Help - Search - Members - Calendar
Full Version: G.O.A.T Candidates (ψηφοφορία)
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > History
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
morrison
Ας πω και εγω την γνωμη μου...

Αρχικα ας δουμε πως ειναι η ψηφοφορια μεχρι στιγμης...
1.Τζορνταν 13
2.Ματζικ 5
Μπερντ 5
4.Μπραιαντ 4
5.Σακιλ 3
Τσαμπερλαιν 3
7.Καριμ 1
Ερβινγκ 1
Ντανκαν 1

Μπερδεμα,παρατηρω μια ταση να ψηφιζονται παιχτες που επαιξαν απ'τη δεκαετια του '80 και μετα οπως επισης ο Τζορνταν εχει καθαρισει το poll απο τωρα.

Προσωπικα ξεχωριζω μια τετραδα με Τζορνταν(κακα τα ψεμματα,ειναι ο G.O.A.T για τους περισσοτερους απο μας),Μπερντ,Τσαμπερλαιν και Καριμ και ενα κλικ πιο κατω μια δευτερη τετραδα με Ματζικ,Σακιλ,Ρασελ και Ρομπερτσον.9ος ο Κομπι και 10ος ο Χακιμ.
Πιο συγκεκριμενα:1.Τζορνταν,2.Μπερντ,3.Γουιλτ,4.Κα
ριμ,5.Σακιλ,6.Ρασελ,7.Ματζικ,8.Ρομπερτσον,9.Κομ πι,10.Χακιμ

Δεν μπορω να βαλω τον Χακιμ πιο ψηλα απο Γουιλτ,Καριμ,Σακιλ,Ρασελ γιατι ο καθενας τους ειναι αισθητα ανωτερος του σε ενα κομματι των κριτηριων.Θα μου πειτε οτι και ο Χακιμ ειναι ανωτερος στην τεχνικη απο ολους τους αλλα η τεχνικη ειναι ενα στοιχειο του παιχνιδιου του που θα τον οδηγουσε στην εξασφαλιση G.O.A.T κριτηριων και οχι τοσο η ιδια κριτηριο.Κριτηριο ειναι το impact,η κυριαρχια,τα πρωταθληματα...Αν ηταν ισαξιος στα υπολοιπα θα λαμβανα υπ'οψιν και τον παραγοντα τεχνικη.
Ψηφισα Τζορνταν γιατι ειναι η μπασκετικη τελειοτητα.Ο αδιαφιλονικητος G.O.A.T για εμενα...Ο Μπερντ ηταν οτι πιο κοντινο σε πληροτητα σε παιχνιδι και καριερα...Στους υπολοιπους κατι λειπει...Στον Ματζικ το scoring ability,στον Γουιλτ οι τιτλοι κτλ.
Αναρωτιεμαι αν οι Λεικερς κανουν three-peat με την φορα που εχουν που θα βαζατε τον Κομπι...Θα εχει 6 πρωταθληματα,3 σαν leader,3 συνεχομενα σαν leader αρα καλα επιπεδα κυριαρχιας,3 mvp τελικων και ολα αυτα σε εποχες που το μπασκετ εχει γινει πιο ομαδικο απο ποτε...Για μενα με πρωταθλημα και του χρονου χτυπαει την πορτα της πρωτης τετραδας,λιγο πιο κατω ισως στην 5η θεση.
koutsou10
η 10αδα για μενα μεχρι στιγμης(γιατι ειναι αρκετοι αυτοι που ειναι στην 10αδα αλλα κ καποιοι που ερχονται για να τους φτασουν τα επομενα χρονια) ειναι...
1)ματζικ τζονσον
2)μαικλ τζορνταν
3)γουιλτ τσαμπερλεην
4)λαρι μπερντ
5)τζαμπαρ
6)μπιλ ρασελ
7)κομπι μπραηαντ
8)σακιλ ο νιλ
9)τζερι γουεστ
10)χακιμ ολαζουον
duncan21
H δικη μου δεκαδα:

1)Τζορνταν
2)Τσαμπερλειν
3)Ματζικ
4)Μπερντ
5)Τζαμπαρ
6)Ρασελ
7)Ντανκαν
8)Ο'Νιλ
9)Μπραιαντ
10)Ολαζουον

Υ.Γ Μακραν ο πιο υποτιμημενος για το G.O.A.T ο Τιμ.Ενταξει δε λεω για πενταδα αλλα στη δεκαδα αξιζει να βρισκεται ευκολα.Σεβαστες ολες οι αποψεις παντως...
captain charisma
εγω ψηφισα την εξης.

1 μαικλ τζορνταν(αντικειμενικα για να λεμε την αληθεια ο καλυτερος..)
2 σακιλ ο'νιλ
3 λαρι μπερντ
4 ματζικ τζονσον
5 γουιλτ τσαμπερλεν
6 καριμ τζαμπαρ
7 χακιμ ολαζουον
8 κομπι μπραιαντ
9 τζερι γουεστ
10 τιμ ντανκαν

και ναι αφησα εξω τον ρασελ γιατι δεν μου κανε και φοβερη εντυπωση...
NBAholic
QUOTE(lebron15 @ Jun 18 2010, 19:43 ) *
Το κακο για τον Χακιμ ηταν οτι δεν επαιξε ποτε τελικους με αντιπαλους τους Μπουλς και αυτο ειναι το μεγαλυτερο what if του ΝΒΑ για μενα,ακομα καλυτερα θα ταν αν κερδιζαν οι Ροκετς τους Μπουλς για να χω να λεω οτι ο αιρ δεν ηταν και ανικητος και οτι τον καταφερε ο Χακιμ,αλλα αφου αυτο το ζευγαρωμα δεν εγινε ποτε τωρα πια ολοι θα χουν να λενε πως αφου ελειπε ο γατος χορευε το ποντικι,επιπλεον θεωρω τους Ροκετς του 96 καλυτερους απο τους Σονικς της ιδιας χρονιας αλλα δεν καταφεραν να ξαναπανε τους τελικους,ας μην εβαζε και το αλησμονητο τριποντο ο Στοκτον στη σειρα με τους Ροκετς,γενικα οι συγκυριες ποτε δεν επετρεψαν να τους δουμε αντιπαλους,πραγματικα κριμα!



Μάλλον πρέπει να αναθεωρήσεις για το '96, καθώς οι Σόνικς απέδειξαν και στην πράξη ότι ήταν καλύτεροι των Ρόκετς, κερδίζοντάς τους στα πλέι οφ με 4-0. Θα συμφωνήσω ότι οι Ρόκετς ήταν καλύτερο ματσάρισμα για τους Μπουλς, αλλά και πάλι όχι το '96. Θεωρώ ότι αν το '94 και το '95 οι δυο τους τίθεντο αντιμέτωποι, η κάθε ομάδα θα κέρδιζε από μία σειρά.

Για τη θέση του κορυφαίου, έχω ξαναπεί ότι δε θεωρώ κάποιον τον καθαρά κορυφαίο όλων των εποχών, γιατί για να είσαι αντικειμενικά ο κορυφαίος πρέπει να βρίσκεσαι είτε στην κορυφή είτε πολύ κοντά σε αυτήν σε όλους τους θετικούς τομείς (από βασικά πράγματα όπως το πόσο μεγάλος σκόρερ είσαι μέχρι πράγματα του στιλ πόσο βελτίωσες την ομάδα σου στη ρούκι σεζόν σου ή πώς απέδωσες στους 7ους αγώνες των σειρών πλέι οφ που έπαιξες) και παράλληλα κανείς από τους αντιπάλους σου να μη βρίσκεται επίσης στην/κοντά στην κορυφή σε πολλούς στατιστικούς τομείς.

Στους θετικούς τομείς ουσιαστικά αγνοώ ή έστω θέτω σε διαφορετική βάση αυτόν της δημοφιλίας και των ανώνυμων ιντερνετικών φηφοφοριών, σύμφωνα με κάποιες εκ των οποίων, ο Κόμπι στα 31 του χρόνια είναι ήδη ανώτερος του Τσάμπερλεϊν, του Ράσελ, του Τζαμπάρ, του Μπερντ, κτλ. Σαν παράδειγμα θέτω μια τέτοια ψηφοφορία του ESPN στην οποία ο Κόμπι βρίσκεται στην 3 θέση, με περισσότερες πρωτιές από όλους τους προαναφερόμενους μαζί...

Εφόσον μιλάμε για ΝΒΑ, ψήφισα τον Τσάμπερλεϊν, λόγω του ότι, χωρίς τη βοήθεια των ΜΜΕ (περισσότερο θα έλεγα παρά την ύπαρξη των ΜΜΕ της εποχής, θα έλεγα) διαμόρφωσε το ίδιο το άθλημα σε βαθμό που κανείς σύγχρονός του ή μεταγενέστερος δεν κατάφερε. Θεωρώ τον Τζόρνταν τον κορυφαίο στην ιστορία των πλέι οφ και τον Τζαμπάρ μάλλον τον κορυφαίο σε γενικότερη μπασκετική καριέρα.
a bullet for your head
QUOTE(T.W.Is.M. @ Jun 19 2010, 02:05 ) *
Mην ξεχνας ομως τι εκανε ο Σακιλ και οι Λεικερς πριν ερθει ο Τζακσον και τι εκαναν με τον Τζακσον στον παγκο. Το οτι οι ασισταντ βοηθανε ουσιαστικα ειναι μια πραγματικοτητα του ΝΒΑ. Αλλωστε και ο Ντοκ Ριβερς εχει για ασισταντ εναν που μου διαφευγει το ονομα του αλλα ειναι μετρ της αμυνας και αυτος βρισκεται πισω απο την αμυνα των Σελτικς τα τελευταια χρονια. Δε μειωνει ομως αυτο το Ριβερς σαν προπονητη. Ισα ισα που ειναι πολυ καλος.
Και ξαναρωταω: Ποσα πρωταθληματα θα επαιρνε ο Τζορνταν αν δεν υπηρχε στον παγκο ο Τζακσον με το επιτελειο του(Τεξ Ουιντερς κλπ)? Κατα τη γνωμη μου 6 δε θα επαιρνε με τιποτα. Κι αν επαιρνε τα μισα πχ, θα θεωρειτο απο τοσο πολυ κοσμο σαν ο κορυφαιος ολων?

Ο μεχρι προτινος ασισταντ του Ριβερς ο Τομ Θιμποντο,αν δεν κανω λαθος ανελαβε τους Μπουλς.
Νομιζω οτι δεν πρεπει να ξεχναμε οτι ο Ντελ Χαρρις ειχε κανει αρκετα καλη δουλεια οσα χρονια δουλεψε στους Λεικερς.
Στην 1η 3ετια του Σακ & με τον Χαρρις στο τιμονι,οι Λεικερς ειχαν κανει πολυ καλα ρεκορ στη κανονικη περιοδο & κατορθωσαν & εφτασαν μια φορα στους ημιτελικους & μια φορα στους τελικους της δυσης.
Δεν βρηκε ''στρωμενη κατασταση'' ο Φιλ?
Δεν του 'κατσε καλα το ''ξεπεταγμα'' του Κομπε,η παρουσια του Ραις & το μεγαλειο του χοντρου?
Μια χαρα του καθησαν οι συγκυριες ΠΑΛΙ.... rolleyes.gif

Και τονιζω το ΠΑΛΙ...γιατι & στους Μπουλς βρηκε τελειως στρωμενη κατασταση... rolleyes.gif
Ο Νταγκ Κολλινς πηρε την ομαδα απ την μετριοτητα & την εφτασε μεχρι τους τελικους της ανατολης...(ενταξει...επαιξε & ο ανυπερβλητος τον ρολο του.. rolleyes.gif )..
Εκανε & ο Κραουζε τα μαγικα του(επιλογη Χορας Γκραντ,εφερε με ανταλλαγη τον Πιπεν)...
Δεν του 'κατσαν καλα οι συγκυριες?.. rolleyes.gif
Για τον γερο-Τεξ τα εχω ξαναπει...

Επειδη ειναι μια αρκετα ενδιαφερουσα κουβεντα,αλλα μπορει να ειμαστε λιγακι οφ-τοπικ,προτεινω να την συνεχισουμε σε ενα πιο καταλληλο topic-poll...
http://www.basketforum.gr/forum/index.php?showtopic=7098
Hoff
QUOTE(NBAholic @ Jun 19 2010, 20:17 ) *
Για τη θέση του κορυφαίου, έχω ξαναπεί ότι δε θεωρώ κάποιον τον καθαρά κορυφαίο όλων των εποχών, γιατί για να είσαι αντικειμενικά ο κορυφαίος πρέπει να βρίσκεσαι είτε στην κορυφή είτε πολύ κοντά σε αυτήν σε όλους τους θετικούς τομείς (από βασικά πράγματα όπως το πόσο μεγάλος σκόρερ είσαι μέχρι πράγματα του στιλ πόσο βελτίωσες την ομάδα σου στη ρούκι σεζόν σου ή πώς απέδωσες στους 7ους αγώνες των σειρών πλέι οφ που έπαιξες) και παράλληλα κανείς από τους αντιπάλους σου να μη βρίσκεται επίσης στην/κοντά στην κορυφή σε πολλούς στατιστικούς τομείς.

Ναι μεν ψήφισα Μάτζικ για λόγους που έχω ξαναγράψει, αλλά επί της ουσίας συμφωνώ με αυτή την άποψη. Μάλιστα, συμφωνώ και επαυξάνω, λέγοντας ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να κάνεις τις συγκρίσεις μεταξύ παικτών που έπαιζαν σε εντελώς διαφορετικές εποχές και σε διαφορετικές θέσεις. Το κλασικότερο παράδειγμα είναι Τζόρνταν και Ουίλτ...

Άλλοι θα μιλήσουν για τα πρωταθλήματα που είχε ο πρώτος, άλλοι για τα στατιστικά του δεύτερου, και πάει λέγοντας...

Η ουσία είναι πως απόλυτος στο ποιος είναι ο κορυφαίος δε γίνεται να είσαι και πραγματικά χαίρομαι που δε συμβαίνει αυτό εδώ πέρα...

Σαν τοπ 10 επιλέγω:

1. Magic
2. MJ
3. Wilt
4. Kareem
5. Bird
6. Russell
7. Big O
8. Kobe
9. Shaq
10. Duncan

Για μένα θέση έχουν και οι Χακίμ, Ουέστ ενώ η σειρά 1-5 μπορεί να ανακατευτεί σαν τράπουλα. Ο Σακίλ δεν είχε τη διάρκεια που θα ήθελα να δω, ίσως αν δεν τα τσουγκράγανε με τον Κόμπι να είχε μεγαλύτερη διάρκεια, μιας και αυτό το πέρα-δώθε σε ομάδες δε βοήθησε ποτέ και κανέναν. Ο δε Ντάνκαν ίσως χάνει σε δημοτικότητα λόγω της αντιεμπορικότητας των Spurs (και σαν θέαμα μες στο γήπεδο) και λόγω του low profile (ποτέ δεν είχε το promotion που είχαν άλλοι στη θέση του). Ωστόσο θεωρώ ότι ο Κόμπι με το 5ο, μάλλον τους ξεπέρασε. Δεν τον τοποθέτησα εκεί με βάση τις μελλοντικές τους εμφανίσεις αλλά με βάση τα τωρινά δεδομένα. Άλλα 3 χρονάκια να παίζει έτσι και δε θα χωρά αμφιβολία ότι ήταν ο κορυφαίος της γενιάς του (μη γνωρίζοντας την εξέλιξη του Λεμπρόν βεβαίως, καθώς και θεωρώντας τον Λεμπρόν μέλος της επόμενης γενιάς).
Air and King
Kαι για μενα δεν υπαρχει ξακαθαρο #1 ολων των εποχων..Υπαρχουν ομως 3 παιχτες που για μενα εχουν τις περισσοτερες αξιωσεις για να θεωρουνται το #1.Οι 2 απο τους 3 ειναι υποτιμημενοι κυριως λογω εποχης.Οταν βλεπεις τον Τζαμπαρ να εχει 1 ψηφο και τον Κομπι να εχει 5 που δεν ειναι πουθενα αυτη την στιγμη διπλα στον Τζαμπαρ των 6 MVP.Εστω και αν μιλαμε για μικρο δειγμα σε ψηφοφορια...Ενω ο Μπερντ ειναι ο 4ος βασικος υποψηφιος για το #1 στα δικα μου στανταρ αλλα οι αλλοι 3 εχουν κατι ακομα...

Τζορνταν,Τζαμπαρ και Τσαμπερλαιν...Ξεχωρα απο τα accolades του καθενος,τα στατιστικα,την κυριαρχια,τις παραστασεις αυτοι οι 3 εχουν για μενα και κατι που δεν το ειχε κανενας αλλος απο τους G.O.A.T Candidates.Ηταν οι καλυτεροι παιχτες στον κοσμο για τους περισσοτερους σχεδον για 8 χρονια.

Οτι και να εκανε ο Ρασσελ ολοι ακομα και οι οπαδοι του τοτε και τωρα ηξεραν κατα βαθος(και ας μην τα παραδεχονταν/νται) οτι ο Γουιλτ ηταν ο καλυτερος παιχτης απο τους 2.Τα πρωταθληματα τα κερδιζουν οι ομαδες και ετσι ο Ρασσελ ηταν το αγαπημενο παιδι των μιντια.
Ο Τσαμπερλαιν ομως ηταν ο πιο ολοκληρωμενος και ο καλυτερος παιχτης σχεδον ολη την δεκαετια του 60.Δειτε την μπασκετικη του μεταβαση απο το '62 στο '67.Απολυτα ολοκληρωμενος παιχτης.Το παιχνιδι του αγγιξε το τελειο σε ολα.Εκτος απο τις βολες..Ο μεγαλος Τζερι Γουεστ σε ενα αφιερωμα ελεγε οτι "βλεποντας κανεις τον Γουιλτ να παιζει με τους αλλους ειναι σαν να βλεπεις ενα αντρα να παιζει με μικρα παιδια".Τετοια ηταν η διαφορα του απο τους υπολοιπους.

Ο Τζαμπαρ ειναι η δεκαετια του 70..Οσο φιντανακια και αν ξεφυτρωναν οι διαφοροι Καουενς,Μακαντου και ο Γουολτον ο Καριμ ηταν ο καλυτερος παιχτης της γης κοντα μια 10ετια...Μπορει να μην πηρε πρωταθληματα πολλα πριν το 80 αλλα ηταν ο 1# της εποχης για μεγαλο χρονικο διαστημα..Θαυμαστε καριερα σε ολα τα επιπεδα.High Scool,NCAA,NBA...
Τα πιο πολλα MVP κανονικης περιοδου στην Ιστορια του ΝΒΑ....6.

Και τελος ο Τζορνταν...Εκει που ολοι προσπαθουσαν αλλα ματαια να απαντησουν στο ερωτημα Ματζικ η Μπερντ απο το '88 και μετα(που για πολλους αρχισε να θεωρειται ο καλυτερος) ηρθε ενας υπεραθλητης να αποδειξει οτι εγω ειμαι ο #1.Βρειτε ποιος ειναι το #2 και το #3 μεταξυ σας.
Ο Τζορνταν υπηρξε ο καλυτερος παιχτης στον κοσμο κατα γενικη ομολογια απο το 1988 μεχρι το 1998 με διαλειμμα το '93-'95..Μια 8-αετια δηλαδη...

Αυτοι οι 3 αναγνωριστηκαν οι καλυτεροι στον κοσμο απο την πλεοψηφια σε τοσο μεγαλα χρονικα διαστηματα....Για μενα ειναι ενα μεγαλο συν αυτο για να εχουν τις μεγαλυτερες αξιωσεις για το #1 ever...

Κανεις δεν κρυβεται πισω απο το δαχτυλο του.Ολοι ξερουμε οτι ο Τζορνταν εχει τις περισσοτερες προτιμησεις...Αλλα στο βαθμο που καποιοι νομιζουν η διαφορα του δεν ειναι τοσο μεγαλη...
Τσαμπερλαιν και Τζαμπαρ ειναι υποτιμημενοι οσο δεν παει...
Τον Τσαμπερλαιν μαλιστα τον κατηγορησαν πολλοι οτι εβγαζε χολη για τον Τζορνταν στα πρωτα του χρονια...Ελεγε οτι ο MJ εκανε συνεχως βηματα και δεν τα σφυριζαν...Οτι αυτος δεν ειχε ηρωες τυπου Παξσον...
Η πικρα του Τσαμπερλαιν ηταν μεγαλη...Αυτη ειναι η αληθεια..Πιστευε στον ευατο του οπως και ο Τζαμπαρ οτι ειναι οι καλυτεροι...
Andreas_lfc
Scottie Pippen: LeBron could be best

http://sports.espn.go.com/chicago/nba/news/story?id=6599168

Άλλη μία δήλωση θαυμασμού από τον "Ινδιανό".
captain charisma
http://www.gazzetta.gr/article/item/198534...those-ton-pipen

o τζαμπαρ την ειπε στο πιπεν...
NBAholic
Καλά, ο Τζαμπάρ και ο Ράσελ έχουν μαζί 1 ψήφο και ο Κόμπι μόνος του έχει 5; Να, για κάτι τέτοιους λόγους δεν μπορώ να σχολιάσω αρνητικά μερικά κατά τα άλλα πικρόχολα σχόλια του Τζαμπάρ, όπως αυτά που είπε στον Πίπεν (και ποιος είναι άραγε ο "άλλος" που πήρε μια ψήφο; Ελπίζω όχι ο Λεμπρόν ή ο Γκάλης tongue.gif ).
Razorblade Fish
QUOTE(NBAholic @ Jun 1 2011, 22:51 ) *
Καλά, ο Τζαμπάρ και ο Ράσελ έχουν μαζί 1 ψήφο και ο Κόμπι μόνος του έχει 5; Να, για κάτι τέτοιους λόγους δεν μπορώ να σχολιάσω αρνητικά μερικά κατά τα άλλα πικρόχολα σχόλια του Τζαμπάρ, όπως αυτά που είπε στον Πίπεν (και ποιος είναι άραγε ο "άλλος" που πήρε μια ψήφο; Ελπίζω όχι ο Λεμπρόν ή ο Γκάλης tongue.gif ).

Ο Διαμαντιδης smiley.gif
Murdoc
Το πιο ξεκαθαρο Νο1 ειναι ο Γουιλτ Τσαμπερλαιν!!!Πρωτος Ριμπαουντερ,ο καλυτερος σκορερ ολων των εποχων,ισως και πρωτος μπλοκερ αν καταμετρουσαν αυτη τη κατηγορια την εποχη που επαιζε!!!!
Νομιζω δεν χωραει αμφιβολια οτι του ανηκει αυτη η θεση!!!Ασχετα που στις ψηφοφοριες δεν παιρνει ψηφους μιας και αγωνιστηκε πιο παλια, οι περισσοτεροι στην Ελλαδα εμαθαν το ΝΒΑ απο τον Τζορνταν ή το Ματζικ και τον Μπερντ(οπως και εγω) αλλα δεν ειναι κριτηρια δικαιης κρισης για τον καλυτερο παικτη ever!
Οπως δεν ειναι κριτηρια και το ποσο θεαμα προσφερει καποιος!!

Σαν νο 2 θα εβαζα τον Οσκαρ Ρομπερτσον υπερεχει του Τζορνταν σε ολες τις στατιστικες κατηγοριες με διαφορα εκτος απο το σκοραρισμα ισως, αλλα τι να το κανεις αν κανει πολλες δουλειες μαζι ασσιστ, ριμπαουντ!Αμυνα δεν καταμετρονταν τοτε αλλα ηταν πολυ καλος αμυντικος απο οτι εχω δει ψαχνοντας!!!

Νο 3 Τζορνταν απλα!!!ο Καλυτερος παικτης των πλειοφ!!Και ο 2ος καλυτερος σκορερ στην ιστορια!!!

Νο 4 Τζαμπαρ δε θα τον εβαζα σαν καλυτερο σκορερ και παικτη λογω περισσοτερων συνολικων ποντων στο Νο1 μιας και επαιξε περισσοτερα χρονια 19 εναντι 13 - 16 που ειχαν οι παραπανω !!Να σημειωθει επισης οτι δεν εχει χασει και πολλα παιχνιδια λογω τραυματισμων οπως ο Τσαμπερλαιν που δυο σεζον σχεδον τις εχασε εντελως!!

Απο εδω και κατω αρχιζουν τα δυσκολα!!
Θα παω με αποψη τη προσφορα παικτων θα βαλω τον Ρασελλ στο 5

Χακιμ Ολαζουον στο 6 (κορυφαιος σε αμυνα και επιθεση)
Ματζικ στο 7
Μπερντ στο 8
Duncan sto 9
Shaq στο 10
Kobe στο 11
----------------------------------------------


ΑΠΟΡΙΑ ΤΟΝ DR J(Julius Erving) πως τον βαλατε σαν υποψηφιο Νο1???Καλυτερα να βαζατε τον Moses Malone που εχει πιο μεγαλη καριερα και διακρισεις!!!!
Air and King
Ο Πιππεν ειπε οτι ο ΛεΜπρον ειναι ο κορυφαιος ολων των εποχων.....Μαλιστα...Εχω χασει επεισοδια.....Και ο Καριμ απο οτι βλεπω την πηγε αλλου την κουβεντα οτι "Κυριε Πιππεν αντι να σκεφτεσαι Τζορνταν η ΛεΜπρον δες εμενα τον Γουιλτ,τον "Ρασσ" κ.τ.λ"....Ωραια πραγματα...Τα ειπα και στο τελευταιο ποστ εδω περα..Ο Καριμ πιστευει στον ευατο του σαν G.O.A.T....

Παντως ειναι εκπληκτικο οτι το χυμα ο ΛεΜπρον ειναι κορυφαιος ολων των εποχων εστω και απο τον Πιππεν ειναι υμνος που συμβαινει ξανα σε 26χρονο παιχτη χωρις πρωταθλημα....Συμπτωση μαλλον...
Quincy
Δεν είπε ότι είναι καλύτερος, αλλά ότι θα μπορούσε να γίνει ο καλύτερος. Και δεν έχει κι άδικο εδώ που τα λέμε. Με τέτοια αθλητικά προσόντα έχεις το potential να ξεπεράσεις τον καθένα. Αλλά θέλει δουλειά ακόμα ο ΛεΜπρον, εδώ δεν τα κατάφερε ο Κόμπε.

Βέβαια όλα αυτά που ακούγονται και τα "βαφτίσια" του Τζέιμς ως καλύτερου ever πιο πολύ διαφήμηση στο προιν είναι παρά αλήθεια. Δεν πιστεύω ότι ο Πίπεν που έχει δει τον Τζόρνταν να κάνει πράγματα και θάματα, να σαρώνει τα πάντα με τους Μπουλς, να παίρνει ότι βραβείο υπάρχει να πιστεύει ότι ο Μπρον που εκτός από τους τελικούς του '07 και ένα season MVP είναι ο καλύτερος (εκτός αν έχει κερδίσει και τίποτα άλλο και δεν το θυμάμαι). Αν είναι δυνατόν.
Anaz
Να κάνω μια ερωτηση..?
Περα απο τίτλους, MVP και ιστορίες..
Αυτη τη στιγμη παρακολουθούμε τον Λεμπρον μάλλον στα prime του.
Μιας και μπορει να διαφέρει σαν παίχτης απο τον Τζόρνταν, αλλα δεν διαφέρει δα και ΤΟΣΟ που να μην μπορει να γινει μια απευθειας σύγκριση, εχοντας παρακολουθήσει τον Τζορνταν στα prime του πιστευει αλήθεια κανεις οτι είναι καλύτερος??
Ας αφησουμε λίγοα τα στατιστικά στην ακρη. Η ΕΙΚΟΝΑ που δίνει ο παιχτης μεσα στο γήπεδο με την παρουσια του στα πλευοφ.. Για μένα μπορει να είναι αρκετη για να τον κάνει τον καλύτερο παιχτη αυτη τη στιγμη, αλλα με τίποτα καλύτερο του Τζόρνταν. Ακόμα και στα καλα του βραδια που θα πάρει πανω του το ματς, δεν σου δίνει ρε παιδι μου αυτη τη σιγουριά κι αυτη την αίσθηση του "μη αντιμετωπίσιμου" που σου'δινε ο Τζόρνταν,μολις επαιρνε τη μπάλα.
Θυμάμαι πχ τις προάλλες τον Λεμπρον να καθαρίζει το ματς με το Σικάγο στο τέλος, αλλα ακόμη και τότε ΔΕΝ σου δινε αυτο το αίσθημα που σου δινε ο Τζόρνταν στο τέλος των αγώνων, που έλεγες με κάποιο τρόπο θα το καθαρισει τωρα.. Μπορει να εβαλε καποια μεγάλα σουτ, αλλα σπατάλησε κι αρκετες επιθέσεις.
Badass
Θέλω κάποια στιγμή να γράψω σε αυτό το τόπικ, αλλά απαιτεί χρόνο για σκέψη και γράψιμο που τώρα δεν έχω. Πάντως μετά από αυτό που είπε ο Πίπεν οι αντιδράσεις δεν ήταν μόνο από τον Τζαμπάρ αλλά και 5-6 ακόμα παίχτες του παρελθόντος
Air and King
Αυτο ειναι μια καλη επισημανση....Αλλα και παλι αυτα τα λες και τα σκεφτεσαι με τον Τζορνταν του 91 και μετα...Δηλαδη του 28χρονου και μετα Τζορνταν...
Και ο Τζορνταν πριν το '89 και τα νικητηρια με Κλιβελαντ το the shot και το νικητηριο καλαθι με ταμπλο απεναντι στους Πιστονς την ιδια χρονια στο 3ο παιχνιδι της σειρας δεν εδινε αυτη την σιγουρια που μας εδινε αργοτερα..

Αν ειναι καλυτερος παιχτης ο ΛεΜπρον απο τον Τζορνταν?Σαν πασερ και ριμπαουντερ ναι ειναι...Σαν σκορερ οχι....Σαν αμυντικος παλι δινω ενα προβαδισμα στον Τζορνταν αλλα θεωρω οτι και ο Τζορνταν ηταν υπερτιμημενος σαν αμυντικος...Και αυτο το λεω γιατι μου φαινεται αδιανοητο το οτι ενας περιφερειακος πηρε το DPOY το '88.Σε καμια περιπτωση ο Τζορνταν δεν ηταν καλυτερος αμυντικος απο τον Χακιμ εκεινη την χρονια...Για να μην πω και απο τον Ιτον και υπερβαλω....
Οπως υπερτιμημενος θα ηταν ο ΛεΜπρον αν εβγαινε DPOY αντι του Χαουαρντ......
Στα 26 τους θεωρω τον Τζορνταν ελαφρως καλυτερο και αυτο γιατι το 89 ο Τζορνταν ηταν στο φουλ στην πιο all around χρονια του..
Απο εκει και περα σαν clutch ο Τζορνταν σαφως ειναι ανωτερος ωστοσο οπως ειπα ο ΛεΜπρον κρινεται και θα κριθει ακομα για αρκετα χρονια ποσο καλος η ποσο κακος και σε αυτο τον τομεα....
Ο Τζορνταν πριν το 89 δεν αντιμετωπιζοταν με τοσο δεος σαν clutch παιχτης οσο στην συνεχεια '89-'98.

Οσο αφορα το μπασκετικο στυλ προφανως και ο Τζορνταν ηταν πιο ντελικατος και αερινος απο ενα παιχτη που ειναι μια light εκδοση του Mαλοουν....Kαι προφανως ο Τζορνταν ειχε πιο πολλες κινησεις στο ποστ αλλα και οσο αφορα εν σταση προσποιησεις,ντριπλα...Αλλα και παλι ξανα λεω ο Τζορνταν γλυκανε με τα χρονια....Δειτε ενα παιχνιδι του Τζορνταν απο το '87 για πραδειγμα μετα απο το '91-93' και μετα απο 96'-'98 και θα δειτε διαφορες και σε τροπο παιχνιδιου και σε στυλ...Πολυ πιο επιθετικο το στυλ του MJ στις αρχες του στο Σικαγο ενω για παραδειγμα το '96-'98 ειχε γινει ενας παιχτης που το μεγαλυτερο μερος του επιθετικου ταλεντου το περναγε ποσταροντας ενω φαινοταν ακομα πιο τεχνιτης παρολο που τα ποσοστα του και οι αριθμοι ηταν λιγο πεσμενοι....


Το μονο αγκαθι του ΛεΜπρον ειναι το ποσταρισμα...Δεν ξερει να ποσταρει..Κατα τα αλλα και το σουτ εχει φτιαξει και clutch ειναι...Αλλα στο ποσταρισμα πραγματικα ειναι αγαρμπος....
Στην πασα ειναι εκπληκτικος ενω και σαν αμυντικος επισης πολυ καλος...Ενας απο τους 4-5 καλυτερους του πρωταθληματος.....
Ο καλυτερος παιχτης του κοσμου αυτη την στιγμη και για μενα απο το 2008 και μετα.......


Καλυτερος απο τον Τζορνταν η ισαξιος θα φανει μεσα στα επομενα 4-5 χρονια(σιγουρα δεεν ειναι ευκολο).....Αυτη την στιγμη εχει να παρει το πρωταθλημα + το ΜVP των Τελικων.....Ο Γουειντ παραμονευει και δεν ειναι Πιππεν σαν τον Πιππεν......Και αν το χασει ο Μπρον θα γελανε οι haters του...Ετσι ειναι αυτα!
SoKRaM
QUOTE(captain charisma @ Jun 1 2011, 21:54 ) *
http://www.gazzetta.gr/article/item/198534...those-ton-pipen

o τζαμπαρ την ειπε στο πιπεν...


Ο Τζαμπαρ διορθωσε τον Πιπεν γιατι δεν ειπε αυτον GOAT . χαχαχα Αυτα μου θυμιζουν κατι συνεντευξεις Δομαζου - Αντωνιαδη που λενε ''Ενταξει δε λεμε τα παιδια επαιξαν καλα και προκριθηκαν αλλα αυτο που καναμε εμεις στο Γουεμπλει δε προκειτε να το κανει κανεις ποτε'' Σωνει και καλα ο κοσμος να μεινει για να υμνει κατι που εγινε πριν απο 40 χρονια.
Dwyane ''the flash'' Wade
QUOTE(SoKRaM @ Jun 2 2011, 18:25 ) *
Ο Τζαμπαρ διορθωσε τον Πιπεν γιατι δεν ειπε αυτον GOAT . χαχαχα Αυτα μου θυμιζουν κατι συνεντευξεις Δομαζου - Αντωνιαδη που λενε ''Ενταξει δε λεμε τα παιδια επαιξαν καλα και προκριθηκαν αλλα αυτο που καναμε εμεις στο Γουεμπλει δε προκειτε να το κανει κανεις ποτε'' Σωνει και καλα ο κοσμος να μεινει για να υμνει κατι που εγινε πριν απο 40 χρονια.


ναι,πρωτα ζηταγε αγαλμα απο τους λεικερς και τωρα στελνει επιστολες...
Anaz
QUOTE
Αν ειναι καλυτερος παιχτης ο ΛεΜπρον απο τον Τζορνταν?Σαν πασερ και ριμπαουντερ ναι ειναι...Σαν σκορερ οχι....Σαν αμυντικος παλι δινω ενα προβαδισμα στον Τζορνταν αλλα θεωρω οτι και ο Τζορνταν ηταν υπερτιμημενος σαν αμυντικος...
Καλα τα ριμπαουντ εφοσον μιλαμε για περιφερειακο, και η διαφορα ειναι ουτως η αλλως μικρη δεν μπαινουν καν στην εξισωση, κατ'εμε. ειναι τελειως non factor στη συγκεκριμενη συγκριση. Το "καλυτερος πασερ" θεωρω οτι σηκωνει κι αυτο κουβεντα. Δεν ειναι και ΤΟΣΟ ξεκαθαρο και σιγουρο όσο αφηνεται να εννοηθει συνηθως.

QUOTE
Καλυτερος απο τον Τζορνταν η ισαξιος θα φανει μεσα στα επομενα 4-5 χρονια(σιγουρα δεεν ειναι ευκολο)....
σιγουρα. αλλα επειδη εχει γινει λιγο εμμονη το ζητημα, ας μην ξεχναμε οτι περα απο στατιστικα, τιτλους και διακρισεις, πανω απ'ολα υπαρχει η ΕΙΚΟΝΑ του παιχτη στο παρκε. Που κι αυτη τη στιγμη με τον Λεμπρον στα 26 του πλεον, εξακολουθει κατα τη γνωμη μου να υστερει ξεκαθαρα του Τζορνταν.
Air and King
QUOTE(Anaz @ Jun 3 2011, 11:51 ) *
Καλα τα ριμπαουντ εφοσον μιλαμε για περιφερειακο, και η διαφορα ειναι ουτως η αλλως μικρη δεν μπαινουν καν στην εξισωση, κατ'εμε. ειναι τελειως non factor στη συγκεκριμενη συγκριση. Το "καλυτερος πασερ" θεωρω οτι σηκωνει κι αυτο κουβεντα. Δεν ειναι και ΤΟΣΟ ξεκαθαρο και σιγουρο όσο αφηνεται να εννοηθει συνηθως.

σιγουρα. αλλα επειδη εχει γινει λιγο εμμονη το ζητημα, ας μην ξεχναμε οτι περα απο στατιστικα, τιτλους και διακρισεις, πανω απ'ολα υπαρχει η ΕΙΚΟΝΑ του παιχτη στο παρκε. Που κι αυτη τη στιγμη με τον Λεμπρον στα 26 του πλεον, εξακολουθει κατα τη γνωμη μου να υστερει ξεκαθαρα του Τζορνταν.

To ριμπαουντ μπορει να ειναι non factor αλλα ειναι ενας τομεας του παιχνιδιου....Το καλυτερος πασερ παλι ειναι σημαντικο.....Ο Τζορνταν ηταν και αυτος εξαιρετικος πασερ αλλα ο ΛεΜπρον ειναι καλυτερος και βλεπει πιο πολυ γηπεδο με καλυτερα playmaking skills.Αλλωστε περναει πολυ περισσοτερο με την μπαλα στα χερια απο οτι ο Τζορνταν(με εξαιρεση το μισο του '89).Και φυσικα ο Τζορνταν ειναι πολυ καλυτερος Off The Ball παιχτης.Αλλα ακομα και αν πιστευεις οτι σηκωνει κουβεντα πες τι πιστευεις....

Τελος η εικονα παλι εχει να κανει με το οτι εχεις/εχουμε ολοκληρωμενη εικονα του Τζορνταν σαν καριερα και γενικοτερα σαν παιχτη...Στα 26 και οι δυο τους δεν υπαρχει τοσο μεγαλη διαφορα σε καμια περιπτωση....Δεν ξερω τι θα κανει ο ΛεΜπρον αλλα ηδη εχει ξεκινησει να κρινεται πιο ξεκαθαρα απεναντι στον Τζορνταν...Τωρα και για τα επομενα 5-6 χρονια.....Αυτη την στιγμη παντως στους Τελικους εχει "πονοκεφαλο"...
Air and King
Ας σεβαστουμε λιγο και τον Τζαμπαρ...Ας σκεφτουμε οτι αυτος ο παιχτης ηταν ο καλυτερος στα 70'ς ενω ακομα και στα γεραματα ηταν πολυ χρησιμος για την ομαδα του....

Ο Τζαμπαρ εβγαλε μια πικρα γιατι ο Τζορνταν και οι υμνοι που ακουγε οταν επαιζε εκαναν πολυ κοσμο να ξεχναει τον ιδιο,τον Τσαμπερλαιν,τον Ρασσελ........Και προφανως η ευκολια που βγαινει απο καποιους ο Τζορνταν σαν Κορυφαιος ολων των εποχων η απο την αλλη η ευκολια που βαζουν σε ντιμπειτ τον ΛεΜπρον κανει αλλους Θρυλους του παρελθοντος να θεωρουνται αδικημενοι....Για μενα ειναι φυσιολογικη η αντιδραση του Καριμ...

captain charisma
μου κανει εντυπωση που στην επιστολη δεν αναφερεται καν στο ματζικ τζονσον και τον λαρι μπερντ...και πολυ κακως δεν αναφερει το ματζικ διοτι οι λεικερς οφειλουν τη κυριαρχια τους στα 80's στο ματζικ τζονσον και υστερα στο τζαμπαρ...αμφιβαλω αν θα επαιρνε αλλο πρωταθλημα χωρις τον ματζικ ο καριμ...οποτε δεν πρεπει να νιωθει αδικημενος...
αναφορα ουτε σε ρομπερτσον εκανε..και βγαζει το αχτι του απεναντι στο μοναδικο μαικλ....για μενα goat δεν ειναι σε καμια περιπτωση αλλα μεσα στους 10 καλυτερους και στο τοπ5 των σεντερ μαζι με τσαμπερλεν ρασελ σακιλ και χακιμ...
Dwyane ''the flash'' Wade
QUOTE(captain charisma @ Jun 3 2011, 10:50 ) *
μου κανει εντυπωση που στην επιστολη δεν αναφερεται καν στο ματζικ τζονσον και τον λαρι μπερντ...και πολυ κακως δεν αναφερει το ματζικ διοτι οι λεικερς οφειλουν τη κυριαρχια τους στα 80's στο ματζικ τζονσον και υστερα στο τζαμπαρ...αμφιβαλω αν θα επαιρνε αλλο πρωταθλημα χωρις τον ματζικ ο καριμ...οποτε δεν πρεπει να νιωθει αδικημενος...
αναφορα ουτε σε ρομπερτσον εκανε..και βγαζει το αχτι του απεναντι στο μοναδικο μαικλ....για μενα goat δεν ειναι σε καμια περιπτωση αλλα μεσα στους 10 καλυτερους και στο τοπ5 των σεντερ μαζι με τσαμπερλεν ρασελ σακιλ και χακιμ...


με καλυψες... thumbsup.gif
NBAholic
QUOTE(captain charisma @ Jun 3 2011, 13:50 ) *
μου κανει εντυπωση που στην επιστολη δεν αναφερεται καν στο ματζικ τζονσον και τον λαρι μπερντ...και πολυ κακως δεν αναφερει το ματζικ διοτι οι λεικερς οφειλουν τη κυριαρχια τους στα 80's στο ματζικ τζονσον και υστερα στο τζαμπαρ...αμφιβαλω αν θα επαιρνε αλλο πρωταθλημα χωρις τον ματζικ ο καριμ...οποτε δεν πρεπει να νιωθει αδικημενος...
αναφορα ουτε σε ρομπερτσον εκανε..και βγαζει το αχτι του απεναντι στο μοναδικο μαικλ....για μενα goat δεν ειναι σε καμια περιπτωση αλλα μεσα στους 10 καλυτερους και στο τοπ5 των σεντερ μαζι με τσαμπερλεν ρασελ σακιλ και χακιμ...


Αφενός, ίσως να μην τους θεωρεί συνυποψήφιους, αλλά λίγο κατώτερους, αφετέρου, θέλει να κάνει νύξη σε όσους έχουν ξεχαστεί κάπως από το χρόνο. Ο Μάτζικ και ο Μπερντ δεν έχουν ξεχαστεί και τόσο.
Δεν ξέρω τι θα έκανε ο Καρίμ χωρίς το Μάτζικ, παρότι και ο Μάτζικ κατέκτησε μόνο 1 από τα 5 πρωταθλήματά του με τον Καρίμ σε ρόλο "μη σταρ". Δεν ήταν όμως μόνο οι Λέικερς η μόνη βαθιά ομάδα της εποχής. Και στο Μιλγουόκι να έμενε, θα είχε δίπλα του στα 80'ς Μονκρίφ, Κάμινγκς και πιθανότατα κάποιον καλό μη σέντερ στη θέση του Σίκμα.

Αν ο Μάικλ θεωρείται σχεδόν "εκ των πραγμάτων" σαν ο GOAT, με την ίδια σχεδόν άνεση που θεωρούσαμε κι εμείς τον Γκάλη (και οι περισσότεροι εξακολουθούμε να τον θεωρούμε, κι ας μην αρέσει στους φανς του Διαμαντίδη αυτό) κι όπως ανέφερε και ο Air&King, ο κόσμος έχει μόνο μάτια για τα 2-3άρια, καθώς αυτοί έχουν το πιο κοντινό παιχνίδι σε αυτό του MJ κι από τη στιγμή που και ο Πίπεν έκανε ακριβώς αυτό, για ποιο λόγο να αναφερθεί ο Καρίμ σε κάποιον άλλο; Όπως είπα και προηγουμένως, αυτό αντικατοπτρίζεται τέλεια κι από τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας αυτής, όπου ο Κόμπι έχει περισσότερες ψήφους από τον Καρίμ ή το Ράσελ. Ε, βέβαια, αφού εδώ και 10 χρόνια συγκρίνεται διαρκώς με τον "εκ των πραγμάτων" GOAT, κάποιοι θα πίστεψαν ότι κάπου στην πορεία ξεπέρασε όλους τους άλλους...
Air and King
QUOTE(captain charisma @ Jun 3 2011, 13:50 ) *
μου κανει εντυπωση που στην επιστολη δεν αναφερεται καν στο ματζικ τζονσον και τον λαρι μπερντ...και πολυ κακως δεν αναφερει το ματζικ διοτι οι λεικερς οφειλουν τη κυριαρχια τους στα 80's στο ματζικ τζονσον και υστερα στο τζαμπαρ...αμφιβαλω αν θα επαιρνε αλλο πρωταθλημα χωρις τον ματζικ ο καριμ...οποτε δεν πρεπει να νιωθει αδικημενος...
αναφορα ουτε σε ρομπερτσον εκανε..και βγαζει το αχτι του απεναντι στο μοναδικο μαικλ....για μενα goat δεν ειναι σε καμια περιπτωση αλλα μεσα στους 10 καλυτερους και στο τοπ5 των σεντερ μαζι με τσαμπερλεν ρασελ σακιλ και χακιμ...

Αν το σκεφτεις καλυτερα ισως και να ειναι και για σενα G.O.A.T υποψηφιος...6 ΜVP κανονικης περιοδου(πολυνικης του βραβειου),2 ΜVP τελικων,σχεδον 10 χρονια καλυτερος παιχτης στον κοσμο,διαρκεια απιστευτη και το skyhook ηταν η πιο ασταματητη κινηση.......
Και ολα αυτα απο μενα που δεν υπηρξα ποτε κανενας φανατικος οπαδος του Τζαμπαρ αλλα ο ανθρωπος ειναι στα σιγουρα G.O.A.T candidate αντικειμενικα!

Και κατι ακομα...Ο Τζορνταν ειναι μεγαλος,τεραστιος και οτι θες....Συμφωνουμε ολοι σε αυτο.....Αλλα ποσο καλυτερος ηταν απο τον Τζαμπαρ της Δεκαετιας του 70?Καποιοι καταλογιζουν στον Καριμ οτι πηρε ενα πρωταθλημα χωρις τον Ματζικ..Αν ο Τζαμπαρ στο prime επαιζε του λεω εγω στους Νικς της Δεκαετιας του 90 αντι του Γιουινγκ..Θα επαιρναν 6 πρωταθληματα οι Μπουλς?Ποιος θα σταματαγε τον Τζαμπαρ απο το να βαζει 40αρες?Ο Καρτραιτ?Ο Τζαμπαρ στο πικ του θα ειχε τον πρωτο λογο απεναντι στον Χακιμ,τον Ρομπινσον και τον Γιουινγκ....Δεν σταμαματιοταν ο Καριμ...
Ψαχτε να βρειτε παιχνιδια του Καριμ απο την Δεκαετια του 70 και θα αλλαξατε για πολλα πραγματα αποψη......
Quincy
Πολύ δύσκολο να βρεθεί απάντηση. Γιατί δεν υπάρχουν ξεκάθαρα κριτήρια. Βασικά ξεκάθαρα είναι τα κριτήρια απλά δεν βρίσκεται τρόπος να ενωθούν μεταξύ τους ώστε να υπερτερήσει ένας έναντι όλων των άλλων. Ο ένας υπερτερεί σε πρωταθήματα, ο άλλος στις στατιστικές, ο άλλος σε ατομικές διακρίσεις κλπ κλπ κλπ. Για να βρεθεί ο μεγαλύτερος από τους μεγάλους πρέπει να αποφασίσουμε πρώτα πιο κριτήριο απ όλα αυτά είναι το σημαντικότερο, και να τεθεί ως βαρόμετρο της σύγκρισης. Πιστεύω ότι τα στατιστικά και οι ατομικές διακρίσεις είναι "βαρύτερα" από τα πρωταθληματα καθώς κρίνουμε τους παίκτες ως μονάδες, ενώ τα πρωταθλήματα τα κερδίζουν οι ομάδες.
SoKRaM
QUOTE(ronin @ Jun 3 2011, 08:09 ) *
ναι,πρωτα ζηταγε αγαλμα απο τους λεικερς και τωρα στελνει επιστολες...


Και ειδες πως το εκλεισε ετσι? ''Ο Πρωτος σκορερ ολων των εποχων'' smiley.gif
Dwyane ''the flash'' Wade
QUOTE(SoKRaM @ Jun 3 2011, 15:40 ) *
Και ειδες πως το εκλεισε ετσι? ''Ο Πρωτος σκορερ ολων των εποχων'' smiley.gif


ε ενταξει,μεταξυ μας...σε αυτο αληθεια ελεγε... rolleyes.gif
SoKRaM
QUOTE(ronin @ Jun 4 2011, 10:25 ) *
ε ενταξει,μεταξυ μας...σε αυτο αληθεια ελεγε... rolleyes.gif


Δεν ειπε κανεις οτι ελεγε ψεμματα... απλα το εγραψε '' ετσι για να μη το ξεχνανε μερικοι '' Ο Τζεισον Κιντ οταν κανει δηλωσεις γιατι δε λεει ''ο τριτος ανθρωπος με τα περισσοτερα τριπλ νταμπλ'' ? smiley.gif
Dwyane ''the flash'' Wade
QUOTE(SoKRaM @ Jun 4 2011, 16:51 ) *
Δεν ειπε κανεις οτι ελεγε ψεμματα... απλα το εγραψε '' ετσι για να μη το ξεχνανε μερικοι '' Ο Τζεισον Κιντ οταν κανει δηλωσεις γιατι δε λεει ''ο τριτος ανθρωπος με τα περισσοτερα τριπλ νταμπλ'' ? smiley.gif


ελα ντε!!!και ο κιντ δεν ζητησε καν αγαλμα... ohmy.gif
Air and King
Μιας και ο Μπερντ ειναι G.O.A.T candidate δηλωσε οτι “His work ethic, his loyalty to his country. It’s really an honor for me to have people compare us." για τον Νοβιτσκι...Στην Ευρωπη βεβαια υπαρχουν ανθρωποι που ακομα δεν θεωρουν τον Νοβιτσκι τον G.E.O.Α.T.......Δεν ξερω γιατι ακομα υπαρχει ντιμπειτ και απο την αλλη ο Μπερντ λεει οτι ειναι τιμη του να τον συγκρινουν με τον Γερμανο....
Ο Νοβιτσκι δεν ειναι Μπερντ και ουτε θα γινει...Γιατι δεν ειναι καλυτερος leader,πασερ και κυριως all around ταλεντο απο τον Θρυλο των Σελτικς και γιατι ο Μπερντ ηταν ενας παιχτης που στα 30 θεωρουταν απο πολλους ο Κορυφαιος ολων των εποχων μετα το πρωταθλημα του '86....
Ομως μπορουμε να μπουμε οτι ο Μεγαλος Νοβιτσκι εκτος οτι ειναι μακραν ο Κορυφαιος Ευρωπαιος στην Ιστορια του Παγκοσμιου μπασκετ ειναι και οτι κοντυνοτερο ειδαμε στον Μπερντ εδω και 20 χρονια.......
morfi
QUOTE(Air and King @ Jun 5 2011, 13:02 ) *
Ομως μπορουμε να μπουμε οτι ο Μεγαλος Νοβιτσκι εκτος οτι ειναι μακραν ο Κορυφαιος Ευρωπαιος στην Ιστορια του Παγκοσμιου μπασκετ ειναι και οτι κοντυνοτερο ειδαμε στον Μπερντ εδω και 20 χρονια.......

Θα έλεγα ότι ο ΛεΜπρόν είναι ότι πιο κοντινό έχουμε δει στο Λάρυ Μπερντ. Ο Νοβίτζκι μπορεί να είναι το ίδιο καλός σκόρερ αλλά δεν είναι καλύτερος ριμπάουντερ, πασέρ και σίγουρα όχι καλύτερος αμυντικός. Σε όλα αυτά υπερέχει και πλησιάζει πολύ ο ΛεΜπρόν.
Air and King
QUOTE(morfi @ Jun 5 2011, 13:19 ) *
Θα έλεγα ότι ο ΛεΜπρόν είναι ότι πιο κοντινό έχουμε δει στο Λάρυ Μπερντ. Ο Νοβίτζκι μπορεί να είναι το ίδιο καλός σκόρερ αλλά δεν είναι καλύτερος ριμπάουντερ, πασέρ και σίγουρα όχι καλύτερος αμυντικός. Σε όλα αυτά υπερέχει και πλησιάζει πολύ ο ΛεΜπρόν.

Σαν λευκος ειναι ο Νοβιτσκι....Σαν all around ειναι ο ΛεΜπρον αλλα η πρεμουρα ολων εχει να κανει με το "λευκος οτι κοντυνοτερο στον Μπερντ"....Aλλωστε ο ΛεΜπρον αργα η γρηγορα θα χτυπιεται με τον Μπερντ σαν ο ποιος ειναι το καλυτερο 3αρι της Ιστοριας.
morfi
QUOTE(Air and King @ Jun 5 2011, 13:29 ) *
Σαν λευκος ειναι ο Νοβιτσκι....Σαν all around ειναι ο ΛεΜπρον αλλα η πρεμουρα ολων εχει να κανει με το "λευκος οτι κοντυνοτερο στον Μπερντ"....

Τότε ξεχάσαμε το Κιθ Βαν Χορν. 69.gif
Air and King
QUOTE(morfi @ Jun 5 2011, 13:32 ) *
Τότε ξεχάσαμε το Κιθ Βαν Χορν. 69.gif

Ηταν μια επιθυμια "του συστηματος" και αυτος στην αναζητηση του Νεου Μπερντ αλλα ακομα ενα ανεκδοτο...Τουλαχιστον ο Ντιρκ δεν ειναι ανεκδοτο και αυτο το κερδισε χωρις το hype που ειχαν οι Βαν Χορν,Ανταμ Μορρισον(βεβαια στον Γκονζακα ειχε αφησει πολλες υποσχεσεις αλλα το παιδι εχει και προβλημα υγειας) κ.α.
morfi
Dude, πλάκα έκανα.
Air and King
QUOTE(morfi @ Jun 5 2011, 13:39 ) *
Dude, πλάκα έκανα.

Το ξερω απλα ειπα για την εμμονη που υπηρχε με τον Βαν Χορν οταν πρωτομπηκε.....
Air and King
QUOTE(Quincy @ Jun 3 2011, 18:03 ) *
Πολύ δύσκολο να βρεθεί απάντηση. Γιατί δεν υπάρχουν ξεκάθαρα κριτήρια. Βασικά ξεκάθαρα είναι τα κριτήρια απλά δεν βρίσκεται τρόπος να ενωθούν μεταξύ τους ώστε να υπερτερήσει ένας έναντι όλων των άλλων. Ο ένας υπερτερεί σε πρωταθήματα, ο άλλος στις στατιστικές, ο άλλος σε ατομικές διακρίσεις κλπ κλπ κλπ. Για να βρεθεί ο μεγαλύτερος από τους μεγάλους πρέπει να αποφασίσουμε πρώτα πιο κριτήριο απ όλα αυτά είναι το σημαντικότερο, και να τεθεί ως βαρόμετρο της σύγκρισης. Πιστεύω ότι τα στατιστικά και οι ατομικές διακρίσεις είναι "βαρύτερα" από τα πρωταθληματα καθώς κρίνουμε τους παίκτες ως μονάδες, ενώ τα πρωταθλήματα τα κερδίζουν οι ομάδες.

Τα παντα...Ολα........Για να βγει ο κορυφαιος χρειαζεται πολλες παραμετρους....Μπορει βεβαια για καποιον να μετραει μια παραματερος παρα πανω απο την αλλη αλλα ολες εχουν την σημασια τους....
Μια παραμετρος για παραδειγμα που μετραει πολυ για μενα χωρις βεβαια να ειναι η μοναδικη ειναι το πικ των παιχτων και για ποσο διαστημα υπηρξαν καλυτεροι του κοσμου...
Τζορνταν-Τζαμπαρ-Γουιλτ(με οποια σειρα θελει ο καθενας) ειναι οι τρεις που καλυπτουν αυτην την παραμετρο και με ανεση....Για 8-10 χρονια οι καλυτεροι του κοσμου...Ο μονος που "ελεγχεται" ισως λιγο απο την κοινη γνωμη ειναι ο Τσαμπερλαιν λογω του οτι ο Ρασσελ επαιρνε τα πρωταθλητα αλλα ηταν καλυτερος παιχτης απο τον Γουιλτ?Οχι!
Anaz
Eπίσης περα απο το αν ειναι Ο καλυτερος στο πικ του, και ποσο διηρκεσε αυτο, εχει ΜΕΓΑΛΗ σημασια για μενα και πόσο dominant ειναι κατα τη διαρκεια του, σε συγκριση με τους υπολοιπους. Ποσο μεγαλο impact εχει στο παιχνιδι η παρουσια του.
Για παραδειγμα, ο Λεμπρον ειναι ο καλυτερος τωρα, αλλα δεν εχει ας πουμε το impact σαν παιχτης που ειχε ο Σακιλ στο πικ του.
Quincy
QUOTE(Air and King @ Jun 5 2011, 12:11 ) *
Τα παντα...Ολα........Για να βγει ο κορυφαιος χρειαζεται πολλες παραμετρους....Μπορει βεβαια για καποιον να μετραει μια παραματερος παρα πανω απο την αλλη αλλα ολες εχουν την σημασια τους....
Μια παραμετρος για παραδειγμα που μετραει πολυ για μενα χωρις βεβαια να ειναι η μοναδικη ειναι το πικ των παιχτων και για ποσο διαστημα υπηρξαν καλυτεροι του κοσμου...
Τζορνταν-Τζαμπαρ-Γουιλτ(με οποια σειρα θελει ο καθενας) ειναι οι τρεις που καλυπτουν αυτην την παραμετρο και με ανεση....Για 8-10 χρονια οι καλυτεροι του κοσμου...Ο μονος που "ελεγχεται" ισως λιγο απο την κοινη γνωμη ειναι ο Τσαμπερλαιν λογω του οτι ο Ρασσελ επαιρνε τα πρωταθλητα αλλα ηταν καλυτερος παιχτης απο τον Γουιλτ?Οχι!



Aν πρέπει να ληφθούν όλα τα κριτήρια, και να ζυγίζουν το ίδιο τότε δεν θα βγει άκρη ποτέ (αντικειμενικά εννοώ). Ο ένας έχει τα περισσότερα πρωταθλήματα, ο άλλος είναι πρώτος σκόρερ, ο άλλος έχει τα περισσότερα πρωταθλήματα, ο άλλος λίγο από όλα κ.ο.κ. Αν το δεις μόνο με τους αριθμούς δεν υπερέχει κανείς ξεκάθαρα των άλλων. Ή πρέπει να βάλεις δικά σου κριτήρια (σαν το δικό σου ας πούμε) ή πρέπει να μετρήσει ένα κριτήριο για 1.5 αντί για 1.

Κι εγώ μπορώ να αποφασίσω υποκειμενικά και να σου πω ότι για μένα ο τίτλος παίζει ανάμεσα σε Τζόρνταν, Γουίλτ, και Λάρυ. Αλλά αντικειμενικά δεν μπορώ να αποφασίσω.
Air and King
QUOTE(Anaz @ Jun 5 2011, 14:23 ) *
Για παραδειγμα, ο Λεμπρον ειναι ο καλυτερος τωρα, αλλα δεν εχει ας πουμε το impact σαν παιχτης που ειχε ο Σακιλ στο πικ του.

Ουτως η αλλως ελαχιστοτατοι παιχτες ειχαν το impact του prime Σακιλ στην Ιστορια...
Razorblade Fish
http://thepaintedarea.blogspot.com/

Αρθρο για Σακιλ και τη θεση του αναμεσα στους κορυφαιους της Ιστοριας.
Air and King
Καλυτερος παιχτης απο τον Κομπι και οι δυο στα καλα τους ηταν χωρις συζηση...Βεβαια με εξαιρεση τον Τζορνταν ποιος ηταν καλυτερος απο πριφερειακους παιχτες απο τον πικ-Σακιλ?Μαλλον κανεις...
Ο Σακιλ για μενα ειναι οπως και ο Ντανκαν με τον Κομπι καπου μεταξυ #7-10 ολων των εποχων.....Τον θεωρω τον τριτο καλυτερο Σεντερ της Ιστοριας και Τοπ-4 Prime με Τζορνταν,Γουιλτ και Μπερντ....
morfi
QUOTE(Air and King @ Jun 6 2011, 17:49 ) *
Καλυτερος παιχτης απο τον Κομπι και οι δυο στα καλα τους ηταν χωρις συζηση...Βεβαια με εξαιρεση τον Τζορνταν ποιος ηταν καλυτερος απο πριφερειακους παιχτες απο τον πικ-Σακιλ?Μαλλον κανεις...
Ο Σακιλ για μενα ειναι οπως και ο Ντανκαν με τον Κομπι καπου μεταξυ #7-10 ολων των εποχων.....Τον θεωρω τον τριτο καλυτερο Σεντερ της Ιστοριας και Τοπ-4 Prime με Τζορνταν,Γουιλτ και Μπερντ....

Μήπως υπερβάλλουμε λίγο; Μπορεί στο prime του να ήταν από τους καλύτερους αλλά c'mon, δεν είχε και τόσο άξιους αντιπάλους. Όχι ότι και στους λίγους άξιους δεν επιβλήθηκε, απλά αυτή η προβολή της δεκαετίας του 2000 από ότι φαίνεται έχει κάνει κάποιους να υπερκεκτιμήσουν τη καριέρα του. Έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί, παρ'όλο που ήταν αναμφισβήτητα από τους καλύτερους, δεν φαινότανε τόσο πολύ τη δεκαετία του 90;
Air and King
QUOTE(morfi @ Jun 6 2011, 19:40 ) *
Μήπως υπερβάλλουμε λίγο; Μπορεί στο prime του να ήταν από τους καλύτερους αλλά c'mon, δεν είχε και τόσο άξιους αντιπάλους. Όχι ότι και στους λίγους άξιους δεν επιβλήθηκε, απλά αυτή η προβολή της δεκαετίας του 2000 από ότι φαίνεται έχει κάνει κάποιους να υπερκεκτιμήσουν τις δυνατότητες του. Έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί, παρ'όλο που ήταν αναμφισβήτητα από τους καλύτερους, δεν φαινότανε τόσο πολύ τη δεκαετία του 90;

Eιχε κανει πολλα καλα ματς απεναντι στον Ρομπινσον και στον Γιουινγκ ενω δεν εκτεθεικε το 95 απο τον Χακιμ οπως ο MVP Ναυαρχος ενα γυρο νωριτερα.Ηταν ακομα 23....Τον Σακ του 2000-2002 ποιος θα τον σταματαγε απο αυτους οταν δεν το εκαναν οντας νεαρος?Ο Σακιλ μπηκε στο ΝΒΑ τον Χειμωνα του 92...Τους προλαβε στα καλα τους,Χακιμ,Γιουινγκ και Ρομπινσον και παρα το νεαρο του δεν εκτεθηκε....Ναι στο prime του αυτοι ηταν ανυπαρχτοι αλλα και παλι δεν νομιζω να μπορουσε να τον σταματησει κανεις....Οταν δεν το εκαναν οταν ηταν νεοτερος...Ασχετα αν και αυτος τοτε δεν διελυσε τον Χακιμ...Αλλα δεν ηταν στο πικ του......
morfi
QUOTE(Air and King @ Jun 6 2011, 19:46 ) *
Eιχε κανει πολλα καλα ματς απεναντι στον Ρομπινσον και στον Γιουινγκ ενω δεν εκτεθεικε το 95 απο τον Χακιμ οπως ο MVP Ναυαρχος ενα γυρο νωριτερα.Ηταν ακομα 23....Τον Σακ του 2000-2002 ποιος θα τον σταματαγε απο αυτους οταν δεν το εκαναν οντας νεαρος?Ο Σακιλ μπηκε στο ΝΒΑ τον Χειμωνα του 92...Τους προλαβε στα καλα τους,Χακιμ,Γιουινγκ και Ρομπινσον και παρα το νεαρο του δεν εκτεθηκε....Ναι στο prime του αυτοι ηταν ανυπαρχτοι αλλα και παλι δεν νομιζω να μπορουσε να τον σταματησει κανεις....Οταν δεν το εκαναν οταν ηταν νεοτερος...Ασχετα αν και αυτος τοτε δεν διελυσε τον Χακιμ...Αλλα δεν ηταν στο πικ του......

Το ίδιο λέμε man wink.gif. Ήταν αρκετά καλός, απλά δεν φάνηκε τόσο.
T.W.Is.M.
QUOTE(Air and King @ Jun 6 2011, 20:02 ) *
Με 2 MVP 3 πρωταθληματα και 3 MVP τελικων θα ειχε ξεπερασει χαλαρα τον Κομπι....Χαλαροτατα....Το ειπαμε και το ξανα λεμε τα πρωταθληματα απο μονο τους δεν λενε τιποτα....Εκτος και αν πιστευεις οτι ο Κομπι των 5 πρωταθληματων ειναι ανωτερος απο τον Μπερντ των 3 πρωταθληματων η απο τον Τσαμπερλαιν των 2 πρωταθληματων......
Ο Τζορνταν δεν ειναι ο κορυφαιος κατα πολλους επειδη εχει 6 πρωταθληματα...Ειναι ο κορυφαιος επειδη σε αυτα τα 6 πρωταθληματα εχει να επιδειξει 5 MVP κανονικης περιοδου,6 MVP τελικων,1 DPOY(ασχετα αν δεν επρεπε να το παρει το 88) και εμφανισεις μαμουθ στα Πλειοφ-Τελικους.......
Εχω ξανα πει και θεωρω οτι αυτο ειναι το σωστο....Οταν συγκρινουμε καποιον απο τους κορυφαιους τον περναμε απο κοσκινο...Κατα τα αλλα βλεπεις τελικα Λεικερς-Νταλλας μπαγασακο......


Μα ειπα, για να φτασει σε τιτλους. Αν και δε συμφωνω σ αυτο που λες γιατι ο Μπραιαντ ειχε αποδοση go-to-guy στους 2 απ τους 3 τιτλους του παρεα με το Σακ. Παντα ο Σακιλ ηταν καλυτερος, αλλα η διαφορα τους ηταν σαν τη φετινη Λεμπρον-Γουειντ(στο συνολο της σεζον εννοω).
Να σε διορθωσω?(παντα ηθελα να το κανω, γιατι θυμασαι περισσοτερα πραγματα απο μενα tongue.gif ) Ο Τζορνταν δεν εχει 5 MVP κανονικης περιοδου στα 6 χρονια που πηρε τα πρωταθληματα, εχει γενικα 5 MVP κανονικης περιοδου στην καριερα του. Απ αυτα νομιζω οτι 3 πρεπει να συμπιπτουν με τις σεζον που πηρε πρωταθλημα(ισως και 4, δε θυμαμαι σιγουρα). Σιγουρα παντως το 1988 δεν πηρε πρωταθλημα, αλλα πηρε το MVP. Συμπτωματικα, το 1988 εχει γεννηθει ο επομενος MVP απο το Σικαγο...

Να σου κανω και μια ερωτηση-μπονους-παγιδα? Αν σου ζητησουν να πεις τους MVP της κανονικης περιοδου, τους πρωταθλητες και τους MVP των τελικων της τελευταιας 10ετιας(2001-2010) ή 20ετιας(1991-2010), σε ποια απ τις 3 κατηγοριες θα απαντησεις πιο γρηγορα και με τα λιγοτερα λαθη?

Δεν καταλαβα γιατι βλεπω Λεικερς-Νταλας. Παντως αυτη τη σειρα δεν την εχω ξεπερασει ακομα. Μολις βλεπω το Νταλας να βαζει τριποντο, κατι παθαινω. Ετσι δεν ειχα ξεπερασει και το Λεικερς-Ντιτροιτ το 2004. Κατα διαβολικη συμπτωση με βοηθησε ο Λεμπρον με τα οργια που εκανε 3 χρονια αργοτερα στο Ντιτροιτ στους τελικους Ανατολης... smile.gif
Air and King
QUOTE(T.W.Is.M. @ Jun 6 2011, 20:31 ) *
Μα ειπα, για να φτασει σε τιτλους. Αν και δε συμφωνω σ αυτο που λες γιατι ο Μπραιαντ ειχε αποδοση go-to-guy στους 2 απ τους 3 τιτλους του παρεα με το Σακ. Παντα ο Σακιλ ηταν καλυτερος, αλλα η διαφορα τους ηταν σαν τη φετινη Λεμπρον-Γουειντ(στο συνολο της σεζον εννοω).
Να σε διορθωσω?(παντα ηθελα να το κανω, γιατι θυμασαι περισσοτερα πραγματα απο μενα tongue.gif ) Ο Τζορνταν δεν εχει 5 MVP κανονικης περιοδου στα 6 χρονια που πηρε τα πρωταθληματα, εχει γενικα 5 MVP κανονικης περιοδου στην καριερα του. Απ αυτα νομιζω οτι 3 πρεπει να συμπιπτουν με τις σεζον που πηρε πρωταθλημα(ισως και 4, δε θυμαμαι σιγουρα). Σιγουρα παντως το 1988 δεν πηρε πρωταθλημα, αλλα πηρε το MVP. Συμπτωματικα, το 1988 εχει γεννηθει ο επομενος MVP απο το Σικαγο...

Να σου κανω και μια ερωτηση-μπονους-παγιδα? Αν σου ζητησουν να πεις τους MVP της κανονικης περιοδου, τους πρωταθλητες και τους MVP των τελικων της τελευταιας 10ετιας(2001-2010) ή 20ετιας(1991-2010), σε ποια απ τις 3 κατηγοριες θα απαντησεις πιο γρηγορα και με τα λιγοτερα λαθη?

Δεν καταλαβα γιατι βλεπω Λεικερς-Νταλας. Παντως αυτη τη σειρα δεν την εχω ξεπερασει ακομα. Μολις βλεπω το Νταλας να βαζει τριποντο, κατι παθαινω. Ετσι δεν ειχα ξεπερασει και το Λεικερς-Ντιτροιτ το 2004. Κατα διαβολικη συμπτωση με βοηθησε ο Λεμπρον με τα οργια που εκανε 3 χρονια αργοτερα στο Ντιτροιτ στους τελικους Ανατολης... smile.gif

Να με διορθωσεις αλλα που?.....Πιστευεις εσυ οτι δεν ξερω ποτε πηρε τα MVP o Tζορνταν(88.91.92,96,98).Και δεν ειναι μονο οτι τα πηρε αλλα ηταν και βασικος MVP candidate παντα εκτος απο '85 και '86...Δεν ειπα οτι τα πηρε οταν πηρε τα πρωταθληματα πουθενα(βασικα του 88 πηρε αλλα οχι και το πρωταθλημα).Δεν ξερω καν γιατι το αναφερεις...Το Παλμαρε του παραθεσα....Ξερω ποτε αρχισαν να αποκαλουν τον Τζορνταν Κορυφαιο ολων των εποχων σε βαθμο που ενοχλησε πολλους(και που ελαχιστοι το ξερουν και δεν ειναι τοτε που πολλοι μαντευουν) και λες να μην ξερω ποτε πηρε τα MVP.....?
Μπορω να σου λεω Ιστοριες για τον Τζορνταν πολλες και διαφορες και δεν θα τα βρεις στο Ιντερνετ πολλα απο αυτα....Οπως καποια γκαλοπ που εγιναν για αυτον οταν ανεβαινε το '87-'90 πριν παρει τιτλο και πολλα ακομα....Οταν τον αμφισβητουσαν σε σχεση με Ματζικ και Μπερντ..Οταν καποιος ελεγε οτι ποτε δεν θα γινει Ελτζιν Μπειλορ αλλα οχι μονο εγινε αλλα......παρα εγινε και διαφορα ακομα.....

Στην ερωτηση που μου εκανες...Και στα 2 ολοσωστα θα απαντησω....Για πλακα ομως......Αυτα ειναι ευκολα.....Εδω θυμαμαι αλλα και αλλα αυτα ειναι πταισματα.....

Οσο αφορα τον Κομπι....5 πρωταθλημα 3 ως νουμερο 2 και 1 ΜVP κανονικης περιοδου......Και δεν ηταν οπως ΛεΜπρον-Γουειντ..Ο Σακ ειχε πιο ξαεκαθαρα το πανω χερι....
Τα MVP μετρανε παρα πολυ...Δες ποιοι τα εχουν παρει η μαλλον δες ποιοι εχουν παρει πανω απο 2 και θα καταλαβεις ποσο σημαντικα ειναι......
Δεν χρειαζεται να βαζουμε ζυγαριες τι μετραει πιο πολυ απο το αλλο....Οταν συγκρινουμε παιχτες τετοιου επιπεδου μετρανε τα παντα......
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.