Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ολυμπιακος-Παναθηναικος
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Nik Tepits
To καλυτερο μας 5αρι ειναι το 4αρι μας, τι να λεμε τωρα!

Παραιτησου τωρα!
pk13
Εφοσον Σαλε δεν θελεις αθλητικο ψηλο παιξε με τους δεινοσαυρους και στην πρωτη ηττα χαιρετα,,,,
Πηρες το καλοκαιρι τον αργο Ραντουλιτσα και τον αργο και αμπαλο Κουζμιτς....ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΩΝ ΣΕΝΤΕΡ ΣΟΥ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΙΟΛΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙΣ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ....ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ??

ΤΟΣΟ ΤΥΦΛΟΣ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΨΗΛΟΥ???
t0ny3
QUOTE(t0ny3 @ Jan 25 2016, 22:44 ) *
Αποθανατισε κάνεις τον διάλογο Παππα-Χακετ?


laugh.gif

Nemesakos
Επειδή το ψάχνω και δεν βλέπω κάποια δήλωση τύπου: "Δεν θέλω αθλητικό 5 άρι" μπορεί κάποιος να την βάλει εδω?

τα μόνο που βλέπω είναι:

gazzetta:.την επιλογή να παίξει με Φώτση & Γκιστ: «Είναι μία επιλογή που έχουμε ως ομάδα. Όταν χάνεις, όλοι κοιτάζουν ποιον παίκτη δεν έχεις, αλλά εγώ πρέπει να δουλέψω με τους παίκτες που έχω».

onsports:Για την επιλογή να παίξει με Γκιστ-Φώτση είπε: «Είναι μια επιλογή που έχουμε σαν ομάδα. Όταν χάνεις όλοι κοιτάζουν ποιον παίκτη δεν έχεις, αλλά εγώ πρέπει να δουλέψω με τους παίκτες που έχω».

sport24: Για την επιλογή να παίξει με Γκιστ-Φώτση είπε: «Είναι μια επιλογή που έχουμε σαν ομάδα. Όταν χάνεις όλοι κοιτάζουν ποιον παίκτη δεν έχεις, αλλά εγώ πρέπει να δουλέψω με τους παίκτες που έχω».

sport-fm:Για την επιλογή να παίξει με Γκιστ-Φώτση είπε: «Είναι μια επιλογή που έχουμε σαν ομάδα. Όταν χάνεις όλοι κοιτάζουν ποιον παίκτη δεν έχεις, αλλά εγώ πρέπει να δουλέψω με τους παίκτες που έχω».

Paris87
QUOTE(t0ny3 @ Jan 25 2016, 22:50 ) *
laugh.gif


Πρεπει να του λεει κατι του στυλ "Ασε μας μωρε μ****α....." και μετα δειχνει τις τζιβες του.
Τι να μας πει και ο Χακετ με τετοια μαλλια ε?
tongue.gif
assistant
αυτά που ηθελα να δω εγω προσωπικα απ την ομαδα τα ειδα........ειδα σφυγμο,ειδα τσαμπουκα,ειδα ότι σκυλιάσανε να αλλαξουνε την εικονα των 2 αγωνων στην ευρωλιγκα.....το ότι γυρισε το παιχνιδι απέναντι στο συγκεκριμενο αντιπαλο δε μου λεει πολλα.......κουβαλάμε με δαυτους οσο κομπλεξ εχουμε με τουρκους.......σαν να εχουμε περασει 400 χρονια σκλαβια.......πρεπει να κανουμε 7 σερι χρονιες ''sweep'' στους τελικους για να μην τρεμουν τα ποδια και τα χερια μας όταν ο Παο μας βαζει 2 τριποντακια ακομα κι αν κερδαμε 30 ποντους.............τα λαθη του 2ου ημιχρονου ειναι αδιανόητα,ομαδα παμπαιδικου δεν τα κανει.......μας το γυριασαν τα γεροντοπαλικαρα(που το λεει η καρδια τους και μπραβο τους)......όπως ελεγα και το πρωι αυτή η νικη θα μας δωσει την ωθηση να μπουμε ση Μαδριτη,στο ματς της χρονιας για μενα με το μαχαιρι στα δοντια......δεν ξερω αν φτανει αυτό για να κερδίσουμε μια ομαδα της ποιοτητας της Ρεαλ στην εδρα της αλλα είμαι σιγουρος ότι θα το παλεψουμε οσο δεν παει.....

για τον Παναθηναικο δε θα πω τιποτα τωρα............ουτε μ αρεσει να ξυνω πληγες,ουτε μ αρεσει να ''κλωτσαω'' τον αντιπαλο όταν εχει γονατισει,ουτε μετα Χρηστον προφήτης θελω να γινω.......ισχυουν οσα εγραφα καλοκαιρι και Σεπτεμβρη..........προδιαγεγραμμενη πορεια για μενα......δυστυχως για τους φιλους του με αυτην την ηγεσια που εχει εγω βλεπω συνεχομενα πισωγυρίσματα.......
Dominique
Kαλησπερα παιδια.
Τα συγχαρητηρια αυτονοητα στον Ολυμπιακο, πολυ ανωτερος.
Σοφοτεροι δε γιναμε μπασκετικα, ολα τα λαθη και οι ελλειψεις της ομαδας που ανδειχθηκαν σημερα ηταν ηδη γνωστες.2-3 παρατηρησεις μονο:
Ειναι αδικο να τα βαζουμε με τον Καλαθη.Σημερα ηταν η χειροτερη του εμφανιση και δεν επρεπε να παιξει καν, ελα ομως που δε βγαινουν τα γκαρντ αριθμητικα. Το παιδι ηταν ανετοιμο κ με ζμπαραλιασμενο ηθικο απ τους απανωτους τραυματισμους.Παιζει με αυταπαρνηση και τραυξματιας ΟΛΗ ΤΗ ΣΕΖΟΝ.Οπως εχει τονιστει κι απο αλλα παιδια δε τους χεις κ ψηλο για πκ ν ρολ.Ασυλληπτο μπασκετικα!
Ο Σαλε πρεπει επισης να στηριχθει.Ειναι μεγαλη προσωπικοτητα με λαμψη που ελειπε απ το τμημα και που τη χρειαζοταν.Προπονητικα δεν ειναι ετοιμος, αλλα ειναι νεος και πρεπει να πονταρουμε πανω του γιατι αν εξελιχθει(για να συμβει αυτο πρεπει να αλλαξει καποιες μπασκετικες αρχες του) θα ναι τεραστιο κερδος.Θελω να πιστευω οτι θα στηριχθει τουλαχιστον μεχρι το τελος της χρονιας, και προβλεπω οτι το μελλον του θα κριθει απ το αν θα παερει το πρωταθλημα, το οποιο πιστευω πως θα παρει ανεξαρτητα απο πλεονεκτημα, ειδικα αν ο Ολυμπαικος προχωρησει στην Ευρωλιγκα περισσοτερο απο ΠΑΟ.Εννοειται ειναι συμβιβασμος αλλα δε χωρανε τριτη σεζον αναδιαρθρωσεις εκ βαθρων και φτου κι απ την αρχη.
Τους Σερβους του ας τους στηριξει αλλα ας δεχτει παιχτη στο 3,4 ή 5 δεν ειναι ντροπη.Οποιαδηποτε προσθηκη καλη θα ναι.Και ο γκαρντ εννοειται.


ΥΓ1.Για τον τυπο που μετεφραζε τον Σαλε το ανεπαρκης ειναι επιεικης χαρακτηρισμος, η μεταφραση του ειναι παραπλανητικη, ακουγα και δεν πιστευα!
ΥΓ. Φιλε belalik σε καταλαβαινω.Ειναι ξενερωτικο προσπαθω να επικεντρωνομαι στο αγωνιστικο, δε μπορω χωρις Παναθηανικο στο μπασκετ.Οσο ελπιζω πως θα αντεξω.
Marciulionis
Αναμενόμενο αποτέλεσμα. Ώρα να φεύγουν όλοι οι -ιτς από τη ομάδα...

Ο φετινός ΠΑΟ είναι ο χειρότερος της μετα-Ομπράντοβιτς εποχής και συγχρόνως ο ακριβότερος. Δε μπορεί αυτό να μη το χρεωθεί ο Τζόρτζεβιτς. Θα μου πεις ποιον να φέρεις τέτοια εποχή,
αλλά ακόμα κι ο Γιαννάκης θα είναι αισθητή αναβάθμιση.
manos_89
Διόρθωση. Ο ακριβότερος παναθηναϊκός ήταν στη 2η χρονιά του Πεδουλάκη και ο χειρότερος ο περσινός
qspock
Για τον ΠΑΟ:

Τα εχουμε πει εδω και καιρο, τωρα απλα τα βλεπουν και οι περισσοτεροι. Το προβλημα του ΠΑΟ δεν ειναι πλεον μονο το εμψυχο υλικο: Ειναι και ο τροπος παιχνδιου και το πως χρησιμοποιουνται οι παιχτες. Ας πουμε οι σεντερ του ειναι συνεχως εκτεθιμενοι γιατι ειναι αργοι και κυνηγανε, ο Γκιστ εχει τοποθετηθει σε θεση 3 να σουταρει ενω δεν κανει pick n roll! Ο Καλαθης εχει επωμιστει να σουταρει συνεχως, δε ξερω κι εγω τι αλλο.
Συνηθως ενας προπονητης θεωρειται καλος για μια ομαδα οταν κρυβει τις αδυναμιες των παιχτων του και προωθει τα δυνατα τους σημεια. Εδω συμβαινει το αντιθετο...

Και φυσικα, η εμμονη του προπονητη στους συγκεκριμενους παιχτες αποδυκνυεται τραγικο λαθος αφου ειναι λιγοι για την ομαδα.

Υπαρχουν διαφορες αλλαγες που μπορουν να γινουν, προυποθετουν να παραδεχτει αυτος που προτημησε τον Τζορτζεβιτς το λαθος του και να τον διωξει, αλλα εκει ακριβως ειναι το προβλημα: Υπηρχε διχογνωμια πριν την προσληψη του Σερβου μεσα στον ΠΑΟ. υπηρχε το ρευμα του Τζορτζεβιτς που τελικα επικρατησε, (υποθετω το ρευμα του ΔΓ) και υπηρχε και η αποψη να πανε σε ελληνα προπονητη, με ονοματα που επαιζαν αυτα του Γιαννακη και Μαρκοπουλου.

Το σιγουρο ειναι πως η επιλογη Τζορτζετβιτς ηταν λαθος, το θεμα ειναι αν το παραδεχτει αυτο ο προεδρος και κανει τις καταλληλες κινησεις.

Δυστυχως μεχρι στιγμης δε φαινεται κατι τετοιο, οποτε συνεχιζουμε ετσι... μεχρι νεωτερας (ηττας).
manosnismo
Θα πω μονο πως πρεπει να στηριχτει ο προπονητης ακομα και αν χασει ολα τα εναπομειναντα ματς μεχρι το τελος της σεζον!! Δεν πρεπει να ειναι καν σκεψη η πιθανη παραπομπη του. Ναι εχει κανει πολλα λαθη , ναι ειναι νεος και απειρος, ναι ο Παναθηναικος δεν ειναι για για πρωταρηδες μαθητευομενους προπονητες(πλεον οντως?) , αλλα το πιθανο κερδος απο μια τετοια στηριξη ειναι μακροπροθεσμο και πολυ μεγαλυτερο απο το ρισκο.Εξαλλου να τον διωξεις και να φερεις ποιον? Για ποιο λογο , για να κερδισεις τον Ολυμπιακο στους τελικους? Ο Σαλε εχει κανει χοντρα λαθη απο τα οποια ευελπιστω πρωτος εγω να μαθει να μην τα ξανακανει ωστε να βελτιωθει .Ειναι ενα σταδιο το οποιο ενας προπονητης για να γινει καλος , για να μην πω μεγαλος πρεπει να το περασει και γω σαν φιλος της ομαδας ειμαι διατεθοιμενος να "πεθανω " μαζι του .Γιατι ξαναλεω μεσα απο αυτες τις αποτυχιες με ηττες ακομα κα χαμενες σεζον χτιζεις προσωπικοτητα σε παιχτες , προπονητες δενεται η ομαδα.(Θα μου πεις ποια ομαδα αμα τους διωξεις ολους το καλοκαιρι και φερεις καινουριους? Ακομα και μονο τον προπονητη να κερδισεις εστω ,βελτιωσεις για μενα κερδος ειναι)Παλαιοτερα ειχαμε την τυχη να φερνουμε ετοιμους παιχταραδες και προπονητες , πλεον Πρεπει να τους αναδειξουμε.
Aipnos
καλος ο χακετ τωρα ε?
T.W.Is.M.
Πως τα καταφεραν να μου αφησουν τοσο πικρη γευση σε μια νικη με 14 ποντους;;;
Εχουμε ενα παιχνιδι που η πρωτη περιοδος τελειωνει 27-9 και λιγα λεπτα πριν τη ληξη του ημιχρονου ειναι 49-19! Ειναι δυνατον το ματς αυτο να κρινεται απο ενα τριποντο στη ληξη του χρονου του Παπαπετρου και 2 τριποντα του Χακετ, απ τα οποια το δευτερο στο προσωπο του αμυντικου(το τονιζω γιατι μιλαμε για το Χακετ και οχι για το Stephen Curry); Στο δευτερο ημιχρονο βαλαμε 27 ποντους! Αξια συνεχεια του αγωνα του Καουνας. Το γεγονος οτι δεχτηκαμε μονο 37 οφειλεται στο απελπισμενο μπασκετ του ΠΑΟ και στο ψυχολογικο σοκ των αντιπαλων απο το τριποντο του Παπαπετρου στη ληξη της 3ης περιοδου.
Για τον Παναθηναικο τα λενε καλυτερα οι φιλαθλοι του. Για τη δικη μου ομαδα θα πω οτι εχουμε ενα συνολο με πολλη ενεργεια και παθος, που ομως ειναι περιορισμενων δυνατοτητων στην επιθεση. Στη δε κακη της μερα μοιαζει αμπαλη!
Ο Παναθηναικος μοιαζει να εχει αρκετα προβληματα και σωστα επισημαινουν καποιοι οτι ειναι σοφτ εκτος εδρας. Εχει ομως περιθωρια για αλλαγες, αρκει να γινουν αμεσα.
Το πλεονεκτημα εδρας δεν εχει κριθει. Ο Ολυμπιακος εχει πιο δυσκολο προγραμμα και δειχνει να αντιμετωπιζεται περισσοτερο απο τις 3 ομαδες που ακολουθουν(και κυριως τις 2 που εχει εκτος εδρας). Ειμαστε βεβαια φαβορι, αλλα θελει προσοχη στις υπολοιπες 11 αγωνιστικες. Ποτε δεν ξερεις που μπορει να προκυψει δυσκολο ματς.
Στους τελικους περιμενω να δω εναν Παναθηναικο με αλλο προπονητη, που πιθανον να εχει βρει εναν γρηγορο ψηλο και εναν επιπλεον γκαρντ, που θα βαλει τον Γκιστ πανω στο Σπανουλη ή και στο Χακετ, αν εκεινος δημιουργει ρηγματα στην αμυνα του ΠΑΟ και που σε 3 ευκαιριες θα βρει τον τροπο να κανει την επιθεση του Ολυμπιακου να κολλησει μια φορα, οπως εχει καταφερει 3 φορες ηδη(απλα σημερα ο Ολυμπιακος εβαζε τα σουτ επι 20' και οχι επι 10' οπως στο ΟΑΚΑ) και να παρει ενα παιχνιδι εκτος εδρας. Πρεπει λοιπον να κερδισουμε στο ΟΑΚΑ για να παρουμε το πρωταθλημα, ενω θα παιξει ρολο και η καταληξη της ευρωπαικης σεζον και των δυο. Ουσιαστικα αν καποιος αποτυχει πληρως μενοντας εκτος 8αδας ή καποιος φτασει στο φαιναλ φορ(πραγμα δυσκολο με την εικονα τους αυτη τη στιγμη).
qspock
Για τον Ολυμπιακο:

H σημερινη εμφανιση ειχε 2 οψεις: Η πρωτη ηταν αυτη που θα επρεπε να εχει η ομαδα: Αμυνα με ενεργεια, επιθεση με αυτοπεπιθηση και γρηγορο κατεβασμα μπαλας. Το β μερος ομως ξεγυμνωσε τις αδυναμιες των τελευταιων παιχνιδιων: Σε σφιχτη αμυνα υπαρχει προβλημα: Δεν ακουμπαει καλα η μπαλα μεσα, δεν υπαρχει ο Σεντερ στον οποιον μπορουν να ακουμπησουν τη μπαλα, εστω για να τη ξαναβγαλει εξω, οχι απαραιτητα να παιξει με πλατη. Αυτο μπορει να το κανει ο Ντορσει παρεπιπτωντως. Υπαρχει αδυναμια στο περιφερειακο σουτ (Λοτζεσκι και Παπανικολαου καλουνται να το λυσουν αυτο και πιστευω θα το κανουν) ενω υπαρχει ενα ερωτηματικο οσον αφορα τον Οντομ: Αν προσαρμοστει καλως, αλλιως θα χρησιμοποιειται ο Αθηναιου που δινει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο που χρειαζεται η ομαδα κι ας υστερει καπως στην αμυνα εναντι του αμερικανου.

Δε ξερω αν θα παρουν τον Ντορσει, για μενα πρεπει να τον παρουν αφου σε αντιθεση με τον Τζειμς μπορει να μαρκαρει οσο ψηλα θελουν, μεχρι κεντρο, και να επιστρεψει σφαιρα.
Απο κει και περα, πρεπει να στηθουν νεα επιθετικα συστηματα, και, κυριως, να χρησιμοποιηθουν παιχτες που ΥΠΑΡΧΟΥΝ ηδη στο ροστερ και μπορουν να προσφερουν ακριβως αυτο που πρεπει στη θεση που πρεπει: Ο Αθηναιου στο 2 και 1, και ο Τσαιρελης στο 4 αλλαγη του Πριντεζη. Ο Παπαπετρου ειναι 3ρι, ενω ο Αγραβανης ειναι 4ρι "ειδικων καταστασεων".

Παντως αν δουλευτει σωστα, το ροστερ του Ολυμπιακου με μια προσθηκη που αρνουνται πως θα κανουν εχει το βαθος να καλυψει την αγωνιστικη κοιλια και να ανακαμψει σχετικα γρηγορα, οπως και ωφειλει αν εχει βλεψεις για ψηλα.

Και πιστευω πως εχει την ικανοτητα και θα κανει και την (ή τις) μεταγραφη/ες που πρεπει. Επαναλαμβανω, πλην του σεντερ, οι αντιπαλες αμυνες μπορουν να ανοιξουν και με εσωτερικες μεταγραφες-προωθησεις παιχτων σε πρωταγωνιστικο ρολο. Το ροστερ ειναι και ποιοτικο και ποσοτικο, ας το εκμεταλλευτουν σωστα.
louie
πραγματικα ειναι τοσα πολλα αυτα που θελω να πω που φοβαμαι οτι θα μου βγει ενα σεντονι που δεν θα εχει ειρμο.

-καταρχας συγχαρητηρια στον ολυμπιακο, εκανε οτι ακριβως πρεπει να κανεις σε τετοιους αγωνες. μπηκε απο την αρχη συγκεντρωμενος, διαβασμενος(οπως ολοι οι αντιπαλοι μας, επειδη εχουν προπονητη στον παγκο τους) και μας επιασε απο τον λαιμο την ωρα που εμεις ημασταν λες και ο τζορτζεβιτς βρηκε 12 παιχτες στον δρομο και τους ξυπνησε 5 λεπτα πριν το τζαμπολ για να μπουν να παιξουν.

-εχω βαρεθει να ακουω σε καθε αγωνα για το ποσο διαβασμενος μπηκε ο αντιπαλος. την παραπανω φραση την κανω απλα copy paste μετα απο καθε αγωνα μας φετος και ισχυει παντα.

-εχω βαρεθει να ακουω τον "προπονητη" να λεει μετα απο καθε αγωνα την φραση "δεν ξερω". δεν ηξερε γιατι μπηκαμε ανετοιμοι, δεν ηξερε τι εφταιξε στο πρωτο ημιχρονο. γενικα δεν ξερει τι του γινεται κατι που ειναι το ακριβως αντιθετο απο αυτο που πληρωνεται να κανει...

-το ματς πηγε να γυρισει καταρχας χαρη στο επιπεδο και την προσωπικοτητα του διαμαντιδη, αλλα και του εταιρου μεγαλου φωτση που εχουν σαν κοινο χαρακτηριστικο εκτος απο το επιπεδο τους και το οτι ξερουν που παιζουν. μαζι με τον φελντιν που εχει δειξει οτι και μπασκετ ξερει και εχει χαρακτηρα για τα δυσκολα(πρεπει να ανανεωσει αυριο κιολας)

-ο καλαθης παιζει αισχρα. επισης ο καλαθης παιζει ακαταπαυστα πολυ χρονο με τραυματισμους παντου. δεν γινεται να επιλεγουμε να αγνοουμε το δευτερο

-ο σπανουλης με καθε ντερμπι "μικραινει". σαν παιχτης οταν εμφανιζεται με 16 ποντους στο πρωτο ημιχρονο που μπαιναν ολα απο τους συμπαιχτες του, η διαφορα ηταν στο +30 και μεχρι και οι στρομπερι αθηναιου μοιαζαν με τους splash brothers και στο 2ο που τα πραγματα στραβωσαν και ζοριστηκε η ομαδα του εχει 1 ποντο με 1/4 βολες(!) με ποσα αστοχα σουτ και λαθος επιλογες. σαν προσωπικοτητα οταν κανεις κινησεις σαν το τριποντο στην τελευταια επιθεση...

-o χακετ ειναι μεγαλος παιχτης. πραγματικα απορω με οσους τον κραζουν καθε τοσο. ο στρομπερι αν τον αφησεις να τρεξει θα σου κανει μεγαλη ζημια.

-μπραβο στους φιλους του ολυμπιακου που μετα τον αγωνα μειναν για να βγαλουν φωτογραφιες με τον διαμαντιδη! http://www.sport-fm.gr/article/basket/fwto...madidis/3137912 οκ δεν ειμαστε nba να του δωσουν κομματι απο το παρκε και παντα αυτοι που τον βριζαν σημερα την ωρα που αποχωρουσε τραυματιας θα ειναι πιο πολλοι αλλα ειναι ενα καλο βημα
assistant
QUOTE(T.W.Is.M. @ Jan 25 2016, 22:29 ) *
Πως τα καταφεραν να μου αφησουν τοσο πικρη γευση σε μια νικη με 14 ποντους;;;
Εχουμε ενα παιχνιδι που η πρωτη περιοδος τελειωνει 27-9 και λιγα λεπτα πριν τη ληξη του ημιχρονου ειναι 49-19! Ειναι δυνατον το ματς αυτο να κρινεται απο ενα τριποντο στη ληξη του χρονου του Παπαπετρου και 2 τριποντα του Χακετ, απ τα οποια το δευτερο στο προσωπο του αμυντικου(το τονιζω γιατι μιλαμε για το Χακετ και οχι για το Stephen Curry); Στο δευτερο ημιχρονο βαλαμε 27 ποντους! Αξια συνεχεια του αγωνα του Καουνας. Το γεγονος οτι δεχτηκαμε μονο 37 οφειλεται στο απελπισμενο μπασκετ του ΠΑΟ και στο ψυχολογικο σοκ των αντιπαλων απο το τριποντο του Παπαπετρου στη ληξη της 3ης περιοδου.
Για τον Παναθηναικο τα λενε καλυτερα οι φιλαθλοι του. Για τη δικη μου ομαδα θα πω οτι εχουμε ενα συνολο με πολλη ενεργεια και παθος, που ομως ειναι περιορισμενων δυνατοτητων στην επιθεση. Στη δε κακη της μερα μοιαζει αμπαλη!
Ο Παναθηναικος μοιαζει να εχει αρκετα προβληματα και σωστα επισημαινουν καποιοι οτι ειναι σοφτ εκτος εδρας. Εχει ομως περιθωρια για αλλαγες, αρκει να γινουν αμεσα.
Το πλεονεκτημα εδρας δεν εχει κριθει. Ο Ολυμπιακος εχει πιο δυσκολο προγραμμα και δειχνει να αντιμετωπιζεται περισσοτερο απο τις 3 ομαδες που ακολουθουν(και κυριως τις 2 που εχει εκτος εδρας). Ειμαστε βεβαια φαβορι, αλλα θελει προσοχη στις υπολοιπες 11 αγωνιστικες. Ποτε δεν ξερεις που μπορει να προκυψει δυσκολο ματς.
Στους τελικους περιμενω να δω εναν Παναθηναικο με αλλο προπονητη, που πιθανον να εχει βρει εναν γρηγορο ψηλο και εναν επιπλεον γκαρντ, που θα βαλει τον Γκιστ πανω στο Σπανουλη ή και στο Χακετ, αν εκεινος δημιουργει ρηγματα στην αμυνα του ΠΑΟ και που σε 3 ευκαιριες θα βρει τον τροπο να κανει την επιθεση του Ολυμπιακου να κολλησει μια φορα, οπως εχει καταφερει 3 φορες ηδη(απλα σημερα ο Ολυμπιακος εβαζε τα σουτ επι 20' και οχι επι 10' οπως στο ΟΑΚΑ) και να παρει ενα παιχνιδι εκτος εδρας. Πρεπει λοιπον να κερδισουμε στο ΟΑΚΑ για να παρουμε το πρωταθλημα, ενω θα παιξει ρολο και η καταληξη της ευρωπαικης σεζον και των δυο. Ουσιαστικα αν καποιος αποτυχει πληρως μενοντας εκτος 8αδας ή καποιος φτασει στο φαιναλ φορ(πραγμα δυσκολο με την εικονα τους αυτη τη στιγμη).

για το πρωτο σου ερωτημα να πω ότι και 90-30 να κερδίζαμε αποψε παλι θα βρισκες λογους να γκρινιαξεις..........''σαν τη χηρα στο κρεβατι'' κανεις φετος......
T.W.Is.M.
QUOTE(assistant @ Jan 25 2016, 23:04 ) *
για το πρωτο σου ερωτημα να πω ότι και 90-30 να κερδίζαμε αποψε παλι θα βρισκες λογους να γκρινιαξεις..........''σαν τη χηρα στο κρεβατι'' κανεις φετος......


Να σε προβληματισει οτι οταν εγω ελεγα "μετανοειτε", οι πιο πολλοι γκρινιαζαν και καταληξαμε πρωταθλητες Ευρωπης.
Οτι το 2012 που γραφονταν υποτιμητικα σχολια για την τοτε ομαδα και για παιχτες οπως ο Χαινς, παρεμενα ψυχραιμος(οχι οτι περιμενα βεβαια την κατακτηση της Ευρωλιγκα, ως τους 8 περιμενα να φτασουμε).
Οτι μεσω οιωνων και συμπτωσεων ειχα προβλεψει τη νικη της Μακαμπι στο φαιναλ φορ του 2014.
Φετος λοιπον κατι δε μου αρεσει. Ισως οι νεοι παιχτες δε μου κολλανε καλα. Οχι ολοι. Ο ενας που μου αρεσε απο το καλοκαιρι και χαρηκα οταν υπεγραψε τραυματιστηκε και θα χασει ολη τη σεζον...

Μπονους κατι που δεν μπορουσε να ξερει κανενας εδω, γιατι τοτε δεν υπηρχε το φορουμ.
Ακομα πιο απαισιοδοξος ημουν το 1998, τη σεζον μετα το ευρωπαικο της Ρωμης. Ουτε οι νικες της πρωτης φασης δε μου αλλαζαν γνωμη και ημουν τελειως σιγουρος για την αποτυχια!

Δεν ειναι απαραιτητο βεβαια οτι πεφτω σε ολα μεσα. Αλλα πανω που δεν ειχα λογους να γκρινιαζω με το καλο ξεκινημα στον ομιλο του τοπ 16, ηρθαν οι ασχημες εμφανισεις και ο κινδυνος αποκλεισμου. Πανω που ειδα μια μεγαλη εμφανιση στο πρωτο ημιχρονο με τον Παναθηναικο(δε σου κρυβω οτι στο +28 ειπα "αντε, 8 ποντους θελουμε ακομα!"), βλεπω το επιθετικο χαλι του β ημιχρονου(για ακομα μια φορα) και θυμαμαι τους λογους της γκρινιας.
TakeshyKurosawa
Εντάξει όταν γράφεται ότι ο Διαμαντίδης έκανε τεράστιο παιχνίδι σήμερα και ο Σπανούλης φάνηκε μικρός η εμπάθεια αγγίζει τα όρια!
RipCity
Εντάξει, θεωρητικά ο Λοτζέσκι μπορεί να σε ξεκολλήσει σε κάποια σημεία. Είναι μεγάλη απώλεια παιδιά, τεράστια. Ένα καθαρό σουτέρ έχουμε κι αυτός λείπει, τι άλλο να πούμε.

Είναι και σε πολύ κακή κατάσταση τελευταία ο Πρίντεζης και το πρόβλημα φαίνεται ακόμη μεγαλύτερο, αφού δεν υπάρχουν και τα καλάθια από το ποστ (στο οποίο είναι και μεγάλη απώλεια ο Young-αλλά ας τον αφήσουμε).

Επειδή πάντως κολλάτε στην επίθεση εγώ θα πω πως κι η άμυνα είναι μεγάλο πρόβλημα τελευταία. Υπάρχουν διαστήματα που δίνουμε σερί εύκολα καλάθια. Η άμυνα δε λειτουργεί και μας επηρεάζει πολύ ψυχολογικά και φαίνεται και επιθετικά όπου δε βγαίνουν όσες γρήγορες επιθέσεις θέλουμε.
TakeshyKurosawa
Και σχετικά με το πότε καίει η μπάλα να πω ότι δεν καίει στο -24, αλλά καίει εκεί που θα μπορούσε να μειωθεί και άλλο η διαφορά και έριξε και αυτός 2 άστοχα τρίποντα και έκανε λάθος σε κρίσιμο σημείο! Απαντάω στο ίδιο ύφος τονίζοντας πραγματικότητα. Άνθρωποι είναι και οι παίχτες! Αλλά μην πάμε να βγάλουμε και μία πολύ εμφάνιση παίχτη σκάρτη, ούτε μία καλή εμφάνιση τεράστια.
louie
QUOTE (TakeshyKurosawa @ Jan 25 2016, 23:20 ) *
Εντάξει όταν γράφεται ότι ο Διαμαντίδης έκανε τεράστιο παιχνίδι σήμερα και ο Σπανούλης φάνηκε μικρός η εμπάθεια αγγίζει τα όρια!


Κοίτα επειδή προφανώς το λες για εμένα μπορείς να το κάνεις και reply στο ποστ μου. Δεν θα παρεξηγηθώ και θα βλέπουν και οι άλλοι καλύτερα τι έγραψα και σε τι απαντάς. Άλλωστε διαβάζω τα ποστ σου πολύ καιρό εδώ μέσα και έχω γενικά καλή γνώμη για τις απόψεις σου.

Από εκεί και πέρα δεν είπα ποτέ για τεράστιο παιχνίδι του διαμαντιδη. Ούτε για την θερμοκρασία της μπάλας στο -24. Είπα ακριβώς ότι το ματς πήγε να γυρίσει από το επίπεδο και την προσωπικοτητα του και του φωτση. Σε εκείνο το σημείο χρειαζόταν κάποιος με αυτά τα χαρακτηριστικα και το έκανε κυρίως ο διαμαντιδης με τον φωτση. Καμιά σχέση αυτό που είπα λοιπόν με το "τεράστιο παιχνίδι" και τα σχετικά

Για τον Σπανούλη είπα ότι "μικραίνει" επειδή προσπαθεί να φανεί σε ντέρμπι εκεί που έμπαιναν όλα και τα έβαζαν ακόμα και αυτοι που δεν έχουν την ικανότητα(τρίποντα στρόμπερι που δεν το έχει το τρίποντο και προσποιηση και στεπ μπακ τρίποντο αθηναίου πχ) αλλά όταν το θυμηθήκαμε ότι το παιχνίδι είναι ντέρμπι και κινδυνεψατε ήταν πάρα πολύ κακός και αυτό είναι δεδομένο. Αυτό θύμισε ακόμα περισσότερο τον Σπανούλη των ντέρμπι(στο μόνο σημείο που το παιχνίδι θυμισε ντέρμπι). Επίσης τόνισα την κίνηση με το σουτ στο τέλος. Αν διαφωνείς φαντάζομαι θα είσαι από τους λίγους που δεν έκραζαν τον ροντριγκεζ στον περσινό τελικό.

Τεσπα αν διαφωνείς δεν τρέχει τπτ, έτσι είναι ο καθένας την άποψη του. Απλά απαντά κανονικά δίνοντας την ευκαιρία σε όσους διαβάζουν να δουν και τι ακριβώς είπα και σε τι απαντάς αλλά και το ύφος που επίσης σχολίασες
TakeshyKurosawa
QUOTE (louie @ Jan 25 2016, 23:40 ) *
Κοίτα επειδή προφανώς το λες για εμένα μπορείς να το κάνεις και reply στο ποστ μου. Δεν θα παρεξηγηθώ και θα βλέπουν και οι άλλοι καλύτερα τι έγραψα και σε τι απαντάς. Άλλωστε διαβάζω τα ποστ σου πολύ καιρό εδώ μέσα και έχω γενικά καλή γνώμη για τις απόψεις σου.

Από εκεί και πέρα δεν είπα ποτέ για τεράστιο παιχνίδι του διαμαντιδη. Ούτε για την θερμοκρασία της μπάλας στο -24. Είπα ακριβώς ότι το ματς πήγε να γυρίσει από το επίπεδο και την προσωπικοτητα του και του φωτση. Σε εκείνο το σημείο χρειαζόταν κάποιος με αυτά τα χαρακτηριστικα και το έκανε κυρίως ο διαμαντιδης με τον φωτση. Καμιά σχέση αυτό που είπα λοιπόν με το "τεράστιο παιχνίδι" και τα σχετικά

Για τον Σπανούλη είπα ότι "μικραίνει" επειδή προσπαθεί να φανεί σε ντέρμπι εκεί που έμπαιναν όλα και τα έβαζαν ακόμα και αυτοι που δεν έχουν την ικανότητα(τρίποντα στρόμπερι που δεν το έχει το τρίποντο και προσποιηση και στεπ μπακ τρίποντο αθηναίου πχ) αλλά όταν το θυμηθήκαμε ότι το παιχνίδι είναι ντέρμπι και κινδυνεψατε ήταν πάρα πολύ κακός και αυτό είναι δεδομένο. Αυτό θύμισε ακόμα περισσότερο τον Σπανούλη των ντέρμπι(στο μόνο σημείο που το παιχνίδι θυμισε ντέρμπι). Επίσης τόνισα την κίνηση με το σουτ στο τέλος. Αν διαφωνείς φαντάζομαι θα είσαι από τους λίγους που δεν έκραζαν τον ροντριγκεζ στον περσινό τελικό.

Τεσπα αν διαφωνείς δεν τρέχει τπτ, έτσι είναι ο καθένας την άποψη του. Απλά απαντά κανονικά δίνοντας την ευκαιρία σε όσους διαβάζουν να δουν και τι ακριβώς είπα και σε τι απαντάς αλλά και το ύφος που επίσης σχολίασες


Συμφωνώ στο ότι το σουτ στο τέλος δεν χρειαζόταν. Ωστόσο δεν θεωρώ ότι ήταν κάκιστος στο δεύτερο ημίχρονο, έκανε κάνα 2 λάθη τα οποία διόρθωσε και τα 2 με υπερπροσπάθεια και κλέψιμο αν θυμάμαι σωστά, μοίρασε κάποιες ασίστ, έπαιξε άμυνα. Εντάξει έχασε 2 κρίσιμες για το μομέντουμ βολές και 2 τρίποντα. Αλλά δεν μπορούμε να μικρύνουμε μία πολύ καλή εμφάνιση για τέτοιους λόγους.Ήταν από τους πρωτεργάτες που έχτισαν τη διαφορά, δεν σούταρε όταν είχαμε πάρει τις 30 ποντους διαφορά..Βασικά πιστεύω το ότι μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι ήταν από τις βασικές πηγές ενέργειας και αυτοπεποιήθησης των άλλων παιχτών.Δεν μπορεί ένας παίχτης να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό όλο το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός άλλωστε ποτέ δεν κινδύνεψε πραγματικά..

Επειδή ακούστηκα εμπαθής πριν και δεν το γουστάρω δεν μειώνω ότι τα 2 σουτ που πήρε ο Διαμαντίδης θέλουν προσωπικότητα. Ωστόσο οφείλεται και στη δική μας νωθρότητα με την οποία μπήκαμε στο ματς και δώσαμε 2 τρανταχτές ευκαιρίες στον παίχτη που ήταν με διαφορά ο βασικός ύποπτος για να αρχίσει την αντεπίθεση μίας τιμημένης ομάδας που θέλει να αντιδράσει και να αποφύγει πάση θυσία διασυρμό και να διεκδικήσει τέλοςπάντων ότι μπορεί..
SteveNashidis
Δεν μπόρεσα να διαβάσω όλα τα ποστ αλλά μια μικρή κριτική στον σφαιρόπουλο πρέπει να γίνει, αν δεν έχει γίνει.

Τα σχήματα του, δεν βγάζουν λογική. Όχι σε όλο το παιχνίδι . Συγκεκριμένα στο σημείο που χάνουμε τη διαφορά πολύ πολύ εύκολα.
Σήμερα το δίδυμο Gist-Φώτση δεν έβγαινε με μαρκάρισμα Hunter-Πρίντεζη . Αλλά 7 λεπτά η ίδια πεντάδα. Επιθετικά οι συγκεκριμένοι 2 του ολυμπιακού ήταν σε μέτρια προς κακή βραδιά , που μαζί με τον σπανούλη του β ημιχρόνου οδήγησε στο να κολλήσαμε και επιθετικά.

Στο πικ εν ρολ δεν παίζουμε άμυνα, ιδιαίτερα στα νεκρά μας διαστήματα , όπως είναι φυσιολογικό. Ο διαμαντίδης φανέρωσε τις αδυναμίες όπως και ολόκληρη η Ζαλγκίρις με τον Σαρούνας. Δεν δίνει βοήθειες ο Πριντεζης πάντα, ο Χάντερ κολλάει με τον guard στην κορυφή και η ρακέτα ακάλυπτη . Τα φτερά είναι κολλημένα στους επικίνδυνους εκάστοτε σουτέρ.
Ο σφαιρόπουλος ξύπνησε όταν έβαλε επιτέλους τον Παπαπέτρου και σε κρίσιμα λεπτά τον Αθηναίου αντί του Μάντζαρη- που αν το έκανε αυτό θα έψαχνα βιντεάκι από τις αλλαγές Μπαρτζώκα.

Δεν αλλάζεις την ψυχολογία του παιχνιδιού με τις βεβιασμένες προσπάθειες του Σπανούλη αλλά με τρίποντα του Αθηναίου,Χάκετ και σύντομα του παπανικολάου, με τάπες του Μουλιτίνοφ και Αγραβάνη . Στα πολύ κρίσιμα θα μιλήσουν και οι αρχηγοί.
akratacity
Για την κινηση του Σπανουλη να σουταρει στο τελος εχω να σχολιασω το εξης:

ο κοσμος σηκωθηκε στο γηπεδο και ζητουσε ενα ακομα καλαθι...μου θυμισε ταινιες με μονομαχους που το κοινο ζητουσε δια βοης τη θανατωση του ηττημενου tongue.gif

ειμαι της αποψης οτι ο σπανουλης δεν επρεπε να σουταρει αλλα σε αυτα τα παιχνιδια εχω την αισθηση οτι τετοια fair play δεν εχουν ιδιαιτερη σημασια

υ.γ. μονο εγω θυμαμαι κατι επικα καρφωματα του μπατιστ η αργοτερα του γκιστ σε παιχνιδια τελικων που το παιχνιδι ειχε τελειωσει νωρις και ομως ο παναθηναικος πιεζε μεχρι το τελος για να βγαλει τις συγκεκριμενες φασεις στα τελευταια δευτερολεπτα???



assistant
o Σπανούλης του 1ου ημιχρονου ηταν ο καλυτερος Σπανούλης που εχω δει εγω σε ντέρμπι με τη φανελα του Ολυμπιακου..........
ο Σπανούλης του 2ου ημιχρονου ηταν ο γνωστος Σπαν των ντέρμπι......κολλησε το μυαλο,αρχισε να μπουμπουναει στο γαμο του Γκιοζη,εχανε τις βολες εχοντας και την αμεριστη συμπαρασταση των συμπαιχτών του που του μαμουσαν οποιαδήποτε εννοια spacing.......παντως το πρωτο απ τα 2 κολλητα του Χακετ του το δωσε παρε-βαλε ο αρχηγος.......

οσο για το τριποντο στο τελος μιας και κανεις δεν μπορει να του βαλει προστιμο ας το βαλει μονος του στον εαυτο του............γιατι η πρωτη λεξη που πρεπει να εχει ενας επαγγελματιας αθλητης στο λεξιλογιο του είναι ΣΕΒΑΣΜΟΣ...........
TakeshyKurosawa
Επίσης οφείλουμε να παραδεχτούμε και ότι ο Σφαιρόπουλος εμπνέει πάρα πολύ τους παίχτες! Η ομάδα μπαίνει με απίστευτη ψυχολογία. Και στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ η ομάδα μασούσε σίδερα όπως και σήμερα. Σίγουρα οι αδυναμίες και παραφωνίες που υπάρχουν βγαίνουν στη φόρα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά ο τύπος πρέπει να είναι πάρα πολύ καλός στην ψυχολογική προετοιμασία των παιχτών!
assistant
QUOTE(akratacity @ Jan 26 2016, 00:03 ) *
Για την κινηση του Σπανουλη να σουταρει στο τελος εχω να σχολιασω το εξης:

ο κοσμος σηκωθηκε στο γηπεδο και ζητουσε ενα ακομα καλαθι...μου θυμισε ταινιες με μονομαχους που το κοινο ζητουσε δια βοης τη θανατωση του ηττημενου tongue.gif

ειμαι της αποψης οτι ο σπανουλης δεν επρεπε να σουταρει αλλα σε αυτα τα παιχνιδια εχω την αισθηση οτι τετοια fair play δεν εχουν ιδιαιτερη σημασια

υ.γ. μονο εγω θυμαμαι κατι επικα καρφωματα του μπατιστ η αργοτερα του γκιστ σε παιχνιδια τελικων που το παιχνιδι ειχε τελειωσει νωρις και ομως ο παναθηναικος πιεζε μεχρι το τελος για να βγαλει τις συγκεκριμενες φασεις στα τελευταια δευτερολεπτα???

δε με πολυνοιαζει αν το χει κανει ο Γκιστ,ο Λασμε δεν πα να το χει κανει κι ο Τζορνταν.......ο καθενας εχει τον προσωπικο του κωδικα αξιων και κρινεται απ αυτόν.........δεν υπαρχει αθλητικο δεδικασμενο για μενα...........ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ.οποισδηποτε να παιρνει μια τετοια προσπαθεια ποσο μαλλον ενας αθλητης της αξιας του Σπαν.........με δικαιολογω εμενα ως καγκουρα οπαδο να θελω να διαλλυσω τον αντιπαλο,οχι όμως και τον επαγγελματια αθλητη να μη σεβεται το συναθλητή του.....
Paris87
QUOTE(akratacity @ Jan 26 2016, 01:03 ) *
Για την κινηση του Σπανουλη να σουταρει στο τελος εχω να σχολιασω το εξης:

ο κοσμος σηκωθηκε στο γηπεδο και ζητουσε ενα ακομα καλαθι...μου θυμισε ταινιες με μονομαχους που το κοινο ζητουσε δια βοης τη θανατωση του ηττημενου tongue.gif

ειμαι της αποψης οτι ο σπανουλης δεν επρεπε να σουταρει αλλα σε αυτα τα παιχνιδια εχω την αισθηση οτι τετοια fair play δεν εχουν ιδιαιτερη σημασια

υ.γ. μονο εγω θυμαμαι κατι επικα καρφωματα του μπατιστ η αργοτερα του γκιστ σε παιχνιδια τελικων που το παιχνιδι ειχε τελειωσει νωρις και ομως ο παναθηναικος πιεζε μεχρι το τελος για να βγαλει τις συγκεκριμενες φασεις στα τελευταια δευτερολεπτα???

Σιγουρα οχι ,και εγω τις θυμαμαι. Απλα η τελευταια επιθεση ειναι διαφορετικη. Ενιγουει δεν εχει και πολυ νοημα να υπεραναλυουμε τετοια.
G-arenas
παντως για τον καλαθη δεν πρεπει να λετε τιποτα!!στον πρωτο γυρο που δεν ηταν τραυματιας ηταν ισως ο καλυτερος μας παικτης και με 40% στα τριποντα!!απο τον πρωτο του τραυματισμο και μετα αρχιζε και επεφτε πραμα απολυτα λογικο!! σκεφτείτε οτι πλεον παιζει τραυματιας, απροπονητος(καθως ειναι τραυματιας δεν τον πιεζουν πολυ στην προπονηση, κατι αναλογο με ουκιτς), κουρασμενος καθως τρεχει για ολους στην αμυνα, κατεβαζει την μπαλα μονο αυτος και εχει ολη την οργανωση μονος του και πολυ απο την δημιουργια!!εχει κλαταρει!!

στα του ματς δεν εχουμε να πουμε τιποτα τα ειχα γραψει και πριν τον αγωνα οτι δεν εχουμε τυχη καθως ο οσφπ θα μας πιεζε ασφυκτικα και με την ελλειψη αθλητικοτητας και ταχυτητας απλως δεν ειχαμε τυχη!!ο σαλε τι να πεις τραγικος!!εγω παντως αυτο που θα εκανα στην ομαδα θα ηταν να διωξω τον καραφλα και τους σερβους πλην ραντου και θα επαιρνα σκυλια του πολεμου ωστε να περασω τοπ 8 και να διεκδηκισω το πρωταθλημα!!

απο το καλοκαιρι δεν ηθελα σαλε και ειχα γραψει οτι ηθελα αλλο καραφλα αυτον της αλμπα, ο οποιος σε στυλ παιχνιδιου ειναι σαν τον πεδουλακη, φουλ αμυνα δηλαδη!πρεπει να καταλαβουμε οτι για να κανεις κατι καλο οταν εχεις αυτο το μπατζετ η ομαδα πρεπει να στηριζεται στην αμυνα και στην αθλητικοτητα!αυτος πρεπει να ειναι ο πυλωνας!βλεπουμε ο οσφπ αυτα τα χρονια με ενα ματσο μουσκουλα και μηδενικη τεχνικη και μπασκετικη παιδεια συν 2 παιχταραδες βεβαια και ολοι βλεπουμε τι εχει κανει τα τελευταια χρονια!

φετος αυτο που ειναι κριμα ειναι οτι ενω πηραμε και εχουμε παικτες που μπορουν να κανουν την διαφορα, δεν δομησαμε σωστα το ροστερ μας καθολου!και για να μην δομησεις ενα τετοιο ροστερ με λιγο βαθος στον παγκο και με 2-3 'στρομπερι' και 'οντομ' πρεπει να εισαι πραγματικα ασχετος! ακους σαλε?? εισαι πραγματικα ασχετος!!
salonikatasos
ο σπανούλης με το τρίποντο που πέταξε,απευθείας ακύρωσε τον εαυτό του που πέρσι έκανε μανούρα στον τελικό με τη ρεάλ για τον ίδιο ακριβώς λόγο. φυσικά επαγγελματίας είναι κι αυτός,επαγγελματίας είναι και ο σέρχι που το έκανε πέρσι,οπότε δε μπορεί να τους πει κανείς τίποτα. απλά να σκεφτεί ότι την επόμενη φορά μπορεί να είναι αυτός στη θέση του χαμένου και δε θα του αρέσει (πάλι)
Nik Tepits
QUOTE(TakeshyKurosawa @ Jan 25 2016, 15:14 ) *
Επίσης οφείλουμε να παραδεχτούμε και ότι ο Σφαιρόπουλος εμπνέει πάρα πολύ τους παίχτες! Η ομάδα μπαίνει με απίστευτη ψυχολογία. Και στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ η ομάδα μασούσε σίδερα όπως και σήμερα. Σίγουρα οι αδυναμίες και παραφωνίες που υπάρχουν βγαίνουν στη φόρα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά ο τύπος πρέπει να είναι πάρα πολύ καλός στην ψυχολογική προετοιμασία των παιχτών!


Ακριβως οπως ο Τζορτζεβιτς δηλαδη. Ρε μακαρι να τρωγαμε 30αρα, ο Μπλατ θα ηταν στο πρωτο αεροπλανο με Θαναση στο αεροδρομιο. biggrin.gif biggrin.gif

Περα απ την πλακα, μου φαινεται οτι ο Σαλε εχει χασει και τα αποδυτηρια με τις επιλογες του, οποτε δεν εχει κανενα νοημα η παραμονη του.
D-Wade
QUOTE(salonikatasos @ Jan 26 2016, 00:22 ) *
ο σπανούλης με το τρίποντο που πέταξε,απευθείας ακύρωσε τον εαυτό του που πέρσι έκανε μανούρα στον τελικό με τη ρεάλ για τον ίδιο ακριβώς λόγο. φυσικά επαγγελματίας είναι κι αυτός,επαγγελματίας είναι και ο σέρχι που το έκανε πέρσι,οπότε δε μπορεί να τους πει κανείς τίποτα. απλά να σκεφτεί ότι την επόμενη φορά μπορεί να είναι αυτός στη θέση του χαμένου και δε θα του αρέσει (πάλι)

Έκανε μανούρα γιατί ο Ρούντι πήρε τη μπάλα και του την έδωσε στα χέρια( και δεν ξέρω τι μπορεί να του είπε). Όχι γιατί ο Σέρχι σούταρε τρίποντο.Θα τα είχε βάλει με το Σέρχι τότε.
anton2
1) Ένα σημαντικό στατιστικό στοιχείο ( http://www.esake.gr/el/action/EsakegameVie...4B81&mode=2 )

είναι ότι ο Φώτσης και ο Διαμαντίδης είχαν ράνκινγς πολύ ανώτερα από όσο στην γιουρολίγκα (Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα γιουρολίγκας).

Κάτι που κατά την γνώμη μου αποδεικνύει ότι αυτά τα παιχνίδια είναι ψυχολογίας (γνωστό αυτό) αλλά ιδιαίτερα για τον ολυμπιακό είναι 1000% παιχνίδια ψυχολογίας.

Αυτό έχει κάποιες συνέπειες σε στρατηγικό επίπεδο, π.χ. ο ΠΑΟ προτιμάει να κρατάει τους δύο αυτούς παίκτες, κυρίως για να έχει ελπίδες στα τοπικά πρωταθλήματα (έτσι πρέπει να τα λέμε πλέον). Αυτό όμως του στοιχίζει στας ευρώπας.


2) Όπως και πέρυσι (παρόλο που έχασε το πρωτάθλημα) ο ΠΑΟ δείχνει μεγάλη ανθεκτικότητα και αντίθετα ο Ολυμπιακός δείχνει πολύ ευάλωτος ψυχολογικά (με ψίλου πήδημα), κάτι που ξέρει ο αντίπαλος και έτσι αντεπιτίθεται πανεύκολα. Εκεί χρειαζόμαστε δουλειά.

Αυτό έχει στρατηγικές συνέπειες καθώς όταν δεν μπορείς να κάνεις έναν- ας πούμε θεωρητικά - κατώτερο αντίπαλο να ηττηθεί στο μυαλό του (λόγω καλής παράδοσης υπέρ του) τότε δεν είναι κατώτερος. Συνεπώς ο Ολυμπιακός πρέπει να αγωνιστεί να αλλάξει μια παράδοση ρεκόρ κατά του για να μπορέσει να αλλάξει και το μυαλό των παικτών. Τα πρώτα χρόνια είναι τα δύσκολα και αυτά περνάμε τώρα (ας πούμε από το 2011). Αυτά τα χρόνια για να νικάμε πρέπει όπως έχω πει πολλές φορές να έχουμε αισθητά καλύτερη ομάδα αλλιώς δεν έχουμε ελπίδες.

3) Ασφαλώς ο Ολυμπιακός είναι πολύ τυχερός που έχει αυτούς (τους προέδρους) ως ιδιοκτήτες και όχι τίποτα καραγκιόζηδες. Όποιοι άλλοι και να ήταν θα είχαν εγκαταλείψει τις προσπάθειες τα πέτρινα χρόνια. Ελπίζω με τα χρόνια να αλλάξουν και την εσωτερική παράδοση.

4) Δεν τελείωσε το πρωτάθλημα ακόμη και ο ΠΑΟ έχει όλα τα φόντα να αντεπιτεθεί και να νικήσει όσο εμείς έχουμε ψυχολογικά θέματα και αρνούμεθα -υποσυνείδητα- τη νίκη. Εκεί η ομάδα χρειάζεται επίσης δουλειά και όχι μόνο σε τεχνικό επίπεδο.





A.CAB
Δίκαιος νικητής ο Ολυμπιακός. Πιο εύκολα ίσως απ' ότι περίμεναν και οι ίδιοι. Όμως το πλάνο για να κερδίσεις αυτόν τον Παναθηναικό είναι απλό. Ο Σφαιρόπουλος και οι παίχτες του το τήρησαν και η νίκη ήρθε. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να μας τρέξουν και να μας πιέσουν. Μόλις έγινε αυτό εμείς βραχυκυκλώσαμε και απλά τους κοιτάγαμε. Βρήκαν ρυθμό και χέρι από την άμυνά τους και μας πάτησαν στο λαιμό φέρνοντας μνήμες '96 στο ημίχρονο.
Ευτυχώς οι δύο τελευταίοι των πράσινων Μοικανών ξέροντας που βρίσκονται και έχοντας φάει με το κουτάλι ματσάκια σαν κι αυτά πήγαν να τ γυρίσουν μόνοι τους. ΔΔ και Φώτσης πραγματικά συγκινητικοί. Αλλά ούτε τα πνευμόνια για ολική ανατροπή είχαν, ούτε το κατάλληλο σαπόρτ στο παρκέ και στον πάγκο, ήρθε και ο τραυματισμός του Μήτσου και το πάρτυ έληξε.

Τα περισσότερα έχουν ήδη ειπωθεί, αλλά το πλέον απλό είναι πως ο Παναθηναικός στερείται βάθους καταρχήν αλλά και ποιότητας σε μερικές θέσεις. Στερείται επίσης λογικής στελέχωσης. Πέρα από τους 3 παλιούς (οι δύο γνωστοί και ο Γκιστ του δευτέρου ημιχρόνου γιατί στο πρώτο...) υπήρξε μόνο ο Φελντέιν ο οποίος πραγματικά το πάλεψε. Άλλος κανένας. Κανονικά θα έπρπε να βρίσκεται και ο Καλάθης εκεί μέσα αλλά ήταν σήμερα τραγικός τουλάχιστον. Αλλά βλέπεις πέρα από την υπερχρησιμοποίησή του, ο Καλάθης δεν έχει βγάλει καλα καλά τις γάζες απ' το σπασμένο δάχτυλο στο δεξί και απέκτισε νάρθηκα και στο αριστερό, ενώ προέρχεται από τενοντίτιδα στον ώμο... Κί ομως ενώ κανονικά (όχι 25 λεπτά όπως σήμερα) δεν θα έπρεπε να παίξει καθόλου αυτός ήταν και πάλι εκεί ζημιώνοντας και την ομάδα και τον εαυτό του. Δεν τον κατηγορώ γιατί φαίνεται να προσπαθεί να αποδείξει πάρα πολλά χωρίς τους κατάλληλους γύρω του αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Θα μου πεις τι να κάνει ο Σάλε ποιόν να βάλει; Δεν με νοιάζει ας έπαιρνε παίχτη το Σεπτέμβρη και ας μην ξεζούμιζε τους 3 που έχει όλους κι όλους. Δεν θέλει πολύ μυαλό.
Μετά είχαμε το χάος. Ένα Ραντούλιτσα να τρώει μια τάπα ή να κάνει βήματα για κάθε καλάθι που βάζει, ένα Κούζμιτς βγαλμένο από τα καλύτερα της Α2, ένα Πάβλοβιτς αληθινά παλαίμαχο και το Βλάντο. Ο οποίος ήταν ο μεγάλος αδικημένος του ροτέισον μεν αλλά στο 10λεπτο που έπαιξε ο ρόλος του φάνηκε πως ηταν να κυνηγάει τις κάλτσες του Στρόμπερι. Να γιατί θέλουμε ένα αθλητικό ρημαδοτριάρι.
Καλύτερος από όλους αυτούς ήταν ο Παππάς βέβαια. Μπήκε σαν πραγματικός οπαδός της θύρας 13. Δεν μπήκε για μπάσκετ βέβαια και ήταν εμφανώς χωρίς πατήματα ή ρυθμό αλλά για παρέα σε τσαμπουκά και φέρμα ήταν ότι πρέπει. Ότι μπορεί ο καθένας παιδιά τι να κάνουμε;

Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να έχει έναν πολύ καλό Σπανούλη μετά από χρόνια σε ντέρμπι έστω και για ένα ημίχρονο αλλά και ένας εκπληκτικό Χάκετ και Στρόμπερι. Γενικά η περιφέρειά του μας έλιωσε. Με τόση διαφορά αθλητικότητας και ενέργειας δεν πάμε πουθενά.

Ο Σάλε έχει κάνει εγκλήματα στη στελέχωση και δείχνει να έχει χάσει λίγο τη μπάλα και στο κοουτσάρισμα δυστυχώς. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει πλέον παρά μόνο κάποιες μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ.

Κατά πάσα πιθανότητα πλεονέκτημα έδρας ο Ολυμπιακός λοιπόν και βλέπουμε το Μάη πως θα είμαστε και εμείς και οι Ολυμπιακοί.
anton2
Υποσημείωση:

Παρόλα όσα έχει περάσει σε ψυχολογικό επίπεδο ο Ολυμπιακός και ο Σπανούλης θα πρέπει να δείχνουν πάντα ανωτερότητα και να μην διολισθαίνουν στις σειρήνες της εκδίκησης, του άχτι, του πικαρίσματος ή του οτιδήποτε παρόμοιου γιατί η ανωτερότητα που θα δείχνει και η αποχή του από κοκορομαχίες εκτός γηπέδου ή κάθε είδους "τρολαρίσματα" θα είναι η δύναμη που θα δείξει την αυτοπεποίθησή του και θα εγκαθιδρύσει σιγά, σιγά την δική του παράδοση.

Μεγαλοψυχία λοιπόν και απόλυτη ηρεμία είναι η αρχή της αντιστροφής της παράδοσης. Το λέω γιατί πάντα το "τρολάρισμα" ή η μεταφορά της "μπάλας" εκτός γηπέδου ή άλλα θέματα πάντοτε ευνοούν τον πιο αδύναμο.

Αν δεν το κάνεις αυτό δείχνεις μεγάλη αυτοπεποίθηση και ο άλλος το καταλαβαίνει και τον επηρρεάζεις.

Και όταν αποσυρθεί ο Διαμαντίδης αν δεν είμαστε αποκαρδιωμένοι να τον χειροκροτήσουμε. Δύναμη θα δείξουμε έτσι.

Θρέψαμε πολύ την αυτοπεποίθησή του αλλά και αυτός στις καλές του μέρες ήταν όντως 3D.

Και ελπίζω κάποτε το ελληνικό μπάσκετ να βρει και έναν 4D.
louie
QUOTE (A.CAB @ Jan 26 2016, 01:07 ) *
Δίκαιος νικητής ο Ολυμπιακός. Πιο εύκολα ίσως απ' ότι περίμεναν και οι ίδιοι. Όμως το πλάνο για να κερδίσεις αυτόν τον Παναθηναικό είναι απλό. Ο Σφαιρόπουλος και οι παίχτες του το τήρησαν και η νίκη ήρθε. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να μας τρέξουν και να μας πιέσουν. Μόλις έγινε αυτό εμείς βραχυκυκλώσαμε και απλά τους κοιτάγαμε. Βρήκαν ρυθμό και χέρι από την άμυνά τους και μας πάτησαν στο λαιμό φέρνοντας μνήμες '96 στο ημίχρονο.
Ευτυχώς οι δύο τελευταίοι των πράσινων Μοικανών ξέροντας που βρίσκονται και έχοντας φάει με το κουτάλι ματσάκια σαν κι αυτά πήγαν να τ γυρίσουν μόνοι τους. ΔΔ και Φώτσης πραγματικά συγκινητικοί. Αλλά ούτε τα πνευμόνια για ολική ανατροπή είχαν, ούτε το κατάλληλο σαπόρτ στο παρκέ και στον πάγκο, ήρθε και ο τραυματισμός του Μήτσου και το πάρτυ έληξε.

Τα περισσότερα έχουν ήδη ειπωθεί, αλλά το πλέον απλό είναι πως ο Παναθηναικός στερείται βάθους καταρχήν αλλά και ποιότητας σε μερικές θέσεις. Στερείται επίσης λογικής στελέχωσης. Πέρα από τους 3 παλιούς (οι δύο γνωστοί και ο Γκιστ του δευτέρου ημιχρόνου γιατί στο πρώτο...) υπήρξε μόνο ο Φελντέιν ο οποίος πραγματικά το πάλεψε. Άλλος κανένας. Κανονικά θα έπρπε να βρίσκεται και ο Καλάθης εκεί μέσα αλλά ήταν σήμερα τραγικός τουλάχιστον. Αλλά βλέπεις πέρα από την υπερχρησιμοποίησή του, ο Καλάθης δεν έχει βγάλει καλα καλά τις γάζες απ' το σπασμένο δάχτυλο στο δεξί και απέκτισε νάρθηκα και στο αριστερό, ενώ προέρχεται από τενοντίτιδα στον ώμο... Κί ομως ενώ κανονικά (όχι 25 λεπτά όπως σήμερα) δεν θα έπρεπε να παίξει καθόλου αυτός ήταν και πάλι εκεί ζημιώνοντας και την ομάδα και τον εαυτό του. Δεν τον κατηγορώ γιατί φαίνεται να προσπαθεί να αποδείξει πάρα πολλά χωρίς τους κατάλληλους γύρω του αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Θα μου πεις τι να κάνει ο Σάλε ποιόν να βάλει; Δεν με νοιάζει ας έπαιρνε παίχτη το Σεπτέμβρη και ας μην ξεζούμιζε τους 3 που έχει όλους κι όλους. Δεν θέλει πολύ μυαλό.
Μετά είχαμε το χάος. Ένα Ραντούλιτσα να τρώει μια τάπα ή να κάνει βήματα για κάθε καλάθι που βάζει, ένα Κούζμιτς βγαλμένο από τα καλύτερα της Α2, ένα Πάβλοβιτς αληθινά παλαίμαχο και το Βλάντο. Ο οποίος ήταν ο μεγάλος αδικημένος του ροτέισον μεν αλλά στο 10λεπτο που έπαιξε ο ρόλος του φάνηκε πως ηταν να κυνηγάει τις κάλτσες του Στρόμπερι. Να γιατί θέλουμε ένα αθλητικό ρημαδοτριάρι.
Καλύτερος από όλους αυτούς ήταν ο Παππάς βέβαια. Μπήκε σαν πραγματικός οπαδός της θύρας 13. Δεν μπήκε για μπάσκετ βέβαια και ήταν εμφανώς χωρίς πατήματα ή ρυθμό αλλά για παρέα σε τσαμπουκά και φέρμα ήταν ότι πρέπει. Ότι μπορεί ο καθένας παιδιά τι να κάνουμε;

Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να έχει έναν πολύ καλό Σπανούλη μετά από χρόνια σε ντέρμπι έστω και για ένα ημίχρονο αλλά και ένας εκπληκτικό Χάκετ και Στρόμπερι. Γενικά η περιφέρειά του μας έλιωσε. Με τόση διαφορά αθλητικότητας και ενέργειας δεν πάμε πουθενά.

Ο Σάλε έχει κάνει εγκλήματα στη στελέχωση και δείχνει να έχει χάσει λίγο τη μπάλα και στο κοουτσάρισμα δυστυχώς. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει πλέον παρά μόνο κάποιες μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ.

Κατά πάσα πιθανότητα πλεονέκτημα έδρας ο Ολυμπιακός λοιπόν και βλέπουμε το Μάη πως θα είμαστε και εμείς και οι Ολυμπιακοί.


απλα για τον παππα να πω γιατι το ξεχασα στο δικο μου ποστ και μου το θυμησες εσυ. ο παππας εχει πολλα θεματα με την συμπεριφορα του. πασιγνωστο αυτο. επισης στην κατασταση που βρισκεται απο οταν γυρισε απο τον τραυματισμο του δεν μπορει να αποδωσει οπως παλια. γνωστο και αυτο. ενα τριτο χαρακτηριστικο ομως που ειναι το μονο θετικο και σε συνδυασμο με τα προηγουμενα δυο ειχε σαν αποτελεσμα να μπει και να συμπεριφερθει οπως λες και εσυ, ειναι οτι ο παππας δεν δεχεται την ηττα... ασχημος τροπος να δειξεις τον εγωισμο σου η συμπεριφορα του αλλα αυτο εγινε επειδη δεν μπορουσε να αντιδρασει με το παιχνιδι του.

το να μην συμβιβαζεσαι με την ηττα ειναι ενα πολυ σημαντικο χαρακτηριστικο το οποιο μολις αποσυρθουν οι παλιοσειρες(που ειναι η επιτομη αυτου του πραγματος) θα χρειαστει να το βρεις απο καποιον. μισθοφοροι με νοοτροπια οπως αυτοι των σερβων μας που χανουν κερδιζουν αδιαφορουν δεν φτιαχνουν μεγαλες ομαδες. ξενους με αυτο το προσον δεν βρισκεις ευκολα(θα ελεγα ο γκιστ εχει δειξει αρκετα τετοια δειγματα) οποτε ισως ο ρολος του παππα στο μελλον στο χτισιμο του μεταλλου της ομαδας να ειναι σημαντικος. τονιζω το ισως γιατι χρειαζεται μια ομαδα να ειναι εστω καλη οσον αφορα το ταλεντο της για να φτασει με τον χαρακτηρα της στην κατηγορια της ομαδας-νικητριας
basketikos2813

Θα είναι αποθαρρυντικό για μελλοντικούς υποψήφιους προπονητές και θα δώσει εικόνα αστάθειας και μιας βιαστικής, εν θερμώ απόφασης, αλλά: ο Τζόρτζεβιτς πρέπει να απολυθεί.

Πήρε τον Κούζμιτς και τον Πάβλοβιτς: κανείς από τους δύο δεν είναι επιπέδου ομάδας Τοπ8 Ευρωλίγκας. Είναι βέβαιο πως στα ίδια χρήματα θα μπορούσε να' χε πάρει δυο τέτοιους παίκτες.

Έφτιαξε ρόστερ στο οποίο μόνο δύο παίκτες μπορούν να παίξουν καλή προσωπική άμυνα: ο Καλάθης και ο Γκιστ. Κι έναν, το Φελντέιν, που παίζει αξιοπρεπη. Οι υπόλοιποι στο ένας μ' έναν πάντα έχουν καποιο είδους μειονέκτημα από τον παίκτη που μαρκάρουν που βαζει την άμυνα σε κατάσταση 4vs5.

Πήρε το Ραντούλιτσα, με τα γνώστα πλεονέκτημα/μειονεκτήματα. Ο Ραντούλιτσα μπορεί να είναι αποτελεσματικός σε υψηλό επίπεδο μόνο σα δεύτερος σέντερ των 10-15'. Ο Ραντούλιτσα δεν μπορεί ποτέ να δίνει περισσότερα απ' αυτά που κοστίζει σε μια ομάδα σα βασικός με δεύτερο σέντερ τον Κούζμιτς και δεύτερο τεσσάρι το σημερινό Φώτση. Θα μπορούσα ίσως να τον φανταστώ στη θεση του Πέκοβιτς το 2008/09, μαζί με Μπατίστ, Τσαρτσαρή, Φώτση --αλλά και μόνο στη σκέψη του πως έτρεχε το γήπεδο ο Πέκο και πως πάσχιζε να χαμηλώσει το σώμα τους στις αλλαγές, οφείλω να επαναδιατυπώσω: ίσως θα μπορούσα να φανταστώ τον Ραντούλιτσα στη θέση του Βουγιουκα το 2011. Ο Ραντούλιτσα δεν είναι απλά κακός αμυντικός: είναι προκλητικά αδιάφορος, ράθυμος και αφηρημένος όταν αμύνεται. Η αμυντικη προσπάθεια του Ραντούλιτσα μετριέται σε κλίμακα James Harden.

Στην περιφέρεια άφησε την ομάδα με 3 παίκτες, ένας εκ των οποιων ο Διαμαντίδης που, στην τελευταία του χρονιά, υποτίθεται θα περιορίζονταν σε συμπληρωματικό ρόλο: δε συνέβη. Ο Καλάθης υποτίθεται θα γινόταν ο ηγέτης της περιφέρειας: έχει καταλήξει ένας χαμάλης πολυτελείας να προσπαθεί να σηκώσει βάρος που οφείλει να μην του αναλογεί. Που είναι τα baseline cuts με τα οποία τόσο αποτελεσματικά έχει αποδείξει ότι μπορεί να σκοράρει; Που είναι οι καλοί σουτέρ να στρετσάρουν το γήπεδο για να μην αναγκάζεται αυτός να ανοίξει την άμυνα με δικά του σουτ; Ο Καλάθης ποτέ δε θα βρει ρυθμό στην επίθεση σουτάροντας: θα βρει με τα κοψίματα κοντά στο καλάθι, με coast to coast, με διεισδύσεις σε μια ανοικτή άμυνα, με ασσίστ --που είναι ένας αθλητικός ψηλος (εκτός ολων των αλλων και για) να εκμεταλλευτεί το ταλέντο του Καλάθη στην πάσα;

Έχει εξαφανίσει τους μικρούς: ειδικά με τον Χαραλαμπόπουλο είναι έγκλημα. Και το χειρότερο δεν είναι ότι απλά δεν πάιζουν, αλλά το ότι φαίνεται να μην υπάρχει κανένα πλάνο για την αξιοποίηση τους. Δείτε πως έβαλε σταδιακά η Μπαρτσελόνα στο ροτεισον τον Αμπρίνες ο οποίος στην τρίτη χρονιά παίζει σταθερά 15-20', ή τον αντίστοιχο τρόπο που το' κανε ο Ολυμπιακος με τον Παπανικολάου (συμπτωματικά, όλοι ίδια θέση). Ο Χαραλαμπο, και ο Παπαγιάννης σε μικρότερο βαθμό, έπρεπε να' χουν σταθερά ενα ρόλο 5-10', όπου θα κάναν συγκεκριμένα πράγματα και θα καθόταν πάλι στον παγκο. Αλλά θα είχαν συμμετοχή και, το σημαντικότερο, θα ένιωθαν κομμάτια της ομάδας.

Τι ακριβώς έχει προσφέρει ο Τζόρτζεβιτς πάνω στο οποίο ο Παναθηναϊκός θα μπορεί να χτίσει και τα επόμενα χρόνια;

-Μήπως ένα (προ)σχέδιο για Παναθηναϊκό χωρίς ΔΔ;
-Μήπως ένα περιβάλλον στο οποίο ο Καλάθης θα μπορεί πραγματικά να ηγηθεί;
-Μήπως έχει δώσει δείγματα ενός έξυπνου και διορατικού προπονητή με συγκεκριμένο πλάνο πάνω στον οποίο η ομάδα αξίζει να επενδύσει --ακόμα κι αν η απειρία του τον οδηγεί σε λάθη;
-Μηπως ανέδειξε κάποιον από τους νεαρούς;

Όχι. Τίποτα.

Ας κάνουμε flash forward στο καλοκαίρι. Υποθετικά: ο Παναθηναϊκός έχει κρατήσει τον Σαλε, έχει κάνει μία ή δύο μεταγγραφές, έχει φτάσει μέχρι τους 8, κι έχει κοντράρει (ή ακόμα και νικήσει -απίθανο για μένα) τον Ολυμπιακό στους τελικούς. Και; Τι βάσεις θα' χει βάλει για του χρόνου; Τι έχουμε δει από τον Παναθηναϊκό, τόσο σε επίπεδο ατομικής απόδοσης όσο και δημιουργίας ανταγωνιστικού συνόλου προς μία κατεύθυνση, που αξίζει κανείς να το κρατήσει; Τι ακριβώς έχει προσφέρει ο Τζόρτζεβιτς που κάνει και τον πιο ένθερμο υποστηρικτή του να αισιοδοξεί;

Το ξαναλέω: ο Τζόρτζεβιτς πρέπει να απολυθεί. Ο ΔΓ πήρε τη σωστή απόφαση με το να εμπιστευτεί έναν προπονητή σ' αυτόν το βαθμό, αλλά ο Τζόρτζεβιτς δεν τον δικαίωσε. Οφείλει να το αναγνωρίσει και να πετάξει λευκή πετσέτα για φέτος. Στη θέση του να' ρθει Αλβέρτης (ή κάτι ανάλογα προσωρινό) μέχρι το καλοκαίρι, να παραγκωνιστούν Κούζμιτς-Πάβλοβιτς, να μη γίνει μια ανούσια μεταγραφή για 3 μήνες, και να μπούν ενεργά στο ροτέισον Χαραλαμπο, Παπαγιάννης, Μποχωρίδης.

Γιατί ποιοι από τους φετινούς παίκτες μπορούν να είναι και του χρόνου στο ροστερ; Εγώ λέω Καλάθης, Παππάς, Γκιστ, και ίσως Φελντέιν --αν δεν καεί μαζί με τα ξερά. Το μέλλον του Γιάνκοβιτς θα εξαρτηθεί από το ρόλο που θα' χει του χρόνου ο Χαραλαμπο: αν το βασικό τριαρι του χρόνου μπορεί να παίρνει σταθερά 25-30' και τα υπόλοιπα να τα καλύπτει ο Χ, ο Γιανκοβιτς δε χωράει. Γι' αυτό τώρα που η χρονιά είναι χαμένη (και χαμένη θα' ναι για μένα ακόμα και με πρωτάθλημα) πρέπει να πάρουν ευκαιρίες και να δείξουν τι μπορούν. Δε γίνεται να παμε παλι σε καλοκαιρινό σχεδιασμό εχοντας ως ερωτηματικό τι μπορούν να κάνουν οι μικροί.






yorgos
Εμένα πάντως μια ψιλοκατάθλιψη με έπιασε που δε θα ξαναδώ ΔΔ σε ντέρμπι κανονικής περιόδου και μετά από ένα τετράμηνο ποτέ ξανά ούτε σε ματς απέναντι σε Κολοσσό. Ότι σε 2 χρόνια στα ντέρμπι τα εξώφυλλα θα είναι "Ντέρμπι γιγάντων, Μποχωρίδης-Αγραβάνης αύριο στο ΟΑΚΑ" ένα τρόμο μου τον προκαλεί...
Zephyr
QUOTE(louie @ Jan 25 2016, 22:42 ) *
-o χακετ ειναι μεγαλος παιχτης. πραγματικα απορω με οσους τον κραζουν καθε τοσο. ο στρομπερι αν τον αφησεις να τρεξει θα σου κανει μεγαλη ζημια.


Εγώ να δεις...

QUOTE(louie @ Jan 25 2016, 22:42 ) *
-μπραβο στους φιλους του ολυμπιακου που μετα τον αγωνα μειναν για να βγαλουν φωτογραφιες με τον διαμαντιδη! http://www.sport-fm.gr/article/basket/fwto...madidis/3137912 οκ δεν ειμαστε nba να του δωσουν κομματι απο το παρκε και παντα αυτοι που τον βριζαν σημερα την ωρα που αποχωρουσε τραυματιας θα ειναι πιο πολλοι αλλα ειναι ενα καλο βημα


Μπράβο τους, εγώ προσωπικά δεν θα έβγαζα φωτο με τον ΔΔ, αλλά μπράβο τους και το εννοώ γιατί ισοσταθμίζουν τους νεάντερταλ της κερκίδας. Και για κάθε παίχτη είναι μεγάλο πράγμα να βρίσκει αναγνώριση στους οπαδούς του αντιπάλου του.

QUOTE(TakeshyKurosawa @ Jan 25 2016, 23:20 ) *
Εντάξει όταν γράφεται ότι ο Διαμαντίδης έκανε τεράστιο παιχνίδι σήμερα και ο Σπανούλης φάνηκε μικρός η εμπάθεια αγγίζει τα όρια!


Ανέκαθεν υπήρχε εμπάθεια από τους Παναθηναικούς προς τον Σπανούλη από τότε που από ήρθε στον Ολυμπιακό, δεν είναι κάτι νέο, μέχρι και την τρύπα του όζοντος του έχουν χρεώσει. Το θέμα είναι να μην το καλλιεργεί και ο ίδιος, αυτή η step back τρίποντη βλακεία δεν χρειάζονταν χτες, δεν είχε καν νόημα.

ΥΓ. Ο twism θα μετανοήσει μετά το διπλό στην Μαδρίτη. Δείχτε λίγο κατανόηση σε μας τους νέους πατεράδες, μας τρώει το ξενύχτι και τα νεύρα μας δεν σηκώνουν πολύ μπάσκετ πεδουλάκη από τον Ολυμπιακό tongue.gif !
rankin
QUOTE(Zephyr @ Jan 26 2016, 10:14 ) *
Μπράβο τους, εγώ προσωπικά δεν θα έβγαζα φωτο με τον ΔΔ, αλλά μπράβο τους και το εννοώ γιατί ισοσταθμίζουν τους νεάντερταλ της κερκίδας. Και για κάθε παίχτη είναι μεγάλο πράγμα να βρίσκει αναγνώριση στους οπαδούς του αντιπάλου του.


Εγω σκεφτόμουν ως ιδανικό σενάριο, να επέστρεφε ο τραυματίας Διαμαντίδης στο παρκέ, και τον γήπεδο να τον χειροκροτούσε για την αυταπάρνηση..
Αλλά αυτά στη χώρα μας δεν γίνονται.
Και δεν γίνονται εκατέρωθεν
Διοτι, συγχωράτε με ρε παλικάρια, αλλα δεν καταλαβαίνω πως απο το χθεσινό παιχνίδι αυτό που συζητάμε ειναι το στεπ μπακ τρίποντο του Σπανούλη.
To οποίο τρίποντο ο Σπανούλης, κλασσικά, ήθελε να το κάνει στη κανονική ροή του αγώνα αλλά κρατήθηκε μεχρι και την τελευταία φάση, οπου και είπε να το δοκιμάσει.

Εβαλα δε κάποια random παιχνιδια Παναθηναικου - Ολυμπιακου, και διαπίστωσα οτι ο Παναθηναικος πάντα παίρνει και την τελευταία του επίθεση κανονικά
Δε καταλαβαίνω απο πότε μας προέκυψε οτι ο Ολυμπιακός δεν θα πρέπει να προκαλεί παίρνοντας και την τελευταία του επίθεση
Εγω προσωπικά ποτε δεν απαίτησα απο τον Παναθηναικό να μην εκτελέσει την τελευταία του επίθεση ως ένδειξη fair play.

Ας πάρουμε και ενα εξαιρετικό παράδειγμα fair play, με τη διαφορά στους 19 και τον Παναθηναικό να εκδηλώνει 2 (!) επιθέσεις στα τελευταία 25"

https://www.youtube.com/watch?v=16mjjUpjbJA

QUOTE(Zephyr @ Jan 26 2016, 10:14 ) *
ΥΓ. Ο twism θα μετανοήσει μετά το διπλό στην Μαδρίτη. Δείχτε λίγο κατανόηση σε μας τους νέους πατεράδες, μας τρώει το ξενύχτι και τα νεύρα μας δεν σηκώνουν πολύ μπάσκετ πεδουλάκη από τον Ολυμπιακό tongue.gif !

Και εσυ αδερφε;; smile.gif
Paris87
QUOTE(rankin @ Jan 26 2016, 11:37 ) *
Ας πάρουμε και ενα εξαιρετικό παράδειγμα fair play, με τη διαφορά στους 19 και τον Παναθηναικό να εκδηλώνει 2 (!) επιθέσεις στα τελευταία 25"

https://www.youtube.com/watch?v=16mjjUpjbJA


Ισχυει αυτο και με ειχε ξενερωσει το ιδιο.
rankin
QUOTE(Paris87 @ Jan 26 2016, 10:46 ) *
Ισχυει αυτο και με ειχε ξενερωσει το ιδιο.

Αν μου επιτρέπεις πάντως, δεν ειναι ίδια η φάση.
Άλλο να εκτελείς ενα κουλό στεπ μπακ τρίποντο και άλλο να πηγαίνεις σε οργανωμένες επιθέσεις, να κυνηγάς λυσσαλέα το φολοου κάρφωμα ή το σουτ στη τελευταία φάση..

Εντωμεταξύ, σε αυτο το παιχνίδι ο Ολυμπιακός είχε κάνει το επικό 0/23 τρίποντα! Πραγματικά επικό διάολε!! ohmy.gif
Paris87
QUOTE(rankin @ Jan 26 2016, 11:52 ) *
Αν μου επιτρέπεις πάντως, δεν ειναι ίδια η φάση.
Άλλο να εκτελείς ενα κουλό στεπ μπακ τρίποντο και άλλο να πηγαίνεις σε οργανωμένες επιθέσεις, να κυνηγάς λυσσαλέα το φολοου κάρφωμα ή το σουτ στη τελευταία φάση..

Εντωμεταξύ, σε αυτο το παιχνίδι ο Ολυμπιακός είχε κάνει το επικό 0/23 τρίποντα! Πραγματικά επικό διάολε!! ohmy.gif


Kαι αλλο να το κανεις κοντρα σε μια ομαδα στην οποια εχεις παιξει πολλα χρονια.
D-Wade
QUOTE(rankin @ Jan 26 2016, 10:52 ) *
Αν μου επιτρέπεις πάντως, δεν ειναι ίδια η φάση.
Άλλο να εκτελείς ενα κουλό στεπ μπακ τρίποντο και άλλο να πηγαίνεις σε οργανωμένες επιθέσεις, να κυνηγάς λυσσαλέα το φολοου κάρφωμα ή το σουτ στη τελευταία φάση..

Εντωμεταξύ, σε αυτο το παιχνίδι ο Ολυμπιακός είχε κάνει το επικό 0/23 τρίποντα! Πραγματικά επικό διάολε!! ohmy.gif

Και αν μπορεί κάποια ομάδα να το σπάσει είναι η φετινή biggrin.gif
spysta
ΜΠΡΑΒΟ στην ομαδα για το (πνευματικο) come back μετα απο δυο ΣΚΛΗΡΕΣ ηττες

1)EYTΥΧΩΣ που δεν εληξε το παιχνιδι στους 25+ γιατι αυτο θα σημαινε οτι θα πηγαιναμε τουρμπο μεχρι τελους ... αχρειαστο παντελως οταν σε 2,5 μερες παιζεις μεσα στην Μαδριτη.
2)Χακετ Στρομπερι καθαρισαν ... ειδικα ο Ντανιελ εβαλε και 2-3 ΠΟΛΥ κρισιμα σουτ.
3)εγω θα το πω μετα απο την καλυτερη εμφανιση του Μιλουτινοφ ... ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ 5αρι ξενος.
4)Μιλουτινοφ θα παιξιε ΜΠΑΣΚΕΤΑΡΑ .. αμα δουλεψει και ειναι σοβαρος μπορει να κανει ΜΕΓΑΛΗ καριερα. ποσοι ΨΗΛΟΙ στεκονται σε τετοιο επιπεδο οντας 20 ετων ???
5)Πριντεζης σε τραγικη κατασταση .. λογικο βεβαιως αλλα για να παρουμε ενα μεγαλο διπλο θα πρεπει να επανελθει συντομα.
6)ΜΠΡΑΒΟ Αθηναιου.
7)Χαντερ ντεφορμε.
8)Σπανουλης πρωτου ημιχρονου ΚΑΛΟΣ ... Σπανουλης δευτερου ημιχρονου ΚΑΚΟΣ.

το να κρατας ενα ματς στους 20-30 ποντους σταθερα ειναι ΠΙΟ δυσκολο απο το να κανεις ανατροπη και να κερδιζεις στο τελος.
ποσο μαλλον οταν παιζεις με μια ομαδα επιπεδου ΤΟΠ16 οπως ο ΠΑΟ (ο οποιος θα γινει καλυτερος με 2 κινησεις .. Αμερικανο ψηλο και Αμερικανο κοντο)


εχουμε ΠΟΛΥ δρομο μπροστα μας .. συνεχιζουμε στα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΑ (Ρεαλ-->Κιμκι-->ΤΣΣΚΑ)
rankin
QUOTE(Paris87 @ Jan 26 2016, 10:58 ) *
Kαι αλλο να το κανεις κοντρα σε μια ομαδα στην οποια εχεις παιξει πολλα χρονια.

παρατήρησα οτι ο Σπανουλης το ειχε κάνει (σε άλλο παιχνιδι) απέναντι και σε εμας, σαν παίχτης του Παναθηναϊκού.
Για την ακρίβεια επιχείρησε να το κάνει και τον πηρε παραμάζομα ο Μπεβερλι και άρχισαν να βρίζονται.
Ειναι παλιοχαρακτήρας τελικά αυτος ο Σπανουλης tongue.gif

Paris87
QUOTE(rankin @ Jan 26 2016, 12:03 ) *
παρατήρησα οτι ο Σπανουλης το ειχε κάνει (σε άλλο παιχνιδι) απέναντι και σε εμας, σαν παίχτης του Παναθηναϊκού.
Για την ακρίβεια επιχείρησε να το κάνει και τον πηρε παραμάζομα ο Μπεβερλι και άρχισαν να βρίζονται.
Ειναι παλιοχαρακτήρας τελικά αυτος ο Σπανουλης tongue.gif

http://www.sportdog.gr/sports/mpasket/arti...-telos-toy-mats

rolleyes.gif
Εδω σταματαω γιατι δεν εχει και τοσο νοημα, αλλωστε το "θεμα" που εχει ο Σπαν με τον Παο φαινεται στην αποδοση του.
D-Wade
QUOTE(Paris87 @ Jan 26 2016, 11:27 ) *
http://www.sportdog.gr/sports/mpasket/arti...-telos-toy-mats

rolleyes.gif
Εδω σταματαω γιατι δεν εχει και τοσο νοημα, αλλωστε το "θεμα" που εχει ο Σπαν με τον Παο φαινεται στην αποδοση του.


Ναι πραγματικά από τα posts σου φαίνεται ότι δεν έχει νόημα για σένα rolleyes.gif
Zephyr
QUOTE(rankin @ Jan 26 2016, 10:37 ) *
Και εσυ αδερφε;; smile.gif


Άσε, αγώνες πρωταθλήματος τους έχω ξεχάσει, μόνο τους μισούς τελικούς είδα πέρσι και άλλους τόσους θα δω και φέτος. Ευρωλίγκα πάλι όποτε με αφήνει ο γιόκας, να βλέπεις βέβαια το... χωνί του Κάουνας ενώ παράλληλα εκσφεντονίζονται κουδουνίστρες και σφηνοτουβλάκια σαν να ρίχνει τρίποντα ο Στρόμπερι, δεν είναι και ότι καλύτερο για το νευρικό σύστημα biggrin.gif !
RipCity
Εν τω μεταξύ ο Σπανούλης δεν είχε νευριάσει με τον Sergio που σούταρε, αλλά τέσπα. Κλασικό sportdog.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.