναι πεπεισμένοι ότι ...αν έπαιζε, χθες, ο Περικλής Δορκοφίκης στο Αλεξάνδρειο, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. Το ευχάριστο για τον Άγγελο Κορωνιό είναι, ότι ο "Πέρι" δείχνει να ξεπερνά το πρόβλημα στην ποδοκνημική και αύριο θα συμμετάσχει κανονικά στην προπόνηση. Κατά πόσο θα είναι ετοιμοπόλεμος θα αποδειχθεί στο παρκέ του κλειστού του Αγίου Θωμά, αλλά ο Κορωνιός προσδοκά στην πολύτιμη εμπειρία του στη φάση αυτή.

Η "εύκολη" ήττα του Αμαρουσίου στα Ιλίσια δεν φαίνεται να "κοιμίζει" τον "Ενωσίτη" τεχνικό, καθώς θεωρεί ότι η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή ακόμη αντέχει στους εσωτερικούς κραδασμούς.


basketblog.gr

QUOTE
14 | 04 | 2011 19:52
"Αυτό που μας ανήκει με τα δικά μας χέρια!"


Επειδή τα σενάρια έχουν γίνει της μόδας το τελευταίο διάστημα στην ουρά της Α1, ο Άγγελος Κορωνιός μέσω του BASKETNET βάζει τα πράγματα στην θέση τους και δείχνει τον δρόμο για την παραμονή της ΑΕΚ! «Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ομάδα μου και πως θα κερδίσουμε τα δυο παιχνίδια που απομένουν με το Μαρούσι και τον Πανιώνιο για να εκπληρώσουμε τον στόχο μας» εξηγεί ο προπονητής του «δικεφάλου» μιλώντας ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο BASKETNET για τις δυο τελευταίες αγωνιστικές που θα κρίνουν το μέλλον της ομάδας. «Δεν μ’ ενδιαφέρει ούτε τι ακούγεται, ούτε τι λέγεται, αλλά ούτε και τι σενάρια υπάρχουν. Αυτό που θέλω για την ΑΕΚ στα δυο παιχνίδια που απομένουν είναι να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει μέσα από τα δικά μας χέρια. Μέσα από τις δικές μας δυνατότητες, χωρίς να κοιτάζουμε τι κάνουν οι άλλοι γύρω μας» συμπληρώνει ο Άγγελος Κορωνιός και υπογραμμίζει: «Στο διάστημα που απομένει η δκή μου προτεραιότητα είναι πως θα διορθώσουμε τις λεπτομέρειες, ώστε να φτάσουμε σις δυο νίκες. Να συνεχίσουμε την προσπάθεια που γίνεται και δεν ευοδόθηκε στον αγώνα με τον Άρη για κάποιες λεπτομέρειες στις οποίες δεν ήμασταν καλοί και να είμαστε ακόμη καλύτεροι με το Μαρούσι και τον Πανιώνιο. Τα πράγματα είναι απλά. Είναι μονόδρομος η νίκη για μας με το Μαρούσι και τον Πανιώνιο».


basketnet.gr
ashton
QUOTE
25η αγων.: ΜΑΡΟΥΣΙ – ΑΕΚ (17:00) 2011-04-15

Με διαφορετικούς στόχους, αλλά με κοινό σκοπό θα συναντηθούν το Σάββατο 16/4 στο κλειστό του Αγίου Θωμά το Μαρούσι και η ΑΕΚ. Οι μεν γηπεδούχοι θέλουν να γιορτάσουν με νίκη τα 10 χρόνια που συμπληρώνονται την Κυριακή από την κατάκτηση του Σαπόρτα, ενώ η ΑΕΚ «καίγεται» για το ροζ φύλλο αν θέλει να διατηρήσει ελπίδες για την παραμονή της στη Basket League ΟΠΑΠ.

Δείτε τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές:

Για το Μαρούσι:

Βαγγέλης Αλεξανδρής: «Δεν χρειάζεται να επαναλάβω ότι δεν μας απασχολεί το κίνητρο ή η κατάσταση του εκάστοτε αντιπάλου μας, αλλά η δική μας αγωνιστική εικόνα. Είναι αλήθεια ότι έχουμε τα γνωστά προβλήματα και τελευταία δεν παίζουμε καλά, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις να κάνουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε. Εξετάζοντας την κατάσταση ψυχρά, η ομάδα μας έχει ήδη ξεπεράσει τις αρχικές προσδοκίες, εξασφαλίζοντας πολύ γρήγορατην παραμονή της και με μεγάλη άνεση. Από εκεί και πέρα έχουμε όλοι αθλητικό εγωισμό και θέλουμε να κερδίζουμε. Αυτό ξέρει να κάνει το Μαρούσι και μας το θυμίζει η 10η επέτειος από την κατάκτηση του Σαπόρτα που είναι την Κυριακή. Για μένα είναι πολύ συγκινητικό να βρίσκομαι στην ίδια οικογένεια, έχοντας μάλιστα δίπλα μου τον Σωτήρη που τότε ήταν αρχηγός και πολλούς συνεργάτες με τους οποίους τότε ζήσαμε μια αξέχαστη εμπειρία, που όσο τη θυμόμαστε τόσο ανατριχιάζουμε».

Φέλιξ Κογιαντίνοβιτς: « Η κάθε ομάδα παίζει για τους στόχους της. Εμείς με τα αποτελέσματά μας καθορίζουμε μόνο τη δική μας βαθμολογική θέση και όχι των αντιπάλων μας. Εκείνοι έχουν παίξει ήδη άλλα 24 ματς. Το ότι βρέθηκαν σε αυτή τη θέση, είναι δικό τους πρόβλημα. Τους σεβόμαστε, μα πάνω απ’ όλα σεβόμαστε τον δικό μας ιδρώτα»



Για την ΑΕΚ:

Αγγελος Κορωνιός: «Αναντίρρητα, δεν έχουμε το δικαίωμα να στεναχωριόμαστε, να τα «βάψουμε μαύρα» για την απώλεια της νίκης εναντίον του Άρη. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλεύουμε σκληρά και να βελτιώνουμε τις αδυναμίες μας στον υπολειπόμενο χρόνο. Πρέπει να αντιλαμβανόμαστε άμεσα τις δυσλειτουργίες στο παιχνίδι μας, ώστε να τις βελτιώνουμε ή και να τις εξαλείφουμε ακόμα. Η ήττα με τον Άρη μπορεί να μας στέρησε έναν βαθμό που θα συντελούσε καθοριστικά στην παραμονή της ομάδας στην κατηγορία, εν τούτοις, κερδίσαμε κάποια άλλα πράγματα. Παρουσιαστήκαμε ανταγωνιστικοί στο Αλεξάνδρειο και διεκδικήσαμε μέχρι τέλους τη νίκη. Την ίδια εμφάνιση πρέπει να πραγματοποιήσουμε και εναντίον του Αμαρουσίου, της ομάδας – έκπληξης του πρωταθλήματος, με τη μόνη διαφορά ότι χρειαζόμαστε πάση θυσία τη νίκη».

Πρόδρομος Νικολαϊδης: «Τα περιθώρια έχουν στενέψει για εμάς, γι΄ αυτό και η νίκη είναι η μοναδική διέξοδος για την υλοποίηση του στόχου».


esake.gr
berry
αν καταλαβα καλα σε ισοβαθμια ηλυσιακου ,αεκ ευνοειται η αεκ ?

κερδισε ηλυσιακος που παει στις 8 νικες

ΑΕΚ 7

τελευταια αγωνιστικη

ΑΕΚ-Πανιώνιος

Κολοσσός ΒΑΠ-Ηλυσιακός
jasonick
Εύκολη νίκη του Ηλυσιακού επί του Περιστερίου με 23 (!) πόντους.
Ευτυχώς που το πρωτάθλημα δεν έχει άλλες 10 αγωνιστικές, γιατί θα πήγαινε για πρωτάθλημα ο Ηλυσιακός.
ashton
ακόμα κι αν κέρδιζε η ΑΕΚ σήμερα, πάλι θα έπεφτε αφού ο Πανελλήνιος έχασε στη Λαμία από την Καβάλα .

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΛΕΓΑΝ ΑΕΚ ΚΙ ΕΠΑΙΖΕ ΑΠΟ ΤΟ 63 ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ..
ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΑΜΕΤΟΧΟΣ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ..
Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ & ΛΙΓΗ & ΚΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΑΓΟΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΜΑΣ
ΟΙ ΠΙΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΕΣΑΝ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΜΑΣ, ΜΑΖΕΜΕΝΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ..
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ..

ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ..
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΕΞΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ Η ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ..
Timemaster
QUOTE(ashton @ Apr 16 2011, 19:07 ) *
ακόμα κι αν κέρδιζε η ΑΕΚ σήμερα, πάλι θα έπεφτε αφού ο Πανελλήνιος έχασε στη Λαμία από την Καβάλα .

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΛΕΓΑΝ ΑΕΚ ΚΙ ΕΠΑΙΖΕ ΑΠΟ ΤΟ 63 ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ..
ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΑΜΕΤΟΧΟΣ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ..
Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ & ΛΙΓΗ & ΚΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΑΓΟΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΜΑΣ
ΟΙ ΠΙΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΕΣΑΝ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΜΑΣ, ΜΑΖΕΜΕΝΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ..
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ..

ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ..
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΕΞΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ Η ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ..



Δε μπορώ να καταλάβω γιατί θεωρείς απίθανο το να χάσει ο Ηλυσιακός μέσα στην Ρόδο από μια ομάδα που μετά την σημερινή ήττα χρειάζεται την νίκη για να μπει στα play off;

Το θέμα είναι αν κερδίσει η ΑΕΚ την τελευταία αγωνιστική!
berry
QUOTE
ακόμα κι αν κέρδιζε η ΑΕΚ σήμερα, πάλι θα έπεφτε αφού ο Πανελλήνιος έχασε στη Λαμία από την Καβάλα .

ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ..
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΕΞΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ Η ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ..


τι σχεση εχει ο πανελληνιος ? 9 νικες εχει αυτος. παει σωθηκε

αν χασει ηλυσιακος και κερδισετε ,παραμενετε κατηγορια

αν και να σου πω ετσι οπως παει η δουλεια με την αεκ τα τελευταια χρονια καλυτερα να πεσει
ashton
Λυπάμαι, αλλά ο Ηλυσιακός αν θέλει νίκη την Τετάρτη μέχρι το 40' θα την πάρει.
όπως την πήρε και ο Ηρακλής στο Βενετόκλειο.
Και γιατί να θέλει την νίκη ο Κολοσσός ; απλήρωτοι είναι οι παίκτες.. όσο πιο πολύ τρενάρει η σεζόν, τόσο περισσότερα έξοδα πρέπει να καλύψει..
ή για να βγει 6ος και να παίξει πλειοφ με Αρη ή ΠΑΟΚ ; πιο πολλά εισιτηρια θα κοψει με ολυμπιακο-παναθηναικο...
Vas
ακριβώς όπως τα λέει ο ashton...

Οι πιο άχρηστοι ξένοι ever. Δηλαδή αυτός ο καρι τι παραπάνω προσφέρει από κάποιον πιτσιρικά από τα εφηβικά?

Ο Κορωνίος απλώς έπρεπε να δει τον αγώνα με τον Αρη για να δει πως σταματήτε ο Μπάγκαριτς....

Ο κόσμος τα έβαλε με τον Αλεξανδρή (άγνωστο για πιο λόγο) και μετά περικύκλωσε το γήπεδο...

Κριμα κρίμα κρίμα.

Πάντως αγωνιστηκά η Αεκ με τον Ηρακλή είναι οι χειρότερες ομάδες της Α1

ashton
QUOTE(Vas @ Apr 16 2011, 19:49 ) *
Πάντως αγωνιστηκά η Αεκ με τον Ηρακλή είναι οι χειρότερες ομάδες της Α1


η ΑΕΚ μέχρι σήμερα είχε ΚΑΛΥΤΕΡΗ επίθεση από το Μαρούσι και ΚΑΛΥΤΕΡΗ άμυνα .
το Μαρούσι όμως είχε 5 νίκες και τώρα 6 παραπάνω.
ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ;
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ.
ΕΧΕΙ ΠΛΕΙ ΜΕΙΚΕΡ & ΣΕΝΤΕΡ.
ΕΧΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ (ΚΑΛΟ Ή ΚΑΚΟ ΑΔΙΑΦΟΡΟ) ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ .
ΕΧΕΙ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ (ΕΛΛΗΝΙΑΔΗΣ)
Timemaster
QUOTE(ashton @ Apr 16 2011, 19:38 ) *
Λυπάμαι, αλλά ο Ηλυσιακός αν θέλει νίκη την Τετάρτη μέχρι το 40' θα την πάρει.
όπως την πήρε και ο Ηρακλής στο Βενετόκλειο.
Και γιατί να θέλει την νίκη ο Κολοσσός ; απλήρωτοι είναι οι παίκτες.. όσο πιο πολύ τρενάρει η σεζόν, τόσο περισσότερα έξοδα πρέπει να καλύψει..
ή για να βγει 6ος και να παίξει πλειοφ με Αρη ή ΠΑΟΚ ; πιο πολλά εισιτηρια θα κοψει με ολυμπιακο-παναθηναικο...




όλοι απλήρωτοι είναι σε όλες τις ομάδες!!!
και ο Ηρακλής που κέρδισε στη Ρόδο απλήρωτους παίχτες έχει.

αυτή τη στιγμή ο Κολοσσός είναι έβδομος μιας και χάνει από την ισοβαθμία με την Καβάλα...
άμα κερδίσει τελευταία αγωνιστική μπορεί να ανέβει μέχρι και τέταρτος μιας και έχει πλεονέκτημα και με Μαρούσι και με Άρη
ενώ με ήττα μπορεί να βγει εκτός 8άδας (δεν είμαι σίγουρος αν γίνεται αλλά υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ισοβαθμίας τριπλές και τετραπλές)

με το να βγει μέσα στην εξάδα ή ακόμα παραπάνω μπορεί να κερδίσει έναν εκ των Άρη ή ΠΑΟΚ που αγωνιστικά δεν είναι και τόσο ανώτεροι του και εν συνεχεία να δώσει περισσότερα ματς με Ολυμπιακό ή Παναθηναικό.

Τώρα με την λογική του ότι μακραίνει η σεζόν και αυξάνονται τα έξοδα διαφωνώ αν ήταν έτσι και το Μαρούσι που χρωστάει θα έχανε σήμερα για να μείνει εκτός play off για να γλυτώσει χρήματα.

Το θέμα για εμένα είναι αν μπορέσει η ΑΕΚ να κερδίσει και όχι ο Ηλυσιακός.
nikefalin
QUOTE(ashton @ Apr 16 2011, 19:07 ) *
ακόμα κι αν κέρδιζε η ΑΕΚ σήμερα, πάλι θα έπεφτε αφού ο Πανελλήνιος έχασε στη Λαμία από την Καβάλα .

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΛΕΓΑΝ ΑΕΚ ΚΙ ΕΠΑΙΖΕ ΑΠΟ ΤΟ 63 ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ..
ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΑΜΕΤΟΧΟΣ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ..
Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ & ΛΙΓΗ & ΚΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΑΓΟΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΜΑΣ
ΟΙ ΠΙΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΕΣΑΝ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΜΑΣ, ΜΑΖΕΜΕΝΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ..
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ..

ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ..
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΕΞΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ Η ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ..


χαριδημε η ζωή συνεχίζεται. Και αυτό ξέρεις ποιοί το λένε.

Εαν επικυρωθεί ο υποβιβασμός σίγουρα πάει για Β τουλάχιστον για να ολοκληρωθεί πλήρως το έργο του αμέτοχου όπως λες, να απαλλαγεί και αυτός δια της πτώχευσης.
Εδώ δεν βρέθηκε σε καλύτερες εποχές κάποιος να καλύψει αυτά τα 2,5 εκ. τώρα θα βρεθεί ?

Ο Μπάμπης πρέπει να εξαφανιστεί από τον σύλλογο παρότι είναι σαν τον ήρωα τραγωδίας. Αυτό το αγωνιστικό συνοθύλευμα πρέπει να εξαφανιστεί.

ashton
QUOTE
ΑΕΚ – Ο Κορωνιός τα έχωσε, ο Καραμανλής τα… ξέχωσε
16/04/2011 21:00

Η ήττα στο Μαρούσι και ο διαφαινόμενος υποβιβασμός προκάλεσαν τριγμούς στην ΑΕΚ! Ο Άγγελος Κορωνιός εξέθεσε τους παίκτες του και άφησε αιχμές για παρασκηνιακές κινήσεις που έφεραν τον «Δικέφαλο» σε αυτή την θέση, ενώ λίγο αργότερα ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Μπάμπης Καραμανλής, κάλυψε απόλυτα τους παίκτες και διέψευσε ότι υπήρξε κάποιου είδους παρασκηνιακή κίνηση!


«Δεν μπορώ να καθίσω να αναλύσω το σημερινό ματς. Ήμασταν απαράδεκτοι σαν ομάδα. Από τη στιγμή που οι παίκτες μου δεν έχουν τον εγωισμό και το φιλότιμο, κάποιοι δεν πρέπει να φορούν τη φανέλα της ΑΕΚ. Δεν έχουν καταλάβει ποια φανέλα φορούν. Πρώτη φορά βλέπω να παίζεις με την πλάτη στον τοίχο και να μην θες να κερδίσεις», ανέφερε αρχικά ο Κορωνιός.

Και συνέχισε: «Δεν μπορώ πλέον να μιλήσω ούτε για το παρασκήνιο. Δεν ήθελα να φτάσουμε στο σημείο να έχουν άλλοι την τύχη μας στα δικά τους χέρια. Αυτό δεν ήθελα με τίποτα. Θέλαμε πάση θυσία μια εκτός έδρας νίκη αλλά με τέτοια εικόνα δεν μπορείς να κερδίσεις κανέναν».

Όταν του ζητήθηκαν εξηγήσεις για τα περί παρασκηνίου, απάντησε: «Πρέπει εγώ να μπω μπροστά για να πω πράγματα που όλοι ξέρετε. Λες και δεν ξέρετε τι γίνεται όλη την εβδομάδα. Άμα εσείς κρύβεστε πίσω από το δάκτυλό σας τι να πω…».

Λίγο αργότερα ο Μπάμπης Καραμανλής, ζήτησε μόνος του να κάνει μια τοποθέτηση: «Την Τετάρτη πρέπει να κερδίσουμε και να χάσει ο Ηλυσιακός για να κρατηθούμε στην κατηγορία. Αρχικά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους μας που στήριξαν την ομάδα με την ψυχή και τη φωνή τους. Εμείς θα κερδίσουμε στο τέλος. Το Μαρούσι έπαιξε στα ίσια το παιχνίδι και πήρε τη νίκη. Αν τα αποτελέσματα έρθουν φυσιολογικά την τελευταία αγωνιστική εμείς θα είμαστε στην Α1. Μην πυροβολείται αυτά τα παιδιά. Έχουν στην πλάτη τους μεγάλο βάρος. Εγώ τους εμπιστεύομαι. Ξέρω ότι εμείς θα κερδίσουμε και ότι ο Κολοσσός δεν θα κάτσει να χάσει. Την Τετάρτη θα νικήσουμε και περιμένω όλα να έρθουν φυσιολογικά».

Όταν τον ενημέρωσαν ότι ο προπονητής της ομάδας είχε «επιτεθεί» στους παίκτες, είπε: «Οι παίκτες μας είναι οι καλύτεροι στον κόσμο, από τη στιγμή που φορούν τη φανέλα της ΑΕΚ. Τα παιδιά έχουν τεράστια ψυχολογική πίεση. Δυστυχώς έφυγε από τα χέρια μας το… παιχνίδι. Ουσιαστικά, όμως, δεν χάθηκε τίποτα μετά το αποτέλεσμα της Λαμίας. Τα παιδιά παίζουν με 250 κιλά στην πλάτη. Μπορεί ο κόουτς να έχει δίκιο για τεχνικά ζητήματα. Η παρουσία 500-600 ατόμων δείχνει το μεγαλείο της ΑΕΚ. Ξέρουμε ότι η Ρόδος θα παίξει για την ιστορία της. Χαίρομαι που το Μαρούσι έπαιξε στα ίσια για την ιστορία του».

Και κατέληξε: «Δεν έχει χαθεί τίποτα για εμάς. Από αύριο τα παιδιά θα είναι στην προπόνηση. Είχαμε και έναν σοβαρό τραυματισμό. Γενικά υπάρχουν πολλές ατυχίες. Θέλουμε να ξέρετε ένα πράγμα. Δεν είναι σήμερα η μέρα της κριτικής αλλά την Τετάρτη στις 7 το απόγευμα. Η ομάδα θα νικήσει… Ο Κολοσσός είναι καλύτερη ομάδα από τον Ηλυσιακό και φυσιολογικά θα νικήσει. Και εμείς να παίζαμε στη Ρόδο το φυσιολογικό θα ήταν να χάσουμε».

Από μέρους του ο Άκης Καλλινικίδης δεν είχε διάθεση για πολλά λόγια: «Συγχαρητήρια στο Μαρούσι για τη νίκη του. Φταίνε πολλά για μας. Σε ό,τι αφορά το σημερινό παιχνίδι, σε πολλά από όσα σας είπε ο κόουτς είχε δίκιο».

Σοκ με Χαρτ
Σοβαρότερος του αναμενομένου αποδείχθηκε ο τραυματισμός του Τζάρετ Χαρτ στο δεύτερο λεπτό του αγώνα στον Άγιο Θωμά. Ο Αμερικανός άσος υπέστη μερική ρήξη αχίλλειου και θα μπει άμεσα στο χειρουργείο.


QUOTE
ΜΑΡΟΥΣΙ – «Γαμώ το άθλημα που κάνουμε δηλαδή»
16/04/2011 21:11

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής δεν άφησε ασχολίαστη την τοποθέτηση του Άγγελου Κορωνιού περί παρασκηνίου και αρκετά εκνευρισμένος απάντησε σε όλες τις φήμες των τελευταίων ημερών, ενώ εξέφρασε και τη στεναχώρια του για την κατάσταση που επικρατεί στην ΑΕΚ. Μάλιστα, τόνισε ότι ντρέπεται για το πώς έχει γίνει το μπάσκετ με τη χαρακτηριστική ατάκα: «Αναμασώντας το παρασκήνιο κάνουμε κακό στο μπάσκετ . Γαμώ το άθλημα που κάνουμε δηλαδή. Ντρέπομαι». Όπως καταλαβαίνεται, κανείς δεν ασχολήθηκε με τα αγωνιστικά.


«Στεναχωριόμαστε όλοι για την ΑΕΚ. Την υπηρέτησα για λίγο. Είπα την άποψή μου και όμως ένας συνάδελφός σας μου έκανε ολόκληρο άρθρο. Δεν θα σταθώ στην άλλη ομάδα. Έχω μια ιστορία στο χώρο και δεν θέλω κανένας να πει κάτι. Κάποια στιγμή ήμουν στον ΠΑΟΚ και παίζαμε στη Δράμα που είναι κατά το ήμισυ η ιδιαίτερη πατρίδα μου, την κερδίσαμε και τη ρίξαμε κατηγορία», είπε εν πρώτοις.

Και συνέχισε: «Πού θέλετε να σας ορκιστώ τώρα για το ότι δεν δέχθηκα ούτε ένα τηλέφωνο τις προηγούμενες ημέρες; Στο παιδί μου; Στην εγγονή μου; Που; Κανένας δεν πήρε να μου πει μια λέξη. Αναμασώντας το παρασκήνιο κάνουμε κακό στο μπάσκετ . Γαμώ το άθλημα που κάνουμε, δηλαδή. Ντρέπομαι».

Για να προσθέσει: «Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε. Αύριο συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα. Κάναμε μια εξαιρετική πορεία. Κάναμε μια φυσιολογική κοιλιά και κινδυνεύουμε να μην βγούμε ούτε έκτοι. Αγαπώ τον Άγγελο από τότε που ήμουν στο παιδικό του Άρη και μας κέρδισε στην Καρδίτσα. Θέλω μια συμβουλή να του δώσω επειδή τον αγαπώ. Να μην μιλά με υπονοούμενα. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην ΑΕΚ».
Από την πλευρά του ο Γιάννης Γκαγκαλούδης, τόνισε: «Ήταν ένα πολύ ιδιόμορφο παιχνίδι. Παίζαμε με μια μεγάλη ομάδα που δυστυχώς βρίσκεται σε σημείο να παλεύει για την παραμονή της. Επειδή έχουμε δουλέψει στην ΑΕΚ μας στεναχωρεί παραπάνω η κατάσταση της ΑΕΚ. Έχουμε αποδείξει πως χτυπάμε όλα τα παιχνίδια. Θέλουμε να αφιερώσουμε τη νίκη στους προπονητές, τον γυμναστή, τον φυσιοθεραπευτή και όλα τα παιδιά με τα οποία έχουμε δουλέψει. Έχουμε στόχο την έκτη θέση, δεν πάμε διακοπές, όπως ένας συμπαίκτης μας (Κλεμέντε). Θέλουμε να κερδίσουμε το Περιστέρι για να πετύχουμε το στόχο μας».


sportnet.gr
ashton
Tελευταίο παιχνίδι της Α.Ε.Κ. στη μεγάλη κατηγορία μετά από 54 χρόνια .

17.00 ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Γήπεδο: 3ο ΔΚΓ Άνω Λιοσίων

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Τανατζής, Ψαριανός

Κομισάριος: Ντίνος

TV: NOVASPORTS 4
ashton
26η αγωνιστική: ΑΕΚ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (17:00, NOVASPORTS) 2011-04-19
26η αγωνιστική: ΑΕΚ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (17:00, NOVASPORTS)

Ματς φωτιά στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, με την ΑΕΚ να παίζει για την παραμονή της και τον Πανιώνιο για την είσοδο του στα playoffs. Η αναμέτρηση αναμένεται συναρπαστική και μπορείτε να την παρακολουθήσετε από τη Novasports στις 17:00.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Για τον Πανιώνιο:

Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς: «Είναι το τελευταίο παιχνίδι της περιόδου από το οποίο θα κριθεί η κατάταξή μας και το αν θα συμμετάσχουμε στα πλέι οφ ή όχι. Γνωρίζουμε ότι με νίκη θα είμαστε στην οκτάδα και μετά από τα υπόλοιπα αποτελέσματα θα δούμε και σε τι θέση θα τερματίσουμε. Παίζουμε σε μια δύσκολη ατμόσφαιρα και με μια ομάδα που έχει επίσης μεγάλη ανάγκη τους βαθμούς. Όμως εμείς κοιτάμε τους εαυτούς μας και δεν θέλουμε να χαρίσουμε τίποτα σε κανένα. Όπως και σε μας δεν έχει χαριστεί τίποτα, το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και εμείς. Άλλωστε ο σεβασμός προς τον αντίπαλο φαίνεται από τον τρόπο που θα τον αντιμετωπίσεις και εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για ένα μεγάλο παιχνίδι. Πάμε για τη νίκη και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε για να κρατάμε εμείς την τύχη στα χέρια μας».

esake.gr
ashton
19 Απριλίου 1986, ο Ιωνικός κερδίζει με 95-94 τον Απόλλωνα και ο Πανιώνιος με 96-111 την Α.Ε.Κ. στο κλειστό του Ιωνικού ΝΦ, στέλντοντάς την στα μπαράζ.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν τραγωδια..
περισσότερα :
http://vasilissa.blogspot.com/2011/04/25.html
nikefalin
πηγή : goalday.gr

QUOTE
Η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη να ζήσει!


Toy Διονύση Μαρίνοy

Ψυχόδραμα εν εξελίξει. Ισως κάτι περισσότερο από «Γολγοθάς» καταμεσής της Μεγάλης Εβδομάδας. Και τούτο διότι για την μπασκετική ΑΕΚ όλες οι εβδομάδες των τελευταίων ετών... μεγάλες, δύσκολες και ψυχοπλακωτικές ήταν. Με τη μόνη διαφορά ότι τώρα βιώνουμε την κορύφωση του ψυχοβγάλτη. Θα συμβεί και αυτό σήμερα; Θα υποβιβαστεί στην Α2; Τουτέστιν θα πιει και αυτό το ύστατο πικρό ποτήρι για πρώτη φορά στην ιστορία της;

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς οπαδός της ΑΕΚ για να κλωνιστεί. Δεν τίθεται θέμα οπαδικής εγκαρτέρησης για να αποφευχθεί η «τραγωδία». Εδώ μιλάμε για καίριο χτύπημα, που δεν θα αφήσει αλώβητο ούτε τον πνιγηρό διάκοσμο της Α1. Και τούτο διότι η Ενωση δεν είναι μια απλή ομάδα που απλώς συμπλήρωνε κάθε χρόνο τη 14άδα των ΚΑΕ που συνθέτουν την κορυφαία κατηγορία του αθλήματος. Η ΑΕΚ δεν γεννήθηκε τώρα, δεν προέκυψε εξ αντανακλάσεως, δεν φύτρωσε για να μαραθεί τόσο άδοξα. Ωστόσο μαραίνεται. Χρόνο με το χρόνο. Μέρα με την ημέρα. Μικραίνει ως μέγεθος. Χάνει τη λάμψη της. Κολλάει από την αρρώστια της λησμονιάς για το τι έχει καταφέρει, τι ήταν και τι εκπροσωπούσε.

Η συγκυρία είναι όντως δύσκολη για ολόκληρο τον οργανισμό που λέγεται ΑΕΚ. Οχι μόνο του μπάσκετ αλλά συνολικά όλης της «κιτρινόμαυρης» οικογένειας. Η ποδοσφαιρική ομάδα μόλις χθες ανέπνευσε λαμβάνοντας το περιβόητο πιστοποιητικό για τη συμμετοχή της στο επόμενο πρωτάθλημα, κάτι που φυσικά δεν της περιποιεί τιμή και ούτε της ανεβάζει την υπόληψη. Η «μαμά» Ερασιτεχνική έχει μάθει να ζει με τα ελάχιστα που συν τω χρόνω μειώνονται δραματικά επηρεάζοντας άμεσα και τη ζωή των τμημάτων που έχει κάτω από την... τρύπια ομπρέλα της. Κανένα όμως από όλα αυτά δεν αγγίζει τα όρια της καταστροφής όσο αυτό που ενδέχεται να συμβεί σήμερα. Να πέσει δηλαδή η ομάδα μπάσκετ στην Α2.

Σκεφτείτε μόνο ότι μιλάμε για μία από τις τρεις συνολικά ομάδες (μαζί με Παναθηναϊκό και Αρη) που δεν έχει χάσει ούτε δευτερόλεπτο (!) αγώνα στην πρώτη κατηγορία. Για την ομάδα που το '68 έκανε τους Ελληνες -και όχι μόνο τους φίλους της- να φουσκώσουν από υπερηφάνεια, να δακρύσουν, να φτιάξουν ήρωες πραγματικούς και όχι... μπόσικους. Για την ομάδα που μέσα σε τέσσερα χρόνια (2000-2004) κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, δύο Κύπελλα και ένα Σαπόρτα. Εντέλει για μια ομάδα που στήριξε το ελληνικό μπάσκετ, που ήταν οργανικό κομμάτι του, που ζούσε με τα φώτα του πρωταγωνιστή και τώρα βλέπει τη ράμπα να σκοτεινιάζει επικίνδυνα.

Σαφώς και σήμερα δεν είναι η ώρα των αντικειμενικών ευθυνών και του καταμερισμού των λαθών που πολλαπλασιάστηκαν με γεωμετρική πρόοδο από το 2006 και εντεύθεν. Ομως όλα ξεκινούν και καταλήγουν σε ένα και μόνο άτομο: στον Γιάννη Φιλίππου. Στον άνθρωπο δηλαδή που πήρε την Ενωση από τα χαμηλά πατώματα που είχε περιπέσει και την ανέβασε ξανά στο ρετιρέ. Που της έδωσε νόημα και υπόσταση. Που την έκανε υπολογίσιμη δύναμη. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν που την αναστύλωσε αυτός ο ίδιος έχει πάρει το σφυρί και γκρεμίζει λίγο λίγο τα θεμέλιά της.

Να είναι από γινάτι; Από αδιαφορία; Από στυγνό επιχειρηματικό υπολογισμό; Οι προθέσεις λίγο ενδιαφέρουν. Το αποτέλεσμα είναι που μετράει. Και το αποτέλεσμα είναι δηλωτικό της κατάστασης. Ας μη γελιόμαστε, ακόμα κι αν η ΑΕΚ σήμερα σώσει την παρτίδα και μείνει στην Α1, επί της ουσίας δεν θα έχει καταφέρει να σώσει και τη ζωή της. Η επόμενη ημέρα θα είναι το ίδιο μαύρη και άραχλη. Δίχως μέλλον και προοπτική. Κάποια στιγμή και η «τρέλα» του Μπάμπη Καραμανλή θα σωθεί. Οχι ότι και αυτός δεν έχει κάνει λάθη, όμως δεν πήδηξε από το καράβι σαν αρουραίος. Εμεινε να παλεύει με λιανοτούφεκα, αλλά ως εκεί. Το παρακάτω είναι ο γκρεμός. Και ακόμα πιο κάτω.

Οσο ο Φιλίππου δεν κόβει το γόρδιο δεσμό, η μπασκετική ΑΕΚ θα παραμένει ένα εκφυλισμένο «προϊόν», στο οποίο ουδείς σοβαρός επιχειρηματίας θα θελήσει να επενδύσει. Συνυπολογίστε σε όλα αυτά την έτσι και αλλιώς δύσκολη οικονομική συγκυρία και το συνολικό τέλμα που υπάρχει στο μπάσκετ και θα βγάλετε ένα συμπέρασμα άκρως δυσοίωνο. Με μαθηματική ακρίβεια η ΑΕΚ οδηγείται σε αφανισμό. Ο μαρασμός έτσι και αλλιώς έχει επέλθει εδώ και κάμποσο καιρό. Λίγο ακόμα και οι νεότεροι θα νομίζουν πως η Ενωση είναι μια ομάδα της γειτονιάς, που δεν έχει λόγο ύπαρξης. Και αυτό είναι το επικίνδυνο. Αυτό είναι που σε πληγώνει.

Διότι η ομάδα τη φανέλα της οποίας έχει φορέσει ένας Αμερικάνος, ένας Ζούπας, ένας Τρόντζος, ένας Μόσχος, ένας Γκέκος, ένας Χατζής, ένας Κακιούζης, ένας Ντικούδης (τέλος δεν έχει ο μακρύς κατάλογος), δεν έχει το δικαίωμα να πεθάνει. Δεν γίνεται. Απλά δεν γίνεται. Ακόμα κι αν πέσει, οφείλει να ζήσει, να περπατήσει πάνω στις στάχτες της και να αναστηθεί. Να βγει από το τούνελ που την έχουν ρίξει και να ξαναγίνει εδραία και ισχυρή. Με λίγα λόγια να ξαναγίνει ΑΕΚ. Τίποτα άλλο δεν της μένει. Να μείνει πιστή στη μακρόχρονη και ένδοξη ιστορία της.


πολύ σωστά γραμμένα..Για όσους και σαν τον Χαρίδημο έχουν ζήσει από κοντά την ομάδα τα τελευταία σχεδόν 30 χρόνια ή και περισσότερα όπως ο jabar το σημερινό δεν αντέχεται από συναισθηματική άποψη. Όμως εαν συμβεί δεν θα μιλάμε για κάτι άδικο. Η ομάδα έχει αδικήσει τον ευατό της τα μέγιστα.

Ο Μπάμπης ανεξάρτητα αποτελέσματος οφείλει να φύγει από το κάδρο. Η ΑΕΚ δεν έχει διοίκηση με την έννοια της κανονικής διοίκησης, δεν έχει πλάνα,δεν έχει όραμα, έχει αυτουποβαθμιστεί σε φοβερό βαθμό.



ashton
Αν δεν ήταν παρών ο Μπάμπης σήμερα η ομάδα δεν θα υποβιβαζόταν (γιατί πχ ο Γαμπιεράκης θα ήταν στην ΚΑΕ ΑΕΚ κι όχι στην ΚΑΕ Ηλυσιακός)

Το σημερινό δεν αντέχεται με τίποτα (και κυρίως το αύριο χωρίς ΑΕΚ στην Α1..) όσο και αν έχω συμβιβαστεί/αποδεχτεί με την ιδέα, πάλι δεν μπορώ ...

Emanuel David Ginobili
"Tρεμουν τα ποδια μου
Το σωμα μου δειλιαζει..."

Μακαρι να μπορουσα να ημουν μεσα! ΕΜΠΡΟΣ ΑΕΤΕ!!!


@Αshton Believe! wink.gif
shtarkws
Για μας τους μεγαλύτερους που είδαν την μεγάλη ΑΕΚ του Φιλίππου του Ιωαννίδη του ιβκοβιτς η σημερινή μέρα είναι θλιβερή,τα τελευταία χρονια η ομάδα ψυχοραγουσε και δηστυχως έμεινε μονη της ακομη και απο τον κόσμο της.Μακάρι να επιστρέψει σύντομα στη θέση που της αρμόζει γιατι το ελληνικό μπασκετ την έχει ανάγκη
Hoff
Παίζει να έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που μπήκα στο φόρουμ να γράψω...

Η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της ΑΕΚ... όσο και αν φαίνεται απίστευτο αυτή τη στιγμή, ήταν ένα ενδεχόμενο που φάνταζε πάρα πολύ πιθανό ειδικά μετά την αποχώρηση του Γκράντι. Κοιτάζοντας το πρόγραμμα κατάλαβαινες ότι τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Ήττες όπως αυτές από Μαρούσι, Πανελλήνιο και Κολοσσό (την ομάδα που κέρδισε δύο φορές ο Ηλυσιακός) κόστισαν.

Ωστόσο, ο σχεδιασμός ήταν για άλλη μια φορά απαράδεκτος. Είναι προτιμότερο να φτιάξεις ένα ρόστερ με λιγότερο ποιοτικούς παίκτες - τους οποίους όμως, να πληρώνεις στην ώρα τους - παρά να ρισκάρεις και να ελπίζεις ότι θα βρείς λεφτά στη διαδρομή ή ότι θα κάνουν την καρδιά τους πέτρα οι παίκτες και θα παίζουν απλήρωτοι (π.χ. Γκράντι) επειδή και καλά έχουν δεθεί με τον κόσμο. Ρίξτε μια ματιά στα ρόστερ Ηλυσιακού, Πανιωνίου ακόμα και Κολοσσού... Από την πρώτη μέρα φώναζε το πράγμα ότι στο 1 και στο 5 η ομάδα πονάει. Δε χρειαζόσουν τον Γκριν και τον Φράνσις πάλι, τον Καρύδα και το Χαρίση (ως παράδειγμα τους αναφέρω) να είχες ήσουν καλυμμένος. Τεσπα...

Ευθύνες σε Γκέκο (που απέδειξε ότι σαν προπονητής δεν κάνει, πέρυσι περισσότερο αλλαγή ψυχολογίας ήταν παρά η τακτική του Γκέκου) που έθαψε τον Κοχαντάρεβιτς χωρίς λόγο - και που τον επέλεξε στην τελική, μιας και δεν του έκανε όπως φάνηκε - καθώς και που επέλεξε εκείνον τον απίθανο Σάννον. Λίγα λεφτά, δε λέω, αλλά με λίγα λεφτά είχαν έρθει κάποτε και ο Κίκι Κλαρκ, ο Μάσεϊ, ο Σμιθ (όταν είχε πρωτοέρθει για λογαριασμό του Κολοσσού) και πάει λέγοντας... Δεν ισχυρίζομαι ότι θα μπορούσαμε να πετύχουμε λαβράκι αλλά κάτι ενδιάμεσο μπορείς να βρείς, μην τρελαθούμε κιόλας. Και αυτό κόστισε.

Ευθύνες σε Καραμανλή που δεν έλεγε να καταλάβει ότι δεν έβγαινε οικονομικά. Γιατί πήρε τον Γκράντι και δε φρόντισε να πάρει έναν πιο ποιοτικό play από τη στιγμή που είχε Μάκη και Μελς στην ομάδα. Γιατί επέμεινε στη λύση του Ελληνικού και δε διεκδίκησε μια πιο φιλική έδρα (όπως τα Λιόσια π.χ.). Και μη μου πεί κανείς ότι κανείς δε μας έδινε το γήπεδο, αν φρόντιζε να το κλείσει από νωρίς (την επομένη κιόλας της περυσινής παραμονής) δε θα υπήρχε πρόβλημα. 1 ματς τουλάχιστον θα το παίρναμε...

Ευθύνες σε Γιαουρτά? Ε προφανώς αλλά τώρα είναι που δεν του καίγεται καρφί πιστεύω. Η ομάδα πάει, έπεσε (θα μου πείτε και ο γαύρος έχει πέσει αλλά γιατί δλδ να αποτελεί επιχείρημα αυτό?). Το τμήμα αυτό ήταν το πιο περήφανο τμήμα του συλλόγου, με ευρωπαϊκά, πρωταθλήματα και πάει λέγοντας.

Ο πρώτος σύλλογος που έφερε ευρωπαϊκή κούπα στην Ελλάδα σε οποιοδήποτε άθλημα και το τονίζω το οποιοδήποτε!!! Δεν είναι μόνο στο μπάσκετ αλλά σε οποιοδήποτε άθλημα, ο πρώτος σύλλογος που πήγε σε τελικό (προηγήθηκε του Wembley)... και το πήρε...

Η ιστορία, δυστυχώς, έγραψε... Προσωπικά είχα προετοιμαστεί από την 4-5η αγωνιστική όταν και διάβαζα για τα οικονομικά προβλήματα που δεν έλεγαν να λυθούν. Το ρόστερ έφτανε για να σωθούμε αρκεί να πληρώνονταν οι παίκτες... Αλλά απ'ότι φαίνεται ο Καραμανλής αποτελεί την επιτομή του νεοέλληνα, κουτοπόνηρος, της λογικής "έχει ο Θεός, κάπως θα τη βολέψουμε, όλο και κάποιος θα τσοντάρει", "αφού σωζόμαστε και με 7 νίκες, οι άλλοι δε βλέπονται" ήλπιζε να φτιάξει ομάδα με τα ψέμματα (δλδ χωρίς λεφτά). Θα πεί κάποιος ότι αν δεν ήταν ο Καραμανλής δε θα παίζαμε καν στο πρωτάθλημα... Μάλλον θα'ταν καλύτερα έτσι... ας πέφταμε λόγω χρεών και όχι αγωνιστικά... Απ'την άλλη, είναι και αυτό που λέει ο ashton, ότι η παρουσία το Καραμανλή έδιωξε αρκετό κόσμο από την ΑΕΚ.

ΥΓ Κοίτα να δείς που θα αρχίσουν τα σενάρια περί μη συμμετοχής κάποιας/κάποιων ομάδων στην Α1 και θα πάνε να γεμίσουν με ελπίδες τον κόσμο.
Leon_cp3
QUOTE(Hoff @ Apr 20 2011, 19:25 ) *
ΥΓ Κοίτα να δείς που θα αρχίσουν τα σενάρια περί μη συμμετοχής κάποιας/κάποιων ομάδων στην Α1 και θα πάνε να γεμίσουν με ελπίδες τον κόσμο.


Aκόμα και αυτό να γίνει θα είναι τουλάχιστον αστείο να κρατηθεί έτσι η ΑΕΚ στην Α1 για πόσο; 1-2 χρόνια ακόμα; Η μόνη λύση είναι αυτή της Β' με οριστική αναδιάρθρωση και διαγραφή των χρεών.Όχι άλλα ημίμετρα στις πλάτες της ιστορίας της. Η ΑΕΚ είναι τεράστιος σύλλογος,θα ξαναπροσελκύσει και παράγοντες και ως εκ τούτου και μεγάλους παίχτες που θα της ξαναδώσουν τη χαμένη της αίγλη. Δε θα μείνει στη Β' ούτε βέβαια υπάρχει περίπτωση να τη βλέπουμε στην ΕΣΚΑ. Το θέμα λοιπόν είναι να ξαναχτιστεί από την αρχή.
Και με τη συμπαράσταση από τον κόσμο της εννοείται,από του χρόνου δε πρέπει να την αφήνει στιγμή,αλλά γι'αυτό δεν είμαι καθόλου σίγουρος κατά πόσο θα γίνει και μέχρι ενός σημείου είναι λογικό.
Κατά τα άλλα να εκφράσω την αγνή φιλαθλιτική συμπαράσταση σε εσάς που στηρίζετε αυτή την ομάδα,γιατί πέρα από τους ψευτοοπαδισμούς που εκφράζονται κατά καιρούς και θα εκφραστούν ακόμα περισσότερο τώρα,σήμερα το ελληνικό μπάσκετ από όποια ομάδα-πλευρά και να το βλέπεις δέχθηκε άλλο ένα ισχυρό πλήγμα.Γρήγορη επάνοδο εύχομαι λοιπόν.
Johnaros
Το θέμα είναι η επόμενη μέρα.
Ο υποβιβασμός της ΑΕΚ είναι πλήγμα για το ελληνικό μπάσκετ στο σύνολό του.
Μπορεί όμως να γίνει μάθημα;
Μπορεί να αναδείξει νέους παίκτες και σε κορμό φτιαγμένο και απο αυτούς να χτίσει στο μέλλον κάτι καλό;
Τι πρόκειται να γίνει σε διοικητικό επίπεδο;
Υπάρχει κανείς να συμμαζέψει έστω και τώρα την κατάσταση, και να κάνει σωστή διαχείριση στο μέλλον;
nikefalin
Συναισθηματικά ναι είναι ...δύσπεπτο και αχώνευτο.

Από την άλλη η ομάδα παίρνει ότι τις αξίζει για φέτος αγωνιστικά. Δεν έπεισε ποτέ, δεν πήρε σχεδόν ούτε ένα παιχνίδι από αυτά που θα ήταν κλειδί ( Με Πανελλήνιο, Ηλυσιακό, Μαρούσι) , ενώ στο τέλος είχε την τύχη στα χέρια της , την έχασε.Δεν είχε έναν άσο της προκοπής, δεν είχε ένα πεντάρι της προκοπής, έφυγαν μέσα στη σεζόν οι περισσότεροι ποιοτικοί παίκτες ( Γκράντι και Μακ) για οικονομικούς λόγους.

Παράλληλα ...διοικητικά δεν είχε ούτε μια συμπάθεια σε όλη την Α1( απόροια της αλλοπρόσαλλης διοικητικής ...κουλτούρας με τους οργανωμένους να θεωρούν ευατούς ...συμπαίκτες) , όπως και ο Ηρακλής, οι σχέσεις με την ερασιτεχνική της ΟRIGINAL πελαγοδρομούσαν και δεν υπήρχε επαρκές φυτώριο για να δώσει 1-2-3 παίκτες ( χαρακτηριστικό ήταν το περυσινό που δεν κατέβηκε ομάδα στο παιδικό πρωτάθλημα), κάποιοι που υπήρχαν πωλήθηκαν για 5-10 χιλ. ή προσπάθησαν να πουλήσουν και τους 1-2 φέρελπεις διεθνείς μικρούς, ενώ στο επίπεδο προώθησης και μάρκετιν ήταν όλα μηδενικά.

Και σύμφωνει μπάσκετ και ιστορία δεν είναι μόνο τα παραπάνω, αλλά αν αθροίσεις τα αρνητικά βγαίνουν απείρως περισσότερα από τα θετικά.

Το μενού και οι φήμες λένε Β Εθνική. Μετά τη σταύρωση έρχεται η ανάσταση με πολλά αν...

αν το παρακάτω αληθεύει είναι αλλή μια ντροπή μεγαλύτερη του αγωνιστικού υποβιβασμού

πηγή : basketblog.gr

QUOTE
Προσφυγή κατά Ηλυσιακού
Του Γιώργου Νικολάου
20/04/2011 (19:54)

Το μεσημέρι γράψαμε ότι η ΑΕΚ "έκανε κίνηση" και πριν από λίγο μας επιβεβαίωσε ο Μπάμπης Καραμανλής, με δηλώσεις του μετά το ματς με τον Πανιώνιο. Ο πρόεδρος της "Ένωσης" ανακοίνωσε πως κατέθεσε προσφυγή κατά του Ηλυσιακού, ώστε να αποβληθεί η ομάδα των Ιλισίων από το πρωτάθλημα.
Ο Μπάμπης Καραμανλής κατήγγειλε ότι ο Τάσος Δελημπαλταδάκης, λειτουργεί ως μεγαλομέτοχος του Ηλυσιακού, ενώ είναι μάνατζερ παικτών.

"Ο πόλεμος για μας τώρα αρχίζει. Η βαθμολογία αυτή δεν θα επικυρωθεί" είπε ο Μπάμπης Καραμανλής που τόνισε πως: "Η ΑΕΚ δεν θα πέσει", ενώ καταφέρθηκε και εναντίον του προέδρου του Ηλυσιακού, Παντελή Γαμπιεράκη: "Ο Γαμπιεράκης έχει πεθάνει για μένα και για εκείνους έξω (τους οπαδούς) στην ψυχή και στην καρδιά μας".
MANOLIS24
Η ΑΕΚ ηταν μια απο τις τρεις ομαδες που δεν ειχαν υποβιβαστει ποτε απο Α1 (μαζι με αρη και παναθηναικο) πραγματικα κριμα ο υποβιβασμος για μια ομαδα με δυο ευρωπαικα και ενα τελικο ευρωλιγκας. Ας ελπισουμε οτι η κατρακυλα θα εχει σταματημο...
xristos_metal
QUOTE(Johnaros @ Apr 20 2011, 19:47 ) *
Ο υποβιβασμός της ΑΕΚ είναι πλήγμα για το ελληνικό μπάσκετ στο σύνολό του.


Πληγμα για το ελληνικο μπασκετ ηταν η παρουσια της Αεκ(οπως αυτη παρουσιαζονταν) τα τελευταια χρονια στο πρωταθλημα και οχι ο υποβιβασμος της. Επρεπε να ειχε πεσει εδω και πολλα χρονια, οπως φυσικα και αλλες ομαδες.
Johnaros
You know what i mean...
ashton
Γιάννη Φιλίππου
Γιάννη Γρανίτσα
Σωκράτη Λαμπρόπουλε
Δημήτρη Δρόσο
Μπάμπη Καραμανλή
Παντελή Γαμπιεράκη
Δημήτρη Καρβέλα
παικτάκια της σειράς (ούτε τα ονόματά σας δεν αξίζει να αναφέρει κανείς - εξαιρουνται οι πιτσιρικάδες, αυτοί που φύγανε απλήρωτοι τον Γενάρη και ο Μάκης που τίμησε τη φανέλα νιώθοντας το βάρος της)

Τα καταφέρατε και ρίξατε τη Βασίλισσα ...
Ο -όποιος- κόσμος της Α.Ε.Κ. σας εύχεται τα χειρότερα...
xristos_metal
QUOTE(Johnaros @ Apr 20 2011, 20:31 ) *
You know what i mean...


Ως μεγαλη ομαδα ναι ειναι κριμα. Αλλα ετσι οπως καταντησε η Αεκ και πολυ καιρο εμεινε στην Α1.
giannis_mg
Κριμα-κριμα-κριμα για το ελληνικο μπασκετ και την ιστορια της πρωτης ομαδας που εφερε Ευρωπαικο στην Ελλαδα σε οποιοδηποτε αθλημα.
Απο αγωνιστικης και ψυχρης πλευρας ο Ηλυσιακος ειχε καλυτερη πορεια ειδικα στις τελευταιες αγωνιστικες και δικαιως για εμενα εμεινε οσο και αν παρακαλαγα να χασει απ'τον Κολοσσο.
Κακα τα ψεματα αυτη η ΑΕΚ ετσι οπως την καταντισαν μερικοι που τη θεωρησαν παιχνιδι ηταν θεμα χρονου να πεσει στην Α2 και αυτο ειναι το πιο στεναχωρο,τοσα χρονια παλευε καποια στιγμη ομως θα εχανε τη μαχη της σωτηριας....
Η μοναδικη θετικη πλευρα που πρεπει να βλεπει η Ενωση ειναι οτι εχει την ευκαιρια να αναδειξει νεους παιχτες απ'τα εφηβικα(που εχει πολυ καλους)και να ξαναβρει το δρομο προς την Α'1.

Ολα αυτα που λεει ο Καραμανλης ειναι ανουσια και προσβαλλουν το συλλογο,μην το συνεχισει για μενα καλυτερα.
Χειροτερα τα κανει καθως το να ψαχνεις να βρεις ανουσιες αιτιες για να μεινεις στα χαρτια στην Α1 δεν αρμοζει στην ΑΕΚ και δινεις και ψευτικες ελπιδες στον λαο της.

Ευχομαι ολοψυχα του χρονου τετοια εποχη να πανυγηριζει την ανοδο της εκει που της αξιζει.

Οσοι γελανε και βγαζουν χολη απεναντι στην ΑΕΚ στα αλλα σαιτ αμα μπει κανεις και διαβασει πολυ απλα ειναι ΑΣΧΕΤΟΣ απο μπασκετ και μιλαω βεβαια για υποστηριχτες αλλων ομαδων.

Χιλια κριμα για την ''Βασιλισσα'',ομως ευχομαι να επανελθει δριμυτερη και ''φρεσκια'' απο νεα παιδια που θα την ξαναφερουν εκει που της αρμοζει.
Αυτα απο εναν Παναθηναικο.
Johnaros
Πλήγμα δεν ενοώ το γεγονός του υποβιβασμού, αλλά την κατάντια τα τελευταία χρόνια, που επισφραγίστηκε με τον σημερινό υποβιβασμό.
kakos76lukos
QUOTE(ashton @ Apr 20 2011, 19:33 ) *
Γιάννη Φιλίππου

Ο -όποιος- κόσμος της Α.Ε.Κ. σας εύχεται τα χειρότερα...


Προς τους "φιλατhλους" τις Αεκ περαστικά και κουράγιο.

Αλλα σε τι φταίει ο Φιλίππου μπορεί να μου εξηγήσει κανεις.Αυτός έβαζε τα λεφτάκια του και πολλά μάλιστα και όλη η Αεκ όση ασχολιότανε τέλος πάντων τον βρίζανε.

Όσο για τα χειρότερα που λες υπερβολικός και άδικος. Άσε που ήταν και απλήρωτοι.
gallistis
οταν καποια πραγματα φτανουν σε ενα τελος τοτε καταλαβαινεις οτι εχεις αρχισει να μεγαλωνεις...
εχω την ιδια στεναχωρια οπως την εποχη που αρχισε το σπορτιγκ να διαλυεται...καποιες ομαδες που συνοδεψαν τη νιοτη μου σιγα σιγα μικραινουν(οπως και ο αρης εξ'αλλου).θυμαμαι και παλια την αεκ ,με προεδρους απιστευτους, οπως εναν δημητρακοπουλο,με ψωμιαδη με λεφακη...εποχες που ο παταβουκας πληρωνοταν με πενηνταρικα(δραχμες)...εκτος απο την εποχη φιλιππου ποτε δε θυμαμαι την αεκ με εναν προεδρο λεφτα.αλλα οπως και αν ηταν ειχε καλους παιχτες.παταβουκα,γαλακτερο,ξενους αξιολογιοτατους-καποτε ειχε ερθει επι λεφακη ο ρολαντο μπλακμαν.αλλα και ολοι οι αλλοι που ερχονταν εκαναν τη διαφορα.απο το πουθενα ειχε ερθει ο τονι ουαιτ,ο τονι κοστνερ,ο τομας τζορνταν,ο χαμιλτον...τοσοι και τοσοι...απλα οι επιλογες και εδω ηταν απαραδεκτες,η συμπεριφορα της διοικησης κατακριτεα,οι οπαδοι που δε βοηθησαν οσο θα επρεπε...ολα επαιξαν ρολο.στεναχωρηθηκα που επεσε η αεκ.για μενα ειναι ενα τελος εποχης
nikefalin
Πηγή : contra.gr

QUOTE
Tου Τάσου Μαγουλά

Άσχετα με το τί ομάδα είναι ο καθένας στο άκουσμα ότι έπεσε η ΑΕΚ στην Α2, σε πιάνει ένα σφύξιμο. Κάνεις έναν μορφασμό πρωτίστως ως επαγγελματίας. Σε ένα απαξιωμένο πρωτάθλημα, το να χάνεις έναν από τους σημαντικότερους πόλους σου, τότε βρίσκεσαι ακόμα πιο κοντά στο απόλυτο λουκέτο.

Το να υποβιβάζεται ένα μεγάλο όνομα και να παραμένει η ομάδα που ουσιαστικά διοικείται από έναν κορυφαίο ατζέντη παικτών, αποτελεί την ...φωτογραφία του μπάσκετ στην Ελλάδα.

Είναι όμως έτσι; Η ΑΕΚ υποβιβάστηκε επειδή οι αόρατες και ορατές δυνάμεις πίεσαν τον Κολοσσό να μην τα δώσει όλα και να πέσει θύμα της μεγάλης έκπληξης; Διότι ας μην κοροϊδευόμαστε, αποτελεί έκπληξη ότι ο κακός (ο χειρότερος στις ημέρες του Φλεβαράκη) Ηλυσιακός νίκησε μία ομάδα η οποία στην έδρα της πήγε να νικήσει τον Ολυμπιακό, έχασε μόνο από τον Ηρακλή επειδή κάποιος Κόλεμαν έβαλε επτά, οκτώ τρίποντα, γενικώς βρισκόταν σε πολύ καλή φόρμα. Καλές οι θεωρίες συνωμοσίας, δεν βρίσκουν έδαφος όμως.

Κανείς δεν ξέρει και είναι άδικο να ξεκινάμε από αυτή την κουβέντα διότι ο Κολοσσός δεν έδωσε ποτέ δικαίωμα ούτε και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Το δίκαιο επιτάσσει να αναλύσουμε τρεις παραμέτρους: το αγωνιστικό. Ο Ηλυσιακός άξιζε να μείνει. Η δουλειά του Κώστα Φλεβαράκη ήταν από τις καλύτερες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Οι παίκτες του τα έδωσαν όλα, πάλεψαν κάθε παιχνίδι γύρισαν την κατάσταση με το μπάσκετ τους και μόνο.

Από την άλλη η ΑΕΚ έκανε το ένα αγωνιστικό λάθος μετά το άλλο αλλάζοντας προπονητές, χάνοντας παίκτες και αν δεν έμενε ο Ντικούδης, προφανώς θα είχε υποβιβαστεί πολύ νωρίτερα. Ο κόσμος στήριξε, αλλά ήταν αργά όταν συνέβη αυτό.

Το οικονομικό. Οι κιτρινόμαυροι των Ιλισίων ήταν πιο εύρωστοι οικονομικά από τον δικέφαλο με έναν...ΑΕΚτζή, να τους προσφέρει ανάσες σημαντικές για να προσθέσουν παίκτες, να ενισχυθούν την ώρα που η Ένωση αποψιλονόταν από... κανονικούς μπασκετμπολίστες.

Το εξωαγωνιστικό. Όταν ανέβηκε ο Ηλυσιακός, μία ομάδα με σημαντική προσφορά στο ελληνικό μπάσκετ και υπέροχο κοινό ΑΜΙΓΩΣ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ, είχαμε εκφράσει τον προβληματισμό μας για το γεγονός ότι αυτός ο σύλλογος ανήκει στον ατζέντη Τάσο Δελημπαλταδάκη. Έναν από τους καλύτερους ατζέντηδες που κυρίως δραστηριοποιείται σε Έλληνες παίκτες όλων των κατηγοριών. Στους τελευταίους αγώνες το αστείο-σοβαρό, σε κάθε χαμένο σουτ αντιπάλου του Ηλυσιακού ήταν: "αυτός ανήκει στον Δελημπαλταδάκη;". Είναι όμως μία πραγματικότητα που την βιώνει καιρό το μπάσκετ αλλά ποτέ κανείς, ούτε η ΑΕΚ, έκαναν τίποτα. Τώρα είναι αργά, ίσως και για όλους. Και στο φινάλε περισσότερο το συζητάμε παρά υπάρχει πιθανότητα να συμβεί.

Ήταν προφανές ότι και η διαιτησία δεν αδικήσε τον Ηλυσιακό. Το ωραίο ήταν πως τον πήγε εξώφθαλμα στον αγώνα που έχασε από τον Πανελλήνιο με το απίστευτο σφύριγμα του υιού Μάνου στο τέλος (καιρό είχαμε να δούμε κάτι τέτοιο), ενώ στα άλλα παιχνίδια απλά σιγόνταρε. Λογικό διότι αυτός ήταν ο ισχυρός στην υπόθεση εντός κι εκτός παρκέ.

Εν κατακλείδι, η ΑΕΚ υποβιβαζόμενη άκουσε κουβέντες όπως: "καλύτερα", "ευκαιρία για νέο ξεκίνημα", "σβήνει τα χρέη κι επιστρέφει". Κένωση...ταύρου που λένε και οι Αμερικανοί. Η πρωταθλήτρια του 2002, δύο φορές κυπελλούχος Ευρώπης και η δεύτερη καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία, διαλύεται.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι θα εμφανιστεί κάποιος να τη βοηθήσει ακόμα και αν σβηστούν τα χρέη, ακόμα κι αν δεν υφίστανται υποχρεώσεις. Επί του παρόντος η ΑΕΚ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Σίγουρα, επειδή πρόκειται για τεράστιο μέγεθος, χαίρονται οι αντίπαλοί της ένα απολύτως φυσιολογικό συναίσθημα. Μόνο που με το τέλος της ΑΕΚ σημαίνει λιγότερο ενδιαφέρον, σημαίνει λιγότερη ελπίδα ότι θα δούμε κάτι καλύτερο στο εγγύς μέλλον. Λιγότερο μπάσκετ.

Η ιστορία δεν αλλάζει, ούτε το στάτους της ΑΕΚ αλλάζει. Παραμένει μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας και αυτό δεν το μειώνει κανείς υποβιβασμός και καμία διάλυση. Το μπάσκετ συρρικνώνεται και στο τέλος της ημέρας είναι μεγαλύτερος χαμένος και από τον δικέφαλο. Η τραγική ειρωνεία; Ο Κολοσσός έχει ΑΕΚτζή πρόεδρο, ο Ηλυσιακός ΑΕΚτζή οικονομικό αιμοδότη. Ένας σύλλογος σαν την ΑΕΚ δεν τελειώνει ποτέ. Η ομάδα μπάσκετ της όμως, τελείωσε.

Η ΑΕΚ υποβιβάστηκε, οι πληροφορίες μιλούν για πέντε ή έξι ομάδες που πιθανώς να μην μπορούν να αγωνιστούν του χρόνου στην Α1, μήπως είναι η ώρα να γίνει μία κουβέντα για ένα καινούργιο πρωτάθλημα;


πολύ σωστά όλα αυτά. όπως είπα παραπάνω , υπάρχουν παρά πολλά αν στην επόμενη μέρα. Ο Τάσος μάλλον το είχε προετοιμάσει το αρθράκι.


και αλλη μια αποψη κοντά στην πραγματικότητα

πηγη : basketblog.gr

QUOTE
Αλήθεια, τώρα έπεσε;

Του Γιώργου Κογκαλίδη
20/04/2011

Υπάρχει άνθρωπος που επιχαίρεται (διαχωρίστε για την ώρα τις όποιες σωματειακές συμπάθειες ή αντιπάθειες) με τον υποβιβασμό μιας ομάδας με την ιστορικότητα της ΑΕΚ; Η απάντηση είναι ΟΧΙ, αλλά δεν είναι μονολεκτική…

Υπήρχε άνθρωπος, πραγματικός Ενωσίτης που χαίρονταν με το κατάντημα, εδώ και χρόνια, της "Βασίλισσας";

Υπήρχε άνθρωπος, πραγματικός Ενωσίτης που χαίρονταν βλέποντας παίκτες να φεύγουν, επειδή δεν μπορούσε η διοίκηση να εκπληρώσει το μίνιμουμ των υποχρεώσεών της;

Υπήρχε άνθρωπος, πραγματικός Ενωσίτης που χαίρονταν βλέποντας το καράβι ακυβέρνητο (κι αυτό εμπεριέχει στοιχεία μομφής εναντίων αυτών που μπορούσαν και δεν έκαναν, κι όχι τόσο εναντίων αυτών που έκαναν ό,τι μπορούσαν, αλλά δεν έφτανε).

Με τη σημερινή "πράξη" υπογράφηκε το πιστοποιητικό "θανάτου" όχι της "Βασίλισσας" (οι ιδέες άλλωστε έχουν διαχρονική αξία και παρουσία), αλλά των μικροεμπόρων αυτής της ιδέας. Εντός και εκτός ΑΕΚ.

Οι μεγάλες ομάδες χρειάζονται μεγάλους ηγέτες, μεγάλους προπονητές, μεγάλους παίκτες. Τί από αυτό είχε η ΑΕΚ; Όχι μόνο η φετινή, αλλά και η περσινή, και η προπέρσινη. Ανθρώπους που μιλούσαν για το μεγαλείο της, που πάλευαν να κρατήσουν ένα βάρος, το οποίο δεν τους ανήκε, ήταν μεγαλύτερο από τους ώμους τους.

Παρέες ολιγομελείς, οι οποίες αναπολούσαν το ένδοξο παρελθόν, χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι για το παρών. Οι πιο ρομαντικοί (κι ευτυχώς στην ΑΕΚ υπάρχουν πολλοί τέτοιοι) θα αναφερθούν στην έλλειψη χρηματοδότη, στη μοίρα της "Ένωσης" να μην έχει έναν Γιαννακόπουλο, ή έναν Αγγελόπουλο.

Αλήθεια, πού είναι η δουλειά στα τμήματα υποδομής (και δεν μιλώ για τη φετινή συγκλονιστική προσπάθεια των παιδιών της εφηβικής); Πού είναι τα ΑΕΚόπουλα, τα οποία θα έπαιρναν στα χέρια τους την ομάδα, να τη φέρουν εκεί που της αξίζει; Πού είναι το παιδομάζωμα, το οποίο όφειλαν να κάνουν εδώ και χρόνια, όταν χάθηκε η άνεση που πρόσφερε ο Φιλίππου;

Όλοι αυτοί που έσπευσαν στο τέλος να παλέψουν για τη σωτηρία (και μπράβο τους), πού ήταν χρόνια τώρα, που η ΑΕΚ βολοδέρνει;

Δεν μου αρέσει να ξύνω πληγές που αιμορραγούν και η πληγή της ΑΕΚ δεν θα γιατρευτεί εύκολα. Όμως, οι πολύ σοβαρές καταγγελίες του Μπάμπη Καραμανλή έγιναν σε πολύ λάθος χρόνο. Δεν ήταν στα πράγματα όταν ο Δημητρόπουλος -τον οποίο επικαλέστηκε- είχε καταγγείλει το φαινόμενο Δελημπαλταδάκη;

Δεν γνωρίζει ο κύριος Καραμανλής τη δράση του μάνατζερ Κούνουπα; Δεν ήταν μεταξύ των βασικών "προμηθευτών" της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια; Περίμενε να φτάσει η ομάδα στην Α2 (πόσο άσχημα "ακούγεται") για να ανακαλύψει την… Αμερική;

Η ΑΕΚ θα κινδυνεύσει σοβαρά όταν χάσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την επαφή της με τον κόσμο. Αν και δεν μου πέφτει λόγος, εμένα περισσότερο με ανησυχούσε η νιρβάνα χρόνων, περισσότερο με ανησυχούσαν επιλογές χρόνων, παρά αυτός ο ίδιος ο υποβιβασμός στην Α2.

Σε ένα χρόνο επιστρέφει η ομάδα, αρκεί να αποπνέει υγεία. Και συγνώμη, αλλά ούτε πρόπερσι, ούτε πέρυσι που σώθηκε ένιωθα ότι είναι υγιής οργανισμός. Εντέλει μπορεί να έχουν δίκιο αυτοί που λένε ότι ίσως και να βγει σε καλό η περιπέτεια. Γιατί περιπέτεια θα είναι… Χωρίς άλλο.
GK_23
QUOTE(nikefalin @ Apr 20 2011, 19:53 ) *
Το μενού και οι φήμες λένε Β Εθνική. Μετά τη σταύρωση έρχεται η ανάσταση με πολλά αν...


QUOTE(Giannis_23 @ Apr 20 2011, 20:37 ) *
Ολα αυτα που λεει ο Καραμανλης ειναι ανουσια και προσβαλλουν το συλλογο,μην το συνεχισει για μενα καλυτερα.
Χειροτερα τα κανει καθως το να ψαχνεις να βρεις ανουσιες αιτιες για να μεινεις στα χαρτια στην Α1 δεν αρμοζει στην ΑΕΚ και δινεις και ψευτικες ελπιδες στον λαο της.

Η ΑΕΚ είχε περιέλθει σε μια κατάσταση τα τελευταία χρόνια, όπου η σημερινή εξέλιξη έμοιαζε αναπόφευκτη...
Αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε...
Αφού πλέον ο υποβιβασμός πραγματοποιήθηκε με αμιγώς αγωνιστικά κριτήρια, η σωτηρία από εδώ και στο εξής είναι μία για την Ένωση: Πτώχευση της ΚΑΕ και πτώση στη Β' Εθνική...
Είναι ο μόνος τρόπος για να χτιστεί κάτι υγιές εντελώς από την αρχή...

Υ.Γ.: Μπορεί ο Καραμανλής να ψάχνει άλλοθι για τον υποβιβασμό αλλά επί της ουσίας έχει δίκιο για τον πρόεδρο Τάσο...
nikefalin
QUOTE(sixama23 @ Apr 20 2011, 21:23 ) *
Υ.Γ.: Μπορεί ο Καραμανλής να ψάχνει άλλοθι για τον υποβιβασμό αλλά επί της ουσίας έχει δίκιο για τον πρόεδρο Τάσο...


σωστό. αλλά φέτος τον Ηλυσιακό τον τρέχει ο Γαμπιεράκης. Και δεν είδα πέρυσι π.χ. να κάνει ενστάσεις κανένας για τον Α.Δ.
GK_23
QUOTE(nikefalin @ Apr 20 2011, 21:27 ) *
σωστό. αλλά φέτος τον Ηλυσιακό τον τρέχει ο Γαμπιεράκης. Και δεν είδα πέρυσι π.χ. να κάνει ενστάσεις κανένας για τον Α.Δ.

Άσχετα αν κανείς δεν κάνει ενστάσεις, δε σημαίνει πως είναι σωστό ένας μάνατζερ παικτών να διοικεί ουσιαστικά μια ομάδα της Α1. Εγώ σε αυτό στέκομαι περισσότερο...

Πλην των ομάδων και η ΕΟΚ κάνει την "πάπια" αφού οι καταγγελίες για την δράση του Α.Δ. στην Α2 είναι πολλές και επώνυμες...

Όλα αυτά δεν δικαιολογούν προφανώς τον Καραμανλή αλλά έστω και "από σπόντα" έθιξε ένα ζήτημα για το οποίο οι αρμόδιοι θα έπρεπε να είχαν κάνει κάτι εδώ και καιρό.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.