Help - Search - Members - Calendar
Full Version: FIBA Champions League 2016-17
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
polykos
QUOTE(Nemesakos @ Apr 22 2016, 14:52 ) *
Αλλά η ξαφνική απόλυτη αφοσίωση και το πόσο καλό κάνει αυτή η FIBA στο μπάσκετ δεν ξέρω πως προκύπτει...Είναι άλλο να είσαι ξενερωμένος θυμωμένος με μια γκόμενα που μόλις σε παράτησε και άλλο μόλις σου κάτσει η άλλη την επόμενη κιόλας ώρα να της δηλώνεις απόλυτη αφοσίωση... wink.gif


QUOTE
Και μια προσωπική και πιθανά εντελώς ηλίθια γνώμη.. Καμία λύση δεν διάλεξε ο Λάσκαρης για το μπάσκετ του Αρη.. Η λύση που διάλεξε ήταν για το καλό της τσέπης του κ μόνο. Το ότι από σπόντα θα επωφεληθεί ο Άρης βέβαια πρέπει να λέγεται...


Δεν είναι μόνο το "τώρα" και η τσέπη του Λάσκαρη, που ορίζει τη στάση του Αρεως.
Είναι πολλά τα χρόνια του εναγκαλισμού με την ομοσπονδία και κάποια στιγμή πρέπει να ξεπληρωθεί εν μέρει αυτή η "αγάπη".

Το δυστύχημα σε αυτη την κόντρα είναι οτι και οι 2 πλευρές είναι "σάπιες".
Nemesakos
QUOTE (McRae @ Apr 22 2016, 16:05 ) *
Μπορεις να προτεινεις καποια ρεαλιστικη λυση να παψει το μοντελο κλειστης λιγκας και εγγυημενων συμβολαιων χωρις αυτη να περιλαμβανει εκβιασμους απο μεριας fiba?Προσωπικα το βρισκω αδυνατο,χωρις να σπασεις αυγα δεν κανεις ομελετα που λενε.Αν δεν αντιδρουσαν οι ΦΙΜΠΑΙΟΙ απλα θα συνεχιζε ακαθεκτος το πλανο του ο Μπερτομεου.



Λεφτά... όπως έταξε εξαρχής η FIBA... Θεωρείς ότι οι 11 της Ευρωλίγκας δεν θα πηγαίναν στην FIBA αν έπαιρναν καλύτερο μερτικό? Εκτος και αν πιστεύουμε ότι οι ομάδες νοιάζονται για το μπάσκετ και όχι για την τσέπη τους, οπότε εκεί δεν έχει κανένα νόημα η κουβέντα. Όλα γίνονται για τα λεφτά.. Και ας σκοτωνόμαστε εμείς εδώ μέσα...Το έχω ξαναγράψει εδώ μέσα. Σιγά μην οι Αγγελόπουλοι ο Γιαννακόπουλος ο Λάσκαρης ο Σαββίδης ο Αγγελόπουλος νοιάζονται για το μπάσκετ. Οι αποφάσεις τους έχουν να κάνουν με την τσέπη τους κ μόνο. Ο ένας για να βγάλει ο άλλος για να σταματήσει να ματώνει.. Πάντως για την τσέπη...
massey
QUOTE(polykos @ Apr 22 2016, 16:15 ) *
Δεν είναι μόνο το "τώρα" και η τσέπη του Λάσκαρη, που ορίζει τη στάση του Αρεως.
Είναι πολλά τα χρόνια του εναγκαλισμού με την ομοσπονδία και κάποια στιγμή πρέπει να ξεπληρωθεί εν μέρει αυτή η "αγάπη".

Το δυστύχημα σε αυτη την κόντρα είναι οτι και οι 2 πλευρές είναι "σάπιες".

Λιντο λαικς δις

Επισης να θυμηθουμε οτι η ομοσπονδια δεν εβγαζε δελτια και αναγκαστηκαμε 2 χρονια να μην εχουμε ξενους

Αλλα ναι επρεπε ο Λασκαρης να ξεπληρωσει αυτην την αγαπη

btw αν δεχοταν το 3ετες του ζορντι παλι τα ιδια θα μπορουσε να γραψει καποιος αλλα who cares



tuareg
@Majesty 23
μη παιζεις με τις λεξεις.
Απλα αν η φιμπα δεν αναγβνωριζει το νβα η usa basketball θα κατεβαζει κολλεγιοπαιδα.
Κι οταν αναφερομαι σε λιγκες,αναφερομαι σε ευρωπαικες λιγκες (τα ευκολως εννοουμενα παραλειπονται)
Επισης σας απαντησε ο Μassey.
@Νemesakos
ε λογικο ειναι να κοιταξει τη τσεπη του ο Λασκαρης οταν εχει βγαλει απ αυτη 2μυρια για χρεη και διαφορα αλλα που εκανε φετος.
Oσο τωρα για τη ΦΙΜΠΑ καλως η κακως το παιχνιδι πρεπει να εχει καποια θεσμοθετημενη αρχη.
Πεστε τη ηλιθια,πεστε τη αναχρονιστικη,πεστε τη παλιομοδιτικη,πεστε τη οτι θελετε αλλα αυτη ειναι και καθοριζει τους κανονες.
Οποιος θελει να παιζει το παιχνιδι πρεπει να τους σεβεται.
Στη τελικη η σχεση των ομαδων με την ομοσπονδια ειναι αμφιδρομη ,δε γινεται να χουν μονο δικαιωματα κι οχι υποχρεωσεις
Nemesakos
QUOTE (tuareg @ Apr 22 2016, 19:15 ) *
@Νemesakos
ε λογικο ειναι να κοιταξει τη τσεπη του ο Λασκαρης οταν εχει βγαλει απ αυτη 2μυρια για χρεη και διαφορα αλλα που εκανε φετος.


Ε αυτό λέω και γράφω τόσο καιρό και κανείς δεν συμφώνησε...Και όπως έγραψα πριν προφανώς και πρώτη του επιλογή ηταν η Ευρωλίγκα και όταν δεν είχε εχέγγυα συμμετοχής χρηματων κλπ κλπ την έκανε για Φιμπα..Και πολύ καλά έκανε.. Διαφωνούμε? Οχι προφανώς...

Και το ξαναλέω.. Το μένος στην Ευρωλίγκα είναι δικαιολογημένο.. Η αβάντα στην Φιμπα μου προκαλεί απορίες...
AirNick7
Eγω να ρωτησω κατι τα παιδια που υποστηριζουν την μερια της φιμπα. Εφοσον αυτες οι ομαδες που αποφασισανε ΜΟΝΕΣ του οτι προτιμανε να αγωνιστουν στο κακο Εurocup του κακου Τζορντι γιατι η Φιμπα ερχεται και αντιδρα φασιστικα σε φαση η θα ρθειτε στο δικο μας τουρνουα η θα αποκλειστουν οι εθνικες των χωρων σας? Αληθεια δεν το καταλαβαινω.. δεν μπορουσαν να τους πεισουν με επιχειρηματα να πανε στο Champions league?( o θεος να το κανει)
massey
Πως να τις πεισει οταν ο αλλος δινει 3ΕΤΗ και 10ΕΤΗ συμβολαια?

Οταν τους υποσχεται θεση στην ευρωπη ειτε βγουν 1 ειτε 5 ειτε 10 ειτε πεσουν?

Προφανως και θα κοιταξουν να καβατζωθουν

ειναι σαν να υπαρχουν 2 εταιρειες και η μια να αγωνιζεται να πουλησει το προιον της και η αλλη να ξερει οτι για 3 χρονια θα εχει στανταρ πωλησεις.. ε προφανως αυτες οι ομαδες θα κοιταξουν το συμφερον τους
tuareg
QUOTE (AirNick7 @ Apr 22 2016, 19:32 ) *
Eγω να ρωτησω κατι τα παιδια που υποστηριζουν την μερια της φιμπα. Εφοσον αυτες οι ομαδες που αποφασισανε ΜΟΝΕΣ του οτι προτιμανε να αγωνιστουν στο κακο Εurocup του κακου Τζορντι γιατι η Φιμπα ερχεται και αντιδρα φασιστικα σε φαση η θα ρθειτε στο δικο μας τουρνουα η θα αποκλειστουν οι εθνικες των χωρων σας? Αληθεια δεν το καταλαβαινω.. δεν μπορουσαν να τους πεισουν με επιχειρηματα να πανε στο Champions league?( o θεος να το κανει)


το γραψα πιο πανω.
Το παιχνιδι εχει προισταμενη αρχη η οποια θετει κανονες.
Οποιος θελει να παιζει πρεπει να τους ακολουθησει.
Κακοι,καλοι,δεν εχει σημασια,αυτοι ειναι.
Εφ οσον παιζεις μπασκετ στην Ευρωπη ακολουθεις τους κανονες της ΦΙΜΠΑ.
Απο την αλλη οσο φασιστικο ειναι αυτο που λεει η ΦΙΜΠΑ αλλο τοσο φασιστικο ειναι να λεει ο Μπερτι οτι θα μετεχουν στη διοργανωση του ομαδες με κριτηρια τα οποια τα γνωριζει μονο αυτος.
Οπως αλλο τοσο φασιστικο ειναι η πλειοψηφια των 6 στους 11 των συμβολαιων να καθοριζει τις τυχες του Ευρωπαικου συλλογικου μπασκετ.
Αυτο που γινεται στο μπασκετ δε γινεται πουθενα αλλου,σε κανενα αλλο ομαδικο αθλημα.
Σε ποδοσφαιρο,βολλευ,πολο,χαντμπολ την ευθυνη των διοργανωσεων εχουν οι ομοσπονδιες και η συμμετοχη σ αυτες ειναι παντα τα αθλητικα κριτηρια.
Ο Μπερτι εκμεταλλευομενος την ανυπαρξια και ανοχη της ΦΙΜΠΑ γιγαντωθηκε,προφανως τον φωναξαν στο τραπεζι για επαναδιαπραγματευση αλλα το μελι ειναι πολυ και δε θελει να τα αφησει.
Κακο του κεφαλιου του για μενα,οπως ξαναγραψα το βλεπω να γινεται μια δευτερη διοργανωση και με καποιο τροπο θα συνδεθει με τους 16 του Μπερτι που συντομα θα γινουν 24 πιστευω.
ssoulliss
Τελικά νομίζω ότι στο τέλος θα υπάρξει κάποιο είδους συμβιβασμός. Μπορεί όχι τη φετινή χρονιά, αλλά ίσως στα επόμενα δύο χρόνια.

Στο μυαλό μου γυρνάει συνεχώς το σενάριο της κλειστής Euroleague των 16 ομάδων με τα 11 εγγυημένα συμβόλαια και η διοργάνωση του Eurocup υπό την FIBA με 32 ομάδες που θα συμμετέχουν μέσω των εγχώριων πρωταθλημάτων. Το Eurocup της FIBA θα "ελέγχει" κάποια έσοδα που τώρα θα πήγαιναν εξ'ολοκλήρου στην Euroleague όπως θα καθορίζει και τις πέντε υπόλοιπες θέσεις(μπορεί να είναι και λιγότερες). Η Euroleague θα συμβιββαστεί με αυτό το πλάνο, όχι γιατί είναι ανίσχυρη απλά γιατί έτσι ίσως ηρεμήσει η κατάσταση. Τουλάχιστον προσωρινά.

Το κακό σενάριο για την Euroleague είναι κάποια από τις 11 εγγυημένες ομάδες ,στα επόμενα χρόνια να μην υπάρχει. Είτε να μην είναι ανταγωνιστικη. Είτε να διαλυθεί. Τέτοια παραδείγματα έχουμε στο παρελθόν. Αν κοιτάξουμε την Euroleague πριν από 10 περίπου χρόνια θα βρούμε Ιταλικές ομάδες που πλέον είτε έχουν διαλυθεί είτε πτωχεύσανε. Θα δούμε τη Μάλαγα πολύ ισχυρή. Την Τσιμπόνα καλύτερη "Γιουγκοσλάβικη" ομάδα, την Ρεάλ να μην υπάρχει πουθενά κλπ.
Ben30
QUOTE (massey @ Apr 22 2016, 11:26 ) *
Ο Λασκαρης τον ρωτησε.Θελω να χωσω,παιρνω πρωταθλημα,θα παιξω Ευρωλιγκα?ΟΧΙ
Εχεις 2 χορηγους (να ναι καλα τα σχεδια των τουρκων για εε) τους διαφημιζω στο γηπεδο μου αναγκαστικα, θα παρω κατι?ΤΙΠΟΤΑ

Εγω παντως θα προτεινα και εγγυημενα συμβολαια για Φ4 41.gif


Σε έχουν προλάβει smile.gif smile.gif . Το πανηγυράκι του Μπερτομέου έχει συγκεκριμένα αγαπημένα παιδιά, που σχεδόν κάθε χρόνο πηγαίνουν στο φάιναλ φορ είτε το αξίζουν είτε όχι. Κάτι σαν ''εγγυημένα συμβόλαια Final 4''...
Όχι μόνο οι διαιτησίες είναι υπέρ τους,αλλά ο Τζόρντι βάζει τις τελευταίες αγωνιστικές των 16 σε διαφορετικές ώρες και μέρες (!!),για να μπορούν να επιλέγουν άνετα και τον αντίπαλό τους στους 8.
Μιλάμε για αξιοπιστία και επίπεδο διοργάνωσης υπό του μηδενός...Δεν θα λείψει σε κανέναν...
Εντάξει,σχεδόν σε κανέναν.Ομάδες όπως η ΤΣΣΚΑ και η Μπαρτσελόνα θα στενοχωρηθούν λίγο.
Λεφτά δεν δίνουν.Οι γκρι είναι εντεταλμένοι .Παιδιά και αποπαίδια υπάρχουν. Κλειστή λίγκα είναι. Ελάχιστες ομάδες συμμετέχουν. Ελάχιστες ΧΩΡΕΣ συμμετέχουν.Το ευρωπαϊκό μπάσκετ το έχουν περιορίσει σε 3 χώρες και το έχουν υποβιβάσει κάτω κι από το χόκεϊ.
Την ίδια ώρα,η UEFA διοργανώνει ένα ποδοσφαιρικό CHL που ''φυσάει'' και εξασφαλίζει έναν σκασμό λεφτά στις ομάδες...
Η πειρατεία στο μπάσκετ τέλος. Και πολύ κράτησε.
Timemaster
Δε θέλω να επιστρέψω στο οπαδικό αλλά κατά την γνώμη μου υπάρχουν δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες των πραγμάτων.
Η μία είναι το συμφέρων των "καλών" ομάδων και η άλλη το συμφέρων γενικά των ομάδων.

Στην μία οπτική οι εκλεκτές ομάδες που θα πάρουν συμβόλαια για 10 χρόνια στην Ευρωλίγκα και για 3+ στο γιουροκαπ είναι λογικό να επιλέξουν τις διοργανώσεις αυτές. Γιατί η οποιαδήποτε από αυτές τις ομάδες να διακινδυνέψει την Ευρώπη αν έχει μια άσχημη χρονιά στο πρωτάθλημα της χώρας της; Ειδικά σε πρωταθλήματα με μεγάλο ανταγωνισμό όπως είναι αυτό της Ισπανίας , της Ιταλίας και της Τουρκίας. Στο Ελληνικό πρωτάθλημα οι μόνοι που έχουν αυτό το ενδιαφέρον είναι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟ. ΑΕΚ , ΠΑΟΚ και Άρης δύσκολα θα χάσουν τις επόμενες θέσεις για Ευρώπη και αν γίνει αυτό είναι πολύ πιθανό ο κάτοχος της θέσης να μην έχει την οικονομική δυνατότητα να πάει οπότε πάλι σε αυτούς θα καταλήξει.

Στην άλλη οπτική όλες οι "μικρές" ομάδες θέλουν αξιοκρατικά κριτήρια και ελπίδα στο όνειρο. Μπορεί το να πάει ο Άρης Ευρωλίγκα μέσο πρωταθλήματος να είναι πιο δύσκολο από ότι μέσο Γιουροκαπ κρίνοντας τα ονόματα των αντιπάλων αλλά θέλει να έχει την ελπίδα. Το ίδιο ισχύει για όλες τις μικρές ομάδες της Ευρώπης. Γιατί να αναπτυχθεί μια ομάδα της Φιλανδίας ή της Ρουμανίας αν δεν έχει ελπίδα να παίξει Ευρώπη;

Στην πρώτη περίπτωση μεγαλώνουν 30-40 ομάδες αλλά μικραίνουν όλες οι άλλες της Ευρώπης
Στην δεύτερη περίπτωση μένουν στάσιμες οι 30-40 ομάδες αλλά μεγαλώνουν όλες οι υπόλοιπες.

Πραγματικά δε ξέρω αν η FIBA θα κάνει κάτι καλό και θα αναπτύξει το μπάσκετ αλλά πιστεύω πως το μπάσκετ δε μπορεί να αναπτυχθεί με την λογική της ULEB.

Κάποιος είχε γράψει αρκετές σελίδες πριν ότι το μπάσκετ αναπτύχθηκε από επιτυχίες μικρών χωρών κ.λ.π. Εμείς τώρα μιλάμε για το μπάσκετ εξαιτίας της Εθνικής του 87' και όσα έγιναν εκείνη την περίοδο. Γιατί να μη μπορεί να απλωθεί με τον ίδιο τρόπο και σε άλλες χώρες; Το μπάσκετ στην Φιλανδία απέκτησε τρομερή άνθηση τα τελευταία χρόνια όμως οι Φιλανδικές ομάδες δεν είχαν λόγο να μεγαλώσουν όταν δεν έχουν ελπίδες να παίξουν στην Ευρώπη και να ανταγωνιστούν σταδιακά άλλες χώρες.

Όπως είπα και πιστεύω ακόμα δύο είναι οι λύσεις ή πάμε σε τελείως κλειστή λίγκα 10-20 ομάδων τύπου ΝΒΑ (από την ULEB) χωρίς συμμετοχή σε εθνικά πρωταθλήματα με όλα τα συνεπακόλουθα με παράλληλα πρωταθλήματα Ευρωπαικά (από την FIBA) κατώτερου επιπέδου φυσικά ή πάμε σε ανοιχτά Ευρωπαικά πρωταθλήματα με κριτήρια αγωνιστικά. Στην δεύτερη περίπτωση μπορούν να μπουν και κάποια οικονομικά κριτήρια ανάλογα με την διοργάνωση ώστε να μη βαρέσει φούντο κάποια ομάδα μέσα στη σεζόν κ.λ.π. αλλά μέχρι εκεί.

Τέλος να επισημάνω για την πολιτική της FIBA για αποκλεισμό εθνικών ομάδων και σωματίων από τα πρωταθλήματα της πως καθαρά ψυχρά λογιστικά έχει δίκαιο. Όταν η ULEB καταστρατηγεί των βασικό κανόνα της αξιοκρατίας στον αθλητισμό και υποβαθμίζει τα εθνικά πρωταθλήματα με αγώνες από Τρίτη εως Παρασκευή τότε λογικό είναι αυτές τις ομάδες να τις αποβάλει από τα τοπικά πρωταθλήματα. Αν τα τοπικά πρωταθλήματα δεν συμορφώνονται με την FIBA και αντιδρούν στις αποφάσεις τους τότε το επόμενο βήμα είναι οι εθνικές ομάδες. Απίστευτα κακό για το άθλημα μα κυνικά λογικό.

rolleyes.gif

Υ.Γ. Η ULEB με το νέο συμβόλαιο ουσιαστικά αποτελείται από 11 μέλη. Αν τα 6 από αυτά ψηφίσουν του χρόνου διάλυση της ULEB κανείς δε πληρώνει τίποτα. Η ρήτρα προστατεύει τη μαμά εταιρία από την απώλεια λίγων ομάδων όχι όμως και της πλειοψηφίας. Είναι η περίπτωση όπου ο μικρός αριθμός των μελών της μπορεί να γυρίσει μπούμεραγκ. Αυτό βέβαια είναι δική μου σκέψη και όχι πληροφόρηση από την κορυφαία ομάδα δικηγόρων που διαθέτω.
Ben30
QUOTE (McRae @ Apr 22 2016, 13:05 ) *
Μπορεις να προτεινεις καποια ρεαλιστικη λυση να παψει το μοντελο κλειστης λιγκας και εγγυημενων συμβολαιων χωρις αυτη να περιλαμβανει εκβιασμους απο μεριας fiba?Προσωπικα το βρισκω αδυνατο,χωρις να σπασεις αυγα δεν κανεις ομελετα που λενε.Αν δεν αντιδρουσαν οι ΦΙΜΠΑΙΟΙ απλα θα συνεχιζε ακαθεκτος το πλανο του ο Μπερτομεου.


Καλά κάνει η FIBA.Έτσι όπως ήρθε το πράγμα,πρέπει να σπάσουν αυγά. Πώς θα επανέλθεις στην κανονικότητα,πώς θα σπάσεις την πειρατεία;Με λουλούδια και χτυπήματα στην πλάτη;Όχι βέβαια.
Και δεν είναι καθόλου εκβιασμός. Είναι απλά η άσκηση της ΝΟΜΙΜΗΣ εξουσίας. Η FIBA (κακώς) έδινε την αναγνώριση και διοργανωνόταν αυτό το πανηγυράκι της Euroleague με τα γνωστά άθλια αποτελέσματα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ.Τώρα,λοιπόν,την ήρε την αναγνώριση και αναλαμβάνει η ίδια τη διοργάνωση,μπας και συμμαζευτεί λίγο η κατάσταση. Νισάφι πια με τα εγγυημένα συμβόλαια της τάδε Μάλαγα,νισάφι με την ακραία υποβάθμιση του ευρωπαϊκού μπάσκετ.
Τόσες ευρωπαϊκές ομάδες αποκλεισμένες από το δικαίωμα συμμετοχής,τόσες ευρωπαϊκές χώρες αποκλεισμένες...και συζητάμε ακόμα για το μικρό μαγαζάκι του Μπερτομέου.Δεν θα μας λείψει.

QUOTE (pan24 @ Apr 21 2016, 19:59 ) *
@Ben
Αυτο που λες ειναι λογικη σκεψη αλλα αν υπεγραφαν 2-3χρονια συμβολαιο
Αν εχεις στο μυαλο σου την πιθανοτητα να φυγεις γιατι να επιλεξεις να δεθεις με 10ετες συμβολαιο?
Μην μου πεις οτι εκβιασε τις ομαδες.Οτι του ζητησαν εκανε αλλιως το εκλεινε το μαγαζι του


Το δεκαετές σπάει πιο εύκολα από το διετές. Διότι το μεγάλο συμβόλαιο βασίζεται σε μεγάλες υποσχέσεις για παροχές που δεν θα υπάρξουν ποτέ.Ο Τζόρντι είναι αυτός που θα αθετήσει πρώτος το μεγάλο συμβόλαιο.Οι ομάδες και θα φύγουν και θα τον τρέχουν.
Αντίθετα,το διετές θα στηριζόταν (ίσως) σε πιο ρεαλιστικές υποσχέσεις,οπότε θα ήταν και πιο δύσκολο να σπάσει,ενώ παράλληλα ο Τζόρντι θα κέρδιζε χρόνο στη μάχη του με τη FIBA.
Ο Τζόρντι την πάτησε.Πάνω στην απελπισία του, παρέστησε τον Μαυρογιαλούρο και έταξε τα πάντα.Έτσι,έχει δώσει μόνος του το πάτημα στις ομάδες να τον εγκαταλείψουν.
pan24
Προς τους φιλους του αρη:
Αν αυριο ανακοινωνοταν η διαλυσης της ευρωλιγκας και η φιμπα ειχε δυο διοργανωσεις
Νομιζετε οτι δεν θα υπηρχαν κλειστα συμβολαια?
Ειτε υπηρχαν ειτε οχι κλειστα συμβολαια νομιζετε οτι η ελλαδα θα ειχε πανω απο δυο θεσεις στην κορυφαια διοργανωση?
Το πολυ να εδιναν δυο απευθειας και μια μεσω προκριματικων με ομαδες οπως η ουνικς και η βαλενθια,ομαδες αρκετα καλυτερες απο ομαδες τυπου νεπτουνας
Μια καλυτερη και πιο δικαια μορφη της ευρωλιγκας θα ηταν η 12η θεση να πηγαινει στον πρωτο του eurocup και οι αλλες 4 να πηγαινουν μεσω προκριματικων που εκει οι ομαδες να συμμετεχουν με βαση τα εθνικα πρωταθληματα
@Ben
Η ευρωλιγκα δεν ειναι τοσο ευκολο να διαλυθει
Και μονο η συμφωνια με την img εχει τεραστιες ρητρες και απο τις δυο μεριες
Και για κατι που γραφτηκε πιο πριν για αποφασεις τοσο σημαντικες οσο η διαλυση απαιτειται ομοφωνια των 11 δεν αρκει ψηφοφορια να βγει 6-5
Timemaster
QUOTE(pan24 @ Apr 22 2016, 22:19 ) *
Προς τους φιλους του αρη:
Αν αυριο ανακοινωνοταν η διαλυσης της ευρωλιγκας και η φιμπα ειχε δυο διοργανωσεις
Νομιζετε οτι δεν θα υπηρχαν κλειστα συμβολαια?
Ειτε υπηρχαν ειτε οχι κλειστα συμβολαια νομιζετε οτι η ελλαδα θα ειχε πανω απο δυο θεσεις στην κορυφαια διοργανωση?
Το πολυ να εδιναν δυο απευθειας και μια μεσω προκριματικων με ομαδες οπως η ουνικς και η βαλενθια,ομαδες αρκετα καλυτερες απο ομαδες τυπου νεπτουνας
Μια καλυτερη και πιο δικαια μορφη της ευρωλιγκας θα ηταν η 12η θεση να πηγαινει στον πρωτο του eurocup και οι αλλες 4 να πηγαινουν μεσω προκριματικων που εκει οι ομαδες να συμμετεχουν με βαση τα εθνικα πρωταθληματα
@Ben
Η ευρωλιγκα δεν ειναι τοσο ευκολο να διαλυθει
Και μονο η συμφωνια με την img εχει τεραστιες ρητρες και απο τις δυο μεριες
Και για κατι που γραφτηκε πιο πριν για αποφασεις τοσο σημαντικες οσο η διαλυση απαιτειται ομοφωνια των 11 δεν αρκει ψηφοφορια να βγει 6-5


Σε τόσο γενικές ερωτήσεις ως προς ένα χάος διαφορετικών συντελεστών μπορώ να σου απαντήσω σαν φίλαθλος του Άρη με ένα τεράστιο πλήθος υποθετικών απαντήσεων.

Ένα ωραίο σενάριο για να παίξει ο Άρης στην πρώτη διοργάνωση είναι αν γίνει βαθμολογία χωρών ανάλογα με τις επυτιχίες όπως γίνεται στο ποδόσφαιρο. Έτσι σε πρωτάθλημα 20 ομάδων η Ελλάδα θα έβγαζε τρεις στην Ευρώλίγκα και ο Άρης σαν τρίτος θα έπαιζε εκεί.
Σε ένα άλλο υποθετικό σενάριο ο Άρης βγαίνει πρωταθλητής Ελλάδος ή δευτεραθλητής και παίζει Ευρωλίγκα.
Σε ένα τρίτο σενάριο ο Άρης παίζει έναν δύο προκριματικούς και μπαίνει Ευρωλίγκα
Σε ένα τέταρτο σενάριο ο πρόεδρος τρελαίνεται ρίχνει μπάτζετ 20 μύρια και παίρνει wild card
και τα σενάρια είναι όσες οι πιθανές αλλαγές που μπορεί να έχει το σύστημα διεξαγωγής.

Το σίγουρο είναι πως τώρα η μοναδική περίπτωση ο Άρης και ο κάθε Άρης να παίξει Ευρωλίγκα είναι η κατάκτηση του Γιουροκαπ και αυτό κρατάει μόνο μια χρονιά. Ακόμα και ο κάτοχος της Ευρωλίγκας δεν έχει προβλεφθεί να παίζει την επόμενη χρονιά.


Πιστεύω πως η FIBA θα δώσει wild card και θα κάνει κλειστά συμβόλαια αλλά όχι πολυετή και μόνο μέχρι να κερδίσει τον πόλεμο.

Υ.Γ. Έχεις διαβάσει το καταστατικό που υπέγραψαν και είσαι σίγουρος περί ομοφωνίας;
Ben30
QUOTE (AirNick7 @ Apr 22 2016, 16:32 ) *
Eγω να ρωτησω κατι τα παιδια που υποστηριζουν την μερια της φιμπα. Εφοσον αυτες οι ομαδες που αποφασισανε ΜΟΝΕΣ του οτι προτιμανε να αγωνιστουν στο κακο Εurocup του κακου Τζορντι γιατι η Φιμπα ερχεται και αντιδρα φασιστικα σε φαση η θα ρθειτε στο δικο μας τουρνουα η θα αποκλειστουν οι εθνικες των χωρων σας? Αληθεια δεν το καταλαβαινω.. δεν μπορουσαν να τους πεισουν με επιχειρηματα να πανε στο Champions league?( o θεος να το κανει)


Για τον ίδιο λόγο που οι administrators και η συντονιστική ομάδα του basketforum δεν διαπραγματεύονται τον κανονισμό λειτουργίας με τα μέλη του forum.

Το ευρωπαϊκό μπάσκετ διέπεται από κανόνες και έχει προϊσταμένη αρχή. Με την ανοχή της προϊσταμένης αυτής αρχής, μέχρι τώρα αναλάμβανε κάποιος τρίτος τη διεξαγωγή των διοργανώσεων. Τώρα η προϊσταμένη αυτή αρχή αποφάσισε να αναλάβει η ίδια τις διοργανώσεις.Δεν υπάρχει,λοιπόν,τίποτε να συζητήσει με κανέναν. Οι ομάδες υπάγονται στη FIBA και θα συμμετάσχουν στις διοργανώσεις της FIBA. Αυτοί είναι οι κανόνες που διέπουν το ευρωπαϊκό μπάσκετ.Όποιος συμμετέχει, συμμορφώνεται σε αυτούς τους κανόνες.Όποιος δεν συμμορφώνεται,θα του επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

ΥΓ Πάντως θα μου άρεσε να γίνω ο Μπερτομέου του forum. Θα έβαζα στις συζητήσεις με ''κλειστά εγγυημένα συμβόλαια'' τον Midi Miliz, τον Gkos,τον bbplayer και αρκετούς ακόμη.Θα άλλαζα αρκετούς κανόνες.Θα έβαζα κανόνα για φάουλ στους συντονιστές αν αυτοί ξεφεύγουν. Θα απαγόρευα τα pm (διάβολε,για μπάσκετ μιλάμε,τι το θέλουμε το τσατ...). Θα έβαζα δημοσκόπηση με ερώτημα ''πόσο απαραίτητος είναι ο Βασίλης Σπανούλης στον Παναθηναϊκό του 2016 ως ηγέτης στη μετα-Διαμαντίδη εποχή''. Θα άνοιγα καυτή συζήτηση με θέμα ''οι μεγάλες ευθύνες του Αντώνη Φώτση στο ξέσπασμα του άγριου καβγά Ελλήνων-Σέρβων στο τουρνουά Ακρόπολις του 2010''...Θα άνοιγα άλλη συζήτηση με θέμα ''πόσο σύντομα πιστεύετε ότι οι παλινωδίες του ΔΓ θα οδηγήσουν σε μια εποχή δυναστείας των Αγγελόπουλων''. Ενώ και το topic μου ''Ολυμπιακός του Σφαιρόπουλου: η μόνη ευκαιρία του Νίκου Παππά να σοβαρευτεί και να παίξει μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο'', θα προκαλούσε ζωηρές συζητήσεις. Γενικά,θα έκανα όμορφα πράγματα.
Υπάρχει όμως ένα μικρό πρόβλημα.Δεν μου αναγνωρίζουν εξουσία οι διοργανωτές του forum.
Ε,ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχει τώρα και ο Μπερτομέου με τη FIBA.
pan24
QUOTE
Ενωτικός εμφανίστηκε ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα σε δηλώσεις που έκανε για τη διαμάχη της FIBA με την Eυρωλίγκα.

Ο παλαίμαχος σταρ του Παναθηναϊκού, ο οποίος δουλεύει πλέον για τη FIBA Europe, τόνισε τα εξής στο novosti.rs: "Το Σάββατο είναι προγραμματισμένο διοικητικό συμβούλιο της FIBA Europe. Εχουτε μία λύση για το όλο θέμα, μία συγκεκριμένα προσφορά στην Ευρωλίγκα. Αλλά μέχρι το συμβούλιο δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω".

Συνεχίζοντας είπε επίσης: "Κατά τη γνώμη μου το μπάσκετ πρέπει να είναι πάντω από την πολιτική. Οι παίκτες δεν πρέπει να είναι αποδέκτες των συνεπειών των διαφωνιών. Αρα πρέπει όλοι να διατηρήσουμε την ηρεμία μας και να βρούμε τη λύση που χρειαζόμαστε".

Στη συνέχεια πάντως, ο Μποντιρόγκα διέψευσε ότι μίλησε για πρόταση και αρκέστηκε να τονίσει ότι το διοικητικό συμβούλιο της FIBA θα πάρει αποφάσεις.

Θα υπαρξει οντως προταση και η διαψευση ηταν διπλωματικη ή θορυβος για το τιποτα?
Αν υπαρξει προταση θα ειναι απλα για τα ματια του κοσμου να δειξει οτι διαπραγματευεται ή θα ειναι κατι σοβαρο που θα μπορει να αποτελεσει βαση συζητησης?
Υ Γ.Timemaster δεν εχω δει το καταστατικο της ευρωλιγκας αλλα σε ολες ανεξαιρετως τις εταιρειες που εχω δει καταστατικο για σημαντικες αποφασεις που αφορουν την ιδια την υπαρξη της εταιρειας(διαλυση,πτωχευση κτλ) απαιτειται ομοφωνια ή συμφωνια του 75% του ΔΣ.Ποτε με οριακη πλειοψηφια
Timemaster
QUOTE(Ben30 @ Apr 22 2016, 22:39 ) *
Για τον ίδιο λόγο που οι administrators και η συντονιστική ομάδα του basketforum δεν διαπραγματεύονται τον κανονισμό λειτουργίας με τα μέλη του forum.

Το ευρωπαϊκό μπάσκετ διέπεται από κανόνες και έχει προϊσταμένη αρχή. Με την ανοχή της προϊσταμένης αυτής αρχής, μέχρι τώρα αναλάμβανε κάποιος τρίτος τη διεξαγωγή των διοργανώσεων. Τώρα η προϊσταμένη αυτή αρχή αποφάσισε να αναλάβει η ίδια τις διοργανώσεις.Δεν υπάρχει,λοιπόν,τίποτε να συζητήσει με κανέναν. Οι ομάδες υπάγονται στη FIBA και θα συμμετάσχουν στις διοργανώσεις της FIBA. Αυτοί είναι οι κανόνες που διέπουν το ευρωπαϊκό μπάσκετ.Όποιος συμμετέχει, συμμορφώνεται σε αυτούς τους κανόνες.Όποιος δεν συμμορφώνεται,θα του επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

ΥΓ Πάντως θα μου άρεσε να γίνω ο Μπερτομέου του forum. Θα έβαζα στις συζητήσεις με ''κλειστά εγγυημένα συμβόλαια'' τον Midi Miliz, τον Gkos,τον bbplayer και αρκετούς ακόμη.Θα άλλαζα αρκετούς κανόνες.Θα έβαζα κανόνα για φάουλ στους συντονιστές αν αυτοί ξεφεύγουν. Θα απαγόρευα τα pm (διάβολε,για μπάσκετ μιλάμε,τι το θέλουμε το τσατ...). Θα έβαζα δημοσκόπηση με ερώτημα ''πόσο απαραίτητος είναι ο Βασίλης Σπανούλης στον Παναθηναϊκό του 2016 ως ηγέτης στη μετα-Διαμαντίδη εποχή''. Θα άνοιγα καυτή συζήτηση με θέμα ''οι μεγάλες ευθύνες του Αντώνη Φώτση στο ξέσπασμα του άγριου καβγά Ελλήνων-Σέρβων στο τουρνουά Ακρόπολις του 2010''...Θα άνοιγα άλλη συζήτηση με θέμα ''πόσο σύντομα πιστεύετε ότι οι παλινωδίες του ΔΓ θα οδηγήσουν σε μια εποχή δυναστείας των Αγγελόπουλων''. Ενώ και το topic μου ''Ολυμπιακός του Σφαιρόπουλου: η μόνη ευκαιρία του Νίκου Παππά να σοβαρευτεί και να παίξει μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο'', θα προκαλούσε ζωηρές συζητήσεις. Γενικά,θα έκανα όμορφα πράγματα.
Υπάρχει όμως ένα μικρό πρόβλημα.Δεν μου αναγνωρίζουν εξουσία οι διοργανωτές του forum.
Ε,ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχει τώρα και ο Μπερτομέου με τη FIBA.




θεωρητικά είναι σαν να μαζεύονται οι 11 πιο ισχυροί από εδωμέσα. Να παίρνουν ένα κομμάτι από το σαιτ π.χ. Όλο το Ευρωπαικό μπάσκετ και να το διαχειρίζονται όπως αυτοί θέλουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν και να επιτρέπουν να γράφουν σε αυτό μονάχα οι φίλοι τους. Μέχρι που οι διαχειριστές αγανακτούν και τους πετάνε έξω από το σαιτ και αυτούς και τους φίλους τους. Μάλιστα οι διαχειριστές είναι καλοί και τους δίνουν την ευκαιρία να μετανοήσουν και να παραμείνουν στο σαιτ.

tuareg
QUOTE (pan24 @ Apr 22 2016, 23:19 ) *
Προς τους φιλους του αρη:
Αν αυριο ανακοινωνοταν η διαλυσης της ευρωλιγκας και η φιμπα ειχε δυο διοργανωσεις
Νομιζετε οτι δεν θα υπηρχαν κλειστα συμβολαια?
Ειτε υπηρχαν ειτε οχι κλειστα συμβολαια νομιζετε οτι η ελλαδα θα ειχε πανω απο δυο θεσεις στην κορυφαια διοργανωση?
Το πολυ να εδιναν δυο απευθειας και μια μεσω προκριματικων με ομαδες οπως η ουνικς και η βαλενθια,ομαδες αρκετα καλυτερες απο ομαδες τυπου νεπτουνας
Μια καλυτερη και πιο δικαια μορφη της ευρωλιγκας θα ηταν η 12η θεση να πηγαινει στον πρωτο του eurocup και οι αλλες 4 να πηγαινουν μεσω προκριματικων που εκει οι ομαδες να συμμετεχουν με βαση τα εθνικα πρωταθληματα
@Ben
Η ευρωλιγκα δεν ειναι τοσο ευκολο να διαλυθει
Και μονο η συμφωνια με την img εχει τεραστιες ρητρες και απο τις δυο μεριες
Και για κατι που γραφτηκε πιο πριν για αποφασεις τοσο σημαντικες οσο η διαλυση απαιτειται ομοφωνια των 11 δεν αρκει ψηφοφορια να βγει 6-5


παλι προτρεχεις....
benchwarmer
Επειδή κάποιες παρομοιώσεις δεν είναι ιδιαίτερα επιτυχείς, ο Μπερτομέου αυτό που έχει κάνει είναι να φτιάξει ένα καινούριο "φόρουμ". Το οποίο έχει δικαίωμα να κάνει ο οποιοσδήποτε προσπαθώντας να πάρει μέλη από το υπάρχον. Και το περίεργο είναι ότι έχει κατορθώσει να πάρει όλους τους κορυφαίους "πόστερ" μαζί του (τάζοντας "αέρα";; θα δείξει...) Και η ΦΙΜΠΑ αυτό που κάνει αντί να βελτιώσει το δικό της "φόρουμ", είναι να απειλεί νομικά τα μέλη που έφυγαν.

Αλλά επειδή οι περιπτώσεις προφανώς δεν είναι σε καμία περίπτωση ανάλογες, μπερδεύονται στη μέση οι ομοσπονδίες, καθώς και τα εθνικά πρωταθλήματα με τις διοργανώτριες αρχές τους, τα οποία δεν αντιστοιχούνται σε κάτι στην παρομοίωση με τα φόρουμ.


Γενικά αυτό που προβλέπω σε 1-2 χρόνια εάν συνεχιστεί αυτή η πολεμική ατμόσφαιρα (και ίσως στην τελική να είναι και η καλύτερη "λύση", όπου πάντα χαμένο θα είναι το μπάσκετ), είναι να υπάρχει μία κλειστή Ευρωλίγκα των 18-24 ομάδων οι οποίες θα αγωνίζονται ΜΟΝΟ εκεί στα πρότυπα του ΝΒΑ, και από την άλλη πλευρά όλο το υπόλοιπο οικοδόμημα της ΦΙΜΠΑ με τα εθνικά πρωταθλήματα και το "Champions League", το οποίο θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τη μορφή του τότε, μιας και θυμίζω ότι η πρώτη που "απέκλεισε" χώρες όπως η Φινλανδία κλπ κλπ από την Ευρωλίγκα ήταν η ίδια η ΦΙΜΠΑ το 1996-97.

Την δεδομένη στιγμή δυστυχώς το σίριαλ προβλέπω να τραβάει πολύ μιας και είμαστε ακόμη στον Απρίλιο, οπότε έχουμε πολλούς μήνες μπροστά μας για να δούμε αν θα πραγματοποιηθούν οι όποιες απειλές, να έχουμε δικαστικές ιστορίες κλπ κλπ...
tuareg
QUOTE (benchwarmer @ Apr 23 2016, 01:35 ) *
Επειδή κάποιες παρομοιώσεις δεν είναι ιδιαίτερα επιτυχείς, ο Μπερτομέου αυτό που έχει κάνει είναι να φτιάξει ένα καινούριο "φόρουμ". Το οποίο έχει δικαίωμα να κάνει ο οποιοσδήποτε προσπαθώντας να πάρει μέλη από το υπάρχον. Και το περίεργο είναι ότι έχει κατορθώσει να πάρει όλους τους κορυφαίους "πόστερ" μαζί του (τάζοντας "αέρα";; θα δείξει...) Και η ΦΙΜΠΑ αυτό που κάνει αντί να βελτιώσει το δικό της "φόρουμ", είναι να απειλεί νομικά τα μέλη που έφυγαν.

Αλλά επειδή οι περιπτώσεις προφανώς δεν είναι σε καμία περίπτωση ανάλογες, μπερδεύονται στη μέση οι ομοσπονδίες, καθώς και τα εθνικά πρωταθλήματα με τις διοργανώτριες αρχές τους, τα οποία δεν αντιστοιχούνται σε κάτι στην παρομοίωση με τα φόρουμ.


Γενικά αυτό που προβλέπω σε 1-2 χρόνια εάν συνεχιστεί αυτή η πολεμική ατμόσφαιρα (και ίσως στην τελική να είναι και η καλύτερη "λύση", όπου πάντα χαμένο θα είναι το μπάσκετ), είναι να υπάρχει μία κλειστή Ευρωλίγκα των 18-24 ομάδων οι οποίες θα αγωνίζονται ΜΟΝΟ εκεί στα πρότυπα του ΝΒΑ, και από την άλλη πλευρά όλο το υπόλοιπο οικοδόμημα της ΦΙΜΠΑ με τα εθνικά πρωταθλήματα και το "Champions League", το οποίο θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τη μορφή του τότε, μιας και θυμίζω ότι η πρώτη που "απέκλεισε" χώρες όπως η Φινλανδία κλπ κλπ από την Ευρωλίγκα ήταν η ίδια η ΦΙΜΠΑ το 1996-97.

Την δεδομένη στιγμή δυστυχώς το σίριαλ προβλέπω να τραβάει πολύ μιας και είμαστε ακόμη στον Απρίλιο, οπότε έχουμε πολλούς μήνες μπροστά μας για να δούμε αν θα πραγματοποιηθούν οι όποιες απειλές, να έχουμε δικαστικές ιστορίες κλπ κλπ...


Κλειστη λιγκα στα προτυπα του ΝΒΑ στην ευρωπη δεν....για πολλους και διαφορους λογους.

yorgos
QUOTE
Για τον ίδιο λόγο που οι administrators και η συντονιστική ομάδα του basketforum δεν διαπραγματεύονται τον κανονισμό λειτουργίας με τα μέλη του forum.

Το ευρωπαϊκό μπάσκετ διέπεται από κανόνες και έχει προϊσταμένη αρχή.

Kαι αν στους χρήστες δεν αρέσουν οι κανόνες του basketforum, πάνε και φτιάχνουν ένα δικό τους με τους κανόνες που αυτοί νομίζουν. Αυτό ακριβώς έγινε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Κι έρχεται το παλιό φόρουμ και λέει "αν δε διαλύσετε ΤΩΡΑ το φόρουμ που φτιάξατε...θα σας κόψω το ίντερνετ!". Και γελάσαμε όλοι.

εδιτ¨μόλις είδα ότι χρησιμοποίησαν το παράδειγμα κι άλλοι, θέτοντάς το και πιο σωστά
polykos
QUOTE(yorgos @ Apr 23 2016, 04:02 ) *
Kαι αν στους χρήστες δεν αρέσουν οι κανόνες του basketforum, πάνε και φτιάχνουν ένα δικό τους με τους κανόνες που αυτοί νομίζουν. Αυτό ακριβώς έγινε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Κι έρχεται το παλιό φόρουμ και λέει "αν δε διαλύσετε ΤΩΡΑ το φόρουμ που φτιάξατε...θα σας κόψω το ίντερνετ!". Και γελάσαμε όλοι.

εδιτ¨μόλις είδα ότι χρησιμοποίησαν το παράδειγμα κι άλλοι, θέτοντάς το και πιο σωστά


μου φαίνεται ενδιαφέρον πείραμα. Καντε αλλο φορουμ, να δούμε τι θα συμβεί στην παρεα του ζόρντι χα
pan24
QUOTE (tuareg @ Apr 23 2016, 01:32 ) *
παλι προτρεχεις....

Μια υποθετικη ερωτηση εκανα...Οχι προβλεψη η κατι παρομοιο
Πεκοβιτς ως προεδρος της παρτιζαν
QUOTE
«Στη συνάντηση που είχαμε αποφασίσαμε να αγωνιστούμε στο Eurocup. Στη συνέχεια ήρθε η απόφαση της FIBA και πλέον αν δεν αλλάξει η στάση της, νομίζω πως η προσφυγή στα δικαστήρια είναι αναπόφευκτη. Η Παρτιζάν δεν δέχεται την απόφαση της σερβικής ομοσπονδίας μπάσκετ. Η υπόθεση θα πρέπει να τελειώσει εκτός παρκέ και όχι εντός. Εμείς ως Παρτιζάν θέλουμε πάρα πολύ να αγωνιστούμε στην Ευρώπη τη νέα χρονιά, καθώς έτσι θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε χορηγούς. Η συμμετοχή μας στο Eurocup αυξάνει τις πιθανότητες μας να φέρουμε καινούριους χορηγούς που θα ενισχύσουν οικονομικά την ομάδα», ανέφερε ο σέντερ των Τίμπεργουλβς μιλώντας σε σερβικά μέσα.

http://www.gazzetta.gr/basketball/article/...ei-stasi-i-fiba
Ben30
QUOTE (yorgos @ Apr 23 2016, 01:02 ) *
Kαι αν στους χρήστες δεν αρέσουν οι κανόνες του basketforum, πάνε και φτιάχνουν ένα δικό τους με τους κανόνες που αυτοί νομίζουν. Αυτό ακριβώς έγινε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Κι έρχεται το παλιό φόρουμ και λέει "αν δε διαλύσετε ΤΩΡΑ το φόρουμ που φτιάξατε...θα σας κόψω το ίντερνετ!". Και γελάσαμε όλοι.

εδιτ¨μόλις είδα ότι χρησιμοποίησαν το παράδειγμα κι άλλοι, θέτοντάς το και πιο σωστά


Δεν είναι έτσι.Για το ίδιο ''φόρουμ'' μιλάμε.
Το ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει προϊσταμένη αρχή.Τη FIBA.Η FIBA είναι αρμόδια και υπεύθυνη για το μπάσκετ.Ο καθένας μπορεί να φτιάξει στις αλάνες ή αλλού ένα δικό του ''άθλημα'' ή κάτι που να μοιάζει με το μπάσκετ.Πάντως στο μπάσκετ,κουμάντο κάνει η FIBA.Αυτή είναι η πηγή των αναγνωρίσεων,αυτή δίνει τις πιστοποιήσεις,αυτή έχει τα κλειδιά και την σφραγίδα.
Η FIBA αναγνώριζε μέχρι τώρα στον Τζόρντι την εξουσία διεξαγωγής.
Είδε όμως ότι ο Τζόρντι υποβαθμίζει και καταστρέφει το ευρωπαϊκό μπάσκετ.Ε,λοιπόν,αποφάσισε να αναλάβει η ίδια τη διεξαγωγή, μπας και αναβαθμιστεί το άθλημα σε όλα τα επίπεδα.Αρμοδιότητά της είναι.Δεν θα το συζητήσει με κανέναν.Οι άλλοι υποχρεούνται να συμμορφωθούν στους κανόνες,άρα και στην ίδια.
Και επειδή στην Ευρώπη κλειστή λίγκα αλα NBA δεν θα γίνει (οι ΗΠΑ δεν είναι Ευρώπη.Εκτός του ότι οι ΗΠΑ είναι ένα κράτος,ενώ η Ευρώπη είναι πολλά κράτη), δεν υπάρχει περιθώριο για κανέναν να μην συμμορφωθεί στην προϊσταμένη αρχή.

Η ακριβής αναλογία είναι αυτή που έθεσε και ο Timemaster. Μαζεύονται 11 εδώ μέσα, φτιάχνουν μια φράξια μέσα στο basketforum, βάζουν δικούς τους κανόνες,κωδικούς,κλειδιά κλπ και δεν λογαριάζουν την εξουσία των administrators και των διαχειριστών.Οι administrators αρχικά τους ανέχονται,αλλά μετά αποφασίζουν να ξαναπάρουν την εξουσία στα χέρια τους.

''Ομοσπονδίες'',καταστατικά κλπ έχουν ευθεία αναλογία στον κανονισμό λειτουργίας του forum και των subforums.Όλοι οι χρήστες υποχρεούνται να συμμορφώνονται σε αυτούς,όπως και όλες οι ομάδες της Ευρώπης υποχρεούνται να συμμορφώνονται στους κανόνες που διέπουν το ευρωπαϊκό μπάσκετ και στην προϊσταμένη αρχή του,δηλαδή τη FIBA.
Conan1982
Εμένα θα μου άρεσε πάντως η ιδέα μιας Διοργάνωσης που θα είχε 2 κατηγορίες στις οποίες θα είχε υποβιβασμούς-προβιβασμούς κλπ, θα έπαιζαν ομάδες απ' όλες τις χώρες της Ευρώπης μόνο εκεί και όχι στα εθνικά αλλά θα ήταν υποχρεωμένες να έχουν 6-7 παίκτες στην 12άδα από την χώρα που εδρεύουν.
Έχω σκεφτεί και τους αριθμούς:

22 στην πρώτη τη τάξη κατηγορία 6 υποβιβάζονται
2 όμιλοι των 20 ομάδων ο καθένας στην β κατηγορία 6 προφανώς προβιβάζονται, 16 την επόμενη χρονιά διεκδικούν την παραμονή τους σε προκριματική φάση μαζί με ομάδες από τα εθνικά πρωταθλήματα.

Έτσι 62 ομάδες θα αγωνίζοταν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις ενώ θα υπήρχαν 16 ανοικτές θέσεις κάθε χρόνο και για καινούριες ομάδες που αν ήθελαν να επενδύσουν σε 2 χρόνια θα μπορούσαν να παίξουν στην Πρώτη τη τάξει κατηγορία. Ούτε κλειστά συμβόλαια ούτε τίποτα.
pan24
QUOTE (Conan1982 @ Apr 23 2016, 10:25 ) *
Εμένα θα μου άρεσε πάντως η ιδέα μιας Διοργάνωσης που θα είχε 2 κατηγορίες στις οποίες θα είχε υποβιβασμούς-προβιβασμούς κλπ, θα έπαιζαν ομάδες απ' όλες τις χώρες της Ευρώπης μόνο εκεί και όχι στα εθνικά αλλά θα ήταν υποχρεωμένες να έχουν 6-7 παίκτες στην 12άδα από την χώρα που εδρεύουν.
Έχω σκεφτεί και τους αριθμούς:

22 στην πρώτη τη τάξη κατηγορία 6 υποβιβάζονται
2 όμιλοι των 20 ομάδων ο καθένας στην β κατηγορία 6 προφανώς προβιβάζονται, 16 την επόμενη χρονιά διεκδικούν την παραμονή τους σε προκριματική φάση μαζί με ομάδες από τα εθνικά πρωταθλήματα.

Έτσι 62 ομάδες θα αγωνίζοταν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις ενώ θα υπήρχαν 16 ανοικτές θέσεις κάθε χρόνο και για καινούριες ομάδες που αν ήθελαν να επενδύσουν σε 2 χρόνια θα μπορούσαν να παίξουν στην Πρώτη τη τάξει κατηγορία. Ούτε κλειστά συμβόλαια ούτε τίποτα.

Αυτο ειναι καλο αλλα με τα εθνικα πρωταθληματα τι θα εκανες?
Conan1982
QUOTE (pan24 @ Apr 23 2016, 10:49 ) *
Αυτο ειναι καλο αλλα με τα εθνικα πρωταθληματα τι θα εκανες?


Θα συνεχιζόταν κανονικά με τις υπόλοιπες ομάδες οι οποίες θα είχαν το κίνητρο ότι μπορούν αν θέλουν να διεκδικήσουν την συμμετοχή τους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Θα μπορούσε ίσως να αυξηθεί και ο αριθμός των ομάδω στην δεύτερη τη τάξει διοργάνωση για να συμμετέχουν ακόμα περισσότερες ομάδες σε ένα πρωτάθλημα με αυξημένο ανταγωνισμό.
Το κρίσιμο στοιχείο όπως το βλέπω είναι να είναι αναγκαίο οι ομάδες να έχουν 6-7 παίκτες από την χώρα που έχουν την έδρα τους.
pan24
QUOTE (Conan1982 @ Apr 23 2016, 11:32 ) *
Θα συνεχιζόταν κανονικά με τις υπόλοιπες ομάδες οι οποίες θα είχαν το κίνητρο ότι μπορούν αν θέλουν να διεκδικήσουν την συμμετοχή τους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Θα μπορούσε ίσως να αυξηθεί και ο αριθμός των ομάδω στην δεύτερη τη τάξει διοργάνωση για να συμμετέχουν ακόμα περισσότερες ομάδες σε ένα πρωτάθλημα με αυξημένο ανταγωνισμό.
Το κρίσιμο στοιχείο όπως το βλέπω είναι να είναι αναγκαίο οι ομάδες να έχουν 6-7 παίκτες από την χώρα που έχουν την έδρα τους.

Οι τοπικες ομοσπονδιες και λιγκες δεν θα το δεχονταν ποτε γιατι θα εχαναν τεραστιο μερος της δυναμης τους
Σκεψου αν δεν επαιζαν στην ελλαδα παναθηναικος,ολυμπιακος,αεκ,αρης,παοκ τι πρωταθλημα θα υπηρχε και ποιο καναλι και ποιος χορηγος θα πληρωνε για κατι τετοιο
Και ενα πολυ ωραια αρθρο του γεωργιου στο contra
QUOTE
Η Ευρωλίγκα με τη FIBA παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια με μοναδικό εξασφαλισμένο θύμα το μπάσκετ και το ίδιο το προϊόν τους. Οι δύο ισχυροί πόλοι του αθλήματος κι αυτοί που στην πραγματικότητα διοικούν το μπάσκετ δεν έχουν καταλάβει το κομβικό σημείο που βρισκόμαστε και τον κίνδυνο να τινάξουν τα πάντα στον αέρα με τις κινήσεις τους. Κάτι που έγινε σε μικρότερο βαθμό με την διάσπασή τους το 2001. Βέβαια, ύστερα από μόλις ένα χρόνο η FIBA έκανε πίσω για το καλό του αθλήματος.

Μάχονται για την καρέκλα της εξουσίας
Πλέον όμως έχουμε νέα πολύ επικίνδυνα δεδομένα. Σε μια εποχή που -ήδη- οι παίκτες φώναζαν για το βαρύ καλεντάρι σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, η FIBA θέλει να φτιάξει το δικό της Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε ένα φτωχό -οικονομικά- τοπίο. Αντί να κάτσουν από κοινού στο τραπέζι για να ενώσουν τις δυνάμεις τους με δύο δυνατές διοργανώσεις, οι οποίες θα έχουν καλύτερα έσοδα, επιδίδονται σε ένα διαρκές "μπρα ντε φερ" για το ποιος θα έχει τον πρώτο λόγο. Όπως καταλαβαίνετε, η καρέκλα της εξουσίας είναι τέτοια που αποτρέπει το εγχείρημα.

Έτσι, έρχεται η Ευρωλίγκα να αλλάξει το σύστημα ώστε να υπάρχει αύξηση του ενδιαφέροντος, με πρώτη μεγάλη κόντρα τις ημερομηνίες για τις Εθνικές ομάδες, οι οποίες θα κληθούν πλέον να παίζουν και μέσα στην σεζόν. Όμως, έτσι όπως είναι το νέο πρόγραμμα της Ευρωλίγκας δεν υπάρχουν ελεύθερες ημερομηνίες. Επομένως, θα παίζουν με τα τσικό οι μεγάλες ομάδες. Ωραία αύξηση ανταγωνισμού...

Η Αυστρία και η Δανία θα χτυπάνε για παράδειγμα την Ιταλία και τη Γαλλία, οι οποίες θα έχουν παίκτες μόνο από την Νέων. Πάμε στα χειρότερα όμως. Η FIBA για να τα έχει καλά με τις τοπικές Ομοσπονδίες υπόσχεται θέσεις σε ομάδες για τις διοργανώσεις της .Το κεφάλαιο των άτυπων δημοσίων σχέσεων δεν μπορεί να χωρέσει σε δύο διοργανώσεις και ειδικά με τα πρότυπα που θέλει η ULEB(Ευρωλίγκα, Eurocup), με αποτέλεσμα να μην βρίσκεται κοινό σημείο επαφής.

Μέσα σε όλα, κι ενώ η FIBA έδειξε σημεία διαλλακτικότητας, υπό την έννοια πως πρότεινε να χαράξει ο καθένας τον δρόμο του, με την ULEB να διατηρεί δύο διοργανώσεις και την ίδια το Champions League, όλα φαίνεται πως αλλάζουν. Αν και υπήρξε ανησυχία ποτέ δεν τέθηκε θέμα κίνδυνου αποβολής από τις εγχώριες λίγκες των ομάδων που θα έπαιζαν στην κλειστή Ευρωλίγκα. Και εκεί διαφαίνεται μια ισορροπία και προοπτική ηρεμίας.

TO EUROCUP "ΤΡΩΕΙ" ΚΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ CHAMPIONS LEAGUE
Όμως η FIBA δεν ανέχεται με τίποτα τη διοργάνωση του Eurocup, καθώς της "τρώει" καλές ομάδες και έτσι, ουσιαστικά, χάνει την ευκαιρία για ένα δυνατό πρωτάθλημα, έστω και χωρίς την παρουσία των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης. Αυτός είναι κι ο λόγος που έχει δημιουργηθεί τόσο μεγάλο ζήτημα μεταξύ των δύο πλευρών. Το πρώτο "θύμα" του πολέμου που έχει ξεσπάσει μεταξύ της FIBA και της Ευρωλίγκας, με αφορμή τις συλλογικές διοργανώσεις είναι, επισήμως, η Ομοσπονδία της Σλοβενίας.

Οι Σλοβένοι δημοσίευσαν την επιστολή που έλαβαν και μέσω αυτής αποκλείονται από κάθε διεθνές τουρνουά ανδρών, διότι η Αδριατική Λίγκα, στην οποία παίρνουν μέρος οι ομάδες της χώρας, επέλεξε να δεσμευτεί με την αντιμαχόμενη πλευρά. Επ' ακριβώς αναφέρεται πως η Ομοσπονδία "χάνει αυτομάτως το δικαίωμα να συμμετάσχει στις διοργανώσεις εθνικών ομάδων ανδρών της FIBA Europe, όπως το Ευρωμπάσκετ 2017".

Συνεπώς, κάθε Ομοσπονδία που στέλνει τ8ς ομάδες της στο Eurocup και το αποδέχεται ως διοργάνωση είναι "εχθρός". Αποτέλεσμα; Οι εθνικές ομάδες κινδυνεύουν να χάσουν το προολυμπιακό τουρνουά και κατ' επέκταση τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Πραγματικά απίστευτα πράγματα! Ένας ανελέητος πόλεμος εξουσίας με θύμα, όπως προείπαμε το ίδιο το μπάσκετ. Όπως όλα δείχνουν οι δύο πλευρές θα καταλήξουν να λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια με ανυπολόγιστες συνέπειες για όποια εκ των δύο ηττηθεί.

Παραμένει άγνωστο ποια δικαστήρια είναι αρμόδια να πάρουν μία τέτοια απόφαση, καθώς αναφερόμαστε σε ανώνυμες εταιρίες με μετόχους και προϋπολογισμούς. Το ερώτημα είναι αν θα κάνει πράξη η FIBA την απειλή της να αποκλείσει τις εθνικές ομάδες και τις εγχώριες ομοσπονδίες που δεν συμμορφώνονται. Αν λάβει "σάρκα και οστά" η απειλή τότε είναι βέβαιο πως ξεφτιλίζεται το προϊόν και πάμε σε ένα Ευρωμπάσκετ με Λίχτενσταϊν και Νησιά Φερόες. Όπως έλεγε πολύ σωστά προ ημερών στον "Sport24Radio 103,3" ο Παντελής Διαμαντόπουλος. Θα πρόκειται για μία διοργάνωση που δεν θα βλέπει κανείς και δεν θα ασχοληθεί ούτε ερασιτεχνικό κανάλι. Μ' αυτή τη λογική θα ακυρωθεί το Προολυμπιακό Τουρνουά και θα πάνε στο Ρίο οι... ψαράδες.

H AEK EXEI ΔΙΚΙΟ, Η ΕΟΚ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
Όμως δεν θα μείνουν εκεί. Πάμε στην υπόθεση της ΑΕΚ. Η Ένωση αποφάσισε, σε αντίθεση με Άρη και ΠΑΟΚ, να πορευθεί με την ULEB. Αν δεν είχε λάβει τη συγκεκριμένη απόφαση, η Ελλάδα δεν θα αντιμετώπιζε πρόβλημα αποκλεισμού, καθώς οι "αιώνιοι" αγωνίζονται στην κλειστή λίγκα της Ευρωλίγκας και, όπως προείπαμε οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης επέλεξαν το Champions League. Γι' αυτό το λόγο η FIBA κάλεσε την ΕΟΚ να την αποβάλλει. Όμως, η ΑΕΚ δεν κάνει πίσω και αρχίζει νέος πόλεμος.

Σε νομικό επίπεδο δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει. Πώς μπορεί, για παράδειγμα, η ΕΟΚ να αποβάλλει ομάδα απ' την στιγμή που είναι άλλη η διοργανώτρια αρχή (βλέπε ΕΣΑΚΕ); Γι' αυτό το λόγο η ΕΟΚ απευθύνθηκε στην Πολιτεία προκειμένου να αποφασίσει αυτή για αποβολή ή μη της Ένωσης. Όμως, δεν υπάρχει αυτοδιοίκητο στον ΕΣΑΚΕ; Κανείς δεν βγάζει άκρη. Η ΕΟΚ επιμένει, αλλά ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεν θέλει να πάρει πάνω του την "καυτή πατάτα".

Από την πλευρά της, η ΑΕΚ έχει δίκιο, καθώς ως ανώνυμη εταιρεία μπορεί να επιλέξει να αγωνιστεί όπου η ίδια θεωρεί πως είναι το συμφέρον της. Η ΕΟΚ θέλει με την σειρά της να προστατέψει την Εθνική, με συνέπεια να μην μπορεί να πάει κόντρα στο ανώτερο επίπεδο και συγκεκριμένα στη FIBA, στην οποία και ανήκει. Μάλλον, όλοι μαζί περιμένουν τις εξελίξεις στις υπόλοιπες λίγκες. Θα τραβήξει το σχοινί η FIBA και θα αποκλείσει τις εθνικές ομάδες, με συνέπεια να χάσουν την αξιοπιστία τους οι διοργανώσεις της; Θα έρθει σε κόντρα με τις Ομοσπονδίες της αν δεν υπακούσουν; Θα αποκλείονται ομάδες από τις εγχώριες διοργανώσεις και θα κυνηγάνε τις Ομοσπονδίες για οικονομική ζημία εκατομμυρίων; Κανείς δεν ξέρει...

ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ
Σε τελική ανάλυση ο κακός χαμός για ποιο λόγο γίνεται; Ακόμα κι οι ομάδες που επέλεξαν την Ευρωλίγκα δεν έχουν σημαντικά οικονομικά κέρδη. Μέχρι πρότινος ήταν περίπου 1.000.000 ευρώ, τώρα άντε να φτάσει στα 2.000.000 ευρώ. Μάλιστα, η Ευρωλίγκα μιλά για λεφτά που θα έρθουν μέσα από την εταιρεία που πήρε το μάρκετινγκ. Και η FIBA το ίδιο κάνει. Κοινώς έχει χαθεί η μπάλα. Μία λύση θα ήταν να υπάρξουν δύο διοργανώσεις. Η Ευρωλίγκα και το Champions League. Δηλαδή, να διοργανώνουν από κοινού τα ευρωπαϊκά Κύπελλα, αλλά με τα χαρακτηριστικά που επιθυμεί η κάθε μία.

Αλλά είπαμε, είναι παιχνίδι εξουσίας. Κανείς δεν γνωρίζει στην πραγματικότητα τι θα συμβεί με την ΑΕΚ και την Εθνική, αφού το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό. Άλλωστε, υπό τιμωρία τελούν οι Ομοσπονδίες της Σερβίας, της Κροατίας, της Ρωσίας, της Ισπανίας, της Λιθουανίας, της Ιταλίας, του Ισραήλ, του Μαυροβουνίου, της ΠΓΔΜ, της Βοσνίας, της Σλοβενίας, της Πολωνίας και τη Ελλάδας! Μόνο η Γαλλία γλιτώνει και η Τουρκία. Περιμένουμε τις εξελίξεις αν και το κλίμα μυρίζει... μπαρούτι. Η κατάσταση έχει ξεφύγει και το μπάσκετ κινδυνεύει να υποστεί την πιο βαριά του ήττα, ειδικά όταν το ποδόσφαιρο είναι έτη φωτός μπροστά σε αυτό το επίπεδο.

Η πιο βιωσιμη λυση ειναι καποιας μορφης συνδιοργανωση του eurocup στο οποιο θα προβαλλονται και οι χορηγοι του μπερτομεου(ωστε να εχει τα λεφτα που θελει για την ευρωλιγκα) και της φιμπα ωστε να βγαλει και αυτη και να εχει μεριδιο απο την πιτα
Σε αυτη την διοργανωση θα μπορουν να συμμετεχουν με βαση την καταταξη στα πρωταθληματα και οι 5 πρωτοι να παιζουν ευρωλιγκα
Ολοι ικανοποιημενοι ομως απο την μια η φιμπα θα πρεπει να ξεχασει την προοπτικη να εχει υπο τον ελεγχο της την κορυφαια διοργανωση με τις κορυφαιες ομαδες και απο την αλλη ο μπερτομεου θα πρεπει να ξεχασει την απολυτη κυριαρχια που ειχε μεχρι τωρα και να δεχτει να ξαναβαλει την φιμπα στο παιχνιδι απο το οποιο την εβγαλε το 2001
Αυτο νομιζω ειναι το καλυτερο για ολους και για το ευρωπαικο μπασκετ
yorgos
QUOTE
Η ακριβής αναλογία είναι αυτή που έθεσε και ο Timemaster. Μαζεύονται 11 εδώ μέσα, φτιάχνουν μια φράξια μέσα στο basketforum, βάζουν δικούς τους κανόνες,κωδικούς,κλειδιά κλπ και δεν λογαριάζουν την εξουσία των administrators και των διαχειριστών.Οι administrators αρχικά τους ανέχονται,αλλά μετά αποφασίζουν να ξαναπάρουν την εξουσία στα χέρια τους.


... και μετά έφυγαν κι έφτιαξαν δικό τους φόρουμ... Δεν είναι κάποια θεϊκή παρέμβαση η ΦΙΜΠΑ που την έφερε ο Μωυσής γραμμένη σε μαρμάρινες πλάκες. Είναι μια οργάνωση που σε όποιον δεν αρέσει παίρνει το καπελάκι του και φεύγει. Ε, απ' ό,τι φαίνεται οι σοβαροί συμμετέχοντες το πήραν κι έφυγαν.

Η ΦΙΜΠΑ είχε νόημα όσο οι ομάδες ήταν σωματεία, από αυτά που υπήρχαν την εποχή που ο Παπαγιαννόπουλος έπαιζε στις ταινίες για μια πορτοκαλάδα και οι αθλητές διορίζονταν στη ΔΕΗ για ένα μισθό. Από την ώρα που οι ομάδες είναι εταιρείες και μάλιστα ανώνυμες, ό,τι γουστάρουν κάνουν. Ότι κάποιος τον οποίον δεν επέλεξαν ποτέ θα τους πει τι θα κάνουν με τους εργαζόμενους και το προϊόν τους είναι ανέκδοτο, η Βόρειος Κορέα είναι πολύ μακριά. Φαντάσου να παίζω εγώ τώρα στο πρωτάθλημα των εργαζόμενων των ιδιωτικών εταιρειών που υπάρχει στην Ελλαδα (π.χ. ξέρω ότι οι εργαζόμενοι της Ζίμενς παίζουν) και να έρθει...ο Βασιλακόπουλος να μου πει ότι δε θα παίζω τις Τετάρτες αλλά τις Τρίτες. Γιατί;;; Τον ρώτησε κανείς; Κάνε στην άκρη καλέ μου.

QUOTE
.Αρμοδιότητά της είναι.Δεν θα το συζητήσει με κανέναν.Οι άλλοι υποχρεούνται να συμμορφωθούν στους κανόνες,άρα και στην ίδια.

Όχι, δεν υποχρεούνται. Έχουν το δικαίωμα να φτιάξουν δικό τους πρωτάθλημα, με δικούς τους κανόνες, με δική τους αρχή. Βασικοί κανόνες της ελεύθερης αγοράς είναι. Αφού η ΦΙΜΠΑ θέλει να φτιάξει δική της Ευρωλίγκα, στο καλό. Αν εγώ και πέντε φίλοι φτιάξουμε τη δικιά μας, επίσης. Αγνοώ κάποια νομοθεσία σε ευρωπαϊκό επίπεδο που να επιβάλλει σε ιδιώτες να φτιάξουν δική τους αθλητική διοργάνωση. Δηλαδή αν μαζευτούμε τώρα πέντε φίλοι και κάνουμε ένα πρωταθληματάκι paintball μεταξύ μας, σεβόμενοι τους κανόνες ασφαλείας κλπ, ποιος θα μας βάλει φυλακή; Ο Βασιλακόπουλος του paintball; Αν αποφασίσουμε να κάνουμε πρωτάθλημα κρυφτού; Πρωτάθλημα κυνηγητού; Μην τρελαθούμε, το μπάσκετ δεν ανήκει σε κανεναν, ελεύθεροι πολίτες είμαστε. Άμα δε θέλει να δώσει πιστοποίηση η ΦΙΜΠΑ, ας μην τη δώσει. Περιττή είναι, ένα κωλόχαρτο λιγότερο.

massey
Πολυ ωραιο το παραδειγμα με το φορουμ

Εμενα παλι η φαση μου θυμιζει σαν να υπαρχουν 10 εταιρειες που πουλανε στα μεγαλυτερα μαρκετ της Ευρωπης γαλα και ερχεται μια αλλη και λεει θελω να πουλησω και εγω.Και τις λενε δεν γινεται εσυ να πουλησεις για τα επομενα 10 χρονια αν θες πουλα στα ψιλικατζιδικα και βλεπουμε.Το πως λεγεται αυτο ολοι το ξερουμε.

Το παραδειγμα με το γαλα φυσικα τυχαιο laugh.gif

Και το κυριοτερο αυτο ειναι το αντιθετο της ελευθερης οικονομιας που ευαγγελιζονται καποιοι
pan24
QUOTE (massey @ Apr 23 2016, 13:16 ) *
Πολυ ωραιο το παραδειγμα με το φορουμ

Εμενα παλι η φαση μου θυμιζει σαν να υπαρχουν 10 εταιρειες που πουλανε στα μεγαλυτερα μαρκετ της Ευρωπης γαλα και ερχεται μια αλλη και λεει θελω να πουλησω και εγω.Και τις λενε δεν γινεται εσυ να πουλησεις για τα επομενα 10 χρονια αν θες πουλα στα ψιλικατζιδικα και βλεπουμε.Το πως λεγεται αυτο ολοι το ξερουμε.

Το παραδειγμα με το γαλα φυσικα τυχαιο laugh.gif

Και το κυριοτερο αυτο ειναι το αντιθετο της ελευθερης οικονομιας που ευαγγελιζονται καποιοι

Οχι αδερφε
Στο παραδειγμα σου ειναι σαν να λενε τα 11 μεγαλυτερα σουπερα μαρκετ της ευρωπης μαζι με καποια μικροτερα εμεις δεν θελουμε να αγοραζουμε απο εσενα για τα επομενα 10 χρονια θελουμε να αγοραζουμε απο τον ανταγωνιστη σου οποτε εσυ αναγκαζεσαι να πουλας σε ψιλικατζιδικα
Δικαιωμα τους δεν ειναι?
Αντιθετα αν εσυ εισαι η μεγαλυτερη σοκολατοβιομηχανια και τωρα τωρα βγαζεις και γαλα και τους πεις αν δεν αρχισετε να αγοραζετε απο εμενα γαλα δεν θα σας πουλαω ουτε σοκολατες ποιος ειναι φαουλ?
Conan1982
QUOTE (pan24 @ Apr 23 2016, 12:08 ) *
Οι τοπικες ομοσπονδιες και λιγκες δεν θα το δεχονταν ποτε γιατι θα εχαναν τεραστιο μερος της δυναμης τους
Σκεψου αν δεν επαιζαν στην ελλαδα παναθηναικος,ολυμπιακος,αεκ,αρης,παοκ τι πρωταθλημα θα υπηρχε και ποιο καναλι και ποιος χορηγος θα πληρωνε για κατι τετοιο


Πολύ μικρό ενδιαφέρον, παράλληλα όμως σε αυτήν την υποθετική διοργάνωση θα είχαν την ευκαιρία νσ συμμετέχουν όχι μόνο 5 αλλά 6-7-8 κοκ ομάδες από κάθε χώρα αν ήταν αρκετά δυνατές και τα παιχνίδια που θα έδιναν θα ήταν σε πολύ πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Στην ουδία η τωρινή Α1 θα ήταν μια αναβαθμισμένη Α2. Στην ουσία πανευρωπαϊκά το ενδιαφέρον θα συγκεντρονώταν στη ευρωπαίκή υπερδιοργάνωση όπου θα έβρισκαν χώρο ομάδες απ' όλες τις χώρες αρκεί να ήταν αρκετά ισχυρές.
thalys
Η Α1 θα ήταν μια αναβαθμισμένη Α2. Θα μπορούσε όμως η ομοσπονδία πιο ελεύθερα να επιβάλει κανονισμούς για την χρήση γηγενών και νεαρών παικτών. Τώρα δεν το κάνει για να μην υποσκάψει τις ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη. Θα ασχολούνταν δηλαδή οι ομοσπονδίες με τις υποδομές και τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, που ήταν η αρχική τους αποστολή, και θ'άφηναν ήσυχο τον επαγγελματικό αθλητισμό από τον οποίο οι παράγοντες τους δεν έχουν ιδέα.

Παρεμπιπτόντως, επειδή κάποιοι προβάλλουν το παράδειγμα της ΟΥΕΦΑ με το Τσάμπιονς Ληγκ, αφενός το ποδόσφαιρο έχει πολύ ευρύτερη παρουσία στην Ευρώπη, αφετέρου οι μεγάλες ομάδες ήδη έχουν πετύχει να γίνει πιο κλειστό, αυξάνοντας τις απευθείας θέσεις στους ομίλους για τα μεγάλα πρωταθλήματα, και έχουν ξεκινήσει οι πιέσεις για να γίνει πιο κλειστό.
McRae
Τι συγκρινετε ρε παιδια με το ποδοσφαιρο.Θα πεσουν οι..σερβερ απο ολο το ιντερνετ.Στο ποδοσφαιρο ακομα και ο πρωταθλητης Λιχτενασταιν εχει δικαιωμα στο ονειρο,παιζει προκριματικα απο τον Ιουνιο και εχει την πιθανοτητα να παιξει ομιλους.Τι συγκριση να γινει με το μπασκετ οπου η Χαποελ για παραδειγμα παει να παρει δευτερο σερι πρωταθλημα στο Ισραηλ αλλα δεν θα παιξει ευρωλιγκα γιατι..ετσι γουσταρει ο Μπερτομεου.Αν ο Καταλανος εκανε κουμαντο στο ποδοσφαιρο η Λεστερ θα επαιρνε πρωταθλημα αλλα δεν θα επαιζε τσαμπιονς λιγκ γιατι την θεση θα την ειχε καπαρωμενη με 20ετες συμβολαιο η Μαντσεστερ Γιουναιτεντ.Και μετα θα εβγαινε στους δημοσιογραφους και θα ελεγε "ηταν ενα ατυχημα το πρωταθλημα της Λεστερ"..Οπως δηλωσε ο Μπερτομεου για την Καρσιγιακα μπροστα στους ελληνες δημοσιογραφους και αυτοι αντι να τον πλακωσουν επι τοπου στο ξυλο,τον αποθεωναν κιολας.
Ben30

Το μπάσκετ (όπως και ο αθλητισμός γενικά) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κυρίως προϊόν , και πολύ περισσότερο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κλειστό προϊόν ενός καρτέλ (Μπερτομέου and friends) που λυμαίνεται και υποβαθμίζει το άθλημα. Είναι ΚΑΙ προϊόν,όμως ΚΥΡΙΩΣ είναι κοινωνικό αγαθό.Έτσι το βλέπουν όλα τα κράτη της Ευρώπης και γι'αυτό βάζουν μια προϊσταμένη αρχή (τις ομοσπονδίες) για το τάδε ή το δείνα άθλημα.
Σε ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ άθλημα,πλην του μπάσκετ,δεν υπάρχει αυτή η πειρατεία.
Και τέλος πάντων,τους είδαμε τους πειρατές 15 χρόνια.Πήραν το μπάσκετ ως διαδεδομένο άθλημα στην Ευρώπη και το κατάντησαν ένα μαγαζί 3 χωρών και μιας χούφτας ομάδων,αποκλείοντας όλες τις άλλες.Αυτό που κάνει ο Μπερτομέου δεν είναι ούτε καν νεοφιλελευθερισμός.Είναι σκέτη ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ.

Εδώ,λοιπόν, η FIBA και οι ομοσπονδίες των χωρών παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Και το κακό για τον Μπερτομέου είναι ότι ΠΛΕΟΝ δεν θα έχει να κάνει με περήφανα λιοντάρια τύπου Βασιλακόπουλου για να ξέρει πώς να τα διαβάλει και να τα χτυπήσει .Έχει να κάνει με ύαινες της γερμανικής σχολής.Αυτές ξέρουν τον τρόπο (είναι αυτός που εφαρμόζουν και στα Μνημόνια) : πρώτα θα τον πνίξουν οικονομικά,αφαιρώντας του τις οικονομικές πηγές που φαντάζεται ότι θα έχει.Μετά θα τον βλέπουν να χάνει συμμάχους,αφού δεν θα μπορεί να τους ικανοποιήσει οικονομικά.Και μετά θα τον αναγκάσουν να συνθηκολογήσει.
Δεν πρόκειται να κάνουν πίσω οι της FIBA.Σε 2 χρόνια το αργότερα,θα έχουν καθαρίσει το άθλημα.Θα κάνουν ό,τι χρειαστεί.Ακόμα και κλειστά συμβόλαια για κανα-δυο χρόνια (και ΟΧΙ παραπάνω) μπορεί να δώσουν στους μεγάλους.Πάντως,την πειρατεία θα την σπάσουν με κάθε τρόπο.

Το πολύ σε ενα χρόνο από τώρα, τα μισά ντόπια αθλητικά ΜΜΕ που τώρα προμοτάρουν τον Τζόρντι σαν να είναι το γραφείο τύπου της Ευρωλίγκα,θα έχουν μετατραπεί στους χειρότερους επικριτές του.



thalys
Ποδόσφαιρο, πριν ένα μήνα σε συνάντηση των μεγαλύτερων ομάδων της Premier League με τον επίδοξο αντίστοιχο Μπερτομέου:

QUOTE
Stillitano has now confirmed that there was discussion over a “restructuring of the Champions League” that would guarantee the participation of the biggest and most popular clubs in Europe.

Stillitano explained that the restructured competition would serve only the sides who generated the most money for the game and had the biggest fan bases, while ‘smaller’ clubs such as Premier League leaders Leicester and Eredivisie giants PSV Eindhoven would not be invited.


Αν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις στο ποδόσφαιρο, όπου η ΟΥΕΦΑ έχει πολύ πιο επιτυχημένες εμπορικά διοργανώσεις, καταλαβαίνουμε τι γίνεται στο μπάσκετ.

Παρεμπιπτόντως, είμαι υπέρ πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όχι απαραίτητα κλειστού. Απλά αν έχεις 28 ομάδες και πέφτουν μέχρι 4 κάθε χρόνο, οι μεγάλοι είναι σχεδόν εγγυημένα ασφαλείς.
Ben30
QUOTE (McRae @ Apr 23 2016, 13:25 ) *
Τι συγκρινετε ρε παιδια με το ποδοσφαιρο.Θα πεσουν οι..σερβερ απο ολο το ιντερνετ.Στο ποδοσφαιρο ακομα και ο πρωταθλητης Λιχτενασταιν εχει δικαιωμα στο ονειρο,παιζει προκριματικα απο τον Ιουνιο και εχει την πιθανοτητα να παιξει ομιλους.Τι συγκριση να γινει με το μπασκετ οπου η Χαποελ για παραδειγμα παει να παρει δευτερο σερι πρωταθλημα στο Ισραηλ αλλα δεν θα παιξει ευρωλιγκα γιατι..ετσι γουσταρει ο Μπερτομεου.Αν ο Καταλανος εκανε κουμαντο στο ποδοσφαιρο η Λεστερ θα επαιρνε πρωταθλημα αλλα δεν θα επαιζε τσαμπιονς λιγκ γιατι την θεση θα την ειχε καπαρωμενη με 20ετες συμβολαιο η Μαντσεστερ Γιουναιτεντ.Και μετα θα εβγαινε στους δημοσιογραφους και θα ελεγε "ηταν ενα ατυχημα το πρωταθλημα της Λεστερ"..Οπως δηλωσε ο Μπερτομεου για την Καρσιγιακα μπροστα στους ελληνες δημοσιογραφους και αυτοι αντι να τον πλακωσουν επι τοπου στο ξυλο,τον αποθεωναν κιολας.


Ακριβώς έτσι. Αλλά μόλις πάρει χαμπάρι όλο το κύκλωμα της ντόπιας αθλητικής πληροφόρησης,ότι ο Τζόρντι δεν θα έχει τα λεφτά που έταξε στις ομάδες, να δεις πώς όλοι οι Έλληνες δημοσιογράφοι θα μετατραπούν σε δημίους του...
Ελεύθερος ανταγωνισμός σου λέει μετά...Να βγαίνει ο άλλος πρώτος στη χώρα του και να αποκλείεται εξ ορισμού.Αυτό είναι σκέτη φεουδαρχία.

Στο ποδόσφαιρο,δεν είναι η 1η φορά που κάποιοι ονειρεύονται να κάνουν κάτι αντίστοιχο.Κοντεύουν να περάσουν 20 χρόνια από την 1η τους απόπειρα και έχουν μείνει με την όρεξη...
thalys
Ελάχιστα από αυτά έχουν κάποια βάση, αλλά δεν θα βγάλουμε άκρη κι έχω μεγαλώσει για να προσπαθώ να πείσω κάποιον στο ίντερνετ ότι έχει λάθος.

Time will tell.
Ben30

Πάντως οι αντίστοιχες κινήσεις στο ποδόσφαιρο, είναι ένας ακόμα λόγος για να καθαρίσει η FIBA το άθλημα του μπάσκετ από το καρτέλ του Μπερτομέου μια ώρα αρχύτερα.
RipCity
Πάντως η Χάποελ που της στερείται το όνειρο από τον δράκο του παραμυθιού, τον φεουδάρχη Μπερτομέου κι αυτή με ελεύθερη βούληση επέλεξε Eurocup, αλλά ο Αρθούρος κι οι υπόλοιποι της στρογγυλής τραπέζης δεν την αφήνουν, λογικά για να τη σώσουν από την καταστροφή της.
tuareg
QUOTE (yorgos @ Apr 23 2016, 12:39 ) *
... και μετά έφυγαν κι έφτιαξαν δικό τους φόρουμ... Δεν είναι κάποια θεϊκή παρέμβαση η ΦΙΜΠΑ που την έφερε ο Μωυσής γραμμένη σε μαρμάρινες πλάκες. Είναι μια οργάνωση που σε όποιον δεν αρέσει παίρνει το καπελάκι του και φεύγει. Ε, απ' ό,τι φαίνεται οι σοβαροί συμμετέχοντες το πήραν κι έφυγαν.

Η ΦΙΜΠΑ είχε νόημα όσο οι ομάδες ήταν σωματεία, από αυτά που υπήρχαν την εποχή που ο Παπαγιαννόπουλος έπαιζε στις ταινίες για μια πορτοκαλάδα και οι αθλητές διορίζονταν στη ΔΕΗ για ένα μισθό. Από την ώρα που οι ομάδες είναι εταιρείες και μάλιστα ανώνυμες, ό,τι γουστάρουν κάνουν. Ότι κάποιος τον οποίον δεν επέλεξαν ποτέ θα τους πει τι θα κάνουν με τους εργαζόμενους και το προϊόν τους είναι ανέκδοτο, η Βόρειος Κορέα είναι πολύ μακριά. Φαντάσου να παίζω εγώ τώρα στο πρωτάθλημα των εργαζόμενων των ιδιωτικών εταιρειών που υπάρχει στην Ελλαδα (π.χ. ξέρω ότι οι εργαζόμενοι της Ζίμενς παίζουν) και να έρθει...ο Βασιλακόπουλος να μου πει ότι δε θα παίζω τις Τετάρτες αλλά τις Τρίτες. Γιατί;;; Τον ρώτησε κανείς; Κάνε στην άκρη καλέ μου.


Όχι, δεν υποχρεούνται. Έχουν το δικαίωμα να φτιάξουν δικό τους πρωτάθλημα, με δικούς τους κανόνες, με δική τους αρχή. Βασικοί κανόνες της ελεύθερης αγοράς είναι. Αφού η ΦΙΜΠΑ θέλει να φτιάξει δική της Ευρωλίγκα, στο καλό. Αν εγώ και πέντε φίλοι φτιάξουμε τη δικιά μας, επίσης. Αγνοώ κάποια νομοθεσία σε ευρωπαϊκό επίπεδο που να επιβάλλει σε ιδιώτες να φτιάξουν δική τους αθλητική διοργάνωση. Δηλαδή αν μαζευτούμε τώρα πέντε φίλοι και κάνουμε ένα πρωταθληματάκι paintball μεταξύ μας, σεβόμενοι τους κανόνες ασφαλείας κλπ, ποιος θα μας βάλει φυλακή; Ο Βασιλακόπουλος του paintball; Αν αποφασίσουμε να κάνουμε πρωτάθλημα κρυφτού; Πρωτάθλημα κυνηγητού; Μην τρελαθούμε, το μπάσκετ δεν ανήκει σε κανεναν, ελεύθεροι πολίτες είμαστε. Άμα δε θέλει να δώσει πιστοποίηση η ΦΙΜΠΑ, ας μην τη δώσει. Περιττή είναι, ένα κωλόχαρτο λιγότερο.


καλως η κακως οι ομοσπονδιες παγκοσμιως ειναι οι προισταμενες αρχες του αθληματος.
Ετσι λειτουργει το πραγμα.
Για να κινηθει κατι στο καθε αθλημα χρειαζεται αναγνωριση/εγκριση της καθε ομοσπονδιας και δε κανει κανεις οτι γουσταρει.
Υπαρχουν κανονες και αυτος που τους οριζει.
Ακομα και στις ΗΠΑ με τη υπ αριθμ 1 λιγκα του πλανητη οπως πολυ καλα γνωριζεις την ευθυνη της εθνικης ΗΠΑ την εχει η USA BASKETBALL οχι το ΝΒΑ.
Οποιος θελει να κανει κλειστη λιγκα να παιζει εκει και μονο εκει αλλα να μη ζηταει και τα ωφελη που απορρεουν απο τη σχεση του με την ομοσπονδια χωρις να θελει να αναλαβει τις υποχρεωσεις.
Να δημιουργησει δικους του κανονες,δικη του διαιτησια,δικη του οργανωση πρωταθληματων υποδομων ωστε να τροφοδοτουνται οι ομαδες της κλειστης λιγκας,να κανει σχολες προπονητων και οτι αλλο υπαρχει κατω απο την ομπρελα της ομοσπονδιας και το εκμεταλλευονται οι ομαδες.
Τοτε το συζηταμε ....
pan24
QUOTE (RipCity @ Apr 23 2016, 15:57 ) *
Πάντως η Χάποελ που της στερείται το όνειρο από τον δράκο του παραμυθιού, τον φεουδάρχη Μπερτομέου κι αυτή με ελεύθερη βούληση επέλεξε Eurocup, αλλά ο Αρθούρος κι οι υπόλοιποι της στρογγυλής τραπέζης δεν την αφήνουν, λογικά για να τη σώσουν από την καταστροφή της.

Ακριβως αυτο
Αν ακομα και αυτοι που δεδομενα ειναι ισως η πιο αδικημενη ομαδα απο τον μπερτι διαλεξαν eurocup φανασου ποσο χαλια ειναι οι αλλοι
Εκτος αν στην χαποελ ειναι τοσο μαζοχες...
QUOTE (tuareg @ Apr 23 2016, 16:01 ) *
Ακομα και στις ΗΠΑ με τη υπ αριθμ 1 λιγκα του πλανητη οπως πολυ καλα γνωριζεις την ευθυνη της εθνικης ΗΠΑ την εχει η USA BASKETBALL οχι το ΝΒΑ.

Περα απο τα υπολοιπα του μηνυματος σου τα οποια τα εχουμε συζητησει ενδελεχως
Αυτο που λες τωρα τι σχεση εχει?
Δεν ειπαμε οτι ο μπερτομεου θα κανει δικο του ευρωμπασκετ
Το nba ειτε το αναγνωρισει η fiba,η us basketball,το αλφα κενταυρου δεν επηρεαζεται
McRae
QUOTE(tuareg @ Apr 23 2016, 16:01 ) *
Οποιος θελει να κανει κλειστη λιγκα να παιζει εκει και μονο εκει αλλα να μη ζηταει και τα ωφελη που απορρεουν απο τη σχεση του με την ομοσπονδια χωρις να θελει να αναλαβει τις υποχρεωσεις.
Να δημιουργησει δικους του κανονες,δικη του διαιτησια,δικη του οργανωση πρωταθληματων υποδομων ωστε να τροφοδοτουνται οι ομαδες της κλειστης λιγκας,να κανει σχολες προπονητων και οτι αλλο υπαρχει κατω απο την ομπρελα της ομοσπονδιας και το εκμεταλλευονται οι ομαδες.
Τοτε το συζηταμε ....



ακριβως..ας ξερουν για παραδειγμα παιχτες που θα παιζουν στην μπερτολιγκα οτι δεν θα εχουν δικαιωμα συμμετοχης σε εθνικες ομαδες.Η για διαιτητες ας ξεθαψουν τα ζομπι του παρελθοντος,οπως ακουγεται οτι θα κανουν,γιατι αναγνωρισμενοι απο τη FIBA διαιτητες δεν θα μπορουν να σφυριζουν.
pan24
QUOTE (McRae @ Apr 23 2016, 16:09 ) *
ακριβως..ας ξερουν για παραδειγμα παιχτες που θα παιζουν στην μπερτολιγκα οτι δεν θα εχουν δικαιωμα συμμετοχης σε εθνικες ομαδες.Η για διαιτητες ας ξεθαψουν τα ζομπι του παρελθοντος,οπως ακουγεται οτι θα κανουν,γιατι αναγνωρισμενοι απο τη FIBA διαιτητες δεν θα μπορουν να σφυριζουν.

Οταν πρωτοδημιουργηθηκε η uleb η fiba ειχε επιβαλλει κυρωσεις στους διαιτητες που σφυριζαν(κουκουλεκιδης) πχ αλλα και παλι βρηκαν διαιτητες
Ετσι και τωρα οι διαιτητες θα εχουν να διαλεξουν
Καποιοι θα πανε φιμπα καποιοι αλλοι μπερτομεου
Αν στις εθνικες δεν παιζουν οι παικτες ομαδων ευρωλιγκας απο την στιγμη που τουλαχιστον στα προκριματικα που ειναι μεσα στην σεζον απο φετος δεν θα παιζουν οι nbaer ποιοι θα παιζουν στις εθνικες?
Ο ξανθοπουλος και ο τσοχλας?
massey
QUOTE(pan24 @ Apr 23 2016, 14:11 ) *
Οχι αδερφε
Στο παραδειγμα σου ειναι σαν να λενε τα 11 μεγαλυτερα σουπερα μαρκετ της ευρωπης μαζι με καποια μικροτερα εμεις δεν θελουμε να αγοραζουμε απο εσενα για τα επομενα 10 χρονια θελουμε να αγοραζουμε απο τον ανταγωνιστη σου οποτε εσυ αναγκαζεσαι να πουλας σε ψιλικατζιδικα
Δικαιωμα τους δεν ειναι?
Αντιθετα αν εσυ εισαι η μεγαλυτερη σοκολατοβιομηχανια και τωρα τωρα βγαζεις και γαλα και τους πεις αν δεν αρχισετε να αγοραζετε απο εμενα γαλα δεν θα σας πουλαω ουτε σοκολατες ποιος ειναι φαουλ?

Στο δικο σου παραδειγμα τα 3ετη και 10ετη συμβολαια πως μεταφραζονται?

Βασικα η φιμπα σου λεει αν θες να αγοραζεις απο εκει μπορεις να αγοραζεις μονο απο εκει.Απο μενα τιποτα.Οι ιταλικες πχ θα μπορουσαν να ζητουσαν τις αποβολες τους απο το πρωταθλημα και ολα θα ηταν καλα.Παλι ευρωπη θα παιζαν για 3 χρονια κιολας.Οπως και ο ζορντι δεν γουσταρει το 90% των κλαμπς ετσι και η φιμπα αποφασισε να μην γουσταρει το 10

Τεσπα θεμα οπτικης ειναι.Για μενα ειναι καρτελ.Για σενα μπορει να ειναι ελευθερος ανταγωνισμος
pan24
QUOTE (massey @ Apr 23 2016, 16:51 ) *
Στο δικο σου παραδειγμα τα 3ετη και 10ετη συμβολαια πως μεταφραζονται?

Βασικα η φιμπα σου λεει αν θες να αγοραζεις απο εκει μπορεις να αγοραζεις μονο απο εκει.Απο μενα τιποτα.Οι ιταλικες πχ θα μπορουσαν να ζητουσαν τις αποβολες τους απο το πρωταθλημα και ολα θα ηταν καλα.Παλι ευρωπη θα παιζαν για 3 χρονια κιολας.Οπως και ο ζορντι δεν γουσταρει το 90% των κλαμπς ετσι και η φιμπα αποφασισε να μην γουσταρει το 10

Τεσπα θεμα οπτικης ειναι.Για μενα ειναι καρτελ.Για σενα μπορει να ειναι ελευθερος ανταγωνισμος

Στο παραδειγμα μου τα 3ετη και 10ετη συμβολαια ειναι τα συμβολαια του σουπερμαρκετ με τον ανταγωνιστη σου παραγωγο
Ειναι ελευθερος ανταγωνισμος αφ'ενος γιατι σε αντιθεση με την φιμπα οι ομαδες οι ιδιες διαλεξαν να ακολουθησουν τους 11 χωρις τις αναγκασει κανενας και αφ'ετερου διοτι κανεις δεν εμποδιζει οποιες ομαδες θεωρουν οτι ειναι ριγμενες να παιξουν στην φιμπα,να μην παιξουν καθολου ευρωπη η ακομα και να κανουν δικη τους διοργανωση

Αυτο που λες ειναι ο ορισμος της καταχρησης δεσποζουσας θεση
Δες συμφωνα με το σαιτ της κομισιον που εχουν προσφυγει και οι δυο τι ειναι καταχρηση δεσποζουσας θεση

QUOTE
Μια επιχείρηση που βρίσκεται σε θέση ισχύος σε μια συγκεκριμένη αγορά μπορεί να βλάψει τον ανταγωνισμό. Το να βρίσκεται μια επιχείρηση σε θέση ισχύος δεν βλάπτει από μόνο του τον ανταγωνισμό, αλλά αν εκμεταλλεύεται το γεγονός αυτό για να εξαλείψει τον ανταγωνισμό, τότε μιλάμε για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της.

Αυτό συμβαίνει όταν, για παράδειγμα, μια επιχείρηση:

χρεώνει παράλογα υψηλές τιμές
αποσπά πελάτες από μικρούς ανταγωνιστές της εφαρμόζοντας τεχνητά χαμηλές τιμές τις οποίες δεν μπορούν αυτοί να ανταγωνιστούν
δημιουργεί εμπόδια στους ανταγωνιστές της στη συγκεκριμένη ή σε άλλη σχετική αγορά, αναγκάζοντας τους καταναλωτές να αγοράζουν προϊόν που συνδέεται τεχνητά με άλλο δημοφιλέστερο, μεγάλης ζήτησης προϊόν(αποβολες απο πρωταθλημα,δηλαδη συνδεει την συμμετοχη στις εγχωριες διοργανωσεις με την συμμετοχη στις ευρωπαικες)
αρνείται να προμηθεύει ορισμένους πελάτες ή προσφέρει ειδικές εκπτώσεις σε πελάτες που αγοράζουν όλες ή τις περισσότερες προμήθειές τους από τη συγκεκριμένη επιχείρηση(αποβολη απο πρωταθλημα αν παιζεις eurocup)
εξαρτά την πώληση συγκεκριμένου προϊόντος από την πώληση ενός άλλου προϊόντος(champions league-συμμετοχη στο πρωταθλημα)

Το πως αντιμετωπιζεται το θεμα απο καποιους δεν ειναι λιγο η φαση με την κατσικα του γειτονα?
Η σταση καποιων ειναι ''επειδη η ομαδα μου δεν μπορει να παιξει ευρωλιγκα να καταργηθει η ευρωλιγκα΄'

Και επειδη μιλαμε για αξιοκρατια
Της ευρωλιγκας δεν ειναι το καλυτερο συστημα και ιδανικα θα επρεπε να δινει 5 θεσεις απο το eurocup
Ομως επειδη βλεπω πολυ το επιχειρημα τι θα γινοταν αν ο αρης επαιρνε πρωταθλημα
Αν ο αρης ειχε ροστερ να κερδισει σε σειρα 5 παιχνιδιων παναθηναικο και ολυμπιακο η αντιστοιχα καποια ισπανικη λαμποραλ, μπαρτσα,ρεαλ η καποια ρωσικη την τσσκα δεν θα μπορουσε πανευκολα να κερδισει το eurocup?
Θυμιζω οτι τελικο παιζουν η στρασμπουργκ που απο την υερωλιγκα αποκλειστηκε στην πρωτη φαση και η γαλατα που εχει μοναδικο συστημα το ''η μπαλα σε μακολουμ-μιτσοφ και αν βαλουν απο 20 ποντους ο καθενας θα κερδισουμε''
tuareg
QUOTE (pan24 @ Apr 23 2016, 16:57 ) *
Στο παραδειγμα μου τα 3ετη και 10ετη συμβολαια ειναι τα συμβολαια του σουπερμαρκετ με τον ανταγωνιστη σου παραγωγο
Ειναι ελευθερος ανταγωνισμος αφ'ενος γιατι σε αντιθεση με την φιμπα οι ομαδες οι ιδιες διαλεξαν να ακολουθησουν τους 11 χωρις τις αναγκασει κανενας και αφ'ετερου διοτι κανεις δεν εμποδιζει οποιες ομαδες θεωρουν οτι ειναι ριγμενες να παιξουν στην φιμπα,να μην παιξουν καθολου ευρωπη η ακομα και να κανουν δικη τους διοργανωση

Αυτο που λες ειναι ο ορισμος της καταχρησης δεσποζουσας θεση
Δες συμφωνα με το σαιτ της κομισιον που εχουν προσφυγει και οι δυο τι ειναι καταχρηση δεσποζουσας θεση


Το πως αντιμετωπιζεται το θεμα απο καποιους δεν ειναι λιγο η φαση με την κατσικα του γειτονα?
Η σταση καποιων ειναι ''επειδη η ομαδα μου δεν μπορει να παιξει ευρωλιγκα να καταργηθει η ευρωλιγκα΄'

Και επειδη μιλαμε για αξιοκρατια
Της ευρωλιγκας δεν ειναι το καλυτερο συστημα και ιδανικα θα επρεπε να δινει 5 θεσεις απο το eurocup
Ομως επειδη βλεπω πολυ το επιχειρημα τι θα γινοταν αν ο αρης επαιρνε πρωταθλημα
Αν ο αρης ειχε ροστερ να κερδισει σε σειρα 5 παιχνιδιων παναθηναικο και ολυμπιακο η αντιστοιχα καποια ισπανικη λαμποραλ, μπαρτσα,ρεαλ η καποια ρωσικη την τσσκα δεν θα μπορουσε πανευκολα να κερδισει το eurocup?
Θυμιζω οτι τελικο παιζουν η στρασμπουργκ που απο την υερωλιγκα αποκλειστηκε στην πρωτη φαση και η γαλατα που εχει μοναδικο συστημα το ''η μπαλα σε μακολουμ-μιτσοφ και αν βαλουν απο 20 ποντους ο καθενας θα κερδισουμε''


για ποσο καιρο θα παιξω ευρωλιγκα στην υποθετικη περιπτωση που αναφερεις ?
Το να εχει ο ενας 10ετη συμβολαιο με βεβαιωμενα εσοδα κι ο αλλος να παιζει μια χρονια δεν ειναι αθεμιτος ανταγωνισμος απο τη στιγμη που το 10ετες συμβολαιο το κανει πιο ισχυρο οικονομικα σε σχεση με τον αλλο που παιζε μια χρονια?
pan24
QUOTE (tuareg @ Apr 23 2016, 17:57 ) *
για ποσο καιρο θα παιξω ευρωλιγκα στην υποθετικη περιπτωση που αναφερεις ?
Το να εχει ο ενας 10ετη συμβολαιο με βεβαιωμενα εσοδα κι ο αλλος να παιζει μια χρονια δεν ειναι αθεμιτος ανταγωνισμος απο τη στιγμη που το 10ετες συμβολαιο το κανει πιο ισχυρο οικονομικα σε σχεση με τον αλλο που παιζε μια χρονια?

Προφανως και δεν ειπα οτι ειναι δικαιο ειπα οτι ολοι εχουν ευκαιρια στην πραγματικοτητα
Αν μιλας για αθεμιτο ανταγωνισμο ως προς την δικαστικη αποψη,το δικαστηριο εξεταζει αν χρησιμοποιουνται αθεμιτα μεσα απο την φιμπα η την ευρωλιγκα για την επικρατηση του ενος εναντι του αλλου αρα το συγκεκριμενο δεν λαμβανεται υποψην
Αν μιλας για την ουσιαστικη αποψη,ναι οι μεγαλες ομαδες εχουν πλεονεκτημα ομως σου λεει αν δεν σου αρεσει μπορεις να ψαξεις να βρεις καποιον που θα σου δινει περισσοτερα
Αν οι μικροι θεωρουν οτι αδικουνται μπορουν ευκολα να παρατησουν τον μπερτομεου και να αφησουν τους μεγαλους να παιζουν μονοι τους
Ομως επιμενουν ακομα και μετα απο απειλες.Οι διοικησεις ομαδων θεωρω οτι ξερουν καλυτερα το συμφερον τοους απο εμας που ειμαστε καποιοι τυχαιοι που γραφουμε σε ενα φορουμ
ΠΡΟΣΟΧΗ:Δεν λεω οτι ειναι ηθικο ή οτι ειναι σωστο αλλα ειναι νομιμο και δυστυχως ο κοσμος ετσι δουλευει.Στην αγγλια η λεστερ πιθανοτατα θα παρει το πρωταθλημα και η τσελσι θα τερματισει εκτος τετραδας.Πιστευεις οτι την επομενη χρονια η λεστερ θα εχει περισσοτερα εσοδα απο την τσελσι αφου αντικειμενικα φετος ηταν καλυτερη ομαδα?
Ben30
Κανένας κόσμος στον αθλητισμό δεν δουλεύει όπως βολεύει τον Μπερτομέου και τους φίλους του.
Δεν υπάρχει σε ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ άθλημα, η περίπτωση μια ομάδα να τερματίζει 1η στο πρωτάθλημα της χώρας της και να της ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ το δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση των πρωταθλητριών ομάδων!!

Δεν υπάρχει σε ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ άθλημα ,η περίπτωση μια ομάδα να τερματίζει 8η (!!) στο πρωτάθλημα της χώρας της και να παίζει στη διοργάνωση των πρωταθλητών ΑΝΤΙ ΤΗΣ 2ΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ 3ΗΣ (!!) επειδή έχει εγγυημένο συμβόλαιο!!

Αυτά είναι απίθανα πράγματα και απορώ που τα συζητάμε κιόλας.
pan24
QUOTE (Ben30 @ Apr 23 2016, 19:40 ) *
Κανένας κόσμος στον αθλητισμό δεν δουλεύει όπως βολεύει τον Μπερτομέου και τους φίλους του.
Δεν υπάρχει σε ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ άθλημα, η περίπτωση μια ομάδα να τερματίζει 1η στο πρωτάθλημα της χώρας της και να της ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ το δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση των πρωταθλητριών ομάδων!!

Δεν υπάρχει σε ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ άθλημα ,η περίπτωση μια ομάδα να τερματίζει 8η (!!) στο πρωτάθλημα της χώρας της και να παίζει στη διοργάνωση των πρωταθλητών ΑΝΤΙ ΤΗΣ 3ΗΣ (!!) επειδή έχει εγγυημένο συμβόλαιο!!

Αυτά είναι απίθανα πράγματα και απορώ που τα συζητάμε κιόλας.

Ναι ειναι λαθος αλλα ειμαστε σε ελευθερη αγορα
Η ομοσπονδια μπορει να εχει την επισημη διοργανωση της και εκει να παιζουν με οποια κριτηρια αυτη θελει
Ομως οποιος θελει μπορει να παιζει καπου αλλου
Θα ξαναπεις οτι η φιμπα ειναι η ομοσπονδια του αθληματος κτλ
Ναι αλλα οταν μπαινουν τα λεφτα στην μεση λειτουργουν οι κανονες της αγορα και τα δικαστηρια δικαζουν με βαση αυτους
Κακο μεν αλλα θα δεις οτι απλα η ευρωλιγκα εκανε πριν μια δεκαετια αυτο που στο ποδοσφαιρο θα γινει τωρα
Αλλα αληθεια κατι αλλο
Οι ιδιες οι ομαδες που αδικουνται απο αυτο το συστημα χωρις καμια απειλη απο την ευρωλιγκα,ελευθερα,διαλεξαν την διοργανωση του μπερτομεου
Δε νομιζω οτι χρειαζονται ετεροκλητους σωτηρες

Υ.Γ.Αφου πιασαμε τι γινεται σε αλλα αθληματα σε ποιο αλλο αθλημα η συμμετοχη σε διεθνη τουρνουα μπορει να αγοραστει μεσω επισημου πλειστηριασμου απο τις εθνικες?Ο μπερτομεου ενας κερδοσκοπος τεχνοκρατης που νοιαζεται για την τσεπη των αφεντικων του και κατ'επεκταση την δικη του ειναι αλλα ποσοι αληθεια πιστευετε οτι η φιμπα ειναι καλυτερη?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.