Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Πρωτάθλημα Α1 - Σεζόν 2013-2014
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
D-Wade
QUOTE(Timemaster @ Feb 16 2014, 14:19 ) *
ναι. έχω δει πολλούς χειρότερους παίχτες να παίζουν Ευρωλίγκα.
Σίγουρα δεν έχουν προδιαγραφές να γίνουν Σπανούλιδες αλλά το να πάρουν σε μερικά χρόνια 10-20 λεπτά σε ομάδα Ευρωλίγκας είναι στο χέρι τους. Δηλαδή ο Γκαβέλ είναι άπιαστο όνειρο για τον Γκίκα και τον Μούρτο;

Ναι άπιαστο όνειρο
SteelGandalf
Αφήστε τους παίχτες μας να ωριμάσουν με τον χρόνο. Δεν χρειάζεται βιασύνη. Άλλος χρειάζεται περισσότερο χρόνο από άλλον.

Υπάρχουν ουκ ολίγες περιπτώσεις παιχτών που η εξέλιξη τους άργησε να έρθει.

Σημασία όμως, σε αυτή τη φάση δεν έχουν αυτά. Η ομάδα πρέπει να ολοκληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κανονική διάρκεια της σεζόν και μετά να μπούμε στα play-offs.

Προς τι τέτοια συζήτηση περί της εξέλιξης των νεαρών μας και της επιλογής κάποιων παιχτών μας το καλοκαίρι;
yorgos
QUOTE
Πιστεύεις δηλ οι Γκίκας-Μούρτος θα γίνουν κάποια στιγμή παίχτες επιπέδου Ευρωλίγκας? Εγώ πιστεύω ότι το ταβάνι τους είναι o σημερινός Αρης . . .Και ο Μποχωρίδης που για μένα έχει ψηλότερο ταβάνι ,φέτος που παίρνει σοβαρό χρόνο συμμετοχής, δεν φαίνεται να εξελίσσεται όσο θα περίμενα


Είναι αδύνατον να ξέρεις πού είναι το ταβάνι του καθενός. Όταν πρωτοείδα τον Ταπούτο πίστευα ότι στα 19 του θα σφαζόταν όλο το ΝΒΑ για την πάρτη του. Σήμερα βολοδέρνει. Ο Ρετζιάς στα 17 του ήταν ο καλύτερος σέντερ στο Παγκόσμιο κι ο Παπανικολάου έκανε τα Αμερικανάκια να φαίνονται νάνοι. Ο Σπανούλης στα 19 του δεν φαινόταν ότι θα είχε τέτοια εξέλιξη, ο Ντικούδης ξεπετάχτηκε πολύ αργά, ο Χαραλαμπίδης εμφανίστηκε στο στερέωμα στα γεράματα και σήμερα κόντεψε να κερδίσει τον πρωταθλητή Ευρώπης μόνος του. Ας μείνουν όσο το δυνατόν περισσότεροι και θα δούμε.

Για την έκτη θέση νομίζω ο ΚΑΟΔ έχει πλεονέκτημα. Και η έβδομη δεν είναι εύκολη. Θέλει προσοχή να μην κάνουμε πατάτες, που είναι λογικές με την άπειρη ομάδα που έχουμε. Π.χ. μια ήττα στο επόμενο ματς μας φέρνει πίσω. Είναι κρίμα που ο έμπειρός μας παίκτης δεν είναι άσος. Ο Πελεκάνος κάνει πολύ καλή χρονιά, αλλά λείπει ο έμπειρος κουμανταδόρος (έστω δυάρι) που θα κρατούσε μπάλα και θα έβαζε φρένο ή θα έβαζε το κρίσιμο τρίποντο, θα ήταν ψύχραιμος στις βολές. Π.χ. ο Χαραλαμπίδης θα ήταν ταμάμ ή ένας παίκτης στιλ Καλαμπόκη, από αυτούς τους βετερανους που εμπνέουν μια σιγουριά. Αλλά κι έτσι δίνονται ευκαιρίες σε παιδιά να αποκτήσουν εμπειρίες σημαντικές.

Η χρονιά δεν είναι χαμένη, ακόμη κι αν δεν πάμε στην οκτάδα, αυτό είναι δευτερεύον. Προσωπικά δεν με απασχολεί και πολύ η θέση που θα καταλάβουμε, το δάσος είναι το θέμα. Και το δάσος είναι η εξέλιξη και παραμονή των παιδιών.
SteelGandalf
Ο Κ.Α.Ο.Δ. πάντως, έχει δύο ήττες από μας, οπότε στην ισοβαθμία υπερτερούμε. Είναι νωρίς ακόμα για να μιλήσουμε με σιγουριά για την 6η θέση.

Εντάξει, πρέπει η ομάδα να συμμετάσχει στα play-offs, για να αποκτήσουν ακόμη πιο δυνατές παραστάσεις οι παίχτες μας.
yorgos
Ας δούμε λίγο το πρόγραμμα.
Άρης:
Εκτός: ΠΆΟ, Ηλυσιακός, Ίκαρος, Κολοσσός
Εντός: Απόλλων, ΟΣΦΠ, Ελευσίνα, Τρίκαλα

Θεωρώ ότι έυκολα-δύσκολα παίρνουμε τα τρία εντός και χτυπάμε ένα εκτός στα Ιλίσια. Σύνολο 3-4 νίκες, φτάνει τις 11-12.

KAOΔ:
Εκτός: Κολοσσό, Ρέθυμνο, Ολυμπιακό,Τρίκαλα
Εντός:Ίκαρος, ΠΑΟΚ, Απόλλων, Ελευσίνα

Θεωρώ ότι ο πολύ βελτιωμένος ΚΑΟΔ παίρνει τα 4 εντός και χτυπάει 1-2 εκτός. Σύνολο 4-6 νίκες, φτάνει τις 12-14.

Ρέθυμνο
Εκτός: Ολυμπιακός, Τρίκαλα, ΑΕΝΚ, Παναθηναϊκός
Εντός: Ελευσίνα, ΚΑΟΔ, ΠΑνιώνιος, Ηλυσιακός (πιθανότατα υποβιβασμένος)
Μπορεί να χτυπήσει μόνο ένα εκτός και 2-4 εντός, ας πούμε ότι παίρνει τα 3 εντός. Σύνολο 3-4 νίκες, φτάνει τις 10-11.

Απόλλων:
Εκτός: Άρη, Ελευσίνα, ΚΑΟΔ, Πανιώνιο
Εντός: Ολυμπιακό, Τρίκαλα, ΑΕΝΚ, Παναθηναϊκό
Πολύ δύσκολο πρόγραμμα, έχοντας εντός τους δυο μεγάλους και την ΑΕΝΚ, ενώ και τα εκτός του είναι μπαστούνια. Τον βλέπω να παίρνει εντός τα Τρίκαλα και ίσως την ΑΕΝΚ κι εκτός κανέναν. Σύνολο 2 νίκες με το ζόρι και φτάνει τις 9.

Κολοσσός:
Εκτός: Τρίκαλα, ΑΕΝΚ, Παναθηναϊκός, Ίκαρος
Εντός: ΚΑΟΔ, Πανιώνιο, Ηλυσιακό, Άρη
Δύσκολο κι αυτό. Εντός ας πούμε ότι θα πάρει 2-3, εκτός άντε να πάρει ένα και πολλά λέω, το σύνολο 3, φτάνει τις 10 νίκες.

Η Ελευσίνα έχει σχετικά καλό πρόγραμμα, τα Τρίκαλα δε με αφορούν διότι εκτός από αδύναμη ομάδα είναι και 2 νίκες πίσω (και η Ελευσίνα είναι αλλά δυνητικά μπορεί να πάρει περισσότερα ματς), ο Ίκαρος ψιλοδύσκολο, τον Ηλυσιακό τον έχω ξεγραμμένο.

Φαβορί για την έκτη θέση βάσει εικόνας, φόρμας και προγράμματος είναι για μένα ο ΚΑΟΔ, 'εχει μεγαλύτερο ταβάνι αό τους άλλους. Κι εμάς μας ψιλοφοβάμαι λόγω απειρίας κι έλλειψης ψηλών, απέναντι σε ομάδες με καλούς ξένους ψηλούς έχουμε μεγάλο θέμα. Στα πλέι οφ λογικά α μπούμε, χάρη στη νίκη στη Ν. Σμύρνη που είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Αλλά η έκτη θέση είναι πολύ δύσκολη, μαζί και το πλεονέκτημα που φέρνει.
SteelGandalf
19η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Δευτέρα, 24/2/2014, 17:00 (Novasports3)

Άρης - Απόλλων Πάτρας


QUOTE(www.esake.gr)
Στο «Αλεξάνδρειο» ολοκληρώνεται η 19η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ εκεί που ο Άρης υποδέχεται τη Δευτέρα (24/2, 17:00) τον Απόλλων Πάτρας. Τηλεοπτική μετάδοση από το Novasports 1.

Στον έλεγχο του ρυθμού αναφέρεται σχολιάζοντας το παιχνίδι ο Κώστας Ρακιντζής, συνεργάτης του Νίκου Βετούλα: «Έχουμε μπροστά μας ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι, γιατί προερχόμαστε από δυο άτυχα αποτελέσματα. Ειδικά μετά από την κακή εμφάνισή μας στο Ρέθυμνο, καλούμαστε να ανασυγκροτηθούμε και να διεκδικήσουμε απέναντι στον Άρη τις πιθανότητες νίκης που έχουμε. Σ’ αυτό το παιχνίδι θα χρειαστεί να ελέγξουμε το ρυθμό και να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που θα παρουσιαστούν, ώστε να διεκδικήσουμε τη νίκη και να εξασφαλίσουμε την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Ενώ ο Ρόναλντ Ρος σημειώνει: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Ο Άρης είναι μια καλή ομάδα που παίζει κοντρολαρισμένο μπάσκετ. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά του παιχνιδιού. Πιστεύω ότι έχουμε πιθανότητες να πάρουμε τη νίκη. Πρέπει να κάνουμε έξυπνες επιλογές στο παιχνίδι μας. Στην επίθεση δεν πρέπει να αφήσουμε τον Άρη να τρέξει, ενώ στην άμυνα πρέπει να παίξουμε δυνατά και να κερδίσουμε τα ριμπάουντς.»
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Νίκη με Απόλλωνα για να εξαργυρώσει το «διπλό» στη Νέα Σμύρνη!

Στην σκιά των όσο τραγελαφικών που βιώνει ο σύλλογος μετά (και) τα χθεσινά στα Χανιά, ο μπασκετικός Άρης δίνει σήμερα (17.00) έναν ιδιαίτερα δύσκολο και σημαντικό αγώνα στο Αλεξάνδρειο, υποδεχόμενος τον Απόλλωνα Πατρών στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής.


Οι κίτρινοι επιζητούν την ένατη νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα, που θα είναι πολύ σημαντική για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί θα αφήσουν πίσω τους με δύο βαθμούς μια ομάδα που έχει σήμερα τον ίδιο στόχο (μια θέση στην πρώτη εξάδα, με ρεκόρ 7-11), που στην ουσία είναι τρεις γιατί θα υπερτερούν και στην περίπτωση της ισοβαθμίας με δύο νίκες. Δεύτερον, γιατί μόνο έτσι θα αποκτήσει ουσιαστική αξία η πολύ σπουδαία νίκη στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου την περασμένη βδομάδα. Δεν… δικαιούται ο Άρης να κερδίζει τον Πανιώνιο στην Αθήνα και να μην κάνει το ίδιο εντός έδρας με τον Απόλλωνα.

Αγωνιστικά και αυτή η βδομάδα επεφύλασσε προβλήματα για τον Μίλαν Μίνιτς. Προβλήματα τραυματισμών (Πελεκάνος, Ασημακόπουλος, Τσακαλέρης) ευτυχώς όχι σοβαρά, αλλά και μια απουσία παίκτη (Χαντ) για το επόμενο 10ήμερο λόγω ενός πιο σοβαρού τραυματισμού. Ο Χαντ πάντως δεν μπορεί να θεωρηθεί σημαίνουσα απουσία υπό την έννοια ότι στα 12:30 που αγωνίζεται κατά μέσο όρο στους 13 αγώνες του φέτος έχει μόλις 1,7 πόντους και 1,4 ριμπάουντ.

Ο Απόλλων έχει καινούριους παίκτες σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου στην Πάτρα. Είναι μια ομάδα που σαφώς ο Άρης μπορεί να της επιβληθεί μέσα στο παρκέ, αρκεί να περιορίσει την δράση των Μπολντς, Ρος και Γουίλσον, ενώ πάντα προσφέρουν οι έμπειροι (και πρώην “κίτρινοι”) Αργυρόπουλος και Πέτροβιτς.

Εννοείται πως και σήμερα ο Άρης θα στηριχθεί στην άμυνά του. Από εκεί παίρνει “ζωή” και ενέργεια, από εκεί ξεδιπλώνει το επιθετικό του παιχνίδι. Αν λειτουργήσει σωστά αμυντικά σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, δεν θα έχει πρόβλημα να κάνει άλλο ένα βήμα για μια θέση στην πρώτη εξάδα.


Όλα έτοιμα για την έναρξη του αγώνα.
SteelGandalf
1η Περίοδος

Άρης - Απόλλων Πατρών : 17-18

Κακός ο Άρης στο ξεκίνημα, αφού δέχθηκε σε περίπου τρία λεπτά 9 πόντους. Στην συνέχεια προσπάθησε να παίξει άμυνα, αλλά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Ούτε και επιθετικά κάναμε κάτι το ιδιαίτερο, με εξαίρεση τους Πελεκάνο και Βεζένκοφ.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως σε αυτή την πρώτη περίοδο, δεν βρεθήκαμε ποτέ μπροστά στο σκορ.

Πρέπει, οπωσδήποτε, να παίξουμε καλύτερη άμυνα.
yorgos
9 λάθη σε 15'. Ό,τι χτίζουμε στην άμυνα το κλωτσάμε στην επίθεση...

Σουτάρουμε μια χαρά, παίζουμε καλή άμυνα και μάλιστα με πολύ λίγα φάουλ, έχουμε χαλαρά τα ριμπάουντ και τα κάνουμε ρόιδο με τα λάθη. Αμάν, θα μας βγάλουν την ψυχή πάλι.
SteelGandalf
2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Απόλλων Πατρών : 36-35

Περίπου στο ίδιο τέμπο και η δεύτερη περίοδος. Η ομάδα προσπάθησε να βρει έναν επιθετικό ρυθμό, ξεκινώντας από την άμυνα, αλλά δεν βρήκε συνέπεια σε καμία από τις δύο πλευρές του παρκέ.

Highlight της δεύτερης περιόδου, μία ελεύθερη βολή του Τσακαλέρη (η πρώτη από τις 2/2, που διαμόρφωσαν το 36-35) που ήταν εύστοχη με την βοήθεια του ταμπλό!!!
SteelGandalf
3η Περίοδος

Άρης - Απόλλων Πατρών : 52-51

Το χτικιό συνεχίζεται. Ώρες ώρες μας κάνουν πλάκα οι Πατρινοί, ειδικά με τα δύο (μέσα σε ένα δίλεπτο) σχεδόν συνεχόμενα alley oops.

Η ομάδα θα πρέπει να συγκεντρωθεί περισσότερο στην άμυνα και να λειτουργήσει, επιτέλους, σωστά στην επίθεση.

Αν δεν το κάνουμε ούτε τώρα, πολύ φοβάμαι πως θα κινδυνέψουμε σοβαρά.

=======================================================================

Πας να χάσεις ένα παιχνίδι στην έδρα σου, κυρίως από την τραγική σου επίθεση.

Είμαστε πραγματικά κάκιστοι επιθετικά. Δεν μπορούμε να βρούμε ούτε σουτ, ούτε σύστημα και πάμε σχεδόν μονίμως σε ατομικές ενέργειες, με άστοχα, ως επί το πλείστον σουτ.

=======================================================================

Το σκορ είναι 56-59, με κάτι λιγότερο από πέντε λεπτά να απομένει.

Έχει δρόμο ακόμη το παιχνίδι.

=======================================================================

Το σκορ είναι 60-60 και απομένουν τρία λεπτά ακόμα. Ο Μιχάλης Πελεκάνος θα εκτελέσει δύο βολές για τον Άρη.

=======================================================================

4η Περίοδος

Άρης - Απόλλων Πατρών : 63-63

Και πάμε στην παράταση, με κάκιστη επίθεση, η τελευταία, του Άρη, στα 2.9 δευτερόλεπτα, που ο Αθηναίου έκανε σουτ από τα 8 μέτρα. Έλεος, απλά...

=======================================================================

Με το σκορ στο 65-70 και με 1:29 να απομένει, αντιμετωπίζουμε το φάσμα της ήττας.

Η κάκιστη επιθετική λειτουργία μας. Η απώλεια των ριμπάουντς, αφού στην 4η περίοδο, ούτε κι εγώ ξέρω πόσα επιθετικά πήραν οι Πατρινοί, συν τα λάθη, μας οδηγούν φουλ στην ήττα. Χάνουμε και τις βολές, οπότε...
yorgos
Τώρα άμα χάσουμε μην τα ρίξουμε πάλι στην κακιά την τύχη...

Καλού κακού θυμίζω ότι στην Πάτρα είχαμε κερδίσει με 2 πόντους διαφορά, αχρείαστοι να' ναι.
SteelGandalf
Παράταση (Τελικό Σκορ)

Άρης - Απόλλωνας Πάτρας : 67-75

Οδυνηρή ήττα, με κάκιστη εμφάνιση, σε ένα παιχνίδι στο οποίο αντικειμενικά δεν δικαιούσουν να κερδίσεις, αν και θα μπορούσες, με κάποιες διαφορές στις λεπτομέρειες ή στο τελευταίο σουτ της κανονικής περιόδου.

Εντούτοις, το πιο δίκαιο ήταν να χάσεις, αφού ο αντίπαλος σου, ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, με πιο ορθές επιθετικές επιλογές, με πολλή διάθεση κι ενέργεια.

Στο τέλος, σου πήρε και την διαφορά του πρώτου αγώνα και ησύχασες...!!!

Χύσαμε την καρδάρα με το γάλα, από την εκτός έδρας, σημαντική, επικράτηση επί του Πανιωνίου.

Τι να πεις...

Αυτός ο Λένι Ντάνιελς μου θυμίζει πολύ τον Σέρχιο Κερούς στον τρόπο παιχνιδιού του. Φοβερή ενέργεια, τρομερή έκρηξη και φανταστικό άλμα. Προσθέτει πολλά σε άμυνα κι επίθεση για την ομάδα του.

Οι ξένοι έκαναν την διαφορά και σήμερα. Ο Απόλλωνας έχει πολλούς. Εσύ κανέναν...
SteelGandalf
Πάμε και σε ένα μίνι στατιστικό.

Αν δεν κάνω κάποιο λάθος, ο Άρης έχει παίξει φέτος τρεις φορές παράταση.

Η πρώτη ήταν στο εντός έδρας παιχνίδι του, κόντρα στον Π.Α.Ο.Κ. (κανονική διάρκεια 68-68) και έχασε με 75-79.

Άρα, πέτυχε 7 πόντους και δέχθηκε 11.

Η δεύτερη ήταν στο εκτός έδρας παιχνίδι του, κόντρα στα Τρίκαλα (κανονική διάρκεια 69-69) και έχασε με 82-76.

Άρα, πέτυχε 7 πόντους και δέχθηκε 13.

Και η τρίτη, σήμερα, στην έδρα του, κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών (κανονική διάρκεια 63-63) και έχασε με 67-75.

Άρα, πέτυχε 4 πόντους και δέχθηκε 12.

Με άλλα λόγια και στις τρεις παρατάσεις, ήταν κάκιστος επιθετικά, αλλά ακόμη χειρότερος αμυντικά.

Μέσος όρος πόντων στην επίθεση 6 (συνολικά 18) και μέσος όρος πόντων στην άμυνα 12 (συνολικά 36).

Νομίζω πως και στην συγκεκριμένη περίπτωση, η στατιστική τα λέει όλα!!!
yorgos
Βγάζουμε πάλι τα κομπιουτεράκι και δε θα ασχοληθώ με την έκτη θέση (μάλλον τη χάσαμε), ούτε με την όγδοη (50-50 πια) αλλά με το χειρότερο δυνατό σενάριο, τη μάχη για τον υποβιβασμό.

Άρης, 8 νίκες:
Εκτός: ΠΆΟ, Ηλυσιακός, Ίκαρος, Κολοσσός
Εντός: ΟΣΦΠ, Ελευσίνα, Τρίκαλα

Παίρνουμε τα δύο εντός και ψάχνουμε μια νίκη εκτός (εφικτό, τρία ματς με ομάδες στα μέτρα μας είναι). Αν την πετύχουμε είμαστε στις 11, αν όχι μένουμε στις 10.


Θεωρώ ότι έυκολα-δύσκολα παίρνουμε τα τρία εντός και χτυπάμε ένα εκτός στα Ιλίσια. Σύνολο 3-4 νίκες, φτάνει τις 11-12.

KAOΔ (9 νίκες):
Εκτός: Κολοσσό, Ρέθυμνο, Ολυμπιακό,Τρίκαλα
Εντός:ΠΑΟΚ, Απόλλων, Ελευσίνα
Θεωρώ ότι παίρνει εύκολα 2 εντός, ίσως και τρεις νίκες και μπορεί να χτυπήσει και 3 από τα 4 εκτό, παίρνοντας 1. Δεν τον πιάνουμε με τίποτε.


Ρέθυμνο (7 νίκες):
Εκτός: Τρίκαλα, ΑΕΝΚ, Παναθηναϊκός
Εντός: Ελευσίνα, ΚΑΟΔ, ΠΑνιώνιος, Ηλυσιακός (πιθανότατα υποβιβασμένος)
Από τα εκτός μπορεί να χτυπήσει μόνο ένα, απέναντι στα Τρίκαλα που καίγονται, εντός και τα 4 χτυπιούνται, θεωρώ πως θα πάρει τα 3 από αυτά. Φτάνει στις 10-11 νίκες. Αν είναι 11, μας περνάει, αλλά και 10 να είναι, έχουν καλύτερη διαφορά πόντων γιατί τους κερδίσαμε με 6 στο Αλεξάνδρειο και χάσαμε με 7 στην Κρήτη (την τύχη μου μέσα). Μας περνάνε κι αυτοί.


Απόλλων (8 νίκες):
Εκτός: Ελευσίνα, ΚΑΟΔ, Πανιώνιο
Εντός: Ολυμπιακό, Τρίκαλα, ΑΕΝΚ, Παναθηναϊκό
Εντός θα πάρει τα Τρίκαλα, άντε και την ΑΕΝΚ. Εκτός ίσως χτυπήσει την Ελευσίνα αλλά δεν είναι εύκολο, παρότι πια πολύ φορμαρισμένοι οι Πατρινοί. Με τις δύο εντός πάντως φτάνουν τις 10, αν έχουμε κι εμείς 10... μας περνάνε κι αυτοί γιατί χάσαμε ΚΑΙ τη διαφορά σήμερα. Πάμε παρακάτω...

Κολοσσός (7 νίκες):
Εκτός: ΑΕΝΚ, Παναθηναϊκός, Ίκαρος
Εντός: ΚΑΟΔ, Πανιώνιο, Ηλυσιακό, Άρη
Για να έχει ελπίδες να μας περάσει θέλει 3 νίκες, εφικτό χωρίς καν εκτός έδρα νίκη. Αν η μια από αυτές είναι επί ημών, κλάφτα Χαράλαμπε γιατί έχουμε χάσει και 11 πόντους στο Αλεξάνδρειο από αυτούς, οπότε αν είναι και καμιά πολλαπλή ισοβαθμία, χέσε μέσα Πολυχρόνη. Καλύτερα να κάνει 4 νίκες και να μη μας σέρνει μαζί του. Αν κάνουμε μόνο 10 νίκες... μας περνάει κι αυτός!

Τρίκαλα (7 νίκες):
Εκτός: ΠΑΟΚ, Απόλλων, Ελευσίνα, Άρης
Εντός: Ρέθυμνο, ΟΣΦΠ, ΚΑΟΔ (μάλλον με 6η θέση εξασφαλισμένη...)

Πανδύσκολο πρόγραμμα, για να φτάσουν τις 10 θα πρέπει να κερδίσουν εντός το Ρέθυμνο, σίγουρα τον ΚΑΟΔ και να ψάξουν και μια εκτός σε Πάτρα, Ελευσίνα ή ...Αλεξάνδρειο. Ε αν μας κερδίσουν στη Θεσ/κη είναι το εφιαλτικό σενάριο που λέγαμε, ο Άρης πέφτει στις 9 νίκες κι αυτοί μας φτάνουν μόνο κερδίζοντας το Ρέθυμνο εντός και θα μας περνάνε και στην ισοβαθμία (χάσαμε στα Τρίκαλα, με 6 πόντους). Αν δεν μας κερδίσουν, μας φτάνουν με 3 νίκες, πολύ δύσκολα πράγματα.

Ελευσίνα (6 νίκες):
Εκτός: Ρέθυμνο, Ολυμπιακός, Άρης, ΚΑΟΔ
Εντός: Απόλλων, Τρίκαλα, ΑΕΝΚ
Αν πάρει τις 3 εντός, φτάνει τις 9 και ψάχνει τη δέκατη σε Ρέθυμνο, Δράμα ή... Αλεξάνδρειο. Αν μας κερδίσουν ή αν έχουμε χάσει από τίποτε Τρίκαλα, μας περνάνε κι αυτοί. Δύσκολο πάντως.

Ίκαρος (5 νίκες):
Εκτός: Πανιώνιος, Ηλυσιακός, ΠΑΟΚ (!!!!)
Εντός: ΑΕΝΚ, ΠΑΟ, Άρης, Κολοσσός
Με 5 νίκες θέλει καραμίνιμουμ 4 νίκες για να σωθεί. Άντε πες ότι παίρνει τα 3 εντός... μετά ψάχνει μια εκτός σε Ηλύσια ή... ή... τελευταία αγωινιστική πηγαίνει στην Πυλαία. Πείτε με κακόβουλο τώρα εμένα.... Πολύ δύσκολα σώζεται ο Ίκαρος, γιατί με 8 νίκες πια δεν πας πουθενά.

Ηλυσιακός (5 νίκες):
Εκτός: ΠΑΟ, Κολοσσός, Ρέθυμνο
Εντός: Πανιώνιος, Άρης, Ίκαρος, ΠΑΟΚ

Θεωρώ πανδύσκολο να πάρει και τα 4 εντός, ενώ και στα εκτός πάει σε έδρες που δεν επιτρέπουν και πολλά όνειρα. Αλλά ξαναλέω, ακόμη και το εντός με τον Πανιώνιο φαντάζει γολγοθάς, να κάνει κι άλλη ήττα ο Σφαιρόπουλος δε θα το αντέξει. Μαθηματικά μπορουν να σωθούν αλλά πρέπει να ευθυγραμμιστούν όλοι οι πλανήτες: π.χ. να πάρουν και τα 4 εντός και να κάνουμε εμείς κι άλλη ήττα α λα Απόλλων.

Συμπέρασμα: Για να χαθεί η κατηγορία πρέπει να συμβούν πολύ περίεργα πράγματα, τα οποία και αποφεύγουμε κρδίζοντας εντός έδρας Ελευσίνα και Τρίκαλα. Το πιθανότερο είναι πριν έρθει η ώρα των Τρικάλων να μην έχουν πια καν πιθανότητες, οπότε όλα τα λεφτά είναι το ματς με την Ελευσίνα στο Αλεξάνδρειο. Σε περίπτωση ήττας θα γίνει της κακομοίρας στην ουρά και θα έχουμε πολύ άσχημα μπλεξίματα. Έχουμε την ευκαιρία να ησυχάσουμε κερδίζοντας στα Ιλίσια, αλλά ακόμη κι έτσι με νίκη επί της Ελευσίνας φεύγει όλο το άγχος και πάμε για ένα καλόμ πλασάρισμα, παίρνοντας ό,τι μπορούμε και κοιτώντας πια και αποτελέσματα.

Εννοείται ότι θα ήταν προτιμότερο να είχαμε κερδίσει σήμερα αντί για τη Ν. Σμύρνη αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια....

SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Μίνιτς: «Κάναμε ένα βήμα πίσω»

Απογοητευμένος με την έκβαση του αγώνα ήταν ο Μίλαν Μίνιτς, ο οποίος χαρακτήρισε πισωγύρισμα την ήττα από τον Απόλλωνα Πατρών.


Ο Σέρβος τεχνικός επεσήμανε αρχικά: «Και για τις δύο ομάδες ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι. Με τον Πανιώνιο πετύχαμε μία σημαντική νίκη, αλλά τώρα κάναμε ένα βήμα πίσω.

Παίζαμε καλά στην επίθεση στο πρώτο μέρος, όχι όμως το ίδιο στην άμυνα. Το αντίστροφο έγινε στο δεύτερο μέρος. Στο τέλος πηγαίναμε πόντο-πόντο, χάσαμε ένα εύκολο καλάθι και κάναμε είκοσι λάθη. Για ένα τέτοιο παιχνίδι, είναι πολλά. Γενικά δεν μπορέσαμε να βγάλουμε πολλούς αιφνιδιασμούς παρότι καταφέραμε να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλο να σκοράρει πολλούς πόντους στο τρανζίσιον. Σκόραρε επτά πόντους συνολικά».

Συμπλήρωσε πως «δεν δείξαμε υπομονή στην επίθεση. Είχαμε χρόνο σε πολλές επιθέσεις για να βρούμε ανοικτό σουτ. Με αυτά τα λάθη και τόσα χαμένα ριμπάουντ, τα πράγματα είναι δύσκολα».

Ο Μίνιτς είχε μετά το τέλος του αγώνα φραστικό επεισόδιο με φίλο του Άρη, ο οποίος κατήγγειλε πως ο Σέρβος τον έβρισε την ώρα που κατευθυνόταν στα αποδυτήρια.

Μιλώντας για τη συμπαράσταση του κόσμου ανέφερε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για τη στήριξη του. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή η ομάδα χρειάζεται βοήθεια από τον κόσμο. Αν κερδίσουμε, η επιτυχία πιστώνεται στους παίκτες. Η αποτυχία σε μένα και έτσι είναι. Θα βρούμε τι φταίει και θα προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε».


Αν θες την γνώμη μου κύριε Μίνιτς, το σημερινό δεν αποτελεί μόνο ένα βήμα πίσω.

Επίσης, που είδες εσύ την επιθετική μας λειτουργία να είναι καλή; Υποφερτή θα την χαρακτήριζα εγώ, στο πρώτο ημίχρονο, αλλά άθλια σε ολόκληρο το 2ο και, φυσικά, στην παράταση.

Αμυντικά, ποτέ δεν πιάσαμε την απόδοση που μας έχει δείξει αυτή η ομάδα πως μπορεί.

Όσο για τα (αμυντικά) ριμπάουντς, χάσαμε πάρα πολλά στην 3η και 4η περίοδο, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να παραμένει κοντά στο σκορ ο Απόλλωνας και, συχνά πυκνά, να μας προσπερνάει.

Συν όλα αυτά, είχαμε και 17/25 βολές.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα λάθη, τι να πω. Ούτε στο παιδικό δεν κάνουν τόσα...
tuareg
ηταν οι περισσοτεροι παικτες σε κακη μερα αλλα η ηττα ειναι ευθυνη μινιτς 100 %.
Ενω μεχρι το 25-28 ελεγχουμε τα ριμπαουντ και τα αμερικανακια του απολλωνα οποτε πλησιαζουν τρωνε ταπα απο το χαριση παει και παιζει τα τελευταια 12-15 λεπτα χωρις σεντερ με αποτελεσμα οι αμπαλοι μαπ του απολλωνα να σε περνανε απο πανω και να μενουν στο παιχνιδι με τα επιθετικα ριμπαουντ.
Βαλε λιγο καποιον απο τους ψηλους μεσα,αφου ετσι κλεινουν και πισω και βγαινουν τα σουτ πιο ευκολα.
Ασε που στο α ημιχρονο ενω εχουν βρει ρυθμο πελικαν και βεζε επιθετικα,τους αφηνει εξω πολυ ωρα .....
SteelGandalf
Θα συμφωνήσω απόλυτα Βασίλη και στα δύο θέματα.

Οι δύο ψηλοί μας, ουσιαστικά, έπαιξαν στο 1ο ημίχρονο και ελάχιστα μετά (αν έπαιξαν κιόλας).

Ενώ πραγματικά, ειδικά τον Πελεκάνο, για ένα μεγάλο διάστημα, τον ξέχασε στον πάγκο.

Τι να του πεις αυτού του ανθρώπου (Μίνιτς). Πάνω που έκανε η ομάδα μια σπουδαία νίκη (Πανιώνιο), κάνει ένα τρομερό πισωγύρισμα.

QUOTE(www.pressaris.gr)
Συζητείται θέμα Μίνιτς στο συμβούλιο!

Θέμα Μίνιτς προέκυψε στον Άρη μετά την ήττα από τον Απόλλωνα. Ο Σέρβος τεχνικός ενδεχομένως να αποτελέσει παρελθόν από την τεχνική ηγεσία μετά από αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα, αλλά δεν είναι μόνο η σημερινή ήττα η αιτία. Αυτή τη στιγμή συζητείται το θέμα στο διοικητικό συμβούλιο και είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν και αποφάσεις άμεσα.


Να περάσει ο επόμενος παρακαλώ...
ablade
Ρε παιδιά τι έγινε με τον Μίνιτς και τον οπαδό?
Timemaster
QUOTE(yorgos @ Feb 24 2014, 19:49 ) *
Βγάζουμε πάλι τα κομπιουτεράκι και δε θα ασχοληθώ με την έκτη θέση (μάλλον τη χάσαμε), ούτε με την όγδοη (50-50 πια) αλλά με το χειρότερο δυνατό σενάριο, τη μάχη για τον υποβιβασμό.

Άρης, 8 νίκες:
Εκτός: ΠΆΟ, Ηλυσιακός, Ίκαρος, Κολοσσός
Εντός: ΟΣΦΠ, Ελευσίνα, Τρίκαλα

Παίρνουμε τα δύο εντός και ψάχνουμε μια νίκη εκτός (εφικτό, τρία ματς με ομάδες στα μέτρα μας είναι). Αν την πετύχουμε είμαστε στις 11, αν όχι μένουμε στις 10.


Θεωρώ ότι έυκολα-δύσκολα παίρνουμε τα τρία εντός και χτυπάμε ένα εκτός στα Ιλίσια. Σύνολο 3-4 νίκες, φτάνει τις 11-12.

KAOΔ (9 νίκες):
Εκτός: Κολοσσό, Ρέθυμνο, Ολυμπιακό,Τρίκαλα
Εντός:ΠΑΟΚ, Απόλλων, Ελευσίνα
Θεωρώ ότι παίρνει εύκολα 2 εντός, ίσως και τρεις νίκες και μπορεί να χτυπήσει και 3 από τα 4 εκτό, παίρνοντας 1. Δεν τον πιάνουμε με τίποτε.


Ρέθυμνο (7 νίκες):
Εκτός: Τρίκαλα, ΑΕΝΚ, Παναθηναϊκός
Εντός: Ελευσίνα, ΚΑΟΔ, ΠΑνιώνιος, Ηλυσιακός (πιθανότατα υποβιβασμένος)
Από τα εκτός μπορεί να χτυπήσει μόνο ένα, απέναντι στα Τρίκαλα που καίγονται, εντός και τα 4 χτυπιούνται, θεωρώ πως θα πάρει τα 3 από αυτά. Φτάνει στις 10-11 νίκες. Αν είναι 11, μας περνάει, αλλά και 10 να είναι, έχουν καλύτερη διαφορά πόντων γιατί τους κερδίσαμε με 6 στο Αλεξάνδρειο και χάσαμε με 7 στην Κρήτη (την τύχη μου μέσα). Μας περνάνε κι αυτοί.


Απόλλων (8 νίκες):
Εκτός: Ελευσίνα, ΚΑΟΔ, Πανιώνιο
Εντός: Ολυμπιακό, Τρίκαλα, ΑΕΝΚ, Παναθηναϊκό
Εντός θα πάρει τα Τρίκαλα, άντε και την ΑΕΝΚ. Εκτός ίσως χτυπήσει την Ελευσίνα αλλά δεν είναι εύκολο, παρότι πια πολύ φορμαρισμένοι οι Πατρινοί. Με τις δύο εντός πάντως φτάνουν τις 10, αν έχουμε κι εμείς 10... μας περνάνε κι αυτοί γιατί χάσαμε ΚΑΙ τη διαφορά σήμερα. Πάμε παρακάτω...

Κολοσσός (7 νίκες):
Εκτός: ΑΕΝΚ, Παναθηναϊκός, Ίκαρος
Εντός: ΚΑΟΔ, Πανιώνιο, Ηλυσιακό, Άρη
Για να έχει ελπίδες να μας περάσει θέλει 3 νίκες, εφικτό χωρίς καν εκτός έδρα νίκη. Αν η μια από αυτές είναι επί ημών, κλάφτα Χαράλαμπε γιατί έχουμε χάσει και 11 πόντους στο Αλεξάνδρειο από αυτούς, οπότε αν είναι και καμιά πολλαπλή ισοβαθμία, χέσε μέσα Πολυχρόνη. Καλύτερα να κάνει 4 νίκες και να μη μας σέρνει μαζί του. Αν κάνουμε μόνο 10 νίκες... μας περνάει κι αυτός!

Τρίκαλα (7 νίκες):
Εκτός: ΠΑΟΚ, Απόλλων, Ελευσίνα, Άρης
Εντός: Ρέθυμνο, ΟΣΦΠ, ΚΑΟΔ (μάλλον με 6η θέση εξασφαλισμένη...)

Πανδύσκολο πρόγραμμα, για να φτάσουν τις 10 θα πρέπει να κερδίσουν εντός το Ρέθυμνο, σίγουρα τον ΚΑΟΔ και να ψάξουν και μια εκτός σε Πάτρα, Ελευσίνα ή ...Αλεξάνδρειο. Ε αν μας κερδίσουν στη Θεσ/κη είναι το εφιαλτικό σενάριο που λέγαμε, ο Άρης πέφτει στις 9 νίκες κι αυτοί μας φτάνουν μόνο κερδίζοντας το Ρέθυμνο εντός και θα μας περνάνε και στην ισοβαθμία (χάσαμε στα Τρίκαλα, με 6 πόντους). Αν δεν μας κερδίσουν, μας φτάνουν με 3 νίκες, πολύ δύσκολα πράγματα.

Ελευσίνα (6 νίκες):
Εκτός: Ρέθυμνο, Ολυμπιακός, Άρης, ΚΑΟΔ
Εντός: Απόλλων, Τρίκαλα, ΑΕΝΚ
Αν πάρει τις 3 εντός, φτάνει τις 9 και ψάχνει τη δέκατη σε Ρέθυμνο, Δράμα ή... Αλεξάνδρειο. Αν μας κερδίσουν ή αν έχουμε χάσει από τίποτε Τρίκαλα, μας περνάνε κι αυτοί. Δύσκολο πάντως.

Ίκαρος (5 νίκες):
Εκτός: Πανιώνιος, Ηλυσιακός, ΠΑΟΚ (!!!!)
Εντός: ΑΕΝΚ, ΠΑΟ, Άρης, Κολοσσός
Με 5 νίκες θέλει καραμίνιμουμ 4 νίκες για να σωθεί. Άντε πες ότι παίρνει τα 3 εντός... μετά ψάχνει μια εκτός σε Ηλύσια ή... ή... τελευταία αγωινιστική πηγαίνει στην Πυλαία. Πείτε με κακόβουλο τώρα εμένα.... Πολύ δύσκολα σώζεται ο Ίκαρος, γιατί με 8 νίκες πια δεν πας πουθενά.

Ηλυσιακός (5 νίκες):
Εκτός: ΠΑΟ, Κολοσσός, Ρέθυμνο
Εντός: Πανιώνιος, Άρης, Ίκαρος, ΠΑΟΚ

Θεωρώ πανδύσκολο να πάρει και τα 4 εντός, ενώ και στα εκτός πάει σε έδρες που δεν επιτρέπουν και πολλά όνειρα. Αλλά ξαναλέω, ακόμη και το εντός με τον Πανιώνιο φαντάζει γολγοθάς, να κάνει κι άλλη ήττα ο Σφαιρόπουλος δε θα το αντέξει. Μαθηματικά μπορουν να σωθούν αλλά πρέπει να ευθυγραμμιστούν όλοι οι πλανήτες: π.χ. να πάρουν και τα 4 εντός και να κάνουμε εμείς κι άλλη ήττα α λα Απόλλων.

Συμπέρασμα: Για να χαθεί η κατηγορία πρέπει να συμβούν πολύ περίεργα πράγματα, τα οποία και αποφεύγουμε κρδίζοντας εντός έδρας Ελευσίνα και Τρίκαλα. Το πιθανότερο είναι πριν έρθει η ώρα των Τρικάλων να μην έχουν πια καν πιθανότητες, οπότε όλα τα λεφτά είναι το ματς με την Ελευσίνα στο Αλεξάνδρειο. Σε περίπτωση ήττας θα γίνει της κακομοίρας στην ουρά και θα έχουμε πολύ άσχημα μπλεξίματα. Έχουμε την ευκαιρία να ησυχάσουμε κερδίζοντας στα Ιλίσια, αλλά ακόμη κι έτσι με νίκη επί της Ελευσίνας φεύγει όλο το άγχος και πάμε για ένα καλόμ πλασάρισμα, παίρνοντας ό,τι μπορούμε και κοιτώντας πια και αποτελέσματα.

Εννοείται ότι θα ήταν προτιμότερο να είχαμε κερδίσει σήμερα αντί για τη Ν. Σμύρνη αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια....


στατιστικά όπως θα βρεις και εδώ σε μια πολύ ωραία ανάλυση σχεδόν ποτέ μια ομάδα δεν έπεσε με 9 νίκες Α2.

Οπότε μία νίκη να κάνουμε ουσιαστικά έχουμε σωθεί. Αν δε τι κάνουμε φυσικά θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας αλλά δε πιστεύω πως υπάρχει τέτοιο σενάριο.

Το ποιο πιθανό είναι όπως χάσαμε από Πάτρα να κερδίσουμε εκτός έδρας κάποια παιχνίδια.
Θεωρητικά η 6η θέση παίζει ακόμα αλλά θα πρέπει να κάνουμε 5 στα 5 στις 5 τελευταίες αγωνιστικές.
Από εκεί και πέρα κάθε με μία ήττα βγαίνουμε μάλλον 7οι και με δύο μάλλον 8οι.

Όμως με τόσο λεπτές ισορροπίες δε θα μου φανεί παράξενο με 12 νίκες να βγούμε 6οι ή με τον ίδιο αριθμό να βγούμε 9οι.

Η ουσία είναι όμως πως όλα είναι στο χέρι μας μιας και έχουμε καλύτερη ομάδα από την 6η θέση και κάτω.
rolleyes.gif

Υ.Γ. Έχω μια τρελή έμπνευση πως θα κάνουμε νίκη μέσα στην Αθήνα με ΠΑΟ αλλά ξέρω πως ακούγομαι σαν τρελός ονειροπόλος
SteelGandalf
QUOTE(Timemaster @ Feb 27 2014, 20:17 ) *
Υ.Γ. Έχω μια τρελή έμπνευση πως θα κάνουμε νίκη μέσα στην Αθήνα με ΠΑΟ αλλά ξέρω πως ακούγομαι σαν τρελός ονειροπόλος


Δεν παίζει αυτό το σενάριο. Αν φας λιγότερους από 20-25 πόντους στο κεφάλι κι ευχαριστημένος να είσαι.

Τώρα που έχασαν και στην ευρωλίγκα, εσύ θα την πληρώσεις...
SteelGandalf
20η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Κυριακή, 2/3/2014, 16:00 (Δημόσια Τηλεόραση)

Παναθηναϊκός - Άρης


QUOTE(www.esake.gr)
Τρεις εβδομάδες μετά από την αναμέτρησή τους στον τελικό του Κυπέλλου, Παναθηναϊκός και Άρης συναντώνται την Κυριακή (2/3, 16:00) στο ΟΑΚΑ για την 20ή αγωνιστική. Τηλεοπτική μετάδοση από τη Δημόσια Τηλεόραση.

Στο γεγονός πως οι δύο ομάδες γνωρίζονται καλά στέκεται μεταξύ άλλων ο εκ των συνεργατών του Αργύρη Πεδουλάκη, Γιώργος Βόβορας: «Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που πέρα από τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος την αντιμετωπίσαμε και πρόσφατα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι συγκέντρωση και για τα 40 λεπτά της αναμέτρησης. Ερχόμαστε από ένα σκληρό παιχνίδι και ένα κακό πρώτο ημίχρονο που θέλουμε να αφήσουμε πίσω. Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη περίοδο του Top16 και κάθε παιχνίδι, είτε για την Ευρωλίγκα, είτε για το πρωτάθλημα, είναι σημαντικό. Θέλουμε καλή παρουσία και απόδοση απέναντι στον Άρη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης».

Εκ μέρους των παικτών ο Μάικ Μπράμος τονίζει: «Αγωνιστήκαμε πρόσφατα και πάλι με αντίπαλο τον Άρη, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και είναι μια ομάδα που γνωρίζουμε αρκετά καλά. Όπως και αυτοί άλλωστε γνωρίζουν εμάς. Στον τελικό είχαμε ένα κακό πρώτο ημίχρονο και βελτιώσαμε την απόδοσή μας στο δεύτερο μισό του αγώνα. Κάτι αντίστοιχο κάναμε και στον αγώνα απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο. Αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε μια σταθερά καλή απόδοση και τα 40 λεπτά της αναμέτρησης. Θέλουμε μια καλή εμφάνιση, κατανοώντας ότι τα περιθώρια για λάθη στενεύουν, για εμάς, αλλά και για όλες τις ομάδες, όσο προχωρά η σεζόν».

Μια καλή ευκαιρία ώστε να τεστάρει τις δυνάμεις του ο Άρης, χαρακτηρίζει το παιχνίδι ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Μίλαν Μίνιτς: «Θα ταξιδέψουμε στην Αθήνα με τις απουσίες των Χαντ και Τσακαλέρη, καθώς ο πρώτος έχει πρόβλημα στο γόνατο και ο δεύτερος στο πέλμα. Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι απαραίτητη η μπασκετική σωματική επαφή (physical contact). Παίζουμε απέναντι σε μία ομάδα υψηλού επιπέδου στην έδρα της και βλέπουμε το παιχνίδι σαν μια καλή ευκαιρία να δούμε τί μπορούμε να κάνουμε απέναντι σε μια ομάδα ευρωλίγκα. Είναι ένα παιχνίδι με πολύ υψηλές απαιτήσεις, τόσο στο κομμάτι της ενέργειας, όσο και της συγκέντρωσης και σίγουρα αυτή η μεγάλη ενέργεια που πρέπει να βγάλουμε στην άμυνα και στο ροτέισον, δεν πρέπει να μας κάνει βιαστικούς στην επίθεση και να μας οδηγήσει σε λάθη. Με γνώμονα το παιχνίδι του κυπέλλου, όπου ήμασταν ανταγωνιστικοί για 20 λεπτά, τώρα έχουμε στόχο να είμαστε ανταγωνιστικοί για μεγαλύτερο διάστημα».

Ενώ ο Αλέξανδρος Βεζένκοβ αναφέρει: «Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό έχει μεγάλες απαιτήσεις και αυτό που θα επιδιώξουμε είναι να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί μπορούμε. Θέλουμε η εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου στον τελικό του κυπέλλου, να αποτελέσει για εμάς οδηγό και “να κοιτάξουμε στα μάτια” τον αντίπαλό μας, που συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης».


Ήδη το παιχνίδι έχει ξεκινήσει και βρίσκεται στο ημίχρονο.

1η Περίοδος

Παναθηναϊκός - Άρης : 20-16

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Παναθηναϊκός - Άρης : 44-28

Δεν έχω εικόνα του 1ου ημιχρόνου, αφού μόλις τώρα γύρισα από εξόδο.
SteelGandalf
3η Περίοδος

Παναθηναϊκός - Άρης : 60-40
yorgos
Πάρτι ο Σαρικόπουλος με αντίπαλο το χειρότερο αμυντικό Έλληνα ψηλό έβερ. Ο Μούρτος έκανε κανα-δυο μαγικά, εξαιρετική ικανότητα σε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές τρίπλες. Αν μάθει να σουτάρε, χειριστής με τέτοιο ύψος και κακλή αντίληψη, πάει καλά. Για το Γκίκα μεγάλο σχολείο το μαρκάρισμα στο Ράιτ. Ο Μποχωρίδης πρέπει να παίζει όσο παίζει ο Διαμαντίδης.

Ο Μπατίστ εκτός αποστολής, ο Λάσμε τραυματίας, γιατί δε βάζει λίγο το Διαμαντάκο μια φορά να τον δούμε; Πρέπει να φάμε το Λουκά στη μάπα;

Ο Χατζηβλάκας απαράδεκτος: τρεις φορές (!) έχει μπλέξει το Σαρικόπουλο με το Χαρίση, ο Ματσιούλις παίζει σε τρεις θέσεις (δηλαδή έχει παίξει πάνω από 30'' ποτέ πεντάρι; ή μήπως κάνει για δυάρι; ), διακόπτει συνεχώς τον Κουφό που αν είναι πραγματικά κουφός είναι τυχερός, όχι σαν κι εμάς που τον ακούμε, επανάληψη σε βαθμό αταβιστικής ηλιθιότητας, ειλικρινά εμετικός.

Από τον ΠΑΟ απίστευτα κακός Ούκιτς, στην άμυνα ο Λουκάς ένα δράμα, Φώτσης και Γκιστ όλο διαμαρτυρίες χωρίς λόγο, πολύ καλός ο Ράιτ και πάλι και ξεψαρωμένος ο Βλάντο. Η άμυνα του Παναθηναϊκού στο πνρ είναι για τα καλαμπούρια.
D-Wade
Ο Μαυροκέφαλος θα κάνει τον Σαρικόπουλο να πάρει μεταγραφή . . . laugh.gif
yorgos
Έβαλε Διαμαντάκο! Άντε τουλάχιστον να μην παίζει μόνος του ο Σαρικόπουλος. Ο Παππάς στην άμυνα προσπαθεί, αλλά πάει να κάνει πράγματα που δεν ξέρει και ή χάνει τη θέση του ή κάνει φάουλ. Θα μάθει, αλλά να του αναγνωρίσουμε ότι προσπαθεί. Για την άμυνα του Λουκά δεν έχω λόγια: άζαξ, αόρατος.

ΚΑτά το Χατζηάσχετο ο Διαμαντάκος ρίχνει τρίποντο από τη γωνία. Σε ποιο παράλληλο σύμπαν;;;;

Του Κουφού αν του βάλεις πάνω ένα τσεμπέρι είναι ΙΔΙΟΣ η γιαγιά μου η Μαρία.

Στο δεύτερ ημίχρονο ο Άρης πρέπει να κέρδισε καμια δωδεκαριά πόντους, παρότι έβαλε και πολύ ώρα τους σχετικά μικρότερους.
SteelGandalf
4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Παναθηναϊκός - Άρης : 71-59

Ο Άρης, εκτός των απουσιών των Χαντ και Τσακαλέρη, δεν είχε στην διάθεση του και τον Μιχάλη Πελεκάνο.

Κατάφερε να βρίσκεται σε σχετική επαφή, στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, αλλά ο Παναθηναϊκός, κατάφερε κάποια στιγμή να βρεθεί μπροστά στο σκορ και με 24 πόντους διαφορά.

Στο μεγαλύτερο μέρος της 4ης περιόδου, ο Άρης αγωνιζόταν με τους νεαρούς του παίχτες (ενδεικτική η πεντάδα με την οποία ολοκλήρωσε τον αγώνα με Μήτογλου, Λαρετζάκη, Βεζένκοφ, Μούρτο και Γκίκα), κάτι το οποίο ακολούθησε και ο Παναθηναϊκός, με τους δικούς του νεαρούς (Χαραλαμπόπουλο, Διαμαντάκο). Έτσι, στην τέταρτη περίοδο, ο Άρης μάζεψε την διαφορά και ηττήθηκε με άκρως τιμητικό σκορ.

Το παιχνίδι ήταν, από την αρχή μέχρι και το τέλος του ελεύθερο. Δεν "σηκώνει", ούτως ή άλλως, κριτική. Η διαφορά των δύο ομάδων είναι τεράστια.

Respect στον Ζήση Σαρικόπουλο και για το παιχνίδι του, αλλά κυρίως για την ωριμότητα στις δηλώσεις του, μετά το ματς. Μακάρι να μην είχε τα προβλήματα τραυματισμών. Θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ περισσότερο τον Άρη.
Timemaster
είδατε που κερδίσαμε... στην τέταρτη περίοδο!!!
νέοι ΠΑΟ - νέοι Άρη 11-19

όσο απαράδεκτα είναι τα σχόλια της μασκότ άλλο τόσο εύστοχα ήταν αυτά του Κουφού!
Δε μπορώ να μη συμφωνήσω μαζί του για το ότι ο Άρης θα έπρεπε να παίζει σε πιο γρήγορο τέμπο (αν και υπάρχουν καλοι για αντίλογο)
Όπως και στη χρησιμοποίηση του Λαρετζάκη και του Μήτογλου.
Αλλά και το πόσο μας έχουν στοιχίσει φέτος οι τραυματισμοί.
Ακόμα μου άρεσε το σχόλιο για το φάουλ πάνω στον Ασημακόπουλο που πιθανόν να μην ήταν αλλά έτσι για αλλαγή δε πειράζει σε ένα παιχνίδι χαμένο από το ξεκίνημα να δώσεις και 5-10 σφυρίγματα στον αδύναμο.

rolleyes.gif

Τελικό σκορ 71-59 σε ένα ήσυχο φιλικό παιχνίδι που ανά διαστήματα θύμιζε all star game ως προς τις άμυνες και τα φάουλ!

tuareg
μια ωραια ατομοσφαιρα το παιχνιδι,ολοι εφυγαν ευχαριστημενοι....
καλος ο μητογλου,καλες τοποθετησεις και δε φοβηθηκε τα τρακα στον αερα, ο μινιτς το πουλιανιτη γιατι δεν το εβαλε τιμωρια ηταν?
Αλλα ρε παιδια 20 ασσιστ και απειρα πικ ν ρολ με το ΠΑΟ (θα μου πεις οκ δεν επαιζαν και αμυνα του σκωτομου) και με τη πατρα τα χτιζαμε με το γυρω γυρω ολοι.Ας επιχειρουσαμε κατι τετοιο μια φορα κι ας την εκλεβαν....
yorgos
Στο Κολοσσός-ΚΑΟΔ γίνεται σφαγή και μας ενδαφέρει.
SteelGandalf
Πολύ θετική η παρουσία του Κώστα Μήτογλου. Με 2/2 ελεύθερες βολές, ένα καλάθι, δύο αμυντικά ριμπάουντς κι ένα κλέψιμο (σε περίπου 6:30 λεπτά), αλλά και πολλές πάσες στους ελεύθερους συμπαίχτες του, αφού έβλεπε γήπεδο.

Έδειξε τσαγανό και πως δεν φοβάται. Δεν τον έχω δει να αγωνίζεται, οπότε θεωρώ άκρως θετική την παρουσία του.

Νομίζω πως θα έπρεπε να παίρνει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Θα κερδίσει πολλά για το μέλλον.

Δύο αμερικανούς χρειαζόμαστε. Η διαφορά μας θα ήταν τεράστια με αυτούς στο ρόστερ μας.
Timemaster
τώρα για το παιχνίδι...
με εκνευρίζει απίστευτα από τη μία πλευρά του γηπέδου ο Χαρίσης που βρέθικε με πλάτη κάτω από το καλάθι μπροστά από τον Διαμαντίδη και αντί να γυρίσει και να καρφώσει με όλη του την άνεση προτίμησε να ρολάρει πάνω του και να κάνει ανάποδο λευ απ κάτω από το καλάθι (φυσικά η φάση τελείωσε με επιθετικό φάουλ)

και από την άλλη πλευρά ο Μαυροκεφαλίδης που είναι με διαφορά ο πιο σοφτ παίχτης του αγώνα.


Από εκεί και πέρα πολλές χαμένες βολές και σήμερα, πολλά χαμένα τρίποντα χωρίς λόγο μιας και άγχος δεν είχαμε και ελεύθερα ήταν.
rolleyes.gif


Υ.Γ. Αν δεν έχουμε τραυματισμούς άλλους μέσα στη χρονιά και αρχίσουν να μπαίνουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς παίχτες όπως ο Σαρικόπουλος , ο Γκίκας , ο Πελεκάνος , ο Τσακαλέρης , άντε και ο Χαντ τότε η ομάδα στα play off μπορεί να σπάσει έδρα αρκεί να τερματίσει μέσα στην εξάδα.
tuareg
QUOTE (yorgos @ Mar 2 2014, 17:47 ) *
Στο Κολοσσός-ΚΑΟΔ γίνεται σφαγή και μας ενδαφέρει.


68-72 ο καοδ,30'' πριν το τελος αν κερδισει δυσκολα θα χασει το 6
yorgos
QUOTE
ο Μαυροκεφαλίδης που είναι με διαφορά ο πιο σοφτ παίχτης του αγώνα.
Και του σύμπαντος μπορώ να σου πω...
QUOTE
τότε η ομάδα στα play off μπορεί να σπάσει έδρα αρκεί να τερματίσει μέσα στην εξάδα.

Δε γίνεται αυτό, δυστυχώς. Ακόμη και η οκτάδα μακριά είναι, ελπίζω να κερδίσει ο ΚΑΟΔ...
tuareg
QUOTE (yorgos @ Mar 2 2014, 17:54 ) *
Και του σύμπαντος μπορώ να σου πω...

Δε γίνεται αυτό, δυστυχώς. Ακόμη και η οκτάδα μακριά είναι, ελπίζω να κερδίσει ο ΚΑΟΔ...


ενταξει ξεαγχωθηκες λιγο? smiley.gif smiley.gif
yorgos
Ουφ, ναι. Αν κάτι δεν μπορώ είναι τα κομπιουτεράκια στις τελευταίες αγωνιστικές.
D-Wade
Πάντως ο Άρης στις υπόλοιπες αγωνιστικές παίζει με ΟΣΦΠ και 5 ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία.Aν θέλει να μπει play off φαντάζομαι θα πρέπει να κάνει 3-4 νίκες(Η 6η θέση φαίνεται πολύ δύσκολη).Δε νομίζω να έχει το ρόστερ για να πέσει αλλά λογικά θα χρειαστούν 2 νίκες
tuareg
QUOTE (D-Wade @ Mar 2 2014, 18:17 ) *
Πάντως ο Άρης στις υπόλοιπες αγωνιστικές παίζει με ΟΣΦΠ και 5 ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία.Aν θέλει να μπει play off φαντάζομαι θα πρέπει να κάνει 3-4 νίκες(Η 6η θέση φαίνεται πολύ δύσκολη).Δε νομίζω να έχει το ρόστερ για να πέσει αλλά λογικά θα χρειαστούν 2 νίκες


το προβλημα του Αρη ειναι η ασταθεια και οι τραυματισμοι.
Εχουμε παιξει πληρης σε πολυ λιγα παιχνιδια και μαλλον απ'οσο θυμαμαι τα κερδισαμε ολα.Απο την αλλη ομαδα που κερδιζει μεσα στη Ν.Σμυρνη και στη Πυλαια (κυπελλο),μπορει να κερδισει οπουδηποτε αν ειναι επιεικως σοβαρη.
Με δυο νικες στο παλε με Ελευσινα -Τρικαλα ξεμπλεκεις,αν θες εξαδα πρεπει να κερδισεις στις εδρες των δυο που κινδυνευουν αμεσα με υποβιβασμο και να περιμενεις στραβοπατημα καοδ
Timemaster
Είμαι ο μοναδικός που ήθελα να χάσει ο ΚΑΟΔ μπας και παλέψουμε για την 6άδα;
Δυστυχώς με την νίκη των Δραμινών θα πρέπει να κάνουμε δύο νίκες παραπάνω από αυτούς για να τους πιάσουμε στην 6η θέση κάτι που βάση προγράμματος είναι δύσκολο. Όμως έτσι όπως είναι η Α1 ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να γίνει.

Άλλωστε και πέρσι τέτοια εποχή είχαμε ξεγράψει την 6άδα.
rolleyes.gif

Για υποβιβασμό όπως είπα και παλιότερα δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί με αγωνιστικά κριτήρια.
Ουσιαστικά για να πέσουμε θα πρέπει να μη κερδίσουμε καμία ομάδα από αυτές τις 5 που τώρα παλεύουν για την σωτηρία.
yorgos
Ακόμη και τώρα αν χάσουμε από τη μία από τις δύο, γινεται να πέσουμε.

Τον ΚΑΟΔ δε νομίζω να τον πιάναμε με τίποτε, έχει εύκολο πρόγραμμα και κανένα αδύνατο ματς, χώρια ότι παίζει πραγματικά καλά εδώ και καιρό, έχει ρολάρει, είναι και χωρίς άγχος.
Timemaster
QUOTE(yorgos @ Mar 2 2014, 19:36 ) *
Ακόμη και τώρα αν χάσουμε από τη μία από τις δύο, γινεται να πέσουμε.

Τον ΚΑΟΔ δε νομίζω να τον πιάναμε με τίποτε, έχει εύκολο πρόγραμμα και κανένα αδύνατο ματς, χώρια ότι παίζει πραγματικά καλά εδώ και καιρό, έχει ρολάρει, είναι και χωρίς άγχος.



μαθηματικά γίνεται να πέσουμε!!!
όπως μαθηματικά γίνεται να πέσει Ο ΚΑΟΔ
όπως γίνεται να πέσει στην αρχή της περιόδου ο Ολυμπιακός.
Αγωνιστικά όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να κάνουμε 2 (ακραίο) ή λιγότερες νίκες στα τελευταία 6 παιχνίδια!!!
Όταν μάλιστα στα 5 από τα 6 παίζουμε με ομάδες που μπορούμε να κερδίσουμε.

Ναι αν χάσουμε από Ίκαρο, Ηλυσιακό , Ελευσίνα, Ρόδο και Τρίκαλα θα πέσουμε όμως αυτό είναι δύσκολο σενάριο.
Όπως δύσκολο σενάριο είναι να κάνει η Κηφισιά 4 ήττες και να την περάσουμε στην βαθμολογία εμείς.

Τώρα για την 6η θέση αν έχανε αυτή την αγωνιστική ο ΚΑΟΔ θα μπορούσαμε να τον περνούσαμε με ένα 5/5 στο τέλος. Μιας και λογικά η ομάδα της Δράμας θα κάνει δύο ήττες σίγουρες (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό).
Τώρα θα πρέπει να περιμένουμε να χάσει και σε κάποιο άλλο παιχνίδι (Ρόδο π.χ.) ώστε να τους περάσουμε.

Η εκτίμησή μου είναι ότι θα τελειώσουμε το πρωτάθλημα με 12-13 νίκες καταλαμβάνοντας την 7η θέση. Εκτός και αν ο ΚΑΟΔ αρχίσει να χάνει.
SteelGandalf
21η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Δευτέρα, 17/3/2014, 18:00 (Novasports3)

Άρης - Ολυμπιακός


QUOTE(www.esake.gr)
Με το βλέμμα στα πλέι οφ ο Άρης υποδέχεται τη Δευτέρα (17/3, 18:00) τον δεύτερο της βαθμολογίας, Ολυμπιακό στο “Nick Galis Hall”. Τηλεοπτική μετάδοση από το Novasports 3.

Αναφερόμενος στην αναμέτρηση, ο τεχνικός των γηπεδούχων, Μίλαν Μίνιτς, σχολίασε: «Είχαμε μια εβδομάδα με κάποια προβλήματα τραυματισμών. Ο Ασημακόπουλος είχε πρόβλημα με τον αχίλλειό του, ο Πελεκάνος, όπως και κάποια άλλα παιδιά που είχαν τραυματισμούς, προσπαθούν να βρουν το ρυθμό τους και αυτό οπωσδήποτε επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε στις προπονήσεις. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα, δύο φορές συνεχόμενα Πρωταθλητής Ευρώπης και έχει μεγάλους στόχους. Είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί σε αυτό το σημείο του Πρωταθλήματος, έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε απέναντι σε μία δυνατή ομάδα και αυτό που προσπαθούμε από την αρχή να διδάξουμε στους παίκτες μας, είναι ότι θα αποτελεί κέρδος γι’ αυτούς και για την ομάδα αν δίνουν το μάξιμουμ μέσα στο παιχνίδι».

Ενώ από την πλευρά του ο Νίκος Γκίκας τόνισε πως: «Η διαφορά των δύο ομάδων στο προσεχές παιχνίδι είναι σίγουρα μεγάλη. Ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστεί, τόσο στην Α1, όσο και στην Ευρωλίγκα. Εμείς, όμως, θέλουμε να αγωνιστούμε χωρίς άγχος για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να είμαστε συγκεντρωμένοι στο 100% και στα 40’ του αγώνα».

Από την πλευρά του Ολυμπιακού ο Κώστας Σλούκας, ανέφερε: «Χαίρομαι που επιστρέφω στο Αλεξάνδρειο για να αντιμετωπίσω τον Άρη. Θεωρώ πως το πέρασμα μου από εκεί για έναν χρόνο με βοήθησε να βελτιωθώ. Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο για εμάς, αλλά θα πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί και να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας χωρίς να σκεφτόμαστε την αναμέτρηση με τη Λαμποράλ Κούτσα. Ο Άρης είναι μια ομάδα που βασίζεται πάρα πολύ στην άμυνα της, εμείς δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να πάνε το παιχνίδι στον ρυθμό που θέλουν, αλλά θα πρέπει να επιβάλλουμε τους δικούς μας κανόνες στο παρκέ για να φτάσουμε στη νίκη».
SteelGandalf
1η Περίοδος

Άρης - Ολυμπιακός : 18-17

Ελεύθερο μπάσκετ (δεν ξεκίνησα να το παρακολουθώ από την αρχή), γρήγορο χωρίς σκοπιμότητες.

Αν ο Άρης καταφέρει (αμυντικά) να περιορίσει τον Ολυμπιακό και βρίσκει σταθερούς τρόπους σκοραρίσματος, ίσως και να έχει κάποιες ελπίδες. Είναι πάντως πολύ δύσκολο.

Μέχρι το ημίχρονο, θα μπορέσω να το παρακολουθήσω το ματς. Μετά θα χρειαστεί να αποχωρήσω.
SteelGandalf
2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Ολυμπιακός : 40-36
SteelGandalf
3η Περίοδος

Άρης - Ολυμπιακός : 52-48

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Ολυμπιακός : 59-64
SteelGandalf
22η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 22/3/2014, 16:00

Ηλυσιακός - Άρης


QUOTE(www.esake.gr)
Ως το απόλυτο φαβορί κατεβαίνει ο Άρης στο κλειστό των Ιλισίων όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ηλυσιακό για την 22η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ το Σάββατο 22/3 και ώρα 16:00.

Ο Δημήτρης Κουστένης, τεχνικός του Ηλυσιακού λέει για την αναμέτρηση πως: «Για μας ξεκινάει από το ματς με τον Άρη, ένας πόλεμος, ο οποίος θα τελειώσει στις 3 του Μάη. Έχουμε αποφασίσει ΌΛΟΙ ΜΑΣ να πολεμήσουμε έως το τέλος, κόντρα στις δυσκολίες. Θα δώσουμε ότι έχουμε μέσα μας ώστε να κρατήσουμε τον Ηλυσιακό στην Α1 και περιμένω από τον κόσμο να δείξει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση και να γεμίσει το γήπεδο».

Από την πλευρά του ο Νίκος Χατζής αναφέρεται και στην προοπτική να περάσει πρώτος σκόρερ στην ιστορία της λίγκας, λέγοντας πως:«Τώρα πια μιλάνε οι πράξεις. Πρέπει να νικήσουμε τον Άρη. Αυτό τα λέει όλα. Θα είναι ψέμα να πω ότι δεν έχω στο μυαλό μου να σπάσω το ρεκόρ πόντων στο πρωτάθλημα ΕΣΑΚΕ (σσ. Θέλει 6 πόντους για να ξεπεράσει τον Άγγελο Κορωνιό που βρίσκεται στην πρώτη θέση με 5170 π. έναντι 5.165 του Χατζή) όμως θέλω να το συνδυάσω με μία μεγάλη νίκη κόντρα σε μια σπουδαία ομάδα όπως ο Άρης».

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετρά 11 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, όμως ο προπονητής του Άρη, Μίλαν Μίνιτς δίνει βάση στις τελευταίες εμφανίσεις του Ηλυσιακού : «Παίζουμε απέναντι σε μία ομάδα, την ταυτότητα της οποίας την κάνουν οι Έλληνες παίκτες, οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία και παραστάσεις. Γι' αυτό και η συνοχή της ομάδας του Ηλυσιακού δεν επηρεάζεται από την αλλαγή των ξένων παικτών, οι οποίοι με το που ενσωματώνονται, είναι έτοιμοι να εκτελέσουν το ρόλο τους. Είδαμε ότι, ειδικά στο τελευταίο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, παρουσίασαν πολύ καλό πρόσωπο. Για εμάς, είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι, με τις ιδιαιτερότητες που έχει κάθε εκτός έδρας αναμέτρηση και γι' αυτό θα πρέπει να το προσεγγίσουμε με συγκέντρωση, ενέργεια και υπομονή για 40'».

Από την πλευρά των παικτών, ο Γιάννης Αθηναίου θεωρεί το ματς στα Ιλίσια κομβικό και εξηγεί το γιατί: «Ξεκινάει μια σειρά αγώνων πολύ σημαντική για εμάς. Η αρχή αυτής της σειράς των αγώνων είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον Ηλυσιακό, το οποίο είναι κομβικό για τον αντίπαλό μας. Σίγουρα, περιμένουμε ένα ανταγωνιστικό και δυνατό παιχνίδι. Ο Ηλυσιακός, με την έλευση του κ. Κουστένη έχει αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του κι εμείς θα πρέπει να βγάλουμε ό,τι δουλέψαμε όλη την εβδομάδα στην προπόνηση, προκειμένου να πάρουμε τη νίκη και να πετύχουμε τον στόχο μας».
sarounas
QUOTE(SteelGandalf @ Mar 22 2014, 13:57 ) *
22η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 22/3/2014, 16:00

Ηλυσιακός - Άρης

θεωρώ το παιχνίδι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολο. Κατά την γνώμη μου ο Ηλυσιακός αδικείται κατάφορα από την βαθμολογική θέση του. Έχει πραγματικά καλή ομάδα με χημεία και καλούς ξένους. Από τις ομάδες που έχω παρακολουθήσει εδώ στα Τρίκαλα πέραν του ΠΑΟ ήταν μακράν της δεύτερης η καλύτερη που αντιμετώπισαν τα Τρίκαλα. Επειδή το κίνητρό του είναι τεράστιο θα μου προξενήσει μεγάλη έκπληξη μία νίκη του Άρη
SteelGandalf
1η Περίοδος

Ηλυσιακός - Άρης : 11-17

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Ηλυσιακός - Άρης : 20-31

Στο ημίχρονο έχουμε τεράστια διαφορά στα ριμπάουντς (19-32), έναντι του αντιπάλου μας, ενώ οι γηπεδούχοι έχουν σπάσει τα καλάθια (4/26 δίποντα και 2/8 τρίποντα). Εκτός από την διαφορά των ριμπάουντς, το εξαιρετικό ποσοστό ευστοχίας μας στα σουτ δύο πόντων (8/15), έχει συμβάλλει στο να βρισκόμαστε μπροστά στο σκορ. Στα τρίποντα, είμαστε άθλιοι (1/12).

Τα λάθη για τις δύο ομάδες, είναι 6-10, ενώ τα κλεψίματα 5-3 (με τον Άρη να έχει και δύο κοψίματα).

Αν δεν κάνουμε τραγικό δεύτερο ημίχρονο, έχουμε πολύ σημαντικές πιθανότητες επικράτησης.
SteelGandalf
3η Περίοδος

Ηλυσιακός - Άρης : 44-43

Υπό άλλες συνθήκες θα έλεγα τι ήθελα και μίλησα. Έχουσι γνώσιν οι φύλακες όμως...δυστυχώς...

Με ένα επί μέρους σκορ 24-12, το ματς έγινε ντέρμπι, μετά την ολική επαναφορά από τους γηπεδούχους...
SteelGandalf
Ευτυχώς, στην 4η περίοδο, η ομάδα μας συνήλθε και κατάφερε να ξεφύγει και πάλι στο σκορ. Έτσι, δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, προηγούμαστε με +13 (44-57), μη έχοντας δεχθεί ούτε πόντο!!!

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Ηλυσιακός - Άρης : 51-63

Σπουδαίας σημασίας, εκτός έδρας, επικράτηση για τον Άρη, σε ένα παιχνίδι στο οποίο κατά τα 3/4 του, ήταν καλύτερος (βάσει στατιστικής).
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.