QUOTE(ilpostino @ Aug 25 2009, 11:34 )

βασικα δεν καταλαβα σε ποια λαθη εχω υποπεσει οπως και το πού θες να καταληξεις!
δε λες κατι χειροπιαστο , απλα εκφραζεις τη γνωμη σου καθαρα υποκειμενικα , οπως και εγω αλλωστε πριν εξεφρασα τη γενικοτερη αισθηση που εχω οσον αφορα αυτους τους 2 αθλητες!! δεν βρισκω το νοημα να μπω σε θεματα τεχνικα , οπου στην πλειοψηφια τους υπερτερει , κατα τη γνωμη μου παντα , ο AIR.
οσο για τους γουιζαρντς , προκειται για ενα θεμα που εχει διχασει τους fun , ενα θεμα που καθαρα υποκειμενικα εχει να κανει αν εκανε καλως που επεστρεψε ξανα σε προχωρημενη ηλικια και σε διαφορετικη ομαδα. εγω , οντας επιφυλακτικος στην αρχη , πιστευω ακραδαντα πλεον οτι πολυ καλα εκανε! να βλεπεις εναν αθλητη σε τετοια ηλικια να μπορει να στεκεται σε αυτο το επιπεδο ειναι κατι τουλαχιστον μαγικο. ετσι το βλεπω εγω! αν σε σενα χαλασε την εικονα του , οκ !
παντα υπαρχουν αντιπαλοι να χτυπηθεις φιλε μου , οσον αφορα τον ισχυρισμο σου για το 72-10! με τη λογικη αυτη , το l.a φετος δεν ειχε κανα ιδιαιτερο αντιπαλο , αντε το ντενβερ! φοινιξ , σ.αντονιο , ν.ορλεανη, νταλας , ηιουστον πεσμενα πραγματα! μην υποτιμας το 72-10 ουτε το οτι ηταν ο καλυτερος της καλυτερης ομαδας!
τεχνικα παντως , οντως η ντριπλα και το μακρινο σουτ ειναι στοιχεια που υπερτερει ο ασος του l.a , θα συμφωνησω μαζι σου! κατα τα αλλα ομως ο AIR εχει τον α λογο!
πρεπει να σημειωθει ομως και το μοναδικο τους απολυτα κοινο σημειο. εγιναν και οι δυο οι καλυτεροι οταν καταλαβαν οτι δεν παιζουν μονοι τους! οταν εβαλαν και τους συμπαικτες τους στο παιχνιδι τοτε εγιναν και οι δυο το Νο.1!
Xειροπιαστο ειναι οτι ο Κομπι υπερτερει εστω και ελαφρα σε τεχνικη αλλα συνολικα ειναι καλυτερος ο Τζορνταν.Ακομα και ο Φιλ Τζακσον το εχει παραδεχτει αυτο οτι ο Κομπι ειναι καλυτερος στα skills oπως και ο Γουιντερ.
Εκει που θελω να καταληξω και εχω καταληξει πολλες φορες ειναι να μην ισοπεδωνονται τα παντα στο βωμο του Τζορνταν.Δειτε και αλλους παιχτες του παρελθοντος και του σημερα και θα καταλαβεται οτι δεν ειναι ο Τζορνταν και οι υπολοιποι.Ειναι ο Τζορνταν ο Τσαμπερλαιν ο Οσκαρ Ρομπερτσον ο Τζαμπαρ ο Ρασσελ κ.α....
Αν σε ενθουσιασε ο Τζορνταν σε τετοια ηλικια τοτε τι να πει και ενας φαν του Τζαμπαρ που μεχρι τα 40 εκανε πρωταθλητισμο και ηταν σεντερ και ενας ψηλος εχει παντα πιο ταλαιπωρημενο κορμι απο εναν γκαρντ που ηταν και εκπληκτικος αθλητης.
Οταν εγινε το 72-10 οι Μπουλς ειχαν μια απο τις πλειρεστερες ομαδες της ιστοριας και αναλογικα δεν ειχαν αντιπαλο.Δεν μειωνω το επειτευγμα αλλωστε ειμαι λατρης της Ιστοριας και οτι γραφει δεν ξεγραφει.Ο Τζορνταν σαφως και ηταν ο #1 της ομαδας οπως σε ολα την καριερα του αλλα το φετινο πρωταθλημα παραδειγαμ του Κομπι ειναι πιο δυσκολο απο οτι εκεινο του 72-10.Η πλειρωτητα αυτης της ομαδας δεν αφησε να φανει η μετρια εμαφανηση στους Τελικους του Τζορνταν για τα δικα του δεδομενα.Οι χειροτεροι απο τους 6 τελικους που επαιξε.
Επισης χειρομπιαστο ειναι οτι ο Τζορνταν οταν μπηκε στο ΝΒΑ ηταν ενας αγουρος παιχτης που επαιζε πρωτα με τα αθλητικα προσοντα με πολλα ντραιβ ενω δεν ηταν λιγες φορες που εκανε αιρμπολ απο μεση αποσταση.Για τριποντο ουτε λογος.Χρωσταει πολλα και αυτο το ξερουν λιγοι στο Γκερβιν που εκαναν προπονηση μαζι το 1986 μετα τον τραυματισμο του.
Τελος η διαφορα ειναι οτι και αλλοι παιχτες εχουν ισαξιο μυθο με του Τζορνταν αλλα δεν πηραν οτι τους αξιζει ουτε διαφημηστικαν κατα το 1/10 οσο ο Τζορνταν.
Ο Τζορνταν ειναι ενας GOAT candidate αλλα μαζι του ειναι και αλλοι 3-4 παιχτες.Κανεις δεν αμφησβητει τον Τζορνταν αλλα το ιδιο πρεπει να συμβαινει και με αλλους.
Σου μιλαω εχοντας παιχνιδια του Τζορνταν μεχρι και απο το Λανει στο High School και εχω παρακολουθησει ολη την διαδρομη σε βαθος που ελαχηστοι το εχουν κανει.