Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Α.Ε.Κ. @ Α1 2010/11
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > ΑΕΚ
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
ashton
Πρεμιέρα αύριο

ΑΕΚ-Α.Ε. Ικαρος Καλλιθέας Κλειστό Γήπεδο Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Ελληνικού

Κομισάριοι: Αγγελόπουλος Αλέξανδρος
Διαιτητές: Σπυρίδωνος Λεωνίδας , Παπαπέτρου Πέτρος , Σταματόπουλος Κωνσταντίνος
Oct 24 2010 16:30 NOVASPORTS


QUOTE
Η Διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ ενημερώνει τους φίλους της ομάδας για την αγορά των εισιτηρίων για το ματς με τον Ίκαρο. Τι δήλωσαν οι Γκέκος και Μακ.
Η Διοίκηση ενημερώνει ότι αύριο Κυριακή θα είναι ανοικτά τα εκδοτήρια στο κλειστό του Ελληνικού από τις 2μ.μ., προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι φίλαθλοι της ομάδας. Το εισιτήριο, δε, κοστίζει 10 ευρώ. Η Διοίκηση της ΚΑΕ προσκαλεί τους φιλάθλους να παρευρεθούν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και να της δώσουν ενέργεια στην ομάδα, δίχως να ...πέσει καρφίτσα στον αγωνιστικό χώρο.
Οι Γκέκος και Μακ τόνισαν.
Γκέκος: «Η πρεμιέρα, ως είθισται, κρύβει πάντα εκπλήξεις. Αλίμονο, λοιπόν, στις ομάδες που θα παρουσιαστούν ανέτοιμες ψυχολογικά και αγωνιστικά. Γεγονός είναι ότι την Κυριακή θα αντιμετωπίσουμε μια σκληρή ομάδα, που διαθέτει οργάνωση και ενθουσιασμό. Μια ομάδα που γνωρίζει τι θέλει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Γι΄ αυτό και ο βαθμός επικινδυνότητας του ματς είναι υψηλός.
Από την πλευρά μας, δουλέψαμε σκληρά μέσα στο γήπεδο με στόχο να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Δεν πρέπει να λησμονήσουμε το γεγονός ότι ξεκινήσαμε με ιδιαίτερη καθυστέρηση την προετοιμασία, ενώ η πλειοψηφία των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων ήρθε στην Αθήνα πριν τον αγώνα με το Περιστέρι. Θα θέλαμε οι φίλαθλοι να βρεθούν δίπλα μας, να νιώσουμε την «ανάσα» τους και να μας δώσουν την ενέργεια που χρειαζόμαστε»
Μακ: «Όπως έχω ενημερωθεί από τους ανθρώπους της ομάδας, ο Ίκαρος είναι μια ομάδα που έχει φιλοδοξίες και θέλει να παρουσιαστεί ανταγωνιστική την πρώτη της χρονιά στην Α1. Πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι, στο οποίο χρειάζεται να επιδείξουμε σοβαρότητα, πειθαρχία και αυτοσυγκέντρωση. Οι φίλαθλοί μας, είμαι βέβαιος, θα σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια που καταβάλλουμε».


esake.gr

QUOTE
Η Διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ ενημερώνει τους φίλους της ομάδας για την αγορά των εισιτηρίων για το ματς με τον Ίκαρο. Τι δήλωσαν οι Γκέκος και Μακ.
Η Διοίκηση ενημερώνει ότι αύριο Κυριακή θα είναι ανοικτά τα εκδοτήρια στο κλειστό του Ελληνικού από τις 2μ.μ., προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι φίλαθλοι της ομάδας. Το εισιτήριο, δε, κοστίζει 10 ευρώ. Η Διοίκηση της ΚΑΕ προσκαλεί τους φιλάθλους να παρευρεθούν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και να της δώσουν ενέργεια στην ομάδα, δίχως να ...πέσει καρφίτσα στον αγωνιστικό χώρο


aekbc.gr

QUOTE
22-10-2010





Ο Ίκαρος Καλλιθέας πιστεύοντας πως είναι από τις ομάδες που αναμφίβολα δικαιούνται να μιλάνε αυτή τη κρίσιμη στιγμή έχει να δηλώσει τα παρακάτω.

Σεβόμαστε απόλυτα το δικαίωμα των παικτών στην απεργία (αν και φυσικά δεν το κατανοούμε αυτή τη κρίσιμη στιγμή όχι μόνο για το μπάσκετ, αλλά γενικότερα για τη χώρα) όπως σεβόμαστε και το δικαίωμα των εργαζομένων στην εργασία.

Η διοίκηση του Ικάρου Καλλιθέας καθώς και οι παίκτες δηλώνουν με αίσθημα ευθύνης ότι τη Κυριακή 24 Οκτωβρίου η ομάδα του Ικάρου θα παραταχθεί πλήρης στο κλειστό του Ελληνικού έτοιμη για την ιστορική πρώτη της παρουσία στην Α1 απέναντι στην ΑΕΚ.



ikarosbc.gr


Με τον Ικαρο να κατεβαινει πληρης το ματς θα γινει κανονικα. Τωρα απο ΑΕΚ αν κατεβουν και οι Ελληνες θα φανει..
ashton
πριν λιγο γύρισα
ισως προλάβω να ανεβάσω κι ένα βιντεάκι που τράβηξα με το κινητό στη φάση με τα ΜΑΤ (που χτυπούσανε στα πόδια τους παικτες μια που στο face to face δεν τους επαιρνε μια που ο πιο ψηλός ματατζης αντε να ηταν 1μ75..)

για τα προ του ματς, μαλλον πρέπει να τα γραψω στο σχετικο τοπικ για τη λιγκα & την απεργια


Αγωνιστικά τώρα το ματς το πήρανε ο γεροΚαστλ (παππους, παππους, αλλά είναι πλειμεικερ - σε αντιθεση με Σανον που ηταν χαλια), ο Μακ που ειχε τα σκαμπανεβάσμάτά του, ο Μελς με πολυ καλη αμυνα και πολλες βοηθειες στην επιθεση και φυσικά ο Πέρι που είχε 35 ποντους με 15/16 2π, 5/5 1π, 9ρ !!!

Απο τους αλλους ο Νταρκο επαιξε λιγο και δικαια με τετοιο Δορκοφικη, ο Σανον ηταν απόλυτα αρνητικός, ο Μάκης δεν τραβηξε και ο Γκράντι έσπασε τα ταμπλω (2/12). Θετικος ο Παπανικολαου και ο Ακης .

κοσμος ενα σκάρτο 300ρι.
ας ειναι καλά οι 20-30 συγγενεις του παλληκαριου (που προς τιμήν της τίμησε η ομάδα πριν την έναρξη κι είχαμε και ενος λεπτου σιγη)

QUOTE
24 | 10 | 2010 19:57
Γκέκος: «Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για το άθλημα»!


Απογοητευμένος από όσα συνέβησαν και στο Ελληνικό ήταν ο προπονητής της ΑΕΚ Μηνάς Γκέκος. «Τις καταστάσεις αυτές τις έχω ζήσει ως αθλητής, όταν έπαιζα στον Παναθηναϊκό. Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για το άθλημα. Τα είπα στη συνέντευξη Τύπου του ΕΣΑΚΕ, δεν θέλω να επαναληφθώ. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου και να τους συγχαρώ για την προσπάθειά τους. Αυτή η νίκη μας κάνει να αισιοδοξούμε για το μέλλον» δήλωσε ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» και συνέχισε: «Είχα πει στους παίκτες μου πως θέλω να κερδίσουμε με έναν πόντο. Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι. Ο χρόνος κυλά υπέρ μας. Θέλουμε να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια. Φάγαμε 16 πόντους στα τελευταία τρία δευτερόλεπτα της επίθεσης του αντιπάλου γεγονός που δείχνει έλλειψη διάρκειας. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο παίξαμε καλή άμυνα, είχαμε καλή κυκλοφορία, ελέγξαμε το ματς και κερδίσαμε. Όσο περνά ο καιρός θα είμαστε και καλύτεροι».
Όσο για την περίπτωση του Δήμου Ντικούδη, είπε: «Το θέμα είναι σε εξέλιξη. Μπορεί να γίνει, μπορεί και να μην γίνει».
Από την πλευρά του ο Πρόδρομος Νικολαϊδης, σχολίασε: «Συγχαρητήρια στην ομάδα μου που παρά τα προβλήματα καταφέραμε να κερδίσουμε μια καλή και συγκροτημένη ομάδα. Κανονικά για εμάς είναι απεργία. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε να μην γίνει το παιχνίδι. Μπήκαμε με τα άλλα παιδια στο παρκέ. Φάγαμε μαζί τους ξύλο. Ο κ. Παπαδημητρίου μας είπε πως θα είναι μαζί μας στην απεργία αν καταφέρουμε να πείσουμε τους συναδέλφους μας του Ικάρου να μην κατέβουν. Ευχαριστούμε τη διοίκηση για τη στάση της. Σεβόμαστε τη φανέλα και την ιστορία της ΑΕΚ. Κανονικά θα έπρεπε να ήταν εδώ ο Δορκοφίκης, αφού ήταν ο πρωταγωνιστής, αλλά ήρθα εγώ ως αρχηγός για να εκπροσωπήσω τους συμπαίκτες μου. Όσοι άνθρωποι του μπάσκετ είδαν αυτές τις εικόνες πιστεύουμε ότι πήραν ένα μηνυματάκι».

Λυκογιάννης: «Οι εικόνες με τα ΜΑΤ μας πήγαν πίσω»

Στην αντίπερα όχθη, ο τεχνικός του Ικάρου Άρης Λυκογιάννης, δήλωσε: «Πριν από πολλά χρόνια ήμουν προπονητής στη Γλυφάδα στη Γ Ενθική και παίζαμε στην Πρέβεζα. Υπήρχε ένα γήπεδο χωρίς ρολόι, πάγκους και τον κόσμο όρθιο γύρω απ΄ το παρκέ σαν να είναι σε αρένα. Δεν πίστευα πως ανεβαίνοντας στην Α1 θα έβλεπα χειρότερες εικόνες. Δεν συζητάμε καν πως τα αιτήματα του ΠΣΑΚ είναι δίκαια. Δεν υπάρχει λόγος να αναζητούνται λύσεις στα προβλήματα του μπάσκετ όταν υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις. Υπήρχε ο χρόνος από τον Μάη όλοι οι φορείς να διαπραγματευτούν. Οι εικόνες με τα ΜΑΤ μας πηγαίνουν πολύ πίσω». Και κατέληξε: «Η όλη εικόνα σόκαρε τους Αμερικάνους παίκτες μας. Δεν υπάρχει κάποιους που να μην επηρεάστηκε. Ο Κάρολ ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Για την εικόνα του παιχνιδιού θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ΑΕΚ να ευχηθώ καλή συνέχεια. Η διαφορά δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς. Είμαι απογοητευμένος από την παρουσία μας στην άμυνα και στα αμυντικά ριμπάουντ. Το αμυντικό ριμπάουντ είναι θέμα διάθεσης και πάθους. Έτσι δεν μπορείς να κερδίσεις ένα ματς εκτός έδρας. Επίσης είμαι δυσαρεστημένος από τον υπερβολικό σεβασμό που έδειξαν οι παίκτες μου απέναντι στην ΑΕΚ» και κατέληξε: «Δεν πιστεύω πως έχουμε πρόβλημα στη θέση “5”. Είχαμε πρόβλημα διάθεσης».
Τέλος, ο Σωτήρης Κατούφας, υπογράμμισε: «Θέλω να ξεκινήσω με κάτι που έγινε πριν το παιχνίδι. Παίζω σχεδόν 18 χρόνια μπάσκετ, αλλά η εικόνα αστυνομικών να βγάζουν δια της βίας εκτός παρκέ επαγγελματίες παίκτες ήταν άσχημη. Δεν έχω βιώσει κάτι ανάλογο. Στο αγωνιστικό κομματι δεν μπορούσαμε να ακολουθήσουμε τους ρυθμούς της ΑΕΚ και χάσαμε. Τα αιτήματά μας είναι δίκαια, αλλά πιστεύουμε πως η συγκεκριμένη στιγμή δεν ήταν η κατάλληλη για απεργία. Αυτό πιστεύαμε εδώ και μια εβδομάδα και παραμείναμε σταθεροί στις απόψεις μας».

Ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΑΕ ΑΕΚ μετά το τέλος του αγώνα στην οποία ανέφερε τα εξής: «Η ΚΑΕ ΑΕΚ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους Έλληνες αθλητές της ομάδας που αγωνίστηκαν κανονικά κόντρα στον Ίκαρο παρ’ ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η απεργία του συνδέσμου τους. Η ΑΕΚ σεβόμενη την ιστορία του συλλόγου της δεν άσκησε καμία πίεση στους μπασκετμπολίστες της αφού σέβεται το δικαίωμα της απεργίας κάθε εργαζόμενου.
Οι Έλληνες μπασκετμπολίστες μας αποφάσισαν να αγωνιστούν, λειτουργώντας αποκλειστικά με το ένστικτο του οπαδού της ΑΕΚ και όχι του επαγγελματία απέναντι σε ένα αντίπαλο που είχε γνωστοποιήσει ότι θα παραταχθεί πλήρης. Επισημαίνεται μάλιστα ότι η ομάδα μας θα τηρήσει ακριβώς την ίδια γραμμή, με οποιαδήποτε ομάδα παρατάσσεται στο παρκέ με όλο το δυναμικό της».


basketnet.gr
ashton




λουλουδια κι ενός λεπτου σιγη για τον αδικοχαμένο οπαδο μας



πανηγυρισμοι στο τελος
ashton

και η αγωνιστική κριτική



4. TERRELL CASTLE
Μπορεί να είναι 38 χρονών και αντικειμενικά να μη μπορει να βγαλει 40λεπτο, αλλά στα 26'που έπαιξε ήταν πολύ καλός, κάνοντας τα basics που πρέπει να κάνει ένας playmaker. Σωστή κυκλοφορία, μη πούλημα της μπάλας (μόνο μια κακη επαναφορα εκανε που δε μετρησε η στατιστικη). Μοιρασε 7 ασιστ, πήρε και 5 αμυντικά ρημπάουντ, είχε κι ένα κλέψιμο .
thumbs up !


5. DARKO COHADAREVIC
Ξεκίνησε πενταδάτος, δεν πήρε προσπάθειες πέρα από ένα δίποντο (άλλωστε έπαιξε μόνο 5'42") από επιθετικό ρημπάουντ .
Πάντως ήταν αισθητά πιο αδυνατισμένος από το ματς του Κυπέλλου .


6. ΜΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
Δεν ήταν σε καλή μέρα . Είχε 1/6 σουτ και 2/4 βολές . Πήρε όμως 6ρ, είχε 1ασ-1κλ . Ξέρουμε την αξία του, θα βοηθήσει στη συνέχεια κι είναι δεδομένο .

7. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
έμπαινε στο τέλος των δεκαλέπτων για ανάσες στον Μακ, και για να δίνει φάουλ . Είχε διάθεση, πέτυχε 2π απο βολές στα 6' που έπαιξε .


8. LAMONT MACK
Ξεκίνησε μέτρια, έφαγε κάνα-δυο-τρεις τάπες από τον Τόμπσον, τα ψιλοέσπασε από τα 6μ75 (1/6 3π) αλλά στο β' έπαιξε πιο κοντά στο καλάθι και βοήθησε . Τελειωσε με 13π και 4/4 1π, 3/9 2π, 3ρ, 1ασ, 2κλ, 1 κψ .


11. ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΟΡΚΟΦΙΚΗΣ
Τι να πουμε... ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ.. 35 πόντοι, με άψογα στατιστικά 15/16 2π (ίσως να είναι και ρεκορ στην Α1), 5/5 βολές, 9 ρημπάουντ, 1ασ, 1κλ.
Συγκλονιστική εμφάνιση ..

12. ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
Δεν επαιξε .


13. ΑΚΗΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ
Βοήθησε όσο έπαιξε, έσφιξε η άμυνα με αυτόν μέσα, πήρε και 2ρ, έδωσε 2 ασιστ, εβαλε και 4π.


14. EDDIE SHANNON
Κακός για να μην πω τίποτα χειρότερο ... Πλέϊ μέϊκερ που σε 14' λεπτά, έκανε ένα σουτ (άστοχο), δεν έδωσε ασιστ, δεν έκλεψε μπάλα .. Δεν έδειξε να μπορεί να σταθεί για βασικός ...

16. ANTHONY GRUNDY
Σίγουρα του λείπουν ματς & προπονήσεις . Ξεκινησε με 0/8 και τέλειωσε με 2/12 . Προς το τέλος πάντως παρά την αστοχία του, μοίρασε μπάλα, άνοιξε διαδρόμους . Η ποιότητά του είναι αναμφισβήτητη λογικά θα ανεβάσει στροφές μέσα στο επόμενο διάστημα .


17. RODRIGUE MELS
Ο Γαλλος ήταν εξαιρετικός . Φοβερός όπως πάντα στην άμυνα, εντυπωσιακά αλτικός, με υποδειγματική πίεση (πλάκα πλακα, 3 Γάλλοι έχουν περάσει από την ομάδα και οι 3 ήταν εξαιρετικοί αμυντικοί... Bilba, Sy οι προηγουμενοι)
Πέτυχε και 13π με 3/6 τρίποντα (το ένα ήταν μόνο τραβηγμένο - αλλά δικαιολογείται) .

18. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΖΟΛΟΣ
Δεν έπαιξε .

Emanuel David Ginobili
Αν σε ενα ματς που Μακης και Grundy πετυχαν μαζι 9 ποντους, καταφεραμε να νικησουμε μπορουμε να ατενιζουμε το μελλον με αισιοδοξια...

Φυσικα πρεπει να γινουν οι καταλληλες κινησεις, να τελειωνει αμεσα το θεμα Ντικουδη και θα προτεινα να αποδεσμευσουμε τον Σανον (ανασες στον Καστλ στη θεση 1 μπορει να δωσει ο Γκραντι) και να κλεισουμε ξενο Σεντερ!

Υ.Γ. Ποσο ΑΕΚ???
Μιλαμε οι καινουργιοι κανονισμοι ηρθαν την τελεια στιγμη...
Πρεπει να ειμαστε η πιο μη αθλητικη ομαδα στην Ευρωπη! Ο Mels ξεχωριζει σαν τον πτεροδακτυλο μες στο γαλα!



ashton
Αθλια εμφάνιση σημερα στο ΣΕΦ, πάλι καλά που κατέβασε ταχυτητα ο οσφπ στο τέλος ..
τελικό 82-50 και οι 32π είναι ισοφάριση του αρνητικού μας ρεκορ ήττας από οσφπ εκτός έδρας (μαζί με το 106-74 του 1980/81)

QUOTE
ΑΕΚ - Γκέκος: «Δεν μπήκαμε στο παιχνίδι»!
31/10/2010 21:28
Μικρότερα γράμματαΜεγαλύτερα γράμματα

Την παραδοχή ότι η ΑΕΚ δεν μπήκε στο γήπεδο έκανε ο Μηνάς Γκέκος μετά το τέλος της αναμέτρησης. «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και τον κόουτς. Παίξαμε με μια ομάδα που έχει βάθος και διαφορετικούς στόχους.

Ο Ολυμπιακός μας σεβάστηκε πολύ περισσότερο απ’ ό,τι εμείς. Δεν μπήκαμε στο παιχνίδι σε κανένα σημείο. Χάσαμε από τα αποδυτήρια. Δεν μπορώ να πω κάτι για το παιχνίδι. Δεν ανταποκριθήκαμε σε τίποτα από αυτά που είπαμε. Δεν ήμασταν έτοιμοι για ένα τέτοιο παιχνίδι. Δεν έχω κανένα παράπονο από τα παιδιά και την προσπάθειά τους στην προπόνηση» εξήγησε ο Μηνάς Γκέκος εμφανώς απογοητευμένος και συμπλήρωσε: «Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Αν δείτε τα περσινά ματς τα παλέψαμε όλα εκτός από αυτά με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό»

Τέλος, ο Περικλής Δορκοφίκης, υπογράμμισε: «Οι μεγάλες ομάδες προπονούνται πάντα στο 100% και παίζουν κάθε ματς σαν τελικό. Αυτό έκανε και ο Ολυμπιακός απέναντί μας. Πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο ώστε να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες απαιτήσεις του πρωταθλήματος της Α1».


sportnet.gr
ashton
ΑΕΚ-Πανελλήνιος
Κλειστό Γήπεδο Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Ελληνικού

Κομισάριοι: Ορφανός Γιώργος
Διαιτητές: Γκόντας Σπυρίδων , Κορομηλάς Ηλίας , Μπήτης Δημήτρης

Nov 06 2010 17:00 NOVASPORTS 3




QUOTE
3η αγωνιστική: ΑΕΚ – Πανελλήνιος 2010-11-05
3η αγωνιστική: ΑΕΚ – Πανελλήνιος

Η ΑΕΚ φιλοξενεί στο Ελληνικό, ίσως για τελευταία φορά, τον Πανελλήνιο για την 3η αγωνιστική. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου στις 17:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Novasports. Αμφότερες οι ομάδες, οι οποίες προέρχονται από ήττα, θα έχουν στη σύνθεση τους τα νέα τους αποκτήματα, με τον Δήμο Ντικούδη να φορά για πρώτη φορά φέτος τη φανέλα της ΑΕΚ και τον Μάρκο Κολώκα να επιστρέφει με αυτή του Πανελληνίου. Διαβάστε τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές:

Μηνάς Γκέκος (προπονητής ΑΕΚ): «Η ΑΕΚ καλείται να δώσει ένα νέο δυνατό παιχνίδι, με μια ομάδα που διαθέτει ταλέντο και εμπειρία. Με μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει δώσει καλά ‘σημάδια γραφής’, καθώς μετείχαν σε παιχνίδια υψηλού επιπέδου. Αναντίρρητα, τέτοια ματς αποτελούν για μας πρόκληση, δεδομένου ότι επιδίωξή μας είναι να παρουσιαζόμαστε σε κάθε αναμέτρηση ανταγωνιστικοί και έτοιμοι για το παραπάνω βήμα. Η απουσία του Σάνον, σίγουρα, θα αφήσει ένα κενό στη θέση του άσου, ωστόσο, διαθέτουμε καλαθοσφαιριστές να το καλύψουν».

Τερέλ Καστλ (παίκτης ΑΕΚ): «Γνωρίζουμε άριστα τις δυνατότητες του Πανελληνίου και τι έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια. Επιθυμούμε τη συμπαράσταση των φιλάθλων μας, οι οποίοι θα δώσουν και πάλι το ‘βροντερό παρών’ και θα μας βοηθήσουν».

Θανάσης Σκουρτόπουλος (προπονητής Πανελληνίου): «Μετά τις δύο ήττες που κάναμε καθαρά από δικά μας λάθη, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για μας στον αγώνα με την ΑΕΚ, εκτός από τη νίκη. Πρέπει να κερδίσουμε και να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Αν καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη, θα ‘στρώσουμε’ και θα ανέβουμε ψυχολογικά. Μέρα με τη μέρα είμαστε καλύτεροι και πιστεύω ότι στον αγώνα με την ΑΕΚ, θα έχουμε και μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι μας».

Τζούρο Όστοϊτς (παίκτης Πανελληνίου): «Το παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι πολύ σημαντικό για μας. Έχουμε κάνει κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα αλλά στη συνέχεια θα παρουσιαστούμε βελτιωμένοι. Αυτό που έχουμε δείξει μέχρι τώρα, δεν είναι η πραγματική μας εικόνα. Είμαστε καλύτεροι αλλά πρέπει να το αποδείξουμε. Το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ, είναι πολύ δύσκολο αλλά το Σάββατο θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι».


esake.gr
HLR CENATION
Νομιζω οτι κακος ο Γκεκος επεμεινε στον Νικολαιδη στο γ δεκαλεπτο ,οταν στο α τον εχουν βαλει σημαδι οι αντιπαλοι..Οχι μονο αυτο αλλα ειχε αναλαβει κ το μαρκαρισμα του Μπαιαρς που τον γλεντησε κανονικα...

Ετσι εγραψε -20 το ταμπλο που μολις βγηκε ο Νικολαιδης τοτε γυρισε κ το ματς.
Επισης κακος στην αμυνα κ ο Δορκοφικης αλλα στην επιθεση ηταν καλος...

Ο Γκραντι το μονο που καταφερε ηταν να παρει καποια φαουλ απο τον Παπαμακαριο ενω αντιθετα φιλοτιμος ηταν ο Μακ.

Τραγικος στην αμυνα ο Ντικουδης ενω ο Καστλ πλεον δεν ειναι για πανω απο 10 λεπτα...
ashton



4. CASTLE
Προσπάθησε καθώς δεν είχαμε εναλλακτική λύση, είχε αρκετά λάθη (4), κι έβαλε 7π ενώ είχε 4ρ-1ασ .

5. COHADAREVIC
Δεν αγωνίστηκε καθόλου χωρίς να καταλάβει κανείς το γιατί .


6. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
Ελάχιστη η παρουσια του στο παρκέ (3π σε 14')... Ειδικά στο 2ο ημιχρονο όταν ψάχναμε σουτ από την περιφερεια επρεπε να ειχε μπει μεσα ..


7. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Αγωνιστηκε μολις για 4"



8. MACK
Κούρασε με τα άστοχα τρίποντα (1/5), όταν έφερε τη μπάλα κοντά στο καλάθι παίζοντας με τη δύναμη ήταν καλύτερος . 11π-2ρ-1ασ-1κλ αλλά και 4 λάθη .


9. ΝΤΙΚΟΥΔΗΣ
Ξεκινησε ψιλοορεξάτος, είχε 5π-1ρ όσο επαιξε στα πρώτα λεπτά, αλλά μετά ξεχάστηκε στον πάγκο .




11. ΔΟΡΚΟΦΙΚΗΣ
Σταθερά η πιο σίγουρη λυση στην επιθεση . 12π (με καλά ποσοστά - 3/5 σουτ, 6/8 βολες)-5ρ-1ασ και πολυ καλη παρουσια


12. ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
Δεν έπαιξε κανα.



13. ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ
Πολύ καλός, άν έμπαινε και το τριποντο στο τελος και γυρνάγαμε το ματς, θα ήταν ήρωας .. 9π-5ρ.


16. GRUNDY
Καλύτερος από προηγούμενα ματς, αλλά πάντα μακριά από ότι ξέραμε... 4/14 σουτ τώρα (8/35 φέτος) και 15π (με 4ασ-2κλ)


17. MELS
Αρκετά καλός όσο έπαιξε -παρα κάποια λάθη στο τέλος . Βοήθησε πάρα πολύ στο γύρισμα του σκορ, αφού ειναι ισως ο μονος περιφερειακος μας που παιζει αμυνα . Ειχε 7π-6ρ και 6 ασιστ.


18. ΤΖΟΛΟΣ
Ούτε και τώρα αγωνίστηκε, παρά την αποχώρηση Shannon ..
ashton
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ ΠΑΟΚ Sports Arena


Κομισάριοι: Μούστος Αναστάσιος
Διαιτητές: Τανατζής Γεώργιος , Φούφης Ιωάννης , Ανδρικόπουλος Γεώργιος
Nov 13 2010 16:00 NOVASPORTS 3

QUOTE
4η αγωνιστική: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2010-11-12
4η αγωνιστική: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Μονομαχία "δικεφάλων" στη Θεσσαλονίκη, με τους Σούλη Μαρκόπουλο, Ρόουλ Μάρσαλ απ΄ την πλευρά του ΠΑΟΚ και τους Μηνά Γκέκο, Πρόδρομο Νικολαϊδη απ' την πλευρά της ΑΕΚ να προαναγγέλουν σπουδαίο παιχνίδι.

Σούλης Μαρκόπουλος: "Η ΑΕΚ είναι μία δυνατή ομάδα, που βρίσκεται σε μία περίοδο προσαρμογής με τις προσθήκες των Γκράντι και Ντικούδη, που μπορεί να μην έκαναν προετοιμασία, αλλά είναι παίκτες έμπειροι και την ενισχύουν σε σημαντικό βαθμό. Η ΑΕΚ είναι ομάδα που παίζει σκληρή άμυνα και για αυτό χρειάζεται προσοχή. Πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτή την άμυνα και φυσικά να διατηρήσουμε αλώβητη την έδρα μας. Θέλουμε και σε αυτό το παιχνίδι να έχουμε την θερμή συμπαράσταση του κόσμου μας, που πάντα μας δίνει ώθηση στο παιχνίδι".

Ρόουλ Μάρσαλ: "Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που, όπως και ο Άρης, παίζει σκληρή άμυνα κι αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και εφόσον έχουμε στο μυαλό μας αυτό που θα αντιμετωπίσουμε, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είναι ένα παιχνίδι δύσκολο και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε σταθερή απόδοση, από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό του αγώνα, για να πάρουμε τη νίκη που τόσο χρειαζόμαστε".

Μηνάς Γκέκος: "Αναμφισβήτητα, πρόκειται για έναν αντίπαλο, ο οποίος χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και στα 40 λεπτά της αναμετρήσεως. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει ταλέντο, διαθέτει ποιότητα στο ρόστερ του, γι’ αυτό και επιβάλλεται να δώσουμε το 100% των αγωνιστικών μας δυνατοτήτων προκειμένου να κατακτήσουμε τη νίκη. Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα τραυματισμού με τον Μελς, ενώ σήμερα ήρθε στην Ελλάδα ο αντικαταστάτης του Σάνον, Πάτρικ Σπαρκς. Ευελπιστώ ότι θα παρουσιάσουμε τον ίδιο αγωνιστικό εαυτό μ’ αυτό των τελευταίων 30 λεπτών του αγώνα με τον Πανελλήνιο".

Πρόδρομος Νικολαϊδης: "Δίνουμε ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, απέναντι σε μία ισχυρή και έμπειρη ομάδα και πρέπει να "ματώσουμε" για να φύγουμε νικητές. Είμαστε αποφασισμένοι, όμως, να το πράξουμε".


esake.gr
ashton
Τραγική για άλλη μια φορά στο ξεκίνημα αγώνα φέτος η Α.Ε.Κ. στην Πυλαία, χάνει με 54-34 στο ημίχρονο με τους Δεδα-Κάλλε να κάνουν πλάκα και τον McGrath να παίρνει εκδικηση για τα περσινα ..

Ο Sparks ειναι μεν στην αποστολη αλλα δεν παιζει .

Χωρίς σέντερ ούτε για δείγμα, χωρίς πλει μεικερ και με τον Γκράντι χάλι δεν πάμε πουθενά ..
Δεν γλυτώνουμε το φούντο φέτος ...
cydonian
Αν συνεχίσουμε έτσι πάμε εύκολα για Α2. Πέρσι δεν το πίστευα, αλλά φέτος η εικόνα της ομάδας είναι τραγική... Ο Μακ αν και πέρσι μου άρεσε, φέτος έχει αρχίσει τραγικά. Έχουμε γεμίσει 4αρια και δεν υπάρχει ούτε ένας σέντερ. Δηλαδή τι περισσότερο μπορεί να προσφέρει ο Παπανικολάου απ τον Τουτζιαράκη; Με ποια λογική ήρθε;
ashton
Ποιος ξέρει ;
Δίνουμε 50 στον Ντικουδη, 25 στον Παπανικολαου, 80 στον Μακ , 25 λογικά στον Αντωνάκη

Με τα ιδια λεφτα κρατουσες τον Φρανσις κι ειχες σεντερ ...

Χωρις σεντερ, χωρις βασικο πλειμεικερ, με τραγικό κωουτσάρισμα στα τελευταια παιχνιδια, ΔΕΝ ΠΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ...
ashton
QUOTE
ΠΑΟΚ - Μαρκόπουλος: «Το παιχνίδι τελείωσε στο πρώτο ημίχρονο»
13/11/2010 18:46
Μικρότερα γράμματαΜεγαλύτερα γράμματα

Ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του ήταν στην συνέντευξη τύπου ο Σούλης Μαρκόπουλος. Ο έμπειρος προπονητής αναφέρθηκε στα στοιχεία που έδωσαν στους παίκτες του τη νίκη.

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την συγκέντρωση που έδειξαν και αυτό είναι ένα σημείο το οποίο προσπαθούμε να το όσο περνάει ο καιρός. Μέχρι στιγμής το κάνουμε στην έδρα μας και θα προσπαθήσουμε να το καταφέρουμε και στα εκτός. Οι παίκτες είχαν διάθεση και θέληση σε όλο τον αγώνα και είμαι χαρούμενος για αυτό. Είχαμε δει την ΑΕΚ ήταν μία ομάδα που πιέζει αρκετά και νομίζω ότι ανταποκριθήκαμε σωστά σε αυτά που είχαμε πει πριν από το παιχνίδι.

Νομίζω ότι το παιχνίδι τελείωσε στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο ημίχρονο και οι δύο ομάδες έκαναν συντήρηση για την συνέχεια. Τώρα ξεκινάνε τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί».

Καλλές: «Με τέτοιες εμφανίσεις ανεβαίνει ο πήχης»
Με οχτώ πόντους και δύο ριμπάουντ ο Νίκος Καλλές αξιοποίησε στο έπακρο τον χρόνο συμμετοχής που του έδωσε ο Σούλης Μαρκόπουλος και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του ενόψει των δύσκολων υποχρεώσεων που ξεκινάνε για την ομάδα του. Ο 23άχρονος σέντερ αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της νίκης αυτής ενώ συνέχισε: «Ήταν σημαντική νίκη για εμάς. Ξεκινάει ένα δύσκολο δίμηνο με πρωτάθλημα και Ευρώπη και με τέτοιες εμφανίσεις ανεβαίνουν οι απαιτήσεις από τους προπονητές μας».





QUOTE
ΑΕΚ - Γκέκος: «Χάσαμε από τα αποδυτήρια»
13/11/2010 18:35
Μικρότερα γράμματαΜεγαλύτερα γράμματα

Απογοητευμένος από την εμφάνιση της ομάδας του ήταν ο τεχνικός της ΑΕΚ Μηνάς Γκέκος στην συνέντευξη τύπου. Ο έμπειρος προπονητής στάθηκε στα πολλά λάθη των παικτών αλλά και την έλλειψη συγκέντρωσης.

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ και ελπίζω να τα πάει καλά και στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη για την ήττα. Δεν μπήκαμε ποτέ στον ρυθμό του αγώνα. Την προηγούμενη εβδομάδα γυρίσαμε έναν αγώνα είκοσι πόντων παρόλα αυτά οι συνθήκες σήμερα ήταν τελείως διαφορετικές. Ήμασταν κακοί στην άμυνα ο ΠΑΟΚ έμπαινε όπως ήθελε μέσα στο καλάθι και έβαζε όπως ήθελε την μπάλα κοντά στο καλάθι.

Για δεύτερο παιχνίδι δεν μπήκαμε συγκεντρωμένοι και δίκαια χάσαμε. Δεν μπορούμε να βρούμε ρυθμό στην θέση του πλέι μέικερ. Έχουμε τον Καστλ ο οποίος όμως όταν δημιουργήθηκε η ομάδα το σχέδιο ήταν να έρχεται από τον πάγκο και να βοηθάει. Βάζουμε τον Γκράντι στην θέση «1» παρόλα αυτά είναι ένας παίκτη που ξέρει να σκοράρει και δυστυχώς δεν μπορούμε να τον αξιοποιήσουμε σωστά. Πήραμε τον Σπαρκς και νομίζω ότι θα μας βοηθήσει αρκετά. Είχε ένα πολύ δύσκολο ταξίδι και θεωρήσαμε σωστό να μην το χρησιμοποιήσουμε. Έτσι όπως παίξαμε δεν μπορούσαμε σε κανένα σημείο του αγώνα να διεκδικήσουμε τη νίκη», είπε.

Ντικούδης: «Ξεκινήσαμε άσχημα και αυτό μας στοίχησε»
Στο ίδιο μήκος κύματος με τον προπονητή του κινήθηκε και ο Δήμος Ντικούδης ο οποίος υποστήριξε: «Ξέραμε που ερχόμασταν απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα και μία πολύ δυνατή έδρα. Νομίζω ότι δίκαια χάσαμε δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι δεν είχαμε πάθος. Από την στιγμή που ξεκινήσαμε τόσο άσχημα δεν μπορούσαμε να επιστρέψουμε κάτι που δεν πρέπει να αφήσουμε να ξαναγίνει την επόμενη φορά».

sportnet.gr

Καλές οι διαπιστώσεις, αλλά δε φταίει κανείς που χάνουμε από τα αποδυτήρια συνέχεια ;
Dwyane ''the flash'' Wade
μαυρα χαλια στην κυριολεξια!!!ακομα και να κερδισουμε τον ηλυσιακο αυτην την αγωνιστικη δεν βλεπω πως θα σωσουμε την φετινη χρονια...
ισως θα ηταν καλυτερο να πτωχευσουμε,να παμε β εθνικη και σε 2 χρονια να παμε ξανα Α1 με μηδεν χρεη...
ashton
4. CASTLE
Πάλευε μόνος του στο '1', σκόραρε 19π με 11/12 βολές, σίγουρα είναι στους διασωθέντες .


5. COHADAREVIC
Φορτώθηκε πολύ γρήγορα με φάουλ, έπαιξε μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο και στο τελευταίο πεντάλεπτο. Όσο έπαιξε ήταν καλός (9π σε 9'53")

6. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
Εκανε κάποια μαζεμένα σουτ 3π στο τέλος, έπαιξε κάτι παραπάνω από 10'... Λείπει η επιθετική του συνεισφορά ..


7. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Επαιξε για λίγο, δεν μπορεί να κριθεί .


8. MACK
Κάκιστος ... Ούτε σε άμυνα, ούτε σε επίθεση δικαιολόγησε την παρουσία του ..0π, 0ρ.


9. ΝΤΙΚΟΥΔΗΣ
Με διάθεση, καλές κινήσεις, αποτελεσματικότητα ... 12π-3ρ, 3κλ, 1ασ. Φορτώθηκε γρήγορα με φάουλ .



11. ΔΟΡΚΟΦΙΚΗΣ
Είχε 7π, 3ρ, αλλά και 3 λάθη - κόντρα σε αντιπάλους με σέντερ(ς) φαίνεται πόσα προβλήματα έχουμε .


13. ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ
Προσπαθούσε, έδωσε κάποιες λύσεις στην άμυνα, πέτυχε και 6 πόντους αλλά σαν 4άρι κόντρα στην αντίπαλη frontline δε μπορούσε να κάνει και πολλά πράγματα .

15. SPARKS
Κανείς δεν κατάλαβε γιατι έγινε τόση πρεμούρα να προλάβει την αποστολή και να μην παίξει δευτερολεπτο.


16. GRUNDY
Σχετικα βελτιωμένος, αλλά δε φαίνεται μέσα στη γενική ανυπαρξία . Είχε 16π με 5/9 2π, 1/4 3π, 2ρ, 2ασ, 1κλ .


17. MELS
Προσπάθησε να παίξει άμυνα, φορτώθηκε νωρίς με φαουλ, ξεχάστηκε και στον πάγκο για το τέλος (να κάνει τι μεταwink.gif.

18. ΤΖΟΛΟΣ
Ουτε τώρα έπαιξε .
ashton
Χωρίς κόσμο σήμερα με Ηλυσιακό, αφού είναι απλήρωτη η εφορία (ΦΠΑ...)

QUOTE
19 | 11 | 2010 18:27
«Πλήρωσαν» τον… απλήρωτο ΦΠΑ!


Όλα ξεκίνησαν μόλις χθες (Πέμπτη) για την ΚΑΕ ΑΕΚ, οπότε και βεβαιώθηκε από την εφορία οφειλή που ανέρχεται στα 140.000 ευρώ για ΦΠΑ της τελευταίας διετίας! Το γεγονός αυτό προκάλεσε πανικό στο εσωτερικό του συλλόγου, αφού για να μπορέσει η ομάδα να πάρει φορολογική ενημερότητα και να «σφραγίσει» τα εισιτήρια θα έπρεπε να καταβάλει το 20% άμεσα. Δηλαδή χρειάζονταν 28.000 ευρώ, προκειμένου να μπορέσει να εκδώσει εισιτήρια και να διεξαχθεί η αναμέτρηση. Το ποσό αυτό για τα δεδομένα της ΑΕΚ είναι τεράστιο, πόσο μάλιστα, αυτή την περίοδο, όπου υπάρχει οικονομική δυσπραγία. Υπήρξε αντιπρόταση προς τον έφορο της αρμόδιας ΔΟΥ, προκειμένου να θεωρηθούν έστω 300 εισιτήρια για την αναμέτρηση, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική! Συνεπώς, με την βοήθεια του Γιάννη Φιλίππου, στον οποίο ποντάρουν εκ νέου οι «κιτρινόμαυροι», ευελπιστούν ότι την προσεχή Τρίτη η Τετάρτη θα μπορέσουν να κλείσουν το θέμα. Βέβαια, η ζημιά έγινε, αλλά ποιος νοιάζεται για το γόητρο της ΑΕΚ, το οποίο έχει πληγεί από σωρεία διοικητικών λαθών τα τελευταία χρόνια… Σε κάθε περίπτωση ο Μπάμπης Καραμανλής που έχει σημαντική ευθύνη για την όλη κατάσταση, διαπιστώνει ότι τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλει. Οι τόνοι ανεβαίνουν τελευταία και ίσως από την Δευτέρα να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις σε διοικητικό επίπεδο, που θα περιλαμβάνουν και αποχωρήσεις…

Η συγνώμη της διοίκησης

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση της ΑΕΚ με την οποία ζητάει συγνώμη από τον κόσμο, για το γεγονός ότι θα διεξαχθεί ο αγώνας με τον Ηλυσιακό κεκλεισμένων των θυρών. «Η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση ν΄ ανακοινώσει ότι το αυριανό ματς με τον Ηλυσιακό θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών λόγω μη θεώρησης των εισιτηρίων. Ζητάει, δε, συγνώμη από τους φιλάθλους μας» ανέφερε η ανακοίνωση.


basketnet.gr

QUOTE
Η ΑΕΚ υποδέχεται χωρίς τους φιλάθλους της στο κλειστό του Ελληνικού τον Ηλυσιακό το Σάββατο 20/11 και ώρα 19:00. Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από το Novasports. Διαβάστε τι δήλώσαν οι πρωταγωνιστές:

Μηνάς Γκέκος (προπονητής ΑΕΚ): «Όπως έχω ξαναπεί, δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια για την ΑΕΚ. Πρέπει ν΄ αντιμετωπίζουμε με την ίδια σοβαρότητα και πειθαρχία όλες τις ομάδες και κυρίως, να δίνουμε κάθε φορά το 100% των αγωνιστικών μας δυνατοτήτων. Ο Ηλυσιακός παρουσιάζεται ανταγωνιστικός, όπως θα διαπιστώστε και από το ματς της περασμένης αγωνιστικής εναντίον του Άρη, καθώς «λύγισε» στην παράταση. Διαθέτει παίκτες με ταλέντο, με ενθουσιασμό και πάθος που φαίνεται σε κάθε αγώνα που δίνουν. Εμείς χρειάζεται να «βγάλουμε» ενέργεια, να δείξουμε διάθεση και θέληση και βεβαίως, να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη που έγιναν στα παιχνίδια με τον Πανελλήνιο και τον ΠΑΟΚ».

Περικλής Δορκοφίκης (παίκτης ΑΕΚ): «Τα πολλά λόγια είναι φτώχια… Πρέπει να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο και να δώσουμε όλο μας το «είναι» για την επίτευξη του στόχου. Θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι, αγωνιστικά και ψυχολογικά, ενώ έχουμε αφήσει πίσω μας την άσχημη εμφάνιση που πραγματοποιήσαμε εναντίον του ΠΑΟΚ».

Βασίλης Φραγκιάς (προπονητής Ηλυσιακού): «Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα με μεγάλη ιστορία και πολύ κόσμο. Η ΑΕΚ είναι τεράστιο μέγεθος και πρέπει να τη σέβονται όλοι, παρά τα όποια προβλήματα της. Από την πλευρά μας, συνεχίζουμε την προσπάθεια να βελτιωνόμαστε σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού μας, ώστε στο μικρότερο χρονικό διάστημα να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο ανταγωνιστικοί. Θέλω να για μία ακόμη φορά να τονίσω την μεγάλη συμπαράσταση της διοίκησης στην προσπάθεια μας, πολλές φορές με προσωπικό κόστος».

Λακουάν Πρόγουελ (παίκτης Ηλυσιακού): «Παρότι δεν είμαστε ακόμη απόλυτα έτοιμοι, θεωρώ ότι μέσα από τις προπονήσεις, μαθαίνουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου και γινόμαστε καλύτεροι. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μπούμε στο γήπεδο με στόχο να παίξουμε το παιχνίδι μας και να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλο να επιβάλλει τον δικό του τρόπο παιχνιδιού. Δουλέψαμε σωστά και ακολουθώντας τις οδηγίες του κόουτς θα παλέψουμε για το καλύτερο».


esake.gr
Dwyane ''the flash'' Wade
νικη ανασα εναντιον του ηλυσιακου με 97-74!πολυ μεγαλο παιχνιδι απο τονμακ με 19 ποντους ,10 ριμπαουντ,5 ασσιστ και 5 κλεψιματα!!!πολυ καλα επαιξαν και ο ντικουδης με τον γκραντι.συνεχιζουμε...
ashton
Πραγματικά πολύ καλή εμφάνιση και διαφορά που ίσως αποδειχτεί πολύτιμη ...

Πάντως αρνητική εντύπωση μου έκανε το γεγονός πως ενω η διαφορα ηταν σταθερα 20-25 και πάνω, Αντωνάκης, Παπανικολάου & Cohadarevic έμειναν ολο το ματς στον πάγκο ..
Weekendman
QUOTE(ashton @ Nov 21 2010, 16:10 ) *
Πραγματικά πολύ καλή εμφάνιση και διαφορά που ίσως αποδειχτεί πολύτιμη ...

Πάντως αρνητική εντύπωση μου έκανε το γεγονός πως ενω η διαφορα ηταν σταθερα 20-25 και πάνω, Αντωνάκης, Παπανικολάου & Cohadarevic έμειναν ολο το ματς στον πάγκο ..


Νομίζω το σχόλιο σου σχετικά με την διαφορά εξηγεί την μη χρησιμοποίηση των Αντωνάκη,Παπανικολάου και Cohadarevic...
ashton


4. CASTLE
Ξεκίνησε βασικός, φορτώθηκε νωρίς με φάουλ κι έπαιξε συνολικά κάτι παρακάτω από 15'. Θετικός όσο έπαιξε, με 9π, 2ρ, βοήθεια σε άμυνα καλή κυκλοφορία . Για backup παρά τα 38 χρόνια μια χαρά είναι.

5. COHADAREVIC
Δε χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο, όπως και στο παιχνίδι με Πανελλήνιο. Αναμφίβολα αυτό δημιουργεί ερωτηματικά.. Αν ο ένας από τους 6 ξενους δεν παίζει καθόλου στα 2 από τα 5 ματς, η χρησιμότητά του ελέγχεται..


6. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
Εδωσε λύσεις, πέτυχε 13π με 2/5 τριποντα ενώ είχε και 3ρ-1ασ. Σιγουρα θετική η παρουσία του μετά από καιρό. Οι πόντοι του λείπανε και είχε φανεί..

7. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Ούτε αυτός χρησιμοποιήθηκε και αν δεν παίρνει χρόνο σε τέτοια ματς, δύσκολα θα μπορέσει να δείξει αν μπορεί να δικαιώσει όσους τον πίστευαν βλέποντάς τον στα εφηβικά...


8. MACK
Εντυπωσιακή εμφάνιση σε όλους τους τομείς... δεν ξέρω αν υπάρχει θέμα αντικατάστασης, αλλά και πέρσι τέτοια εποχή είχε βγει τέτοιο σενάριο και είχε κάνει ανάλογη εμφάνιση . Τέλειωσε με double-double (19π-10ρ) ενώ πρόσθεσε και 5ασιστ-5κλεψίματα με ranking 34 κερδίζοντας και τον τίτλο του MVP της αγωνιστικής .


9. ΝΤΙΚΟΥΔΗΣ
Πολύ καλός και αποτελεσματικός στην επίθεση με 18π (4/5 2π, 1/1 3π, 7/11 1π) ενώ είχε και 3ρ, 3ασ, 1κψ. Σίγουρα όσο έχει παίξει σε αυτά τα 3 παιχνίδια δείχνει ότι μπορεί να δώσει λύσεις - τουλάχιστον στην επίθεση.


11. ΔΟΡΚΟΦΙΚΗΣ
Με τους Mack-Ντικούδη σε καλή μέρα, ήταν λογικό να παίξει λιγότερο από άλλα παιχνίδια. 2π-2ρ-1ασ σε 12'

12. ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
Ούτε σήμερα πάτησε παρκέ... Αν τον πιστεύει η τεχνική ηγεσία γιατι δεν τον βάζει ποτέ ; Αν δεν τον πιστεύει γιατί είναι στην ομάδα ;


13. ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ
Ξεκίνησε βασικός, αλλά τώρα έπαιξε όσο θα έπρεπε να παίζει ένας ρολίστας σαν κι αυτόν σε μια σοβαρή ομάδα . Βοήθησε αμυντικά πάνω στον Μπάξτερ.

14. SPARKS
Θετικές οι εντυπώσεις από το ντεμπούτο του Patrick. Καμιά σχέση με Shannon.. Είχε θέληση & διάθεση & ενέργεια. Φορτώθηκε πάντως κι αυτός εύκολα & γρήγορα με φάουλ. 8π, 2ασ, 2ρ.


16. GRUNDY
Μεγάλη & μεστή εμφάνιση από τον Αμερικανό... 22 πόντοι με 5/8 2π, 6/8 1π, 2/7 3π αλλά κυρίως 8 ασιστ, 4 κλεψίματα .. Με τέτοια παρουσία μας ανεβάζει επίπεδο ειδικά απέναντι σε αντιπάλους που βράζουν στο ίδιο καζάνι με μας.


17. MELS
Θετικός ο Γάλλος, με τη γνωστή καλή άμυνα και κάποιες λύσεις επιθετικά (βέβαια τρίποντα μετά την πρεμιέρα με Ικαρο δεν έχει ξαναβάλει). 6π-2ρ-1ασ.
Dwyane ''the flash'' Wade
δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν δινονται ευκαιριες σε καποιους παικτες και ξεχνιουνται στο παγκο...!!ειδικα στο παιχνιδι με τον ηλυσιακο που ειχε καθαρισει απο νωρις θα μπορουσαν να παιξουν πολλοι νεοι...
ashton
Περιστέρι-ΑΕΚ K. Γ. "Ανδρέας Παπανδρέου"

Κομισάριοι: Μαύρος Γιάννης
Διαιτητές: Σχινάς Χρυσόστομος , Φούφης Ιωάννης , Πουρσανίδης Γεώργιος

Κυριακή Nov 28 2010 12:30



QUOTE
Στο μυαλό του Περιστερίου, με νίκη επί της ΑΕΚ θα αποκτήσει μεγαλύτερη αξία και η επιτυχία στο Αλεξάνδρειο. Σε αυτό της ΑΕΚ, με νίκη επί του Περιστερίου γίνεται ακόμα πιο ουσιαστική εκείνη επί του Ηλυσιακού, το περασμένο σαββατοκύριακο!
Ο Γιώργος Βόβορας, ασίσταντ του Πεδουλάκη εξήγησε πως "είναι ακόμα ένα σημαντικό ματς το οποίο πρέπει να κερδίσουμε, διαφορετικά δε θα έχουμε κάνει το κάτι παραπάνω σε συνδυασμό με τη νίκη στο Αλεξάνδρειο. Αυτό το αποτέλεσμα βοήθησε πολύ την ομάδα μέσα στην εβδομάδα και τα παιδιά δούλεψαν πολύ καλά, με μεγάλη διάθεση. Θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι. Και η ΑΕΚ, όμως, απελευθερώθηκε με τη νίκη επί του Ηλυσιακού, θα έρθει ανεβασμένη. Όσο προχωράει το πρωτάθλημα βελτιώνεται, διότι είναι μια ομάδα η οποία δημιουργήθηκε αργά, αλλά έχει εμπειρία".
Ο Γιούρε Μόντσικ στάθηκε στην ώρα του τζάμπολ (12.30), λέγοντας πως "εγώ έχω παίξει στην Αδριατική Λίγκα τέτοια παιχνίδια, ακόμα και πιο νωρίς, στις 12 ακριβώς το μεσημέρι. Προπονηθήκαμε την ίδια ώρα μέσα στην εβδομάδα και νομίζω ότι προσαρμοστήκαμε.Είμαστε καλή ομάδα, με καλή ατμόσφαιρα και καλούς προπονητές. Ξέρουμε ότι οι απαιτήσεις είναι πια μεγαλύτερες, αλλά πιστεύουμε στους εαυτούς μας και αν κάνουμε το παιχνίδι μας θα κερδίσουμε και αυτό το παιχνίδι. Θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι για 40 λεπτά".

Στα της ΑΕΚ, ο Μηνάς Γκέκος προέβη σε σύγκριση του αυριανού αγώνα με το Περιστέρι και εκείνου για το Κύπελλο, για να πει πως "διαπιστώνουμε ότι δεν έχουν ουδεμία σχέση. Κατ΄ αρχάς, η ομάδα αγωνίστηκε στο κύπελλο δίχως τους Αμερικανούς και κοινοτικούς παίκτες, ενώ οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Το Περιστέρι, πάντως, είναι μια ανταγωνιστική ομάδα, που ευτύχησε να δημιουργηθεί νωρίς αντίθετα βέβαια, με εμάς. Διαθέτει ποιότητα στο ρόστερ της, ενώ έχει μια δυνατή έδρα.

Αναντίρρητα, το έργο μας θα είναι δύσκολο και πρέπει να επιδείξουμε αυτοσυγκέντρωση και να «βγάλουμε» ενέργεια. Πρέπει να επαναλάβουμε τη διάθεση και τη θέληση που εμφανίσαμε στο ματς της περασμένης αγωνιστικής εναντίον του Ηλυσιακού, προκειμένου να φθάσουμε στο στόχο μας».

Ο Ακης Καλλινικίδη χαρακτήρισε το Περιστέρι "δυνατό αντίπαλο" και πρόσθεσε πως "για να τον κερδίσεις πρέπει να δώσεις το 100% των αγωνιστικών σου δυνατοτήτων. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και εμείς, ώστε να πετύχουμε το στόχο μας».


esake.gr
Dwyane ''the flash'' Wade
πολυ μεγαλο διπλο μεσα στο περιστερι με 82-87!!
ashton
Πολύ μεγάλη νίκη !!
μπράβο στην ομάδα !

QUOTE
28 | 11 | 2010 14:40
Μέτρησε η εμπειρία!


Η εμπειρία των Ντικούδη, Γκράντι και Δορκοφίκη υπερίσχυσε των νιάτων του Περιστερίου κι έτσι η ΑΕΚ σκότωσε τους Περιστεριώτες (82-87) στην παράταση (καν.αγ. 77-77) πετυχαίνοντας μία μεγάλη, από κάθε άποψη, νίκη! Με το στραβοπάτημα τους οι γηπεδούχοι απώλεσαν το πλεονέκτημα της νίκης τους στο «Αλεξάνδρειο» επί του Άρη ενώ οι "κιτρινόμαυροι" πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα... Μεγάλο μερίδιο στο "διπλό" είχε και ο Σπαρκς που καθοδήγησε άριστα την "Ένωση"

Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και στο 4΄ προηγήθηκε 9-12, ενώ στο 6’ οι φιλοξενούμενοι πέρασαν με τέσσερις πόντους (14-18). Κάπου εκεί το Περιστέρι ξύπνησε και με σερί 13-2 ξέφυγε με 27-20, ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, το οποίο βρήκε τους Περιστεριώτες στο +4 (30-26). Με τον Τζούλιαν Σένσλι να… καλύπτει το χαμένο έδαφος λόγω της απουσίας του, οι γηπεδούχοι ανέβασαν τη διαφορά στο +8 (41-33) στο 16’, την οποία κράτησαν μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους (50-42).
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με το Περιστέρι να διατηρεί τον έλεγχο του αγώνα και να αυξάνει την απόσταση του από την ΑΕΚ στους 13 πόντους (57-44). Κάπου εκεί ο Δήμος Ντκούδης αποφάσισε να θυμηθεί τα παλιά… Πετυχαίνοντας το ένα καλάθι μετά το άλλο, ο Θεσσαλός φόργουορντ έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του Μηνά Γκέκου να μειώσει στο τρίποντο (60-57). Οι γηπεδούχοι πάτησαν και πάλι γκάζι και έκλεισαν το δεκάλεπτο με σερί 5-0 (65-57). Το… κακό ωστόσο γι’αυτούς είχε γίνει. Στο 34’ με τους Δορκοφίκη-Γκράντι να δηλώνουν και αυτοί «παρών» από την πλευρά τους, η ΑΕΚ ανέκτησε το προβάδισμα (65-68), με σερί 11-0. Το Περιστέρι με τον Βαγγέλη Μάντζαρη να «ξυπνάει», απάντησαν ξεφεύγοντας 73-69 δύο λεπτά πριν την εκπνοή της κανονικής διάρκειας του αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο είχαν μπει για τα καλά στην υπόθεση νίκη. Στα 46’’ ο Δορκοφίκης με 2/2 βολές μείωσε σε 75-74, στα 28’’ ο Λούμπι έπειτα από ασίστ του Β. Μάντζαρη έγραψε το 77-74, όμως ο Γκράντι στα 20’’ με βόμβα από τα 6.75 μ. Ισοφάρισε κρατώντας ζωντανή την ΑΕΚ. Ο Αργύρης Πεδουλάκης κάλεσε τάιμ άουτ για την τελευταία επίθεση, στην οποία όμως οι παίκτες του τα θαλάσσωσαν με αποτέλεσμα ο Σένσλι να επιχειρήσει τρίποντο υπό κακές προϋποθέσεις και το ματς να πάει στην παράταση.

Το έξτρα πεντάλεπτο ξεκίνησε με τον Καστλ να μιμείται τον Γκράντι και να γράφει το 77-80. Ο Πεδουλάκης ζήτησε να περνάει η μπάλα στον Λούμπι, όμως ο Αμερικανός με 3/6 βολές πέταξε στα σκουπίδια τις επιθέσεις… Ένα λεπτό πριν το τέλος της παράτασης ο Γκράντι, εκμεταλλευόμενος τα λάθη των Περιστεριωτών, έγραψε με λέι απ το 80-86, τελειώνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι, αφού στο χρόνο που απέμενε οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν κάτι περισσότερο από το να μειώσουν στο τελικό 82-87…

Τα δεκάλεπτα: 30-26, 50-42, 65-57, 77-77, 82-87 παρ..
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Πεδουλάκης): Β. Μάντζαρης 9, Κινγκ 16 (2), Παπανικολάου 8, Αν. Μάντζαρης 3(1), Σκοτ 9 (3), Τσιάκος 2, Σένσλι 18(3), Λούμπι 7, Μότσνικ 10.
ΑΕΚ (Γκέκος): Καστλ 7(1), ΝΙκολαϊδης, Μακ 5, Ντικούδης 24 (2), Δορκοφίκης 14, Καλλινικίδης 5(1), Σπαρκς 11 (3), Γκράντι 19 (2), Μελς 2.


basketnet.gr

πάντως ο Σέρβος πάλι δεν έπαιξε δευτερολεπτο..
ΤΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΤΡΙΕΤΕΣ ;;;
ashton
QUOTE
ΑΕΚ - Γκέκος: «Ο Δήμος μας έδωσε ποιότητα και εμπειρία»
28/11/2010 15:52
Μικρότερα γράμματαΜεγαλύτερα γράμματα

Τα εύσημα στους παίκτες του και ειδικά στον Δήμο Ντικούδη για την μεγαλειώδη εμφάνιση του έδωσε ο Μηνάς Γκέκος μετά το τέλος του αγώνα. ««Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την εμφάνιση ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Το Περιστέρι είχε αυτοπεποίθηση. Έπρεπε να παλέψουμε απέναντι σε μια καλή ομάδα με σκληρή έδρα και έμπειρο προπονητή. Γι’ αυτό η νίκη μας ήταν σπουδαία.

Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί αμυντικά. Στο δεύτερο πιέσαμε και πήραμε αυτοπεποίθηση από την άμυνα. Σταματήσαμε τους αιφνιδιασμούς του Περιστερίου κάνοντας μόλις τέσσερα λάθη. Σταματήσαμε τα επιθετικά ριμπάουντ και νομίζω ότι πήραμε μια νίκη την οποία αξίζαμε. Έστω κι αν κρίθηκε στις λεπτομέρειες το ματς» δήλωσε ο τεχνικός της ΑΕΚ και συνέχισε: «Ο Δήμος είναι ένας αθλητής που μας έχει δώσει ύψος, βάθος ποιότητα και εμπειρία. Δεν συνηθίζω να μιλάω για τους παίκτες μου. Τα παιδιά δουλεύουν σκληρά όλη την εβδομάδα. Αν παίζουμε άμυνα όπως στο πρώτο ημίχρονο δεν έχουμε τύχη. Αν πάλι παίζουμε όπως στο δεύτερο μπορούμε να πετύχουμε πολλά». Και κατέληξε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο μας που βρέθηκε στο γήπεδο και μας βοήθησε να φτάσουμε στη νίκη».

Ντικούδης: «Το ζητούμενο η ΑΕΚ ένα βήμα παραπάνω»!

Ο Δήμος Ντικούδης παραμέρισε την εξαιρετική εμφάνιση του και έβαλε τα πράγματα στην σωστή τους βάση, που είναι η πρόοδος της ΑΕΚ. «Σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα εκτός έδρας ματς όπου δεν εμφανιστήκαμε στο παρκέ προετοιμαστήκαμε κατάλληλα για να πάρουμε σήμερα τη νίκη. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου που βρήκε το σθένος να γυρίσει το ματς. Αυτή η νίκη μας δίνει τόνωση για τη συνέχεια. Είμαστε μια ομάδα που όταν παίζει συγκεντρωμένη μπορεί να κερδίζει παντού. Αυτό κάναμε σήμερα και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι» δήλωσε ο έμπειρος πάουερ φόργουορντ ενώ για την δική του απόδοση είπε: «Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη από την ομάδα και τον προπονητή. Δουλεύω σκληρά καθημερινά. Το ζητούμενο είναι να κάνει η ΑΕΚ ένα βήμα μπροστά σε σχέση με τα τελευταία χρόνια και όχι τι θα κάνω εγώ προσωπικά».

Πεδουλάκης: «Κάναμε εγκλήματα»!

Απογοητευμένος από την εξέλιξη του αγώνα ήταν ο Αργύρης Πεδουλάκης. «Έτσι όπως πήγαινε το ματς στο πρώτο ημίχρονο ήταν σαν να είναι στο πόντο. Στα δύσκολα βοηθά η άμυνα και η αποφυγή του εύκολου καλαθιού. Ο Σκοτ βγήκε με πέντε φάουλ και Παπανικολάου ήταν σε κακή μέρα. Είναι δύο βασικά επιθετικά μας “όπλα” με αποτέλεσμα να μας… στοιχίσει. Είχαμε το παιχνίδι στα χέρια μας, αλλά είχαμε εμπειρία και δεν ανταποκριθήκαμε σωστά. Πηγαίνοντας στην παράταση η ΑΕΚ είχε καλύτερη ψυχολογία. Στις 3-4 κρίσιμες φάσεις κάναμε “εγκλήματα”» δήλωσε ο προπονητής του Περιστερίου και πρόσθεσε: «Μετά τη νίκη στο Αλεξάνδρειο δεν κάναμε κάποια σημαντικά πράγματα. Πρέπει να μην κάνουμε τα ίδια λάθη. Η ευθύνη βαραίνει όλους».

Ενώ, ο Γιούρε Μότσνικ, τόνισε: «Είμαστε απογοητευμένοι. Ήμασταν καλοί στην επίθεση αλλά κακοί στην άμυνα. Δεχθήκαμε 40 πόντους στο ημίχρονο. Θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να παρουσιαστούμε καλύτεροι στη συνέχεια.»


sportnet.gr
Hoff
Μπράβο στην ομάδα για την, καθοριστικής σημασίας, νίκη!! Τη χρειαζόμασταν επειγόντως ειδικά μετά την ήττα από τον Πανελλήνιο, ο οποίος είναι από τις ομάδες που πιθανώς να κινδυνεύσουν στο τέλος (λέω πιθανώς, γιατί ναι μεν έχει έμπειρη ομάδα, με καλύτερη χημεία από άλλες ωστόσο έτσι όπως είναι το πρωτάθλημα φέτος ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου ξημερώσει και από ποιον θα χάσεις) κατά συνέπεια έπρεπε να ρεφάρουμε κάπως.

Δυστυχώς δεν έχω τη δυνατότητα να δω αγώνες της ΑΕΚ φέτος (καλά ο σημερινός δεν είχε καν τηλεοπτική κάλυψη και μάλιστα σε ώρα που έπαιζε τι στην TV?) επομένως δεν μπορώ να τοποθετηθώ επί των εμφανίσεων της ομάδας μέχρι τώρα. Εκείνο, όμως, που βροντοφωνάζει είναι το κακό ξεκίνημα της ομάδας, σχεδόν σε όλους τους αγώνες (με τον Ηλυσιακό είχαμε ξεκινήσει καλά). Δε γνωρίζω που μπορεί να οφείλεται κάτι τέτοιο (προετοιμασία? Χημεία παικτών?) αλλά όπως είπε κι ο Γκέκος, αν διορθωθεί αυτό στο μέλλον τότε θα μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι, για παράδειγμα πολύ ευκολότερη παραμονή και ενδεχομένως ένα καλό πλασάρισμα στην 8άδα (και όταν λέω καλό πλασάρισμα εννοώ οτιδήποτε άλλο από τις θέσεις 7-8).

Απορία: Ο Καχαντάρεβιτς αποκτήθηκε για ποιον ακριβώς λόγο? Καταλαμβάνει θέση κοινοτικού άρα θα μπορούσαμε να είχαμε αποκτήσει έναν τύπο σαν τον Λούμπι του Περιστερίου που απλά να κατεβάζει ριμπάουντ και να μοιράζει τάπες. Να μπαίνει μέσα όταν υπάρχει πρόβλημα στη ρακέτα. Ένας Χαρίσης, φερειπείν, δε μας κακόπεφτε (ίσα ίσα θα έλεγα, μάλλον πολυτέλεια θα ήταν). Ο Καχαντάρεβιτς δε φαίνεται να είναι τέτοιου τύπου παίκτης, αντιθέτως μοιάζει να έχει καλή σχέση με το σκοράρισμα και σχετικά καλή τεχνική, που όμως έχει το μειονέκτημα να είναι κάτι μεταξύ 4 και 5. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, βεβαίως, αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι παίζουμε με Ντικούδη, Δορκοφίκη, Μακ και Καλλινικίδη κάτω απ’το καλάθι... Άρα γεννάται το ερώτημα, πόσο χειρότερα μπορεί να είναι με τον Καχαντάρεβιτς μέσα?

Σπαρκς, 20 λεπτά 0 ασίστ, 3 λάθη ε? Μάλλον 2άρι φαίνεται να είναι αλλά έστω κι έτσι, προσφέρει. Να πω την αμαρτία μου, θα προτιμούσα να είχαμε πάρει τον Καρύδα εξαρχής (αντί του Σάννον) και να φέρναμε έναν Αμερικάνο (ως παράδειγμα ανέφερα τον Λούμπι, θυμηθείτε τους Αμερικανούς του Ηλυσιακού πέρυσι που μαζεύανε τα ριμπάουντ σαν στραγάλια) στο 5, φθηνό, όχι τίποτα το ιδιαίτερο, έναν Άντονι Πελ καλή ώρα (αυτό για τους παλαιότερους)... Ψηλό, αθλητικό, ριμπάουντ, τάπες και άγιος ο Θεός...

Ο Ντικούδης με εκπλήσσει μέχρι στιγμής με τις εμφανίσεις του, όμως μου προκαλεί εντύπωση ο χαμηλός μέσος όρος ριμπάουντ που έχει. Ο Μάκης γιατί έπαιξε μόνο 3 λεπτά? Υπήρχε πρόβλημα τραυματισμού?

Για τον πρώτο γύρο, πρέπει να κερδίσουμε Κολοσσό και Μαρούσι ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΗΠΟΤΕ ενώ τα ματς με Καβάλα, Ηρακλή, Πανιώνιο (και τα 3 εκτός) και Άρη (αυτό εντός) θα καθορίσουν εν πολλοίς το φετινό στόχο... Π.χ. αν δεν πάρεις κανένα τότε θα'χουμε τα περσινά. Φέτος προβλέπω ότι 9 νίκες μπορεί και να μην είναι αρκετές... Από την 3η θέση και κάτω όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους και οπουδήποτε...
Dwyane ''the flash'' Wade
ο ντικουδης θα συνεχισει να ανεβαζει την αποδοση του και πιστευω πως θα παρουσιαζεται ολο και καλυτερος.σε κακη κατασταση ειναι ο νικολαιδης απο την αρχη της χρονιας και σιγουρα περιμενω πολυ περισσοτερα απο αυτον...
ο γκραντι αρχιζει σιγα σιγα να γινεται το πολυβολο που ξερουμε.δορκοφικης και καλλινικιδης σταθερες αξιες,θα παιξουν παντα αυτο που μπορουν.μελς και μακ εχουν σκαμπανεβασματα ενω ο καστλ ειναι ο τιμιος γκαρντ που ολοι ξερουμε...
Dwyane ''the flash'' Wade
ευτυχως η διοικηση πληρωσε την εφορια κι ετσι τα εισιτηρια με τον κολοσσο σφραγιστηκαν οποτε θα εχουμε κοσμο με τον κολοσσο...
ashton
Δυστυχώς μετά από κάκιστη εμφάνιση (κυρίως αμυντικά) και κακό κωουτσάρισμα (με τον Πέρι να παίζει 4' λόγω τραυματισμού και τον Ντικουδη αλλα 26', παίζαμε με πεντάρι τον Μακ, ενώ ο Σέρβος σφουγκάριζε τον πάγκο όλο το 40λεπτο, ο Μάκης έπαιξε και πάλι ελάχιστα, ενώ και ο Σπαρκς δεν πολυχρησιμοποιήθηκε) χάσαμε πανηγυρικά με 73-91..

ο Καλάθης έκανε ότι ήθελε με 34π (και ranking 52..)

QUOTE
ΑΕΚ - Γκέκος: «Όταν δεν παίζουμε άμυνα, χάνουμε από τον καθένα»!
04/12/2010 19:36
Μικρότερα γράμματαΜεγαλύτερα γράμματα

Στην άμυνα της ΑΕΚ στάθηκε ο Μηνάς Γκέκος μετά το τέλος του αγώνα με τον Κολοσσό. «Συγχαρητήρια στον κόουτς και καλή επιτυχία. Όταν παίζει με 76% άμυνα δεν έχεις τύχη. Δεν θέλω να σταθώ σε δικαιολογίες. Ο Γκράντι είχε πυρετό, ο Μελς έπαιξε με ένεση και ο Δορκοφίκης βγήκε νωρίς εκτός. Όταν επιτρέπεις στον αντίπαλό σου να πάρει από νωρίς το προβάδισμα και να έχει καλύτερη ψυχολογία είναι δύσκολο να το γυρίσεις.

Προσπαθήσαμε να το γυρίσουμε αλλά στο τέλος δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Είχαμε τρύπες στην άμυνα. Όταν παίζουμε καλή άμυνα μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο είτε εντός είτε εκτός έδρας. Όταν δεν παίζουμε καλή άμυνα μπορούμε να χάσουμε από τον καθένα» δήλωσε ο Μηνάς Γκέκος.

Όσο για το αν σκέφτεται να κάνει αλλαγές στο ρόστερ, σημείωσε: «Πιστεύουμε σε όλα τα παιδιά που έχουμε στην ομάδα. Δεν υπάρχει το ενδεχόμενο αλλαγών».
Ενώ, για την μικρή συμμετοχή του Μάκη Νικολαΐδη δήλωσε: «Θέλαμε να πιέσουμε για να γυρίσουμε το παιχνίδι. Δεν το χάσαμε από την επίθεση, αλλά από την άμυνα».

Τέλος, ο Άκης Καλλινικίδης, σχολίασε: «Συγχαρητήρια στον Κολοσσό για τη νίκη του. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί από παιχνίδι σε παιχνίδι παρουσιάζουμε διαφορετικό πρόσωπο. Σήμερα πάλι δεν μπήκαμε στο παιχνίδι. Όταν παίζει με ομάδες σαν τον Κολοσσό το πληρώνει. Δεν μας έφτασε το πάθος που βγάλαμε για λίγα λεπτά να καλύψουμε τη διαφορά. Μας έλειπε η συγκέντρωση και η εφαρμογή των οδηγιών των προπονητών όλη την εβδομάδα. Μας προβληματίζουν τα σκαμπανεβάσματα. Δεν είναι ντροπή να χάνεις, αλλά φορώντας αυτή τη φανέλα οφείλεις να μην μπαίνεις στο ματς μετά από 15-20 λεπτά. Να μην αφήνεις τον αντίπαλό σου να κάνει ό,τι θέλει».


QUOTE
ΚΟΛΟΣΣΟΣ - Σφαιρόπουλος: «Πραγματική ομάδα»
04/12/2010 19:34
Μικρότερα γράμματαΜεγαλύτερα γράμματα

Τα εύσημα στους παίκτες του για την εικόνα που εμφάνισαν απέναντι στην ΑΕΚ φτάνοντας σε μια μεγάλη νίκη απένειμε ο προπονητής του Κολοσσού Γιάννης Σφαιρόπουλος. «Σίγουρα είναι μια πολύ μεγάλη νίκη. Τη δικαιούμασταν 100%. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί προσπαθούν μέσα στο γήπεδο να εφαρμόσουν όλα αυτά που κάνουμε στην προπόνηση.

Δεν υπάρχει μυστικό, απλά θέλουμε να κάνουμε αυτά που λέμε στην προπόνηση. Διαβάσαμε το παιχνίδι της ΑΕΚ, τους υποχρεώσαμε να κάνουν λάθη και πετύχαμε καλάθια στον αιφνιδιασμό. Η ΑΕΚ είναι καλή ομάδα με καλό προπονητή. Προερχόταν από μια μεγάλη νίκη. Ήταν λογικό να αντιδράσει. Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε μεγάλη μάχη και το σημαντικό είναι ότι δείξαμε χαρακτήρα. Στην τέταρτη περίοδο παρότι η ΑΕΚ μας έφτασε αντιδράσαμε και πήραμε τη νίκη. Είχαμε καθαρό μυαλό και κάναμε τις σωστές επιλογές με αποτέλεσμα να πάρουμε στο τέλος τη νίκη» δήλωσε ο προπονητής της ομάδας της Ρόδου και πρόσθεσε: «Τα νούμερα σήμερα λένε την αλήθεια. Είναι μεγάλη η χαρά μου που σήμερα είχε η ομάδα μου 28 ασίστ. Αυτό δείχνει πως παίζει σαν πραγματική ομάδα και μπορεί να ανταπεξέρχεται στα δύσκολα. Άλλος ένας τομέας είναι τα 36 ριμπάουντ που μαζέψαμε. Εύχομαι στην ΑΕΚ και στο Μηνά καλή συνέχεια».

Από την πλευρά του ο πρωταγωνιστής της νίκης του Κολοσσού Πατ Καλάθης, υποστήριξε: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω ότι αφιερώνουμε αυτή τη νίκη στους προπονητές μας που προετοίμασαν κατάλληλα όλη την εβδομάδα ώστε να κάνουμε ένα καλό ματς. Βγάλαμε στο παρκέ όλα αυτά που κάναμε στις προπονήσεις των προηγούμενων ημερών. Η ΑΕΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα, έκανε ένα δυναμικό καμ-μπακ στην τρίτη και τέταρτη περίοδο αλλά κρατήσαμε τη νίκη». Όσο για την δική του απόδοση αρκέστηκε να πει: «Πήρα κάποιες καλές πάσες από τους συμπαίκτες μου και τις αξιοποίησα. Τίποτα παραπάνω…»


sportnet.gr

κάνας δημοσιογράφος να τον ρωτήσει γιατί σκουπίζει πάγκο ολα τα 40λεπτα ο Κοχαντάρεβιτς δεν υπάρχει ;
ashton
QUOTE
ΑΕΚ - Μαγνητική ο Δορκοφίκης
05/12/2010 18:34
Μικρότερα γράμματαΜεγαλύτερα γράμματα

Η μαγνητική τομογραφία στην οποία θα υποβληθεί αύριο ο Περικλής Δορκοφίκης, θα δείξει το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει στον δικέφαλο. Ο έμπειρος πάουερ φόργουορντ που τραυματίστηκε στο δεύτερο 10λεπτο της αναμέτρησης με τον Κολοσσό και αποχώρησε από το παιχνίδι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις υπέστη τράβηγμα στον δικέφαλο και όxι θλάση, όπως φοβήθηκαν αρχικά οι «κιτρινόμαυροι».

Αυτό σημαίνει πως αν επιβεβαιωθεί τελικά ότι υπέστη τράβηγμα θα γίνει αγώνας δρόμου για να είναι έτοιμος για την συνάντηση με την Καβάλα στο κλειστό της Καλαμίτσας.

Αντίθετα, λιγότερες πιθανότητες να αγωνιστεί έχει ο Ρόντρικ Μελς, ο οποίος έπαιξε με δική του ευθύνη και κάνοντας ένεση για να μην πονάει στους προσαγωγούς (ταλαιπωρείται από ένα τράβηγμα από την περασμένη Παρασκευή) απέναντι στον Κολοσσό, γεγονός που προκάλεσε τον θαυμασμό του Μηνά Γκέκου, ο οποίος είχε ενημερωθεί για την ατάσταση του παίκτη του από το ιατρικό επιτελείο.

Τέλος, ξεκινάει από αύριο η προετοιμασία για τον αγώνα στην Καβάλα, όπου οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα, μετά την «σφαλιάρα» από τον Κολοσσό. Τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση των παικτών της ΑΕΚ είναι άτι ου προβληματίζει την τεχνική ηγεσία που αναζητά λύσεις...


sportnet.gr
Dwyane ''the flash'' Wade
επιστροφη ξανα στις αθλιες εμφανισεις...με τετοια σκαμπανεβασματα δεν εχουμε καμια τυχη απεναντι σε ποιοτικες και μπασκετικες ομαδες σαν τον κολοσσο...
ashton
Ε.Κ. Καβάλας-ΑΕΚ ΔΑΚ Καλαμίτσας

Κομισάριοι: Τσούλης Κώστας
Διαιτητές: Τανατζής Γεώργιος , Παναγιώτου Χρήστος , Πουρσανίδης Κωνσταντίνος
Dec 12 2010 17:00 SPORT +


Μετά την ήττα από τον Αρη, η Καβάλα θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες, στο ματς με την ΑΕΚ και στα υπέρ της είναι πως δεν έχει υποστεί εντός έδρας ήττα για τη σεζόν 2010-2011.

Για το παιχνίδι της Κυριακής, ο τεχνικός της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, Δημήτρης Πρίφτης δήλωσε ότι «πρόκειται για ένα εντός έδρας κρίσιμο παιχνίδι με μία ομάδα που διαθέτει καλούς και έμπειρους παίκτες. Είναι σημαντικό να κρατήσουμε τις καλές εμφανίσεις μας και να διατηρήσουμε το απόλυτο στην έδρα μας. Ήμαστε αισιόδοξοι και στηρίζουμε πολλά στη συμμετοχή του κόσμου μας, που μας δίνει μεγάλη ώθηση στα παιχνίδια της Καλαμίτσας».


Ο αρχηγός της Καβάλας, Χριστόφορος Στεφανίδης, μίλησε για το παιχνίδι λέγοντας:«Το παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι κομβικό. Είναι το παιχνίδι που θα σφραγίσει τις προηγούμενες νίκες μας και θα πιστοποιήσει πως ήμαστε μία ομάδα που παίζει καλό μπάσκετ και μπορεί να κερδίζει τα παιχνίδια που θέλει».


Ο Μηνάς Γκέκος εξήγησε πως «η Καβάλα είναι μια ομάδα, η οποία διαθέτει αποθέματα και ποιότητα. Πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι και ο σίγουρα ο βαθμός αυξάνεται από τη στιγμή που αγωνιζόμαστε εκτός έδρας. Εμείς πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και να δείξουμε σοβαρότητα και πειθαρχία, κάτι που δεν παρουσιάσαμε στο περασμένο παιχνίδι με τον Κολοσσό».

Ο Τέρελ Καστλ τόνισε την ανάγκη της παρέας του να γυρίσει σελίδα -μετά την ήττα από τον Κολοσσό. «Σίγουρα, η ήττα από τον Κολοσσό μας στοίχισε, όμως, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα. Στην Καβάλα πρέπει να παρουσιάσουμε ξανά το καλό μας αγωνιστικό εαυτό και να κατακτήσουμε τη νίκη»

esake.gr
ashton
ηττα με 89-86 στην Καλαμίτσα

Aν υπήρχε Μελς, ο Παλασιο δε θα εβαζε 23 πόντους ..

Παπανικολάου-Αντωνάκης έδειξαν ότι έπρεπε να παίζουν περισσότερο (ειδικά ο 1ος που δεν ειναι και πιτσιρικάς). Αν είχαμε τον Σέρβο με βαση την εικονα των δυο ομάδων, θα είχαμε καθαρισει το διπλό ..

QUOTE
ΑΕΚ – «Κάρφωσε» διαιτητές και Παλάσιο
12/12/2010 19:52
Μικρότερα γράμματαΜεγαλύτερα γράμματα

Πολλά παράπονα από τη διαιτησία των Τανατζή, Παναγιώτου και Πουρσανίδη είχε η ΑΕΚ μετά το παιχνίδι με την Καβάλα και την ήττα της ομάδας. Στο κλειστό της Καλαμίτσας βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βασίλης Οικονομίδης, γεγονός που αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση της Ένωσης, ενώ καταγγέλλεται και άσεμνη χειρονομία του Μιλτ Παλάσιο προς τους φιλάθλους της ΑΕΚ.

Η αρχική αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ είναι η εξής:
«Οι διαιτητές κατάφεραν να δημιουργήσουν ρήγμα στην ΑΕΚ με τις ανύπαρκτες τεχνικές ποινές, τα λανθασμένα σφυρίγματα σε φάουλ με αποκορύφωμα το αντιαθλητικό του Παπανικολάου που δεν υπήρχε!!! Οι Ντικούδης, Μακ χρεώθηκαν από το πρώτο δεκάλεπτο με φάουλ, ενώ μια σημαντική διαφορά που πήρε η ΑΕΚ εξανεμίστηκε από τα λανθασμένα σφυρίγματα. Πρέπει να σημειώσουμε ότι στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης στην ΚΕΔ ο μάνατζερ Δημήτρης Καρβέλας είχε προβλέψει τι θα συμβεί... Για μια ακόμα φορά η συμπαράσταση των φίλων της ομάδας ήταν δυναμική».

Η ανακοίνωση της διοίκησης αναφέρει:
«Η Διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να εκφράσει τα έντονα παράπονά της για τη διαιτησία του σημερινού αγώνα με την Καβάλα. Είχαμε, ωστόσο, μεταφέρει εγκαίρως στην ΚΕΔ τους προβληματισμούς και τις σκέψεις μας, προκειμένου να μην κατηγορηθούμε για μετά Χριστόν προφήτες.
Αδιαφορούμε, ωστόσο, αν η ΚΕΔ - την οποία σεβόμαστε - επιδείξει ευαισθησία και προβεί στα δέοντα, διότι οποιαδήποτε τιμωρία δεν είναι δυνατή να μας φέρει πίσω τον βαθμό που απωλέσαμε λόγω της λανθασμένων σφυριγμάτων και των ανύπαρκτων χρεώσεων από τους Τανατζή, Παναγιώτου και Πουρσανίδη.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Διοίκηση της ΚΑΕ Καβάλας για τη φιλοξενία, που ήταν υποδειγματική. Αντίθετα, καταγγέλλουμε τη συμπεριφορά του Παλάσιο, ο οποίος μετά την λήξη του αγώνα έκανε άσεμνη χειρονομία προς τους φιλάθλους μας προκαλώντας το κοινό αίσθημα. Ευτυχώς, που ήταν στο γήπεδο ο πρόεδρος όλων των σωματείων της Α1 κ. Οικονομίδης και είδε ιδίοις όμμασι τι συνέβη».

Για τα προβλήματα μίλησε ο Γκέκος, για τη διαιτησία ο Νικολαΐδης
Για τα προβλήματα που είχε η ομάδα του μίλησε ο Μηνάς Γκέκος μετά το τέλος του αγώνα: «Είχαμε μια δύσκολη εβδομάδα με πολλές απουσίες. Μια φορά καταφέραμε να παίξουμε διπλό. Ο Σπαρκς έφυγε με άδεια για να βρίσκεται κοντά στη γυναίκα του που γέννησε. Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε ομάδα με δυνατή έδρα. Προσπαθήσαμε να έχουμε τον έλεγχο στο παιχνίδι, πήραμε μια διαφορά. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες, σε ριμπάουντ. Συνεχίζουμε».

Από την πλευρά του ο Μάκης Νικολαΐδης στάθηκε και στη διαιτησία: «Συγχαρητήρια στην Καβάλα για τη νίκη. Νομίζω πως στα τελευταία δύο λεπτά έγιναν διαιτητικά λάθη που κόστισαν. Δε λέω ότι έκρινε το παιχνίδι η διαιτησία, αλλά επειδή φοράμε τη φανέλα με αυτό το σήμα, θα πρέπει να μας παίζουν καλύτερα, 50-50. Δε λέω ότι οι διαιτητές καθόρισαν το παιχνίδι, τα λάθη στο τέλος, όμως, ήταν σημαντικά».


QUOTE
ΚΑΒΑΛΑ – Πρίφτης: «Δεν αλλάζει ο στόχος»
12/12/2010 20:49
Μικρότερα γράμματαΜεγαλύτερα γράμματα

Η έδρα της Καβάλας έμεινε για μια ακόμη αγωνιστική απόρθητη, με την τοπική ομάδα να επικρατεί της ΑΕΚ και να κάνει το 5Χ5 στην Καλαμίτσα. Ο Δημήτρης Πρίφτης ήταν ικανοποιημένος, αλλά δεν θέλησε να αλλάξει τον στόχο των «Αργοναυτών», ο οποίος δεν είναι άλλος από την εξασφάλιση της γρήγορης παραμονής στην κατηγορία.

«Μας προβλημάτισε το μαν του μαν της ΑΕΚ. Σέβομαι τον αμυντικό προσανατολισμό της ΑΕΚ. Προσπαθήσαμε να μην πάμε σε πολλά σουτ, σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι μας με τον Άρη και παίρνοντας ριμπάουντ καταφέραμε να ισορροπήσουμε το παιχνίδι», εξήγησε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός.

Και συνέχισε: «Ξέραμε ότι τα προβλήματα θα συσπειρώσουν την ΑΕΚ και πως αυτό θα έκανε δυσκολότερο το έργο μας. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, που έδωσαν μεγάλη μάχη, όπως και ο κόσμος μας που ήταν φανταστικός και πάλι».

Για να καταλήξει: «Ο στόχος παραμένει ο ίδιος και αυτός είναι να καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε γρήγορα την παραμονή μας. Συνεχίζουμε δουλεύοντας και έχοντας χαμηλά το κεφάλι. Έχουμε μπροστά μας τον Πανιώνιο. Θέλουμε να ηρεμήσουμε και να έχουμε καθαρό μυαλό» .

Από την πλευρά του ο Μπράνκο Τζόροβιτς είπε: «Δε θέλω να μιλήσω για τη διαιτησία, προσπαθώ να κάνω δουλειά μου. Δείξαμε χαρακτήρα στο δεύτερο ημίχρονο και κερδίσαμε. Θέλαμε πολύ τη νίκη».


sportnet.gr
ashton

4. CASTLE
Ξεκινησε θετικά όπως κι όλη η ομάδα, τον εκνεύρισε με το αντιαθλητικό παιχνίδι του ο Στεφανίδης και τελικά έπαιξε μόνο 9'38", ίσως και γιατί ξεχάστηκε στον πάγκο μετά .


6. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
Εδωσε λύσεις από την περιφέρεια με 3/5 3π, και συνολικά 15 πόντους. Φάνηκε πόσο έλειψε την περασμένη βδομάδα το σουτ του.


7. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Θετικός όσο έπαιξε -με δεδομένο ότι έπαιζε από καθόλου έως ελάχιστα μέχρι τώρα . Κατέβασε 4-2 ρημπάουντ, πέτυχε 9 πόντους, έβγαλε μια ασιστ έριξε μια τάπα σε 36'15".


8. MACK
Μπήκε ορεξάτος, χρεώθηκε με 2 φάουλ στην ιδια φαση στο 3λεπτο, μπηκε ξανα δυναμικά φορτώθηκε γρήγορα με φάουλ κι έπαιξε μονο 11'24".. 8π-4ρ-1ασ όσο έπαιξε.


9. ΝΤΙΚΟΥΔΗΣ
Φορτώθηκε με ανυπαρκτο 2ο φάουλ και καπάκι τεχνικη ποινη (κι άλλη μια τπ στον πάγκο) και βγηκε εκτός ματς. Στο β' που επέστρεψε έφαγε και κάτι τάπες από Σιμμονς . 9π-3ρ

11. ΤΣΑΠΡΟΥΝΗΣ
Δεν έπαιξε .


12. ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
Ο Τάσος πέτυχε το πρώτο του καλάθι στην Α1 κι είχε 1/3 σουτ (1 τριποντο βαρεσε κι οχι 2 που του χρεωσε η στατιστικη). Εβαζε σωστα το σώμα του και μπορεί να προσφέρει . Βοήθησε πολύ στην αμυνα στο διαστημα που επαιξε .


13. ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ
Το γνωστό πάθος... 7 πόντοι, 7 ρημπάουντ, 1 κόψιμο. Θετική παρουσία (έχασε και ένα κομμάτι του ματς με το σκίσιμο στο μάτι)


15. SPARKS
Με σκαμπανεβάσματα, πέρασε 3 ασιστ, έβαλε 6 πόντους με τρίποντα (κι εμμονή σε μακρινά σουτ από τα 8μ).


16. GRUNDY
Επαιξε αρκετά σαν βασικός στο '1', έμεινε μέσα όλο το 40λεπτο και μάλλον έμεινε απο δυνάμεις στο τέλος. Τέλειωσε με 25 πόντους και 6/8 2π, 3/6 3π αλλά και μόλις 4/8 βολές. Ακομα 3 ασιστ - 3 ρημπάουντ. Γενικά απο τους καλύτερους αν οχι ο mvp μας .

17. ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Δεν επαιξε

18. ΤΖΟΛΟΣ
Δεν επαιξε
ashton
ήττα από τον ΠΑΟ με 78-95 / το παλαίψαμε για 20-23' .


4. CASTLE
Όσο έπαιξε -λόγω φάουλ- ήταν μάλλον θετικός, με 8 πόντους (αλλά και μέτρια ποσοστά : 3/7 σουτ, 1/3 βολες) 3 ασιστ .


6. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
Στο πρώτο ημίχρονο έδωσε λύσεις από την περιφέρεια και είμασταν μέσα στο σκορ, ενώ ήταν πολύ καλός στο ομαδικό παιχνίδι . Τέλειωσε με 11π (3/6 3π) και 6 ασιστ αλλά και 3ρ.

7. ΦΩΤΗΤΖΟΓΛΟΥ
Δεν αγωνίστηκε .


8. MACK
Τα γνωστά... Φορτώθηκε με φάουλ κι έπαιξε λίγο πάνω από το 20λεπτο... 11π, 1ρ, 1ασ.


9. ΝΤΙΚΟΥΔΗΣ
Αποτελεσματικός στην επίθεση παρά την αστοχία του 18π με 4/12 2π, 2/3 3π και 4/7 βολές . Πήρε και 5ρ.


11. ΜΑΤΟΣ
Δεν αγωνίστηκε .


12. ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
Θετικός και πάλι όσο αγωνιστηκε (7'05"). Μοίρασε 2 ασιστ, είχε καλές τοποθετήσεις .


13. ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ
Δεν μπόρεσε να βοηθήσει καθόλου επιθετικά (0π με 0/2 σουτ), προσπάθησε στην άμυνα (4ρ)


14. SPARKS
Ωσει παρών, έπαιξε 6'48", πέτυχε ένα καλάθι, έκανε 2 λάθη .


16. GRUNDY
Ο καλύτερος παίκτης μας (κι ίσως και του αγώνα παρά την ήττα).. 28 πόντοι με 11/14 2π και 6/8 1π (αλλά και 0/8 τρίποντα..) ενώ πρόσθεσε και 3 κλεψίματα .

17. ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Δεν αγωνίστηκε .

18. ΤΖΟΛΟΣ
Ακόμα και τώρα με τον Sparks υπ'ατμόν και τον Castle με φάουλ δεν έπαιξε καθόλου .
ashton
QUOTE
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΑΕΚ 68-72
05/01/2011 18:53

Το «θαύμα» της ΑΕΚ Μερικές ώρες πριν η αποστολή της ομάδας ξεκινήσει για την Θεσσαλονίκη στο στρατόπεδο της ΑΕΚ δεν γνώριζαν αν θα έχουν τους Μακ και Γκράντι στην διάθεσή τους. Η ομάδα έφτασε τελικά στην συμπρωτεύουσα και στις αποσκευές της για την Αθήνα θα έχει και ένα σημαντικό ροζ φύλλο για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Οι παίκτες του Μηνά Γκέκου απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι τους πήραν μία πολύτιμη νίκη με 68-72 και απομακρύνονται έτσι από την επικίνδυνη ζώνη.

Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά την διάρκεια των γιορτών η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και με τον Καστλ σε πολύ καλή ημέρα κατάφερε να προηγηθεί στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με 2-10. Οι «κυανόλευκοι» με όπλο την άμυνα κατάφεραν να μειώσουν στην συνέχεια σε 13-17 ενώ το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται μπροστά με τέσσερις πόντους(15-19).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ηρακλής ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 15΄ πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα στο σκορ με 32-28 έπειτα από κάρφωμα του Πέτροβιτς. Η ΑΕΚ με ένα σερί 8-0 πέρασε και πάλι μπροστά με 32-36. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα στο Ιβανώφειο να «γράφει» το 35-38. Πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους ο Παπανικολόπουλος με εννέα πόντους ενώ από την ΑΕΚ ο Ντικούδης σημείωσε 14 «μαζεύοντας» παράλληλα και έξι ριμπάουντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ανέβασε στροφές και με ένα σερί 9-0 προηγήθηκε για δεύτερη φορά με διψήφια διαφορά πόντων έπειτα από καλάθι του Μακ(37-47) στο 25΄. Ο Ηρακλής με βεβιασμένες επιλογές και σουτ προσπαθούσε να μειώσει στο σκορ ωστόσο η «Ένωση» κρατούσε την διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας. Οι «κυανόλευκοι» πλησίασαν στο σκορ και με τρίποντο του Δεμερτζή στην εκπνοή μείωσαν στους έξι με την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου σε 51-57.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε ιδανικά για το συγκρότημα του Ντάρκο Ρούσο. Ένα σερί 7-0 στα πρώτα τέσσερα λεπτά της περιόδου ήταν αρκετό για να δώσει έπειτα από αρκετή ώρα προβάδισμα στον Ηρακλή με 58-57. Οι φιλοξενούμενοι όμως με γκολ φάουλ του Ντικούδη αποκατέστησαν την διαφορά και πέρασαν ξανά μπροστά με 58-60 και στην συνέχεια με 64-65 στο 36΄. Οι «κυανόλευκοι» παρότι έδειχναν να ελέγχουν το ρυθμό του αγώνα σε εκείνο το σημείο δεν κατάφεραν να πάρουν διαφορά ασφαλείας και το πλήρωσαν καθώς τρίποντο του Σπάρκς έδωσε προβάδισμα τριών πόντων στην ΑΕΚ με 65-68 στο 37΄. Τρίποντο «μαχαιριά» του Νικολαϊδη στην συνέχεια έδωσε προβάδισμα πέντε πόντων στην ομάδα του(66-71) στο 39' και ουσιαστικά σε εκείνο το σημείο η «Ένωση» φάνταζε ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Η ΑΕΚ πήρε τελικά τη νίκη με 68-72.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 35-38, 51-57, 68-72
Ηρακλής(Ρούσο): Μπόουλντιν 9(1), Δεμερτζής 7(1), Παπανικολόπουλος 13(1), Αγγελακόπουλος 3(1), Τζάζβιν 9, Πέτροβιτς 10, Δέσπος 4, Ηλιάδης, Εϊτουταβίτσιους 3(1), Λαμπρόπουλος 10.
ΑΕΚ(Γκέκος): Καστλ 15(1), Νικολαϊδης 11(3), Παπανικολάου 2, Μακ 4, Ντικούδης 21, Δορκοφίκης 12(1), Αντωνάκης, Καλλινικίδης, Σπαρκς 6(1), Γκράντι 1.

sportnet.gr
ashton
QUOTE
ΑΕΚ – Γκέκος: «Ένα μπουρδέλο είμαστε»
05/01/2011 20:27

Ξέσπασε ο Μηνάς Γκέκος μετά το τέλος του αγώνα της ΑΕΚ με τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο και τη νίκη της Ένωσης. Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα και τις δυσκολίες που συναντά ακόμη και στα απλά πράγματα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Γράψτε το όπως θέλετε είμαστε ένα μπουρδέλο».

ρχικά είπε: «Έχω πολλά να πω αλλά δε θέλω να κουράσω. Να δώσω συγχαρητήρια πολλά στους παίκτες μας, κυρίως τους Έλληνες έχουν τόσα πολλά ψυχικά αποθέματα τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο. Πρώτη φορά παίξαμε σήμερα επίσημο παιχνίδι πέντε- πέντε. Είχαμε προσανατολισμό, δε θέλαμε να πάει στο καλάθι. Δε θέλω να σταθώ στην τακτική, αλλά στη θέληση των παιδιών, είναι συνειδητοποιημένα σε ποια ομάδα παίζουν».

Και συνέχισε καλώντας τον κόσμο: «Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ δεν υπάρχει, ο μόνος που μπορεί να σώσει την ΑΕΚ είναι ο κόσμος της. Η προσπάθεια είναι μεγάλη και να χάναμε και να κερδίζαμε το ίδιο θα ήταν. Κερδίσαμε τέτοιο παιχνίδι κάνοντας προπόνηση με έξι παίκτες σε 20 μέρες και 2 παίκτες να έρχονται μαζί μας εδώ κατευθείαν από το αεροδρόμιο. Η ΑΕΚ είναι με το ένα πόδι στην Α2 δεν ξέρω πόσο θα αντέξουμε, δεν μπορώ να τους πιέζω κάθε μέρα. Ο μόνος τρόπος για να σωθεί η ΑΕΚ, είναι ο κόσμος να της δώσει ώθηση. Το Σάββατο αν δε γεμίσουμε το γήπεδο στο παιχνίδι με τον Άρη θα είναι πάρα πολύ δύσκολη η χρονιά»

Κατέληξε: «Ζητώ συγγνώμη από τον κόουτς, δεν είναι δικά του θέματα. Δεν θέλω να μιλήσω για τίποτα άλλο, έχουμε ψυχή. Εγώ ξέρω κάθε μέρα τι τραβάω. Στην αρχή της σεζόν είπα ότι δεν είμαι αισιόδοξος για το πρωτάθλημα, εννοούσα και την ομάδα μου. Ξέρω ότι και ο Ηρακλής έχει προβλήματα. Δεν έχουμε ζεστό νερό να κάνουμε μπάνιο, παίζουμε σε γήπεδο άδειο που είναι ψυγείο, δεν έχουν τα παιδιά φάρμακα, τέιπ, δεν έχουν τίποτα. Γράψτε το όπως θέλετε είμαστε ένα μπουρδέλο! Γι’ αυτό κάνω έκκληση στον κόσμο». Όσοι το παίζουν ΑΕΚ η ομάδα είναι εδώ είναι αν θέλουν να βοηθήσουν. Και η ΑΕΚ και ο Ηρακλής είναι μεγάλες ομάδες. Οι μόνοι που μπορούν να βοηθήσουν είναι οι φίλαθλοι. Ο Γκράντι υπέστη βαρύ διάστρεμμα και η κατάστασή του θα εκτιμηθεί από τους γιατρούς».

Ο Πρόδρομος Νικολαΐδης από την πλευρά του, σχολίασε: «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα δύσκολο παιχνίδι σε μια δύσκολη έδρα. Δείξαμε χαρακτήρα. Κάναμε καλό παιχνίδι αμυντικά, δε χάσαμε το ρυθμό μας ακόμη και όταν γύρισε στο ματς ο Ηρακλής. Είχαμε επιλογές σωστές. Ήταν μια άξια νίκη για την ομάδα μου».



QUOTE
ΗΡΑΚΛΗΣ – Ρούσο: «Δεν είμαι μάγος»
05/01/2011 20:36
Μικρότερα γράμματαΜεγαλύτερα γράμματα

Απογοητευμένος από την εξέλιξη του αγώνα, από την ομάδα του, από την κατάσταση, από τον εαυτό του και γενικώς… από τα πάντα, ήταν ο προπονητής του Ηρακλή Ντάρκο Ρούσο, μετά την ήττα της ομάδας του από την ΑΕΚ. Ο τεχνικός των «κυανόλευκων» τόνισε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο με το ρόστερ που διαθέτει, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι μάγος». Δεν παρέλειψε να «τα χώσει» και στον πρώην, πλέον, Αμερικανό του Ηρακλή Τερέλ Έβερετ.

«Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ. Κατάλαβα την ιστορία του κ. Γκέκου. Έπαιξαν σήμερα πολύ έξυπνα. Με πλέι μέικερ 38 ετών (Καστλ), που ήταν ο δάσκαλος στους δικούς μας πλέι μέικερ. Έπαιξαν με υπομονή και πάντα έβρισκαν την καλύτερη λύση. Ακόμη και όταν ήμασταν 3-4 πόντους πάνω», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Από τώρα και μετά δεν έχω να κάνω αλλαγές. Είναι δύσκολη η κατάσταση για εμάς τώρα. Θα δούμε τι θα γίνει. Είμαι απογοητευμένος. Ήμουν σίγουρος ότι θα κερδίσουμε, αλλά φοβόμασταν να πάρουμε τη νίκη. Όταν προηγούμασταν 2-3 πόντους, όπως και με το Μαρούσι, δεν ξέραμε πως θα κερδίσουμε. Χάσαμε πάλι βολές».

Επίσης, είπε: «Υπογράψαμε τους παίκτες που μπορούσαμε να πάρουμε. Από την αρχή που ήρθα δεν καταφέραμε να κάνουμε προπόνηση σωστή, πάντα είχαμε προβλήματα και μόνο 7-8 παίκτες στο γήπεδο. Δεν είμαι μάγος. Πρέπει να δουλέψουμε με την ομάδα που έχουμε. Όλα αυτά δεν είναι βέβαια δικαιολογία. Πρώτα απ’ όλα είμαι εγώ υπεύθυνος για το αποτέλεσμα. Είμαστε σε δύσκολη κατάσταση από την αρχή. Το θέμα των βολών είναι ψυχολογικό».

Όσο για τον Έβερετ, σχολίασε: «Ο Εβερετ ήταν ο χειρότερος παίκτης μας και σαν άνθρωπος ήταν κακός. Θα μπορούσατε να δείτε πώς άφησε το σπίτι του. Θα πρέπει να ντρέπεται και αυτός και οι μάνατζερ του με αυτά που έκανε και στο σπίτι και στα αποδυτήρια και κατά τη διάρκεια των αγώνων».

Ο Φώτης Λαμπρόπουλος από την πλευρά του τόνισε: «Αρχίσαμε πολύ άσχημα και μείναμε πίσω με μεγάλη διαφορά. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στα ριμπάουντ και τις βολές. Είναι μεγάλη η απώλεια. Θα παλέψουμε στη συνέχεια».


sportnet.gr
ashton
ηττα 65-74 απο Αρη


4. CASTLE
Μέτρια προς κακή εμφάνιση. Έφαγε κλεψίματα, έμεινε στους 2 πόντους με 2 βολές στο τέλος (και 0/5 σουτ).. έδωσε πάντως 2 ασιστ.


5. SPARKS
Πολλά βεβιασμένα & αψυχολογητα σουτ με τραγικά ποσοστά... (2/9). Οργανωτικά δεν έκανε κατι.. Δε λέω καλύτερος από το τίποτα του Shannon, αλλά ο DJ πχ είναι ημίθεος μπροστά τους..


6. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
Θετική παρουσία .. Σε άλλο ένα ματς, όσο άντεχε επιθετικά ήμασταν μέσα στο παιχνίδι.. 15 πόντοι με 3/5 3π, 3/5 2π, ενώ μοίρασε και 3 ασιστ, κατεβάζοντας και 2-2 ρημπάουντ .


7. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Οσο έπαιξε ήταν καλός, έβαλε κι ένα καλάθι με ωραία προσπάθεια . Δεν παίρνει χρόνο συμμετοχής όμως ..


8. MACK
Αν βγάλουμε απ'έξω τις βολές (1/3..) και την εμμονή στα άστοχα τρίποντα (1/4), ήταν σχετικά καλός με 16π (6/11 2π), 4ρ, 1ασ


9. ΝΤΙΚΟΥΔΗΣ
Ο καλύτερός παίκτης μας όσο έπαιξε (φορτώθηκε με φάουλ κι έμεινε μόνο 29'- δικαια γκρινιαζε ο Μηνάς). 17π (8/15 2π), 7ρ, 1ασ, 1κλ, 1κψ .


11. ΔΟΡΚΟΦΙΚΗΣ
Ελειψαν οι πόντοι του (0/4 σουτ). Πήρε 5 ρημπάουντ, έδωσε 2 ασιστ .

12. ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
Με Mack-Ντικουδη-Περι οκ, μένει απλά στις συμμετοχές σε 12άδα ..


13. ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ
Πήρε 6 ρημπάουντ, έδωσε 4 ασιστ . Επιθετικά ως συνήθως δεν τράβηξε .


16. ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Δεν έπαιξε .


17. MELS
Επανεμφάνιση μετά από κάνα μήνα.. Αν ήταν οκ, γιατί δεν έπαιξε παραπάνω να πιέσουμε στην περιφέρεια ; 6π κυρίως στο τέλος που είχε τελειώσει το ματσάκι .

18. ΤΖΟΛΟΣ
Για άλλη μια φορά απλή συμμετοχή στη 12άδα .


Air Kef
Xαρίδημε, η άποψή σου για το γενικό χάλι τις ομάδας εκτός των γραμμών που ο Γκράντι θέλει να φύγει κτλ;
Πως γίνεται αυτή η ομάδα να ταλαιπωρείται τόσα χρόνια και να μην μπορεί να ορθοποδήσει;
Και δεν κανει καν τα λαθη που κανουν οι ομάδες της Θεσσαλονίκης καθε 3-4 χρόνια, να ανοίγονται υπερβολικά δλδ χωρίς να είναι εξασφαλισμένοι, τσίμα-τσίμα το παει η ΑΕΚ με τα συμβόλαια και σε μικρά γήπεδα παιζει..

Αυτός ο κόσμος της ΑΕΚ τόσο αδιάφορος είναι για το μπασκετ τελικα;
ashton
Δυστυχώς είναι συνδυαστικό το πρόβλημα..
ο -όποιος- κόσμος είναι και κουρασμένος και απογοητευμένος καθώς δε βλέπει προοπτική στον ορίζοντα .
Πέρα του ότι γίνεται ψιλοτραγική διαχείριση..
Ας πούμε εγώ για πρώτη φορά είμαι χωρίς διαρκείας από τότε που η ομάδα έφυγε από το Μόσχος, επειδή απλά δεν υπήρχαν και για να πάρω ...
Air Kef
Εχεις άποψη γιατί η ΑΕΚ αδυνατεί να προσελκύσει κάποιον σοβαρό ανθρωπο που απλά να την κρατάει σε μετρια επίπεδα δεδομενων των συνθηκων;

Πως γίνεται ας πουμε ομαδες σαν τον Ίκαρο να εχουν σοβαρο πρόεδρο ή ο Πανιώνιος και το Περιστέρι να εχουν μια σταθερότητα και η ΑΕΚ με το δεδομένο (; ) μέγεθός της κάθε χρόνο να ψαχνει γήπεδο;

Ειναι τοσο χρεωμένη η ομαδα;
ashton
πολλοί παράμετροι ...
γενικά είναι πιο εύκολο για κάποιον επιχειρηματία να πάρει οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην Ελλάδα (πλην ίσως του Ηρακλή) από την ΑΕΚ . Και δεν είναι μόνο τα χρεη...


Anyway, αγωνιστικά μετά και τη σημερινή ήττα στις λεπτομερειες (και όταν παίζεις με έναν αμερικανό off, με έναν αμερικανό τουρίστα, και με τον ψηλότερο παίκτη σου κομμένο εδώ και δίμηνο πονάει παραπάνω αυτό, γιατί ξέρεις πως μπορούσες καλλιστα να το αποφυγεις), και τη νικη του Ηλυσιακού τα πράγματα είναι εξαιρετικά δυσκολα για τη συνέχεια .. Αν δεν κερδίσουμε όπου γίνει (αν γίνει τελικα και δε φαμε κανα μηδενισμο) το ματς με το Μαρουσι τοτε πάμε σούμπιτοι για Α2 ..
Air Kef
Τόσα χρόνια πέφτει η ΑΕΚ και πάντα σίγουρος ήμουν οτι θα τα καταφέρει στο τέλος, και πάντα τα...κατάφερνε.

Φέτος όμως, είναι η πρώτη φορά που την βλέπω να μην την σώνει κανένας....αν τα καταφέρει βέβαια να επιβιώσει μεχρι το τέλος της σεζόν..
ashton
ομάδες με τόσους ξένους να έχουν φύγει μεχρι τη μέση της σεζον, δε νομίζω ότι τη γλυτώνουν..
πχ Τρικαλα πέρσι, Ιωνικός σε Αμαλιάδα παλιότερα κλπ..

Δεν βλέπω πως θα κάνει η Α.Ε.Κ. τις 5-6 νίκες που θέλει για να σωθεί..
nikefalin
QUOTE(ashton @ Jan 19 2011, 01:15 ) *
ομάδες με τόσους ξένους να έχουν φύγει μεχρι τη μέση της σεζον, δε νομίζω ότι τη γλυτώνουν..
πχ Τρικαλα πέρσι, Ιωνικός σε Αμαλιάδα παλιότερα κλπ..

Δεν βλέπω πως θα κάνει η Α.Ε.Κ. τις 5-6 νίκες που θέλει για να σωθεί..


αγωνιστικά η ομάδα σουλουπώνεται για να μείνει. Αυτό όμως το αγωνιστικό σουλούπωμα προυποθέτει κάποια χρήματα. όχι πολλά. Κι επειδή η διοίκηση είναι ένα πράγμα που θέλει ενότητα , εαν βρεθεί ο τρόπος να υπάρξει αυτή τότε δεν θα κινδυνεύσει. Ειδάλλως ναι, θα κινδυνεύσει. Εδώ κάποιοι υποσχέθηκαν πριμ νίκης στη Θεσαλλονικη 10000 με προυπόθεση την παραίτηση του Καραμανλη.. Δεν έχει μείνει σχεδόν κανένας από τους συνεργάτες-συγχρηματοδότες , τι να λέμε τώρα..

Αντε και σωνεται, που πάει και πως πάει ?

Η ιστορία με τα χρέη είναι μια δικαιολογία. Είναι ένα σοβαρό ποσό μεν ( κάτι λιγότερο απο 3εκ το αρχικό, πιστεύω λίγο περισσότερο απο 3 εκ μαζί με τις ...προσθήκες των 2 τελευταίων ετών , Ελληνικό, παίκτες, κλπ) αλλά παγωμένο ώσπου να ξεκινήσουν οι δόσεις του άρθρου 99 που είναι 48 μηνιαίες και θα βγαίνουν κοντά στις 65 χιλ. το μήνα. Αν και όσοι "πιστωτές" δεν συναινέσουν θα περιμένουν να εξωφληθούν μετά το τέλος των δόσεων, οπότε ίσως το χρέος βγει κάπως λιγότερο.
Να μου πείτε, σε τέτοια εποχή, ποιός αναλαμβάνει να δίνει 60-65 χιλ. κάθε μήνα επί 4 χρόνια + το ετήσιο κόστος για μια καλή ομάδα ( δηλαδή περίπου 500-600 χιλ που μαζί με τηλεοπτικά, διαφημίσεις + πιθανές χοργίες μπορούν να σου εξασφαλίσουν ένα μπάτζετ ικανό ) , δηλαδή να πληρώνει 3+2,5=5,5 εκ σε 4 χρόνια με ανταποδοτικότητα ελάχιστη, χωρίς μεγάλες πιθανότητες να κοντράρει τους 2 μεγάλους ? Αν τα έδινε όλα αυτά για μπάτζετ ομάδας θα είχε καλές πιθανότητες να είναι η 3η ομάδα και να μπορεί να κοντράρει αξιοπρεπώς κάποια στιγμή τους 2 μεγάλους, αλλά όταν τα μισά από αυτά που απαιτούνται θα πηγαίνουν στα γαμησιάτικα του Φιλίππου και του Δρόσου για ποιό λόγο να το κάνει ? Για την λίγη παραπάνω δημοσιότητα που δίνει το όνομα της ομάδας ? Εαν το θέλει αυτό παέι στο χαντμπολ, στο βόλευ , αγοράζει έναν ποδοσφαιριστή και τον κάνει δώρο κλπ. και με πολύ λιγότερα ποσά.

Καλή λύση είναι να εγγυηθεί ο Φιλίππου την αποπληρωμή αν όχι όλων, τουλάχιστον όσων του αναλογούν από το ποσό της υπαγωγής στο 99, ώστε ο όποιος πιθανός θέλει να αναλάβει να μπορεί να βασιστεί.

ashton
o Φιλιππου, μια χορηγία στη φανέλα να έκανε με ένα αξιοπρεπές ποσό (2-3 κατοστάρικα) καθάριζε κάθε χρόνο το ισα βαρκα ισα πανιά στην ομάδα ...
Αλλά..


Anyway, σε λίγη ώρα η ομάδα υποδέχεται στο Αιγάλεω το Μαρούσι και βλέπω τον τίγρη να παίρνει άλλο ένα διπλό και να τερματίζει η ομάδα του μονη 3η στον πρώτο γύρο..

ΑΕΚ-Μαρούσι Δ.Γ. Αιγάλεω

Κομισάριοι: Αγγελόπουλος Αλέξανδρος
Διαιτητές: Φούφης Ιωάννης , Μπήτης Δημήτρης , Μάνος Αναστάσιος
Jan 19 2011 17:00 NOVASPORTS 3

ashton
απο 43-27 ημιχρονο, 66-71 στο 36' με 23-44 στο 2ο ημίχρονο σερί για το Μαρούσι...

Α2 ερχόμαστε κι αγωνιστικά..

ηττα απο την Καβάλα στις λεπτομερειες (89-86)
ηττα απο τον Αρη στις λεπτομερειες (65-74)
ηττα απο τον Πανιωνιο στις λεπτομερειες (78-75)
ηττα απο το Μαρουσι στις λεπτομέρειες.. (78-82)

ΤΥΧΑΙΟ ;
ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ..
Χωρίς παίκτη να πάρει την ομάδα πάνω του, χωρίς σέντερ, χωρίς ξένους, είμαστε το πρώτο φαβορι για Α2 δυστυχως ...

(και την ίδια ώρα έχουμε τον Κοχαντάρεβις στην Αθηνα αλλά να μην παίζει... o tempora o mores)
ashton
QUOTE
ΜΑΡΟΥΣΙ – Αλεξανδρής: «Δεν είναι προσωπική η επιτυχία»
19/01/2011 19:52
Μικρότερα γράμματαΜεγαλύτερα γράμματα

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση και τη νίκη της ομάδας του ήταν μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ ο Βαγγέλης Αλεξανδρής. Ο τεχνικός του Αμαρουσίου τόνισε ότι η επιτυχία δεν είναι προσωπική, αλλά ομαδική και πλέον η ομάδα μπορεί να κοιτάξει ψηλότερα και συγκεκριμένα στη συμμετοχή της στα πλέι-οφ.

«Ήταν ένα εξαιρετικό ματς. Στο πρώτο ημίχρονο δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε τον Μπάγκαριτς. Η ΑΕΚ έπαιξε εκπληκτικά. Αξίζει να παίξει στην Α1. Από την εμπειρία μου λέω ότι θα τα καταφέρει. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε ζώνη με προσαρμογή και μπερδέψαμε την ΑΕΚ. Στην επίθεση αλλάξαμε τρόπο σκέψης. Δεν παίξαμε τόσο με τον Μπάγκαριτς και προτιμήσαμε να παίξουμε απ’ έξω. Κάποιες φορές σου βγαίνουν αυτά που σκέφτεσαι και κάποιες όχι. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Θέλω να ευχηθώ στον φίλο μου το Μηνά, καλή συνέχεια», είπε αρχικά.

Για να συμπληρώσει: «Πρέπει να δαγκώσω τη γλώσσα μου για να μην μιλήσω τώρα. Η επιτυχία δεν είναι προσωπική, αλλά της ομάδας. Έχω δύο εξαιρετικούς συνεργάτες, γυμναστή και διοίκηση που τρέχει. Πλέον μπορούμε να κοιτάξουμε πιο ψηλά, για την έξοδο στα πλέι οφ».

Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε και στο στήσιμο της ομάδας του από τον ίδιο: «Χρειαστήκαμε τη βοήθεια του ερασιτέχνη που μας δόθηκε απλόχερα. Βασίστηκα σε κάποιους παίκτες που γνωρίζω καλά και δεν ήταν δύσκολο να τους περάσω τη φιλοσοφία μου. Νιώθω σαν τον Λούκας στο ΝΒΑ, όπου παίρνω παρεξηγημένους παίκτες και τους αναδεικνύω, φτιάχνοντας μια καλή ομάδα. Είμαι χαρούμενος που σε αυτούς προστέθηκε και ο Μπάγκαριτς, ο οποίος μας δίνει πολλά εντός και εκτός γηπέδου».

Γκαγκαλούδης: "Είπαμε ότι θα το γυρίσουμε!"
Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν, ο Γιάννης Γκαγκαλούδης, ο οποίος σχολίασε: «Παίζουμε ένα συγκεκριμένο στυλ μπάσκετ και στο πρώτο ημίχρονο δεν το κάναμε ούτε κατά διάνοια. Βρεθήκαμε να χάνουμε ακόμα και με 16 πόντους, αλλά στα αποδυτήρια είπαμε ότι θα γυρίσουμε. Ο πιο αισιόδοξος Αμαρουσιώτης δεν θα πίστευε ότι σήμερα θα ήμασταν μόνοι τρίτοι».

Και συνέχισε: «Αφιερώνουμε τη νίκη στον κόσμο, στη γυναίκα μου που βλέπει από την τηλεόραση και στον πατέρα μου που είναι στην εξέδρα. Όπως λέει και ο κόουτς, είμαστε μια τρελή ομάδα. Στο πρώτο τα χάναμε και ήμασταν πίσω, στο δεύτερα τα βάλαμε και κερδίσαμε».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Βαβάτσικος ανέφερε: «Συγχαρητήρια στον Μάκη και στα παιδιά για την προσπάθεια τους. Στο δεύτερο ημίχρονο γυρίσαμε το ματς, λόγω της άμυνας και της ευστοχίας μας».


QUOTE
ΑΕΚ – Οργή λαού, «πολεμάμε» λέει ο Γκέκος
19/01/2011 20:04
Μικρότερα γράμματαΜεγαλύτερα γράμματα

Λαϊκά δικαστήρια στήθηκαν στο κλειστό του Αιγάλεω μετά το τέλος του αγώνα της ΑΕΚ με το Μαρούσι και την ήττα της Ένωσης. Οι οπαδοί του «Δικεφάλου» ζήτησαν το λόγο από τον εκπρόσωπο του Γιάννη Φιλίππου, Σωκράτη Λαμπρόπουλο, με όχι και τόσο ήρεμο τρόπο.

«Πυρά» δέχτηκαν και οι παίκτες στους οποίους φώναζαν να βγάλουν τις φανέλες, ενώ γινόταν λόγος και για καταστροφή της ΑΕΚ από τις κινήσεις Φιλίππου. Άμεσα, ωστόσο, επενέβη η Αστυνομία και το επεισόδιο δεν πήρε έκταση.

Αναφορά έγινε και στη συνέντευξη Τύπου, με τον Μηνά Γκέκο να λέει: ««Αυτή είναι η χειρότερη κατάσταση που έχω ζήσει. Άλλες οι εποχές τότε. Όλα τα παιδιά κάνουν εξαιρετική προσπάθεια. Έχουμε ξεπεράσει τα όριά μας. Κάθε μέρα είμαστε στα… κόκκινα. Αν μπορούμε να κάνουμε κάτι θα το κάνουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να πολεμάμε».

Στην ερώτηση για τις αποδοκιμασίες του κόσμου προς τους παίκτες της ΑΕΚ, παρενέβη και ο Βαγγέλης Αλεξανδρής λέγοντας: «Ο πελάτης δεν έχει πάντα δίκιο. Τι δηλαδή; Δεν προσπαθούν τα παιδιά; Ξέρουν τα προβλήματα των παικτών και το κόουτς αυτοί οι φίλαθλοι;», πριν ξαναπάρει το λόγο ο Γκέκος: «Πριν το ματς ο Δήμος έκανε ένεση. Το ίδιο και ο Περικλής εχθές. Ζηλεύω τον κόουτς που έχει 14 παίκτες και κάνει προπόνηση. Φέρτε μου μια ομάδα για αγώνες 3 εναντίον 3 να την κερδίσουμε. Αν καθίσουμε να πούμε πως χάνουμε μόνο λόγω των προβλημάτων μας δεν βγαίνει κάτι. Όσοι φώναζαν στα παιδιά να πετάξουν τις φανέλες έχουν άδικο. Η προσπάθεια των παικτών είναι συγκινητική».

Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι, ο Έλληνας τεχνικός τόνισε: «Συγχαρητήρια στο Μαρούσι και τον Βαγγέλη που κάνει εξαιρετική πορεία. Εμείς δεν αντέξαμε. Στο πρώτο ήμασταν καλοί. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν καταφέραμε να καλύψουμε τα πικ εν ρολ του Αμαρουσίου. Έχουμε τα προβλήματά μας και συνεχίζουμε τη δουλειά. Τους πιέζω περισσότερο απ’ ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Το Σάββατο παίζουμε ακόμη ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεν είναι εύκολο για εμάς να παίζουμε ματς ανά τρεις ημέρες. Δεν έχω κανένα παράπονο από τα παιδιά. Μέχρι το Σάββατο θα έχουμε ορισμένους παίκτες».

Και συνέχισε: «Η κούραση έπαιξε ρόλο. Στο δεύτερο ημίχρονο όλα τα σουτ μας ήταν ελεύθερα. Ο Δήμος παίζει με τρεις ενέσεις τη μέρα λόγω προβλήματος στη μέση. Το ίδιο και ο Περικλής. Έχουμε να κάνουμε προπόνηση 5-5 εδώ και καιρό. Δεν ξέρω ποιοι παίκτες θα έρθουν. Το λέω με πάσα ειλικρίνεια. Τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες έχουμε κλείσει πολλούς παίκτες που για διάφορους λόγους δεν ήρθαν. Έχουμε ήδη δύο κενές θέσεις Αμερικανών. Όσο για το ποιοι θα φύγουν, θα τους μετρήσω αύριο και θα σας πω».

Από μέρους του ο Μάκης Νικολαΐδης δήλωσε: «Το Μαρούσι πέτυχε μια δίκαιη νίκη. Εμείς είχαμε το άγχος. Επαναπαυτήκαμε όταν παίρνουμε τη δια. Δεν υπάρχει χρόνος για δάκρυα. Πρέπει να βάλουμε το κεφάλι μας κάτω και να δουλέψουμε σκληρά, ώστε να μη γραφτούμε στην ιστορία ότι ρίξαμε την ΑΕΚ».


sportnet.gr
Reporter1983
Αυτοκτονια σημερα για την Αεκ...Και ομως ενα παιχνιδι που εδειχνε οτι η ομαδα μπορει να ελπιζει σε ενα καλυτερο αυριο κατεληξε στο οτι η ομαδα δυσκολα θα σωθει!Ολα πανε στραβα σε αυτη την ομαδα
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.