Εδώ και σήμερα….
Δέκατη αγωνιστική η σημερινή, και προτελευταία του Α γύρου….
Πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός…….που λέει και ο Καρβέλας
Από τους σημερινούς αγώνες έχουμε τρία πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια.
Ντέρμπυ χωρίς την παραμικρή αμφιβολία.
Και επειδή πολύς λόγος έχει γίνει τι τελικά θεωρείται ντέρμπυ, νομίζω ότι έχω βρει ένα λίγο ανορθόδοξο και αδόκιμο αλλά πολύ πετυχημένο ορισμό.
Ντέρμπυ είναι λοιπόν ο αγώνας εκείνος που αν τον έπαιζες στο στοίχημα δεν θα έβαζες πάνω από 10 € αναλογιζόμενος τον κίνδυνο ότι οι πιθανότητες να πας κουβά είναι μεγάλες!!
Δεν παίζει ρόλο ούτε η βαθμολογική θέση, ούτε το όνομα της ομάδας (μικρή ή μεγάλη) και πολύ περισσότερο δεν παίζει ρόλο το αποτέλεσμα!! (μετά Χριστό προφήτες… πολλοί !)
Πάμε λοιπόν και αναλύουμε ότι χρειάζεται καθ’ οδόν …
1) BAC – ΚΗΦΙΣΙΑ
Αυτή την BAC φέτος την έχω φοβερό άχτι !! Μου έχει καταστρέψει τα προγνωστικά !!!
Αν χάσω έστω και ένα ματς θα είναι δικό της !!
Ή εγώ την έχω υπερεκτιμήσει ή αυτή υποεκτιμά τον εαυτό της δεν ξέρω τι να πω.
Πάντως είναι μαχητική και έχει χάσει αρκετά παιχνίδια για ελάχιστους πόντους.
Δεν παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι είναι νεοφώτιστη στην κατηγορία και το σημαντικότερο ότι έχει «χάσει» Παπαγεωργίου και Γκίκα.
Ο πρώτος μαθαίνω ότι έχει θέσει πολύ ψηλά τον πήχη στις πανελλαδικές και είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην χωρούν δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, και ο πολύ δυνατός και αθλητικός Γκίκας είχε την υπερατυχία να πάθει ολική ρήξη χιαστών στο πρώτο παιχνίδι με το Περιστέρι.
Σε κάθε περίπτωση όμως η ΑΕΝΚ στο παρκέ της Ελληνογερμανικής δεν θα μπορέσει να προβάλλει σθεναρή αντίσταση μέχρι το τέλος. Στάνταρ άσσος : 1
2) Α.Ε.Κ. – ΑΜΥΝΤΑΣ
Φυσικά το πρώτο κατά σειρά από τα ντέρμπυ που λέγαμε.
Η Α.Ε.Κ. στην έδρα της θα νικήσει τον Αμύντα που φέτος δείχνει ότι έχει ένα πολύ δεμένο και αξιόπιστο σύνολο .Έχει νικήσει τους άμεσους διεκδικητές της πέμπτης θέσης (Ακαδημία και Τριπλή Κορώνα) και φλερτάρει για ψηλότερα. Σήμερα όμως μάλλον θα χάσει από μία ομάδα που υπερτερεί στα σημεία που και ο Αμύντας προβάλλει δυνατός, δηλαδή την ρακέτα. Το Δίδυμο των Χατζιδάκη και Ρογκαβόπουλου είναι υπέρτερο του Σιούρτη και της παρέας του Υμηττού. Θα γίνει ένα κλειστό παιχνίδι στο σκορ με τρομερά ενδιαφέροντα ματς απ μέσα στο ζωγραφιστό. Τα φάουλ θα παίξουν καθοριστικό ρόλο !! Νομίζω ότι από την σημερινή αγωνιστική θα είναι το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι. Θα δώσω άσσο που είναι και το πιθανότερο : 1
3) ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΤΡΙΠΛΗ ΚΟΡΩΝΑ
Οι Άγιοι είναι η μία από τις τρεις ομάδες που θα πάρει την άγουσα προς την παρακάτω κατηγορία σχεδόν βέβαια. Αν και παίζει στο γήπεδό της δεν είναι αρκετό για να βοηθηθεί όσο θα έπρεπε για να υποτάξει την Τριπλή Κορώνα του Σούμαν και λοιπών, που εδώ και χρόνια έχει βρει τον τρόπο να είναι ομάδα της μέσης. Η κερκίδα των Αγίων Αναργύρων που μπορεί να είναι έως και καυτή θα αποδειχτεί λίγη. Σχεδόν σίγουρα διπλό : 2
4) ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ
Το δεύτερο από τα ντέρμπυ που λέγαμε….
Η Δάφνη στο γήπεδό της είναι αρκετά δυνατή.
Από την άλλη ο Απόλλωνας νομίζω ότι είναι πιο καλή ομάδα και πιο δεμένη. Η έδρα εδώ παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Δύσκολα γλυτώνει κάποιος μέσα στο κλειστό του Δάσους αν πραγματικά δεν είναι ανώτερος με διάθεση να το δείξει στο παρκέ. Ο Απόλλωνας αν μη τι άλλο θα το προσπαθήσει. Προβλέπω κλειστό και αμφίρροπο παιχνίδι. Το πιο αμφίρροπο από όλα της σημερινής αγωνιστικής ! Θα πω διπλό με διαφορά που ίσως να είναι και κάτω από 5 πόντους : 2
5) ΕΦΑΟΖ – ΠΑΟ
Εντάξει ! εδώ έχουμε τον ορισμό του : όχι ντέρμπυ !
Η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη αν και ο Φιλαθλητικός δεν θα καταθέσει τα όπλα εύκολα. Στάνταρ διπλό : 2
6) ΔΟΥΚΑΣ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Το μεγαλύτερο θεωρητικά ντέρμπυ της αγωνιστικής.
Εγώ δεν συμμερίζομαι απόλυτα αυτή την άποψη! Με δεδομένες τις απουσίες του Περιστερίου και την κακή ψυχολογία από την προηγούμενη ήττα με κάτω τα χέρια από τον ΠΑΟ θα λυγίσει και στο κλειστό του Δαΐς από τον μοναδικό αήττητο και πρώτο Δούκα! (ποιος να το πίστευε, μετά το καλοκαιρινό στραπάτσο !). Το Περιστέρι ξεκίνησε πολλά υποσχόμενο αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Θα πω άσσο και σχεδόν σίγουρα δεν θα πέσω έξω : 1