Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Eurocup - Σεζόν 2015-16
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Areianara_S3
Τετάρτη οι αγώνες του ΑΡΗ στο Eurocup



Η Ευρωλίγκα ενημέρωσε την ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. για το επίσημο πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Eurocup. Σύμφωνα με την ενημέρωση, όλοι οι αγώνες του ΑΡΗ θα γίνουν μέρα Τετάρτη. Οι ώρες των αναμετρήσεων θα οριστικοποιηθούν μετά τις συμφωνίες των ομάδων για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του ΑΡΗ:

Group D

1η Αγωνιστική (14/10/2015)

19:00 (ΕΡΤ3 & ΕΡΤ HD)

Τραμπζονσπόρ - Άρης : 74-71 (Η) Full Game Stats

2η Αγωνιστική (21/10/2015)

19:00 (ΕΡΤ3 & ΕΡΤ HD)

Άρης - Μπούντουτσνοστ : 75-57 (Ν) Full Game Stats

3η Αγωνιστική (28/10/2015)

18:00 (ΕΡΤ3 & ΕΡΤ HD - Eurosport2)

Ούνιξ Καζάν - Άρης : 73-74 Παράταση (Κανονική διάρκεια 64-64) (Ν) Full Game Stats

4η Αγωνιστική (4/11/2015)

19:00 (ΕΡΤ3 & ΕΡΤ HD)

Άρης - Στεάουα Βουκουρεστίου : 70-66 (Ν) Full Game Stats

5η Αγωνιστική (11/11/2015)

19:00 (ΕΡΤ3 & ΕΡΤ HD)

Μπάνβιτ - Άρης : 96-84 (Η) Full Game Stats

6η Αγωνιστική (18/11/2015)

19:00 (ΕΡΤ3 & ΕΡΤ HD)

Άρης - Τραμπζονσπόρ : 78-70 (Ν) Full Game Stats

7η Αγωνιστική (25/11/2015)

19:00 (ΕΡΤ3 & ΕΡΤ HD)

Μπούντουτσνοστ - Άρης : 75-56 (Η) Full Game Stats

8η Αγωνιστική (2/12/2015)

19:00 (ΕΡΤ3 & ΕΡΤ HD - Eurosport2)

Άρης - Ούνιξ Καζάν : 76-70 (Ν) Full Game Stats

9η Αγωνιστική (9/12/2015)

19:45 (ΕΡΤ3)

Στεάουα Βουκουρεστίου - Άρης : 67-77 (Ν) Full Game Stats

10η Αγωνιστική (15/12/2015)

19:00 (ΕΡΤ3 & ΕΡΤ HD - Eurosport2)

Άρης - Μπάνβιτ: 72-53 (Ν) Full Game Stats

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Last 32 του Eurocup

Το πρόγραμμα του ΑΡΗ έχει ως εξής
:

Group J

1η Αγωνιστική (6/1/2016)

19:00 (ΕΤ3 & ΕΡΤ HD)

Άρης – Neptunas Klaipeda : 84-58 (Ν) Full Game Stats

2η Αγωνιστική (12/1/2016)

21:00 (ΕΤ3 & ΕΡΤ HD)

ΕΑ7 Emporio Armani Milan - Άρης : 95-54 (Η) Full Game Stats

3η Αγωνιστική (19/1/2016)

20:00 (ΕΤ3 & ΕΡΤ HD)

Alba Berlin - Άρης : 82-67 (Η) Full Game Stats

4η Αγωνιστική (27/1/2016)

19:00 (ΕΤ3 & ΕΡΤ HD)

Άρης – Alba Berlin : 73-63 (Ν) Full Game Stats

5η Αγωνιστική (3/2/2016)

19:00 (ΕΤ3 & ΕΡΤ HD)

Neptunas Klaipeda - Άρης : 72-68 (Η) Full Game Stats

6η Αγωνιστική (10/2/2016)

19:00 (ΕΤ3 & ΕΡΤ HD)

Άρης - ΕΑ7 Emporio Armani Milan : 83-68 (Ν) Full Game Stats

arisbc.gr

========
(Ν) = Νίκη
(Η) = Ήττα
hagi
Ρε παιδιά έχουμε μάθει τελικά που θα βλέπουμε τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια; Δεν έχω δει να έχει κλείσει κάπου...
SteelGandalf
QUOTE(hagi @ Oct 10 2015, 16:00 ) *
Ρε παιδιά έχουμε μάθει τελικά που θα βλέπουμε τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια; Δεν έχω δει να έχει κλείσει κάπου...


Δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη μου κάτι σχετικό και πολύ φοβάμαι πως δεν θα έχει τηλεοπτική κάλυψη η συγκεκριμένη αναμέτρηση, εκτός αν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή. Τότε, να είσαι σίγουρος πως θα ενημερωθείτε σχετικά. wink.gif

Να θυμίσω ότι την Τετάρτη 14/10/2015, στις 19:00, θα αντιμετωπίσουμε την Τουρκική Trabzonspor B.K., στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του "Group D".
Areianara_S3
Λογικά θα την βγάλουμε με λινκ στα τουρκικα...
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 13/10/2015)
1.658 χιλιόμετρα μακριά για την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα!

Θεσσαλονίκη – Τραπεζούντα είναι 1.658 χιλιόμετρα. Δεν πας με αυτοκίνητο. Είναι μεγάλη ταλαιπωρία, γιατί δεν είναι καλοί οι δρόμοι.


Είναι τόσο βαθιά μέσα στην Τουρκία η πόλη, που μπορεί να το διαπιστώσει κανείς αν αναλογιστεί ότι από την Κωνσταντινούπολη είναι 1.064 χιλιόμετρα και όπως αναφέρεται στο Trip Advisor “είτε πας με πούλμαν, είτε με Ρολς Ρόις, 18 ώρες είναι η απόσταση” από την Πόλη ως την Τραπεζούντα!


QUOTE(www.pressaris.gr - 13/10/2015)
Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια, περιμένουν κόσμο οι Τούρκοι στο Χαϊρί Γκιουρ

Τα εισιτήρια του αυριανού αγώνα στο Χαϊρί Γκιουρ έχουν ήδη κυκλοφορήσει στη Τραπεζούντα. Όπως ενημέρωσε η διοίκηση της Τραμπζονσπόρ τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ, ενώ για τους μαθητές ισχύει έκπτωση 50% και μπορούν να τα αγοράσουν στα 5 ευρώ.


Αναμένεται κόσμος στο γήπεδο, αν και υπάρχει απογοήτευση λόγω της βαριάς ήττας από την Γαλατασαράι. Ωστόσο το γεγονός ότι η Τραμπζονσπόρ συμμετέχει για πρώτη φορά στο Γιούροκαπ και έχει προσδοκίες να φτάσει ψηλά στην διοργάνωση, δημιουργεί το κίνητρο για τον κόσμο να πάει στο Χαϊρί Γκιουρ.


QUOTE(www.pressaris.gr - 13/10/2015)
Με την αποστολή ο Αρβανίτης, Τετάρτη ο Λάσκαρης

Μαζί με την αποστολή του Άρη για την Τραπεζούντα είναι και ο πρόεδρος της ΚΑΕ Λευτέρης Αρβανίτης, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της κιτρινόμαυρης ομάδας σε αυτό το πρώτο Ευρωπαϊκό ταξίδι.


Σε ότι αφορά τον Νίκο Λάσκαρη, αυτός δεν ήταν δυνατόν να… χάσει το πρώτο τζάμπολ στην Ευρώπη. Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ προγραμμάτισε τις υποχρεώσεις του, ώστε να είναι την Τετάρτη στο πλευρό της ομάδας.


Νικόλαος Λάσκαρης became one of us!!! Έχει πορωθεί τρελά ο άρχοντας και πως θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά!

QUOTE(www.pressaris.gr - 13/10/2015)
Προσπάθειες να μεταδοθεί μέσω youtube το Τραμπζονσπόρ - Άρης

Μπορεί να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το θέμα της τηλεοπτικής μετάδοσης του πρώτου Ευρωπαϊκού αγώνα του Άρη, αλλά πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να το δουν τελικά οι φίλοι της ομάδας μέσα από το επίσημο κανάλι της ΚΑΕ Άρης στο youtube!


Ήδη γίνονται προσπάθειες για να φιλοξενηθεί απ’ ευθείας και ιντερνετικά το αυριανό παιχνίδι ανάμεσα στην Τράμπζονσπορ και τον Άρη (19:00), για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Eurocup.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 13/10/2015)
Πρίφτης: «Επάνοδος στην Ευρώπη με αξιοπρέπεια και ανταγωνιστικότητα»

Το αυριανό είναι το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Άρη ύστερα από τρία χρόνια. Για τον Δημήτρη Πρίφτη στόχος είναι να γίνει η επάνοδος στην Ευρώπη με αξιοπρέπεια και ανταγωνιστικότητα.


Ξεκινάει η ομάδα την ευρωπαϊκή της περιπέτεια με εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι σε ένα από τα φαβορί του ομίλου. Ποιες είναι οι σκέψεις σας;

Ξεκινάμε τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις ταπεινά. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, θέλουμε να παλέψουμε. Μετά τα πρώτα παιχνίδια θα δούμε που βρισκόμαστε, πώς είναι και οι άλλες ομάδες, για να αρχίσουμε να προσδιορίζουμε και να σκεφτόμαστε συγκεκριμένους στόχους. Είναι αρκετά δύσκολος όμιλος, αλλά και πάλι αυτό θα φανεί μετά τα πρώτα 3-4 παιχνίδια. Ο Άρης επανέρχεται στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις μετά από τρία χρόνια και ο στόχος μας είναι να κάνουμε την επάνοδο αυτή με αξιοπρέπεια και όσο το δυνατόν ανταγωνιστική.

Είχατε τονίσει μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό ότι θέλετε να δείτε την ομάδα σας να προσαρμόζεται στον αντίπαλο και στις συνθήκες κάθε αγώνα. Πως πρέπει να προσαρμοστεί ο Άρης για τον αγώνα με τη Τραμπζονσπόρ;

Γενικά όλη αυτή η διαχείριση των συνεχόμενων αγώνων είναι μια ιδιαιτερότητα για μας. Έχει και θετικά έχει και αρνητικά. Στα θετικά είναι ότι θα μας βοηθήσουν τα παιχνίδια αυτά να βρούμε έναν αγωνιστικό ρυθμό και να καθορίσουμε τις συνεργασίες μας και τη “χημεία” μας. Από την άλλη πλευρά, πρέπει να βρούμε τον τρόπο να διαχειριστούμε σε συρρικνωμένο χρονικό διάστημα την ξεκούραση μεταξύ των παιχνιδιών. Είναι αντιφατικά αυτά, όμως η προσαρμοστικότητα είναι ένα στοιχείο που θα βρούμε στην πορεία. Από εκεί και πέρα, κάθε παιχνίδι έχει δικά του δεδομένα, δικές του συνθήκες και πάνω εκεί θα πρέπει εμείς πολύ γρήγορα να βρίσκουμε τον τρόπο να ανταποκρινόμαστε.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της Τραμπζονσπόρ;

Είναι μια ομάδα που έχει μια τριπλέτα Αμερικανών στην περιφέρεια πολύ επικίνδυνων, καλών αθλητών, που παίζουν με ταχύτητα και έχει κάποιους έμπειρους ψηλούς, αλλά όχι τόσο αθλητικούς. Είναι μια ομάδα που παίζει με καλό ρυθμό, έχει καλό παλμό στον τρόπο που επιτίθεται, με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και συνεργασίες με δύο και τρεις παίκτες, ενώ μεταφέρει με μεγάλη ταχύτητα τη μπάλα από την άμυνα στην επίθεση. Διαθέτει παίκτες που έχουν ποιότητα, κάποιοι είναι επιπέδου Ευρωλίγκας. Προέρχονται από μια πολύ σοβαρή ήττα και νομίζω ότι με εμάς θα είναι πολύ σκληροί και πολύ συγκεκριμένοι. Πάντα ο γηπεδούχος έχει ένα συντελεστή άγχους μεγαλύτερο από τον φιλοξενούμενο. Πιθανόν να έχουν μεγαλύτερο άγχος, γιατί αναμφίβολα εμείς στον όμιλο αυτό δεν εμφανιζόμαστε ως φαβορί. Μπορεί η ομάδα σαν δυναμική, σαν ιστορία να φέρει ένα πολύ μεγάλο όνομα σαν Άρης, αλλά αν τα βάλουμε με δεδομένα κάτω δεν εμφανιζόμαστε ως φαβορί. Θα παίξουμε με μια ομάδα που έχει 4-5 εκατομμύρια ευρώ μπάτζετ, αλλά αυτό μπορεί να μη σημαίνει και τίποτα.

Κόουτς, ο Στέφανος Δέδας είχε δηλώσει ότι τα μπάτζετ στην Τουρκία είναι κατά κάποιο τρόπο “διογκωμένα” και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα της ευρωπαϊκής αγοράς…

Τα μπάτζετ καθορίζονται από την γενικότερη κατάσταση της αγοράς στην εκάστοτε λίγκα. Οι ομάδες στην Τουρκία κινούνται από άλλα ποσά.

Είχε σχολιάσει επίσης ότι το καλό για τις τουρκικές ομάδες είναι ότι παίζουν συνεχώς παιχνίδια υψηλού επιπέδου, γιατί και στο πρωτάθλημά τους υπάρχουν ομάδες με ποιότητα και καλούς ξένους, οπότε βρίσκουν εύκολα ρυθμό. Αυτό αντισταθμίζεται για τον Άρη που έχει αντιμετωπίσει σε τέσσερις μέρες ΑΕΚ και Παναθηναϊκό;

Έχουμε παίξει δύο πάρα πολύ δυνατά παιχνίδια και έχουν προηγηθεί δύο ιδιαίτερα (φιλικά) παιχνίδια. Με την Καρσίγιακα που ήταν πολύ απαιτητικό παιχνίδι και ένα στην Τουρκία με τη Γκαζιαντέπ, στο οποίο μπήκαμε και στις συνθήκες του έξτρα ταξιδιού. Είναι θετικά στο πως θα προσεγγίσουμε το ματς.

Ο Τζερέλ Μακ Νιλ μπορεί να έχει χάσει αρκετά σουτ στα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια του με τον Άρη, αλλά έχει την πλήρη εμπιστοσύνη του Δημήτρη Πρίφτη γιατί παίζει άμυνα. Ο ίδιος δεν ανησυχεί για τα άστοχα σουτ, θεωρεί ότι είναι θέμα ρυθμού και ευελπιστεί ότι μπορεί να γίνει η αρχή από το ματς με τη Τραμπζονσπόρ.

Με ποια σκέψη μπαίνει αύριο η ομάδα στο παιχνίδι;

Πιστεύω θα είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι. Είναι μια ομάδα με πολύ ταλέντο, με καλούς παίκτες και θα μας δώσει αυτό το παιχνίδι μια πολύ καλή αίσθηση του που βρισκόμαστε. Θα είναι σκληρό παιχνίδι, είναι εκτός έδρας και το περιμένουμε με ανυπομονησία.

Έχετε ήδη μπει σε ένα δύσκολο πρόγραμμα αγώνων. Προέρχεστε από δύο πολύ δυνατά παιχνίδια στην Ελλάδα, ακολουθεί ένα επίσης δύσκολο. Τι πρέπει να κάνει ένας παίκτης για να διατηρηθεί σε φόρμα σωματικά και πνευματικά;

Το βασικότερο που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι να προετοιμαζόμαστε για τον αγώνα που ακολουθεί και να μη σκεφτόμαστε τίποτα άλλο. Κάνουμε καλή δουλειά προς αυτή τη κατεύθυνση, έχουμε δει αρκετό βίντεο για τον αντίπαλό μας. Δεν υπάρχει και πολύς χρόνος για προπόνηση στο γήπεδο πλέον, άρα θα χρειαστεί περισσότερη δουλειά στο μυαλό και νομίζω ότι είμαστε μια χαρά.

Στα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια ήσουν άστοχος, αλλά ο προπονητής σου σε στήριξε, κυρίως γιατί ήσουν πολύ καλός στην άμυνα. Ποια είναι η δική σου άποψη για την απόδοσή σου στα δύο αυτά παιχνίδια;

Για μένα το πιο σημαντικό πράγμα είναι να συνεισφέρω αμυντικά, γιατί αν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά στην επίθεση, θα πρέπει να έχεις κάτι να προσφέρεις στην ομάδα σου! Να πω την αλήθεια δεν ανησυχώ για την επίθεση. Μπορεί να έχω χάσει κάποια σουτ, κάποια ανοικτά σουτ, αλλά ήταν σουτ που έπρεπε να πάρω. Το σημαντικό είναι να συνεχίσω να παίζω καλή άμυνα και θα βρω τον ρυθμό μου στην επίθεση και θα με βοηθήσουν και οι συμπαίκτες μου.

Ποια πράγματα σας άρεσαν και ποια όχι από την ομάδα στα δύο πρώτα παιχνίδια;

Υπάρχουν πολλά πράγματα που είναι θετικά για την ομάδα. Είμαστε ένα πολύ καλό γκρουπ παικτών, ξεκινήσαμε με δύσκολα παιχνίδια, δεν τα κερδίσαμε και τα δύο, δεν είχαμε τον Τζαμέλ στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό… Ακόμα προσπαθούμε να βρεθούμε στο γήπεδο, μαθαίνουμε να παίζουμε μαζί. Αν πρέπει να πω κάτι που δεν μου άρεσε, θα έλεγα ότι χρειαζόμαστε δουλειά στο επίπεδο της επικοινωνίας μέσα στο γήπεδο και πάνω σε αυτό δουλεύουμε και νομίζω ότι όσο περνάει ο καιρός θα βρούμε τις λύσεις.

Οι δηλώσεις του κόουτς Πρίφτη σε video


QUOTE(www.pressaris.gr - 13/10/2015)
Αρβανίτης: «Χαρά και ευτυχία γιατί πλέον ο Αρειανός χαίρεται για την ομάδα μπάσκετ»

Αρχηγός αποστολής του Άρη είναι ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης, ο οποίος σε δηλώσεις που έκανε μόλις η ομάδα αφίχθη στην Τραπεζούντα υπογράμμισε τη σημασία της επιστροφής των κίτρινων στην Ευρώπη.


Ο πρόεδρος της ΚΑΕ τόνισε αρχικά πως “θέλαμε να επανέλθει ο Άρης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να πάμε βήμα βήμα. Προσδοκούμε την επιστροφή του συλλόγου στα μεγάλα σαλόνια του ευρωπαϊκού μπάσκετ, να θυμηθεί ο ευρωπαίος τον Αρη και φυσικά να κάνουμε περήφανο τον Αρειανό. Ο Άρης και η Θεσσαλονίκη έχουν ανάγκη να ζήσουμε και πάλι τις μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές”.

Ρωτήθηκε τι προσδοκά ο ίδιος και η διοίκηση από αυτή τη συμμετοχή στο Γιούροκαπ και απάντησε πως “στα πρώτα δύο χρόνια είχαμε το ζήτημα της απαγόρευσης από τη ΦΙΜΠΑ. Μόνο έπειτα από την τρίτη χρονιά μπορούσαμε να παίξουμε στην Ευρώπη. Τα συναισθήματα που νιώθουμε είναι ευτυχίας, περηφάνιας και αισιοδοξίας κι όλα αυτά που πρέπει να έχει ένας πρόεδρος ο οποίος επί τρία χρόνια μέρα τη μέρα περπατούσαμε με σκοπό να σώσουμε την ομάδα και να τη διατηρήσουμε στο επίπεδο που πρέπει να είναι. Πλέον όλα έχουν μπει σε μια σειρά, σκεφτόμαστε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Η ομάδα βρίσκεται σε ανοδική πορεία, είναι λογικό να υπάρχει ευτυχία και χαρά γιατί πετύχαμε πολλά πράγματα και κυρίως γιατί πλέον ο Αρειανός χαίρεται για την ομάδα μπάσκετ μέσα στη γενικότερη πικρία που υπάρχει για τον σύλλογο”.

Οι δηλώσεις του προέδρου Λευθέρη Αρβανίτη video
algait
QUOTE
Νικόλαος Λάσκαρης became one of us!!! Έχει πορωθεί τρελά ο άρχοντας και πως θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά!


Νταξ' ο τύπος είναι οπαδός!!! Στην αρχή πίστευα πως θα τον βλέπαμε αραιά και που στο γήπεδο, αλλά σε λίγο θα τον δούμε και στο πέταλο να κάνει κερκίδα!!! 41.gif
SteelGandalf
QUOTE(www.arisbc.gr - 13/10/2015)
Με λευκό απουσιολόγιο κόντρα στην Trabzonspor ο ΑΡΗΣ

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η επί τουρκικού εδάφους προπόνηση του ΑΡΗ στην ενόψει της αυριανής (14/10, 19.00) αναμέτρησης με την Trabzonspor Medical Park. Ο Jamelle Hagins ξεπέρασε τις στομαχικές διαταραχές και θα βρίσκεται στην διάθεση του Δημήτρη Πρίφτη, όπως και οι υπόλοιποι καλαθοσφαιριστές του ΑΡΗ.
SteelGandalf
Καλησπέρα σε όλους.

Έχουμε ευχάριστα νέα!

QUOTE(www.arisbc.gr - 14/10/2015)
Στην ΕΡΤ3 οι ευρωπαϊκοί αγώνες του ΑΡΗ

Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με την ΕΡΤ3 για την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων του Eurocup της αγωνιστικής περιόδου 2015-16. Αρχής γενομένης από τη σημερινή (14/10, 19:00) αναμέτρηση με την Trabzonspor Medical Park στην Τουρκία, το κρατικό κανάλι (ΕΡΤ3, ΕΡΤ HD) θα μεταδώσει όλους τους φετινούς ευρωπαϊκούς αγώνες του Αυτοκράτορα.


Πάρα πολύ ευχάριστη είδηση, ειδικά για το κανάλι ΕΡΤ HD, αφού όσοι διαθέτουμε μεγάλες τηλεοράσεις, πονάνε τα μάτια μας με το standard definition. wink.gif
shtarkws
Καλή επιτύχια στον Άρη, εύχομαι να ξεκινήσει με μια νίκη! Οι Τετάρτες είναι μια καλή μπασκετική ημέρα κατ' εμέ.
algait
QUOTE(SteelGandalf @ Oct 14 2015, 13:27 ) *
Καλησπέρα σε όλους.

Έχουμε ευχάριστα νέα!

Πάρα πολύ ευχάριστη είδηση, ειδικά για το κανάλι ΕΡΤ HD, αφού όσοι διαθέτουμε μεγάλες τηλεοράσεις, πονάνε τα μάτια μας με το standard definition. wink.gif


Πολύ καλή είδηση. Υλοποιεί την υπόσχεσή του το αφεντικό! Μπράβο!
SteelGandalf
QUOTE(www.arisbc.gr - 14/10/2015)
Trabzonspor – ΑΡΗΣ, live streaming [link]

Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. και η ΕΡΤ3 δίνουν την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να παρακολουθήσουν ζωντανά την πρώτη αναμέτρηση του ΑΡΗ στο φετινό Eurocup, απέναντι στην Trabzonspor Medical Park (19:00). Παρακολουθήστε τον αγώνα ζωντανά μέσω live streaming από το arisbc.gr και από το web tv της ΕΡΤ.


Πόσα μπράβο στην Κ.Α.Ε. πια!!!

Ο κύριος Λάσκαρης μιλάει ΜΟΝΟ με πράξεις!!!
SteelGandalf
1η Περίοδος

Trabzonspor - Άρης : 17-16

Η ομάδα μας, καταφέρνει και ελέγχει πλήρως το παιχνίδι (στη μεγαλύτερη διάρκεια του 1ου δεκαλέπτου ήταν μπροστά στο σκορ) και με μια μικρή βελτίωση σε κάποιους τομείς του παιχνιδιού, αλλά και λίγη μεγαλύτερη συγκέντρωση, θα μπορέσει να βρεθεί προηγούμενη επί της αντιπάλου της.
SteelGandalf
2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Trabzonspor - Άρης : 37-31

Αν και από την στιγμή που πήραν κεφάλι στο σκορ οι Τούρκοι, ο Άρης δεν κατάφερε να ξαναπεράσει μπροστά, εντούτοις μπόρεσε να ελέγξει το σκορ και να παραμένει σε απόσταση μεταξύ 2 έως 4 πόντων. Η διαφορά έφτασε στους 6 όταν στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, έκανε βιαστική και λανθασμένη πάσα ο Βασίλης Σίμτσακ, κάτω από το καλάθι, ενώ είχε κλειστεί, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να σκοράρουν στον αιφνιδιασμό, ακριβώς με την λήξη του 2ου δεκαλέπτου.

Αντί το σκορ να είναι 35-33 ή έστω 35-31, δεχόμενοι καλάθι μείναμε με 6 πόντους πίσω...

Έχουμε δεχθεί πάρα πολλά καλάθια από πλαϊνό pick and roll, μη μπορώντας να ελέγξουμε το χαμηλό μας post, απ' όπου έχουμε δεχθεί και τους περισσότερους πόντους. Θέλετε η συγκέντρωση, κάτι σίγουρα και στην εν γένει λειτουργία της άμυνας, μας κρατάει σε σχετικά ευάλωτη και μειονεκτική θέση πίσω, παρά το γεγονός ότι παίζουμε δυνατά και προσηλωμένα.

Στην δε επίθεση, δεν έχουμε, ουσιαστικά, καταφέρει να βρούμε ρυθμό, ούτε ελεύθερα σουτ. Οι περισσότεροι πόντοι έχουν έρθει από μέση απόσταση με σουτ του Waters, αλλά και με κάποια follow layups του Hagins, που δεν παρατάει τις φάσεις των συμπαιχτών του.

Πιστεύω πως στο 2ο ημίχρονο, αν όντως βελτιώσουμε λιγάκι την άμυνα μας και απελευθερωθούμε επιθετικά, θα μπορέσουμε να φανούμε περισσότερο ανταγωνιστικοί. Οι Τούρκοι φαίνονται μια δουλεμένη ομάδα, η οποία όμως δεν είναι σε καμία περίπτωση ανίκητη. Εκτός αυτού, παίζουν στα όρια του φάουλ, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δεν τους τιμωρούν οι διαιτητές, παρά το αντικανονικό παιχνίδι τους.

=================

Είμαστε στην 3η περίοδο (4:45 απομένουν για την ολοκλήρωση της) και η ομάδα επειδή δεν μπορεί να βρει επιθετικό παιχνίδι, αλλά εξακολουθεί να δέχεται και καλάθια στην άμυνα, από την κοντινή απόσταση, βρίσκεται πίσω στο σκορ με 6 πόντους με σκορ 45-39 (φτάσαμε και στο -9 με σκορ 43-34).

Στην επίθεση εστιάζω το πρόβλημα, με τους παίχτες μας να μην κυκλοφορούν τη μπάλα με γρήγορες πάσες, αλλά να την ταλαιπωρούν με άσκοπες ντρίμπλες με αποτέλεσμα να μην δημιουργούνται κατάλληλες προϋποθέσεις για ελεύθερα σουτ και το παιχνίδι να πηγαίνει, κατά κανόνα, στο ένας εναντίος ενός. Γενικά όμως είμαστε και άστοχοι, είτε στις βολές, είτε στα λίγα ελεύθερα σουτ που επιχειρούμε.
SteelGandalf
3η Περίοδος

Trabzonspor - Άρης : 55-49

Πω πω, κάνουμε εγκληματικά λάθη, να πάρει η ευχή.

Με εφαλτήριο την άμυνα ζώνης, καταφέραμε να μαζέψουμε την διαφορά ακόμη και στον 1 πόντο (50-49) περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος του 3ου δεκαλέπτου, αλλά με βιαστικές επιλογές, δεχθήκαμε 5 πόντους πολύ γρήγορα, ένα τρίποντο κι ένα καλάθι και πάλι στα τελευταία δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα να μείνουμε πίσω και πάλι με 6 πόντους...

Αν δεν προσέξουμε αυτές τις λεπτομέρειες, θα το πληρώσουμε και θα είναι κρίμα, αφού έχουμε καταφέρει να είμαστε μέσα στο παιχνίδι, με πολύ κοντινή επαφή στο σκορ.

==========================

Προσπεράσαμε στο σκορ 57-58 με 7 λεπτά, περίπου, να απομένουν, με εκπληκτικές άμυνες από τον Ξανθόπουλο και αλλεπάλληλα κλεψίματα...
SteelGandalf
4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Trabzonspor - Άρης : 74-71

Ήττα στις λεπτομέρειες, επειδή φανήκαμε περισσότερο άπειροι από την αντίπαλο μας. Μας έκανε μεγάλη ζημιά ο, με ύψος 2.08, Andrija Stipanovic (έχασα τον αριθμό των goal-foul, ειδικά στο 1ο ημίχρονο), αφού μέσα στην ρακέτα φαινόταν ανίκητος, αλλά θεωρώ πως περισσότερο εμείς το χάσαμε το παιχνίδι, παρά ότι το κέρδισαν οι Τούρκοι. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι Τούρκοι έχασαν στo πρώτo λεπτό του αγώνα τον Σέρβο παίχτη τους Novica Velickovic, που πρέπει να του γύρισε το πόδι και δεν μπόρεσε να συνεχίσει το παιχνίδι.

Χάσαμε 10 ελεύθερες βολές (14/24) και σε παιχνίδια "κλειστά" αυτό στοιχίζει. Αντίστοιχα κακοί ήμασταν και στα σουτ δύο πόντων (θα ψάξω να βρω πλήρη στατιστικά γιατί θεωρώ θα αντικατοπτρίζουν πλήρως την εικόνα του σημερινού αγώνα), οπότε οι Τούρκοι που ήταν πιο συνεπείς, κατάφεραν να κερδίσουν το παιχνίδι.

Παρόλα αυτά, για ένα ακόμα παιχνίδι παρουσιαστήκαμε ανταγωνιστικοί και θεωρώ πως με το πέρασμα του χρόνου, θα βρούμε τον τρόπο να κερδίζουμε τέτοιου είδους αγώνες.

Key facts of the game



Box Score

algait
Κρίμα! Είμασταν πολύ καλοί και χάσαμε ευκαιρία να ξεκινήσουμε με νίκη! Θα συμφωνήσω για την απειρία που μας στοίχηασε μιας και αν αποφεύγαμε κάποια λάθη θα κερδίζαμε. Πάντως αισιοδοξούμε με τέτοιες εμφανίσεις!
benchwarmer
Δεν ξέρω κατά πόσον είναι κάποιου είδους στόχος φέτος το Eurocup για τον Άρη, για μένα δεν θα έπρεπε. Το βασικό είναι ότι η ομάδα δείχνει υγεία. Φυσικά έχει αρκετές αδυναμίες, νομίζω το βασικό είναι το θέμα του βάθους και πιθανόν θα φανεί αυτό στην πορεία με τις 2 παράλληλες διοργανώσεις. Για καθαρά αγωνιστικά σήμερα νομίζω κακώς έκανε τόση ζημιά ο Στιπάνοβιτς...
Εννοείται πάντως πως μπορεί ο Άρης να προκριθεί, αλλά επαναλαμβάνω ότι το βασικότερο για αυτή τη σεζόν δεν είναι το αγωνιστικό αλλά η γενική σταθερότητα που επιτέλους δείχνει να βγάζει.
SteelGandalf
QUOTE(algait @ Oct 14 2015, 21:05 ) *
Κρίμα! Είμασταν πολύ καλοί και χάσαμε ευκαιρία να ξεκινήσουμε με νίκη! Θα συμφωνήσω για την απειρία που μας στοίχηασε μιας και αν αποφεύγαμε κάποια λάθη θα κερδίζαμε. Πάντως αισιοδοξούμε με τέτοιες εμφανίσεις!


Ανέβασα τα στατιστικά του αγώνα. Δεν ξέρω γιατί δεν φαίνεται το σύνολο τους, αλλά μόνο τα ατομικά.

Δεν ήμασταν τόσο καλοί, κατά την γνώμη μου. Απλά έχουμε ατομική ποιότητα και φαίνεται σε κάποια διαστήματα των παιχνιδιών και η δουλειά που γίνεται. Χρειαζόμαστε ακόμη χρόνο για να ανεβάσουμε επίπεδο απόδοσης. Θεωρώ πως μπορούμε. smile.gif

QUOTE(benchwarmer @ Oct 14 2015, 21:14 ) *
Δεν ξέρω κατά πόσον είναι κάποιου είδους στόχος φέτος το Eurocup για τον Άρη, για μένα δεν θα έπρεπε. Το βασικό είναι ότι η ομάδα δείχνει υγεία. Φυσικά έχει αρκετές αδυναμίες, νομίζω το βασικό είναι το θέμα του βάθους και πιθανόν θα φανεί αυτό στην πορεία με τις 2 παράλληλες διοργανώσεις. Για καθαρά αγωνιστικά σήμερα νομίζω κακώς έκανε τόση ζημιά ο Στιπάνοβιτς...
Εννοείται πάντως πως μπορεί ο Άρης να προκριθεί, αλλά επαναλαμβάνω ότι το βασικότερο για αυτή τη σεζόν δεν είναι το αγωνιστικό αλλά η γενική σταθερότητα που επιτέλους δείχνει να βγάζει.


Δεν ειπώθηκε πουθενά πως αποτελεί στόχο η κατάκτηση του Eurocup και πως θα μπορούσε να συμβεί άλλωστε αυτό;

Απλά θέλουμε, στην επάνοδο μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, να παρουσιαζόμαστε ανταγωνιστικοί, κάτι που το οφείλουμε στην ιστορία της ομάδας μας. Μετά και την σημερινή μας παρουσία, θεωρώ πως έχουμε πιθανότητες να προκριθούμε στην επόμενη φάση, αλλά προφανώς δεν θα πρέπει, ειδικά από το ξεκίνημα, να αποτελεί αυτοσκοπό.

Βήμα βήμα και παιχνίδι με το παιχνίδι θα βλέπουμε την πρόοδο μας και το που μπορούμε να φτάσουμε. wink.gif

Update

Τελικά εντόπισα και τα συνολικά ομαδικά στατιστικά (τα ανέβασα πιο πάνω και αυτά).

Ο Άρης σήμερα, με βάση την στατιστική, έχασε το παιχνίδι κατά πρώτο λόγο από τις ελεύθερες βολές.

Είχε, όπως ανέφερα και πιο πάνω, 14/24, ενώ η αντίπαλος του είχε 12/14!!!

Αντιλαμβανόμαστε όλοι πως αν δεν είχαμε τόσο μεγάλη αστοχία από την γραμμή των ελευθέρων βολών, το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί με μας νικητές.

Και στα τρίποντα είχαμε χαμηλό ποσοστό (οι αντίπαλοι μας λίγο χαμηλότερο), ενώ στα δίποντα για εκτός έδρας παιχνίδι, ήμασταν επαρκείς, αν και εκεί θα μπορούσαμε να έχουμε ελαφρώς καλύτερο ποσοστό, αν δεν είχαμε μερικές βιαστικές επιλογές.

Όπως και να 'χει, είναι θετική η εμφάνιση μας και είναι κρίμα που δεν εκμεταλλευτήκαμε το γεγονός ότι, ακόμα κι έτσι, καταφέρναμε να βρισκόμαστε σε επαφή με τους Τούρκους στο σκορ.
tuareg
Τσαμπα ηττα, καθαρα απο τις βολες και λαθη συγκεντρωσης...
Η πλακα ειναι οτι χασαμε παιχνιδι με καλυτερο ρανγκιγκ 72-86 για την ακριβεια.
SteelGandalf
Σωστά Βασίλη.

Εντωμεταξύ, το σκεφτόμουν και κατά την διάρκεια του αγώνα, το επιβεβαίωσα μόλις και από τα στατιστικά. Ο Θοδωρής Ζάρας, αγωνίστηκε μόλις για 2 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα και είναι πραγματικά απορίας άξιο το γιατί δεν του δόθηκε και δεύτερη ευκαιρία, ειδικά όταν "πονούσαμε" στο σκοράρισμα από μακριά...

QUOTE(www.arisbc.gr - 14/10/2015)
Ήττα στις λεπτομέρειες από Trabzonspor Medical Park (74-71)

Ο ΑΡΗΣ έχασε «στα σημεία» στην πρεμιέρα του Eurocup. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ηττήθηκε στην Τραπεζούντα από την Trabzonspor Medical Park με 74-71, αν και ανέτρεψε διαφορά εννέα πόντων και προσπέρασε στο σκορ στην τέταρτη περίοδο. Οι αρκετές άστοχες βολές (14/24) στοίχισαν στην ομάδα μας.


Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε με καλή άμυνα και τους Hagins, ΜcNeal να προκαλούν ρήγματα στην τουρκική άμυνα, γράφοντας το 10-13. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο 17-16 για τους γηπεδούχους.

Οι Τούρκοι πήραν διαφορά έξι πόντων (22-16), αλλά ο ΑΡΗΣ με τρίποντο του White μείωσε σε 26-25. Ο Waters έδωσε λύσεις με έξι πόντους και ο ΑΡΗΣ έμεινε κοντά στο σκορ (34-31) και το ημίχρονο έληξε με 37-31.

Η Trabzonspor ξέφυγε με διαφορά 9 πόντων (45-36), αλλά ο ΑΡΗΣ με τους Cohen και McNeal πλησίασε στον πόντο, 50-49. Οι γηπεδούχοι τελείωσαν το τρίτο δεκάλεπτο με σερί 6-0 που τους έδωσε «αέρα» έξι πόντων (55-49).

Ο ΑΡΗΣ δυνάμωσε την άμυνά του και βρήκε αιφνιδιασμούς, γράφοντας το 58-59 στο 33’. Η Trabzonspor πέρασε με 64-60 και το ματς ήταν στην κόψη του ξυραφιού. Ο ΑΡΗΣ μείωσε σε 68-67 στο 39’ και με το σκορ στο 70-67 ο Cohen αστόχησε στο τρίποντο που θα έφερνε το ματς στα ίσια. Οι Τούρκοι ήταν εύστοχοι στις βολές και κράτησαν τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 37-31, 55-49, 74-71.

TRABZONSPOR: Johnson-Odom 11 (1), Sanli 9, Candan 4, Hardy 14 (2), Velickovic, Demirel 4, Kinsey 9 (1), Yildirim, Gulaslan, Stipanovic 19, Kulig 4.

ΑΡΗΣ: Ξανθόπουλος 3 (3ασ., 3κλ.), Πελεκάνος 3 (1), Cupkovic, White 12 (2τρ., 9ρ.), Waters 12 (4ρ., 8ασ.), Ζάρας, Hagins 14 (7ρ.), Cohen 8 (4ρ.), Μούρτος 2, Σίμτσακ 2, McNeal 15.


Αν εξαιρέσουμε την περίπτωση με την χρησιμοποίηση του Ζάρα (που όπως έγραψα δεν ξέρω γιατί έπαιξε τόσο λίγο), θεωρώ πως ο κόουτς Πρίφτης έκανε σήμερα εξαιρετική διαχείριση του παιχνιδιού και του rotation.

QUOTE(www.pressaris.gr - 14/10/2015)
Έχασε (74-71) δικό του ματς στην Τραπεζούντα!

Ο Άρης έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του, είχε την ευκαιρία να το πάρει, αλλά το έχασε από τη Τραμπζονσπόρ με σκορ 74-71 στην επιστροφή του στην Ευρώπη ύστερα από τρία χρόνια, στην πρεμιέρα του Γιούροκαπ.


Το πρώτο ημίχρονο στο Χαϊρί Γκιουρ ουσιαστικά το προσέφερε ο Άρης στη Τραμπζονσπόρ. Το 37-31 με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι γηπεδούχοι ήταν περισσότερο σκορ που προήλθε από τα λάθη των παικτών του Δημήτρη Πρίφτη, παρά από τη δική τους καλή απόδοση.

Ο Άρης ξεκίνησε καλά, προηγήθηκε με 10-13, όμως παρότι είχε ευκαιρίες να ξεφύγει, δικές του αδράνειες σε άμυνα και επίθεση δεν του το επέτρεψαν. Οι Τούρκοι έχασαν τον Βελίτσκοβιτς στο πρώτο λεπτό του αγώνα, ο Κούλιγκ που τον αντικατέστησε έκανε δύο γρήγορα φάουλ και ο Μάρκοβιτς είδε τους Τούρκους Σανλί και Τσαντάν να έρχονται από την άκρη του πάγκου και να δίνουν λύσεις. Οι δυο τους είχαν 11 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και μαζί με τον Στιπάνοβιτς που έκανε τρία “γκολ-φάουλ” κράτησαν την Τραμπζονσπόρ, ενώ ο Άρης προσπαθούσε να μπει και πάλι στον ρυθμό του ματς.

Οι Τούρκοι προηγήθηκαν με 22-16 και 24-18 (13’), όμως ο Άρης αντέδρασε. Μείωσε στον πόντο με τρίποντο του Γουάιτ (26-25 στο 16’) και 31-29 (18’), όμως δεν είχε καθαρό μυαλό ούτε αμυντικά, ούτε επιθετικά για να εκμεταλλευτεί τη μέτρια μέρα των Τούρκων. Ο Γουότερς μείωσε σε βολές σε 34-31, όμως η Τραμπζονσπόρ έκλεισε το ημίχρονο στο 37-31 από λάθη του Άρη.

Οι κίτρινοι μπήκαν πολύ μαλθακά στο δεύτερο ημίχρονο, η Τραμπζονσπόρ χωρίς να κάνει τίποτα το ιδιαίτερο είχε διαφορά εννιά πόντων (43-34, 45-36) ως τα μέσα της τρίτης περιόδου, όμως η άμυνα ζώνης με προσαρμογές και ο εξαιρετικός Μακ Νιλ επανέφεραν τον Άρη στο παιχνίδι.

Ο Αμερικανός με συνεχόμενα λέι απ μείωσε στον πόντο (50-49 στο 29’), όμως οι Τούρκοι με Χάρντι και Ντεμιρέλ εκμεταλλεύτηκαν λάθη του Άρη και έκλεισαν το δεκάλεπτο στο 55-49.

Το ξεκίνημα των κίτρινων στη τέταρτη περίοδο ήταν εκπληκτικό. Με τον Ξανθόπουλο να έχει τρία κλεψίματα και να σπρώχνει την ομάδα στον αιφνιδιασμό ο Άρης βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 57-58 με ένα σερί 2-9, αναγκάζοντας τον Μάρκοβιτς να καλέσει τάιμ άουτ.

Η Τραμπζονσπόρ προσπέρασε με 64-60 (35’), αλλά οι κίτρινοι απάντησαν άμεσα με Χάγκινς και Γουάιτ και ισοφάρισαν σε 64-64 (37’).

Οι Τούρκοι προηγήθηκαν με 68-65 (1.39) με τον Όντομ πρωταγωνιστή, ο Χάγκινς μείωσε σε 68-67 (1.21) και ο Γουότερς σπατάλησε την επίθεση του Άρη στα 42’’ όταν χωρίς να δώσει πάσα εκτέλεσε μόνος του υπό κακές προϋποθέσεις. Στην επόμενη επίθεση των Τούρκων ο Στιπάνοβιτς μέσα από πικ εν ρολ έγραψε το 70-67 (27’’) δίνοντας προβάδισμα νίκης στην ομάδα του. Στην επίθεση του Άρη βγήκε ελεύθερο τρίποντο από τον Κοέν, ήταν μια καλή επιλογή, αλλά ο Ισραηλινός αστόχησε. Ο Χάρντι με βολές (15’’) έγραψε το 72-67, ο Γουότερς στα 6,6’’ μείωσε σε 72-69, αλλά δεν υπήρχε χρόνος για την ανατροπή…

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 37-31, 55-49, 74-71.

ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ: Όντομ 11 (1), Σανλί 9, Τσαντάν 4, Χάρντι 14 (2), Βελίτσκοβιτς, Ντεμιρέλ 4, Κίνσεϊ 9 (1), Γιλντιρίμ, Γκουλασάν, Στιπάνοβιτς 19, Κούλιγκ 4.

ΑΡΗΣ: Ξανθόπουλος 3 (3ασ., 3κλ.), Πελεκάνος 3 (1), Τσούπκοβιτς, Γουάιτ 12 (9ρ.), Γουότερς 12 (8ασ.), Χάγκινς 14 (7ρ.), Κοέν 8 (4ρ.), Μούρτος 2, Σίμτσακ 2, Μακ Νιλ 15 (1/2β., 7/12δπ., 3ρ.).
Timemaster
Καταρχάς ένα μεγάλο ευχαριστώ που η διοίκηση κατάφερε να μεταδώσει το παιχνίδι και διαδικτυακά...
Μεγάλο επίτευγμα αν το συγκρίνουμε με την τελευταία μας συμμετοχή στην Ευρώπη που πολλά παιχνίδια δεν μεταδίδονταν πουθενά.

Στα του παιχνιδιού δυστυχώς τέτοια παιχνίδια είναι must να τα πάρεις ειδικά με τις συγκυρίες που υπήρχαν.
Τραυματισμός στο πρώτο λεπτό βασικού παίχτη, άδειο γήπεδο που οι φιλοξενούμενοι κερδίσανε την μάχη της κερκίδας και ανέτοιμη ομάδα.

Μπορεί να χάσαμε εν τέλει εξαιτίας των χαμένων βολών, των άστοχων σουτ στο τέλος και μερικά λάθη αλλά για εμένα εκείνο που δε μου άρεσε είναι κάτι άλλο.

Είναι οι δύο κακές φάσεις που ολοκλήρωσαν περιόδους όπου αντί να κρατήσουμε την μπάλα και να κάνουμε εμείς την τελευταία επίθεση την πουλήσαμε και φάγαμε καλάθι σε αιφνιδιασμό. Μου ξύπνησαν μνήμες παρελθόντος που χάναμε κάπως έτσι παιχνίδια.

Η έλλειψη καθαρού μυαλού σε συνάρτηση με αδράνειες αμυντικές και επιθετικές και με προβλήματα συνεννόησης παιχτών δε μας αφήνουν να χαρούμε τις καλές στιγμές των παιχνιδιών.

Αυτά τα λάθη όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μια ομάδα με τριάδα Διαμαντίδη, Φώτση, Γκιστ μπορούν να δικαιολογηθούν μιας και είναι αρχή περιόδου.
Όμως ενάντια σε αυτή την ομάδα είναι απαράδεκτα.

Από άποψη παιχτών ο ΜακΝιλ δε με φοβίζει με την απόδοση του που πιστεύω θα σταθεροποιηθεί σε τέτοια επίπεδα 7/13 σουτ , 2 λάθη.

Η θεωρητικά αλλαγή του (Ζάρας) νομίζω πως θα κερδίσει σταδιακά τον χρόνο του εφόσον ο Ουότερς αρχίσει να παίζει πιο μυαλωμένα και δε θα χρειαζόμαστε σχήματα με δύο άσσους. Παρεπιπτόντος ο λόγος που δεν έπαιξε ο Ζάρας σήμερα ήταν και η πολύ καλή εμφάνιση του Ξανθόπουλου που με 3 ασίστ και 3 κλεψίματα και πολύ καλή άμυνα γύρισε το παιχνίδι.

Ο Πελεκάνος δυστυχώς είναι ο αδύναμος μας κρίκος στο παιχνίδι με πολλά προβλήματα και στις δύο πλευρές του τερέν.
Το πρόβλημα είναι πως η αλλαγή του (Μούρτος) είναι ένας καθαρά αμυντικογενής παίχτης που μας κάνει να φαινόμαστε στην επίθεση ότι παίζουμε με τέσσερις.

Ο Γουάιτ βγάζει δείγματα του ταλέντου του όμως πρέπει να περάσουν κάποιοι μήνες ώστε να προσαρμοστεί σωματικά και όχι μόνο στο Ευρωπαικό μπάσκετ και στη θέση τέσσερα. Πρέπει ουσιαστικά να βάλει μυϊκό βάρος και να αποκτήσει σκληρότητα. Όμως είναι παίχτης που θα κερδίσει παιχνίδια μόνος του.

Στους ψηλούς πίσω από τον Χάγκινς είναι το χάος. Όσο προλαβαίνει αυτός να κλείσει διαδρόμους στην άμυνα και να κάνει μπλοκ άουτ κάτι γίνεται. Με το που βγαίνει από την φάση Κοέν και Τσουκποβιτς είναι λίγοι για να προστατέψουν το καλάθι. Ενώ επιθετικά έως τώρα το παιχνίδι τους είναι μονοδιάστατο προσπαθώντας να βάλουν το τρίποντο. Ενώ και όταν παίρνουν την μπάλα κάτω από το καλάθι κάνουν τα εύκολα δύσκολα.

Αν δεν ανεβάσει την απόδοσή του ο Γουάιτ και αν ο Σίμτσακ δε βγάλει 5-10 ποιοτικά λεπτά θα έχουμε μεγάλα προβλήματα σε ριμπάουντ και άμυνα στο καλάθι.

Δεν είναι τυχαίο που τρίτο σερί παιχνίδι φέτος mvp των αντιπάλων είναι ο σέντερ.

Τέλος ο Ουότερς για μένα ήταν ο καλύτερος παίχτης της ομάδος συνολικά στο παιχνίδι.

rolleyes.gif


Σωστή διαχείριση του Πρίφτη στα γκαρντ που έβαλε Ξανθόπουλο και ΜακΝιλ όταν έπρεπε άσχετα αν εκ του αποτελέσματος δε βγήκε...
Αλλά πιστεύω πως έκανε λάθος στους ψηλούς όπου ο Σίμτσακ θα έπρεπε να παίξει λίγο παραπάνω βάζοντας σκληράδα στο παιχνίδι μας. Όπως επίσης η κακή χρησιμοποίηση του Κοέν στο τέλος.

Εν κατακλείδι χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία για να βάλουμε τον θεμέλιο λίθο για πρόκριση στην επόμενη φάση.
Ουσιαστικά δε χάθηκε τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.
tuareg
Ηθελες σκορ στο τελος και ο Κοεν στο δωσε... Και το σουτ που πηρε μια χαρα ηταν.
Το χαος που λες δεν το ασπαζομαι, ολα του Στιπανοβιτς ηταν λογω τυχης/ικανοτητας... Παντα με παικτη να του κλεινει το διαδρομο στη βυθιση σκοραρε, με τρακο, ενω εφαγε ταπα κλπ... Δλδ αυτα δε προκειται να τα ξανακανει... 1 ελευθερη καθετη πασα φαγαμε μονο, ολα τα πικ ν ρολ τα αντιμετωπισαμε αλλα ΟΚ παιζει κι ο αλλος...

Προβλημα στο ριμπαουντ δεν ειχαμε... Το που διακρινετε προβλημα στη ρακετα οταν εχεις παιξει με Μαυροκεφ, Ραντουλιτσα, Γκιστ, Στιπανοβιτς λες και τα φαγες απο το Ρουκουνα και το Φουφουτα δεν το καταλαβαινω.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 14/10/2015)
Πρίφτης: «Είναι κρίμα γιατί φτάσαμε τόσο κοντά»

Ο Δημήτρης Πρίφτης ήταν απογοητευμένος γιατί είδε την ομάδα του να χάνει ένα δικό της παιχνίδι ουσιαστικά. Σχολίασε και τις δύο τελευταίες αποφάσεις, αλλά δήλωσε και εκνευρισμένος από συγκεκριμένα πράγματα στα οποία θα πρέπει να δουλέψει η ομάδα…


Ο τεχνικός του Άρη τόνισε αρχικά: “Είναι σκληρό το πως χάσαμε στο τέλος. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Κάναμε κακό πρώτο ημίχρονο, με πολλά λάθη. Προσπαθήσαμε μέσα από τη ζώνη να χρησιμοποιήσουμε τακτικά την άμυνα αυτή και να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας, την υποστηρίξαμε, την παίξαμε αρκετά καλά και μας έδωσε ευκαιρίες για εύκολα καλάθια. Δημιούργησε πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας από τη Τράμπζονσπορ και έτσι διεκδικήσαμε τη νίκη. Είναι κρίμα που χάσαμε στο τέλος για ένα σουτ. Είμαστε απογοητευμένοι γιατί πιστεύω ότι φτάσαμε κοντά. Αυτή τη στιγμή πρέπει να κλειδώσουμε το βράδυ αυτό και να πάμε στο επόμενο”.

Για την απόφαση του Γουότερς στα 42’’ να πάρει την επίθεση πάνω του χωρίς να πασάρει με το σκορ 68-67 και άμυνα πάνω του σχολίασε: “Αυτή ήταν μια κακή απόφαση, δεν ήταν ούτε αυτό που θα ήθελα εγώ, ούτε εκείνος. Απλώς καμιά φορά και ο αντίπαλος δεν σου επιτρέπει να κάνεις αυτά που θα ήθελες. Θα μπορούσε αυτό το σουτ να είχε μπει. Είναι καλός σε τέτοια σουτ. Δεν ήταν η καλύτερη επιλογή”.

Για την επόμενη επίθεση στα 27’’ πριν το τέλος και το τρίποντο του Κοέν είπε: “Αυτή ήταν μια καλή επιλογή, μετά από το τάιμ άουτ, είχαμε δύο ευκαιρίες για τρίποντο. Όταν πας σε ένα σουτ και σε μία απόφαση, έτσι είναι τα ματς”.

Για το ότι ο Άρης πήγε το ματς στα μέτρα του, κράτησε τη Τραμπζονσπόρ στον δικό του ρυθμό κι αν είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα μέσα από την ήττα σχολίασε: “Από τη μια θέλω να είμαι αισιόδοξος και ότι τα παιδιά έκαναν προσπάθεια και συγχαρητήρια για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν το δεύτερο ημίχρονο, όμως είμαι εκνευρισμένος με κάποια μεμονωμένα πράγματα. Κρίμα να μην κερδίζουμε παιχνίδια σαν αυτό… Είναι στο πλαίσιο της δουλειάς που έχουμε να κάνουμε από εδώ και πέρα”.

Ρωτήθηκε αν οι βολές είναι ένα από αυτά που τον εκνεύρισαν και απάντησε πως “αυτό είναι θέμα καθαρά προσωπικό όχι τόσο προπόνησης. Το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να μην το επισημαίνω γιατί είναι και ψυχολογικό θέμα”.

Εδώ και οι δηλώσεις του σε video


Πάρα πολύ σωστές όλες οι τοποθετήσεις του και κυρίως ο τρόπος προσέγγισης τους!

QUOTE(www.pressaris.gr - 14/10/2015)
Υπόκλιση και των Τούρκων! Φώναξαν «Άρης» στο τέλος του αγώνα!

Το όνομα του Άρη, η αναγνώριση του Αυτοκράτορα και έξω από τα σύνορα είναι δεδομένη, όπως είναι δεδομένη η μεγάλη μπασκετική αξία του κιτρινόμαυρου συλλόγου.


Σήμερα στην Τραπεζούντα στη σάλα του Χαϊρί Γκιουρ Σπορ, ο Άρης επέστρεψε στην Ευρώπη και παρά την επί τρία χρόνια απουσία του, είναι φανερό ότι πάντοτε ακτινοβολούσε!

Χαρακτηριστική στιγμή, όταν τέλειωσε το παιχνίδι. Οι φίλαθλοι του Άρη που βρέθηκαν στο γήπεδο χειροκρότησαν την ομάδα, φώναξαν το όνομά της και την… σκυτάλη πήραν οι Τούρκοι!

Οι φίλαθλοι της Τράμπζονσπορ έκαναν αίσθηση όταν φώναξαν δυνατά την ιαχή «Άρης», ενώνοντας το χειροκρότημα τους με τους Έλληνες εκδρομείς.

Ήταν μια σπουδαία στιγμή που εκτυλίχθηκε, δείγμα της μεγάλης αναγνώρισης που τυγχάνει ο κιτρινόμαυρος σύλλογος!
Timemaster
QUOTE(tuareg @ Oct 14 2015, 22:45 ) *
Ηθελες σκορ στο τελος και ο Κοεν στο δωσε... Και το σουτ που πηρε μια χαρα ηταν.
Το χαος που λες δεν το ασπαζομαι, ολα του Στιπανοβιτς ηταν λογω τυχης/ικανοτητας... Παντα με παικτη να του κλεινει το διαδρομο στη βυθιση σκοραρε, με τρακο, ενω εφαγε ταπα κλπ... Δλδ αυτα δε προκειται να τα ξανακανει... 1 ελευθερη καθετη πασα φαγαμε μονο, ολα τα πικ ν ρολ τα αντιμετωπισαμε αλλα ΟΚ παιζει κι ο αλλος...

Προβλημα στο ριμπαουντ δεν ειχαμε... Το που διακρινετε προβλημα στη ρακετα οταν εχεις παιξει με Μαυροκεφ, Ραντουλιτσα, Γκιστ, Στιπανοβιτς λες και τα φαγες απο το Ρουκουνα και το Φουφουτα δεν το καταλαβαινω.


Δεν είναι μόνο ότι όλοι αυτοί που αναφέρεις πήραν όλες τις προσωπικές μάχες κάτω από το καλάθι είναι ότι ο Κινσλευ πήρε χτες 9 ριμπάουντ με 3 επιθετικά, ότι ο Φώτσης πήρε 9 με 5 επιθετικά , ο Ανοσίκε είχε 8 ριμπάουντ και ο Μιλόσεβιτς 9 . Ακόμα και ο Ουάιτ χτες που πήρε ριμπάουντ κατά την γνώμη μου δεν ήταν εξαιτίας του καλού μπλοκ άουτ και της θέσης που είχε αλλά της τύχης και των αθλητικών του προσόντων. Ενώ ο Τσουπκοβιτς και ο Κοέν πραγματικά δε θυμάμαι χτες μια φάση που να κλείδωσαν τον αντίπαλο ψηλό και να καθαρίσαμε το ριμπάουντ.

Όσο για τον Στιπάνοβιτς μία κάθετη που κάρφωσε ανενόχλητος αλλά με το ίδιο σύστημα από το πλάι μας βάλανε πάνω από 15 πόντους στο ζωγραφιστό και ο λόγος είναι ότι κανένας ψηλός μας δε μπορούσε να σπρώξει στο πικ βγάζοντας εκτός τον αντίπαλο.

Τώρα για τον Κοέν εσύ αναφέρεσαι στα τελευταία 20 δευτερόλεπτα που σωστά ο Πρίφτης τον έβαλε για να έχουμε ένα ακόμα σουτέρ όμως όταν έλεγα στο τέλος έλεγα για τα τελευταία 4 λεπτά της τρίτης περιόδου όπου έβαλε τον Τσουπκοβιτς και για τις αρχές της τέταρτης περιόδου όπου έβαλε τον Κοέν πιστεύω θα έπρεπε (μετά Χριστό προφήτης) να έβαζε αρχικά τον Κοέν και εν συνεχεία τον Σίμτσακ. Δυστυχώς για εμένα εκείνο ήταν το σημείο που μπορούσαμε να περάσουμε μπροστά με μια διαφορά ασφαλείας και η κακή επιλογή του Τσουπκοβτις μας στοίχισε.

Γνώμη μου πάντα.

Τώρα γενικά για τους ψηλούς βλέπω πως μας λείπει όχι ένας Μαυροκεφαλίδης ή ένας Ραντούλιτσα....
αλλά ένας ψηλός τύπου Σκορδίλη που θα βάλει όγκο στην μπασκέτα για μερικά λεπτά κάνοντας σκριν και καθαρίζοντας εύκολα τα ριμπάουντ.
Κατά την γνώμη μου Κοέν και Τσουπκοβιτς έχουν παραπλήσια χαρακτηριστικά και δε δίνουν το κάτι διαφορετικό.

Από εκεί και πέρα το πρόβλημα των ριμπάουντ θα φανεί ή θα χαθεί με τον αν ο Ουάιτ μάθει την θέση και βάλει δύναμη στο παιχνίδι του ή όχι και φυσικά ο Χάγκινς να παραμείνει όλη τη σεζόν σε καλά νούμερα και εμφανίσεις.


rolleyes.gif
sinkazama82
Και όμως θα μπορούσε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα ο Άρης απέναντι στην Trabzonspor αν είχε δύο στοιχεία στο παιχνίδι του. Αν ήταν πιο εύστοχος στις βολές (14/24) και αν ήταν περισσότερο συγκεντρωμένος σε ορισμένες επιθέσεις. Αναφορικά με το δεύτερο, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι σε δύο περιπτώσεις-δεκάλεπτα αντί οι παίκτες του Άρη να «ροκανίσουν» το χρόνο και να εκδηλώσουν την τελευταία επίθεση, όχι μόνο αστόχησαν αλλά έδωσαν τη δυνατότητα στην αντίπαλη ομάδα να προλάβει να ευστοχήσει με αποτέλεσμα να αυξηθεί η διαφορά.

Από την άλλη μεριά, οι Τούρκοι ευτύχησαν να έχουν τον Στιπάνοβιτς (19π.) και τον Χάρντι (14π.) σε πολύ καλή μέρα. Ειδικότερα, ο πρώτος μαζί με τους υπόλοιπους ψηλούς της ομάδας παίζοντας επιτυχώς το Pick and roll έκαναν σε μεγάλο βαθμό τη ζημία στην άμυνα του Άρη που φάνηκε να δυσκολεύεται στην αντιμετώπιση του. Όλα αυτά μέχρι το τρίτο δεκάλεπτο όταν ο τεχνικός των κίτρινων Πρίφτης γύρισε την άμυνα σε ζώνη εγκλωβίζοντας για μεγάλο χρονικό διάστημα την ομάδα της Τουρκίας. Μάλιστα, οι παίκτες της Trabzonspor ήταν αρκετά άστοχοι στα σουτ τριών πόντων με αποτέλεσμα το ματς να είναι αμφίρροπο μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή. Σε αυτό άλλωστε συνετέλεσε και η πολύ καλή άμυνα του Ξανθόπουλου, που με ορισμένα κλεψίματα κατάφερε να δώσει στον Άρη το προβάδισμα.

Συνολικά, στα συν αυτά που κρατάμε από το συγκεκριμένο αγώνα είναι η καλή απόδοση και ο επιθετικός πλουραλισμός των ξένων του Άρη καθώς και η σταθερή απόδοση του Waters που βοήθησε τόσο στην οργάνωση του παιχνιδιού όσο και στο σκοράρισμα. Στα μείον, οι βιαστικές επιλογές και το άναρχο, σε ορισμένες περιπτώσεις, επιθετικό παιχνίδι του Άρη καθώς και η όχι και τόσο αποτελεσματική man to man άμυνα.

Για μια ελαφρώς πιο αναλυτική περιγραφή, με εικόνες εδώ:
http://badbasket.blogspot.gr/2015/10/14102015.html
SteelGandalf
QUOTE(www.arisbc.gr - 15/10/2015)
McNeal: «Δεν μας αρκεί να είμαστε ανταγωνιστικοί»

Η εκτός έδρας ήττα από την Trabzonspor στην πρεμιέρα του Eurocup «πλήγωσε» τον Jerel McNeal και τους συμπαίκτες του, ωστόσο, την έχουν ήδη απωθήσει από το μυαλό τους δεδομένου ότι οι αγωνιστικές υποχρεώσεις «τρέχουν». Δείτε τι δήλωσε στο arisbc.gr ο Αμερικανός γκαρντ του ΑΡΗ…


Για τον αγώνα με την Trabzonspor: «Ηταν ένα σκληρό παιχνίδι. Θεωρώ πως σε γενικές γραμμές κάναμε καλή δουλειά, καθώς ήμασταν ανταγωνιστικοί σε μια δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση. Ωστόσο, παρότι παλέψαμε μέχρι τέλους δεν τα καταφέραμε και αυτό είναι κάτι που μας στενοχώρησε πολύ. Είμαστε πλέον σε μια διαδικασία που ψάχνουμε τι θα διαφοροποιήσουμε στο παιχνίδι μας, ώστε όχι μόνο να μένουμε κοντά στο σκορ, αλλά να κερδίζουμε τον αγώνα. Στην πραγματικότητα αυτό που θα πρέπει να αλλάξουμε είναι μικρές λεπτομέρειες. Πρέπει να βελτιώσουμε τα ποσοστά μας στα σουτ και την άμυνά μας. Επίσης, θέλουμε να περιορίσουμε τα λάθη μας. Κάθε κατοχή είναι κρίσιμη και όλα αυτά τα στοιχεία είναι που κρίνουν αν θα κερδίσεις ή αν θα χάσεις τον αγώνα».

Για το τί θα κρατούσε από το ματς με την τουρκική ομάδα: «Αυτό που θα κρατήσω από την αναμέτρηση με την Trabzonspor, αλλά και με τον Παναθηναϊκό είναι ότι αποδείξαμε πως είμαστε ικανοί κοντράρουμε οποιαδήποτε ομάδα. Έχουμε καλή και ανταγωνιστική ομάδα και ανυπομονώ για τα επόμενα παιχνίδια… Δεν μας αρκεί, όμως, μόνο να είμαστε ανταγωνιστικοί. Θέλουμε να τα κερδίζουμε αυτά τα ματς».

Για την αναμέτρηση με τον Αρκαδικό: «Στο μυαλό μας πλέον είναι μόνο αυτός ο αγώνας. Θα είναι ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι για εμάς και το δεύτερο στην σειρά εκτός έδρας. Μπορεί να είναι η πρώτη χρονιά του Αρκαδικού στην Α1, όμως, αυτό δεν σημαίνει πως θα τον υποτιμήσουμε. Το αντίθετο… Είναι δεδομένο πως θα υπάρχει ενθουσιασμός και θα ανυπομονούν για τον αγώνα στην έδρα τους , οπότε εμείς θα πρέπει να μπούμε δυνατά από την αρχή και έτοιμοι να παίξουμε το παιχνίδι μας».

Για τους φίλους του ΑΡΗ που έδωσαν το «παρών» στην Τραπεζούντα: «Η στήριξη των φιλάθλων μας σημαίνει πολλά για εμάς. Όπου και όσο μακριά κι αν παίζουμε, ακόμη και στα φιλικά, πάντα υπάρχουν δίπλα μας φίλοι του ΑΡΗ. Μας δίνουν δύναμη και θετική ενέργεια».

Για το πως βιώνει την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι του ΑΡΗ στο Nick Galis Hall: «Η ατμόσφαιρα είναι απίστευτη. Έχουμε τους καλύτερους οπαδούς με την καλύτερη ενέργεια και μας δίνουν πραγματικό αβαντάζ όταν παίζουμε στην έδρα μας. Τώρα θα πρέπει να τακτοποιήσουμε την δουλειά μας μακριά από το σπίτι μας, αλλά όταν θα γυρίσουμε θα είναι -όπως πάντα- ωραίο να παίξουμε έχοντας την συμπαράστασή τους».
hagi
Τα λάθη και οι βολές κυρίως μας στοίχισαν τη νίκη αλλά πιστεύω και οι αυτοματισμοί που δεν έχουμε ακόμα.
Κρίμα που χάθηκε το παιχνίδι γιατί φάνηκε ότι το είχαμε αλλά από την άλλη ήταν ένα εκτός έδρας παιχνίδι και μάλιστα το πρώτο.Πιστεύω στο Παλέ θα τους κερδίσουμε εκτός αν αλλάξουν πολύ σαν ομάδα και εμείς δεν ανεβούμε.
Η αλήθεια είναι πάντως ότι στους ψηλούς φαίνεται να έχουμε ένα πρόβλημα όταν δεν παίζει ο Χάγκινς.
SteelGandalf
Αύριο το απόγευμα, τέτοια ώρα, ο Άρης θα δώσει τον 2ο αγώνα του για τον θεσμό του Eurocup.

QUOTE(www.arisbc.gr - 19/10/2015)
Η Media Day για ΑΡΗ και Buducnost

Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ενημερώνει ότι η Media Day για τον αγώνα της 2ης αγωνιστικής της 1ης φάσης του EuroCup ανάμεσα στον ΑΡΗ και την Buducnost (Τετάρτη 21/10) θα γίνει την Τρίτη 20/10.


Ο Δημήτρης Πρίφτης και οι καλαθοσφαιριστές του ΑΡΗ θα τεθούν στη διάθεση των εκπροσώπων των ΜΜΕ μετά την απογευματινή προπόνηση της ομάδας, από τις 19:30 έως τις 19:45 και από τις 19:45 μέχρι τις 20:00 θα λάβουν χώρα οι δηλώσεις της Buducnost, πριν από την έναρξη της προπόνησης των Μαυροβούνιων.


Οπότε λίγο αργότερα θα έχουμε και τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών.

QUOTE(www.arisbc.gr - 20/10/2015)
Πρίφτης: «Να προστατεύσουμε την έδρα μας! Υψηλής ποιότητας διοργάνωση το Γιούροκαπ»

Μέσα από την άμυνα περνάει η πρώτη ευρωπαϊκή νίκη του Άρη. Εκεί εστίασε την προσοχή του ο Δημήτρης Πρίφτης μιλώντας στην ιστοσελίδα του Γιούροκαπ για τον αυριανό αγώνα με την Μπούντουτσνοστ.


Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε: “Αντιμετωπίζουμε μια πολύ καλή ομάδα, που έδειξε τη δυναμική της στα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς, κερδίζοντας πρόσφατα την Μπάνβιτ και την Τσεντεβίτα. Η Μπούντουτσνοστ έχει ποιότητα στο ρόστερ της και πρέπει να παίξουμε πολύ καλή άμυνα ώστε να ελέγξουμε εμείς τον αγώνα και να φτάσουμε στη νίκη. Υπολογίζουμε πολύ στους φιλάθλους μας, να μας βοηθήσουν και ελπίζουμε να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα παρόμοια με αυτή των αγώνων με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Το Γιούροκαπ είναι υψηλής ποιότητας διοργάνωση και είναι απαραίτητο να προστατεύσουμε την έδρα μας όσο περισσότερο μπορούμε”.


QUOTE(www.arisbc.gr - 20/10/2015)
Γιόβοβιτς: «Σεβόμαστε την ιστορία του Άρη, υψηλής ποιότητας αντίπαλος»

Ο Ιγκόρ Γιόβοβιτς χαρακτήρισε τον Άρη αντίπαλο υψηλής ποιότητας και περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι αύριο στο Αλεξάνδρειο.


Ο τεχνικός της Μπούντουτσνοστ τόνισε στην ιστοσελίδα του Γιούροκαπ: “Περιμένω ένα σκληρό παιχνίδι απέναντι σε έναν υψηλής ποιότητας αντίπαλο. Σεβόμαστε την ιστορία του και ελπίζουμε να παίξουμε καλά εκτός έδρας. Παίζουν καλά στην έδρα τους, είναι ομάδα με μεγάλη εμπειρία και είναι σημαντικό να διατηρήσουμε τον ρυθμό του αγώνα και των συναισθημάτων μας, καθώς έχουν και σπουδαία υποστήριξη στις κερκίδες”.
SteelGandalf
QUOTE(www.arisbc.gr - 20/10/2015)
Δ. Πρίφτης, J. Hagins και Β. Σίμτσακ για Buducnost

Ο προπονητής του ΑΡΗ, Δημήτρης Πρίφτης και οι παίκτες, Jamelle Hagins και Βασίλης Σίμτσακ μίλησαν στη Media Day την παραμονή της αναμέτρησης με την Buducnost VOLI Podgorica (21/10, 19:00, ΕΡΤ3 – ΕΡΤ HD).


Δημήτρης Πρίφτης: «Μετά από τρία χρόνια έχουμε την πρώτη μας ευρωπαϊκή υποχρέωση. Αναζητάμε τη νίκη. Παίζουμε με μια πολύ καλή ομάδα κάτι που φάνηκε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια της. Αναφέρομαι στο ένα του Eurocup με την Μπάνβιτ που κέρδισε με σχετική ευκολία και το άλλο για την Αδριατική κόντρα στην Τσεντεβίτα. Αυτοί οι αγώνες δείχνουν την ποιότητα της ομάδας που θα παίξουμε αύριο.

Είναι μια ισορροπημένη ομάδα. Εχει ένα ροτέσιον 8-9 παικτών. Παίζει με εμπειρία και εξυπνάδα. Ξέρει να διαχειρίζεται τις στιγμές που παιχνιδιού. Δεν έχει τόση έντονη αθλητικότητα ειδικά στους ψηλούς της, αλλά έχει μεγάλη εμπειρία και ο Μάριτς και ο Ντραγκίσεβιτς είναι έμπειροι παίκτες και ξέρουν πως να διαχειριστούν το παιχνίδι, ειδικά στα κρίσιμα σημεία. Επιπλέον διαθέτουν έναν πραγματικό πλέι μέικερ, εξαιρετικό πασέρ, ο οποίος οργανώνει πολύ καλά το παιχνίδι της Buducnost και εμείς εκεί θα πρέπει να επικεντρωθούμε. Το κλειδί της ομάδας τους είναι αυτός ακριβώς ο παίκτης. Θα πρέπει να απομονώσουμε, να φθείρουμε και να κουράσουμε τον Κουκ, έτσι ώστε να μην έχει ποιότητα στις αποφάσεις του, στα σουτ που θα πάρει και γενικά να μην οργανώσει τόσο καλά το παιχνίδι.

Εγώ προσωπικά δεν σκέφτομαι τον ΠΑΟΚ, αλλά μόνο την αναμέτρηση με την Buducnost . Πιστεύω πως το έχω περάσει και στην ομάδα αυτό. Από κει και πέρα, προσπαθούμε να μην επηρεαζόμαστε από το παιχνίδι που θα ακολουθήσει και θεωρώ πως δεν επηρεαζόμαστε… Θα ασχοληθούμε με τον ΠΑΟΚ μετά τις 9 το βράδυ αύριο.

Πάντα υπάρχει ένα πρέπει στην σκέψη μας. Πάντα θέλουμε να κερδίζουμε. Παρόλο που στο Eurocup είναι πιο ταπεινή και μαζεμένη η σκέψη μας και στο πρώτο διεκδικήσαμε μέχρι τέλους τη νίκη εκτός έδρας κόντρα σε μια δυνατή ομάδα. Αναμφίβολα στην έδρα μας υπάρχει ένα πιο έντονο πρέπει, αλλά θα το διαχειριστούμε με ψυχραιμία. Θα προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες του αγώνα».

Jamelle Hagins: «Θα είναι ένα σκληρό και δύσκολο παιχνίδι. Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά για αυτό τον αγώνα και είμαστε έτοιμοι για την αναμέτρηση. Η αντίπαλός μας είναι ομάδα με ιστορία. Έχει έμπειρους παίκτες στο ρόστερ της και έχει έναν πολύ καλό πόιντ γκαρντ, ο οποίος δημιουργεί όλο το παιχνίδι και εκεί θα πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας.
Είμαι ρούκι στο Eurocup οπότε ο πρώτος αγώνας με βοήθησε σε πολλούς τομείς. Το να παίζω απέναντι σε ένα τόσο καλό ψηλό όπως είναι ο Στιπάνοβιτς σίγουρα μου ήταν διδακτική εμπειρία και πιστεύω πως από δω και πέρα θα είμαι καλύτερος.
Λατρεύω να παίζω εδώ. Λατρεύω να βλέπω τους οπαδούς μας. Λατρεύω να είναι γεμάτο το γήπεδο και ανυπομονώ να είναι γεμάτο και στον αυριανό αγώνα.

Σίγουρα το ότι ο ΑΡΗΣ αγωνίζεται στο Eurocup επηρέασε την απόφασή μου να υπογράψω με την ομάδα. Είναι μια από της καλύτερες διοργανώσεις, υψηλού επιπέδου και γίνεται και η ομάδα καλύτερη, αλλά και εγώ καλύτερος παίζοντας σε αυτήν. Υπάρχουν πολλές ομάδες με μεγαλύτερο προϋπολογισμό από εμάς, αλλά το μπάτζετ δεν παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο σε αυτές τις περιπτώσεις. Το πόσο δεμένη ομάδα έχεις σίγουρα μπορεί να επηρεάσει την υπόθεση πρόκριση».

Βασίλης Σίμτσακ: «Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για την ομάδα. Μετά από αρκετά χρόνια παίζει το πρώτο εντός έδρας ματς στην Ευρώπη. Είναι εξίσου σημαντικό και για βαθμολογικούς λόγους. Προερχόμαστε από μια ήττα στην Τουρκία και στόχος είναι να καταφέρουμε να κατακτήσουμε την πρώτη μας νίκη στον όμιλο, που θα μας βοηθήσει πάρα πολύ στην συνέχεια.

Η Buducnost είναι μια ομάδα έμπειρη, που βασίζεται πολύ στην δύναμη, στο διάβασμα του παιχνιδιού, όχι τόσο πολύ στην ταχύτητα. Οπότε εμείς, εκτός από ταχύτητα πρέπει να βάλουμε παραπάνω δύναμη στο παρκέ για να ανταποκριθούμε.

Δεν ξεχωρίζει κάποια ομάδα στο γκρουπ εκτός από την Ούνικς που μπορεί να προκριθεί και να κατακτήσει την πρωτιά. Όλες οι άλλες είμαστε στο ίδιο σημείο. Οπότε ακόμη και η ήττα με τρεις πόντους στην Τουρκία είναι σημαντική το ότι ήταν με λίγους πόντους. Όλοι μπορούν να διεκδικήσουν μέχρι το τέλος την πρόκριση.

Σε σχέση με την Τουρκία πρέπει να αλλάξουμε την νοοτροπία. Θεωρώ πως μπήκαμε λίγο διστακτικά. Πρέπει να έχουμε πολύ ενέργεια όπως και στην αναμέτρηση με τον Αρκαδικό. Θέλουμε να εξαρτηθούμε από την δική μας απόδοση και να μην περιμένουμε να έχει μειωμένη ο αντίπαλός μας.

Δεν μας επηρεάζουν στην συγκέντρωσή μας. Τον αγώνα με τον Αρκαδικό τον έχουμε ξεχάσει. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να περιμένει. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι αύριο και είναι κρίσιμο και για την συνέχεια στον όμιλο».

Απόσπασμα από τις δηλώσεις του κόουτς Πρίφτη


QUOTE(www.arisbc.gr - 20/10/2015)
Οι δηλώσεις των Jovovic και Maric

Ο προπονητής της Buducnost, Igor Jovovic και ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Aleks Maric, μίλησαν στην Media Day την παραμονή της αναμέτρησης με τον ΑΡΗ στο «Nick Galis Hall», στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Eurocup.


Igor Jovovic: «Χαιρόμαστε που είμαστε στην Θεσσαλονίκη, σε μια πόλη με δύο ιστορικές ομάδες όπως είναι ο ΑΡΗΣ και ο ΠΑΟΚ. Ξέρουμε πως θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ δυνατή ομάδα, που έχει ενισχυθεί πάρα πολύ φέτος. Ο ΑΡΗΣ έχει στο ρόστερ του αρκετά καλούς Αμερικανούς παίκτες και έμπειρους Έλληνες. Ξεκίνησε πολύ καλά την σεζόν και παίζει σε υψηλό ρυθμό από το ξεκίνημα της χρονιάς. Εμείς θα πρέπει για σαράντα λεπτά να παίξουμε πάρα πολύ καλά για να μπορέσουμε να σταθούμε σε αυτό το γήπεδο. Εμείς είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και ψυχολογικά γιατί προερχόμαστε από δύο μεγάλες νίκες από των Μπάνβιτ και Τσεντεβίτα.

Ο όμιλος μας είναι πολύ δυνατός και δύσκολος, με ομάδες που έχουν αρκετά μεγάλα μπάτζετ, μεγαλύτερα από εμάς. Από την αρχή είχαμε υπολογίσει πως εμείς ο ΑΡΗΣ και η Στεάουα θα παλέψουμε για την τέταρτη θέση. Είδαμε όμως ότι και ο ΑΡΗΣ έπαιξε πολύ καλά στην Τουρκία, έφτασε πολύ κοντά στη νίκη και αυτό μεγάλωσε την αίσθηση που έχουμε πως πρέπει να παίξουμε πάρα πολύ καλά για να μπορέσουμε να φύγουμε νικητές από αυτό το γήπεδο.

Σε μικρότερη ηλικία όλοι παρακολουθούσαμε τον ΑΡΗ και την πορεία που πραγματοποιούσε στην Ευρώπη. Είναι μια ομάδα με πολύ μεγάλη ιστορία στην Ελλάδα. Ίσως μεγαλύτερη από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Μετά αυτές οι δύο ομάδες επένδυσαν και έχτισαν μεγάλο όνομα στην Ευρώπη. Εμείς έχουμε 10-15 χρόνια που έχουμε καθιερωθεί στο Ευρωπαϊκό στερέωμα. Είχαμε κάποιες σεζόν που αγωνιστήκαμε στην Ευρωλίγκα και είχαμε μεγαλύτερο μπάτζετ. Πλέον το έχουμε μειώσει, αλλά προσπαθούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε μια διοργάνωση όπως το Eurocup που είναι πολύ υψηλών απαιτήσεων».

Aleks Maric: «Ο ΑΡΗΣ είναι πολύ καλή ομάδα. Έχει πέντε πολύ καλούς ξένους παίκτες, αλλά και έμπειρους Έλληνες. Ξέρω ότι η έδρα του τον βοηθάει πολύ και περιμένω πως αύριο θα παίξω σε ένα γεμάτο γήπεδο. Ξέρω καλά πως οι φίλαθλοι δίνουν μεγάλη ώθηση στον ΑΡΗ όταν παίζει στην έδρα του.

Έχω μιλήσει με τον προπονητή. Του έχω πει για την ατμόσφαιρα σε αυτό το γήπεδο, που είναι δύσκολη για κάθε αντίπαλο. Από 'κει και πέρα έχουμε βρεθεί σε παρόμοιες καταστάσεις σε έδρες δύσκολες όπως του Ερυθρού Αστέρα. Έτσι και αλλιώς το έργο μας θα είναι δύσκολο, αλλά θα είμαστε προετοιμασμένοι».
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 20/10/2015)
Γουάιτ: «Πρέπει να το κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι»

Ο Οκάρο Γουάιτ είπε τα πράγματα όπως έχουν. Δεν τον… παίρνει τον Άρη να κάνει δεύτερη ήττα στο Γιούροκαπ, ειδικά μέσα στην έδρα του, γι’ αυτό το “πρέπει” υπάρχει ήδη στο μυαλό όλων.


Ο Αμερικανός φόργουορντ τόνισε στην ιστοσελίδα του Γιούροκαπ: “Έχουμε μπροστά μας ένα σκληρό παιχνίδι στο Γιούροκαπ. Στην Τουρκία ηττηθήκαμε στο τέλος και το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι μια δεύτερη ήττα στη σειρά, ειδικά στην έδρα μας. Πρέπει να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Παρακολουθήσαμε την Μπούντουτσνοστ. Είναι πολύ καλή ομάδα, είχε πολύ καλό ξεκίνημα στη χρονιά και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 40 λεπτά για να φτάσουμε στη νίκη”.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 21/10/2015)
Το «ανάκτορο» του Αυτοκράτορα ανοίγει τις πόρτες του στην Ευρώπη 3,5 χρόνια μετά! (PRESSARIS – Live, 19:00)

Οι ευρωπαϊκές βραδιές έλειψαν από τον Άρη, από το Αλεξάνδρειο… Σήμερα (19:00) ο Αυτοκράτορας ανοίγει το… ανάκτορό του για να φιλοξενήσει έναν ευρωπαϊκό αγώνα μετά από τρεισήμισι χρόνια (1.331 ημέρες για την ακρίβεια). Απέναντί του η Μπούντουτσνοστ, ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή της ιδιαίτερα ανταγωνιστικής Αδριατικής Λίγκας.

Είναι μια ιδιαίτερη βραδιά η σημερινή για τον Άρη. Η ομάδα μπάσκετ, η “ναυαρχίδα” του Συλλόγου, δίνει την ευκαιρία στον (πολύ πληγωμένο) κόσμο της να βρεθεί στο Αλεξάνδρειο και να απολαύσει έναν αγώνα υψηλού επιπέδου με φόντο την Ευρώπη.

Πέρα από την ιστορική σημασία του σημερινού παιχνιδιού υπάρχει και η πραγματικότητα, που… επιτάσσει τη νίκη απέναντι ίσως στην πιο φορμαρισμένη ομάδα του Δ’ ομίλου. Εφόσον ο Άρης θέλει να έχει βλέψεις για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, θα πρέπει να διαφυλάξει σαν κόρη οφθαλμού την έδρα του. Εδώ ακριβώς μπαίνει στον παρανομαστή της σημερινής εξίσωσης ο κόσμος.

Η παρουσία του στις κερκίδες και η ατμόσφαιρα… όπως παλιά, είναι από τα πλεονεκτήματα που ελάχιστες ομάδες στην Ευρώπη έχουν το προνόμιο να γεύονται. Η “χημεία” της ενέργειας, του πάθους, της τακτικής, της αθλητικότητας εντός παρκέ με τον παλμό της εξέδρας είναι “εκρηκτικό μείγμα” μέσα στο θρυλικό Παλέ και αυτό το μείγμα καλείται να… εμφανιστεί σήμερα στο γήπεδο.

Η αποστολή του Άρη δεν πρόκειται να είναι εύκολη. Αγωνιστικά αυτό το παιχνίδι είναι πιο δύσκολο ακόμα κι από αυτό με την ΑΕΚ στο Κύπελλο ή με τον ΠΑΟΚ που έρχεται για το πρωτάθλημα. Η Μπούντουτσνοστ είναι καλύτερη ομάδα κι από τους δύο, ειδικά αυτή τη περίοδο.

Ο Άρης πρέπει να μπει στο γήπεδο με την ίδια νοοτροπία που μπήκε απέναντι στον Αρκαδικό, αλλά αγωνιστικά θα πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απέναντι σε μια ομάδα με παίκτες που έχουν παραστάσεις από το πιο υψηλό επίπεδο μπάσκετ στην Ευρώπη.

Σε κάθε περίπτωση είναι μια πολύ όμορφη ημέρα η σημερινή για τον μπασκετικό Άρη και τον κόσμο του, που επιστρέφουν εκεί που ανήκουν, στην Ευρώπη…


Να θυμίσουμε πως ο αγώνας θα μεταδοθεί στις 19:00 από την ΕΤ3 και την ΕΡΤ HD.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 21/10/2015)
Συνεχίζεται από τα εκδοτήρια του Παλέ η διάθεση των εισιτηρίων

Η ΚΑΕ πριν από λίγη ώρα ενημέρωσε πως η διάθεση των εισιτηρίων για τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα της ομάδας μετά από 3,5 χρόνια συνεχίζεται κανονικά από τα εκδοτήρια.


Ανέφερε στη σελίδα της στο facebook: «Ο Αυτοκράτορας δίνει τον πρώτο εντός έδρας αγώνα του στην Ευρώπη μετά από τρία χρόνια, στις 19:00 κόντρα στην Buducnost για τη 2η αγωνιστική της 1ης φάσης του Eurocup.
Η διάθεση των εισιτηρίων συνεχίζεται από τα εκδοτήρια του Αλεξανδρείου Μελάθρου. Σας περιμένουμε στο Nick Galis Hall».


Άντε σιγά σιγά να ετοιμαζόμαστε!
tuareg
75-57 ευκολα και με πολυ σοβαρη εμφανιση
http://www.eurocupbasketball.com/eurocup/g...5#!boxscore

17 π μακνηλ...ανεβαινει ο οκαρος,πολυ καλος σημερα, double double με 15π 15ρ
aris__23
Καλησπέρα παιδιά...Μέτα από πολύ καιρό ξαναπαρακολουθώ το forum...
Πολύ καλή και σοβαρή εμφάνιση από την ομάδα μας...Πέρα από την καλή εμφάνιση των Γουάιτ, Χάγγινς και Μακνιλ, μου άρεσαν και ο Ξανθόπουλος (για την άμυνά του και τα 4 κλεψίματα σε 14 λεπτά συμμετοχής) και ο Μούρτος (γιατί βοήθησε σε αρκετούς τομείς του παιχνιδιού)....Πιστεύω ότι θα βοηθήσουν πολύ και στην συνέχεια και θα είναι μαζί με τον Ζάρα οι κρυφοί άσοι στο μανίκι του Πρίφτη.
I love this game
Είδα μόνο τα πρώτα 15 λεπτά και από αυτό το μικρό δείγμα θέλω να πω μόνο 2 πράγματα...

1) Γεμίστε το γήπεδο ρε μάγκες

2) Ο Οκάρο σήμερα έδειξε να έχει προσαρμοστεί πλήρως. Πολύ ενέργεια και μετά από rebound δικά του κατέβαζε την μπάλα
γρήγορα και άνετα.
SG3ptshooter
Και ο White και ο ΜcNeal είναι πολύ καλές περιπτώσεις, το πιστεύω. Πολύ καλό ξεκίνημα ο Hagins, δεν είχα απ' αυτόν καθόλου εικόνα ως πρόσφατα και έχει ξεκινήσει όντως αρκετά δυνατά, αντίστοιχα με τους άλλους δύο. Το Waters τον είχα ίσως δει περισσότερο απ' τους φετινούς ξένους του Άρη πέρυσι, δεν είναι και κακός αλλά δε μπορώ να πω πως είμαι ιδιαίτερα φίλος ή πως μου φαίνεται εξίσου ενδιαφέρων με τους υπόλοιπους. Οκ, δεν είναι και για πέταμα όμως για την Α1 αυτή τη στιγμή.
SteelGandalf
Καλημέρα κι από 'μένα.

Μια φανταστική βραδιά η χθεσινή για την ομάδα μας! Πρώτη εντός έδρας συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μετά από τρία χρόνια, η οποία συνοδεύτηκε από μια εμφατική νίκη. Οι παίχτες του Άρη, από το 1ο λεπτό μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να σκεφτούν καν πως θα μπορέσουν να ελπίζουν σε κάτι περισσότερο από την συμμετοχή τους στο παιχνίδι.

Ο κόσμος δεν γέμισε ασφυκτικά το Nick Galis Hall, κακώς για εμένα, αλλά σίγουρα είχε περισσότερους από 3.500, γύρω στις 4.000 πρέπει να ήταν. Η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική, ενώ η τηλεοπτική μετάδοση έγινε από την απέναντι πλευρά (υποθέτω λόγω υποδείξεων των διοργανωτών του Eurocup, αλλά αυτό μένει να αποδειχτεί και στα επόμενα, εντός έδρας, παιχνίδια, ώστε να επιβεβαιωθεί). Οι κάμερες ήταν τοποθετημένες ψηλά επάνω από τις θύρες 8-9 (και όχι όπως συνήθως επάνω από τις 2-3, της απέναντι πλευράς). Αυτός ήταν και ο λόγος που το διχτάκι ασφαλείας, στις θύρες 7-8-9-10 ήταν τραβηγμένο στην άκρη, σαν κουρτίνα, ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα στην τηλεοπτική μετάδοση.

Πάμε για την καταγραφή του χθεσινού αγώνα και τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην συνέχεια...

1η Περίοδος

Άρης - Buducnost : 25-12

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Buducnost : 44-30

3η Περίοδος

Άρης - Buducnost : 62-45

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Buducnost : 75-57

Key facts of the match



Box Score



QUOTE(www.pressaris.gr - 21/10/2015)
Την έκανε μια… χαψιά! Εκπληκτικός Άρης και περίπατος (75-57) με την Μπούντουτσνοστ!

Ιδανικότερη επιστροφή στις ευρωπαϊκές νίκες δεν θα μπορούσε να κάνει ο Άρης! Οι κίτρινοι ισοπέδωσαν την πρωτοπόρο της Αδριατικής Λίγκας, Μπούντουτσνοστ με σκορ 75-57, παίζοντας ολοκληρωτικό μπάσκετ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, μπροστά σε περίπου 4.000 οπαδούς του!


Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν ιδανικό για τον Άρη. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έριξαν στο παρκέ όλη την ενέργεια και την αθλητικότητά τους, εκμηδένισαν το πικ εν ρολ του Κουκ με τον Μάριτς και με όπλο τον αιφνιδιασμό προηγήθηκαν με 11-2 (5’) και 19-8 (7’), ενώ η διαφορά έφτασε στους 15 πόντους (25-10) λίγο πριν τη λήξη του δεκαλέπτου (25-12).

Οι κίτρινοι ήταν καταιγιστικοί. Με κλεψίματα και καλάθια στον αιφνιδιασμό προηγήθηκαν με 31-14 (13’) και κάπου εκεί αντέδρασαν οι Μαυροβούνιοι. Ευστόχησαν σε δύσκολα μακρινά σουτ, γύρισαν την άμυνα σε ζώνη και μείωσαν σε 37-28 (18’), όμως η αντίδραση του Άρη ήταν υποδειγματική. Πολύ γρήγορα η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ξέφυγε και πάλι με διαφορά ασφαλείας, κλείνοντας το πρώτο μέρος στο +14 (44-30), έχοντας 57 βαθμούς στην αξιολόγησή του έναντι 21 της Μπούντουτσνοστ, ενώ είχαν 15/27 σουτ εντός παιδιάς και 10 περισσότερα ριμπάουντ (21-11) σε αυτό το διάστημα!

Ο ρυθμός του Άρη δεν έπεσε ούτε στην τρίτη περίοδο. Η Μπούντουτσνοστ μείωσε σε 47-37 (23’), αλλά οι κίτρινοι με εξαιρετική άμυνα, με διεκδίκηση κάθε χαμένης μπαλιάς, με κλεψίματα και έναν εκπληκτικό οργανωτικά Ξανθόπουλο έφτασαν στο +21 (62-41), όμως οι Μαυροβούνιοι μείωσαν στο τέλος του δεκαλέπτου σε 62-45.

Οι κίτρινοι δεν έδωσαν περιθώρια στους Μαυροβούνιους να αντιδράσουν. Με όπλο την άμυνά τους “κλείδωσαν” γρήγορα το ματς… Στο 33’ το σκορ ήταν 65-46, στο 34’ η διαφορά έφτασε και πάλι τους 21 πόντους (69-48) και από εκεί και πέρα το μόνο που έμενε ήταν να λήξει το παιχνίδι και έγινε με τον πιο σωστό τρόπο, καθώς μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο όλοι έπεφταν στο παρκέ για μια διεκδικίσιμη μπάλα…

Τα δεκάλεπτα: 25-12, 44-30, 62-45, 75-57.

ΑΡΗΣ: Ξανθόπουλος 4 (4κλ.), Πελεκάνος 2, Τσούπκοβιτς 3 (1), Γουάιτ 15 (2/2β., 5/10δπ., 1/5τρ., 15ρ., 2ασ.), Γουότερς 4 (4ασ.), Ζάρας 8 (2/2β., 2/5τρ.), Χάγκινς 12 (4/7β., 4/8δπ.), Κοέν 6 (1), Μούρτος 4 (5ρ., 2ασ., 2κλ.), Σίμτσακ (4ρ.), Μακ Νιλ 17 (3/5β., 7/12δπ., 0/2τρ., 4ρ.).

ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ: Σέχοβιτς Σουάντ 8, Γιάραμαζ 2, Σούμποτιτς 2, Σέχοβιτς Σεάντ 6, Τσάραπιτς 1, Κουκ 4, Μπάτσοβιτς 2, Ίλιτς, Ντραγκίσεβιτς 16 (2), Μάριτς 13 (9ρ.), Ρίκιτς, Τζόζεφ 3 (1).
tuareg
QUOTE (SG3ptshooter @ Oct 22 2015, 02:51 ) *
Και ο White και ο ΜcNeal είναι πολύ καλές περιπτώσεις, το πιστεύω. Πολύ καλό ξεκίνημα ο Hagins, δεν είχα απ' αυτόν καθόλου εικόνα ως πρόσφατα και έχει ξεκινήσει όντως αρκετά δυνατά, αντίστοιχα με τους άλλους δύο. Το Waters τον είχα ίσως δει περισσότερο απ' τους φετινούς ξένους του Άρη πέρυσι, δεν είναι και κακός αλλά δε μπορώ να πω πως είμαι ιδιαίτερα φίλος ή πως μου φαίνεται εξίσου ενδιαφέρων με τους υπόλοιπους. Οκ, δεν είναι και για πέταμα όμως για την Α1 αυτή τη στιγμή.


για το γουοτερς συμφωνω,δεν οργανωνει καλα,με το ξανθοπουλο καλυτερα παιζουμε.
hagi
Μπράβο στα παιδιά και σε όλους για την χθεσινή εμφάνιση. Εγώ θέλω να δω περισσότερους αυτοματισμούς από την ομάδα.
Ο Γουότερς και μένα δεν μου αφήνει πολύ θετική εντύπωση μέχρι τώρα αλλά ας του δώσουμε χρόνο ,δεν είναι κακός.Ο Ξανθόπουλος πάλι είναι φοβερός.Κανει αυτό ακριβώς για το οποίο ήρθε.Αν ήταν και λίγο πιο καλός επιθετικά θα ήταν παιχτούρα.
Είμαι όμως πολύ ευχαριστημένος. Γενικά πιστεύω ότι η ομάδα θα βρίσκει τα πατήματά της και ελπίζω να μην έχουμε τραυματισμούς ώστε να έχουμε ανοδική πορεία.
SteelGandalf
Λοιπόν, ξεκινάω...

Τι είδα εχθές στο γήπεδο:

Η ομάδα αν και έχασε τις δύο πρώτες επιθέσεις της, κατάφερε με συγκέντρωση και αμυντική προσήλωση να μην δεχθεί καλάθι για αρκετή ώρα, "τρέχοντας" ένα 9-2 στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Από εκείνο το σημείο και μετά, δεν μπόρεσε ποτέ να "επιστρέψει" η Buducnost σε κοντινή επαφή με το σκορ. Η διαφορά έφτασε μέχρι τους 21 πόντους (δύο φορές) και ποτέ, αν δεν κάνω λάθος, κάτω από τους 7. Παρόλα αυτά, σε όλη την διάρκεια του αγώνα, κυμαίνονταν μεταξύ 10-15 πόντων.

Σε ό,τι αφορά τον Waters, μιας που αναφερθήκατε πιο πάνω, θα πω ότι κι εγώ δεν ικανοποιούμαι από τον τρόπο παιχνιδιού του, μέχρι στιγμής, αφού στον οργανωτικό τομέα δείχνει να υστερεί. Καμία σχέση, ας πούμε, με τον Cook της Buducnost, ο οποίος "βλέπει γήπεδο" με εντυπωσιακό τρόπο και πασάρει με χειρουργική ακρίβεια τύπου laser!!! Ο δικός μας είναι πελαγοδρομεί, καθυστερεί, κάνει κατάχρηση ντρίμπλας και περισσότερο αποδιοργανώνει, παρά βοηθάει την ομάδα. Έχει εκτελεστικές ικανότητες, αλλά ούτε αυτές, με τον τρόπο που επιλέγει να αγωνίζεται, είναι σε θέση να τις δείξει στον μέγιστο βαθμό. Θεωρώ πως ο κόουτς Πρίφτης πρέπει να το κοιτάξει αυτό και να επέμβει δυναμικά.

Για τον Jamelle Hagins (12 πόντους, 3 ριμπάουντς, 2 κοψίματα, 1 ασσίστ, 1 κλέψιμο) δεν υπάρχει κάτι να πω, αφού ο άνθρωπος είναι σταθερή αξία!

Θέλω όμως να τοποθετηθώ για τον Okaro White. Ξέρουμε τι είδους παίχτης είναι. Διαθέτει απίστευτα αθλητικά προσόντα, αλλά και καλό σουτ, ακόμα και έξω απ' το τρίποντο (άσχετα με το χθεσινό 1/5, αν και για να πω την αλήθεια πίστευα πως έβαλε τουλάχιστον δύο εχθές, σχεδόν θα ορκιζόμουν κιόλας). Επειδή διάβασα από κάποιους θετικά σχόλια, δεν θα διαφωνήσω επί της ουσίας, όμως αυτό που εγώ είδα στο γήπεδο ήταν πως σε κάποιες περιπτώσεις έδειχνε να μπερδεύεται και να μην γνωρίζει ακριβώς πως να κινηθεί και ποιος είναι ο ρόλος του εν γένει στο γήπεδο. Αυτό κυρίως στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα σε μια-δυο περιπτώσεις ψαχνόταν. Προφανώς είναι ακόμη νωρίς και θα δούμε καλύτερα πράγματα, αλλά θα πρέπει να αρχίσει να παίζει πιο έξυπνα, ειδικά όταν τον αντιμετωπίζει σε mismatch ένας κοντύτερος αντίπαλος του. Γενικά, πάντως, μου αρέσει και περιμένω να τον δω να "ανεβαίνει" και άλλο. Έκανε double-double με 15 πόντους, 15 ριμπάουντς, 2 κλεψίματα, 1 ασσίστ, έχοντας και 2 λάθη.

Εξαιρετικός ήταν εχθές και ο Θοδωρής Ζάρας (8 πόντους) -αν και στην χθεσινή εμφάνιση, γενικά, δεν υπήρξε υστερήσαντας- που ερχόμενος από τον πάγκο, πέτυχε δύο τρίποντα και βοήθησε επιθετικά την ομάδα, όχι μόνο με την εκτέλεση του, αλλά κυρίως με την κινητικότητα του. Φέτος έχουμε το "βάθος" που τα προηγούμενα χρόνια δεν διανοούμασταν.

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος, είναι για μένα ο παίχτης που ακριβώς περίμενα να δω. Τόσο οργανωτικά, όσο και αμυντικά, είναι εγγύηση ο Βασιλάκης και πραγματικά προσφέρει λύσεις στην ομάδα, κάθε φορά που "έρχεται" από τον πάγκο. Τα έχω ξαναγράψει γι' αυτόν -προς το παρόν με επιβεβαιώνει- καθώς με την εμπειρία που διαθέτει, αλλά και τις παραστάσεις που έχει σε πολύ υψηλό επίπεδο, δείχνει να έχει μπει στο κλίμα της ομάδας για τα καλά.

Φοβερός εχθές και ο Jerel McNeal. Εντάξει, ο τύπος "μασάει σίδερα" στην άμυνα, οπότε αυτό από μόνο του αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα, αλλά και στην επίθεση έχει αδιαμφισβήτητα μεγάλες ικανότητες. Εχθές πέτυχε 17 πόντους με "σβηστές μηχανές".

Σε ό,τι αφορά τον Jake Cohen, θα πω ότι είναι πολύ soft ο τύπος και δεν μπορεί να τα βάλει με τα "θηρία". Προσπαθεί, αλλά δυσκολεύεται αρκετά, ενώ και στην επίθεση, θεωρώ πως, μπορεί να κάνει περισσότερα και καλύτερα πράγματα. Χρειάζεται να αγωνίζεται με λιγάκι περισσότερο νεύρο και ενεργητικότητα (μου έρχεται στο μυαλό μια φάση στο χθεσινό παιχνίδι που πήγε να κάνει ένα μακρινό layup, σαν σε προπόνηση, και δέχθηκε ένα μεγαλοπρεπές κόψιμο από τον αντίπαλο ψηλό). Αν είχαμε έναν ψηλό τύπου Aleks Maric θα ήμασταν σούπερ!

Σε ρηχά νερά ο Μιχάλης Πελεκάνος (2 πόντους) που αν και αγωνίστηκε για σχεδόν 13 λεπτά, σχεδόν δεν φάνηκε καθόλου και κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Slaven Cupkovic (3 πόντους), ο οποίος αγωνίστηκε για μόλις 6 λεπτά. Ο Βασίλης Σίμτσακ, αγωνίστηκε για περίπου 9 λεπτά και μάζεψε 4 ριμπάουντς, ενώ έδωσε και αρκετές μάχες στην άμυνα.

Καλός και ο αρχηγός, Σπύρος Μούρτος, που πέτυχε 4 πόντους, μάζεψε 5 ριμπάουντς, είχε 2 ασσίστς και 2 κλεψίματα. Αποκορύφωμα του παιχνιδιού του, μια προσπάθεια για alley-oop κάρφωμα, το οποίο δεν κατάφερε σε πρώτο χρόνο, αλλά κρεμόμενος από την στεφάνι, κατάφερε σε δεύτερο χρόνο να ολοκληρώσει, αντικανονικά φυσικά!!! Όλο το γήπεδο τον χειροκροτούσε για την προσπάθεια και για το πείσμα του! Πάντως στην συγκεκριμένη θέση (3) υστερούμε πραγματικά, αφού πόντους δεν παίρνουμε ούτε από το βασικό μας "3άρι" (Πελεκάνος), ούτε από το, κατά συνθήκη, αναπληρωματικό μας (Μούρτος).

Περίμενα να δω και τον νεαρό Νίκο Δίπλαρο να παίρνει χρόνο συμμετοχής και η αλήθεια είναι πως μπορούσε ο κόουτς Πρίφτης να του δώσει δύο με τρία λεπτά, στο τέλος, την ευκαιρία να αγωνιστεί, αλλά, δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν συνέβη...

Αυτά σε ό,τι αφορά την ατομική απόδοση των παιχτών.

Ομαδικά τώρα, δείξαμε αρκετά μεγάλη συγκέντρωση και δεν επιτρέψαμε στους Μαυροβούνιους να μπουν καλά στο παιχνίδι. Σε αυτό όμως δεν συνέβαλλε τόσο η δική μας άμυνα, όσο περισσότερο η αστοχία τους από μακρινή απόσταση, αλλά κυρίως η επιμονή τους να συνεχίσουν να σουτάρουν, παρόλο που δεν ξεκίνησαν καλά στα σουτ. Και στην αρχή του αγώνα, αλλά και κατά διαστήματα, κατά την διάρκεια του, ο Άρης τους έδωσε τις ευκαιρίες για ελεύθερα σουτ, αλλά τις σπατάλησαν σχεδόν όλες -δεν είναι τυχαίο το 4/24 τρίποντα (16,7%) και το 15/36 δίποντα (41,7%), συνολικά δηλαδή 19/60 σουτ εντός παιδιάς (31,7%)- οπότε θεωρώ περισσότερο δική τους ευθύνη το γεγονός ότι δεν παρουσιάστηκαν αρκούντως ανταγωνιστικοί και απειλητικοί σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, παρά στην δυνατή άμυνα της ομάδας μου.

Είδα δηλαδή σημεία στα οποία χρειαζόμαστε αμυντική βελτίωση και περισσότερη συγκέντρωση, διότι όταν αντιμετωπίσουμε ομάδες με καλύτερους σουτέρ, θα μας τιμωρήσουν ασυζητητί, εφόσον τους δώσουμε ανάλογα πολλές ευκαιρίες, για ελεύθερα -το τονίζω αυτό- σουτ. Από 'κει και πέρα, παρατήρησα και πάλι κάποια αβίαστα λάθη, σε μεταβιβάσεις μας ή στην υποδοχή της μπάλας από πάσες χωρίς πίεση. Επίσης, σε δύο, τουλάχιστον, περιπτώσεις, δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την επίθεση, μένοντας η μπάλα στα χέρια μας, γεγονός που οφείλονταν περισσότερο στην δική μας μειωμένη αντίληψη των συγκεκριμένων καταστάσεων, παρά στην δυνατή πίεση που δεχόμασταν.

Βέβαια, σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα και ο αντίλογος. Διότι, όπως και να το κάνουμε, όταν οι παίχτες μας διαπίστωσαν πως μπορούν να κερδίσουν το χθεσινό παιχνίδι και μάλιστα, σχετικά άνετα, έπαιζαν πιο χαλαρά, κάνοντας και, κατά κάποιον τρόπο, συντήρηση δυνάμεων για τον δύσκολο αγώνα του Σαββάτου που έρχεται. Σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν, θεωρώ πως έγιναν κάποια λάθη, τα οποία όμως εγώ, ως απαιτητικός φίλαθλος, δεν θέλω να τα βλέπω.

Γενικά την περίμενα αρκετά πιο δυνατή την Buducnost και με εξέπληξε δυσάρεστα (όχι πως με "χάλασε" η άνετη επικράτηση της ομάδα μου) η απόδοση της. Πριν το παιχνίδι, διάβαζα σχόλια του τύπου "η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Αδριατικής λίγκας κλπ." και είχα άλλη εντύπωση. Την περίμενα πιο ανταγωνιστική. Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα, εχθές, να μην ήταν σε καλή βραδιά οι παίχτες της, οπότε αν ξαναπαίζαμε π.χ. σήμερα μαζί τους, να παρακολουθούσαμε εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, αν και δεν έχει πλέον σημασία. Εννοείται πως το εκτός έδρας παιχνίδι με την ίδια αντίπαλο, θα είναι σαφώς πολύ δύσκολο και πιο απαιτητικό από το χθεσινό.

Εδώ υπάρχει η δυνατότητα (κάτω στο video) να παρακολουθήσετε το παιχνίδι, όσοι ενδιαφέρεστε και δεν το καταφέρατε χθες. Θα χρειαστεί να πάτε το video γύρω στο 42ο λεπτό, ώστε να παρακολουθήσετε από την αρχή την συγκεκριμένη μετάδοση.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 21/10/2015)
Πρίφτης: «Να μη μείνουμε περισσότερο από όσο πρέπει στη νίκη! Κοιτάμε την επόμενη μέρα»

Ελάχιστα λεπτά μετά την μεγάλη εμφάνιση και νίκη επί της Μπούντουτσνοστ, ο Δημήτρης Πρίφτης θέλησε να προσγειώσει τους πάντες στην πραγματικότητα.


Ο τεχνικός του Άρη τόνισε: “Συγχαρητήρια στους παίκτες για την σοβαρότητα και την ενέργεια. Αναμφίβολα η Μπούντουτσνοστ είναι πολύ καλή ομάδα. Τα αποτελέσματά της με Τσεντεβίτα και Μπάνβιτ δείχνουν την ποιότητά της. Είναι ομάδα που υπερτερεί σε σχέση με μας στην εμπειρία και το διάβασμα, οπότε εμείς έπρεπε να προσεγγίσουμε τον αγώνα εκεί που είμαστε καλύτεροι. Στην ενέργεια, στην πίεση, να χρησιμοποιήσουμε όλο το γήπεδο για την άμυνά μας. Το κάναμε σε μεγάλο βαθμό και είμαστε ικανοποιημένοι. Γι’ αυτό κερδίσαμε. Δεν σημαίνει τίποτα αυτή η νίκη. Έχουμε μεγάλη συνέχεια. Δεν πρέπει να μένουμε ούτε στις νίκες, ούτε στις ήττες περισσότερο από ότι πρέπει. Πρέπει να κοιτάμε την επόμενη ημέρα, έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι το Σάββατο, το γνωρίζουμε και έχουμε δύο μέρες για να προετοιμαστούμε”.

Για τον περιορισμό του Ομάρ Κουκ σχολίασε: “Είναι ο κινητήριος μοχλός τους και μπορέσαμε να τον βγάλουμε εκτός ρυθμού. Αυτός ήταν και ο λόγος που δημιουργήσαμε καλύτερες συνθήκες για να φτάσουμε στη νίκη”.


QUOTE(www.pressaris.gr - 21/10/2015)
Μούρτος: «Αυτή είναι η ταυτότητα της ομάδας!»

Ο Σπύρος Μούρτος είπε λίγα λόγια και καλά και αναφέρθηκε στην ταυτότητα του φετινού Άρη που τον χαρακτηρίζει η μάχη μέχρι και την τελευταία διεκδικίσιμη μπάλα.


Ο αρχηγός του Άρη τόνισε: “Ξέραμε ότι η Μπούντουτσνοστ είναι πολύ δυνατή ομάδα, πήρε μεγάλη νίκη στην έδρα της επί της Μπάνβιτ στη πρεμιέρα του Γιούροκαπ. Ήμασταν συγκεντρωμένοι από το πρώτο δευτερόλεπτο του αγώνα και στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού και πήραμε τη νίκη. Πλέον στρέφουμε την προσοχή μας στο πρωτάθλημα και τον αγώνα που έχουμε το Σάββατο”.

Για το ότι βουτούσαν μέχρι το τέλος στο παρκέ για μια μπάλα τόνισε: “Αυτή είναι και η ταυτότητα της ομάδας. Οποιοσδήποτε μπαίνει στο παρκέ για όσο χρόνο κι αν παίζει να δίνει τα πάντα”.


QUOTE(www.pressaris.gr - 21/10/2015)
Γιόβοβιτς: «Ο Άρης έβγαλε περισσότερη ενέργεια και επιθετικότητα»

Ο Ιγκόρ Γιόβοβιτς εστίασε την ήττα της ομάδας του στην επιθετικότητα και την ενέργεια που έβγαλε ο Άρης στο παρκέ σε συνδυασμό με τη δική τους υπέρμετρη ευφορία μετά τις δύο νίκες επί Τσεντεβίτα και Μπάνβιτ.


Ο τεχνικός της Μπούντουτσνοστ υπογράμμισε ότι: “ο Άρης δικαιούται απόλυτα τη νίκη και του δίνω συγχαρητήρια. Έβγαλε στο παρκέ περισσότερη ενέργεια και επιθετικότητα από μας, άνοιξε το παιχνίδι και ήταν πολύ άσχημο για μας ότι δεν μπορέσαμε να ακολουθήσουμε. Προσπαθήσαμε να βρούμε ρυθμό, αλλά δεν το καταφέραμε. Κερδίσαμε δύο μεγάλα παιχνίδια σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και ίσως να υπήρχε περισσότερη ευφορία από ότι έπρεπε. Πετούσε λίγο το μυαλό των παικτών. Πρέπει να δίνεις τα πάντα στο γήπεδο και τα 40 λεπτά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Δεν ξέρω τι έγινε σήμερα και δεν βγάλαμε ενέργεια, αυτό θα πρέπει να το αναλύσουμε για την συνέχεια”.


QUOTE(www.pressaris.gr - 21/10/2015)
Μάριτς: «Από το τζάμπολ μας έβγαλαν από το παιχνίδι!»

Ο Άλεξ Μάριτς δεν είχε πολλά να πει πέραν του ότι παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Άρη στον σημερινό αγώνα.


Ο έμπειρος σέντερ της Μπούντουτσνοστ τόνισε: “Συγχαρητήρια στον Άρη για την δίκαιη νίκη του. Από το τζάμπολ μας πίεσαν και μας ανάγκασαν να βγούμε από το παιχνίδι μας. Μας έβγαλαν εκτός ρυθμού αγώνα και στα 40 λεπτά. Δεν είχαμε εφάμιλλη απόδοση σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, όμως η νίκη του Άρη είναι απόλυτα δίκαιη”.
SteelGandalf
Περνώντας και πάλι σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς, αφού φέτος είναι δύο οι αγώνες της κάθε εβδομάδας και δεν έχουμε την πολυτέλεια της χαλάρωσης, ούτε εμείς εδώ στο www.basketforum.gr!

QUOTE(www.pressaris.gr - 27/10/2015)
ΕΡΤ3 και Eurosport 2 το Ούνιξ Καζάν – Άρης

Από την ΕΡΤ3 και το Eurosport 2 θα παρακολουθήσουμε την αυριανή αναμέτρηση του Άρη με την Ούνιξ Καζάν, για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Γιούροκαπ.


Σήμερα ανακοινώθηκε η μετάδοση του ματς, μαζί με τα εισιτήρια του παιχνιδιού, ο οποίος ξεκινάει στις 18:00 ώρα Ελλάδος. Εννοείται ότι υπάρχει μετάδοση του αγώνα από ελληνικό κανάλι και συγκεκριμένα την ΕΡΤ3, η οποία είχε μεταδώσει τον αγώνα των κιτρίνων με την Τράμπζονσπορ και έχει πάρει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ευρωπαϊκών (εντός έδρας) αγώνων του Άρη.


Η ομάδα μας, έχει μεταβεί στο Καζάν από χθες και προετοιμάζεται για την αυριανή ιδιαιτέρως απαιτητική και δύσκολη αναμέτρηση.

QUOTE(www.pressaris.gr - 26/10/2015)
Πρίφτης: «Αντιμετωπίζουμε ένα από τα φαβορί του Γιούροκαπ»

Ο Δημήτρης Πρίφτης, κατά την αναχώρηση της ομάδας για την Κωνσταντινούπολη αρχικά και μετά για το Καζάν, μίλησε για την αναμέτρηση των κιτρίνων με τους Ρώσους.


Συγκεκριμένα υπογράμμισε: «Αφήνουμε πίσω μας τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και ετοιμαζόμαστε για ένα σκληρό παιχνίδι. Είναι σαφές ότι έχουμε πολύ δύσκολη αποστολή στη Ρωσία, αντιμετωπίζοντας ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Eurocup. Η Ούνιξ Καζάν είναι ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας με πλούσιο ρόστερ και λύσεις σε κάθε θέση. Το έργο μας γίνεται ακόμα δυσκολότερο με δεδομένο το επίπονο ταξίδι στη Ρωσία» και πρόσθεσε: «Εμείς από την πλευρά μας θα παλέψουμε για να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε από αυτόν τον αγώνα. Παράλληλα, μέσα από τους διπλούς αγώνες, στοχεύουμε και στη βελτίωσή μας ως ομάδα. Θέλουμε να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί κόντρα στην Ούνιξ και για να το κάνουμε αυτό πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό και να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την παραγωγικότητα του αντιπάλου».


Να μην λησμονήσω πως εχθές σε αυτή την μεγάλη εορτή της ορθοδοξίας και της Θεσσαλονίκης μας, γιόρταζε ο προπονητής της ομάδας μας, αλλά κι ένας παίχτης της.

Χρόνια πολλά λοιπόν στον κύριο Δημήτρη Πρίφτη, αλλά και στο νεαρό Δημήτρη Φλιώνη! Υγεία κι επιτυχίες!

QUOTE(www.pressaris.gr - 27/10/2015)
Πασούτιν: «Πολύ σοβαρός αντίπαλος ο Άρης»

Πολύ σοβαρό αντίπαλο, με καλούς Αμερικανούς και έμπειρους Έλληνες παίκτες χαρακτήρισε τον Άρη ο τεχνικός της Ούνιξ Καζάν, Εβγκένι Πασούτιν σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του Γιούροκαπ για τον αυριανό αγώνα.


Ο Ρώσος τεχνικός τόνισε: “Ο Άρης είναι πολύ σοβαρός αντίπαλος. Υπάρχουν καλοί Αμερικανοί παίκτες και έμπειροι Έλληνες στο ρόστερ τους. Η ομάδα παίζει πολύ οργανωμένο μπάσκετ. Μιλώντας γενικά, στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι, κάθε φορά που βγαίνουμε στο παρκέ και να παίζουμε για να κερδίζουμε. Για να το κάνουμε σε αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να παίξουμε αμυντικά, όπως κάναμε για τρία δεκάλεπτα με την Αβτοντόρ στην VTB λίγκα. Πρέπει να παλέψουμε σε κάθε… ίντσα του γηπέδου, να μην δώσουμε ελεύθερα σουτ στον αντίπαλό μας, να κυκλοφορήσουμε γρήγορα τη μπάλα και να δώσουμε την ευκαιρία στα δικά μας ατού να δείξουν τις ικανότητές τους”.


Άσχετο με το αυριανό παιχνίδι, σχετικό με την συγκεκριμένη θεματική ενότητα αυτό που θα γράψω τώρα.

Χάσαμε τεράστια ευκαιρία με την ήττα μας μέσα στην Τουρκία. Η Trabzonspor έχει χάσει πολλά παιχνίδια μέχρι στιγμής, ακόμη και στο Τουρκικό πρωτάθλημα κι εμείς δεν εκμεταλλευτήκαμε την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή την στιγμή. Ο Nenad Markovic βρίσκεται υπ' ατμόν.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 28/10/2015)
PRESSARIS – LIVE: Ούνιξ Καζάν – Άρης

Στο Καζάν συνεχίζεται η ευρωπαϊκή «περιπέτεια» του Άρη, με την πιο δύσκολη αποστολή, καθώς η Ούνιξ είναι το απόλυτο φαβορί για να κατακτήσει το Γιούροκαπ την φετινή περίοδο. Το PRESSARIS θα σας μεταφέρει την εξέλιξη του αγώνα (18:00) και όλο το ρεπορτάζ μετά το τέλος του με τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών. Μείνετε συντονισμένοι!


Διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ραντόικοβιτς (Κροατία) και Μπαουμάνις (Λετονία).

Υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη του σημερινού αγώνα και από την ΕΡΤ3 και την ΕΡΤ HD, αλλά και από το Eurosport 2.

Τελευταία νίκη επί ρωσικής ομάδας ήταν στις 18 Μαρτίου 2003 επί της Κίμκι για το Τσάμπιονς Καπ, με σκορ 83-80 στο Αλεξάνδρειο. Τελευταία νίκη στην Ρωσία ήταν στις 11 Φεβρουαρίου 2003 και πάλι επί της Κίμκι με σκορ 79-75.

Η παράδοση δεν είναι με το μέρος του Άρη απέναντι σε ρωσικές ομάδες. Σε 19 αναμετρήσεις έχει μόλις πέντε νίκες, ένα παιχνίδι ήρθε ισόπαλο και έχει 13 ήττες.

Η σημερινή αντίπαλος του Άρη είναι η μόνη χωρίς ήττα στον Δ' όμιλο. Ο Άρης έχει ρεκόρ 1-1, κερδίζοντας την προηγούμενη βδομάδα την Μπούντουτσνοστ με σκορ 75-57 στο Αλεξάνδρειο. Η Ούνιξ κέρδισε μέσα στην Πάνορμο την Μπάνβιτ με 85-79.


Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλα τα μέλη του φόρουμ!

Ο Άρης σε περίπου 40 λεπτά θα ριχτεί στη μάχη, απέναντι στην Unics, σε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θα μετρήσει, για ακόμη μiα φορά, τις δυνάμεις του φέτος, στην θεωρητικά πιο δύσκολη αναμέτρηση του Group D.
SteelGandalf
1η Περίοδος

Unics - Άρης : 15-14

Με τις δύο ομάδες να ξεκινούν με σωρεία χαμένων σουτ και κακών επιλογών. Η Unics χρειάστηκε κάτι περισσότερο από 5 λεπτά για να πετύχει τον 1ο της πόντο (με βολή), ενώ ο Άρης στο τρίλεπτο πέτυχε το πρώτο του καλάθι (τρίποντο ο McNeal).

Μέχρι στιγμής ο αγώνας ελέγχεται πλήρως.
SteelGandalf
2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Unics - Άρης : 31-31

Εντυπωσιακή άμυνα από τον Άρη, που κράτησε στους 31 πόντους την αντίπαλο του. Μια ομάδα η οποία στα δύο προηγούμενα παιχνίδια της, στον συγκεκριμένο θεσμό, είχε σχεδόν 90 πόντους μέσο όρο (94 πέτυχε στο 1ο και 85 στο 2ο).

Ο Άρης στέκεται πολύ καλά στο παρκέ, με τον McNeal να έχει πετύχει 12 πόντους (3/6 2p FG - 2/2 3p FG), ακολουθούμενο από τον Hagins με 8 πόντους (4/5 2p FG - 2 blocks) και τον Cohen με 5 πόντους με μόλις 6:31 χρόνο συμμετοχής. Ο Okaro White έχει πετύχει μόλις ένα καλάθι έχοντας χαμηλά ποσοστά (1/3 2p FG - 0/3 3p FG), οπότε αν "ανεβεί" στο 2ο ημίχρονο, θα μπορέσει προσφέρει σημαντική βοήθεια.

Από τους αντιπάλους μας, ξεχώρισε, κυρίως, ο Milaknis, έχοντας 11 πόντους με απόλυτη στατιστική (1/1 2p FG - 3/3 3p FG), με τον Colom να έχει 8. Ο Keith Langford έχει περιοριστεί και έχει αστοχήσει στις περισσότερες προσπάθειες του, έχοντας μόλις 3 πόντους (1/5 2p FG - 0/1 3p FG - 1/2 FT).

Δεν ξέρω πως θα συνεχιστεί ο αγώνας, αλλά μέχρι στιγμής είναι εξαιρετική η παρουσία του Άρη. Η διαιτησία δεν σφυρίζει με το παραμικρό, επιτρέποντας μας να παρακολουθούμε ένα γρήγορο παιχνίδι χωρίς άσκοπες διακοπές. Αν ο Άρης προσέξει μερικές λεπτομέρειες, θεωρώ πως μπορεί να μείνει κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος του αγώνα.
SteelGandalf
3η Περίοδος

Unics - Άρης : 42-50

Εκπληκτικό το 3ο δεκάλεπτο για τον Άρη, που κράτησε στους 11 πόντους την αντίπαλο του, μη επιτρέποντας της να βρει ρυθμό στην επίθεση -ξεκίνησε με 7-0 σκορ ο Άρης και από τότε δεν κινδύνευσε σε καμία στιγμή του δεκαλέπτου- παίζοντας εκπληκτική άμυνα. Στον επιθετικό τομέα ήταν επίσης πάρα πολύ καλός, με γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και αρκετά ελεύθερα σουτ, οπότε και κατάφερε να πετύχει 19 πόντους!

Πάμε για το τελευταίο δεκάλεπτο που θα κρίνει και το νικητή της αναμέτρησης...
Gkos
Εμένα μου κάνει εντύπωση ο (τραγικά) λίγος κόσμος...
Οκ ίσως να μην βολευει η ώρα και να μην τοτς πολυψήνει σαν διοργάνωση το Eurocup αλλά μιλάμε για πολύ άσχημη εικόνα.

*Πιστεύω θα νικήσει ο ΆΡΗΣ.
SteelGandalf
4η Περίοδος

Unics - Άρης : 64-64

Ήθελε 4 δευτερόλεπτα για να τελειώσει ο αγώνας και η μπάλα ήταν στην Unics. Δεν κάναμε φάουλ, δεν ξέρω γιατί και δεχθήκαμε τρίποντο από τον Καϊμακόγλου με 0.1 να απομένει...

Έλεος, δεν ξέρω γιατί...
Reggie Miller 31
Κάντε ΦΑΟΥΛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αν είναι δυνατόν, το δίπλωμα πρέπει να παίρνουν απο προπονητές που στο +3 αντί να κάνουν φάουλ παίζουν άμυνα! Και τα παιδάκια στο δημοτικό το ξέρουν αυτό! Κρίμα!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.