Λοιπον ας αρχισω μια μια τις παρατηρησεις μου επι του χθεσινου αγωνα και επι οσων γραφτηκαν.
καταρχας θα αρχισω με τα της διαιτησιας μιας και απ οτι φαινεται πλεον ειναι μοδα να γινεται ντορος μεχρι και μετα απο ευρωπαικα παιχνιδια του ΠΑΟ. Δεν φτανουν τα ενχωρια, θελουμε να διευρηνουμε τους οριζοντες μας πλεον.
Καταρχας θα αρχισω απο το προφανες . Κανεις απο την μακαμπι δεν μιλησε για διαιτησια. Πραγματικα ομως. Το γιατι εχουν βαλθει μερικοι να υπερασπισουν καποιον που δεν ζητα καν υπερσασπιση, πραγματικα ειναι μεγαλη μου απορια. Κανεις επισης δεν μιλησε για αμφισβητουμενες φασεις σε οποιο μεγαλο ξενο σαιτ και να πατε.
τωρα εκτος απο το πραφανες λοιπον, ας παμε και στις φασεις.
Εδω παλι το προφανες ειναι οτι αν καποιος ηθελε να βοηθησει τον ΠΑΟ, δεν επροκειτω να δωσει στη μακαμπι το ΤΡΑΓΙΚΟ σφυριγμα στο φαουλ στο τριποντο που μεχρι και μετα απο 10 ριπλευ δεν εχω καταλαβει τι εχει συμβει. Το σφυριγμα αυτο ειναι τουλαχιστον αμφισβητουμενο , ο διαιτητης ομως δεν διαστασε να το δωσει και ενω η μακαμπι ειχε ΣΙΓΟΥΡΑ σχεδον χασει τον αγωνα (εχανε με τρεις , θα εμεναν περιπου 6 δευτερα μετα το χαμενο τριποντο, μιας και ηταν απο τα 8 μετρα και φανηκε οτι ο παιχτης της μακαμπι δεν πατησε καλα. Ηταν ενα σκοτωμενο σουτ, το οποιο δεν ειχε καμια πιθανοτητα επιτυχιας. Και ομως ο διαιτητης το σφυριξε. Δεν λεω οτι δεν ηταν φαουλ. Λεω οτι για να το παρεις ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ειναι αποδειξη οτι ο διαιτητης σιγουρα δεν ειναι εναντιον σου).
Αμα δεν θελανε τους ισραηλινους στο φαιναλ 4 , μπορουσαν ανετα εκει να μην σφυριξουν τιποτα και δεν θα τους ελεγε κανεις τιποτα.
Τωρα η διαιτησια ειναι θεμα σταθεροτητας των σφυριγματων. θεωρητικα στο μπασκετ ΟΛΑ τα σφυριγματα μπορουν να αμφισβητηθουν (γι αυτο και εχουμε ολες αυτες τις συζητησεις συνεχεια) . Μια καλη διαιτησια ειναι αυτη που αφηνει τις ιδιες επαφες και σφυριζει τα ιδια πραγματα.
Οταν λοιπον δεν σφυριζεται φαουλ στον σαρας στο προηγουμενο τελικο 3 δευτερα πριν τελειωσει το παιχνιδι , ενω με το γραμμα του κανονισμου ειναι, πραγμα που σημαινει οτι εφαρμοζεις το νον κολ (το οποιο εφαρμοζεται παντου βασικα αλλα ας το αφησουμε αυτο) , δεν μπορεις να εχεις την απαιτηση ο διαιτητης να σφυριξει και φαουλ στην σεντρα με 2 δευτερα να απομενουν. ειναι πραγματικα γελοιο. Και απορω γιατι το συζηταμε. Ασε που οταν εχεις παρει φαουλ στο τριποντο, 8 δευτερα πριν το τελος, που σε εχει ξαναβαλει στην διεκδικηση ενος τελειομενου αγωνα, δεν μπορεις να θες και φαουλ στην γωνια , απο την αλλη πλευρα του γηπεδου , σε νεκρο χρονο...
Η μακαμπι στα τελευταια δευτερα πηρε ΚΑΙ αυτη σφυριγματα. Εκτος και αν εσας σας φανηκε για καλαθη ΚΑΙ ΦΑΟΥΛ η φαση του μπλου 3ο δευτερα πριν το τελος οταν ο ΔΔ πραγματικα ισα που κανει μια ελαχιστη κινηση. Αν αυτο ηταν καλαθι και φαουλ, τοτε το ντραιβ του ΔΔ , που πεφτουν πανω του 4 παιχτες , 1 λεπτο νωριτερα , δεν ειναι και αυτο καλαθι και φαουλ.
Πραγματικα ορισμενοι με τη διαιτησια το εχουν παρακανει εδω στην ελλαδα. θελουν να δουν τοσο πολυ το ΠΑΟ να χανει, που θα πουν οτι τους καπνισει και δεν θα διστασουν να καταπατησουν καθε ισχνος λογικης.
Θα σας πω εγω ενα μυστικο παιδια. Ο ΠΑΟ ηταν καλυτερος απο τη μακαμπι . Και στο μπασκετ σχεδον παντα κερδιζει ο καλυτερος. Ο ΠΑΟ λοιπον κερδισε και δεν κερδισε λογω διαιτησιας. Κερδισε αναμενομενα γιατι ηταν καλυτερη ομαδα. και θα σας πω και ενα αλλο μυστικο. Τωρα παμε φαιναλ 4 . θα παιξουμε με τη ΤΣΣΚΑ που για μενα ειναι καλυτερη ομαδα. Το πιθανοτερο ειναι οτι θα χασουμε . Και εκει θα βγουνε οι του ΠΑΟ, και θα κλαιγονται για τη διαιτησια. Εδω θα μαστε και θα τα δειτε. Το μυστικο λοιπον ειναι οτι ΟΥΤΕ κει θα φταιει η διαιτησια . Απλα ειμαστε χειροτεροι απο την ΤΣΣΚΑ.
στο μπασκετ οι χειροτερος παντα κλαιγεται. Το 2005 που η μακαμπι ηταν καλυτερη, κλαιγομασταν εμεις, και λεγαμε για τη μασωνια των εβραιων , που δεν αφησαν τον τιτανοτεραστιο σκεπανοβιτς (καλος παιχτης δεν θελω να τον μειωσω) να κερδισει τον παρκερ και τον σααρας.
Το παραπονο μου εμενα ειναι οτι δεν κλαιγοντε οι εβραιοι. Αυτο θα το καταλαβαινα. Ειναι φυσιολογικο. Το εξοργιστικο ειναι οτι κλαιγοντε οι ελληνες....
Τωρα για τον αγωνα.
Η εικονα του αγωνα ειναι πλασματικη. Ο ΠΑΟ κερδιζε με 10 σχεδον συνεχεια, και με 8 , 1 λεπτο και 20 δευτερα πριν το τελος . Ο αγωνας ειχε τελειωσει, μεχρι που αποφασισαμε οτι δεν θα ξαναβαλουμε βολη. Ειχαμε 1/6 (1 στις 4 ο μαριτς και 0 στις 2 ο καιμα). Πεταξαμε τρεις καλες επιθεσεις στα σκουπιδια και προφανως αφου οι ταρζανιες τις μακαμπι της βγηκαν ΟΛΕΣ , το ματς πηγε στον Ποντο.
Ο ΠΑΟ εκανε εναν καλο αγωνα για εναν και μονο λογο και λεγεται ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ.
Για το Δημητρη Διαμαντιδη δεν θα πω τιποτα αλλο. Οπως ειπε και ενας φιλος σε ενα αλλο τοπικ, εχω βαρεθει να τον υπερασπιζομαι και να αναφερω τα προφανη.
Οποιος θεωρει οτι κρινοντας τον ΔΔ , δεν πρεπει να εχεις ως βαση αυτα που κανει στα πλευ οφ και στα φαιναλ 4 (οπου κατα κανονα εχει 25 στην αξιολογηση συνεχεια) αλλα αυτα που κανει με την ΚΚ ζαγκρεμπ στην πρωτη φαση, δικαιωμα του.
Εγω σημερα ειδα εναν ΔΔ εκρηκτικο ΟΣΟ ελαχιστοι ΠΑΓΚΩΣΜΙΩΣ , που στο 1 vs 1 δεν ειχε αντιπαλο , που μπουκαρε για πλακα συνεχεια, και που δεν ειχε κανενα προβλημα να κερδισει 20 βολες σε ενα και μονο παιχνιδι (αυτο γιατι καποιος μου ειχε αναφερει το οτι δεν κερδιζει βολες σε σχεση με περσυ , ειναι δειγμα οτι δεν ειναι agrresive οπως περσυ).
Ο ΔΔ ειναι παντα ο ιδιος εδω και τοσα χρονια. Agressive οσο ελαχιστοι στα κρισιμα με εναν συνδιασμο ταχυτητας, αθλητικοτητας, δυναμης, ταλεντου και οξυδερκειας , το οποιο εχουν ελαχιστοι στην παγκοσμια μπασκετικη σκηνη. Το οτι αυτα που εκανε χθες, τα κανει μονο στα πλευ οφ και στους τελικους, και δεν τρεχει να διαλυσει καμια λιετουβος στην πρωτη φαση, ισα ισα που του περιποιει τιμη.
Για τους υπολοιπους εχω να πω οτι αν ΔΕΝ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΝΕ , τοτε με την ΤΣΣΚΑ δνε θα εχουμε τυχη. Οχι οτι δεν παιζουν με παθος, αλλα πρπει να εχουν ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.
Κομμενες οι χαμενες βολες (τα κους καιμα, μαριτς και λοιπη κομπανια), τερμα τα τριποντα απο τα 6.74 (περπε , εσενα κοιταω), οι κακες περιστροφες (μαικ , το νου σου) ενω καλειται να ξαναενεργοποιηθει το ambert alert μπας και ξαναβρουμε το σατο.
Ολα αυτα πρεπει να εξαφανιστουν αν θελουμε να εχουμε αρκετες πιθανοτητες προκρισης. Γιατι με την ΤΣΣΚΑ , ενας διαμαντιδης δεν φτανει (αν και δεν θα με εξεπλητε καμια 50αρα στο ρανκινγκ , αν πραγματικα χρειαστει)....
Μπραβο για την προκριση, μπραβο για την ωραια σειρα, παμε τωρα στο φαιναλ 4 με τον αερα του αουτσαιντερ , που παντα ειναι πλεονεκτημα...