Help - Search - Members - Calendar
Full Version: FIBA Champions League 2016-17
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
radical
Ολα δειχνουν οτι παμε για σχισμα παλι οπως τη σεζον 2000-2001 και θα γινουν 2 "κορυφαιες" διοργανωσεις του χρονου. Η FIBA εχει στα σκαρια το "Τσαμπιονς Λιγκ". Η νεα Ευρωλιγκα του Μπερτομεου θα εχει μονο 16 ομαδες με 11 εξ' αυτων να εχουν 10ετη (!) κλειστα συμβολαια και πολλες ομαδες της Ευρωπης που μενουν στην απ' εξω αντιδρουν.

Εχει γινει μπαχαλο στις ευρωπαικες διοργανωσεις μετα το 2000 και επεται συνεχεια...

Μεχρι σημερα:

C1: FIBA European Champions Cup (1958–1991)
FIBA European League (1991–1996)
FIBA Euroleague (1996–2000)
FIBA SuproLeague (2000–2001)
ULEB Euroleague (2000–present)

C2: FIBA European Cup Winners' Cup (1966-1991)
FIBA European Cup (1991-1996)
FIBA EuroCup (1996-1998)
FIBA Saporta Cup (1998-2002)
------------
ULEB Cup (2002–2008)
ULEB Eurocup (2008-present)

C3: FIBA Korać Cup (1971–2002)
------------
FIBA Europe League (2003–2005)
FIBA EuroCup (2005–2008)
FIBA EuroChallenge (2008-2015)
------------
FIBA Europe Cup (2015-present)

C4: FIBA Europe Champions Cup (2002–2003)
FIBA Europe Cup (2003-2005)
FIBA EuroCup Challenge (2005-2007)

C5: FIBA Europe Regional Challenge Cup (2002-2003)

Κατακτησεις τροπαιων απο ελληνικες ομαδες:

ΠΑΟ: 6 C1
ΟΣΦΠ: 3 C1
Αρης: 1 C2, 1 C3, 1 C4
ΑΕΚ: 2 C2
ΠΑΟΚ: 1 C2, 1 C3
Μαρουσι: 1 C2

(και η κυπριακη ΑΕΛ: 1 C5)
radical
QUOTE
«Ζητάς από Άρη, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ να ξοδεύουν χρήματα και τους στερείς την ελπίδα»...

«Δεδομένο ότι πάμε για διάσπάση» δηλώνει για τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης

Ο Τζόρντι Μπερτομέου παρουσίασε την Τετάρτη, για πρώτη φορά επίσημα, το πλάνο του για Κλειστή Λίγκα στους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, επιχειρώντας να τους αποσπάσει θετική απάντηση. Το μέλλον του αθλήματος στην Ευρώπη είναι αβέβαιο, κάτι που επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, μιλώντας στο Sportit, από την πρωτεύουσα της Καταλονίας.

Απαντώντας στο αν υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί η διάσπαση, ανέφερε:

«Με βάση τα όσα ισχύουν αυτή τη στιγμή, είναι μάλλον δεδομένο ότι πάμε για διάσπαση, με το Εurocup ουσιαστικά όπως κι αν λέγεται να οδεύει προς την FIBA. To λυπηρό είναι ότι αυτή η ιστορία με τις κλειστές λίγκες αποτελεί μια ωρολογιακή βόμβα στα χέρια του μπάσκετ και σπέρνει σπόρους διχόνοιας και διάσπασης μέσα σε όλες τις λίγκες. Ερχεται η ACB και λέει «έχω πρόβλημα με Ρεάλ και Μπαρτσελόνα». Εγώ τι θα κάνω, θα πλακωθώ με τις ομάδες μου ή θα πετάξω έξω τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναικό που αποτελούν πυλώνες του αθλήματος; Από την άλλη, όταν στερείς την ελπίδα για συμμετοχή στην Ευρωλίγκα στον Αρη τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, ακόμη κι αν κάποια στιγμή παίξουν στους τελικούς ή πάρουν πρωτάθλημα, πώς θα επενδύσουν σοβαρά; Τους ζητάς να ξοδέψουν χρήματα και να φτιάξουν δυνατές ομάδες για να συμμετέχουν σε ένα πρωτάθλημα χωρίς έσοδα, που ίσως κάποια στιγμή θα πουλήσεις».
radical
QUOTE
Για την Πέμπτη (10/12) έχει προγραμματιστεί στο Μόναχο η νέα συνάντηση για το υπό δημιουργία Champions League με τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο να μιλά στο Sport24.gr για τις επαφές που έχει με τις διοικήσεις των Άρη, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αλλά και την πρόκριση της Εθνικής μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το προσεχές καλοκαίρι.


Οι ζυμώσεις για το υπό δημιουργία Champions League καλά κρατούν, με τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο να μιλά στο Sport24.gr για τη νέα συνάντηση και τις επαφές που έχει με τις διοικήσεις των Άρη, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Στο περιθώριο της κουβέντας μας, ο πρόεδρος της ΕΟΚ αναφέρθηκε στο θέμα Κατσικάρη, αλλά και τη συμμετοχή της Εθνικής μας στο προολυμπιακό με φόντο τους Αγώνες του Ρίο το προσεχές καλοκαίρι.

Ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ επέστρεψε από τη Μαδρίτη όπου βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες μαζί με τον Γενικό Γραμματέα της ΕΟΚ, Παναγιώτη Τσαγκρώνη, για να συναντηθεί με το τεχνικό της Εθνικής μας Φώτη Κατσικάρη και ετοιμάζεται ήδη για το Μόναχο. Την πόλη του Μονάχου και πρωτεύουσα της Βαυαρίας εκεί όπου θα γίνει η νέα συνάντηση από την πλευρά της FIBA με τον εκπροσώπους των λιγκών στη λογική της δημιουργίας του νέου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Του νέου Champions League που κάθε μέρα που περνάει η σκέψη δείχνει να ωριμάζει ολοένα και περισσότερο για να περάσει στην πράξη.

Κάτι που χωρίς δεύτερη σκέψη παραδέχεται ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μιλώντας στο Sport24.gr: "Την Πέμπτη θα γίνει ακόμη ένα βήμα προς τη τεχνική πλέον υλοποίηση του νέου πρωταθλήματος", ήταν το πρώτο του σχόλιο για να διευκρινίσει. "Σκοπός μας είναι να οριστικοποιήσουμε τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετάσχουν. Και πιο συγκεκριμένα αν θα είναι 24 ή 32 και αυτό που θα συζητηθεί θα είναι και ο τρόπος παρουσίας τους".

Ειδικότερα από το ελληνικό πρωτάθλημα, την Basket League ΣΚΡΑΤΣ, και την εκπροσώπησή της στο... αντίπαλο δέος της Euroleague ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ήταν κατηγορηματικός. "Η Ελλάδα βεβαίως και θα έχει έναν ικανοποιητικό αριθμό ομάδων. Σίγουρα μεγαλύτερο από δύο". Ο αριθμός δηλαδή των δύο ομάδων που μας εκπροσωπούν στη Euroleague και πρόκειται για τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ δεν έμεινε όμως μόνο στον αριθμό αλλά μίλησε και με ονόματα δεδομένο των επαφών που έχει κάνει ήδη μέχρι στιγμής το τελευταίο διάστημα.

Η σχετική πάσα... ασίστ με βάση και τη μπασκετική ορολογία δόθηκε από τη δήλωση του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Άρης, Νίκου Λάσκαρη, μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ότι βρίσκεται σε συζητήσεις εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου για τη συμμετοχή του Άρη. "Πράγματι έχω μιλήσει με τον κ. Λάσκαρη και όχι μόνο από τον Άρη που μου δήλωσαν ότι επιθυμούν τη συμμετοχή της ομάδας τη νέα αγωνιστική περίοδο στη νέα διοργάνωση που θα γίνει υπό τη σκέπη της FIBA. Θετικός σε αυτή τη λογική είναι και ΠΑΟΚ ενώ από την Αθήνα λογικά το παρών θα δώσει η ΑΕΚ. Σημαντικό ρόλο για τη συμμετοχή της οποιαδήποτε ομάδας θα παίξει η θέση της στο πρωτάθλημα της χώρας της δίχως να τίθεται θέμα περί εγγυημένης παρουσίας σε βάθος χρόνου. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό".

Σχετικά με το κατά πόσο η εξέλιξη της δημιουργίας του Champions League μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος ή όχι του ευρωπαϊκού μπάσκετ δεδομένης και της παρουσίας της Euroleague ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ πήρε θέση λέγοντας. "Τη διάσπαση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ την έχει κάνει η Euroleague από το 2000. Ο θεσμικός φορέας είναι η FIBA σε συνεργασία με την διεθνής ολυμπιακή επιτροπή. Το παράνομο και το διασπαστικό είναι η Euroleague". Πλέον τα νεότερα θα υπάρξουν την Πέμπτη, Βασιλακόπουλος και Τσαγκρώνης θα αναχωρήσουν από την Αθήνα το πρωί της, μετά το πέρας του ραντεβού που έχει δοθεί στο Μόναχο.

sport24.gr
yorgos
Έτσι όπως το βλέπω, η Ευρωλίγκα θα είναι η μεγάλη διοργάνωση και το Τσάμπιονς Λιγκ (που δε θα έχει πρωταθλητές από τα μεγάλα πρωταθλήματα... τρελό "τσάμπιονς") θα είναι η δεύτερη τη τάξει διοργάνωση, σαφώς ανώτερη του Eurocup. Και σε βάθος χρόνου η Ευρωλίγκα θα "ρουφήξει" και καμιά 15αριά ομάδες από το Τσάμπιονς και θα γίνει αυτό που πρέπει, δηλαδή διοργάνωση 32 ομάδων. Ο λόγος που δε γίνεται από τώρα είναι ότι ο Μπερτομέου υποσχ΄θηκε 1-2 μύρια παραπάνω στους "μεγάλους" που είναι τόσο κοντόφθαλμοι που προτιμούν κάποια φράγκα παραπάνω άμεσα μέσω συρρίκνωσης της αγοράς, από το να περιμένουν να ανοίξει η αγορά παραπάνω (πράγμα που γίνεται, ειδικά με την πρόοδο της Γερμανίας).
benchwarmer
Το τοπίο είναι θολό ακόμα, πάντως σύμφωνα με δηλώσεις των ομοσπονδιών Τουρκίας, Ιταλίας και Γαλλίας οι ομάδες τους (πλην Φενέρ, Εφές και Μιλάνο που έχουν υπογράψει με την Euroleague) θα είναι eligible για αυτή τη διοργάνωση. Το πώς θα γίνει όμως η επιλογή, αλλά και το τι θα συμβεί στις άλλες χώρες είναι ακόμα άγνωστο.

Έχουμε πάντως και την εξής δήλωση Βασιλακόπουλου πριν λίγες μέρες:

«Το Champions League θα έχει 32 ομάδες και από αυτές οι τρεις θα είναι ελληνικές. Στις 8/2 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση αρκετών από τις ομάδες που θέλουμε να συμμετάσχουν. Από ελληνικής πλευράς θα κληθούν ο Αρης, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, ενώ για τη δομή της νέας διοργάνωσης είπε: «Θα ξεκινήσουν 32 ομάδες, σε 4 ομίλους των 8, με 14 αγωνιστικές. Στη συνέχεια θα υπάρχει το TOP 16, με νοκ άουτ παιχνίδια. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη στις πόσες νίκες θα προκρίνονται οι ομάδες. Θα ακολουθήσει η φάση των “8” και το final four».
radical
QUOTE
«Αυτή θα είναι η μορφή του Basketball Champions League»
27 Ιανουαρίου 2016, 11:44
Τελευταία ανανέωση: 8 ώρες πριν
«Αυτή θα είναι η μορφή του Basketball Champions League»


Η Mundo Deportivo αποκάλυψε τη μορφή που θα έχει το νέο Basketball Champions League. Σήμερα (27/01) συναντώνται εκ νέου στην Ελβετία εκπρόσωποι των ομοσπονδιών και των πρωταθλημάτων της Ευρώπης.

H καταλανική Mundo Deportivo αποκάλυψε τη μορφή του νέου FIBA Champions League που θα ξεκινήσει την επόμενη σεζόν και όπως δήλωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, η ΑΕΚ, ο Άρης και ΠΑΟΚ θα κληθούν να συμμετέχουν σε αυτό.

Την Τετάρτη (27/01) θα συναντηθούν εκπρόσωποι των ομοσοπονδιών και των πρωταθλημάτων της Ευρώπης για να ενημερωθούν για το μπασκετικό Champions League, το οποίο θα έχει την εξής μορφή:

Πρώτος γύρος: 32 ομάδες (24 θα έχουν προκριθεί από τις επιδόσεις τους στα πρωταθλήματα των χωρών τους + 8 ομάδες θα προκριθούν μέσω προκριματικού γύρου).

Οι 32 ομάδες θα χωριστούν σε 4 γκρουπ των 8 ομάδων. Οι πρώτες τέσσερις ομάδες κάθε γκρουπ θα συνεχίσουν στα πλέι οφς. Η πέμπτη και έκτη ομάδα κάθε γκρουπ θα συνεχίσουν στο δεύτερο τουρνουά της FIBA. H έβδομη και η όγδοη ομάδα δεν θα συνεχίσουν σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Οι γύροι των νοκ άουτ θα περιλαμβάνουν δύο αγώνες και θα μετράει η συνολική διαφορά των πόντων στα δύο παιχνίδια.

Στη συνέχεια, 8 ομάδες θα προκριθούν στα προημιτελικά και οι κορυφαίες 4 θα συμμετέχουν στο Final Four.

Κάθε ομάδα θα παίξει τουλάχιστον 14 παιχνίδια. Οι ομάδες που θα προκριθούν στο Final Four θα παίξουν 20 παιχνίδια.

H FIBA θα δημιουργήσει μια καινούργια επιχείρηση με τις εθνικά πρωταθλήματα. Το 50% της ιδιοκτησίας θα το έχει η FIBA και το υπόλοιπο 50% θα μοιραστεί στις οκτώ σημαντικότερες λίγκες της Ευρώπης (Ισπανία, Ελλάδα, Τουρκία, VTB League, Γερμανία, Γαλλία, Αδριατική Λίγκα).


sdna.gr
ashton
QUOTE
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στην σημερινή συνεδρίαση του αποφάσισε την συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στο Basketball Champions League, καθώς, επίσης, και την συμμετοχή του ΕΣΑΚΕ ως μετόχου στην νέα υπό σύσταση εταιρεία.

http://esake.gr/el/78304705


QUOTE
Από την Basket League ΣΚΡΑΤΣ, οι δύο από τους τρεις εκπροσώπους μας και πιο συγκεκριμένα η 3η και η 4η ομάδα της τελικής κατάταξης θα εξασφαλίζουν απευθείας το εισιτήριο για τη φάση των ομίλων και η 5η θα συμμετάσχει στον προκριματικό γύρο, στον δρόμο προς τους ομίλους.


http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid...pubid=130302028
Nemesakos
QUOTE
Εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων η παρασκηνιακή μάχη συνεχίζεται και με τη λήξη της χρονιάς αναμένεται να βγουν τα... βαριά όπλα για την κορύφωση της μάχης.

Αν προσπαθήσει κάποιος να βγάλει άκρη και να εξηγήσει τι θα συμβεί σε έξι μήνες από σήμερα πραγματικά θα είναι αδύνατον. Ακόμη και οι άνθρωποι που εμπλέκονται στην υπόθεση δεν γνωρίζουν ποια θα είναι η κατάληξη, ούτε μπορούν να απαντήσουν σε ποιο επεισόδιο του σίριαλ βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή...


Τα δεδομένα αυτή τη στιγμή είναι τα εξής:

1. Το 80% των Ομοσπονδιών και των λιγκών έχουν αποφασίσει FIBA και Champions League. Τελευταίος ο ΕΣΑΚΕ που ανακοίνωσε την απόφασή του και την συμμετοχή του Αρη, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στην επόμενη διοργάνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Την στήριξη στη FIBA έχουν εκφράσει μεταξύ άλλων η Ιταλία, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Τουρκία από τις μεγάλες Ομοσπονδίες, συν βεβαίως τις μικρότερες, όπως η Πολωνία, η Σλοβενία, η Σερβία κλπ.

2. Σε αναμονή είναι δύο μεγάλες Ομοσπονδίες που θα κρίνουν πολλά. Η ρωσική που εκπροσωπείται από τον Κιριλένκο και η ισπανική που τηρεί στάση αναμονής και πιθανώς να αποτελέσει το κόλπο γκρόσο της FIBA την επόμενη εβδομάδα. Οι Ρώσοι είχαν ταχθεί αρχικά υπέρ FIBA, αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν προχωρήσει σε οριστικές ανακοινώσεις.

3. Καμία Ομοσπονδία δεν έχει λόγο να πάει απέναντι στη FIBA, από την στιγμή που οι ομάδες έχουν κι αυτές με τη σειρά τους το δικαίωμα επιλογής, χωρίς κυρώσεις σ' αυτή τη φάση. Τι σημαίνει αυτό; Οτι μπορεί για παράδειγμα η ισπανική Ομοσπονδία να πει «ναι» στη FIBA, αλλά είναι πολύ πιθανό κάποιες ομάδες να πουν «ναι» στην Ευρωλίγκα, χωρίς να υποστούν συνέπειες!

4. Η VTB League είναι η λίγκα που προ ημερών ανακοίνωσε ότι οι ομάδες της θα αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα, αλλά πηγές της FIBA αναφέρουν πως η υπόθεση είναι περίπλοκη, καθώς τα καλά της ονόματα υπόκεινται στη ρωσική ομοσπονδία, η οποία ακόμη δεν έχει πάρει τις οριστικές αποφάσεις της! Σύντομα μάλιστα αναμένεται να τοποθετηθεί ο Κιριλένκο για την ανακοίνωση της VTB, αλλά έχοντας πάντα ως δεδομένο το δεδομένο 3 που προαναφέραμε!

5. Αυτό που έχουν αφήσει τελευταίο οι ομάδες, αλλά έχει σοκάρει τους ανθρώπους που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, είναι το καλεντάρι που θα σχηματιστεί τη νέα χρονιά και το οποίο σε πολλές περιπτώσεις θα είναι το άθροισμα τριών διοργανώσεων! Για παράδειγμα, ο ΕΣΑΚΕ θα πρέπει να βγάζει πρόγραμμα, έχοντας να συνεννοηθεί με την Ευρωλίγκα για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό και με τη FIBA για τον Αρη, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Αν σκεφτούμε πως οι δύο τελευταίες δεν θα συνεργαστούν ούτε για τα βασικά καταλαβαίνει κανείς πως τη... νύφη θα πληρώσουν οι εγχώριες διοργανώσεις.

6. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η Ευρωλίγκα σκέφτεται να ορίζει αγώνες Τρίτη και Παρασκευή, η FIBA ακούγεται για Τρίτη-Τετάρτη και τα εθνικά πρωταθλήματα θα πρέπει να διεξάγονται στο ενδιάμεσο, λαμβάνοντας υπόψη τα ταξίδια και τα 48ωρα που απαιτούνται από το ένα παιχνίδι μέχρι το επόμενο! Καλά - καλά ο ΕΣΑΚΕ δυσκολεύεται να βγάλει πρόγραμμα με την υπάρχουσα κατάσταση, αντιλαμβάνεται κανείς τι θα συμβεί από του χρόνου, όταν θα πρέπει να τα βρει με δύο κι όχι μία διοργανώτρια αρχή και με τις μέρες στο ενδιάμεσο να είναι σαφώς λιγότερες!

7. Μικρότερο ζήτημα, αλλά θα απασχολήσει στην πορεία και αφορά στους διαιτητές. Η FIBA είναι αποφασισμένη να αποκλείσει τους διαιτητές που θα επιλέξουν Ευρωλίγκα, κάτι που σημαίνει πως όλες οι διοργανώσεις θα ψάχνουν διαιτητές για να καλύψουν τις ανάγκες τους...

Συμπέρασμα; ΧΑΟΣ!


ΠΗΓΗ: GAZZETTA.GR
radical
Αν ισχυει το παρακατω, το σχεδιαζομενο Τσαμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ θα παει απατο

QUOTE
Αποκάλυψη: 4 θέσεις στην ευρωλίγκα από το Eurocup


Τέσσερις θέσεις στην Ευρωλίγκα από μία που είναι τώρα, εξετάζει να δώσει στο Eurocup ο Μπερτομέου για να δελεάσει τις μεγάλες ομάδες ώστε να σαμποτάρουν το Τσάμπιονς Λιγκ και να δηλώσουν πίστη στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της Ευρωλίγκα. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του enwsi.gr ο Ισπανός παράγοντας στη δίωρη συνάντηση που είχε στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα με τον Μάκη Αγγελόπουλο στην προσπάθεια του να τον ψήσει, του είπε πως μεταξύ των σκέψεων της διοίκησης για να φτιάξει δύο πολύ καλές και άκρως ανταγωνιστικές διοργανώσεις με τις καλύτερες ομάδες αλλά και ένα αίσθημα δικαιοσύνης και ανταμοιβής είναι να δίνει εισιτήριο για την Ευρωλίγκα σε τέσσερις (4) ομάδες από το Eurocup και πιο συγκεκριμένα και στις τέσσερις που θα προκριθούν στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης.

Αυτό θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες και αν αποφασιστεί τότε θα έχει ισχύ από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, δηλαδή οι ομάδες που θα προκριθούν το φάιναλ φορ της σαιζόν 2016-17, θα παίξουν στην Ευρωλίγκα της περιόδου 2017-18! Ο Μπερτομέου καίγεται να έχει τοπ ομάδες στο Eurocup γιατί αλλιώς είναι σε κίνδυνο συνολικά η συμφωνία με την IMG τον μεγάλο χορηγό της διοργάνωσης. Από την Ελλάδα θέλει ΑΕΚ και Αρη κατά κύριο λόγο και θεωρεί πως με αυτή την προοπτική θα καταφέρει να τους κρατήσει κοντά τους και μακριά από την αγκαλιά της ΦΙΜΠΑ.


enwsi.gr
radical
QUOTE
Ευρωπαϊκό…δίπορτο για τη «Βασίλισσα»


Στα μέσα Απριλίου το αργότερο θα μάθουμε τη διοργάνωση που θα συμμετάσχει η ΑΕΚ τη νέα αγωνιστική περίοδο καθώς τότε αναμένεται να καλέσουν ΦΙΜΠΑ και Ευρωλίγκα τις ομάδες να δηλώσουν συμμετοχή σε διοργάνωση και να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους. Από τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει ο μπαμπούλας του αποκλεισμού, των κυρώσεων έναντι οιουδήποτε, όλα θα κριθούν από το τι διοργάνωση θα φτιάξουν τα δύο μαγαζιά που διαφεντεύουν τις τύχες του ευρωπαϊκού μπάσκετ.



Σήμερα στο Παρίσι οι Σταύρος Δούβης, Ντράγκαν Σάκοτα θα πάρουν μία εικόνα για το που βρίσκεται το εγχείρημα της ΦΙΜΠΑ για το Τσάμπιονς Λιγκ που θέλει να διοργανώσει και από αυτά που θα παρουσιάσουν και κυρίως για όσα θα είναι δεσμευτικά θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό οι επόμενες κινήσεις της ΑΕΚ.



Ο Μάκης Αγγελόπουλος δε θα είναι στην «Πόλη του Φωτός» αλλά θα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους Δουβή, Σάκοτα. Οι κιτρινόμαυροι έχουν σαν μεγάλο στόχο να συμμετάσχουν σε ανταγωνιστικό περιβάλλον, θέλουν να παίζουν απέναντι τους καλύτερους και με μοναδικό κριτήριο αυτή την παράμετρο θα πάρει η διοίκηση την απόφαση για το που θα αγωνιστεί η ομάδα.



«Δεν έχουμε κανένα λόγο να μπούμε στη διαδικασία να παίξουμε σε μία διοργάνωση με μέτριες ομάδες, να ανταγωνιστούμε μόνο αυτές που έχουν χαμηλό μπάτζετ και προέρχονται από μικρές μπασκετικά λίγκες», ήταν το σχόλιο κορυφαίου διοικητικού παράγοντα της ΚΑΕ στο enwsi.gr, ο οποίος είχε ήδη γνώση για τις τελευταίες εξελίξεις και πιο συγκεκριμένα για τη στάση της Αδριατικής λίγκας που πήγε στην Ευρωλίγκα (Eurocup) με όλες τις μεγάλες ομάδες της (Ερυθρός Αστέρας, Παρτιζάν, Τσεντεβίτα) ενώ κάτι ανάλογο φαίνεται ότι θα πράξουν και οι Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία, Ρωσία, Γερμανία, Γαλλία. Θα έχουμε δηλαδή Βαλένθια, Γκραν Κανάρια, Μάλαγα, Μπιλμπάο, Σάσαρι, Ρέτζιο Εμίλια, Γαλατάσαραϊ, Μπεσίκτας, Νίζνι, Ούνικς, Λοκομοτίβ Κούμπαν, Μπάγερν, Μπάμπεργκ, Αλμπα, Λιμόζ, Βιλερμπάν, Στρασμπούρ στο Eurocup. Ξαναλέμε, ότι αν η ΦΙΜΠΑ παρουσιάσει κάτι σπουδαίο σήμερα στο Παρίσι, όλα θα είναι ανοικτά. Σε διαφορετική περίπτωση η ΑΕΚ θα παραμείνει στην αγκαλιά της Ευρωλίγκα.


enwsi.gr

Zoys
QUOTE
Επικυρώθηκε η συμμετοχή του ΠΑΟΚ στο Champions League της FIBA για την επόμενη σεζόν. Ο Μπάνε Πρέλεβιτς που βρίσκεται στο Παρίσι για την επίσημη παρουσίαση της διοργάνωσης, το πρωί της Δευτέρας (21/3) υπέγραψε τη συμμετοχή του Δικεφάλου στη νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση που αρχίσει από του χρόνου με διοργανώτρια τη FIBA. Πρόκειται για την ολοκλήρωση μίας αναμενόμενης εξέλιξης, αφού στον ΠΑΟΚ είχαν κάνει σαφές ότι ήθελαν να πάρουν μέρος στο νέο Champions League.

Ωστόσο, θα πρέπει να επισημανθεί πως η συμμετοχή του ΠΑΟΚ στη διοργάνωση υπογράφτηκε με την προϋπόθεση ο Δικέφαλος να την εξασφαλίσει μέσω του πρωταθλήματος (που σημαίνει ότι πρέπει να καταλάβει μία θέση στην τελική κατάταξη από την 3η ώς την 5η).

Σε ό,τι αφορά στην wild card στο Champions League για την οποία έχουμε γράψει εδώ και καιρό, από την πλευρά του ΠΑΟΚ επιβεβαιώνεται πως ο Δικέφαλος (ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα της διοργάνωσης) έχει το δικαίωμα να τη διεκδικήσει εφόσον δεν πάρει μία από τις θέσεις της πρώτης πεντάδας του πρωταθλήματος.

sport24


Την ίδια ώρα διαβάζω στο twitter ότι και ο Άρης έβαλε υπογραφή για να αγωνιστεί στο τσουλού της FIBA την επόμενη σεζόν.
RipCity
Μακαρι να τους βγει σε καλο, αλλα το επιπεδο θα ναι η μερα με τη νυχτα και αγωνιστικα και οικονομικα απ οτι διαβασα. 4.5 μυρια για 32 ομαδες διαβασα.
benchwarmer
Έχω κι εγώ μια ερώτηση, γιατί δεν έχω παρακολουθήσει πλήρως το θέμα.
Οι 3 θέσεις που δίνει η FIBA στην Ελλάδα, είναι γενικά για τις 3 πρώτες του πρωταθλήματος (εκτός ΟΣΦΠ-ΠΑΟ, οπότε συμπεραίνουμε ότι αυτές θα είναι ΑΕΚ-Άρης-ΠΑΟΚ), ή είναι συγκεκριμένα για αυτές τις 3 ομάδες? Γιατί τότε δεν διαφέρει πολύ από την τακτική της Ευρωλίγκας με τα κλειστά συμβόλαια...
Άσχετα βέβαια αν καμία άλλη ελληνική ομάδα (ακόμα και αν πχ γίνει κάποια έκπληξη στα ελληνικά πλει-οφ) δεν έχει την δυνατότητα (από όλες τις απόψεις) να συμμετάσχει σε μία (έστω "μέτρια") ευρωπαϊκή διοργάνωση.
akratacity
QUOTE (RipCity @ Mar 21 2016, 17:43 ) *
Μακαρι να τους βγει σε καλο, αλλα το επιπεδο θα ναι η μερα με τη νυχτα και αγωνιστικα και οικονομικα απ οτι διαβασα. 4.5 μυρια για 32 ομαδες διαβασα.

Τα εσοδα των ομαδων ειναι μεν λιγα, αλλα τα εξοδα τους θα ειναι πολυ λιγοτερα σε σχεση με το Eurocup, διοτι η FIBA θα τους καλυπτει τα εξοδα μετακινησης, αλλα και τα ξενοδοχεια. Για τις ελληνικες ομαδες αυτα τα εξοδα ηταν μεγαλο βαριδι και για αυτο υπηρχε το φαινομενο να αρνουνται την συμμετοχη τους σε καποια ευρωπαϊκη διοργανωση ή τουλαχιστον να το σκεφτονται μεχρι τελευταια στιγμη για να δηλωσουν συμμετοχη.
RipCity
Α αυτό με τις μετακινήσεις δεν το ήξερα.

Για τις τοπ ομάδες όμως γίνεται κατανοητό γιατί επέλεξαν Euroleague. Στη μια διοργάνωση θα μοιραστούν 4.4Μ σε 32 ομάδες και στην άλλη 36 σε 16 ομάδες. Θα ήταν καταστροφή για τον ΠΑΟ να πήγαινε Champions League.
tuareg
QUOTE (RipCity @ Mar 21 2016, 20:33 ) *
Α αυτό με τις μετακινήσεις δεν το ήξερα.

Για τις τοπ ομάδες όμως γίνεται κατανοητό γιατί επέλεξαν Euroleague. Στη μια διοργάνωση θα μοιραστούν 4.4Μ σε 32 ομάδες και στην άλλη 36 σε 16 ομάδες. Θα ήταν καταστροφή για τον ΠΑΟ να πήγαινε Champions League.


Μονο που τα 36 ακομα ειναι στα χαρτια,τη συμβαση με την IMG δεν την εχει δει κανεις...
Η φιμπα το ξεκαθαρισε σημερα,καθε ομαδα 100χιλ με το που μπει ο ομιλους και ο τροπαιουχος θα φτασει τα 500...
Υπαρχει φημη οτι εχει ταξει ο μπερτι σε συγκεκριμενο χορηγο του γιουροκαπ Αρη και ΑΕΚ και του λειπουν φραγκα...
Εχει πολυ ψωμι το πραγμα ακομα.
Απο την αλλη τι παιρνει τωρα ο ΠΑΟ?
RipCity
Ε και 10 να γίνουν τα 36 πάλι τεράστια είναι η διαφορά. Επίσης τι ομάδες θα ναι οι 32? Όλο απορρίψεις έχει φάει η FIBA. Το επίπεδο μοιάζει πολύ χαμηλό. Εδώ γράφτηκε ότι έψαχναν ομάδες σε Αφρική και Ασία.

Τα ποσά της ΦΙΜΠΑ είναι λίγο παραπάνω απ' ότι δίνει τώρα η Euroleague. Σιγά το πράγμα δηλαδή.

Επίσης φαντάζομαι πως έτσι όπως υπάρχουν ποινές για μια ομάδα αν σπάσει τη 10ετή συμφωνία έτσι θα έχουν εξασφαλιστεί και κάποια χρήματα. Δε γίνεται να υπογράφεις 10ετές με ρήτρες έναντι αέρα.
akratacity
QUOTE (tuareg @ Mar 21 2016, 23:58 ) *
Μονο που τα 36 ακομα ειναι στα χαρτια,τη συμβαση με την IMG δεν την εχει δει κανεις...
Η φιμπα το ξεκαθαρισε σημερα,καθε ομαδα 100χιλ με το που μπει ο ομιλους και ο τροπαιουχος θα φτασει τα 500...
Υπαρχει φημη οτι εχει ταξει ο μπερτι σε συγκεκριμενο χορηγο του γιουροκαπ Αρη και ΑΕΚ και του λειπουν φραγκα...
Εχει πολυ ψωμι το πραγμα ακομα.
Απο την αλλη τι παιρνει τωρα ο ΠΑΟ?

Δηλαδη, εσυ πιστευεις οτι οι κορυφαιες ομαδες της Ευρωπης δεσμευτηκαν να υπογραψουν δεκαετη συμβολαια με την Ευρωλιγκα χωρις να εχουν παρει εγγυησεις για τα εσοδα τους???
Επισης, η IMG ειναι μια εταιρια παγκοσμιου φημης, δεν νομιζω να εμπαινε σε ενα παιχνιδι εξαπατησης των ομαδων, προκειμενου να κανει το κομματι του ο Τζορντι...
massey
Εσοδα λεει laugh.gif

Απο τον ζορντι laugh.gif

Ασχετο το κορυφαιο ηταν πριν λιγες μερες στο γκαζετα που δημοσιευεσε το αρθρο περι κλειστης λιγκας στο ποδοσφαιρο (Μπαρτσα,Μπαγερν κτλ) που εννοειται οτι τα καφενεια του οσφπ και του παο ηταν απεξω.Και εβλεπες τωρα στα σχολια να ουρλιαζουν για τους κακους μεγαλους που καταστρεφουν το ποδοσφαιρο κτλ (oops irony)

Ειναι απιστευτο πως το ζορντι καπ τα τελευταια ποσα χρονια αντι να εκμεταλλευθει την εξελιξη της τεχνολογιας (ιντερνετ κτλ) και να αναπτυχθει και να εισβαλει σε περισσοτερες χωρες εκανε ακριβως το αντιθετο.Πραγματικο κατορθωμα

Καλα για τα λεφτα δεν το συζηταμε καν.Ειναι απλα γελοια τα ποσα λες και μιλαμε για χαντμπολ.Το μεγαλο ριφιφι απο τον ζορντι rolleyes.gif

yorgos
QUOTE
Καλα για τα λεφτα δεν το συζηταμε καν.Ειναι απλα γελοια τα ποσα λες και μιλαμε για χαντμπολ.Το μεγαλο ριφιφι απο τον ζορντι

Για να είναι ριφιφί θα πρέπει να υπάρχουν λεφτά και κάποιος να τα φάει. Εδώ λέμε ότι το μπάσκετ δεν σημιουργεί τόσο χρήμα στην Ευρώπη, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι δεν ξέρουν τι είναι η Ευρωλίγκα ή πώς παίζεται το μπάσκετ. Δεν είναι ότι έχουμε ένα χρυσορυχείο και κάποιος πάει και κλέβει το χρυσό, είναι ότι έχουμε ένα νταμάρι.

Πάντως, διαφωνώ με το Μπερτομέου στο νέο μοντέλο Ευρωλίγκας, καταστροφικό το βλέπω. Πάνω που το format που είχαμε άρχισε να δουλεύει, μικρομεσαίες ομάδες ανεβάζουν τα μπάτζετ τους, νέες αγορές εμφανίζονται, πάει και κλείνει την αγορά, επειδή οι μεγάλοι θέλουν 1-2 μύρια παραπάνω. Αλλά ακόμη κι αυτό είναι καλύτερο από τις τραγικές ιδέες της ΦΙΜΠΑ, οι άνθρωποι είναι 30 χρόνια πίσω...
salonikatasos
η ρέτζιο εμίλια,η τρέντο και η σάσαρι που δήλωσαν ότι θα παίξουν στο eurocup,ενώ η ιταλική ομοσπονδία είναι υπέρ της φίμπα,ενδεχομένως να αποβληθούν από το επόμενο πρωτάθλημα.η αρμάνι δεν κινδυνεύει,γιατί η φίμπα θέλει να τα έχει καλά με τις 11 ομάδες που έχουν συμβόλαιο με την ευρωλίγκα.
http://www.sportando.com/en/italy/serie-a/...ampionship.html

κι εδώ η αντίδραση της fiba europe που απειλεί με αποκλεισμούς εθνικών ομάδων
http://www.fibaeurope.com/coid_o-TQUiumJDA...cleMode_on.html
tuareg
θυμαται κανεις τις εξαγγελιες για τη συμφωνια με τη τελεφονικα το 99 -00 και τελικα ποσα χρηματα πηρε κανεις απο αυτη τη συμφωνια?
τα ιδια προβλεπω να ναι και η ΙΜG (oxi ΙΝG )
παρεπιπτοντως

FIBA Europe Reacts To Euroleague Commercial Assets Abusive Practices

The Board of FIBA Europe which convened in Paris, France on Sunday, 20th March, discussed an array of issues affecting European basketball, particularly all recent European club competitions developments.
The Board took note that Euroleague Commercial Assets (ECA) has not yet replied to a letter sent by FIBA and FIBA Europe to ECA and to the 11 A-license clubs, regarding their abusive behaviour towards clubs and leagues.

The Board acknowledged the need to protect clubs and leagues of all levels and grassroots basketball organizations from the illegal actions of ECA, which aim at serving the interests of a few clubs to the detriment of all other clubs and eventually of basketball ‎in Europe.

It emphasised that clubs are primarily members of associations with rights and obligations to ensure solidarity between elite and grassroots basketball in Europe.

In response to ECA’s aggressive and illegal behaviour, it was decided that, with the exception of the 16 Euroleague teams, any National Federation that supports ECA’s illegal tying practices by allowing their leagues or clubs to conclude and/or implement agreements with ECA, or any other entity directly or indirectly linked to it, will automatically lose the right to participate in Senior men national team competitions organised by FIBA Europe.

The withdrawal of the right to participate in European International Competitions may extend also to other competitions.


In regard to competitions organised by FIBA, the matter is submitted to the Executive Committee of FIBA for a decision.

The Board also discussed the candidacies brought forward by the Union of European Leagues of Basketball (ULEB) for the co-optation of two league representatives to the Board as per a previous Board decision last year.

In that respect the Board approved the co-optation of Mr Arthur Goethals, President of the Belgian Basketball League, and Mr Marcin Widomski, President of the Polish Basketball League.

This decision is yet another step towards incorporating clubs and leagues within the FIBA and FIBA Europe governance, by granting them the right to participate directly in the decision making process. This step was preceded by the inclusion of National Basketball Association (NBA) in FIBA’s Central Board and Executive Committee, the creation of the Professional Basketball Council (PBC) and the 50-50 partnership between FIBA and National Leagues for the creation of Basketball Champions League.
http://www.fibaeurope.com/coid_o-TQUiumJDA...cleMode_on.html
RipCity
QUOTE (salonikatasos @ Mar 22 2016, 01:08 ) *
η ρέτζιο εμίλια,η τρέντο και η σάσαρι που δήλωσαν ότι θα παίξουν στο eurocup,ενώ η ιταλική ομοσπονδία είναι υπέρ της φίμπα,ενδεχομένως να αποβληθούν από το επόμενο πρωτάθλημα.η αρμάνι δεν κινδυνεύει,γιατί η φίμπα θέλει να τα έχει καλά με τις 11 ομάδες που έχουν συμβόλαιο με την ευρωλίγκα.
http://www.sportando.com/en/italy/serie-a/...ampionship.html

κι εδώ η αντίδραση της fiba europe που απειλεί με αποκλεισμούς εθνικών ομάδων
http://www.fibaeurope.com/coid_o-TQUiumJDA...cleMode_on.html


Αυτό πάντως δεν μπορεί να στηριχθεί νομικά, αφού κι οι 4 ομάδες υπέγραψαν συμβόλαιο με την Euroleague (στην οποία ανήκει το Eurocup). Οπότε δεν μπορεί η μία να τη σκαπουλάρει κι οι άλλες 3 να την πληρώσουν. Νομίζω πως εν τέλει τίποτα δε θα γίνει.

Σίγουρα δε συμφωνώ με το μοντέλο της νέας Euroleague, αλλά δεν καταλαβαίνω πως βοηθάει το άθλημα η FIBA. Ίσα ίσα που μόνο για απειλές διαβάζουμε, για περισσότερα παιχνίδια λόγω εθνικών κτλ. Κανένα βήμα μπροστά για το άθλημα, αλλά επιστροφή χρόνια πίσω. 15 χρόνια συγκεκριμένα.

Euroleague, Sportingbet, IMG

Στο link από πάνω πάντως διαβάζουμε δηλώσεις του Head of Sales της IMG. Να ναι τόσο μούφα και να κάνουν κι επίσημες δηλώσεις για το μέλλον κτλ? Δε μιλάμε για τον Κωτσόβολο.
tuareg
QUOTE (RipCity @ Mar 22 2016, 09:04 ) *
Αυτό πάντως δεν μπορεί να στηριχθεί νομικά, αφού κι οι 4 ομάδες υπέγραψαν συμβόλαιο με την Euroleague (στην οποία ανήκει το Eurocup). Οπότε δεν μπορεί η μία να τη σκαπουλάρει κι οι άλλες 3 να την πληρώσουν. Νομίζω πως εν τέλει τίποτα δε θα γίνει.

Σίγουρα δε συμφωνώ με το μοντέλο της νέας Euroleague, αλλά δεν καταλαβαίνω πως βοηθάει το άθλημα η FIBA. Ίσα ίσα που μόνο για απειλές διαβάζουμε, για περισσότερα παιχνίδια λόγω εθνικών κτλ. Κανένα βήμα μπροστά για το άθλημα, αλλά επιστροφή χρόνια πίσω. 15 χρόνια συγκεκριμένα.

Euroleague, Sportingbet, IMG

Στο link από πάνω πάντως διαβάζουμε δηλώσεις του Head of Sales της IMG. Να ναι τόσο μούφα και να κάνουν κι επίσημες δηλώσεις για το μέλλον κτλ? Δε μιλάμε για τον Κωτσόβολο.


Yπαρχει μια παρανοηση,η ΙΜG δε θα βαλει τα 36 μυρια οπως ολοι εχετε καταλαβει,αλλα θα ψαξει χορηγους για να τα βαλουν.
Εδω το λινκ το τι κανει και τι υπηρεσιες πουλαει
http://img.com/services.aspx
οκ στην Ελλαδα παρουσιασαν την ηδη υπαρχων sportingbet....
κατσε να δουμε ποιου αλλους θα βρουν εκτος απο τη dogus και τη turkish airlines
RipCity
Το θέμα βασικά είναι ότι η FIBA έχει μέχρι τώρα κοροϊδέψει κόσμο, για την Euroleague θα δούμε σύντομα.

Αρχικό σχέδιο FIBA
tuareg
QUOTE (RipCity @ Mar 22 2016, 10:02 ) *
Το θέμα βασικά είναι ότι η FIBA έχει μέχρι τώρα κοροϊδέψει κόσμο, για την Euroleague θα δούμε σύντομα.

Αρχικό σχέδιο FIBA


μπερδευεσαι.
Αυτο ειναι το αρχικο πλανο για μια διοργανωση με τους 11 που μετα υπεγραψαν στο μπερτι.
Χωρις τους 11 ασφαλως και τα χρηματα ειναι λιγοτερα.
Δε σου κανει εντυπωση οτι μολις η φιμπα εκανε λογο για 30 ο αλλος βρηκε 36,τοσο καιρο γιατι δε τα εδινε?

Το θεμα βεβαια δεν ειναι ποιες ομαδες θα χει η καθε διοργανωση και αν η φιμπα δινει 100 χιλιαδες και το γιουροκαπ 70.

Ο,τι γινεται γινεται για να τελειωσει το εκτρωμα του μπερτομεου με τη κλειστη λιγκα.
Εκτος και αν νομιζετε οτι η φιμπα θελει να διατηρει αιωνιως μια διοργανωση χωρις τη μπαρτσελονα,την τσσκα και τη μακαμπι.
Η μηπως νομιζετε οτι χωρις να ειχε κινητοποιηθει η φιμπα εμεις και ολοι οι υπολοιποι λεπροι (πλην των 11) του ευρωπαικου μπασκετ θα βλεπαμε καποια αλλαγη σε αυτο το καρτελ που στηνεται???

Εδω περα ηρθε ο μπερτομεου και λιγο πολυ ειπε στο Λασκαρη οτι με το ετσι θελω σας πεταμε εκτος της κορυφαιας διοργανωσης και εαν ειστε φρονιμα παιδια μπορει μια στο τοσο να σας πεταξουμε και ενα κοκκαλακι,διοτι εμεις αποφασιζουμε και δεν δινουμε λογαριασμο σε κανεναν.
Αυτο για μενα σημαινει οτι ποτε δεν θα μ αφησουν να γινω ανταγωνιστικος προς τους 11 που θα μου τονιζουν
τα επιτευγματα τους (και μεσω αυτων την ανωτεροτητα τους) σε μια διοργανωση ΠΟΥ ΕμΕΝΑ ΔΕΝ Μ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΩ.
"ελα ρε που θα συγκρινεις Αρη με τον refuse to lose...εχουμε παρει 3 ευρωλιγκες και παμε καθε χρονο φ-4"
"τολμας να συγκρινεις Αρη με τον εξαστερο???"

Δεν ξερω ποσοι διαβασατε παπαδογιαννη πριν καμια βδομαδα που ηταν εδω ο μπερτομεου...κανει λογο για μια ερωτηση δημοσιογραφου που ρωταει ποιο θα ειναι το κινητρο για καποιο νεο επενδυτη.

http://www.gazzetta.gr/basketball/artic ... -atyhimata

"«Υπάρχει βεβαίως ως κριτήριο και η αγωνιστική επίδοση, αλλά στον αθλητισμό παραμονεύουν πάντοτε και τα ατυχήματα. Αυτά δεν χωράνε στο όραμά μας».

Πιο μετά, την ώρα του κοκτέιλ, ο Μπερτομέου έδωσε χειροπιαστά παραδείγματα «ατυχημάτων» προς αποφυγήν.

Την Καρσίγιακα, που προκρίθηκε στην Ευρωλίγκα αυτοδικαίως ως πρωταθλήτρια Τουρκίας αλλά πούλησε τους καλούς παίκτες της αντί να χτίσει πάνω στα θεμέλια. Τη Χάποελ Ιερουσαλήμ, που εκθρόνισε τη Μακάμπι στο Ισραήλ αλλά εξορίστηκε στο Eurocup.

Την TDK Μανρέσα, η οποία έκανε την «έκπληξη του αιώνα» στην Ισπανία το 1998, αλλά βάρεσε διάλυση πριν προλάβεις να πεις Tι-Ντι-Κέι.

«Στην αρχή πανηγύριζα, αλλά μετά βλαστημούσα», ομολόγησε ο Μπερτομέου. «Ποιο είναι το κέρδος για εμάς, από ένα τέτοιο πυροτέχνημα; Το όραμα που υπηρετούμε απαιτεί συνέπεια και συνέχεια. Το πρωτάθλημα της Μανρέσα ήταν ένα μεγάλο λάθος για το μπάσκετ και για την Ευρωλίγκα»."

Μαλιστα δλδ αν γινει το 1 στα 100 και στα π.ο ευθυγραμμιστουν οι πλανητες,ο ξανθο γινει στοκτον ,ο μουρτος τζινομπιλι κι ο σιμτσακ ντανκαν και παρω πρωταθλημα δε θα μπορω να παιξω γιατι για το μπερτι θα ναι ατυχημα.


RipCity
Δε διαφωνώ στο έκτρωμα της κλειστής λίγκας, αλλά το Champions League έχει τόσο μεγάλη διαφορά? Επίσης το θέμα μου είναι να μην τους παρουσιάζουμε κι ως το ιδανικό για το μπάσκετ, γιατί μόνο με απειλές βλέπω να κινούνται μέχρι τώρα.

Επίσης τα προκριματικά εθνικών ομάδων δεν έχουν κάποια σχέση με την κλειστή λίγκα. Απλά οι άνθρωποι είναι τόσο άσχετοι όσο ο ο Βασιλακόπουλος. Βασικά η FIBA είναι όλοι οι Βασιλακόπουλοι μαζεμένοι.
tuareg
QUOTE (RipCity @ Mar 22 2016, 11:47 ) *
Δε διαφωνώ στο έκτρωμα της κλειστής λίγκας, αλλά το Champions League έχει τόσο μεγάλη διαφορά? Επίσης το θέμα μου είναι να μην τους παρουσιάζουμε κι ως το ιδανικό για το μπάσκετ, γιατί μόνο με απειλές βλέπω να κινούνται μέχρι τώρα.

Επίσης τα προκριματικά εθνικών ομάδων δεν έχουν κάποια σχέση με την κλειστή λίγκα. Απλά οι άνθρωποι είναι τόσο άσχετοι όσο ο ο Βασιλακόπουλος. Βασικά η FIBA είναι όλοι οι Βασιλακόπουλοι μαζεμένοι.


η διαφορα ειναι οτι εχει σα κριτηριο το αποτελεσμα στο εθνικο πρωταθλημα.
ιδανικο θα ειναι να τα βρουν και να γινουν δυο διοργανωσεις υπο την αιγιδα και των δυο
οι εθνικες ειναι μοχλος πιεσης
Nemesakos
Όπως και να έχει δεν είναι ποιος την κάνει καλύτερα την διοργάνωση.. Το θέμα είναι τι θα γίνει για το μπάσκετ. Αν μιλήσουμε για το μπάσκετ σαν άθλημα και όχι για το μπάσκετ του ΠΑΟ του Ολυμπιακού του Άρη τότε μόνο θα βρεθεί μια λύση γενικότερη για το άθλημα.

Είτε η FIBA είτε η Euroleague το μόνο που κοιτάνε είναι τα έσοδα και τίποτα περισσότερο. Οι ομάδες είναι τα μέσα για να επιτύχουν την δική τους προβολή. Άλλωστε όταν γίνεται ένας διαγωνισμός, περισσότερη προβολή έχει ο μέγας χορηγός, ο διοργανωτής (FIBA ULEB) και τελευταίος έρχεται ο νικητής.

Αν tuareg πιστεύεις ότι η κίνηση της FIBA είναι για να σπάσει το κακό σπυρί τον κακό Μπερτομέου και την κακή Ευρωλίγκα, τότε σύντομα θα βρεθείς στην αντίθετη πλευρά, από κει δλδ που υποστηρίζεις την χ διοργάνωση, να την κράζεις γιατί φέρθηκε κακά καπιταλιστικά στον χ Αρη. Άλλωστε πρόκεται για ακόμα μια διάσπαση του Ευρωπάϊκού μπάσκετ, όπου μόνο χαμένοι θα υπάρχουν.

Το αρχικό πλάνο την FIBA που λες όπου περιελάμβανε και τις 11 ομάδες του Μπερτομέου, γιατί δεν προχώρησε? Μήπως ήταν εξαρχής μια αποτυχία? Μήπως όντως γιατί δεν υπήρχε καμία εγγύηση για τις ομάδες? Μήπως όλο ήταν μια μικρή φούσκα που προσπάθησε να μεγαλώσει?

Δεν είμαι υπιοστηρικτής της Ευρωλίγκας ούτε μιας κλειστής λίγκας. Θεωρώ αστείο να μην μπορεί ο πρωταθλητής να συμμετέχει στην κορυφαία διοργάνωση, θεωρώ αστείο να έχουν με το έτσι θέλω ομάδες συμβόλαια ευ όρου ζωής με μια διοργάνωση, θεωρώ υποτίμηση όλων των υπολοίπων ομάδων που είναι "ατυχήματα" στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Όμως αν η FIBA ήθελε το καλό του μπάσκετ και όχι να γίνει χαλίφης στην θέση του χαλίφη εύκολα θα μπορούσε να τους είχε πάρει όλους με το μέρος τους.

Στο προσχέδιο συμφωνώ απόλυτα, πάντως. Μακάρι να μπορούσε να γίνει. Όμως να υποστηρίζουμε την FIBA γιατί απλά η Ευρωλίγκα δεν "παίζει" τον Άρη την ΑΕΚ τον ΠΑΟΚ και μεθαύριο μπορεί τον ΠΑΟ ή τον ΟΣΦΠ δεν είναι επιχείρημα. Και ναι η Μανρέσα ατύχημα και κακό ατύχημα ήταν. Έπρεπε να είναι στην Ευρωλίγκα και όμως επέλεξε να χρεωκοπήσει. Δεν συμβαίνει άλλωστε πολλές φορές. Απλά έτυχε. Και όμως έπληξε το κύρος μιας διοργάνωσης. Εδώ εντός Ελλάδας χρεωκοπεί μια ομάδα και λέμε να το χαιρόμαστε το πρωτάθλημά μας.

Εγώ με την FIBA είμαι ξεκάθαρα. Και όχι γιατι έχει φερθεί άσχημα ο κακός Μπερτομέου στον άγιο Παναθηναϊκό. Έχει όραμα για το μπάσκετ (τουλάχιστον αυτό εκλαμβάνω) όμως οφείλει να είναι σοβαρή και να σταματήσει τα ήξεις αφίξεις. Μου φτάνει ότι 11 γύρισαν την πλάτη τους στην FIBA. Ο καθένας για τους δικούς τους λόγους. Και αν οι ομάδες είναι εταιρίες και κοιτάνε το κέρδος τους καλά κάνουν. Όλοι μας θα κοιτούσαμε να έχουμε περισσότερα κέρδη. Ας κοιτάξει η FIBA τους συλλόγους πρώτα και μετά να ασχοληθεί με απειλές. Για μένα το παιχνίδι είναι χαμένο τώρα...

QUOTE (RipCity @ Mar 22 2016, 11:47 ) *
Δε διαφωνώ στο έκτρωμα της κλειστής λίγκας, αλλά το Champions League έχει τόσο μεγάλη διαφορά? Επίσης το θέμα μου είναι να μην τους παρουσιάζουμε κι ως το ιδανικό για το μπάσκετ, γιατί μόνο με απειλές βλέπω να κινούνται μέχρι τώρα.

Επίσης τα προκριματικά εθνικών ομάδων δεν έχουν κάποια σχέση με την κλειστή λίγκα. Απλά οι άνθρωποι είναι τόσο άσχετοι όσο ο ο Βασιλακόπουλος. Βασικά η FIBA είναι όλοι οι Βασιλακόπουλοι μαζεμένοι.



Δεν είναι άσχετοι. Ούτε ο Βασιλακόπουλος είναι άσχετος. Απλά έχουν μείνει στο 87'... 30 χρονια πίσω. Κάποτε ήταν καινοτόμοι. Τώρα όμως οι αρχαίες ιδέες δεν έχουν αποδοχή. 70 χρονών άνθρωποι προσπαθούν να εγκληματιστούν στις νέες εποχές. Ε αυτό είναι το λάθος της FIBA και των Βασιλακόπουλών της.


«Η Επιτροπή της FIBA Europe που συνεδρίασε στο Παρίσι την Κυριακή σημείωσε πως η Euroleague (ECA) δεν απάντησε στην επιστολή που έστειλαν FIBA και FIBA Europe στην ίδια και τις 11 ομάδες με άδεια τύπου Α σχετικά με την παραβατική συμπεριφορά τους απέναντι σε συλλόγους και λίγκες.

Παράλληλα, αναγνώρισε την ανάγκη να προστατεύσει τους συλλόγους και τις λίγκες όλων των επιπέδων και τις ρίζες των μπασκετικών οργανισμών από τις παράνομες ενέργειες της ECA, που έχουν σαν στόχο την εξυπηρέτηση συμφερόντων λιγοστών συλλόγων σε βάρος όλων των άλλων συλλόγων και τελικά του μπάσκετ στην Ευρώπη.

Η FIBA επισημαίνει πως οι σύλλογοι αποτελούν πρωτίστως μέλη ομοσπονδιών με δικαιώματα και υποχρεώσεις για τη διασφάλιση της αλληλεγγύης μεταξύ της κορυφής και της βάσης του μπάσκετ στην Ευρώπη.

Σε απάντηση στην επιθετική και παράνομη συμπεριφορά της ECA, αποφασίστηκε πως-με εξαίρεση τις 16 ομάδες της Ευρωλίγκας-κάθε εθνική ομοσπονδία που θα υποστηρίξει τις παράνομες πρακτικές της ECA επιτρέποντας στις λίγκες και τους συλλόγους της να προχωρήσουν σε συμφωνίες με την ECA ή να έχουν άμεσους ή έμμεσους δεσμούς μαζί τους, αυτόματα θα χάνουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στις διοργανώσεις Ανδρών των εθνικών ομάδων που γίνονται υπό την αιγίδα της FIBA Europe.

Η απώλεια αυτού ρου δικαιώματα μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες διοργανώσεις. Σε ό,τι αφορά στις διοργανώσεις της FIBA, το θέμα έχει παραπεμφθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της FIBA για απόφαση».


Καταρχήν μία και μοναδική ερώτηση. Γιατί η FIBA εξαιρεί από τις απειλές τις 16 ομάδες της Euroleague?
tuareg
QUOTE (Nemesakos @ Mar 22 2016, 11:56 ) *
Όπως και να έχει δεν είναι ποιος την κάνει καλύτερα την διοργάνωση.. Το θέμα είναι τι θα γίνει για το μπάσκετ. Αν μιλήσουμε για το μπάσκετ σαν άθλημα και όχι για το μπάσκετ του ΠΑΟ του Ολυμπιακού του Άρη τότε μόνο θα βρεθεί μια λύση γενικότερη για το άθλημα.

Είτε η FIBA είτε η Euroleague το μόνο που κοιτάνε είναι τα έσοδα και τίποτα περισσότερο. Οι ομάδες είναι τα μέσα για να επιτύχουν την δική τους προβολή. Άλλωστε όταν γίνεται ένας διαγωνισμός, περισσότερη προβολή έχει ο μέγας χορηγός, ο διοργανωτής (FIBA ULEB) και τελευταίος έρχεται ο νικητής.

Αν tuareg πιστεύεις ότι η κίνηση της FIBA είναι για να σπάσει το κακό σπυρί τον κακό Μπερτομέου και την κακή Ευρωλίγκα, τότε σύντομα θα βρεθείς στην αντίθετη πλευρά, από κει δλδ που υποστηρίζεις την χ διοργάνωση, να την κράζεις γιατί φέρθηκε κακά καπιταλιστικά στον χ Αρη. Άλλωστε πρόκεται για ακόμα μια διάσπαση του Ευρωπάϊκού μπάσκετ, όπου μόνο χαμένοι θα υπάρχουν.

Το αρχικό πλάνο την FIBA που λες όπου περιελάμβανε και τις 11 ομάδες του Μπερτομέου, γιατί δεν προχώρησε? Μήπως ήταν εξαρχής μια αποτυχία? Μήπως όντως γιατί δεν υπήρχε καμία εγγύηση για τις ομάδες? Μήπως όλο ήταν μια μικρή φούσκα που προσπάθησε να μεγαλώσει?

Δεν είμαι υπιοστηρικτής της Ευρωλίγκας ούτε μιας κλειστής λίγκας. Θεωρώ αστείο να μην μπορεί ο πρωταθλητής να συμμετέχει στην κορυφαία διοργάνωση, θεωρώ αστείο να έχουν με το έτσι θέλω ομάδες συμβόλαια ευ όρου ζωής με μια διοργάνωση, θεωρώ υποτίμηση όλων των υπολοίπων ομάδων που είναι "ατυχήματα" στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Όμως αν η FIBA ήθελε το καλό του μπάσκετ και όχι να γίνει χαλίφης στην θέση του χαλίφη εύκολα θα μπορούσε να τους είχε πάρει όλους με το μέρος τους.

Στο προσχέδιο συμφωνώ απόλυτα, πάντως. Μακάρι να μπορούσε να γίνει. Όμως να υποστηρίζουμε την FIBA γιατί απλά η Ευρωλίγκα δεν "παίζει" τον Άρη την ΑΕΚ τον ΠΑΟΚ και μεθαύριο μπορεί τον ΠΑΟ ή τον ΟΣΦΠ δεν είναι επιχείρημα. Και ναι η Μανρέσα ατύχημα και κακό ατύχημα ήταν. Έπρεπε να είναι στην Ευρωλίγκα και όμως επέλεξε να χρεωκοπήσει. Δεν συμβαίνει άλλωστε πολλές φορές. Απλά έτυχε. Και όμως έπληξε το κύρος μιας διοργάνωσης. Εδώ εντός Ελλάδας χρεωκοπεί μια ομάδα και λέμε να το χαιρόμαστε το πρωτάθλημά μας.

Εγώ με την FIBA είμαι ξεκάθαρα. Και όχι γιατι έχει φερθεί άσχημα ο κακός Μπερτομέου στον άγιο Παναθηναϊκό. Έχει όραμα για το μπάσκετ (τουλάχιστον αυτό εκλαμβάνω) όμως οφείλει να είναι σοβαρή και να σταματήσει τα ήξεις αφίξεις. Μου φτάνει ότι 11 γύρισαν την πλάτη τους στην FIBA. Ο καθένας για τους δικούς τους λόγους. Και αν οι ομάδες είναι εταιρίες και κοιτάνε το κέρδος τους καλά κάνουν. Όλοι μας θα κοιτούσαμε να έχουμε περισσότερα κέρδη. Ας κοιτάξει η FIBA τους συλλόγους πρώτα και μετά να ασχοληθεί με απειλές. Για μένα το παιχνίδι είναι χαμένο τώρα...




Δεν είναι άσχετοι. Ούτε ο Βασιλακόπουλος είναι άσχετος. Απλά έχουν μείνει στο 87'... 30 χρονια πίσω. Κάποτε ήταν καινοτόμοι. Τώρα όμως οι αρχαίες ιδέες δεν έχουν αποδοχή. 70 χρονών άνθρωποι προσπαθούν να εγκληματιστούν στις νέες εποχές. Ε αυτό είναι το λάθος της FIBA και των Βασιλακόπουλών της.


«Η Επιτροπή της FIBA Europe που συνεδρίασε στο Παρίσι την Κυριακή σημείωσε πως η Euroleague (ECA) δεν απάντησε στην επιστολή που έστειλαν FIBA και FIBA Europe στην ίδια και τις 11 ομάδες με άδεια τύπου Α σχετικά με την παραβατική συμπεριφορά τους απέναντι σε συλλόγους και λίγκες.

Παράλληλα, αναγνώρισε την ανάγκη να προστατεύσει τους συλλόγους και τις λίγκες όλων των επιπέδων και τις ρίζες των μπασκετικών οργανισμών από τις παράνομες ενέργειες της ECA, που έχουν σαν στόχο την εξυπηρέτηση συμφερόντων λιγοστών συλλόγων σε βάρος όλων των άλλων συλλόγων και τελικά του μπάσκετ στην Ευρώπη.

Η FIBA επισημαίνει πως οι σύλλογοι αποτελούν πρωτίστως μέλη ομοσπονδιών με δικαιώματα και υποχρεώσεις για τη διασφάλιση της αλληλεγγύης μεταξύ της κορυφής και της βάσης του μπάσκετ στην Ευρώπη.

Σε απάντηση στην επιθετική και παράνομη συμπεριφορά της ECA, αποφασίστηκε πως-με εξαίρεση τις 16 ομάδες της Ευρωλίγκας-κάθε εθνική ομοσπονδία που θα υποστηρίξει τις παράνομες πρακτικές της ECA επιτρέποντας στις λίγκες και τους συλλόγους της να προχωρήσουν σε συμφωνίες με την ECA ή να έχουν άμεσους ή έμμεσους δεσμούς μαζί τους, αυτόματα θα χάνουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στις διοργανώσεις Ανδρών των εθνικών ομάδων που γίνονται υπό την αιγίδα της FIBA Europe.

Η απώλεια αυτού ρου δικαιώματα μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες διοργανώσεις. Σε ό,τι αφορά στις διοργανώσεις της FIBA, το θέμα έχει παραπεμφθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της FIBA για απόφαση».


Καταρχήν μία και μοναδική ερώτηση. Γιατί η FIBA εξαιρεί από τις απειλές τις 16 ομάδες της Euroleague?


γτ δε θελει να χτυπησει τις ομαδες αλλα το μπερτι,να τον αναγκασει να διαπραγματευτει για να μη μεινει με τους 16.
Το πλανο γιατι δε προχωρησε ?
μα γιατι ουσιαστικα απο τους 11 κανεις δε θελει να μεγαλωσει ο εγχωριος ανταγωνισμος στα εθνικα τους πρωταθληματα...
Nemesakos
QUOTE (tuareg @ Mar 22 2016, 12:12 ) *
γτ δε θελει να χτυπησει τις ομαδες αλλα το μπερτι,να τον αναγκασει να διαπραγματευτει για να μη μεινει με τους 16.
Το πλανο γιατι δε προχωρησε ?
μα γιατι ουσιαστικα απο τους 11 κανεις δε θελει να μεγαλωσει ο εγχωριος ανταγωνισμος στα εθνικα τους πρωταθληματα...


Και είναι θεωρείς τόσο δύσκολο να χτυπηθεί ο Μπερτομέου? Είναι θεωρείς τόσο δυνατός παράγοντας στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ όπου πρέπει να καταστρώσουν ολόκληρο σχέδιο με απειλές αφορισμού εξορισμούς ομάδων πρωταθλημάτων διαιτητών κλπ κλπ? Ενα ξέρω. Το χρήμα κινεί. Αν τους έταζε καλό παραδάκι η FIBA τρέχοντας θα πηγαίναν. Αντιθέτως οι προτάσεις ήταν πολλά με λίγα.
RipCity
Δε νομίζω πως οι 11 το έκαναν για να μη μεγαλώσει ο ανταγωνισμός. Μου φαίνεται παράλογο βασικά και εντελώς αβάσιμο. Δε νομίζω να έχει κανείς θέμα να ναι στη διοργάνωση 24 ή 32 ομάδες αντί για 16. Το θέμα είναι να πάρουν παραπάνω χρήματα κι από ότι φαίνεται η Euroleague έχει δώσει εγγυήσεις για παραπάνω χρήματα από τη FIBA. Τώρα το γιατί τόσο καιρό η Euroleague δε τα έδινε και τα δίνει τώρα δεν το ξέρω. Φαντάζομαι είναι δουλειά των εκπροσώπων των 11 να το μάθουν.
tuareg
QUOTE (Nemesakos @ Mar 22 2016, 12:19 ) *
Και είναι θεωρείς τόσο δύσκολο να χτυπηθεί ο Μπερτομέου? Είναι θεωρείς τόσο δυνατός παράγοντας στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ όπου πρέπει να καταστρώσουν ολόκληρο σχέδιο με απειλές αφορισμού εξορισμούς ομάδων πρωταθλημάτων διαιτητών κλπ κλπ? Ενα ξέρω. Το χρήμα κινεί. Αν τους έταζε καλό παραδάκι η FIBA τρέχοντας θα πηγαίναν. Αντιθέτως οι προτάσεις ήταν πολλά με λίγα.


το τι εχουν υπογραψει/πρεπει να υπογραψουν οσοι μπαινουν ευρωλιγκα εχεις δει?
μονο οι 11 εχουν δικαιωμα γνωμης και ψηφου και αρκει πλειοψηφια 6-5 για οποιαδηποτε αποφαση
Η προταση ηταν 30 (με τους 11) και βγηκε ο μπερτι κι ειπε 36...τη κολοκυθια παιζουν...
@rip city
ιδιο ειναι το πηλικο του 36/24 και ιδιο του 36/16?
Nemesakos
Μα αυτό λέω εξαρχής. Η Ευρωλίγκα βρωμάει πολύ. Το θέμα είναι τα λεφτά.. Όποιος τους δώσει τα περισσότερα...Γιαυτό τα έχω με την FIBA. ΠΑγκόσμιος οργανισμός, σοβαροφανής αλλά όχι σοβαρός, που δεν μπορεί να βρει μερικούς χορηγούς για να αναβαθμίσει το προιον. Και υπάρχει ο Μπερτομέου ένας μικροπαράγοντας που τους κάνει πλάκα μέχρι στιγμής. Είδαμε πως είναι να κάνεις μια σωστή διόργανωση με τα όποια προβλήματα και ενστάσεις βεβαίως βεβαίως όπως το Τσάμπιονς Λιγκ του ποδοσφαίρου. Ναι οκ άλλα μεγέθη αθλήματος αλλά η FIFA τουλάχιστον δημιούργησε μια μίνι δικαιωσύνη για τα τους μικρους. Όχι ότι είναι αγγελικά πλασμένο το τσου λου όμως δεν είναι αδικο ειδικά για τα μικρά πρωταθλήματα. όλοι έχουν ευκαιρίες...
RipCity
QUOTE (tuareg @ Mar 22 2016, 11:25 ) *
το τι εχουν υπογραψει/πρεπει να υπογραψουν οσοι μπαινουν ευρωλιγκα εχεις δει?
μονο οι 11 εχουν δικαιωμα γνωμης και ψηφου και αρκει πλειοψηφια 6-5 για οποιαδηποτε αποφαση
Η προταση ηταν 30 (με τους 11) και βγηκε ο μπερτι κι ειπε 36...τη κολοκυθια παιζουν...
@rip city
ιδιο ειναι το πηλικο του 36/24 και ιδιο του 36/16?


Μα αυτό δεν έχει σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες όπως το είπες εσύ. Εσύ ως διοίκηση θα κρίνεις την πρόταση που σου έρχεται, δηλαδή 36/16. Δε θα πεις μόνος σου βάλε κι άλλους και κάντο 36/24. Αυτό είναι δουλειά της Euroleague.

Όταν οι ομάδες μπαίνουν μέσα κάθε χρόνο το κρίνω απόλυτα φυσιολογικό να πάνε σε εκείνον που δίνει τα περισσότερα.
yperixitikos
Μαγκες η FIBA EUROPE ειναι σε πλεονεκτητικη θεση γιατι εχει ενα χαρτι στα χερια της που λεγεται εθνικες ομαδες και εθνικες διοργανωεις.. Η ομοσπονδια καθες χωρας πχ ιταλια δεν θα ρισκαρει την συμμετοχη της στους ολυμπιακους αγωνες για να παιξει η Τρεντινο eurocup Το σχεδιο που ακολουθει η FIBA Europe ειναι να αποδυναμωσει πρώτα το Eurocup και να αναγκαστει η euroleague να το καταργησει. και μην ξεχνατε οτι η ανδριατικη λιγκα που θεωρειται παιδι της Εuroleague απο του χρονου δεν θα υπαρχει.. Η κινηση να μοιρασει τοσα χρηματα απο την μια στιγμη στην αλλη ειναι δειγμα πανικου..

υ.γ. Περιμενω με μεγαλη αγωνια να δω τι θα κανει η ισπανικη λιγκα εαν θα στηριξει το δικο της παιδι με κοστος την εθνικη τους ομαδα..


Nemesakos
QUOTE (yperixitikos @ Mar 22 2016, 12:49 ) *
Μαγκες η FIBA EUROPE ειναι σε πλεονεκτητικη θεση γιατι εχει ενα χαρτι στα χερια της που λεγεται εθνικες ομαδες και εθνικες διοργανωεις.. Η ομοσπονδια καθες χωρας πχ ιταλια δεν θα ρισκαρει την συμμετοχη της στους ολυμπιακους αγωνες για να παιξει η Τρεντινο eurocup Το σχεδιο που ακολουθει η FIBA Europe ειναι να αποδυναμωσει πρώτα το Eurocup και να αναγκαστει η euroleague να το καταργησει. και μην ξεχνατε οτι η ανδριατικη λιγκα που θεωρειται παιδι της Εuroleague απο του χρονου δεν θα υπαρχει.. Η κινηση να μοιρασει τοσα χρηματα απο την μια στιγμη στην αλλη ειναι δειγμα πανικου..

υ.γ. Περιμενω με μεγαλη αγωνια να δω τι θα κανει η ισπανικη λιγκα εαν θα στηριξει το δικο της παιδι με κοστος την εθνικη τους ομαδα..


Μα τι πλεονέκτημα είναι αυτό όταν δεν ακουμπιούνται οι 16 ομάδες της Ευρωλίγκας? Δλδ θα μπορεί να είναι στην Εθνική Ελλάδος ο ΔΔ (ΠΑΟ) ο Φώτσης (ΠΑΟ) ο Καλάθης (ΠΑΟ )ο Παππάς(ΠΑΟ) ο Βλάντο(ΠΑΟ) Σπανούλης(ΟΣΦΠ) ο Πρίντεζης(ΟΣΦΠ) ο Μάντζαρης(ΟΣΠΦ) ο Παπανικολάου (ΟΣΦΠ) ο Σλούκας (Φενέρ) ο Μπουρούσης (Καχα) ο Ζήσης (Brose) ο Βουγιούκας (Ζαλγκιρις) και ο Περπέρογλου (Μπάρτσα) και δεν θα είναι ο Ξανθόπουλος (Αρης) ο Μούρτος (Αρης) ο Βασιλειάδης(ΠΑΟΚ) ο Σοφο (ΠΑΟΚ) και ο Λουκάς (ΑΕΚ) άντε κ ο Καιμακόγλου της Ούνιξ. Συν τους ΝΒΑερς Αντετοκούμπο Κουφό κλπ κλπ. Τρομερές απώλειες για την Ελλάδα σωστά...Η για την Ισπανία που μόνο σε Ρεαλ και Μπάρτσα παίζουν οι Ναβάρρο Ριμπας Αμπρίνες Γιουλ Σερχι Ρεγιες Ρούντι Ερνανγκομεζ βάλε και Ρούμπιο Καλντερον Μαρκ Γκαζόλ Πάου Γκαζόλ και Μίροτιτς ή Ιμπάκα και να και η Ισπανία... Σιγά τον Σαν Εμετέριο που θα μείνει εκτός....
yperixitikos
QUOTE (Nemesakos @ Mar 22 2016, 14:02 ) *
Μα τι πλεονέκτημα είναι αυτό όταν δεν ακουμπιούνται οι 16 ομάδες της Ευρωλίγκας? Δλδ θα μπορεί να είναι στην Εθνική Ελλάδος ο ΔΔ (ΠΑΟ) ο Φώτσης (ΠΑΟ) ο Καλάθης (ΠΑΟ )ο Παππάς(ΠΑΟ) ο Βλάντο(ΠΑΟ) Σπανούλης(ΟΣΦΠ) ο Πρίντεζης(ΟΣΦΠ) ο Μάντζαρης(ΟΣΠΦ) ο Παπανικολάου (ΟΣΦΠ) ο Σλούκας (Φενέρ) ο Μπουρούσης (Καχα) ο Ζήσης (Brose) ο Βουγιούκας (Ζαλγκιρις) και ο Περπέρογλου (Μπάρτσα) και δεν θα είναι ο Ξανθόπουλος (Αρης) ο Μούρτος (Αρης) ο Βασιλειάδης(ΠΑΟΚ) ο Σοφο (ΠΑΟΚ) και ο Λουκάς (ΑΕΚ) άντε κ ο Καιμακόγλου της Ούνιξ. Συν τους ΝΒΑερς Αντετοκούμπο Κουφό κλπ κλπ. Τρομερές απώλειες για την Ελλάδα σωστά...Η για την Ισπανία που μόνο σε Ρεαλ και Μπάρτσα παίζουν οι Ναβάρρο Ριμπας Αμπρίνες Γιουλ Σερχι Ρεγιες Ρούντι Ερνανγκομεζ βάλε και Ρούμπιο Καλντερον Μαρκ Γκαζόλ Πάου Γκαζόλ και Μίροτιτς ή Ιμπάκα και να και η Ισπανία... Σιγά τον Σαν Εμετέριο που θα μείνει εκτός....


Προς το παρον δεν ακουμπιουνται οι 16 της Ευρωλίγκας..κατσε πρωτα να ξεπαστρεψουν το Eurocup και ερχεται και οι σειρα τους...
tuareg
QUOTE (Nemesakos @ Mar 22 2016, 13:02 ) *
Μα τι πλεονέκτημα είναι αυτό όταν δεν ακουμπιούνται οι 16 ομάδες της Ευρωλίγκας? Δλδ θα μπορεί να είναι στην Εθνική Ελλάδος ο ΔΔ (ΠΑΟ) ο Φώτσης (ΠΑΟ) ο Καλάθης (ΠΑΟ )ο Παππάς(ΠΑΟ) ο Βλάντο(ΠΑΟ) Σπανούλης(ΟΣΦΠ) ο Πρίντεζης(ΟΣΦΠ) ο Μάντζαρης(ΟΣΠΦ) ο Παπανικολάου (ΟΣΦΠ) ο Σλούκας (Φενέρ) ο Μπουρούσης (Καχα) ο Ζήσης (Brose) ο Βουγιούκας (Ζαλγκιρις) και ο Περπέρογλου (Μπάρτσα) και δεν θα είναι ο Ξανθόπουλος (Αρης) ο Μούρτος (Αρης) ο Βασιλειάδης(ΠΑΟΚ) ο Σοφο (ΠΑΟΚ) και ο Λουκάς (ΑΕΚ) άντε κ ο Καιμακόγλου της Ούνιξ. Συν τους ΝΒΑερς Αντετοκούμπο Κουφό κλπ κλπ. Τρομερές απώλειες για την Ελλάδα σωστά...Η για την Ισπανία που μόνο σε Ρεαλ και Μπάρτσα παίζουν οι Ναβάρρο Ριμπας Αμπρίνες Γιουλ Σερχι Ρεγιες Ρούντι Ερνανγκομεζ βάλε και Ρούμπιο Καλντερον Μαρκ Γκαζόλ Πάου Γκαζόλ και Μίροτιτς ή Ιμπάκα και να και η Ισπανία... Σιγά τον Σαν Εμετέριο που θα μείνει εκτός....



δε καταλαβες,δεν απειλει παικτες με αποκλεισμο,
λεει στις ομοσπονδιες πως αν οποιαδηποτε ομαδα σας -εκτος των 16-συμφωνησει με μπερτι τοτε η εθνικη σας δε παιζει..
δε κανει λογω για τιμωρια παικτων των ομαδων...
δλδ αν πχ στο ρεθυμνο τη βαρεσει στο τσομπανακη και παει στο γιουροκαπ -λεμε τωρα,παραδειγμα-τοτε ολοι αυτοι που αναφερεις δε θα χουν εθνικη να παιξουν,αφου δε θα χει διοργανωση ν αγωνιστει
yperixitikos
QUOTE (tuareg @ Mar 22 2016, 14:13 ) *
δε καταλαβες,δεν απειλει παικτες με αποκλεισμο,
λεει στις ομοσπονδιες πως αν οποιαδηποτε ομαδα σας -εκτος των 16-συμφωνησει με μπερτι τοτε η εθνικη σας δε παιζει..
δε κανει λογω για τιμωρια παικτων των ομαδων...
δλδ αν πχ στο ρεθυμνο τη βαρεσει στο τσομπανακη και παει στο γιουροκαπ -λεμε τωρα,παραδειγμα-τοτε ολοι αυτοι που αναφερεις δε θα χουν εθνικη να παιξουν,αφου δε θα χει διοργανωση ν αγωνιστει


Ακριβως...!!!! Και σε δυο με τρια χρονακια το πολυ θα κανει το ιδιο και με τις ομαδες της euroleague..
Nemesakos
QUOTE (tuareg @ Mar 22 2016, 13:13 ) *
δε καταλαβες,δεν απειλει παικτες με αποκλεισμο,
λεει στις ομοσπονδιες πως αν οποιαδηποτε ομαδα σας -εκτος των 16-συμφωνησει με μπερτι τοτε η εθνικη σας δε παιζει..
δε κανει λογω για τιμωρια παικτων των ομαδων...
δλδ αν πχ στο ρεθυμνο τη βαρεσει στο τσομπανακη και παει στο γιουροκαπ -λεμε τωρα,παραδειγμα-τοτε ολοι αυτοι που αναφερεις δε θα χουν εθνικη να παιξουν,αφου δε θα χει διοργανωση ν αγωνιστει


¨Οντως δεν κατάλαβα αφού ισχύει αυτό που λες.

Και θα αφήσουν ας πούμε έξω την Ελλάδα και την Ιταλία (κατ επέκταση και παίκτες) για να πάρει την θέση της η Γεωργία η Ρουμανία? Μπράβο την FIBA. Κάνει βήματα για να σώσει το μπάσκετ..
tuareg
QUOTE (Nemesakos @ Mar 22 2016, 13:18 ) *
¨Οντως δεν κατάλαβα αφού ισχύει αυτό που λες.

Και θα αφήσουν ας πούμε έξω την Ελλάδα και την Ιταλία (κατ επέκταση και παίκτες) για να πάρει την θέση της η Γεωργία η Ρουμανία? Μπράβο την FIBA. Κάνει βήματα για να σώσει το μπάσκετ..



το μπασκετ θα σωθει αν εξαφανιστει το εκτρωμα της κλειστης λιγκας.
οπως λεει ο φιλος ο υπερηχητικος -αυτο καταλαβαινω κι εγω- το σχεδιο ειναι να αποδυναμωσουν το μπερτι,αρχιζουν ετσι χτυπωντας το γιουροκαπ.
Καμμια ομοσπονδια δε θελει να τιμωρηθει η εθνικη της
Nemesakos
Όπως και να έχει με τέτοιες φασιστικές τακτικές διαφωνώ κάθετα.. Δεν μπορεί για να πάρεις με το μέρος σου ομάδες να αποκλείεις Εθνικές ομάδες... Δεν μπορεί αυτό να είναι σωτηρία για το μπάσκετ...
yperixitikos
QUOTE (Nemesakos @ Mar 22 2016, 14:18 ) *
¨Οντως δεν κατάλαβα αφού ισχύει αυτό που λες.

Και θα αφήσουν ας πούμε έξω την Ελλάδα και την Ιταλία (κατ επέκταση και παίκτες) για να πάρει την θέση της η Γεωργία η Ρουμανία? Μπράβο την FIBA. Κάνει βήματα για να σώσει το μπάσκετ..



Ναι γιατι η Ευρωλιγκα μας ταραξε με τα βηματα προοδου. Εκαναν την Ευρωλιγκα ενα κλειστο πανηγυρι..Εγω εχω να κανω μια ρητορικη ερωτηση γιατι να μην εχει δικαιωμα να παιξει η εστω να διεκδικησει την ελπιδα μεσω τον προκριματικων να μπει στην Ευρωλιγκα η πρωταθλητρια Γεωργιας Αρμενιας Ρουμανιας Κυπρου Ισλανδιας και αλλον χωρων.. Θυμηθειτε την Πορεια του ΑΠΟΕΛ στο ποδοσφαιρικο Τσ. Λιγκ οταν εφτασε στα πορημιτελικα... γιατι να μην υπαρχει και μια τετοια μπασκετικη πορεια απο μια πρωταθλητρια ομαδα τον προαναφερομενων χωρων..Ετσι και μονο θα προχωρησει μπροστα το μπασκετ!!!
tuareg
QUOTE (Nemesakos @ Mar 22 2016, 13:22 ) *
Όπως και να έχει με τέτοιες φασιστικές τακτικές διαφωνώ κάθετα.. Δεν μπορεί για να πάρεις με το μέρος σου ομάδες να αποκλείεις Εθνικές ομάδες... Δεν μπορεί αυτό να είναι σωτηρία για το μπάσκετ...


τι πιο φασιστικο απο το να σου λεει οτι δε χωρας οσα λεφτα και να ριξεις εκτος αν παρεις το γιουροκαπ και παιξεις μια χρονια?
τι πιο φασιστικο απο το μια απλη πλειοψηφια 6 ομαδων (οι 11 εχουν μονο δικαιωμα ψηφου και αρκει ενα 6-5,να στις πω τις 6 κιολας?ολυ,μπαρτσα,ρεαλ,εφες,φενερ,τσσκα) να περνανε οτι θελουν?
SupG18
χωρις να θελω να υπερασπιστω καποιον, εγω θυμαμαι να παιζει ο 2-3 της γαλλιας στην Euroleague και να τελειωνει την πρωτη φαση με 0-12 μαζευοντας 30αρες σε καθε ματς. Δυστηχως το μπασκετ δεν ειναι ποδοσφαιρο και δεν μπορεις να συμπεριφερθεις αναλογα.

Αυτο το λεω κυριως για κατι Ρουμανιες κλπ που προτεινε ο φιλος. Οχι οτι ειμαι υπερ της 10ετους κλειστης λιγκας.
yperixitikos
QUOTE (SupG18 @ Mar 22 2016, 14:34 ) *
χωρις να θελω να υπερασπιστω καποιον, εγω θυμαμαι να παιζει ο 2-3 της γαλλιας στην Euroleague και να τελειωνει την πρωτη φαση με 0-12 μαζευοντας 30αρες σε καθε ματς. Δυστηχως το μπασκετ δεν ειναι ποδοσφαιρο και δεν μπορεις να συμπεριφερθεις αναλογα.


Να σου θυμησω το φετεινο παραδειγμα της Μιλανο;; Η διαφορα ειναι οτι η Μιλανο συμμετεχει γιατι εχει εγγυμενο συμβολαιο ενω ο δευτερος της Γαλλια που αναφερεις εσυ κερδισε με το σπαθι του την συμμετοχη στην Ευρωλιγκα μεσα απο μια ολοκληρη χρονια
SupG18
QUOTE(yperixitikos @ Mar 22 2016, 13:40 ) *
Να σου θυμησω το φετεινο παραδειγμα της Μιλανο;; Η διαφορα ειναι οτι η Μιλανο συμμετεχει γιατι εχει εγγυμενο συμβολαιο ενω ο δευτερος της Γαλλια που αναφερεις εσυ κερδισε με το σπαθι του την συμμετοχη στην Ευρωλιγκα μεσα απο μια ολοκληρη χρονια


Μα η Μιλανο ειναι πρωτη στην Ιταλια αν δεν κανω λαθος.

edit : Αν και περσι εχασε στα playoff οποτε εχεις δικιο.
D-Wade
QUOTE(yperixitikos @ Mar 22 2016, 13:40 ) *
Να σου θυμησω το φετεινο παραδειγμα της Μιλανο;; Η διαφορα ειναι οτι η Μιλανο συμμετεχει γιατι εχει εγγυμενο συμβολαιο ενω ο δευτερος της Γαλλια που αναφερεις εσυ κερδισε με το σπαθι του την συμμετοχη στην Ευρωλιγκα μεσα απο μια ολοκληρη χρονια

Η Μιλάνο όμως (τουλ όσο υπάρχει ο Αρμάνι) θα είναι ανταγωνιστική ομάδα. Μπορεί κάποια χρονιά να χάσει το πρωτάθλημα αλλά την επόμενη θα επανέλθει. Αν το πρωτάθλημα το πάρει μια χρονιά η Βενέτσια είναι πολύ πιθανό αυτό να είναι φωτοβολίδα και να ξαναπατώσει την επόμενη χρονιά. Για μένα πολύ καλά κάνει ο Μπερτομέου που θέλει τη Μιλάνο στην euroleague και όχι τη Βενέτσια. Δίνοντας εγγυημένα συμβόλαια κρατάει την ανταγωνιστικότητα της ευρωλίγκας σε ένα κάποιο επίπεδο.

Ούτε εμένα μου φαίνεται καλή ιδέα η ευρωλίγκα των 16 ομάδων
Nemesakos
QUOTE (Nemesakos @ Mar 22 2016, 11:56 ) *
Όπως και να έχει δεν είναι ποιος την κάνει καλύτερα την διοργάνωση.. Το θέμα είναι τι θα γίνει για το μπάσκετ. Αν μιλήσουμε για το μπάσκετ σαν άθλημα και όχι για το μπάσκετ του ΠΑΟ του Ολυμπιακού του Άρη τότε μόνο θα βρεθεί μια λύση γενικότερη για το άθλημα.

Είτε η FIBA είτε η Euroleague το μόνο που κοιτάνε είναι τα έσοδα και τίποτα περισσότερο. Οι ομάδες είναι τα μέσα για να επιτύχουν την δική τους προβολή. Άλλωστε όταν γίνεται ένας διαγωνισμός, περισσότερη προβολή έχει ο μέγας χορηγός, ο διοργανωτής (FIBA ULEB) και τελευταίος έρχεται ο νικητής.

Αν tuareg πιστεύεις ότι η κίνηση της FIBA είναι για να σπάσει το κακό σπυρί τον κακό Μπερτομέου και την κακή Ευρωλίγκα, τότε σύντομα θα βρεθείς στην αντίθετη πλευρά, από κει δλδ που υποστηρίζεις την χ διοργάνωση, να την κράζεις γιατί φέρθηκε κακά καπιταλιστικά στον χ Αρη. Άλλωστε πρόκεται για ακόμα μια διάσπαση του Ευρωπάϊκού μπάσκετ, όπου μόνο χαμένοι θα υπάρχουν.

Το αρχικό πλάνο την FIBA που λες όπου περιελάμβανε και τις 11 ομάδες του Μπερτομέου, γιατί δεν προχώρησε? Μήπως ήταν εξαρχής μια αποτυχία? Μήπως όντως γιατί δεν υπήρχε καμία εγγύηση για τις ομάδες? Μήπως όλο ήταν μια μικρή φούσκα που προσπάθησε να μεγαλώσει?

Δεν είμαι υπιοστηρικτής της Ευρωλίγκας ούτε μιας κλειστής λίγκας. Θεωρώ αστείο να μην μπορεί ο πρωταθλητής να συμμετέχει στην κορυφαία διοργάνωση, θεωρώ αστείο να έχουν με το έτσι θέλω ομάδες συμβόλαια ευ όρου ζωής με μια διοργάνωση, θεωρώ υποτίμηση όλων των υπολοίπων ομάδων που είναι "ατυχήματα" στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Όμως αν η FIBA ήθελε το καλό του μπάσκετ και όχι να γίνει χαλίφης στην θέση του χαλίφη εύκολα θα μπορούσε να τους είχε πάρει όλους με το μέρος τους.

Στο προσχέδιο συμφωνώ απόλυτα, πάντως. Μακάρι να μπορούσε να γίνει. Όμως να υποστηρίζουμε την FIBA γιατί απλά η Ευρωλίγκα δεν "παίζει" τον Άρη την ΑΕΚ τον ΠΑΟΚ και μεθαύριο μπορεί τον ΠΑΟ ή τον ΟΣΦΠ δεν είναι επιχείρημα. Και ναι η Μανρέσα ατύχημα και κακό ατύχημα ήταν. Έπρεπε να είναι στην Ευρωλίγκα και όμως επέλεξε να χρεωκοπήσει. Δεν συμβαίνει άλλωστε πολλές φορές. Απλά έτυχε. Και όμως έπληξε το κύρος μιας διοργάνωσης. Εδώ εντός Ελλάδας χρεωκοπεί μια ομάδα και λέμε να το χαιρόμαστε το πρωτάθλημά μας.

Εγώ με την FIBA είμαι ξεκάθαρα. Και όχι γιατι έχει φερθεί άσχημα ο κακός Μπερτομέου στον άγιο Παναθηναϊκό. Έχει όραμα για το μπάσκετ (τουλάχιστον αυτό εκλαμβάνω) όμως οφείλει να είναι σοβαρή και να σταματήσει τα ήξεις αφίξεις. Μου φτάνει ότι 11 γύρισαν την πλάτη τους στην FIBA. Ο καθένας για τους δικούς τους λόγους. Και αν οι ομάδες είναι εταιρίες και κοιτάνε το κέρδος τους καλά κάνουν. Όλοι μας θα κοιτούσαμε να έχουμε περισσότερα κέρδη. Ας κοιτάξει η FIBA τους συλλόγους πρώτα και μετά να ασχοληθεί με απειλές. Για μένα το παιχνίδι είναι χαμένο τώρα...




Δεν είναι άσχετοι. Ούτε ο Βασιλακόπουλος είναι άσχετος. Απλά έχουν μείνει στο 87'... 30 χρονια πίσω. Κάποτε ήταν καινοτόμοι. Τώρα όμως οι αρχαίες ιδέες δεν έχουν αποδοχή. 70 χρονών άνθρωποι προσπαθούν να εγκληματιστούν στις νέες εποχές. Ε αυτό είναι το λάθος της FIBA και των Βασιλακόπουλών της.


«Η Επιτροπή της FIBA Europe που συνεδρίασε στο Παρίσι την Κυριακή σημείωσε πως η Euroleague (ECA) δεν απάντησε στην επιστολή που έστειλαν FIBA και FIBA Europe στην ίδια και τις 11 ομάδες με άδεια τύπου Α σχετικά με την παραβατική συμπεριφορά τους απέναντι σε συλλόγους και λίγκες.

Παράλληλα, αναγνώρισε την ανάγκη να προστατεύσει τους συλλόγους και τις λίγκες όλων των επιπέδων και τις ρίζες των μπασκετικών οργανισμών από τις παράνομες ενέργειες της ECA, που έχουν σαν στόχο την εξυπηρέτηση συμφερόντων λιγοστών συλλόγων σε βάρος όλων των άλλων συλλόγων και τελικά του μπάσκετ στην Ευρώπη.

Η FIBA επισημαίνει πως οι σύλλογοι αποτελούν πρωτίστως μέλη ομοσπονδιών με δικαιώματα και υποχρεώσεις για τη διασφάλιση της αλληλεγγύης μεταξύ της κορυφής και της βάσης του μπάσκετ στην Ευρώπη.

Σε απάντηση στην επιθετική και παράνομη συμπεριφορά της ECA, αποφασίστηκε πως-με εξαίρεση τις 16 ομάδες της Ευρωλίγκας-κάθε εθνική ομοσπονδία που θα υποστηρίξει τις παράνομες πρακτικές της ECA επιτρέποντας στις λίγκες και τους συλλόγους της να προχωρήσουν σε συμφωνίες με την ECA ή να έχουν άμεσους ή έμμεσους δεσμούς μαζί τους, αυτόματα θα χάνουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στις διοργανώσεις Ανδρών των εθνικών ομάδων που γίνονται υπό την αιγίδα της FIBA Europe.

Η απώλεια αυτού ρου δικαιώματα μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες διοργανώσεις. Σε ό,τι αφορά στις διοργανώσεις της FIBA, το θέμα έχει παραπεμφθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της FIBA για απόφαση».


Καταρχήν μία και μοναδική ερώτηση. Γιατί η FIBA εξαιρεί από τις απειλές τις 16 ομάδες της Euroleague?



QUOTE (yperixitikos @ Mar 22 2016, 13:26 ) *
Ναι γιατι η Ευρωλιγκα μας ταραξε με τα βηματα προοδου. Εκαναν την Ευρωλιγκα ενα κλειστο πανηγυρι..Εγω εχω να κανω μια ρητορικη ερωτηση γιατι να μην εχει δικαιωμα να παιξει η εστω να διεκδικησει την ελπιδα μεσω τον προκριματικων να μπει στην Ευρωλιγκα η πρωταθλητρια Γεωργιας Αρμενιας Ρουμανιας Κυπρου Ισλανδιας και αλλον χωρων.. Θυμηθειτε την Πορεια του ΑΠΟΕΛ στο ποδοσφαιρικο Τσ. Λιγκ οταν εφτασε στα πορημιτελικα... γιατι να μην υπαρχει και μια τετοια μπασκετικη πορεια απο μια πρωταθλητρια ομαδα τον προαναφερομενων χωρων..Ετσι και μονο θα προχωρησει μπροστα το μπασκετ!!!



Νομίζω ότι απαντώ με πια πλευρά είμαι... τα ίδια ουσιαστικά λεμε.. απλά διαφωνώ σε τακτικές όπως της ΦΙΜΠΑ...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.