Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Προοπτική - Μέλλον της Ομάδας
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
SteelGandalf
QUOTE(GK_23 @ May 8 2015, 05:44 ) *
Στο διαδίκτυο πλέον μπορείς να βρεις σχεδόν τα πάντα, ο τύπος φαίνεται να είναι κοσμοπολίτης από τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν. Το που βρίσκει τα λεφτά είναι φυσικά άλλη υπόθεση. Λίγο παραπάνω να έψαχναν οι δημοσιογράφοι θα έβρισκαν ότι o άνθρωπος προέρχεται από ένα αρκετά περίεργο και σκοτεινό θρησκευτικό background, αρκετά διαδεδομένο στους χώρους των celebrities και των επιχειρήσεων. Επίσης η LIEU Holdings, την οποία φέρεται να αντιπροσωπεύει, είναι στην πραγματικότητα κυπριακή offshore.


Υποθέτω πως τα κερδίζει με τις ικανότητες του. Δεν φαντάζομαι να του τα χαρίζουν... tongue.gif

Από 'κει και πέρα, σε ό,τι αφορά τον Άρη, θα πρέπει (με την έλευση του) να μας ενημερώσει ποιος τα βάζει τα χρήματα. Ο ίδιος ή οι όμιλοι τους οποίους εκπροσωπεί.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Προκάλεσε και… ταραχή ο Λάσκαρης

Ο Νίκος Λάσκαρης είναι το όνομα που ακούγεται πιο έντονα από οτιδήποτε άλλο στο περιβάλλον του Άρη μετά την ανακοίνωση της εμπλοκής του στην ΚΑΕ με την μεταβίβαση του 41% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Αναζητούν όλοι στοιχεία για τον υποψήφιο επενδυτή, αλλά όχι μόνο μέσα από τον Άρη…


Τα τελευταία 24ωρα, από την ώρα που έγινε γνωστό το όνομα του Λάσκαρη και της εμπλοκής του στην ΚΑΕ, στελέχη άλλων ομάδων, αντιπάλων του Άρη προσπαθούν να… συλλέξουν στοιχεία, να δουν περί τίνος πρόκειται.

Είναι γεγονός ότι έχουν… ταραχθεί από την παρουσία ενός ανθρώπου που έχει καταβάλλει 400.000 ευρώ στην ΚΑΕ και σκοπεύει να αλλάξει επίπεδο τον Άρη και αγωνιστικά και οικονομικά.

Το τι μπορεί να επιτύχει ο Νίκος Λάσκαρης στον μπασκετικό Άρη είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία των μηνών, των ετών. Προς το παρόν και μόνο η παρουσία του προκάλεσε… ταραχές σε αντιπάλους.


"Και νιώθουν, νιώθουν
νιώθουν, νιώθουν

τάραχη, στην καρδιά τους να φέρνει
τάραχη, να τους παρασέρνει

η μορφή του Θεέ μου
τους απειλεί..."

Υπάρχει και το άλλο που μιλάει για "πάταγο"!!! tongue.gif tongue.gif tongue.gif
SteelGandalf
QUOTE(www.gazzetta.gr)
Βασίλης Σκουντής

Σάββατο, 09 Μαΐου 2015 - 17:17

Γίνε Αρης να... ΛασκΑΡΗΣ!

Ο Νίκος Λάσκαρης εμφανίστηκε ως αληθινός Μεσσίας στον πλανήτη Αρη και ο Βασίλης Σκουντής σκιαγραφεί το προφίλ του ανθρώπου που θέλει να επαναφέρει την ομάδα στον θρόνο του αυτοκράτορα...


Ούτε παραγγελιά να τον είχε κάνει τον καινούργιο επενδυτή του και φορέα της μεγάλης ελπίδας του, ο Αρης και (διευκρινίζω από την αρχή ότι) δεν εννοώ την περιουσιακή κατάσταση και την εν γένει οικονομική επιφάνεια του Νίκου Λάσκαρη, ο οποίος φιλοδοξεί και δείχνει πως μπορεί να γίνει ένας κανονικός σωτήρας και όχι... πέτσινος ή λούτρινος, σαν τόσους και τόσους που έχουν σκάσει μύτη στο ελληνικό μπάσκετ, τάζοντας λαγούς με πετραχήλια και πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες...

Εδώ, στ' αλήθεια, "λεφτά υπάρχουν" και ήδη ο λεγάμενος παίζει με εξαιρετική συνέπεια που μάλιστα προτρέχει των υποσχέσεων του, το "show me the money"!

Γιατί έγραψα στον πρόλογο μου περί επενδυτή κατόπιν παραγγελίας και δεν εννοώ το οικονομικό μέγεθος του; Διότι αφενός ακόμη κι αν δεν ήταν (ή δεν είναι) φόλα Αρειανός, ο Αρης ενυπάρχει στο είναι του (ως μέρος του επωνύμου του ντε: ΛάσκΑΡΗΣ) και αφετέρου επειδή από μια σατανική σημειολογική σύμπτωση, η πρώτη επίσημη συνάντηση με θέμα το μεγάλο "deal" έγινε ανήμερα των 101ων γενεθλίων του συλλόγου!

Στις 25 του περασμένου Μαρτίου, στην Αθήνα, όπου ο Νίκος Λάσκαρης

επιβεβαίωσε με τον πλέον εμφατικό τρόπο το ενδιαφέρον του να γίνει ο μπροστάρης της παλιγγενεσίας του "αυτοκράτορα" και άρχισε να παρουσιάζει το όραμα και συνάμα το πρόγραμμα του για να πάρουν σάρκα και οστά όλα αυτά που έχει στο νου του...

Ποιος είναι όμως αυτός ο γνωστός πλέον (ως όνομα), αλλά άγνωστος ακόμη στο κοινό άνθρωπος, που εμφανίστηκε ξαφνικά στο προσκήνιο, χωρίς μάλιστα να έχει κάνει ακόμη την επίσημη εμφάνιση του στο "Nick Gallis Hall" και στο ευρύτερο κιτρινόμαυρο περιβάλλον;

Λένε πως ρωτώντας πας στην Πόλη, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, ρωτώντας φεύγεις από την Ξάνθη και πας στη Ζυρίχη! Ο Νίκος Λάσκαρης γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1975 και από εκεί στα 18 του, μόλις τελείωσε το Λύκειο, μετανάστευσε στο εξωτερικό για να σπουδάσει οικονομικές επιστήμες και εν συνεχεία να εξαπλώσει τις δραστηριότητες του σε ένα πολύ μεγάλο φάσμα επιχειρήσεων.

Στην πραγματικότητα και περισσότερο από κάθε άλλη πτυχή του πολύπλευρου επιχειρηματικού βίου του, ο Λάσκαρης που είναι μόνιμος κάτοικος Ζυρίχης δηλώνει τραπεζίτης: κανονικός και με το νόμο, καθώς ήδη έχει λάβει την προέγκριση από τις ελβετικές αρχές για τη σύσταση και λειτουργία μιας νέας (δικής του) Τράπεζας, ενώ παράλληλα είναι αντιπρόεδρος και οικονομικός διευθυντής της εταιρείας "Εurasia Μining Trading", που έχει ως αντικείμενο την εξόρυξη και εμπορία χρυσού, μεταλλευμάτων και πολυτίμων λίθων σε διάφορες χώρες, μεταξύ αυτών στη Ρωσία, στη Μαλαισία και στην Ινδονησία.

Στο επιχειρηματικό portfolio του, συμπεριλαμβάνονται επίσης μια νεοπαγής ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα την Ελλάδα, η κατοχή ενός μεγάλου μέρους των μετοχών της ασφαλιστικής εταιρείας Alico Metlife και άλλες συναφείς δραστηριότητες στην Αγγλία και στην Ελβετία. Μεταξύ αυτών, στη Ζυρίχη ο Νίκος Λάσκαρης έχει ιδρύσει ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, το οποίο έχει υιοθετήσει τριάντα άπορες ελληνικές οικογένειες και τις ενισχύει οικονομικά σε σταθερή βάση.

Πώς προέκυψε το ενδιαφέρον του Λάσκαρη για τον Αρη; Από τύχη και κυρίως από σπόντα! Βρισκόταν μια ημέρα στο γραφείο του δικηγόρου Αθηνών, Γιώργου Σφυρή (ο οποίος μεταξύ άλλων είναι μέλος της δικαστικής επιτροπής της ΕΠΟ) για μια επαγγελματική υπόθεση που αφορά τις ναυτιλιακές δραστηριότητες του και κουβέντα στην κουβέντα έπεσε στο τραπέζι ο Αρης.

Πρώτα ο ποδοσφαιρικός Αρης και εν συνεχεία ο μπασκετικός, που του... γυάλισε περισσότερο, μάλιστα ζήτησε να επισπευσθούν οι διαδικασίες των επαφών με τη διοίκηση της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη για να μη χαθεί πολύτιμο έδαφος!

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις, η συνέχεια είναι γνωστή: μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ο Νίκος Λάσκαρης (με την πολύτιμη νομική και τη γενικότερη συνδρομή των δικηγόρων Γιώργου Σφυρή και Σπύρου Χριστοφορίδη) έγινε κάτοχος του 41% των μετοχών της ΚΑΕ Αρης, ενώ φιλοδοξεί μέσα σε έναν χρόνο να έχει αποκτήσει το 90% και να γίνει το απόλυτο αφεντικό της ομάδας και όχι απλώς ένας επενδυτής.

Το ύψος του "deal" εκτιμάται σε ένα ποσόν γύρω στα 4.000.000 ευρώ: ήδη κατέβαλε 400.000 ευρώ για την πληρωμή παικτών, προπονητών και την κάλυψη τρεχουσών υποχρεώσεων, ενώ βάσει της συμφωνίας θα εξοφλήσει βαθμιαία τα χρέη των 3.200.000 ευρώ που βαρύνουν την ΚΑΕ! Μέσα στους επόμενους επτά μήνες, αναμένεται να έχει βάλει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, χώρια οι... έκτακτες εισφορές, όπως συνέβη προχθές με την απόκτηση του Γιώργου Τσιάρα.

Ο Λάσκαρης όντως έχει μεγάλα όνειρα και ένα πολύ κρυστάλλινο όραμα για τον Αρη, που σε επίπεδο αγωνιστικών στόχων αποτυπώνεται grosso modo στον πόθο "να ξαναγυρίσουμε στην κορυφή και να παίζουμε σε δυο χρόνια από τώρα στην Ευρωλίγκα". Παράλληλα έχει ήδη βάλει στο πρόγραμμα την ίδρυση ενός αθλητικού σχολείου στη Θεσσαλονίκη, όπως επίσης και τη συνεργασία με τον Νίκο Γκάλη (με τον οποίο ήδη συναντήθηκε) σε θέματα ακαδημιών, με τον στόχο να εξαπλωθούν σε ολόκληρη την Ελλάδα!

Περισσότερο από ένας πλούσιος άνθρωπος που θέλει να επενδύσει στο μπάσκετ, ο Νίκος Λάσκαρης είναι ένας "basketball junkie", ο οποίος έπαιζε μπάσκετ ως φοιτητής και μάλιστα κάποια στιγμή προσεγγίστηκε από μια ελβετική ομάδα για να την αγοράσει, αλλά δεν προχώρησε σε αυτή την κίνηση. Το πόσο ..."ψώνιο" είναι με το μπάσκετ αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ξενυχτάει κάθε βράδυ για να παρακολουθεί τις τηλεοπτικές μεταδόσεις των αγώνων του ΝΒΑ (από το οποίο δηλώνει φίλαθλος των Σίξερς), ενώ παρακολουθεί φανατικά την Ευρωλίγκα και μάλιστα θα είναι παρών στο Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης!

Αυτές τις μέρες ο Νίκος Λάσκαρης είναι διπλά χαρούμενος και πολλαπλά αγχωμένος! Οι δυο χαρές του έχουν να κάνουν με την ευνοϊκή εξέλιξη στην υπόθεση του Αρη και με την κατάκτηση του τίτλου της Premiere League από την (αγαπημένη του) Τσέλσι, όσο για τα άγχη του είναι οικογενειακά, καθώς στις 27 Ιουνίου στην Τζιά θα παντρευτεί την (εκ Κύπρου ορμώμενη) Γεωργία με την οποία έχουν κάνει πολιτικό γάμο και καμαρώνουν το κοριτσάκι τους, την τρίχρονη Ραφαέλα.

ΥΓ: Το πόσο άρρωστος με το μπάσκετ, αλλά και το πόσο βαθύς γνώστης του είναι ο Νίκος Λάσκαρης, αποδεικνύεται από ένα σχόλιο που έκανε στο πρώτο ραντεβού του με τη διοίκηση του Αρη. Συζητούσαν για τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ, που βεβαίως αποτελεί το λούσο και μια ανεκτίμητη περιουσία της ομάδας και είπε κάτι που θα το έλεγε μόνο κάποιος πολύ ψαγμένος περί τα τεχνικά του μπάσκετ: "Κάτι πρέπει να κάνουμε για να αυξήσει την ταχύτητα και την έκρηξη του. Εχει αργά πόδια και αυτό μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη του"!!!
yorgos
Αισιόδοξα πράγματα...
GK_23
QUOTE(yorgos @ May 10 2015, 17:06 ) *
Αισιόδοξα πράγματα...

Δεν πείθομαι φίλε, εύχομαι πραγματικά να μην μπει σε νέες περιπέτειες ο Άρης.

Το ρεπορτάζ του Σκουντή προέρχεται από πηγές πέριξ της διοίκησης του Άρη, ελπίζω να μην εκτεθεί στο τέλος.

Όσο ο άνθρωπος αυτός παραμένει αόρατος, η ιστορία θα θυμίζει όλο και πιο πολύ Τσάκα-Αλ Σαούντ.
SteelGandalf
QUOTE(GK_23 @ May 11 2015, 15:38 ) *
Δεν πείθομαι φίλε, εύχομαι πραγματικά να μην μπει σε νέες περιπέτειες ο Άρης.

Το ρεπορτάζ του Σκουντή προέρχεται από πηγές πέριξ της διοίκησης του Άρη, ελπίζω να μην εκτεθεί στο τέλος.

Όσο ο άνθρωπος αυτός παραμένει αόρατος, η ιστορία θα θυμίζει όλο και πιο πολύ Τσάκα-Αλ Σαούντ.


Δεν ξέρω αν πείθεσαι ή όχι, αλλά είναι εντελώς ανυπόστατη, ειδικά, η τελευταία σου φράση.

Δεν μπορεί να αποκαλείται αόρατος ένας άνθρωπος του οποίου τα στοιχεία είναι γνωστά και με το "καλημέρα" έδωσε 400.000 ευρώ, ποσό που είναι μεγαλύτερο από το σύνολο του φετινού budget της ομάδας.

Αυτά για να αποκαθίσταται η ηθική τάξη. Και για να σε προλάβω, δεν λέω τι ΘΑ κάνει. Αναφέρομαι στο τι ΕΚΑΝΕ.

Από 'κει και πέρα, είναι επιχειρηματίας ο άνθρωπος. Δεν έχει ούτε βδομάδα που έγινε επίσημα γνωστό το όνομα του. Τι περίμενες, να είναι την άλλη μέρα εδώ και την μεθεπόμενη να έρθει ο LeBron James;

Τέλος, θεωρώ περισσότερο από ικανό τον κύριο Σκουντή, ώστε να πέσει στην παγίδα που αναφέρεις. Δεν μπορώ να δεχθώ πως με την εμπειρία τόσων χρόνων, δεν το έψαξε ο ίδιος, ώστε να καθίσει να γράψει ένα τέτοιο άρθρο. Θα ήταν το λιγότερο ανόητος.
ablade
Θα συμφωνήσω με τον Steel... Δεν κρύβω ότι και εγώ μετά το άκουσμα του ονόματος και τις πρώτες πληροφορίες, ασαφείς είναι γεγονός, ήμουν πολύ επιφυλακτικός. Παρόλα αυτά το γεγονός ότι έβαλε 400.000 πριν ακόμα πει το όνομά του, μόνο ως θετικό μπορεί να μετρηθεί.

Απο την άλλη, ο Σκουντής είναι πολύ έμπειρος για να μεταφέρει φήμες και να κινδυνεύσει να εκτεθεί. Άσε που αναφέρει και κάποια περισσότερα στοιχεία σχετικά με την ιδιότητά του (βλέπε έγκριση ίδρυσης τράπεζας). Και επίσης ο Αρβανίτης έκανε πάντα μετρημένες κινήσεις χωρίς εντυπωσιασμούς.

Οφείλω να πω ότι έχει αλλάξει η αρχική μου εντύπωση και είμαι αισιόδοξος. Σίγουρα περιμένω την αρχική του τοποθέτηση αλλά ελπίζω ότι τα πράγματα θα είναι σίγουρα καλύτερα από πριν. Δεν περιμένω, και δεν θέλω σε καμία περίπτωση, να αρχίσουμε τον νεοπλουτισμό αλλά θα μου άρεζε αν η ομάδα χτιζόταν με μικρούς παίκτες ώστε να έχει μέλλον. Και μόνο να καλύπτονται οι υποχρεώσεις της ομαδας για την εκκαθάριση και να συνεχιστεί το ίδιο πλάνο, εγώ θα είμαι πολυ ευχαριστημένος.
SteelGandalf
Έτσι ακριβώς!

Άλλωστε αυτή η ομάδα έχει έναν κορμό και μπορεί με μερικές προσθήκες να ανέβει επίπεδο. Δεν θα πάμε να "χτυπήσουμε" το πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά (αν όλα πάνε καλά με τον επενδυτή).

Θα πρέπει να καλύψουμε τις παλιές υποχρεώσεις και να δημιουργήσουμε μια πιο ανταγωνιστική ομάδα, η οποία θα αναθερμάνει τον κόσμο, θα του δώσει όραμα, θα κάνει το Nick Galis Hall να ξαναφαντάζει μικρό και, προς Θεού, δεν θα δημιουργήσει ανάλογες του παρελθόντος τρύπες.

Η επιστροφή στο eurocup είναι κάτι που επίσης θεωρώ σημαντικό, εφόσον πλέον υπάρχουν τα οικονομικά εχέγγυα για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

Σαφώς όμως δεν πρέπει να λειτουργήσουμε ως νεόπλουτοι και δεν πιστεύω πως τίθεται τέτοιο θέμα.
SteelGandalf
QUOTE(yellownews.gr)
Το πρώτο επίτευγμα της νέας εποχής

Όπως φαίνεται και όπως λέγεται από επίσημα χείλη της ΚΑΕ, τα ουσιαστικά αποκαλυπτήρια του Νίκου Λάσκαρη θα γίνουν αφού ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της ομάδας στο πρωτάθλημα.


Ήδη όμως είναι εμφανή τα αποτελέσματα της “νέας εποχής” που έχει σημάνει εδώ και μερικές ημέρες στο μπάσκετ του Άρη.

Τα χαμόγελα και η αισιοδοξία των διοικητικών στελεχών της ΚΑΕ επιβραβεύτηκαν με το πρώτο επίτευγμα: Άπαντες στην ομάδα -όπως επισήμανε ο ίδιος ο πρόεδρος, Λευτέρης Αρβανίτης – είναι πληρωμένοι μέχρι και τον Απρίλιο. Κι αν αυτό θεωρείται αυτονόητο ή δεδομένο σε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, για την ελληνική πραγματικότητα αποτελεί εξεζητημένη πολυτέλεια. Κι όμως συμβαίνει στον Άρη, στην ίδια ομάδα που πριν σχεδόν τρία χρόνια βρέθηκε στα πρόθυρα της διάλυσης.

Έργο Λάσκαρη ή αν προτιμάτε συνέργεια με συμμετοχή των ανθρώπων εκείνων που ο Λάσκαρης εμπιστεύθηκε ώστε να χρηματοδοτήσει. Οι ευεργετικές συνέπειες δε θα αργήσουν να φανούν. Τουναντίον. Η ομάδα δείχνει αποφασισμένη να συγκεντρωθεί απόλυτα στη διεκδίκηση τουλάχιστον της εισόδου στην πρώτη τετράδα και οι αθλητές μπορούν απερίσπαστα να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους στις προπονήσεις και στους αγώνες.

Ο κόσμος θα αγκαλιάσει πρόθυμα τη μεγάλη προσπάθεια προς την αναρρίχηση στις κορυφαίες θέσεις του πρωταθλήματος. Άλλωστε το έκανε σε σημαντικό βαθμό όταν οι προϋποθέσεις ήταν φτωχότερες και οι δυνατότητες μικρότερες. Δε θα το πράξει τώρα; Εάν μάλιστα η μαζική προσέλευση συνδυαστεί και με την απαραίτητη προσοχή ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε συμπεριφορά που θα βλάψει τα συμφέροντα της ομάδας -είτε σε οικονομικό είτε σε αγωνιστικό επίπεδο- τότε μπορούμε βάσιμα να ελπίζουμε σε ένα φινάλε που θα βάλει τις βάσεις για κάτι ακόμη μεγαλύτερο την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
38aris
QUOTE(SteelGandalf @ May 13 2015, 14:54 ) *
Έτσι ακριβώς!

Άλλωστε αυτή η ομάδα έχει έναν κορμό και μπορεί με μερικές προσθήκες να ανέβει επίπεδο. Δεν θα πάμε να "χτυπήσουμε" το πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά (αν όλα πάνε καλά με τον επενδυτή).

Θα πρέπει να καλύψουμε τις παλιές υποχρεώσεις και να δημιουργήσουμε μια πιο ανταγωνιστική ομάδα, η οποία θα αναθερμάνει τον κόσμο, θα του δώσει όραμα, θα κάνει το Nick Galis Hall να ξαναφαντάζει μικρό και, προς Θεού, δεν θα δημιουργήσει ανάλογες του παρελθόντος τρύπες.

Η επιστροφή στο eurocup είναι κάτι που επίσης θεωρώ σημαντικό, εφόσον πλέον υπάρχουν τα οικονομικά εχέγγυα για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

Σαφώς όμως δεν πρέπει να λειτουργήσουμε ως νεόπλουτοι και δεν πιστεύω πως τίθεται τέτοιο θέμα.


Συμφωνώ απόλυτα!
Η όποια ανακαμψη της ομάδας πρέπει να γίνει σιγά σιγά και βασικά υλικά είναι ο κορμός να μην αλλάζει οβιδιακά και το προπονητικό σταφ να μένει σταθερό
Η ομάδα πιστεύω με λίγες αλλάγες του χρόνου θα είναι καλύτερη.
Αυτό είναι κουβέντα για άλλη στιγμή,μετά τα πλει οφ.(μακάρι να αργησουμε να την κάνουμε...)
SteelGandalf
QUOTE(yellownews.gr)
Αρβανίτης: "Με μεγάλη οικονομική βάση ο Λάσκαρης"

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, μίλησε σε ραδδιόφωνο της πόλης για τις προοπτικές που ανοίγονται για τον Άρη μετά την έλευση του Νίκου Λάσκαρη.


Συγκεκριμένα δήλωσε: Για την πρώτη εμπειρία του Λάσκαρη: «Χάρηκε πάρα πολύ, του άρεσε η ατμόσφαιρα και πανηγύρισε τη νίκη στο γεμάτο Αλεξάνδρειο. Γενικά έμεινε πολύ ευχαριστημένος από αυτό που είδε».

Για τις προοπτικές του Άρη με τον Λάσκαρη: «Υπάρχει ένας άνθρωπος σοβαρός, με μεγάλη οικονομική βάση και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλο τον κόσμο. Θέλει να βοηθήσει στην οικονομική εξυγίανση του συλλόγου. Θεωρεί πως η ομάδα πρέπει να δουλεύει σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, όντας πολύ καλά οργανωμένη και πως σε λίγα χρόνια μπορεί να αποκομίσει και οικονομικά οφέλη».

Για το 41%: «Ήταν ένα πρώτο βήμα και πιστεύω πως στη συνέχεια θα πάρει και άλλες μετοχές προκειμένου να γίνει ο κάτοχος του πλειψηφικού πακέτου. Θεωρώ πως θα γίνει γιατί μέχρι στιγμής του αρέσει ότι βλέπει». Για τον «έλεγχο» του Λάσκαρη: «Αυτό που γνωρίζουμε πολύ καλά είναι πως δεν υπάρχουν νομικά προβλήματα, ο άνθρωπος είναι πεντακάθαρος, έχει ρευστότητα και μεγάλες επιχειρήσεις. Και η καλύτερη εγγύηση είναι πως μετά τη συμφωνία αμέσως έφερε και τα χρήματα που συμφωνήθηκαν».

Για τη σύγκριση με τους μεγάλους των Αθηνών: «Δεν είναι Αγγελόπουλος και Γιαννακόπουλος αλλά θεωρεί πως με σωστή δουλειά και τη δική του οικονομική βοήθεια θα μπορέσουμε να κάνουμε πολλά περισσότερα πράγματα. Είναι δυνατός και εξαρτάται από τον Άρη να τον αγκαλιάσουμε, να τον προστατεύσουμε και να είμαστε ειλικρινείς απέναντί του για να μείνει εδώ πολλά χρόνια».

Για τον τρόπο διοίκησης και την αξιοποίηση του Νίκου Γκάλη: «Θα παραμείνουν κάποια άτομα της υπάρχουσας διοίκησης και θα στελεχωθεί από νέα. Μίλησαν μαζί, έχουν πολλά κοινά και όταν τελειώσει το πρωτάθλημα, θα γίνει το επιχειρηματικό σχέδιο και θα συζητηθεί και το θέμα του Νίκου και πως θα αξιοποιηθεί καλύτερα. Άλλωστε είναι δίπλα μας όποτε του το ζητάμε».

Για τον Δημήτρη Πρίφτη: «Έχει δείξει δείγματα της δουλειάς του και έχει κάνει δύσκολα πράγματα τη φετινή σεζόν. Είναι ένας προπονητής που εκτιμώ πολύ και το ίδιο κάνει και ο κύριος Λάσκαρης. Ο Δημήτρης μπορεί να πετύχει και να βοηθήσει και τη νέα χρονιά. Η εκτίμησή μου είναι δεδομένη».
SteelGandalf
QUOTE(www.basketnet.gr)
Δεν κοροϊδεύει ο Λάσκαρης

Δεν είναι ψέμα, δεν είναι… αέρας. Ο νέος επενδυτής του Άρη, Νίκος Λάσκαρης πληρώνει κανονικά. Δεν είναι σαν τους άλλους τους δήθεν επενδυτές και σωτήρες ομάδων που εμφανίστηκαν, υποσχέθηκαν τα αστέρια και προσέφεραν τελικά το απόλυτο μηδέν.


Πληρώνει από την πρώτη στιγμή. Και όχι μόνο τους υπάρχοντες παίκτες αλλά και τις παλιές οφειλές. Αυτή την εβδομάδα πλήρωσε μέχρι και τρεις δόσεις από τις οφειλές της ΚΑΕ για το άρθρο 99. Δόσεις που είχαν μπει στο «ψυγείο» εδώ και μήνες. Αυτός είναι ένας λόγος που δικαιολογημένα κάνει τους φίλους του Άρη να αισιοδοξούν. Ο βασικότερος μάλλον. Διότι φαίνεται πως ο τύπος δεν κοροϊδεύει.


Και κάτι πολύ σημαντικό που δείχνει πως η ομάδα μας κάνει πρόοδο και σε άλλους τομείς:

QUOTE(www.aekarena.gr)
Ευχαριστήρια ανακοίνωση για Άρη

Ικανοποιημένοι από τους «Θεσσαλονικείς» έμειναν οι άνθρωποι της ΑΕΚ.


Η ΚΑΕ ΑΕΚ μέσω επίσημης ανακοίνωσης, ευχαρίστησε τη διοίκηση της ΚΑΕ Άρης για τη φιλοξενία της στον χθεσινό αγώνα των πλέι οφ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Μάλιστα οι άνθρωποι της «Βασίλισσας» δεν παρέλειψαν να τονίσουν, τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε η επέμβαση της ΚΑΕ Άρης ώστε να σταματήσουν οι αποδοκιμασίες οπαδών στον αγώνα της 13ης Μαΐου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η διοίκηση της ΑΕΚ ευχαριστεί τη διοίκηση της ΚΑΕ Άρης για τη φιλοξενία, αλλά και για την προσπάθεια, που κατέβαλε, προκειμένου να προστατεύσει τα μέλη της από τις αντιδράσεις μεμονωμένων οπαδών στον αγώνα της 13ης Μαΐου στο «Αλεξάνδρειο Μέλαθρο».
tuareg
Ποιους θα δει στη Μαδρίτη ο Λάσκαρης! Επαφές με Ευρωλίγκα! - See more at: http://basketplus.gr/index.php/rss-aris-ba...h.dyLJrBcM.dpuf
hagi
Παιδιά δεν πρέπει πιστεύω να ενθουσιαζόμαστε πάρα πολύ.. Για Ευρωλίγκα το βλέπω πολύ δύσκολο.. Ποιος δεν θα το ήθελε αλλά ας παίξουμε στο Eurocup με μια δυνατή ομάδα και ταυτόχρονα τα χρέη να πληρώνονται και από κει και πέρα βλέπουμε..

Μακάρι βέβαια ο άνθρωπος να έχει το χρήμα να δώσει και να μας κάνει πολύ δυνατή ομάδα αλλά ας κρατάμε μικρό καλάθι..

και μόνο το γεγονός ότι έχουμε φτάσει μέχρι εδώ έτσι ξαφνικά ,για μένα είναι αναπάντεχο και πολύ ευχάριστο. Περιμένω να τελειώσει η χρονιά να δούμε τί θα δούμε.
Πάντως προέχει η σειρά με την ΑΕΚ που θα πρέπει να κερδίσουμε γιατί αν βγούμε εκτός δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να συμμετάσχουμε στο Eurocup..
SteelGandalf
Μα δεν έγραψε ο Βασίλης (tuareg) πως θα πάμε στην ευρωλίγκα την επόμενη χρονιά.

Αν κατάλαβα καλά, θέλησε να δώσει έμφαση πως ένας δικός μας άνθρωπος θα βρεθεί στην καρδιά των γεγονότων της κορυφαίας διοργάνωσης του ευρωπαϊκού μπάσκετ. wink.gif
tuareg

Κατατέθηκε από την ΚΑΕ πλήρης φάκελος στην Ευρωλίγκα για επιστροφή στην Ευρώπη!
http://www.pressaris.gr/%CE%BA%CE%B1%CF%84...BB%CE%BF%CF%82/
SteelGandalf
QUOTE(aris.re)
Πρώτες δηλώσεις από τον Λάσκαρη

Τις πρώτες του δηλώσεις πραγματοποίησε ο Νίκος Λάσκαρης, ως μέτοχος της ΚΑΕ ΑΡΗΣ!!!


Παρακάτω τα όσα είπε:

«Είχα επαγγελματικές υποχρεώσεις και τις συνδύασα με το Φάιναλ 4. Ταυτόχρονα έγιναν και κάποιες επαφές που αφορούσαν και τον ΑΡΗ και πήγαν πολύ καλά», τόνισε αρχικά ο νέος επενδυτής των «κιτρίνων», μιλώντας αποκλειστικά στη «SportDay». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ευρωπαϊκής συμμετοχής την επόμενη σεζόν, λέγοντας: «Είμαστε αισιόδοξοι. Πήγαν καλά οι συζητήσεις με την Ευρωλίγκα αλλά δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει. Προσωπικά πιστεύω ότι του χρόνου θα αγωνιζόμαστε στην Ευρώπη. Η Ευρωλίγκα ήθελε εγγυήσεις από την πλευρά μας, αφού ο ΑΡΗΣ δεν έχει αγωνισθεί στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια λόγω και οικονομικών προβλημάτων. Εχουμε δώσει όλες τις απαραίτητες οικονομικές εγγυήσεις και είμαστε προετοιμασμένοι.

Είναι πολύ σημαντικό να προκριθεί ο ΑΡΗΣ. Οσο ψηλότερα τερματίσει η ομάδα, τόσο καλύτερα και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας.

Τόσο οι παίκτες όσο και ο κόσμος δεν πρέπει να επηρεαστούν από τη διαφορά του προηγούμενου αγώνα με την ΑΕΚ γιατί δεν παίζει κανένα ρόλο. Το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Είναι απλά μία ήττα κι ως τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Πιστεύω ότι με τη βοήθεια του κόσμου στο «Nick Galis Hall» μπορούμε να προκριθούμε».


Δηλώσεις που και αισιόδοξες είναι και, κυρίως, δείχνουν πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος, αν μη τι άλλο, "το έχει".

Μένει να δούμε, τι τελικά θα πραγματοποιηθεί, από πλευράς κατάταξης της ομάδας μας, αλλά και από πλευράς της ευρωπαϊκής συμμετοχής.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Πριμ 40.000 ευρώ για την πρόκριση στην τετράδα!

Ο Νίκος Λάσκαρης είχε υποσχεθεί στους καλαθοσφαιριστές της ομάδας, μετά το πρώτο παιχνίδι με την ΑΕΚ και την πρώτη νίκη του Άρη, πριμ 40.000 ευρώ σε περίπτωση πρόκρισης στην ημιτελική φάση του πρωταθλήματος.


Η υπόσχεση του αυτή υλοποιείται και οι κίτρινοι θα μοιραστούν το συγκεκριμένο ποσό για την είσοδο τους στην τετράδα των πλέι οφ.


QUOTE(www.pressaris.gr)
Γελάει ο κόσμος όλος από την ανακοίνωση της ΑΕΚ

Ανακοίνωση για να καλύψει την ήττα της εξέδωσε η ΑΕΚ, κάνοντας λόγος πως όσο παιζόταν μπάσκετ αυτή κέρδιζε…! Πρέπει να αναρωτηθούν οι της ΑΕΚ και του… πρότζεκτ ότι ένα παιχνίδι τελειώνει στο 40ο λεπτό και όχι στο 10ο λεπτό. Πρέπει να αναρωτηθούν οι της ΑΕΚ για ποιο λόγο οι παίκτες τους έχασαν βολές, τρίποντα και υπέκυψαν στον Αυτοκράτορα… Κατά τα άλλα, καλές διακοπές!


H διοίκηση της ΑΕΚ ξεκίνησε ήδη τον σχεδιασμό της νέας περιόδου. Η διοίκηση της ΑΕΚ συνεχίζει απρόσκοπτα την προσπάθειά της για την επιστροφή της «Βασίλισσας» στην κορυφή του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η διοίκηση της ΑΕΚ δεν πρόκειται να επηρεαστεί από πρόσκαιρες εξωαγωνιστικές αντιξοότητες.

Η διοίκηση της ΑΕΚ τιμά και σέβεται τους θεσμούς και το έχει αποδείξει κατά κόρον. Η διοίκηση της ΑΕΚ δεν πρόκειται να μείνει, όμως, σιωπηλή απέναντι στα φαινόμενα βίας, μάρτυρες των οποίων γίναμε όλοι στην Θεσσαλονίκη.

Η ΑΕΚ έχει δείξει δείγματα αθλητικού πολιτισμού, και ως διοίκηση, αλλά και ως κόσμος της, αφού το παραμικρό δεν συνέβη φέτος στο ΟΑΚΑ, και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει να κινείται. Η ΑΕΚ έχει ως προτεραιότητα την ευταξία και την αξιοπρέπεια στο ελληνικό Πρωτάθλημα και θα γίνει μπροστάρης στον επαναπροσδιορισμό της ταυτότητας και στην αναβάθμιση της BasketLeague.

Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε την «φιλοξενία» των διοικούντων τον Άρη, οι οποίοι δεν έδειξαν την παραμικρή ευαισθησία, ακόμη κι όταν η αποστολή της ΑΕΚ και οι παράγοντές της προπηλακίστηκαν στο σημείο της προσωρινής διακοπής του αγώνα. Η αποστολή και οι παράγοντες της ΑΕΚ αφέθηκαν στην μοίρα τους, γεγονός πρωτοφανές για τα δεδομένα του ανθρώπινου πολιτισμού.

Η διοίκηση της ΑΕΚ σεβόμενη τους θεσμούς, έθεσε σε δεύτερη μοίρα το συμφέρον της και δεν κατέθεσε ένσταση, όπως θα μπορούσε, στην χθεσινή αναμέτρηση, προκειμένου να μην διασαλεύσει περαιτέρω την ομαλή διεξαγωγή του Πρωταθλήματος, αλλά και επειδή από φιλοσοφία της δεν διεκδικεί αγώνες της στα χαρτιά.

Όλη η Ελλάδα είδε ότι όλα όσα συνέβησαν στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο ήταν προϊόν διατεταγμένης υπηρεσίας. Η ΑΕΚ δεν έχασε, γιατί μετά την διακοπή, αγώνας δεν έγινε. ‘Οσο παιζόταν μπάσκετ η ΑΕΚ κέρδιζε. Μετά την διακοπή αυτό, που ήταν βασική προτεραιότητα για τους παίκτες μας ήταν η διασφάλιση της σωματικής τους ακεραιότητας. Όποιος γνωρίζει από αθλητισμό αντιλαμβάνεται τι σημαίνει αυτό για την διεξαγωγή μιας αναμέτρησης. Ο Άρης κάλυψε για άλλη μια φορά τις αγωνιστικές και διοικητικές του αδυναμίες με τραμπουκισμούς, ύβρεις και γενικότερα με κλίμα τρομοκρατίας.

Η ΑΕΚ δεν πρόκειται βέβαια να ακολουθήσει τον ολισθηρό δρόμο του Άρη, ο οποίος έχει μεν παρελθόν, αλλά έχει αβέβαιο μέλλον. Εξάλλου, οι οπαδοί της ΑΕΚ δεν τρώνε… κουτόχορτο. Η ΑΕΚ θα συνεχίσει να επενδύει σε συναίσθημα, σε υψηλά ιδανικά, σε παίκτες κλάσης Ευρωλίγκας και σε στόχους με ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Η ΑΕΚ προτίθεται να ζητήσει την παρέμβαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, την ευαισθησία του οποίου σε θέματα εξάλειψης της βίας, γνωρίζουμε.

Η ΑΕΚ θα ζητήσει τον λόγο από τον ΕΣΑΚΕ, η διοίκηση του οποίου ανέχεται τέτοια φαινόμενα, ενώ προτίθεται να κάνει παράσταση στην συνεδρίαση της Πέμπτης (13:00, 21/5) στην Λίγκα.

Καταγγέλλουμε όλους όσοι επιδόθηκαν σε εμετικά συνθήματα κατά της μητέρας του οπαδού της ΑΕΚ, Νίκου Ξηροκώστα, ο οποίος προ ετών είχε τραυματιστεί σε αγώνα με τον Άρη στο «Χαριλάου», με τις γνωστές συνέπειες για την σωματική του ακεραιότητα. Η διοίκηση του Άρη και σ’ αυτή την περίπτωση ήταν απούσα. Πρόκειται τελικά για τον ορισμό της ξεφτίλας».


Δεν ξέρω αν γελάει ο κόσμος από τις φαρσοκωμωδίες που, κατά καιρούς, εκτιλύσσονται στον ελληνικό αθλητισμό ή αν κλαίει με μαύρο δάκρυ για το κατάντημα μας. Θα σταθώ όμως σε ένα ζήτημα το οποίο αφορά την προστασία της αποστολής και των παραγόντων. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχει, αλλά το μόνο που προσπαθεί να πετύχει είναι ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης και κυρίως των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας, εξαιτίας της αγωνιστικής της αποτυχίας (τηρουμένων των αναλογιών και των προσδοκιών για την πορεία της).

Μεταξύ πολλών λαθών όμως, οι ιθύνοντες της Α.Ε.Κ., έκαναν ακόμη ένα. Μετά τον 1ο αγώνα έσπευσαν να συγχαρούν την διοίκηση του Άρη για την φιλοξενία που τους παρείχε. Εχθές δεν συνέβη τίποτα διαφορετικό, σε σύγκριση με τον 1ο αγώνα. εκτός από το γεγονός ότι η ομάδα τους ηττήθηκε και αποκλείστηκε από την συνέχεια του θεσμού. Αυτός είναι ο βασικός λόγος για την δημιουργία της παραπάνω ανακοίνωσης.

QUOTE(www.arisbc.gr)
Η απάντηση της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε στην ανακοίνωση της ΑΕΚ. Ο Αυτοκράτορας είναι εδώ

Η ανωτερότητα μίας ομάδας δεν φαίνεται τόσο στις νίκες, όσο στις ήττες. Η ικανότητα διαχείρισης μιας σημαντικής ήττας αποδεικνύει το μεγαλείο της μεγάλης ομάδας, όπως και η ιστορία της που γράφεται με τίτλους και αγώνες. Όχι με λόγια και ανακοινώσεις. Ο ΑΡΗΣ, η ομάδα που έβαλε το μπάσκετ στα σπίτια όλων των Ελλήνων, έχει μάθει να αναγνωρίζει την ανωτερότητα του αντιπάλου όταν ηττάται πεντακάθαρα, όπως έπραξε στις 16/05/2015 και πόρρω απέχει από μεγαλόστομες συμπεριφορές και δηλώσεις που κατατείνουν μόνο στον αποπροσανατολισμό του κόσμου, στο κουκούλωμα των αγωνιστικών αδυναμιών και λαθών.


Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε, δεν θα μπορούσε να αφήσει αναπάντητο το σημερινό διοικητικό παραλήρημα της Κ.Α.Ε. ΑΕΚ. Ουδέποτε η αποστολή και οι παράγοντες της ΑΕΚ αφέθηκαν στη μοίρα τους στον χτεσινό ιδίως αγώνα. Η διοίκηση της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ήταν εκεί και, όπως σε κάθε αγώνα, μερίμνησε για την προστασία των κατόχων προσκλήσεων της ΑΕΚ, οι οποίοι μετά την επανέναρξη του αγώνα προστατεύονταν από αστυνομικό κλοιό, την ώρα που οι κάτοχοι των προσκλήσεων του ΑΡΗ στο ΟΑΚΑ παρακολουθούσαν τον αγώνα σκορπισμένοι σε όλο το γήπεδο, χωρίς καμία προστασία. Επίσης, ο υπεύθυνος Ασφαλείας της ΚΑΕ ΑΕΚ (και απόστρατος αξιωματικός της Αστυνομίας) είχε συνεχή επαφή με την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για την προστασία της ομάδας.

Ως ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. καταδικάσαμε προ ολίγου τις μεμονωμένες επεισοδιακές συμπεριφορές οπαδών μας. Κάτι που δε συνέβαινε όταν η αποστολή μας δεχόταν αλλεπάλληλες επιθέσεις κατά το παρελθόν, στους αγώνες με την ΑΕΚ, σε έδρες σαν το Γαλάτσι. Ως ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. λάβαμε σήμερα μέτρα σε βάρος όσων αμαύρωσαν την εικόνα της χτεσινής εορτής του μπάσκετ. Ποτέ καμία Κ.Α.Ε. δεν έλαβε τέτοια μέτρα γιατί δεν ήθελε να εκθέσει τους στρατούς της. Όμως ο ΑΡΗΣ έχει τους ήρωές του και τους φιλάθλους του σε όλη την οικουμένη και η δύναμή του δεν είναι οι στρατοί του, αλλά η φήμη και η ιστορία του. Τα «μεγαθήρια» που τίμησαν τις φανέλες του. Αυτές θα διαφυλάξουμε με οποιοδήποτε κόστος.

Ως Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ ευχαριστούμε τους παίκτες μας που απέδειξαν ότι το μεγαλείο της ψυχής και το κυνήγι του ονείρου καθορίζουν το πεπρωμένο μιας μεγάλης ομάδας, του ΑΡΗ μας. Ο «αυτοκράτορας» ξύπνησε και είναι εδώ, παρών. Ευχαριστούμε τον κόσμο του ΑΡΗ για την αγάπη και τα συναισθήματά του για την ομάδα μας. Ο πήχης είναι πλέον ψηλά και οι υποχρεώσεις όλων μας ακόμα περισσότερες για να οδηγήσουμε γρήγορα τον «Αυτοκράτορα» στο θρόνο του.

Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη από την πολιτεία, τον Υπουργό, το φίλαθλο κόσμο, τους διαιτητές, τον Πρόεδρο, τους παίκτες, τον προπονητή και τους παράγοντες της ΑΕΚ για τις μεμονωμένες εκτροπές των οπαδών μας που αμαύρωσαν για λίγα λεπτά τη μεγάλη γιορτή του μπάσκετ, που τελικά επικράτησε και ολοκληρώθηκε με το μεγάλο θρίαμβο της ομάδας μας. Ζητούμε συγγνώμη από τη μητέρα του άτυχου Νίκου Ξηροκώστα για τα υβριστικά συνθήματα των οπαδών μας σε βάρος της. Πολύ σύντομα θα αποδώσουμε δικαιοσύνη και, ως Κ.Α.Ε., θα προστατεύσουμε όσους η τύχη και η κακή στιγμή ανάγκασε να κουβαλούν το σταυρό του μαρτυρίου. Θα απαγορεύσουμε την είσοδο στους επόμενους αγώνες όλων όσων έχουν ήδη αναγνωριστεί για την πρόκληση των χτεσινών μεμονωμένων εκτρόπων και θα συνεργαστούμε με τον Υπουργό για την παραδειγματική τιμωρία τους. Χρειάζεται από όλους μας μεγάλη προσπάθεια και τόλμη για να διαφυλάξουμε το μπάσκετ, την ομάδα μας και τον αθλητισμό γενικότερα. Και αυτό θα το καταφέρουμε. Ήδη ως Κ.Α.Ε. λάβαμε την απόφαση. Καλούμε την Κ.Α.Ε. ΑΕΚ να σταθεί και αυτή στο ύψος των περιστάσεων. Η φωτιά δεν χρειάζεται λάδι, αλλά νερό.

Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ θα δώσει το «παρών» στη συνεδρίαση της λίγκας, την Πέμπτη 21/5/2015, όχι για να απολογηθεί, αλλά για να παραδειγματίσει. Και διαβεβαιώνουμε όλους όσοι αγαπούν το μπάσκετ στην Ελλάδα,ότι δε θα αφήσουμε κανέναν να σπιλώσει την ιστορία και τις καθαρές νίκες της ομάδας μας. Για τις «διοικητικές αδυναμίες του ΑΡΗ» δεν πρόκειται να σχολιάσουμε τίποτα, γιατί η ιστορία της ομάδας ξαναγράφεται με χρυσά γράμματα. Πλέον ο ΑΡΗΣ έχει ονοματεπώνυμο. Όσο για τις «αγωνιστικές αδυναμίες του ΑΡΗ», αυτές φάνηκαν χτες στο γήπεδο…


Αυτό το τελευταίο περιμένω να το δω στην πράξη. Αν συμβεί, τότε θα μιλάμε για κοσμογονία. Η μάστιγα της βίας, με συνέπεια την τιμωρία του συλλόγου (που δεν φταίει σε τίποτα) και του υγιούς κόσμου του, έχει προκαλέσει τεράστια ζημιά και ηθική και υλική.

Αν καταφέρουν να εντοπίσουν τους υπαίτιους και να τους τιμωρήσουν παραδειγματικά, τότε θα αλλάξουν τα δεδομένα στον ελληνικό αθλητισμό. Στο εξωτερικό το έχουν ήδη πετύχει. Στο εσωτερικό, ας είναι μπροστΆρης ο Άρης μας!!!

Όταν εντοπίσεις, απομονώσεις και τιμωρήσεις μερικούς που κάνουν ζημιά (δίνοντας δικαιώματα για διακοπή αγώνων, για τιμωρίες κεκλεισμένων των θυρών, για χρηματικά πρόστιμα κλπ.), όχι μόνο χρήματα θα κερδίσεις από όλα αυτά, αλλά θα δημιουργήσεις τέτοια αίσθηση στο χώρο, με αποτέλεσμα να "υποχρεώσεις" και φιλάθλους της ομάδας σου (ή και ουδέτερους που αγαπούν το άθλημα) που δεν έρχονται στο γήπεδο εξαιτίας όλων των κακοποιών στοιχείων, τελικά να έρθουν. Θα ανεβάσεις κατακόρυφα το πρεστίζ της ομάδας σου και την εμπορικότητα της και γενικά μόνο κέρδος θα έχεις.

Οι δυνατότητες υπάρχουν. Η διάθεση μετράει και περιμένω να την δω στην πράξη...
SteelGandalf
QUOTE(www.yellownews.gr)
Μια λέξη που πρέπει να είσαι άντρας για να την πεις

Όσο περισσότερο κατανοώ την ελληνική γλώσσα, τόσο περισσότερο τη θαυμάζω. Διαθέτει αστείρευτο πλούτο, μοναδικές έννοιες και τρομερή ποικιλία λέξεων. Κάποιες από αυτές είναι πραγματικά δύσκολο να προφερθούν λόγω της σύνθεσής τους.


Υπάρχει όμως και μια λέξη που ενώ προφέρεται εύκολα, λέγεται πολύ δύσκολα. Μα πάρα πολύ δύσκολα! Μια λέξη που όλοι όσοι μιλούμε ελληνικά τη γνωρίζουμε πολύ καλά, αλλά δυσκολευόμαστε τρομερά να την πούμε. Μια λέξη που τελικά πρέπει να είσαι άντρας για να την πεις με τρόπο που να την εννοείς.

Είναι η λέξη “συγνώμη”. Μέσα στα επτά γράμματά της κρύβει ένα μοναδικό μεγαλείο ψυχής. Για τους ανόητους μπορεί να σημαίνει αδυναμία, αλλά στην πραγματικότητα χρειάζεται μεγάλη δύναμη για να εκφραστεί. Αυτή είναι η λέξη που κατά την ταπεινή μου άποψη κυριαρχεί στην ανακοίνωση την οποία εξέδωσε χθες βράδυ η ΚΑΕ Άρης και η οποία με εξέπληξε ευχάριστα.

Μπορεί οι ομάδες να “μιλάνε” μέσα στο γήπεδο και τα παιχνίδια να αρχίζουν και να τελειώνουν εντός των αγωνιστικών γραμμών, αλλά το επικοινωνιακό κομμάτι μιας ΚΑΕ είναι εξίσου σημαντικό, προκειμένου ο φίλαθλος κόσμος, επίσημος και ανεπίσημος, να αντιλαμβάνεται τη φιλοσοφία και τη νοοτροπία που διακατέχει την εκάστοτε διοίκηση. Συγκρίνοντας τις ανακοινώσεις των δύο “κιτρινόμαυρων” ΚΑΕ που είδαν το φως της δημοσιότητας με μικρή διαφορά ώρας, νομίζω ότι σε κάθε νοήμον πλάσμα το τεράστιο χάσμα που τις χωρίζει έγινε εμφανές.

Η διοίκηση της ΑΕΚ έδειξε ότι πάσχει από ανωριμότητα στη διαχείριση κρίσεων και αντιμετωπίζει τους φιλάθλους της ομάδας της σαν παιδιά δημοτικού σχολείου, παρουσιάζοντας τον Άρη σαν τον... κακό λύκο που κυνηγούσε λυσσασμένος να φάει τις... Κοκκινοσκουφίτσες. Η διοίκηση του Άρη βγήκε αντρίκια, χωρίς να αποποιηθεί των ευθυνών της, ζήτησε με ειλικρίνεια συγνώμη -ακόμη και από την πονεμένη μητέρα του άτυχου Νίκου Ξηρόκωστα- και δεσμεύτηκε να αναλάβει δράση εναντίον όσων περιφρονούν συστηματικά το φίλαθλο πνεύμα αλλά και τα συμφέροντα της ομάδας που ισχυρίζονται ότι αγαπούν.

Δεν μπορώ να ξέρω σε τι βαθμό θα υλοποιήσει τις υποσχέσεις της η ΚΑΕ Άρης, δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι ο Έλληνας οπαδός μπορεί να... σωφρονιστεί. Γι αυτό μένω στην ανακοίνωση, την οποία χαρακτηρίζω ως την κορυφαία που έχω διαβάσει από επίσημη ΚΑΕ εδώ και πολλά χρόνια. Ο Άρης, ως γνήσιος άντρας, βγήκε μπροστά και απολογήθηκε. Μένει να αποδειχθεί αν υπάρχει αντρισμός και στις ομάδες με θηλυκό όνομα...


Συμφωνώ απόλυτα πλην του γεγονότος, όπως ανέφερα και χθες, πως εμένα με ενδιαφέρουν οι πράξεις. Αν δεν τις δω, δεν έχουν καμία απολύτως σημασία μόνο τα "λόγια".
SteelGandalf
QUOTE(John Daskalou)
Περίμενα να περάσουν δυο μερούλες και με καθαρό μυαλό, να καταθέσω την άποψή μου για τα όσα έγιναν (και δεν έγιναν) στο Nick Galis Hall στον αγώνα με την ΑΕΚ. Και καλά έκανα, γιατί η ανακοίνωση της διοίκησης της "Ένωσης" που αποτελεί μνημείο αστειότητας και επιλεκτικής μνήμης και κρίσης, μου δίνει την δυνατότητα μιας πιο ολοκληρωμένης άποψης.

Στα όσα επικαλούνται οι της ΑΕΚ περί "πολιτισμού" και "φιλοξενίας", θυμάμαι πρόχειρα τα "πεσίματα" στο Γαλάτσι και τα επεισόδια με τα ΜΑΤ στον αγώνα κυπέλλου με τον Άρη στο ΟΑΚΑ, τον Σεπτέμβριο του 2006, με σπασμένα καθίσματα, πόλεμο με μπουκάλια και πυροσβεστήρες και ημίωρη διακοπή του αγώνα που συνεχίστηκε κανονικά (τον κέρδισε η ΑΕΚ με 67-64). Για να μην πάμε στις φετινές επιδείξεις... πολιτισμού, την κλωτσοπατινάδα οπαδών στην Νέα Σμύρνη και στην Πάτρα.

Στην, χωρίς ντροπή, χρησιμοποίηση του ονόματος του Ξηροκώστα στην ανακοίνωσή της, η επίσημη ΑΕΚ επιχειρεί να αλλοιώσει τα πραγματικά γεγονότα για την δημιουργία εντυπώσεων. Γιατί, ναι, υπήρξε εμετικό υβριστικό σύνθημα κατά του συγκεκριμένου ανθρώπου από 200 ανθρώπους, οι οποίοι όμως αποδοκιμάστηκαν έντονα από τους υπόλοιπους 5.000 του γηπέδου. Αν η ΚΑΕ ΑΕΚ ήθελε να είναι ειλικρινής και δεν ήθελε να παραποιήσει την αλήθεια, θα έπρεπε να αναφέρει την αλήθεια.

Σε ότι αφορά την αναφορά της στον Άρη και το σχόλιο για "προσπάθεια κάλυψης των διοικητικών και αγωνιστικών αδυναμιών", αλήθεια, σε τι ακριβώς αναφέρεται η ΚΑΕ ΑΕΚ; Στο ότι ο Άρης κέρδισε φέτος την ΑΕΚ τέσσερις (4) φορές σε κύπελλο, πρωτάθλημα και πλέι οφ; Στο ότι ο Αρβανίτης και η διοίκησή του παρέλαβαν μια ομάδα στα πρόθυρα της διάλυσης και αντί να την ρίξουν στην Β΄εθνική (όπως έκαναν οι της ΑΕΚ), πάλεψαν και την κατέστησαν ξανά βιώσιμη και ανταγωνιστική; Ή μήπως είναι αβέβαιο το μέλλον του Άρη, επειδή ήδη εμφανίστηκε ένας νέος επενδυτής που έγινε μέτοχος και φιλοδοξεί να γίνει το νέο αφεντικό της ΚΑΕ Άρης;

Τέλος, προκαλεί μεγάλη απορία η απουσία σχολίων της ΚΑΕ ΑΕΚ για την διαιτησία των αγώνων της σειράς των πλέι οφ με τον Άρη. Μήπως έχει παράπονα για τις υπερδιπλάσιες βολές στο σύνολο των τριών παιχνιδιών; Μήπως έχει παράπονα για το ότι ο Άρης δέχθηκε, συνολικά, "μόλις" τρεις τεχνικές ποινές και πέντε αντιαθλητικά φάουλ; Ή μήπως η θέση του κυρίου Δουβή στο αεροπλάνο, στην πτήση προς Θεσσαλονίκη παραμονές του 3ου αγώνα, δεν ήταν πολύ κοντά στους τρεις διαιτητές που - συμπτωματικά - ταξίδευαν με εκείνη την πτήση;

Συμπερασματικά, είναι θλιβερή η προσπάθεια της ΚΑΕ ΑΕΚ να τετραγωνίσει τον κύκλο. Καμιά σωματική ακεραιότητα δεν κινδύνεψε στο Nick Galis Hall, κανένας επίσημος της ΑΕΚ δεν προπηλακίστηκε, κανένας παίκτης της δεν φοβήθηκε για την ζωή του. Έπεσαν μπουκάλια και κέρματα ΜΟΝΟ όταν οι τρεις διαιτητές, σε μια επίδειξη προκλητικής συμπεριφοράς, αποφάσισαν να τινάξουν στον αέρα έναν αγώνα, όταν αποφάσισαν να κάνουν υποδείξεις για το ποιοι επίσημοι πρέπει να... συλληφθούν και όταν αποφάσισαν εντελώς αναίτια, να πάνε στα αποδυτήρια.

Η ουσία είναι ότι ο Ριντ των 18 χιλιάδων ευρώ τον χρόνο, "κατάπιε" τον Ίνγκλις των 25 χιλιάδων τον μήνα. Η ουσία είναι ότι ο "κουτσός" Νέιμικ και ο 35χρονος Χαρίσης, έκαναν "πλακίτσα" στον Μενσά - Μπονσού. Η ουσία είναι ότι ο Μούρτος έκανε "γιο - γιο" τον Ντελινινκάιτις σε άμυνα και επίθεση. Δυστυχώς για την ΑΕΚ, η αλήθεια είναι το ίδιο πικρή, όσο και κυνική. Οι ομάδες δεν κτίζονται επάνω σε λεφτουδάκια και παίκτες "πριμαντόνες", αλλά επάνω σε ανθρώπους που είναι έτοιμοι να αγωνιστούν έστω και για ένα πεντάλεπτο (Αντεγκμπόγιε) με γύψο στο χέρι.

Και δυο πράγματα αντί επιλόγου. Αν οι κύριοι της ΚΕΔ/ΕΟΚ έχουν ευθιξία, ας πάρουν τις σφυρίχτρες από τους κ.κ. Γκόντα - Μάνο - Ταβουλαρέα. Θα προσφέρουν τεράστια υπηρεσία στο άθλημα. Επίσης, αν ο κ. Κοντονής έχει τόση μεγάλη επιθυμία να ελέγξει το φύλλο αγώνα της αναμέτρησης, να του στείλουμε επισυναπτόμενο και το βιντεάκι του. Μήπως έτσι καταλάβει τόσο εκείνος, όσο και ο "αεκοκρατούμενος" στενός κύκλος συνεργατών του, τι εστί Nick Galis Hall και Άρης.

Υ.Γ: Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΡΗΞΗΣ ΜΕ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΔΟΘΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΓΚΙΑΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΑΡΕΙΑΝΩΝ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ.


Έχουν αρχίσει να ακούγονται πολλές φωνές και μάλιστα ορισμένες πολύ δυνατές προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση!!!
SteelGandalf
QUOTE(Lefteris Arvanitis)
Ο ΑΡΗΣ είναι τεράστια ευρωπαική ομάδα, ασχολείται με την ουσία και όχι με τις εντυπώσεις.

Διοικητικά, αύριο έχουμε την κλήση σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή και αγωνιστικά μας απασχολεί η σειρά των ημιτελικών με τον Ολυμπιακό.

Τίποτα άλλο.... έχουμε βάλει τους στόχους μας στα συγκεκριμένα ζητήματα και πρέπει να είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι ώστε να τους επιτύχουμε....

Τέλος...


QUOTE
Απάντηση μου στον facebook λογαριασμό του:


Τα συγχαρητήρια μου είναι ό,τι πιο λίγο μπορώ να σου μεταφέρω. Ένα ευχαριστώ δεν αρκεί για να αποδώσει την τιμή που σου αξίζει.

Θέλω όμως, με όλο το θάρρος, να σου ζητήσω μία χάρη.

Διάβασα την εξαιρετική χθεσινή δήλωση της Κ.Α.Ε. και συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ και με το ύφος της και με όσα αναφέρει.

Προσπάθησε με όλες σου τις δυνάμεις να απομονώσεις όλους εκείνους τους κάφρους, οι οποίοι, στην τελική, μόνο κακό κάνουν στην ομάδα μας.

Είτε αυτό αφορά την υστεροφημία της (αφού δίνουν δικαιώματα αμφισβήτησης και κατηγορίας), είτε πλήττουν την οικονομική της ευμάρεια.

Δεν μπορεί ο καθένας που έρχεται να μας παίξει (αναφέρομαι σε διαιτητές) να βρίσκει πατήματα για να μας κάνει ζημιά (είτε με διακοπή αγώνων, είτε με συνέχιση τους κεκλεισμένων των θυρών, είτε με επιβολή προστίμων, όταν το φύλλο αγώνα είναι άκρως επιβαρυντικό).

Όλοι αυτοί μπορεί να ψάχνουν αφορμές να μας κάνουν ζημιά. Εμείς όμως δεν πρέπει να τους δίνουμε το άλλοθι να το κάνουν.

Εντοπίστε, απομονώστε και τιμωρήστε ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ όλους όσους ρισκάρουν το μέλλον της ομάδας μας. Στην τελική είτε πρόκειται για ανόητους, είτε για μη Αρειανούς.

Ποντάρω πολλά σ' εσένα πρόεδρε. Αν θέλεις, μπορείς!!!
SteelGandalf
QUOTE(www.allaboutaris.com)
Απάντηση Αρβανίτη σε Δουβή

Προσπάθησε να... κερδίσει τις εντυπώσεις ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ στον ΕΣΑΚΕ αλλά έπεσε σε... τοίχο

Η ΑΕΚ προσπαθεί ακόμα να κερδίσε τις εντυπώσεις και να δημιουργήσει κλίμα κατά του ΑΡΗ, κάτι που φάνηκε και στην σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ στην Αθήνα. Ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ, Σταύρος Δουβής συνέχισε την... γνωστή τακτική αλλά δεν είχε λόγια για να αντικρούσει τα επιχειρήματα του προέδρου της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, Λευτέρη Αρβανίτη.


Ο κ. Δουβής στην σημερινή συνεδρίας άρχισε σε έντονο ύφος να μιλάει για συνθήκες "ζούγκλας" στο Αλεξάνδρειο και στον τρίτο αγώνα του ΑΡΗ με την ΑΕΚ, για κίνδυνο των μελών της αποστολής και των επισήμων, για να δεχθεί την άμεση απάντηση από τον Λευτέρη Αρβανίτη.

"Εμεις σαν μεγαλη ευρωπαική ομάδα που είναι ο ΑΡΗΣ, βγάλαμε ανακοίνωση στην οποία αναλαμβάνουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί. Είναι ψέματα ότι η διοίκηση του ΑΡΗ ήταν απούσα, ήταν παρούσα και προσπάθησε για την ομαλή παραμονή της αποστολής της ΑΕΚ και των επισήμων της. Επίσης να αναφέρω ότι η ΑΕΚ από μόνη της είχε φροντίσει για την προστασία της (ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΑΕΚ είναι απόστρατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας)"

είπε αρχικά ο Λευτέρης Αρβανίτης ενώ στην συνέχεια ακολούθησε ένα βίντεο, στο οποίο ο κ. Δουβής δεν είχε καμία απάντηση.

Και πως να έχει φυσικά μιας και ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΡΗΣ παρουσίασε ένα βίντεο από τον αγώνα της ΑΕΚ στα Τρίκαλα, του οποίου η έναρξη καθυστέρησε για 30 λεπτά, λόγω επεισοδίων, με ρίψεις μολότοφ, χρήση χημικών από την Αστυνομία,εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο.

Παρών στην απολογία

Η κλήση σε απολογία έφτασε σήμερα στα γραφεία της ΚΑΕ ΑΡΗΣ και θα υπάρχει φυσική παρουσία, κάτι για το οποίο το νομικό τμήμα της ΚΑΕ βρίσκεται επί ποδός και θα αποφασίσει ποιος θα εκπροσωπήσει την ομάδα. Στόχος να παρουσιαστεί η αλήθεια, και όχι να παρουσιαστούν άλλα στοιχεία τα οποία ενισχύουν την προσπάθεια δημιουργίας αρνητικού κλίματος σε βάρος του ΑΡΗ.
El_Cid
Οι οργανωμένοι (συνδεσμίτες) τι θέση έχουν πάρει με το θέμα της απομόνωσης ατόμων που δημιουργούν πρόβλημα;
SteelGandalf
QUOTE(El_Cid @ May 22 2015, 14:47 ) *
Οι οργανωμένοι (συνδεσμίτες) τι θέση έχουν πάρει με το θέμα της απομόνωσης ατόμων που δημιουργούν πρόβλημα;


Δεν έχω σχέση με οργανωμένους, ούτε έχω διαβάσει κάτι σχετικό.

Αν όμως θέλεις τη γνώμη μου, μικρή σημασία έχει το τι θέλουν, μπροστά στην διασφάλιση των συμφερόντων της ομάδας.

Ήρθε, επιτέλους, η ώρα της Κ.Α.Ε. Άρης, να αυτοπροστατευτεί, ώστε να αποδείξει το κύρος της και το γεγονός ότι σέβεται την εαυτό της και την τεράστια ιστορία της.
El_Cid
Συμφωνώ, θα ήταν καλό όμως να συμφωνούν και οι οργανωμένοι ή έστω να μην αντιδράσουν. Είναι ευκαιρία πάντως να δείξουμε ότι αυτό που λέμε το εννοούμε και ότι είμαστε η μοναδική από τις μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα που τα έβαλε με τους κάφρους της.
SteelGandalf
QUOTE(El_Cid @ May 22 2015, 18:44 ) *
Συμφωνώ, θα ήταν καλό όμως να συμφωνούν και οι οργανωμένοι ή έστω να μην αντιδράσουν. Είναι ευκαιρία πάντως να δείξουμε ότι αυτό που λέμε το εννοούμε και ότι είμαστε η μοναδική από τις μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα που τα έβαλε με τους κάφρους της.


Σιγά μην συμφωνήσουν οι οργανωμένοι (δεν αναφέρομαι σε όλα τα εγγεγραμμένα μέλη των συνδέσμων αλλά στα κουμάντα).

Από κάπου πρέπει να ξεκινήσει όλη αυτή η ιστορία. Για να έρχεται κόσμος στο γήπεδο και να αποδειχθεί, μετά από πολλά χρόνια, και πάλι μικρό.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Αρβανίτης: «Η αυστηρότητα εξαντλείται στον Άρη, θα υπερασπίσουμε τα συμφέροντα της ομάδας»

Με αφορμή τη βαριά τιμωρία που επιβλήθηκε στην ΚΑΕ Άρης από τον Αθλητικό Δικαστή για τον αγώνα με την ΑΕΚ, ο Λευτέρης Αρβανίτης τοποθετήθηκε τονίζοντας ότι για μια ακόμη φορά εξαντλείται η αυστηρότητα στους κίτρινους. Επεσήμανε ότι η κιτρινόμαυρη ΚΑΕ θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να υπερασπίσει τα συμφέροντα της ομάδας.


Ο πρόεδρος της ΚΑΕ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε οι πρώτοι που καταδικάσαμε και καταδικάζουμε οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά στο γήπεδό μας. Και δε μένουμε μόνο στα λόγια, αλλά πράττουμε. Όμως δε ζούμε σε γυάλα, ούτε παίζουμε μόνοι μας. Ο ΑΡΗΣ αποτελεί μέρος της αθλητικής, και όχι μόνο, κοινωνίας και τον διέπουν οι ίδιοι νόμοι που (θα έπρεπε να) ισχύουν για όλους. Για ακόμα μία φορά, βλέπουμε ότι η αυστηρότητα εξαντλείται στην ομάδα μας και σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.

Κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει η λογική αντιμετώπισης κάποιων καταστάσεων. Οι ομάδες (και αυτό το έχουμε βιώσει στο πετσί μας) πληρώνουν δυσβάσταχτα ποσά και στερούνται άλλα τόσα και παραπάνω έσοδα από τους αγώνες χωρίς κόσμο. Κάποια στιγμή πρέπει να πληρώσουν και όσοι προκαλούν αυτές τις συμπεριφορές. Καλώ τον υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Σταύρο Κοντονή, να λάβει μέτρα για την αιτία η οποία γεννά όλα αυτά τα προβλήματα, που δεν είναι άλλη από την εντός αγωνιστικού χώρου και όχι μόνο, αδικία. Γιατί είναι γνωστό σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, ότι η αδικία γεννά τη βία. Είναι πρόδηλο ότι κανείς δεν ήρθε στο «Nick Galis Hall» με σκοπό να προκαλέσει επεισόδια, κάτι που φάνηκε και στα προηγούμενα ντέρμπι στο γήπεδό μας, όπου η συμπεριφορά του κόσμου ήταν υποδειγματική.

Ως ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα της ομάδας μας. Δε θα αφήσουμε κανέναν να βάλει σε κίνδυνο την επένδυση που ξεκίνησε και θα συνεχίσουμε να απαιτούμε ισονομία».

Ο πρόεδρος της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε.

Λευτέρης Αρβανίτης


Συμφωνώ απολύτως!
SteelGandalf
QUOTE(www.arisbc.gr)
Μήνυμα Αρβανίτη προς τον κόσμο: «Ενωμένοι σαν γροθιά για τον Αυτοκράτορα»

Μήνυμα για ενότητα και συσπείρωση γύρω από την ομάδα έστειλε με γραπτή δήλωσή του στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ ο πρόεδρος του μπασκετικού Άρη, Λευτέρης Αρβανίτης.


Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Φίλοι του Άρη,

Η ομάδα μας βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο. Μετά από αγώνες που κάναμε ΜΑΖΙ, μετά από δοκιμασίες που περάσαμε ΜΑΖΙ, μετά από αγωνίες και κινδύνους που βιώσαμε ΜΑΖΙ, καταφέραμε κάτι που οι περισσότεροι θεωρούσαν απίθανο: Να βγάλουμε τον Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ από τα σκοτεινά τούνελ της αναξιοπιστίας και της αβεβαιότητας και να τον ξανακάνουμε ελκυστικό και υγιή.

Μείναμε ενωμένοι, σαν μια γροθιά, όποτε οι περιστάσεις το απαιτούσαν και όποτε οι συνθήκες το επέβαλλαν. Εμείς, ως διοίκηση που προέρχεται από τα τσιμέντα και τον οπαδικό κόσμο του ΑΡΗ και εσείς, ως γνήσιοι φύλακες των συμφερόντων της ομάδας, που την ακολουθείτε πιστά σε όλα τα πέταλα της γης.

ΜΑΖΙ φέραμε ξανά τον ΑΡΗ στο αγωνιστικό προσκήνιο. ΜΑΖΙ καταφέραμε να προσελκύσουμε έναν επενδυτή της εμβέλειας του κ. Νικόλαου Λάσκαρη, του οποίου η παρουσία για να δώσουμε σάρκα και οστά στα όνειρά μας, είναι επιβεβλημένη.

Έχοντας την τιμή και το προνόμιο να ανήκω στην μεγάλη Αρειανή οικογένεια αλλά και με την βαριά ευθύνη που φέρω σαν πρόεδρος της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε, σας καλώ όλους στο πλευρό μας. Στο πλευρό της διοίκησης, του νέου επενδυτή, των παικτών και του προπονητικού επιτελείου. Τώρα είναι ανάγκη ίσως περισσότερο από ποτέ, να μείνουμε ΜΑΖΙ και με ψυχραιμία και αίσθημα ευθύνης, να κοιτάξουμε μπροστά και να δώσουμε επιπλέον ώθηση στον Αυτοκράτορα.

Υποσχέσεις και μεγάλα λόγια δεν σας έδωσα ποτέ. Αυτό όμως που με σιγουριά μπορώ να σας υποσχεθώ για το μέλλον είναι τούτο: Αν σταθούμε όλοι ΜΑΖΙ ο ένας δίπλα στον άλλον, η επόμενη ημέρα του ΑΡΗ θα είναι σίγουρα καλύτερη από την προηγούμενη. Αρκεί να είμαστε ΜΑΖΙ, μαθαίνοντας από τα λάθη μας και έχοντας την μεγαλοψυχία να τα συγχωρούμε, όταν αυτά συμβαίνουν».
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Η επιστροφή Λάσκαρη στην Ελλάδα σηματοδοτεί νέες εξελίξεις

Ο Νίκος Λάσκαρης βρίσκεται στο εξωτερικό για επαγγελματικές του υποθέσεις και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα την προσεχή Κυριακή. Κάποια στιγμή αρχές – μέσα του Ιουνίου λογικά θα έρθει στη Θεσσαλονίκη.


Η διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών της ΚΑΕ βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν είναι σίγουρα μια διαδικασία που μπορεί να ολοκληρωθεί άμεσα, ειδικά σε μια ΚΑΕ που έχει πολλές ανοικτές υποθέσεις.

Βάσει του συμφωνητικού που έχει υπογραφεί και από τις δύο πλευρές, ο υποψήφιος επενδυτής με τα 400.000 ευρώ απέκτησε το 41% των μετοχών και το μάνατζμεντ της ΚΑΕ, το οποίο προς το παρόν εν γνώσει του δεν διαχειρίζεται. Εφόσον καταβάλει άλλα 100-120 χιλιάδες ευρώ θα γίνει μεγαλομέτοχος στην ΚΑΕ και θα έχει εξ ολοκλήρου τον πρώτο λόγο. Αυτός είναι και ο στόχος του και λογικά με την επιστροφή του στην Ελλάδα θα δρομολογηθούν οι όποιες εξελίξεις.

Εκκρεμεί φυσικά και η παρουσίαση του πλάνου που έχει για τον Άρη, αλλά αυτό θα γίνει εφόσον αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.
Timemaster
Μιας και έχουμε αρχίσει να μιλάμε για το ρόστερ του χρόνου και το σχεδιασμό θα ήθελα να πω την γνώμη μου.
Καταρχάς οι ομάδες φτιάχνονται με ισορροπίες. Όπως δε μπορείς να έχεις δέκα ρολίστες έτσι δε μπορείς να έχεις δέκα σκόρερ.

Το ιδανικό θα ήταν για εμένα ένας κορμός 14-15 ατόμων όπου οι 2-3 εκτός δωδεκάδας θα ήταν 17χρονοι (όπως ο Φλιώνης) που θα έπαιρναν προπονήσεις και συμμετοχές σε περιπτώσεις τραυματισμών κ.λ.π.

Από εκεί και πέρα πρέπει να μείνει ένας κορμός από τους παίχτες που είχαμε φέτος (ιδανικό σενάριο Βεζένκοφ - Νέιμικ - Ριντ)
και από εκεί και πέρα να κρατήσουμε τον 20χρονο Πουλιανίτη που έχει μέλλον και βαδίζει σε καλό δρόμο και ίσως τον 25χρονο Μούρτο σε ρόλο μπαλαντέρ στην περιφέρεια.

Από εκεί και πέρα χρειαζόμαστε ένα Αμερικανό τεσσάρι που να μπορεί να παίζει πάνω από την ρακέτα (παίχτης όπως ο Μάσεϊ ή ο Ντάνστον) που δε χρειάζεται να βάζει πολλούς πόντους αλλά να έχει γρήγορα πόδια στις αλληλοκαλύψεις και να μαζεύει ριμπάουντ. Με έναν τέτοιο παίχτη θα μπορούμε και να παίζουμε με δύο σέντερ κλείνοντας την ρακέτα αλλά και με κοντά σχήματα μαζί με Βεζένκοφ.

Ενώ χρειαζόμαστε άλλους δύο βοηθητικούς ψηλούς ένα βαρύ κορμί (π.χ. Χαρίσης ) για κανένα 5-10 λεπτά και ένα που να μπορεί ίσως να παίξει και στο τρία. Η ελληνική και η ευρωπαϊκή αγορά είναι γεμάτη από τέτοιους παίχτες και μπορούμε άνετα να πάρουμε από εκεί.

Θέλουμε έναν παίχτη στο τρία που να δίνει ανάσες στον Ριντ. Δυστυχώς ο Μούρτος σε αυτή τη θέση δε μπορεί να αποδώσει. Ιδανική περίπτωση θα ήταν να βγάζαμε τον Παπανικολάου τώρα από τις ακαδημίες μας.

Στους γκαρντ πιστεύω πως δε μπορούμε να προχωρήσουμε με κανέναν από τους τρεις βασικούς που έχουμε.
Καλός ο Τόμας και πραγματικό θηρίο στην άμυνα αλλά οι τραυματισμοί του τον έκαναν να χάσει τη μισή χρονιά. Μόλις έβρισκε ρυθμό τραυματισμός και μετά περνούσε ένα δίμηνο για να πατήσει καλά στα πόδια του. Ενώ στην επίθεση έχει ένα μεγάλο θέμα με τα τελειώματα της φάσης.
SteelGandalf
Συμφωνώ απόλυτα με τις τοποθετήσεις σου, φίλε Κώστα.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τα point guards μας, υπάρχει πρόβλημα. Πολύ σωστή η άποψη για τον Thomas. "Σκυλί" στην άμυνα, με πίεση στη μπάλα και πολλά κλεψίματα, αλλά επιρρεπής στους τραυματισμούς, που φέτος μας στοίχησαν αρκετά αφού δεν είχαμε την δυνατότητα να τον καλύψουμε επαρκώς. Αν είναι φθηνός, ίσως μπορεί να παραμείνει, αλλά σίγουρα όχι για βασικός. Μεγάλο μειονέκτημα του το γεγονός ότι δεν μπορεί να τελειώσει τις φάσεις που δημιουργεί μόνος του, είτε σε διεισδύσεις, σε παιχνίδι ένας εναντίον ενός, είτε στον αιφνιδιασμό μετά από κλέψιμο. Τίμιος και φιλότιμος, αλλά μέχρι εκεί.

Σε ό,τι αφορά τον Reed, θα πω ότι και αυτός είναι φιλότιμος και προσπαθεί, αλλά ενώ αμυντικά είναι εξαιρετικός, έχοντας και τρομερά αθλητικά προσόντα, δεν είναι σταθερός στην επίθεση και αυτό επίσης μας έχει στοιχίσει σε περιπτώσεις που δεν είχαμε σκορ από άλλους παίχτες.

Δεν θα αναλύσω περισσότερο τις άλλες θέσεις. Εστιάζω σε αυτές τις δύο (point guard και small forward), διότι τις θεωρώ κομβικές στον φετινό Άρη. Εννοείται πως χρειαζόμαστε κι ένα εξαιρετικό 4άρι, που να μαρκάρει, να μαζεύει ριμπάουντς και να έχει μια σχετική επαφή με το καλάθι.

Υ.Γ. Και κάτι τελευταίο. Δεν θέλω τον Pasalic στην ομάδα, την επόμενη χρονιά. smile.gif
Timemaster
για κάποιον περίεργο λόγο δε κατάφερα να τελειώσω το κείμενο και το δημοσίευσα...

εδώ η συνέχεια:

Ο Αντεγκμπόγιε γενικά είναι παίχτης που μπορεί να αλλάξει την ροή ενός αγώνα και να σου δώσει λύσεις. Αλλά έχει τραγικά ποσοστά και σίγουρα δεν είναι για παίχτης πρώτης γραμμής αλλά λύση απελπισίας.

Ενώ δυστυχώς ο Πάσαλιτς είναι σε φθίνουσα πορεία και πιστεύω πως το ποσοστό του (30%) στα τρίποντα του χρόνου θα πέσει κι άλλο.

Οπότε αν πούμε πως κρατάμε τον Πουλιανίτη σαν δεύτερο γκαρντ με την ελπίδα να μας βγει και τον Μούρτο σαν κόμπο παίχτη της περιφέρειας θέλουμε τρεις παίχτες. Οι συνδυασμοί με Έλληνες - Ευρωπαίους - Αμερικανούς που μπορούν να γίνουν είναι πολλοί και σχετίζονται με τα γενικά χαρακτηριστικά. Π.χ. ο Κούπερ μπορεί να είναι Αμερικανός αλλά παίζει σαν Ευρωπαίος, οπότε δίπλα του μπορείς να βάλεις έναν ακόμα Αμερικανό γκαρντ. Ενώ δίπλα σε παίχτη όπως ο Σόλομον θέλεις ευρωπαίους για να τον κοντρολάρουν.

Τώρα από άποψη ηλικίας θα ήθελα π.χ. τον τρίτο σέντερ μας να είναι πιτσιρικάς όπως ο Καββαδάς αλλά αυτό είναι λιγάκι δύσκολο να το καταφέρεις.
Όπως και θα ήθελα ο ένας παίχτης μας να είναι Έλληνας βετεράνος που να συμμαζεύει την ομάδα και τα αποδυτήρια. Όπως ήταν ο Σιγάλας στο τέλος της καριέρας του.

Τέλος πάντων ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα για να κοιτάμε το ρόστερ. 'Εχουμε άλλο ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και φυσικά τα ελπίζουμε ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.
rolleyes.gif
Timemaster
QUOTE(SteelGandalf @ May 30 2015, 00:58 ) *
Συμφωνώ απόλυτα με τις τοποθετήσεις σου, φίλε Κώστα.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τα point guards μας, υπάρχει πρόβλημα. Πολύ σωστή η άποψη για τον Thomas. "Σκυλί" στην άμυνα, με πίεση στη μπάλα και πολλά κλεψίματα, αλλά επιρρεπής στους τραυματισμούς, που φέτος μας στοίχησαν αρκετά αφού δεν είχαμε την δυνατότητα να τον καλύψουμε επαρκώς. Αν είναι φθηνός, ίσως μπορεί να παραμείνει, αλλά σίγουρα όχι για βασικός. Μεγάλο μειονέκτημα του το γεγονός ότι δεν μπορεί να τελειώσει τις φάσεις που δημιουργεί μόνος του, είτε σε διεισδύσεις, σε παιχνίδι ένας εναντίον ενός, είτε στον αιφνιδιασμό μετά από κλέψιμο. Τίμιος και φιλότιμος, αλλά μέχρι εκεί.

Σε ό,τι αφορά τον Reed, θα πω ότι και αυτός είναι φιλότιμος και προσπαθεί, αλλά ενώ αμυντικά είναι εξαιρετικός, έχοντας και τρομερά αθλητικά προσόντα, δεν είναι σταθερός στην επίθεση και αυτό επίσης μας έχει στοιχίσει σε περιπτώσεις που δεν είχαμε σκορ από άλλους παίχτες.

Δεν θα αναλύσω περισσότερο τις άλλες θέσεις. Εστιάζω σε αυτές τις δύο (point guard και small forward), διότι τις θεωρώ κομβικές στον φετινό Άρη. Εννοείται πως χρειαζόμαστε κι ένα εξαιρετικό 4άρι, που να μαρκάρει, να μαζεύει ριμπάουντς και να έχει μια σχετική επαφή με το καλάθι.

Υ.Γ. Και κάτι τελευταίο. Δεν θέλω τον Pasalic στην ομάδα, την επόμενη χρονιά. smile.gif



ούτε και εγώ τον θέλω...
tongue.gif


Το τεσσάρι που θα πάρουμε πίσω από τον Βεζένκοφ (άμα μείνει γιατί αλλιώς αλλάζει όλη η φιλοσοφία της ομάδος) δε χρειάζεται να σκοράρει αν έχει άλμα και ταχύτητα θα φροντίζουν οι γκαρντ μας να σκοράρει άσχετα αν το έχει ή όχι.

Τώρα για τον Ριντ δε μπορώ να πω πως βλέπω να έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα. Πιστεύω πως σε μια πιο ισορροπημένη ομάδα θα βελτίωνε τα ποσοστά του. Δυστυχώς όμως με μια περιφέρεια με Πάσαλιτς και Τόμας δύσκολα να αποκτήσει σταθερότητα. Πάντως είναι παίχτης που και το σουτ το έχει ώστε να πάρει τη μπάλα πίσω από τα σκριν και την διήσδηση ώστε να περάσει εν κινήσει τον αντίπαλό του και να πάρει τη μπάλα, αλλά και να παίξει πάνω από τον αντίπαλο με αλε-ουπ.
Τέτοιοι παίχτες για εμένα και με αυτό τον χαρακτήρα είναι θέμα πως θα τους χειριστείς. Κάτι αντίστοιχο με τον Ντάνστον όπου σε εμάς δεν ακούμπησε και πλέον είναι γρανάζι του Ολυμπιακού.
SteelGandalf
QUOTE(Timemaster @ May 30 2015, 01:19 ) *
ούτε και εγώ τον θέλω...
tongue.gif

Το τεσσάρι που θα πάρουμε πίσω από τον Βεζένκοφ (άμα μείνει γιατί αλλιώς αλλάζει όλη η φιλοσοφία της ομάδος) δε χρειάζεται να σκοράρει αν έχει άλμα και ταχύτητα θα φροντίζουν οι γκαρντ μας να σκοράρει άσχετα αν το έχει ή όχι.

Τώρα για τον Ριντ δε μπορώ να πω πως βλέπω να έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα. Πιστεύω πως σε μια πιο ισορροπημένη ομάδα θα βελτίωνε τα ποσοστά του. Δυστυχώς όμως με μια περιφέρεια με Πάσαλιτς και Τόμας δύσκολα να αποκτήσει σταθερότητα. Πάντως είναι παίχτης που και το σουτ το έχει ώστε να πάρει τη μπάλα πίσω από τα σκριν και την διήσδηση ώστε να περάσει εν κινήσει τον αντίπαλό του και να πάρει τη μπάλα, αλλά και να παίξει πάνω από τον αντίπαλο με αλε-ουπ.
Τέτοιοι παίχτες για εμένα και με αυτό τον χαρακτήρα είναι θέμα πως θα τους χειριστείς. Κάτι αντίστοιχο με τον Ντάνστον όπου σε εμάς δεν ακούμπησε και πλέον είναι γρανάζι του Ολυμπιακού.


Συμφωνώ για το "4άρι", γι' αυτό κι έγραψα να έχει σχετική επαφή με το καλάθι. Μην είναι κανένας ξυλοκόπος... tongue.gif

Συμφωνώ απόλυτα και για τον Reed, πως έχει δείξει ότι μπορεί να σκοράρει με πολλούς τρόπους. Απλά δεν το κάνει με συνέπεια. Μπορεί να βάλει σε ένα παιχνίδι 15 πόντους και στο επόμενο να μείνει στους 3. Προφανώς αυτό δεν οφείλεται μόνο στον ίδιο, αλλά και στο πόσο σωστά θα "τροφοδοτηθεί" την κατάλληλη στιγμή, είτε για να εκτελέσει, είτε για να διεσδύσει.

Ο Dunston, όταν ήρθε στον Άρη, ήταν 24 ετών (είχε γενέθλια χθες, 28/5/1986) και δεν είχε τις παραστάσεις με τις οποίες ήρθε στον Ολυμπιακό.
a bullet for your head
Οι προθέσεις του νέου επενδυτή και το μπάτζετ που θα δοθεί για την νέα σεζόν, θα είναι εκείνα τα στοιχεία που θα παίξουν τον 1ο ρόλο στο σχεδιασμό της νέας σεζόν. Το πλέον υποβαθμισμένο Ελληνικό πρωτάθλημα χρειάζεται έναν δυνατό Αρη. Όπως και έναν δυνατό ΠΑΟΚ και ΑΕΚ!
yorgos
Δε νομίζω ότι με το μπάζτετ της νέας χρονιάς θα μιλάμε πια για ξένους τύπου Ριντ και Τόμας. Πάμε για πιο ποιοτικά πράγματα, όχι πανάκριβα, αλλά αυτοί ρε παίδες ήταν και πάνφθηνοι. Περιμένω να έχουμε π.χ. 4 ξένους σε ποιότητα σαν του Φαγιέ, για κάτι τέτοιο μιλάω.
I love this game
Εμένα για 2ος άσσος δεν θα με χάλαγε καθόλου ο Λιακόπουλος. Σήμερα διάβασα ότι έκλεισε στον Φάρο Κερατσινίου. Ξέρει κανένας πόσα παίρνει περίπου; Πιστεύω ότι θα ήταν φθήνη και ποιοτική λύση.
hagi
Τα μεταγραφικά θα μας απασχολήσουν ελπίζω πολύ αυτό το καλοκαίρι.. Θέλω να ελπίζω ότι μετά από τόσα πολλά χρόνια θα ακούσουμε και θα δούμε κυρίως μεταγραφές παραπάνω από αυτές που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια.
Θεωρώ ότι ένας κορμός πρέπει να υπάρχει σε μια ομάδα για να πάει μπροστά αλλά δεν ξέρω αν αυτό θα πρέπει να συμβεί στην ομάδα μας.
Και το λέω αυτό χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την προσπάθεια των παιχτών μας φέτος που ήταν και είναι ακόμα πολύ καλή , (ας μην ξεχνάμε ότι μπήκαμε στην τετράδα) αλλά ειλικρινά εμένα το ρόστερ δεν μου αρέσει.Και δεν μου άρεσε από την αρχή.

Ο Ριντ ας πούμε ενώ έχει εξαιρετικό κορμί μπασκετμπολίστα και περίμενα πολλά όταν τον είδα ,τελικά δεν κανει τίποτα. Και είμαι σίγουρος ότι αυτό το παιδί ξέρει πολύ μπάσκετ και ίσως αργότερα αν πάει αλλού να κάνει τελείως διαφορετικά πράγματα,αλλά σε μας δεν κάνει, όπως δεν έκαναν πολλοί στο παρελθόν. Δεν ξέρω τί ακριβώς φταίει αλλά κάτι φταίει. Ίσως είναι οι συμπαίχτες που έχει.
Αν μιλούσα πάντως για το ποιους θα ήθελα του χρόνου στο ρόστερ θα έλεγα ότι αν έπρεπε να κρατήσω κάποιους για τον κορμό που λέγαμε, θα κράταγα τον Μούρτο , τον Πουλιανίτη (για βελτίωση όχι για βασικό παίχτη) και ίσως τον Χαρίση ως τρίτο ψηλό. Ο Σίμτσακ δεν είναι κακός αλλά δεν , φυσικά Βεζένκοφ και από κει και πέρα εμένα δεν με χαλάει ο Πάσαλιτς αλλά ούτε και ο Αντεγκμπόγιε. Φυσικά θα κράταγα Νέιμικ και νομίζω όλοι οι άλλοι ας πάνε κάπου αλλού.

Αν όμως μου έλεγες ποιους θέλεις πραγματικά ώστε μαζί με άλλους να κάνουν ένα καλό ρόστερ θα έλεγα Βεζένκοφ,Πάσαλιτς,Νέιμικ,Αντεγκμπόγιε.Ο Ριντ δεν ξέρω αν θα έβγαζε αυτό που είπα παραπάνω γι'αυτό και δεν τον έβαλα ενώ και ο Τόμας δεν είναι καθόλου σταθερός και δεν γίνεται να χάνει layup επαγγελματίας παίχτης.

Αυτά.. Sorry αν κούρασα..
38aris
Λοιπόν αν και νωρίς ακόμα για να κρίνουμε παίκτες καθώς η ομάδα δεν έχει τελειώσει τη χρονιά και πιθανές εμφανίσεις κάποιών παικτών στο τέλος να μετρήσουν πολύ, εκφράζω την άποψη ότι θα ήταν ιδανικό να κρατηθεί όσο μεγαλύτερος κορμός γίνεται.
Ετσι κι αλλιώς η ομάδα έχει κενά τεράστια χωρίς να διώξει κάποιον.
Το ξεκαθάρισμα θα γίνει στην περιφέρεια όπου λογικά από τους Τόμας, Αντεγκμπόγιε ,Πάσαλιτς το πολύ να παραμείνει ένας
(προτιμώ Τόμας και σίγουρα όχι Πάσαλιτς) και να αποκτηθεί ένας ακόμη με χαρακτηριστικά που λείπουν. Η πολύ πιθανή προσθήκη Ζάρα είναι κατ' εμέ μία σωστή και υπολογισμένη κίνηση, (άσχετα του πως θα εξελιχθεί) με πολλά συν.
Για τους Έλληνες πιστευω πολύ τον έτοιμο πια Μούρτο που αγαπάει την φανέλα (πρέπει να ξεκολλήσει το κεφάλι του), θέλω και τον Πουλιανίτη, με τον Φλιώνη ή δανεικό ή να συμπληρώνει 15άδα.
Στο τρία ο Ριντ είναι η πρώτη του χρονιά σε τέτοιο επίπεδο, έχει φανερό πρόβλημα συγκέντρωσης, όμως είναι καλός χαρακτήρας, καλός αμυντικός, και με πολλές δυνατότητες στην επίθεση.Του χρόνου με ένα καλό μπακ απ (Χρυσικόπουλος?, Πελεκάνος?) θα είναι καλύτερος και θα εξαφανιστεί η τρύπα στο 3.
Στους ψηλούς εξετάζοντας προς το παρόν το ενδεχόμενο ότι μένει ο Βεζέ θέλεις ένα 4-5 γρήγορο και αλτικό( ο Σμιθ του Κολοσσού πολύ καλή περίπτωση και ταιριάζει στην φιλοσοφία Πρίφτη), κρατάς Νέιμικ, έναν εκ των Χαρίση - Σίμτσακ και φέρνεις έναν ακόμα Έλληνα 4 ή 5( Καββαδάς?, Σλαφτσάκης?).
Έτσι πιστεύω δεν ξεφεύγεις από το πρόγραμμα του ελληνικού κορμού, δεν ξεφεύγεις οικονομικά και δημιουργείς προοπτική.
Αυτά προς το παρόν με αστερίσκο τα υπόλοιπα παιχνίδια , αν θα παίζουμε Ευρώπη και τι μπάτζετ θα έχουμε (υπολογίζω γύρω στα 400.000 - με 500.000 αν αποδειχθεί φερέγγυος ο νέος επενδυτής).
Ελπίζω να έχουμε καυτό καλοκαίρι!!!!!!!
hagi
QUOTE(38aris @ May 31 2015, 13:36 ) *
Λοιπόν αν και νωρίς ακόμα για να κρίνουμε παίκτες καθώς η ομάδα δεν έχει τελειώσει τη χρονιά και πιθανές εμφανίσεις κάποιών παικτών στο τέλος να μετρήσουν πολύ, εκφράζω την άποψη ότι θα ήταν ιδανικό να κρατηθεί όσο μεγαλύτερος κορμός γίνεται.
Ετσι κι αλλιώς η ομάδα έχει κενά τεράστια χωρίς να διώξει κάποιον.
Το ξεκαθάρισμα θα γίνει στην περιφέρεια όπου λογικά από τους Τόμας, Αντεγκμπόγιε ,Πάσαλιτς το πολύ να παραμείνει ένας
(προτιμώ Τόμας και σίγουρα όχι Πάσαλιτς) και να αποκτηθεί ένας ακόμη με χαρακτηριστικά που λείπουν. Η πολύ πιθανή προσθήκη Ζάρα είναι κατ' εμέ μία σωστή και υπολογισμένη κίνηση, (άσχετα του πως θα εξελιχθεί) με πολλά συν.
Για τους Έλληνες πιστευω πολύ τον έτοιμο πια Μούρτο που αγαπάει την φανέλα (πρέπει να ξεκολλήσει το κεφάλι του), θέλω και τον Πουλιανίτη, με τον Φλιώνη ή δανεικό ή να συμπληρώνει 15άδα.
Στο τρία ο Ριντ είναι η πρώτη του χρονιά σε τέτοιο επίπεδο, έχει φανερό πρόβλημα συγκέντρωσης, όμως είναι καλός χαρακτήρας, καλός αμυντικός, και με πολλές δυνατότητες στην επίθεση.Του χρόνου με ένα καλό μπακ απ (Χρυσικόπουλος?, Πελεκάνος?) θα είναι καλύτερος και θα εξαφανιστεί η τρύπα στο 3.
Στους ψηλούς εξετάζοντας προς το παρόν το ενδεχόμενο ότι μένει ο Βεζέ θέλεις ένα 4-5 γρήγορο και αλτικό( ο Σμιθ του Κολοσσού πολύ καλή περίπτωση και ταιριάζει στην φιλοσοφία Πρίφτη), κρατάς Νέιμικ, έναν εκ των Χαρίση - Σίμτσακ και φέρνεις έναν ακόμα Έλληνα 4 ή 5( Καββαδάς?, Σλαφτσάκης?).
Έτσι πιστεύω δεν ξεφεύγεις από το πρόγραμμα του ελληνικού κορμού, δεν ξεφεύγεις οικονομικά και δημιουργείς προοπτική.
Αυτά προς το παρόν με αστερίσκο τα υπόλοιπα παιχνίδια , αν θα παίζουμε Ευρώπη και τι μπάτζετ θα έχουμε (υπολογίζω γύρω στα 400.000 - με 500.000 αν αποδειχθεί φερέγγυος ο νέος επενδυτής).
Ελπίζω να έχουμε καυτό καλοκαίρι!!!!!!!

Πάνω κάτω αυτά που αναφέρεις δεν ξεφεύγουμε και πολύ από αυτό που είμαστε.. Και το μπάτζετ είναι λίγο παραπάνω από το σημερινό νομίζω.. Εγώ να σου πω ελπίζω σε κάτι καλύτερο,γιατί αλλιώς μπορεί και να μην αλλάξουν και πολλά.Μπορεί βέβαια να είμαι πολύ αισιόδοξος αλλά νομίζω ότι αφού ήρθε επενδυτής θα πρέπει να γίνουν κάποιες κινήσεις παραπάνω.. Αν είναι φυσικά εφικτό..
Σε κάθε πρίπτωση πάντως θα πρέπει να γίνουν πολύ προσεκτικές κινήσεις προκειμένου να έχουμε μια αξιόλογη και κυρίως σταθερή ομάδα σε απόδοση.
SteelGandalf
Δεν έχω ιδέα για το που θα κυμανθεί το budget της επόμενης χρονιάς. Πιθανολογώ ότι αυτό ισχύει ακόμα και για τους διοικούντες αυτή την στιγμή. Πιστεύω πως θα εξαρτηθεί από αρκετούς παράγοντες και αρκετές παραμέτρους αυτό.

Το μόνο σίγουρο είναι πως θα πρέπει να γίνει σωστός προγραμματισμός και να προστεθούν τα "κομμάτια" που λείπουν από το ρόστερ της ομάδας μας και που είναι αρκετά.

Θα έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας για να τοποθετηθούμε. Ο ίδιος ο κύριος Λάσκαρης υποθέτω πως θα το ξεκαθαρίσει, ως έναν βαθμό, στην συνέντευξη που θα δώσει.

QUOTE(www.pressaris.gr)
Οι επόμενες κινήσεις του Λάσκαρη για τον μπασκετικό Άρη

Στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου (8-15 Ιουνίου) κατά πάσα πιθανότητα θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Λάσκαρης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών και να αναλύσει δημόσια το πλάνο του για την ομάδα μπάσκετ.


Αυτό που έχει αφήσει να εννοηθεί ο τραπεζίτης και υποψήφιος επενδυτής του Άρη, κάτοχος του 41% της ΚΑΕ, είναι ότι θα κινηθεί άμεσα για την καταβολή των χρημάτων που απαιτούνται – βάσει του συμφωνητικού που έχει ήδη υπογραφεί – ώστε να γίνει μεγαλομέτοχος. Χρονικά αυτό το “άμεσα” τοποθετείται με την λήξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας.

Εννοείται ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους συνεργάτες του σε καθημερινή βάση και ενημερώνεται για τα πάντα που αφορούν την ομάδα μπάσκετ, εντός κι εκτός παρκέ και εννοείται ότι συνεχίζονται να γίνονται πληρωμές με δικά του χρήματα για την κάλυψη των υποχρεώσεων της ΚΑΕ.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Αρβανίτης: «Δεν υπάρχει ισονομία – Η Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη χρειάζονται τον Άρη της Ευρώπης»

Δηλώσεις στο συνδρομητικό κανάλι της Nova, το οποίο μεταδίδει το παιχνίδι, έκανε ο Λευτέρης Αρβανίτης, λίγο πριν το τζάμπολ κόντρα στον Ολυμπιακό, στο Αλεξάνδρειο.


Αναλυτικά:

Για την σειρά των αγώνων με τον Ολυμπιακό: «Περιμέναμε αυτά τα παιχνίδια. Είναι κρίμα να διεξάγονται χωρίς κόσμο. Είναι λυπηρό για το άθλημα και τα πλέι οφ».

Για την φετινή σεζόν: «Είναι μία πετυχημένη χρονιά η φετινή. Επί τρία χρόνια παλεύαμε να φέρουμε την ομάδα στον σωστό δρόμο. Περάσαμε στα ημιτελικά και αυτό δείχνει κάποια πράγματα. Η χρονιά κλείνει με την έλευση του κ. Λασκάρη. Ολοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα για τον σύλλογο».

Για την έλευση του Νίκου Λάσκαρη: «Πολύ μεγάλη χαρά. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που καταφέραμε να σώσουμε την ομάδα. Ηταν για την Β” Εθνική. Πλέον βγάζουμε υγεία και για αυτό ο Λάσκαρης αποφάσισε να επενδύσει στον Αρη».

Για την τιμωρία της ομάδας: «Η τιμωρία ήταν πάρα πολύ αυστηρή. Συνολικά έχουμε τιμωρηθεί φέτος με έξι αγωνιστικές. Δεν έχει γίνει κάτι στο Παλέ, που να δικαιολογεί μία τέτοια τιμωρία. Θα περιμέναμε τον Υφυπουργό μίας νέας κυβέρνησης, να λειτουργήσει με ισονομία.

Αμέσως μετά το ματς με την ΑΕΚ ζήτησε το φύλλο αγώνος. Στο χάντμπολ όμως δεν έκανε το ίδιο, ούτε στο πόλο γυναικών. Αρα δεν υπάρχει ισονομία. Εμένα δεν με ενδιαφέρουν οι άλλες ομάδες, αλλά να μην τιμωρηθεί ο Αρης. Δεν έκανε κάτι τρομερό. Καταδικάζουμε τα επεισόδια. Κανένας άλλος δεν το έχει κάνει. Έκανε λάθος και βιάστηκε. Είχε κακούς συμβούλους, αλλά ελπίζω να το διορθώσει».

Για την συμμετοχή της ομάδας στο Γιούροκαπ: «Είναι στόχος και πιστεύω θα το πετύχουμε. Η Ελλάδα αλλά και η Θεσσαλονίκη, έχουν ανάγκη τον Άρη της Ευρώπης».
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Ο Λάσκαρης έδωσε τα 40.000 ευρώ για το πριμ τετράδας

Ο Νίκος Λάσκαρης έκανε πράξη την υπόσχεση του, δίνοντας σήμερα στην ΚΑΕ Άρης το πριμ των 40.000 ευρώ που είχε τάξει μετά την πρώτη νίκη επί της ΑΕΚ στη σειρά των πλέι οφ.


Ο κάτοχος του 41% των μετοχών της ΚΑΕ είχε δώσει το «παρών» σ΄εκείνο το παιχνίδι και μετά το τέλος του είχε επισκεφτεί τα αποδυτήρια όπου ανακοίνωσε το πριμ σε παίκτες και προπονητές.

Τα χρήματα αυτά βρίσκονται στα ταμεία της ΚΑΕ και θα μοιραστούν στους παίκτες.
hagi
Πολλά μπράβο στον κ.Λάσκαρη.. Μέχρι στιγμής είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης.. Μακάρι να έχει την διάθεση και τα χρήματα να βοηθήσει την Αρειανάρα μας..
SteelGandalf
QUOTE(basketplus.gr)
Η πρώτη μεγάλη συνέντευξη Λάσκαρη: "Μαζί θα πάμε τον Άρη ψηλά!"

Την πρώτη εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του Νίκου Λάσκαρη, εν δυνάμει ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Άρης, δημοσίευσε προχθές η εφημερίδα της Θεσσαλονίκης "Arena Press", την οποία και αναδημοσιεύουμε...


Μέσα στα λίγα λεπτά που είχαμε στη διάθεση μας, καθώς όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το πρόγραμμα του είναι εξαιρετικά φορτωμένο, ο νέος μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης, φρόντισε να κερδίσει τις εντυπώσεις με τον τρόπο και το ύφος του. Απλός και προσιτός μας μίλησε για το πώς βρέθηκε να είναι ιδιοκτήτης της αγαπημένης του ομάδας, για το ποιο είναι το όραμά του όχι μόνο για τον Άρη αλλά και το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα, ξεκαθαρίζοντας όμως (και στέλνοντας έτσι ένα έμμεσο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση) ότι πάνω απ’ όλα είναι φίλαθλος.

Η σιγουριά στην χροιά της φωνής του και στις απαντήσεις που έδινε, προφανώς και είναι απόρροια της επαγγελματικής του εμπειρίας, την οποία και θέλει να φέρει στον Άρη μέσα από την παρουσία συνεργατών του, ενώ το πρόσωπό του έλαμψε όταν στην κουβέντα μας μπήκε και το όνομα του Νίκου Γκάλη τον οποίο ο ίδιος χαρακτήρισε ως ‘το μεγαλύτερο κεφάλαιο του συλλόγου’.

Κι αν εδώ και λίγες εβδομάδες ο Νίκος Λάσκαρης έχει αναλάβει το πρότζεκτ της αναγέννησης του αυτοκράτορα του Ελληνικού μπάσκετ, μιλώντας στην Αρένα Press αποκάλυψε ότι θέλει να βοηθήσει γενικότερα τον σύλλογο στηρίζοντας όμως τα αθλήματα που δεν είναι σε πρώτο πλάνο, ενώ δήλωσε περήφανος για την προσπάθεια της ομάδας του στον πρώτο αγώνα της σειράς με τον ΠΑΟΚ.

Σε όλη την κουβέντα μας, αυτό που μας έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι χρησιμοποιούσε στις απαντήσεις του πρώτο πληθυντικό, δείγμα προφανώς της ομαδικής δουλειάς που προτάσσει και στις επαγγελματικές του ασχολίες. Μόνο μία φορά είπε τη λέξη «εγώ» όταν ξεκαθάρισε ότι στον δικό του Άρη οι παίκτες θα ασχολούνται με το μπάσκετ και με όλα τα υπόλοιπα αυτός!

Την αγάπη για το μπάσκετ ο Νίκος Λάσκαρης ποτέ δεν την έκρυψε, και πλέον την μοιράζεται μέσω της αποκλειστικής συνέντευξης στην «Arena Press» και με όλους τους φίλους του αθλήματος. Ο εν δυνάμει ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Άρης μιλά για όλους και για όλα στην πρώτη συνέντευξη του εφ’ όλης της ύλης στον Ελληνικό Τύπο.

Πώς προέκυψε το φλερτ με τον Άρη και ποιο ήταν το κίνητρο που σας έκανε να ασχοληθείτε με την ομάδα;

«Η ενασχόληση μου προέκυψε λόγω της γενικότερης κατάστασης του Άρη. Δεν είχα κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο να επενδύσω σε οποιαδήποτε ελληνική ομάδα, αλλά με τον Άρη μεγάλωσα και με τον Άρη αγάπησα το μπάσκετ. Βέβαια αν δεν είχα ‘γνωρίσει’ τον Άρη, να με μυήσει στο μπάσκετ από μικρό, δεν θα είχα τόσα ξενύχτια, θα ήμουν πιο ξεκούραστος τα πρωινά, ιδιαίτερα όταν ταξιδεύω και υπάρχει η διαφορά της ώρας,λόγω Άρη όμως κάθομαι και βλέπω ξημερώματα αγώνες, όπως για παράδειγμα τώρα τους τελικούς τουNBA».

-Να υποθέσω ότι χθες παρακολουθήσατε τον δεύτερο τελικό και τη νίκη των Κλίβελαντ Καβαλίερς;

«Εννοείται! Σας είπα και πριν ότι μεγάλωσα με τον Άρη και είμαι φαν του μπάσκετ. Πάνω απ’ όλα όμως είμαι φίλαθλος! Ο Άρης βρέθηκε σε μια δύσκολη κατάσταση κι όταν μου εξήγησαν τα δεδομένα δεν είχαμε ως οικογένεια και πολλές επιλογές. Το συζητήσαμε και με τους στενούς συνεργάτες μου κι αποφασίσαμε να επέμβουμε για να αποτρέψουμε την χρεοκοπία της ομάδας»

-Άρα είναι κι ένα παιδικό βίωμα που σας οδήγησε σ’ αυτή την ενασχόληση…

«Νομίζω ότι οι περισσότεροι στον αθλητισμό δεν επιλέγουν την ομάδα της καρδιάς τους όταν είναι ενήλικες».

- Ποιος είναι όμως ο στόχος σας τώρα που ‘μπήκατε στο χορό’; Που θέλετε να δείτε τον Άρη και τι θέλετε να πετύχετε με την ομάδα της καρδιάς σας;

«Θέλω να δω τον Άρη ψηλά. Πολύ ψηλά. Πρέπει όμως να το κάνουμε βήμα, βήμα… Όπως είχα πει και σε έναν συνάδελφός σας στην Μαδρίτη στο περιθώριο του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, έχουμε διάφορα μέτωπα. Έχουμε την οικονομική εξυγίανση του συλλόγου, ενώ θέλουμε να δούμε πως μπορούμε να συμβάλουμε και εμείς στην κάθαρση του ελληνικού μπάσκετ γενικότερα. Επίσης θέλουμε με την δουλειά που θα κάνουμε εμείς στον Άρη να παροτρύνουμε κι άλλους επιχειρηματίες, του εξωτερικού κυρίως, αλλά ίσως κι από την Ελλάδα, να ασχοληθούν με το μπάσκετ γιατί χρειαζόμαστε να υπάρχουν κι άλλες ανταγωνιστικές ομάδες στην ελληνική λίγκα».

-Αναφέρεστε σε πιθανούς ‘συμπαίκτες’ που θα έχετε στον Άρη ή για επενδυτές που θα ασχοληθούν με άλλες ομάδες;

«Στον Άρη δεν χρειαζόμαστε συμπαίκτες! Εννοώ γενικότερα… Ένα πρωτάθλημα δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστικό έχοντας μόνο 2 ή 3 ή και 4 δυνατές ομάδες. Συζητώντας πριν από λίγες ημέρες είδαμε ότι την επόμενη χρονιά υπάρχει ένα γκρουπ πέντε δυνατών ομάδων, στο οποίο θα μπορούσαμε να πούμε ότι μπορεί να προστεθεί και το Ρέθυμνο και θα είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Και πάλι όμως 6 ομάδες δεν είναι αρκετές για να πει κανείς ότι έχεις ένα καλό και δυνατό πρωτάθλημα. Θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε για να δημιουργηθούν τα κίνητρα ώστε να έρθουν κι άλλοι δυνατοί ‘παίκτες’ στις ομάδες γιατί αυτό θα βοηθήσει το ελληνικό πρωτάθλημα γενικότερα και θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη εμπορική αξία ως προϊόν».

-Ως άνθρωπος των επιχειρήσεων υποθέτω ότι στα πρότζεκτ που τρέχετε υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Στον Άρη υπάρχει κάποιο αντίστοιχο πλάνο ως προς τον χρονικό ορίζοντα που περιμένετε εσείς προσωπικά να δείτε κάποια πράγματα;

«Τα πλάνα είναι ακόμη σε εξέλιξη… Όπως σας είπα στην αρχή δεν ήταν στα πλάνα μας το να επιλέξουμε κάποια ομάδα και να επενδύσουμε. Ο Άρης είναι για μένα η πιο ιστορική ομάδα στο ελληνικό μπάσκετ, ξέρω ότι κάποιοι μπορεί να διαφωνούν, αλλά για μένα δεν υπάρχει άλλη ομάδα σαν τον Άρη. Ο Άρης ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ελέγξαμε τα στοιχεία κι αποφασίσαμε να εμπλακούμε. Δεν υιοθετήσαμε τη λογική ότι ‘μπαίνουμε μέσα, επενδύουμε 20 εκατομμύρια και σε 2-3 χρόνια κάνουμε τον Άρη πρωταθλητή’, αλλά ξεκινήσαμε με το δεδομένο ότι αυτή η ομάδα δεν πρέπει να χρεοκοπήσει. Πρέπει αντίθετα να μπορεί να πρωταγωνιστεί».

-Θα θέλατε όμως, ως διοικητικός ηγέτης πλέον της ομάδας, να ζήσετε μαζί της στιγμές σαν αυτές που ζήσατε στην Μαδρίτη στο πρόσφατο φάιναλ φορ, αλλά και σαν εκείνες τις στιγμές τις προηγούμενες δεκαετίες με τα συνεχόμενα φάιναλ φορ;

«Ποιος δεν το θέλει αυτό; Έχουμε μάθει όμως ζώντας μέσα στις επιχειρήσεις να είμαστε ρεαλιστές και τα πράγματα έρχονται ένα, ένα. Δεν χτίζεις μιας πολυκατοικία από τον τελευταίο όροφο. Ξεκινάς από τα θεμέλια και σιγά, σιγά χτίζεις τον έναν όροφο πάνω στον άλλο, φτάνοντας τελικά και στην κορυφή».

-Σε εκείνο τον Άρη που λατρέψατε και σας έφερε τώρα εδώ υπήρχε η μεγάλο μορφή του Νίκου Γκάλη. Υπάρχει μια έντονη φημολογία γύρω από το πρόσωπο του και θα ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχει στο πλάνο που προετοιμάζεται κάποιος συγκεκριμένος ρόλος για αυτόν;

«Ο Νίκος Γκάλης είναι ο ζωντανός θρύλος του Άρη, αλλά και του ελληνικού μπάσκετ, υπάρχουν βεβαίως επαφές μαζί του και εξετάζονται διάφοροι πιθανοί ρόλοι για να αξιοποιηθεί. Από την άλλη θα σας πω με κάθε ειλικρίνεια ότι θέλω να είμαι πολύ προσεκτικός στο πως θα πρέπει να τον αξιοποιήσουμε ως ομάδα. Κι αυτό γιατί όπως λέμε στην γλώσσα των επιχειρήσεων ο Νίκος Γκάλης είναι το μεγαλύτερό μας κεφάλαιο, η σημαία μας και θέλουμε να τον σεβαστούμε και να τον αξιοποιήσουμε με τον πλέον κατάλληλο τρόπο. Όπως του αξίζει άλλωστε».

-Με τους υπόλοιπους παράγοντες που ασχολούνται με το ελληνικό μπάσκετ έχετε έρθει σε επαφή; Είχατε την ευκαιρία να βρεθείτε με τον Γιώργο και τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο στη Μαδρίτη;

«Με άλλους ιδιοκτήτες ή προέδρους ομάδων δεν έχει γίνει κάποια επαφή. Είχαμε κάποιες ολιγόλεπτες επαφές με παράγοντες που απλά έτυχε να βρεθούμε στον ίδιο χώρο, αλλά δεν έχουμε προχωρήσει στο επόμενο στάδιο. Το πρώτο μας μέλημα ήταν και είναι ο Άρης και το πώς θα δοθούν κάποιες άμεσες λύσεις προκειμένου να σχεδιάσουμε και το πλάνο της επόμενης σεζόν. Οι επαφές αυτές πάντως θα γίνουν, απλά θα γίνουν αργότερα».

-Υπάρχει περίπτωση να δούμε κάποιους συνεργάτες σας στις επιχειρήσεις σας να ασχολούνται ενεργά με τα θέματα του Άρη;

«Έχουμε διάφορους που θα ήθελα να ασχοληθούν, αλλά θέλουμε να διαλέξουμε τους κατάλληλους ανθρώπους κι είναι κι αυτό σε εξέλιξη».

-Υπάρχει περίπτωση να σας δούμε να ασχολείστε και με κάποιο άλλο τμήμα του Άρη πέραν του μπάσκετ;

«Ναι… Θα μου άρεσε να ασχοληθώ με τον στίβο, ίσως με την κολύμβηση, ίσως και με το βόλεϊ»

-Για να πω την αλήθεια η πρώτη απάντηση που θα περίμενε να ακούσει κανείς θα ήταν το ποδόσφαιρο…

«Παλιότερα δεν έπαιζα μόνο μπάσκετ, αλλά έκανα και στίβο. Γενικά όμως έχω μια αδυναμία στα… ‘ορφανά’ αθλήματα. Δεν μπορεί να είναι κάποιος πρωταθλητής Ελλάδας και να μην έχει ούτε την ασφάλειά του εξασφαλισμένη ή να πρέπει να κάνει διπλές προπονήσεις και παράλληλα να δουλεύει σε δύο δουλειές για να μπορέσει να ζήσει. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άλλο κεφάλαιο από μόνο του».

-Ένα μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στον κόσμο του Άρη που θέλει να ακούσει κάτι από εσάς για να πάρει δύναμη και κουράγιο για την συνέχεια;

«Θα σας πω κάτι που έγινε πρόσφατα. Ένας καλός μου φίλος μου ανέβασε μια κοινή μας φωτογραφία από τα ταξίδι μας στην Μαδρίτη κι ένας δικός του φίλος του έγραψε πως δεν μπορούσε να πιστέψει ότι είμαστε γνωστοί, τονίζοντας παράλληλα ότι ονειρεύεται για την επόμενη χρονιά ένα γεμάτο Παλέ με έναν Άρη πρωταγωνιστή που θα παλεύει για το πρωτάθλημα. Η απάντηση του φίλου μου ήταν να είσαι σίγουρος ότι ο Λάσκαρης κάνει καλούς υπολογισμούς και δεν πρόκειται να επιτρέψει για όσο διάστημα έχει την ευθύνη της ομάδας να βρεθεί ξανά στην ίδια κατάσταση που ήταν και πριν.

Θέλουμε να κάνουμε την υπέρβαση, αλλά θα την κάνουμε αγωνιστικά. Θα γνωρίζουν οι παίκτες ότι κάθε μήνα θα πληρώνονται στην ώρα τους, ότι θα έχουν να ασχοληθούν μόνο με το μπάσκετ και εγώ θα ασχοληθώ με τα υπόλοιπα. Βέβαια άθλημα είναι, έχουν γίνει θαύματα στο παρελθόν, θα γίνουν και στο μέλλον κι ελπίζουμε ότι ένα από αυτά θα είναι και ο Άρης».

-Το χθεσινό ματς με τον ΠΑΟΚ το είδατε;

«Το είδα…»

-Πρόβλεψη για την συνέχεια;

«Για να είμαι ειλικρινής μου έκανε εντύπωση το ότι ήμασταν ανταγωνιστικοί μέσα στην έδρα του ΠΑΟΚ. Φτάσαμε να είμαστε μπροστά με 11 πόντους και νομίζω ότι τον αγώνα τον χάσαμε από δικές μας απροσεξίες. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στον προπονητή για την προσπάθειά τους. Μπορεί να χάσαμε βέβαια, αλλά το πρόσωπο που έδειξε η ομάδα μέσα στο γήπεδο με έκανε περήφανο και αυτό μου αρκεί».
hagi
Καλά τα λέει μέχρι στιγμής.. Να δούμε τί θα γίνει..Πραγματικά με έχει φάει η αγωνία να δω τί θα γίνει τη νέα χρονιά.. Βέβαια μάλλον είμαι ανυπόμονος και αισιόδοξος και ίσως προσγειωθώ απότομα αν και κανείς δεν έχει πει κάτι για τρελά πράγματα του χρόνου , όμως εγώ ελπίζω σε κάτι καλό και φοβάμαι ότι μπορεί να απογοητευτώ.. Υπομονή όμως και θα δούμε.
SteelGandalf
QUOTE(hagi @ Jun 10 2015, 22:29 ) *
Καλά τα λέει μέχρι στιγμής.. Να δούμε τί θα γίνει..Πραγματικά με έχει φάει η αγωνία να δω τί θα γίνει τη νέα χρονιά.. Βέβαια μάλλον είμαι ανυπόμονος και αισιόδοξος και ίσως προσγειωθώ απότομα αν και κανείς δεν έχει πει κάτι για τρελά πράγματα του χρόνου , όμως εγώ ελπίζω σε κάτι καλό και φοβάμαι ότι μπορεί να απογοητευτώ.. Υπομονή όμως και θα δούμε.


Νομίζω πως μιλώντας για σκαλί-σκαλί και βήμα-βήμα, προσδιορίζει το πως θα κινηθεί αυτός και η ομάδα.

Κι εγώ συμφωνώ απόλυτα με την συγκεκριμένη πρακτική. Ακόμα και αν μπορεί να φέρει παιχταράδες, θα πρέπει να το κάνει σταδιακά και όχι να πάρουν τα μυαλά μας αέρα.

Να φτιάξει μια ομάδα που θα είναι άκρως ανταγωνιστική και θα μπορεί να κερδίσει παντού στην καλή της μέρα. Να κάνει και μια καλή ευρωπαϊκή πορεία και θα είμαι ευχαριστημένος, σε πρώτη φάση.

Προφανώς κι επιθυμώ την αγωνιστική υπέρβαση, αλλά δεν θα πρέπει να αποτελεί αυτοσκοπό.
El_Cid
Τι μαθαίνετε για Βεζένκοφ; Υπάρχουν (σοβαρές) πιθανότητες να μείνει;
SteelGandalf
Θεωρώ πως είναι νωρίς ακόμη, αλλά εκτιμώ πως υπάρχουν πολλές πιθανότητες να παραμείνει για μια χρονιά ακόμη.

Όμως, επαναλαμβάνω, πως όλα είναι ανοιχτά.
hagi
Και γω πιστεύω ότι αν πάνε καλά τα πράγματα με τον κ.Λάσκαρη και παίξουμε Ευρώπη, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μείνει ο Βεζένκοφ ή Βεζένκοβ όπως γράφει η φανέλα του.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.