Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Νίκος Γκάλης!!!
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
yorgos
Για τηλεοπτική κάλυψη ξέρουμε τίποτις;
Timemaster
QUOTE(yorgos @ Aug 13 2015, 15:53 ) *
Για τηλεοπτική κάλυψη ξέρουμε τίποτις;


Νωρίς είναι ακόμα. Δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα το τουρνουά οπότε θα πρέπει να περιμένουμε κανένα μήνα για να μάθουμε.

smiley.gif
tuareg
σημερα εγινε γνωστη και η τριτη ομαδα (ολυμπια λουμπλιανα),μετα τις καρσιγιακα και κουμπαν



SteelGandalf
Ας το βάλω κι εδώ, τώρα που γνωρίζουμε και την 4η ομάδα του τουρνουά.

QUOTE(www.pressaris.gr)
26-27 Σεπτεμβρίου το 2ο «Nick Galis Cup», αναζητείται η τέταρτη ομάδα

Την τέταρτη ομάδα που θα συμμετάσχει στο δεύτερο “Nick Galis Cup” αναζητούν οι άνθρωποι της οργανωτικής επιτροπής του τουρνουά. Είχε “κλείσει” η Άλμπα, αλλά επειδή ξεκινάει το πρωτάθλημα στη Γερμανία στις 30 Σεπτεμβρίου, αναζητείται άλλη ομάδα.


Οι κίτρινοι στράφηκαν και στην Ισπανία, προσκαλώντας την Ουνικάχα Μάλαγα, αλλά εισέπραξαν αρνητική απάντηση επειδή δεν υπήρχε χώρος στο καλεντάρι των Ανδαλουσιανών.

Σίγουρες είναι η πρωταθλήτρια Τουρκίας Καρσίγιακα και η Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα. Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 26-27 Σεπτεμβρίου στο Αλεξάνδρειο.


QUOTE(www.pressaris.gr)
Συμπληρώθηκε το «καρέ» του Nick Galis Cup

Η Ολίμπια Λιουμπλιάνα προστέθηκε στις ομάδες που θα δώσουν το «παρών» στο 2ο Nick Galis Cup, μετά τις Καρσίγιακα και Λοκομοτίβ Κουμπάν.


Ήδη ήταν γνωστή η συμμετοχή της Καρσίγιακα και της Λοκομοτίβ Κούμπαν του Γιώργου Μπαρτζώκα και πλέον η… τετράδα έκλεισε με την πιο γνωστή ομάδα της Σλοβενίας, την Ολίμπια Λιουμπλιάνα. Το τουρνουά θα διεξαχθεί στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου στο Nick Galis Hall.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Εξαιρετική καινοτομία Λάσκαρη: Η ομάδα θα φοράει… Nick Galis!

Ο Νίκος Λάσκαρης έχει αναλάβει επί προσωπικού το θέμα της ένδυσης της ομάδας την επόμενη χρονιά και αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες του PRESSARIS αυτό το θέμα θα έχει άμεση σχέση με τον Νίκο Γκάλη!


Πρόθεση του ιδιοκτήτη του Άρη είναι να τιμήσει τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή όλων των εποχών, δημιουργώντας ρούχα με την… υπογραφή του, κάτι ανάλογο που έχει ο Μάικλ Τζόρνταν με το δικό του brand name!

Ο Άρης θα είναι η ομάδα που θα λανσάρει τα συγκεκριμένα προϊόντα και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η ομάδα της επόμενης χρονιάς δεν θα φοράει κάποια αθλητική φίρμα από τις γνωστές στην αγορά, αλλά ρούχα Nick Galis!

Είναι μια από τις καινοτομίες που θέλει να φέρει στον Άρη ο Νίκος Λάσκαρης και φυσικά είναι μια εξαιρετική ιδέα, για να αποκτήσει την πραγματική της οντότητα και εμπορική δυναμική και η μπουτίκ της ΚΑΕ.


Ο άνθρωπος είναι έτη φωτός μπροστά!!!

Στήριξη με πάθος, με δυναμική, με μυαλό και, κυρίως, με σύνεση και ψυχραιμία!!!

Υ.Γ. Η επόμενη κίνηση θα αφορά ένα γήπεδο μπάσκετ, έξω από τον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης, με εύκολη πρόσβαση σε όλους, με θέσεις στάθμευσης και με το όνομα και το άγαλμα του συμβόλου μας, του ανυπέρβλητου Νικόλα μας!!!
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Ευχές από Γκάλη για την Εθνική: «Η αγαπημένη ομάδα όλων των Ελλήνων θα κάνει και πάλι το καθήκον της»

Ο «Θεός» του ελληνικού μπάσκετ και αυτός που πρόσφερε στο άθλημα τις μεγαλύτερες του επιτυχίες, Νίκος Γκάλης δεν θα μπορούσε να μην ευχηθεί στην Εθνική ομάδα, που το Σάββατο ξεκινάει τις προσπάθειες της στο Eurobasket 2015.


Μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Facebook έστειλε τις ευχές του και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την κατάκτηση ενός μεταλλίου: «Καλή επιτυχία από καρδιάς στους παίκτες της Εθνικής μας ομάδας που ρίχνονται στην μάχη του EUROBASKET με στόχο την διάκριση. Πιστεύω ότι τελικά θα τα καταφέρουν και θα κερδίσουν ένα μετάλλιο. Η αγαπημένη ομάδα όλων των Ελλήνων θα κάνει και πάλι το καθήκον της, γιατί έχει παίκτες με ταλέντο και μαχητικότητα».
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Live streaming στο 2o Nick Galis Cup για τους Αρειανούς όλου του κόσμου!

Μια από τις καινοτομίες που θα έχει το δεύτερο τουρνουά προς τιμήν του Νίκου Γκάλη θα είναι η μετάδοση μέσω διαδικτύου, όπως επιβεβαίωσε ο Νίκος Λάσκαρης στο πλαίσιο της πρώτης του συνέντευξης Τύπου.


Το… live streaming μπαίνει στη ζωή του μπασκετικού Άρη και θα προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους τους φιλάθλους της ομάδας, σε οποιοδήποτε σημείο της Γης, να παρακολουθήσουν το διεθνές τουρνουά προς τιμήν του κορυφαίου Έλληνα αθλητή.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινώσει προσεχώς η ΚΑΕ για το 2ο Nick Galis Cup, για το πρόγραμμα των αγώνων, τις παράλληλες δραστηριότητες, τα εισιτήρια και ό,τι άλλο ενδιαφέρει.
algait
QUOTE(www.arisbc.gr)
Με άρωμα Euroleague και το 2ο «Nick Galis Cup»

Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διεξαγωγή του 2ου Διεθνούς Τουρνουά «Nick Galis Cup». To κορυφαίο τουρνουά, το οποίο θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, προς τιμήν του μεγαλύτερου Έλληνα αθλητή όλων των εποχών, Νίκου Γκάλη, θα λάβει χώρα από τις 25 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2015, στο «Nick Galis Hall».

Και η φετινή διοργάνωση θα έχει έντονο άρωμα Euroleague! Τον Νίκο Γκάλη θα τιμήσουν με την παρουσία τους η ρωσική Lokomotiv Kuban και η τουρκική Pinar Karsiyaka Izmir και η Union Olimpija Ljubljana από τη Σλοβενία.

Η Lokomotiv Kuban με τον Έλληνα κόουτς, Γιώργο Μπαρτζώκα, στο τιμόνι της, επέστρεψε στην Euroleague, όπου φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει μία πολύ καλή πορεία, έχοντας κινηθεί εντυπωσιακά στις μεταγραφές. Πήρε παίκτες όπως ο Dontaye Draper, Kyrylo Fesenko, Sergey Bykov, Aleksey Zozulin, Victor Claver, Ryan Broekhoff. Έχει στην τροπαιοθήκη της ένα Eurocup και ένα ρωσικό κύπελλο.

Η Pinar Karsiyaka Izmir ήταν η μεγάλη έκπληξη των ευρωπαϊκών γηπέδων κατά την περσινή σεζόν. Αν και αουτσάιντερ, κατάφερε να κατακτήσει το τουρκικό πρωτάθλημα, κερδίζοντας στα πλέι οφ ομάδες όπως η Fenerbahce και η Anadolu Efes. Έτσι, εξασφάλισε τη συμμετοχή της στη Euroleague και κινήθηκε εντυπωσιακά στο μεταγραφικό «σαφάρι», αποκτώντας τους Justin Carter, Kerem Gonlum, Joe Ragland, Josh Carter, Can Altintig. Η τουρκική ομάδα έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο και 2 Turkish President’s Cups.

Η Union Olimpija Ljubljana θα συμμετάσχει στο Eurocup της προσεχούς σεζόν, όπως κι ο ΑΡΗΣ. Είναι η πιο ιστορική ομάδα της Σλοβενίας με πλήθος τροπαίων: έχει κατακτήσει 15 πρωταθλήματα και 19 κύπελλα Σλοβενίας, 1 Saporta Cup, 7 Supercups και 1 τρόπαιο Αδριατικής Λίγκας. Φέτος επιχειρεί ένα νέο ξεκίνημα και απέκτησε τους Miha Lapornik, Mitja Nikolic, Sasa Zagorac, ενώ έκανε και επενδύσεις όπως αυτή του 18χρονου Blaz Mesicek

Το πρόγραμμα του «Nick Galis Cup»

Παρασκευή 25.09.2015

Ημιτελικοί Αγώνες (19:00 & 21:00)

Σάββατο 26.09.2015

Συναυλία των Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Χρήστου Θηβαίου και Μιλτιάδη Πασχαλίδη.

Κυριακή 27.0.2015

19.00 Μικρός τελικός

21.00 Μεγάλος Τελικός και απονομές

Οι τιμές των εισιτηρίων

2ο Nick Galis Cup 25/09 & 27/09 - Τιμή ημέρας (2 αγώνες /ημέρα)

Όλο το γήπεδο – Θύρες: 1, 2-3Α, 2-3Β, 4, 5-6, 7, 8-9, 10 - 10 €

Θύρες 2-3 GOLD (226 θ) - 30 €

Court Side Seats (17-19 θ) - 100 €

Γενική Είσοδος Συναυλίας στη ΔΕΘ – 26/09/15 - 10 €

Περισσότερες λεπτομέρειες, για το πρόγραμμα των αγώνων, τη συναυλία του Σαββάτου και τη διάθεση των εισιτηρίων του «Nick Galis Cup», θα ανακοινωθούν προσεχώς από την ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε.


Nick Galis Cup και συναυλία Βασίλη!!! Τι άλλο να ζητήσει κανείς σε αυτή τη ζωή;

ΥΓ. Και με χαμηλές τιμές!
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Γκάλης: «Υπερήφανος και ευτυχής που φόρεσα τη κίτρινη φανέλα!»

Ο Άρης σαν σήμερα πριν από 17 χρόνια ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσύρει τη φανέλα με το Νο6 προς τιμήν του Νίκου Γκάλη, ο οποίος φυσικά θυμήθηκε την επέτειο αυτή.


Ο «Νικ» έγραψε στο facebook «Σαν σήμερα πριν 17 χρόνια ο Άρης πήρε την απόφαση να αποσύρει την φανέλα με το Νο 6 αναγνωρίζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την προσφορά μου στον σύλλογο. Είναι πολύ μεγάλη τιμή αυτή για κάθε αθλητή. Ο Άρης ήταν, είναι και θα είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Και σήμερα αισθανόμενος την αγάπη του Αρειανού λαού νιώθω υπερήφανος και ευτυχής που φόρεσα την κίτρινη φανέλα».


Επειδή, λοιπόν, κανένας θνητός δεν μπορούσε να σηκώσει το βάρος της τιμημένης σου φανέλας, αποφάσισε η Κ.Α.Ε. Άρης να την σηκώσει εκείνη, με μηχανικά μέσα, στην οροφή του, μετέπειτα ονομαζόμενου, "Nick Galis Hall"!!!

Respect Γίγαντα!!! smile.gif
SteelGandalf
QUOTE(www.arisbc.gr)
Το πρόγραμμα των ημιτελικών του «Nick Galis Cup»

Το πρόγραμμα των ημιτελικών του 2ου Διεθνούς Τουρνουά «Nick Galis Cup», το οποίο θα διεξαχθεί από τις 25 έως τις 27 Σεπτεμβρίου στο «Nick Galis Hall».


Αναλυτικά:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/09

19.00 Lokomotiv Kuban – Pinar Karsiyaka Izmir

21.00 ΑΡΗΣ – Union Olimpija Ljubljana

Ο «μικρός» τελικός του τουρνουά θα διεξαχθεί την Κυριακή, 27/09, στις 19:00 και ο «μεγάλος» τελικός την ίδια μέρα στις 21:00.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Γκάλης για όλους και για όλα στο Ευρωμπάσκετ

Έναν αμφίρροπο τελικό ανάμεσα σε Ισπανία και Λιθουανία περιμένει ο Νίκος Γκάλης. Τι είπε ακόμη για τον έφηβο Γκασόλ και πως έχασε η Σερβία.


Η άποψη του Νίκου Γκάλη πάντα έχει αξία. Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ παρακολουθεί φανατικά το Ευρωμπάσκετ και καταθέτει το δικό του σχόλιο για τους δύο συναρπαστικούς ημιτελικούς και τον τελικό Ισπανία-Λιθουανία.

«Το φετινό Ευρωμπάσκετ είχε να παρουσιάσει 2 πραγματικά συναρπαστικούς ημιτελικούς. Η Ισπανία και η Λιθουανία δίκαια πήραν την πρόκριση στον μεγάλο Τελικό. Οι Ισπανία παρά τις ελλείψεις βασικών της παικτών με ηγέτη τον μεγάλο Γκασόλ που έπαιζε σαν έφηβος και έκανε απίθανα πράγματα νίκησαν τους οικοδεσπότες Γάλλους χωρίς να επηρεαστούν από την εχθρική γι’ αυτούς ατμόσφαιρα.

Στον άλλο ημιτελικό η Λιθουανία, η ευχάριστη για μένα έκπληξη αυτής της διοργάνωσης, βασίστηκε στην πολύ δυνατή της άμυνα και πήρε τη σπουδαία πρόκριση παίζοντας με παίκτες που έδειξαν εκπληκτική ψυχραιμία και στα σαράντα λεπτά. Αντίθετα η Σερβία έκανε λάθη στα κρίσιμα σημεία του αγώνα αδικαιολόγητα για την αξία των παικτών της. Ο αυριανός μεγάλος Τελικός είναι ανοικτός σε κάθε αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι θα δούμε ένα δυνατό αγώνα όπου οι πιθανότητες είναι ακριβώς μοιρασμένες», έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook.


QUOTE(www.arisbc.gr)
Τα εισιτήρια και η τηλεοπτική κάλυψη του «Nick Galis Cup»

Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ανακοινώνει ότι την Τρίτη 22/09 θα ξεκινήσει η προπώληση των εισιτηρίων για το 2ο Διεθνές Τουρνουά «Nick Galis Cup», τα οποίο φέτος περιλαμβάνει τέσσερις αγώνες υψηλού επιπέδου (Παρασκευή 25/09 και Κυριακή 27/09) και ενδιάμεση συναυλία των Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Χρήστου Θηβαίου και Μίλτου Πασχαλίδη (Σάββατο 26/09).


Οι τιμές των εισιτηρίων
2ο Nick Galis Cup 25/09 & 27/09 Τιμή ημέρας (2 αγώνες /ημέρα)
Όλο το γήπεδο – Θύρες: 1, 2-3Α, 2-3Β, 4, 5-6, 7, 8-9, 10 10 €
Θύρες 2-3 GOLD 30 €
Court Side Seats 100 €
Γενική Είσοδος Συναυλίας στη ΔΕΘ – 26/09/15 10 €

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

ΤΡΙΤΗ 22/09 – ΠΕΜΠΤΗ 24/09

Από 12.00 έως 20.00, από τα γραφεία της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. (Γρ. Λαμπράκη 2, Παλαί ντε Σπορ, τηλ. 2310 265 600).

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/09

Από τις 12.00 έως την έναρξη των αγώνων, από τα εκδοτήρια του Αλεξανδρείου Μελάθρου και το ARIS LEGEND STORE.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/09

Από τις 12.00 έως την έναρξη της συναυλίας (19:30) των Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Χρήστου Θηβαίου και Μίλτου Πασχαλίδη (μεταξύ των Περιπτέρων 7 & 8 της Δ.E.Θ.), από τα εκδοτήρια του Αλεξανδρείου Μελάθρου και το ARIS LEGEND STORE.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/09

Από τις 12.00 έως την έναρξη των αγώνων, από εκδοτήρια του Αλεξανδρείου Μελάθρου και το ARIS LEGEND STORE.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

Οι φίλαθλοι μπορούν να προμηθευτούν ηλεκτρονικά τα εισιτήριά τους για το τριήμερο του «Nick Galis Cup», από την Τρίτη 22/09, μέσω της viva.gr και ειδικού link στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. (www.arisbc.gr). Η προπώληση και η διάθεση ηλεκτρονικών εισιτηρίων μπορεί να γίνει είτε online, είτε από το αποκλειστικό δίκτυο συνεργασιών της viva.gr με τα καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, MediaMarkt, Reload, SevenSpots.

Όσοι προμηθευτούν ηλεκτρονικά το εισιτήριό τους, θα πρέπει να ανταλλάξουν το voucher, με το επίσημο εισιτήριο της εκδήλωσης, από το ειδικό εκδοτήριο στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, το οποίο θα ανοίγει κατά τη διάρκεια του τριημέρου δύο ώρες πριν από την κάθε εκδήλωση.

Στην ΕΡΤ3 το «Nick Galis Cup»

Επίσης η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ανακοινώνει ότι το 2ο Διεθνές Τουρνουά «Nick Galis Cup» θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ3, η οποία μαζί με την ΕΡΑ Σπορ 101.8, τον 102 FM και τον 9.58 FM, θα είναι οι χορηγοί επικοινωνίας της μεγάλης διοργάνωσης προς τιμήν του Νίκου Γκάλη. Επίσης, η ΕΡΤ3 και η ΕΡΤ1 θα μεταδώσουν σε μαγνητοσκόπηση μέρος της συναυλίας των Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Χρήστου Θηβαίου και του Μίλτου Πασχαλίδη, σε ημέρα και ώρα που θα ανακοινωθεί.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ «NICK GALIS CUP»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/9
19:00 Λοκομοτίβ Κούμπαν – Πίναρ Καρσίγιακα
21:00 ΑΡΗΣ – Ολίμπια Λιουμπλιάνας

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/9
19:30 Συναυλία Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Χρήστου Θηβαίου και Μίλτου Πασχαλίδη

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/9
19:00 «Μικρός» Τελικός
21:00 «Μεγάλος» τελικός
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Ιδού τα μαγικά χαρτάκια του Nick Galis Cup! Όλες οι λεπτομέρειες πώλησης και διάθεση από την ΚΑΕ



Η ΚΑΕ Άρης ενημέρωσε κι επίσημα ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για το 2ο Nick Galis Cup.


Η ανακοίνωση αναφέρει: «Στην κυκλοφορία τέθηκαν από την Τρίτη (22/09) τα εισιτήρια για το 2ο τουρνουά «Nick Galis Cup», το οποίο θα διεξαχθεί από τις 25 έως τις 27/09 στο «Nick Galis Hall» και θα περιλαμβάνει συναυλία των Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Χρήστου Θηβαίου και Μίλτου Πασχαλίδη το Σάββατο 26/09.

Η πώληση των εισιτηρίων:

ΤΡΙΤΗ 22/09 – ΠΕΜΠΤΗ 24/09

Από 12.00 έως 20.00, από τα γραφεία της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. (Γρ. Λαμπράκη 2, Παλαί ντε Σπορ, τηλ. 2310 265 600).

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/09

Από τις 12.00 έως την έναρξη των αγώνων, από τα εκδοτήρια του Αλεξανδρείου Μελάθρου και το ARIS LEGEND STORE.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/09

Από τις 12.00 έως την έναρξη της συναυλίας (19:30) των Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Χρήστου Θηβαίου και Μίλτου Πασχαλίδη (μεταξύ των Περιπτέρων 7 & 8 της Δ.E.Θ.), από τα εκδοτήρια του Αλεξανδρείου Μελάθρου και το ARIS LEGEND STORE.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/09

Από τις 12.00 έως την έναρξη των αγώνων, από εκδοτήρια του Αλεξανδρείου Μελάθρου και το ARIS LEGEND STORE.

Ηλεκτρονική διάθεση

Οι φίλαθλοι μπορούν να προμηθευτούν ηλεκτρονικά τα εισιτήριά τους για το τριήμερο του «Nick Galis Cup», από την Τρίτη 22/09, μέσω του link https://www.viva.gr/tickets/sports/kae-aris/nick-galis-cup/

Η προπώληση και η διάθεση ηλεκτρονικών εισιτηρίων μπορεί να γίνει είτε online, είτε από το αποκλειστικό δίκτυο συνεργασιών της viva.gr με τα καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, MediaMarkt, Reload, SevenSpots.

Όσοι προμηθευτούν ηλεκτρονικά το εισιτήριό τους, θα πρέπει να ανταλλάξουν το voucher, με το επίσημο εισιτήριο της εκδήλωσης, από το ειδικό εκδοτήριο στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, το οποίο θα ανοίγει κατά τη διάρκεια του τριημέρου δύο ώρες πριν από την κάθε εκδήλωση».


QUOTE(www.pressaris.gr)
Γκάλης: «Να ξαναζήσουμε όλοι μαζί την ξεχωριστή ατμόσφαιρα»

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο Νίκος Γκάλης ενόψει του 2ου Nick Galis Cup. Όπως αναφέρει ο «γκάνγκστερ» στην σελίδα του στο facebook:


«Την Παρασκευή ξεκινά το 2ο Νick Galis Cup και θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος του Άρη θα γεμίσει το γήπεδο την Παρασκευή και την Κυριακή για να τιμήσει με την παρουσία του τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά και να δείξει για μια ακόμη φορά τη συμπαράστασή του στη αγαπημένη μας ομάδα.
Να ξαναζήσουμε όλοι μαζί την ξεχωριστή ατμόσφαιρα του Nick Galis Hall».


SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Το τρέιλερ της ΕΡΤ για το τουρνουά του Γκάλη: «Respect for the best!»

Με σύνθημα respect for the best (σεβασμό για τον καλύτερο) η ΕΡΤ δημιούργησε το διαφημιστικό τρέιλερ για το τριήμερο τουρνουά Nick Galis Cup που διοργανώνει ο Άρης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Από την Παρασκευή και για τρεις ημέρες ο Νίκος Γκάλης γίνεται κεντρικό πρόσωπο στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο.


Δείτε το τρέιλερ της ΕΡΤ
SteelGandalf
Πλησιάζει η ώρα για την έναρξη του τουρνουά.

QUOTE(www.arisbc.gr)
Η συνέντευξη Τύπου του 2ου Διεθνούς Τουρνουά «Nick Galis Cup»

Η αυλαία του 2ου Διεθνούς Τουρνουά «Nick Galis Cup» «άνοιξε» με τη συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα στην αίθουσα «Crystal Hall» του ξενοδοχείου Porto Palace. Οι προπονητές και οι εκπρόσωποι των παικτών των τεσσάρων ομάδων (κατά σειρά των ημιτελικών, Lokomotiv Kuban, Pinar Karsiyaka, ΑΡΗΣ, Olimpija Ljubljana), οι οποίες θα τιμήσουν με την παρουσία τους στο τουρνουά τον Νίκο Γκάλη μίλησαν για το μεγάλο τριήμερο που έρχεται στη Θεσσαλονίκη.


Τις ομάδες καλωσόρισε ο ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., κος Νικόλαος Λάσκαρης. «Ως οικοδεσπότης του 2ου Διεθνούς Τουρνουά Nick Galis Cup, που ελπίζω να είναι μυθικό, καλωσορίζω όλες τις ομάδες. Ελπίζουμε να γίνει μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου και να συμπεριληφθεί στην ατζέντα της Euroleague. Σας ευχαριστούμε που είστε εδώ και ελπίζω να περάσουμε φανταστικά. Ελπίζω να γίνει ένα επιτυχημένο τουρνουά και να αποτελέσει ένα καλό ξεκίνημα για όλες της ομάδες. Πολλές από τις τέσσερις ομάδες είχαν παίκτες στις Εθνικές ομάδες των χωρών τους και εμείς είχαμε τον προπονητή μας. Ελπίζω πως το τουρνουά θα αποτελέσει ένα καλό τεστ για την ομάδα μας, ώστε να δούμε που βρισκόμαστε. Καλή τύχη σε όλους και σας ευχαριστούμε και πάλι που βρίσκεστε εδώ», επισήμανε ο κος Λάσκαρης.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι προπονητές και οι παίκτες των ομάδων:

Γιώργος Μπαρτζώκας (κόουτς Lokomotiv Kuban)

«Ευχαριστούμε τον ΑΡΗ για την πρόσκληση. Είναι μεγάλη μας τιμή που θα συμμετάσχουμε στο τουρνουά. Είναι μια καλή ευκαιρία να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και στο πλαίσιο της προετοιμασίας να βγάλουμε μέσα από τα δύο παιχνίδια χρήσιμα συμπεράσματα. Εύχομαι μια καλή αθλητική χρονιά μακριά από βία. Εύχομαι σε παίκτες και προπονητές υγεία και τύχη».

Kirill Fesenko (παίκτης Lokomotiv Kuban)

«Σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση. Πρόκειται για ένα σπουδαίο τουρνουά με σπουδαίες ομάδες και παίκτες που θα μας βοηθήσει πολύ στην προετοιμασία μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε εδώ».

Ufuk Sarica (κόουτς Karsiyaka)

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Ο Γκάλης είναι θρύλος. Έπαιξα εναντίον του όταν ήμουν νέος σε έναν αγώνα Παναθηναϊκός – Εφές. Τα επιθετικά του προσόντα ήταν απίστευτα. Τον είχα μαρκάρει 2-3 φορές και κάποια στιγμή με είχε μαρκάρει και εκείνος. Είναι θρυλικός παίκτης. Όσον αφορά στους αγώνες του τουρνουά, θα δώσουμε δύο δυνατά παιχνίδια που θα μας βοηθήσουν πολύ στην προετοιμασία μας προκειμένου να κάνουμε μια ακόμη καλή σεζόν. Η περσινή ήταν κάτι σαν όνειρο… Θα δούμε τι θα γίνει φέτος. Καλή τύχη σε όλες τις ομάδες για την φετινή σεζόν».

Inanc Koc (αρχηγός Pinar Karsiyaka)

«Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε τον Νίκο Γκάλη. Είναι μεγάλη μας τιμή. Είμαστε τυχεροί γιατί θα παίξουμε απέναντι σε σπουδαίες ομάδες και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε σε τι βαθμό ετοιμότητας βρισκόμαστε. Ευχαριστούμε τον ΑΡΗ που μας προσκάλεσε στο τουρνουά».

Δημήτρης Πρίφτης (κόουτς ΑΡΗ)

«Καλωσορίζω τις ομάδες. Είναι χαρά και ιδιαίτερη τιμή η συμμετοχή μας στο δεύτερο τουρνουά προς τιμήν του Νίκου Γκάλη. Είναι μια ιδέα που υπήρχε πολλά χρόνια στο μυαλό των ανθρώπων της ομάδας, υλοποιήθηκε πέρυσι για πρώτη φορά και φέτος καθιερώνεται. Ελπίζουμε να γίνει θεσμός. Ο Νίκος Γκάλης είναι ιδιαίτερη προσωπικότητα που ξεφεύγει από τα στενά μπασκετικά όρια. Είναι ξεχωριστός γενικότερα για τον αθλητισμό. Το τουρνουά είναι δυνατό με καλές ομάδες κόντρα στις οποίες θα τεστάρουμε τις δυνάμεις μας. Μέσα από αυτά τα παιχνίδια θέλουμε να βρούμε χημεία και καθημερινά να προοδεύουμε ώστε να εμφανιστούμε όσο το δυνατόν γίνεται πιο έτοιμοι στις επίσημες υποχρεώσεις μας. Θα είναι ένα όμορφο μπασκετικό τριήμερο. Φέτος οι εκδηλώσεις του τουρνουά θα είναι διευρυμένες, καθώς θα γίνει και μια μεγάλη συναυλία. Εύχομαι να το απολαύσουν όλοι.

Είμαι τέσσερις μέρες κοντά στην ομάδα. Έχει γίνει πραγματικά καλή δουλειά, αλλά το ήξερα ότι έτσι θα γίνει γιατί ξέρω πολύ καλά το σταφ. Εχει γίνει πολύ σοβαρή δουλειά σε αμυντικά και επιθετικά κομμάτια του παιχνιδιού μας. Υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα και σίγουρα χρειάζεται λίγος χρόνος για να βρούμε τη χημεία μας εντός και εκτός γηπέδου. Και τα δύο έχουν σημασία. Η ομάδα έχει πολύ καλά συστατικά, πολύ καλούς χαρακτήρες και οι προσθήκες που έγιναν της δίνουν μεγαλύτερη ποιότητα. Πάντα υπάρχει περιθώριο για πρόοδο και βελτίωση και θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι ενόψει των υποχρεώσεών μας.

Ο Γκάλης ήταν τεράστια προσωπικότητα. Τότε το μπάσκετ ήταν διαφορετικό. Το να είναι κάποιος παίκτης πρότυπο περνούσε από επίθεση και σκορ. Περνώντας τα χρόνια παίκτες όπως ο Διαμαντίδης και ο Παπαλουκά προέβαλαν ένα άλλο μοντέλο δίνοντας αξία και σε άλλους τομείς πέρα από το σκορ. Ο Γκάλης ήταν χαρισματικός αθλητής, όχι μόνο παίκτης. Είχε ήθος και μαζί με την ομάδα του Άρη ένωσαν τον ελληνικό πληθυσμό πέρα από οπαδικές προτιμήσεις. Σε μεγάλο βαθμό η μπασκετική ελληνική κουλτούρα διαμορφώθηκε από την πορεία του ΑΡΗ».

Σπύρος Μούρτος (Αρχηγός ΑΡΗ)

«Είμαστε χαρούμενοι για τη διοργάνωση του τουρνουά. Έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί είναι προς τιμήν του Νίκου Γκάλη και θα γίνει υπό το βλέμμα του. Επίσης εμείς με αυτούς τους αγώνες θα κλείσουμε ένα κομμάτι της προετοιμασίας μας. Καλούμε τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο και να ευχαριστηθεί την γιορτή».

Gasper Potocnik (κόουτς Olimpija Ljubljana)

«Ευχαριστούμε για την πρόσκληση. Είναι τιμή μας να παίξουμε σε ένα τουρνουά που είναι αφιερωμένο στον μύθο Νίκο Γκάλη. Θα χρησιμοποιήσουμε τους αγώνες για να είμαστε έτοιμοι στις επίσημες υποχρεώσεις μας. Είναι πολύ σημαντική η φετινή χρονιά για εμάς. Θα βάλουμε τα δυνατά μας για να προσφέρουμε θέαμα στους Έλληνες φιλάθλους».

Zach Wright (παίκτης Olimpija Ljubljana)

«Ευχαριστούμε τους διοργανωτές. Ευχαριστώ, είναι πάντα χαρά μου να επιστρέφω στην Ελλάδα. Θα εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία γίνουμε καλύτεροι ώστε να έχουμε μια καλή πορεία μέσα στη σεζόν».

* Περισσότερες φωτογραφίες από τη συνέντευξη Τύπου, στη σελίδα της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. στο facebook.


QUOTE(www.pressaris.gr)
Ο Άρης και ο κόσμος του τιμούν τον θρύλο τους! Όλοι στο Παλέ για το 2o Nick Galis Cup!

Μάιος του 2013. Σεπτέμβριος του 2014. Σεπτέμβριος του 2015. Ο Άρης τίμησε δύο φορές τον θρύλο του, ετοιμάζεται να το κάνει με ακόμα πιο λαμπερό τρόπο από σήμερα έως και την Κυριακή, με στόχο αυτό το τουρνουά, προς τιμήν του κορυφαίου Έλληνα αθλητή, Νίκου Γκάλη, να γίνει θεσμός.


Από τον Μάιο του ’13 όταν και ολόκληρος ο μπασκετικός κόσμος ένιωθε για ένα τρίωρο ρίγη συγκίνησης παρακολουθώντας την τελετή ανύψωσης της φανέλας με το Νο6 στην οροφή του Παλέ, στο περσινό πρώτο Nick Galis Cup με τη συμμετοχή των Παναθηναϊκού, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπάνβιτ, ο Άρης τίμησε με μοναδικό τρόπο τον Νίκο Γκάλη, τον άνθρωπο που άλλαξε την μοίρα του ελληνικού αθλητισμού, όχι απλά του Συλλόγου που υπηρέτησε.

Η δεύτερη έκδοση του Nick Galis Cup διατηρεί το υψηλό επίπεδο, καθώς μετέχουν ομάδες που θα αγωνιστούν στην Ευρωλίγκα (Καρσίγιακα, Λοκομοτίβ Κουμπάν) αλλά και η Ολίμπια Λουμπλιάνας, παραδοσιακή δύναμη στην Ευρώπη όπως είναι και ο Άρης.

Στη χθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί και μίλησαν, εξέφρασαν την τιμή που αισθάνονται που θα παίξουν υπό το βλέμμα του κορυφαίου Έλληνα αθλητή, που συμμετέχουν στην τιμή που κάνει ο Άρης στον Γκάλη.

Ο κόσμος είναι βέβαιο ότι θα είναι παρών για να τιμήσει με τον δικό του τρόπο τον άνθρωπο που λάτρεψε όσο κανέναν άλλον.


QUOTE(www.pressaris.gr)
Έρχεται Θεσσαλονίκη ο Μπερτομέου, προσπάθεια να δώσει το παρών στο Nick Galis Cup!

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου θα βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει το επιμορφωτικό σεμινάριο των διαιτητών της διοργάνωσης την οποία διευθύνει και είναι πιθανό να παρουσιαστεί και στο Αλεξάνδρειο για να δει τον αγώνα του Άρη με την Ολίμπια!


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του PRESSARIS από τη Βαρκελώνη, ο κ. Μπερτομέου αναμένεται στη διάρκεια της ημέρας στην πόλη, έχοντας προγραμματίσει την παρουσία του στο σεμινάριο των διαιτητών. Οι άνθρωποι του Άρη έχουν ενημερωθεί ήδη για τον ερχομό του και θα επιδιωχθεί μέσα από συγκεκριμένους δίαυλους επικοινωνίας να βρεθεί ο κ. Μπερτομέου και στο Παλέ, προκειμένου να παρακολουθήσει τους αγώνες του τουρνουά προς τιμήν του Νίκου Γκάλη.

Αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν συμβεί κάτι τέτοιο, αν καταφέρει ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας να βρεθεί στο Αλεξάνδρειο, διότι εκεί θα συναντήσει και τον Νίκο Λάσκαρη και τον Νίκο Γκάλη, με ότι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων…


QUOTE(www.pressaris.gr)
Άρης – Ολίμπια (PRESSARIS – Live, 21:00) στο Παλέ με αγωνιστικό στόχο να μπουν οι τελευταίες… πινελιές!

Ο Άρης υποδέχεται στις 9 το βράδυ την Ολίμπια Λουμπλιάνας στο Αλεξάνδρειο, στον δεύτερο αγώνα του 2ου Nick Galis Cup. Στην ουσία πρόκειται για το πιο δυνατό φιλικό τεστ που δίνει στο στάδιο της προετοιμασίας του και σαφώς η τεχνική ηγεσία το περιμένει πως και πως για να βγάλει τα δικά της χρήσιμα συμπεράσματα.


Πέρα από την λάμψη που έχει το παιχνίδι επειδή εντάσσεται στο πλαίσιο του Nick Galis Cup, υπάρχει και ο αγωνιστικός στόχος. Σαφώς και οι κίτρινοι θα επιδιώξουν να κερδίσουν, ικανοποιώντας τον κόσμο τους, τον ιδιοκτήτη τους, τους ίδιους τους εαυτούς τους.

Για τον Δημήτρη Πρίφτη και τους συνεργάτες τους ο στόχος είναι λίγο διαφορετικός, υπό την έννοια ότι θέλουν να δουν πως θα αντιδράσει η ομάδα με αντίπαλο πιο ποιοτικό από όσους είχε αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα και φυσικά να διαπιστώσουν σε ποιο βαθμό εφαρμόζονται στο γήπεδο, αυτά που δουλεύονται στις προπονήσεις.

Το θετικό είναι ότι δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα και ο Πρίφτης θα έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του, για να δοκιμάσει διάφορα σχήματα και τακτικές με κεντρική ιδέα πάντα την πιεστική άμυνα και τον υψηλό ρυθμό στην επίθεση.


Μακάρι ο κόσμος να δώσει βροντερό παρών σήμερα. Το αξίζει, όσο κανείς άλλος, ο Νίκος Γκάλης, αλλά και ολόκληρη η προσπάθεια της καινούργιας μας διοίκησης με επικεφαλής τον κύριο Νικόλαο Λάσκαρη!
SteelGandalf
Εντωμεταξύ, η Κ.Α.Ε. από χθες ενημέρωσε πως:

QUOTE(ARIS B.C.)
Mε την αγορά εισιτηρίου από τα γραφεία της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ και για τις τρεις ημέρες του 2ου Nick Galis Cup (ημέρα ημιτελικών, ημέρα συναυλίας, ημέρα τελικών) δώρο ένα συλλεκτικό t-shirt του τουρνουά από το ARIS LEGENDS STORE.


QUOTE(www.pressaris.gr)
Ανοίγει τις πόρτες του το ανακαινισμένο ARIS LEGEND STORE

Στους ρυθμούς του τουρνουά «Nick Galis Cup» κινείται και το ARIS LEGEND STORE το οποίο ετοιμάζεται αύριο ν΄ανοίξει τις πόρτες του και να υποδεχτεί τους φίλους του Άρη, οι οποίοι θα θελήσουν να προμηθευτούν τα νέα προϊόντα του συλλόγου.


Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Αύριο (25/09) το απόγευμα το ανακαινισμένο ARIS LEGEND STORE ανοίγει τις πόρτες του στους φιλάθλους μας!!!».


10 ευρώ η κάθε μέρα (σε οποιαδήποτε θύρα):

-2 αγώνες την Παρασκευή (ημιτελικοί)

-Συναυλία με Παπακωνσταντίνου, Θηβαίο, Πασχαλίδη το Σάββατο στον χώρο της έκθεσης, είτε εξωτερικά, είτε σε εσωτερικό σε περίπτωση βροχής

και

-2 αγώνες την Κυριακή (μικρός και μεγάλος τελικός)

Άρα με 30 ευρώ τα βλέπεις όλα και παίρνεις και συλλεκτικό T-Shirt!

Πολύ μπροστά η διοίκηση της ομάδας!

QUOTE
Το 'πε και το 'κανε ο Λάσκαρης! Ο Άρης σε… παγκόσμια μετάδοση μέσω live streaming στο Nick Galis Cup!

Ο Νίκος Λάσκαρης το είχε προαναγγείλει και σήμερα γίνεται πράξη. Τα παιχνίδια του τουρνουά προς τιμήν του Νίκου Γκάλη θα μεταδοθούν ζωντανά μέσα από το διαδίκτυο με live streaming!


Όπως ενημέρωσε η ΚΑΕ «σας παρέχει την δυνατότητα να παρακολουθήσετε μέσω live streaming τους αγώνες του 2ου Διεθνούς Τουρνουά Nick Galis Cup. Σήμερα (25/09) στις 19.00 ξεκινά ο αγώνας ανάμεσα στην Lokomotiv Kuban και την Pinar Karsiyaka και στις 21.00 η αναμέτρηση του Άρη με την Olimpija Ljubljana».


Ό,τι καλύτερο για τους χιλιάδες φιλάθλους του Άρη που βρίσκονται μακριά από την Θεσσαλονίκη και ειδικά για όσους βρίσκονται εκτός Ελλάδος!

Επίσης, να θυμίσω πως:

QUOTE
Στην ΕΡΤ3 το «Nick Galis Cup»

Επίσης η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ανακοινώνει ότι το 2ο Διεθνές Τουρνουά «Nick Galis Cup» θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ3, η οποία μαζί με την ΕΡΑ Σπορ 101.8, τον 102 FM και τον 9.58 FM, θα είναι οι χορηγοί επικοινωνίας της μεγάλης διοργάνωσης προς τιμήν του Νίκου Γκάλη. Επίσης, η ΕΡΤ3 και η ΕΡΤ1 θα μεταδώσουν σε μαγνητοσκόπηση μέρος της συναυλίας των Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Χρήστου Θηβαίου και του Μίλτου Πασχαλίδη, σε ημέρα και ώρα που θα ανακοινωθεί.


Μακάρι όλα αυτά να μην αποτελέσουν τροχοπέδη και να πάει ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο.

QUOTE(www.pressaris.gr)
Οι αγώνες του «Nick Galis Cup» μέσω live streaming

Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. σας παρέχει την δυνατότητα να παρακολουθήσετε μέσω live streaming τους αγώνες του 2ου Διεθνούς Τουρνουά Nick Galis Cup.


Σήμερα (25/09) στις 19.00 ξεκινά ο αγώνας ανάμεσα στην Lokomotiv Kuban και την Pinar Karsiyaka και στις 21.00 η αναμέτρηση του ΑΡΗ με την Olimpija Ljubljana.
SteelGandalf


QUOTE(www.pressaris.gr)
2o Nick Galis Cup: Αυλαία με αγώνα βγαλμένο από την Ευρωλίγκα!

Επειδή ο κόσμος του Άρη είναι μπασκετικός, το παιχνίδι που θα ανοίξει την αυλαία του 2ου Nick Galis Cup κάθε άλλο παρά αδιάφορο είναι, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχουν παίκτες που έχουν αγωνιστεί στο ΝΒΑ, αλλά και… πρωταθλητής Ευρώπης.


Στις 7 το απόγευμα η Λοκομοτίβ Κουμπάν θα αντιμετωπίσει την Καρσίγιακα. Είναι ένας ιδιαίτερα ενδιαφέρων αγώνας ανάμεσα σε δύο ομάδες που θα αγωνίζονται τη φετινή χρονιά στην Ευρωλίγκα.

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν με προπονητή τον Γιώργο Μπαρτζώκα έχει στις τάξεις της παίκτες παγκόσμιας κλάσης, όπως τον προσφάτως πρωταθλητή Ευρώπης, Ισπανό φόργουορντ Βίκτορ Κλαβέρ, ο οποίος αναμένεται να πάρει τα πρώτα λεπτά συμμετοχής του με την φανέλα της ρωσικής ομάδας στο Nick Galis Cup.

Από την άλλη πλευρά, η Καρσίγιακα είναι η ομάδα που κέρδισε πέρσι τον σεβασμό όλης της μπασκετικής κοινότητας, καθώς κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Τουρκία, αποκλείοντας την Εφές Αναντόλου του Ντούσαν Ίβκοβιτς και την Φενερμπαχτσέ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
Paris87
Το στριμ μεσω utube γιατι ειναι σε αγγλικη περιγραφη απο καποιον που δεν ξερει καλα αγγλικα? biggrin.gif
SteelGandalf
Έχει τρία διαφορετικά streams. Ένα με ελληνική, ένα με αγγλική (δεν το τσέκαρα αυτό που λες) και ένα με φυσικό ήχο. wink.gif

Edit Έχεις δίκιο. Δεν μου άρεσε ο τρόπος περιγραφής του, αλλά και η χροιά της φωνής του. Μιλάει μεν αγγλικά, αλλά με βάση τους ελληνικούς χαρακτηρισμούς σε πολλές από τις εκφράσεις του. Θα ήταν καλύτερα αν σχολίαζε κάποιος που έχει ως μητρική του γλώσσα την αγγλική.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Η ιδιαίτερη έκπληξη του Νίκου Λάσκαρη στον Νίκο Γκάλη! (photos + video)

Η ΚΑΕ υποδέχθηκε τον Νίκο Γκάλη με μια έκπληξη στο Μουσείο Μπάσκετ του Συλλόγου στο Αλεξάνδρειο!

Όπως ανέφερε η ΚΑΕ «η υποδοχή της Άρης ΚΑΕ στον Νίκο Γκάλη την πρώτη μέρα του 2ου Nick Galis Cup ήταν μοναδική… Και αυτό γιατί του έκανε τα αποκαλυπτήρια ενός ξεχωριστού έργου (δια χειρός Τριαντάφυλλου Βαΐτση) η σκιά του οποίου σχηματίζει την μορφή του θρυλικού παίκτη και είναι τοποθετημένο στο κέντρο του μουσείου!».

Video
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Ο Γιάννης Ζουγανέλης στο Nick Galis Cup!

Η γιορτή του 2ου Διεθνούς Τουρνουά «Nick Galis Cup» συνεχίζεται σήμερα (με την συναυλία στο περίπτερο 13 της ΔΕΘ) και κορυφώνεται αύριο (27/09) με μια μεγάλη έκπληξη για τον κόσμο του ΆΡΗ, αλλά και προσωπικά για τον Νίκο Γκάλη.


Ο Γιάννης Ζουγανέλης, ένας από τους κορυφαίους καλλιτέχνες των τελευταίων δεκαετιών και «δηλωμένος» θαυμαστής του κορυφαίου Έλληνα αθλητή όλων των εποχών, δέχθηκε με χαρά να παρουσιάσει την δεύτερη μέρα του τουρνουά. Μάλιστα, ο ενθουσιασμός του που θα βρεθεί ξανά παρέα με τον Νίκο Γκάλη (οι δυο τους έχουν υπάρξει συμπαίκτες σε φιλανθρωπικό αγώνα!) ήταν τόσο μεγάλος, που εμπνεύστηκε και έγραψε ένα τραγούδι για τον «Gangster?»! Το κομμάτι θα το ερμηνεύσει ζωντανά (και φυσικά για πρώτη φορά) στο περιθώριο του 2ου Nick Galis Cup.


Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας, είχαμε:

QUOTE(www.pressaris.gr)
Η Καρσίγιακα στον τελικό του 2ου Nick Galis Cup

Η Καρσίγιακα φάνηκε πολύ πιο έτοιμη από την Λοκομοτίβ Κουμπάν την οποία κέρδισε με σκορ 79-61 στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία του 2ου Nick Galis Cup.


Βέβαια, οι Ρώσοι δεν είχαν στο ρόστερ τους βασικούς παίκτες (Κλαβέρ, Σίνγκλετον, Ράντολφ και Μπρόεκχοφ), αλλά οι Τούρκοι ήταν και καλύτεροι και με 8/17 τρίποντα “εκτέλεσαν” την Λοκομοτίβ.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 33-38, 44-65, 61-79.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ: Ντιλέινι 13 (3), Ντρέιπερ, Κανούγκιν 4, Μπίκοφ 5 (1), Ζοζούλιν 5 (1), Κολούσκιν 2, Βορόνοφ 11 (1), Ζούμπκοφ 1, Ζβέρεφ 2, Φεσένκο 18 (7ρ.).

ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ: Ράγκλαντ 20 (2), Παλάσιος 4, Άιβερσον 10 (9ρ.), Μπαϊγκούλ 10 (2), Γκουβέν, Αλτιντίγκ 3, Κάρτερ Τζάστιν 12 (1), Κοτς, Γκόνλουμ 5 (9ρ.), Γκάμπριελ 10 (2), Κάρτερ Τζος 5 (1), Σεντούρκ.


QUOTE(www.pressaris.gr)
Σκορ, θέαμα, αλλά και… κενά διαστήματα από τον Άρη στη νίκη (72-60) επί της Ολίμπια!

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του 2ου Nick Galis Cup, ο Άρης κέρδισε την Ολίμπια Λουμπλιάνας με σκορ 72-60, παρουσιάζοντας κατά διαστήματα όμορφο θέαμα, με πολύ πιεστικές άμυνες και αιφνιδιασμούς. Υπάρχουν όμως και διαστήματα που η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη αντιμετωπίζει προβλήματα, τα οποία και είναι βέβαιο ότι θα αναλυθούν.


Οι κίτρινοι ξεκίνησαν με πεντάδα τους Γουότερς, Μακ Νιλ, Πελεκάνο, Γουάιτ και Χάγκινς και πριν καταλάβουν οι παίκτες της Ολίμπια τι γινόταν το σκορ ήταν 16-2! Πιεστική άμυνα σε όλο το γήπεδο, έφερε κλεψίματα και εύκολα καλάθια, όμως η Ολίμπια εκμεταλλεύτηκε τις αλλαγές του Δημήτρη Πρίφτη και τον Λάπορνικ που ήρθε από τον πάγκο και «εκτέλεσε» τον Άρη από τα 6,75μ.. Το δεκάλεπτο έκλεισε στο 21-17, όμως οι κίτρινοι με τον Γουάιτ και τον Μακ Νιλ σε καταπληκτική βραδιά επιθετικά ξέφυγαν και πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο προηγούμενοι με 44-30.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στη τρίτη περίοδο. Οι κίτρινοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα με τους Γουότερς και Ξανθόπουλο να επιβάλλουν τον ρυθμό που ήθελαν, βρήκαν σκορ από τον Κοέν και διατήρησαν τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας (51-37 στο 30′). Η Ολίμπια μείωσε στους 8 πόντους (67-59) με ένα σερί 0-10, όμως ο Άρης είχε τον τρόπο να διατηρήσει την απόστασή του από τους Σλοβένους και να φτάσει άνετα στο τελικό 72-60.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 44-30, 51-37, 72-60.

ΑΡΗΣ: Ξανθόπουλος (2ρ., 2ασ.), Πελεκάνος 3 (1), Τσούπκοβιτς 5 (1), Φλιώνης (1ρ., 1κλ.), Γουάιτ 16 (5/6β., 1/4δπ., 3/4τρ., 5ρ., 2κλ.), Γουότερς 10 (6/6β., 2/5δπ., 6ασ.), Ζάρας, Χάγκινς 7 (1/2β., 3/7δπ., 6ρ.), Κοέν 9 (2/3β., 2/5δπ., 1/1τρ., 7ρ.), Μούρτος 4, Σίμτσακ 3 (2ρ.), Μακ Νιλ 15 (7/8β., 4/7δπ., 0/2τρ., 3ρ., 4ασ., 3κλ.).

ΟΛΙΜΠΙΑ: Ράιτ 2, Ρούπνικ 11 (1), Χρόβατ, Νίκολιτς 6, Βούτσετιτς 4, Λάπορνικ 25 (2/5β., 1/1δπ., 7/11τρ., 3ασ.), Ζάγκορατς 7 (1), Μάχκοβιτς 3, Ζάκις 2, Τσάντσαρ.


Αύριο Κυριακή, στο μικρό τελικό στις 19:00, θα αναμετρηθούν οι ηττημένοι της πρώτης ημέρας (Λοκομοτίβ Κουμπάν και Ολίμπια Λιουμπλιάνας), ενώ στις 21:00, στο μεγάλο τελικό, οι νικητές της πρώτης ημέρας (Καρσίγιακα και Άρης), θα διεκδικήσουν την πρωτιά στο τουρνουά.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Το «ευχαριστώ» του Γκάλη και η επιθυμία για ένα ασφυκτικά γεμάτο Παλέ αύριο!

Συγκινημένος ο Νίκος Γκάλης από την πρώτη μέρα στο δεύτερο ετήσιο Nick Galis Cup, έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα στους φιλάθλους του Άρη μέσα από τη σελίδα του στο facebook.


Έγραψε ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής: «Με την ευκαιρία της έναρξης του 2ου Nick Galis Cup θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φιλάθλους του Άρη που βρέθηκαν στο ανακαινισμένο Nick Galis Hall τόσο για τις εκδηλώσεις αγάπης προς το πρόσωπο μου όσο και για το χειροκρότημα τους προς την ομάδα μας αλλά και τις ξένες αποστολές που τιμούν με την παρουσία τους το τουρνουά. Θέλω να πιστεύω ότι στον τελικό ανάμεσα στον Άρη και την Πρωταθλήτρια Τουρκίας Καρσίγιακα το γήπεδο θα γεμίσει ασφυκτικά. Ακόμη να πω ένα ευχαριστώ στους νέους ιδιοκτήτες για το ιδιαίτερο έργο που κατασκεύασαν στο κέντρο του Μουσείου του Άρη. Εγώ ήμουν, είμαι και θα είμαι δίπλα στον Άρη».


QUOTE(www.pressaris.gr)
Γκάλης: «Είμαι εδώ να βοηθήσω για έναν μεγάλο Άρη!»

Ο Νίκος Γκάλης χάρηκε με την ψυχή του την πρώτη μέρα του προς τιμήν του τουρνουά, χάρηκε αυτό που είδε από τον Άρη μέσα στο γήπεδο και θεωρεί ότι γίνεται καλή προσπάθεια για να χτιστεί ένας μεγάλος Άρης.


Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής τόνισε αρχικά: «Είμαστε μία οικογένεια. Πιστεύω ότι γίνεται μία καλή προσπάθεια φέτος στην ομάδα, να χτίσουμε έναν καλύτερο Άρη, έναν μεγάλο Άρη», ενώ όταν ρωτήθηκε αν έχει κάνει συζήτηση με τον Νίκο Λάσκαρη για να μπει στη διοίκηση σχολίασε: «Έχουμε συζητήσει, είμαι εδώ για να βοηθήσω τον Άρη, έχει βλέψεις για να γίνει μεγάλη η ομάδα. Είμαι εδώ για να βοηθήσω».

Για το αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσίασαν οι κίτρινοι επεσήμανε πως «είναι ακόμα στην προετοιμασία, είναι μουδιασμένη η ομάδα, έπαιξε πρώτη φορά μπροστά στον κόσμο της. Πιστεύω ότι είχε μια καλή εικόνα. Τώρα πρέπει να δέσει, να γνωρίσει ο ένας τον άλλο για να μπορούν να παίξουν αρμονικά μεταξύ τους. Πιστεύω ότι θα έχουμε μια αξιόλογη, καλή ομάδα. Η ομάδα είναι πολύ ψηλή, αλλά θα είναι και αρκετά γρήγορη. Και μπορεί να προσφέρει και θέαμα».

Για το ανακαινισμένο σε συγκεκριμένα σημεία Παλέ σχολίασε: «Είναι ψαρωτικό! Είναι πολύ όμορφο, μου άρεσε πάρα πολύ».
SteelGandalf
QUOTE(www.arisbc.gr)
2ο Nick Galis Cup (Concert) : Το κάλεσμα του Νικόλαου Λάσκαρη (vid)

Το 2ο Διεθνές Τουρνουά Nick Galis Cup διεύρυνε φέτος τους ορίζοντές του. Ξέφυγε από την «αυστηρότητα» των τεσσάρων γραμμών του παρκέ και επεκτάθηκε στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης.

Στο «ρεπό» των ομάδων, το Σάββατο (26/09), πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο 13 της ΔΕΘ μεγάλη συναυλία με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Χρήστο Θηβαίο και Μίλτο Πασχαλίδη να ενώνουν τις φωνές τους και να προσφέρουν μια μοναδική βραδιά στους χιλιάδες κόσμου που έδωσαν βροντερό «παρών».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., Νικόλαος Λάσκαρης, ο οποίος ανέβηκε στην σκηνή, καλωσόρισε το κοινό αλλά και τους καλλιτέχνες και απεύθυνε ανοικτή πρόσκληση στους φιλάθλους της ομάδας μας για μαζική παρουσία στην τελευταία μέρα του 2ου Nick Galis Cup.

Δείτε το σχετικό βίντεο μέσα από το επίσημο κανάλι της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε.


Πρέπει να ήταν μια μοναδικής ομορφιάς βραδιά και η σημερινή. Μπράβο σε όλους για την εξαιρετική, όπως φαίνεται, διοργάνωση!
SteveNashidis


Έκλεψε την παράσταση η συγκεκριμένη φωτογραφία 71.gif 71.gif
SteelGandalf
Πάμε να κάνουμε την τελική μας αναφορά στο 2o Nick Galis Cup, το οποίο ολοκληρώθηκε εχθές το βράδυ.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι είχαμε:

QUOTE(www.arisbc.gr)
Νίκη και 3η θέση για Lokomotiv Kuban

Η Lokomotiv Kuban κέρδισε με 72-50 την Olimpija Ljubljana στον «μικρό» τελικό του «Nick Galis Cup» και κατέκτησε την τρίτη θέση στο μεγάλο τουρνουά προς τιμήν του Νίκου Γκάλη. Η ρωσική ομάδα ήταν η απόλυτη κυρίαρχος από το ξεκίνημα του αγώνα και δε δυσκολεύτηκε να φτάσει στη νίκη.


Η Lokomotiv είχε τον έλεγχο από το ξεκίνημα του αγώνα και προηγήθηκε με 9-0. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκλεισε την πρώτη περίοδο στο 18-9, με επιθετικό πλουραλισμό και καλή άμυνα.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο δεκάλεπτο και οι Ρώσοι κυριάρχησαν πλήρως. Ανέβαζαν συνεχώς τη διαφοιρά και έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο στο +16 (38-22).

Η Lokomotiv διατήρησε το μεγάλο προβάδισμά της στο τρίτο δεκάλεπτο (50-28), η λήξη του οποίου τη βρήκε μπροστά με 55-36.

Με τον Singleton να σκοράρει στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Lokomotiv, οι Ρώσοι διατήρησαν τη διαφορά στα επίπεδα των 20 πόντων και δε δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 18-9, 38-22, 55-36, 72-50.

LOKOMOTIV: Singleton 12, Delaney 7 (1), Draper 10, Claver 8, Bykov, Zozulin 6, Voronov 6, Zubkov 7 (1), Fesenko 14, Broekhoff.

OLIMPIJA: Wright 4, Rupnik 3 (1), Hrovat, Mesicek 5, Vucetic 4, Lapornik 3 (1), Lesic 7, Zagorac 10 (2), Mahkovic 2, Zakis 12, Cancar.


QUOTE(www.arisbc.gr)
Πάλεψε ο ΑΡΗΣ, την πρωτιά η Karsiyaka

Ο ΑΡΗΣ κοίταξε στα μάτια την Pinar Karsiyaka στον τελικό του 2ου Διεθνούς Τουρνουά «Nick Galis Cup», αλλά ηττήθηκε με 74-84 και κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Στον αντίποδα, η τουρκική ομάδα κατέκτησε το τρόπαιο του μεγάλου τουρνουά προς τιμήν του Νίκου Γκάλη.


Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη επέστρεψε από το -14 και προηγήθηκε και με τέσσερις πόντους, αλλά ο αντίπαλος ήταν πιο δυνατός στα ριμπάουντ και πολύ εύστοχος στα τρίποντα και πήρε στο τέλος τη νίκη, με πέντε συνεχόμενα εύστοχα σουτ έξω από τα 6.75.

Η Karsiyaka ξεκίνησε πιο δυνατά και πήρε τον έλεγχο στο ξεκίνημα (2-8). Η τουρκική ομάδα κράτησε το προβάδισμα με πρωταγωνιστές τους Gabriel και Ragland (7-19). Ο ΑΡΗΣ μείωσε σε 15-22 με επιμέρους 8-3, αν και ο McNeal συμπλήρωσε τρία φάουλ. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε στο 15-23.

Ο ΑΡΗΣ προσπάθησε να αντιδράσει αλλά η Pinar ανέβασε τη διαφορά στους 13 πόντους (19-32). Με πόντους από τον Hagins ο ΑΡΗΣ προσπάθησε να πλησιάσει, αλλά η ευστοχία των Τούρκων τους επέτρεψε να κρατήσουν διψήφιο αβαντάζ (26-38). Οι «κιτρινόμαυροι» μείωσαν στους 8 πόντους, με τον Ζάρα και τον Waters (31-39), πριν το 31-41 του ημιχρόνου.

Ο ΑΡΗΣ έκανε την αντεπίθεσή του στην τρίτη περίοδο. Με τρίποντα από τον White, έξι πόντους από τον McNeal και τρίποντο του Μούρτου, μετέτρεψε το 33-47 σε 48-51, στο 26′. Οι «κιτρινόμαυροι» πλησίασαν στο καλάθι (50-52), η Karsiyaka έκανε το 51-57, αλλά ο ΑΡΗΣ πλησίασε 56-57 στο 30′.

Με πέντε πόντους του Cupkovic ο ΑΡΗΣ πέρασε με 61-57, αλλά οι Τούρκοι απάντησαν με δύο τρίποντα και έγραψαν το 61-63. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ξαναπέρασε με 65-63, αλλά η Karsiyaka έκανε σερί 0-8 και έγραψε το 65-71, στα 3'.35" πριν από το τέλος. Με τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα η ομάδα του Ufuk Sarica πήρε διαφορά 11 πόντων (71-82) και κράτησε τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 31-41, 56-57, 74-84.

ΑΡΗΣ: Ξανθόπουλος 2, Πελεκάνος 2, Cupkovic 5, White 9, Waters 9, Ζάρας 5, Hagins 12, Cohen 4, Μούρτος 12, Σίμτσακ 1, McNeal 13.

KARSIYAKA: Ragland 19, Palacios 12, Iverson 2, Baygul 8, Altintig 2, Justin Carter 11, Coc, Gonlum 8, Gabriel 6, Josh Carter 16, Sentutk.


QUOTE(www.arisbc.gr)
Πρίφτης: «Πολύ καλό το τεστ με Karsiyaka» (vid)

Ο προπονητής του ΑΡΗ, Δημήτρης Πρίφτης και ο αρχηγός της ομάδας, Σπύρος Μούρτος, μίλησαν για τον τελικό του 2ου «Nick Galis Cup» με την Pinar Karsiyaka και για τις εντυπώσεις τους από το μεγάλο τουρνουά προς τιμήν του Νίκου Γκάλη.

Ο κόουτς του Αυτοκράτορα είπε:


«Κατά την γνώμη μου ήταν φανταστικό φιλικό για μας, με μια πολύ υψηλού επιπέδου ομάδα. Παίζει σε άλλη ταχύτητα, με τρομερή ποιότητα στην εκτέλεση. Ήταν πολύ καλό τεστ για μας. Είχαμε κάποια καλά διαστήματα, μου άρεσε γιατί η ομάδα πάλεψε. Σίγουρα βοήθησε το γεγονός ότι παίζαμε στο γήπεδό μας, γιατί ο κόσμος αναμφίβολα μας σπρώχνει. Όμως θεωρώ ότι χρειαζόμαστε ακόμα πάρα πολύ δουλειά, σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού και επίθεση και άμυνα. Πρέπει να βελτιώσουμε κάποιους αυτοματισμούς, ώστε να μπορέσουμε είτε να σκοράρουμε δέκα πόντους, είτε να γλιτώσουμε δέκα πόντους στην άμυνα. Ένιωσα σαν να ήταν επίσημος αγώνας και κατάλαβα ότι έτσι το ένιωσε και ο κόσμος. Εμείς το παίξαμε κανονικά το παιχνίδι, προσπαθήσαμε πάρα πολύ όπως και σε ένα κανονικό ματς. Και η Karsiyaka από ένα σημείο και μετά λειτούργησε με αυτόν τον τρόπο. Έγινε ένα πολύ καλό και χρήσιμο φιλικό».

Για τους μέχρι τώρα φιλικούς αγώνες είπε: «Θα θέλαμε να δώσουμε και δυνατότερα φιλικά, αλλά δεν μπορέσαμε να τα βρούμε και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Γι’ αυτό είμαι πολύ χαρούμενος που παίξαμε αυτό το φιλικό. Το χρειαζόμασταν. Η Karsiyaka σε επίπεδο ατομικό και ομαδικό είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Τα φιλικά πριν τις επίσημες υποχρεώσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί. Θα παίξουμε ένα ακόμη στην Τουρκία την προσεχή εβδομάδα κόντρα στην Γκιαζιαντέπ».

Για τους τομείς που πρέπει να δουλέψει ο ΑΡΗΣ ανέφερε: «Η ομάδα μας έχει κάποια αθλητικότητα κάποια καλά στοιχεία. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να γίνουμε ένα σώμα και να κάνουμε ό,τι κάνουμε μέσα στο γήπεδο με συναίσθημα. Αυτό το έχουμε. Η ομάδα έχει μια ανάσα, μια πνοή κι αν το διατηρήσουμε θα έχουμε μια καλή χρονιά».

Για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του τουρνουά ο Δημήτρης Πρίφτης ανέφερε: «Αν και ήμασταν συγκεντρωμένοι στο μπασκετικό κομμάτι, ήταν τόσο έντονες οι διευρυμένες εκδηλώσεις σε αυτό το «Nick Galis Cup» που δεν μπορούσαμε να μείνουμε μακριά από αυτές. Προσωπικά, πήγα και στην συναυλία. Ήταν πολύ όμορφο τουρνουά πέρα από μπάσκετ, όπως πρέπει να είναι, πραγματική γιορτή, τιμώντας έναν σημαντικό άνθρωπο, μια μεγάλη προσωπικότητα που αποτελεί έμπνευση για όλους εμάς, είτε λέγεται προπονητής, δημοσιογράφος, παίκτης. Απολαύσαμε το τριήμερο. Ήταν πολύ όμορφο που συμμετείχαμε σε όλο αυτό. Και πιστεύω πως θα είναι καλύτερες οι επόμενες μέρες.

Μούρτος: «Χρήσιμο το ματς με Karsiyaka»

Ο Σπύρος Μούρτος ήταν εκ των κορυφαίων παικτών του ΑΡΗ στον τελικό με την Karsiyaka. Ο αρχηγός του ΑΡΗ δήλωσε για το 2ο «Nick Galis Cup»:

«Το τριήμερο ήταν υπέροχο, συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Υπήρχε ανταπόκριση από τον κόσμο στους αγώνες αλλά και στη συναυλία. Είμαι σίγουρος ότι οι άνθρωποι του ΑΡΗ κάθε χρόνο θα κάνουν το τουρνουά και καλύτερο».

Για τον αγώνα με την Karsiyaka τόνισε: «Το παιχνίδι αυτό θέλαμε να το χρησιμοποιήσουμε γιατί ξεκινάμε με ντέρμπι την φετινή χρονιά. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, υψηλού επιπέδου. Πιστεύω ότι ήμασταν αρκετά μαχητικοί. Αν εξαιρέσουμε τα τελευταία λεπτά που κάναμε κάποια λάθη, θα μπορούσαμε να μείνουμε πιο κοντά στο σκορ και να διεκδικήσουμε την νίκη. Η Karsiyaka πέτυχε κάτι εντυπωσιακό την περασμένη χρονιά, να κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Τουρκία. Παίζει αρκετά καλό μπάσκετ, είναι δυνατή ομάδα και παράδειγμα προς μίμηση».

Video
SteelGandalf
QUOTE(www.arisbc.gr)
Οι δηλώσεις των Ν. Λάσκαρη και Ν. Γκάλη μετά το τέλος του «Nick Galis Cup» (vid)

Ο ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., Νικόλαος Λάσκαρης, έμεινε ικανοποιημένος από το 2ο «Nick Galis Cup» και έκανε τον απολογισμό, τονίζοντας παράλληλα ότι πρώτο μέλημα της διοίκησης είναι η πάταξη της βίας.

«Ήταν ένα πολύ ωραίο τουρνουά. Είχαμε δύο πολύ δυνατούς αγώνες και στο τέλος αναμετρηθήκαμε με την πρωταθλήτρια Τουρκίας, με πολλαπλάσιο μπάτζετ από το δικό μας. Σε κάποια διαστήματα περάσαμε μπροστά στο σκορ, το τρίτο δεκάλεπτο σίγουρα το κερδίσαμε εμείς. Από κει και πέρα δείξαμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί και θεωρώ πως θα πάμε πολύ καλά στο πρωτάθλημα», τόνισε ο κ. Λάσκαρης, ο οποίος στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις και είπε:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ: «Εννοείται πως μου άρεσε η ομάδα. Ξοδέψαμε πολλές ώρες σκάουτινγκ μέσα στο καλοκαίρι. Τόσα ξενύχτια, τόσα βίντεο, όμως, θεωρώ πως κάναμε καλή δουλειά. Όλη η ομάδα έκανε πολύ καλή δουλειά. Πάνω από όλα είμαι φίλαθλος και πάνω από όλα μου αρέσει το μπάσκετ. Είχα την ευκαιρία και την δυνατότητα και παράλληλα ένιωσα την ανάγκη να ασχοληθώ όσο παραπάνω μπορώ και να δώσω ότι μπορώ στην ομάδα. Ήταν μια διαδικασία αρκετά επίπονη , αλλά άξιζε τον κόπο. Όταν βλέπεις την ομάδα να παίζει τέτοιο μπάσκετ το χαίρεσαι. Είναι αγώνες προετοιμασίας. Ο κόουτς έκανε κάποια πειράματα. Το θετικό είναι πως η ομάδα έδειξε χαρακτήρα. Σε κάποια διαστήματα είχαμε το προβάδισμα. Εντάξει, δεν κερδίσαμε, αλλά δεν πειράζει. Έχω την ίδια αισιοδοξία. Πίστευα στην ομάδα πριν και την πιστεύω και τώρα. Μου άρεσε που είδα τους παίκτες να παίζουν δυνατά με αντιπάλους που θεωρούνται καλύτεροί τους».

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ: «Θέλαμε να βάλουμε ένα πολιτιστικό άρωμα στο τουρνουά. Η συναυλία πήγε πολύ καλά. Δεν βοήθησε η βροχή, αλλά είχαμε αρκετές χιλιάδες κόσμου και είμαστε ευχαριστημένοι».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: «Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει sold out αλλά να μην ξεχνάμε ότι είμαστε σε περίοδο κρίσης. Ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε πάνω από όλα για να τιμήσει τον μεγάλο αθλητή Νίκο Γκάλη».

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ JORDI BERTOMEU: «Η συνάντηση με τον κ. Bertomeu είχε να κάνει με τον νέο ΑΡΗ, τον ΑΡΗ της Ευρώπης. Με τον ΑΡΗ που φέτος παίζει στο Eurocup και να δούμε τι θα κάνουμε στο μέλλον αναφορικά με το πως θα μπορέσουμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στο θέμα των εισιτηρίων. Είναι μια καμπάνια της Euroleague ώστε οι ομάδες να κάνουν περισσότερες πωλήσεις και ταυτόχρονα συζητήσαμε το θέμα των φιλάθλων και το θέμα της βίας. Το κύριό μας μέλημα είναι η βία. Θεωρούμε ότι η ομάδα θα παίξει ελκυστικό μπάσκετ και θα είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί όπου και να παίξουμε. Από 'κει και πέρα χρειαζόμαστε την βοήθεια των φιλάθλων μας στην πάταξη της βίας. Παρακαλώ πραγματικά αν δει κάποιος κάποιον να κρατάει φωτοβολίδα ή οτιδήποτε να τον σταματήσει. Γιατί το μόνο που θα κάνει είναι κακό στην ομάδα και εκείνος που θα το επιτρέψει θα είναι συμμέτοχος».

Γκάλης: «Δε γίνονται θαύματα σε μια μέρα»

Ο Νίκος Γκάλης είδε να διοργανώνεται προς τιμήν του ένα τουρνουά υψηλού επιπέδου και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εικόνα του ΑΡΗ.

«Φέτος η ομάδα θα είναι καλύτερη. Και ο μεγαλομέτοχος ο κύριος Λάσκαρης έχει δουλέψει ώστε να φέρει τον ΑΡΗ στον δρόμο που πρέπει και να τον κάνει ξανά μεγάλο. Θαύματα δεν γίνονται σε μια μέρα. Αυτό θα γίνει σταδιακά. Ο πρώτος στόχος είναι να χτίσουμε μια ωραία ομάδα που θα χαίρεται ο κόσμος να την βλέπει. Θέλω να πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Θα έχουμε μια ομάδα που θα κάνει τον κόσμο να θέλει να έρχεται στο γήπεδο για να τη βλέπει. Πρέπει να γίνει σωστή δουλειά από όλους, από την ομάδα, από την διοίκηση, αλλά θα πρέπει και ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο. Για να γίνει μια ομάδα μεγάλη θέλει και κόσμο. Αν ξαναμπεί στο γήπεδο ίσως ξαναζήσουμε τις στιγμές τις παλιές…», είπε ο «Νικ».

Όσο για τις ομάδες και τον κόσμο που τον τίμησαν, ανέφερε: «Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα που ήρθαν αυτές οι ομάδες για να λάβουν μέρος στο τουρνουά. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω πολύ τον κόσμο που βρέθηκε σήμερα στο γήπεδο».

Video
SteelGandalf
QUOTE(www.arisbc.gr)
Ο επίλογος του 2ου Nick Galis Cup (vid)

H αυλαία του 2ου Διεθνούς Τουρνουά Nick Galis Cup «έπεσε» την Κυριακή (27/09/2015) και η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. σας παραθέτει ένα βίντεο με τις πιο «δυνατές» στιγμές της τελευταίας μέρας.


Ένα πραγματικά υπέροχο τριήμερο τουρνουά που είχε πάρα πολλές ωραίες στιγμές. Θα μπορούσε (αυτό είναι και το παράπονο μου) ο κόσμος να το αγκαλιάσει πολύ περισσότερο (οι αγώνες που διεξήχθησαν στις 19:00 είχαν ελάχιστο κόσμο), για να τιμηθεί αυτός ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΘΡΥΛΟΣ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δικαιολογίες του στυλ "δύσκολες εποχές" και "περίοδος κρίσης" δεν χωράνε εδώ. Ολόκληρη η μπασκετική Θεσσαλονίκη, οι φίλαθλοι του Άρη αν θέλετε, δεν νοείται να μην έχουν να διαθέσουν με την ψυχή τους, θα πω εγώ, από ένα 10ευρω για τις δύο βραδιές (Παρασκευή και Κυριακή). Θεωρώ πως είναι πολλοί περισσότεροι από ένα Nick Galis Hall, ώστε να το γεμίσουν ακόμη και εντελώς διαφορετικοί σε δύο διαφορετικές ημέρες.

Πιστεύω πως το επόμενο, πρώτα ο Θεός, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα είναι ακόμη πιο επιτυχημένο, από όλες τις απόψεις. Ειδικά αν ο Άρης πραγματοποιήσει την χρονιά που όλοι περιμένουμε, ελπίζουμε και προσδοκούμε, στο αγωνιστικό κομμάτι, θα αναγκάσει κόσμο, που μέχρι σήμερα είναι διστακτικός, να επιστρέψει στο γήπεδο, ακόμη και κατά την διάρκεια της χρονιάς...
SteelGandalf
QUOTE(basketplus.gr)
Γιάννης Δασκάλου

Χαμόγελα και προβληματισμός!

Το 2ο Nick Galis Cup πέρασε στην ιστορία. Ζώντας το από μέσα, μετά την τιμή που μου έγινε με την ανάθεση της παρουσίασής του, μπορώ να πω ότι έβγαλα κάποια συμπεράσματα πιο άμεσα, πιο ασφαλή. Άλλα μου έφεραν το χαμόγελα στα χείλη και άλλα τον προβληματισμό. Και εξηγούμαι.


Σε ό,τι αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, αναμφισβήτητα η ομάδα δίνει λόγους για χαμόγελα. Ο Άρης δεν είναι ακόμη έτοιμος, δεν έχει φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα αγωνιστικής λειτουργίας σε άμυνα και επίθεση, δεν έχει ακόμη πετύχει στον απόλυτο βαθμό τις συνεργασίες και τους αυτοματισμούς του.

Είναι όμως μια ομάδα με ταλέντο. Που διαθέτει αρκετούς και πολύ καλούς επιθετικούς εκφραστές που, ανά πάσα στιγμή, μπορούν να αλλάξουν την μοίρα ενός αγώνα. Μια ομάδα η οποία, αμυντικά, έχει ξεκάθαρα την περσινή σφραγίδα Πρίφτη και που όταν μάθει να λειτουργεί με συνοχή, θα δυσκολεύει αφόρητα την ζωή των αντιπάλων της.

Εντάξει, υπάρχουν κάποια «θεματάκια» - κατά την γνώμη μου φαίνονται κυρίως στο «3» και στο «5» - όμως κανένας δεν υποστήριξε ότι ο φετινός Άρης θα είναι μια ομάδα υπερπλήρης, χωρίς τρωτά σημεία. Για να μην αναφερθώ και στην Καρσίγιακα, που μας απέδειξε για ποιον λόγο «γονάτισε» πέρυσι τον Ομπράντοβιτς και τον Ίβκοβιτς στην Τουρκία.

Πάμε τώρα και στα εξωαγωνιστικά. Χαμόγελα γεννά ο τρόπος που η οικογένεια Λάσκαρη βίωσε το τριήμερο του τουρνουά. Ο Νικόλας και η Τζώρτζια έδειξαν «γεμάτοι», ο Μάνος έτρεχε νυχθημερόν και έδειχνε να το απολαμβάνει, οι αλλαγές με την «σφραγίδα» του νέου ιδιοκτήτη ευδιάκριτες στο γήπεδο, στην μπουτίκ, στα αποδυτήρια, παντού. Σιγά – σιγά, το… μικρόβιο του Άρη εμποτίζεται στο αφεντικό και τους ανθρώπους του και αυτό είναι καλό.

Χαμόγελα γέννησε και η απλότητα, η ικανοποίηση, η όμορφη διάθεση την οποία έδειξε ο Νίκος Γκάλης. Πιο κοινωνικός από κάθε άλλη φορά, ο «Νικ» φωτογραφήθηκε με όλους, υπέγραψε χιλιάδες αυτόγραφα, ήρθε πιο κοντά στην οικογένεια Λάσκαρη. Έζησε το τουρνουά του με έντονο και αυθεντικό τρόπο, ενώ του άρεσε και αυτό που είδε από τον Άρη μέσα στο παρκέ.

Πάμε τώρα και στους λόγους που γέννησαν, τουλάχιστον σε μένα, προβληματισμό. Πού ήταν ο κόσμος; Γιατί δεν γέμισε το Nick Galis Hall; Αν κάποιος μπορέσει να μου απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα, θα μου έκανε χάρη. Γιατί, δηλαδή, κάποιος Αρειανός που είχε να διαθέσει δέκα ευρώ για δυο παιχνίδια μπάσκετ, δεν τα διέθεσε για να τιμήσει τον Νίκο Γκάλη, να τιμήσει τον Νίκο Λάσκαρη, να δει την καινούργια του ομάδα, να παρακολουθήσει τις προσπάθειες ομάδων επιπέδου Ευρωλίγκας.

Προβληματισμό μου γέννησε και η ατμόσφαιρα στις κερκίδες. Νιώθω, πλέον, ότι υπάρχουν δυο «κόσμοι». Αυτός που έρχεται για να υποστηρίξει τον Άρη, να απολαύσει το μπάσκετ, να ζήσει ένα όμορφο δίωρο μακριά από ακρότητες και υβριστικά. Και ο άλλος που κουβαλά την… οργή του ποδοσφαίρου, την οργή όλων όσων συμβαίνουν ακόμη και σε κοινωνικό επίπεδο, που δεν δείχνει διατεθειμένος να εναρμονιστεί με τα νέα ήθη και έθιμα που θέλει να φέρει ο Νίκος Λάσκαρης και που έχει πάντα το δάκτυλο στην σκανδάλη.


Με αφορμή το τουρνουά, λοιπόν, του οποίου το πρόσημο σε γενικές γραμμές είναι θετικό, στον μπασκετικό Άρη έχουν πολύ δουλειά μπροστά τους. Αν δεν βρεθούν οι ισορροπίες, αν δεν υπάρξει μια συζήτηση των ανθρώπων της ομάδας με τους οργανωμένους και αν δεν βρεθούν κώδικες επικοινωνίας και συνεννόησης, πολύ φοβάμαι ότι μέσα στην χρονιά θα έχουμε «φουρτούνες». Ήδη, τα μηνύματα ενόψει του προημιτελικού κυπέλλου με την ΑΕΚ δεν είναι και πολύ καλά. Και γίνονται ακόμη χειρότερα αν σκεφτούμε ότι ακολουθούν ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ εντός για το πρωτάθλημα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Βάλτε στην εξίσωση και το ότι ο Λάσκαρης δεν σηκώνει κουβέντα για θέματα βίας, οπότε ο προβληματισμός είναι εύλογος.

Η Κ.Α.Ε. Άρης έχει μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά της. Να αλλάξει τα πάντα και να αλλάξει για πάντα, αφήνοντας πίσω της ότι την πληγώνει από το παρελθόν. Την κατεύθυνση θα την δώσει ο Λάσκαρης και πρέπει τώρα κιόλας, να αποφασίσουν όλοι τι θα κάνουν. Είτε θα βαδίσουν στον δρόμο που χαράζει η οικογένεια του ιδιοκτήτη, είτε θα τραβήξουν τον δικό τους.

Ο ένας οδηγεί στο ξέφωτο και την ευημερία του Άρη, γενικότερα. Ο άλλος οδηγεί σε πολύ επικίνδυνα κατατόπια.


Η συγκεκριμένη ανάρτηση, έγινε και με αναφορά της στο facebook, οπότε εκεί τοποθετήθηκα στις απόψεις του φίλου Γιάννη, ως εξής:

Φίλε Γιάννη, μόλις διάβασα το κείμενο σου. Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με τις τοποθετήσεις σου. Ακριβώς τα ίδια σκέφτομαι κι εγώ, τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι, όσο και στο "οπαδικό".

Επιβάλλεται να αλλάξουμε τα δεδομένα, τα κακώς κείμενα (αν προτιμάς) και αυτό χρειάζεται μεγάλες και σοβαρές πρωτοβουλίες από τους διοικούντες. Οι τομές, καλώς ή κακώς, δεν γίνονται με τα λόγια αλλά με τις πράξεις και αυτές ακριβώς περιμένω να δω και μάλιστα άμεσα!

Πέρσι τα έγραψα πολλές φορές στο www.basketforum.gr, στο οποίο είμαι διαχειριστής του υποφόρουμ του Άρη μας (με την άδεια σου θα μεταφέρω και το συγκεκριμένο σου κείμενο, εννοείται με αναφορά στην πηγή κανονικά). Πρέπει να εντοπισθούν αυτοί που δημιουργούν τα προβλήματα και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Μόνο έτσι θα θορυβηθούν και οι υπόλοιποι επίδοξοι ταραξίες.-

Τα είπα και στον κύριο Αρβανίτη. Δεν είναι δυνατόν η ομάδα μας να έχει υποστεί όλα αυτά τα περσινά για μερικούς, ελάχιστους, κάφρους. Δεν μπορεί να την πληρώνει και οικονομικά και αγωνιστικά και να πλήττεται το κύρος της, επειδή μερικοί είναι για να τους μαζέψουν. Δεν είναι δυνατόν να την πληρώνει και ο αγνός φίλαθλος που θέλει να παρακολουθήσει την λατρεία του από κοντά, πληρώνοντας από το υστέρημα του (όλοι γνωρίζουμε σε τι δύσκολους καιρούς διαβιούμε) και να μην μπορεί να βρίσκεται στους μισούς εντός έδρας αγώνες...

Συνέχισε την καλή δουλειά και πολλά συγχαρητήρια για την παρουσία σου και σε αυτό το event! wink.gif
SteelGandalf
Ολοκληρώνοντας, σιγά σιγά τις αναφορές μου στο φετινό Nick Galis Cup, θα παραθέσω και την άποψη μου σχετικά με τα συμπεράσματα για το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας μας.

Ακριβώς μετά το πέρας του χθεσινού "τελικού", έγραψα σε μία ανάρτηση της επίσημης facebook σελίδας της Κ.Α.Ε. Άρης (ARIS B.C.):

"Η ομάδα σήμερα έδειξε πως και σε σωστό δρόμο βρίσκεται και πως έχει τρομερά περιθώρια βελτίωσης κατά την διάρκεια της χρονιάς, αλλά και το πόσο έχει δυναμώσει, αφού η σημερινή της αντίπαλος, μόνο τυχαία δεν μπορεί θα θεωρηθεί...

Μπράβο σε όλους!

Κυρίως στο Νικόλα τον Λάσκαρη και την σύζυγο του, αλλά και στον πρόεδρο, τον κύριο Αρβανίτη.

Πάμε γερά για τα επίσημα σε ένα γήπεδο κολαστήριο, στο οποίο όμως δεν θα πρέπει να πέφτει ούτε χαρτοπετσέτα!!!"
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Το ξεχωριστό βίντεο της ΚΑΕ που προβλήθηκε στις γιγαντοοθόνες του Παλέ για τον θρύλο! (video)

Ένα βίντεο για τον Νίκο Γκάλη δημιούργησε η ΚΑΕ, μέσα από το οποίο μπορεί κανείς να συγκινηθεί, να θυμηθεί τα παλιά, να νιώσει πώς ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής είναι ακόμα εδώ, δίπλα και μέσα στην ομάδα.

Η ΚΑΕ αναφέρει: «Το 2ο Nick Galis Cup πέρασε στην ιστορία, ωστόσο, οι όμορφες στιγμές που ζήσαμε αυτό το τριήμερο θα μας συνοδεύουν για πάντα… Μία από αυτές ήταν το βίντεο – αφιέρωμα στον κορυφαίο Έλληνα αθλητή όλων των εποχών διά χειρός Αγγέλου Παπαδημητρίου που προβλήθηκε στην γιγαντοοθόνη του Nick Galis Hall».

Video


Εκπληκτικό video!!! Δείτε το οπωσδήποτε!
El_Cid
Ευχαριστούμε, SteelGandalf, εκπληκτικό πραγματικά! Προσωπικά συγκινήθηκα, για εμάς που ήμασταν έφηβοι ή λίγο μεγαλύτεροι τη δεκαετία του '80, η υπερομάδα και ο Γκάλης αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο των αναμνήσεων μας!
tuareg
“Όταν στενοχωριέμαι, βάζω και βλέπω τον τελικό του 87. Σε μια φάση, όπου ο Γκάλης κάνει τρεις φορές σπάσιμο της μέσης, αρχίζω και χαμογελάω. Παίρνω τηλέφωνο τον Τιχονένκο και του εξηγώ: Βλέπω τον Γκάλη. Στο πρώτο σπάσιμο της μέσης εσύ ήσουν στο παρκέ, στο δεύτερο προσγειώθηκα εγώ και στο τρίτο όλοι οι υπόλοιποι...” Σ.Μαρτσουλιόνις 09/2015
Timemaster
Ένα χρόνια πολλά στον γκανστερ με γνωστές και άγνωστες ιστορίες...
Ουσιαστικά η ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ εδώ
SteelGandalf
Χρόνια πολλά! Χιλιάδες ευχαριστώ!

Να είσαι υγιής και να χαίρεσαι την οικογένεια σου!
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 22/12/2016)
Υποψήφιος ο Γκάλης για άλλη μια χρονιά στο Hall Of Fame!

Για άλλη μία χρονιά ο Νίκος Γκάλης συγκαταλέγεται στους υποψήφιους για την ένταξή τους στο Hall of Fame. Ποιοι είναι οι 13 αντίπαλοί του στην κατηγορία των διεθνών παικτών.


Το 2013 επιλέχθηκε για πρώτη φορά μεταξύ των υποψήφιων να εισέρθουν στο Hall of Fame του μπάσκετ, ωστόσο “ηττήθηκε” από τον Όσκαρ Σμιντ. Το 2014 ο εκλεκτός για την κατηγορία των “διεθνών” παικτών ήταν ο Σαρούνας Μαρτσουλιόνις, ενώ το 2015 ακολούθησε ο Λίντσεϊ Γκέιζ και τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Γιάο Μινγκ. Μήπως τελικά το 2017 είναι η χρονιά του “Γκάνγκστερ”;

Ο Νίκος Γκάλης θα κλείσει μέσα στο νέο έτος (στις 23 Ιουλίου συγκεκριμένα) τα 60 του χρόνια και όπως συμβαίνει την τελευταία τετραετία, έτσι και του χρόνου θα είναι υποψήφιος για την «class 2017» του Hall of Fame του Σπρίνγκφιλντ! Το «μουσείο» του μπάσκετ δημοσίευσε τις αναλυτικές λίστες με όλους τους υποψήφιους και το όνομα του Ελληνα “θρύλου” συγκαταλέγεται και φέτος στην κατηγορία “international”, τους παίκτες δηλαδή που προέρχονται από χώρες εκτός των ΗΠΑ.

Οι αντίπαλοι του Γκάλη στην κατηγορία των “διεθνών παικτών” είναι οι εξής 13: Ταλ Μπρόντι, Τζάκι Σαζαλόν, Βλάντε Ντίβατς, Σέμεν Καλίπσκι, Βλάντιμιρ Κοντράσιν, Τόνι Κούκοτς, Μάρκος Λέιτε, Αλντο Οσόλα, Αμάουρι Πάσος, Ντίνο Ράτζα, Μανουέλ Σάινθ, Τόγκο Σοάρες και Ράνκο Ζεράβιτσα.

Πηγή: sport24.gr
SteelGandalf
Νίκος Γκάλης Ο Θρύλος του Μπάσκετ 1987 - 2017 Sports Doc ΕΡΤ HD

Η προ μερικών ημερών συνέντευξη του Νικόλα στον Βαγγέλη Ιωάννου.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 1/4/2017)
Ο Νίκος Γκάλης μπήκε στο Hall of Fame του παγκόσμιου μπάσκετ!

Ο Νίκος Γκάλης είναι μέλος του Hall of Fame! Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής επιλέχθηκε – μετά από επτά σερί χρονιές που ήταν υποψήφιος – να μπει στο Μουσείο του παγκόσμιου μπάσκετ!


Η ύψιστη τιμή στον σπουδαίο Νίκο Γκάλη άργησε, αλλά δεν ήταν δυνατόν να μην έρθει! Ο “Νικ” είναι μέλος της κλάσης του 2017 και θα μπει στο πάνθεον του παγκόσμιου μπάσκετ μαζί με τους Τρέισι Μακ Γκρέιντι, Μπιλ Σελφ, Ρεμπέκα Λόμπο, Μάφετ Μακ Γκρόου, Ρόμπερτ Χιουζ, Τζέρι Κράουζ, Τζορτζ Μακ Γκίνις, Τομ Γιάρνστεντ, Ζακ Κλέιτον και Μάνι Τζάκσον!

«Γνωστός για την σπουδαία ικανότητά του να σκοράρει και ως ο σπουδαιότερος καλαθοσφαιριστής στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, καλωσορίζουμε τον θρύλο του Άρη, Νίκο Γκάλη» αναφέρει το σχετικό tweet του Hall Of Fame!


QUOTE(www.pressaris.gr - 1/4/2017)
Τα συγχαρητήρια της ΚΑΕ για τον Γκάλη: «Μεγάλη χαρά και περηφάνεια!»

Η ΚΑΕ Άρης συνεχάρη τον… θρύλο της για την ύψιστη τιμή που δέχθηκε με την είσοδό του στο Hall of Fame του παγκόσμιου μπάσκετ, μπαίνοντας στο πάνθεον των κορυφαίων του αθλήματος!


Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. εκφράζει τη μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια της για την είσοδο του Νίκου Γκάλη στο Basketball Hall of Fame!

Ο μεγαλύτερος Έλληνας καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών βιώνει την υπέρτατη τιμή, αφού όπως ανακοινώθηκε επίσημα, μπαίνει στο πάνθεον του παγκόσμιου μπάσκετ, σε εκδήλωση που θα γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου του 2017. Ο Νίκος Γκάλης θα ενταχθεί στο Basketball Hall of Fame μαζί με τεράστιες μορφές του αθλήματος, όπως ο Tracy McGrady και ο Jerry Krause.

Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. συγχαίρει γι’ αυτήν την τιμή τον θρύλο της ομάδας μας, που άλλαξε τη μοίρα του ελληνικού μπάσκετ και αποτέλεσε θεμέλιο λίθο για τη δημιουργία της Αυτοκρατορίας του Άρη».


QUOTE(www.sport24.gr - 1/4/2017)
ΤΟ POST ΤΩΝ MILWAUKEE BUCKS ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΓΚΑΛΗ

Δεν είχαν περάσει παρά ελάχιστα λεπτά από την ανακοίνωση του Basketball Hall of Fame πως ο Νίκος Γκάλης θα είναι στη φουρνιά του 2017 που θα μπει στο Πάνθεον των κορυφαίων στην ιστορία του μπάσκετ και οι Milwaukee Bucks έκαναν ξανά το θαύμα τους. Ανέβασαν συγχαρητήριο post στην επίσημη ιστοσελίδα τους στο Facebook για τον θρύλο του ελληνικού αθλητισμού, που ήταν, είναι και θα παραμείνει ένα από τα ινδάλματα του αστέρα της ομάδας τους, του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Congratulations to Nick Galis, one of the idols of Giannis Antetokounmpo and the man who put his basketball in every Greek home, on being selected to the Naismith Memorial Basketball Hall of Fame Class of 2017!!
The Admiral
Μεγαλη τιμη για το ελληνικο μπασκετ.

Η πλακα ειναι πως λιγο καιρο πριν,καποιοι αμφεβαλαν αν άξιζε να εχει και δευτερο γηπεδο το ονομα του ή παζαρευαν τη συμβολη του το '87...Ελληναρες...
hagi
Πολλά μπράβο στον τεράστιο Νικ που το αξίζει και με το παραπάνω.. Έπρεπε να είχε μπει και νωρίτερα αλλά δεν πειράζει..

Θα πρέπει όλοι να είμαστε χαρούμενοι για αυτό το γεγονός ανεξαρτήτως ομάδας.
gallistis
Χρόνια πολλά μεγάλε Νίκ. Πάντα γερός και δυνατός.Σε ευχαριστούμε για όλα.Τα αφιερώματα στα γεννέθλιά σου δίνουν και παίρνουν...

http://sport-chicas.gr/el/nikos_gkalis_ginetai_60_etwn
SteelGandalf
Εννοείται. Αφιερώματα πολλά, αλλά πως είναι δυνατό να μην συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Νίκος Γκάλης αποτελεί συνώνυμο του ελληνικού μπάσκετ και όλων των επιτυχιών που ακολούθησαν μετά!!!

Χρόνια του πολλά, υγιή κι ευλογημένα!
hagi
Χρόνια πολλά στον τεράστιο Νίκο Γκάλη με υγεία και ευτυχία..
El_Cid
Χρόνια πολλά στον μεγαλύτερο Έλληνα αθλητή όλων των εποχών!

ΥΓ. Νιώθω ευλογημένος που είχα την τύχη στα νιάτα μου (μαθητής Λυκείου, φοιτητής Πανεπιστημίου) να ζήσω την Αυτοκρατορία του Άρη και την ασύγκριτη συμβολή του Γκάλη στο άθλημα.
SteelGandalf
Λόγω των τελευταίων αρνητικών εξελίξεων στην ΚΑΕ Άρης, δεν ανέρθηκε προ μιας εβδομάδας, όταν και συνέβη, η μεγαλύτερη επιτυχία έλληνα αθλητή! Ο Νίκος Γκάλης, πέρασε στο πάνθεον των "αθανάτων" του παγκόσμιου αθλητισμού, επιτυγχάνοντας την ύψιστη τιμή την οποία μπορεί να δεχθεί πρώην αθλητής!

QUOTE(nba.sport24.gr - 9/9/2017)
ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ Ο ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ ΕΓΙΝΕ ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Το βράδυ της 8ης Σεπτεμβρίου του 2017, δεν θα το ξεχάσει ποτέ. Μπορεί πολλά από τα μεγάλα καλάθια του να μην τα θυμάται, μπορεί πολλές από τις σπουδαίες νίκες του να έχουν "ξεθωριάσει" στο μυαλό του, όμως το βράδυ που μπήκε στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame, o Νίκος Γκάλης θα το θυμάται για πάντα. Όχι γιατί ανέβηκε σε μια λαμπερή σκηνή μπροστά σε πολύ κόσμο, αλλά γιατί το όνομά του, οι φανέλες του, η αύρα του, μπήκαν δίπλα στους κορυφαίους στην ιστορία αυτού του υπέροχου αθλήματος που ονομάζεται μπάσκετμπολ. Το βράδυ της 8ης Σεπτεμβρίου 2017 ήταν το βράδυ του Νίκου Γκάλη, το βράδυ που από εδώ και στο εξής θα μνημονεύουμε κάθε χρόνο ως μια ξεχωριστή περίσταση για κάθε άνθρωπο που αγαπά την καλαθοσφαίριση.


Οι Έλληνες αγαπούν το μπάσκετ. Και το αγαπούν, γιατί αυτός ο λεοντόκαρδος τύπος ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπων να πάρουν μια μπάλα και να βγουν στο τσιμέντο, στο χώμα και την άσφαλτο να τη μπιστήξουν. Ενέπνευσε τον Παπαλουκά, τον Διαμαντίδη, τον Ζήση, τον Σπανούλη, ενέπνευσε τόσους και τόσους αθλητές να προσπαθήσουν να τον μιμηθούν. Η σημαντικότερη κατάκτησή του όμως είναι ότι συνεχίζει να (μας) εμπνέει ακόμη και σήμερα και θα μας εμπνέει κάθε ώρα, κάθε μέρα που περνά.

Το φετινό ταξίδι του Νίκου Γκάλη στις ΗΠΑ, ήταν ένα ταξίδι που ο ίδιος περίμενε εδώ και πολλά χρόνια. Γύρισε στο New Jersey στο οποίο μεγάλωσε και κατέληξε μετά από ένα ιδιαίτερο tour στο Springfield της Μασαχουσέτης για να βρεθεί το βράδυ της Παρασκευής στη Springfield Symphony Hall. Εμφανίστηκε με ένα λευκό σακάκι που έκανε τρομερή αντίθεση με το καλοκαιρινό του μαύρισμα και τον έκανε να μοιάζει κάτι μεταξύ... James Bond και Morgan Freeman. Ξεχώριζε στο πλήθος γιατί κανείς δεν τόλμησε να φορέσει κάτι τόσο φωτεινό όσο εκείνος.

Κι όταν ανέβηκε στη σκηνή...

Όταν ανέβηκε στη σκηνή, λύγισαν τα σίδερα και ράγισαν οι πέτρες...

Με βουρκωμένα μάτια, αυτά τα πάντοτε βουρκωμένα του μάτια, ο Γκάλης μας ανάγκασε να ανατριχιάσουμε, να βουρκώσουμε, να χαρούμε με τη χαρά του, να γεμίσουμε συναισθήματα για έναν άνθρωπο που νιώθουμε τόσο δικό μας.

"Είναι τιμή και όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ευχαριστώ τον Bob McAdoo που με παρουσίασε. Μας συνδέουν πολλά από το παρελθόν. Ευχαριστώ που με ακολούθησε, είναι σαν αδελφός για εμένα. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα παίξω στην Ελλάδα. Το όνειρό μου ήταν πάντα να παίξω στο ΝΒΑ. Είχα όμως προτάσεις από την Ελλάδα, την οποία δεν είχα ποτέ επισκεφθεί, δεν ήξερα ότι υπήρχε μπάσκετ εκεί. Πήγα και είναι μια απόφαση που δεν θα μετανιώσω ποτέ. Όταν πήραμε το 1987 το χρυσό μετάλλιο, ο λαός βγήκε στο δρόμο και πλέον το ελληνικό μπάσκετ είναι το εθνικό σπορ. Δεν υπάρχει σπίτι χωρίς μια μπασκέτα τώρα πια. Αισθάνομαι ευγνώμων γι' αυτό. Περπατώ στους δρόμους της γειτονιάς μου στη Θεσσαλονίκη, μου ζητούν αυτόγραφα με αγκαλιάζουν, μου λένε Νίκο, Νίκο... Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Μια κυρία με ευχαρίστησε γιατί έσωσα το γιο της που ήταν εθισμένος, το μπάσκετ έσωσε έναν άνθρωπο. Ευχαριστώ τη σύζυγο και την κόρη μου. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ".

Αυτός ήταν ο λόγος του. Και ήταν ο καλύτερος της βραδιάς. Ο πιο μεστός, ο πιο "οικονομικός", ο πιο "γεμάτος". Ήταν αρκετός για να μας κάνει να δακρύσουμε και υπέραρκετός για να σηκωθεί όλη η αίθουσα και να του χαρίσει το πιο "ζεστό" χειροκρότημα της βραδιάς. Ακόμη και ο Κομισάριος του ΝΒΑ, Adam Silver, "μαγεύτηκε" από τον Έλληνα που πάντα μας έκανε, πάντα μας κάνει και πάντα θα μας κάνει περήφανους.


QUOTE(nba.sport24.gr)
Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΚΑΛΗ ΣΤΟ HALL OF FAME

Τα λόγια είναι περιττά. Όσα έγιναν στην είσοδο της κλάσης του 2017 στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame τα διαβάσατε. Απολαύστε τώρα και τον υπέροχο λόγο του Νίκου Γκάλη που θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους πιο "συμπυκνωμένους", τους πιο "μαγικούς" που έχουμε δει στην ιστορία.


"Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα κι εδώ δίπλα μου είναι ο Bob McAdoo, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που έχω αντιμετωπίσει στην καριέρα μου. Μας συνδέουν σπουδαίες μονομαχίες με τον Bob. Ευχαριστώ τους φίλους μου που με ακολούθησαν εδώ, είναι σαν αδέρφια για μένα. Παλιοί συμπαίκτες μου στο Seton Hall. Τότε δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα έφτανα εδώ. Το όνειρό μου ήταν πάντα να παίξω στο ΝΒΑ. Επιλέχθηκα από τους Celtics στο Draft μαζί με τον τρομερό Larry Bird, που τον βλέπω εδώ. Είχα όμως γενναιόδωρες προτάσεις από αρκετές ομάδες από την Ελλάδα και προερχόμουν από φτωχή οικογένεια.

Μέχρι τότε δεν ήξερα ότι υπήρχε μπάσκετ στην Ελλάδα. Ο Red Auerbach ήθελε να μείνω, αλλά πήρα μια απόφαση για την οποία δεν θα μετανιώσω ποτέ στη ζωή μου. Πήγα στην Ελλάδα και το 1987 η Ελλάδα κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κόντρα στη Σοβιετική Ένωση. Όλη η χώρα βγήκε στους δρόμους, το μπάσκετ έγινε εθνικό άθλημα και η Ελλάδα είναι από τις κορυφαίες ομάδες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Από τότε, σε κάθε αυλή σπιτιού, σε κάθε αυλή σχολείου τοποθετήθηκε μια μπασκέτα.

Eίμαι ευγνώμων γι’ αυτό που ζω σήμερα. Το θέμα δεν είναι η κατάκτηση τίτλων αλλά και κάτι άλλο πιο σημαντικό που θα σας αποκαλύψω σήμερα. Μια ημέρα περπατούσα στη γειτονιά μου στη Θεσσαλονίκη και με σταμάτησε μία κυρία. Νόμιζα ότι ήθελε μια αναμνηστική φωτογραφία ή ένα αυτόγραφο. Μου φώναξε «Νίκο, Νίκο» και μου είπε «θέλω να σ’ ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου γιατί έσωσες τον γιο μου, του έκανες το μεγαλύτερο δώρο». Μετά μου εξήγησε ότι ο γιος της ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά αλλά το ξεπέρασε, βρήκε το νόημα της ζωής κι έγινε μπασκετμπολίστας.

Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές μου και τους συμπαίκτες μου στο Seton Hall, τον σύλλογό μου, τον Άρη που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην καριέρα μου, τη γυναίκα μου και την κόρη μου Στέλλα".


Δεν υπάρχουν λόγια που δεν έχουν ειπωθεί για τον θρύλο του παγκόσμιου μπάσκετ! Για τον άνθρωπο που με το ήθος, τον επαγγελματισμό και την αξιοπρέπεια του, δίδαξε ένα ολόκληρο έθνος!!!

Συγχαρητήρια ΤΕΡΑΣΤΙΕ! Ο Θεός να σ' έχει γερό! Άλλωστε ευλογημένος είσαι!!!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.