Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Προοπτική - Μέλλον της Ομάδας
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
tuareg
QUOTE (maik23 @ May 4 2012, 16:14 ) *
μην ρωτας πως και γιατι αλλα ξερω απο πληροφοριες που εχω μεσα απο παικτες νυν και αποχωρουντες απο την ομαδα οτι ο απερχομενος προεδρος εχει φαει πολλα χρηματα απο παικτες και γενικα ''εκανε την καλη του'' μεσα στον αρη.απο μια μικρη επιχειρησουλα που ειχε εγινε ευπορος.το αν προσφερε ειναι αλλο θεμα.αλλα λενε οτι εφαγε καλα.και τωρα ζηταει και τα χρωστουμενα,τα κανονικα,τα συμφωνημενα.

οσο για το ανοιγμα δεν ξερω ποια ειναι η αληθεια αλλα συνηθως στην ελλαδα οταν λενε ενα νουμερο ελλειματος-''ανοιγματος'' βαλε και αλλα τοσα.αφου 1.500.000 ε μπηκε μεσα την τελευταια φορα που πηγε ευρωλιγκα και αποκλειστηκε.τοτε που εφυγε η γενεσις και ο τζεβελεκης.

η γεννεσης ειχε φυγει πολυ πριν το τζεβελεκη...απλα ολα τα χρεη εγιναν απο τη χρονια της wild card μεχρι τωρα....
αυτο που λες για το δαμιαν δεν απεχει και πολυ απο τη πραγματικοτητα

btw
http://basketplus.gr/index.php?option=com_...&Itemid=151
maik23
QUOTE
η γεννεσης ειχε φυγει πολυ πριν το τζεβελεκη...απλα ολα τα χρεη εγιναν απο τη χρονια της wild card μεχρι τωρα...


αυτο ενοουσα φιλε,δυστυχως δεν το εξεφρασα καλα γραπτως...οτι τα χρεη μαζευτηκαν εκεινη την χρονια με τον τζεβελεκη και την wild card (δεν θυμαμαι ακριβως ποτε).το ειχε πει εξαλου και ο ιδιος οτι επενδυσαν αρκετα και δεν δικαιωθηκαν με αποτελεσμα να μπυνε μεσα και την αλλη χρονια να αρχισουν το ''συμαζεμα'',την καθοδικη πορεια του αρη...
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Αναβολή για το Πρωτοδικείο, συνάντηση της ΓΕΝΕΣΙΣ, μπαράζ επαφών

Παράλληλα με την ΠΑΕ Άρης υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις προ των πυλών και στην ΚΑΕ. Όπως όλα δείχνουν παράταση λίγων ημερών θα πάρουν οι τελικές εξελίξεις στην ΚΑΕ Άρης. Δεν θα κατατεθεί σήμερα η αίτηση στο Πρωτοδικείο για τον διορισμό προσωρινής διοικούσας επιτροπής. Καθοριστική συνάντηση σήμερα της ΓΕΝΕΣΙΣ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

1. Σήμερα επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η κίνηση για το Πρωτοδικείο, όμως αυτό αναμένεται να πάρει μια μικρή αναβολή.

Πρέπει να διευθετηθούν κάποιες διαδικαστικές λεπτομέρειες. Η πιο σημαντική «λεπτομέρεια»; Τα ονόματα που θα απαρτίζουν την νέα διοίκηση.

Όλα δείχνουν ότι πιθανότατα τα μέλη που θα απαρτίζουν τη διοίκηση Πρωτοδικείου θα είναι οι Αρβανίτης, Κουρόγλου, Εμμανουηλίδης, Πετρομελίδης (ΓΕΝΕΣΙΣ) και Πλιάκης (ΣΑΡΙΣΑ).

2. Με την κορύφωση των επαφών τα μέλη του ερασιτέχνη μαζί με τους μετόχους θα εξουσιοδοτήσουν τη Δευτέρα τον νομικό του ΑΣ, Χρήστο Γρόλλιο, ώστε να καταθέσει την σχετική αίτηση στο Πρωτοδικείο.

3. Θεωρείται σχεδόν, βέβαιο, ότι του σχήματος θα ηγηθεί ο Λευτέρης Αρβανίτης.

4. Σημαντική συνάντηση αναμένεται να έχουν σήμερα τα μέλη της ΓΕΝΕΣΙΣ. Κορυφαίο στέλεχος της όταν ρωτήθηκε χθες με αφορμή τις εξελίξεις της ΠΑΕ, εάν συμμετέχουν στις διεργασίες ήταν κατηγορηματικό: «Προέχει αυτήν την στιγμή να βάλουμε μια σειρά στην ΚΑΕ. Γι αυτόν τον λόγο θα μαζευτούμε την Παρασκευή και να δρομολογήσουμε τις κινήσεις μας. Χρειάζεται προσοχή και σοβαρότητα από όλους».

5. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την νέα καθυστέρηση, αφού τα ουσιώδη ζητήματα έχουν διευθετηθεί.

Οι τελικές εξελίξεις μετατίθενται για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Μόλις κατατεθεί η αίτηση στο Πρωτοδικείο για να αποκτήσει η ΚΑΕ νέα διοίκηση, θα τρέξει ο σχεδιασμός της νέας σεζόν.
maik23
αντε να δουμε!!! icon_joy.gif να παει καλα η ομαδα!!
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Το νέο τοπίο της ΚΑΕ: τα χρέη, η ΣΑΡΙΣΑ και ο Πάλμας

Μπαράζ διεργασιών από σήμερα για την ΚΑΕ Άρης. Οι τελευταίες εξελίξεις, οι επαφές που έγιναν, η στήριξη της ΣΑΡΙΣΑ και η προοπτική του Πρωτοδικείου διαμορφώνει το τοπίο της «επόμενης μέρας».

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή η κατάσταση στην κίτρινη ΚΑΕ διαμορφώνεται ως εξής:

1. Υπάρχει δεδομένη απόφαση της ΣΑΡΙΣΑ να δραστηριοποιηθεί εκ νέου, μετά και τη συνάντηση που έγινε με τον Λευτέρη Αρβανίτη. Ο τελευταίος ξεκαθάρισε ότι βασική προτεραιότητα είναι η οικονομική εξυγίανση και η ίδια η επιβίωση της ΚΑΕ.

2. Μείωση των χρεών ο βασικός στόχος. Όπως φέρεται να διαμήνυσε στα στελέχη της ΣΑΡΙΣΑ ο Λευτέρης Αρβανίτης: «Είναι επιτακτική ανάγκη να μειώσουμε τα χρέη ώστε ο Άρης να έχει ζωή, αύριο μέλλον και προοπτική».

3. Με βάσει την ανάγκη κάλυψης των χρεών και του οικονομικού συμμαζέματος έθεσε σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό.

4. Ενεργοποιείται η συμμετοχή και η βοήθεια του Πέτρου Πάλμα. Τις τελευταίες μέρες τα μέλη της νέας κιτρινόμαυρης προσπάθειας συνομίλησαν αρκετές φορές με τον Πάλμα ο οποίος έδειξε θετικός να συμμετέχει και αυτός. Ο Κύπριος επιχειρηματίας φέρεται να διαμήνυσε στη διοίκηση Αρβανίτη ότι θα σταθεί αρωγός στο πλευρό της, βοηθώντας ηθικά αλλά και υλικά.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Nέα αναβολή! Ούτε σήμερα στο πρωτοδικείο! Αύριο ή από Δευτέρα...

Ούτε σήμερα δόθηκαν τα ονόματα της επόμενης διοίκησης της ΚΑΕ στο πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης από τον νομικό του Ερασιτέχνη Άρη, Χρήστο Γρόλιο. Αυτό θα γίνει, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, αύριο ή από την Δευτέρα.

Η διοικητική αλλαγή στον Άρη καθυστερεί, αλλά σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η πλευρά της νέας διοίκησης (που θα προκύψει) είναι καθαρά διαδικαστικό θέμα να δοθούν τα ονόματα στο πρωτοδικείο. Ο Γιάννης Δαμιανίδης ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΝΕΣΙΣ, μεγαλομετόχου εταιρείας στην ΚΑΕ, έδωσε έγγραφη συγκατάθεση από τη Δευτέρα για να προχωρήσουν οι διαδικασίες με το πρωτοδικείο, όμως προς το παρόν δεν έχει γίνει τίποτα.

Λογικά, αν όλα πάνε καλά, η νέα διοίκηση θα μπορέσει να λειτουργήσει και επίσημα από την επόμενη βδομάδα, ξεκινώντας την δύσκολη προσπάθειά της να βγάλει το τμήμα μπάσκετ από το διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Κατατέθηκε η αίτηση στο Πρωτοδικείο

Κατατέθηκε σήμερα στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αίτηση διορισμού προσωρινής διοίκησης στην ΚΑΕ Άρης και αύριο το πρωί θα συζητηθεί η υπόθεση, παρουσία και του Γιάννη Δαμιανίδη.

Ο Χρήστος Γρόλλιος κατέθεσε το σχετικό αίτημα και τα ονόματα που προτείνονται για το νέο διοικητικό σχήμα είναι: Λεύτερης Αρβανίτης, Θοδωρής Κουρόγλου, Χρήστος Γαλιλαίας, Λάζαρος Πετρομελίδης και Θόδωρος Εμμανουηλίδης.

Η διαδικασία θεωρείται τυπική και αυτό σημαίνει πως οι κίτρινοι μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα θα έχουν νέα διοίκηση.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Νέα διοίκηση Πρωτοδικείου στην ΚΑΕ από τις 12.50 μ.μ. στον Άρη!

Εγκρίθηκε η αίτηση για διοίκηση Πρωτοδικείου στην ΚΑΕ Άρης! Από τις 12.50 το μεσημέρι της 22 Μαΐου, η κίτρινη ΚΑΕ έχει νέα διοίκηση Πρωτοδικείου και αλλάζει και τυπικά πλέον σελίδα!

Προηγουμένως, είχε εκδικαστεί η προσφυγή του ΑΣ Άρης στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για την δημιουργία νέου διοικητικού σχήματος! Παρόντες στην διαδικασία που δρομολόγησε ο ερασιτέχνης Άρης και συντόνισε ο νομικός του ΑΣ Χρήστος Γρόλλιος, ήταν ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο νέος πρόεδρος της ΚΑΕ Λευτέρης Αρβανίτης και ο πρώην πια πρόεδρος Γιάννης Δαμιανίδης.

Η παρουσία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΓΕΝΕΣΙΣ κρίθηκε αναγκαία σήμερα το πρωί στα δικαστήρια, γιατί προφανώς δεν έφτανε μόνο η έγγραφη συγκατάθεση των μετόχων. Ο Χρήστος Γρόλλιος ανέλυσε στο δικαστήριο την υπόθεση και για ποιους λόγους οδηγείται ο μπασκετικός Άρης στην λύση διοίκησης με έγκριση πρωτοδικείου.

Η έγκριση αυτή ήρθε ακριβώς στις 12.50 το μεσημέρι με αποτέλεσμα να δοθεί το χρίσμα στη νέα διοίκηση του μπασκετικού Άρη, η οποία θα απαρτίζεται από τους Λευτέρη Αρβανίτη, Θόδωρο Κουρόγλου, Θόδωρο Εμμανουηλίδη, Λάζαρο Πετρομελίδη και Χρήστο Γαλιλαία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόντες στα δικαστήρια ήταν αρκετοί νομικοί του συλλόγου, όπως οι Νίκος Βαλεργάκης και Άγγελος Γρόλλιος, αλλά και ο Γιώργος Οικονόμου.

Γίνεται προσπάθεια να συνεδριάσει σήμερα το νέο διοικητικό συμβούλιο, ώστε να συγκροτηθεί άμεσα σε Σώμα και να ξεκινήσει το έργο της.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και με τη… βούλα ο Αρβανίτης

Συγκροτήθηκε σε σώμα πριν από λίγη ώρα το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΚΑΕ Άρης, το οποίο προέκυψε από το Πρωτοδικείο το πρωί της Τρίτης.

Η έγκριση ήρθε 12.50 το μεσημέρι με αποτέλεσμα να δοθεί το χρίσμα στη νέα διοίκηση του μπασκετικού Άρη να «τρέχει» ουσιαστικά από εκείνο το σημείο.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου διοικητικού συμβουλίου που διεξάγεται ακόμη και αυτήν την ώρα στα γραφεία της ΚΑΕ στο Αλεξάνδρειο έγινε η συγκρότηση σε σώμα.

Πιο συγκεκριμένα το νέο διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από τους: Λευτέρη Αρβανίτη (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος), Θόδωρο Κουρόγλου (αντιπρόεδρος), Λάζαρο Πετρομελίδη, Χρήστο Γαλιλαία (μέλη), Θόδωρο Εμμανουηλίδη (εκπρόσωπος ΑΣ)…

Το συμβούλιο συνεχίζεται αυτή την ώρα. Το PRESSARIS θα σας ενημερώσει για ότι νεότερο.

==============================================================================

Κίνηση πρώτη: Ραντεβού με τους παίκτες του φετινού ρόστερ

Επαφές με τους εκπροσώπους των παικτών της φετινής χρονιάς ξεκινούν από αύριο το πρωί οι διοικούντες. Ο Λευτέρης Αρβανίτης ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στη νέα διοίκηση της ΚΑΕ θα έχει σήμερα συνεχόμενα ραντεβού, για να μπορέσει να βάλει σε μια τάξη τις οφειλές και να διαπραγματευτεί για τους διακανονισμούς.

Αυτό θα είναι το πρώτο χρονικό ζήτημα με το οποίο θα ασχοληθεί η νέα διοίκηση. Όχι το μόνο, γιατί παράλληλα “τρέχουν” πολλά άλλα θέματα, όπως ο διακανονισμός για τις οφειλές που υπάρχουν από μισθωτήρια σπιτιών (ενοίκια) των περασμένων ετών, θέμα το οποίο θα αναλάβει ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Θόδωρος Κουρόγλου.

Βασικό μέλημα της διοίκησης πρωτοδικείου – και με “εντολή” του δικαστή πρωτοδίκη σήμερα το πρωί – είναι να τηρηθούν όλες οι συμφωνίες που υπάρχουν για τις οφειλές προς το δημόσιο. Στις 30 Μαϊου η νέα διοίκηση θα πρέπει να δώσει 36.000 ευρώ και από τον επόμενο μήνα οι δόσεις θα αυξηθούν σε 48, οπότε το ποσό αυτό θα μειωθεί μηνιαίως στα 27.000 ευρώ. Υπάρχει και μια ρύθμιση για οφειλές στο ΙΚΑ, ύψους 4.000 ευρώ, αλλά εκεί θα γίνει προσπάθεια για μια νέα ρύθμιση.

Είναι δεδομένο ότι εντός της βδομάδας θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ Λευτέρη Αρβανίτη και Βαγγέλη Αλεξανδρή για να ξεκαθαρίσει και το θέμα προπονητή, αφού θα πρέπει να ξεκινήσει κάποια στιγμή και ο σχεδιασμός της ομάδας για την επόμενη περίοδο.


Δεν θέλω να πω μεγάλη κουβέντα, αλλά φαίνεται να μπαίνει το νερό στο αυλάκι.

Μακάρι όλα να πάρουν τον δρόμο τους και η ομάδα μας να αρχίσει να βαδίζει με πλάνο, το οποίο θα ξεκινάει από την συνέπεια και τις μεθοδευμένες κινήσεις της διοίκησης.
maik23
δυσκολες στιγμες και ξανα ακομα μια καινουρια αρχη απο το μηδεν.
ViC
http://www.superbasket.gr/permalink/161582.html
ταρατατζούμ ταρατατζούμ...
SteelGandalf
Σε αυτό το .... (βάλτε όποια λέξη επιθυμείτε), ό,τι γουστάρει κάνει ο καθένας μας.

Είδατε πολλούς από τους κυρίως υπαίτιους (είτε σε πολιτικό επίπεδο, είτε και αλλού) να πληρώνουν (κυριολεκτικά και μεταφορικά);

Κανονικά, βάσει λογικής (θα έπρεπε και βάσει νόμου, αλλά δεν γνωρίζω αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο), θα έπρεπε όλοι όσοι βρέθηκαν (ή θα βρεθούν) σε ανάλογα πόστα, να ευθύνονται για τις πράξεις τους.

Αν όλα είναι "καθαρά", τότε και μόνο τότε να βάζουν την υπογραφή τους, ώστε να γίνουν οι οποιεσδήποτε ενέργειες-διαδικασίες και εφόσον, μελλοντικά (ή οποτεδήποτε), αποδειχτεί δόλος, να ευθύνονται ακόμη και με τις περιουσίες τους (ή των οικογενειών τους).

Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν οι ομάδες για τέτοια σφάλματα.

Τι κάθομαι και γράφω όμως...
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Η Εφορία σε πρώτο πλάνο

Η νέα διοίκηση της ΚΑΕ Άρης κατέβαλε σήμερα το μεγαλύτερο μέρος από τις 36.000 ευρώ που αντιστοιχούν στη δεύτερη δόση του διακανονισμού, που έχει επιτευχθεί με την Εφορία. Την επόμενη βδομάδα θα δοθεί και το υπόλοιπο μέρος και οι κίτρινοι θα δώσουν νέο ραντεβού με την Εφορία στα τέλη Ιουνίου.

Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του ως πρόεδρος του Άρη, ο Λευτέρης Αρβανίτης τονίζει πως κύριο μέλημα της νέας διοίκησης είναι η συνέπεια στις υποχρεώσεις προς το δημόσιο και η τήρηση των συμφωνηθέντων. Αυτό έγινε πράξη σήμερα, με την καταβολή του μεγαλύτερου τμήματος από τη δόση των 36.000 ευρώ προς την Εφορία.

Είναι δεδομένο ότι η κιτρινόμαυρη ΚΑΕ αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας αλλά με όσα χρήματα έχουν μπει στα ταμεία της προσπαθεί να φανεί συνεπής και ευελπιστεί ότι θα συγκεντρωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα ένα ποσό που θα της λύσει τα χέρια και θα τη βοηθήσει και στο «μέτωπο» των διακανονισμών με τους παίκτες που έχουν λαμβάνειν.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Ραντεβού ελπίδας σήμερα (19.00) στο Παλέ με τη δημιουργία του Aris Golden Club!

Η νέα αρχή του μπασκετικού Άρη ισχυρίζονται πολλοί ότι δεν έγινε στις 22 Μαϊου με τον διορισμό της νέας διοίκησης από το πρωτοδικείο, αλλά θα γίνει σήμερα με την δημιουργία του Aris Golden Club. Το νέο εγχείρημα φαντάζει ως η τελευταία λύση για να βγει η ομάδα από το οικονομικό αδιέξοδο και όχι μόνο…

Το ραντεβού στην αίθουσα VIP των γραφείων της ΚΑΕ Άρης έχει δοθεί για τις 7 το απόγευμα. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης περιμένει πολύ κόσμο. Η συνάντηση είναι ανοικτή για τον οποιονδήποτε θέλει να βοηθήσει τη νέα προσπάθεια. Ο Αρβανίτης θέλει να δει καταρχήν τα μέλη της ΓΕΝΕΣΙΣ, τον Θανάση Τζεβελέκη – τους μετόχους δηλαδή – τα μέλη της ΣΑΡΙΣΑ και τους προσωπικούς του φίλους. Αυτοί έχουν προσκληθεί να είναι παρόντες, γιατί όλοι αυτοί επί της ουσίας θα αποτελέσουν τους βασικούς χρηματοδότες της νέας διοίκησης.

Δύο πράγματα θα κάνει πρωτίστως ο νέος πρόεδρος της ΚΑΕ. Θα αναλύσει το πλάνο αποπληρωμής των οφειλών που υπάρχουν προς παίκτες των περασμένων ετών, θα πει τις σκέψεις του για το πως θα πρέπει να διοικηθεί ο Άρης και εν συνεχεία θα ζητήσει χρήματα. Η ΚΑΕ χρειάζεται άμεσα ένα ποσό της τάξης των 200.000 ευρώ, ποσό που θα δοθεί ώστε να ενεργοποιηθούν οι διακανονισμοί των οφειλών και να μπει αυτή η μεγάλη υποχρέωση της ΚΑΕ σε μια σειρά.

Ευελπιστεί σε δύο πράγματα. Το πρώτο αφορά την κάλυψη άμεσα του ποσού αυτού, όχι απαραίτητα σε μετρητό, όπως εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας. Το δεύτερο αφορά την διαρκή στήριξη σε αυτό το επίπεδο από το Aris Golden Club.

Αν πετύχει αυτο το εγχείρημα και δώσει στην ΚΑΕ μια οικονομική βάση, τότε είναι δεδομένο ότι έρχονται καλύτερες μέρες. Ο κόσμος εφόσον δει ότι οι επιφανείς παράγοντες ενεργοποιήθηκαν στην πράξη και όχι στα λόγια, θα στηρίξει και θα είναι στο γήπεδο, αγοράζοντας το εισιτήριό του. Υπό αυτή την έννοια η σημερινή συνάντηση είναι μια από τις πιο σημαντικές στην σύγχρονη ιστορία του μπασκετικού Άρη…


Κάτι σαν την Κοινωνία Μελών Άρη (του ποδοσφαίρου) μου φαίνεται πως θα είναι, αλλά έχει περισσότερες προοπτικές.

Έχει πιθανότητες επιτυχίας, εφόσον αποδειχτούν φερέγγυοι οι διοικούντες της Κ.Α.Ε. και κάνουν σωστή διαχείριση, ενώ θα πρέπει να βάλουν χρήματα και οι γύρω από την ομάδα (ΓΕΝΕΣΙΣ και ΣΑΡΙΣΑ).

Άλλωστε, τα έξοδα του μπασκετικού Άρη είναι σαφώς λιγότερα από αυτά του ποδοσφαιρικού τμήματος (αν και έχουν τεράστιες οφειλές και τα δύο τμήματα του συλλόγου).
tuareg
εφυγε ο δαμιαν και ολοι μαζευονται ξανα γυρω απο την ομαδα....

http://www.basketnet.gr/main/1/a1/articles...oglou-aris.html
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Πήρε φορολογική ενημερότητα η ΚΑΕ και προχωρά!

Με επιτυχία έκλεισε το πρώτο από τα τρία ανοιχτά «μέτωπα» της ΚΑΕ Άρης, η οποία εξασφάλισε φορολογική ενημερότητα καταβάλλοντας το απαιτούμενο ποσό και εντός της εβδομάδας αναμένεται να πάρει και την αντίστοιχη ασφαλιστική ενημερότητα!

Η ΚΑΕ κατέβαλε σήμερα το μεσημέρι ένα ποσό στη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης και εξασφάλισε την απαραίτητη φορολογική ενημερότητα. Κατά πάσα πιθανότητα, μάλιστα, μέσα στην εβδομάδα θα αποκτήσει και ασφαλιστική ενημερότητα, δίνοντας στο ΙΚΑ ένα τμήμα των οφειλομένων, το οποίο προβλέπεται βάσει της ρύθμισης που έχει γίνει.

Με τον τρόπο αυτό, θα ολοκληρωθούν με επιτυχία οι δύο από τις τρεις μεγάλες εκκρεμότητες που έχει η ΚΑΕ και πρέπει να «κλείσει» άμεσα, για να καταθέσει χωρίς ελλείψεις το φάκελο αδειοδότησης στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Μετά, θα απομένει να τακτοποιηθεί το εξίσου σημαντικό ζήτημα της εγγυητικής επιστολής και η διοίκηση του Λευτέρη Αρβανίτη θα κάνει αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσει μέχρι το τέλος Ιουλίου τα 100.000 ευρώ που απαιτούνται από τη φετινή περίοδο.


QUOTE(www.pressaris.gr)
Ανταγωνιστική ομάδα ακόμα και με το απαγορευτικό της FIBA σε ισχύ!

Οι διακανονισμοί θα προχωρήσουν στην ΚΑΕ για τις οφειλές προς τους παίκτες. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι άλλο. Δεν είναι, όμως, τώρα η προτεραιότητα της διοίκησης, γιατί προηγείται το δημόσιο. Πάντως δεν υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τις προσφυγές στην FIBA, υπό την έννοια ότι δεν επηρεάζουν την πληρότητα του φακέλου που θα κατατεθεί στην επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού.

Αυτό που προέχει και με αυτό θα ασχοληθούν όλοι οι διοικούντες τις επόμενες 10-15 μέρες είναι η τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων που αφορούν τις οφειλές και τις ρυθμίσεις αυτών στο δημόσιο.

Το γεγονός ότι καμία υπόθεση που αφορά οφειλή προς παίκτη δεν έχει τελεσιδικήσει στα ελληνικά δικαστήρια είναι ένα… χρονικό “μαξιλάρι” για την ΚΑΕ, ώστε να μπορέσει να λύσει τα του δημοσίου.

Άλλωστε όπως επισημάνθηκε από κορυφαίο στέλεχος της ΚΑΕ οι προσφυγές των παικτών στη FIBA και η τελεσιδικία τους δεν βλάπτουν την “καθαρότητα” του φακέλου προς την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού.

Σαφώς η ομάδα δεν μπορεί να προχωρήσει σε μεταγραφές παικτών που απαιτείται να παρθεί το “letter of clearance” από άλλη ομοσπονδία, αλλά και σε αυτό το κομμάτι, αν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο, η ΚΑΕ είναι έτοιμη με συγκεκριμένες λύσεις παικτών εντός της ελληνικής αγοράς και φυσικά όχι μόνο Ελλήνων.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Λειτουργεί ξανά το τμήμα μάρκετινγκ της ΚΑΕ!

Η ΚΑΕ Άρης προσπαθεί να λειτουργήσει ξανά ως μια πρότυπη επαγγελματική αθλητική εταιρεία και προς αυτή την κατεύθυνση οργανώθηκε από την αρχή το τμήμα μάρκετινγκ. Αυτό ανακοίνωσε η ΚΑΕ Άρης.

Η ανακοίνωση αναφέρει: “Το τμήμα marketing της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ επανασυστάθηκε με έμπειρους ανθρώπους του χώρου, κάνοντας μία νέα αρχή και δίνοντας καινούρια πνοή στην εμπορική δραστηριότητα της ομάδας.

Οι άνθρωποι που στελεχώνουν το τμήμα marketing έχουν δημιουργήσει ένα ευέλικτο και σύγχρονο χορηγικό πρόγραμμα, εναρμονισμένο με τις νέες συνθήκες της αγοράς.

Στόχος της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ και του τμήματος marketing είναι η ισχυροποίηση του brand name του Αυτοκράτορα και η αξιοποίηση του νέου οράματος και της προοπτικής που αποπνέει η νέα Διοίκηση της ομάδας.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310 265 600 και στο marketing@arisbc.gr”.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Πήρε ασφαλιστική ενημερότητα – Περιμένει τη μείωση της εγγυητικής

Η ΚΑΕ Άρης ενημέρωσε επίσημα ότι εξασφάλισε ασφαλιστική ενημερότητα, ολοκληρώνοντας με επιτυχία το δεύτερο βήμα προς την κατάθεση πλήρους φακέλου στην επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού για την συμμετοχή στο πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου.


Οι κίτρινοι μετά από συγκεκριμένες ενέργειες και διαπραγματεύσεις με το ΙΚΑ, μπόρεσαν και βρήκαν την “χρυσή τομή” και απέκτησαν φορολογική ενημερότητα, η οποία ήταν απαραίτητη για τον φάκελο συμμετοχής.

Μοναδική εκκρεμότητα – και η πιο σοβαρή – είναι η έκδοση εγγυητικής τραπέζης, όμως σε αυτό θα υπάρχει μία αναμονή, διότι δεν έχει οριστικοποιηθεί το χρηματικό ποσό αυτής. Οι ομάδες έχουν ζητήσει επισήμως να μειωθεί το ποσό των 100.000 ευρώ και περιμένουν την απάντηση του υφυπουργού, Γιάννη Ιωαννίδη. Μόλις ξεκαθαρίσει το συγκεκριμένο θέμα, θα κινήσουν τις διαδικασίες έκδοσης εγγυητικής.

Ο φάκελος συμμετοχής πάντως θα κατατεθεί εντός χρόνου, δηλαδή στις 30 Ιουλίου.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Αρβανίτης για FIBA: «Είναι μια λεπτή διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη»

Με ιδιαίτερη αγωνία, αλλά και επιμονή, αναμένει ο Λευτέρης Αρβανίτης την απάντηση της FIBA για την αναστολή της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών, ώστε να ενεργοποιηθούν οι συμφωνίες με τους τρεις Αμερικανούς παίκτες! Ο πρόεδρος του Άρη μίλησε για όλα τα θέματα και ζήτησε την άμεση στήριξη από τον κόσμο!


Στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Αρβανίτης υποστήριξε πως “να ευχηθώ να έχουμε όλοι υγεία για να τα καταφέρουμε στις δύσκολες εποχές που περνάει το μπάσκετ, ο Άρης και όλη η χώρα γενικότερα. Μετά τη συνέντευξη Τύπου τον Μάιο προτίμησα να τραβήξω τον δρόμο των πράξεων και όχι των λόγων, της σύνθεσης και της συναίνεσης και όχι του διχασμού”.

Συνέχισε λέγοντας πως “ο πιο μεγάλος και κρίσιμος στόχος για τον μπασκετικό Άρη έχει επιτευχθεί από την Παρασκευή. Ήταν η πρώτη ομάδα που βάσει της οικονομικής της κατάστασης δεν θα μπορούσε να πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής. Τρεις μήνες μετά και με πάρα πολλή δουλειά καταφέραμε να εξασφαλίσουμε το πιστοποιητικό συμμετοχής τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες και καταθέτοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Ο επόμενος στόχος είναι η συγκρότηση ενός αξιόμαχου και ποιοτικού ρόστερ, ώστε να έχουμε μια αξιοπρεπή παρουσία τη νέα σεζόν”.

Αναφέρθηκε στην παρουσία του κόσμου: “Δεν έχω ζητήσει τίποτα μέχρι σήμερα, αλλά θέλω να ζητήσω από τον λαό του Άρη να έρθει πιο κοντά στην ομάδα, με τη συμμετοχή του και την αγορά διαρκείας. Ο Άρης είναι το σπίτι μας, πρέπει να ειμαστε κοντά στο σύλλογο. Καλώ όλο τον κόσμο από αύριο κιόλας να έρθει πιο κοντά μας, για να προχωρήσει η ενίσχυση της ομάδας”.

Για το θέμα της FIBA τόνισε πως “είναι ένα πρόβλημα που παλεύουμε να το ξεπεράσουμε. Είναι μια λεπτή διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Εχουμε κάνει προτάσεις στη FIBA, αποδείξαμε ότι έχουμε προτείνει πολλούς διακανονισμούς, ωστόσο συναντούμε δυστροπία και επειδή η ομάδα πρέπει να προχωρήσει, δεν μπορεί να εκβιάζεται από μάνατζερ. Εμείς προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα και θα μας βοηθήσει η FIBA”.

Για την περίπτωση Σκορδίλη είπε ότι “έχουμε προτείνει στον Γάιο έναν πολύ καλό διακανονισμό για τις εποχές στις οποίες ζούμε, έχω μιλήσει και εγώ πολλές φορές μαζί του. Πρέπει να καταλάβει ο Γάης και να κάνει ένα βήμα πίσω, γιατί μέσα από τον Άρη αναδείχτηκε και έφτασε εδώ που έφτασε. Είναι το Νο1 πρόβλημα για μας, όχι ότι δεν έχουμε άλλα, αλλά είναι σημαντικό πρόβλημα για τον Άρη”.

Σε ότι αφορά την συμφωνία με τους Κόλιμον, Άουτερμπριτζ και Σάιμον είπε πως “υπάρχουν συμφωνίες με τρεις Αμερικανούς, είναι συμφωνίες προφορικές και θα ενεργοποιηθούν εφόσον πετύχουμε την αναστολή της απαγόρευσης μεταγραφών. Αυτό είναι αρκετό”.

Για το Aris Golden Club τόνισε πως μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα από τη σύστασή του, έχει βοηθήσει πολύ την ομάδα. Τα λίγα χρήματα που μαζεύτηκαν διατέθηκαν για την έκδοση της εγγυητικής. Μεσολάβησαν οι δύσκολοι μήνες του καλοκαιριού, οι άνθρωποι λείπουν, πάνε διακοπές και θεωρώ ότι τους επόμενους μήνες το τμήμα που είναι αρμόδιο, θα ασχοληθεί πιο εντατικά με το κλαμπ, ώστε να αρχίσει η οικονομική συμμετοχή στο μπάτζετ της ομάδας”.

Για την ΣΑΡΙΣΑ είπε ότι “εφόσον συνεχίζει τη λειτουργία της θα επιδιώξω να έχω συνάντηση μαζί τους για να φανεί πόσο θα βοηθήσουν οικονομικά την ομάδα. Είναι όλοι τους άνθρωποι που έχουν βοηθήσει πολύ την ομάδα στο παρελθόν”.

Για τον οικονομικό έλεγχο που επικείται τόνισε πως “είναι κάτι που το είχα υποσχεθεί τον Μάιο, περιμένουμε να περάσουμε όλα αυτά τα προβλήματα και μέσα στους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει η διαδικασία αυτή από το 2003 και μετά”.

Σχολίασε την δήλωση του Βαγγέλη Αλεξανδρή περί… παραμονής της ομάδας αν τελικά δεν αρθεί το απαγορευτικό της FIBA λέγοντας πως “στόχος του Άρη είναι να κάνει μια αξιοπρεπή ομάδα, να δώσει τα πάντα, για να κρατήσει ψηλά το γόητρο του Άρη. Όταν ο σχεδιασμός που κάνεις και το μπάσκετ που θέλεις να παίξεις, παίζεται με συγκεκριμένους παίκτες, αλλά αναγκάζεσαι να πάρεις παίκτες που την περσινή σεζόν αγωνίστηκαν στην Ελλάδα λόγω της ποινής από τη FIBA και ουσιαστικά περιορίζεσαι και ίσως μπορεί να μην ήταν αυτοί που οι προπονητές θα ήθελαν, αλλάζει η μπασκετική σου φιλοσοφία και τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα. Ο στόχος του Άρη είναι να έχει μια αξιοπρεπή ομάδα που θα παλεύει όλα τα παιχνίδια και να θέλει τη νίκη σε κάθε παιχνίδι, όπως κάνει πάντα”.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Η εκ διαμέτρου αντίθετη διαχείριση του πανικού, έφερε και διαφορετικά αποτελέσματα σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο

Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος που μπορεί να έχει μια ομάδα στην προσπάθεια να πετύχει έναν στόχο της. Πανικός υπήρχε στο ξεκίνημα της χρονιάς και στα δύο βασικά τμήματα του συλλόγου, το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Η διαχείριση του πανικού έγινε με τελείως διαφορετικό τρόπο και έχει τελείως διαφορετικά αποτελέσματα. Στο μπάσκετ υπάρχει αγωνιστική ηρεμία και ένα πρόγραμμα σε όλα. Στο ποδόσφαιρο ο πανικός έχει φωλιάσει στο «Κλεάνθης Βικελίδης».


Το φθινόπωρο ο πανικός είχε κυριεύσει το τμήμα μπάσκετ. Υπήρχε η κακή αντιμετώπιση του θέματος με το απαγορευτικό της FIBA, δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερο πανικό το τραγικό ξεκίνημα με τις ήττες από Κηφισιά και Ρέθυμνο, κυρίως γιατί ο Άρης έχανε με κατεβασμένα χέρια και δεν… ήξερε το γιατί και πολλοί ήταν αυτοί που μιλούσαν για… παραμονή.

Η αλλαγή προπονητή και η παρουσία του Βαγγέλη Αγγέλου αντιμετωπίστηκε από την πλειοψηφία του κόσμου το λιγότερο με… δυσαρέσκεια. Δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει ότι στην πρώτη ήττα του Αγγέλου, από τον Πανιώνιο με τραγική εμφάνιση στο Παλέ, ακούστηκαν φωνές από την κερκίδα που ζητούσαν την παραίτησή του. Στο ίδιο ματς ο Αγγέλου «συνελήφθη» πολλές φορές να γνέφει προς τους παίκτες του να μείνουν ήρεμοι.

Η διοίκηση στήριξε τον Αγγέλου σε έναν πολύ δύσκολο μήνα, το Νοέμβριο, με τέσσερις γερές… σφαλιάρες (Πανιώνιος, ΠΑΟΚ εντός, Ολυμπιακός, Απόλλων εκτός), γιατί έβλεπαν τα μέλη της την δουλειά που γινόταν. Σε όλες τις ήττες ο Αγγέλου προστάτεψε τους παίκτες, μπήκε μπροστά και πήρε την ευθύνη. Η ομάδα άρχισε να διώχνει τον πανικό τον Δεκέμβριο, όταν παρουσίασε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης, ουσιαστικά της δουλειάς που γινόταν στις προπονήσεις.

Το 2013 κυλάει (σχεδόν) ιδανικά για τον Άρη που μετράει πέντε νίκες και δύο ήττες, από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και το Ρέθυμνο στο Παλέ, σ” ένα «τρελό» παιχνίδι, με μια «τρελή» ομάδα. Δεν παύει να πρόκειται για «γκέλα», η οποία όμως διορθώθηκε άμεσα.

Το τμήμα μπάσκετ αντιμετώπισε τον πανικό και το κακό κλίμα με συσπείρωση στην προπόνηση, πίστη στην δουλειά και πάνω από όλα πίστη των παικτών μεταξύ των, προς τον προπονητή, το υπόλοιπο σταφ και το αντίστροφο. Ο Άρης πλέον είναι μια «κανονική» ομάδα, η οποία παίζει μπάσκετ που ο κόσμος χειροκροτεί, γιατί βλέπει παίκτες να τα δίνουν όλα μέσα στο γήπεδο και να ξέρουν… γιατί παίζουν.

Αντίθετη διαχείριση στο ποδόσφαιρο

Στο ποδόσφαιρο έγιναν ακριβώς τα αντίθετα. Η λογική στο ξεκίνημα και τα πρώτα άτυχα αποτελέσματα ήταν αυτή: «Εντάξει, έχει δρόμο το πρωτάθλημα, δύο πέφτουν, θα βρούμε δύο ομάδες να βάλουμε κάτω…». Οι καλές εμφανίσεις στα ντέρμπι με τις ομάδες του ΠΟΚ στον πρώτο γύρο (ισοπαλίες στο ΟΑΚΑ με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ισοπαλία στην Θεσσαλονίκη με τον Ολυμπιακό) μάλλον έκαναν περισσότερο κακό, παρά καλό στην ομάδα.

Ο Νταβίντ Αγκάνθο είχε τονίσει τότε – και έχει σημασία το πότε – αμέσως μετά τον Ολυμπιακό πως αντίπαλοι του Άρη είναι η ΑΕΚ, η Κέρκυρα, η Βέροια, η Ξάνθη, ομάδες που ήταν περίπου στην ίδια θέση. Προφανώς και ελάχιστοι αντιλήφθηκαν πόσο σοβαρό ήταν αυτό που είχε πει.

Η πρώτη αλλαγή προπονητή έγινε μετά από ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα (0-2 με Πλατανιά στο «Κλεάνθης Βικελίδης»), η δεύτερη μετά από την βαριά ήττα στη Κομοτηνή από τον Πανθρακικό, που συνοδεύτηκε και από αλλαγή «διοίκησης» (από τη διοικούσα πήγαμε στη διοίκηση πρωτοδικείου), η τρίτη μετά από μια τραγική εμφάνιση με την ουραγό της βαθμολογίας (2-2 στην Κέρκυρα). Η τέταρτη, αν γίνει πριν το ματς με τον Ολυμπιακό, θα γίνει προφανώς μετά από νίκη. Ο Ρούμπεν Πουλίδο είπε πως οι αλλαγές προπονητών δεν βοήθησαν την ομάδα. Στην πράξη προφανώς αυτό αποδεικνύεται. Δεν γίνεται ο Άρης να είχε λιγότερους από 22 βαθμούς (όσους έχει σήμερα) αν έμενε ο Κατσαβάκης ή αν έμενε ο Πασιαλής ή αν έμενε ο Αλκαράθ.

Ο πανικός από ένα σημείο και μετά κυρίευσε τους πάντες μέσα στην ομάδα, κυρίως στην διοίκηση, που αποτελείται από ανθρώπους που σαφώς και λατρεύουν την ομάδα τους, αλλά είναι άπειροι. Αυτό αποδεικνύεται από την συμπεριφορά και την διαχείριση των καταστάσεων.

Πανικός δεν κυρίευσε τον κόσμο της ομάδας και αυτό είναι πραγματικά κάτι δεδομένο, πέρα από λαϊκισμούς ή καλοσύνες. Ο κόσμος του Άρη είχε ουκ ολίγες αφορμές να… ξεφύγει, όπως συμβαίνει σε άλλα «μαγαζιά», αλλά είναι προφανώς ο πρώτος που γνωρίζει πως στόχος της ομάδας είναι η παραμονή στην κατηγορία με κάθε κόστος. Αυτό δυστυχώς δεν το είχαν αντιληφθεί όσοι έπρεπε και μέσα στον πανικό και την απειρία, η ομάδα άλλαξε τέσσερις προπονητές σε διάστημα λιγότερο των οχτώ μηνών. Ο κόσμος δεν ζητάει σήμερα τίποτα άλλο πέρα από την σωτηρία της ομάδας. Δίνει τα πάντα και ζητάει ένα πράγμα. Μακάρι αυτή η νίκη επί του Παναθηναϊκού να κρύψει τον πανικό, να επαναφέρει την ηρεμία, γιατί αν μη τι άλλο αυτή η ομάδα (της Κυριακής, του β” ημιχρόνου με τον ΠΑΟΚ…) έχει δυνατότητες σαφώς περισσότερες από το να παλεύει με την Βέροια και την Κέρκυρα για την παραμονή της…


Το συγκεκριμένο άρθρο, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνω. Περιγράφει με ακριβέστατο τρόπο όλα όσα έχουν συμβεί, μέχρι στιγμής, την φετινή χρονιά.
alien-tour
QUOTE
Μήνυμα του προέδρου και του δ.σ. της Κ.Α.Ε. προς τον κόσμο του ΑΡΗ -από arisbc.gr
25-08-2014

Μία νέα χρονιά ξεκινά σήμερα (25/8) για τον ΑΡΗ και ευχή όλων μας είναι να εξελιχθεί με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα μας. Έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στον προπονητή, το επιτελείο του και τους καλαθοσφαιριστές μας, είμαστε αισιόδοξοι για μία καλή αγωνιστική σεζόν. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η προσπάθεια για την εξυγίανση της Κ.Α.Ε., η οποία ήταν και παραμένει ο πρώτος στόχος.

Το τέλος μιας μεγάλης περιπέτειας, όπως ήταν το εδώ και 2.5 χρόνια απαγορευτικό μεταγραφών της FIBA, δεν μπορεί παρά να μας γεμίζει με χαρά. Τα τελευταία χρόνια ο ΑΡΗΣ δεν είχε αυτό που οι υπόλοιπες ομάδες θεωρούσαν δεδομένο, δηλαδή την χωρίς περιορισμούς ενίσχυση. Η άρση αυτού του εμποδίου μόνο καλύτερα πράγματα μπορεί να φέρει για την ομάδα μας.

Η άρση του απαγορευτικού δεν είναι μία υπόθεση που λύθηκε μέσα σε 1-2 μήνες. Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια εδώ και δύο χρόνια για να καταλάβουν οι πιστωτές ότι πλέον μπορούν να εμπιστεύονται τον ΑΡΗ και να δείξουν καλή θέληση για να ξεπεραστεί αυτός ο σκόπελος.

Η διοίκηση της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. προχωρά την υλοποίηση του πλάνου της εξυγίανσης της ομάδας ακριβώς όπως το είχε σχεδιάσει. Η υπαγωγή της στο Άρθρο 99, ο διακανονισμός της οφειλής στην Εφορία σε 90 δόσεις και η άρση του απαγορευτικού της FIBA ήταν τα βασικά «πρέπει» προς αυτήν την κατεύθυνση. Την ίδια ώρα, η επιστροφή του Νίκου Γκάλη στην ομάδα της καρδιάς του συμβάλει τα μέγιστα στην προσπάθεια ανασυγκρότησης.

Προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης, είναι πολύ βασικό το ότι υλοποιούνται οι δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει για να υπαχθεί η Κ.Α.Ε. στο Άρθρο 99, όπως η άρση του απαγορευτικού και συμφωνίες σαν κι αυτή με την Τράπεζα Πειραιώς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε ως διοίκηση της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. είναι ότι, απερίσπαστοι πλέον από μεταγραφικούς περιορισμούς, σε συνεργασία με τον προπονητή μας, κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να «χτίσουμε» μια ανταγωνιστική ομάδα.

Στην προσπάθεια αυτή θα χρειαστούμε την αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου του ΑΡΗ, ο οποίος από τη μέχρι τώρα κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας δείχνει να αγκαλιάζει αυτήν την προσπάθεια. Είμαστε βέβαιοι ότι τώρα που ξεκίνησε η ενίσχυση του ρόστερ, η ανταπόκριση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε.
SteelGandalf
QUOTE(yellownews.gr)
Κοκκώνης: "Έγινε συμφωνία σε χρόνο ρεκόρ"

Ο δικηγόρος της ΚΑΕ Άρης, Χάρης Κοκκώνης μίλησε σε ραδιόφωνο της πόλης για τους επιχειρηματίες που φέρονται να ενδιαφέρονται για την απόκτηση του τμήματος μπάσκετ.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Χάρης Κοκκώνης:

«Υπάρχει συμφωνία και αυτό είναι ευχάριστο γιατί έγινε σε χρόνο ρεκόρ. Πλέον, πρέπει να τηρηθούν οι προϋποθέσεις που έχουμε θέσει αλλά και να ανταποκριθούμε στις θέσεις μας. Περιμένουν οι επενδυτές να πάρουν αποδεικτικά στοιχεία για την εταιρεία και μετά μπορούν να τρέξουν όλα άμεσα και να υπάρξει μια χρηματοροή. Ένας από τους λόγους που έκλεισε προφορικά η συμφωνία είναι η εικόνα που αποκόμισαν οι επενδυτές από τον κ. Ρούσο και τον κ. Αρβανίτη. Αυτοί οι δύο άνθρωποι είναι οι λόγοι που προχώρησαν τάχιστα τα πράγματα. Στην ολοκλήρωση της συμφωνίας θα βοηθήσει κατά την προσωπική μου κρίση αν υπάρξει διευκόλυνση και από τους παλιούς πιστωτές».

Για την διοίκηση Αρβανίτη: « Η αρχική τοποθέτηση τους είναι να μείνει o κ. Αρβανίτης».

Για τον ρόλο του Γιώργου Σφυρή:«Χωρίς τον κ. Σφυρή δεν θα γινόταν τίποτα. Αυτός έκανε την πρόταση. Από εκεί και πέρα πιστεύω πως βάλαμε κάποιο λιθαράκι και εγώ με τον κ. Χριστοφορίδη. Η αφετηρία είναι ο κ. Σφυρής».

Για το τι θα μπορεί να πετύχει ο Άρης:«Θα μπορέσει να κάνει μια επανεκκίνηση αυτή η εταιρεία. Αυτοί οι άνθρωποι είναι σοβαροί και θα κινηθούν βήμα – βήμα. Τώρα κάνουμε το πρώτο».

Για το αν θα πάρουν τις μετοχές:«Μπορεί να πάρουν το 10% μπορεί και το 70%. Εγώ έχω υπογράψει ρήτρα εμπιστευτικότητας και δεν μπορώ να αποκαλύψω κάτι».

Για τα παιχνίδια που θα παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι για τον Άρη:«Θέλουν να έρθουν σε όλα τα παιχνίδια αλλά σε πιο παιχνίδι θα έρθουν θα εξαρτηθεί από το πρόγραμμα. Έχω την εντύπωση πως δεν προλαβαίνουν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για μια μέρα. Αυτοί θέλουν να έρθουν σε όλα τα παιχνίδια».

Για το τι πρέπει να ξέρει ο κόσμος του Άρη για αυτή την συμφωνία:«Μέχρι να γίνει τίποτα, μόλις γίνει θα μάθει τα πάντα. Θα είναι κάτι πολύ ευχάριστο αν γίνει. Προχωράμε βήμα – βήμα».

Για το επόμενο ραντεβού:« Μιλάμε καθημερινά και υπάρχει συνεχής επικοινωνία και με τον κ. Σφυρή».

Για την πιθανότητα να υπάρξει ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο:«Δεν τον ξέρω αυτό. Αν γίνει το πρώτο βήμα θα ρωτήσουμε τον ίδιο μεγαλομέτοχο».

Για το πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία:«Ρεαλιστικά κάνω μια πρόβλεψη και θέτω ως στόχο το διάστημα το διάστημα 5-15 Μαΐου».
SteelGandalf
QUOTE(yellownews.gr)
Να σεβαστούν τις αρχές...

Ποια ομάδα μετά από 24 ολόκληρα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα, μετά από κακοδιαχείριση ετών που της άφησαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ χρέη στην...

καμπούρα της, θα ήταν τόσο ελκυστική ώστε να ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε αυτήν στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με τη χώρα να παραμένει βαλτωμένη σε οικονομική κρίση και την ΚΑΕ να έχει ακόμη να ανεβεί “Γολγοθά” για να ξοφλήσει τις υποχρεώσεις της που έχουν ρυθμιστεί από το άρθρο 99; Ποια ομάδα εκτός από τον Άρη θα μπορούσε να διατηρεί ισχυρό το Brand Name της μετά από όλα αυτά; Πιστεύω... καμία!


Χαίρομαι που οι υποψήφιοι επενδυτές -όχι ακριβώς αγοραστές- της ΚΑΕ παραμένουν κρυμμένοι στην “ομίχλη”, γιατί έχουμε βαρεθεί τυχάρπαστους ή και φτασμένους επιχειρηματίες να εμφανίζονται κατά διαστήματα ως ενδιαφερόμενοι για ομάδες ποδοσφαίρου ή μπάσκετ μόνο και μόνο για να απολαύσουν την προβολή των ΜΜΕ για κάποιες εβδομάδες ή μήνες, μέχρι να αποδειχθεί περίτρανα ότι το μόνο που επιθυμούσαν στην πραγματικότητα ήταν μια καλή, ανέξοδη διαφήμιση.

Θα χαρώ περισσότερο αν η σημερινή διοίκηση της ΚΑΕ, στην αξιοπιστία της οποίας οφείλεται εν πολλοίς το γεγονός ότι παρουσιάστηκε σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον- χειριστεί το όλο θέμα με την πρέπουσα σοβαρότητα, διατηρώντας απαραβίαστες τις “κόκκινες γραμμές” που οριοθετούν το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων. Και δεν αναφέρομαι απλά στη ρήτρα εμπιστευτικότητας. Υπάρχουν αρχές που αν εφαρμοστούν μπορούν να οδηγήσουν τον Άρη ξανά στην κορυφή. Όμως οι αρχές αυτές συνεπάγονται προσεκτικά βήματα και όχι ριψοκίνδυνα άλματα.

Προτιμώ έναν Άρη που θα βελτιώνεται σταδιακά σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά θα παραμένει συνεπής στις υποχρεώσεις του, αποπληρώνοντας τις δόσεις της ρύθμισης με συνέπεια... Εγγλέζου και σεβόμενος τις συμφωνίες με αθλητές, προπονητές και διοικητικά στελέχη. Δεν θέλω έναν Άρη που ξαφνικά θα εμφανίσει συμπεριφορά νεόπλουτου, με ηχηρές μεταγραφές, με μεγαλόστομες δηλώσεις, με εφέ και τυμπανοκρουσίες και στο τέλος της σεζόν να έρχεται η... λυπητερή με εκτροπές του προϋπολογισμού, με παθητικό, με νέα χρέη.

Γι αυτό οι επίδοξοι επενδυτές θα πρέπει τουλάχιστον να σεβαστούν δύο πράγματα: Πρώτον, την αγάπη του κόσμου γι' αυτή την ομάδα και την αναγνώριση που δείχνει στη μεγάλη προσπάθεια ανασύνταξης από το μηδέν. Δεύτερον, τις βάσεις για την ανάκαμψη που έχει θέσει η σημερινή διοίκηση. Πάνω σε αυτές πρέπει να συνεχιστεί το χτίσιμο. Αν υπάρχει η δυνατότητα για βελτίωση των... υλικών, ακόμη καλύτερα. Όμως οι αρχές δεν πρέπει να παραβιαστούν. Το ξαναλέω: Είναι η τελευταία ευκαιρία για να μπορέσουμε να δούμε τον Άρη ξανά μεγάλο. Τα εγκλήματα του πρόσφατου παρελθόντος δεν ξεχάστηκαν και δεν έχουν συγχωρηθεί.

Πόσο μάλλον αν επαναληφθούν...


Συμφωνώ 100%!
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Πολύ κοντά σε συμφωνία, πιθανό το ενδεχόμενο υπογραφής προσύμφωνου σήμερα!

Πολύ κοντά σε οριστική συμφωνία βρίσκονται οι διοικούντες της ΚΑΕ με τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού σχήματος για την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της εταιρείας. Δεν αποκλείεται στο τέλος των σημερινών διαβουλεύσεων να υπογραφεί και προσύμφωνο που θα βάλει στις “ράγες” την υπόθεση.


Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πλευρές βρίσκονται ακόμα σε συζητήσεις και αναλύουν όλα τα δεδομένα. Η πορεία των συζητήσεων πηγαίνει πολύ καλά και αυτό που προκύπτει ως εκτίμηση – και από τις δύο πλευρές – είναι πως η οριστική συμφωνία είναι πολύ κοντά.

Είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να υπογραφεί σήμερα μάλιστα προσύμφωνο ανάμεσα στην ΚΑΕ Άρης και τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού σχήματος, ώστε να μπει η υπόθεση στην τελική ευθεία.

Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλώς, είναι πιθανό οι επιχειρηματίες που θα αποκτήσουν τις μετοχές της ΚΑΕ να βρίσκονται την Τρίτη στο Αλεξάνδρειο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Σε κάθε περίπτωση, μια εκτίμηση ή ακόμα και μια αισιοδοξία που προέρχεται και από τις δύο πλευρές δεν σημαίνει οριστική συμφωνία. Αυτή θα προκύψει όταν πέσουν οι υπογραφές και αυτό είναι κάτι που πάντα πρέπει να επισημαίνεται.
SteelGandalf
QUOTE(yellownews.gr)
Τη Δευτέρα οι υπογραφές και η νέα εποχή του "Αυτοκράτορα"

Όπως όλα δείχνουν οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού σχήματος με τους διοικούντες της ΚΑΕ τα έχουν βρει σε όλα και απομένουν μόνο οι υπογραφές.


Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πλευρές ταυτίστηκαν πλήρως στις συζητήσεις που είχαν. Η πορεία των συζητήσεων κύλησε ομαλά και αυτό που προκύπτει ως εκτίμηση – και από τις δύο πλευρές – είναι πως η οριστική συμφωνία θα επέλθει τη Δευτέρα, όπου και θα “πέσουν” οι υπογραφές.

Εφόσον δεν υπάρξει κάτι εξαιρετικά απρόβλεπτο οι επιχειρηματίες θα αποκτήσουν τις μετοχές της ΚΑΕ Άρης και θα ξεκινήσει μια νέα σελίδα για το μπάσκετ του “Αυτοκράτορα”.
SteelGandalf
QUOTE(yellownews.gr)
Βάζουν λεφτά οι νέοι επενδυτές

Η συμφωνία έκλεισε, το προσύμφωνο υπογράφτηκε και τώρα ήρθε η ώρα της εκταμίευσης των χρημάτων από τους νέους επενδυτές του Αρη. Πληροφορίες του novasports.gr, αναφέρουν πως τα νέα αφεντικά των κιτρίνων βάζουν άμεσα, αύριο για την ακρίβεια, ποσό της τάξεως των 500 χιλιάδων ευρώ, δίνοντας βαθιά οικονομική ανάσα στα άδεια ταμεία της ΚΑΕ. Με τα χρήματα αυτά θα πληρωθούν άπαντες. Από τις υποχρεώσεις τη εταιρίας προς πιστωτές και δημόσιο (άρθρο 99 κλπ), μέχρι το αγωνιστικό τμήμα και τους απλήρωτους επί αρκετό καιρό υπαλλήλους.


Σήμερα ή το αργότερο αύριο Τρίτη, θα ανακοινωθεί επισήμως το deal και το πιθανότερο είναι πως στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό (αύριο 20:45, ζωντανά στα κανάλια Novasports), εκπρόσωπος των επενδυτών να βρεθεί στις κερκίδες του ‘’Nick Galis Hall’’, προκειμένου να δώσει (με την παρουσία του), το στίγμα της νέας εποχής που ξημερώνει για την ομάδα.

Όπως ξεκαθαρίζεται, πρόεδρος θα παραμείνει ο Λευτέρης Αρβανίτης και μάλιστα με πιο ιδιαίτερη σχέση από εδώ και στο εξής.

πηγή: novasports.gr
SteelGandalf
QUOTE(yellownews.gr)
Ανακοίνωση της Κ.Α.Ε Άρης για τον επενδυτή

Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., πιστή στη δέσμευσή της ότι θα ενημερώνει υπεύθυνα τους φιλάθλους της ομάδας μας για τις τρέχουσες εξελίξεις αναφορικά με την αναμενόμενη αλλαγή σελίδας στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρίας, που ήδη επισπεύδεται, ανακοινώνει ότι έχουν υπογραφεί με τον υποψήφιο επενδυτή τα αναγκαία συμφωνητικά για την είσοδό του στην Κ.Α.Ε., η οποία προσδοκάται να υλοποιηθεί άμεσα.


Ήδη μία πρώτη οικονομική ενίσχυση της Κ.Α.Ε., που θα αποκαταστήσει οικονομικά το ανθρώπινο δυναμικό της ομάδας μας και θα επιτρέψει την θωράκισή της ενόψει των δύσκολων αναμετρήσεων στους αγώνες πρωταθλήματος που απομένουν και κατάταξης που ακολουθούν, έχει δρομολογηθεί. Απομένουν ελάχιστες λεπτομέρειες να διευθετηθούν για την οριστικοποίηση της επένδυσης και την έλευση του επενδυτή στο προσεχές διάστημα, ει δυνατόν στην επόμενη αναμέτρηση της ομάδας μας απέναντι στον Ολυμπιακό (Τετάρτη 6/5), οπότε και σε πανηγυρική ατμόσφαιρα θα πέσουν και οι «τελευταίες υπογραφές».

Επιθυμία, ωστόσο, και των δύο πλευρών αποτελεί οι φίλαθλοι του ΑΡΗ να δώσουν δυναμικό «παρών» στην αποψινή (28/4) αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό (8.45μ.μ.) στο «Nick Galis Hall», όπου θα παραβρεθούν εκπρόσωποι του επενδυτή, προκειμένου να μεταφέρουν σ’ αυτόν την αγάπη του κόσμου και την αγωνία του για τη άμεση οικονομική και αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας. Να είστε όλοι εκεί.
SteelGandalf
QUOTE(www.sentragoal.gr)
ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

«Στόχος μας η αναγέννηση του Άρη»


Του ΘΟΔΩΡΗ ΦΕΛΑΝΗ

Η διοίκηση της ΚΑΕ Αρης επιβεβαίωσε χθες, με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, για το προχωρημένο των διαπραγματεύσεών της με τον υποψήφιο επενδυτή. Το όνομά του αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την οριστική υπογραφή της συμφωνίας.

«Ο λόγος που εκδόθηκε η ανακοίνωση χθες ήταν γιατί θέλαμε να καθησυχάσουμε τον κόσμο, τους παίκτες της ομάδας και το προσωπικό της ΚΑΕ, που αγωνιούν για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Το πρότζεκτ που θα εφαρμόσουμε στον Αρη είναι πολύ σοβαρό, σε λίγες ημέρες θα γίνουν οι οριστικές ανακοινώσεις» έλεγε χθες στο «Goal» στενός συνεργάτης τού νέου επενδυτή της ΚΑΕ Αρης.

Οι πρώτες κινήσεις της νέας ιδιοκτησίας θα είναι οι εξής: Καταβολή χρημάτων σε παίκτες, προπονητή και προσωπικό, στους οποίους οφείλονται χρήματα, και διευθέτηση οφειλών στο Δημόσιο, ώστε η ΚΑΕ να καταστεί ενήμερη φορολογικά και ασφαλιστικά.

Ορισμός νέας αιρετής διοίκησης, στη σύνθεση της οποίας θα υπάρχουν και πρόσωπα από το υπάρχον σχήμα της ΚΑΕ. Επίσης, θα γίνει τετ α τετ με τον Δημήτρη Πρίφτη, από τον οποίο θα ζητηθεί και μια έκθεση για τις ανάγκες που, κατά τη γνώμη του, έχει η ομάδα, ώστε να λυθούν τυχόν προβλήματα που είχαν να κάνουν με την έλλειψη ρευστότητας.

Επίσης, στο πλάνο της νέας ιδιοκτησίας είναι να γίνει ένα τετ α τετ με τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ, στον οποίο θα αναλύσουν το πλάνο τους, θα του μιλήσουν για τις προοπτικές που υπάρχουν και για τους υψηλούς στόχους που θα θέσει η ομάδα.

Επίσης, εκτός από τις επαφές με ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ, η νέα ΚΑΕ Αρης θα επιδιώξει -κάτι που έκανε και η ΚΑΕ ΑΕΚ- συναντήσεις τόσο με στελέχη της FIBA, όσο και με αυτά της Euroleague.

«Ο Αρης, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, έχει ως όνομα μια υπεραξία την οποία θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε. Διαθέτει ένα γήπεδο γνωστό σε όλη την Ευρώπη, έναν κόσμο που έχει αποδείξει ότι ξέρει να στηρίζει αλλά και πρόσωπα - σύμβολα του ελληνικού μπάσκετ» λένε οι νέοι επενδυτές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στην ατζέντα τους υπάρχει και το θέμα της συνεργασίας με τον Νίκο Γκάλη.
SteelGandalf
QUOTE(yellownews.gr)
Ολοκληρώθηκε το μπαράζ επαφών...πλησιάζει η νέα εποχή του "Αυτοκράτορα"

Ολοκληρώθηκαν πριν λίγο οι συζητήσεις στα γραφεία της ΚΑΕ Άρης, όλων των εμπλεκομένων για την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας και τα νέα είναι πολύ θετικά.


Έγινε ακόμα ένα βήμα προς την ολοκλήρωση της μεταφοράς της ΚΑΕ Άρης στον νέο επενδυτή και ουσιαστικά την αλλαγή σελίδας στο τμήμα μπάσκετ της ομάδας.

Συζητήθηκαν πολλά θέματα, καθώς για να γίνει μια τέτοια αλλαγή χρειάζεται, χρόνος, υπομονή και καλή θέληση και απ’ ότι φαίνεται υπάρχουν όλα.

Αναμένεται μέχρι την άλλη εβδομάδα, ίσως και νωρίτερα να έχουμε τις τελικές ανακοινώσεις και να ξεκινήσει η νέα σελίδα του “Αυτοκράτορα” με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Πέραν από το συμφωνητικό που έχει υπογραφεί υπάρχουν και άλλα θέματα τα οποία πρέπει να ξεκαθαριστούν για να γίνει μια τέτοια μεταφορά ενός συλλόγου όπως είναι ο Άρης, το θετικό όμως είναι πως όλα βαίνουν στο σωστό δρόμο.

Όσο αναφορά τώρα τα χρήματα τα οποία θα είναι να βάλει άμεσα ο νέος επενδυτής, τα χρήματα έχουν αποσταλεί και αναμένεται να πιστωθούν στα ταμεία τις ΚΑΕ σύντομα, καθώς έρχονται από το εξωτερικό και χρειάζονται κάποιες παραπάνω διεργασίες μέχρι να πιστωθούν στο ταμεία.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Μπήκαν τα πρώτα χρήματα του επενδυτή στην ΚΑΕ Άρης, άρχισαν οι πληρωμές σε όλα τα επίπεδα!

Τα πρώτα χρήματα του υποψήφιου (πλέον είναι και μέτοχος) επενδυτή της ΚΑΕ Άρης μπήκαν σήμερα σε λογαριασμό της εταιρείας και ήδη άρχισαν οι πληρωμές σε όλα τα επίπεδα!


Σήμερα το πρωί εκταμιεύθηκαν τα πρώτα χρήματα (χωρίς να επιβεβαιώνεται επισήμως, γίνεται λόγος για 400.000 ευρώ) από τον υποψήφιο επενδυτή, ο οποίος με την καταβολή αυτού του ποσού, έγινε μέτοχος του 30% της ΚΑΕ και παράλληλα ανέλαβε την διαχείριση (μάνατζμεντ) της εταιρείας.

Από το πρωί γίνονται πληρωμές προς το δημόσιο για βεβαιωμένες και μη βεβαιωμενες οφειλές, όπως και προς τρίτους, αλλά και προς τα μέλη της ομάδας
tuareg
Διευκρινήσεις της ΚΑΕ Άρης για τα θέμα του επενδυτή

Ανακοίνωση με την οποία αναφέρεται στα σενάρια των τελευταίων ημερών σχετικά με τους όρους της συμφωνίας της ΚΑΕ με τον επενδυτή που αναλαμβάνει την ομάδα εξέδωσε ο Άρης. Οι «κίτρινοι» καλούν άπαντες να αγκαλιάσουν την προσπάθεια που γίνεται «στις ιστορικές αυτές στιγμές», όπως αναφέρει. Αναλυτικά:



«Τις τελευταίες ημέρες και ώρες το διαδίκτυο κατακλύζεται από σενάρια σχετικά με τους επί μέρους όρους των συμφωνιών της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. με τον επενδυτή, που εμποδίζουν την αναγκαία για την ομάδα επιτάχυνση του έργου του, που ήδη εμπράκτως υλοποιείται. Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. επισημαίνει στους φιλάθλους της ότι για το συγκεκριμένο θέμα, υπεύθυνη για την αξιόπιστη και έγκυρη ενημέρωσή τους είναι η ίδια η Κ.Α.Ε., μέσω των επίσημων ανακοινώσεών της. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με την ίδια ένταση, επιμονή και καλοπιστία και από τις δύο πλευρές προκειμένου να ολοκληρωθούν μέχρι τις 06/05/2015, όπως ήδη έχουμε προγραμματίσει. Πρέπει συνεπώς όλοι να αγκαλιάσουμε την τελική αυτή προσπάθεια, ώστε πολύ σύντομα η ομάδα μας να επιστρέψει στους θριάμβους. Διανύουμε τις κρίσιμες ώρες των έργων και όχι των λόγων. Ευελπιστούμε ότι όλοι οι φίλαθλοι του ΑΡΗ κατανοούν αυτό που επιχειρείται να συντελεστεί στην ομάδα μας και θα θωρακίσουν τον ΑΡΗ στις ιστορικές αυτές στιγμές που βιώνει».

http://www.basketplus.gr/index.php/rss-ari...-oron-symfonias
SteelGandalf
QUOTE(tuareg @ Apr 30 2015, 20:26 ) *
Ευελπιστούμε ότι όλοι οι φίλαθλοι του ΑΡΗ κατανοούν αυτό που επιχειρείται να συντελεστεί στην ομάδα μας και θα θωρακίσουν τον ΑΡΗ στις ιστορικές αυτές στιγμές που βιώνει».


Ειδικά αυτό! Εμείς πρέπει να λειτουργήσουμε ως φρουροί και κυματοθραύστες, ώστε να διασφαλίσουμε πως όλα θα ολοκληρωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μπορούμε να το πετύχουμε με πολλούς τρόπους αυτό.
SteelGandalf
QUOTE(thessports.gr)
Ο Γκάλης μίλησε με τον επενδυτή!

Στα γραφεία της ΚΑΕ Άρης βρέθηκε σήμερα ο Νίκος Γκάλης, όπου και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο, Λευτέρη Αρβανίτη, τον αντιπρόεδρο, Χρήστο Γαλιλαία και το μέλος του δ.σ., Στάθη Ρούσσο.


Ο Νίκος Γκάλης ενημερώθηκε αναλυτικά για τις εξελίξεις αναφορικά με την επικείμενη αλλαγή σελίδας στην ιδιοκτησία της ΚΑΕ. Μάλιστα, ο ίδιος είχε τηλεφωνική γνωριμία με τον υποψήφιο επενδυτή και θα γίνει διά ζώσης επαφή τους μόλις ολοκληρωθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας και ο επενδυτής έρθει στη Θεσσαλονίκη.

Ο Νίκος Γκάλης είχε συνομιλία και με τον κόουτς του Άρη, Δημήτρη Πρίφτη, στον οποίο ευχήθηκε τα καλύτερα για την τελική ευθεία του πρωταθλήματος.


QUOTE(www.pressaris.gr)
«Η επόμενη μέρα στο μπάσκετ του Άρη και το μεγάλο στοίχημα»… Το νέο άρθρο του Γιάννη Ιωαννίδη στο PRESSARIS

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στο μπάσκετ και ο Γιάννης Ιωαννίδης* «επιστρέφει» με άρθρο στο PRESSARIS…


«Μετά από χρόνια κριτικής στα όρια της απαξίωσης, η διοίκηση Αρβανίτη μετουσίωσε τη διοικητική προσπάθεια σε επιτυχημένο αποτέλεσμα προσελκύοντας επενδυτές στην ΚΑΕ Άρης. Δικαιούται, λοιπόν, να απολαμβάνει τους καρπούς της αναγνώρισης και να ονειρεύεται το μέλλον με αισιοδοξία. Μαζί, νιώθουν διπλή χαρά όσοι υποστήριξαν το μοντέλο που ακολούθησε στις εποχές των ισχνών αγελάδων (8 Ιουνίου 2013: «Ηλιάδη, κάντο όπως ο Αρβανίτης!»). Γιατί, τίποτα δε γίνεται τυχαία…
Μετά βεβαιότητας, η επικείμενη ανακοίνωση ονομάτων θα γεμίσει ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία τους φιλάθλους.

Ωστόσο, η «επιχείρηση αναγέννηση» μόλις τώρα ξεκινάει και είναι δυσκολότερη από ότι φανταζόμαστε. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα του Αρβανίτη και των συνεργατών του: να εξοφλήσει τις οικονομικές «πληγές» του παρελθόντος και να μετατρέψει την αγωνιστική προσδοκία σε πράξη, ώστε να επιστρέψει ο Αυτοκράτορας στη θέση που του αρμόζει.
Σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να δοθεί έμφαση σε τρεις τομείς.

Α. Μόνο το χρήμα δε φέρνει επιτυχία

Καμία ομάδα μπάσκετ δε μπορεί να μεγαλουργήσει χωρίς επενδυτή. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι το χρήμα ταυτίζεται εξ’ ορισμού με αγωνιστικές διακρίσεις. Είναι πάμπολλες οι περιπτώσεις επιχειρηματιών που σκόρπισαν κεφάλαια, χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Στο σύγχρονο sports management, δεν αρκεί μόνο το ‘πακέτο’. Σημασία έχει, κυρίως, ο τρόπος που θα το διαχειριστείς.

Το βάρος πέφτει, επομένως, στον πρόεδρο, ο οποίος υποχρεούται να κεφαλαιοποιήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στελεχώνοντας την ΚΑΕ με τεχνοκράτες. Η λογική του one man show είναι παρωχημένη και ταιριάζει σε οργανισμούς με οπισθοδρομική διοικητική κουλτούρα.

Στόχος είναι η ‘πρόσληψη’ ικανών στελεχών με εμπειρία στον κλάδο και επιτυχημένο επαγγελματικό / ακαδημαϊκό background.

.
Για να το θέσω διαφορετικά ώστε να το καταλαβουν οι ‘ενδιαφερόμενοι’: η διοίκηση και οι συνεργάτες της ΚΑΕ δεν πρέπει να επιλεχθούν βάσει…αρειανοσύνης και ‘ενδοοικογενειακών σχέσεων’. Μόνο με αξιοκρατία και οριοθετημένο οργανόγραμμα θα καταφέρει να αναγεννηθεί το τμήμα, σε όλα τα επίπεδα (αγωνιστικό, εμπορικό, διοικητικό, scouting, ακαδημίες κτλ).

Β. Το σύνδρομο του νεόπλουτου

Μετά από χρόνια πείνας, ο κόσμος βλέπει παντεσπάνι. Μοιραία, το άδειο στομάχι γουργουρίζει και οι προσδοκίες εκτοξεύονται. Στο εξής, η πίεση προς τη διοίκηση θα είναι ολοένα και μεγαλύτερη με την πρόφαση της άμεσης επιστροφής στους τίτλους. Ωστόσο, (όπως είπε και ο Κάλας) η Ρώμη δε χτίστηκε σε μία μέρα. Η διοίκηση του μπάσκετ οφείλει να βάλει φρένο, εξηγώντας με σαφήνεια στους φιλάθλους ότι υπάρχει συγκεκριμένο project που θα εκτυλιχθεί σε εύρος 5ετίας.

Το business plan δεν προβλέπει μετεγγραφές αεροδρομίου και πυροτεχνήματα. Βασίζεται σε σταδιακή βελτίωση της ομάδας, με επενδύσεις σε φερέλπιδες value for money παίκτες που θα προσφέρουν τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο (αρχικά) όσο και σε οικονομικό (μεταπωλητική αξία).

Απαιτείται, συνεπώς, ειδική μέριμνα στις ακαδημίες που θα γεννήσουν νέους Βεζένκοφ. Το μοντέλο της Παρτιζάν ενδείκνυται για να ξαναχτιστεί ο Αυτοκράτορας, εξοφλώντας παράλληλα τις υποχρεώσεις προς το άρθρο 99.

Εξ’ άλλου, το μοντέλο των παικταράδων είναι πρακτικά ανέφικτο…

Γ. Η διαχείριση της… αποθέωσης

Ο Αρβανίτης μπορεί να μετατραπεί από ‘αποδιοπομπαίος τράγος’ σε…‘successful Chief Executive Officer’. Μέχρι πρότινος, άκουγε τα εξ’ αμάξης και τώρα θα αντιμετωπίζεται ως ο πιο επιτυχημένος παράγοντας της τελευταίας 10ετίας… Η ανώμαλη μετάβαση από το ναδίρ στο ζενίθ δημιουργεί εύλογα ψυχολογικές μεταπτώσεις, λόγω του συναισθήματος αδικίας που νιώθει για τις παλαιότερες επικρίσεις. Οι πικρίες δεν πρέπει, όμως, να μετουσιωθούν σε δηλώσεις ρεβανσισμού καθώς θα οδηγήσουν σε αποσυσπείρωση. Όταν το μέλλον ανατέλλει, τα πάθη του παρελθόντος πρέπει να δύσουν…

Εξαιρετική προσοχή χρειάζεται, επίσης, στην αντιμετώπιση των κηφήνων που γλύφουν… κατ’ επάγγελμα τους δυνατούς.

Ως γνωστό, το πιο επικίνδυνο από όλα τα ζώα είναι ο κόλακας. Αν ο πρόεδρος και οι παράγοντες αισθανθούν… Καίσαρας, θα λειτουργήσουν με εγωπάθεια και θα αποτύχει το έργο τους. Η επιτυχία θα επέλθει μέσω των χαμηλών τόνων, τους οποίους υιοθετούσε η διοίκηση μέχρι σήμερα εκ θέσεως και εκ φύσεως.

Αντί επιλόγου…

Βρισκόμαστε, ακόμα, στους πρόποδες του βουνού. Η κορυφή είναι πολύ μακριά. Ο Άρης, όμως, δεν είναι απροστάτευτος οικονομικά. Έχει τα εχέγγυα να πρωταγωνιστήσει, αρκεί να ακολουθήσει το σωστό μονοπάτι.

Στη θέση του οδηγού, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η διοίκηση Αρβανίτη, που σχεδίασε το ταξίδι. Αυτή βρήκε τις μπογιές, αυτή τα πινέλα, ας ζωγραφίσει τον Άρη που ονειρεύεται…
Η στήριξη είναι δεδομένη, όπως και η καλοπροαίρετη κριτική.

Ξεκινάμε!»

* Ο Γιάννης Ιωαννίδης αρθρογραφεί στο overlap.gr
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Ραντεβού για τις τελικές συζητήσεις στο ιδιοκτησιακό της ΚΑΕ, πολύ πιθανή η ανακοίνωση εντός 24ωρου

Προγραμματισμένο ραντεβού έχουν οι δύο εμπλεκόμενες πλευρές σήμερα το βράδυ με στόχο να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες πριν την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την αλλαγή σελίδας στο ιδιοκτησιακό της ΚΑΕ Άρης.


Στελέχη της ΚΑΕ και εκπρόσωποι του υποψήφιου επενδυτή (μετόχου πλέον της ομάδας αφού κατέβαλλε σημαντικό χρηματικό ποσό) αναμένεται να συναντηθούν και να συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας, ώστε αύριο να υπάρξει και ανακοίνωση.

Εκφράζεται η αισιοδοξία – και από τις δύο πλευρές – ότι είναι πολύ πιθανό σήμερα το βράδυ να τελειώσει και τυπικά η υπόθεση και αύριο να επισημοποιηθεί από την ΚΑΕ η αλλαγή σελίδας.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Νίκος Λάσκαρης ο επενδυτής! Ανακοινώθηκε από την ΚΑΕ!

Ο Νίκος Λάσκαρης, τραπεζίτης, είναι ο εκπρόσωπος του επενδυτικού ομίλου που θα επενδύσει στον μπασκετικό Άρη!


Η ανακοίνωση της ΚΑΕ: «Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ανακοινώνει ότι ο τραπεζίτης κ. Νικόλαος Λάσκαρης, εκπρόσωπος επιχειρηματικού – επενδυτικού ομίλου με έδρα την Ελβετία, είναι ο νέος μέτοχος της Κ.Α.Ε., με ποσοστό μετοχών 41%, τις οποίες ανέλαβε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αύξησης κεφαλαίου της ΚΑΕ, σήμερα, 06/05/2015. Την είσοδο του νέου μετόχου επικύρωσαν ομόφωνα με αποφάσεις τους όλοι οι μέτοχοι της Κ.Α.Ε. και τα μέλη του Δ.Σ.

Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, δεν κατέστη δυνατό να παραστεί ο κ. Λάσκαρης στον αγώνα με τον Ολυμπιακό».


Λύθηκε και αυτό το μυστήριο!!! wink.gif

Νεότατος ο κύριος Λάσκαρης. Μακάρι να έχει την "τρέλα" και την αγάπη που νιώθουμε όλοι για την ομάδα, αλλά να διαχειριστεί με σύνεση και προσοχή την ενίσχυση της!
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Αυτά είναι τα πρώτα στοιχεία και οι πρώτες εικόνες από τον Λάσκαρη

Το PRESSARIS σας παρουσιάζει τα πρώτα στοιχεία που μπορεί να συλλέξει κάποιος από τον ίντερνετ και τις πρώτες φωτογραφίες για τον Νίκο Λάσκαρη.


Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο ίδιος σπούδασε στο 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης, με τόπο διαμονής τη Ζυρίχη και τόπο καταγωγής τη Βόννη.

Επαγγελματικά ασχολήθηκε αρχικά με τον τραπεζικό τομέα, μιας και εργάστηκε σε αρκετές τράπεζες και επενδυτικούς οίκους του εξωτερικού όπως η CitiBank στο Λονδίνο, η EVMC Group και η MetLife, αλλά και εταιρίες real estate.

Στη συνέχεια δηλώνει Executive Chairman στις εταιρίες:

1. EuroAsia Mining & Trading, (Μαλαισία, Ινδονησία)

2. LIEU Holdings (Ζυρίχη).

H εταιρεία EuroAsia Mining & Trading δραστηριοποιείται στον τομέα της εξόρυξης μεταλλευμάτων όπως χρυσός, και σε χώρες όπως η Ρωσία, η Μαλαισία, Ινδονησία, ενώ η LIEU αναφέρεται ως εταιρία που δραστηριοποιείται στις οικονομικές υπηρεσίες.

Παλαιότερες ασχολίες του στις εταιρίες:

OSIG Global Trade AG,
EVMC Group,
Olicο

Στο κομμάτι εκπαίδευση δηλώνει: The Coaching Academy (προπονητική ακαδημία), ενώ δηλώνει ότι μιλάει Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά.

Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Λάσκαρης έχει στα αγαπημένα του, όσον αφορά στα σπορ, την Εθνική ομάδα μπάσκετ και τους Μιλγουόκι Μπακς, προφανώς από την παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Σφυρής για Λάσκαρη: «Είναι μέτοχος του 41%, όχι ακόμα ιδιοκτήτης. Γίνεται κάτι πολύ καλό για τον Άρη»

Ο Γιώργος Σφυρής, νομικός εκπρόσωπος του Νίκου Λάσκαρη, δεν θέλησε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τον υποψήφιο ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, υποστήριξε ότι κάτι καλό γίνεται για τον Άρη και επεσήμανε πως όλες οι απαντήσεις θα δοθούν από τον ίδιο σε λίγες μέρες, όταν και θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.


Ο νομικός από την Αθήνα τόνισε: “Πληροφορίες θα δώσει ο ίδιος όταν θα έρθει, πριν τα πλέι οφ. Θα τον ρωτήσετε ότι θέλετε και θα σας δώσει τις δέουσες εξηγήσεις. Κρατάμε την ίδια στάση που κρατούσαμε μέχρι και τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι είναι μέτοχος. Μη ξεχνάμε ότι σήμερα έχει το 41% των μετοχών, άρα δεν είναι ιδιοκτήτης. Θα περιμένετε, όλα θα γίνουν όπως πρέπει”.

Ρωτήθηκε πότε θα γίνει ιδιοκτήτης και απάντησε: “Δεν ξέρουμε πότε θα γίνει ιδιοκτήτης. Εργαζόμαστε γι’ αυτό. Όχι για να γίνει ιδιοκτήτης, αλλά για να φτάσει ο Άρης εκεί που του αξίζει. Ξέρω ότι οι αντοχές σας είναι μεγάλες, κάντε λίγο ακόμα υπομονή. Θα έρθει ο ίδιος και θα τον ρωτήσετε. Ο άνθρωπος έχει ονοματεπώνυμο πλέον”.

Για το αν θα είναι ο ίδιος μεγαλομέτοχος ή θα είναι εκπρόσωπος ομίλου που θα κατέχει τις μετοχές της ΚΑΕ ο κ. Σφυρής τόνισε: “Είναι λεπτομέρειες που δεν έχουν διευκρινιστεί. Το πρώτο βήμα έγινε, είναι μέτοχος του 41% ως Νίκος Λάσκαρης. Τα επόμενα βήμα – βήμα. Γίνεται κάτι πολύ καλό για τον Άρη. Επειδή είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό στην εποχή που ζούμε, κάντε λίγο υπομονή”.


QUOTE(www.pressaris.gr)
Ο δεκάλογος του Λάσκαρη στη νέα σελίδα του μπασκετικού Άρη

Ο Νίκος Λάσκαρης είναι από χθες το απόγευμα το κεντρικό πρόσωπο των εξελίξεων του μπασκετικού Άρη. Το PRESSARIS καταγράφει τα δεδομένα μετά τη λιτή ανακοίνωση.


1. Βάσει της ανακοίνωσης της ΚΑΕ ο Νίκος Λάσκαρης είναι μέτοχος της εταιρείας σε ποσοστό 41% του μετοχικού κεφαλαίου. Αυτό τον κάνει πρώτο τη τάξει μέτοχο στην ΚΑΕ, όχι όμως μεγαλομέτοχο και κατ’ επέκταση ιδιοκτήτη.

2. Η συμφωνία αναφέρει πως ο Λάσκαρης αναλόγως των ποσών που θα βάζει στην ΚΑΕ, θα τα μετοχοποιεί. Στόχος του είναι να γίνει μεγαλομέτοχος και ιδιοκτήτης, το χρονικό όριο για να συμβεί αυτό (λειτουργεί και ως δικλείδα ασφαλείας) είναι οι 12 μήνες.

3. Παραμένει αδιευκρίνιστο αν θα έχει ο ίδιος τις μετοχές της ΚΑΕ ή θα τις μεταβιβάσει σε εταιρεία ή όμιλο εταιρειών που εκπροσωπεί. Είναι ένα ερώτημα που θα τεθεί στον ίδιο στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει πριν τα πλέι οφ.

4. Για την απόκτηση του 41% των μετοχών της ΚΑΕ Άρης κατέβαλε το ποσό των 400.000 ευρώ, άρα αν και εφόσον θέλει να ελέγχει πλήρως την εταιρεία θα πρέπει να έχει πάνω από το 67%, καταβάλλοντας δηλαδή ένα ποσό της τάξης των 270-300 χιλιάδων ευρώ. Ενδεχομένως να θέλει να αποκτήσει και το 90% των μετοχών. Δεν έχει διευκρινιστεί αυτό.

5. Άμεσος συνέταιρός του είναι Έλληνας εφοπλιστής από τη Χίο που ζει στην Αθήνα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν συστήσει ναυτηλιακή εταιρεία με στόχο να την επεκτείνουν στην Κύπρο και το Ισραήλ, όπου έχουν σχέσεις με άλλες επιχειρήσεις.

6. Αναλαμβάνει πλήρως την αποπληρωμή των οφειλών μέσω του άρθρου 99, αλλά και των υπόλοιπων που έχουν καταγραφεί. Ο Λευτέρης Αρβανίτης είπε ότι είναι 3 εκατ. ευρώ. Έχουν ήδη γίνει επαφές με το δημόσιο για να διερευνηθεί ο πιο αποτελεσματικός τρόπος εξόφλησης.

7. Το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΚΑΕ θα έχει επτά μέλη, τρία εξ αυτών θα είναι επιλογή του Λάσκαρη. Θεωρείται βέβαιη η συμμετοχή του Σπύρου Χριστοφορίδη και Τάσου Δεσύπρη, ενώ ενδεχομένως στο δ.σ. να είναι και ο Γιώργος Σφυρής. Παραμένουν ο Λευτέρης Αρβανίτης, ο Σπύρος Γαλιλαίας και ο Στάθης Ρούσσος. Προφανώς όταν ο Λάσκαρης γίνει μεγαλομέτοχος και ιδιοκτήτης θα διαφοροποιηθεί το συμβούλιο.

8. Το μπάτζετ του Άρη θα είναι διαφοροποιημένο σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Το προανήγγειλε ο Λευτέρης Αρβανίτης, αλλά είναι νωρίς ακόμα να καθοριστεί με συγκεκριμένα νούμερα.

9. Θεωρείται βέβαιη η επικοινωνία του νέου μετόχου, είτε άμεσα, είτε έμμεσα μέσω της διοίκησης με στελέχη της Ευρωλίγκας και της FIBA, με σκοπό την άμεση επιστροφή της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ύστερα από τρία χρόνια απουσίας.

10. Η χθεσινή συνομιλία Λάσκαρη – Βεζένκοφ είναι βέβαιο ότι δημιουργεί νέα δεδομένα για την παραμονή του παίκτη στην ομάδα την επόμενη χρονιά. Θετική εκτίμηση υπάρχει και για τη διατήρηση του Δημήτρη Πρίφτη στην τεχνική ηγεσία.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Αρβανίτης: «Δεν πρέπει να έχουμε τάσεις νεοπλουτισμού! Στο χέρι του να πάρει την πλειοψηφία…»

Ο Λευτέρης Αρβανίτης έδωσε κάποιες παραπάνω λεπτομέρειες από ότι αναφέρεται στην ανακοίνωση για την αλλαγή σελίδας στην ΚΑΕ Άρης.


Ο πρόεδρος της ΚΑΕ τόνισε μετά τον αγώνα: “Κινηθήκαμε με πολύ καλή τακτική, συζητήσαμε πολλά πράγματα. Φτάσαμε στην ολοκλήρωση μιας συμφωνίας και ο άνθρωπος μέσα από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου πήρε το 41% της ΚΑΕ Άρης. Στο χέρι του είναι με καταβολή κι άλλων χρημάτων να πάρει την πλειοψηφία. Υπάρχει χρονικό περιθώριο ενός έτους, θα κάνουμε συνέντευξη Τύπου και θα τα αναλύσουμε όλα.

Ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης επενδυτικού ομίλου. Αυτή τη στιγμή ο ίδιος πήρε το 41%, θα μας πει μετά αν προχωρήσει τη μεταβίβαση των μετοχές σε κάποια από τις εταιρείες του ή τις κρατήσει ο ίδιος. Δεν το ξέρουμε ακόμα. Εννοείται ότι θα φέρει κι άλλους στο πλευρό του. Έχει υψηλές γνωριμίες και θα μας βοηθήσουν όλοι να φτάσουμε τον Άρη εκεί που θέλουμε. Θα πάμε βήμα – βήμα”.

Πρόσθεσε πως “πρώτα να εξυγιανθεί η ομάδα και μετά θα δούμε αν μπορούμε να κάνουμε βήμα παραπάνω. Δεν θα πρέπει να έχουμε τάσεις νεοπλουτισμού. Να συνεχίσουμε στο δρόμο που έχουμε χαράξει. Κάναμε πράγματα χωρίς χρήματα τρία χρόνια, είναι ευκαιρία τώρα με την οικονομική βοήθεια να κάνουμε το βήμα παραπάνω…”.

Έδωσε κάποιες λεπτομέρειες για τον Νίκο Λάσκαρη λέγοντας πως “είναι Έλληνας του εξωτερικού, μεγάλωσε στη Γερμανία και την Ελβετία η οικογένειά του. Είναι όλοι παιδιά διαμάντια. Είναι πολύ σημαντικού που ενώ αυτή την εποχή οι Έλληνες βγάζουν τα χρήματά τους έξω, υπάρχουν Έλληνες του εξωτερικού που επενδυούν”.

Συνέχισε λέγοντας πως “εννοείται ότι αναλαμβανει τα χρέη, 3 εκατ. ευρώ χρέη. Συμφωνήθηκε να πληρώνονται όλα στην ώρα τους και η εργασία του ίδιου είναι τέτοια, με τράπεζες, που θα πρέπει να δείχνει μια αξιοπιστία. Αυτό μας κατοχυρώνει όλους. Εχει ελβετικό σύστημα ελέγχου και καταβολής χρημάτων και business plan. Ο στόχος του είναι να γίνει μεγαλομέτοχος, όσα χρήματα βάζει θα μετοχοποιούνται. Θα μας το πει ο ίδιος”.

Για την επόμενη χρονιά είπε “φυσικά θα γίνει καινούριο μπάτζετ, καινούριος σχεδιασμός, θα γίνουν πράγματα”.

Για το αν θα αλλάξει το διοικητικό σχήμα είπε “συνεχίζουμε η διοίκηση όπως είναι τώρα. Μας εμπιστεύεται ο κ. Λάσκαρης. Από κοινού θα μιλήσουμε, θα το αποφασίσουμε και θα το προχωρήσουμε. Θα είναι επταμελές το νέο διοικητικό σχήμα με τρία μέλη της δικής του προτίμησης, από την οικογένεια του Άρη”.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Χριστοφορίδης: «Έχει δική του τράπεζα ο Λάσκαρης -Ισχυρό κίνητρο το brand name του Άρη»

Το προφίλ του νέου επενδυτή της ΚΑΕ Άρης Νίκου Λάσκαρη σκιαγράφησε ο Σπύρος Χριστοφορίδης στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης.


Αναλυτικά όσα είπε στο «Μετρόπολις»:

«Είναι ένας άνθρωπος που μέχρι τα 18 του χρόνια έζησε στην Θεσσαλονίκη και ξέρει την ιστορία του μπασκετικού Άρη. Είναι ένας σύγχρονος επιχειρηματίας, η βασική του ενασχόληση είναι οι τράπεζες και δραστηριοποιείται στην Ευρώπη και την Ασία. Η φορολογική του έδρα είναι η Ελβετία και σκέφτεται να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στην Ελλάδα. Έχει δική του τράπεζα, αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα.

Επίσης έχει το μικρόβιο του αθλητισμού, ιδιαίτερα έχει αδυναμία με το μπάσκετ και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Με δεδομένο ότι στον ποδοσφαιρικό Άρη υπάρχει επενδυτής και είναι αβέβαιο αν θα ανέβει επιμέναμε ότι θα ήταν καλύτερο να ασχοληθεί με τον μπασκετικό Άρη.

Για την μυστικότητα των διαπραγματεύσεων: «Ο ίδιος ήθελε να υπάρχει εχεμύθεια μέχρι το τέλος των διαπραγματεύσεων. Ακόμη και τώρα δεν θέλει να ειπωθούν πολλά, μέχρι να έρθει στην Θεσσαλονίκη».

Για τους λόγους που αποφάσισε να ασχοληθεί με τον Άρη: «Αυτό έχει να κάνει με όσα είδε, με όσα του είπαμε πριν δει και γιατί θεωρώ ότι το brand name Άρης, Γκάλης, Γιαννάκης, Σούμποτιτς σε έναν Έλληνα του εξωτερικού είναι ισχυρό και σημαντικό. Από εκεί και πέρα η οικονομική του ευρωστία είναι τέτοια ώστε δεν χρειάζεται να κάνει μια επένδυση με την έννοια να βγάλει λεφτά. Αυτό δεν σημαίνει, φυσικά, ότι θα επιδιώξει μια ελλειμματική εταιρεία ή ότι θα φέρνει ακριβούς παίκτες».

Για τις πρώτες κινήσεις του στον Άρη: «Σκοπεύει κατ’ αρχάς να συνεχίσει τον δρόμο εξυγίανσης που ξεκίνησε η διοίκηση Αρβανίτη και από εκεί πέρα στην αγωνιστική ενίσχυση της ομάδας. Να αναδείξει περισσότερο το τουρνουά «Νίκος Γκάλης», να φέρει δυνατές ομάδες για φιλικά στην Θεσσαλονίκη, να συμμετέχει ο Άρης σε μεγάλα τουρνουά στο εξωτερικό και να αναπτύξει το τμήμα μάρκετινγκ σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Για το αν μπορεί να φτάσει τον Άρη σε επίπεδο να χτυπήσει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό: «Το αν μπορεί θα το αποδείξει στην πορεία. Οι προθέσεις είναι να γίνει μια ομάδα ανταγωνιστική και αυτό όπως καταλαβαίνεται δεν σημαίνει να βγαίνεις τρίτος».

Για το αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα σχετικά με το πόσα χρήματα θα βάλει: «Ο φοροτεχνικός ο κ. Καραλής επεξεργάζεται ένα business plan για τα επόμενα χρόνια. Αυτό θα παρουσιαστεί όταν ο επενδυτής έρθει στην Θεσσαλονίκη, κάτι που θα γίνει όταν του το επιτρέψουν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις».

Για το αν σκέφτεται καθόλου τον ποδοσφαιρικό Άρη: «Αυτήν την στιγμή όχι. Και η δική μου συμβουλή και η συμβουλή του κ. Σφυρή είναι το ποδόσφαιρο να μην υπάρχει στο μυαλό του. Αφενός μεν γιατί υπάρχει επενδυτής, αφετέρου δε γιατί δεν ξέρουμε αν θα είναι στη Β’ ή τη Γ’ Εθνική ενώ υπάρχει και η διαδικασία της εκκαθάρισης που είναι σε εκκρεμότητα. Δεν θέλουμε να τον εμπλέξουμε σε μπερδεμένες ιστορίες».


QUOTE(www.pressaris.gr)
Γαλιλαίας: «Να στηρίξουμε όλοι τον Λάσκαρη»

Ο Χρήστος Γαλιλαίας αναφέρθηκε στην αλλαγή σελίδας στην ΚΑΕ Άρης αλλά και στον νέο επενδυτή.


Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ δήλωσε στο Yellow Radio:

«Τις τελευταίες εβδομάδες έγιναν ενδελεχείς έλεγχοι σε ότι αφορά το νέο επενδυτή.

Πρέπει όλοι να στηρίξουμε τον κ. Λάσκαρη

Τίποτα δεν έγινε τυχαία, οι κινήσεις μας ήταν πολύ προσεκτικές. Δεν θα βάζαμε τις υπογραφές μας αν δεν ήμασταν σίγουροι.

Το κουμάντο θα κάνει πλέον ο Λάσκαρης γιατί αυτός βάζει ήδη τα λεφτά.

Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν εδώ και δυο μήνες.

Ο κόσμος να είναι σίγουρος για ένα καλύτερο αύριο και αυτό και αναζητούσαμε.

Ο κ. Λάσκαρης δεν είναι γνωστό πότε θα έρθει θα γίνει αυτό τις επόμενες μέρες

Η τωρινή διοίκηση προς το παρόν συνεχίζει ως έχει.

Ο προπονητής θα εισηγηθεί αν γίνουν ή οχι προσθήκες».
GK_23
Θα τολμήσω να πω ότι κάτι δεν μου αρέσει στην ιστορία αυτή και ας με πουν "κακοπροαίρετο" οι φίλοι του Άρη. Ας μην ξεχνάμε ότι στο παρελθόν πολλές ελληνικές επαγγελματικές ομάδες σε διάφορα σπορ έχουν πέσει θύματα δήθεν "εκπροσώπων επενδυτικών funds από το εξωτερικό".

Φυσικά πρώτα από όλα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τον άνθρωπο από κοντά και να ακούσουμε τι έχει να πει.

Όμως προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι εταιρείες στις οποίες φέρεται να δραστηριοποιείται ο άνθρωπος αυτός σήμερα, στο διαδίκτυο τουλάχιστον, είναι φαντάσματα.
SteelGandalf
Δεν θα σου πούμε τίποτα. Θα περιμένουμε κι εμείς για να τον δούμε από κοντά, αλλά και τις ενέργειες του.

Θα σου πούμε όμως, φαντάζομαι οι περισσότεροι αυτό θα σου έλεγαν, πως ο κύριος Αρβανίτης και το επιτελείο του, το έχουν ψάξει πολύ καλά το θέμα (κάτι που συνεχώς αναφέρουν).

Εγώ προσωπικά είμαι αισιόδοξος, αλλά θα χρειαστεί χρόνος για να δούμε το που μπορεί να πάει τον Άρη.
yorgos
Κι εγώ σκεπτικιστικά το βλέπω, αλλά δεν ήθελα να πω τίποτε. Έτσι όπως είναι το μπάσκετ σήμερα, λεφτά δε βγάζεις. Άρα ή "καμμένος" Αρειανός είναι με μεράκι (δε φαίνεται κάτι τέτοιο από τις πρώτες πληροφορίες) ή το χειρότερο, έχει βάλει στο μάτι το ποδόσφαιρο κι όποιος νύχτα περπατεί, ξέρουμε τι πατεί.

Τέλος πάντων, ο Αρβανίτης φαίνεται σοβαρός άνθρωπος, μακάρι να μην είναι έτσι, ας περιμένουμε και θα δούμε. Επίσης η εμπλοκή του Ιωαννίδη δε μου αρέσει καθόλου, δεν έχει να προσφέρει κάτι στο μπάσκετ ο συγκεκριμένος και είναι κρίμα σε μια προσπάθεια που φαίνεται σοβαρή να εμπλέκονται τέτοιοι άνθρωποι. Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι διαφωνούν μαζί μου, αλλά έτσι είναι η δημοκρατία.

Ο Πρίφτης πρέπει να μείνει για μένα. Να έχει μια συνέχεια η ομάδα, αλλά να αποκτήσει και πλάνο. Διότι το φετινό από την ώρα που άρχισαν να φεύγουν οι φερέλπιδες και έρχονταν ο κάθε Αντεκγμπόγιε και σία, πήγε περίπατο και δε νομίζω να είμαι ο μόνος που ξενέρωσε με αυτό.
SteelGandalf
Αν σε ρωτήσω που τον είδες τον Ιωαννίδη θα σου φανεί περίεργο;

Προς το παρόν, τουλάχιστον (πέρα από κάτι δηλώσεις πριν λίγο καιρό), δεν φαίνεται πουθενά.

Ας περιμένουμε λιγάκι να δούμε πως θα δρομολογήσει τις εξελίξεις ο επενδυτής και ας μην είμαστε καχύποπτοι. Αν ήταν έτσι, ούτε στον Παναθηναϊκό θα έβαζαν χρήματα, ούτε στον Ολυμπιακό, ούτε, πλέον, στην Α.Ε.Κ.! Δεν μπορεί όλοι αυτοί να είναι ανόητοι ή να "ξεπλένουν" χρήματα.
Timemaster
Πάντως και εμένα όταν διάβασα ρεπορτάζ που βασίζεται στην σελίδα του στο facebook
για αόριστες εταιρίες που είναι Chairman
και για άγνοια αν θα παραχωρήσει τις μετοχές του (διοίκηση) σε κάποια από τις εταιρίες το μυαλό μου πήγε σε ξέπλυμα χρημάτων και κομπίνα.

Όπως και να έχει ο Αρβανίτης έκανε καλά του δουλειά του. Όσα υποσχέθηκε τα έκανε πράξη και παρόλα τα λάθη στα οποία υπέπεσε δε μπορείς να τον κατηγορήσεις για δόλο και για ανικανότητα.
Τα χρόνια αυτά που είναι διοίκηση έθεσε κάποια δεδομένα και ακολούθησε ένα μονοπάτι βάση σωστής λογικής.

Μακάρι να παραμείνει στο τιμόνι της ομάδος σαν "διευθυντής"
και μακάρι ο νέος ιδιοκτήτης να κάνει την ομάδα ακόμα καλύτερη.
SteelGandalf
Χωρίς να θέλω να κάνω τον συνήγορο τους, θεωρώ πως είναι πιο πιθανό να είναι γνωστές πολλές περισσότερες λεπτομέρειες από όσες μας είπαν. Απλά θέλουν να τις αναφέρει ο ίδιος και όχι η τωρινή μας διοίκηση.

Δεν μπορεί να μην έχουν συζητηθεί όλα αυτά, ούτε είναι λογικό να δημιουργήθηκαν τόσες προσδοκίες χωρίς να έχουν ελεγχθεί οι λεπτομέρειες.
yorgos
QUOTE
Αν σε ρωτήσω που τον είδες τον Ιωαννίδη θα σου φανεί περίεργο;


Στη φημολογία των τελευταίων μηνών, στα άρθρα του basketplus, σαφής αναφορά -έστω και με αρνητικό πρόσιμο- στην τελευταία συνέντευξη του Αρβανίτη, όπου εμμέσως παραδέχθηκε ότι όντως υπάρχει "υπόγεια" κίνηση Ιωαννίδη για να αναμιχθεί με την ομάδα και τώρα που μάλλον μπαίνει και χρήμα πολλοί θα κοντοζυγώσουν.

QUOTE
Αν ήταν έτσι, ούτε στον Παναθηναϊκό θα έβαζαν χρήματα, ούτε στον Ολυμπιακό, ούτε, πλέον, στην Α.Ε.Κ.! Δεν μπορεί όλοι αυτοί να είναι ανόητοι ή να "ξεπλένουν" χρήματα.


Εντάξει, οι τρεις της Αθήνας, ειδικά οι δύο μεγάλοι, έχουν την ευτυχία να προσελκύουν επενδυτές όχι επειδή είναι πιθανό να βγάλει κανείς λεφτά από την επένδυσή του, αλλά βασικά επειδή προσφέρουν τη δυνατότητα επιρροής στο πολιτικοοικονομικό γίγνεσθαι. Ο Άρης αυτή τη δυνατότητα δεν την προσφέρει, είναι σαφώς μικρότερο μέγεθος σε επίπεδο οπαδών και αγοράς και πιο μακριά από τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Δεν είναι ανόητοι όσοι επενδύουν σε ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΟΣΦΠ αλλά δεν το κάνουν και για να βγάλουν χρήματα. Τουλάχιστον όχι με τον υγιή άμεσο τρόπο.
SteelGandalf
Το άρθρο που αναφέρεις για τον Ιωαννίδη, είναι του Ιανουαρίου. Τώρα έχουμε Μάιο.

Δεν υπάρχει καμία αναφορά στο πρόσωπο του. Πολλοί είναι οι "καλοθελητές" που επιθυμούν την εμπλοκή τους με τον σύλλογο, αλλά ας μην δημιουργούμε εντυπώσεις με δήθεν ειδήσεις. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, εκτός αν στην πορεία υπάρξει αλλαγή δεδομένων (δεν το θεωρώ και πολύ πιθανό).

Σε ό,τι αφορά την Αθήνα, τα κέντρα των αποφάσεων, την δυναμική και την ποσότητα του κόσμου, θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι όποιος έχει το χρήμα και θέλει να εμπλακεί σε τέτοιες καταστάσεις, μπορεί να βρει τρόπους να το κάνει ακόμα και αν βρίσκεται μακριά.
yorgos
QUOTE
Το άρθρο που αναφέρεις για τον Ιωαννίδη, είναι του Ιανουαρίου. Τώρα έχουμε Μάιο.

H συνέντευξη του Αρβανίτη όμως που αναφέρεται στο θέμα, είναι προ τριών εβδομάδων.


QUOTE
Σε ό,τι αφορά την Αθήνα, τα κέντρα των αποφάσεων, την δυναμική και την ποσότητα του κόσμου, θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι όποιος έχει το χρήμα και θέλει να εμπλακεί σε τέτοιες καταστάσεις, μπορεί να βρει τρόπους να το κάνει ακόμα και αν βρίσκεται μακριά.

Δεν είναι το ίδιο μεγάλα μαγαζιά, ειδικά με τον Άρη. Αν εγώ είμαι π.χ. μεγαλοεργολάβος και παίρνω δημόσια έργα, ο Ολυμπιακός είναι άλλο όχημα σε σχέση τον Άρη. Κλείνω την Αθήνα όποτε γουστάρω, έχω ένα στρατό δικό μου, τρομερή προβολή στα ΜΜΕ και επηρεάζω ψήφους στην πόλη όπου ψηφίζει το 40% του εκλογικού σώματος, χώρια ότι όλες οι συμφωνίες γίνονται "κάτω" και τα κονέ με δικαστικούς, πολιτικούς, μαφιόζους κλπ μετράνε διπλά. Ένας πολύ λεφτάς "παίκτης" είναι λογικό να προτιμήσει σε κάποιον από τους τρεις της Αθήνας, οι "πλάτες" που σου δίνει να είσαι πρόεδρος στο ΠΟΚ δε συγκρίνονται με αυτές που σου προσφέρει ο Άρης. Υπό μία έννοια, καλύτερα για τον Άρη.

Τέλος πάντων ξεφύγαμε. Εδώ το θέμα μας είναι ο νέος επενδυτής, μακάρι ο άνθρωπος να είναι μια χαρά και μακάρι να το πάνε βήμα-βήμα και συντηρητικά και οι όποιοι ενδοιασμοί έχουμε μερικοί απαισιόδοξοι να αποδειχθούν αρλούμπες.
SteelGandalf
Συμφωνώ. Μόνο το μέλλον θα δείξει περί τίνος πρόκειται. Εννοείται πως πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι για πολλούς και διάφορους λόγους, αλλά πρόκειται για μια περίπτωση που την έχουμε ανάγκη εδώ και πολλά χρόνια εμείς οι Αρειανοί (το ίδιο και το ελληνικό μπάσκετ).
GK_23
QUOTE(Timemaster @ May 7 2015, 20:48 ) *
Πάντως και εμένα όταν διάβασα ρεπορτάζ που βασίζεται στην σελίδα του στο facebook
για αόριστες εταιρίες που είναι Chairman
και για άγνοια αν θα παραχωρήσει τις μετοχές του (διοίκηση) σε κάποια από τις εταιρίες το μυαλό μου πήγε σε ξέπλυμα χρημάτων και κομπίνα.

Στο διαδίκτυο πλέον μπορείς να βρεις σχεδόν τα πάντα, ο τύπος φαίνεται να είναι κοσμοπολίτης από τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν. Το που βρίσκει τα λεφτά είναι φυσικά άλλη υπόθεση. Λίγο παραπάνω να έψαχναν οι δημοσιογράφοι θα έβρισκαν ότι o άνθρωπος προέρχεται από ένα αρκετά περίεργο και σκοτεινό θρησκευτικό background, αρκετά διαδεδομένο στους χώρους των celebrities και των επιχειρήσεων. Επίσης η LIEU Holdings, την οποία φέρεται να αντιπροσωπεύει, είναι στην πραγματικότητα κυπριακή offshore.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.