Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Νίκος Γκάλης!!!
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
basketaris
Μεγαλη πληγη ανοιξες... angry_red.gif
Αμαν και πώς περιμενουμε αυτο το φιλικο.... 45.gif
basketaris
Aφιερωμα της ΕΤ3 στο Νικο Γκαλη:

part A



part B



part C

basketaris
QUOTE
Γκάλης: "Ο Άρης δικαιούται το γήπεδο"

Με αφορμή την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον ενιαίο Άρη, στο Αλεξάνδρειο, την Κυριακή, στην οποία έδωσε το "παρών", ο Νίκος Γκάλης, μίλησε για την αγαπημένη του ομάδα, το θέμα του γηπέδου αλλά και την… επιστροφή του στα γήπεδα.

Αρχικά ο "Νικ", μίλησε για την ενότητα του Άρη: "Αυτό είναι το κλειδί να είναι πάντα ενωμένο το σωματείο, ώστε μετά να μπορεί να φτάσει στα επίπεδα που θέλει. Μπορεί να έχεις και την καλύτερη ομάδα και να μην μπορείς ν’ αποδώσεις, άρα είναι ένα πολύ καλό σημάδι ότι ο Άρης είναι ενωμένος", είπε ο παλαίμαχος άσος στο "Αθλητικό Metropolis".

Μιλώντας για τη γιορτή, τόνισε: "Δεν θυμάμαι να έχει γίνει παρόμοια εκδήλωση. Είχε πολύ κόσμο και η κόρη μου το χάρηκε", ενώ σε ερώτηση για το αν προτιμάει την αθλητική ζωή ή αυτή του πατέρα, μάλλον κλίνει στο δεύτερο: "Όταν με βλέπει λέει μπαμπάς-μπαμπάς".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη φετινή πορεία της ομάδας, στην Ευρωλίγκα: "Είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα η πρόκριση στους "16", εκεί βρίσκονται οι καλύτερες ομάδες. Μπαίνοντας στο Top-16 τα παιδιά δεν έχουν κανένα άγχος. Μπορούν να παίξουν το μπάσκετ που ξέρουν και να πετύχουν και κάτι περισσότερο, δηλαδή την πρόκρισή τους στους "8".

Για τις πιθανότητες που έχει ο Άρης να περάσει, είπε: "Ακατόρθωτο δεν υπάρχει τίποτα στη ζωή, όλα γίνονται αν υπάρχει σχέδιο καλό και παίξουν καλό μπάσκετ. Βέβαια, υπάρχουν πιθανότητες, αλά μέσα από την καλή λειτουργία της ομάδας, μπορούν να προχωρήσουν".

Όσον αφορά στη σύγκριση μεταξύ του Άρη, τότε και τώρα, ξεκαθάρισε: "Ήταν αλλιώς τότε το μπάσκετ, δεν το συγκρίνω με τώρα. Τώρα παίζει στην Ελλάδα μια ομάδα με δύο Έλληνες παίκτες και υπάρχουν 10 καινούριοι κάθε χρόνο. Είναι δύσκολο να δημιουργηθεί η ομάδα. Εμείς ήμασταν πολλά χρόνια μαζί".

Σε ερώτηση που του έγινε για τα χρέη προς το πρόσωπό του, που χάρισε στον Άρη, εξήγησε: "Μου χάρισε τόσα ο Άρης, έπρεπε κι εγώ να του χαρίσω κάτι. Έχω προσφέρει κι έχει προσφέρει κι αυτός πολλά σε μένα κι επειδή ήταν σε μία δύσκολη στιγμή ο Άρης του τα χάρισα".

Ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του Άρη, δεν θα μπορούσε να μην μιλήσει και για το θέμα του γηπέδου: "Είναι πλέον θέμα πολιτείας του γήπεδο, ο Άρης το δικαιούται. Έχει κόσμο και μην ξεχνάμε τις εποχές που ξενυχτούσαν όλοι με τον Άρη. Είναι αδικία και κρίμα να μην κάνει ένα δικό του γήπεδο".

Στο επίμαχο ερώτημα, αναφορικά με τη φυσική κατάσταση που βρίσκεται, παραδέχθηκε ότι ακόμα παίζει μπάσκετ ειδικά τα καλοκαίρια: "Παίζω σπάνια, το καλοκαίρι πιο πολύ. Δεν ξεχνιέται, τα πόδια φεύγουν πρώτα και μετά το σουτ. Είμαι έτοιμος να επιστρέψω και νιώθω ότι μπορώ", ενώ όταν πληροφορήθηκε για τους αγώνες που έπαιξε ο Σκότι Πίπεν στην Φιλανδία, είπε: "Γιατί όχι, αν κρατήσεις το σώμα σου σε καλή κατάσταση, σίγουρα μπορείς να προσφέρεις. Έτσι λέει το μυαλό, μετά πρέπει να μιλήσει και το σώμα".

Όταν ρωτήθηκε για τον Δημήτρη Τσαλδάρη απάντησε πως: "Είναι καλός παίκτης", ενώ για την επένδυση που γίνεται στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός από τον Παύλο Γιαννακόπουλο σχολίασε: "Επειδή τον ξέρω καλά, έτυχε να βρουν άνθρωπο που αγαπάει την ομάδα και πιστεύω ότι θα συνεχιστεί αυτό γιατί έχει τρέλα με την ομάδα", ενώ όσον αφορά τις διαφορές που βλέπει στο ελληνικό πρωτάθλημα σε σχέση με τότε που αγωνιζόταν εκείνος, είπε: "Πάνω-κάτω είναι οι ίδιες. Φυσιολογικά ο Παναθηναϊκός ξεχωρίζει αφού τα λεφτά πλέον παίζουν το δικό τους ρόλο στο μπάσκετ".

Τέλος για την άνοδο που έχει παρουσιάσει η Εθνική ομάδα τόνισε: "Έτσι είναι. Κάποιος έπρεπε να φτιάξει αυτό το στάνταρτ κι έτυχε να το ξεκινήσω εγώ. Εγώ χαίρομαι για τα παιδιά, εφόσον αγαπούν αυτό που κάνουν κι έχουν θέληση. Αφού είναι επαγγελματίες κάνοντας προπονήσεις πρωί-βράδυ ας το χαρούν.


http://www.sport24.gr/html/ent/931/ent.215931.asp
Alexmei
Λαμπαδηδρόμος ο Μεγάλος Νικ

sport24.gr
QUOTE
Ο Νίκος Γκάλης θα είναι ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος και θα ανάψει το βωμό στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Η Ολυμπιακή Φλόγα των Αγώνων του Πεκίνου, θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη τo απόγευμα της Πέμπτης (27/3). Οι λαμπαδηδρόμοι που θα μεταφέρουν τη Φλόγα μέχρι την πλατεία Αριστοτέλους θα είναι 17. Ανάμεσα τους θα είναι οι Βούλα Πατουλίδου, Τασούλα Κελεσίδου, η πρωταθλήτρια της τοξοβολίας Ευαγγελία Ψαρρά, η Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Μαρία Καλπακίδου, ενώ προτελευταίος θα μεταφέρει τη Φλόγα ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης.

Η Φλόγα θα διανυκτερεύσει στην πλατεία Αριστοτέλους και την επόμενη μέρα, Παρασκευή 28 Μαρτίου, θα συνεχίσει το ταξίδι της για το Δίον με πρώτο λαμπαδηδρόμο τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης ανέφερε: "Καλούμε όλους τους θεσσαλονικείς να προσέλθουν στους δρόμους διέλευσης της Φλόγας και να χειροκροτήσουν τους λαμπαδηδρόμους. Να είναι όλοι εκεί στο ραντεβού της υποδοχής και του αποχαιρετισμού του Ολυμπιακού συμβόλου".


41.gif
weirdo1977
51 σημερα ο Θεος, ακομη εκεινο το μαμιμενο φιλικο angry_red.gif χρονια πολλα Νικολα, σε ευχαριστουμε ακομη μια φορα
a bullet for your head
QUOTE(basketaris @ Dec 11 2007, 23:55 ) *
Aφιερωμα της ΕΤ3 στο Νικο Γκαλη:

part A

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/VfI00a6aFj0&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/VfI00a6aFj0&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

part B

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/4mSLoNUXT_A&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/4mSLoNUXT_A&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

part C

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ZpDGQON3wpo&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ZpDGQON3wpo&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Πολυ ωραιο αυτο το αφιερωμα...μου ξυπνησε πολλες αναμνησεις..
gallistis

Η Γιάννα και ο Νίκος Γκάλης

Μεσημέρι Τρίτης στη Μύκονο και στην κοσμοπολίτικη παραλία της Ψαρούς ένας ψαρομάλλης άνδρας, τα χαρακτηριστικά του οποίου είναι αναγνωρίσιμα ακόμα και από τις πέτρες, δείχνει να δυσανασχετεί λόγω της αφόρητης ζέστης. Είναι ο ζωντανός θρύλος Νίκος Γκάλης, ο θεός του ελληνικού μπάσκετ. Εκφράζει την επιθυμία του για μια βόλτα στα ανοιχτά του νησιού μαζί με την οικογένειά του.Eνας κυβερνήτης σκαφών ονόματι Λευτέρης Xάλαρης,παλιός γνώριμός του, προθυμοποιείται να τον ξεναγήσει. Aναγκαστικά περνάνε από το σημείο όπου βρίσκεται το σπίτι της κυρίας Aγγελοπούλου.

«Οταν είδαμε την κυρία Αγγελοπούλου, ο κ. Γκάλης μού ζήτησε να πλησιάσουμε προς το μέρος της για να της μιλήσει», αναφέρει ο κυβερνήτης του σκάφους. «Φτάνοντας σε πολύ κοντινή απόσταση, βλέπω τον καπετάνιο της να μου κουνάει το χέρι του για να απομακρυνθώ. Δεν έδωσα σημασία, γιατί είχα μαζι μου τον Νίκο Γκάλη και όχι κάποιον τυχαίο."Καλημέρα, κυρία Γιάννα,είναι μαζί μου ο Νίκος Γκάλης", της είπα. "Γεια σας", μου απάντησε εκείνη και γύρισε από την άλλη πλευρά συνεχίζοντας τις ασκήσεις στρέτσινγκ."Κυρία Γιάννα, είναι μαζί μου ο Νίκος Γκάλης", επέμεινα."Σας είπα, γεια σας", απάντησε εκείνη μην αφήνοντας περιθώρια για περαιτέρω κουβέντες. Ο κ. Γκάλης μού ζήτησε να φύγουμε αμέσως εμφανώς δυσαρεστημένος».

αν ειχε τυχει σε μενα,το χερι θα του φιλαγα.ποια εισαι που κανεις τη δυσκολη?τιμη στο νικο γκαλη

SteelGandalf
Δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω, αλλά δε μου "ακούγεται" αληθινό όλο αυτό (για δύο λόγους) και εξηγούμαι:

Κυρίως επειδή ο ίδιος ο Νίκος Γκάλης δε νομίζω πως θα ζητούσε κάτι τέτοιο από τον "καπετάνιο". Τι είναι η Γιάννα άλλωστε μπροστά του (ρητορικό το ερώτημα);

Από 'κει και πέρα, όχι πως δε δείχνει να έχει τουπέ η Γιάννα και πως δεν την έχω ικανή για τέτοιες συμπεριφορές. Δεν πιστεύω όμως πως θα "τολμούσε" να κάνει κάτι τέτοιο στο Νικόλα μας...
alien-tour
Φέτος πιστεύω είναι ευκαιρία να τιμήσουμε αυτό τον Μεγάλο Αθλητή,έχοντας αλλάξει διοίκηση και να του συμπεριφερθούμε όπως του αξίζει με τη διοργάνωση φιλικού αγώνα προς τιμήν του.Είναι κάτι που το θέλει όλος ο Αρειανός κόσμος αυτές τις δύσκολες στιγμές.Δεν ξέρω αν το'χει στο μυαλό της η διοίκηση αλλά πιστεύω πως θα'πρεπε.


77.gif 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif
pain of salvation
Ας το βάλω εδώ...για τους ρετρολάγνους...
SteelGandalf
Ας βάλω κι εγώ αυτό που άκουσα σήμερα σ' ένα ραδιόφωνο.

QUOTE(www.pressaris.gr)
Πλατινί: «Ύψιστη τιμή η πρόσκληση σε Γκάλη, απορώ πώς δεν τον βράβευσαν ακόμη στην Ελλάδα»

Η είδηση της τιμητικής πρόσκλησης-βράβευσης της UEFA στον Νίκο Γκάλη έκανε τον γύρο της Ελλάδας. Μια είδηση που έχει αρκετό παρασκήνιο σε ότι αφορά τις εξομολογήσεις του Μισέλ Πλατινί για τον ζωντανό θρύλο του Άρη και του ελληνικού αθλητισμού.


Αποκαλυπτικό το ρεπορτάζ από το sentragoal:

Την πρόθεση της UEFA να τον τιμήσει σε κάποιο από τα σημαντικά της events είχε πρώτος γνωστοποιήσει στον μεγάλο Νίκο Γκάλη ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Οταν μάλιστα είχε ρωτήσει τους Μισέλ Πλατινί και Τζιάνι Ινφαντίνο για να συναποφασίσουν το… «πότε και πού» και οι δύο κορυφαίοι παράγοντες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου του είχαν πει με ένα στόμα:

«Αστειεύεσαι; Αποτελεί ύψιστη τιμή για εμάς! Θα τον καλέσουμε στην κορυφαία ετήσια δραστηριότητα της UEFA που είναι ο τελικός του Champions League. Η πρόσκληση θα γίνει για τον επόμενο τελικό στο Λονδίνο τον Μάιο του 2013»… Τα πράγματα έγιναν πολύ απλά και στη συνάντηση που είχε με τον Νίκο Γκάλη τον Ιούλιο στη Μύκονο ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της UEFA Θεόδωρος Θεοδωρίδης τον προσκάλεσε με πάσα επισημότητα στον τελικό του Champions League στο «Γουέμπλεϊ»!

Το εκπληκτικό είναι ότι εκτός βεβαίως από τον Ελληνα παράγοντα (που θυμάται ότι είχε παρακολουθήσει τον Νίκο Γκάλη σε ένα από τα πρώτα του παιχνίδια στην Ελλάδα με τη φανέλα του Άρη στο γήπεδο του Πανελληνίου), ακόμα πιο φανατικοί θαυμαστές του προέκυψαν τόσο ο Μισέλ Πλατινί όσο και ο Τζιάνι Ινφαντίνο που… διαφώνησαν μεταξύ τους για το ποιος είναι περισσότερο φίλος και γνώστης του μπάσκετ!

Ο Μισέλ Πλατινί επικαλείται εκτός των άλλων ότι η μητέρα του Άννα (ιταλικής καταγωγής όπως και ο πατέρας του Άλντο, που υπήρξε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής) ήταν μπασκετμπολίστρια, ενώ ο Τζιάνι Ινφαντίνο το ότι ως φίλαθλος στην Ιταλία παρακολουθούσε μπάσκετ την περίοδο που ο Νίκος Γκάλης μεσουρανούσε: «Από το ’87 και μετά, όπου μας έβρισκε με την εθνική ομάδα, μας είχε… διαλύσει» ήταν η ατάκα του…

Ο πρόεδρος της UEFA μάλιστα το προχώρησε ακόμα περισσότερο εκτιμώντας πως το κοινό του με τον Νίκο Γκάλη είναι ότι και οι δύο είχαν τεράστια συμβολή με την καριέρα τους και τα επιτεύγματά τους εντός γηπέδων στις εντυπωσιακές αλλαγές, που σημειώθηκαν στις χώρες τους στα αθλήματα τα οποία υπηρέτησαν. Ο πρώτος μετά το έπος του ’87 και ο δεύτερος μετά το Euro του 1984 και την πρώτη κούπα του γαλλικού ποδοσφαίρου σε εθνικό επίπεδο…

Ο Μισέλ Πλατινί μάλιστα εκφράζει την απορία του για το γεγονός ότι μία τόσο μεγάλη αθλητική προσωπικότητα, όπως ο Νίκος Γκάλης, δεν έχει τιμηθεί όπως θα του άρμοζε στην ίδια του τη χώρα και θεωρεί βεβαίως ως το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει η UEFA για να τον τιμήσει, αν και… προέρχεται από άλλο σπορ, ήταν να τον καλέσει, ανάμεσα σε άλλες πολύ σημαντικές προσωπικότητες, σε έναν τελικό Champions League.

Τόσο ο Μισέλ Πλατινί όσο και ο Τζιάνι Ινφαντίνο, όπως βεβαίως και ο Θόδωρος Θεοδωρίδης που έκανε το… κονέ μέσω κοινού τους φίλου, περιμένουν πλέον με ανυπομονησία τον Νίκο Γκάλη στο Λονδίνο ως VIP guest για να τον δουν και πάλι, να τον γνωρίσουν από κοντά και να του εκφράσουν τον απεριόριστο θαυμασμό τους στην αθλητική του προσωπικότητα. Ενας τεράστιος σταρ πάνω και πέρα από αθλήματα και χώρο προέλευσης…


Είναι απόλυτα επίκαιρο όλο αυτό το thread με το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Τεράστια τιμή, για έναν τεράστιο Αθλητή, για έναν θρύλο (και μάλιστα διαφορετικού αθλήματος).

Ο Νίκος Γκάλης θα πρέπει να τιμηθεί από τον Άρη και φέτος είναι η καλύτερη ευκαιρία για να πραγματοποιηθεί αυτό.

Νομίζω, επίσης, πως θα ήταν ό,τι καλύτερο για την ομάδα μας, αν τον είχαμε κοντά μας στα εντός έδρας παιχνίδια και, γιατί όχι, να τον πριζώσουμε να ενταχθεί σε κάποιο διοικητικό πόστο (έστω τιμής ένεκεν, κάτι σαν επίτιμος πρόεδρος ή κάτι ανάλογο).
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Γκάλης: «Μεγάλη τιμή για μένα…»

Περήφανος αλλά και χαρούμενος για την τιμητική πρόσκληση που δέχθηκε από την UEFA να παρακολουθήσει από κοντά τον επόμενο τελικό του Champions League ως βράβευση για την προσφορά του στο μπάσκετ δήλωσε ο Νίκος Γκάλης.


Ο ζωντανός θρύλος του ελληνικού μπάσκετ μιλώντας στην κρατική τηλεόραση τόνισε πως «είναι μεγάλη τιμή για μένα. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο ότι αυτή η πρόσκληση έρχεται από ένα άθλημα που δεν είναι το δικό μου. Με προσκάλεσε ο κ. Θεοδωρίδης σε μία συνάντηση που είχαμε και μου είπε πως ο Μισέλ Πλατινί με θαυμάζει», και πρόσθεσε: «Ποδόσφαιρο δεν έχω παίξει ποτέ. Όταν ήρθα εγώ από την Αμερική ο κόσμος ασχολείτο με το αμερικανικό ποδόσφαιρο εκεί. Όμως παρακολουθώ τα παιχνίδια του Champions League και τους τελικούς».

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι δεν έχει τιμηθεί εντός των τειχών όπως θα έπρεπε σε έναν αθλητή με τη δική του προσφορά, απάντησε: «Δεν έχω να πω κάτι γι’ αυτό. Είναι ένα θέμα που αφορά τις κυβερνήσεις και τους ανθρώπους που είναι στα πράγματα. Είναι σημαντικό τα παιδιά να έχουν σωστά πρότυπα».
alien-tour

Πιστεύω οτι η νέα διοίκηση το'χει στο νού της και θα το υλοποιήσει.Φέτος είναι ευκαρία,μαζί με τα 100 χρόνια απο την απελευθέρωση της πόλης.


Υ.Γ. Είναι ντροπή τόσα χρόνια να μην έχει γίνει ένα μεγάλο φιλικό για τον Μεγάλο Νίκο Γκάλη.
hagi
Ακριβώς έτσι είναι..Πρέπει ο ίδιος ο Άρης να τιμήσει τον μεγάλο Νικ ..να μην περιμένει από κανέναν να τον βοηθήσει..

Το αξίζει ο τεράστιος Νίκος Γκάλης..
alien-tour
Από athlitikanea.gr
Συνάντηση Αρβανίτη-Γκάλη για το μεγάλο φιλικό!

Αν ισχύει (κάποια μέσα διαδίδουν οτι δεν έγινε συνάντηση) θα είναι ένα πολύ ευχάριστο νέο έστω και μετά από 15 χρόνια.
ViC
QUOTE(alien-tour @ Oct 4 2012, 16:49 ) *
Από athlitikanea.gr
Συνάντηση Αρβανίτη-Γκάλη για το μεγάλο φιλικό!

Αν ισχύει (κάποια μέσα διαδίδουν οτι δεν έγινε συνάντηση) θα είναι ένα πολύ ευχάριστο νέο έστω και μετά από 15 χρόνια.

Δηλώσεις Γκάλη για τη συνάντηση: http://www.contra.gr/Basketball/Hellas/ari...ei.1956514.html
SteelGandalf
Με το καλό να έρθει αυτή η ώρα και θα ραγίσουν τα τσιμέντα!!!
alien-tour
Από basketplus.gr
Σκέψη για άγαλμα του Γκάλη στο Παλέ!

Το σκεπτικό της διοίκησης περνάει σε άλλο επίπεδο και πιστεύω θα ετοιμάσουν κι άλλες εκπλήξεις.Τα Χριστούγεννα είναι κοντά,2 ΠΑΛΕ θα θέλουμε για να χωρέσει ο κόσμος γι'αυτό το φιλικό!
hagi
QUOTE(SteelGandalf @ Oct 5 2012, 22:28 ) *
Με το καλό να έρθει αυτή η ώρα και θα ραγίσουν τα τσιμέντα!!!


Το περιμένουμε πως και πως.. Και η Γη θα υποχωρήσει όχι μόνο τα τσιμέντα..
Dwyane ''the flash'' Wade
καιρος ηταν....
tuareg
Ελπιζω οι εξαγγελιες να γινουν πραγματικοτητα και να μη μεινουμε στο wishful thinking.
O πανμεγιστος Νικ,ο μεγαλυτερος Ελληνας αθλητης,πρεπει να τιμηθει με μοναδικο τροπο, η εκδηλωση (οποτε και οταν ....) θα πρεπει να ειναι προσεκτικα σχεδιασμενη στη λεπτομερεια ωστε να ειναι ξεχωριστη.
Το ολο εγχειρημα (για να γινει οπως πρεπει και αρμοζει)ειναι δυσκολο λογω της οικονομικης μας καταστασης.
Προς το παρον αδυνατουμε να κλεισουμε το θεμα Σκορδιλη και αλλες ρυθμισεις.
Τιποτα δε μου εγγυαται οτι θα μπορεσουμε να οργανωσουμε τετοιο εγχειρημα τη παρουσα φαση.
Ειμαι της γνωμης οτι πρωτα πρεπει να μπουν σε μια σειρα τα οικονομικα και μετα να γινει οτι ειναι να γινει.
Φανταζεστε να μη μπορουμε να θεωρησουμε εισιτηρια για το φιλικο επειδη δε τηρειται η ρυθμιση στην εφορια??
Βλεπω εναν ενθουσιασμο για το θεμα στις ταξεις των οπαδων,ειδικα στη Θεσσαλονικη που αλλη μια φορα δειχνει τη λαθος νοοτροπια μας.
Ειμαστε προσκολημμενοι στο παρελθον και στα περασμενα μεγαλεια.
Δλδ για να ασχοληθει και να στηριξει μαζικα ο Αρειανος το μπασκετ πρεπει ο λογος να ειναι το παρελθον και η ενδοξη ιστορια?
Θες αψογο φιλικο για το Νικολα Αρειανε??Στηριξε τη διοικηση και παρε 3000 διαρκειας.
Απο την αλλη η διοικηση πρεπει να παει βημα-βημα.
Τωρα προσπαθουμε να μπουσουλισουμε,το να οργανωσεις αψογα φιλικο για το Νικολα μοιαζει με τελικο των 100 σε Ολυμπιαδα.
basketall
QUOTE(tuareg @ Oct 6 2012, 18:34 ) *
Ειμαστε προσκολημμενοι στο παρελθον και στα περασμενα μεγαλεια.
Δλδ για να ασχοληθει και να στηριξει μαζικα ο Αρειανος το μπασκετ πρεπει ο λογος να ειναι το παρελθον και η ενδοξη ιστορια?
Θες αψογο φιλικο για το Νικολα Αρειανε??Στηριξε τη διοικηση και παρε 3000 διαρκειας.
Απο την αλλη η διοικηση πρεπει να παει βημα-βημα.
Τωρα προσπαθουμε να μπουσουλισουμε,το να οργανωσεις αψογα φιλικο για το Νικολα μοιαζει με τελικο των 100 σε Ολυμπιαδα.


Gia na ton timisis prepei na fereis thn Dream team
tuareg
QUOTE(tuareg @ Oct 6 2012, 18:34 ) *
Ειμαστε προσκολημμενοι στο παρελθον και στα περασμενα μεγαλεια.
Δλδ για να ασχοληθει και να στηριξει μαζικα ο Αρειανος το μπασκετ πρεπει ο λογος να ειναι το παρελθον και η ενδοξη ιστορια?
Θες αψογο φιλικο για το Νικολα Αρειανε??Στηριξε τη διοικηση και παρε 3000 διαρκειας.
Απο την αλλη η διοικηση πρεπει να παει βημα-βημα.
Τωρα προσπαθουμε να μπουσουλισουμε,το να οργανωσεις αψογα φιλικο για το Νικολα μοιαζει με τελικο των 100 σε Ολυμπιαδα.



QUOTE(basketall @ Oct 6 2012, 18:49 ) *
Gia na ton timisis prepei na fereis thn Dream team


τη ντρημ τημ οχι,αλλα μια 100χιλ για τη διοργανωση τη θες...(και δε τα εχεις)
Ποιοι θα ερθουν τωρα ας τους διαλεξει ο ιδιος.Δικο του παρτυ θα ειναι....
SteelGandalf
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Βασίλη (με το σκεπτικό σου περί οικονομικών δεδομένων, timing κλπ.).

Μήπως όμως μέσα από τις συζητήσεις τις οποίες δεν γνωρίζουμε, υπάρχει και κάτι ακόμη;

Δεν ξέρω τι μπορεί να είναι αυτό (αν θες να κάνω μια υπόθεση, ίσως κάποιοι επιφανείς να είναι διατεθειμένοι να "σπρώξουν" χρήματα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά ακόμη και μέσω διαφημιστικών εταιρειών, οι οποίες, φαντάζομαι, θα είναι πολλές, εφόσον ενημερωθούν σχετικά).
sarounas
QUOTE(basketall @ Oct 6 2012, 19:49 ) *
Gia na ton timisis prepei na fereis thn Dream team

όχι δεν χρειάζεται dream team
αγωνιστικά για να είναι αντάξιο του Νικ και να δημιουργήσει μία συναισθηματική φόρτιση θα πρέπει να προσκληθούν κάποιοι από τους παρακάτω

από Ευρώπη της εποχής
Μαρτσουλιόνις, Ομπράντοβιτς, Τζόρτζεβιτς, Σολοθάμπαλ, Ντ’ αντόνι
Σαν Επιφάνιο, Τζάμσι, Ντακουρί, Ρίβα, Βιγιακάμπα
Κούκοτς, Πάσπαλιε, Πίτις, Ντανίλοβιτς, Χάρνις
Μακαντού, Οστρόφσκι, Μανίφικο, Ράτζα, Αντρές Χιμένεθ
Σαμπόνις, Ντίβατς, Νόρις, Τσατσένκο, Μενεγκίν

Εναντίον κάποιων εκ των
Γιαννάκη, Παταβούκα, Κορωναίο, Κόρφα, Σταυρόπουλο
Γκάλη, Ιωάννου, Γκέκο, Γάσπαρη, Δοξάκη
Φάνη, Σούμποτιτς, Παπαδόπουλο Δημ., Γαλακτερό, Ρωμανίδη,
Καμπούρη, Λυπηρίδη, Ανδρίτσο, Αγγελίδη, Στεργάκο, Σέλερς
Βράνκοβιτς, Φασούλα, Κοκολάκη. Φιλίππου, Έντγκαρ Τζόουνς
Βεβαίως καλώς να έρθουν και άλλα ονόματα που συνδέθηκαν με διάφορους τρόπους με την καριέρα του όπως οι Μπάρλοου, Ρίκι Μπράουν, Βολκόφ, Ίνγκραμ, Μπέρι, Ζντοβτς, Μέρσερ, Κοχ, Σιμπίλιο, Όσκαρ Σμιντ, για Πρέλεβιτς, Ίβκοβιτς και Πολίτη δεν νομίζω….

Προπονητές Ιωαννίδης και Μάλκοβιτς ίσως

πιο πιθανό πάντως θεωρώ να δούμε τίποτα Αλβέρτη, Σιγάλα, Ρεντζιά και σία
SteelGandalf
Too good to be true μου ακούγεται η πρόταση σου φίλε sarounas.

Δε νομίζω πως είναι εφικτό το να έρθουν όλοι αυτοί μαζί, αν και για το Νικόλα δεν το θεωρώ και απίθανο.

Το θέμα είναι τι θα έχουν στο μυαλό τους οι υπεύθυνοι της οργάνωσης του όλου εγχειρήματος, καθώς και ο Νίκος Γκάλης.
alien-tour
QUOTE
Η πρώτη παράσταση του Γκάλη -Basketplus.gr

Πέρασαν 33 χρόνια από τη μέρα που ο Νίκος Γκάλης φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα του Άρη. Ήταν 2 Δεκεμβρίου του 1979 όταν άρχισε να γράφεται το μεγαλύτερο κεφάλαιο της ιστορίας των «κιτρίνων», αλλά και του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Άρης αντιμετώπιζε τον Ηρακλή και ο Γκάλης «με το καλημέρα» πέτυχε 30 πόντους, δείχνοντας τι θα επακολουθήσει. Χωρίς, μάλιστα, να είναι σε καλή μέρα, αφού έχασε πολλά σουτ. Ο Άρης προηγήθηκε 44-37 στο ημίχρονο και κέρδισε με 79-78. Μετά τον αγώνα, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής πλησίασε τον Γκάλη και του επισήμανε την αστοχία του. Ο «Νικ» τον ρώτησε από ποιο σημείο έχασε τα σουτ και ο «τίγρης» του έδειξε. Ο Γκάλης ρώτησε: «Τι πιστεύεις, θα τα ξαναχάσω;»

Οι συνθέσεις του ιστορικού αγώνα:

ΑΡΗΣ (Φρανκ Ντέβελι): Αλεξανδρής 10, Παπαγεωργίου 20, Παραμανίδης 8, Σπάρταλης, Γεωργαλής-Γκάλης 30, Σκόνδρας 5, Καλαντίδης 2, Ανανιάδης, Βαμβακούδης, Στυλιανού 4.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μάκης Πυριτίδης): Πιλαφίδης 13, Τζάμος, Καρατζουλίδης 16, Καράογλου, Σακελλαρίου 19, Μάντης 12, Τσομπανάκης 6, Βαγιακάκος 2, Τσουμής 10, Ναλμπάντης.


Για να μην ξεχνιόμαστε...
SteelGandalf
Πως περνούν τα χρόνια... Να είσαι καλά ρε Νικόλα.

Εμείς ακόμη ελπίζουμε πως δεν θα αργήσει (περισσότερο) η μέρα που, επιτέλους, η ομάδα που σε ανέδειξε και που την δόξασες θα σε τιμήσει.
gallistis
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΚΑΛΗ ΠΑΙΚΤΑΡΑ


gallistis
υποψήφιος να μπει στο αμερικάνικο Hall οf Fame

http://www.sportena.com/2013/01/niko-gkali...i-ke-pali-vids/
alien-tour
QUOTE(gallistis @ Jan 8 2013, 18:03 ) *
υποψήφιος να μπει στο αμερικάνικο Hall οf Fame

http://www.sportena.com/2013/01/niko-gkali...i-ke-pali-vids/


Κι εδώ ψηφίζουμε για το Hall of Fame 2013.

53% έχει ο Nick ως τώρα! shot.gif shot.gif shot.gif
gallistis
QUOTE(alien-tour @ Jan 8 2013, 19:58 ) *


χάρη στη δική μου καταλυτική ψήφο,ο γκάλης εκτοξεύτηκε στο 69%!!!
SteveNashidis


Μετά την ψήφο μου ! ! !
tuareg
ψηφιζεται παλληκαρια...οι Λιθουανοι δε πρεπει να το χουν παρει χαμπαρι ακομα για το σαρουνας
gallistis
QUOTE(tuareg @ Jan 8 2013, 21:16 ) *
ψηφιζεται παλληκαρια...οι Λιθουανοι δε πρεπει να το χουν παρει χαμπαρι ακομα για το σαρουνας


οι λιθουανοί δεν είναι το προβλημα...αν το πάρουν χαμπάρι οι βραζιλιάνοι που είναι 200 μυρια για τον όσκαρ,τότε θα υπάρξει θέμα.μεταξύ μας,αν δεν ήταν ο γκάλης κι εγώ οσκαρ θα ψήφιζα
T.W.Is.M.
QUOTE(gallistis @ Jan 8 2013, 21:21 ) *
οι λιθουανοί δεν είναι το προβλημα...αν το πάρουν χαμπάρι οι βραζιλιάνοι που είναι 200 μυρια για τον όσκαρ,τότε θα υπάρξει θέμα.μεταξύ μας,αν δεν ήταν ο γκάλης κι εγώ οσκαρ θα ψήφιζα


To καλο ειναι οτι χρειαζεσαι login στο ESPN για να ψηφισεις, οποτε δεν μπορουν οι Λιθουανοι να μπαινουν να ψηφιζουν καθε μερα απο 100 φορες. Αλλιως το χαμε χασει το παιχνιδι. Οι μονοι που μπορουν να τους ξεπερασουν σ αυτο ειναι οι Κινεζοι. Ουτε Βραζιλιανοι, ουτε Αμερικανοι, ουτε Ρωσοι, ουτε κανενας.
93,5% με τη δικη μου ψηφο.

Εννοειται πως οποιος ψηφιζει Ντιβατς και Ρανκο Ζεραβιτσα ειναι αισχρος, οικτρος, καταπτυστος και κατακριτεος! smiley.gif
gspara
Εχω ψησει οσους ξερω και δεν ξερω,ασχετους και μη και ψηφιζουν!!!!!
gmalamos

Who should be elected to the Basketball Hall of Fame off the 2013 ballot from the International Screening Committee? (Select one. First-time nominees marked with an *).

94.4%
Nick Galis
3.1%
Vlade Divac
0.8%
Oscar Schmidt
0.4%
Sarunas Marciulionis
0.3%
Mickey Berkowitz
0.2%
Tal Brody
0.2%
Vladimir Kondrashin
0.1%
Ranko Zeravica
0.1%
Lindsay Gaze
0.1%
Thiago Pasos
0.1%
Togo Soares
0.1%
Jackie Chazalon
0.1%
Manuel Sainz
pivot

Είπαν για τον Νίκο Γκάλη...

«Αν εγώ είμαι ο γιος του Διαβόλου, τότε ο Γκάλης είναι ο ίδιος ο Διάβολος».
Ντράζεν Πέτροβιτς (παίκτης της εθνικής Γιουγκοσλαβίας και του NBA).

«O Nτράζεν είναι αδερφός μου, αλλά για καλύτερο αθλητή του 1987 ψήφισα τον Γκάλη».
Aλεξάντερ Πέτροβιτς (προπονητής)

«Ο Γκάλης είναι ο παίκτης του 21ου αιώνα. Του βγάζω το καπέλο».
Αλεξάντερ Γκομέλσκι (προπονητής της εθνικής ομάδας της Σοβιετικής Ένωσης).

«Αν ο Γκάλης θέλει να βάλει καλάθι, θα το βάλει όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος».
Άρβιντας Σαμπόνις (Λιθουανός παίκτης της εθνικής της Σοβιετικής Ένωσης και του NBA).

«Δεν περίμενα ότι θα υπήρχε ένας τόσο καλός επιθετικός παίχτης στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα».
Μάικλ Τζόρνταν (ο μεγαλύτερος καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών).

«Είδα τον Γκάλη να κάνει πράγματα, που δεν γίνονταν ούτε στους Λέικερς και τους Σέλτικς».
Μπομπ Μάκαντου (παίχτης του ΝΒΑ και του ιταλικού πρωταθλήματος).

«Είπα στους παίκτες μου πως θα μαρκάραμε τους 4 παίκτες του Άρη και κάναμε τα σχέδιά μας. Για τον Γκάλη κάναμε την προσευχή μας».
Bόιτσεκ Kραϊόφσκι (προπονητής της Λεχ Πόζναν)

«Ξέρω έναν τρόπο να σταματήσουμε τον Γκάλη: να τον κλειδώσουμε στο ξενοδοχείο!».
Pουντ Xαρεβάιν (προπονητής της Ολλανδίας)
ViC
QUOTE(pivot @ Jan 9 2013, 11:03 ) *
Είπαν για τον Νίκο Γκάλη...

«Αν εγώ είμαι ο γιος του Διαβόλου, τότε ο Γκάλης είναι ο ίδιος ο Διάβολος».
Ντράζεν Πέτροβιτς (παίκτης της εθνικής Γιουγκοσλαβίας και του NBA).

«O Nτράζεν είναι αδερφός μου, αλλά για καλύτερο αθλητή του 1987 ψήφισα τον Γκάλη».
Aλεξάντερ Πέτροβιτς (προπονητής)

«Ο Γκάλης είναι ο παίκτης του 21ου αιώνα. Του βγάζω το καπέλο».
Αλεξάντερ Γκομέλσκι (προπονητής της εθνικής ομάδας της Σοβιετικής Ένωσης).

«Αν ο Γκάλης θέλει να βάλει καλάθι, θα το βάλει όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος».
Άρβιντας Σαμπόνις (Λιθουανός παίκτης της εθνικής της Σοβιετικής Ένωσης και του NBA).

«Δεν περίμενα ότι θα υπήρχε ένας τόσο καλός επιθετικός παίχτης στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα».
Μάικλ Τζόρνταν (ο μεγαλύτερος καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών).

«Είδα τον Γκάλη να κάνει πράγματα, που δεν γίνονταν ούτε στους Λέικερς και τους Σέλτικς».
Μπομπ Μάκαντου (παίχτης του ΝΒΑ και του ιταλικού πρωταθλήματος).

«Είπα στους παίκτες μου πως θα μαρκάραμε τους 4 παίκτες του Άρη και κάναμε τα σχέδιά μας. Για τον Γκάλη κάναμε την προσευχή μας».
Bόιτσεκ Kραϊόφσκι (προπονητής της Λεχ Πόζναν)

«Ξέρω έναν τρόπο να σταματήσουμε τον Γκάλη: να τον κλειδώσουμε στο ξενοδοχείο!».
Pουντ Xαρεβάιν (προπονητής της Ολλανδίας)

επικές ατάκες. Αλήθεια, όμως, έχει μιλήσει και ο Μιχαλάκης για τον Νικ;
Στην ψηφοφορία έχει 97% αυτή τη στιγμή, ωστόσο -αν δεν κάνω λάθος- η ψήφος του κοινού δε μετράει, είναι μόνο κάτι σαν γκάλοπ. Απ' ότι ξέρω υπάρχει μια εννιαμελής επιτροπή που αποφασίζει...
T.W.Is.M.
QUOTE(ViC @ Jan 9 2013, 13:15 ) *
επικές ατάκες. Αλήθεια, όμως, έχει μιλήσει και ο Μιχαλάκης για τον Νικ;
Στην ψηφοφορία έχει 97% αυτή τη στιγμή, ωστόσο -αν δεν κάνω λάθος- η ψήφος του κοινού δε μετράει, είναι μόνο κάτι σαν γκάλοπ. Απ' ότι ξέρω υπάρχει μια εννιαμελής επιτροπή που αποφασίζει...


Θελω να πιστευω ομως οτι ενα τοσο μεγαλο ποσοστο οπως αυτο που εχει τωρα θα επηρεαζε την επιτροπη.
baskethood
QUOTE (T.W.Is.M. @ Jan 9 2013, 16:17 ) *
Θελω να πιστευω ομως οτι ενα τοσο μεγαλο ποσοστο οπως αυτο που εχει τωρα θα επηρεαζε την επιτροπη.

Ούτε μία στο δισεκατομμύριο T.W.I.S.M!
Η συγκεκριμένη ψηφοφορία είναι ανούσια και διογκώθηκε (αλήθεια, στα σοβαρά, πιστεύει κανείς ότι οι Λιθουανοί, πχ, κοιμούνται ή δεν το έχουν πάρει χαμπάρι; ) στην Ελλάδα γιατί τα sites βρήκαν την ευκαιρία να πάρουν μερικά clicks παραπάνω. Στο espn μάλιστα, στα σχόλια, έφτασαν στο σημείο να τσακώνονται οι Ελληνάρες για ΑΡΗ και ΠΑΟΚ. Είναι ξεφτίλα αυτό που γίνεται, και πιο πολύ όλοι όσοι εκμεταλλεύονται την άγνοια του κόσμου κάνοντας τον να νομίζει ότι αποφασίζει υπέρ του Γκάλη πέρνοντας μέρος στη ψηφοφορία.

Εδώ η διαδικασία:
http://www.hoophall.com/enshrinement-process/

ΥΓ. Αυτό που πάντα νομίζουμε ότι είμαστε οι πιο έξυπνοι με ξεπερνά! Οι Λιθουανοί, οι Γιουγκοσλάβοι και οι ίδιοι Αμερικανοί δεν ψηφίζουν και εμείς νομίζουμε ότι, απλά, δεν το έχουν πάρει χαμπάρι ακόμα tongue.gif

ΥΓ2. Η ψηφοφορία είναι στο στυλ : Ποιον θα ψηφίζεται αν είχατε δικαίωμα ψήφου;

ΥΓ3. Το σημαντικό της υπόθεσης είναι βέβαια η υποψηφιότητα του Γκάλη. Αυτό πρέπει να μας δώσει χαρά, είτε επιλεγεί τελικά είτε όχι.

ΥΓ4. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά στο φόρουμ!!
Magnus92
Εγω ειχα μια αλλη απορια ( 'χουντ ισως ξερεις να μου απαντησεις ) :

Εστω οτι δεν μπαινει φετος ο Γκαλης στο HΟF , ποτε μπορει να διεκδικισει ξανα θεση εκει ;
baskethood
QUOTE (Magnus92 @ Jan 9 2013, 18:51 ) *
Εγω ειχα μια αλλη απορια ( 'χουντ ισως ξερεις να μου απαντησεις ) :

Εστω οτι δεν μπαινει φετος ο Γκαλης στο HΟF , ποτε μπορει να διεκδικισει ξανα θεση εκει ;



QUOTE
There are four Screening Committees: 1. North American; 2. Women; 3. Veterans (an individual whose career ended 35 years before his/her current consideration); and 4. International. These Committees will review and recommend individuals to be reviewed for Enshrinement by the Honors Committee. The North American Committee consists of nine members. The Women's, International, and Veteran's Screening Committees are each composed of seven members. To advance to the Honors Committee, an individual requires a minimum number of affirmative votes from the applicable Screening Committee (North American: at least 7 of 9; all others at least 5 of 7). If an individual does not receive a single affirmative vote for three consecutive years (0-27 or 0-21) that person's candidacy is suspended for five years after which time he/she may again start the process of being reviewed by a Screening Committee. There is no limitation on the number of years a person can be considered for Enshrinement by a Screening Committee unless that person does not receive a single vote for three consecutive years. Screening Committees may put forth a maximum number of finalists to the Honors Committee as follows: North American 10; all others 2. Introduced in 2011, there are directly elected enshrinees from two other newly formed committees representing the American Basketball Association (ABA) and Early African-American Pioneers of the Game.


Αν καταλαβαίνω καλά ο Γκάλης πρέπει να μην πάρει θετική ψήφο από την αρχική επιτροπή για τρία συνεχόμενα χρόνια. Τότε θα αποκλειστεί η η υποψηφιότητα του για τα επόμενα πέντε χρόνια. Άρα (πάλι αν το έχω αντιληφθεί σωστά) θα είναι υποψήφιος για τρεις ακόμα χρονιές. 39.gif
Zoys
Από το blog της Κουρούνας για το πόσο τίμησε η ΕΟΚ και γενικότερα το ελληνικό μπάσκετ τον Γκάλη...

QUOTE
Αποψινή δήλωση του Νίκου Γκάλη σχετικά με την υποψηφιότητα του για το Hall of Fame του μπάσκετ. Απαντώντας στην ερώτηση ''για το ότι στην Ελλάδα τιμήθηκε δεόντως'': ''Ας βλέπουν τους ξένους μήπως και...ντρέπονται λίγο. Εμένα όμως με ενδιαφέρει τι ξέρει ο κόσμος, δεν είμαι άνθρωπος που ασχολείται με το ποιός θα με τιμήσει. Ο κόσμος είναι ακόμη θερμός απέναντι μου''....
Για τα δεδομένα του λιτού και λιγόλογου Νίκου Γκάλη αυτή η δήλωση λέει πολλά. Και για όσους ξέρουμε το...μένος με το οποίο σνόμπαρε ή και σαμπόταρε η ομοσπονδία μπάσκετ και ο Γιώργος ''εγώ είμαι το μπάσκετ''' Βασιλακόπουλος κάθε σχετική κίνηση λέει ακόμη περισσότερα. Δύο απλές ερωτήσεις: Ποιόν παλαίμαχο της εθνικής ομάδας τίμησε η ΕΟΚ με τη διεξαγωγή ενός φιλικού αγώνα προς τιμή του; Τον Γκάλη; τον Γιαννάκη; τον Φάνη; Η μήπως τον Φασούλα;
Ποιός σαμπόταρε με κάθε τρόπο τη μετονομασία του ΟΑΚΑ σε γήπεδο Νίκος Γκάλης όπως είχε προτείνει ο τότε Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Λιάνης; Μήπως ο ίδιος που είχε δηλώσει ότι ''δεν μπορεί να τύχει τέτοιας διάκρισης κάποιος που ζει'' και λίγα χρόνια αργότερα θεμελίωσε ο ίδιος το γήπεδο της Αμαλιάδας με το όνομα ''Γιώργος Βασιλακόπουλος'';

sarounas
δεν γνωρίζω τα κριτήρια αλλά φαντάζομαι ότι αυτά έχουν να κάνουν κυρίως με την αναγνωρισιμότητα στους Αμερικανούς

θεωρώ πολύ δύσκολο να μπει ο Νικ μέσα στο hall of fame στην συγκεκριμένη ψηφοφορία και αυτό διότι φαντάζομαι ότι η επιτροπή αποτελείτε από αμερικανούς...
Δυστυχώς ο Νικ δεν είναι ευρέως γνωστός-αναγνωρίσιμος και στην άλλη πλευρά του ατλαντικού μιας και είχε μόλις 1 συμμετοχή σε παγκόσμιο ή ολυμπιακούς
από την άλλη ο Ντίβατς κουβαλά τεράστια καριέρα στο NBA όπως με τις εθνικές ομάδες που αγωνίστηκε για μια 15ετία, έπειτα υπάρχει ο Όσκαρ Σμιντ που μπορεί να μην αγωνίστηκε στο ΝΒΑ αλλά επί 20 χρόνια συμμετείχε σε παγκόσμια και ολυμπιακούς κατακτώντας σε αυτά συνήθως τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, οπότε χαίρει ιδιαίτερης αναγνώρισης

από εκεί και πέρα Μαρτσουλιόνις και ύστερα Μπέρκοβιτς
ο Ταλ Μπρόντι γιατί μπαίνει? επειδή πήγε στο Βιετνάμ να πολεμήσει?

σαν απήχηση πάντως κανένας από αυτούς δεν είχε στην χώρα του αυτή που είχε ο Γκάλης και δεν ξέρω κανέναν που να "ανάγκασε" τόσο κόσμο να πάρει μια μπάλα και να ξεκινήσει να παίζει μπάσκετ ή που να τον αναγνώριζε και μια γιαγιά σε ένα απομακρυσμένο χωριό, ο μόνος που θα τον συναγωνιζόταν σε κάτι τέτοιο ίσως ήταν ο Πέτροβιτς αλλά εκεί είχε να κάνει με μία ήδη ανεπτυγμένη μπασκετική κοινότητα





gallistis
ένα πολύ ωραίο άρθρο του καρπετόπουλου για τον νίκο γκάλη...

http://www.sport.gr/Article/Blogs/Καρπ.../85-156342.html

Αναρωτιέμαι ποιο hall of fame μπορεί να στεγάσει ένα αθλητή του οποίου τα κατορθώματα υπήρξαν μαθήματα ζωής σε μια χώρα που τα χειροκρότησε χωρίς να καταφέρει ποτέ να τα υιοθετήσει…



gallistis

νικος παπαδογιάννης

http://www.sday.gr/Articles/Nikos-Papadogi...NOBELISTAS.aspx

Τον Νiκο Γκαλη εγώ τον έχω εικόνισμα και θα τον έχω όσο βγάζω το ψωμάκι μου από το μπάσκετ. Κάποτε, στο Ζάγκρεμπ, τον συνάντησα στο διάδρομο του ξενοδοχείου Ιντερκοντινένταλ και του ζήτησα να μου υπογράψει αυτόγραφο πάνω στο διαβατήριό μου. Το έχω ακόμη, πολύτιμο κειμήλιο μίας γνωριμίας για την οποία θα μιλάω όσο ζω. «Το δικό μου παράσημο είναι η αγάπη που μου δείχνει ο κόσμος», είπε και χθές ο σεμνός Νικ. Οι υπόλοιποι ας ντρέπονται.
sarounas
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!!!!

ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 7 ΜΑΙΟΥ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΕΠΑΡΧΙΩΤΟΠΟΥΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ???
hagi
Όντως επιτέλους ..Το topic μου επιτέλους θα γίνει πραγματικότητα... Θα πάρει φωτιά!!!! smiley.gif

Καιρός ήτανε.. Τώρα το θέμα είναι να γίνει σωστή διοργάνωση όπως αρμόζει στον τεράστιο ΝΙΚ..

Και γω το σκέφτομαι για εισητήριο.. Θα δούμε..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.