QUOTE(MiDi_MiLiZ @ Feb 5 2016, 22:03 )
Οχι δεν δεχομαι το "δεν τον θες". Επιχειρηματολογω και δεν δεχομαι την ισοπεδωση των επιχειρηματων μου με τετοιες γενικολογιες. Να αντιπαρελθεις τα οσα λεω για τον Ραντουλιτσα μπορεις; Γιατι με την ιδια λογικη μπορω κι ενω να σου γραψω "οκ καταλαβα, κολημενος με το hype των ΜΜΕ και των social media εισαι, θα σου περασει". Δε το γραφω ομως, αλλα καθομαι και μιλαω μπασκετικα. Και φυσικα δεν ειναι επιχειρημα το να μας λες οτι ειναι παιχταρας επειδη ειχε προταση απο Σπερς ή επειδη πληρωνοταν 1.35εκ στην Κινα. Διοτι μεχρι στιγμης η αναλυση σου για τον παιχτη περιοριζεται σε τετοιου τυπου επιχειρηματα.
Αν λοιπον βγαλεις το hype απο τη μεση και δεις την ουσια μεσα στο παρκε, θα καταλαβεις οτι ο "αμπαλος, το γατακι, η μετριοτητα του πεταματου" περυσι τετοια εποχη ηταν πιο ουσιαστικος απο τον Ραντουλιτσα παιρνοντας τα μισα λεφτα.
Κραταγες Μπατιστα σου μεναν και τουλαχιστον 500 χιλιαρικα στην ακρη που τα τσονταρες στο συμβολαιο του Κουσμιτς κι εφερνες ψηλο ΜΑΠ. Διοτι οταν συζηταμε για Ραντουλιτσα να μην ξεχναμε οτι ο Κουζμιτς ειναι επομενο των χρηματων που ηθελε ο 28χρονος με την κακιστη καριερα για να μας κανει την τιμη να ερθει ΟΑΚΑ.
Επισης ποιος ειπε οτι δε θελω τον Ραντουλιτσα. Σε ενα ρολο 2ου σεντερ με συμβολαιο γυρω στα 500χιλιαρικα που ειναι το πραγματικο του κασε βαση καριερας, ηλικιας, διακρισεων και εικονας εντος παρκε, δεν θα ειχα προβλημα. Αλλοτε ειχα Παπαδοπουλο σε παρομοιο ρολο και με ειχε βοηθησει να σηκωσω Ευρωλιγκα. Δεν τον υποτιμω καθολου λοιπον, το προβλημα μου με τον συγκεκριμενο παιχτη ειναι η σπαταλη των χρηματων που μου στερουν ποιοτητα (και ποσοτητα) απο το υπολοιπο ροστερ. Αν ημασταν στο 2009, και ειχα την πολυτελεια να σκαω 1+ μυριο σε 2ο-3ο σεντερ επισης δε θα ειχα κανενα προβλημα. Αυτο που λεω ειναι οτι με τις αδυναμιες που εχει (και ειναι πολλες) δεν γινεται να λογιζεται ως βασικο 5ρι ομαδας που στοχευει φ4 κι οτι το deal του 1+εκ / χρονο ειναι ζημια για την ομαδα.
Έχω γίνει πολύ κουραστικός πιστεύω πια με τον Ραντούλιτσα.Τα επιχειρήματα μου τα έχω παραθέσει πολλές φορές,απλά προφανώς δεν τα συμμερίζεσαι.
Έχω αναφερθεί πρωτίστως στο επιθετικό του ταλέντο,που είναι αδιαμφισβήτητο,και οι περισσότεροι στο φόρουμ αποδέχονται την ανωτερότητα του στο post game έναντι οποιουδήποτε ψηλού αυτήν την στιγμή στην Ευρώπη.Τρομερό ρεπερτόριο,δεξί-αριστερό χουκ,περιστρέφει το κορμί του,κρατάει σταθερό πόδι,τρομερή επαφή με το καλάθι,τελειώνει τις φάσεις.
Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι και ο Μαυροκεφαλίδης έχει απίστευτη τεχνική...ισάξια ίσως.
Με μια διαφορά όμως...ο Μαυροκεφαλίδης δεν έχει κορμό...άμα φάει 2-3 "φάπες" το παιχνίδι και ξύλο...κρύφτηκε,δεν μπορεί να σπρώξει με το κορμί του. Ο Ραντούλιτσα...απλά...δεν μπορεί στο 1vs1 να τον εξουδετερώσει κανένας.
Από κει και πέρα...είναι τρομακτικά εύστοχος στις βολές...
Αυτά επιβεβαιώνονται και από τα στατιστικά του που έχω παραθέσει...60% δίποντα-85% βολές.Είναι ο 1ος μας σκόρερ με μόλις 19' μ.ο συμμετοχής.
Στην άμυνα δεν είναι καλός...οκ γνωστό,στα πλάγια βήματα και στις βοήθειες.Ούτε τρέχει το γήπεδο γρήγορα...στην προσωπική άμυνα όμως 1vs1...δεν μπορούν να τον αντιμετωπίσουν.Είτε γιατί είναι άμπαλοι και κατσίκια (χάντερ)...είτε γιατί είναι πιο αδύναμοι...απόδειξη ο 2.17 και άρτια καταρτισμένος τεχνικά Τόμιτς που τον έφαγε λάχανο ο Ραντούλιτσα.....(με τον Λάσμε ο Τόμιτς πάντα έκανε πάρτι).Τέτοιον παίκτη πρέπει και ο προπονητής να τον προστατεύει,δεν γίνεται να βγαίνει να μαρκάρει τον Σίγκλετον στα 5 μέτρα.Δεν πετάει χαρταετό εκεί ο Ραντούλιτσα...απλά δεν μπορεί να μαρκάρει εκεί στο σουτ...ούτε να ακολουθήσει τα πόδια του.
Επιπλέον πρόκειται για ψηλό με μεγάλη αντίληψη γύρω του,προστατεύει την μπάλα και ξέρει να την δώσει την μπάλα.
Τεσπα...δεν είναι ψηλός για μέχρι 500.00 που λες...τέτοιος είναι ο Μπατίστα που τόσα του δίναμε πέρσι(δες τα συμβόλαια μας πέρσι)...τον οποίο τον έχω και αυτόν σε μεγάλη εκτίμηση...αλλά επιθετικά δεν είναι Ραντούλιτσα,κάνει βήματα συχνά...είναι πιο μικρόσωμος...και παίκτες τύπου Τάιους-Χάντερ τον έκαναν γιο-γιο πέρσι....+ του ότι δεν βάζει τις βολές.
Αν ο Ραντούλιτσα είχε ταχύτητα,και παιχνίδι πάνω από το στεφάνι...όπως έχω γράψει αμέτρητες φορές...και όπως πιστεύω αποδέχονται οι περισσότεροι...θα έπαιζε ΝΒΑ και με ρόλο μάλιστα(όχι απλά 12αδα).