QUOTE(Weekendman @ Oct 2 2012, 18:28 )

Αν και με χαμηλό σκορ είχε το δικό του ενδιαφέρον το παιχνίδι αυτό που το είδα την Δευτέρα…
-Ο Βασιλειάδης για μια ακόμη φορά με κάνει να αναρωτηθώ γιατί άραγε εμείς στην Εθνική δεν του κάνουμε ανάθεση δημιουργικών αρμοδιοτήτων ,στις όποιες τα πήγε πραγματικά καλά όπως και στο σκοράρισμα, αλλά ας υποθέσω ότι στην Εθνική θα είναι στημένος μόνο στην γωνία για τρίποντα, σαν να τον έχουμε υποβάλει σε τιμωρία…
Όπως σου τα είπε και ο SG πιο πάνω..
Νομίζω δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε με το συγκεκριμένο θέμα. Ανάθεμα αν κάποιος από όλους αυτούς που κράζουν τον Βασιλειάδη, έχει δει πώς αξιοποιείται από τον Κατσικάρη και πόσο παλεύει στη δημιουργία...

Υπήρχαν και άλλες λύσεις
-Ποστάρισμα του Νέλσον απέναντι στον Μόερμαν στο όποιο ο Γάλλος της Μπιλμπάο έδειχνε πραγματικά ανήμπορος , όχι ότι δεν τον πλήγωσε αλλιώς ο Νέλσον κάθε άλλο!(επιθετικό ριμπάουντ, παίρνοντας διάδρομο, κόβοντας στην ρακέτα, και έμμεσα βλέπε αφανείς δουλείες όπως παρατήρησα και πιο πάνω…)
-επίσης ένας ψηλός της Γκράν Κανάρια(Νέλσον περισσότερο) έβγαινε στην κορυφή της ρακέτας και μοίραζε πάσες στους παίκτες που έκοβαν στην καρδιά της ρακέτας ,άλλη μια περίπτωση που ο Μόερμαν(μαζί με Ερβέλ) δεν μπορούσε να σταματήσει…
Ο Μόερμαν έμιαζε εκτός κλίματος από την αρχή του ματς. Του έσπασε τον τσαμπουκά ας το πω ο Νέλσον στην αρχή και μετά ο Γάλλος δεν ήξερε που να κινηθεί. Ούτε ριμπαόυντ πήρε, ούτε άμυνα έπαιξε, ούτε κάλυψε τους χώρους για να κόβει τις κάθετες πάσες ( ποδοσφαρικό σχόλιο

). Δηλαδή, δεν έκανε αυτά για τα οποία τον απέκτησαν οι Βάσκοι. Νομίζω ο Νέλσον εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία του και τα πήγε περίφημα.
Και το δεύτερο στοιχείο που μπόλνταρα στο quote αποδεικνύεται από τις 4 ασσίστ του. Κάτι τέτοιο έγινε φανερό λόγω των μειωμένων δημιουργικών προσπαθειών των γκαρντ της Γκραν Κανάρια. Τόσο ο Toolson όσο και ο Scheyer δεν έψαχναν το pick 'n' roll μιας και δεν έχουν και τους αντίστοιχους ψηλούς αλλά νομίζω δεν το πολυκατέχουν το θέμα.Ενώ ο Bellas δεν ήταν καλός γενικότερα στο ματς. Αλλά η κινητικότητα των παιχτών από την άλλη ήταν εξαιρετική ώστε όλοι οι παίχτες να συνεισφέρουν από 1-2 ασσίστ.

-Ενώ ενδιαφέρον ήταν ο Σλόκαρ έπαιξε ακόμα και τον...τυρανόσαυρο της ρακέτας ποστάροντας αντι να περιοριστεί σε σουτάκια και συνεργασίες ,κυριαρχώντας και στις 2 πλευρές αμυντική και επιθετική και φυσικά στις προσωπικές μονομαχίες με τον Ράκοβιτς ,κρίνοντας έτσι και το ματς στο τέλος…
Ράκοβιτς. Τα ίδια με τον Μόερμαν. Ψαρωμένος όσο δεν πάει με τον Σλόκαρ να μοιάζει Βάσκεθ μπροστά του και να μοιράζει τάπες. Εδώ θα πω για τον Κατσικάρη. Στο δεύτερο δεκάλεπτο έχει 5άδα που δεν την θυμάμαι ακριβώς με τον Χάμιλτον να είναι η πιο αξιόπιστη λύση επιθετικά (νομίζω Γκριμάου - Πίλεπιτς - Ζήσης στα γκαρντ). Τον βγάζει λοιπόν ο Φώτης στο 5ο λεπτό για να βάλει τον Ράκοβιτς. 1ο σερί η Γκραν Κανάρια και ξέφυγε με 10 πόντους. Ε στο τέλος του ματς τα είπες. Εγινε πάλι το ίδιο. Ναι και ο Χάμιλτον δεν τα πήγαινε καλά αλλά δεν τον έλεγες και αρνητικό όπως τον Ράκοβιτς. Σλόκαρ==

Νιούλει
-ενώ με τον Μπειράν ο Μουμπρού κατάφερνε να ποστάρει με κάποια ευκολία με τον Νιούλει δεν μπορούσε τόσο εύκολα να τον πάει σε τέτοιες καταστάσεις,τουλάχιστον ο Άλεξ έβρισκε και άλλες μεθόδους όπως σαν τριάρι που επαίζε πικ εν ρολ…
Παίζει να είμαι ο μοναδικός φαν του Νιούλει παγκοσμίως...

Αθλητικός, καλό σουτάκι, καλή τρίπλα, πηδάει για το ριμπάουντ. Νομίζω έχει υποτιμηθεί η αξία του..

-Σέγερ κατέβαζε την μπάλα όμως από όσο θυμάμαι είναι γνωστός ως καλός spot-up shooter οπότε αναμένω
Δεν πήρε προσπάθειςε κιόλας. Οπότε ναι πρέπει να αναμένουμε. Ήταν μεστός και αξιόπιστος. Έδωσε μάλιστα την πιο ωραία ασσίστ του ματς.

Συμπερασματικά για την συγκεγκριμένη ομάδα δεν είναι οι μονάδες που την αναδεικνύουν(π.χ δεν θα πίστευα ούτε πιστεύω ότι ο Σλόκαρ είναι καλύτερη μονάδα απο Χάμιλτον και Ράκοβιτς αλλά στο γήπεδο απέδειξε άλλα) μα η ομαδική εικόνα που παρατήρησα η όποια κάνει και έμενα να μην θεωρώ καθόλου απίθανη την είσοδο στην οκτάδα
Χωρίς Rey και Βaez η πρώτη εμφάνιση δεν ήταν εντυπωσιακή αλλά φαίνεται ότι είναι δουλεμένη ομάδα.
Λέτε να είναι η φετινή Λαγκούν? Μπα...Αυτόν τον τίτλο λέω να τον δώσω στη Σαραγόσα.

Από την Μπιλμπάο αν έχω να προσθέσω κάτι είναι ,ότι η αμυντική απόδοση των ψηλών δεν ήταν τόσο άσχημη η για να το εκφράσω με πιο ακριβή τρόπο παθητική πραγματικά προσπαθούσαν ακόμα και στις αμυντικές αλλαγές,
για τον Ράκοβιτς με δεδομένο τους πόντους που δέχτηκε στο τέλος και ότι δεν απείλησε άμεσα επιθετικά δεν βγαίνει θετικό το πρόσημο…
Για τον Χάμιλτον οι 8 πόντοι και το 8 ranking δεν προδιαθέτουν για κάτι ιδιαίτερο, στο τέταρτο δεκάλεπτο μπορούσε να γίνει σημαντικός
Διαφωνώ εδώ. Δεν βοήθησαν σε αυτά για τα οποία αποκτήθηκαν και οι 2 τους. Ο Χάμιλτον προφανώς πήγε καλύτερα.

τι θα μπορούσε να γίνει καλύτερα;
-Περισσότερο ποστ παιχνίδι με όλο τον σεβασμό στον Σλόκαρ δεν θα μπορούσε ο Σλοβένος να τον σταματήσει και στις όποιες φάσεις επιχειρήθηκε φάνηκε αυτό με εξαίρεση μια…
-Και να μην το έβγαζε ο Κατσικάρης στα 3 μιση λεπτά πριν το τέλος επειδή έκανε ένα επιπόλαιο λάθος ,πόσο μάλλον βλέποντας εκ των υστέρων τον Σλόκαρ που δεν ήταν ενεργά επιθετικός στο τέταρτο δεκάλεπτο να σκοράρει και να κερδίζει φάουλ σαν να του άναψε το λαμπάκι, δεν ξέρω βέβαια αν ο Αμερικάνος σέντερ της Μπιλμπάο ήταν κουρασμένος και έπρεπε να βγει ,πάντως όταν επανήλθε η Γκράν Κανάρια είχε πάρει ήδη μια διαφορά 6 πόντων ενω πριν καθήσει στον πάγκο πήγαινε πόντο-ποντο…
Και ένα ακόμη σχόλιο. Πολύ καλός ο Ζήσης για πρώτο ματς. Να τα λέμε όλα. Φάνηκε η διαφορά των γκαρντ της Κανάρια με αυτά της Μπιλμπάο. Η οργάνωση και η δημιουργία. Εδώ λοιπόν είναι το δεύτερο λάθος του Κατσικάρη. Στην 4η περίοδο παίζει το μεγαλύτερο μέρος της με τον Λόπεζ στον άσσο ο οποίος δεν μπήκε ποτέ στο ματς με τα φάουλ του στην αρχή. Ο Ζήσης μπήκε 1,5 λεπτά πριν το τέλος μαζί με τον Βασιλειάδη ο οποίος πιο πριν όμως το παράχεσε με τα άστοχα σουτ. Βέβαια δεν είχε πλην του Μουμπρού τα ανάλογα στηρίγματα.
QUOTE(SG3ptshooter @ Oct 5 2012, 19:49 )

Όταν οι λέξεις Βασιλειάδης και Εθνική μπαίνουν στην ίδια πρόταση δε μπορεί να βρεθεί άκρη.
QUOTE(SG3ptshooter @ Oct 5 2012, 19:49 )

Με το Rey και το Baez να είναι εκτός είναι απαραίτητο να δώσουν ότι έχουν οι εναπομείναντες ψηλοί, ο Slokar ειδικά έχει μεγάλη άνεση και στο να πάρει πρωτοβουλίες σε αυτά τα plays και από εκεί που τον θεωρώ μια καλή προσθήκη για μια ομάδα τέτοιας δυναμικότητας χρειάζεται να δώσει λύσεις επιπέδου πρωταγωνιστή για να ξεκινήσει καλά η σεζόν της GranCanaria.
Ντάξει..Του πήγε το ματς. Νομίζω το ίδιο ματς σε 2 βδομάδες θα ήταν διαφορετικό για τον Σλόκαρ με αποτέλεσμα να σπαμαρει σουτάκια

.