Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Α.Ε.Κ. @ Α1 2010/11
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > ΑΕΚ
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
nikefalin
QUOTE(ashton @ Feb 19 2011, 21:11 ) *
ΑΓΓΕΛΕ, ΟΥΤΕ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ ΠΗΔΗΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ..


Είναι η πρώτη φορά παρόμοια εκείνων των μπαράζ των μοικανών που η ομάδα είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Πλέον κάθε αγώνας που περνά είναι και τελικός ( πλην του αγώνα με τον Παναθηναικό). Ο Ηρακλής κέρδισε στη Ρόδο, όλοι μπορούν παντού.

Υπάρχει όμως κάποιος να εμπνεύσει, να δώσει ψυχολογία, να ξεσηκώσει , να προσφέρει χωρίς να περιμένει ανταπόδοση ?

Μπάμπη δώσε πίσω στον Φιλίππου τα κλειδιά μπας και αλλάξει κάτι. Μην το χρεωθείς περισσότερο.
ashton
QUOTE(nikefalin @ Feb 20 2011, 02:35 ) *
Υπάρχει όμως κάποιος να εμπνεύσει, να δώσει ψυχολογία, να ξεσηκώσει , να προσφέρει χωρίς να περιμένει ανταπόδοση ?


Μόνο ο κόσμος μπορεί να κάνει κάτι ..
Stockton
QUOTE(ashton @ Feb 20 2011, 13:59 ) *
Μόνο ο κόσμος μπορεί να κάνει κάτι ..



Κρίμα για την ομάδα μας να είναι σε τέτοια κατάσταση . Ας πάμε στο γήπεδο τουλάχιστον όλοι μαζί μπας και κάνουμε κάτι ......
ashton
ΑΕΚ-Περιστέρι 3ο Δ.Κ.Γ. ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ (Ζωφριά)


Κομισάριοι: , Άκελ Χραντ
Διαιτητές: Αναστόπουλος Παναγιώτης , Σώμος Νίκος , Ξενικάκης Κωνσταντίνος
Feb 26 2011 19:00 NOVASPORTS

ashton
QUOTE
19η αγων: ΑΕΚ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (19:00, NOVASPORTS) 2011-02-25
19η αγων: ΑΕΚ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (19:00, NOVASPORTS)

Η ΑΕΚ υποδέχεται στο κλειστό της Ζωφριάς το Περιστέρι, σ’ έναν αγώνα με έντονο ενδιαφέρον καθώς οι γηπεδούχοι βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 19:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το NOVASPORTS.

Άγγελος Κορωνιός (προπονητής ΑΕΚ): «Έχουμε όλοι επίγνωση της κατάστασης, καθώς γνωρίζουμε ότι η ομάδα δεν έχει περιθώρια για την παραμικρή απώλεια μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος. Συνεπώς, για το παιχνίδι με το Περιστέρι δεν σκεφτόμαστε τίποτα άλλο παρά τη νίκη. Ευελπιστώ ότι οι φίλαθλοί μας έχουν αντιληφθεί την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα και θα τη βοηθήσουν με την παρουσία τους στα παιχνίδια, αρχής γενομένης από το ματς με το Περιστέρι. Χρειαζόμαστε την ενέργειά τους προκειμένου να υλοποιήσουμε το στόχο της παραμονής».

Ντάρκο Κοχαντάρεβιτς (παίκτης ΑΕΚ): «Πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι, στο οποίο δεν έχουμε δικαίωμα ‘στραβοπατήματος’. Εννοείται ότι θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη, έχοντας δίπλα μας τους φιλάθλους».

Τζίμης Κουστένης (συνεργάτης του Αργ. Πεδουλακη στον πάγκο του Περιστερίου): «Είναι γνωστό ότι η ΑΕΚ βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Κάθε παιχνίδι της είναι ντέρμπι και ισχύει αυτό που λένε ‘ο θάνατός σου, η ζωή μου’. Τους αγώνες που έχει μέχρι το τέλος θα προσπαθήσει να τους εκμεταλλευτεί παίρνοντας αποτελέσματα. Προφανώς θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για μας, ο βαθμός δυσκολίας του οποίου αυξάνεται όταν ο κόσμος της ΑΕΚ την υποστηρίζει αφού είναι γνωστές οι συνθήκες που δημιουργούνται. Είμαστε, όμως, σε καλή κατάσταση, έχουμε βρει καλό ρυθμό και ευελπιστούμε να έχουμε ανάλογες εμφανίσεις με τις προηγούμενες».

Κερτ Λούμπι (παίκτης Περιστερίου): «Εμείς όταν θα βγούμε στο γήπεδο πρέπει να ανησυχούμε μόνο για μας, να παίξουμε όπως συνήθως, ομαδικά δηλαδή, ακολουθώντας τις οδηγίες του προπονητή μας, τονίζοντας τα δυνατά μας στοιχεία και καλύπτοντας αυτά που χρειάζονται περαιτέρω βελτίωση. Πρέπει να παίξουμε καλά στην άμυνα και στην επίθεση να κινούμε συνεχώς τη μπάλα. Όλοι ξέρουμε τους ρόλους μας και αυτό μας κάνει καλύτερη ομάδα».


esake.gr
ashton
QUOTE
Ανακοίνωση ΚΑΕ ΑΕΚ 25/2/2011
Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα η Διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ αναφορικά με το αυριανό κρίσιμο παιχνίδι εναντίον του Περιστερίου, που θα διεξαχθεί στο κλειστότης Ζωφριάς στις 19.00.

Η ανακοίνωση αναφέρει:"Όποιος πιστεύει ότι η σωτηρία και η επιβίωση της Βασίλισσας είναι χαμένη, ας κάτσει σπίτι του... Όποιος πιστεύει ότι οι μάχες και οι αγώνες κερδίζονται με κριτική από το σπίτι και την καφετέρια, ας το πιστεύει...
Όποιος όμως, πιστεύει ότι δεν υπάρχει τίποτα αδύνατο γι' αυτόν που θα προσπαθήσει κι ότι η ΑΕΚ, η Βασίλισσά μας, δεν θα πεθάνει, θα πολεμήσει και θα σωθεί ξέρει τον τρόπο... Αύριο 19.00 στο κλειστό γήπεδο Ζωφριάς έλα να βοηθήσεις την Βασίλισσα να μείνει ζωντανή με την ψυχήσου και την φωνή σου... ΑΕΚΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ


aekbc.gr

QUOTE
Να ξορκίσουν τις… κατάρες
Του Γιώργου Νικολάου
25/02/2011 (15:49)

Αρκετά χρόνια λαμπρής καριέρας στα κλειστά (και ανοικτά) του Περιστερίου δεν γράφονται στο… χιόνι. Η ζωή τα έφερε έτσι, όμως, ώστε ο Άγγελος Κορωνιός να "παίζει κορώνα-γράμματα" την επιβίωση τη δική του και της ομάδας του (ΑΕΚ) στην αυριανή αναμέτρηση με το Περιστέρι. Στον απέναντι πάγκο θα βρίσκεται ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος τον συναγωνίζεται (τον Κορωνιό) σε δημοτικότητα λόγω της προπονητικής του θητείας στο κλειστό της Κένεντι.

Τι ...κατάρες θα πρέπει να ξορκίσουν αύριο η ΑΕΚ και ο προπονητής της στο "ντέρμπι γαλαζοαίματων", αλλιώς στην αναμέτρηση της "Βασίλισσας" εναντίον των "Πριγκίπων";

-Η ΑΕΚ έχει να κερδίσει εντός έδρας από… πέρσι! Από τις 20 Νοεμβρίου 2010 στην αναμέτρηση με Ηλυσιακό στο Ελληνικό. Από τότε πέρασαν 110 ημέρες και έξι ήττες!

-Η ΑΕΚ έχει να κερδίσει γενικώς από τον περασμένο Ιανουάριο, ήτοι στο "αντίο" του Άντονι Γκράντι στο "Ιβανώφειο" με Ηρακλή. Από τότε έχει παθητικό 8 ήττες σε 8 αναμετρήσεις.

-Ο Κορωνιός δεν έχει κάνει σεφτέ ως προπονητής της Α1, καθώς έχει 5 ήττες σε 5 αναμετρήσεις, μαζί με τον αγώνα του Αιγάλεω του 2007, όταν και παραιτήθηκε από την ΑΕΚ.

-Ο Κορωνιός είχε βάλει ως στόχο τους 65 πόντους παθητικό στην άμυνα κατά την εναρκτήρια ομιλία του προς τους παίκτες, αλλά ο στόχος παραμένει μακρινός. Η ΑΕΚ δέχεται 75,5 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ είναι προφανές ότι με 67,2 πόντους στην επίθεση δύσκολα μπορεί να κερδίσει αγώνα…


basketblog.gr
nikefalin
επιτέλους νίκη! 64 - 60, το πρώτο από τα πολλά βήματα που απαιτούνται σε σχέση και με τους υπόλοιπους μπας και.....

Jabar
Δυστυχώς η ομάδα σχεδιάστηκε λάθος.Έκοψε κάθε χείρα βοηθείας .Έμεινε χωρίς έδρα, πράγμα που έπρεπε πρώτο, να είχε εξασφαλιστεί και τώρα τρέχουμε και δεν φθάνουμε.
jasonick
Αν δεν λήξει ο αγώνας δεν μπορείς να είσαι σίγουρος με αυτή την ομάδα.
Μπόυντ πολύ κακός, ευτυχώς που έχουμε και τον Καστλ φέτος αλλιώς θα είχαμε πέσει από τώρα. Με Άγγελο δίνουμε περισσότερο έμφαση στην άμυνα, αλλά επιθετικά φτύνουμε αίμα για να σκοράρουμε. Για να δούμε, νίκησε ο Ηρακλής έχει ανέβει και ο Ηλυσιακός. Δύσκολα τα πράγματα...
ashton
Πάλι καλά που κερδίσαμε καθώς είμασταν ξανά κακοί..
τραγικός ο Μπόϊντ..

QUOTE
26 | 02 | 2011 21:51
Κορωνιός: «Αφιερωμένη στον Αμερικάνο»


Στον μεγάλο Γιώργο Αμερικάνο που δίνει την δική του μάχη μετά την τελευταία περιπέτεια με την υγεία του αφιέρωσε τη νίκη της ΑΕΚ ο Άγγελος Κορωνιός. «Θέλω καταρχάς να αφιερώσω αυτή τη νίκη στο Γιώργο Αμερικάνο, του ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά» ήταν τα πρώτα λόγια του τεχνικού του «δικεφάλου» ο οποίος έσπευσε να συμπληρώσει: «Στα αγωνιστικά η ομάδα μου άρχισε να δουλεύει κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας σωστά στη προπόνηση, είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί πλέον αρχίζει και διαβάζει σωστά το παιχνίδι του αντιπάλου. Εμείς ήμασταν καλοί στην επίθεση στην αρχή του αγώνα αλλά το πιο σημαντικό σημείο του παιχνιδιού είναι το δεύτερο δεκάλεπτο όπου το Περιστέρι κατάφερε να βάλει μόνο 5 πόντους. Εκεί χτίσαμε μία διαφορά και την κρατήσαμε μέχρι τέλους και δίκαια κερδίσαμε το παιχνίδι. Η ομάδα παίζει με την πλάτη στο τοίχο και αυτή είναι μία νίκη ψυχολογίας για τα παιδιά που έδειξαν χαρακτήρα και διάθεση». Ενώ, ο Πρόδρομος Νικολαΐδης τόνισε: «Αυτή ήταν μία μεγάλη νίκη για μας. Αγωνιζόμαστε με τη πλάτη στο τοίχο και σε περίπτωση ήττας τα πράγματα θα ήταν πολύ άσχημα. Κάναμε ένα καινούριο ξεκίνημα σήμερα και στόχος μας είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία. Καταφέραμε να πιέσουμε τον αντίπαλο από την αρχή, αυτό θέλαμε να κάνουμε, ενώ στην επίθεση ήμασταν καλύτεροι και είχαμε τον έλεγχο του αγώνα μέχρι το τέλος. Θέλω να πω όμως και περαστικά στον Γιώργο Αμερικάνο μέσα από την καρδιά μου, ελπίζουμε να γίνει καλά γρήγορα».

Πεδουλάκης: «Ήμασταν κακοί»

Απογοητευμένος από την εικόνα της ομάδας του ήταν ο Αργύρης Πεδουλάκης μετά το τέλος του αγώνα. «Κατά τη γνώμη μου ήταν ένα παιχνίδι αλλοπρόσαλλο, ένα κακό παιχνίδι. Από την πλευρά της ΑΕΚ υπάρχει μία δικαιολογία, αφού ήταν υπό πίεση, αλλά από την πλευρά μας ήμασταν πολύ κακοί. Δεν είχαμε καθόλου αυτοσυγκέντρωση. Εμείς δεν έχουμε «λόου ποστ» παιχνίδι και στο τέλος προσπαθήσαμε να το κλέψουμε αφού δεν ήμασταν καλύτεροι και μόνο έτσι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Κέρδισε η ΑΕΚ που είχε το ένστικτο της επιβίωσης και είχε μεγαλύτερο κίνητρο από μας» εξήγησε ο τεχνικός του Περιστερίου.
Από την μεριά του ο Βαγγέλης Μάντζαρης είπε: «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ που αγωνίστηκε με πάθος. Έχει μια μεγάλη ιστορία και της αξίζει να βρίσκεται στην Α1. Εμείς μπήκαμε άσχημα στην άμυνα. Δείξαμε μία βελτίωση, αλλά δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε. Πήγαμε να το κλέψουμε το παιχνίδι, αφού δεν ήμασταν καλύτεροι να το κερδίσουμε, δεν τα καταφέραμε και κοιτάμε πλέον τον Πανελλήνιο».


basketnet.gr
Jabar
Το πρόβλημα είναι ότι ομάδες που κανονικά ήταν καλύτερες και που έχουν εξασφαλίσει την παραμονή για οικονομικούς λόγους ψαλιδίζουν τα ρόστερ και αλλοιώνουν το πρωτάθλημα.Οπότε παίζει μεγάλο ρόλο πότε παίζεις και με ποιους.
ashton
QUOTE(Jabar @ Feb 26 2011, 22:16 ) *
Το πρόβλημα είναι ότι ομάδες που κανονικά ήταν καλύτερες και που έχουν εξασφαλίσει την παραμονή για οικονομικούς λόγους ψαλιδίζουν τα ρόστερ και αλλοιώνουν το πρωτάθλημα.Οπότε παίζει μεγάλο ρόλο πότε παίζεις και με ποιους.


ακριβέστατα...
πχ ο Ηρακλής στη Ρόδο την περασμένη βδομάδα..
Jabar
Πριν πάω να δω το παιχνίδι Πέραμα- ΟΦΗ χάζευα στη τηλεόραση το παιχνίδια ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.
Στην ΑΕΚ έπαιζαν πλει μέικερ ο 40χρονος Κάστλ και ένας κοντούλης μαύρος που μου
φαίνεται ότι λέγεται Κι , που επιδόθηκε σε όλων των ειδών των κυβιστήσεων.....
Πρώτη μου φορά έβλεπα παίκτη να είναι περισσότερη ώρα πεσμένος στο έδαφος παρά
όρθιος. Μετά από λίγη ώρα ο Λιακόπουλος ξεδίπλωνε για άλλη μια φορά το ταλέντο του
βάζοντας 46 πόντους και δίνοντας ένα κάρο ασίστ. Αν δεν ήμουν γνώστης του
Ελληνικού μπάσκετ θα αναρωτιόμουνα πως διάολο αυτός ο παίκτης δεν παίζει στην α1
και για την ακρίβεια ουσιαστικά δεν έχει παίξει ποτέ στη μεγάλη κατηγορία. Είπα αν
δεν ήξερα, γιατί δυστυχώς ξέρω ότι εκτός από το πραγματικό μπάσκετ υπάρχει και το
άλλο μπάσκετ, το μπάσκετ της διαπλοκής , της ψευτιάς , του δήθεν, της
αναξιοκρατίας, της αλληλοεξυπηρέτησης, του μπάσκετ που ο κόσμος του έχει γυρίσει
τη πλάτη και καλά κάνει…..
Αυτά για σήμερα και σας αφήνω με ένα τραγούδι των Περαματιωτών active member που
περιγράφει την πραγματικότητα αυτής της όμορφης φτωχογειτονιάς με λόγια σκληρά και
ακατάλληλα για μικρά παιδιά…..
Τα ξαναλέμε την άλλη εβδομάδα……

Κώστας Σορώτος
basketnet.gr
ashton


...αμονταριστα πλάνα από το ματς
Jabar
Ματς κλειδιά τα τρία εκτός έδρας με Κολοσσό ,Αρη και Μαρούσι.Ο Ηλυσιακός παίζει τελευταία αγωνιστική στη Ρόδο και αν εως τότε είναι μπροστά κλάψτα Χαράλαμπε.Το Μαρούσι το έχει στο γήπεδό του και έχει τον ΠΑΟΚ έξω.Δύσκολα αλλά αρχής γενομένης με το Κολοσσό ,ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.Απαγορευτική η ήττα,άσε που υπάρχει περίπτωση ισοβαθμίας με Πανελλήνιο.
ashton
4. CASTLE
Δεν ήταν σε καλή κατάσταση, έμεινε στους 4π από 2/2 2π και 0/2 3π, είχε και 1 ασιστ . Εκνευρίστηκε και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ έμεινε πάγκο για να μη φάει τεχνική .

5. COHADAREVIC
Δεν έπαιξε όπως με ΠΑΟΚ, Ηλυσιακό, αλλά στο πρώτο μέρος ήταν θετικός όταν και σκόραρε τους 6π. Στο β' φορτώθηκε με φάουλ αρχικά, και ξεχάστηκε στον πάγκο στο τέλος .


6. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
Με τα τρία τρίποντά του στο ημίχρονο μας έδωσε τη διαφορά που κρατήσαμε τελικά μέχρι το τέλος, όταν χάρη στην εμπειρία του και τις βολές του κρατήσαμε τη νίκη . 15π (3/9 3π και 4/4 1π) 3ρ, 1ασ, 2κλ .


7. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Βοήθησε στην άμυνα, έβαλε κι ένα τρίποντο στο πρώτο ημίχρονο, πήρε και 3ρ.


8. HART
Τραυματίστηκε κι έπαιξε μόνο ένα σκάρτο 8λεπτο μένοντας άποντος (0/2 σουτ, 3ρ, 1ασ)


9. ΝΤΙΚΟΥΔΗΣ
Πολύ καλός ο Δήμος, δεν είχε αντίπαλο στα κυβικά του και το εκμεταλλεύθηκε . 16 πόντοι με 7/11 2π, 2/2 1π, 6-1 ρημπάουντ, 2 ασιστ . Θύμησε τον παλιό καλό Ντικούδη .


11. ΔΟΡΚΟΦΙΚΗΣ
Δεν εντυπωσίασε, δεν ήταν καλός, απλά υποφερτός σε σχέση με τα Ιλίσια. 4π-1ασ.

12. ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
Για νιοστή φορά απλά στη δωδεκάδα .


13. ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ
Μπήκε στο τελευταίο 10λεπτο και βοήθησε τόσο στην άμυνα, οσο και επιθετικα με ένα καλάθι σε σημείο που είχαμε κολλήσει. Το ανύπαρκτο φάουλ που του δώσανε στο 57-50 παραλίγο να μας στοιχίσει.

16. CURRY
Με την απόδοση που είχε ο Boyd μάλλον άξιζε να παίξει καθώς δε μπορεί να είναι χειρότερος .


17. MANDIC
Βοηθησε αρκετά, ιδιαίτερα στην επίθεση (δεν ήταν κακός πάνω στον Vrkic), είχε 13π με 2/2 2π, 2/6 3π και 3/4 βολές, πήρε 4 ρημπάουντ, έδωσε 3 ασιστ .


18. BOYD
Πολύ απλά τραγικός... 0/2 σουτ, μια τάπα σε μπάσιμο στο τέλος του ημιχρόνου κι ενώ μπορούσε να πάρει φάουλ, 1/2 βολές με την πρώτη να είναι επιπέδου Σάσα Χούπμαν.. Καταφέραμε να φέρουμε ότι χειρότερο κυκλοφοραει σε playmaker σε μια χρονιά μαζεμένο...
ashton
Κολοσσός ΒΑΠ-ΑΕΚ Βενετόκλειο Κλειστό Γυμναστήριο Ρόδου

Κομισάριοι: Κουνελές Δημήτρης
Διαιτητές: Πηλοΐδης Αναστάσιος , Κορομηλάς Ηλίας , Σταματόπουλος Κωνσταντίνος
Mar 09 2011 17:00

QUOTE
Θα λείπουν 8 πόντοι…
Του Γιώργου Νικολάου
06/03/2011 (18:19)

O Tζάρετ Χαρτ δεν εντυπωσιάζει, όπως δεν εντυπωσιάζει κανείς ξένος παίκτης της ΑΕΚ. Εξαίρεση αποτελεί ο αειθαλής Τέρελ Καστλ. Ο Χαρτ είναι τραυματίας στον ώμο. Πιο σοβαρά απ’ ότι νόμιζαν οι "κιτρινόμαυροι" υπεύθυνοι τη στιγμή, που ο Αμερικανός έπεφτε στην αναμέτρηση με το Περιστέρι. Ο Χαρτ έκανε πάλι ατομική προπόνηση σήμερα και κινήσεις δίχως "αντίπαλο" μπροστά του. Πιθανή απώλεια του από τον αγώνα με Κολοσσό θα κοστίσει, πάντως, στην ΑΕΚ οκτώ (8) πόντους στην επίθεση. Τόσος είναι ο μέσος όρος του παίκτη, που δεν προσέφερε μέχρι στιγμής τα αναμενόμενα.

Γεγονός είναι και τούτο: Η ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια να της λείπει ο άλφα ή ο βήτα παίκτης. Επιπλέον, αντιμετωπίζει πάντα και ποσοτικό πρόβλημα. Μόνο θετικό (σ.σ. αν δεν παίξει ο Χαρτ) η ενδεχόμενη επανεμφάνιση του νεαρού Βαγγέλη Τζόλου στη δωδεκάδα, ο οποίος κακώς δεν είχε επιλεγεί με Περιστέρι και πήρε τη θέση του ο Σαρόντ Κάρι, που δεν παίζει…


QUOTE
Τεστ για Χαρτ
Tου Γιώργου Νικολάου
07/03/2011 (13:11)

Kαθοριστική θεωρείται η αποψινή προπόνηση της ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια (σ.σ. έχει πέσει κατακόρυφα η θερμοκρασία στην περιοχή), καθώς θα κριθεί αν θα ταξιδέψει στη Ρόδο ο Τζάρετ Χαρτ. Ο Άγγελος Κορωνιός έδωσε, χθες, την ευκαιρία στον Αμερικανό να γυμναστεί, αλλά δεν πήρε το ρίσκο για βαριές ασκήσεις με μπάλα, οι οποίες ενδεχομένως προκαλούσαν ερεθισμό στον ώμο. Το ιατρικό επιτελείο έκανε από την πλευρά του ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν και απομένει να ανταπεξέλθει ο Χαρτ.

Το σίγουρο είναι, ότι το κλίμα είναι καλό στο στρατόπεδο της ΑΕΚ -πάντα τηρουμένων των αναλογιών- και υπάρχει η πίστη, ότι μπορεί να επιτευχθεί η υπέρβαση, ήτοι η νίκη επί του Κολοσσού. Η (ενίοτε ξεχασμένη) ψυχή των Ελλήνων αθλητών μοιάζει ελπίδα για το τεχνικό επιτελείο, το οποίο προσδοκά ότι για άλλη μία φορά, όπως συνέβη στη μεγαλύτερη διάρκεια με Περιστέρι, θα αποτελέσει εφαλτήριο νίκης.


QUOTE
Μέτρα για το χιόνι!
Του Γιώργου Νικολάου
07/03/2011 (13:54)

Η ραγδαία επιδείνωση του καιρού στην Αττική απειλεί την ΑΕΚ. Οι προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας είναι δυσοίωνες. Η περιοχή των Άνω Λιοσίων αναμένεται να ντυθεί στα λευκά, καθώς το χιόνι που θα πέσει θα φτάσει τα 50 εκατοστά.
Ο μάνατζερ της ομάδας, Δημήτρης Καρβέλας, ενημερώθηκε σχετικά και παίρνει τα μέτρα του, προκειμένου ν’ αποφευχθεί τυχόν ζημιά για την ΑΕΚ, η οποία έχει προγραμματισμένη προπόνηση για απόψε, στις 7, αλλά και άλλη μία προπόνηση αύριο το πρωί. Πριν να αναχωρήσει για Ρόδο για την αναμέτρηση με Κολοσσό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητείται για παν ενδεχόμενο και εφεδρικό γήπεδο για την περίπτωση, που επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις της ΕΜΥ. Βέβαιον είναι ότι κάποιες αποσκευές θα μεταφερθούν σήμερα προς νοτιότερες περιοχές μπρος στο ενδεχόμενο αποκλεισμού.

Οι "κιτρινόμαυροι" μίλησαν με Ρόδο, αλλά οι καιρικές συνθήκες στο "σμαραγδένιο νησί" είναι -προς το παρόν- καλές. Οι άνεμοι είναι νότιοι, ως εκ τούτου δεν υπάρχει πρόβλημα με το αεροδρόμιο της Ρόδου.


basketblog.gr

QUOTE
05 | 03 | 2011 20:58
Αγώνας δρόμου για Χαρτ


Σε αγώνα δρόμου επιδίδεται το ιατρικό επιτελείο της ΑΕΚ, προκειμένου να προλάβει ο Τζάρετ Χαρτ τον αγώνα με τον Κολοσσό στην Ρόδο την επόμενη Τετάρτη. Ο Αμερικανός με το αγγλικό διαβατήριο υποβάλλεται σε εντατική θεραπεία για να ξεπεράσει την θλάση στην ωμοπλάτη που αποκόμισε από τον αγώνα με το Περιστέρι, που δεν του επιτρέπει ακόμη να γυμναστεί. Μάλιστα, ενώ ήταν αρχικά προγραμματισμένο να μπει αύριο στο γήπεδο, αυτό τελικά δεν θα συμβεί, αφού οι πόνοι δεν υποχωρούν. Πλέον, η προπόνηση της Καθαρής Δευτέρας είναι καθοριστική, αφού αν δεν μπορέσει ούτε εκείνη την ημέρα να προπονηθεί, τότε πιθανότατα θα αποκλειστεί από την αποστολή για τον αγώνα με τον Κολοσσό.
Από κει και πέρα, ο Άγγελος Κορωνιός επιμένει πολύ στην άμυνα και ζητάει από τους παίκτες του μεγαλύτερη προσπάθεια, αφού ξέρει ότι ο Κολοσσός είναι δυνατός στην έδρα του και θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Γι' αυτό οι "κιτρινόμαυροι" θα πρέπει να κάνουν πολύ καλό παιχνίδι για να μπορέσουν να διεκδικήσουν τη νίκη.


QUOTE
04 | 03 | 2011 19:33
Χαρίσης: «Μια καινούργια προσπάθεια απέναντι στην ΑΕΚ»


Να επιστρέψουν στις νίκες θέλουν στον Κολοσσό, έπειτα από τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα την προσεχή Τετάρτη κόντρα στην ΑΕΚ στο Βενετόκλειο. «Καταρχήν θέλουμε την Τετάρτη να γεμίσει το γήπεδό μας. Όταν δεν γεμίζει, έχουμε ένα …πρόβλημα παραπάνω. Ο κόσμος πραγματικά μας βοηθάει, ίσως να μην έχει καταλάβει πόσο πολύ!» υποστηρίζει ο Κώστας Χαρίσης μέσω της ιστοσελίδας της ΚΑΕ, κάνοντας έκκληση στον κόσμο για να δώσει δυναμικό παρόν και προσθέτει: «Εμείς θέλουμε από το παιχνίδι με την ΑΕΚ και μετά να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Πάνω απ’ όλα να έχουμε υγεία και να αποδείξουμε ότι ο Κολοσσός δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για κανέναν, όπως θέλουν να πιστεύουν κάποιοι».
Ο Έλληνας σέντερ του Κολοσσού τονίζει χαρακτηριστικά ότι «δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα η ομάδα έχει κάνει αγωνιστική «κοιλιά». Έχουν ειπωθεί πολλά για την ομάδα μας αλλά πιστεύω ότι με τον τρόπο που δουλεύουμε, θα διαψεύσουμε όλες τις άσχημες κουβέντες. Θα κάνουμε μία καινούρια προσπάθεια μέχρι το τέλος της σεζόν, αρχής γενομένης από το ματς με την ΑΕΚ. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι και οι προπονητές και οι παίκτες προσπαθούμε καθημερινά στην προπόνηση να ανεβάσουμε το ηθικό όλων και θεωρώ ότι στον αγώνα με τον Άρη φάνηκε η αλλαγή σε αυτόν τον τομέα».
Όσον αφορά στη δική του παρουσία, ήταν λιτός αλλά σαφής: «Θα προσπαθώ πάντα το ίδιο για το καλό της ομάδας».


basketnet.gr
ashton
QUOTE
20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: ΒΑΠ ΚΟΛΟΣΣΟΣ-ΑΕΚ 2011-03-08

Γιάννης Σφαιρόπουλος (προπονητής ΒΑΠ Κολοσσού):

«Το παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι σημαντικό για μας. Θέλουμε να επανέλθουμε στα επιτυχή αποτελέσματα μετά από 2-3 άτυχα αποτελέσματα που είχαμε. Δουλέψαμε πολύ καλά το τελευταίο δεκαήμερο, μας βοήθησε η διακοπή του πρωταθλήματος, για τον προγραμματισμένο τελικό Κυπέλλου, ώστε να φρεσκάρουμε την ομάδα αλλά και να δουλέψουμε κάποιες λεπτομέρειες που μας έλειπαν το τελευταίο διάστημα.

Είμαστε έτοιμοι για ένα δυνατό παιχνίδι. Περιμένουμε τον κόσμο να γεμίσει το Βενετόκλειο και να αποτελέσει και πάλι τον ‘έκτο παίκτη’ μας».



Παναγιώτης Καυκής (παίκτης ΒΑΠ Κολοσσού):

“Σίγουρα το αυριανό παιχνίδι θα είναι δύσκολο, δεν περιμένουμε να είναι εύκολο σε καμία περίπτωση. Είμαστε πολύ καλά προπονημένοι και προετοιμασμένοι, θέλουμε πολύ να επιστρέψουμε στις νίκες και να δείξουμε το καλό μας αγωνιστικό πρόσωπο που δεν έχουμε δείξει τις τελευταίες αγωνιστικές στην έδρα μας. Ζητάμε τη στήριξη του κόσμου προκειμένου να μας βοηθήσει να κατακτήσουμε το ροζ φύλλο αγώνα».



Αγγελος Κορωνιός (προπονητής της ΑΕΚ):

«Ταξιδεύουμε στην Ρόδο ώστε να υποβληθούμε σε μια επικίνδυνη αποστολή κόντρα στον Κολοσσό. Οι αντίπαλοί μας θέλουν τη νίκη, όσο και εμείς μετά μάλιστα και τις εντός έδρας ήττες εναντίον της Καβάλας και του Ηρακλή γεγονός που σημαίνει ότι έχουν κίνητρο. Γι΄ αυτό και θα παραταχθούν αποφασισμένοι για την επίτευξη της νίκης.

Υπό αυτές τις συνθήκες επιβάλλεται να παρουσιάσουμε το μάξιμουν των αγωνιστικών μας δυνατοτήτων και να έχουμε διάρκεια στο παιχνίδι μας. Πρέπει να παλέψουμε για τη νίκη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο».



Πρόδρομος Νικολαϊδης (παίκτης της ΑΕΚ):

«Θεωρώ ότι έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για την επίτευξη της νίκης. Θέλουμε τη νίκη για να οριστικοποιήσουμε την παραμονή μας στην κατηγορία»


esake.gr
nikefalin
αναβολή για Μάιο...η ομάδα αν είναι να συνεχίσει να υπάρχει οφείλει να σώσει την παρτίδα

πηγή : basketblog.gr
QUOTE
Και χιόνι και κίνηση!

Του Γιώργου Νικολάου
09/03/2011 (12:50)

H KAE AEK πήρε κι άλλη παράταση ζωής (αναβολή για τις 4/5, όπως γράψαμε πριν από λίγο) και μάλιστα δίχως να εκδικαστεί η αίτηση υπαγωγής της στο άρθρο 99. Το γεγονός προκάλεσε (μάλλον) τη δυσφορία του νομικού Νίκου Νάκη, ο οποίος εκπροσωπεί τους Νίκο Χατζή, Κώστα Φλεβαράκη και παράγοντα-έκπληξη. Οι "κιτρινόμαυροι" υπεύθυνοι καταχάρηκαν από την εξέλιξη… Όχι, πως έχουμε μαντικές ικανότητες, αλλά είχαμε προβλέψει το ενδεχόμενο, που θα ικανοποιούσε την ΑΕΚ.

Είχαμε γράψει στο ρεπορτάζ με τίτλο "Η Μεγάλη Τετάρτη της ΑΕΚ", της 6ης Μαρτίου, ότι η διοίκηση της ΑΕΚ "μπορεί να ελπίζει να χιονίσει". Ότι "μπορεί να ελπίζει να μπλοκάρει ο δικαστής στη κίνηση". Τελικά, συνέβησαν και τα δύο. Και χιόνι έπεσε και κίνηση είχε! Μόνο, που δεν μπλόκαρε ο δικαστής, αλλά ο διαμεσολαβητής.

Είχαμε γράψει, λοιπόν, την 6η Μαρτίου ότι "προέχει να κερδίσει (η ΚΑΕ ΑΕΚ) κι άλλο χρόνο". Και τον κέρδισε! Τα χρέη παραμένουν "παγωμένα" για άλλους δύο μήνες και ουδείς εκ των πιστωτών δεν μπορεί να τα διεκδικήσει. Ούτε οι συμφωνούντες, ούτε οι διαφωνούντες με το άρθρο 99. Μέχρι τις 4 Μαίου 2011, οι "κιτρινόμαυροι" θα γνωρίζουν σε ποια κατηγορία θα… αγωνίζεται η ομάδα.

Ενδεχόμενος υποβιβασμός της ΑΕΚ, ίσως να σημάνει τη διάλυση της ΚΑΕ (σ.σ. αν δεν συμμετάσχει τελικά στην Α2), άρα δεν θα υφίσταται λόγος να υπαχθεί στο άρθρο 99.
ashton
ο υποβιβασμός έρχεται όλο και πιο κοντά...
ήττα στη Ρόδο με 64-57..
παίξαμε μεν ψιλοκαλή (για τα δεδομένα μας άμυνα) αλλά όταν δεν μπορείς να περάσεις τους 60π δεν πας πουθενά..

QUOTE
Μετά το τέλος του αγώνα και συγκεκριμένα στη συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής του ΒΑΠ Κολοσσού, Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέφερε: «Ήταν ένα παιχνίδι κρίσιμο και για τις δύο ομάδες. Περιμέναμε ότι η ΑΕΚ θα παλέψει για τη νίκη όπως παλεύει όλα τα παιχνίδια της από τότε που ανέλαβε την ομάδα ο Άγγελος Κορωνιός. Ήταν το ίδιο κρίσιμο και για μας γιατί προερχόμασταν από τέσσερις σερί ήττες και θέλαμε πολύ να επανέλθουμε στις επιτυχίες. Μπήκαμε πολύ συγκεντρωμένα στο ματς, ήμαστε δυνατοί στην άμυνα όπου δεχθήκαμε μόνο 14π. στο πρώτο δεκάλεπτο. Είχαμε καλές συνεργασίες, καλή κυκλοφορία μπάλας, βρίσκαμε ελεύθερο παίκτη στην επίθεση και βάλαμε 25π. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ΑΕΚ αναγκάστηκε να αλλάξει την άμυνά της σε ζώνη. Κολλήσαμε επιθετικά παρότι είχαμε πολλά ελεύθερα σουτ, χάσαμε και ελεύθερες βολές. Αυτό επέδρασε αρνητικά στο να αγχωθούμε. Θεωρώ ότι κλειδί σε αυτό το σημείο ήταν ότι η άμυνά μας παρέμεινε δυνατή. Μάλιστα, ήμαστε καλύτεροι στην άμυνα στο 2ο δεκάλεπτο αφού δεχθήκαμε 12π. Είναι σημαντικό όταν δεν πας καλά στην επίθεση, να διατηρείς την καλή σου άμυνα. Στη συνέχεια ηρεμήσαμε, βελτιώσαμε την κυκλοφορία της μπάλας απέναντι στη ζώνη και όταν πλέον μπήκαν τα σουτ, τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα. Κάποια τρίποντα του Νικολαΐδη πήγαν να γυρίσουν το ματς αλλά δείξαμε ψυχραιμία και φτάσαμε στην επικράτηση. Αμυντικά πήγαμε πάρα πολύ καλά και αυτό ήταν το κλειδί της νίκης σήμερα. Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου γι’ αυτό. Το παιχνίδι ήταν ομαδικό, με πολλές ασσίστ, έλεγχο του ρυθμού και δικαιούμασταν τη νίκη. Θεωρώ πως η ΑΕΚ με τέτοιες εμφανίσεις είναι πιο κοντά στο να πετύχει το στόχο της. Είναι σκληρή ομάδα. Για μένα είναι χαρά και τιμή να έχω δίπλα μου τον Άγγελο (σ.σ. Κορωνιό) γιατί στον ΠΑΟΚ είχαμε ζήσει μία πολύ καλή χρονιά και εύχομαι πραγματικά καλή σταδιοδρομία».
Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Άγγελος Κορωνιός δήλωσε: «Ξέραμε ότι το παιχνίδι θα ήταν δύσκολο. Το ήθελε και ο Κολοσσός το ίδιο με μας γιατί είχε κάνει τέσσερις συνεχόμενες ήττες. Όλη την εβδομάδα έλεγα στους παίκτες μου ότι πρέπει να προσέξουμε την άμυνά μας και το ρυθμό. Δυστυχώς δεχθήκαμε 25π. στο πρώτο δεκάλεπτο. Αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε την άμυνα σε ζώνη για να ελέγξουμε τον αντίπαλο ο οποίος είχε …και εγώ δεν ξέρω πόσες ασσίστ στο πρώτο δεκάλεπτο! Αυτό σήμαινε ότι δεν ήμαστε καθόλου καλοί στην προσωπική άμυνα. Με τη ζώνη βρήκαμε ρυθμό, φέραμε κοντά το σκορ αλλά με τα δύο τρίποντα του Παππά αλλάξαμε πάλι την άμυνα. Μείναμε πίσω και αναγκαστήκαμε να κυνηγάμε.
Θεωρώ πως η φάση του Καυκή με τον Κοχαντάρεβιτς χάλασε το παιχνίδι. Δεν πρέπει να γίνονται τέτοιες φάσεις. Τώρα για το ποιος το ξεκίνησε… νομίζω ότι όλοι είδαν ότι ο Καυκής επιτέθηκε πρώτος. Χωρίς άμυνα και ριμπάουντ, δεν μπορούσαμε να έχουμε τύχη. Όταν χάσαμε και το ρυθμό, είχαμε πρόβλημα.
Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Τσάμη για την απόδοσή του. Τον είχα παίκτη στην πρώτη μου χρονιά στην ΑΕΚ και βλέπω πόσο έχει προοδεύσει. Σήμερα ήταν ο καλύτερος.
Συγχαρητήρια και στον Κολοσσό. Η δουλειά του Γιάννη Σφαιρόπουλου φαίνεται. Παρά τα άτυχα αποτελέσματα που μπορεί να είχε, είναι ομάδα δουλεμένη σε όλους τους τομείς. Έχουμε ξαναπεί ότι κάθε παιχνίδι για μας είναι τελικός. Τώρα κοιτάμε μόνο την Καβάλα».
Ο γκαρντ του ΒΑΠ Κολοσσού, Άγγελος Τσάμης τόνισε: «Θέλαμε πάρα πολύ τη νίκη γιατί είχαμε κάνει τέσσερις σερί ήττες. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα σε όλο το παιχνίδι και κερδίσαμε δίκαια. Ευχαριστούμε τον κόσμο αν και η αλήθεια είναι πως περιμέναμε περισσότερο. Έχω φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ και ξέρω πώς νιώθουν τα παιδιά. Εύχομαι να ξεπεραστούν τα προβλήματα και η ομάδα να μείνει στην κατηγορία».
Από την πλευρά των αθλητών της ΑΕΚ, μίλησε ο Άκης Καλλινικίδης: «Είναι κρίμα όταν σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι σε μία τόσο καλή ομάδα που την κρατάς στους 64π., να χάνεις στο τέλος. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ.
Εμείς αγωνιστικά θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε αλλά ίσως να μην φτάνει μόνο αυτό. Όταν παίζεις με τη φωτιά, θα πέσεις μέσα! Όλα αυτά που γίνονται είναι από εξωαγωνιστικούς παράγοντες».


12basketball.gr
ashton

QUOTE
16 | 03 | 2011 17:38
Καρβέλας: «Να πας στον έφορο σου τον κ. Οικονομίδη να παραπονεθείς»!


Στο φινάλε της κλήρωσης για τους αγώνες της 21ης αγωνιστικής της Α1, η αίθουσα συνεδριάσεων της ΚΕΔ πήρε φωτιά! Ο εκπρόσωπος της Καβάλας Νίκος Πενταζίδης ζήτησε τον λόγο από τον Στέλιο Συμεωνίδη και αναφέρθηκε στον πρώτο αγώνα με την ΑΕΚ και την ανακοίνωση που εξέδωσε η «Ένωση», όπου μιλούσε για «υποδοχή στον Παλάσιο με στοργή και αγάπη στον δεύτερο γύρο».
Ο Πενταζίδης δεν πρόλαβε να πει ότι «θέλουμε να προστατεύσουμε τους παίκτες μας, καθώς τίθεται θέμα για την σωματική τους ακεραιότητα, όπως έγραφε η ανακοίνωση της ΑΕΚ στον πρώτο γύρο» και ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ Δημήτρης Καρβέλας πέρασε στην αντεπίθεση: «Έχεις καταλάβει που βρίσκεσαι; Τι είναι εδώ ξέρεις;».
Πενταζίδης: «Ξέρω, είναι η κλήρωση της ΚΕΔ».
Καρβέλας: «Και τι δουλειά έχεις να λες τέτοια πράγματα στην ΚΕΔ; Δεν είναι αρμόδια για τέτοια ζητήματα. Να πας στον... έφορο σου τον κ. Οικονομίδη (σ.σ. πρόεδρος ΕΣΑΚΕ) και να παραπονεθείς».
Η αιχμή του Καρβέλα για τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ ήταν ευθεία και έχει να κάνει με την συνεχή παρουσία του προέδρου της Λίγκας στα παιχνίδια της Καβάλας στο κλειστό της Καλαμίτσας... Κάπου εκεί τα πνεύματα ηρέμησαν, αφού αντιλήφθηκε και ο κ. Πενταζίδης ότι η τοποθέτηση του ήταν άστοχη, καθώς η ΚΕΔ είναι αναρμόδια και ασχολείται μόνο με θέματα διαιτησίας. Μάλλον στον ΕΣΑΚΕ θα έπρεπε να απευθυνθούν αν θέλουν οι άνθρωποι της Καβάλας και να μην εκτίθενται με τοποθετήσεις στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.
Το φραστικό επεισόδιο Καρβέλα-Πενταζίδη άνοιξε την αυλαία της 21ης αγωνιστικής όπου υπάρχουν ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.
Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 21ης αγωνιστικής
Παρασκευή 18 Μαρτίου
Αλεξάνδρειο 20.00 Άρης – Παναθηναϊκός Χριστοδούλου, Μπήτης, Γεωργιάδης
ΣΕΦ 18.00 Ολυμπιακός – Ηλυσιακός Γκούμας, Σταματόπουλος, Μαλανδρής
Σάββατο 19 Μαρτίου
3ο ΔΚΓ Α.Λιοσίων 16.00 ΑΕΚ – ΕΚ Καβάλας Τανατζής, Σώμος, Ανδρικόπουλος
ΕΚΑ Γλυφάδας 19.00 ΑΕ Ίκαρος Καλλιθέας – ΓΣ Περιστερίου Αναστόπουλος, Καρακατσούνης Πουρσανίδης Κ.
ΔΑΚ Λαμίας 17.00 Πανελλήνιος – ΠΑΟΚ Πηλοϊδης, Κορομηλάς, Παναγιώτου
Κυριακή 20 Μαρτίου
ΚΓ Αγίου Θωμά 17.00 ΓΣ Αμαρουσίου – Ηρακλής Σχινάς, Ταβουλαρέας, Μάνος
ΔΓ Ν.Σμύρνης Πανιώνιος – Κολοσσός Ρόδου Σπυρίδωνος, Μητσόπουλος, Πουρσανίδης Γ.


basketnet.gr


QUOTE
Παραπάνω από τελικός...
Του Γιώργου Νικολάου
14/03/2011 (13:24)

Η αναμέτρηση με τη Καβάλα πλησιάζει και για την ΑΕΚ είναι κάτι παραπάνω από τελικός. Κάτι παραπάνω από απλή αναμέτρηση είναι και για τον… ΕΣΑΚΕ! Για πολλούς και διαφόρους λόγους. Η ηγεσία της Λίγκας -παρότι εσχάτως επιτέθηκε με σφοδρότητα στη διοίκηση της ΚΑΕ με αφορμή ανακοίνωση της- προβληματίζεται για το δράμα της πολύπαθης "Ένωσης" και τις ενδεχόμενες παρενέργειες από τον υποβιβασμό της. Προβληματίζεται και για την αναμέτρηση ΑΕΚ-Καβάλα ξεχωριστά, καθώς η συνάντηση του πρώτου γύρου υπήρξε επεισοδιακή προς το τέλος.

Θυμίζουμε την οργισμένη ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ κατά του Παλάσιο, ο οποίος φέρεται να έκανε χειρονομίες προς τους οπαδούς της ΑΕΚ και την άμεση απάντηση (με ανακοίνωση) της ΚΑΕ Καβάλα. Σε συνδυασμό με τις εκτιμήσεις ότι επικρατεί κινητοποίηση σε όλο το φάσμα των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ, προκειμένου για ενίσχυση της ομάδας στην πιο κρίσιμη μάχη επιβίωσης, εύλογο είναι οι προβολείς να πέφτουν σε λίγες ημέρες στη Ζωφριά.


QUOTE
"Δεν είναι ώρα για λόγια"
Tου Γιώργου Νικολάου
15/03/2011 (15:29)

Ο αγώνας με τη Καβάλα αποτελεί μονόδρομο για την ΑΕΚ, καθώς περιθώρια για απώλειες δεν υπάρχουν. Μιλήσαμε με τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Μπάμπη Καραμανλή, ο οποίος αρνήθηκε να υψώσει τους τόνους και επανέλαβε: "Χάσαμε μια μάχη αλλά ο πόλεμος για την παραμονή μαίνεται". Και συμπλήρωσε: "Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια. Σας ευχαριστώ". Οι τελευταίες πληροφορίες συγκλίνουν στη βεβαιότητα ότι όλες οι πλευρές (σ.σ. η ελλιπής διοίκηση, τα στελέχη, οι προπονητές και κυρίως οι παίκτες) βρίσκονται σε διαδικασία συσπείρωσης, προκειμένου για τους δύο βαθμούς, οι οποίοι αποφορτίσουν την ομάδα.

Η ΑΕΚ δεν σώζεται με νίκη επί της Καβάλας, αλλά θα ελπίζει πάντα στην παραμονή της. Στόχος των "κιτρινόμαυρων" είναι να διατηρήσει το αήττητο στη Ζωφριά και αν καταφέρει "να κλέψει" μία εκτός έδρας νίκη, με Άρη ή Μαρούσι. Για όσους γνωρίζουν τη δυναμική της ΑΕΚ κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά η ΑΕΚ όσο ζει, ελπίζει…


QUOTE
Ξανασκέφτεται Τζόλο
Του Γιώργου Νικολάου
15/03/2011 (19:51)

Κι άλλες φορές έχει γραφτεί (κι από την αφεντιά μας) ότι ο Σαρόντ Κάρι τελείωσε από την ΑΕΚ, αλλά στην πράξη δεν επαληθεύτηκε ποτέ. Όλα δείχνουν, ωστόσο, ότι ο Αμερικανός τελείωσε για τον… Άγγελο Κορωνιό.
Ο προπονητής της ΑΕΚ σκέφτεται το ενδεχόμενο να ενεργοποιήσει τον Βαγγέλη Τζόλο παρά το γεγονός ότι η "μπάλα καίει" και τούτο προφανώς –αν γίνει- θα του πιστωθεί. Ο Πρεβεζιάνος πόιντ γκαρντ αναμένει εδώ και καιρό την ευκαιρία να διακριθεί.

Πήρε χρόνο συμμετοχής στην πρεμιέρα του Κορωνιού και απ’ ότι φαίνεται θα ξαναπάρει. Κρίσιμη η περίοδος. Κρίσιμες και οι αποφάσεις που λαμβάνονται. Σε κάθε περίπτωση, ο προπονητής της ΑΕΚ δεν έχει περιθώρια δραματικών αλλαγών και μία εσωτερική ελληνική "μεταγραφή" (πολλώ δε μάλλον με προοπτική εξέλιξης) ίσως να είναι η λύση.

Ο Κορωνιός "σημείωσε" στο μπλοκάκι του και έναν… παίκτη από την εφηβική ομάδα της ΑΕΚ, τον οποίο ξεχώρισε κατά την χθεσινή αναμέτρηση με Αιγάλεω.


basketblog.gr

QUOTE
"Δικαιώνομαι με Παλάσιο"
Του Γιώργου Νικολάου
16/03/2011 (22:46)

Το κύμα φυγής (παικτών) που έχει πλήξει το ελληνικό μπάσκετ προκαλεί ανησυχία στην ευρύτερη οικογένεια της ΑΕΚ, αλλά οι υπεύθυνοι της ΚΑΕ δεν ανησυχούν. Η κατάσταση σε ό,τι αφορά στο οικονομικό (κυρίως ως προς τους περισσότερους ξένους) δεν είναι καλή, αλλά προς το παρόν η ΑΕΚ φαίνεται ν’ αντέχει... Ο Άγγελος Κορωνιός δήλωσε ότι "αυτή η εβδομάδα ήταν η καλύτερη από πλευράς προετοιμασίας από την ημέρα που πάτησα το πόδι μου στη Ζωφριά".

"Εμείς είμαστε ...άπαντες παρόντες", απάντησε ο Κορωνιός όταν τον ρωτήσαμε σχετικά. Ο τεχνικός της ΑΕΚ αρνήθηκε να μιλήσει για τις συνθήκες και ήταν λογικό. Δεν έχει αλλάξει κάτι δραματικά. Αλλά είχε να λέει για τις φήμες, που κυκλοφόρησαν για τον τραυματισμό του Παλάσιο. "Είχα μιλήσει σε μερίδα του Τύπου και χθες, και είχα πει σε όσους με ρωτούσαν για τη συμμετοχή του, ότι εμείς ετοιμαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε την Καβάλα με παρόντα τον Παλάσιο.

Βλέπετε, ότι δικαιώνομαι. Ο Παλάσιο είναι καλά. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο αντίπαλο. Η Καβάλα είναι ως σύνολο καλή ομάδα. Πάμε αγώνα με αγώνα, όπως έχουμε πει. Και βλέπουμε. Πάντως, υπάρχει -τηρουμένων των αναλογιών- διάθεση..."


basketblog.gr
ashton
QUOTE
21η αγων.: ΑΕΚ – Ε.Κ. ΚΑΒΑΛΑΣ (16:00, NOVASPORTS) 2011-03-18
21η αγων.: ΑΕΚ – Ε.Κ. ΚΑΒΑΛΑΣ (16:00, NOVASPORTS)

Η ΑΕΚ θα παλέψει για τη σωτηρία της κόντρα στην Ε.Κ. Καβάλας το Σάββατο 19/3 στο κλειστό της Ζωφριάς. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 16:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Novasports.

Δημήτρης Πρίφτης (προπονητής Ε.Κ. Καβάλας): «Η ΑΕΚ τη δεδομένη χρονική στιγμή παλεύει για την επιβίωση της. Από την άλλη εμείς προσπαθούμε να διατηρηθούμε ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα. Ξέρουμε ότι θάναι ένα δύσκολο μάτς σε μία καυτή έδρα. Εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε στα δεδομένα του αγώνα και να εμφανιστούμε ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι, για να ήμαστε συνεπείς στο πλάνο μας και σε αυτά που θέλουμε να κάνουμε μέσα στο γήπεδο».

Λαμόντ ΜακΙντος (παίκτης Ε.Κ. Καβάλας): «Παίζουμε σε μία καυτή έδρα, απέναντι σε μία ιστορική ομάδα. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το μάτς για την ΑΕΚ. Εμείς έχουμε βάλει στόχο μετά την επίτευξη της παραμονής μας, να πάρουμε όσο περισσότερες νίκες μπορούμε μέχρι το τέλος. Χωρίς τον Μίλτ (Παλάσιο) θα είναι δύσκολα, όμως όταν λείπει ένας παίκτης, οι υπόλοιποι δίνουν το 101% των δυνατοτήτων τους για να καλύψουν το κενό του. Εμείς θα πάμε χωρίς άγχος να παλέψουμε και να παίξουμε καλό μπάσκετ».


esake.gr
ashton
QUOTE
18 | 03 | 2011 19:15
Κορωνιός: «Με τον κόσμο για τη νίκη»!


Στην παρουσία του κόσμου και την μεγάλη συγκέντρωση των παικτών του στάθηκε ο Άγγελος Κορωνιός, αναφορικά με την αυριανή (4μ.μ., Novasports) αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Καβάλα στα Άνω Λιόσια. «Η κρισιμότητα του αγώνα με την Καβάλα, είναι εύκολα αντιληπτή από τον καθένα. Είναι ένα ματς στο γήπεδό μας, το οποίο πρέπει να κερδίσουμε. Βέβαια, μόνο εύκολο δεν θα είναι το έργο ματς» δήλωσε ο τεχνικός του «δικεφάλου» και πρόσθεσε: «Η Καβάλα είναι μια πολύ καλή ομάδα που έχει διαγράψει εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα μέχρι σήμερα. Εμείς, από την πλευρά μας, θα πρέπει εξ’ αρχής να μπούμε δυνατά στο παιχνίδι και να μείνουμε συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι στο στόχο μας, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Με τη βοήθεια των φιλάθλων μας, πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς να γεμίσουν το κλειστό της Ζωφριάς στηρίζοντάς μας με κόσμιο πάντα τρόπο». Από την πλευρά του ο Τερέλ Καστλ, σχολίασε: «Η Καβάλα είναι σίγουρα μια πολύ δυνατή ομάδα, ωστόσο εμείς δεν έχουμε άλλα περιθώρια. Πρέπει να κερδίσουμε για να είμαστε μέσα στο στόχο της παραμονής. Εάν παίξουμε βάσει του πλάνου μας για 40 λεπτά πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. Ειδικά αν οι φίλαθλοί μας γεμίσουν το κλειστό της Ζωφριάς. Είμαι βέβαιος πως θα βρεθούν δίπλα μας σε αυτή την καθοριστική μάχη».


basketnet.gr
ashton
Είμασταν καλύτεροι, μας έκατσε η απουσία του Παλάσιο (όπως τους έκατσε και σ'αυτούς στον πρώτο γύρο το κόψιμο του Κοχαντάρεβιτς και ο τραυματισμός του Πέρι), καθαρίσαμε στο β' κάτω από το καλάθι, πήραμε τη νίκη, είμαστε πάνω από τη ζώνη σήμερα.

Δηλώσεις Κορωνιου-Καστλ
QUOTE
ΑΕΚ – Κορωνιός: «Το θέλαμε περισσότερο»
19/03/2011 18:52
Μικρότερα γράμματαΜεγαλύτερα γράμματα

Η πολύ σημαντική νίκη επί της Καβάλας έφερε την ΑΕΚ πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και ο Άγγελος Κορωνιός δεν θα μπορούσε παρά να είναι ικανοποιημένος. Ο Έλληνας τεχνικός συνεχάρη τους παίκτες του για την προσπάθεια που κάνουν.


«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια. Δεν είναι εύκολο για εκείνους, δεδομένου ότι η ομάδα κουβαλά το όνομα αυτό και την ιστορία, να παίζουν μονίμως με την πλάτη στον τοίχο, με άγχος και πίεση. Στο πρώτο μέρος ξεκινήσαμε νωθρά και δεν ήμασταν τόσο δυνατοί όσο θέλαμε», ανέφερε αρχικά.

Για να προσθέσει: «Στο δεύτερο μέρος, όπου και κρίθηκε ο αγώνας, ανεβάσαμε κατακόρυφα την απόδοσή μας και στην τελευταία περίοδο πετύχαμε 28 πόντους. Με τα ποσοστά ευστοχίας που είχαμε σε αυτό το διάστημα δεν χάνεις. Το θέλαμε περισσότερο από την Καβάλα. Συγχαρητήρια στον Δημήτρη Πρίφτη και καλή συνέχεια στην Καβάλα».

Ο Τερέλ Καστλ από την πλευρά του είπε: «Ευχαριστώ τον κόσμο της ΑΕΚ για την υποστήριξη. Σκοπός μας ήταν να ελέγξουμε ρυθμό και να μην επιτρέψουμε στην Καβάλα να τρέξει. Στο πρώτο μέρος το κάναμε, ενώ στο δεύτερο επιταχύναμε παράλληλα τον δικό μας ρυθμό, ελέγξαμε τα λάθη μας, βάλαμε σπουδαία τρίποντα και κερδίσαμε».


sportnet.gr


QUOTE
ΚΑΒΑΛΑ – Πρίφτης: «Χάσαμε από τους ψηλούς»
19/03/2011 19:08
Μικρότερα γράμματαΜεγαλύτερα γράμματα

Την ανωτερότητα της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο παραδέχθηκε ο Δημήτρης Πρίφτης, ο οποίος τόνισε ότι η Καβάλα έχασε το ματς μέσα στο καλάθι και όχι από τα σουτ τριών πόντων που έβαλε η Ένωση, ειδικά, στην τελευταία περίοδο.


«Η ΑΕΚ παλεύει για την επιβίωσή της και ξέραμε ότι θα παρουσιαζόταν πολύ δυνατή. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πραγματικά μαχητική και το ήθελε περισσότερο από εμάς. Σε αντίθεση με τον Χριστόφορο δεν θεωρώ ότι το παιχνίδι χάθηκε από τα τρίποντα της αντιπάλου μας», ανέφερε εν πρώτοις ο Έλληνας τεχνικός.

Και πρόσθεσε: «Σίγουρα μπήκαν σε κρίσιμο σημείο, όμως, θεωρώ πως το ματς χάθηκε μέσα στο καλάθι. Δεχθήκαμε 44 πόντους από τους ψηλούς, Ντικούδη, Δορκοφίκη και Κοχαντάρεβιτς. Εκεί κρίθηκε και στο γεγονός ότι στο δεύτερο μέρος δεν ήμασταν στην επίθεση το ίδιο εύστοχοι με το πρώτο».

Ο Χριστόφορος Στεφανίδης από την πλευρά του είπε: «Ήρθαμε γνωρίζοντας ότι θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα γεμάτο γήπεδο και μια αποφασισμένη ομάδα. Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα, το θέλαμε πολύ και ήμασταν κοντά μέχρι τις αρχές της 4ης περιόδου. Ωστόσο, σε εκείνο το σημείο δεχθήκαμε τρία τρίποντα από τους Νικολαΐδη και Ντικούδη, η αντίπαλός μας ξέφυγε, χάσαμε την επαφή με σκορ και η ΑΕΚ κέρδισε δίκαια».

Για να καταλήξει: «Το επόμενο παιχνίδι με Πανιώνιο το θέλουμε πολύ, ώστε πιστοποιήσουμε ότι κάνουμε μια καλή χρονιά. Η τελευταία γεύση θέλουμε να είναι το ίδιο καλή, όπως σε όλη την διάρκεια της σαιζόν».


sportnet.gr
Vas
Κάτι μου λέει ότι παιχνίδι στον Αγ. Θωμά θα κρίνει ποιος θα πέσει....
Emanuel David Ginobili
MVP Mandic...
ashton
QUOTE(Vas @ Mar 19 2011, 19:46 ) *
Κάτι μου λέει ότι τα παιχνίδια στον Αγ. Θωμά θα κρίνουν ποιος θα πέσει....


στο διόρθωσα ...
ashton
video από τον αγώνα
Vas
QUOTE(ashton @ Mar 20 2011, 00:41 ) *
στο διόρθωσα ...



Αν εννοείς τον Ηρακλή, δεν νομίζω να χάσουμε... Με Ηλι παίζουμε εκτός, και το βλέπω δύσκολο να κερδίζουμε εκεί. Αρα μένει να δούμε αν η ΑΕΚ κερδίσει στον ΑΓ. Θωμα. Δεν θυμάμε από πότε έχει να το κάνει!
ashton

4. CASTLE
Παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του 38χρονου Αμερικανου. Σκόραρε 4 πόντους, έμεινε για 6ο σερί ματς σε μονοψήφιο σκοράρισμα και με μέτρια ποσοστά ειδικά στα 6μ75 (1/12 έχει σε αυτά..)


5. COHADAREVIC
Πολύ καλός ο Σέρβος, έπαιξε τον Σιμμονς και τον Αγγελόπουλο στη δύναμη, πέτυχε 18 πόντους με 9/12 δίποντα (και χωρίς να εκτελέσει βολή εντελώς περίεργο για τη θέση του) ενώ κατέβασε και 5 ρημπάουντ. Αν έπαιζε και στο πρώτο ματς στην Καβάλα...


6. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
Εδωσε και πάλι λύσεις από την περιφέρεια με τα 3/5 τρίποντα σε κρίσιμο σημείο για την εξέλιξη του αγώνα . Αξιοπερίεργο που και τώρα οπως και στη Ρόδο δεν κέρδισε βολές .


7. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Μπήκε για 17.4" στην τελευταία φάση της 2ης περιόδου . Νομίζω πως θα έπρεπε να πάρει λίγο χρόνο στο τέλος όταν βγήκε με τα 5 φάουλ ο Δήμος .


8. HART
Μέτριος και πάλι, απλά ευστόχησε σε ένα σουτάκι στην 3η περίοδο (1/5 είχε). Από τη Λαμία και μετά δεν προσφέρει κάτι.. (14π σε 5 παιχνίδια με 5/18 2π, 1/9 3π)


9. ΝΤΙΚΟΥΔΗΣ
Ηταν αποτελεσματικός και πήρε τον αέρα του Σίμμονς από ένα σημείο και μετά.. 16 πόντοι με 6/8 2π και ένα τρίποντο στην εκπνοή των 24", είχε ακόμα 4ρ, 1ασ, 1κψ.


11. ΔΟΡΚΟΦΙΚΗΣ
Ανέβασε στροφές σε σχέση με πριν κάνα μήνα . Μπορεί πάλι να ήταν άστοχος από έξω (0/2 και συνολικά 5/26 φέτος) αλλά με τα 4/4 δίποντα που σημείωσε (αλλά και τις 3 ασιστ) μας κράτησε το διάστημα που είχαν φορτωθεί με φάουλ οι βασικοί μας ψηλοί .


12. ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
Ως συνηθως απλά στη 12άδα.. Στην 3η περίοδο είδαμε με εκπληξη τον Κορωνιό να τον σηκώνει και να του μιλάει, αλλά απλά τον ήθελε για να του πει να πάει να κατεβάσει το διχτάκι από την άλλη μπασκέτα..


13. ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ
Βοήθησε και πάλι στην άμυνα, πέτυχε δυο κρίσιμα καλαθια στη 2η περίοδο. Αξιοσημείωτο πως τόσο με Περιστέρι όσο και τώρα που κερδίσαμε έπαιξε κάτω από 10'


16. BOYD
Τραγικός και πάλι στην κυκλοφορία ειδικά στο τέλος των ημιχρόνων, ανεκτός κάπως το άλλο διάστημα που παίζαμε με διδυμο αυτον και τον Καστλ .. τουλάχιστον σκόραρε 7 πόντους (2/4 βολές 1/1 2π, 1/1 3π) και καβάτζωσε πως θα περάσει συνολικά τον 1π μο και τον Σάνον..


17. MANDIC
Αρκετά καλή εμφάνιση από τον Σέρβο - ίσως να είναι και ο mvp μας καθώς πέρα από τους κρίσιμους 11 πόντους (2/3 3π), είχε και 3 ρημπάουντ, 1 κλέψιμο και κυρίως 4 ασιστ .


18. ΤΖΟΛΟΣ
Ηταν στη 12άδα ενώ ο Curry με πολιτικά δίπλα, αλλά όσο έπαιξε ο Αμερικανός στα τελευταία 3 ματς έπαιξε και αυτός, δηλαδή καθόλου.


QUOTE(Vas @ Mar 20 2011, 11:54 ) *
Αν εννοείς τον Ηρακλή, δεν νομίζω να χάσουμε... Με Ηλι παίζουμε εκτός, και το βλέπω δύσκολο να κερδίζουμε εκεί. Αρα μένει να δούμε αν η ΑΕΚ κερδίσει στον ΑΓ. Θωμα. Δεν θυμάμε από πότε έχει να το κάνει!


εννοώ το διπλό που θα πάρει ο Ηρακλής σήμερα
Jabar
QUOTE
Tου Γιώργου Νικολάου
20/03/2011 (19:23)

Ρωτηθήκαμε από τον αναγνώστη Μαρίνο Κ. από τη Θεσσαλονίκη (τα πλήρη στοιχεία του δεν τα δημοσιοποιούμε, καθώς δεν έχουμε σχετική εξουσιοδότηση) "γιατί γράφουμε τον Ηλυσιακό φαβορί" για την παραμονή στην Α1 και χαρακτηριστήκαμε και... εχθροί της ΑΕΚ! Το μήνυμα το είχαμε δεχτεί πριν από την αναμέτρηση ΑΕΚ-Καβάλας. Και μετά την αναμέτρηση, σήμερα δηλαδή, ίδια άποψη έχουμε. Και την καταγράφουμε: Ο Ηλυσιακός παραμένει... φαβορί!

Μέντιουμ δεν είμαστε, αλλά αξιολογούμε με βάση το πρόγραμμα των ομάδων και τις επικρατούσες συνθήκες στις δύο ΚΑΕ. Ο Ηλυσιακός πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις ανεξάρτητα από το τελικό σκορ. Έχει ηρεμία ως ομάδα, καθώς λειτουργεί υποδειγματικά και πέρα από τις γραμμές χάρη στη συνέπεια της διοίκησης και την προσαρμοστικότητα των στελεχών της.

Και το κυριότερο σ’ αυτή τη φάση: Έχει πιο βατό πρόγραμμα. Ο Ηλυσιακός είναι το φαβορί στα τρία από τα πέντε ματς που απομένουν, ήτοι με Πανελλήνιο, Μαρούσι, Περιστέρι στην έδρα του, ενώ έχει δύο πολύ δύσκολες αποστολές με ΠΑΟΚ και Κολοσσό εκτός έδρας... Η ΑΕΚ είναι (θεωρητικά) φαβορί μόνο στην αναμέτρηση με Ηρακλή στη Ζωφριά! Ή, δεν είναι έτσι;

Η ΑΕΚ έχει ακόμη ν’ αντιμετωπίσει Παναθηναϊκό, Άρη, Μαρούσι εκτός έδρας και τον Πανιώνιο εντός έδρας. Άντε να διαφωνήσει κανείς με το τελευταίο (τον Πανιώνιο δηλαδή), με δεδομένο ότι πρόκειται για το φινάλε και ενδέχεται να υπερισχύσει το αίσθημα της επιβίωσης, αλλά και η ισχυρή παράδοση της "Ένωσης". Αναζητεί τουλάχιστον μία νίκη-υπέρβαση στα εκτός έδρας ματς και βεβαίως δεν πρέπει να χάσει τα εντός.

Αναμέτρηση-κλειδί θεωρείται, πάντως, το Ηλυσιακός-Πανελλήνιος της ερχόμενης εβδομάδας. Η ομάδα της... Λαμίας μπαίνει σε περιπέτειες –αν χάσει- καθώς η κατάσταση στην ουρά περιπλέκεται. Χώρια, που η ΑΕΚ δεν θέλει "να αναμετρηθεί" σε ισοβαθμίες με τον Πανελλήνιο, δεδομένου ότι έχει παθητικό 0-2 ηττών...

Για την ιστορία, η βαθμολογία έχει ως εξής αυτή τη στιγμή: Πανελλήνιος 28, ΑΕΚ 27, Ηλυσιακός 27, Ηρακλής 26.

Δεν φτάνει η νίκη στο Μαρούσι ,δυστυχώς δεν κερδίσαμε στη Ρόδο,πρέπει στον Αρη.Τριπλή ισοβαθμία είναι καταδικαστική.Δυστυχώς κέρδισε ο ΙΚΑΡΟΣ, αν έχανε τότε ίσως να είχαμε και ένα καλό σενάριο.Πολύ δύσκολα τα πράγματα.
nikefalin
QUOTE(Jabar @ Mar 20 2011, 22:51 ) *
Δεν φτάνει η νίκη στο Μαρούσι ,δυστυχώς δεν κερδίσαμε στη Ρόδο,πρέπει στον Αρη.Τριπλή ισοβαθμία είναι καταδικαστική.Δυστυχώς κέρδισε ο ΙΚΑΡΟΣ, αν έχανε τότε ίσως να είχαμε και ένα καλό σενάριο.Πολύ δύσκολα τα πράγματα.


μην κανετε έτσι....θα κάνει ο Πανελλήνιος κατάσταση μέσα στα Ηλύσσια και θα αρκούν 3 νίκες , οι 2 στη Ζωφρια και μία εκτός. όχι πως είναι εύκολο βέβαια , αλλά έτσι θα γίνει.

Κι αν δεν γίνει τι να κάνουμε...
mono maroussi
QUOTE (ashton @ Mar 20 2011, 14:41 ) *
εννοώ το διπλό που θα πάρει ο Ηρακλής σήμερα

σιγα μην επαιρνε διπλο ο ηρακλης σημερα..μακραν η χειροτερη ομαδα της κατηγοριας..το τελευταιο διπλο της αεκ στον αγιο θωμα πρεπει να ναι στα play off του 2004-2005 με καλαθι στα τελευταια δεκατα του αγωνα
Dwyane ''the flash'' Wade
QUOTE(mono maroussi @ Mar 20 2011, 22:28 ) *
σιγα μην επαιρνε διπλο ο ηρακλης σημερα..μακραν η χειροτερη ομαδα της κατηγοριας..το τελευταιο διπλο της αεκ στον αγιο θωμα πρεπει να ναι στα play off του 2004-2005 με καλαθι στα τελευταια δεκατα του αγωνα

νομιζω οτι ειχε κερδισει και το 2006 στα ημιτελικα των πλει οφ οταν περασε η αεκ στους τελικους με τον παο.
mono maroussi
QUOTE(ronin @ Mar 23 2011, 11:41 ) *
νομιζω οτι ειχε κερδισει και το 2006 στα ημιτελικα των πλει οφ οταν περασε η αεκ στους τελικους με τον παο.

πρεπει να ναι τα ημιτελικα του 2005 γιατι θυμαμαι ηταν την επομενη σεζον απο τη χρονια που χαμε παει τελικο με τον παναθηναικο.Εκεινη σεζον ειχαμε κερδισει την αεκ 2-0 στα ημιτελικα ενω το 2005 μας ειχε κερδισει 3-1(τοτε ειχε μπει το συστημα με τις 3 νικες) σπαζοντας το πλεονεκτημα εδρας που ειχαμε παλι.Με λιγα λογια εχει να παει διπλε μεσα στο Μαρουσι 6 χρονια..
ashton
με τους προπονητές που είχε στον πάγκο η Α.Ε.Κ. όταν είχε καλύτερη/αντίστοιχη ομάδα δεν είναι και περίεργο ..
ashton
ΑΕΚ-Ηρακλής Θεσσαλονίκης 3ο Δ.Κ.Γ. ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ (Ζωφριά)

Apr 02 2011 17:00 NOVASPORTS 3

Κομισάριοι: Κορασίδης Νίκος
Διαιτητές: Γκόντας Σπυρίδων , Φούφης Ιωάννης , Πουρσανίδης Κωνσταντίνος




QUOTE
29 | 03 | 2011 18:43
"Καμπανάκι" Κορωνιού για Ηρακλή


Σε ρυθμούς Ηρακλή προετοιμάζονται στην ΑΕΚ. Ο Άγγελος Κορωνιός έχει ανεβάσει στροφές τις τελευταίες ημέρες προκειμένου οι παίκτες του να εμφανιστούν πανέτοιμοι για την έβδομη νίκη στο πρωτάθλημα απέναντι στον "γηραιό" στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Ο Κορωνιός ξέρει ότι το παιχνίδι κρύβει κινδύνους και αυτό επισήμανε ξανά στην σημερινή προπόνηση. "Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ο αντίπαλος είναι επικίνδυνος, αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι να δείξουμε το καλύτερο πρόσωπο, ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας" είπε μεταξύ άλλων στους "κιτρινόμαυρους" ο Κορωνιός, που περιμένει από τον κόσμο να δώσει δυναμικό παρόν στην Σαββατιάτικη αναμέτρηση με τον Ηρακλή.


QUOTE
30 | 03 | 2011 15:24
Εισαγγελέα ζήτησε ο Ηρακλής στα Άνω Λιόσια!


Την παρουσία αθλητικού εισαγγελέα ζήτησε η ΚΑΕ Ηρακλής για τον σαββατιάτικο αγώνα με την ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια, όπως αναφέρει με σημερινό δελτίο Τύπου.


“Η ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ενημέρωσε ήδη τις αρμόδιες αρχές ενόψει του αγώνα της με την ΑΕΚ, το Σάββατο, πως επιθυμεί αστυνομικά μέτρα για την προστασία της αποστολής της, παρόμοια με αυτά που οργανώθηκαν απ' την αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης στον αγώνα με τον Άρη. Παράλληλα ζήτησε επισήμως την παρουσία του κ.Αθλητικού Εισαγγελέα στον αγώνα του Σαββάτου, δεδομένης της κρισιμότητας του”, αναφέρει η ΚΑΕ Ηρακλής, η οποία αύριο θα απολογηθεί στον αθλητικό δικαστή για τα επεισόδια των οπαδών της στο παιχνίδι με τον Άρη, που ανάγκασαν τους διαιτητές να προχωρήσουν στην εκκένωση του Ιβανωφείου. Οι κυανόλευκοι είναι υπότροποι και κινδυνεύουν με μεγάλη τιμωρία.



QUOTE
31 | 03 | 2011 17:37
Πληρωμές στην ΑΕΚ


Με "γεμάτες τσέπες" θα παραταχθούν οι παίκτες της ΑΕΚ στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Ηρακλή στα Άνω Λιόσια. Σήμερα, οι "κιτρινόμαυροι" πληρώθηκαν ένα μέρος από τα οφειλόμενα, γεγονός που τόνωσε την ψυχολογία τους. Ο Άγγελος Κορωνιός μίλησε στους παίκτες για την συνάντηση με τον "γηραιό" και ζήτησε να είναι απόλυτα προσηλωμένοι στο παιχνίδι και να μην σκεφτούν ούτε για μια στιγμή ότι μπορεί να έχουν εύκολο έργο. Από κει και πέρα, ο Φλίντερ Μπόιντ εξαιτίας μιας θλάσης που τον ταλαιπωρεί πιθανότατα δεν θα αγωνιστεί κόντρα στον "γηραιό", γι' αυτό αναμένεται να επιστρέψει στην 12αδα ο Σαρόντ Κάρι, που έχει παροπλιστεί από τον Κορωνιό.


basketnet.gr
ashton
QUOTE
23η αγων.: ΑΕΚ-ΗΡΑΚΛΗΣ (17:00, NOVASPORTS) 2011-04-01
23η αγων.: ΑΕΚ- ΗΡΑΚΛΗΣ (17:00, NOVASPORTS)

Αγώνας «ζωής ή θανάτου» διεξάγεται στο κλειστό της Ζωφριάς ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ηρακλή για την 23η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ 2010-11. Η αναμέτρηση των δύο ομάδων (Σάββατο 2 Απριλίου) θα αρχίσει στις 17:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Novasports.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Άγγελος Κορωνιός (προπονητής ΑΕΚ): «Ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια που έχουμε δώσει μέχρι σήμερα είναι αυτό του Σαββάτου εναντίον του Ηρακλή. Τα ματς που θεωρούνται εκ των προτέρων ‘τελειωμένα’ είναι τα πιο δύσκολα για τους παίκτες αν, βέβαια, δεν καταφέρουν να δείξουν σοβαρότητα και να προσηλωθούν στο στόχο. Ο Ηρακλής είναι μια καλή ομάδα και κυρίως, έχει αποβάλλει το άγχος γεγονός που την μετατρέπει σε επικίνδυνη. Εμείς πρέπει να επιβάλλουμε εξ αρχής το ρυθμό μας και να δείξουμε σοβαρότητα. Ευελπιστούμε ότι οι φίλαθλοι θα μας δώσουν την απαραίτητη ενέργεια ».

Τερελ Καστλ (παίκτης ΑΕΚ): «Δίνουμε ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι, έχοντας ως στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Δουλέψαμε σκληρά και θεωρώ ότι θα κερδίσουμε με τη συμπαράσταση των φιλάθλων».

Κρις Χουγκάζ (προπονητής Ηρακλή): «Είναι ένας αγώνας πολύ σημαντικός και για τις δύο ομάδες. Θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη, δείχνοντας τα στοιχεία που απαιτούνται για τέτοιους αγώνες. Μεγάλη μαχητικότητα και αυτοσυγκέντρωση επί σαράντα λεπτά. Ελπίζω η διεξαγωγή του αγώνα να σταθεί στο ύψος των δύο ιστορικών ομάδων και να μη βιώσουμε άσχημα γεγονότα που θα πλήξουν το μπάσκετ».

Βασίλης Αγγελακόπουλος (παίκτης Ηρακλή): «Είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας, αφού παίζουμε με μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς. Εμείς είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση, αλλά είναι ένας αγώνας, που δουλέψαμε σκληρά για να είμαστε έτοιμοι και να τον κερδίσουμε. Θα προσπαθήσουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό, να επιβάλλουμε τον δικό μας και αν κερδίσουμε θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα που θα μας δώσει δύναμη για να πετύχουμε και τα υπόλοιπα που χρειαζόμαστε».


esake.gr
Emanuel David Ginobili
Για ποιον να πρωτομιλησω? Σχεδον ολοι ηταν καταπληκτικοι...
Το σημερινο ματς ηταν και μια απαντηση στο ποδοσφιαρικο μας θεμα "ΟΑΚΑ-Ριζουπολη", ο κοσμος μπορει
να μεταδωσει τρομερο παλμο στους παικτες! Αρκει μονο να δεις τα ΤΡΟΜΕΡΑ αλματα του 40αρη 77.gif Καστλ
στην 4η περιοδο! Η ομαδα εβγαλε απιστευτο παθος στο παρκε!



Υ.Γ. Κι ενα παραπονο, γιατι ξεχαστηκε ο Μαντιτς στην τελευταια περιοδο; Θα ηταν πολυ χρησιμοτερος απο τον Χαρτ.
ashton
ΟΥΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ

περισσότερα αργότερα, να έχω ηρεμήσει λιγάκι..

QUOTE
ΑΕΚ - Νικολαΐδης: "Είμαστε ΑΕΚ, θα τα καταφέρουμε"
02/04/2011 20:25
Μικρότερα γράμματαΜεγαλύτερα γράμματα

Στην κατάσταση που βρίσκεται η ΑΕΚ η νίκη επί του Ηρακλή ήταν όλα τα λεφτά και ο Άγγελος Κορωνιός συνεχάρη την ομάδα του για την αντίδρασή της στην τελευταία περίοδο. Η εμφάνιση, ειδικά στην άμυνα, δεν ήταν και η καλύτερη, όμως στο τέλος οι "κιτρινόμαυροι" έκαναν αυτά που έπρεπε.

"Ξέραμε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι. Προετοίμαζα την ομάδα να είναι συγκεντρωμένη και σοβαρή" σχολίασε ο Κορωνιός. "Ηξερα ότι ο Ηρακλής θα τα έπαιζε όλα για όλα και έτσι έγινε. Δεν είχαμε συγκέντρωση σε όλο το παιχνίδι. Ήμασταν εκτός ρυθμού και αφήσαμε τον αντίπαλο μας να δημιουργήσει καταστάσεις. Παρκερ, Κολεμαν και Πετροβιτς αποτελούν σημαντική απειλή έξω από το καλάθι και δεν τα καταφέραμε ούτε σε αυτόν τον τομέα".

Ωστόσο, η αλλαγή στο ρυθμό ήρθε και ο προπονητής της ΑΕΚ το επισήμανε. "Το μόνο καλό ήταν η 4η περίοδος. Όχι ότι στην άμυνα είδα αυτό που ήθελα, αλλά σε σύγκριση με τα υπόλοιπα δεκάλεπτα δείξαμε μεγαλύτερη διάθεση και μαχητικότητα. Επίσης, είχαμε καλύτερα ποσοστά και πετύχαμε 29π. Αυτό ήταν το σημαντικότερο κομμάτι, που μας έδωσε τη νίκη. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου και στον κόσμο που μας στήριξε…" τόνισε ο κόουτς των "κιτρινόμαυρων" που ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την παρουσία του κόσμου. "Αυτός είναι ο κόσμος της ΑΕΚ. Συσπειρώνοεται στα δύσκολα… Εύχομαι στον Ηρακλή καλή συνέχεια. Ολοι μας αντιμετωπίζουμε προβλήματα".

Από πλευράς παικτών μιλησε ο Μάκης Νικολαΐδης που ήταν ο αρχηγός στην ανατροπή της 4ης περιόδου. "Ο Ηρακλής ήρθε να παίξει το τελευταίο του χαρτί. Του αξίζουν μπράβο, όπως αξίζουν μπράβο και στην ομάδα μου" σχολίασε ο έμπειρος μπόμπερ. "Είχαμε πίεση και λόγω του κόσμου και βαθμολογική. Δεν κάναμε αυτά που έπρεπε για ησυχάσουμε πιο νωρίς, αλλά ευτυχώς στο τέλος χαμογελάσαμε. Πιέσαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη, όμως, ευτυχώς έχουμε την τύχη στα χέρια μας. Είμαστε ΑΕΚ και θα τα καταφέρουμε".


sportnet.gr
ashton
QUOTE
02 | 04 | 2011 20:49
Χουγκάζ: «Το παλέψαμε όσο μπορούσαμε»


Ο Ηρακλής ηττήθηκε και η στενοχώρια ήταν εμφανής στο πρόσωπο του Κρις Χουγκάζ. «Έγινε μια μεγάλη μάχη δύο ιστορικών ομάδων που έχουν δυναμική και πρέπει να βρίσκονται και οι δύο στην Α1. Το παλέψαμε όσο μπορούσαμε παρά τα προβλήματα. Είμαι ευχαριστημένος από την μαχητικότητα των παικτών μου. Ακόμη και στις ήττες δείχνουν αποφασισμένοι να προστατεύσουν την εικόνα της ομάδας. Δυστυχώς στο τέταρτο δεκάλεπτο χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και μας έκαναν κακό οι πολλές χαμένες βολές» υποστήριξε ο τεχνικός του «γηραιού» και συμπλήρωσε: «Προσπαθήσαμε να οδηγήσουμε την ΑΕΚ σε μακρινά σουτ, από όπου δυστυχώς είχε πολύ καλά ποσοστά. Το κάναμε γιατί έχουμε πρόβλημα στην ρακέτα. Η ΑΕΚ ήταν ψύχραιμη συγχαρητήρια και εύχομαι οι δύο ομάδες να βρουν τον δρόμο τους». Ενώ, ο κορυφαίος παίκτης του Ηρακλή Τζερόμ Κόλεμαν, τόνισε: «Παίξαμε σκληρά. Δεν νιώθω άσχημα για την ήττα, γιατί παίξαμε σκληρά και δώσαμε το 100%. Για αυτό δεν σκύβουμε το κεφάλι. Δεν καταφέραμε να πετύχουμε τη νίκη που θα μας έδινε ελπίδες παραμονής… Θα πρέπει να συνεχιστεί η ζωή για τον Ηρακλή και του χρόνου να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία… Ήταν σημαντική εμπειρία για εμένα».


basketnet.gr
Boom Dizzle
Την σωνει,οπως φαινεται,την παρτιδα η ΑΕΚ....Αυτη η ομαδα ολο πεφτει κ ολο Α1 ειναι....
Μπραβο της για σημερα κ μπραβο κ στον κοσμο της που γεμισε το κλειστο της Ζωφριας...Το ελληνικο μπασκετ
εχει αναγκη την ΑΕΚ. bball.gif
ashton
Ακόμα είναι πολύ νωρίς...
με τρια σερι εκτος για την ΑΕΚ (και σε ΟΑΚΑ, Αλεξάνδρειο, Μαρούσι) ενώ ο Ηλυσιακός έχει δυο σερί εντός, οι Ιλισιώτες έχουν το πάνω χέρι ακόμα .

κι ενα βιντεο απο το ματς
jasonick
Ευτυχώς που ο αντιπαλός μας ήταν ο Ηρακλής, γιατί με τέτοια απόδοση οποιαδήποτε άλλη ομάδα αν ήταν στη Ζωφριά θα έφευγε με το διπλό.
Αμυντικά ήμασταν κακοί, δεχθήκαμε ένα σωρό τρίποντα που τα περισσότερα ήταν ελεύθερα. Έπρεπε να πιέσουμε περισσότερο τους guards του Ηρακλή, που ήταν και ο μοναδικός επιθετικός κίνδυνος μιας και οι ψηλοί του ήταν μέτριοι. Επιθετικά δυσάρεστη έκπληξη ο Κοχαντάρεβιτς, ο Ντικούδης σταθερή αξία και ο Χαρτ αν και ξεκίνησε δυναμικά έπεσε μετά.
Εντωμεταξύ ο Κάρυ για ποιο λόγο αποκτήθηκε; Για τη δουλειά που κάνει θα μπορούσε να την κάνει ή ο Τζόλος ή ο Παπαντωνιου που έφυγε το καλοκαίρι.
Α, και μια λαμπάδα στον Πέτροβιτς και στους άλλους που δεν έβαζαν με τίποτα τις βολές.
Timemaster
η νίκη αυτή για την ΑΕΚ είναι αρκετά σπουδαία αλλά δε φέρνει και την παραμονή απλά χωρίς αυτή η παραμονή θα ήταν πολύ δύσκολη....

όμως εγώ θέλω να σταθώ στην παρακάτω φωτογραφεία από την Original του Περιστερίου που δείχνει την βαθμολογία του έτους 1963-1964 όπου η ΑΕΚ βγήκε πρώτη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και ο Ηρακλής δεύτερος και παίξανε μεταξύ τους μπαράζ για το πρωτάθλημα!

Και ενώ όλα αυτά τα χρόνια έχουν περάσει από αυτά τα σωματεία τρομεροί Έλληνες αθλητές τώρα πάλεψαν για το ποια θα έχει ελπίδες για να παραμείνει στην Α1
rolleyes.gif

υ.γ. η φωτογραφεία
ashton

4 . CASTLE
Είναι φανερό πως ο 39χρονος Terrell τα έχει φτύσει... δεν μπορεί να παίξει άμυνα, έχει να βάλει τρίποντο από το ματς στη Λαμία, έχει 0/14 έκτοτε, έχει να σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων από το ματς με Ολυμπιακό (πριν τον ΠΓΣ). Έκανε αισθητή την παρουσία του ουσιαστικά στο τέλος με το εντυπωσιακό καλάθι και φάουλ για το 63-62 και τις βολές στη συνέχεια .


5 . COHADAREVIC
Με διαφορά το χειρότερο παιχνίδι του Σέρβου φέτος . Δεν του βγήκε τίποτα, ούτε επιθετικά (0/3 2π) ούτε στην άμυνα με χαζά φάουλ .


6 . ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
Ο Μάκης ήταν εκεί ευστοχώντας από τα 6μ75 όταν χρειάστηκε... 18π με 4/10 3π (και 4/4 βολές), ενώ πρόσθεσε 4ρ, 2ασ, 2κλ. Για μένα ήταν ο καλύτερος .



7 . ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Δεν αγωνίστηκε καθόλου


8 . HART
Ξεκίνησε πολύ καλα, κι έπειτα από καιρό (Λαμία) πήραμε σκοράρισμα από αυτόν.. Έβαλε 13π ενώ στα τελευταία 5 είχε 14.. Ακόμα είχε και 3ρ, 4ασ αλλά και 4 λάθη .


9 . ΝΤΙΚΟΥΔΗΣ
Τέλειωσε με double-double, από 13 ρημπάουντ (6αμ-7επ) και 18 πόντους (5/12 2π, 2/3 τρ !! και 2/5 βολές..) Σίγουρα θετική παρουσία, αλλά για άλλη μια φορά έπαιζε απ'εξω ..


11 . ΔΟΡΚΟΦΙΚΗΣ
Έδωσε λύσεις και αμυντικά (6-2ρ) αλλά και επιθετικά με 8 πόντους (2/2 τρ) - αν είχε χρησιμοποιηθεί λίγο ακόμα αντί του Darko θα είχαμε καθαρίσει νωρίτερα..


12 . ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
Ως συνήθως, απλά ήταν 12άδα χωρίς να παίξει .


13 . ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ
Βοήθησε αρκετά όσο έπαιξε, πίεσε στην άμυνα, πέτυχε και δυο κρίσιμα καλάθια όταν δυσκολευόμασταν στην επίθεση .


16 . CURRY
Το βασικό είναι πως πέτυχε ένα πόντο κι έτσι παραμένει πάνω από τον Shannon στη λίστα της ντροπής.. Από την άλλη σε σκάρτα 7' δε θα μπορούσε να κάνει και πολλά περισσότερα . Πάντως τα λάθη στο κατέβασμα του Boyd δεν τα έκανε ..


17 . MANDIC
Πάλι καλός ο Voule . Εβαλε 14 πόντους (με το layup που έσβησαν τα φώτα :-) με καλά ποσοστά (6/7 σουτ), μοίρασε και 3 ασιστ .


18 . ΤΖΟΛΟΣ
Μπήκε μεν στη 12άδα στη θέση του τραυματία Boyd, αλλά ως συνήθως δεν πάτησε παρκέ... Με την κατάσταση που ειναι ο Castle και την απόδοση που έχει ο Curry, σίγουρα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί .
ashton
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΕΚ ΟΑΚΑ

Apr 06 2011 17:00 ET1

Εξ αναβολής

Κομισάριοι: Ιωάννου Νίκος
Διαιτητές: Καλδίρης Αργύριος , Θεονάς Γεώργιος , Ταρενίδης Σταύρος

QUOTE
22η αγων.: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΕΚ (17:00, ΕΤ1) 2011-04-05
22η αγων.: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΕΚ (17:00, ΕΤ1)

Ο Παναθηναϊκός, μετά την πρόκριση του στο φάιναλ φορ της Βαρκελώνης, υποδέχεται την Τετάρτη (06/04) στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ για τον εξ αναβολής αγώνα της 22η αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 17:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΤ1.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Ζέλικο Ομπράντοβιτς (προπονητής Παναθηναϊκού): «Χρειαζόμαστε ένα ακόμη καλό παιχνίδι και ένα θετικό αποτέλεσμα. Δεν έχουμε πολλές μέρες στη διάθεσή μας να προετοιμαστούμε, αλλά σίγουρα είναι καλύτερη η κατάσταση σε σχέση με την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, όπου είχαμε μόλις μία προπόνηση πριν από τον αγώνα. Θα πρέπει να σεβαστούμε τον αντίπαλό μας, όπως κάνουμε πάντα. Είχαμε πει ότι μετά τις αναμετρήσεις με την Μπαρτσελόνα θα ήταν λογικό να παρουσιαστούμε ίσως με μια μικρή έλλειψη συγκέντρωσης. Θα πρέπει να παίξουμε σοβαρά, όπως σοβαρά παίξαμε και απέναντι στον Πανιώνιο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον τρόπο που έπαιξαν οι παίκτες μου. Το μόνο αρνητικό ήταν οι 15 ελεύθερες βολές που χάσαμε, κάτι που ήταν θέμα συγκέντρωσης. Απέναντι στην ΑΕΚ θέλουμε μια καλή εμφάνιση και ένα θετικό αποτέλεσμα».

Κώστας Καϊμακόγλου (παίκτης Παναθηναϊκού): «Επιστρέψαμε ήδη στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, με την αναμέτρηση απέναντι στον Πανιώνιο. Απέναντι στην ΑΕΚ και επιστρέφοντας και στο ΟΑΚΑ, θέλουμε να πάρουμε ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα και να πραγματοποιήσουμε μια καλή εμφάνιση, γνωρίζοντας καλά πως δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες στο πρωτάθλημα. Η πρόκριση στο φάιναλ φορ είναι μια μεγάλη επιτυχία, αλλά θα πρέπει να την αφήσουμε στην άκρη αυτή την περίοδο, καθώς υπάρχουν άλλες υποχρεώσεις μπροστά μας μέχρι τότε. Θα πρέπει να εστιάσουμε στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας για να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε, συνεχίζοντας να δουλεύουμε καθημερινά».

Άγγελος Κορωνιός (προπονητής ΑΕΚ): «Αναντίρρητα, δίνουμε ένα δυνατό παιχνίδι με μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι πρέπει να χαλαρώσουμε ή το μυαλό μας να «τρέχει» στον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος. Σε κάθε ματς επιβάλλεται να παραμένουμε ανταγωνιστικοί και να αποκομίσουμε τα θετικά στοιχεία».

Βούκασιν Μάντιτς (παίκτης ΑΕΚ): «Από τέτοια παιχνίδια, όπως ο αυριανός, εμείς δεν έχουμε να χάσουμε απολύτως τίποτα. Παρά μόνο να κερδίζουμε. Ο βαθμός συγκέντρωσης και σοβαρότητας πρέπει να διατηρηθεί υψηλά».


esake.gr
ashton
111-70 τελικά κέρδισε ο Παο.
(μεγαλύτερη εκτός έδρας ήττα από τους Πράσινους στην ιστορία της ΑΕΚ - η προηγούμενη πέρσι με 29π)
Οι 41π δεν είναι η μεγαλύτερη εκτός έδρας ήττα της ΑΕΚ στην Α1

63π, 119-56 Ηρακλής - ΑΕΚ (1992/93 παίξαμε χωρίς ξένους, επαγγελματίες έλληνες)
45π, 91-46 Πανιώνιος - ΑΕΚ 2009/10 - παιξαμε χωρις ξενους αφου δεν ειχαν δελτία
44π, 128-84 Αρης-ΑΕΚ (1986/87)


Castle 14'03" 2π, 2ρ, 2ασ, 2λθ
Νικολαϊδης 18'20" 8π (2/5 3π), 2λθ
Καλλινικίδης17'51" 3π, 4ρ, 1ασ, 2κλ, 2λθ
Ντικούδης 24'45" 8π,(4/10 σουτ) 5ρ, 2ασ, 1κλ, 1λθ
Δορκοφίκης 19'49" 11π (3/5 2π, 1/3 3π) 1ρ, 3ασ, 1κλ, 1λθ
(πεντάδα)
Τζόλος 16'07" 0π (0/2 3π, 0/1 2π), 1ρ, 3λθ
Curry 19'10" 10π (3/4 σουτ, 3/6 βολές), 1ρ, 4ασ, 2λθ
Hart 20'01" 7π,(2/6 σουτ) 1ρ, 1ασ, 2λθ
Mandic 11'32" 5π (2/5 σουτ), 2
Παπανικολάου17'55" 10π,(3/4 σουτ), 4ρ, 2ασ, 1κλ, 1λθ
Cohadarevic 12'47" 6π,(1/5 σουτ), 2ρ, 3λθ, 1κλ

Με 14/23 βολές και 20 λάθη και πάλι καλά...

ο Κάρι πάντως έδειξε θετικά στοιχεία
ο Τζόλος πάλι δε δείχνει πως μπορει να σταθει στην Α1

υγ. Με ενόχλησε η παραδοχή της 40ρας και το ότι δεν έγινε προσπάθεια μείωσης στο τέλος (όπως κάνουμε μόνιμα τα τελευταια χρονια...)
ashton
QUOTE
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – «Τώρα ξεκινούν τα σημαντικά»
06/04/2011 19:45

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση και τη διάθεση όλων των παικτών του ήταν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετά το τέλος του αγώνα στο ΟΑΚΑ και την πολύ εύκολη επικράτηση του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ. Ο τεχνικός του τριφυλλιού, αφού επιβράβευσε την ομάδα του με ρεπό ως το Σάββατο, τόνισε πως τώρα αρχίζουν τα σημαντικά.


«Αυτό που είδα σήμερα είναι 12 παίκτες με μεγάλη θέληση να παίξουν και να απολαύσουν το παιχνίδι. Είχαν όλη πολύ καλή απόδοση και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Συνέχεια λέω ότι κάθε παίκτης είναι σημαντικός. Απέναντι στην Μπαρτσελόνα χρησιμοποιήσαμε κάποιους παίκτες περισσότερο από κάποιους άλλους. Αλλά πρόκειται για ομαδική δουλειά και το είχα ξαναπεί. Ακόμα και αυτοί που αγωνίστηκαν λίγο βοήθησαν», ανέφερε αρχικά ο Σέρβος.

Για να συνεχίσει: «Επίσης ήταν προφανές πως στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο κάποιοι ήταν πολύ κουρασμένοι. Σήμερα ήταν διαφορετικά. Δουλέψαμε δύο μέρες για το παιχνίδι και τώρα τους αφήνουμε ελεύθερους μέχρι το Σάββατο. Μετά θα αρχίσουμε να δουλεύουμε πολύ σκληρά. Τώρα αρχίζουν τα πιο σημαντικά της σεζόν. Ως τώρα όσα έγιναν είναι καλά».

Εκ των κορυφαίων ο Άλεκς Μάριτς, ο οποίος έδειξε να ξεπερνά πλήρως τον τραυματισμό του και να βρίσκει σιγά-σιγά ρυθμό: «Είχαμε θέσει κάποιους στόχους στο παιχνίδι μας και νομίζω ότι τους πετύχαμε και στα 40' του αγώνα. Ακολουθήσαμε τις οδηγίες του προπονητή μας για να πετύχουμε τους σκοπούς μας».

Επί προσωπικού σχολίασε: «Το να μένεις τόσο καιρό έξω και να επιστρέφεις δεν είναι μόνο μία σωματική πρόκληση ώστε να επανέλθει κανείς στα φυσιολογικά επίπεδα. Είναι και πνευματική. Όλα ξεκινούν από το κεφάλι, αλλά με την βοήθεια των συμπαικτών και των προπονητών μου κατάφερα να επανέλθω».

Ο Κώστας Καϊμακόγλου μίλησε για τα... εκπληκτικά ποσοστά του (3/3δ., 4/5τρ., 4/4β.) σχολιάζοντας αρχικά χαροτολογώντας: «Μου είπε ο Νίκολας να πάρω μερικά σουτ» και πρόσθεσε: «Έχουμε ξεχάσει από την προηγούμενη Πέμπτη τι έχει συμβεί. Έχουμε συγκεντρωθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα ώστε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό καθώς μας περιμένει μια πολύ δύσκολη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα».

Για να καταλήξει: «Τις προηγούμενες δεκαπέντε ημέρες δεχθήκαμε μεγάλη πίεση, αλλά τώρα θα χαλαρώσουμε και στη συνέχεια θα συγκεντρωθούμε στο ματς με τον Ίκαρο Καλλιθέας ώστε να είμαστε απόλυτα έτοιμοι για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό».

Ο Ίαν Βουγιούκας από την πλευρά του σχολίασε: «Το Final-4 πλησιάζει, αλλά έχουμε παιχνίδια ακόμη πριν από αυτό, όπως με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, όπου θα κριθεί το πλεονέκτημα έδρας στην Α1. Σίγουρα είμαστε ενθουσιασμένοι για την πρόκριση. Θα πάμε εκεί για να παλέψουμε για ό,τι μας αξίζει και διεκδικούμε. Η ΑΕΚ δεν είναι η ομάδα των προηγούμενων χρόνων. Παίξαμε συγκεντρωμένα, βγάλαμε εύκολα καλάθια και πήραμε μία άνετη νίκη»


QUOTE
ΑΕΚ – Οι «αιώνιοι» και τα… συντηρητικά
06/04/2011 19:51

Δεν θέλησε να μιλήσει για το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό ο Άγγελος Κορωνιός στη συνέντευξη Τύπου και αρκέστηκε να πει ότι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι στο δικό τους πρωτάθλημα.


«Δεν χρειάζεται να κάνουμε ανάλυση για το ματς. Ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός κάνουν το δικό τους πρωτάθλημα κι οι υπόλοιπες ομάδες προσπαθούν να συντηρούν το πρωτάθλημα. Δεν μου αρέσει προσωπικά αυτό, αλλά θα πρέπει να το δεχθώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Τερέλ Καστλ δήλωσε: «Ήρθαμε εδώ σαν ομάδα να παίξουμε με ένα σχέδιο. Θέλαμε να τους κρατήσουμε κάτω από τους 70 πόντους. Δεν τα καταφέραμε, κάναμε κάποια λάθη και ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε αυτό το όριο. Είμαι ευχαριστημένος, επειδή καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο της παραμονής μας».


sportnet.gr
colonel gomelsky
QUOTE(ashton @ Apr 6 2011, 18:45 ) *
υγ. Με ενόχλησε η παραδοχή της 40ρας και το ότι δεν έγινε προσπάθεια μείωσης στο τέλος (όπως κάνουμε μόνιμα τα τελευταια χρονια...)


Πάντως σε κάποια στιγμή και ενώ η διαφορά ήταν επίσης 25+ κάνατε ένα σερί 9-0 αν θυμάμαι καλά. Αυτό σε μένα δέιχνει ότι το παιχνίδι δεν το παράτησαν οι παίκτες της ΑΕΚ από την αρχή. Εντάξει στο τέλος είχε κάποιο νόημα να σκιστούν, να διακινδυνέψουν τραυματισμούς και κούραση για να χάσουν με 30 αντί 40αρα; Κάτι καλύτερο δεν μπορούσε να γίνει.

Επίσης μου φαίνεται τελείως άστοχο αυτό που είπε ο Καστλ "να τους κρατήσουμε κάτω από τους 70 πόντους". Αποκλείω να τους είπε κάτι τέτοιο ο Κορωνιός, είναι στα όρια του μεταφυσικού για τη διαφορά δυναμικότητας των ομάδων.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.