Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Προοπτική - Μέλλον της Ομάδας
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Νέα στοιχεία εστάλησαν στην Ευρωλίγκα, η ΚΑΕ ζήτησε συνάντηση με Μπερτομέου!

Φάκελο με επιπρόσθετα στοιχεία για την κατάσταση της ομάδας έστειλε σήμερα η ΚΑΕ στην Ευρωλίγκα, όπως της είχε ζητηθεί στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής συμμετοχής της την επόμενη χρονιά στο Γιούροκαπ.


Οι κίτρινοι ζήτησαν μάλιστα απευθείας συνάντηση με τον εκτελεστικό διευθυντή της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, προκειμένου να του αναλύσουν διά ζώσης το πενταετές πλάνο που ζητήθηκε από την Ευρωλίγκα.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό της ΚΑΕ: Έρχονται οι συνεργάτες του Λάσκαρη, πιθανώς και ο ίδιος

Την Τετάρτη θα προκύψουν και εξελίξεις σε ιδιοκτησιακό – διοικητικό επίπεδο για τον Άρη, καθώς αναμένονται στην Θεσσαλονίκη οι άμεσοι συνεργάτες του Νίκου Λάσκαρη, πιθανώς και ο ίδιος ο υποψήφιος επενδυτής στην ΚΑΕ, προκειμένου να οριστικοποιήσουν θέματα και καταστάσεις που σχετίζονται με την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.


Ο Έλληνας τραπεζίτης έχει επιστρέψει στην Ελλάδα και εφόσον του το επιτρέψουν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις, θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη και το Αλεξάνδρειο, για να παρακολουθήσει τον τέταρτο μικρό τελικό και να έχει κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τη νυν διοίκηση, ώστε να οριστικοποιηθεί ο τρόπος μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

Εφόσον ο κ. Λάσκαρης όντως έρθει στη Θεσσαλονίκη, τότε είναι πιθανό να ανοίξει και τα χαρτιά του με συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα αναλύσει το πλάνο του.
hagi
Άντε να δούμε.. ακούμε ακούμε αλλά δεν βλέπουμε ακόμα.. Μακάρι να προχωρήσει το θέμα και να έχουμε καμιά ευχάριστη αποκάλυψη.
SteelGandalf
QUOTE(hagi @ Jun 15 2015, 22:25 ) *
Άντε να δούμε.. ακούμε ακούμε αλλά δεν βλέπουμε ακόμα.. Μακάρι να προχωρήσει το θέμα και να έχουμε καμιά ευχάριστη αποκάλυψη.


Δεν υπάρχει λόγος για βιασύνη. smile.gif

Τελικά επιβεβαιώθηκε κι επίσημα.

QUOTE(www.pressaris.gr)
Με Λάσκαρη στο Παλέ για την ισοφάριση – Στην τελική ευθεία το ιδιοκτησιακό της ΚΑΕ!

Παρουσία του Νίκου Λάσκαρη θα πραγματοποιηθεί ο τέταρτος μικρός τελικός στο Αλεξάνδρειο. Ο υποψήφιος επενδυτής του Άρη θα βρεθεί οριστικά στην Θεσσαλονίκη, όχι μόνο για να παρακολουθήσει από κοντά την προσπάθεια των παικτών και του Δημήτρη Πρίφτη για την ισοφάριση, αλλά και για να οριστικοποιήσει συγκεκριμένα πράγματα που αφορούν την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.


Η ΚΑΕ πριν από λίγη ώρα ενημέρωσε πως ο Έλληνας τραπεζίτης θα βρεθεί στην Θεσσαλονίκη, κάτι που σημαίνει ότι το ιδιοκτησιακό του μπασκετικού Άρη μπαίνει οριστικά στην τελική του ευθεία.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Ήρθε ο Λάσκαρης, ήρθαν και τα χρήματα!

Ο Νίκος Λάσκαρης βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από το πρωί για να ολοκληρώσει την διαδικασία απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΚΑΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός του Λάσκαρη, στην Ελλάδα έχουν φτάσει και τα χρήματα που απαιτούνται (περίπου 400.000 ευρώ) για να γίνει ο υποψήφιος επενδυτής ιδιοκτήτης της ΚΑΕ σε ποσοστό πάνω από 80%!


Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και οι επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές έχουν κατά κάποιο τρόπο ξεκινήσει. Δεν μπορεί κανείς να προδικάσει αν θα ολοκληρωθούν σήμερα, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό στοιχείο το ότι τα χρήματα του κ. Λάσκαρη με τα οποία θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών βρίσκονται στην Ελλάδα!


Μακάρι να μπορέσεις να ξανακάνεις τον Άρη μας πρωταγωνιστή και να κατακτήσουμε τίτλους!!!
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Εγγυήτρια στο ΔΣ του Άρη η γυναίκα του Λάσκαρη, Τζόρτζια Ευσεβίου! Όλες οι εξελίξεις...

Η παρουσία της συζύγου του Νίκου Λάσκαρη, Τζόρτζια Ευσεβίου στο νέο διοικητικό συμβούλιο ήταν η καλύτερη εγγύηση που μπορούσε να δώσει ο νέος επενδυτής και υποψήφιος αγοραστής της ΚΑΕ Άρης.
Όπως αναφέρει το basketplus, oι συζητήσεις - διαπραγματευσεις των ανθρώπων του νέου επενδυτή, με τους διοικούντες της ΚΑΕ Άρης, σήμερα (17/06) το μεσημέρι σε γνωστό ξενοδοχείο της δυτικής Θεσσαλονίκης είχαν «κολλήσει» στις εγγυήσεις που ζητούσαν οι διοικούντες, για την αποπληρωμή των οφειλών του άρθρου 99, τα επόμενα χρόνια.


Όταν φάνηκε κάποιο πρόβλημα ο Νίκος Λάσκαρης προσέθεσε στο νέο διοικητικό συμβούλιο το όνομα της συζύγου του. «Θα μπει πρόεδρος ο Λευτέρης Αρβανίτης και διευθύνων σύμβουλος η γυναίκα μου» φέρεται να είπε ο νέος επενδυτής δίνοντας λύση και σε αυτό το πρόβλημα.

Ο Νίκος Λάσκαρης με νέα αυξηση μετοχικού κεφαλαίου θα αποκτήσει το 81% των μετοχών της ΚΑΕ Άρης και θα γίνει το «αφεντικό» της εταιρείας. Μάλιστα, έχει ήδη καταθέσει τα χρήματα οπότε απομένουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Αυτές θα ολοκληρωθούν σήμερα (17/06) το βράδυ, μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Ο προεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτερης Αρβανίτης ζήτησε πριν πέσουν οι τελικές υπογραφές ο νέος μεγαλομέτοχος να μιλήσει με τους παλαιούς μετόχους και μέχρι πρώτινος οικονομικούς υπσοτηρικτές, Ντίμη Παπαϊωαννού και Θανάση Πλιάκη.

Λογικά μέχρι το βράδυ θα ολοκληρωθούν οι συζητήσεις και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και η ΚΑΕ Άρης από αύριο το πρωϊ θα έχει νέο ιδιοκτήτη.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Μια ανάσα από την αλλαγή εποχής! Ο Λάσκαρης παίρνει το 90% των μετοχών!

Ο Άρης αλλάζει οριστικά χέρια. Σύμφωνα με όσα είπε ο Ντίμης Παπαϊωάννου αποχώρωντας από το δείπνο εργασίας, υπάρχει συμφωνία για την απόκτηση του 90% του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΑΕ από τον Νίκο Λάσκαρη. Πλέον ολοκληρώνονται όλες οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες για να ολοκληρωθεί το deal και τυπικά.


Οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές συνεχίζονται σε πριβέ αίθουσα του Porto Palace. Ο Ντίμης Παπαϊωάννου αποχώρησε, γιατί προέκυψε οριστική συμφωνία, η οποία μεταφέρεται σε συγκεκριμένα έγγραφα, για να πάρει και νομική υπόσταση. «Ξεκινάει μια νέα εποχή για τον Άρη, είναι πολύ ευχάριστο αυτό. Ο κ. Λάσκαρης θα αποκτήσει το 90% των μετοχών της ΚΑΕ, μας ανέλυσε το πλάνο του», είπε ο κ. Παπαϊωάννου.
hagi
Άντε να δούμε. Καλά πάνε τα πράγματα όπως ακούγεται. Το θέμα είναι να δούμε τελικά και τί μπάτζετ θα έχουμε.. Κάπου διάβασα για περίπου 1.000. 000 € που είναι αρκετά καλό.. Πρώτα θα πρέπει να δούμε τί θα γίνει με την Ευρώπη ,μετά Βεζένκοφ και προπονητής (αν θα μείνει τελικά ο Πρίφτης) και γρήγορα γρήγορα να μπούμε στο νέο ρόστερ από νωρίς ώστε να έχουμε την δυνατότητα να πάρουμε και καλούς παίχτες αλλά να γίνει και σωστή προετοιμασία με όλους τους παίχτες.
Μην ξεχνάμε ότι ο Πρίφτης θα είναι στην Εθνική και θα μας λείψει ..
sarounas
μακάρι να αποδειχτεί φερέγγυος και να μπορέσει εντός 3ετίας να βάλει την ομάδα στην ευρωλίγκα γιατί στο σύγχρονο ευρωπαικό μπάσκετ αυτό είναι μονόδρομος
SteelGandalf
QUOTE(hagi @ Jun 18 2015, 14:07 ) *
Άντε να δούμε. Καλά πάνε τα πράγματα όπως ακούγεται. Το θέμα είναι να δούμε τελικά και τί μπάτζετ θα έχουμε.. Κάπου διάβασα για περίπου 1.000. 000 € που είναι αρκετά καλό.. Πρώτα θα πρέπει να δούμε τί θα γίνει με την Ευρώπη ,μετά Βεζένκοφ και προπονητής (αν θα μείνει τελικά ο Πρίφτης) και γρήγορα γρήγορα να μπούμε στο νέο ρόστερ από νωρίς ώστε να έχουμε την δυνατότητα να πάρουμε και καλούς παίχτες αλλά να γίνει και σωστή προετοιμασία με όλους τους παίχτες.
Μην ξεχνάμε ότι ο Πρίφτης θα είναι στην Εθνική και θα μας λείψει ..


Δεν έχω διαβάσει σχετικά με το μπάτζετ. Αν όντως κυμανθεί σε αυτά τα επίπεδα θα είναι πάρα πολύ καλά για αρχή.

Θεώρησε δεδομένο πως θα μείνει ο κύριος Πρίφτης. Το επιθυμεί και ο ίδιος, έχει ενεργοποιηθεί σχετική οψιόν, το θέλει και ο κύριος Λάσκαρης και, στην τελική, του αξίζει να δοκιμάσει και φέτος με μεγαλύτερη οικονομική άνεση να χτίσει ακόμη πιο ανταγωνιστική ομάδα.

Όσο για την συμμετοχή του στην Εθνική, ακόμή και να συμβεί, δεν θεωρώ πως θα υπάρξει πρόβλημα, όπως δεν υπήρξε και πέρσι (πολύ δε περισσότερο που τώρα θα είναι και πιο ζεστός, αφού ήδη δοκίμασε την τεράστια εμπειρία ως πρώτος προπονητής στον Άρη μας).

QUOTE(www.pressaris.gr)
Η ΚΑΕ ανακοίνωσε την αλλαγή εποχής! Ο Άρης στα χέρια της οικογένειας Λάσκαρη!

Είναι πλέον οριστικό! Η ΚΑΕ Άρης έχει νέους ιδιοκτήτες, τον Νίκο και τη Τζώρτζια Λάσκαρη, οι οποίοι είναι και τυπικά μεγαλομέτοχοι της εταιρείας!


Η ανακοίνωση της ΚΑΕ αναφέρει: «Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ανακοινώνει ότι ο κ. Νικόλαος Λάσκαρης και η κ. Τζώρτζια Λάσκαρη είναι πλέον οι κάτοχοι του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της εταιρίας. Η αλλαγή σελίδας στον Αυτοκράτορα είναι γεγονός.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ολοκληρώθηκε και ο 40χρονος επιχειρηματίας και η σύζυγός του είναι οι μεγαλομέτοχοι της Κ.Α.Ε. Έχουν γίνει ήδη οι απαραίτητες κινήσεις ώστε η νέα διοίκηση να γίνει αιρετή, από διοίκηση Πρωτοδικείου που είναι στην παρούσα φάση».


Σιδερένιοι, πολλές επιτυχίες!!! Πέραν αυτών, θέλω να ευχηθώ να είναι πάντοτε "ζεστοί" όπως τώρα στην αρχή, που τα δείγματα γραφής τους είναι πέρα από εξαιρετικά, αφού δείχνουν άνθρωποι αποφασιστικοί που "τελειώνουν" τις δουλειές με μεθοδικότητα και χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες!!!

QUOTE(www.pressaris.gr)
Ο διπλός στόχος του Λάσκαρη: «Οικονομική εξυγίανση και σταδιακή επιστροφή στην ελίτ»

Την πρώτη του τοποθέτηση ως ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Άρης έκανε ο Νίκος Λάσκαρης, υπογραμμίζοντας πως η προσπάθεια που έχει ήδη ξεκινήσει έχει διπλό στόχο.


Ο νέος μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ τόνισε: «Είμαι χαρούμενος που οι συζητήσεις είχαν αίσιο τέλος. Ο ΑΡΗΣ είναι η ομάδα που έβαλε το μπάσκετ στα σπίτια όλων των Ελλήνων. Η δυναμική του ήταν και παραμένει τεράστια. Στόχος μας είναι να ξυπνήσουμε τον κοιμώμενο γίγαντα και να ξαναδώσουμε όραμα στους εκατοντάδες χιλιάδες φιλάθλους της ομάδας. Η προσπάθειά μας, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει, είναι διπλή. Από τη μία η οικονομική εξυγίανση της ομάδας και από την άλλη η σταδιακή επιστροφή της στην ελίτ του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Το μήνυμα που θέλω να στείλω στον κόσμο είναι ότι θα τα καταφέρουμε ενωμένοι και προχωρώντας βήμα βήμα. Με κινήσεις ουσίας και όχι εντυπωσιασμού».


QUOTE(www.pressaris.gr)
Το Σάββατο στην Αθήνα ο Αρβανίτης για τον καθορισμό του μπάτζετ της επόμενης χρονιάς

Ο αγωνιστικός σχεδιασμός του Άρη ξεκινάει άμεσα για την επόμενη χρονιά. Αυτός είναι και ο λόγος που ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης, αναμένεται να μεταβεί το Σάββατο στην Αθήνα, προκειμένου να συζητήσει με τον Νίκο Λάσκαρη για τον προϋπολογισμό της ομάδας της νέας περιόδου.


Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει και οι κίτρινοι θέλουν να είναι ακόμα καλύτερα προετοιμασμένοι την επόμενη χρονιά, ειδικά από τη στιγμή που όλα δείχνουν ότι θα επιστρέψουν και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Λευτέρης Αρβανίτης θα βρεθεί στην Αθήνα το Σάββατο και θα έχει συζητήσεις με τον Νίκο Λάσκαρη και τους συνεργάτες του για τα χρήματα που θα διατεθούν για το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας την προσεχή περίοδο.


Μπράβο στην διοίκηση που φροντίζει άμεσα να οργανωθεί, ακόμη καλά καλά δεν ολοκληρώθηκαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας για την φετινή χρονιά.
hagi
Πολλά μπράβο σε όλους.. Περιμένω με ανυπομονησία κάθε νέο μέρα με τη μέρα.. Άντε να ακούσουμε και τα πιο ευχάριστα σιγά σιγά.

QUOTE
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Λευτέρης Αρβανίτης θα βρεθεί στην Αθήνα το Σάββατο προκειμένου να έχει μία συνάντηση, διαφορετική από τις άλλες που είχε από την πρώτη μέρα της θητείας του μέχρι τώρα. Γιατί πολύ απλά σε αυτήν θα συζητήσει με τον νέο μεγαλομέτοχο το αγωνιστικό μπάτζετ για την νέα χρονιά.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αυτό εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στο 1.000.000 ευρώ, ποσό το οποίο θα καλυφθεί σε πρώτη φάση από τα έσοδα της ομάδας και από τον Νίκο Λάσκαρη.

Ο νέος μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ έχει δεσμευτεί ότι θα πληρώσει τα χρέη, κάτι που σημαίνει ότι οποιαδήποτε έσοδα έρθουν θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του αγωνιστικού μπάτζετ. Οπότε αυτό είναι κάτι που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από τις κινήσεις της διοίκησης στο χορηγικό τμήμα, μιας και περισσότερες συμφωνίες θα σημαίνει και μεγαλύτερο μπάτζετ. Ο Νίκος Λάσκαρης είναι διατεθειμένος να βάλει, εκτός από τα χρήματα για τα χρέη, ένα σημαντικό ποσό για να ενισχύσει το αγωνιστικό μπάτζετ.

πηγή allaboutaris.com

Δεν ξέρω ακριβώς αν θα είναι καθαρά αυτά τα χρήματα αλλά θα είναι μια καλή αρχή..
SteelGandalf
QUOTE(www.allaboutaris.com)
Στο μυαλό του Νίκου Λάσκαρη

Τα «θέλω» του, οι σκέψεις του, το όραμα του για τον ΑΡΗ


Ο Νίκος Λάσκαρης αποτελεί ένα… αίνιγμα για τους περισσότερους μιας και εκτός από τις πληροφορίες που μπορεί να συλλέξει κανείς στο Ίντερνετ για την επαγγελματική του σταδιοδρομία (η οποία ομολογουμένως είναι εντυπωσιακή), δεν ξέρουμε κάτι παραπάνω, κυρίως τι θέλει να κάνει στον ΑΡΗ, τι σκέφτεται.

Πέρα από το… γενικό, δηλαδή ότι θέλει έναν ΑΡΗ δυνατό, είχα κι εγώ την ίδια απορία. Τι σκέφτεται, τι θέλει, τι θα κάνει. Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης. Όταν και είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω μαζί του και να καταλάβω κάποια πράγματα για τον Νίκο Λάσκαρη, τα οποία μπορώ να ομολογήσω ότι με ενθουσίασαν και θα εξηγήσω τι εννοώ, βάζοντας στο πίσω μέρος του μυαλό μου, ότι επρόκειτο για έναν άνθρωπο ο οποίος ζει στο εξωτερικό και την Αθήνα, η σχέση του με την Θεσσαλονίκη πριν τον ΑΡΗ ήταν ελάχιστη.

Καταρχήν θα χρησιμοποιήσω μία λαική έκφραση για την πρώτη εντύπωση που αποκόμισα από τον Νίκο Λάσκαρη και αυτή είναι «μας πουλάει και μας αγοράζει όλους, ότι ώρα θέλει». Αυτό σημαίνει για μένα ότι είναι ευφυέστατος, δεν είναι τυχαία άλλωστε και η επαγγελματική του επιτυχία, ότι κανείς δεν μπορεί να τον ξεγελάσει προκειμένου να τον… φάει όπως λέμε γιατί πολύ απλά γνωρίζει από επιχειρήσεις και γνωρίζει πολλά.

Το δεύτερο που κατάλαβα στην μικρή μας συνομιλία είναι ότι είναι αρκετά ενημερωμένος για όλα τα θέματα του ΑΡΗ, με αρκετές λεπτομέρειες, παρότι η βάση του δεν είναι στην Θεσσαλονίκη. Σημαντικό επίσης ότι καταλαβαίνει ήδη την ατμόσφαιρα στο ελληνικό μπάσκετ όσον αφορά τον ΑΡΗ, σε θέματα ισονομίας σε πειθαρχικό και αγωνιστικό επίπεδο. Ξέρει δηλαδή τι έχει να αντιμετωπίσει.

Κατάλαβα ότι παρότι θα είναι στην Αθήνα, είναι αποφασισμένος να έχει τον έλεγχο της ομάδας, με τους δικούς του ανθρώπους τους οποίους θέλει να ενσωματώσει στον ΑΡΗ αλλά και με τους διοικούντες που μένουν στην ΚΑΕ όπως τον Λευτέρη Αρβανίτη και τους υπόλοιπους. Δεν πρόκειται απλά να είναι ένας που θα δίνει λεφτά και πέρα… βρέχει.

Τι θέλει να κάνει λοιπόν στον ΑΡΗ ο Νίκος Λάσκαρης; Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Το πρώτο που θέλει είναι να «καθαρίσει» η ομάδα από τα χρέη. Ως άνθρωπος των επιχειρήσεων και έχοντας εργαστεί σε τραπεζικούς οργανισμούς γνωρίζει πολύ καλά ότι για να προχωρήσει μία εταιρεία πρέπει να μην έχει χρέη. Και ειδικά σε ένα περιβάλλον «άρρωστο» όπως είναι αυτό στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης. Θέλει να συνδυάσει την οικονομική εξυγίανση με την αγωνιστική ανάταση της ομάδας, κάτι που πολλοί προσπάθησαν στο παρελθόν σε άλλες ομάδες αλλά απέτυχαν. Πως θα το κάνει αυτό; Με αύξηση των εσόδων, κάτι πάνω στο οποίο επιμένει από την αρχή των συζητήσεων. Ο Νίκος Λάσκαρης είπε από την αρχή ότι ναι μεν πληρώνει τα χρέη, ναι μεν θα βοηθήσει και στο μπάτζετ αλλά πρέπει τα έσοδα να αυξηθούν. Και αυτό το ζητάει γιατί βλέπει ότι υπάρχουν δυνατότητες για τον ΑΡΗ να το πετύχει αυτό. Ουσιαστικά λοιπόν παρότι έχει τα χρήματα, ζητάει το μεγαλύτερο μέρος του μπάτζετ να βγει μέσα από την ομάδα. Αυτό το θεωρώ εξαιρετική κίνηση, γιατί ο ΑΡΗΣ για μένα είναι στο… μηδέν όσον αφορά το θέμα αξιοποίησης του ονόματος, της δυναμικής για την αύξηση των εσόδων.

Ο Νίκος Λάσκαρης επίσης είναι… μπασκετικός και αυτό που θέλει, κάτι το οποίο φυσικά θα γίνει σε συνεργασία με τον προπονητή, είναι να δημιουργήσει ο ΑΡΗΣ έναν ελληνικό κορμό. Να έχει παίκτες που να αποτελούν «σημεία αναφοράς», όπως είναι τώρα ο Βεζένκοφ. Αυτό δεν θα έχει θετικό αντίκτυπο μόνο στο αγωνιστικό αλλά και στην γενικότερη εικόνα της ομάδας.

Ο Νίκος Λάσκαρης επίσης θέλει ο ΑΡΗΣ να παίξει στην Ευρώπη, να κάνει μία καλή πορεία και να δείξει την δυναμική του, για να μπορέσει να… παζαρέψει όσο μπορεί καλύτερα το επόμενο καλοκαίρι. Και τι εννοώ με αυτόν. Η Ευρωλίγκα με την FIBA είναι στα χαρακώματα και το επόμενο καλοκαίρι θα γίνει λογικά… διάσπαση. Οπότε ο ΑΡΗΣ θέλει να είναι σε πλεονεκτική θέση για να κερδίσει όσο μπορεί περισσότερα. Για να γίνει αυτό πρέπει να είναι οικονομικά και αγωνιστικά δυνατός.

Ο Νίκος Λάσκαρης έχει όραμα, έχει στόχους και δεν ήρθε για… λίγο στον ΑΡΗ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι ο αδελφός του, Μάνος, θα εγκατασταθεί μόνιμα στην Θεσσαλονίκη.

Υ.Γ.1: Για τον Πρίφτη έχω εκφράσει την άποψη μου, πρέπει ο ΑΡΗΣ να επενδύσει πάνω του. Είχα γράψει στο προηγούμενο σχόλιο μου για κάποιους που τον κοιτάνε και δεν είναι τυχαία τα δημοσιεύματα για τον Παναθηναικό.

Υ.Γ.2: Η περίπτωση του Νέιμικ είναι δύσκολη για παραμονή όχι μόνο γιατί αύξησε το κασέ του αλλά γιατί και το θέμα του τραυματισμού του δεν είναι κάτι απλό. Ίσως χρειαστεί επέμβαση, κάτι που θα αλλάξει τα δεδομένα.

Υ.Γ.3: Για τον Βεζένκοφ το έχω γράψει και θα το ξαναγράψω. Θα μείνει στον ΑΡΗ. Εφόσον φυσικά οι «κίτρινοι» παίξουν Ευρώπη.

Υ.Γ.4: Ο ΑΡΗΣ θα παίξει στο EuroCup και δεν θα είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που θα πάρει «wild card»… Είπαμε έρχεται θερμό καλοκαίρι


Σταμάτης Μουρελής


Ο Φίλος Σταμάτης, έγραψε ένα εξαιρετικό άρθρο, στο οποίο μας δίνει μια εικόνα του πως σκέφτεται και πως θα κινηθεί ο κύριος Λάσκαρης.

Στα δε υστερόγραφα του, αναφέρει αυτά που τόσον καιρό γράφω κι εγώ, σχετικά με το θέμα του κυρίου Πρίφτη, με το θέμα του Αλέξανδρου, αλλά και του Naymick, ο οποίος δυστυχώς έχει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί εδώ και καιρό, καθώς και με τις wild cards που θα πάρουν και ο Άρης και η ΑΕΚ.

Για να δούμε τι απ' όλα αυτά θα πραγματοποιηθεί τελικά.
hagi
Περιμένουμε με αγωνία να δούμε τί θα γίνει.. Ελπίζουμε όλα αυτά και ακόμη περισσότερα να έρθουν και να μην μείνουν στα λόγια.
SteelGandalf
QUOTE
Παπακυριάκης: «Μπάτζετ σε λογικά πλαίσια, η οικογένεια Λάσκαρη δεν θα κάνει νεοπλουτισμό»

Ο Δημήτρης Παπακυριάκης είναι από τους πιο στενούς συνεργάτες του Νίκου Λάσκαρη, θα είναι μέλος στο νέο (διευρυμένο) διοικητικό συμβούλιο της ΚΑΕ και θα «τρέχει» τις εξελίξεις στο αγωνιστικό τμήμα. Ήταν παρών χθες στις διαπραγματεύσεις με τον Θόδωρο Ζάρα και σε δηλώσεις του επανέλαβε ότι θα γίνουν βήματα και όχι άλματα…


Μιλώντας στο Yellow Radio ο κ. Παπακυριάκης τόνισε: «Με την οικογένεια Λάσκαρη γνωρίστηκα μήνες πριν, απο κάποια κοινή μας φίλη, ταιριάξαμε και πλέον χειρίζομαι κάποιες υποθέσεις της οικογένειας εκτός μπάσκετ. Αφού μου ζητήθηκε η βοήθεια μου, διότι ασχολιόμουν με το μπάσκετ στο Παγκράτι, στην οποία ήμουν αρχικά αρνητικός, για το όλο εγχείρημα τελικά πείσθηκα για το πλάνο και πλέον θα είμαι στρατιώτης του Αρη και του κ. Λάσκαρη».

Για το στόχο του κ. Λάσκαρη: «Στον Αρη έγινε μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια και τώρα η προσπάθεια της οικογένειας Λάσκαρη είναι να εξυγιάνουμε το σύλλογο, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε καλά πράγματα, βάζοντας τα στη σωστή σειρά ώστε να υλοποιηθούν τα όνειρα του κόσμου του».

Για το όνειρο του Λάκαρη για το μπάσκετ: «Η εμπλοκή του κ. Λάσκαρη και η δουλειά που θα γίνει αποσκοπεί στην ανάταση ολόκληρου του ελληνικού μπάσκετ, να γίνει όπως παλιά, αφού αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ελληνικο πρωτάθλημα, αυτή η Α1 δεν αρμόζει στο ελληνικό μπασκετ. Ο Άρης έφερε το μπάσκετ στην Ελλάδα και στα σπίτια των Ελλήνων και μέσω του Άρη θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε με το τεράστιο όνομα που έχει. Θέλει χρόνο η προσπάθεια αυτή, αλλά πιστεύουμε με δουλειά θα μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας, που θα ωφελήσει πρώτα τον Άρη, αλλά και το ελληνικό μπάσκετ. Πρώτο μέλημα είναι η καινούρια διοίκηση να βρει τα πατήματά της, έχω γνωρίσει σημαντικούς ανθρώπους και "άρρωστους" με την ομάδα εντός και εκτός διοίκησης που τους κοιτάω και με κοιτάνε στα μάτια».

Για το αγωνιστικό κομμάτι: Τα αγωνιστικά δεν τα αναλαμβάνω μόνος μου, αλλά σε συνεργασία με τους κ. Γαλιλαία και Αρβανίτη με τη γνώμη και του κ. Λάσκαρη. Είναι κάτι που δε γίνεται σε ατομικό επίπεδο αλλά σε κάτι ομαδικό, συλλογικό και όπως αρμόζει στην ομάδα.

Για την συμφωνία με τον Δημήτρη Πρίφτη: «Ο κ. Πρίφτης επιτέλεσε ένα καλό έργο στον Άρη, και του άξιζε η ευκαιρία να συνεχίσει σε αυτή την προσπάθεια. Για το Δημήτρη αποφάσισαν πολλοί άνθρωποι. Είναι μέσα στους 3-4 ανερχόμενους προπονητές της Ελλάδας. Έχει επιδείξει έργο και εγώ που και τον γνωριζω ήμουν υπερ της παραμονής του».

Για το ύψος του αγωνιστικού μπάτζετ: «Τα μπάτζετ θα είναι σε λογικά πλαίσια. Η οικογένεια Λάσκαρη δε θα ασκήσει νεοπλουτισμό, ήρθε να μείνει, να πετύχει και να κάνει έργο. Το μπάτζετ θα ανακοινωθεί από τον πρόεδρο Αρβανίτη και θα είναι αρκετά καλύτερο από το περσινό. Σίγουρα η ομάδα θα είναι καλύτερη και όλοι, προπονητές και παίχτες θα ξέρουν ότι θα πληρώνονται στην ώρα τους. Μένουν όλα να φανούν στο γήπεδο».

Για τις φήμες για πιθανή συνεργασία με άλλους συλλόγους: «Η σχέση μου με το Παγκράτι είναι γνωστή, γιατί κάτι ακούστηκε για την ομάδα του Παγκρατιου, που αγαπάω, που μένω, είναι τα στέκια μου, οι φίλοι μου, η οικογένεια μου και εγινε μεγάλος ντόρος το βράδυ της Δευτέρας. Ο Άρης πρέπει πρώτα να λύσει τα δικά του θέματα και μετά να δει και προς τα έξω. Υπάρχουν σκέψεις για συνεργασίες, αλλά δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Το δημοσίευμα δεν ισχύει γιατί μου δημιούργησε πρόβλημα με τα αδέρφια μου. Μακάρι να γίνει κάτι καλό.

Για τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση: «Το θέμα το χειρίζεται αποκλειστικά ο κ. Λάσκαρης και μακάρι να πετύχουμε να παίξουμε σε αυτήν. Οτιδήποτε θα ανακοινωθεί από τον ίδιο. Μακάρι στις 2 του Ιούλη να είμαστε στις ομάδες που θα ανακοινωθούν και στις 9 να είμαστε στην Βαρκελώνη για την κλήρωση».
hagi
Αυτός ο Della Valle της Ρέτζιο Εμίλια έχει απίστευτο σουτ.. Πόσο να έχει συμβόλαιο; tongue.gif
SteelGandalf
Το συγκεκριμένο άρθρο, ταιριάζει περισσότερο σε αυτή την θεματική ενότητα, με την έννοια της επένδυσης για το μέλλον.

QUOTE(www.pressaris.gr)
Αποκτήθηκε ο νεαρός Λαζάρου από τον Άρη

Στη απόκτηση του νεαρού Κώστα Λαζάρου από τον ΠΚ Νεάπολης προχώρησε ο Άρης, μετά από συμφωνία που υπήρξε μεταξύ των προέδρων των δύο συλλόγων.


Όπως ανακοίνωσε η ομάδα της Νεάπολης στην επίσημη σελίδα της στο διαδίκτυο:

«Σε συμφωνία την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, ήρθαν μετά από διαπραγματεύσεις οι δύο ομάδες, οι οποίες έγιναν σε επίπεδο κορυφής μεταξύ του προέδρου του ΣΑΠΚ Νεάπολης κ. Μακρίδη και του προέδρου του Άρη κ. Αρβανίτη, για την μετακίνηση του Κ. Λαζάρου από την ομάδα μας στον Άρη.

Η ομάδα του Άρη δέχθηκε τις θέσεις του συλλόγου μας και σε φιλική κουβέντα όλα πήγαν καλά. Τις θέσεις του συλλόγου μας και που έγιναν αποδεκτές από τον Άρη, ανέλυσε ο αντιπρόεδρος μας κ.Παπακώστας.

Ο σύλλογος μας σεβάστηκε την επιθυμία του αθλητή και βρήκε κοινά σημεία με την ομάδα του Άρεως, σημεία που διασφάλισαν τα αθλητικά συμφέροντα και των δύο ομάδων.

Τέλος ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα όνειρα του Κωνσταντίνου…».
SteelGandalf
QUOTE(tsiotras.blogspot.gr)
Στον Αρη ο Δημητρακάς - Ευχαριστήριο των Ικάρων Σερρών

Η ομάδα των Ικάρων Σερρών με ανακοίνωσή της ευχαριστεί τον ΜVP και πρωταθλητή της ομάδας παίδων Βαγγέλη Δημητρακά για την προσφορά του στην κυανοκίτρινη οικογένεια και του εύχεται καλή επιτυχία στο νέο άλμα της καριέρας του, την ομάδα του Άρη.

Ο Βαγγέλης Δημητρακάς διεθνής με την Εθνική ομάδα παίδων προέρχεται απο τα σπλάχνα του συλλόγου, γεγονός που αναδεικνύει την δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής.


Γίνονται πολλές προσθήκες νεαρών και ταλαντούχων καλαθοσφαιριστών. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για να έχει συνέχεια η ομάδα μας και τα επόμενα χρόνια να αναδείξει και άλλα ταλέντα.

QUOTE(www.pressaris.gr)
Πήρε και Δημητρακά ο Άρης

Μετά την απόκτηση το νεαρού Κώστα Λαζάρου από τον ΠΚ Νεάπολης, ο Άρης συνεχίζει την ενίσχυση των τμημάτων υποδομής τους, αποκτώντας και τον Βαγγέλη Δημητρακά από τους Ικάρους Σερρών.


Να σημειωθεί ότι ο Δημητρακάς είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα των παίδων, ενώ η σχετική ανακοίνωση της ομάδας των Σερρών αναφέρει: «Η ομάδα των Ικάρων ευχαριστεί τον ΜVP και πρωταθλητή της ομάδας παίδων Βαγγέλη Δημητρακά για την προσφορά του στην κυανοκίτρινη οικογένεια και του εύχεται καλή επιτυχία στο νέο άλμα της καριέρας του, την ομάδα του Άρη!

Ο Βαγγέλης Δημητρακάς διεθνής με την Εθνική ομάδα παίδων προέρχεται από τα σπλάχνα του συλλόγου μας γεγονός που αναδεικνύει την δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής της καλύτερης ομάδας στην πόλη! Όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο παρέα με τους ΙΚΑΡΟΥΣ!».
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Η ΚΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση επτά ταλέντων! Το μέλλον του Άρη είναι εδώ!

Την απόκτηση επτά παικτών για το παιδικό και το εφηβικό τμήμα ανακοίνωσε η ΚΑΕ Άρης, παρουσιάζοντας επισήμως τα νέα ταλέντα που θα επιδιώξουν να μπουν στον δρόμο που χάραξαν οι Μποχωρίδης, Βεζένκοφ και προσφάτως ο Φλιώνης.


Η ανακοίνωση της ΚΑΕ αναφέρει: «Η Άρης Κ.Α.Ε. βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση επτά παικτών οι οποίοι θα ενισχύσουν σε πρώτη φάση το εφηβικό και το παιδικό τμήμα της ομάδας.

Πρόκειται για τους Γιώργο Τσιμίδη, Κωνσταντίνο Λαζάρου, Φώτη Γουναρόπουλο, Κωνσταντίνο Ιγγλέζο, Δημήτρη Λυσσέλη, Ιωάννη Πατσιαβούρα και Ευάγγελο Δημητρακά. Μετά από μεγάλη προσπάθεια και συντονισμένες κινήσεις, ο Άρης προχώρησε στην απόκτηση των παραπάνω καλαθοσφαιριστών, συνεχίζοντας να ρίχνει μεγάλο βάρος στην «αλίευση» ταλέντων και στην ανάδειξη νεαρών παικτών. Η συγκεκριμένη προσπάθεια θα συνεχιστεί και σύντομα θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις.


Εύγε στην διοίκηση. Από τις πιο ευχάριστες ειδήσεις, που δείχνουν πως η Κ.Α.Ε. βρίσκεται στον σωστό δρόμο!
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Αρβανίτης: «Προσεκτικές κινήσεις γιατί το χρήμα δεν φέρνει πάντα επιτυχίες»

Για όλους και για όλα μίλησε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης Λευτέρης Αρβανίτης.


Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Στο ξεκίνημα ο Λευτέρης Αρβανίτης αναφέρθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα: «Η χώρα ζει μια άσχημη οικονομική κατάσταση, αλλά η ζωή συνεχίζεται, εμείς θα πρέπει να παλέψουμε ώστε να βρεθεί μια λύση για την χώρα, ώστε να κρατήσουμε την αξιοπρέπεια μας και να ζήσουμε μια φυσιολογική ζωή. Δυστυχώς η κατάσταση που επικρατεί είναι τελείως διαφορετική από την κατάσταση που υπάρχει στην ομάδα του Άρη με την έλευση του κ. Λάσκαρη και δε μας αφήνει να χαρούμε όσο θα θέλαμε.»

Για το μουσείο του Άρη: «Ήταν από τους πρώτους στόχους της διοίκησης όταν ανέλαβε, η δημιουργία του μουσείου ώστε να συνδέσει τις παλιές μεγάλες ομάδες με την νέα ομάδα και ευχαριστούμε πολύ τους παλαίμαχους που μας βοήθησαν. Είναι εκπληκτικό μουσείο, δεν υπάρχει κάποιο ανάλογο στη χώρα. Συνδυάζει την νέα τεχνολογία με την παράδοση του Άρη με αντικείμενα που μας δώρισαν οι παλαίμαχοι. Υπάρχει βίντεο με την ιστορία του Άρη, ώστε να μαθαίνει όλος ο κόσμος όλης της χώρας τί έδωσε ο σύλλογος στην Ελλάδα. Αν δεν γνωρίζουμε το παρελθόν μας δεν έχουμε μέλλον…»

Για τον εμπνευστή του μουσείου: «Ο κ. Ράσογλου που είναι ο υπεύθυνος και ο εμπνευστής του μουσείου ξεκίνησε και το σχεδίασε από την αρχή. Θα εμπλουτίζεται συνεχώς με αρχειακό υλικό από παίκτες και από τον κόσμο. Τον ευχαριστούμε πολύ… γιατί μας βοηθάει στην διοίκηση αν και δεν είναι μέλος της. Λειτουργούμε σαν οικογένεια για αυτό και πετύχαμε όλοι μας αυτή την τριετία τόσα πράγματα. Γιατί η ομάδα ήταν κοντά στο χείλος του γκρεμού. Όπως να τιμήσουμε το Νίκο Γκάλη, να κάνουμε τουρνουά προς τιμή του, να άρουμε το απαγορευτικό της FIBA, να φτάσουμε τελικό κυπέλλου άλλα κυρίως να φέρουμε το ζεύγος Λάσκαρη στην ομάδα».

Για την απουσία Γιαννάκη: «Ο Παναγιώτης ήταν μέλος της μεγάλης αυτοκρατορίας, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση γιατί θα είχε κάποιες υποχρεώσεις, αλλά φαντάζομαι θα στείλει πολλά πράγματα από τη συλλογή του».

Για το πότε ξεκίνησαν οι συνομιλίες με τη πλευρά Λάσκαρη: «Την πρώτη επαφή με τον Λάσκαρη την έκανε το Μάρτιο ο κ. Χριστοφορίδης. Τέλη Απρίλη συμφωνήσαμε μετά από ένα μήνα συζητήσεων. Ο αριθμός του ΔΣ δεν είναι σίγουρος, θα είναι περίπου 7-9 άτομα. Θα υπάρχουν κάποιες δυσκολίες αλλά θα τα καταφέρουμε».

Για το γάμο του κ. Λάσκαρη: «Κάθισα μια μέρα στην Τζια, ήταν ένας φανταστικός γάμος, που είχε κανονιστεί εδώ και ένα χρόνο, ασχολήθηκαν με τα άσχημα ενώ ο άνθρωπος έχει προσφέρει πολλά στο νησί με δωρεές και ασθενοφόρα. Δυστυχώς ήταν άτυχος έγινε στην χειρότερη εβδομάδα της χώρας».

Για το μπάτζετ της ομάδας και πως επηρεάζεται με την κατάσταση της χώρας: «Η ομάδα θα κάνει σταδιακά βήματα προς το πάνω. Θα καλύψει κυρίως τα χρέη της ομάδας, αυξάνοντας λίγο το μπάτζετ. Θέλει προσεκτικές κινήσεις γιατί το χρήμα δεν φέρνει πάντα επιτυχίες. Το φετινό μπάτζετ ήταν 325000 ευρώ ενώ για φέτος θα είναι κοντά στα 500000 ευρώ. Το έμψυχο υλικό θα ανανεωθεί αρκετά προς το καλύτερο με πιθανόν να γίνουν προσθήκες μεσούσης της περιόδου αν χρειαστεί. Η τωρινή κατάσταση μπορεί να δυσκολεύει λίγο τις διαπραγματεύσεις γιατί οι παίκτες θα διστάζουν να έρθουν στη χώρα, θέλοντας εγγυήσεις, αλλά η έξοδος στο EuroCup μας βοηθά ώστε να έρχονται καλύτεροι παίκτες. Με την Ευρωλίγκα μιλάμε από το Δεκέμβρη αλλά η έλευση των επενδυτών μας βοήθησε να πάρουμε την wild card, γιατί παρόλο την προσπάθεια που κάναμε χωρίς επενδυτή δε θα κάναμε τίποτα».

Σε ερώτημα του κόσμου για τα διαρκείας αλλά και για τα πρόστιμα: «Έχουμε σκοπό να βγάλουμε νωρίς τα διαρκείας, αλλά πρώτα θα δούμε πως είναι η κατάσταση στην χώρα και μετά θα δούμε τι θα κάνουμε για τον κόσμο που μας στηρίζει στα δύσκολα. Θέλουμε και φέτος την στήριξη του κόσμου μέσα σε κόσμια πλαίσια γιατί φέτος πληρώσαμε πρόστιμα που έφτασαν κοντά στα 230.000 ευρώ. Θα προσπαθήσουμε φέτος να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση και αυτό θα γίνει μόνο με τη βοήθεια του κόσμου, χωρίς να μπορούμε να λύσουμε προβλήματα κάποιων που αντιμετωπίζουν από τα σπίτια τους. Όλοι πρέπει να ελέγχουμε τα νεύρα μας και εμείς οι διοικούντες και οι επίσημοι, ώστε να μη φανατίζουμε τον κόσμο. Κάποια επεισόδια ξεκίνησαν όχι από τους φανατικούς και το πέταλο, αλλά από τα επίσημα και θα πρέπει να το λύσουμε. Δεν μπορεί ο κ. Λάσκαρης να πληρώνει συνεχώς τζάμπα χρήματα και είναι πολύ λογικό».

Για τον προπονητή Πρίφτη: «Ο ίδιος από πέρυσι μας ζήτησε να ανανεώσει το συμβολαίου μόνο εάν η ομάδα μπει στην τετράδα. Δουλεύει πάρα πολύ, οι παίκτες τον πιστεύουν, οι ομάδες του είμαι μια γροθιά μια οικογένεια και δεν υπήρχε λόγος να δούμε κάτι άλλο. Φέτος θα δουλέψει με άλλες συνθήκες, με άλλο μπάτζετ, με καλύτερους παίχτες, αλλά θα κριθεί και αυστηρότερα τη νέα χρονιά. Δεν κάνουμε βιαστικές κινήσεις στηρίζουμε τον προπονητή και το έχουμε δείξει τα τελευταία χρόνια».

Για τον Ζάρα: «Είναι η πρώτη μας μεταγραφή είναι καθαρά επιλογή του προπονητή μας. Είναι ένα ψηλό γκάρντ, Θεσσαλονικιός, ξέρει τι σημαίνει Άρης, ήθελε να έρθει στην ομάδα παρά τις προτάσεις που είχε (ΠΑΟΚ, Ρέθυμνο), είναι καλός αμυντικός εκτός από δεύτερος Έλληνας σκόρερ στο πρωτάθλημα. Πιστεύω θα βοηθήσει».
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Ο Λάσκαρης πλήρωσε την εφορία έως τον Δεκέμβριο!

Οι πληρωμές από την ΚΑΕ Άρης δεν σταματούν ούτε εν μέσω των δραματικών εξελίξεων σε πολιτικοοικονομικό επίπεδο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι κίτρινοι με τα χρήματα του Νίκου Λάσκαρη, κατέβαλαν όλες τις δόσεις των ρυθμίσεων στην εφορία έως και τον Δεκέμβριο του 2015!


Από τη στιγμή που τα χρήματα του Νίκου Λάσκαρη για τη μεταβίβαση των μετοχών υπάρχουν σε ελληνικούς λογαριασμούς, μπορούν να γίνονται πληρωμές και έτσι αποφασίστηκε να δοθούν προκαταβολικά όλα τα ποσά που αντιστοιχούν στις δόσεις μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015 για τις ρυθμίσεις στην εφορία.

Επίσης, πληρώθηκε το υπαλληλικό προσωπικό τον Ιούλιο, ενώ έχει προπληρωθεί και ο Σεπτέμβριος για τους πιστωτές που είχαν μπει στο άρθρο 99. Όσοι δεν έχουν λάβει χρήματα ακόμα, είναι καθαρά από δική τους επιλογή, διότι υπάρχει το τραπεζικό πρόβλημα και προσπαθούν να βρουν μια λύση.


Άρης, μια ζωή κόντρα στο ρεύμα, αλλά αυτή την φορά με την καλή έννοια!!!

Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι. Δεν πιστεύουμε στα μάτια μας...
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Αφιέρωμα στον Λάσκαρη: Τα πεπραγμένα στους δύο πρώτους μήνες του στον Άρη!

Ηταν 13 Μαΐου, ακριβώς δυο μήνες πριν, όταν ο Νίκος Λάσκαρης έμπαινε μαζί με τη σύζυγό του καταχειροκροτούμενος από τους φιλάθλους του Άρη στο Αλεξάνδρειο για το πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ απέναντι στην ΑΕΚ.


Με αφορμή τους δύο μήνες παρουσίας του Λάσκαρη στη ΚΑΕ η εφημερίδα «Goal News» έκανε μια καταγραφή από τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του Έλληνα τραπεζίτη: «Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της κιτρινόμαυρης ΚΑΕ για την απόκτηση του 43% των μετοχών από τον 40χρονο επιχειρηματία. Αυτό που ακολούθησε το επόμενο δίμηνο μέχρι και σήμερα με μία λέξη (για τα δεδομένα του Αρη την τελευταία 8ετία) μπορεί να χαρακτηριστεί «κοσμογονία». Η ταχύτητα με την οποία εκπλήρωσε τις υποσχέσεις που έδωσε για να αναλάβει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του μπασκετικού Άρη ήταν τέτοια που δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης των προθέσεών του.

Έβαλε πάνω από 1 εκατ. ευρώ

Μέχρι σήμερα ο Νίκος Λάσκαρης έχει πληρώσει για την ομάδα ένα ποσό που ξεπερνάει τα 1 εκατ. ευρώ. Έχει πληρώσει υποχρεώσεις της εταιρείας στην Εφορία μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2015. Εχει καλύψει υποχρεώσεις της εταιρείας για το άρθρο 99 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2015! Έχει καταβάλει μισθούς σε όλο το προσωπικό που εργάζεται στην ΚΑΕ (συμπεριλαμβανομένων χρημάτων που τους οφείλονταν) μέχρι και τον Ιούλιο. Έχει εξοφλήσει όλους τους παίκτες από το ρόστερ της περιόδου 2014-15, εξόφλησε προμηθευτές και οφειλές όπως και πάσης φύσεως πρόστιμα. «Αυτά που συμβαίνουν εδώ για όσους έζησαν την τελευταία 7ετία, 8ετία είναι πρωτοφανή», σχολίαζε στέλεχος της ΚΑΕ Αρης.

Η νέα διοίκηση

Μία από τις πρώτες επιθυμίες του Νίκου Λάσκαρη ήταν η ΚΑΕ να λειτουργήσει με αιρετή διοίκηση. Δεν μπορούσε να κατανοήσει πώς ήταν δυνατόν μια ανώνυμη εταιρεία να πορεύεται με υπηρεσιακές διοικήσεις πρωτοδικείων. Μέχρι το τέλος Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθεί η νέα σύνθεση του ΔΣ, στο οποίο θα βρίσκονται εκτός από τη σύζυγό του κι άλλοι συνεργάτες του.

Η επιστροφή στην Ευρώπη

Ο Νίκος Λάσκαρης ασχολήθηκε προσωπικά με το θέμα της επιστροφής του Άρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κατέβαλε ποσά που αντιστοιχούσαν σε παλιά πρόστιμα, κατέθεσε ένα συγκεκριμένο πλάνο ανάπτυξης της ΚΑΕ Άρης στην Ευρωλίγκα, ενώ είχε και ένα τετ α τετ με τον εκτελεστικό διευθυντή της διοργάνωσης, Τζόρντι Μπερτομέου. Τέλος, ο Νίκος Λάσκαρης ενημέρωσε προσωπικά τον Δημήτρη Πρίφτη για την απόφασή του να αυξήσει το μπάτζετ (σε ποσοστό κοντά στο 100% σε σχέση με πέρσι) εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου».


Όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε... 69.gif

QUOTE(www.allaboutaris.com)
Συνεχίζει να πληρώνει ο Λάσκαρης

Το AllAboutARIS αποκαλύπτει ότι ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ θα καταβάλει 236.000 εφάπαξ και γλιτώνει τον ΑΡΗ από προσαυξήσεις 287.000 ευρώ!!!


Κάνοντας χρήση του νόμου ο Νίκος Λάσκαρης έδωσε εντολή να πληρωθεί οφειλή στην εφορία που βεβαιώθηκε από τη σεζόν 2011-12 και γλιτώνει παραπάνω από τα διπλάσια σε προσαυξήσεις.

Όταν ο Νίκος Λάσκαρης έλεγε ότι πρωταρχικός στόχος για τον ίδιο και τους συνεργάτες του στην ΚΑΕ είναι να εξυγιάνει τον ΑΡΗ και στη συνέχεια να βάλει μπρος το πλάνο για το βήμα παραπάνω, προφανώς και δεν το έλεγε τυχαία ούτε ήταν έπεα πτερόεντα. Το εννοούσε και η συνέπεια λόγων και έργων του νέου ιδιοκτήτη της ΚΑΕ το επιβεβαιώνει κάθε μέρα.

Μετά την προκαταβολή των δόσεων στην εφορία για το άρθρο 99 ως τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, ο Νίκος Λάσκαρης θα προχωρήσει μέσα στην εβδομάδα σε μια ακόμη σημαντική καταβολή κλείνοντας ακόμη μια οικονομική πληγή του παρελθόντος. Για την ακρίβεια ως την Τετάρτη που εκπνέει η προθεσμία του υπουργείου Οικονομικών θα κάνει χρήση του νόμου που του δίνει τη δυνατότητα με εφάπαξ καταβολή ενός ποσού να γλιτώσει τις προσαυξήσεις. Έτσι καταβάλλοντας 236.000 ευρώ, ποσό που βρέθηκε μετά από έλεγχο της σεζόν 2011-12 θα γλιτώσει τον ΑΡΗ από προσαυξήσεις ύψους περίπου 287. 000 ευρώ. Και όλοι καταλαβαίνουμε, τι σημαίνει να καταβάλεις στη σημερινή οικονομική συγκυρία ένα τέτοιο ποσό. Ο Λάσκαρης όμως όχι μόνο μπορεί αλλά το κάνει κιόλας δείχνοντας αν μη τι άλλο ότι έχει πάρει πολύ σοβαρά την επένδυσή του στον ΑΡΗ.


smiley.gif
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Η ΕΕΑ σφραγίζει την αλλαγή σελίδας στην ΚΑΕ, ακολουθεί η δημιουργία αιρετής διοίκησης

Είναι πολύ πιθανό την προσεχή Πέμπτη η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού να δεχθεί τους ανθρώπους της ΚΑΕ Άρης, οι οποίοι και θα παραδώσουν τον πλήρη φάκελο για την μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας στο Νίκο Λάσκαρη.


Απέμεναν κάποιες τυπικές λεπτομέρειες που δεν αφορούσαν τον Λάσκαρη, αλλά τους εξουσιοδοτημένους από μετόχους ανθρώπους της ΚΑΕ να αποστείλουν κάποια έγγραφα, διαδικασία που ολοκληρώθηκε στα τέλη της περασμένης βδομάδας.

Πλέον οι κίτρινοι είναι έτοιμοι πλήρως για να καταθέσουν τον φάκελο της αλλαγής σελίδας στο διοικητικό-ιδιοκτησιακό της ΚΑΕ στην ΕΕΑ και αυτή με την έγκρισή της να σφραγίσει και τυπικά τη νέα εποχή.

Μετά από αυτή την εξέλιξη θα δρομολογηθεί και η σύσταση του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΚΑΕ. Ο Νίκος Λάσκαρης έχει αποφασίσει εδώ και καιρό ότι θα κάνει αιρετή διοίκηση και όχι πρωτοδικείου.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Σε λειτουργία και η αγγλική έκδοση της ιστοσελίδας του Αυτοκράτορα!

Ο Άρης επιστρέφει στην Ευρώπη και εκσυγχρονίζεται. Δεν θα μπορούσε η επίσημη ιστοσελίδα του Αυτοκράτορα να μην έχει αγγλική έκδοση και αυτό συμβαίνει από σήμερα, ώστε για τα νέα και την καθημερινότητα του μπασκετικού τμήματος να μπορούν να έχουν πρόσβαση και ενημέρωση φίλαθλοι από όλον τον κόσμο! Άλλωστε ο Άρης δεν περιορίζεται στα στενά ελληνικά όρια…


Αυτονόητα πράγματα, που όμως δεν συνέβησαν ποτέ μέχρι σήμερα!!!
tuareg
αντιγραφο ποστ φιλου απο αλλο φορουμ που κανει ανταποκριση απο Μυκονο biggrin.gif

Κυριος Λάσκαρης κ ΣΕΒΑΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ιδιωτικη παρτάρα αυτη τη στιγμη στην Μυκονο.
Θα βρεθουμε στην εσπρεσο αργα ή γρηγορα κυριοι. Απο εκει ξεκιναει η καταξιωση



Τονουσας στα κεφάλαια . Η Τζία είναι capo di tutti capi. Τη Τζία και τα μάτια σας


god save the queen laskarina

Και τουρτίτσα ΑΡΗΣ στο Νικόλα και δωράκι από την θεά τζώρτζια ενα 15μετρο φουσκωτάκι να παίζει στην μπανιέρα ο Νικόλας και γλέντι μέχρι το πρωί.
Αγαπάμε Τζώρτζια και Νικόλα. Μόνο τα μοχίτο χθες κοστίζανε όσο ο πλεη μεηκερ μας πέρυσι .


smiley.gif smiley.gif
Air Kef
Σε ποια Τζόρτζια αναφέρεται;
tuareg
QUOTE (Air Kef @ Aug 17 2015, 12:59 ) *
Σε ποια Τζόρτζια αναφέρεται;


τη γυναικα του Λασκαρη
SteelGandalf
QUOTE(Air Kef @ Aug 17 2015, 12:59 ) *
Σε ποια Τζόρτζια αναφέρεται;


QUOTE(tuareg @ Aug 17 2015, 13:15 ) *
τη γυναικα του Λασκαρη


Και η δική μου Georgia λέγεται...

Έχω καμιά ελπίδα;;; tongue.gif smiley.gif

Μιλάμε για πολλά λεφτά...

Υ.Γ. Πρέπει να έχει γενέθλια ο κ. Λάσκαρης. Εμείς δεν μπορούμε παρά να του στείλουμε τις θερμότερες ευχές μας για υγεία κι ευλογία!
SteelGandalf
Ήρθε και η επιβεβαίωση:

QUOTE(www.arisbc.gr)
Ο μεγαλομέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., κ. Νικόλαος Λάσκαρης, έχει σήμερα (17/08) τα γενέθλιά του. Το δ.σ., οι προπονητές, οι καλαθοσφαιριστές και το διοικητικό προσωπικό της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. τού εύχονται χρόνια πολλά, με υγεία πάνω απ' όλα και επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα.


Και πάλι να του ευχηθούμε χρόνια πολλά, υγιή, κι ευλογημένα.

Κάθε ευτυχία κι επαγγελματικές επιτυχίες.

Να χαίρεται και να τον χαίρεται η οικογένεια του, καθώς και η καινούργια του τεράστια οικογένεια του ΑΡΗ μας!!!

Πολλούς τίτλους και ανεπανάληπτες στιγμές ευτυχίας!!!

Χρόνια πολλά αγαπητέ κ. Νικόλαε Λάσκαρη!!!
tuareg
smiley.gif smiley.gif



λετε να δουμε τρυφωνα σαμαρα στα courtside στο παλε smiley.gif smiley.gif smiley.gif

http://www.tlife.gr/Article/news-xlidato-p...0-99-86547.html
SteelGandalf
Πω πω πω, η Ραφαέλα έχει λεφτά αισθήματα!!! tongue.gif

Από σήμερα είμαι φαν της!

Υ.Γ. Χρειάζεται και λίγο troll-άρισμα μέρες (απραξίας) που είναι. wink.gif
SteelGandalf
Μετά τα νέα δεδομένα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Κ.Α.Ε. Άρης, έχουμε συμπεριλάβει και πολύ gossip στην συγκεκριμένη στήλη:

QUOTE(www.pressaris.gr)
Δώρο σκάφος 200.000 ευρώ για τα γενέθλια του Λάσκαρη

Μετά τον γάμο-υπερπαραγωγή που έκαναν στην Τζια στα τέλη Ιουνίου ο Νίκος Λάσκαρης και η γυναίκα του Τζώρτζια Ευσεβίου έκαναν αίσθηση αυτή τη φορά στη Μύκονο, με αφορμή τα γενέθλια του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Άρης!


Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ η Espresso: «Το πάρτι γενεθλίων του επιχειρηματία και μεγαλομετόχου του μπασκετικού Αρη, το οποίο οργανώθηκε στο κλαμπ Monarch στο Καλό Λιβάδι μία ημέρα μετά τον Δεκαπενταύγουστο, ξεχείλιζε από χλιδή, ενώ οι περισσότεροι καλεσμένοι έμειναν άφωνοι με το δώρο που έκανε στον εορτάζοντα η σύζυγός του: ένα φουσκωτό σκάφος που -όπως ακούστηκε- στοίχισε περίπου 200.000 ευρώ!

Γνωστή εταιρία οργάνωσης εκδηλώσεων επιμελήθηκε το birthday party, προσέχοντας έως και την παραμικρή λεπτομέρεια στον χώρο του Monarch που είχε κλειστεί πριβέ ειδικά γι” αυτό τον λόγο. Το μενού περιελάμβανε όλα τα καλά, από κρέας και ψάρι έως εξωτικά φρούτα και γλυκά, η σαμπάνια έρεε σε αφθονία».

Σε άλλο σημείο του ρεπορτάζ αναφέρει: «Μεταξύ των καλεσμένων ήταν η Μαρία Νικόλτσιου, κουμπάρα του Νίκου Λάσκαρη και της Τζώρτζιας Ευσεβίου, ο σχεδιαστής μόδας Βασίλης Ζούλιας, ο hair stylist των celebrities Τρύφων Σαμαράς, ο οποίος επιμελήθηκε την κουπ της Τζώρτζιας και της κόρης της, Ραφαέλας, ο σχεδιαστής κοσμημάτων Περικλής Κονδυλάτος, ο interior designer Βαγγέλης Μιχελής και πολλοί επιχειρηματίες από το εξωτερικό.

Δύο δημοφιλή ελληνικά συγκροτήματα, οι Μέλιsses, που είχαν παίξει και στα γαμήλια γλέντια του ζευγαριού, και οι 48 Ωρες ψυχαγώγησαν τον κόσμο με τα τραγούδια τους, ενώ η guest star της βραδιάς έφτασε κατευθείαν από την Ολλανδία. Επρόκειτο για μια καταπληκτική σωσία της Μέριλιν Μονρόε, ονόματι Κλόντια, που χειροκροτήθηκε θερμά όταν εμφανίστηκε επί σκηνής τραγουδώντας το «Diamonds are a girl’s best friend». Η συνέχεια βρήκε την Ολλανδή σωσία της αξέχαστης ντίβας του Χόλιγουντ να ερμηνεύει το «Happy Birthday» στον Νίκο Λάσκαρη, ακριβώς όπως είχε κάνει πριν από δεκαετίες η αυθεντική Μέριλιν για χάρη του τότε προέδρου της Αμερικής Τζον Φ. Κένεντι».

Στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρονται ακόμη τα εξής: «Οι εκπλήξεις όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Την ώρα που ο εορτάζων έσβησε τα κεράκια με τον αριθμό «40», τα οποία στόλιζαν τη γενέθλια τούρτα του (το θέμα της ήταν η ομάδα μπάσκετ του Αρη), πολλά πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό κάνοντας τη νύχτα μέρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο!

Τότε η Τζώρτζια Ευσεβίου ανακοίνωσε μπροστά σε όλους το δώρο της, καλώντας τόσο τον άντρα της όσο και τους καλεσμένους να πάνε στην παραλία προκειμένου να το θαυμάσουν από κοντά. Πράγματι, το εντυπωσιακό φουσκωτό, το οποίο είχε στολιστεί με κορδέλες, ώστε να παραπέμπει σε δώρο, βρισκόταν αραγμένο σχεδόν μπροστά στο beach club».


Άλλωστε, ως γνωστόν, ο βήχας και το χρήμα δεν κρύβονται...!!!
SteelGandalf
Τελικά ο κύριος Αρβανίτης μαζί με το Νικόλα μας, κατάφεραν να πορώσουν στο μέγιστο βαθμό τον κ. Λάσκαρη...

QUOTE(kitrinomayroi-xaroi.pblogs.gr)
Αποδυτήρια τύπου…ΝΒΑ!

Οι αλλαγές στο «κιτρινόμαυρο» μπάσκετ έχουν αρχίσει και γίνονται εμφανείς στον κόσμο του Άρη αλλά και τον κόσμο του μπάσκετ, γενικότερα. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες άλλες αλλαγές που δεν φαίνονται, αλλά σηματοδοτούν ξεκάθαρα την νέα εποχή που ανατέλλει στην ΚΑΕ Άρης.


Εδώ και μερικές ημέρες, τα αποδυτήρια των «κιτρίνων» στο Nick Galis Hall μοιάζουν με εργοτάξιο. Με εντολή Λάσκαρη, εγκρίθηκε μια σημαντική δαπάνη για την ριζική ανανέωση των αποδυτηρίων, που από ... ελληνικά αποδυτήρια μετατρέπονται στα πρότυπα ομάδων του ΝΒΑ.

Δερμάτινα καθίσματα, ολοκαίνουργια ερμάρια και ντουλάπια, σάουνα και τζακούζι, καινούργια και σύγχρονα ντους, νέοι πάγκοι για μασάζ και «δέσιμο» των παικτών και, γενικά, μια ολοκαίνουργια σχεδίαση, συνθέτουν την εικόνα των νέων αποδυτηρίων. Που αναμένεται να εντυπωσιάσουν τόσο τους παίκτες, όσο και τους φίλους του Άρη, όταν ολοκληρωθούν και παρουσιαστούν.


QUOTE(aris.re)
Έρχεται η ώρα του Λάσκαρη

Το προσεχές Σαββατοκύριακο ολοκληρώνονται οι καλοκαιρινές διακοπές του Νίκου Λάσκαρη και της συζύγου του, Τζώρτζιας Ευσεβίου. Έπειτα από ένα «τρελό» καλοκαίρι, μέσα στο οποίο έγιναν πολλές κινήσεις για την ομάδα του Άρη αλλά παράλληλα πραγματοποιήθηκε ένας εκθαμβωτικός γάμος και ακολούθησαν κάποιες «χλιδάτες» στιγμές σε Τζιά και Μύκονο, ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης αναμένεται να επιστρέψει από την ερχόμενη εβδομάδα στα επαγγελματικά του καθήκοντα.


Πριν μπει στην διαδικασία των επαγγελματικών του ταξιδιών, τα οποία τον θέλουν να περνά τον περισσότερό του χρόνο στην Ζυρίχη, ο Νίκος Λάσκαρης έχει βάλει στην ατζέντα του, τον Άρη και το ταξίδι του στην Θεσσαλονίκη. Η πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου, μέσα από την οποία θα παρουσιαστεί ουσιαστικά για πρώτη φορά ενώπιον του κόσμου της ομάδας ως αφεντικό της, θα πραγματοποιηθεί λογικά προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Ο σκοπός του ταξιδιού του Νίκου Λάσκαρη και της οικογενείας του στην Θεσσαλονίκη θα είναι πολλαπλός. Αφενός, θέλει να έχει μια ευρεία συνάντηση σε διοικητικό επίπεδο με το νέο εννιαμελές Δ.Σ. της Κ.Α.Ε., ώστε να δοθούν οι κατευθυντήριες γραμμές σε πολλά και σημαντικά ζητήματα. Αφετέρου, ο Λάσκαρης θα έχει την δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, ώστε να γνωρίζουν και εκείνα ποιος είναι ο άνθρωπος που πληρώνει και εγγυάται για την εύρυθμη λειτουργία της Κ.Α.Ε. Άρης.

Παράλληλα, στην ατζέντα Λάσκαρη, θα είναι και μια συνάντηση με τον Νίκο Γκάλη προκειμένου να μορφοποιηθούν κάποια ζητήματα που αφορούν μελλοντική τους συνεργασία. Η οποία αναμένεται να είναι πολυεπίπεδη, πολυδιάστατη και άκρως ουσιαστική και επωφελής για την ομάδα.


Το ζεύγος Λάσκαρη αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα την προσεχή Κυριακή ή Δευτέρα και ακολούθως, θα προγραμματιστεί λεπτομερώς το ταξίδι του μεγαλομετόχου της Κ.Α.Ε. στην Θεσσαλονίκη. Οι ενέργειες, μάλιστα, να βρεθεί το πολυτελές σπίτι το οποίο θα νοικιαστεί ή θα αγοραστεί, για να φιλοξενεί την οικογένεια Λάσκαρη κατά την παραμονή της στην πόλη μας, αναμένεται να ενταθούν – με εντολή του ιδίου – τις επόμενες ημέρες.

Τέλος, το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, ο Νίκος Λάσκαρης έκανε και την πρώτη του… είσπραξη, ως μεγαλομέτοχος της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ. Η Μπαρτσελόνα κατέθεσε, σε προσωπικό του λογαριασμό, το μπάι άουτ της μεταγραφής του Αλέξανδρου Βεζένκοφ, κλείνοντας έτσι και τυπικά ένα σημαντικό κεφάλαιο για τον Άρη.

πηγή: http://www.basketplus.gr
SteelGandalf
QUOTE(mpasketmania.blogspot.gr)
Άρης: Μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ και με έγκριση της ΕΕΑ ο Λάσκαρης

Μεγάλη μέρα για το μπασκετικό τμήμα των «κιτρίνων», αφού η ΕΕΑ εξέτασε τον φάκελο του Έλληνα επιχειρηματία και έδωσε το «ΟΚ» για την απόκτηση (και επίσημα) του 90% των μετοχών.


Ο Νίκος Λάσκαρης, πλέον, είναι με κάθε επισημότητα ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ, αφού η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είδε πως ο φάκελος που είχε κατατεθεί τέλη Ιουνίου δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Ο φάκελος λοιπόν εγκρίθηκε από την ΕΕΑ και επικυρώθηκε ότι ο Νίκος Λάσκαρης έχει προχωρήσει νομότυπα στην αγορά του 90% των μετοχών της ΚΑΕ Άρης.


QUOTE(www.pressaris.gr)
H ΕΕΑ ενέκρινε την μεταβίβαση των μετοχών στον Λάσκαρη!

Και με τη βούλα, ο Νίκος Λάσκαρης πήρε την άδεια από την ΕΕΑ, ως νόμιμος κάτοχος του 90% του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΑΕ Άρης! Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ενέκρινε τον φάκελο της κίτρινης ΚΑΕ με σημερινή της απόφαση!


Ο φάκελος του Νίκου Λασκαρη είχε κατατεθεί στα τέλη Ιουλίου στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν είχε κανένα πρόβλημα, όμως τότε η ΕΕΑ δεν έδωσε για τυπικούς λόγους την τελική έγκριση για την μεταβίβαση των μετοχών της ΚΑΕ Άρης.

Η ΕΕΑ ζήτησε επιπλέον έγγραφα για την μεταβίβαση που είχε προηγηθεί τον περασμένο Μάρτιο, από τον παλιό πρόεδρο της ΚΑΕ, Θανάση Τζεβελέκη προς κάποια απο τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Ο κ. Τζεβελέκης είχε μεταβιβάσει το 25% των μετοχών που είχε στην κατοχή του στα δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου χωρίς να ενημερωθεί η Επιτροπή.

Ο φάκελος παρέμεινε στην ΕΕΑ και αφού προσκομίστηκαν νέα, συμπληρωματικά έγγραφα, εγκρίθηκε σήμερα τελικά, επικυρώνοντας ότι ο Νίκος Λάσκαρης έχει νομότυπα προχωρήσει στην αγορά του 90% των μετοχών της ΚΑΕ Άρης.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Επένδυση στο μέλλον με Τρετιακόφ

Σε μία σημαντική προσθήκη στα τμήματα υποδομής του συλλόγου προχώρησε η ΚΑΕ Άρης, που ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση του 15χρονου πόιντ γκαρντ, Γιώργου Τρετιακόβ.


Όπως ενημέρωσε η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ:

«Ενίσχυσης συνέχεια για τα παιδικοεφηβικά τμήματα του ΑΡΗ. Στο πλαίσιο της επένδυσης σε νεαρούς καλαθοσφαιριστές, η ομάδα μας προχώρησε στην απόκτηση του Γιώργου Τρετιακόβ.

Ο Τρετιακόβ γεννήθηκε στις 10/11/2000 στις Σέρρες και με ύψος 1.94μ., αγωνίζεται στο θέση του πόιντ γκαρντ. Ο ΑΡΗΣ τον απέκτησε από τον Αχιλέα Καϊμακλίου της Κύπρου. Ο νεαρός γκαρντ θα ενισχύσει την ομάδα Παίδων του συλλόγου κατά την προσεχή αγωνιστική περίοδο».
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Παρών ο Μάνος Λάσκαρης στο Παλέ: «Τον επόμενο μήνα έρχονται κι άλλες εκπλήξεις!»

Την οικογένεια Λάσκαρη εκπροσώπησε στην «πρώτη» συγκέντρωση ο Μάνος Λάσκαρης, αδελφός του Νίκου, ο οποίος είναι και Εντεταλμένος Σύμβουλος της ΚΑΕ ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου.


Ο κ. Λάσκαρης με γραπτή του δήλωση τόνισε: «Η σεζόν ξεκινά σήμερα για τον Άρη και εγώ από την πλευρά μου θέλω να ευχηθώ να έχουμε μία καλή και επιτυχημένη χρονιά, με υγεία πάνω απ’ όλα για τους αθλητές, τους προπονητές το προσωπικό γενικά της ομάδας μας και φυσικά τους φιλάθλους μας.

Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της οικογένειας του Άρη που δούλεψαν αυτό το διάστημα μαζί μας ώστε, βήμα βήμα, να ολοκληρώσουμε την αλλαγή σελίδας στην ιστορία της ομάδας μας και να πετύχουμε τους φιλόδοξους στόχους μας. Τον επόμενο μήνα έρχονται κι άλλες εκπλήξεις…

Ως εκπρόσωπος και μέλος της οικογένειας Λάσκαρη, θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που μας εμπιστεύτηκαν και αγκάλιασαν στον Άρη. Τους θέλουμε ΟΛΟΥΣ στο πλευρό μας και τους περιμένουμε στο «Nick Galis Hall».
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Ο Λάσκαρης στο Παλέ, είδε την προπόνηση και επισκέφθηκε και το Μουσείο Μπάσκετ!

Ο Νίκος Λάσκαρης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Τζώρτζια Ευσεβίου βρέθηκαν σήμερα στο Αλεξάνδρειο, είχαν συζητήσεις για θέματα που άπτονται του αγωνιστικού, αλλά και του οργανωτικού της ΚΑΕ και επισκέφθηκαν και το Μουσείο Μπάσκετ του συλλόγου.


Όπως ενημέρωσε η ΚΑΕ «στα γραφεία της Άρης Κ.Α.Ε. βρέθηκαν την Πέμπτη, 27/08, ο μεγαλομέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της Άρης Κ.Α.Ε. Νικόλαος Λάσκαρης με τη σύζυγό του Τζώρτζια.

Ο κος Λάσκαρης είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο της Κ.Α.Ε. κ.κ. Λευτέρη Αρβανίτη και Εμμανουήλ Λάσκαρη, με τους οποίους συζήτησε θέματα αγωνιστικού και οργανωτικού ενδιαφέροντος.

Ο κος Λάσκαρης με τη σύζυγό του παρακολούθησαν στη συνέχεια ολόκληρη την απογευματινή προπόνηση του Άρη, στο «Nick Galis Hall» και συνομίλησαν με τους καλαθοσφαιριστές της ομάδας, στους οποίους ευχήθηκαν μία καλή και επιτυχημένη αγωνιστική χρονιά.

Λίγο πριν αναχωρήσουν, ο κος και η κα Λάσκαρη επισκέφθηκαν και το Μουσείο του Άρη που στεγάζει τη λαμπρή ιστορία της ομάδας μπάσκετ του συλλόγου».
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Συνεργασία του Άρη με το Παγκράτι διαμέσω Παπακυριάκη

Συνεργασία του Άρη με το Παγκράτι βρίσκεται στα σκαριά κι όλα δείχνουν πως σύντομα αυτή θα έχει ολοκληρωθεί με τους «κίτρινους» να αποκτούν με αυτόν τον τρόπο «πρόσβαση» σε μια δεξαμενή ταλέντων από την Νότιο Ελλάδα. Παράλληλα το Παγκράτι (που αγωνίζεται στην Α2) θα αποτελεί για κάποιους παίκτες τον… προθάλαμο της ένταξης τους στον Άρη.


Σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας (που αναμένεται προσεχώς να ανακοινωθεί) παίζει ο πρώην πρόεδρος του Παγκρατίου και νυν συνεργάτης του Νίκου Λάσκαρη, Δημήτρης Παπακυριάκης. Το Παγκράτι είναι μια από τις ιστορικότερες ομάδες της Αθήνας, το καλαθοσφαιρικό τμήμα ιδρύθηκε το 1938 ενώ το 1947 αγωνίσθηκε για πρώτη φορά στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος. Το 1988 επέστρεψε στην Α1 στην οποία και παρέμεινε μέχρι την σεζόν 1994-95.

Πηγή: Goal News
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Ανακοίνωση της ΚΑΕ: Την Παρασκευή η πρώτη συνέντευξη Τύπου του Νίκου Λάσκαρη!

Τη Παρασκευή στη μία το μεσημέρι ο Νίκος Λάσκαρης ανοίγει για πρώτη φορά τα χαρτιά του με την συνέντευξη Τύπου που θα δώσει, όπως ανακοίνωσε η ΚΑΕ πριν από λίγη ώρα.


Η ανακοίνωση: «Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ενημερώνει ότι ο μεγαλομέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κος Νικόλαος Λάσκαρης, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 4/9, στη 1:00μ.μ., στην αίθουσα Regency Ballroom του Hyatt Regency Thessaloniki».

Ο Λάσκαρης θέλει να μιλήσει στον κόσμο του Άρη μέσα από την παρουσίαση του πλάνου του για την ομάδα, να εξηγήσει τις σκέψεις που έχει για τον Αυτοκράτορα και τον τρόπο με τον οποίο αυτό το πλάνο θα τεθεί σε εφαρμογή.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Ο Νίκος Λάσκαρης… αποκαλύπτεται σήμερα (13:00) στον κόσμο του Άρη!

Η ώρα της… αποκάλυψης έφτασε για το Νίκο Λάσκαρη. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Άρης θα παραχωρήσει σήμερα (13:00) συνέντευξη Τύπου, την πρώτη του από την ημέρα που ενεπλάκη το όνομά του με τους κίτρινους, και θα αναλύσει όλα όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα, αλλά και όλα όσα θέλει να κάνει στον Άρη.


Είναι η πρώτη φορά που ο Λάσκαρης θα ανοίξει τα χαρτιά του και θα ενημερώσει απευθείας ο ίδιος τον κόσμο του Άρη και όχι μόνο γιατί αποφάσισε να αποκτήσει το μπασκετικό τμήμα, ποιοι είναι οι στόχοι του και ποιο το πλάνο που έχει στο μυαλό του για να κάνει πραγματικότητα αυτό που είχε τονίσει σε γραπτή του δήλωση όταν επισημοποιήθηκε η εμπλοκή του πριν δύο μήνες περίπου, να επαναφέρει δηλαδή τον Άρη στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ.
SteelGandalf
QUOTE(www.arisbc.gr)
Νικόλαος Λάσκαρης: «Το όραμά μου για τον ΑΡΗ»

Ο ιδιοκτήτης, μεγαλομέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., κος Νικόλαος Λάσκαρης, παραχώρησε, στο Hyatt Regency Thessaloniki, την πρώτη του συνέντευξη Τύπου από τη μέρα που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας.


Αναφέρθηκε στους στόχους και το όραμα που έχει για τον Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ, τονίζοντας ότι η επιστροφή στην κορυφή μπορεί να γίνει βήμα – βήμα και όχι με κινήσεις εντυπωσιασμού, αλλά και στις παράπλευρες δραστηριότητές του, με επίκεντρο την ανθρωπιστική κρίση, όντας στο πλευρό όσων συνανθρώπων έχουν την ανάγκη. Το «παρών» έδωσαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. (οι κ.κ. Ελευθέριος Αρβανίτης, Εμμανουήλ Λάσκαρης, Δημήτρης Παπακυριάκης, Στάθης Ρούσσος, Θωμάς Νικολός, Γιώργος Σφυρής) αλλά και της οικογένειάς του (η κα Τζώρτζια Ευσεβίου – Λάσκαρη και ο κος Βασίλειος Λάσκαρης).

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Λάσκαρης ανέφερε: «Έχουμε έναν διεθνή επιχειρηματικό όμιλο επενδύσεων, με δράση κυρίως σε ορυχεία (χρυσό, πολύτιμους λίθους), στον χρηματοοικονομικό τομέα σε τραπεζικά και πιο πρόσφατα στη ναυτιλία. Η σχέση με την Ελλάδα πιο περίπλοκη. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Γερμανία, ήρθα εδώ και τελείωσα το Λύκειο και έφυγα πάλι. Εμείς που είμαστε στο εξωτερικό έχουμε πιο έντονο το ελληνικό στοιχείο. Βλέπαμε τον ΑΡΗ να μεγαλουργεί στο ευρωπαϊκό στερέωμα και (μετά απ’ αυτό) είναι δύσκολο να ακούς ότι η Αυτοκρατορία αυτή κινδύνευε να αφανιστεί. Αυτό έγινε τον Μάρτιο. Χωρίς να ξέρουμε πολλές λεπτομέρειες, γνωρίσαμε τον Σπύρο Χριστοφορίδη και μας γνωστοποίησε κάποια θέματα. Δεν πίστευα στα αυτιά μου. Η ομάδα πήγαινε καλά αγωνιστικά, κυνηγούσε μια θέση στην τετράδα, αλλά είχε πρόβλημα να πληρώνει τις δόσεις του Άρθρου 99.

Ξοδεύαμε χρήματα στην Ελλάδα, αλλά δεν επενδύαμε. Απλώς δε θέλαμε να φαλιρίσει το μπάσκετ του ΑΡΗ, του Γκάλη, του Γιαννάκη, του Σούμποτιτς, του Φιλίππου. Το μεγάλο ίνδαλμα ήταν ο Γκάλης, βέβαια συνδρομή είχε και ο Γιαννάκης και τα υπόλοιπα παιδιά. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στη διοίκηση που έβαλε την ομάδα στο άρθρο 99 και ξέρουμε πλέον για τα χρέη. Μετά από βαθιά έρευνα ξέρουμε που είναι ο πάτος.

Δεν είχαμε κάποιο πλάνο ως πλατφόρμα επενδύσεων. Μπήκαμε στο μπάσκετ του ΑΡΗ καθαρά για να σώσουμε την ομάδα και να μην πέσει σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Ασχολούμαι με το μπάσκετ από μικρός, έπαιζα για ώρες κάθε μέρα, όμως αυτή η αγάπη δεν μπορούσε να μεταφραστεί στο να γίνω επαγγελματίας παίκτης και γιατί δεν μπορούσα και γιατί είχα προβλήματα με τα γόνατα. Ήθελα να σπουδάσω αθλητικό μάνατζμεντ. Όταν μπήκα στο πανεπιστήμιο, είδα ότι υπάρχει ένας άλλος κόσμος, μια ζωή εκτός του αθλητισμού. Όμως δε σταμάτησα να παρακολουθώ αθλητικά, κυρίως μπάσκετ και στίβο.

Δουλεύω σε όλον τον κόσμο, παρακολουθούσα ΝΒΑ και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των ελληνικών ομάδων και σπάνια το ελληνικό πρωτάθλημα. Είχα μείνει στα μεγαλεία του ΑΡΗ. Το μπάσκετ ουσιαστικά μου έχει απορροφήσει πολλές ώρες από τη ζωή μου. Ευτυχώς πριν μερικά χρόνια γνωρίστηκα με τη σύζυγό μου, Τζόρτζια, στην οποία επίσης αρέσει το μπάσκετ και μαζί συνεχίσαμε να παρακολουθούμε το άθλημα.

Είμαστε λίγο τρελοί με το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο δεν είναι στην κουλτούρα μας. Μας είχαν γίνει προτάσεις να μπούμε στην Premier League, αλλά δεν είμαστε του ποδοσφαίρου. Παρακολουθούμε μόνο τα νοκ άουτ ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο καθένας έχει τις δικές του προτιμήσεις. Μου αρέσει να βλέπω στίβο, κολύμβηση από το να δω ποδόσφαιρο».

Πληρώσαμε αρκετά από τα χρέη, και προκαταβολικά μέχρι το τέλος του 2015 και πήραμε αρκετά καλούς παίκτες. Φτιάξαμε ομάδα που θα είναι γρήγορη, θα παίξει μοντέρνο μπάσκετ και θα δούμε πώς θα σταθεί στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Περιμένουμε να δούμε τι καταφέραμε φέτος. Ό,τι και να κάνουμε φέτος, θα είναι ένα βήμα. Δεν περιμένουμε να πάρουμε κύπελλο, αλλά δε θα ξαφνιαστώ αν πάρουμε το ευρωπαϊκό. Έχουμε καλή ομάδα, με το σωστό coaching θα πάει καλά κι ας έχουμε μικρότερο μπάτζετ από άλλες ευρωπαϊκές ομάδες. Μη ξεχνάμε ότι κύριος σκοπός είναι η εξυγίανση και να είναι καθαρή η ΚΑΕ σε 2-3 χρόνια. Προσδοκούμε τα έσοδά μας να καλύπτουν τα έξοδά μας. Δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε ό,τι γινόταν στο παρελθόν. Δεν θέλουμε να μεγαλώνει χρέος και να το φορτώσουμε στον Ερασιτέχνη και να πούμε αντίο. Οι ομάδες πρέπει να κρίνονται εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου».

Στη συνέχεια ο κος Λάσκαρης είπε:

ΓΙΑ ΤΟ «NICK GALIS HALL»: «Θέλουμε να αλλάξουμε το «Nick Galis Hall» και τα στάνταρ του να είναι ανάλογα των προδιαγραφών της Ευρώπης. Ελπίζω να μας επιτραπεί να βοηθήσουμε στο δικό μας τομέα και να έχουμε έναν χώρο, στο Παλέ, στο οποίο οι ομάδες να αισθάνονται ότι έρχονται σε έναν άκρως επαγγελματικό χώρο. Η ομάδα αξίζει να σταθεί ως επαγγελματικό πρότυπο για όλες τις άλλες ομάδες».

ΓΙΑ ΤΟ «LASKARIS FOUNTATION»: «Έχουμε το «Laskaris Foundation», το οποίο έχει διάφορους πυλώνες. Ασχολούμαστε και με πολιτιστικά θέματα, αλλά και τη στήριξη αθλητών που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Καταλαβαίνω τα προβλήματα που περνάει η χώρα, υπάρχουν όμως επιχειρήσεις που έχουν χρήματα και θα ζητήσω την βοήθεια κάποιων επιχειρηματιών για να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Πρέπει να ζητήσουμε πιο ενεργά τη συμπαράσταση των επιχειρηματιών. Το «Laskaris Foundation» βοηθάει τις άγονες γραμμές, τις παραμεθόριες περιοχές, πιο απομονωμένα νησιά, αλλά στο μέλλον θα βοηθάει και στα σύνορα. Δεν είναι μόνο το αθλητικό κομμάτι. Έχουμε όραμα που έχει να κάνει με την αναζωπύρωση παλιών επαγγελμάτων. Έχουμε κάποιες συνεργασίες σε αυτό το τομέα, ώστε να τα αναπτύξουμε, δίνοντας κίνητρα σε ανθρώπους για να μάθουν τέχνες».

ΓΙΑ ΤΟΝ Α.Σ. ΑΡΗΣ: «Για κάποια ερασιτεχνικά τμήματα έχουμε κάνει συζήτηση με τον κ. Δεσύπρη. Θέλουμε να δούμε που υπάρχουν ανάγκες, για να βοηθήσουμε. Θέλω να ξέρω ακριβώς πού πηγαίνει κάθε ευρώ. Δε θα μείνουμε μόνο στον ΑΡΗ, αλλά ως «Laskaris Foundation» θα βοηθήσουμε κι άλλα αθλήματα, όπως η κωπηλασία».

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΗ: «Ελπίζω να περάσει αυτό το πρόβλημα, θεωρώ ότι είναι άδικο, αλλά δε θα ήθελα να εμπλακώ στο ποδόσφαιρο».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΡΙΦΤΗ: «Ο κόουτς πέρσι έκανε μια πάρα πολύ καλή δουλειά και γι’ αυτό του δόθηκε η ευκαιρία, με καλύτερο ρόστερ, να δείξει τι μπορεί να κάνει. Καταλαβαίνω αυτό δημιουργεί μία πίεση πάνω του, αλλά όλοι οι προπονητές το θέλουν αυτό. Θέλουμε να φτιάξει μια ομάδα ατόμων και να την κάνει ομάδα μέσα στο γήπεδο. Ο κόουτς συγκεκριμένα ζήτησε μια μικρή ενίσχυση του τιμ του και του δίνω αυτό. Το συζητήσαμε και ζήτησε να μην κάνουμε μεγάλες αλλαγές. Ο κόουτς είναι ο μαέστρος της ομάδας. Του ίδιου του αρέσει η σταθερότητα, θεωρεί ότι έτσι μπορεί να αποδώσει καλύτερα. Εγώ δεν είμαι κόουτς και δε θα γίνω ποτέ. Είμαστε δίπλα του, ό,τι βοήθεια χρειαστεί θα του δοθεί».

ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ: «Το σκεφτήκαμε πολύ σοβαρά. Πάμε πίσω στο ποιος είναι ο σκοπός μας όταν μπήκαμε στον ΑΡΗ: Να διασώσουμε το μεγαλείο του, όχι να τον κάνουμε άμεσα πρωταθλητή Ευρώπης. Πριν λίγο καιρό συζητούσαμε για να πάρουμε ένα μικρό ποσοστό ομάδας του ΝΒΑ και το λέω αυτό γιατί μας ενδιαφέρει το άθλημα. Ο ΑΡΗΣ δεν ήταν στα πλάνα μας, αλλά δε θέλαμε να επιτρέψουμε τον Άρη να φαλιρίσει. Σκοπός μας είναι η εξυγίανση. Ο οπαδός θέλει πρωταθλήματα, ο επιχειρηματίας θέλει σταθερότητα. Δε θέλουμε φούσκες, έχουμε δει το χρηματιστήριο αθλητικές εταιρείες που έκαναν τεράστιες κινήσεις και φαλίρισαν. Μέσα από τη σταθερότητα πρέπει να φτάσουμε στο πιο υψηλό επίπεδο. Η στρατηγική μας είναι ότι πρέπει να πάμε βήμα – βήμα. Κάθε χρόνο να σταθεροποιούμαστε και πιο ψηλά. Και να μάθουμε και να δούμε το πρωτάθλημα λίγο καλύτερα. Να το δούμε επιχειρηματικά. Αν έβαζα, π.χ., 10 εκατ. ευρώ και να μας «σφάζουν» στο γήπεδο… Δε θέλω να παρεξηγηθώ, δε λέω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο. Ο κόσμος λέει και γράφει διάφορα με τρομακτικές ιστορίες. Εγώ διαφωνώ θέλω να παραμείνω ρομαντικός και να πιστεύω ότι ο καλύτερος θα κερδίσει, αλλά δεν είμαι και χαζός. Θα οχυρωθούμε. Αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού, αθέμιτος ανταγωνισμός υπάρχει και στον χώρο των επιχειρήσεων».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΡΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΗ: «Δεν έχω κάνει κάποιες συναντήσεις στην παρούσα φάση, γιατί ακόμα δεν ξέρουμε τους όρους του παιχνιδιού. Θέλουμε να δούμε τι γίνεται στην ομάδα, πώς δουλεύει το σύστημα. Έχουμε δυνατό τιμ και σιγά σιγά θα δούμε πως θα μπορέσουμε να ενσωματώσουμε ζωντανούς θρύλους με προτεραιότητα τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Δεν είναι δυνατόν το Μουσσείο του ΑΡΗ να μην έχει πράγματά του».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ: «Εννοείται πως υπάρχει. Υπάρχει όμως και η FIBA σαν επιλογή. Εμείς παίζουμε στο Eurocup και θέλουμε να παίξουμε στην Ευρωλίγκα, με τους πιο δυνατούς αντιπάλους. Θα δούμε αν αξίζουμε να παίξουμε σε αυτό το επίπεδο. Δεν είμαστε κολλημένοι. Καταλαβαίνουμε ότι τίποτα δε χτίζεται σε μια μέρα ή σε δύο χρόνια. Θέλει χρόνο. Αν κάποιος έχει αυταπάτες ότι θα πάρουμε την Ευρωλίγκα, τι να πω; Μακάρι, αλλά δεν είναι έτσι. Είναι νωρίς να μιλάμε για αυτά. Ας αποδείξουμε πρώτα ότι αξίζουμε να είμαστε στο Eurocup. Μέσα από τις συζητήσεις που είχαμε, πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τις αντιδράσεις των φιλάθλων μέσα στο γήπεδο. Κάποιες στιγμές θα υπάρχει και ένα σφύριγμα εναντίον σου. Το πώς θα αντιδράσει ο κόσμος είναι σημαντικό. Δεν μπορεί να πέφτουν κουτάκια μπίρας ή μπουκαλάκια νερού. Είναι κάποιοι λίγοι ανεγκέφαλοι, αλλά θα υπάρχουν γύρω τους άλλοι που θα τους σταματήσουν. Αυτό θα κάνω και εγώ».

ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ: «Μπορούμε να πούμε ότι οι πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας είναι το πιο σημαντικό κριτήριο για την επένδυση, θα ήταν ψέμα όμως. Μιλάω ειλικρινά, από μένα θα ακούτε την αλήθεια. Οι επενδύσεις θα προχωρήσουν. Θα κάνουμε αυτά που πρέπει να γίνουν. Θα χαρούμε να είναι πολλές οι πωλήσεις των διαρκείας. Είμαστε όμως εδώ για ένα μακροχρόνιο πλάνο, δεν είμαστε εδώ για αρπαχτή. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτά που έχουμε στο πλάνο. Δεν το κάνουμε για να βγάλουμε χρήματα. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε. Η ομάδα έχει κάποια εκατομμύρια χρέη, θα ήταν παράλογο αν περιμέναμε να βγάλουμε φέτος χρήματα. Δεν έχουμε θέσει μπάτζετ πενταετίας. Θα μπορούσαμε να βάλουμε 10 εκατομμύρια ευρώ και να φτιάξουμε υπερομάδα, αλλά είναι παράλογο όταν γύρω μας υπάρχει αυτή η κατάσταση. Μακάρι να μπορούμε να τα διαθέσουμε και προς άλλες κατευθύνσεις. Θέλουμε να έχουμε μεγάλη ομάδα, αλλά δεν μπορώ να το δικαιολογήσω με τον κόσμο να υποφέρει και να ρίχνω πολλά λεφτά σε μια ομάδα. Αυτό είναι το σκεπτικό μου. Είμαστε ομάδα, αλλά δεν παύει να είναι άθλημα. Είναι ένα μέρος της ζωής μας. Έχουμε οικογένεια, παιδιά, πρέπει να φτιάξουμε το μέλλον μας».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ: «Καταλαβαίνω πραγματικά ότι σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή μια μικρή κίνηση δίνει ελπίδα. Το τιμ μέχρι τον Μάρτιο έκανε πολύ δύσκολη δουλειά. Ήταν τυχεροί (αλλά η τύχη βοηθά τους τολμηρούς), γιατί συνεργάστηκαν με ένα εξαιρετικό νομικό επιτελείο που έβαλε την ομάδα στο Άρθρο 99 και αυτό είναι η βάση και για μας. Προσπάθησαν όσο μπορούσαν και έκαναν αυτοθυσίες. Ένα μεγάλο μπράβο σε αυτό το τιμ. Έχουμε τον πρόεδρο που έχει ασχοληθεί ενεργά, αλλά και ο κ. Σφυρής έχει βοηθήσει».

ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ «NICK GALIS HALL»: «Η χωρητικότητα μπορεί να είναι θέμα στο μέλλον. Είχαμε συζητήσεις. Η Ευρωλίγκα έχει μίνιμουμ μεγέθη. Η μόνη ομάδα που έχει μικρό γήπεδο είναι η ΤΣΣΚΑ, αλλά αυτό το υπερκαλύπτει. Το «Nick Galis Hall» είναι μικρό μεν, αλλά ιστορικό και λόγω ιστορικότητας δεν θα έχουμε πρόβλημα αδειοδότησης. Θα γίνει μια εξαίρεση. Αυτό σημαίνει βέβαια λιγότερα εισιτήρια. Πρέπει να σημειώσουμε ότι έχει λήξει η σύμβαση με το κράτος και έχουμε κάποιες συζητήσεις. Πρέπει να δούμε πως θα έχουμε μια συνεργασία. Δεν έχουμε καταλήξει σε κάτι. Φέτος είμαστε έτσι ακριβώς όπως είμαστε, θα φτιάξουμε το γήπεδο, θα δείτε και κάποιες εκπλήξεις. Μια ιδέα θα ήταν να χτίσουμε νέο γήπεδο, αλλά έχουμε το Παλέ. Υπάρχει και ένα συναίσθημα. Θα το αφήσουμε να ερημώσει; Είναι νοσταλγικό και υπάρχει και η ιστορία και η παράδοση. Θα ερωτηθούν και οι φίλαθλοι σε αυτό το θέμα».

ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ: «Είχαμε ένα δίλημμα. Να διεκδικήσουμε περισσότερα χρήματα από τα τηλεοπτικά και να κινδυνεύσει να μην υπάρχει πρωτάθλημα. Αποφασίσαμε για το καλό του πρωταθλήματος να είμαστε μέσα στη συλλογική συμφωνία. Ο ΑΡΗΣ μπορεί να πάρει περισσότερα. Δε χρειαζόμασταν τα χρήματα της NOVA. Θέλαμε να δώσουμε τα τηλεοπτικά δικαιώματα στην ΕΡΤ, σε ανοικτό κανάλι για να βλέπουν όλοι τον ΑΡΗ. Στο τέλος κάναμε το καλύτερο. Υπάρχει η ιδέα για το ανοικτό κανάλι και για on line streaming για να δει όλος ο κόσμος το Nick Galis Cup. Για το πρωτάθλημα θα τηρήσουμε τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΑΡΗ: «Ακούγεται πολύ ωραίο. Να ξεκινήσουμε από τον Ερασιτέχνη. Δεν ξέρω πού αρχίζει και που σταματάει. Δεν μπορώ να καταλάβω τα οικονομικά του Ερασιτέχνη και όταν κάτι δεν μπορείς να το καταλάβεις, το αφήνεις. Δεν έχει να κάνει με τη σημερινή διοίκηση, αλλά με την κατάσταση στην Ελλάδα, γιατί ο Ερασιτέχνης δε φαλιρίζει, αλλά μαζεύει χρέη… Ποιος θα ασχοληθεί με αυτό; Έμαθα ότι τα χρέη ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Ποιος μπορεί να επενδύσει κάπου με τόσα χρέη; Ποιος θα πάει να πει ότι θα τα χαρίσει το κράτος; Μπορεί να έχουν γίνει λάθη, παντού όμως γίνονται λάθη».

ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε.: «Όσοι με ξέρουν, θα σας έλεγαν ότι γνωρίζω τις οφειλές μέχρι και το τελευταίο σεντ. Έχουμε λεπτομερές πλάνο, είναι αρκετά εκατομμύρια, δε θα πω νούμερο. Δε μας φοβίζει. Μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια δε θα έχει χρέη η Κ.Α.Ε.. Έχουμε το θέμα των χορηγιών. Έχει μεγάλη διαφορά αν μας δώσει κάποιος 1 εκατομμύριο ευρώ ή 500.000 ευρώ. Εμείς ξεχρεώνουμε μέσα από κάποιες συμφωνίες, είμαστε ανοιχτοί σε συζητήσεις. Είναι συνάρτηση του τι παίρνουμε και τι δίνουμε. Είμαστε μπροστά από το πρόγραμμά μας… Σαν μπάσκετ πάμε πολύ καλά».

ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΘΕΩΡΗΣΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ: «Εγώ θέλω να δω ομάδα ανταγωνιστική, να κερδίσουμε τουλάχιστον μια φορά τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Είναι νωρίς να πούμε να μιλάμε για στόχους, δεν έχουμε δει την ομάδα στο γήπεδο. Τα πλάνα και οι παίκτες που επιλέχθηκαν μας βάζουν στο στόχο. Θα μπορέσουμε να ενοχλήσουμε τις “μεγάλες” ομάδες. Μας βλέπω και φέτος να παίζουμε για την τρίτη θέση. Ποιος ξέρει, μπορεί και κάτι παραπάνω. Στον αθλητισμό η ψυχή μιας ομάδας έχει πιο μεγάλη αξία από τα άτομα».

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΧΩΡΑ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ: «Μιλάμε για αθλητισμό, δεν μιλάμε για συναίσθημα. Μιλάμε για εντάσεις, ειδικά όταν έχεις ζήσει μια ομάδα με μεγαλεία, είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείς. Δεν ξέρω πολλούς οι οποίοι μακροπρόθεσμα θα μπορούσαν να κρατηθούν. Ευτυχώς για τον ΑΡΗ και για μένα, τα οικονομικά μας το επιτρέπουν και δε χρειαζόμαστε τα έσοδα για να τον στηρίξουμε. Είμαι επιχειρηματίας όμως και έτσι θα δω την ομάδα. Ήμουν πολύ σκληρός σε κάποιες περιπτώσεις. Θα μπορούσαμε να έχουμε 1-2 εκατ. ευρώ περισσότερο στο μπάτζετ, αλλά είχαμε πλάνο και εκτελούμε το πλάνο. Σε κάποια πράγματα μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Ο παρορμητισμός μπορεί να υπάρχει. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι. Η δουλειά μας είναι να διαλέγουμε σε ποια “παιχνίδια” παίζουμε και σε ποια όχι. Δε χρειάζεται να ανησυχείτε ότι θα κάνουμε υπερβολές για να έχουμε πρόβλημα. Πάνω από όλα είναι η εξυγίανση της ομάδας και έχουμε πολλά παραδείγματα στην Ελλάδα τιυ τι μπορεί να συμβεί αν δεν το κάνεις αυτό. Η ιστορία μας έχει δείξει ότι όσοι το έκαναν αυτό, δεν άκουσαν ευχαριστώ, όταν δεν πήγαινε καλά η ομάδα, αλλά έντονη κριτική. Θα ήθελα να είμαι και εγώ παράγοντας ομάδας όπως ο ΑΡΗΣ του Γκάλη, του Γιαννάκη… Μπορεί να πουν κάποιοι ότι αυτά είναι όνειρα απατηλά, αλλά δε βιάζομαι, έχω φιλοδοξίες. Θα περάσουμε όμορφα στην προσπάθειά μας να τα καταφέρουμε. Έχουμε χρόνια μπροστά μας να το κάνουμε, μειώνοντας το ρίσκο της αποτυχίας και κάθε χρόνο να βαδίζουμε προς τον στόχο. Τι πιο ωραίο;».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΚΤΕΣ: «Ο ΑΡΗΣ βρέθηκε σε μια «Α» κατάσταση. Είχε ένα κορμό παικτών και κάποιους να τους πλαισιώσουν. Αν πηγαίναμε να πάρουμε τους ελεύθερους Έλληνες, θα προκαλούσαμε αναταραχή στην αγορά και θα ανεβάζαμε την πραγματική αξία των υπόλοιπων παικτών. Το δικό μας πλάνο έχει να κάνει με την εξυγίανση. Και στήθηκε εξαρχής σε νέους παίκτες, γι’ αυτό έχουμε φτιάξει ένα νέο κορμό. Παίρνουμε νέους Έλληνες παίκτες, δε θέλουμε φτασμένους, που δεν εγγυώνται το πρωτάθλημα. Θα έχεις μεγάλη πίεση, περισσότερα έξοδα… Έχουμε πλάνο για την απόκτηση νέων παικτών, με ένα focus από 15-18 ετών. Ήδη έχουμε τρεις παίκτες από την Εθνική Εφήβων. Υπάρχει η Aris Sports Management. Χάσαμε τον Βεζένκοφ, αλλά δεν ήταν επιλογή μας. Προσωπικά πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο να είχε μείνει ένα χρόνο. Θα τον δούμε στη Μπαρτσελόνα. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο. Δε μας εμπόδισε ιδιαίτερα στα πλάνα μας, αντίθετα αλλάξαμε το στιλ μας, είναι μοντέρνα η ομάδα μας, θα δώσει θέαμα. Πιστεύω πολύ στο Μούρτο. Έχουμε τον Ξανθόπουλο, που είναι σταθερός και καλός. Γκάλης και Γιαννάκης δεν είναι αλλά είναι σταθερός και θα βοηθήσει να γαλουχηθούν τα νέα παιδιά. Αυτά θα τα δούμε μέσα στο γήπεδο. Κινήσεις εντυπωσιασμού δε χρειάζονται. Μπορεί κάποιοι φίλαθλοι να το ήθελαν, αλλά δεν το χρειαζόμαστε».

ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ: «Αν υπάρχουν αποδείξεις για εγκληματικές πράξεις, θα γίνει επικοινωνία τους και θα δούμε πώς θα κινηθούμε. Δεν είναι προτεραιότητά μας αυτό τώρα. Και πόσο πίσω να πάμε; Πότε ήταν η τελευταία φορά που η Κ.Α.Ε. είχε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό; Δε γνωρίζω το περιβάλλον που ήταν η Κ.Α.Ε. παλιά, δεν ξέρω τα πάντα, αλλά αρκετά ώστε να γνωρίζω το πλάνο μας. Έχουμε αναλάβει τα χρέη, δεν πρόκειται να κάνω ειδική ομάδα εξέτασης. Κάποιοι φίλαθλοι μπορεί να θέλουν, αλλά τότε θα είμαστε κολλημένοι στο παρελθόν και δε θα κοιτάμε στο μέλλον. Δε θα κάνουμε κυνήγι μαγισσών».

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: «Είναι υποχρέωσή μας. Μπορεί να μην έχουμε βγάλει χρήματα στην Ελλάδα, αλλά είμαστε Έλληνες, έχουμε ελληνικό DNA. Το έχουμε μέσα μας. Δυστυχώς στην Ελλάδα μαλώνουμε μεταξύ μας. Είμαστε τόσο έξυπνοι, που δεν ανεχόμαστε ότι κάποιος είναι καλύτερος. Υπάρχουν πολλοί Έλληνες στο εξωτερικό να βοηθήσουν, αλλά φοβούνται το σύστημα. Ταυτόχρονα ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι που για καθαρά επιχειρηματικούς σκοπούς πήραν ομάδες. Θέλουμε να το πάμε αυτό στο επόμενο επίπεδο. Θέλουμε να φέρουμε πίσω τον πολιτισμό. Αυτό που εξάγαμε και το δώσαμε στην Ευρώπη, μας έχει σκλαβώσει τώρα. Οι Έλληνες του εξωτερικού πρέπει να βοηθήσουν. Δεν ήταν προμελετημένο. Θέλαμε να βοηθήσουμε, το κάναμε αθόρυβα. Φοβόμασταν και εμείς να επενδύσουμε στην Ελλάδα».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: «Δεν είναι μόνο να στηρίξουμε τη δική μας ομάδα, αλλά να δείξουμε σεβασμό και στον αντίπαλο. Κάποιοι επιχειρηματίες έχουν κάνει επενδύσεις. Ας στηρίξουμε και την άλλη ομάδα με την παρουσία μας στο γήπεδο. Χρειαζόμαστε ανταγωνιστές. Δεν έχει αξία αν είμαστε μόνο εμείς, ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός. Υπάρχει φέτος η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, το Ρέθυμνο… Και σιγά σιγά να γίνει πιο καλό το πρωτάθλημα. Είναι καιρός να ασχοληθεί ο Έλληνας με το άθλημα που έχει δώσει πολλές χαρές. Το μπάσκετ έχει να δείξει επιτυχίες και δεν το στηρίζουμε αρκετά. Ο ΑΡΗΣ έχει την ευτυχία να διαθέτει μπασκετικό κοινό. Και πριν έρθει ο Γκάλης και μας απογειώσει σαν ομάδα, είχαμε κόσμο που έβλεπε μπάσκετ. Το μπάσκετ έχει δώσει πολύ μεγαλύτερες επιτυχίες, αλλά η μαζική στήριξη είναι προς το ποδόσφαιρο. Θα έπρεπε να ασχοληθεί ο κόσμος του ΑΡΗ περισσότερο μ’ αυτό».

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ: «Θα θέλατε να ξέρετε πότε θα το πετύχετε; Δε θα είχε ενδιαφέρον. Είναι παιχνίδι, μιλάμε για άθλημα. Βάζεις τα χαρτιά σου κάτω, δίνεις τα πάντα μέσα στο γήπεδο και βλέπεις τι έχεις καταφέρει. Θα αναμετρηθούμε με ομάδες και θα δούμε που βρισκόμαστε. Εμείς θέλουμε κάθε χρονιά το πρωτάθλημα. Όλοι το θέλουν αυτό. Ακόμα κι ο τελευταίος της βαθμολογίας, που προσπαθεί να σωθεί. Αυτό είναι το παιχνίδι όμως. Ας το δούμε λίγο πιο ελαφριά, όχι όμως να συνηθίσουμε στην ήττα».

ΓΙΑ ΤΟ «NICK GALIS CUP»: «Είναι θεσμός και φόρος τιμής στον μεγαλύτερο Έλληνα αθλητή και θα χαρούμε να σας δούμε. Θα υπάρχει και μια συναυλία στο πίσω μέρος του Παλέ, εξωτερικά. Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν. Θέλουμε το τουρνουά να το βάλουμε στο πρόγραμμα της Euroleague, για έναν άνθρωπο που έχει κάνει τόσα για τον Άρη και την Ελλάδα. Είναι μεγάλη μου τιμή να ακούω για τον μεγαλύτερο Έλληνα αθλητή στο εξωτερικό και να λένε “Γκάλης”. Έχουμε κάνει συζητήσεις. Θα ήθελε να συμμετάσχει πιο ενεργά, εγώ όμως θέλω να τον προστατεύσω. Ήδη έχει κάποιο ρόλο, ετοιμάζουμε κάποια πράγματα. Είναι μεγάλο περουσιακό στοιχείο, χρειάζεται προστασία».


Στον συγκεκριμένο σύνδεσμο, μπορείτε να ακούσετε όλα όσα δήλωσε ο κύριος Νικόλαος Λάσκαρης, στην συνέντευξη τύπου, όπως αυτή μεταδόθηκε από το "Yellow Radio 92,8" μέσω του arisiempr.blogspot.gr.

Εδώ μπορείτε να δείτε σε video όλη την συνέντευξη του κυρίου Λάσκαρη.

Μόλις πριν λίγη ώρα διάβασα την συνέντευξη τύπου του κυρίου Λάσκαρη κι έχω εντυπωσιαστεί πραγματικά. Θα μου πείτε, μα γιατί, αφού ο άνθρωπος δεν είπε κάτι το τόσο σπουδαίο;

Κι όμως, αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος του εντυπωσιασμού μου. Ο άνθρωπος είναι ειλικρινής, είναι ρεαλιστής, έχει γνώσεις διοίκησης και ξέρει πως να υλοποιεί τους στόχους που βάζει. Δεν υπόσχεται τον ουρανό με τ' άστρα. Δεν είναι "κενός" και "ρηχός", όπως κάποιοι άλλοι που διαθέτουν πολλά χρήματα. Δεν παρασύρεται από το συναίσθημα και τον αυθορμητισμό του, τουλάχιστον όχι σε επίπεδα που να προκύψει πρόβλημα στην ομάδα, αλλά γνωρίζει παράλληλα πολύ καλά και την ελληνική πραγματικότητα, σε ό,τι αφορά τον αθλητισμό, το πως λειτουργούν τα δεδομένα, οι θεσμοί, οι φίλαθλοι...

Όλες οι τοποθετήσεις του ήταν "exact to the point" και θεωρώ πως με αυτόν στο "τιμόνι" μπορούμε να ονειρευόμαστε, ίσως και για πράγματα που δεν καταφέραμε να ζήσουμε την εποχή της Αυτοκρατορίας. Ουσιαστικά μας διαβεβαιώνει πως διαθέτει τα χρήματα (και θα τα επενδύσει), ώστε να αλλάξει επίπεδο ο Άρης, άσχετα αν στηριχθεί μαζικά (όπως επιβάλλεται θα πω εγώ) ή όχι. Προφανώς και η στήριξη μας θα είναι η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση που μπορούμε να του δώσουμε...

Με μια λέξη θα τον χαρακτήριζα Άρχοντα!!!

Φυσικά κι εμείς με την σειρά μας, έχοντας εδώ και πολλά χρόνια "καεί στον χυλό", θα πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι, "να κρατάμε μικρό καλάθι" και να κάνουμε υπομονή. Να στηρίζουμε, με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας μας την ομάδα και να μην την εκθέτουμε σε κάθε λογής κινδύνους. Είναι το λιγότερο που "υποχρεούμαστε" να κάνουμε.

Ελπίζω να μπορέσει και στην πράξη να την θωρακίσει την ομάδα από τους ανεγκέφαλους (είμαι περίεργος να δω με τι τρόπο θα το πράξει), αφού αν συμβεί αυτό, δεν φοβάμαι τίποτε περισσότερο και θεωρώ δεδομένο πως θα επιστρέψουμε, αργά ή γρήγορα και στους τίτλους. Σε πρώτη όμως φάση, αυτό δεν πρέπει να αποτελεί αυτοσκοπό και να αγχώνει τους πάντες.

Τα καλύτερα είναι μπροστά...
yorgos
QUOTE
Είμαστε λίγο τρελοί με το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο δεν είναι στην κουλτούρα μας. Μας είχαν γίνει προτάσεις να μπούμε στην Premier League, αλλά δεν είμαστε του ποδοσφαίρου. Παρακολουθούμε μόνο τα νοκ άουτ ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο καθένας έχει τις δικές του προτιμήσεις. Μου αρέσει να βλέπω στίβο, κολύμβηση από το να δω ποδόσφαιρο».

Μπράβο κ. Λάσκαρη, κάθε μέρα και πιο συμπαθής και μπασκετικός.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Τον (διαφορετικό) δρόμο τον έδειξε, θα τον ακολουθήσουμε;

Για έναν λόγο μπορεί κάθε Αρειανός να νιώθει εντυπωσιασμένος από αυτά που είπε χθες ο Νίκος Λάσκαρης. Δεν μίλησε… εντυπωσιακά. Έχοντας δείξει μέρος των οικονομικών δυνατοτήτων του από τότε που ενεπλάκη στον Άρη, θα περίμενε κανείς χθες να κάνει μια… επίδειξη ισχύος. Αυτός προτίμησε έναν άλλο δρόμο.


Στις δύο ώρες που μιλούσε και απαντούσε σε ερωτήσεις μίλησε με λογική. Με συναίσθημα. Χρησιμοποίησε στα λόγια του την ιστορία, την παράδοση του Άρη. Μίλησε για πατριωτισμό, για την Ελλάδα. Μίλησε για την κρίση. Μίλησε μια γλώσσα που ουδείς παράγοντας στον αθλητισμό έχει χρησιμοποιήσει. Έχει ακούσει κανείς από ιδιοκτήτη ομάδας να προτρέπει τον κόσμο της ομάδας του “να έρθει στο γήπεδο και στα “μικρά” παιχνίδια για να αποδώσει σεβασμό στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα αυτή”; Ένα από τα δεκάδες παραδείγματα της χθεσινής “αποκάλυψης” του Λάσκαρη.

Ορθά κοφτά ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να εμπλακεί με το ποδόσφαιρο. Δεν του αρέσει. Καλώς ή κακώς, ευτυχώς ή δυστυχώς, όπως θέλει μπορεί να το πάρει ο καθένας, αλλά ο άνθρωπος είπε την αλήθεια. Προτιμάει να βλέπει στίβο, κολύμβηση ή πυγμαχία από το να βλέπει ελληνικό ποδόσφαιρο.

Έχει τρέλα για το μπάσκετ. Το είπε κι αυτό. Το επανέλαβε αργότερα σε πηγαδάκια και η σύζυγός του Τζώρτζια. Το ότι βλέπει πολύ μπάσκετ δεν σημαίνει ότι ξέρει μπάσκετ. Το είπε άλλωστε ότι προπονητής δεν είναι, ούτε θα γίνει. Θέλει, όμως, να έχει άποψη και έχει άποψη. Θέλει να βλέπει θέαμα, θέλει να βλέπει κάτι που να το ευχαριστιέται και υπό το δικό του σκεπτικό το ίδιο θα κάνει και ο κόσμος που θα πηγαίνει στο Αλεξάνδρειο.

Θέλει να παίξει ο Άρης στην Ευρωλίγκα. Θέλει να κατακτήσει το Γιούροκαπ. Θέλει να πάρει τίτλους. Ορθώς είπε κάποια στιγμή “ποιος δεν θέλει;”. Την ίδια ώρα όμως έλεγε ότι “θα πρέπει να αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο ότι αξίζουμε να είμαστε στην Ευρωλίγκα ή στο Γιούροκαπ”.

Θα μπορούσε να κάνει τριπλάσιο και τετραπλάσιο μπάτζετ, όμως προτίμησε να ακολουθήσει έναν άλλον δρόμο, αυτόν που θα επιθυμούσε και ο Δημήτρης Πρίφτης, των σταθερών βημάτων, της απόκτησης σταθερότητας, δυνατών πατημάτων. “Οι οπαδοί θέλουν πρωταθλήματα, ο επιχειρηματίας θέλει σταθερότητα”, είπε σε μια αποστροφή του λόγου του, δείχνοντας άλλη μια φορά ότι μιλάει με λογική.

Μίλησε με… σκληρά λόγια για τον Ερασιτέχνη, αλλά μήπως έχει άδικο; Που αρχίζει και που σταματάει το οικονομικό άνοιγμα του ΑΣ; Πως να εμπλακεί;

Μέσα από τη δίωρη συνέντευξη Τύπου ο Λάσκαρης έδειξε ότι ξέρει που έχει έρθει, κυρίως όμως έδειξε πως υπάρχει και ένας διαφορετικός δρόμος, ένας διαφορετικός τρόπος διοίκησης, προσέγγισης των πραγμάτων στον επαγγελματικό αθλητισμό. Το θέμα είναι να τον δούμε όλοι αυτόν τον δρόμο, ο καθένας από την θέση του.
SteelGandalf
Στην προηγούμενη σελίδα, κάτω από το κείμενο που αφορά την συνέντευξη τύπου του κυρίου Νικόλαου Λάσκαρη, προστέθηκε και το ηχητικό ντοκουμέντο αυτής, όπως μεταδόθηκε από το "Yellow Radio 92,8" μέσω του arisiempr.blogspot.gr.

Επίσης, προστέθηκε και το video από την συνέντευξη τύπου.

QUOTE(www.pressaris.gr)
Η δυναμική του Άρη και του Λάσκαρη «έσωσαν» την παρτίδα με τα τηλεοπτικά της Α1

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που ανέλυσε ο Νίκος Λάσκαρης μέσα από το οποίο αποδεικνύεται η δυναμική του Άρη, αλλά και η δική του σε οικονομικό και διοικητικό επίπεδο είναι το τι έγινε τελικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα αυτή τη χρονιά.


Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λάσκαρης πως “είχαμε ένα δίλημμα. Να διεκδικήσουμε χρήματα περισσότερα από τα τηλεοπτικά και να κινδυνεύσει να μην υπάρχει πρωτάθλημα. Αποφασίσαμε για το καλό του πρωταθλήματος να είμαστε μέσα στη συλλογική συμφωνία. Ο Άρης μπορεί να πάρει περισσότερα. Δεν χρειαζόμασταν τα χρήματα της NOVA. Θέλαμε να δώσουμε τα τηλεοπτικά δικαιώματα στην ΕΡΤ, σε ανοικτό κανάλι. Στο τέλος κάναμε το καλύτερο… Υπάρχει η ιδέα για το ανοικτό κανάλι και για on line streaming για να δει όλος ο κόσμος το τουρνουά. Για το πρωτάθλημα θα τηρήσουμε τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί”.

Αν ο Άρης δεν υπέγραφε την σύμβαση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τότε σε πολύ μεγάλο βαθμό το πρωτάθλημα κινδύνευε να τιναχτεί στον Άρη γιατί το πακέτο με τις 11 ομάδες θα είχε μηδαμινό ενδιαφέρον και κέρδος για τη NOVA. Από την επόμενη χρονιά, όμως, θα αλλάξουν τα δεδομένα, αυτό είναι βέβαιο…
SteelGandalf
QUOTE(www.arisbc.gr)
Συνάντηση Ν. Λάσκαρη – J. Bertomeu

Τη δεύτερη συνάντησή τους μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα είχαν ο ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., κος Νικόλαος Λάσκαρης και ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague, Jordi Beromeu, δείγμα του ότι ο Αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ ξαναμπαίνει «ζεστά» στα «σαλόνια» της Ευρώπης.


Οι δύο άνδρες, παρουσία της συζύγου του κου Λάσκαρη, κας Τζόρτζιας Ευσεβίου – Λάσκαρη, είχαν τετ α τετ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία της παρουσίας του κ. Bertomeu στην πόλη, για το επιμορφωτικό σεμινάριο διαιτητών της διοργάνωσης. Συζήτησαν για τη νέα εποχή που ανατέλλει στον ΑΡΗ με την ανάληψη της Κ.Α.Ε. από την οικογένεια Λάσκαρη, την επιστροφή του Αυτοκράτορα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέσω του Eurocup της περιόδου 2015-16 και τις προοπτικές του μέλλοντος.


QUOTE(www.pressaris.gr)
Το PRESSARIS στη συνάντηση Λάσκαρη – Μπερτομέου! (photos)

Λίγο μετά τις 12 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε η συνάντηση του εκτελεστικού διευθυντή της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου με τον ιδιοκτήτη του Άρη, Νίκο Λάσκαρη! Το PRESSARIS ήταν εκεί και κατέγραψε τις πρώτες στιγμές της συνάντησης…

Ο Νίκος Λάσκαρης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Τζόρτζια Ευσεβίου έφτασε στο ξενοδοχείο λίγα λεπτά μετά τις 12. Εκεί τους “υποδέχθηκε” ο Τζόρντι Μπερτομέου και στο λόμπι του ξενοδοχείου ξεκίνησε ήδη η συνάντηση των δύο πλευρών.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι λίγο πολύ γνωστά και περιστρέφονται από την επιστροφή του Άρη στην Ευρωλίγκα, κυρίως όμως στον τρόπο με τον οποίο οι κίτρινοι θα γίνουν και πάλι – σε όλα τα επίπεδα – ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Ο Τζόρντι Μπερτομέου στο PRESSARIS! Τι είπε για τον Άρη, την τρίτη θέση στην Ευρωλίγκα, που ταυτίζεται με τον Λάσκαρη!

Ο Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε στο PRESSARIS με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη για την πορεία των κορυφαίων διοργανώσεων, αναφέρθηκε φυσικά στον Άρη, αλλά και στο ενδεχόμενο τρίτης ελληνικής ομάδας στην Ευρωλίγκα και συμφώνησε με την αντίληψη που έχει ο Νίκος Λάσκαρης για το συγκεκριμένο θέμα!


Υπάρχει η σκέψη για μια τρίτη ελληνική ομάδα στην Ευρωλίγκα;

Πάντα αντιδρούμε με βάση τη αγορά. Θα θυμάστε ότι είχαμε τέσσερις ομάδες από την Ιταλία, ο καιρός πέρασε όμως και η κατάσταση άλλαξε. Τώρα έχουμε ένα άλλο σενάριο. Θα πρέπει να ανταποκρινόμαστε σε αυτό που επιτάσσει η πραγματικότητα. Δεν θα κλείσουμε τα μάτια. Στη Ρωσία αναπτύσσονται οι ομάδες κι εκεί που είχαμε μία εκπρόσωπο, τώρα έχουμε τρεις. Όλα είναι ανοικτά. Αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε μια ομάδα που δεν ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις. Πρέπει να αποδείξει αυτή η ομάδα ότι αξίζει να βρίσκεται στην Ευρωλίγκα. Όταν αποδείξεις, θα είσαι. Ξέρετε πόσα πλάνα έχω ακούσει; Ο Τόνι Πάρκερ μου είπε το ίδιο. Έχω λεφτά και θέλω να είμαι Ευρωλίγκα. Και του είπα ότι εσύ πρέπει να αποδείξεις ότι μπορείς να είσαι με το πλάνο σου. Μην περιμένεις να επενδύσω εγώ σε σένα.

Ο ιδιοκτήτης του Άρη, κ. Λάσκαρης υπογράμμισε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ότι πρέπει να αποδείξει η ομάδα του ότι αξίζει να βρίσκεται στο Γιούροκαπ για να αποκτήσει δικαίωμα να πει ότι αξίζει να επιστρέψει στην Ευρωλίγκα. Είναι αυτή η αντίληψη στην οποία αναφέρεστε;

Ακριβώς αυτό! Αυτό πρέπει να γίνει. Περίπου αυτό συνέβη και με την ΑΕΚ που απέκτησε νέο ιδιοκτήτη… Είναι μια ιστορική και μεγάλη ομάδα, από τους ιδρυτές της Ευρωλίγκα. Είδαμε ένα πλάνο και τους καλέσαμε στο Γιούροκαπ, διαπιστώνοντας ότι υπήρχε πρότζεκτ. Έχουμε κάποια εργαλεία και μπορούμε να βοηθήσουμε, εφόσον δούμε ότι υπάρχει πρότζεκτ. Είδατε ότι βάλαμε την Μπάγερν Μονάχου στο Γιούροκαπ παρότι προερχόταν από τη δεύτερη κατηγορία, γιατί πολύ απλά είδαμε ότι υπήρχε πλάνο.

Ο Άρης (όπως και οι άλλες δύο ομάδες του Γιούροκαπ από την Ελλάδα) θέλει να παίξει στην Ευρωλίγκα. Τι στοιχεία θέλει να δει ο κ. Μπερτομέου από αυτές για να σκεφτεί ότι μπορεί όντως να γυρίσουν στην κορυφαία διοργάνωση;

Δεν θα αναφερθώ στις αθλητικές εγκαταστάσεις γιατί και οι τρεις ελληνικές ομάδες που βρίσκονται στο Γιούροκαπ τις έχουν. Από εκεί και πέρα δύο στοιχεία είναι αυτά που απαιτούνται. Το πρώτο έχει να κάνει με την ανταγωνιστικότητά τους σε αγωνιστικό επίπεδο και το δεύτερο είναι η οικονομική σταθερότητα σε βάθος ετών. Να μην είναι μία προσπάθεια, μια επένδυση του “βάζω χρήματα μια φορά και φεύγω”. Πρέπει να είναι σταθερή η ομάδα σε οικονομικό επίπεδο και στο πλάνο της και φυσικά αυτό απαιτεί χρόνο.

Και οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης αντιμετώπισαν προβλήματα στο παρελθόν. Έπαιζαν στο Γιούροκαπ παρότι είχαν αδυναμία στην πληρωμή της συμμετοχής. Με ένα εκατομμύριο μπάτζετ δεν μπορείς να ονειρεύεσαι την Ευρωλίγκα. Πρέπει να έχεις μίνιμουμ 6-7 εκατομμύρια. Η Ευρωλίγκα είναι η διοργάνωση για το άριστο και το άριστο δεν υπάρχει παντού. Πρέπει στο τέλος της ημέρας να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό προϊόν. Αυτό θέλουν να δουν.

Γιατί δεν δίνετε δύο εισιτήρια από το Γιούροκαπ προς την Ευρωλίγκα;

Αυτή είναι η άποψη μου και δεν λέω ότι είναι η σωστή, αλλά θέλουμε να κρατήσουμε την ένταση και το πάθος για τον τελικό. Είναι πιθανό αν έχεις δύο ομάδες στον τελικό που θα έχουν ήδη προκριθεί στην Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου, το παιχνίδι να χάσει την ένταση και τη ζωντάνια του. Επίσης, αν βάλεις δεύτερη ομάδα από το Γιούροκαπ, θα πρέπει να την βγάλεις από κάπου αλλού”.

Εξηγήστε μας γιατί δεν πρέπει κανείς να θεωρεί… δευτεράντζα μια διοργάνωση σαν το Γιούροκαπ;

Το Γιούροκαπ είναι πολύ σκληρή διοργάνωση. Καταρχήν είναι διοργάνωση με πολλές ομάδες που παίζουν στην Ευρωλίγκα. Μια λεπτομέρεια για να καταλάβει ο κόσμος: Τις δύο τελευταίες χρονιές οι ομάδες που αποκλείονται από την Ευρωλίγκα, πηγαίνουν στο Γιούροκαπ. Ποτέ καμία από αυτές τις ομάδες δεν έπαιξε στον τελικό και μόνο μία πήγε ως τα ημιτελικά. Αυτό φανερώνει πόσο δύσκολη είναι η διοργάνωση, άρα το να είσαι μέρος αυτής δεν είναι εύκολο. Μετά, φυσικά δεν είναι η ελίτ, αλλά είναι πολύ κοντά στην ελίτ. Το να υποτιμάει κανείς το επίπεδο του Γιούροκαπ είναι λάθος. Θα δώσουμε μεγάλη προσοχή στο Γιούροκαπ την επόμενη σεζόν, θα συζητήσουμε μια νεά δομή, ίσως ένα νέο σύστημα διεξαγωγής, γιατί για μας το Γιούροκαπ είναι πολύ σημαντικό κομμάτι σε αυτό που κάνουμε. Θα γίνει ακόμα πιο δύσκολο στο μέλλον. Τώρα αν μια ομάδα το έχει κατακτήσει 10 φορές, ναι είναι λογικό να μη το θεωρεί μεγάλη διοργάνωση, αλλά δεν υπάρχει τέτοια ομάδα.

Ποιο είναι ο στόχος και το όραμα του Τζόρντι Μπερτομέου για την Ευρωλίγκα;

Μόνιμος στόχος μας είναι να βελτιώνουμε το επίπεδο των διοργανώσεων και φυσικά να αναπτυσσόμαστε. Μην περιμένετε θαύματα. Αυτή τη στιγμή, η Ευρωλίγκα προβάλλεται τηλεοπτικά σε 202 χώρες στον κόσμο. Συγκεντρώνει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων φιλάθλων… Δεν μπορείς να προχωρείς σε μεγάλες επενδύσεις, αλλά να στέκεσαι στα πόδια σου. Περιμένω ότι και φέτος θα έχουμε μια πολύ καλή διοργάνωση. Είδατε ότι μετά από προσπάθεια 5-6 χρόνων, βρήκαμε το επίπεδο ανταπόκρισης που θέλαμε στην Κίνα. Αποκτήσαμε έναν σταθερό και πολύ σοβαρό συνεργάτη και το πλαίσιο της συνεργασίας μας δεν περιορίζεται αποκλειστικά στα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Πως μπορεί το μπάσκετ να κερδίσει τον χώρο του στην κορυφή των αθλημάτων στην Ευρώπη, όταν δεν είναι ενωμένο και υπάρχει αυτή η διαμάχη με την FIBA;

Δεν μπορώ να απαντήσω στην ερώτηση γιατί δεν είναι ενωμένο το μπάσκετ. Εμείς από την πλευρά μας ήμασταν πάντα ενωτικοί. Τα τελευταία χρόνια είχαμε συνεργασία με εθνικές ομοσπονδίες και φυσικά με τη FIBA. Τους βοηθήσαμε στα πλάνα τους, δουλέψαμε με τη FIBA… Προσφέραμε την εμπειρία μας, τις γνώσεις μας, προωθήσαμε όλα τα events τους, αλλά αυτή η σχέση δεν είναι αμφίδρομη. Εμείς είμαστε πάντα συνεργάσιμοι. Τρέχουμε ένα πλάνο, δεν κάνουμε πολιτική. Ποιος θέλει να επιστρέψει το μπάσκετ στο 1995 ή στο 1988; Θέλει η FIBA να ελέγχει τα πάντα; Μπορεί η FIBA να ελέγξει το ΝΒΑ; Ασφαλώς όχι. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Είμαστε υπέρ του να παίζουν οι εθνικές ομάδες στις χώρες τους. Το πρόβλημα είναι το καλεντάρι και τα δύο από τα τέσσερα “παράθυρα”. Δεν είναι ότι εμείς δεν είμαστε γενναιόδωροι. Στη FIBA ξέρουν ότι σε αυτά τα δύο παράθυρα δεν μπορούν να παίξουν οι παίκτες του ΝΒΑ. Το ΝΒΑ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση και η FIBA την αποδέχθηκε. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η διοργάνωση θα χάσει την αξία της. Σε πολλές εθνικές ομάδες, οι πρωταγωνιστές αγωνίζονται στο ΝΒΑ. Πόσο διαφορετική θα είναι η Ιταλία του Ιουνίου με την Ιταλία του Φεβρουαρίου; Το ίδιο ισχύει και για την Γαλλία. Θα είναι λοιπόν μια ψεύτικη διοργάνωση. Πρέπει να αποφύγουμε αυτή την εξέλιξη”.

Θα μπορούμε η Ευρωλίγκα να δώσει περισσότερα χρήματα στις ομάδες;

Ποιος λέει ότι εμείς δίνουμε λίγα λεφτά; Η FIBA; Μα, η FIBA δεν πληρώνει τις ομάδες για να παίξουν οι παίκτες στις εθνικές διοργανώσεις. Να συγκρίνουμε τα έσοδά μας; Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, για πρώτη φορά υπήρξε κέρδος για τη FIBA. Κι όμως, το ποσό που εξοικονομήθηκε από το παγκόσμιο Κύπελλο είναι το μισό σε σύγκριση με το ετήσιο κέρδος της Ευρωλίγκα. Τηλεοπτικά, η συγκεκριμένη διοργάνωση προβλήθηκε σε 150 χώρες, ενώ η Ευρωλίγκα προβάλλεται σε περισσότερες από 200. Είναι εύκολο να μιλάμε και δύσκολο να αποδεικνύουμε. Και θα σας πω κάτι τελευταίο. Όλοι ξέρουν πόσα χρήματα δίνει η Ευρωλίγκα στις ομάδες. Ξέρεις κανείς πόσα χρήματα θα δώσει η FIBA;

Κι εμείς θέλουμε να δίνουμε περισσότερα χρήματα στις ομάδες. Θυμηθείτε όμως το αρχικό κεφάλαιο της Ευρωλίγκα και συγκρίνετέ το με το αντίστοιχο τωρινό. Και μιλάμε για αληθινά λεφτά. Χρειαζόμαστε χρόνο. Γίνεται η σύγκριση της Ευρωλίγκα με το Τσάμπιονς Λιγκ. Γιατί δεν συγκρίνουμε τα έσοδα μπάσκετ και ποδόσφαιρο στη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου; Σε συλλογικό επίπεδο, μετά το ΝΒΑ τα περισσότερα χρήματα τα δίνει η Ευρωλίγκα. Το δε ΝΒΑ δίνει στις ομάδες περίπου το 20% σε σχέση με τον συνολικό οικονομικό προϋπολογισμό τους. Οι ομάδες πρέπει να δουλέψουν, να δράσουν. Εμείς προσφέρουμε στις ομάδες, σε ετήσια βάση, πιο εμπορικά και περισσότερα παιχνίδια, καλύτερα γήπεδα, ένα πεδίο στον τηλεοπτικό χώρο, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να επιδιώξουν την οικονομική ανάπτυξή τους. Θέλουμε να αυξήσουμε τα έσοδα, λειτουργούμε προς αυτήν την κατεύθυνση, πρωτίστως όμως είναι θέμα των ομάδων. Εμείς διοργανώνουμε τα πρωταθλήματα. Για παράδειγμα, πετύχαμε τη συμφωνία με το μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο στην Κίνα. Αν τώρα οι ομάδες μπορέσουν και βρουν συνεργάτες στη συγκεκριμένη αγορά, είναι δική τους υπόθεση.
SteelGandalf
Πριν από περίπου 20 ημέρες, ο Γιάννης Δασκάλου, εγκαινιάζοντας την συνεργασία του με το Basketplus, έγραψε το παρακάτω κείμενο. Επειδή, φυσικά, εξακολουθεί να είναι επίκαιρο, σας το παραθέτω:

QUOTE(basketplus.gr)
Γιάννης Δασκάλου

Νίκο Λάσκαρη, αντέχεις;

Ενθουσιασμός επικρατεί στις τάξεις του κόσμου του Άρη, μετά την πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Νίκος Λάσκαρης. Ο νέος ιδιοκτήτης της Κ.Α.Ε. Άρης, μέσα σε δυόμιση ώρες, προσπάθησε να δώσει το στίγμα και την νέα φιλοσοφία που θέλει να φέρει στην ομάδα και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα.


Καταρχήν, οφείλω να του πω ένα μεγάλο μπράβο και ταυτόχρονα ένα μεγάλο ευχαριστώ, για το ότι τόλμησε να μπει σε έναν χώρο που αν και δεν έχει καμιά σχέση με άλλα, διαβρωμένα και θεσμικά τρισάθλια αθλήματα (βλέπε ελληνικό ποδόσφαιρο), δεν είναι και ο πιο ενδεδειγμένος για επενδυτές και επιχειρηματίες.

Παράλληλα, οφείλω να του αναγνωρίσω ότι το έκανε όχι με… αέρα και υποσχέσεις, αλλά με πολύ ζεστό χρήμα και φυσική παρουσία στα δρώμενα της ΚΑΕ. Αγόρασε την πλειοψηφία τα μετοχών «ακουμπώντας» μέσα σε 4 μήνες 1.4 εκατομμύρια ευρώ, μπήκε ο ίδιος στο νέο Δ.Σ. ως διευθύνων σύμβουλος και με δικαίωμα υπογραφής, ενώ έβαλε μέσα και τον αδερφό του ως εντεταλμένο σύμβουλο, επίσης με δικαίωμα υπογραφής.

Ο Λάσκαρης, λοιπόν, με πράξεις, μας είπε ότι αναλαμβάνει την Κ.Α.Ε. Άρης και μαζί, όλη την (τεράστια) ευθύνη που βαραίνει μια εταιρεία με το ειδικό βάρος και την ιστορική σημασία της συγκεκριμένης Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας. Θα αντέξει, ωστόσο, να παίξει το παιχνίδι με τους κανόνες που είναι διαμορφωμένοι στην Ελλάδα; Θα αντέξει την πραγματικότητα του ελληνικού επαγγελματικού αθλητισμού και δη, του μπάσκετ; Θα μπορέσει να κρατήσει τις ισορροπίες, όταν χρειαστεί, εντός της οικογένειας του Άρη; Αγωνιστικά, διοικητικά και σε σχέση με τον (απαιτητικό) κόσμο, οπαδικό και μη, της ομάδας;

Εύχομαι να τα καταφέρει. Και για να τα καταφέρει, πέραν των δικών του ανθρώπων που επέλεξε για τα κοινά της Κ.Α.Ε., πρέπει να εμπιστευτεί και τους ανθρώπους που με τις κινήσεις και την τριετή τους αυτοθυσία – όπως ο ίδιος τόνισε – κράτησαν τον Άρη ζωντανό και δεν επέτρεψαν τον αφανισμό και την εξαθλίωσή του. Και φυσικά, να μπολιάσει τις υψηλές γνώσεις του για το μάνατζμεντ, τα οικονομικά και τις μπίζνες, τις κοινωνικές του ευαισθησίες και τον ρομαντισμό που έδειξε, με την «κιτρινόμαυρη» πραγματικότητα και τους – κάθε άλλο παρά ρομαντικούς – κανόνες του ελληνικού επαγγελματικού αθλητισμού.

Αν μπορούσα να αφιερώσω ένα τραγούδι στον Νίκο Λάσκαρη, θα ήταν το «you ‘re just too good to be true». Και ελπίζω να μην με παρεξηγήσει ούτε ο ίδιος, ούτε η σύζυγός του, κυρία Τζώρτζια. Δεν επιθυμώ να «σπατουλάρω» τον νέο ιδιοκτήτη της Κ.Α.Ε. Άρης, όπως πρόθυμα πολλοί έκαναν στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου του με… γελάκια, αστεϊσμούς και πικρόχολες συμβουλές. Έχοντας επίγνωση της πρότερης κατάστασης της ομάδας, τον θεωρώ «δώρο Θεού».

Επ' ευκαιρία, όμως, θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στους ανθρώπους του κλειστού του περιβάλλοντος, που είμαι σίγουρος ότι θέλουν να τον προστατεύσουν και να τον δουν να μένει χρόνια στο τιμόνι του Άρη. Κύριοι, θωρακίστε την ομάδα με αξιοπιστία, με οικονομική σταθερότητα, αλλά θωρακίστε και τον Νίκο Λάσκαρη με σωστή ενημέρωση και καθοδήγηση για θέματα διοικητικής καθημερινότητας, Αρειανής νοοτροπίας, ρεαλιστικής αντιμετώπισης των προβλημάτων που θα παρουσιαστούν εντός και εκτός παρκέ.

Αντί άλλου επιλόγου: Νίκο Λάσκαρη, όταν ανταλλάξαμε την εθιμοτυπική χειραψία μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου, μου είπες κοιτάζοντάς με στα μάτια: «Να ξέρετε, εγώ είμαι ευθύς και θα σας λέω πάντα την αλήθεια». Αυτό να κάνεις. Και να το κάνεις με όλους τους ανθρώπους του σιναφιού μου μα, κυρίως, με τον κόσμο του Άρη. Το αξίζει όσο κανείς.

Υ.Γ: Με αυτό το κείμενο, εγκαινιάζω την συνεργασία μου με το Basketplus. Με χαρά δέχτηκα την πρόσκληση κάποιων καλών φίλων και συναδέλφων, ώστε να έχω και εγώ μια... «γωνίτσα» σε ένα σάιτ που αγαπά το μπάσκετ και θέλει να το υπηρετεί με ανιδιοτέλεια.


Ο Γιάννης έχει πολύ ουσιαστικό λόγο και τις περισσότερες, αν όχι όλες, φορές συμφωνώ 100% με τα κείμενα του. Έτσι συμβαίνει και με το συγκεκριμένο, που το θεωρώ πάρα πολύ περιεκτικό και στοχευμένο!
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 21/10/2015)
Ο Λάσκαρης δίνει μεγάλη σημασία στο Γιούροκαπ ενόψει… Ευρωλίγκας

Ο Νίκος Λάσκαρης έχει αναφερθεί δημόσια για την επιστροφή του Άρη στην Ευρωλίγκα. Για τον ίδιο – και αυτό θα πρέπει να ισχύει για όλους – το πρώτο που έχει να κάνει ο Άρης ως ομάδα μπάσκετ είναι να αποδείξει ότι αξίζει να παίζει εκεί.


Στις 4 Σεπτεμβρίου, όταν ο Νίκος Λάσκαρης έδωσε την πρώτη μεγάλη συνέντευξη Τύπου, μέσα από την οποία παρουσιάστηκε στον κόσμο της ομάδας είχε τονίσει μετά από σχετικό ερώτημα για την Ευρωλίγκα: “Εμείς παίζουμε Γιούροκαπ, θέλουμε να παίξουμε στην Ευρωλίγκα, θέλουμε να παίξουμε με τους πιο δυνατούς αντιπάλους. Θα δούμε αν αξίζουμε να παίξουμε σε αυτό το επίπεδο. Δεν είμαστε κολλημένοι. Καταλαβαίνουμε ότι τίποτα δεν χτίζεται σε μια μέρα ή σε δύο χρόνια. Θέλει χρόνο. Αν κάποιος έχει αυταπάτες ότι θα πάρουμε την Ευρωλίγκα, τι να πω; Μακάρι, αλλά δεν είναι έτσι. Είναι νωρίς να μιλάμε για αυτά. Ας αποδείξουμε πρώτα ότι αξίζει να είμαστε στο Γιούροκαπ”.

Λίγο μετά την συνάντησή του με τον Τζόρντι Μπερτομέου στην Θεσσαλονίκη τόνισε: “Μπορεί να παίξουμε στην Ευρωλίγκα και από του χρόνου. Αυτό είναι κάτι σχετικό. Πρωτίστως θα πρέπει να μας απασχολεί κάτι άλλο. Εμείς έχουμε να αποδείξουμε ότι αξίζουμε να παίξουμε στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Κι αυτό έχει να κάνει με τον αριθμό των φιλάθλων που θα παρακολουθούν τους αγώνες αλλά και θέμα βίας”.

Είναι πολύ σημαντικό για την Ευρωλίγκα να διαπιστώνει ότι οι αγώνες του Άρη στο Αλεξάνδρειο γίνονται σε γεμάτο γήπεδο και χωρίς να συμβεί το παραμικρό. Οι κίτρινοι παρακολουθούνται γιατί το πρότζεκτ τους είναι καταρχήν ελκυστικό όπως έχει παρουσιαστεί, όμως πρέπει να εφαρμοστεί στην πράξη και εκεί χρειάζονται πράξεις και όχι λόγια, από όλους.


Αυτό ακριβώς.

Δεν θέλουμε να βρεθούμε χαριστικά στην συγκεκριμένη διοργάνωση, επειδή λεγόμαστε Άρης, αλλά με την αξία μας επειδή είμαστε ο Άρης!

Αυτό πρέπει να το αποδείξουμε, με τα νεά δεδομένα, στην πράξη.

Δηλαδή με την αλλαγή επιπέδου στο αγωνιστικό, αλλά, κυρίως, με την αλλαγή νοοτροπίας, τρόπου σκέψης και συμπεριφοράς, σε μερίδα των φιλάθλων μας.

Το 1ο θεωρώ πως με τον προγραμματισμό με τον οποίο λειτουργεί ο κύριος Λάσκαρης δεν θα αργήσει να έρθει. Το 2ο είναι στο χέρι μας να το αποδείξουμε.

Είμαστε Άρης και μπορούμε! wink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.