Ποιο είναι το μέχρι τώρα ρόστερ του Άρη? Για να αρχίσουμε να κάνουμε συγκρίσεις με Πανιώνιο, Μαρούσι & Πανελλήνιο.
H ομάδα έχει Σέκουλιτς, Αγαδάκο, Νέλσον, Μπάρλο, Μάρσαλ, Τσαλδάρη, Ηλιάδη, Κλαρκ, Γκαβέλ, Αργυρόπουλο. Δε γνωρίζω ποιοι νέοι έχουν παραμείνει στην ομάδα, για να συμπληρώσουν την ομάδα.
Αποκτήθηκαν καλοί, εώς πολύ καλοί παίκτες, η βασική πεντάδα με Σέκουλιτς, Νέλσον, Μάρσαλ, Τσαλδάρη και Κλαρκ δείχνει σούπερ, οι αναπληρωματικοί πιστεύω ότι θα είναι όλοι, λίγο, ή περισσότερο χρήσιμοι και λόγω Ματσόν... αλλά δεν ενθουσιάζουν στο άκουσμά τους κι εν τέλει, προσωπικά δε μ' ενθουσιάζει το ρόστερ. Υπάρχουν σχεδόν παντού κάποιες τρύπες, όχι μεγάλες, αλλά υπαρκτές, η ομάδα μετά σχεδόν μετά βίας καλύπτει 100% κάθε (ή τις περισσότερες) θέση, δεν μπορεί να θεωρηθεί πλήρης σ' αυτές και δε νομίζω πως όλη η χρονιά μπορεί να βγει με αυτούς μόνο τους παίκτες. Εφόσον έχουν αναβαθμισμένο ρόλο οι μικρότεροι, έχει καλώς, αλλά νομίζω πως κι έτσι χρειάζεται ένας παίκτης ακόμα. Ο Ταπούτος θα ήταν πολύ καλή περίπτωση, αν και πιστεύω πως η ομάδα χρειάζεται περισσότερο ένα ψηλό κορμί, ένα σέντερ, παρά άλλο ένα 4-3άρι. Βέβαια, ο Ματσόν λογικά θα εμπιστευτεί αρκετά τον Αγαδάκο, εξάλλου, όπως διάβασα αυτές τις μέρες, αυτός ήταν ο προπονητής που τον καθιέρωσε στον Πανιώνιο. Όμως σίγουρα δεν είναι η πλέον ποιοτική λύση στη ρακέτα, άσχετα από τη βρώμικη δουλειά που μπορεί να κάνει, ο Νέλσον γενικότερα δεν είναι ο κατεξοχήν παίκτης που θα παίξει κάτω από το καλάθι, ούτε ήταν ο Μπάρλος μέχρι πριν 1-2 χρόνια. Εν τέλει, θεωρώ ότι υπάρχει έλλειψη στη frontline και πρέπει να υπάρξει ενίσχυση, για να μη θεωρείται η αδύναμη γραμμή της ομάδας. Στην περιφέρεια δεν υπάρχει τόσο πρόβλημα, αφού με τρεις πόιντ γκαρντ και τους άλλους τρεις αρκετά ποιοτικούς παίκτες στα φτερά, καλύπτονται οι θέσεις (πολύ λογικό να βλέπουμε το δεινό εκτελεστή Κλαρκ μαζί με άλλο πλέι μέικερ στο παρκέ κι έτσι να υπάρχει 4ος παίκτης στο rotation των θέσεων 2-3). Βέβαια, εδώ υπάρχει άλλο πρόβλημα, αφού λείπει σε τεράστιο βαθμό το ύψος, όπως και γενικότερα από την ομάδα βέβαια. Οπότε κι εδώ, άλλος ένας παίκτης περισσότερο στο 3, ίσως να πηγαίνει και στο 2 δε θα ήταν καθόλου άσχημος (ο Καραδολάμης έχει μείνει στην ομάδα; ), αλλά δε νομίζω πως είναι επιτακτική ανάγκη. Ίσως κάπως έτσι να σκέφτονται και οι άνθρωποι της ομάδας και με τον Ταπούτο να ήθελαν να καλύψουν ταυτόχρονα, εν μέρει και τις δύο αυτές περιπτώσεις. Αλλά απ' ότι διάβασα έχει παγώσει η περίπτωσή του.
Ίσως αυτό το ρόστερ ν' αρκούσε κάποια άλλη χρονιά για να εκπληρώσει ο Άρης τους στόχους του, κυρίως στην Ελλάδα, αλλά πλέον με την μεγάλη αύξηση του ανταγωνισμού τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα. Ο Ματσόν πάντως έχει δείξει ικανός να διαχειριστεί ...μη ιδανικά ρόστερ, εξάλλου το προπέρσινο (αν και μου διαφεύγει σ' αρκετά σημεία τη συγκεκριμένη στιγμή
![biggrin.gif](../style_emoticons/default/biggrin.gif)
) δε νομίζω να ήταν πολύ καλύτερο, κι αυτό σίγουρα είναι θετικό.
Μέχρι στιγμής, η ομάδα έχει κινηθεί πάρα πολύ καλά, έχει αποκτήσει σημαντικούς, ελκυστικούς και ουσιαστικούς παίκτες... απλά ελπίζω να μην σταματήσει εδώ.