Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ACB 2009-2010
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Weekendman
Ο Αριθμός που χαρακτήρίζει την Ρεάλ για αυτήν την εποχή είναι το 4
καθώς σήμερα έπαιξε την 4η παράταση της στην φετινή χρονιά(και τις έχω δεί όλες...)
και υπέστει την 4η συνεχόμενη ήττα της στο Ισπανικό πρωτάθλημα αυτήν την φορά απο την...γειτόνισα της την Εστουντιάντες....

Αυτήν την φορά δεν πειράματίστηκε με τον Ντάσιτς σαν σμόλ φόργουορντ ο Μεσίνα, και λόγω της έλλειψης ψηλών επανέφερε και τον φεύγω-μένω Ερβέλ για να καλύψει τα κενά στους ψηλούς ενώ δοκίμασε αρκετή ώρα χαμηλά σχήματα(τρία γκαρντ η 2 με τον Βιδάλ) με τον Γιάριτς να παίζει αρκετά και ικανοποιητικά για ντεμπούτο στην ACB.

Αλλά δεν κατάφερνε και πολλά μέχρι το 3ο δεκάλεπτο που έχανε με 58-50 και είχαμε πάλι το γνωστό έργο απο το προηγούμενο παιχνίδι με τα χαμένα ριμπάουντ, και η εκδήλωση αρκετών επιθέσεων της Εστουντιάντες κοντά στην ρακέτα της Ρεάλ με επιτυχία, για την Ρεάλ το μόνο καλό ήταν οι μερικές φορές καλή κυκλοφορία που έτσι έβρισκαν τον Μπούλοκ και έβαζε τα τρίποντα...

Στο 4ο δεκάλεπτο φάνηκε να άλλαζει το σκηνικό η Ρεάλ επιθετικά με την σημαντική βοήθεια του Βελίτσκοβιτς που έπαιζε άμυνα, μάζευε κρισιμα ριμπάουντ,ολόκληρωνε ωραίες πάσες των συμπαικτών και ποστάριζε είτε ολοκληρώνοντας ο ίδιος είτε δύνοντας πάσες για κρίσιμα καλάθια.

Και απο πλευράς άμυνας η Ρεάλ πίεσε επιτέλους την επιρρεπή σε λάθη αντιπαλό της στα γκάρντ, οι ψηλοί έγιναν και αυτοί πιο προσεκτικοί και είναι χαρακτηριστικό ότι τον 1ο πόντο τον έβαλε η Εστουντιάντες στο δεκάλεπτο αυτό 4 και 30 πριν το τέλος του αγώνα με το σκορ 59-60.

Αλλά η τύχη είναι φανερό ότι δεν είναι με τους Μαδριλένους αυτη την στιγμή, δεν φτάνουν οι απόντες Ρέγες,Χάνσεν,Λιούλ,ΒανΝτεΣπίγκελ ,αλλά με λίγα δευτερόλεπτα στην κανονική διάρκεια και σκορ 66-69 υπέρ της τους έβαλε τρίποντο απο τα 8 μέτρα ο Σουάρεζ και πήγε το παιχνίδι στην παράταση.

Όχι ότι στην παράταση ήταν πιο τυχερή η Ρεάλ αφού ήταν μπροστά με 78-80 έχοντας ανατρέψει προηγουμένως με Πριτζιόνι και Μπούλοκ ένα 76-71 και δέχτηκε πάλι καθοριστικό τρίποντο στην τελευταία επίθεση...


Να δούμε πόσο θα κάθεεεεται ο Μάσει στην Μαδρίτη... γιατί ΟΚ αν τον ποστάρουν έχει μειόνεκτημα αλλά στην άμυνα που παίζει μπροστά στον αντίπαλο και στην άμυνα ψηλά μπορεί νά είναι καλός ,και στην επίθεση με πικ εν ρολ και με την χαρακτηριστική κάνω διείσδηση και τελειώνω απο τηνη αντίθετη μερία την φάση θα χρησιμεύε τώρα στην ελλειπή απο ψηλούς Ρεάλ τουλάχιστον μέχρι να τον διώξούν οριστικά.

Εξαιρετική δυνατότητα αυτή που προσφέρει η Ισπανική τηλεόραση να ακούμε τις οδηγίες των προπονητών να δούμε πότε θα έρθει και σε εμάς αυτό....
Weekendman
QUOTE
Ένα μήνα νοκ άουτ ο Ρέγιες, επιστρατεύεται ο Ερβέλ

29-12-2009 17:31
Ρεπορτάζ:
Superbasket.gr



Η τύχη δεν είναι με το μέρος της Ρεάλ, αφού οι τραυματισμοί του Φελίπε Ρέγιες και του Τόμας Φαν Ντε Σπίγκελ είναι αρκετά σοβαροί και θα τους κρατήσουν μακριά από τα παρκέ για έναν και τρεις μήνες αντίστοιχα. Ο πρώτος, έχει χτυπήσει στο ζυγωματικό και θα απουσιάσει για τέσσερις εβδομάδες, ενώ όταν επιστρέψει θα αγωνίζεται με προστατευτική μάσκα. Ο δεύτερος, έχει τραυματιστεί στο πόδι και πιθανότατα θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.




Μετά από τα άσχημα μαντάτα του ιατρικού δελτίου, ο Έτορε Μεσίνα, αποφάσισε να επιστρατεύσει τον Άξελ Ερβέλ που θα κάνει ντεμπούτο στο ισπανικό πρωτάθλημα κόντρα στην Εστουδιάντες.

Ίσως μείνει περισσότερο ο Ερβέλ απο ότι περιμένανε οι πιο πολλοί και ο ίδιος!
Weekendman
QUOTE
Η Μπάρτσα παίζει και άμυνα...

31-12-2009 01:55
Ρεπορτάζ:
Superbasket.gr

H Μπαρτσελόνα μπορεί να παίξει και άμυνα... Νίκησε με 65-45 την Μανρέσα και μάλιστα δέχθηκε μόλις 14 πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Κάπως έτσι παρέμεινε με διαφορά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του ισπανικού πρωταθλήματος.

Κορυφαίος των Καταλανών ήταν ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο με 20 πόντους.

Ολα τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής ήταν: Εστουντιάντες-Ρεάλ Μαδρίτης 82-80, Βαλένθια-Μούρθια 72-67, Γρανάδα-Κάχα Λαμποράλ 79-85, Βαγιαδολίδ-Φουενλαμπράδα 83-87, Καχασόλ-Αλικάντε 68-67, Μπανταλόνα-Μπρουέσα 97-95 , Μπαρτσελόνα-Μανρέσα 65-45, Ομπραντόιρο-Μπιλμπάο 79-73, Γκραν Κανάρια-Ουνικάχα Μάλαγα 91-74.




ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (15 αγ.): Μπαρτσελόνα 14-1, Κάχα Λαμποράλ 12-2, Ρεάλ 11-4, Βαλένθια 11-4, Μπανταλόνα 10-5, Καχασόλ 9-6, Μπρουέσα 7-8, Εστουντιάντες 7-8, Μανρέσα 7-8, Μάλαγα 6-9, Γκραν Κανάρια 6-9, Γρανάδα 6-9, Ομπραντόιρο 6-9, Φουενλαμπράδα 6-9, Αλικάντε 5-10, Βαγιαδολίδ 5-10, Μπιλμπαό 4-11, Μουρθία 3-12.

Ίσως η άμυνα της να είναι ακόμα πιο καθοριστική στην φετινή Μπαρτσελόνα απο την εξαιρετική επίθεση της...

Ο Τάκερ συνεχίζει να πυροβολεί και να τρομοκρατεί( μπασκετικά μόνο εννοείται)...
Μετα τους 33 πόντους με την Μάλαγα έβαλε χθες και άλλους 38 πόντους με την Μπρουέσα με 6/9 τρίποντα ,και έχει στα 2 τελευταία παιχνίδια 14/20 τρίποντα και συνολικά 46% στα Τρίποντα αυτην την χρονιά καλύτερο ποσοστό απο αυτό που έχει στα δίποντα 42%!

http://www.acb.com/stspartidojug.php?cod_j...;cod_edicion=54

Και έναν τέτοιο παίκτη τον βρήκε απο ομάδα που πάλευε για την σωτηρία της πέρσι(περσινή Καχασόλ)...
matt walsh
Η Μπιλμπαο ρε παιδια γιατι τοσα χαλια με τετοιο ροστερ?χρονια πολλα σ ολουσ κιολας...
Weekendman
QUOTE(matt walsh @ Jan 1 2010, 15:34 ) *
Η Μπιλμπαο ρε παιδια γιατι τοσα χαλια με τετοιο ροστερ?χρονια πολλα σ ολουσ κιολας...

Για να είμαι ειλικρινής παρόλου που παρακολουθώ αρκετά εκτεταμένα την Ισπανική Λίγκα δεν έχω πολύδει την Μπιλμπάο
ίσως όμως οι λόγοι για την άσχημη πορεία της να είναι οι εξής

-Ο Μουαζό θα μπορούσε να βοηθήσει άλλα δεν το έκανε, και έτσι η Μπιλμπάο έμεινε τώρα με λίγες ενναλακκτικές λύσεις στους ψηλούς ο Μπάνιτς σαν σέντερ ο Μάρκοτα σαν Πάουερ Φόργγουορντ και η τρίτη λύση και τελευταία λύση είναι ο Γκουάρντια με τρείς μόνο στις θέσεις 4-5 και αλχημείες δεν μπορείς να πάς για υψηλούς στόχους.

Επιπλέον ο Μπάνιτς μπορεί να είναι ένας σωματικά δυνατός παίκτης με ικανοποιητικές επιθετικές κινήσεις και να τον βοηθάει αυτό πολύ στο να πετυχαίνει πόντους μέσα στη ρακέτα ,άλλα είναι μόνο 2 μέτρα και 4 εκατοστά και έτσι ευάλωτος σχετικά στα ποσταρίσματα με υψηλότερους αντιπάλους
Αν ήταν πιο εύελικτος και γρήγορος θα μπορούσε να καλύψει κάπως αυτό το πρόβλημα με το ποστάρισμα ,αλλά δυστυχώς για αυτόν και την Μπιλμπάο είναι ένας αργός θα έλεγα ψηλός όποτε μπορεί να το εκμεταλλευτούν και αυτό οι αντιπαλοί του.

-Η Επιλογη και η αξιοποιήση των Αμερικάνων(Γουόρεν,Κόνλει) δεν είναι η καλύτερη

-Θέμα πλεί-μεικερ
Στο σύγχρονο μπάσκετ έχει υπερτονιστεί σωστά η σημασία το να έχεις καλά γκάρντ στην ομάδα σου
Ας ρίξουμε μια ματιά τι μπορούν έχουν μερικές ομάδες της ACB απο υλικό στην οργάνωση του παιχνιδιού τους
Ρεάλ και Μπαρτσελόνα εκτός συναγωνισμού ξέρουμε την αξία των παικτών
Βαλένθια-Ντε Κολο
Μπανταλόνα-Βάλτερς
Μάλαγα-Κουκ
Καχασόλ-Καλογουέι
Γκραν Κανάρια-Κάρολ
Καχα Λαμποράλ-Χουέρτας

Και απο την άλλη η Μπιλμπάο έχει σαν οργανωτές τον Πάκο Βάσκεθ τον Σαλγκάδο και τον Μπλούμς...
αυτό τα λέει όλα για το μεγάλο μειόνεκτημα στον καθοριστικό τομέα της οργάνωσης...

QUOTE
Περίπατoς της Μπάρτσα στο Μπιλμπάο

02-01-2010 20:49
Ρεπορτάζ:
Superbasket.gr

Η Μπιλμπάο δεν μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια την Μπαρτσελόνα κι έτσι οι Καταλανοί πέρασαν αλώβητοι και από τη χώρα των Βάσκων...

Η Μπάρτσα επικράτησε με 87-65 και διατήρησε την απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες της στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο είχε 22 πόντους, ο Εραζεμ Λόρμπεκ 18 και οδήγησαν τους Μπλαουγκράνα στο διπλό. Ο Ρίκι Ρούμπιο ήταν και πάλι άψογος οργανωτικά και ολοκλήρωσε το ματς με 8 ασίστ.

απο http://www.superbasket.gr/?c=221&a=119944

Προτείνω για σήμερα Ομπραντόιρο εναντίον Μπανταλόνα η Βασιλειάδης εναντίον Τάκερ που έβαλε 71 πόντους στις 2 τελευταίες αγωνιστικές...
Σαν 2η επιλογή προτείνω να δείτε Ρεάλ-Φουενλαμπράδα η Φουενλαμπράδα είναι ομάδα ρυθμού και αν τον βρεί τον ρυθμό κοντράρει και τις μεγαλύτερες ομάδες (όπως με Μπαρτσελόνα,Κάχα Λάμποράλ φέτος) να δούμε αν η Ρεάλ συνεχίσει προβληματικά η θα ξεσπάσει επιτέλους.
Weekendman
http://www.superbasket.gr/?c=221&a=119956

QUOTE
Επιτέλους νίκη για τη Ρεάλ, καλές εμφανίσεις από Βασιλειάδη και Πρίντεζη

03-01-2010 15:45
Ρεπορτάζ:
Superbasket.gr

Τέλος στο σερί των τεσσάρων ηττών έβαλε η Ρεάλ Μαδρίτης με τη νίκη της επί της Φουενλαμπράδα με 88-72 στη 16η αγωνιστική της ACB. . Ο Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς με 14 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των νικητών. Στη δεύτερη θέση με 12 νίκες (τρεις πίσω από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα) είναι η Κάχα Λαμποράλ, που πέρασε από την έδρα της Μπρουέσα με 92-83.



Μια ακόμη σημαντική νίκη για την Ομπραντόιρο του Κώστα Βασιλειάδη. Με τον Έλληνα φόργουορντ να έχει 16 πόντους με 1/1 βολές, 3/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 21 λεπτά οι «νεοφώτιστοι» έφτασαν στη νίκη επί της Μπανταλόνα με 106-90.

Η Ουνικάχα Μάλαγα συνέτριψε τη Γρανάδα με 112-87 με 35 πόντους του Ομάρ Κουκ (6/8 τρίποντα). Ο Γιώργος Πρίντεζης είχε 10 πόντους με 5/6 δίποντα, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 21 λεπτά. Η Γκραν Κανάρια, προσεχής αντίπαλος του Πανελληνίου στο Eurocup (5/1) έχασε με 89-72 από τη Βαλένθια.

Αναλυτικά η 16η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος:

Σάββατο 2/1

Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα 65-87

Κυριακή 3/1 (13:30)


Μπρουέσα-Κάχα Λαμποράλ 83-92
Αλικάντε-Εστουντιάντες 82-60
Ρεάλ Μαδρίτης-Φουενλαμπράδα 88-72
Ουνικάχα Μάλαγα-Γρανάδα 112-87
Βαλένθια-Γκραν Κανάρια 89-72
Ομπραντόιρο-Μπανταλόνα 106-90
Καχασόλ-Μανρέσα 20:00

Όλα φυσιολογικά με εξαίρεση ίσως την άνεση και το εύρος της νίκης(όχι η ίδια η νίκη) της Ομπραντόιρο...
McRae
Τα στατιστικα και των δυο Ελληνων ειναι λανθασμενα!Εκανε το πρωτο σαιτ που εβγαλε την ειδηση την βλακεια και μετα ολα τα "αξιοπιστα" μπασκετικα σαιτ τα μετεφεραν λαθος,λες και ηταν μεγαλος κοπος να τσεκαρουν το σαιτ της acb.

Εχουμε και λεμε λοιπον,Βασιλειαδης ειχε 22 ποντους σε 26 λεπτα
http://www.acb.com/fichas/LACB54143.php

και ο Πριντεζης 16 σε 25
http://www.acb.com/fichas/LACB54139.php
Weekendman
QUOTE
Ανακοίνωσε Ερβέλ η Μπιλμπάο

04-01-2010 20:39
Ρεπορτάζ:
Superbasket.gr



Παίκτης της Μπιλμπάο και με τη βούλα είναι ο Αξέλ Ερβέλ. Ο Βέλγος φόργουορντ, δεν υπολογιζόταν από τον Μεσίνα, οπότε η Ρεάλ αποφάσισε να τον παραχωρήσει δανεικό στους Βάσκους μέχρι το καλοκαίρι.





Ο 26άχρονος παίκτης, φέτος είχε 1.9 πόντους και 2.6 ριμπάουντ σε 7 αγώνες στη λίγκα ACB.

Τα λέγαμε για τους λίγους αριθμητικά ψηλούς της Μπιλμπάο...
Και μια και πιάσαμε την Μπιλμπάο και είναι παίκτης της ο Παππάς θα τον βλέπατε ικανό για το μέλλον να παίξει σε ένα πρωτάθλημα όπως το Ισπανικό;


QUOTE
Η οικονομική κρίση έπληξε τη Μπανταλόνα

04-01-2010 16:52
Ρεπορτάζ:
Superbasket.gr



«Δεν θέλω να σημάνω συναγερμό ή να ασκήσω πίεση, όμως, το μέλλον της Μπανταλόνα προδιαγράφεται πολύ δύσκολο. Δεν αρκεί να κάνουμε ταχυδακτυλουργικά με το μπάτζετ, θα έρθουν δύσκολες μέρες». Με αυτά τα λόγια, ο πρόεδρος της Χοβεντούτ, Τζόρντι Βιγιακάμπα, μίλησε όσο πιο ξεκάθαρα γινόταν, για την οικονομική κατάσταση της ομάδας, αποκαλύπτοντας ότι ο σύλλογος βρίσκεται σε οριακό σημείο.




Αν και ξεκινά με προϋπολογισμό 5.5 εκατ. ευρώ, στο τέλος της σεζόν συνηθίζει να χαλάει 8.5 εκατ. ευρώ, οπότε αυτό που πρέπει να κάνει για να επιζεί, είναι να πουλάει παίκτες… «Η λίστα είναι μεγάλη. Βιδάλ, Μιράγιες, Μουμπρού, Ρούμπιο. Εμείς δυστυχώς επιζούμε από αυτό. Είναι κατόρθωμα το γεγονός ότι στεκόμαστε τόσο καλά αθλητικά. Η μεταγραφή του Ρούμπιο, κάλυψε μέρος του περσινού προϋπολογισμού. Θα μπορούσαμε να κάνουμε ότι και η Μανρέσα και να έχουμε μπάτζετ 3 εκατ. ευρώ, όμως αυτό δεν αξίζει στην ιστορία και στο όνομα της Μπαρτσελόνα. Θα δούμε πως θα τα βγάλουμε πέρα», είπε ο Βιγιακάμπα.

Άρα θα βγούν στο σφυρί κάποιος/κάποιοι απο τους Τάκερ,Βάλτερς,Τρίπκοβιτς δεν βλέπω άλλο παίκτη στο τωρινό ρόστερ που να μπορεί να τον πουλήσουν και να βγάλουν πολλά λεφτά...

QUOTE
Βλέπει» Φεσένκο και Μπάινς

05-01-2010 17:26
Ρεπορτάζ:
Superbasket.gr



Παίκτη για να ενισχυθεί κάτω από το καλάθι, ψάχνει η Ρεάλ. Τα δυο ονόματα που «ακούγονται» στη Μαδρίτη, είναι αυτό του Κίριλο Φεσένκο και του Άαρον Μπάινς. Ο 23άχρονος Ουκρανός αγωνίζεται στη Γιούτα, ενώ ο τελευταίος, ανήκει στη Λιέτουβος Ρίτας.





Ο Φεσένκο, δεσπόζει στη λίστα του Αντόνιο Μαθέιρας, ενώ το γεγονός ότι δεν έχει χρόνο στους Τζαζ, αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Όσο για τον Αυστραλό, έχει περιορισμένο ρόλο και δεν θα έλεγε όχι σε πρόταση της Ρεάλ.

Άρα απομακρύνονται τα σενάρια περί Μπέτς;

QUOTE
Παίζει με μάσκα ο Ρέγιες

05-01-2010 17:00
Ρεπορτάζ:
Superbasket.gr



Στις προπονήσεις της Ρεάλ έχει επιστρέψει ο Φελίπε Ρέγιες ο οποίος φοράει ειδική προστατευτική μάσκα. Ο σέντερ της «βασίλισσας» είχε υποστεί κάταγμα στο αριστερό ζυγωματικό, όμως, οι γιατροί του επιτρέπουν να πάρει χρόνο συμμετοχής στον αγώνα της Ευρωλίγκα, κόντρα στην Όλντενμπουργκ.





Αυτοί που απουσιάζουν και ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα, είναι ο Τράβις Χάνσεν και ο Σέρχιο Γιουλ. Η επιστροφή τους υπολογίζεται εντός των επόμενων 15 ημερών.

Επιστρέφει νωρίτερα απο ότι προέβλεπαν τα ρεπορτάζ ο Ρέγιες...
Weekendman
QUOTE
Οι οχτώ του κυπέλλου

10-01-2010 16:38
Ρεπορτάζ:
Superbasket.gr

Η Μπιλμπάο έχει προκριθεί στο Final-8 του Κόπα Ντελ Ρέι ως διοργανώτρια και οι υπόλοιποι εφτά αντίπαλοι είναι οι πρώτοι του βαθμολογικού πινακα στο τέλος του πρώτου γύρου. Οι έξι έχουν γίνει ήδη γνωστοί και αναζητείται η ομάδα που θα κλείσει την οχτάδα.


Μπαρτσελόνα, Κάχα Λαμποράλ, Ρεάλ Μαδρίτης, Βαλένθια, Μπανταλόνα και Καχασόλ θα είναι σίγουρα στην τελική φάση, ενώ τη μια κενή θέση διεκδικούν Εστουντιάντες και Μπρουέσα. Αν η τελευταία κερδίσει τη Φουενλαμπράντα στο παιχνίδι που κλείνει τη 17η αγωνιστική, τότε θα πάρει το εισιτήριο.


Στα σημερινά αποτελέσματα…
Γκραν Κανάρια – Καχασόλ 55-52
Εστουντιάντες – Ομπραντόιρο 90-66
Μπαρτσελόνα – Αλικάντε 114-72
Γρανάδα – Μούρθια 79-76
Κάχα Λαμποράλ – Μάλαγα 86-71




QUOTE
Η Εστουντιάντες στο κύπελλο

10-01-2010 21:30
Ρεπορτάζ:
Superbasket.gr



Η όγδοη ομάδα που θα συμμετάσχει στο Κόπα ντελ Ρέι, είναι η Εστουντιάντες, αφού Φουενλαμπράδα επικράτησε με 86-70 της Μπρουέσα και «σφράγισε» το εισιτήριό των "Φοιτητών".

Νωρίτερα οι επτά πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, (Μπαρτσελόνα, Κάχα Λαμποράλ, Ρεάλ, Βαλένθια, Μπανταλόνα, Καχασόλ, Εστουδιάντες), είχαν προκριθεί στη διοργάνωση, ενώ η Μπιλμπάο ως οικοδέσποινα είχε εξασφαλίσει τη συμμετοχή της

Εξαιρετική επιθετική εικόνα απο την Καχα Λαμποράλ στο παιχνίδι με Μάλαγα
Αφου εκδήλωσε πολλούς αιφνιδιασμούς απέναντι στην Μάλαγα που είναι ομάδα που πολλές φορές πάει σε αργό ρυθμό και το καταφέρνεί ακόμα και αν είναι αντίπαλος η Μπαρτσελόνα...
Και είχε στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού με εξαίρεση τα τελευταία 5 λεπτά περίπου, και στο 5 εναντίον 5 τόσο γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας αλλά και ανάλογης ταχύτητας πάσες που έβρισκε πάρα πολλά έλευθερα σούτ ήτε απο την γραμμή του τρίποντου είτε κοντά στη ρακέτα δεν είναι καθόλου τυχαία η πρώτη ομάδα στην επίθεση στην ACB.

Μπορεί οι Ρακόσεβιτς και Πριτζίονι να είναι μεγάλα ονόματα αλλά οί Ινγκλις(σε σκορ) και Χουέρτας( σε οργάνωση ,και ατομικά για τον Χουέρτας αλλά βλέποντας και την εικόνα της Κάχα γενικότερα) νομίζω έχουν καλύψει τα κενά σχεδόν των 2 αυτών παικτών που τους...ξεζούμισε τόσα χρόνια η Κάχα...

Ο Πρίντεζης καλός ήταν (περισσότερο στο πρώτο ημίχρονο) αλλά 4 τρίποντα να επιχειρήσει(με 1 εύστοχο); Ο Τελέτοβιτς νομίζει είναι;
Razorblade Fish
QUOTE(Weekendman @ Jan 11 2010, 01:10 ) *
Εξαιρετική επιθετική εικόνα απο την Καχα Λαμποράλ στο παιχνίδι με Μάλαγα
Αφου εκδήλωσε πολλούς αιφνιδιασμούς απέναντι στην Μάλαγα που είναι ομάδα που πολλές φορές πάει σε αργό ρυθμό και το καταφέρνεί ακόμα και αν είναι αντίπαλος η Μπαρτσελόνα...
Και είχε στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού με εξαίρεση τα τελευταία 5 λεπτά περίπου, και στο 5 εναντίον 5 τόσο γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας αλλά και ανάλογης ταχύτητας πάσες που έβρισκε πάρα πολλά έλευθερα σούτ ήτε απο την γραμμή του τρίποντου είτε κοντά στη ρακέτα δεν είναι καθόλου τυχαία η πρώτη ομάδα στην επίθεση στην ACB.

Μπορεί οι Ρακόσεβιτς και Πριτζίονι να είναι μεγάλα ονόματα αλλά οί Ινγκλις(σε σκορ) και Χουέρτας(και σε οργάνωση ,και ατομικά για τον Χουέρτας αλλά βλέποντας και την εικόνα της Κάχα γενικότερα) νομίζω έχουν καλύψει τα κενά σχεδόν των 2 αυτών παικτών που τους...ξεζούμισε τόσα χρόνια η Κάχα...

Ο Πρίντεζης καλός ήταν (περισσότερο στο πρώτο ημίχρονο) αλλά 4 τρίποντα να επιχειρήσει(με 1 εύστοχο); Ο Τελέτοβιτς νομίζει είναι;
Στη Μαλαγα σουταρει περισσοτερο απο οτι στον Ολυμπιακο,ο Ρενεσες προσπαθει να ενταξει το σουτ στο ρεπερτοριο του(με οχι πολυ καλα αποτελεσματα μεχρι τωρα...)
Weekendman
QUOTE(Razorblade Fish @ Jan 11 2010, 01:17 ) *
Στη Μαλαγα σουταρει περισσοτερο απο οτι στον Ολυμπιακο,ο Ρενεσες προσπαθει να ενταξει το σουτ στο ρεπερτοριο του(με οχι πολυ καλα αποτελεσματα μεχρι τωρα...)

Η Πλάκα είναι ότι στην Εθνική έβαζε κρίσιμα τρίποντα ο Πρίντεζης π.χ με Ρωσία και Τουρκία ,αλλά να στηριχτείς στο σούτ του; ριψοκίνδυνο...
Βέβαια καλά επαινώ την Κάχα ,αλλά η Μάλαγα προφανώς δεν είναι σε μεγάλη φόρμα τελευταία μην πώ και όλη την χρονιά...
Razorblade Fish
QUOTE(Weekendman @ Jan 11 2010, 01:18 ) *
Η Πλάκα είναι ότι στην Εθνική έβαζε κρίσιμα τρίποντα ο Πρίντεζης π.χ με Ρωσία και Τουρκία ,αλλά να στηριχτείς στο σούτ του; ριψοκίνδυνο...
Βέβαια καλά επαινώ την Κάχα ,αλλά η Μάλαγα προφανώς δεν είναι σε μεγάλη φόρμα τελευταία μην πώ και όλη την χρονιά...

Η μεγαλυτερη της εμφανιση ηταν με εμας,στο αντιστοιχα χειροτερο δικο μας παιχνιδι που παιζαμε με αρρωστο Παπαλουκα και Τσιλντρες,χωρις Σοφο και τραυματισμο του Μπουρουση στο 2ο λεπτο!Επαιζε ο Κλειζα στο 5!Εχω ξαναπει,πιστευω θα συνελθει καποια στιγμη η Μαλαγα,αλλα πλεον η τετραδα απομακρυνθηκε...Μου θυμιζει τον Αρη στην Ελλαδα(κακο ξεκινημα,εχει απο πανω τις χειροτερες ομαδες,)πρεπει να παλεψει να βγει 5η για να αποφυγει Μπαρτσα,Ρεαλ και Ταου και να σπασει την εδρα καμιας Μπανταλονα η Βαλενθια...(οπως ο Αρης πρεπει να μπει 6αδα για να αποφυγει Παο,Οσφπ και να σπασει εδρα Μαρουσιου η Πανελληνιου...)
Weekendman
QUOTE(Razorblade Fish @ Jan 11 2010, 01:28 ) *
Η μεγαλυτερη της εμφανιση ηταν με εμας,στο αντιστοιχα χειροτερο δικο μας παιχνιδι που παιζαμε με αρρωστο Παπαλουκα και Τσιλντρες,χωρις Σοφο και τραυματισμο του Μπουρουση στο 2ο λεπτο!Επαιζε ο Κλειζα στο 5!Εχω ξαναπει,πιστευω θα συνελθει καποια στιγμη η Μαλαγα,αλλα πλεον η τετραδα απομακρυνθηκε...Μου θυμιζει τον Αρη στην Ελλαδα(κακο ξεκινημα,εχει απο πανω τις χειροτερες ομαδες,)πρεπει να παλεψει να βγει 5η για να αποφυγει Μπαρτσα,Ρεαλ και Ταου και να σπασει την εδρα καμιας Μπανταλονα η Βαλενθια...(οπως ο Αρης πρεπει να μπει 6αδα για να αποφυγει Παο,Οσφπ και να σπασει εδρα Μαρουσιου η Πανελληνιου...)

Η παρομοιώση Μάλαγα με Άρη είναι αρκετά σωστή εκ μέρους σου! δύσκολο να πάει για 5η θέση η Μάλαγα όταν απο την κάτοχο της 5ης θέσης την Μπανταλόνα απέχει 4 νίκες αλλά όλα γίνοται θεωρητικά...

Η Μάλαγα έχει μερικά σαφή προβλήματα
έχει μεν τρείς ποιοτικούς ψηλούς
Φρίλαντ κατέχει και τα 2 είδη επιθετικού παιχνιδιού με πρόσωπο και με πλάτη
Άρτσιμπάλντ για μερικούς πόντους ριμπάουντ και σμπρώξιμο στην ρακέτα καλός είναι
Ο Γνωστός καλός Πρίντεζης που εκμεταλλεύεται την ταχύτητα του και το άλμα του για αρκετούς πόντους μέσα απο το καλαθί
Και 2 αναπληρωματικούς Ρούμπιο στο 4 λίγα πράγματα,Λίμα στο 5 που επιθετικά ολοκληρώνει τις φάσεις απο τις πάσες των συμπαικτών του...

Αλλά εκτός απο ότι ο Πρίντεζης μένει κάποιες φορές μόνος στη θέση 4 γενικά εκτός του Φρίλαντ κανένας άλλος ψηλός της Μάλαγα δεν έχει καλό σουτ απο μακρινή απόσταση και αυτό επιτρέπει στους αντιπάλους να κλείνουν την ρακέτα και εξηγεί γιατί ο Πρίντεζης είτε μέσω συστημάτων είτε απο μόνος του παίρνει μερικές φορές παραπανήσιες πρωτοβουλίες στα τρίποντα...

Στο 2 ο Ντίν σε αντίθεση με τον Ίνγκλις στην Κάχα Λαμποράλ δεν έχει καταφέρει το βήμα στην μεγαλύτερη όμαδα, δεν είναι σταθερός επιθετικά και χειρότερος αμυντικά απο τον προκατοχό του Κελάτι έτσι βγαίνει χαμένη η Μάλαγα επιθετικά και αμυντικά ,εκτός αν έρθει ο Ρακόσεβιτς...

Στον 1 πέρσι είχε Γκομίς,Καμπέθας,Κούκ φέτος είναι ο Κουκ που παίρνει το κύριο βάρος και δεν μπόρεσαν ούτε ο Γιέτερ ούτε ο Γούιλιαμς(που δεν είναι όπώς πάλια) να τον βοηθήσουν οργανωτικά άλλο ένα μεγάλο μείον για την Μάλαγα για αυτό και μονομάχει με Κάχα για Ντίξον(για να δικαιωθεί και ο Thrylos...)
http://www.superbasket.gr/?c=264&a=120280

Στην θέση του σμόλ Φόργουορντ μια χαρά κάνουν την δουλειά οι Βέλς και Χιμένεθ(ο πιο έξυπνα μπασκετικά παίκτης της Μάλαγα) δεν είναι πρωταγωνιστές μεν αλλά προσφέρουν γενικότερα επιθετικά(τρίποντα Χίμενεθ,ο Βέλς εκτελεί και πιο κοντά) αλλά και στις χαμαλοδουλείες των ριμπάουντ. ασσίστ κτλ εκεί είναι το μόνο σημείο που δεν βλέπω πρόβλημα η καμιά σημαντική διαφορά σε σχέση με πέρσι

Για αυτο να δεν γινούν μεταγραφές στις θέσεις 1-2 δεν δίνω ελπίδες ανάκαμψης στην Μάλαγα...
Weekendman
86-81 νίκησε η Μάλαγα στην Φουενλαμπράδα παίρνοντας και μια εκδίκηση για την ήττα του πρώτου γύρου
,αλλά αξιοσημειώτη για μένα είναι η προσαρμογή του Ντίξον στο πρώτο του παιχνίδι με την Μάλαγα με 20 πόντους 3 ασσίστ και γενικά εκμεταλλεύση όλων των δυνατοτήτων του στο παιχνίδι ένας εναντίον ενός και στα drive, στα τρίποντα και στα σούτ γενικότερα αλλά και στην εκδήλωση αιφνιδιασμού αλλά μην βιαστώ γιατί παρόμοιο ξεκίνημα έκανε στον Άρη...
Μπορεί να πήρε την θέση του...Βετεράνου άσου Σαμόντ Γουίλιαμς αλλά περισσότερο σαν 2άρι έπαιζε με πλεί-μεικερ τον Κούκ και τον Φρείερε όποτε το άλλο 2άρι ο Ντίν πρέπει να ανυσηχεί μήπως γίνει περιττός...
Το μόνο άσχημο στη σημερινή εμφάνιση του Ντίξον ήταν η κακή του άμυνα αλλά αυτό καλύπτεται σε μια όμαδα όπως η Μάλαγα που έχει καλή ομαδική άμυνα γενικότερα...
thrylos7
Κάπου είχα διαβάσει (νομίζω στην acb) ότι θα πάρει τη θέση του Ντιν. Toυ Γουίλιαμς ήταν ανεξάρτητο, σύμφωνα μ' εκείνο.
Weekendman
QUOTE(thrylos7 @ Jan 17 2010, 16:59 ) *
Κάπου είχα διαβάσει (νομίζω στην acb) ότι θα πάρει τη θέση του Ντιν. Toυ Γουίλιαμς ήταν ανεξάρτητο, σύμφωνα μ' εκείνο.

Τι να πρωτοπιστέψω;

Αυτό το δημοσιέυμα που λέει ότι αντικαθιστά τον Σαμόντ Γουίλιαμς
http://www.novasports.gr/default.asp?aid=198615

η αυτό που λέει
http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid...p;pubid=6892681
που λέει οτι θα αντικαταστήσει τον Ντίν!

τέτοια αντικρουόμενα δημοσιεύματα διάβαζα τις προηγούμενες μέρες και δεν έβγαζα άκρη,και εγω λογικά πιστεύω οτι ο Ντίν δεν θα σώσει το τομάρι του...

Τα τρέχοντα νέα της ACB

QUOTE
17-01-2010 21:53
Ρεπορτάζ:
Superbasket.gr



Από την έδρα της Μπανταλόνα κατάφερε να δραπετεύσει η Γκραν Κανάρια που επικράτησε με 89-79. οι γηπεδούχοι άρχισαν να χάνουν τον έλεγχο στην τρίτη περίοδο, αλλά το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικό. Ο Κάρολ με 19 πόντους και ο Αουγκουστίνε με 18 ήτνα οι κορυφαίοι των γηπεδούχων.

Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 17-1, Κάχα Λαμποράλ 15-3, Ρεάλ 14-4, Βαλένθια 12-6, Μπανταλόνα 11-7, Καχασόλ 10-8, Εστουδιάντες – Μάλαγα - Βαγιαδολίδ - Μανρέσα - Γκραν Κανάρια 8-10, Λαγκούν Άρο - Ομπραντόιρο - Γρανάδα - Φουενλαμπράδα 7-11, Αλικάντε 6-12, Μπιλμπάο 5-13, Μούρθια 3-15.


QUOTE
H Mπάρτσα «έλιωσε» την Ομπραντόιρο

17-01-2010 17:37
Ρεπορτάζ:
Superbasket.gr



Επίδειξη δύναμης κόντρα στην Ομπραντόιρο του Κώστα Βασιλειάδη, έκανε η Μπαρτσελόνα, κερδίζοντας με 103-82. Η πρωτοπόρος του ισπανικού πρωταθλήματος, είχε έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και ηγέτης ήταν ο Ναβάρο με 17 πόντους. Ο Βασιλειάδης, αγωνίστηκε 28 λεπτά και είχε 18 πόντους (6/8δ., 2/7τρ.), 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Η Μάλαγα, επικράτησε με 86-81 της Φουενλαμπράδα και πήρε τους δυο πολύτιμους βαθμούς. Ο Χουάν Ντίξον εντυπωσίασε στο ντεμπούτο του έχοντας 20 πόντους, ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης αγωνίστηκε 25 λεπτά και είχε 12 πόντους (6/11δ., 0/1τρ.) και 6 ριμπάουντ.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Μανρέσα – Μπρουέσα 69-57, Κάχα Λαμποράλ – Μούρθια 78-64 , Γρανάδα – Μπιλμπάο 66-78.

Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 17-1, Κάχα Λαμποράλ 15-3, Ρεάλ 14-4, Βαλένθια 12-6, Μπανταλόνα 11-6, Καχασόλ 10-8, Εστουδιάντες – Μάλαγα - Βαγιαδολίδ - Μανρέσα 8-10, Γκραν Κανάρια 7-10, Λαγκούν Άρο - Ομπραντόιρο - Γρανάδα - Φουενλαμπράδα 7-11, Αλικάντε 6-12, Μπιλμπάο 5-13, Μούρθια 3-15.


Και

QUOTE
Μία εβδομάδα εκτός ο Χάνσεν

17-01-2010 21:33
Ρεπορτάζ:
Superbasket.gr



Τα προβλήματα τραυματισμών δεν σταματούν ποτέ για την Ρεάλ και ο Έτορε Μεσίνα, δεν βρίσκει την ησυχία του. Ο Τράβις Χάνσεν είναι το τελευταίο θύμα της «βασίλισσας», καθώς τραυματίστηκε στο πόδι και θα πρέπει να απουσιάσει από τις προπονήσεις για μία εβδομάδα.





«Μετά τον ξαφνικό τραυματισμό του Βιδάλ ήρθε κι αυτός του Χάνσεν που τον οδήγησε στο νοσοκομείο με αφόρητους πόνους. Το μόνο πράγμα που δεν περιμένω, είναι να μείνει έγκυος κάποιος παίκτης», είπε ο Μεσίνα, δείχνοντας με αυτή την υπερβολή το πραγματικό μέγεθος των προβλημάτων…

Δεν βλάπτει κανένα ευχέλαιο...
Weekendman
Βρε μπας και είναι υπερτιμημένος ο Κατσικάρης;
Mπορεί να είναι απο τους λίγους Έλληνες προπονητές που τόλμησε να προπονήσει Ευρωπαικές ομάδες αλλά απο πλευράς αποτελεσμάτων δεν κατάφερε κάτι το εξαιρετικό εκεί ,και ο τρόπος που εφυγε απο τον φετινό Άρη μαζί με το μέτριο έργο που είχε όσο έμεινε δεν μου ανέβασαν την εκτίμηση μου προς το πρόσωπο του...
Περιμένω με ενδιαφέρον την άποψη σας...
themoss
Οσο καλη αποψη και να ειχα γι'αυτον ο αντιεπαγκελματισμος του την γκρεμισε. Δεν μπορεις να φερεσαι ετσι σην ομαδα που σε επελεξε. Ακομα και ως Παοκτσης παραδεχομαι πως ο Αρης ειναι μεγαλη ομαδα στο Μπασκετ και ο χ Κατσικαρης δεν μπορει να φερεται ετσι. Για να δουμε τι θα κανει στην Μπιλμπαο...
Hakeem Olajuwon
Hττα η μπαρτσα 60-59 απο την βαλενθια.Υπερεκτιμημενη ομαδα οπως ειχα γραψει παλιοτερα.
Οι απωλειες ιλιασοβα,αντερσεν σε καμια περιπτωση δεν εχουν αναπληρωθει τουλαχιστον επιθετικα.
Ο ρουμπιο απεδειξε γιατι ειναι και αυτος υπερεκτιμημενος οπως και ο κλαβερ.Πιστευω οτι ο παο αν πιασει καλη αποδοση και με μια νορμαλ διαιτησια θα κερδισει ανετα αφου εχει καλυτερο υλικο απο την καταλανικη ομαδα.
Ατυχο το μαρουσι θα βρει την μπαρτσα φουριοζα για να διασκεδασει τις εντυπωσεις
pou_pws_pote
υπερεκτιμημενη επειδη εκανε τη δευτερη ηττα της στη σεζον;; huh.gif
Hakeem Olajuwon
QUOTE(pou_pws_pote @ Jan 23 2010, 22:46 ) *
υπερεκτιμημενη επειδη εκανε τη δευτερη ηττα της στη σεζον;; huh.gif


Υπερτιμημενη γιατι εχει δυο ποιοτικους παικτες στην επιθεση(ναβαρο,λορμπεκ) οι αλλοι ειναι ρολιστες
Υπερτιμημενη γιατι ο παο,η ρεαλ και ο οσφπ εχουν καλυτερο ή ισαξιο υλικο.
υπερτιμημενη γιατι ειναι σε φουλ φορμα και χωρις τραυματισμους
υπερτιμημενη γιατι λενε οτι ειναι η καλυτερη μπαρτσελονα ολων των εποχων και ειναι ομαδα ΝΒΑ και αλλα τετοια
thrylos7
O Ντίξον πήρε τ' όπλο του και είπε να χαρίσει τη νίκη στη Μάλαγα...

(πάω για MPP award icon_drunk.gif )
colonel gomelsky
Ήττα για τον Κατσικάρη και την Μπιλμπάο από την Κάχα. Πολύ καλοί για τους φιλοξενούμενους Σπλίτερ και Τελέτοβιτς (αλλά και ο Χουέρτας). Ειδικά οι δύο πρώτοι είχαν και δύο highlight καρφώματα. Για την Μπιλμπάο καλός ο Άλεξ Μούμπρου και έδωσε κάποιες λύσεις και ο Ερβελ.

Μέχρι και τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου το ματς ήταν ισόπαλο και μέχρι το τέλος του διεκδικήσιμο για την Μπιλμπάο. Στο 4ο δεκάλεπτο η Τάου έπιασε καλή απόδοση και δεν άφησε περιθώρια.

ΥΓ. Έριχνα παράλληλα ματιές και στο ματς της Ρεαλ με την Λουγανάρο, αλλά δε νομίζω ότι είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μεγάλη διαφορά δυναμικότητας.

ΥΓ.2. Πόσο δύσκολο είναι για τον ΕΣΑΚΕ να φτιάξει ένα σάιτ σαν της ACB????? (Κι αν το φτιάξει, ας βάλει και αγγλικά γιατί αυτό που κάνουν οι ισπανοί είναι απλά γραφικό).
a bullet for your head
QUOTE(Weekendman @ Jan 21 2010, 15:55 ) *
Βρε μπας και είναι υπερτιμημένος ο Κατσικάρης;
Mπορεί να είναι απο τους λίγους Έλληνες προπονητές που τόλμησε να προπονήσει Ευρωπαικές ομάδες αλλά απο πλευράς αποτελεσμάτων δεν κατάφερε κάτι το εξαιρετικό εκεί ,και ο τρόπος που εφυγε απο τον φετινό Άρη μαζί με το μέτριο έργο που είχε όσο έμεινε δεν μου ανέβασαν την εκτίμηση μου προς το πρόσωπο του...
Περιμένω με ενδιαφέρον την άποψη σας...

Ειναι θεμα τολμης η' καλων κονε?
Οταν πηγε στη Ρωσια ειχε ''εγγυηθει'' ο Ντουντα γι'αυτον...ενω & στην Βαλενθια μαλλον κατι παρομοιο συνεβη..(συν οτι μπορει να ειπε & εναν επιπλεον καλο λογο & ο Ντικουδης..)..
Εντωμεταξυ στη Βαλενθια ειδικα τη 2η χρονια ειχε πολυ καλο ροστερ & μπατζετ & ο στοχος ηταν να μπει στη 4αδα του πρωταθληματος...
Ειναι περα για περα υπερτιμημενος..& αυτη την αποψη την ειχα & πριν ερθει στον Αρη.
Weekendman
QUOTE(a bullet for your head @ Jan 24 2010, 16:20 ) *
Ειναι θεμα τολμης η' καλων κονε?
Οταν πηγε στη Ρωσια ειχε ''εγγυηθει'' ο Ντουντα γι'αυτον...ενω & στην Βαλενθια μαλλον κατι παρομοιο συνεβη..(συν οτι μπορει να ειπε & εναν επιπλεον καλο λογο & ο Ντικουδης..)..
Εντωμεταξυ στη Βαλενθια ειδικα τη 2η χρονια ειχε πολυ καλο ροστερ & μπατζετ & ο στοχος ηταν να μπει στη 4αδα του πρωταθληματος...
Ειναι περα για περα υπερτιμημενος..& αυτη την αποψη την ειχα & πριν ερθει στον Αρη.

Με βάση τα πολύ σωστά επιχειρήματα και γεγονότα που παραθέτεις σου η ερώτηση σου μοιάζει ρητορική και μάλλον τείνω προς τα καλά κονέ....
Θα βρεί άραγε ο Παναθηναικός την Μπαρτσελόνα σε ντερφορμάρισμα στην πιο κατάλληλη στιγμή; για να δούμε...
a bullet for your head
Ο Ρικι Ρουμπιο εγινε ο νεαροτερος παικτης στην ιστορια της ACB,που σπαει το φραγμα των 1000π στην επαγγελματικη του καριερα...
Μεγαλο κατορθωμα αν αναλογιστουμε ποιους παικτες ξεπερασε..& οτι δεν ειναι κατεξοχην σκορερ..
Βεβαια κοντευει να κλεισει μια 5ετια στην ACB..ομως τα τελευταια 2 χρονια εχει καθιερωθει για τα καλα..
http://www.gazzetta.gr/basket/basket-europ...-ρούμπιο
Weekendman
Τελικά η Ρεάλ νίκησε άνετα με 84-67 την Μάλαγα παρόλου που έχανε με 50-51 στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου και πολύ άργησε να το κάνει θα έλεγα

-Γιατί κατάφερε να περιορίσει και να διαβάσει το παιχνίδι των 2 βασικών όπλων της Μάλαγα στις θέσεις 1 και 2 των Κούκ και Ντίξον

-αλλά και μη αφήνοντας την τριάδα των καλών ψηλών που έχει η ομάδα της Ανδαλουσίας να δράσει(Φρίλαντ,Άρτσιμπαλντ,Πρίντεζής μη σας ξεγελάνε τα στατιστικά) παρά μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο που στη θέση του Σέντερ για την Ρεάλ δεν έπαιζαν οι Λαβρίνοβιτς και Τόμιτς(όχι τίποτα σπουδαίο απλά είναι καθαρός σέντερ και σκιάχτρο...) αλλά μη καθαρόμαιοι σέντερ(ο Ρέγες βασικά) με αποτέλεσμα σε αυτό το δεκάλεπτο η ρακέτα της Ρεάλ αμυντικά να είναι ανοιχτή διάβαση ,και έτσι κατάφερε η Μάλαγα εκεί που στο ημίχρονο έχανε με καμιά δεκαριά πόντους να ανατρέψει την κατάσταση και να προηγηθεί με 50-51 στο τέλος αυτού του δεκαλέπτου

πριν επιστρέψει ο Λαβρίνοβιτς (ο MVP του παιχνιδιού αυτού για έμενα) ώστε να κλείσει τους ορθανοιχτούς διαδρόμους που υπήρχαν στην ρακέτα της Ρεάλ στον προηγούμενο δεκάλεπτο(η Μάλαγα έβαλε το πρώτο καλάθι της 4 λεπτά μετα την έναρξη της τέταρτης περίοδου) και να δώσει την άπαραίτητη ώθηση στην Ρεάλ...

Όσο για την Μάλαγα φοβάμαι και ότι ο νέος Αμερικάνος της πλέι-μεικερ θα αποδειχτεί αν όχι ανέκδοτο στην καλύτερη περίπτωση μέτριος...
Manu7
Barcelona - Gran Canaria 105-55... icon_bored.gif icon_bored.gif icon_bored.gif

ACB σε λέει ο άλλος... 69.gif
kotzito
Η Μπαρτσα για αλλη μια φορα εξωκοσμικη σημερα.Διελυσε την Γκραν Καναρια με 105-55 με τον Ναβαρο να πετυχαινει 24 ποντους.Οι Καταλανοι επιβεβαιωσαν για αλλη μια φορα οτι φετος ειναι η καλυτερη ομαδα στην Ευρωπη εχοντας μολις μια ηττα σε 31 αγωνες Ευρωλιγκα και πρωταθληματος.Αν συνεχιστει η πολυ καλη κατασταση στην οποια βρισκονται,θα ειναι σιγουρα το πρωτο φαβορι και για τους 3 τιτλους που διεκδικουν.Και περσυ αλλωστε επαιζε καλα η Μπαρτσα στο αντιστοιχο διαστημα,αλλα φετος πραγματικα ειναι υπερηχητικη.Αν κρατουσε και εναν εκ των Ιλιασοβα ή Αντερσεν,νομιζω οτι θα μπορουσαμε να μιλησουμε για μια απο τις πιο πληρεις ομαδες ever στην Ευρωπη.Βεβαιως το αποτελεσμα θα δειξει,αλλα ειναι σιγουρο οτι η Μπαρτσελονα ειναι με διαφορα τωρα η καλυτερη ομαδα στην Ευρωπη.
ashton
Joventut - Regal FCB Barca 57-81 χθες.
η Caja Laboral πέρασε από τη Xacobeo του Βασιλειάδη, ενώ ο Κατσικάρης πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα . Παραμένει βέβαια πάντα κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμου.
Boom Dizzle
Σαρωσε η Μπαρτσα!Και εκτος εδρας μαλιστα...απεναντι σε πολυ δυνατο αντιπαλο!
Δεν μας βλεπω καλα την Πεμπτη.....
kounari
αλλη μια ηττα για το "μεσσια" μεσινα αυτη τη φορα απο τον κατσικαρη 68.gif

το μονο που μενει ειναι να καταφερει να αποκλειστει κι απο τους 8 της ευρωλιγκα απο τον γκερσον..
Weekendman
Το ότι θα έβλεπα την παραπαίουσα στην Ισπανία Μπιλμπάο να παίρνει διπλό στη Ρεάλ με 87-80 προηγούμενη με 15 και 14 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο, να κερδίζει ο Κατσικάρης στην μάχη των πάγκων τον Μεσίνα με χειρότερο υλικό ,και ο Ερβέλ που δεν τον υπολογίζαν πολύ στην Ρεάλ να έχει απολογισμό με την φανέλα της Μπιλμπάο σε αυτό το παιχνίδι 16 πόντους 11 ριμπάουντ και 8 ασσίστ είναι πράγματα που χρειάζονται μεγάλη φαντασία για να τα είχες σκεφτεί πριν τον αγώνα, και όμως είναι πραγματικότητα!

Νίκη και για την Μάλαγα 86-77 την Καχασόλ παρόλου την έλλειψη του βασικού 5άριου του Φρίλαντ και του μέχρι πρότινος βασικού σούτινγκ γκάρντ του Ντίξον τα ξεπέρασε όμως αυτά τα εμπόδια με την βοήθεια του Κουκ αλλά και την ανάσταση των Μ.Ροντρίγκεθ και Ντάουντελ μεταξύ των άλλων...
ashton
η Μπιλμπάο έχει 3 νίκες στα τελευταία 5 ματς και τώρα έστω και με την ισοβαθμία είναι πάνω από τη ζώνη.
Weekendman
QUOTE(ashton @ Feb 14 2010, 16:56 ) *
η Μπιλμπάο έχει 3 νίκες στα τελευταία 5 ματς και τώρα έστω και με την ισοβαθμία είναι πάνω από τη ζώνη.



Προφανώς μιλάω για την γενικότερη εικόνα στην ACB, η παρουσία Μουάζο και Έρβελ φαίνεται τους έδωσε την κατάλληλη ισσόροπια μεταξύ πέριφέρειας και ψηλών(πιο πρίν οι μόνοι ψηλοί ουσιαστικά ήταν Μπάνιτς Μάρκοτα τώρα 4 ψηλοί καλύτερα απο 2...) να βρεθεί και μια πιο ισοροπημένη εικόνα απο την θαυμάσια στην Ευρώπη και την χάλια στο Πρωτάθλημα που ίσχυε τουλάχιστον πριν μέχρι λίγες αγωνιστικές!

Τα αποτελέσματα της ACB
QUOTE
Ανατροπή και νίκη για την Κάχα Λαμποράλ

14-02-2010 20:51
Ρεπορτάζ:
Superbasket.gr

H Κάχα Λαμποράλ έκανε τη μεγάλη ανατροπή και νίκησε τη Βαλένθια με 69-67, για την 22ης αγωνιστική της λίγκας ACB.
Μπροστά σε 9300 οπαδούς τους, οι Βάσκοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσουν το ματς. Κορυφαίος για την Κάχα Λαμποράλ ήταν ο Τιάγκο Σπλίτερ με 19 πόντους και 6 ριμπάουντ.


Από τη Βαλένθια, ο Κλάβερ είχε 14.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μπαρτσελόνα 20-2, Κάχα Λαμποράλ 19-3, Ρεάλ 17-5, Βαλένθια 14-8...

απο http://www.superbasket.gr/?c=221&a=121683
QUOTE
Ετόρε, σε ζητάει ο Ερβέλ...

14-02-2010 15:30
Ρεπορτάζ:
Superbasket.gr

Απίστευτη νίκη για τη Μπιλμπάο του Φώτη Κατσικάρη. Οι Βάσκοι άλωσαν τη Μαδρίτη και νίκησαν με 87-80 τη Ρεάλ, στη μεγαλύτερη έκπληξη του φετινού ισπανικού πρωταθλήματος...

Η Ρεάλ του Ετορε Μεσίνα, λοιπόν, επέστρεψε στις απογοητευτικές εμφανίσεις. Η Μπιλμπάο δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη και με κορυφαίο τον, κέρδισε ένα ματς που της δίνει πολλές ελπίδες παραμονής. Κορυφαίος για τους Βάσκους ήταν ο Αλεξ Ερβέλ, τον οποίο ο Μεσίνα έδιωξε κακήν κακώς από τη Ρεάλ. Ο Βέλγος έκανε απίστευτη εμφάνιση και τελείωσε το ματς με 16 πόντους, 11 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 τάπες. Από τη Ρεάλ διασώθηκε ο Λιούλ με 21 πόντους.

Στη Μάλαγα, ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν εντυπωσιακός και με 16 πόντους βοήθησε την ομάδα του να κερδίσει με 86-77 την Καχασόλ.

Ρεάλ – Μπιλμπάο 80-87

Μάλαγα – Καχασόλ 86-77

Μπρουέσα – Μούρθια 84-68

Κάχα Λαμποράλ – Βαλένθια 7 μ.μ

Μανρέσα – Αλικάντε 8 μ.μ.




Στα ματς του Σαββάτου τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής ήταν:

Μπαρτσελόνα-Εστουντιάντες 79-70
Γρανάδα-Γκραν Κανάρια 83-80
Βαγιαδολίδ-Μπανταλόνα 71-67
Φουενλαμπράδα-Ομπραντόιρο 80-64

Στη βαθμολογία:

Μπαρτσελόνα 20-2

Κάχα Λαμποράλ 18-3

Ρεάλ 17-5

Βαλένθια 14-7

απο http://www.superbasket.gr/?c=221&a=121673

Σαν οπαδό του Ολυμπιακού με παρηγορεί ότι η Ρεάλ έκανε παρόμοια πατάτα με τον Ερβέλ που όδηγησε σε ήττα την ομάδα όπως έκανε Ολυμπιακός με τον Έρτσεγκ...
Air Kef
To έκανα edit, η σελίδα δεν φόρτωνε με τίποτα. smile.gif
Weekendman
QUOTE(a bullet for your head @ Feb 22 2010, 04:08 ) *

Όπως σου έλεγα και στα pm σε βλέπω σιγα-σιγα να τρώς και τον αρχιφωτογράφο thrylos7...
Τελικά το BasketForum βρίσκεται και βγάζει φωτογραφίες παντού! biggrin.gif
Βέβαια είναι λίγο μεγαλούτσικες αλλά δεν πειράζει tongue.gif
ashton
23η αγωνιστική
Cajasol | Regal FC Barcelona 64 | 71
Asefa Estudiantes | Blancos de Rueda Valladolid 89 | 86
DKV Joventut | CB Granada 76 | 86
Gran Canaria 2014 | Caja Laboral 86 | 85
Power Electronics Valencia | Ayuda en Acción Fuenlabrada 84 | 71
Xacobeo Blu:sens | Suzuki Manresa 80 | 87
Meridiano Alicante | Real Madrid 55 | 95
Bizkaia Bilbao Basket | Lagun Aro GBC 88 | 62
CB Murcia | Unicaja 74 | 89


1 Regal F.C. Barcelona 23 21 2
2 Caja Laboral 23 19 4
3 Real Madrid 23 18 5
4 Power Electronics Valencia 23 15 8
Weekendman
Λόγω υποχρεώσεων ας κάνω τα σχόλια για την Ισπανική Λίγκα λίγο αργότερα από ότι συνήθως…

Η Μπάρτσα ξαναζορίστηκε από την Καχασόλ αυτην την φορά νικώντας την εκτός έδρας, χάρη στην πίεση του Ρόυμπιο που οδήγησε σε αιφνιδιασμούς και στην γενικότερη καλή άμυνα της Μπαρτσελόνα στο 5 εναντίον 5….

Στους τελευταίους αγώνες η σύμφωνα με τις φήμες…ιπτάμενη Μπαρτσελόνα δυσκολεύτηκε από τις Καχασόλ(δίς),Βαλένθια,Παναθηναικό και μόνο επι της Ρεάλ έδειξε εικόνα κυριάρχου, τι συμβαίνει κύριε Μεσίνα;(θα επιμένω να ρωτάω…)

Ο Γκριμάου μπορεί να είναι υποτιμήμενος αλλά παίρνοντας αφορμή από τις τελευταίες εμφανίσεις του σε Ευρωλίγκα και Ισπανία τον βρισκω πολύ χρήσιμο αμυντικό εργαλειο αλλά και παίκτη που στην επίθεση δεν τον λές και μονοδιάστατο βέβαια 31 χρόνων δεν είναι εύκολο να μπείς στην Εθνική Ισπανίας αλλά έναν καλό λογο τον αξίζει!

Είδα και την Καχα Λαμποράλ που έχασε από την Γκράν Καναρια παρά την υπερπροσπάθεια του Τελέτοβιτς στο 4ο δεκάλεπτο και τις τάσεις αυτοκτονίας στο τέλος από την γραμμή των βολών του παίκτη της Κανάρια του Νόρις,Η Γκραν Κανάρια νίκησε τις 2 από τις 3 πρώτες ομάδες ομάδες της Ισπανίας(Μπαρτσελόνα,Κάχα Λαμποράλ) και έχασε από την άλλη(Ρεάλ) στην παράταση και είναι μόλις όγδοη…(κλασσική ομάδα έδρας)

Ο νέος ψηλός της Κάχα Λαμποράλ ο Γκολούμποβιτς προσπάθησε περιέργως για ψηλούς της Κάχα Λαμποραλ(πλην Σπλίττερ φυσικά) να παίξει με πλάτη άλλα δεν τον βλέπω μακροπρόθεσμα να επιβιώνει…

Για την Ομπραντόιρο έλεγα παρόλου τις καλές εμφανίσεις στην άρχή της χρόνιας ότι θα έπρεπε να περιμένουμε μέχρι το τέλος για να κρίνουμε την ποιότητα της ομάδας αυτής και από ομάδα που ήταν κοντά στην οκτάδα είναι τώρα πρωτελευταία βέβαια οι απώλειες των 2 καλών και κλασσικών Σέντερ Τζάκσον και Χετςμείερ δεν είναι εύκολο να ξεπεράστουν όταν ειδικά αντικαθιτόνται από Πασάλιτς και Μάσει που μεν δεν είναι κακοί παίκτες αλλά είναι κάτι ανάμεσα σε Πάουερ Φόργουορντ και Σέντερ και αυτό αλλάζει λογικά το στυλ παιχνιδιού (ενώ τρώνε χρόνο και από τον Τέρι) ,βέβαια όπως εμφανίζονται οι καθιερωμένοι Έλληνες Φόργουορντ δεν έχει χαθεί τίποτα για τον Βασιλειάδη ακόμα…

Η Μπανταλόνα έχασε από την Γρανάδα πιστεύω ο Άρης να μην καταφέρει να σταματήσει αυτην την καθόδικη πορεία….

Και μια και είπαμε Άρης κορυφαίος προπονητής στην Ισπανία για το μήνα Φεβρουάριο ο Κατσικάρης!

QUOTE
Προπονητής του Φεβρουαρίου ο Κατσικάρης

01-03-2010 20:06
Ρεπορτάζ:
Superbasket.gr



Ο Φώτης Κατσικάρης έχει καταφέρει να κάνει ριζικό «λίφτινγκ» στην αγωνιστική εικόνα της Μπιλμπάο και με το σπαθί του κέρδισε τον τίτλο του «καλύτερου προπονητή για τον μήνα Φεβρουάριο» στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ο Έλληνας κόουτς, άφησε πίσω του τον Αϊτο Γκαρσία Ρενέσες της Μάλαγα και τον Ξάβι Πασκουάλ της Μπαρτσελόνα.




Ο πρώην προπονητής του Άρη κάθισε στον πάγκο των Βάσκων στα μέσα Γενάρη και υπό τις οδηγίες του η Μπιλμπάο είχε 3-0 νίκες τον Φεβρουάριο. Η ομάδα βρίσκεται στην 14η θέση της βαθμολογίας και ξεφεύγει από την ζώνη του υποβιβασμού.

από

http://www.superbasket.gr/?c=221&a=122274Να ζητήσω ταπεινα συγνώμη απο τον Κατσικάρη; αυτό που σίγουρα δεν θα κάνω είναι να υπερκτιμήσω την πορεία της Μπιλμπάο στην Ευρώπη και γιατί και με τον προηγούμενο προπονητή πήγαινε καλά αλλά και γιατί το Ισπανικό πρωταθλημα είναι τόσο ανώτερο που και άσχημα να πας στην ACB το υλικό μιας Ισπανικής ομάδας παραμένει ικανότατο για να πάει καλά στις Ευρωπαικές διοργανώσεις
άλλωστε π.χ και την δεκάετια του 90 που η Ελλάδα ήταν στα...χάι της όσο αφορά την ισχύ των συλλόγων της, ομάδες που τα πήγαιναν μέτρια με άσχημα στην Ελλάδα είχαν εξαιρετική Ευρωπαική εικόνα(Ηρακλής 96-97 στους 4 Σαπόρτα,Πανιώνιος 98-99 ημιτελικόι κόρατς αποκλεισμός απο Μπαρτσελόνα του Ρεντζιά εκεί...)
αλλά αυτό που θα κάνω είναι να του αναγνωρίσω την δουλειά του και την εμφανή βελτίωση της Μπιλμπάο στα τελευταία παιχνίδια όπως δείχνουν οι νίκες της.
άλλωστε το να ξεπερνάει τον Πασκούαλ σε ένα μήνα που κατέκτησε αυτός το Κύπελλο Ισπανίας συντρίβοντας την Ρεάλ τα λέει όλα υπέρ του Κατσικάρη!

Άλλα έτσι όπως είναι ο Άρης και το ιδανικό μίγμα απο τους κορυφαίους Ευρωπαίους προπονητές να φέρει δεν σώζεται η κατάσταση...
Weekendman
Με τους Τάκερ και Τρίπκοβιτς να λείπουν(οι 2 πρώτοι σκόρερ σε μ.ο) με την γνωστή αεράμυνα της Μπανταλόνα(απέναντι σε μια καυτή επίθεση όπως της Κάχα Λαμποράλ) χωρίς τον νέο προπονητή στον πάγκο ακόμα, και με όλα τα...μωρα στην πίστα(Εγένκα,Τόμας Πέρε,Φράνκ...) δεν μπορούσε να καταφέρει η Μπανταλόνα κάτι καλύτερο απο το να χάσει 104-79 στην έδρα της Βασκικής ομάδας με τον Ινγκλις να θυμίζει Ρακόσεβιτς(7/12 τρίποντά).

Οι Κυριακάτικες προτάσεις....

Σήμερα Πρίντεζης εναντίον Κατσικάρη η Μάλαγα εναντίον Μπιλμπάο

Και ο Βασιλειάδης σε δύσκολη αποστόλη στην έδρα της Ρεάλ.
ashton
CB Murcia | Cajasol 77 | 83
Unicaja | Bizkaia Bilbao Basket 66 | 77
Lagun Aro GBC | Meridiano Alicante 0 | 0
Real Madrid | Xacobeo Blu:sens 92 | 80
Suzuki Manresa | Power Electronics Valencia 82 | 84
Ayuda en Acción Fuenlabrada | Gran Canaria 2014 81 | 76
Caja Laboral | DKV Joventut 104 | 79
CB Granada | Asefa Estudiantes 75 | 84
Blancos de Rueda Valladolid | Regal F.C. Barcelona 59 | 73

μεγαλη νικη για τη Μπιλμπαο του Κατσικαρη που πηρε βαθια βαθμολογικη ανασα

1 Regal FCB 24-2
2 Caja Laboral 20-4
3 Real Madrid 19-5
4 Valencia 16-8
sarounas
Συντονιστείτε στο σπορ+ μεταδίδει πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Η 4η Βαλένθια (10 μέρες πριν το 1ο παιχνίδι με τον Άρη) υποδέχεται την 3η Ρεάλ.
Λίγο πριν την λήξη του 3ου δεκάλεπτου ισόπαλο 51-51 το ματς
Weekendman
Πειστική Ρεάλ σε μια δύσκολη έδρα όπως της Βαλένθια που θεωρητικά σε υλικό δεν απέχει και πολύ απο την Κάχα Λαμποράλ νικόντας την 78-67 παρόλου που στο πρώτο ημίχρονο τα έβρισκε σκούρα χάνοντας 35-28 με Πέροβιτς,Μαρτίνεθ και ΝτεΚολό να καθοδηγούν την αντίπαλο της Ρεάλ.

Σχόλια...

Το κατάλαβε ο Μεσίνα ότι στο 5 το δίδυμο πρέπει να είναι Τόμιτς(ψιλόαμπαλος μετασύγχωρήσεως μου φαίνεται) και Λαβρίνοβιτς για να αποφεύγονται αμυντικά πάρτι προηγούμενων παιχνιδιών απο τους αντιπάλους και φυσικά να είναι ο Ρέγες στο 4 ο οποιος έκανε ένα απο τα παιχνίδια που λέμε τό παιχνίδι της χρονιάς του.

Κλειδί το γεγονός ότι οι περιφερειακοί της Βαλένθια δεν μπορούσαν να σταματήσουν τους αντιστοιχους της Ρεάλ με αποτέλεσμα πολλές διεισδήσεις απο τους περιφερειακούς παίκτες της Ρεάλ όπως ο Λιούλ και ο Γιάριτς και πολλά φάουλ κατα της Βαλένθια χαρακτηριστικό στις αρχές του 3 δεκαλέπτου ηταν φορτωμένοι με 3 φάουλ οι Πέροβιτς,Νίλσεν και Λιτσουκ έτσι αμυντική αδυναμία των περιφερειακών της Βαλένθια+φορτωμένοι με φάουλ ψηλοί της Βαλένθια=ευκολο πικ εν ρολ για την Ρεάλ μαζί με τα δεδομένα Drive

Κλείδι επίσης η άμυνα του Λιούλ πάνω στον ΝτεΚολο που έκανε τον Γάλλο αόρατο...
Αλλά και η άμυνα διαφόρων παικτών της Ρεάλ(Βιδάλ,Χάνσεν,Καυκένας) πάνω στον Μαρτίνεθ όποτε στο παιχνίδι στρατηγικής η απενεργοποιήση των πολύ ενεργων στο πρώτο ημίχρονο 2 πρώτων σκόρερ της Βαλένθια γενικότερα ήταν αποφασιστικής σημασίας

Μάλλον η Καχα Λαμποράλ πράγματι ξεζουμισε τον Πριτζιόνι και τον έδωσε την κατάλληλη στιγμή στην Ρεάλ, μεγάλη απογοήτευση ο Αργεντινός να ευχαριστεί τον θεό που έχει τον Λιούλ η Ρεάλ και έκανε και την μεταγραφή του Γιάριτς χωρίς υπερβολή τα λέω αυτά!
ashton
Cajasol | Blancos de Rueda Valladolid 69 | 64
Regal F.C. Barcelona | CB Granada 79 | 72
Asefa Estudiantes | Caja Laboral 74 | 58
DKV Joventut | Ayuda en Acción Fuenlabrada 0 | 0
Gran Canaria 2014 | Suzuki Manresa 90 | 65
Power Electronics Valencia | Real Madrid 67 | 78
Xacobeo Blu:sens | Lagun Aro GBC 86 | 77
Meridiano Alicante | Unicaja 71 | 68
Bizkaia Bilbao Basket | CB Murcia 58 | 57


23-2 Regal FCB
20-5 Real Madrid
20-5 Caja Laboral
16-9 PE Valencia
15-10 Cajasol
13-12 Estudiantes
12-13 Unicaja
12-13 Gran Canaria

10-15 εφτασε η Μπιλμπαο του Φωτη με μια ακομα νικη, που ηρθε ομως ιδιαιτερα αγχωτικα (58-57) επι της ουραγου και πεσμενης Μουρθια
GK_23
QUOTE(Weekendman @ Mar 14 2010, 12:46 ) *
Μάλλον η Καχα Λαμποράλ πράγματι ξεζουμισε τον Πριτζιόνι και τον έδωσε την κατάλληλη στιγμή στην Ρεάλ, μεγάλη απογοήτευση ο Αργεντινός να ευχαριστεί τον θεό που έχει τον Λιούλ η Ρεάλ και έκανε και την μεταγραφή του Γιάριτς χωρίς υπερβολή τα λέω αυτά!


Δεν είναι υπερβολή αυτό που λες! Ο Πριτζιόνι έπαιζε σε φουλ ρυθμούς στην Τάου όλο το προηγούμενο διάστημα χωρίς ουσιαστικά κάποιον ισάξιο παίκτη να τον αλλάζει από τον πάγκο. Επίσης από το 2006 και έπειτα τραβιέται με την εθνική Αργεντινής κάθε καλοκαίρι. Λογικό πια να έχει κλατάρει...

QUOTE(ashton @ Mar 14 2010, 17:01 ) *
Xacobeo Blu:sens | Lagun Aro GBC 86 | 77


Φοβερή εμφάνιση Βασιλειάδη με 27 πόντους και 5 τρίποντα...

QUOTE(ashton @ Mar 14 2010, 17:01 ) *
Meridiano Alicante | Unicaja 71 | 68


Δεν τον βλέπω καλά τον Ρενέσες...
Weekendman
QUOTE(sixama23 @ Mar 14 2010, 18:27 ) *
Δεν είναι υπερβολή αυτό που λες! Ο Πριτζιόνι έπαιζε σε φουλ ρυθμούς στην Τάου όλο το προηγούμενο διάστημα χωρίς ουσιαστικά κάποιον ισάξιο παίκτη να τον αλλάζει από τον πάγκο. Επίσης από το 2006 και έπειτα τραβιέται με την εθνική Αργεντινής κάθε καλοκαίρι. Λογικό πια να έχει κλατάρει...



Φοβερή εμφάνιση Βασιλειάδη με 27 πόντους και 5 τρίποντα...



Δεν τον βλέπω καλά τον Ρενέσες...

Σωστά αυτά που λές για τον Πριτζιόνι και τα έχω υπόψη μου αλλά και πριν την άφιξη του Γιάριτς η Ρεάλ είχε ικανή ποσότητα περιφερειακών για να μην φορτώνεται τόσο πολύ κούραση ο Αργεντινός πλέι-μεικερ ,βέβαια το πρόβλημα πριν την άφιξη του Γιάριτς είναι οτι πέρα του Λιούλ οι άλλοι(Καουκένας,Μπούλοκ) δεν ήταν καθάροι πλέι-μεικερ σε καμιά περίπτωση ,αλλά νομίζω με την άφιξη του Γιάριτς απο τον Ιανουάριο θα έπρεπε να είχε λυθεί και αυτό το πρόβλημα(3 παίκτες που μπορεί να παίξουν καλά στον ασσο Γιάριτς,Λιουλ,Πριτζιόνι) ώστε να προσφέρει τουλάχιστον ποιοτικά δεκαπεντάλεπτα ο Άργεντινος.

Για Ρενέσες τα μπέρδεψε λίγο τα πράγματα με το ρόστερ ,αλλά νομίζω απαιτείται υπομονή μαζί του και στηρίξη στο πρόσωπο του

Για Βασιλειάδη ελπίζω να ασχοληθούμε πολύ μαζί του το καλοκαίρι με την Εθνική...

QUOTE
10-15 εφτασε η Μπιλμπαο του Φωτη με μια ακομα νικη, που ηρθε ομως ιδιαιτερα αγχωτικα (58-57) επι της ουραγου και πεσμενης Μουρθια


Και δεν απέχει και τώρα πια τόσο πολύ απο την 6-7η θέση απο εκεί που πάλευε(και ίσως ακόμα παλεύει) για να σωθεί....
Weekendman
Υπενθυμίζω ντέρμπι κορυφής σήμερα στις 7 Καχα Λαμποράλ-Μπαρτσελόνα!

Και όποιος παρακαλουθήσει τυχόν κανένα αγώνα της Αλικάντε παίζει εδώ και λίγο καιρό ένας τύπος εκεί...

http://www.acb.com/jugador.php?id=B7S

Να δούμε σε πόσο αξιοπρεπή κατάσταση θα είναι και αν θυμίζει καθόλου το παρελθόν...
Weekendman
QUOTE
"Άλωσε" τη Βιτόρια
Του Βαγγέλη Πάτα
21/03/2010 (01:42)

Ασταμάτητη δείχνει να είναι η Μπαρτσελόνα, η οποία πέρασε και από τη Βιτόρια. Οι "μπλαουγκράνα" νίκησαν 86-79 την Κάχα Λαμποραλ που ηττήθηκε στο "σπίτι" της έπειτα από 30 συνεχόμενες νίκες. Κορυφαίος ήταν ο Ρίκι Ρούμπιο ο οποίος σε 22 λεπτά είχε 17 πόντους (1/3διπ., 5/5τρ.), ενώ τρεις ακόμα παίκτες είχαν τουλάχιστον 13 πόντους. Αξίζει να αναφέρουμε πώς για τους γηπεδούχους επανεμφανίστηκε μετά από καιρό ο Τιάγκο Σπλίτερ, ο οποίος πάντως ήταν φανερά επηρεασμένος από τον τραυματισμό του.

Την ήττα της Κάχα Λαμποράλ εκμεταλλεύτηκε η Ρεάλ Μαδρίτης που έμεινε μόνη δεύτερη στη βαθμολογία. Η "βασίλισσα" πάντως 'καρδιοχτύπησε" μέχρι να κάμψει την αντίσταση της Γκραν Κανάρια με 74-73. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Άντε Τόμιτς που είχε 19 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασιστ.

Στις νίκες επέστρεψε η Μάλαγα που επιβλήθηκε της Ομπραντόιρο με 89-58. Ο Τζόελ Φρίλαντ με 19 πόντους και 6 ριμπάουντ ξεχώρισε για τους νικητές, ενώ όσο αφορά τον Γιώργο Πρίντεζη είχε 2 πόντους (1/1διπ., 0/1τρ.) και 2 ριμπάουντ σε 11 λεπτά. Από την άλλη, ο Κώστας Βασιλειάδης ήταν σε ακόμα ένα παιχνίδι ο κορυφαίος της ομάδας της Γαλικίας, καθώς σε 33 λεπτά είχε 14 πόντους (3/5διπ. 2/6τρ., 2/2βολ.), 3 ριμπαουντ και 3 ασιστ.

Τέλος, την έκτη συνεχόμενη νίκη της πανηγύρισε η Μπιλμπάο, η οποία έκαμψε την αντίσταση της Καχασόλ με 63-60. Ο Τζάνις Μπλουμς με 15 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Φώτη Κατσικάρη.

Η 26η αγωνιστική

Σάββατο 20/03
Ρεάλ Μαδρίτης – Γκραν Κανάρια 74-73
Κάχα Λαμποράλ – Μπαρτσελόνα 79-86
Μάλαγα – Ομπραντόιρο 89-58
Καχασόλ – Μπιλμπάο 63-60

Κυριακή 21/03
Γρανάδα – Βαγιαδολίδ (13:30)
Μανρέσα – Μπανταλόνα (13:30)
Μπρουέσα – Βαλένθια (13:30)
Φουενλαμπράδα – Εστουντιάντες (13:30)
Μούρθια – Αλικάντε (13:30)

απο http://www.basketblog.gr/pages/ViewContent...mp;c=30&m=1
Είδηση στο παιχνίδι νο4 που έπαιξε με τους 2 θεωρητικά μεγαλύτερους αντιπάλους της(Ρεάλ,Κάχα Λαμποράλ) για πρώτη φορά νίκησε η Μπαρτσελόνα με διαφορά μικρότερη απο διψήφια....

Και πάλι καλά τα πήγε η Κάχα Λαμποράλ που ήταν μετα το πρώτο δεκάλεπτο πάντα σε μια μικρή απόσταση απο την Μπαρτσελόνα
-Με τον Σπλίττερ όχι ακόμα στην συνηθισμένη κατάσταση του αλλά με τον Μπάρατς να τον καλύπτει παίζοντας σαν πραγματικός σέντερ(ποστάρισμα+πικ εν ρολ) σε πολλές περιπτώσεις
-Απο την άμυνα της δεν μπορώ να περιμένω πολλά αν και στο 4ο δεκάλεπτο το ψιλοπάλεψε σε κάποιο σημείο
-Και με τον Τελέτοβιτς να μην υπάρχει στο δεύτερο ημίχρονο σε αντίθεση με την άριστη εικόνα του πρώτου ημιχρόνου
-Άντεξε και ο Χουέρτας την περιβόητη πίεση της Μπαρτσελόνα

Άλλα άντε να δεχτείς πόντους απο τον Ναβάρο και τον Λόρμπεκ ,αλλά 5/5 τρίποντα απο τον Ρούμπιο; παρόλου που έχω επισημάνει και εγω μεταξύ των άλλων ότι ο Ίσπανός πλέι-μεικερ έχει βελτιωθεί πολύ στο σουτ δεν ήταν ακριβώς στο πρόγραμμα αυτη η εξέλιξη...
Και αυτός ο Ρούμπιο που πολλοί απο εμάς δεν το θεωρούμε κλασσικό σουτέρ έχει χαρακτηριστικά στα 2 εκτός έδρας παιχνίδια με Ρεάλ και Κάχα Λαμποράλ 8/9 τρίποντα! είπαμε τίποτα;

Άντε δείχνει ο Τόμιτς το φημολογούμενο ταλέντο του σιγα-σιγα...
Razorblade Fish
Τι αθλια ομαδα ειναι αυτη η Ομπραντοιρο του Βασιλειαδη...Πονανε τα ματια σου...Ανυπαρκτη κατω απο τα καλαθια και στην επιθεση οτι να'ναι,κανενα απολυτως πλανο...Αυτος ο Χιγκινς αστειος...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.