Πλακα κανουμε τωρα ετσι?
Οταν βγαζουμε τους ευρωπαιους που πανε και πατωνουν στο ΝΒΑ λιγους για αυτο το επιπεδο (ενω σε πολλους οχι μονο δεν δωθηκε πιστωση χρονου, αλλα ουτε καν πραγματικες ευκαιριες πολλες φορες), δεν βλεπω κανεναν να λεει για διαστηματα προσαρμογης, διαφορετικους κανονες, τρεις μηνες κλπ...
Ολοι λενε για τη μεγαλη διαφορα επιπεδου των δυο κοσμων.
Ο λουοσον ηρθε, επαιξε αρκετους αγωνες και πατωσε. Τοσο απλα.
Και δεν εχω μονο ενα παραδειγμα , εχω απειρα. Οπως ειπε ο Αναζ , μιλαμε για συμπερασματα μετα απο χρονια παρακολουθησης.
Ο ντελκ πχ πριν ερθει στον ΠΑΟ ειχε 9 ποντους μεσο ορο σε contender στο ΝΒΑ. Ηρθε και εφερνε τις πετσετες στον ΠΑΟ. Και επαιξε 1 χρονο ολοκληρο πριν τον σουταρουν. Ο γουιεφερ ειναι απο αλλο ανεκδοτο. Ο τσιλι το ιδιο. Ο γκαλιναρι κατεστρεφε την ομαδα του σχεδον μονος του. καλα για τζενιγκζ δεν μιλαω καν, ο ρουμπιο το ιδιο. Ψαξτε ονοματα οπως ρετζι γουιλιαμς, ντανι γκριν, σοννι γουιμς , αλονζο τζι, κλπ, δειτε τι κανουν φετος στο ΝΒΑ και τι κανανε στην ευρωπη. Οπως ειπα δεν εχω ενα παραδειγμα. Εχω απειρα. Γενικα αυτο το λοκαουτ απομυθοποιησε οτι ειχε απομεινει απο το ΝΒΑ.
Υπαρχουν ΑΠΕΙΡΟΙ παιχτες με πολυ καλες χρονιες στο ΝΒΑ που ερχονται πλεον στην ευρωπη και ειτε δεν πιανουν καθολου, ειτε δεν κανουν και καμια μεγαλη διαφορα.
Ολα αυτα χωρις να θεωρω οτι δεν υπαρχει διαφορα αναμεσα στο ΝΒΑ και στην ευρωλιγκα. Στο ΝΒΑ παιζουν κατα κανονα οι 50 καλυτεροι παιχτες παγκωσμιως (με 2-3 εξαιρεσεις καθε χρονο) και γι αυτο και ειναι μεχρι και σημερα ανωτερο σε ταλεντο απο την ευρωλιγκα. Ωστοσο πλεον εχει κλεισει τοσο πολυ η ψαλιδα, που θα υ[αρξουν ΠΟΛΛΑ παραδειγματα παιχτων που παιζουν ΠΟΛΥ καλυτερα στο ΝΒΑ απ οτι στην ευρωπη.
Παλιοτερα αυτο ηταν επιστημονικη φαντασια. Οποιος παιχτης ηταν εστω και παγκιτης των 2 ποντων μεσο ορο στο ΝΒΑ ερχοταν στην ευρωπη και ηταν επιπεδου all euroleague. Και τοτε ηταν διαφορετικοι οι κανονες, και τοτε χρειαζοντουσαν χρονο προσαρμογης , και τοτε ηταν διαφορετικοι οι κοσμοι, απλα τοτε υπηρχε ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα επιπεδου, πραγμα που τωρα δεν ΙΣΧΥΕΙ.
Οσο και να μην θελουν μερικοι να το παραδεχτουν, ΟΛΑ τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ δειχνουν οτι η ψαλιδα εχει κλεισει σε ΠΟΛΥ μεγαλο βαθμο. Οχι τελειως βεβαιως , αλλα αρκετα.
θα μπορουσα να γραψω απειρες σελιδες υποστηριζοντας με αντικειμενικα δεδομενα το σκεπτικο μου, απλα θεωρω οτι ειναι εντελως ανουσιο. Ειναι τοσο προφανες , που πραγματικα (κατα τη γνωμη μου)οποιος δεν το βλεπει μαλλον δεν θελει να το δει.
Ειναι αστειο να βλεπεις τους υπερμαχους του ΝΒΑ να ψαχνουν για δικαιολογιες , προσπαθωντας να εξηγησουν το γεγονος οτι παιχτες επιπεδου στο ΝΒΑ δεν εχουν τη κυριαρχια που περιμεναν οτι θα εχουν. Τι για διαφορετικους κανονες ακουμε, τι για διαστηματα προσαρμογης, τι για ελλειψη κινητρου....το καλυτερο ηταν αυτο που λεγανε για την ΝΤΡΙΜ ΤΙΜ, οτι και καλα οι αλλες ομαδες ειναι πιο πολλα χρονια μαζι λολ.
Ολα αυτα ισχυαν και παλιοτερα. Και ομως κερδιζανε με 50 π. Η εξηγηση ειναι μια και ειναι οτι η ψαλιδα εκλεισε. Τιποτα αλλο.
Η ευρωλιγκα δεν ειναι ΝΒΑ και δεν εχει το επιπεδο του ΝΒΑ. Ωστοσο πλεον η ψαλιδα εχει κλεισει τοσο, ωστο να μην φτανει απλα να πατησεις στο γηπεδο για να κυριαρχησεις. οσο και να χτυπιομαστε, ο λοουσον δεν θα γινοταν ΠΟΤΕ Διαμαντιδης στην ευρωπη. Στο ΝΒΑ ειναι καλυτερος γιατι εχει τα απαιτουμενα χαρακτηριστικα για να παιξεις καλα εκει. Στην ευρωπη τα εχει ο Διαμαντιδης σε απολυτο βαθμο.
Υ.Γ. Φιλε baskethood κοιταξε το παρακατω λινκ.
http://forums.realgm.com/boards/viewtopic....2&t=1168214Κοιταξε τι λενε 10-15 τυχαιοι ξενοι (κυριως αμερικανοι) για το αν ταιριαζει ο διαμαντιδης στο ΝΒΑ.
Συνεκρινε τα τωρα με την αποψη πολλων ελληνων, και θα καταλαβεις γιατι στην ελλαδα δεν προκειται να δουμε ποτε προκοπη. Εχουμε μια ξενολατρεια που πραγματικα ειναι απιστευτη.
Μπορω να σου βρω απειρα τετοια φορουμ , απειρα τετοια αρθρα διεθνων περιοδικων που ολοι σχεδον συμφωνουν οτι ο ΔΔ θα ηταν εξαιρετικος παιχτης ΚΑΙ Στο ΝΒΑ. Εσυ μπορει να μη συμφωνεις , ωστοσο η πραγματικοτητα ειναι οτι η αντιθετη αποψη δεν ειναι τοσο αιρετικη οσο νομιζεις, για να μην σου πω οτι η αποψη σου αποτελει μειοψηφεια. καλο ειναι λοιπον να μην ειρωνευεσαι, γιατι πραγματικα ετσι χανεις το (οποιο) δικιο σου .