Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Νίκος Γκάλης!!!
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
SteelGandalf
Είναι ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ το Παλαί ρε παιδιά!!!

Μόλις κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια (ξέρουμε πότε; ) θα σπεύσω να αποκτήσω δύο!!!
sarounas
QUOTE(SteelGandalf @ Feb 27 2013, 22:38 ) *
Είναι ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ το Παλαί ρε παιδιά!!!

Μόλις κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια (ξέρουμε πότε; ) θα σπεύσω να αποκτήσω δύο!!!

το ένα θα είναι για μένα εεε? smiley.gif
pivot
Εχω την εντύπωση ότι βεβιασμένα και κάτω από τη "πίεση" της πρόσφατης ψηφοφορίας στην αμερική, διοργανώνεται πρόχειρα ένα παιχνίδι που είναι σαφώς κατώτερο από αυτό που αξίζει ο Νίκος Γκάλης.

Αυτό που θα έπρεπε θα ήταν ένα παιχνίδι/γιορτή μεταξύ μιας μικτής Ευρώπης εναντίον του Αρη ή της εθνικής Ελλάδος αντίστοιχα, με σωστή οργάνωση και προετοιμασία με καλεσμένους από όλο το κόσμο και όχι στο πόδι, όπως μου δημιουργείται η εντύπωση ότι γίνεται αυτό το παιχνίδι με τη Λιμόζ.

Αν η απάντηση είναι ότι είναι καλύτερο από το τίποτα, προσωπικά προτιμώ το τίποτα! έτσι κι αλλιώς δεν θα αλλάξει τίποτα από τη θέση που έχει ο Νικ στη καρδιά όλων των μπασκετόφιλων.
gallistis
θα έπρεπε να γίνει ένα παιχνίδι στη αθήνα ,στο σεφ με την εθνική ,και ένα στη θεσσαλονίκη για να μπορέσει όλος ο κόσμος να τιμήσει τον γκάλη.σιγά όμως ο βασιλακόπουλος μην αφήσει να γίνει κάτι τέτοιο...οπότε ας τον τιμήσουμε μόνο εμείς...ντακουρί,οστρόφκι,θα έρθουν...αν καλέσουν και όλους τους υπόλοιπους της εποχής είμαι σίγουρος ότι δε θα αρνηθούν...κούκοτς,περάσοβιτς,ράτζα...μενεγκ
ίν.ακόμα και τον ντ'άντονι(τόσες φορές τον είχε γλεντήσει ο νικ).τον άτσα πετροβιτς που έχει μιλήσει με τόσο κολακευτικά λόγια ...χρόνος υπάρχει ακόμα
SteelGandalf
Ναι ρε παιδιά. Υπάρχει κάποιος από τους αντιπάλους του που στο άκουσμα της συγκεκριμένης γιορτής δεν θα θέλει να βρίσκεται εδώ;

Υ.Γ. Είναι ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ το Παλαί!!!
gallistis
QUOTE(SteelGandalf @ Mar 4 2013, 19:59 ) *
Ναι ρε παιδιά. Υπάρχει κάποιος από τους αντιπάλους του που στο άκουσμα της συγκεκριμένης γιορτής δεν θα θέλει να βρίσκεται εδώ;

Υ.Γ. Είναι ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ το Παλαί!!!


να πάμε στου παοκ? smiley.gif smiley.gif
gmalamos
QUOTE(gallistis @ Mar 4 2013, 20:44 ) *
να πάμε στου παοκ? smiley.gif smiley.gif


Περα απο τη πλακα οντως το παλε θα ειναι πολυ μικρο!!
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Ο Γκάλης απάντησε για το αν θα ξαναμπεί στο παρκέ και παραδέχθηκε: Μέγιστη τιμή να σε βραβεύει ο Άρης!

Η αντίστροφη μέτρηση για την εκδήλωση που θα γίνει στις 7 Μαΐου προς τιμήν του Νίκου Γκάλη έχει ξεκινήσει και ο ζωντανός θρύλος του ελληνικού μπάσκετ μίλησε για όλους και για όλα.


Αναλυτικά η συνέντευξη που έδωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ:

Στις 7 Μαΐου η ΚΑΕ Άρης στο Αλεξάνδρειο γήπεδο εκεί που γευτήκατε αρκετές επιτυχίες με την συγκεκριμένη ομάδα, θα διοργανώσει ένα φιλικό παιχνίδι προς τιμήν σας. Με τι συναισθήματα περιμένετε αυτή την συγκεκριμένη γιορτή;

«Πιστεύω ότι είναι η μεγαλύτερη τιμή για κάθε αθλητή. Όταν μια ομάδα αποφασίζει να κρεμάσει την φανέλα του πάνω στα ράφια του γηπέδου είναι η μέγιστη τιμή. Και αυτό γιατί δεν θα φορέσει ξανά κανένας την φανέλα με το νούμερο έξι. Νομίζω κάθε αθλητής ονειρεύεται με την αγαπημένη του ομάδα να γίνεται αυτό».

Στο φιλικό αυτό παιχνίδι η ομάδα του Άρη θα αντιμετωπίσει την γαλλική ομάδα Λιμόζ του Παναγιώτη Γιαννάκη (συμπαίκτης σας στο παρελθόν), ενώ οι προσκεκλημένοι θα είναι αρκετοί μεγάλοι αστέρες του Ευρωπαϊκού μπάσκετ της εποχής σας όπως ο Φόρτε, ο Βράνκοβιτς και ο Ομπράντοβιτς. Πως αισθάνεστε που όλοι αυτοί οι αστέρες θα σας τιμήσουν με την παρουσία τους;

«Αυτοί, εκτός από αντίπαλοι μου θέλω να πιστεύω ότι είναι και φίλοι μου. Έχουμε περάσει πολλά μαζί. Παίξαμε αρκετά παιχνίδια και δίναμε τις μάχες μας μέσα στο γήπεδο. Σίγουρα μετά τον αγώνα ήμασταν και πάλι φίλοι. Θα χαρώ πάρα πολύ να τους δω ξανά από κοντά».

Θα φορέσετε το σορτσάκι και την φανέλα εκείνη την ημέρα;

«Εκείνη όχι, γιατί είμαι τιμώμενο πρόσωπο και δεν θα αγωνίζομαι εγώ. Με το κουστούμι θα είμαι….(γέλια)»

Σε πόσα φιλικά παιχνίδια θα μπορούσε να χωρέσει ο Νίκος Γκάλης;

«Εγώ σαν άνθρωπος χαίρομαι που με τιμά ο κόσμος κάθε μέρα. Γνωρίζει ποιος είμαι, ότι είμαι ένας απλός άνθρωπος. Δεν ζητάω ποτέ να γίνει κάτι υπέρ μου. Μου αρκεί η γνώμη και η αγάπη του κόσμου».

Νιώθατε όμως αυτό το μαράζι;

«Όχι δεν έχω τέτοια συναισθήματα εγώ. Δεν νιώθω ποτέ έτσι. Είμαι πολύ απλός άνθρωπος. Με γνωρίζουν οι φίλοι μου και οι γνωστοί μου. Δε έχω πρόβλημα εάν με τιμήσει κάποιος επίσημα ή όχι».

Σίγουρα όμως έχετε σκεφτεί πόση μεγάλη προσωπικότητα είστε για την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Θα ήθελα να μου πείτε πως το διαχειρίζεστε αυτό καθημερινά;

«Γνωρίζω πολύ καλά ποιος είμαι και τι έχω κάνει στην πορεία μου. Το αντιμετωπίζω σαν ένας απλός άνθρωπος όπως και οι άλλοι. Προσπαθώ να σέβομαι τον κόσμο για να με σέβονται και αυτοί. Από εκεί και μετά δεν αισθάνομαι αυτό που λένε σταρ. Αυτά είναι μακριά από μένα. Προσπαθώ να έχω καθημερινή επικοινωνία με τον κόσμο. Να δείχνω σεβασμό ως προς τον κόσμο για να το εισπράττω και εγώ».

Το λεω αυτό κ.Γκάλη, γιατί παιδιά που πηγαίνουν στις τάξεις του δημοτικού γνωρίζουν ποιος είστε δεδομένου ότι μπορεί να μην σας έχουν δει να αγωνίζεστε.

«Το internet λένε πως είναι ο διάολος αλλά και ο θεός. Μπορεί τα παιδιά που να μην με έχουν δει να αγωνίζομαι να τους δείχνουν οι γονείς του ποιος ήταν αυτός ο παίκτης για εκείνη την εποχή. Πιστεύω ότι έτσι τα παιδιά μαθαίνουν. Χειρίζονται το internet καλύτερα από εμάς».

Πως σας προσέγγισε η διοίκηση του Άρη για το φιλικό παιχνίδι στις 7 Μαΐου;

«Με προσέγγισε ο πρόεδρος του Άρη ο οποίος είναι ένα πολύ καλό παιδί, τον γνώρισα και από κοντά. Είχε την ιδέα. Σου λεει τόσα χρόνια η ομάδα του Άρη δεν τίμησε τον Γκάλη και εμείς θα τον τιμήσουμε. Όρισε μια επιτροπή για να ασχοληθεί με το παιχνίδι, και έτσι δέχθηκα και προχώρησε το θέμα».

Ο Σέρβος τεχνικός κ.Ομπράντοβιτς θα παραστεί και εκείνος στην γιορτή που θα γίνει εκ μέρους σας. Σε δήλωση του συγκεκριμένα ανέφερε πως φυσικά και θα έρθω για τον Γκάλη θα ερχόμουν ακόμη και αν εκείνο το διάστημα είχε προγραμματιστεί το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας.

«Ήμασταν και αντίπαλοι παλιά με τον Ομπράντοβιτς. Έπαιζε τότε στην Παρτιζάν. Περιμένω και εκείνο να τον δω από κοντά όπως και τους άλλους παλιούς μου αντιπάλους. Πιστεύω θα γίνει μια πολύ ωραία γιορτή».

Πως πήρατε την απόφαση να αγωνιστείτε μόνο στην Ελλάδα παρόλο που είχατε αρκετές επιτυχίες (ενώ ήσασταν είδωλο για τα μικρά παιδιά παραμένετε ακόμη και μέχρι και σήμερα) και δεν πήγατε μέχρι και την Αμερική;

«Η αλήθεια είναι ότι είχα προτάσεις και από την Αμερική, και όπως ξέρετε και από την Ευρώπη. Αλλά παλιά ήταν αλλιώς οι νόμοι στην Ελλάδα και στο μπάσκετ. Δεν μπορούσε να μετακινηθεί κάποιος παίκτης εάν δεν περνούσε δώδεκα χρόνια θητείας που λένε σε μια ομάδα. Αυτό τώρα έχει αλλάξει. Μπορείς να κάνεις και ένα χρόνο και δυο και πέντε και να μείνεις ελεύθερος έπειτα. Αυτό για μένα και καλό μου έκανε γιατί έμεινα στην Ελλάδα. Γνωρίζουν όλοι την πορεία μου. Γνωρίζουν όλοι την πορεία του Ελληνικού μπάσκετ. Ίσως αν ζούσα ξανά την ζωή μου πάλι το ίδιο θα έκανα. Να έμενα στην Ελλάδα».

Ποια είναι η εικόνα σας για το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Ο Έλληνας αγαπάει το μπάσκετ. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν θέλω να πω ότι περνάει κάμψη γιατί γνωρίζουμε πως υπάρχουν δυο μεγάλες ομάδες που κυνηγάνε κάθε χρόνο το πρωτάθλημα. Αντίστροφα και παλιά γινόταν το ίδιο στην Θεσσαλονίκη, με τον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Τώρα μεταφέρθηκε στην Αθήνα αυτό το πράγμα.. Ζούμε σε καιρούς δύσκολους. Είναι θέμα χρημάτων. Όσα λεφτά διαθέσει μια ομάδα θα πάρει και τον ανάλογο παίκτη».

Το επίπεδο στην Ελλάδα με βάση και την οικονομική κρίση πιστεύετε πως είναι χαμηλό;

«Έχει επηρεάσει όλη την Ελλάδα. Δεν θα είχε επηρεάσει και τον αθλητισμό; Εννοείται. Ανάλογα με το πορτοφόλι σου αγοράζεις το ανάλογο πράγμα».

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός αγωνίζονται και στην Ευρωλίγκα. Θα θέλαμε το σχόλιο σας.

«Τα τελευταία χρόνια οι ελληνικές ομάδες τα καταφέρνουν καλά στην Ευρώπη. Κάθε χρόνο δεν μπορεί να βγεις στο φάιναλ φορ ή να πάρει το πρωτάθλημα. Αν αποτύχει μια ομάδα δεν σημαίνει ότι το μπάσκετ δεν έχει πρόοδο. Σημασία έχει πως οι ομάδες αυτές έχουν καλή παρουσία. Πιστεύω ότι τα καταφέρνουν καλά τόσο ο ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός. Το μπάσκετ είναι στο πετσί των Ελλήνων».

Για τη ομάδα της καρδιάς σας τον σημερινό Άρη όχι τόσο αγωνιστικά όσο για τον αν πιστεύετε ότι κάποια στιγμή μπορεί να ανακάμψει και να θυμίσει τον παλιό Άρη από την εποχή σας

«Κοίτα αυτόν τον παλιό Άρη είναι πολύ δύσκολη ερώτηση. Δεν σημαίνει ότι μπορεί να φτάσει στις παλιές χρονιές να παίρνει πρωταθλήματα, αυτό είναι λίγο δύσκολο. Το ότι μπορεί να φτάσει ψηλά και να έχει μια καλή παρουσία, δηλαδή να είναι μια ομάδα που διεκδικεί, αυτό το πιστεύω. Πρέπει να το βάλουν σαν στόχο στην ομάδα του Άρη. Από κει και μετά βλέπεις αν μπορείς να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα. Θέλει σιγά σιγά. δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη»

Μπορεί στο μέλλον να υπάρξει κάποιος μελλοντικός ¨Γκάλης¨;

«Ποτέ δεν ξέρεις γιατί είναι ανάλογα και την όρεξη που έχουν τα παιδιά και τι θυσίες θα κάνουν για το μπάσκετ. Τι πραγματικά θέλουν να είναι. Πρώτα απ` όλα πρέπει να αγαπάς το μπάσκετ για να φτάσεις σε ένα επίπεδο υψηλό. Δεν μπορείς να είσαι ένα μεσημέρι επαγγελματίας ή παίχτης. Πρέπει να έχεις αγάπη για το άθλημα και από κει και μετά αν έχεις το ταλέντο και δουλέψεις σωστά, μπορεί να φτάσεις σε ένα επίπεδο. Μπορεί να φτάσεις να είσαι ως super star, αλλά δεν το ξέρεις από τώρα αυτό το πράγμα αν μπορεί να βγει. Κάθε άνθρωπος έχει τα χαρακτηριστικά τα δικά του».

Εσείς το πιστεύατε ότι κάποια στιγμή μπορεί να φτάνατε τόσο ψηλά και να γινόσασταν θρύλος για μια χώρα;

«Εγώ όταν είχα πατήσει το πόδι μου στην Ελλάδα έλεγα ότι θα κατακτήσω αυτή τη χώρα. Έτσι πίστευα εγώ»

Μέχρι εκεί έφταναν οι προσδοκίες σας, άρα το πιστεύατε;

«Εγώ το πίστευα ναι. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι αν δεν το πιστεύεις και δεν το κάνεις σωστά».

Ο δρόμος προς τη δόξα πως ήταν;

«Ήταν πάνω -κάτω. Όταν κάποιος είναι πρώτος, θα έχεις πόλεμο. Από παντού θα σε κυνηγάνε. Όλοι κυνηγάνε κάποιον. Δεν ήταν και ο πιο εύκολος δρόμος, αλλά εγώ ήξερα ότι με την αγάπη που είχα, τη δουλειά και το ταλέντο θα τα έβγαζα πέρα αυτά και συνέχισα τη δουλειά μου».

Κύριε Γκάλη με την υποψηφιότητα σας για την είσοδο στο Αμερικάνικο Hall Of Fame μπορεί να μην μπήκατε, όμως και μόνο που ήσασταν υποψήφιος ήταν πολύ σημαντικό. Μπορεί να χάσατε τη μάχη από τον Βραζιλιάνο Oscar Smith, όμως είπατε σε δήλωση σας ότι ας βλέπουν τους ξένους μπας και ντρέπονται λίγο, θα ήθελα λίγο να μου το σχολιάσετε αυτό

«Αν ξέρετε δεν ήταν η πρώτη φορά που ήμουν υποψήφιος. Αυτό δε σημαίνει ότι και του χρόνου δε θα είμαι υποψήφιος. Μπορεί του χρόνου να γίνει αυτό ή μπορεί να γίνει τον άλλο χρόνο. Εγώ πιστεύω ότι κάποια στιγμή μπορεί να το δούνε(η υπηκοότητα μου είναι στην Αμερική, εκεί ψηφίζω, αλλά εγώ δεν έχω κάνει την καριέρα μου στην Αμερική, την έχω κάνει στην Ευρώπη), αλλά πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό»

Είχατε κάποιον συμπαίχτη σας ή κάποιον προπονητή, γιατί αν μη τι άλλο η φήμη σας ήταν απανταχού πολύ γνωστή τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική που να σας είχε πει ότι μπορεί να πετυχαίνατε, να φτάνατε όπως ήσασταν και στο επίπεδο της Ευρώπης;

«Ναι μου είχαν πει, αλλά δεν ήταν κάτι εύκολο εκείνη την εποχή να μπορείς να μετακινηθείς από την ομάδα που ήσουν και κυρίως από την Ελλάδα και να πας σε κάποια άλλη ομάδα. Στο κάτω κάτω δεν το ήθελα κι εγώ».

Θα μπορούσατε στο μέλλον να είσαστε στα δρώμενα του Άρη ή γιατί όχι και του ελληνικού μπάσκετ; Θα το θέλατε;

«Άλλο πράγμα να είσαι αθλητής, άλλο πράγμα να είσαι οι παράγοντας ή προπονητής».

Το έχετε σκεφτεί όμως κύριε Γκάλη;

«Το έχω σκεφτεί. Δεν είμαι και ο άνθρωπος που κλείνει πόρτες ποτέ. Αυτή τη στιγμή ζω τη ζωή μου με την οικογένεια μου. Είμαι ευτυχισμένος, δεν ψάχνομαι για κάτι καινούργιο. Τώρα αν έχω τόση όρεξη, και αυτό το λέω γιατί αν είσαι αθλητής, ή πρωταθλητής είναι φορές που δεν σε καλύπτει να είσαι απλώς μέσα στη διοίκηση ή να είσαι προπονητής. Έχω μάθει να έχω την μπάλα στο χέρι μου. Είμαι άνθρωπος ανοιχτός και δεν έχω μιλήσει ποτέ για κάποια πρόταση. Απλώς θα έπρεπε να βρεθούνε οι κατάλληλες συνθήκες».

Ποιες είναι οι κορυφαίες στιγμές που έχετε ξεχωρίσει στην καριέρα σας;

«Οι κορυφαίες στιγμές είναι όλα τα πρωταθλήματα, κύπελλα που έχω κατακτήσει με τον Άρη,. Σίγουρα οι στιγμές που ζήσαμε με την εθνική ομάδα, που δεν είναι μια ή δυο. Όλα αυτά μαζεμένα Δεν μπορώ να ξεχωρίσω μια στιγμή. Οι περισσότεροι θα πουν ότι το 1987 ήταν το κορύφωμα σε όλα αυτά με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού, αλλά πιστεύω ότι έζησα μια καριέρα που θα ζήλευε κάθε αθλητής με πάρα πολλές επιτυχίες, απ` ότι αποτυχίες. Δεν υπάρχει αθλητής που δεν έχει αποτυχίες. Θα τα θυμάμαι για πάντα όλα όσα έζησα».


Πότε θα σε ξανά δούμε με σορτς ρε Νικόλα; Τώρα είναι η ευκαιρία!!!
gallistis
μια φωτογραφία με τον γκάλη!κι εγώ αυτό μόνο θέλω!

http://www.arisbc.gr/#/el/Ρισάρ-Ντ...-Γκάλη-»-

Ρισάρ Ντακουρί: «Θέλω μια φωτογραφία με τον Γκάλη!»
Η ιστορία τον έχει κατατάξει ως τον πλέον πετυχημένο καλαθοσφαιριστή στην ιστορία του γαλλικού μπάσκετ. Οι 20 τίτλοι που κατέκτησε ο Ρισάρ Ντακουρί (σ. σ. 19 με τη Λιμόζ και 1 με την Παρί) αποτελούν το πλέον αδιάσειστο στοιχείο για το μέγεθος της καριέρας του. Ο Ντακουρί θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη στις εκδηλώσεις της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ προς τιμήν του Νίκου Γκάλη στις 7 Μαΐου 2013 και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «www.arisbc.gr» σκιαγράφησε τον Γκάλη και ανέφερε τον στόχο του… μόλις συναντήσει τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ.

-Μπορείτε να μας περιγράψετε τα συναισθήματά σας για το γεγονός ότι θα επιστρέψετε στη Θεσσαλονίκη και θα συναντήσετε τον Νίκο Γκάλη;

«Πρόκειται σίγουρα για μία πολύ μεγάλη και υπέροχη έκπληξη! Ποιος θα το πίστευε ότι θα συνέβαινε ξανά… Μπαίνω γρήγορα στο γυμναστήριο και ξεκινώ συγκεκριμένο πρόγραμμα προετοιμασίας, ώστε να είμαι έτοιμος για εκείνη την ημέρα (γέλια)! Πάνω απ’ όλα, θα είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που θα αποτελέσω κι εγώ ένα κομμάτι της τιμητικής εκδήλωσης αυτού του φανταστικού αθλητή».

-Τι θυμάστε από τα χρόνια που αντιμετωπίζατε τον Νίκο Γκάλη; Ποια είναι η πιο ευχάριστη και δυνατή ανάμνησή σας από τα παιχνίδια ανάμεσα στη Λιμόζ και τον ΑΡΗ;

«Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι κάθε παιχνίδι ανάμεσά μας ήταν πολύ δυνατό και κλειστό. Δεν υπήρχε περιθώριο χαλάρωσης και κάθε παιχνίδι απέναντι στον Νικ, σίγουρα δεν ήταν ευχάριστη εμπειρία! Έπρεπε κάποιος να πιάσει την καλύτερη δυνατή απόδοση για να έχει μία ευκαιρία και να καταφέρει να τον συναγωνιστεί, αλλά πραγματικά άξιζε τον κόπο όταν τελικά τα κατάφερνε!».

-Θα θέλατε να ξαναμπείτε στο γήπεδο και να τον αντιμετωπίσετε για ακόμη μία φορά;

«Ναι, πολύ ευχαρίστως, αλλά μόνο και μόνο για να βγάλω μια αναμνηστική φωτογραφία μαζί του!»

-Πώς θα περιγράφατε τον Γκάλη ως αθλητή, αλλά και ως παίκτη;

«Τα ρεκόρ του νομίζω ότι μιλούν από μόνα τους. Δεν ήταν μόνο ένας φανταστικός αθλητής, ο Γκάλης ευρέως θεωρούνταν ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους όλων των εποχών στις επαγγελματικές κατηγορίες, καθώς επίσης και ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών στην ιστορία της FIBA. Οδήγησε την Εθνική ομάδα της χώρας του στην κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ το 1987 και όχι μόνο. Ο Γκάλης ήταν επίσης ένας κύριος εντός και εκτός γηπέδων και τον σεβόμουν απόλυτα γι’ αυτό».

SteelGandalf
Δεν υπάρχει ούτε ένας που να μην τον αποθεώνει (και πως θα μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό).

Ξέρουμε τίποτα για τα εισιτήρια του παιχνιδιού;
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Κυκλοφορούν από Δευτέρα τα εισιτήρια για την εκδήλωση του Γκάλη!

Από τη προσεχή Δευτέρα ξεκινάει η διάθεση των εισιτηρίων για την τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Γκάλη καταρχήν για τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας και από τις 6 Απριλίου για τους υπόλοιπους φιλάθλους. Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα η ΚΑΕ. Τα εισιτήρια κοστίζουν από 15 έως 50 ευρώ!


Η ανακοίνωση της ΚΑΕ: Η Διοίκηση της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα 1 Απριλίου ξεκινάει η διάθεση των εισιτηρίων της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου 2013 στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο Θεσσαλονίκης προς τιμήν του θρύλου του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ, Νίκου Γκάλη.

Οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας μπορούν να προμηθεύονται κατά προτεραιότητα το εισιτήριο της εκδήλωσης από τη Δευτέρα 1 Απριλίου έως και την Παρασκευή 5 Απριλίου. Η επιλογή θέσης θα είναι ελεύθερη (δεν ισχύουν οι θέσεις διαρκείας). Κάθε κάτοχος δικαιούται ΕΝΑ εισιτήριο.

Από το Σάββατο 6 Απριλίου θα ξεκινήσει η διάθεση για όλους τους υπόλοιπους φιλάθλους.



*Παιδιά ηλικίας έως 6 ετών δικαιούνται ελεύθερη είσοδο ΧΩΡΙΣ θέση.

Τρόποι πληρωμής:

*Μετρητά

*Αντικαταβολή

Τα εισιτήρια θα διατίθενται καθημερινά 09.00 με 17.00 από τα γραφεία της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (1ος όροφος, Γρ. Λαμπράκη 2, τηλ. 2310 265 600 ), καθώς και τις ημέρες των εντός έδρας αγώνων μας από τα ειδικά εκδοτήρια.

Σημειώνεται ότι, κάθε φίλαθλος θα προσέρχεται στο γήπεδο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ από την θύρα που αναφέρεται στο εισιτήριό του και θα καταλαμβάνει τη θέση που αναγράφεται σε αυτό. Ενημερώνουμε ότι στις εισόδους κάθε θύρας και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φιλάθλων, θα υπάρχουν ειδικοί ταξιθέτες, οι οποίοι θα διευκολύνουν την διαδικασία».
sarounas
ρε παιδιά ξέρετε μήπως υπάρχει τρόπος να παραγγείλουμε εισιτήριο ταχυδρομικώς?
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Κλειστά τα μαγαζιά την ημέρα του… Νίκου Γκάλη

Tη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Ανάπτυξης στην πρόταση της ΕΣΕΕ για μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς από τη Μεγάλη Τετάρτη στην Τρίτη του Πάσχα, ανακοίνωσε το υπουργείο. Την ίδια μέρα, 7 Μαΐου θα διεξαχθεί στο Αλεξάνδρειο η εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Γκάλη.


Έτσι, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά τη Μεγάλη Τετάρτη και κλειστά την Τρίτη του Πάσχα. Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση βρίσκεται για υπογραφή στο υπουργείο Εργασίας.


Όπως αρμόζει στον τεράστιο Νικόλα!!!
SteelGandalf
QUOTE
Θέλουν να δείξουν… Γκάλη

Το μεγάλο ραντεβού προς τιμήν του Νίκου Γκάλη αναμένεται να γεμίσει ασφυκτικά το Αλεξάνδρειο. Θα υπάρχουν οι τυχεροί που θα είναι μέσα στο γήπεδο, στο παιχνίδι προς τιμήν του «ζωντανού θρύλου» του ελληνικού αθλητισμού.


Για εκείνους που θα δεν θα μπορέσουν να βρεθούν στο Παλέ, αναμένεται τηλεοπτική κάλυψη. Ήδη η ΕΡΤ και η Nova έχουν εκφράσει την επιθυμία να καλύψουν τον αγώνα της 7ης Μαΐου.

Υπάρχει μια προτίμηση στην επιτροπή που έχει αναλάβει την οργάνωση του φιλικού και των εκδηλώσεων να μεταδοθεί το παιχνίδι την κρατική τηλεόραση, αφού πρόκειται για ελεύθερη συχνότητα και θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το φιλικό οι φίλαθλοι σε κάθε άκρη της Ελλάδας. Οι συζητήσεις θα ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες μέρες. Θεωρείται βέβαιο είναι πως θα υπάρξει τηλεοπτική κάλυψη του φιλικού και των εκδηλώσεων που θα προηγηθούν.

SteelGandalf
Πριν μία ώρα, εξασφάλισα το εισιτήριο μου και, πρώτα ο Θεός, θα βρίσκομαι στο Αλεξάνδρειο στις 7 Μαΐου!!!

Γίνεται χαμός με τα εισιτήρια (απόλυτα αναμενόμενο) και, για την ώρα, μέχρι τρία μπορεί να προμηθευτεί ο καθένας.

Το έχει πει τόσες φορές...

ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΠΑΛΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!

Στο Βικελίδης έπρεπε να γίνει η εκδήλωση...
ViC
Με καθυστέρηση 20 χρόνων, ήρθε επιτέλους η ώρα. Σε ένα μήνα ο θεός Νικ θα επιστρέψει εκεί που λατρεύτηκε και ευτυχώς θα είμαστε κι εμείς εκεί. Προκλητική βέβαια η αδιαφορία του ΕΣΑΚΕ και του Βασιλακόπουλου, αλλά τώρα θα τον μάθουμε; Καλοδεχούμενοι και όλοι οι παλιοί αντίπαλοι, που συνήθως έφευγαν ηττημένοι από τα χέρια του Νικ. Αλλά επειδή η αξία του ηττημένου είναι αυτή που δίνει δόξα στο νικητή, θα τους υποδεχτούμε κι αυτούς όπως τους αρμόζει. Εξάλλου όλοι αυτοί ήταν οι παιδικοί μας ήρωες που λατρεύαμε ή λατρεύαμε να μισούμε. Ελπίζω να περάσουμε ένα μαγικό απόγευμα βγαλμένο από τα 80's.
Τώρα, πέρα από την πλάκα και μεταξύ μας, με τη ζήτηση που έχουν τα εισιτήρια, υπάρχει γήπεδο αρκετά μεγάλο για να στεγάσει αυτήν την εκδήλωση; Στη Θεσσαλονίκη;;; ενδεχομένως μόνο το Καυτανζόγλειο...
sarounas
ευτυχώς για μένα, τσίμπησα ένα μαγικό χαρτάκι

το ματς αυτό όπου και να γινόταν -ανοικτό η κλειστό χώρο- δεν θα χωρούσε ο κόσμος....


κρίμα πάντως που δεν θα βάλει σορτσάκι και φανέλα ο Νικ dry.gif
SteelGandalf
Συμφωνώ με όλους σας. Δεν βλέπω την ώρα, καλά να είμαστε, να βρεθώ στο Παλέ, "ανάμεσα" σε τόσους θρύλους και "μπροστά" στον Θεό!!!

Κρίμα, πραγματικά, που δεν θα αγωνιστεί, αλλά έστω και που θα είναι εκεί για να τιμηθεί, επιτέλους, για μένα (και όχι μόνο) σημαίνει πολλά.

Ίνδαλμα των παιδικών μου χρόνων (και εξακολουθεί φυσικά) ο Νίκος αποτελεί, μέχρι και σήμερα, πρότυπο επαγγελματία και προσγειωμένου ανθρώπου, παρά τα τεράστια επιτεύγματα του.

Τελικά θα είμαστε αρκετοί από το φόρουμ στην εκδήλωση.

Περιμένω να μάθω αν θα είναι και άλλοι μέσα και, μόλις πάρω το μαγικό χαρτάκι στα χέρια μου, θα σας ενημερώσω και για το ποια ακριβώς θα είναι η θέση μου. wink.gif
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Σολντ άουτ σε 16 ώρες! Εισιτήρια για Γκάλη τέλος!

Σε λιγότερο από 24 ώρες τα εισιτήρια για την τιμητική εκδήλωση της ΚΑΕ Άρης για τον Νίκο Γκάλη στις 7 Μαϊου έγιναν «καπνός»! Πέντε ώρες το Σάββατο, οχτώ ώρες χθες και τρεις ώρες σήμερα. Σύνολο 16 ώρες! Τόσες ώρες χρειάστηκαν για το σολντ άουτ! Εισιτήρια τέλος ανακοίνωσε η ΚΑΕ πριν από λίγη ώρα.


Η ανακοίνωση της ΚΑΕ αναφέρει: «Η Διοίκηση της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι τα εισιτήρια της τιμητικής εκδήλωσης του Νίκου Γκάλη που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο εξαντλήθηκαν.

Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ ευχαριστεί τους φιλάθλους που έσπευσαν να προμηθευτούν το εισιτήριό τους και θα γεμίσουν το γήπεδο, προκειμένου να τιμήσουν τον μεγάλο Έλληνα αθλητή, Νίκο Γκάλη».


Αυτό έλειπε!!!

Υ.Γ. Είπαμε, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΠΑΛΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!
shtarkws
Δεν βρηκα εισητηριο ρε γαμωτο!!!
SteelGandalf
Θα το παρακολουθήσεις, όπως και όλος ο κόσμος, από την τηλεόραση!

QUOTE(www.pressaris.gr)
«Ο Άρης δεν πρότεινε ποτέ στον Γκάλη κάποιο ρόλο»

Το μέλος της επιτροπής που έχει αναλάβει τη διοργάνωση της εκδήλωσης προς τιμήν του Νίκου Γκάλη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου, Σωτήρης Κιοσέλογλου, μίλησε για αρκετά από τα θέματα που αφορούν στην προετοιμασία των όσων θα γίνουν στο Αλεξάνδρειο.


Αναλυτικά τα όσα είπε στο «Αθλητικό Μετρόπολις»:

Για το πώς πάνε οι προετοιμασίες της εκδήλωσης:

«Οι προετοιμασίες συνεχίζονται πυρετωδώς , πάμε πάρα πολύ καλά μέχρι στιγμής. Υπάρχει θετικό κλίμα απ΄ όλους μας με μεγάλη όρεξη και περηφάνια ώστε αυτή η τελετή να είναι αντάξια του ονόματος του Νίκου Γκάλη. Σήμερα ανακοινώθηκε και το σόλντ άουτ των εισιτηρίων, το περιμέναμε και πιστεύουμε ότι θα είναι κάτι αντάξιο της φήμης του Νίκου Γκάλη».

Για το τι θα περιλαμβάνει η εκδήλωση:

«Δεν μπορώ να πω με λεπτομέρειες τι ακριβώς θα γίνει ,γιατί θα είναι έκπληξη. Θα είναι μια πολύ μεγάλη παραγωγή, με πολύ κόσμο, θα είναι πάνω από 10 άτομα παλιοί συμπαίκτες-αντίπαλοι του Γκάλη, θα είναι όλη η ομάδα 87′ που κατέκτησε το ευρωπαϊκό και όλοι οι συμπαίκτες του απ' όταν ήρθε στην Ελλάδα. Όλοι αυτοί θα είναι μέρος ενός σόου στο Παλαί Ντε Σπορ που μεγαλούργησε ο Γκάλης και έγραψε ιστορία».

Για το αν υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη:

«Θα υπάρχει κατά 99% τηλεοπτική μετάδοση, εξετάζουμε όλους τους παράγοντες».

Για το αν μιλάνε με τον Γκάλη και πως το βιώνει ο ίδιος:

«Το βιώνει όπως όλοι οι άνθρωποι. Αυτή η μέρα θα είναι του Γκάλη. Το περιμένει σαν μικρό παιδί με ανυπομονησία. Να σε τιμήσει η ομάδα που σε ανέδειξε είναι κάτι μοναδικό. Είναι ο επίλογος μιας μεγάλης διαδρομής που ξεκίνησε το 79′ και κατέκτησε σχεδόν τα πάντα με Εθνική και Άρη, μόνο που δεν είχε μπει το φινάλε. Ήρθε η ώρα να μπει το φινάλε σε όλη αυτή τη μεγάλη πορεία αυτού του αθλητή».

Για τα οικονομικά προβλήματα στο μπάσκετ και γενικότερα στον αθλητισμό και ότι δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα:

«Δεν είναι μόνο οικονομικό το πρόβλημα , είναι και ηθικό. Δε γίνεται άνθρωποι σαν τον Γκάλη να είναι έξω από το μπάσκετ. Πρέπει να είναι κοντά στο μπάσκετ αυτοί οι άνθρωποι, λείπουν από το μπάσκετ. Είναι παράξενο που δεν αξιοποιούνται αυτοί οι άνθρωποι. Η Πολιτεία πρέπει να βρεθεί κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους».

Για το αν προτάθηκε ποτέ στον Γκάλη κάποιος ρόλος από τον Άρη:

«Όχι, απ' ότι γνωρίζω ποτέ. Ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και την ελληνική οικονομία συμβαίνει και στους συλλόγους και στον αθλητισμό. Δεν πρέπει όμως να αλλάξει αυτό το πράγμα; Ας είναι ο Άρης πρωτοπόρος και σ' αυτό και να αλλάξει κάποια πράγματα στον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα, να μπούνε άνθρωποι που αγαπάνε τον αθλητισμό».


Πολύς κόσμος λέμε...
shtarkws
Ηθελα παρα πολυ να ειμαι στο Παλε αλλα δεν προλαβα να ερθω Θεσσαλονικη εγκαιρως για να πρλαβω εισητηριο.......
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Μιχαηλίδης: «Ο Άρης ήταν η πρώτη ομάδα που έκανε τους Έλληνες να πιστέψουν»

Ο Άκης Μιχαηλίδης, πρόεδρος στην εποχή της «δυναστείας» του Άρη μίλησε με θαυμασμό για τον Νίκο Γκάλη και τα επιτεύγματα εκείνης της ομάδας, της πρώτης που κατάφερε να ενώσει όλους τους Έλληνες και να τους κάνει να πιστέψουν ότι μπορούν να πετύχουν!


Οι δηλώσεις του Άκη Μιχαηλίδη έγιναν στον «Αρένα 89,4″:

-«Ο Γκάλης δικαιούται τη μέγιστη τιμή και πολύ καλά κάνει η ομάδα και τον τιμά. Φυσικά, θα είμαι εκεί, πρώην, για να χειροκροτήσω ακόμη μια φορά το Γκάλη. Νομίζω ότι μπορεί να παίξει και κανένα δεκάλεπτο, αλλά απ΄ ότι ξέρω θέλει να τον θυμούνται όπως ήταν εν ενεργεία, γι αυτό και ασχολείται πλέον με την… κόρη του».

-«Ο Γκάλης ήταν ο ηγέτης του Άρη και έφτιαξε μαζί με τον Γιαννάκη ένα ανεπανάληπτο δίδυμο στο οποίο υποκλινόταν όλη η Ευρώπη. Ο Άρης ήταν η πρώτη ομάδα που έκανε όλους τους Έλληνες να πιστέψουν ότι μπορούν να πετύχουν και κόντρα σε μεγάλους. Ο Γκάλης δούλευε περισσότερο από όλους τους συμπαίκτες του κι αυτό φαινόταν μέσα στο γήπεδο. Τώρα μαθαίνω ότι μεγάλα ονόματα του παρελθόντος θέλουν να έρθουν να παίξουν στο φιλικό προς τιμήν του Νίκου, κάτι που δείχνει το σεβασμό και την εκτίμηση όλων των αντιπάλων».

-«Η ομάδα εκείνη, μπορούσε να πάρει ευρωπαϊκό τίτλο και εάν έπαιζε σήμερα στην ευρωλίγκα, θα σάρωνε τους τίτλους, με δίδυμο Γκάλη-Γιαννάκη. Το γιατί δεν πήραμε ευρωπαϊκό τίτλο, το ξέρω καλύτερα. Φταίει η Ομοσπονδία ή αν θέλετε καλύτερα, ο κανονισμός, που μας ανάγκαζε να παίζουμε με δυο διαφορετικές ομάδες, μια στην Ελλάδα και άλλη στην Ευρώπη. Μου λένε για τον Γουίλτζερ, ότι δεν ήταν καλός και έπρεπε να πάρουμε άλλον ξένο. Ποιος θα ερχόταν για 6 ή 8 παιχνίδια τη χρονιά; Όταν κατάλαβε η Ομοσπονδία ότι θα έπρεπε να αλλάξει τον κανονισμό, ήρθαν και οι τίτλοι, αλλά για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό».

-«Ο Γκάλης ήταν και πειθαρχημένος παίκτης, πραγματικός αρχηγός και ηγέτης. Μια και μοναδική κόντρα είχαν ο Γκάλης με τον Ιωαννίδη, στη Βουλγαρία, γιατί ο Νίκος δεν δημιουργούσε προβλήματα. Αυτά ξεχάστηκαν, τώρα χαθήκαμε μεταξύ μας και καλό θα ήταν κάποια στιγμή να ξαναβρεθούμε».

-«Ο Άρης βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο μεταίχμιο και δεν είναι ώρα για κριτική, αλλά για συσπείρωση. Μιλάω για το τμήμα μπάσκετ φυσικά, που μπορεί να φέρει επιτυχίες στο σύλλογο. Τότε, ήμασταν ερασιτέχνες όλοι μας και ίσως κάποια πράγματα τα βλέπαμε διαφορετικά. Η κατάσταση έχει αλλάξει, όλα έγιναν επαγγελματικά, αλλά λείπουν τα χρήματα. Ελπίζω ότι θα ξανάρθουν οι καλές ημέρες για τον Άρη».
SteelGandalf
QUOTE(www.sport24.gr)
Γκάλης: "Με συγκινεί η ανταπόκριση του κόσμου"

Ο Νίκος Γκάλης παραχώρησε συνέντευξη με αφορμή το φιλικό που θα γίνει προς τιμήν του στις 7 Μαΐου.


Ο Νίκος Γκάλης παραχώρησε συνέντευξη στα "Α.Ν. των συντακτών" και μίλησε για το φιλικό που θα γίνει προς τιμήν του στις 7 Μαΐου, τις μεγάλες δόξες του παρελθόντος που θα τον τιμήσουν, τη χαμένη ευκαιρία του Άρη για ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών, την αφιέρωση στην κόρη του, Στέλλα και το ενδεχόμενο να ασχοληθεί ενεργά με τα των "κιτρίνων" στο μέλλον.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, λοιπόν; Ο Νίκος Γκάλης είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, αλλά δεν μπορεί να μην το χαίρεται...

"Ναι, είμαι πολύ χαρούμενος. Σίγουρα είναι κάτι πολύ ευχάριστο για μένα. Θα πρέπει να ευχαριστήσω την διοίκηση με πρώτο τον πρόεδρο της ΚΑΕ Αρης, Λευτέρη Αρβανίτη, καθώς αποφάσισε μετά από τόσο καιρό να με τιμήσει με αυτές τις εκδηλώσεις. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν αθλητή από το να ανεβάσει η αγαπημένη του ομάδα την φανέλα του ψηλά στο γήπεδο".

Το ότι ο Αλεξάνδρειο θα είναι γεμάτο απ' άκρη σ' άκρη το ήξερε όλος ο κόσμος. Το ότι θα γινόταν σολντ άουτ σε συνολικά 16 ώρες έκανε εντύπωση. Εσύ το περίμενες;

"Το έχω μάθει και μου έχει προκαλέσει έκπληξη. Δεν περίμενα να εξαντληθούν τα εισιτήρια τόσο γρήγορα. Με συγκινεί πολύ αυτή η εκδήλωση αγάπης του κόσμου. Δείχνει ότι δεν ξεχνούν ό,τι έχουμε περάσει μαζί κι αυτό σημαίνει πολλά για μένα".

Θρύλοι του ευρωπαϊκού μπάσκετ, οι μεγάλοι αντίπαλοί σου εκείνα τα χρόνια, δεν το σκέφτηκαν καν για να πουν το "ναι" στην πρόσκληση να σε τιμήσουν. Είναι κι αυτό ένας τρόπος επιβράβευσης για όσα έχεις προσφέρει...

"Με συγκινεί η ανταπόκριση τους, η άμεση ανταπόκρισή τους. Ιδιαίτερα τώρα που έχουν περάσει τόσα χρόνια από τις μέρες που παίζαμε ως αντίπαλοι στην Ευρώπη. Ειναι πολύ ωραίο που θα βρεθώ ξανά με φίλους αλλά και αντιπάλους. Συγκινούμαι και μόνο που το σκέφτομαι. Πιστεύω ότι θα είναι μια ώραια εμπειρία αξέχαστη για όλους".

Είναι και μία ευκαιρία για τους νεότερους να γνωρίσουν λίγο καλύτερα τον μεγάλο αθλητή Νίκο Γκάλη. Και δη για την κόρη σου, Στέλλα...

"Αυτό πραγματικά με χαροποιεί πολύ. Είναι πολύ καλό για την κόρη μου να μάθει τι έχει πετύχει ο πατέρας της. Και φυσικά να απολαύσει και αυτή όπως και εγώ την εκδήλωση. Πιστεύω ότι θα το χαρεί με την ψυχή της".

"Οι ομαδάρες της εποχής και η χαμένη ευκαιρία"

Ο Νίκος Γκάλης οδήγησε τον Άρη σε μέρες δόξας. Όμως του έμεινε ένα απωθημένο: η κατάκτηση ενός Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Οι "κίτρινοι" είχαν τρεις ευκαιρίες, σε Γάνδη, Μόναχο, Σαραγόσα, όμως έπεσαν πάνω σε μεγαθήρια. Ακόμα κι έτσι όμως, στη δεύτερη παρουσία τους μπορούσαν να κάνουν το "μπαμ". Όμως...

"Ήταν αλλιώς το μπάσκετ τότε. Υπήρχαν πολλές δυνατές ομάδες. Ήμασταν και λίγο άτυχοι με τους ξένους παίκτες που διαλέγαμε! Μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερες επιλογές. Άσχετα εάν δεν πήραμε ένα Κύπελλο, την πορεία του Αρη δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς".

Ήταν το Μόναχο η μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία του Άρη για ένα τρόπαιο;

"Σίγουρα! Φάνταζε ως η μεγαλύτερη ευκαιρία που είχαμε για να σηκώσουμε την κούπα. Στον ημιτελικό με τη Μακάμπι είχαμε τον έλεγχο, ώσπου έγινε η αναταραχή και γύρισε το ματς. Αν περνούσαμε στον τελικό, πιστεύω ότι θα καταφέρναμε να φέρουμε το Κύπελλο στη Θεσσαλονίκη".

Σήμερα είναι μία άλλη εποχή για το μπάσκετ. Υπάρχουν απλώς διαφορές ή μεγάλες διαφορές ανάμεσα στο σύγχρονο μπάσκετ με αυτό της εποχής σου;

"Είναι πολύ διαφορετικό τώρα το παιχνίδι. Δεν είναι τόσο απολαυστικό, όπως στην εποχή μου. Τώρα οι ομάδες κυνηγάνε μόνο το αποτέλεσμα, πολλές φορές εις βάρος του θεάματος. Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι τότε είχε πολλές δυνατές ομάδες, πολύ πιο ισχυρές από τις σύγχρονες".

Υπάρχουν σύγχρονοι παίκτες που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στις τότε συνθήκες;

"Σίγουρα και τώρα υπάρχουν πολλοί καλοί αθλητές. Θα μπορούσαν να παίξουν μαζί μας παίκτες όπως ο Βασίλης Σπανούλης και ο Δημήτρης Διαμαντίδης για παράδειγμα. Είναι πολύ καλοί παίκτες με μεγάλο ταλέντο και το δείχνουν στο γήπεδο".

"Αν υπάρχει κατανόηση, γιατί όχι και σε διοικητικό πόστο"

Ο καημός των φίλων του Άρη είναι να δουν τον Νίκο Γκάλη να ασχολείται ενεργά με την ομάδα, από ένα διοικητικό πόστο. Και να προσφέρει από άλλο μετερίζι στην αγαπημένη του ομάδα. Ο ίδιος δεν είναι αρνητικός. Όμως υπάρχουν προϋποθέσεις.

Σου έχει γίνει ποτέ πρόταση να ασχοληθείς με τον Αρη; Κάτω από ποιες συνθήκες ή προϋποθέσεις θα το συζητούσες;


"Το ζητούμενο για μένα είναι να καθίσω και να συζητήσω με σοβαρούς ανθρώπους. Να μπορούμε να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον. Εάν μπορεί να γίνει ή εάν θα γίνει, δεν μπορεί να το πει κανείς. Και στο παρελθόν έχουν γίνει κάποιες κρούσεις, ωστόσο δεν προχώρησαν".

Σε ενοχλεί που το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης βρίσκεται πλέον χαμηλά σε αγωνιστικό επίπεδο; Στην εποχή σου παλεύατε για τίτλους.

"Σίγουρα με ενοχλεί. Τότε ο τίτλος κρινόταν ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ. Τώρα δεν είναι το ίδιο κρίσιμα και σημαντικά αυτά τα ντέρμπι. Σίγουρα δεν ενδιαφέρουν και τον κόσμο όσο τον ενδιέφεραν στο παρελθόν".

Ο Άρης έχει αποφασίσει να επενδύσει σε νεαρούς παίκτες, όπως τον Μποχωρίδη, τον Βεζένκοφ, τον Μούρτο. Είναι μια καλή αρχή για την αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας;

"Πάντα πρέπει να κοιτάς τα παιδιά απο τις μικρές ομάδες. Αρκεί βέβαια όταν επενδύσεις σε αυτά να μείνουν στην ομάδα. Να μπορείς να τα κρατήσεις. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Αν τα καταφέρει ο Άρης σ' αυτόν τον τομέα, σίγουρα μπορεί να αισιοδοξεί για το μέλλον. Το ότι φέτος δίνονται ευκαιρίες στους νεαρούς, είναι ένα καλό και θετικό βήμα".

Και για τον επίλογο... Οι σημαντικοί άνθρωποι έχουν πολλούς φίλους, έχουν όμως και εχθρούς. Ο Νίκος Γκάλης... λέει "όχι" στο δεύτερο.

Ο Νίκος Γκάλης κρατάει κακιές; Θα έδινες το χέρι σε ανθρώπους που σε στεναχώρησαν, σε αδίκησαν ή ακόμα και σε πλήγωσαν;


"Ο Νίκος Γκάλης δεν κρατάει κακίες. Πιστεύω ότι η ζωή είναι πολύ μικρή για να κρατήσω κακία σε κάποιον. Πολλές φορές αν μαλώσω με κάποιον, ξεχνάω γιατί μάλωσα. Εγώ δεν έχω και δεν είχα ποτέ εχθρούς. Μόνο αντιπάλους".
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Η NOVA κερδίζει την ΕΡΤ στη «μάχη» για τον… Γκάλη!

Το συνδρομητικό κανάλι θα είναι αυτό που θα μεταδώσει τηλεοπτικά την τιμητική εκδήλωση για τον Νίκο Γκάλη. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η οργανωτική επιτροπή έχει καταλήξει να δώσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα στη NOVA και όχι στην κρατική τηλεόραση.


Δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να υπάρξει και επισημοποίηση της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η ανταλλαγή συμφωνητικών για την κάλυψη της τηλεοπτικής μετάδοσης. Στα ταμεία της ΚΑΕ θα μπει ένα αρκούντως σημαντικό ποσό και από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και από διαφημιστικό χρόνο.


Κατά την άποψη μου, τέτοιου είδους παιχνίδια δεν νοείται να μην μεταδίδονται ΚΑΙ από ελεύθερη τηλεοπτική συχνότητα.

Είναι τόσος κόσμος που θα ήθελε να το παρακολουθήσει, ειδικά από την στιγμή που δεν έχει την δυνατότητα να βρεθεί στο γήπεδο (άλλοι λόγω απόστασης και άλλοι λόγω μικρής χωρητικότητας του Αλεξανδρείου).
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Κιοσέλογλου: «Η αναγέννηση του μπασκετικού Άρη θα έρθει μέσα από τον Γκάλη»

Ο Σωτήρης Κιοσέλογλου, μέλος της επιτροπής διοργάνωσης της εκδήλωσης προς τιμήν του Νίκου Γκάλη, επιβεβαίωσε πως η NOVA θα καλύψει τηλεοπτικά την εκδήλωση της 7ης Μαϊου και υπογράμμισε πως η παρουσία του Γκάλη σε συγκεκριμένο πόστο θα φέρει και την αναγέννηση του Άρη.


Οι δηλώσεις του Σωτήρη Κιοσέλογλου στο «Αρένα 89,4″:

Αρχικά, τόνισε για την χτεσινή εκπομπή της ΕΡΤ και την προσβολή προς τον Άρη: «Όπως κάθε οπαδό του Άρη, με πείραξε. Ο Άρης δέχτηκε αξιοπρεπώς την ήττα μας, τον υποβιβασμό μας τότε με την αφαίρεση βαθμών, δεν μπορούμε να ακούμε για «Μπαρτσελόνες» ειρωνικά».

Συνέχισε για τον ανταγωνισμό ανάμεσα στην κρατική τηλεόραση και στη NOVA: «Υπήρχε ένας ανταγωνισμός ανάμεσα στην ΕΡΤ και στην NOVA. Μας ένοιαζε να έφτανε το φιλικό αυτό προς τιμήν του Γκάλη σε όλα τα σπίτια, σε όλη την Ελλάδα. Εμείς θέλουμε να υπάρχει μια σωστή τηλεοπτική μετάδοση, δεν μας ενδιέφεραν οι χρηματικές αμοιβές. Μας προβλημάτισαν και τα γεγονότα πως δεν υπάρχει τελευταία περιγραφή των μεταδόσεων, δεν υπάρχει καλή ποιότητα εικόνας. Η NOVA έκανε την καλύτερη πρόταση, εμείς θιχτήκαμε γιατί έχουμε και μια αξιοπρέπεια από την χτεσινή εκπομπή κατά της ομάδας μας στη ΝΕΤ και, κατά πάσα πιθανότατα, θα το δείξει αυτή. Ίσως το δείξει μετά από λίγο καιρό και η ΕΡΤ, δεν ξέρω ακόμη. Μέσα στις επόμενες μέρες θα κλείσει οριστικά το ζήτημα. Όλα πηγαίνουν κατ’ ευχήν στις προετοιμασίες».

Για το αν πρέπει να είναι ο Γκάλης μέσα στην ομάδα του Άρη διοικητικά και παλιότερες προσπάθειες: «Υπάρχει πολυτέλεια να έχουμε έναν Γκάλη έξω από την οικογένεια του Άρη; Εγώ πιστεύω πως η αναγέννηση του μπασκετικού Άρη θα έρθει μέσα από τον Νίκο Γκάλη. Παλιότερα είχαμε προσπαθήσει να τον φέρουμε κοντά στην ομάδα και να βοηθήσει από πόστο, αλλά δεν τα καταφέραμε».

Για τη βοήθεια που τους παρείχαν οι πολιτικοί φορείς: «Μας βοήθησαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, απευθυνθήκαμε και κάναμε συναντήσεις με του Υπουργείο Πολιτισμού, το Δήμο Θεσσαλονίκης και μας έχουν βοηθήσει όλοι».

Για τον ποδοσφαιρικό Άρη και αν έχει σωθεί: «Νομίζω ο Άρης έχει σωθεί, δεν υπάρχει θέμα. Η ΑΕΚ έχει πέσει. Εδώ φαίνεται και η διαφορετικότητα του Αρειανού, αυτοί προσπαθούν να τη σώσουν μετά από αυτά που έγιναν».
shtarkws
Παντως μου δινεται η εντυπωση απο τις κινησεις τησ διοικησης πως ναι μεν θελουν να τιμησουν τον μεγαλο Νικο Γκαλη αλλα ταυτοχρονα θελουν και να τα κονομησουν...

PS Ειναι δυνατον να δινουν τα τηλεοπτικα στην nova???
sarounas
QUOTE(shtarkws @ Apr 17 2013, 14:45 ) *
Παντως μου δινεται η εντυπωση απο τις κινησεις τησ διοικησης πως ναι μεν θελουν να τιμησουν τον μεγαλο Νικο Γκαλη αλλα ταυτοχρονα θελουν και να τα κονομησουν...

PS Ειναι δυνατον να δινουν τα τηλεοπτικα στην nova???

χαλάλι αφού υπάρχουν επιχειρήματα του τύπου: η ποιότητα της εικόνας και οι απεργίες της ΕΡΤ icon_drunk.gif

άντε σε καλή μεριά και καλοφάγωτα! smiley.gif
SteelGandalf
Δεν θέλω να τους δικαιολογήσω, αλλά από την άλλη από που βγάζεις ένα τέτοιο συμπέρασμα;

Μήπως λίγα χρήματα χρειάζονται για μια τέτοια εκδήλωση;
gmalamos
QUOTE(shtarkws @ Apr 17 2013, 14:45 ) *
Παντως μου δινεται η εντυπωση απο τις κινησεις τησ διοικησης πως ναι μεν θελουν να τιμησουν τον μεγαλο Νικο Γκαλη αλλα ταυτοχρονα θελουν και να τα κονομησουν...

PS Ειναι δυνατον να δινουν τα τηλεοπτικα στην nova???


Kαι γω ηθελα να παω αν και παναθηναικος αλλα 20ε το φθηνοτερο εισητηριο και τα τηλεοπτικα στη nova??Δεν θα τους κανω τη χαρη γιατι οπως λες θελουν να εκμεταλευτουν το ονομα του τεραστιου ΝΙΚΟΥ ΓΚΑΛΗ..Θα προτιμουσα να γινοταν στο βικελιδης με γενικη εισοδο 10 και τα δικαιωματα στην ερτ για να τον θαυμασει ολλος ο κοσμος που τον αγαπησε.
sarounas
QUOTE(SteelGandalf @ Apr 18 2013, 15:33 ) *
Δεν θέλω να τους δικαιολογήσω, αλλά από την άλλη από που βγάζεις ένα τέτοιο συμπέρασμα;

Μήπως λίγα χρήματα χρειάζονται για μια τέτοια εκδήλωση;

σαφώς και χρειάζονται χρήματα αλλά αν δεν υπάρχουν κατά την γνώμη μου όπως και των περισσοτέρων φαντάζομαι απλούστατα δεν κάνεις εκδήλωση.

από που βγάζω το συμπέρασμα? δεν μου χρειάστηκε πολύ φιλοσοφία και ξόδεμα φαιάς ουσίας smiley.gif
τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους
πρώτα χαράτσωσαν τον κόσμο εκμεταλλευόμενοι την μεγάλη επιθυμία του να παραστεί στην γιορτή σε μία πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο με εισιτήρια από 20 μέχρι 50ευρώ και μετά στέλνουν τα δικαιώματα στην Νόβα.

και για να μην κοροιδευόμαστε, αν ζητούσαν την βοήθεια του Δήμου Θεσσαλονίκης να συμβάλει και να βοηθήσει στα έξοδα μιας τέτοιας εκδήλωσης ο δήμος δεν υπήρχε περίπτωση να αρνηθεί, ίσα-ίσα κιόλας... και στην περίπτωση που αρνιόταν θα έβγαιναν και θα τους κάναν ρόμπα αλλά κατά πως φαίνεται έτσι δεν υπήρχε περιθώριο για να γεμίσουν τσέπες icon_drunk.gif
αλλά και σαν αντίλογο θα μας πούνε πρέπει να γεμίσουν και τα ταμεία του συλλόγου για να πληρωθεί ο κάθε Πελεκάνος και το κακό είναι ότι θα τους δικαιολογήσουμε και από πάνω 77.gif


pivot
QUOTE(SteelGandalf @ Apr 18 2013, 15:33 ) *
Δεν θέλω να τους δικαιολογήσω, αλλά από την άλλη από που βγάζεις ένα τέτοιο συμπέρασμα;

Μήπως λίγα χρήματα χρειάζονται για μια τέτοια εκδήλωση;



Ακριβώς λίγα χρήματα χρειάζονται για μια τέτοια εκδήλωση!
Ποια είναι τα έξοδα, τα εισιτήρια και η διανυκτερεύσεις είκοσι φιλοξενούμενων; Ασε που το πιο πιθανό είναι αυτά να είναι και χορηγίες.

Από την αρχή φαινόταν ότι όλη η υπόθεση είναι μια αρπαχτή για να βγεί η φετινή χρονιά και ίσως κάποια παλιά χρέη. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό, αλλά θα ήταν τιμιώτερο να ειπωθεί κιόλας.
SteelGandalf
Εφόσον όντως το πράττουν με αυτό το σκεπτικό, τότε για μένα είναι απαράδεκτοι, πόσο δε περισσότερο αν το παραδεχτούν κιόλας.

Όμως, για να κρίνω κάτι, πρέπει προηγουμένως να το δω. Δεν μπορώ, ελαφρά τη καρδία, να πω "τι κόστος έχει ένα τέτοιο εγχείρημα", πριν καν δω τι ακριβώς ετοιμάζουν.

Βέβαια, ακόμα και να δω κι αν όντως πρόκειται για υπερπαραγωγή (λέμε τώρα), δεν θα είμαι σε θέση να γνωρίζω το κόστος της, αλλά εντάξει, σε μια τέτοια περίπτωση θα καταλάβω, αν μη τι άλλο, τι παίχτηκε.

Δεν θέλω όμως, χωρίς να δω το αποτέλεσμα, να βγω και να κατακρίνω μια προσπάθεια (οποιαδήποτε προσπάθεια και όχι μόνο την συγκεκριμένη).

Επειδή ο Νικ, χρειάζεται και ΑΞΙΖΕΙ τις μεγαλύτερες τιμές (κάτι που θεωρώ, δυστυχώς, ανέφικτο να πραγματοποιηθεί και μακάρι να διαψευστώ), ελπίζω πως θα δω κάτι εφάμιλλο του ονόματος του.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Ανακοίνωση της NOVA για την κάλυψη της γιορτής του Γκάλη!

Η NOVA ανακοίνωσε επίσημα ότι συμφώνησε με την ΚΑΕ Άρης για την κάλυψη της τιμητικής εκδήλωσης για τον Νίκο Γκάλη!


Η ανακοίνωση: «Ο Νίκος Γκάλης, ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας όλων των εποχών στην πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα της Ελλάδας! H Nova εξασφάλισε και θα μεταδώσει αποκλειστικά μέσω των καναλιών Novasports, την Τρίτη του Πάσχα 7 Μάιου στις 20:00 τη τιμητική εκδήλωση που διοργανώνει η ΚΑΕ Άρης για τον άνθρωπο που άλλαξε το ρου της ιστορίας του αθλήματος.

Ο «γκάνγκστερ» του ελληνικού μπάσκετ, ο παίκτης – κομπιούτερ που «έβαλε» την πορτοκαλί μπάλα σε κάθε σπίτι και γέμισε τις γειτονιές με γήπεδα μπάσκετ, θα τιμηθεί από την ομάδα που τον ανέδειξε, τον Άρη, σε ένα φιλικό ματς – γιορτή στην Θεσσαλονίκη, κόντρα στην Λιμόζ και τα κανάλια Novasports θα προσφέρουν στους συνδρομητές τους, τη σπουδαία αυτή εκδήλωση.

Αντίπαλος του Άρη θα είναι η γαλλική Λιμόζ, στην οποία προπονητής είναι ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος μαζί με τον Νίκο Γκάλη είχαν αποτελέσει το αχτύπητο δίδυμο του Άρη και της Εθνικής ομάδας, ενώ βοηθός προπονητή στους Γάλλους είναι ο Νίκος Λινάρδος, συμπαίκτης του Γκάλη στην Εθνική Ελλάδας.

Τον αξεπέραστο Νίκο Γκάλη θα τιμήσουν με την παρουσία τους, μεγάλες προσωπικότητες και αστέρια του παρελθόντος του παγκόσμιου μπάσκετ, όπως οι Ντίνο Μενεγκίν, Στόγιαν Βράνκοβιτς, Ντίνο Ράτζα, Όντι Νόρις, Αλεξάντερ Βολκόφ, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, Ρισάρ Ντακουρί, Στεφάν Οστρόφσκι, Φρεντερίκ Φορτέ, Ντόρον Τζάμσι, Τζόρντι Βιγιακάμπα».
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Αναμνηστικά μπλουζάκια για τον Γκάλη από τη μπουτίκ της ΚΑΕ!

Στην διάθεση του κοινού θα τεθούν από αύριο το πρωί από την μπουτίκ της ΚΑΕ στο Αλεξάνδρειο, το Aris Legend Store αναμνηστικά μπλουζάκια του Νίκου Γκάλη!


Όπως ανακοίνωσε η ΚΑΕ «από την Παρασκευή (26/4) ξεκινά η διάθεση των συλλεκτικών-αναμνηστικών T-shirt του Νίκου Γκάλη. Οι φίλοι της ομάδας μας θα μπορούν να τα προμηθεύονται από το επίσημο κατάστημα της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ “ARIS LEGEND STORE” στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.

ARIS LEGEND STORE

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (Εκτός από τις ημέρες των αγώνων)

Δευτέρα-Σάββατο 10:00-18:00

Τηλ. Επικοινωνίας 6973 021 421


QUOTE(www.pressaris.gr)
Ράτζα: «Ευλογημένος που έπαιξα με τον Γκάλη, έστω και ως αντίπαλος!»

Με πολύ θερμά λόγια μίλησε ο Ντίνο Ράτζα για τον Νίκο Γκάλη. Θα είναι και αυτός παρών στις 7 Μαϊου στο Αλεξάνδρειο για να τιμήσει με τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή, για τον οποίο δήλωσε ευλογημένος που έπαιξε μαζί του έστω και ως αντίπαλος!


Η συνέντευξη του Ντίνο Ράτζα δόθηκε στο επίσημο σάιτ της ΚΑΕ Άρης:

Ποια είναι τα συναισθήματά σας για το γεγονός ότι θα έρθετε στη Θεσσαλονίκη και θα συναντήσετε τον Νίκο Γκάλη;

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, αισθάνομαι τεράστιο σεβασμό για τον Γκάλη. Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους παίκτες. Θεωρώ ότι ήμουν ευλογημένος που έπαιξα μαζί του, έστω ως αντίπαλος. Όπως εξάλλου και στο Παλέ Ντε Σπορ. Είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα γήπεδα και θυμάμαι την απίστευτη ατμόσφαιρα που δημιουργούσαν οι οπαδοί του Άρη. Πρόκειται για στιγμές που θα τις θυμάμαι πάντα στη ζωή μου».

Ποια είναι η πιο δυνατή σας ανάμνηση;

«Είχαμε πολλά και σημαντικά παιχνίδια τότε. Το να παίζεις στη Θεσσαλονίκη ήταν δύσκολο, καθώς ο Άρης είχε ένα «τρελό» κοινό, ένιωθες ότι ήταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ήμουν αντίπαλος τότε με τον Στόικο (σ.σ. Βράνκοβιτς), τον Πίξι (σ.σ. Σούμποτιτς), οι οποίοι, βέβαια, ήταν πολύ καλοί μου φίλοι. Ήταν συγκλονιστικό το να παίζω στη Θεσσαλονίκη. Φυσικά και στο Σπλιτ, ήταν πολύ ωραία όταν ερχόταν ο Άρης. Για να πω την αλήθεια, όλα τα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων ήταν φανταστικά».

Θα θέλατε να μπείτε στο γήπεδο και να αντιμετωπίσετε ξανά τον Νίκο Γκάλη;

«Φυσικά, αλλά δε νομίζω ότι γίνεται. Μισώ το να μην μπορώ να κάνω πράγματα που μπορούσα στο παρελθόν. Το μυαλό μου, ξέρετε, είναι μπασκετικό και πλέον σπάνια θα παρακολουθήσω μπάσκετ. Μπορεί να υπάρχει το χρήμα σε κάποιες περιπτώσεις, όμως, θέαμα και μπασκετικό ταλέντο δεν υπάρχει μεγάλο πλέον».

Πώς θα περιγράφατε τον Νίκο Γκάλη, σαν παίκτη και σαν άνθρωπο;

«Ο Γκάλης ήταν από τους σπουδαιότερους Ευρωπαίους παίκτες. Ήταν πολύ δύσκολος αντίπαλος, ήταν μικρόσωμος και όταν πηδούσε, έμενε στον αέρα! Δεν ξέραμε πώς το έκανε και ήταν αλήθεια ένα μεγάλο πρόβλημα για εμάς! Σαν άνθρωπο, τον γνώρισα μόνο στα παιχνίδια. Δούλευε σκληρά και αυτό το γνωρίζω πολύ καλά. Ήταν δίκαιος και δεν προκαλούσε. Ήταν ευχαρίστηση να παίζει κανείς μαζί του ή αντίπαλός του. Ήταν γενικώς ευχαρίστηση να παίζει κανείς αντίπαλος με τον Άρη τότε. Ήταν από τις καλύτερες ομάδες όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Εκείνη η ομάδα νομίζω πως ήταν το καλύτερο μέρος της Ιστορίας του Άρη».
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Οι παίκτες του Άρη φόρεσαν τα πρώτα μπλουζάκια του Γκάλη!

Τέσσερις παίκτες του Άρη φόρεσαν τα αναμνηστικά μπλουζάκια του Νίκου Γκάλη, τα οποία από σήμερα το πρωί τέθηκαν σε κυκλοφορία από την μπουτίκ της ομάδας, στο Αλεξάνδρειο.


Όπως ενημέρωσε η ΚΑΕ «από το πρωί της Παρασκευής (26/04) τέθηκαν στη διάθεση των φιλάθλων της ομάδας μας τα συλλεκτικά-αναμνηστικά T-shirt του Νίκου Γκάλη από το επίσημο κατάστημα της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, “ARIS LEGEND STORE”.

Τα μοναδικά T-shirt διατίθενται σε μαύρο και κίτρινο χρώμα και σε διάφορα σχέδια με τον μεγάλο Έλληνα αθλητή, Νίκο Γκάλη, στο μπροστινό μέρος! Οι αθλητές του ΑΡΗ, Μιχάλης Πελεκάνος, Λευτέρης Μποχωρίδης, Αλέξανδρος Βεζένκοβ και Τάσος Δήμας βρέθηκαν στο επίσημο κατάστημα της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ και φόρεσαν τα συλλεκτικά μπλουζάκια!

ARIS LEGEND STORE

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (Εκτός από τις ημέρες των αγώνων)

Δευτέρα-Σάββατο 10:00-18:00

Τηλ. Επικοινωνίας 6973 021 421
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Ανακοίνωση της ΚΑΕ για Γκάλη με… λεπτομέρειες

Ανακοίνωση για την τιμητική εκδήλωση προς τον Νίκο Γκάλη εξέδωσε η ΚΑΕ Άρης, αναφέροντας όλους τους επίσημους προσκεκλημένους και λεπτομέρειες της εκδήλωσης.


Η ανακοίνωση: «Ανέκαθεν προορισμένος για να πρωταγωνιστεί, ο ΑΡΗΣ άρχισε να κατακτά τίτλους μόλις λίγα χρόνια μετά από την ίδρυση του καλαθοσφαιρικού του τμήματος του Συλλόγου. Οι 21 τίτλοι (10 Πρωταθλήματα Ελλάδας, 8 Κύπελλα Ελλάδας και 3 ευρωπαϊκά τρόπαια) μαρτυρούν με τον πιο εύγλωττο τρόπο το μεγαλείο των «κίτρινων», ενώ τα δύο αστέρια πάνω από το έμβλημα του Συλλόγου προκαλούν δέος.
 Όχι μόνον ομάδα με προσωπικότητα, αλλά και ομάδα με προσωπικότητες, ο ΑΡΗΣ προσέφερε τη φανέλα του σε αρκετές από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες του ελληνικού αθλητισμού. Μεγάλοι αθλητές όπως οι Νίκος Γκάλης, Παναγιώτης Γιαννάκης, Φαίδων Ματθαίου, Χάρης Παπαγεωργίου, αλλά και μεγάλοι προπονητές όπως οι Γιάννης Ιωαννίδης και Ανέστης Πεταλίδης, βοήθησαν να γραφτεί η αθλητική ιστορία της χώρας μας, κάνοντας ταυτόχρονα υπερήφανους τους φιλάθλους του ΑΡΗ, αλλά και όλους τους Έλληνες.

Η καλύτερη ελληνική ομάδα του 20ού αιώνα, ανεξαρτήτως αθλήματος. Η ομάδα με την κίτρινη φανέλα και τον Θεό του πολέμου στο στήθος που έφερε το σύγχρονο μπάσκετ στην Ελλάδα και καθήλωσε τους φιλάθλους όλης της χώρας μπροστά στις τηλεοράσεις τους, ο «Αυτοκράτορας» του ελληνικού μπάσκετ, ΑΡΗΣ, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πραγματοποίηση τιμητικής εκδήλωσης για τον μεγαλύτερο Έλληνα αθλητή όλων των εποχών, Νίκο Γκάλη. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 7 Μαΐου 2013, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.

Η εκδήλωση αυτή θα διαρκέσει 2 ώρες με πλήρη τηλεοπτική κάλυψη, στην οποία θα πραγματοποιηθεί φιλικό παιχνίδι μεταξύ του ΑΡΗ και την ΛΙΜΟΖ με προπονητή τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Χαίρουμε, επίσης και της εκτίμησης μεγάλων παικτών του παρελθόντος που θα παραβρεθούν στην εκδήλωση. Οι Ντίνο Μενεγκίν, Ντίνο Ράτζα, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Στόγιαν Βράνκοβιτς, Ντόρον Τζάμσι, Στεφάν Οστρόφσκι, Ρίσαρ Ντακουρί, Φρέντερικ Φορτέ, Αλεξάντερ Βολκόφ, Τζόρντι Βιγιακάμπα, Όντι Νόρις, Παναγιώτης Φασούλας, Νίκος Φιλίππου, Γιώργος Σιγάλας, Μπάνε Πρέλεβιτς, Αργύρης Καμπούρης, Νάσος Γαλακτερός, Κώστας Παταβούκας, Λευτέρης Κακιούσης, Μέμος Ιωάννου, Βασίλης Λυπηρίδης, Σλόμπονταν Σούμποτιτς, Μιχάλης Ρωμανίδης, Μάνθος Κατσούλης, Χάρης Παπαγεωργίου, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Ντέιβιντ Στεργάκος, Στηβ Γιατζόγλου, Tζων Κόρφας και πολλοί άλλοι, θα δώσουν το «παρών» στην τιμητική αυτή εκδήλωση για τον πρώην συναθλητή τους Νίκο Γκάλη, σε ένα φιλικό που θα πραγματοποιηθεί προς τιμήν του. Ολόκληρη η εκδήλωση αυτή θα προβληθεί από την NOVΑ.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Άλλοι τέσσερις παίκτες… φόρεσαν τον Γκάλη!

Άλλοι τέσσερις παίκτες του Άρη βρέθηκαν σήμερα στη μπουτίκ της ομάδας στο Αλεξάνδρειο και πρόβαραν τα δικά τους μπλουζάκια που έχουν στάμπα τον Νίκο Γκάλη! Ο Σωτήρης Καραποστόλου, ο Τζέρεμι Χαντ, ο Σπύρος Μούρτος και ο Νίκος Μποχωρίδης φόρεσαν τον… Γκάλη και φωτογραφήθηκαν έξω από τη μπουτίκ, η οποία θα παραμείνει ανοικτή σήμερα μέχρι τις 7 το απόγευμα, αύριο και μεθαύριο, αλλά και τη Δευτέρα του Πάσχα, όπως φυσικά και τη μέρα του αγώνα!


QUOTE(www.pressaris.gr)
KAE: «Αντίστροφη μέτρηση και… προσοχή! Από τις 6 μ.μ. ανοίγουν οι θύρες του Αλεξάνδρειου»!

Η αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του Νίκου Γκάλη και η ΚΑΕ Άρης με νέα της ανακοίνωση ενημερώνει σχετικά με την εκδήλωση τον κόσμο της ομάδας.


Αναλυτικά:

Οι ημέρες για την τιμητική εκδήλωση του Νίκου Γκάλη πλησιάζουν… Την Τρίτη 7 Μαΐου η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ θα τιμήσει τον μεγάλο αυτό Έλληνα αθλητή στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο και όλη η Ελλάδα θα θαυμάσει μία ξεχωριστή εκδήλωση για τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ.

Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ, θέλοντας να διευκολύνει την προσέλευση των φιλάθλων εκείνη την ημέρα, τους ενημερώνει για τα εξής:

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 20:00 και οι θύρες θα ανοίξουν στις 18:00. Παρακαλούνται οι φίλαθλοι να προσέλθουν εγκαίρως, ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενη ταλαιπωρία τους.

Κάθε φίλαθλος που έχει προμηθευτεί το εισιτήριό του, θα προσέλθει στο γήπεδο από τη θύρα που αναγράφεται σε αυτό. Οι φίλαθλοι θα καθίσουν στη θέση που αναγράφεται στο εισιτήριό τους και μόνο.

Υπενθυμίζεται ότι στις εισόδους κάθε θύρας και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φιλάθλων, θα υπάρχουν ειδικοί ταξιθέτες, οι οποίοι θα διευκολύνουν την διαδικασία.
tuareg
Το σχόλιο του Νίκου Παπαδογιάννη στο gazzetta.gr για τον Νίκο Γκάλη είναι εξαιρετικό και γι” αυτό το PRESSARIS θα το αναδημοσιεύσει, γιατί πραγματικά αξίζει να διαβαστεί από κάθε φίλαθλο, κάθε λάτρη του κορυφαίου Έλληνα αθλητή.

Kυριακή 25 Ιουνίου 1989, σε έναν διάδρομο του ξενοδοχείου «Ιντερκοντινένταλ» του Ζάγκρεμπ. Στον 20ό, νομίζω, όροφο, εκείνον που στέγαζε το καζίνο. Οι περισσότεροι μπασκετμπολίστες της Εθνικής χόρευαν στην υπόγεια ντισκοτέκ, γιορτάζοντας με χρονοκαθυστέρηση το θαύμα του ημιτελικού, χωρίς να νοιάζονται και πολύ για τη συντριβή από την αχτύπητη Γιουγκοσλαβία στον τελικό.

Ενας έλειπε από την ομήγυρη. Βρισκόταν πάνω, στη ρουλέτα του 20ού ορόφου και πόνταρε επίμονα στο νούμερο «32», του Μάτζικ Τζόνσον. Φυσικά, κέρδιζε. Ηταν ο Νίκος Γκάλης.

Τον συνάντησα τυχαία στον διάδρομο, σε ένα από τα ατελείωτα πήγαινε-έλα του μεταμεσονύκτιου ρεπορτάζ και της συμμετοχής στη γιορτή. Ηταν η μεγάλη ευκαιρία. Μα ζητούν αυτόγραφο οι δημοσιογράφοι; Ζητούν, όταν έχουν απέναντί τους έναν ημίθεο. Σαν καλός εκκολαπτόμενος ρεπόρτερ, είχα πάνω στυλό και μπλοκάκι. Αλλά όχι, αυτό το αυτόγραφο δεν έπρεπε να αποτυπωθεί σε απλό, ταπεινό χαρτί. Το ήθελα γραμμένο κάπου όπου να το βλέπω για χρόνια.

Εβαλα το χέρι στο τσεπάκι και τράβηξα το διαβατήριό μου, από εκείνα τα μεγάλα, παλαιού τύπου. Στις πίσω σελίδες, απέναντι από τη σφραγίδα της αστυνομίας. Μια υπογραφή που θα αναγνώριζα παντού, μαζί με το όνομά του, ολογράφως, ώστε να μη τολμήσει κάποιος αυστηρός τελωνειακός να με μαλώσει για την παραποίηση. Και δίπλα ο αριθμός 4, της γαλάζιας του φανέλας. Στον Άρη φορούσε το 6, αλλά ο Νίκος Γκάλης ήταν πάνω απ’όλα ο Γκάλης της Εθνικής ομάδας. Ο Γκάλης της Ελλάδας.

Εχω και μια παλιά φωτογραφία μαζί με τον Γκάλη, τραβηγμένη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τον Ιούλιο του 1990, αμέσως μετά το τουρνουά «Ακρόπολις» που τον άφησε τραυματία και ανήμπορο –απρόθυμο, είπαν κάποιοι- να συμμετάσχει στο Μουντομπάσκετ της Αργεντινής. Εκείνος καθισμένος αγέρωχος σε μία καρέκλα την ώρα που οι υπόλοιποι διεθνείς προπονούνταν, εγώ ο ταπεινός όρθιος, με μαλλί-χαίτη, μπλε τσάντα από το Προολυμπιακό της Ολλανδίας και το αυτόγραφό του κρυμμένο στην τσέπη.

Τη βλέπω και συγκινούμαι. Μου υπενθυμίζει ότι ήμουν εκεί. Ότι έζησα στο πετσί μου την εποχή του Νίκου Γκάλη. Όχι βέβαια από την αρχή, αλλά από το Ευρωμπάσκετ του ’87 όταν πανηγύριζα στα ορεινά των κερκίδων –αφού, προνοητικός, είχα αγοράσει εισιτήρια πολλές εβδομάδες πριν το πρώτο τζάμπολ και πολλές εβδομάδες πριν πρωτοπιάσω δουλειά στην αλήστου μνήμης «Απογευματινή»- μέχρι την ημέρα της αποχώρησής του από τα γήπεδα, το φθινόπωρο του 1994 στο γήπεδο του Μετς. Με όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς: Γάνδη, Ρότερνταμ, Μόναχο, Ζάγκρεμπ, Σαραγόσα, Ρώμη, Τελ Αβίβ, αμέτρητα ντέρμπι Αρη-ΠΑΟΚ, δεκάδες αναμετρήσεις Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, φάιναλ-φορ, Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, τα πάντα όλα.

Θα έχω κάποτε να λέω ότι γνώρισα τον Γκάλη, του έσφιξα το χέρι, του ζήτησα αυτόγραφο, περιέγραψα εκατοντάδες αγώνες του, σκαρφίστηκα κοσμητικά επίθετα για να του επιδαψιλεύσω τις αρμόζουσες τιμές, στριμώχτηκα σε μικροσκοπικά γήπεδα μαζί με χιλιάδες Αθηναίους για να τον θαυμάσω, πλήρωσα από την τσέπη μου για να τον δω σε αγώνες Κυπέλλου Πρωταθλητριών στη Θεσσαλονίκη, ταξίδεψα μαζί του, τον χειροκρότησα στο ευρωπαϊκό Hall Of Fame, τσακώθηκα με τους ιερόσυλους και τους άσχετους που επιχειρούν ανόσιες συγκρίσεις, διαφώνησα με όσους τον θεωρούν ψυχρό και απόμακρο, έζησα την άνοδο και την πτώση των επιχειρήσεών του, αηδίασα με τους «φίλους» που έκαναν τα πάντα για να κλέψουν τη λάμψη και τα χρήματά του, τον γνώρισα χήρο, εργένη, σύζυγο, πατέρα.

Ηταν παρών στην ουρανοκατέβατη πρώτη μετάδοση της ζωής μου (τον τελικό Κυπέλλου του 1989, Αρης-ΠΑΟΚ φυσικά), ήμουν παρών στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του. Είναι μετρημένοι στα δάχτυλα ενός χεριού οι αγώνες στους οποίους χρεώθηκα «ρεπορτάζ αγωνιστικού χώρου». Ενας από αυτούς έλαχε να είναι ο «μοιραίος», στις 18 Οκτωβρίου 1994.

Είδα το «όχι» του Γκάλη στον Κώστα Πολίτη από απόσταση 5 μέτρων. Δεν είχε μείνει μόνο ο Νικ εκτός αρχικής πεντάδας εκείνο το απόγευμα, αλλά και ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Ο τελευταίος δεν αντέδρασε. Ο Γκάλης, όμως, ένιωσε ότι αυτή η σταγόνα ξεχείλισε το ποτήρι προηγούμενων φιλονικιών. Κάθισε κανονικά στον πάγκο μέχρι την ανάπαυλα, αλλά δεν εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο για το β’ ημίχρονο. Αμέσως χτύπησε το καμπανάκι του συναγερμού.

Όταν πλησίασα τον Παύλο Γιαννακόπουλο για ρεπορτάζ (στην πτυσσόμενη κερκίδα του γηπέδου), ο Γκάλης βρισκόταν ήδη στο αυτοκίνητο του Μάνου Παπαδόπουλου και κατευθυνόταν προς το σπίτι του. «Ουδέν σχόλιον», μου φώναξε από απόσταση 5 μέτρων ο εμφανώς εκνευρισμένος πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Τις υπόλοιπες λεπτομέρειες θα πρέπει να μας τις φανερώσουν, κάποτε, οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές του περιστατικού. Ηταν Τρίτη και 18, αλλά έμοιαζε σαν Τρίτη και 13, αποφράδα ημέρα για το ελληνικό μπάσκετ.

Ο Πολίτης απολύθηκε δύο εβδομάδες αργότερα, αλλά ο Γκάλης ουδέποτε επέστρεψε από τη Θεσσαλονίκη. Ο Παναθηναϊκός τον τιμώρησε με 4μηνη διακοπή συμβολαίου και το τεντωμένο σχοινί έσπασε. Στις 30 Σεπτεμβρίου του 1995, ο Γκάλης ανακοίνωσε γραπτώς την αποχώρησή του από την ενεργό δράση.

«Εχουμε εθνικό πένθος», δήλωσε τότε ο Γιάννης Ιωαννίδης. Στο δικό μου μυαλό, όμως, έχει μείνει μία αποστροφή του Κώστα Διαμαντόπουλου: «Εδώ φυλακίσαμε τον Κολοκοτρώνη, θα χαριζόμασταν στον Γκάλη;»

Συνάντησα ξανά τον Γκάλη το 2007 στη Μαδρίτη, στο περιθώριο του Ευρωμπάσκετ και της ένταξής του στο Hall of Fame της ΦΙΜΠΑ. Στην καινούρια, πια, φωτογραφία, 17 χρόνια μετά από εκείνο το ενσταντανέ στο ΣΕΦ, εγώ είμαι σαν μεσόκοπος ξωμάχος, ενώ εκείνος μοιάζει έτοιμος να μπει μέσα και να βάλει 45 πόντους στους Ισπανούς. Νομίζω ότι έχει νικήσει και τον πανδαμάτορα. Τι λέτε, σινιόρε Τρινκιέρι;

Θα ανηφορίσω την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη, για να προσθέσω το δικό μου χειροκρότημα σε αυτό των τυχερών που περπάτησαν στην αυλή του. Του το χρωστάω, όπως του το χρωστάμε –του το χρωστάτε- όλοι. «Στάδιο Νίκος Γκάλης» πρέπει να ονομαστεί όχι μόνο το Αλεξάνδρειο, αλλά και όλα τα υπόλοιπα γήπεδα μπάσκετ της χώρας, μικρά και μεγάλα, ανοιχτά και κλειστά, πολυτελή και παρακατιανά.

Οι υπόλοιποι αστέρες του μπάσκετ κάνουν τη ζωή μας ωραιότερη, ενώ ο Γκάλης μας την άλλαξε. Δεν πρόκειται να εμφανιστεί ξανά άλλος σαν αυτόν.

http://www.pressaris.gr/%CE%BF-%CE%B4%CE%B...%BE%CE%AF%CE%B6
SteelGandalf
Βασίλη, με πρόλαβες!!!

Αυτό ακριβώς το άρθρο, το είχα εντοπίσει από νωρίς, αλλά δεν κάθισα να το διαβάσω, παρά μόλις τώρα, οπότε και θα το ανέβαζα.

Ωδή στο Νίκο Γκάλη...
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Η NOVA γίνεται… ανοικτό κανάλι για την εκδήλωση του Γκάλη! Η μετάδοση δωρεάν και στο διαδίκτυο!

Η NOVA είναι συνδρομητικό κανάλι. Για τον Νίκο Γκάλη και την μετάδοση της Τρίτης γίνεται… ανοικτό, όπως ενημέρωσε επίσημα η ΚΑΕ Άρης, καθώς θα υπάρχει ελεύθερη μετάδοση της τιμητικής εκδήλωσης και μέσω ίντερνετ χωρίς χρέωση!


Η ανακοίνωση της ΚΑΕ: «Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ και η οργανωτική επιτροπή ανακοινώνουν ότι η εκδήλωση προς τιμήν του θρύλου του ελληνικού μπάσκετ, Νίκου Γκάλη, που θα γίνει στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο στις 7 Μαΐου στις 20:00, θα μεταδοθεί τηλεοπτικά απευθείας από το Novasports 1.

Ωστόσο, η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ και η οργανωτική επιτροπή ήρθαν σε συμφωνία με τη Nova και όσοι δεν είναι μέλη του συνδρομητικού καναλιού, μπορούν να δουν ζωντανά και δωρεάν την εκδήλωση μέσω Internet και της ιστοσελίδας NOVASPORTS.GR, αλλά και στο facebook.com/Novasports.gr».
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Η NOVA κινείται στους ρυθμούς του Νίκου Γκάλη!

H NOVA κινείται στους ρυθμούς της εκδήλωσης του Νίκου Γκάλη! Με νέο δελτίο Τύπου δόθηκαν ακόμα μερικές λεπτομέρειες της εκδήλωσης, όπως έγινε και η υπενθύμιση πως την εκδήλωση μπορεί να παρακολουθήσει ο φίλαθλος κόσμος δωρεάν και μέσα από το διαδίκτυο!


Το δελτίο Τύπου της NOVA: «Η μεγάλη βραδιά του Νίκου Γκάλη είναι αποκλειστικά στο Novasports 1! Την Τρίτη του Πάσχα 7 Μαΐου, από τις 20:00, το Novasports 1 θα καλύψει απευθείας από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης, σε περιγραφή του Φίλιππου Συρίγου και του Νίκου Παπαδογιάννη, την τιμητική εκδήλωση που διοργανώνει η ΚΑΕ Άρης για τον κορυφαίο Έλληνα μπασκετμπολίστα και τον άνθρωπο που έβαλε την πορτοκαλί μπάλα σε κάθε σπίτι.

Η τιμητική εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 20:00 με την παρουσίαση της ένδοξης καριέρας του «γκάνγκστερ» του ελληνικού μπάσκετ, καθώς και την παρουσίαση μεγάλων αστέρων του παρελθόντος, όπως οι Ντίνο Μενεγκίν, Ντίνο Ράτζα, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Στόγιαν Βράνκοβιτς, Ντόρον Τζάμσι, Στεφάν Οστρόφσκι, Ρίσαρ Ντακουρί, Φρέντερικ Φορτέ, Αλεξάντερ Βολκόφ, Τζόρντι Βιγιακάμπα, Όντι Νόρις, Παναγιώτης Φασούλας, Νίκος Φιλίππου, Γιώργος Σιγάλας, Μπάνε Πρέλεβιτς, Αργύρης Καμπούρης, Νάσος Γαλακτερός, Κώστας Παταβούκας, Λευτέρης Κακιούσης, Μέμος Ιωάννου, Βασίλης Λυπηρίδης, Σλόμπονταν Σούμποτιτς, Μιχάλης Ρωμανίδης, Μάνθος Κατσούλης, Χάρης Παπαγεωργίου, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Ντέιβιντ Στεργάκος, Στηβ Γιατζόγλου, Tζων Κόρφας.

Στην εκδήλωση περιλαμβάνεται και ο φιλικός αγώνας Άρης – Λιμόζ που θα ξεκινήσει στις 21:00, σαν μία αναβίωση της τελευταίας ευρωπαϊκής αναμέτρησης των δύο ομάδων σε Final Four με την παρουσία του Νίκου Γκάλη. Στη γαλλική Λιμόζ, προπονητής είναι ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος μαζί με τον Νίκο Γκάλη είχαν αποτελέσει το αχτύπητο δίδυμο του Άρη και της Εθνικής ομάδας, ενώ βοηθός προπονητή στους Γάλλους είναι ο Νίκος Λινάρδος, συμπαίκτης του Γκάλη στην Εθνική Ελλάδας.

Αμέσως μετά το τέλος αγώνα θα ακολουθήσει η βράβευσή του κορυφαίου μπασκετμπολίστα όλων των εποχών και οι συνδρομητές των καναλιών Novasports θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις στιγμές αποθέωσης που θα γνωρίσει ο Νίκος Γκάλης.

Η εκδήλωση θα προβληθεί και μέσω livestreaming στη WEB TV του www.novasports.gr, καθώς και στο facebook.com/Novasports.gr διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο».


Φτάσαμε, αισίως, 33 ώρες πριν ξεκινήσει η εκδήλωση.

Οι Ντίνο Μενεγκίν και Στεφάν Οστρόφσκι, δεν θα παρεβρεθούν, όπως ενημέρωσαν την Κ.Α.Ε., εξαιτίας κάποιων προβλημάτων που τους προέκυψαν.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Λέσιτς στο PRESSARIS: «Μας έδωσε όλους καλό ψωμί ο Γκάλης»

Πως θα μπορούσε να απουσιάσει ο μεγάλος Λάζαρο Λέσιτς από την αυριανή ημέρα; Ήρθε από την Οχρίδα όπου και κατοικεί μόνιμα, χωρίς μπάσκετ πλέον, και δήλωσε στο PRESSARIS πως ο Νίκος Γκάλης «μας έδωσε όλους καλό ψωμί»! Διαφωνεί κανείς;


Ο Λέσιτς τόνισε πως «είμαι χαρούμενος που ήρθα και μαζευτήκαμε εδώ για τον Νίκο. Έπρεπε να γίνει πιο νωρίς αυτό για τον Νίκο αλλά και για τους άλλους. Καλά που ετοίμασαν μια τέτοια φιέστα. Ήταν μεγάλος παίκτης και μεγάλος άνθρωπος και σαν μεγάλος πρέπει να φύγει… Ο Νίκος ήταν τόσο καλός που δεν είχε πρόβλημα με τίποτα. Το ήθελε το μπάσκετ, το ήθελε το γήπεδο, ήθελε τον Άρη, ήθελε τη μπάλα, ήταν ένας Ολ Σταρ παίκτης που μας έδωσε όλους καλό ψωμί. Άργησαν λιγάκι, έπρεπε να κάνουν FIBA, ομοσπονδία και ο Άρης μαζί κάτι και έπρεπε να υπάρχει ένα Παλέ με το όνομα του Νίκου Γκάλη».

Αμέσως μετά τις δηλώσεις ξεπρόβαλλε μπροστά του ο Στιβ Γιατζόγλου! Αγκαλιάστηκαν και ο Γιατζόγλου τον ρώτησε «Δάσκαλε τι κάνεις; Πως είσαι;»…


QUOTE(www.pressaris.gr)
Είναι εδώ και ο μεγάλος Λάζαρο Λέσιτς! Τετ α τετ με Γιαννάκη!

Ο Λάζαρος Λέσιτς δεν θα μπορούσε να λείψει από την εκδήλωση για τον Νίκο Γκάλη. Ο Σκοπιανός παλιός προπονητής του Άρη είχε ιδιαίτερη σχέση με τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή όλων των εποχών και αποδέχθηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση να έρθει στη Θεσσαλονίκη και να τον τιμήσει με την παρουσία του.


Ο Λέσιτς συναντήθηκε στο ξενοδοχείο με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και είχαν εγκάρδια συνομιλία. Αναφέρθηκαν φυσικά στις παλιές μεγάλες στιγμές που έζησαν στους κίτρινους και αμφότεροι περιμένουν με ανυπομονησία την αυριανή μεγάλη εκδήλωση.


QUOTE(www.pressaris.gr)
Γιαννάκης: “Ο Άρης κατάφερε κάνει κάτι που κανένας άλλος δεν θα μπορέσει. Να αγαπούν οι Έλληνες μια ομάδα, ένα χρώμα, με πρωτοπόρο τον Νικ!”

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έφτασε στην Θεσσαλονίκη μαζί με την ομάδα της Λιμόζ! Χαρούμενος, ευδιάθετος και γεμάτος περηφάνια που θα είναι αύριο παρών στην τεράστια – όπως την χαρακτήρισε – γιορτή για τον Νίκο Γκάλη, τονίζοντας πως ο Άρης έκανε κάτι που δεν πρόκειται να κάνει κανείς άλλος στον ελληνικό αθλητισμό: «Τους Έλληνες να αγαπούν μια ομάδα, ένα χρώμα!».


Στις πρώτες του δηλώσεις ο τεχνικός της Λιμόζ δήλωσε: «Η πιο ωραία στιγμή ξεκινάει σήμερα. Είναι μια μέρα που ξεκινάει μια τεράστια γιορτή, που παρακίνησε όλη την Ελλάδα η γιορτή που θα κάνουμε, που θα κάνει ο Άρης για τον Νίκο. Ο Νίκος ήταν ένας άνθρωπος που παρακίνησε όλη την Ελλάδα. Ο Άρης ήταν η ομάδα που παρακίνησε όλη την Ελλάδα, να ασχοληθεί με ένα σπορ που έχει κάνει όλους τους Έλληνες περήφανους. Ερχόμενος εδώ να συμμετάσχω σε αυτή τη γιορτή μόνο περήφανος μπορώ να νιώθω και πάντα να θυμάμαι ότι ίσως μια τέτοια σπίθα σαν την αυριανή γιορτή θα δώσει στο μπάσκετ και κυρίως στο μπάσκετ της Θεσσαλονίκης μια νέα ώθηση».

Ρωτήθηκε τι ήταν αυτό που κάνει ακόμα και σήμερα τον Άρη εκείνης της εποχής μοναδικό φαινόμενο και πέρα από συγκρίσεις με άλλες ομάδες και απάντησε: «Καταρχήν ένα πράγμα δεν μπορούν να καταφέρουν στον ελληνικό αθλητισμός. Κανένας! Να αγαπούν όλοι οι Έλληνες μια ομάδα και ένα χρώμα. Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο και εκείνη η παρέα το κατάφερε με πρωτοπόρο το Νίκο για τον οποίο όλοι πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες που έχει ανδρώσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Σε ερώτηση για το αν άργησε η γιορτή αυτή απάντησε πως «ο Νικ κάθε μέρα γιόρταζε όλα αυτά τα χρόνια, γιατί θεωρώ ότι αυτή τη πρόοδο που έχει δείξει το μπάσκετ είναι υπερήφανος γι” αυτήν και όλοι θυμόντουσαν τον Νίκο, είτε το θέλουν, είτε όχι. Αυτό θα δείξει και η αυριανή γιορτή. Την αγάπη που έχει ο κόσμος παρότι όλα αυτά τα 20 χρόνια δεν τον έβλεπε, την αγάπη και την αίσθηση που έχει γι” αυτό που έζησε και που ένιωθε όλα αυτά τα χρόνια, τα οποία βοήθησαν το ελληνικό μπάσκετ να βιώσει τεράστιες επιτυχίες».

Σε ερώτηση για το πως νιώθει που θα τον ξαναδεί από κοντά είπε: «Ικανοποίηση και χαρά που θα τον δω να είναι χαρούμενος και ευτυχισμένος. Θέλω να πιστεύω πως μια τέτοια στιγμή θα τον κάνει ακόμα πιο περήφανο γι” αυτά που έχει κάνει και – γιατί όχι; – γι” αυτά που μπορεί να κάνει από εδώ και πέρα».

Για την συνύπαρξή τους στο Αλεξάνδρειο είπε πως «αυτό το γήπεδο έχει γεννήσει ελπίδα όλους τους Ευρωπαίους ότι μπορούν να αλλάξουν με σκληρή δουλειά, υπομονή, θέληση και συνεργασία την ιστορία τους. Ο Άρης ήταν ένα παράδειγμα για όλη την Ευρώπη και γι” αυτό αγαπήθηκε σε όλο τον κόσμο και κυρίως σε όλη την Ευρώπη! Πάντα θυμάμαι ανθρώπους από την Πορτογαλία, την Ολλανδία, την Ελβετία, ανθρώπους που πιθανόν το μπάσκετ να το γνώριζαν εκείνη τη στιγμή που έβλεπαν τον Άρη… Αυτό ήταν η μεγάλη προσφορά για όλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ και ότι και να γίνεται, η πιο μεγάλη γιορτή για τον Νικ είναι ότι τον θυμάται ο κόσμος ακόμα και για πάντα».

Ρωτήθηκε για τη σημασία της παρουσίας και μεγάλων αντιπάλων αύριο στο Παλέ και απάντησε με χιούμορ: «Οι αντίπαλοι είναι οι πρώτοι που τον θυμούνται! Δεν υπάρχει περίπτωση οι αντίπαλοι να τον ξεχάσουν ποτέ… Άλλοι είχαν πρόβλημα με τη μέση τους, άλλοι είχαν πρόβλημα με τα πόδια τους, άλλοι με την προσπάθεια να τον σταματήσουν. Δεν ήταν εφιάλτης, απλά δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν!»

Για το αν πρέπει να ονομαστεί το γήπεδο του Άρη «Νίκος Γκάλης» είπε πως «το λιγότερο είναι αυτό. Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να γίνονται διαρκείς αναφορές γιατί μόνο κέρδος μπορεί να έχει το μπάσκετ για το τι έχει κάνει ο Νικ. Είναι μια παρακίνηση για το μπάσκετ και για τον αθλητισμό».


QUOTE(www.pressaris.gr)
Βράνκοβιτς: «Ερχόμαστε γιατί σεβόμαστε τον Νίκο»

Τον απεριόριστο σεβασμό που τρέφει για τον Νίκο Γκάλη εξέφρασε ο Στόγιαν Βράνκοβιτς, σε δηλώσεις που έκανε κατά την άφιξη του στη Θεσσαλονίκη. Ο παλιός παίκτης των κίτρινων τόνισε πως όλοι αυτοί οι μεγάλοι αστέρες του παρελθόντος ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση αυτή γιατί αναγνωρίζουν την τεράστια αξία του.


Ο Κροάτης σέντερ υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «ο Νίκος είναι από τους καλύτερους παίκτες, με τους οποίους έχω παίξει. Αξίζει και με το παραπάνω αυτό που θα γίνει αύριο. Πέρασα πολύ καλά μαζί του και του εύχομαι τα καλύτερα». Πρόσθεσε πως «ο Γκάλης ήταν ένας μεγάλος παίκτης και σημαίνει πολλά για μένα. Υπήρξαμε συμπαίκτες και αντίπαλοι με τις Εθνικές ομάδες. Όλοι ερχόμαστε, γιατί σεβόμαστε τον Νίκο. Σαν παίκτη και σαν άνθρωπο».


QUOTE(www.pressaris.gr)
Δυο «θρύλοι» αγκαλιά για χατίρι του Νίκου Γκάλη!

Υπήρξαν αντίπαλοι για πολλά χρόνια σε επίπεδο συλλόγων αλλά και σε επίπεδο εθνικών ομάδων όμως δημιουργήθηκε μια δυνατή φιλία, η οποία παρέμεινε ισχυρή με το πέρασμα του χρόνου. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Ντόρον Τζάμσι συναντήθηκαν πριν από λίγη ώρα στο ξενοδοχείο όπου διαμένει η αποστολή της γαλλικής ομάδας και θα καταλύσουν όλοι οι υψηλοί προσκεκλημένοι της αυριανής μεγάλης εκδήλωσης προς τιμήν του Νίκου Γκάλη.


Οι δυο θρύλοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν παρουσία και της συζύγου του Ισραηλινού, Μεράβ και να θυμηθούν τα παλιά. Αστειεύτηκαν και φυσικά δεν έκρυψαν τη χαρά και τον ενθουσιασμό τους που αμφότεροι θα είναι παρόντες αύριο σ’ αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση για να τιμήσουν τον Νίκο Γκάλη!


Αύριο, πρώτα ο Θεός, τέτοια ώρα θα βρισκόμαστε στην τελευταία φάση της εκδήλωσης!!!
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Ο Νίκος Γκάλης στο PRESSARIS: «Θα είναι μια βραδιά που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ, ούτε ο κόσμος του Άρη!»

Λίγες ώρες έμειναν μέχρι να περάσουν σαν φιλμ από μπροστά μας τα «καλύτερά μας χρόνια» μέσα από την τιμητική εκδήλωση του Άρη για τον Νίκο Γκάλη. Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής μίλησε στο PRESSARIS στο περιθώριο της δεξίωσης που παραθέτει τώρα η οργανωτική επιτροπή στο Κτήμα Γεροβασιλείου και υπογράμμισε την δική του αγωνία και ανυπομονησία, αλλά και την βεβαιότητα πως ουδείς πρόκειται να ξεχάσει ότι συμβεί αύριο!


Ο Νίκος Γκάλης ρωτήθηκε αν έχει άγχος για αύριο κι αν αυτό το άγχος συγκρίνεται με τους αγώνες και αστειεύτηκε: «Ο αγώνας ήταν εύκολος…», προσθέτοντας πως «θα είναι πολύ συγκινητική η βραδιά, μια αξέχαστη βραδιά, που δεν πρόκειται να ξεχάσω εγώ ποτέ, ούτε ο κόσμος του Άρη. Περιμένω με αγωνία να γίνει η γιορτή!»

Σε ερώτηση για το ότι ο κόσμος περιμένει να δει αύριο να περνούν μέσα στο Παλέ τα «καλύτερά του χρόνια» συμφώνησε και δήλωσε πως «κακά τα ψέματα, ο κόσμος νοσταλγεί τις ωραίες στιγμές μέσα στους δύσκολους καιρούς που είμαστε τώρα. Θα θυμηθούν τα παλιά και θα τους έρθει και ένα χαμόγελο στο πρόσωπο».

Στην δεξίωση στο Κτήμα Γεροβασιλείου είδα φίλους και γνωστούς, πρώην συμπαίκτες και πρώην αντιπάλους: «Και για μένα είναι πολύ ευχάριστο και συγκινητικό που βλέπω τους παλιούς μου συμπαίκτες και αντίπαλους, προπονητές… Εντάξει… φέρνει πίσω τον χρόνο και αναμνήσεις που δεν θέλω να ξεχάσω» και σχολιάζοντας την ατάκα του Στόγιαν Βράνκοβιτς ότι ήρθαν όλοι στην Θεσσαλονίκη γιατί τον σέβονται και τον αγαπούν επεσήμανε πως «ο Στόγιαν εκτός πολύ καλός παίκτης και συμπαίκτης μου ήταν και φίλος μου πολύ καλός. Με όλα τα παιδιά δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε και τους αγαπάω και εγώ όλους».


QUOTE(www.pressaris.gr)
Γκάλης, Γιαννάκης (και τ’άλλα παιδιά) ξανά μαζί!

Στο κτήμα Γεροβασιλείου στην Επανομή Θεσσαλονίκης βρέθηκαν σήμερα το βράδυ οι υψηλοί προσκεκλημένοι της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ, που κατέφθασαν στη Θεσσαλονίκη για να τιμήσουν τον Νίκο Γκάλη στην εκδήλωση της 7ης Μαΐου στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.


Ο μεγάλος Έλληνας αθλητής, Νίκος Γκάλης, συνάντησε παλιούς γνώριμους και φίλους, αντίπαλους και συμπαίκτες μέσα στα γήπεδα. Παρόντες στο κτήμα Γεροβασιλείου ήταν οι Νίκος Γκάλης, Παναγιώτης Γιαννάκης, Γιώργος Χαλβατζάκης, Στόγιαν Βράνκοβιτς, Λάζαρος Λέσιτς, Στηβ Γιατζόγλου, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, Όντι Νόρις, Τζόρντι Βιγιακάμπα, Γιώργος Σιγάλας, Νίκος Λινάρδος, Ντόρον Τζάμσι, Βαγγέλης Αγγέλου, ο Πρόεδρος της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ , Λευτέρης Αρβανίτης, τα μέλη της Διοίκησης, Χρήστος Γαλιλαίας και Παύλος Ζουλιάμης, τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, Πέτρος Ράσογλου, Χρήστος Σαμαράς και Σωτήρης Κιοσέλογλου και το μέλος του ARIS GOLDEN CLUB, Γιώργος Ουζουνίδης.
gallistis
ο χριστοδούλου τελικά δε θα έρθει...ξέρουμε γιατί?

πλάκα θα έχει πάντως όταν μπει ο γιαννάκης να λέμε ''γιαννάκη προδότη,ιούδα ισκαριώτη'' smiley.gif smiley.gif .να το κάνουμε συμπούρμπουλο
AKRG
QUOTE (gallistis @ May 7 2013, 11:04 ) *
ο χριστοδούλου τελικά δε θα έρθει...ξέρουμε γιατί?

πλάκα θα έχει πάντως όταν μπει ο γιαννάκης να λέμε ''γιαννάκη προδότη,ιούδα ισκαριώτη'' smiley.gif smiley.gif .να το κάνουμε συμπούρμπουλο



παίζει κανένα λινκ για τον αγώνα ?
Basketomania
Η εκδήλωση θα προβληθεί και μέσω livestreaming στη WEB TV του www.novasports.gr, καθώς και στο facebook.com/Novasports.gr διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο».

http://www.thesout.gr/news/world-news/i-no...288381481237582
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Τζάμσι: «Κοιμήθηκα καλά στην Θεσσαλονίκη! Δεν έχουμε αγώνα με τον Άρη και τον Γκάλη…»

Ο Ντορόν Τζάμσι δεν θα παίξει αγώνα κόντρα στον Νίκο Γκάλη σήμερα. Γι” αυτό και απολαμβάνει τον ύπνο στην Θεσσαλονίκη! Τα χρόνια της δεκαετίας του ’80 δεν συνέβαινε αυτό! Δεν μπορούσε να κοιμηθεί ξέροντας ότι τον περιμένει ο Άρης και ο Γκάλης την επομένη!


Ο θρύλος της Μακάμπι τόνισε στο PRESSARIS πως «είναι πάντα κάτι παραπάνω από όμορφο να έρχομαι στην Ελλάδα, όχι μόνο στην Θεσσαλονίκη. Απλά εδώ είμαι γεμάτος αναμνήσεις, όχι μόνο γιατί παίζαμε μπάσκετ, αλλά γιατί στην καριέρα μου έκανα πολλούς φίλους και έχω πολλούς φίλους εδώ. Κάθε φορά που έρχομαι εδώ, έχω ένα μεγάλο χαμόγελο. Το να έρθεις, όμως, για ένα τέτοιο γεγονός, να συμμετέχω στην εκδήλωση για τον Γκάλη, θα πρέπει να βρω μια άλλη λέξη από το όμορφα, θα έλεγα ότι είναι όνειρο! Ξέρουμε ότι ο Γκάλης είναι θρύλος. Περιμένουμε αυτό το γεγονός εδώ και πολύ καιρό. Τα ονόματα που θα συμμετέχουν είναι τεράστια, αλλά τα αξίζει όλα! Ο Γκάλης ήταν κάτι παραπάνω από έναν μεγάλο σταρ, κάτι παραπάνω από μια νέα επίδραση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ειδικά στο ελληνικό μπάσκετ, γιατί η κορυφαία στιγμή του ελληνικού μπάσκετ είναι η κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ το 1987. Ποιος δεν είδε ότι ο Γκάλης ήταν τότε ο σταρ εκείνης της ομάδας» και πρόσθεσε: «Αντιλαμβάνομαι πόσο δύσκολοι είναι οι καιροί στην Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως επίσης και την σημασία που έχει αυτή η εκδήλωση όχι μόνο για τον Γκάλη, αλλά για όλη την πόλη…».

Ο Τζάμσι υπογράμμισε επίσης πως «αυτά που συνέβησαν τότε, συνέβησαν τότε. Το μπάσκετ αλλάζει πολύ. Αυτοί οι παίκτες χρησιμοποιούσαν το συναίσθημα, όπως και εγώ… Το να είμαι με αυτούς τους παίκτες και προπονητές ειναι μοναδικό. Το να είμαστε όλοι αυτοί εδώ, στην Θεσσαλονίκη, σημαίνει ότι ο Γκάλης μας ήθελε εδώ και αυτό είναι μεγάλη τιμή».

Ρωτήθηκε ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα του έλεγε και απάντησε: «Ότι κοιμήθηκα πολύ καλά… Γιατί; Πάντα όταν ερχόμουν εδώ και είχαμε παιχνίδι, δεν μπορούσα να κοιμηθώ όταν ήξερα ότι έχουμε αγώνα αύριο με τον Γκάλη…».


Σε περίπου ένα δίωρο θα ξεκινήσω για την Θεσσαλονίκη, μαζί με έναν κολλητό μου φίλο (φίλαθλο του συμπολίτη, αλλά ανοιχτόμυαλο και τρομερό φαν του Νικόλα). Εκεί θα συναντήσουμε και άλλα παιδιά, με τα οποία και θα παρακολουθήσουμε την εκδήλωση.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, στο γήπεδο θα μπούμε γύρω στις 18:30 με 19:00, ώστε να είμαστε άνετοι, αφού η εκδήλωση αρχίζει στις 20:00.

Εκτός από τον φίλο sarounas, θα βρεθεί άλλος στο Παλέ;

QUOTE(www.pressaris.gr)
Οι New York Times ήρθαν στη Θεσσαλονίκη για χάρη του Νίκου Γκάλη, το PRESSARIS μίλησε με τον απεσταλμένο τους

Η τεράστια κλάση του Νίκου Γκάλη έχει απασχολήσει εκατοντάδες φορές τα διεθνή ΜΜΕ με βραβεύσεις, αφιερώματα, συνεντεύξεις και αναγνώριση της μεγάλης αξίας του και των κατορθωμάτων του στα παρκέ. Η σημερινή εκδήλωση προς τιμήν του προκάλεσε το ενδιαφέρον μιας εκ των μεγαλύτερων εφημερίδων των ΗΠΑ, των New York Times που έστειλαν απεσταλμένο στη Θεσσαλονίκη για να καλύψει το σπουδαίο γεγονός και να μιλήσει με τον Νίκο Γκάλη αλλά και με ανθρώπους που τον έζησαν στους αγωνιστικούς χώρους.


Ο Κεν Μαγκουάιρ (σ.σ. στη φωτό χθες με τον Ντόρον Τζάμσι) ταξίδεψε στην Ελλάδα από τη Βοστώνη για να συνομιλήσει με τον ζωντανό θρύλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, να καταγράψει απόψεις και σχόλια συμπαικτών του και αντιπάλων και να ετοιμάσει ένα αφιέρωμα για την γραπτή έκδοση των New York Times, το οποίο θα ανεβεί και στην ηλεκτρονική έκδοση της πασίγνωστης αμερικάνικης εφημερίδας. «Γνωρίζω πολύ καλά ποιος είναι ο Νίκος Γκάλης. Η σχέση που έχει με την Αμερική κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την ιστορία του», είπε αρχικά ο Αμερικάνος δημοσιογράφος, μιλώντας στο PRESSARIS και πρόσθεσε: «Θα υπάρξει αναφορά σε διάφορα γεγονότα που σημάδεψαν την ζωή του. Ότι γεννήθηκε στο Νιου Τζέρσεϊ, ότι αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Σίτον Χολ, πως επιλέχθηκε στο ντραφτ του ΝΒΑ από τους Μπόστον Σέλτικς. Όλα έχουν τη δική τους σημασία στην πορεία που διέγραψε. Έχω έρθει στο παρελθόν στην Αθήνα και έχω συλλέξει κι άλλες πληροφορίες. Γνωρίζω πως ο Άρης με αυτόν και τον Παναγιώτη Γιαννάκη στη σύνθεση του ήταν για χρόνια κυρίαρχος στην Ελλάδα, κατακτώντας συνεχόμενα πρωταθλήματα. Θέλω όμως να μάθω κι άλλα πράγματα για τον Γκάλη». Κι ένα απ’ αυτά που θέλει να μάθει ο Κεν Μαγκουάιρ είναι γιατί χρειάστηκε να περάσουν τόσα χρόνια για να διοργανωθεί μια εκδήλωση προς τιμήν του κορυφαίου Έλληνα αθλητή. Ούτε ο ίδιος πάντως μπορεί να καταλάβει τους λόγους…
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Ομπράντοβιτς: «Ο Γκάλης άλλαξε το μπάσκετ»

Ως τον άνθρωπο που άλλαξε το μπάσκετ στην Έλλαδα και έδωσε το έναυσμα σε πολύ κόσμο να ασχοληθεί με το άθλημα χαρακτήρισε τον Νίκο Γκάλη ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.


Ο Σέρβος σπουδαίος τεχνικός τόνισε αρχικά πως «είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είναι μεγάλη τιμή για μένα που θα είμαι παρών στο μεγάλο φιλικό. Θα είναι μια ευκαιρία να συναντήσω καλούς φίλους αλλά κυρίως να τιμήσω με την παρουσία μου τον Νίκο Γκάλη. Να μιλήσουμε για τον Νίκο Γκάλη που όλοι οι άνθρωποι του μπάσκετ γνωρίζουν τι σημαίνει για το άθλημα».

Συμπλήρωσε για τη συμβολή του Γκάλη στην εκτόξευση του αθλήματος στην Ελλάδα. «Σίγουρα ο Γκάλης έκανε τη μεγάλη διαφορά. Άλλαξε το μπάσκετ. Εξαιτίας του ήταν πολλοί αυτοί που ξεκίνησαν να παίζουν μπάσκετ. Όποιος αναφέρεται στο μπάσκετ της Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης, το μυαλό του πάει στο Γκάλη».

Ήταν αρκετοί αυτοί που προσπάθησαν να σταματήσουν τον Γκάλη αλλά ήταν αδύνατο να το καταφέρουν σύμφωνα με τον «Ζοτς». «Πολλοί προπονητές προσπάθησαν να τον σταματήσουν αλλά ήταν αδύνατο να το κάνεις. Δεν υπήρχε τρόπος να τον σταματήσουμε. Ήταν ένας πολύ μεγάλος παίκτης, ένας εξαιρετικός παίκτης. Η παρουσία όλων εδώ, θυμίζει κάτι από τα παλιά. Είναι πολύ ευχάριστο γεγονός. Το όνομα του Γκάλη θα υπάρχει για πάντα χαραγμένο στην ιστορία του μπάσκετ και αυτό είναι το σημαντικότερο».


QUOTE(www.pressaris.gr)
Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν με… πολύ χαβαλέ!

Το ξενοδοχείο Porto Palace γεμίζει για λογαριασμό του Νίκου Γκάλη! Σήμερα ήρθε πολύς κόσμος στην Θεσσαλονίκη από την Αθήνα. Στο λόμπι του ξενοδοχείου το PRESSARIS «υποδέχτηκε» τον Ντίνο Αγγελίδη, τον Μιχαήλ Μισούνοφ, τον Μιχάλη Ρωμανίδη, τον Παναγιώτη Φασούλα, τον Μέμο Ιωάννου τον Νίκο Φιλίππου και πολλούς άλλους…


Όλοι τους, πρώην συμπαίκτες και αντίπαλοι είναι σήμερα στην Θεσσαλονίκη, έτοιμοι να τιμήσουν τον κορυφαίο Έλληνα μπασκετμπολίστα! Εκτός από τους προαναφερθέντες βρίσκονται ήδη στην πόλη ο Αργύρης Καμπούρης, ο Ντέιβιντ Στεργάκος, ο Δημήτρης Κοκολάκης, ο Τζον Κόρφας, ο Λιβέρης Ανδρίτσος, ο Νίκος Σταυρόπουλος.

Πηγαδάκια και χιούμορ με όλους τους παρευβρισκόμενους, που δεν σταματούν να εξιστορούν ιστορίες του παρελθόντος…


QUOTE(www.pressaris.gr)
Ο θρυλικός Όντι Νόρις μεταφέρει στον Γκάλη τα συγχαρητήρια του γιου του Νίκου!

Ο Όντι Νόρις μεταφέρει από την Βαρκελώνη συγχαρητήρια για να δώσει στον Νίκο Γκάλη. Όχι μόνο τα δικά του, αλλά και του γιου του, Νίκου, που πήρε το όνομά του από τον άνθρωπο που θα τιμήσει σήμερα ο πατέρας του!


Ο Αμερικανός σταρ της τότε Μπαρτσελόνα τόνισε πως «είναι τιμή να έχω δεχτεί πρόσκληση για να συμμετέχω και εγώ σε μια εκδήλωση για τον Νίκο Γκάλη. Πάντα ήμουν θαυμαστής του Νίκου, για πολλά χρόνια και ουσιαστικά αυτό θα είναι μια αφιέρωση στον Νίκο για όλα όσα έχει προσφέρει στο μπάσκετ. Αξίζει όλα όσα θα γίνουν γι” αυτόν και πραγματικά νιώθω τιμή που είμαι εδώ. Είμαι ενθουσιασμένος που επέστρεψα στην Ελλάδα».

Πρόσθεσε πως «ένα από τα παιχνίδια που πάντα θα θυμάμαι είναι ένα που κερδίσαμε τον Άρη στην Θεσσαλονίκη και οι οπαδοί του Άρη… τρελάθηκαν! Πετούσαν αντικείμενα στο παρκέ, όλοι έτρεχαν. ήταν ότι πιο τρελό είχα ζήσει. Από τις καλύτερες στιγμές του Γκάλη ήταν ένα παιχνίδι με τον Άρη στην Βαρκελώνη, όπου έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο εναντίον μας, πρέπει να είχε σκοράρει 45 πόντους, ήταν εξαιρετικό να τον βλέπεις να κάνει αυτά που έκανε».

Όταν ρωτήθηκε τι θα πει στον Γκάλη όταν τον δει απάντησε: «Θα του δώσω συγχαρητήρια και από μένα και από τον γιο μου τον Νίκο. Δεν έγινε τόσο καλός σαν τον Γκάλη, αλλά ξέρει τι σημαίνει ο Γκάλης για το ευρωπαϊκό μπάσκετ».
NKoulaf
QUOTE(gallistis @ May 7 2013, 10:04 ) *
ο χριστοδούλου τελικά δε θα έρθει...ξέρουμε γιατί?

πλάκα θα έχει πάντως όταν μπει ο γιαννάκης να λέμε ''γιαννάκη προδότη,ιούδα ισκαριώτη'' smiley.gif smiley.gif .να το κάνουμε συμπούρμπουλο



Ναί, ξέρουμε γιατί δεν θα έρθει ο Φάνης.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.