Επόμενη λύση δεν είναι ο χτεσινός πρωταγωνιστής Xavi Rey; Ναι, το ξέρω ότι δεν έχει σταθερό inside game ούτε ιδιαίτερη ικανότητα με τη μπάλα στα χέρια. Είναι όμως 2.10, καλός αμυντικός, σε καλή ηλικία, παίρνει επίκαιρες θέσεις και κινείται σωστά στο χώρο. Τι πιο κατάλληλο για τον ψηλό που θα κλείνει τη 12αδα, πραγματικά; ΟΚ, το ξέρω ότι είμαι διαχρονικός φίλος, το ξέρω ότι η χρονιά του δεν τραβάει τα βλέμματα, παίζει βέβαια ρόλο που έχει χάσει τα μισά ματς ως τώρα με τραυματισμό καθώς δεν είχε κάνει ούτε και προετοιμασία, αλλά υπάρχουν καλύτερες λύσεις στον ορίζοντα;
Ούτε εγώ θα το θεωρούσα παράλογο να μπορέσει ο Ρέι να πάρει μια θέση στην Εθνική Ισπανίας ως ρολίστας ,γιατί η επόμενη επιλογή σέντερ με μέλλον που να είναι αυτήν την στιγμή στην Λίγκα είναι ο Σάμπ της Μπιλμπάο που δεν βρίσκει τις περισσότερες φορές χρόνο!
Είναι περίεργη η κατάσταση μιας και οι 2 γηγενείς ψηλοί που πρωταγωνιστούν ως τώρα στο Ισπανικό πρωτάθλημα είναι σαφώς μεγάλης ηλικίας για να ξεκινήσει τώρα η παρουσία των σε τελικές 12αδες της Εθνικής τους. Ο Gabriel, συνομήλικος του Λάζου που κόπηκε τελευταία φορά απ' την προεπιλογή της Εθνικής για το Eurobasket της... Σουηδίας, είναι πρώτος σε αξιολόγηση ανάμεσα σε όλους τους παίκτες της λίγκας. Κι ο Nacho Martin μπαίνει στην τέταρτη δεκαετία της ζωής του την άνοιξη και δεν έχει κληθεί ούτε σε φιλικό ποτέ. Και οι 2 πρωταγωνιστούν σε ομάδες που υποβιβάστηκαν πέρυσι και κύριος στόχος τους είναι η παραμονή, πράγμα που θέτει προφανείς αμφιβολίες στο πως θα ανταπεξέρχονταν στα πλαίσια μιας πιο ανταγωνιστικής ομάδας σε συλλογικό επίπεδο, πόσο μάλλον στο roster του φαβορί του επόμενου tournoix εθνικών ομάδων..
Κι αν θα ήταν παράλογο για το νέο εκλέκτορα να πάει σε τέτοιες λύσεις, ποιος άλλος ξεχωρίζει αυτή τη στιγμή; Ο Αguilar πράγματι είναι η πρώτη επιλογή που έρχεται στο μυαλό κάποιου, όντας ένας πρωταγωνιστής των μικρών Εθνικών τους που παίζει αρκετά καλά κι αυτός σε μικρομεσαία ομάδα της λίγκας. Όπως έλεγα προχτές δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως είναι πανέτοιμος, αλλά είναι η πιο λογική λύση απ' όλες κι ας ρίχνει περισσότερα jumpers απ' τον καθένα.
Κι αν θα ήταν παράλογο για το νέο εκλέκτορα να πάει σε τέτοιες λύσεις, ποιος άλλος ξεχωρίζει αυτή τη στιγμή; Ο Αguilar πράγματι είναι η πρώτη επιλογή που έρχεται στο μυαλό κάποιου, όντας ένας πρωταγωνιστής των μικρών Εθνικών τους που παίζει αρκετά καλά κι αυτός σε μικρομεσαία ομάδα της λίγκας. Όπως έλεγα προχτές δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως είναι πανέτοιμος, αλλά είναι η πιο λογική λύση απ' όλες κι ας ρίχνει περισσότερα jumpers απ' τον καθένα.
Για Νάτσο Μαρτίν και Γκάμπριελ που ανέφερες η ηλικία οι ομάδες που έπαιζαν και η ελάχιστη η καθόλου προϋπηρεσία σε Εθνικές ομάδες σίγουρα μετρούν αρνητικά, ο αντίλογος όμως σε επίπεδο Εθνικών ομάδων μπορεί να είναι η παρουσία στην Εθνική Ελλάδος μια από τις κορυφαίες Εθνικές των χαραλαμπίδη και Καλαμπόκη ,που ούτε αυτοί έπαιζαν με λίγες εξαιρέσεις σε ομάδες Ευρωλίγκας ,αλλά κλήθηκαν στα μπασκετικά γεράματα των 30+
Τι γίνεται μες τον εγκέφαλο του Vazquez και το θέμα Εθνική δεν μπορεί να το ξέρει σίγουρα κανείς, αλλά ο Fran της τελευταίας διετίας σίγουρα εγείρεται ζήτημα του αν παίζει κιόλας αρκετά καλά ώστε να αξίζει να ξαναμπεί στην ομάδα τους ακόμη κι αν θέλει. Από κει και πέρα ο μόνος γηγενής ψηλός που έχει πάνω από διψήφιο μέσο όρο αξιολόγησης, που μάλιστα δείχνει και σημαντική άνοδο στο δεύτερο μισό, είναι ο Antelo, αλλά, μιας και είναι και F, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να φάει τη θέση του Aguilar; Δε νομίζω. Κι ακόμα πιο κάτω σε μια υποθετική κατάταξη, μιλάμε για επιλογές με ρεαλιστικές πιθανότητες αν κοιτάμε προς το Doblas ή τον Arteaga;
Ο Εγκέφαλος του Βάσκεθ; μμμ, ναι τι να πείς; Όμως στο ευρωπαϊκό μπάσκετ που ο Μπόμπι Μπράουν και ο Πολ Ντέιβις είναι αστέρια στην Ευρωλίγκα, είναι φανερά σημάδια ότι και οι…ανεγκέφαλοι βάζουν μυαλό και αλλάζουν τα πράγματα υπέρ τους οπότε μπορεί και ο Βάσκεθ να τιμήσει με την παρουσία του την Εθνική Ισπανίας!
Κανονικά ένας παίκτης σαν τον Βάσκεθ που ήταν μια χαρά ενσωματωμένος για χρόνια σε μια μεγάλη ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα και ακόμα και σε μέτρια χρονιά όπως η περσινή, την βοήθησε να κατακτήσει το πρωτάθλημα με την απόδοση του στον πέμπτο τελικό, δεν νομίζω να είχε πρόβλημα στο να βρει τον αγωνιστικό ρόλο στην Εθνική Ισπανίας
Όσοι παρακολουθούν τα μπασκετικά τεκταινόμενα ξέρουν ότι στην Μάλαγα, το παράλογο είναι ο κανόνας και η λογική η εξαίρεση τα τελευταία χρόνια , και όταν με παίκτες όπως ο Πάνκο, ο Βιδάλ, ο Ζόριτς , ο Σίμον, ο Καλογουεί, ο Γουίλιαμς και γενικά ένα ρόστερ με άφθονο επιθετικό ταλέντο ,η ομάδα αυτή καταφέρνει να είναι η τρίτη χειρότερη επίθεση της Λίγκας, με το ατομικό συμφέρον να υπερισχύει του ομαδικού παιχνιδιού, τι να σου κάνει και ο έρμος ο Φράν;
Η λύση είναι μία, γερό - Junyent. Έχει να πάιξει Εθνική απ' το 2002, αλλά είναι τόσο παλαίμαχο το στυλάκι του που θα ψαρώσουν όλοι και θα τους κάψει.
Υπάρχει και άλλη μια με παρελθόν σε ομάδες Ευρωλίγκας και ανάλογο παλαιομοδίτικο στυλ ο Σονσέκα(αν δεν αποσύρθηκε), τώρα σου επιτρέπω να ρίξεις ντομάτες!
Αλλα πραγματικά σε περίπτωση αποψιλωμένης Εθνικής Ισπανίας ο Δαυιδ μπορεί χωρις πλάκα να μπεί στην προετοιμασία και της κανονικής Εθνικής Ισπανίας και όχι μόνο της δεύτερης!
Και η Valencia παρότι έρχεται με 0/4 τελευταία Ισπανία και 0/2 με Bilbao στο Eurocup, έχει σοβαρές πιθανότητες αν παίξει όπως στον προημιτελικό με την Estu o Faverani. Άλλος ένας συμπαθής μου ψηλός που κουτσάθηκε φέτος, πφφ.
Αφού χθες τα κατάφερε με τα μακριά χέρια των defensive-stoppers Μπάρνς και Νογκείρα , την αντίπαλη ζώνη, και τις βοήθειες που έπεφταν πάνω του , είναι καλά προετοιμασμένος για την αναμέτρηση με τον καραφλό.
Βέβαια η Βαλένθια δεν πρέπει να παρασυρθεί απο την άνετη νίκη της επι της Εστουντιάντες ,γιατί χωρίς Ίνγκλις η ομάδα αυτή μπορούσε εύκολα να κινδύνευε να υποβιβαστεί...
Χτες κι απ' τα 2 ματς είδα μόνο το τελευταίο δεκάλεπτο περίπου του δεύτερου αγώνα, κι έχω να πω ότι ο Hamilton ζήλεψε Mirza
Να παρασύρθηκε από την ρέντα του με την Μπαρτσελόνα εκτός από την καλή άμυνα των αντιπάλων;
και η χειραψία του Φώτη με τον Pedro καθόλου εγκάρδια δεν έμοιαζε..
Δεν ξέρω το παρασκήνιο για να πω γιατί συνέβη αυτό , αλλά ενώ η δουλειά του Κατσικάρη στην Μπιλμπάο με έκανε να αποκτήσω καλύτερη γνώμη για τον Κατσικάρη από ότι είχα πιο πριν(κάτι σαν την περίπτωση Βασιλειάδη), ο Pedro χθές εξέθεσε τον Φώτη στην σκακιέρα των προπονητών σε εκνευριστκό βαθμό…