Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Euroleague 2011-2012 off topic
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ > Older Tournaments > Euroleague 2011-2012
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Nuntius
QUOTE (kseplenhs @ Apr 2 2012, 01:00 ) *
Γενικά πιστεύω πως οι ευρωπαίοι που απο μικρή ηλικία έπαιξαν στο nba(που έκαναν όμως τα πρώτα τους βήματα στην ευρώπη),τότε συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες να κάνουν πλάκα εδώ σχεδόν αμέσως.Απο την άλλη,αμερικάνοι με θητεία στο nba και έχουν την πρώτη τους επαφή με κανόνες fiba,θέλουν χρόνο.Αλλά αν τον έχουν και προσαρμοστούν,κάνουν τη διαφορά.Φυσικά και στις 2 περιπτώσεις μιλάμε για παίχτες που στο Nba έχουν σταθερή και αξιοπρεπή πορεία.


Προσωπικά, συμφωνώ απόλυτα με αυτό εδώ το κομμάτι. Πιστεύω πάντως πως ισχύει και από την άλλη πλευρά. Δηλαδή πως κάμποσοι Ευρωπαίοι χρειάζονται χρόνο προσαρμογής στο NBA και πως δεν παίρνουν όλοι αυτή την ευκαιρία.
PARISINOS
QUOTE(kseplenhs @ Apr 1 2012, 23:00 ) *
Παρισινέ,αν ο παο έχει αυτόν τον καιρό πρόβλημα με τον οχαγιόν και μια σειρά που για αρκετούς έμοιαζε εκ των προτέρων με σκούπα,έφτασε στα 5ματς,τότε με τον φάρμαρ που είδαμε σε αυτούς τους 2μήνες,τι θα λέγαμε τώρα?Θα είχαμε 5ο ματς??

Ο κιριλένκο επίσης φέτος κάνει πλακίτσα.Οι υπερτούμπανοι του συστήματος fiba ούτε να τον σπρώξουν δεν μπορούν.Και καλά πες πως ο κιριλένκο εμαθε μπασκετ με αυτούς τους κανόνες και στο nba είχε πρωταγωνιστικό ρόλο(επειχείρημα που για σένα δεν μετράει αλλά το βάζω στο τραπέζι έτσι για υπάρχει).Ο φάρμαρ που ήταν πίσω απο τον φίσερ ("στου οποίου τη θέση αν ήταν ο διαμαντίδης,οι λέικερς θα ξεκίναγαν κάθε σεζόν ως φαβορί")πως το εξηγείς οτι κούμπωσε μια χαρά και στα fiba δεδομένα?


Παρά το παράπάνω παράδειγμα,δεν πιστεύω πως η προσαρμοστικότητα του φάρμαρ αποτελεί κανόνα(αλλά ούτε και εξαίρεση).
Γενικά πιστεύω πως οι ευρωπαίοι που απο μικρή ηλικία έπαιξαν στο nba(που έκαναν όμως τα πρώτα τους βήματα στην ευρώπη),τότε συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες να κάνουν πλάκα εδώ σχεδόν αμέσως.Απο την άλλη,αμερικάνοι με θητεία στο nba και έχουν την πρώτη τους επαφή με κανόνες fiba,θέλουν χρόνο.Αλλά αν τον έχουν και προσαρμοστούν,κάνουν τη διαφορά.Φυσικά και στις 2 περιπτώσεις μιλάμε για παίχτες που στο Nba έχουν σταθερή και αξιοπρεπή πορεία.

Το πρόβλημά μου είναι η απόρριψη με την πρώτη εικόνα.Βασικά μερικοί μου βγάζετε πως τους περιμένετε στη γωνία.Ούτε καν υπομονή για να έρθει η σεζόν στα δύσκολα και δεν λέω καν να "κάψουμε" μια σεζόν για να τους δούμε απο την επόμενη.
Μιλάμε για μια διοργάνωση που ο μπό ο μακάλεμπ φλερτάρει τα τελευταία 3 χρόνια με τον τίτλο του mvp.Δλδ πιστεύει κανείς πως αν ένας τύπος σαν τον ντερόν είχε όρεξη να μείνει εδώ και όχι να κάνει μια αρπαχτή,μετά απο λίγο καιρό θα μιλάγαμε για άλλους γκαρντ?Εγω το θεωρώ βέβαιο πως τουλάχιστον θα έκανε τη διαφορά.Βάζω το "τουλάχιστον" για να μην μιλήσω για κυριαρχία...


Μα δεν τους περιμενω εγω στην γωνια , ουτε τους αποριπτω εγω φιλε ξεπλενη.
Ο λοουσον εφυγε νυχτα πριν καν τελειωσει το λοκ αουτ γιατι ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ του εκρινε οτι δεν κανει. Ο ρεντζι γουλιαμς το ιδιο. Ο τζεννιγκς στο τελος της χρονιας δεν ηταν καν στην αποστολη. Ο ντεχουαν σαμμερς της σιενα εφυγε και αυτος πριν καλα καλα αρχισει η σεζον. Ο αλονζο τζι δεν ηταν και αυτος στην εξεδρα συνεχεια.

Επαναλαμβανω λοιπον. Δεν τους εκρινα εγω ανεπαρκεις. Οι ιδιοι οι προπονητες τους το εκαναν. Και συγγνωμη κιολας, αλλα αν δεν μπορει να δειξεις κατι ουτε στην πρωτη φαση που το επιπεδο ειναι πολυ χαμηλοτερο, τοτε συγγνωμη, αλλα σιγα μην το δειξεις στο τοπ 8 (ασε που πολλοι απο αυτους δεν ειναι καν παιχτες που θα επαιζαν καθολου σε ομαδα τοπ 8 οπως ο ΠΑΟ,η ΤΣΣΚΑ κλπ, σιγα μην εχει το επιπεδο ο λοουσον πχ να κουμανταρει ομαδα σαν τον ΠΑΟ οταν εχει να συναγωνιστει παιχτες με το κουρτ βιζιον του ΔΔ η του τεοντοσιτς).

Για τον κιριλενκο που λες. Καταρχας να πω οτι ο ανθρωπος εκανε πλακα και στο ΝΒΑ. Ειχε φτασει να πληρωνεται 17 εκ το χρονο. Κατα δευτερων αν δεις, τα στατιστικα του εχουν πεσει πολυ σε σχεση με την πρωτη φαση. Στην πρωτη φαση ειχε 29 στην αξιολογηση, εκτοτε εχει καπου 22.5. Εξαιρετικα νουμερα, αλλα η πτωση δειχνει οτι απο την δευτερη φαση και περα , το επιπεδο ανεβαινει και σιγουρα παιχτες που δεν εδειξαν τιποτα στην αρχη, δεν προκειται να βγαλουν ματια αργοτερα.

Για να καταλαβεις τη διαφορα επιπεδου, ο σοννυ γουιμς , που ολοι ελεγαν ποσο καλα ειχε πιασει, περασε απο το 16 στην αξιολογηση στην πρωτη φαση, στο 5.5 στη δευτερη.

Η πραγματικη ευρωλιγκα αρχιζει στο τοπ 8 . Και αυτο γιατι η διαφορα δυναμικοτητας αναμεσα στις ομαδες πρωτης ταχυτητας της ευρωπης (πρωτες 10) και τις υπολοιπες ειναι αρκετα μεγαλη.

για τον φαρμαρ.
Εγω δεν ειπα οτι ολοι οι ΝΒΑερ αν ερθουν στην ευρωπη θα πατωσουν. Εκει κανεις λαθος.

Το οτι ο λοουσον μαλλον δεν θα επιανε , ενω ο φαρμαρ μαλλον ναι ηταν σχετικα προβλεψιμο.

Ο λοουσον ειναι ενας πολυ κοντος πλευ , με μετριο κουρτ βιζιον (σε σχεση με τεοντοσιτς, ΔΔ κλπ παντα) και πρωτερημα το ντραιβ. Τετοιοι πλευ δεν πιανουν στην ευρωπη, ειδικα σε μεγαλες ομαδες (παντα υπαρχουν εξαιρεσεις βεβαια).
Ο φαρμαρ εχει εξαιρετικο σουτ, καλο σωμα, και ειναι σχετικα εγκεφαλικος παιχτης. Τετοιους πλευ ψαχνουν στην ευρωπη και αρα δεν ειναι καθολου τυχαιο οτι προσαρμοστηκε μια χαρα.

Αν τα εχεις τα χαρακτηριστικα προσαρμοζεσαι με τη μια , αν δεν τα εχεις τοτε ψαχνεις για δικαιολογιες.

Ποτε δεν ειπα λοιπον οτι οι ΝΒΑερ ειναι ασχετοι.

Οσοι ταιριαζουν στην ευρωπη και εχουν τα χαρακτηριστικα που χρειαζονται , πετυχαινουν. Ο ντερον , παρ οτι ουτε αυτος εδειξε να κανει πλακα , εδειξε καλα στοιχεια και πιστευω οτι με λιγο χρονο , οντως θα κυριαρχουσε στην ευρωπη. Ειναι ψηλος, δυνατος, εξαιρετικος στο σουτ και κυριως στην οργανωση.

μην επικτεντρωνεστε στην κριτικη σε ορισμενους.

Το νοημα του ποστ μου δεν ειναι να ριξω το ΝΒΑ. Οπως ειπα , το ΝΒΑ εχει υψηλοτερο επιπεδο απο την ευρωλιγκα. ωστοσο ολοι οι παιχταραδες του ΝΒΑ δεν ειναι απαραιτητα παιχταραδες και στην ευρωπη.

Χρειαζεσαι συγκεκκριμενα στοιχεια για να πετυχεις στην ευρωπη. Αν δεν τα εχεις, πατωνεις...Αν τα εχεις , εισαι παιχταρας .
kseplenhs
QUOTE(Nuntius @ Apr 2 2012, 01:16 ) *
Προσωπικά, συμφωνώ απόλυτα με αυτό εδώ το κομμάτι. Πιστεύω πάντως πως ισχύει και από την άλλη πλευρά. Δηλαδή πως κάμποσοι Ευρωπαίοι χρειάζονται χρόνο προσαρμογής στο NBA και πως δεν παίρνουν όλοι αυτή την ευκαιρία.


φυσικά και το πιστεύω πως ισχύει και στην άλλη πλευρά.Απλά το αντίστροφο είναι στο τι θέση θα είχαν στο αντίστοιχο πρωταθλημα.Θεωρώ πως οι καλοί αμερικάνοι αν προσαρμοστούν στην ευρώπη θα κάνουν μεγαλύτερη διαφορά απο ότι οι καλοί ευρωπαίοι αν προσασρμοστούν,στο nba.

Επίσης μπορώ να καταλάβω τον αμερικάνο που με την πρώτη δυσκολία στην ευρώπη να θέλει να γυρίσει στο nba.Καλύτερες συνθήκες,γήπεδα,προπόνηση,ενδεχομένως και λεφτά.Ο ευρωπαίος(και ειδικά έλληνας) στην πρώτη δυσκολία στο nba,γιατί να μην επιμείνει και γυρνάει πίσω ενώ έχει εγγυημένο συμβόλαιο στην αμερική?Γυρνάει για να βρεί τι καλύτερο πέρα απο καλύτερο συμβόλαιο που δεν είναι και σίγουρο πως θα βρεί?!
PARISINOS
QUOTE(baskethood @ Apr 1 2012, 22:11 ) *
Διαφωνώ και σε αυτό. Ο Fisher ΔΕΝ ΗΤΑΝ φέτος playmaker, ΔΕΝ έτρεχε την ομάδα. Σου λέω λοιπόν ότι το 35.3% των κατοχών που χρησιμοποιούσε ο Fisher, και κατέληξαν σε προσπάθεια για σουτ, λάθος ή κερδισμένο φάουλ, ήταν spot up καταστάσεις. Ένας playmaker δεν γίνεται να έχει 35% σε spot up. O Fisher δεν λειτουργούσε ως playmaker, αλλά ως spot up shooter.
O Sessions έχει 45.9% σε Pick N Roll καταστάσεις. Αυτή είναι η διαφορά. Κάτι αντίστοιχο με τον Sessions ο ΔΔ δεν μπορεί να κάνει. Μόνο κάτι αντίστοιχο με τον Fisher.
Άρα όλη σου η συλλογιστική είναι λάθος γιατί αγνοείς το ρόλο του Fisher στους φετινούς Lakers.
Επίσης USG% Fisher : 13.5%
USG% Sessions: 19%

Δεν πιστεύω ότι ο ΔΔ είναι εξαιρετικός παίκτης για το ΝΒΑ. Είναι καλός για συγκεκριμένα πράγματα, αλλά ΟΧΙ για να τρέξει με συνέπεια, για ολόκληρη σεζόν μια ομάδα. Επίσης παρότι εκπληκτικός αμυντικός, πιστεύω ότι στο ΝΒΑ θα δυσκολευτεί να μαρκάρει όχι την αφρόκρεμα (Rose, Paul, Westbrook κλπ) αλλά τις δευτεράντζες (Conley, Lawson κλπ) και τις τριτάντζες (Holiday και άλλους λοιπούς). Και ξέρεις γιατί; Πρώτον γιατί δεν τον ευνοούν οι κανόνες ΝΒΑ και δεύτερον γιατί δεν τον ευνοούν οι αθλητές που έχει να αντιμετωπίσει (οι οποίοι εκμεταλλεύονται τους ΝΒΑ κανόνες).


Ο πραγματικος πλευ μεικερ των λεικερς ειναι ενας και λεγεται ΚΟΜΠΙ ΜΠΡΑΙΑΝΤ. Αυτος εχει την μπαλα στα χερια του σχεδον συνεχεια και σε σχεδον ολες τις κατοχες. Αυτος ειναι και ο ρολος αυτων των παιχταραδων στο ΝΒΑ. Οπως και ο λεμπρον στο μαιαμι που εχει 8 ασσιστ μεσο ορο. Εκτος και αν θεωρεις οτι στο μαιαμι , οργανωτης ειναι ο τσαλμερς ξερω γω.

Στους λεικερς δεν ΠΡΕΠΕΙ ο πλευ να τρεχει την ομαδα. Πρεπει να παιζει εξαιρετικη αμυνα και να βαζει τα ελευθερα σουτ. Ο αγαπητος φισερ λοιπον φετος σουταρε με 37 τις εκατο στα σουτ (απο τους χειροτερους γκαρντ της λιγκας ,) και στην αμυνα δεν μπορουσε να μεινει μπροστα ουτε απο τη γιαγια μου.

Ο Διαμαντιδης λοιπον δεν θα επρεπε να τρεξει τους λεικερς. θα επρεπε να παιζει αμυνα ( η αμυνα του θα ηταν σαν του ρουμπιο ), να βαζει τα ελευθερα σουτ σε σποτ απ καταστασεις και να βοηθα τον κομπι στο κατεβασμα της μπαλας για να μην κουραζεται.

και οσα ειπα τα κανει εξαιρετικα.

baskethood
QUOTE (PARISINOS @ Apr 2 2012, 01:46 ) *
Ο Διαμαντιδης λοιπον δεν θα επρεπε να τρεξει τους λεικερς. θα επρεπε να παιζει αμυνα ( η αμυνα του θα ηταν σαν του ρουμπιο ), να βαζει τα ελευθερα σουτ σε σποτ απ καταστασεις και να βοηθα τον κομπι στο κατεβασμα της μπαλας για να μην κουραζεται.
και οσα ειπα τα κανει εξαιρετικα.

Ε λοιπόν αυτά που λες ΔΕΝ είναι αρκετά για να κάνουν τους Lakers πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Και η αναβάθμιση σε σχέση με τον Fisher (τον χειρότερο όπως λες) θα ήταν υπαρκτή μεν, αλλά πολύ μικρή.
Αντιθέτως, η πραγματική αναβάθμιση έγινε μετά το trade.
Αν δεις τους Lakers με Sessions θα καταλάβεις αμέσως τη διαφορά. Ο ένας τρέχει την ομάδα, ο άλλος δεν επιχειρούσε καν να την τρέξει.
PARISINOS
QUOTE(baskethood @ Apr 1 2012, 22:52 ) *
Ε λοιπόν αυτά που λες ΔΕΝ είναι αρκετά για να κάνουν τους Lakers πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Και η αναβάθμιση σε σχέση με τον Fisher (τον χειρότερο όπως λες) θα ήταν υπαρκτή μεν, αλλά πολύ μικρή.
Αντιθέτως, η πραγματική αναβάθμιση έγινε μετά το trade.
Αν δεις τους Lakers με Sessions θα καταλάβεις αμέσως τη διαφορά. Ο ένας τρέχει την ομάδα, ο άλλος δεν επιχειρούσε καν να την τρέξει.


Δηλαδη θες να πεις οτι πριν 1,5 χρονο που οι λεικερς πηραν το πρωταθλημα, ο φισερ ετρεχε την ομαδα? Αν δεις παλι ολο σε σποτ απ καταστασεις φαινοταν .

Η διαφορα ηταν οτι τοτε εβαζε τα σουτ του και επαιζε ενα μινιμουν καλυτερη αμυνα ενω εκανε και ΠΟΛΥ λιγοτερα λαθη.

Το προβλημα των λεικερς και τον φισερ δεν ηταν οτι δεν ετρεχε την ομαδα . Ηταν οτι μεχρι και τα πραγματα που υποτιθεται οτι κανει παραδοσιακα καλα (σουτ και λιγα λαθη) , δεν τα εκανε πλεον καθολου καλα.

Θα δεχομουν λοιπον το επιχειρημα σου αν οι λεικερς δεν ειχαν αποδειξει δισ, οτι δεν χρειαζονται ο πλευ τους να τρεχει την ομαδα.

Οι λεικερς πηραν δυο πρωταθληματα με τον πλευ τους να βαζει τα ελευθερα και να παιζει στοιχειωδη αμυνα.

Οι λεικερς εχουν τετοιο αβανταζ στην φροντλαιν σε συνδυασμο με τον κομπι, που δεν χρειαζονται εναν πλευ να τρεχει την ομαδα, να εχει πολυ τη μπαλα στα χερια του κλπ. θελουν εναν καλο αμυντικο , εξαιρετικο σουτερ και με μπολικη εμπειρια παιχτη. Δηλαδη τα πραγματα που κανει ο ΔΔ.

βεβαια αυτα ειναι αποψεις. Ο καθενας εχει διαφορετικη. Μπορει να κανω και λαθος. Ας συμφωνησουμε οτι διαφωνουμε. smiley.gif
kseplenhs
QUOTE(PARISINOS @ Apr 2 2012, 01:29 ) *
Αν τα εχεις τα χαρακτηριστικα προσαρμοζεσαι με τη μια , αν δεν τα εχεις τοτε ψαχνεις για δικαιολογιες.

Δικαιολογία είναι ο χρόνος που χρειάζεται κάποιος να προσαρμοστεί σε πρωτόγνωρα δεδομένα?
Δλδ όταν εσύ είδες τον μπατίστ πρώτη φορά στην ευρώπη,περίμενες την εξέλιξή του ή τον απέρριψες?

Για βάλε τα στατιστικά του τσίλντρες την πρώτη σεζόν(που μια επιπλέον "δικαιολογία" πέρα απο την προσαρμογή ήταν και οι 2 μήνες τραυματισμού) και αυτά τη δεύτερη.Μιλάμε για τον ίδιο παίχτη?

Συμφωνώ με την λογική πως μερικά στοιχεία είναι απαραίτητα.Αλλά για την άμεση προσαρμογή όπως λες.Προιόντος χρόνου,τα δυνατά του στοιχεία ένας παίχτης που έχει πετύχει με αυτά στο Nba,θα τα βγάλει και στην ευρώπη κατα τη γνώμη μου.
Για παράδειγμα όταν ένας παίχτης θεωρείται πως έχει εκρηκτικό ντράιβ,τότε αν βρεί τα πατήματά του στην ευρώπη,το ντράιβ του θα φαίνεται υπερηχητικό γιατί θα έχει να αντιμετωπίσει χειρότερους αθλητές.Προφανώς θα υπάρχουν μικρότεροι χώροι και άλλοι κανόνες άμυνας,αλλά για να μάθει να πατάει σε αυτές τις παραμέτρους θα θέλει χρόνο.
baskethood
QUOTE (PARISINOS @ Apr 2 2012, 02:02 ) *
Δηλαδη θες να πεις οτι πριν 1,5 χρονο που οι λεικερς πηραν το πρωταθλημα, ο φισερ ετρεχε την ομαδα? Αν δεις παλι ολο σε σποτ απ καταστασεις φαινοταν .
Η διαφορα ηταν οτι τοτε εβαζε τα σουτ του και επαιζε ενα μινιμουν καλυτερη αμυνα.

Έτσι είναι. Το ίδιο λέμε. Οι Lakers δεν είναι ίδια ομάδα με πριν δύο χρόνια όμως. Και αυτό δεν οφείλεται στον Fisher. Αλλά σε μία σειρά γεγονότων/αλλαγών που δεν έχει νόημα να αναφερθούν τώρα.
Θυμάσαι τι είχα γράψει τις προάλλες; Σου το θυμίζω.
QUOTE
Θα μπορούσε να σταθεί ως ένας αξιόπιστος spot up shooter ο οποίος θα μπορούσε περιστασιακά να αναλαμβάνει και έναν περιορισμένο αριθμό PNRs.

Δηλαδή μια μικρή αναβάθμιση σε σχέση με τον Fisher, κάνοντας τα ίδια πράγματα περίπου.

Όμως.
Αυτό δεν αρκεί για να μεταμορφώσουν τους Lakers σε πρώτο φαβορί. Δηλαδή το 30.9% που σούταρε φέτος ο Fisher σε spot up καταστάσεις αν γινόταν 40% (που αποκλείεται γιατί υπάρχει και το adjustment στο νέο τρίποντο) και μία άμυνα επιπέδου Rubio προφανώς και δεν αρκούν για να αλλάξουν την εικόνα των Lakers.
Oι Lakers ήθελαν φρέσκα πόδια, ταχύτητα, έναν καλό χειριστή να τρέχει την ομάδα στο transition και κάποιον να παίζει αποτελεσματικό P&R δίνοντας σκορ και ασιστς. Αλλά ακόμα και τώρα δεν τους βλέπω καλά.
Nuntius
QUOTE (kseplenhs @ Apr 2 2012, 01:38 ) *
φυσικά και το πιστεύω πως ισχύει και στην άλλη πλευρά.Απλά το αντίστροφο είναι στο τι θέση θα είχαν στο αντίστοιχο πρωταθλημα.Θεωρώ πως οι καλοί αμερικάνοι αν προσαρμοστούν στην ευρώπη θα κάνουν μεγαλύτερη διαφορά απο ότι οι καλοί ευρωπαίοι αν προσασρμοστούν,στο nba.


Πιθανό. Εξαρτάται πάντα από τον παίκτη tongue.gif
PARISINOS
QUOTE(kseplenhs @ Apr 1 2012, 23:08 ) *
Δικαιολογία είναι ο χρόνος που χρειάζεται κάποιος να προσαρμοστεί σε πρωτόγνωρα δεδομένα?
Δλδ όταν εσύ είδες τον μπατίστ πρώτη φορά στην ευρώπη,περίμενες την εξέλιξή του ή τον απέρριψες?

Για βάλε τα στατιστικά του τσίλντρες την πρώτη σεζόν(που μια επιπλέον "δικαιολογία" πέρα απο την προσαρμογή ήταν και οι 2 μήνες τραυματισμού) και αυτά τη δεύτερη.Μιλάμε για τον ίδιο παίχτη?

Συμφωνώ με την λογική πως μερικά στοιχεία είναι απαραίτητα.Αλλά για την άμεση προσαρμογή όπως λες.Προιόντος χρόνου,τα δυνατά του στοιχεία ένας παίχτης που έχει πετύχει με αυτά στο Nba,θα τα βγάλει και στην ευρώπη κατα τη γνώμη μου.
Για παράδειγμα όταν ένας παίχτης θεωρείται πως έχει εκρηκτικό ντράιβ,τότε αν βρεί τα πατήματά του στην ευρώπη,το ντράιβ του θα φαίνεται υπερηχητικό γιατί θα έχει να αντιμετωπίσει χειρότερους αθλητές.Προφανώς θα υπάρχουν μικρότεροι χώροι και άλλοι κανόνες άμυνας,αλλά για να μάθει να πατάει σε αυτές τις παραμέτρους θα θέλει χρόνο.


Χρονο χρειαζεσαι για να βελτιωθεις. Οχι για να μαθεις τα βασικα.

Στην ευρωπη πχ ο πλευ πρεπει να ειναι κατα κανονα ψηλος (για τις μεγαλες ομαδες παντα που εχουν στοχο την ευρωλιγκα, στην προκομ παιζει οποιος θελει), εξαιρετικος οργανωτης, με πολυ καλο σουτ (υπαρχουν και εξαιρεσεις αλλα λιγες).

Αν εισαι κοντος, με κακο σουτ πχ δυσκολα θα στεριωσεις , οσο χρονο και να σου δωσω.

Ο μπατιστ λοιπον σιγουρα δεν ειναι ιδιος παιχτης, αλλα ο μπατιστ οταν τον ειχα πρωτοδει , επαιζε στην σαρλερουα και ειχε απο την πρωτη του χρονια στην ευρωλιγκα 16/10 μεσο ορο. Ηξερα οτι ειναι πολυ καλος στο ποστ (εκει επαιζε τεσσαρι περισσοτερο), με φοβερο footwork (καλη ντιμπλα και κινησεις στο ποστ) , και εναν σπανιο συνδυασμο δυναμης και ευκινησιας.

Δεν ηταν ο παιχτηςπου ειναι τωρα, αλλα απο την πρωτη του χρονια εδειξε οτι αξιζει σαν παιχτης στην ευρωπη. Οι παιχτες για τους οποιους μιλαω, πολλοι ηταν στην εξεδρα, ενω αλλοι απογοητευσαν παρ οτι τ0υς δωθηκαν απειρες ευκαιριες.

Συμφωνω λοιπον οτι χρειαζεται διαστημα προσαρμογης, αλλα για να βελτιωθεις, οχι για να μαθεις τα βασικα. Μερικα πραγματα δεν βελτιωνονται.

Ο τσιλι πχ ενω βελτιωθηκε εμφανεστατα στην δευτερη σεζον, απλα βελτιωθηκε σε αυτα που εκανε ηδη καλα. Επαιζε πλεον καλυτερη αμυνα , εκοβε καλητυερα στους ελευθερους χωρους , πηδαγε περισσοτερο στα ριμπαουντ αλλα δεν βελτιωσε ποτε το πραγματικο του προβλημα.

παρεμεινε ενας περιφερειακος που δεν μπορει να σουταρει. Και αυτο ηταν και καταδικαστικο για την καριερα του στην ευρωπη.

Δεν διαφωνω λοιπον μαζι σου. Χρειαζεται χρονος. Ωστοσο για να παρεις χρονο, πρεπει να εχεις αποδειξει οτι τον αξιζεις.
Anaz
QUOTE(kseplenhs @ Apr 1 2012, 22:20 ) *
εγώ αδυνατώ να καταλάβω πως απο ένα τρίμηνο(σκάρτο επι της ουσίας) βγάλατε συμπέρασμα σίγουρης αποτυχίας.Και μιλάμε για ένα τρίμηνο στην αρχή της σεζόν που όλοι ψάχνονται.

Δλδ σε συνθήκες play off οταν η χρονιά θα έχει προχωρήσει(μάρτιο-απρίλιο-μάιο),είστε σίγουροι πως θα είχαν το ίδιο επίπεδο προσαρμοστικότητας?Τόσο σίγουρη αποτυχία δλδ??
Εγω παντως δεν κρινω το αν απετυχε η οχι ο Λοσον. Δεν αμφιβαλλω οτι ειναι πολυ πιθανο με τον καταλληλο χρονο, κινητρο κλπ, να εξελισσοταν σε εναν νεο Μακαλεμπ. Εγω σχολιαζω οτι, ΚΑΙ ΜΟΝΟ το γεγονος οτι ενας παιχτης που εχει 16π/7α στο ΝΒΑ χρειαζεται χρονο προσαρμογης για να μπορεσει να ανταποκριθει, κατι δειχνει..
kseplenhs
QUOTE(PARISINOS @ Apr 2 2012, 02:21 ) *
Ο τσιλι πχ ενω βελτιωθηκε εμφανεστατα στην δευτερη σεζον, απλα βελτιωθηκε σε αυτα που εκανε ηδη καλα. Επαιζε πλεον καλυτερη αμυνα , εκοβε καλητυερα στους ελευθερους χωρους , πηδαγε περισσοτερο στα ριμπαουντ αλλα δεν βελτιωσε ποτε το πραγματικο του προβλημα.

παρεμεινε ενας περιφερειακος που δεν μπορει να σουταρει. Και αυτο ηταν και καταδικαστικο για την καριερα του στην ευρωπη.

Δεν διαφωνω λοιπον μαζι σου. Χρειαζεται χρονος. Ωστοσο για να παρεις χρονο, πρεπει να εχεις αποδειξει οτι τον αξιζεις.

Ο τσίλι όμως ήταν τη δεύτερη σεζόν,ένας παίχτης που έκανε τη διαφορά.Και κριτήριο για κάτι τέτοιο κατα τη γνώμη μου είναι στο πόσο σύνθετα τον έπαιζαν άμυνα και πόσο χρόνο έπαιρνε στις αντίπαλες ομάδες στην προεργασία του αγώνα για να τον αναχαιτίσουν.
Δεν νομίζω πως ήταν και αποτυχημένος.Ναι για τέτοιο συμβόλαιο παραήταν πολυτέλεια αλλά ακόμα και σε μια διαδικασία οικονομικού εξορθολογισμού,πάλι θα ήταν στους πιο ακριβοπληρωμένους της ηπείρου και της ομάδας του.



QUOTE(Anaz @ Apr 2 2012, 04:50 ) *
Εγω παντως δεν κρινω το αν απετυχε η οχι ο Λοσον. Δεν αμφιβαλλω οτι ειναι πολυ πιθανο με τον καταλληλο χρονο, κινητρο κλπ, να εξελισσοταν σε εναν νεο Μακαλεμπ. Εγω σχολιαζω οτι, ΚΑΙ ΜΟΝΟ το γεγονος οτι ενας παιχτης που εχει 16π/7α στο ΝΒΑ χρειαζεται χρονο προσαρμογης για να μπορεσει να ανταποκριθει, κατι δειχνει..

Συμφωνώ.Σίγουρα τα πράγματα δεν είναι όπως πριν 15 χρόνια.Απο την άλλη πιστεύω πως μια στάνταρ αξία στο nba,θα τα βγάλει τα στοιχεία του και στους κανόνες fiba αργά ή γρήγορα.Το "αργά" προφανώς δείχνει και την εξέλιξη του μπάσκετ στην ήπειρο
Badass
Η ψαλίδα μεταξύ NBA-Ευρωλίγκα για διάφορους λόγους έχει όντως κλείσει. Κατά τη γνώμη μου όμως ακούγονται υπερβολές και από τις δυο μεριές της αντιπαράθεσης που εξελίσσεται για το ζήτημα.

Αρχικά baskethood εκτιμώ τις γνώσεις σου για το μπάσκετ και την έρευνα που κάνεις σε άπειρα στατιστικά για να αποδείξεις και με αριθμούς αυτό που βλέπουμε στο γήπεδο. Αλλά υπάρχει και το σκέλος που μόλις ανέφερα για να κρίνουμε παίκτες. Αυτό που βλέπουμε στο γήπεδο . Όπως επίσης δε μου λέει κάτι το πως χρησιμοποιούνταν ο Φίσερ στο γήπεδο(με βάση τη στατιστική) με το πως θα χρησιμοποιηθεί ο Διαμαντίδης ή ο Σέσσιονς τώρα(που χωρίς να έχω δει είμαι σίγουρος πως κάνει παραπάνω πράγματα από τον Φίσερ. Σκορ και ασίστ σίγουρα)

Αφού λοιπόν ο Σέσσιονς είναι ποιοτική αναβάθμιση για τους Λέικερς έτσι θα ήταν και ο Διαμαντίδης αν υποθετικά βγάζαμε τον Φίσερ και βάζαμε αυτόν στη θέση του. Ξέρουμε τι μπορεί και τι δε μπορεί να κάνει ο Διαμαντίδης και η χρησιμότητά του θα ήταν σίγουρα πιο μεγάλη από του Φίσερ. Έστω κι αν δεν έχουμε δει τον Διαμαντίδη στο NBA. Προφανώς δε θα έκανε αυτά που κάνει εδώ αλλά θα ήταν ανώτερος του Φίσερ των δύο(μην πω και παραπάνω) τελευταίων χρόνων.

Και -δε μπορώ να μην το πω- μιλάμε για τον περσινό MVP της Ευρωλίγκα με dominant χρονιά.

Απ' την άλλη μεριά parisine σίγουρα όπως κι εγώ πιστεύω η ψαλίδα έχει κλείσει αλλά το δίμηνο-τρίμηνο που κάποιοι παίκτες ήθαν στας Ευρώπας με τίποτα δε μπορεί να αποτελέσει κριτήριο.

Ισχύουν αυτά που είπαν τα παιδιά αρχικά:
α) διαφορετικοί κανόνες
β) περίοδος προσαρμογής
γ) ΚΙΝΗΤΡΟ και ΔΙΑΘΕΣΗ

Καλά όποιος πιστεύει πως όσοι ήρθαν για να φύγουν θέλανε να αποδείξουν πράγματα είναι γελασμένος. Αυτοί ήθελαν: λεφτά, να βρίσκονται σε μια κάποια φόρμα, εμπειρία, διακοπές και να ΜΗΝ τραυματιστούν. Και θέλετε με βάση αυτά και όλα και τα παραπάνω να κάνουν παπάδες(μιλάω για καλούς παίκτες);

δ) μια άλλη παράμετρος, σημαντική για 'μένα όσο και η προηγούμενη. Τι παίκτες νομίζετε πως ήρθαν στην Ευρώπη; Αν εξαιρέσεις το Λόουσον-που προσωπικά δεν τον θεωρώ top play-και τους Κιριλένκο, Μπατίμ, Κρίστις, άντε και Φάρμαρ δεν ήρθαν παικταράδες στην Ευρώπη. Μάλιστα ούτε οι προαναφερθέντες είναι παικταράδες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ποιος Γκι και ποιος Ουίμς που σε καλή ομάδα στο ΝΒΑ θα κουβαλούσαν τα Gatorade. Ή ακόμα και ο Βούγιασιτς που εδώ είχε πολύ καλή παρουσία.

Κάλλιστα μπορώ να σου πως 50 παίκτες Parisine που θα έκαναν τη διαφορά στην Ευρώπη και δεν είναι στη αφρόκρεμα του NBA. Για να μην πω ούτε καν στο δεύτερο ράφι. Μιλάω για παίκτες επιπέδου Κριστς, Κιριλένκο, Μπατίμ και κατώτερους ακόμα. Βάλε τώρα τέτοιοι παίκτες να έρθουν για να μείνουν και να προσαρμοστούν. Θα ξεχωρίσουν σίγουρα-κάποιοι θα κυριαρχήσουν.

Υ.Γ. Εννοείται πως δεν υπάρχει κανόνας να είναι ψηλό το pg στην Ευρώπη(στις καλές ομάδες που ανέφερες) και κοντό στο ΝΒΑ. Ψηλοί και κοντοί υπάρχουν κι εδώ κι εκεί. Όπως επίσης ο Ρόντο(για παράδειγμα) που δεν έχει σουτ και είναι κοντός αν προσαρμοζόταν και έμενε θα είχε κάθε Ευρωπαίο pg για πρωινό.

Ο Μπατίμ μπορεί να μην είχε παικταράδες στη Νανσί και έκανε τέτοια νούμερα αλλά είσαι σίγουρος πως θα μπορούσε να κάνει τα ίδια ο Διαμαντίδης; Για να μη σου πω πως θα έκανε χειρότερα από αυτά που κάνει στον ΠΑΟ.
pete7
http://www.superbasket.gr/permalink/158626.html

οχι σαλαρι αλλα finacial fair play σαν ουεφα
vastravoud
Πολύ ωραία κίνηση!

Μακάρι αυτό να οδηγήσει τα συμβόλαια προς τα κάτω.
kseplenhs
QUOTE(vastravoud @ Apr 2 2012, 16:11 ) *
Πολύ ωραία κίνηση!

Μακάρι αυτό να οδηγήσει τα συμβόλαια προς τα κάτω.

αν συνεχίσει η ευρωλίγκα να παρέχει τα ίδια έσοδα,θαρρώ πως το μόνο που θα καταφέρει είναι να κάνει το άθλημα ερασιτεχνικό.Αντε μερικές ισπανικές να καταφέρουν να σταθούν σε επαγγελματικό επίπεδο.Για εμάς δεν το συζητάω καν.Και τις ρώσικες φυσικά...
lamar
Απο σαχλαμαρες ο Μπερτομεου, αλλο τιποτα. Το financial fair play θα ισχυσει, οπως ισχυσε ο κανονας του τυπου αυτου, οτι οποια ομαδα δεν εχει γηπεδο ανω των 10.000 θεσεων δεν θα παιζει ευρωλιγκα.

Τι συγκρινεις ρε ανοητε για να μη πω τιποτα πιο βαρυ ισχυρε της ευρωλιγκας το ποδοσφαιρο με το μπασκετ? Που δινεις σαν πριμ κατακτησης ευρωλιγκας 1.000.000? Στο ποδοσφαιρο παιρνουν 800.000 τη νικη!!! Ανοητε!!!
pete7
αν ισχυσει παει το μπασκετ το ελληνικο συν κ αλλως χωρων


tReason
Αυτο παλι δεν το καταλαβα γιατι ειναι κακο για το ελληινικο μπασκετ;Μαλλον καλο ειναι
πως θα ανταγωνιστουν οι ελληνικες ομαδες ειδκα αν φυγουν οι χορηγοι τις τουρκκιες ή τις ρωσικες ομαδες;
Με τιποτα.
Και βεβαια θα γινει πιο ανταγωνιστικο το ελληινκο πρωταθλημα.
Αν θελουν οι ομαδες περισσοτερα εσοδα ας κανουν το προιον πιο εμπορικο οπως κανουν ολες οι εταιριες σε αυτον τον κοσμο...
Πολυ καλη ιδεα συγχαρητηρια στον μπερτομεου ΑΝ την εφαρμοσει γιατι καποιοι κουφιοκεφαλοι μπορει να προσπαθησουν να την ματαιωσουν...
PARISINOS
Φιλε badass συμφωνω στο ολο πλαισιο που θετεις. Ωστοσο εγω ποτε -επαναλαμβανω - δεν ειπα οτι οι καλοι παιχτες του ΝΒΑ δεν πιανουν στην ευρωπη. Ειπα οτι ειτε εισαι καλος στο ΝΒΑ , ειτε εισαι κακος παιχτης στο ΝΒΑ , πρεπει να εχεις συγκεκριμμενα χαρακτηριστικα για να ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙΣ στην ευρωπη, και τονιζω την λεξη κυριαρχια , γιατι για μενα στην ευρωπη κυριαρχουν 5 παιχτες. Το να εχεις καλα στατιστικα στην προκομ δεν μου λεει κατι πχ (που ουτε αυτο δεν ειναι ευκολο).

Αν εχεις αυτα τα χαρακτηριστικα , μπορει να εισαι παιχτης που κοπηκες απο το ΝΒΑ και να κυριαρχησεις στην ευρωπη, αν δεν τα εχεις , μπορει να εισαι παιχτης εξαιρετικος στο ΝΒΑ και να αποτυχεις στην ευρωπη.
Επαναλαμβανω λοιπον, σκοπος μου δεν ειναι να μειωσω το ΝΒΑ.

Μπορω καλλιστα να φανταστω παιχτη που κοπηκε απο το ΝΒΑ (αρα δεν εκανε καν για την λιγκα) που στην ευρωπη θα ειναι κυριαρχος. η εστω πολυ καλος. τα παραδειγματα αρκετα.

Το μονο που προσπαθω να πω ειναι οτι το να εισαι καλος παιχτης στο ΝΒΑ δεν ειναι πλεον και εγγυηση επιτυχιας στην ευρωπη. εδω παιζεται διαφορετικο μπασκετ, και χρειαζονται διαφορετικα χαρακτηριστικα για να εισαι επιτυχημενος.

Συμφωνω λοιπον με το πλαισιο που εθεσες ωστοσο διαφωνω σε μερικα , η εχω καποιες παρατηρησεις.


QUOTE(Badass @ Apr 2 2012, 13:11 ) *
Ισχύουν αυτά που είπαν τα παιδιά αρχικά:
α) διαφορετικοί κανόνες
β) περίοδος προσαρμογής
γ) ΚΙΝΗΤΡΟ και ΔΙΑΘΕΣΗ

Καλά όποιος πιστεύει πως όσοι ήρθαν για να φύγουν θέλανε να αποδείξουν πράγματα είναι γελασμένος. Αυτοί ήθελαν: λεφτά, να βρίσκονται σε μια κάποια φόρμα, εμπειρία, διακοπές και να ΜΗΝ τραυματιστούν. Και θέλετε με βάση αυτά και όλα και τα παραπάνω να κάνουν παπάδες(μιλάω για καλούς παίκτες);


συμφωνω με αυτα τα κριτηρια που εθεσες, και οντως παιζουν ρολο και η διαθεση και ολα οσα ανεφερες. ωστοσο πρωτον εχω απειρα παραδειγματα παιχτων που δεν επαιξαν απλα 3 μηνες. Ο ντελκ πχ ηταν παιχτης με μεσο ορο καριερας 10 π μεσο ορο στο ΝΒΑ. πριν ερθει σε μας επαιζε σε κοντεντερ και ειχε 8 ποντους μεσο ορο. και ομως δεν εκανε τιποτα. και του δωθηκαν απειρες ευκαιριες. Ηταν κυριολεκτικα εκτος αποστολης στο τελος.

Ο ρουμπιο , που ειναι παραδειγμα ευρωπαιου, στο ΝΒΑ εχει 10-9-5 μεσο ορο απο τους πρωτους μηνες. Ουτε διαστημα προσαρμογης χρειαστηκε ουτε τιποτα, μιας και ηταν προφανες οτι το στυλ του ταιριαζει ΠΟΛΥ περισσοτερο για κει. Στην ευρωπη ειχε 7-9 στην αξιολογηση σε ολη του την καριεαρα στην ευρωπη. Στο ΝΒΑ ειχε 17 απο τους πρωτους μηνες.

Ο τζεννιγκζ εμεινε 1 χρονο και αυτος και μην μου πει κανεις οτι δεν ειχε κινητρο μιας και κινδευνευε να χασει την σειρα του στο ντραφτ, μιας και οσο καθοταν στην εξεδρα , πεφταν οι μετοχες του. στην ευρωπη εμεινε 1 χρονο, σε πολυ μετρια ομαδα, δεν εκανε τιποτα, ενω τρεις μηνες αργοτερα εσκαγε 55αρα στο ΝΒΑ.

Συμφωνω λοιπον οτι δεν μπορουμε να κρινουμε μετα απο τρεις μηνες, αλλα εχω παρα πολλα παραδειγματα που ΔΕΝ εμειναν τρεις μηνες, που δεν ηταν αδιαφοροι, και που παλι πατωσαν. Τα ονοματα ειναι απειρα.



QUOTE(Badass @ Apr 2 2012, 13:11 ) *
δ) μια άλλη παράμετρος, σημαντική για 'μένα όσο και η προηγούμενη. Τι παίκτες νομίζετε πως ήρθαν στην Ευρώπη; Αν εξαιρέσεις το Λόουσον-που προσωπικά δεν τον θεωρώ top play-και τους Κιριλένκο, Μπατίμ, Κρίστις, άντε και Φάρμαρ δεν ήρθαν παικταράδες στην Ευρώπη. Μάλιστα ούτε οι προαναφερθέντες είναι παικταράδες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ποιος Γκι και ποιος Ουίμς που σε καλή ομάδα στο ΝΒΑ θα κουβαλούσαν τα Gatorade. Ή ακόμα και ο Βούγιασιτς που εδώ είχε πολύ καλή παρουσία.


καταρχας ο ουιμς , ο βουγιαστιτς κλπ ειχαν περιπου 10 ποντους μεσο ορο στο ΝΒΑ πριν ερθουν στην ευρωπη. Τιποτα σουπερσταρ δεν ηταν , αλλα ηταν καλοι παιχτες ΝΒΑ.
Και οσο για την παραμετρο την καλης ομαδας, ναι δεν ειχαν 10 ποντους μεσο ορο στους λεικερς η στους μαιαμι, αλλα και στην ευρωπη , δεν τους ζητησα να κυριαρχησουν στον ΠΑΟ. στην προκομ και σε ομαδες πρωτης φασης τους ζητηθηκε να παιξουν. εκτος και αν πιστευεις οτι ο γκι θα εκανε τιποτα παραπανω στο πρωταθλητη ευρωπη απο τα να φερνει τα γκειτορειντ.

QUOTE(Badass @ Apr 2 2012, 13:11 ) *
Κάλλιστα μπορώ να σου πως 50 παίκτες Parisine που θα έκαναν τη διαφορά στην Ευρώπη και δεν είναι στη αφρόκρεμα του NBA. Για να μην πω ούτε καν στο δεύτερο ράφι. Μιλάω για παίκτες επιπέδου Κριστς, Κιριλένκο, Μπατίμ και κατώτερους ακόμα. Βάλε τώρα τέτοιοι παίκτες να έρθουν για να μείνουν και να προσαρμοστούν. Θα ξεχωρίσουν σίγουρα-κάποιοι θα κυριαρχήσουν.


επαναλαμβανω. ποτε δεν ειπα το αντιθετο. Μπορει να υπαρχουν και παιχτες που ΚΟΠΗΚΑΝ απο το ΝΒΑ που θα κανουν τη διαφορα στην ευρωπη. Ποτε δεν ειπα το αντιθετο και συμφωνω. Ωστοσο θα πρεπει να εχουν συγκεκριμενα χαρακτηριστικα. αν μου πεις οτι πλευ 1.85 , χωρις σουτ θα γινοταν Διαμαντιδης στην ευρωπη, οχι δεν συμφωνω. Σε 15 χρονια που παρακολουθω σχεδον τα παντα στην ευρωλιγκα, δεν υπαρχει καμια λογικη βαση, που να στηριζει το γεγονος οτι τετοιος παιχτης θα κυριαρχουσε στην ευρωπη.

Ποτε δεν εγινε και ουτε προκειται να γινει (κατα τη γνωμη μου)

QUOTE(Badass @ Apr 2 2012, 13:11 ) *
Υ.Γ. Εννοείται πως δεν υπάρχει κανόνας να είναι ψηλό το pg στην Ευρώπη(στις καλές ομάδες που ανέφερες) και κοντό στο ΝΒΑ. Ψηλοί και κοντοί υπάρχουν κι εδώ κι εκεί. Όπως επίσης ο Ρόντο(για παράδειγμα) που δεν έχει σουτ και είναι κοντός αν προσαρμοζόταν και έμενε θα είχε κάθε Ευρωπαίο pg για πρωινό.


Διαφωνω συγκεκριμενα για τον ροντο. δεν θελω να μειωσω το ΝΒΑ αλλα θεωρω οτι ο ροντο δεν θα μπορουσε να κανει τη διαφορα σε ομαδα τοπ κλας στην ευρωπη , οπως την κανει ο Διαμαντιδης. θα ηταν προβλημα στην αμυνα μιας και θα δεχοταν συνεχη ποσταρισματα απο αντιπαλα γκαρντ 10 με 15 ποντους ψηλοτερα ενω στην επιθεση θα τον περιμεναν ολοι μεσα στο ζωγραφιστο , χειροτερα και απ οτι παιζαμε εμεις περσυ τον ρουμπιο.

Ο ροντο ειναι παιχταρας στο ΝΒΑ, αλλα αν ειχα να διαλεξω, αναμεσα σε αυτον και τον σεσσιονς που παιζει τωρα στον λεικερς (ενας απλα καλος παιχτης για τα δεδομενα του ΝΒΑ) σιγουρα θα διαλεγα ατον σεσσιονς για να χτισω ομαδα στην ευρωπη.

QUOTE(Badass @ Apr 2 2012, 13:11 ) *
Ο Μπατίμ μπορεί να μην είχε παικταράδες στη Νανσί και έκανε τέτοια νούμερα αλλά είσαι σίγουρος πως θα μπορούσε να κάνει τα ίδια ο Διαμαντίδης; Για να μη σου πω πως θα έκανε χειρότερα από αυτά που κάνει στον ΠΑΟ.


Για να το λες αυτο, μαλλον δεν εχεις δει τον διαμαντιδη στον ηρακλη, που τοτε ηταν ΚΑΛΥΤΕΡΗ ομαδα απο την νανσι. Ο Ηρακλης τοτε ηταν ομαδα επιπεδου τοπ 16 ευρωλιγκας ( ομαδα με ΔΔ και Παπαδοπουλο).
Και ο ΔΔ στα 23 του χωρις καμια εμπειρια αντιστοιχη του μπατουμ (παιχτης που οσο ναναι ηρθε με την αυρα του σουπερσταρ ) τελειωσε την χρονια τοτε με 14,8π/ 6,2ρ/ 4 ασσιστ/1,5 κλ , με ενα ρανκινγκ που υπολογιζω γυρω στο 23 για να καταλαβεις ( μιας και δεν ειχε 35 τις εκατο στα σουτ σαν τον μπατουμ αλλα 50).

Ενω να θυμισω οτι στα πλευ οφφς , που παραλιγο να αποκλεισει τον ΠΑΟ (ο ηρακλης ειχε χασει 2-1 τη σειρα) , τελειωσε το παιχνιδι που κερδισε ο ηρακλης , με 19π/14ρ/9α/7κλ και αξιολογηση που υπολογιζω πανω απο 50.

Αυτα για να παρουμε μια ιδεα του τι μπορουσε να κανει ο ΔΔ οταν επαιζε σε μετριες για τα δεδομενα της ευρωλιγκας ομαδες.
Σε ομαδα σαν την νανσι θα εκανε πλακα ο Διαμαντιδης. Πραγματικα πολλοι εχουν συνηθισει να τον βλεπουν στην καλυτερη ομαδα της ευρωπης, διπλα σε παιχταραδες και αναπαραγουμε την καραμελα του πολυεργαλειου λες και ο διαμαντιδης ειναι απλα ενας ρολιστας πολυτελειας.
vastravoud
QUOTE(kseplenhs @ Apr 2 2012, 17:05 ) *
αν συνεχίσει η ευρωλίγκα να παρέχει τα ίδια έσοδα,θαρρώ πως το μόνο που θα καταφέρει είναι να κάνει το άθλημα ερασιτεχνικό.Αντε μερικές ισπανικές να καταφέρουν να σταθούν σε επαγγελματικό επίπεδο.Για εμάς δεν το συζητάω καν.Και τις ρώσικες φυσικά...


Γιατί;

Απλώς θα πρέπει ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός να σταματήσουν να δίνουν εξωφρενικά συμβόλαια σε Έλληνες, να βολευτούν με φθηνούς αμερικάνους και ΚΥΡΙΩΣ να σταματήσουν να θέλουν για πελάτες τους οργανωμένους και να αναγκαστούν να κάνουν κινήσεις ώστε να γίνει το προϊόν τους θελκτικό σε "πατατάκηδες".
SG3ptshooter
QUOTE(lamar @ Apr 2 2012, 17:15 ) *
Απο σαχλαμαρες ο Μπερτομεου, αλλο τιποτα. Το financial fair play θα ισχυσει, οπως ισχυσε ο κανονας του τυπου αυτου, οτι οποια ομαδα δεν εχει γηπεδο ανω των 10.000 θεσεων δεν θα παιζει ευρωλιγκα.

αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Γενικά η κατάσταση στην Ευρώπη είναι ιδιαίτερη, πόσες φορές έχουμε ακούσει ακόμα για κλειστές και μισάνοιχτες λίγκες που καλύπτουν λίγους ή κάμποσους απ' τους ενδιαφερόμενους και ο καθένας απλά λέει το μακρύ του και το κοντό του λες και ποστάρει σε forum..

Για μένα αυτό με έσοδα/έξοδα μόνο για τους Ισπανούς ακούγεται συμφέρον, που έχουν η Real με τη Barca την απήχηση, το κύρος και την εμπορευσιμότητα του brandname τους ώστε να φτάσουν το budget όπου αυτές θελήσουν πρακτικά..

Ούτε αυτό μου αρέσει τόσο σαν πλάνο, ούτε ένα soft salary cap, απ' τη στιγμή που το Toronto στο NBA αγγίζει το cap floor και οι Lakers δίνουν σχεδόν τα διπλά χρήματα στα χαρτιά και παραπάνω απ' τα διπλά αν υπολογίσουμε και το luxury tax που πληρώνουν, αν θέλει έτσι κι ο Ρώσος να βρει τα παραθυράκια να τα χώσει και του χρόνου, θα τα χώσει.

Γνώμη μου είναι πως η κλειστή λίγκα με οργάνωση όπως του NBA είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί τελικά. Λόγω της πολυπολιτισμικότητας της ηπείρου, της ανάγκης για γηγενείς, κοινοτικούς και ξένους παίκτες που αντιμετωπίζονται διαφορετικά σε κάθε χώρα, πράγμα που θα ακύρωνε σε μέγιστο βαθμό την αξία μιας διαδικασίας επιλογής νεαρών αντίστοιχη με το draft του NBA, των διαφορετικών συνθηκών σε κάθε πιθανή έδρα/χώρα μιας ομάδας που το ενδιαφέρον των φίλων της αλλά και των επενδυτών για το άθλημα μπορεί να κυμανθεί ακόμη κι από σεζόν σε σεζόν, εξαρτώμενο σε πολύ σημαντικό βαθμό απ' τις οικονομικές συγκυρίες, τις συγκυρίες της επικαιρότητας κ.ά.

Πιστεύω πως το λογικότερο θα ήταν να μπουν όρια αντίστοιχα, ως ένα σχετικό βαθμό, με ένα hard salary cap και σχετικά χαλαρό cap floor. Παράδειγμα, να απαιτείται ως αντίστοιχο cap floor 10 εκατομμύρια για τη συμμετοχή στη λίγκα, το ανώτατο όριο να είναι τα 18 και με τα ελάχιστα επιτρεπόμενα clauses να μπορείς να φτάσεις ως τα 20. Ή ένα σύστημα 15, 25, 30, ανάλογα με το τι θα αποφάσιζαν οι ομάδες που θα συμφωνούσαν σε μια τέτοια δομή Ευρωλίγκας, οι αριθμοί δεν έχουν τόση σημασία σε μια τόσο υποθετική σκέψη, βρίσκονται εδώ κυρίως για να δείξουν τη λογική επίτευξης μιας σχετικής "δικαιοσύνης". Αν ο τρίτος αυτή τη στιγμή στον ΕΣΑΚΕ Κολοσσός βρισκόταν στον όμιλο μας με την CSKA θα είχε υποδεκαπλάσιο να υποθέσω budget; Και θα αποχωρούσε στην καλύτερη με το ρεκόρ της KK Zagreb; Πιστεύω ότι η απαίτηση να ξοδέψει κάποιος για να αποτελεί μέλος μιας σοβαρής λίγκας είναι εξίσου σημαντική με το να τεθούν τα απαραίτητα όρια - ταβάνι για να αποφεύγεται η πόλωση της δυναμικότητας των ομάδων σε 2-3 spenders.

Βέβαια για να γίνει όλο αυτό θα έπρεπε να υπέγραφαν τουλάχιστον 10 "ισχυρές" ομάδες ένα αρχικό collective bargaining agreement στο οποίο θα υποχρεούνταν να εναρμονιστούν οι δικαιούχοι με βάση την κατάταξή τους στο εθνικό τους πρωτάθλημα, με μεγάλη σημασία στο να έχουν κι αρκετά έσοδα απ' τη συμμετοχή τους στο θεσμό της Euroleague, αρκετά ώστε να τους δοθεί κίνητρο να βάλουν τόσο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Κι αυτή τη στιγμή δεν βλέπω καμία τέτοια διάθεση κι απ' τους ιθύνοντες.

Ως προς την βελτίωση μάλιστα των συνθηκών που καθορίζουν τη συγκεκριμένη παράμετρο, δεν έχω και πολλές ελπίδες. Μόνο αν ενωθούν 10 ισχυρά ποδοσφαιρικά brandnames και αποφασίσουν να προωθήσουν από κοινού το σπορ ως ευκαιρία για έσοδα του συλλόγου θα μπορούσε να βρεθεί μια ισχυρή βάση και να μπουν στο εγχείρημα και μεγάλοι, σοβαροί χορηγοί.. Αλλά τότε πρακτικά θα ζητούσε κανείς αλλαγή στο μπασκετικό χάρτη της ηπείρου, πράγμα που δε θα ευνοούσε πολλές παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου, ένα ζήτημα που ακόμα και η λύση του θα έκανε ακόμη πιο περίπλοκη την εξισορρόπηση των συμφερόντων της κάθε πλευράς.

QUOTE(vastravoud @ Apr 2 2012, 18:57 ) *
Απλώς θα πρέπει ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός να σταματήσουν να δίνουν εξωφρενικά συμβόλαια σε Έλληνες, να βολευτούν με φθηνούς αμερικάνους και ΚΥΡΙΩΣ να σταματήσουν να θέλουν για πελάτες τους οργανωμένους και να αναγκαστούν να κάνουν κινήσεις ώστε να γίνει το προϊόν τους θελκτικό σε "πατατάκηδες".

αν σταματήσει ο Παναθηναϊκός π.χ. να δίνει σημαντικού μεγέθους συμβόλαια σε διεθνείς και πρωταγωνιστές Έλληνες θα τους χάσει αφού θα προτιμήσουν ομάδες του εξωτερικού που θα τους δώσουν όσα ζητούν ή έστω περισσότερα απ' ότι θα είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε, οπότε ο κορμός των γηγενών θα μείνει αρκετά αποδυναμωμένος, οι φθηνοί Αμερικανοί χωρίς supporting cast πολύ δύσκολα θα τα βάζουν με τους δοκιμασμένους, ακριβότερους Αμερικανούς και γενικά ξένους των ισχυρότερων ομάδων του εξωτερικού και κακά τα ψέματα έπειτα όσο κι αν προσπαθήσει ο Χ πρόεδρος να κάνει πιο ελκυστικό ένα προϊόν που αποτυγχάνει σταθερά γιατί δεν μπορεί να χτυπήσει τους ισχυρότερους αντιπάλους πέραν του ότι θα χάσει σοβαρό μέρος των πωρωμένων δεν θα κερδίσει και πολλούς "πατατάκηδες". Άλλωστε το σπορ είναι εδώ που είναι τώρα στην Ελλάδα όχι μόνο για το ότι δεν πάει γήπεδο ο "πατατάκιας", αλλά γιατί ποτέ δεν μπόρεσε η εθνική διοργάνωση να κρατήσει τον κόσμο που τράβηξαν στο γήπεδο οι συλλογικοί τίτλοι σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τα Eurobasket ή το χέρι στην τσέπη και ομάδων πέραν των 2 "αιωνίων" ιδίως στα 90s.
baskethood
QUOTE (PARISINOS @ Apr 2 2012, 18:39 ) *
Διαφωνω συγκεκριμενα για τον ροντο. δεν θελω να μειωσω το ΝΒΑ αλλα θεωρω οτι ο ροντο δεν θα μπορουσε να κανει τη διαφορα σε ομαδα τοπ κλας στην ευρωπη , οπως την κανει ο Διαμαντιδης. θα ηταν προβλημα στην αμυνα μιας και θα δεχοταν συνεχη ποσταρισματα απο αντιπαλα γκαρντ 10 με 15 ποντους ψηλοτερα ενω στην επιθεση θα τον περιμεναν ολοι μεσα στο ζωγραφιστο , χειροτερα και απ οτι παιζαμε εμεις περσυ τον ρουμπιο.

O Rondo είναι 1.85 και έχει ένα ασύλληπτο άνοιγμα χεριών στα 2.06. Είναι πολύ δυνατός, πανέξυπνος, αρνείται με λύσσα κάθε προσπάθεια για post-up. Βάζει τα τεράστια χέρια του στη μπάλα και καθυστερεί την κίνηση του επιτιθέμενου, παρεμποδίζει σουτ -είπαμε 2.06 άνοιγμα χεριών- και παίρνει ριμπάουντ σαν τρελός.
Ποιον θα ποστάρουν και ποιος θα τον ποστάρει; Το ότι μπορεί να τον ποστάρουν, που ίσως γίνει ελάχιστες φορές, δεν σημαίνει ότι θα δεχτεί και το καλάθι ή θα κάνει φάουλ ή θα βγει ελεύθερο σουτ. Μπορεί να αμυνθεί ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ στο post και ΠΡΙΝ ο αντίπαλος του πάρει τη μπάλα και ΜΕΤΑ.
Παίκτης που έχει το χάρισμα/ταλέντο της πάσας και της εκμετάλλευσης των συμπαικτών του στον υπέρμετρο βαθμό, που τρέχει εκπληκτικά το γήπεδο, που είναι aggressive, που παίζει ΑΨΟΓΑ το Pick N Roll (παρότι χωρίς σουτ) κλπ δεν κάνει για Ευρώπη; Στην κατάλληλη ομάδα όχι απλά κάνει, αλλά θα είναι σε επίπεδο ΔΔ τουλάχιστον (παρότι χάνει μεγάλο μέρος της δυναμικής του με τους κανόνες FIBA).
Δυστυχώς μετα λύπης μου διαπιστώνω ότι συνεχίζεις να υποτιμάς παίκτες στην προσπάθεια σου να υποστηρίξεις μία άποψη. Είναι κρίμα sad.gif

Κλείνω με αυτό γιατί η συζήτηση κούρασε. Δεν θέλω να πείσω κανέναν, ίσως είμαι εγώ λάθος.
Το μπάσκετ στο ΝΒΑ είναι πολύ πιο βαθύ από πόντους/ρανκιν/ασίστς και λοιπά. Θέλει γνώση του ρόλου των παικτών και των ομάδων, δεν είναι απλά μια τυπική σύγκριση με βάση τα βασικά στατς ενός boxscore..
tReason
QUOTE (SG3ptshooter @ Apr 2 2012, 19:23 ) *
αυτό είναι το μόνο σίγουρο.



Για μένα αυτό με έσοδα/έξοδα μόνο για τους Ισπανούς ακούγεται συμφέρον, που έχουν η Real με τη Barca την απήχηση, το κύρος και την εμπορευσιμότητα του brandname τους ώστε να φτάσουν το budget όπου αυτές θελήσουν πρακτικά..








αν σταματήσει ο Παναθηναϊκός π.χ. να δίνει σημαντικού μεγέθους συμβόλαια σε διεθνείς και πρωταγωνιστές Έλληνες θα τους χάσει αφού θα προτιμήσουν ομάδες του εξωτερικού που θα τους δώσουν όσα ζητούν ή έστω περισσότερα απ' ότι θα είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε, οπότε ο κορμός των γηγενών θα μείνει αρκετά αποδυναμωμένος, οι φθηνοί Αμερικανοί χωρίς supporting cast πολύ δύσκολα θα τα βάζουν με τους δοκιμασμένους, ακριβότερους Αμερικανούς και γενικά ξένους των ισχυρότερων ομάδων του εξωτερικού και κακά τα ψέματα έπειτα όσο κι αν προσπαθήσει ο Χ πρόεδρος να κάνει πιο ελκυστικό ένα προϊόν που αποτυγχάνει σταθερά γιατί δεν μπορεί να χτυπήσει τους ισχυρότερους αντιπάλους πέραν του ότι θα χάσει σοβαρό μέρος των πωρωμένων δεν θα κερδίσει και πολλούς "πατατάκηδες". Άλλωστε το σπορ είναι εδώ που είναι τώρα στην Ελλάδα όχι μόνο για το ότι δεν πάει γήπεδο ο "πατατάκιας", αλλά γιατί ποτέ δεν μπόρεσε η εθνική διοργάνωση να κρατήσει τον κόσμο που τράβηξαν στο γήπεδο οι συλλογικοί τίτλοι σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τα Eurobasket ή το χέρι στην τσέπη και ομάδων πέραν των 2 "αιωνίων" ιδίως στα 90s.



H μπαρτσα και η ρεαλ εχουν εσοδα απο το μπασκετ νομιζω γυρω στα 5εκ δεν νομιζω οτι τους συμφερει αυτη η λυση.
Το brandname τους αν ηταν θα το ειχαν ηδη εκμεταλευθει αλλα οπως ειπα εχουν 5 εκ εσοδα..

Οι ομαδες του εξωτερικου δεν θα μπορουν να δινουν μεγαλυτερα συμβολαια στους ελληνες παικτες γιατι α) δεν εχουν τρομερα περισοτερα εσοδα β)Πρεπει να δωσουν υψηλοτερα συμβολαια σε σχεση με τις ξενες γιατ πρεπει να εχουν 6 ελληνες στο ροστερ.
ΟΙ ελληνες παικτες θα εχουν παντα μεγαλυτερες προσφορες απο τις ελληνικες ομαδες.
Ουτε για τους ξενους ισχυει αυτο που λες...
Ο κοσμος ηδη δεν ασχολειται με τις ελληνικες ομαδες ενδιαφερον υπαρχει μονο για τα πλευοφ της ευρωλιγκας και το φ4 κα τους τελικους της Α1.Ποσο παραπανω να πεσει το ενδιαφερον;
SG3ptshooter
QUOTE(tReason @ Apr 2 2012, 20:06 ) *
H μπαρτσα και η ρεαλ εχουν εσοδα απο το μπασκετ νομιζω γυρω στα 5εκ δεν νομιζω οτι τους συμφερει αυτη η λυση.
Το brandname τους αν ηταν θα το ειχαν ηδη εκμεταλευθει αλλα οπως ειπα εχουν 5 εκ εσοδα..

Οι ομαδες του εξωτερικου δεν θα μπορουν να δινουν μεγαλυτερα συμβολαια στους ελληνες παικτες γιατι α) δεν εχουν τρομερα περισοτερα εσοδα β)Πρεπει να δωσουν υψηλοτερα συμβολαια σε σχεση με τις ξενες γιατ πρεπει να εχουν 6 ελληνες στο ροστερ.
ΟΙ ελληνες παικτες θα εχουν παντα μεγαλυτερες προσφορες απο τις ελληνικες ομαδες.
Ουτε για τους ξενους ισχυει αυτο που λες...
Ο κοσμος ηδη δεν ασχολειται με τις ελληνικες ομαδες ενδιαφερον υπαρχει μονο για τα πλευοφ της ευρωλιγκας και το φ4 κα τους τελικους της Α1.Ποσο παραπανω να πεσει το ενδιαφερον;

Δεν ξέρω αν έχουν 5 εκατομμύρια έσοδα, αλλά αν αυτό είναι το ταβάνι των εσόδων μιας ευρωπαϊκής ομάδας τέτοιου μεγέθους τότε δε γίνεται να παίζει κανείς μπάσκετ χωρίς να έχει ζημίες. Τότε μιλάμε για μια ρύθμιση καταστροφική για όλους, αλλά νομίζω ότι το ποσό είναι υπερβολικό αν πρόκειται μάλιστα να προωθηθεί η ισχύς ενός τέτοιου κανόνα είναι κίνηση παράλογη. Γενικά αν μπούμε στη λογική αυτή οι ομάδες του εξωτερικού έχουν σίγουρα μεγαλύτερες δυνατότητες να έχουν περισσότερα έσοδα. Και πιστεύω ότι δεν έχουν εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη δυνατότητά τους να κερδίσουν περισσότερα χρήματα απ' την Ευρωπαϊκή τους πορεία γιατί δεν υπάρχει μια σοβαρή διοργάνωση που να θυμίζει ούτε στο ελάχιστο το Champions League ή το NBA από σχεδόν οποιαδήποτε οπτική γωνία.

Το α. που λες συνδέεται με το παραπάνω, ενώ το β. είναι πολύ σχετικό, βλέποντας και τις περιπτώσεις Μπουρούση, Φώτση, Σχορτσιανίτη και Παπαλουκά να φεύγουν στο εξωτερικό επειδή οι αιώνιοι δεν έδειξαν τη διάθεση να καλύψουν τις απαιτήσεις τους ή τις προσφορές που δέχτηκαν. Ούτως ή άλλως μιλάμε σε πολύ υποθετική βάση. Το πως απορρίπτεις το ότι οι φθηνότεροι Αμερικανοί θα είναι χειρότεροι απ' τους αρκιβότερους Αμερικανούς κάποιου άλλου το δικαιολογείς ως σκέψη φαντάζομαι με το ότι δε θα έχουν πολύ μεγαλύτερα έσοδα άλλες ομάδες, γενικά βασικά αυτή νιώθω ότι είναι η αντίρρηση σου. Έδωσα 2 διαφορετικές απαντήσεις που είχαν τελείως διαφορετική βάση και κυρίως με έκανες να συμπεράνω ότι πιστεύεις πως δεν υπάρχουν έσοδα αλλά αυτό δεν είναι και δραματικό για τη δυναμική των ελληνικών ομάδων. Συγγνώμη, αλλά αν μιλάμε πρακτικά και στα πλαίσια ισχύος της αρχικής είδησης για το fair play, αν πρόκειται το max ξόδεμα να είναι 5-6 εκατομμύρια δε νομίζω ότι θα βλέπουμε αξιόλογη ευρωπαϊκή λίγκα, κακά τα ψέματα. Ίσα ίσα που θα δούμε πολύ χαμηλό επίπεδο μπάσκετ και πολλούς ειδικά μη κοινοτικούς να φεύγουν για οπουδήποτε αλλού, πιθανότατα και ευκολότερη προτίμηση πολλών ντόπιων να δοκιμάσουν στο ΝΒΑ.

Δεν πρόκειται να πέσει πολύ περαιτέρω, απλά αν υπάρχει αδυναμία να φτάσεις ως τους 8 της Euroleague θα μειωθεί κι άλλο. Απλά δεν βλέπω πως θα ανέβει κιόλας αν μειωθούν δραστικά οι προϋπολογισμοί. Οι τελικοί είναι άλλη ιστορία, όσο μέτρια κι αν είναι τα roster μια αιώνια σειρά τελικών θα φέρει 5 καλές βραδιές είσπραξης, αλλά αποτελούν μέρος των εθνικών πρωταθλημάτων.
PARISINOS
QUOTE(baskethood @ Apr 2 2012, 16:33 ) *
O Rondo είναι 1.85 και έχει ένα ασύλληπτο άνοιγμα χεριών στα 2.06. Είναι πολύ δυνατός, πανέξυπνος, αρνείται με λύσσα κάθε προσπάθεια για post-up. Βάζει τα τεράστια χέρια του στη μπάλα και καθυστερεί την κίνηση του επιτιθέμενου, παρεμποδίζει σουτ -είπαμε 2.06 άνοιγμα χεριών- και παίρνει ριμπάουντ σαν τρελός.
Ποιον θα ποστάρουν και ποιος θα τον ποστάρει; Το ότι μπορεί να τον ποστάρουν, που ίσως γίνει ελάχιστες φορές, δεν σημαίνει ότι θα δεχτεί και το καλάθι ή θα κάνει φάουλ ή θα βγει ελεύθερο σουτ. Μπορεί να αμυνθεί ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ στο post και ΠΡΙΝ ο αντίπαλος του πάρει τη μπάλα και ΜΕΤΑ.


Φιλε μπασκετχουντ ξεχασες ομως το ποιο σημαντικο για την αμυνα στο ποστ. Καλο το ανοιγμα χεριων, καλη η δυναμη, καλη η εξυπναδα και η λυσσα για ποστ απ αλλα οποιος εχει αμυνθει στο ποστ ξερει οτι το σημαντικοτερο ειναι ο ογκος που ειναι σε αμεση συναρτηση με τα κιλα που διαθετεις.

Ο ροντο ειναι δηλωμενος 84 κιλα. τσεκαρε τη σελιδα του στο ΝΒΑ. Ο διαμαντιδης ειναι δηλωμενος 100 κιλα. Αν εσυ θεωρεις οτι μπορει να αμυνθει στο ποστ ο ροντο εναντια σε παιχτη 1,96, με wingspan 2.13 , και σχεδον 20 κιλα βαρυτερο , τοτε παω πασο. πραγματικα ομως , σημαινει οτι βλεπουμε το αθλημα τελειως διαφορετικα.
Γιατι πραγματικα για μενα , το οτι ενας παιχτης 12 ποντους κοντιτερος, 20 κιλα ελαφρυτερος και wingspan πολυ μικροτερο θα εχει τεραστιο προβλημα στο ποστ , ειναι η αλφαβητα του μπασκετ. Πραγματικα ομως. βεβαια μπορει και να κανω λαθος.

Το παραδειγμα του πεκοβιτς στο ΝΒΑ ειναι χαρακτηριστικο. Δεν ειναι σε καμια περιπτωση ο πιο αλτικος (ισα ισα ειναι για γελια σε σχεση με αλλους σεντερ ) ουτε ιδιαιτερα ψηλος , ενω το wingspan του ειναι μικρο για σεντερ. Ειναι ομως 145 κιλα. Και αυτο σε συνδυασμο με την τεχνικη του στο ποστ, τον κανει ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟ στο ποστ. Οποιος εχει δει παιχνιδια της μινεσσοτα, θα ξερει οτι εξεθεσε απιστευτα μεχρι και τον ΠΟΛΥ ντουαιτ χαουαρντ, ο οποιος οντας 25 κιλα ελαφρυτερος , δεν ειχε λυσεις στο ποστ (παρα το αλμα, το wingspan , την δυναμη , τη λυσσα κλπ) με αποτελεσμα να τελειωσει το ματς σε 20 λεπτακια με φαουλ.

QUOTE(baskethood @ Apr 2 2012, 16:33 ) *
Παίκτης που έχει το χάρισμα/ταλέντο της πάσας και της εκμετάλλευσης των συμπαικτών του στον υπέρμετρο βαθμό, που τρέχει εκπληκτικά το γήπεδο, που είναι aggressive, που παίζει ΑΨΟΓΑ το Pick N Roll (παρότι χωρίς σουτ) κλπ δεν κάνει για Ευρώπη; Στην κατάλληλη ομάδα όχι απλά κάνει, αλλά θα είναι σε επίπεδο ΔΔ τουλάχιστον (παρότι χάνει μεγάλο μέρος της δυναμικής του με τους κανόνες FIBA).


καταρχας δεν ειπα οτι δεν κανει για ευρωπη. Ειπα οτι δεν θα ειχε την κυριαρχια που εχουν ελιτ πλευ μεικερ οπως ο διαμαντιδης και προσθεσα οτι το στυλ τους ταιριαζει πολυ περισσοτερο για ΝΒΑ.

Τωρα ,αυτη η περιγραφη που εκανες θα ταιριαζε απολυτα και στο ρικι ρουμπιο παιχτη που στο ΝΒΑ εχει στατιστικα σχεδον αναλογα με τον ροντο απο την ρουκι χρονια του ( 12 π/11 α /18 στην αξιολογηση ο ενας, 10/8 / 15 στην αξιολογηση ο αλλος παιζοντας και λιγοτερο μιας και στην αρχη δεν αρχισε βασικος).
Και μην μου πεις οτι η στατιστικη δεν λεει παντα την αληθεια , και πως το πραγματικο ιμπακτ του ενος ειναι πολυ μεγαλυτερο , μιας και ο ρουμπιο απεδειξε οτι εχει τρομερο ιμπακτ. Ομαδα που εκανε περσυ 17 νικες, την ειχε στο 23-21 πριν τραυματιστει και εκτοτε εχει κανει ολες και ολες 2 η τρεις νικες. Μιλαμε για παιχτη με τρομερο αντικειμενικο ιμπακτ.

Η περιγραφη που εκανες λοιπον ταιριαζει απολυτα και στον ρικι, για τον οποιο βαζω στοιχημα οτι αν ηταν αμερικανος και δεν ειχε παιξει ποτε ευρωλιγκα, θα μου ελεγες τωρα ,οτι αν ερχοταν ευρωλιγκα , θα ειχε με το φοβερο κουρτ βιζιον του, το τρομερο wingspan του, την οξυδερκεια του και την ασυληπτη αξιοποιηση των συμπαιχτων του κυριαρχια ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ιδια με του Διαμαντιδη.

και ο ρουμπιο λοιπον ειναι ''Παίκτης που έχει το χάρισμα/ταλέντο της πάσας και της εκμετάλλευσης των συμπαικτών του στον υπέρμετρο βαθμό, που τρέχει εκπληκτικά το γήπεδο, που είναι aggressive, που παίζει ΑΨΟΓΑ το Pick N Roll (παρότι χωρίς σουτ) '' αλλα οπως ειδαμε , ΝΑΙ , την κυριαρχια του διαμαντιδη δεν μπορει καν να την πλησιασει.

Το να μην εχεις σουτ στην ευρωπη ειναι ΤΡΟΜΕΡΟ μειονεκτημα , και ναι δεν διασταζω να πω, οτι μεχρι και τρομαχτικοι παιχτες του ΝΒΑ , θα ειχαν τρομερο προβλημα , ειδικα αν μιλαμε για γκαρντ.

QUOTE(baskethood @ Apr 2 2012, 16:33 ) *
Δυστυχώς μετα λύπης μου διαπιστώνω ότι συνεχίζεις να υποτιμάς παίκτες στην προσπάθεια σου να υποστηρίξεις μία άποψη. Είναι κρίμα sad.gif


καταρχας θα μπορουσα να κανω την ιδια ακριβως παρατηρηση και για σενα. οτι υποτιμας παιχτες (ΔΔ και αλλους ευρωπαιους ) στην προσπαθεια σου να υποστηριξεις μια αποψη.

Κατα δευτερων επαναλαμβανω δεν εχω διαθεση να μειωσω το ΝΒΑ.

απλα ειμαι της λογικης οτι στην ευρωπη χρειαζεσαι συγκεκριμενα στοιχεια για να πετυχεις, στοιχεια τα οποια εχω παρατηρησει μεσα απο την ιστορια της ευρωλιγκα και τους αμετρητους παιχτες που εχουν περασει.

Υπαρχουν κατ εμε παιχτες πολυ χειροτεροι του ροντο στο ΝΒΑ, που θα ηταν αρκετα καλυτεροι στην ευρωλιγκα γιατι απλα ταιριαζουν περισσοτερο. Δεν εχω λοιπον διαθεση να υποβαθμισω το ΝΒΑ, το οποιο θεωρω σαφως καλυτερο σε ταλεντο απο την ευρωλιγκα.

Ωστοσο το να λεμε τωρα οτι πλευ με κακιστο σουτ και απιστευτα κοντος θα ηταν τουλαχιστον οσο καλος ειναι ενας εκ των 5 καλυτερων πλευ μεικερ ολων των εποχων στην ευρωπη χωρις κανενα απτο επιχειρημα (μιας και ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΕ ΕΥΡΩΠΗΣ δεν εχει κυριαρχησει τετοιος παιχτης ) παρα μονο με τη βαση οτι ενας παιχταρας του ΝΒΑ , δεν μπορει να μην ειναι ντομιναντ στην ευρωλιγκα, ειναι για μενα ατοπο.
Γιατι συγγνωμη τωρα αλλα απιστευτος στο να αξιοποιει τους συμπαιχτες, τρομερος στο πικ εν ρολλ, με χαρισμα ταλεντο στην πασα κλπ ειναι ΚΑΙ ο Διαμαντιδης. Αυτα τα πρωτερηματα τα εχει ο ΔΔ με τη διαφορα οτι εχει και πανω απο 50 τις εκατο στα 2π, 45 στα τριποντα και 85 στις βολες .

επαναλαμβανω δεν εχω προβλημα με το ΝΒΑ. Αν μου πεις για τον ντερον , μαζι σου. Αν μου πεις για τον νας , παλι μαζι σου. Αν μου πεις για τον πολ (παρ οτι κοντος ) παλι μαζι σου. Αλλα για τον ροντο οχι.

Ο ροντο βασιζεται παρα πολυ στους μεγαλυτερους χωρους, τα αμυντικα τρια δευτερα , το hand checking, την σπανια χρησιμοποιση ζωνης, ολους γενικα τους κανονες του ΝΒΑ που ευνοουν τους διεισδυτικους γκαρντ και που στην ευρωπη απουσιαζουν ΟΛΟΙ.
Αν του στερησεις την ταχυτητα και το συχνο ντραιβ, τοτε στερευει η δυνατοτητα οργανωσης. Ειναι καλο να εισαι καλος οργανωτης, αλλα πρεπει και να απειλεις. Και πλευ με τοσο κακο σουτ οσο ο ρουμπιο και ειδικα ο ροντο , δεν απειλουν στην ευρωπη.

QUOTE(baskethood @ Apr 2 2012, 16:33 ) *
Το μπάσκετ στο ΝΒΑ είναι πολύ πιο βαθύ από πόντους/ρανκιν/ασίστς και λοιπά. Θέλει γνώση του ρόλου των παικτών και των ομάδων, δεν είναι απλά μια τυπική σύγκριση με βάση τα βασικά στατς ενός boxscore..


Το μπασκετ στην ευρωπη να δεις...
Badass
QUOTE (PARISINOS @ Apr 2 2012, 18:39 ) *
Φιλε badass συμφωνω στο ολο πλαισιο που θετεις. Ωστοσο εγω ποτε -επαναλαμβανω - δεν ειπα οτι οι καλοι παιχτες του ΝΒΑ δεν πιανουν στην ευρωπη. Ειπα οτι ειτε εισαι καλος στο ΝΒΑ , ειτε εισαι κακος παιχτης στο ΝΒΑ , πρεπει να εχεις συγκεκριμμενα χαρακτηριστικα για να ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙΣ στην ευρωπη, και τονιζω την λεξη κυριαρχια , γιατι για μενα στην ευρωπη κυριαρχουν 5 παιχτες. Το να εχεις καλα στατιστικα στην προκομ δεν μου λεει κατι πχ (που ουτε αυτο δεν ειναι ευκολο).

Αν εχεις αυτα τα χαρακτηριστικα , μπορει να εισαι παιχτης που κοπηκες απο το ΝΒΑ και να κυριαρχησεις στην ευρωπη, αν δεν τα εχεις , μπορει να εισαι παιχτης εξαιρετικος στο ΝΒΑ και να αποτυχεις στην ευρωπη.
Επαναλαμβανω λοιπον, σκοπος μου δεν ειναι να μειωσω το ΝΒΑ.

Μπορω καλλιστα να φανταστω παιχτη που κοπηκε απο το ΝΒΑ (αρα δεν εκανε καν για την λιγκα) που στην ευρωπη θα ειναι κυριαρχος. η εστω πολυ καλος. τα παραδειγματα αρκετα.

Το μονο που προσπαθω να πω ειναι οτι το να εισαι καλος παιχτης στο ΝΒΑ δεν ειναι πλεον και εγγυηση επιτυχιας στην ευρωπη. εδω παιζεται διαφορετικο μπασκετ, και χρειαζονται διαφορετικα χαρακτηριστικα για να εισαι επιτυχημενος.

Συμφωνω λοιπον με το πλαισιο που εθεσες ωστοσο διαφωνω σε μερικα , η εχω καποιες παρατηρησεις.


Ομολογώ πως δε διάβασα καλά τα προηγούμενα κείμενά σου ή μάλλον τα διάβασα βιαστικά. Δυστυχώς η έλλειψη χρόνου ευθύνεται που διαβάζω πολλά ενδιαφέροντα ποστ βιαστικά. Σε ένα βαθμό συμφωνώ με την εισαγωγή σου και όντως υπάρχουν και παραδείγματα τέτοιων παικτών που για τον α ή β λόγο είτε έκαναν είτε όχι καριέρα στην Ευρώπη άσχετα με το πόσο καλοί ήταν στο ΝΒΑ. Αλήθεια-δεν έχει να κάνει με τη συζήτηση-ποιοι θεωρείς πως είναι οι 5 κυρίαρχοι παίκτες στην Ευρώπη(σίγουρα Διαμαντίδης και Κιριλένκο είναι στη λίστα σου).

Δεκτές λοιπόν και οι δικές σου παρατηρήσεις. Κάποιες καινούριες δικές μου πάνω σε αυτά που έγραψες.



QUOTE (PARISINOS @ Apr 2 2012, 18:39 ) *
συμφωνω με αυτα τα κριτηρια που εθεσες, και οντως παιζουν ρολο και η διαθεση και ολα οσα ανεφερες. ωστοσο πρωτον εχω απειρα παραδειγματα παιχτων που δεν επαιξαν απλα 3 μηνες. Ο ντελκ πχ ηταν παιχτης με μεσο ορο καριερας 10 π μεσο ορο στο ΝΒΑ. πριν ερθει σε μας επαιζε σε κοντεντερ και ειχε 8 ποντους μεσο ορο. και ομως δεν εκανε τιποτα. και του δωθηκαν απειρες ευκαιριες. Ηταν κυριολεκτικα εκτος αποστολης στο τελος.

Ο ρουμπιο , που ειναι παραδειγμα ευρωπαιου, στο ΝΒΑ εχει 10-9-5 μεσο ορο απο τους πρωτους μηνες. Ουτε διαστημα προσαρμογης χρειαστηκε ουτε τιποτα, μιας και ηταν προφανες οτι το στυλ του ταιριαζει ΠΟΛΥ περισσοτερο για κει. Στην ευρωπη ειχε 7-9 στην αξιολογηση σε ολη του την καριεαρα στην ευρωπη. Στο ΝΒΑ ειχε 17 απο τους πρωτους μηνες.

Ο τζεννιγκζ εμεινε 1 χρονο και αυτος και μην μου πει κανεις οτι δεν ειχε κινητρο μιας και κινδευνευε να χασει την σειρα του στο ντραφτ, μιας και οσο καθοταν στην εξεδρα , πεφταν οι μετοχες του. στην ευρωπη εμεινε 1 χρονο, σε πολυ μετρια ομαδα, δεν εκανε τιποτα, ενω τρεις μηνες αργοτερα εσκαγε 55αρα στο ΝΒΑ.

Συμφωνω λοιπον οτι δεν μπορουμε να κρινουμε μετα απο τρεις μηνες, αλλα εχω παρα πολλα παραδειγματα που ΔΕΝ εμειναν τρεις μηνες, που δεν ηταν αδιαφοροι, και που παλι πατωσαν. Τα ονοματα ειναι απειρα.


Ο Ντελκ όντως πάτωσε. Ωστόσο μόνο και μόνο που ήρθε στην Ευρώπη στα 33 του και όχι στα 28 αντί να κλείσει την καριέρα του στον NBA λέει πολλά.

Ο Ρούμπιο δεν πάτωσε κατά τη γνώμη μου στην Ευρώπη και δε βγάζει μάτια(κατά τη γνώμη μου πάντα) στην Αμερική. Ειδικά το διάστημα πριν τραυματιστεί, τον είχαν μελετήσει καλύτερα και οι αντίπαλες άμυνες και δεν έκανε τα "κόλπα" των πρώτων εβδομάδων. Επίσης δεν ξέρουμε τι θα έκανε ο Ρούμπιο αν έμενε στην Ευρώπη μετά από 3,4,7 χρόνια όπως βέβαια δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί εκεί. Μην ξεχνάμε πως είτε έμενε είτε όχι το πιθανότερο ήταν-αν δούλευε-να βελτιωνόταν. Γιατί από ταλέντο άλλο τίποτα. Και βέβαια όπως είπα παπάδες για μένα δεν κάνει. Το τελευταίο διάστημα ήταν αισθητά πεσμένος και σουτάρει με το άθλιο 35,7%(όλη τη σεζόν). Σκέψου επίσης πως παίζει 34,2 λεπτά εκεί(νούμερο χαοτικό για τα λεπτά του στην Ευρώπη αν δεν κάνω λάθος) και πως οι ασίστ μετριούνται διαφορετικά εκεί(χωρίς αυτό να αναιρεί το πολύ καλό court vision και τη φαντασία και την τεχνική που έχει στην πάσα).

Για τον Τζένινγκς της Ευρώπης γνώμη δεν έχω. Για τον Τζένινγκς του ΝΒΑ έχω μια εικόνα. Πίστεψέ με, δεν είναι και η καλύτερη. Ταλαντούχος μεν, κάνει την καλύτερή του χρονιά ως τώρα αλλά παίκτης με πολλά ελαττώματα που είναι ικανός για το καλύτερο και το (συνήθως) χειρότερο. Τα στατιστικά του καλά-όχι εντυπωσιακά-μετά από τρία χρόνια εκεί, θέλω να τον πιστέψω αλλά ο τρόπος που παίζει ώρες ώρες με απογοητεύει. Το ότι έβαλε την πρώτη του χρονιά σε έναν αγώνα 55 πόντους ούτε μεγάλο σκόρερ τον κάνει ούτε παικταρά.



QUOTE (PARISINOS @ Apr 2 2012, 18:39 ) *
καταρχας ο ουιμς , ο βουγιαστιτς κλπ ειχαν περιπου 10 ποντους μεσο ορο στο ΝΒΑ πριν ερθουν στην ευρωπη. Τιποτα σουπερσταρ δεν ηταν , αλλα ηταν καλοι παιχτες ΝΒΑ.
Και οσο για την παραμετρο την καλης ομαδας, ναι δεν ειχαν 10 ποντους μεσο ορο στους λεικερς η στους μαιαμι, αλλα και στην ευρωπη , δεν τους ζητησα να κυριαρχησουν στον ΠΑΟ. στην προκομ και σε ομαδες πρωτης φασης τους ζητηθηκε να παιξουν. εκτος και αν πιστευεις οτι ο γκι θα εκανε τιποτα παραπανω στο πρωταθλητη ευρωπη απο τα να φερνει τα γκειτορειντ.


O Bούγιασιτς για να δει μέσο όρο 10 πόντων έπρεπε να μεταγραφεί στους Νετς που παρέπαιαν και παραπαίουν. Στους Λέικερς αρχές της σεζόν 10-11 είχε μ.ο. 1.8 πόντους. Καλά διάβασες. Με ζόρι έφτανε του 2 πόντους. Στην καλύτερη του χρονιά στους Λέικερς είχε μ.ο. 8.8 πόντους οπότε φαντάσου στις υπόλοιπες. Ο πετσετάκιας του Κόμπι ήταν. Κι όμως είχε αξιοπρεπή παρουσία(και παραπάνω από αξιοπρεπή ίσως) εδώ.

Για τον Γκι όχι απλά το πιστεύω αλλά είμαι σίγουρος πως στον ΠΑΟ μόνο τα γκειτορειντ θα έφερνε

QUOTE (PARISINOS @ Apr 2 2012, 18:39 ) *
επαναλαμβανω. ποτε δεν ειπα το αντιθετο. Μπορει να υπαρχουν και παιχτες που ΚΟΠΗΚΑΝ απο το ΝΒΑ που θα κανουν τη διαφορα στην ευρωπη. Ποτε δεν ειπα το αντιθετο και συμφωνω. Ωστοσο θα πρεπει να εχουν συγκεκριμενα χαρακτηριστικα. αν μου πεις οτι πλευ 1.85 , χωρις σουτ θα γινοταν Διαμαντιδης στην ευρωπη, οχι δεν συμφωνω. Σε 15 χρονια που παρακολουθω σχεδον τα παντα στην ευρωλιγκα, δεν υπαρχει καμια λογικη βαση, που να στηριζει το γεγονος οτι τετοιος παιχτης θα κυριαρχουσε στην ευρωπη.

Ποτε δεν εγινε και ουτε προκειται να γινει (κατα τη γνωμη μου)



Διαφωνω συγκεκριμενα για τον ροντο. δεν θελω να μειωσω το ΝΒΑ αλλα θεωρω οτι ο ροντο δεν θα μπορουσε να κανει τη διαφορα σε ομαδα τοπ κλας στην ευρωπη , οπως την κανει ο Διαμαντιδης. θα ηταν προβλημα στην αμυνα μιας και θα δεχοταν συνεχη ποσταρισματα απο αντιπαλα γκαρντ 10 με 15 ποντους ψηλοτερα ενω στην επιθεση θα τον περιμεναν ολοι μεσα στο ζωγραφιστο , χειροτερα και απ οτι παιζαμε εμεις περσυ τον ρουμπιο.

Ο ροντο ειναι παιχταρας στο ΝΒΑ, αλλα αν ειχα να διαλεξω, αναμεσα σε αυτον και τον σεσσιονς που παιζει τωρα στον λεικερς (ενας απλα καλος παιχτης για τα δεδομενα του ΝΒΑ) σιγουρα θα διαλεγα ατον σεσσιονς για να χτισω ομαδα στην ευρωπη.


Για το Ρόντο συγκεκριμένα απαντάει και ο baskethood πιο κάτω και συμφωνώ και επαυξάνω. Φαντάσου τα γρήγορα πόδια του Ρόντο σε επίθεση και άμυνα, να παίζει εκτός των άλλων φοβερή άμυνα στο χώρο-στην περιφέρεια, να τρέχει στον αιφνιδιασμό(και άλλα πολλά που θα μπορούσαμε να πούμε γιατί δεν είμαι και ο καλύτερος σε τεχνικές αναλύσεις). Πρόσθεσε τα σε αυτά που αναφέρει ο baskethood. Επιμένω λοιπόν σε αυτό που έγραψα νωρίτερα.


Για να καταλάβεις καλύτερα το σκεπτικό μου. Όντως οι κανόνες FIBA και το μπάσκετ που παίζεται στην Ευρώπη είτε ευνοούν παίκτες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού είτε όχι. Σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω και παίζουν ρόλο αυτά τα δύο. Απόλυτα όχι. Γιατί εκτός από τα κριτήρια που αναφέραμε πριν και αφορούσαν παίκτες που ήρθαν στα μέρη μας για 2-3 μήνες πρέπει να μετρήσεις και άλλους παράγοντες. Το πως και πόσο χρησιμοποιείται ο ίδιος παίκτης από διαφορετικό προπονητή, διαφορετική ομάδα είναι πολύ σημαντικό. Ο ρόλος που έχουν στο γήπεδο επίσης. Μπορεί σε μια ομάδα ο ίδιος παίκτης να φαίνεται καλός, χρήσιμος, σε εξαιρετικές περιπτώσεις ακόμα και πολύ καλός και στην άλλη να είναι κατσαπλιάς. Για αυτό λοιπόν δε μπορείς να έχεις ξεκάθαρο δείγμα το πως θα αποδώσουν κάποιοι παίκτες. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει τόσο με τους κανόνες της Euroleague και το μπάσκετ που παίζεται εδώ όσο με το ταλέντο και τη δουλειά του παίκτη, την ομάδα, τους συμπαίκτες, τον προπονητή. Γι' αυτό επιμένω μην κοιτάς μόνο τα στατιστικά. Ο Ουίμς του Τορόντο αν έπαιζε στους κακούς σχετικά φέτος Σέλτικς θα έβλεπε παρκέ μόνο στην προπόνηση. Εντάξει ίσως είμαι υπερβολικός αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Προφανώς και δε θα κάνει παπάδες στην Ευρωλίγκα. Όπως δε θα κάνει παπάδες και ο αξιαγάπητος Σκαλαμπρίνι(βασικά δεν παίρνω και όρκο πως δε θα πρόσφερε εδώ). Το ποιος από αυτούς που έρχονται είναι καλός και ποιος όχι χωράει μεγάλη συζήτηση. Αλλιώς θα πρέπει να δεχτούμε πως ο Πολ Πιρς θα ήταν καλύτερος στην Ευρώπη του Λεμπρόν(ειδικά του Λεμπρόν των πρώτων σεζόν του στο ΝΒΑ) επειδή ο Πιρς έχει και μακρινό σουτ καλύτερο, ποστάρει καλύτερα και έχει/είχε καλύτερο face up jumper ενώ ο Λεμπρόν σκόραρε στο 80% των περιπτώσεων με ντράιβ. Δεν υπάρχει περίπτωση όμως. Το κύριο λοιπόν(χωρίς να σημαίνει πως δεν παίζουν ρόλο αυτά που αναφέρεις-άλλωστε σε αρκετά όπως είπα συμφωνώ) για μένα είναι: παικταράς εδώ, παικταράς κι εκεί. Μέτριος εδώ, μέτριος κι εκεί. Κακός εδώ, κακός κι εκεί και πάει λέγοντας. Το θέμα είναι ποιος είναι ο καλός, ο κακός, ο μέτριος όταν μιλάμε για παίκτες που δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα. Αυτή είναι η γνώμη μου.



QUOTE (PARISINOS @ Apr 2 2012, 18:39 ) *
Για να το λες αυτο, μαλλον δεν εχεις δει τον διαμαντιδη στον ηρακλη, που τοτε ηταν ΚΑΛΥΤΕΡΗ ομαδα απο την νανσι. Ο Ηρακλης τοτε ηταν ομαδα επιπεδου τοπ 16 ευρωλιγκας ( ομαδα με ΔΔ και Παπαδοπουλο).
Και ο ΔΔ στα 23 του χωρις καμια εμπειρια αντιστοιχη του μπατουμ (παιχτης που οσο ναναι ηρθε με την αυρα του σουπερσταρ ) τελειωσε την χρονια τοτε με 14,8π/ 6,2ρ/ 4 ασσιστ/1,5 κλ , με ενα ρανκινγκ που υπολογιζω γυρω στο 23 για να καταλαβεις ( μιας και δεν ειχε 35 τις εκατο στα σουτ σαν τον μπατουμ αλλα 50).

Ενω να θυμισω οτι στα πλευ οφφς , που παραλιγο να αποκλεισει τον ΠΑΟ (ο ηρακλης ειχε χασει 2-1 τη σειρα) , τελειωσε το παιχνιδι που κερδισε ο ηρακλης , με 19π/14ρ/9α/7κλ και αξιολογηση που υπολογιζω πανω απο 50.

Αυτα για να παρουμε μια ιδεα του τι μπορουσε να κανει ο ΔΔ οταν επαιζε σε μετριες για τα δεδομενα της ευρωλιγκας ομαδες.
Σε ομαδα σαν την νανσι θα εκανε πλακα ο Διαμαντιδης. Πραγματικα πολλοι εχουν συνηθισει να τον βλεπουν στην καλυτερη ομαδα της ευρωπης, διπλα σε παιχταραδες και αναπαραγουμε την καραμελα του πολυεργαλειου λες και ο διαμαντιδης ειναι απλα ενας ρολιστας πολυτελειας.



Έχω δει και τον Διαμαντίδη του Ηρακλή και παρακαλούσα να τον πάρουμε εμείς αντί για τον ΠΑΟ. Χρησιμοποιείς όμως ξανά τα στατιστικά με λάθος τρόπο. Αρχικά δεν ξέρω αν ο Ηρακλής θα ήταν ομάδα επιπέδου τοπ-16 αλλά και να ήταν τα στατιστικά που παραθέτεις είναι από την Α1. Αν κάνω λάθος διόρθωσέ με. Καταλαβαίνεις πως οτιδήποτε σχετίζεται με την Α1 για να επιχειρηματολογήσω για τον Διαμαντίδη, τον Σπανούλη, τον Παπαλουκά κτλ δε με απασχολεί καν εδικά μάλιστα που συγκρίνουμε τον Μπατούμ ή Μπατίμ(Χάτζη rolleyes.gif ) μαζί του και όχι π.χ. τον Φώτση που έπαιζε στην ελληνική Α1. Ακόμα κι αν ο Διαμαντίδης τότε ήταν 23 και έπαιζε στον Ηρακλή αντί στον ΠΑΟ. Βασικά νομίζω πως μπορούμε να πούμε τόσα πολλά καλά και θαυμαστά για τον Διαμαντίδη και να τον συγκρίνουμε με άλλους παίκτες στην Ευρώπη που η αναφορά στα στατιστικά του στην Α1 θα τον έκανε είτε να γελάει είτε να μας κοιτάει με απορία, για να μην πω πως θα το έπαιρνε σαν προσβολή.

Για να επιστρέψω όμως στο θέμα. Με τους superstar-υπερπαίκτες-ηγέτες όπως ο Διαμαντίδης συμβαίνουν 2 πράγματα όταν πάνε σε κακές ομάδες. Είτε τα στατιστικά τους απογειώνονται είτε κάνουν βουτιά στο κενό(ειδικά απέναντι σε καλές και τοπ ομάδες). Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα πως οι ίδιοι γίνονται καλύτεροι ή χειρότεροι παίκτες. Σκέψου τον Σπανούλη και διάφορα φετινά ματς στην Ευρωλίγκα που έκανε παπάδες και άλλα που ήταν καλά κλεισμένος. Χωρίς να μπαίνω στη σύγκριση Νανσί-ΟΣΦΠ χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη σειρά με τη Σιένα. Το ότι ο Σπανούλης δεν έκανε παπάδες γιατί μια ολόκληρη Σιένα ήταν πάνω του προσαρμοσμένη δε σημαίνει πως δεν έκανε καλή σειρά, ακόμα και αν δε φαίνεται στη στατιστική. Δε μπορείς να ξέρεις εκ των προτέρων πως θα αποδώσει σε μια τέτοια κατάσταση ένας παίκτης. Μιλάω για την Ευρώπη γιατί το ΝΒΑ είναι άλλη ιστορία.

Ο MVP λοπόν της περσινής σεζόν με όλη την άμυνα και το πλάνο της αντίπαλης ομάδας προσαρμοσμένο σε αυτόν δε θα του επέτρεπε να κάνει παπάδες κατά τη γνώμη μου αν ήταν στη Νανσί. Ίσα ίσα λοιπόν. Νομίζω πως παίζοντας σε αυτό τον Παναθηναϊκό, με αυτούς τους παίκτες και αυτόν τον προπονητή, τον βοηθάει να φτιάξει και το "μύθο" του. Όλα τα κομμάτια του παζλ είναι βαλμένα τη σωστή στιγμή, το σωστό χρόνο.Τώρα θα ανοίξει μεγάλη κουβέντα και θα νομίζεις πως υποτιμώ τον Διαμαντίδη με αυτό που έγραψα. Προφανώς αυτό το επιχείρημα θα το έχεις ακούσει από διάφορους-ιδίως Ολυμπιακούς-και μπορεί να είναι και λάθος. Πρόσεξε όμως σε τι βάση το λέω. Ο Διαμαντίδης έπαιζε σε ομάδες του ΠΑΟ με καλούς σουτέρ που άνοιγαν το γήπεδο, καλούς αμυντικούς, ψηλά κορμιά, με τον τοπ σέντερ της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια και παίκτη-πρότυπο για το σωστό pick 'n' roll, με παικταράδες γενικότερα και πάρα πολλά θετικά ακόμα υπό την καθοδήγηση ενός προπονητή που προσάρμοζε το παιχνίδι της ομάδας του σχεδόν τέλεια με βάση το υλικό που είχε και τον αντίπαλο που αντιμετώπιζε. Και παρ' όλα αυτά ο Διαμαντίδης έγινε ο ηγέτης αυτής της ομάδας και αυτό αποτελεί τεράστιο επίτευγμα. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι εννοώ και γι' αυτό λέω πως δε θέλω να υποτιμήσω την αξία του. Αλλά είμαι σίγουρος πως ο Διαμαντίδης δε θα είχε αυτά τα στατιστικά και αυτό το ranking που αναφέρεις συνεχώς αν ήταν σε άλλη ομάδα. Αυτό θα μείωνε την αξία του όμως;

Θα δώσω άλλο ένα παράδειγμα για να σου αποδείξω πως δεν τον υποτιμώ. Φέτος ο Διαμαντίδης έχει ranking 21.5 στο τοπ-8. Πέρσι αντίστοιχα είχε 18.8. Ειλικρινά πότε πιστεύεις πως ήταν/είναι καλύτερος; Για να φανταστείς πόσο ψηλά έχω πάντως εγώ προσωπικά στην εκτίμησή μου τον παίκτη Διαμαντίδη, όταν έβλεπα την περσινή σειρά με τη Μπαρτσελόνα σκεφτόμουν πως παρακολουθούσα (αναλογικά πάντα) τον Λάρι Μπερντ να κερδίζει τους Λέικερς στον τελικούς του NBA. Και προφανώς δε συγκρίνω Μπερντ-Διαμαντίδη αλλά το θράσος, το πάθος, η ψυχή, το χαμαλίκι, η ηγετική του ικανότητα και οι συγκλονιστικές του εμφανίσεις που σε ένα βαθμό αποτυπώθηκαν στη στατιστική, αυτό με έκαναν να σκεφτώ. Και να στο λέει αυτό ένας Ολυμπιακός που βλέπεις και μόνος σου ποιον έχει αγαπημένο παίκτη στο προφίλ του, λέει πολλά.

Πολλά έγραψα, πήγε και αργά και βγήκα οφ-οφ τόπικ. Δεκτές οι όποιες απόψεις πάνω σε αυτά είτε από τον Parisino είτε από κάποιον άλλο. Θα απαντήσω μόλις βρω χρόνο.



QUOTE (baskethood @ Apr 2 2012, 19:33 ) *
O Rondo είναι 1.85 και έχει ένα ασύλληπτο άνοιγμα χεριών στα 2.06. Είναι πολύ δυνατός, πανέξυπνος, αρνείται με λύσσα κάθε προσπάθεια για post-up. Βάζει τα τεράστια χέρια του στη μπάλα και καθυστερεί την κίνηση του επιτιθέμενου, παρεμποδίζει σουτ -είπαμε 2.06 άνοιγμα χεριών- και παίρνει ριμπάουντ σαν τρελός.
Ποιον θα ποστάρουν και ποιος θα τον ποστάρει; Το ότι μπορεί να τον ποστάρουν, που ίσως γίνει ελάχιστες φορές, δεν σημαίνει ότι θα δεχτεί και το καλάθι ή θα κάνει φάουλ ή θα βγει ελεύθερο σουτ. Μπορεί να αμυνθεί ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ στο post και ΠΡΙΝ ο αντίπαλος του πάρει τη μπάλα και ΜΕΤΑ.
Παίκτης που έχει το χάρισμα/ταλέντο της πάσας και της εκμετάλλευσης των συμπαικτών του στον υπέρμετρο βαθμό, που τρέχει εκπληκτικά το γήπεδο, που είναι aggressive, που παίζει ΑΨΟΓΑ το Pick N Roll (παρότι χωρίς σουτ) κλπ δεν κάνει για Ευρώπη; Στην κατάλληλη ομάδα όχι απλά κάνει, αλλά θα είναι σε επίπεδο ΔΔ τουλάχιστον (παρότι χάνει μεγάλο μέρος της δυναμικής του με τους κανόνες FIBA).
Δυστυχώς μετα λύπης μου διαπιστώνω ότι συνεχίζεις να υποτιμάς παίκτες στην προσπάθεια σου να υποστηρίξεις μία άποψη. Είναι κρίμα sad.gif

Κλείνω με αυτό γιατί η συζήτηση κούρασε. Δεν θέλω να πείσω κανέναν, ίσως είμαι εγώ λάθος.
Το μπάσκετ στο ΝΒΑ είναι πολύ πιο βαθύ από πόντους/ρανκιν/ασίστς και λοιπά. Θέλει γνώση του ρόλου των παικτών και των ομάδων, δεν είναι απλά μια τυπική σύγκριση με βάση τα βασικά στατς ενός boxscore..


Ακριβώς. Μου φαίνεται περίεργο να το λες εσύ που κάνεις τόσες πολλές στατιστικές έρευνες και συγκρίσεις rolleyes.gif

Δε στη λέω, μην παραξηγηθώ. Και η στατιστική χρησιμότατη είναι.
PARISINOS
QUOTE(Badass @ Apr 3 2012, 00:45 ) *
Ομολογώ πως δε διάβασα καλά τα προηγούμενα κείμενά σου ή μάλλον τα διάβασα βιαστικά. Δυστυχώς η έλλειψη χρόνου ευθύνεται που διαβάζω πολλά ενδιαφέροντα ποστ βιαστικά. Σε ένα βαθμό συμφωνώ με την εισαγωγή σου και όντως υπάρχουν και παραδείγματα τέτοιων παικτών που για τον α ή β λόγο είτε έκαναν είτε όχι καριέρα στην Ευρώπη άσχετα με το πόσο καλοί ήταν στο ΝΒΑ. Αλήθεια-δεν έχει να κάνει με τη συζήτηση-ποιοι θεωρείς πως είναι οι 5 κυρίαρχοι παίκτες στην Ευρώπη(σίγουρα Διαμαντίδης και Κιριλένκο είναι στη λίστα σου).


Καταρχας χαιρομαι για την συζητηση.

Για μενα οι 5 κυριαρχοι με τυχαια σειρα ειναι ΔΔ-Κιριλενκο-Ναβαρο-Τεοντοσιτς-Σπανουλης . Παιχτες οι οποιο δεν μπορουν να αντιμετωπισθουν στην ευρωπη γιατι δεν εχουν κανενα ουσιαστικο μειονεκτημα (οι ναβαρο και τεοντοσιτς εχουν ενα αμυντικο μειονεκτημα αλλα στην ευρωπη με τοσους λιγους χωρους μπορεις να κρυψεις εναν παιχτη στην αμυνα οσο γινεται).

Ειναι παιχτες που εχουν το υψος για τις θεσεις τους και δεν εχουν καποιο μειονεκτημα στην επιθεση για την θεση τους.

QUOTE(Badass @ Apr 3 2012, 00:45 ) *
Ο Ρούμπιο δεν πάτωσε κατά τη γνώμη μου στην Ευρώπη και δε βγάζει μάτια(κατά τη γνώμη μου πάντα) στην Αμερική. Ειδικά το διάστημα πριν τραυματιστεί, τον είχαν μελετήσει καλύτερα και οι αντίπαλες άμυνες και δεν έκανε τα "κόλπα" των πρώτων εβδομάδων. Επίσης δεν ξέρουμε τι θα έκανε ο Ρούμπιο αν έμενε στην Ευρώπη μετά από 3,4,7 χρόνια όπως βέβαια δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί εκεί. Μην ξεχνάμε πως είτε έμενε είτε όχι το πιθανότερο ήταν-αν δούλευε-να βελτιωνόταν. Γιατί από ταλέντο άλλο τίποτα. Και βέβαια όπως είπα παπάδες για μένα δεν κάνει. Το τελευταίο διάστημα ήταν αισθητά πεσμένος και σουτάρει με το άθλιο 35,7%(όλη τη σεζόν). Σκέψου επίσης πως παίζει 34,2 λεπτά εκεί(νούμερο χαοτικό για τα λεπτά του στην Ευρώπη αν δεν κάνω λάθος) και πως οι ασίστ μετριούνται διαφορετικά εκεί(χωρίς αυτό να αναιρεί το πολύ καλό court vision και τη φαντασία και την τεχνική που έχει στην πάσα).

Για τον Τζένινγκς της Ευρώπης γνώμη δεν έχω. Για τον Τζένινγκς του ΝΒΑ έχω μια εικόνα. Πίστεψέ με, δεν είναι και η καλύτερη. Ταλαντούχος μεν, κάνει την καλύτερή του χρονιά ως τώρα αλλά παίκτης με πολλά ελαττώματα που είναι ικανός για το καλύτερο και το (συνήθως) χειρότερο. Τα στατιστικά του καλά-όχι εντυπωσιακά-μετά από τρία χρόνια εκεί, θέλω να τον πιστέψω αλλά ο τρόπος που παίζει ώρες ώρες με απογοητεύει. Το ότι έβαλε την πρώτη του χρονιά σε έναν αγώνα 55 πόντους ούτε μεγάλο σκόρερ τον κάνει ούτε παικταρά.


Καλα ναι δεν ειπα οτι ο ρουμπιο ειναι κανας τιτανοτεραστιος παιχταρας , ουτε ο τζεννιγζ. Απλα το νοημα του ποστ ηταν οτι το ιμπακτ τους στο ΝΒΑ ειναι μεγαλυτερο απ οτι στην ευρωπη.
Τους εφερα ως παραδειγματα παιχτων που στο ΝΒΑ πιανουν πολυ καλυτερα γιατι το παιχνιδι τους ταιριαζει πολυ περισσοτερο.



QUOTE(Badass @ Apr 3 2012, 00:45 ) *
O Bούγιασιτς για να δει μέσο όρο 10 πόντων έπρεπε να μεταγραφεί στους Νετς που παρέπαιαν και παραπαίουν. Στους Λέικερς αρχές της σεζόν 10-11 είχε μ.ο. 1.8 πόντους. Καλά διάβασες. Με ζόρι έφτανε του 2 πόντους. Στην καλύτερη του χρονιά στους Λέικερς είχε μ.ο. 8.8 πόντους οπότε φαντάσου στις υπόλοιπες. Ο πετσετάκιας του Κόμπι ήταν. Κι όμως είχε αξιοπρεπή παρουσία(και παραπάνω από αξιοπρεπή ίσως) εδώ.


Ενταξει και στην ευρωπη σε ομαδα τοπ 16 επαιζε , δηλαδη απο τις κακες της λιγκας, δεν ειναι να πεις οτι επαιζε και στην ΤΣΣΚΑ. Βεβαια ο βουγιασιτς πιστευω οτι ταιριαζει καλυτερα στην ευρωπη. Στην αμυνα μπορεις να τον κρυψεις περισσοτερο ενω στην επιθεση εχει καλο σουτ, που ειναι παντα χρησιμο για να ανοιξεις τις κλειστες αμυνες και τους λιγους χωρους της ευρωλιγκας.

QUOTE(Badass @ Apr 3 2012, 00:45 ) *
Για το Ρόντο συγκεκριμένα απαντάει και ο baskethood πιο κάτω και συμφωνώ και επαυξάνω. Φαντάσου τα γρήγορα πόδια του Ρόντο σε επίθεση και άμυνα, να παίζει εκτός των άλλων φοβερή άμυνα στο χώρο-στην περιφέρεια, να τρέχει στον αιφνιδιασμό(και άλλα πολλά που θα μπορούσαμε να πούμε γιατί δεν είμαι και ο καλύτερος σε τεχνικές αναλύσεις). Πρόσθεσε τα σε αυτά που αναφέρει ο baskethood. Επιμένω λοιπόν σε αυτό που έγραψα νωρίτερα.


Τι να σας πω παιδια . Σε αυτο διαφωνω, ισως να τον εχω υποτιμησει και εγω. Για να γινω πιο απλος παντως, κανω μια απλη ερωτηση. Αν ειχες να διαλεξεις αναμεσα στον ροντο και τον ντερον για να παρεις στον ΟΣΦΠ η στον ΠΑΟ (δυο ισαξιους θεωρητικα παιχτες στο ΝΒΑ) θα διαλεγες τον ροντο?

QUOTE(Badass @ Apr 3 2012, 00:45 ) *
Για να καταλάβεις καλύτερα το σκεπτικό μου. Όντως οι κανόνες FIBA και το μπάσκετ που παίζεται στην Ευρώπη είτε ευνοούν παίκτες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού είτε όχι. Σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω και παίζουν ρόλο αυτά τα δύο. Απόλυτα όχι. Γιατί εκτός από τα κριτήρια που αναφέραμε πριν και αφορούσαν παίκτες που ήρθαν στα μέρη μας για 2-3 μήνες πρέπει να μετρήσεις και άλλους παράγοντες. Το πως και πόσο χρησιμοποιείται ο ίδιος παίκτης από διαφορετικό προπονητή, διαφορετική ομάδα είναι πολύ σημαντικό. Ο ρόλος που έχουν στο γήπεδο επίσης. Μπορεί σε μια ομάδα ο ίδιος παίκτης να φαίνεται καλός, χρήσιμος, σε εξαιρετικές περιπτώσεις ακόμα και πολύ καλός και στην άλλη να είναι κατσαπλιάς. Για αυτό λοιπόν δε μπορείς να έχεις ξεκάθαρο δείγμα το πως θα αποδώσουν κάποιοι παίκτες. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει τόσο με τους κανόνες της Euroleague και το μπάσκετ που παίζεται εδώ όσο με το ταλέντο και τη δουλειά του παίκτη, την ομάδα, τους συμπαίκτες, τον προπονητή. Γι' αυτό επιμένω μην κοιτάς μόνο τα στατιστικά. Ο Ουίμς του Τορόντο αν έπαιζε στους κακούς σχετικά φέτος Σέλτικς θα έβλεπε παρκέ μόνο στην προπόνηση. Εντάξει ίσως είμαι υπερβολικός αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Προφανώς και δε θα κάνει παπάδες στην Ευρωλίγκα. Όπως δε θα κάνει παπάδες και ο αξιαγάπητος Σκαλαμπρίνι(βασικά δεν παίρνω και όρκο πως δε θα πρόσφερε εδώ). Το ποιος από αυτούς που έρχονται είναι καλός και ποιος όχι χωράει μεγάλη συζήτηση. Αλλιώς θα πρέπει να δεχτούμε πως ο Πολ Πιρς θα ήταν καλύτερος στην Ευρώπη του Λεμπρόν(ειδικά του Λεμπρόν των πρώτων σεζόν του στο ΝΒΑ) επειδή ο Πιρς έχει και μακρινό σουτ καλύτερο, ποστάρει καλύτερα και έχει/είχε καλύτερο face up jumper ενώ ο Λεμπρόν σκόραρε στο 80% των περιπτώσεων με ντράιβ. Δεν υπάρχει περίπτωση όμως. Το κύριο λοιπόν(χωρίς να σημαίνει πως δεν παίζουν ρόλο αυτά που αναφέρεις-άλλωστε σε αρκετά όπως είπα συμφωνώ) για μένα είναι: παικταράς εδώ, παικταράς κι εκεί. Μέτριος εδώ, μέτριος κι εκεί. Κακός εδώ, κακός κι εκεί και πάει λέγοντας. Το θέμα είναι ποιος είναι ο καλός, ο κακός, ο μέτριος όταν μιλάμε για παίκτες που δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα. Αυτή είναι η γνώμη μου.



μα ακριβως αυτο ειναι το σκεπτικο μου. Οτι εγω θα επαιρνε τον Πιρς και οχι τον λεμπρον για την ευρωπη. Ακριβως για αυτα που ειπες. Επειδη θεωρω οτι το παιχνιδι του στην ευρωπη θα ταιριαζε καλυτερα. Και προφανως αυτο ισχυει μεταξυ παιχτων που πανω κατω συγκρινονται ως αξιες. Δηλαδη δεν θα παρω ενα μετριο τριαρι στο ΝΒΑ αντι για τον λεμπρον επειδη ξερει να σουταρει και το στυλ του ειναι πιο ευρωπαικο.

Ωστοσο αν μιλαμε για εξαιρετικους παιχτες , θα διαλεγα αυτον που ταιριαζει. Θα επαιρνε τον ντερον αντι για τον ροουζ, τον πιρς αντι για τον λεμπρον, τον κομπι αντι για τον ουειντ κλπ.

Αυτο ακριβως προσπαθω να πω εγω τοση ωρα. Δεν προσπαθω να υποβαθμισω το ΝΒΑ.

Δεν συμφωνω λοιπον ως εναν βαθμο σε αυτο που λες, οτι παιχταρας εδω , παιχταρας εκει , μετριος εδω κλπ. Ο σαρας ηταν παιχταρας εδω, αλλα εκει παρ οτι πηρε ευκαιριες (βεβαια τον χρησιμοποιουσαν ως δυαρι πραγμα που δεν βοηθησε) , δεν τα πηγε καλα (ειχε 7/4 μεσο ορο αλλα καμια σχεση με την ευρωπη που εκανε παπαδες) μιας και ηταν πολυ κακος στην αμυνα.
Εγω θεωρω οτι μπορει να εισαι παιχταρας εδω και μετριος εκει.

Υ.Γ.Ασχετο αλλα ο σκαλαμπρινι επαιξε ευρωπη φετος στη μπενετον. Θα μου πεις οτι το δειγμα δεν ειναι μεγαλο, αλλα πιστεψε με , το δειγμα δεν αφηνει πολλες ελπιδες.




QUOTE(Badass @ Apr 3 2012, 00:45 ) *
Έχω δει και τον Διαμαντίδη του Ηρακλή και παρακαλούσα να τον πάρουμε εμείς αντί για τον ΠΑΟ. Χρησιμοποιείς όμως ξανά τα στατιστικά με λάθος τρόπο. Αρχικά δεν ξέρω αν ο Ηρακλής θα ήταν ομάδα επιπέδου τοπ-16 αλλά και να ήταν τα στατιστικά που παραθέτεις είναι από την Α1. Αν κάνω λάθος διόρθωσέ με. Καταλαβαίνεις πως οτιδήποτε σχετίζεται με την Α1 για να επιχειρηματολογήσω για τον Διαμαντίδη, τον Σπανούλη, τον Παπαλουκά κτλ δε με απασχολεί καν εδικά μάλιστα που συγκρίνουμε τον Μπατούμ ή Μπατίμ(Χάτζη rolleyes.gif ) μαζί του και όχι π.χ. τον Φώτση που έπαιζε στην ελληνική Α1. Ακόμα κι αν ο Διαμαντίδης τότε ήταν 23 και έπαιζε στον Ηρακλή αντί στον ΠΑΟ. Βασικά νομίζω πως μπορούμε να πούμε τόσα πολλά καλά και θαυμαστά για τον Διαμαντίδη και να τον συγκρίνουμε με άλλους παίκτες στην Ευρώπη που η αναφορά στα στατιστικά του στην Α1 θα τον έκανε είτε να γελάει είτε να μας κοιτάει με απορία, για να μην πω πως θα το έπαιρνε σαν προσβολή.


ενταξει γεγονος ειναι οτι θα ηταν πολυ καλυτερα να ειχαμε στατιστικη στην ευρωλιγκα, αλλα για να βαλουμε και τα πραγματα σε ενα ορισμενο πλαισιο, θα πω οτι αυτα που εκανε τοτε , τα εκανε μεχρι και στα πλευ οφφ με αντιπαλο τον ΠΑΟ (που ηταν ομαδα ευρωλιγκα με το παραπανω) και πολυ καλυτερα. ηταν τοσο ντομιναντ δηλαδη, που δεν εχω κανεναν λογο να πιστεψω οτι με αντιπαλους σαν τη νανσι και την ΚΚ ζαγκρεμπ στην πρωτη φαση θα ειχε προβλημα να επαναλαβει αυτα τα στατιστικα. οσο ναναι στην τριτη στην ελλαδα επαιζε και το πρωταθλημα μας δεν ειναι καθολου για γελια, ασχετα αν οι μικροτερες ομαδες δεν δειχνουν να ενδιαφερουν πολλους.



QUOTE(Badass @ Apr 3 2012, 00:45 ) *
Για να επιστρέψω όμως στο θέμα. Με τους superstar-υπερπαίκτες-ηγέτες όπως ο Διαμαντίδης συμβαίνουν 2 πράγματα όταν πάνε σε κακές ομάδες. Είτε τα στατιστικά τους απογειώνονται είτε κάνουν βουτιά στο κενό(ειδικά απέναντι σε καλές και τοπ ομάδες). Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα πως οι ίδιοι γίνονται καλύτεροι ή χειρότεροι παίκτες. Σκέψου τον Σπανούλη και διάφορα φετινά ματς στην Ευρωλίγκα που έκανε παπάδες και άλλα που ήταν καλά κλεισμένος. Χωρίς να μπαίνω στη σύγκριση Νανσί-ΟΣΦΠ χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη σειρά με τη Σιένα. Το ότι ο Σπανούλης δεν έκανε παπάδες γιατί μια ολόκληρη Σιένα ήταν πάνω του προσαρμοσμένη δε σημαίνει πως δεν έκανε καλή σειρά, ακόμα και αν δε φαίνεται στη στατιστική. Δε μπορείς να ξέρεις εκ των προτέρων πως θα αποδώσει σε μια τέτοια κατάσταση ένας παίκτης. Μιλάω για την Ευρώπη γιατί το ΝΒΑ είναι άλλη ιστορία.

Ο MVP λοπόν της περσινής σεζόν με όλη την άμυνα και το πλάνο της αντίπαλης ομάδας προσαρμοσμένο σε αυτόν δε θα του επέτρεπε να κάνει παπάδες κατά τη γνώμη μου αν ήταν στη Νανσί. Ίσα ίσα λοιπόν. Νομίζω πως παίζοντας σε αυτό τον Παναθηναϊκό, με αυτούς τους παίκτες και αυτόν τον προπονητή, τον βοηθάει να φτιάξει και το "μύθο" του. Όλα τα κομμάτια του παζλ είναι βαλμένα τη σωστή στιγμή, το σωστό χρόνο.Τώρα θα ανοίξει μεγάλη κουβέντα και θα νομίζεις πως υποτιμώ τον Διαμαντίδη με αυτό που έγραψα. Προφανώς αυτό το επιχείρημα θα το έχεις ακούσει από διάφορους-ιδίως Ολυμπιακούς-και μπορεί να είναι και λάθος. Πρόσεξε όμως σε τι βάση το λέω. Ο Διαμαντίδης έπαιζε σε ομάδες του ΠΑΟ με καλούς σουτέρ που άνοιγαν το γήπεδο, καλούς αμυντικούς, ψηλά κορμιά, με τον τοπ σέντερ της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια και παίκτη-πρότυπο για το σωστό pick 'n' roll, με παικταράδες γενικότερα και πάρα πολλά θετικά ακόμα υπό την καθοδήγηση ενός προπονητή που προσάρμοζε το παιχνίδι της ομάδας του σχεδόν τέλεια με βάση το υλικό που είχε και τον αντίπαλο που αντιμετώπιζε. Και παρ' όλα αυτά ο Διαμαντίδης έγινε ο ηγέτης αυτής της ομάδας και αυτό αποτελεί τεράστιο επίτευγμα. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι εννοώ και γι' αυτό λέω πως δε θέλω να υποτιμήσω την αξία του. Αλλά είμαι σίγουρος πως ο Διαμαντίδης δε θα είχε αυτά τα στατιστικά και αυτό το ranking που αναφέρεις συνεχώς αν ήταν σε άλλη ομάδα. Αυτό θα μείωνε την αξία του όμως;


Πραγματικα δεν καταλαβαινω το σκεπτικο σου. Η μαλλον το καταλαβαινω αλλα δεν συμφωνω.
Ο σπανουλης , απο την στιγμη που ο ΟΣΦΠ εχασε σε μοναδες και σε λυσεις, εχει δει τους ποντους και τον ρανκινγκ του να απογειωνεται.
Ο Διαμαντιδης το ιδιο . Απο τοτε που σταματησε ο ΠΑΟ να εχει τρεις ευρωπαιους χολ οφ φειμερ στον ασσο, εκανε τις δυο
καλυτερες στατιστικα χρονιες (η περσυνη ηταν και η καλυτερη ασχετως στατιστικων).
Δεν συμφωνω λοιπον τη λογικη. Για μενα οσο πεφτει το επιπεδο της ομαδας, και οσο ανεβαινουν οι ευθηνες που πρεπει να αναλαβει ο σουπερσταρ, τοτε ανεβαινουν και τα στατιστικα. καποιοα στιγμη σταθεροποιειται βεβαια (δεν θα εχεις 30 μεσο ορο) γυρω στο 18-20.

Σε μεμονομενα ματς μπορεις να κλειστεις αλλα εν γενει, τα στατιστικα σου θα ανεβουν. Το οτι ο σπανουλης με τη σιενα κλειστηκε και στατιστικως δεν ηταν ντομιναντ, δεν σημαινει οτι σε ολη τη χρονια, δεν ευνοηθηκε στατιστικως απο την πτωση της αξιας των μοναδων του ΟΣΦΠ. και αυτο συμβαινει σε ολους τους σταρ. Αν ειχαμε περισσοτερα παραδειγματα , πιστευω θα μπορουσα και να το αποδειξω. Απλα δεν εχουμε , γιατι ειναι σπανιο να δεις παιχτη επιπεδου all euroleague να πηγαινει να παιξει σε μετρια η κακη ομαδα στα πραιμ του.

Αν λοιπον εβαζες τον σπανουλη σε μια ομαδα ακομη χειροτερη, θα ειχε ακομα καλυτερα στατιστικα πιστευω , μιας και θα αναγκαζοτανε να σκοραρει ακομα περισσοτερους απο τους 17 ποντους μεσο ορο που εχει φετος. η ομαδα του προφανως θα εχανε , αλλα αυτος θα φαινοταν περισσοτερο.

Αυτο συνεβη με τον μπατουμ. Μπορει οταν επαιξε με την καλη ομαδα (ΟΣΦΠ ) οντως να κλειστηκε οπως λες και να επεσαν τα στατιστικα του (ειχε 9π/5α και 14 στην αξιολογηση) αλλα το γεγονος οτι επαιζε κυριολεκτικα 40 λεπτα (πραγματικα ομως) , επρεπε να ειναι οργανωτης, εκτελεστης, να αμυνεται και το γεγονος οτι καλως η κακως η κακες ομαδες που δεν θα εχουν τη δυνατοτητα , την οργανωση και το ταλεντο να σε κλεισουν ειναι περισσοτερες εχει ως αποτελεσμα ο μεσος ορος στο ρανκινγκ σου να εκτιναχθει στα υψη.



QUOTE(Badass @ Apr 3 2012, 00:45 ) *
Θα δώσω άλλο ένα παράδειγμα για να σου αποδείξω πως δεν τον υποτιμώ. Φέτος ο Διαμαντίδης έχει ranking 21.5 στο τοπ-8. Πέρσι αντίστοιχα είχε 18.8. Ειλικρινά πότε πιστεύεις πως ήταν/είναι καλύτερος; Για να φανταστείς πόσο ψηλά έχω πάντως εγώ προσωπικά στην εκτίμησή μου τον παίκτη Διαμαντίδη, όταν έβλεπα την περσινή σειρά με τη Μπαρτσελόνα σκεφτόμουν πως παρακολουθούσα (αναλογικά πάντα) τον Λάρι Μπερντ να κερδίζει τους Λέικερς στον τελικούς του NBA. Και προφανώς δε συγκρίνω Μπερντ-Διαμαντίδη αλλά το θράσος, το πάθος, η ψυχή, το χαμαλίκι, η ηγετική του ικανότητα και οι συγκλονιστικές του εμφανίσεις που σε ένα βαθμό αποτυπώθηκαν στη στατιστική, αυτό με έκαναν να σκεφτώ. Και να στο λέει αυτό ένας Ολυμπιακός που βλέπεις και μόνος σου ποιον έχει αγαπημένο παίκτη στο προφίλ του, λέει πολλά.


προφανως και περσυ επαιζε καλυτερα στη σειρα. Αλλωστε το εγραψα και σε ενα αλλο τοπικ.
Badass
QUOTE (PARISINOS @ Apr 3 2012, 03:44 ) *
Καταρχας χαιρομαι για την συζητηση.

Για μενα οι 5 κυριαρχοι με τυχαια σειρα ειναι ΔΔ-Κιριλενκο-Ναβαρο-Τεοντοσιτς-Σπανουλης . Παιχτες οι οποιο δεν μπορουν να αντιμετωπισθουν στην ευρωπη γιατι δεν εχουν κανενα ουσιαστικο μειονεκτημα (οι ναβαρο και τεοντοσιτς εχουν ενα αμυντικο μειονεκτημα αλλα στην ευρωπη με τοσους λιγους χωρους μπορεις να κρυψεις εναν παιχτη στην αμυνα οσο γινεται).

Ειναι παιχτες που εχουν το υψος για τις θεσεις τους και δεν εχουν καποιο μειονεκτημα στην επιθεση για την θεση τους.


1-2 μειονεκτήματα έχουν όλοι τους αλλά δεν τουε μποδίζουν να κυριαρχήσουν. Στην κουβέντα χωράνε κι άλλοι για 'μένα. Μπατίστ(ακόμα και σ΄αυτή την ηλικία), Τελέτοβιτς(παρά το ότι η Ταού αποχαιρέτησε νωρίς), Κριστιτς. Ο Τεόντοσιτς είναι ταλέντο απ' τα λίγα και αν σοβαρευτεί σε όλους τους τομείς της ζωής ενός επαγγελματία θα αφήσει εποχή.

QUOTE (PARISINOS @ Apr 3 2012, 03:44 ) *
Καλα ναι δεν ειπα οτι ο ρουμπιο ειναι κανας τιτανοτεραστιος παιχταρας , ουτε ο τζεννιγζ. Απλα το νοημα του ποστ ηταν οτι το ιμπακτ τους στο ΝΒΑ ειναι μεγαλυτερο απ οτι στην ευρωπη.
Τους εφερα ως παραδειγματα παιχτων που στο ΝΒΑ πιανουν πολυ καλυτερα γιατι το παιχνιδι τους ταιριαζει πολυ περισσοτερο.


Για τον τζένινγκς ισχύει. Για τον Ρούμπιο δεν είμαι και τόσο σίγουρος και νομίζω πως είναι και ζήτημα διαφήμισης. Εν καιρώ θα κρίνω καλύτερα.


QUOTE (PARISINOS @ Apr 3 2012, 03:44 ) *
Τι να σας πω παιδια . Σε αυτο διαφωνω, ισως να τον εχω υποτιμησει και εγω. Για να γινω πιο απλος παντως, κανω μια απλη ερωτηση. Αν ειχες να διαλεξεις αναμεσα στον ροντο και τον ντερον για να παρεις στον ΟΣΦΠ η στον ΠΑΟ (δυο ισαξιους θεωρητικα παιχτες στο ΝΒΑ) θα διαλεγες τον ροντο?


Παρά το ότι λατρεύω Ρόντο για πολλούς λόγους θα έπαιρνα τον Ντερόν. Όχι όμως για το λόγο που αναλύεις στο σκεπτικό σου. Κάνοντας στην άκρη τον υποκειμενισμό μου ο Ρόντο είναι αντικειμενικά ενα(πολύ μικρό) κλικ πιο κάτω από Ντερόν, Ρόουζ, Ουέστμπρουκ, Πολ. Νας, Κιντ δε βάζω στην κουβέντα λόγω ηλικίας αν και ο Νας είναι πολύ καλός. Ίσως εγώ τώρα να κρίνω αυστηρά τον Ρόντο γιατί πολλοί πιστεύουν πως δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους προαναφερθέντες.


QUOTE (PARISINOS @ Apr 3 2012, 03:44 ) *
μα ακριβως αυτο ειναι το σκεπτικο μου. Οτι εγω θα επαιρνε τον Πιρς και οχι τον λεμπρον για την ευρωπη. Ακριβως για αυτα που ειπες. Επειδη θεωρω οτι το παιχνιδι του στην ευρωπη θα ταιριαζε καλυτερα. Και προφανως αυτο ισχυει μεταξυ παιχτων που πανω κατω συγκρινονται ως αξιες. Δηλαδη δεν θα παρω ενα μετριο τριαρι στο ΝΒΑ αντι για τον λεμπρον επειδη ξερει να σουταρει και το στυλ του ειναι πιο ευρωπαικο.

Ωστοσο αν μιλαμε για εξαιρετικους παιχτες , θα διαλεγα αυτον που ταιριαζει. Θα επαιρνε τον ντερον αντι για τον ροουζ, τον πιρς αντι για τον λεμπρον, τον κομπι αντι για τον ουειντ κλπ.

Αυτο ακριβως προσπαθω να πω εγω τοση ωρα. Δεν προσπαθω να υποβαθμισω το ΝΒΑ.

Δεν συμφωνω λοιπον ως εναν βαθμο σε αυτο που λες, οτι παιχταρας εδω , παιχταρας εκει , μετριος εδω κλπ. Ο σαρας ηταν παιχταρας εδω, αλλα εκει παρ οτι πηρε ευκαιριες (βεβαια τον χρησιμοποιουσαν ως δυαρι πραγμα που δεν βοηθησε) , δεν τα πηγε καλα (ειχε 7/4 μεσο ορο αλλα καμια σχεση με την ευρωπη που εκανε παπαδες) μιας και ηταν πολυ κακος στην αμυνα.
Εγω θεωρω οτι μπορει να εισαι παιχταρας εδω και μετριος εκει.

Υ.Γ.Ασχετο αλλα ο σκαλαμπρινι επαιξε ευρωπη φετος στη μπενετον. Θα μου πεις οτι το δειγμα δεν ειναι μεγαλο, αλλα πιστεψε με , το δειγμα δεν αφηνει πολλες ελπιδες.


Έχω καταλάβει πως αυτό είναι το σκεπτικό σου αν και ίσως να μη φάνηκε από το ποστ μου. Όπως είπα και πριν σε ένα βαθμό συμφωνώ στα κριτήρια που βάζεις. Τα χαρακτηριστικά του παίκτη παίζουν ρόλο ανάλογα με το τι μπάσκετ παίζεται. Δεν ήταν τυχαίο το παράδειγμα του Πιρς και του Λεμπρόν. Εκτιμώ όμως πως παίκτες κλάσης θα προσαρμοστούν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ακόμα και αν δε τους ευνοεί το σώμα τους ή οι ικανότητές του. Στους υπόλοιπους που έρχονται πρέπει να δεις αν αξίζουν ή όχι και αυτό δε φαίνεται αν έχουν μ.ο. ή και λιγότερων πόντων τη στιγμή που παίζουν σε μικρή ομάδα στο ΝΒΑ και πολλές φορές με τη δεύτερη πεντάδα.

Και αν ο Λεμπρόν ή ο Ρόντο (και ο κάθε Λεμπρόν ή ο Ρόντο) έχουν αδυναμίες στο παιχνίδι τους(μπόι να πάρει ο Ρόντο αποκλείεται) άποψή μου είναι πως έχουν και τόσα προτερήματα που θα κυριαρχούσαν. Σου ξαναλέω βέβαια πως τα χαρακτηριστικά δεν τα υποτιμώ ούτε στην Ευρωλίγκα ούτε στο ΝΒΑ απλά δε νομίζω πως παίζουν το μείζονα ρόλο που λες. Μπορεί να είσαι σωστός και ο Πιρς όντως να ταίριαζε πιο πολύ από τον Λεμπρόν(τον άγουρο Λεμπρόν) στην Ευρώπη. Μακάρι να το βλέπαμε σε ένα "παράλληλο σύμπαν" για να κρίνουμε.




QUOTE (PARISINOS @ Apr 3 2012, 03:44 ) *
ενταξει γεγονος ειναι οτι θα ηταν πολυ καλυτερα να ειχαμε στατιστικη στην ευρωλιγκα, αλλα για να βαλουμε και τα πραγματα σε ενα ορισμενο πλαισιο, θα πω οτι αυτα που εκανε τοτε , τα εκανε μεχρι και στα πλευ οφφ με αντιπαλο τον ΠΑΟ (που ηταν ομαδα ευρωλιγκα με το παραπανω) και πολυ καλυτερα. ηταν τοσο ντομιναντ δηλαδη, που δεν εχω κανεναν λογο να πιστεψω οτι με αντιπαλους σαν τη νανσι και την ΚΚ ζαγκρεμπ στην πρωτη φαση θα ειχε προβλημα να επαναλαβει αυτα τα στατιστικα. οσο ναναι στην τριτη στην ελλαδα επαιζε και το πρωταθλημα μας δεν ειναι καθολου για γελια, ασχετα αν οι μικροτερες ομαδες δεν δειχνουν να ενδιαφερουν πολλους.


Για γέλια δεν είναι, ήμουν υπερβολικός. Μάλιστα το 2003 ήταν ανώτερο το επίπεδο από σήμερα(συνολικά αναφέρομαι και όχι για την κόντρα ΠΑΟ-ΟΣΦΠ).

QUOTE (PARISINOS @ Apr 3 2012, 03:44 ) *
Πραγματικα δεν καταλαβαινω το σκεπτικο σου. Η μαλλον το καταλαβαινω αλλα δεν συμφωνω.
Ο σπανουλης , απο την στιγμη που ο ΟΣΦΠ εχασε σε μοναδες και σε λυσεις, εχει δει τους ποντους και τον ρανκινγκ του να απογειωνεται.
Ο Διαμαντιδης το ιδιο . Απο τοτε που σταματησε ο ΠΑΟ να εχει τρεις ευρωπαιους χολ οφ φειμερ στον ασσο, εκανε τις δυο
καλυτερες στατιστικα χρονιες (η περσυνη ηταν και η καλυτερη ασχετως στατιστικων).
Δεν συμφωνω λοιπον τη λογικη. Για μενα οσο πεφτει το επιπεδο της ομαδας, και οσο ανεβαινουν οι ευθηνες που πρεπει να αναλαβει ο σουπερσταρ, τοτε ανεβαινουν και τα στατιστικα. καποιοα στιγμη σταθεροποιειται βεβαια (δεν θα εχεις 30 μεσο ορο) γυρω στο 18-20.

Σε μεμονομενα ματς μπορεις να κλειστεις αλλα εν γενει, τα στατιστικα σου θα ανεβουν. Το οτι ο σπανουλης με τη σιενα κλειστηκε και στατιστικως δεν ηταν ντομιναντ, δεν σημαινει οτι σε ολη τη χρονια, δεν ευνοηθηκε στατιστικως απο την πτωση της αξιας των μοναδων του ΟΣΦΠ. και αυτο συμβαινει σε ολους τους σταρ. Αν ειχαμε περισσοτερα παραδειγματα , πιστευω θα μπορουσα και να το αποδειξω. Απλα δεν εχουμε , γιατι ειναι σπανιο να δεις παιχτη επιπεδου all euroleague να πηγαινει να παιξει σε μετρια η κακη ομαδα στα πραιμ του.

Αν λοιπον εβαζες τον σπανουλη σε μια ομαδα ακομη χειροτερη, θα ειχε ακομα καλυτερα στατιστικα πιστευω , μιας και θα αναγκαζοτανε να σκοραρει ακομα περισσοτερους απο τους 17 ποντους μεσο ορο που εχει φετος. η ομαδα του προφανως θα εχανε , αλλα αυτος θα φαινοταν περισσοτερο.

Αυτο συνεβη με τον μπατουμ. Μπορει οταν επαιξε με την καλη ομαδα (ΟΣΦΠ ) οντως να κλειστηκε οπως λες και να επεσαν τα στατιστικα του (ειχε 9π/5α και 14 στην αξιολογηση) αλλα το γεγονος οτι επαιζε κυριολεκτικα 40 λεπτα (πραγματικα ομως) , επρεπε να ειναι οργανωτης, εκτελεστης, να αμυνεται και το γεγονος οτι καλως η κακως η κακες ομαδες που δεν θα εχουν τη δυνατοτητα , την οργανωση και το ταλεντο να σε κλεισουν ειναι περισσοτερες εχει ως αποτελεσμα ο μεσος ορος στο ρανκινγκ σου να εκτιναχθει στα υψη.



Αυτό γενικά θα συμβεί(τα καλά νούμερα) όταν ο Σπανούλης και ο κάθε Σπανούλης θα έχει να αντιμετωπίσει κατώτερου επιπέδου ομάδες. Να στο πω ξανά με ένα παράδειγμα: ο Διαμαντίδης εναντίον Μπαρτσελόνα πέρσι ήταν απίστευτος, ο ΠΑΟ πέρασε. Αν η Νανσί για κάποιο ανεξήγητο λόγο ήταν στη σειρά αντίπαλος με τη Μπαρτσελόνα έχοντας χάλια ομάδα και το Διαμαντίδη στη σύνθεσή της δύο ενδεχόμενα υπάρχουν:α. ο Διαμαντίδης έχει μέσους όρους π.χ. 24-5-6 και οι συμπαίκτες του είναι ανύπαρκτοι γιατί η άμυνα της Μπαρτσελόνα αφήνει τον ΔΔ να κάνει πάρτυ και οι άλλοι έχουν δεθεί κόμπο ή β.η άμυνα επικεντρώνεται στον ΔΔ, οι υπόλοιποι κατσαπλιάδες κάτι κάνουν για να χάσουν με όσο το δυνατόν λιγότερους και ο ΔΔ στατιστικά πατώνει. Εντάξει είναι υποθετικό και ακραίο παράδειγμα αλλά αυτό εννοούσα και πριν. Και στις δύο περιπτώσεις το ίδιο καλός παίκτης είναι άχετα με το ranking και τους μέσους όρους.


QUOTE (PARISINOS @ Apr 3 2012, 03:44 ) *
προφανως και περσυ επαιζε καλυτερα στη σειρα. Αλλωστε το εγραψα και σε ενα αλλο τοπικ.


Κάτι διάβασα στο τόπικ του ΠΑΟ νομίζω αλλά ούτε που θυμόμουν ποιος το είχε γράψει ούτε ήμουν σίγουρος που το είχα δει και δεν είχα το κουράγιο να ψάξω. Τρώω το ξενύχτι για τον τελικό του κολεγιακού και σκέφτομαι πως θα μείνω άϋπνος μέχρι Τρίτη βράδυ οπότε αφήνω τα ψαξίματα για άλλες μέρες
Anaz
QUOTE
Ο σαρας ηταν παιχταρας εδω, αλλα εκει παρ οτι πηρε ευκαιριες (βεβαια τον χρησιμοποιουσαν ως δυαρι πραγμα που δεν βοηθησε) , δεν τα πηγε καλα (ειχε 7/4 μεσο ορο αλλα καμια σχεση με την ευρωπη που εκανε παπαδες) μιας και ηταν πολυ κακος στην αμυνα.
Να ενα καλο παραδειγμα... Αν ειχατε να διαλεξετε αναμεσα σε Ροντο που συζητατε και Σαρας στα prime του, για FIBA κανονες, ποιον θα διαλεγατε?? Εγω σιγουρα τον Λιθουανο.
PARISINOS
QUOTE(Anaz @ Apr 3 2012, 03:07 ) *
Να ενα καλο παραδειγμα... Αν ειχατε να διαλεξετε αναμεσα σε Ροντο που συζητατε και Σαρας στα prime του, για FIBA κανονες, ποιον θα διαλεγατε?? Εγω σιγουρα τον Λιθουανο.


Kαλα και εγω τον λιθουανο θα διαλεγα αλλα εγω εχω πει πριν απο κανα δυο χρονια, οτι θα διαλεγα ΔΔ αντι ροουζ για ΦΙΜΠΑ κανονες (και το πιστευω ακομη παρ οτι ο ροουζ ειναι εν ενεργεια MVP του ΝΒΑ), οποτε δεν ειμαι πολυ αντικειμενικος smiley.gif
Nuntius
QUOTE (PARISINOS @ Apr 3 2012, 03:44 ) *
Τι να σας πω παιδια . Σε αυτο διαφωνω, ισως να τον εχω υποτιμησει και εγω. Για να γινω πιο απλος παντως, κανω μια απλη ερωτηση. Αν ειχες να διαλεξεις αναμεσα στον ροντο και τον ντερον για να παρεις στον ΟΣΦΠ η στον ΠΑΟ (δυο ισαξιους θεωρητικα παιχτες στο ΝΒΑ) θα διαλεγες τον ροντο?


Τον έχεις υποτιμήσει τον Rondo, πιστεύω. Παρόλα αυτά στο NBA δεν είναι θεωρητικά ισάξιος με τον Deron.

Το πρόβλημα που θα αντιμετώπιζε ο Rondo στην Ευρώπη δεν θα ήταν το ότι θα τον ποστάρανε. Ο Rondo παίζει εξαιρετικά στο post και άμυνα και επίθεση για PG λόγω τεράστιου wingspan και athleticism. Επίσης, έχει πολύ καλό μπασκετικό IQ και είναι εξαίρετος faker με καλό footwork. Το πρόβλημα του Rondo στην Ευρώπη θα ήταν πως δεν μπορεί να σουτάρει. 61.9 FT% στην καριέρα του. Τραγικό για PG.

Αν μπορούσε να σουτάρει θα ήταν εξαιρετικός για Ευρώπη.
baskethood
Μπορώ να αναφερθώ σε στατιστικά, πόσες φορές τον πόσταραν, πόσους πόντους δέχτηκε ανά κατοχή, με τι ποσοστά σούταραν οι αντίπαλοι του κλπ. Δεν θα το κάνω όμως γιατί η στατιστική, ως γνωστόν, είναι ο καλύτερος τρόπος να πεις ψέματα (και καλά smile.gif ). Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του :



ΥΓ. Εν τω μεταξύ η όλη βάση της συζήτησης είναι λανθασμένη. Το μπάσκετ δεν είναι 1vs1 αλλά 5vs5. Και εμείς συζητάμε για τον αν θα ποστάρουν τον Rondo. Λάθος και από την μεριά μου, αλλά όταν ακούω ανακρίβειες δεν μπορώ να μην απαντήσω. Ειδικότερα για πράγματα που είμαι σίγουρος.

QUOTE
καταρχας θα μπορουσα να κανω την ιδια ακριβως παρατηρηση και για σενα. οτι υποτιμας παιχτες (ΔΔ και αλλους ευρωπαιους ) στην προσπαθεια σου να υποστηριξεις μια αποψη.

Παρισινέ αν το πιστεύεις πές το. Τι πάει να πει "θα μπορούσα να το πω και γω για σένα" ; Αν το πιστεύεις το λες. Εγώ αυτό πιστεύω και αυτό λέω. Και δεν είναι προσβολή, διαπίστωση είναι.
baskethood
Sorry για το double post αλλά πρέπει να πω και κάτι ακόμα.
Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους στο μπάσκετ είναι ότι όταν μια ομάδα δίνει σουτ σε έναν παίκτη (του δίνει χώρο δηλαδή) ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ του κλείνει τους διαδρόμους προς το καλάθι και του αποτρέπει το driving. Δεν είναι απαραίτητο, εξαρτάται από τον παίκτη. Μια τέτοια τακτική επιτρέπει στους παίκτες να επιτεθούν από διαφορετικές γωνίες που αν υπήρχε άμυνα πιεστική, απλά, δεν θα υπήρχαν. Τους επιτρέπει αναπτύξουν full speed ταχύτητα και να γίνουν πολύ πιο aggressive. Αν είχαν αμυντικό πάνω τους ΔΕΝ θα είχαν τη δυνατότητα να πιάσουν τόσο γρήγορα και "εύκολα" full speed ταχύτητα.
Τους επιτρέπει να βλέπουν όλο το γήπεδο πολύ πιο άνετα απ'ότι αν είχαν πιεστική άμυνα πάνω τους.
Εξαρτάται από τον παίκτη λοιπόν. Αν είσαι Rondo το εκμεταλλεύεσαι (γι'αυτό άλλωστε είναι τόσο καλός), αν πάλι είσαι Rubio δεν μπορείς να το εκμεταλλευτείς. Γιατί ο Rubio δεν είχε τη δυνατότητα να τελειώνει φάσεις κοντά στο καλάθι, ούτε aggressive ήταν (και ακόμα δεν είναι) ούτε πήγαινε με μεγάλη συχνότητα στο καλάθι. Στην Ευρώπη πάντα.
Αντίθετα ο Καλάθης μια χαρά εκμεταλλεύεται τον τρόπο που τον παίζει η άμυνα. Παρατηρήστε το!
tzagasdog
Εγώ πάντως διαφωνώ κάθεται για το αν θα μπορούσε να παίξει ποτε ο ΔΔ στο ΝΒΑ.

Ο παιχτης εχει απιστευτο clutch σε αμυνα και σε επιθεση και μπορεί να εφαρμόζει με τρομερη αποτελεσματικότητα τα συστήματα του Ομπραντοβιτς.

Κατα τα άλλα ειναι απλά ένας φοβερός all around παιχτης. Μπορεί δλδ να κάνει πολλά πράγματα καλά.

Αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι τέλεια. Ιδιαίτερα εκρηκτικός δεν ειναι. Και ας μην κοιτάμε το αν ειναι εκρηκτικός στο τοπ 8 ή στο Φ4. Το να εισαι εκρηκτικός δεν κρίνεται βάση του ποτε εισαι φορμαρισμένος φουλ.

Ουτε κάνα άριστο drive έχει ο ΔΔ (το συγκρίνω πάντα με drive ή γενικά τελειώματα κορυφαίων του ΝΒΑ) ούτε κάνα καλό σουτ. Δλδ καλό σουτ έχει σουτέρ δεν είναι. Ούτε καμμια ιδιαίτερη τρίπλα έχει. Καλό ball security αλλά μέχρι εκεί.

ο ΔΔ ειναι ένας τέλειος εκτελεστής των επιθετικών συστημάτων και ένας απίστευτος clutch player. Επίσης είναι αρκετά γρήγορος για να παίζει άμυνα στην ευρώπη ειδικά αν συνυπολογίσει κανεις το ύψος του και τα κιλά του. Το all around ειναι αυτο που τον κάνει ξεχωριστό στην Ευρώπη. Είναι δλδ σαν ρολίστας πολυτελείας σαν φυσικές ικανότητες. Οι ηγετικές του ικανότητες για εμένα ειναι κυρίως στο μυαλό του και οχι στο σώμα του και στις μπασκετικές του ικανότητες.

Συμφωνώ απόλυτα οτι αυτός και η ομάδα του ο Παο εχουν δημιουργήσει θρύλο στην Ευρώπη. Αλλά δυστηχώς για το ΝΒΑ δεν κάνει. Και ο λόγος είναι όλα αυτά που λέω παραπάνω. Οτι τελικά στο 1-1 δεν ειναι πουθενά άριστος (ισως στο ποστάρισμα να ειναι άριστος και αυτο με επιφυλάξεις).

Ξέρετε με ποιον παίχτη θα έπρεπε να συγκριθεί ο ΔΔ εάν ηταν να παίξει στο ΝΒΑ? Με τον Τζινόμπιλι. Και δυστηχώς ακόμα και με Φιμπα κανόνες ο ΔΔ του Μάνου δεν του ακουμπάει ούτε το νυχάκι του. Ακόμα και οργανωτικά. Αν ο Τζινομπιλι ειναι μια χ ποσότητα στο ΝΒΑ ο ΔΔ θα ήταν στο 60-70% του impact του Manu. Ένας ακόμα χρήσιμος παίχτης στη σκακιέρα ενός προπονητή που θέλει η ομάδα του να τρέχει μισό σύστημα.... Σε πιο χύμα ομάδες θα ήταν ακόμα πιο κάτω.



Επίσης νομίζω οτι η Φίμπα σιγά σιγά πρέπει να αλλάξει του κανόνες και να βάλει τα αμυντικά 3 δευτερολεπτα. Με την πολυπλοκότητα των συστημάτων εδώ στην Ευρώπη θα βλέπαμε καταπληκτικό μπάσκετ και όχι κατα βάση σουτάκια. Και θα κρινόταν ακόμα περισσότερο η οξυδέρκεια των ψηλών και των κοντών.

Από όλους πάντως τους παίχτες απο ΝΒΑ που έχω δει σε Ευρωπαικές διοργανώσεις για μένα ο πιο αποτελεσματικός θα ηταν ο wade. Ακολουθουν αρκετοί που θα μπορούσαν να έχουν αντιστοιχο impact οπως στο NBA όπως ο Τζινόμπιλι, ο Ντερόν και πιστεύω και ο Rose. Και παίχτες που δεν θα είχαν το ίδιο impact οι οποίοι είναι αρκετοι.

Κοιτάτε μόνο τα guard πάντως στο ΝΒΑ και όχι τους ψηλούς. 4αρια και 5αρια. Για μένα εκεί υπάρχει χαώδης διαφορα σε ΝΒΑ και Ευρώπη ανάμεσα στα 10-20 πρώτα ονόματα μιας και αν και το ΝΒΑ δεν ειναι στα καλυτερα του με αυτο το θέμα η Ευρώπη απλά παραπαίει και εκμεταλεύεται ακόμα τα 3 δευτερόλεπτα στην άμυνα μπας και το κρύψει.
damian
QUOTE
το αν σκέφτηκε ποτέ να αφήσει τον Παναθηναϊκό:
«Ο Παναθηναϊκός είναι από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος από τη στιγμή που αισθάνομαι τόσο όμορφα να φύγω. Για να πάω σε ομάδα της Ευρώπης δεν υπάρχει καμία περίπτωση ούτε να το σκεφτώ. Όσον αφορά στο NBA, δεν είχε ποτέ καμία πρόταση, αλλά και πάλι δεν θα πήγαινα γιατί δεν θέλω να χαλάσω αυτό που έχτισα εδώ. Εντελώς διαφορετικό το μπάσκετ της Αμερικής, ενώ πιστεύω πως δεν διαθέτω τα ατομικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται και γι’ αυτό δεν θα τα κατάφερνα».


Έχοντας παρακολουθήσει τη συζήτηση baskethood Paarisinou και σία για ΝΒΑ και Ευρώπη και το τι θα έκανε εκεί ο ΔΔ παραθέτω τη γνώμη του ιδίου
Nuntius
QUOTE (baskethood @ Apr 3 2012, 11:15 ) *
Sorry για το double post αλλά πρέπει να πω και κάτι ακόμα.
Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους στο μπάσκετ είναι ότι όταν μια ομάδα δίνει σουτ σε έναν παίκτη (του δίνει χώρο δηλαδή) ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ του κλείνει τους διαδρόμους προς το καλάθι και του αποτρέπει το driving. Δεν είναι απαραίτητο, εξαρτάται από τον παίκτη. Μια τέτοια τακτική επιτρέπει στους παίκτες να επιτεθούν από διαφορετικές γωνίες που αν υπήρχε άμυνα πιεστική, απλά, δεν θα υπήρχαν. Τους επιτρέπει αναπτύξουν full speed ταχύτητα και να γίνουν πολύ πιο aggressive. Αν είχαν αμυντικό πάνω τους ΔΕΝ θα είχαν τη δυνατότητα να πιάσουν τόσο γρήγορα και "εύκολα" full speed ταχύτητα.
Τους επιτρέπει να βλέπουν όλο το γήπεδο πολύ πιο άνετα απ'ότι αν είχαν πιεστική άμυνα πάνω τους.
Εξαρτάται από τον παίκτη λοιπόν. Αν είσαι Rondo το εκμεταλλεύεσαι (γι'αυτό άλλωστε είναι τόσο καλός), αν πάλι είσαι Rubio δεν μπορείς να το εκμεταλλευτείς. Γιατί ο Rubio δεν είχε τη δυνατότητα να τελειώνει φάσεις κοντά στο καλάθι, ούτε aggressive ήταν (και ακόμα δεν είναι) ούτε πήγαινε με μεγάλη συχνότητα στο καλάθι. Στην Ευρώπη πάντα.
Αντίθετα ο Καλάθης μια χαρά εκμεταλλεύεται τον τρόπο που τον παίζει η άμυνα. Παρατηρήστε το!


Έχεις δίκιο εδώ πέρα. Στον 1ο μεταξύ μας αγώνα στο TD Garden ο Collison έδινε αρκετό χώρο στον χώρο αλλά αυτός δεν είχε κανένα πρόβλημα να πατήσει δυνατά για drive από το elbow και να κερδίσει φάουλ.

Η μόνη μου αμφιβολία είναι ότι αυτές οι επαφές που γίνονται initiate από τον επιτιθέμενο δεν σφυρίζονται τόσο συχνά στην Ευρώπη όσο σφυρίζονται στο NBA. Οπότε η αποτελεσματικότητα του θα πέσει θεωρώ εδώ πέρα στον τομέα του σκοραρίσματος.
il postino
το μπασκετ στην ευρωπη δεν ειναι one man show για να ερθει ενας παικταρας απο απεναντι και να τα κανει ολα μπαχαλο!!οποιος και να ερθει και να παιξει (αν ερθει με τη λογικη "ερχομαι να σας πηδηξω μονος μου" και οχι για να γινει ενα βασικο κομματι της ομαδας)ειμαι σιγουρος οτι κατι τυπακια στυλ ζοτς, ντουντα, πασκουαλ, πιανιτζιανι, μπλατ θα βρουν ενα τροπο να τον αντιμετωπισουν (ελαχιστες οι εξαιρεσεις στα δαχτυλα του ενος χεριου)!!και σε αυτο δε θα παιξουν ρολο μονο οι διαφορετικοι κανονες της φιμπα αλλα και η διαφορετικη λογικη των ευρωπαιων, οπου κανενας δεν ειναι πανω απο την ομαδα, η αμυνα ειναι θεσφατο και οι εδρες ειναι κολαστηρια και οχι θεατρα!!και φυσικα στην ευρωπη καθε αγωνας ειναι αγωνας και οχι βολτα στην παραλια!!και οταν χανονται τιτλοι γινεται θεμα, δεν υπαρχει το "another day at work".δηλαδη πιστευω οτι υπαρχουν αρκετοι παικτες στο νβα που μπορουν να γινουν αποδοτικοτατοι σε μεγαλες ευρωπαικες ομαδες μονο ομως αν ακολουθησουν το ευρωπαικο μοντελο.οποιος ερθει με τη λογικη του νβα, ενας εναντιον ολων, απλα θα φαει τα μουτρα του οσο μεγαλος παικτης και αν ειναι.

πανε οι εποχες των dream team, των ασημων αμερικανων που μαθαιναν μπασκετ στους ευρωπαιους και των ευρωπαιων που πηγαιναν στο νβα για τουρισμο!!η απομυθοποιηση εχει επελθει χρονια τωρα!!και αυτο γιατι απο τακτικη μεχρι εκγυμναση οι ευρωπαιοι εχουν διανυσει πολυ δρομο και εχουν μειωσει πολυ τη ψαλιδα.εγω θυμαμαι παλια ενα γκαλη να ειναι γυμνασμενος, ενα γιαννακη, ενα ριβα, ενα τζαμσι, οι υπολοιποι επαιζαν με το ταλεντο!!τωρα σπανια θα δεις παικτη να ειναι αγυμναστος.δε γινεται να παιξει επαγγελματικα.

διαβαζω αποψεις ισοπεδωτικες αλλα πιστευω ακραδαντα οτι αυτοι που νομιζουν τωρα οτι αναμεσα σε νβα και ευρωπη υπαρχει ενα χαος δεν εχουν ζησει εποχες οπου οντως υπηρχε τεραστια διαφορα ποιοτητας!!!τοτε που ο καλυτερος παικτης της ευρωπης καθηλωνοταν 2 χρονια σε εναν παγκο και αναφερομαι στο ντραζεν!!τωρα ο καλυτερος παικτης της ευρωπης τους παιρνει πρωταθλημα...

γραφεται οτι ο διαμαντιδης δε θα μπορουσε να παιξει στο νβα!!εγω δε θα πω για το δδ, εχω κουραστει να τον υπερασπιζομαι σε αυτο το θεμα , θα πω για τον παπαλουκα.ο καλος παπαλουκας μεχρι και starter σε ομαδα που διεκδικει το πρωταθλημα θα μπορουσε να παιξει και μαλιστα με αξιωσεις.διμετρο ποιντ με πασα διαβητη, που σκαναρει συνεχως ολο το γηπεδο,που το οργωνει, που παιζει αμυνα και δε μασαει στα δυσκολα, πλακα θα τους εκανε!!!εδω εκανε πλακα ο ρουμπιο με ενα διμηνο μπασκετ...!!!και κανω λογο για τον παπαλουκα, οχι για το διαμαντιδη που τον θεωρω ακομα καλυτερο παικτη!!

στην αμερικη παιζεται ακομα το υψηλοτερο επιπεδο μπασκετ και θα παιζεται για πολλα χρονια ακομα (μεχρι να γινει ενα πρωταθλημα παγκοσμιως) αλλα με μια διαφορα, σε αυτο συνδραμουν πλεον , και σε μεγαλο βαθμο, και οι ευρωπαιοι και φυσικα οι διαφορες , σε επιπεδο ποιοτητας, με την ευρωλιγκα εχουν μικρυνει χαρακτηριστικα.


Nuntius
il postino, δεν διαφωνώ καθόλου με τις 3 πρώτες παραγράφους σου. Ναι, η νοοτροπία ένας εναντίων όλων δεν πιάνει στην Ευρώπη. Αλλά δεν την έχουν πολλοί αυτή την νοοτροπία πια. Πάνε πια οι εποχές Iverson, Marbury και Kobe (καλά, αυτός απλά δεν το έχει καταλάβει ακόμα).

Και τώρα αλλά και παλαιότερα υπήρχαν παίκτες με ομαδική νοοτροπία στο NBA. Αυτοί μια χαρά θα έπιαναν στην Ευρώπη.
slok
QUOTE(tzagasdog @ Apr 3 2012, 15:39 ) *
Εγώ πάντως διαφωνώ κάθεται για το αν θα μπορούσε να παίξει ποτε ο ΔΔ στο ΝΒΑ.

Ο παιχτης εχει απιστευτο clutch σε αμυνα και σε επιθεση και μπορεί να εφαρμόζει με τρομερη αποτελεσματικότητα τα συστήματα του Ομπραντοβιτς.

Κατα τα άλλα ειναι απλά ένας φοβερός all around παιχτης. Μπορεί δλδ να κάνει πολλά πράγματα καλά.

Αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι τέλεια. Ιδιαίτερα εκρηκτικός δεν ειναι. Και ας μην κοιτάμε το αν ειναι εκρηκτικός στο τοπ 8 ή στο Φ4. Το να εισαι εκρηκτικός δεν κρίνεται βάση του ποτε εισαι φορμαρισμένος φουλ.

Ουτε κάνα άριστο drive έχει ο ΔΔ (το συγκρίνω πάντα με drive ή γενικά τελειώματα κορυφαίων του ΝΒΑ) ούτε κάνα καλό σουτ. Δλδ καλό σουτ έχει σουτέρ δεν είναι. Ούτε καμμια ιδιαίτερη τρίπλα έχει. Καλό ball security αλλά μέχρι εκεί.

ο ΔΔ ειναι ένας τέλειος εκτελεστής των επιθετικών συστημάτων και ένας απίστευτος clutch player. Επίσης είναι αρκετά γρήγορος για να παίζει άμυνα στην ευρώπη ειδικά αν συνυπολογίσει κανεις το ύψος του και τα κιλά του. Το all around ειναι αυτο που τον κάνει ξεχωριστό στην Ευρώπη. Είναι δλδ σαν ρολίστας πολυτελείας σαν φυσικές ικανότητες. Οι ηγετικές του ικανότητες για εμένα ειναι κυρίως στο μυαλό του και οχι στο σώμα του και στις μπασκετικές του ικανότητες.

Συμφωνώ απόλυτα οτι αυτός και η ομάδα του ο Παο εχουν δημιουργήσει θρύλο στην Ευρώπη. Αλλά δυστηχώς για το ΝΒΑ δεν κάνει. Και ο λόγος είναι όλα αυτά που λέω παραπάνω. Οτι τελικά στο 1-1 δεν ειναι πουθενά άριστος (ισως στο ποστάρισμα να ειναι άριστος και αυτο με επιφυλάξεις).

Ξέρετε με ποιον παίχτη θα έπρεπε να συγκριθεί ο ΔΔ εάν ηταν να παίξει στο ΝΒΑ? Με τον Τζινόμπιλι. Και δυστηχώς ακόμα και με Φιμπα κανόνες ο ΔΔ του Μάνου δεν του ακουμπάει ούτε το νυχάκι του. Ακόμα και οργανωτικά. Αν ο Τζινομπιλι ειναι μια χ ποσότητα στο ΝΒΑ ο ΔΔ θα ήταν στο 60-70% του impact του Manu. Ένας ακόμα χρήσιμος παίχτης στη σκακιέρα ενός προπονητή που θέλει η ομάδα του να τρέχει μισό σύστημα.... Σε πιο χύμα ομάδες θα ήταν ακόμα πιο κάτω.



Επίσης νομίζω οτι η Φίμπα σιγά σιγά πρέπει να αλλάξει του κανόνες και να βάλει τα αμυντικά 3 δευτερολεπτα. Με την πολυπλοκότητα των συστημάτων εδώ στην Ευρώπη θα βλέπαμε καταπληκτικό μπάσκετ και όχι κατα βάση σουτάκια. Και θα κρινόταν ακόμα περισσότερο η οξυδέρκεια των ψηλών και των κοντών.

Από όλους πάντως τους παίχτες απο ΝΒΑ που έχω δει σε Ευρωπαικές διοργανώσεις για μένα ο πιο αποτελεσματικός θα ηταν ο wade. Ακολουθουν αρκετοί που θα μπορούσαν να έχουν αντιστοιχο impact οπως στο NBA όπως ο Τζινόμπιλι, ο Ντερόν και πιστεύω και ο Rose. Και παίχτες που δεν θα είχαν το ίδιο impact οι οποίοι είναι αρκετοι.

Κοιτάτε μόνο τα guard πάντως στο ΝΒΑ και όχι τους ψηλούς. 4αρια και 5αρια. Για μένα εκεί υπάρχει χαώδης διαφορα σε ΝΒΑ και Ευρώπη ανάμεσα στα 10-20 πρώτα ονόματα μιας και αν και το ΝΒΑ δεν ειναι στα καλυτερα του με αυτο το θέμα η Ευρώπη απλά παραπαίει και εκμεταλεύεται ακόμα τα 3 δευτερόλεπτα στην άμυνα μπας και το κρύψει.



Φιλε μου συμφωνω με αυτα που γραφεις σε ολα!
Θα ηθελα να σταθω ειδικα στον κανονα των 3 δευτερολεπτων στην αμυνα.Ειμαι της αποψης πως αυτος και μονο ο κανονας αλλαζει ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ το παιχνιδι που παιζεται σε ευρωπη και nba. Πολλες φασεις που βλεπουμε καθημερινα σχεδον στο τοπ5 του nba δεν θα γινοντουσαν καν αν δεν εφαρμοζονταν τα 3 αμυντικα δευτερολεπτα. Το οτι στην ευρωπη βλεπουμε καρφωματα και isolations με το σταγονομετρο επισης οφειλεται σ αυτο. Ειδικα με τον ογκο και τη σωματοδομη των αθλητων τα τελευταια χρονια η ρακετα ειναι υπερβολικα crowded που σε συνδιασμο με το μικροτερων διαστασεων αγωνιστικο χωρο κανει το θεαμα μακρινο ονειρο.

T.W.Is.M.
QUOTE(tzagasdog @ Apr 3 2012, 15:39 ) *
Επίσης νομίζω οτι η Φίμπα σιγά σιγά πρέπει να αλλάξει του κανόνες και να βάλει τα αμυντικά 3 δευτερολεπτα. Με την πολυπλοκότητα των συστημάτων εδώ στην Ευρώπη θα βλέπαμε καταπληκτικό μπάσκετ και όχι κατα βάση σουτάκια. Και θα κρινόταν ακόμα περισσότερο η οξυδέρκεια των ψηλών και των κοντών.


Δε θα διαφωνησω στα υπολοιπα που γραφεις, τουλαχιστον επι της ουσιας. Στεκομαι σε αυτο μονο, γιατι θεωρω οτι τα επιθετικα συστηματα της Ευρωπης ειναι πολυ απλουστερα απ αυτα του ΝΒΑ. Pick n' roll και σωστες αποστασεις στην επιθεση φτανουν για να βαλεις 75 ποντους. Οι αμυνες ειναι πιο συνθετες και ο λογος ειναι το γεγονος που αναφερεις στο ποστ σου. Δεν υπαρχουν αμυντικα 3''.
Marasa
Μεχρι χθες ειχα μια μεγαλη συμπαθεια στο Παναθηναικο αλλα βλεπωντας τα τελευταια λεπτα της αναμετρησης δεν αντεξα αλλο αυτην την παρωδια και εκλεισα την τηλεοραση τα τελευταια δευτερολεπτα!
Βλεπω πρωτα ενα ανυπαρκτο φαουλ που δινουν οι διαιτητες υπερ του Καιμακογλου που καΝΕΙ ΑΙΡΜΠΟΛ κατω απο την μπασκετα εκει που κανει τις προσποιοισεις μετα βλεπω το καθαροτατο φαουλ που κανει ο Διαμαντιδης στον Οχαγιον και αντι να βαρεσουν βολες οι Εβραιοι παιρνει και την μπαλα ο ΠΑΟ και τριτη φαση χρεωνετε με φαουλ ο λανγκτον επειδει τολμισε να ενοχλησει ο αερας του τον Διαντιδη!
ΑΗΔΙΑ!
ΟΛΑ ΦΤΙΑΧΤΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΤΟΥΣ Ισραηλνους στην Τουρκια για τους ευνοητους λογους!
Τετοιο μπασκετ να το χαιρεστε και να μην απορειτε που θα γινονται ολο και περισσοτεροι οι ανεγκεφαλοι φιλαθλοι με τα λειζερ γιατι μονο σε τετοιους μπορεις πλεον να στιριζεσε στο να πανε στο γηπεδο γιατι σε αυτους απευθηνετε αυτο το σικε μπασκετ αφου αυτοι οι λειεζερακιδες και οι καφροι δεν σκαμπαζουν απο μπασκετ!
30 χρονια παικτης ειμουν και 5 χρονια διαιτητες και ξερω τι γραφω!
str
QUOTE(Marasa @ Apr 6 2012, 15:20 ) *
Μεχρι χθες ειχα μια μεγαλη συμπαθεια στο Παναθηναικο αλλα βλεπωντας τα τελευταια λεπτα της αναμετρησης δεν αντεξα αλλο αυτην την παρωδια και εκλεισα την τηλεοραση τα τελευταια δευτερολεπτα!
Βλεπω πρωτα ενα ανυπαρκτο φαουλ που δινουν οι διαιτητες υπερ του Καιμακογλου που καΝΕΙ ΑΙΡΜΠΟΛ κατω απο την μπασκετα εκει που κανει τις προσποιοισεις μετα βλεπω το καθαροτατο φαουλ που κανει ο Διαμαντιδης στον Οχαγιον και αντι να βαρεσουν βολες οι Εβραιοι παιρνει και την μπαλα ο ΠΑΟ και τριτη φαση χρεωνετε με φαουλ ο λανγκτον επειδει τολμισε να ενοχλησει ο αερας του τον Διαντιδη!
ΑΗΔΙΑ!
ΟΛΑ ΦΤΙΑΧΤΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΤΟΥΣ Ισραηλνους στην Τουρκια για τους ευνοητους λογους!
Τετοιο μπασκετ να το χαιρεστε και να μην απορειτε που θα γινονται ολο και περισσοτεροι οι ανεγκεφαλοι φιλαθλοι με τα λειζερ γιατι μονο σε τετοιους μπορεις πλεον να στιριζεσε στο να πανε στο γηπεδο γιατι σε αυτους απευθηνετε αυτο το σικε μπασκετ αφου αυτοι οι λειεζερακιδες και οι καφροι δεν σκαμπαζουν απο μπασκετ!
30 χρονια παικτης ειμουν και 5 χρονια διαιτητες και ξερω τι γραφω!


οτι ξερεις τι γραφεις ξερεις..

προσεξε λιγο τα ορθογραφικα σου...
7/10

η επομενη εκθεση : χασμα γενεων (κλασσικο θεμα, πιστευω να το εχεις διαβασει...)


ΥΣ η ειρωνια ειναι ενας τροπος απαντησης..ελπιζω να μη θιγεσαι...σε καθε περιπτωση δεν θελω να σε προσβαλλω...απλα να σου απαντησω με τον τροπο μου...
επαθα λαστιχο
εσυ πρεπει να κανεις παρεα με τον αλλον τον αρειανο που μας σιχαθηκε απο το 2007 και μετα,ενω μεχρι τοτε μας εβλεπε και αυτος με συμπαθεια.πως γινεται ρε παιδι μου μετα απο σημαντικες νικες μας να εμφανιζεται καθε καρυδιας καρυδι απο το πουθενα δεν καταλαβαινω
spysta
απο χθες στο ΟΑΚΑ ..
Αυτος εδω τωρα θα σφυριξει ξανα στους τελικους Παναθηναικου Ολυμπιακου ???Θα φοραει και την περιβοητη φορμα ?? laugh.gif laugh.gif αααχ θεε μου θεε μου τι να πεις



τεσπα

ΩΡΑΙΟ ματς χθες !!!Καλυτερος ο ΠΑΟ στα σημεια .. ο ΔΔ καθαρισε δεν το συζηταμε!!Εντυπωσιαστηκα που πηγε η σειρα σε 5ο ματς .. περιμενα να το καθαρισει ο ΠΑΟ νωριτερα γιατι η Μακαμπι ειναι μετρια ομαδα φετος .. μετριες μοναδες .. εχει ομως ΚΑΛΟ προπονητη που το παλευει !!
Αυτος ο Οχαγιον απο που ξεφυτρωσε ετσι ξαφνικα ??Εχει μερικες ωραιες πλαστικες κινησεις !!

κατα τ αλλα εχει πλακα .. οι Τουρκοι περιμεναν να δουν καμια ΕΦΕΣ καμια Φενερ .. και τελικα θα σκασουν μυτη στις εξεδρες στα πρασινοκοκκινα ..ο Κωστας ο Γιωργαρος ο Γιαννης ο Πετρος ο Τακης ο Βαγγος ο Βασιλης κτλ κτλ
καλα αμα γινει και κανα τρελο και σκασει Ελληνικος τελικος !!! tongue.gif
nestoras kommatos
Πάντως για να μην κοροϊδευόμαστε και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός στα κρίσιμα ματς με Σιένα και Μακάμπι (χθες) είχαν σημαντική βοήθεια από τη διαιτησία (προσωπική μου άποψη).

Απλώς έτσι είμαστε (συνήθως) όλοι. Όταν μας συμφέρει το αποτέλεσμα δε κάνουμε παρά κάποιες αόριστες νύξεις για τη διαιτησία του στιλ ''στον προηγούμενο αγώνα μας είχαν αδικήσει σε εκείνη την κρίσιμη φάση, οπότε μία σου και μία μου'', αλλά όταν το αποτέλεσμα δεν είναι υπέρ μας χαλάμε τον κόσμο και κράζουμε τον Μπερτομέου και την άτιμη την ισπανόφιλη Ευρωλίγκα.

Για να μην παρεξηγηθώ δεν αναφέρομαι τόσο στα μέλη του forum που σε γενικές γραμμές οι περισσότεροι έχουν δείξει μια διαφορετική στάση, αλλά στην όλη νοοτροπία των Ελλήνων οπαδών, αλλά και των Ελλήνων δημοσιογράφων που το μόνο που φροντίζουν να κάνουν κατά κύριο λόγο είναι να συντηρούν αυτή την κατάσταση βάζοντας περισσότερο λάδι στη φωτιά.

Αγωνιστικά ο ΠΑΟ παραμένει πολύ μεγάλη ομάδα, αλλά δε νομίζω βάσει των εμφανίσεων του φέτος δικαιούται κάτι παραπάνω από τη συμμετοχή στο final 4. Βέβαια τώρα που έφτασε εκεί θα δώσει μεγάλη μάχη για να φτάσει στον τελικό.


Τώρα για αυτό που έθιξε ο Marasa εντάξει, προφανώς συνωμοσίες δεν υπάρχουν παντού και πάντα και από τη στιγμή που αποδείξεις δεν υπάρχουν πώς να ισχυριστείς κάτι με βεβαιότητα;
Εντούτοις ούτε και η Ευρώπη είναι αθώο πρόβατο και σαφώς ούτε και η Ευρωλίγκα! Ίσα ίσα εκεί όπου υπάρχουν τα κέντρα αποφάσεων συνήθως γίνονται και τα χειρότερα!
str
QUOTE(nestoras kommatos @ Apr 6 2012, 15:54 ) *
Τώρα για αυτό που έθιξε ο Marasa εντάξει, προφανώς συνωμοσίες δεν υπάρχουν παντού και πάντα και από τη στιγμή που αποδείξεις δεν υπάρχουν πώς να ισχυριστείς κάτι με βεβαιότητα;
Εντούτοις ούτε και η Ευρώπη είναι αθώο πρόβατο και σαφώς ούτε και η Ευρωλίγκα! Ίσα ίσα εκεί όπου υπάρχουν τα κέντρα αποφάσεων συνήθως γίνονται και τα χειρότερα!


ναι αλλα η ευρωλίγκα ειχε περισσοτερες ευκαιριες να στησει ακτι απο αυτο που ισχυριζεται ο μαρασα....

περυσι ελεγαν χορηγος turkish airlines τουρκιη ομαδα στην βαρκελωνη..τον πουλο..
φετος φιναλ4 στην Πολη οπωσδηποτε μια ομαδα τουρκικη στην πολη...τον πουλο..
πιστευεις μπορω να δεχτω ως σοβαρο τον ισχυρισμο οτι δεν ηθελαν τους ισραηλινους?? γιατι εμας τους ελληνες μας εκτιμουν περισσοτερο και μας προτιμουσαν???

αστεια πραγματα /επιχειρηματα ...
Marasa
Δυστηχως ετυχε νσα μην παω σχολειο στην Ελλαδα και εχω προβλημα με τα ορθογραφικα ε" και τι εγινε?
,εκει ειναι το προβλημα σου φιλε ειρωνα?
Στις τρεις φασεις σε λιγοτερο απο λεπτο που ανεφερα τις αναγνωριζεις?
Αν ναι τοτε πες το και κραξτο σαν παναθηναικος που εισαι και ας χασεις,μονο ετσι μπορεις να πας μπροστα με την δικη σου δυναμη και οχι με πατεριτσες,γιατι μολις γινει καμια στραβη θα βγουν οι τυφλωμενοι λειζερακιδες που εφαγαν την παραμυθα που στο μεταξη θα εχουν γινει η πλειοψηφια και θα τα κανουν λιμπα ολα!
Αν οχι τοτε εσυ εχεις το προβλημα και μονο μπασκετ δεν βλεπεις!
T.W.Is.M.
QUOTE(str @ Apr 6 2012, 16:05 ) *
ναι αλλα η ευρωλίγκα ειχε περισσοτερες ευκαιριες να στησει ακτι απο αυτο που ισχυριζεται ο μαρασα....

περυσι ελεγαν χορηγος turkish airlines τουρκιη ομαδα στην βαρκελωνη..τον πουλο..
φετος φιναλ4 στην Πολη οπωσδηποτε μια ομαδα τουρκικη στην πολη...τον πουλο..
πιστευεις μπορω να δεχτω ως σοβαρο τον ισχυρισμο οτι δεν ηθελαν τους ισραηλινους?? γιατι εμας τους ελληνες μας εκτιμουν περισσοτερο και μας προτιμουσαν???

αστεια πραγματα /επιχειρηματα ...



Εχω την εντυπωση οτι προτιμουσαν τους Ελληνες απο τους Ισραηλινους, αλλα αυτο δε νομιζω οτι εχει καμια σχεση με τη διαιτησια του χτεσινου ή οποιουδηποτε αγωνα της σειρας. Αν δοθηκαν καποια σφυριγματα παραπανω, μαλλον εχουν να κανουν με την εδρα και οχι με την εθνικοτητα των ομαδων.
Παντως(ειδικα για το χτεσινο ματς), τους Ελληνες ηταν σιγουρο οτι θα τους εχουν στο φαιναλ φορ και απλα παιζοταν το αν θα ειναι μια ή δυο ομαδες, ενω τους Ισραηλινους οχι. Αρα δεν τιθεται θεμα προτιμησης μεταξυ των δυο.
j-kidd13
QUOTE(Marasa @ Apr 6 2012, 16:15 ) *
Δυστηχως ετυχε νσα μην παω σχολειο στην Ελλαδα και εχω προβλημα με τα ορθογραφικα ε" και τι εγινε?
,εκει ειναι το προβλημα σου φιλε ειρωνα?
Στις τρεις φασεις σε λιγοτερο απο λεπτο που ανεφερα τις αναγνωριζεις?
Αν ναι τοτε πες το και κραξτο σαν παναθηναικος που εισαι και ας χασεις,μονο ετσι μπορεις να πας μπροστα με την δικη σου δυναμη και οχι με πατεριτσες,γιατι μολις γινει καμια στραβη θα βγουν οι τυφλωμενοι λειζερακιδες που εφαγαν την παραμυθα που στο μεταξη θα εχουν γινει η πλειοψηφια και θα τα κανουν λιμπα ολα!
Αν οχι τοτε εσυ εχεις το προβλημα και μονο μπασκετ δεν βλεπεις!

Δηλαδη χθες ο Παναθηναικος πηγε με πατεριτσες στο Φαιναλ Φορ ?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.