Help - Search - Members - Calendar
Full Version: FIBA Champions League 2016-17
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
tuareg
QUOTE (massey @ Apr 20 2016, 12:30 ) *
Πολυ ωραιο αρθρο αλλα λειπει κατι.Η κριτικη της αλλης πλευρας.Βασικα απουσιαζει πληρως

Εκτος αν πιστευει ο δημοσιογραφος οτι τα ζορντι καπ τα τεκλευταια 15 χρονια εχουν εκτοξευσει το μπασκετ/εχουν αυξησει τη δημοτικοτητα του και ειναι ολα τελεια>Οποτε δεκτο


αυτο πηγα να γραψω για την αντικειμενικοτητα που εθιξε ο φιλος pan24.

περισσοτερη κουβεντα απο μενα τ απογευμα απο το σπιτι...ειμαι στο γραφειο και κωλυομαι
Nemesakos
QUOTE (tuareg @ Apr 20 2016, 12:37 ) *
αυτο πηγα να γραψω για την αντικειμενικοτητα που εθιξε ο φιλος pan24.

περισσοτερη κουβεντα απο μενα τ απογευμα απο το σπιτι...ειμαι στο γραφειο και κωλυομαι


Λείπει αυτό που λείπει και σε σένα όταν βάζεις κάτι από το pressaris..Αυτό σου έγραψα χτες. Όχι για την αντικειμενικότητα του άρθρου, αλλά για την μονομερή δημοσιογραφία... wink.gif
pan24
Απο sport24
QUOTE
Η FIBA είχε τιμωρήσει την Ομοσπονδία της Σλοβενίας με αποβολή από το ερχόμενο Ευρωμπάσκετ, διότι η Αδριατική λίγκα, στην οποία αγωνίζονται οι ομάδες της χώρας, έχει έρθει σε συμφωνία με την Euroleague.

Με επίσημη ανακοίνωση της, όμως, η Ομοσπονδία της Σλοβενίας διαχωρίζει την θέση της, τονίζοντας πως η ίδια δεν έχει έρθει σε καμία συμφωνία με την Euroleague, αλλά η Αδριατική λίγκα στην οποία λαμβάνει μέρος, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει λόγος τιμωρίας της Εθνικής τους ομάδας. Παράλληλα, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση τους τονίζουν πως στηρίζουν την FIBA Europe.

Και με τον αστυφυλαξ και με τον χωροφυλαξ
Στηριζουμε φιμπα αλλα δεν αποβαλλουμε απο το πρωταθλημα μας τις ομαδες που παιζουν στην αδριατικη λιγκα
Η αδριατικη λιγκα πηρε το μερος της ευρωλιγκας,οχι εμεις,εμεις δεν φταιμε μην μας τιμωρησετε

Αυτο οπως και η θεση της ισπανικης ομοσπονδιας ειναι ενας ευσχημος τροπος να κανει η φιμπα την κωλοτουμπα,να ξεφυγει απο την αυτοπαγιδευση της και να μην καταστρεψει τις εθνικες της διοργανωσεις
Ολες οι ομοσπονδιες οπως ειναι και λογικο δηλωνουν υπερ της φιμπα αλλα ειτε δεν ελεγχουν οι ιδιες τις λιγκες ειτε δεν θελουν να αποβαλλουν τους 'αποστατες'
pan24
Νεες εξελιξεις
Η επιστολη βασιλακοπουλου στην φιμπα
QUOTE
"Αγαπητέ Κύριε Νόβακ,

Σε απάντηση της επιστολής σας με ημερομηνία 15 Απριλίου 2016, είμαι σε θέση να σας ενημερώσω ότι η Ομοσπονδία μας ΔΕΝ υποστηρίζει με κανέναν τρόπο τις παράνομες δεσμευτικές πρακτικές της ECA ή επιτρέπει σε κάποιο Σωματείο να συνάψει οποιασδήποτε μορφής συμφωνία με την ECA, που να συνδέεται με τέτοιες πρακτικές.

Σεβόμαστε πάντα το Καταστατικό, κανόνες, κανονισμούς και σχετικές αποφάσεις της FIBA και είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια σε όλα τα επίπεδα για να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις αυτές. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε σθεναρά το δικαίωμα να συμμετέχουμε σε όλες τις διοργανώσεις εθνικών ομάδων που οργανώνει η FIBAEurope και η ίδια η FIBA.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου μας για να γίνει επίσημη επικύρωση αυτής μας της θέσης, η οποία θα σας διαβιβαστεί αμέσως".

Και ο βασιλακοπουλος κραταει την σταση των σλοβενων σε λιγο πιο σκληρη λεκτικα εκδοση
Αφηνει ενα αοριστο 'ειμαστε ετοιμοι να προβουμε σε οποιαδηποτε ενεργεια σε ολα τα επιπεδα για να εφαρμοσουμε τις αποφασεις της φιμπα',λεει οτι θα συγκαλεσει ΔΣ για να επικυρωσει την στηριξη στην φιμπα αλλα δεν απεβαλλε κανεναν οπως ηθελε η φιμπα
Μαλλον κατι ηξεραν οι ομαδες γιατι σημερα ειναι η προθεσμια που εδεσε η φιμπα στις ο ομοσπονδιες και περα απο την αποβολη της παρτιζαν και απειλη για αποβολη της ιγκοκεα ή καπως ετσι στην βοσνια και των τρεντο,ρετζιο εμιλια,σασσαρι δεν εχει γινει κατι αλλο
Απο ομαδες μονο μια φημη υπαρχει οτι η ρετζιο εμιλια και η τρεντο το σκεφτονται να αλλαξουν διοργανωση και τιποτα αλλο
38aris
Αυτό που σου εξηγεί ο Touareg είναι διαφορετικό.
Άλλο είναι η μεταφορά της ειδησης (αντικειμενικό γεγονός χωρίς σχόλιο) και άλλο η εκφορά άποψης με βάση τα δεδομένα (υποκειμενικός παράγοντας της εκτίμησης άποψης του αρθρογράφου).
Δηλαδή αν πει ο Γαυρός.gr ότι ο Παναθηναικός πέρασε στους 8 της Ευρωλιγκα είναι απλά αναφορά γεγονότος.
Δεν θα το δεχτείς?

Όπως και να έχει δε γουστάρω καθόλου τον Μπερτομέου και η Ευρωλίγκα του έχει τα μύρια όσα άσχημα.
Οι ομάδες (πλην των πλυντηρίων και των ποδοσφαιρο-στηριζόμενων συλλόγων) δεν μπορούν να σταθούν οικονομικά από τα έσοδα της διοργάνωσης, και μιλάμε για το δεύτερο καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο.
Επίσης τα κλειστά συμβόλαια είναι τελείως λάθος λογική όταν δίνονται σε ορίζοντα 10ετίας.
3 χρόνια πριν δε θα έπαιρνε συμβόλαιο η Σιένα? Δέκα χρόνια πριν δε θα έπαιρναν οι ομάδες τις Μπολόνια ή η Μπενετόν ή η ΑΕΚ?Που εμφανίστηκε η Αρμάνι?Οι γερμανικές-γαλλικές ομάδες δε δικαιούνται συμβόλαια με την ίδια λογική?
Ποια είναι η Φενερ ή η Εφές (αλήθεια τι Μ.Ο. εισητηρίων κόβει) που παρουσιάζονται βαριά χαρτιά της διοργάνωσης?Έχουν κατακτήσει τίποτα?Γιατί όχι η Γαλατά ?
Επειδή δεν τη γουστάρουν ο Τζόρντι και η παρέα του?
Αν άυριο οι Γιαννακοπουλαίοι ή οι Αγγελοπουλαίοι φύγουν θα εξακολουθήσει το 10ετές συμβόλαιο σε ΟΣΦΠ - ΠΑΟ?
Μπορεί να σταθεί μία ομάδα όπως ο Παναθηναικός π.χ. και να είναι αξιόμαχος με ισοσκελισμένους προυπολογισμούς?

Οι 16 ομάδες έιναι λίγες. Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα και αυτό που θα εκλείψει είναι ομάδες όπως ο φετινός Αστέρας, η Λοκομοτιβ, πιο παλιά η Παρτιζάν, η Βαλένθια ακόμα και ομάδες από πιο υποβαθμισμένα πρωταθλήματα (Ζιέλονα Γκόρα) που δίνουν ένα ανανεωτικό αέρα και βλέπεις και άλλους παίκτες πως στέκονται στο υψηλότερο επίπεδο. Χώρια τη δυνατότητα για είσοδο σε παρθένες ή αναπτυσσόμενες μπασκετικά αγορές (Γερμανία, Πολωνία, Γαλλία, Φιλανδία). Δηλαδή οι Γερμανοί που έχουν στήσει σιγά σιγά ένα ανταγωνιστικότατο πρωτάθλημα με πολύ κόσμο, χορηγούς, γήπεδα γιατί νταβαντζιλίκι να τους λες παιξτε στο Eurocup και βλέπουμε, γιατί προτεραιότητα έχουν Τούρκοι, Ρώσοι, Ισπανοί και Έλληνες?
Πως θα προσθέσεις αξία στο προιόν σου έτσι?

Ποιός δε πιστέυει ότι του χρόνου με το σύστημα της Λίγκας από τη μέση και μετά οι αδιάφορες ομάδες (και θα είναι πολλές γιατί μόνο οι οκτώ πρώτες μπαίνουν πλεί οφ, ενώ δεν υπάρχει μάχη για υποβιβασμό...) θα παρουσιάζουν εικόνα διάλυσης (Μάλαγα!)? Η βαρεμάρα θα χτυπήσει κόκκινο και το προιόν θα υποβαθμιστεί άμεσα. Αυτά πως βοηθούν στην εμπορικότητα της διοργάνωσης?



pan24
Πηγη sport 24
http://www.sport24.gr/Basket/ElladaBasket/...hs.4017046.html
QUOTE
ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχός της ΚΑΕ ΑΕΚ Μάκης Αγγελόπουλος πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή. Σε αυτήν επικαλέστηκε το αυτοδιοίκητο της ΕΟΚ και δήλωσε αναρμόδιος για να πάρει θέση στην ενδεχόμενη τιμωρία της ΑΕΚ. Κάτι που σημαίνει ότι η ΕΟΚ θα είναι αυτή που θα πάρει τελικά την απόφαση για τον αποκλεισμό ή όχι της ΑΕΚ από τις εγχώριες διοργανώσεις.



Ο Σταύρος Κοντονής υποστηρίζει πως ο νόμος που επικαλείται η ΕΟΚ αφορά μόνο στις Εθνικές ομάδες κι όχι σε επαγγελματικά σωματεία, συμπληρώνοντας δε πως ουδέποτε μέχρι σήμερα η ΕΟΚ είχε ζητήσει κάτι παρόμοιο για θέμα που αφορούσε την οποιαδήποτε εθνική ομάδα. Με το τρόπο αυτό η ΕΟΚ θα είναι αυτή που καλείται να πάρει την απόφαση
38aris
Από την άλλη η ΦΙΜΠΑ δεν είναι αγία.
Και αυτή πρωτάθλημα 16 ομάδων παρουσίασε αρχικά (με λιγότερα κλειστά) το οποίο όπως προείπα δεν είναι σωστό φορμάτ για τέτοιες διοργανώσεις. Απλά οι ομάδες οι "μεγάλες" δεν την εμπιστεύτηκαν θυμούμενοι την σκοταδίστικη δικτατορία που επέβαλαν παλαιότερα. Τώρα με τα αθλητικά κριτήρια κάπως ίσιωσε και χρύσωσε το χάπι όμως δε βλέπω να κάνει πίσω στους αγώνες μεσούσης της περιόδου για τις εθνικές που είναι και το μεγάλο αγκάθι (και έγκλημα θα έλεγα εγώ).
Επίσης 32 ομάδες με πρόκριση των 4 πρώτων και μετά νοκ - αουτ και όχι πλει οφ μέχρι το Φαιναλ 4 μας φέρνει χρόνια πίσω πάλι σε εποχές Κόρατς. Ο πρώτος με τον τέταρτο ουσιαστικά δε θα έχουν κανένα πλεονέκτημα, γεγονός που πάλι θα οδηγήσει σε αδιάφορα έως και ύποπτα παιχνίδια.
Αλλά όμως δεν δίνει την μπαγκέτα σε δέκα συλλόγους να αποφασίζουν κατά το δοκούν για τα τεκτενόμενα στο Ευρωπαικό μπάσκετ, δινοντάς τους και a priori πλεονέκτημα απέναντι στους αντιπάλους τους στα εθνικά πρωταθλήματα.

Τέλος πάντων η λύση είναι στη μέση.
Ένα σύστημα όπως το φετινό με τις ομάδες να κουβαλούν τα αποτελέσματα στον επόμενο γύρο (μειώνεις τα αδιάφορα παιχνίδια), και η είσοδος στην διοργάνωση να γίνεται με αγωνιστικά κριτήρια, συν γήπεδικά και οικονομικά (ελάχιστο εγγυημένο μπατζετ)
tuareg
QUOTE (Nemesakos @ Apr 20 2016, 12:43 ) *
Λείπει αυτό που λείπει και σε σένα όταν βάζεις κάτι από το pressaris..Αυτό σου έγραψα χτες. Όχι για την αντικειμενικότητα του άρθρου, αλλά για την μονομερή δημοσιογραφία... wink.gif


δεν εχεις καταλαβει τπτ η δε θες να καταλαβεις
Αυτο που εβαλα απο το πρεσαρις ειναι μια ειδηση.Καλως η κακως μονο ειδηση,συναιβει.
Το αρθρο απο το balin ειναι γνωμη.
Δε μπορω να στο εξηγησω αλλιως.
BTW οχι απο το πρεσσαρης
ΕΟΚ: «Ο Κοντονής συμφωνεί απόλυτα με τη FIBA»

http://www.gazzetta.gr/basketball/article/...lyta-me-ti-fiba

«STOP» της λιθουανικής Ομοσπονδίας στη Λιέτουβος για το Eurocup!

http://www.gazzetta.gr/basketball/article/...vos-gia-eurocup


Κιριλένκο: «Θα τιμωρήσουμε όσους πάνε Eurocup»
http://www.gazzetta.gr/basketball/article/...ys-pane-eurocup

Η ισπανική Ομοσπονδία απειλεί με αποβολές την ACB! (pic)

http://www.gazzetta.gr/basketball/article/...ys-pane-eurocup


ΕΟΚ: «Θα κάνουμε όλες τις ενέργειες για να εφαρμοστεί το καταστατικό της FIBA» (pic)

http://www.gazzetta.gr/basketball/article/...ko-tis-fiba-pic

Η ΕΟΚ αποβάλει την ΑΕΚ!
http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/...ek.4019483.html
pan24
Ακομα πιστευω οτι ειναι chicken game
Ποιος θα κανει πρωτος πισω.Αλλα οσο ακομα και ομαδες που αποβληθηκαν οπως η παρτιζαν δεν κανουν πισω και αλλες τα στυλωνουν οπως η αεκ δυσκολα τα πραγματα
Για την ρωσια ισχυει οτι και ισπανια.Αλλο η ρωσικη ομοσπονδια αλλο η λιγκα vtb οπως αλλο η acb αλλο η ισπανικη ομοσπονδια
Και να θυμισω κατι.Η φιμπα δεν εχει κανενα κερδος αν καποιες ομαδες παιζουν μονο στο eurocup ή μαζι με το eurocup παιζουν και στο milko cup επειδη δεν παιζουν στο πρωταθλημα τους
Η φιμπα εχει κερδος μονο αν πανε στην διοργανωση της
Θυμιζω οτι 29/04 εχουν συγκεντρωση ολες οι ομαδες της ευρωλιγκας και του eurocup που σημαινει δυο πραγματα για απολογισμο και να συζητηθουν εξελιξεις και αν θα παρθουν μετρα κατα της φιμπα
1)Μεχρι το σαββατοκυριακο λογικα θα ξερουμε τις 20 ομαδες του eurocup(oι αλλες 4 ειναι με wild card).Αυτο το ειπε και ο μπερτομεου νομιζω σε συνεντευξη στο συνεδριο game changer που εγινε στην ελλαδα πριν καποιες μερες.Οι ομαδες για να παιξουν eurocup υπογραφουν 3ετη συμβολαια με ρητρα οποτε δυσκολα φευγουν οταν εχουν φτασει σε αυτο το σταδιο
2)Αν εχουν αποκλεισει σημαντικο αριθμο ομαδων οι 11 εστω ως εκβιασμο(προσωρινα και να ανακαλεσουν μετα απο κανα μηνα) μπορουν να ανακοινωσουν την αποσυρση απο τα εγχωρια πρωταθληματα
Αυτη την στιγμη ολοι εχουν παγιδευτει λογω της στρατηγικης που ακολουθησαν
Η φιμπα οτι και αν κανει κινδυνευει να μην εχει διοργανωση και για να συμπληρωσει ομαδες να χρειαστει να βαλει μεχρι και τον 5ο απο το πρωταθλημα κυπρου.Αν κανει και τωρα πισω μετα απο την υποχωρηση που εκανε με τις ομαδες της ευρωλιγκας θα γινει πανευρωπαικος περιγελος
Ο μπερτομεου δεν μπορει να κανει πισω γιατι χρειαζεται το eurocup για χρηματοδοτηση της ευρωλιγκας.Ειναι τοσο κυνικος και καπιταλιστης που ειμαι σιγουρος οτι αν του εφταναν τα λεφτα θα επαιρνε ολες τις ομαδες επιπεδου βαλενθια και πανω και θα εκανε μια κλειστη ευρωλιγκα 25-30 ομαδες στα προτυπα του nba και θα αφηνε τους μικρους στην φιμπα
Οι ομαδες που εχουν λαβει τελεσιγραφα δεν κανουν πισω ειτε για να μην φανει οτι υποχωρουν,ειτε λογω δεσμων με μπερτομεου,ειτε γιατι θεωρουν οτι τις συμφερει αγωνιστικα(εδω που τα λεμε ο αρης και ο παοκ δεν ειναι ακριβως οι ομαδες που θα ανταγωνιστουν την βαλενθια πχ)
Οι ομοσπονδιες εστω και αν δεν το θελουν πρεπει να κανουν οτι ζηταει η φιμπα γιατι δεν θελουν να ρισκαρουν αποκλεισμο των εθνικων
Περιμενω να δω ποιος θα σταματησει τον φαυλο κυκλο.Ομως λογω της πολωσης ετσι οπως εχουν εξελιχθει δυσκολα να κανουν καποιοι πισω
Ξαναλεω τους χορηγους στην φιμπα η την ευρωλιγκα δεν τους παει η ιγκοκεα και η τρεντο.Τους πανε ομαδες με λεφτα και κοσμο
Αυτες θελουν
tuareg
ΚΑΙ η Κροατία τάχθηκε με FIBA

http://www.sport-fm.gr/article/basket/kai-...me-FIBA/3160366

φιλε παν εκεινο που δε λαμβανεις υπ οψη στο συλλογισμο σου ειναι οτι η καθε acb,εσακε,vtb,αδριατικη κλπ για να υφισταται ως αθλητικος οργανισμος χρειαζεται την αναγνωριση της εκαστοτε ομοσπονδιας.
Υπαρχει -μετα τις επιστολες που εστειλε η φιμπα-μια μεταστροφη ολων προς τη πλευρα της.
Βγαινουν διαφοροι αθλητικοι παραγοντες (ολυμπιακες επιτροπες κλπ) και λαμβανουν θεση υπερ των θεσεων της ΦΙΜΠΑ.
Οπου υπαρχει καπνος,υπαρχει και φωτια.
Δε γινεται ολο αυτο να περασει ετσι.
Προσωπικα το βλεπω πως η σπουδη της ΦΙΜΠΑ -προς ωρας-ειναι να συρει το μπερτι σε τραπεζι διαπραγματευσεων -και αυτο φαινεται οτι θα γινει γιατι αν προχωρησουν οι ομοσπονδιες οπως παει το πραγμα θα μεινει χωρις ομαδες-ωστε η δευτερη διοργανωση να γινει υπο την αιγιδα της και να υπαρξει μια σχεση με την ευρωλιγκα.
Δλδ πχ ανοιγμα της ευρωλιγκα απο του χρονου σε περισσοτερες ομαδες-μ ενα υβριδικο σχημα συμβολαιων και καταταξης εθνικων πρωταθληματων- και συμμετοχη των 4 των τελικων της διοργανωσης της ΦΙΜΠΑ εκει.
Πιστευω πως εντος καλοκαιριου θα καταληξουμε σε κατι τετοιο.
Τωρα αν θες τη γνωμη μου για τις πρακτικες της ΦΙΜΠΑ θα πω οτι ξυπνησαν αργα και περασαν στην επιθεση ακομψα.
Αλλα δε μπορουσε να γινει κατι αλλο,η κλειστη λιγκα του μπερτι ειναι καρκινωμα και ως τετοιο πρεπει ν αντιμετωπιστει με επιθετικη θεραπεια.
pan24
Οι ομοσπονδιες ηταν αναμενομενο οτι θα ηταν με το μερος της μανας τους,της φιμπα
Παντα ηταν,απλα τωρα με την επιστολη της φιμπα αναγκαστηκαν να παρουν θεση δημοσια
Η vtb οπως και η acb,η αδριατικη ακομα και ο εσακε μπορουν να υπαρξουν και χωρις την ομοσπονδια αφου δεν διοργανωνονται απο αυτην
Σαφως οι ομοσπονδιες μπορουν να τους δυσκολεψουν πχ με τα δελτια αλλα δεν μπορουν να τους σταματησουν και ουτε θελουν
Σκεψου πχ αν η ισπανια εκανε αρση της αναγνωρισης σε ολοκληρη την acb(αφου ολοκληρη σαν λιγκα οχι μονο σαν ομαδες εχει ταχθει με την ευρωλιγκα).Τι θα ηταν?Μια ομοσπονδια χωρις ομαδες.Δηλαδη μονοι τους θα εχαναν την δυναμη τους
Εκει που ειναι ομαδες μονο γινεται,εκει που ειναι ολοκληρες λιγκες οχι
Η φιμπα εχει τις ομοσπονδιες ομως ενω ολες οι ομοσπονδιες τασσονται με το μερος της φιμπα δεν αλλαξε εστω μια ομαδα την σταση της
Μονο φημες για την τρεντο, την ρετζι εμιλια και την ιγκοκεα και μεχρι εκει
Δηλαδη αυτη την στιγμη ο μπερτομεου δεν εχει ελελιψη ομαδων και δεν νομιζω οτι θα εχει σε βαθμο που θα τον αναγκασει να μην γινει η διοργανωση
Το καλυτερο θα ηταν να υπαρξει μιας μορφης συνεργασια-ανακωχη
Το να γινει το ch.l και το eurocup μια διοργανωση ειναι δυσκολο γιατι θα εχουν μαζευτει καμια 50αρια ομαδες
Που θα τους χωρεσουν ολους αυτους?Πως αν τα βρουν να πεταξουν εκτος καποιους που οσο ηταν σε κοντρα τους εμπιστευτηκαν και τους στηριξαν?
Επισης και ο μπερτομεου και η φιμπα εχουν υπογραψει συμβολαια που εχουν ρητρες με χορηγους κτλ αρα δεν γινεται καποια απο τις δυο διοργανωσεις να μην γινει
Οι ομαδες της ευρωλιγκας δεν αυξανονται γιατι οι 11 κανουν κουμαντο και δεν θελουν
Οπως το βλεπω εγω θα μπορουσαν να γινουν και ch.l και eurocup αλλα με την υποχωρηση οτι θα παιζουν ευρωλιγκα 2 ή 3 ομαδες του ch.l
Ομως δεν ξερω αν η φιμπα θελει αυτο
Θελει να βαλει χερι στο μελι που ειναι η ευρωλιγκα και ετσι δεν το καταφερνει
Η διοργανωση της θα ειναι η τριτη στην ιεραρχια,δηλαδη ενα eurochallenge με αλλο ονομα
Οι διεργασιες δεν θα κρατησουν μεχρι μεσα καλοκαιριου.Υπαρχουν χορηγοι και τα τηλεοπτικα μεχρι μεσα ιουνιου το αργοτερο θα εχουν δοθει ωστε να προλαβουν να γινουν διαγωνισμοι κτλ για τις μεταδοσεις στις διαφορες χωρες
Εγω πιστευω οτι οι εξελιξεις αν ειναι να γινουν θα γινουν μεχρι αρχες της αλλης εβδομαδας.Αυτο προπσαθει να προλαβει η φιμπα.Ξερει οτι αν οι ομαδες υπογραψουν συμβολαια τελειωσε η ιστορια και ο μπερτομεου θα προβαλλει ως ο απολυτος νικητης
Για το καλο του μπασκετ ας τα βρουν και ας συνεργαστουν
Οταν εχεις καρκινωμα στο κεφαλι(τις μεγαλυτερες ευρωπαικες ομαδες) δεν κοβεις το κεφαλι γιατι το σωμα θα πεθανει
Σκεψου ελληνικο πρωταθλημα χωρις παναθηναικο,ολυμπιακο,αεκ
Ποσο λιγοτερα θα πληρωνε ο οπαπ και η νοβα?
Πως θα ζησουν οι υπολοιπες ομαδες που εκτος του αρη,του παοκ ισως και της κηφισιας το 80% των εοσδων τους προερχεται απο τα τηλεοπτικα και τον οπαπ?
tuareg
QUOTE (pan24 @ Apr 20 2016, 22:46 ) *
Οι ομοσπονδιες ηταν αναμενομενο οτι θα ηταν με το μερος της μανας τους,της φιμπα
Παντα ηταν,απλα τωρα με την επιστολη της φιμπα αναγκαστηκαν να παρουν θεση δημοσια
Η vtb οπως και η acb,η αδριατικη ακομα και ο εσακε μπορουν να υπαρξουν και χωρις την ομοσπονδια αφου δεν διοργανωνονται απο αυτην
Σαφως οι ομοσπονδιες μπορουν να τους δυσκολεψουν πχ με τα δελτια αλλα δεν μπορουν να τους σταματησουν και ουτε θελουν
Σκεψου πχ αν η ισπανια εκανε αρση της αναγνωρισης σε ολοκληρη την acb(αφου ολοκληρη σαν λιγκα οχι μονο σαν ομαδες εχει ταχθει με την ευρωλιγκα).Τι θα ηταν?Μια ομοσπονδια χωρις ομαδες.Δηλαδη μονοι τους θα εχαναν την δυναμη τους
Εκει που ειναι ομαδες μονο γινεται,εκει που ειναι ολοκληρες λιγκες οχι
Η φιμπα εχει τις ομοσπονδιες ομως ενω ολες οι ομοσπονδιες τασσονται με το μερος της φιμπα δεν αλλαξε εστω μια ομαδα την σταση της
Μονο φημες για την τρεντο, την ρετζι εμιλια και την ιγκοκεα και μεχρι εκει
Δηλαδη αυτη την στιγμη ο μπερτομεου δεν εχει ελελιψη ομαδων και δεν νομιζω οτι θα εχει σε βαθμο που θα τον αναγκασει να μην γινει η διοργανωση
Το καλυτερο θα ηταν να υπαρξει μιας μορφης συνεργασια-ανακωχη
Το να γινει το ch.l και το eurocup μια διοργανωση ειναι δυσκολο γιατι θα εχουν μαζευτει καμια 50αρια ομαδες
Που θα τους χωρεσουν ολους αυτους?Πως αν τα βρουν να πεταξουν εκτος καποιους που οσο ηταν σε κοντρα τους εμπιστευτηκαν και τους στηριξαν?
Επισης και ο μπερτομεου και η φιμπα εχουν υπογραψει συμβολαια που εχουν ρητρες με χορηγους κτλ αρα δεν γινεται καποια απο τις δυο διοργανωσεις να μην γινει
Οι ομαδες της ευρωλιγκας δεν αυξανονται γιατι οι 11 κανουν κουμαντο και δεν θελουν
Οπως το βλεπω εγω θα μπορουσαν να γινουν και ch.l και eurocup αλλα με την υποχωρηση οτι θα παιζουν ευρωλιγκα 2 ή 3 ομαδες του ch.l
Ομως δεν ξερω αν η φιμπα θελει αυτο
Θελει να βαλει χερι στο μελι που ειναι η ευρωλιγκα και ετσι δεν το καταφερνει
Η διοργανωση της θα ειναι η τριτη στην ιεραρχια,δηλαδη ενα eurochallenge με αλλο ονομα
Οι διεργασιες δεν θα κρατησουν μεχρι μεσα καλοκαιριου.Υπαρχουν χορηγοι και τα τηλεοπτικα μεχρι μεσα ιουνιου το αργοτερο θα εχουν δοθει ωστε να προλαβουν να γινουν διαγωνισμοι κτλ για τις μεταδοσεις στις διαφορες χωρες
Εγω πιστευω οτι οι εξελιξεις αν ειναι να γινουν θα γινουν μεχρι αρχες της αλλης εβδομαδας.Αυτο προπσαθει να προλαβει η φιμπα.Ξερει οτι αν οι ομαδες υπογραψουν συμβολαια τελειωσε η ιστορια και ο μπερτομεου θα προβαλλει ως ο απολυτος νικητης
Για το καλο του μπασκετ ας τα βρουν και ας συνεργαστουν
Οταν εχεις καρκινωμα στο κεφαλι(τις μεγαλυτερες ευρωπαικες ομαδες) δεν κοβεις το κεφαλι γιατι το σωμα θα πεθανει
Σκεψου ελληνικο πρωταθλημα χωρις παναθηναικο,ολυμπιακο,αεκ
Ποσο λιγοτερα θα πληρωνε ο οπαπ και η νοβα?
Πως θα ζησουν οι υπολοιπες ομαδες που εκτος του αρη,του παοκ ισως και της κηφισιας το 80% των εοσδων τους προερχεται απο τα τηλεοπτικα και τον οπαπ?


εισαι τελειως λαθος.
αυτο συγκεκριμενα ειναι το λαθος σου
Η vtb οπως και η acb,η αδριατικη ακομα και ο εσακε μπορουν να υπαρξουν και χωρις την ομοσπονδια αφου δεν διοργανωνονται απο αυτην
Το αθλημα οριζεται απο κανονες.
Καλως η κακως ο θεσμικος φορεας που θετει τους κανονες, αναγνωρισμενος απο ΔΟΕ,ΕΕ,κυβερνησεις και δε συμαζευεται ειναι η ΦΙΜΠΑ.
Χωρις την αθλητικη αναγνωριση εκ μερους της ΦΙΜΠΑ καμμια λιγκα ομαδων δε μπορει να υπαρξει.
Αυτο ειναι δεδομενο.Θεωρημα,δεν αμφισβητειται.
(Αναλογισου ποιος εχει την ευθυνη των διαιτητων,των δελτιων,της γραμματειας,στο κατω κατω σκεψου ποιος οριζει τους κανονισμους παιδειας)
Εως τωρα υπηρχε η συγκαταθεση της ΦΙΜΠΑ,τωρα για να τη δωσει βαζει προυποθεσεις.
Αυτο ειναι το γεγονος,αυτο ειναι που αλλαζει.
Για να λειτουργησουν οι ομαδες χρειαζονται τη ΦΙΜΠΑ εκτος πια αν ο Μπερτι αρχιζει και εκδιδει δελτια,αναγνωριζει μανατζερ,διοργανωνει πρωταθληματα υποδομων,ιδρυσει ενωσεις διαιτητων,στη τελικη διοργανωσει και κανα μουντομπασκετ η πανευρωπαικο.
Οσο για τις προβλεψεις σου,μη προτρεχεις.....πραγματικα δε μπορω να καταλαβω απο που πηγαζει η βεβαιοτητα σου.
Τες πα....
Ειδωμεν...
pan24
QUOTE (tuareg @ Apr 20 2016, 23:02 ) *
εισαι τελειως λαθος.
αυτο συγκεκριμενα ειναι το λαθος σου
Η vtb οπως και η acb,η αδριατικη ακομα και ο εσακε μπορουν να υπαρξουν και χωρις την ομοσπονδια αφου δεν διοργανωνονται απο αυτην
Το αθλημα οριζεται απο κανονες.
Καλως η κακως ο θεσμικος φορεας αναγνωρισμενος απο ΔΟΕ,ΕΕ,κυβερνησεις και δε συμαζευεται ειναι η ΦΙΜΠΑ.
Χωρις την αθλητικη αναγνωριση εκ μερους της ΦΙΜΠΑ καμμια λιγκα ομαδων δε μπορει να υπαρξει.
Αυτο ειναι δεδομενο.Θεωρημα,δεν αμφισβητειται.
Εως τωρα υπηρχε η συγκαταθεση της ΦΙΜΠΑ,τωρα για να τη δωσει βαζει προυποθεσεις.
Αυτο ειναι το γεγονος,αυτο ειναι που αλλαζει.
Για να λειτουργησουν οι ομαδες χρειαζονται τη ΦΙΜΠΑ εκτος πια αν ο Μπερτι αρχιζει και εκδιδει δελτια,αναγνωριζει μανατζερ,διοργανωνει πρωταθληματα υποδομων,ιδρυσει ενωσεις διαιτητων,στη τελικη διοργανωσει και κανα μουντομπασκετ η πανευρωπαικο.
Οσο για τις προβλεψεις σου,μη προτρεχεις.....πραγματικα δε μπορω να καταλαβω απο που πηγαζει η βεβαιοτητα σου.
Τες πα....
Ειδωμεν...

Οπως υπαρχει η ευρωλιγκα μπορει να υπαρξει και αυτο
Ο μπερτομεου δεν θα εκδιδει ο ιδιος δελτια αν αποκλειστει πχ η αεκ και 2-3 μικροι
Αν ομως μεινει εκτος ολοκληρη ισπανια,ρωσια,αδριατικη λιγκα αλλο που δεν θα ηθελε
Νεα μπιζνα και ολοκληρωτικος ελεγχος...
Ομως αυτα ειναι σεναρια επιστημονικης φαντασιας και το ιδιο πιθανα με το να καταργησει τα κλειστα συμβολαια στην ευρωλιγκα
Εκτος βεβαια αν πιστευεις οτι ειναι πιθανο/εφικτο η ισπανικη ομοσπονδια να κανει δικη της διοργανωση με τις ομαδες της Β εθνικης ισπανιας και να το ονομασει ισπανικο πρωταθλημα μπασκετ χανοντας οποιοδηποτε ποσοστο ελεγχου εχει στους μεγαλους που λεω για 1000στη φορα οτι αυτοι πανε το χρημα
Η βεβαιοτητα πηγαζει απο το γεγονος οτι ηξεραν απο τον δεκεμβρη οτι θα υπαρξει κοντρα και ομως οι περισσοτεροι πηγαν με μπερτομεου,ακομα και αυτοι που τους πεταξε εξω απο την ευρωλιγκα οπως η μαλαγα και η κουμπαν
Πηγαζει απο το γεγονος οτι τις τελευταιες μερες ενω γινεται ο χαμος ουτε μια(1!!) ομαδα δεν αλλαξε γνωμη να παει απο eurocup ch.league
Ακομα και ομαδες που αποκλειστηκαν οπως η παρτιζαν και η λιετουβους δεν αλλαξαν γνωμη
Πηγαζει απο το γεγονος οτι οι ομαδες πριν φτιαχτει η ευρωλιγκα ηταν σε διοργανωση της φιμπα και μολις φανηκε η πρωτη εναλλακτικη (ευρωλιγκα) εφυγαν τρεχοντας
Πηγαζει απο το γεγονος οτι κατα γενικη ομολογια το προιον του μπερτομεου ειναι κατα πολυ ελκυστικοτερο απο το προιον του μπαουμαν
Εσενα απο που πηγαζει η βεβαιοτητα σου οτι σε λιγες μερες θα αλλαξουν τοσα πολλα που θα αναγκασουν τον μπερτομεου να διαπραγματευτει οχι επι ισοις οροις ή ως νικητης αλλα θα τον αναγκασουν να συρθει στο τραπεζι των διαπραγματευσεων ως ηττημενος,με την ουρα στα σκελια να παραδωσει την μια διοργανωση του στην φιμπα?
Υ.Γ.Στα τηλεοπτικα συμβολαια και στα συμβολαια των μεγαλων χορηγων οπως ο οπαπ υπαρχει ορος για προκαθορισμενη μειωση αν υπαρξει αποχωρηση σημαντικων ομαδωνΣε ολα τα αθληματα.Δεν ξερω αν το γνωριζεις αλλα η νοβα απο την στιγμη που ο αρης υποβιβαστηκε στο ποδοσφαιρο αυτοματα πληρωνει λιγοτερα στην σουπερ λιγκ και πληρωνε ακομα λιγοτερα μεχρι να ξαναανεβει κατηγορια η αεκ
Υ.Γ.2)Η μονη ομοσπονδια που αν και παλαιοτερα ειχε ταχθει υπερ της φιμπα τωρα δεν εβγαλε ανακοινωση για τιμωρια των ομαδων του eurocup ειναι η ομοσπονδια απο την οποια προερχεται ο προεδρος της fiba europe τουργκουτ ντεμιρελ,η τουρκικη η οποια εχει και αρκετες ομαδες σε ευρωλιγκα/eurocup

EDIT:Εν τω μεταξυ η σερβικη ομοσπονδια αν και απεβαλλε την παρτιζαν σηκωνει μετωπο μεσα στην φιμπα
Απο sportando
http://www.sportando.com/en/europe/serbia/...iba-europe.html
QUOTE
As reported by Yugobasket, Dragan Djilas, president of Serbian basketball federation, asked for several changes inside FIBA Europe. Djilas said that in the last 10 years FIBA Europe hasn't made any progress in organization and tv rights.

"For 10 years FIBA Europe has shown no results. For 10 years we are waiting for progress to be made in organization, TV rights. "Nothing has changed. They tell us not to complain if we don't want the situation to get worse for us. We need to raise our voice"
tuareg
QUOTE (pan24 @ Apr 20 2016, 23:20 ) *
Οπως υπαρχει η ευρωλιγκα μπορει να υπαρξει και αυτο
Ο μπερτομεου δεν θα εκδιδει ο ιδιος δελτια αν αποκλειστει πχ η αεκ και 2-3 μικροι
Αν ομως μεινει εκτος ολοκληρη ισπανια,ρωσια,αδριατικη λιγκα αλλο που δεν θα ηθελε
Νεα μπιζνα και ολοκληρωτικος ελεγχος...
Ομως αυτα ειναι σεναρια επιστημονικης φαντασιας και το ιδιο πιθανα με το να καταργησει τα κλειστα συμβολαια στην ευρωλιγκα
Εκτος βεβαια αν πιστευεις οτι ειναι πιθανο/εφικτο η ισπανικη ομοσπονδια να κανει δικη της διοργανωση με τις ομαδες της Β εθνικης ισπανιας και να το ονομασει ισπανικο πρωταθλημα μπασκετ χανονατς οποιοδηποτε ποσοστο ελεγχου εχει στους μεγαλους που λεω για 1000στη φορα οτι αυτοι πανε το χρημα
Η βεβαιοτητα πηγαζει απο το γεγονος οτι ηξεραν απο τον δεκεμβρη οτι θα υπαρξει κοντρα και ομως οι περισσοτεροι πηγαν με μπερτομεου,ακομα και αυτοι που τους πεταξε εξω απο την ευρωλιγκα οπως η μαλαγα και η κουμπαν
Πηγαζει απο το γεγονος οτι τις τελευταιες μερες ενω γινεται ο χαμος ουτε μια(1!!) ομαδα δεν αλλαξε γνωμη να παει απο eurocup ch.league
Ακομα και ομαδες που αποκλειστηκαν οπως η παρτιζαν δεν αλλαξαν γνωμη
Πηγαζει απο το γεγονος οτι οι ομαδες πριν φτιαχτει η ευρωλιγκα ηταν σε διοργανωση της φιμπα και μολις φανηκε η πρωτη εναλλακτικη (ευρωλιγκα) εφυγαν τρεχοντας
Πηγαζει απο το γεγονος οτι κατα γενικη ομολογια το προιον του μπερτομεου ειναι κατα πολυ ελκυστικοτερο απο το προιον του μπαουμαν
Εσενα απο που πηγαζει η βεβαιοτητα σου οτι σε λιγες μερες θα αλλαξουν τοσα πολλα που θα αναγκασουν τον μπερτομεου να διαπραγματευτει οχι επι ισοις οροις ή ως νικητης αλλα θα τον αναγκασουν να συρθει στο τραπεζι των διαπραγματευσεων ως ηττημενος,με την ουρα στα σκελια να παραδωσει την μια διοργανωση του στην φιμπα?


Κατ αρχας δεν εξεφρασα βεβαιοτητα.Που το ειδες αυτο?
Χειριζομαι πολυ καλα την ελληνικη γλωσσα και ξερω πολυ καλα τι γραφω.
Οταν γραφω πιστευω σημαινει οτι εχω την εντυπωση,αν ειχα βεβαιοτητα θα εγραφα ειμαι βεβαιος.
Απο εκει και περα απλα να σου υπενθυμισω οτι πριν λιγες μερες ελεγες οτι δε θα γινει τπτ και η ΦΙΜΠΑ απλα γαυγιζει κλπ και τωρα το κλιμα εχει μεταστραφει υπερ της με τις ομοσπονδιες τη μια μετα την αλλη να δηλωνουν τη στηριξη τους και ανακοινωνουν οτι θ αποβαλλουν ομαδες.
Οποτε μη προτρεχεις,περιμενε να δουμε.....

QUOTE (pan24 @ Apr 20 2016, 23:20 ) *
Οπως υπαρχει η ευρωλιγκα μπορει να υπαρξει και αυτο
Ο μπερτομεου δεν θα εκδιδει ο ιδιος δελτια αν αποκλειστει πχ η αεκ και 2-3 μικροι
Αν ομως μεινει εκτος ολοκληρη ισπανια,ρωσια,αδριατικη λιγκα αλλο που δεν θα ηθελε
Νεα μπιζνα και ολοκληρωτικος ελεγχος...
Ομως αυτα ειναι σεναρια επιστημονικης φαντασιας και το ιδιο πιθανα με το να καταργησει τα κλειστα συμβολαια στην ευρωλιγκα
Εκτος βεβαια αν πιστευεις οτι ειναι πιθανο/εφικτο η ισπανικη ομοσπονδια να κανει δικη της διοργανωση με τις ομαδες της Β εθνικης ισπανιας και να το ονομασει ισπανικο πρωταθλημα μπασκετ χανονατς οποιοδηποτε ποσοστο ελεγχου εχει στους μεγαλους που λεω για 1000στη φορα οτι αυτοι πανε το χρημα


Δεν εχεις καταλαβει.Με τις ηδη υπαρχουσες ομαδες θα κανει η ισπανικη ομοσπονδια πρωταθλημα.
Εκτος αν εχεις την εντυπωση οτι ο Μπερτι θα διοργανωσει κι εθνικα πρωταθληματα η στις ομαδες φτανει μονο να παιζουν στις διοργανωσεις του Μπερτι.

QUOTE (pan24 @ Apr 20 2016, 23:20 ) *
Η βεβαιοτητα πηγαζει απο το γεγονος οτι ηξεραν απο τον δεκεμβρη οτι θα υπαρξει κοντρα και ομως οι περισσοτεροι πηγαν με μπερτομεου,ακομα και αυτοι που τους πεταξε εξω απο την ευρωλιγκα οπως η μαλαγα και η κουμπαν
Πηγαζει απο το γεγονος οτι τις τελευταιες μερες ενω γινεται ο χαμος ουτε μια(1!!) ομαδα δεν αλλαξε γνωμη να παει απο eurocup ch.league
Ακομα και ομαδες που αποκλειστηκαν οπως η παρτιζαν δεν αλλαξαν γνωμη
Πηγαζει απο το γεγονος οτι οι ομαδες πριν φτιαχτει η ευρωλιγκα ηταν σε διοργανωση της φιμπα και μολις φανηκε η πρωτη εναλλακτικη (ευρωλιγκα) εφυγαν τρεχοντας
Πηγαζει απο το γεγονος οτι κατα γενικη ομολογια το προιον του μπερτομεου ειναι κατα πολυ ελκυστικοτερο απο το προιον του μπαουμαν


α) Πηγαν γιατι η ΦΙΜΠΑ κοιμοταν και δεν ειχε δειξει τοσα χρονια οτι θ αντιδρασει
β) Με τη συγκαταθεση της ΦΙΜΠΑ εφυγαν (ξεχνας να τα αναφερεις)
γ) Πως το ξερεις αφου ακομα δε το χεις δει το προιον του Μπαουμαν στη πραξη.
(Μην αρχισεις για το ποιες ομαδες μετεχουν,κατσε να δουμε πρωτα...)

εντιτ
Μαλλον δε καταλαβες τι λεει ο Τζιλας.
Κανενα μετωπο δε σηκωνει στη ΦΙΜΠΑ,μαλλον εξηγει τους λογους της επιθετικης της πολιτικης.
Λεει οτι εδω και 10 χρονια δε καναμε τιποτα για την οργανωση του αθληματος και τα τηλεοπτικα (και δικιο εχει) και κατι πρεπει να κανουμε ν αλλαξει.
(Δλδ αυτο που ηδη κανουν εδω και λιγες μερες)
pan24
Η ισπανικη ομοσπονδια αν θελει να κανει δικο της πρωταθλημα θα πρεπει να απoκηρυξει ολη την acb
Εκει ειναι η διαφορα με εμας.Δεν ειναι 3-4-5 ομαδες.Στην συνελευση της διοργανωτριςς ψηφισαν υπερ της ευρωλιγκας
Σαν να κανει δηλαδη συνελευση αυριο ο εσακε και παρα τα οσα λεει η εοκ να πει οτι στηριζει την ευρωλιγκα
Εκει δεν το λενε μεμονωμενες ομαδες.Κινουνται συνολικα
Ακομα και να αρει την υποστηριξη η ομοσπονδια η acb θα συνεχισει να υπαρχει
Οπως απο περσι οι περισσοτερες ομοσπονδιες εχουν αρει την υποστηριξη στην αδριατικη λιγκα και οσες δεν το ειχαν κανει το κανουν τωρα οπως συνεχιζει κανονικα να υπαρχει

Ακομα υποστηριζω οτι η φιμπα γαβγιζει,παιζει το τελευταιο της χαρτι αν προτιμας
Εκτος αν πιστευεις οτι σε περιπτωση που δεν καταφερει αυτο που θελει,δηλαδη να παρει τις πιο πολλες ομαδες του eurocup μαζι της τα εθνικα πρωταθληματα θα αρχισουν τον οκτωβρη χωρις καμια 20αρια ομαδες
Μεχρι στιγμης οι αποκλεισμοι ειναι χωρις επιπτωσεις.Μεχρι να φτασουμε κοντα στην εναρξη των πρωταθληματων δηλαδη ιουλιο-αυγουστο η αποβολη οποιασηποτε ομαδας μπορει να αρθει χωρις να υπαρξει κοστος
Το θεωρεις απιθανο δηλαδη αν η φιμπα δεν καταφερει κατι οι ομοσπονδιες να κανουν πισω?
Σου ξαναλεω η φιμοα δεν εχει κερδος αν οι ομαδες δεν παιξουν στο πρωταθλημα τους.Εχει κερδος αν παιξουν στην διοργανωση της
Φυσικα αν κερδισει η φιμπα δεν ειναι απιθανο να αποκλεισει 2-3 για παραδειγματισμο

Οι ομαδες εφυγαν σε μια εποχη που δεν διανοουταν κανεις οτι μπορει να υπαρξει διοργανωση που δεν ελεγχεται απο την ομοσπονδια επειδη ηθελαν οερισσοτερη ελευθερια.Τωρα που την εχουν γιατι να την παραχωρησουν?
Η φιμπα δεν μπορουσε να τους κρατησει με το ζορι
Οσες απο τις ομαδες του eurocup και αν παιξουν κορυφαιο για οσο δεν εχει τις 11 καλυτερες ευρωπαικες ομαδες δεν θα ειναι
Αυτη την στιγμη σε ποιοτητα ειναι τριτο.Αν καταφερει να παρει σημαντικο αριθμο ομαδων eurocup θα ειναι δευτερο αλλα δεν παει παραπανω τουλαχιστον συντομα
tuareg
δε μπορω ν ακολουθησω τη συλλογιστικη σου πραγματικα.
Βαρεθηκα να εξηγω τα ιδια και τα ιδια.
Υπομονη και θα δειξει...
pan24
QUOTE (tuareg @ Apr 21 2016, 00:00 ) *
δε μπορω ν ακολουθησω τη συλλογιστικη σου πραγματικα.
Βαρεθηκα να εξηγω τα ιδια και τα ιδια.
Υπομονη και θα δειξει...

Συμφωνω
Το εχουμε τερματισει στην αναλυση tongue.gif
Απο εδω και περα ειναι προσωπικες αποψεις τις οποιες εχουν χιλιοπει
Ας περιμενουμε επισημες ανακοινωσεις και κυριως επισημες ανακοινωσεις απο τον εναν η τον αλλον για τις ομαδες που θα εχουν
yorgos
http://www.contra.gr/Basketball/Europe/omp...es.4018505.html

Δεν είναι κακή ιδέα... να χουμε ένα ευρωμπάσκετ σοβαρό κι ένα των φιμπαίων...
polykos
Στους συλλογισμούς σας βάλτε το εξής, τουλάχιστον για την ελλάδα. Ο ΕΣΑΚΕ δεν θα δεί το χρώμα του χρήματος των Τσέχων (οπαπ). Ηδη απο πέρυσι στις συζητήσεις τους, έχουν τραβήξει χειρόφρενο και την φετινή χρονιά ο,τι έδωσαν το έδωσαν με πολύ βαρια καρδιά.
Η λύση είναι μια και μονδική, και με προβληματίζει η έννοια να τα βρούν οι δύο πόλοι.
Λιγκα με μια ή δυο κατηγορίες απο τους επιχειρηματίες. Εθνικά πρωταθλήματα και ευρωπαικες διοργανώσεις υπο την φιμπα.
καμμιά ομάδα σε 2 ταμπλώ, αυτό σημαίνει άμεση αποχώρηση ομάδων απο τη φιμπα, ακόμα και των "συμβολαίων".
Υπαναχωρήσεις και καθωσπρεπισμοί μόνο προβλήματα θα δημιουργήσουν
massey
QUOTE(yorgos @ Apr 21 2016, 07:42 ) *
http://www.contra.gr/Basketball/Europe/omp...es.4018505.html

Δεν είναι κακή ιδέα... να χουμε ένα ευρωμπάσκετ σοβαρό κι ένα των φιμπαίων...

Χαχαχα αυτο το χα γραψει ποσες σελιδες πισω για πλακα οταν ακουστηκαν οι αποκλεισμοι

Ζορντι ξυπνα και χωσου επισης για κλειστους Ολυμπιακους Αγωνες cool.gif

Ειδικα στο στιβο και σε κατι αλλα αθληματα που θελει ορια/χρονους κτλ μπορεις να δωσεις 15ετη συμβολαια σε αθλητες biggrin.gif

Λεφτακια στη τσεπη σου ειναι και αυτα ρε ζορντι
GK_23
QUOTE(tuareg @ Apr 20 2016, 22:02 ) *
εισαι τελειως λαθος.
αυτο συγκεκριμενα ειναι το λαθος σου
Η vtb οπως και η acb,η αδριατικη ακομα και ο εσακε μπορουν να υπαρξουν και χωρις την ομοσπονδια αφου δεν διοργανωνονται απο αυτην
Το αθλημα οριζεται απο κανονες.
Καλως η κακως ο θεσμικος φορεας που θετει τους κανονες, αναγνωρισμενος απο ΔΟΕ, ΕΕ, κυβερνησεις και δε συμμαζευεται ειναι η ΦΙΜΠΑ.
Χωρις την αθλητικη αναγνωριση εκ μερους της ΦΙΜΠΑ καμμια λιγκα ομαδων δε μπορει να υπαρξει.
Αυτο ειναι δεδομενο. Θεωρημα,δεν αμφισβητειται.

Δηλαδή το NBA χρειάζεται αναγνώριση από τη FIBA για να υπάρξει; Δεν νομίζω...

Ο ΕΣΑΚΕ είναι σύνδεσμος αθλητικών εταιρειών και όχι αθλητικών σωματείων. Η ευθύνη για τη διοργάνωση της Α1 ανήκει στην αποκλειστική του αρμοδιότητα. Η λειτουργία του ΕΣΑΚΕ ορίζεται από πολύ συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο, το οποίο έχει ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο. Στο πλαίσιο αυτό, εγώ τουλάχιστον, δεν γνωρίζω να υπάρχει κάποια νομική δικλείδα που να δικαιολογεί την αποβολή της ΑΕΚ από το πρωτάθλημα. Αυτό μάλλον το γνωρίζει η ΑΕΚ αλλά και η ΕΟΚ, η οποία στην πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε δεν κάνει πουθενά λόγο για αποβολή της ΑΕΚ από το πρωτάθλημα αλλά μιλάει αόριστα περί κυρώσεων που προβλέπονται από "το νόμο, τους κανονισμούς και από το ισχύον καταστατικό της FIBA". Ποιες είναι λοιπόν αυτές οι κυρώσεις;

Αλλά και αν δεχτούμε ότι υπάρχει κάποιος νόμιμος τρόπος για να αποβληθεί η ΑΕΚ από το Πρωτάθλημα, μόνο και μόνο επειδή δεν θέλει να αγωνιστεί σε διοργάνωση της FIBA, τότε το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με τους ΟΣΦΠ και ΠΑΟ.

Προσωπικά αμφιβάλλω πάρα πολύ αν η FIBA και κατ'επέκταση οι εθνικές ομοσπονδίες διαθέτουν νομική κατοχύρωση για να τιμωρήσουν clubs τα οποία επιθυμούν να αγωνιστούν στην Euroleague και στο Eurocup.
pan24
Ο μπερτομεου στην τελευταια συνεντευξη ειπε οτι οι κινησεις της φιμπα θα αντιμετωπιστουν νομικα
Πως το βλεπω εγω?
Οταν γινει επισημη αποβολη καποιας ομαδας(δηλαδη φτασει σε ομαδα χαρτι που να λεει αποβληθηκατε κτλ που τωρα ακομα και σε οσες αποβληθηκαν δεν εχει γινει κατι τετοιο,μονο ανακοινωση εχει βγει) θα κανουν ασφαλιστικα μετρα και προσφυγες για να ακυρωσουν την αποφαση
Ασφαλιστικα μετρα για να κερδισεις,δηλαδη να ανασταλει η αποφαση μεχρι την εκδικαση της κυριας προσφυγης αρκει να δειξεις οτι θα υποστεις ανεπανορθωτη βλαβη αν γινει αυτο που αποφασιστηκε(προφανες στην συγκεκριμενη περιπτωση) και οτι εχεις πιθανοτητες να κερδισεις την κυρια προσφυγη
Η εκδικαση της κυριας προσφυγης στα υπολοιπα κρατη γινεται καπου στο 3μηνο,στην ελλαδα κοντα στον χρονο
GK_23
Υπάρχει επίσης και ένα άλλο θέμα που αυτή τη στιγμή δεν συζητείται από κανέναν: Τι θα γίνει με τους διαιτητές που θα σφυρίξουν αγώνες του Eurocup; Η διαιτησία στην Ελλάδα υπάγεται στην πλήρη αρμοδιότητα της ΕΟΚ. Θα τιμωρήσει η ΕΟΚ τους διαιτητές όπως είχε κάνει με αυτούς που υπέγραψαν συμβόλαιο με την ULEB το 2000 (Πιτσίλκας, Κουκουλεκίδης, Τσανίδης κλπ);
pan24
Προς επιβεβαιωση οσων ελεγα για ανεξαρτησια λιγκας-ομοσπονδιας.Ανταρσια και στην λιθουανια
http://www.gazzetta.gr/basketball/article/...o-tin-ligka-mas
QUOTE
Κόντρα στην απόφαση της FIBA να αποβάλει την Λιέτουβος Ρίτας από το λιθουανικό πρωτάθλημα φαίνεται πως πάει η διοργανώτρια αρχή σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της.

«Η απόφαση δεν έχει να κάνει μόνο με τη Λιθουανία, αλλά με όλη την Ευρώπη. Συμφωνήσαμε με τον Σαμπόνις να τους βοηθήσουμε να τελειώνουν με τα προβλήματά τους, αλλά είναι πιθανό να δημιουργήσουμε έναν ξεχωριστό οργανισμό, όπου η FIBA δεν θα έχει καμιά δύναμη», είπε αρχικά ο Ρεμιτζίγιους Μιλάσιους.

«Η διαδικασία είναι ακόμη μεγάλη. Θα δούμε την τελική έκβαση αυτού του πολέμου. Υπάρχει ακόμη χρόνος. Είμαι σε επαφή και με την Ζαλγκίρις και με την Ρίτας συνεχώς. Οι δυο ομάδες δε θα αποχωρήσουν ποτέ από την LKL. Είναι ομάδες που αξίζουν να πάνε στο παιχνίδι», πρόσθεσε.

Τέλος, άσκησε έντονη κριτική στην FIBA για το Champions League:

«Υποσχέθηκαν πολλά λεφτά, τα οποία δεν έχουν καν στην κατοχή τους. Όλες οι ομάδες θέλουν να παίζουν εκεί όπου υπάρχουν χρήματα και σίγουρα η FIBA δεν τα έχει. Δεν έχουν καν κάποιον χορηγό, ενώ η Euroleague έχει χορηγούς που φέρνουν χρήματα»
Ben30
Δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι οι 11 ομάδες θα παραμείνουν στον Τζόρντι από το 2017 και μετά.Το αντίθετο,μάλιστα.
Η FIBA δεν αναγνωρίζει τις δεκαετείς συμφωνίες.Θα το πάει μέχρι τέλους,και ο Τζόρντι και οι φίλοι του θα χάσουν αρκετές ομάδες ήδη από το 2017.
Δηλαδή τι πιστεύετε;Ότι πχ ο Παναθηναϊκός (που κακώς,έτσι κι αλλιώς,έμεινε στον Τζόρντι),θα κάτσει να αποκλειστεί από το πρωτάθλημα της χώρας του για να μένει στο άρμα της Euroleague;Πραγματικά πιστεύετε ότι το ''Δυνατά και Ελληνικά'' δίδυμο ΔΓ-Μπαλτάκου, θα πει ''α,ok μωρέ,δεν θα παίζω στο ελληνικό πρωτάθλημα, θα κάτσω να αποκλειστώ,και μάλιστα αυτό θα το κάνω για χάρη του Μπερτομέου που με πηγαίνει με...Λαμόνικα εδώ και χρόνια''; Θα ''αναγκαστεί'' εκ των πραγμάτων να ''συμμορφωθεί'' ο Παναθηναϊκός.Ανωτέρα βία,που λένε.Και το ίδιο θα συμβεί και με άλλες ομάδες.
Γενικότερα,από την στιγμή που η FIBA αποφάσισε να ''αναστηθεί'',είναι θέμα χρόνου το πανηγυράκι του Μπερτομέου να τελειώσει. Ίσως για μια μεταβατική χρονιά να έχουμε 2 διοργανώσεις,όπως το 2000-2001,όμως ο χρόνος κυλάει υπέρ της FIBA.
Συν του ότι η επόμενη σεζόν πιθανότατα θα...απογοητεύσει όσους περιμένουν ότι ο Τζόρντι θα βγάλει λαγούς από το καπέλο και θα μοιράσει λεφτά,σε μια εποχή ισχνών αγελάδων,όταν αυτό δεν το έκανε ούτε καν στους ''καλούς καιρούς''.
Πολύ σύντομα (σε 1 ή 2 χρόνια),θα είναι ο Τζόρντι αυτός που θα τρέχει να κρατήσει τις ομάδες ''του'',απειλώντας τις με τις παράλογες ρήτρες από τα παράλογα 10ετή συμβόλαια.Ας βρει σε καμιά 10αριά χρόνια το δίκιο του από τα δικαστήρια της κάθε χώρας.Αν το βρει, δηλαδή.Διότι,δεν είναι απίθανο να είναι και ο ίδιος απολογούμενος στις ομάδες για τις μεγάλες υποσχέσεις που δίνει τώρα...
Η κλειστή λίγκα κάνει μεγάλο κακό στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και θα τελειώσει σύντομα.
pan24
Παντως οι μεγαλο φετος υπεγραψαν τις συμφωνιες ενω ηδη ειχε ξεσπασει η κοντρα και ειχαν ακουστει απειλες για αποβολες
Υπεγραψαν 10ετη συμφωνια με ρητρα ανω των 10 εκατομμυριων.Ειτε πονταρουν οτι οι εγχωριοι δεν θα τολμησουν να τους αποβαλλουν ειτε δεν τους νοιαζει να παιζουν μονο ευρωλιγκα
Ο ΔΓ-μπαλτακος γιατι να εχει τοση επιμονη για το ελληνικο πρωταθλημα?Για τα τεραστια εσοδα που βγαζουν οταν εκτος απο τα παιχνιδια με τον ολυμπιακο το οακα με το ζορι να εχει 500 ατομα?
Ουτε η κοντρα με τον ολυμπιακο ειναι λογος αφου αν αποβληθει ο παναθηναικος θα αποβληθει και ο ολυμπιακος
Δεν ξερω εσυ αλλα εγω ανταλλαζα ευχαριστως 5 πρωταθληματα για 1 ευρωκουπα
Η αληθεια βεβαια ειναι οτι η χρονια αυτη ειναι δοκιμαστικη για τους μεγαλους
Αν η φιμπα καταφερει την απολυτη νικη να μην γινει το eurocup(κατι που θα οδηγησει τον μπερτι να εχει οικονομικο προβλημα καθως χωρις eurocup δυσκολα βγαινει γιατι θα θελει να βρει και δευτερο μεγαλο χορηγο) οι μεγαλοι ισως ψαχτουν να φυγουν
Ομως δεδομενα αν ειχαν αμφιβολιες δεν θα υπεγραφαν 10ετη με τοσο υψηλες ρητρες
Θα ζηταγαν χαμηλοτερης διαρκειας συμφωνια με μικροτερη ρητρα,ο μπερτομεου ηταν αναγκασμενος να τους το δωσει οτι ηθελαν αφου αλλιως δεν θα ειχε ομαδες
tuareg
QUOTE (GK_23 @ Apr 21 2016, 16:18 ) *
Δηλαδή το NBA χρειάζεται αναγνώριση από τη FIBA για να υπάρξει; Δεν νομίζω...

Ο ΕΣΑΚΕ είναι σύνδεσμος αθλητικών εταιρειών και όχι αθλητικών σωματείων. Η ευθύνη για τη διοργάνωση της Α1 ανήκει στην αποκλειστική του αρμοδιότητα. Η λειτουργία του ΕΣΑΚΕ ορίζεται από πολύ συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο, το οποίο έχει ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο. Στο πλαίσιο αυτό, εγώ τουλάχιστον, δεν γνωρίζω να υπάρχει κάποια νομική δικλείδα που να δικαιολογεί την αποβολή της ΑΕΚ από το πρωτάθλημα. Αυτό μάλλον το γνωρίζει η ΑΕΚ αλλά και η ΕΟΚ, η οποία στην πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε δεν κάνει πουθενά λόγο για αποβολή της ΑΕΚ από το πρωτάθλημα αλλά μιλάει αόριστα περί κυρώσεων που προβλέπονται από "το νόμο, τους κανονισμούς και από το ισχύον καταστατικό της FIBA". Ποιες είναι λοιπόν αυτές οι κυρώσεις;

Αλλά και αν δεχτούμε ότι υπάρχει κάποιος νόμιμος τρόπος για να αποβληθεί η ΑΕΚ από το Πρωτάθλημα, μόνο και μόνο επειδή δεν θέλει να αγωνιστεί σε διοργάνωση της FIBA, τότε το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με τους ΟΣΦΠ και ΠΑΟ.

Προσωπικά αμφιβάλλω πάρα πολύ αν η FIBA και κατ'επέκταση οι εθνικές ομοσπονδίες διαθέτουν νομική κατοχύρωση για να τιμωρήσουν clubs τα οποία επιθυμούν να αγωνιστούν στην Euroleague και στο Eurocup.


Μη κανεις το χαζο.
Το Nba δε θελει αναγνωριση απο τη φιμπα γιουροπ αλλα απο τη φιμπα γουορλντ για να μετεχει στις διοργανωσεις της.
Σε καθε περιπτωση με τη usa basketball μια χαρα συνεργασια εχει οταν προκειται για φιμπα διοργανωσεις.
Σε ολα τα υπολοιπα που λες ξεχνας κατι.
Οτι για να κανει οτι κανει ο εσακε χρειαζεται την αναγνωριση απο την ομοσπονδια αφου το καταστατικο του χρειαζεται την εγκριση της.
Για του λογου το αληθες
https://www.e-nomothesia.gr/kat-athlitismos/n-1958-1991.html
Στη τελικη το παιχνιδι οριζεται απο κανονες και καλως η κακως τους κανονες τους θεσπιζει η ομοσπονδια.Ακομα δλδ κι ο Μπερτι με τους κανονες της ΦΙΜΠΑ παιζει,δεν εχει φτιαξει δικους του.
Για το θεμα του ΠΑΟ -ΟΣΦΠ εχει γραφει πολλακις τις τελ μερες.
Η ΦΙΜΠΑ εχει αναγνωρισει τη 3ετια συμφωνια των κλαμπ με την ευρωλιγκα που ληγει του χρονου.


QUOTE (pan24 @ Apr 21 2016, 16:27 ) *
Ο μπερτομεου στην τελευταια συνεντευξη ειπε οτι οι κινησεις της φιμπα θα αντιμετωπιστουν νομικα
Πως το βλεπω εγω?
Οταν γινει επισημη αποβολη καποιας ομαδας(δηλαδη φτασει σε ομαδα χαρτι που να λεει αποβληθηκατε κτλ που τωρα ακομα και σε οσες αποβληθηκαν δεν εχει γινει κατι τετοιο,μονο ανακοινωση εχει βγει) θα κανουν ασφαλιστικα μετρα και προσφυγες για να ακυρωσουν την αποφαση
Ασφαλιστικα μετρα για να κερδισεις,δηλαδη να ανασταλει η αποφαση μεχρι την εκδικαση της κυριας προσφυγης αρκει να δειξεις οτι θα υποστεις ανεπανορθωτη βλαβη αν γινει αυτο που αποφασιστηκε(προφανες στην συγκεκριμενη περιπτωση) και οτι εχεις πιθανοτητες να κερδισεις την κυρια προσφυγη
Η εκδικαση της κυριας προσφυγης στα υπολοιπα κρατη γινεται καπου στο 3μηνο,στην ελλαδα κοντα στον χρονο


Οποιοδηποτε δικαστηριο στην ΕΕ θα δικασει και θα βασιστει βαση καταστατικων των ομοσπονδιων.
Εκει οι ομαδες δεν εχουν καμμια τυχη αν εχουν παει κοντρα στο καταστατικο που εχουν αποδεχθει.
AirNick7
Εχει πλακα παντως που ο αντιλογος υπερ της Φιμπα ειναι σχεδον αποκλειστικα απο φιλους του Αρη. Το λες και τυχαιο... η και οχι wink.gif
Ben30
Οι 11 υπέγραψαν τα μεγάλα συμβόλαια με τις μεγάλες ρήτρες βασισμένοι στις μεγάλες υποσχέσεις του Τζόρντι.
Αν ο Τζόρντι δεν φανεί συνεπής στις μεγάλες (και ανεδαφικές) υποσχέσεις του, τότε ο ίδιος είναι που θα έχει αθετήσει τις μεγάλες συμφωνίες.Οι ομάδες δεν θα έχουν κανέναν λόγο να τον ακολουθούν.Πολύ τον ανέχτηκαν έτσι κι αλλιώς τον Τζόρντι,τόσα χρόνια,να τους μοιράζει ψίχουλα και να διεξάγει όπως διεξάγει τις διοργανώσεις...
Επιτέλους,η FIBA παίρνει την κατάσταση στα χέρια της και το ευρωπαϊκό μπάσκετ θα επανέλθει στην κανονικότητα.
Η FIBA μέχρι πρότινος αναγνώριζε την Ευρωλίγκα.Ουσιαστικά αναγνώριζε τα αποτελέσματα μιας πειρατείας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Τώρα,επιτέλους,έχει άρει την αναγνώριση αυτή και αποφάσισε να δώσει τέλος στην πειρατεία.
Όπως η UEFA διοργανώνει με τεράστια επιτυχία το CHL και το Εuropa,έτσι και η FIBA θα διοργανώσει (με απείρως μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από το μαγαζάκι της Euroleague),τις ευρωπαϊκές συλλογικές διοργανώσεις.
Η κλειστή λίγκα και τα κλειστά συμβόλαια τελειώνουν,και επιτέλους αυτοί που θα τερματίζουν στις πρώτες θέσεις των εθνικών πρωταθλημάτων θα ανταμείβονται.
RipCity
Καλά κάτσε Ben30 μη δεις τους 11 να παίρνουν κανά κλειστό συμβόλαιο για να γυρίσουν στη ΦΙΜΠΑ και έχουμε πάλι τα ίδια απλά με άλλο διοργανωτή. Ήδη προτάθηκε αυτό δηλαδή, απλά απορρίφθηκε από 8 ομάδες.
tuareg
QUOTE (AirNick7 @ Apr 21 2016, 22:17 ) *
Εχει πλακα παντως που ο αντιλογος υπερ της Φιμπα ειναι σχεδον αποκλειστικα απο φιλους του Αρη. Το λες και τυχαιο... η και οχι wink.gif


ο αντιλογος φιλε ειναι απο φιλους του Αρη γιατι οπως εχω γραψει και πιο πισω γιατι τα κριτηρια του μπερτι για να παιξω στο υψηλοτερο επιπεδο ειναι κατα το δοκουν και οπου θελει.
Εχω αναφερει πως στα δυο απλα ερωτηματα του Λασκαρη περι εσοδων απο τους χορηγους (γιατι πανε στους 11 των συμβολαιων κι οχι σε μενα που εχω διαφημιση στο γηπεδο) και απο τι εξαρταται το αν θα παιξω ευρωλιγκα (πχ αν παρω πρωταθλημα παιζω?) απαντηση δε πηρε.
thalys
QUOTE (massey @ Apr 21 2016, 10:02 ) *
Χαχαχα αυτο το χα γραψει ποσες σελιδες πισω για πλακα οταν ακουστηκαν οι αποκλεισμοι

Ζορντι ξυπνα και χωσου επισης για κλειστους Ολυμπιακους Αγωνες cool.gif


Είχε πρότεινει κάποια στιγμή ο Cuban στο ΝΒΑ να διοργανώσουν παγκόσμιο εκτός ΦΙΜΠΑ. Δεν είναι τόσο τρελό.


QUOTE (Ben30 @ Apr 21 2016, 20:07 ) *
Ας βρει σε καμιά 10αριά χρόνια το δίκιο του από τα δικαστήρια της κάθε χώρας.Αν το βρει, δηλαδή.Διότι,δεν είναι απίθανο να είναι και ο ίδιος απολογούμενος στις ομάδες για τις μεγάλες υποσχέσεις που δίνει τώρα...
Η κλειστή λίγκα κάνει μεγάλο κακό στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και θα τελειώσει σύντομα.


Αν έχουν ακολουθήσει τις συνήθεις εμπορικές πρακτικές, τυχόν διαφορές των συμβαλλομένων μερών κρίνονται στα δικαστήρια Λουξεμβούργου ή Αγγλίας. Δεν θα κάνουν 10 χρόνια, ούτε θα τρέχουν σε 10 χώρες.

Η κλειστή λίγκα στο ΝΒΑ έχει οδηγήσει σε σταθερή αύξηση εσόδων. Οπότε αν δεν πρέπει να κάνουμε κλειστή λίγκα, πρέπει να κυττάξουμε τουλάχιστον την πανευρωπαϊκή. Γιατί αυτό που κάνουμε σήμερα (και με ΦΙΜΠΑ και με ΟΥΛΕΜΠ) δεν δουλεύει.

QUOTE (tuareg @ Apr 21 2016, 21:03 ) *
Μη κανεις το χαζο.
Το Nba δε θελει αναγνωριση απο τη φιμπα γιουροπ αλλα απο τη φιμπα γουορλντ για να μετεχει στις διοργανωσεις της.


Το ΝΒΑ υπήρχε και πριν την αναγνώριση από την ΦΙΜΠΑ. Θα πάρει δικούς της διαιτητές η Ευρωλίγκα αν χρειαστεί. Ήδη το ψιλοκάνει. Με τους ατζέντηδες μπορεί να απαιτεί πιστοποίηση ΦΙΜΠΑ. Τι θα κάνει η ΦΙΜΠΑ; Θα αποκλείσει όποιον ατζέντη κάνει δουλειά με την Ευρωλίγκα; Για τους κανόνες, σιγά το πρόβλημα, δεν είναι πατενταρισμένοι (εδώ δεν είχαν προστατεύσει το "Ευρωλίγκα" στην ΦΙΜΠΑ). Για τις υποδομές πάλι μπορεί να κανιβαλίσει την ΦΙΜΠΑ. Εκτός αν το κλείσουν το μαγαζί και παρατήσουν και τα εθνικά πρωταθλήματα οι της ΦΙΜΠΑ.

Η ΦΙΜΠΑ έχει ξεπεραστεί από την πραγματικότητα. Επιμένει σε δομές ερασιτεχνισμού σε εποχές επαγγελματισμού. Αναμενόμενα, σε συνδυασμό με την ανικανότητα των στελεχών της, καταλήγει να μην κάνει καλά τίποτα από τα δύο.

Η Ευρωλίγκα προσπαθεί να φέρει δομές επαγγελματικών διοργανώσεων, αλλά δεν σέβεται την παράδοση του αθλήματος στην Ευρώπη. Της λείπουν και πόροι για να στελεχωθεί καλύτερα, οπότε βλέπουμε αυτό που βλέπουμε.
McRae
QUOTE(AirNick7 @ Apr 21 2016, 22:17 ) *
Εχει πλακα παντως που ο αντιλογος υπερ της Φιμπα ειναι σχεδον αποκλειστικα απο φιλους του Αρη. Το λες και τυχαιο... η και οχι wink.gif


Εγω ειμαι ΠΑΟΚ.Απο την αλλη μπορω να στο αντιστρεψω και να πω οτι υπερ του Μπερτομεου ειναι σχεδον αποκλειστικα οι φιλοι ΠΑΟ και Ολυμπιακου.Οι βολεμενοι δηλαδη.Που καταληγουμε?
pan24
@tuareg
Οι ομαδες εχουν υπογραψει το καταστατικο του εσακε και του καθε εσακς οχι της εοκ.Και το αν ειναι υποχρεωμενες να παιζουν στις διοργανωσεις της φιμοα με βαση το καταστατικο ειναι λιγο θολο και εμεις δεν μπορουμε να το κρινουμε.Μπορουν εξειδικευμενοι δικηγοροι στα αθλητικα θεματα αφου μελετησουν το καταστατικο.Δηλαδη αν πχ καποια ομαδα κερδισει θεση μεσω του πρωταθληματος αλλα αρνηθει να παιξει και δεν παιζει ουτε τσαμπιονς λιγκ(δηλαδη δεν βγει καθολου ευρωπη) παραβιαζει η οχι το καταστατικο?

Αντιθετα οταν δικασουν μη αθλητικα δικαστηρια οπως η επιτροπη ανταγωνισμου που εχουν προσφυγει και οι δυο δεν ασχολουνται με κατστατικα.Αν ο ενας ή ο αλλος εχει αποδειξεις για τον αντιδικο οτι με οποιονδηποτε τροπο εκμεταλλευτηκε την θεση του ως ομοσπονδια ή η μεγαλυτερη διασυλλογικη αθλητικη διοργανωση αντιστοιχα ωστε μεσω εκβιασμου και αλλων αθεμιτων μεσων να αποκομισει οικονομικο οφελος πεφτουν καμπανες
@Ben30
Μαζι σου συμφωνω απολυτα οτι αν δεν δωσει αυτα που θελουν θα τον παρουν με τις πετρες.Ομως οταν οι ομαδες δεσμευτηκαν για τοσο καιρο με τοσο υψηλςς ρητρες λες να μην τους εδειξε ο μπερτομεου οτι εχει τα λεφτα?Λες να επιασε κοροιδο τοσες μεγαλες ομαδες?
Και στο ποδοσφαιρο οι 20 μεγαλυτεροι εχουν ξεκινησει διεργασιες για να κανουν διοργανωση που θα πεταξουν εξω τους μικρους οπως οι ελληνικες ομαδες.Στο λινκ που βαζω και σε παρομοια αρθρα αν ψαξεις
http://www.theguardian.com/football/2016/m...reakway-meeting
tuareg
QUOTE (pan24 @ Apr 21 2016, 20:47 ) *
Προς επιβεβαιωση οσων ελεγα για ανεξαρτησια λιγκας-ομοσπονδιας.Ανταρσια και στην λιθουανια
http://www.gazzetta.gr/basketball/article/...o-tin-ligka-mas


Και πριν ο αλεκτωρ λαλησει τρεις biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Σαμπόνις: «Κανείς στην Ευρώπη δε θα πάει κόντρα στην FIBA


http://www.gazzetta.gr/basketball/article/...ontra-stin-fiba

Παει στα δικαστηρια ο μπερτι
http://www.contra.gr/Basketball/Europe/Eur...va.4020766.html
AirNick7
Δεν καταλαβαινω τι διαφορετικο περιμενατε. Δηλαδη αυτο θεωρειται νικη της Φιμπας? Γιατι εγω βλεπω οσες ομαδες εχουν υποστηριξει το Γιουροκαπ να μενουν απτοητες στην επιλογη τους μεχρι στιγμης.
Ben30
QUOTE (McRae @ Apr 21 2016, 20:39 ) *
Εγω ειμαι ΠΑΟΚ.Απο την αλλη μπορω να στο αντιστρεψω και να πω οτι υπερ του Μπερτομεου ειναι σχεδον αποκλειστικα οι φιλοι ΠΑΟ και Ολυμπιακου.Οι βολεμενοι δηλαδη.Που καταληγουμε?


Οι φίλοι του Παναθηναϊκού είμαστε υπέρ του Μπερτομέου; smile.gif
Σε παρακαλώ,πάρτο πίσω αμέσως smile.gif .
tuareg
QUOTE (pan24 @ Apr 21 2016, 22:41 ) *
@tuareg
Οι ομαδες εχουν υπογραψει το καταστατικο του εσακε και του καθε εσακς οχι της εοκ.Και το αν ειναι υποχρεωμενες να παιζουν στις διοργανωσεις της φιμοα με βαση το καταστατικο ειναι λιγο θολο και εμεις δεν μπορουμε να το κρινουμε.Μπορουν εξειδικευμενοι δικηγοροι στα αθλητικα θεματα αφου μελετησουν το καταστατικο.Δηλαδη αν πχ καποια ομαδα κερδισει θεση μεσω του πρωταθληματος αλλα αρνηθει να παιξει και δεν παιζει ουτε τσαμπιονς λιγκ(δηλαδη δεν βγει καθολου ευρωπη) παραβιαζει η οχι το καταστατικο?

Αντιθετα οταν δικασουν μη αθλητικα δικαστηρια οπως η επιτροπη ανταγωνισμου που εχουν προσφυγει και οι δυο δεν ασχολουνται με κατστατικα.Αν ο ενας ή ο αλλος εχει αποδειξεις για τον αντιδικο οτι με οποιονδηποτε τροπο εκμεταλλευτηκε την θεση του ως ομοσπονδια ή η μεγαλυτερη διασυλλογικη αθλητικη διοργανωση αντιστοιχα ωστε μεσω εκβιασμου και αλλων αθεμιτων μεσων να αποκομισει οικονομικο οφελος πεφτουν καμπανες
@Ben30
Μαζι σου συμφωνω απολυτα οτι αν δεν δωσει αυτα που θελουν θα τον παρουν με τις πετρες.Ομως οταν οι ομαδες δεσμευτηκαν για τοσο καιρο με τοσο υψηλςς ρητρες λες να μην τους εδειξε ο μπερτομεου οτι εχει τα λεφτα?Λες να επιασε κοροιδο τοσες μεγαλες ομαδες?
Και στο ποδοσφαιρο οι 20 μεγαλυτεροι εχουν ξεκινησει διεργασιες για να κανουν διοργανωση που θα πεταξουν εξω τους μικρους οπως οι ελληνικες ομαδες.Στο λινκ που βαζω και σε παρομοια αρθρα αν ψαξεις
http://www.theguardian.com/football/2016/m...reakway-meeting


ρε συ μη γραφεις οτι να ναι.
Στο φεκ που παρεθεσα παραπανω αναφερει καθαρα οτι το καταστατικο της ενωσης ομαδων χρειαζεται την εγκριση/συμφωνη γνωμη της ομοσπονδιας.
Του εσακε ειναι εναρμονισμενο με την ομοσπονδια.
Ο εσακε ειναι απλα διοργανωτης πρωταθληματος,δεν οριζει το αθλημα,δε βαζει κανονες περα του πως θα διεξαχθει το πρωταθλημα.
Ολ αυτα οριζονται απο την ομοσπονδια.
Μη το πας σε επιτροπες ανταγωνισμου πολυ απλα γιατι η ΦΙΜΠΑ ειναι αθλητικη ομοσπονδια και λειτουργει βαση καταστατικου.
Οποιος παιζει μπασκετ πρεπει να σεβεται και ν ακολουθει αυτο.
Αν το μπλεξουμε σε εταιρειες και ανταγωνισμους κλπ τοτε θα σου πω οτι πολυ ευκολα ο Μπερτι θα αποκτησει προβληματα αν καποιος το καταγγειλει για καταχρηση δεσποζουσας θεσης....(εχει δεσποζουσα θεση σε μια αγορα και λειτουργει μεροληπτικα μη δινοντας σε ολους τις ιδιες ευκαιριες)
Στο ειπα κι εχθες,μη προτρεχεις και μην εισαι βεβαιος για τιποτα.
Αναμονη
Ben30
QUOTE (pan24 @ Apr 21 2016, 20:41 ) *
@tuareg
Οι ομαδες εχουν υπογραψει το καταστατικο του εσακε και του καθε εσακς οχι της εοκ.Και το αν ειναι υποχρεωμενες να παιζουν στις διοργανωσεις της φιμοα με βαση το καταστατικο ειναι λιγο θολο και εμεις δεν μπορουμε να το κρινουμε.Μπορουν εξειδικευμενοι δικηγοροι στα αθλητικα θεματα αφου μελετησουν το καταστατικο.Δηλαδη αν πχ καποια ομαδα κερδισει θεση μεσω του πρωταθληματος αλλα αρνηθει να παιξει και δεν παιζει ουτε τσαμπιονς λιγκ(δηλαδη δεν βγει καθολου ευρωπη) παραβιαζει η οχι το καταστατικο?

Αντιθετα οταν δικασουν μη αθλητικα δικαστηρια οπως η επιτροπη ανταγωνισμου που εχουν προσφυγει και οι δυο δεν ασχολουνται με κατστατικα.Αν ο ενας ή ο αλλος εχει αποδειξεις για τον αντιδικο οτι με οποιονδηποτε τροπο εκμεταλλευτηκε την θεση του ως ομοσπονδια ή η μεγαλυτερη διασυλλογικη αθλητικη διοργανωση αντιστοιχα ωστε μεσω εκβιασμου και αλλων αθεμιτων μεσων να αποκομισει οικονομικο οφελος πεφτουν καμπανες
@Ben30
Μαζι σου συμφωνω απολυτα οτι αν δεν δωσει αυτα που θελουν θα τον παρουν με τις πετρες.Ομως οταν οι ομαδες δεσμευτηκαν για τοσο καιρο με τοσο υψηλςς ρητρες λες να μην τους εδειξε ο μπερτομεου οτι εχει τα λεφτα?Λες να επιασε κοροιδο τοσες μεγαλες ομαδες?
Και στο ποδοσφαιρο οι 20 μεγαλυτεροι εχουν ξεκινησει διεργασιες για να κανουν διοργανωση που θα πεταξουν εξω τους μικρους οπως οι ελληνικες ομαδες.Στο λινκ που βαζω και σε παρομοια αρθρα αν ψαξεις
http://www.theguardian.com/football/2016/m...reakway-meeting


Θα σου πω.Δεν είναι ότι τους έπιασε κορόιδο ο Μπερτομέου.Είναι ότι υπολογίζει σε πηγές που πιθανότατα δεν θα υπάρχουν στο κοντινό μέλλον.Διότι,αντίθετα από όσα έγραψε ένας σχολιαστής,η ανανεωμένη FIBA έχει πολύ δυνατά στελέχη,που είναι πολύ μέσα στην σημερινή εποχή,ξέρουν ακριβώς πώς θα χτυπήσουν και πώς θα πετύχουν αυτό που θέλουν.Μετράει μέρες ο Μπερτομέου.
Οι 11 (κάποιοι από αυτούς,και ο Παναθηναϊκός φυσικά),επέλεξαν να περιμένουν.Να μην βγουν δηλαδή αυτοί στο αντάρτικο χωρίς να δουν στην πράξη μέχρι πού είναι αποφασισμένη να το πάει η FIBA.Μόλις δουν ότι η FIBA θα το πάει μέχρι τέλους,και σκάσει και η φούσκα των υποσχέσεων του Μπερτομέου,θα του δώσουν τη χαριστική βολή.
Σιγά τώρα που θαμπωθήκαμε από το πανηγυράκι του Μπερτομέου τόσα χρόνια...Επίπεδο διοργάνωσης,βράστα...Δεν θα λείψει σε κανέναν.

pan24
QUOTE (tuareg @ Apr 21 2016, 22:50 ) *
ρε συ μη γραφεις οτι να ναι.
Στο φεκ που παρεθεσα παραπανω αναφερει καθαρα οτι το καταστατικο της ενωσης ομαδων χρειαζεται την εγκριση/συμφωνη γνωμη της ομοσπονδιας.
Του εσακε ειναι εναρμονισμενο με την ομοσπονδια.
Ο εσακε ειναι απλα διοργανωτης πρωταθληματος,δεν οριζει το αθλημα,δε βαζει κανονες περα του πως θα διεξαχθει το πρωταθλημα.
Ολ αυτα οριζονται απο την ομοσπονδια.
Μη το πας σε επιτροπες ανταγωνισμου πολυ απλα γιατι η ΦΙΜΠΑ ειναι αθλητικη ομοσπονδια και λειτουργει βαση καταστατικου.
Οποιος παιζει μπασκετ πρεπει να σεβεται και ν ακολουθει αυτο.
Αν το μπλεξουμε σε εταιρειες και ανταγωνισμους κλπ τοτε θα σου πω οτι πολυ ευκολα ο Μπερτι θα αποκτησει προβληματα αν καποιος το καταγγειλει για καταχρηση δεσποζουσας θεσης....(εχει δεσποζουσα θεση σε μια αγορα και λειτουργει μεροληπτικα μη δινοντας σε ολους τις ιδιες ευκαιριες)
Στο ειπα κι εχθες,μη προτρεχεις και μην εισαι βεβαιος για τιποτα.
Αναμονη

Βρε συ προφανως αλλα αυτοι πηγαν επιτροπη ανταγωνισμου.Η επιτροπη ανταγωνισμου αντιμετωπιζει την ευρωλιγκα ως eca(την εταιρεια που εχει αναλαβει την εμπορικη εκμεταλλευση της ευρωλιγκας) και την φιμπα ως την αντιστοιχη εταιρεια που θα εχει την διοργανωση του ch.l
Δεν τους νοιαζει να εισαι ομοσπονδια ή η εταιρεια του pan24 και του tuareg.Η επιρροη που εχεις στην αγορα μετραει
Δεσποζουσα θεση εχει αλλα λεει σε οποιον θελει ελα εστω στην μικροτερη διοργανωση και δεν απειλει για να πανε
Να σου δωσω παραδειγμα καταχρηση δεσποζουσας θεση ειναι αν η κοκα κολα πει σε περιπτεραδες αν βαλετε πορτοκαλαδες λουξ εγω δεν σας πουλαω κοκα κολα οχι αν πει εχω και μια σπεσιαλ εκδοση της κοκα κολα που την πουλαω σε επιλεγμενα περιπτερα

Ειναι εναρμονισμενα τα καταστατικα αλλα κανεις μας δεν ξερει τι λενε.Σιγουρα η συγκεκριμενη περιοτωση δεν προβλεπεται πολυ απλα διοτι οταν φτιαχτηκαν τα καταστατικα των ομοσπονδιων και της φιμπα δεν υπηρχε ευρωλιγκα οποτε ειναι θεμα νομικης ερμηνειας απο ειδικους

@Ben
Αυτο που λες ειναι λογικη σκεψη αλλα αν υπεγραφαν 2-3χρονια συμβολαιο
Αν εχεις στο μυαλο σου την πιθανοτητα να φυγεις γιατι να επιλεξεις να δεθεις με 10ετες συμβολαιο?
Μην μου πεις οτι εκβιασε τις ομαδες.Οτι του ζητησαν εκανε αλλιως το εκλεινε το μαγαζι του
Platonic13
QUOTE (Ben30 @ Apr 21 2016, 22:48 ) *
Οι φίλοι του Παναθηναϊκού είμαστε υπέρ του Μπερτομέου; smile.gif
Σε παρακαλώ,πάρτο πίσω αμέσως smile.gif .



Ετσι ακριβως...πολυ φιλαθλοι του Παναθηναικου με μενα συμπεριλαμβανομενου εχουμε ακρως μπασκετικη παραδοση...(μοιαζουμε σε αυτο με τους Αρειανους) και παρολο που τα σχεδια του Μπερτι μας βολευουν δεν μπορουμε να στηριζουμε κατι που αδιαμφισβητητα κανει κακο στο μπασκετ.Θελω και Θα Θελω Για ΠΑΝΤΑ αν ο Αρης παρει πρωταθλημα να συμμετασχει στη κορυφαια συλλογικη διοργανωση.Το ιδιο και ο ΠΑΟΚ.Θελω η πραταθλητρια Φινλανδιας να εχει τουλαχιστον την ευκαρια να συμμετασχει στα προκτιματικα της....και θα το θελω για παντα και αυτο.Ο ΑΠΟΕΛ παιζει τελικο playoff στη Κυπρο τωρα που μιλαμε...και αυτος δικαιωμα στα προκριματικα.Δικαιωμα στο ονειρο....
Κλειστες λιγκες υπαρχουν 2 στον πλανητη...μια στις Ηνωμενες Πολιτειες Αμερικης (ΝΒΑ) και μια στις Φιλιπινες (PBA).Προκειται ομως για χωρες και λιγο πολυ ολοι εκπροσωπουνται.
Ευχομαι ο Παναθηναικος συντομα να παιζει σε μια ανοιχτη διοργανωση για Ολους.
Τα κουβαδακια σου και σε αλλη παραλια κυριε Μπερτομεου.

Basketball is more than a game.
GK_23
QUOTE(tuareg @ Apr 20 2016, 22:02 ) *
Χωρις την αθλητικη αναγνωριση εκ μερους της ΦΙΜΠΑ καμμια λιγκα ομαδων δε μπορει να υπαρξει.
Αυτο ειναι δεδομενο. Θεωρημα,δεν αμφισβητειται.


QUOTE(tuareg @ Apr 21 2016, 21:03 ) *
Μη κανεις το χαζο.
Το Nba δε θελει αναγνωριση απο τη φιμπα γιουροπ αλλα απο τη φιμπα γουορλντ για να μετεχει στις διοργανωσεις της.
Σε καθε περιπτωση με τη usa basketball μια χαρα συνεργασια εχει οταν προκειται για φιμπα διοργανωσεις.

Εντάξει εγώ μπορεί να κάνω το χαζό, εσύ όμως αναιρείς τον ίδιο σου τον εαυτό.

Άλλο πράγμα η συνεργασία, άλλο η αναγνώριση. Τι επιπτώσεις θα έχει το ΝΒΑ αν η FIBA δεν το αναγνωρίσει; Περιμένω απάντηση, σοβαρή.

Ούτε την πρώτη Ευρωλίγκα της ULEB (2000-01) αναγνώριζε η FIBA. Από όσο θυμάμαι όμως μια χαρά υπήρξε και αυτή η λίγκα.

QUOTE(tuareg @ Apr 20 2016, 22:02 ) *
Στη τελικη το παιχνιδι οριζεται απο κανονες και καλως η κακως τους κανονες τους θεσπιζει η ομοσπονδια. Ακομα δλδ κι ο Μπερτι με τους κανονες της ΦΙΜΠΑ παιζει, δεν εχει φτιαξει δικους του.

Αυτό είναι 100% αναληθές. Η Ευρωλίγκα εισήγαγε πρώτη ορισμένους κανονισμούς στο ευρωπαϊκό μπάσκετ (τρεις διαιτητές, ημικύκλιο για επιθετικό φάουλ, ορθογώνιο σχήμα ρακέτας κλπ) χωρίς οι κανονισμοί αυτοί να εγκριθούν από τη FIBA. Οπότε μια χαρά έφτιαξε δικούς του κανόνες ο Μπέρτι και δεν του είπε και κανένας τίποτα.

QUOTE(tuareg @ Apr 20 2016, 22:02 ) *
Αυτο ειναι δεδομενο.Θεωρημα,δεν αμφισβητειται.
(Αναλογισου ποιος εχει την ευθυνη των διαιτητων, των δελτιων, της γραμματειας, στο κατω κατω σκεψου ποιος οριζει τους κανονισμους παιδειας)
Εως τωρα υπηρχε η συγκαταθεση της ΦΙΜΠΑ, τωρα για να τη δωσει βαζει προυποθεσεις.

Το 2000-01 δεν υπήρξε καμία συγκατάθεση της FIBA, η ULEB όμως και διαιτητές βρήκε, και δελτία, και γραμματείες και απ'όλα.

QUOTE(tuareg @ Apr 21 2016, 21:50 ) *
Αν το μπλεξουμε σε εταιρειες και ανταγωνισμους κλπ τοτε θα σου πω οτι πολυ ευκολα ο Μπερτι θα αποκτησει προβληματα αν καποιος το καταγγειλει για καταχρηση δεσποζουσας θεσης....(εχει δεσποζουσα θεση σε μια αγορα και λειτουργει μεροληπτικα μη δινοντας σε ολους τις ιδιες ευκαιριες)

Είναι το μόνο επιχείρημα από πλευράς FIBA που ίσως ευσταθεί. Αυτό ουσιαστικά ανέφεραν και στο γράμμα που έστειλαν στις "υπό αποκλεισμό" ομοσπονδίες. "Είπε ο γαϊδαρος τον πετεινό κεφάλα" όμως λέει η παροιμία. Η FIBA έχει φτάσει στο σημείο να τα παίρνει από τις εθνικές ομοσπονδίες για να δίνει wild cards, ο Μπερτομέου ακόμα δεν το έχει κάνει αυτό.

QUOTE(Ben30 @ Apr 21 2016, 21:59 ) *
Θα σου πω.Δεν είναι ότι τους έπιασε κορόιδο ο Μπερτομέου.Είναι ότι υπολογίζει σε πηγές που πιθανότατα δεν θα υπάρχουν στο κοντινό μέλλον.Διότι,αντίθετα από όσα έγραψε ένας σχολιαστής,η ανανεωμένη FIBA έχει πολύ δυνατά στελέχη,που είναι πολύ μέσα στην σημερινή εποχή,ξέρουν ακριβώς πώς θα χτυπήσουν και πώς θα πετύχουν αυτό που θέλουν.Μετράει μέρες ο Μπερτομέου.

Μπορείς εσύ ή αυτός ο σχολιαστής να μας πει ποια είναι τα "δυνατά στελέχη" της "ανανεωμένης" FIBA; Να μάθουμε και εμείς που δεν γνωρίζουμε;

QUOTE(McRae @ Apr 21 2016, 21:39 ) *
Εγω ειμαι ΠΑΟΚ. Απο την αλλη μπορω να στο αντιστρεψω και να πω οτι υπερ του Μπερτομεου ειναι σχεδον αποκλειστικα οι φιλοι ΠΑΟ και Ολυμπιακου. Οι βολεμενοι δηλαδη. Που καταληγουμε?

Δεν τίθεται θέμα "βολέματος", τα λεφτά που δίνει η Ευρωλίγκα δεν πάνε στις τσέπες τις δικές μας. Το που θα πάνε οι ομάδες είναι δικό τους θέμα.

Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι ένα κλειστό πρωτάθλημα στην Ευρώπη μπορεί να φτάσει στα επίπεδα ανταγωνιστικότητας του ΝΒΑ. Η πολιτιστική και, κυρίως, η οικονομική ανομοιομορφία αποτελεί τροχοπέδη για κάτι τέτοιο. Από τη στιγμή όμως που οι ομάδες είναι Α.Ε. έχουν κάθε δικαίωμα να αντισταθούν στο νταβατζηλίκι ορισμένων που νομίζουν ότι το μπάσκετ τους ανήκει.

Τέλος, το μπάσκετ πρέπει να είναι σίγουρα ανοικτό για όλους. Εδώ όμως μιλάμε για επαγγελματικό μπάσκετ, όχι απλά για μπάσκετ.
MaJesty23
Θα θέλα να μου πει ο Tuareg ,ο Massey για τι ακριβώς κόπτονται?Αφου ο Αρης έκανε την σωστη επιλογή,αφήστε μας να καταστραφούμε οι υπόλοιποι.
Απλα λιτά κατανοητά,όσα δεν φτάνει η αλέπου τα κάνει κρεμαστάρια.Καθεστε και ποστάρετε αποβολές,σαν χαιρέκακοι γείτονες που θελετε να ψοφήσει η κατσικα του γείτονα.
Τι λέτε να αποκτήσετε και σεις κατσίκα? biggrin.gif
Nemesakos
QUOTE (MaJesty23 @ Apr 22 2016, 13:58 ) *
Θα θέλα να μου πει ο Tuareg ,ο Massey για τι ακριβώς κόπτονται?Αφου ο Αρης έκανε την σωστη επιλογή,αφήστε μας να καταστραφούμε οι υπόλοιποι.
Απλα λιτά κατανοητά,όσα δεν φτάνει η αλέπου τα κάνει κρεμαστάρια.Καθεστε και ποστάρετε αποβολές,σαν χαιρέκακοι γείτονες που θελετε να ψοφήσει η κατσικα του γείτονα.
Τι λέτε να αποκτήσετε και σεις κατσίκα? biggrin.gif


Θα σου απαντήσω εγώ...

Πρώτη επιλογή του Αρη και του Λάσκαρη ήταν ο Μπερτομέου. Όταν λοιπόν ο Μπερτι είπε φτιάξε ομάδα με σταθερά υψηλό μπάτζετ και χωρίς να έχεις χρέη αλλιώς δεν μπαίνεις εγένετω FIBA. Επίσης όταν δηλώνει ο Μπέρτι ότι ο Άρης αν πάρει πρωτάθλημα Ευρωλίγκα δεν βλέπει γιατί θα είναι ατύχημα, είναι λογικό να γίνουν εχθροί. Και με τα δίκια τους.

Αλλο αυτό όμως και αλλο να στηρίζεις μέχρι θανάτου μια FIBA που λειτουργεί τόσο εκβιαστικά. Μια χαρα θα ήταν απλά να υπάρχει αντίλογος για την Ευρωλίγκα, αλλά η στήριξη κιόλας της FIBA είναι ακατανόητη. Τόσο καιρό το λέω κομψά...
massey
QUOTE(MaJesty23 @ Apr 22 2016, 13:58 ) *
Θα θέλα να μου πει ο Tuareg ,ο Massey για τι ακριβώς κόπτονται?Αφου ο Αρης έκανε την σωστη επιλογή,αφήστε μας να καταστραφούμε οι υπόλοιποι.
Απλα λιτά κατανοητά,όσα δεν φτάνει η αλέπου τα κάνει κρεμαστάρια.Καθεστε και ποστάρετε αποβολές,σαν χαιρέκακοι γείτονες που θελετε να ψοφήσει η κατσικα του γείτονα.
Τι λέτε να αποκτήσετε και σεις κατσίκα? biggrin.gif

εεεε

Προσωπικα εχω γραψει οτι ακομα και κλειστο συμβολαιο να περναμε ισοβιο/διαγαλαξιακο κτλ θα ηθελα η ομαδα μου να φυγει απο το πρωταθλημα.βεβαια μετα ηξερα οτι δεν θα επιβιωνε οπως και οι πρασινοκοκκινοι δεν θα επιβιωσουν χωρις τελικους πρωταθληματος,κυπελλα,πρωταθληματα κτλ.Ugly truth

Απο κει και περα να εξηγησουμε γιατι ενα κλειστο με συμβολαια περιορισμενο σε 2-3 χωρες ευρωπαικο πρωταθλημα κανει κακο στο ιδιο το αθλημα ειναι περιττο.Η δεν βλεπεις ή κανεις πως δεν βλεπεις ή δεν θελεις να δεις.

Ηδη το μπασκετακι ειναι πισω σε διαφορες χωρες απο αθληματα τυπου χοκευ επι χορτου/χαντμπολ κτλ.Ας το στειλουμε ακομα πιο χαμηλα.Ξερω ξερω τι εκανε η φιμπα τοσα χρονια?Η διαφορα ειναι οτι η φιμπα ουτε τις καλυτερες ομαδες ειχε,ουτε τους καλυτερους παικτες,ουτε τις διοργανωσεις,ουτε το περιβοητο μαρκετινγκ του ζορντι,ουτε ουτε ουτε.

Το χω ξαναγραψει.Με την εκτοξευση του ιντερνετ.σοσιαλ μιντια και νβα καταφερε ο ζορντι να μην κανει τιποτα για την δημοτικοτητα του αθληματος εκτος απο το να λεει οτι τι να κανουμε δεν ειναι ποδοσφαιρο.Πολυ βολικο rolleyes.gif

Και κατι ασχετο αλλα υπαρχει καποιος αλλος εκτος απο τον ζορντι να μιλησει?Γιατι μονο αυτος μιλαει

οσο για τη φιμπα που ειπε καποιος ενα ατομο που ξερω ηταν ιδρυτικο στελεχος του τσ.λ και μεχρι προσφατα στη διοικηση(?) κατι τετοιο.

QUOTE(Nemesakos @ Apr 22 2016, 14:05 ) *
Θα σου απαντήσω εγώ...

Πρώτη επιλογή του Αρη και του Λάσκαρη ήταν ο Μπερτομέου. Όταν λοιπόν ο Μπερτι είπε φτιάξε ομάδα με σταθερά υψηλό μπάτζετ και χωρίς να έχεις χρέη αλλιώς δεν μπαίνεις εγένετω FIBA.

Αυτο δεν ισχυει και ειδικα για τα χρεη.Ο Αρης επαιρνε wildcard μεχρι πριν εποχης λασκαρη που χρωστουσε σε καμια 90 παικτες κ προπονητες.

Ο Λασκαρης τον ρωτησε.Θελω να χωσω,παιρνω πρωταθλημα,θα παιξω Ευρωλιγκα?ΟΧΙ
Εχεις 2 χορηγους (να ναι καλα τα σχεδια των τουρκων για εε) τους διαφημιζω στο γηπεδο μου αναγκαστικα, θα παρω κατι?ΤΙΠΟΤΑ

Εγω παντως θα προτεινα και εγγυημενα συμβολαια για Φ4 41.gif
Nemesakos
QUOTE (massey @ Apr 22 2016, 14:26 ) *
Αυτο δεν ισχυει και ειδικα για τα χρεη.Ο Αρης επαιρνε wildcard μεχρι πριν εποχης λασκαρη που χρωστουσε σε καμια 90 παικτες κ προπονητες.

Ο Λασκαρης τον ρωτησε.Θελω να χωσω,παιρνω πρωταθλημα,θα παιξω Ευρωλιγκα?ΟΧΙ
Εχεις 2 χορηγους (να ναι καλα τα σχεδια των τουρκων για εε) τους διαφημιζω στο γηπεδο μου αναγκαστικα, θα παρω κατι?ΤΙΠΟΤΑ

Εγω παντως θα προτεινα και εγγυημενα συμβολαια για Φ4 41.gif



Mα δεν λέω κάτι διαφορετικό.. Το να το ακούς από κάποιον Παναθηναϊκό είναι ενοχλητικο? Αυτό δεν πιάνω...

Το λες και συ.. Ο Λασκαρης Ευρωλίγκα ήθελε, αυτή ήταν η πρώτη του επιλογή. Ο Μπέρτι τον πέταξε στην άκρη, έστω και ειπώθηκαν πολλά παραπάνω από αυτά που είπε είτε ο Λάσκαρης είτε ο Μπέρτι, έστω και αν αναπαράχθηκαν μόνο συγκεκριμένα κομμάτια περισσότερα από κάποια άλλα το αποτέλεσμα είναι ότι ο Μπέρτι έκλεισε την πόρτα στον Άρη. Προφανώς και θα πάει ο Λάσκαρης στην FIBA...Μέχρι εδώ όλα καλά...

Καταλαβαίνω απόλυτα το μένος κατά του Μπερτομέου. Ειλικρινά το λέω... Αλλά η ξαφνική απόλυτη αφοσίωση και το πόσο καλό κάνει αυτή η FIBA στο μπάσκετ δεν ξέρω πως προκύπτει...Είναι άλλο να είσαι ξενερωμένος θυμωμένος με μια γκόμενα που μόλις σε παράτησε και άλλο μόλις σου κάτσει η άλλη την επόμενη κιόλας ώρα να της δηλώνεις απόλυτη αφοσίωση... wink.gif
massey
QUOTE(Nemesakos @ Apr 22 2016, 14:52 ) *
Mα δεν λέω κάτι διαφορετικό.. Το να το ακούς από κάποιον Παναθηναϊκό είναι ενοχλητικο? Αυτό δεν πιάνω...

Το λες και συ.. Ο Λασκαρης Ευρωλίγκα ήθελε, αυτή ήταν η πρώτη του επιλογή. Ο Μπέρτι τον πέταξε στην άκρη, έστω και ειπώθηκαν πολλά παραπάνω από αυτά που είπε είτε ο Λάσκαρης είτε ο Μπέρτι, έστω και αν αναπαράχθηκαν μόνο συγκεκριμένα κομμάτια περισσότερα από κάποια άλλα το αποτέλεσμα είναι ότι ο Μπέρτι έκλεισε την πόρτα στον Άρη. Προφανώς και θα πάει ο Λάσκαρης στην FIBA...Μέχρι εδώ όλα καλά...

Καταλαβαίνω απόλυτα το μένος κατά του Μπερτομέου. Ειλικρινά το λέω... Αλλά η ξαφνική απόλυτη αφοσίωση και το πόσο καλό κάνει αυτή η FIBA στο μπάσκετ δεν ξέρω πως προκύπτει...Είναι άλλο να είσαι ξενερωμένος θυμωμένος με μια γκόμενα που μόλις σε παράτησε και άλλο μόλις σου κάτσει η άλλη την επόμενη κιόλας ώρα να της δηλώνεις απόλυτη αφοσίωση... wink.gif

Δεν υπαρχει καμια αφοσιωση στη Φιμπα.Απλα για μενα το καρτελ που εχει στησει ο ζορντι καταστρεφει το αθλημα.Μερικους λογους τους ανεφερα.Αλλος μπορει να διαφωνει.Οποιος λοιπον αποφασιζε να διαλυσει το παρεακι θα τον υποστηριξω.Και επιτελυς κατι αρχισε να κινειται.Ναι ακραιες τακτικες αλλα αλλη λυση δεν υπαρχει. Η υπαρχει για μενα και ειναι και αποψη του Λασκαρη.

Οποιος θελει να παιζει σε κλειστες λιγκες ας παιζει ΜΟΝΟ εκει.Τελος
Nemesakos
QUOTE (massey @ Apr 22 2016, 15:09 ) *
Δεν υπαρχει καμια αφοσιωση στη Φιμπα.Απλα για μενα το καρτελ που εχει στησει ο ζορντι καταστρεφει το αθλημα.Μερικους λογους τους ανεφερα.Αλλος μπορει να διαφωνει.Οποιος λοιπον αποφασιζε να διαλυσει το παρεακι θα τον υποστηριξω.Και επιτελυς κατι αρχισε να κινειται.Ναι ακραιες τακτικες αλλα αλλη λυση δεν υπαρχει. Η υπαρχει για μενα και ειναι και αποψη του Λασκαρη.

Οποιος θελει να παιζει σε κλειστες λιγκες ας παιζει ΜΟΝΟ εκει.Τελος


Τόσο δημοκρατικά λοιπόν... Τέλεια...

Btw μιλας με έναν άνθρωπο τώρα που είναι κατά της Ευρωλίγκας, κατά των κλειστών λιγκών, αλλά δεν μπορεί να καταλάβει τακτικές εκβιασμού και το κανένα πλάνο της FIBA... Ίδια στάση είχα έχω και θα έχω απέναντι σε όποιον προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το άθλημα χωρίς να λέει ή να πράττει τίποτα. Οπότε σωστό και λάθος δεν υπάρχει.. Είναι μπρος γκρεμός και πισω ρέμα.. Και εκεί για μένα είναι δυσνόητη η προσκόλληση στην FIBA... Και όσο κ αν λες ότι αφοσίωση δεν υπάρχει, εγώ 20 μέρες τώρα που διαβάζω εδώ πέρα ότι γράφεται άλλα βλέπω.. Η Καλή FIBA και ο κακός Μπέρτι.. Ε δεν πάει έτσι... Και ο κακός Μπερτι ναι αλλά και η ανεκδιήγητη FIBA..

Και μια προσωπική και πιθανά εντελώς ηλίθια γνώμη.. Καμία λύση δεν διάλεξε ο Λάσκαρης για το μπάσκετ του Αρη.. Η λύση που διάλεξε ήταν για το καλό της τσέπης του κ μόνο. Το ότι από σπόντα θα επωφεληθεί ο Άρης βέβαια πρέπει να λέγεται...
pan24
Οπως φαινεται πρωτη νικη της φιμπα στην ιταλια
Εγινε αυτο που κυκλοφορουσε εδω και καποιες μερες
Ρετζιο εμιλια,τρεντο,σασσαρι φαινεται να κανουν πισω
Να δουμε οι αλλες χωρες
Οτι ειναι να γινει θα ανακοινωθει το αργοτερο 29/04 πιθανοτατα μεσα στο σαββατοκυριακο
McRae
QUOTE(Nemesakos @ Apr 22 2016, 15:41 ) *
Τόσο δημοκρατικά λοιπόν... Τέλεια...

Btw μιλας με έναν άνθρωπο τώρα που είναι κατά της Ευρωλίγκας, κατά των κλειστών λιγκών, αλλά δεν μπορεί να καταλάβει τακτικές εκβιασμού και το κανένα πλάνο της FIBA... Ίδια στάση είχα έχω και θα έχω απέναντι σε όποιον προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το άθλημα χωρίς να λέει ή να πράττει τίποτα. Οπότε σωστό και λάθος δεν υπάρχει.. Είναι μπρος γκρεμός και πισω ρέμα.. Και εκεί για μένα είναι δυσνόητη η προσκόλληση στην FIBA... Και όσο κ αν λες ότι αφοσίωση δεν υπάρχει, εγώ 20 μέρες τώρα που διαβάζω εδώ πέρα ότι γράφεται άλλα βλέπω.. Η Καλή FIBA και ο κακός Μπέρτι.. Ε δεν πάει έτσι... Και ο κακός Μπερτι ναι αλλά και η ανεκδιήγητη FIBA..

Και μια προσωπική και πιθανά εντελώς ηλίθια γνώμη.. Καμία λύση δεν διάλεξε ο Λάσκαρης για το μπάσκετ του Αρη.. Η λύση που διάλεξε ήταν για το καλό της τσέπης του κ μόνο. Το ότι από σπόντα θα επωφεληθεί ο Άρης βέβαια πρέπει να λέγεται...


Μπορεις να προτεινεις καποια ρεαλιστικη λυση να παψει το μοντελο κλειστης λιγκας και εγγυημενων συμβολαιων χωρις αυτη να περιλαμβανει εκβιασμους απο μεριας fiba?Προσωπικα το βρισκω αδυνατο,χωρις να σπασεις αυγα δεν κανεις ομελετα που λενε.Αν δεν αντιδρουσαν οι ΦΙΜΠΑΙΟΙ απλα θα συνεχιζε ακαθεκτος το πλανο του ο Μπερτομεου.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.