QUOTE(apkat @ Jan 25 2007, 12:27 AM)
O Φεντερερ ουτως η αλλως σε επιφανεια εκτος του χωματος δεν εχει αντιπαλο αυτη τη στιγμη στο παγκοσμιο τεννις..Ειναι παρα πολλες κλασεις πανω..Το μονο που μπορει να ελπιζει καποιος ειναι του παρει σετ..Οποτε μικρης σημασιας ο αποκλεισμος του Ναδαλ..
Ακριβώς έτσι, μάλιστα στην αρχή του τουρνουά το ερώτημα στο site του open ήταν αν θα χάσει κάποιο σετ ο Φέντερερ
QUOTE(McRae @ Jan 25 2007, 11:54 AM)
Χωρις να αυτοχαρακτηριζομαι ειδικος του τενις,ειναι δυνατον διπλα στον Σαμπρας και τον Φεντερερ να βαζετε τον Ναδαλ?Ποιος Ναδαλ μπροστα σ'αυτα τα δυο τερατα.
Ουπς
ποιος λέει τέτοιο πράγμα για τον Ναδάλ; σαφώς και δεν είναι ακόμη σε τέτοιο επίπεδο. Απλώς είπα ότι λυπήθηκα μόνο και μόνο διότι τον συμπαθώ μιας και οι κόντρες τους με τον Ελβετό είναι μνημειώδες στο χώμα και μου αρέσει πολύ που πάει να δημιουργηθεί ένας μικρός ανταγωνισμός κάποιου με τον Φέντερερ. Χαρακτηριστικά θυμάμαι το παιχνίδι τους στο Ρολάντ Γκαρός πέρσι που με εντυπωσίασε και σαν να μην έφτανε αυτό, άλλοι που είδαν την μάχη τους (εγώ δεν το είδα αυτό) στο τουρνουά της Ρώμης τον Σεπτέμβρη λένε ότι ήταν απείρως καλύτερο!
QUOTE(apkat @ Jan 25 2007, 12:13 PM)
Απο οσο μπορω να εκτιμησω απο την εμπειρια μου(εχω παιξει σε υψηλο επιπεδο τεννις) ο Φεντερερ ειναι οτι καλυτερο εχω δει..Πιο ολοκληρωμενος τεχνικα και απο Σαμπρας αλλα και Αγκασι(που νομιζω ειναι υποτιμημενος).Το μονο του κακο ειναι η νευρικοτητα που τον ποιανει καποιες φορες(ποιος ειπε οτι εναι ηρεμος
και κανει παρα πολλα σερι λαθη.Εχει ομως και τη φοβερη δυνατοτητα να ηρεμει πολυ γρηγορα
Ο Ναδαλ δεν χωραει φυσικα σε αυτην την καταταξη ακομα..Ενα γκραντ σλαμ μονο εχει παρει αλλωστε..Για τεννιστες φυσικα προηγουμενων δεκαετιων(80ς και πισω) δεν εχω αποψη που μπορει να ηταν καλυτροι και απο τον ελβετο..
αυτό που λες σαφώς και ισχύει, φαίνεται ξεκάθαρα στα παιχνίδια του με τον Ναδάλ στο χώμα, μάλλον είναι και αυτό ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που τον οδηγεί στην ήττα σε αυτά τα ματς
όσο για το άλλο με τους κορυφαίους στην ιστορία, σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι οι νεότεροι αθλητές πάντα θα είναι ικανότεροι από τους παλιότερους, σύγκριση μπορεί να γίνει μόνο προς το παιχνίδι τους και κατά πόσο φαίνεται να είναι αποτελεσματικό και πρωτοποριακό για την εποχή του. Σαφώς τεχνικά δεν υπάρχει άλλος καλύτερος του Φέντερερ, αλλά εκπληκτικό τέννις για την εποχή τους εκτός από τον Σάμπρας, έπαιζαν ο Ιβάν Λέντλ και ποιο πίσω στα 70s και 80s ο Σουηδός ο Μποργκ (αυτόν μόνο σε κόπιες τον έχω δει, δεν τον πρόλαβα live) όποιος παρακολουθήσει κάποιους τελικούς του, ειδικά σε Wimbledon και στο Αμερικάνικο θα διαπιστώσει ότι παίζει σχεδόν όπως οι σημερινοί! δηλαδή με μεγάλη δύναμη από την γραμμή, έχοντας πολύ δυνατή την χαμηλή μπαλιά, κάτι που δεν είχε κανείς τότε (ούτε ο Μακένρο) και αν θυμάμαι καλά κρατούσε την ρακέτα με τα δύο. Πάντως αν πρέπει αναγκαστικά να βάλω μια κλίμακα με τους 5 κορυφαίους πάντα με βάση της εποχή τους φυσικά, θα τους έβαζα με σειρά Μποργκ, Φέντερερ, Σάμπρας, Λεντλ και Μακένρο. Βέβαια είπαμε ότι το παιχνίδι των νεότερων είναι καλύτερο και πιο εξελιγμένο.
QUOTE(Warrior @ Jan 25 2007, 03:46 PM)
Eγω φετος ρε γαμωτο δεν προλαβα να δω καθολου...
Μονο τον αποκλεισμο του Παγδατη πετυχα live.Εφτασε το Μαρτινακι προημιτελικα?
Oλο και ανεβαινει!Μενει να καταφερει να περασει στα ημιτελικα σε ενα Grand slam τωρα πια..
Ναι ο Παγδατής νομίζω είχε αποκλειστεί στον 2ο γύρο από έναν άσημο Γάλλο, όσο για την Μαρτίνα πράγματι είναι πολύ βελτιωμένη από πέρσι αλλά με την Κλάιστερς το παιχνίδι ήταν σαν την γάτα με το ποντίκι, η Βελγίδα ήταν πολύ επιθετική και η Μαρτίνα προσπάθησε να την κερδίσει με στρατηγική, όμως ένα black out στο 3ο σετ ήταν μοιραίο
στους προηγούμενους γύρους έδινε σχεδόν ρεσιτάλ από την bazeline κερδίζοντας πολλά ράλλυ
δεν φαντάζεσαι πόσο χάρηκα και ‘γω όταν την είδα ξανά που και που να ανεβαίνει στο φιλέ, πράγμα που σημαίνει ότι τα πόδια μάλλον είναι ok, ας ελπίσουμε μονάχα να κρατήσει αυτό και να μην τραυματιστεί πάλι ώστε να την δούμε ακόμη 1-2 χρονάκια!
QUOTE(Warrior @ Jan 25 2007, 03:46 PM)
Ο τελικος των γυναικων θα ειναι Σερενα-Σαραποβα.
Ο Φεντερερ περιμενει τον νικητη του ζευγαριου Χαας-Γκονζαλεζ
από τις γυναίκες, απόντος της Αρντέν, όταν ξεκίνησε το τουρνουά σε εκπληκτική κατάσταση έδειχναν να βρίσκονται οι δύο Ρωσίδες Κουζνέτσοβα και Πετρόβα αλλά εντελώς περιέργως αποκλείστηκαν μετά από δύο γύρους βέβαια η Πετρόβα έπεσε πάνω στην Ουίλιαμς, επίσης έκπληξη προκάλεσε και ο αποκλεισμός του μεγάλου φαβορί, της Μορεσμό από μια άγνωστη, αντιθέτως δεν προδιέθεται για μεγάλα πράγματα η φιναλίστ Σαραπόβα, της οποίας είχα δει την πρεμιέρα, ήταν τραυματισμένη και ενώ στο 3ο σετ προηγούνταν 5-0 το πήρε μόλις και μετά βίας 9-7, μάλιστα η αντίπαλός της είχε φτάσει σε match ball! για την άλλη φιναλίστ την Σερένα Ουίλιαμς που από το πουθενά (οι δύο αδερφές είναι εξαφανισμένες τα τελευταία 2 χρόνια) έφτασε στον τελικό και μάλιστα πολύ εύκολα, τι να πω; ακόμη απορώ πως τα καταφέρνει τόσο καλά με τέτοιες μπουτάρες! οσο δυνατές απαντήσεις και να δίνει, σε τέτοιο επίπεδο πρέπει και να τρέχεις κιόλας και η πλάκα είναι ότι όντως τρέχει!
στους άνδρες με ξενέρωσε εντελώς ο Σάφιν όταν αποκλείστηκε από τον Ρόντικ, άλλα δυστυχώς μάλλον αυτός πάει τα ‘φαγε τα ψωμιά του
ενώ περίμενα και τον Νταβιντένκο να φτάσει στα ημιτελικά. Εκπληκτικός ήταν ο Γκονζάλες μέχρι τώρα κάνοντας εντυπωσιακές εμφανίσεις.. απέκλεισε δια περιπάτου τους Χιούιτ (ο σπουδαίος Αυστραλός που αν δεν κάνω λάθος έχει παίξει 4-5 τελικούς Grand slam) τον πολύ ανεβασμένο Αμερικάνο Μπλέικ, τον Ναδάλ και τον Χάας στον ημιτελικό (όπως βλέπω τώρα τον διέλυσε το πρωί), ένας κ’ ένας ήταν όλοι δηλαδή. Λέτε να πάρει σετ ή ακόμη καλύτερα να κοντράρει τον Φέντερερ στον τελικό;