Μετά το παιχνίδι με τη Neptunas, όταν και βρισκόμασταν σε εξαιρετικό φεγγάρι και με την ψυχολογία στα ουράνια, πριν από όλες τις τελευταίες σφαλιάρες, έκανα τα παρακάτω σχόλια:
QUOTE(SteelGandalf @ Jan 6 2016, 19:53 )
![*](../style_images/bforum/post_snapback.gif)
Με σκορ 21-17, στην 2η περίοδο, ολοκληρώθηκε ονειρικά το 1ο ημίχρονο. Η ομάδα μας όμως δεν είχε τον ίδιο ρυθμό στο 2ο δεκάλεπτο, κάτι φυσιολογικό, όπως στο 1ο. Ήταν αρκετά άστοχη σε ελεύθερα σουτ που δοκίμασαν οι παίχτες μας, είτε για δύο είτε για τρεις πόντους, γεγονός που θα πρέπει να προσέξει αν θέλει στα επόμενα παιχνίδια -και ειδικά στα εκτός έδρας- να έχει τύχη σε ό,τι αφορά την διεκδίκηση τους.
Και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μου, αφού τα σουτ 2 πόντων είναι πιο σημαντικά από αυτά των 3, ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια. Φανταστείτε μια βραδιά στην οποία θα σουτάρεις με χαμηλό ποσοστό στα τρίποντα -ξαναλέω ειδικά εκτός έδρας- και δεν είσαι σε ένα αποδεκτό ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα... Δεν χρειάζεται να την φανταστείτε. Τις έχετε δει στην πράξη, από το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό (κύπελλο) και μέχρι σήμερα.
QUOTE(SteelGandalf @ Jan 6 2016, 20:20 )
Έχουμε χαλαρώσει πολύ και έχουμε δεχθεί πολλούς πόντους στο transition με τις κακές επιστροφές μας. Αυτό δεν μου αρέσει, όπως επίσης διαφωνώ και με τις βιαστικές επιλογές στην επίθεση. Έχουμε ολοκληρώσει τουλάχιστον τις μισές μας επιθέσεις στον μισό από τον επιτρεπόμενο χρόνο.
Τι θέλει να πει ο ποιητής; Έλλειψη συγκέντρωσης, βιασύνη και κακές επιλογές. Δυστυχώς, στα τελευταία παιχνίδια, αυτό το είδαμε σε συνδυασμό με το παραπάνω μου σχόλιο (τα χαμηλά ποσοστά στα σουτ και ειδικά στα δίποντα). Κι αν σε ένα παιχνίδι στο οποίο βρίσκεσαι με 20+ πόντους διαφορά, κάτι τέτοιο είναι, εν μέρει, φυσιολογικό, σίγουρα δεν ισχύει αυτό σε παιχνίδια που είναι εκ προοιμίου δύσκολα.
QUOTE(SteelGandalf @ Jan 6 2016, 20:44 )
Νίκη και με τεράστια διαφορά, απέναντι σε μια ομάδα που δεν γνωρίζω τι θα παρουσιάσει στην συνέχεια, αλλά δεν περιμένω να την δω σε αντίστοιχα κακή επιθετική βραδιά από πλευράς συγκομιδής. Όπως και να 'χει όμως, με την σημερινή μας νίκη, κάναμε ένα βήμα περισσότερο από την 4η θέση και πλέον κοιτάμε πιο ψηλά. Το επόμενο παιχνίδι, στην έδρα των Ιταλών, απέναντι στην Armani Milano, θα δείξει σε μεγάλο βαθμό το επίπεδο στο οποίο βρισκόμαστε. Πολύ δυνατή αντίπαλος, στην έδρα της και ο Άρης θα πρέπει να παρουσιαστεί απόλυτα συγκεντρωμένος για να μην υποστεί βαριά ήττα.
Η Neptunas κέρδισε στην έδρα της την Alba και σήμερα ηττήθηκε με μόλις 8 πόντους διαφορά στην Ιταλία (79-71), έστω και αν δεν έπαιζε ο τραυματίας Gentile.
Το χειρότερο όμως είναι πως επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μου για την παρουσία μας στην Ιταλία. Μπορεί να ήμουν συγκρατημένα αισιόδοξος, μέσα μου, αλλά δεν μπορούσα να μην βλέπω την πραγματικότητα, θεωρώντας το παιχνίδι πάρα πολύ δύσκολο. Δυστυχώς η ομάδα μου δεν με διέψευσε...
Ο Άρης σήμερα είχε εξαιρετικά ποσοστά στα τρίποντα (10/18), έχοντας καταπληκτικό timing επιλογών. Όχι μόνο δεν τα εκβίασε, αλλά παρότι σούταρε με εντυπωσιακό ποσοστό σε ολόκληρη την βραδιά, δεν παρασύρθηκε από αυτό. Αν ανατρέξει κανείς στο παιχνίδι, μπορεί να βρει τρωτά σημεία και τέτοια που επιδέχονται βελτίωσης, αλλά εντάξει, μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι, δεν μπορεί κανείς να μην είναι ικανοποιημένος.
Και αυτό είναι κάτι που έχουμε απωλέσει τον τελευταίο καιρό. Δεν υπάρχουν σωστές επιλογές. Υπάρχει βιασύνη, κακή ψυχολογία, μεγάλη αστοχία και πάρα πολλά λάθη αβίαστα και απαράδεκτα.
Η κούραση, σωματική και ψυχολογική είναι δεδομένη. Και πως να συμβεί κάτι διαφορετικό, όταν η ομάδα έχει τόσους συνεχείς αγώνες, αλλά και ταξίδια. Το ρόστερ, είναι μικρό, οπότε με 6-7 παίχτες, από τους οποίους περιμένεις να σηκώσουν το βάρος και να τραβήξουν το κουπί, ήταν αναμενόμενο να κλατάρεις. Το χειρότερο όμως είναι πως δεν υπάρχει δυνατότητα για αλλαγές-προσθήκες, ώστε να αποκτήσει, έστω και στην πορεία, το απαιτούμενο βάθος.
Θα πρέπει να περιμένουμε, να εξακολουθούμε να στηρίζουμε -προσωπικά νιώθω μεγαλύτερη πόρωση τώρα και θέλω να βοηθήσω περισσότερο την ομάδα στα δύσκολα που με έχει απόλυτη ανάγκη- και να κάνουμε υπομονή. Θα ενισχυθεί η ομάδα. Ο Batista είναι πολύ πιθανή προσθήκη, αλλά πρέπει να περιμένουμε μερικές μέρες ακόμη. Σίγουρα ψάχνονται και για κάτι ακόμα, αν υπάρχει ή αν προκύψει.