Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ > Older Tournaments > Final 4 Athens 2007
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
AZ1980
Tελευταίο ποστ μου για τον δεύτερο καλύτερο παίκτη της Ευρώπης...

Κάθε άνθρωπος κρύβει μέσα του ένα "ζώο", έναν ενστικτώδη δηλαδή, άλογο εαυτό. Ο πολιτισμός είναι προιόν της υπερανάπτυξης της ανθρώπινης λογικής έναντι του ενστίκτου, ο άνθρωπος υπέταξε δια μέσου της φυσικής επιλογής και βάναυσα εξουσιάζει τα υπόλοιπα ζώα στηριγμένος στην αναπτυγμένη του ευφυία και απωθώντας τα ένστικτά του στη σφαίρα του "ανήθικου". Στη σύγχρονη εκλογικευμένη εποχή αυτό το προβάδισμα της λογικής στην επιφανειακή ρυθμιση της ανθρώπινης συμπεριφοράς έχει αποκτήσει στις πολιτιστικά προηγμένες χώρες χαρακτήρα νεύρωσης, με τα ένστικτα να καταπιέζονται και να φθείρουν ανικανοποίητα το άνθρωπο-λογικό-κτήνος εκ των έσω. Ο αθλητισμός, ως εικόνα και κομμάτι της ζωής, δίνει έκφραση και βήμα και στις δυο αντιμαχόμενες πλευρές της ανθρώπινης συμπεριφοράς, εξυπηρετώντας έτσι τον βασικό κοινωνικό στόχο του, που είναι να αποτελέσει ένα κανάλι εκτόνωσης των επιθετικών ενστίκτων του καταπιεσμένου πολιτισμένου αστού, μέσα από κανόνες που δεν επιτρέπουν την ίδια τη βία, αλλά προσομοιώσεις ή μετριασμένες εκδοχές της.

Κατά συνέπεια το μοντέρνο γήπεδο είναι ένας χώρος προορισμένος εξ' αρχής να εισπράξει την εσωτερικευμένη επιθετική ενέργεια του νευρωσικού σύγχρονου κατοίκου του πολιτισμένου κόσμου. Μην διαμαρτυρόμαστε ή ξαφνιαζόμαστε απερίσκεπτα όταν αυτή η τάση ξεφεύγει από τους "κανόνες" του "πολιτισμού", γιατί είναι αναπόφευκτο οι εντάσεις να φέρνουν κάποιες φορές τους ανθρώπους μακριά από τον λογικό εαυτό τους. Αν συμβεί κάτι τέτοιο ΧΩΡΙΣ να ανοίξει μύτη και ΧΩΡΙΣ τραυματισμούς και απώλειες, τότε το γήπεδο σε αυτή την περίπτωση επιτέλεσε το σκοπό του μια χαρά.


Υ.Γ. Δεν είναι τυχαίο που στην αμερική, που στο βωμό του κέρδους και του θεάματος έχει εξοστρακιστεί σχεδόν πλήρως η βία από τα γήπεδα, επικρατεί βία στους δρόμους, βία στις οικογένειες, βία προς τις άλλες χώρες, και ένας γενικός συμπλεγματικός πουριτανισμός του ανικανοποίητου απωθημένου, του "ζώου" που κραυγάζει με απελπισία ανάμεσα σε τσιμέντα, κάτω από δολλάρια, μπροστά σε ράφια τσοντάδικων βίντεοκλαμπς και πάνω σε "έξυπνες" βόμβες...
tsitum
QUOTE
Και πως μπορειτε να εξηγησετε οτι τα ιδια ζωα απεσπασαν τα ευσημα απο τον δευτερο ελληνα, τον βασιλειαδη, που ευχαριστησε τον κοσμο. Οταν εβαζε καλαθι ο βασιλειαδης πανηγυριζε ολο το γηπεδο λες και κερδιζε ο ΠΑΟ.
Ενα πραγμα κ δε θελω να επανελθω γι αυτο το θεμα αλλη φορα γιατι δε θα βγαλει πουθενα.
Πρωτον οταν λες οτι εβριζε κιολας οταν σκοραρε,πιστευεις οτι δεν ειχε ακουσει καμμια βρισια εναντιον του,απλα ανεκαθεν μισουσε τους παναθηναικοους κ τον ΠΑΟ κ τους εβριζε(διακριτικα οπως λες κ εσυ,που να μη φαινεται τί λεει)?
Αν ο η ΤΣΣΚΑ εχανε 20 ποντους,ο Παπαλουκας ξεσκιζοτανε αλλα εκανε πολλα λαθη κ ηταν μοιραιος ακομα κ ας ειχε λυσσαξει,πιστευεις οτι θα τον γιουχαρανε ή θα τον επευφημουσανε?

Στη τελευταια ερωτηση απαντας οτι νομιζεις.Για μενα η απαντηση ειναι δεδομενη κ εξηγει τι εγινε χθες.Ο κοσμος φοβηθηκε οτι θα χασει απο εναν δικο τους(ομοεθνη),νευριασε που αυτος παθιαστηκε κ τον εβριζε.Αντιδραση δεδομενη για ολους ανω των 10 χρονων που παρακολουθουν ομαδικα αθληματα για πανω απο ενα χρονο στην ελλαδα.Απλα σχολιαζουμε επειδη εγινε θεμα.
Τα ιδια εκαναν κ οι οπαδοι του Αρη με το Ζηση.Τη μια τον χειροκροτησαν κ την αλλη τον εβριζαν.Τι αλλαξε?Μαλλον θα εγινε προκλητικος....
klearxos
Kalispera!
Syggnomi gia ta greeklish alla eimai sto exoteriko!
Prin apo ligo pira xampari oti o PAO pire to kypello opote na doso ta sygxarhthria mou!! 41.gif 41.gif
Bonzo
Κι όμως μάλλον θα τον έβριζαν ή θα τον ειρονεύονταν..ο Παπαλουκάς εχει ιστορικό με τους οπαδούς του ΠΑΟ και είτε το θέλτε είτε όχι έχει προκαλέσει και αυτός... Εγώ προσωπικά (και μεγάλη μερίδα των οπαδών) δν θα τον χειροκροτούσα με τπτ... Καθαρά για οπαδοικούς λογους.Εναν αλλο παίχτη που μου έχει προσφέρει τεράστιες χαρές μς την εθνική και δεν έχει προκαλέσει με τη συμπεριφοά θα τον αποθεώσω.
Τον Παπαλουκά ουτε στην εθνική δε τον αποθεώνω γαιτι απλά μου είωαι αντιπαθής για όγους που έχω εξηγήσει.
Αντίθετα ο Κακιούζης είναι τρομερά εντάξει (και ας μην είανι Παναθηναικος) και όποτε τον βλέπω σε όποια ομάδα κι αν παίζει θα τον χειροκροτώ(θυμίζω ότι είχε βοηθήσει τους ολυμπιακούς να δουν την ομάδα τους στη Βαρκελώνη πέρισι
nikefalin
QUOTE(dizzy_fingers @ May 7 2007, 12:25 PM) *
H Peka έγραψε πολλά πράγματα που ήθελα να πω.

Η γιούχα μέσα στο παιχνίδι είναι φυσιολογική, προσπαθείς μέσω της δύναμης του κοινού να φτιάξεις ατμόσφαιρα που από τη μία θα σπρώξει την ομάδα σου κι από την άλλη θα δυσκολέψει την αντίπαλο. Δεν έχει σημασία αν είναι ο καλύτερος παίχτης της εθνικής, μέσα στα 40' θα προσπαθήσεις να κάνεις δύσκολη την ατμόσφαιρα για τον αντίπαλο, όποιος κι αν έχει τη μπάλα (ειδικά αν αυτός είναι ο καλύτερός τους παίχτης) - πάντα σε κόσμια πλαίσια ασφαλώς.
Όλα καλά μέχρι εδώ.

Αλλά αφού τελειώνει το παιχνίδι τί στο καλό συνεχίζεις να φωνάζεις ρε νεάντερταλ????
Πάει, τέλειωσε, το κύπελλο μάλιστα είναι δικό σου, κι επειδή έχεις μικρό π...ί πρέπει να κάνεις τον άλλον να πέσει ακόμη πιο χαμηλά και να ευχαριστηθείς από τον πόνο του?
Κι αυτό γιατί? Επειδή μέσα στο παιχνίδι πριν από καιρό έκανε κάτι που δεν σου άρεσε?
Ή μάλλον επειδή δεν προσκύνησε την ομάδα και τον θεό σου και με τη λογική "όποιος δεν πηδάει γαύρος είναι ρε!" (το θέμα είναι βέβαια, ποιός πηδάει εκεί μέσα) τον έχεις περάσει στη μαύρη λίστα για να τον κράζεις σε άκυρες χρονικές στιγμές με άκυρους τρόπους?
Δηλαδή αν έκανε κάτι απαράδεκτο όπως αυτό του Γκασκόιν που κλώτσησε τον οπαδό τί θα κάνατε ρε παληκάρια? Θα του σκοτώνατε τους συγγενείς μέχρι 3ου βαθμού και θα τον κρατούσατε για 10 χρόνια σε κανά μπουντρούμι για να τον βασανίζετε?

Το ότι έχουμε συνηθίσει τέτοιες λογικές δε σημαίνει ότι είναι σωστές. Το βλακώδες επιχείρημα που ακούγεται συχνά "ε δεν έγινε κάτι που βλέπουμε πρώτη φορά οπότε μην του δίνουμε μεγάλη σημασία" το μόνο μέρος όπου θα έπρεπε να διδάσκεται είναι η "Σχολή δικηγορικής και συνηγορίας εγκληματιών ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ".
Το πρόβλημα του έλληνα οπαδού είναι πως, όπως αρκετοί άνθρωποι σε αυτήν τη χώρα, έχουν μάθει να ακούνε μόνο αυτό που τους αρέσει από το σπίτι, στο σχολείο δεν έμαθαν ποτέ να σκέφτονται παρά μόνο να αποστηθίζουν (αν στα βιβλία της ιστορίας διδασκόταν η ιστορία του Λούσιφερ και τα άπαντα του Νέρωνα, δε θα υπήρχε καμία διαφορά στην αντιμετώπιση της ύλης) και όταν κάνουν κάποια μαλαγανιά δεν υπάρχει κανείς να τους συνετίσει.

Ειλικρινά, αυτό το σύνθημα "όποιος δε πηδάει γαύρος είναι ρε" συνοψίζει όλη αυτή τη λογική σε μία μόνο πρόταση. "Αν δεν είσαι μαζί μας είσαι εναντίον μας" και δυστυχώς αυτή τη λογική, σε ευτυχώς πιο ήπιες εκφάνσεις, τη βλέπω από μερικούς παναθηναϊκούς του φόρουμ μας (αν αυτή τη στιγμή πρώτη ομάδα ήταν άλλη, είναι σίγουρο ότι θα είχαμε τα ίδια κι από αυτούς). Το ότι κάποιος έχει την άποψή του και δεν συμμετέχει στο προσκύνημα της αρμάδας, δε σημαίνει ούτε ότι είναι κακεντρεχής ούτε ότι τον τσούζει ούτε ότι είναι "αντικειμενικός".


+1+1+1
Μια φίλη με διαρκείας στον ΠΑΟ χτες τ'ακουσε επειδή υπερασπίστηκε τον ΤΕΟ( χτές ήταν με βαμμένο πρόσωπο, με κασκόλ κι όλα τα αξεσουάρ).Πάντως η λογική του "όποιος δε πηδάει γαύρος είναι ρε" έχει έρθει από έξω. Το καλοκαίρι μετά το ποδοσφαιρικό μουντιάλ ο Ματεράτσι ευρισκόμενος σε συναυλία των Rolling Stones ανέβηκε στη σκηνή με τον Μικ κι έδωσε το σύνθημα "chi no salta e francese" ( συγχωρέστε και τα απαίσια ιταλικά μου) αποθεούμενος από το κοινό. Μπορεί λοιπόν να είναι ξενόφερτη λογική αλλά έχει βρει πρόσφορο έδαφος σε μια κοινωνία που η έλλειψη κάθε έννοιας σεβασμού είναι φανερή σε όλες τις τις εκφάνσεις.
Για να έχουμε μια μίνιμουμ συνενόηση :
1) O φίλαθλος και ο οπαδός μπορεί να έχει γνώμη και να την εκφράζει αρκεί να μην προσβάλλει, να μην παρανομεί , να μην εκτρέπεται σε παραβατικές συμπεριφορές που φτάνουν στα όρια της εκ προμελέτης απόπειρας ανθρωποκτόνιας (τέτοια είναι λ.χ. η ρίψη αντικειμένων ). Αν δεν του αρέσει κάτι που έχει σχέση με κάποιον από τους παράγοντες ενός αγώνα ( και αυτοί είναι οι παίκτες, οι προπονητές, η γραμματεία, οι κομισάριοι και οι διοικήσεις) και δεν ικανοποιείται από την όποια μορφή αγωνιστικής ή αθλητικής δικαιοσύνης απονέμεται για οποιαδήποτε πράξη αυτών τότε ας τρέξει στον αθλητικό δικαστή. Υπάρχουν περιπτώσεις (κυρίως στο ποδόσφαιρο) όπου απλοί πολίτες έκαναν επώνυμη καταγγελία και οι υποθέσεις επανεξετάστηκαν από την αθλητική δικαιοσύνη. Και βέβαια υπάρχει και η δικαιοσύνη αν κάποιος θίγεται ακόμα περισσότερο.

2) Οι παίκτες αλλά και οι υπόλοιποι παράγοντες ενός αγώνα ελέγχονται από τους αρμόδιους (όπως είπα πιο πάνω) και κανείς δε δικαιούται να γίνεται "φύσει και θέσει" κριτής όλων.(πόσο μάλλον όταν ο ίδιος χάνει ότι δίκιο μπορεί να έχει με τέτοιες συμπεριφορές) Στην περίπτωση μας δεν παραπονέθηκε κανείς από τους αντιπάλους του Παπαλουκά για τα όσα του καταμαρτυρούν.Δεν προσπάθησε να χτυπήσει σκόπιμα κάποιον (όπως ο Βαρεχάο π.χ.) Αντίθετα μάλιστα καθώς οι παίκτες είναι φίλοι πέρα από αντίπαλοι.

Κοινώς το δικαίωμα στις παραβατικές συμπεριφορές (εξύβριση, προπηλακισμοί, απόπειρες ανθρωποκτονίας) δεν απορρέει από πουθενά.
Σωστά, πολύ σωστά είπε ο Olorin πως όποιος δεν έχει παίξει δεν διανοείται τι είναι το να καθυβρίζεται.

Σχεδόν μια μέρα μετά και με νηφάλια όψη από το λιγοστό ύπνο , την τρελή χαρά για την κούπα , τον εκστασιασμό και τη σημερινή δουλειά έχω να παρατηρήσω αγωνιστικά 1-2 λεπτομέρειες.

Στο Φ4 είδαμε για πρώτη φορά τον Ντικούδη να παίζει τέτοια ΑΜΥΝΑ. Ελλείψει Τσαρτσαρή έπαιζε και για τους 2 άμυνα. Ρεσιτάλ απέναντι στον Σκόλα, και ο Σμόντις να σκοράρει μόνο με βολές ή απέναντι στον Αλβέρτη.
Το φοβερό "σημάδι" πάνω στους Ζεβροσένκο, Άντερσεν και Σπίγκελ. Εξωπραγματικό ποσοστό στις βολές (ακόμα και ο Τομάτσεβιτς είχε 4/6 κάτι σαν ρεκόρ καριέρας) που δείχνει απίστευτη συγκέντρωση.
Εξαιρετικό διάβασμα του αντιπάλου από τον πάγκο και γενικά παιχνίδι που πρέπει κάποιοι στο ΝΒΑ να δούν και να ξαναδούν. Τον απίστευτο Παπαλουκά να τα κάνει όλα. Τέτοια παράσταση Έλληνα παίκτη σίγουρα είχαμε να δούμε από την εποχή του Νικ. Ο 3-Δ είναι κι αυτός πλασμένος από τέτοιο υλικό, μόνο που η δική του καλή πλευρά φαίνεται πιο πολύ στην άμυνα. Στην επίθεση στρώνει ακόμα το ταλέντο του.
Χίλια μπράβο στον Ζέλικο που ετοίμασε την ομάδα να παίξει στο 80 % και πάνω. Ξαφνικά είδαμε τον Βούγιανιτς να πατά γερά στα πόδια του , τον Χατζηβρέττα εύστοχο, τον Τομάτσεβιτς να τιμωρεί κάθε ολιγωρία, τον Μπατίστ να επαναλαμβάνει τις φοβερές εμφανίσεις που είχε προ Χριστουγέννων, είδαμε μια ΟΜΑΔΑ στολίδι , που ανεξάρτητα από τις συλλογικές μας προτιμήσεις, έδωσε 2 καταπληκτικές παραστάσεις.
vastravoud
Πιστεύω ότι το θέμα έχει κουράσει. Ο Παπαλουκάς και ο ΔΙαμαντίδης είναι εξαιρετικοί παίκτες, μεταξύ τους δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι παραπάνω από ανταγωνισμός (με τις ομάδες τους) και εξαιρετική συνεργασία(στην ΕΘνική). Η εικόνα που κρατάω είναι αυτή:

http://www.sportime.gr/images//basket/nice7.jpg

Μπορούμε να μιλάμε μέχρι του χρόνου για το ποιός είναι καλύτερος ατομικά. ΕΓώ θεωρώ ότι είναι περίπου ισάξιοι, καθένας κάνει διαφορετικά πράγματα καλά. Ο Θοδωρής έχει την τύχη τα δικά του φανερά σημεία να είναι πασιφανή. Τα αντίστοιχα καλά σημεία του Μήτσου δεν φαίνονται τόσο εύκολα, αλλά οι εκάστοτε προπονητές του τα βλέπουν(δεν είναι τυχαίο ότι έχει το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής από όλους στην Εθνική).

Εγώ μετά τον τελικό πάντως θα έδινα και ένα βραβείο στον ΖΟτς. ΑΠοδεικνύεται τελικά ότι ο τεράστιος αυτός προπονητήες είχε κάνει πλάνο μεθοδικό και σοβαρό για τη σεζόν. Μπράβο του!
JEH
Καλησπερα.Πανω στην κουβεντα που γινεται για τις αποδοκιμασιες στον Παπαλουκα.Πιστευω πως ηταν απαραδεκτοι οσοι εβρισαν την μανα του αλλα και πως ο Παπαλουκας ειχε απαραδεκτη συμπεριφορα καθ'ολη την διαρκεια του αγωνα.Εβριζε μετα απο καθε ενεργεια του την κερκιδα.Απαραδεκτες και οι δηλωσεις του στο τελος.Αν απο τις αποδοκιμασιες των φιλαθλων φαινεται η κουλτουρα και το ηθος του Ελληνα,τοτε απο την αντιδραση και την συμπεριφορα ενος ΜΕΓΑΛΟΥ αθλητη μεσα στο γηπεδο τι φαινεται ακριβως?Ο Παπαλουκας χρησιμοποιει οποιον τροπο μπορει για να κερδισει,προκαλωντας την κερκιδα σε καθε ευκαιρια που θα βρει..

Και κατι τελευταιο ασχετο.Φιλε ΑΖ1980.Θα επαναλαβω πολυ σωστα οσα λες,φοβερες οι μπασκετικες σου γνωσεις,αλλα χωρις να θελω να παρεξηγηθω,δεν γραφουμε εκθεσεις στο forum,αν μπορεις κανε λιγο πιο απλο τον λογο σου,γιατι οπως θα παρατηρησες,γινονται παρερμηνευσεις,οπως αυτη με τον NBAER.Τα post σου ειναι εκπληκτικα αλλα πολλες φορες απο την 2η 3η γραμμη ο αναγνωστης κουραζεται,οπως το τελευταιο για τον Διαμαντιδη, με αποτελεσμα να ερμηνευει λαθος αυτα που θες να πεις.Ξερω πως πολλοι θα διαφωνησουν μαζι μου,αλλα δεν εχω κακη προθεση που τα λεω.
kolossos
QUOTE
Παρουσιάζεις τους οπαδούς που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ ως τους πιο ειδικούς και καταρτισμένους να κρίνουν ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια.. τη στιγμή που οι περισσότεροι απουσιάζουν από ΟΑΚΑ όλο το χρόνο..


Το θέμα με τον Παπαλουκά δεν άρχισε σίγουρα από ξέμπαρκους. Και κυρίως λείπανε αρκετά ατομα, από αυτά που αποκαλούνται από πολλούς ζώα-κομπλεξικοί-απολίτιστοι-υπανάπτυκτοι κτλ, που ενώ όλη την χρονιά ήταν δίπλα στην ομάδα δεν μπόρεσαν να είναι στο φ4. Σίγουρα κάποιοι ξέμπαρκοι μπήκαν στο "κόλπο" κυρίως μετά την μανούρα μου πήγε να γίνει με τον Σάνι...

QUOTE
Κι όμως μάλλον θα τον έβριζαν ή θα τον ειρονεύονταν..ο Παπαλουκάς εχει ιστορικό με τους οπαδούς του ΠΑΟ και είτε το θέλτε είτε όχι έχει προκαλέσει και αυτός... Εγώ προσωπικά (και μεγάλη μερίδα των οπαδών) δν θα τον χειροκροτούσα με τπτ... Καθαρά για οπαδοικούς λογους.Εναν αλλο παίχτη που μου έχει προσφέρει τεράστιες χαρές μς την εθνική και δεν έχει προκαλέσει με τη συμπεριφοά θα τον αποθεώσω.
Τον Παπαλουκά ουτε στην εθνική δε τον αποθεώνω γαιτι απλά μου είωαι αντιπαθής για όγους που έχω εξηγήσει.
Αντίθετα ο Κακιούζης είναι τρομερά εντάξει (και ας μην είανι Παναθηναικος) και όποτε τον βλέπω σε όποια ομάδα κι αν παίζει θα τον χειροκροτώ(θυμίζω ότι είχε βοηθήσει τους ολυμπιακούς να δουν την ομάδα τους στη Βαρκελώνη πέρισι


Τόσο δύσκολο είναι να γίνει κατανοητό αυτό το πράγμα;
Kar66
Γειά σας και απο εμένα. Πολύ ενδιαφέρουσα η προσπάθεια αυτή των φίλων του μπάσκετ μέσα απο αυτό το forum.

Στα του τελικού, πιστεύω πως είδαμε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο η επιθετική λειτουργία του Παναθηναικού ήταν εξαιρετική, κάτι που φάνηκε ότι είχε δουλευεί, ήταν άλλωστε και επιθυμία του Ομπράντοβιτς πρίν απο το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο ήτν λογικό να σημειώσει μια πτώση αυτός ο ρυθμός και εκείνο που κράτησε τον Παναθηναικό στο παιχνίδι ήταν το καθαρό μυαλό στην άμυνα ιδίως στο 30 δεκάλεπτο, όταν και δεν επέτρεψε στην ΤΣΣΚΑ να ξεφύγει.

Εν όλιγοις, ο Σισκάουσκας ήταν κατ'εμέ ο διακριθέντας του τελικού. Πραγματικά οι προσπάθειές του πρός το καλάθι έκαναν μεγάλη ζημιά στην Ρωσική ομάδα. Αυό που δεν μου άρεσε ήταν η όχι και τόσο καλή κυκλοφορία της μπάλας απο πλευράς πρασίνων, ειδικά στο 20'-32'. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης αθόρυβη δουλειά στην άμυνα, ειδικά στην φάση όπου μάρκαρε 3 παίχτες ταυτόχρονα (2+βοήθεια).

Κλειδί ήταν παράλληλα η αυτοσυγκέντρωση των παικτών του Παναθηναικού. Οι Σέρβοι Τομάσεβιτς και Βούγιανιτς έδωσαν λύσεις σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, ενώ ο Μπετσίροβιτς στο σχήμα με τους 4 κοντούς βοήθησε αρκετά. Αμυντικά το μόνο άσχημο που έχω να προσδώσω στους πράσινους είναι η αδυναμία τους να περιορίσουν το Παπαλουκά. Στο δεύτερο ημίχρονο έστηνε το pick-n-roll με μαεστρία. Στα πλήν του τεχνικού τίμ ίσως και η υπερβολική σιγουρία για την θεληση / ικνότητα του Σμόντιτς να παίξει πιο δυναμικά μέσα στο καλάθι όταν πιεστεί στο Physical Game

Επειδή όμως το μπάσκετ είναι παιχνίδι ομάδας, όσο μπασκετική ευφυία και άν έχει ο Παπαλουκάς, δεν αρκούσε. Απλά ο Παναθηναικός είχε ένα πιό δεμένο σύνολο με μεγαλύτερο βάθος πάγκου, και άν θέλετε ίσως και περισσότερη τύχη (και τσαγανό, βλ. τρίποντο Διαμαντίδη 4ο δεκάλεπτο και τα δύο γκόλ-φάουλ Σισκάουσκας / Τομάσεβιτς).

Ένας πολύ όμορφος τελικός, με έναν Παναθηναικό σε αυτόματο πιλότο στο πρώτο ημίχρονο, μια ΤΣΣΚΑ που πάντα έβρισκε λύσεις για να μένει στο παιχνίδι και τελικά κερδισμένο το μπάσκετ και φυσικά η Εθνική Ελλάδος.

Και πάλι συγχαρητήρια για τον δικτυακό σας τόπο και ελπίζω να τα λέμε συχνά.
AZ1980
QUOTE(JEH @ May 7 2007, 07:38 PM) *
Και κατι τελευταιο ασχετο.Φιλε ΑΖ1980.Θα επαναλαβω πολυ σωστα οσα λες,φοβερες οι μπασκετικες σου γνωσεις,αλλα χωρις να θελω να παρεξηγηθω,δεν γραφουμε εκθεσεις στο forum,αν μπορεις κανε λιγο πιο απλο τον λογο σου,γιατι οπως θα παρατηρησες,γινονται παρερμηνευσεις,οπως αυτη με τον NBAER.Τα post σου ειναι εκπληκτικα αλλα πολλες φορες απο την 2η 3η γραμμη ο αναγνωστης κουραζεται,οπως το τελευταιο για τον Διαμαντιδη, με αποτελεσμα να ερμηνευει λαθος αυτα που θες να πεις.Ξερω πως πολλοι θα διαφωνησουν μαζι μου,αλλα δεν εχω κακη προθεση που τα λεω.



Ήταν για τον Παπαλουκά, όχι για τον ΔΔ, αφού αφορά στον "δεύτερο καλύτερο παίκτη της Ευρώπης" και στις αποδοκιμασίες που υπέστη wink.gif

ΟΚ, θα προσπαθήσω να γράφω πιο απλά, άλλωστε κάποιες φορές το έχω καταφέρει, νομίζω... Στα όσα γράφεις για τον Παπ συμφωνώ, εννοείται...
Anaz
Ki εγω ευχαριστιεμαι ενα παιχνιδι οταν εχει ενταση και παθος και δε γουσταρω τα γηπεδα θεατρα!Συμφωνω σε αυτο το κομματι με τον Βοnzo.Δεχομαι επισης οτι στον αθλητισμο μεσα απ'το παθος για νικη βγαινουν και καποια "ζωώδη" ενστικτα! Μαλιστα οταν παρακολουθω την ομαδα μου θα ελεγα οτι το βιωνω αρκετα εντονα το ματς!Με φωνη,διαμαρτυρία,νευρα κλπ.. Λογική και θεμιτη αυτη η εκτονωση.. Απο'κει κ περα ομως καποια πραγματα θεωρω οτι ειναι πολυ πιο πανω απ'το οπαδικο συναισθημα,και απο καθε "ενστικτο". Ενα απο αυτα ειναι το Fair play, και το χειροκροτημα στον αντιπαλο που τα'χει δωσει ολα! Μες στο γηπεδο να γιουχαρεται ανελλειπως για να σπάσει η ψυχολογια, αλλα μετα τη νικη το υποτικο χειροκροτημα στον ηττημενο που παλεψε και η ανταποδοση του απ'τον ηττημενο ως αναγνωριση της ανωτεροτητας! Το ποστ του Dizzy λοιπον με βρισκει κ μενα συμφωνο!

Απο'κει κ περα.. Θελω να κανω μια διευκρινηση! Ο παιχτης ο οποιος δεν σεβεται τον αντιπαλο,το γηπεδο και την εξεδρα,προκαλει κ δεν τηρει τους κανόνες του fair play δε πα να'ναι κι ο Γκαλης να αποδοκιμαστει!!Μαζι σας!!

ΟΜΩΣ εκει που διαφωνω ειναι στο τι μεταφραζεται σε προκληση απο ορισμενους οπαδους με ιδιαιτερα ανεπτυγμενο το εγω..! Για καποιους ας πουμε ειναι αδιανοητο ο παιχτης να πανηγυρίζει τα καλαθια που πετυχαινει η ομάδα του,γιατι "εδω ειναι Οακα κ θα σκυβεις το κεφαλι"..! Αν ρωτησετε τους οπαδους του Ολυμπιακου πχ για τον Κακιουζη θα σας πουν τα ιδια που λενε οι βαζελοι τωρα για τον Παπαλουκα..!Στην πραγματικοτητα ομως αυτο που τολμησε να κανει ο Μιχαλακης ειναι ενα καλο ματς στην Βαρκελωνη με παθος,κι εναν πανηγυρισμο στο Σεφ μετα απο ενα πολυ κρισιμο 3ποντο!!Ενω λοιπον στο πρωτο ματς στο Σεφ ειχε καταχειροκροτηθει (αυτο κι ως απαντηση στην αφελη συγκριση Παπαλουκα-Βασιλειαδη που εγινε), το Αποτελεσμα..?: "Κακιουζη μπινε...%#*&$.." να ηχει το Σεφ!

Το τι θελω να πω ειναι προφανες.Καποιοι οπαδοι με ψυχολογικα προβληματα ανασφαλειας κ κατωτεροτητας, ανεπτυγμενου εγω, υπερτατου εγωισμου..-ας ερθει ενας ψυχολογος να τα εξηγησει καλυτερα..- δεν μπορουν να δεχτουν το αυτονοητο..το παθος του αντιπαλου για τη νικη!Επειδη μαλιστα με τον Ελληνα παιχτη δενεσαι πιο ευκολα,γι'αυτο εξιλαστηριο θυμα εγινε ο Παπαλουκας,ηγετης κ ΜVP του αντιπαλου κ συναμα τεραστιος παιχτης!

Στην πραγματικοτητα ομως σε κανενα σημειο ο Παπαλουκας δεν "ξεφυγε" ωστε να αξιζει αυτης της αντιμετωπισης (εκτος αν εκανε πραγματα που δεν φανηκαν στην ΤV). Δεν ηταν σε καμμια περιπτωση πχ πιο προκλητικος απ'τον Σμοντις κ τον Σκολα στον ημιτελικο!Απλα "βοηθησε" επιπλεον και η αποδοση του που κραταγε την Τσσκα,κατι που δεν μπορει να δεχτει ο εγωισμος του οπαδου που προσταζει "εμεις θα σε γ@μ@με κ εσυ θα προσκυνας".. Οτι λετε λοιπον περι ανηθικοτητων και αναρμοστης συμπεριφορας ειναι απλα λογια επηρρεασμενα απ'την ενταση του αγωνα σε περιβαλλον οπαδικου οχλου !Τοσο απλα..

Και κλεινοντας να πω οτι χτες αν ησασταν Τσσκα κι ο Διαμαντιδης,που ειναι υποδειγμα ηθικης θα σας ειχε τσαντισει!Να σας θυμισω την αγκωνια,μια φαση που τραβηχτηκε μ'εναν παιχτη, κ τις αντιδρασεις του μετα τα σφυριγματα?Θα το θεωρουσατε δικαιολογημενο κ σωστο μετα τη ληξη να τον βριζανε?? Κι εγω σαν γαυρος εχω τσαντιστει με τον ΔΔ σε αγωνα,αλλα μετα το τελος απλα υποκλινομαι στην κλαση του..Οπως ειπα κ στην αρχη του ποστ καποια πραγματα ειναι υπερανω οπαδικων συναισθηματων,αρκει να εχεις ανοιχτο μυαλο να τα δεις και.. να τα χαρεις!
Papaloukas 4 ever
QUOTE(CK13gr @ May 7 2007, 04:51 PM) *
Ο καθενας εστιαζει εκει που θελει και τον βολευει biggrin.gif
Αλλοι στα αγωνιστικα και αλλοι στις αποδοκιμασιες.
Εγω ειδα μια ομαδα που γυαλιζε το ματι της με κυριως ελληνικη ψυχη και ραχοκοκκαλια της Εθνικης μας.
Γιατι αν στην ΤΣΣΚΑ επαιζε ενας στον ΠΑΟ παιζουν 4 (συμβολικο? tongue.gif ) της εθνικης και αλλος Ενας που ειναι μονος του μια ιστορια ολοκληρη... Αν ο Γκαλης και ο Γιαννακης ειναι τα συμβολα και προτυπα του παρελθοντος ο Φραγκι ειναι του τωρα.....Με περισσοτερους τιτλους απο ομαδες ολοκληρες με 8 final 4 kai 4 κουπες ειναι ο LORD OF THE CUPS και μαζι με την παρεα του κομμενη και ραμενοι ο ενας για τον αλλο ετοιμαζονται για την επομενη επιτυχια.

Ασταματητος ο φετινος ΠΑΟ και ασταματητες οι κωλοτουμπες τον αντικειμενικων-ειδικων της χωρας και της Ευρωπης που δεν τον εβλεπαν για κουπα.
Αυτος ο Διαμαντιδης σεμνος μεχρι αηδιας...

και κατι για τον Πρασινο Λαο στο ΟΑΚΑ απο το Eurobasket .com

by Eurobasket - May 7, 2007
The OAKA Olympic Stadium before the opening tip-off was simply the best basketball atmosphere in the world. The noise level produced by the 19,000 screaming fans was amazing and the basketball people from the United States could not believe the European supporters intensity.
The OAKA Olympic Stadium before the opening tip-off was simply the best basketball atmosphere in the world.

The noise level produced by the 19,000 screaming fans was amazing and the basketball people from the United States could not believe the European supporters intensity.

There is nothing like it in the NBA or any major NCAA college game environment and at one point prior to the tip off the Panathinaikos crowd chants sent chills through my body.
The CSKA contingent brought about 1000 fans but they were overwhelmed by an estimated 10,000 Panathinaikos supporters dressed in their Irish green.

If they could have purchased a million tickets they probably would have.

Most basketball experts predicted that Panathinaikos would be victorious on their home court due to the fanatical athmosphere and support.

The Euroleague had a special presentation prior to the game which featured Nick Gallis who is a basketball God in Greece and the fans went crazy.

Γιατι δεν ειμαστε μονο κακα παιδια που βριζουν..... smiley.gif
μεταφρασμενο εδω αν και χανει πολλα απο αυτα που λενε στα αγγλικα...
http://www.contra.gr/Basketball/Europe/Eur...kos/152626.html


Είδες; Καλά τα γράψαμε, δεν μπορείς να πεις.... Που να μπορούσαμε να τα γράψουμε και κατά τη διάρκεια του αγώνα και όχι ύστερα από 2-3 ώρες.
larry33
QUOTE(Anaz @ May 8 2007, 06:38 AM) *
Ki εγω ευχαριστιεμαι ενα παιχνιδι οταν εχει ενταση και παθος και δε γουσταρω τα γηπεδα θεατρα!Συμφωνω σε αυτο το κομματι με τον Βοnzo.Δεχομαι επισης οτι στον αθλητισμο μεσα απ'το παθος για νικη βγαινουν και καποια "ζωώδη" ενστικτα! Μαλιστα οταν παρακολουθω την ομαδα μου θα ελεγα οτι το βιωνω αρκετα εντονα το ματς!Με φωνη,διαμαρτυρία,νευρα κλπ.. Λογική και θεμιτη αυτη η εκτονωση.. Απο'κει κ περα ομως καποια πραγματα θεωρω οτι ειναι πολυ πιο πανω απ'το οπαδικο συναισθημα,και απο καθε "ενστικτο". Ενα απο αυτα ειναι το Fair play, και το χειροκροτημα στον αντιπαλο που τα'χει δωσει ολα! Μες στο γηπεδο να γιουχαρεται ανελλειπως για να σπάσει η ψυχολογια, αλλα μετα τη νικη το υποτικο χειροκροτημα στον ηττημενο που παλεψε και η ανταποδοση του απ'τον ηττημενο ως αναγνωριση της ανωτεροτητας! Το ποστ του Dizzy λοιπον με βρισκει κ μενα συμφωνο!

Απο'κει κ περα.. Θελω να κανω μια διευκρινηση! Ο παιχτης ο οποιος δεν σεβεται τον αντιπαλο,το γηπεδο και την εξεδρα,προκαλει κ δεν τηρει τους κανόνες του fair play δε πα να'ναι κι ο Γκαλης να αποδοκιμαστει!!Μαζι σας!!

ΟΜΩΣ εκει που διαφωνω ειναι στο τι μεταφραζεται σε προκληση απο ορισμενους οπαδους με ιδιαιτερα ανεπτυγμενο το εγω..! Για καποιους ας πουμε ειναι αδιανοητο ο παιχτης να πανηγυρίζει τα καλαθια που πετυχαινει η ομάδα του,γιατι "εδω ειναι Οακα κ θα σκυβεις το κεφαλι"..! Αν ρωτησετε τους οπαδους του Ολυμπιακου πχ για τον Κακιουζη θα σας πουν τα ιδια που λενε οι βαζελοι τωρα για τον Παπαλουκα..!Στην πραγματικοτητα ομως αυτο που τολμησε να κανει ο Μιχαλακης ειναι ενα καλο ματς στην Βαρκελωνη με παθος,κι εναν πανηγυρισμο στο Σεφ μετα απο ενα πολυ κρισιμο 3ποντο!!Ενω λοιπον στο πρωτο ματς στο Σεφ ειχε καταχειροκροτηθει (αυτο κι ως απαντηση στην αφελη συγκριση Παπαλουκα-Βασιλειαδη που εγινε), το Αποτελεσμα..?: "Κακιουζη μπινε...%#*&$.." να ηχει το Σεφ!

Το τι θελω να πω ειναι προφανες.Καποιοι οπαδοι με ψυχολογικα προβληματα ανασφαλειας κ κατωτεροτητας, ανεπτυγμενου εγω, υπερτατου εγωισμου..-ας ερθει ενας ψυχολογος να τα εξηγησει καλυτερα..- δεν μπορουν να δεχτουν το αυτονοητο..το παθος του αντιπαλου για τη νικη!Επειδη μαλιστα με τον Ελληνα παιχτη δενεσαι πιο ευκολα,γι'αυτο εξιλαστηριο θυμα εγινε ο Παπαλουκας,ηγετης κ ΜVP του αντιπαλου κ συναμα τεραστιος παιχτης!

Στην πραγματικοτητα ομως σε κανενα σημειο ο Παπαλουκας δεν "ξεφυγε" ωστε να αξιζει αυτης της αντιμετωπισης (εκτος αν εκανε πραγματα που δεν φανηκαν στην ΤV). Δεν ηταν σε καμμια περιπτωση πχ πιο προκλητικος απ'τον Σμοντις κ τον Σκολα στον ημιτελικο!Απλα "βοηθησε" επιπλεον και η αποδοση του που κραταγε την Τσσκα,κατι που δεν μπορει να δεχτει ο εγωισμος του οπαδου που προσταζει "εμεις θα σε γ@μ@με κ εσυ θα προσκυνας".. Οτι λετε λοιπον περι ανηθικοτητων και αναρμοστης συμπεριφορας ειναι απλα λογια επηρρεασμενα απ'την ενταση του αγωνα σε περιβαλλον οπαδικου οχλου !Τοσο απλα..

Και κλεινοντας να πω οτι χτες αν ησασταν Τσσκα κι ο Διαμαντιδης,που ειναι υποδειγμα ηθικης θα σας ειχε τσαντισει!Να σας θυμισω την αγκωνια,μια φαση που τραβηχτηκε μ'εναν παιχτη, κ τις αντιδρασεις του μετα τα σφυριγματα?Θα το θεωρουσατε δικαιολογημενο κ σωστο μετα τη ληξη να τον βριζανε?? Κι εγω σαν γαυρος εχω τσαντιστει με τον ΔΔ σε αγωνα,αλλα μετα το τελος απλα υποκλινομαι στην κλαση του..Οπως ειπα κ στην αρχη του ποστ καποια πραγματα ειναι υπερανω οπαδικων συναισθηματων,αρκει να εχεις ανοιχτο μυαλο να τα δεις και.. να τα χαρεις!

Αψογος! Συμφωνω απολυτα με ολα τα παραπανω!
Τελος ημουνα στον παγκο του ΠΑΟ (βαζελος τρελλος) στο ματς και δεν τον ειδα ποτε να γυρισει να ειρωνευτει ή να βρισει....εκτος κι αν το να πανηγυριζεις για ενα καλαθι της ομαδας σου ειναι προπατορικο αμαρτημα!
nikefalin
QUOTE(larry33 @ May 8 2007, 10:59 AM) *
Αψογος! Συμφωνω απολυτα με ολα τα παραπανω!
Τελος ημουνα στον παγκο του ΠΑΟ (βαζελος τρελλος) στο ματς και δεν τον ειδα ποτε να γυρισει να ειρωνευτει ή να βρισει....εκτος κι αν το να πανηγυριζεις για ενα καλαθι της ομαδας σου ειναι προπατορικο αμαρτημα!

έτσι ακριβώς, χτες είδα πάλι το 1ο ημίχρονο , όπου ξεκινά η χυδαιότητα (για τη μητέρα του) στη φάση του Σμόντις με τον Διαμαντίδη που παίρνουν από ένα αντιαθλητικό έκαστος. Δηλαδή δεν έχει συμμετοχή στη φάση
(όπως ας πούμε με τον Μπετσίροβιτς) , αλλά επειδή είναι "στοχοποιημένος" ε, τι έγινε, ας πούμε κάτι....

Το να λέμε "καταδικάζω το βρίσιμο" επιβεβαιώνοντας το αυτονόητο είναι συμπεριφορά πολιτικάντη.
Πιο τίμιο είναι και περισσότερη μαγκιά θέλει το "δεν ανέχομαι τις βρισιές και την προσβολή οποιουδήποτε παίκτη" .

Θυμάστε μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ την επιστολή μιας κοπέλας , της Δήμητρας - Τόπικ Παναθηναικός - Ολυμπιακός, πόστ #150#-(που είναι πιο πράσινη και από τη χλωροφύλλη) προς την ΚΑΕ ? (φυσικά ούτε φωνή ούτε ακρόαση από την ΚΑΕ, φάγαμε τις 2 αγωνιστικές και όλα καλά και άγια...)
Τη μισή ειλικρίνεια και θάρρος σε σχέση με την κοπέλα να είχαν αρκετοί και θα ήμασταν όντως μια ωραία ατμόσφαιρα.

Εως τότε ας κοιτάμε πως να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα γιατί όπως είπε κι ο dizzy "απλά δε μας αρέσει κάτι"
hagi
Κουράστηκα να διαβάζω για τον Παπαλουκά και τον Διαμαντίδη..και κυρίως για τον αν έπρεπε να τον βρίσουν..

Είναι μέγα λάθος παιδιά να βρίζεις έναν παίχτη που έχει δώσει τόσα στην Ελλάδα και που το καλοκαίρι θα τον χειροκροτάμε και πάλι και θα λέμε μπράβο..

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να τον βρίζει κάποιος..Άλλο να συμμετέχεις στα ουου και άλλο να βρίζεις..

Και όσο για τις προκλήσεις που λένε κάποιοι φίλοι,εγώ διαφωνώ γιατί ο Μπετσίροβιτσ τον χτύπησε κανονικά..Τώρα αν έκανε και λίγο παραπάνω θέατρο αυτό δεν μπορεί κανένας να το ξέρει.Αλλά ακόμη και να έκανε είναι μέσα στα πλαίσια του αγώνα..Να κερδίσει ήθελε παιδιά και αυτός δεν ξέρω αν το έχετα καταλάβει..

Και όσο για το "κοροϊδα" ναι το είπε αλλά πριν το πει τον βρίζανε συνεχώς..

Δεν παίρνω το μέρος του Παπαλουκά για κανέναν ιδιαίτερο λόγο,απλώς είμαι κατά στα οπαδιλίκια που γίνονται συνεχώς..Το ίδιο ισχύει και για τους δικούς μας φιλάθλους που έβρισαν το Ζήση επειδή μας έσκισε..

Δεν είναι σωστό να γίνεται κάτι τέτοιο.Είναι αντιφατικό..

Και για να τελειώσω θα πω ότι άλλο είναι να βρίσεις μόνος σου χαμηλόφωνα και να πεις τον "π@@στη μας έχει σκίσει" και άλλο να φωνάζεις δυνατά στο γήπεδο ακολουθώντας τα ζώα..
sofo4
Tου Κώστα Παπαπάνου
07/05/2007 (19:18)

Λίγες ώρες μετά το τέλος του τελικού της Ευρωλίγκα κι ενώ η αποστολή της ΤΣΣΚΑ είχε επιστρέψει στο ξενοδοχείο που διέμενε, ο Θοδωρής Παπαλουκάς δεν άντεξε. Πήρε το αυτοκίνητό του και ξεκίνησε μια βραδινή βόλτα στην Αθήνα -που είχε κατακλυστεί από "πράσινους" φιλάθλους για την κατάκτηση του τροπαίου- προκειμένου να καθαρίσει το μυαλό του και να σκεφτεί όλα όσα έγιναν στον συγκλονιστικό τελικό του ΟΑΚΑ. Σήμερα το πρωί σαφώς πιο ήρεμος λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής της ΤΣΣΚΑ για τη Μόσχα, ο Παπαλουκάς μίλησε για όλους και για όλα στην προσωπική του ιστοσελίδα (www.papaloukas.net).
Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο φυγής του το προσεχές καλοκαίρι από τη ρωσική ομάδα, μίλησε για τα δάκρυά του μετά το τέλος του αγώνα, αλλά και για το παρατεταμένο χειροκρότημα στον άνθρωπο που "αν δεν υπήρχε, δε θα ήμουν στο γήπεδο να περιμένω να παίξω έναν τελικό": Τον Νίκο Γκάλη…

- Θοδωρή, είχατε την ευκαιρία να κάνετε το back 2 back, όπως η Μακάμπι, φτάσατε κοντά, αλλά δεν είχατε ποτέ τον έλεγχο του αγώνα. Ποια είναι η άποψη σου για τον τελικό;
"Νιώθω άσχημα, είναι ο 2ος τελικός που χάνω μετά την Ιαπωνία συνειδητοποίησα ότι δεν ήμουν έτοιμος να συμβιβαστώ με την ιδέα της ήττας σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι. Ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, με πολλές λύσεις, αλλά από την ώρα που ξεκίνησε το ματς μέχρι την ώρα της λήξης στο μυαλό μου υπήρχε μόνο η νίκη. Αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο είναι ότι επειδή γνωρίζω την ομάδα μου καλά, ξέρω ότι υπήρχαν 3-4 σημεία κλειδιά που κάναμε λάθη που απαγορεύονται για την ποιότητα και την εμπειρία της ΤΣΣΚΑ. Παραδέχομαι πως όπως πήγε το ματς μπορούσαμε μόνο να το κλέψουμε, είχαμε τον τρόπο και τις ευκαιρίες να το κάνουμε, αλλά δεν έμελλε να γίνει".

- Θέμα συζήτησης έγινε το ξέσπασμα σου μετά το τέλος του αγώνα, κάτι που πέρασε παντού μέσω της τηλεόρασης. Γιατί αντέδρασες έτσι;
"Κάποιοι που έχουν στενόμυαλη νοοτροπία, προφανώς νόμιζαν ότι αντέδρασα έτσι, επειδή έχασα απο τον Παναθηναϊκό. Για μένα, το να πάρω το 2ο συνεχόμενο ευρωπαϊκό στην Αθήνα, ξέροντας οτι είναι δίπλα μου η οικογένεια και οι φίλοι μου ήταν ένα όνειρο. Ήταν στο μυαλό μου από την επόμενη μέρα μετά του τελικού του Μουντομπάσκετ. Όταν τελείωσε το ματς και συνειδητοποίησα ότι δεν τα κατάφερα, μου βγήκε η ένταση και ήταν ο μοναδικός τρόπος για να εκτονωθεί αυτό που ένιωσα. Το γεγονός ότι αναδείχθηκα MVP της Ευρωλίγκα, κάτι το οποίο κέρδισα μέσα από την ομάδα μου, με γέμισε περισσότερη ευθύνη και γι' αυτό ένιωσα ότι πρέπει να κάνω κάτι παραπάνω για να κερδίσουμε. Δεν τα κατάφερα, το ξέρω πως έτσι είναι ο αθλητισμός, αλλά σίγουρα θα κάνω καιρό να το ξεχάσω. Τώρα πρέπει να βρω τρόπο και ενεργεία για να είμαι έτοιμος για τα ρωσικά πλει οφ".

- Μεγάλο θέμα, επίσης, έγινε η αντίδραση μερίδας του κόσμου του Παναθηναϊκού προς το πρόσωπό σου. Τι έχεις να πεις γι' αυτό;
"Καταλαβαίνω την αντίδραση κάποιου που θέλει πολύ τη νίκη της ομάδας του σε ένα τελικό. Με έβλεπαν ως αντίπαλο. Θα ένιωθα, βέβαια, πολύ καλύτερα αν σε κρίσιμες στιγμές μπορούσαμε όλοι να είχαμε σωστή κρίση και συμπεριφορά. Δεν μπορώ να πω ψέματα, με ενόχλησε και ίσως φάνηκε από κάποιες αντιδράσεις μου. Μου είπαν ότι αρκετοί φιλοι του Παναθηναϊκού άρχισαν να συμπεριφέρονται έτσι μετά τη φάση με το χτύπημα του Μπετσιροβιτς στα πλευρά μου. Πήγα κοντά του για να προστατέψω τον συμπαίκτη μου τον ΒανΝτεΣπίγκελ σε μια λογομαχία που είχαν, αλλά αυτό δεν έχει και τόση σημασία. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι σε ένα ματς με ένταση συμβαίνουν αυτά, ακόμα και με τον κολλητό σου για μονό να έχεις πάει, πάνω στο παιχνίδι μπορεί να τσακωθείς. Μόλις τελειώσει ο αγώνας οι παίκτες τα ξεχνάνε, το ίδιο κάνω και εγώ".

- Πιστεύεις πως η αντίδραση μερίδας του κόσμου και τα υβριστικά συνθήματα για σένα είναι αποτέλεσμα της αντιπαλότητας λόγω τελικού ή έχουν σχέση με το πέρασμά σου από τον αιώνιο αντίπαλο του Παναθηναϊκού;
"Και τα δυο. Δεν έχω κρύψει ποτέ ότι είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού. Αλλά πάνω απ' όλα και πρώτα απ' όλα είμαι 100% επαγγελματίας. Και το χθεσινό παιχνίδι ήταν ένας τελικός Ευρωλίγκα μεταξύ ΤΣΣΚΑ και Παναθηναϊκού. Και τίποτα άλλο... Έχω πάρει πολλά μηνύματα και email και βλέπω με χαρά ότι υπάρχουν και πολλοί φίλοι του Παναθηναϊκού που με συγχαίρουν και λένε ότι αισθάνονται άσχημα για ότι έγινε στο ΟΑΚΑ. Δεν έχουν λόγο να αισθάνονται έτσι, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις δικες του πραξεις και μόνο γι' αυτές. Τους ευχαριστώ όλους γιατί τα μηνύματα που βλέπω πραγματικά με κάνουν να αισθάνομαι καλύτερα".

- Κάποιοι σχολίασαν την αντίδραση σου και το παρατεταμένο σου χειροκρότημα προς το πρόσωπο του Νίκου Γκάλη.
"Ακόμα και τώρα που είμαι σε αυτό το επίπεδο, όταν βλέπω τον Νίκο Γκάλη, νιώθω έντονα, σχεδόν ανατριχιάζω. Τον έβλεπα να βραβεύεται στα 3 μετρά από εμένα και συνειδητοποίησα περισσότερο από ποτέ ότι αν δεν υπήρχε αυτός, δε θα ήμουν σε αυτό το γήπεδο να περιμένω να παίξω έναν τελικό, δεν θα είχα καταφέρει τόσα πολλά πράγματα, ίσως και να μην είχα παίξει ποτέ μπάσκετ. Νιώθω ότι η παρουσία του είναι βασικός λόγος που βρήκα τι να κάνω στη ζωή μου, να παίξω μπάσκετ που το αγαπάω πάρα πολύ...

- Πέρυσι κέρδισες εσύ την Ευρωλίγκα, φέτος πολλοί συμπαίκτες σου από την Εθνική πήραν σειρά.
"Ήθελα πάρα πολύ να κερδίσω, αλλά καταλαβαίνω ότι ο Παναθηναϊκός ως ομάδα άξιζε αυτή τη διάκριση και του δίνω συγχαρητήρια. Μόλις ηρέμησα στα αποδυτήρια μετά το ματς και είδα τα παιδιά από την Εθνική, χάρηκα πολύ για αυτούς, γιατί έχω νιώσει το ίδιο πέρυσι και ξέρω πως αισθάνονται. Και ξέρετε κάτι; Μπορεί εγώ να έπαιξα καλά, αλλά έπαιξαν πολύ καλά και όλοι οι συμπαίκτες μου στην Εθνική στον τελικό. Γι' αυτο είμαι ειλικρινά χαρούμενος και νομίζω ότι έτσι πρέπει να νιώθουν όλοι οι Έλληνες".

- Έχεις κερδίσει τα πάντα με την ΤΣΣΚΑ, έχεις αναδειχθεί Καλύτερος Παίκτης στην Ευρώπη και MVP της Ευρωλίγκα.
Ένα ερώτημα έχει να κάνει με το μέλλον σου και αν θα επέστρεφες ποτέ στην Ελλάδα.
"Έχω συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω τι θα κάνω το καλοκαίρι. Είναι καθαρά θέμα του πως θα αισθάνομαι τότε. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ομάδα μου να έχει τα εχέγγυα να πρωταγωνιστεί και να διεκδικεί την Ευρωλίγκα. Θα συζητήσω πρώτα με την ομάδα μου και τον κύριο Κούσενκο και μετά θα δούμε. Ξέρω πως υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες στην Ευρώπη και στο πλαίσιο του φάιναλ φορ με ενημέρωσαν και για καλές προοπτικές στο ΝΒΑ. Δεν ξέρω πραγματικά τι θα κάνω, θέλω να ηρεμήσω, να πάρω το πρωτάθλημα στη Ρωσία, να κάνω διακοπές και μετά θα αποφασίσω".

- Αντί επιλόγου;
"Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους με υποστήριξαν τις μέρες του φάιναλ φορ, ειδικά αυτούς που ήρθαν στο ΟΑΚΑ, αλλά και όσους μου έστειλαν μηνύματα. Στεναχωριέμαι που δεν τους έδωσα τη χαρά που ήθελα, αλλά επιφυλάσσομαι..."


basketblog
diama13
Πολυ καλα αυτα που εγραψε ο παπαλουκας...αλλα συμφωνω και με τον hagi..δεν ειναι μονο αυτοι οι δυο παικτες το κεντρο του κοσμου...ισως να μιλαμε για αυτους επειδη ειναι ελληνες και ειναι συμπαικτες στην εθνικη..αλλα σιγουρα και αλλοι βοηθησαν την ομαδα να παρει το ευρωπαικο και αντιστοιχα απο τη ρωσικη ομαδα να παιξουν οσο καλυτερα μπορουν..... bball.gif

εχω και ενα αρθρο..

http://www.sportime.gr/basket_inside.asp?article_id=48637
man10
Ας ποσταρω κι εγω!

Πρωτα απο ολα συγχαρητηρια στην Παναθα.Εκτος το οτι μας εκανε περηφανους,(ακομη μια φορα)με την κατακτηση της Ευρωλιγκας ανεβαζει το ελληνικο μπασκετ.

Οσο για το παιχνιδι...Φοβερο!Και οι δυο ομαδες επαιξαν εξαιρετικα!Σισκαουσκας(φωναζουν οι Λιθουανοι που δεν βγηκε MVP)και Διαμαντιδης σκοραραν εκαναν παιχνιδι,εκαναν τα παντα!

Βεβαια και ο Τεο δεν πηγαινε πισω.Μακαρι να παιξει ετσι και στο Ευρωμπακετ! 41.gif 41.gif 41.gif
evazone
Εγώ πιστεύω ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος, MVP έπρεπε να βγει ο Παπαλουκάς. Δε θα βλέπαμε τέτοια ματσάρα αν δεν ήταν ο Τεό. Ο Παναθηναϊκός θα είχε καθαρίσει το παιχνίδι από πολύ νωρίς και δε θα μιλούσαμε τώρα για έναν από τους καλύτερους τελικούς στην ιστορία αλλά μάλλον για έναν από τους χειρότερους. Αλλά αφού η παράδοση και η νοοτροπία το θέλουν έτσι που ο MVP να έχει πρώτα στεφθεί πρωταθλητής, ας φωνάζουν οι Λιθουανοί. Ο Μητσάρας έκανε όλοι τη βρώμικη δουλειά και μόνο μια βολή άφησε να πέσει κάτω ενώ ας μη μιλήσω για το 0/5 τρ. του Σίσκας. (Αυτό δε σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζω ότι προσέφερε τα μέγιστα στην κατάκτηση του τροπαίου)
man10
Συμφωνω,ο Τεο αξιζε το βραβειο του MVP,ομως τοσα χρονια στο παγκοσμιο μπασκετ εχει καθιερωθει ο MVP να βγαινει απο την νικητρια ομαδα.Αυτο ειναι το προβλημα!
Kar66
Ο Παπαλουκάς έπαιξε φοβερό μπάσκετ, ίσως το καλύτερο από κάθε άλλο παίξτη του τελικού. Το σύστημα επιλογής του MVP όμως είναι ξεκάθαρο. Το χαρτάκι δίνει δύο επιλογές. MVP στην περίπτωση που κερδίσει η Α ομάδα, MVP στην περίπτωση που κερδίσει η Β ομάδα. Εξ'ορισμού λοιπόν ΔΕΝ γίνεται να βγεί MVP παίκτης που είναι απο την πελυρά των χαμένων.

Τώρα, για το "έπρεπε" και "δεν έπρεπε" εκεί που πρέπει να σταθούμε είναι ίσως η αλλαγή του συστήματος, με ψηφοφορία στο τέλος του αγώνα και ενιαία λίστα για όλους τους παίκτες. Και Triple Double να έκανε χθές ο Τεο, δεν μπορούσε να βγεί MVP.
apkat
Δεν ειναι ακριβως ετσι παντως..Υπαρχουν φορες που εχει επιλεχθει παικτης απο την ηττημενη ομαδα..Θυμαμαι μια φορα πριν πολλα χρονια τον Καρλτον Μαγιερς αλλα δε θυμαμαι ουτε για ποια διοργανωση ουτε για ποια ομαδα επαιζε.Αν θυμαται κανεις ας στειλει..Αυτο με το χαρτακι βεβαια ισχυει αλλα θεωρητικα δε μπορεις να γραψεις σε περιπτωση που κερδισει ο Παο θελω Παπαλουκα;;Αλλωστε και ο Μεσινα ειχε την ιδια αποψη..

"With all respect for Dimitris Diamantidis, I think Theo could have been considered for this award. It's part of the normal routine that the best player comes from the winning team, but Theo can go home proud of the award he received last night and can go home knowing that the award was right."

Οι δηλωσεις του.Λεει οτι ειναι συνηθες να δινεται στον νικητη αλλα οχι απαραιτητο αν καταλαβαινω καλα.. smiley.gif
evazone
Έριξα ένα ψάξιμο στα κατάστιχα μου. Δυστυχώς δε βρήκα κάτι για τον Κάρλτον Μάγιερς αλλά το 1993 και το 1994 ο Τόνι Κούκοτς και ο Ζάρκο Πάσπαλι αντίστοιχα είχαν ανακηρυχθεί MVP στον τελικό της Ευρωλίγκα παρότι οι ομάδες τους, Μπενετόν Τρεβίζο και Ολυμπιακός, είχαν ηττηθεί στον τελικό από Λιμόζ και Μπανταλόνα αντίστοιχα. Άρα κάποτε ίσχυε να ψηφίζεται ο MVP ανεξαρτήτως αποτελέσματος...
Kar66
Η μόνη φορά - που γνωρίζω προσωπικά εγώ - MVP να έχει βραβευθεί αθλητής από τους ηττημένους σε επαγγελματικό άθλημα, ήταν το 1971, στον τελικό του Super Bowl όταν ο Chuck Howley tvn Dallas Cowboys.

Η ερμηνεία των δηλώσεων του Μεσίνα πάντως δείχνουν ότι αναγνωρίζει φυσικά την διαδικασία και άν γινόταν αυτή την φορά, ίσως θα έπρεπε να γίνει "παραβαίνοντας τους "κανόνες" λόγω της εκπληκτικής προσπάθειας του παίκτη. Και πάλι, ερμηνείες πολλές, η διαδικασία, στην Euroleague τουλάχιστον γνωστή, γυρνάμε στην ανάγκη ίσως αυτή να αλλάξει.
Kar66
QUOTE(evazone @ May 8 2007, 02:03 PM) *
Έριξα ένα ψάξιμο στα κατάστιχα μου. Δυστυχώς δε βρήκα κάτι για τον Κάρλτον Μάγιερς αλλά το 1993 και το 1994 ο Τόνι Κούκοτς και ο Ζάρκο Πάσπαλι αντίστοιχα είχαν ανακηρυχθεί MVP στον τελικό της Ευρωλίγκα παρότι οι ομάδες τους, Μπενετόν Τρεβίζο και Ολυμπιακός, είχαν ηττηθεί στον τελικό από Λιμόζ και Μπανταλόνα αντίστοιχα. Άρα κάποτε ίσχυε να ψηφίζεται ο MVP ανεξαρτήτως αποτελέσματος...



Προφανώς είναι τα νέα ήθη της Euroleague - όπως το απίστευτο ο Παπαλουκάς να μην έχει θέση στην καλύτερη, έστω δεύτερη βρε αδερφέ, πεντάδα της διοργάνωσης, παρότι ο καλύτερος όλων φέτος - άν και έχει ιστορικές και "εθικικώ δικαίω" βάσεις στην άλλη πελυρά του Ατλαντικού ο θεσμό ανάδειξης του MVP.
Bonzo
Έχω αναλύσει γιατί πιστεύω ότι δεν έπρεπε ο Τέο να βγει MVP σε άλλο τόπικ.Προσωπικά ούτως ή αλλως πιστεύω ότι ο Σίσκα ήταν καλύτερος(εκτός από πολυτιμότερος που για μένα ήταν σίγουρα).
Το ζήτμα για μένα είναι ότι δεν έπρεπε να βγει mvp o ΔΔ13 (που μάλιστα τον λατρέυω) αλλά ο Σίσκα.Στο τέλος το πήρε μόνος του το παιχνίδι. το καλαθι και φάουλ ήταν απλά ανεπανάλητο, ασσίστ, 0 λάθη σε πάνω από 30 λεπτά συμμετοχής(τρομερά σημαντικό), και το σημαντικότερο... Όταν η μπάλα έκαιγε την ζητούσε....Απλά ανεπανάληπτος
έκανε και 30 ranking..Δικαίως φωνάζουν οι Λιθουανοί.. Προσωπικά πιστεύω ότι τον τίτλο τον πήρε ο ΔΔ13 για τους εξείς λόγους:
1)Λάθος σύστημα διξαγωγής ψηφοφορίας(Γίνεται πριν τη λήξη του παιχνιδιού)
2)Επειδή πέρσι τον τίτλο τον είχε πάρει ο ΠΑπαλουκάς και λόγω της ημιουργημένης αντιπαλότητας που υπάρχει μεταξύ των 2 παιχτών κατά κάποιο τρόπο του το χρωστούσαν.Ήταν δλδ λίο προμελετημένο το έγκλημα. Υπήρχε προκατάλυψη υπέρ του Δημήτρη.
3) ο σίσκα είχε πάρει τον προηγούμενο μήνα τον τίτλο του καλύτερου παίχτη του μήνα και ίσως δεν ήθελαν να του δώσουν 2ο τίτλο..

Το μόνο κρίμα είανι το εξής για μένα:
Ο ΠΑΟ σε όλα τα Ευρωπαικά που χει πάρει είχε καθαρό MVP μέχρι τώρα. Το 96 τον Dominique, το 2000 τον Ρέμπρατσα και το 2002 τον ΜΠοντίρογκα.. Φετος ο τίτλος είανι αμφισβητίσιμος...
man10
Εχω την εντυπωση χωρις να ειμαι βεβαια σιγουρος οτι ο West ,θρυλος του ΝΒΑ ειχε ανδειχθει MVP του final 4 του N.C.A.A αν και η ομαδα ειχε ηττηθει.
Bonzo
QUOTE
Προφανώς είναι τα νέα ήθη της Euroleague - όπως το απίστευτο ο Παπαλουκάς να μην έχει θέση στην καλύτερη, έστω δεύτερη βρε αδερφέ, πεντάδα της διοργάνωσης, παρότι ο καλύτερος όλων φέτος - άν και έχει ιστορικές και "εθικικώ δικαίω" βάσεις στην άλλη πελυρά του Ατλαντικού ο θεσμό ανάδειξης του MVP.


Βρε kar66 το διάβασα αυτό και από μια ασχετη δημοσιογράφο στο sportime.gr αλλά η εξήγηση είανι πολύ απλη(και όχι η βλακεία που υποστήριζε οτί ήθελαν να στριμωξουν τον Ναβάρο,γιατι ο Ναβάρο δεν είναι παιχταράς blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif ). Η ψηφοφορία για MVP και καλύτερες ομάδες της euroleague είανι ίδιες.
Ο ΠΑπαλιουκάς και Ο ΔΔ13 λοιπόν πήραν ίσες ψήφους. ΓΙα αυτό εδωσαν στον ένα τον τίτλο του MVP και στον αλλο την θέση του PG στην first euroleague team. μόνη αδικία που έγινε σε αυτή τη ψηφοφορία ηταν και πάλι κατά του Σίσκα που μπήκε στη δεύτςερη καλύτερη ομάδα αντί να μπει στην καλύτερη
apkat
Ακριβως..Αλλωστε αν δεις στην ψηφοφορια υπαρχουν 11 υποψηφιοι..Οι 10 που μπαινουν στους 2 πενταδες και ο
μβπ της διοργανωσης..Μη τους κατηγορουμε πια για ολα..
Anaz
Eγω παιδια συμφωνω στον να βγαινει MVP απ'την νικήτρια ομάδα εκτος αν στην αντιπαλη υπάρχει καποιος που εχει κανει ΠΟΛΥ καλυτερη εμφανιση,μπορει να γινει μια εξαιρεση!Αλλα μιλαει για ιδιαιτερη περιπτωση!Χτες ο Παπαλουκας ηταν ο καλυτερος του αγωνα σίγουρα,αλλα όχι ΤΟΣΟ πολυ καλυτερος απ'τους Διαμαντίδη,Σισκάουσκας.
AZ1980
O ΔΔ13 είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος Ευρωπαίος παίκτης. Και είναι ο καλύτερος εδώ και δύο χρόνια. Κατά τη γνώμη μου ο τίτλος του δόθηκε όχι μόνο λόγω του ότι ΠΡΑΓΜΑΤΙ ήταν ο πιο πολύτιμος παίκτης του ΠΑΟ και στο φ4, όπως και σε ΚΑΘΕ αγώνα που αγωνίζεται χωρίς συντήρηση δυνάμεων, αλλά και σαν αποτέλεσμα της προσπάθειας της διοργανώτριας αρχής να επιβραβεύσει με τη διάκριση αυτή τον ανώτερο παίκτη του ΠΑΟ, αλλά και της Ευρώπης.

Ας σταματήσει πια αυτό το παραμύθι περί άδικου MVP, περί κατάργησης της παράδοσης για να βραβευτεί ο Παπαλουκάς, όλα αυτά είναι υπερβολές. Ο Τεό ευνοήθηκε στον τελικό από την τακτική που ακολούθησε ο Ζοτς, θα έπρεπε να βρεθεί σε άθλια μέρα για να ΜΗΝ κάνει μεγάλο παιχνίδι απέναντι σε μια άμυνα στημένη έτσι ώστε να του δίνει όσο χώρο θέλει.

Ο Διαμαντίδης είχε να αντιμετωπίσει μια άμυνα αυστηρά προσαρμοσμένη πάνω του, μια άμυνα με κύριο στόχο να τον έξουδετερώσει εκτελεστικά και δημιουργικά. Παρ' ολ' αυτά έμεινε ψύχραιμος, δεν εκβίασε απολύτως καμιά προσπάθεια, έπαιξε σκυλίσια άμυνα εκμηδενίζοντας (πάντα στο πλαίσιο της ομάδας) τον καλύτερο και πιο επικίνδυνο σκόρερ της Ευρωλίγκας, απέφυγε τους άσκοπους τσαμπουκάδες, σκόραρε και μοίρασε όποτε ακριβώς χρειάστηκε η ομάδα ηγέτη, και στο 5λεπτο κατά το οποίο κρίθηκε ο τελικός (25'-30') αποτέλεσε τον απόλυτο κυρίαρχο του παρκέ, παίρνοντας τον ΠΑΟ από το χεράκι και επαναφέροντάς τον στο δρόμο της αυτοπεποίθησης και της σιγουριάς.

Τα άδικα φάουλ με τα οποία χρεώθηκε του στέρησαν την δυνατότητα να προσφέρει ακόμα περισσότερο, αφού στο 4ο δεκάλεπτο επρόκειτο να πάει επιτέλους πάνω στον Παπαλουκά, ένας ένας, με άγριες διαθέσεις. Μέχρι τη στιγμή πάντως που έγινε η ψηφοφορία ήταν με διαφορά από τον δεύτερο ο MVP της ομάδας και του αγώνα, για όσους βλέπουν αναλυτικά έναν αγώνα και δεν περιορίζονται στο να καταμετρούν στατιστικά.
mikri prasini ollandeza
Ρε σεις...αν έτσι όπως παίχτηκε το παιχνίδι νικούσε η ΤΣΣΚΑ δεν επρεπε να το πάρει όλη η ομάδα αλλά ο Παπαλουκάς...!!
Anaz
Συμφωνω με την αναλυση σου ΑΖ σε ΟΛΑ με μια σημαντικη διαφορα ομως!Ο ΔΔ δικαια η αδικα φορτωθηκε με 4 φάουλ με αποτελεσμα να μεινει αρκετα κρισιμα λεπτα εκτος αγωνα στα οποια η ομαδα του εξακολουθούσε να αντιδρα σχεδον το ιδιο εξαιρετικα καλα σε αμυνα και επιθεση.Αυτο λέει κατι.. Απ'την αλλη δεν μπορω να φανταστω την Τσσκα με τον Τεο στον πάγκο..Τα πράγματα θα'ταν πολυ διαφορετικα!!Και μπορει ο Ζοτς να εδωσε χωρο στον Παπαλουκα,αυτος ομως τον εκμετταλευτηκε ΑΡΙΣΤΑ,οχι μονο σκοραροντας με τελεια στατιστικα αλλα παραλληλα ηταν κι ο μονος παιχτης της Τσσκα που περασε μερικες (εξαιρετικες) πασες κατω απ'το καλαθι,ενω οπου εβρισκε την παραμικρη ευκαιρια εκανε κ το σπλιτ στα πλαγια!Επισης προσέδιδε πάθος κ ψυχραιμια,ενω αν ελειπε θα ηταν κ διαφορετικα προσαρμοσμενη και η αμυνα του Παο..Με λίγα λογια η Τσσκα δεν θα εμενε στο παιχνιδι,πολυ απλα..
Με τον ΔΔ δεν θα γινοταν το ιδιο πιστευω (τουλάχιστον σε αυτον το βαθμό)παρόλο που κι εγω αναγνωριζω οτι ηταν εξαιρετικος κ στο κρισιμο σημειο στο 30' κουβαλησε την ομαδα με ενα κλεψιμο και τριποντο!

Α,και κατι ασχετο:το σουτ που αναφερετε που εχασε ο Παπαλουκ ήταν όντως με αμυνα Διαμαντιδη αλλα δεν ηταν κι ο λογος αυτος που το'χασε!Αν θυμαστε τη φαση,ο Παπαλουκας ποσταρει τον Μητσο γυρνα,τον αδειαζει,αλλα ενω κρατα σχετικά καλα την ισορροπια στο σουτ χανει ενα ευκολο καλαθι απο πολυ κοντα με ταμπλο.

Για το αν ειναι ο καλυτερος παιχτης της Ευρωπης ο ΔΔ πιθανο να συμφωνω,αλλα δεν μπορω να το πω με ευκολια.Αυτο που μπορω να πω με βεβαιοτητα ειναι οτι ειναι ο πιο ολοκληρωμενος!
Νομιζω κι εγω οτι ο τιτλος του MVP ηρθε ως επισφραγιση αυτου ακριβως και γι'αυτο τον αξιζει απολυτα!
AZ1980
QUOTE(mikri prasini ollandeza @ May 8 2007, 01:44 PM) *
Ρε σεις...αν έτσι όπως παίχτηκε το παιχνίδι νικούσε η ΤΣΣΚΑ δεν επρεπε να το πάρει όλη η ομάδα αλλά ο Παπαλουκάς...!!



Όχι βέβαια, γιατί αν οι "πλάγιοι" συμπαίκτες του δεν ήταν τόσο επικίνδυνοι εκτελεστές, αναγκάζοντας τον Ζοτς να θέσει ως πρώτη προτεραιότητα της άμυνάς του την ανακοπή των "σπλιτ", τότε οι άμυνα θα έκλεινε κανονικά πάνω στον Παπαλουκά, ο οποίος θα έκανε μια εμφάνιση ανάλογη με την τραγική που είχε πραγματοποιήσει στον τελικό του Μουντομπάσκετ, απέναντι στην Ισπανία, η οποία είχε σαφή προσανατολισμό να του κόψει διείσδυση και πικνρολ πρώτου χρόνου, ποντάροντας στην αστοχία των (μέτριων, ή μάλλον ασταθών χωρίς Ζήση) πλάγιων σουτέρ της Εθνικής. 'Οπερ και εγένετο.

Ο Παπαλουκάς είναι μεγάλος παίκτης, αλλά αυτά τα "έπαιξε μόνος του", "κρίμα που δεν βγήκε MVP από τους ηττημένους για να το πάρει, τόοοοσο πιο πολύ το αξίζει από τον ΔΔ13" και άλλα τέτοια τα θεωρώ παραληρήματα που δεν μπορούν να στηριχθούν με ψύχραιμα επιχειρήματα, ειδικά αν σκεφτεί κανείς και πόσο σωστό είναι αυτό που έγραψε (ποιός άλλος?) ο Anaz

QUOTE
Eγω παιδια συμφωνω στον να βγαινει MVP απ'την νικήτρια ομάδα εκτος αν στην αντιπαλη υπάρχει καποιος που εχει κανει ΠΟΛΥ καλυτερη εμφανιση,μπορει να γινει μια εξαιρεση!Αλλα μιλαει για ιδιαιτερη περιπτωση!Χτες ο Παπαλουκας ηταν ο καλυτερος του αγωνα σίγουρα,αλλα όχι ΤΟΣΟ πολυ καλυτερος απ'τους Διαμαντίδη,Σισκάουσκας.
Kar66
QUOTE(AZ1980 @ May 8 2007, 03:06 PM) *
Όχι βέβαια, γιατί αν οι "πλάγιοι" συμπαίκτες του δεν ήταν τόσο επικίνδυνοι εκτελεστές, αναγκάζοντας τον Ζοτς να θέσει ως πρώτη προτεραιότητα της άμυνάς του την ανακοπή των "σπλιτ", τότε οι άμυνα θα έκλεινε κανονικά πάνω στον Παπαλουκά, ο οποίος θα έκανε μια εμφάνιση ανάλογη με την τραγική που είχε πραγματοποιήσει στον τελικό του Μουντομπάσκετ, απέναντι στην Ισπανία, η οποία είχε σαφή προσανατολισμό να του κόψει διείσδυση και πικνρολ πρώτου χρόνου, ποντάροντας στην αστοχία των (μέτριων, ή μάλλον ασταθών χωρίς Ζήση) πλάγιων σουτέρ της Εθνικής. 'Οπερ και εγένετο.


Πρόσυπογραφω.

Οι περιφερειακοί της ΤΣΣΚΑ ήταν δυνητικά πολύ επικίνδυνοι και έπρεπε να περιοριστούν. Αυτό έγινε με κάποια concesisons στην αμυντικη λειτουργία πάνω στον Παπαλουκά. Και ίσως εκεί πρέπει και να δικαιολογήσω, λίγο, ή ίσως και περισσότερο την αδυναμία περιορισμού του Σμόντιτς την οποια συμπεριέλαβα στα πλήν του τεχνικού επιτελείου.Αν ο Τσαρταρής ήταν υγιής, ίσως ούτε καν ο Σμόντιτς να έφτανε σε τέτοιο σημείο σκοραρίσματος.

Συνεπώς, είναι απόλυτα διακιολογημένη η εμφάνιση Παπαλουκά, και η εμφάνιση Σμόντιτς και Βαρ Ντε Σπίγκελ. Άραγε θα μιλούσαμε με τις ίδιε προυποθέσεις αν οι περιφερειακοί της ΤΣΣΚΑ δεν είχαν περιοριστεί τόσο. Και για όσους έχουν αμφιβολίες, ας προτρέξουν στο βίντεο του αγώνα στα τελευταία λεπτά να δούν τι ζημιά θα μπορούσε να είχε πάθει ο ΠΑΟ.

Edit: Παραμένω πιστός στην επιλογή Σισκα για MVP επειδή κράτησε τον ΠΑΟ επιθετικά.
Anaz
QUOTE
Όχι βέβαια, γιατί αν οι "πλάγιοι" συμπαίκτες του δεν ήταν τόσο επικίνδυνοι εκτελεστές, αναγκάζοντας τον Ζοτς να θέσει ως πρώτη προτεραιότητα της άμυνάς του την ανακοπή των "σπλιτ", τότε οι άμυνα θα έκλεινε κανονικά πάνω στον Παπαλουκά, ο οποίος θα έκανε μια εμφάνιση ανάλογη με την τραγική που είχε πραγματοποιήσει στον τελικό του Μουντομπάσκετ, απέναντι στην Ισπανία, η οποία είχε σαφή προσανατολισμό να του κόψει διείσδυση και πικνρολ πρώτου χρόνου, ποντάροντας στην αστοχία των (μέτριων, ή μάλλον ασταθών χωρίς Ζήση) πλάγιων σουτέρ της Εθνικής. 'Οπερ και εγένετο.
Αμαν!Μες στο μυαλο μου εισαι! Αυτο ακριβως σκεφτομουν τωρα!και μαλιστα απο χτες ελεγα ποσο καλυτερη θα ηταν η Εθνικη μας αν ο Ζησης κι ο Σπανουλης ηταν καλυτεροι σουτερ.Με ΔΔ και Παπαλουκα διπλα..Απιαστη!! 38.gif
AZ1980
QUOTE(Anaz @ May 8 2007, 02:04 PM) *
Συμφωνω με την αναλυση σου ΑΖ σε ΟΛΑ με μια σημαντικη διαφορα ομως!Ο ΔΔ δικαια η αδικα φορτωθηκε με 4 φάουλ με αποτελεσμα να μεινει αρκετα κρισιμα λεπτα εκτος αγωνα στα οποια η ομαδα του εξακολουθούσε να αντιδρα σχεδον το ιδιο εξαιρετικα καλα σε αμυνα και επιθεση.Αυτο λέει κατι..


(α) Αν ο Διαμαντίδης δεν αποβαλλόταν, βάσει σχεδίου θα πήγαινε πάνω στον Τεό, θα του δυσκόλευε τα one on one, και, με το σύνηθες αμυντκό φορτσάρισμα που πετυχαίνει σχεδόν πάντα ο ΠΑΟ μέσα από την ενέργεια του ΔΔ13 στα τέταρτα δεκάλεπτα των κρίσιμων αγώνων, το παιχνίδι θα τελείωνε πολύ πιο γρήγορα και άνετα απ' ότι τελικά έγινε. Θα πήγαινε εξ' ολοκλήρου βάσει σχεδίου, έχω πει πως τα "εκτός σχεδίου" σημεία του ΠΑΟ ήταν το γρήγορο ξεπάστρεμα του κόλπου με Αλβέρτη από την ΤΣΣΚΑ, το γρήγορο 2ο φάουλ του Σάνι, και το 4ο του Διαμαντίδη. Βλέποντας κανείς ξανά και ξανά το ματς νομίζω πως είναι σαφές ότι τα 7 λεπτά απουσίας του ΔΔ από το 4ο δεκάλεπτο αποτελούν την κινητήριο δύναμη της αγωνιώδους τροπής που πήρε το παιχνίδι σε αυτό το διάστημα.


(β) Αν και ο ΠΑΟ ήταν αισθητά κατώτερος μετά την αναγκαστική (και άδικη) έξοδο του ΔΔ, πράγματι ΔΕΝ παρουσίασε την κατάρρευση που θα αναμενόταν στην ΤΣΣΚΑ με ενδεχόμενη παρόμοια έξοδο του Τεό. Αυτό όμως δεν είναι μονοσήμαντα αναγκαίο να σημαίνει πως ο μυτόγκας παικταράς είναι πολυτιμότερος ή καλύτερος από τον ΔΔ, αφού σε αυτή την διαφοροποίηση παίζει κυρίαρχο ρόλο και το γεγονός πως ο ΠΑΟ εμφανίστηκε πολύ πιο δουλεμένος και έτοιμος για όλα από την ΤΣΣΚΑ!
thrylos7
QUOTE
Ο Παπαλουκάς είναι μεγάλος παίκτης, αλλά αυτά τα "έπαιξε μόνος του", "κρίμα που δεν βγήκε MVP από τους ηττημένους για να το πάρει, τόοοοσο πιο πολύ το αξίζει από τον ΔΔ13" και άλλα τέτοια τα θεωρώ παραληρήματα που δεν μπορούν να στηριχθούν με ψύχραιμα επιχειρήματα


13 σελίδες του τόπικ, όλο και κάτι θα υπάρχει... όχι σε παραλήρημα, αλλά σε επιχείρημα.. wink.gif
nikefalin
QUOTE(Kar66 @ May 8 2007, 05:14 PM) *
Πρόσυπογραφω.

Οι περιφερειακοί της ΤΣΣΚΑ ήταν δυνητικά πολύ επικίνδυνοι και έπρεπε να περιοριστούν. Αυτό έγινε με κάποια concesisons στην αμυντικη λειτουργία πάνω στον Παπαλουκά. Και ίσως εκεί πρέπει και να δικαιολογήσω, λίγο, ή ίσως και περισσότερο την αδυναμία περιορισμού του Σμόντιτς την οποια συμπεριέλαβα στα πλήν του τεχνικού επιτελείου.Αν ο Τσαρταρής ήταν υγιής, ίσως ούτε καν ο Σμόντιτς να έφτανε σε τέτοιο σημείο σκοραρίσματος.

Συνεπώς, είναι απόλυτα διακιολογημένη η εμφάνιση Παπαλουκά, και η εμφάνιση Σμόντιτς και Βαρ Ντε Σπίγκελ. Άραγε θα μιλούσαμε με τις ίδιε προυποθέσεις αν οι περιφερειακοί της ΤΣΣΚΑ δεν είχαν περιοριστεί τόσο. Και για όσους έχουν αμφιβολίες, ας προτρέξουν στο βίντεο του αγώνα στα τελευταία λεπτά να δούν τι ζημιά θα μπορούσε να είχε πάθει ο ΠΑΟ.

Edit: Παραμένω πιστός στην επιλογή Σισκα για MVP επειδή κράτησε τον ΠΑΟ επιθετικά.

Ο Σμόντις περιορίστηκε σε βολές, ένα χουκ έναντι του Αλβέρτη, ένα κάρφωμα από μια μαγική πάσα του Θόδωρα και ένα τρίποντο στο τέλος. Σε σχέση λ.χ. με την έμφανιση του το 2002 στην Μπολώνια η φετινή του παρουσία ήταν λιγότερο εμφατική κυρίως λόγω Ντικούδη. Συμφωνώ πως αν ο τσαρτσαρής ήταν 100 % δεν θα είχε ούτε καν αυτές τις φάσεις.
Τα τελευταία τρίποντα ήταν πέρα από τις δυνατότητες της άμυνας ούτως ή αλλως, νωρίτερα ο Τόρες είχε χάσει πιο εύκολα σουτ θυμίζωντας Χάουζ. Μιλάμε εκ του αποτέσματος. Αν η ΤΣΚΑ είχε νικήσει θα τα χώναμε στον Ζότς που είχε παραμελήσει το παιχνίδι του ΤΕΟ.
Ο ΠΑΟ είχε συνολική εμφάνιση , ψυχολογία (λίγο η έδρα, λίγο η απουσία τρακ αφού δεν είχε χαρακτηριστεί γκράντε φαβορί) νικητή και φοβερή αυτοσυγκέντρωση.
AZ1980
QUOTE(Kar66 @ May 8 2007, 02:14 PM) *
Πρόσυπογραφω.

Αν ο Τσαρταρής ήταν υγιής, ίσως ούτε καν ο Σμόντιτς να έφτανε σε τέτοιο σημείο σκοραρίσματος.



Eννοείται. Ο Τσαρτσαρής συγκαταλέγεται στους 3 καλύτερους αμυντικούς της ομάδας, και μαζί με τον ΔΔ αποτελούν την ραχοκοκκαλιά της πράσινης αμυντικής λειτουργίας, με την ταχύτητα και την κατανόηση του αμυντικού τους ρόλου να τους καταξιώνουν σε αυτό το ρόλο. Ο Τσαρτσαρής είναι κατά τη γνώμη μου το κορυφαίο αμυντικό τεσσάρι στην Ευρώπη σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του two on two πικνρολ, σε αποκλειστική χρήση του οποίου έσπρωξε ο Ζοτς την ρώσικη ομάδα.


Η απουσία του Τσαρτσαρή ήταν σε αυτό το φ4 πολύ μεγαλύτερη απ' όσο ο Ομπράντοβιτς επέτρεψε να φανεί. Ο ΠΑΟ κέρδισε την ΤΣΣΚΑ χωρίς τον έναν από τους δύο άξονες της αμυντικής πίεσης μέσω της οποίας μήνες τώρα σχεδίαζε να την χτυπήσει. Εύγε
Anaz
QUOTE
Συνεπώς, είναι απόλυτα διακιολογημένη η εμφάνιση Παπαλουκά, και η εμφάνιση Σμόντιτς και Βαρ Ντε Σπίγκελ. Άραγε θα μιλούσαμε με τις ίδιε προυποθέσεις αν οι περιφερειακοί της ΤΣΣΚΑ δεν είχαν περιοριστεί τόσο. Και για όσους έχουν αμφιβολίες, ας προτρέξουν στο βίντεο του αγώνα στα τελευταία λεπτά να δούν τι ζημιά θα μπορούσε να είχε πάθει ο ΠΑΟ.
Παιδια σωστα ειναι αυτα που λετε,αλλα με τον τροπο που το παρουσιαζετε υποτιματε την αξια του Θοδωρη!Ολο το παιχνίδι της Τσσκα ειναι βασισμενο σε μεγαλο βαθμο στον Παπαλουκα!Δεν υπαρχει αλλος παιχτης στην Ευρωπη που να εχει το δικο του court vision και εκτελεστικοτητα στην πασα που θα μπορουσε να εκμετταλευτει τον Βαν Ντε Σπιγκελ,τον Σμοντις και τους πλαγιους εκτελεστες σε αυτον τον βαθμο!ΑΝ δηλαδη ο Παο διαλεγε τον αλλον δρομο να προσαρμοστει στον Παπαλουκα και αυτος μοιραζε ασσιστ στους σουτερ θα ήταν λιγοτερο σημαντικος και πολυτιμος για την ομαδα του??

QUOTE
(α) Αν ο Διαμαντίδης δεν αποβαλλόταν, βάσει σχεδίου θα πήγαινε πάνω στον Τεό, θα του δυσκόλευε τα one on one, και, με το σύνηθες αμυντκό φορτσάρισμα που πετυχαίνει σχεδόν πάντα ο ΠΑΟ μέσα από την ενέργεια του ΔΔ13 στα τέταρτα δεκάλεπτα των κρίσιμων αγώνων, το παιχνίδι θα τελείωνε πολύ πιο γρήγορα και άνετα απ' ότι τελικά έγινε.

QUOTE
Αυτό όμως δεν είναι μονοσήμαντα αναγκαίο να σημαίνει πως ο μυτόγκας παικταράς είναι πολυτιμότερος ή καλύτερος από τον ΔΔ, αφού σε αυτή την διαφοροποίηση παίζει κυρίαρχο ρόλο και το γεγονός πως ο ΠΑΟ εμφανίστηκε πολύ πιο δουλεμένος και έτοιμος για όλα από την ΤΣΣΚΑ!

Οσων αφορα το πρωτο,συμφωνω σ'εναν βαθμο.Επι ευκαιριας παντως να σημειωσω οτι κι ο Σισκαουσκας ειναι πολυ καλος στο 1vs1 στην αμυνα!! βεβαια καταναλωνε αρκετη ενεργεια στην επιθεση! Για το 2ο συμφωνω απολυτα,αλλα εξακολουθω να πιστευω οτι για τον εναν η αλλο λογο ο Παπαλουκας ηταν πολυτιμοτερος για την ομαδα του στο χτεσινο παιχνίδι απο τον Διαμαντιδη!Θες γιατι οι συμπαιχτες του ΔΔ ηταν ψυχολογικα πιο προετοιμασμενοι απ'τους συμπαίχτες του Τεο?Θες γιατι ο Παο είχε περισσοτερες λύσεις σαν ομαδα?Ειναι ενα fact όμως! Χωρις να λέω οτι κι ο ΔΔ δεν ηταν εξαιρετικα σημαντικος για τον Παο!Απλα όχι σε αυτον τον βαθμο εξάρτησης..

QUOTE
Παραμένω πιστός στην επιλογή Σισκα για MVP επειδή κράτησε τον ΠΑΟ επιθετικά.
Ισχυει,αλλα οπως σωστα ειπε ο ΑΖ το ΜVP ηρθε ως επιβραβευση της πορειας αυτου του παίχτη κα ιεπισφραγηση οτι βρισκεται στους κορυφαιους της Ευρωπης,αν όχι ο κορυφαιος!
Επισης αν δεν ειχε φορτωθει με 4 φαουλ η συνεισφορα του και η στατιστικη του θα'ταν ακομη μεγαλύτερη!
AZ1980
QUOTE(Anaz @ May 8 2007, 02:16 PM) *
και μαλιστα απο χτες ελεγα ποσο καλυτερη θα ηταν η Εθνικη μας αν ο Ζησης κι ο Σπανουλης ηταν καλυτεροι σουτερ.Με ΔΔ και Παπαλουκα διπλα..Απιαστη!! 38.gif



Σε εκείνο το ματς θα αρκούσε ο Ζήσης, εγώ έτσι πιστεύω... wink.gif
AZ1980
QUOTE(Anaz @ May 8 2007, 02:31 PM) *
Παιδια σωστα ειναι αυτα που λετε,αλλα με τον τροπο που το παρουσιαζετε υποτιματε την αξια του Θοδωρη!



Εγώ δεν πιστεύω ότι τον υποτιμώ όταν λέω πως ήταν ο καλύτερος παίκτης μιας φοβερής ομάδας, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε οτιδήποτε του δόθηκε ώς ευκαιρία μέσα στο παιχνίδι και έφτασε σε μια μνημειώδη εμφάνιση. Ούτε όταν γράφω πως τον θεωρώ ένα-δυο κλικ κάτω από τον Διαμαντίδη.

Αντίθετα θεωρώ πως τα "ο Τεό είναι ασταμάτητος", "ο ΠΑΟ έψαχνε τρόπο να τον ανακόψει αλλά δε γινόταν, αφου δεν κόβεται", "αν το έπαιρνε η ΤΣΣΚΑ θα έπρεπε το κύπελλο να το πάρει μόνο αυτός" και άλλα τέτοια υπερτιμούν τον Τεό σε βαθμό αστεισμού. Ούτε ο ίδιος σε κατάσταση βαθιάς μέθης δε θα έλεγε κάτι από τα παραπάνω...
Anaz
Οκ.Με βρισκει απολυτα συμφωνο αυτο το ποστ. Απλα οσο υπερβολικα και λάθος ειναι αυτα τα σχολια που αναφερεις,αλλο τόσο ειναι και η απαξιωση του τύπου "τον αφησε ο Ζοτς να τα κανει", χωρις να λέω οτι αυτο εκανες εσυ προσωπικά. Καταλαβαινεις νομιζω τι θελω να πω..

Τα σχολια περι Τσαρτσαρη επισης ευστοχα!Απ'την αρχη ελεγα οτι ο Τσαρτσαρης θα'ναι πολυ σημαντικος στο final four ακριβως γι'αυτον τον λόγο!Ο γατος ο Ζοτς όμως και το βαθος της ομαδας βρήκαν λύση και γι'αυτο χωρις να στοιχίσει ιδιαιτερα!
παρεπιμπτόντως το επιπεδο του φορουμ εχει ανεβει επικινδυνα.. biggrin.gif
Bonzo
Πάντως θα ήθελα (κυρίως από τον ΑΖ που δεν έχει αναφερθεί καθόλου) να ακούσω τις απόψεις για το γιατί δεν πήρε οΣισκα τον τίτλο τοπυ MVP.. Επειδή ο ΔΔ ήταν καλύτερος ή επειδή απλά επρεπε να επιβραυευθεί για την όλη οτυ χρονιά που πιθανότατα ήταν ο καλυ΄τερος παίχτης της euroleague?

Στα προηγούμενα ποστ από anaz και ΑΖ συμφωνώ σχεδόνα απόλυτα..Μάλιστα έτυχε και διαφωνούσα ακριβώς πάνω σε αυτο το θέμα με κάτι φιλους μου σήμερα...
Kar66
Αμυντική τελειότητα σε συνδυασμό με επιθετική διάυγεια σε κρίσιμες (όχι όλες αλλά και χωρίς να παίξει όσο έπαιξε ο Σίσκα που μετράει επίσης) επθέσεις + πολύ μα ΠΟΛΥ συναίσθημα απο τους Ελληνες εκπροσώπους του τύπου και επιβραβευση απο τους ξένους για την ισοπαλία του MVP με τον ΤΕΟ για την χρονιά.

Αν θέλετε για τεχνικούς λόγους, εδώ είμαστε να πούμε την άποψη μας άν και αρκετοί φίλοι την έχουν πεί με σαφήνεια.
dizzy_fingers
Πολύ κρίμα πάντως που δεν είδαμε αυτό το one on one στο 4ο δεκάλεπτο πάντως...
Dominique
QUOTE
Το μόνο κρίμα είανι το εξής για μένα:
Ο ΠΑΟ σε όλα τα Ευρωπαικά που χει πάρει είχε καθαρό MVP μέχρι τώρα. Το 96 τον Dominique, το 2000 τον Ρέμπρατσα και το 2002 τον ΜΠοντίρογκα.. Φετος ο τίτλος είανι αμφισβητίσιμος...


Ρε Bonzo σα να το χω ξανακουσει αυτο... smiley.gif

Μπραβο στην Παναθα!!Μπηκα μετα απο 2 μερες σαυτο το τοπικ με ορεξη να γραψω την εμπρηστικη μου αποψη αλλα διαπιστωσα πως με προλαβαν.Αν και θα θελα να ξαναδω το ματς με την ηρεμια μου αφου βρισκομουν στην εξεδρα των φανατικων,οντως θεωρω οτι η μεγαλη εμφανιση του Παπαλουκα ειναι απορροια τακτικης του Ομπραντοβιτς ο οποιος του επετρεψε τα ντραιβ προς το καλαθι(αν και σε μεγαλυτερο βαθμο απο οτι θα πρεπε)και επελεξε να απομονωσει τα περιφεριακα σουτ που θα ροκανζαν πιο ευκολα τις διαφορες που φτιαχναμε στο μεγαλυτερο διαστημα του παιχνιδιου.Και αν δεν ηταν τα απανωτα τριποντα οχι μονο του Λαγκτον αλλα και των Σμοντις,Χολντεν καθως και οι χαμενες βολες του Σισκα αυτο θα φαινοταν καλυτερα.
Οπως και να χει ο Παπαλουκας ηταν ο καλυτερος του γηπεδου(ισχυει οτι το 23 ειναι carreer high?) αλλα δικαιολολογημενα δεν ηταν ο mvp του F4.Οπως λεει και ο τιτλος το βραβειο απονεμεται στον πιο πολυτιμο και παρολο που χει γινει στο παρελθον,δε θα πρεπει να δινεται σε παιχτη των ηττημενων.Εισαι ο πιο πολυτιμος σε τι ρε φιλε?Στο να βγαλεις την ομαδα σου δευτερη?
Πιστευω λοιπον οτι το βραβειο επρεπε να παει ειτε στο Σισκα που εδειξε οχι για πρωτη φορα τις ηγετικες του ικανοτητες στα δυσκολα ειτε στον Μπατιστ που τουλαχιστον στη στατιστικη(την οποια απεχθανομαι)ηταν κορυφαιοος στον ημιτελικο και ανεξαρτητα απ αυτην κορυφαιος στον τελικο τον οποιο κακα τα ψεματα καθαρισε με 6 προσωπικους ποντους.
Οσον αφορα τη γιουχα στον Παπαλουκα σας διαβεβαιω πως ηταν ιδιαιτερα χλιαρη(κατι που δεν περιμενα)μεχρι την φαση που πεφτει στο παρκε σαν αλλος Γιαννακοπουλος(Στελιος).Κακως ασχοληθηκαμε με τη μανα του αλλα οταν καποιος εκμεταλλευεται τη δυναμη που εχει ευρισκομενος στο παρκε τοτε και οι οπαδοι θα εκμεταλλευτουν τη δικια τους ευρισκομενοι εξω απαυτο.Αφηστε που ο ιδιος ειχε ζητησει ηπιες αντιδρασεις απ τον κοσμο αλλα αυτο καθολου δεν τον εμποδισε να επιδιδεται σε θεατρινισμους και διαρκεις διαμαρτυριες.

Υ.Γ. Καποιος να μου απαντησει υπευθυνα:Ο Παπαλουκας τελικα αποδοκιμαστηκε,προπηλακιστηκε η χειροκροτηθηκε εξω απ το Καραβελ?Εχω ακουσει ολες τις εκδοχες
Ατιμε Apkat εξαιτιας σου αναγκαζομαι να ρωτησω
geosider
καλά πως έδωσαν το mvp στον Διαμαντίδη; δεν το καταργούν καλύτερα λέω γω
άρε καημένε Σισκάουσκας
NBAer
QUOTE(geosider @ May 8 2007, 09:08 PM) *
καλά πως έδωσαν το mvp στον Διαμαντίδη; δεν το καταργούν καλύτερα λέω γω
άρε καημένε Σισκάουσκας


Το βραβειο επρεπε να παει στον Παπαλουκα ή στον Διαμαντιδη ή στον Σισκαουσκας. Αυτοι ηταν οι 3 πολυτιμοτεροι συνολικα στο final-4. Μην ξεχνας οτι ο Σισκαουσκας εκανε 0/5 τριποντα στον τελικο ενω ο Διαμαντιδης ηταν αψογος σε ολα τα σουτ του καθως και με απιστευτη αμυνα!
Oποτε δεν ηταν αδικη η απονομη στον Διαμαντιδη του βραβειου αυτου....



QUOTE(AZ1980 @ May 8 2007, 04:42 PM) *
O ΔΔ13 είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος Ευρωπαίος παίκτης.


Κατα τη γνωμη σου φυσικα. Εγω λεω Παπαλουκας και Διαμαντιδης ισαξιοι, με ισως τον Παπ λιιιιιγο καλυτερο.

Φυσικα ειναι πολυ δυσκολο να ξεχωρισεις ποιος ειναι ο καλυτερος μεταξυ αυτων των δυο και οποιεσδηποτε αποψεις, στηριζομενες σε ποιοτικα και μη αυστηρως καθορισμενα/ορισμενα χαρακτηριστικα και μεταβλητες βαθμολογιας του ποιος ειναι καλυτερος, ειναι απολυτως αυθαιρετες και υποκειμενικες.
Για να βρουμε σε τοσο υψηλο επιπεδο και αναμεσα σε 2 τοσο καλους παιχτες το ποιος ειναι καλυτερος πρεπει να ορισουμε ενα συγκεκριμενο πληθος ποσοτικων μεταβλητων καθε παιχτη(διευρυμενα στατιστικα-που μετρουν πχ και την αμυνα κλπ) και να βγαλουμε μια βαθμολογια.

Οποτε χωρις αυτο τον ορισμο και χωρις την συγκεντρωση βαση αυτου των ποσοτικων χαρακτηριστικων καθε παιχτη, καθε συζητηση για ποιος ειναι καλυτερος ειναι ανουσια....


QUOTE
Ο Τεό ευνοήθηκε στον τελικό από την τακτική που ακολούθησε ο Ζοτς, θα έπρεπε να βρεθεί σε άθλια μέρα για να ΜΗΝ κάνει μεγάλο παιχνίδι απέναντι σε μια άμυνα στημένη έτσι ώστε να του δίνει όσο χώρο θέλει.


Αυτο ειναι λαθεμενο. Ναι μεν ο ΠΑΟ πραγματι του εδωσε χωρο για να μην υπαρξει βομβαρδισμος απο τους αλλους παιχτες και να βγουνε καπως απο τον ρυθμο τους, αλλα αυτο ειναι ασχετο με το αν αξιζει καποιος το MVP ή οχι. Εξηγω:
Ακομα και αν ο Ομπραντοβιτς αφηνε τον Παπαλουκα ακομα πιο ελευθερο να βαλει 40 ποντους, δηλαδη αν ο συντελεστης δυσκολιας των καλαθιων που θα πετυχαινε ο Παπαλουκας ηταν πολυ μικρος, δεν εχει καμια σημασια αυτο για το αν θα ειναι ο πολυτιμοτερος παιχτης της ομαδας του. Εβαλε 40 ποντους και ασχετα με το αν τους εβαλε διοτι ο αντιπαλος προπονητης τον αφησε πιο πολυ απο τους αλλους συμπαικτες του, ηταν ο πολυτιμοτερος παιχτης της ομαδας του. Απλα!
Δεν ειναι βραβειο αποδοσης ανα αμυνα πανω σου, αλλα αποδοσης και μονο!



QUOTE
Τα άδικα φάουλ με τα οποία χρεώθηκε του στέρησαν την δυνατότητα να προσφέρει ακόμα περισσότερο, αφού στο 4ο δεκάλεπτο επρόκειτο να πάει επιτέλους πάνω στον Παπαλουκά, ένας ένας, με άγριες διαθέσεις. Μέχρι τη στιγμή πάντως που έγινε η ψηφοφορία ήταν με διαφορά από τον δεύτερο ο MVP της ομάδας και του αγώνα, για όσους βλέπουν αναλυτικά έναν αγώνα και δεν περιορίζονται στο να καταμετρούν στατιστικά.


Βασικα ΟΛΑ ειναι τα στατιστικα! Αλλα προσοχη: Οχι μονο αυτα που μετριουνται. Αλλα πολυ περισσοτερα.
Αν μετριουνταν πολυ περισσοτερες μεταβλητες παιχνιδου(πχ οπως ριμπαουντ, ποντοι κλπ) τοτε τα στατιστικα θα τα λεγανε ολα. Και ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ με πολυ μεγαλυτερη ακριβεια απο την υποκειμενικη μας αποψη.....

Επισης ναι μεν το 3ο του φαουλ ηταν παντελως αδικο αλλα δεν του εδωσαν και φαουλ για ενα αντιαθλητικο μαρκαρισμα στον Σμοντις οπου και του εδωσε αγκωνια επιτηδες..... Οποτε ισως ισοφαριζεται η κατασταση.
Λεω ισως γιατι και το 4ο φαουλ του, δεν ηταν και πολυ σιγουρο για την ευσταθεια του.


QUOTE(AZ1980 @ May 8 2007, 05:06 PM) *
Όχι βέβαια, γιατί αν οι "πλάγιοι" συμπαίκτες του δεν ήταν τόσο επικίνδυνοι εκτελεστές, αναγκάζοντας τον Ζοτς να θέσει ως πρώτη προτεραιότητα της άμυνάς του την ανακοπή των "σπλιτ", τότε οι άμυνα θα έκλεινε κανονικά πάνω στον Παπαλουκά, ο οποίος θα έκανε μια εμφάνιση ανάλογη με την τραγική που είχε πραγματοποιήσει στον τελικό του Μουντομπάσκετ, απέναντι στην Ισπανία,


Αυτο ειναι απλα μια εικασια που δεν μπορει να αποδειχτει.
Εγω βασικα διαφωνω και λεω οτι ακομα και να τον μαρκαραν κλεινοντας του τους διαδρομους με τον ιδιο τροπο οπως και τους συμπαικτες του, παλι ο Παπαλουκας θα εβαζε πολλους ποντους, ισως περισσοτερους, ισως λιγοτερους.....

Δεν πρεπει να μιλαμε υποθετικα για κατι και να το υιοθετουμε ως αληθες οπως εκανες εσυ εδω. Πρεπει να βλεπουμε τα γεγονοτα. Τα γεγονοτα λενε οτι ο Παπαλουκας εβαλε 23 ποντους.
Τα γεγονοτα ΔΕΝ λενε οτι ο Παπαλουκας εκανε τραγικη εμφανιση..... Απλα.... biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.