Λοιπόν, ξεκινάω...
Τι είδα εχθές στο γήπεδο:
Η ομάδα αν και έχασε τις δύο πρώτες επιθέσεις της, κατάφερε με συγκέντρωση και αμυντική προσήλωση να μην δεχθεί καλάθι για αρκετή ώρα, "τρέχοντας" ένα 9-2 στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Από εκείνο το σημείο και μετά, δεν μπόρεσε ποτέ να "επιστρέψει" η Buducnost σε κοντινή επαφή με το σκορ. Η διαφορά έφτασε μέχρι τους 21 πόντους (δύο φορές) και ποτέ, αν δεν κάνω λάθος, κάτω από τους 7. Παρόλα αυτά, σε όλη την διάρκεια του αγώνα, κυμαίνονταν μεταξύ 10-15 πόντων.
Σε ό,τι αφορά τον
Waters, μιας που αναφερθήκατε πιο πάνω, θα πω ότι κι εγώ δεν ικανοποιούμαι από τον τρόπο παιχνιδιού του, μέχρι στιγμής, αφού στον οργανωτικό τομέα δείχνει να υστερεί. Καμία σχέση, ας πούμε, με τον Cook της Buducnost, ο οποίος "βλέπει γήπεδο" με εντυπωσιακό τρόπο και πασάρει με χειρουργική ακρίβεια τύπου laser!!! Ο δικός μας είναι πελαγοδρομεί, καθυστερεί, κάνει κατάχρηση ντρίμπλας και περισσότερο αποδιοργανώνει, παρά βοηθάει την ομάδα. Έχει εκτελεστικές ικανότητες, αλλά ούτε αυτές, με τον τρόπο που επιλέγει να αγωνίζεται, είναι σε θέση να τις δείξει στον μέγιστο βαθμό. Θεωρώ πως ο κόουτς Πρίφτης πρέπει να το κοιτάξει αυτό και να επέμβει δυναμικά.
Για τον
Jamelle Hagins (12 πόντους, 3 ριμπάουντς, 2 κοψίματα, 1 ασσίστ, 1 κλέψιμο) δεν υπάρχει κάτι να πω, αφού ο άνθρωπος είναι σταθερή αξία!
Θέλω όμως να τοποθετηθώ για τον
Okaro White. Ξέρουμε τι είδους παίχτης είναι. Διαθέτει απίστευτα αθλητικά προσόντα, αλλά και καλό σουτ, ακόμα και έξω απ' το τρίποντο (άσχετα με το χθεσινό 1/5, αν και για να πω την αλήθεια πίστευα πως έβαλε τουλάχιστον δύο εχθές, σχεδόν θα ορκιζόμουν κιόλας). Επειδή διάβασα από κάποιους θετικά σχόλια, δεν θα διαφωνήσω επί της ουσίας, όμως αυτό που εγώ είδα στο γήπεδο ήταν πως σε κάποιες περιπτώσεις έδειχνε να μπερδεύεται και να μην γνωρίζει ακριβώς πως να κινηθεί και ποιος είναι ο ρόλος του εν γένει στο γήπεδο. Αυτό κυρίως στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα σε μια-δυο περιπτώσεις ψαχνόταν. Προφανώς είναι ακόμη νωρίς και θα δούμε καλύτερα πράγματα, αλλά θα πρέπει να αρχίσει να παίζει πιο έξυπνα, ειδικά όταν τον αντιμετωπίζει σε mismatch ένας κοντύτερος αντίπαλος του. Γενικά, πάντως, μου αρέσει και περιμένω να τον δω να "ανεβαίνει" και άλλο. Έκανε double-double με 15 πόντους, 15 ριμπάουντς, 2 κλεψίματα, 1 ασσίστ, έχοντας και 2 λάθη.
Εξαιρετικός ήταν εχθές και ο
Θοδωρής Ζάρας (8 πόντους) -αν και στην χθεσινή εμφάνιση, γενικά, δεν υπήρξε υστερήσαντας- που ερχόμενος από τον πάγκο, πέτυχε δύο τρίποντα και βοήθησε επιθετικά την ομάδα, όχι μόνο με την εκτέλεση του, αλλά κυρίως με την κινητικότητα του. Φέτος έχουμε το "βάθος" που τα προηγούμενα χρόνια δεν διανοούμασταν.
Ο
Βασίλης Ξανθόπουλος, είναι για μένα ο παίχτης που ακριβώς περίμενα να δω. Τόσο οργανωτικά, όσο και αμυντικά, είναι εγγύηση ο Βασιλάκης και πραγματικά προσφέρει λύσεις στην ομάδα, κάθε φορά που "έρχεται" από τον πάγκο. Τα έχω ξαναγράψει γι' αυτόν -προς το παρόν με επιβεβαιώνει- καθώς με την εμπειρία που διαθέτει, αλλά και τις παραστάσεις που έχει σε πολύ υψηλό επίπεδο, δείχνει να έχει μπει στο κλίμα της ομάδας για τα καλά.
Φοβερός εχθές και ο
Jerel McNeal. Εντάξει, ο τύπος "μασάει σίδερα" στην άμυνα, οπότε αυτό από μόνο του αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα, αλλά και στην επίθεση έχει αδιαμφισβήτητα μεγάλες ικανότητες. Εχθές πέτυχε 17 πόντους με "σβηστές μηχανές".
Σε ό,τι αφορά τον
Jake Cohen, θα πω ότι είναι πολύ soft ο τύπος και δεν μπορεί να τα βάλει με τα "θηρία". Προσπαθεί, αλλά δυσκολεύεται αρκετά, ενώ και στην επίθεση, θεωρώ πως, μπορεί να κάνει περισσότερα και καλύτερα πράγματα. Χρειάζεται να αγωνίζεται με λιγάκι περισσότερο νεύρο και ενεργητικότητα (μου έρχεται στο μυαλό μια φάση στο χθεσινό παιχνίδι που πήγε να κάνει ένα μακρινό layup, σαν σε προπόνηση, και δέχθηκε ένα μεγαλοπρεπές κόψιμο από τον αντίπαλο ψηλό). Αν είχαμε έναν ψηλό τύπου Aleks Maric θα ήμασταν σούπερ!
Σε ρηχά νερά ο
Μιχάλης Πελεκάνος (2 πόντους) που αν και αγωνίστηκε για σχεδόν 13 λεπτά, σχεδόν δεν φάνηκε καθόλου και κάτι ανάλογο συνέβη και με τον
Slaven Cupkovic (3 πόντους), ο οποίος αγωνίστηκε για μόλις 6 λεπτά. Ο
Βασίλης Σίμτσακ, αγωνίστηκε για περίπου 9 λεπτά και μάζεψε 4 ριμπάουντς, ενώ έδωσε και αρκετές μάχες στην άμυνα.
Καλός και ο αρχηγός,
Σπύρος Μούρτος, που πέτυχε 4 πόντους, μάζεψε 5 ριμπάουντς, είχε 2 ασσίστς και 2 κλεψίματα. Αποκορύφωμα του παιχνιδιού του, μια προσπάθεια για alley-oop κάρφωμα, το οποίο δεν κατάφερε σε πρώτο χρόνο, αλλά κρεμόμενος από την στεφάνι, κατάφερε σε δεύτερο χρόνο να ολοκληρώσει, αντικανονικά φυσικά!!! Όλο το γήπεδο τον χειροκροτούσε για την προσπάθεια και για το πείσμα του! Πάντως στην συγκεκριμένη θέση (3) υστερούμε πραγματικά, αφού πόντους δεν παίρνουμε ούτε από το βασικό μας "3άρι" (Πελεκάνος), ούτε από το, κατά συνθήκη, αναπληρωματικό μας (Μούρτος).
Περίμενα να δω και τον νεαρό
Νίκο Δίπλαρο να παίρνει χρόνο συμμετοχής και η αλήθεια είναι πως μπορούσε ο κόουτς Πρίφτης να του δώσει δύο με τρία λεπτά, στο τέλος, την ευκαιρία να αγωνιστεί, αλλά, δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν συνέβη...
Αυτά σε ό,τι αφορά την ατομική απόδοση των παιχτών.
Ομαδικά τώρα, δείξαμε αρκετά μεγάλη συγκέντρωση και δεν επιτρέψαμε στους Μαυροβούνιους να μπουν καλά στο παιχνίδι. Σε αυτό όμως δεν συνέβαλλε τόσο η δική μας άμυνα, όσο περισσότερο η αστοχία τους από μακρινή απόσταση, αλλά κυρίως η επιμονή τους να συνεχίσουν να σουτάρουν, παρόλο που δεν ξεκίνησαν καλά στα σουτ. Και στην αρχή του αγώνα, αλλά και κατά διαστήματα, κατά την διάρκεια του, ο Άρης τους έδωσε τις ευκαιρίες για ελεύθερα σουτ, αλλά τις σπατάλησαν σχεδόν όλες -δεν είναι τυχαίο το 4/24 τρίποντα (16,7%) και το 15/36 δίποντα (41,7%), συνολικά δηλαδή 19/60 σουτ εντός παιδιάς (31,7%)- οπότε θεωρώ περισσότερο δική τους ευθύνη το γεγονός ότι δεν παρουσιάστηκαν αρκούντως ανταγωνιστικοί και απειλητικοί σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, παρά στην δυνατή άμυνα της ομάδας μου.
Είδα δηλαδή σημεία στα οποία χρειαζόμαστε αμυντική βελτίωση και περισσότερη συγκέντρωση, διότι όταν αντιμετωπίσουμε ομάδες με καλύτερους σουτέρ, θα μας τιμωρήσουν ασυζητητί, εφόσον τους δώσουμε ανάλογα πολλές ευκαιρίες, για ελεύθερα -το τονίζω αυτό- σουτ. Από 'κει και πέρα, παρατήρησα και πάλι κάποια αβίαστα λάθη, σε μεταβιβάσεις μας ή στην υποδοχή της μπάλας από πάσες χωρίς πίεση. Επίσης, σε δύο, τουλάχιστον, περιπτώσεις, δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την επίθεση, μένοντας η μπάλα στα χέρια μας, γεγονός που οφείλονταν περισσότερο στην δική μας μειωμένη αντίληψη των συγκεκριμένων καταστάσεων, παρά στην δυνατή πίεση που δεχόμασταν.
Βέβαια, σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα και ο αντίλογος. Διότι, όπως και να το κάνουμε, όταν οι παίχτες μας διαπίστωσαν πως μπορούν να κερδίσουν το χθεσινό παιχνίδι και μάλιστα, σχετικά άνετα, έπαιζαν πιο χαλαρά, κάνοντας και, κατά κάποιον τρόπο, συντήρηση δυνάμεων για τον δύσκολο αγώνα του Σαββάτου που έρχεται. Σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν, θεωρώ πως έγιναν κάποια λάθη, τα οποία όμως εγώ, ως απαιτητικός φίλαθλος, δεν θέλω να τα βλέπω.
Γενικά την περίμενα αρκετά πιο δυνατή την Buducnost και με εξέπληξε δυσάρεστα (όχι πως με "χάλασε" η άνετη επικράτηση της ομάδα μου) η απόδοση της. Πριν το παιχνίδι, διάβαζα σχόλια του τύπου "η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Αδριατικής λίγκας κλπ." και είχα άλλη εντύπωση. Την περίμενα πιο ανταγωνιστική. Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα, εχθές, να μην ήταν σε καλή βραδιά οι παίχτες της, οπότε αν ξαναπαίζαμε π.χ. σήμερα μαζί τους, να παρακολουθούσαμε εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, αν και δεν έχει πλέον σημασία. Εννοείται πως το εκτός έδρας παιχνίδι με την ίδια αντίπαλο, θα είναι σαφώς πολύ δύσκολο και πιο απαιτητικό από το χθεσινό.
Εδώ υπάρχει η δυνατότητα (κάτω στο video) να παρακολουθήσετε το παιχνίδι, όσοι ενδιαφέρεστε και δεν το καταφέρατε χθες.
Θα χρειαστεί να πάτε το video γύρω στο 42ο λεπτό, ώστε να παρακολουθήσετε από την αρχή την συγκεκριμένη μετάδοση.