Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Πρωτάθλημα Α1 - Σεζόν 2013-2014
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
SteelGandalf
3η Περίοδος

Άρης - Π.Α.Ο.Κ. : 51-54

Το είπα πως το παιχνίδι είχε δρόμο και, δυστυχώς, επαληθεύτηκα.

Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό, ούτε το κάκιστο ξεκίνημα μας στην 3η περίοδο, αλλά το γεγονός πως ο εκνευριστικός και προκλητικός Μπόγρης, μας κάνει πλάκα από κάτω.

Όταν αυτός ο παίχτης μπορεί μόνος του να μας κάνει τέτοια και τόση ζημιά, φανταστείτε τι μπορούμε να πάθουμε από ομάδες με πανίσχυρη front line...
yorgos
Νταξ, θα χάσουμε από το Μπόγρη να' ούμε. Ο οποίος κάνει πολύ καλό ματς, αλλά ας του σφυρίξουν και κάποιο από τα βήματα που κάνει, δεν είναι και ο Ράτζα να του τα χαρίζουνε.


SteelGandalf
Δεν νοείται να μη μπορείς να μαρκάρεις ώστε να μην φτάνει η μπάλα εκεί (στον Μπόγρη), αλλά δεν θα χάσεις από αυτόν (μόνο), αλλά από την αδυναμία σου να κατεβάσεις τα αμυντικά ριμπάουντς και από τις κακές επιθετικές επιλογές σου.

Ας ελπίσουμε να αλλάξει κάτι γιατί δεν μας βλέπω καλά.

Παρά το κάκιστο, μέχρι στιγμής, 2ο ημίχρονο, παραμένεις σε απόσταση βολής από τον αντίπαλο σου, όμως, είμαι βέβαιος πως έχει επηρεαστεί η ψυχολογία της ομάδας.
yorgos
Μούρτος (πατριωτάκι μου) - Γκίκας = σημειώσατε άσο πάντως

Ξύπνα Αγγέλου, το Μποχωρίδη τον έχεις παρκαρισμένο...
Dancing Madly Backwards
QUOTE (yorgos @ Oct 19 2013, 23:09 ) *
Ξύπνα Αγγέλου, το Μποχωρίδη τον έχεις παρκαρισμένο...

Μόλις πήγαινα να ρωτήσω γιατί έχει ξεχάσει τον Μποχωρίδη και ο Γκίκας έβαλε το μεγάλο τρίποντο της ισοφάρισης λολ.
SteelGandalf
Ο Γκίκας με το τρίπονο που πέτυχε (65-65), από μοιραίος, πάει να γίνει ήρωας!!!

Όχι μόνο ο Μποχωρίδης έχει συμμετάσχει λίγο αλλά κι ο Βεζένκοφ πάλι έχει χαθεί στα άδυτα του πάγκου...
Dancing Madly Backwards
Ρε τι έβαλε ο Πελεκάνος ρε.
.... Κούπερ.
SteelGandalf
4η Περίοδος (Σκορ Κανονικής Διάρκειας)

Άρης - Π.Α.Ο.Κ. : 68-68

Απίστευτη εξέλιξη, αλλά στην τελευταία επίθεση, ενώ είχαμε την χρυσή ευκαιρία να τελείωσουμε το παιχνίδι, ο Ασημακόπουλος αστόχησε...

Παράταση...
yorgos
Ωραία, ας βγάλουμε το Γκίκα τώρα, φτάνει.

Τα χάπια μου.
yorgos
Τσούζει αλλά ματσάρα. Κρίμα για τον κόσμο, μπράβο στον ΠΑΟΚ, Αγγέλου you have some 'splaining to do, δε γίνεται να ρίχνουμε ντέρμπι στους ώμους του Γκίκα και του (καλού) Μούρτου και να είναι έξω ο Μποχώ και ο εμπειρότερος Αθηναίου, άσε το Βεζένκοφ που ξέχασα πότε μπήκε τελευταία στιγμή.

Ασημακόπουλος γίγαντας, Πελεκάνος = ξένος παίκτης (με την καλή έννοια, λίγο σολάριουμ να κάνει τον δηλώνουμε και ξένο).

Προχωράμε, τώρα ξεκινάει ο νέος Άρης. Θέλει πολλή δουλειά και να αντέξει οικονομικά, μην τους ξεπουλήσει όλους, διότι υπάρχει καλή φουρνιά.

Ο ΠΑΟΚ με ένα αξιοπρεπές πεντάρι είναι τετράδα χαλλλαρά.
SteelGandalf
Παράταση (Τελικό Σκορ)

Άρης - Π.Α.Ο.Κ. : 75-79



Απότομη προσγείωση...

Το έχω γράψει επειδή το πίστευα πως θα είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ σήμερα, διόρθωσε σε μεγάλο βαθμό τα λάθη του 1ου παιχνιδιού. Πόσες φορές το έχω γράψει (ούτε συγγενής του να ήμουν), έχει καλό προπονητή. Θεωρώ πως σήμερα η νίκη ανήκει περισσότερο σε αυτόν.

Φυσικά, από την άλλη πλευρά, δεν έγινε και τίποτα. Ήττες θα συμβούν και άλλες στο πρωτάθλημα, όπως και νίκες. Αυτό είναι δεδομένο. Η απειρία θα στοιχήσει και άλλες φορές. Το θέμα είναι να διορθώσουμε τα λάθη μας και να ελαττώσουμε τις κακές επιλογές, ειδικά στην επίθεση.

Να διασφαλίζουμε, τουλάχιστον, τα αμυντικά ριμπάουντς και να βρούμε λύση στους ψηλούς μας. Υπάρχει πρόβλημα διότι ο Μπόγρης σήμερα έμοιαζε με Roy Tarpley...

Περίμενα πως θα υπάρχει πλάνο για να αντιμετωπίσουμε ανάλογες καταστάσεις, αφού και στο παιχνίδι του κυπέλλου είχαμε προβλήματα.

Το άγχος, έπαιξε καταλυτικό ρόλο, ειδικά μετά το κακό ξεκίνημα της 3ης, καταστροφικής θα την χαρακτήριζα, περιόδου. Ο κόσμος ήταν εκεί και μπράβο του για όλη την συμπεριφορά του. Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, δεν έφυγε ευχαριστημένος.

Η χρονιά τώρα ξεκίνησε και θα είναι καλύτερη από την περσινή, το πιστεύω αυτό. Τα κεφάλια κάτω και δουλειά...
yorgos
Το σάιτ του ΕΣΑΚΕ δίνει 4 ασίστ στον Άρη... και 15 στον ΠΑΟΚ, ενώ αυτό που έβαλες εσύ λέει 7-13 .

Στην τύχη τα βγάζουνε μωρέ;;;
SteelGandalf
QUOTE(yorgos @ Oct 19 2013, 23:42 ) *
Το σάιτ του ΕΣΑΚΕ δίνει 4 ασίστ στον Άρη... και 15 στον ΠΑΟΚ, ενώ αυτό που έβαλες εσύ λέει 7-13 .

Στην τύχη τα βγάζουνε μωρέ;;;


Χαχαχα, ό,τι να 'ναι. Τώρα που το είπες το κοίταξα. Όλα είναι, έστω λίγο, διαφορετικά.

Έλεος!!!

Τον Κώστα Γαλάνη τον εμπιστεύομαι πάντως.
yorgos
Τους φαντάζομαι τους στατιτζικατζήδες με καμιά μαλαματίνα στο χέρι "Φιλλλαράκι, βάλλε 2 ασίστια παραπάνω στον ΠΑΟΚ, χαλλαρά. Και πού' σαι, και τρεις στα Αρειανά να μην κλαίγονται, που χάσανε τα παιδιά" και ο Καζαντζό να παίζει στα ακουστικά τους "κι αν είναι η μούρη μου σακατεμένη".

Τέλος πάντων, περιμένουμε ετυμηγορία tuareg.
tuareg
ο αγγελου φοβηθηκε να χασει με μποχω-βεζε γιατι ηταν κακοι αμυντικα και με αυτους μεσα εκανε ο παοκ το 11-0 αλλα στη τελικη δε λεμε οτι παμε να βγαλουμε τους μικρους?
,μειναμε στο ματς με την αμυνα,στο τελος θα το κλεβαμε αν κι ο παοκ ηταν καλυτερος αλλα δε καναμε φαουλ ενω ειχαμε να δωσουμε...
Ασημακο τα σπασε,γυρω γυρω ολοι στην επιθεση,μηδεν παιχνιδι μεσα....
bbplayer
20 ο Μπόγρης..έλεγα να μη βγω απόψε αλλά μια βόλτα θα την κάνω να με χτυπήσει λόγο ο αέρας να συνέλθω...
SteelGandalf
QUOTE(tuareg @ Oct 19 2013, 23:57 ) *
Ασημακο τα σπασε,γυρω γυρω ολοι στην επιθεση,μηδεν παιχνιδι μεσα....


Τα έσπασε δεν λες τίποτα. Δεν σουτάρει με καμπύλη, με αποτέλεσμα τα περισσότερα σουτ του, να μοιάζουν "κοντά". Εδώ που τα λέμε, δεν στηρίζεσαι επιθετικά στον Ασημακόπουλο. Μπορεί το παιδί να σου κάνει κι ένα καλό (επιθετικό) παιχνίδι, αλλά δεν περιμένεις από αυτόν να τραβήξει το σκορ. Άλλο αν του βγουν τα σουτ και πάρει πόντους από 'κει η ομάδα.

Όσο για το παιχνίδι μέσα, όχι απλά μηδέν, το ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.

Το μισό να προσπαθούσαμε να παίξουμε με τον Χαρίση, όπως έκανε ο ΠΑΟΚ με τον Μπόγρη, είμαι βέβαιος πως θα εξελισσόταν διαφορετικά το παιχνίδι, αφού θα ελευθερώνονταν και οι περιφεριακοί μας και θα μπορούσε να "σπάει" η μπάλα σε αυτούς, ώστε να βρουν πιο εύκολα τα ελεύθερα σουτ. Χώρια που θα δημιουργούσαμε μεγαλύτερη φθορά στους ψηλούς του αντιπάλου μας.

Δεν νοείται ομάδα χωρίς παιχνίδι μέσα στην ρακέτα. Απειροελάχιστες είναι οι φορές που προσπαθήσαμε να την περάσουμε εκεί τη μπάλα σήμερα και δεν καταλαβαίνω το γιατί.

Με τον ίδιο τρόπο, δεν αντιλαμβάνομαι το γιατί δεν δίνεται μια ευκαιρία στον Λαρεντζάκη για να δούμε τι μπορεί να μας δώσει.

Δηλαδή ο κόουτς Αγγέλου που μίλησε για άμυνα (όταν αναφέρθηκε σε αυτόν), είναι ευχαριστημένος από την σημερινή αμυντική μας προσπάθεια μέσα στην ρακέτα; Θα μου πείτε, ο Λαρεντζάκης δεν είναι ψηλός, αλλά εγώ μιλάω γενικά για άμυνα.

Ναι μεν δεχθήκαμε 68 πόντους (και μάλιστα στις 3 από τις 4 περιόδους ήμασταν καλύτεροι), αλλά οι περισσότεροι από αυτούς ήρθαν μέσα από την ρακέτα μας και, σχεδόν, χωρίς να ιδρώσουν οι παίχτες του ΠΑΟΚ (και κυρίως ο Μπόγρης). Δεν συζητώ για τον Τσαϊρέλη που σε μας όταν ήταν δεν έπαιζε ούτε το μισό από αυτό που παίζει τώρα. Έχει βελτιωθεί αισθητά και μπράβο του, αλλά και πάλι, μια στοιχειωδώς κλειστή άμυνα, δεν θα επέτρεπε στους αντιπάλους της να δημιουργήσουν τέτοια ρήγματα.

Χρειαζόμαστε πολλή δουλεία σε αυτόν τον τομέα για να μην πω ότι χρειαζόμαστε και άλλον ψηλό.
gspara
Τελικα ο Αγγελου παει να καθιερωσει μονιμο βασικο σχημα με Ασημακο στο 5 και Πελεκανο στο 4.

Δυστυχως εχασα το πρωτο ημιχρονο παρα τα παρακαλια στα μισα καφε της περιοχης μου sad.gif

Σχεδον μηδενικο σκοραρισμα απο το ζωγραφιστο για τον ΑΡΗ.Περισσοτερα επιθετικα οπλα ο ΠΑΟΚ σημερα.
Χαιρομαι που βλεπω τον Μουρτο να ξεκιναει την σεζον οπως την τελειωσε.Πολυ δουλεια στην αμυνα,εβαλε χειροφρενο στον οιστρο του Χαραλαμπιδη στο ξεκινημα του β.

Φυσικα πανυγηρισα σαν τρελος την 3πονταρα του Γκικα!!!!Το μεγαλο μου πουλεν συντομα θα δειξει ποσο μεγαλο πλειμεικερ ειναι!!!!!Λιγη υπομονη.

Ο Μπογρης χωρις το αγχος της υπαρξης συμπαιχτη-αντικατασταση κανει οργια.Να δουμε αν θα συνεχισει ετσι οταν αποκτησει σεντερ ο ΠΑΟΚ.

Φοβερη ματσαρα και φυσικα φοβερη εξεδρα!!!!!
SteelGandalf
QUOTE(gspara @ Oct 20 2013, 00:13 ) *
Ο Μπογρης χωρις το αγχος της υπαρξης συμπαιχτη-αντικατασταση κανει οργια.Να δουμε αν θα συνεχισει ετσι οταν αποκτησει σεντερ ο ΠΑΟΚ.


Στο παιχνίδι του κυπέλλου, δεν θυμάμαι ποιος ακριβώς, τον έκραζε λέγοντας ουσιαστικά πως είναι άχρηστος.

Σε αυτό δεν συμφωνώ. Έχει βασικές μπασκετικές γνώσεις (ειδικά για ψηλός) και οι κινήσεις του, σε αρκετές περιπτώσεις, το πιστοποιούν.

Δεν είναι όμως, σε καμία περίπτωση, αυτό το οποίο φάνταζε σήμερα.

Η ανυπαρξία ψηλού στο Άρη που θα τον σταματούσε (έστω που θα τον περιόριζε) και μια τακτική που δεν θα επέτρεπε να περνάει η μπάλα με τόση ευκολία σε αυτόν, ήταν που τον έκαναν να φαίνεται σαν ασταμάτητος παιχταράς, ειδικά από την στιγμή που το αντιλήφθηκε, πέτυχε αρκετά καλάθια και το πήρε πάνω του (οπότε και έφτιαξε τρομερή ψυχολογία).

Όταν φτάσει ένας παίχτης, κατά την διάρκεια ενός αγώνα, σε τέτοια ψυχολογία, είναι δύσκολο να τον σταματήσεις μετά.
yorgos
QUOTE
ο αγγελου φοβηθηκε να χασει με μποχω-βεζε γιατι ηταν κακοι αμυντικα και με αυτους μεσα εκανε ο παοκ το 11-0


Είσαι σίγουρος; Κοιτάω το live του ΕΣΑΚΕ και βάσει πεπραγμένων δεν ήταν μέσα κανείς τους (αν ήταν δεν έχουν καμία μα καμία στατιστική εγγραφή στο 11-0): κατά τη διάρκεια του σερί βλέπω λάθη και φάουλ Γκίκα, ομοίως για Χαρίση, βλέπω Πελεκάνο και άστοχα σουτ Αθηναίου. Μποχω και Βέζε δε βλέπω πουθενά και δε θυμάμαι να ξεκίνησαν το 2ο, ειδικά ο Βεζέ. Ο Μποχώ ήταν μέσα σε κάποια φάση όταν μειώσαμε στον πόντο στο 51-52, αλλά μόλις είχε μπει (κρύος νομίζω κι έχασε ένα τρίποντο και χτυπιόταν ο Αγγέλου).

Ντάξει ο Ασημακόπουλος τα' σπασε απέξω, αλλά μην ξεχνάμε ότι από τα 6 τρίποντα τα 3 ήταν από τη σέντρα σε λήξη χρόνου (τα δύο σε λήξη περιόδου). Inside game νομίζω μόνο με Σαρικόπουλο γίνεται από τους υπάρχοντες, το Χαρίση δεν τον έχω ούτε γι' αυτό. Όχι ότι δικαιολογείται το γύρω-γύρω όλοι σε τέτοιο βαθμό, αλλά θα βελτιωθεί η κατάσταση αν γυρίσει ο ψηλός.

Το τραγικό με τον ΠΑΟΚ είναι ότι στο επόμενο ματς πάλι 600 άτομα θα έχει κι είναι κρίμα.

SteelGandalf
Αν περιμένεις τον Σαρικόπουλο για inside game, άστο καλύτερα...

Κανένα κάρφωμα (μετά από καλή πάσα συμπαίχτη του) και πολύ θα είναι.

Ο Χαρίσης και λόγω εμπειρίας και λόγω του ότι είναι πιο συγκροτημένος ως παίχτης, πιστεύω μπορεί περισσότερο να παίξει μέσα.

Αν όμως δεν δουλευτεί αυτό και δεν υπάρξει ανάλογη τακτική και υποστήριξη από τους άλλους τέσσερις, μην περιμένεις και πολλά.

Ο Σαρικόπουλος έχει θέμα με την ντρίμπλα. Τις μισές φορές χάνει τη μπάλα όταν χρειαστεί να την χειριστεί κοντά στο καλάθι (εκτός και αν από πέρσι το έχει βελτιώσει αυτό, αν και δεν το πιστεύω). Δεν έχει καλό έλεγχο του κορμιού του. Πως μπορείς να παίξεις κοντά στο καλάθι αν είσαι άτεχνος-αδέξιος (μην πω ατσούμπαλος).

Αυτή είναι η διαφορά τους με τον Μπόγρη. Την έχει την ευελιξία και την στοιχειώδη ικανότητα χειρισμού της μπάλας σε "μικρό" χώρο.
yorgos
Ε, έχει ραβέρσα και δύο χέρια μάλιστα, χουκ σατ (1-0!). Είναι τραγικά αργός και ναι, απίστευτη αδυναμία στο να κάνει έστω και μια τρίπλα. Αλλά και μόνο λόγω όγκου/ύψους μια απειλή παραπάνω από τον Ασημακόπουλο είναι και λιγότερο μανταλάκιας από το Χαρίση. Πολύ γυμνή η ομάδα μέσα στο καλάθι πάντως, δεν το συζητάω, ειπαμε η χρονιά θα είναι δύσκολη, ξαναλέω πως τετράδα ούτε με κυάλια.

Τέλος πάντων, εγώ αναρωτιέμαι πώς θα ωριμάσει ο Μποχωρίδης όταν σε τέτοιο ματς στα κρίσιμα τον έχεις έξω. Ούτε η σαιζόν θα χανόταν, ούτε για χέστης φαίνεται, άστον μέσα να ψηθεί στην πρώτη του εμπειρία με γήπεδο να βράζει, κι ας τα κάνει και χάλια. Καλύτερα είναι να κάτσει απέξω και να βλέπει τους θεωρητικά "πίσω" του (Γκίκας, Μούρτος) να παίζουν; Υποτίθεται ότι το πρότζεκτ της ομάδας είναι να ξεπεταχτεί αυτός και ο Βεζένκοφ.Τι φοβόμαστε, μη χάσουμε 3-4 ματς παραπάνω και δε βγει η ομάδα Ευρωλίγκα; Τέτοια ματς είναι συσσωρευμένη εμπειρία μηνών.

Το πρώτο ενάμιση λεπτό της 3ης περιόδου δεν το είδα, άνοιξα και είδα να έχουμε φάει 7 πόντους σε 85 δεύτερα, γι' αυτό ρωτάω με ποιους ξεκίνησε την 3η.

Αυτή είναι η διαφορά τους με τον Μπόγρη. Την έχει την ευελιξία και την στοιχειώδη ικανότητα χειρισμού της μπάλας σε "μικρό" χώρο.

Καλά, θέλω να δω μια στατιστική βήματα/κατοχή για Μπόγρη και Σαρικόπουλο, είμαι σίγουρος ότι ο Μπόγρης τα σπάει, άσε που εμ αυτό το άνοιγμα ποδιών που κάνει, με έναν αντίπαλο που έχει στοιχειώδες footwork, έχει εξαφανιστεί. Ούτε ο Χαρίσης ούτε ο Σαρικό το έχουν βέβαια, αλλά ακόμη κι έτσι ο Σαρικό είναι πιο "όγκος". Κι επειδή τον Αγγέλου τον πιστεύω ως "παιδαγωγό" (και όχι ως πολλά άλλα πράγματα), θεωρώ ότι ο ψηλός θα εμφανιστεί βελτιωμένος. Ελπίζω. Εύχομαι. Βαυκαλίζομαι; Αντίστοιχα φαντάζομαι ότι η βελτίωση του Μπόγρη οφείλεται (και) στη δουλειά του Σούλη, τον οποίο εγώ κτιμώ πολύ γενικώς.
SteelGandalf
Πότε πρόλαβε ο Σούλης να βελτιώσει τον Μπόγρη; wink.gif

Εκτός αν εννοείς τον τρόπο με τον οποίο τον χρησιμοποιεί και τον εκμεταλλεύεται, οπότε ναι, συμφωνώ 100%.

Μην συγκρίνεις τον Σαρικόπουλο με τον Ασημακόπουλο. Ο αρχηγός παίζει κατά συνθήκη σέντερ και αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο για τον ίδιο, απέναντι σε πιο ψηλούς και πολύ πιο δυνατούς αντιπάλους.

Πάλι καλά τα πάει το παιδί, δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο. Παίζει περισσότερο και από τον βασικό και κλασικό μας σέντερ, τον Χαρίση.

Εγώ απορώ τι συμβαίνει με τον Βεζένκοφ και δεν παίρνει περισσότερες προσπάθειες. Έχει τέτοιες εντολές; Φοβάται; Δεν το επιθυμεί επειδή θέλει να παίζει πιο ομαδικά; Τι στο καλό συμβαίνει;
yorgos
Εκτός αν εννοείς τον τρόπο με τον οποίο τον χρησιμοποιεί και τον εκμεταλλεύεται, οπότε ναι, συμφωνώ 100%.

Αυτό λέω ναι. Ο Μπόγρης έχει ρόλο και σοβαρό μάλιστα. Εκτός από το ότι εμφανίζεται πιο κοντρολαρισμένος στα πόδια (το σώμα του είναι αισθητά αλλαγμένο με πέρυσι, ώμοι και πατήματα/μηροί), έχει "δικές" του φάσεις και χώρο να τις κάνει. Θεωρώ δεδομένο ότι θα πάρει σέντερ ο ΠΑΟΚ και θα πρέπει να δούμε πώς θα χωρέσει εκεί, αλλά και μόνο ότι στον ενάμιση μήνα που είναι στον ΠΑΟΚ ό,τι δουλειά έχει γίνει στο inside game έγινε με αυτόν, ίσως να είναι και η διαφορά με τον περσινό Μπόγρη (συν το σώμα του, σίγουρα το έχει δουλέψει). Από κει και πέρα, για μένα αντιμετωπίζεται εύκολα, δεν είναι παίκτης αξιώσεων κι από IQ άστα να πάνε.

Μην συγκρίνεις τον Σαρικόπουλο με τον Ασημακόπουλο. Ο αρχηγός παίζει κατά συνθήκη σέντερ και αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο για τον ίδιο, απέναντι σε πιο ψηλούς και πολύ πιο δυνατούς αντιπάλους.
Και πιο νέους και σε καλύτερη κατάσταση επίσης. Δε διαφωνώ, ήρωας είναι. Αλλά με το Σαρικό να επιστρέψει, θα αναγκάζεται λιγότερο να κάνει τέτοιες αβαρίες ο Ασημακόπουλος.
Εγώ απορώ τι συμβαίνει με τον Βεζένκοφ και δεν παίρνει περισσότερες προσπάθειες. Έχει τέτοιες εντολές; Φοβάται; Δεν το επιθυμεί επειδή θέλει να παίζει πιο ομαδικά; Τι στο καλό συμβαίνει;
Δεν το ξέρω, δεν έχω και κονέ μέσα στον Άρη. Αλλά όπως τον είδα ειδικά στο κύπελλο, μου φάνηκε ότι φοβόταν. Τέτοιες εντολές δεν νομίζω να έχει, δηλαδή έχει εντολές ο Μούρτος κι ο Γκίκας να σουτάρουν με Μποχώ και Αθηναίου μπροστά τους και δεν έχει ο Βεζένκοφ να πάιρνει προσπάθειες; Μπορεί και να μη σημαίνει κάτι, δυο ματς τον είδαμε, κάτσε ντε. Αλλά εύλογη η απορία. Εγώ τον είχα και για πιο έτοιμο από το Μποχώ, πιστεύω μέσα στα επόμενα ματς να ξεψαρωσει που λένε και στο χωριό του Μούρτου.

Άντε καληνύχτα μας με την πίκρα μας. Θα ρθουν καλύτερες ημέρες. Το μόνο κρίμα είναι να απογοητευτεί ο κόσμος και να μειωθεί η στήριξη γιατί σήμερα είχε μυρωδιά από άλλες εποχές.
tuareg
μεσα ηταν γιωργος....στο ταιμ αουτ στο 41-38 τους αλλαζει
yorgos
Θενκς.

Timemaster
Καλημέρα και από εμένα....

Για να είμαι ειλικρινής δε θυμάμαι ποια ήταν η πεντάδα στο δεύτερο ημίχρονο και αν έπαιζε ο Μποχωρίδης ή όχι....
Η ήττα πάντως δε νομίζω πως ήρθε από το ποιοι έπαιζαν αλλά από το πως έπαιζαν!!!

Ο Αγγέλου έκανε πολλά λάθη.... κατά την γνώμη μου έγιναν σκόπιμα. Ο Μποχωρίδης και ο Βεζένκωφ είναι δύο παίχτες μεγάλα πρότζεκτ και διαφορετικές περιπτώσεις όμως.
Αυτό που είδα είναι ότι ο Βεζένκωφ σαν ποιο μικρός αντιμετωπίζεται σαν ένα χαρτί που ο Αγγέλου δε θέλει να το κάψει.
Τον βάζει μέσα και προσπαθεί να μη τον εκθέσει.... βλέποντας ότι το παιχνίδι δε του κάθετε καλά και τρώει αρκετό ξύλο στη θέση τέσσερα τον κρατάει στην άκρη και παίζει με τον Πελεκάνο που μπορεί να μην είναι ποιο δυνατός αλλά είναι (για εμένα) ο καλύτερος Έλληνας παίχτης στην Α1 πλην ΠΟΚ. Έπαιξε τα 17 λεπτά του ο μικρός πήρε μερικές (λίγες η αλήθεια) προσπάθειες όμως ο Αγγέλου δε θέλει να τον ρίξει στα βαθιά ακόμα και τον στρώνει σιγά σιγά.

Ο Μποχωρίδης από την άλλη φαίνεται ποιο έτοιμος, ποιο ολοκληρομένος και ποιο δεμένος με την ομάδα.
Παίζει πλέον σαν 28άρης και όχι σαν παιδάκι και το κυριότερο δένει με την υπόλοιπη ομάδα και όσο είναι στον αγώνα βγάζει συστήματα και γυρνάει η μπάλα. Ενώ παίζει από άσσος μέχρι τριάρι. Ο Αγγέλου πιστεύω πως αυτό το βλέπει και επειδή όπως έχει πει θέλει την ομάδα να φτάσει στο πικ της την άνοιξη βάζει μέσα τον Γκίκα που ακόμα δε του έχει βγει το παιχνίδι σαν άσσος και τον Μούρτο που θέλει να τον κάνει ζορίσει περισσότερο σε έναν αμυντικό-επιθετικό ρόλο σαν του Διαμαντίδη.

Κατά την γνώμη μου ο Αγγέλου ακόμα παίζει φιλικά παιχνίδια και δοκιμάζει τους παίχτες του πως θα ανταποκριθούν στα δύσκολα.

Ένα χαρακτηριστικό που είδα είναι το σύστημα που έδινε ο Αγγέλου συνέχεια να παίξουν από τα πλάγια ο γκαρντ με τον ψηλό (κερατάκια αν θυμάμαι καλά) όπου ο Γκίκας δε κατάφερε να το βγάλει ούτε μια φορά και όμως επέμενε.

Κάτι άλλο που είδα ήταν ότι δίνει συστήματα για όλους τους παίχτες. Είδα δύο ίδια τρίποντα από τον Τσακαλέρη μετά από σύστημα.

Βέβαια όλα αυτά μας στοίχησαν το παιχνίδι και την νίκη όμως μικρή σημασία έχει αυτό.

Από εκεί και πέρα θεωρώ λάθος το ότι στην τελευταία μας επίθεση δε πήρε ταιμ-αουτ ο Αγγέλου για να δώσει το σύστημα (βέβαια έχω την εντύπωση ότι άλλαξαν οι κανονισμοί και δεν είχε το δικαίωμα αυτό)
Θεωρώ λάθος ο Χαρίσης έπαιρνε την μπάλα ή πολύ έξω από την ρακέτα ή από την αριστερή μεριά οπότε η φάση ήταν χαμένη.
Θεωρώ λάθος την επιλογή να μη κάνουμε φάουλ στον Κούπερ μιας και είχαμε να δώσουμε. Όμως θεωρώ σωστό ότι δε πήγαμε στην λογική των βολών για να μη φάμε τρίποντο μιας και είχε χρόνο το παιχνίδι και ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ ποιο εύστοχος από εμάς.
Θεωρώ δύο καθοριστικές φάσεις όπου στη μία φεύγει ο Πελεκάνος στον αιφνιδιασμό και ενώ είναι μόνος του ο Βεζένκωφ (αν θυμάμαι καλά) δε τον βλέπει πάει μόνος του και κλίνεται και άλλη μία στην παράταση που τρέχει ο Γκίκας στην αντεπίθεση όμως διστάζει να την δώσει στον Πελεκάνο που είναι μπροστά του κλίνεται και πάει σε σετ παιχνίδι.

Τέλος να αναφερθώ στο γεγονός ότι χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ από τα 5 μέτρα που ήταν καθοριστικός παράγοντας.
Εξίσου καθοριστικός με το ότι στην τρίτη και τέταρτη περίοδο θα έπρεπε να παίζαμε με διεισδύσεις πάνω στους ψηλούς του ΠΑΟΚ για να βγάλουμε με 5 φάουλ από νωρίς Μαργαρίτη-Μπόγρη-Τσαιρέλη που ήταν φορτωμένοι.



Υ.Γ. Καλό το γεμάτο παλέ αλλά οι πυρσοί κάναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική
και φυσικά δεν έχει σημασία άμα το παιχνίδι γεμίσει σε ένα τέτοιο παιχνίδι αλλά αν θα γεμίσει το άλλο Σάββατο με την Κηφισιά ή θα είμαστε 500 νοματαίοι.

rolleyes.gif
SteelGandalf
Έχεις απόλυτο δίκιο για την φάση του Πελεκάνου (που την τράβηξε από τα μαλλιά λανθασμένα). Ο Βεζένκοφ αν έπαιρνε τη μπάλα εκεί, θα είχαμε σίγουρο καλάθι ή, στην χειρότερη, φάουλ υπέρ μας.

Συμφωνώ με την προσέγγιση σου σε ό,τι αφορά τα συστήματα, αλλά σε τέτοιο παιχνίδι και μάλιστα με τέτοιο σκορ (που είτε κερδίζεις με έναν πόντο, είτε χάνεις με 2-3), δεν επιλέγεις να βγάλεις το σύστημα με τον Τσακαλέρη (που βολές δεν μπορεί καλά καλά να πετύχει) να επιχειρεί δύο τρίποντα.

Γενικά έγιναν πολλά λάθη και είχαμε αρκετή αστοχία, αν εξαιρέσουμε τα πρώτα λεπτά στα οποία βάλαμε κάποια σουτ. Μεγάλη αστοχία και στα τρίποντα, αλλά την μεγαλύτερη ζημία την πάθαμε, νομίζω, από το γεγονός πως δεν κατεβάσαμε τα αμυντικά μας ριμπάουντς, δίνοντας έξτρα επιθέσεις στον αντίπαλο.

Ο Μπόγρης έπαιζε για μεγάλο χρονικό διάστημα με 3 φάουλ (και αργότερα με 4) και την περισσότερη φθορά δεν του την προκάλεσε, όπως θα ήταν λογικό, ο Χαρίσης, αλλά ο Πελεκάνος, ο Αθηναίου (και άλλοι περιφερειακοί). Από νωρίς φορτώθηκαν οι Τσαϊρέλης και Μαργαρίτης, υποπίπτοντας σε αβίαστα φάουλ, αλλά ούτε αυτό το εκμεταλλευτήκαμε.
Timemaster
QUOTE(SteelGandalf @ Oct 20 2013, 14:17 ) *
Έχεις απόλυτο δίκιο για την φάση του Πελεκάνου (που την τράβηξε από τα μαλλιά λανθασμένα). Ο Βεζένκοφ αν έπαιρνε τη μπάλα εκεί, θα είχαμε σίγουρο καλάθι ή, στην χειρότερη, φάουλ υπέρ μας.

Συμφωνώ με την προσέγγιση σου σε ό,τι αφορά τα συστήματα, αλλά σε τέτοιο παιχνίδι και μάλιστα με τέτοιο σκορ (που είτε κερδίζεις με έναν πόντο, είτε χάνεις με 2-3), δεν επιλέγεις να βγάλεις το σύστημα με τον Τσακαλέρη (που βολές δεν μπορεί καλά καλά να πετύχει) να επιχειρεί δύο τρίποντα.

Γενικά έγιναν πολλά λάθη και είχαμε αρκετή αστοχία, αν εξαιρέσουμε τα πρώτα λεπτά στα οποία βάλαμε κάποια σουτ. Μεγάλη αστοχία και στα τρίποντα, αλλά την μεγαλύτερη ζημία την πάθαμε, νομίζω, από το γεγονός πως δεν κατεβάσαμε τα αμυντικά μας ριμπάουντς, δίνοντας έξτρα επιθέσεις στον αντίπαλο.

Ο Μπόγρης έπαιζε για μεγάλο χρονικό διάστημα με 3 φάουλ (και αργότερα με 4) και την περισσότερη φθορά δεν του την προκάλεσε, όπως θα ήταν λογικό, ο Χαρίσης, αλλά ο Πελεκάνος, ο Αθηναίου (και άλλοι περιφερειακοί). Από νωρίς φορτώθηκαν οι Τσαϊρέλης και Μαργαρίτης, υποπίπτοντας σε αβίαστα φάουλ, αλλά ούτε αυτό το εκμεταλλευτήκαμε.



Δυστυχώς ή ευτυχώς όπως το δει ο καθένας η ομάδα δεν έχει τους σκόρερ οπότε το να βγάζεις φάσεις ακόμα και τρίποντο στον Τσακαλέρη επιβάλετε. Θέλεις σκοράρισμα από όλους και εφόσον είναι κάτι που έχει δουλευτεί πιστεύω πως ο πιτσιρικάς θα το έχει το τρίποντο από εκείνο το σημείο.
Όπως γενικά έχει το τρίποντο και ο Ασιμακόπουλος αν και χτες τα έσπασε.

Τώρα για τα ριμπάουντ ο ΠΑΟΚ δε πήρε περισσότερα επιθετικά από εμάς και αν αναλογιστούμε πως εμείς παίζαμε με τεσσάρι τον Πελεκάνο για αρκετή ώρα ενώ ο ΠΑΟΚ έπαιζε με τρεις ψηλούς σε όλο το παιχνίδι (Μπόγρης-Τσαιρέλης-Μαργαρίτης-Δέδας-Κασελάκης) οπότε η μάχη των ριμπάουντ δε κύλησε και τόσο άσχημα. Η Διαφορά για εμένα είναι τα 13 σουτ παραπάνω που βαρέσαμε έχοντας χειρότερα ποσοστά.
Αν είχαμε τα ποσοστά του ΠΑΟΚ εντός παιδιάς δηλαδή το 45% αντί το 41% τότε θα είχαμε 6 σουτ παραπάνω εύστοχα που αναλογούν στο ότι ο ΠΑΟΚ θα είχε μόλις 2 ριμπάουντ στο σύνολο περισσότερα από εμάς.

Αλλά όπως αναφέρεις έπρεπε να το κάνουμε σαν το μπέζμπολ όπου βγάζουν εκτός αγώνα τους παίχτες. Έπρεπε να πηγαίναμε πάνω στους ψηλούς τους με ψηλά μας γκάρντ συν τον Πελεκάνο και να κερδίζαμε τα φάουλ=βολές
Αλλά είπαμε η ομάδα είναι νέα... θα στρώσει και τέτοιες ήττες αν τις αναλύσεις μακροπρόθεσμα θα σου κάνουν καλό.

Υ.Γ. Μια ιστορία στην F1 έλεγε για έναν οδηγό όπου ενώ είχε σίγουρη την νίκη σε κάποιον αγώνα ζόρισε το μονοθέσιο του και τελικά έσπασε τον κινητήρα. Η ομάδα έχασε έναν αγώνα όμως μιας και δε πήγαινε εκείνη τη χρονιά για πρωτάθλημα βρήκε τις αδυναμίες τις. Βέβαια την επόμενη χρονιά είχε τίτλο σε οδηγό και κατασκευαστή.

SteelGandalf
Νομίζω, σχετικά με τα ριμπάουντς, πως θα πρέπει να προσπαθούμε, ειδικά με ομάδες τέτοιου βεληνεκούς, να μην τις δίνουμε τόσα επιθετικά.

Για να μαζέψεις τα δικά σου ριμπάουντς, δεν χρειάζεται απαραιτήτως να είσαι πιο ψηλός. Σωστές τοποθετήσεις, συγχρονισμένα άλματα και καλά block outs χρειάζεσαι.

Θα χάσεις και μερικά, αλλά όχι και τόσα.
Timemaster
QUOTE(SteelGandalf @ Oct 20 2013, 15:01 ) *
Νομίζω, σχετικά με τα ριμπάουντς, πως θα πρέπει να προσπαθούμε, ειδικά με ομάδες τέτοιου βεληνεκούς, να μην τις δίνουμε τόσα επιθετικά.

Για να μαζέψεις τα δικά σου ριμπάουντς, δεν χρειάζεται απαραιτήτως να είσαι πιο ψηλός. Σωστές τοποθετήσεις, συγχρονισμένα άλματα και καλά block outs χρειάζεσαι.

Θα χάσεις και μερικά, αλλά όχι και τόσα.



σίγουρα δεν έχει να κάνει με το ύψος αλλά όταν πρέπει η τριάδα Μούρτος, Πελεκάνος και Ασιμακόπουλος υστερεί στο ύψος, στη δύναμη, στη σωστή τοποθέτηση (μιας και δεν έπαιζε κανένας στην θέση του) αλλά και στην ταχύτητα στη θέση πέντε (οπότε έπρεπε να καλύψουν το κενό στην άμυνα στις αλλαγές) από την αντίστοιχη τριάδα του ΠΑΟΚ το έχεις χαμένο το παιχνίδι και ευτυχώς δε μας κάναν μεγαλύτερη ζημιά.
Από την άλλη όπως είπα τι να πει και ο ΠΑΟΚ όπου του πήραμε τον ίδιο αριθμό επιθετικών ριμπάουντ και οι ψηλοί του μας σταματούσαν μονάχα με φάουλ.
rolleyes.gif
tuareg
κραταω τη προσελευση του κοσμου και το οτι οντας χειροτεροι χασαμε απο το καλο παοκ στις λεπτομερειες ,ενω στη πυλαια οντας καλοι κερδισαμε σχετικα ανετα....
παμε παρακατω....
SteelGandalf
3η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 26/10/2013, 18:00

Άρης - ΑΕΝΚ ΔΗΜΟΥΛΑΣ


QUOTE(www.esake.gr)
Για πρώτη φορά θα αναμετρηθούν ο Άρης με την ομάδα της Νέας Κηφισιάς σε επίπεδο πρωταθλήματος. Ωστόσο την προηγούμενη σεζόν αναμετρήθηκαν για το Κύπελλο με νικήτρια την ΑΕΝΚ ΔΗΜΟΥΛΑΣ.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ απέχει 12 ριμπάουντ από τα 1200. Όταν τα συμπληρώσει θα γίνει ο 24ος στην ιστορία της Basket League ΟΠΑΠ που θα το καταφέρει.

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ απέχει 12 εύστοχες βολές από τις 500 στην καριέρα του στην Basket League ΟΠΑΠ.

Ο ΝΙΚΟΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ και ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ χρειάζονται από 7 εύστοχα δίποντα ώστε να συμπληρώσουν 200 στην καριέρα τους στην Basket League ΟΠΑΠ.


Εντωμεταξύ, από την Τρίτη έχουν τεθεί σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του συγκεκριμένου αγώνα.

QUOTE(www.pamesports.gr)
Οι τιμές των εισιτηρίων:

10 € στις θύρες 1, 4, 5-6, 7, 8-9,10

15 € στις θύρες 2-3

Δύο εισιτήρια στην τιμή των 15 €

Επιπλέον, η Κ.Α.Ε. Άρης προσφέρει το προνόμιο στους φιλάθλους της ομάδας μας, να παρακολουθήσουν το παιχνίδι με την Κηφισιά από τις θύρες 5-6 του “Nick Galis Hall” αγοράζοντας δύο εισιτήρια στην τιμή των 15 €.

Τα εισιτήρια διατίθενται από τα γραφεία της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ (Γρ. Λαμπράκη 2, Παλαί ντε Σπορ, τηλ. 2310 265 600) καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή τις ώρες 09:00 έως τις 17:00».


QUOTE(www.pressaris.gr)
Δεν είναι τηλεοπτικό το Άρης – Κηφισιά

Το παιχνίδι του Άρη με την Κηφισιά το απόγευμα του Σαββάτου (18.00) δεν είναι τηλεοπτικό. Το συνδρομητικό κανάλι επέλεξε για την 3η αγωνιστική να μεταδώσει ζωντανά τον αγώνα στο Ρέθυμνο ανάμεσα στον ΑΓΟΡ και τον ΠΑΟΚ και τον αγώνα της Δευτέρας ανάμεσα στα Τρίκαλα και τον Παναθηναϊκό.


Σύμφωνα με την σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του συνδρομητικού καναλιού και του ΕΣΑΚΕ, μεταδίδονται μόνο δύο παιχνίδια κάθε αγωνιστική. Ο Άρης είχε μετάδοση και στη πρεμιέρα και στην δεύτερη αγωνιστική, όχι όμως τώρα με την Κηφισιά, κάτι που σημαίνει ότι τον αγώνα μπορούν να παρακολουθήσουν μόνο όσοι βρεθούν στο Αλεξάνδρειο.


Ορίστε μια ακόμη καλή ευκαιρία για τον κόσμο να στηρίξει την ομάδα εκ του σύνεγγυς.

Έχουμε και την επιστροφή των Τσαλδάρη και Μπάρλου, οι οποίοι θα τεθούν αντιμέτωποι με την πρώην ομάδα τους.
SteelGandalf
Οι Χαντ και Σαρικόπουλος, εξακολουθούν να μην υπολογίζονται από τον κόουτς Αγγέλου για το σημερινό παιχνίδι.

Σε περίπου τρεις ώρες ξεκινάει ο αγώνας, με την ευχή να καταφέρει η ομάδα μας να επιστρέψει στις νίκες.
yorgos
Όταν ξεκινήσει, ας πει κανένας χριστιανός πόσο κόσμο έχει μέσα...
SteelGandalf
Εφόσον δεν υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση, θα πρέπει να περιμένουμε κάποιον που θα βρίσκεται στο γήπεδο, ώστε να μας ενημερώσει. Αυτό όμως, λογικά, θα συμβεί αργότερα (αφού τώρα δεν θα μπορεί να το κάνει).

QUOTE(www.pressaris.gr)
Έκπληξη με Σαρικόπουλο στην 12αδα!

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος βρίσκεται στην 12αδα του Άρη! Έκανε την… έκπληξη και κατάφερε να θέσει τον εαυτό του στην διάθεση του Βαγγέλη Αγγέλου, ο οποίος σε συνεννόηση με το ιατρικό τιμ αποφάσισε να τον βάλει στην αποστολή.


Ο 23χρονος σέντερ δεν προπονήθηκε σχεδόν όλη τη βδομάδα με την ομάδα, όμως στη τελευταία προπόνηση μπόρεσε να βγάλει το ομαδικό πρόγραμμα και αυτό ήταν αρκετό για να τον πάρει στην 12αδα ο Αγγέλου αντί του Κώστα Μήτογλου.
SteelGandalf
1η Περίοδος

Άρης - ΑΕΝΚ : 17-17

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - ΑΕΝΚ : 37-31

Με 1ο σκόρερ για τον Άρη τον Μιχάλη Πελεκάνο με 9 πόντους.

3η Περίοδος

Άρης - ΑΕΝΚ : 51-46

Ο Άρης δυσκολεύεται αισθητά, μη μπορώντας να ξεφύγει στο σκορ. Η φιλοξενούμενη ομάδα βρίσκεται, συνεχώς, σε απόσταση βολής, γεγονός που κάνει επικίνδυνα τα πράγματα.

============================================================================

Το παιχνίδι βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Ο Νίκος Λιακόπουλος κάνει πάρτι και κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει, έχοντας πετύχει 15 πόντους, την ώρα που ο Τόνι Κρόκερ έχει ήδη 25.

Το σκορ, δύο λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας, είναι 63-61, αλλά το παιχνίδι έχει μέλλον...

============================================================================

Ο Άρης μπροστά 67-65 με 6 δευτερόλεπτα να απομένουν και τον Άρη να πρέπει να αμυνθεί χωρίς να δεχθεί καλάθι!!!

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - ΑΕΝΚ : 67-65

Νίκη δια πυρός και σιδήρου!!!

yorgos
Τα λέγαμε ότι θα ναι δύσκολο το ματς... 60-61 με 2 λεπτά να απομένουν και τους φιλοξενούμενους με την μπάλα...

67-65

πολύ δύσκολη χρονιά ahead... Αρχικός στόχος η σωτηρία, τυχόν σημερινή ήττα θα ήταν ψιλοκαταστροφικό ξεκίνημα.
massey
QUOTE(yorgos @ Oct 26 2013, 19:45 ) *
Τα λέγαμε ότι θα ναι δύσκολο το ματς... 60-61 με 2 λεπτά να απομένουν και τους φιλοξενούμενους με την μπάλα...

67-65

πολύ δύσκολη χρονιά ahead... Αρχικός στόχος η σωτηρία, τυχόν σημερινή ήττα θα ήταν ψιλοκαταστροφικό ξεκίνημα.

Οπως και περσι ηταν στοχος η σωτηρια και κοντεψαμε να μπουμε τετραδα?

Απο το 3 και κατω δεν υπαρχουν διαφορες,μεγαλη ειναι η χρονια σκαμπανεβασματα θα υπαρχουν και ειδικα απο μια τοσο νεανικη ομαδα.

Μετα απο το σοκ της προηγουμενης βδομαδας λογικο ειναι να γινει τετοιο ματς.

Για νεαρους παικτες μιλαμε που δεν ξερουν να διαχειριστουν ακομα καταστασεις

+ 2 απουσιες του σαρικο+χαντ που δεν ειναι λεμπρον αλλα ειναι 2 κορμια ακομα στο rotation

Υπομονη
tuareg
παλι νομιζω ειχαμε να δωσουμε φαουλ και τους αφησαμε να σουταρουν 3π....
μεγαλο ουφ ανακουφισης....
τα σπασε ο πελικαν 0/8 3π....μεγαλη εμφανιση βεζε 15π 10 ρ 6 ασσιστ
yorgos
QUOTE
Οπως και περσι ηταν στοχος η σωτηρια και κοντεψαμε να μπουμε τετραδα?


Ναι. Και καλό είναι κι ο κόσμος να πάρει χαμπάρι ότι ομάδες τύπου ΑΕΝΚ δεν τις έχουμε στο τσεπάκι ούτε στο Αλεξάνδρειο.

Η τετράδα για μένα είναι καπαρωμένη, με Πανιώνιο και ΠΑΟΚ. Ο Άρης είναι ένα εμφανές σκαλί πιο κάτω κι εκεί ναι, το γκρουπ των ομάδων είναι τεράστιο.
tuareg
QUOTE (yorgos @ Oct 26 2013, 20:20 ) *
Ναι. Και καλό είναι κι ο κόσμος να πάρει χαμπάρι ότι ομάδες τύπου ΑΕΝΚ δεν τις έχουμε στο τσεπάκι ούτε στο Αλεξάνδρειο.

Η τετράδα για μένα είναι καπαρωμένη, με Πανιώνιο και ΠΑΟΚ. Ο Άρης είναι ένα εμφανές σκαλί πιο κάτω κι εκεί ναι, το γκρουπ των ομάδων είναι τεράστιο.


μη το λες,το κακο ΠΑΟΚ ο μετριος Αρης το κερδισε σχετικα ευκολα,ενω ο καλος ΠΑΟΚ το κακο Αρη το κερδισε για ενα φαουλ που δεν εγινε,ενα σουτ που μπηκε κι ενα που δε μπηκε.
Ο δε Πανιωνιος στη Δραμα εχασε ευκολα ενω ο Αρης περασε μαλλον ανετα.
SteelGandalf
Βρε παιδιά (δεν παρακολούθησα το παιχνίδι) νομίζω πως είναι νωρίς να μιλάμε για υποβιβασμούς, τετράδες και πρωταθλήματα.

Καμία ομάδα δεν είναι ακόμα έτοιμη στον βαθμό που θα το επιθυμούσε ο προπονητής της.

Πρέπει σε κάθε παιχνίδι να προσπαθούμε για τη νίκη και ένα είναι το σίγουρο. Τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Μπορεί να έχεις ιστορικό σωματείο, πολύ κόσμο, δυνατή έδρα, αλλά οι παίχτες παίζουν μπάσκετ. Αν αρκούσαν μόνο τα τρία πρώτα, ο Άρης (και κάθε σωματείο ανάλογης δυναμικής) δεν θα έφτανε ποτέ σε παρακμή. Άντε, το πολύ πολύ, να απείχε από τους τίτλους (πρωταθλητή και κυπελλούχου).

Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα.

Η χρονιά, ναι, θα είναι δύσκολη. Ποτέ δεν είπαμε το αντίθετο. Για τετράδες-πεντάδες-εξάδες, δεν μπορούμε να μιλάμε ακόμη, εφόσον δεν έχουμε αντιπροσωπευτικά δείγματα ομάδων (ποιος περίμενε τον Πανιώνιο να ηττηθεί στην Δράμα; ).

Και πείτε πως έχανε σήμερα ο Άρης, έστω και με έναν πόντο. Ποιος μου λέει εμένα πως στον 2ο γύρο δεν θα είναι σε θέση να κερδίσει την συγκεκριμένη ομάδα στην έδρα της;

Η ομάδα χρειάζεται δουλειά, συγκέντρωση και διαρκή προσπάθεια.

Ο κόσμος χρειάζεται ΥΠΟΜΟΝΗ και επιβάλλεται να στηρίξει την ομάδα.

Άλλωστε μην ξεχνάμε:

Στα εύκολα Άρης, στα δύσκολα ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ!!!

Επειδή δεν υπήρχε τηλεοπτική μετάδοση του σημερινού μας παιχνιδιού θα παραθέσω την περιγραφή του αγώνα, λεπτό προς λεπτό, για να πάρει μια εικόνα, όποιος ενδιαφέρεται (ξεκινήστε την ανάγνωση από κάτω προς τα πάνω):

QUOTE(www.pressaris.gr)
Ο Άρης υποδέχεται την Κηφισιά στο Αλεξάνδρειο με στόχο την επιστροφή στις νίκες, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Α1. Οι κίτρινοι προέρχονται από αρνητικό αποτέλεσμα εντός έδρας, έχουν όμως την ευκαιρία σήμερα να ανακάμψουν και να πάρουν τη νίκη που θα τους βάλει και πάλι σε σωστή τροχιά. Το PRESSARIS είναι παρών στο Nick Galis Hall και θα σας μεταφέρει την εξέλιξη της αναμέτρησης και όλο το ρεπορτάζ. Μείνετε συντονισμένοι!

LIVE: Άρης – Κηφισιά 67-65 (ΤΕΛΙΚΟ)

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ: Άρης – Κηφισιά 67-65

40′ Άστοχο τρίποντο του Σιούτη και τέλος αγώνα!

40′ Ο Πελεκάνος διεισδύει και σκοράρει για το 67-65, μόλις 6,1» πριν το φινάλε! Τάιμ άουτ!

40′ Στα 30» ο Γκάρετ ισοφαρίζει (65-65).

40′ Απίστευτο καλάθι του Γκίκα, δίνει προβάδισμα στον Άρη (65-63), 52,9» πριν το τέλος. Τάιμ άουτ από την Κηφισιά.

39′ Άστοχος ο Αθηναίου, άστοχος ο Ασημακόπουλος, η μπάλα όμως για τον Άρη, 1:17 πριν το φινάλε.

39′ Ισοφαρίζει ο Λιακόπουλος (63-63) στα 1:44 πριν το τέλος.

39′ Ο Βεζένκοφ στα 1.53 πριν το φινάλε κάνει με τρίποντο το 63-61! Τάιμ άουτ από την Κηφισιά.

38′ Απαντάει ο Λιακόπουλος με καλάθι και φάουλ, η Κηφισιά προηγείται (60-61).

38′ Καλάθι από τον Γκίκα και 60-58.

36′ Ισοφαρίζει ο Λιακόπουλος (58-58).

35′ Τρίποντο του Τσαλδάρη και 58-56.

35′ Σκοράρει ο Τσακαλέρης (58-53).

33′ Ο Κρόκερ παίζει μόνος του και μειώνει σε 56-53. Έφτασε τους 25 πόντους…

33′ Τρίποντο από τον Κρόκερ και 56-51.

32′ Ο Τσακαλέρης ευστοχεί (56-48).

32′ 2/2 βολές για τον Κρόκερ και 54-48.

31′ Τρίποντο και πάλι από τον Γκίκα και 54-46!

ΤΕΛΟΣ Γ” ΔΕΚΑΛΕΠΤΟΥ: Άρης – Κηφισιά 51-46

30′ Τρίποντο από τον Γκίκα και 51-46.

29′ Βολές για τον Αθηναίου, 1/2 και 48-46.

28′ 1/2 βολές για τον Βασίλιεβιτς και 47-46.

28′ Βολές για τον Κρόκερ από το τέταρτο φάουλ του Μποχωρίδη. Το σκορ γίνεται 47-45.

28′ Τρίποντο από τον Αθηναίου και 47-43.

27′ Βολές για τον Γκάρετ, 1/2 και 44-43.

26′ Βολές για τον Αθηναίου και 44-42.

26′ 2/2 βολές για τον Κρόκερ και 42-42.

25′ Τρίποντο ο Κρόκερ και 42-40.

24′ Τρίποντο από τον Βεζένκοφ και 42-37!

23′ Καλάθι και φάουλ με τον Λιακόπουλο, μειώνει η Κηφισιά σε 39-37.

23′ Σκοράρει ο Γκάρετ (39-35).

22′ Σκοράρει ο Λιακόπουλος (39-33).

21′ Ο Βεζένκοφ σκοράρει στον αιφνιδιασμό (39-31).

Παρών στο γήπεδο είναι ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ, Θανάσης Τζεβελέκης, αλλά και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης.

ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Άρης – Κηφισιά 37-31

20′ Ασίστ του Βεζένκοφ, κάρφωμα από τον Πελεκάνο και 37-31.

20′ Σκοράρει ο Πελεκάνος από επιθετικό ριμπάουντ (35-31).

19′ Βολές για τον Ασημακόπουλο, 1/2 και 33-31.

18′ Βολές για τον Κρόκερ, 1/2 και 32-31.

17′ Βολές για τον Πελεκάνο, 1/2 και 32-30.

17′ Τρίποντο από τον Τσαλδάρη και 31-30.

16′ Βολές για τον Κρόκερ και 31-27.

16′ Τρίποντο του Γκίκα και 31-26.

16′ Ο Κρόκερ μειώνει σε 28-26.

15′ Κάρφωμα του Γκάρετ και 28-24.

14′ Επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι για τον Βεζένκοφ και 28-22.

14′ Τρίποντο από τον Τσαλδάρη (26-22).

13′ Ο Μούρτος σκοράρει στον αιφνιδιασμό μετά από ασίστ του Βεζένκοφ και 26-19. Τάιμ άουτ η Κηφισιά.

12′ Τρίποντο από τον Γκίκα και 24-19.

12′ Μειώνει ο Πετροδημόπουλος (21-19).

12′ Ο Πελεκάνος κάνει το 21-17.

11′ Ο Αθηναίου σκοράρει (19-17).

ΤΕΛΟΣ Α” ΔΕΚΑΛΕΠΤΟΥ: Άρης – Κηφισιά 17-17

10′ Ο Μπάρλος στις βολές, 0/2 και παραμένει το 17-17.

10′ Ασίστ του Γκίκα στον Πελεκάνο σε αιφνιδιασμό και 17-17.

9′ Βολές για τον Μποχωρίδη, 1/2 και 15-17.

9′ Βολές για τον Κρόκερ, 0/2 παραμένει το 14-17.

8′ Βολές για τον Μποχωρίδη και 14-17.

8′ Βολές για τον Μπάρλο, 1/2 και 12-17.

8′ Τρίποντο από τον Κρόκερ (12-16).

7′ Βολές για τον Μπάρλο, 1/2 και 12-13.

6′ Ισοφαρίζει ο Κρόκερ (12-12).

6′ Βολές για τον Γκίκα και 12-10.

6′ Βολές για τον Μποχωρίδη και 11-10.

5′ Νέο καλάθι από τον Λιακόπουλο και 9-10.

5′ Τρίποντο από τον Βεζένκοφ και 9-8.

5′ Βολές για τον Κρόκερ και 6-8.

5′ Ζήτησε αλλαγή ο Πελεκάνος, στη θέση του ο Γκίκας.

3′ Ισοφαρίζει ο Πετροδημόπουλος (6-6).

2′ Καλάθι και φάουλ από τον Χαρίση, χρεώνεται αντιαθλητικό. Το σκορ γίνεται 6-4, η κατοχή στον Άρη και πάλι.

2′ Ισοφαρίζει ο Λιακόπουλος (4-4) με τον ίδιο τρόπο, με σουτ μέσα από τη ρακέτα.

2′ Ασίστ του Βεζένκοφ στον Μποχωρίδη και 4-2.

1′ Ο Βεζένκοφ ισοφαρίζει (2-2).

1′ Ο Λιακόπουλος ανοίγει το σκορ (0-2).

Η πεντάδα του Άρη: Αθηναίου, Μποχωρίδης, Πελεκάνος, Βεζένκοφ, Χαρίσης.

Η πεντάδα της Κηφισιάς: Λιακόπουλος, Κρόκερ, Τσαλδάρης, Μπάρλος, Γουντς.

Έγινε η παρουσίαση των δύο ομάδων.

Χειροκροτήματα για τον Δημήτρη Τσαλδάρη και τον Νίκο Μπάρλο!

Η 12αδα του Άρη: Μποχωρίδης, Πελεκάνος, Γκίκας, Τσακαλέρης, Ασημακόπουλος, Πουλιανίτης, Χαρίσης, Λαρεντζάκης, Βεζένκοφ, Σαρικόπουλος, Μούρτος, Αθηναίου.

Η 12αδα της Κηφισιάς: Βασίλιεβιτς, Λιακόπουλος, Διαμαντόπουλος, Κρόκερ, Μενουδάκος, Σιούτης, Ψάθας, Γκάρετ, Πετροδημόπουλος, Γουντς, Τσαλδάρης, Μπάρλος.

Δεν έχει πολύ κόσμο στο Αλεξάνδρειο μέχρι στιγμής.

Παρών στην 12αδα είναι και ο Ζήσης Σαρικόπουλος, ο οποίος κατάφερε τελικά να θέσει εαυτό στην διάθεση του Βαγγέλη Αγγέλου.

Οι παίκτες του Άρη βγαίνουν για προθέρμανση.

Η Κηφισιά έχει ξεκινήσει ήδη προθέρμανση. Παρών και ο Δημήτρης Τσαλδάρης…
Timemaster
Με αυτή την ομάδα δε μπορείς να έχεις ένα ήσυχο απόγευμα.
Λέω δύσκολο παιχνίδι αλλά κάπου εκεί στην τέταρτη περίοδο θα πάρουμε μια διαφορά και θα το καθαρίσουμε.
Έβαλα λοιπόν την μουσικούλα μου, πήρα το καφεδάκι μου και έκατσα ήρεμα και ωραία να δω το παιχνίδι.
Βέβαια μόνο άνετο δεν ήταν.

Μια νίκη που για εμένα δεν έχει μαθηματική σημασία.
Η ομάδα ακόμα μοντάρετε και μετά τον Φλεβάρη θα βλέπουμε κάτι διαφορετικό.

Για τον φίλο που ρώτησε πρέπει να είχε 1800-2000 άτομα.

Ο Πελεκάνος αν και ήταν πολύ άστοχος (έχασε και ένα εύκολο λευ-απ μέχρι να αποφασίσει αν θα καρφώσει ή όχι) είναι ο καλύτερος παίχτης μας και πραγματικά παίζει σαν ξένος.
Ο Βεζένκωφ έχει τρομερό ταλέντο, έκανε υπέροχο παιχνίδι αλλά έχει την κατάρα του καλού παιδιού. Το παλικάρι φαίνεται λιγάκι ψαρωμένο. Παίζει υπερβολικά καθαρά και ουσιαστικά φοβάται να σπρώξει, να κλειδώσει χέρια κ.λ.π. σε έμπειρους παίχτες. Βέβαια φαίνεται να το διασκεδάζει όμως η θέση του θέλει να παίξεις και λίγο ξύλο.

Ο Μποχωρίδης τρομερό ταλέντο και αυτός αλλά όσο σκέφτεται και κοιτάει το δέντρο χάνει το δάσος. Θα πρέπει οι αποφάσεις να βγαίνουν από μέσα του.
Κάτι που έκανε ο Γκίκας σήμερα που δε δίστασε να πάρει τρελά σουτ, ειδικά ένα τρίποντο υπό πίεση στα 14 δεύτερόλεπτα της επίθεσης από τα 8 μέτρα δε χρειαζόταν αλλά για την ηλικία του αυτό είναι σωστό. Όταν νιώθεις ότι το έχεις πρέπει να το κάνεις. Σε μερικά χρόνια θα μάθει μέσα από το ένστηκτο να κοντρολάρει κάποια πράγματα αλλά τώρα θα πρέπει να παίξει περισσότερο ελευθερα. όπως θα έπρεπε να έπαιζε έτσι ο Μούρτος και ο Μποχωρίδης.

Από εκεί και πέρα το πρόβλημα με τους ψηλούς είναι πολύ έντονο και όλοι οι αντίπαλοί μας το ξέρουν αυτό.
Ας ελπίσουμε ο Σαρικόπουλος θα επιστρέψει σύντομα.

Υ.Γ. Ωραία στιγμή που ο Τσαλδάρης αγκάλιαζε έναν άτομα από το τεχνικό επιτελείο της ομάδος στο ημίχρονο και εν συνεχεία τον πρόεδρο.
Υ.Γ.2 Το πέταλο για άλλο ένα παιχνίδι άδειο (βλέπετε οι οργανωμένοι θα έρθουν μόνο με ΠΑΟΚ κ.λ.π. ντέρμπι για να κάνουν φασαρία.
Υ.Γ.3 Πρώτη φορά είδα τόσα γυναικόπαιδα σε αγώνα.
D-Wade
Ο Αρης είναι μια ομάδα που σκοράρει δύσκολα.Από την άμυνα θα παίρνει τα παιχνίδια στους 60 πόντους.Λογικά θα χάσει εκτός έδρας πολλά παιχνίδια και από ομάδες μικρότερης δυναμικότητας.Στην 8αδα θα είναι σίγουρα,το θεμα ειναι να αποφύγει τις 2 τελευταίες θέσεις για να έχει ελπίδες στα play off να κάνει την έκπληξη
ViC
έχω κάποιες πληροφορίες που λένε ότι ο Χαντ είναι κουτσό άλογο, ότι δύσκολα θα τον ξαναδούμε να παίζει μπάσκετ φέτος ή αν γίνει αυτό δε θα έχει διάρκεια. Ούτε λόγος για να περάσει ιατρικά τεστ.
Άκουσα ότι οι γιατροί της ομάδας δεν ήθελαν με τίποτα να αναλάβουν το ρίσκο να τον χειρουργήσουν γιατί τα πόδια του ήταν σε άσχημη κατάσταση και δε θύμιζαν σε τίποτα αθλητή μπάσκετ.
Τέλος άκουσα ότι υπέστη σημαντικότατη μείωση ακριβώς εξαιτίας της κατάστασής του. Εξάλλου συμβόλαιο δε θα μπορούσε να βρει πουθενά αλλού αυτή τη στιγμή...
SteelGandalf
Πρόκειται για τον Αγκάνθο του μπάσκετ δηλαδή; Τι να πούμε, αν ισχύει σε αυτό τον βαθμό, κρίμα για το παιδί.
SteelGandalf
4η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Κυριακή, 3/11/2013, 16:00

Ρέθυμνο AEGEAN - Άρης




QUOTE(www.novasports.gr)
Ντέρμπι τετράδας στο Ρέθυμνο

ΑΓΟΡ και Άρης κοντράρονται στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» (Κυριακή, 16:00), σε παιχνίδι -που αν και είναι νωρίς ακόμα- έχει φόντο την τετράδα.


Η ομάδα του Ρεθύμνου μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ (πρώτη για φέτος), υποδέχεται τον έτερο μεγάλο της Θεσσαλονίκης, θέλοντας αυτή τη φορά να φύγει χαμογελαστή από το παρκέ.

Ο Θανάσης Γιαπλές άλλωστε, τόνισε ακριβώς αυτό στις δηλώσεις του ενόψει του ματς:

«Στόχος μας την Κυριακή είναι η επιστροφή στις νίκες και να δείξουμε ότι η εμφάνιση και η ήττα από τον ΠΑΟΚ ήταν μία κακή παρένθεση. Από την παρουσία των παιδιών στις προπονήσεις όλη την εβδομάδα έχω διαπιστώσει ότι έχουν πεισμώσει και στο κομμάτι της ενέργειας και της θέλησης θα είμαστε πολύ καλύτεροι. Ο Άρης είναι μία ομάδα με καλούς Έλληνες παίκτες, η οποία βασίζεται στην ενέργεια και στην πίεση, σημεία που θέλουμε να χτυπήσουμε. Χρειαζόμαστε τον κόσμο στο πλευρό μας, είναι αρχή ακόμα, η ομάδα θα βρει τον δρόμο της και σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε την στήριξη του».

Ο Νταμίρ Λάτοβιτς από την πλευρά των παικτών, τόνισε πως αυτός και οι συμπαίκτες του χρειάζονται τόσο τη νίκη όσο και τη στήριξη του κόσμου.

«Απογοητευτήκαμε από την ήττα που κάναμε το προηγούμενο Σάββατο, όμως δουλέψαμε πολύ σκληρά όλη την εβδομάδα ώστε να είμαστε 100% έτοιμοι απέναντι στον Άρη και να πάρουμε τη νίκη την οποία χρειαζόμαστε πάρα πολύ. Θέλουμε και χρειαζόμαστε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να μας βοηθήσει όπως αυτός ξέρει και κάνει τόσα χρόνια. Θα κερδίσουμε!» ήταν τα λόγια του.

Ο Άρης έχει το ίδιο ρεκόρ με τον ΑΓΟΡ (2-1) και θέλει να ζευγαρώσει τις νίκες του μακριά από το «Nick Galis Hall» (μετράει μία νίκη στη Δράμα επί του ΚΑΟΔ).

Ο Βαγγέλης Αγγέλου, κατέδειξε τη σημασία της αμυντικής προσήλωσης που πρέπει να έχει ο Άρης, αν θέλει να φύγει με το ροζ φύλλο από την Κρήτη.

«Απέναντι σε μία μπασκετική ομάδα, που τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να υιοθετήσει τον δικό της τρόπο παιχνιδιού, στηριζόμενη στα αθλητικά προσόντα των παικτών της και στο transition παιχνίδι, η δική μας δουλειά θα πρέπει να έχει τα συνήθη συστατικά: ομαδική αντίδραση, έλεγχο του ρυθμού του παιχνιδιού, όσο το δυνατόν καλύτερα και αμυντική προσήλωση» ανέλυσε ο τεχνικός των «κιτρίνων».

Σε ανάλογο ύφος και οι δηλώσεις του Γιάννη Αθηναίου:

«Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, γιατί η ομάδα του Ρεθύμνου προέρχεται από ήττα και θα εμφανιστεί πολύ δυνατή, έχοντας ένα δεύτερο παιχνίδι εντός έδρας. Πρόκειται για μια πολύ αθλητική ομάδα που τρέχει στο γήπεδο και αν θέλουμε να έχουμε τύχη, θα πρέπει να περιορίσουμε αυτό το στοιχείο της. Θέλουμε να εμφανιστούμε σοβαροί και με μεγάλη συγκέντρωση, ώστε να κάνουμε πράξη τις οδηγίες του κόουτς και να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Ανάμεσα στις δύο ομάδες υπάρχει απόλυτη ισορροπία, με τις νίκες να είναι μοιρασμένες σε έξι ματς (3-3). Ωστόσο το Ρέθυμνο νίκησε και στις δύο περσινές αναμετρήσεις, ενώ στην έδρα του μετρά δύο νίκες και μία ήττα.


QUOTE(www.pressaris.gr)
Στην 12αδα Χαντ και Σαρικόπουλος, πλήρης ο Άρης για πρώτη φορά!

Και ο Ζήσης Σαρικόπουλος και ο Τζέρεμι Χαντ θα είναι αύριο στην διάθεση του Βαγγέλη Αγγέλου! Αμφότεροι έβγαλαν κανονικά και την σημερινή προπόνηση και έτσι ο Έλληνας τεχνικός τους συμπεριέλαβε στην αποστολή για το Ρέθυμνο.


Τελευταίο επίσημο παιχνίδι των δύο παικτών ήταν στις 25 Μαϊου, όταν ο Άρης είχε αποκλειστεί από τον Πανιώνιο στα πλέι οφ. Έκτοτε οι δύο παίκτες υποβλήθηκαν σε επέμβαση στο γόνατο, ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας, δεν συμμετείχαν στο ομαδικό πρόγραμμα προπονήσεων, ούτε στα φιλικά, αλλά πλέον είναι διαθέσιμοι για να μπουν και να αγωνιστούν. Λογικά ο Αγγέλου για να τους πάρει στην 12αδα θα τους δώσει μερικά λεπτά συμμετοχής, αν κρίνει ότι αυτό πρέπει να γίνει βάσει της εξέλιξης του παιχνιδιού.


QUOTE(www.pressaris.gr)
Οι τρεις απαιτήσεις του Αγγέλου για τη «μάχη της Κρήτης»

Ομαδική αντίδραση, έλεγχο του ρυθμού και αμυντική προσήλωση ζήτησε ο Βαγγέλης Αγγέλου από τους παίκτες του για τον αυριανό αγώνα με το Ρέθυμνο στην Κρήτη.


Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ ο τεχνικός του Άρη τόνισε πως “απέναντι σε μία μπασκετική ομάδα, που τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να υιοθετήσει τον δικό της τρόπο παιχνιδιού, στηριζόμενη στα αθλητικά προσόντα των παικτών της και στο transition παιχνίδι, η δική μας δουλειά θα πρέπει να έχει τα συνήθη συστατικά: ομαδική αντίδραση, έλεγχο του ρυθμού του παιχνιδιού, όσο το δυνατόν καλύτερα και αμυντική προσήλωση”.


Ένα πραγματικά δύσκολο, εκτός έδρας, παιχνίδι για την ομάδα μας, απέναντι στο Ρέθυνο. Οι γηπεδούχοι, δυστυχώς για μας, έχασαν την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα τους από τον Π.Α.Ο.Κ., γεγονός που δυσκολεύει πολύ το δικό μας έργο.

Θα είναι πιο προσεχτικοί και προσηλωμένοι στο έργο τους. Θα έχουν περισσότερο πείσμα, ώστε να αποφύγουν την δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα. Διαθέτουν παίχτες με εμπειρία και ποιότητα και αν ο Άρης θέλει να διεκδικήσει το παιχνίδι μέχρι τέλους, θα πρέπει να ελέγξει τον ρυθμό του, να είναι προσεχτικός και συμπαγής στην αμυντική του προσπάθεια, μη επιτρέποντας τα εύκολα καλάθια, είτε σε πρώτο χρόνο (αιφνιδιασμό), είτε σε δεύτερο (οργανωμένες επιθέσεις). Το πιο σημαντικό κομμάτι όμως του παιχνιδιού, για τον Άρη, είναι το πως θα ανταποκριθεί στον επιθετικό τομέα η ομάδα. Σε τέτοια παιχνίδια, για να μπορείς να διατηρείς επαφή στο σκορ με τον αντίπαλο, επιβάλλεται να λειτουργείς, κυρίως, μέσα από συστήματα (και όχι μόνο με ατομικές ενέργειες) και να έχεις και αρκετά καλά ποσοστά ευστοχίας στα, ελεύθερα, σουτ που θα δημιουργήσεις.

Δεν ξέρω αν θα χρησιμοποιηθούν και σε τι βαθμό ετοιμότητας βρίσκονται οι Χαντ και Σαρικόπουλος, αλλά εάν πραγματικά υπολογίζονται, ίσως μπορέσουν να προσφέρουν αυτό το έξτρα που χρειάζεται η ομάδα, ειδικά στην θέση 5 (ο ψηλός).

QUOTE(www.pressaris.gr)
Αναζητώντας με ενέργεια και άμυνα το τρίτο ροζ φύλλο αγώνα στο… αφιλόξενο Ρέθυμνο!

Τη νίκη σε ένα γήπεδο όπου μετράει δύο σερί ήττες τα τελευταία χρόνια αναζητά ο Άρης σήμερα (16.00) το απόγευμα με αντίπαλο το Ρέθυμνο. Το “Μελίνα Μερκούρη” είναι αφιλόξενο για τους κίτρινους που έχασαν και πέρσι και πρόπερσι εκεί, είχαν κερδίσει μόνο την περίοδο 2007-08 και σήμερα φιλοδοξούν να καλύψουν την εντός έδρας απώλεια από τον ΠΑΟΚ δύο βδομάδες πριν.


Ομάδα που προσπαθεί να επιβληθεί στο παρκέ με τον ίδιο τρόπο που επιβάλλεται ο Άρης, αλλά στο άλλο μισό του γηπέδου είναι το Ρέθυμνο, δηλαδή χρησιμοποιεί την ενέργεια και τα αθλητικά προσόντα των παικτών της για να ανεβάσει τον ρυθμό στην επίθεση. Ο Άρης είναι πιο αμυντικογενής ομάδα, έχει μεγαλύτερη εμπειρία από το Ρέθυμνο, όμως η κρητική ομάδα είναι… μια κατηγορία μόνη της τα τελευταία χρόνια, παίζοντας πολύ ελεύθερο μπάσκετ. Όχι άναρχο, αλλά με πολύ μεγάλη ελευθερία κυρίως στους περιφερειακούς και εκεί θα εστιάσει ο Άρης την προσοχή του. Οι Τζάστιν Χαντ και Γκέιμπ Προύιτ είναι οι κινητήριοι μοχλοί για τους Κρητικούς, έχουν βοήθειες από τους τρεις έμπειρους Έλληνες (Καλλινικίδης, Καλαμπόκης, Αγγελόπουλος), έχουν τον μετρ των καρφωμάτων, Κουάμε Αλεξάντερ (αλλά κάνει μόνο αυτό…), όμως δεν βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Ηττήθηκαν από τον ΠΑΟΚ την περασμένη βδομάδα στο ίδιο γήπεδο και ο Άρης θέλει να εκμεταλλευτεί αυτήν την πίεση που υπάρχει και μέσα από την άμυνα να πάρει αυτό που κυνηγάει, το τρίτο ροζ φύλλο αγώνα στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Βαγγέλης Αγγέλου θα έχει στην διάθεσή του και τους Ζήση Σαρικόπουλο και Τζέρεμι Χαντ, είναι όμως άγνωστο ακόμα αν θα τους χρησιμοποιήσει. Ειδικά για τον Σαρικόπουλο – θεωρητικά πάντα – το παιχνίδι δεν του “ταιριάζει”, καθώς το Ρέθυμνο αγωνίζεται ουσιαστικά χωρίς κλασικό σέντερ.
Timemaster
κρίμα που δεν το δείχνει η tv.
πρέπει να γίνεται τρομερό παιχνίδι...
σερί 6-0 το Ρέθυμνο όπου το απαντάει ο Άρης με 11-0 και ξανά οι νησιώτες 6-0
rolleyes.gif

23-22 πρώτο δεκάλεπτο και εμείς έχουμε μόλις 2 χαμένα σουτ
με 4/5 βολές , 7/8 δίποντα και 1/2 τρίποντα αλλά με 7 λάθη!!!!
άρε σφαλιάρες που θα πέσουν στο ημίχρονο.
rolleyes.gif
Timemaster
Τέλος παιχνιδιού...
84-77
και όπως ήταν λογικό δε μπορέσαμε να ακολουθήσουμε τον ρυθμό.
Για άλλο ένα παιχνίδι βαρέσαμε πολλά τρίποντα 8/25
κάναμε πολλά λάθη 17
και χάσαμε σημαντικές βολές 15/22 οι δύο μάλιστα σε κρίσιμο σημείο από τον Αθηναίου όπου αντί να μειώσουμε στους 3
4 λεπτά πριν το τέλος ξαναπήγε το παιχνίδι στους 10.

κατά την γνώμη μου δε χάσαμε από τους 23 πόντους του Χαρτ με 7/16 σουτ αλλά από τους 14 του Αγγελόπουλου.

Το αξιοσημείωτο του παιχνιδιού είναι πως για πρώτο παιχνίδι φέτος έπαιξαν Λαρετζάκης και Χαντ
ενώ απορίας άξιο είναι γιατί ο Χαρίσης έπαιξε μόλις 16 λεπτά ενώ στατιστικά τουλάχιστον έδειχνε πως είναι σε καλή μέρα με 3/4 δίποντα και 4 ριμπάουντ. Ενώ στον πάγκο ήταν για πολύ ώρα και ο Βεζένκωφ.
rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.