Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Γ.Σ. ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Υπόλοιπα Ανδρικά Πρωταθλήματα > Γ Εθνική
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
BASKETNIKIVOLOU
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 86-66







BASKETNIKIVOLOU
Κλήσεις στις μικτές της ΕΣΚΑΘ
Μετά από σειρά συγκεντρωτικών προπονήσεων για την επιλογή των αθλητών που θα στελεχώσουν τις μικτές ομάδες της ΕΣΚΑΘ, ο Ομοσπονδιακός Περιφερειακός Προπονητής Θεσσαλίας κ. Αντώνης Μυριντζής επέλεξε από τις υποδομές της Νίκης Βόλου συνολικά πέντε καλαθοσφαιριστές. Συγκεκριμένα στην μικτή ομάδα γεν. 1996-1997 επιλέχθηκαν οι αθλητές Καραγεωργόπουλος Κωνσταντίνος, Ξύδης Ιωάννης και Παπαζήσης Παναγιώτης, ενώ στην ομάδα γεν. 1998-1999 οι αθλητές Κοντογιάννης Γεώργιος και Καραμανώλης Δημήτριος.
Η διοίκηση του συλλόγου θέλει να συγχαρεί τους αθλητές και τους προπονητές της, για την καθημερινή μεθοδική προσπάθεια που καταβάλλουν στο άθλημα που αγαπούν και που βλέπουν σιγά-σιγά τους κόπους τους να αποδίδουν καρπούς. Άλλωστε αποτελεί και στόχο του συλλόγου, πέρα από τη διαμόρφωση χαρακτήρων, οι διακρίσεις των αθλητών του σε όλα τα επίπεδα.

www.e-thessalia.gr
BASKETNIKIVOLOU
Δυναμικό comeback
Με δυναμικό comeback και μια νίκη που ανέβασε ξανά το ηθικό, οι κυανόλευκοι ξεπέρασαν εύκολα το εμπόδιο του Αετού Κιλκίς μέσα στη Νέα Ιωνία και μετέτρεψαν το φαινομενικά πριν το τζάμπολ ντέρμπι σε περίπατο. Η Νίκη επικράτησε 80-57 έδειξε ότι συνήλθε αμέσως από την βαριά ήττα στον Φοίνικα και έκλεισε την άσχημη παρένθεση. Από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο οι παίκτες του Γιώργου Ζαφειρούδη ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο κάτι που επιβεβαίωνε και ο φωτεινός πίνακας.
Με τον Χρήστο Ζαρογιάννη σε μεγάλα κέφια και τους Τσώλη, Σαμαρά, Θυμνιό και Κουτίνα να τον ακολουθούν σε ρυθμό και απόδοση, το συγκρότημα της Νέας Ιωνίας πήρε μια επιβλητική αναμφίβολα νίκη.
Διαιτητές: Αργυρού - Τσιρτσιμάλης.
Τα δεκάλεπτα: 25-8, 50-25, 62-38, 80-57.
ΝΙΚΗ (Ζαφειρούδης): Ζαρογιάννης 21, Αναγνωστόπουλος Μ. 2, Θυμνιός 13, Σαμαράς 13 (2), Αναγνωστόπουλος Χρ., Στάμος, Καραμανώλης, Κουτίνας 12 (1), Τσώλης 15 (4), Χριστομάνος, Μυστιλιάδης 4.
ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ (Κοντονάσιος): Ημερίδης 9, Πατσούρης 3, Παπαδόπουλος 8, Γιαχανατζής Β. 8, Παπαβασιλείου 8, Γιαχανατζής Α. 3, Φλιάτης 7(1), Βογιατζής 8 (1), Κουτούλας 3.

www.taxydromos.gr
BASKETNIKIVOLOU
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ 80-57





BASKETNIKIVOLOU
Η κοπή πίτας της Ερασιτεχνικής Νίκης




Πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας όλων των τμημάτων του Γ.Σ.Β. "Η ΝΙΚΗ" στο κλειστό γυμναστήριο Ν. Ιωνίας. Στην μεγάλη αυτή εκδήλωση παραβρέθηκαν εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου συνοδευόμενοι από τους προπονητές όλων των τμημάτων και τους γονείς τους.

Την παρουσίαση ανέλαβε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων κ. Στέργιος Φάτσης ο οποίος καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους αθλητές, γονείς και επισήμους ευχόμενος ο καινούργιος χρόνος να φέρει κάθε ομαδική και προσωπική επιτυχία στον καθένα. Ακολούθησε το τελετουργικό κομμάτι της εκδήλωσης και στη συνέχεια οι ομιλίες.

Από πλευράς των επισήμων παρόντες ήταν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Κώστας Καρτάλης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Κώστας Χαλέβας και Αργύρης Κοπάνας, οι αντιδήμαρχοι Βόλου κ.κ. Νίκος Μαυρόπουλος και Νατάσα Οικονόμου, ο πρόεδρος του δημοτικού οργανισμού κ. Παύλος Μαβίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Φώτης Λαμπρινίδης και Γιάννης Καουνάς, ο εκπρόσωπος του κ. Απόστολου Παπατόλια ο κ. Απόστολος Καναβός και ο αντιπρόεδρος της ΕΣΚΑΘ κ. Νίκος Φαρμάκης. Η δημοτική σύμβουλος κ. Ζέττα Μακρή λόγω προσωπικού κολλήματος χαιρέτισε την εκδήλωση μέσω επιστολής. Επίσης, μέσω επιστολής απεύθυναν χαιρετισμό οι Βουλευτές κ.κ. Ροδούλα Ζήση, Αθανάσιος Νάκος και Απόστολος Νάνος. Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου εκπροσωπήθηκε από τον κ. Δημήτρη Ιωαννίδη. Επίσης, παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι των συνδέσμων των οργανωμένων φιλάθλων.

Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε κλήρωση μεταξύ των αθλητών του συλλόγου, με τους έξι συνολικά τυχερούς να κερδίζουν από ένα ποδήλατο. Κατά την έξοδο μοιράστηκαν κομμάτια της πρωτοχρονιάτικης πίτας σε όλους τους παραβρισκόμενους. Τέλος, ο σύλλογος δώρισε περίπου 300 κομμάτια από την πρωτοχρονιάτικη πίτα στο Ορφανοτροφείο Βόλου.

Το διοικητικό συμβούλιο του Γ.Σ.Β. "Η ΝΙΚΗ" εύχεται στους αθλητές και στις αθλήτριες του καλή χρονιά με υγεία και πρόοδο.

www.e-thessalia.gr
BASKETNIKIVOLOU


Έκανε πάρτι στην επανάληψη
Ανεβάζοντας ταχύτητα στο δεύτερο μέρος η Νίκη Βόλου πέρασε με σκορ 49-95 από την Αξιούπολη απέναντι στον ουραγό Αλέξανδρο και παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής από τον πρωτοπόρο Αμπελώνα, που δεν σταμάτησε ούτε στο Κιλκίς. Οι παίκτες του Γιώργου Ζαφειρούδη αν και στα δυο πρώτα δεκάλεπτα πλήρωσαν την υπεροψία τους και ήταν πίσω στο σκορ, στη συνέχεια βγήκαν αλλαγμένοι από τα αποδυτήρια και στην επανάληψη έκαναν πάρτι. Τέσσερις παίκτες της ομάδας πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων και συγκεκριμένα οι Θυμνιός, Ζαρογιάννης, Κουτίνας και Τσώλης, ενώ ο Γιώργος Ζαφειρούδης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του, που κατάφεραν μάλιστα να σκοράρουν.
Διαιτητές: Λαζαρίδης - Τριανταφυλλίδης.
Τα δεκάλεπτα: 22-17, 41-38, 48-71, 49-95.
ΑΞΙΟΥΠΟΛΗ (Καλαβάζης): Τάτσης 3, Στράτζαλης 4, Βακιρλής 2, Σιδηρόπουλος 18 (3), Καλαβάζης 4, Σιώτκας 7 (1), Φιλιππίδης 11.
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ζαφειρούδης): Ζαρογιάννης 19, Αναγνωστόπουλος Μ. 6, Σαμαράς 5 (1), Καραμανώλης 3, Τσιακλάγκανος 2, Θυμνιός 21, Κουτίνας 14 (2), Τσώλης 10, Μαυρογιάννης 2, Αναγνωστόπουλος Χρ.4, Χριστομάνος 7, Μυστιλιάδης 2.

www.taxydromos.gr
BASKETNIKIVOLOU


Περίπατος στη Νέα Ιωνία
Χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα, η Νίκη με περίπατο στη Νέα Ιωνία συνέτριψε με 96-62 την Επανωμή και παρέμεινε στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με το τέλος του πρώτου γύρου. Ο Αμπελώνας προπορεύεται με έναν βαθμό διαφορά, ωστόσο υπάρχει ένας ολόκληρος γύρος μπροστά για να ανατρέψουν οι κυανόλευκοι τα δεδομένα. Για άλλο ένα ματς ο Γιώργος Ζαφειρούδης είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες του, ενώ κορυφαίος όλων ήταν ο Ζαρογιάννης με 24 πόντους και τον ακολούθησε σε απόδοση και σκοράρισμα ο Τσώλης με 15.
Διαιτητές: Τσιαπλής - Παπανικολάου.
Τα δεκάλεπτα: 29-11, 52-28, 80-46, 96-62.
ΝΙΚΗ (Ζαφειρούδης): Ζαρογιάννης 24, Αναγνωστόπουλος Μ. 4, Σαμαράς 6, Χριστομάνος 6, Καραμανώλης, Τσακλάγκανος 2, Θυμνιός 9, Κουτίνας 11 (3), Τσώλης 15, Μαυρογιάννης 2, Αναγνωστόπουλος Χρ. 8, Μυστηλιάδης 9.
ΕΠΑΝΩΜΗ (Καραπιπερίδης): Τουβεντζίδης 5, Φωτιάδης 2, Διαμαντής 18, Βογιατζής , Παλαιόπουλος 4, Αγλαμίσης Τ. 23 (2), Κόκκαρης 2, Γιαννακός 2, Τερσενίδης 6.

www.taxydromos.gr
BASKETNIKIVOLOU
NΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΠΑΝΩΜΗΣ 96-62





BASKETNIKIVOLOU
«Νίκη»σε και παραμένει σε τροχιά τίτλου




Πρωτάθλημα για δύο! Μετά την επιτυχία της Νίκης στο τοπικό ντέρμπι με την Μεταμόρφωση για την Γ’ Εθνική μπάσκετ η δυάδα των ομάδων που θα διεκδικήσει μέχρι τέλους την άνοδο ξεκαθάρισε! Οι κυανόλευκοι επικράτησαν δίκαια με 71-60 μιας ομάδας που το πάλεψε, που «επέστρεψε» δυο φορές στο παιχνίδι, αλλά δεν μπόρεσε να περιορίσει τα πολλά ατού της Νίκης.

Η Νίκη παρουσίασε για άλλη μια φορά πολυφωνία στην επίθεση. Κι αν ο Ζαρογιάννης έμεινε στους οκτώ και εξουδετερώθηκε με επιτυχία με τη βοήθεια και των φάουλ με τα οποία φορτώθηκε από νωρίς, οι κυανόλευκοι είχαν κι άλλες λύσεις. Εκεί που πρέπει να σταθεί κανείς είναι στην εκπληκτική απόδοση του Γρηγόρη Μυστηλιάδη που σταμάτησε στους 17, ενώ διψήφιο αριθμό πόντων πέτυχαν από τους κυανόλευκους και οι Κουτίνας, Τσώλης και Θυμνιός. Αντίθετα για τη Μεταμόρφωση που «πνίγηκε» στην άμυνα ζώνης των γηπεδούχων, ο μόνος που έσπασε το φράγμα και πέτυχε διψήφιο ήταν ο Τοπούζης, αφού ο Φρουσκλιάς και Μπόγδανος, έμειναν στους επτά…
Στο πρώτο δεκάλεπτο το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με εναλλαγές στο σκορ και με την Μεταμόρφωση να μένει στο ματς χάρη στον έλεγχο των επιθετικών κυρίως ριμπάουντ και στην ανανέωση των επιθέσεών της. Η Νίκη είχε στον πάγκο τον Ζαρογιάννη που είχε υποπέσει από νωρίς σε δυο φάουλ και αποσύρθηκε για να προστατευτεί. Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Τοπούζης που κυριάρχησε κάτω από το καλάθι. Η πρώτη περίοδος ήταν αρκετά νευρική για τις δύο ομάδες, ενώ έγιναν πολλά λάθη εκατέρωθεν. Ο Μυστηλιάδης με δύο βολές ήταν ο παίκτης που ανέβασε τη διαφορά στους οκτώ πόντους (17-11), δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στους κυανόλευκους, ενώ ένα επιθετικό φάουλ, σε συνδυασμό με τεχνική ποινή στους φιλοξενούμενους έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να κλείσουν το δεκάλεπτο στο +11.
Παρά το γεγονός ότι από το 13ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ζαρογιάννης είχε τρία φάουλ, οι παίκτες του Αντώνη Μυριντζή δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την συγκυρία. Η Μεταμόρφωση επέστρεψε στο ματς και μείωσε σε 26-24 όμως σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Τσώλης που με έξι προσωπικούς του πόντους έφερε ξανά την διαφορά σε διψήφιο αριθμό.
Στην τρίτη περίοδο δύο συνεχόμενα τρίποντα του Κουτίνα εκτόξευσαν την διαφορά στους 22 πόντους που ήταν και η μεγαλύτερη του αγώνα. Στην τελευταία περίοδο η Νίκη κόλλησε επιθετικά και έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να μειώσουν έως και τους δέκα πόντους. Όμως η προσπάθειά τους δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Η Νίκη δίκαια πανηγύρισε το ροζ φύλλο που την απέσπασε τρεις βαθμούς απόσταση από την τρίτη Μεταμόρφωση και την διατήρησε στον έναν πόντο από τον πρωτοπόρο Αμπελώνα.
Διαιτητές: Σιμητόπουλος - Τζήμα
Τα δεκάλεπτα: 21-11, 42-28, 61-45, 71-60.
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ζαφειρούδης): Ζαρογιάννης 8, Αναγνωστόπουλος Μ. 3, Σαμαράς 7, Αναγνωστόπουλος Χρ., Στάμος, Χριστομάνος, Θυμνιός 10, Κουτίνας 13 (2), Τσώλης 13, Μυστηλιάδης 17 (3).
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ (Μυριντζής): Καραγιώργος Θ. 6 (1), Καραγιώργος Γ. 7, Υφαντόπουλος 3 (1), Ντίκας 5, Μπόγδανος 7, Καλογερόπουλος 6, Τοπούζης 19, Φρουσκλιάς 7, Καραρήγας, Τσαπραΐλης.

Τα αποτελέσματα:
Μακαμπή - Μ. Αλέξανδρος Κρ. Βρ. 72-58
Πρωτέας Γρεβενά – Αιγινιακός 68-59
Πανεδεσσαϊκός - Αργος Ορεστικό 63-65
Νίκη Βόλου - Μεταμόρφωση Βόλου 71-60
Αμπελώνας - Αριστοτέλης Επαν. 85-64
Ηρακλής Κοζάνης - Αλέξανδρος Αξ. 98-56
Φοίνιξ Λάρισας - Αετός Κ. 91-82

H Βαθμολογία
Ομάδα Β. Ν. Ητ. Επ. Αμ.
1.Γ.Σ. ΑΜΠΕΛΩΝΑ 27 13 1 1039 831
2.ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 26 12 2 1088 895
3.ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ Β. 23 9 5 1017 909
4. ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ 22 8 6 1007 974
5.ΦΟΙΝΙΞ ΛΑΡΙΣΑΣ 22 8 6 1017 958
6.ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ 22 8 6 1001 964
7.ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ 21 7 7 958 890
8.ΓΣ ΜΑΚΑΜΠΗ 21 7 7 907 963
9. ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ 21 7 7 934 967
10.ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΠ. 20 6 8 934 1006
11.Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡ.Β 20 6 8 930 941
12.ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ 18 4 10 929 994
13.ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 17 3 11 918 1070
14.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞ. 14 0 14 853 1170

www.taxydromos.gr
BASKETNIKIVOLOU
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΒΟΛΟΥ 71-60







BASKETNIKIVOLOU


Ηττα που δεν στοίχισε
Η ήττα δεν πείραξε κανένα στο συγκρότημα της Νίκης Βόλου, όταν πληροφορήθηκαν ότι η Μεταμόρφωση έκανε αυτό που έπρεπε και κέρδισε τον Αμπελώνα. Οι κυανόλευκοι διατηρήθηκαν στον έναν βαθμό απόσταση από την κορυφή και όπως φαίνεται μέχρι τέλους θα δοθούν μεγάλοι αγώνες στη «μάχη» της ανόδου. Η ομάδα του Γιώργου Ζαφειρούδη ηττήθηκε με 75-68, αν και σε ένα κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης βρέθηκε να προηγείται… Ο Θυμνιός έπιασε πολύ καλή απόδοση και σημείωσε 24 πόντους, ενώ άλλους 14 προσέθεσε στο ενεργητικό των φιλοξενούμενων ο Ζαρογιάννης. Παρ’ όλα πιο ψύχραιμοι σε κρίσιμα σημεία οι γηπεδούχοι έφτασαν στην επικράτηση. Όλα όμως είναι ανοιχτά για την άνοδο για τους κυανόλευκους μετά την ήττα του Αμπελώνα.
Διαιτητές: Ταρενίδης - Λόρτος
Τα δεκάλεπτα: 17-10, 33-23, 50-42, 75-68
ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ (Σούλιος): Φωτιάδης, Πουλιώνης, Καραμήτσος, Σεμερτζίδης, Παντελίδης, Πανταζής 19 (2), Βίλας 20 (4), Δαραβίγκας 5, Κώττας 16, Κοτσαγιάννης 15 (1), Βαρδακούλης.
ΝΙΚΗ (Ζαφειρούδης): Ζαρογιάννης 14, Αναγνωστόπουλος Χρ. 6, Στάμος, Σαμαράς 5, Αναγνωστόπουλος Ε., Θυμνιός 24, Κουτίνας 7 (1), Τσώλης 7 (1), Μυστηλιάδης 5 (1).

www.taxydromos.gr
BASKETNIKIVOLOU
Ετήσιος χορός


Η Ερασιτεχνική Νίκη Βόλου ανακοίνωσε την μέρα διεξαγωγής του ετήσιου χωρού του συλλογου.
Η ανακοίνωση: "Η διοίκηση της Ερασιτεχνικής Νίκης προσκαλεί όλους τους φίλους του συλλόγου στον ετήσιο χορό που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου στο κέντρο διασκέδασης "SEE YOU".

Ο γνωστός τραγουδιστής Χρήστος Μενιδιάτης και το επιτελείο του σας υπόσχεται μια αξέχαστη βραδιά. Ώρα προσέλευσης 22:30. Προσκλήσεις διατίθενται καθημερινά από τα γραφεία του συλλόγου Μαιάνδρου 14 (γήπεδο Παντελής Μαγουλάς) και από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Τηλέφωνο κρατήσεων 6948582233, τιμή πρόσκλησης €25".

www.basketblog.gr


BASKETNIKIVOLOU
Δυσκολεύτηκε αλλά το πήρε
Έστω και δύσκολα η Νίκη πήρε αυτό που ήθελε από τον Αιγινιακό με 65-60, διατήρησε το αήττητο στη Νέα Ιωνία και παράλληλα παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής από τον πρώτο στην κατάταξη, Αμπελώνα. Οι φιλοξενούμενοι αντιστάθηκαν και παραλίγο μάλιστα να κάνουν την ζημιά φτάνοντας μάλιστα στον έναν πόντο ένα λεπτό πριν την λήξη. Όμως οι παίκτες του Γιώργου Ζαφειρούδη ήταν αυτοί που γέλασαν στο τέλος. Ο Μυστηλιάδης ήταν ο πρωταγωνιστής της τελευταίας στιγμής αφού με γκολ φάουλ έδωσε την λύση και οδήγησε τους γηπεδούχους σε μια σημαντική επικράτηση. Ο Θυμνιός με 18 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους κυανόλευκους και τον ακολούθησε ο Κουτίνας με 15.
Διαιτητές: Τάτσικας - Ανδρόνικος.
Τα δεκάλεπτα: 20-11, 31-29, 51-45, 65-60
Νίκη Βόλου (Ζαφειρούδης): Ζαρογιάννης 12, Αναγνωστόπουλος Ε., Σαμαράς, Στάμος, Αναγνωστόπουλος Χρ., Χριστομάνος 4, Θυμνιός 18, Κουτίνας 15, Τσώλης 10 (1), Μυστηλιάδης 6 (1)
Αιγινιακός (Θωμαΐδης): Μπάγκι 7 (1), Μωυσίδης, Καλαϊτζίδης, Γκουντίνας, Στυλιανίδης, Αλβανός, Βαφειάδης, Βουλτσίδης 19 (2), Κουρκούτας 9 (1), Δένης 15, Λωτζανιώτης 10.

www.taxydromos.gr
BASKETNIKIVOLOU
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ 65-60







BASKETNIKIVOLOU
Δεν στοίχισε το στραβοπάτημα




Ηττα χωρίς –ευτυχώς- βαθμολογικές συνέπειες υπέστη η Νίκη στην Κρύα Βρύση για την Γ’ Εθνική μπάσκετ ανδρών. Οι κυανόλευκοι είχαν την ευκαιρία να φύγουν με το πολύτιμο διπλό στις αποσκευές τους από την Κρύα Βρύση αλλά «αυτοκτόνησαν» από τη γραμμή των ελεύθερων βολών. Eτσι ηττήθηκαν με 75-74. Η ήττα ωστόσο του Αμπελώνα τούς διατήρησε στον έναν βαθμό από την πρώτη θέση και την άνοδο.

Πέταξε διπλή ευκαιρία
Διπλή ευκαιρία είτε για να προηγηθούν και να πάρουν το ματς, είτε για να στείλουν την αναμέτρηση στην παράταση είχαν οι παίκτες του Γιώργου Ζαφειρούδη στα τελευταία δευτερόλεπτα, ωστόσο οι Κουτίνας και Τσώλης δεν ήταν εύστοχοι από την γραμμή των ελευθέρων βολών. Η Νίκη ηττήθηκε με 75-74 στην Κρύα Βρύση από τον τοπικό Μέγα Αλέξανδρο που καιγόταν για τους βαθμούς και ευτυχώς η ήττα δεν είχε περαιτέρω βαθμολογικές συνέπειες για τους κυανόλευκους, αφού έχασε και ο Αμπελώνας. Ετσι η ομάδα του Γιώργου Ζαφειρούδη διατηρήθηκε στον έναν πόντο διαφορά από την κορυφή, όμως παράλληλα πέταξε και την ευκαιρία να πιάσει τους Λαρισαίους στην πρώτη θέση και να μην έχει τόσο άγχος στη συνέχεια. Ο Ζαρογιάννης με 21 πόντους ήταν ο κορυφαίος της Νίκης και πρώτος σκόρερ του ματς, ενώ καλή απόδοση έπιασε και η τριάδα των Τσώλη, Κουτίνα και Θυμνιού.
Διαιτητές: Αργυρού - Θεοδώρου.
Τα δεκάλεπτα: 22-21, 45-42, 64-61, 75-74.
Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡ. ΒΡ. (Κυριακίδης): Μιχαηλίδης 19 (5), Κρομμύδας 16, Δεληγιάννης 12 (1), Κυριαζής, Παπαμιχαήλ 18, Βαφόπουλος 2, Ρούζιος 8 (2), Θεολόγου, Παντζής.
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ζαφειρούδης): Ζαρογιάννης 21, Σαμαράς, Στάμος, Χριστομάνος 3, Θυμνιός 13, Κουτίνας 14 (3), Τσώλης 15 (1), Μυστηλιάδης 8 (1).

www.taxydromos.gr
BASKETNIKIVOLOU
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 79-67



BASKETNIKIVOLOU
Επιβεβαίωσε τη δυναμική της
Επιβεβαίωσε και με το παραπάνω τον τίτλο του φαβορί η Νίκη Βόλου στο παιχνίδι με τον Πανεδεσσαϊκό και πρόσθεσε ακόμα ένα διπλό στο ενεργητικό της το οποίο την διατήρησε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και ένα βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο Αμπελώνα. Μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο οι κυανόλευκοι έδωσαν ελπίδες στους γηπεδούχους ότι ίσως μπορούν να διεκδικήσουν κάτι καλό από το παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής, αλλά ανεβάζοντας στροφές στη δεύτερη περίοδο, τους τις πήραν πίσω και ουσιαστικά καθάρισαν από νωρίς το ματς. Το τελικό 55-85 καθρεφτίζει απολύτως την εικόνα της αναμέτρησης και τη δυναμική των δυο ομάδων. Το σκοράρισμα μοιράστηκε για τους φιλοξενούμενους, με τους Ζαρογιάννη, Θυμνιό, Σαμαρά και Τσώλη να πετυχαίνουν διψήφιο αριθμό πόντων. Οι κυανόλευκοι την επόμενη αγωνιστική υποδέχονται την Μακάμπη, ενώ ακολουθεί το εντός έδρας ματς με τον Αμπελώνα που ουσιαστικά θα κρίνει όλη την σεζόν.
Διαιτητές: Τσιαπλής - Παπανικολάου.
Τα δεκάλεπτα: 15-20, 26-45, 35-71, 55-85.
ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ (Δασκαλάκης): Πέτκος 6, Θεοδώρου 4, Σταμπούλης 8 (2), Γκέκας, Τσιτλακίδης, Τσάμης 5 (1), Ζεχερλής 13 (3), Νότης 5 (1), Σταυρουλάκης 14 (2).
ΝΙΚΗ (Ζαφειρούδης): Ζαρογιάννης 14, Αναγνωστόπουλος Μ. 3, Σαμαράς 12 (2), Καραμανώλης 6, Αναγνωστόπουλος Χρ. 2, Χριστομάνος 9, Θυμνιός 14, Κουτίνας 9 (3), Τσώλης 12 (1), Μυστηλιάδης 4, Καραμανλής.

www.taxydromos.gr
BASKETNIKIVOLOU
Η καλύτερη δυνατή πρόβα

Την καλύτερη δυνατή... πρόβα πραγματοποίησε η Νίκη ενόψει του ντέρμπι κορυφής που ακολουθεί με τον Αμπελώνα. Οι κυανόλευκοι κέρδισαν με εντυπωσιακή εμφάνιση την Μακάμπη στο κλειστό της Νέας Ιωνίας, δείχνοντας ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και πλέον περιμένουν την επόμενη Κυριακή τον πρωτοπόρο Αμπελώνα για να πιάσουν κορυφή!

Εδειξε το δρόμο...
Το δρόμο για την... άνοδο έδειξε η προχθεσινή εμφάνιση της Νίκης στο κλειστό της Νέας Ιωνίας. Με το επιβλητικό 91-53 οι κυανόλευκοι κέρδισαν την Μακάμπη στο τελευταίο παιχνίδι τους πριν από το μεγάλο ντέρμπι της σεζόν που θα κρίνει κατά πολύ αν θα διατηρήσουν τις ελπίδες τους για να αλλάξουν φέτος κατηγορία και ουσιαστικά απέδειξαν ότι όταν παίζουν βάσει των δυνατοτήτων στην έδρα τους δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Οι παίκτες του Γιώργου Ζαφειρούδη απέδωσαν κατά διαστήματα πολύ καλό μπάσκετ και τελείωσαν μάλιστα το ημίχρονο με νταμπλ σκορ! Το σκοράρισμα για άλλη μια φορά μοιράστηκε, αποδεικνύοντας ότι η Νίκη έχει πολλές λύσεις στην επίθεση. Διψήφιο αριθμό πόντων πέτυχαν οι Κουτίνας, Σαμαράς, Μυστιλιάδης και Ζαρογιάννης, ενώ όλοι παίκτες που αγωνίστηκαν σκόραραν.
Διαιτητές: Καρακατσανίδης - Ταρενίδης.
Τα δεκάλεπτα: 27-15, 53-26, 66-40, 91-53.
ΝΙΚΗ (Ζαφειρούδης): Ζαρογιάννης 11, Αναγνωστόπουλος Μ. 8, Σαμαράς 13 (1), Μαυρογιάννης 2, Καραμανλής 2, Αναγνωστόπουλος Χρ. 9 (1), Χριστομάνος 7 (1), Θυμνιός 4, Κουτίνας 14 (2), Τσώλης 9 (1), Μυστηλιάδης 12 (2).
ΜΑΚΑΜΠΗ (Ροδάς): Οξούζης 4, Κατενλιάδης 3, Κοντός 8 (2), Γιαγκόπουλος 6 (2), Ζαμπέτσας 4, Γκαϊτατζής 2, Κουρέας 2, Αρούχ 10, Κωστόπουλος 5, Περάκης 2, Σιάπκας 7.

www.taxydromos.gr
BASKETNIKIVOLOU
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΜΑΚΑΜΠΗ 91-53

BASKETNIKIVOLOU
Ανακοινώση Επιτροπής Πρωταθλημάτων

Μετά από αίτημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας ο αγώνας Νίκη Βόλου – Αμπελώνας για την Γ΄ Εθνική Κατηγορία Ανδρών (1ος Όμιλος Βορρά) θα διεξαχθεί στις 2/4/2011 και ώρα 18.00 στο ίδιο γήπεδο αντί στις 3/4/2011.

www.basket.gr


BASKETNIKIVOLOU
Νίκη για άνοδο




Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Γ’ Εθνικής μπάσκετ βρίσκεται από χθες το απόγευμα η Νίκη και είναι αγκαλιά με την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία. Οι κυανόλευκοι σε ένα παιχνίδι που κράτησε κάτι περισσότερο από δύο ώρες χωρίς παράταση, επικράτησαν με 68-61 του Αμπελώνα στο κατάμεστο κλειστό της Νέας Ιωνίας και παίρνοντας τη διαφορά των τριών πόντων που είχαν ηττηθεί στο πρώτο γύρο, μπήκαν επικεφαλής του ομίλου. Συγκλονιστική η παρουσία των φιλάθλων στις κερκίδες, που θα ζήλευαν ακόμα και ομάδες της Α1 κατηγορίας, που παίζουν μεταξύ συγγενών και γνωστών. Να τοι, να τοι, οι πρωταθλητές! φώναζε ο κόσμος μετά τη λήξη της αναμέτρησης!

Επεισόδια πριν το τζάμπολ

Το παιχνίδι άργησε να ξεκινήσει, αφού τα επεισόδια στις κερκίδες δεν άφησαν τον διαιτητή να κάνει το τζάμπολ στις 6. Είκοσι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας μπήκαν στο γήπεδο στις 17.55 και άρχισαν να προκαλούν με χειρονομίες. Οι οπαδοί της Νίκης Βόλου αντέδρασαν και στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άρχισαν να σπάνε τα πρώτα καθίσματα και να τα πετάνε στους φιλάθλους των γηπεδούχων, που απάντησαν με μπουκάλια και καθίσματα. Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ δημιούργησαν ζώνη ασφαλείας, αλλά οι οπαδοί της Νίκης συνέχισαν να ζητούν να βγουν οι Λαρισαίοι από το γήπεδο. Τελικά το... «αίτημά» τους έγινε αποδεκτό και στις 18.10 οι οπαδοί των φιλοξενούμενων βγήκαν συνοδεία των ΜΑΤ από το κλειστό.

Πόντο - πόντο στο πρώτο δεκάλεπτο
Στις 18.30 τελικά βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι διαιτητές και ξεκίνησε το παιχνίδι πέντε λεπτά αργότερα. Το πρώτο δεκάλεπτο πήγαινε πόντο -πόντο και η Νίκη, ενώ αμυντικά έδειχνε να στέκεται πολύ καλά, αναγκάζοντας τους φιλοξενούμενους σε πολλά λάθη, επιθετικά η μπάλα δεν της έκανε το χατίρι στην τελική προσπάθεια για να ξεφύγει στο σκορ. Η μπάλα ακουμπούσε σχεδόν σε όλες τις επιθέσεις στην ρακέτα και στον Ζαρογιάννη και έτσι έβγαιναν ευκολότερα και τα σουτ από την περιφέρεια. Ο Κουτίνας έδωσε το προβάδισμα 8-7 στην ομάδα του με τρίποντο μετά από μια τέτοια επίθεση που η μπάλα γύρισε σεμιναριακά, ωστόσο ο Αμπελώνας γρήγορα πήρε ξανά προβάδισμα. Η μεγαλύτερη διαφορά που υπήρξε στην πρώτη περίοδο ήταν οι τρεις πόντοι που προηγήθηκαν οι κυανόλευκοι μετά από δυο κλεψίματα των Κουτίνα και Θυμνιού και τέσσερις εύκολους πόντους από τον τελευταίο και τον Τσιώλη. Το 16-15 σκορ του πρώτου δεκαλέπτου έδειχνε ότι η αντίσταση του Αμπελώνα δύσκολα θα κάμπτονταν.

Ανέλαβαν δράση Θυμνιός και Τσώλης
Τελικά στο δεύτερο δεκάλεπτο η Νίκη άλλαξε τις ισορροπίες και επέβαλε τον ρυθμό της. Η γηπεδούχος ομάδα έπιασε τους έξι πόντους διαφορά με το ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου. Θυμνιός, Ζαρογιάννης και Τσώλης σκόραραν για λογαριασμό της Νίκης. Το τρίτο φάουλ του Ζαρογιάννη, πρώτου σκόρερ της ομάδας μέχρι εκείνη την στιγμή με επτά πόντους, άλλαξε τα σχέδια του Γιώργου Ζαφειρούδη που αναγκάστηκε να τον αποσύρει στον πάγκο για να τον προστατέψει. Ο νεαρός Αναγνωστόπουλος που μπήκε να τον αντικαταστήσει έδειξε ζεστός, αφού με τρίποντο ξεσήκωσε το γήπεδο. Τσώλης και Θυμνιός ανέλαβαν δράση ξανά στην συνέχεια και πετυχαίνοντας από έξι πόντους ο καθένας τους έδωσαν διαφορά 15 πόντων στη Νίκη δύο λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου. Οι παίκτες της Νίκης πήγαν τελικά στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 39-27, με τον Αμπελώνα να στηρίζεται επιθετικά σε αυτό το πρώτο ημίχρονο κυρίως στον Βολιώτη και πρώην κυανόλευκο Γιώργο Παρασκευά.

Φορτώθηκε με φάουλ
Ο Ζαρογιάννης επέστρεψε στην πεντάδα της Νίκης με το ξεκίνημα της επανάληψης, αλλά πρόλαβε να παίξει μόλις ενάμιση λεπτό, αφού γρήγορα οι διαιτητές του χρέωσαν το τέταρτο... Με τον βασικό σέντερ να κάθεται ξανά στο πάγκο και να τον ακολουθεί μετά από δευτερόλεπτα και ο Μυστηλιάδης για τον ίδιο λόγο, άρχισε να υπάρχει προβληματισμός στο τεχνικό τιμ. Ο Θυμνιός με δυο κλεψίματα που απέφεραν τέσσερις πόντους από δικό του λέι απ στον αιφνιδιασμό και ένα δύσκολο καλάθι του Μανώλη Αναγνωστόπουλου έδωσε την λύση, την ώρα που ο Αμπελώνας έδειχνε να έχει ανέβει ψυχολογικά και να προσπαθεί να ρίξει την διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό. Ο Θυμνιός όμως ένιωσε ενοχλήσεις στη γάμπα και αποσύρθηκε επίσης στον πάγκο για λίγα λεπτά! Επέστρεψε στο παρκέ μαζί με τον Ζαρογιάννη με τον Ζαφειρούδη να ρισκάρει, βλέποντας ότι η ομάδα του δεν μπορούσε να βρει επιθετικές λύσεις και τον Παρασκευά με τρίποντο να μειώνει στους έντεκα. Με δυο βολές του Βλαχούλη οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στους εννιά στο 26’ και στους πέντε στο 29‘ με τον Γούλα. Ευτυχώς ο Τσώλης ξεκόλλησε την ομάδα του επιθετικά με τέσσερις προσωπικούς πόντους και ο Κουτίνας έφερε ξανά την διαφορά με την εκπνοή του τρίτου δεκαλέπτου στους 11!

Δραματικό φινάλε
Με τον Βλαχούλη να παίρνει προσωπικά την υπόθεση για την ομάδα του και να πετυχαίνει οκτώ προσωπικούς πόντους οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στους έξι πόντους και ευτυχώς που σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή ο Παρασκευάς αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο, ενώ έκανε ακόμα ένα... δώρο με airball αυτή την φορά στην επόμενη επίθεση. Ο Ζαρογιάννης τελικά κατάφερε νε πετάξει πιο νωρίς έξω από το παιχνίδι τον Παρασκευά. Πήρε το πέμπτο φάουλ του φιλοξενούμενου Βολιώτη και στην συνέχεια μάλιστα με εύστοχη βολή έφερε την διαφορά στους 10. Το τέλος όμως ήταν δραματικό. Οι διαιτητές έχασαν τον έλεγχο και με λάθος αποφάσεις έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να μειώσουν στους τρεις. Ευτυχώς ο Κουτίνας μάζεψε με μια παλικαρίσια προσπάθεια το ριμπάουντ και πήρε και το φάουλ που τον έστειλε στην γραμμή των ελευθέρων βολών 30 δευτερόλεπτα πριν την λήξη και μετά από δυο χαμένες βολές του Ζαρογιάννη, όμως έχασε την πρώτη και έβαλε την δεύτερη. Οι φιλοξενούμενοι αστόχησαν στην επόμενη επίθεση, ο Θυμνιός που έπαιζε κουτσαίνοντας και πονώντας κάνοντας υπερπροσπάθεια μάζεψε το πιο κρίσιμο ριμπάουντ του παιχνιδιού και πήρε φάουλ. Ευστόχησε στις δυο βολές και η διαφορά πήγε στους έξι. Το τελικό 68-61 διαμόρφωσε με βολή ο Μυστηλιάδης.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 39-27 (ημίχρονο), 52-41, 68-61 (τελικό)
Διαιτητές: Ταρενίδης, Ευφραιμίδης.
ΝΙΚΗ (Ζαφειρούδης): Ζαρογιάννης 12, Μ. Αναγνωστόπουλος 4, Σαμαράς, Χρηστομάνος, Θυμνιός 17, Κουτίνας 10 (1), Τσώλης 15 (2), Χρ. Αναγνωστόπουλος 5(1), Καραμανλής, Στάμος, Μυστιλιάδης 4, Τσιακλάγκανος.
ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ (Κουτσοκέρας): Βλαχούλης 17 (1), Κοτσώνας, Γκανέτσας 5 (1), Ακσεχέρογλου, Κατσίμπας 3 (1), Μηλιώνης, Αποστολάκης 13, Παρασκευάς 12 (1), Γράβας, Τσιαβές, Γλυκόπουλος 2, Γούλας 2.

www.taxydromos.gr
BASKETNIKIVOLOU
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ 68-61























BASKETNIKIVOLOU




BASKETNIKIVOLOU
«Άνοδο με διπλό στην Κοζάνη»




Ανεμος ευφορίας και αισιοδοξίας πνέει στις τάξεις της ανδρικής ομάδας μπάσκετ της Νίκης Βόλου μετά τον θρίαμβο στο ντέρμπι της περασμένης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής επί του Αμπελώνα που έφερε τους κυανόλευκους στην κορυφή και αγκαλιά με την άνοδο. Παίκτες και τεχνική ηγεσία πάντως γνωρίζουν ότι τίποτα δεν τελείωσε.

Το παραπάνω μήνυμα πέρασε στους παίκτες του ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Ζαφειρούδης στην πρώτη προπόνηση μετά το ντέρμπι, ενώ το ίδιο ακριβώς υποστηρίζει μιλώντας στην εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ο εκ των πρωταγωνιστών της φετινής Νίκης Βόλου αλλά και του ντέρμπι του Σαββάτου Παναγιώτης Τσώλης, που τονίζει την αναγκαιότητα για την κατάκτηση του διπλού την Κυριακή στην Κοζάνη.

«Τίποτα δεν τελείωσε»
Ο Γιώργος Ζαφειρούδης μοίρασε συγχαρητήρια στους καλαθοσφαιριστές του κατά την επιστροφή τους στο γήπεδο μετά το διήμερο ρεπό που τους έδωσε για να ξεκουραστούν από την ψυχολογική και σωματική κούραση του ντέρμπι με τον Αμπελώνα. Η προετοιμασία για το επόμενο ματς στην Κοζάνη κόντρα στον τοπικό Ηρακλή ξεκίνησε χωρίς προβλήματα, ωστόσο ο έμπειρος τεχνικός προσπάθησε να ρίξει τους τόνους. «Συγχαρητήρια για την μεγάλη προσπάθεια σας και για τη νίκη. Όμως ακόμα τίποτα δεν τελείωσε. Έχουμε μπροστά μας ακόμα πέντε παιχνίδια και από αυτά τα τρία είναι ιδιαίτερα δύσκολα και σημαντικά», μετέφερε στους παίκτες του. Το θετικό πάντως για τον Γιώργο Ζαφειρούδη είναι ότι δεν μετρά προβλήματα απουσιών, αφού και ο Θυμνιός που έδειξε να χωλαίνει στο ντέρμπι, ταλαιπωρήθηκε απλώς από κράμπες λόγω της υπερπροσπάθειας και πλέον είναι απολύτως καλά.

«Διπλό στην Κοζάνη»
Οι παίκτες της Νίκης έχουν αρχίσει και οι ίδιοι από την πλευρά τους να συγκεντρώνονται στην συνέχεια. Γνωρίζουν άλλωστε ότι χωρίς το διπλό στην Κοζάνη στο επόμενο ματς, δεν θα έχει αξία η μεγάλη τους επιτυχία επί του Αμπελώνα. Άλλωστε την πρώτη θέση στον 1ο Βόρειο Όμιλο της Γ’ Εθνικής που τους εξασφαλίζει την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία, την κερδίζουν στην διαφορά πόντων. Ο Βολιώτης γκαρντ Παναγιώτης Τσώλης μίλησε στην εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ για το ντέρμπι με τον Αμπελώνα, για το επόμενο ματς και για τη συνέχεια.
«Το ντέρμπι πιστεύω ότι κρίθηκε στην πολύ καλή μας άμυνα. Παίξαμε πολύ καλά στην άμυνα μας, κρατήσαμε τον αντίπαλο σε χαμηλά επίπεδα στο σκορ και εκεί ήταν που κερδίσαμε το ματς με τον Αμπελώνα. Όλα ξεκινάνε από την άμυνα και θεωρώ ότι με την ίδια τακτική και δίνοντας έμφαση στον τομέα αυτό θα πρέπει να παραταχθούμε και απέναντι στον Ηρακλή στην Κοζάνη την Κυριακή».
Ο 30χρονος καλαθοσφαιριστής θεωρεί κομβικό το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα για μας. Πρέπει να κάνουμε απαραίτητα διπλό την Κυριακή στην Κοζάνη. Αυτό το παιχνίδι κρίνεται το πιο δύσκολο από τα τρία σημαντικά που ακολουθούν μέσα στην πεντάδα που απομένει για το τέλος. Πάμε με την καλύτερη ψυχολογία μετά τη νίκη επί του Αμπελώνα, αλλά πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Αν πάρουμε διπλό πιστεύω ότι θα πανηγυρίσουμε την άνοδο στο τέλος».
Φυσικά και οι παίκτες της Νίκης δεν ξεχνούν σε καμία περίπτωση τη συνεισφορά του κόσμου στο ντέρμπι με τον Αμπελώνα. Έτσι ο Παναγιώτης Τσώλης κράτησε για το τέλος ένα ευχαριστώ για τον κόσμο της ομάδας: «Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο και μας στήριξε. Ήταν πάρα πολύ σημαντική η συμβολή του. Μας γέμισε με δύναμη και μας έβγαλε ακόμα περισσότερο πάθος. Τον θέλουμε δίπλα μας μέχρι το τέλος».

www.taxydromos.gr
BASKETNIKIVOLOU
Κάλεσμα στον κόσμο


Η Νίκη Βόλου υποδέχεται το Σάββατο τον Φοίνικα Λάρισας σε ένα παιχνίδι που θέλει το θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να "κλειδώσει" την άνοδο στη Β' Εθνική κατηγορία. Για τον λόγο αυτό η διοίκησή της εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο.
Η σχετική ανακοίνωση:

"Η διοίκηση της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου ενόψει του δύσκολου και καθοριστικού αγώνα μπάσκετ της ομάδας μας με τον Φοίνικα Λάρισας το Σάββατο στις 6μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας, προσκαλεί το φίλαθλο κοινό της πόλης να ενισχύσει με την παρουσία του την προσπάθεια των αθλητών μας αλλά και τον σύλλογο οικονομικά με μια ελάχιστη συνεισφορά.

Είναι γεγονός ότι πλέον βρισκόμαστε κοντά στον στόχο της ανόδου στην Β' Εθνική κατηγορία μετά από αρκετά χρόνια και φυσικά θέλουμε να τον πραγματοποιήσουμε.

Επίσης, η διοίκηση απευθύνει έκκληση στους φιλάθλους να επιδείξουν κόσμια συμπεριφορά όπως αρμόζει στην ιστορία της Νίκης Βόλου και να προστατεύσουμε το γήπεδό μας από πιθανές τιμωρίες, γιατί θέλουμε τον κόσμο πάντα στο πλευρό της ομάδας μας".

www.basketblog.gr


BASKETNIKIVOLOU
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ 74-68









BASKETNIKIVOLOU




BASKETNIKIVOLOU
Ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου

Το Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου θέλει να ευχαριστήσει το φίλαθλο κοινό της πόλης, τους οργανωμένους και μη φιλάθλους της Νίκης, για την εντυπωσιακή ομολογουμένως παρουσία τους στους αγώνες όλων των τμημάτων του συλλόγου και για την στήριξή τους σε αυτά με κάθε τρόπο.
Επίσης, η διοίκηση του συλλόγου για τις Άγιες Μέρες των Εορτών, εύχεται ολόψυχα σε όλον τον κόσμο Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

www.taxydromos.gr
COACH
Την αστυνομικη διεύθυνση Μαγνησίας γιατι δεν την ευχαρίστησε????? Που στέλνει δηθεν εγγραφα στην ΕΟΚ για να γίνονται τα παιχνίδια Σάββατο !!!!! γαι να μαζεύονται οι γυφταραίοι και να κάνουν τα αίσχη ????? Ασε ήμουνα και στα δυο παιχνίδια με τους Λαρισαίους .....
BASKETNIKIVOLOU
Διπλό τίτλου!

Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής μπάσκετ και η Νίκη Βόλου θα πρέπει να δείξει τάσεις αυτοκτονίας και να κάνει εγκλήματα για να χάσει τον τίτλο και την πρωτιά μέσα από τα χέρια της. Οι κυανόλευκοι πέρασαν με διπλό από το Κιλκίς κερδίζοντας τον Αετό με 62-73 και είναι ένα δύο… εύκολα βήματα μακριά από την άνοδο και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Απόλυτο φαβορί

Ο Αμπελώνας δεν της έκανε την χάρη για να πανηγυρίσει από νωρίς την άνοδο. Την ώρα που η Νίκη περνούσε από το Κιλκίς, ο Αμπελώνας έπαιρνε διπλό στο κλειστό του Αγίου Θωμά απέναντι στον Φοίνικα. Όμως η αλήθεια είναι ότι το συγκρότημα της Νέας Ιωνίας κρατά την άνοδο στα χέρια του και είναι το απόλυτο φαβορί. Έχει μπροστά του δυο εύκολα ματς με αντιπάλους ουραγούς της κατηγορίας και αν δεν «αυτοκτονήσει» είναι η ομάδα που θα συνεχίσει του χρόνου στην Β’ Εθνική.
Το τελικό 62-73 στο Κιλκίς κρίνεται απολύτως δίκαιο για τους κυανόλευκους, που κινδύνεψαν, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο κατάφεραν να δείξουν πιο συγκεντρωμένοι και να φτάσουν στον στόχο τους. Κορυφαίος του παρκέ ο Χρήστος Ζαρογιάννης που μου με τους 20 πόντους που πέτυχε οδήγησε τη Νίκη στο υπερπολύτιμο ροζ φύλλο.
Διαιτητές: Ζαγορίδης - Σιταρίδης
Τα δεκάλεπτα: 16-17, 36-34, 52-55, 62-73
ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ (Κοντονάσιος): Παπαδόπουλος, Γιαχανατζής Β., Κούτουλας, Παπαβασιλείου 15 (2), Φλιάτης 10 (1), Βογιατζής 13 (1), Ημερίδης 24.
ΝΙΚΗ (Ζαφειρούδης): Ζαρογιάννης 20, Αναγνωστόπουλος Μ. 10 (2), Σαμαράς 2, Μαυρογιάννης, Στάμος, Αναγνωστόπουλος Χρ. 2, Χριστομάνος 6, Θυμνιός 8, Κουτίνας 13 (3), Τσώλης 10 (1), Μυστηλιάδης 2.

www.taxydromos.gr
BASKETNIKIVOLOU
ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ - ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 62-73









BASKETNIKIVOLOU
Με περίπατο για την άνοδο



Εύκολο απόγευμα πέρασε στο κλειστό της Νέας Ιωνίας χθες η Νίκη Βόλου απέναντι στον Αλέξανδρο Αξιούπολης στο πλαίσιο της 25ης και προτελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής μπάσκετ Ανδρών. Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι έδρας για τους κυανόλευκους, που την άλλη Κυριακή στην Επανομή ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν επίσημα και τυπικά την άνοδό τους στη Β’ Εθνική.
Το παιχνίδι έγινε κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας των γηπεδούχων, ωστόσο μετά τη λήξη άνοιξαν οι πόρτες και οι φίλαθλοι που βρισκόταν εκτός γηπέδου και φώναζαν κατά την διάρκεια του αγώνα για την αγαπημένη τους ομάδα, μπήκαν στις κερκίδες και τους χειροκρότησαν. Όλα αυτά μετά το πάρτι που έστησε η Νίκη στο παρκέ κόντρα στον ουραγό Αλέξανδρο Αξιούπολης, του οποίου και επικράτησε με 97-41.

Από το ζέσταμα…
Από το ζέσταμα ακόμα φάνηκε ότι η Νίκη θα είχε εύκολο έργο. Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν μόνο με έξι παίκτες στο παρκέ, δείχνοντας ότι περισσότερο έκαναν αγγαρεία και έβγαζαν την υποχρέωση. Ο Γιώργος Ζαφειρούδης ξεκίνησε στην πεντάδα τους νεαρούς Χρηστομάνο και Μ. Αναγνωστόπουλο, με τον Θυμνιό να κάθεται στον πάγκο και τον Μυστηλιάδη να έχει τεθεί νοκ άουτ λόγω διαστρέμματος. Η ομάδα της Νίκης σε ρυθμούς ρελαντί ήταν σαν να έκανε προπόνηση. Μόλις στο 7 βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 17 -3 και σε εκείνο το σημείο μετά από τάιμ άουτ ανανεώθηκε και η πεντάδα με τους Στάμο, Σαμαρά και Χρ. Αναγνωστόπουλο να περνούν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Γιώργος Ζαφειρούδης αντιμετώπισε το ματς ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοθεί χρόνος συμμετοχής σε όλους τους παίκτες και αυτό έκανε από νωρίς. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 25-3!
Στη δεύτερη περίοδο η Νίκη έπαιζε με μια αρκετά νεανική σύνθεση. Οι έμπειροι παίκτες της ομάδας κάθισαν στον πάγκο και χειροκροτούσαν απλά τις προσπάθειες των νεαρότερων, που φυσικά δεν είχαν να αντιμετωπίσουν καμία απολύτως δυσκολία απέναντι στους φιλοξενούμενους. Στο παιχνίδι πέρασαν και οι Μαυρογιάννης και Καραμανλής. Η Νίκη σχεδόν σε κάθε επίθεση είτε με την πρώτη είτε με την δεύτερη προσπάθεια πετύχαινε καλάθι, ενώ μόλις στο 15 είχε φτάσει τους 40 πόντους παραγωγικότητας. Το ημίχρονο τελείωσε με σκορ 58-15.

Με συνοπτικές διαδικασίες
Στο ίδιο ακριβώς μοτίβο κύλησε και το δεύτερο μέρος της συνάντησης. Την ώρα που οι βασικοί παίκτες της Νίκης είχαν αποσυρθεί ήδη στα αποδυτήρια, αφού δεν χρειαζόταν να χρησιμοποιηθούν, οι νεαροί έδειχναν ότι δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα και στο 25 η διαφορά είχα ξεπεράσει ήδη τους 45 πόντους. Το παιχνίδι κράτησε μόλις μέσα μια ώρα και πέντε λεπτά! Το τελικό 97-41 τα λέει όλα. Ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και πλέον άπαντες περιμένουν το διπλό στην Επανωμή την τελευταία αγωνιστική για να ξεκινήσουν τα πανηγύρια.
Τα δεκάλεπτα: 25-3, 58-15, 78-28, 97-41
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ζαφειρούδης): Ζαρογιάννης 10 (1), Αναγνωστόπουλος Μ. 13 (1), Σαμαράς 23 (4), Χρηστομάνος 10, Θυμνιός, Κουτίνας 4, Τσώλης 4, Μαυρογιάννης 12 (1), Στάμος 12, Αναγνωστόπουλος Χ. 9 (1), Καραμανλής 2
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ: Μαυρόπουλος 11 (1), Φιλιππίδης 16, Βαλσαμίδης 2, Σιώπκας, Καλαβάζης 10, Σιδηρόπουλος 2.

www.taxydromos.gr
BASKETNIKIVOLOU
Αποθέωση στη Νέα Ιωνία




Η Νίκη Βόλου επιβλήθηκε με 97-41 του Αλέξανδρου Αξιούπολης και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Αν και η αναμέτρηση ήταν κεκλεισμένων των θυρών, αρκετοί φίλαθλοι των γηπεδούχων βρέθηκαν έξω από το κλειστό της Νέας Ιωνίας και εμψύχωσαν με το δικό τους τρόπο τους παίκτες του Γιώργου Ζαφειρούδη. Μετά το σφύριγμα της λήξης, μάλιστα, μπήκαν στο γήπεδο και χειροκρότησαν την αγαπημένη τους ομάδα, που παραμένει φαβορί για την άνοδο στη Β’ Εθνική.

www.onsports.gr
BASKETNIKIVOLOU
Zαφειρούδης: " Παράδεισος η Νίκη Βόλου"


Η Νίκη Βόλου εξασφάλισε σήμερα την άνοδο της στην Β Εθνική και ο προπονητής της ομάδας μίλησε στο superbasket.gr για την επιτυχία αυτή.

H άνοδος ήταν από την αρχή στόχος της ομάδας;
Όποιος λέει στην Γ Εθνική ότι πάει για άνοδο πρέπει να είναι τρελός. Σε ένα πρωτάθλημα που ανεβαίνει ένας δεν μπορείς να βάζεις τέτοιο στόχο. Στην πορεία θέσαμε ως στόχο την άνοδο.

To κλίμα στην ομάδα διοικητικά σας επέτρεψε να δουλέψετε ή υπήρχαν προβλήματα;
Με βάση την σημερινή κατάσταση και τα γεγονότα που βλέπουμε σε άλλες ομάδες μπορώ να πω ότι η κατάσταση στην Νίκη ήταν "παραδεισένια". Το κλίμα ήταν πολύ καλό και αυτό με βοήθησε γιατί μπορούσα να δουλέψω χωρίς προβλήματα.

Ποια παιχνίδια έκριναν την άνοδο; Ποιες νίκες ήταν οι πιο σημαντικές;
Τα πιο σημαντικά παιχνίδια ήταν τα δύο μέσα στην Μεταμόρφωση. Το πρώτο έγινε την πρώτη αγωνιστική και καταφέραμε να κερδίσουμε μια ομάδα με πολύ καλό υλικό. Το δευτερο ήταν σε μια περίεργη περίοδο για εμάς και η νίκη ήταν εξαιρετικά σημαντική.

Οι στόχοι από εδώ και πέρα ποιοι είναι;
Αυτό είναι θέμα της διοίκησης. Είναι νωρίς ακόμα.

www.superbasket.gr
BASKETNIKIVOLOU
BASKETNIKIVOLOU
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΠΑΝΟΜΗΣ - ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 69-88



















BASKETNIKIVOLOU
«Οι πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής είναι ήρωες»




Ευχάριστη αλλά και συνάμα περίεργη χρονιά χαρακτήρισε τη φετινή σεζόν για τη Νίκη Βόλου ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Ζαφειρούδης. Ο έμπειρος τεχνικός, που πήρε τους κυανόλευκους από το… «χέρι» και τους βοήθησε να πανηγυρίσουν την άνοδο στην Β’ Εθνική μετά από 14 ολόκληρα χρόνια, μίλησε στην Εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ και χαρακτήρισε ήρωες τους πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής μπάσκετ.

«Ολοκληρώσαμε μια σε γενικές γραμμές ευχάριστη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο. Είμαστε όλοι χαρούμενοι. Η κατηγορία αυτή είναι αρκετά περίεργη και δύσκολη. Οι πρωταθλητές στην Γ’ Εθνική είναι ήρωες και το εννοώ αυτό που λέω. Είναι από τις διοργανώσεις που σου τσακίζουν το νευρικό σου σύστημα, σου απαγορεύουν να κάνεις λάθος και όλα κρέμονται σε μια κλωστή. Μια ήττα εκτός προγράμματος και βγαίνεις εκτός στόχου. Κάναμε τόσες πολλές νίκες και να βαριανασαίναμε μέχρι την τελευταία αγωνιστική και είχαμε άγχος για το αν θα ανεβούμε. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολη κατηγορία και αυτό κάνει την επιτυχία μας λίγο πιο σημαντική. Τέλος καλό, όλα καλά όμως».

Κλειδί η χημεία
Για τη συνταγή της επιτυχίας και το τι τελικά ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά στην ομάδα της Νίκης, χαρακτήρισε πρωταγωνιστές τους παίκτες και τόνισε ότι οφείλεται στην χημεία της ομάδας: «Ήταν μια χρονιά περίεργη αλλά και ευχάριστη. Αμφισβητηθήκαμε αρκετά σε μερικές στιγμές. Αμφισβητήσαμε ακόμα και εμείς οι ίδιοι τους εαυτούς μας. Αυτό που είχα εγώ στο μυαλό μου στην αρχή της χρονιάς λειτούργησε τελικά. Ήθελα από την αρχή ένα μείγμα έμπειρων και νεαρών καλαθοσφαιριστών. Πίστευα ότι έτσι θα πορευόμασταν καλά στην κατηγορία. Επιλέξαμε πέντε έξι παιδιά που να έχουν παραστάσεις και από μεγαλύτερες κατηγορίες και συμπληρώσαμε το ρόστερ με νεαρούς, ταλαντούχα παιδιά που μπορούσαν να βοηθήσουν. Αυτό μας βγήκε τελικά. Θεωρώ ότι οφείλεται περισσότερο στην χημεία των καλαθοσφαιριστών. Όποιο πρόβλημα και να υπήρχε ξεπερνιόνταν αμέσως. Είναι δύσκολο να συνυπάρξουν τόσοι πολλοί χαρακτήρες σε μια ομάδα και να εναρμονιστούν με την γενικότερη εικόνα και πορεία της, αλλά εμείς και αυτό το καταφέραμε σε μεγάλο ποσοστό. Το παιχνίδι το παίζουν οι παίκτες. Το λέει από μόνη της η λέξη παιχνίδι. Οι παίκτες είναι οι πρωταγωνιστές. Αυτοί πέτυχαν την άνοδο».

«Εχω τη διάθεση να μείνω»
Ο Γιώργος Ζαφειρούδης και οι παίκτες του αυτές τις μέρες απολαμβάνουν την χαρά της ανόδου και ακόμη δεν έχουν μπει σε σκέψεις για την επόμενη μέρα. Ο ίδιος πάντως επιθυμεί να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία, αν και όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μετά την Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη που θα γίνουν στις αρχές Ιουνίου.
«Ακόμη δεν μπήκαμε σε λογική απολογισμού. Γιορτάζουμε για την ώρα και απολαμβάνουμε την χαρά που πήραμε την Κυριακή το απόγευμα. Ο απολογισμός θα πρέπει να φανεί στην «επόμενη μέρα» και στον προγραμματισμό. Αυτός πρέπει να ξεκινήσει νωρίς, αλλά εμείς είμαστε αναγκασμένοι να περιμένουμε τις εκλογές στον Ερασιτέχνη, ώστε να ξεκινήσουν οι όποιες συζητήσεις για τη νέα σεζόν. Έχω τη διάθεση να μείνω, αλλά αυτό είναι κομμάτι συζητήσεως. Είμαι ευχαριστημένος απ’ όλες τις πλευρές εδώ».
Όσο για τη συνέχεια, οι παίκτες θα έχουν ρεπό για μια εβδομάδα και θα επιστρέψουν στο παρκέ για να βελτιώσουν τα ατομικά τους χαρακτηριστικά.
«Οι παίκτες θα καθίσουν μέχρι την Τρίτη. Αυτή την περίοδο μας δίνεται η ευκαιρία να δουλέψουμε σε ότι δεν μπορέσαμε καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν. Να δουλέψουν ατομικά οι παίκτες στις αδυναμίες τους. Όποιοι καλαθοσφαιριστές θέλουν να γίνουν καλύτεροι θα εκμεταλλευτούν αυτή τη μεταβατική περίοδο».

www.taxydromos.gr
BASKETNIKIVOLOU
«Δεν είναι ταβάνι η Β’ Εθνική»


Παναγιώτης Τσώλης, Χρήστος Ζαρογιάννης και Αντώνης Χρηστομάνος μιλούν για τη φετινή περιπέτεια της Νίκης και την άνοδο



Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια το βολιώτικο ανδρικό μπάσκετ θα έχει ξανά εκπρόσωπο στην Β’ Εθνική Κατηγορία. Η άνοδος της Νίκης Βόλου μπορεί να μην θεωρείται υπέρβαση, θεωρείται όμως το πρώτο βήμα για να βγει η καλαθοσφαίριση της Μαγνησίας στους άνδρες από την αφάνεια και το αδιέξοδο.

Τόσα χρόνια το «ταβάνι» ήταν η Β’ Εθνική. Πλέον στη Νίκη με τις βάσεις που υπάρχουν και την οργάνωση της Ερασιτεχνικής, οι παίκτες της μπορούν να κάνουν όνειρα και για παραπάνω, με απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρξει στήριξη από τους φορείς και την τοπική κοινωνία. Δεν πετούν στα σύννεφα, γνωρίζουν ότι χρειάζεται δουλειά, σοβαρότητα και υπομονή, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν.
Οι πρωταγωνιστές της Νίκης Βόλου, ο Θεσσαλονικιός Χρήστος Ζαρογιάννης και οι Βολιώτες, Παναγιώτης Τσώλης και Αντώνης Χρηστομάνος μίλησαν χθες για την χρονιά που έφυγε, για την σεζόν που έρχεται, για τα κλειδιά της επιτυχίας, για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και για τα δεδομένα που υπάρχουν και τους κάνουν να ονειρεύονται ακόμα περισσότερα με την κυανόλευκη φανέλα, αφού πιστεύουν ότι η Β’ Εθνική δεν είναι ταβάνι στα όνειρα τους. Οι τρεις καλαθοσφαιριστές βρέθηκαν στα γραφεία του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ και «αφηγήθηκαν» τη φετινή τους περιπέτεια.

Από την αρχή στόχος η άνοδος
Ο Χρήστος Ζαρογιάννης έχει αγωνιστεί στην Α2 με την ομάδα του Εύοσμου. Έχει σημαντικές εμπειρίες από τις μεγαλύτερες κατηγορίες. Έπαιξε σε Αρίωνα Θεσσαλονίκης, ICBS, Πανόραμα και Αναγέννηση/Φλόγα και ήρθε στη Νίκη για να την βοηθήσει να επιστρέψει στην Β’ Εθνική. Στόχος επετεύχθη, αν και ο όπως ο ίδιος εξηγεί ο τίτλος του φαβορί αποτελούσε παράγοντα άγχους στην προσπάθεια του ίδιου και των συμπαικτών του: «Από την αρχή στόχος ήταν η άνοδος. Αυτό είχε ξεκαθαριστεί. Ξεκινήσαμε ως το φαβορί και αυτό ήταν και αρνητικό γιατί όταν κουβαλάς την ταμπέλα του φαβορί πρέπει να το επιβεβαιώνεις κάθε αγωνιστική μέσα στο γήπεδο. Μας βάρυνε λίγο και μας άγχωνε, αλλά η ομάδα είχε πολύ καλή χημεία ανάμεσα στους παίκτες και στον προπονητή και κατάφερε να πετύχει τον στόχο της».
Όπως τονίζει πάντως ο Βολιώτης γκαρντ Παναγιώτης Τσώλης δεν φοβήθηκαν σε καμία στιγμή ότι θα χάσουν τον τίτλο: «Μέσα στον Γενάρη η ομάδα είχε κάνει μια αγωνιστική κοιλιά και αυτό δεν φαινόταν μόνο στα παιχνίδια, αλλά και στην προπόνηση. Είχαμε κάποια αρνητικά αποτελέσματα που μας έριξαν λίγο ψυχολογικά, αλλά μετά κάναμε ένα σερί εννιά στα εννιά. Παρά τις ήττες που ήρθαν στην συγκεκριμένη περίοδο δεν φοβηθήκαμε για το πρωτάθλημα».
Ο μικρότερος της παρέας, ο 21χρονος Αντώνης Χρηστομάνος, ήταν από τους νεαρούς παίκτες που εμπιστεύτηκε ο Γιώργος Ζαφειρούδης. Όχι τυχαία. Ανήκε στην ομάδα που κατέκτησε τα δύο χάλκινα μετάλλια στα Πανελλήνια παίδων και ήταν από τα παιδιά που η Νίκη επένδυσε επάνω τους για το ανδρικό τμήμα: «Με βοήθησε πολύ η φετινή χρονιά γιατί πήρα εμπειρίες. Ηταν πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα και για όλους τους νεαρούς. Το θετικό είναι ότι μας εμπιστεύτηκε ο προπονητής μας. Πιστεύω ότι θα πρέπει και οι υπόλοιπες ομάδες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Νίκης και να δίνουν ευκαιρίες σε νεαρά παιδιά να αγωνίζονται».

Τα «κλειδιά» της ανόδου
Υπάρχουν άραγε τα λεγόμενα «μυστικά» της επιτυχίας σε μια πορεία ανόδου; Για τους κυανόλευκους υπάρχουν «κλειδιά» στην φετινή τους παρουσία. Παράγοντες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο. «Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η στάση της διοίκησης από την αρχή μέχρι το τέλος. Ήταν σε καθημερινή βάση δίπλα μας, όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο. Σε οποιαδήποτε ανάγκη ήταν δίπλα μας. Αυτό παίζει ρόλο στην συνοχή μιας ομάδας και πιστεύω ότι ήταν το κλειδί -εκτός του αγωνιστικού κομματιού- που οδήγησε στην άνοδο», υποστηρίζει ο Χρήστος Ζαρογιάννης, ενώ για τον Παναγιώτη Τσώλη «κλειδί» αποτέλεσε και η παρουσία του Γιώργου Ζαφειρούδη στον πάγκο της ομάδας: «Θεωρώ ότι ο Γιώργος Ζαφειρούδης είναι ο καλύτερος προπονητής στην ψυχολογία. Ήμασταν φίλοι έξω από το γήπεδο, αλλά μέσα στο παρκέ υπήρχε η πειθαρχία που χρειαζόταν η ομάδα για να προπονηθεί. Διαχειρίστηκε πολύ σωστά το καλό ρόστερ που υπήρχε».

«Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο κόσμο»
Μπορεί ο Παναγιώτης και ο Αντώνης να γνωρίζουν τι σημαίνει ο κόσμος για τη Νίκη, όμως για τον Χρήστο αυτό που ένιωσε φέτος στο κλειστό της Νέας Ιωνίας ήταν για πρωτόγνωρο: «Σημαντικό κομμάτι ήταν και η παρουσία του κόσμου. Πρώτη φορά έχω δει τόσο κόσμο. Στις ομάδες της Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει τέτοια υποστήριξη. Δεν το πίστευα ότι θα υπήρχαν τόσοι φίλαθλοι στις κερκίδες. Η παρουσία του ήταν καταλυτική».
Πάντως ο Αντώνης Χρηστομάνος δηλώνει ότι παρότι ήξερε τον κόσμο της Νίκης εντυπωσιάστηκε στο παιχνίδι με τον Αμπελώνα: «Όταν βγήκαμε από τα αποδυτήρια για τον αγώνα με τον Αμπελώνα, κοίταζα γύρω μου και δεν πίστευα αυτό που έβλεπα. Για πρώτη φορά έβλεπα γεμάτο το κλειστό. Περίμενα ότι θα έρθουν αρκετοί φίλαθλοι, αλλά όχι τόσοι πολλοί. Μου έχει μείνει αυτό από τη φετινή σεζόν».
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που μας βοήθησε και ήταν δίπλα μας και μας στήριξε σε όλη την προσπάθεια», συμπληρώνει ο Παναγιώτης, που έχει ζήσει παρόμοιες στιγμές στο παρελθόν.

Στιγμές
Η πορεία της Νίκης στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μπάσκετ, η άνοδος, οι ήττες, οι νίκες, ήταν όλα ένα παζλ από μικρές στιγμές. Τι θα θυμούνται από την φετινή χρονιά οι τρεις καλαθοσφαιριστές της Νίκης;
«Μου έχει μείνει η πρώτη επίσημη εμφάνιση μου με την ομάδα που συνοδεύτηκε από μια μεγάλη τοπική νίκη στο τοπικό ντέρμπι. Αυτό που μου θυμάμαι έντονα ήταν μετά τη νίκη ο ενθουσιασμός που υπήρχε. Η χαρά των διοικούντων, οι αντιδράσεις των φιλάθλων, των παικτών. Ζούσα κάτι διαφορετικό από τις προηγούμενες χρονιές», εξομολογείται ο Χρήστος Ζαρογιάννης, ενώ για τον Παναγιώτη αυτό που θα του μείνει χαραγμένο στην μνήμη του είναι το εντός έδρας ματς με τον Αμπελώνα: «Θεωρώ ότι η πιο όμορφη στιγμή ήταν το παιχνίδι με τον Αμπελώνα. Δεν ήταν μόνο το αγωνιστικό κομμάτι και η επιτυχία, αλλά το κλίμα που επικρατούσε στο κλειστό». Η πρώτη άνοδος που πανηγύρισε είναι για τον νεαρό Αντώνη Χρηστομάνο αυτό που του μένει. «Κρατάω την άνοδο, τα πανηγύρια όπως και αυτό που ένιωσα όταν έβγαινα από τα αποδυτήρια στο ματς με τον Αμπελώνα βλέποντας τον κόσμο».

«Δεν είναι ταβάνι η Β’ Εθνική»
Ο Παναγιώτης Τσώλης ξεκίνησε το μπάσκετ από τη Νίκη. Αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια στον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ μετά από μια σεζόν στην Ιεράπετρα επέστρεψε στους κυανόλευκους τα δυο τελευταία χρόνια. Οι στόχοι του πλέον ταυτίζονται με την ομάδα της Νέας Ιωνίας. «Θέλω να βοηθήσω τη Νίκη να φτάσει όσο ψηλότερα μπορεί και γιατί όχι αν τα καταφέρουμε να παίξω με την φανέλα της σε μια μεγαλύτερη κατηγορία. Βέβαια ακόμα είναι νωρίς και δεν θα πρέπει να πετάμε στα σύννεφα. Χρειάζεται η ανάλογη σοβαρότητα και υπομονή. Έτσι όπως είναι η ομάδα με κάποιες προσθήκες θα μπορέσει να σταθεί άνετα στη Β’ Εθνική».
Από την άλλη ο έμπειρος Χρήστος Ζαρογιάννης που έχει «φάει με το κουτάλι» τις εθνικές κατηγορίες, θεωρεί ότι η ευχή του Παναγιώτη μπορεί να πραγματοποιηθεί: «Για κανένα λόγο δεν πιστεύω ότι είναι ταβάνι η Β’ Εθνική για αυτή την ομάδα. Η Β’ Εθνική είναι πιο βατή κατηγορία από αυτή που αγωνιστήκαμε φέτος. Αν η ομάδα δυναμώσει σε κάποιες θέσεις που σίγουρα χρειάζεται ενίσχυση, το να κάνει μια πολύ καλή πορεία στην Β’ Εθνική που ίσως να φέρει και την άνοδο είναι πιο εύκολο. Η Γ’ Εθνική δεν συγχωρεί τα στραβοπατήματα και τα λάθη. Στη Β’ οι περισσότερες ομάδες είναι ισάξιες και παίζουν ρόλο όλα τα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Μάλιστα όταν υπάρχουν οι σωστές προϋποθέσεις, η διοικητική ηρεμία, ο ικανός προπονητής και ένα καλό σύνολο, δεν είναι δύσκολο να το παλέψεις».
Ο 21χρονος Αντώνης Χρηστομάνος δεν μπορεί να γνωρίζει για την Β’ Εθνική. Θα είναι η πρώτη του χρονιά που θα αγωνιστεί εκεί. Έτσι βάζει σε μια σειρά τις προτεραιότητες του και αφήνει τους πιο έμπειρους συμπαίκτες του να τον καθοδηγήσουν σε νέους στόχους: «Για μένα θα είναι η πρώτη μου φορά. Πρώτος μου στόχος είναι να τελειώσω την σχολή λογιστικής στην Λάρισα και στο μπάσκετ να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ. Αυτό που θέλω είναι να καθιερωθώ και να πάρω συμμετοχές και στη Β’ Εθνική».

Ακόμα ψηλότερα
«Εύχομαι το βολιώτικο μπάσκετ να μπορέσει να ξεπεράσει το φράγμα της Β’ Εθνικής», τόνισε με νόημα ο Παναγιώτης Τσώλης, όσο για τον λόγο που μέχρι στιγμής δεν το έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια εξήγησε: «Πιστεύω ότι συμβαίνει λόγω νοοτροπίας. Υπάρχουν πολλές ομάδες στην πόλη και «μοιράζονται» οι καλοί καλαθοσφαιριστές. Παίζει ρόλο και το οικονομικό. Αρκετοί παίκτες φεύγουν για να παίξουν σε άλλες πόλεις. Υλικό υπάρχει απλά δεν το έχουν εκμεταλλευτεί σωστά».
Ο Χρήστος Ζαρογιάννης επίσης ευχήθηκε μεγαλύτερες επιτυχίες: «Αν και είναι ακόμα νωρίς εύχομαι του χρόνου η ομάδα να κάνει ανάλογη πορεία η οποία θα φέρει ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο σύλλογο».
Όσο για τον μικρό, έκανε μάλλον την πιο πρωτότυπη και πιο σημαντική ευχή. «Να αγκαλιάσει ο κόσμος την προσπάθεια που κάνει η Νίκη για να ανεβάσει επίπεδο το βολιώτικο μπάσκετ».

www.taxydromos.gr
BASKETNIKIVOLOU
Η ώρα της απόλαυσης…




Η Νίκη Βόλου μετά από μια πολύ δύσκολη χρονιά με αρκετά μεγάλο ανταγωνισμό κατάφερε να πάρει το «στέμμα» της πρωταθλήτριας του πρώτου ομίλου και ήρθε η ώρα και να το γιορτάσει.

Η φιέστα θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 4 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο Ν. Ιωνίας. Η γιορτή θα αρχίσει στις 18:00 το απόγευμα το οποίο θα περιλαμβάνει και διπλό φιλικό. Πρόκειται για τον αγώνα μεταξύ των Παλαιμάχων της Νίκης Βόλου με τους Νέους Αθλητές Νίκης, το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον του σωματείου. Έτσι οι φίλαθλοι του βολιώτικου μπάσκετ που θα δώσουν το παρών θα έχουν και την ευκαιρία να ξαναδούνε σε δράση τις παλιές δόξες του συλλόγου που αγωνίστηκαν στην Α’ Εθνική ενώ θα ακολουθήσει φιλικό παιχνίδι μεταξύ των ανδρικών ομάδων της Νίκης Βόλου με τον Γ. Σ. Βόλου που κέρδισαν και αυτή τη δική τους άνοδο.

Μια φιέστα πάντως χρειάζεται και πολύ κόσμο αφού πάντα χαρά που μοιράζεται είναι χαρά διπλά …γλυκιά και έτσι όπως αναφέρει και η ανακοίνωση- κάλεσμα των δύο σωματείων: «Οι διοικήσεις των δύο ομάδων καλούν όλους τους φιλάθλους το Σάββατο στην γιορτή του βολιώτικου μπάσκετ το οποίο έχει σημειώσει σημαντικά βήματα προόδου».

www.infobasket.gr
BASKETNIKIVOLOU
Η… Νίκη του Βόλου




Το gazzetta συνεχίζει τα αφιερώματά του στις ομάδες που ανέβηκαν κατηγορία από το καμάρι της Νέας Ιωνίας Βόλου, τη Νίκη, που με την καθοδήγηση του πολύπειρου Γιώργου Ζαφειρούδη εξασφάλισε την πρωτιά στον 1ο όμιλο του Βορρά της Γ’ Εθνικής και μαζί την άνοδο για τη Β’.

Πρόκειται μία από τις πιο οργανωμένες ομάδες στη χώρα τουλάχιστον από οικονομικής πλευράς, αφού έχει ήδη πληρώσει τους εννιά από τους δέκα μισθούς στα μέλη της. Επίσης έχει και πολύ κόσμο στο πλευρό της, μια και σε αρκετά ματς το κλειστό της πόλης ήταν κατάμεστο από 2.000 φιλάθλους.

Ο «αρχιτέκτονας» της Νίκης, Γιώργος Ζαφειρούδης, ο αρχηγός, Σάκης Κουτίνας καθώς και ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Μανιατάκης μίλησαν στο gazzetta.

Ζαφειρούδης: Ήταν μια μαγική χρονιά…

Ο πρώτος με τον οποίο μιλήσαμε ήταν ο Γιώργος Ζαφειρούδης. Πρόκειται για έναν προπονητή με τεράστια εμπειρία από την Α2, αλλά και από την Α1, που φέτος δημιούργησε ένα αξιόλογο σύνολο και το οδήγησε εκ του ασφαλούς στη Β’ Εθνική.

«Είναι το χειρότερο πρωτάθλημα που υπάρχει. Άμα κάνεις μια στραβή δεν μπορείς να την καλύψεις. Κάναμε 22 νίκες και ανεβήκαμε στην ισοβαθμία», τόνισε αρχικά ο κ. Ζαφειρούδης και συνέχισε: «Η χρονιά ήταν μαγική. Δεν είχαμε προβλήματα τραυματισμών. Το ρόστερ μας διέθετε λίγους και νεαρούς παίκτες. Μας βοήθησε η έδρα μας. Μαζέψαμε πολύ κόσμο, έστω και αν δεν ήταν μπασκετικοί, αλλά ποδοσφαιρικοί».

Ο Μακεδόνας κόουτς δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο της διοίκησης: «Έχουμε πάρει το 90% των χρημάτων. Αυτό τα λέει όλα. Η διοίκηση ήταν στο πλευρό μας στον υπέρτατο βαθμό».

Όσο για τον ιδιαίτερο λόγο που τον έκανε χαρούμενο αυτή η άνοδος; «Μου έλλειπε μια άνοδος από τη Γ’ στη Β΄. Από Β’ σε Α2 έχω ανεβάσει ομάδα, όπως και από την Α2 στην Α1…».

Σχετικά με το μέλλον της Νίκης Βόλου και του ιδίου στην ομάδα, σημείωσε: «Υπάρχει διάθεση να μείνω αλλά πρέπει να δούμε τα διαδικαστικά. Όσο για του χρόνου, το θέμα είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί. Αν δουλεύεις σωστά και είσαι νοικοκυρεμένος οικονομικά όλα πάνε καλά. Είναι το πιο εύκολο πρωτάθλημα. Η έδρα μας είναι πολύ δυνατή. Αν πάρεις τα εντός έδρας ματς και τα μισά εκτός έχεις ανέβει».

Κουτίνας: Άμυνα και προπονητής μας έδωσαν την άνοδο

Από την πλευρά του ο παλιότερος παίκτης της ομάδας και αρχηγός της, ο μόλις 23ων ετών, Σάκης Κουτίνας ήταν προετοιμασμένος για την άνοδο: «Το πιστεύαμε από την αρχή, αλλά το πρωτάθλημα ήταν δύσκολο. Όλα κρίθηκαν στο παιχνίδι με τον Αμπελώνα», τόνισε και αναφέρθηκε στον κόσμο της Νίκης Βόλου: «Ο κόσμος μας βοήθησε και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό. Ειδικά στο φινάλε στάθηκε δίπλα μας».

Όσο για το μυστικό της επιτυχίας; «Κάναμε μια σοβαρή δουλειά από την αρχή. Η εμπειρία του κόουτς ήταν πολύ σημαντική. Επέβαλλε αρχές σε άμυνα και επίθεση. Πιστεύω πως λόγω άμυνας τα καταφέραμε», δήλωσε.

Αναφορικά με την καινούρια σεζόν ο 23χρονος άσος τόνισε: «Με 2-3 ποιοτικές προσθήκες παικτών και την συμμετοχή του κόσμου μπορούμε να έχουμε μια αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Δεν είναι και τόσο υψηλό το επίπεδο της κατηγορίας».

Τέλος, σχολίασε και την οικονομική συνέπεια της διοίκησης: «Τα δύο τελευταία χρόνια τα πράγματα είναι εξαιρετικά. Είμαστε από τις λίγες ομάδες στη χώρα που έχουμε πάρει ήδη εννιά μισθούς. Μας βοήθησε πολύ αυτό το γεγονός».

Μανιατάκης: Θα πληρώσουμε άμεσα και τον δέκατο μισθό!

Μπορεί να δυσκολευτήκαμε λίγο αλλά τελικά καταφέραμε να επικοινωνήσουμε και με τον πρόεδρο της Νίκης Βόλου, Κωνσταντίνο Μανιατάκη. Όταν του επισημάναμε πως οι εννιά μισθοί που έχει δώσει ίσως να αποτελούν ρεκόρ για το ελληνικό μπάσκετ, αφού χαμογέλασε μας απάντησε: «Δυστυχώς, έτσι έχουν τα πράγματα. Είναι κακό για το ελληνικό μπάσκετ που το αυτονόητο θεωρείται είδηση. Το βέβαιο είναι πως θα πληρώσουμε άμεσα και τον τελευταίο μισθό…».

Όσο για το αν είναι δύσκολο να «χτίσεις» μια ομάδα σε τέτοια διοικητικά πρότυπα, σημείωσε: «Είναι λίγο δύσκολο γενικά. Πάντως εμείς έχουμε κόσμο και ιστορία. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Οι αθλητές θα πρέπει να γίνουν πιο… ερασιτέχνες. Η ΓΓΑ δεν έχει δώσει τίποτα. Τα οδοιπορικά τα παίρνουμε καθυστερημένα. Παλεύουμε μόνοι μας. Βέβαια, έχουμε τις διαφημίσεις και το κλειστό της Νέας Ιωνίας».

Σε ερώτηση για το αν περίμενε πως η ομάδα θα ανέβει στην Β’ Εθνική, απάντησε πως: «Είχαμε μια κρυφή ελπίδα. Δεν γνωρίζαμε το επίπεδο των υπολοίπων ομάδων, αλλά με το που κάναμε εφτά νίκες σερί στην αρχή το πιστέψαμε. Ήμασταν βέβαιοι πως θα α καταφέρουμε».

Σχετικά με το… κλειδί της επιτυχίας, ο κ. Μανιατάκης ήταν ξεκάθαρος: «Τον σημαντικότερο ρόλο τον έπαιξε ο προπονητής. Κάναμε την καλύτερη επιλογή με τον Γιώργο Ζαφειρούδη. Βέβαια αποδείχθηκε “λαχείο” και ο ψηλός μας, ο Ζαρογιάννης, ο οποίος παντρεύτηκε Βολιώτισσα και ήρθε μαζί μας».

Φυσικά δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του κόσμου της Νίκης: «Ο κόσμος από τη στιγμή που είδε ότι η ομάδα πάει για άνοδο ήταν δίπλα μας. Σε κάποια ματς είχαμε 2000 φιλάθλους στο κλειστό. Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα».

Αναφορικά με το μέλλον της ομάδας και του ιδίου στον προεδρικό θώκο, τόνισε: «Εξαρτάται από το πώς θα συνεχίσουμε στο συμβούλιο. Θα δούμε τι θα γίνει. Βοήθησε πολύ η διοικούσα επιτροπή που ανέλαβε. Ήταν αυτοί που βρήκαν τα χρήματα και… μάτωσαν και οι ίδιοι οικονομικά. Όσο για μένα, για πρόεδρος δεν το βλέπω να συνεχίζω. Έχω κουραστεί πολύ, ειδικά με την ανυπαρξία του ποδοσφαίρου. Ας πούμε ο τερματοφύλακας έρχεται και κάνει προπόνηση με την ομάδα μπάσκετ…».

Στο φινάλε των δηλώσεών του ο πρόεδρος της Νίκης αναφέρθηκε στα τμήματα υποδομής της ομάδας: «Το παιδικό μας βγήκε πρώτο στη Θεσσαλία. Πέρσι το εφηβικό βγήκε τέταρτο στο πανελλήνιο. Γενικά, έχουμε ισχυρά τμήματα υποδομών που στελεχώνουν και την πρώτη ομάδα…».

Ακολουθούν δύο βιντεάκια που δείχνουν την ατμόσφαιρα που επικρατούσε φέτος στο κλειστό της Νέας Ιωνίας…






www.gazzetta.gr
BASKETNIKIVOLOU
Με Ζαφειρούδη και στη Β' Εθνική


Ομάδα που κερδίζει –και ανεβαίνει κατηγορία- δεν αλλάζει. Κάπως έτσι σκέφτηκαν και στη Νίκη Βόλου, καθώς η νεοφώτιστη -στη Β' Εθνική- ομάδα ανανέωσε την συνεργασία της με τον Γιώργο Ζαφειρούδη. Έτσι, ο έμπειρος προπονητής θα συνεχίσει το επιτυχημένο του έργο στην ομάδα του Βόλου.

Η ανακοίνωση της Νίκης Βόλου:

"Η νέα διοίκηση της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου σε συνεργασία με το τμήμα μπάσκετ, συναντήθηκε με τον προπονητή της ανδρικής ομάδας κ. Γιώργο Ζαφειρούδη και κατέληξαν στη συνέχιση της συνεργασίας τους και για την επόμενη μπασκετική χρονιά.

Η διοίκηση και ο προπονητής έφυγαν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη συνάντηση, αφού συναποφάσισαν να προσαρμόσουν στη σημερινή οικονομική πραγματικότητα τις εκατέρωθεν απαιτήσεις τους και ευχόμενοι να συνεχίσουν το ίδιο παραγωγικά τη συνεργασία τους".

www.basketblog.gr
BASKETNIKIVOLOU
Συμφωνία για τρεις

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ




Μετά τη συμφωνία με τον προπονητή Γιώργο Ζαφειρούδη οι διοικούντες την Ερασιτεχνική Νίκη έπιασαν δουλειά για την δημιουργία του ρόστερ. Οι Παναγιώτης Τσώλης, Χρήστος Ζαρογιάννης και Σάκης Κουτίνας ήταν οι πρώτοι που πέρασαν χθες από τα γραφεία της Ερασιτεχνικής και συμφώνησαν να συνεχίσουν την καριέρα τους στην κυανόλευκη ομάδα.

Οι τρεις καλαθοσφαιριστές ήταν από τα βασικά στελέχη στην περσινή πορεία ανόδου στη Β’ Εθνική. Ο Χρήστος Ζαρογιάννης στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, όπου η Νίκη κατέκτησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της ομάδας με 414 πόντους (15,9 μ.ο.). Ο Θεσσαλονικιός σέντερ συμφώνησε σε όλα, όμως μένει ένα τυπικό θέμα για να ολοκληρωθεί η ανανέωση της συνεργασίας του. Πάντως και οι δυο πλευρές δηλώνουν αισιόδοξοι ότι οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες. Κανονικά θα συνεχίσουν στην ομάδα οι Βολιώτες, Σάκης Κουτίνας και Παναγιώτης Τσώλης.
Τρεις από τους πέντε βασικούς παίκτες της ομάδας λοιπόν έδωσαν τα χέρια με τη διοίκηση του συλλόγου και έπονται οι υπόλοιποι, οι οποίοι σύμφωνα με την έκθεση του Γιώργου Ζαφειρούδη θα πρέπει να παραμείνουν στο ρόστερ.
Αμέσως μετά τη συμφωνία του ο Βολιώτης γκαρντ Παναγιώτης Τσώλης δήλωσε σχετικά: «Επιθυμία τόσο δική μου όσο και της ομάδας ήταν να παραμείνω στο ρόστερ. Μας προτάθηκε κάποια μείωση, που θεωρήσαμε όλοι ότι είναι φυσιολογική βάσει της οικονομικής κρίσης που επικρατεί, αλλά δεν μπήκε εμπόδιο στην συμφωνία. Είμαι ικανοποιημένος που θα συνεχίσω στη Νίκη και θα επιστρέψω στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Στόχος μας είναι να κάνουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία».
Όσον αφορά τώρα στην ενίσχυση της ομάδας, στους στόχους είναι να αποκτηθεί ο πλέι μέικερ Θωμάς Γεωργίου. Επίσης υπάρχουν κι ακόμα δυο μεταγραφικοί στόχοι με τους οποίους θα γίνουν επαφές και εξετάζεται το έδαφος για την απόκτηση τους. Προς το παρόν πάντως δεν έχει διαρρεύσει κανένα στοιχείο για αυτούς. Να σημειωθεί ότι ακόμα και στην Β’ Εθνική η Νίκη θα δώσει ευκαιρίες και σε νεαρούς καλαθοσφαιριστές να βρίσκονται στο ρόστερ, ενώ κυρίαρχο θα είναι για άλλη μια χρονιά το βολιώτικο στοιχείο.

www.taxydromos.gr
gate14
Καλη πορεια στην δευτερη μου αγαπη ( λογω καταγωγης) μετα τον Εθνικο
BASKETNIKIVOLOU
Ευχαριστούμε, καλή πορεία και στην ομάδα του Εθνικού ευχόμαστε τα καλύτερα.
BASKETNIKIVOLOU
Πήρε Γεωργίου η Νίκη Βόλου


Σε μία πολύ καλή μεταγραφική κίνηση προχώρησε η νεοφώτιστη, στη Β' Εθνική, Νίκη Βόλου. Το συγκρότημα του Γιώργου Ζαφειρούδη απέκτησε τον πλεϊμέικερ Θωμά Γεωργίου (29, 1.80), ο οποίος την περυσινή σεζόν αγωνίστηκε στη Γ' Εθνική με τα χρώματα της Χαλκίδας πραγματοποιώντας πολύ καλή χρονιά. Πέρα από την απόκτηση του έμπειρου πλεϊμέικερ, οι Βολιώτες ανανέωσαν τη συνεργασία τους και με τον Αντώνη Σαμαρά για ακόμα ένα χρόνο.

Η ανακοίνωση της Νίκης Βόλου:

"Η διοίκηση της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου και το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου ανακοινώνουν την απόκτηση του καλαθοσφαιριστή Θωμά Γεωργίου και την ανανέωση της συνεργασίας με τον καλαθοσφαιριστή Αντώνη Σαμαρά."

www.basketblog.gr
BASKETNIKIVOLOU
Πήρε Φρουσκλιά, ανανέωσαν δύο


Σε μία απόκτηση και δύο ανανεώσεις παικτών προχώρησε η Νίκη Βόλου. Οι νεοφώτιστοι στη Β' Εθνική ανακοίνωσαν την απόκτηση του Μιχάλη Φρουσκλιά, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους. Επίσης, οι Ναούμ Θυμνιός και Μανώλης Αναγνωστόπουλος θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο ρόστερ της Νίκης ύστερα από εισήγηση του προπονητή των μπλε, Γιώργου Ζαφειρούδη.

www.basketblog.gr
BASKETNIKIVOLOU
Χάλασε του Γεωργίου στη Νίκη Βόλου!




Επί μία εβδομάδα ο Θωμάς Γεωργίου ήταν… θεωρητικά παίκτης της Νίκης Βόλου, στην πράξη όμως είναι πλέον παίκτης της Μεταμόρφωσης! Ο 29χρονος πόιντ γκαρντ είχε «κλείσει» προφορικά στη Νίκη, στο τέλος όμως υπέγραψε στη Μεταμόρφωση, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τους «κυανόλευκους».

Πλέον, ο Γιώργος Ζαφειρούδης αναζητεί άλλον παίκτη για να καλύψει τη νευραλγική θέση του πόιντ γκαρντ, ωστόσο δεν πρόκειται να βιαστεί. Αλλωστε, οι 8 παίκτες από την περσινή ομάδα έχουν ανανεώσει και έχει προσθέσει στο ρόστερ τον Μιχάλη Φρουσκλιά.

www.infobasket.gr
BASKETNIKIVOLOU
Αποφασισμένοι για διάκριση


Νέα κατηγορία, νέο όραμα. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα στη Νίκη Βόλου, η οποία προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές τόσο όσον αφορά το διοικητικό σχήμα, όσο και το έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Έτσι, νέος πρόεδρος της Ερασιτεχνικής εξελέγη ο κ. Κώστας Λάζος ο οποίος κλήθηκε να υλοποιήσει το σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς.

Βασικότερη προτεραιότητα αποτελούσε η παραμονή του πρωτομάστορα της ανόδου, Γιώργου Ζαφειρούδη, ο οποίος και ανανέωσε τη συνεργασία τους με τους κυανόλευκους. Παράλληλα το επιτυχημένο έργο τους στα τμήματα υποδομής της Νίκης Βόλου θα συνεχίσουν τόσο ο Φώνης Μαυρομιχάλης και ο Αποστόλης Καμάκας, ενώ στο δυναμικό της ομάδας προστέθηκε και ο Αντώνης Σαμαράς.

Μετά την ανανέωση του βασικού κορμού της περυσινής ομάδας που κατέκτησε την άνοδο στη Β' Εθνική, κάτι που αποτελούσε προτεραιότητα του κόουτς Ζαφειρούδη, αποκτήθηκαν δύο παίκτες που ξεκίνησαν την καριέρα τους από τη Νίκη Βόλου. Ο λόγος για τον Μιχάλη Φρουσκλιά και τον Παναγιώτη Παπούλια, οι οποίοι επέστρεψαν στην ομάδα του Βόλου.

Τέλος, τα μέλη που απαρτίζουν την Δ.Ε. μπάσκετ είναι οι: Νίκος Οικονόμου, Δημήτρης Καραγιάννης, Κώστας Κουκουβίνος, Γιώργος Δεληκούρας, Μάνος Κρικελάς, Γιώργος Κατσαλής, Γιώργος Παναγιωτίδης, Γιάννης Καζεπίδης, Γιώργος Καραγεωργόπουλος, Χρήστος Παρασκευάς, Ζωή Διαμαντή, Γιάννης Παπαδήμος, Στέλιος Κολόζος, Γιάννης Νιαώτης, Αποστόλης Πανιόπουλος.

www.basketblog.gr
BASKETNIKIVOLOU
Η Ερασιτεχνική Νίκη Βόλου αποκτά ιστοσελίδα




Σε νέα τροχιά μπαίνει ο Γυμναστικός Σύλλογος «Νίκη Βόλου» με την έναρξη λειτουργίας της ιστοσελίδας του. Από την Κυριακή 24 Ιουλίου ξεκινάει δοκιμαστικά η λειτουργία του www.nikivolou.gr. Μέσα από τις σελίδες του ο Σύλλογος έχει στόχο την κατά το δυνατόν πλήρη, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τις δράσεις όλων των τμημάτων του. Μετά από μια δοκιμαστική περίοδο η ιστοσελίδα θα εμπλουτιστεί σταδιακά με νέες υπηρεσίες.
Παράλληλα εγκαινιάζεται ένας νέος δίαυλος στην επικοινωνία με τον Τύπο αλλά και τους φιλάθλους πιο άμεσος και σύγχρονος, όπως επιβάλλει η εποχή μας.
Η Νίκη αποτελεί ένα από τα δυναμικότερα επαρχιακά ερασιτεχνικά σωματεία και αυτή τη δυναμική φιλοδοξεί να αναδείξει μέσω διαδικτύου. Με δεδομένη την αγάπη του κόσμου για τα ερασιτεχνικά τμήματα του Συλλόγου είμαστε σίγουροι ότι θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια και θα συμβάλει στην επιτυχία της.


www.nikivolou.gr
BASKETNIKIVOLOU
Ξεκίνησε η νέα χρονιά για τη Νίκη Βόλου στο μπάσκετ (Photos)




Μέσα σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19/8 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου η πρώτη συγκέντρωση της ανδρικής ομάδας μπάσκετ της Νίκης Βόλου ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, που θα βρει την ομάδα της Μαγνησίας να αγωνίζεται στην Β’ Εθνική κατηγορία.

Μαζί με το ανδρικό τμήμα ξεκίνησε και προπονείται η θυγατρική ομάδα των Νέων Αθλητών Νίκης, η οποία αγωνίζεται στην Α1 ΕΣΚΑΘ και αποτελείται κυρίως από έφηβους καλαθοσφαιριστές και είναι ο προθάλαμος της πρώτης ομάδας του κυανόλευκου συλλόγου.

Στην “πρώτη” της ομάδας μπάσκετ το “παρών” έδωσαν ο προπονητής Φώνης Μαυρομιχάλης μαζί με τον συνεργάτη του, Σπύρο Στρατίκη οι οποίοι μίλησαν στους παίκτες, μέλη της διοίκησης, έφοροι του τμήματος, όπως και οι καλαθοσφαιριστές Παναγιώτης Τσώλης, Γιάννης Μανδαλάκης, Ηλίας Φωσές, Λευτέρης Στάμος, Γιώργος Τζίνης, Γιάννης Καρπέτης, Αποστόλης Βασδέκης, Χρήστος Ξύδης, Αλέξης Σουλιώτης, Δημήτρης Καζεπίδης και ο νεοαποκτηθείς σέντερ Φώτης Τάσσος. Απουσίασε δικαιολογημένα ο Θωμάς Γεωργίου ο οποίος ενσωματώθηκε στην ομάδα από την Τρίτη.

Το πρόγραμμα προετοιμασίας περιλαμβάνει αρχικά ασκήσεις στον στίβο με έμφαση στη γενική δύναμη και αντοχή, που έχει αναλάβει ο γυμναστής Παύλος Παρασκευόπουλος, το οποίο και θα συνεχιστεί όλη την εβδομάδα. Στα μέσα τις επόμενης εβδομάδας οι “κυανόλευκοι” αναμένεται να πατήσουν για πρώτη φορά στο παρκέ.





www.e-volos.gr
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.