Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Regal Barcelona BC - Olympiacos Pireaus BC || Τελικός Euroleague Final 4 2009-2010
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
ViC
Νομίζω κι εγώ ότι δεν έχει νόημα να κάνουμε συγκρίσεις της περσυνής ΤΣΣΚΑ με τη φετινή Μπαρτσελόνα. Οι ομάδες μπορούν να συγκριθούν μόνο την ίδια σεζόν. Αν θέλουμε να συγκρίνουμε ομάδες διαφορετικών περιόδων, πρέπει να παραμείνουμε στην ίδια ομάδα.
Η Μπάρτσα '10 είναι καλύτερη από την Μπάρτσα '09
Ο Ολυμπιακός '10 είναι καλύτερος από τον Ολυμπιακό '09
Η ΤΣΣΚΑ '10 είναι χειρότερη από την ΤΣΣΚΑ '09
Ο Παναθηναϊκός '10 είναι χειρότερος από τον Παναθηναϊκό '09
Η Παρτιζάν '10 είναι καλύτερη από την Παρτιζάν '09.

Τώρα που να ξέρουμε ποιος θα έβγαινε νικητής σε ένα ματς Μπαρτσελόνα '10 - ΤΣΣΚΑ '09; Ο Λόρμπεκ και ο Μόρις σε ποια από τις δύο ομάδες θα έπαιζαν κατ' αρχάς; Πολύ υποθετικό...

bball.gif Σημασία δεν έχει μόνο αν στην ρακέτα έχεις τον Άντερσεν ή τον Ν'ντογκ. Σημασία έχει και πως τους τροφοδοτείς
bball.gif Δεν απαξιώνω τον Τεόντοσιτς. Είναι σαφώς μεγαλύτερο ταλέντο απ' ότι ήταν ο Λάκοβιτς ή ο Χόλντεν στα 23 τους (αν και ο Χόλντεν αργότερα βελτιώθηκε κάπως), αλλά το ότι πήγε να καταστρέψει την ομάδα του στο πιο κρίσιμο ματς είναι γεγονός. Έκανε μια καταπληκτική σεζόν, δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό, αλλά αν στους τελικούς του πρωταθλήματος κάνει πάλι τις ίδιες χαζομάρες..; Παρά το ποσοστό του, εγώ επιμένω ότι δεν είναι κλασικός σουτέρ. Αν έπρεπε να εμπιστευτώ κάποιον από τον ολυμπιακό για το τελευταίο σουτ, αυτός θα ήταν ο Κλέιζα. Μου φαίνεται πιο ψυχρό αίμα, πιο winner παίκτης, για να μην πω και καλύτερος σουτέρ. Σε καταστάσεις υψηλής πίεσης, σίγουρα είναι καλύτερος σουτέρ από τον Μίλος. Χώρια που αν στην ομάδα υπήρχε ένας ΜακΙντάιαρ ή ένας Λάνγκτον ποιος θα έπρεπε να σουτάρει στο τέλος; Ο Μίλος; Κακώς λοιπόν δεν υπάρχει ένας τέτοιος παίκτης. Μακάρι ο Τεόντοσιτς να κάνει αυτά που πρέπει μέσα στο γήπεδο, είναι ήδη 23 ετών, δεν μπορώ να τον αντιμετωπίζω σα να είναι ένας άμυαλος 18άρης.
bball.gif Τέλος, για μένα δεν υφίσταται αυτό που λέμε "νοοτροπία λούζερ". Σιγά μην έχουν ο Ναβάρο κι ο Ρούμπιο που έχουν κατακτήσει τα πάντα με την εθνική Ισπανίας νοοτροπία λούζερ. Σιγά μην έχουν νοοτροπία λούζερ ο Ρόζερ και ο Βάσκεθ που έχουν πάρει τα πάντα στην Ισπανία και μάλιστα σπάζοντας έδρες όπως της Tau σε play off. Σιγά μην έχει νοοτροπία λούζερ ο Ν'ντονγκ, που μπήκε μέσα και ήταν η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν και έπαιζε χωρίς άγχος γιατί δεν είχε τίποτα να αποδείξει σε κανέναν. Σιγά μην έχει νοοτροπία λούζερ ο Λόρμπεκ, ένας επαγγελματίας που κάνει τη δουλειά του όπου πάει, επίσης χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες και με μεγάλη ηρεμία στο παιχνίδι του. Σιγά μην έχει νοοτροπία λούζερ μια ισπανική ομάδα απέναντι σε μια Ελληνική, που μας έχουν τους καλύτερους πελάτες τους. Ειδικά για την Μπαρτσελόνα δεν το δέχομαι αυτό, κι ας έχει πάρει μόνο 2 ευρωπαϊκές κούπες. Κέρδισε γιατί ήταν καλύτερη. Πέρσυ δεν κέρδισε επειδή δεν ήταν καλύτερη από την ΤΣΣΚΑ. Γνώμη μου...
comrade
αν και λιγο "κατοπιν εορτης", δειτε αυτο το αρθρο απο το run n gun blogspot
πολυ καλη αναλυση του τελικου της ευρωλιγκα
QUOTE
Ο τίτλος του παρόντος άρθρου είναι το καθολικό συμπέρασμα που βγάζουμε και που θα θυμόμαστε από αυτό το Final 4 τα επόμενα χρόνια. Και αποτελεί την πλήρη και αδιαμφισβήτητη αλήθεια.

Η Barcelona σε όλη τη χρονιά είχε αποδείξει ότι τη διακρίνει άριστη διάκριση ρόλων, με κάθε παίκτη στο roster της να γνωρίζει ακριβώς τι απαιτείται από αυτόν στο παρκέ και τη θέση που θα πρέπει να κατέχει πάνω σε αυτό. Το gameplan και η "ιεραρχία" των παικτών στα plays είναι ξεκάθαρη, με συνέπεια σπανίως να παρατηρείται σύγχυση ή κακό spacing (αποστάσεις).

Τα παραπάνω στοιχεία δε θα μπορούσαν να μη φανούν και στον προχθεσινό τελικό. Ο Xavi Pascual εφάρμοσε για άλλη μία φορά άριστο rotation, κρατώντας ξεκούραστη την ομάδα του για όλο σχεδόν το ματς και παίρνοντας το maximum από ποιοτικούς ρολίστες όπως ο Morris, ο Sada και ο N'Dong. Εκμεταλλευόταν συνεχώς τα προτερήματα του καθενός από αυτούς στην επίθεση: ο Morris σούταρε τα αγαπημένα του τρίποντα από την κορυφή, ο N'Dong απέδειξε την ευκολία με την οποία "ολοκληρώνει" καλές πάσες στη ρακέτα, ο Sada κράτησε το ρυθμό όταν ο Rubio φαινόταν να κουράζεται και να υποπίπτει σε λάθη λόγω της πίεσης των Teodosic, Beverley, κτλ.

Φυσικά ο Pascual ευτύχησε να έχει σε μεγάλη μέρα το Navarro, ο οποίος έβαλε τα κρίσιμα σουτ που φοβόμασταν και απευχόμασταν. Παρόλα αυτά, η γενική εντύπωση είναι ότι ο Ισπανός επικράτησε του Παναγιώτη Γιαννάκη στη λεγόμενη "μάχη των πάγκων". Μπήκε πολύ δυνατά και με επιθετική άμυνα στο ματς (ξέροντας ότι ο Ολυμπιακός ξεκινάει συνήθως νωθρά τα παιχνίδια μέχρι να βρει ρυθμό). Εφάρμοσε (όπως πάντα) γρήγορη κίνηση και κυκλοφορία της μπάλας στην περιφέρεια, ψάχνοντας τα "ανοίγματα" για drives μέσω των οποίων θα κατέρρεε η inside άμυνα των ερυθρολεύκων (όπως και έγινε), χτυπώντας στις αργές αμυντικές περιστροφές τους και παίρνοντας εύκολα καρφώματα και κοντινά σουτ από τους ψηλούς. Έδωσε εντολή στο Rubio να τρέξει όποτε μπορούσε. Εντόπιζε σχεδόν όλα τα mis-matches και τα εκμεταλλευόταν.

Από την άλλη, ο Γιαννάκης, ενώ μέχρι πριν το Final 4 έκανε μακράν την καλύτερη προπονητικά χρονιά του στον Ολυμπιακό, στο κρισιμότερο σημείο φάνηκε να μην έχει κάνει καλή προετοιμασία και "διάβασμα" των αγώνων. Στον ημιτελικό οι Vesely, McCalebb και Maric, ή αλλιώς οι 3 από τους 4 καλύτερους παίκτες της Partizan, έφτασαν τον ΟΣΦΠ ένα βήμα από τον αποκλεισμό, παίζοντας το ίδιο στιλ μπάσκετ που o Vujosevic χρησιμοποιεί όλη τη σεζόν (και με το οποίο είχε κερδίσει τον Ολυμπιακό στο Βελιγράδι). Στον τελικό, ο Ολυμπιακός κατά διαστήματα θύμισε την περσινή επιθετικά "αρτηριοσκληρωτική" ομάδα, με πολλή στασιμότητα, ελάχιστη κίνηση μακριά από την μπάλα και προβλέψιμα plays. Η Barca τα είχε μελετήσει και τα "έκλεινε" με καίρια collapsing και σωστή πίεση στην μπάλα. Επιπροσθέτως, οι "κόκκινες" επιστροφές ήταν πιο αργές από το επιθυμητό, επιτρέποντας στους Καταλανούς πολλά σουτ σε δευτερεύοντα αιφνιδιασμό, τα οποία βεβαίως είναι η καλύτερη "συνταγή" για την απόκτηση ρυθμού και ψυχολογικού προβαδίσματος.

Κάποιες επιπλέον παρατηρήσεις σχετικά με την προπονητική πλευρά του τελικού:

* Άμα είναι να εμπιστευτείς το Halperin, πρέπει να έχεις έτοιμα μερικά plays για να εκμεταλλευτείς την ικανότητά του στο σουτ μετά από πάσα.
* Εφόσον ο Navarro δείχνει ότι βρίσκεται σε καλή μέρα, πρέπει να κάνεις κάτι για να τον εκνευρίσεις, είτε πιο σκληρή on-ball άμυνα, περισσότερες παγίδες, να επιχειρείς πιο επιθετική αντιμετώπιση των screens, λιγότερα "τζογαρίσματα" (δηλαδή γεμάτες ρίσκο προσπάθειες για κλέψιμο) σε πάσες προς αυτόν, κτλ.
* Ο Mickeal είναι καλός αμυντικός και διαθέτει ευρύ ρεπερτόριο επιθετικών κινήσεων, οπότε από τη μία πρέπει να προσφέρεις μέσω των plays καλύτερες προϋποθέσεις στον Childress για να σκοράρει απ' ότι με προβλέψιμα 1-on-1 drives και από την άλλη πρέπει να αποφεύγεις το παραμικρό switch πάνω στον Pete (όπως στο κρίσιμο καλάθι του πάνω από τον Beverley).
* Ο Pascual ρίσκαρε ελαφρά με την εξαρχής τοποθέτηση του Lorbek πάνω στον Kleiza, όμως ο Σλοβένος τον δικαίωσε (όπως και ο Morris σε αντίστοιχο ρόλο στο 4ο δεκάλεπτο) σε μεγάλο βαθμό, παίζοντας σωστή, συγκρατημένη και χωρίς foul άμυνα πάνω στον εκνευρισμένο Λιθουανό. Τον τελευταίο δεν βοήθησε και η έλλειψη σωστής κατανομής χώρου στην επίθεση του Ολυμπιακού, που θα του έδινε περισσότερες ευκαιρίες για να προσπεράσει το Lorbek στην ντρίμπλα ξεκινώντας από την περιφέρεια.
* Παρότι μερικοί μίλησαν για λανθασμένη επιλογή του Γιαννάκη να βγάλει τον Beverley στα μέσα του 3ου δεκαλέπτου, προσωπικά την κρίνω σωστή, εφόσον το (έστω μερικό) comeback είχε υλοποιηθεί και ο Ολυμπιακός έπαιζε ουσιαστικά με -1 παίκτη στην επίθεση, λόγω της δεδομένης ανικανότητας του Αμερικανού στο halfcourt παιχνίδι.
* Η μέτρια φυσική κατάσταση του Teodosic σε αυτό το ματς αποτελεί σίγουρα ένα ελαφρυντικό για το Γιαννάκη, αφού ο Σέρβος ξεκίνησε πολύ δυνατά και δραστήρια το ματς πριν κουραστεί και ζητήσει αλλαγή. Σα να μην έφτανε αυτό, ο Penn κινήθηκε, όπως και στον ημιτελικό, σε χαμηλά νερά.
* Η ζώνη που εφάρμοσε στο 2ο δεκάλεπτο ο coach του Ολυμπιακού ήταν καλή ως σκέψη, όμως τα μέτρια box-outs που συνήθως απορρέουν από αυτό το είδος άμυνας οδήγησαν σε 2 συνεχόμενα επιθετικά rebounds και τελικά ένα τρίποντο του Basile.
* Η αγωνιστική κατάσταση του Vujcic φάνηκε να έχει χειροτερέψει πολύ αυτό το τριήμερο, οπότε σωστά χρησιμοποιήθηκε λίγο και στους δύο αγώνες, εφόσον αμυντικά ήταν αφερέγγυος.
* Η Barca κατά περιόδους "αγκιστρωνόταν" υπερβολικά στα σουτ τριών πόντων, όμως τελικά δικαιώθηκε, χάρη και στην αδράνεια της ερυθρόλευκης άμυνας (όπως σε δύο κρισιμότατα χαμένα rebounds όταν η διαφορά ήταν στο -7).
* Στην τελευταία περίοδο η άμυνα της Barcelona χαλάρωσε ελαφρά, όμως στην επίθεση συνέχιζε να είναι αποτελεσματικότατη, κόβοντας κάθε "κόκκινη" ελπίδα για επαναφορά στο παιχνίδι.

Ας δούμε μερικές περιπτώσεις κακών επιθετικών και αμυντικών αντιδράσεων του Ολυμπιακού στον τελικό.



Η (επαναλαμβανόμενη φέτος) αδυναμία συγκέντρωσης στη γραμμή της "φιλανθρωπίας" και τα κρίσιμα χαμένα αμυντικά rebounds ψαλίδισαν τις ελπίδες του ΟΣΦΠ για την κατάκτηση της Euroleague για πρώτη φορά από το 1997.

Συνολικά καλύτερος για την ελληνική ομάδα ήταν ασφαλώς ο Παπαλουκάς, καθώς ήταν ο μόνος που έφτανε με συνέπεια κοντά στο καλάθι των Ισπανών και ο μόνος που μπορούσε να αποφύγει, χρησιμοποιώντας όπως πάντα σωστά το σώμα του ως "ασπίδα", τα blocks των αθλητικών ψηλών της Barca. Ο Μπουρούσης δεν ήταν κακός, αλλά δεν έκανε τη διαφορά στα δύο καλάθια όπως στον ημιτελικό, ενώ ο Μαυροκεφαλίδης δεν πρόλαβε να κάνει πολλά. Ο Sofo κέρδισε fouls, είχε καλές τοποθετήσεις στη ρακέτα χάρη στη δύναμή του αλλά κουράστηκε γρήγορα και η έλλειψη άλματος τον δυσκόλευε απέναντι στο Vazquez και τον N'Dong, οι οποίοι έκαναν πολύ μεστό ματς.

Όσον αφορά στις άλλες 2 ομάδες του τελικού τουρνουά, η Partizan υπερέβαλε εαυτόν στον ημιτελικό, οδηγούμενη από το πολύ καλό κοουτσάρισμα του Vujosevic, και θα μπορούσε κάλλιστα να είχε βρεθεί στον τελικό αν είχε κάνει κάποιου είδους box-out στο κάρφωμα του Childress, ενώ η CSKA κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό και το σκληρό παιχνίδι της στην Barca στο μεταξύ τους ματς, όμως της στοίχισε το ότι ο Siskauskas δεν πήρε βοήθειες στο σκοράρισμα στα κρίσιμα.

Εν τέλει ο Ολυμπιακός μπορεί να μην κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί όλη τη σεζόν στο Final 4, όμως θεωρώ ότι η φετινή ομάδα (και ο Γιαννάκης) θα πρέπει να κριθεί οριστικά μετά την ολοκλήρωση του ελληνικού πρωταθλήματος, καθώς ενδεχόμενη κατάκτηση του τροπαίου θα σημάνει τη διαφορά ανάμεσα σε μια επιτυχημένη και μία μέτρια προς απογοητευτική σεζόν.


Πηγη: http://run-n-gun.blogspot.com/2010/05/blog-post_12.html
il postino
διαφωνω καθετα με τη θεοποιηση της ομαδας της μπαρτσα!

ναι , ηταν η καλυτερη ομαδα φετος στην ευρωλιγκα!
ναι , δικαιοτατα κερδισε τον τιτλο!
ναι , εχει πολυ καλο ροστερ και κοουτς!

αλλα εχω ακουσει και διαβασει κατι τραγελαφικα του στυλ "καλυτερη ομαδα ever"!

επαιζε λεει καλη αμυνα φετος , μηπως ο περσινος παο ή η τσσκα δεν επαιζαν καλη αμυνα?

εχει λεει καλο ροστερ. μηπως οι προηγουμενοι τροπαιουχοι ειχαν καλυτερο ροστερ? μηπως ειχαν περισσοτερους μεγαλους παικτες? μηπως εδειξαν πιο εμφατικα την ανωτεροτητα τους σε προηγουμενα φ4?

εχει λεει αυτοματισμους στην επιθεση. πιο επικινδυνες επιθεσεις εχω δει τα τελευταια 3-4 χρονια.


σαφως σε μια χρονια δε γινεται να ειναι ολες οι μεγαλες ομαδες σε φορμα ταυτοχρονα. αλλα φετος μηπως παραεγινε το πραγμα? τσσκα , παο , σιενα , ταου σε φανερη πτωση σε σχεση με το παρελθον και ρεαλ , οσφπ σε διαδικασια χτισιματος! αφηνω τη μακαμπι που δεν εχει καμια σχεση με την , εστω , προ διετιας μακαμπι!

εχω δει και καλυτερους παγκους επισης τα τελευταια χρονια απο τη μπαρτσα που ειχε λακοβιτς -μπαζιλε στα αζητητα! εχω δει ομαδες με ποιντ με απειρως μεγαλυτερο impact. οι ρουμπιο-σαντα θα αφησουν εποχη ισως στη βαρκελωνη αλλα δεν ειναι ακομα στο επιπεδο εκεινο να κανουν τη διαφορα σε επιπεδο φ4! δηλαδη οι δδ, χολντεν , παπαλουκας τα τελευταια χρονια ηταν κατωτεροι του διδυμου των ποιντ της φετινης μπαρτσα?

δεν αμφισβητω την ποιοτητα της φετινης μπαρτσα σε καμια περιπτωση αλλα εχω δει και καλυτερα πραγματα και μαλιστα πολυ καλυτερα!

οσο για το εντελως υποθετικο ερωτημα , τι θα εκανε η μπαρτσα απεναντι στον περσινο παο ή την προπερσινη τσσκα? το σταυρο της!

υ.γ η φετινη πορεια των μπλαουγκρανα ηταν απολυτα φυσιολογικη και δικαιη! αλλωστε ετοιμαζονταν τοσα χρονια και μη μου πει καποιος οτι φετος εχει αλλαξει το ροστερ σε σχεση με περυσι! ειναι η ολη διαδικασια που υφισταται μεσα σε μια ομαδα οταν μιλαμε για προετοιμασια. μεσα απο αλλαγες , ανακαταταξεις , επιτυχιες και αποτυχιες ετοιμαζεται μια ομαδα για τον υπερτατο στοχο! καιρος ηταν!

lakersdynasty
απο την στιγμη που η Μπαρτσα αντιμετοπισε μια ελληνικη ομαδα στον τελικο που μετα απο ενα σημειο φανηκε ανημπορη να αντιδρασει να ολοκληρωσει την αντεπιθεση της και να μεινει στο παιχνιδι μεχρι το τελος ηταν επομενο οτι η κατα τα αλλα πολυ καλη Μπαρτσελονα θα παρουσιαζοταν με τον τροπο που παρουσιαστηκε στα μετα-Φ4 αρθρα και αναλυσεις.

Η θεοποιηση ομως ηταν κατι που εγινε κατοπιν εορτης. Πριν τον τελικο ακομη και μετα το παιχνιδι με την Παρτιζαν που φανηκε οτι ο ΟΣΦΠ δεν ηταν στην καλητερη δυνατη κατασταση η αντιμετοπιση του τελικου ηταν "50-50".

Παρολα αυτα πιστευω οτι το μελλον ειναι Ισπανικο. Γιατι οι Ελληνικες ομαδες απο φετος θα φτυνουν αιμα οικονομικα σε σχεση με πριν για να υπογραψουν ενα παικτη και οποιο συγκριτικο πλεονεκτημα σε επιπεδο οικονομικο εχει χαθει.

Εαν σε αυτο προστεθει το γεγονος οτι εμεις καθομαστε και συζηταμε για ενα ονειρο απατηλο ονοματι Ρουντι ή Νοσιονι πχ που οι Ισπανοι μπορουν πιο ευκολα να τους πεισουν να επιστρεψουν στην Ισπανια και να εχουν και θεση για να παρουν εναν επιπλεον ξενο παικτη και ενω η στελεχωση των Ελληνικων ομαδων δεν προχωραει και με πολυ καλους ρυθμους τοτε το μελλον δεν φαινεται και πολυ καλο για τις Ελληνικες ομαδες.

Ο ΟΣΦΠ προφανως ειναι σε καλητερη κατασταση σε αυτο τον τομεα εχοντας μαζεψει αρκετα νεα παιδια στην Ελληνικο του κορμο αλλα και παλι...

Δυσκολα τα πραγματα ειδικα απεναντι στους Ισπανους.

Μπορουμε να φερουμε καθε χρονια νεους καλους ξενους αλλα εαν ο κορμος σου δεν ειναι ποιοτικος δεν μπορεις να κανεις και πολλα.


saou
Il postino, κάθεσαι και κρίνεις τη Μπάρτσα με βάση αποσπασματικά στοιχεία που σαφώς και βολεύουν για να καταλήξεις στο συμπέρασμα που θέλεις, δεν βλέπεις όμως τη γενική εικόνα.

QUOTE
επαιζε λεει καλη αμυνα φετος , μηπως ο περσινος παο ή η τσσκα δεν επαιζαν καλη αμυνα?


Καλή άμυνα έπαιζαν. Απλά κάνει μεγαλύτερη εντύπωση (και είναι πιστεύω κομματάκι πιο δύσκολο) όταν το κάνει μια ομάδα που τηρεί κατά τα άλλα πιστά το ισπανικό αλέγκρο στυλ παιχνιδιού αντί να πηγαίνει σε μεγάλες επιθέσεις στην άλλη άκρη του παρκέ.

QUOTE
εχει λεει καλο ροστερ. μηπως οι προηγουμενοι τροπαιουχοι ειχαν καλυτερο ροστερ? μηπως ειχαν περισσοτερους μεγαλους παικτες? μηπως εδειξαν πιο εμφατικα την ανωτεροτητα τους σε προηγουμενα φ4?


Περισσότερους μεγάλους παίκτες με την έννοια της εμπορικής ή της ατομικής αξίας μπορεί. Και ο Ολυμπιακός εξάλλου είχε περισσότερους μεγάλους παίκτες με αυτή την έννοια. Πιο πειστική εμφάνιση σε final 4? Η ΤΣΣΚΑ το 2008 μου ρχεται αμέσως στο μυαλό, η οποία το πήρε σχετικά εύκολα, περισσότερο όμως επαγγελματικά παρά εντυπωσιάζοντας. Για πιο εμφατική ανωτερότητα θα πρέπει μάλλον να πάμε στη νίκη της Μακάμπι επί των Ιταλών. Πέρυσι ο ΠΑΟ πήρε 2 ματς στο καλάθι, στην Αθήνα έπαιξε 2 κλειστά ματς, το 2006 στον τελικό ΤΣΣΚΑ Μακάμπι έφαγε η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι, το 2005...η Μακάμπι ήταν ανώτερη αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα είχε γίνει αν έπαιζε με την ΤΣΣΚΑ αντί των Ισπανών.

Δε βλέπω πολλές πιο εμφατικές κατακτήσεις από της φετινής Μπάρτσα. Ούτε ήταν πολλές οι ομάδες που πήγαν τρένο όλη τη σεζόν, χωρίς το παραμικρο ντεφορμάρισμα.

QUOTE
εχει λεει αυτοματισμους στην επιθεση. πιο επικινδυνες επιθεσεις εχω δει τα τελευταια 3-4 χρονια.


Αλήθεια έχεις δει πολλές πιο επικίνδυνες? Όπως?

QUOTE
σαφως σε μια χρονια δε γινεται να ειναι ολες οι μεγαλες ομαδες σε φορμα ταυτοχρονα. αλλα φετος μηπως παραεγινε το πραγμα? τσσκα , παο , σιενα , ταου σε φανερη πτωση σε σχεση με το παρελθον και ρεαλ , οσφπ σε διαδικασια χτισιματος! αφηνω τη μακαμπι που δεν εχει καμια σχεση με την , εστω , προ διετιας μακαμπι!


Και αυτό είναι πρόβλημα της Μπαρτσελόνα για ποιόν ακριβώς λόγο? Κάθε πρωταθλητής κάθε χρονιάς τα βάζει απαραίτητα με όλα τα θηρία για να βγει στον αφρό, ή μήπως το συστημα της Ευρωλίγκας είναι τέτοιο που αν δεν κάνεις χαζές ήττες φτάνεις final 4 έχοντας αντιμετωπίσει μονάχα μετριοκαλές ομάδες?

Ούτως ή άλλως λίγες είναι κάθε χρόνο οι πολύ δυνατές ομάδες, δε συνέβη μόνο φέτος. Και τη Σιένα τη Μακάμπι και τη Ρεάλ δεν καταλαβαίνω γιατί τις αναφέρεις καν.



il postino
QUOTE(saou @ May 16 2010, 14:34 ) *
Il postino, κάθεσαι και κρίνεις τη Μπάρτσα με βάση αποσπασματικά στοιχεία που σαφώς και βολεύουν για να καταλήξεις στο συμπέρασμα που θέλεις, δεν βλέπεις όμως τη γενική εικόνα.



Καλή άμυνα έπαιζαν. Απλά κάνει μεγαλύτερη εντύπωση (και είναι πιστεύω κομματάκι πιο δύσκολο) όταν το κάνει μια ομάδα που τηρεί κατά τα άλλα πιστά το ισπανικό αλέγκρο στυλ παιχνιδιού αντί να πηγαίνει σε μεγάλες επιθέσεις στην άλλη άκρη του παρκέ.



Περισσότερους μεγάλους παίκτες με την έννοια της εμπορικής ή της ατομικής αξίας μπορεί. Και ο Ολυμπιακός εξάλλου είχε περισσότερους μεγάλους παίκτες με αυτή την έννοια. Πιο πειστική εμφάνιση σε final 4? Η ΤΣΣΚΑ το 2008 μου ρχεται αμέσως στο μυαλό, η οποία το πήρε σχετικά εύκολα, περισσότερο όμως επαγγελματικά παρά εντυπωσιάζοντας. Για πιο εμφατική ανωτερότητα θα πρέπει μάλλον να πάμε στη νίκη της Μακάμπι επί των Ιταλών. Πέρυσι ο ΠΑΟ πήρε 2 ματς στο καλάθι, στην Αθήνα έπαιξε 2 κλειστά ματς, το 2006 στον τελικό ΤΣΣΚΑ Μακάμπι έφαγε η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι, το 2005...η Μακάμπι ήταν ανώτερη αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα είχε γίνει αν έπαιζε με την ΤΣΣΚΑ αντί των Ισπανών.

Δε βλέπω πολλές πιο εμφατικές κατακτήσεις από της φετινής Μπάρτσα. Ούτε ήταν πολλές οι ομάδες που πήγαν τρένο όλη τη σεζόν, χωρίς το παραμικρο ντεφορμάρισμα.



Αλήθεια έχεις δει πολλές πιο επικίνδυνες? Όπως?



Και αυτό είναι πρόβλημα της Μπαρτσελόνα για ποιόν ακριβώς λόγο? Κάθε πρωταθλητής κάθε χρονιάς τα βάζει απαραίτητα με όλα τα θηρία για να βγει στον αφρό, ή μήπως το συστημα της Ευρωλίγκας είναι τέτοιο που αν δεν κάνεις χαζές ήττες φτάνεις final 4 έχοντας αντιμετωπίσει μονάχα μετριοκαλές ομάδες?

Ούτως ή άλλως λίγες είναι κάθε χρόνο οι πολύ δυνατές ομάδες, δε συνέβη μόνο φέτος. Και τη Σιένα τη Μακάμπι και τη Ρεάλ δεν καταλαβαίνω γιατί τις αναφέρεις καν.


ολη τη διαρκεια της χρονιας υπηρχε αυτη η θεοποιηση της μπαρτσα. αν εσυ δε το βλεπες, οκ , αποψεις.

τρενο ολη τη χρονια χωρις να αμφισβητηθει σε κανενα σημειο πηγε ο παο το 07!

ο περυσινος παο ηταν στην επιθεση φωτια. δεν ειχες απο πού να φυλαχθεις! τελεια κυκλοφορια της μπαλας και αφυλαχτα σουτ απο τους καλυτερους χεραδες? p&r ? ταισμα του πιο dominant διδυμου ψηλων? σουτ απο τα 4αρια? μηως η τσσκα μεχρι περυσι?

δε φταιει καθολου η μπαρτσα που αλλες ομαδες ηταν πεσμενες. ουτε υποβαθμιζει τον τιτλο της. απλα οχι η καλυτερη ever που εχω διαβασει οταν ο ανταγωνισμος δεν ειναι στα φορτε του.

δε φταιω εγω που δεν καταλαβαινεις γιατι αναφερω σιενα , μακαμπι, ρεαλ. μαλλον επειδη με βολευε για να καταληξω στο συμπερασμα μου! οπως λες και εσυ!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.