Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Γ.Σ. ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Υπόλοιπα Ανδρικά Πρωταθλήματα > Γ Εθνική
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
BASKETNIKIVOLOU
Επί τάπητος ο μεταγραφικός σχεδιασμός


ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ
Ξεκινούν από τον σέντερ

Πρώτος στόχος για τη Νίκη συνεχίζει να παραμένει ο Χρήστος Ζαρογιάννης, ο έμπειρος σέντερ που πέρυσι αγωνίζονταν στην Αναγέννηση/Φλόγα. Ο Ζαρογιάννης που επιθυμεί και ο ίδιος για οικογενειακούς λόγους να έρθει στον Βόλο και να αγωνιστεί στη Νίκη, μιλάει με την διοίκηση των κυανολεύκων και βρίσκεται στις τελικές επαφές για το οικονομικό κομμάτι. Ετσι αναμένεται σύντομα να ξεκαθαρίσει η κατάσταση για τον Θεσσαλονικιό καλαθοσφαιριστή. Από κει και πέρα, η Ερασιτεχνική σε συνεργασία με τον προπονητή του συγκροτήματος, Γιώργου Ζαφειρούδη, αναζητούν επίσης έναν πάουερ φόργουορντ και έναν πλέι μέηκερ. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες στα υπόψιν και οι περιπτώσεις τους εξετάζονται.
Εν τω μεταξύ όσον αφορά στο ξεκαθάρισμα στο έμψυχο δυναμικό, ήδη παρελθόν αποτελούν οι Βογιατζής και Ορνιθόπουλος, ενώ αναμένεται να μείνουν οι περισσότεροι Βολιώτες από τον περσινό κορμό. Φυσικά και ο Κώστας Κυλεριώτης θα σταματήσει το μπάσκετ, ενώ υπάρχει εκκρεμότητα με τους νεαρούς Παναγιώτη Παπούλια και Γιώργο Μαυρογιάννη. Για τον δεύτερο θεωρείται δύσκολο να παραμείνει, αφού παρακολουθείται στενά μέσω της εθνικής εφήβων από μεγάλες ομάδες, αλλά προς το παρόν επίσημη πρόταση δεν έχει φτάσει στα γραφεία της Ερασιτεχνικής Νίκης. Στα σχέδια των ιθυνόντων του τμήματος είναι να προωθηθούν στην ομάδα και κάποιοι νεαροί από τα τμήματα υποδομών, όπως οι Μιχάλης Μαυρογιάννης και Μάνος Καραμανώλης.

www.taxydromos.gr
BASKETNIKIVOLOU


Ανακοινώνει Ζαρογιάννη
Μια ανάσα από την απόκτηση του Χρήστου Ζαρογιάννη βρίσκεται η Νίκη και ίσως και μέσα στην ημέρα ανακοινωθεί η μεταγραφή του. Το σίγουρο είναι ότι μέχρι αύριο αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει οριστικά η υπόθεση απόκτησης του έμπειρου σέντερ, που πέρυσι αγωνίστηκε στην Αναγέννηση/Φλόγα. Χθες οι δυο πλευρές επικοινώνησαν τηλεφωνικά και η διοίκηση διαβεβαίωσε τον παίκτη πως οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη μεταγραφή του θα τακτοποιηθούν σήμερα. Συγκεκριμένα ο καλαθοσφαιριστής έχει συμφωνήσει σε όλα με τους κυανόλευκους και ζητά κάποιες εγγυήσεις. Ετσι βρίσκεται στην αναμονή και περιμένει απλά από τους διοικούντες την ομάδα να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες και να κληθεί να υπογράψει. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Ζαρογιάννης θα αποτελέσει και επίσημα παίκτη της Νίκης μέσα στις επόμενες ημέρες.
Οι διοικούντες το σύλλογο δεν θέλουν να ανοίξουν τα χαρτιά τους για τις υπόλοιπες κινήσεις τους. Ηδη βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις και με πλέι μέικερ, μεταξύ αυτών είναι και ένας Βολιώτης που διαθέτει εμπειρία από τις εθνικές κατηγορίες, ενώ για την θέση του σέντερ εξετάζουν μερικές εναλλακτικές λύσεις, αν δεν επέλθει η τελική συμφωνία με το Ζαρογιάννη.

www.taxydromos.gr
BASKETNIKIVOLOU
Πήρε Ζαρογιάννη


Την απόκτηση του Χρήστου Ζαρογιάννη, ο οποίος την περσινή χρονιά αγωνίστηκε με τα χρώματα της Αναγέννησης Φλόγα στη Β' Εθνική, ανακοίνωσε η Νίκη Βόλου, η οποία παίρνει μέρος στον 1ο Όμιλο Βορρά της Γ' Εθνικής.

Η λιτή ανακοίνωση του βολιώτικου συλλόγου: "Το τμήμα μπάσκετ της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου ανακοινώνει την απόκτηση του καλαθοσφαιριστή Χρήστου Ζαρογιάννη".

www.basketblog.gr
BASKETNIKIVOLOU
Ανακοίνωσε Θυμνιό και… Αναγνωστόπουλους η Νίκη

Ψάχνονται για τον άσσο που θα καλύψει το κενό των Μαυρογιάννη και Παπούλια οι κυανόλευκοι



Τρεις παίκτες ανακοίνωσε χθες η ομάδα μπάσκετ της Νίκης. Οπως αναμενόταν, οι κυανόλευκοι γνωστοποίησαν δύο νέες μεταγραφές και μια επιστροφή. Συγκεκριμένα, απέκτησαν τους Ναούμ Θυμνιό και Χρήστο Αναγνωστόπουλο, ενώ επιστρέφει στις τάξεις της ομάδας, ο Μανώλης Αναγνωστόπουλος, που είχε δοθεί δανεικός στην Κομοτηνή.
Τέσσερα νέα πρόσωπα λοιπόν, προστέθηκαν στον κυανόλευκο σύλλογο, αφού ήδη έχει αποκτηθεί πριν μερικές ημέρες και ο Χρήστος Ζαρογιάννης. Οι μεταγραφές των Ζαρογιάννη και Θυμνιού κάνουν την ομάδα ιδιαίτερα ανταγωνιστική για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αφού αποτελούν δύο καλαθοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο σκοράρισμα και όχι μόνο.
Ο Ναούμ Θυμνιός αγωνίζεται στη θέση του φόργουορντ έχει ύψος 1.95 και μπορεί να παίξει με την ίδια ευχέρεια κοντά και μακριά από το καλάθι. Ο Ναούμ Θυμνιός είναι ένας all around παίκτης, που έχει εμπειρία και από μεγαλύτερες κατηγορίες. Μέσα στο γήπεδο μπορεί να κάνει σχεδόν οποιαδήποτε δουλειά και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία. Μπορεί να σκοράρει, να δώσει τελικές πάσες στους συμπαίκτες του, να μαρκάρει χαμηλότερους ή ψηλότερους αντιπάλους, ενώ έχει έφεση τόσο στο αμυντικό, όσο και στο επιθετικό ριμπάουντ. Τα τελευταία χρόνια πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις. Προηγούμενες ομάδες του ήταν το Βελβεντό Κοζάνης, ο Ηρακλής, ο Αίας Ευόσμου, ο ΓΣ Λάρισας, ο Αιγινιακός, η Αναγέννηση Φλόγας και ο Απόλλωνας Καλαμαριάς. Ο Ναούμ Θυμνιός υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στο Βόλο, με τους διοικούντες το σύλλογο να εκμεταλλεύονται την ευκαιρία και να τον εντάσσουν στο δυναμικό της ομάδας.
Επίσης, συμφωνητικό συνεργασίας με το συγκρότημα της Νέας Ιωνίας υπέγραψε ο Χρήστος Αναγνωστόπουλος. Ο παίκτης που κατάγεται από τα Φάρσαλα αγωνίζεται στη θέση του πάουερ φόργουορντ και στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα και του Ολυμπιακού Βόλου. Αναμένεται να δώσει και αυτός με τη σειρά του σημαντικές λύσεις στη ρακέτα στο επόμενο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.
Επιπλέον, επιστρέφει στην ομάδα ο Μανώλης Αναγνωστόπουλος, πλέι μέηκερ, που πέρυσι είχε δοθεί δανεικός στην Κομοτηνή. Ο νεαρός που έχει ξεκινήσει από τις ακαδημίες της Νίκης, αγωνίζεται στη θέση του πλέι μέηκερ.

Το σκέφτονται για Σερμέτη
Την ώρα που οι νεαροί Μαυρογιάννης και Παπούλιας, δυο καλαθοσφαιριστές γέννημα θρέμμα της Νέας Ιωνίας, που μάλιστα έχουν χριστεί και διεθνείς, ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για νέες περιπέτειες και το πιθανότερο για την πρωτεύουσα, στη Νίκη ψάχνουν εναγωνίως τη λύση για πλέι μέηκερ. Μάλιστα, το γεγονός ότι ακόμα ο Σερμέτης δεν τα έχει βρει με την Μεταμόρφωση, τους έχει κάνει να σκέφτονται την περίπτωση του Βολιώτη καλαθοσφαιριστή. Ολα όμως, βρίσκονται στο αρχικό τους στάδιο προς το παρόν και μέχρι χθες τουλάχιστον δεν είχε γίνει επίσημη πρόταση στον παίκτη.

www.taxydromos.gr
BASKETNIKIVOLOU
Απολογισμός και ενημέρωση από την Ερασιτεχνική Νίκη


Τον απολογισμό και την ενημέρωση των φιλάθλων σε θέματα που έχουν να κάνουν με την λειτουργία του συλλόγου και ιδιαίτερα του τμήματος μπάσκετ επιχειρεί η Ερασιτεχνική Νίκη μέσω χθεσινής ανακοίνωσής της. Η διοίκηση ενημερώνει τους φιλάθλους για τα δρώμενα στο τμήμα καλαθοσφαίρισης.

Συγκεκριμένα: «Η διοίκηση της Ερασιτεχνικής Νίκης με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από την στιγμή που ανέλαβε την τύχη του ιστορικού συλλόγου κάνει τον απολογισμό της σεζόν που πέρασε και ενημερώνει τους φιλάθλους για τα δρώμενα στον Ερασιτέχνη.
Η πρώτη χρονιά ήταν σαφώς μια δύσκολη χρονιά, γιατί πρώτα απ’ όλα θα έπρεπε να μπει σε λειτουργία ο σύλλογος (γραφεία, γραμματεία, τηλέφωνα – ΦΑΞ κ.τ.λ.) τα οποία ξεκίνησαν από μηδενική βάση και τώρα λειτουργούν καθημερινά με συγκεκριμένα ωράρια.
Η διοίκηση του συλλόγου με την διοικούσα επιτροπή του μπάσκετ να παίζει πρωτεύοντα ρόλο, προσπάθησε να αναδιοργανώσει τα τμήματα που υπολειτουργούσαν. Επανιδρύθηκε η ομάδα των Νέων Αθλητών Νίκης η οποία πλαισιώθηκε με τους μικρούς αθλητές του παιδικού τμήματος και της έδωσαν όλα τα εχέγγυα για να δουλέψει απερίσπαστα (προετοιμασία στο εξωτερικό, προπονητή εθνικών κατηγοριών, αθλητικό υλικό κ.τ.λ.)
Η ανδρική ομάδα του συλλόγου κατέληξε να τερματίσει στην τρίτη θέση της Γ’ Εθνικής κατηγορίας αξιόλογο πλασάρισμα για πρώτη χρονιά μετά τις μεγάλες και επίπονες προσπάθειες καλαθοσφαιριστών, προπονητών και διοίκησης.
Συνεχίζοντας την προσπάθεια για την καινούργια χρονιά 2010-11 με στόχο πλέον το άλμα για τις παραπάνω κατηγορίες, προσέλαβε στη θέση του προπονητή τον γνωστό από την θητεία του και τις επιτυχίες του (δύο ανόδους μέχρι και την Α1) Θεσσαλονικιό προπονητή Ζαφειρούδη Γιώργο, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος όλου του οικοδομήματος ευρισκόμενος στην κορυφή της πυραμίδας του τμήματος. Ενίσχυσε το ρόστερ της ομάδας με πολύ προσεγμένες επιλογές όσον αφορά στην ποιότητα και τον χαρακτήρα των αθλητών, εξασφαλίζοντας τη συνεργασία των καλαθοσφαιριστών Ζαρογιάννη Χρήστου (σέντερ), Θυμνιού Αδάμ (πάουερ φόργουορντ), και Αναγνωστόπουλου Χρήστου (πάουερ φόργουορντ) με μόνιμη θητεία όλων σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Επίσης, επέστρεψε ο Αναγνωστόπουλος Εμμανουήλ (πλέι μέηκερ) μετά από μία πετυχημένη χρονιά με τον ΓΑΣ Κομοτηνής.
Μεγάλο βάρος θα πέσει και στην οργάνωση των υποδομών (μίνι, τζούνιορ κ.τ.λ.) για τον λόγο αυτό προσελήφθη ο γνωστός προπονητής με άριστα δείγματα γραφής, πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α. Καμακάς Απόστολος στον οποίο η διοίκηση καλωσορίζοντάς τον στην οικογένεια του συλλόγου τού εύχεται καλή επιτυχία. Κράτησε επίσης όλο το προπονητικό τιμ της περσινής χρονιάς με το οποίο υπήρξε άριστη συνεργασία (Καραμανώλης, Μαυρομιχάλης, Αθανασιάδης, Κυλεριώτης, Κατσικάρης).
Επειδή όμως τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει και να επιτύχει χωρίς την συνδρομή ανθρώπων που στάθηκαν αρωγοί της προσπάθειας, η διοίκηση του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» ευχαριστεί:
Την Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Μαβίδη Παύλο για την αμέριστη συμπαράσταση του σε όλα τα επίπεδα (οικονομικά – παραχώρηση δωρεάν όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου κ.τ.λ.) δείχνοντας ότι εκτιμά την αγνή ερασιτεχνική προσπάθεια των ανθρώπων του συλλόγου. Πραγματικά υπήρξε μία άριστη και ειλικρινής συνεργασία.
Τις Στρατιωτικές Αρχές (Ταξιαρχία και Τάγμα Π/Ν) για την βοήθεια προς τους στρατευμένους αθλητές)
Την Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση «ΙΩΝΙΑ» και τον Α.Ο.Ν.Α.Μ. για τις καθημερινές διευκολύνσεις από τους υπαλλήλους του πρώτου και για την μεγάλη οικονομική βοήθεια του Αθλητικού Οργανισμού της Νομαρχίας. Για την βοήθεια από τον Α.Ο.Ν.Α.Μ. η διοίκηση θέλει να ευχαριστήσει δημόσια τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού Καναβό Απόστολο και Μεταφτσή Αλέξανδρο.
Τις Αστυνομικές Αρχές για την παρουσία τους στις εκδηλώσεις του συλλόγου.
Διαιτητές και Κριτές του αθλήματος για την συνδρομή τους στις εκδηλώσεις του συλλόγου.
Τις σχολικές επιτροπές και τους Διευθυντές των 1ου, 2ου, 3ου Γυμνασίων Ν. Ιωνίας και του 2ου Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας για την συνεργασία τους.
Τους επιχειρηματίες της περιοχής για τις χορηγίες προς το σύλλογο με διάφορες μορφές.
Και τέλος τους φιλάθλους το πιο ζωντανό κομμάτι του συλλόγου μας για την τεράστια βοήθειά του στους αθλητές όλων των τμημάτων μας.

Υ.Γ. Ο αριθμός που κέρδισε το μηχανάκι scooter APRILIA SCARABEO 100cc από την λαχειοφόρο είναι ο 4633. Το μηχανάκι κέρδισε ο Κρατίδης Ελευθέριος, μέλος της διοίκησης και την αξία της την δώρισε πάλι στον σύλλογο.

www.taxydromos.gr
BASKETNIKIVOLOU
Ξεκινά προετοιμασία η ομάδα μπάσκετ της Νίκης


Την ερχόμενη Δευτέρα 16 Αυγούστου η ανδρική ομάδα του συλλόγου ξεκινά την προετοιμασία της με τον Γιώργο Ζαφειρούδη προπονητή και τον Απόστολο Καραμανώλη ως βοηθό του και προπονητή της εφηβικής ομάδας. Η ομάδα φέτος ενισχύθηκε με τους Ζαρογιάννη Χρ., Θυμνιό Ν., Αναγνωστόπουλο Χρ., Αναγνωστόπουλο Εμ. Παρέμειναν οι Τσώλης Π., Κουτίνας Θ., Σαμαράς Α., Χριστομάνος Α., Στάμος Λ. Από την εφηβική ομάδα προωθήθηκαν οι Καραμανώλης Μ., Πατσής Λ., Τσακλάγκανος Γ. και από τους Νέους Αθλητές Νίκης οι Αναγνωστόπουλος Σ., Καρπέτης Γ., Ρηγάκης Δ. και Μαυρογιάννης Μ.

Η ομάδα περιμένει τα αποτελέσματα για τα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. για τους Μαυρογιάννη Γ. και Παπούλια Π. έτσι ώστε να αποφασίσει το καλύτερο για τους αθλητές και για τον σύλλογο.
Εξάλλου, την περασμένη εβδομάδα αντιπροσωπεία της Ερασιτεχνικής Νίκης και της διοικούσας επιτροπής μπάσκετ, επισκέφτηκαν την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για το θέμα των οδοιπορικών εξόδων 2009-2010 και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την τακτική επιχορήγηση του 2008. Διαπιστώθηκε πως η κατάσταση είναι απογοητευτική όσον αφορά τις τακτικές επιχορηγήσεις.
Η Ε.Ο.Κ. και η Γ.Γ.Α. μεταθέτουν για το μέλλον τις υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα σε λίγο να υπάρχει ο κίνδυνος να μην διεξάγονται Πανελλήνια πρωταθλήματα και τα σωματεία να είναι αφερέγγυα προς τρίτους, διότι οι βασικές επιχορηγήσεις καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τον προϋπολογισμό τους. Στην προσπάθεια που καταβάλει η διοίκηση του συλλόγου, μόνο ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της Ν. Ιωνίας, καθώς και η Νομαρχία φάνηκαν συνεπείς ως προς τη βοήθεια τους (υλικοτεχνική και ηθική). Επίσης, οι πολλοί μικροί και μεσαίοι χορηγοί του Ερασιτέχνη (διαφημίσεις), οι φίλαθλοι και φίλοι του μπάσκετ.
Η διοικούσα επιτροπή μπάσκετ ενόψει της νέας χρονιάς, προγραμματίζει διάφορες πρωτοβουλίες για τακτικές συναντήσεις με χορηγούς και φιλάθλους.
Η ομάδα των Ν.Α. Νίκης ξεκινά και αυτή την προετοιμασία της, το βασικό στάδιο θα πραγματοποιηθεί στο Κρούσοβο των Σκοπίων από 17/8 μέχρι 28/8. Την αποστολή θα συνοδεύσει ο προπονητής Φ. Μαυρομιχάλης και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Στους Ν.Α. Νίκης ήρθαν οι Ξύδης Χρ. (Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ), Ξύδης Γ. (Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ), Καζεπίδης Δ. (Γ.Σ. ΒΟΛΟΥ). Την ομάδα φέτος θα βοηθήσει και ο Κώστας Κυλεριώτης, που με την εμπειρία και την παρουσία του θα δώσει ώθηση στους μικρότερους καλαθοσφαιριστές ώστε να ακολουθήσουν τη δική του αθλητική πορεία και ο σύλλογος τον ευχαριστεί ιδιαίτερα γι αυτό. Επίσης, η διοίκηση του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» ευχαριστεί τους συλλόγους Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ και Γ.Σ. ΒΟΛΟΥ για την αμέριστη συνεργασία τους.
Εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου τυπώνονται τα εισιτήρια διαρκείας του συλλόγου τα οποία μαζί με τις διαφημίσεις στο κλειστό της Ν. Ιωνίας, αποτελούν τις μοναδικές πηγές εσόδων για τον Ερασιτέχνη αυτό το διάστημα. Όσες λοιπόν επιχειρήσεις και επαγγελματίες θέλουν να διαφημιστούν (κλειστό, διαρκείας, φανέλα, ημερολόγιο) μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία του συλλόγου, Μαιάνδρου 14, στο τηλ. 24210 60320 και στα μέλη της διοίκησης.
Η παιδική ομάδα, τα τμήματα υποδομής καθώς και η γυναικεία ομάδα προγραμματίζουν και αυτά την έναρξη της νέας αθλητικής χρονιάς και σύντομα θα ανακοινωθούν νεότερα. Πάντως όσοι γονείς θέλουν να γράψουν τα παιδιά τους στα τμήματα του συλλόγου (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, κολύμβηση, στίβο) μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο του συλλόγου.

www.e-thessalia.gr
BASKETNIKIVOLOU
"Πρώτη" για Νίκη


Τη Δευτέρα 16 Αυγούστου, στις 17.30, θα γίνει η πρώτη προπόνηση της Νίκης Βόλου εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Παίκτες και τεχνική ηγεσία θα συγκεντρωθούν στο κλειστό γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας και θα ξεκινήσουν τα… βάσανα για τη συμμετοχή τους στο νέο πρωτάθλημα του 1ου Ομίλο Βορρά.

Αναλυτικότερα, οι παίκτες που θα τεθούν στη διάθεση του Γιώργου Ζαφειρούδη είναι οι Ζαρογιάννης Χρ., Αναγνωστόπουλος Χρ., Αναγνωστόπουλος Μ., Αναγνωστόπουλος Στρ., Τσώλης Π., Κουτίνας Θ., Σαμαράς Α., Χριστομάνος Α., Θυμνιός Ν., Στάμος Λ., Καραμανώλης Μ., Πατσής Λ., Μαυρογιάννης Γ., Μαυρογιάννης Μ., Παπούλιας Π., Καρπέτης Γ., Ρηγάκης Δ. και Τσακλάγκανος Γ.

www.basketblog.gr
BASKETNIKIVOLOU
Καλύτερα από πέρσι

ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ




Με αισιοδοξία ξεκίνησε την προετοιμασία της χθες η Νίκη. Οι "κυανόλευκοι", με νέο προπονητή τον Γιώργο Ζαφειρούδη και με ορισμένα καινούργια πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής μπάσκετ, είχαν χθες το πρώτο ραντεβού στο κλειστό γυμναστήριο Ν. Ιωνίας με στόχο η ομάδα να πάει καλύτερα από πέρσι.

Η ομάδα μπάσκετ της Νίκης από φέτος έχει καινούργιο "τιμονιέρη" και στη θέση του Αντώνη Μυριντζή προσλήφθηκε ο Γιώργος Ζαφειρούδης. Ασφαλώς είναι γνωστός στο βολιώτικο κοινό, καθώς πριν τέσσερα χρόνια είχε εργαστεί πάλι στη Ν. Ιωνία με ωραίες αναμνήσεις, αν και ο ίδιος εμφανίστηκε αρκετά αυστηρός με τον εαυτό του.
"Πράγματι είναι ωραίο να ακούς ότι πριν τέσσερα χρόνια που δούλεψα στη Νίκη έφυγα με όμορφες αναμνήσεις. Ωστόσο, είχα έρθει για να πετύχει η ομάδα την άνοδο και αφού δεν το κατάφερε, πιστεύω ότι δεν πέτυχα στο έργο μου" εξομολογείται στη "Θ" ο Θεσσαλονικίος τεχνικός, ο οποίος μιλά για τους στόχους των βολιωτών.
"Ακόμη δεν μπορούμε να μιλήσουμε ξεκάθαρα για στόχους. Θα πρέπει πρώτα η ομάδα να αρχίσει την προετοιμασία της, να μπει σ' έναν ρυθμό και μετά τα πράγματα θα είναι πιο ξεκάθαρα για τις δυνατότητές της. Ωστόσο, εφόσον την προηγούμενη σεζόν η Νίκη έφτασε στην τρίτη θέση του 1ου ομίλου του Βορρά, είναι λογικό φέτος να θέλει κάτι καλύτερο από πέρσι. Για να γίνει αυτό απαιτείται σκληρή δουλειά από όλους μας, διοίκηση, προπονητικό τιμ, καλαθοσφαιριστές και με τη βοήθεια του κόσμου να δώσουμε στη Νίκη την ώθηση που της αξίζει".
Η Νίκη ακόμη δεν έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφές της. Ο Γιώργος Μαυρογιάννης και ο Παναγιώτης Παπούλιας έχουν δώσει πανελλήνιες εξετάσεις και το πιθανότερο είναι να φύγουν από τον Βόλο. Έτσι το βολιώτικο συγκρότημα θα χρειαστεί έναν πλέι μέηκερ για να καλυφθεί το κενό που αναμένεται να δημιουργηθεί.
Ωστόσο, ο κ. Ζαφειρούδης είναι κάθετος: "Δεν πρόκειται να γίνει μεταγραφή για τη μεταγραφή. Σίγουρα αν φύγουν τα δύο παιδιά θα προκύψει κενό στη θέση του πλέι μέηκερ και θα κοιτάξουμε να αποκτήσουμε έναν. Ωστόσο, για να έρθει θα πρέπει αφενός μεν να είναι καλύτερος από τους ήδη υπάρχοντες, αφετέρου δε να το επιτρέψουν τα οικονομικά του συλλόγου. Με τίποτα δεν πρέπει να υπερβούμε τον προϋπολογισμό που έχουμε θέσει από την αρχή της περιόδου".
Βρισκόμαστε ακόμη στα μέσα Αυγούστου και το πρωτάθλημα αρχίζει στις 17 Οκτωβρίου. Μήπως είναι πολύ νωρίς για να αρχίσει προετοιμασία μια ομάδα Γ' Εθνικής μπάσκετ;
"Πράγματι υπάρχει ακόμη πολύς χρόνος μέχρι το πρώτο τζάμπολ του επόμενου πρωταθλήματος. Και εγώ το έχω σκεφτεί αυτό. Από την άλλη όμως αυτή η εβδομάδα θα είναι περισσότερο προσαρμογής για τους καλαθοσφαιριστές να έρθουν σε επαφή με την μπάλα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας.
Από την ερχόμενη Δευτέρα θα μπούμε σε πιο εντατικούς ρυθμούς. Οι προπονήσεις θα είναι πιο έντονες και τότε σιγά-σιγά θα αρχίσει το μοντάρισμα". Ο Γιώργος Ζαφειρούδης στην επιστροφή του στο Βόλο δεν έχει έρθει μόνο για ένα χρόνο: "Σε κάθε ομάδα που πάω, θέλω να μένω όσο γίνεται περισσότερο. Βέβαια, ξέρω ότι είναι δύσκολο ένας προπονητής να μένει πολύ καιρό σε μια ομάδα, αλλά κατά τη γνώμη μου αυτό πρέπει να είναι το σκεπτικό του. Έτσι κι εγώ ερχόμενος στη Νίκη θα έχω και την εποπτεία των τμημάτων υποδομής.
Το φυτώριο είναι το "Α και το Ω" σε έναν σύλλογο. Αν δεν προσέξει το αύριο, τότε δεν έχει μέλλον στο χώρο του μπάσκετ. Πιστεύω ότι θα έχουμε άψογη συνεργασία τόσο με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη, όσο και τους προπονητές της υποδομής, ώστε η Νίκη να λειτουργήσει άψογα σε όλους τους τομείς".

Κρατίδης: Να υπακούτε στον προπονητή
Το "παρών" έδωσαν τα μέλη της διοικούσας επιτροπής Λευτέρης Κρατίδης, Γιώργος Δεληκούρας, Γιώργος Παναγιωτίδης και ο έφορος Γιάννης Καζεπίδης. Στους παίκτες μίλησε ο πρώτος και αφού παρουσίασε τον νέο προπονητή μαζί με τον συνεργάτη του Απόστολο Καραμανώλη, καλωσόρισε τους νεοαποκτηθέντες. Κατόπιν μίλησε στους καλαθοσφαιριστές, τους ζήτησε να υπακούουν στις εντολές του προπονητή, να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για την ομάδα, να μην ασχολούνται με τη διαιτησία και οι μεγαλύτεροι να προσέχουν και να συμβουλεύουν τους νεαρότερους. Ο κ. Ζαφειρούδης ανέλυσε το πρόγραμμα προετοιμασίας στους καλαθοσφαιριστές και τόνισε ότι στόχος είναι η Νίκη να πάει ψηλότερα από πέρσι.
Από πλευράς παικτών παραβρέθηκαν τα τρία νέα αποκτήματα, οι Χρήστος Ζαρογιάννης, Χρήστος Αναγνωστόπουλος και Ναούμ Θυμνιός, ο Μανώλης Αναγνωστόπουλος που επέστρεψε στη Νίκη, καθώς και οι Παναγιώτης Τσώλης, Στράτος Αναγνωστόπουλος, Θανάσης Κουτίνας, Αντώνης Σαμαράς, Αντώνης Χριστομάνος, Μανώλης Καραμανώλης, Λευτέρης Πατσής, Γιώργος Μαυρογιάννης, Μιχάλης Μαυρογιάννης, Παναγιώτης Παπούλιας, Γιώργος Καρπέτης, Δημήτρης Ρηγάκης, Γιώργος Τσακλάγκανος και Κωνσταντίνος Γκίκας. Ο μόνος απών ήταν ο Λευτέρης Στάμος, ο οποίος υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία.

www.e-thessalia.gr
BASKETNIKIVOLOU
Κυκλοφόρησαν τα διαρκείας της Νίκης

Η Νίκη Βόλου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την έναρξη της διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας για την νέα αγωνιστική χρονιά. Η ομάδα έχει την ανάγκη της στήριξης από τον κόσμο, όπως όλες άλλωστε... Το σημαντικό είναι ότι τα εισιτήρια ισχύουν για όλους τους εντός έδρας αγώνες μπάσκετ, βόλεϊ και ποδοσφαίρου...

Η ανακοίνωση

"Ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας της Νίκης Βόλου, για την αγωνιστική περίοδο 2010-'11. Τα εισιτήρια ισχύουν για όλους τους εντός έδρας αγώνες μπάσκετ, βόλεϊ και ποδοσφαίρου (των Νέων Αθλητών).

Η τιμή των καρτών διαρκείας είναι 40 ευρώ και διατίθενται καθημερινά από τα γραφεία του συλλόγου (Μαιάνδρου 14, ώρες 11:00-13:00 & 19:00-21:00), καθώς και από τα μέλη του Δ.Σ.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 24210 60320"

www.basketnet.gr
BASKETNIKIVOLOU
Οι προπονήσεις συνεχίζονται...

Η Νίκη Βόλου συνεχίζει κανονικά την προετοιμασία της με διπλές προπονήσεις στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και στο κλειστό γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας. Αυτή τη στιγμή η ομάδα βρίσκεται στην δεύτερη εβδομάδα της προετοιμασίας της με τον προπονητή Γιώργο Ζαφειρούδη και τον βοηθό του Απόστολο Καραμανώλη να έχουν στην διάθεσή τους όλους τους παίκτες.

Η σκληρή δουλειά λοιπόν συνεχίζεται με την Νίκη Βόλου να έχει θέσει από νωρίς τους στόχους της για άνοδο...

www.basketnet.gr
BASKETNIKIVOLOU
Πρεμιέρα με βολιώτικο ντέρμπι

Η Μεταμόρφωση υποδέχεται τη Νίκη στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος




Πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η κλήρωση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής για τους δύο ομίλους του Βορρά, που ανέδειξε βολιώτικο ντέρμπι στην πρεμιέρα. Συγκεκριμένα η Μεταμόρφωση υποδέχεται τη Νίκη Βόλου στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος του Βορείου Ομίλου της τελευταίας τη τάξει εθνικής κατηγορίας της καλαθοσφαίρισης.

Οι δυο εκπρόσωποι της Μαγνησίας στη συγκεκριμένη κατηγορία, θα μετρήσουν από νωρίς τις δυνάμεις τους στο τοπικό ντέρμπι και θα «πέσουν» κατευθείαν στα «βαθιά». Η Νίκη ξεκινάει με σκοπό να πρωταγωνιστήσει, ενώ η Μεταμόρφωση θέλει μια καλύτερη πορεία από την περσινή και γιατί όχι αν μπορέσει να αποτελέσει την έκπληξη του πρωταθλήματος.


1η Αγωνιστική 17/10/10 – 14η Αγωνιστική 06/02/11
ΓΑΣ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡ - ΓΣ ΜΑΚΑΜΠΗ
ΑΟΚ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ - ΦΟ ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΑΣ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ - ΑΣ ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ
ΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΒΟΛΟΥ - ΓΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ
ΑΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΠΑΝ - ΑΜΠΕΛΩΝΟΣ ΓΣ
ΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΠΑΣ ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ - ΑΟ ΦΟΙΝΙΞ ΛΑΡΙΣΑΣ

2η Αγωνιστική 24/10/10 – 15η Αγωνιστική 13/02/11
ΦΟ ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ - ΓΑΣ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡ
ΑΣ ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ - ΑΟΚ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ
ΓΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΑΣ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ
ΑΜΠΕΛΩΝΟΣ ΓΣ - ΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΒΟΛΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ - ΑΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΠΑΝ
ΑΟ ΦΟΙΝΙΞ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΓΣ ΜΑΚΑΜΠΗ - ΠΑΣ ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ

3η Αγωνιστική 31/10/10 – 16η Αγωνιστική 20/02/11
ΓΑΣ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡ - ΑΣ ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ
ΑΟΚ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ - ΓΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ
ΑΣ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ - ΑΜΠΕΛΩΝΟΣ ΓΣ
ΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΒΟΛΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΑΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΠΑΝ - ΑΟ ΦΟΙΝΙΞ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΠΑΣ ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
ΓΣ ΜΑΚΑΜΠΗ - ΦΟ ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

4η Αγωνιστική 10/11/10 – 17η Αγωνιστική 27/02/11
ΓΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΓΑΣ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡ
ΑΜΠΕΛΩΝΟΣ ΓΣ - ΑΟΚ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ - ΑΣ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ
ΑΟ ΦΟΙΝΙΞ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΒΟΛΟΥ
ΠΑΣ ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ - ΑΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΠΑΝ
ΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΓΣ ΜΑΚΑΜΠΗ
ΑΣ ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ - ΦΟ ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

5η Αγωνιστική 21/11/10 – 18η Αγωνιστική 13/03/11
ΓΑΣ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡ - ΑΜΠΕΛΩΝΟΣ ΓΣ
ΑΟΚ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΑΣ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ - ΑΟ ΦΟΙΝΙΞ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΒΟΛΟΥ - ΠΑΣ ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
ΑΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΠΑΝ - ΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΓΣ ΜΑΚΑΜΠΗ - ΑΣ ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ
ΦΟ ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ - ΓΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

6η Αγωνιστική 28/11/10 -19η Αγωνιστική 20/03/11
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ - ΓΑΣ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡ
ΑΟ ΦΟΙΝΙΞ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΑΟΚ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ
ΠΑΣ ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ - ΑΣ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ
ΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΒΟΛΟΥ
ΑΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΠΑΝ - ΓΣ ΜΑΚΑΜΠΗ
ΑΜΠΕΛΩΝΟΣ ΓΣ - ΦΟ ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΓΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΑΣ ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ

7η Αγωνιστική 05/12/10 – 20η Αγωνιστική 27/03/11
ΓΑΣ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡ - ΑΟ ΦΟΙΝΙΞ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΑΟΚ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
ΑΣ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ - ΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΒΟΛΟΥ - ΑΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΠΑΝ
ΓΣ ΜΑΚΑΜΠΗ - ΓΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ
ΦΟ ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΑΣ ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ - ΑΜΠΕΛΩΝΟΣ ΓΣ

8η Αγωνιστική 12/12/10 - 21η Αγωνιστική 03/04/11
ΠΑΣ ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ - ΓΑΣ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡ
ΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΑΟΚ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ
ΑΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΠΑΝ - ΑΣ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ
ΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΒΟΛΟΥ - ΓΣ ΜΑΚΑΜΠΗ
ΑΟ ΦΟΙΝΙΞ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΦΟ ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ - ΑΣ ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ
ΑΜΠΕΛΩΝΟΣ ΓΣ - ΓΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

9η Αγωνιστική 19/12/10 -22η Αγωνιστική 10/04/11
ΓΑΣ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡ - ΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΑΟΚ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΠΑΝ
ΑΣ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ - ΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΒΟΛΟΥ
ΓΣ ΜΑΚΑΜΠΗ - ΑΜΠΕΛΩΝΟΣ ΓΣ
ΦΟ ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ - ΠΑΣ ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
ΑΣ ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ - ΑΟ ΦΟΙΝΙΞ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΓΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

10η Αγωνιστική 09/01/11 - 23η Αγωνιστική 17/04/11
ΑΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΠΑΝ - ΓΑΣ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡ
ΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΒΟΛΟΥ - ΑΟΚ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ
ΑΣ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ - ΓΣ ΜΑΚΑΜΠΗ
ΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΦΟ ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΠΑΣ ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ - ΑΣ ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ
ΑΟ ΦΟΙΝΙΞ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΓΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ - ΑΜΠΕΛΩΝΟΣ ΓΣ

11η Αγωνιστική 16/01/11 -24η Αγωνιστική 08/05/11
ΓΑΣ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡ - ΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΒΟΛΟΥ
ΑΟΚ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΣ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ
ΓΣ ΜΑΚΑΜΠΗ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΦΟ ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ - ΑΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΠΑΝ
ΑΣ ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ - ΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΓΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΠΑΣ ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
ΑΜΠΕΛΩΝΟΣ ΓΣ - ΑΟ ΦΟΙΝΙΞ ΛΑΡΙΣΑΣ

12η Αγωνιστική 23/01/11- 25η Αγωνιστική 15/05/11
ΑΣ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ - ΓΑΣ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡ
ΑΟΚ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ - ΓΣ ΜΑΚΑΜΠΗ
ΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΒΟΛΟΥ - ΦΟ ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΑΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΠΑΝ - ΑΣ ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ
ΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΓΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ
ΠΑΣ ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ - ΑΜΠΕΛΩΝΟΣ ΓΣ
ΑΟ ΦΟΙΝΙΞ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

13η Αγωνιστική 30/01/11 – 22/05/11
ΓΑΣ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡ - ΑΟΚ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ
ΓΣ ΜΑΚΑΜΠΗ - ΑΟ ΦΟΙΝΙΞ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΦΟ ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ - ΑΣ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ
ΑΣ ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ - ΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΒΟΛΟΥ
ΓΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΑΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΠΑΝ
ΑΜΠΕΛΩΝΟΣ ΓΣ - ΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ - ΠΑΣ ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
BASKETNIKIVOLOU
"Νωρίς για ντέρμπι"

Γ. ΖΑΦΕΙΡΟΥΔΗΣ ΚΑΙ Α. ΜΥΡΙΝΤΖΗΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ-ΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ


Ντέρμπι με το ...καλημέρα ανέδειξε η κληρωτίδα της Γ' Εθνικής μπάσκετ. Μεταμόρφωση και Νίκη θα αναμετρηθούν στην έδρα της πρώτης στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος (17/10), με τους δύο προπονητές να συμφωνούν πως είναι νωρίς για ένα τόσο δυνατό παιχνίδι.

Πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η κλήρωση του 1ου ομίλου του Βορρά στη Γ' Εθνική μπάσκετ για την περίοδο 2010-2011. Πλέον τόσο η Νίκη, όσο και η Μεταμόρφωση γνωρίζουν τη σειρά των παιχνιδιών που θα δώσουν χαράζοντας αμφότερες τους δικούς τους στόχους. Η ιδιαιτερότητα είναι ότι οι δύο εκπρόσωποι της βολιώτικης καλαθοσφαίρισης στη Γ' Εθνική θα "συγκρουστούν" μεταξύ τους στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, κάτι το οποίο μάλλον δεν ήθελαν οι δύο προπονητές.

Ζαφειρούδης: "Δίκοπο μαχαίρι" η κλήρωση
"Είναι αλήθεια ότι δεν θέλαμε ένα τόσο δυνατό παιχνίδι για την πρεμιέρα. Ωστόσο εγώ είμαι ...υπεύθυνος αφού τράβηξα τον κλήρο" σχολιάζει αστειευόμενος ο τεχνικός της Νίκης Γιώργος Ζαφειρούδης και εξηγεί τον λόγο: "Πιστεύω ότι καμία ομάδα δεν θα είναι απόλυτα έτοιμη. Θα είναι ένα παιχνίδι με ιδιόμορφο χαρακτήρα και οι δύο ομάδες θα θέλουν τη νίκη. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε το ροζ φύλλο".
Ο Θεσσαλονικιός προπονητής χαρακτηρίζει την κλήρωση σαν "δίκοπο μαχαίρι": "Κατά την γνώμη μου η κλήρωση είναι "δίκοπο μαχαίρι". Στον πρώτο γύρο αντιμετωπίζουμε τις θεωρητικά πιο δύσκολες ομάδες εκτός έδρας και τις πιο εύκολες στη Ν. Ιωνία. Αυτό, βέβαια, εξαρτάται πως θα το "διαβάσεις". Δηλαδή είναι καλό από την άποψη ότι αν κερδίσουμε όλα τα ματς στην έδρα μας στον πρώτο γύρο και αν πάρουμε κάποια "διπλά", τότε θα βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις. Από την άλλη μεριά, όμως, αν χάσουμε στα δύσκολα ματς εκτός έδρας, τότε θα μείνουμε πίσω και δεν πρέπει να γίνει αυτό".
Ο κ. Ζαφειρούδης πιστεύει ακράδατα ότι "στον πρώτο γύρο μπορούμε να έχουμε μηδενικές απώλειες στη Ν. Ιωνία. Με βάση τις πληροφορίες που έχω οι ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε θα είναι στα μέτρα μας, άρα πρέπει να πετύχουμε το απόλυτο.
Ωστόσο εκτός έδρας κοντράρουμε δυνατούς αντιπάλους, όπως ο Φίλιππος Βέροιας, ο Αιγινιακός, ο Πρωτέας Γρεβενών, ο Φοίνικας και ο Αμπελώνας, που θεωρούνται από τα φαβορί φέτος. Εκεί θα πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα και να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται, ώστε να αρχίσουμε τον δέυτερο γύρο με συμαντικό πλεονέκτημα".
Ο Γιώργος Μαυρογιάννης και ο Παναγιώτης Παπούλιας εισήχθησαν σε σχολές της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά αντίστοιχα και φέτος δεν θα ενισχύσουν τη Νίκη. Αμφότεροι αγωνίζονται ως πλέι μέηκερ γεγονός που μεγαλώνει τον "πονοκέφαλο" της τεχνικής ηγεσίας. Σήμερα Τετάρτη θα υπάρξει συνάντηση της διοίκησης της Ερασιτεχνικής Νίκης με τον προπονητή, όπου θα τεθεί επί τάπητος το θέμα της απόκτησης ενός ικανού πλέι μέηκερ, ο οποίος θα προσφέρει άμεσα στην ομάδα.

Μυριντζής: Έχουμε δύσκολη αρχή
Ο Αντώνης Μυριντζής συμφωνεί με τον Γιώργο Ζαφειρούδη για το βολιώτικο ντέρμπι: "Ήρθε πολύ νωρίς" υποστηρίζει ο τεχνικός της Μεταμόρφωσης και συνεχίζει: "Κανείς μας δεν ήθελε να γίνει αυτό το παιχνίδι από την πρώτη κιόλας αγωνιστική. Από τη μία μεριά οι ομάδες δεν θα βρίσκονται στον απόλυτο βαθμό της ετοιμότητάς τους, από την άλλη θα υπάρχει πολύ άγχος, αφού πρόκειται για τοπικό ντέρμπι, όσο και για την πρεμιέρα, όπου οι παίκτες συνήθως εμφανίζονται στρεσαρισμένοι. Παρ' όλα αυτά είμαστε υποχρεωμένοι να προετοιμαστούμε κατάλληλα γι' αυτό το ιδιαίτερο παιχνίδι".
Ο Βολιώτης προπονητής μίλησε στη "Θ" γενικότερα για την κλήρωση του φετινού πρωταθλήματος: "Κατά την άποψή μου η κλήρωση είναι περίεργη. Για εμάς η αρχή είναι δύσκολη. Πέρα από τη Νίκη κοντράρουμε Αμπελώνα, Φοίνικα Λάρισας και Αετό Κιλκίς, οι οποίοι ενισχύθηκαν σημαντικά στις μεταγραφές. Οφείλουμε να ανταπεξέλθουμε στις αυξημένες αυτές απαιτήσεις, για να μη χάσουμε έδαφος στην αρχή της περιόδου.
Πάντως ο κ. Μυριντζής παραμένει αισιόδοξος: "Η αρχή είναι δύσκολη, αλλά έτσι κι αλλιώς θα παίζαμε με όλες τις ομάδες. Πιστεύω ότι η Μεταμόρφωση θα είναι έτοιμη όταν αρχίσει το πρωτάθλημα. Λόγω της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών θα έχουμε δύσκολο έργο, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι η ομάδα θα διατηρηθεί στην Γ' Εθνική μπάσκετ".
Ήδη οι "κιτρινόμαυροι" έχουν καταρτήσει το πρόγραμμα των φιλικών παιχνιδιών. Πρώτος αντίπαλος θα είναι η Ανάληψη το ερχόμενο Σάββατο στις 17.00 στο ΕΑΚ, ενώ στη συνέχεια θα πάιξουν με τον Αίολο Τρικάλων στις 13/9 στο κλειστό "Βάκης Παρασκευόπουλος", με τη Λαμία και τον Αλμυρό το Σαββατοκύριακο 18-19 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 26 και 27 του ίδιου μήνα θα λάβει μέρος στο τουρνουά της Λάρισας με τη συμμετοχή των Αστέρα, Φοίνικα και Αμπελώνα. Τέλος η Μεταμόρφωση ενδέχεται να διοργανώσει τουρνουά το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Οκτωβρίου και ήδη βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδων.

www.e-thessalia.gr
BASKETNIKIVOLOU
Πρώτη συγκέντρωση των Ακαδημιών Μπάσκετ της Νίκης

Την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00 το απόγευμα θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση των ακαδημιών μπάσκετ της Νίκης Βόλου στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Ν. Ιωνίας.
Καλούνται όλοι οι μικροί καλαθοσφαιριστές που ενεργοποιούνταν την περσινή χρονιά στις ακαδημίες του συλλόγου, καθώς και όσα παιδιά γεννημένα από το 1996 και μετά θέλουν να ασχοληθούν και να μάθουν τα μυστικά του αθλήματος από έμπειρους και καταξιωμένους προπονητές, να βρίσκονται τη συγκεκριμένη ώρα στο κλειστό της Ν. Ιωνίας.
Οι προπονήσεις θα γίνονται στα τέσσερα κλειστά γυμναστήρια (1ου, 2ου, 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας και κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο) με τεράστια ευελιξία στα ωράρια και τις ημέρες προπονήσεων λόγω του ότι είναι σημείο των καιρών η μεγάλη επιβάρυνση των μαθητών-αθλητών με φροντιστήρια κ.τ.λ., πράγμα που αντιλαμβάνεται και κατανοεί απόλυτα η διοίκηση του συλλόγου.
Επίσης, η συνδρομή λόγω της οικονομικής συγκυρίας θα μειωθεί και θα είναι 20 ευρώ μηνιαίως για κάθε αθλητή και 30 ευρώ για αδέρφια μαθητές-αθλητές (τα δύο άτομα).
Η διοίκηση του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» εύχεται καλή μαθητική χρονιά πρώτα απ’ όλα και αθλητική, με υγεία και σεβασμό στις αξίες του αθλητισμού.

www.magnesianews.gr
BASKETNIKIVOLOU
Μια ανάσα από Γ. Μυστιλιάδη η Νίκη




Οι αποχωρήσεις λόγω σπουδών των νεαρών Γιώργου Μαυρογιάννη και Παναγιώτη Παπούλια, έχει γραφεί επανειλημμένως πως άφησαν κενά στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας μπάσκετ της Νίκης Βόλου. Οι διοικούντες τον κυανόλευκο σύλλογο σε συνεργασία με τον προπονητή της ομάδας Γιώργο Ζαφειρούδη, ξεκίνησαν εδώ και καιρό την αναζήτηση για έναν παίκτη που θα κλείσει το ρόστερ.

Η Ομοσπονδία έδωσε τη δυνατότητα στις ομάδες να κάνουν μια ακόμα μεταγραφή μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος και η Νίκη φαίνεται πως θα εκμεταλλευτεί αυτή τη συγκυρία για να ενισχυθεί. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες οι κυανόλευκοι βρίσκονται μια ανάσα από τον Γρηγόρη Μυστιλιάδη. Ο Μυστιλιάδης είναι 26 χρονών, αγωνίζεται στις θέσεις ένα και δύο και έχει ύψος 1.85. Πέρυσι έπαιξε στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με τον Μέγα Αλέξανδρο, ενώ υπήρξε συμπαίκτης του Παναγιώτη Τσιώλη στην Ιεράπετρα την προπερασμένη σεζόν. Θεωρείται μια πολύ καλή λύση για την περιφέρεια της κυανόλευκης ομάδας και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να τελειώσει θετικά η υπόθεση της μεταγραφής του. Αν υπάρξει κάποιο συγκλονιστικό απρόοπτο και δεν μπουν οι υπογραφές για να ολοκληρωθεί η «μετακίνηση» του στη Νέα Ιωνία, τότε εξετάζεται ακόμα μια περίπτωση.
Από κει και πέρα η προετοιμασία της ομάδας συνεχίζεται για τέταρτη εβδομάδα. Το τρέξιμο μειώθηκε και οι προπονήσεις γίνονται περισσότερο με μπάσκετ και πάνω στην ομαδική τακτική. Η Νίκη έχει μπροστά της ακόμα ενάμιση μήνα για να είναι απολύτως έτοιμη για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μπάσκετ και άπαντες εκφράζουν την αισιοδοξία τους για τη νέα σεζόν. Πλέον στο πλαίσιο της καλύτερης δυνατής προετοιμασίας της ομάδας το βάρος θα πέσει στα φιλικά παιχνίδια και η τεχνική ηγεσία αναζητά αντιπάλους. Μέσα από αυτά θα γίνει το μοντάρισμα και θα βοηθηθεί το προπονητικό τιμ στα συμπεράσματά του για την κατάσταση τόσο ατομικά των παικτών, όσο και σε ομαδικό επίπεδο.
Εν τω μεταξύ πρόβλημα αντιμετωπίζει ο Σάκης Κουτίνας στο γόνατο και δεν μετέχει στις προπονήσεις της ομάδας. Ο Βολιώτης γκαρντ ένιωσε έντονες ενοχλήσεις στο πόδι που είχε υποβληθεί σε αποκατάσταση πρόσθιου χιαστού πριν από μερικά χρόνια και έκανε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Επίσης από τις τελευταίες προπονήσεις έλειψε ο Παναγιώτης Τσιώλης λόγω ίωσης, αλλά σήμερα αναμένεται να γυμναστεί κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα.
Λόγω γάμου θα απουσιάσει κάποιες μέρες και ο σέντερ Χρήστος Ζαρογιάννης, που την Κυριακή θα παντρευτεί στο Παλαιόκαστρο της Θεσσαλονίκης τη Βολιώτισσα πρώην καλαθοσφαιρίστρια της Αρτέμιδος Σταυρούλα Βαΐτση, με την οποία έχουν ήδη και ένα αγοράκι, που θα βαφτιστεί την ίδια μέρα.

www.taxydromos.gr
BASKETNIKIVOLOU
Ξεκίνησαν οι υποδομές μπάσκετ της Νίκης




Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6/9 η πρώτη συγκέντρωση των υποδομών μπάσκετ της Νίκης στο Δημοτικό Γυμναστήριο Ν. Ιωνίας. Αφού έγινε ο διαχωρισμός των αθλητών στα τμήματα τους από τους υπεύθυνους προπονητές Αθανασιάδη Χρήστο και Καμακά Απόστολο, ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των γονέων και των εφόρων με θέμα την όσο το δυνατόν καλύτερη διαμόρφωση των συνθηκών προπόνησης (ωράρια, εγκαταστάσεις, αθλητικό υλικό, ιατρική υποστήριξη).

Το κλίμα ήταν πολύ καλό μια και κοινή είναι η αγωνία για την πρόοδο των παιδιών και στο κομμάτι του αθλητισμού, μετά φυσικά από τις σχολικές δραστηριότητες. Ένα κομμάτι που προσφέρει ισορροπία στους μαθητές-αθλητές κρατώντας τους μακριά από άλλες δραστηριότητες σημεία των καιρών.

Οι προπονήσεις άρχισαν από την επόμενη ημέρα Τρίτη 7/9 στα γυμναστήρια των Γυμνασίων 1ου, 2ου, 3ου καθώς και στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ν. Ιωνίας. Ευχή όλων είναι αυτά τα παιδιά να συνεχίσουν την παράδοση του συλλόγου στις διακρίσεις σε Πανθεσσαλικό και Πανελλήνιο επίπεδο και κάποιοι να στελεχώσουν όπως και άλλα μεγαλύτερα παιδιά του συλλόγου κλιμάκια και Εθνικές ομάδες.

Παράλληλα συνεχίζει την προετοιμασία της η παιδική ομάδα του συλλόγου, η οποία με την προσθήκη των αθλητών Κυλεριώτη Κωνσταντίνου και Βλάχου Νικόλαου θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑΘ αλλά και στο παιδικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΘ. Ο προπονητής Μαυρομιχάλης Ξενοφών βρίσκεται στην φάση αναζήτησης φιλικών παιχνιδιών κάτι που είναι δύσκολο αυτή την περίοδο λόγω του ότι οι αντίστοιχες ομάδες άλλων συλλόγων δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη την αθλητική χρονιά. Έτσι μάλλον θα αναζητηθούν φιλικά παιχνίδια σε άλλες πόλεις της Ελλάδας πιθανώς στην Θεσσαλονίκη.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι εγγραφές στις ακαδημίες του μπάσκετ αγοριών και κοριτσιών γεννηθέντα από το 1996 έως το 2003. Πληροφορίες και εγγραφές στα γραφεία της Ερασιτεχνικής Νίκης, Μαιάνδρου 14 και στο τηλ. 24210 60320.

www.magnesianews.gr
BASKETNIKIVOLOU
Απέκτησε Μυστηλιάδη η Νίκη στο μπάσκετ

Η διοικούσα επιτροπή του τμήματος μπάσκετ της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου ανακοίνωσε χθες την απόκτηση του καλαθοσφαιριστή Γρηγόρη Μυστηλιάδη. Πρόκειται για σημαντική μεταγραφική επιτυχία, αφού ο συγκεκριμένος παίκτης που κατά το παρελθόν φόρεσε τη φανέλα της Ιεράπετρας και του Μ. Αλέξανδρου, μπορεί να δώσει πολλές λύσεις στις θέσεις του πλέι μέηκερ και του σούτινγκ γκάρντ. Ο Μυστηλιάδης είναι 26 ετών και έχει ύψος 1,85.

www.e-thessalia.gr
BASKETNIKIVOLOU
Προγραμματίστηκαν τα φιλικά της Νίκης

Αναβλήθηκε το σημερινό παιχνίδι με τον Γ.Σ.Β. λόγω των έργων στο κλειστό της Νέας Ιωνίας


Το πρόγραμμα των φιλικών παιχνιδιών προετοιμασίας που θα αποτελέσουν τα τεστ ετοιμότητας ενόψει του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής μπάσκετ ανακοίνωσε η ομάδα της Νίκης Βόλου. Αρκετά δυνατά ματς για τους κυανόλευκους που κάνουν τζάμπολ στις 17 Οκτωβρίου με το τοπικό ντέρμπι με τη Μεταμόρφωση και προσδοκούν να είναι απολύτως έτοιμοι.
Το σημερινό φιλικό πάντως με τον Γυμναστικό Σύλλογο Βόλου αναβλήθηκε λόγω των έργων που γίνονται στο κλειστό της Νέας Ιωνίας για τη νέα γραμμογράφηση του παρκέ, βάσει των κανονισμών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Χθες οι κυανόλευκοι προπονήθηκαν στο κλειστό του 2ου Γυμνασίου, ενώ σήμερα και αύριο θα «μετακομίσουν» εκτός απροόπτου στον Αλμυρό. Οι υπεύθυνοι για την γραμμογράφηση εκτιμούν ότι την Παρασκευή θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί το γήπεδο.

Τα φιλικά παιχνίδια
Αντίπαλος για φιλικό αναζητείται και για το ερχόμενο σαββατοκύριακο, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάτι. Την επόμενη Τετάρτη πάντως οι κυανόλευκοι θα αντιμετωπίσουν στο κλειστό της Νέας Ιωνίας τον Γ.Σ. Βόλου, ενώ στις 23 Σεπτεμβρίου θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη για να αγωνιστούν κόντρα στο Ανατόλια. Στις 29 του ίδιου μήνα θα παίξουν με τον Αλμυρό. Στις 2 και 3 Οκτωβρίου θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους σε ένα δυνατό τουρνουά που θα γίνει στον Αμπελώνα. Σε αυτό θα μετέχουν εκτός της Νίκης Βόλου, η διοργανώτρια ομάδα, η Βέροια ή ο Αίολος και η Χαλκηδόνα. Από κει και πέρα το τελευταίο τέστ θα γίνει στις 10 Οκτωβρίου κόντρα στον Αίολο Τρικάλων.

Ατομικό ο Κουτίνας
Ο Θανάσης Κουτίνας ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και αναμένεται από την άλλη εβδομάδανα μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης. Ο Βολιώτης γκαρντ που αισθανόταν έντονες ενοχλήσεις στο γόνατο επισκέφτηκε γιατρό στην Αθήνα που του συνέστησε να ακολουθήσει πρόγραμμα ενδυνάμωσης, καθώς το πόδι του φαίνεται να είναι εξασθενημένο από κάποιον τραυματισμό. Ο Κουτίνας είχε υποβληθεί σε εγχείριση χιαστού πριν από μερικά χρόνια στο γόνατο του και γι' αυτό πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα. Από κει και πέρα όλοι οι υπόλοιποι καλαθοσφαιριστές γυμνάζονται κανονικά.

www.taxydromos.gr
BASKETNIKIVOLOU
Η Νίκη
Ανέτοιμη εμφανίστηκε η Νίκη στο φιλικό που έδωσε με τον Αμπελώνα στο κλειστό γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας. Οι "κυανόλευκοι" έχασαν με 47-40, με το χαμηλό σκορ σίγουρα να προβληματίζει τον Γιώργο Ζαφειρούδη.
Ο Θεσσαλονικιός τεχνικός έμεινε ευχαριστημένος από τη διάθεση που έδειξαν οι καλαθοσφαιριστές του στην άμυνα, σε αντίθεση με τον επιθετικό τομέα, όπου δεν άφησαν καλές εντυπώσεις. Βέβαια σ' αυτό ίσως συνέβαλε και το γεγονός ότι η τεχνική ηγεσία χρησιμοποίησε συνολικά 18 παίκτες, με συνέπεια να μην υπάρχει η απαιτούμενη συνοχή.
Βέβαια από δω και πέρα ο κ. Ζαφειρούδης θα αρχίσει να ξεχωρίζει ποιοι καλαθοσφαιριστές θα παραμείνουν στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας. Η αρχή θα γίνει με τα δύο φιλικά που θα γίνουν το επόμενο διήμερο. Αύριο Τετάρτη στις 17:30 η Νίκη θα φιλοξενήσει στο κλειστό της Νέας Ιωνίας τον Γ.Σ. Βόλου, όπου θα χρησιμοποιηθούν οι νεαροί καλαθοσφαιριστές. Αντίθετα την Πέμπτη οι "κυανόλευκοι" θα παίξουν στη Θεσσαλονίκη με το Ανατόλια, όπου θα παίξουν οι πιο μεγάλοι -ηλικιακά- παίκτες, που διαθέτουν περισσότερη πείρα. Επίσης η Νίκη ίσως δώσει ένα φιλικό ακόμη το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός ο αντίπαλός της.

www.e-thessalia.gr
BASKETNIKIVOLOU
Οι εγγραφές συνεχίζονται


Συνεχίζονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς οι εγγραφές στην ακαδημία μπάσκετ της Νίκης Βόλου για αγόρια και κορίτσια που έχουν γεννηθεί από το 1996 έως το 2003. Οι προπονήσεις έχουν ξεκινήσει και γίνονται στα τέσσερα κλειστά γυμναστήρια (1ου, 2ου, 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας και κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο) με μεγάλη ευελιξία στα ωράρια προκειμένου να διευκολυνθούν οι μαθητές-αθλητές με το επιβαρυμένο πρόγραμμά τους.

Επίσης, η συνδρομή λόγω της οικονομικής συγκυρίας μειώθηκε και είναι 20 ευρώ μηνιαίως για κάθε αθλητή και 30 ευρώ για δύο αδέρφια. Είναι γεγονός πως η δουλεία που γίνεται στα τμήματα υποδομής τα τελευταία χρόνια, αποφέρει και τα ανάλογα αποτελέσματα στα αγωνιστικά τμήματα.

Την περσινή χρονιά η εφηβική ομάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Θεσσαλίας και κατέλαβε την 4η θέση στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, ενώ η παιδική ομάδα τερμάτισε 2η στο πρωτάθλημα Θεσσαλίας. Την προπονητική ομάδα των τμημάτων υποδομής αποτελούν οι Χρήστος Αθανασιάδης, Απόστολος Καμακάς, Γιάννης Κατσικάρης στα αγόρια και Λευτέρης Κατσαλής στα κορίτσια.

Πληροφορίες και εγγραφές στα γραφεία της Ερασιτεχνικής Νίκης, οδός Μαιάνδρου 14, τηλέφωνο επικοινωνίας 24210 60320

www.basketnet.gr
BASKETNIKIVOLOU
ΝΙΚΗ

Εκδήλωση του τμήματος μπάσκετ


ΜΕ αφορμή την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου στο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης της Γ’ Εθνικής κατηγορίας την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, το τμήμα μπάσκετ της Νίκης Βόλου διοργανώνει εκδήλωση στην οποία θα γίνει η παρουσίαση της φετινής ανδρικής ομάδας. Η διοίκηση της Ερασιτεχνικής Νίκης προσκαλεί τους φίλους του συλλόγου αλλά και όλους τους φίλους του αθλήματος, να παραβρεθούν σε μια όμορφη βραδιά αφιερωμένη στο Μαγνησιώτικο μπάσκετ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Οκτωβρίου ώρα 9:30 μ.μ. στο κέντρο «Η Λίμνη» στο Πολιτιστικό Άλσος του Δήμου Ν. Ιωνίας. Προσκλήσεις διατίθενται από τα γραφεία της Ερασιτεχνικής Νίκης, (Μαιάνδρου 14), καθώς και από τα μέλη της διοικούσας επιτροπής μπάσκετ. Η τιμή της κάρτας είναι 25 ευρώ και συμπεριλαμβάνονται πλήρες μενού, το κρασί, οι μπύρες και τα αναψυκτικά. Τηλέφωνο επικοινωνίας 24210-60320.

www.e-thessalia.gr
BASKETNIKIVOLOU
Τουρνουά μπάσκετ παιδικών ομάδων από τη Νίκη

Η Ερασιτεχνική Νίκη διοργανώνει τουρνουά μπάσκετ παιδικών ομάδων στη μνήμη του "εργάτη" του μπάσκετ Απόστολου Χατζηθωμά. Το τουρνουά θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 9-10 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Γυμναστήριο Ν. Ιωνίας με την συμμετοχή των ομάδων Α.Ε.Β. Διμηνίου, Α.Ο. Απόλλων Καρδίτσας, Γ.Σ. Βόλου και Νέων Αθλητών Νίκης.
Η διοίκηση του συλλόγου ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ν. Μαγνησίας ο οποίος θα συμμετάσχει με μέλη του αφιλοκερδώς σε όλους τους αγώνες. Το πρόγραμμα των αγώνων είναι το κάτωθι:

Σάββατο 9/10
17:00 Α.Ε.Β. Διμηνίου – Απόλλων Κ.
19:00 Ν.Α. Νίκης – Γ.Σ. Βόλου

Κυριακή 10/10
17:00 μικρός τελικός
19:00 μεγάλος τελικός

www.e-thessalia.gr
BASKETNIKIVOLOU
Υποσχέσεις για βοήθεια και ευχές για άνοδο

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ομάδας μπάσκετ της Νίκης Βόλου




Με πολλές υποσχέσεις για βοήθεια και ευχές για άνοδο στη Β’ Εθνική πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ σε κέντρο διασκέδασης στη Νέα Ιωνία, η παρουσίαση της ανδρικής ομάδας μπάσκετ της Νίκης Βόλου.
Απομένουν μόλις μερικές ημέρες για την έναρξη του πρωταθλήματος της τελευταίας τη τάξει εθνικής κατηγορίας και η Ερασιτεχνική Νίκη παρουσιάζοντας το έμψυχο δυναμικό της, ουσιαστικά ζήτησε στήριξη και ανέλυσε τους στόχους και τις φιλοδοξίες της ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν. Πρωταγωνιστικές βλέψεις που θα δώσουν στην ομάδα τη δυνατότητα να «χτυπήσει» την πόρτα της μεγαλύτερης κατηγορίας είναι οι φετινές φιλοδοξίες της κυανόλευκης ομάδας. Η διοίκηση έκανε ό,τι μπορούσε για να ενισχύσει το έμψυχο δυναμικό της, τοποθέτησε στον πάγκο έναν έμπειρο προπονητή και υπάρχουν πλέον όλες οι προϋποθέσεις για να μπορέσει η ομάδα να πετύχει τους στόχους της.
Από την ανδρική ομάδα παραβρέθηκαν ο προπονητής Γιώργος Ζαφειρούδης, ο βοηθός του Απόστολος Καραμανώλης και οι καλαθοσφαιριστές Θανάσης Κουτίνας, Παναγιώτης Τσώλης, Αντώνης Σαμαράς, Αντώνης Χριστομάνος, Μανώλης Αναγνωστόπουλος, Γρηγόρης Μυστιλιάδης, Χρήστος Ζαρογιάννης, Σάββας Καραμανλής, Μιχάλης Μαυρογιάννης, Γιάννης Καρπέτης, Στράτος Αναγνωστόπουλος, Δημήτρης Ρηγάκης, Κωνσταντίνος Γκίκας, Μανώλης Καραμανώλης και Γιώργος Τσιαγκλάγκανος. Ολοι τους παρουσιάστηκαν ένας - ένας και χειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους. Στην ομάδα ανήκουν αλλά δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στην εκδήλωση λόγω στρατιωτικών και άλλων υποχρεώσεων οι Λευτέρης Στάμος, Σεραφείμ Θυμνιός και Χρήστος Αναγνωστόπουλος.
Στην εκδήλωση το παρών έδωσε σύσσωμη η Ερασιτεχνική Νίκη, αθλητές του συλλόγου, παράγοντες, προπονητές, αλλά και φίλοι της ομάδας.
Παράλληλα, με την παρουσία τους τίμησαν την Ερασιτεχνική Νίκη ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παύλος Μαβίδης, ο αντιδήμαρχος Νίκος Μαυρόπουλος, ο πρόεδρος του ΑΟΝΑΜ Απόστολος Καναβός, καθώς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Βόλου, Μαργαρίτης Πατσιαντάς, Ζέττα Μακρή, Πάνος Σκοτινιώτης, συνοδευόμενοι από υποψηφίους των συνδυασμών τους, όπως και ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιώργος Σπηλιόπουλος. Ολοι τους έδειξαν να αναγνωρίζουν την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στον κυανόλευκο ιστορικό σύλλογο, υποσχέθηκαν βοήθεια στην Ερασιτεχνική Νίκη Βόλου και στήριξη για την υλοποίηση των στόχων της.
Ο πρόεδρος της Διοικούσας επιτροπής του μπάσκετ της Ερασιτεχνικής, Λευτέρης Κρατίδης σε σύντομη ομιλία του κάλεσε τον κόσμο να βρεθεί στο πλευρό της ομάδας και τόνισε ότι για να μπορέσει η Νίκη να πετύχει τους στόχους της θα πρέπει η προσπάθεια να είναι συλλογική και να μη στηρίζεται σε μεμονωμένα άτομα.
Στο αγωνιστικό κομμάτι η ομάδα μπαίνει στην τελική ευθεία για το τζάμπολ του πρωταθλήματος και το τοπικό ντέρμπι της πρεμιέρας με την Μεταμόρφωση. Μέσα στο σαββατοκύριακο δεν κατέστη δυνατό τελικά η ομάδα να δώσει φιλικό, αφού ο Αίολος ανέβαλε τελευταία στιγμή το προγραμματισμένο παιχνίδι. Ετσι οι κυανόλευκοι έπαιξαν μεταξύ τους οικογενειακό διπλό.

www.taxydromos.gr
BASKETNIKIVOLOU
Νέο "αίμα"

ΜΕ πολλούς παίκτες βγαλμένους από τα σπλάχνα της, η Ερασιτεχνική Νίκη επιχειρεί να κάνει μια νέα αρχή στο μπάσκετ. Επιδιώκει να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής που ξεκινά την ερχόμενη Κυριακή, μα και να βάλει τις βάσεις για τη δημιουργία μιας ομάδας που θα στηρίζεται σε παίκτες που θα προέρχονται από τα τμήματα υποδομής της. Η αλήθεια είναι πως και με δεδομένη την οικονομική κρίση, όποια ομάδα δεν δώσει βάρος στην παραγωγή παικτών, είναι καταδικασμένη στο άμεσο μέλλον σε οικονομική ...ασφυξία.
Η Ερασιτεχνική Νίκη επιχειρεί μια νέα προσπάθεια που θα στηρίζεται σε υγιείς βάσεις. Απομένει να δούμε κατά πόσο η προσπάθεια αυτή θα στηριχτεί ανάλογα από την τοπική κοινωνία και τους φορείς, ώστε να αποδώσει σημαντικούς καρπούς.

www.e-thessalia.gr
BASKETNIKIVOLOU
Το τουρνουά μπάσκετ "Απ. Χατζηθωμάς"

Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το τουρνουά παιδικών ομάδων μπάσκετ που διοργάνωσε ο Γ.Σ.Β. «Η Nίκη» στο Κλειστό Γυμναστήριο Ν. Ιωνίας. Στο τουρνουά συμμετείχαν οι ομάδες Α.Ε.Β. Διμηνίου, Α.Ο. Απόλλων Καρδίτσας, Γ.Σ. Βόλου και Νέοι Αθλητές Νίκης. Τους αγώνες παρακολούθησαν αρκετοί γονείς και φίλοι του αθλήματος όπου νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Απόλλωνα Καρδίτσας.
Η Διοίκηση του Γ.Σ.Β. «Η Νίκη» ευχαριστεί όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στο τουρνουά και τίμησαν έτσι με την παρουσία τους τη μνήμη του ακούραστου "εργάτη" της καλαθοσφαίρισης Απόστολου Χατζηθωμά.
Ευχαριστεί επίσης, την Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση «Ιωνία» για την αμέριστη βοήθεια όσον αφορά την χρήση του δημοτικού κλειστού γυμναστηρίου, όπως και τον Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ν. Μαγνησίας για την αφιλοκερδή παρουσία των μελών του στους αγώνες, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη του αθλήματος στο Νομό.

www.e-thessalia.gr
BASKETNIKIVOLOU
Το Σάββατο ο Αγιασμός της Ερασιτεχνικής Νίκης

Το ερχόμενο Σάββατο θα τελεστεί ο ετήσιος Αγιασμός για τα τμήματα που καλλιεργεί ο Γ.Σ.Β. "Η ΝΙΚΗ". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Ν. Ιωνίας και θα αρχίσει στις 11 το πρωί. Η διοίκηση της Ερασιτεχνικής Νίκης καλεί όλους τους αθλητές, προπονητές, γονείς, τα μέλη και τους φίλους της Νίκης Βόλου να δώσουν το "παρών" στην πρώτη επίσημη φετινή δυναμική εμφάνιση του συλλόγου.

www.e-thessalia.gr
BASKETNIKIVOLOU
Με στόχο την άνοδο

Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΡΙΧΘΕΙ ΣΤΗΝ "ΑΡΕΝΑ" ΤΟΥ 1ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ
ΣΤΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ





Υψηλές φιλοδοξίες έχει φέτος η ανδρική ομάδα μπάσκετ της Νίκης. Με νέο "τιμονιέρη" τον Γιώργο Ζαφειρούδη οι "κυανόλευκοι" θέλουν να κατακτήσουν την πρώτη θέση του 1ου ομίλου του Βορρά στη Γ' κατηγορία, προκειμένου να επιστρέψουν στη Β' Εθνική μετά από 12 χρόνια.

Την άνοιξη του 1997 στο κλειστό της Ν. Ιωνίας είχε στηθεί τρελό πανηγύρι. Η ανδρική ομάδα μπάσκετ της Νίκης γιόρταζε την άνοδο με προπονητή τον Γιώργο Κουρκούμπα. Έτσι η αγωνιστική περίοδος 1997-98 τη βρήκε στη Β' Εθνική με τον Μιχάλη Γιαννουζάκο να κάθεται στον πάγκο του βολιώτικου συγκροτήματος, ενώ η σεζόν ολοκληρώθηκε με προπονητή τον Γιώργο Κοσμάτο. Η χρονιά εκείνη δεν είχε ευχάριστο τέλος, με τη Νίκη να υποβιβάζεται στη Γ' κατηγορία.
Από τότε μέχρι σήμερα "πολύ νερό έχει κυλήσει στο αυλάκι". Η Νίκη δεν κατάφερε να ξανασηκώσει ...κεφάλι, ενώ στις αρχές της νέας χιλιετίας έφτασε στο σημείο να υποβιβαστεί στην Α1 ΕΣΚΑΘ, για να επανέλθει στις εθνικές κατηγορίες την αμέσως επόμενη χρονια.
Από πέρσι πνέει στις τάξεις της Ερασιτεχνικής Νίκης άνεμος αλλαγής. Καινούργιοι άνθρωποι ανέλαβαν τις τύχες του συλλόγου και φρόντισαν να αναδιοργανώσουν τα τμήματα που καλλιεργεί. "Ναυαρχίδα" αποτελεί η ανδρική ομάδα μπάσκετ, η οποία φέτος θα προσπαθήσει να επαναλάβει την επιτυχία του 1997.
Κατά πόσο, όμως, η Νίκη είναι έτοιμη γι' αυτό το σημαντικό εγχείρημα; Περισσότερο αρμόδιος να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα είναι φυσικά ο Γιώργος Ζαφειρούδης. Ο θεσσαλονικιός τεχνικός δεν είναι ξένος στη Ν. Ιωνία, αφού πριν λίγα χρόνια είχε δουλέψει πάλι στη Νίκη. Τότε δεν είχε καταφέρει να πετύχει τον στόχο που είχε θέσει, αλλά τώρα επιστρέφει για να ολοκληρώσει το έργο του, έχοντας στο πλευρό του τον Απόστολο Καραμανώλη.
"Πέρσι η Νίκη κατέκτησε την τρίτη θέση. Λογικό είναι φέτος να κοιτάζει ψηλότερα και επειδή μόνο ένας κερδίζει την άνοδο στην Β' Εθνική, δεν υπάρχει άλλος δρόμος για εμάς παρά μόνο η κατάληψη της πρώτης θέσης. Βέβαια αυτό δεν είναι κάτι εύκολο. Ωστόσο η ομάδα ενισχύθηκε στις μεταγραφές σε θέσεις όπου "πονούσε" με παίκτες ικανούς, λαμβάνοντας υπόψη και τις οικονομικές δυνατότητες του συλλόγου. Για παράδειγμα η παρουσία του Ναούμ Θυμνιού ίσως είναι "πολυτέλεια" για την κατηγορία, αλλά η διοίκηση φρόντισε να εκμεταλευτεί το γεγονός ότι υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στο Βόλο. Πολύ θα μας βοηθήσουν και τα υπόλοιπα παιδιά που ήρθαν και θα "δέσουν" σαν σύνολο με τους παίκτες που υπήρχαν από πέρσι στο έμψυχο υλικό, ενώ προωθήθηκαν στην ανδρική ομάδα αρκετοί ταλαντούχοι καλαθοσφαιριστές από τα τμήματα υποδομής" επισημαίνει ο Γιώργος Ζαφειρούδης.
Πάντως ο έμπειρος προπονητής δεν έμεινε ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις στα φιλικά: "Στους φιλικούς αγώνες που δώσαμε είχαμε διακυμάνσεις στην απόδοσή μας. Χρησιμοποίησα τόσο τους πιο έμπειρους, όσο και τα νέα παιδιά, τα οποία ναι μεν έχουν μεγάλη διάθεση, αλλά τους λείπουν παραστάσεις. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως και οι πιο έμπειροι τα πήγαν πολύ καλά. Δεν έχω μείνει ευχαριστημένος, γιατί πιστεύουμε ότι έχουμε μεγαλύτερες δυνατότητες ως ομάδα".
Βέβαια για τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση υπάρχουν και ελαφρυντικά, αφού η τεχνική ηγεσία δεν είχε όλους τους καλαθοσφαιριστές στη διάθεσή της: "Δυστυχώς αντιμετωπίσαμε αρκετά προβλήματα στην προετοιμασία. Από την αρχή ο Κουτίνας ήταν τραυματίας και μόλις πριν δέκα ημέρες μπήκε σε ρυθμό προπονήσεων. Επίσης ο Ναούμ θυμνιός, αν και υπηρετεί στο Βόλο, λόγω ασκήσεων δεν παίρνει πολλές εξόδους και έχει χάσει αρκετές προπονήσεις, ενώ τον Λευτέρη Στάμο, που είναι στρατευμένος, τον έχω δει μόλις μία φορά. Όλα αυτά σίγουρα επηρεάζουν την ομάδα, αλλά και πάλι περίμενα καλύτερες εμφανίσεις. Εντούτοις τον τελεταίο καιρό παρουσιαζόμαστε βελτιωμένοι και αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε".
Όσον αφορά το πρωτάθλημα ο κ. Ζαφειρούδης πιστεύει ότι η "άνοδος του Φίλιππου Βέροιας δίνει νέο ενδιαφέρον στον όμιλό μας. Πολλοί θεωρούσαν ότι με τον Φίλιππο στο ίδιο γκρουπ δεν είχαν ελπίδες ανόδου και δεν ενισχύθηκαν αρκετά. Έτσι νομίζω πως θα γίνει ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα και μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν ξεκαθαρίσει αρκετά πράγματα. Εμείς αν "βγάλουμε" με επιτυχία τις οκτώ πρώτες αγωνιστικές, θεωρώ πως έχουμε πολλές πιθανότητες να είμαστε ψηλά στο τέλος του πρώτου γύρου γιατί ακολουθεί πιο βατό πρόγραμμα".
Τέλος, σχετικά με την αναμέτρηση κόντρα στη Μεταμόρφωση που αποτελεί τον πρώτο αντίπαλο της Νίκης, ο θεσσαλονικιός προπονητής σχολίασε: "Είναι ένα παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες. Κατά τη γνώμη μου δεν θα παίξει τόσο σημαντικό ρόλο ο βαθμός ετοιμότητας των ομάδων, όσο η μέρα που θα βρεθούν. Όποιος θα βρεθεί σε καλύτερη μέρα θα είναι και ο νικητής"...


Το έμψυχο δυναμικό

ΟΝΟΜΑ ΘΕΣΗ ΕΤΟΣ ΓΕΝ.
Γιώργος Μυστηλιάδης πλέι μέηκερ 1984
Μανώλης Αναγνωστόπουλος πλέι μέηκερ 1990
Μιχάλης Μαυρογιάννης πλέι μέηκερ 1994
Σάββας Καραμανλής πλέι μέηκερ 1990
Αντώνης Σαμαράς σούτινγκ γκαρντ 1985
Παναγιώτης Τσώλης σούτινγκ γκαρντ 1980
Γιάννης Καρπέτης σούτινγκ γκαρντ 1994
Κωνσταντίνος Γκίκας σούτινγκ γκαρντ 1994
Θανάσης Κουτίνας σμολ φόργουορντ 1987
Μανώλης Καραμανώλης σμολ φόργουορντ 1993
Δημήτρης Ρηγάκης σμολ φόργουορντ 1994
Γιώργος Τσακλάγκανος σμολ φόργουορντ 1993
Ναούμ Θυμνιός πάουερ φόργουορντ 1985
Αντώνης Χριστομάνος πάουερ φόργουορντ 1990
Στράτος Αναγνωστόπουλος πάουερ φόργουορντ 1994
Χρήστος Ζαρογιάννης σέντερ 1978
Χρήστος Αναγνωστόπουλος σέντερ 1988
Λευτέρης Στάμος σέντερ 1989

Προπονητής: Γιώργος Ζαφειρούδης
Βοηθός: Απόστολος Καραμανώλης


Οι αγώνες της Νίκης

1η αγων. - 14η αγων. Μεταμόρφωση - Νίκη
2η αγων. - 15η αγων. Νίκη - Άργος Ορ.
3η αγων. - 16η αγων. Αιγινιακός - Νίκη
4η αγων. - 17η αγων. Νίκη - Μ. Αλέξανδρος Κρ.
5η αγων. - 18η αγων. Πρωτέας Γρεβ. - Νίκη
6η αγων. - 19η αγων. Νίκη - Πανεδεσσαϊκός
7η αγων. - 20η αγων. Μακαμπή - Νίκη
8η αγων. - 21η αγων. Αμπελώνας - Νίκη
9η αγων. - 22η αγων. Νίκη - Ηρακλής κοζ.
10η αγων. - 23η αγων. Φοίνικας - Νίκη
11η αγων. - 24η αγων. Νίκη - Αετός Κιλκίς
12η αγων. - 25η αγων. Αλέξανδρος Αξ.- Νίκη
13η αγων. - 26η αγων. Νίκη - Αριστοτέλης Επ.

www.e-thessalia.gr
BASKETNIKIVOLOU
"Η Νίκη Βόλου είναι εδώ"

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ
ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ







Εντυπωσιακό "παρών" έδωσε ο κόσμος στον αγιασμό των τμημάτων του Γ.Σ.Β. "Η Νίκη". Στις εξέδρες του κλειστού γυμναστηρίου Ν. Ιωνίας πολλοί γονείς με τα παιδιά τους που αθλούνται στον ιστορικό σύλλογο έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στην χθεσινή εκδήλωση. "Η Νίκη Βόλου είναι εδώ" δήλωσε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής κ. Κώστας Μανιατάκης.

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες ο αγιασμός των τμημάτων του Γ.Σ.Β. "Η Νίκη". Την παράσταση έκλεψαν εκατοντάδες παιδιά που έδωσαν βροντερό "παρών" στις εξέδρες και με τις φωνές τους γέμισαν με ζωντάνια το κλειστό γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας. Οι μικροί αθλητές και οι αθλήτριες συνοδευόνταν από τους προπονητές όλων των τμημάτων και τους γονείς τους, ενώ παρόντες ήταν και οι καλαθοσφαιριστές της ανδρικής ομάδας μπάσκετ με επικεφαλής τον προπονητή Γιώργο Ζαφειρούδη και τον συνεργάτη του Απόστολο Καραμανώλη και φυσικά τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου.
Την παρουσίαση ανέλαβε ο έφορος δημοσίων σχέσεων κ. Στέργιος Φάτσης, ο οποίος καλωσόρισε τους παρεβρισκόμενους και τόνισε τη δυναμική που έχει η Νίκη ώς σύλλογος στα 86 χρόνια ζωής της. Κατόπιν τελέστηκε ο αγιασμός των τμημάτων, ενώ ακολούθησαν οι ομιλίες.
Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης κ. Κώστας Μανιατάκης, αφού ευχαρίστησε τους νεαρούς αθλητές, τους φίλους του συλλόγου και τους επίσημους που παραβρέθηκαν, τόνισε τα εξής: "Η Νίκη Βόλου είναι εδώ και εκφράζεται στα πρόσωπα των παιδιών που με περηφάνια αγωνίζονται με το έμβλημα της ομάδας. Εκφράζεται όμως και στα πρόσωπα των γονέων και των προπονητών τους που με εμπιστοσύνη και αγάπη επιλέγουν τον σύλλογό μας.
Η Νίκη Βόλου από το 1924 υπάρχει και θα εξακολουθεί να ζει μέσα στις ψυχές των ανθρώπων. Η Νίκη Βόλου με την 86χρονη ιστορία της και την προσφυγική μαγιά της συσπειρώνει και ενώνει κάτω από την σημαία της όλους όσους επιμένουν ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι τρόπος και έκφραση ζωής και γι’ αυτό το λόγο αναγκαιότητα. Όμως ταυτόχρονα επιβεβαιώνει ότι όταν τα σύνολα, με τον όποιο εμπλουτισμό τους, τιμούν, σέβονται και κυρίως γνωρίζουν την ιστορία τους, τα σύνολα αυτά αναπτύσσονται και δυναμώνουν. Δυναμώνουν έστω και σε πείσμα των καιρών.
Ξέρουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, γνωρίζουμε όμως την ίδια στιγμή ότι στα δύσκολα πλάθονται χαρακτήρες και διαμορφώνονται συνειδήσεις. Στους δύσκολους καιρούς της χρονιάς του 2008-2009 ο σύλλογος μας αριθμούσε 350 περίπου αθλητές. Στην επίσης δύσκολη χρονιά 2009-2010 αριθμούσε περίπου 750 αθλητές. Φέτος στη πιο δύσκολη χρονιά αριθμεί περίπου 1000 αθλητές και 27 προπονητές. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη απόδειξη εμπιστοσύνης και αγάπης στο σύλλογό μας. Το 2009 τα μέλη του συλλόγου μας ήταν 350, το 2010 είναι 550. Αυτό είναι άλλη μια απόδειξη ότι η προσπάθεια όταν είναι συλλογική δεν προδίδεται εύκολα αλλά αντιθέτως επιβραβεύεται.
Στα τμήματά μας, το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ, η κολύμβηση, το πόλο και ο στίβος δεν έχουν απλώς έναν αφηρημένο χαρακτήρα παιχνιδιού αλλά αποτελούν πολύ συγκεκριμένη εκπαίδευση στη λογική της ομάδας, στη λογική του συνόλου και γι’ αυτό το λόγο η επιτυχία και η χαρά ενός τμήματος γίνεται χαρά όλων μας, ενώ η ήττα γίνεται μάθημα για τη διόρθωση των λαθών μας.
Επειδή θεωρήσαμε εξ’ αρχής ότι ο κοινωνικός μας ρόλος πρέπει να είναι πάντα ορατός και διαφανής σας ενημερώνουμε ότι συνεχίζουμε τη συνεργασία που ξεκινήσαμε πέρυσι με "Το Χαμόγελο του Παιδιού", τον σύλλογο αιμοδοτών "Η Αλληλεγγύη", τη "Φλόγα" και τα ιδρύματα "Προστασίας Ανηλίκων Βόλου", "Πρότυπη Στέγη Φιλοξενίας Παιδιού" και "Ορφανοτροφείο Βόλου", καθώς φιλοξενούμενα παιδιά αυτών αθλούνται στο σύλλογό μας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Το ίδιο συμβαίνει και με τα παιδιά ευπαθών κοινωνικών ομάδων όπως απόρων, μεταναστών και αθιγγάνων.
Τέλος, θα θέλαμε εκ μέρους του Δ.Σ. να ευχηθούμε καλή αγωνιστική χρονιά σε όλους και επειδή αναφερόμαστε σε παιδιά, καλή επιτυχία και στις σχολικές τους υποχρεώσεις.

Η Ερασιτεχνική Νίκη ευχαριστεί τις εκατοντάδες παιδιών - αθλητών, γονέων και φίλων που παραβρέθηκαν. Από την πλευρά των επισήμων παρόντες ήταν ο Δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Ν. Ιωνίας κ.κ. Μαβίδης και Μαυρόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Ιωνίας κ. Μπασδάνης, ο πρόεδρος του ΑΟΝΑΜ και εκπρόσωπος του Νομάρχη κ. Παπατόλια, κ. Καναβός, ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Θ. κ. Μπατζιάκας, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ.κ. Σπηλιόπουλος και Σαμαλέκος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης "Ιωνία" κ. Λάζος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν. Ιωνίας κ.κ. Μπαλής, Μολοχίδης, Λαμπρινίδης, Σακελλαρίου, και η κ. Αγκρή, ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Παγωνόπουλος, ο νυν Βουλευτής του Κ.Κ.Ε. και υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ. Νάνος και οι επίσης υποψήφιοι Δήμαρχοι Βόλου ο κ. Σκοτινιώτης, η κ. Μακρή και ο κ. Πατσιαντάς. Μάλιστα οι κ.κ. Μαβίδης, Καναβός, Μπατζιάκας, Νάνος, Σκοτινιώτης, Πατσιαντάς και η κ. Μακρή μίλησαν στους παρεβρισκόμενους τονίζοντας οτι οι φορείς θα βρίσκονται κοντά στη Νίκη. Χαιρετισμό μέσω επιστολής απεύθυναν οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ η κ. Ζήση και ο κ. Καρτάλης. Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο του Γ.Σ.Β. "Η ΝΙΚΗ" εύχεται στους αθλητές και στις αθλήτριες και στους προπονητές και στις προπονήτριες καλή αγωνιστική χρονιά στις αθλητικές και σχολικές τους δραστηριότητες.

www.e-thessalia.gr
BASKETNIKIVOLOU
Οι «ψηλοί» τής έδωσαν το ροζ φύλλο

Οι κυανόλευκοι κέρδισαν με 67-75 με τους Ζαρογιάννη και Θυμνιό πρωταγωνιστές




Πιο ψύχραιμη και πιο έτοιμη εμφανίστηκε η Νίκη Βόλου στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής μπάσκετ ανδρών και «έφυγε» με ένα πολύτιμο διπλό από το κλειστό Βάκης Παρασκευόπουλος. Οι κυανόλευκοι επικράτησαν με 67-75 της ομάδας της Μεταμόρφωσης στο τοπικό ντέρμπι και έκαναν το πρώτο αποφασιστικό βήμα, ξεκινώντας δυναμικά την φετινή σεζόν και περνώντας από μια έδρα που θα κόψει βαθμό από πολλούς αντιπάλους.
Ο κόσμος γέμισε το κλειστό Βάκης Παρασκευόπουλος που έδειξε μικρό για να φιλοξενήσει το τοπικό ντέρμπι και αρκετοί μάλιστα αναγκάστηκαν να καθίσουν είτε στα σκαλάκια της κερκίδας είτε να παρακολουθήσουν το ματς όρθιοι. Οσοι είδαν το ματς το απόγευμα της Κυριακής αναμφίβολα κράτησαν τρία στοιχεία. Αυτά ήταν που έκριναν το παιχνίδι και οδήγησαν το συγκρότημα της Νέας Ιωνίας στη νίκη. Σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι καθ’ όλη την διάρκεια του και χάρισε απλόχερα θέαμα, οι φιλοξενούμενοι «επικράτησαν» στα σημεία.

Ο τραυματισμός του Καραγεώργου
Κατ’ αρχάς το γεγονός που επηρέασε το ντέρμπι από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά και έγειρε την πλάστιγγα της ψυχολογίας προς το μέρος των φιλοξενούμενων ήταν ο τραυματισμός του Θωμά Καραγεώργου. Ο Βολιώτης γκαρντ που αποτελεί ένα από τα βασικά ατού της ομάδας του Αντώνη Μυριντζή σε μια απερίσκεπτη αντίδραση στην διακοπή για την λήξη της πρώτης περιόδου έσπασε με το χέρι του το τζάμι των αποδυτηρίων και μετέβη στο νοσοκομείο όπου του τοποθετήθηκαν ράμματα… Το τεχνικό τιμ είδε από νωρίς να χάνει έναν από τους παίκτες που στηρίζεται για πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα και φυσικά επηρεάστηκε όλη η ομάδα. Η απουσία του φάνηκε ιδιαίτερα στην περιφέρεια. Ακόμη και έτσι όμως η Μεταμόρφωση πάλεψε το ματς και έφτανε να το διεκδικεί μέχρι και το τέταρτο δεκάλεπτο.

Υπερίσχυσε στη ρακέτα
Η κυριαρχία της Νίκης Βόλου στην ρακέτα με έναν ασταμάτητο Ζαρογιάννη, που σκόραρε, μοίραζε ασίστ και μάζευε την μπάλα από κάθε «πεταμένη» προσπάθεια, ήταν ο τομέας που έκανε την διαφορά. Ο Θεσσαλονικιός σέντερ έκανε ό,τι ήθελε μέσα στην ρακέτα και παρότι ο Αντώνης Μυριντζής άλλαξε παίκτες επάνω του, δεν μπόρεσε κανείς να τον σταματήσει. Ο Ζαρογιάννης σταμάτησε στους 28 πόντους, ενώ μαζί με τον Θυμνιό ήταν οι μοναδικοί παίκτες της Νίκης Βόλου που σκόραραν στο τέταρτο και κρίσιμο δεκάλεπτο (ο Ζαρογιάννης πέτυχε 7 πόντους και είχε και δυο ασίστ και ο Θυμνιός 8) και ακόμα και όταν η Μεταμόρφωση μείωσε στον πόντο βρήκαν την ψυχραιμία να δώσουν τις λύσεις στην επίθεση και να οδηγήσουν την ομάδα τους στο ροζ φύλλο. Η Νίκη πήρε από τους δύο βασικούς ψηλούς της 50 πόντους, ενώ η Μεταμόρφωση 14. Από την άλλη η Μεταμόρφωση πάλευε μόνο με τον Φρουσκλιά στην επίθεση. Ο Φρουσκλιάς πέτυχε 21 πόντους και το τελευταίο του καλάθι ήταν το τρίποντο που έφερε προσωρινά το ματς στον πόντο (63-64).

Πιο ψύχραιμοι οι κυανόλευκοι
Οι παίκτες της Νίκης στα κρίσιμα σημεία έδειξαν πιο ψύχραιμοι. Αντίθετα οι του Αντώνη Μυριντζή είχαν χάσει κάπως τον έλεγχο. Μάλιστα αρκετές φορές τα έβαλαν με τους διαιτητές, οι οποίοι η αλήθεια είναι πώς κάποιες στιγμές δεν έδειξαν «αρκετοί» για το τοπικό ντέρμπι και για να το «κρατήσουν» σε καθαρά αθλητικά πλαίσια. Υπήρχαν αρκετές δυνατές άμυνες και σκληρά φάουλ που δεν δόθηκαν, ωστόσο η αλήθεια είναι πώς δεν ευνόησαν καμία από τις δυο ομάδες.

Διαιτητές: Πιτσίλκας - Φακίτσας.
Τα δεκάλεπτα: 22-24, 40-42, 50-60, 67-75.
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ (Μυριτζής): Καραγεώργος Θ. 3, Καραγιώργος Γ. 8, Υφαντόπουλος 13 (3), Ντίκας 9 (1), Καλογερόπουλος 5, Τοπούζης 5, Φρουσκλιάς 21 (3), Τσαπραΐλης 3.
ΝΙΚΗ (Ζαφειρούδης): Ζαρογιάννης 28, Αναγνωστόπουλος Μ. 2, Θυμνιός 22, Κουτίνας 11 (3), Τσώλης 8, Μαυρογιάννης 2, Αναγνωστόπουλος Χρ., Χριστομάνος, Μυστιλιάδης 2.

Τα αποτελέσματα:
Αιγινιακός - Πρωτέας Γρ. 69-49
Αετός Κιλκίς - Φοίνικας Λ. 81-65
Αργος Ορεστικό - Πανεδεσσαϊκός 63-74
Κρύα Βρύση - Μακαμπή 59-56
Μεταμόρφωση Βόλου - Νίκη Βόλου 67-75
Αριστοτέλης - Αμπελώνας 43-62
Αλέξανδρος Αξ. - Ηρακλής Κοζάνης 68-80

Η Βαθμολογία
Ομάδα Β Ν. Ητ. Επ. Αμ.
1.ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 2 1 0 75 67
2.ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ 2 1 0 69 49
3. ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ 2 1 0 62 43
4.ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ 2 1 0 81 65
5.ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ 2 1 0 80 68
6.ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ 2 1 0 74 63
7.ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ 2 1 0 59 56
8. ΜΑΚΑΜΠΗ 1 0 1 56 59
9.ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΒΟΛΟΥ 1 0 1 67 75
10.ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ 1 0 1 63 74
11.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞΙΟΥΠ. 1 0 1 68 80
12.ΦΟΙΝΙΞ ΛΑΡΙΣΑΣ 1 0 1 65 81
13.ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΠΑΝΩΜΗ 1 0 1 43 62
14.ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 1 0 1 49 69

Η επόμενη Αγωνιστική
Πρωτέας Γρ. – Μ. Αλέξανδρος
Πανεδεσσαϊκός – Αιγινιακός
Νίκη Βόλου – Αργος Ορεστικό
Αμπελώνας – Μεταμόρφωση Βόλου
Ηρακλής Κοζάνης – Αριστοτέλης Επ.
Φοίνικας Λάρισας – Αλέξανδρος Αξ.
Μακάμπι – Αετός Κιλκίς.

www.taxydromos.gr
BASKETNIKIVOLOU
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΒΟΛΟΥ - ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 67-75







BASKETNIKIVOLOU
«Ζευγάρωσε» τις νίκες της

Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής μπάσκετ




Ζευγάρωσε τις επιτυχίες του στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μπάσκετ ανδρών το συγκρότημα της Νίκης Βόλου και το γεγονός αυτό έχει σκορπίσει ικανοποίηση στις τάξεις της ομάδας. Οι κυανόλευκοι που την ερχόμενη Κυριακή θα παραταχθούν στο Αιγίνιο για το 3 στα 3, κέρδισαν στη Νέα Ιωνία με 74-66 το Αργος Ορεστικό και παρέμειναν στην κορυφή.

Νίκη Βόλου - Αργος Ορεστικό 74-66

Με την τριάδα των Κουτίνα, Ζαρογιάννη και Θυμνιού να κάνει πάρτι στην επίθεση, η Νίκη ανέβασε ρυθμό στην επανάληψη και έκανε ποδαρικό στο σπίτι της με «δίποντο», διπλασιάζοντας παράλληλα τις επιτυχίες της στο πρωτάθλημα και διατηρώντας το απόλυτο. Το τελικό 74-66 δεν ήρθε εύκολα για τους κυανόλευκους του Γιώργου Ζαφειρούδη, που στο πρώτο μέρος έπαιξαν νευρικά και έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να πιστεύουν στην διεκδίκηση της νίκης. Τελικά η εικόνα άλλαξε στο τρίτο δεκάλεπτο και οι γηπεδούχοι βελτιώνοντας την άμυνά τους κατάφεραν να φτάσουν στην πολύτιμη επικράτηση.

Διαιτητές: Δεληγιαννίδης - Τζίμα
Τα δεκάλεπτα: 22-24, 34-39, 58-47, 74-66.
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ζαφειρούδης): Ζαρογιάννης 20, Σαμαράς 8 (2), Θυμνιός 15, Κουτίνας 21 (4), Τσώλης 3, Μυστιλιάδης 7 (1), Αναγνωστόπουλος Μ., Αναγνωστόπουλος Χρ.
ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ (Σούλιος): Πανταζής 17 (3), Βίλας 10 (2), Δαραβίγκας 2, Πουλιώνης 3, Καραμήτσος 8, Κώττας 9 (1), Παντελίδης 5, Κοτσαγιάννης 12.

www.taxydromos.gr
BASKETNIKIVOLOU
Προχωράει αήττητη η Νίκη

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΥ
ΜΕ 75-73 ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΣΤΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ




Ο Μυστηλιάδης οργανώνει επίθεση της Νίκης στο Αιγίνιο

Συνεχίζει ακάθεκτη η Νίκη στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής μπάσκετ. Οι "κυανόλευκοι" ξεπέρασαν και το εμπόδιο του Αιγινιακού με 75-73 και με το απόλυτο των νικών φιγουράρουν στην πρώτη θέση του 1ου ομίλου του Βορρά.

Αιγινιακός - Νίκη 73-75

Διατήρησε το αήττητο της η Νίκη στη Γ' Εθνική μπάσκετ. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Αιγινιακού να υποταχθεί στη βολιώτικη ομάδα με 75-73, σ' ένα ματς που παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον.
Σε γενικές γραμμές η αναμέτρηση ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι. Ο Αιγινιακός προέβαλε σθεναρή αντίσταση πάλεψε μέχρι το τέλος για το ροζ φύλλο. Ωστόσο οι παίκτες του Γιώργου Ζαφειρούδη επέδειξαν τη δέουσα ψυχραιμία και έφυγαν νικητές από μια δύσκολη έδρα.
Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Αιγινιακός μπήκε πιο "ζεστά" στο ματς και προηγήθηκε μνε 12-7 στο 5' και 22-16 στο 10'. Στη δεύτερη περίοδο οι δύο ομάδες εναλλάσονταν στο σκορ. Η Νίκη χάρη στους Κουτίνα και Τσώλη έκανε σερί 3-13 και προσπέρασε με 25-29 στο 15', αλλά οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με 39-36.
Στο ίδο μοτίβο κύλησε και το τρίτο δεκάλεπτο. Οι δυό ομάδες έδιναν δυνατές "μάχες" κάτω από το καλάθι, με τον Αιγινιακό να προηγείται με 44-39 στο 25', αλλά τη Νίκη να έχει πάλι έτοιμη την απάντηση (51-51) στο 30'.
Οι προβλέψεις έλεγαν ότι το ματς θα έχει αγωνιώδες φινάλε και πράγματι δεν διαψεύστηκαν. Κι ενώ το συγκρότημα της Κατερίνης απέκτησε "αέρα" πόντων (58-53) στο 33', οι "κυανόλευκοι" δεν απογοητεύτηκαν. Παίζοντας σωστά και μεθοδικά "ροκάνισαν" τη διαφορά και με μπροστάρη τον Γρηγόρη Μυστηλιάδη έφτασαν στο +5 (63-68).
Το ματς κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό. Ο Μυστηλιάδης με βολές διαμόρφωσε το 70-74, για να μειώσει ο Μπάγκι σε 73-74 με τρίποντο. Ωστόσο απέμεινε ελάχιστος χρόνος. Οι γηπεδούχοι έκαναν φάουλ στον Κουτίνα, οποίος ενήργησε έξυπνα. Δηλαδή ευστόχησε στην πρώτη βολή διαμορφώνοντας το 73-75, αλλά επίτηδες αστόχησε στη δεύτερη, ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια στον αντίπαλο για επίθεση. Πράγματι η μπάλα έμεινε στα χέρια του Αιγινιακού και το ροζ φύλλο κατέληξε στη Νίκη, που πανηγύρισε μια σημαντική επιτυχία.

Διαιτητές: Μερτζάνης - Παπανικολάου.
Τα δεκάλεπτα: 22-16, 39-36 (ημίχρονο), 51-51, 73-75.
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κοντογιάννης): Μπάγκι 22 (5), Καλαϊτζίδης, Βουλτσίδης 15, Κουρκούτας 6, Αλβανός 12 (1), Δένης 11, Λωτζανιώτης 3, Στυλιανίδης 4.
ΝΙΚΗ (Ζαφειρούδης): Ζαρογιάννης 12, Σαμαράς 6 (1), Χριστομάνος 2, Θυμνιός 16, Κουτίνας 11 (3), Τσώλης 6 (1), Μυστιλιάδης 22 (3).

www.e-thessalia.gr
BASKETNIKIVOLOU
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ - ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 73-75







BASKETNIKIVOLOU
Επελαύνει αήττητη

ΤΡΕΙΣ επιτυχίες σε ισάριθμα ματς μετρά η Νίκη στο μπάσκετ. Η ομάδα του Γιώργου Ζαφειρούδη με ηγέτη τον Μυστηλιάδη και πολύ καλούς τους Θυμνιό, Ζαρογιάννη και Κουτίνα πέρασε νικηφόρα και από την έδρα του Αιγινιακού. Η Νίκη φέτος δείχνει πιο ώριμη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Δουλεύει πιο οργανωμένα, ενώ οι παίκτες νιώθουν δίπλα τους τη διοικητική ηρεμία που απουσίαζε από το παρελθόν. Η αλήθεια είναι πως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας. Στο χέρι της είναι να αντέξει μέχρι τέλος και να κάνει την υπέρβαση.

www.e-thessalia.gr
BASKETNIKIVOLOU
Κάλεσμα στους φιλάθλους από την Ερασιτεχνική
Αύριο Τετάρτη και ώρα 6 το απόγευμα στο Δημοτικό γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας, η ομάδα μπάσκετ της Νίκης δίνει έναν σημαντικό αγώνα για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας με αντίπαλο τον Μέγα Αλέξανδρο Κρύας Βρύσης. Εν όψει του αγώνα αυτού η διοίκηση της Ερασιτεχνικής Νίκης και η διοικούσα επιτροπή του τμήματος καλαθοσφαίρισης απευθύνουν κάλεσμα στους φιλάθλους της Νίκης και στους φίλους του μπάσκετ της περιοχής μας, να δώσουν το «παρών» στις εξέδρες του κλειστού γυμναστηρίου και να ενισχύσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ομάδα μας να πετύχει τη νίκη.

www.taxydromos.gr
BASKETNIKIVOLOU
Απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής η Νίκη

ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
ΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ





Τη μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει η Νίκη μετά τη χθεσινή της επιτυχία στο κλειστό της Νέας Ιωνίας. Οι κυανόλευκοι επικράτησαν στο ντέρμπι κορυφής του Μέγα Αλέξανδρου Κρύας Βρύσης και έγιναν η μοναδική ομάδα που έχει κάνει το 4 στα 4 στον 1ο Βόρειο Ομιλο της Γ’ Εθνικής μπάσκετ.

Η περιφέρεια της έδωσε τη νίκη

Η περιφέρεια ήταν αυτή που έδωσε τη νίκη στο συγκρότημα της Νέας Ιωνίας. Αν και οι παίκτες του Γιώργου Ζαφειρούδη διατηρούσαν το προβάδισμα καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, η αλήθεια είναι ότι «φοβήθηκαν» λίγο στην τρίτη περίοδο, όταν είδαν τους φιλοξενούμενους να φτάνουν σε απόσταση αναπνοής. Το τελικό 78-58 διαμορφώθηκε στην τέταρτη περίοδο, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν τις επιθετικές λύσεις από την περιφέρεια απέναντι στην άμυνα του Μέγα Αλέξανδρου Κρύας Βρύσης και να φτάνουν σε ένα υπερπολύτιμο ροζ φύλλο, που τους έδωσε την ευκαιρία να παραμείνουν μόνοι τους στην κορυφή.
Ο Τσώλης έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι και σταμάτησε στους 17 πόντους με τρία τρίποντα, ενώ τον ακολούθησαν στο σκοράρισμα οι Κουτίνας, Ζαρογιάννης και Μυστηλιάδης.

Διαιτητές: Μερτζάνης, Τσιαπλής
Τα δεκάλεπτα: 22-13, 35-29 (ημίχρονο), 53-49, 78-58 (τελικό).
ΝΙΚΗ (Ζαφειρούδης): Ζαρογιάννης 14, Μ. Αναγνωστόπουλος, Σαμαράς 11 (1), Χριστομάνος 4, Θυμνιός 2, Κουτίνας 14 (2), Τσώλης 17 (3), Καραμανώλης 1, Μαυρογιάννης, Στάμος 2, Μυστηλιάδης 13 (4), Χρ. Αναγνωστόπουλος.
Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡ. ΒΡ. (Τυριακίδης): Τσιάμης 1, Παρδάς, Παντζής 3, Μιχαηλίδης 3 (1), Δεληγιαννίδης 13 (3), Χρυσίδης 4, Κρομμύδας 14, Ρούζιος 5 (1), Θεολόγου, Βαφόπουλος 3, Κυριαζής, Παπαμιχαήλ 12.

www.taxydromos.gr
BASKETNIKIVOLOU
Νίκη - Πανεδεσσαϊκός 81-62
Ασταμάτητη δείχνει η Νίκη. Στο κλειστό της Ν. Ιωνίας επιβλήθηκε με 81-62 του Πανεδεσσαϊκού και έκανε το "έξι στα έξι" στη Γ' Εθνική μπάσκετ. Έτσι συνεχίζει να οδηγεί μόνη την κούρσα στον 1ο όμιλο του Βορρά.
Παροτρυνόμενη από αρκετούς φίλους της η βολιώτικη ομάδα μπήκε δυνατά στο παρκέ. Το σκορ στο 5' είχε φτάσει ήδη διψήφια τιμή (16-6), ενώ στη συνέχεια ανέβασε ακόμη περισσότερο στροφές.
Στο 10' το ταμπλό έγραφε 27-13, ενώ το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 45-26.
"Το νερό είχε κυλήσει στ' αυλάκι" και στην επανάληψη oi παίκτες του Γιώργου Ζαφειρούδη πρόσφεραν όμορφο θέαμα στους φιλάθλους. Στο 30' η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +24 (68-44), ενώ κατόπιν ο Θεσσαλονικιός τεχνικός χρησιμοποίησε και τους νεαρούς καλαθοσφαιριστές, που είχαν πολύ καλή παρουσία. Έτσι το τελικό 81-62 ήρθε απόλυτα φυσιολογικά.
Διαιτητές: Τσιαπλής - Παπανικολάου.
Τα δεκάλεπτα: 27-13, 45-26 (ημίχρονο), 68-44, 81-62.
ΝΙΚΗ Β. (Ζαφειρούδης): Ζαρογιάννης 22, Αναγνωστόπουλος Μ. 3, Σαμαράς 4, Στάμος 2, Καρμανλής 2, Καραμανώλης, Θυμνιός 12, Κουτίνας 8 (2), Τσώλης 17 (2), Αναγνωστόπουλος Χρ. 4, Χριστομάνος 2, Μυστιλιάδης 5 (1).
ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ (Δασκαλάκης): Γκέκας, Δάφνης 2, Ζεχερλής 2, Θεοδώρου 4, Μπέλλος 9 (1), Σταμπουλής, Μάυρος 23 (3), Νότης 7 (1), Σταυρουλάκης 13 (3), Πλιάνης, Δοβόπουλος 2.

www.e-thessalia.gr
BASKETNIKIVOLOU
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ 81-62

BASKETNIKIVOLOU
Το είχε…
Το παιχνίδι με τον Πανεδεσσαϊκό το μετέτρεψε σε περίπατο η ανδρική ομάδα μπάσκετ της Νίκης την Κυριακή το απόγευμα και έτσι οι παίκτες της είχαν τα περιθώρια να κάνουν και το… «κομμάτι» τους. Σε μια φάση λοιπόν ο Τσώλης από πολύ μακριά, κοντά στον πάγκο και ανάμεσα από το κέντρο και την γραμμή του τρίποντου, αποφάσισε να σουτάρει. Ο προπονητής του Γιώργος Ζαφειρούδης τον κοίταξε περίεργα για την επιλογή του. Οταν είδε όμως ότι το σουτ μπήκε στο διχτάκι, χαμογέλασε και δεν είπε τίποτα. Είναι αυτό που λέμε ότι ο παίκτης το… είχε…
Αγ. Θαν.

www.taxydromos.gr
BASKETNIKIVOLOU
"Παίζουμε καλό μπάσκετ"

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο Γ. ΖΑΦΕΙΡΟΥΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΕΞΙ ΣΤΑ ΕΞΙ"
ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ





Από επιτυχία σε επιτυχία βαδίζει η Νίκη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μπάσκετ. Το "έξι στα έξι" έχει φέρει τη βολιώτικη ομάδα μόνη πρώτη στον 1ο όμιλο του Βορρά, αλλά πλέον μπροστά της έχει δύσκολο πρόγραμμα με δύο συνεχόμενους αγώνες εκτός έδρας. "Αρχίζουμε να παίζουμε και καλό μπάσκετ πέρα από τις νίκες" δηλώνει ο Γιώργος Ζαφειρούδης, ο οποίος θεωρεί κομβικής σημασίας την επόμενη αναμέτρηση με την Μακαμπή στη Θεσσαλονίκη.

Η ιδανική αρχή της Νίκης στη Γ’ Εθνική μπάσκετ έχει χαροποιήσει άπαντες στις τάξεις της. Τι άλλο καλύτερο θα μπορούσε να έχει κάνει από το να φτάσει σε έξι επιτυχίες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές.
Έτσι φιγουράρει στην κορυφή του πρώτου ομίλου του Βορρά και ο Γιώργος Ζαφειρούδης έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος: "Πράγματι τα παιδιά καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια. Βγάζουν πάθος και διάθεση πάνω στο παρκέ και διψούν για διάκριση. Μου αρέσει που πλέον αρχίζουμε να παίζουμε και καλό μπάσκετ πέρα από τις νίκες. Για παράδειγμα με τον Πανεδεσσαϊκό στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν εξαιρετικοί και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά" τονίζει ο Θεσσαλονικιός τεχνικός, ο οποίος όμως επισημαίνει και κάποιοα μειονεκτίματα που έχει εντοπίσει:
"Αυτό που μας απασχολεί στην παρούσα φάση είναι η διάρκεια. Θα χρησιμοποιήσω και πάλι ως παράδειγμα το ματς με τον Πανεδεσσαϊκό, όπου στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοσή μας έπεσε και δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε ακόμη δουλειά στον τομέα της ομαδικής τεχνικής, προκειμένου να βελτιώσουμε περισσότερο το παιχνίδι μας".
Ερωτηθείς για την εικόνα που έχει αποκομίσει μέχρι στιγμής από τον 1ο όμιλο, ο κ. Ζαφειρούδης απάντησε: "Διαπιστώνω ότι αρκετές ομάδες παρουσιάζονται πιο αδύναμες απ’ όσο τις περίμενα. Δεν συμβαίνει, όμως, το ίδιο και με τη Θεσσαλία. Κατά τη γνώμη μου, εκτός από τη Νίκη, η Μεταμόρφωση, ο Αμπελώνας, αλλά και ο Φοίνικας θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον όμιλο. Εκεί πιστεύω ότι θα κριθεί η άνοδος, αν και το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη".
Η Νίκη έχει μπροστά της δύσκολο πρόγραμμα με δύο συνεχόμενους αγώνες εκτός έδρας. Την ερχόμενη Κυριακή θα αντιμετωπίσει τη Μακαμπή και τη μεθεπόμενη τον Αμπελώνα. Για τον κ. Ζαφειρούδη "το παιχνίδι με τη Μακαμπή είναι το πιο κομβικό για μας. Εφόσον νικήσουμε θα πάμε με άλλον αέρα στον Αμπελώνα. Εκεί ο Αμπελώνας θα έχει την πίεση, σε αντίθεση με μας που έχουμε μόνο να κερδίσουμε από το συγκεκριμένο ματς. Ωστόσο θα πρέπει οπωσδήποτε να νικήσουμε στη Θεσσαλονίκη".
Στον αγωνιστικό τομέα το αγωνιστικό πρόβλημα αφορά τον Ναούμ Θυμνιό. Ο 25χρονος πάουερ φόργουορντ υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία και λόγω αυξημένων υποχρεώσεων στη μονάδα του δεν έχει καταφέρει να προπονηθεί ακόμη.
Ωστόσο αναμένεται να είναι παρών στην αναμέτρηση με τη Μακαμπή.

www.e-thessalia.gr
BASKETNIKIVOLOU
Νίκη λόγω ανωτερότητας

Πρώτο και αήττητο το συγκρότημα της Νέας Ιωνίας στην Γ' Εθνικη μπάσκετ



Ο Σάκης Κουτίνας αποτέλεσε τον πρώτο σκόρερ της Νίκης στο παιχνίδι με την Μακαμπή

Διπλής σημασίας νίκη

Δεν πήρε μόνο αυτό που ήθελε η Νίκη στην Σταυρούπολη, αλλά απέναντι σε μια ομάδα που βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, πραγματοποίησε εμφάνιση που απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι δίκαια βρίσκεται στην κορυφή και πως φέτος δημιουργήθηκε για να πρωταγωνιστήσει. Στα δυο συνεχόμενα εκτός έδρας ματς που περίμενε να την δυσκολέψουν η ομάδα του Γιώργου Ζαφειρούδη έκανε το μισό βήμα για την πραγματοποίηση του στόχου της, παίρνοντας το ροζ φύλλο στο πρώτο από αυτά με 57-83 κόντρα στην Μακαμπή και έμεινε στην κορυφή αήττητη μετρώντας μέχρι σήμερα το απόλυτο επτά στα επτά. Ετσι θα παραταχθεί την επόμενη αγωνιστική στο ντέρμπι με τον Αμπελώνα με ανεβασμένη ψυχολογία. Διπλής σημασίας λοιπόν η νίκη στην Σταυρούπολη για το συγκρότημα της Νέας Ιωνίας, που είχε σε πολύ καλή ημέρα τους Κουτίνα με 21 πόντους με τέσσερα τρίποντα και Ζαρογιάννη που πρόσθεσε άλλους 20.
Διαιτητές: Μαντήλας - Ελευθεριάδης.
Τα δεκάλεπτα: 10-21, 31-43, 49-61, 57-83.
ΜΑΚΑΜΠΗ (Ρόδας): Οξούζης 12, , Κοντός 5, Γιαγκόπουλος 3, Σιάπκας, Περάκης, Αρού 26 (2), Κωστόπουλος 4, Καπέτας 7.
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ζαφειρούδης): Ζαρογιάννης 20, Σαμαράς 11 (3), Στάμος 3, Αναγνωστόπουλος Χρ., Χριστομάνος, Καραμανώλης, Τσακλάγκανος, Αναγνωστόπουλος Μ. 5, Θυμνιός 5, Κουτίνας 21 (4), Τσώλης 16 (1), Μυστηλιάδης 2.

www.taxydromos.gr
BASKETNIKIVOLOU
Ζαφειρούδης: "Σημαντικό το αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης"


Όσο περνούν οι αγωνιστικές, τόσο "φουντώνουν" οι μάχες στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Ύστερα από τη συμπλήρωση επτά αγωνιστικών η Νίκη Βόλου παραμένει αήττητη στον 1ο όμιλο Βορρά και φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί για άνοδο στη Β' Εθνική.

Ο τεχνικός της θεσσαλικής ομάδας, Γιώργος Ζαφειρούδης, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ, σχολιάζοντας τη φετινή πορεία της ομάδας του, ενώ αναφέρθηκε και για το αντίκτυπο που έχει η γενικότερη οικονομική κρίση που υπάρχει πάνω στο μπάσκετ...

Αναφερόμενος στο γεγονός πως η ομάδα του παραμένει μέχρι στιγμής αήττητη, ο έμπειρος προπονητής επεσήμανε: «Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι εξαιρετικά. Μπορώ να πω πως είναι καλύτερα κι από τις προσδοκίες που είχαμε όταν ξεκινούσε η χρονιά. Πιστεύω πως όσο είμαστε γεροί θα συνεχίζουμε έτσι».

Αποκαλύπτοντας το... μυστικό της επιτυχίας της φετινής Νίκης Βόλου, τόνισε: «Καταφέραμε αυτό που ψάχναμε από το ξεκίνημα. Να επιτευχθεί καλή χημεία μεταξύ των πέντε μεγάλων παιδιών και των νεαρών μικρών που έρχονται από τις υποδομές μας. Αυτό έχει γίνει. Βέβαια, παίζουν ρόλο κι άλλα πράγματα. Η διοίκηση και η τοπική κοινωνία μας στηρίζουν οικονομικά, φτιάχνοντας καλές συνθήκες για να δουλέψουμε σωστά».

Ποιο είναι το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος; «Θεωρώ πως σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι αρκετά πεσμένο. Πιστεύω πως αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες. Γενικότερα πιστεύω πως αυτό που συμβαίνει στη ζωή αντικατοπτρίζεται και πάνω στη δουλειά μας. Υπάρχει οικονομική κρίση που επηρεάζει και το μπάσκετ».

Κλείνοντας, ο Γιώργος Ζαφειρούδης δεν παρέλειψε να μεταφέρει τις ευχές του εν όψει και των γιορτινών ημερών που πλησιάζουν: «Τέτοιες μέρες που είναι θέλω να μεταφέρω τις ευχές μου. Μακάρι να έχουμε όλοι υγεία και να είναι μια χρονιά καλύτερη από την προηγούμενη».

www.basketnet.gr
BASKETNIKIVOLOU
Έσπασε το αήττητο της Νίκης

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΜΕ 64-61 ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ


Η Νίκη δεν μπόρεσε να διατηρήσει το αήττητο της στο ντέρμπι με τον Αμπελώνα χάνοντας με 64-61 για τον 1ο όμιλο της Γ' Εθνικής μπάσκετ.

Αμπελώνας - Νίκη 64-61

Το αήττητο της Νίκης σταμάτησε στον Αμπελώνα. Η βολιώτικη ομάδα γνώρισε την ήττα με 64-61, η οποία ήταν η πρώτη της στο φετινό πρωτάθλημα. Έτσι ο Αμπελώνας την έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας του 1ου ομίλου δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.
Στο πρώτο δεκάλεπτο το ματς ήταν ισορροπημένο. Η Νίκη έκανε καλύτερη αρχή (2-9 στο 5'), αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 16-16 στο τέλος της περιόδου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως, οι Βολιώτες παρουσίασαν κάμψη στην απόδοσή τους. Αντίθετα το συγκρότημα της Λάρισας βρήκε λύσεις έξω από τα 6,75 δίνοντας στη διαφορά διψήφια τιμή για πρώτη φορά στο 15' (31-19). Μάλιστα στο 19' η ψαλίδα άνοιξε στο +17 (37-20) για να μειώσει ο Θυμνιός στο τέλος του πρώτου μέρους σε 37-22.
Οι μόλις έξι πόντοι της δεύτερης περιόδου δεν άρεσαν στον Γιώργο Ζαφειρούδη, ο οποίος άλλαξε πράγματα στην επανάληψη, γεγονός που είχε θετικά αποτελέσματα. Αυτό φάνηκε κυρίως στο τέταρτο δεκάλεπτο όταν η Νίκη μείωσε σε 58-53 στο 35', αλλά στο τέλος δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή. Έτσι έχασε με 64-61, αλλά το παρήγορο είναι ότι ήττα ήρθε με μικρή διαφορά η οποία μπορεί να ανατραπεί στη ρεβάνς.

Διαιτητές: Λαζαρίδης - Συμεωνίδης.
Τα δεκάλεπτα: 16-16, 37-22 (ημίχρονο), 46-38, 64-61 (τελικό)
ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ (Κουτσουκέρας): Βλαχούλης 12 (2), Γκανέτσας 9 (1), Ακσεχέρογλου 3 (1), Γούλας 6 (2), Μηλιώνης 15 (3), Αποστολάκης 4, Παρασκευάς 15 (1), Κατσίμπας, Γλυκόπουλος, Κωτσόνας.
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ζαφειρούδης): Ζαρογιάννης 27, Σαμαράς 2, Στάμος, Χριστομάνος, Αναγνωστόπουλος Μ., Θυμνιός 18, Κουτίνας 5, Τσώλης 6 (1), Μυστηλιάδης 3.

www.e-thessalia.gr
BASKETNIKIVOLOU
ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ - ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 64-61





BASKETNIKIVOLOU
Επιστροφή στη Νέα Ιωνία με νίκη
Μετά την ήττα από τον Αμπελώνα και δύο συνεχόμενα παιχνίδια μακριά από την έδρα της, η Νίκη επιστρέφει στην Νέα Ιωνία με αποκλειστικό στόχο να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών. Οι κυανόλευκοι συγκατοικούν πλέον στην κορυφή του 1ου Βόρειου ομίλου της Γ' Εθνικής με τον Αμπελώνα και αυτό που θέλουν είναι να μην υπάρξουν άλλες απώλειες, έστω να εκμεταλευτούν ανά πάσα στιγμή στραβοπάτημα της Λαρισαϊκής ομάδας. Η Νίκη υποδέχεται την Κυριακή το απόγευμα στις 6 μ.μ. τον Ηρακλή Κοζάνης και είναι απαραίτητο το ροζ φύλλο για να διατηρηθεί σε τροχιά τίτλου.
Ο Γιώργος Ζαφειρούδης θα έχει στην διάθεσή του τους: Τσώλη, Κουτίνα, Ζαρογιάννη, Μυστηλιάδη, Στρ. Αναγνωστόπουλο, Μ. Αναγνωστόπουλο, Μαυρογιάννη, Καραμανλή, Θυμνιό, Σαμαρά, Καρπέτη, Γκίκα, Καραμανώλη, Ρηγάκη, Τσακλάγκανο, Χρ. Αναγνωστόπουλο, Στάμο και Χριστομάνο.

www.taxydromos.gr
BASKETNIKIVOLOU
Επιστροφή στις επιτυχίες για τη Νίκη

Συνεχίζουν να ισοβαθμούν με τον Αμπελώνα οι κυανόλευκοι
στην πρώτη θέση της Γ' Εθνικής μπάσκετ





Η Νίκη επέστρεψε στις επιτυχίες κερδίζοντας τον Ηρακλή Κοζάνης στη Νέα Ιωνία, ενώ η Μεταμόρφωση ηττήθηκε στο Αργος Ορεστικό. Όλα αυτά στην 9η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής μπάσκετ Ανδρών, στην βαθμολογία της οποίας συνεχίζουν χέρι - χέρι στην πρώτη θέση η Νίκη Βόλου και ο Αμπελώνας.

Επιστροφή στις επιτυχίες

Επέστρεψε στις νίκες μέσω της έδρας της η Νίκη Βόλου και διατηρήθηκε στο «ρετιρέ» της βαθμολογίας, το οποίο συνεχίζει να μοιράζεται με τον Αμπελώνα που κέρδισε εκτός έδρας την Μακαμπή. Οι κυανόλευκοι επικράτησαν με 68-59 του Ηρακλή Κοζάνης, με τον Κουτίνα να σταματά στους 20 πόντους με πέντε τρίποντα και τον Θυμνιό να προσθέτει άλλους 18. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Σαμαράς με 13. Οι κυανόλευκοι, που στερήθηκαν των υπηρεσιών του τραυματία Παναγιώτη Τσώλη, χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα έφτασαν στην επικράτηση.
Τα δεκάλεπτα: 23-17, 39-29, 56-41, 68-59.
Διαιτητές: Θεοδώρου - Λόρτος.
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ζαφειρούδης): Ζαρογιάννης 7, Σαμαράς 13 (2), Στάμος 2, Θυμνιός 18, Κουτίνας 20 (5), Μυστιλιάδης 8.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (Τζιλίνης): Ηλιόπουλος 8 (1), Πρέντζας 2, Ρέππας Ν. 8 (2), Μιχαηλίδης 21, Στάιος 2, Ψάλτου 18.

www.taxydromos.gr
BASKETNIKIVOLOU
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ 68-59



BASKETNIKIVOLOU
συνέντευξη

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥ ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ,
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΦΕΙΡΟΥΔΗΣ, ΣΤΑ «ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ»


«Χαρούμενος στη Νίκη»



Απόλυτα ευχαριστημένος από τα όσα έχει συναντήσει
στη Νίκη Βόλου δηλώνει ο Γιώργος Ζαφειρούδης


Στον πρώτο όμιλο του Βορρά της Γ' Εθνικής η ομάδα που δείχνει ότι είναι ένα επίπεδο πιο πάνω από όλες τις υπόλοιπες είναι η Νίκη Βόλου. Γι' αυτό άλλωστε και βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και δείχνει πιο ικανή από ποτέ να πάρει το εισιτήριο της ανόδου.

Ο πρωτομάστορας αυτής της πολύ καλής πορείας δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον προπονητή του συλλόγου, Γιώργο Ζαφειρούδη. Ο έμπειρος κόουτς ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 1993 όταν ήταν βοηθός προπονητή στο Ανατόλια. Την επόμενη χρονιά έγινε πρώτος προπονητής και παρέμεινε στο κολέγιο για έξι ολόκληρα χρόνια.

Επίσης έχει εργαστεί στη ΜΕΝΤ και την είχε υπό τις οδηγίες του από τη Β' Εθνική μέχρι την Α1. Ακόμα έχει δουλέψει με μεγάλη επιτυχία στο ICBS με το οποίο πήρε το εισιτήριο της ανόδου από τη Β' στην Α2. Έχει περάσει από τη Ξάνθη και τη Νίκη Βόλου τη σεζόν 2006-2007. Ο κόουτς μίλησε στα «Αθλητικά Νέα» για την επιστροφή του στη Νίκη αλλά και τους στόχους της φετινής περιόδου.

-Κόουτς τι ήταν αυτό που σας έκανε να αποδεχτείται τη πρόταση της Νίκης Βόλου;
«Με τη
λήξη του προηγούμενου πρωταθλήματος ανέλαβα αμέσως τη Νίκη. Είναι ένας σύλλογος στον οποίο είχα εργαστεί ξανά με επιτυχία και είχα καλές αναμνήσεις. Οπότε δεν το σκέφτηκα πολύ και την αποδέχτηκα αμέσως. Η Νίκη αν και είναι μία ομάδα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής έχει πάρα πολύ καλές επαγγελματικές συνθήκες εργασίας που σε αυτή την εποχή είναι κάτι πολύ σπάνιο. Η πρόταση που μου έκαναν με κάλυψε πλήρως και είμαι πολύ χαρούμενος που εργάζομαι σε ένα τόσο οργανωμένο σωματείο».

-Είχατε άλλες προτάσεις;
«Η πρώτη
πρόταση που έφτασε στα χέρια μου ήταν της Νίκης Βόλου και και επειδή με ικανοποίησε δεν μπήκα στον κόπο να περιμένω μήπως έρθει κάποια άλλη από ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας. Ποτέ δεν το κοίταζα αυτό γιατί δεν με ενδιαφέρει σε ποια κατηγορία αγωνίζεται η ομάδα που βρίσκομαι».

-Σας δυσκόλεψε το γεγονός ότι έπρεπε να δημιουργήσετε μία καινούργια ομάδα;
«Το καλοκαίρι
έγιναν πολλές αλλαγές στο σύλλογο αφού οι περισσότεροι παίκτες αποχώρησαν και παρέμειναν μόνο τρεις. Έτσι αναγκαστήκαμε με τις μικρές οικονομικές δυνατότητες που είχαμε να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο σύνολο. Δώσαμε μεγάλη βαρύτητα στις υποδομές μας και προωθήσαμε πολλά νεαρά παιδιά στη πρώτη ομάδα. Με το που ήρθα στην ομάδα ήξερα ότι θα πρέπει να βελτιώσουμε τις ακαδημίες μας και να εμπιστευτούμε τα δικά μας παιδιά. Αυτό το εγχείρημα ως τώρα δείχνει να μας δικαιώνει αφού τα πηγαίνουμε πάρα πολύ καλά».


«Μεγάλη διάρκεια»

Στο σύλλογο του Βόλου έχουν δημιουργήσει ένα κράμα έμπειρων και ταλαντούχων παικτών οι οποίοι έχουν δεθεί μεταξύ τους. Αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα αλλά και τις εμφανίσεις που έχουν πραγματοποιήσει τις εννέα πρώτες αγωνιστικές.

-Είστε ευχαριστημένος από το ρόστερ που έχετε στη διάθεσή σας;
«Απολύτως. Σε
οποιαδήποτε ομάδα και να είμαι θεωρώ ότι έχω τους καλύτερους παίκτες για να δουλέψω. Με τα λίγα οικονομικά δεδομένα που είχαμε πιστεύω ότι κάναμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Φυσικά μας ευνόησε και η τύχη αφού η γυναίκα του Ζαρογιάννη είναι από το Βόλο οπότε ήρθε για να μείνει εδώ και ο Θυμνιός υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία. Πρόκειται για δύο σημαντικότατους παίκτες με πολύ μεγάλες εμπειρίες από μεγαλύτερες κατηγορίες και που μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ».

-Στο διάστημα της διακοπής σε ποιους τομείς θα προσπαθήσετε να βελτιωθείτε;
«Αρχικά θα
πρέπει να διορθώσουμε τον τομέα του να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι μας. Στα έως τώρα μάτς έχουμε κάποια χρονικά διαστήματα στα οποία παίζουμε καταπληκτικό μπάσκετ αλλά ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να έχουμε αυτή την απόδοση σε όλη τη διάρκεια. Αυτό ίσως να οφείλεται στο ότι δεν έχουμε πάρα πολλές λύσεις από το πάγκο και έτσι τα παιδιά αναγκάζονται να παίζουν σχεδόν 40 λεπτά. Αυτό είναι κουραστικό οπότε είναι φυσιολογικό να μην έχουν τις ίδιες δυνάμεις σε όλο το ματς. Επίσης θα δουλέψουμε πάνω στη τακτική και προπάντων στο τομέα της φυσικής κατάστασης. Πρέπει να διατηρηθούμε σε καλή αγωνιστική κατάσταση γι' αυτό και θα παίξουμε αρκετά φιλικά κυρίως με τη Μεταμόρφωση Βόλου».


«Η Μεταμόρφωση πιο ισχυρός αντίπαλος»

Σύμφωνα με τον έμπειρο προπονητή στο φετινό πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής οι ομάδες που πρωταγωνιστούν είναι αυτές του κάμπου.

-Πως βλέπεται το επίπεδο της Γ' Εθνικής; Έχετε ξεχωρίσει κάποιες ομάδες;
«Λόγω των
πολλών οικονομικών προβλημάτων που υπάρχουν όπως είναι φυσικό έχει πέσει πολύ η δυναμικότητα των ομάδων.

Στο φετινό πρωτάθλημα πιστεύω ότι οι ομάδες που πρωταγωνιστούν είναι αυτές του κάμπου (Νίκη, Μεταμόρφωση, Αμπελώνας) και ο Αετός Κιλκίς.

Πιστεύω ότι αυτές οι ομάδες θα δώσουν τη μάχη τους για να πετύχουν το στόχο της ανόδου. Από όλες αυτές νομίζω ότι το πληρέστατο ρόστερ το διαθέτει η Μεταμόρφωση γι' αυτό και είναι ο πιο ισχυρός μας αντίπαλος».


ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

«Στόχος μας η άνοδος»



Οι Βολιώτες έχουν βλέψεις και ο Ζαφειρούδης δεν κρύβεται

Με το πέρας των πρώτων εννέα αγωνιστικών το συγκρότημα του Γιώργου Ζαφειρούδη βρίσκεται στη πρώτη θέση της βαθμολογίας έχοντας συγκάτοικο τον Αμπελώνα.

-Κόουτς ποιός είναι ο στόχος για φέτος;
«Έχουμε διανύσει
ήδη το 1/3 του πρωταθλήματος και βρισκόμαστε στη πρώτη θέση. Εδώ που είμαστε τώρα δεν γίνεται να πούμε ότι δεν διεκδικούμε το στόχο να ανέβουμε στη Β' Εθνική. Έχουμε δείξει πολλά καλά στοιχεία στο παιχνίδι μας και πιστεύω ότι αν συνεχίσουμε έτσι θα τα καταφέρουμε. Είναι αποκλειστικά στο δικό μας χέρι».

-Πως είναι η συνεργασία σας με τη διοίκηση;
«Η συνεργασία
μας είναι εξαιρετική. Είναι πάντα στο πλευρό μας. Είναι συνεπέστατοι σε όλες τις υποχρεώσεις τους κάτι που μας επιτρέπει να επικεντρωθούμε μόνο στο αγωνιστικό. Κάνουν ότι μπορούν για να εξασφαλίσουν από χορηγίες όσα περισσότερα χρήματα μπορούν για να μην υπάρξει πρόβλημα με τις πληρωμές».

-Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους οπαδούς της Νίκης Βόλου;
«Αν και
ο φίλαθλος κόσμος του Βόλου είναι περισσότερο ποδοσφαιρικός, δεν έχουμε κανένα παράπονο αφού στα έως τώρα παιχνίδια έχουν κατακλήσει το γήπεδο.

Μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ και εύχομαι να συνεχίσουν έτσι γιατί τους χρειαζόμαστε».
BASKETNIKIVOLOU
ΜΠΑΣΚΕΤ
Δραστηριότητες των τμημάτων της Νίκης


Το τμήμα μπάσκετ της Νίκης Βόλου, όπως κάθε χρόνο, διοργανώνει εσωτερικό τουρνουά υποδομών στη μνήμη δύο ανθρώπων του συλλόγου του Σπύρου Αγγελινού και της αθλήτριας Αλεξάνδρας Νόλη. Στο τουρνουά θα λάβουν μέρος 40 παιδιά γεννηθέντα το 2000 και μικρότερα, χωρισμένα σε τέσσερις ομάδες. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Γυμναστήριο Ν. Ιωνίας το διήμερο 29 και 30 Δεκεμβρίου με ώρες έναρξης 9.00 και 10.00 το πρωί.
Αρκετές δραστηριότητες έχουν όμως και τα άλλα τμήματα του συλλόγου, συγκεκριμένα το τμήμα Παμπαίδων με προπονητή τον Απόστολο Καμακά ολοκλήρωσε σειρά φιλικών αγώνων με όλες τις αντίστοιχες ομάδες της Μαγνησίας, με πιο πρόσφατα τα παιχνίδια την προηγούμενη εβδομάδα στη Σκιάθο με την ομώνυμη ομάδα και χθές Τρίτη με την Ανάληψη στο κλειστό της Ν. Ιωνίας. Επίσης, η ομάδα Νεανίδων της Νίκης με προπονητή τον Λευτέρη Κατσαλή ξεκίνησε τους αγώνες της στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΘ, ενώ οι κορασίδες δίνουν τον πρώτο τους αγώνα την Πέμπτη στις 4.00 το απόγευμα στο κλειστό της Ν. Ιωνίας με την Ιωλκία.
Τέλος, σήμερα Τετάρτη στη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί συγκεντρωτική προπόνηση για την επιλογή αθλητών στις μικτές ομάδες της ΕΣΚΑΘ και από πλευράς Νίκης θα λάβουν μέρος οι αθλητές Καραγεωργόπουλος και Ξύδης (γεν. 1996), Παπαζήσης (γεν. 1997), Κοντογιάννης και Καραμανώλης (γεν. 1998).

www.taxydromos.gr
BASKETNIKIVOLOU
ΔΥΟ ΦΙΛΙΚΑ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ Η ΑΝΔΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΗ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ

Τουρνουά υποδομών στο μπάσκετ της Νίκης

Συμμετείχαν 40 παιδιά του τμήματος τζούνιορ




Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το τουρνουά υποδομών του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» αφιερωμένο στη μνήμη δύο ανθρώπων της οικογένειας της ομάδος που υπηρέτησαν το σωματείο, του Σπύρου Αγγελινού και της αθλήτριας Αλεξάνδρας Νόλη. Στο τουρνουά συμμετείχαν 40 παιδιά του τμήματος τζούνιορ χωρισμένα σε τέσσερις ομάδες.
Οι μικροί καλαθοσφαιριστές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και χειροκροτήθηκαν από τους γονείς τους που παρακολούθησαν τα παιχνίδια. Την επιμέλεια των αγώνων είχαν οι προπονητές Χρήστος Αθανασιάδης και Απόστολος Καμακάς, ενώ από τους πάγκους των ομάδων οι αθλητές των παιδικών τμημάτων της Νίκης, Κουρατίδης, Τσουκαλάς, Χατζηαντωνίου, Λουμπάκης, Ανδρεόγλου καθοδηγούσαν τους μικρούς καλαθοσφαιριστές και η διοίκηση του συλλόγου τους ευχαριστεί για την συμμετοχή τους. Επίσης, η διοίκηση της Ερασιτεχνικής Νίκης θέλει να ευχαριστήσει την Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση «ΙΩΝΙΑ» για την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου και τους ανθρώπους της που βοήθησαν στην διεξαγωγή των αγώνων.

Τα αποτελέσματα:
Τετάρτη 29/12

Άρης – Απόλλων 23-29
Ηρακλής – Ιάσων 23-42
Πέμπτη 30/12
Άρης – Ιάσων 38-31
Απόλλων – Ηρακλής 47-12


Η ανδρική ομάδα
Την ευκαιρία της διακοπής του πρωταθλήματος εκμεταλλεύτηκε η τεχνική ηγεσία της ανδρικής ομάδας μπάσκετ της Νίκης με καθημερινές προπονήσεις και φιλικά παιχνίδια. Στο διάστημα αυτό ο προπονητής Γιώργος Ζαφειρούδης ασχολήθηκε κυρίως σε θέματα τακτικής και φυσικής κατάστασης. Αυτή την εβδομάδα, η Νίκη έπαιξε δύο φιλικά παιχνίδια προπονητικού χαρακτήρα στο κλειστό της Ν. Ιωνίας με την Μεταμόρφωση και τον Γ.Σ. Βόλου, χωρίς να κρατηθεί σκορ. Δόθηκε αρκετός χρόνος συμμετοχής στους νεαρούς καλαθοσφαιριστές της ομάδας οι οποίοι άφησαν καλές εντυπώσεις.

Ευχές από την Ερασιτεχνική Νίκη
Το Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής Νίκης εύχεται στους αθλητές του συλλόγου και στις οικογένειές τους, όπως και σε όλον τον κόσμο: “Χρόνια πολλά και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος”.

www.taxydromos.gr
BASKETNIKIVOLOU
Βαριά ήττα
Τη δεύτερη ήττα της στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής γνώρισε η Νίκη και ήταν αρκετή για να την απομακρύνει από την κορυφή της βαθμολογίας, εκεί που για πρώτη φορά βρίσκεται πλέον μόνος του ο Αμπελώνας. Οι κυανόλευκοι με τον Μυστηλιάδη να μην αγωνίζεται λόγω γαστρεντερίτιδας και τον Τσώλη να παίζει τραυματίας, δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν το ροζ φύλλο από τον Φοίνικα στο κλειστό του Αγίου Θωμά της Λάρισας και υπέστησαν την πιο βαριά τους ήττα φέτος με 86-66. Από το πρώτο μέρος κιόλας οι γηπεδούχοι πήραν διαφορά 19 πόντων, κάτι που δείχνει ότι ποτέ ουσιαστικά η ομάδα της Νέας Ιωνίας δεν «μπήκε» στο παιχνίδι.
Διαιτητές: Παπαδόπουλος - Πολυχρονιάδης.
Τα δεκάλεπτα: 29-10, 49-33, 70-49, 86-66.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΛΑΡ. (Θεοδωρόπουλος): Τσαμπαλής 9 (1), Γιούδας 12 (4), Δεληχρήστος 16, Τσιλούλης 5 (1), Λιάκος 11 (1), Γκαγκανάτσιος 6, Τσακνάκης 18 (3), Παπαδόπουλος 9 (1), Καρπούζας, Παρασκευόπουλος, Βλησσαρούλης.
ΝΙΚΗ (Ζαφειρούδης): Ζαρογιάννης 14, Σαμαράς 4, Θυμνιός 10, Κουτίνας 8 (2), Αναγνωστόπουλος Μ. 8, Τσώλης 15, Αναγνωστόπουλος Χ. 3, Καραμανλής 1, Τσιακλάγκανος 3, Χριστομάνος, Καραμανώλης.

www.taxydromos.gr
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.