Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ολυμπιακός - Επικαιρότητα 2015-16
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
Weekendman
QUOTE(T.W.Is.M. @ Mar 31 2016, 23:54 ) *
Να περασουμε πρωτα απο την Πατρα και μετα να πουμε για το πλεονεκτημα εδρας; Οχι τιποτα αλλο, αλλα νομιζω πως παιζει κανονικα και ο Ντιλαρντ. Μην τυχον παμε χαλαροι και απογοητευμενοι και παθουμε οτι γλιτωσε στο τελος ο Παναθηναικος εκει.


Σε τέτοια περίπτωση βλέπω καμιά αυθόρμητη αντίδραση του πύρινου ερυθρόλευκου λαού...

anton2 βασικά το πιο ασφαλές ανεξάρτητα της φετινής έκβασης της σαιζόν είναι να γυρίσουμε στο δοκιμασμένο μοντέλο Σπανούλη, με πλάγιους που μπορούν να σουτάρουν και 2 αθλητικούς σέντερ που να κάνουν στοιχειώδη πράγματα αμυντικά, χωρίς να χρειάζεται κάνα χρόνο για να βρεις τον έναν, γιατί αυτά δεν τα είχαμε για διαφόρους λόγους φέτος.

Και αυτό ισχύει είτε φέρεις έναν παίκτη εφάμιλλο του Σπανούλη όπως Μίλος και Ντιλέινι ,είτε έναν πιο συμπληρωματικό από παίκτες τύπου Λαφαγιετ η Ντρέιπερ μέχρι Ρένφρο η τον πανάκριβο Ρίβερς , ενω παράλληλα καλό είναι να υπάρχει και ένα τεσσαροπεντάρι, που να μπορεί να σουτάρει από μέση απόσταση και το τρίποντο, όπως ο Κέβιν Τζοουνς της Παρτιζάν η ο Γουιλ Τόμας της Μάλαγα…
assistant
QUOTE(Manu7 @ Mar 31 2016, 23:40 ) *
Μα δεν πειράζει έχουμε Αγραβάναρο 2ρο 4άρι να καλύψει το κενό. Το επέλεξε ο κόουτς το καλοκαίρι.

Καλύτερα ας ξεκουραστεί ο Πρίντεζης. Χαμένη χρονιά φέτος έτσι κι αλλιώς..

+ εως τα βουνα και τ αστερια.....

QUOTE(T.W.Is.M. @ Mar 31 2016, 23:54 ) *
Να περασουμε πρωτα απο την Πατρα και μετα να πουμε για το πλεονεκτημα εδρας; Οχι τιποτα αλλο, αλλα νομιζω πως παιζει κανονικα και ο Ντιλαρντ. Μην τυχον παμε χαλαροι και απογοητευμενοι και παθουμε οτι γλιτωσε στο τελος ο Παναθηναικος εκει.

μαλλον θα φανω πολύ κακος αν πω ότι μια ηττα στην Πατρα δε θα με χαλασει.........ισως θα τη χαρακτηριζα και επιτακτικη για να βαλει τα πραγματα στη σωστη τους διασταση........εστιάζουμε στο δεντρο καιχανουμε το δασος....
Weekendman
QUOTE(assistant @ Apr 1 2016, 00:35 ) *
+ εως τα βουνα και τ αστερια.....


μαλλον θα φανω πολύ κακος αν πω ότι μια ηττα στην Πατρα δε θα με χαλασει.........ισως θα τη χαρακτηριζα και επιτακτικη για να βαλει τα πραγματα στη σωστη τους διασταση........εστιάζουμε στο δεντρο καιχανουμε το δασος....


Ας το κάνει σαν τον Πίνι Γκέρσον μετριότητα στην Ευρώπη, καλή εικόνα με ΠΑΟ, και μετά ας τον ευχαριστήσουν οι Αγγελόπουλοι με μια αποζημίωση αν χρειαστεί...

rankin
Οσο περισσότερα χρόνια παρακολουθεί κανείς μπασκετ, και δη αυτη την ομάδα, τόσο περισσότερα πράγματα θα σκέφτεται αυτη τη στιγμή.

Υπάρχει βεβαια μια μεγάλη αλήθεια, οτι στον αθλητισμό η χαρά και η λύπη, η επιτυχία και η αποτυχία, ειναι εκει για να διαδέχονται η μια την άλλη...

Θυμάμαι όταν έκλεισε ο κύκλος των ακριβών ρόστερ, είχε αναλάβει ο Ντουντα, και ξεκινούσαμε να χτίζουμε γυρω απο τον Σπανούλη.
Εκείνο το φοβερό καλοκαίρι, που προσπαθούσαμε να καταλάβουμε γιατι πήραμε σεντερ ύψους 1.95 (γνωστός και ως νανο-σεντερ) και ψάχναμε να βρουμε ποιος ειναι ο Χάουαρντ...
Η σεζόν προχωρούσε, δεν ειχε ξεκινήσει καλά... Έγιναν δυο εξαιρετικές προσθήκες στη πορεία και ξαφνικά, όλοι θα το θυμούνται, αρχίσαμε να παίζουμε πραγματικά καλό μπασκετ. Καλό μπασκετ ομως. Η ομάδα έβγαζε υγεία. Δυναμη. Καρδιά.
Λέγαμε τότε "δε με νοιάζει αν θα πάρουμε τιτλους, αυτη η ομάδα ομως σε κάνει να την καμαρώνεις"
Και τελικά πήραμε και τίτλους
Και ζήσαμε στιγμές επικού μεγαλείου και χαράς και περηφάνιας
Και φέτος ακόμα, στα παιχνίδια στο ΣΕΦ, εκεί που και ο κόσμος δίνει ώθηση, είδαμε μερικές ακόμα μεγάλες παραστάσεις.
Ομως, όπως συμβαίνει με τα πάντα στη ζωή, ο κύκλος μοιάζει να πλησιάζει στο τέλος του.

Ο Σπανούλης μεγάλωσε.
Ο Πρίντεζης έμεινε μονος και αβοηθητος.
Οι άλλοι δεν δείχνουν έτοιμοι να γίνουν Σπανουληδες
Ο Σφαιρόπουλος ξέμεινε απο καλές ιδέες και έγινε τροφή για τα θηρία.

Το καλοκαίρι αυτο θα είναι κομβικό
Εχει σημασία- για μένα- ο Σπανούλης να δείξει για μια ακόμα φορά οτι ειναι ο ηγέτης αυτης της ομάδας.
Και για να το δείξει θα πρέπει να συμφωνήσει σε αυτό που και οι δυο πλευρές θέλουν, να ανανεώσει το συμβόλαιο του, αλλά αυτη τη φορά να το κάνει με πολύ λιγότερα χρήματα (κάτι γυρω στα 600,000 θα ηταν εξαιρετικά δίκαιο) και με αποδοχή οτι θα αποκτηθεί και άλλος παίχτης αναλόγων χαρακτηριστικών στο ρόστερ, με τον οποίο θα μοιράζονται τον χρόνο τους.
Τελος στους Οντομ-Μαρντικολιδες κλπ. Ωρα να πάρουμε ξενο γκαρντ που σκοτώνει.

Αν ο Σπανούλης δεν συμφωνήσει σε αυτα, θα με απογοητεύσει. Γιατι ο ηγέτης, ο αρχηγός, πρέπει να βάζει μπροστά την ομάδα και το καλό της.
Ο Σπανούλης πρέπει να κλείσει τη καριέρα του στον Ολυμπιακό και να την κλείσει οπως του αξίζει.
Με τιμές, με αποθέωση, και με μια ομάδα που να ειναι ακόμα μεγαθήριο.
Αν ο Σπανούλης ομως επιμείνει να παιρνει 2 εκατομμύρια και να ειναι αυτος το μονο, το ενα και μοναδικό βιολί της ομάδας, τότε δεν θα κλείσει τη καριέρα του ως αρχηγός μιας ομάδας πρωταγωνίστριας, αλλά θα φύγει με 30αρες στη πλάτη, απο τη ΧΙμκι, τη Ζαλγκίρις, τη Μάλαγα και την Κάτω Τραχανοπλαγιά..
Γιατι αυτο που ζησαμε φετος στα εκτός εδρας παιχνίδια του τοπ 16, αν δεν αλλάξει κάτι, του χρόνου θα το ζήσουμε χειρότερο...
Και ο Σπανούλης κρατάει τα κλειδιά του μέλλοντος σε μεγάλο βαθμό στα χέρια του...

Για τον κοουτς δεν θελω να πω κάτι.
Ειναι συμπαθής. Μας οδήγησε σε μεγάλες στιγμές. Τα αποτελεσματα ομως φέτος, δεν τον δικαίωσαν.
Αποδείχτηκε εμμονικός και εκανε κακο κοουτσινγκ στα εκτος εδρας παιχνιδια.
Μακάρι να δει τα πράγματα καθαρά και να μπορέσει να αλλάξει οτι πρέπει (και οτι μπορεί) να αλλάξει..






assistant
δε νομιζω ότι θα κατσει ο Σπαν με περιπου τα λεφτα του Μαντζαρη κι ουτε βασικα το βλεπω ''δικαιο''.....αν τωρα παιρνει(όπως λεγεται) 2,4 μια μειωση περιπου στο 1,5 μυριο θα είναι σουπερ για να δωσουμε και το υπολοιπο μυριο που μενει στον ξενο που μας χρειαζεται.....ο Σπανούλης ειδικα τον τελευταιο καιρο εδειξε ότι ακομα μπορε να είναι πρωταγωνιστης......δε φταιει αυτος,ουτε φυσικα ο Πριντ αν τους ξεσκιζεις για να κερδίζεις το Μουρτο και το Σιμτσακ........δεν είναι κανας παλαιμαχος για να δεχθεί να παιρνει ''τιμητικα'' 600 χιλ.
Nemesakos
Θεωρώ ότι είναι άκρως υποτιμητικό ένα ποσό της τάξης των 600.000 για τον Σπανούλη για 2 χρόνια μπάσκετ ακόμα.
Είναι σαν να έκανε τέτοια προσφορά στον Ναβάρο η Μπαρτσελόνα.
Σαν να έκανε τέτοια προσφορά ο ΠΑΟ στον Διαμαντίδη όχι για τον τελευταίο χρόνο τώρα που ανανέωσε μονοετές αλλά για 2ετές πριν από αυτό το τελευταίο.

Επίσης αυτή είναι μια εντελώς απόμυθοποίηση του Σπανούλη σαν αρχηγό του Ολυμπιακό και του ανθρώπου που οδήγησε την ομάδα σε 2 Ευρωλίγκες. Μπορεί όπως ειπώθηκε να την κατέκτησε ο Σπανούλης μαζί με Πρίντεζη και τα υπόλοιπα παιδια, αλλά ο Πρίντεζης και τα υπόλοιπα παιδιά χωρίς τον Σπανούλη θα έπαιρναν Ευρωλίγκα?

Δεν μπορεί να φερόμαστε τόσο άδικα σε κάποιους παίκτες. Αλλά μια μείωση συμβολαίου 75% πόσο μπορεί να τιμάει μια ομάδα που θέλει να κρατήσει έναν αντικειμενικά από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη, τον αρχηγό της, τον άνθρωπο που την έβγαλε στον αφρό, στον άνθρωπο που οφείλει 2 Ευρωλίγκες? Συγνώμη αλλά αυτό είναι άκρως υποτιμητικό και για την αξία και για την προσφορα του Σπανούλη.

Δεν το κάνεις ποτέ αυτό σε έναν από τους εν ενεργεία θρύλους του Ευρωπαίκού μπάσκετ, ενός ανθρώπου που μπαίνει δίπλα σε τεράστια μεγέθη του παρελθόντος. Και δεν είναι θέμα το αν αξίζει τα λεφτά που πρόκειται να πάρει, ή αν θα τα δεχτεί. Το θέμα είναι σαν σύλλογος πόσο θες να τιμήσεις την ζωντανή ιστορία σου...
TakeshyKurosawa
Εντάξει μην λέμε ότι θέλουμε ρε παιδιά.. Για να μείνει κάποιος με 600.000 ενώ μπορεί να βρει άνετα 1,5+ μύρια εδώ και τώρα πρέπει να είναι διανοητικά καθυστερημένος.
Conan1982
Ο Σπανούλης χρησιμοποιείται ξεκάθαρα λάθος και πλέον δεν μπορεί να τελειώνει τις φάσεις μόνος του. Μια γερή μείωση ναι αλλά όχι να παίρνει και τα ίδια χρήματα με τον Μάντζαρη.
Δεν χρειάζεται πανικός, Ένας καλός σκόρερ, μερικές αλλαγές, και κυρίως αλλαγή του τρόπου που αμυνόμαστε και κάνουμε επιθέσεις.
Αυτό το καλοκαίρι το ποστ για τις μεταγραφές θα πάρει φωτιά!
shtarkws
Το μεγαλο λαθος της διοικησης του Ολυμπιακου ηταν οτι ενεδωσε στην πιεση του οχλου και εδιωξε εναν πετυχημενο προπονητη που αποδεδειγμενα μπορει να κερδισει και να παιξει καλο μπασκετ
assistant
QUOTE(shtarkws @ Apr 1 2016, 11:26 ) *
Το μεγαλο λαθος της διοικησης του Ολυμπιακου ηταν οτι ενεδωσε στην πιεση του οχλου και εδιωξε εναν πετυχημενο προπονητη που αποδεδειγμενα μπορει να κερδισει και να παιξει καλο μπασκετ

ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ.........η χειροτερη στιγμη της ομαδα την ταλευταια 5ετια........
Conan1982
Είπα να δω λίγο τα ποσοστά μας στα τρίποντα:

Παίκτης Προσπάθειες Ευστοχία Αριθμός προαπαθείων
Μάντζαρης 71 32 45,1% 2ος
Λοτζέσκι 37 16 43,2% 7ος
Παπαπέτρου 40 16 40,0% 6ος
Χάκετ 54 21 38,9% 4ος
Αθήναιου 34 13 38,2% 8ος
Όντομ 16 6 37,5% 10ος
Πρίντεζης 55 20 36,4% 3ος
Στρόμπερυ 53 14 26,4% 5ος
Αγραβάνης 23 6 26,1% 9ος
Σπανούλης 92 23 25,0% 1ος

Δεδομένου ότι δεν βγάζουμε και πολλά ξεμαρκάριστα τρίποντα και πολλά σουτ είναι υπο κακές προϋποθέσειςότι είναι λίγο μύθος ότι δεν έχουμε σουτέρ, έστω στατικούς, στο χέρι της ομάδας είναι να τους εκμεταλευτεί. Θα έλεγα ότι ακόμα και φέτος θα μπορούσαμε να είχαμε εκμεταλλευτεί περισσότερο τον Μάντζαρη και τον Παπαπέτρου και να είχαμε περιορίσει τα τρίποντα που σουτάρε ο Σπανούλης (υπό πίεση τα περισσότερα) και ο Στρόμπερυ και να ανοίγαμε ευκολότερα τις άμυνες για drive.
benchwarmer
Η ομάδα θα πρέπει αυτή τη στιγμή να μείνει ενωμένη για το πρωτάθλημα, το οποίο αν έρθει θα αφήσει έστω μια γλυκιά γεύση για το τέλος. Σε αντίθετη περίπτωση φυσικά μιλάμε για την πιο αποτυχημένη χρονιά της περιόδου Αγγελόπουλων, το οποίο θα πρέπει και οι ίδιοι να το κατανοήσουν (άσχετα αν φέτος δεν έχουν παρά το ελάχιστο δυνατό μερίδιο ευθύνης) και να αλλάξουν γραμμή πλεύσης. Όχι απλά με μία αλλαγή προπονητή, το οποίο (αν και επιβεβλημένο πιστεύω το καλοκαίρι) είναι το δευτερεύον, αλλά με το τέλος του μοντέλου "Σπανούλης and friends", το οποίο φυσικά αποδείχτηκε το πλέον επιτυχημένο στην ιστορία του τμήματος, αλλά δυστυχώς μας τελείωσε. Και δεν εννοώ φυσικά να φύγει ο Σπανούλης, ο οποίος θα πρέπει να τελειώσει την καριέρα του σε εμάς, αλλά να σταματήσει πλέον να είναι το Α και το Ω στην ομάδα, τόσο από πλευράς συμβολαίου, όσο κυρίως και αγωνιστικά.
Θα πρέπει λοιπόν να γίνει καταρχάς η οικονομική υπέρβαση από τους προέδρους μετά απο πολλά χρόνια, και να αντέξουν τόσο ένα συμβόλαιο 1 με 1.5 εκατομμύρια για τον Σπανούλη, τόσο και ένα παρόμοιο ή και ακόμη μεγαλύτερο(?) για κάποιον παίχτη επίσης περιφερειακό, επιπέδου Ντιλέινι-Ντε Κολό-Σβεντ κλπ. Φυσικά αυτό θα πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα για την ομάδα οπότε θα πρέπει πρώτα να έχει συζητηθεί εκτενώς με τον (νέο) προπονητή. Από εκεί και πέρα, μέσα στα πολλά άσχημα φέτος, είχαμε την ικανότητα/τύχη να προβούμε σε πολύ σημαντικές κινήσεις για το μέλλον της ομάδας. Χάκετ, Παπανικολάου, Γιανγκ (αν επιστρέψει όπως πρέπει, που είμαι απόλυτα αισιόδοξος) είναι παίχτες που μπορούμε να βασιστούμε απόλυτα πάνω τους τα επόμενα χρόνια, και είναι και πολύ καλά deals οικονομικά.
Τα υπόλοιπα θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε αναλυτικά το καλοκαίρι. Προς το παρόν το σημαντικότερο είναι ο ψυχολογικός παράγοντας, οπότε αν κριθεί ότι πρέπει να γίνει αλλαγή προπονητή (που διαφωνώ, άσχετα αν διαφωνώ και απόλυτα με τα περισσότερα που έκανε ο Σφαιρόπουλος) ας γίνει απλά με τον Τόμιτς και όχι με αυτόν που θα κληθεί να μας οδηγήσει στην επόμενη μέρα, δεν είναι απόφαση αυτή για Απρίλιο, εκτός αν φέρουμε τον Μπλατ tongue.gif
TakeshyKurosawa
Πέρα του ότι μόνος του παραιτήθηκε ο Μπαρτζώκας δεν μπορώ να καταλάβω ρε παιδιά πώς κάποιοι τον χαρακτηρίζετε επιτυχημένο..
Μιλώντας με γεγονότα και χωρίς να εκφέρω κάποια προσωπική άποψη πώς γίνεται να είσαι επιτυχημένος όταν έχεις χάσει όλους τους τίτλους εκτός από μία φορά?
Zephyr
QUOTE(rankin @ Apr 1 2016, 10:04 ) *
Ο Σπανούλης πρέπει να κλείσει τη καριέρα του στον Ολυμπιακό και να την κλείσει οπως του αξίζει.
Με τιμές, με αποθέωση, και με μια ομάδα που να ειναι ακόμα μεγαθήριο.
Αν ο Σπανούλης ομως επιμείνει να παιρνει 2 εκατομμύρια και να ειναι αυτος το μονο, το ενα και μοναδικό βιολί της ομάδας, τότε δεν θα κλείσει τη καριέρα του ως αρχηγός μιας ομάδας πρωταγωνίστριας, αλλά θα φύγει με 30αρες στη πλάτη, απο τη ΧΙμκι, τη Ζαλγκίρις, τη Μάλαγα και την Κάτω Τραχανοπλαγιά..
Γιατι αυτο που ζησαμε φετος στα εκτός εδρας παιχνίδια του τοπ 16, αν δεν αλλάξει κάτι, του χρόνου θα το ζήσουμε χειρότερο...
Και ο Σπανούλης κρατάει τα κλειδιά του μέλλοντος σε μεγάλο βαθμό στα χέρια του...


Μακάρι ο Σπαν να μείνει και κλείσει την καριέρα του σε εμάς. Αλλά οι συναισθηματισμοί πρέπει να έχουν όριο και να μην βλάπτουν την ομάδα. Και αυτό πάει κυρίως στους Αγγελό που όταν θέλουν να βγάλουν γούστα "λεφτά υπάρχουν" αλλά όταν το καλοκαίρι πρέπει να αποκτηθούν 2-3 σοβαροί παίχτες, πάμε και ψωνίζουμε από μπουτικ λάικα.

Από κει και πέρα δεν ξέρω κατά πόσο ο Σφαιρό μπορεί να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό. Έχει βέβαια το μεγάλο ελαφρυντικό των εξωφρενικών τραυματισμών αλλά και αυτό μέχρι ενός σημείου.

QUOTE(benchwarmer @ Apr 1 2016, 12:37 ) *
Η ομάδα θα πρέπει αυτή τη στιγμή να μείνει ενωμένη για το πρωτάθλημα, το οποίο αν έρθει θα αφήσει έστω μια γλυκιά γεύση για το τέλος. Σε αντίθετη περίπτωση φυσικά μιλάμε για την πιο αποτυχημένη χρονιά της περιόδου Αγγελόπουλων, το οποίο θα πρέπει και οι ίδιοι να το κατανοήσουν (άσχετα αν φέτος δεν έχουν παρά το ελάχιστο δυνατό μερίδιο ευθύνης) και να αλλάξουν γραμμή πλεύσης. Όχι απλά με μία αλλαγή προπονητή, το οποίο (αν και επιβεβλημένο πιστεύω το καλοκαίρι) είναι το δευτερεύον, αλλά με το τέλος του μοντέλου "Σπανούλης and friends", το οποίο φυσικά αποδείχτηκε το πλέον επιτυχημένο στην ιστορία του τμήματος, αλλά δυστυχώς μας τελείωσε. Και δεν εννοώ φυσικά να φύγει ο Σπανούλης, ο οποίος θα πρέπει να τελειώσει την καριέρα του σε εμάς, αλλά να σταματήσει πλέον να είναι το Α και το Ω στην ομάδα, τόσο από πλευράς συμβολαίου, όσο κυρίως και αγωνιστικά.
Θα πρέπει λοιπόν να γίνει καταρχάς η οικονομική υπέρβαση από τους προέδρους μετά απο πολλά χρόνια, και να αντέξουν τόσο ένα συμβόλαιο 1 με 1.5 εκατομμύρια για τον Σπανούλη, τόσο και ένα παρόμοιο ή και ακόμη μεγαλύτερο(?) για κάποιον παίχτη επίσης περιφερειακό, επιπέδου Ντιλέινι-Ντε Κολό-Σβεντ κλπ. Φυσικά αυτό θα πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα για την ομάδα οπότε θα πρέπει πρώτα να έχει συζητηθεί εκτενώς με τον (νέο) προπονητή. Από εκεί και πέρα, μέσα στα πολλά άσχημα φέτος, είχαμε την ικανότητα/τύχη να προβούμε σε πολύ σημαντικές κινήσεις για το μέλλον της ομάδας. Χάκετ, Παπανικολάου, Γιανγκ (αν επιστρέψει όπως πρέπει, που είμαι απόλυτα αισιόδοξος) είναι παίχτες που μπορούμε να βασιστούμε απόλυτα πάνω τους τα επόμενα χρόνια, και είναι και πολύ καλά deals οικονομικά.
Τα υπόλοιπα θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε αναλυτικά το καλοκαίρι. Προς το παρόν το σημαντικότερο είναι ο ψυχολογικός παράγοντας, οπότε αν κριθεί ότι πρέπει να γίνει αλλαγή προπονητή (που διαφωνώ, άσχετα αν διαφωνώ και απόλυτα με τα περισσότερα που έκανε ο Σφαιρόπουλος) ας γίνει απλά με τον Τόμιτς και όχι με αυτόν που θα κληθεί να μας οδηγήσει στην επόμενη μέρα, δεν είναι απόφαση αυτή για Απρίλιο, εκτός αν φέρουμε τον Μπλατ tongue.gif


+1000

QUOTE(TakeshyKurosawa @ Apr 1 2016, 13:05 ) *
Πέρα του ότι μόνος του παραιτήθηκε ο Μπαρτζώκας δεν μπορώ να καταλάβω ρε παιδιά πώς κάποιοι τον χαρακτηρίζετε επιτυχημένο..
Μιλώντας με γεγονότα και χωρίς να εκφέρω κάποια προσωπική άποψη πώς γίνεται να είσαι επιτυχημένος όταν έχεις χάσει όλους τους τίτλους εκτός από μία φορά?


Ο Μπαρτζώκας στον Ολυμπιακό πήρε την πρώτη μεγάλη του ευκαιρία, το τι πέτυχε και τι έχασε τα ξέρουμε, ας μην επαναλαμβανόμαστε. Έδειξε δείγματα πολύ καλού προπονητή αλλά και δείγματα αδυναμίας διαχείρισης της ψυχολογίας μιας ομάδας (ΝΑΙ, όταν χάνεις από τον ΠΑΟ με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, κάτι πάει στραβά, ή είσαι ματιασμένος ή δεν μπορείς να διαχειριστείς την κατάσταση). Μπορεί η Λόκο να πάει φέτος τρένο αλλά μην μου πει κανείς ότι η πίεση στον πάγκο της Λόκο είναι ίδια με αυτή στον πάγκο του Ολυμπαικού...
Θα ήθελα να επιστρέψει κάποια στιγμή στο μέλλον, όντας πιο έτοιμος και πιο ώριμος γιατί άμπαλος (τύπου Ζούρου) σίγουρα δεν είναι.
TakeshyKurosawa
QUOTE (Zephyr @ Apr 1 2016, 13:28 ) *
Ο Μπαρτζώκας στον Ολυμπιακό πήρε την πρώτη μεγάλη του ευκαιρία, το τι πέτυχε και τι έχασε τα ξέρουμε, ας μην επαναλαμβανόμαστε. Έδειξε δείγματα πολύ καλού προπονητή αλλά και δείγματα αδυναμίας διαχείρισης της ψυχολογίας μιας ομάδας (ΝΑΙ, όταν χάνεις από τον ΠΑΟ με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, κάτι πάει στραβά, ή είσαι ματιασμένος ή δεν μπορείς να διαχειριστείς την κατάσταση). Μπορεί η Λόκο να πάει φέτος τρένο αλλά μην μου πει κανείς ότι η πίεση στον πάγκο της Λόκο είναι ίδια με αυτή στον πάγκο του Ολυμπαικού...
Θα ήθελα να επιστρέψει κάποια στιγμή στο μέλλον, όντας πιο έτοιμος και πιο ώριμος γιατί άμπαλος (τύπου Ζούρου) σίγουρα δεν είναι.


Η Λόκο αυτή τη στιγμή έκανε αυτό που όφειλε να κάνει. Σε αυτό τον όμιλο με το ρόστερ που έχει έπαιζε για 2-3 θέση. Αν ο ΠΑΟ ενισχυόταν πιο νωρίς θα ήταν 3η. Αν καταφέρει να περάσει φάιναλ 4 ναι τότε θα μιλάμε για πλήρη επιτυχία του Μπαρτζώκα! Μέχρι στιγμής η ομάδα του έχει κάνει αυτό που όφειλε με βάση το ρόστερ και την ποιότητα παιχτών! Αποτυχημένος πχ με τα μπούνια κιόλας είναι ο Ίβκοβιτς..
Ilias7
Όπως όλα δείχνουν η ευρωπαΐκή πορεία του ολυμπιακού κάπου εδώ θα λάβει τέλος και δεν μπορεί να κριθεί ως επιτυχημένη. Η ομάδα έκανε κάποια λίγα καλά παιχνίδια κυρίως εντός έδρας με αντίπαλους όπως η Ρεάλ Μπαρτσελόνα.Τα διαστήματα που παίξαμε καλό μπάσκετ μέσα στη χρονιά ήτανε λίγα.

Λάθη έχουν γίνει αρκετά όπως αρκετές ήταν και οι ατυχίες που προέκυψαν μέσα στη χρονιά κυρίως από σοβαρούς τραυματισμούς σε παίκτες βασικούς και κλειδιά στο σχεδιασμό της ομάδας όπως αυτή ήταν ο Γιανγκ και όλο Λοτζέσκι.

Αν δεν είχε προκύψει ο τραυματισμός του Γιάνγκ θα βλέπαμε μία τελείως διαφορετική ομάδα αφού θα πρόσφερε πράγματα στην ομάδα που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει παίχτης για να τα προσφέρει.Ένα λάθος λοιπόν είναι ότι μετά τον τραυματισμό του Γιανγκ δεν καταφέραμε μέσα σε διάστημα 3-4 μηνών να βρούμε έναν αντικαταστάτη του όπου θα προσφέρει κάποια από τα στοιχεία από αυτά που θα πρόσφερε ο Γιανγκ.

Κατά τη γνώμη μου θα μπορούσαμε να μοιάσουμε καλύτερα τις θέσεις των ξένων στη 5αδα των ψηλών. Σπαταλήσαμε τρεις θέσεις ξένων για τη θέση πέντε ενώ ήταν εμφανές το κενό που υπήρχε πίσω από το Πρίντεζη όπου προερχόταν από μία χρόνια που έχει παίξει το Ευρωμπάσκετ.

Οι πολλές προσθαφαιρέσεις που προέκυψαν μέσα στη σεζόν δημιούργησαν έλλειψη ρόλων και έλλειψη σταθερότητας την ομάδα στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν.Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πλέον ο Στρομπερι όποιος πάνω που είχε βρει το ρόλο του και ήταν σταθερός στο παιχνίδι του και είχε ανοδική πορεία πλέον να μην έχει ρόλο και σε και σε κρίσιμα παιχνίδια να μη μπορεί να προσφέρει.

Επίσης ο ολυμπιακός και η Ρεάλ Μαδρίτης είναι οι μοναδικές ομάδες που είχαν τις περισσότερες διεθνείς το καλοκαίρι που περάσει αυτό παίζει το ρόλο του μέσα στη σεζόν αφού η έλλειψη ενέργειας είναι εμφανής σε πολλά παιχνίδια. Τα ίδια συμπτώματα εμφανίζει και η Ρεάλ όπου κι αυτή δεν έχει σταθερή πορεία φέτος.

Κατά τη γνώμη μου ολυμπιακός πλέον είναι σε μία μεταβατική περίοδο θα πρέπει να κατακτήσει το πρωτάθλημα ώστε να κλείςει με ένα τίτλο της σεζόν και το καλοκαίρι να γίνει ένας πιο σωστός σχεδιασμός από το Σφαιρόπουλο (τον στηρίζω)ώστε του χρόνου η ομάδα να είναι ενισχυμένη εκεί που χρειάζεται και βελτιωμένη Αγωνιστικά αγωνιστικά.Ελληνικός κορμός υπάρχει (Σπανούλης,Πρίντεζης,Παπανικολάου,Μαντζάρη
ς,Παπαπέτρου,Αθηναίου) όπως και 3-4 ξένοι που έχουν θέση στην ομάδα (Χάκετ,Λοτζέσκι,Χάντερ,Γιανγκ).2-3 προσεγμένες και καλά στοχευμένες κινήσεις χρείαζονται και η ομάδα θα είναι πολύ καλύτερη.

Πρέπει να στηριχτεί η ομάδα η οποία μας έχει προσφέρει τόσα χάρες τα τελευταία χρόνια και είναι σε top επίπεδο τα τελευταία εφτά χρόνια. Καλώς η κακώς μέσα στον αθλητισμό υπάρχουν και οι αποτυχίες και πρέπει να το αποδεχτούμε αυτό. Η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια έκανε συνέχεια υπερβάσεις και μέσα στο πρόγραμμα είναι να μην κάνει και μια καλή σεζόν. Θα πρέπει να μάθει από τα λάθη της και του χρόνου να είναι ακόμα πιο δυνατή και την αγωνιστική όπου θα είναι και πιο δύσκολη Ευρωλίγκα.
sircharles
Απεφυγα να γραψω χθες βραδυ γιατι ειχα πραγματικα απολεσει την ψυχραιμια μου.
Και σημερα ,ομως, βλεπω καταπληκτικα πραγματα. Βλεπω ποστ να ζητανε δευτερη ευκαιρεια!!!!! για τον Σφαιροπουλο!!!! Απορω.
Δευτερη ευκαιρεια να κανει τι? Το μαθητευομενο μαγο? Δε του εκατσε το παραμυθι της αμυνας με τους ξυλοκοπους ας δοκιμασει κατι αλλο του χρονου? Στην πλατη της ομαδας μας???
Ενα ατομο που 4 μηνες , επαιζε ΑΚΡΙΒΩΣ την ιδια αμυνα που καθε βδομαδα την γλενταγε ο καθε πικραμενος. ΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑΓΗ? Οπως μας επαιξε η μπαμπεργκ μας επαιξε και η χιμκι , και εμεις εκει, το ιδιο και το ιδιο
Μετα απο 4 μηνες που καναμε σουπερ σουτερ γνωστους κι αγνωστους(Χιμκι , μπαρτσελονα αλλα και μπαμπεργκ,ΑΕΚ,ΑΡΗ), και 33 λεπτα που εχανε με 25,τελικα δεησε να αλλαξει αμυνα . Το γυρισε σε ζωνη που δε παιζαμε ουτε στο σχολικο πρωταθλημα. Αυτη η τρικυμια να συνεχισει και του χρονου????
Απετυχε στον αχρηστο μιλουτινωφ
Απετυχε να αντικαταστησει τον πετγουει που εστω αυτον να κρατουσε θα υπηρχε διαφορα
Απετυχε στο να πεισει το σλουκα οτι θα εχει ρολο
Απετυχε στην στηριξη του σε Αγραβανη
Απετυχε στο φραουλα ( τιμιος παικτης αλλα με μαντζαρη, χακετ θελαμε σκορερ και τελικα κι αυτος μαλλον τριαρακι ειναι)
Πηρε σωστα Αθηναιου και μετα τον ευνουχισε
Απετυχε στην επιλογη τζειμς ,και μετα μαλιστα τον εχασε κιολας
Δηλωνε οτι δε ψαχνουμε 5αρι, και τελευταια στιγμη πηρε 4αρι για να παιζει 5αρι
Απετυχε να σχεδιασει εστω3 επθετικα plays, περαν των η μπαλα στον σπανουλη /πριντεζη και κανουμε τον σταυρο μας
Απετυχε να βελτιωσει οχι μονο τον Αγραβανη αλλα κυριως τον Παπαπετρου
4 μηνες ,4 ΜΗΝΕΣ , δε αλλαξε το παραμικρο στην αμυνα
Και φυσικα ,η κορωνιδα του καταστροφικου του εργου.Οντομ

Εγω θελω να φυγει ΤΩΡΑ.ΧΘΕΣ. Και να μην του επιτρεπετε η εισοδος στο σεφ ουτε σαν θεατης
Η κωμωδια με τους ελληνες προπονητες πρεπει να τελειωσει(πλην ισως Μαρκοπουλου). Αυτο που τους νοιαζει ειναι να κερδιζουν προβαλλοντας τον ευατο τους. Με 'σκεπτομενο'=αμπαλο μπασκετ
Το μελλον
1)Ξενο προπονητη κατα προτιμηση απο πρωην γιουγκοσλαβια

2) Τιμω σπαν , αλλα προταση μεχρι 1 μυριο το πολυ. Αλλιως, τον αγαπαμε , αλλα ας παει για το εφαπαξ ρωσσια
3) Απεμπλοκή των προεδρων απο ανανεωσεις/διαπραγματευσεις/επαφες/σκαουτινγκ. Τα εχουν κανει μανταρα, και επιπλεον εχουν τσακωθει με τους μισους ελληνες διεθνεις. Προσληψη μανατζερ για αυτη τη δουλεια (Γιαντζογλου ισως?Εχει ματι και λεγειν)
4)Επιστροφη τουλαχιστον 1 απο μπουρουση/ μαυροκεφαλο. Αποδειχτηκε οτι πρεπει και καπιος ψηλος να βαζει γκολ για να κερδιζουμε ,περαν του Πριντεζη. Και δεν ειναι δυνατον να χαραμιζουμε 3 θεσεις ξενων για ψηλο
5) Παικτες στην περιφερεια με αλληλοσυμπληρουμενα χαρακτηριστικα- ισσοροπημενο ροστερ
6) Νεο ιατρικο τιμ και γυμναστες. Ολοι κρινομαστε εκ του αποτελεσματος

Το μπατζετ ειναι επαρκεστατο για να πηγαινουμε final four. Κοινη λογικη χρειαζεται, σωστη διαχειριση και μακρυα απο εμμονες και δογματισμους. Αναφερομαι στους προεδρους. Αυτον που παριστανε τον προπονητη μας το θεωρω θλιβερο παρελθον
j.browning
QUOTE (TakeshyKurosawa @ Apr 1 2016, 13:35 ) *
Η Λόκο αυτή τη στιγμή έκανε αυτό που όφειλε να κάνει. Σε αυτό τον όμιλο με το ρόστερ που έχει έπαιζε για 2-3 θέση. Αν ο ΠΑΟ ενισχυόταν πιο νωρίς θα ήταν 3η. Αν καταφέρει να περάσει φάιναλ 4 ναι τότε θα μιλάμε για πλήρη επιτυχία του Μπαρτζώκα! Μέχρι στιγμής η ομάδα του έχει κάνει αυτό που όφειλε με βάση το ρόστερ και την ποιότητα παιχτών! Αποτυχημένος πχ με τα μπούνια κιόλας είναι ο Ίβκοβιτς..

41.gif και γιαυτο και για το προηγουμενο ποστ
Ginobili
Ο Σπανούλης έχει βγάλει τρελλά λεφτά από τους Αγγελλοπουλους,με συμβόλαιο 2,5 και 2,3 εκ κάθε χρόνο.Δεν νομίζω να του πρόσφερε ποτέ η Μπάρτσα περισσότερα ....κανά 3αρι.
Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί θα συνιστά ασέβεια από μεριά τους,να του κάνουν νέο συμβόλαιο 600-800 Κ μέχρι να κλείσει την καριέρα του.Τόσο μπορεί να παίζει τώρα,τι να κάνουμε.
Ο Διαμαντίδης γιατί έμεινε με 800-900 Κ ...χωρίς να έχει ανέβει ΠΟΤΕ το συμβόλαιο του πάνω από τα 1.8 εκ/χρόνο,και μάλιστα να ξέρουμε όλοι,να το ξέρει και ο ίδιος,να το βλέπουμε όλοι,ότι ακόμα Αυτός είναι το Α και το Ω για το αν θα καταφέρει να κερδίσει έναν σημαντικό αγώνα η ομάδα??

Και προφανώς εδώ και 10 χρόνια ο Διαμαντίδης μπορούσε να βρει αν ήθελε και 2,5 και 3 εκ παντού.
Συνεπώς αν ο Σπανούλης θέλει για την επόμενη 2ετία να διεκδικήσει σοβαρά τίτλους με τον Ολυμπιακό,θα έπρεπε να δεχθεί μείωση σημαντική στο συμβόλαιο του,προκειμένου να έχει δίπλα του έναν Λο...που μόνο τυχαίος παίκτης δεν ήταν.
ssoulliss
Βρήκα ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο που αφορά τον Ολυμπιακό.

Τη χρονιά 2014-15 , σε 30 αγώνες,οι αντίπαλες ομάδες σούταραν από το τρίποντο 4.4/12.8 με 34,6% η βασική τους πεντάδα και 2.6/8.0 32,6% οι αναπληρωματικοί παίκτες( Συνολικά 7.0/20.8 33,9%).

Ο Ολυμπιακός αντίστοιχα είχε 4.4/13.2 με 33,2% για τους βασικούς και 3.9/10.3 με ποσοστό 37,4% για τον πάγκο(8.3/23.6 με 35,1%).

Φέτος, σε 23 αγώνες, τα νούμερα των αντιπάλων είναι 4.3/12.0 με ποσόστό 36,0% για τους βασικούς και 4.0/9.6 με 41,2% για τους παγκίτες!!! ohmy.gif
Οι αντίπαλοι συνολικά σουτάρουν με 8.3/21.6 και ποσοστό 38,3% ήδη αυξημένο κατά 4,5%.

Τα νούμερα του Ολυμπιακού, με απώντα σχεδόν τον Λοτζέσκι, 4.1/12.5 και 32,6% για τους βασικούς. Ενώ για τους αναπληρωματικούς είναι 3.3/8.9 με 36,6%. Το σύνολο είναι 7.3/21.4 σουτ με ποσοστό 34,3%. Είναι δηλαδή σχεδόν το ίδιο.

Αυτό εξηγήται επειδή ο Σφαιρόπουλος σε όλα σχεδόν τα ματς έδωσε πολλά/πάρα πολλά ελεύθερα σουτ στους αντιπάλους. Το αποτέλεσμα νομίζω φάνηκε στο γήπεδο σε όλο το τοπ-16(και σε αρκετά εντός έδρας).

anton2
Εγώ αν ήμουν πλούσιος πρόεδρος θα έκανα stop loss με τον Σπανούλη εκτός αν αποδεχτεί όχι μόνο μικρότερο συμβόλαιο αλλά και τελείως άλλο ρόλο.

Τότε μόνο μπορεί και να προσέφερα στον Σπαν 800 χιλ λόγω ονόματος και υπεραξίας στο ευρωπαικό μπάσκετ αν είχα άνεση, αλλά πάντοτε όμως με την προυπόθεση άλλου μοντέλου ανάπτυξης της ομάδας πάνω σε έναν άλλο σκόρερ. Λίγοι φυσικά πρόεδροι θα μπορούσαν να δώσουν 800 χιλ για έναν παίκτη που δεν θα είναι το πρώτο βιολί.

Οι δικοί μας πρόεδροι αν προτείνουν 800 χιλ θα είναι SUPER καλή προσφορά και Win-Win κατάσταση. Και λίγοι μπορούν να δίνουν τόσα χρήματα για μια σημαία.

Ακόμη πιστεύω αυτό που έλεγα κάποτε ότι θα μπορούσε η ΚΑΕ να αλλάξει το σύμβολο του ολυμπιονίκη πάνω στο σήμα της και να βάλει το προφίλ του Σπανούλη, αλλά το καλο της ομάδας θέλει σκληρές αποφάσεις και όχι συναισθηματισμούς. Από εκεί και πέρα όλα είναι προσφορά-ζήτηση, αν θέλει να φύγει εγώ και πάλι θα τον θεωρώ ως ιστορικό παικταρά.

Ο Σπανούλης θα μπορούσε άνετα να κάνει μια δεύτερη καριέρα σε μια κατάδική του ομάδα στην Ευρώπη, πιο μικρή φυσικά. Ή θα μπορούσε να πάει σε μια επίσης μεγάλη αλλά με ρόλο που μπορεί να του προσφέρει και ο Ολυμπιακός. Για πολύ λίγα λεφτά περισσότερα δεν αξίζει ίσως τον κόπο να φύγει.

Η ομάδα μας έχει υψηλή τεχνογνωσία για να δημιουργήσει την επόμενη μέρα της.

Το μοντέλο που έχει φτιάξει ο Μπαρτζώκας στην Ρωσία είναι πολύ ελκυστικό αν συνεπικουριθεί με καλή άμυνα (γιατί ο Μπαρτζώκας στον Πειραιά δεν έπαιζε ποτε υψηλού επιπέδου άμυνα). Αν κάτι κρατήσουμε από την εποχή Σφαιρόπουλου να είναι κάποιες στρατηγικές άμυνας που είναι απαραίτητες.

Εννοείται ότι Πρίντεζης+Μάντζαρης+Λοτζέσκι+Παπανικολάου+
Παπαπέτρου=λίρες 100. Και παίζεται και ο Σπαν συν Χάκετ για την επόμενη μέρα αν ταιριάζουν στο μοντέλο της επόμενης μέρας μαζί με έναν παίκτη επιπέδου και τύπου Ντιλέινι. Όλοι οι άλλοι βλέπω να ξεσκαρτάρουν.




Μην ξεχνάμε τα ώριμα παιχνίδια του Σπανούλη και όχι όταν "έχτιζε", σε αυτό τον "άλλο" ρόλο θα άξιζε τα 800χιλ ίσως.

rankin
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες για το νεο συμβόλαιο του Σπανούλη.
Ο Ολυμπιακός τον εχει τιμήσει ως σήμερα (και αυτός με τη σειρά του τον Ολυμπιακό) με μυθικά συμβόλαια τα οποία και άξιζε 100%, παιρνοντας μια ομάδα looser και κάνοντας την πρωταθλητή.

Τωρα, σαν αρχηγός και φυσικός ηγέτης της ομάδας αυτής οφείλει να ζητήσει και να παρει αυτά που αρμόζουν και ταυτόχρονα να βοηθήσει ουσιαστικά την επόμενη μερα της ομάδας, αφήνοντας διαθέσιμο μπατζετ αλλά και χρόνο συμμετοχής σε άλλους παιχτες.

Η επόμενη μερα πρέπει να συμπεριλαμβάνει τον Σπανούλη, αλλα πλέον με ορους ρεαλιστικούς, που να βοηθούν και τον ιδιο αλλά και την ομαδα να συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν.


tempelhs
QUOTE(anton2 @ Apr 1 2016, 18:14 ) *
Εγώ αν ήμουν πλούσιος πρόεδρος θα έκανα stop loss με τον Σπανούλη εκτός αν αποδεχτεί όχι μόνο μικρότερο συμβόλαιο αλλά και τελείως άλλο ρόλο.

Τότε μόνο μπορεί και να προσέφερα στον Σπαν 800 χιλ λόγω ονόματος και υπεραξίας στο ευρωπαικό μπάσκετ αν είχα άνεση, αλλά πάντοτε όμως με την προυπόθεση άλλου μοντέλου ανάπτυξης της ομάδας πάνω σε έναν άλλο σκόρερ. Λίγοι φυσικά πρόεδροι θα μπορούσαν να δώσουν 800 χιλ για έναν παίκτη που δεν θα είναι το πρώτο βιολί.

Οι δικοί μας πρόεδροι αν προτείνουν 800 χιλ θα είναι SUPER καλή προσφορά και Win-Win κατάσταση. Και λίγοι μπορούν να δίνουν τόσα χρήματα για μια σημαία.

Ακόμη πιστεύω αυτό που έλεγα κάποτε ότι θα μπορούσε η ΚΑΕ να αλλάξει το σύμβολο του ολυμπιονίκη πάνω στο σήμα της και να βάλει το προφίλ του Σπανούλη, αλλά το καλο της ομάδας θέλει σκληρές αποφάσεις και όχι συναισθηματισμούς. Από εκεί και πέρα όλα είναι προσφορά-ζήτηση, αν θέλει να φύγει εγώ και πάλι θα τον θεωρώ ως ιστορικό παικταρά.

Ο Σπανούλης θα μπορούσε άνετα να κάνει μια δεύτερη καριέρα σε μια κατάδική του ομάδα στην Ευρώπη, πιο μικρή φυσικά. Ή θα μπορούσε να πάει σε μια επίσης μεγάλη αλλά με ρόλο που μπορεί να του προσφέρει και ο Ολυμπιακός. Για πολύ λίγα λεφτά περισσότερα δεν αξίζει ίσως τον κόπο να φύγει.

Η ομάδα μας έχει υψηλή τεχνογνωσία για να δημιουργήσει την επόμενη μέρα της.

Το μοντέλο που έχει φτιάξει ο Μπαρτζώκας στην Ρωσία είναι πολύ ελκυστικό αν συνεπικουριθεί με καλή άμυνα (γιατί ο Μπαρτζώκας στον Πειραιά δεν έπαιζε ποτε υψηλού επιπέδου άμυνα). Αν κάτι κρατήσουμε από την εποχή Σφαιρόπουλου να είναι κάποιες στρατηγικές άμυνας που είναι απαραίτητες.

Εννοείται ότι Πρίντεζης+Μάντζαρης+Λοτζέσκι+Παπανικολάου+
Παπαπέτρου=λίρες 100. Και παίζεται και ο Σπαν συν Χάκετ για την επόμενη μέρα αν ταιριάζουν στο μοντέλο της επόμενης μέρας μαζί με έναν παίκτη επιπέδου και τύπου Ντιλέινι. Όλοι οι άλλοι βλέπω να ξεσκαρτάρουν.




Μην ξεχνάμε τα ώριμα παιχνίδια του Σπανούλη και όχι όταν "έχτιζε", σε αυτό τον "άλλο" ρόλο θα άξιζε τα 800χιλ ίσως.

Συγγνώμη παιδιά, αλλα ακόμα και εγώ που είμαι φανατικά υπερ της αλλαγής μοντέλου και της εύρεσης άλλου ηγέτη, τα 800.000 τα θεωρώ εξευτελιστική προσφορά. Πόσο μάλλον τα 600 που αναφέρθηκαν πιο πριν. Ο παίκτης σπανουλης αυτην την στιγμή αξίζει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1.000.000 τον χρόνο με βάση τα συμβόλαια που κυκλοφορούν γενικά αλλά και μέσα στην ομάδα. απο την στιγμή που είναι και η σημαία σου, δεν θα πάρει λιγότερα γιατί είναι καλό παιδί, αλλα οφείλεις να την τιμήσεις. Μια πολύ καλή προσφορά θεωρώ τα 2.400.000 για διετές συμβολαιο η τα 3.000.000 για τριετές συμβολαιο (μιας και ο σπανουλης στα 38 1 μύριο τον χρονο δεν θα το βρει πουθενα, οπότε στην ουσία και ο σπανουλης κερδίζει και η ομάδα τα δυο πρωτα χρόνια έχει αντισταθμιστικα οφέλη). Εγω αν ήμουν πρόεδρος αυτήν την πρόταση θα έκανα στον σπανούλη, ούτε ευρώ παραπάνω.
rankin
QUOTE(tempelhs @ Apr 1 2016, 18:18 ) *
Συγγνώμη παιδιά, αλλα ακόμα και εγώ που είμαι φανατικά υπερ της αλλαγής μοντέλου και της εύρεσης άλλου ηγέτη, τα 800.000 τα θεωρώ εξευτελιστική προσφορά. Πόσο μάλλον τα 600 που αναφέρθηκαν πιο πριν. Ο παίκτης σπανουλης αυτην την στιγμή αξίζει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1.000.000 τον χρόνο με βάση τα συμβόλαια που κυκλοφορούν γενικά αλλά και μέσα στην ομάδα. απο την στιγμή που είναι και η σημαία σου, δεν θα πάρει λιγότερα γιατί είναι καλό παιδί, αλλα οφείλεις να την τιμήσεις. Μια πολύ καλή προσφορά θεωρώ τα 2.400.000 για διετές συμβολαιο η τα 3.000.000 για τριετές συμβολαιο (μιας και ο σπανουλης στα 38 1 μύριο τον χρονο δεν θα το βρει πουθενα, οπότε στην ουσία και ο σπανουλης κερδίζει και η ομάδα τα δυο πρωτα χρόνια έχει αντισταθμιστικα οφέλη). Εγω αν ήμουν πρόεδρος αυτήν την πρόταση θα έκανα στον σπανούλη, ούτε ευρώ παραπάνω.

2 για τρια χρόνια και είναι τζάμι
Δικαιότατο και καθόλου εξευτελιστικό
T.W.Is.M.
QUOTE(benchwarmer @ Apr 1 2016, 12:37 ) *
Η ομάδα θα πρέπει αυτή τη στιγμή να μείνει ενωμένη για το πρωτάθλημα, το οποίο αν έρθει θα αφήσει έστω μια γλυκιά γεύση για το τέλος. Σε αντίθετη περίπτωση φυσικά μιλάμε για την πιο αποτυχημένη χρονιά της περιόδου Αγγελόπουλων, το οποίο θα πρέπει και οι ίδιοι να το κατανοήσουν (άσχετα αν φέτος δεν έχουν παρά το ελάχιστο δυνατό μερίδιο ευθύνης) και να αλλάξουν γραμμή πλεύσης. Όχι απλά με μία αλλαγή προπονητή, το οποίο (αν και επιβεβλημένο πιστεύω το καλοκαίρι) είναι το δευτερεύον, αλλά με το τέλος του μοντέλου "Σπανούλης and friends", το οποίο φυσικά αποδείχτηκε το πλέον επιτυχημένο στην ιστορία του τμήματος, αλλά δυστυχώς μας τελείωσε. Και δεν εννοώ φυσικά να φύγει ο Σπανούλης, ο οποίος θα πρέπει να τελειώσει την καριέρα του σε εμάς, αλλά να σταματήσει πλέον να είναι το Α και το Ω στην ομάδα, τόσο από πλευράς συμβολαίου, όσο κυρίως και αγωνιστικά.
Θα πρέπει λοιπόν να γίνει καταρχάς η οικονομική υπέρβαση από τους προέδρους μετά απο πολλά χρόνια, και να αντέξουν τόσο ένα συμβόλαιο 1 με 1.5 εκατομμύρια για τον Σπανούλη, τόσο και ένα παρόμοιο ή και ακόμη μεγαλύτερο(?) για κάποιον παίχτη επίσης περιφερειακό, επιπέδου Ντιλέινι-Ντε Κολό-Σβεντ κλπ. Φυσικά αυτό θα πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα για την ομάδα οπότε θα πρέπει πρώτα να έχει συζητηθεί εκτενώς με τον (νέο) προπονητή. Από εκεί και πέρα, μέσα στα πολλά άσχημα φέτος, είχαμε την ικανότητα/τύχη να προβούμε σε πολύ σημαντικές κινήσεις για το μέλλον της ομάδας. Χάκετ, Παπανικολάου, Γιανγκ (αν επιστρέψει όπως πρέπει, που είμαι απόλυτα αισιόδοξος) είναι παίχτες που μπορούμε να βασιστούμε απόλυτα πάνω τους τα επόμενα χρόνια, και είναι και πολύ καλά deals οικονομικά.
Τα υπόλοιπα θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε αναλυτικά το καλοκαίρι. Προς το παρόν το σημαντικότερο είναι ο ψυχολογικός παράγοντας, οπότε αν κριθεί ότι πρέπει να γίνει αλλαγή προπονητή (που διαφωνώ, άσχετα αν διαφωνώ και απόλυτα με τα περισσότερα που έκανε ο Σφαιρόπουλος) ας γίνει απλά με τον Τόμιτς και όχι με αυτόν που θα κληθεί να μας οδηγήσει στην επόμενη μέρα, δεν είναι απόφαση αυτή για Απρίλιο, εκτός αν φέρουμε τον Μπλατ tongue.gif


Συμφωνω απολυτα, αλλα δε θελω Σβεντ. Ιδιαιτερα για το θεμα του προπονητη τα λες καλυτερα απ οτι θα σκεφτομουν εγω.
Θα ελεγα σε αυτο το θεμα οτι πρεπει να γινει μια συζητηση διοικησης-προπονητη για τα αιτια του αποκλεισμου και το σχεδιασμο της επομενης μερας και αν φανει οτι ο κοουτς αποδιδει την κακη ευρωπαικη σεζον στους τραυματισμους, την ατυχια και το δυσκολο ομιλο και η επομενη μερα θα μας βρει με την ιδια αγωνιστικη προσεγγιση, ας μας χαιρετησει απο τωρα ευχαριστωντας τον για την προσφορα του. Αλλωστε πιστευω οτι το πρωταθλημα μπορουμε να το παρουμε, αν αλλαξουμε προπονητη(εστω και με τον Τομιτς σε ρολο Αλβερτη του 2014). Αλλιως ας παρουν αποφαση στη διοικηση οτι ισως χαθει ενας τιτλος με πλεονεκτημα εδρας με οτι συνεπαγεται αυτο.


QUOTE(TakeshyKurosawa @ Apr 1 2016, 13:35 ) *
Η Λόκο αυτή τη στιγμή έκανε αυτό που όφειλε να κάνει. Σε αυτό τον όμιλο με το ρόστερ που έχει έπαιζε για 2-3 θέση. Αν ο ΠΑΟ ενισχυόταν πιο νωρίς θα ήταν 3η. Αν καταφέρει να περάσει φάιναλ 4 ναι τότε θα μιλάμε για πλήρη επιτυχία του Μπαρτζώκα! Μέχρι στιγμής η ομάδα του έχει κάνει αυτό που όφειλε με βάση το ρόστερ και την ποιότητα παιχτών! Αποτυχημένος πχ με τα μπούνια κιόλας είναι ο Ίβκοβιτς..


Πιστευω οτι οι 4 ομαδες που πανε για το πλεονεκτημα εδρας θα ηταν στις 2 πρωτες θεσεις ανεξαρτητως ομιλου! ΤΣΣΚΑ, Φενερμπαχτσε, Λοκομοτιβ, Λαμποραλ θα επαιρναν το πλεονεκτημα ακομα κι αν επαιζαν στον αλλο ομιλο. Ηταν οι 4 καλυτερες ομαδες του τοπ 16 σε βαθος 13 αγωνιστικων. Το αν θα περασουν και οι 4 στο φαιναλ φορ ειναι ενα αλλο θεμα. Η αισθηση μου ειναι οτι μονο οι 2 θα περασουν...
Petran911
QUOTE(assistant @ Apr 1 2016, 11:44 ) *
ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ.........η χειροτερη στιγμη της ομαδα την ταλευταια 5ετια........



Απόλυτο δίκιο έχεις.. και στην στελέχωση, αλλά και στη διαχείριση αγώνων πολύ πιο πάνω από τον Σφαιρό.
RipCity
QUOTE (rankin @ Apr 1 2016, 18:46 ) *
2 για τρια χρόνια και είναι τζάμι
Δικαιότατο και καθόλου εξευτελιστικό


Θα παίρνει δηλαδή ο Young 800 κι ο Σπανούλης 650? Ναι μακάρι να έπαιρναν όλοι από 1 ευρώ, αλλά να μιλάμε ρεαλιστικά.
Petran911
QUOTE(rankin @ Apr 1 2016, 19:46 ) *
2 για τρια χρόνια και είναι τζάμι
Δικαιότατο και καθόλου εξευτελιστικό



Δεν νομίζω ότι είμαστε σοβαροί. Πάντα πρέπει να βλέπεις ποιους έχει ο άλλος δίπλα του. Άλλο ο Λο πχ, άλλο ο Μάντζαρης, άλλο ο Σλούκας, άλλο ο Τζόνσον Όντομ.

Και τέλως πάντων περίπενε να δεις πόσα χρήματα θα δίνουν ξένες ομάδες για τον Σπαν (και την αύρα του) το καλοκαίρι. Τουλάχιστον 1 1/2 εκ το χρόνο.
Ben30
Η τετραπλή ισοβαθμία στο 7-7 είναι υπέρ σας,καθώς περνάτε ως 4οι,με 3η την Μπαρτσελόνα.
Αντίθετα,η πενταπλή ισοβαθμία στο 7-7 σας αφήνει εκτός.Στην περίπτωση αυτή περνάνε η Μπάρτσα ως 3η και η Ρεάλ ως 4η.
Πλέον,το Ζαλγκίρις-Μπαρτσελόνα είναι ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟ για τους Καταλανούς,οι οποίοι βρίσκονται ήδη,και μαθηματικά,στους 8.
Η Μπαρτσελόνα,είτε νικήσει είτε χάσει στο Κάουνας,θα έρθει 3η.Αρκεί η Ρεάλ να νικήσει στη Μαδρίτη τη Χίμκι.Αν οι Ρεάλ χάσει,τότε οι Καταλανοί,σε περίπτωση ήττας στο Κάουνας,τερματίζουν 4οι (και 3η η Χίμκι).Τα υπόλοιπα αποτελέσματα δεν ενδιαφέρουν καθόλου την Μπάρτσα.

Οπότε,αφήστε πρώτα να γίνει η τελευταία αγωνιστική και κάντε απολογισμό της σεζόν και λαϊκά δικαστήρια μετά smile.gif .
Παραμένετε ζωντανοί.
Coach Periklis
QUOTE (Ben30 @ Apr 2 2016, 00:32 ) *
Οπότε,αφήστε πρώτα να γίνει η τελευταία αγωνιστική και κάντε απολογισμό της σεζόν και λαϊκά δικαστήρια μετά smile.gif .
Παραμένετε ζωντανοί.


Όσοι θέλουν να περάσει ο ΧΤΕΣΙΝΟΣ ΟΣΦΠ και μάλιστα από σποντα , δεν αγαπούν ούτε την ομάδα ούτε το μπασκετακι....Αγαπούν τις νίκες

Δεν αξιζουμε να περάσουμε, δεν παίξαμε λεπτό σαν ομάδα τοπ-16 με 3 πλαηκαρισιες ευρωλιγκες στην τροπαιοθηκη μας. Δεν αξίζει στην διοργάνωση να συμμετέχει μία τόσο κακή ομάδα

Πρέπει να ζήσουμε με αυτό το σοκ για να σηκωθούμε πιο δυνατοί του χρόνου. Και να επικεντρωθουμε στο πρωτάθλημα
shtarkws
Περί Σπανουλη.

Δεν νομίζω οτι το οικονομικό θα παίξει ρόλο στην ανανέωση της συνεργασίας του με την ομάδα σας. Έχει γίνει πλούσιος ούτως ή άλλως από το μπάσκετ και μας έχει δείξει ότι κυρίως τον ενδιαφέρει ο ρόλος του. Θεωρώ πιθανότερο να πάει σε μια μικρότερη ομάδα και να είναι ο ηγέτης πχ Armani, παρά να κάνει τον ρολιστα στον Ολυμπιακό ακόμα και αν του δίνουν τα ίδια χρήματα. Έτσι είναι η ψυχοσύνθεση του. Το σημαντικοτερο είναι να πειστεί και να αποδεχθεί έναν ρόλο που θα τον κάνει ναι μεν σημαντικό αλλά δεν θα ζημιώνει την ομάδα
assistant
QUOTE(sircharles @ Apr 1 2016, 17:05 ) *
Απεφυγα να γραψω χθες βραδυ γιατι ειχα πραγματικα απολεσει την ψυχραιμια μου.
Και σημερα ,ομως, βλεπω καταπληκτικα πραγματα. Βλεπω ποστ να ζητανε δευτερη ευκαιρεια!!!!! για τον Σφαιροπουλο!!!! Απορω.
Δευτερη ευκαιρεια να κανει τι? Το μαθητευομενο μαγο? Δε του εκατσε το παραμυθι της αμυνας με τους ξυλοκοπους ας δοκιμασει κατι αλλο του χρονου? Στην πλατη της ομαδας μας???
Ενα ατομο που 4 μηνες , επαιζε ΑΚΡΙΒΩΣ την ιδια αμυνα που καθε βδομαδα την γλενταγε ο καθε πικραμενος. ΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑΓΗ? Οπως μας επαιξε η μπαμπεργκ μας επαιξε και η χιμκι , και εμεις εκει, το ιδιο και το ιδιο
Μετα απο 4 μηνες που καναμε σουπερ σουτερ γνωστους κι αγνωστους(Χιμκι , μπαρτσελονα αλλα και μπαμπεργκ,ΑΕΚ,ΑΡΗ), και 33 λεπτα που εχανε με 25,τελικα δεησε να αλλαξει αμυνα . Το γυρισε σε ζωνη που δε παιζαμε ουτε στο σχολικο πρωταθλημα. Αυτη η τρικυμια να συνεχισει και του χρονου????
Απετυχε στον αχρηστο μιλουτινωφ
Απετυχε να αντικαταστησει τον πετγουει που εστω αυτον να κρατουσε θα υπηρχε διαφορα
Απετυχε στο να πεισει το σλουκα οτι θα εχει ρολο
Απετυχε στην στηριξη του σε Αγραβανη
Απετυχε στο φραουλα ( τιμιος παικτης αλλα με μαντζαρη, χακετ θελαμε σκορερ και τελικα κι αυτος μαλλον τριαρακι ειναι)
Πηρε σωστα Αθηναιου και μετα τον ευνουχισε
Απετυχε στην επιλογη τζειμς ,και μετα μαλιστα τον εχασε κιολας
Δηλωνε οτι δε ψαχνουμε 5αρι, και τελευταια στιγμη πηρε 4αρι για να παιζει 5αρι
Απετυχε να σχεδιασει εστω3 επθετικα plays, περαν των η μπαλα στον σπανουλη /πριντεζη και κανουμε τον σταυρο μας
Απετυχε να βελτιωσει οχι μονο τον Αγραβανη αλλα κυριως τον Παπαπετρου
4 μηνες ,4 ΜΗΝΕΣ , δε αλλαξε το παραμικρο στην αμυνα
Και φυσικα ,η κορωνιδα του καταστροφικου του εργου.Οντομ

Εγω θελω να φυγει ΤΩΡΑ.ΧΘΕΣ. Και να μην του επιτρεπετε η εισοδος στο σεφ ουτε σαν θεατης
Η κωμωδια με τους ελληνες προπονητες πρεπει να τελειωσει(πλην ισως Μαρκοπουλου). Αυτο που τους νοιαζει ειναι να κερδιζουν προβαλλοντας τον ευατο τους. Με 'σκεπτομενο'=αμπαλο μπασκετ
Το μελλον
1)Ξενο προπονητη κατα προτιμηση απο πρωην γιουγκοσλαβια

2) Τιμω σπαν , αλλα προταση μεχρι 1 μυριο το πολυ. Αλλιως, τον αγαπαμε , αλλα ας παει για το εφαπαξ ρωσσια
3) Απεμπλοκή των προεδρων απο ανανεωσεις/διαπραγματευσεις/επαφες/σκαουτινγκ. Τα εχουν κανει μανταρα, και επιπλεον εχουν τσακωθει με τους μισους ελληνες διεθνεις. Προσληψη μανατζερ για αυτη τη δουλεια (Γιαντζογλου ισως?Εχει ματι και λεγειν)
4)Επιστροφη τουλαχιστον 1 απο μπουρουση/ μαυροκεφαλο. Αποδειχτηκε οτι πρεπει και καπιος ψηλος να βαζει γκολ για να κερδιζουμε ,περαν του Πριντεζη. Και δεν ειναι δυνατον να χαραμιζουμε 3 θεσεις ξενων για ψηλο
5) Παικτες στην περιφερεια με αλληλοσυμπληρουμενα χαρακτηριστικα- ισσοροπημενο ροστερ
6) Νεο ιατρικο τιμ και γυμναστες. Ολοι κρινομαστε εκ του αποτελεσματος

Το μπατζετ ειναι επαρκεστατο για να πηγαινουμε final four. Κοινη λογικη χρειαζεται, σωστη διαχειριση και μακρυα απο εμμονες και δογματισμους. Αναφερομαι στους προεδρους. Αυτον που παριστανε τον προπονητη μας το θεωρω θλιβερο παρελθον

σε σκεφτομαι να γραφεις χθες που ειχες χασει την ψυχραιμια σου........καλα που το αφησες για σημερα και διαβαζουμε ένα ψυχραιμο και λογικο ποστ......ευχαριστούμε.
anton2
Τώρα που πέρασε η πρωταπριλιά να πω ότι ναι ο Σπαν είναι καλύτερος από τον 3D. Μπορεί ο 3D να είναι τεχνικά πιο άρτιος ως 1ασος όπως άλλοι παίκτες να είναι καλύτεροι ως 2αρια, ή πιο ψηλοί, πιο δυνατοί, πιο έξυπνοι μπασκετικά, πιο εύστοχοι, πιο τα πάντα.

Ο Σπανούλης όμως είχε στην καριέρα του μια μεταφυσική νότα. Σαν να άνοιγε ο χωροχρόνος και μεταφερόμασταν μαζί του σε μια άλλη παράλληλη πραγματικότητα.

Ο Σπανούλης ήταν και είναι ακόμη υπαρξιακή μορφή στον χώρο του μπάσκετ, τραγικός ήρωας με την αρχαιοελληνική έννοια.

Μόνο ο Γιαννάκης υπήρξε κάτι σχετικό με τον Σπαν λόγω του χαρακτήρα του, αλλά ο Σπανούλης το πήγε ακόμη παραπέρα με τις πράξεις του μέσα στο γήπεδο. Ασύλληπτα πράγματα για όσους έχουν την παραμικρή ιδέα του πόσο ψυχολογία είναι αυτό το άθλημα.

Το να πει κάποιος ότι είχε/έχει balls είναι understatement. Ήταν κάτι παραπάνω, απροσδιόριστο και ακατάλυπτο, πέρα από την μπασκετική ικανότητα. Βούληση για δύναμη, ή παραφράζοντας, βούληση για νίκη, που θα έλεγε και ο Νίτσε. Κανείς παίκτης δεν το είχε τόσο έντονο αυτό το χαρακτηριστικό, κάτι που ενισχύεται από το γεγονός ότι ποτέ δεν ήταν τεχνικά ο καλύτερος μπασκεμπολίστας.

Για τον Σπανούλη δεν τίθεται θέμα λοιπόν αν είναι καλύτερος από τον 3D ή οποιονδήποτε άλλο παίκτη (π.χ. τον Σβέντ ή τον Τζόρνταν), το θέμα είναι να καταλάβει κάποιος ότι ο Σπαν ανήκει σε ένα άλλο "ΕΙΔΟΣ" και συνεπώς κάθε σύγκριση δείχνει άγνοια.

1μύριο it is.









Ben30
QUOTE (Coach Periklis @ Apr 1 2016, 22:40 ) *
Όσοι θέλουν να περάσει ο ΧΤΕΣΙΝΟΣ ΟΣΦΠ και μάλιστα από σποντα , δεν αγαπούν ούτε την ομάδα ούτε το μπασκετακι....Αγαπούν τις νίκες

Δεν αξιζουμε να περάσουμε, δεν παίξαμε λεπτό σαν ομάδα τοπ-16 με 3 πλαηκαρισιες ευρωλιγκες στην τροπαιοθηκη μας. Δεν αξίζει στην διοργάνωση να συμμετέχει μία τόσο κακή ομάδα

Πρέπει να ζήσουμε με αυτό το σοκ για να σηκωθούμε πιο δυνατοί του χρόνου. Και να επικεντρωθουμε στο πρωτάθλημα



Ούτε εμείς το 2002 αξίζαμε να περάσουμε στο φάιναλ φορ της Μπολόνια.Δώρο μας κάνατε,με την ήττα σας στο ΣΕΦ από την Ολίμπια Λιουμπλιάνα.Αλλά δεν με χάλασε που στο φάιναλ φορ η ομάδα γιγαντώθηκε και άφησε τον Τζινόμπιλι με άδεια χέρια.
Θέλω να πω: το κατανοώ απόλυτα το σκεπτικό σου.Και πολύ σωστά τα γράφεις.Αλλά καμιά φορά στη ζωή όλα ανατρέπονται.
Κάντε εσείς,ως μεγάλη ομάδα που είστε, τη δουλίτσα σας στο ΣΕΦ με την ΤΣΣΚΑ και θα δούμε τι θα γράψει ο βαθμολογικός πίνακας στο τέλος.
ΕΑΝ τυχόν συμβεί και περάσετε,οι 8 είναι εντελώς διαφορετική υπόθεση.Όπως κι αν έχει παίξει ο καθένας πριν,εκεί όλα ξεκινάνε από το 0 και συνήθως ''μιλάνε'' οι βαριές φανέλες.Κι εσείς,τη βαριά φανέλα την έχετε.
Ben30
Συμπληρώνω την σεναριολογία smile.gif για τον όμιλό σας.
Υπάρχει τελικά ένα και μοναδικό ενδεχόμενο να μείνει έξω η Μπάρτσα,αν χάσει στο Κάουνας.Στην περίπτωση ισοβαθμίας της με Μπάμπεργκ και Ολυμπιακό,περνάει η Μπάμπεργκ και μένουν έξω Μπάρτσα και Ολυμπιακός.Θα πρέπει όμως να νικήσει η Χίμκι στη Μαδρίτη,η Μπάμπεργκ τη Λαμποράλ και ο Ολυμπιακός την ΤΣΣΚΑ.
Άντε να τελειώσει αυτός ο όμιλος.Κουραστήκαμε.
Kostas Netrino
Ο Σπανούλης με 2-3 παίκτες της προκοπής δίπλα του θα είχε παίξει εντελώς διαφορετικό μπάσκετ. Δεν είναι δυνατόν να παίζει στην ίδια πεντάδα με Στρόμπερι και τον ντεφορμέ Μάντζαρη και να περιμένει κανείς να κάνει παππάδες. Εξηγούμαι. Σε όλο το τοπ 16 ο παίκτης είτε του Μάντζαρη, είτε του ανέκδοτου Τζόνσον Όντομ, είτε του Στρόμπερι κλείνει και μαρκάρει τον Σπαν ο οποίος όταν καταφέρνει να τους δώσει την μπάλα τους βλέπει να τουβλάρουν ασύστολα σε όλα τα ελεύθερα σουτ από την περιφέρεια. Μια φορά σε όλο το τοπ 16 έβαλε ο Μάντζαρης όλα τα ελεύθερα σουτ και είδαμε τι έγινε. Επίσης δεν είναι δυνατόν ο backup του Πρίντεζη όλη την χρονιά να είναι ο Αγραβάνης. Δεν είναι δυνατόν όλες οι ομάδες να έχουν τεσσάρια που σουτάρουν αξιόπιστα από την περιφέρεια κι εμείς όλη τη χρονιά να προσπαθούμε να κάνουμε μπασκετμπολίστα τον Αγραβάνη. Η ομάδα θέλει του χρόνου έναν πιο αξιόπιστο petway στο 4, έναν παίκτη στη θέση του Lafayete (ο οποίος δεν αντικαταστάθηκε) με καλό τρίποντο, κι έναν σουτέρ στη θέση του Στρόμπερι. Αυτά τα λίγα και μαζί με ένα συμβόλαιο της τάξης του 1.000.000 τον χρόνο στον Σπανούλη είναι δυνατά να ξαναβάλουν την ομάδα σε τροχιά final four. Και φυσικά να στρώσουμε ένα χαλί στον Μπαρτζώκα να γυρίσει πίσω με πενταετές συμβόλαιο. Μιλάμε για τον μόνο έλληνα προπονητή που κατέκτησε Euroleague και μας έκανε να ευχαριστηθούμε επιθετικό μπάσκετ, τον οποίο 100 κακομαθημένα παιδάκια απαξίωσαν γιατί αποκλείστηκε στο τυχάρπαστο κύπελλο Ελλάδας από τον Παναθηναικό. Για μένα αυτό που συνέβη φέτος εξηγείται με όρους αρχαιοελληνικής τραγωδίας. Διαπράξαμε ύβρη και τώρα ζούμε τη δική μας νέμεση.
assistant
QUOTE(Kostas Netrino @ Apr 3 2016, 13:18 ) *
Ο Σπανούλης με 2-3 παίκτες της προκοπής δίπλα του θα είχε παίξει εντελώς διαφορετικό μπάσκετ. Δεν είναι δυνατόν να παίζει στην ίδια πεντάδα με Στρόμπερι και τον ντεφορμέ Μάντζαρη και να περιμένει κανείς να κάνει παππάδες. Εξηγούμαι. Σε όλο το τοπ 16 ο παίκτης είτε του Μάντζαρη, είτε του ανέκδοτου Τζόνσον Όντομ, είτε του Στρόμπερι κλείνει και μαρκάρει τον Σπαν ο οποίος όταν καταφέρνει να τους δώσει την μπάλα τους βλέπει να τουβλάρουν ασύστολα σε όλα τα ελεύθερα σουτ από την περιφέρεια. Μια φορά σε όλο το τοπ 16 έβαλε ο Μάντζαρης όλα τα ελεύθερα σουτ και είδαμε τι έγινε. Επίσης δεν είναι δυνατόν ο backup του Πρίντεζη όλη την χρονιά να είναι ο Αγραβάνης. Δεν είναι δυνατόν όλες οι ομάδες να έχουν τεσσάρια που σουτάρουν αξιόπιστα από την περιφέρεια κι εμείς όλη τη χρονιά να προσπαθούμε να κάνουμε μπασκετμπολίστα τον Αγραβάνη. Η ομάδα θέλει του χρόνου έναν πιο αξιόπιστο petway στο 4, έναν παίκτη στη θέση του Lafayete (ο οποίος δεν αντικαταστάθηκε) με καλό τρίποντο, κι έναν σουτέρ στη θέση του Στρόμπερι. Αυτά τα λίγα και μαζί με ένα συμβόλαιο της τάξης του 1.000.000 τον χρόνο στον Σπανούλη είναι δυνατά να ξαναβάλουν την ομάδα σε τροχιά final four. Και φυσικά να στρώσουμε ένα χαλί στον Μπαρτζώκα να γυρίσει πίσω με πενταετές συμβόλαιο. Μιλάμε για τον μόνο έλληνα προπονητή που κατέκτησε Euroleague και μας έκανε να ευχαριστηθούμε επιθετικό μπάσκετ, τον οποίο 100 κακομαθημένα παιδάκια απαξίωσαν γιατί αποκλείστηκε στο τυχάρπαστο κύπελλο Ελλάδας από τον Παναθηναικό. Για μένα αυτό που συνέβη φέτος εξηγείται με όρους αρχαιοελληνικής τραγωδίας. Διαπράξαμε ύβρη και τώρα ζούμε τη δική μας νέμεση.

Ας δουμε τι προτασεις θα εχει αυτό το καλοκαιρι ο Μπαρτζωκας και μετα το συζητάμε αν θα ηταν λογικο να γυρισει στον Ολυμπιακο για να τα προπηλακιζουν δεκαεξοχρονοι,εξαρτημενοι επιστήμονες........δε δινω ουτε 1/1.000.000 να δουμε αυτό το σεναριο......κατά τα αλλα συμφωνω μαζι σου εκτος του ότι ψάχνεις για αντικαταστατη του Λαφαγιετ........ο Λαφα ηρθε σαν ασσος,τον αντεκατεστησε(κατά τη γνωμη μου παραπανω από επαξια)ο Χακετ και θεωρω ότι σε αυτή τη θεση ειμαστε κομπλε......εννοείται αν αλλαξουν χρονους και ρολους Χακετ-Μαντζαρης.....ο Χακετ βασικος και 25λεπτος,ο Μαντζαρης από πισω για ειδικους ρολους 10'-15' και ασφαλεια ο Αθηναιου....δυαρι και αναπληρωματικο 4αρι θελουμε......
rankin
Ο Μπαρτζώκας, όπως και ο Σφαιρόπουλος, έχουν τα κολλήματα τους ως προπονητές.
Προσωπικά, ο Σφαιρόπουλος μου αρέσει περισσότερο. Ειναι πιο ψύχραιμος στο πάγκο και μέχρι μια στιγμή έδειχνε οτι η ομάδα διατηρούσε την σκληράδα της.
Την πάτησε εν τέλει γιατι αφενός κόλλησε το μυαλό του με την άμυνα με αλλαγές και παγίδες, παρότι δεν του έβγαινε, και αφετέρου γιατι πίστεψε οτι τη πρόκριση μπορούν να του την φέρουν οι έλληνες, και κάπως έτσι επέλεξε Μάντζαρη αντι Χάκετ για τα κρίσημα. Με τη Ρεαλ του βγήκε, αλλά δεν του βγήκε σε κανένα άλλο παιχνίδι...

Αλλο λάθος του κοουτς ηταν ο Οντομ ο οποίος δεν προσέφερε τιποτα. Αντιθέτως δημιούργησε ανακατωσούρα, ισως και δυσαρέσκεια, και φυσικά αποδείχτηκε η μακράν χειρότερη μεταγραφή του.
Η επιλογή να δώσει ευκαιρία σε Αγραβάνη και να μετατοπίσει τον Παπαπέτρου στο 4, επίσης κρίνεται ως αποτυχημένη ενω δεν επιτρέπει στον Παπαπέτρου να βελτιωθεί στη φυσική του θέση.

Υπάρχουν πολλά λάθη να βρει κανείς..
Αν πάντως ειναι να μείνει, θα πρέπει να τα βρει πρωτα απο ολους ο ίδιος και να σκεφτεί πως θα τα διορθώσει.

Προσωπικά θα ήθελα (φυσικά) να πάρουμε το πρωτάθλημα και ο κοουτς να συνεχίσει και του χρόνου.
Ίσως επίσης να σκεφτεί να προσθέσει στο προπονητικό τιμ καποιον.
Οι τραυματισμοί με έχουν προβληματίσει και ανησυχώ μήπως τους τεντώνει στη προπόνηση.
Ισως χρειάζεται κάποιον έμπειρο στο πλευρό του να τον βοηθήσει σε θέματα scheduling.

Ο Σφαιρόπουλος έχει πολλά καλά σαν κοουτς. Ενα ακομα καλό ειναι οτι ειναι νεος και οφείλει στον εαυτό του να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Ας χτίσει πάνω στα καλά και ας δουλέψει σκληρά πάνω στις αδυναμίες του.
Νομίζω πάντως οτι θα ειναι πραγματικά μεγάλο κρίμα να πάει και αυτός άκλαυτος.
θα ήθελα να δω την ομάδα να συνεχίζει σε βάθος χρόνου μαζί του, αν και ειναι ξεκάθαρο πως το ελληνικό πρωτάθλημα θα κρίνει τη μοίρα του.

Μετά τον Σφαιρόπουλο πάντως, θα πρέπει αναγκαστικά να πάμε σε ξένο κόουτς. (το οποίο για κάποιους ειναι καλό, εγώ ομως ειχα ψηθεί με τη φάση ελληνας κοουτς.... )
salonikatasos
ο σπανούλης το καλοκαίρι θα πάει στη μέγκα βιζούρα,την ομάδα του μίσκο παρέα με τον ίβκοβιτς
assistant
QUOTE(rankin @ Apr 3 2016, 15:34 ) *
Ο Μπαρτζώκας, όπως και ο Σφαιρόπουλος, έχουν τα κολλήματα τους ως προπονητές.
Προσωπικά, ο Σφαιρόπουλος μου αρέσει περισσότερο. Ειναι πιο ψύχραιμος στο πάγκο και μέχρι μια στιγμή έδειχνε οτι η ομάδα διατηρούσε την σκληράδα της.
Την πάτησε εν τέλει γιατι αφενός κόλλησε το μυαλό του με την άμυνα με αλλαγές και παγίδες, παρότι δεν του έβγαινε, και αφετέρου γιατι πίστεψε οτι τη πρόκριση μπορούν να του την φέρουν οι έλληνες, και κάπως έτσι επέλεξε Μάντζαρη αντι Χάκετ για τα κρίσημα. Με τη Ρεαλ του βγήκε, αλλά δεν του βγήκε σε κανένα άλλο παιχνίδι...

Αλλο λάθος του κοουτς ηταν ο Οντομ ο οποίος δεν προσέφερε τιποτα. Αντιθέτως δημιούργησε ανακατωσούρα, ισως και δυσαρέσκεια, και φυσικά αποδείχτηκε η μακράν χειρότερη μεταγραφή του.
Η επιλογή να δώσει ευκαιρία σε Αγραβάνη και να μετατοπίσει τον Παπαπέτρου στο 4, επίσης κρίνεται ως αποτυχημένη ενω δεν επιτρέπει στον Παπαπέτρου να βελτιωθεί στη φυσική του θέση.

Υπάρχουν πολλά λάθη να βρει κανείς..
Αν πάντως ειναι να μείνει, θα πρέπει να τα βρει πρωτα απο ολους ο ίδιος και να σκεφτεί πως θα τα διορθώσει.

Προσωπικά θα ήθελα (φυσικά) να πάρουμε το πρωτάθλημα και ο κοουτς να συνεχίσει και του χρόνου.
Ίσως επίσης να σκεφτεί να προσθέσει στο προπονητικό τιμ καποιον.
Οι τραυματισμοί με έχουν προβληματίσει και ανησυχώ μήπως τους τεντώνει στη προπόνηση.
Ισως χρειάζεται κάποιον έμπειρο στο πλευρό του να τον βοηθήσει σε θέματα scheduling.

Ο Σφαιρόπουλος έχει πολλά καλά σαν κοουτς. Ενα ακομα καλό ειναι οτι ειναι νεος και οφείλει στον εαυτό του να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Ας χτίσει πάνω στα καλά και ας δουλέψει σκληρά πάνω στις αδυναμίες του.
Νομίζω πάντως οτι θα ειναι πραγματικά μεγάλο κρίμα να πάει και αυτός άκλαυτος.
θα ήθελα να δω την ομάδα να συνεχίζει σε βάθος χρόνου μαζί του, αν και ειναι ξεκάθαρο πως το ελληνικό πρωτάθλημα θα κρίνει τη μοίρα του.

Μετά τον Σφαιρόπουλο πάντως, θα πρέπει αναγκαστικά να πάμε σε ξένο κόουτς. (το οποίο για κάποιους ειναι καλό, εγώ ομως ειχα ψηθεί με τη φάση ελληνας κοουτς.... )

ενταξει γνωμες είναι αυτές,δε θα χαλασουμε και τη ζαχαρενια μας ουτε φυσικα θα προσπαθήσω να σε κανω ν αλλαξεις γνωμη........αν εσενα σ αρεσει ο Σφαιρο καλυτερα απ τον Μπαρτζωκα με γεια σου με χαρα σου......ΔΙΑΦΩΝΩ αλλα παω παρακατω........το μονο δεδομενο είναι ότι τον ένα τον εχουμε,ενω τον άλλο δυσκολα θα τον ματαεχουμε........οποτε ας δωσουμε τη δεουσα προσοχη σε αυτό που εχουμε(με όλα τα στραβα του) για να μη φτασουμε να λεμε αλλα σε καναδυο χρονια......
rankin
QUOTE(assistant @ Apr 3 2016, 14:50 ) *
ενταξει γνωμες είναι αυτές,δε θα χαλασουμε και τη ζαχαρενια μας ουτε φυσικα θα προσπαθήσω να σε κανω ν αλλαξεις γνωμη........αν εσενα σ αρεσει ο Σφαιρο καλυτερα απ τον Μπαρτζωκα με γεια σου με χαρα σου......ΔΙΑΦΩΝΩ αλλα παω παρακατω........το μονο δεδομενο είναι ότι τον ένα τον εχουμε,ενω τον άλλο δυσκολα θα τον ματαεχουμε........οποτε ας δωσουμε τη δεουσα προσοχη σε αυτό που εχουμε(με όλα τα στραβα του) για να μη φτασουμε να λεμε αλλα σε καναδυο χρονια......

Προφανώς απόψεις ειναι αυτές.
Ο Μπαρτζώκας κάνει μια εξαιρετική χρονιά φέτος, οποτε ειναι λογικό να έχει γίνει θεμα συζήτησης αυτη τη στιγμή, ιδίως τώρα που εμείς πέσαμε τοσο άδοξα.
Δε ξέρω ποσο έχει βελτιωθεί μεσα σε ενα χρονο, και δε ξέρω ποση ψυχραιμία έχει αποκτήσει στο πάγκο, θα υπενθυμίσω ομως πως οπως ο Σφαιρόπουλος, ουσιαστικά συνέχισε να επιμένει σε μια άμυνα που δεν του έβγαινε (προφανώς την πίστευε πολύ), έτσι και ο Μπαρτζώκας είχε κατορθώσει να χάνει απο τον Παναθηναϊκό, ξανά και ξανά, με τον ιδιο τρόπο.
Ανεβαζε ο Παναθηναικός τον Γκιστ για Hedge out στον Σπανούλη, και τον άφηνε εκεί, ουσιαστικά παίζοντας με το μυαλό του Σπανούλη και βάζοντας τον συνέχεια, σαν το ποντίκι που είδε το τυρί και δεν ειδε τη φάκα, να παίζει απέναντι στον αμερικάνο που είναι αθληταράς με τα όλα του.

Ουσιαστικά την πάτησε επιθετικά απο το τρικ που απέτυχε να εφαρμόσει ο Σφαιρόπουλος αμυντικά.
(Ο Σφαιρόπουλος έβγαζε συνέχεια ψηλούς να μαρκάρουν κοντούς, θεωρώντας οτι "το χουν" αλλα ΔΕΝ. Οι κοντοί δεν τσίμπησαν)

Αποψη μου, οτι ειναι δυο καλοί προπονητές, με δυνατότητες και αδυναμίες εκατέρωθεν.
Οπως σωστά λες, ας επικεντρωθούμε σε αυτο που έχουμε.
Αν είχαμε πρώτα απομακρύνει τον Σφαιρόπουλο και τώρα είχαμε τον Μπαρτζώκα, πιθανώς να σου έλεγα οτι θέλω να μείνει ο Μπαρτζώκας παρά να επιστρέψει ο Σφαιρόπουλος.

Ο Σφαιρόπουλος ειναι πιο ψύχραιμος στο πάγκο, ο Μπαρτζώκας έχει πολύ καλύτερο μάτι στις μεταγραφές.
Επίσης ο Μπαρτζώκας επιθετικα έχει τεράστια αγάπη στην καλή κυκλοφορία της μπάλας, Ο Σφαιρόπουλος ειναι πιο primitive και προτιμάει είτε τα κλασσικά PnR ή τα παιχνίδια 1 On 1 (ας σημειωθεί οτι επι Μπαρτζώκα παιχνίδι 1ον1 και μπούκες δεν βλέπαμε ποτέ).

Αμυντικά επι Μπαρτζώκα ειμασταν σχετικά σοφτ. Επι Σφαιρόπουλου, μπορεί να αποτύχαμε τώρα, αλλα γενικά είμαστε μάχιμοι. (Η αποτυχία στο τοπ16 δεν ηταν προϊόν έλλειψης ενέργειας ή προσπάθειας, αλλά προϊόν λανθασμένης τακτικής)

οι δύο κοουτς τακτικά διαφέρουν πολύ, αλλά ποιοτικά δεν διαφέρουν και τόσο...
TakeshyKurosawa
QUOTE (salonikatasos @ Apr 3 2016, 15:43 ) *
ο σπανούλης το καλοκαίρι θα πάει στη μέγκα βιζούρα,την ομάδα του μίσκο παρέα με τον ίβκοβιτς

Μπα εγώ τον βλέπω για Αυστραλία μεριά φίλε! 24.gif
salonikatasos
QUOTE (TakeshyKurosawa @ Apr 3 2016, 16:55 ) *
Μπα εγώ τον βλέπω για Αυστραλία μεριά φίλε! 24.gif

ξέχασα να γράψω,αν πάρει την αδριατική λίγκα και βγει ευρωλίγκα η μέγκα βιζούρα.
RipCity
Από που κι ως που? Ο ίδιος στο είπε? Είναι εξωφρενικό κάτι τέτοιο, χωρίς κανένα νόημα. Δηλαδή σα να προδικάζεις ότι θα δώσει παραπάνω χρήματα από τον Ολυμπιακό η Mega Leks και θα βρει κίνητρο να κουβαλάει ο Σπαν στα 35 του τη γυναίκα και τα 4 παιδιά του στη Σερβία.
TakeshyKurosawa
Είναι πολύ νωρίς για τέτοιες συζητήσεις, αλλά αν δεν μείνει στον Ολυμπιακό, λογικά θα πάει στη Μπαρτσελόνα!
assistant
QUOTE(rankin @ Apr 3 2016, 16:25 ) *
Προφανώς απόψεις ειναι αυτές.
Ο Μπαρτζώκας κάνει μια εξαιρετική χρονιά φέτος, οποτε ειναι λογικό να έχει γίνει θεμα συζήτησης αυτη τη στιγμή, ιδίως τώρα που εμείς πέσαμε τοσο άδοξα.
Δε ξέρω ποσο έχει βελτιωθεί μεσα σε ενα χρονο, και δε ξέρω ποση ψυχραιμία έχει αποκτήσει στο πάγκο, θα υπενθυμίσω ομως πως οπως ο Σφαιρόπουλος, ουσιαστικά συνέχισε να επιμένει σε μια άμυνα που δεν του έβγαινε (προφανώς την πίστευε πολύ), έτσι και ο Μπαρτζώκας είχε κατορθώσει να χάνει απο τον Παναθηναϊκό, ξανά και ξανά, με τον ιδιο τρόπο.
Ανεβαζε ο Παναθηναικός τον Γκιστ για Hedge out στον Σπανούλη, και τον άφηνε εκεί, ουσιαστικά παίζοντας με το μυαλό του Σπανούλη και βάζοντας τον συνέχεια, σαν το ποντίκι που είδε το τυρί και δεν ειδε τη φάκα, να παίζει απέναντι στον αμερικάνο που είναι αθληταράς με τα όλα του.

Ουσιαστικά την πάτησε επιθετικά απο το τρικ που απέτυχε να εφαρμόσει ο Σφαιρόπουλος αμυντικά.
(Ο Σφαιρόπουλος έβγαζε συνέχεια ψηλούς να μαρκάρουν κοντούς, θεωρώντας οτι "το χουν" αλλα ΔΕΝ. Οι κοντοί δεν τσίμπησαν)

Αποψη μου, οτι ειναι δυο καλοί προπονητές, με δυνατότητες και αδυναμίες εκατέρωθεν.
Οπως σωστά λες, ας επικεντρωθούμε σε αυτο που έχουμε.
Αν είχαμε πρώτα απομακρύνει τον Σφαιρόπουλο και τώρα είχαμε τον Μπαρτζώκα, πιθανώς να σου έλεγα οτι θέλω να μείνει ο Μπαρτζώκας παρά να επιστρέψει ο Σφαιρόπουλος.

Ο Σφαιρόπουλος ειναι πιο ψύχραιμος στο πάγκο, ο Μπαρτζώκας έχει πολύ καλύτερο μάτι στις μεταγραφές.
Επίσης ο Μπαρτζώκας επιθετικα έχει τεράστια αγάπη στην καλή κυκλοφορία της μπάλας, Ο Σφαιρόπουλος ειναι πιο primitive και προτιμάει είτε τα κλασσικά PnR ή τα παιχνίδια 1 On 1 (ας σημειωθεί οτι επι Μπαρτζώκα παιχνίδι 1ον1 και μπούκες δεν βλέπαμε ποτέ).

Αμυντικά επι Μπαρτζώκα ειμασταν σχετικά σοφτ. Επι Σφαιρόπουλου, μπορεί να αποτύχαμε τώρα, αλλα γενικά είμαστε μάχιμοι. (Η αποτυχία στο τοπ16 δεν ηταν προϊόν έλλειψης ενέργειας ή προσπάθειας, αλλά προϊόν λανθασμένης τακτικής)

οι δύο κοουτς τακτικά διαφέρουν πολύ, αλλά ποιοτικά δεν διαφέρουν και τόσο...

αν βγαλουμε στην ακρη τα παιχνίδια με τον Παναθηναικο οπου όπως εχω πει παμπολλες φορες ο Μπαρτζωκας κοπανιοταν περισσοτερο απ τον Τακη Τσουκαλα(στα prime του)που αλλου ειδαμε τον Μπαρτζωκα να χανει την ψυχραιμια του.....ακομα και στο φαιναλ-4 που είναι εν γενει αγχωτικο δεν τον θυμαμαι να χανει την ψυχραιμια του(ακομα και στο 10-27 απ τη Ρεαλ).....τωρα μη μου βαλεις το βιντεακι με το Μαυροειδή,τετοιες εκρήξεις εχουν ολοι οι προπονητες(Ιωαννίδης και Ζοτς επικεφαλεις σε αυτην την κατηγορια).......αν μας ενοχλουν και τέτοιες συμπεριφορές παμε στην άλλη κατηγορια που είναι Βενσαν Κολε που τον εβλεπα προχθες ημιτελικο Γιουροκαπ να μη σηκώνεται απ τον παγκο ουτε για το ημιχρονο.......

επισης διαφωνω ότι επι Μπαρτζωκα είμασταν soft στην αμυνα.....εννοείται ότι είχαμε εντελως διαφορετικη αμυντικη προσεγγιση με εμφαση στις αλλαγες σε όλα τα σκριν προκειμενου να μη δινουμε στην αντιπαλη επιθεση τη δημιουργια(βλ. φετινη Κουμπαν) αλλα soft δεν είμασταν.....
assistant
QUOTE(assistant @ Apr 3 2016, 20:04 ) *
αν βγαλουμε στην ακρη τα παιχνίδια με τον Παναθηναικο οπου όπως εχω πει παμπολλες φορες ο Μπαρτζωκας κοπανιοταν περισσοτερο απ τον Τακη Τσουκαλα(στα prime του)που αλλου ειδαμε τον Μπαρτζωκα να χανει την ψυχραιμια του.....ακομα και στο φαιναλ-4 που είναι εν γενει αγχωτικο δεν τον θυμαμαι να χανει την ψυχραιμια του(ακομα και στο 10-27 απ τη Ρεαλ).....τωρα μη μου βαλεις το βιντεακι με το Μαυροειδή,τετοιες εκρήξεις εχουν ολοι οι προπονητες(Ιωαννίδης και Ζοτς επικεφαλεις σε αυτην την κατηγορια).......αν μας ενοχλουν και τέτοιες συμπεριφορές παμε στην άλλη κατηγορια που είναι Βενσαν Κολε που τον εβλεπα προχθες ημιτελικο Γιουροκαπ να μη σηκώνεται απ τον παγκο ουτε για το ημιχρονο.......

επισης διαφωνω ότι επι Μπαρτζωκα είμασταν soft στην αμυνα.....εννοείται ότι είχαμε εντελως διαφορετικη αμυντικη προσεγγιση με εμφαση στις αλλαγες σε όλα τα σκριν προκειμενου να μη δινουμε στην αντιπαλη επιθεση τη δημιουργια(βλ. φετινη Κουμπαν) αλλα soft δεν είμασταν.....

μια πολύ καλη μπασκετικη αναλυση του coach Μπαρτζωκα εχει ένα απ τα καλυτερα(κατά τη γνωμη μου παντα) μπασκετικα site,το hoopfellas.......δε μπαινει βεβαια σε πολλες λεπτομέρειες,δεν αποκαλυπτει(αν και είμαι βέβαιος ότι τη γνωριζει)τη βασικη αρχη του μπάσκετ Μπαρτζωκα αλλα δινει εστω επιγραμματικα τους κατευθυντηριους αξονες του coach με απλα λογια ώστε να την κατανοησει και ενας απλος φιλος του μπάσκετ.......προτινει επισης για coach της χρονιας τον Τρινκερι,εδω διαφωνούμε εγω εχω ξαναπει ότι θεωρω τον Περασοβιτς ως τέτοιον (τουλαχιστον μεχρι στιγμης)........
Conan1982
QUOTE (assistant @ Apr 4 2016, 01:03 ) *
μια πολύ καλη μπασκετικη αναλυση του coach Μπαρτζωκα εχει ένα απ τα καλυτερα(κατά τη γνωμη μου παντα) μπασκετικα site,το hoopfellas.......δε μπαινει βεβαια σε πολλες λεπτομέρειες,δεν αποκαλυπτει(αν και είμαι βέβαιος ότι τη γνωριζει)τη βασικη αρχη του μπάσκετ Μπαρτζωκα αλλα δινει εστω επιγραμματικα τους κατευθυντηριους αξονες του coach με απλα λογια ώστε να την κατανοησει και ενας απλος φιλος του μπάσκετ.


Κι εγώ ήμουν απ' αυτούς που στο τέλος δυσανασχετούσα με την "επιμονή" όπως την χαρακτήριζα του κόουτς να παίζει ρολόι από το τρίποντο, προτιμούσα ένα διαφορετικό είδος παιχνιδιού με λιγότερα περιφερειακά σουτ. Νομίζω ότι ακόμα μας έχει μείνει μια εμμονή όταν βρίσκουμε αντιμέτωπες ομάδες που παίζουν με πολλά τρίποντα ανεξάρτητα αν αυτό γίνεται βάσει σχεδίων.
Ακόμα ίσως να μην μ' αρέσει αυτό το παιχνίδι αλλά βλέπω πως αλλάζει το παιχνίδι, πως όλο και περισσότερο δίνεται έμφαση στο τρίποντο, και από αυτήν την άποψη ο Μπαρτζώκας το είχε αντιληφθεί πολύ καλύτερα.
pan24
Κατι ψιλοασχετο αλλα γιατι αν φυγει ο σφαιροπουλος πιστευτε οτι θα παει σε ξενο κοουτς?
Εγω μυριζομαι οτι θα το προσπαθησει για πριφτη...
rankin
QUOTE(assistant @ Apr 4 2016, 00:03 ) *
μια πολύ καλη μπασκετικη αναλυση του coach Μπαρτζωκα εχει ένα απ τα καλυτερα(κατά τη γνωμη μου παντα) μπασκετικα site,το hoopfellas.......δε μπαινει βεβαια σε πολλες λεπτομέρειες,δεν αποκαλυπτει(αν και είμαι βέβαιος ότι τη γνωριζει)τη βασικη αρχη του μπάσκετ Μπαρτζωκα αλλα δινει εστω επιγραμματικα τους κατευθυντηριους αξονες του coach με απλα λογια ώστε να την κατανοησει και ενας απλος φιλος του μπάσκετ.......προτινει επισης για coach της χρονιας τον Τρινκερι,εδω διαφωνούμε εγω εχω ξαναπει ότι θεωρω τον Περασοβιτς ως τέτοιον (τουλαχιστον μεχρι στιγμης)........


Εντωμεταξύ, κατηγορούμε τον Σφαιρόπουλο όταν η Μπαμπεργκ του Τρινκιέρι ειναι οτι κοντινότερο υπάρχει σε αγωνιστική φιλοσοφία με τον Ολυμπιακό.
Φυσικά, άλλο το ροστερ της Μπαμπεργκ και άλλο αυτό του Ολυμπιακού, αλλά η Μπαμπεργκ έχει δυο σεντερ και οχι ενα, μπορεί να μην έχει φοβερό βάθος στο πάγκο, αλλά η πεντάδα της ειναι πολύ καλή με τον Μέλλι (που δεν θα μας χάλαγε να ηταν στο τεσσερα ως αλλαγή του Πριντεζη), τον Μιλλερ και τον Ουοναμέικερ. Και ο Ζησάκος ακόμα, μια χαρά έχει δέσει και προσφέρει στους Γερμανούς....

Αν τα βάλει κάτω κανείς, θα διαπιστώσει οτι και ο Σφαιρόπουλος με το ροστερ που είχε, δε μπορούσε να κάνει και πολλά περισσότερα.
Ναι, δε λέω, έχουμε συνηθίσει σε υπερβάσεις, αλλά το φετινό ηταν απο άλλο ανέκδοτο.
Χωρίς αλλαγή στο 4 και στο 5.
Χωρίς κλασσικό σουτέρ σε ολο το top16.
Με αλλαγή του 34χρονου Σπανούλη εναν συμπαθέστατο, αλλά αμυντικογενή παίχτη που κάνει μονο για το τρανζίσιον (Στρομπερι) και ουσιαστικά (εδώ που ειναι και η μεγαλύτερη ευθύνη του κοουτς) με εναν άσσο που πιο ντεφορμέ δε πάει .
ξοδεύτηκε δε και μια θέση ξένου για εναν παιχτη εξαιρετικά αμφίβολης αξίας και έδεσε το γλυκό.

Οπως έγραψα και πριν, θα ήταν άδικο να την πληρώσει ο Σφαιρόπουλος την αποτυχία.
Ας γίνει καλύτερος σχεδιασμός για του χρόνου για να του δοθεί η ευκαιρία να δείξει την αξία του και ας στύψει και ο ιδιος το μυαλό του να βρει τι έκανε λάθος.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.