Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Πρωτάθλημα Α1 - Σεζόν 2013-2014
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
gallistis
ευτυχώς γιορτάσαμε τα 100 χρόνια με νικη.πολύ καλός ο πελεκάνος.σκόραρε αρκετα και ο αθηναίου.ο αρχηγός σε 19 λεπτά μάζεψε 10 ριμπάουντ!
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Της αμύνης τα παιδιά! Διπλό στα Ιλίσια με 63-51!

Ο Άρης έπαιξε καταπληκτική άμυνα για τρία δεκάλεπτα και πήρε μια πολύ σπουδαία εκτός έδρας νίκη στα Ιλίσια, επί του Ηλυσιακού με σκορ 63-51! Οι κίτρινοι λίγο έλειψε να “πληρώσουν” το μπλακ άουτ της τρίτης περιόδου, αλλά μέσα από την άμυνα πήραν αυτό που ήθελαν, κρατώντας δύο φορές τον αντίπαλό τους χωρίς σκορ για 10 λεπτά!


Ο Άρης εμφανίστηκε στο πρώτο ημίχρονο με… πανοπλία στα Ιλίσια και μέσα από την άμυνά του έλεγξε το παιχνίδι και πήρε και διαφορά ασφαλείας. Αν, δε, οι παίκτες του Μίλαν Μίνιτς ήταν πιο προσεκτικοί στην επίθεση, τότε οι κίτρινοι θα είχαν ακόμα μεγαλύτερη διαφορά από τους 11 πόντους (31-20) του πρώτου μέρους.

Τον σημαντικότερο ρόλο σε αυτό το σκορ ημιχρόνου έπαιξε η άμυνα. Οι κίτρινοι ανάγκασαν τον Ηλυσιακό να μην πετύχει πόντο στο διάστημα 7’-17’ και έτσι το 11-10 έγινε 11-22.

Σε αυτό το αγωνιστικό δεκάλεπτο ο Άρης έπαιξε πολύ καλή άμυνα, ο Ηλυσιακός ήταν πολύ άστοχος (στο 15’ είχε 5/25 σουτ εντός παιδιάς), αλλά και οι κίτρινοι επιθετικά με δυσκολία έβρισκαν στόχο (8/15δπ., 1/12τρ.). Θα μπορούσαν πολύ εύκολα να είχαν ακόμα μεγαλύτερη διαφορά, αλλά έκαναν τα γνωστά λάθη (10 στο α’) και είχαν άσχημες επιλογές. Ο Ηλυσιακός μείωσε προ στιγμήν σε 20-26 (19’), αλλά ο Άρης με βολές από Αθηναίου (4/4) και Γκίκα (1/2) έκανε ένα μικρό σερί 5-0 και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 31-20 (46-2 η αξιολόγηση των δύο ομάδων στο πρώτο μέρος!).

Στο τρίτο δεκάλεπτο ήρθαν τα πάνω κάτω κυριολεκτικώς! Ο Άρης μπήκε πολύ χαλαρά στο παιχνίδι, ο Ηλυσιακός ακριβώς το αντίθετο και με κορυφαίο τον Πίγκραμ όχι απλά κατάφεραν να ξαναμπούν στο ματς, αλλά προσπέρασαν κιόλας! Ο Άρης είχε από το 27’ με τέσσερα φάουλ τον Πελεκάνο, έκανε 7 λάθη στο τρίτο δεκάλεπτο και είδε τον Ηλυσιακό να τρέχει ένα σερί 11-0 με το οποίο το 33-39 (27’) έγινε 44-39 (29’), πριν ο Αθηναίου πάρει μπροστά.

Ο γκαρντ του Άρη ήταν αυτός που μείωσε σε 44-43 στο φινάλε της περιόδου και αυτός που ηγήθηκε της αντεπίθεσης των κίτρινων στις αρχές της τέταρτης περιόδου, όταν το σκορ έγινε 48-44 (32’) υπέρ της ομάδας του Μίνιτς. Το τάιμ άουτ του Ηλυσιακού δεν άλλαξε κάτι. Ο Άρης ως το 36’ έτρεχε ένα σερί 0-9 στην τέταρτη περίοδο (0-13 από το 44-39) και προηγήθηκε με 52-44 (36’) πριν ο Κουστένης καλέσει και δεύτερο τάιμ άουτ… Ο Πελεκάνος ήταν αυτός που έδωσε τη χαριστική βολή στον Ηλυσιακό όταν με καλάθι και φάουλ και 2/2 βολές έκανε το 57-44 (38’), διευρύνοντας το σερί στο 18-0!

Ο Ηλυσιακός σκόραρε για πρώτη φορά στην τέταρτη περίοδο στα 45’’ πριν το το τέλος του αγώνα (46-57), ο Άρης χωρίς πρόβλημα έφτασε στο τελικό 63-51 και ξεκίνησε την αντεπίθεσή του όπως έπρεπε…

Τα δεκάλεπτα: 11-17, 20-31, 44-43, 63-51.

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Καυκής 14 (2), Αντωνάνης 5 (1), Χατζής, Ζούμπος, Ιωάννου 14 (8ρ., 3κλ.), Τζουγκαράκης, Μποντζ 2 (12ρ.), Πέτροβιτς 4, Πίγκραμ 12 (1).

ΑΡΗΣ: Μποχωρίδης 3 (2ρ., 3ασ.), Πελεκάνος 17 (5/6β., 6/7δπ., 0/2τρ., 5ρ.), Γκίκας 7 (2/6β., 1/2δπ., 1/5τρ., 4ρ., 2ασ., 2κλ.), Τσακαλέρης, Ασημακόπουλος (10ρ.), Χαρίσης 6 (7ρ.), Βεζένκοφ 8 (4/5δπ., 0/1τρ., 12ρ., 2ασ.), Σαρικόπουλος 1 (4ρ.), Μούρτος 4 (8ρ.), Αθηναίου 17 (6/7β., 4/9δπ., 1/5τρ., 3ασ.).
tuareg
Κερδισαμε γιατι δε γινοταν να χασουμε απο αυτη την ομαδα...
Κακοποιηση του μπασκετ γενικα...πονεσαν τα ματια μου
SteelGandalf
23η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 29/3/2014, 16:00

Άρης - Πανελευσινιακός


Αμιγώς "Θεσσαλονικιός" ο Άρης, μετά την πολύ σημαντική αποχώρηση του Αθηναίου (το ρίχνουμε στην πλάκα, διότι η απογοήτευση είναι μεγάλη).

Ένα τεράστιο κενό σε άμυνα κι επίθεση. Ένας παίχτης που σκόραρε περίπου 13 πόντους και που στην καλή του μέρα μπορούσε να πάρει ένα παιχνίδι σχεδόν μόνος του, ενώ και στον οργανωτικό τομέα βοηθούσε τους συμπαίχτες του να πετύχουν εύκολα καλάθια, μοιράζοντας περισσότερες από 3 ασσίστς, αλλά, κυρίως, ανοίγοντας διαδρόμους με την διεισδυτική του ικανότητα, με αποτέλεσμα να τραβάει περισσότερους παίχτες επάνω του. Μαχητής και στην άμυνα, με πολλή ενέργεια και πάθος.

Τώρα, θα πρέπει ο Άρης να καλύψει το κενό του εκ των έσω. Ο Σπύρος Μούρτος και φυσικά πρωτίστως ο κλασικός μας play-maker Νίκος Γκίκας, θα πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Το τι θα καταφέρουν θα το δείξει ο χρόνος.

Ίσως μάλιστα η ανάγκη να μας κάνει να χρησιμοποιήσουμε για περισσότερα λεπτά και άλλους δύο νεαρούς, που έχουν πάρει ελάχιστο χρόνο συμμετοχής μέχρι τώρα. Αναφέρομαι στους Λαρεντζάκη και Πουλιανίτη.

QUOTE(www.esake.gr)
Μετά τους εορτασμούς για τα 100 χρόνια, ο Άρης υποδέχεται τον Πανελευσινιακό το Σάββατο (29/3, 16:00) για την 23η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ.

O Μίλαν Μίνιτς στις δηλώσεις του έδωσε το στίγμα της αναμέτρησης: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Γνωρίζουμε τα δυνατά σημεία των αντιπάλων, όπως επίσης γνωρίζουμε τα πλεονεκτήματά μας και τις φιλοδοξίες μας. Γι' αυτό το άθλημα είναι ενδιαφέρον και απρόβλεπτο και σε αυτήν την περίπτωση είναι πολύ δύσκολο να προβλέψεις το τελικό αποτέλεσμα. Η δύναμή του καθενός από εμάς είναι μέσα του και πιστεύουμε ότι είμαστε έτοιμοι να αποδώσουμε στο δύσκολο έργο που έχουμε μπροστά μας. Σε αυτό το παιχνίδι, πρέπει να έχουμε «κρύο αίμα» στην επίθεση, μεγάλη καρδιά στην άμυνα και ατμόσφαιρα που θα προσθέσει ενέργεια στους παίκτες για καλύτερη συγκέντρωση και περισσότερη ομαδικότητα, κάνοντάς τους πιο αποφασιστικούς».

Ο αρχηγός του Άρη, Αντώνης Ασημακόπουλος επεσήμανε για τον αυριανό αγώνα: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Υπάρχει μια ανακατάταξη στην δική μας ομάδα και γι' αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Ξέρουμε ότι αυτό θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί η ομάδα της Ελευσίνας, αλλά χρέος δικό μας είναι να καλύψουμε το κενό του Γιάννη (σσ.Αθηναίου) και να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι».

Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Γιώργος Σκαραφίγκας τόνισε για την αναμέτρηση: «Πρώτα απ’όλα να ευχηθούμε χρόνια πολλά στον σύλλογο του Άρη. Εμείς ξεκινάμε από το παιχνίδι του Σαββάτου μια σειρά αγώνων που για εμάς είναι κάτι παραπάνω από τελικοί. Ελπίζω να κρατήσουμε κάποια θετικά στοιχεία που παρουσιάσαμε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και να παρουσιάσουμε στον αγωνιστικό χώρο όλα αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις για να μπορέσουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί».

Από την πλευρά των παικτών, ο Τζος Φίσερ δήλωσε: «Μένουν τέσσερα πολύ σημαντικά παιχνίδια για εμάς. Δουλεύουμε σκληρά και θα πάμε να τα χτυπήσουμε όλα για να ξεφύγουμε από τις τελευταίες θέσεις και να πανηγυρίσουμε την παραμονή μας στην κατηγορία».
yorgos
QUOTE
Τώρα, θα πρέπει ο Άρης να καλύψει το κενό του εκ των έσω. Ο Σπύρος Μούρτος και φυσικά πρωτίστως ο κλασικός μας play-maker Νίκος Γκίκας, θα πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Νομίζω ουδέν κακόν αμιγές καλού. Ευκαιρία και για τους δύο. Καλώς ή κακώς ο Αθηναίου θα έφευγε. Το πρόβλημα δεν είναι η φυγή του αυτή καθαυτή αγωνιστικά, αλλά το τι σημαίνει για την ομάδα όταν γράφεται παντού ότι ήταν απλήρωτος και ότι η ομάδα ζητιανεύει για 20 χιλιάρικα. Τέλος πάντων, μεγάλη ευκαιρία για τα δύο πιτσιρίκια και χωρίς άγχος πλέον. Ξαναλέω ότι για μένα ειδικά ο Μούρτος έχει πολύ υψηλό ταβάνι.
SteelGandalf
Έχεις δίκιο φίλε μου. Κατά την άποψη μου, έχει ο Μούρτος καλές προοπτικές, αλλά υστερεί στο επιθετικό κομμάτι (στο ελεύθερο σουτ κυρίως), εν αντιθέσει με τον Γκίκα που θα δεις πως θα εξελιχθεί και θα τρίβεις τα μάτια σου (πρόβλεψη είναι αυτό).

Σε ό,τι αφορά τον "απλήρωτο Αθηναίου", ο κύριος Αρβανίτης το διαψεύδει κατηγορηματικά στην χθεσινή του συνέντευξη και δεν έχω λόγους να μην τον πιστέψω. Έτσι όπως τοποθετήθηκε, θεωρώ πως έχουν βάση τα όσα είπε.

QUOTE
Για τον Γιάννη Αθηναίου: «Τέτοια λάσπη που δέχεται αυτή η διοίκηση είναι άνευ προηγουμένου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να συμβαίνει αυτό. Δεν υπήρχε κανένας όρος με το αν φύγει ο Αγγέλου θα μπορεί να αποχωρήσει και ο Αθηναίου. Αν υπήρχε τέτοιος όρος δεν θα έφευγε και ο αθλητής αμέσως; Πριν από ένα περίπου μήνα είχε πρόταση από Παναθηναϊκό, από τούρκικη και ιταλική ομάδα. Οι 30 μέρες έχουν να κάνουν με περίπου 45 ημερολογιακές. Ήταν πληρωμένος ο παίκτης, δεν μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό. Θεωρείτε βλάκες τους ανθρώπους της Αρμάνι που έδωσαν λεφτά για να πάρουν τον αθλητή; Άρα δεν ήταν ελεύθερος.

Είναι καλός αθλητής, καλός χαρακτήρας, πρόσφερε στην ομάδα πάρα πολλά. Και γι' αυτόν μας κοροϊδεύανε όταν τον φέραμε και τώρα πήγε σε μια ομάδα Ευρωλίγκας. Με την αλλαγή προπονητή τον επηρέασαν αρνητικά κάποιοι, του χαλάσανε το μυαλό. Με τις προτάσεις που ερχόταν έλεγε συνέχεια να τις δούμε, θέλω να φύγω.

Ενώ απορρίψαμε όλες τις προτάσεις, εκείνη την εποχή θεώρησε ότι πρέπει να μείνει και να τελειώσει την χρονιά και θεώρησε ότι πρέπει να κάνει την δήλωση μέσω της ΚΑΕ. Μετά το ματς με τον Ηλυσιακό ήρθε μια πρόταση από την Αρμάνι η οποία είναι μια πλούσια ομάδα που πληρώνει καλά. Μας ζήτησε να φύγει.

Ο λόγος της αποχώρησής του έχει να κάνει με την δύσκολη οικονομική κατάσταση, με το ότι δεν παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα η ομάδα.

Ο ίδιος έχει υψηλούς στόχους, θέλει να βάζει ψηλά τον πήχη. Δυστυχώς ο ΑΡΗΣ δεν είναι ο Άρης που ήταν παλιά. Όταν ένας αθλητής έχει υψηλούς στόχους που δεν συμβαδίζουν με την ομάδα τότε αρχίζουν τα προβλήματα.

Ήταν μια δύσκολη απόφαση. Επί μήνες υπήρχε πρόβλημα. Κάναμε ότι μπορούσαμε για να τον πείσουμε να μείνει. Θεώρησε την τελευταία πρόταση ως μια μεγάλη ευκαιρία γι” αυτόν».


Αν και λίγο φάσκει και αντιφάσκει, όταν λέει πως από τη μία δεν ήθελε να φύγει (πριν περίπου ένα δίμηνο) και από την άλλη πως ήθελε να τις "δουν" όλες τις προτάσεις και τους έλεγε πως θέλει να φύγει. Ενώ, στο τέλος, εκείνο το επί μήνες υπήρχε πρόβλημα, επίσης καταδεικνύει, κατά την ταπεινή μου άποψη, το μέγεθος του προβλήματος που δεν ήταν "χθεσινό".

Η μόνη μου ένσταση, εφόσον δεν μπορούσαμε να τον κρατήσουμε τον παίχτη είναι στο οικονομικό κομμάτι. Πάρε τουλάχιστον ένα 50άρικο (καθαρά λεφτά) και στείλτον στην ευχή του Θεού. Με το ζόρι δεν τον κρατάς, αλλά πάρε κάποια χρήματα για να καλύψεις τον κ*λο σου. Μήπως ο Παναθηναϊκός, οι Τούρκοι ή οι Ιταλοί δεν θα σου τα έδιναν;
38aris
Παιδιά ηρεμία! Ουδείς αναντικατάστατος και συμφωνώ με τη λογική ότι αφού θα έφευγε που θα έφευγε το καλοκαίρι καλό είναι η ομάδα να αποκομίσει κάποιο όφελος.
Δηλαδή υπήρχε περίπτωση εάν είχε ζητήσει η διοίκηση ρήτρα 100 ή παραπάνω χιλιάδων να τη δεχόταν ο παίκτης και να ερχόταν σε μας το καλοκαίρι?
Ή μήπως δεν έχουμε καταλάβει σε τι οικονομική κατασταση βρισκόμαστε και μειδιούμε μπροστά στα λεφτά που πήραμε?
Μήπως με τέτοιες κινήσεις καταφέρουμε και άρουμε το μπαν και το καλοκαίρι αποκτήσει ξενους ίσως καλύτερους του Αθηναίου(τον οποίο εκτιμώ πάρα πολύ)?
Παίχτες από πισω υπάρχουν (Πουλιανίτης , Λαρεντζάκης, μεγαλύτερος ρόλος για Μούρτο- Γκίκα- Μποχωρίδη) οι οποίοι θα μεινουν και του χρόνου και είναι καλό να ψηθούν λίγο παραπάνω φέτος για να είναι έτοιμοι.
Ο στόχος είναι η εξυγίανση και η εύκολη παραμονή( και ότι καλύτερο είναι ευπρόσδεκτο) για τα επόμενα χρόνια.
Δε καταλαβαίνω πως η αποχώρηση ενός παίκτη που όυτως ή άλλως δε θα κρατουσαμε θα επηρεάσει το πλάνο που υπάρχει.
Το βασικό πρόβλημα είναι η απουσια ένος προπονητη-μέντορα που θα υποστηρίξει πλήρως το πλάνο και θα εμφυσήσει σε όλους εμπιστοσύνη και πιστη( κάτι που έκανε ο Αγγέλου).
Από εκεί ξεκινούν ομάδες με τη λογική τη δική μας.
Τέλος επιτέλους ξυπνήστε και καταλάβετε ότι τα επόμενα χρόνια είναι πολύ σημαντικά για την ίδια τη ύπαρξη της ομάδας.
600 χιλιάρικα το χρόνο πως θα βγαίνουν?
Γι άυτό στηρίζουμε όσο μπορούμε κάνοντας και την κριτική μας βέβαια αλλα μη τα μηδενιζουμε όλα και μη κρίνουμε τη σημερινή κατάσταση με γυαλιά του παρελθόντος
SteelGandalf
Συμφωνώ με την προσέγγιση σου φίλε 38ari. Είτε μας αρέσει, είτε όχι, αυτό που χρειάζεται η ομάδα μας είναι στήριξη. Αν ονειρευόμαστε, κάποια στιγμή, να την ξανά δούμε στην κορυφή.

Και το επαναλαμβάνω, θεωρώ ντροπή τα 500 εισιτήρια, ακόμα και σε παιχνίδια όπως το σημερινό. Σε κάθε παιχνίδι θα έπρεπε να υπάρχει 2.500 - 3.000 κόσμος, κατά μέσο όρο, στο Nick Galis Hall. Με την απόλυτη απουσία μας, δεν δικαιούμαστε να ονειρευόμαστε, αλλά ούτε και να γκρινιάζουμε...

1η Περίοδος

Άρης - Πανελευσινιακός : 17-15
SteelGandalf
2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Πανελευσινιακός : 35-24

3η Περίοδος

Άρης - Πανελευσινιακός : 58-47

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Πανελευσινιακός : 75-61

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ντύθηκε Γιάννης Αθηναίου!!! Πέτυχε 14 πόντους, είχε 2 ασσίστς, 2 κλεψίματα, 2 ριμπάουντς και 3 λάθη.

Τρομερό παιχνίδι και από τον αρχηγό (Αντώνη Ασημακόπουλο) με 16 πόντους, 4/4 τρίποντα και 7 ριμπάουντς!!!
tuareg
βεζενκοφ 8 ποντους,9 ριμπ,5 ασσιστ...
πρεπει να ησυχασε κι ο yorgos τωρα smiley.gif smiley.gif
με την ηττα του καοδ μεχρι και 6 προλαβαινουμε με 3/3...(ενταξει δυσκολο με τα δυο εκτος)
εντιτ
4/4 τριποντα ο ασημακο...μεχρι που βρισκουνε και το μποιγκ σημερα
38aris
Πολύ καλή εμφάνιση από την ομάδα και σιγουρα μετράει το ότι μπήκαν τα σουτ.
Βέβαια από τις δηλώσεις των παικτών και των προπονητών φάνηκε ότι το θέλαμε περισσότερο το παιχνίδι.
Ίσως μας συσπείρωσε και η φυγή του Αθηναιου.
Η απουσία του αν φανεί θα είναι την άλλη εβδομάδα με τον Ίκαρο εκτός(για αυτόν είναι τελικός).
Μακάρι όμως όπως είπα και σε άλλο ποστ να λειτουργήσει ευεργετικά για την ανέλιξη άλλων παικτών.
Τι κόσμο είχε?ξέρει κανείς?
SteelGandalf
Απ' ότι έχω ακούσει-διαβάσει, μόλις και μετά βίας ήταν 500 άτομα μέσα.
yorgos
Ντροπή να έχουμε 500 άτομα καταρχήν.

Δεύτερον ναι, ησυχασα. Τρίτον ανάμεσα στο να παίρνει χρόνο ο Αθηναίου που θα φύγει και να παίρνει ο Γκίκας με το Μούρτο, προτιμώ το δεύτερο, από την ώρα που έχει εξασφαλιστεί η σωτηρία, γιατί Α2 δε θα την αντέξω.

Τέταρτον θέλω να πάρουμε τον Πεδουλάκη (το είπα και ησύχασα).

Και πέμπτον ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μπήκαν και τα σουτ. Μήπως μπήκαν και οι βολές να πάω να πάρω ψωμία πριν γκρεμιστεί ο φούρνος;

Για κάποιο λόγο είμαι αισιόδοξος. Θα είναι που είναι Κυριακή και βρέχει.

Και δέχομαι την πρόκληση για τη σύγκριση πρόοδου Μούρτου-Γκίκα. Αν ο Γκίκας σε 2 χρόνια είναι εμφανώς καλύτερος θα στείλω στο φίλο Gandalf 10 πούρα Κοχίμπα Σίγκλο 5.
SteelGandalf
QUOTE(yorgos @ Mar 30 2014, 20:14 ) *
Και δέχομαι την πρόκληση για τη σύγκριση πρόοδου Μούρτου-Γκίκα. Αν ο Γκίκας σε 2 χρόνια είναι εμφανώς καλύτερος θα στείλω στο φίλο Gandalf 10 πούρα Κοχίμπα Σίγκλο 5.


Στέργιος. wink.gif

Ο κύριος Πεδουλάκης, μια χαρά είναι για τον Άρη μας. Απλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να αντέξει τόση υποβάθμιση, από τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό και την ευρωλίγκα, ερχόμενος στον σημερινό Άρη. Δεν ξέρω, επίσης, το κασέ του.

Όσο για τα πούρα, θα τα περιμένω (υγεία να έχουμε καθώς και τα παιδιά, Μούρτος και Γκίκας). wink.gif

Μην κάνεις τον ανήξερο όμως τότε. wink.gif

Υ.Γ. Ως γνωστόν, τα γραπτά μένουν. wink.gif
North_gato
QUOTE(SteelGandalf @ Mar 31 2014, 01:26 ) *
Στέργιος. wink.gif

Ο κύριος Πεδουλάκης, μια χαρά είναι για τον Άρη μας. Απλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να αντέξει τόση υποβάθμιση, από τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό και την ευρωλίγκα, ερχόμενος στον σημερινό Άρη. Δεν ξέρω, επίσης, το κασέ του.

Όσο για τα πούρα, θα τα περιμένω (υγεία να έχουμε καθώς και τα παιδιά, Μούρτος και Γκίκας). wink.gif

Μην κάνεις τον ανήξερο όμως τότε. wink.gif

Υ.Γ. Ως γνωστόν, τα γραπτά μένουν. wink.gif



Ο Πεδουλακης ηρθε μεν απο τον πρωταθλητη και με συμμετοχη ευρωπης, αλλα ομαδα που ομιλει την ελληνικην και εχει τους ιδιους στοχους και να ενδιαφερεται για αυτον δεν υπαρχει. Επομενως αναγκαστικα θα βολευτει με κατι λιγοτερο.
Για το κασε του δεν ξερω να σου πω, αλλα σε καποιο θεμα του Παναθηναικου εδω μεσα, μη με ρωτας ποιος και σε ποιο θεμα ηταν, ειπε οτι κατ ουσια το συμβολαιο του ηταν.....φιλοδωρημα.
Timemaster
Καλημέρα...
πραγματικά δε ξέρω ούτε ποιος θα είναι ο νέος προπονητής της ομάδος αλλά ούτε και ποιος θα μπορούσε να πετύχει κάτι σε αυτή την ομάδα.

Η θέση εδώ και πολλά χρόνια (από την εποχή Ιωαννίδη) είναι ηλεκτρική καρέκλα. Αν θυμάμαι καλά από το 89-90 και μετά κανένας προπονητής δεν έχει κάτσει στην ομάδα 2 συνεχόμενα γεμάτα χρόνια (ένα χρόνο δηλαδή λιγότερο από το πλάνο που έλεγε η διοίκηση και ο Αγγέλου)

Για να έρθει μεγάλο όνομα θα πρέπει η ομάδα α. Να του παραδώσει τα κλειδιά Β. Να έχει λύσει το μπαν της FIBA γ. Να παίζει Ευρώπη δ. Να έχει εξασφαλισμένη την καλή οικονομική λειτουργία (Τότε ο Πεδουλάκης , ο Γιαννάκης κ.λ.π.) θα δεχτούν και με πολύ λίγα λεφτά να έρθουν μιας και θα είναι ένα σκαλί για την καριέρα τους ή για να το θέσω καλύτερα η καλύτερη χασούρα.
Όμως ακόμα και να γίνει αυτό πιστεύω πως δε θα κάτσουν πάνω από 1χρόνο στην ομάδα μιας και θα μας "πουλήσουν" για κάτι καλύτερο.

Η προσωπική μου γνώμη είναι να έρθει ένας προπονητής χαμηλότερου επιπέδου , πιο νέος που ίσως να μπορέσεις να τον κρατήσεις για 2-3 χρόνια μέχρι να ορθοποδήσεις.

Τέλος ο Μίνιτς μπορεί να μην είναι καλός προπονητής αλλά είναι πολύ καλός για να δουλεύει με παίχτες και η προοπτική του να παραμείνει στον πάγκο της ομάδος του χρόνου στην περίπτωση που δεν άρουμε το μπαν ή δε παίξουμε Ευρώπη με βρίσκει σύμφωνο.

Οπότε πιστεύω πως το θέμα προπονητή εξαρτάτε από το τι ομάδα θα μπορούμε να κάνουμε την νέα χρονιά.

Τώρα όμως προτρέχει το παιχνίδι με τον Ίκαρο σήμερα στις 16:00 όπου μπορεί ο Ίκαρος να θέλει την νίκη για να ελπίζει στην παραμονή (με ήττα ουσιαστικά πέφτει) όμως πρέπει να μπούμε μέσα για να παλέψουμε μέχρι τέλος για την ελπιδοφόρα 6η θέση.


Υ.Γ. Αν βγούμε 6οι και παίξουμε με τον Πανιώνιο θα έχουμε περισσότερα οικονομικά και όχι μόνο κέρδη από το να παίξουμε σαν 7οι ή 8οι με Ολυμπιακό ή ΠΑΟ;
SteelGandalf
24η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 5/4/2014, 16:00

ΙΚΑΡΟΣ BW LUCY HOTEL - Άρης


QUOTE(www.esake.gr)
Ο Ίκαρος υποδέχεται το Σάββατο (5/4, 16:00) τον Άρη στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής, σε μια αναμέτρηση με ιδιαίτερο κίνητρο και για τις δύο ομάδες. Οι μεν γηπεδούχοι για τη σωτηρία τους, οι δε φιλοξενούμενοι για την είσοδο στην 6άδα.

Ο προπονητής του Ικάρου Θανάσης Γιαπλές δίνει το στίγμα του για την αναμέτρηση σημειώνοντας: «Πρόκειται για έναν ακόμα τελικό για την ομάδα μας και πρέπει πάση θυσία να τον κερδίσουμε. Ο αντίπαλος μας είναι μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα και σε πολύ καλή κατάσταση, αν κρίνουμε από τα τελευταία αποτελέσματα της. Θα πρέπει να παρουσιάσουμε τον καλύτερο δυνατό εαυτό και φυσικά θα χρειαστούμε την βοήθεια του κόσμου, ο οποίος σε όλη την διάρκεια της χρονιάς έχει συμπαρασταθεί με απίστευτο τρόπο στον Ίκαρο. Θα τους χρειαστούμε και σε αυτό το ματς».

Από την πλευρά του, ο Τραβόν Γούντολ είπε: «Μετά την ήττα από τον Ηλυσιακό, δεν έχουμε περιθώριο για άλλη ήττα. Πρέπει να τελειώσουμε τη σεζόν μόνο με νίκες και ο πρώτος μας αντίπαλος είναι ο Άρης, για τον οποίο ξέρουμε ότι είναι μια ομάδα με αρχές τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Εμείς θα πρέπει να παίξουμε με μεγαλύτερη συγκέντρωση, ώστε να αποφύγουμε τα λάθη και να έχουμε τον έλεγχο του ρυθμού. Με τον κόσμο στο πλευρό μας, πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Ο προπονητής του Άρη Μίλαν Μίνιτς επεσήμανε για την αναμέτρηση πως «προηγήθηκε μία εβδομάδα, η οποία ξεκίνησε με μικροπροβλήματα, του Γκίκα, του Βεζένκοβ και του Μήτογλου, αλλά από το φιλικό παιχνίδι της Τετάρτης και μετά, είχαμε προπονήσεις με καλό αγωνιστικό ρυθμό και συγκέντρωση. Παίζουμε απέναντι σε μία αθλητική και έμπειρη ομάδα, η οποία αγωνίζεται με την πλάτη στον τοίχο, αλλά είναι εξίσου σημαντικό παιχνίδι για εμάς, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, ψύχραιμοι και με καθαρό μυαλό, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες του παιχνιδιού».

Από την πλευρά των παικτών, ο Ζήσης Σαρικόπουλος τόνισε τη σημασία της νίκης και για τις δύο ομάδες: «Το παιχνίδι με τον Ίκαρο θα είναι δύσκολο, γιατί ο αντίπαλος κυνηγά τη νίκη. Είναι νοκ άουτ για τον Ίκαρο, αλλά το ίδιο είναι και για εμάς. Περιμένουμε ένα δυνατό ματς για 40 λεπτά. Εμείς θέλουμε να ελέγξουμε το ρυθμό του αγώνα, γιατί ο αντίπαλός μας θέλει να τρέξει στο γήπεδο και πρέπει να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να έχουμε υπομονή στην επίθεση».
yorgos
Εννοείται ότι ένας τζέντλεμαν κρατάει το λόγο του, η υπόσχεση για τα πούρα είναι δεδομένη. Αλλά επειδή ο Γκίκας θα παίζει στον Άρη και ο Μούρτος στους Σίξερς wos_sport4.gif , θα τη σκαπουλάρω.

Νομίζω σήμερα θα χάσουμε σε μια ομάδα που τα παίζει όλα για όλα. Επίσης νομίζω ότι το live του ΕΣΑΚΕ με τόσα ματς ταυτόχρονα θα τα κάνει μούτι, περίμενε και θα δεις...

Ο Πεδουλάκης την πρώτη χρονιά στον ΠΑΟ πληρώθηκε μπουρμπούτσαλα, τη δεύτερη πληρώθηκε. Όχι αυτά που του αναλογούσαν, αλλά πληρώθηκε, ή τέλος πάντων είχε συμβόλαιο της προκοπής, τώρα τι αποζημίωση θα πάρει δεν το ξέρω, φαντάζομαι μόνο τα δεδουλευμένα.
yorgos
Δε βλέπω κανέναν να σχολιάζει τη ΜΑΤΣΑΡΑ που κάνουμε. Τι έγινε, πάθαμε την πλάκα μας;;;

Τι λέγαμε για το live του ΕΣΑΚΕ;
Timemaster
και νόμιζα πως με τα 4/4 τρίποντα του Ασημακόπουλου την προηγούμενη εβδομάδα τα είχα δει όλα.

Ημίχρονο στην Αθήνα και το σκορ 33-52
με τον Άρη να κάνει (βάση εικόνας στατιστικών) ένα απίστευτο παιχνίδι με 7/7 βολές 9/14 δίποντα, 9/17 τρίποντα 15 ασίστ και μόλις 4 λάθη.
Πραγματικά απίστευτη στατιστική ειδικά η αναλογία ασίστ/ λαθών.

Για να δούμε θα έχουμε ένα ήσυχο απόγευμα;
SteelGandalf
Έριξα έναν καλό υπνάκο και πριν 10 λεπτά ξύπνησα με το παιχνίδι να βρίσκεται στο ημίχρονο...

1η Περίοδος

ΙΚΑΡΟΣ BW LUCY HOTEL - Άρης : 19-36

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

ΙΚΑΡΟΣ BW LUCY HOTEL - Άρης : 33-52

Προφανώς και μιλάμε για απίστευτο πρώτο ημίχρονο από την ομάδα μας, με στατιστική, σε όλους τους τομείς, για όσκαρ (χωρίς ίχνος υπερβολής).

Το παιχνίδι βρίσκεται περίπου στη μέση της 3ης περιόδου και το σκορ είναι 47-60.
yorgos
Αποκλείεται να έχουμε ήσυχο απόγευμα, Άρης είμαστε θα τη χάσουμε τη διαφορά.

Στο πρώτο δεκάλεπτο μπήκαν 55 πόντοι, χωρίς καμία ομάδα να βγάλει αιφνιδιασμό!
SteelGandalf
3η Περίοδος

ΙΚΑΡΟΣ BW LUCY HOTEL - Άρης : 58-72

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

ΙΚΑΡΟΣ BW LUCY HOTEL - Άρης : 77-88
tuareg
μποχω 19 π,5 ασσιστ 26 ρανκινγκ,βεζενκοφ νταμπλ-νταμπλ (14p,10ρ)με 21 ρανκινγκ,πελικαν 25 π,25 ρανκινγκ...
Γενικα 21 ασσιστ,...44% τριποντα,59% διποντα,39-29 ριμπαουντ
λες μπας και παιζουμε καλυτερα τωρα που εφυγε ο Αθηναιου? smiley.gif smiley.gif
SteelGandalf
Αν δεν κάνω λάθος και πέρσι τέτοια εποχή ήταν που κάναμε το μεγαλύτερο νικηφόρο σερί μας. Τρεις συνεχόμενες νίκες, είναι η πρώτη φορά που πετυχαίνουμε φέτος.

Δεν έχω εικόνα του αγώνα αλλά, βάσει στατιστικής, πρέπει να ήμασταν καθηλωτικοί.
Timemaster
QUOTE(tuareg @ Apr 5 2014, 17:47 ) *
μποχω 19 π,5 ασσιστ 26 ρανκινγκ,βεζενκοφ νταμπλ-νταμπλ (14p,10ρ)με 21 ρανκινγκ,πελικαν 25 π,25 ρανκινγκ...
Γενικα 21 ασσιστ,...44% τριποντα,59% διποντα,39-29 ριμπαουντ
λες μπας και παιζουμε καλυτερα τωρα που εφυγε ο Αθηναιου? smiley.gif smiley.gif


δε ξέρω αν παίζουμε καλύτερα αλλά σίγουρα παίζουμε ποιο απελευθερωμένα.
Όπως είδα στο παιχνίδι με την Ελευσίνα την προηγούμενη εβδομάδα και όπως κατάλαβα τον αγώνα σήμερα φαίνεται να μας έχει φύγει το άγχος καταρχάς και από εκεί και πέρα το ποιο σημαντικό είναι ότι έχουμε ορθολογικά σχήματα.

Εφόσον δεν έχουμε τραυματισμούς ουσιαστικά παίζουμε με δύο παίχτες σε κάθε θέση και αν εξαιρέσεις Μποχωρίδη και Μούρτο που ανεβαίνουν στο τρία κάθε παίχτης παίζει στην θέση του.
Χαρίσης γίνεται αλλαγή με Σαρικόπουλο ανάλογα πως πάει το παιχνίδι
Ο Βεζένκωφ παίρνει ανάσες από τον Ασιμακόπουλο
Ο Πελεκάνος (εξαιτίας του τραυματία Χάντ) αντικαθίσταται για κανένα δεκάλεπτο από Μούρτο ή Μποχωρίδη (που λόγο ύψους μπορούν να το κάνουν για 5-10 λεπτά)
Και στις δύο θέσεις των γκαρντ έχουμε Γκίκα-Λαρετζάκη-Μποχωρίδη-Μούρτο.

Δε νομίζω πως φταίει η αποχώρηση του Αθηναίου που βλέπουμε τέτοιον Άρη αλλά τους παίχτες να αρχίζουν να ρολάρουν μετά από τους τραυματισμούς και το εύκολο πρόγραμμα που έχουμε.

Νομίζω πως το στατιστικό του αγώνα είναι τα 9 κερδισμένα φάουλ του Μποχωρίδη με 7/9 βολές. Επιτέλους ο πιτσιρικάς με το διασκελισμό του και τα μακριά του χέρια πήγε προς το καλάθι και έφθειρε τον αντίπαλο.



tuareg
o μποχω σημερα εκανε το καλυτερο του παιχνιδι εβερ με την ομαδα...
yorgos
QUOTE
δε ξέρω αν παίζουμε καλύτερα αλλά σίγουρα παίζουμε ποιο απελευθερωμένα.
Όπως είδα στο παιχνίδι με την Ελευσίνα την προηγούμενη εβδομάδα και όπως κατάλαβα τον αγώνα σήμερα φαίνεται να μας έχει φύγει το άγχος καταρχάς και από εκεί και πέρα το ποιο σημαντικό είναι ότι έχουμε ορθολογικά σχήματα.


Εκτός αυτού απαλλαγήκαμε και από το μπάσκετ του Αγγέλου: "τσιγγούνικο", τελείως ακατάλληλο για τέτοια ομάδα (σε κάποια φάση παίζαμε εβδομάδες χωρίς σέντερ και παίζαμε σετ παιχνίδι όταν έχουμε ταχύτατη περιφέρεια) και φτάνει πια με τα αλλοπρόσαλα σχήματα και τις "κουφές" επιλογές σε σχεδιασμένα play ή τις ανεξήγητες εντολές (π.χ. να μην κάνουμε φάουλ όταν έχουμε να δώσουμε κι ο αντιπαλος κάνει επαναφορά στα 7''). Βέβαια ο βασικότερος λόγος είναι πια η έλλειψη άγχους, φαίνεται καια πό τις βολές αυτό. Είμαι πολύ αισιόδοξος.

Αρκεί να μη μας πάρουν το Μούρτο από το καλοκαίρι οι Σίξερς...
tuareg
QUOTE (yorgos @ Apr 5 2014, 19:16 ) *
Εκτός αυτού απαλλαγήκαμε και από το μπάσκετ του Αγγέλου:


Μίνιτς: «Συνεχίζουμε το πρόγραμμα του Αγγέλου, laugh.gif laugh.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif είναι πολλές 3 εβδομάδες διακοπής» -
See more at: http://www.basketplus.gr/index.php/rss-ari...h.IKaflmHR.dpuf
Timemaster
QUOTE(yorgos @ Apr 5 2014, 19:16 ) *
Εκτός αυτού απαλλαγήκαμε και από το μπάσκετ του Αγγέλου: "τσιγγούνικο", τελείως ακατάλληλο για τέτοια ομάδα (σε κάποια φάση παίζαμε εβδομάδες χωρίς σέντερ και παίζαμε σετ παιχνίδι όταν έχουμε ταχύτατη περιφέρεια) και φτάνει πια με τα αλλοπρόσαλα σχήματα και τις "κουφές" επιλογές σε σχεδιασμένα play ή τις ανεξήγητες εντολές (π.χ. να μην κάνουμε φάουλ όταν έχουμε να δώσουμε κι ο αντιπαλος κάνει επαναφορά στα 7''). Βέβαια ο βασικότερος λόγος είναι πια η έλλειψη άγχους, φαίνεται καια πό τις βολές αυτό. Είμαι πολύ αισιόδοξος.

Αρκεί να μη μας πάρουν το Μούρτο από το καλοκαίρι οι Σίξερς...



Ο Αγγέλου έπαιζε όμως αναγκαστικά αυτό το παιχνίδι μιας και επί των ημερών του ποτέ δεν είχε δύο σέντερ.
Έτσι βγαίναν και τα αλλοπρόσαλλα σχήματα που αναφέρεις.

Όσο για κακό κοουτσάρισμα μέσα στον αγώνα το βλέπω και στον Μίνιτς αυτό.
Δεν είναι κάτι που έχει αλλάξει.
Κάποτε το δικαιολόγησα με το ότι θέλουν να ψήσουν τους πιτσιρικάδες να σκέφτονται μέσα στο παιχνίδι και να αρχίσουν να αποκτούν καθαρό μυαλό μόνοι τους χωρίς να πρέπει να έχουν κάποια εντολή από τον πάγκο.

Όσο για του Μούρτο μη το γελάς μπορεί να μη πάει στο ΝΒΑ αλλά για ρόστερ ομάδος Ευρωλίγκας εγώ τον έχω αν συνεχίσει να παίζει με αυτό τον τρόπο και βελτιώσει 1-2 αδυναμίες που έχει.

SteelGandalf
QUOTE(yorgos @ Apr 5 2014, 19:16 ) *
Αρκεί να μη μας πάρουν το Μούρτο από το καλοκαίρι οι Σίξερς...


Και τον Γκίκα οι Μπουλς!!! tongue.gif

QUOTE(www.pressaris.gr)
Ο Μίνιτς μνημόνευσε τον Αγγέλου στην ιδιαίτερη πατρίδα του

Εμφανώς ικανοποιημένος από τη νίκη, ο Μίλαν Μίνιτς τόνισε πως το παιχνίδι τελείωσε στο πρώτο δεκάλεπτο που ήταν, όπως επεσήμανε το καλύτερο του Άρη τη φετινή σεζόν. Ο τεχνικός των κίτρινων όμως θυμήθηκε και τον Βαγγέλη Αγγέλου, με τον οποίο αποκάλυψε ότι έχει ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας.


Ο Σέρβος προπονητής δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Ίκαρο για την προσπάθεια, αλλά αυτό το ματς τέλειωσε από το πρώτο δεκάλεπτο. Η πίεση μας στον Ίκαρο απέδωσε καρπούς. Έχασαν κάποια ανοιχτά σουτ, ενώ εμείς κάναμε το καλύτερο δεκάλεπτο μας μέσα στην σεζόν. Είχαμε 21 ριμπάουντ και ο Ίκαρος 12, ενώ είχαμε 15 ασίστ και μόλις τέσσερα λάθη. Όταν η διαφορά ανέβηκε στους 19 πόντους, ο Ίκαρος έπαιξε καλύτερα, αλλά εμείς είχαμε υπομονή και κρύο αίμα για να κρατάμε την διαφορά πάνω από τους 10 πόντους.

Είμαστε στο πρόγραμμα που έφτιαξε ο Βαγγέλης Αγγέλου που είναι από την Χαλκίδα, με στόχο την 6η θέση. Είμαι πολύ χαρούμενος που παίρνω τηλέφωνο κάθε φορά τον Αγγέλου και μου δίνει ιδέες. Είναι μεγάλη η βοήθεια του, τον παίρνω ότι ώρα θέλω και είναι πάντα έτοιμος να βοηθήσει. Ευχαριστώ τους βοηθούς μου και τους παίκτες μου γιατί κάναμε την τρίτη συνεχόμενη νίκη».

Πρόσθεσε πως «για εμάς είναι το σύστημα και το πρόγραμμα που έχει φτιάξει ο Αγγέλου. Το ίδιο πρόγραμμα δουλεύει η Παρτιζάν. Αυτά τα παιδιά πριν την σεζόν είχαν ένα όνομα, τώρα έχουν άλλο μπασκετικό όνομα. Το πρόγραμμα το έκανε η διοίκηση, όλα δουλεύουν οργανωμένα».

Για τη διακοπή του πρωταθλήματος είπε: «Δεν καταλαβαίνω από διακοπές. Η διακοπή δεν είναι καλή, δε θα έχουμε συγκέντρωση στα ματς για τρεις εβδομάδες. Δύο βδομάδες εντάξει, τρεις είναι πολλές. Δεν είναι καλό για το μπάσκετ και για τους παίκτες. Πρέπει να βρεις κίνητρο κι αν οι παίκτες είναι έξυπνοι και συγκεντρωμένοι μπορούν να κερδίσουν στην προπόνηση. Αν κάνεις καλή προπόνηση, σίγουρα θα έχεις καλή αγωνιστική εικόνα. Δυό παιχνίδια έμειναν…».
yorgos
Ο βασικός λόγος που για μένα πρέπει να φύγει ο Μίνιτς είναι το κακό κοουτσάρισμα, έχει γίνει επανειλημμένως, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι φτάνει στα επίπεδα Αγγέλου (μνημειώδη). Το ότι γίνεται καλή δουλειά με τα πιτσιρίκια νομίζω δεν το αμφισβητεί κανείς κι αν αυτό εννοεί ως "σ'υστημα Αγγέλου" μπράβο του και credit. Δεν αμφέβαλλα ποτέ ότι είναι καλός στη δουλειά με τους μικρούς ο Αγγέλου (άλλωστε κάποιοι από αυτούς για χάρη του ήρθαν/έμειναν στην ομάδα) και λένε ότι έχει κάνει κατά καιρούς και καλές επιλογές ξένων, παρότι ασίσταντ. Για πάγκο δεν κάνει, ούτε αυτός ούτε ο Μίνιτς, τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου εντύπωση. Α, στην εποχή Αγγέλου θα πρέπει να υπογραμίσουμε και κάτι δηλώσεις που ειλικρινά σε κάνουν να απορείς αν είναι native speaker ο άνθρωπος. Δε θα ήθελα να είμαι στη θέση του διερμηνέα του ας πούμε. Διασταύρωση Βέλτσου και Παναγιώτη Τόκου.
QUOTE
Είναι μεγάλη η βοήθεια του, τον παίρνω ότι ώρα θέλω και είναι πάντα έτοιμος να βοηθήσει.

Ελπιζω την ώρα του αγώνα να μην έχουμε τηλέφωνα στον πάγκο...
QUOTE
Η διακοπή δεν είναι καλή, δε θα έχουμε συγκέντρωση στα ματς για τρεις εβδομάδες. Δύο βδομάδες εντάξει, τρεις είναι πολλές.
Ε τώρα δίκιο έχει. Δυο ματς πριν το τέλος γίνεται μούτι το πρωτάθλημα, χωρίς λόγο. Πολύ κακός προγραμματισμός.

Για το Μούρτο δεν το είπα σκωπτικά για το παιδί. Μια χαριτωμένη υπερβολή, δε θα εκπλαγώ κι εγώ καθόλου να τον δω σε μια ομάδα Ευρωλίγκας.
38aris
Πλάκα πλάκα ο Μούρτος είναι φέτος ο πιο σταθερός μας παίκτης.
Μάλιστα είναι πολλές οι φορές που έχει εκπλήξει θετικά.
Εντάξει δεν είχαμε από αυτόν τις απαίτήσεις που είχαμε από άλλους αλλά δείχνει να δουλεύει και πιστεύω ότι αν συνεχισει να το
κάνει αυτό άνετα θα μπορεί να παίξει και ευρωλίγκα.
Αμυνα είναι πολύ καλός και αποκτά εμπειρία ενώ έχει δουλέψει αρκετά στην επίθεση (πιο συνεπές σουτ και διείσδυση).
Αν βελτιώσει κι αλλο τη τρίπλα του με δεδομένη την ύπαρξη του Γκίκα (φοβερές δυνατότητες-μη ξεχνάμε οτι είναι η πρώτη του χρονιά στη Α1) και του Χριστοδούλου έχουμε κλείσει από άσσους έστω και αν φύγει ο Μποχώ.
Πάντως η ομάδα χωρίς τραυματισμούς φορτσάρει δυνατά τώρα, ενώ η φυγή Αθηναίου, μάλλον απελευθέρωσε και βοήθησε στη κατανομη πόλων.
Ετσι όπως παει το πράγμα μπορεί και να μιλάμε για colpo grosso της διοίκησης στο τέλος της χρονιάς biggrin.gif biggrin.gif
Απαράδεκτος ο ΕΣΑΚΕ με τις 3 βδομάδες διακοπή....
ΥΓ: Εστω και αν δε φαίνεται από τη στατιστική έχουν βοηθήσει πολύ και οι Σαρικο-Χαρίσης.
yorgos
Ο Σαρικό δήλωσε ότι θέλει ΠΑΟ στα πλέι οφ για να παίξει απέναντι στο Μαυροκεφαλίδη και να φαίνεται πάλι Σακίλ.
SteelGandalf
25η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Πέμπτη, 24/4/2014, 18:00

Άρης - Τρίκαλα BC ARIES


QUOTE(www.esake.gr)
Ο Άρης υποδέχεται στο Αλεξάνδρειο τα Τρίκαλα BC ARIES την Πέμπτη (24/4, 18:00) για την 25η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ. Οι «κίτρινοι» θέλουν τη νίκη για να διατηρηθούν στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ οι φιλοξενούμενοι επιθυμούν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Ο προπονητής του Άρη, Μίλαν Μίνιτς σημειώνει για την αναμέτρηση: «Είναι ένα πολύ σημαντικό, νοκ-άουτ παιχνίδι για εμάς. Γνωρίζουμε τη δύναμη του αντιπάλου μας, αλλά γνωρίζουμε επίσης, τη δική μας δύναμη και τις δικές μας φιλοδοξίες. Το μπάσκετ είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και απρόβλεπτο άθλημα και σε αυτήν την περίπτωση, είναι δύσκολο να προβλέψεις το αποτέλεσμα. Είχαμε διακοπή για περίπου τρεις εβδομάδες, προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τον αγωνιστικό μας ρυθμό με δύο φιλικά παιχνίδια, να αποκαταστήσουμε κάποια προβλήματα τραυματισμών, καθώς και να κρατήσουμε σε αγωνιστική εγρήγορση τους παίκτες και να βγάλουμε περισσότερη ενέργεια. Την τελευταία εβδομάδα, λόγω κάποιων προβλημάτων τραυματισμών, αλλά και λόγω της απουσίας τριών παικτών μας με την εφηβική ομάδα, ήταν πολύ δύσκολο να γίνει ένας προγραμματισμός της ομαδικής προπόνησης, με δεδομένη την καταπόνηση του κάθε αθλητή ξεχωριστά, ώστε να καταφέρουμε να κρατήσουμε την απόδοση των παικτών μας σε υψηλά επίπεδα. Γίνεται, λοιπόν, κατανοητό, ότι ο συγκεκριμένος προγραμματισμός για το Πανελλήνιο των εφήβων έχει άμεση επίπτωση στην ομαλή λειτουργία της ανδρικής ομάδας, αφού οι συγκεκριμένοι παίκτες έχουν ενεργό ρόλο στις καθημερινές δραστηριότητές της. Η δύναμη βρίσκεται μέσα μας και πιστεύω ότι μπορούμε να αποδώσουμε στη δύσκολη αποστολή που έχουμε μπροστά μας, έχοντας κρύο αίμα και μεγάλη καρδιά, μαζί με ομαδικότητα και σωστές ατομικές αποφάσεις».

Και ο Κώστας Χαρίσης υποστηρίζει: «Μετά από την διακοπή του Πρωταθλήματος, θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και θα διεκδικήσουμε τη νίκη, κυνηγώντας τους στόχους μας. Το παιχνίδι με τα Τρίκαλα θέλει προσοχή και όπως είμαστε σωματικά έτοιμοι, πρέπει να είμαστε και πνευματικά. Περιμένουμε τη βοήθεια του κόσμου, για να τελειώσουμε νικηφόρα το Πρωτάθλημα στην έδρα μας».

Ο Κώστας Φλεβαράκης δήλωσε για την αναμέτρηση πως «θέλουμε να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα μέσα σε μία ιστορική έδρα απέναντι σε μια ιστορική ομάδα. Θέλουμε στα δύο παιχνίδια που απομένουν να διεκδικήσουμε αυτό που μπορούμε και αν κάνουμε δύο νίκες, κάτι που δεν είναι φυσικά εύκολο, να τελειώσουμε όσο μπορούμε καλύτερα το πρωτάθλημα».

Ο Μάριος Ματαλόν, από την πλευρά του, τόνισε πως «θέλουμε να κλείσουμε την χρονιά όσο πιο πετυχημένα μπορούμε. Εξασφαλίσαμε νωρίς την παραμονή μας στην κατηγορία αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι λόγος για να χαλαρώσουμε. Πρέπει σε κάθε παιχνίδι να αποδεικνύουμε ότι η φετινή πορεία της ομάδας μόνο τυχαία δεν ήταν. Το να παίζεις μέσα στο Αλεξάνδρειο κόντρα στον Άρη είναι σίγουρα μία μοναδική εμπειρία για όλους μας και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».
SteelGandalf
1η Περίοδος

Άρης - Τρίκαλα BC ARIES : 21-18

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Τρίκαλα BC ARIES : 46-28

Εξαιρετικά ποσοστά στις βολές, στα δίποντα και στα τρίποντα. Υπερδιπλάσια ριμπάουντς και, ουσιαστικά, στην μόνη στατιστική κατηγορία που υστερούμε είναι τα κλεψίματα, παραδόξως για την ομάδα μας, με 2 έναντι 7.

Το παιχνίδι εξελίσσεται σε μια καλή προπόνηση για την ομάδα μας.

3η Περίοδος

Άρης - Τρίκαλα BC ARIES : 64-44

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Τρίκαλα BC ARIES : 88-57
tuareg
........Τα Τρίκαλα μείωσαν σε 68-52, όμως δύο συνεχόμενα τρίποντα του Γκίκα... έκοψαν την όρεξη των φιλοξενούμενων. Δύο εξαιρετικές ασίστ του Έλληνα γκαρντ (η δεύτερη κατέληξε σε άλει ουπ κάρφωμα του Μούρτου blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif ) ξεσήκωσαν το Αλεξάνδρειο (79-52). -
www.basketplus.gr/index.php/rss-aris-basketball/item/59918-skor-theama-kai-akoma-ena-vima-gia-eksada-88-57#sthash.VTM0PK4V.dpuf

ετοιμοι για σιξερς -μπουλς και οι δυο biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
SteelGandalf
Αφού σε λέω, δεν παίζονται!!! tongue.gif

QUOTE(www.pressaris.gr)
Σκορ και θέαμα στο Παλέ!

Σκορ και θέαμα προσέφερε ο Άρης στην επανέναρξη του πρωταθλήματος. Η διακοπή τον βελτίωσε. Ο Άρης ήταν εκρηκτικός απέναντι στα Τρίκαλα, κέρδισε με σκορ 88-57 και θα πάει στην Ρόδο να παίξει με τον Κολοσσό για μια θέση στην εξάδα.


Το πρώτο ημίχρονο ήταν μια… ραψωδία του Λευτέρη Μποχωρίδη! Ο 20χρονος γκαρντ έκανε ίσως το καλύτερο ημίχρονο της καριέρας του στον Άρη και ήταν αυτός που οδήγησε τους κίτρινους στο +18 (46-28) του πρώτου μέρους. Είχε 16 πόντους, εκ των οποίων οι πέντε προήλθαν από εξαιρετικές ενέργειες στο τελευταίο λεπτό, ένα κάρφωμα με τα δύο χέρια σε διείσδυση και ένα φόλοου (καλάθι και φάουλ) από τη βολή με τα οποία οι κίτρινοι πήραν διαφορά ασφαλείας.

Ο Άρης ήταν καλύτερος των Τρικάλων ειδικά μετά το πρώτο πεντάλεπτο, έλεγξε τον ρυθμό γιατί έπαιξε με δύο οργανωτές και έβαλε κάποια “μεγάλα” σουτ στην λήξη των επιθέσεων. Και ο Μούρτος και ο Γκίκας σκόραραν τρίποντα στο φινάλε των επιθέσεων του Άρη που έκανε επιμέρους σκορ 25-10 στη δεύτερη περίοδο, κρατώντας τα Τρίκαλα στο μηδέν για έξι λεπτά. Το σκορ στο πρώτο 10λεπτο ήταν 21-18 και στο 16’ είχε γίνει 32-18. Εκεί έχτισε ο Άρης την διαφορά του πρώτου μέρους, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κόσμου του.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν η σειρά του Πελεκάνου να ξεσηκώσει το κοινό. Ο “Μάικ” ξεκίνησε με 2/2 τρίποντα, πέτυχε συνολικά 8 πόντους, έβγαλε άμυνες, πήρε ριμπάουντ και ο Άρης έφτασε τη διαφορά στους 27 πόντους (57-30 στο 23’)! Τα Τρίκαλα αντέδρασαν, μείωσαν σε 61-44 (29’), όμως ο Λαρεντζάκης με τρίποντο διαμόρφωσε το 64-44 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Ο Νίκος Γκίκας ήταν αυτός που φρόντισε να δώσει… τέλος στο παιχνίδι όταν με δύο σερί τρίποντα στο 34’ έγραψε το 74-52, ενώ προσέφερε και την ασίστ του ματς στον Μούρτο, ο οποίος με κάρφωμα έγραψε το 79-52 (35’). Η σεμνή τελετή είχε λάβει τέλος και ο κόσμος χειροκρότησε γιατί έβλεπε πράγματα που του άρεσαν από τους παίκτες του Μίνιτς.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 46-28, 64-44, 88-57.

ΑΡΗΣ: Μποχωρίδης 20 (4/5β., 5/6δπ., 2/4τρ., 4ρ., 3ασ.), Χαντ 3, Πελεκάνος 11 (1/2β., 2/5δπ., 2/5τρ., 4ρ., 2κλ.), Γκίκας 14 (1/2δπ., 4/7δπ., 3ρ., 4ασ., 2κλ.), Τσακαλέρης, Ασημακόπουλος, Χαρίσης 13 (5/5β., 4/5δπ., 7ρ.), Λαρεντζάκης 5 (1), Βεζένκοφ 7 (5ρ., 2ασ.), Σαρικόπουλος 7 (5ρ.), Μούρτος 8 (9ρ., 2ασ.).

ΤΡΙΚΑΛΑ: Έβανς 12 (2), Περούνισιτς 2, Γιούιν 6 (5ρ., 2ασ.), Γιαννακίδης 3 (1), Πέτροβιτς 5 (1), Πορίνι 13 (4ασ.), Σαπ, Δεληγιάννης 9 (1), Ματαλών, Φούντας, Πάνος 4, Νικολόπουλος 3 (1).


QUOTE(www.pressaris.gr)
Μποχωρίδης: «Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και θέλαμε πολύ τη νίκη»

Ο υψηλός βαθμός συγκέντρωσης που είχαν οι παίκτες του Άρη σε συνδυασμό με την μεγάλη επιθυμία για τη νίκη ήταν τα στοιχεία που βοήθησαν τον Άρη να φτάσει στην ευρεία νίκη επί των Τρικάλων, σύμφωνα με τον Λευτέρη Μποχωρίδη.


Ο κορυφαίος των κίτρινων επεσήμανε πως «θέλαμε να διαχειριστούμε σωστά τη διακοπή του πρωταθλήματος γιατί πέρασε πολύς καιρός από το τελευταίο μας παιχνίδι. Δουλέψαμε πολύ καλά στο διάστημα αυτό και μπορέσαμε να αποδώσουμε το ίδιο όπως στους τελευταίους αγώνες πριν τη διακοπή. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και δείξαμε ότι θέλουμε πολύ το παιχνίδι. Πήραμε από την αρχή μια μεγάλη διαφορά, την οποία διατηρήσαμε μέχρι τέλους αφού δεν επιτρέψαμε στα Τρίκαλα να αντιδράσουν».


QUOTE(www.pressaris.gr)
Αποχώρησε τραυματίας ο Βεζένκοφ

Τραυματίας αποχώρησε ο Σάσα Βεζένκοφ από τον σημερινό αγώνα και αύριο θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του.


Ο φόργουορντ του Άρη γύρισε το δεξί πόδι του σε μια φάση δυόμισι λεπτά πριν το τέλος και αποχώρησε με πόνους. Ήδη έχει ξεκινήσει θεραπεία, αλλά αύριο θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να γνωστοποιηθεί πόσο σοβαρό είναι το διάστρεμμα.
Timemaster
Kαλησπέρα...

Δε ξέρω αν φταίει που τελευταία φορά είδα την ομάδα πριν από ένα μήνα ή αν απλά με γελούν τα μάτια μου αλλά η εικόνα της ομάδος ήταν εξωπραγματική.

Καταρχάς Μποχωρίδης και Μούρτος έχουν αλλάξει-βελτιώσει την τεχνική του σουτ. Περισσότερος καρπός, καλύτερη καμπύλη και ισορροπία σώματος. Τουλάχιστον αυτή την εντύπωση έχω.

Από εκεί και πέρα ο Γκίκας αρχίζει και βρίσκει το χέρι του μετά από τον τραυματισμό που είχε.

Ο Χαρίσης μπροστά στους αδιάφορους και μαλθακούς ξένους των Τρικάλων ώρες ώρες φαινόταν Ολάζον με ελαστικές κινήσεις κ.λ.π.

Ο Πελεκάνος είναι ο ξένος της ομάδος μας. Τρομερή ενέργεια και πραγματικά πολύ βρώμικη δουλειά σε άμυνα και επίθεση.

Έπαιξαν και οι 11 παίχτες της ομάδος μας και σκόραραν οι 9 από αυτούς με τον Τσακαλέρη και τον Ασημακόπουλο να είναι οι μόνοι που δε το έκαναν με 0/5 σουτ συνολικά. Ακόμα και ο Χαντ σε 3 λεπτά που έπαιξε είχε 1/1 τρίποντο.

Πρώτος Ριμπάουντερ ο Μούρτος με 9 και συνολικά η ομάδα είχε 15 επιθετικά σκουπίδια.

Η διαιτησία ήταν κακή, στην αρχή ευνόησε εμάς (αν και έκανε λάθη και εις βάρος των δύο ομάδων) και εν συνεχεία έδωσε σφυρίγματα (στους +20 πόντους η διαφορά) στα Τρίκαλα.

rolleyes.gif

Υ.Γ. Τα δύο αλευ ουπ και μερικές ασίστ ήταν τα χαι-λάιτ του αγώνα που πρόσφερε αρκετό θέαμα.
yorgos
Να τρίβουμε τα χέρια μας...
SteelGandalf
26η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 3/5/2014, 18:00

Κολοσσός ΒΑΠ - Άρης


QUOTE(www.esake.gr)
Τελευταίος αγώνας για τον Κολοσσό ΒΑΠ για τη φετινή σεζόν, ο οποίος υποδέχεται τον Άρη το Σάββατο (3/5, 18:00, Novasports 1), με τη φιλοξενούμενη ομάδα να ενδιαφέρεται για το ροζ φύλλο, αλλά και τα αποτελέσματα των αγώνων Τρίκαλα BC ARIES – ΚΑΟΔ και Πανελευσινιακός – ΑΕΝΚ ΔΗΜΟΥΛΑΣ, προκειμένου να πλασαριστεί στην καλύτερη δυνατή βαθμολογική θέση.

Ο προπονητής της ομάδας της Ρόδου, Μιχάλης Κουταλιανός επεσήμανε για την αναμέτρηση: «Φτάνει στο τέλος της μια πολύ δύσκολη και περίεργη σεζόν για την ομάδα μας, με τον τελευταίο μας αγώνα εναντίον μιας πολύ δουλεμένης ομάδας που έχει πάρα πολύ καλά αποτελέσματα τον τελευταίο καιρό. Εμείς από τη μεριά μας θα προσπαθήσουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που τον καλούμε για τελευταία φορά φέτος στο γήπεδο και θέλουμε τη νίκη για να κλείσουμε θετικά τη σεζόν».

Από την πλευρά των παικτών, ο Μπράιαν Χόπκινς τόνισε: «Έχουμε μπροστά μας τον τελευταίο αγώνα της σεζόν και θέλουμε να δώσουμε το 100% των δυνάμεων μας για να πάρουμε τη νίκη και να τερματίσουμε όσο γίνεται ψηλότερα στη βαθμολογία. Οι αντίπαλοι μας μάχονται για μια καλύτερη θέση στα πλέι οφ, αλλά και εμείς έχουμε κίνητρο αφού θέλουμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση μπροστά στο κοινό μας που μας στήριξε τόσο σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ο Άρης διαθέτει πολύ καλή ομάδα και εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε για να πάρουμε τη νίκη είναι να παίξουμε σωστά στην άμυνα. Κόντρα στον Ίκαρο δεν το κάναμε και αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα. Τώρα θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι για να φτάσουμε στη νίκη».

Για τους φιλοξενούμενους, ο Μίλαν Μίνιτς επεσήμανε ποια είναι τα σημεία-κλειδιά της αναμέτρησης: «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, το αποτέλεσμα του οποίου εν μέρει καθορίζει και τη συνολική εικόνα της σεζόν για την ομάδα. Παίζουμε με μία ομάδα, η οποία έχει γεμάτο ρόστερ και πέτυχε τον αγωνιστικό της στόχο. Παρ' όλο που δεν έχει αγωνιστική πίεση για το αποτέλεσμα, θέλει ως γηπεδούχος να τελειώσει το πρωτάθλημα με μία καλή αγωνιστική εικόνα μπροστά στον κόσμο της. Εμείς αντιμετωπίσαμε κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών. Ειδικά ο Βεζένκοβ ήταν εκτός από μία-δύο προπονήσεις, αλλά καταφέραμε να έχουμε κανονικό ρυθμό στις προπονήσεις μας, αφού επέστρεψαν και οι έφηβοί μας από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι και γνωρίζουμε ποια αντίδραση θα πρέπει να έχουμε στο γήπεδο, αφού για εμάς είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι. Γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και με μεγάλη ενέργεια, ώστε να επιτύχουμε αυτά που έχουμε θέσει ως "κλειδιά" των τελευταίων παιχνιδιών, όπως την κυριαρχία στα ριμπάουντ, συγκέντρωση στο ομαδικό παιχνίδι, αλλά και σωστές ατομικές αποφάσεις. Το σημείο αναφοράς στο παιχνίδι είναι να μην τα παρατάμε ποτέ στην άμυνα, γιατί αυτή είναι που μας δίνει ψυχολογία και για την επίθεση, όπου θα πρέπει να έχουμε κρύο αίμα, ομαδικότητα και ατομική απόφαση».

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με τη σειρά του τόνισε για την αυριανή αναμέτρηση: «Είναι ένα νοκ άουτ παιχνίδι για εμάς. Εάν νικήσουμε είμαστε σίγουρα έκτοι και με συνδυασμό αποτελεσμάτων μπορούμε να βγούμε και πέμπτοι. Ο Κολοσσός έχει πολύ καλή ομάδα, με γεμάτο ρόστερ και θα είναι δύσκολο το παιχνίδι. Γι' αυτό θα τα δώσουμε όλα. Έχουμε δουλέψει όλη την εβδομάδα και είμαστε έτοιμοι για το καλύτερο».
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Τα σενάρια του Άρη: Από πέμπτος μέχρι… όγδοος!

Λίγες ώρες πριν πέσει η αυλαία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος το PRESSARIS υπενθυμίζει τα σενάρια που υπάρχουν για την τελική θέση του Άρη και τον αντίπαλό του στα πλέι οφ, τα οποία ξεκινούν άμεσα, την επόμενη Τρίτη.


Οι κίτρινοι παίζουν στη Ρόδο με τον Κολοσσό. Αν κερδίσουν τότε είναι σίγουρα έκτοι και υπό προϋποθέσεις μπορούν να πάρουν και την 5η θέση. Αυτό θα συμβεί αν εκτός από τη δική τους νίκη, κερδίσει ο ΚΑΟΔ στα Τρίκαλα και η Κηφισιά χάσει από τον Πανελευσινιακό στην Ελευσίνα. Προκύπτει με αυτά τα αποτελέσματα τριπλή ισοβαθμία στους 39 βαθμούς και ο Άρης επειδή υπερισχύει λόγω του ότι έχει περισσότερες νίκες στα μεταξύ των τριών ομάδων παιχνίδια (δύο με ΚΑΟΔ, μία με Κηφισιά).

Αν ο Άρης κερδίσει, αλλά η Κηφισιά κερδίσει επίσης στην Ελευσίνα, τότε βγαίνει έκτος και παίζει με τον Πανιώνιο στα πλέι οφ, με μειονέκτημα έδρας.

Αν ο Άρης χάσει από τον Κολοσσό, τότε θα πρέπει να περιμένει το αποτέλεσμα του ΚΑΟΔ στα Τρίκαλα. Με νίκη ΚΑΟΔ θα πάει στην 7η θέση και θα παίξει με τον Ολυμπιακό. Με ήττα ΚΑΟΔ ισοβαθμεί με τους Δραμινούς (38β.) και θα πάρει την 6η θέση.

Υπάρχει και ένα σενάριο που βγάζει τον Άρη 8ο, αλλά αυτό είναι μάλλον εκτός πραγματικότητας, γιατί θα πρέπει ο Απόλλων Πατρών να κερδίσει τον Παναθηναϊκό και παράλληλα να κερδίσει ο ΚΑΟΔ στα Τρίκαλα και να χάσουν οι κίτρινοι στη Ρόδο.


QUOTE(www.pressaris.gr)
Η εξάδα περνάει από το Βενετόκλειο! Πανέτοιμος ο Άρης για το «διπλό» στη Ρόδο!

Η αποστολή του Άρη για την επίτευξη του στόχου της εισόδου στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος ολοκληρώνεται σήμερα (18.00) στο Νησί των Ιπποτών. Οι κίτρινοι φιλοξενούνται από τον Κολοσσό και θέλουν τη νίκη για να κλείσουν την κανονική διάρκεια όπως είχαν υπολογίσει.


Η εξάδα περνάει από τη Ρόδο και το παιχνίδι με τον Κολοσσό είναι όπως και τα προηγούμενα τέσσερα, σαν νοκ άουτ, για τον Άρη. Στόχος του Μίλαν Μίνιτς και των παικτών του είναι να συμβεί ότι και στα προηγούμενα τέσσερα παιχνίδια, στα οποία ο Άρης κέρδισε, παίζοντας κατά διαστήματα και πολύ όμορφο μπάσκετ, παρότι έχασε τον πρώτο σκόρερ και πασέρ του (Αθηναίου).

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Μίνιτς. Έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του, ακόμα και τον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε τις περασμένες μέρες από ένα ελαφρύ διάστρεμμα, αλλά θα δώσει κανονικά το παρών σήμερα στο Βενετόκλειο.

Ο Άρης είχε ηττηθεί στον πρώτο γύρο από τον Κολοσσό στο Αλεξάνδρειο. Οι Ροδίτες είναι αδιάφοροι βαθμολογικά, αλλά είναι ομάδα που διαθέτει καλούς ξένους παίκτες και φυσικά δεν… χωράει υποτίμηση. Ο σοβαρός Άρης στην άμυνα δεν θα έχει πρόβλημα να επιβάλλει τον ρυθμό του και στη Ρόδο. Επιθετικά οι κίτρινοι λειτουργούν καλύτερα σε σχέση με τα παιχνίδια στα οποία ήταν παρών ο Αθηναίου, ίσως γιατί έγιναν πιο ομαδικοί στον τρόπο λειτουργίας τους όταν έχουν την μπάλα.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι ο Κολοσσός είναι σαφώς πιο ποιοτική ομάδα από τις προηγούμενες τέσσερις (Ηλυσιακός, Πανελευσινιακός, Ίκαρος, Χαλκίδα) που κέρδισαν οι κίτρινοι, άρα χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη συγκέντρωση και προσοχή.
SteelGandalf
1η Περίοδος

Κολοσσός ΒΑΠ - Άρης : 16-18

Το ματς είναι ντέρμπι στο ξεκίνημα και φαντάζομαι πως έτσι θα πάει μέχρι τέλους.

===================================================

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Κολοσσός ΒΑΠ - Άρης : 39-39

Πολύ κοντά σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες οι δύο ομάδες, γεγονός που καταδεικνύει την ισορροπία στο παιχνίδι. Στο πρώτο μέρος, για την ομάδα του Άρη, έχουν από 11 πόντους οι Πελεκάνος και Βεζένκοφ, ενώ από 6 έχουν οι Μποχωρίδης και Χαρίσης.

Το παιχνίδι θα ξεκινήσει από το μηδέν στο δεύτερο ημίχρονο και ο Άρης θα πρέπει να βελτιώσει την άμυνα του, αλλά και την συνολική συγκομιδή του στα ριμπάουντς, ώστε να καταφέρει να επικρατήσει

===================================================

3η Περίοδος

Κολοσσός ΒΑΠ - Άρης : 63-56

===================================================

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Κολοσσός ΒΑΠ - Άρης : 72-69

Όταν, ενώ το παιχνίδι είναι ισόπαλο, δέχεσαι τρίποντο στα 8 δέκατα πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας, μοιραία θα χάσεις το παιχνίδι. Στην επαναφορά, ο Πελεκάνος βγήκε στο πλάι για να εκτελέσει τρίποντο, αλλά επειδή πιέστηκε, έκανε προσποίηση, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί ο αγώνας πριν προλάβει να σουτάρει.

Μόλις ολοκληρωθούν και τα υπόλοιπα παιχνίδια, θα δούμε την κατάταξη της ομάδας μας.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Κατάφερε να χάσει (72-69) στη Ρόδο με τρίποντο «μαχαιριά» στα 0,8″ πριν το τέλος!

Ο Άρης κατάφερε να χάσει στη Ρόδο! Πρόκειται περί κατορθώματος γιατί οι κίτρινοι δεν μπόρεσαν να επιβληθούν μέσα στο Βενετόκλειο, έδωσαν ελπίδες στον Κολοσσό και τελικά με το τρίποντο του Παπαντωνίου οχτώ δέκατα πριν το φινάλε γνώρισαν την ήττα με σκορ 72-69, ήττα που τους στέλνει στην 7η θέση και τον Ολυμπιακό, αφού ο ΚΑΟΔ κέρδισε στα Τρίκαλα…


Επιθετικά λειτούργησε καλά ο Άρης στο πρώτο ημίχρονο, αμυντικά όμως – εκεί που ήθελε να βάλει τις βάσεις για το αποτέλεσμα – είχε πρόβλημα. Οι κίτρινοι μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο πεντάλεπτο έκαναν σερί 8-0 και μετέτρεψαν το 12-10 σε 12-18 (9’), ελέγχοντας τον ρυθμό, όμως ο Κολοσσός είτε με τον Κακαρούδη, είτε με τον Πάντιτς μπόρεσε να κρατηθεί στο παιχνίδι. Το δεκάλεπτο έκλεισε το 16-18, στο 13’ οι Ροδίτες με δύο σερί τρίποντα προσπέρασαν με 24-23, αλλά ο Άρης απάντησε άμεσα. Πελεκάνος και Βεζένκοφ οδήγησαν επιθετικά την ομάδα (είχαν από 11 πόντους στο α’ μέρος) και οι κίτρινοι ξέφυγαν με 27-31 (17’) και 30-35 (18’), όμως ο Κολοσσός δεν τα παράτησε. Με συνεχόμενα καλάθια και φάουλ από Χόπκινς και Παπαντωνίου οι γηπεδούχοι κρατήθηκαν στο σκορ και ο Πάντιτς στο τελευταίο λεπτό έφερε το ματς σε ισοπαλία (39-39).

Ο Άρης έκανε τραγικό τρίτο δεκάλεπτο, δεχόμενος 24 πόντους. Δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στο αμυντικό του πρόβλημα, μπήκε στον ρυθμό του Κολοσσού και μοιραία βρέθηκε χωρίς να το καταλάβει, να κυνηγάει στο σκορ. Στο 23’ το σκορ ήταν 49-43 για τους γηπεδούχους, που προηγήθηκαν με 61-53 στο 28’ και έκλεισαν το δεκάλεπτο στο 63-56.

Στην τελευταία περίοδο ο Άρης μπήκε πολύ δυναμικά, βελτίωσε την άμυνά του και κατάφερε να προηγηθεί κιόλας, όταν ο Χαρίσης έκανε το 65-66 στο 35’. Το παιχνίδι δεν μπόρεσε να το γυρίσει ούτε τότε ο Άρης που είχε το μομέντουμ. Στο 37’ ο Μούρτος έκανε το 67-69, έκτοτε όμως ο Άρης δεν σκόραρε! Ο Κακαρούδης ισοφάρισε σε 69-69 στο 38’ και το επόμενο καλάθι του αγώνα μπήκε μόλις οχτώ δέκατα πριν το φινάλε και ήταν τρίποντο από τον Παπαντωνίου, που έγραψε το τελικό 72-69. Οι κίτρινοι δεν μπόρεσαν καν να εκδηλώσουν επίθεση στον χρόνο που απέμενε…

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 39-39, 63-56, 72-69.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ: Παπαντωνίου 12 (1), Τσαρ 3 (1), Γεωργαλής 3, Χόπκινς 7, Σμιθ 6, Στεφανίδης 3 (1), Σίμπσον 10, Τσάμης 2, Κακαρούδης 14 (1), Πάντιτς 8, Νάντζφεϊ 4.

ΑΡΗΣ: Μποχωρίδης 18 (1/2β., 4/8δπ., 3/8τρ., 4ρ.), Χαντ, Πελεκάνος 17 (2/2β., 3/8δπ., 3/6τρ., 6ασ., 2κλ.), Γκίκας (0/1δπ., 0/4τρ.), Ασημακόπουλος 2 (5ρ.), Χαρίσης 8 (6ρ., 2ασ., 2κλ.), Λαρεντζάκης, Βεζένκοφ 16 (2/4β., 4/4δπ., 2/5τρ., 5ρ., 2κλ.), Σαρικόπουλος 2, Μούρτος 6 (4ασ.).


QUOTE(www.pressaris.gr)
Βεζένκοφ: «Ήταν ένα ματς όλη η σεζόν για μας αλλά δεν ανταποκριθήκαμε»

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ τόνισε πως ο Άρης δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα με τον Κολοσσό, δεν ήταν αυτός που έπρεπε και το πλήρωσε σε ένα παιχνίδι που ήταν όλη η χρονιά.


Ο φόργουορντ των κίτρινων επεσήμανε: «Για εμάς ήταν ματς όλη η σεζόν. Δεν ανταποκριθήκαμε σωστά ούτε στο πρώτο, ούτε στο δεύτερο, πήραμε βεβιασμένα σουτ. Στο τέλος δεν ακολουθήσαμε την οδηγία να κάνουμε φάουλ, δεχτήκαμε τρίποντο και το πληρώσαμε με την ήττα. Δεν παίξαμε όπως θα έπρεπε και χάσαμε».


Μετά την ολοκλήρωση και των υπόλοιπων αγώνων, η ομάδα μας κατετάγη στην 7η θέση. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα
το να αντιμετωπίσουμε τον 2ο Ολυμπιακό στα playoffs.

QUOTE(www.pressaris.gr)
Έβδομος ο Άρης, με Ολυμπιακό στα πλέι οφ

Τον Ολυμπιακό θα αντιμετωπίσει ο Άρης στην πρώτη φάση των πλέι οφ αφού μετά την νίκη του ΚΑΟΔ στα Τρίκαλα και σε συνδυασμό με το διπλό της Νέας Κηφισιάς στην Ελευσίνα τερμάτισε στην έβδομη θέση που τον φέρνει αντιμέτωπο με τον δεύτερο της βαθμολογίας.


Οι Δραμινοί επιβλήθηκαν των Τρικάλων στη θεσσαλική πόλη με 108-103 και κατέλαβαν την έκτη θέση στην κανονική περίοδο πίσω από τη Νέα Κηφισιά που τερμάτισε πέμπτη.

Οι αγώνες της πρώτης φάσης των πλέι οφ θα πραγματοποιηθούν Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο, όπως ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ. Αυτό σημαίνει ότι οι κίτρινοι θα παίξουν εντός έδρας την Πέμπτη, καθώς έχουν το μειονέκτημα έδρας.

Το πρόγραμμα είναι το εξής:

1ος αγώνας, Τρίτη 6 Μαΐου: Ολυμπιακός-Άρης

2ος αγώνας, Πέμπτη 8 Μαΐου: Άρης-Ολυμπιακός

3ος αγώνας, (αν χρειαστεί): Σάββατο 10 Μαΐου
SteelGandalf
Τι μας κάνει η καθημερινότητα.

Έγινε χθες ο πρώτος αγώνας της ομάδας μας για την φάση των playoffs και το ξέχασα εντελώς. Πανωλεθρία και (ακόμα) μια από τις πιο βαριές ήττες στην ιστορία μας.

1ος Αγώνας των Playoffs

1η Περίοδος

Ολυμπιακός - Άρης : 20-14

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Ολυμπιακός - Άρης : 33-27

3η Περίοδος

Ολυμπιακός - Άρης : 63-35

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Ολυμπιακός - Άρης : 77-44


QUOTE(www.arisbc.gr)
Ολυμπιακός-ΑΡΗΣ 77-44

Ο ΑΡΗΣ παρουσιάστηκε ανταγωνιστικός μόνο στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 77-44, στο πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες για την Α΄φάση των Play Offs.


Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 20-14, 33-27, 63-35, 77-44

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πετγουέϊ 3 (1), Ντάνστον 7, Σπανούλης 18 (3), Περπέρογλου, Παπαπέτρου 8, Σλούκας 4, Κόλινς 13 (2), Σίμονς, Λοτζέσκι, Πρίντεζης 16 (2), Μάντζαρης 8 (2), Καββαδάς

ΑΡΗΣ (Μίνιτς): Μποχωρίδης 8, Πελεκάνος 12 (2), Γκίκας, Τσακαλέρης, Ασημακόπουλος, Χαρίσης 4, Λαρεντζάκης, Βεζένκοβ 12 (2), Σαρικόπουλος 6, Μούρτος 2

Ο προπονητής του ΑΡΗ, Μίλαν Μίνιτς, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά από το τέλος του αγώνα: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την πορεία του έως τώρα στη σεζόν. Είχαν και κάποια προβλήματα τραυματισμών και δεν παίξανε όπως θα ήθελαν. Όταν βρήκαν χημεία στη συνέχεια γύρισαν οι τραυματίες και ήταν δύσκολο να βρουν ξανά χημεία. Βλέπω, όμως, πως έχουν βρει φόρμα τώρα και περιμένουμε να δούμε καλύτερη εικόνα στη συνέχεια των πλέι οφ. Δικός μας στόχος ήταν να παίξουμε σωστά και οργανωμένα, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δεν το καταφέραμε. Δεν είχαμε ενέργεια και συγκέντρωση στο δεύτερο ημίχρονο. Είχαμε κίνητρο και θεωρώ πως κάναμε καλή προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο. Πήραμε τα ριμπάουντ, τρέξαμε στον αιφνιδιασμό, αλλά στο δεύτερο δεν παίξαμε ως ομάδα. Με 18 λάθη ο Ολυμπιακός σε τιμωρεί αμέσως. Συγχαρητήρια στα παιδιά για το πρώτο ημίχρονο και την προσπάθεια τους και την εικόνα τους. Θέλουμε στο δεύτερο παιχνίδι να είμαστε περισσότερο ανταγωνιστικοί και για παραπάνω λεπτά καλύτεροι αντίπαλοι».

Από την πλευρά των παικτών του ΑΡΗ, ο Νίκος Γκίκας σημείωσε: «Σε ό,τι αφορά το, παιχνίδι καταρχάς προερχόμαστε από ένα στραπάτσο στη Ρόδο που ενώ πηγαίναμε να πάρουμε το παιχνίδι το χάσαμε και από τότε η ψυχολογία μας δεν είναι η καλύτερη. Τερματίσαμε έβδομη στην κανονική διάρκεια και καταλήξαμε να πέσουμε επάνω στον Ολυμπιακό, μια ομάδα καλύτερη από εμάς, με περισσότερη ενέργεια, περισσότερες λύσεις και καλύτερη φόρμα. Ήρθαμε με ό,τι αποθέματα είχαμε από ενέργεια και ψυχολογία. Κοντράραμε για ένα ημίχρονο τον Ολυμπιακό, αλλά στη συνέχεια καταρρεύσαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Πρέπει στο δεύτερο παιχνίδι να προσπαθήσουμε περισσότερο και να πάρουμε ό,τι περισσότερο γίνεται».


Μίλαν Μίνιτς. Ο καλύτερος διαφημιστής της ομάδας του Ολυμπιακού. Ας τον πάρουν εκεί να τους promotάρει...

Στο 2ο παιχνίδι, που θα γίνει αύριο το απόγευμα στην έδρα μας, αν ηττηθούμε με λιγότερους από 20 πόντους διαφορά, θα βγει και θα δηλώσει ευτυχισμένος...

Απλά έλεος, άντε και καλά κρασιά...
SteelGandalf
Δεν παρακολούθησα ούτε τον σημερινό αγώνα της ομάδας μας.

2ος Αγώνας των Playoffs

1η Περίοδος

Άρης - Ολυμπιακός : 8-17

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Ολυμπιακός : 26-36

3η Περίοδος

Άρης - Ολυμπιακός : 40-59

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Ολυμπιακός : 59-74

QUOTE(www.pressaris.gr)
Ήττα στο Παλέ (59-74) και τέλος…

Ο Άρης ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα. Ηττήθηκε και στο Αλεξάνδρειο από τον Ολυμπιακό με σκορ 74-59 και πήρε την έβδομη θέση. Παρά την ήττα ο κόσμος χειροκρότησε στο τέλος την ομάδα…


Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική. Ο Ολυμπιακός ήταν από την αρχή μπροστά στο σκορ, είχε τον έλεγχο και όταν οι περιφερειακοί του αποφάσισαν να ανεβάσουν ρυθμό, ο Άρης δεν μπόρεσε να ακολουθήσει.

Οι κίτρινοι αγωνίστηκαν χωρίς τον Σάσα Βεζένκοφ και παρουσίασαν στο πρώτο δεκάλεπτο πολλά επιθετικά προβλήματα. Το μαρτυράει και το 8-17 (10′) αλλά και τα πολλά άστοχα σουτ των κίτρινων, που προσπάθησαν να κρατηθούν κοντά στο σκορ, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Στο 17′ ο Ασημακόπουλος μείωσε σε 18-24, όμως το ημίχρονο έκλεισε στο -10 για τον Άρη (26-36).

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι κίτρινοι μπήκαν με όρεξη και διάθεση, μείωσαν σε 32-38 (22′), όμως από εκεί και πέρα Σπανούλης και Περπέρογλου πέτυχαν μαζί 14 πόντους και ο Ολυμπιακός ανέβασε την διαφορά στους 22 πόντους (34-56 στο 28′).

Τα πάντα είχαν κριθεί και στην τέταρτη περίοδο ότι συνέβη είχε απλά διαδικαστικό χαρακτήρα…

Τα δεκάλεπτα: 8-17, 26-36, 40-59, 59-74.

ΑΡΗΣ: Μποχωρίδης 10 (3/3β., 2/8δπ., 1/3τρ., 3ρ., 2ασ.), Πελεκάνος 4, Γκίκας 5 (1), Τσακαλέρης 6, Ασημακόπουλος 9 (1), Πουλιανίτης, Χαρίσης 10 (2/2β., 4/10δπ., 5ρ.), Λαρεντζάκης 9 (1), Σαρικόπουλος 1, Μούρτος 5 (4ρ.).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πέτγουεϊ 6 (2), Ντάνστον 6 (9ρ.), Σπανούλης 15 (5/5β., 2/4δπ., 2/4τρ., 7ασ.), Περπέρογλου 10 (2/3δπ., 2/3τρ.), Σλούκας 8 (2), Κόλινς 5 (6ρ.), Σίμονς 3, Πρίντεζης 10 (3/4β., 2/5δπ., 1/4τρ., 3ρ.), Μάντζαρης 9 (3), Καββαδάς, Χριστοδούλου 2.


QUOTE(www.pressaris.gr)
Μίνιτς: «Πετυχημένη η χρονιά, κάναμε περισσότερα απ” ότι μπορούσαμε»

Πετυχημένη χαρακτήρισε για τον Άρη τη χρονιά ο Μίλαν Μίνιτς, ο οποίος απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του Τύπου επεσήμανε ότι μετά την αποχώρηση του Γιάννη Αθηναίου κανείς δεν πίστευε ότι η ομάδα θα μπορούσε να τερματίσει στην έβδομη θέση, διεκδικώντας μέχρι την τελευταία αγωνιστική την είσοδο της στην εξάδα.


Ο Σέρβος προπονητής χρησιμοποίησε πρώτο πρόσωπο, μιλώντας για τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς αλλά μετά από ερώτηση ξεκαθάρισε ότι θα συζητήσει με τη διοίκηση το ενδεχόμενο παραμονής του στον πάγκο των κίτρινων και τη νέα σεζόν.

Ξεκινώντας τις δηλώσεις του είπε: «Θέλαμε να είμαστε πιο δυνατοί αντίπαλοι για τον Ολυμπιακό και να κάνουμε ένα καλύτερο παιχνίδι σήμερα. Παράλληλα να αποκτήσουμε εμπειρίες για τη συνέχεια όπου συνέχεια σημαίνει η επόμενη σεζόν γιατί ο κορμός θα μείνει εδώ και του χρόνου. Θα πρέπει να βρούμε κάποιους παίκτες αν αρθεί το απαγορευτικό της FIBA.

Όσο για το παιχνίδι έπρεπε να έχουμε περισσότερη υπομονή στην επίθεση. Είχαμε μόνο εννιά λάθη αλλά χαμηλό ποσοστό στα σουτ κοντά στο καλάθι. Εκεί είναι πιο δυνατή η άμυνα του Ολυμπιακού. Κάναμε προσπάθεια και συγχαρητήρια στα παιδιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα παιδιά γιατί δουλέψαμε καλά. Να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και τον κ. Αγγέλου γιατί είχαμε καλή οργάνωση. Ήταν ένα πολύ καλό πρόγραμμα και εγώ το συνέχισα. Έχουμε τον κορμό για την επόμενη σεζόν».

Πρόσθεσε πως «με την αποχώρηση του Αθηναίου που ήταν μια σωστή και ταυτόχρονη δύσκολη απόφαση της διοίκησης η ομάδα άλλαξε στόχο. Μέχρι τότε ο στόχος ήταν να μην μπούμε σε περιπέτειες. Πιστεύαμε στην κατάκτηση της έκτης θέσης όμως δεν πήραμε αυτό που θέλαμε. Η έβδομη θέση πάντως ήταν ψηλότερη απ’ αυτό που πιστεύατε (σ.σ. απευθύνθηκε στους εκπροσώπου του Τύπου) ότι θα παίρναμε μετά την αποχώρηση του Αθηναίου. Μετά τις τρεις συνεχόμενες ήττες μπορούμε να δούμε με τη βοήθεια της τεχνολογίας τι γράψατε για τον στόχο του Άρη. Και τώρα βλέπουμε τι έκανε ο Άρης».

Ερωτηθείς για την πιθανότητα ανανέωσης της συνεργασίας του με τον Άρη, υποστήριξε: «Θα μιλήσουμε για τη διοίκηση να δούμε τι δυνατότητες υπάρχουν και να δούμε το πρόγραμμα από δω και πέρα με τις προπονήσεις φυσικής κατάστασης και μπάσκετ που θα γίνουν».

Σε ερώτηση αν η χρονιά είναι πετυχημένη ή αποτυχημένη απάντησε: «Η χρονιά είναι πετυχημένη. Κάναμε παραπάνω απ’ ότι μπορούσαμε σε σχέση πάντα και με ότι γράφατε μετά την αποχώρηση του Αθηναίου».


Κι εκεί που λες, πόσο χειρότερα μπορεί να τα κάνει, μετά τις τελευταίες του δηλώσεις ο κόουτς Μίνιτς (μετά τον 1ο αγώνα των playoffs), έρχεται με σημερινές του δηλώσεις να μας αποδείξει πως ο άνθρωπος δεν κάνει για την ομάδα μας.

Θέλω να παρακαλέσω θερμά τον πρόεδρο κύριο Αρβανίτη, να φέρει έναν σοβαρό προπονητή για τη νέα χρονιά, γιατί με τούτον 'δω, δεν μας βλέπω καλά. Ένας σοβαρός προπονητής που θα πάει ένα βήμα παραπέρα την ομάδα, που θα κερδίσει τον κόσμο και που δεν θα λέει ασυναρτησίες. Δεν είναι δυνατόν να έχουν γίνει τέτοιες δηλώσεις. Δεν είμαστε σοβαροί...
SteelGandalf
Και για να συνεχίσω την χθεσινή μου άποψη που αφορά τις δηλώσεις του κυρίου Μίνιτς περί επιτυχημένης χρονιάς:

QUOTE(www.allaboutaris.com)
Η χρονιά τελείωσε για τον ΑΡΗ σε αγωνιστικό επίπεδο, γιατί σε οικονομικό συνεχίζεται μέχρι να βρεθεί λύση και ο καθημερινός αγώνας για την επίλυση των προβλημάτων είναι δύσκολος για την διοίκηση.

Θέλω να αναφερθώ στις δηλώσεις του Μίλαν Μίνιτς περί πετυχημένης χρονιάς. Και θα του πω ότι κάπου χθες είτε μπερδεύτηκε λόγω των σπαστών ελληνικών του είτε προσπαθεί να ρίξει σε άλλους τις ευθύνες «δαιμονοποιώντας» για μία ακόμη φορά τους δημοσιογράφους.

Οι στόχοι σε μία ομάδα είτε αγωνιστικοί είτε οικονομικοί οριοθετούνται από την διοίκηση. Όσον αφορά συγκεκριμένα το αγωνιστικό κομμάτι, τους στόχους τους θέτει εκτός της διοίκησης, ο προπονητής και οι παίκτες. Βέβαια μπορεί μέσα σε μία χρονιά οι στόχοι να αλλάξουν και αυτό εξαρτάται από τα αποτελέσματα της ομάδας, από την ενίσχυση ή την αποδυνάμωση της.

Στον ΑΡΗ οι αγωνιστικοί στόχοι ήταν οι εξής: Μία καλή πορεία στο Κύπελλο, ανάλογα και με την κλήρωση ενώ για το πρωτάθλημα είχε οριοθετηθεί το… βήμα παραπάνω από την περσινή έκτη θέση ή στην χειρότερη περίπτωση και πάλι η έκτη θέση. Δεν είπε κανείς, δεν θυμάμαι δηλαδή αν και δεν ξεχνάω εύκολα, να μίλησε κανείς για παραμονή και άλλα τέτοια επικίνδυνα. Κάποτε το είχε πει ο Αλεξανδρής, όταν είχαν κοπεί τα δελτία των τριών Αμερικανών που είχε ο Άρης (Κόλεμαν, Αούτερμπιτζ και Σάιμον) και δεν είχε ακόμα τον Πελεκάνο και έπεσαν όλοι να τον φάνε.

Μέσα από την προσπάθεια επίτευξης των στόχων, θα προχωρούσε το πρόγραμμα με την αξιοποίηση των νεαρών και την ενεργοποίηση τους στην ανδρική ομάδα.

Μέσα στην χρονιά ο στόχος του Κυπέλλου φάνηκε εφικτός λόγω της Κλήρωσης και μετά την νίκη εκτός έδρας επί του ΠΑΟΚ ενώ στο πρωτάθλημα τα σκαμπανεβάσματα ήταν συνεχή. Μετά την πρόκριση επί του Πανιωνίου όπου ουσιαστικά επιτεύχθηκε ο στόχος του Κυπέλλου, η συμμετοχή στον τελικό, ο κόουτς Αγγέλου έφυγε και ακολούθησε ένα κακό δίμηνο από πλευράς αποτελεσμάτων. Αλλά ο στόχος της εξάδας δεν χάθηκε, μπορεί να μειώθηκαν οι πιθανότητες αλλά ήταν εκεί…

Ξαφνικά κάποιοι άρχισαν να φωνάζουν για παραμονή, στάση που υιοθετήθηκε από μερικούς και μέσα στην διοίκηση, όπως και παίκτες. Αυτό άλλωστε παραδέχθηκε και ο Γιάννης Αθηναίου όταν έφυγε για την Αρμάνι Μιλάνου. Ότι τώρα μπορούσε να φύγει γιατί η ομάδα σώθηκε μετά την νίκη επί του Ηλυσιακού. Θα αναφερθώ τώρα προσωπικά λέγοντας ότι εκείνη την εβδομάδα, μετά την φυγή Αθηναίου ήταν η μοναδική φορά που αναφέρθηκα στα μαθηματικά περί παραμονής και πριν τον αγώνα με την Ελευσίνα, μιας και οι αριθμοί δεν επιβεβαίωναν αυτά που είχε πει πριν φύγει από τον Άρη ο καλύτερους παίκτης με βάση τους αριθμούς. Μετά την νίκη επί της Ελευσίνας και μαθηματικά είχε τελειώσει αυτό το θέμα και πλέον η εξάδα ήταν και πάλι στο προσκήνιο.

Τι είπε λοιπόν μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό ο Μίλαν Μίνιτς; Ότι η χρονιά είναι πετυχημένη αγωνιστικά, επειδή τερμάτισε στην έβδομη θέση γιατί εμείς οι δημοσιογράφοι γράψαμε όταν έφυγε ο Αθηναίου ότι ο ΑΡΗΣ κινδυνεύει με υποβιβασμό!!!

Χωρίς να πει ονόματα ο προπονητής του ΑΡΗ , είπε ουσιαστικά ότι εμείς οριοθετούμε τους στόχους της ομάδας άρα επειδή είπαμε ότι θα πέσει και δεν έπεσε άρα είναι πετυχημένη η χρονιά. Πιστεύω ότι σε καμία ομάδα του κόσμου δεν έχει βγει ο προπονητής να πει ότι είναι πετυχημένη μία χρονιά επειδή δεν έγινε αυτό που έγραψαν οι δημοσιογράφοι. Δηλαδή αν γράφαμε ότι ο ΆΡΗΣ πάει για πρωτάθλημα, τότε θα έπρεπε να τον έχουν απολύσει εδώ και καιρό.

Προσπαθώ να δικαιολογήσω αυτή την δήλωση ως κακή μεταφορά της σκέψης μέσω της ελληνικής γλώσσας. Διαφορετικά την θεωρώ εκτός τόπου και χρόνου, με τον Μίλαν Μίνιτς να αναζητάει εξιλαστήρια θύματα για να κατοχυρώσει μία επιτυχία που δεν ήρθε ποτέ.

Ο ΑΡΗΣ λοιπόν τερμάτισε έβδομος άρα δεν έκανε το παραπάνω βήμα, άρα η χρονιά όσον αφορά το πρωτάθλημα δεν είναι πετυχημένη. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Και σε αυτό την λιγότερη ευθύνη έχουν οι παίκτες. Την βασική ευθύνη έχει ο προπονητής και η διοίκηση όσον αφορά την φετινή χρονιά του ΑΡΗ .

Η διοίκηση γιατί δεν λειτούργησε γρήγορα όταν ο Αγγέλου έφυγε με αποτέλεσμα να χαθούν αγώνες που κόστισαν την εξάδα και ίσως κάτι περισσότερο. Οι προπονητές γιατί δεν αξιοποίησαν το ρόστερ που είχαν στην διάθεση τους όπως θα έπρεπε. Δεν γίνεται να έχεις δύο σέντερ και να μην παίρνουν πάσα. Και όταν αυτό άλλαξε (αναγκαστικά μετά την πώληση Αθηναίου), ο Άρης έδειξε ένα καλύτερο πρόσωπο.

Οπότε κ. Μίνιτς καλό θα ήταν να δείτε την πραγματικότητα και να μην αναζητάτε ευθύνες στους… δημοσιογράφους.

Για το αγωνιστικό θα αναφερθώ και σε άλλο σχόλιο σύντομα, απλά όπως εγώ κρίνομαι για την δουλειά μου και για την άποψη μου και δεν ψάχνω να ρίξω αλλού την ευθύνη, το ίδιο περιμένω και από τον προπονητή του ΑΡΗ .

Υ.Γ.: Νομίζω ότι ο Θέμης Τσακαλέρης με την θετική του παρουσία κόντρα στον Ολυμπιακό, διέψευσε τον κ. Μίνιτς για την απόφαση του να μην τον χρησιμοποιεί από τα τέλη Φλεβάρη. Άραγε γιατί αυτή η απόφαση, όταν επί Αγγέλου ο συγκεκριμένος παίκτης ξεκινούσε ακόμα και βασικός;

Υ.Γ.1: Για το ρεπορτάζ να αναφέρω ότι ο Μίλαν Μίνιτς παρότι στην συνέντευξη τύπου είπε ότι θα μείνει, δεν θεωρώ ότι θα γίνει καθώς μέλη της διοίκησης δεν είναι θετικά για την παραμονή του, ενώ δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις και με αρκετούς παίκτες.

Υ.Γ.2: Πολλά πρέπει να αλλάξουν στην ΚΑΕ και δεν μιλάω μόνο για πολιτική ή προγραμματισμό αλλά και για πρόσωπα…

Υ.Γ.:3: Οι δημοσιογράφοι δεν δημιουργούν χρέη στις ομάδες, δεν… χαλάνε μεταγραφές (βαρέθηκα να το ακούω τόσα χρόνια), δεν πουλάνε παίκτες. Δεν ήμαστε «Άγιοι» εντάξει αλλά δεν φταίμε και για όλα τα δεινά του κόσμου. Μην μπαίνουμε όλοι στο ίδιο… τσουβάλι.

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΟΥΡΕΛΗΣ


Είναι σαν να τα έγραψα εγώ. Δεν θα μπορούσε ο Σταμάτης να με αντιπροσωπεύσει με καλύτερο τρόπο.
38aris
Μια και τελείωσε η αγωνιστική περίοδος είπα να κάνω ένα μίνι απολογισμό με τα πεπραγμένα.
Η ομάδα τελείωσε έβδομη μία θέση παρακάτω από τον αρχικό στόχο της έκτης θέσης μίνιμουμ.
Αναγνωρίζω το ελαφρυντικό της φυγής του καλύτερου σου γκαρντ
και της αποχώρησης του προπονητή σου εν μέσω της χρονιάς,
καθώς και των πολλών τραυματισμών που ουσιαστικά εκμηδένισαν
την προσφορά κάποιων παικτών που το καλοκαίρι θεωρούταν
ότι θα συνεισέφεραν σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού (Σαρικόπουλος , Χαντ).
Κατόπιν των ανωτέρω θεωρώ ότι και έτσι όπως χάθηκε η έκτη θέση στη τελευταία αγωνιστική, ή αν θέλετε στις ήττες από Τρίκαλα-Κολοσσό στο πρώτο γύρο μετά τη φυγή Αγγελου, η χρονιά δεν είναι αποτυχημένη.
Το ότι φάνηκε ότι μπορύσαμε κατι παραπάνω με καποιες εμφανίσεις που κάναμε είναι και λίγο παραπλανητικό γιατί ειναι δύσκολη έως απίθανη η απόκτηση σταθερότητας από μία τόσο νεανική και ακόμα πιο άπειρη ομάδα.
Κέρδη υπάρχουν στην ύπαρξη(?) ένός έτοιμου και πιο ψημένου κορμού για του χρόνου (Γκίκας, Μούρτος,Τσακαλέρης, Σαρικόπολυλος,Πελεκάνος, Πουλιανίτης, Ασημακόπουλος, Μήτογλου) που εαν μείνει ένας (δύο το θεωρώ απίθανο και ίσως ασύμφορο οικονομικά για την ομάδα μας τη συγκεκριμένη στιγμή) εκ των Μποχώ-Βεζε είναι βάση μπετόν-αρμέ.
Άλλωστε αυτό σημαίνει και το πλάνο τριετίας να πατάς καθε χρόνο σε ένα σκαλοπάτι παραπάνω και να κριθείς στο τέλος του πλάνου.
Του χρόνου με άρση του μπαν(προσθήκη τριών ξένων παικτών μάξιμουμ δύο εξ αύτων στη ρακέτα) και ένα καλό προπονητή (προτίμηση σε Πρίφτη-Μάρκοβιτς) με παράλληλη βελτίωση των νέων παικτών πιστεύω θα είναι ακόμα καλύτερα τα πραγματα.
Τώρα στο οικονομικό Το χρέος στην αρχή της χρονιάς ήταν στα 5.2 εκ.
Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία και το πρόγραμμα διακανονισμού με το δημόσιο και το άρθρο 99 μετά το καλοκαίρι θα έχει πέσει κάτω από τα 3 εκ.
Βέβαια τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα από του χρόνου με ένα ποσό των 700.000 να δίνονται ετησίως σε χρέη.
Τα χρήματα για το μπάτζετ μειώνονται, Επενδυτής δε φαίνεται στον ορίζοντα και γι αυτό πρέπει ο κόσμος να ενισχύσει.
Εικόνα όπως το τελευταίο ματς με Ολυμπιακό δεν πρέπει να υπαρχουν. Αρης είσαι....
Τα λοιπά όπως δεν υπάρχει όραμα τα ακούω βερεσε. Στη μπάλα πως πάνε δηλαδή?
Πρέπει να αρχίσουμε να απειλούμαστε και στο μπάσκετ με αφανισμό(που ήδη απειλούμαστε) για να συσπειρωθούμε.
Προσωπικά αν και Αθηναίος έχω αποφασίσει να αγοράσω διαρκείας ασχέτως μεταγραφών.
Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους αλλά 80-100 ευρώ είναι οι καφέδες δύο μηνών αν τα βάλεις κάτω.


Timemaster
Συμφωνώντας με τον 38aris σε αρκετά θέματα.
Λέω να κάνω και εγώ τον απολογισμό της χρονιάς.

Καταρχήν για εμένα η χρονιά ήταν 100% επιτυχημένη.

Ξεκινώντας την χρονιά από τέτοια εποχή περίπου πέρσι η ομάδα κατάφερε κάποια πράγματα απίστευτα δύσκολα.
α.
Κράτησε στο ρόστερ της παίχτες όπως ο Βεζένκωφ και ο Πελεκάνος που θα μπορούσαν να πάνε σε οποιαδήποτε ομάδα θέλαμε με περισσότερα χρήματα. Δίπλα τους κατάφερε και έφερε-κράτησε παίχτες όπως ο Αθηναίου, ο Μποχωρίδης, ο Γκίκας κ.λ.π. κάνοντας ένα αξιόμαχο νεανικό ρόστερ με μόλις έναν Αμερικανό και αυτόν με μηδαμινή συμμετοχή λόγο τραυματισμών.

β.
Κατάφερε να βάλει σε μια σειρά τα χρέη μπαίνοντας στο άρθρο 99 και βάζοντας τις βάσεις για εξυγίανση.

γ.
Κατάφερε με τα συμβόλαια που έχει κάνει να έχει έναν ρόστερ-κορμό για την επόμενη χρονιά από τώρα άσχετα αν κάποιοι από αυτούς μπορεί να μπουν σε πώληση. Θυμίζω πως όλες τις προηγούμενες χρονιές τέτοια εποχή ήμασταν χωρίς παίχτες.

δ.
Μετά από σχεδόν μια δεκαετία αγωνιστήκαμε σε έναν τελικό κυπέλλου αποκλείοντας μάλιστα ομάδες με πολύ καλύτερο ρόστερ από εμάς.

ε.
Παρόλο δε το πίστεψα σε καμία χρονική στιγμή ούτε φέτος ούτε πέρσι η ομάδα δεν κινδύνεψε με υποβιβασμό και μπήκε στα play off

στ.
Είδαμε παίχτες μας να έχουν τρομερή βελτίωση στο παιχνίδι τους και οι μετοχές τους να ανεβαίνουν.

ζ.
Είδαμε την ομάδα να αποδίδει σε ορισμένα παιχνίδια θεαματικό και όμορφο μπάσκετ δείχνοντας πως μπορεί να γίνει ελκυστική στον κόσμο ενώ μπορεί να κάνει και μεγάλες νίκες.

Αυτά με ικανοποιούν για φέτος και πιστεύω πως υπερκαλύψαμε τους στόχους μας άσχετα αν το παιχνίδι στην Ρόδο μας πόνεσε όλους πολύ και ουσιαστικά χάσαμε την ευκαιρία για μια υπέρβαση όπως την είχαμε καταφέρει πέρσι.

rolleyes.gif

Υ.Γ. Ακολουθεί και ένα σεντόνι για όσα δε μου άρεσαν την φετινή χρονιά και θα ήθελα να αλλάξουν.
Timemaster
και τώρα η αγαπημένη μας συνήθεια.... η γκρίνια

από την χρονιά που πέρασε δε θα ήθελα να ξαναδώ:

α.
Αυτόν τον κόσμο στο Παλέ. Γήπεδο στα περισσότερα παιχνίδια άδειο με το πέταλο των "φανατικών" να έρχεται μονάχα στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ, Πανιώνιο (κύπελλο) Ολυμπιακό και ΠΑΟ χωρίς κι όλας να το γεμίζει σε όλους αυτούς τους αγώνες.
Μάλιστα στα παιχνίδια που ήρθαν μόνο κακό έκαναν την ομάδα με την ρίψη αντικειμένων (ειδικά με τον ΠΑΟΚ ήταν στο σημείο όπου η ομάδα άρχιζε να βρίσκει ρυθμό) όπου και χρηματικά πρόστιμα φάγαμε και παιχνίδι κάναμε κεκλεισμένων των θυρών.

β.
Δε θέλω να έχουμε απαγόρευση μεταγραφών. Τρίτη χρονιά χωρίς να μπορούμε να πάρουμε όποιον παίχτη θέλουμε είναι και οικονομικά επιζήμιο αλλά και αγωνιστικά δε μπορείς να φτιάξεις ένα ισορροπημένο ρόστερ.

γ.
Δε θέλω να έχουμε αποχώρηση προπονητή στο μέσο της χρονιάς και αν για κάποιο λόγο γίνει αυτό να έχουμε βρει αμέσως τον αντικαταστάτη του και όχι να περιμένουμε έναν μήνα.

δ.
Δε θέλω να να βλέπω παίχτες να παρατάνε την ομάδα μέσα στη χρονιά και να φεύγουν ειδικά όταν δε μπορούν να τους αντικαταστήσουμε με άλλους.

ε.
Δε θέλω να ακούσω για απειρία παιχτών όπου παρακούν εντολές πάγκου για φάουλ ή κάνουν το ένα λάθος πίσω από το άλλο.
Είναι επαγγελματίες και όφειλαν κάποια βασικά πράγματα να τα εφάρμοζαν. Ειδικά όταν τα λάθη είναι επαναλαμβανόμενα.

στ.
Δε θέλω να ξαναδώ αδιάφορους παίχτες που παρατάνε το παιχνίδι στο ημίχρονο. Δε με ενδιαφέρει αν θα χάσουμε με έναν ή με 40 πόντους αλλά με ενδιαφέρει να δω προσπάθεια και σε πολλά παιχνίδια ο μόνος παίχτης που το έδειχνε αυτό σε όλα τα παιχνίδια ήταν ο Αρχηγός. Ημίχρονα όπως αυτό με τον Ολυμπιακό δε πρέπει να ξαναδούμε. Ο Άρης όπως τον θέλουμε είναι ομάδα που πρέπει να σφυρηλατηθεί και αυτό πρέπει να συμβαίνει ακόμα και όταν είσαι 30 πόντους πίσω. Γιατί κακά τα ψέματα μπορεί τα μαγικά του Γκάλη να μας έδιναν τις νίκες αλλά το πνεύμα μας, μας το έδωσε ο Γιαννάκης με τις αυτοθυσίες του να πέσει πάνω στις ταμπέλες ακόμα και όταν η ομάδα είχε χάσει το παιχνίδι.

ζ.
Δε θέλω να δω άλλο παιχνίδι της ομάδος μου παρατώντας την δουλειά πιο νωρίς με το άγχος να βρω πάρκινγκ χωρίς να μπορώ να κάνω ποιο πριν την βόλτα μου να πάρω το καφεδάκι μου από το κυλικείο και να παρακολουθήσω ακόμα και το ζέσταμα των ομάδων διαβάζοντας τα στατιστικά του παιχνιδιού. Όχι λοιπόν άλλα παιχνίδια Δευτέρες και Πέμπτες.

η.
Θέλω με την νέα χρονιά το τμήμα μάκρετινγκ να δραστηριοποιηθεί κι άλλο. Δε γίνεται χωρίς χορηγό στην φανέλα. Δε γίνεται η μπουτικ να μην έχει τις φανέλες των παιχτών και φυσικά να μη μπορείς να πληρώσεις με πιστωτική κάρτα. Είναι ανεπίτρεπτο να γίνεται εκδήλωση για όσους έχουν εισιτήριο διαρκείας και να μη τους ενημερώνεις με ένα sms με ένα e-mail ή έστω με ανακοινώσεις στα τοπικά ΜΜΕ.

θ.
Και επιτέλους θέλω να βγουν στην επιφάνεια πως δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρέη και οι υπαίτιοι να αποκομιστούν το βάρος της ευθύνης τους και της υπογραφής τους.


rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.