QUOTE (thalys @ Apr 26 2017, 19:41 )
Η ομάδα είναι εταιρεία και οι παίκτες επαγγελματίες. Δεν είναι ερασιτεχνικό σωματείο να κολλήσει ο παράγοντας το δελτίο στον τοίχο και ο παίχτης να πει "δεν βαριέσαι, θα τρώω σουβλάκια τα Σάββατα δίχως τύψεις".
Για να προσελκύσεις καλούς εργαζομένους και να κρατήσεις τους υπάρχοντες πρέπει να έχεις και καλό εργασιακό περιβάλλον. Όταν ο πρόεδρας σε ξεφτυλίζει ακυρώνοντας τα αεροπορικά και βάζοντας σε να γυρίσεις με λεωφορείο για καψώνι, χαλάει τ'όνομα της ομάδας στην αγορά. Που ήδη με τις εισβολές στ'αποδυτήρια, τις αλλαγές προπονητών δυο φορές τον χρόνο και τις καθυστερήσεις στις πληρωμές δεν είναι ακριβώς κορυφαίο.
Αυτά που κάνει ο ΔΠΓ κοστίζουν στον Παναθηναϊκό. Αν δεν μπορεί να ελέγξει τα νεύρα του ας σηκωθεί να φύγει. Δεν ελπίζω σε σωτήρες. Δεν περιμένω κανέναν να έρθει ν'αναλάβει την ΚΑΕ. Προτιμώ όμως να επιβιώνουμε όπως ο ΠΑΟΚ και ο Άρης με την Α1, το Τσάμπιονς Λιγκ και την αξιοπρέπεια μας, παρά οι συνεχιζόμενες προσβολές από έναν τύπο που νομίζει ότι επειδή έχει λεφτά μπορεί να κάνει ό,τι θέλει δίχως να του καίγεται καρφί για τους άλλους.
Έχει ήδη βγει από τα παπαγαλάκια το παραμύθι ότι στηρίχτηκε ο Τζέημς όταν έσπασε την τζαμαρία, άλλοι με τα ξενύχτια κλπ. Αν ήθελε να τιμωρήσει τον Τζέημς ή όποιον άλλον ας το έκανε για τις συγκεκριμένες παραβάσεις με βάση τα άρθρα του εσωτερικού κανονισμού. Έτσι λειτουργούν οι σωστές ομάδες. Τιμωρούνται, συγγνώμη, ξεφτυλίζονται τώρα οι παίχτες επειδή είναι χειρότερη ομάδα από την Φενέρ. Τόσα μπορούν, τόσα έκαναν.
για τις δυο πρώτες παραγράφους, συμφωνώ με τα χίλια. Και νομίζω ότι είναι γενικότερο πρόβλημα στην ελλάδα, που διογκώθηκε / ξεγυμνώθηκε με την κρίση, αλλά υπήρχε και πριν, σε όλους τους τομείς, όχι μόνο στα μπασκετικά και στην κάπως ιδιαίτερη περίπτωση του τυπά που συζητούμε τώρα. Το "αφεντικό" με τα λεφτά / πολιτικές ή άλλες πλάτες κοκ, που κάνει ό,τι θέλει, ανεξέλεγκτα, δεν συμφωνεί με ένα χ ποσό και να το τηρήσει και γενικά να είναι συνεπής, αλλά τάζει πράματα που δεν μπορεί και μετά δεν τα τηρεί, δε σέβεται την προσωπική και επαγγελματική ζωή των άλλων, λειτουργεί ανώριμα, αντιεπαγγελματικά κοκ. Και κατά τ' άλλα το μπάσκετ κάποτε έπαιζε και σαν παράδειγμα ότι "οι έλληνες μπορούνε". Αλλά με κάτι τέτοια καραγκιοζιλίκια, και δεν είναι και η πρώτη φορά, πάει και το "παράδειγμα" ... κανένας (έστω σχεδόν κανένας) δε σκέφτεται το όνομα του μαγαζιού του, το μέλλον, την αξιοπρέπεια που για κάποιους που έχουν και παραστάσεις ή έστω θάρρος και αρχές, είναι σημαντική, κοκ
... αλλά ας μην το συνεχίσω βγαίνοντας εκτός θέματος. Για την τρίτη παράγραφο, χαίρομαι που υπάρχουν οπαδοί που σκέφτονται έτσι (και δεν το λέω ως οπαδός του ολυμπιακού, με απώτερους σκοπούς, τα ίδια θα έλεγα και για την ακρίβεια έχω πει και σε αντίστοιχες συμπεριφορές και των αντίστοιχων κακομαθημένων πλουσιόπαιδων του ολυμπιακού. ή του οποιουδήποτε χώρου). Είμαι και γενικότερα της λογικής της ψύχραιμης, κυνικής και πρακτικής αντιμετώπισης των ζητημάτων (αυτό κάνω παραδοσιακά στη ζωή μου μη νευριάζοντας σε βαθμό αηδίας, και λόγω των αρχών μου), είμαι και επιφυλακτικός λόγω κοσμοαντίληψης σε "σωτήρες" κάθε είδους, και η αξιοπρέπεια ακόμη και με χίλιες δυσκολίες πάντα θεωρώ ότι είναι (μαζί με κάποιες άλλες αξίες, όπως η ποιότητα, η όρεξη για καλή δημιουργική δουλειά, το μεράκι, το καλό κλίμα κοκ) καλύτερη από τα όποια λεφτά. Η φτώχεια θέλει καλοπέραση. Τα πιο καλά πράγματα έχουν γίνει με σωστή δουλειά και όχι απλά με τα λεφτά (που εννοείται καλό είναι να υπάρχουν, δεν το υποτιμώ και αυτό ως παράγοντα επιτυχίας). Αλλά για να σκεφτούμε, ποιοι πραγματικοί οπαδοί (για να μείνω στα του μπάσκετ) είναι πιο περήφανοι, αυτοί της κάθε σωστά και με αρχές και συνοχή χτισμένης ομάδας που κάνει υπέρβαση, ή αυτής που απλά έρχονται πανάκριβοι σταρ κάθε χρόνο χωρίς αποτέλεσμα (εκτός από μερικές τσέπες μανατζαραίων και άλλων);
για την τελευταία παράγραφο, εντάξει, η γνώμη μου για τα διάφορα παπαγαλάκια και γενικά στρατευμένους δημοσιογράφους, που δεν υπηρετούν τη δημοσιογραφία αλλά συμφέροντα και λογικές εργαστηρίων δημοσιογραφίας, δεν είναι και η καλύτερη, και δυστυχώς και άνθρωποι που θεωρούσα κάποτε αξιόλογους βγάζουν ολοένα και χειρότερο εαυτό, λειτουργώντας με σκοπιμότητες ή ύπουλα και με μπηχτές και αναπαράγοντας ακόμη και ψέματα που ακούνε και λάσπες, αντί να κρίνουν δίκαια και αποστασιοποιημένα τα πράγματα. Δεν σκέφτονται ούτε καν το μέλλον της καλής δημοσιογραφίας, που το κύρος και την αξιοπιστία της το καταρρακώνουν κι άλλο, μέχρι ίσως να αντιδράσει κάποιος κόσμος πιο νεαρός (σε μυαλά, δεν με νοιάζει η ηλικία) και να φτιάξει κάποια δημοσιογραφία που να μας αξίζει κυριολεκτικά και όχι ειρωνικά. Δίκαιο έχεις για τον κανονισμό. Αν υπήρχε ζήτημα τότε, έπρεπε να λυθεί τότε, με βάση το τι ισχύει για όλους. Όχι να ανασύρεται στη λογική της λάσπης και για να εξυπηρετηθούν άλλες επιδιώξεις τώρα ... κάτι τέτοιες λογικές (μεταξύ άλλων) κάνουν τον υγιώς σκεπτόμενο κόσμο να απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο και από το μπάσκετ και από τη δημοσιογραφία ...