Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ > Older Tournaments > Final 4 Athens 2007
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
panos75
Επειδή δεν μπόρεσα να παρακολουθήσωτον αγώνα, τι ακριβώς έλεγε ο Συρίγος και τον έχουν επικυρήξει όλοι οι Παναθηναϊκοί;
Bonzo
1ον)αυτοι που τον γιούχαραν σήμερα πολύ αμφιβάλλω ότι τον αποθέωναν με την εθνική...Σίγουρα δεν τον γιούχαραν κίολας αλλά...
2ον)Συμφωνώ με anaz οι οπαδοί δεν γιούχαραν τον παίχτη Παπαλουκά(που πρέπι να σε τυφλός για να μην παραδεχτείς οτί είανι μεγάλος) αλλά τον αντίπαλο Παπαλουκά.Ακόμα και σήμερα προκάλεσε(στην φάση του Μπετσίροβιτς).Πριν από αυτή τη φάση δεν τον γιουχαραμε περισσότερο από αλλους παίχτες..
dizzy_fingers
H Peka έγραψε πολλά πράγματα που ήθελα να πω.

Η γιούχα μέσα στο παιχνίδι είναι φυσιολογική, προσπαθείς μέσω της δύναμης του κοινού να φτιάξεις ατμόσφαιρα που από τη μία θα σπρώξει την ομάδα σου κι από την άλλη θα δυσκολέψει την αντίπαλο. Δεν έχει σημασία αν είναι ο καλύτερος παίχτης της εθνικής, μέσα στα 40' θα προσπαθήσεις να κάνεις δύσκολη την ατμόσφαιρα για τον αντίπαλο, όποιος κι αν έχει τη μπάλα (ειδικά αν αυτός είναι ο καλύτερός τους παίχτης) - πάντα σε κόσμια πλαίσια ασφαλώς.
Όλα καλά μέχρι εδώ.

Αλλά αφού τελειώνει το παιχνίδι τί στο καλό συνεχίζεις να φωνάζεις ρε νεάντερταλ????
Πάει, τέλειωσε, το κύπελλο μάλιστα είναι δικό σου, κι επειδή έχεις μικρό π...ί πρέπει να κάνεις τον άλλον να πέσει ακόμη πιο χαμηλά και να ευχαριστηθείς από τον πόνο του?
Κι αυτό γιατί? Επειδή μέσα στο παιχνίδι πριν από καιρό έκανε κάτι που δεν σου άρεσε?
Ή μάλλον επειδή δεν προσκύνησε την ομάδα και τον θεό σου και με τη λογική "όποιος δεν πηδάει γαύρος είναι ρε!" (το θέμα είναι βέβαια, ποιός πηδάει εκεί μέσα) τον έχεις περάσει στη μαύρη λίστα για να τον κράζεις σε άκυρες χρονικές στιγμές με άκυρους τρόπους?
Δηλαδή αν έκανε κάτι απαράδεκτο όπως αυτό του Γκασκόιν που κλώτσησε τον οπαδό τί θα κάνατε ρε παληκάρια? Θα του σκοτώνατε τους συγγενείς μέχρι 3ου βαθμού και θα τον κρατούσατε για 10 χρόνια σε κανά μπουντρούμι για να τον βασανίζετε?

Το ότι έχουμε συνηθίσει τέτοιες λογικές δε σημαίνει ότι είναι σωστές. Το βλακώδες επιχείρημα που ακούγεται συχνά "ε δεν έγινε κάτι που βλέπουμε πρώτη φορά οπότε μην του δίνουμε μεγάλη σημασία" το μόνο μέρος όπου θα έπρεπε να διδάσκεται είναι η "Σχολή δικηγορικής και συνηγορίας εγκληματιών ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ".


Το πρόβλημα του έλληνα οπαδού είναι πως, όπως αρκετοί άνθρωποι σε αυτήν τη χώρα, έχουν μάθει να ακούνε μόνο αυτό που τους αρέσει από το σπίτι, στο σχολείο δεν έμαθαν ποτέ να σκέφτονται παρά μόνο να αποστηθίζουν (αν στα βιβλία της ιστορίας διδασκόταν η ιστορία του Λούσιφερ και τα άπαντα του Νέρωνα, δε θα υπήρχε καμία διαφορά στην αντιμετώπιση της ύλης) και όταν κάνουν κάποια μαλαγανιά δεν υπάρχει κανείς να τους συνετίσει.

Ειλικρινά, αυτό το σύνθημα "όποιος δε πηδάει γαύρος είναι ρε" συνοψίζει όλη αυτή τη λογική σε μία μόνο πρόταση. "Αν δεν είσαι μαζί μας είσαι εναντίον μας" και δυστυχώς αυτή τη λογική, σε ευτυχώς πιο ήπιες εκφάνσεις, τη βλέπω από μερικούς παναθηναϊκούς του φόρουμ μας (αν αυτή τη στιγμή πρώτη ομάδα ήταν άλλη, είναι σίγουρο ότι θα είχαμε τα ίδια κι από αυτούς). Το ότι κάποιος έχει την άποψή του και δεν συμμετέχει στο προσκύνημα της αρμάδας, δε σημαίνει ούτε ότι είναι κακεντρεχής ούτε ότι τον τσούζει ούτε ότι είναι "αντικειμενικός".
Papaloukas 4 ever
QUOTE(nikefalin @ May 7 2007, 01:35 AM) *
Nobody's bigger than the game

Τεράστιες στιγμές ,μπάσκετ βγαλμένο απ' τα τρελά μας όνειρα, ματσάρα όσο λίγες...
εγώ θα ξεχωρίσω 2-3 εξωαγωνιστικές στιγμές,

το χειροκρότημα του Παπαλουκά για τον Γκάλη
οι λυγμοί του καλύτερου Ευρωπαίου αυτή τη στιγμή , του Θόδωρα
και φυσικά τα δάκρυα του Γκάλη στο τέλος.


Νικολάκη, απλώς ανατρίχιασα σε αυτήν την εικόνα. Μόνο 77.gif 77.gif δεν του έκανε. Είναι μεγάλος παίκτης και απλώς ΖΩΑ όχι αυτοί που τον γιούχαραν (ένα παιχνίδι είναι) αλλά αυτοί που έβριζαν (και μόνο) τη μάνα του. Πρέπει να παίζεις (olorin μαζί σου) για να καταλάβεις πως είναι να σου βρίζουν τη μάνα. Μακάρι (sorry dizzy) να τους τύχει.
kostasss28
o diamantidis exei ola ta prosonta na ginei papaloukas alla akoma den einai.o papaloukas xthes itan mia omada monos tou stin kirioleksia.autes oi assist tou assiliptes.
imoun sigouros oti oi panathinaikoi tha vrisoun ton papalouka giati exei dilosei to paidi oti einai olympiakos k oti exei ton thrilo stin kardia tou.auto apodeixteike k xthes pou epeze monos tou olo ton panathinaiko k edose oti eixe k den eixe.k oi olympiakoi na itan se antistoixi periptosi to idio tha ekanan.afou iparxoun kafroi se oles tis omades.de nomizo an o panathinaikos epeze teliko me ti dinamo mosxas na evrizan ti mana tou fotsi k tou papadopoulou i oi olimpiakoi na epezan teliko me cska k na evrizan ti mana tou papalouka logo tis krisimotitas tou paixnidiou.distixos auto einai to epipedo tou ellina opadou
Papaloukas 4 ever
QUOTE(vastravoud @ May 7 2007, 11:39 AM) *
Σίγουρα ο Παπαλουκάς είναι πιο διεισδυτικός και καλύτερος πασέρ αλλά από την άλλη ο Διαμαντίδης έχει καλύτερο σουτ και είναι καλύτερος στην άμυνα. Το "εκρηκτικό" διάστημα του Παπαλουκά συνέπεσε με την έξοδο του Διαμαντίδη, ενώ και το μοναδικό του άστοχο σουτ έγινε τη μοναδική φορά που τον μάρκαρε ο Διαμαντίδης.

Το φαντεζί παιχνίδι του Παπαλουκά είναι εντυπωσιακό, αλλά από πλευράς ΟΥΣΙΑΣ και προσφοράς στην ομάδα δε μπορεί κανείς νομίζω να βρει σημαντικές διαφορές.

Όσο για τους οπαδούς, συμφωνώ απόλυτα. Ως αντίπαλο τον Παπαλουκά θα τον γιουχάρεις (και καλά θα του κάνεις), αλλά τη μάνα του πρέπει να τη σεβαστείς(αν δεν είσαι ΖΩΟ). Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή, αλλά δυστυχώς αυτό πολλοί το ξεχνάνε....


Όπως είπες, ΖΩΑ.
Air Kef
+1 στα ποστ απο dizzy(και peka) και κατω.!

Νομίζω εχει ειπωθει πολλές φορές στο φόρουμ,ο λόγος που ο Παπαλουκάς ειναι αντιπαθητικός στους Παναθηναικούς και το γεγονός οτι ειναι κορυφαίος,τον κάνει ακόμα πιο αντιπαθητικό.Αυτό ειναι το λαθος του.

Συρίγος:

Δν νομιζω να τον εχουν επικυρήξει ολοι οι Παναθηναικοί,μιας και σε ολο το 80λεπτο σχολιασμού ηταν φανατικά με τον ΠΑΟ,χωρίς αυτο να σημαινει οτι ειναι Παναθηναικός ασφαλώς,πιστεύω οποια Ελληνικη ομάδα και να ηταν ετσι θα εκανε.

Αυτο που εκανε ο Συρίγος ήταν να λεει συνεχώς "φαουλ στον Σισκ","δν δοθηκε φάουλ στον ΒΟυγιανιτς","βηματα","πάτησε γραμμη" κτλ,κάτι που προσωπικά μου έσπασε τα νεύρα,αν του αρέσει η διαιτησία και τα βλέπει τοσο καλά απο μακρυά,ας κατέβει να σφυρίξει.Το έκανε σε πολύ εκνευριστικό βαθμό.
Κατι αλλο που εκανε ειναι οτι 4 λεπτά πριν το τέλος με τον ΠΑΟ να εχει ανακτήσει την διαφορά των 10 πόντων,ειπε "ο Παναθηναικός μονο με αυτοκτονία το χάνει" και σε 40'' η διαφορά επεσε στους 5.Αμεσως μετά το τάιμ άουτ κατάλαβε πως εκανε λάθος και το παραδέχτηκε,ευτυχώς.
LordArthas
Γεια χαρα σε ολους και μπραβο για το forum σας.

Θα ηθελα να γραψω κι εγω την αποψη μου για το θεμα του Παπαλουκα, τονιζοντας ομως, οτι ισως ασχολουμαστε περαν του δεοντως και χανουμε την 4 κουπα!!!
Βρισκω δικαιολογημενο να τον γιουχαρουν και να τον αποδοκιμαζουν, αφου κι εκεινος ως σωστος επαγγελματιας, εκανε τα παντα για να κερδισει η ομαδα του. Αναλογως και οι φιλαθλοι καλα εκαναν και εξεφρασαν την αποδοκιμασια τους, προς τον αντιπαλο παικτη. Βεβαια, αυτο εχει κι ενα οριο, αφου πρωτον το ολο θεμα θα πρεπει να περιοριστει μονο μεσα στον αγωνα και δευτερον οι αναφορες στη μητερα του Παπαλουκα ειναι εκτος τοπου και χρονου.


EDIT: Ουτε κι εγω αντεχω το Συριγο στη μεταδοση... Ελεος!!! Το παιχνιδι το ειδα σε ρωσικο καναλι κι αναμενο να το ξαναδω σημερα. Ανατριχιαζω στην ιδεα να ακουω το Φιλιππα!!!
NBAer
QUOTE(apkat @ May 7 2007, 02:36 AM) *
Ειχαν μπει παρα πολλοι φιλοι του Παο μεσα στο ξενοδοχειο και φυσιολογικα υπηρχαν και φιλοι της ΤΣΣΚΑ μεσα οι οποιοι μενουν εκει..Καποια στιγμη λοιπον βλεπω ενα απο αυτα τα ζωα να αρχισει να βριζει αισχρα εναν απο τους φιλους της ΤΣΣΚΑ που ηταν με την κοπελα του με τα αθλια αγγλικα του..Ο Ρωσος τον αγνοουσε επιδεικτικα μεχρι που επενεβησαν οι αστυνομικοι και τον πεταξαν εξω..Ο ρωσος ειχε μεινει παγωμενος και με ρωτουσε γιατι με εβριζε αυτος τι εκανα;;Και πραγματικα να του πω εγω τι;;Απλα του ειπα να μην δινει σημασια..


Βασικα επρεπε να του πεις οτι πρεπει να χαιρεται κιολας που τον γιουχαραν και που εχασε η ομαδα του, γιατι αν νικουσαν θα επρεπε να φοβαται τα χειροτερα περι της ακεραιοτητας της ζωης του, δυστυχως.... sad.gif
Με τετοιες νοοτροπιες που δυστυχως ακουγονται και στο παρον topic ο αθλητισμος χανει τα οσα εκπροσωπευει.
Αυτες οι φασιστικες νοοτροπιες του ειδους: "Δεν επιτρεπεται να χαιρεται οταν βαζει καλαθι, δεν επιτρεπεται να πανηγυριζει τη νικη του, δεν επιτρεπεται να εκδηλωνει τα συναισθηματα του γιατι προκαλει" ειναι εμετικες....

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUOTE(kolossos @ May 7 2007, 03:05 AM) *
Σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης από την αρχή του ημιτελικού μέχρι το τέλος του ημιτελικού είχε το πάνω χέρι και έδειχνε να είναι αγκαλιά με το τρόπαιο.


Απολυτα! Εδειξε οτι ηλεγχε την κατασταση απο την αρχη της Ευρωλιγκα εως το τελος. Περασε περπατωντας αηττητος στην 2η φαση(οι 3 ηττες εγιναν οταν ειχε εξασφαλισει την 1η θεση), περασε παλι περπατωντας και αηττητος στα προημιτελικα οπου και νικησε ανετοτατα και μετα δεν κινδυνεψε σχεδον καθολου στον ημιτελικο και τελικα στον τελικο ειχε και παλι το πανω χερι και το πηρε τελικα.....


QUOTE
Από την άλλη δεν νομίζω ότι θα μπορούσε και να αποθεωθεί ο Παπαλουκάς.


ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικο το "δεν αποθεωνω" με το "βριζω αισχρα τη μανα του ή τον ιδιο".

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUOTE(Bonzo @ May 7 2007, 03:59 AM) *
1ον Για μένα το οτι εξυβρίστηκε ένας παίχτης είναι ελάχιστα σημαντικό μπροστά σε αυτά που έγιναν στον αγώνα.


Διαφωνω καθως η αισχροτατη εξυβριση της μανας του Παπαλουκα για ασημαντο=ανυπαρκτο λογο απο μεγαλη μεριδα φιλων του ΠΑΟ, δειχνει καποιο απο το επιπεδο και καποια απο την παιδεια αυτων. Και "αυτοι" ζουνε στην κοινωνια που ζουμε εμεις "οι αλλοι".
Αυτη λοιπον η ελλειψη παιδειας ή εστω η υπαρξη βλακειας η οποια επηρεαζει την κοινωνια που ζουμε, ειναι πολυ σημαντικοτερη νομιζω απο εναν αγωνα....

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUOTE(Anaz @ May 7 2007, 06:04 AM) *
Η κουβεντα με Κολοσσο,Μπονζο κλπ δεν εχει νοημα παιδια γιατι το βλεπουν διαφορετικα..Εσεις το κοιτατε σαν φιλαθλοι του μπασκετ,αυτοι σαν οπαδοι του Παο.Σεβαστο.


Τετοιες αποψεις δεν ειναι σεβαστες. Ειναι στενομυαλες. biggrin.gif
Προφανως μερικοι/πολλοι/παμπολλοι εχουν χρωματιστα γυαλια(πρασινα εις την περιπτωση μας) και δεν μπορουν να δουνε τα πραγματα λογικα.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUOTE(horoscope @ May 7 2007, 10:25 AM) *
gia pes mas poioi opadoi exoun xeirokrothsei antipalo se toso shmantiko paixnidi kata th diarkeia tou agwna?????????????????


Η λογικη αυτη ειναι απαισιοτατη! Το οτι ο γειτονας κλεβει δεν αποτελει αλλοθι για τη δικη μου συμπεριφορα. Αμα κλεψω και εγω ειμαι κλεφτης.....
Επισης δεν ειπαμε να τον χειροκροτησετε. Ειπαμε να μην του βρισετε την μανα και τον ιδιο. Να τον γιουχαρετε σε στυλ "ουουυυυ, σκασε βρε καραγιοζη, κλαψε κλαψε....." ειναι πολυ προτιμοτερο παροτι και αυτο ειναι εξω απο τα πλαισια της αμιγως πολιτισμενης συμπεριφορας.
Φυσικα ενα "ουουουυυ" στη διαρκεια του παιχνιδιου ειναι απολυτως φυσιολογικο. Αλλα μετα ή πριν το τελος του παιχνιδιου να βριζεις αισχρα ειναι φανερα αρρωστημενη κατασταση.....


-------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUOTE(Van_prentzi @ May 7 2007, 10:51 AM) *
Δεν τον ξέρω σαν άνθρωπο αλλά από τις δηλώσεις του μου βγάζει ένα υφάκι,μια αλλαζονεία...
Αρκετά με τον χαμένο!!!


Στα δικα μου ματια οι δηλωσεις του Παπαλουκα καθε αλλο απο αλλαζονικες ειναι. Ισα ισα που τις θεωρω πληρως μη-υποκριτικες και μη-κλασικες καθως και ρεαλιστικες....
Την αλλαζονεια πχ σε ποιες δηλωσεις τις ειδες? Ανεφερε ενα παραδειγμα που το εξελαβες ως αλαζονικο....

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUOTE(vastravoud @ May 7 2007, 11:39 AM) *
Σίγουρα ο Παπαλουκάς είναι πιο διεισδυτικός και καλύτερος πασέρ αλλά από την άλλη ο Διαμαντίδης έχει καλύτερο σουτ και είναι καλύτερος στην άμυνα. Το "εκρηκτικό" διάστημα του Παπαλουκά συνέπεσε με την έξοδο του Διαμαντίδη, ενώ και το μοναδικό του άστοχο σουτ έγινε τη μοναδική φορά που τον μάρκαρε ο Διαμαντίδης.

Το φαντεζί παιχνίδι του Παπαλουκά είναι εντυπωσιακό, αλλά από πλευράς ΟΥΣΙΑΣ και προσφοράς στην ομάδα δε μπορεί κανείς νομίζω να βρει σημαντικές διαφορές.


Πραγματι σε 2 εκπληκτικους παιχτες δυσκολο να βρεις τον καλυτερο. Ισχυουν προφανως αυτα που ειπες για τον καθενα αλλα λογω της απιστευτης ικανοτητας του Παπαλουκα να διαβαζει το παιχνιδι του αντιπαλου και να στηνει την επιθεση της ΤΣΣΚΑ καταλληλα πιστευω οτι ο Παπαλουκας ειναι ενα-δυο κλικ καλυτερος του Διαμαντιδη....
panos75
Εντάξει Kef, ευχαριστώ για την πληροφορία. Με λίγα λόγια ήταν ο γνωστός, κακός(για να μη χρησιμοποιήσω μια άλλη λέξη rolleyes.gif ) Συρίγος.

Επειδή σε άλλο φόρουμ(άσχετο με το μπάσκετ) που ήμουνα οι Παναθηναϊκοί τον σιχτίριζαν άγρια πίστευα ότι θα είπε καμιά χοντράδα εναντίον του ΠΑΟ.

[/quote] Η λογικη αυτη ειναι απαισιοτατη! Το οτι ο γειτονας κλεβει δεν αποτελει αλλοθι για τη δικη μου συμπεριφορα. Αμα κλεψω και εγω ειμαι κλεφτης.....
Επισης δεν ειπαμε να τον χειροκροτησετε. Ειπαμε να μην του βρισετε την μανα και τον ιδιο. Να τον γιουχαρετε σε στυλ "ουουυυυ, σκασε βρε καραγιοζη, κλαψε κλαψε....." ειναι πολυ προτιμοτερο παροτι και αυτο ειναι εξω απο τα πλαισια της αμιγως πολιτισμενης συμπεριφορας.
Φυσικα ενα "ουουουυυ" στη διαρκεια του παιχνιδιου ειναι απολυτως φυσιολογικο. Αλλα μετα ή πριν το τελος του παιχνιδιου να βριζεις αισχρα ειναι φανερα αρρωστημενη κατασταση.....
[quote]

Σωστός. Όπως έλεγε άλλωστε ένας φίλος μου ''το λάθος είναι λάθος ακόμη κι αν το κάνουν όλοι, και το σωστό είναι σωστό ακόμη κι αν δεν το κάνει κανένας''.
NBAer
QUOTE(panos75 @ May 7 2007, 12:56 PM) *
Εντάξει Kef, ευχαριστώ για την πληροφορία. Με λίγα λόγια ήταν ο γνωστός, κακός(για να μη χρησιμοποιήσω μια άλλη λέξη rolleyes.gif ) Συρίγος.

Επειδή σε άλλο φόρουμ(άσχετο με το μπάσκετ) που ήμουνα οι Παναθηναϊκοί τον σιχτίριζαν άγρια πίστευα ότι θα είπε καμιά χοντράδα εναντίον του ΠΑΟ.


Ο Συριγος κανει το πολυ κακο: Κανει τον αλαθητο εξ ορισμου.
Οτι λεει το λεει με μια υπερβολικη σιγουρια και απαιτει απο τους αλλους να το δεχτουνε. Πχ απο τους συν-σχολιαστες του.

Δεν λεει βλακειες συνηθως, αλλα αυτο το υφος του σωπαστε ολοι και ακουστε με για να μαθετε καποια πραγματα ειναι κακο....


And one question:
Επειδη φοβομουνα μην χασει ο ΠΑΟ δεν εγραψα τον τελικο.(παντα ετσι την παταω) shot.gif shot.gif
Μηπως ξερει κανεις αν το Supersport-1 ή αλλο καναλι θα ξαναδειξει τον τελικο?
Air Kef
Ήμουν σε καφετέρια και δν άκουγα τα πάντα,επιανα πάντως ενα 80% των σχολιαστών και δν θυμαμαι τιποτα κακό για ΠΑΟ.Αντε να ειπε 2 φορές "δν ήταν φάουλ αυτο που πηρε ο Μπατιστ",τα κλασσικά δλδ!!!

Πες σε παρακαλούμε τα οπαδικά του ΠΑΟ,να πανε καποι να διαβάσουν αυτά που θελουν γιατι εδώ ειμαστε προφέσορες και ψευτοαντικειμενομπασκετικοί.

-------------


Επίσης,μετά το χθεσινό,κατάλαβα πως ο Παπαλουκάς ειναι (πολύ) ανώτερος του Διαμαντίδη,ο οποίος Διαμαντίδης απο τα 4 φάουλ που του σφύριξαν,διαμαρτυρήθηκε 10 φορές.Καλό ειναι να το κόψει,δν του κανει καλό.Απλά βλεπουμε τον Διαμαντίδη να κανει παρτυ με τον Ολυμπιακό και την Ολύμπια και τον έχουμε τοσο ψηλά.Δεν λέω οτι ειναι υπερτιμημένος,αλλά τελικά έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης στο επιθετικό του παιχνίδι.
LordArthas
QUOTE(NBAer @ May 7 2007, 12:01 PM) *
And one question:
Επειδη φοβομουνα μην χασει ο ΠΑΟ δεν εγραψα τον τελικο.(παντα ετσι την παταω) shot.gif shot.gif
Μηπως ξερει κανεις αν το Supersport-1 ή αλλο καναλι θα ξαναδειξει τον τελικο?



Μια βολτα στο νετ στα καταλληλα sites και θα βρεις τον τελικο wink.gif Αν χρειαζεσαι βοηθεια στειλε pm, γιατι αμφιβαλω οτι επιτρεπονται τετοιου ειδους links στο forum...


To υφος του Συριγου ειναι εκνευριστικο, οχι αυτα που λεει...
panos75
QUOTE
Ο Συριγος κανει το πολυ κακο: Κανει τον αλαθητο εξ ορισμου.
Οτι λεει το λεει με μια υπερβολικη σιγουρια και απαιτει απο τους αλλους να το δεχτουνε. Πχ απο τους συν-σχολιαστες του.

Δεν λεει βλακειες συνηθως, αλλα αυτο το υφος του σωπαστε ολοι και ακουστε με για να μαθετε καποια πραγματα ειναι κακο....


Το ακόμη χειρότερο είναι ότι όποιος τολμήσει να τον αμφισβητήσει ή να διαφωνήσει μαζί του γίνεται αυτόματα αντικείμενο χλεύης από τον ''παντογνώστη''. Γι'αυτό άλλωστε και είναι μακράν ο πιο αντιπαθής δημοσιογράφος στην Ελλάδα.

QUOTE
Επίσης,μετά το χθεσινό,κατάλαβα πως ο Παπαλουκάς ειναι (πολύ) ανώτερος του Διαμαντίδη,ο οποίος Διαμαντίδης απο τα 4 φάουλ που του σφύριξαν,διαμαρτυρήθηκε 10 φορές.Καλό ειναι να το κόψει,δν του κανει καλό.Απλά βλεπουμε τον Διαμαντίδη να κανει παρτυ με τον Ολυμπιακό και την Ολύμπια και τον έχουμε τοσο ψηλά.Δεν λέω οτι ειναι υπερτιμημένος,αλλά τελικά έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης στο επιθετικό του παιχνίδι.


Τι να κάνουμε, άμα καλομάθει από το ελληνικό πρωτάθλημα. 19.gif Το καλύτερο πάντως για τον Διαμαντίδη θα είναι να σταματήσει αυτό το εμετικό γλύψιμο προς το πρόσωπο του από κάποιους δημοσιογράφους.
vastravoud
Αυτό που ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ στο Συρίγο είναι το ύφος του παντογνώστη και το ελεϊνό γλύψιμο στους Γιαννακοπουλαίους. Κατά τα άλλα απλά δεν ασχολούμαι μαζί του.

Όσο για το Διαμαντίδη χτες, συμφωνώ ότι διαμαρτυρήθηκε στο 3ο και 4ο φάουλ, αλλά ήταν επιεικώς τραγικό το σφύριγμα στο 3ο. Κατά τα άλλα έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση με άριστα ποσοστά, πολύ καλή οργάνωση και τη γνωστή trademark άμυνα. Το "εκρηκτικό" διάστημα Παπαλουκά συνέπεσε ακριβώς με την έξοδο του Διαμαντίδη, και θα είχε πολύ ενδιαφέρον να βλέπαμε πως θα εξελισσόταν το δεκάλεπτο με τον Διαμαντίδη να τον μαρκάρει. Στη μοναδική φάση που ο Διαμαντίδης πήγε πάνω του στη διείσδυση ο Παπαλουκάς αστόχησε(μοναδικό χαμένο σουτ).

Όπως είπα και παραπάνω, οι δυο τους κάνουν πολλά πράγματα καλά, απλώς τα δυνατά του Παπαλουκά φαίνονται με γυμνό μάτι(και στη στατιστική) ενώ του Διαμαντίδη η δουλειά είναι (και) αθόρυβη.
AZ1980
QUOTE(Anaz @ May 7 2007, 03:04 AM) *
A,ξεχασα να πω οτι το παιχνιδι ηταν διαφημιση του Ευρωπαικου Μπασκετ!Του ΑΛΗΘΙΝΟΥ μπασκετ,ως αντιθεση αυτου που ισχυριζεται κ δεν ξεχνα να θυμιζει σε καθε μεταδοση ο Μαγουλας για το ΝΒΑ.. Ας το στειλουν μια κοπια προς δυση μερια.. (μοναδικό "μελανο" σημειο τα πολλά φάουλ..)


77.gif

Αυτός ο Μαγουλας είναι εκνευριστικότατος!!!

Πολύ ωραίο παιχνίδι.

Ο Παναθηναικός επέλεξε να αφήσει χώρους στον Παπαλουκά, αρνούμενος να "κλείσει" μέσα την άμυνά του όταν ο Παπ επιχειρούσε διείσδυση ή έστηνε πικ'ν'ρολ, προσπαθώντας να αποφύγει τα σπλιτ και να κρατήσει έτσι εκτός ρυθμού αγώνα τους "πλάγιους" εκτελεστές Λάνγκτον, Χόλντεν και Τόρες. Τα κατάφερε σε αυτόν του το στόχο και θα έπρεπε υπό φυσιολογικές συνθήκες να κερδίσει πιο εύκολα απ' ότι τελικά κέρδισε. Ο λόγος που αυτό δε συνέβη ήταν το εξαιρετικά γρήγορο 2ο φάουλ του Μπετσίροβιτς (απόλυτα σωστά και τα δυο σφυρίγματα) και τα 4 φάουλ του Διαμαντίδη (από τα οποία τα δυο τέλευταία, πάνω σε σουτ για 3 του Τόρες και πάνω σε ποστάρισμα του Φαν Ντερ Σπίγκελ, ήταν παντελώς ανύπαρκτα). Αυτές οι δυο εξελίξεις ανάγκασαν τον Ομπράντοβιτς να βγάλει λαγούς από το καπέλο, τροποποιώντας το αρχικό πλάνο.

Ο αγώνας θα μπορούσε να υποστεί ανάλυση ημερών από την πάρτη μου, αλλά για αρχή θα επισημάνω τα 3 κομβικά σημεία που, με δεδομένα τα παραπάνω, έκριναν τη μεγάλη μάχη.

(α) Η απίστευτη εμφάνιση του Νίκου Χατζηβρέττα στο πρώτο ημίχρονο. Με δεδομένη την επιλογή του Ζοτς (βλέπε πιο πάνω) να αφήσει χώρους στον Παπ, έπρεπε να βρεθεί ο παίκτης με την καρδιά και την ψυχή να δυσκολέψει μόνος του, χωρίς βοήθειες, τον Τεό έστω για ένα χρονικό διάστημα. Και ο Χατζηβρέττας το κατάφερε ακριβώς στο σημείο που, λόγω του αποσυντονισμού από την είσοδο Αλβέρτη (η ΤΣΣΚΑ κατάργησε με προγραμματισμένα έξυπνες κινήσεις το "κολπάκι" με τον αρχηγό, ο Μπόζα πιάστηκε Κώτσος, ο Μεσίνα όχι), η ΤΣΣΚΑ έτεινε να πάρει φωτιά, μέσα από τη δημιουργία και την εκτέλεση του Θοδωρή. Και το κατάφερε φορτώνοντας και με 8 ποντάκια το καλάθι της ρώσικης ομάδας.

(β) Η ύψιστης ψυχολογικής σημασίας αντίδραση του Σάνι στις προκλήσεις Παπαλουκά και ΦντΣπίγκελ. Ο Βέλγος έριξε μια αποστομωτική τάπα στο Σλοβένο, σε σημείο που η πλάστιγγα έγερνε προσωρινά υπέρ της ομάδας του, με στόχο να σπάσει ο τσαμπουκάς της ελληνικής ομάδας και να κλονιστεί οριστικά η αυτοπεποίθηση της. Τέτοιες φάσεις σε αγώνες χωρίς αύριο καθορίζουν ανεπιστρεπτί τις ψυχολογικές ισορροπίες, και η βαρύτητα της συγκεκριμένης από πλευράς momentum ήταν πολύ μεγάλη. Ο Παπαλουκάς "μυρίστηκε" την ευκαιρία να καμφθεί επιτέλους το ηθικό του αντιπάλου, πήγε κοντά και άρχισε το trash talking. Aν ο Μπετσίροβιτς τους αγνοούσε και τους δυο, διαμαρτυρόταν στο διαιτητή, ή αντιδρούσε υπερβολικά χτυπώντας κάποιον άσχημα, η ΤΣΣΚΑ θα αποκτούσε από αυτή τη συγκυρία μεγάλο ψυχολογικό πλεονέκτημα. Σοφά πράττοντας ο Σάνι επέλεξε ενστικτωδώς να απαντήσει με μια "συμβολική" κίνηση, η οποία αγωνιστικά φόρτωσε τον ΠΑΟ με ένα αντιαθλητικό (που αργότερα το επέστρεψε ο Σμόντις, χτυπώντας τον Σάνι στα πλαίσια του εκνευρισμού που ακόμα έβραζε πηγάζοντας από το "γράπωμα μπαλακίων" του Σλοβένου), αλλά σε θυμικό επίπεδο, στη γλώσσα δηλαδή των μεγάλων αγώνων, ξεκαθάρισε στον Παπ, στον άμπαλο Βέλγο και σε όλη την τέως πρωταθλήτρια Ευρώπης πως "εδώ είναι το ΟΑΚΑ, παίζετε με τον ΠΑΟ, και τους τσαμπουκάδες και τα trash talking σπιτάκι σας". Momentum defining occasion, που θα έλεγαν και τα θύματα του Τεό στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ.

(γ) Με τον Μήτσο φορτωμένο με 4 το παιχνίδι άρχισε να διαφαίνεται πως θα κριθεί στα τελευταία λεπτά του. Ο Ζοτς τότε σκαρφίστηκε ένα ακόμα εξαιρετικά ιδιοφυές ρίσκο. Αποδεχόμενος πως το παιχνίδι δε θα καθαρίσει τόσο νωρίς όσο το είχε σχεδιάσει, και βλέποντας πως η ΤΣΣΚΑ, χάρη στη δική του έμπνευση να της επιτρέψει μόνο το πικνρολ, αποφεύγοντας το "κλείσιμο" της άμυνας, είχε ώρα τώρα υποχρεώσει τους ψηλούς της σε ανελέητο για τα δεδομένα του όγκου και του ύψους τους τρέξιμο από και προς τον Θοδωρή, έκανε την κίνηση ρίσκο, που εξελίχθηκε σε κίνηση ματ. Έξω ο Μπατίστ για όσο περισσότερη ώρα γίνεται, να φρεσκαριστεί, να πάρει άφθονες ανάσες, και να βλέπει από τον πάγκο τους ψηλούς της ΤΣΣΚΑ να χάνουν σταδιακά τις δυνάμεις τους, προσπαθώντας να διευκολύνουν τον Παπαλουκά στην επίθεση, και να εμποδίσουν τα αδιάκοπα πικνρολ του Τομάσεβιτς στην άμυνα. Και αργότερα, 2μισι περίπου λεπτά πριν το φινάλε, "Mike, μπες και πάρτο, παιδιά η μπάλα στον Mike για 1-1 ποστάρισμα". Ο Μπατίστ ήταν εξαιρετικά πιο ξεκούραστος από τους αντιπάλους του στο ποστ και με 3/3 γερά post moves με υγιή, ξεκούραστα πατήματα και ισάριθμa εύστοχα σουτ έσβησε τις τελευταίες ελπίδες της μεγάλης αντιπάλου. Άλλη μια ευρεσιτεχνία Ζοτς, από τις πολλές φετινές, η φετινή σεζόν αποτελεί το προσωπικό του αριστούργημα.


Δίκαιος MVP ο Διαμαντίδης, ο καλύτερος παίκτης της Ευρώπης αυτή τη στιγμή, ο άνθρωπος που με τις εμφανίσεις του στο φ4 όρισε το ολοκληρωτικό μπάσκετ, και ηγετικά πήρε τα ηνία της ομάδας στο κρίσιμο δεύτερο μισό του 3ου δεκαλέπτου. Εκεί ήταν που η ΤΣΣΚΑ πήγε να στρέψει για τα καλά την κατάσταση υπέρ της, αλλά ο Μητσάκος πήρε την πάσα από τον άρπαγα όρχεων Σάνι και επέβαλε το νόμο του στο παρκέ, με τον απόλυτο τρόπο που μόνο αυτός μπορεί.

Για τις αποδοκιμασίες έχω να πω το εξής. Ο όχλος είναι όχλος. Σε μια κατάσταση τόσο έντονης φόρτισης, σε έναν αγώνα που μετατρέπει ακόμα και ένα ενάρετο άτομο τύπου Παπαλουκά σε παίκτη που βρίζει μετά από κάθε καλάθι και τραμπουκίζει αντίπαλο μετά από τάπα που έφαγε από ...συμπαίκτη του Τεό και όχι από τον ίδιο(!!!!), σε μια τέτοια κατάσταση που ακόμα και ο πιο άμεμπτος χαρακτήρας ΠΡΟΣΩΠΟΥ λυγίζει και υποτάσσεται στο ένστικτο, ε, δε μπορεί κανείς με σοβαρότητα και ρεαλισμό να περιμένει από τον ΟΧΛΟ να δείξει χαρακτήρα. Θα είναι αυστηρός κάποιος αν ψύχραιμα χαρακτηρίσει τον Τεό "κωλόπαιδο" με βάση τη συμπεριφορά του σε μια τέτοιας φόρτισης μάχη, θα είναι και αιθεροβάμων κάποιος αν περιμένει υπό αυτές τις συνθήκες ο αυτοέλεγχος του ΟΧΛΟΥ να εμφανιστεί ανώτερος από εκείνον του ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΑΙΚΤΗ.


Κορυφαία στιγμή του τελικού το βουρκωμένο πρόσωπο του Νίκου Γκάλη. Του μέγα αθλητή που είναι υπέυθυνος για το σημερινό ελληνικό μπάσκετ, για το μοναδικό δηλαδή κομμάτι της ελλαδικής παραγωγής και δημιουργίας που διαθέτει ήθος, αξία και επιτυχίες με συνέχεια. Μπράβο Νίκο, το κύπελλο και κάθε άλλο κύπελλο είναι κυρίως δικό σου, άλλο ένα παράσημο για το απίστευτο κατόρθωμά σου να δώσεις σε μια χώρα ολόκληρη ένα τρόπο διεξόδου από τη μιζέρια και την απαξίωση, έστω και μόνο μέσα από ένα άθλημα, μόνο για τη διάρκεια κάποιου αγώνα, κάποιας στιγμής... Όλοι στα φώτα, στη λάμψη, στα έδρανα της Βουλής, στις δηλώσεις... Οι δυο πραγματικοί γεννήτορες του ελληνικού μπάσκετ εξακολουθούν όμως να είναι οι ίδιοι άνθρωποι που λατρέψαμε... Ο Παναγιώτης Γιαννάκης με χαμόγελο και πάθος δράκου να φωνάζει "ΠΑΜΕ" από τον πάγκο της εθνικής, και ο Νίκος Γκάλης, βλοσυρός, στις σκιές, να προσπαθεί να υπολογίσει ατενίζοντας τα πλήθη πόσο μεγάλο είναι αυτό που μαζί με τον παλιό αντίζηλο/συμπολεμιστή του κατάφεραν να δημιουργήσουν... Και να βουρκώνει, διαπιστώνοντας πως, ακόμα και για αυτόν, τον ψυχρά λογικό άνθρωπο με την ρομποτική πειθαρχία, υπάρχουν μεγέθη ανυπολόγιστα...
AZ1980
Α! Και για να προσθέσω στο αναλυτικό μου ποστ και ένα δεύτερο, πιο λακωνικό...

Από τότε που ο Διαμαντίδης ήρθε στον ΠΑΟ...

ΠΑΟ-ΤΣΣΚΑ 4-0!!!!

Ολοκληρώθηκε χθες το sweep 4 αγώνων του Διαμαντίδη επί του Τεό! tongue.gif
NBAer
QUOTE(AZ1980 @ May 7 2007, 01:39 PM) *
Αυτός ο Μαγουλας είναι εκνευριστικότατος!!!


Και αυτο ειναι. Ακομα ειναι και ανοητος, βλακας, διαρκης και ανεξαντλητη πηγη προτασεων χαζομαρας που λογικου ανθρωπου νους δεν μπορει να διανοηθει οτι μπορουν να ξεστομιθουν.... shot.gif


QUOTE
και τα 4 φάουλ του Διαμαντίδη (από τα οποία τα δυο τέλευταία, πάνω σε σουτ για 3 του Τόρες και πάνω σε ποστάρισμα του Φαν Ντερ Σπίγκελ, ήταν παντελώς ανύπαρκτα).


Καλα το 1ο που λες ηταν απιστευτο σφυριγμα!
Οσο για το 2ο νομιζω οτι ηταν φαουλ τελικα....


QUOTE
Δίκαιος MVP ο Διαμαντίδης, ο καλύτερος παίκτης της Ευρώπης αυτή τη στιγμή, ο άνθρωπος που με τις εμφανίσεις του στο φ4 όρισε το ολοκληρωτικό μπάσκετ


3 πραγματα για το MVP thing:
-Ο τιτλος που δωθηκε στον Διαμαντιδη ειναι MVP του Final-4. Δηλαδη σε ημιτελικο-τελικο.
-Ο τροπος που γινεται η ψηφοφορια ειναι απαισιος και λαθεμενος. Η ψηφοφορια πρεπει να γινεται μετα τη ληξη του παιχνιδιου και οχι πριν για προφανεστατους λογους φυσικα.
-Η νοοτροπια του οτι ο MVP πρεπει να προερχεται απο την νικητρια ομαδα ειναι νομιζω λαθεμενη καθως μιλαμε για εναν προσωπικο τιτλο και οχι ομαδικο.

Παροτι καλυτερος παιχτης που παιζει στην Ευρωπη δεν νομιζω οτι ειναι αφου ο Παπαλουκας ειναι ισαξιας κλασης και προσφορας(οποτε μπορουμε να πουμε οτι ο ΔΔ και ο Παπ ειναι οι 2 καλυτεροι), παρολα αυτα ο τιτλος μαλλον ειναι δικαιος....


QUOTE
Για τις αποδοκιμασίες έχω να πω το εξής. Ο όχλος είναι όχλος.


E αφου λοιπον o oχλος είναι oχλος ας βριζουνε ολοι σε καθε γηπεδο τις μανες ολων των παιχτων. Και των πατεραδων γιατι οχι? Εξαλλου ο οχλος ειναι οχλος.... 68.gif


QUOTE
σε μια τέτοια κατάσταση που ακόμα και ο πιο άμεμπτος χαρακτήρας ΠΡΟΣΩΠΟΥ λυγίζει και υποτάσσεται στο ένστικτο, ε,


Δεν πρεπει να μιλας καθολικα. Υπαρχουν πολλοι, παρα πολλοι που δεν λυγιζουν, γιατι απλα εχουν την απαραιτητη νοημοσυνη και λογικη.
Πχ εγω ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ και να γινοταν δεν θα νευριαζα ετσι ωστε να φτασω στο σημειο να βρισω παικτη. Δεν συζηταμε βεβαια να πεταξω αντικειμενο κλπ.

(Ουσιαστικα μιλωντας εγω θεωρω ως μη κακο το να βριζει καποιος οσο αισχρα και αν γινεται αυτο. Απλα το κακο βρισκεται στη νοοτροπια στη λογικη και στην παιδεια που συνεπαγεται μια τετοια πραξη οταν γινεται συνειδητα και οχι για πλακα.)


QUOTE
Του μέγα αθλητή που είναι υπέυθυνος για το σημερινό ελληνικό μπάσκετ, για το μοναδικό δηλαδή κομμάτι της ελλαδικής παραγωγής και δημιουργίας που διαθέτει ήθος, αξία και επιτυχίες με συνέχεια.


Ολιγον υπερβολικα, ολα αυτα ακουγονται..... biggrin.gif

1)Αδικεις πολλους. Παρα πολλους. Ο Γκαλης υπηρξε ενας καθοριστικος παραγοντας(ο καθοριστικοτερος) για την αναπτυξη του Ελληνικου μπασκετ και αθλητισμου γενικοτερα ισως, αλλα πολλοι αλλοι εβαλαν επισης το χερι τους γι'αυτο....

2)Σιγα το ηθος του Ελληνικου μπασκετ. Οταν διακοπτονται αγωνες λογω επεισοδειων(ΑΕΚ) οταν οι οπαδοι του ΠΑΟ τραυματιζουν τον Ομπραντοβιτς στο κεφαλι και απο τυχη δεν του προκαλουν ισως και ανεπανορθωτες ζημιες στο ματι, τοτε αυτο και μονο αρκει για να αποφευγουμε να μιλαμε για ηθος στο Ελληνικο μπασκετ.....
jjc
Πολλα μπραβο σε παιχτες προπονητες και διοικηση (αν και τους αντιπαθω οσο δεν παει, αλλα εκαναν καλη δουλεια) του Παναθηναικου smile.gif
Pierce
ο καημενος ο ντελκ πρεπει να εχει ακουσει απο τον συριγο οσα δεν εχει ακουσει σε ολη τη ζωη του!
παιζει ο ντελκ τον βριζει
δεν παιζει ο ντελκ τον βριζει
παιζει αριστα αλλα χανει την μια αμυνα θα τον βρισει

ας αποφασισει ο κυριος συριγος τι θελει και να αφησει το μικροφωνο για να μας αφησει ησυχους!



ΥΓ: στο σπρωξιμο του βαν ντερ σπιγκελ στον σανι αρχισε να φωναζει για ντισκαλιφιε
οταν στην ψυχρα οδιαμαντιδης εσκασε αγκωνια στον σμοντις εκανε τουμπεκι,παροτι ο σκηνοθετης το εδειχνε σε σλοου μοσιον....
thrylos7
QUOTE
ΠΑΟ-ΤΣΣΚΑ 4-0!!!!

Ολοκληρώθηκε χθες το sweep 4 αγώνων του Διαμαντίδη επί του Τεό!


Και κάθε φορά ο Τεό έχει μετριότατες εμφανίσεις... tongue.gif

Μετά τα πολλά ποστ για τις αποδοκιμασίες του Παπαλουκά (κάποια εκ των οποίων με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο), ήρθε και η ωραία ανάλυση του AZ, αν και διαφωνώ με την παράγραφο του Διαμαντίδη - MVP... Αμφιβάλλω αν ήταν MVP του τελικού, πόσο μάλλον του Final 4..

Τυπικά, αυτό που λες NBAer είναι σωστό:
QUOTE
-Ο τιτλος που δωθηκε στον Διαμαντιδη ειναι MVP του Final-4. Δηλαδη σε ημιτελικο-τελικο.

Ουσιαστικά όμως, φαίνεται πως μετράει πολύ περισσότερο η παρουσία στον τελικό, κάτι που έχει λογική.

QUOTE
ΥΓ: στο σπρωξιμο του βαν ντερ σπιγκελ στον σανι αρχισε να φωναζει για ντισκαλιφιε
οταν στην ψυχρα οδιαμαντιδης εσκασε αγκωνια στον σμοντις εκανε τουμπεκι,παροτι ο σκηνοθετης το εδειχνε σε σλοου μοσιον....

Να πω την αλήθεια, εκεί πίστεψα ότι ο Διαμαντίδης έβγαινε αυτομάτως εκτός διεκδίκησης του MVP...
AZ1980
NBAer έχεις για μια ακόμη φορά διαβάσει κάπως επιδερμικά το ποστ μου, με συνέπεια να διαφωνείς με πράγματα που ΔΕΝ έγραψα, ή να χρησιμοποιείς επιχειρήματα που μπορούν να αντικρουστούν μέσα από το ίδιο το ποστ, χωρίς επιπλέον διευκρινίσεις. Επίσης με τη λανθασμένη χρήση του quote που κάνεις έχεις πετσοκόψει την παράγραφό μου για τις αποδοκιμασίες, αφαιρώντας της τη νοηματική συνοχή, και δημιουργώντας μου την υποψία πως, δεδομένου ότι θεωρώ απίθανο να έκανες κάτι τέτοιο εσκεμμένα, ΚΑΙ αυτήν αλλά και όλες τις άλλες σκέψεις μου δεν μπήκες καν στον κόπο να τις επεξεργαστείς με ψυχραιμία. Ενδεχομένως να φταίει και ο τρόπος που εκφράζομαι.

Θα χρησιμοποιήσω ένα μόνο παράδειγμα, γιατί νομίζω πως αρκεί για να σε πείσει να διαβάζεις πιο προσεκτικά τα όσα κατά καιρούς γράφω.

απάντησες:

QUOTE
Σιγα το ηθος του Ελληνικου μπασκετ. Οταν διακοπτονται αγωνες λογω επεισοδειων(ΑΕΚ) οταν οι οπαδοι του ΠΑΟ τραυματιζουν τον Ομπραντοβιτς στο κεφαλι και απο τυχη δεν του προκαλουν ισως και ανεπανορθωτες ζημιες στο ματι, τοτε αυτο και μονο αρκει για να αποφευγουμε να μιλαμε για ηθος στο Ελληνικο μπασκετ.....


εγώ είχα γράψει:

QUOTE
το μοναδικό δηλαδή κομμάτι της ελλαδικής παραγωγής και δημιουργίας που διαθέτει ήθος, αξία και επιτυχίες με συνέχεια.


...όπου με σαφήνεια αναφέρομαι στο μπάσκετ ως "παραγωγή και δημιουργία", το μπάσκετ δηλαδή όπως εκφράζεται μέσα στις γραμμές του γηπέδου, από τους παίκτες, τους προπονητές και τις ομάδες, σε αυτή την διάσταση του αθλήματος αναφέρομαι. Τα αισχρά και απόλυτα υπαρκτά που ανεφέρεις πιο πάνω αφορούν το μπάσκετ ως "κατανάλωση θέαματος", διάσταση του αθλήματος επίσης υπαρκτή, για την "ηθική" όμως της οποίας εγώ δεν έκανα κανένα απολύτως σχόλιο, και, αν είχα κάνει, θα συμφωνούσα με τα όσα γράφεις.


Παρακαλώ και πάλι να διαβάζεις πιο προσεκτικά πριν απαντήσεις. Δεν είσαι υποχρεωμένος βέβαια, μπορεί και να είσαι δικαιολογημένος, και η γραφή μου να είναι πράγματι πολύ βαρετή, δυσκολεύοντας έτσι κάποιον να συγκεντρωθεί στις λεπτομέρειες που προσδιορίζουν τη νοηματική ισχύ της. Απλή παράκληση είναι και τίποτα περισσότερο, γιατί με ενδιαφέρει να συζητώ μαζί σου δημιουργικά και όχι επιζητώντας στείρα επικράτηση της μιας ή της άλλης άποψης.

Υ.Γ. Έχεις δίκιο, το 3ο του ΔΔ ήταν το ανύπαρκτο, το 4ο απλά ήταν υπερβολικά αυστηρό.
AZ1980
QUOTE(thrylos7 @ May 7 2007, 11:48 AM) *
Μετά τα πολλά ποστ για τις αποδοκιμασίες του Παπαλουκά (κάποια εκ των οποίων με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο), ήρθε και η ωραία ανάλυση του AZ, αν και διαφωνώ με την παράγραφο του Διαμαντίδη - MVP... Αμφιβάλλω αν ήταν MVP του τελικού, πόσο μάλλον του Final 4..


Εξήγησα τους λόγους. Ο ΠΑΟ δεν είχε ξεκάθαρο MVP, απλά ο ΔΔ ήταν αυτός που απώθησε την αντεπίθεση της ΤΣΣΚΑ στο κρισιμότερο 5λεπτο του αγώνα, με συνεχόμενες φάσεις ενδεικτικές μεγάλου ηγέτη.
kolossos
QUOTE
Φαινεται όμως οτι στο γηπεδο ήταν λιγοτεροι οι μπασκετικοι ΑΓΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ απ'όσους πιστευα..


Ο ΠΑΟ έπαιζε, λογικό είναι ένα μεγάλο μέρος να είναι οπαδοί του.

QUOTE
Η κουβεντα με Κολοσσο,Μπονζο κλπ δεν εχει νοημα παιδια γιατι το βλεπουν διαφορετικα..Εσεις το κοιτατε σαν φιλαθλοι του μπασκετ,αυτοι σαν οπαδοι του Παο.Σεβαστο. Οποτε η κουβεντα δεν οδηγει καπου.


Απλά κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν ορισμένα πράγματα. Ο Παπαλουκάς δεν αποδοκιμάστηκε γιατί έπαιζε καλά. Το συγκεκριμένο άτομο στο παρελθόν έχει λειτουργήσει οπαδικά οπότε είναι λογικό να αντιμετωπίζεται σε οπαδικά πλαίσια. Όπως σε οπαδικά πλαίσια αντιμετωπίζεται και ο Γκαγκαλούδης, ο Παπανικολάου κτλ (ο Παπαλουκάς βέβαια σε πιο ήπιο βαθμό).

QUOTE
Το ότι έχουμε συνηθίσει τέτοιες λογικές δε σημαίνει ότι είναι σωστές. Το βλακώδες επιχείρημα που ακούγεται συχνά "ε δεν έγινε κάτι που βλέπουμε πρώτη φορά οπότε μην του δίνουμε μεγάλη σημασία" το μόνο μέρος όπου θα έπρεπε να διδάσκεται είναι η "Σχολή δικηγορικής και συνηγορίας εγκληματιών ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ".


Σου είπα εγώ ότι είναι σωστή; 30483048394 φορές έγραψα ότι είναι ηλίθιο να ασχολείσαι με την μάνα του άλλου και μπορείς να ξαναδιαβάσεις και τα ποστς μου άμα θες για να το δεις. Κανείς δεν συμφώνησε με αυτό ή είπε ότι είναι σωστό. Όμως σήμερα μας έπιασε ο πόνος; Αν υπήρχε ανάλογη αντίδραση κάθε φορά που ακουγόταν το συγκεκριμένο πράγμα τότε θα έλεγα εντάξει. Δεν θυμάμαι όμως ποτέ να υπήρχε τέτοιος ξεσηκωμός όταν πχ βρίζαν κάποιον διαιτητή...
grigoris
Για το αγωνιστικό κομμάτι του τελικού συμφωνώ γενικά με όσα γράφτηκαν σε πολλά ποστ παραπάνω (επισημαίνοντας απλά την τεράστια έκπληξή μου για το ύψος του σκορ) και για το θέμα των αποδοκιμασιών στον Παπαλουκά είμαι 100% σύμφωνος με το ποστ του ντίζυ (ποστ #103).

Από τον Παναθηναϊκό λίγο-πολύ Διαμαντίδη και Σισκάουσκας τους περίμενα αλλά μεγάλη εμφάνιση και καθοριστική είχαμε από τον Τομάσεβιτς που έδειξε πόσο πολύ ήθελε τον μοναδικό τίτλο που έλειπε από το παλμαρέ του και (έκπληξη για δεύτερο παιχνίδι) από τον Βούγιανιτς που δεν άφησε να φανεί το κενό του ΔΔ λόγω των φάουλ του.

Από την ΤΣΣΚΑ ο Παπαλουκάς ήταν απλά συ-γκλο-νι-στι-κός,όλη η ομάδα ξεκίναγε και τελείωνε σ'αυτόν.Δεν είναι τυχαίο που από την ώρα που μπήκε ο Μεσίνα τόλμησε να τον αποσύρει για 2-3 φάσεις μόνο.Ο Σμόντις έδειξε ότι αν είχε λίγο μυαλό στο κεφάλι του θα μπορούσε να είχε βοηθήσει περισσότερο τον Θοδωρή και ίσως να είχαμε διαφορετικό αποτέλεσμα.Οι Αμερικανοί καλύτεροι από τον ημιτελικό (ομολογώ πως ο Λάνγκτον τα άκουσε λιγάκι από μένα για το ντελίριο που τον έπιασε με τα 2 απίθανατρίποντα στο τέλος) αλλά ευτυχώς για τον ΠΑΟ όχι καθοριστικοί.

Γενικά είμαι ψύχραιμος άνθρωπος αλλά όταν ολόκληρο το γήπεδο σείστηκε από το "Νίκος Γκάλης οεοεοε" ανατρίχιασα και δεν το λέω μεταφορικά.Αποδεικνύεται ότι η προσφορά ορισμένων ανθρώπων δε θα ξεχαστεί ποτέ 77.gif 77.gif 77.gif .Και φυσικά τα δάκρυα του ανθρώπου αυτού στο τέλος όταν έβλεπε τους επιγόνους του να φτάνουν εκεί που δεν μπόρεσε ο ίδιος να φτάσει θα μείνουν για πάντα στο προσωπικό μου πάνθεον συγκινητικών στιγμών.

Διαφωνώ με την ανάδειξη του ΔΔ σε MVP (πιστεύω πως ο Σισκάουσκας ήταν καλύτερος στη διάρκεια και των 2 παιχνιδιών) αλλά έπρεπε να πάρει και ένα ατομικό δώρο γενεθλίων,έτσι δεν είναι? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Σημειώνω εδώ πως οι Χατζηβρέττας,Διαμαντίδης,Τσαρτσαρής και Ντικούδης πιάνουν τον Παπαλουκά σε ομαδικές διακρίσεις (Πρωταθλητές Ευρώπης σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο και Δευτεραθλητές κόσμου) ενώ ο ΔΔ και σε ατομικές με το χτεσινό MVP.Σαν να γίνονται τα ελληνόπουλα οι μπασκετικοί Μίδες της Ευρώπης μου φαίνεται biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Και κλείνω με την καλύτερη πεντάδα του Φάιναλ-Φορ για μένα:
Διαμαντίδης,Παπαλουκάς,Σισκάουσκας,Σμόντι
,Μπατίστ
NBAer
QUOTE(AZ1980 @ May 7 2007, 03:25 PM) *
Επίσης με τη λανθασμένη χρήση του quote που κάνεις έχεις πετσοκόψει την παράγραφό μου για τις αποδοκιμασίες, αφαιρώντας της τη νοηματική συνοχή,


Η χρηση του quote που κανω ειναι πραγματι μερικες/αρκετες φορες λαθεμενη(καθως προσπαθω να χωρεσω ολο το νοημα για το οποιο θελω να σχολιασω σε μερικες γραμμες, ενω προφανως αυτο δεν γινεται τις περισσοτερες φορες χωρις να γινει full-quote), αλλα το κανω για να μικραινω οσο γινεται τα post μου.... rolleyes.gif


QUOTE
και δημιουργώντας μου την υποψία πως, δεδομένου ότι θεωρώ απίθανο να έκανες κάτι τέτοιο εσκεμμένα,


Εσκεμμενα με την εννοια που το λες δεν το κανω ποτε.... smile.gif



QUOTE
εγώ είχα γράψει:
το μοναδικό δηλαδή κομμάτι της ελλαδικής παραγωγής και δημιουργίας που διαθέτει ήθος, αξία και επιτυχίες με συνέχεια.


...όπου με σαφήνεια αναφέρομαι στο μπάσκετ ως "παραγωγή και δημιουργία", το μπάσκετ δηλαδή όπως εκφράζεται μέσα στις γραμμές του γηπέδου, από τους παίκτες, τους προπονητές και τις ομάδες, σε αυτή την διάσταση του αθλήματος αναφέρομαι.


Αυτη η σαφηνεια που λες για εμενα ηταν ενα φαντασμα. biggrin.gif
Εξελαβα τα λεγομενα σου θεωρωντας οτι μιλας συνολικα για το Ελληνικο μπασκετ οποτε και η διαφωνια.....

Αν ειναι για μεσα στους αγωνιστικους χωρους τοτε πιθανον συμφωνω.... Βεβαια υπαρχουν και καποιες περιπτωσεις-εξαιρεσεις οπου πχ ο Θανασης Γιαννακοπουλος φετος(Ολυμπιακος) καθως και ο Παυλος(Πανιωνιος+Ιβκοβιτς) διεισδυουν και αυτοι στους αγωνιστικους για να προσφερουν και αυτοι στο ηθος αλλα να προσφερουν αρνητικα.... biggrin.gif


Anyway ο ΠΑΟ εχει 2 τιτλους φετος και οι 3 τιτλοι σε μια χρονια του Ολυμπιακου απειλειται αμεσα.
hagi
Να δώσω συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την μεγάλη νίκη του καθώς και για τον 4 τίτλο του..

Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι που το περίμενα ότι θα πάει ψηλά (ίσως όχι τόσο) γιατί φάνηκε ότι και οι δύο είχαν άγχος στους ημιτελικούς..

Να δώσω πολλά μπράβο στους Έλληνες παίχτες και ιδιαίτερα στον Διαμαντίδη και στον Παπαλουκά που πραγματικά είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο..

Δυστυχώς τα ζώα και πάλι έκαναν την εμφάνισή τους..Σε όλες τις ομάδες υπάρχουν αυτοί..Είναι μεγάλοι καραγκιόζηδες αυτοί που έβρισαν τον Παπαλουκά..Καταλαβαίνω να φωνάξεις ένα ουου!!Αλλά να βρίζεις έτσι είναι απαράδεκτο..Γινόμαστε και ρεζίλι διεθνώς δηλαδή αν ξέρει κάποιος Ελληνικά..

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα,πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος σε όλη την διάρκεια του αγώνα καθώς η ΤΣΣΚΑ κυνηγούσε συνεχώς..Φαινόταν σα να παίζει μόνος του ο Παπαλουκάς..Από την άλλη μεριά ο Διαμαντίδης έκανε τα πάντα ώστε να σηκώσει την πολυπόθητη κούπα..

Είναι πολύ μεγάλη τιμή που έχουμε αυτούς τους δύο παίχτες..Πήραν τόσες τιμές φέτος από την Ευρωλίγκα.
Είναι φοβερό αν σκεφτεί κανείς ότι πέρσι πήρε το MVP του final four ο Παπαλουκάς και φέτος ο Διαμαντίδης..

Απίστευτα πράγματα..

Α , και κάτι άσχετο..Ποιος ξέρει να μου πει πώς πάνε τα αστέρια στη φανέλα ρε παιδιά;;Μόνο τα Ευρωπαϊκά μετράνε;,Πως είναι ακριβώς;;
Jimar
QUOTE(hagi @ May 7 2007, 08:10 AM) *
Α , και κάτι άσχετο..Ποιος ξέρει να μου πει πώς πάνε τα αστέρια στη φανέλα ρε παιδιά;;Μόνο τα Ευρωπαϊκά μετράνε;,Πως είναι ακριβώς;;



καθε ομαδα τα μετρα διαφορετικα. ο Παο βαζει ενα με καθε ευρωπαικο .
ο αρης ενα για καθε δεκα κουπες .
CK13gr
Ο καθενας εστιαζει εκει που θελει και τον βολευει biggrin.gif
Αλλοι στα αγωνιστικα και αλλοι στις αποδοκιμασιες.
Εγω ειδα μια ομαδα που γυαλιζε το ματι της με κυριως ελληνικη ψυχη και ραχοκοκκαλια της Εθνικης μας.
Γιατι αν στην ΤΣΣΚΑ επαιζε ενας στον ΠΑΟ παιζουν 4 (συμβολικο? tongue.gif ) της εθνικης και αλλος Ενας που ειναι μονος του μια ιστορια ολοκληρη... Αν ο Γκαλης και ο Γιαννακης ειναι τα συμβολα και προτυπα του παρελθοντος ο Φραγκι ειναι του τωρα.....Με περισσοτερους τιτλους απο ομαδες ολοκληρες με 8 final 4 kai 4 κουπες ειναι ο LORD OF THE CUPS και μαζι με την παρεα του κομμενη και ραμενοι ο ενας για τον αλλο ετοιμαζονται για την επομενη επιτυχια.

Ασταματητος ο φετινος ΠΑΟ και ασταματητες οι κωλοτουμπες τον αντικειμενικων-ειδικων της χωρας και της Ευρωπης που δεν τον εβλεπαν για κουπα.
Αυτος ο Διαμαντιδης σεμνος μεχρι αηδιας...

και κατι για τον Πρασινο Λαο στο ΟΑΚΑ απο το Eurobasket .com

by Eurobasket - May 7, 2007
The OAKA Olympic Stadium before the opening tip-off was simply the best basketball atmosphere in the world. The noise level produced by the 19,000 screaming fans was amazing and the basketball people from the United States could not believe the European supporters intensity.
The OAKA Olympic Stadium before the opening tip-off was simply the best basketball atmosphere in the world.

The noise level produced by the 19,000 screaming fans was amazing and the basketball people from the United States could not believe the European supporters intensity.

There is nothing like it in the NBA or any major NCAA college game environment and at one point prior to the tip off the Panathinaikos crowd chants sent chills through my body.
The CSKA contingent brought about 1000 fans but they were overwhelmed by an estimated 10,000 Panathinaikos supporters dressed in their Irish green.

If they could have purchased a million tickets they probably would have.

Most basketball experts predicted that Panathinaikos would be victorious on their home court due to the fanatical athmosphere and support.

The Euroleague had a special presentation prior to the game which featured Nick Gallis who is a basketball God in Greece and the fans went crazy.

Γιατι δεν ειμαστε μονο κακα παιδια που βριζουν..... smiley.gif
μεταφρασμενο εδω αν και χανει πολλα απο αυτα που λενε στα αγγλικα...
http://www.contra.gr/Basketball/Europe/Eur...kos/152626.html
tsitum
Μπραβο στο Παναθηναικο για την μεγαλη κουπα!!!!!! 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif

Μεγαλο ματς,για μενα μαλλον το καλυτερο που εχω δει αναλογικα κ με τη σπουδαιοτητα του αγωνα.Φοβερα εξυπνο το παιχνιδι του Παπαλουκα αλλα ακομα κ αυτο μπορουσε να περιοριστει.Δινει την καλυτερη πασα που γινεται κ εμπνεει κ τους συμπαικτες του.Χαιρομαι γιατι εχει τρομερη αυτοπεποιθηση κ αυτο τον κανει τον καλυτερο.Το θαυμασα που κοντρα σε ολο τον κοσμο αυτος "εγραφε" αλλα κ εμψυχωνε τους υπολοιπους.Επρεπε να βγει mvp.Ειναι μεγαλη βλακεια να πρεπει να βγει απο τους νικητες.

Ευχομαι του χρονου 5ο ευρωπαικο στο ΠΑΟ για να φτασει πλεον τη ΤΣΣΚΑ,τη Μακαμπι κ τη Βαρεζε.Πολυ πιθανο τις 2 πρωτες να τις βρει κ μπροστα του...
Bonzo
Για το θέμα του MVP:
Πιστεύω και γω ότι ο Σισκα ήταν σαφώς ανώτερος από τον ΔΔ στο Φ4. Στο τέλος πηρε την ομαδα απο το χεράκι και της έδωσε την κούπα. Θα ήθελα να ακούσω την άποψη και του ΑΖ για αυτό το θέμα.Επίσης πιστεύω ότι καλος ο MVP βγαίνει από τη νικήτρια ομάδα καθώς αν η ομάδα σου δεν κέρδισε,όσο καά καιαν έπαιξες, μαλλον απλά δεν ήσουν αρκετά καλος.Δλδ για μένα και ο χατζηβρέττας χτες ήταν πιο πολύτιμος από τον Παπαλουκά.Ο Παπαλουκάσ γιατί ήταν πολύτιμος?Για την ήττα της ομάδας του???(προφανώς δεν εννοώ ότι χθες δεν ήταν εξαιρετικός αλλά για να είσαι πολύτιμος πρέπει αν έχεις κερδίσει κιόλας)Εξάλλλου έτσι γίνεται και στο ΝΒΑ αν δεν κάνω λάθος.

Για το θέμα της γιούχας συμφωνω με ΑΖ. Επίσης σε κανένα σημείο δεν ειπα ότι καλώς έβριζαν τη μανα του. Αναφέρθηκα καθαρά και μόνο στη γιούχα. Ευτυχώς το γήπεδο δεν είναι θέατρο ή εκκλησια και μπορεί ο θεατής όταν θέλει αν γιουχάρει. Είναι μέρος που ο ανθρωπος πααρκολουθεί κάτι που του αρέσει και εκτονώνεται(με την καλή εννοια).Ατομα που δεν έχουν καμμία ανάγκη εκτόνωσης στη ζωή τους συχνά είναι πιο επικίνδυνα.Είναι κάτι καθαρά ανθρώπινο. Τα ζώα δεν έχουν αναγκη εκτόνωσης.Για αυτό έλεος με τα κλισέ.Εμπάς περιπτώση εγώ προτιμώ να είμαι σε ένα γηπεδο που γίνεται χαμος και σου δημιουργεί ένταση ακόμα και αν ακούγονται μερικές βρισιες(δεν είμαι υπερ βέβαια) παρά να είμαι σε ένα γήπεδο με άτομα με παιδεία και ήθος που θα χειροκροτάνε μόνο στις ωραίες φάσεις σαν κάποιους από το φόρουμ.Αυτό το θεωρώ πιο ζωωδες.Αυτός είναι και ο πιο βασικος λόγος που μου τη σπάει το θεατρο. Θα προσπαθήσω να μη γράψω αλλο ποστ για αυτό το θέμα εκτός και να πρέπει να απαντήσω σε καποιον. Όχι τπτ άλλο αλλά όπως έγραψα και στην αρχή το θεωρώ ασήμαντο μπροστα στην κατακτηση της τέταρτης κούπας.

Τέλος πάντων. Μια αστεία φάση που έζησα χθες είναι η εξής. Εχοπυμε πάει στην Ομόνεια για να πανηγυρίσουμε και έχουμε αράξει σε ένα πάγκο λίγο πιο μακριά από τα πανυγίρια όπου περνάνε συνέχεια από μπροστα μας πρεζάκια φανερά απεγνωσμένα καθώς δεν μπορούν να βρουν τη δώση τους...Εκείνη τη στιγμή φώναζαν ΠΑΟ ΠΑΟ και καθώς περνάει αλλος ένας απο μπροστά μας μας λεει:" Εδώ ο κόμσμος καίγεται και αυτοί "ΠΑΟ ΠΑΟ"". Σκεφτηκα πόσο δίκιο είχε από την πλευρά του...
thrylos7
QUOTE
Ο καθενας εστιαζει εκει που θελει και τον βολευει
Αλλοι στα αγωνιστικα και αλλοι στις αποδοκιμασιες.


QUOTE
Ασταματητος ο φετινος ΠΑΟ και ασταματητες οι κωλοτουμπες τον αντικειμενικων-ειδικων της χωρας και της Ευρωπης που δεν τον εβλεπαν για κουπα.


και τα (πράσινα) μυαλά στα κάγκελα που λέμε...

QUOTE
είμαι 100% σύμφωνος με το ποστ του ντίζυ (ποστ #103).


Σωστά και αναμενόμενα (κάθε χρόνο τα ίδια λένε) οι ξένοι ειδικοί για τον κόσμο...

QUOTE
παρά να είμαι σε ένα γήπεδο με άτομα με παιδεία και ήθος που θα χειροκροτάνε μόνο στις ωραίες φάσεις σαν κάποιους από το φόρουμ.Αυτό το θεωρώ πιο ζωωδες.Αυτός είναι και ο πιο βασικος λόγος που μου τη σπάει το θεατρο


και τα μυαλά στα κάγκελα Νο. 2.. πραγματικά δεν καταλαβαίνω τη λογική σου ρε Bonzo.. επειδή εσύ πχ είσαι θερμόαιμος, πρέπει να είναι σώνει και καλά ο άλλος και ο μόνος λόγος που δε βρίζει τον αντίπαλο είναι γιατί προσποιείται και κάνει θέατρο;

QUOTE
Δλδ για μένα και ο χατζηβρέττας χτες ήταν πιο πολύτιμος από τον Παπαλουκά.Ο Παπαλουκάσ γιατί ήταν πολύτιμος?Για την ήττα της ομάδας του???(


Ήταν πολύτιμος, πέραν των αγωνιστικών, γιατί αν δεν έκανε αυτή την εξαιρετική εμφάνιση δε θα γλυτώναμε το εγκεφαλικό...
Gravedigger
Μπράβο για άλλη μια φορά στην ομαδάρα μας για την κούπα...Εγώ προσωπικά δν θα αποδοκίμαζα τον Παπαλουκά αλλά δν καταδικάζω αυτούς που το έκαναν.Ήταν αντίπαλος,προκαλούσε αρκετά κ ο καλύτερος παίχτης του αγώνα.Οι αποδοκιμασίες προς τον ίδιο τον παίχτη είναι δικαιολογημένες αλλά όχι κ προς την μάνα του.Κ επίσης απαράδεκτο αυτό που έγινε στο Caravel...Ότι γίνεται στο γήπεδο πρέπει να μένει εκεί.Είναι κ αυτός άνθρωπος κ μας έχει κάνει υπερήφανους....Για μένα αυτός που άξιζε περισσότερο βρίσιμο από κάθε άλλον ήταν ο Van Der Spiegel.Σε όλους τους καβγάδες μέσα ήταν κ πραγματικά με εκνεύρισε το όρθιο αγγούρι...Για το θέμα του MVP.Για μένα ήταν καθαρά ο Siskauskas.Καταπληκτικός στον τελικό κ πολύ καλός στον ημιτελικό σε αντιθεση με τον Μητσάρα που στον ημιτελικό δν ήταν τίποτα σπουδαίο.Κ αφού μιλάμε για MVP του final 4 κ όχι του τελικού τότε ο τίτλος έπρεπε να πάει στον Λιθουανό...Τέλος πολλά μπράβο σε Tomasevic,Vujanic.Κ φανταστείτε ότι πήραμε το Ευρωπαικό χωρίς τους 2 πιο ακριβοπληρωμένους μας παίχτες!!!Κ κάτι τελευταίο που με αηδίασε.Όλοι ξαφνικά έγιναν ειδήμονες του μπάσκετ.Το τι βλακείες άκουσα αυτές τις μέρες δν λέγεται...Που ήταν αυτοί τόσο καιρό???Ασχολούνταν μόνο με το ποδόσφαιρο.Τώρα όμως τους βολέψαμε.Κ είμαι σίγουρος ότι αν ο ΠΑΟ δν έπαιρνε την κούπα πιο πολύ θα στεναχωριόντουσαν για τον χαμένο τελικό στο κύπελλο ποδοσφαίρου παρά για αυτόν του μπάσκετ.Όσοι δν ξέρουν από μπάσκετ κ δν έχουν ασχοληθεί ποτέ καλύτερα να το βουλώνουν κ να μην λένε τις κλασσικές μαλακίες τους...
Bonzo
βρε θρύλε δεν είπα πουθενά ότι πρέπει αν είσαι σαν εμένα(που δεν θα με χαρακτίριζα θερμοαιμο) αλλά το θεωρώ πολύ πιο ανθρώπινο και φυσιολογικό να εκφράζεσαι έντονα στο γήπεδο (είτε θετικά είτε αρνητικά) από το να συγκρατιέται επειδή είσαι "πολιτισμένος". Επίσης την πρόταση για το θέατρο δεν την κατάλβες.. Δεν είπα ότι μου τη σπαει το θέατρο-υποκρισιά αλλα το θέατρο που πηγαίνει ο κόσμος και είτε τους αρέσει είτε όχι ολοι χειροκροτάνε. ΚΑι λέω ΄τοι δεν θέλω να γίναι ξκάτι αναλογο και το γήπεδο.
CK13gr
http://broadband.nba.com/cc/playa.php?cont...eo=&nbasite=nba

αναφορα του ΝΒΑ.com ston αγωνα... στο τελος λενε για παιχτες που μπορουν να παιξουν ΝΒΑ και αναφερουν Διαμαντιδη ,Σισκαουσκας ,Μπατιστ και Παπαλουκα....
ΩΧ ΩΧ ΩΧ.... blink.gif sad.gif
κατω τα χερια απο τα παιδια μας ρεεεεεεεεεεεεε
Air Kef
Σειρά μου.

QUOTE(vastravoud)
Το "εκρηκτικό" διάστημα Παπαλουκά συνέπεσε ακριβώς με την έξοδο του Διαμαντίδη


Ποιο από ολα τα εκρηκτικά διαστήματα,γιατί εγώ θυμάμαι τουλάχιστον 4 τρίλεπτα που ο Παπαλουκάς εκανε ότι ήθελε,ειτε επαιζε ο Μήτσος είτε όχι.Σε αυτό έπαιξε ρολο κι αυτο που ειπε ο ΑΖ1980,οτι τον αφησε ο Ομπράντοβτς να αλωνίζει.Σκέφτηκε οτι μονος του αποκλείεται να κερδίσει ολο τον ΠΑΟ και γιαυτό επέλεξε να σταματήσει τους υπόλοιπους περιφεριακούς,Χόλντεν,Λαγκτον και να αφήσει Παπαλουκα και τον Βέλγο.! biggrin.gif

QUOTE(AZ1980)
τα 4 φάουλ του Διαμαντίδη (από τα οποία τα δυο τέλευταία, πάνω σε σουτ για 3 του Τόρες και πάνω σε ποστάρισμα του Φαν Ντερ Σπίγκελ, ήταν παντελώς ανύπαρκτα).
........
το 4ο απλά ήταν υπερβολικά αυστηρό.


Στο 4ο μ Διαμαντίδης ειναι μια χαρά στην κάθετο αλλα με το που γυρίζει ο Βελγος κανει ενα βηματάκι μπροστά.ή τελος παντων κουνήθηκε,τοσο οσο να ειναι φάουλ.Μια χαρά φάουλ εκανε,ειδικά για ματς που σφυριζόντουσαν ολες οι επαφές.



QUOTE(ΑΖ)
Ο όχλος είναι όχλος.

QUOTE
σε μια τέτοια κατάσταση που ακόμα και ο πιο άμεμπτος χαρακτήρας ΠΡΟΣΩΠΟΥ λυγίζει και υποτάσσεται στο ένστικτο


Ο οχλος,όχλος αλλά και η μάνα(που λογικα ήταν στο γήπεδο),μάνα.Όπως και η νοοτροπία,νοοτροπία.
Εγώ ξέρω 2-3 που Παναθηναικούς που ήταν στο γήπεδο και έβριζαν αυτούς που έβριζαν τον Τεό.Αλύγιστοι..



QUOTE(ΝΒΑερ)
-Ο τροπος που γινεται η ψηφοφορια ειναι απαισιος και λαθεμενος. Η ψηφοφορια πρεπει να γινεται μετα τη ληξη του παιχνιδιου και οχι πριν για προφανεστατους λογους φυσικα.
-Η νοοτροπια του οτι ο MVP πρεπει να προερχεται απο την νικητρια ομαδα ειναι νομιζω λαθεμενη καθως μιλαμε για εναν προσωπικο τιτλο και οχι ομαδικο.



Έτσι ακριβώς.

QUOTE(bonzo)
πιστεύω ότι καλος ο MVP βγαίνει από τη νικήτρια ομάδα καθώς αν η ομάδα σου δεν κέρδισε,όσο καά καιαν έπαιξες, μαλλον απλά δεν ήσουν αρκετά καλος.Δλδ για μένα και ο χατζηβρέττας χτες ήταν πιο πολύτιμος από τον Παπαλουκά.Ο Παπαλουκάσ γιατί ήταν πολύτιμος?Για την ήττα της ομάδας του???
Ειδικά απο την στιγμή που δν ξεχώρισε αισθητά καποιος παίκτης του ΠΑΟ,αλλά η ομάδα,δν καταλαβαίνω γιατι δν έπρεπε να το παρει ο Παπαλουκάς που κράτησε μονος του την ομάδα του μεσα στο παιχνίδι.Δν είναι πολυτιμότερος του αγώνα αν χωρίς αυτόν η ομάδα του έχανε με 30 πόντους;;




Πάρτε μια ομάδα δική μας με 12 άτομα απο δω μεσα που ξερουν τα βασικα του μπάσκετ.
Και παρτε τον Παπαλουκά και βαλτον σε μια ομάδα με παιδιά δημοτικού.
Παιζουμε 40 λεπτά κανονικό αγώνα.
Οι 4 της 5αδας μας μαρκάρουν ανηλεώς τον Παπαλουκά και όποτε προλαβαίνουμε του κανουμε φάουλ στέλνοντας τον στις βολές.Ο Παπαλουκάς βάζει 75/90 βολές,10/10 διποντα,εχει 10 ριμπ,10 κλεψιματα κτλ.
Εμεις παιζουμε "γυρω γυρω ολοι" σουτάρουμε σε αποσταση 1 μετρου απο τον Θοδωρή και ο καλύτερος μας παίκτης εχει 10 πόντους.Συνολικά κερδίζουμε με 100-95.

Πείτε μου MVP.

Παιδικό ίσως και μπακαλίστικο,αλλα πιστεύω καταλάβατε τι εννοώ.
thrylos7
QUOTE
αλλά το θεωρώ πολύ πιο ανθρώπινο και φυσιολογικό να εκφράζεσαι έντονα στο γήπεδο (είτε θετικά είτε αρνητικά) από το να συγκρατιέται επειδή είσαι "πολιτισμένος". Επίσης την πρόταση για το θέατρο δεν την κατάλβες.. Δεν είπα ότι μου τη σπαει το θέατρο-υποκρισιά αλλα το θέατρο που πηγαίνει ο κόσμος και είτε τους αρέσει είτε όχι ολοι χειροκροτάνε. ΚΑι λέω ΄τοι δεν θέλω να γίναι ξκάτι αναλογο και το γήπεδο.


Κι όμως, φαίνεται ότι κάτι με θέατρο - υποκρισία έχεις στο νου σου... Δεν είναι ανάγκη όλοι να είναι μεσογειακοί, ένθερμοι τύποι, ώστε να εκδηλώνονται σε κάθε στιγμή... Μπορεί να μη συγκρατιούνται γιατί πολύ απλά δε χρειάζεται να το κάνουν, παρακολουθούν μπάσκετ ως άθλημα όχι ως μονομαχία.. και το ευχαριστιούνται έτσι, όσο παράξενο κι αν μπορεί να φαίνεται αυτό.
CK13gr
QUOTE(thrylos7 @ May 7 2007, 05:05 PM) *
και τα (πράσινα) μυαλά στα κάγκελα που λέμε...


tongue.gif και στα καγκελα και στις κουπες... smiley.gif smiley.gif

και συντομα στην γειτονια σας για να ξεκαθαρισουμε τα (αγωνιστικα) πραγματα και εντος των συνορων....
και παμε παλι κωλοτουμπες.......
Bonzo
Φυσικά και μίλησα και για υποκρισια αλλά η πρόαταση που μιλούσε για θέατρο εξακολουθεί να αναφέρεται στο θέατρο ως χώρο. Επίσης δεν είπα οτι δεν καταλαβαίνω πως ευχαριστιέται κάποιος ένα αγώνα αν δεν γκαρίζει. Και γω στο 90% των περιπτώσεων απλά ευχαριστιέμαι να βλέπω μπάσκετ. Αλλά ξέρω να απολάμβάνω και τα παιχνίδια με ένταση συμμετέχοντας. Δεν εννοώ ότι αυτός που δεν φωνάζει δεν ξέρει, απλά το βρίσκο προτιμότερο το γήπεδο να είανι και χώρος εκτόνωσης(με την καλή έννοια) σε αγώνε με ένταση(όπως ο χθεσινός). Τέλος το Μμάσκετ εξ ορισμού έχει δυο αντιπάλους. Άρα κατα καποιον τρόπο είναι μονομαχία. οπως βέβαια είναι και άθλημα. Γενικά όπως ξανάγραψα. Ελεος με τα κλισέ
thrylos7
Αυτό
QUOTE
Δεν εννοώ ότι αυτός που δεν φωνάζει δεν ξέρει, απλά το βρίσκο προτιμότερο το γήπεδο να είανι και χώρος εκτόνωσης


σίγουρα απέχει από αυτό

QUOTE
παρά να είμαι σε ένα γήπεδο με άτομα με παιδεία και ήθος που θα χειροκροτάνε μόνο στις ωραίες φάσεις σαν κάποιους από το φόρουμ.Αυτό το θεωρώ πιο ζωωδες.Αυτός είναι και ο πιο βασικος λόγος που μου τη σπάει το θεατρο


Ίσως πλέον καταλαβαίνεις ότι αυτός ο χαρακτηρισμός είναι τουλάχιστον υπερβολικός...
NBAer
QUOTE(Bonzo @ May 7 2007, 05:00 PM) *
Επίσης πιστεύω ότι καλος ο MVP βγαίνει από τη νικήτρια ομάδα καθώς αν η ομάδα σου δεν κέρδισε,όσο καά καιαν έπαιξες, μαλλον απλά δεν ήσουν αρκετά καλος.


Μεγα λαθος! Ο τιτλος ειναι ατομικος και οχι ομαδικος. Το μπασκετ παιζεται 5 εναντιον 5 οποτε αυτη η λογικη σου ειναι παντελως λαθος!
Αμα εχασες ενω εκανες πραγματα και θαυματα στο γηπεδο δεν σημαινει οτι δεν ησουνα αρκετα καλος, αλλα οτι οι συμπαικτες σου ηταν κακοι ή μετριοι....


QUOTE
Δλδ για μένα και ο χατζηβρέττας χτες ήταν πιο πολύτιμος από τον Παπαλουκά.Ο Παπαλουκάσ γιατί ήταν πολύτιμος?Για την ήττα της ομάδας του???(προφανώς δεν εννοώ ότι χθες δεν ήταν εξαιρετικός αλλά για να είσαι πολύτιμος πρέπει αν έχεις κερδίσει κιόλας)


Αντιφατικο.
Ο Παπαλουκας χθες ΣΑΦΩΣ και ηταν καλυτερος και πιο πολυτιμος του Χατζηβρεττα. Στο τελος κερδισε ο Χατζηβρεττας βεβαια αλλα ατομικα ο Παπαλουκας ηταν ανωτερος και πιο πολυτιμος για την ομαδα του....


QUOTE
Εξάλλλου έτσι γίνεται και στο ΝΒΑ αν δεν κάνω λάθος.


Ναι, παροτι ενας παιχτης το εσπασε αυτο μια φορα με την τοσο υπερτατη εμφανιση του σε τελικους NBA. Μιλαω για τον Jerry West βεβαια....


QUOTE
Εμπάς περιπτώση εγώ προτιμώ να είμαι σε ένα γηπεδο που γίνεται χαμος και σου δημιουργεί ένταση ακόμα και αν ακούγονται μερικές βρισιες(δεν είμαι υπερ βέβαια) παρά να είμαι σε ένα γήπεδο με άτομα με παιδεία και ήθος που θα χειροκροτάνε μόνο στις ωραίες φάσεις σαν κάποιους από το φόρουμ.


Και εγω προτιμω ενα "φανατισμενο" κλιμα αλλα σε πολυ πιο ηπια και πολιτισμενα πλαισια.
Οχι οπως τωρα που οι οπαδοι βριζουν ασυστολα παιχτες, τις μανες τους, πετανε αντικειμενα κλπ....


QUOTE
Τέλος πάντων. Μια αστεία φάση που έζησα χθες είναι η εξής. Εχοπυμε πάει στην Ομόνεια για να πανηγυρίσουμε και έχουμε αράξει σε ένα πάγκο λίγο πιο μακριά από τα πανυγίρια όπου περνάνε συνέχεια από μπροστα μας πρεζάκια φανερά απεγνωσμένα καθώς δεν μπορούν να βρουν τη δώση τους...Εκείνη τη στιγμή φώναζαν ΠΑΟ ΠΑΟ και καθώς περνάει αλλος ένας απο μπροστά μας μας λεει:" Εδώ ο κόμσμος καίγεται και αυτοί "ΠΑΟ ΠΑΟ"". Σκεφτηκα πόσο δίκιο είχε από την πλευρά του...



Αυτο δεν ειναι αστειο, ειναι τραγικο....

Εξαλλου πραγματι αν σκεφτεις οτι καθε μερα 35000 ανθρωποι πεθαινουν και μαλιστα ~10000 παιδια απο την πεινα, τοτε πραγματι πρεπει να λεμε καθε λεπτο οτι εδω ο κοσμος καιγεται και εμεις το βιολι μας.....


QUOTE
βρε θρύλε δεν είπα πουθενά ότι πρέπει αν είσαι σαν εμένα(που δεν θα με χαρακτίριζα θερμοαιμο) αλλά το θεωρώ πολύ πιο ανθρώπινο και φυσιολογικό να εκφράζεσαι έντονα στο γήπεδο (είτε θετικά είτε αρνητικά) από το να συγκρατιέται επειδή είσαι "πολιτισμένος".


Μα αν εισαι πολιτισμενος δεν χρειαζεται να συγκρατηθεις για κατι! smile.gif
Αν κανεις τον πολιτισμενο τοτε χρειαζεται να συγρατιεσαι....
tsitum
Ουσιαστικα bonzo κ thryle δε διαφωνειτε.Απλως ο bonzo το ψιλοδικαιολογει που βριζανε το Παπαλουκα(18.000 παθιασμενοι για τιτλο ειναι αυτοι) κ εσυ thryle οπως κ εγω το βρισκουμε λαθος.Δε πεφτω απο τα συννεφα,οπως ειμαι σιγουρος κ εσυ,που συνεβη κ πιστευω πως δεν αξιζει καν να καθεται καποιος καθε φορα σε καθε αγωνα να καταδικαζει τα εκτροπα.Ειμαι σιγουρος οτι συμφωνεις κ εσυ οτι το ιδιο θα γινονταν κ με φαιναλ-φορ στο ΣΕΦ με διαμαντιδη στη ΤΣΣΚΑ κ τελικο με Ολυμπιακο.Θα του βριζανε οτι θες κ στην αντιστοιχη περιπτωση.Απλως μονο πλακα σου προκαλει το γεγονος οτι το ατομο ξεσκιζε,ηταν η ψυχη της ομαδας του,τους εμψυχωνε ολους τους δικους του,ειχε σωσει προς στιγμην την ομαδα του,μας εχει χαρισει με την Εθνικη μεταλλιαρες,δεν προκαλουσε με χειρονομιες κ ο κοσμος τον εβριζε.Κ συναμα θαυμασμο για τη μαγκια του...
Bonzo
+1 στον tsitum
Επίσης αυτό που είπα για ζωώδες το έφερα σε αντιδιαστολή με αυτό που λεγόταν ολη την ώρα ότι όσοι γιούχαραν τον ΠΑπαλουκά είναι ζώα. Για μένα κανένας από τους δύο δεν είναι ζώο. Αλλά αυτος που συγκρατιέται για μένα είναι χειρότεος από αυτόν που εκτονώνεται αποδοκιμάζοντας κάποιον.Το ζώο δεν είανι δικός μου χαρακτηρισμος.

Το πολιτισμένος έχει μπει σε εισαγωγικά.

Αλλο καλύτερος άλλο πολυτιμότερος.Χθες ο ΠΑπαλουκάς ήταν καλύτερος αποτον Χατζηβρέττα ίσως και απο τον καθένα(για μένα ο Σισκα ήταν ανάλογα καλός). Δεν ήταν όμως πολυτιμότερος. Για να ναι κάποιος πολύτιμος, άποψη μου είανι ότι, η ομάδα του πρεπει να χει κερδίσει.

όσο για το αν προκάλεσε το είπαμε.. Έχει προκαλέσει από καιρο. Αλλίως θα βρίζανε και όλους τους αλλους Ελληνες παίχτες που έχουν περάσει από το γήπεδο
thrylos7
QUOTE
κ πιστευω πως δεν αξιζει καν να καθεται καποιος καθε φορα σε καθε αγωνα να καταδικαζει τα εκτροπα

Δεν είναι δυνατό όμως να περνά απαρατήρητο, ειδικά όταν ισχύει αυτό:
QUOTE
Απλως μονο πλακα σου προκαλει το γεγονος οτι το ατομο ξεσκιζε,ηταν η ψυχη της ομαδας του,τους εμψυχωνε ολους τους δικους του,ειχε σωσει προς στιγμην την ομαδα του,μας εχει χαρισει με την Εθνικη μεταλλιαρες,δεν προκαλουσε με χειρονομιες κ ο κοσμος τον εβριζε.Κ συναμα θαυμασμο για τη μαγκια του...


Πέρα από τη δικαιολογία ή μη, όπου και οι δύο έχουμε ξεκάθαρες απόψεις για το χθεσινό, η διαφωνία κινήθηκε σε πιο γενικά πλαίσια.. Το τόπικ βέβαια κουράστηκε, ας γυρίσουμε στα αγωνιστικά.

QUOTE
Αλλο καλύτερος άλλο πολυτιμότερος.Χθες ο ΠΑπαλουκάς ήταν καλύτερος αποτον Χατζηβρέττα ίσως και απο τον καθένα(για μένα ο Σισκα ήταν ανάλογα καλός). Δεν ήταν όμως πολυτιμότερος. Για να ναι κάποιος πολύτιμος, άποψη μου είανι ότι, η ομάδα του πρεπει να χει κερδίσει.


Κι όμως, ήταν πολυτιμότερος, αφού αυτός είχε τη μεγαλύτερη επίδραση στον τελικό. Αν έλειπε η ΤΣΣΚΑ θα έχανε με 20-30 πόντους (στατιστικά, η συνεισφορά του ήταν πολύ μεγαλύτερη).. Πολυτιμότατοι ήταν επίσης οι Μπατίστ, Σισκάουσκας, όπως και ο Διαμαντίδης, ο οποίος δε μπορεί να χαρακτηριστεί ο καλύτερος του παρκέ για το 40λεπτο, αντιθέτως, μπορεί να χαρακτηριστεί πολυτιμότερος για την επίδρασή του στο παιχνίδι.
Bonzo
Οκ εγώ πιστεύω απλά ότι ο Σισκα ήταν πολυτιμοτερος.
Εξαλλου στο μπασκετ υπαρχουν 2 αποτελέσματα.Σίγουρα μια ήττα με μεγαλύτερη διαφορά θα ταν σημαντική αλλά για μένα πιο σημαντική επιρροή είναι ότι ο Σισκα καταφερε ωα πάρει τον αγώνα απο το οτι ο ΠΑπαλουκας κατάφερε να κρατησει την διαφορα σε λογικα επιπεδα
saniboy
Πολλα Μπραβο στην ομαδαρα μας!Περηφανοι για αλλη μια φορα!Ζοτς κορυφαιος ευρωπαιος προπονητης ολων των εποχων και το αποδεικνυει σε καθε παιχνιδι!
Ωραιος τελικος χθες, με την ενταση του και την αγωνια του!Ο Παπαλουκας μια ομαδα μονος του!Φανταστικο one man show σε καποιες στιγμες εδειχνε οτι θα κερδιζε μονος του τον ΠΑΟ!Διαιτησια με λαθη που τα περισσοτερα ευνοουσαν το παιχνιδι των Ρωσσων και δεν αφηναν ΠΑΟ να ξεφυγει και να τελειωνει μια ωρα αρχιτερα(σκληρο παιχνιδι Ρωσσων,τραβιγμενα φαουλ σε παιχτες κλειδια,αναποδη επαναφορα 2.30 λεπτα πριν ληξει και ενω ο Παο ειχε χτισει διαφορα 5 ποντων.)Αυτο που με ικανοποιει ιδιαιτερα ειναι οτι η ομαδα νικησε αντιμετωπιζοντας την ΤΣΣΚΑ σε πολυ καλη μερα(αντιθετα με την ΤΑΟΥ που δεν καταφερε να κανει καθολου παιχνιδι -χαρη σε διαστημικη αμυνα βεβαια!)Πολλα μπραβο στην ΤΣΣΚΑ εδειξε οτι αξια βρισκεται εκει που βρισκεται!Αλλη ομαδα δεν θα μπορουσε να γυρισει τοσες φορες διαφορα 10 ποντων τετοια μερα σε τετοια εδρα!Ο Παπαλουκας εδειξε γιατι ειναι ο κορυφαιος της Ευρωπης και του αξιζε ο τιτλος του MVP γιατι ξεπερασε και τον ευατο του κανοντας ισως το καλλιτερο παιχνιδι της ζωης του σε τετοιο επιπεδο!
Ολο τον χρονο γκρινιαζαμαι για τους ψηλους και για τον Ντελκ.Αλλα πραγματικα ποσο πιο πληρης μπορει να γινει αυτη η ομαδα σε συγκριση μετις υπολοιπες Ευρωπαικες.(αξιζουν συγχαρητηρια σε ΤΟΜΑΣΕΒΙΤΣ-ΒΟΥΓΙΑΝΙΤΣ δικαιωσαν με το ταλεντο και το πεισμα τους τον προπονητη)Αν του χρονου υπαρχει στην θεση του Ντελκ ενας εκ Σπανουλη, Ζηση και γινει κανα μπαμ με Βουισιτς στην ρακετα θα υπαρχει λογος να γινει F4! tongue.gif
οεοεοεοε[b]ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΣΤΗΝ ΜΑΔΡΙΤΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΕ!
PARISINOS
Μαγκες εισαστε πολυ αδικοι με τον κοσμο. Ειπαμε να καταδικαζουμε τα εκτροπα αλλα οχι και ετσι. Λετε μονο ντροπη και αισχος για τον κοσμο που εβριζε αλλα ξεχνατε τα θεατρινιστικα που εκανε σε ολο τον αγωνα, το πως πυρωδοτησε ο ιδιως ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ το κλιμα στη φαση του μετσιροβιτς αφου ηξερε οτι επρεπε να γυρισει το μομεντουμ, ξεχνατε οτι καθε φορα που εβαζε καλαθι δεν το πανηγυριζε απλα , αλλα φαινοταν οτι εβριζε κιολας. Μαλιστα η καμερα τον επιασε να λεει τον κοσμο κοροιδα. Αυτα λοιπον ειναι τα χαρακτηριστικου που εδειξαν οι οπαδοι. Γιατι λοιπον να μην χαρακτηριζεται και ο παπαλουκας ζωο, οταν και αυτος προσπαθησε να χρησιμοποιησει ΚΑΘΕ μεσο, θεμιτο η αθεμιτο ωστε να κερδισει.
Εγω δεν βριζω ποτε αντιπαλους, αλλα για πρωτη φορα, παρ οτι δεν εβρισα, συμμετειχα πολυ ενεργα στα ου,ου και μαλιστα δεν κρυβω οτι χαρηκα που τον γιουχαρανε ως το τελος, μεχρι και στην απονομη.
Πιο αλλαζονικη στιγμη απο τον παπαλουκα που μολις εχει κερδισει με θεατρο την τεχνικη ποινη απο τον μετσι και μετα προχωραει εμφανως τσαντισμενος προς το αλλο καλαθι με ενα στιλακι του στυλ σας γαμαω ολους , δεν εχω ξαναδει στα γηπεδα.
Οποιος λοιπον εχει συμπεριφορα καφρου και πουλαει οπαδιλικι, ετσι θα πρεπει να περιμενει να του συμεριφερθουν.
Οι καφροι που λετε οτι κατακληζουν τα γηπεδα ξερουν να ξεχωριζουν τις αξιες, και να ξεχωριζουν ποιος φερεται τιμια. Πειτε μου γαιτι κανενας δεν εχει βρισει το διαμαντιδη , που μεχρι και οι ολυμπιακοι ξερουν οτι ποτε δεν προκαλεσε και παντοτε ηατν υποδειγμα ηθους.
Και γιατι το 2005 οταν πρωτη φορα ηρθε ο παπαλουκας στο ΟΑΚΑ πολλοι τον χειροκροτησαν. Απλα τοτε ακομη δεν ειχε καβαλησει τον καλαμι. Τωρα που την εχει δει ο ενας και ο μοναδικος, εισεπραξε και την αναλογη αντιμετωπιση.
Και πως μπορειτε να εξηγησετε οτι τα ιδια ζωα απεσπασαν τα ευσημα απο τον δευτερο ελληνα, τον βασιλειαδη, που ευχαριστησε τον κοσμο. Οταν εβαζε καλαθι ο βασιλειαδης πανηγυριζε ολο το γηπεδο λες και κερδιζε ο ΠΑΟ.

Για μενα παντως χθες ο παπαλουκας εχασε πολλους ποντους στην συνηδειση των ελληνων σε σχεση με τον διαμαντιδη. Ο παπαλουκας πιστευω ειχε ολα τα φοντα μιας και επαιζε στο εξωτερικο και αρα μακρια απο οπαδικες αντιπαλοτητες να συσπηρωσει ολους τους ελληνες γυρο του. τωρα πιστευω προτυπο εχει γινει ο διαμαντιδης, και ας ειναι λιγοτερο ηγετης μεσα στο γηπεδο.
Πιστευετε οτι θα εβριζε κανενας τον μητσο ακομα κα σε φαιναλ 4 μεσα στο ΣΕΦ.
Η απαντηση ειναι αποστομοτικη και ειναι ΟΧΙ. και αυτο γιατι ο μητσος ειναι σεμνος και ηθικος, ενω ο παπαλουκας μονος του τα πρακαλεσε τα απολητος δικαιολογημενα βρισιδια.
losers can win
τα βρισιδια για τη μανα του δεν δικαιολογούνται.-
και εγώ τον γιούχαρα σε όλο το παιχνίδι αλλά όταν πήγε για τα μετάλλια τον χειροκρότησα.
ο dizzy έχει δίκιο, άλλο το να φτιαχνεις ατμόσφαιρα και άλλο να βγάζεις το κομπλεξ σου στον παπαλουκα
thrylos7
Παρουσιάζεις τους οπαδούς που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ ως τους πιο ειδικούς και καταρτισμένους να κρίνουν ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια.. τη στιγμή που οι περισσότεροι απουσιάζουν από ΟΑΚΑ όλο το χρόνο..
Μέχρι και τη λέξη "κορόιδα" κατάλαβαν;

Δεν καταλαβαίνω αυτό το μένος κατά του Παπαλουκά και τη θεοποίηση σε αντιδιαστολή του Διαμαντίδη, όσον αφορά.. το ηθικό κομμάτι. Την αγκωνιά στον Σμόντις την είδε κανείς στο γήπεδο, ή εκείνη τη στιγμή εισέρχονταν όλοι στο μυαλό του Παπαλουκά, μήπως καταλάβουν τι σκεφτόταν ο κακός αυτός άνθρωπος;

dizzy_fingers:
QUOTE
Η γιούχα μέσα στο παιχνίδι είναι φυσιολογική, προσπαθείς μέσω της δύναμης του κοινού να φτιάξεις ατμόσφαιρα που από τη μία θα σπρώξει την ομάδα σου κι από την άλλη θα δυσκολέψει την αντίπαλο. Δεν έχει σημασία αν είναι ο καλύτερος παίχτης της εθνικής, μέσα στα 40' θα προσπαθήσεις να κάνεις δύσκολη την ατμόσφαιρα για τον αντίπαλο, όποιος κι αν έχει τη μπάλα (ειδικά αν αυτός είναι ο καλύτερός τους παίχτης) - πάντα σε κόσμια πλαίσια ασφαλώς.
Όλα καλά μέχρι εδώ.

Αλλά αφού τελειώνει το παιχνίδι τί στο καλό συνεχίζεις να φωνάζεις ρε νεάντερταλ????
Πάει, τέλειωσε, το κύπελλο μάλιστα είναι δικό σου, κι επειδή έχεις μικρό π...ί πρέπει να κάνεις τον άλλον να πέσει ακόμη πιο χαμηλά και να ευχαριστηθείς από τον πόνο του?
Κι αυτό γιατί? Επειδή μέσα στο παιχνίδι πριν από καιρό έκανε κάτι που δεν σου άρεσε?
Ή μάλλον επειδή δεν προσκύνησε την ομάδα και τον θεό σου και με τη λογική "όποιος δεν πηδάει γαύρος είναι ρε!" (το θέμα είναι βέβαια, ποιός πηδάει εκεί μέσα) τον έχεις περάσει στη μαύρη λίστα για να τον κράζεις σε άκυρες χρονικές στιγμές με άκυρους τρόπους?
Δηλαδή αν έκανε κάτι απαράδεκτο όπως αυτό του Γκασκόιν που κλώτσησε τον οπαδό τί θα κάνατε ρε παληκάρια? Θα του σκοτώνατε τους συγγενείς μέχρι 3ου βαθμού και θα τον κρατούσατε για 10 χρόνια σε κανά μπουντρούμι για να τον βασανίζετε?

Το ότι έχουμε συνηθίσει τέτοιες λογικές δε σημαίνει ότι είναι σωστές. Το βλακώδες επιχείρημα που ακούγεται συχνά "ε δεν έγινε κάτι που βλέπουμε πρώτη φορά οπότε μην του δίνουμε μεγάλη σημασία" το μόνο μέρος όπου θα έπρεπε να διδάσκεται είναι η "Σχολή δικηγορικής και συνηγορίας εγκληματιών ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ".


Το πρόβλημα του έλληνα οπαδού είναι πως, όπως αρκετοί άνθρωποι σε αυτήν τη χώρα, έχουν μάθει να ακούνε μόνο αυτό που τους αρέσει από το σπίτι, στο σχολείο δεν έμαθαν ποτέ να σκέφτονται παρά μόνο να αποστηθίζουν (αν στα βιβλία της ιστορίας διδασκόταν η ιστορία του Λούσιφερ και τα άπαντα του Νέρωνα, δε θα υπήρχε καμία διαφορά στην αντιμετώπιση της ύλης) και όταν κάνουν κάποια μαλαγανιά δεν υπάρχει κανείς να τους συνετίσει.

Ειλικρινά, αυτό το σύνθημα "όποιος δε πηδάει γαύρος είναι ρε" συνοψίζει όλη αυτή τη λογική σε μία μόνο πρόταση. "Αν δεν είσαι μαζί μας είσαι εναντίον μας" και δυστυχώς αυτή τη λογική, σε ευτυχώς πιο ήπιες εκφάνσεις, τη βλέπω από μερικούς παναθηναϊκούς του φόρουμ μας (αν αυτή τη στιγμή πρώτη ομάδα ήταν άλλη, είναι σίγουρο ότι θα είχαμε τα ίδια κι από αυτούς). Το ότι κάποιος έχει την άποψή του και δεν συμμετέχει στο προσκύνημα της αρμάδας, δε σημαίνει ούτε ότι είναι κακεντρεχής ούτε ότι τον τσούζει ούτε ότι είναι "αντικειμενικός".


ISO 9001 ...
Bonzo
Σιγουρα δεν δικαιολογούνται λογικά....Κανείς δεν το υποστηριξε αυτό.
Το ζήτμα είανι ότι και ο κόσμος προκλήθηκε.Και αυτό που λέω ότι μου τη σπάει στον ΠΑπαλουκά(και το χω ξαναπει) είανι ότι από τη μια κάνει τα καφριλίκια του (και δεν εχω κανένα πρόβλημα με αυτό)δλδ στέλνει φιλάκια κανει σσσσ και τέτοια, και μετά στις συνεντέυξεις το παίζει Ευρωπαίος και ότι "αυτό είανι το ήθος και η κουλτούρα του Έλληνα".Ε ευτυχώς η δυστυχώς αυτο είναι και το δικό του ήθος και κουλτούρα... Είναι εντελώς υποκριτική η στάση του και για αυτό δεν μου είναι συμπαθής.

Επίσης το ότι προκαλέι στα πλαίσια του παιχνιδιού δεν είναι κακό(όπως δεν είναι κακό και να τον γιουχάρουν).Κακό είναι ότι δεν είναι συνεπής απέναντι στη στάση του. Και αυτό όντως κατά τη γνώμη μου είανι το μεγαλύτερο πρόβλημε του Έλληνα(και κάθε ανθρώπου.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.