Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Νίκος Γκάλης!!!
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Μια… 11αδα highlights από τη μεγάλη του βραδιά του Νίκου Γκάλη (videos)



Ένα όμορφο αφιέρωμα με μια… 11αδα highlights από την τιμητική εκδήλωση για τον Νίκο Γκάλη φιλοξενεί η ιστοσελίδα του συνδρομητικού καναλιού!


Μέσα από έντεκα βίντεο, η Nova θυμίζει και πάλι σε όλους την μαγική βραδιά της 7ης Μαΐου, που ήταν αφιερωμένη στον ζωντανό θρύλο του ελληνικού αθλητισμού!

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να τα απολαύσετε!


Ωραία πράγματα!!!

Υ.Γ. Το link (πατήστε εδώ) μας μεταφέρει στην συγκεκριμένη σελίδα του www.novasports.gr wink.gif
SteelGandalf
Χρόνια πολλά, χρόνια καλά, ποιοτικά, γεμάτα υγεία, ευτυχία, οικογενειακή γαλήνη ΤΕΡΑΣΤΙΕ Νίκο Γκάλη.

Να χαίρεσαι την οικογένεια σου και, ιδιαίτερα, να απολαμβάνεις το μεγάλωμα της κόρη σου.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Ξανά υποψήφιος ο Γκάλης για το Χολ Οφ Φέιμ!

Ο Νίκος Γκάλης δημιούργησε λογαριασμό στο twitter, θα κάνει το ίδιο και στο facebook, πιθανώς θα αποκτήσει και την προσωπική του ιστοσελίδα και θα είναι ξανά υποψήφιος για να εισαχθεί στο Χολ Οφ Φέιμ του Παγκόσμιου μπάσκετ στο Σπρίνγκφιλντ.


Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες γύρω από τις υποψηφιότητες για την «τάξη του 2014″ ο Νίκος Γκάλης θα είναι ξανά μέσα σε αυτούς που θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στο Μουσείο του Παγκόσμιου μπάσκετ. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον Βλάντε Ντίβατς, ενώ ο Σαρούνας Μαρτσιουλιόνις θα είναι αλλά όχι με την ιδιότητα του παίκτη, αλλά του παράγοντα, όπως ο ίδιος ζήτησε από την επιτροπή του Χολ Οφ Φέιμ.

Βάσει των δημοσιευμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες υποψήφιοι για την «τάξη του 2014″ θα είναι επίσης οι Αλόνζο Μούρνινγκ, Κρις Ουέμπερ, Ρόμπερτ Χόρι, Τιμ Χαρνταγουέι, Μιτς Ρίτσμοντ, Σπένσερ Χέιγουντ, Μπομπ Σλικ Λέοναρντ, Τζορτζ Μακ Ίνις, Μορίς Τσικς και Πολ Γουέστφαλ.
SteelGandalf
QUOTE(ARIS.B.C.)
Σαν σήμερα πριν από 34 χρόνια, στις 2 Δεκεμβρίου του 1979, ο "θρύλος" του ΑΡΗ και του ελληνικού μπάσκετ, Νίκος Γκάλης, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την φανέλα του ΑΡΗ.

Ήταν στο παιχνίδι ΑΡΗΣ-Ηρακλής (79-78), στο οποίο ο μεγάλος Νικ σημείωσε 30 πόντους. Έκτοτε, δε σταμάτησε να σκοράρει και να προσφέρει χαρές στο Σύλλογο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ένας αθλητής που έκανε τον φίλαθλο κόσμο της χώρας και της Ευρώπης ολόκληρης, να υποκλιθεί στο μεγαλείο του και συνάμα να αναγνωρίσει τα σπάνια και μοναδικά χαρακτηριστικά του ως αθλητή, αλλά και την ποιότητά του ως άνθρωπο.


SteelGandalf
QUOTE(Nick Galis)
Πέρασαν 34 χρόνια από τη στιγμή που αγωνίσθηκα για πρώτη φορά στο Ελληνικό πρωτάθλημα με τα χρώματα του Άρη. Σαν σήμερα. Θυμάμαι τόσο ζωντανά εκείνο το παιχνίδι, που αποτέλεσε την αρχή της καριέρας μου στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Αν με ρωτήσετε αν μετάνιωσα που άφησα στην Αμερική την οικογένειά μου για να επιστρέψω στη χώρα που γεννήθηκαν οι γονείς μου, θα σας απαντήσω κατηγορηματικά όχι.
Έζησα μεγάλες στιγμές με τον Άρη και την Εθνική ομάδα, αλλά και στο μικρότερο διάστημά μου στον ΠΑΟ. Τι να πρωτοθυμηθώ από την καριέρα μου; Κρατώ μόνο τις καλές στιγμές που ήταν, σαφώς, πολύ περισσότερες.
Μετά το τέλος της αθλητικής καριέρας μου, είμαι ευτυχής που ο κόσμος συνεχίζει να δείχνει την αγάπη του στο πρόσωπό μου. Η αναγνώριση και η αγάπη των πολλών, τόσα χρόνια αφότου "κρέμασα" τα παπούτσια μου, αποτελούν για 'μένα το μεγαλύτερο δώρο. Είμαι ευγνώμων.
Τώρα ζω στην αγαπημένη μου πόλη, τη Θεσσαλονίκη, μαζί με την οικογένειά μου. Εδώ βρίσκονται οι φίλοι μου. Εδώ μένω!

34 years since my first appearance in the Greek Basketball league wearing ARIS jersey. I recall this first game which was the beginning of my career in Greece and Europe.
If somebody asks me whether I regretted that I left in United States of America my family to return to my parents’ country, I will categorically answer no.
I have lived great moments both with ARIS and Greek National Team and in the end of my career with PAO. What to recall from my career? I just keep the special moments that were clearly much more.
After the end of my athletic career, I ‘m glad that people continue to show their respect to me. Although I have retired from basketball before a long time the greatest gift for me is the recognition and the love of people. I am grateful.
Nowadays, I live together with my family and my friends in Thessaloniki, my favorite city.
SteelGandalf
Το βάζω εδώ γιατί ταιριάζει περισσότερο στον συγκεκριμένο χώρο, αφενός διότι δεν αποτελεί κάτι καινούργιο και αφετέρου διότι αφορά τον Νικόλα.

Να σας ευχηθώ, για μια ακόμη φορά, καλή χρονιά, γεμάτη υγεία, ευτυχία, τύχη και πολύ κουράγιο!

QUOTE(www.basketplus.gr)
Ο Γκάλης, ο επενδυτής και ο όρος της ενεργοποίησης!

Φίλοι μου και πάλι μαζί για να σας κάνω μια αποκάλυψη σχετικά με τις προσπάθειες που έκανε και κάνει ο Νίκος Γκάλης ώστε να ξαναγεννηθεί η κίτρινη Αυτοκρατορία και η Θεσσαλονίκη να γίνει και πάλι η Μητρόπολις του Ελληνικού μπάσκετ!!!


Ήταν λίγο μετά τον εορταστική εκδήλωση που έγινε προς τιμή του στο άλλοτε Παλέ και από τις 7 Μαΐου στο «NICK GALIS HALL» όταν ο Γκάλης δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από Έλληνα επιχειρηματία μεγάλου βεληνεκούς και με τεράστια οικονομική ευρωστία που του έλεγε:

«Νίκο είδα την εκδήλωση τηλεοπτικά γιατί έλειπα στο εξωτερικό. Ήθελα να ήμουν εκεί. Ήταν εκπληκτικό. Το άξιζες». Ο Νίκος αργότερα βρήκε μήνυμα στο mail του από τον εν λόγω επιχειρηματία που τελείωνε: «Θα τα πούμε όταν γυρίσω στη Ελλάδα!!»

Συνεργάτες του Νίκου που τυγχάνει να έχουν σχέση με την Αρειανή οικογένεια με την συμβουλή του κορυφαίου αθλητή όλων των εποχών ξεκίνησαν κάποιες συζητήσεις με διευθυντικά στελέχη του εν λόγω επιχειρηματία αφού είδαν την μεγάλη ευκαιρία να ξαναγίνει η Αυτοκρατορία. Ενδιαφέρον υπήρξε αλλά η υπόθεση κόλλησε στα χρέη του παρελθόντος αφού ο επιχειρηματίας ξεκαθάρισε ότι θέλει να αναλάβει την ΚΑΕ λευκή και χωρίς χρέη!

«Να τα πληρώσουν αυτοί που τα έκαναν !! Εγώ θέλω να πάρω την ΚΑΕ χωρίς χρέη και η επένδυση μου να πάει στην ομάδα και όχι στην αποπληρωμή χρεών!» ήταν η τελική του απόφαση και έτσι σταμάτησε έτσι αυτή η προσπάθεια!!! Σημειωτέον ότι εφόσον αυτή η ιστορία είχε θετική κατάληξη θα ενεργοποιείτο και ο Γκάλης σε ρόλο συμβούλου του επενδυτή. Αυτό άλλωστε επιθυμούσε ο εν λόγω επενδυτής αλλά και θα εξέλειπε και ο λόγος της αδρανοποίησης του ΝΙΚ!

Ο Γκάλης που είναι κοντά στην ΚΑΕ και την βοηθάει "σιωπηλά" σε αρκετά θέματα έχει θέση σαν όρο για να ασχοληθεί ενεργά με το κιτρινόμαυρο μπάσκετ την ύπαρξη ΕΠΕΝΔΥΤΗ ικανού να βάλει τον Άρη ξανά στον δρόμο των επιτυχιών και να τον ξανακάνει διεκδικητή κάθε χρόνο τίτλων στην Ελλάδα και ανταγωνιστικό στην Ευρώπη!

Παρά την αποτυχία την πρώτης προσπάθειας ο Νίκος αλλά και άνθρωποι του σε συνεννόηση με τον νυν πρόεδρο Λευτέρη Αρβανίτη συνεχίζουν το ψάξιμο αν και κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο να ευδοκιμήσει στην εποχή της οικονομικής κρίσης που ζούμε!!!

Όμως όσοι αγωνίζονται στην εύρεση επενδυτή ποντάρουν στα δυο μεγάλα ατού του Άρη!! Το ένα είναι ο Γκάλης και το άλλο ο κόσμος του! Αν ο Άρης με το 99 πάει το ποσό των χρεών του στα 3 εκατομμύρια από τα 5,5 και μάλιστα αποπληρωμένο σε 5 χρόνια ίσως γίνει πιο ανταγωνιστικός. Μάλιστα σε πρώτο βαθμό ίσως υπάρξει (και πρέπει) ενεργοποίηση των ήδη υπαρχόντων μετόχων!

Γιατί αν δεν βρεθεί επενδυτής κάποιοι θα πρέπει την επόμενη χρονιά να βοηθήσουν οικονομικά την διοίκηση ακόμη και αν η ΚΑΕ μπει στο άρθρο 99! Και υπάρχουν τέτοιοι μέσα στην Αρειανή οικογένεια! Γιατί καλές οι πλακέτες που δίνουν κάποιοι εκεί στο “GOLDEN CLUB” όμως αυτή την στιγμή η ΚΑΕ χρειάζεται οικονομική στήριξη για να μην δούμε σε κάποιους μήνες φαινόμενα ΠΑΕ και στο μπάσκετ!


Αναρωτιέμαι το γιατί να μην ισχύει η συγκεκριμένη πρόταση (αν δεν ισχύει φυσικά) και μετά την ένταξη του Άρη στο άρθρο 99, όταν με το καλό αυτή πραγματοποιηθεί. Ένα τέτοιο ποσό σε βάθος πενταετίας, είναι απολύτως διαχειρίσιμο, ειδικά σε έναν Άρη ανταγωνιστικό, με γεμάτο Nick Galis Hall και δυνατούς χορηγούς.

Μέσα στον Ιανουάριο θα έχουμε τα νέα σχετικά με την απόφαση για την υπαγωγή μας στην συγκεκριμένη διάταξη.
alien-tour
QUOTE
Από arisbc.gr
Το 1ο Διεθνές Τουρνουά “Nick Galis Cup” 09-07-2014
Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διεξαγωγή του 1ου Διεθνούς Τουρνουά “Nick Galis Cup”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2014 στο “Nick Galis Hall”.

Το 1ο Διεθνές Τουρνουά “Nick Galis Cup” , το οποίο φιλοδοξούμε να αποτελέσει θεσμό για το ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ, θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων του Συλλόγου μας και οι ομάδες που θα συμμετάσχουν σε αυτό μαζί με τον ΑΡΗ, είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Παναθηναϊκός και η Μπάνβιτ.


Αντί για Μπάνβιτ,θα ήθελα Μακάμπι,αλλά θα είναι US Tour για φιλικά,τότε.Άλλη καλή λύση θα ήταν η Armani Milano(ex Τρέϊσερ).Και Μπαρτσελόνα ίσως.
Του χρόνου αυτές. smiley.gif
SteelGandalf
QUOTE(ARIS B.C.)
Δήλωση του Νίκου Γκάλη αναφορικά με το 1ο Διεθνές Τουρνουά “Nick Galis Cup” που θα διεξαχθεί στις 20-21 Σεπτεμβρίου 2014 στο “Nick Galis Hall”:

«Τον προσεχή Σεπτέμβριο ξεκινά το 1ο Διεθνές Τουρνουά που θα φέρει το όνομά μου. Η διοίκηση υλοποιεί μία υπόσχεση που μου είχε δώσει. Διαβάζοντας τα ονόματα των ομάδων που θα λάβουν μέρος στο Τουρνουά και γνωρίζοντας τους ανθρώπους που μετέχουν στην οργανωτική επιτροπή, πιστεύω ότι η διοργάνωση θα πετύχει και θα γίνει θεσμός.

Ο λαός του ΑΡΗ θα αγκαλιάσει και αυτήν την προσπάθεια και θα δώσει με την παρουσία του, γεμίζοντας και τις δύο ημέρες το γήπεδο, το μήνυμα ότι στηρίζει την προσπάθεια που γίνεται για την οικονομική εξυγίανση της Κ.Α.Ε. και την αναγέννηση της ομάδας.

Τους δίνω ραντεβού στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου στο “Nick Galis Hall”. Θα είμαστε όλοι εκεί».
SteelGandalf
QUOTE(ARIS B.C.)
Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας μας ότι από την Πέμπτη (24/07) τίθενται σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του 1ου Διεθνούς Τουρνουά “Nick Galis Cup”, που θα πραγματοποιηθεί στις 20-21 Σεπτεμβρίου 2014 στο “Nick Galis Hall”, με τη συμμετοχή των ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Παναθηναϊκού και Μπάνβιτ.

Αναλυτικά ο πίνακας των τιμών των εισιτηρίων

Τιμές ημέρας (2 αγώνες) - Τιμές Διημέρου (4 αγώνες)

Όλο το γήπεδο (θύρες 1, 2-3Α, 2-3Β, 4, 5-6, 7, 8-9, 10): 20€ (2 αγώνες) - 35€ (4 αγώνες)
Θύρες 2-3 GOLD : 50€ (2 αγώνες) - 80€ (4 αγώνες)
Court Side Seats: 90€ (2 αγώνες) - 150€ (4 αγώνες)
Παιδικό εισιτήριο σε όλες τις θύρες του γηπέδου: 10€ (2 αγώνες) - 20€ (4 αγώνες)

Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται από τα γραφεία της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. (Γρ. Λαμπράκη 2, Παλαί ντε Σπορ, 1ος όροφος, 2310 265 600) καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00-17:00.

Την ίδια ημέρα έναρξης της διάθεσης των εισιτηρίων (Πέμπτη 24/07), θα είναι διαθέσιμη και η ηλεκτρονική αγορά μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε.


QUOTE(www.pressaris.gr)
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΘΡΥΛΕ ΤΟΥ ΑΡΗ, ΝΙΚΟ ΓΚΑΛΗ!!!

Σαν σήμερα, 57 χρόνια πριν, γεννήθηκε ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα!


Στις 23 Ιουλίου του 1957, ο Γιώργος και η Στέλλα Γεωργαλή έφεραν στον κόσμο τέταρτό τους παιδί. Ο μικρός Νίκος Γεωργαλής μπορεί να μην είδε το πρώτο του φως στη Ρόδο, τη γενέτειρα των γονιών του, αλλά στο Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, από την πρώτη στιγμή, όμως, στις φλέβες του έτρεχε αίμα ελληνικό.

Μερικά χρόνια αργότερα, οι συγκυρίες θα τον φέρουν πρώτα στο χώρο του μπάσκετ (αντί για το μποξ με το οποίο ασχολήθηκε πρώτα) και στην Ελλάδα λίγο αργότερα, αν και ένας από τους καλύτερους παίκτες του NCAA με την ομάδα του πανεπιστημίου Σίτον Χολ.

Ο Νίκος Γκάλης, όπως μετρέτρεψε το επώνυμό του (Geor-galis), έφτασε στην Ελλάδα το 1979 για λογαριασμό του Αρη και έμελλε να αλλάξει για πάντα την έννοια μπάσκετ στην ελληνική επικράτεια. Ο κορυφαίος Ελληνας παίκτης όλων των εποχών μεσουράνησε τη δεκαετία του ’80, έβαλε την… πορτοκαλί θεά σε όλα τα σπίτια της χώρας μας, ηγήθηκε της πρώτης ομαδικής διεθνούς διάκρισης το 1987 και στις 23 Ιουλίου συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής.
Το who-is-who

Ονομα: Νίκος

Επώνυμο: Γεωργαλής (Γκάλης)

Ημερομηνία γέννησης: 23 Ιουλίου 1957

Τόπος γέννησης: Νιου Τζέρσεϊ (ΗΠΑ)

Υψος: 1,83μ.

Θέση: Σούτινγκ γκαρντ

Ομάδες: Σίτον Χολ (1975-79), Αρης (1979-92), Παναθηναϊκός (1992-95)

Διεθνής: 168 φορές (5.131 πόντοι)
Τίτλοι

8 Πρωταθλήματα Ελλάδας: 1983, 1985, 1986, 1987, 1988, 1989, 1990, 1991

7 Κύπελλα Ελλάδας: 1985, 1987, 1988, 1989, 1990, 1992, 1993

1 Ευρωμπάσκετ: 1987 (φιναλίστ το 1989)
Διακρίσεις

Μέλος του Hall of Fame της FIBA

4 φορές MVP του ελληνικού πρωταθλήματος: 1988, 1989, 1990, 1991

3 φορές MVP του προολυμπιακού τουρνουά: 1980, 1984, 1988

1 φορά MVP Ευρωμπάσκετ: 1987

4 φορές πρώτος σκόρερ στο Ευρωμπάσκετ: 1983, 1987, 1989, 1991

2 φορές πρώτος σκόρερ του προολυμπιακού τουρνουά: 1984, 1988

1 φορά πρώτος σκόρερ στο Μουντομπάσκετ: 1986

Τρίτος σκόρερ στο NCAA το 1978-79 με 27,5 πόντους ανά παιχνίδι

Αναδείχθηκε πέντε φορές πρώτος σκόρερ σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Ευρωμπάσκετ και άλλες τόσες Πολυτιμότερος Παίκτης. Αποκορύφωμα της καριέρας του το έπος του 1987, όταν η Εθνική Ελλάδας κέρδισε με 103-101 στην παράταση την κραταιά Σοβιετική Ενωση στον τελικό του Ευρωμπάσκετ και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.
Μετά το μπάσκετ…

Το 1995 αποχώρησε από την ενεργό δράση (με άδοξο τρόπο είναι η αλήθεια) και έκτοτε ποτέ δεν… γύρισε το βλέμμα του στο παρελθόν, αν και σε 854 επίσημα παιχνίδια σημείωσε 25.995 πόντους (30,4 μ.ό.).

Το 2007 τιμήθηκε με το μετάλλιο τιμής στην Ευρωλίγκα και στις 12 Σεπτεμβρίου του 2007, σε μία ειδική εκδήλωση, θα γίνει και επισήμως μέλος του Hall of Fame της FIBA. «Είναι μία φοβερή διάκριση. Θυμάμαι από τότε που ήμουν μικρός, όταν έβλεπα τους παίκτες που έμπαιναν στο Hall of Fame, έλεγα ότι ήθελα κάποια μέρα να είμαι κι εγώ εκεί. Και να που το κατάφερα», τονίζει ο ίδιος.
Η βράβευση

«Εδώ είναι το σπίτι μου και όλοι εσείς είστε η οικογένειά μου. Εχω να νοιώσω τέτοια συγκίνηση από τότε που γεννήθηκε η μικρή μου». Λένε ότι οι άντρες δεν κλαίνε, αλλά πώς να κρατήσει ο Νίκος Γκάλης τα δάκρυά του μπροστά στους δικούς του ανθρώπους, που έστω και με καθυστέρηση 18 χρόνων, τον τίμησαν δεόντως…

Αποθεώνοντάς τον μάλιστα με το κλασσικό τους σύνθημα: «Τι την έκανε τη μπάλα ο θεός».

Η εκδήλωση βράβευσης του Νίκου Γκάλη από τον Αρη την Τρίτη 7 Μαΐου, θα μείνει στην ιστορία ως μια από τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του, η οποία τελείωσε τόσο άδοξα στις αρχές της δεκαετίας του 1990.
Σήμερα…

Επέστρεψε στην ομάδα που δόξασε και δοξάστηκε. Είναι σύμβουλος της διοίκησης της ΚΑΕ Άρης, έχοντας και τον ρόλο του πρεσβευτή του Άρη παγκοσμίως.
Τα ρεκόρ του Νίκου Γκάλη

- Πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο ελληνικό πρωτάθλημα (12.714 πόντοι)

- Πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο ελληνικό κύπελλο (1.485 πόντοι)

- Πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στα κύπελλα Ευρώπης (4.896 πόντοι, 148 αγώνες)

- Μετρά 99 συνεχείς παρουσίες στο ελληνικό πρωτάθλημα

- Αγωνίστηκε πέντε φορές στη Μικτή Ευρώπης

- Ρεκόρ πόντων σε τελικό: 52 το 1987

- Ατομικό ρεκόρ πόντων στο πρωτάθλημα: 62 το 1981 στο Αρης-Ιωνικός (με τον Παναγιώτη Γιαννάκη να σημειώνει στο ίδιο παιχνίδι για τον Ιωνικό 73 πόντους!)

- Ατομικό ρεκόρ πόντων στο κύπελλο: 52 το 1987, Αρης-Πανελλήνιος

- Ατομικό ρεκόρ πόντων σε ευρωπαϊκό παιχνίδι: 57 το 1981 στο Αρης-Καρέρα για το Κόρατς

- Ατομικό ρεκόρ πόντων με την Εθνική: 53 στο Ελλάδα-Παναμάς

- Εχει σημειώσει τουλάχιστον 40 πόντους σε 105 αγώνες με τον Αρη!

- Αναδείχθηκε έντεκα φορές πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος

- Στο τελευταίο του παιχνίδι με την Εθνική Ελλάδας (στις 29 Ιουνίου του 1991 κόντρα στην Τσεχοσλοβακία) πετυχαίνει 37 πόντους.

- Δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών με την Εθνική Ελλάδας (5.131 πόντοι, 30,46 μ.ό.)


Χρόνια πολλά, καλά, δημιουργικά, υγιή, ευτυχισμένα, με πολλές χαρές και ό,τι άλλο επιθυμείς!
gspara
http://www.superbasket.gr/permalink/256360...medium=facebook
To τουρνουα ''Nick Gallis Cup'' θα μεταδoθει ζωντανα απο την NEΡΙΤ Sports.
SteelGandalf
QUOTE(www.arisbc.gr)
Το πρόγραμμα του διημέρου στο «Nick Galis Cup»

Το 1ο Διεθνές Τουρνουά «Nick Galis Cup», με τη συμμετοχή των ΑΡΗ, Παναθηναϊκού, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπάνβιτ, είναι προ των πυλών και το αναλυτικό πρόγραμμα του διημέρου έχει ως εξής:


Το Σάββατο 20/9, στις 17:55 θα γίνει η είσοδος της Μπάνβιτ και πέντε λεπτά αργότερα αυτή του ΑΡΗ. Στις 18:20 θα προβληθεί ένα πεντάλεπτο βίντεο – αφιέρωμα στον Νίκο Γκάλη, προς τιμήν του οποίου γίνεται το μεγάλο τουρνουά. Θα ακολουθήσουν σύντομοι χαιρετισμοί από τον πρόεδρο της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., Λευτέρη Αρβανίτη και του Νίκου Γκάλη.

Στις 18:45 θα ξεκινήσει ο πρώτος ημιτελικός, ανάμεσα στον ΑΡΗ και την Μπάνβιτ. Στο ημίχρονο του αγώνα, στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων του συλλόγου, θα βραβευτούν ο γηραιότερος αθλητής καλαθοσφαίρισης του ΑΡΗ, Αστέριος Γούσιος, ο γηραιότερος υπάλληλος του ΑΡΗ, Σόλων Υψηλάντης και ο μπασκετικός παράγοντας / οικογένειας του ΑΡΗ, Πέτρος Ράσογλου.

Μετά το τέλος της πρώτης αναμέτρησης θα γίνει παράδοση φανέλας με την υπογραφή όλων των παικτών κάθε ομάδας, παρουσία του Νίκου Γκάλη, από τον αρχηγό κάθε ομάδας προς τον αντιπρόεδρο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού CHARITY IDOLS, Θόδωρο Σουρβλά.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, θα βραβεύσει τον Νίκο Γκάλη για την προσφορά του στο μπάσκετ και τον ελληνικό αθλητισμό.

Στις 21:00 θα ξεκινήσει ο δεύτερος ημιτελικός του τουρνουά ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Την Κυριακή, 21/9, στις 18:30 θα ξεκινήσει ο μικρός τελικός, ανάμεσα στους ηττημένους των δύο ημιτελικών. Στο ημίχρονο του αγώνα θα γίνει διαγωνισμός τριπόντων και σουτ από το κέντρο του γηπέδου.

Μετά τη λήξη του μικρού τελικού, θα διεξαχθεί δεκάλεπτος αγώνας αθλητών του προπαιδικού τμήματος του ΑΡΗ.

Στις 21:00 θα ξεκινήσει ο μεγάλος τελικός, ανάμεσα στους δύο νικητές των ημιτελικών. Στις 23:00 θα λάβει χώρα η τελετή λήξης και οι απονομές στις ομάδες αλλά και τον MVP του τουρνουά.


Αποτελεί τεράστια τιμή για τον ανυπέρβλητο Νίκο Γκάλη μας.

Επιβάλλεται, όσοι μπορούμε, να βρεθούμε στο "Nick Galis Hall" για να τον τιμήσουμε για άλλη μια φορά.

Είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνουμε για έναν τέτοιον άνθρωπο.
SteelGandalf
Το μήνυμα του Νίκου Γκάλη για το πρώτο τουρνουά που φέρει το όνομα του:

«Περιμένω ένα γεμάτο γήπεδο και ως δείγμα της στήριξης που μπορεί να προσφέρει ο κόσμος στην προσπάθεια αναγέννησης του Άρη».

«Είναι σίγουρα μεγάλη τιμή να διοργανώνεται ένα τουρνουά με το όνομά σου»

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Άρη για αυτήν την πρωτοβουλία και πιστεύω ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει αυτό το τουρνουά, στο οποίο θα πάρουν μέρος μεγάλες ομάδες του ευρωπαϊκού μπάσκετ, όπως ο Άρης, ο Παναθηναϊκός, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Μπάνβιτ. Ευχαριστώ τις ομάδες που θα με τιμήσουν με την παρουσία τους».

«Το τουρνουά είναι υψηλού επιπέδου και πιστεύω ότι ο κόσμος θα φύγει ικανοποιημένος από το γήπεδο και τις δύο μέρες των αγώνων»

«Περιμένω ένα γεμάτο γήπεδο και ως ένα δείγμα της στήριξης που μπορεί να προσφέρει ο κόσμος στον Άρη στην προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης και αναγέννησης της ομάδας. Θα είναι καλό και για τις ομάδες που θα πάρουν μέρος σ’ αυτούς τους αγώνες, αφού θα δώσουν δυνατά τεστ ενόψει της νέας σεζόν».

«Εύχομαι αυτό το τουρνουά να γίνει θεσμός και να έρχονται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη ομάδες από την ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ»

«Είναι μία αξιέπαινη προσπάθεια της διοίκησης της ΚΑΕ Άρης».
Weekendman
Εμφάνιση ντροπή από την Μπάνβιτ στο πρώτο ημίχρονο με την βοήθεια του Άρη…
SteveNashidis
Πολύ καλή αμυντική λειτουργία του Αρη που πιέζει ασφυκτικά την Μπάνβιτ και έτσι έχει πετύχει εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό με κλεψίματα . Οι πολλές βοήθειες που έχει επιλέξει ο Πρίφτης είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί η μπάνβιτ από το αγωνιστικό της πλάνο .
Στην επίθεση από την άλλη ο Βεζένκοφ κάνει τα δικά του και δεν σταματιέται εύκολα και όπως βλέπω πολλές φάσεις ο Αρης δεν παίζει με καθαρό σέντερ αλλά με ένα ευέλικτο σχήμα με τον Βεζενκοφ στο 5 μιας και τα υπόλοιπα 5αρια δεν έχουν έφεση στο σκοράρισμα.
Το γήπεδο σχετικά άδειο και αυτό συγκαταλέγεται στα αρνητικά μιας και είναι προς τιμή του Γκάλη και θα έπρεπε να ήταν γεμάτο .
tuareg
QUOTE (Weekendman @ Sep 20 2014, 19:20 ) *
Εμφάνιση ντροπή από την Μπάνβιτ στο πρώτο ημίχρονο με την βοήθεια του Άρη…


η ντροπη ειναι στις κερκιδες
Weekendman
QUOTE(tuareg @ Sep 20 2014, 19:27 ) *
η ντροπη ειναι στις κερκιδες


Δεν ήταν κάτι εντελώς αναπάντεχο όμως....


air_23
QUOTE (Weekendman @ Sep 20 2014, 19:20 ) *
Εμφάνιση ντροπή από την Μπάνβιτ στο πρώτο ημίχρονο με την βοήθεια του Άρη…

γτ ντροπη?ειναι εξαιρετικος αμυντικα ο αρης
SkyFall
QUOTE (tuareg @ Sep 20 2014, 19:27 ) *
η ντροπη ειναι στις κερκιδες


είσαι μέσα ή θα πας κατευθείαν για Παναθηναικό? blink.gif
tuareg
QUOTE (SkyFall @ Sep 20 2014, 19:48 ) *
είσαι μέσα ή θα πας κατευθείαν για Παναθηναικό? blink.gif


αφου σου χω πει ρε Πειραια μενω...δε μπορεσα ν'ανεβω.
Εξαιρετικη αμυνα με καλες περιστροφες,στην επιθεση τρεξιμο,στο 5-5 εχουμε προβλημα.
mephisto22
Ελεηστε τον μη εχοντα λινκ να παρακολουθησει το ματσακιον biggrin.gif

ενα λινκ πλιζ
mephisto22
Ακυρο τελικα, το δειχνει η Νεριτ, οπως με ενημερωσε ο φιλος Zoys
sarounas
δεν άξιζε τέτοιο χάλι στον Νικ...πολύ προχειροδουλειά μοιάζει και δυστυχώς φάνηκε η απογοήτευσή του ακόμη και στις δηλώσεις που τόνισε πως θα μπορούσαν να έρθουν περισσότεροι blink.gif

μακάρι αύριο στον τελικό να γεμίσει το γήπεδο μπας και βελτιωθεί η εικόνα, βέβαια δεν ξέρω τί τιμές έχουν τα εισιτήρια γιατί είναι και δύσκολοι οι καιροί 68.gif αν αυτό δεν γίνει μάλλον θα είναι η πρώτη και τελευταία φορά που διεξήχθει αυτό το τουρνουά.
tuareg
35 euro το διημερο ηταν τα εισιτηρια
SteelGandalf
Εντάξει, πόσο θα έκανε το εισιτήριο ώστε να μην γεμίσει ένα Παλέ;;;

Δηλαδή, ολόκληρη η Θεσσαλονίκη (και οι γύρω περιοχές) δεν αρκούν για να το γεμίσουν;

Ντροπή το θεωρώ κι εγώ, άσχετα που κι εγώ δεν πήγα εξαιτίας της οικονομικής δυσχέρειας μου...

Κατά τ' άλλα, εξαιρετική και ελπιδοφόρα εμφάνιση για την ομάδα μας, αλλά συμφωνώ με τον Βασίλη πως στο 5x5 θα έχουμε θέματα.
Paris87
20Ε τη μια μερα ειναι πολλα. Δηλαδη 10 ευρω το φιλικο, σαν κανονικος αγωνας.
bodiroga10
ο κοσμος μπορει να ηταν λιγος αλλα ηταν ποιοτικος...αν γινοταν πχ αυτο το τουρνουα στο κλειστο της αρτακης πχ για τον φανη χριστοδουλου θα ακουγες ολο εμετικα συνθηματα για τον διαμαντιδη ενω σημερα ακουγες να τον χειροκροτουν....
νομιζω τα 35 ευρω ηταν υπερβολη...αν υπαρχει ομως ενας ελληνας μπασκετμπολιστα που αξιζε να τα δωσεις προς τιμην του σιγουρα αυτος ειναι ο γκαλης.....
tuareg
τα συνδεσμικα ειχα 20 euro για το διημερο και στο παρτυ για τα γεννεθλια της κορης μου πιο πολυς κοσμος υπηρχε στο σπιτι μου απο το πεταλο του παλε
patissiotis
QUOTE (tuareg @ Sep 20 2014, 19:27 ) *
η ντροπη ειναι στις κερκιδες


Πεστα ρε φιλε!!! Μεγαλη ντροπη να μην ειναι το γηπεδο γεματο σε ενα τετοιο τουρνουα. Δεν ειναι θεμα των φιλων του Αρη, ειναι θεμα αθλητικης παιδειας. Οι Ελληνες ΔΕΝ ειμαστε φιλαθλοι, ειμαστε οπαδοι, αγαπαμε μονο τις ομαδες μας. Γουσταρουμε την νικη και φτιαχνομαστε να την "λεμε" στον αντιπαλο. Αν το ματς δεν ειναι "σημαντικο" και η ομαδα δεν "γ@μ@ει και δερνει" δεν παμε γηπεδο. Ετσι εξηγειται το μισος εναντι των Ισπανων σε μπασκετ και ποδοσφαιρο. Κανονικα θα επρεπε μονο να τους θαυμαζουμε και να προσπαθουμε να αντιγραψουμε οτι αρτιοτερο-ομορφοτερο εχει αναδειχθει σε ομαδικο αθλημα εδω και παραπανω απο 10 χρονια. Αντιθετως τους χλευαζουμε και τους λοιδωρουμε επειδη ειναι οι καλυτεροι, εχουν κατακτησει τα παντα και οπου μας βρισκουν μας κερδιζουν...

Παντως αφου δεν γεμισε το κλειστο και στη Θεσσαλονικη για τον "Θεο" το προβλημα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ...
KingCrimson
Παμε για πρωταθλημα φετος! Ομαδαρα!
Dred11
Έτσι που βλέπω τον Άρη θεωρώ ότι μπορεί να κάνει κηδείες στους δύο νότιους αναλόγως βέβαια με την εποχή και την κατάσταση που θα τους πετύχει. Μακάρι να ανέβει κι άλλο όπως κι ο ΠΑΟΚ να έχουμε μια ωραία λίγκα.
SteelGandalf
To 1o τουρνουά, προς τιμήν του θρύλου, Nick Galis Cup, μόλις ολοκληρώθηκε.

Η Αυτοκράτορας ήταν αυτός που το κατέκτησε και πολύ δίκαια θα έλεγα. Κοίταξε στα μάτια δύο πολύ δυνατές αντιπάλους και κατάφερε να τις κερδίσει, αποδίδοντας εξαιρετικό μπάσκετ (τηρουμένων των αναλογιών) κατά διαστήματα.

QUOTE(www.arisbc.gr)
Ο ΑΡΗΣ κατέκτησε το «Nick Galis Cup», 60-59 την ΤΣΣΚΑ

Ο ΑΡΗΣ κατέκτησε το 1ο Διεθνές Τουρνουά «Nick Galis Cup», αφού στον τελικό κέρδισε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 60-59. Τη συγκλονιστική αναμέτρηση έκρινε ένα καλάθι του Μοχάμεντ Πάσαλιτς 2 δέκατα του δευτερολέπτου πριν από το τέλος.


Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε καλύτερα, όμως η ΤΣΣΚΑ πέρασε με 15-19 στο δεκάλεπτο χάρη στον οίστρο του Τζάκσον. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ξαναπήρε το προβάδισμα (31-29), όμως δύο τρίποντα του Τζάκσον επέτρεψαν στη ρωσική ομάδα να κλείσει το ημίχρονο στο 31-35.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΑΡΗΣ έπαιξε εντυπωσιακή άμυνα και επέτρεψε μόλις 6 πόντους στην ΤΣΣΚΑ. Με τον Ριντ να φτάνει τους 16 πόντους, προηγήθηκε με 49-41 στο 30’.

Ο ΑΡΗΣ προηγήθηκε και με 12 πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο (56-44) όμως ένα αντιαθλητικό φάουλ και μία τεχνική ποινή έδωσαν την ευκαιρία στην ΤΣΣΚΑ όχι μόνο να πλησιάσει, αλλά να περάσει με 58-69. Όμως ο Πάσαλιτς «μίλησε» τελευταίος, αφού με καλάθι στα 2 δέκατα πριν τη λήξη, χάρισε τη νίκη – πρωτιά στον ΑΡΗ.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 31-35, 49-41, 60-59.

ΑΡΗΣ: Πάσαλιτς 9 (1), Δήμας, Ριντ 16 (2), Τόμας 5, Πουλιανίτης, Χαρίσης 5, Καραθανάσης, Βεζένκοφ 12 (1), Νέιμικ 6, Μούρτος 5, Σίμτσακ 2, Σαμαράς.

ΤΣΣΚΑ: Φριτζόν 3 (1), Νίκολς 4, Τζάκσον 19 (3), Μαρκοϊσβίλι 10 (2), Κορόμπκιν, Ουίμς 6, Ζοζούλιν, Στέμπκοφ 3 (1), Βορόντσεβιτς 5 (1), Καούν, Χάινς 9
T.W.Is.M.
Η αρση μεταγραφων απο το εξωτερικο φαινεται να βγαινει σε πολυ καλο στον Αρη. Τα πρωτα δειγματα ειναι πολυ καλα νομιζω.
Ελπιζω να παρουσιαστει το ιδιο ανταγωνιστικος και στο πρωταθλημα.
SteveNashidis
Πάρα πολύ καλή αμυντική λειτουργία από τον Άρη και ειλικρινά δεν το περίμενα να νικήσει και την Τσσκ.
Πολύ καλή δουλειά από τον Πριφτη που διάλεξε καλούς ξένους, τους έδωσε συγκεκριμένο ρόλο μαζί με τα νέα παιδιά που είχαν αρκετό χρόνο σε αυτό το καπ.
Ο βεζενκοφ ξεχωρίζει και σύντομα θα τον κυνηγάνε πολλές ομάδες.
hagi
Μπράβο στην ομάδα.. Μου άρεσε και μένα πολύ.. Σίγουρα έχουμε ακόμη προβλήματα αλλά οι ξένοι φάνηκαν ότι μπορούν να βοηθήσουν και να τρέξουν την ομάδα.

Για τις κερκίδες τί να πω.. Όλοι εμείς που μένουμε μακρία όπως εγώ νομίζω απογοητευόμαστε που βλέπουμε ολόκληρη Θεσσαλονίκη να μην μπορεί να γεμίσει ένα Παλέ 5.000 .. Πραγματικά κρίμα .. Είμαι σίγουρος ότι σε αυτο το άθλημα με τα πόδια θα είχε σίγουρα πάνω από 5.000 κόσμο.. Ο κόσμος μόνο αν πάμε για πρωτάθλημα θα πάει.. οι κλασικοί φίλαθλοι.. Αλλά άραγε οι μπασκετικοί ή έστω αυτοί που τους αρέσουν όλα τα σπορ είναι άραγε μόνο 2000-3000 ;;

Τί να πω ρε παιδιά ρεζίλι για άλλη μια φορά.. Μόνο να φωνάζουμε ξέρουμε ότι δεν πάμε καλά ..Να στηρίξουμε την ομάδα σε γεμάτο γήπεδο ώστε να σπρώξουμε για τη νίκη δεν το ξέρουμε..Δεν μας κόβει ότι έτσι μόνο θα πάμε μπροστά..

Α ρε να μην μένω Θεσσαλονική!!!
SteelGandalf
Κι εγώ δεν κατοικώ στην Θεσσαλονίκη.

Είμαι βέβαια πολύ κοντά, αλλά με αυτή την οικονομική συγκυρία, δυστυχώς δεν μπορούσα να βρεθώ στο γήπεδο.

Βλέπετε, οι προτεραιότητες των υποχρεώσεων που πρέπει να καλυφθούν, δεν μου επέτρεψαν να ξοδέψω αυτά τα χρήματα ώστε να βρεθώ, αν και το ήθελα με την ψυχή μου, στο Nick Galis Hall, για να τιμήσω ξανά το Νικόλα μας, αλλά και για να απολαύσω το Αυτοκρατορικό μπάσκετ της ομάδας μου (αυτό, η αλήθεια είναι πως, δεν το περίμενα και με εξέπληξε ευχάριστα).

Θλίβομαι πραγματικά που ο κόσμος της Θεσσαλονίκης δεν ανταποκρίθηκε ούτε στο ελάχιστο, σε αυτό το κάλεσμα. Δεν μπορούσα να φανταστώ ένα γήπεδο με λιγότερο από 5000 κόσμου, αλλά αυτό που συνέβη το θεωρώ ντροπή και ασέβεια, κυρίως απέναντι στον Νικόλα.

Δεν μπορεί να μην υπήρχαν τόσα "πορτοφόλια" που αντέχουν στις σημερινές δυσκολίες. Αδυνατώ να το πιστέψω δηλαδή...
Timemaster
ούτε και εγώ μπόρεσα να πάω λόγο υποχρεώσεων στο γήπεδο...
όμως έδωσα το εισιτήριο του διημέρου στο ανιψάκι μου (ΠΑΟΚσης) και για να μη πάει μόνος του πλήρωσα και το εισιτήριο του φίλου του.
Έτσι και με δύο εισιτήρια ενίσχυσα την ΚΑΕ και έφερα νέο αλλόθρησκο αίμα στο σωματείο

69.gif


Στα του Μπάσκετ τώρα μιας και παρακολούθησα τα παιχνίδια σε tv και internet...
Η ομάδα για ένα περίεργο λόγο δεν είναι πιασμένη.
Κανονικά οι παίχτες θα έπρεπε να μη μπορούν να πάρουν τα πόδια τους από την προετοιμασία.
Αυτό μου δείχνει ή ότι δε κάναμε καλή προετοιμασία (από άποψη φυσικής κατάστασης) ή το τεχνικό τιμ έχει στίσει ένα διαφορετικό σύστημα. Θα φανεί στην πορεία αλλά θα περιμένω ένα μεγάλο ντεφορμάρισμα τον Φλεβάρη και μια μίνι δεύτερη προετοιμασία.

Τα θετικά είναι πως οι παίχτες έχουν δεθεί μεταξύ τους. Βγαίνουν αλληλοκαλύψεις και αυτοματισμοί ειδικά στην άμυνα.
Σε αυτό βοηθάνε οι τρεις ξένοι που έχουν πολύπλευρη συνεισφορά στο παιχνίδι της ομάδος. Παίζουν καλή ατομική και ομαδική άμυνα και παλεύουν όλοι για το ριμπάουντ.

Και αυτή θα είναι η δύναμη της ομάδος και φέτος. Δε θα έχει έναν καλό σκόρερ αλλά 6-7 που ανά πάσα στιγμή στο παιχνίδι μπορούν να σκοράρουν ενώ τους 10-15 πόντους παραπάνω που θέλαμε πέρσι θα τους πάρουμε από τα καλύτερα ριμπάουντ και την ακόμα πιο επιθετική μας άμυνα.

Γενικά είναι μια ομάδα που θυμίζει την φετινή εθνική Ελλάδος.

Υ.Γ.1 Αν θα ψήφιζα κάποιον για πρώτο σκόρερ φέτος θα διάλεγα τον Βεζένκωφ και για πρώτο ριμπάουντερ τον Τόμας. Ενώ την έκπληξη θα την έχουμε από τον Γκίκα. Νομίζω πως ο τραυματισμός του πέρσι τον άφησε πίσω και φέτος θα είναι πολύ καλύτερος και σε οργάνωση και σε εκτέλεση.
Υ.Γ.2 Ο Αρχηγός θα παίζει τον τριάρι φέτος πίσω από τον Ριντ με αποτέλεσμα να παίζουμε με δύο και τρεις χειριστές της μπάλας συνέχεια μέσα στο παιχνίδι.
Υ.Γ.3 Νομίζω πως ο εφικτός στόχος φέτος είναι η τετράδα και ο σίγουρος η εξάδα.

rolleyes.gif

τώρα για τον κόσμο που διάβασα τα σχόλια:

α. Δε περίμενα να έχει πάνω από 2000-2500 άτομα.
β. Καλός ή κακός οι "μπασκετικοί" τόσοι είμαστε και όπως διαβάζω, ακούω και βλέπω, τους "άλλους" προτιμάμε να μην έρχονται.
γ. Οι τιμές για φιλικά παιχνίδια ήταν τσουχτερές όπως και να έχει. Εγώ για να πάω με την γυναίκα μου (που συνήθως αυτή έρχεται μαζί μου) 70 ευρώ συν καφέδες κ.λ.π. ένα 90άρι Ή να πάει ένας γονιός με τον πιτσιρικά του ήθελε ένα 70άρι το διήμερο ή 50-40 ευρώ την κάθε μέρα. Είναι πολλά λεφτά όπως και να το κάνεις. Θα έπρεπε με κάθε κανονικό εισιτήριο το παιδικό να είναι με συμβολική τιμή 5 ευρώ το διήμερο. Έτσι ένας γονέας θα πάρει το παιδί του και με 40 ευρώ θα δει όλα τα παιχνίδια και τα υπόλοιπα λεφτά θα τα αφήσει στην μπουτίκ.
δ. Ο σκοπός όπως είπε και ο Μεγάλος δεν είναι να έρχονται οι οργανωμένοι και οι φανατικοί αλλά οικογένειες και παιδιά και να δουν το μπάσκετ σαν θέαμα. Με τον τρόπο αυτό σε 2-3 χρόνια θα έχεις γεμάτο γήπεδο σε κάθε παιχνίδι.
ε. Ένας λόγος που κόσμος δε πήγε στο γήπεδο ήταν και η τηλεοπτική κάλυψη αν και δε νομίζω πως χωρίς αυτήν θα γέμιζε το παλέ αλλά άλλα 500 άτομα σίγουρα είπαν να το δούνε από το καναπέ.


rolleyes.gif
SteelGandalf
Συγχαρητήρια, ειδικά, για το 1ο σκέλος του μηνύματος σου!!!

Για τον Γκίκα, τα είπα από τον Μάρτιο (τα γραπτά έχουν μείνει). wink.gif

QUOTE
Γούσιος: «Ανεβαίνει ο πήχης για τον Άρη»

O πρόεδρος των βετεράνων καλαθοσφαιριστών του Άρη, Αστέριος Γούσιος μίλησε με αφογμή το πρώτο «Nick Galis Cup», το οποίο ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ.


Αναλυτικά τα όσα είπε στον «Focus 103,6″:

Σχετικά με τον εαυτό του και τη βράβευση του:

Σα γηραιότερος, βρίσκομαι στην ηλικία των 77 χρονών και αγωνίστηκα στον Άρη την 9ετία 1954-1963. Όσον αφορά τη βράβευσή μου αυτή αντανακλά και αφιερώνεται σε όλους τους καλαθοσφαιριστές της δεκαετίας του 1950 και του 1960, που φόρεσαν και τίμησαν τη φανέλα του Άρη. Εμείς βάλαμε τα θεμέλια για να δημιουργηθεί αυτή η πολύ μεγάλη ομάδα αργότερα.

Σχετικά με τις διαφορές του μπάσκετ τότε και τώρα:

Τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Σήμερα βασίζεται πολύ στη δύναμη. Από την άλλη τότε δεν υπήρχαν και τα 24 δευτερόλεπτα. Αυτό σημαίνει πως αν μια ομάδα χειριζόταν καλά τη μπάλα, μπορούσε να την έχει στην κατοχή της και 3 και 4 λεπτά ακόμη. Επίσης σήμερα οι καλαθοσφαιριστές αλλάζουν σαν τα πουκάμισα τις ομάδες. Εμείς τότε ήμασταν προσηλωμένοι στην ομάδα μας, δεν υπήρχε κάτι άλλο για μας.

Σχετικά με τη σημερινή ομάδα και το πώς την είδε:

H ομάδα μας θα είναι σίγουρα καλύτερη από πέρυσι. Εμφανίζει στοιχεία της Εθνικής μας, κάτι το οποίο είναι έργο του προπονητή μας του κ. Πρίφτη, ο οποίος βρισκόταν στο πλευρό του Φώτη Κατσικάρη στο πρόσφατο Μουντομπάσκετ στην Ισπανία. Νομίζω πως θα διακριθούμε, ενώ μια θέση στην τετράδα, θεωρώ πως είναι εφικτός στόχος.

Θα ήθελα επίσης να τονίσω πως το όνομα του Άρη είναι πολύ ξακουστό και γνωστό στην Ευρώπη, ακόμη και σήμερα. Θυμάμαι είχα πάει στη Σιένα με ένα φίλο μου, να παρακολουθήσουμε το Final Four της Euroleague και μόλις είπα στη reception πως είμαι ο πρόεδρος βετεράνων καλαθοσφαιριστών του Άρη, αμέσως μου παραχώρησαν δωρεάν σουίτα διαμονής, κάτι που σημαίνει πολλά όσον αφορά τη δυναμική της ομάδας.

Σχετικά με το Νίκο Γκάλη:

Πολύ μεγάλος παίκτης και δύσκολα θα βγει άλλος σαν αυτόν. Μάλιστα την εποχή της Αυτοκρατορίας του Άρη, τον παρακολουθούσα συνεχώς από κοντά.

Σχετικά με τον αν παρακολουθεί και τον ποδοσφαιρικό Άρη:

Φυσικά. Οικογενειακώς ασχολούμαστε με τα πάντα που αφορούν την ομάδα. Ο γιος μου και φυσικά ο εγγονός μου, ο οποίος αγωνίζεται στους πανπαίδες του Άρη.
tuareg
αν ανοιξω το στομα μου για το κοσμο θα πω χοντραδες οποτε αστο....
Για την ομαδα.
Πολυ καλες αμυντικες περιστροφες,παλευαμε καθε αμυνα και βγηκαν και στα δυο παιχνιδια πολλα κλεψιματα.
Στην επιθεση θα κολλαμε οταν δε μπορουμε να τρεξουμε (ειδα μεγαλη επιμονη απο το πριφτη σε αυτο το θεμα.Τρεξιμο και αιφνιδιασμος με τη πρωτη ευκαιρια) ,στο 5-5 η μπαλα θα ειναι βεζε-πασαλιτς-ριντ να παιξουν iso η αν κατσει κανα πικ ν ρολο με το κοκκινοτριχη μουσια (που ευχαριστη εκπληξη,τρομερος τερματοφυλακας,καλος ριμπαουντερ και γενικα στην αμυνα το χει)
Απο εκει και περα ο τομας ειναι μεγαλο αλανι,μου αρεσει ο τροπος που πιεζει τη μπαλα και οτι προσπαθει να βρει τον ελευθερο παντα.
Πασαλιτς-Βεζε θα εχουν το ελευθερο να κανουν οτι θελουν παιρνοντας βοηθειες και απο το ριντ που απλα χρειαζεται να πιστεψει οτι μπορει.
Γενικα οι ξενοι μου αρεσουν γιατι ειναι παικτες ομαδας ,βοηθανε στην αμυνα και δε κοιτανε τη παρτη τους.
Νομιζω οτι ο πριφτης θα κανει πολυ κοντο ροτεισιον (η πενταδα και μουρτος,σιμτσακ,γκικας),οι αλλοι θα ναι τελειως συμπληρωματικοι.
SteelGandalf
Πάντως, για να πω την αλήθεια, πολύ καλός αμυντικά ο Naymick (μαρκάρει εξαιρετικά, ειδικά ψηλά) και αρκετά κινητικός στην επίθεση, αλλά είναι εντελώς άτεχνος και δεν έδειξε πως μπορεί να αφήσει με ντελικάτο τρόπο τη μπάλα στο αντίπαλο καλάθι.

Αυτό, ειδικά σε παιχνίδια με δυνατούς ψηλούς, θα αποτελέσει πρόβλημα, αφού θα δυσκολευτούμε να πάρουμε πόντους από τους ψηλούς μας.

Επίσης, δεν νοείται η ομάδα να μην έχει και 3ο ψηλό (το έχω πει ίσα με 50 φορές αυτό). Εχθές τραυματίστηκε ο Naymick και μας έμεινε μόνο ο Σίμτσακ και ο Χαρίσης (ως πιο κλασικοί ψηλοί). Ναι μεν ο Βεζένκοφ το έχει το μπόι, αλλά δεν μπορείς να περιμένεις να παίζει πεντάρι και πίσω (φέτος δεν έχεις την "πολυτέλεια" του Αντώνη Ασημακόπουλου, οπότε κάποιος πρέπει να παίξει και τον ρόλο αυτό).

Θα προτιμούσα βέβαια, με τα χρήματα του Χαρίση να αποκτούσαμε και ακόμη έναν ξένο ψηλό (πιο ευκίνητο, αλτικό και αθλητικό, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία). Τελικά μένει ο Κώστας ή θα έχουμε εξελίξεις;
Timemaster
QUOTE(SteelGandalf @ Sep 22 2014, 18:53 ) *
Πάντως, για να πω την αλήθεια, πολύ καλός αμυντικά ο Naymick (μαρκάρει εξαιρετικά, ειδικά ψηλά) και αρκετά κινητικός στην επίθεση, αλλά είναι εντελώς άτεχνος και δεν έδειξε πως μπορεί να αφήσει με ντελικάτο τρόπο τη μπάλα στο αντίπαλο καλάθι.

Αυτό, ειδικά σε παιχνίδια με δυνατούς ψηλούς, θα αποτελέσει πρόβλημα, αφού θα δυσκολευτούμε να πάρουμε πόντους από τους ψηλούς μας.

Επίσης, δεν νοείται η ομάδα να μην έχει και 3ο ψηλό (το έχω πει ίσα με 50 φορές αυτό). Εχθές τραυματίστηκε ο Naymick και μας έμεινε μόνο ο Σίμτσακ και ο Χαρίσης (ως πιο κλασικοί ψηλοί). Ναι μεν ο Βεζένκοφ το έχει το μπόι, αλλά δεν μπορείς να περιμένεις να παίζει πεντάρι και πίσω (φέτος δεν έχεις την "πολυτέλεια" του Αντώνη Ασημακόπουλου, οπότε κάποιος πρέπει να παίξει και τον ρόλο αυτό).

Θα προτιμούσα βέβαια, με τα χρήματα του Χαρίση να αποκτούσαμε και ακόμη έναν ξένο ψηλό (πιο ευκίνητο, αλτικό και αθλητικό, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία). Τελικά μένει ο Κώστας ή θα έχουμε εξελίξεις;


Όπως φαίνεται δε καταφέραμε να σπάσουμε το συμβόλαιο του Χαρίση οπότε μένει.
Αριθμητικά είμαστε καλά Μιας και έχουμε Νέιμικ-Χαρίση στους σέντερ και Βεζένκωφ-Μανολώπουλο-Καραθανάση στους φοργουρντ και τον Σιμτσακ σε ελεύθερο ρόλο.
Φυσικά και εγώ θα ήθελα έναν άλλο στη θέση του Χαρίση αλλά οι αμαρτίες του παρελθόντος είναι ακόμα εδώ.

Για τον Νέιμικ θα συμφωνήσω ότι είναι απίστευτα καλός στην άμυνα (είχα να δω τόσο καλό αμυντικό ψηλό από τον Ουίλκινσον αλλά στην επίθεση μας τα χαλάει. Βέβαια δε νομίζω να υπολόγιζε ο Πρίφτης σε αυτόν.

Ο τομέας που με προβληματίζει είναι οι βολές. Όπως φάνηκε από το τουρνουά δεν έχουμε ούτε έναν παίχτη για να του δώσουμε τις δύο σίγουρες βολές σε περίπτωση τεχνικής ποινής και το ποσοστό μας βλέπω να είναι κοντά στο 60% όλη τη χρονιά. Και είναι κρίμα γιατί προβλέπω παίχτες όπως ο Μούρτος, ο Ριντ και ο Τόμας να κερδίζουν πολλά φάουλ.

rolleyes.gif
SteelGandalf
QUOTE(www.allaboutaris.com)
Τα συν και τα πλην του «Nick Galis Cup»

Το 1ο «Nick Galis Cup» ανήκει στην ιστορία και σε αυτό το διήμερο άνοιξαν πολλά θέματα προς συζήτηση για το τουρνουά αλλά και τις… παρενέργειες του, τι πήγε καλά και τι όχι.


Καταρχήν ως μπασκετικός να πω ότι λείπει από την πόλη ένα τέτοιο τουρνουά. Με ομάδες που έχουν κατακτήσει την Ευρωλίγκα, με παίκτες παγκοσμίου εμβέλειας. Για 48 ώρες το μπασκετικό κέντρο της Ευρώπης ήταν η Θεσσαλονίκη, ο ΑΡΗΣ και το Αλεξάνδρειο. Και φυσικά ο Νίκος Γκάλης.

Πάμε λίγο να αναλύσουμε τα συν και τα πλην του τουρνουά, πάντα υπάρχουν αυτά και ουσιαστικά βοηθάνε ώστε του χρόνου να γίνει ακόμα καλύτερο το «Nick Galis Cup», να έχει μεγαλύτερη επιτυχία. Σε αυτό πάντως του τουρνουά άνοιξαν και θέματα τα οποία θα απασχολήσουν την ΚΑΕ άμεσα, στην καθημερινότητα της και στους επόμενους μήνες.

Πάμε να ξεκινήσουμε από τα συν.

+ ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ: Βλέποντας το πρόσωπο του μετά τον τελικό και την νίκη του ΑΡΗ μπορώ να πω ότι το ευχαριστήθηκε με την ψυχή του. Ήθελε το πρώτο τουρνουά προς τιμήν του να το κερδίσει ο ΑΡΗΣ της καρδιάς του. Έδειξε ικανοποιημένος από την διοργάνωση, ευχαριστήθηκε το χειροκρότημα του κόσμου και την τιμή που του έγινε από τους συμμετέχοντες. Το μεγαλύτερο κέρδος είναι ότι πλέον θα είναι ακόμα πιο κοντά στην ομάδα και στην ΚΑΕ.

+ ΑΡΗΣ: Αγωνιστικά το τουρνουά ήταν ένα καλό τεστ για τον ΑΡΗ ενόψει της χρονιάς. Παρότι προετοιμασία ο βαθμός δυσκολίας ήταν μεγάλος για τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη οι οποίοι τα πήγαν εξαιρετικά και στα δύο παιχνίδια.

+ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ: Η πρώτη θέση αλλά κυρίως οι νίκες επί της Μπάνβιτ και της ΤΣΣΚΑ δίνουν μία τεράστια ώθηση από πλευράς ψυχολογίας στους παίκτες και τον κόσμο. Κυρίως στους παίκτες που είναι ένα καινούργιο σύνολο. Βέβαια θα πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση ώστε να μην γίνει… παγίδα για τον ΑΡΗ όμως κάτι μου λέει ότι ίσως να επηρεάσει την ομάδα σε τέτοιο βαθμό, αντίστοιχο με αυτό που είχαμε βιώσει μετά το φιλικό προς τιμήν του Νίκου Γκάλη.

+ ΠΡΙΦΤΗΣ: Είναι νωρίς αλλά μέσα από το τουρνουά ο Δημήτρης Πρίφτης κέρδισε πόντους, όσον αφορά την εμπιστοσύνη του κόσμου. Βέβαια τα αποτελέσματα στα επίσημα και ο τελικός στόχος θα είναι το απόλυτο κριτήριο αλλά φάνηκε η μέχρι τώρα δουλειά του.

+ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ: Μετά από σχεδόν 2,5 χρόνια Αμερικανοί αγωνίστηκαν με την φανέλα του ΑΡΗ. Και έδειξαν ότι το απαγορευτικό έκανε μεγάλη ζημιά, μιας και κυρίως κόντρα στην ΤΣΣΚΑ έκαναν την διαφορά μέσα στο παιχνίδι. Δείχνουν καλά στοιχεία, μακάρι να συνεχίσουν έτσι.

+ ΒΕΖΕΝΚΟΦ: Ο Σάσα μεγάλωσε και δεν είναι πια το ταλέντο πάνω στο οποίο θα χτιστεί ο μελλοντικός ΑΡΗΣ. Είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας, ο παίκτης που μπορεί να ανατρέψει τις ισορροπίες. Γίνεται καλύτερος μέρα με την μέρα, δουλεύει σκληρά και είναι προσγειωμένος.

+ ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Οργανωτικά το τουρνουά μπορώ να πω ότι στέφθηκε με επιτυχία. Δεν έγιναν τα μεγάλα λάθη, οι ομάδες έμειναν ικανοποιημένες. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης για τα επόμενα τουρνουά.

Πάμε τώρα στα πλην

- ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΟΣΜΟΥ: Το Αλεξάνδρειο δεν γέμισε και αιτίες υπάρχουν πολλές. Βασική είναι η οικονομική κρίση και οι τιμές των εισιτηρίων. Αυτό ισχύει ως έναν βαθμό μιας και για μία οικογένεια τεσσάρων ατόμων 35 ευρώ το εισιτήριο για το διήμερο είναι πολλά χρήματα. Ο Αρειανός είδε (στην πλειοψηφία τουλάχιστον) μόνο τον ΑΡΗ και σαφώς τα 20 ευρώ για έναν αγώνα είναι μεγάλο νούμερο. Ήρθαν μπασκετικοί, αλλά όχι όσοι θα έκαναν την διαφορά στην γενική εικόνα. Πολλοί διαμαρτυρήθηκαν για την επικοινωνιακή πολιτική της ΚΑΕ, ότι δηλαδή το έκανε απλά για να βγάλει χρήματα, όμως αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Το τουρνουά γίνεται για να συγκεντρωθούν έσοδα.

- ΕΣΟΔΑ: Τα έσοδα δεν ήταν σύμφωνα με πληροφορίες τα αναμενόμενα. Εισιτήρια δεν πουλήθηκαν, ενώ και οι χορηγίες ήταν λίγες. Η κοινωνία περνάει δύσκολες μέρες από οικονομικής πλευράς, όμως η ΚΑΕ δεν είχε την βοήθεια που περίμενε ή αυτήν που κάποιοι υποσχέθηκαν.

- ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ: Αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η απουσία των οργανωμένων του SUPER 3. Ιδιαίτερα στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ το πέταλο ήταν άδειο. Δεν γνωρίζω γιατί συνέβη αυτό, έχω ακούσει πολλές θεωρίες. Η αλήθεια είναι ότι μετά τον τελικό του Κυπέλλου οι οργανωμένοι δεν ήρθαν στο γήπεδο, όπως πριν τα γεγονότα του Ηρακλείου. Μία άλλη εξήγηση ίσως είναι ότι έχουν ρίξει το βάρος στο ποδοσφαιρικό τμήμα που περνάει τις δυσκολότερες στιγμές της ιστορίας του. Όμως αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η απουσία τους είναι φανερή. Λείπει ο παλμός, η ενέργεια που δίνουν, την οποία θέλουν οι παίκτες στα ντέρμπι. Σίγουρα είναι ένα θέμα που απασχολεί την ΚΑΕ.

Γεγονός είναι ότι το «Nick Galis Cup» πρέπει να γίνει θεσμός, είναι ένα τουρνουά που βοηθάει τον ΑΡΗ από αρκετές απόψεις. Οι άνθρωποι της διοίκησης αξίζουν συγχαρητήρια, μαθαίνουν και αυτοί ώστε το επόμενο να είναι ακόμα καλύτερο.

Υ.Γ.: Αν και πολλοί θα διαφωνήσουν, προσωπικά μου άρεσε που στον τελικό και με την διαφορά στους 12 πόντους ο Πρίφτης είχε στο παρκέ μία πεντάδα που μάλλον δεν θα ξαναδούμε μέσα στην χρονιά. Με Πουλιανίτη, Δήμα, Σαμαρά, Καραθανάση και Χαρίση. Τον ενδιέφερε να δει κάτι από τους συγκεκριμένους εκείνη την στιγμή όχι το αποτέλεσμα. Ακόμα και σε έναν τελικό φιλικού τουρνουά.

Υ.Γ.1: Κάποτε ένας προπονητής του ΑΡΗ γιατί φοβήθηκε ότι θα… ξεφτιλιστεί σε φιλικό αγώνα που έγινε στο εξωτερικό, έβαλε παίκτη που ήταν τραυματίας. Κέρδισε το φιλικό αλλά έχασε τον παίκτη για τον κρισιμότερο αγώνα της χρονιάς, η οποία εξελίχθηκε σε… Βατερλό.

Υ.Γ.2: Για την κλήρωση του πρωταθλήματος δεν χρειάζεται κάποιο σχόλιο, όλοι θα παίξουν με όλους. Προέχει το Κύπελλο και ο Ηλυσιακός.

Υ.Γ.3: Ο Πανιώνιος κάποτε είχε ψηφίσει κατά της τρίτης ομάδας στην Ευρωλίγκα. Και τώρα θα παίζει στην Β’ Εθνική μιας και δεν πήρε πιστοποιητικό. Τελικά στην ζωή παίρνεις ότι αξίζεις…

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΟΥΡΕΛΗΣ
SteelGandalf
QUOTE(www.arisbc.gr)
Ο οικονομικός απολογισμός του «Nick Galis Cup»

Το 1ο Διεθνές Τουρνουά «Nick Galis Cup» πέρασε στην Ιστορία και η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. έκανε τον οικονομικό απολογισμό του διημέρου προς τιμήν του μεγαλύτερου Έλληνα αθλητή όλων των εποχών.


Τα έσοδα έχουν ως εξής: 52.390 ευρώ από τα εισιτήρια των αγώνων και 29.500 ευρώ από τις χορηγίες. Το σύνολο των εσόδων ήταν 81.890 ευρώ. Τα έξοδα έφτασαν στο ύψος των 38.488,02 ευρώ.

Συνεπώς, το καθαρό κέρδος της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. από το «Nick Galis Cup» ήταν 43.401,98 ευρώ.

Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. θέλει να ευχαριστήσει για ακόμα μία φορά τους φιλάθλους που έδωσαν το «παρών» στο διήμερο των αγώνων, όπως και τους χορηγούς που στήριξαν την προσπάθεια. Για ακόμα μία φορά, εκφράζουμε την ευχή, αλλά και την πεποίθησή μας ότι το τουρνουά προς τιμήν του ζωντανού θρύλου της ομάδας μας, θα γίνει θεσμός.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Σαν σήμερα ο… θεός Γκάλης πάτησε στη γη κι έκανε τον κόσμο να παραμιλάει!

Χρυσή επέτειος για το ελληνικό μπάσκετ και για τον Άρη είναι κάθε 2α Δεκεμβρίου, γιατί σαν σήμερα το 1979 ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής, ο Νίκος Γκάλης, έκανε το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα! Ο “Νικ” έπαιξε για πρώτη φορά επίσημο παιχνίδι με τον Άρη 35 χρόνια πριν στο Αλεξάνδρειο και την σάλα που από τις 7 Μαϊου 2013 πήρε το όνομά του!


Αντίπαλος του Άρη στο ντεμπούτο του Γκάλη ήταν ο Ηρακλής. Οι κίτρινοι κέρδισαν με 79-78. Ο Γκάλης σταμάτησε στους 30 πόντους. Αυτή ήταν μόνο η αρχή μιας τεράστιας καριέρας που έκανε τους πάντες να υποκλιθούν στο μεγαλείο του Νίκου Γκάλη. Ο «γκάνγκστερ», όπως ήταν το παρατσούκλι που τον ακολουθούσε καθ” όλη τη διάρκεια αυτής της τεράστιας διαδρομής του στα γήπεδα του μπάσκετ, έγινε στην πορεία ο μοναδικός αθλητής που κατάφερε να ενώσει μια ολόκληρη χώρα.

Τα βράδια της Πέμπτης «νέκρωναν» τα πάντα. Οι περισσότερες οικογένειες ήταν συντονισμένες σε μια από τις δυο συχνότητες της κρατικής τηλεόρασης για να παρακολουθήσουν τον Άρη του Γκάλη, του Γιαννάκη, του Ιωαννίδη και των υπολοίπων παιδιών να αντιμετωπίζει τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες.

Οι Έλληνες σε κάθε σημείο της γης ζούσαν στον αστερισμό του Άρη και παραμιλούσαν με τα ζογκλερικά του Γκάλη και τις διαστημικές εμφανίσεις του απέναντι σε μεγάλα αστέρια του ευρωπαϊκού και του παγκοσμίου μπάσκετ που δεν μπορούσαν με τίποτα να τον σταματήσουν.

Έχουν ειπωθεί τόσα και τόσα εγκωμιαστικά σχόλια για εκείνον από παίκτες σαν τον Άρβιντας Σαμπόνις και τον αείμνηστο Ντράζεν Πέτροβιτς που του έβγαζαν το καπέλο.

Ο Γκάλης κατέκτησε οκτώ πρωταθλήματα και έξι Κύπελλα Ελλάδας με τη φανέλα του Άρη και είχε φυσικά αμέτρητες ατομικές διακρίσεις. Έπαιξε με τους κίτρινους σε τρία φάιναλ φορ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (1988 Γάνδη, 1989 Μόναχο, 1990 Σαραγόσα).

Το απωθημένο του ήταν ότι δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου όμως ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης το 1987 στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας με την Εθνική ομάδα.

ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΚΑΛΗ

Αλέξανδρειο Μέλαθρο, Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 1979, ώρα έναρξης 21.00, 
1η αγωνιστική Πρωταθλήματος Α” εθνικής περιόδου 1979-80

ΑΡΗΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ 79-78 (ημίχρονο 44-37)

ΑΡΗΣ (Ντέβελι): Αλεξανδρής 10, Παπαγεωργίου 20, Παραμανίδης 8, Σπάρταλης, Γκάλης 30, Σκόνδρας 5, Καλαντίδης 2, Ανανιάδης, Βαμβακούδης, Στυλιανού 4. Προπονητής: Φρανκ Ντέβελι

ΗΡΑΚΛΗΣ (Πυριτίδης): Πιλαφίδης 13, Τζάμος, Καρατζουλίδης 16, Καράογλου, Σακελλαρίου 19, Μάντης 12, Τσομπανάκης 6, Βαγιακάκος 2, Τσουμής 10, Ναλμπάντης.

Διαιτητές: Γιώργος Προεστός, Παναγιώτης Οικονομίδης

Αντιπρόσωπος ΕΟΚ: Κωστίνος. Χρονομέτρης: Παπαδόπουλος. Σημειωτής: Δρομπουλιανούδης. Χρονομέτρης 30»: Μπέλτζου
SteelGandalf
Χρόνια πολλά, υγιή, ευτυχισμένα (ευλογημένα είναι) στον Νικόλα της καρδιάς μας!!! wink.gif
alien-tour
Χρόνια πολλά στον Μεγάλο Νίκο Γκάλη.
SteelGandalf
QUOTE(thessports.gr)
Ο Παπούλιας τίμησε τον Γκάλη!

Τον ταξιάρχη του τάγματος τιμής παραδίδει αυτή την ώρα στο Νίκο Γκάλη, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Πρόκειται για τη δεύτερη σε τάξη τιμητική διάκριση η οποία θα απονεμηθεί σε έξι συνολικά άτομα ενώ η διάκριση της πρώτης τάξης θα απονεμηθεί σε επίσης έξι άτομα.
SteelGandalf
Από το προσωπικό του προφίλ στο facebook:

QUOTE
Nick Galis

Είμαι ευτυχής που η Ελληνική πολιτεία με τίμησε δια του πρόεδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον τίτλο του "Ταξιάρχη του Τάγματος Τιμής".
Ήταν μια ακόμη αναγνώριση της προσφοράς μου στον Ελληνικό αθλητισμό.
Timemaster
προς τιμή του Νίκ θα διεξαχτεί το δεύτερο NICK GALIS CUP στις 26-27/9
όπως γράφει εδώ καλεσμένοι θα είναι η Καρσίγιακα, η Κουμπάν και η Ολίμπια Λουμπλιάνας.

Μπορεί να μην έχει τα μεγαθήρια της περσινής χρονιάς αλλά δεν έχει καθόλου ευκαταφρόνητες ομάδες.
rolleyes.gif
yorgos
QUOTE(Timemaster @ Aug 13 2015, 14:41 ) *
προς τιμή του Νίκ θα διεξαχτεί το δεύτερο NICK GALIS CUP στις 26-27/8
όπως γράφει εδώ καλεσμένοι θα είναι η Καρσίγιακα, η Κουμπάν και η Ολίμπια Λουμπλιάνας.

Μπορεί να μην έχει τα μεγαθήρια της περσινής χρονιάς αλλά δεν έχει καθόλου ευκαταφρόνητες ομάδες.
rolleyes.gif

Αδελφέ, 26-27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ λέει, μας τρόμαξες.
Timemaster
QUOTE(yorgos @ Aug 13 2015, 15:46 ) *
Αδελφέ, 26-27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ λέει, μας τρόμαξες.


ήθελα να δω αν προσέχετε!!!
icon_drunk.gif icon_drunk.gif icon_drunk.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.