Help - Search - Members - Calendar
Full Version: 3ος όμιλος (GEO-GRE-CRO-NED-SLO-FYR)
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες > Older Tournaments > Eurobasket 2015
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
anton2
Με τέτοια ποσοστά στα σούτ και να χάνουμε με τόσο μικρή διαφορά σημαίνει ότι οι άλλοι είναι χειρότεροι από εμάς. Πιστεύω ότι λίγο καλύτερα να παίξουμε στο Β' θα κερδίσουμε.

sircharles
Προς τι η έκπληξη? Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου η εθνική τα σπάει. Και η απάντηση που δίνουν οι"ειδικοί" είναι ¨θέμα ημέρας" και 'Θέμα ψυχολογίας"
20 χρόνια τώρα οι παίκτες μας έχουν κακή ψυχολογια. Κι όχι μονο η μεγαλη εθνικη. Παιδες ,εφηβοι, νεοι άνδρες μονιμα εχουν κακη ψυχολογία.
Μη πει κανεις για απροπονησια, θα τον παρουμε με τις πετρες. Εμας μας φτανει που εχουμε σκεπτομενο μπάσκετ, κι ας ειμαστε ξυλοκοποι
a.car
QUOTE(Manu7 @ Sep 6 2015, 22:44 ) *
Αρχισε η ισοπέδωση ως γνωστόν...



Ρε παιδιά καλόπιστη κριτική κάνω. Αμα δε τα βαλει τα μπεναλτυ ο Πέρπε ποιος θα τα βάλει ο Αντε, ο Νικ, ή ο Παπ?
Manu7
Ναι ρε παιδιά το πρόβλημα είναι τα τελειώματα.

Ο Καλάθης έχασε 3 εξ επαφης, τα μέτρησα.
Ο Σπανούλης 1 από λέι απ και 1 τουβλο jump shot.
Πρίντεζης - Κουφός από 2 έκαστος.

Και μετά έρχονται οι Περπέρογλου - Ζήσης από το τρίποντο που βρίσκουν μόνο σίδερο.

Εμένα με προβληματίζει ότι και τις φορές που παίζουμε καλή άμυνα στον αιφνιδιασμό είμαστε νευρικοί και άτσαλοι. Σε αυτόν τον τομέα περίμενα ωραία πράγματα.
PARISINOS
Η ομαδα παιζει καλα γενικα, και αμυνα και οργανωση εχει και υπομονη.

Απλα πραγματικα πιστευω οτι περπει να εχουμε το χειροτερο σουτ που εχω δει εγω σε ομαδα με μπολικο ταλεντο.

Το βασικο μας σχημα σε αυτο τον τομεα ειναι ΤΡΑΓΙΚΟ. (καλαθης, κουφος, αντετο και πριντεζης ειναι εξαιρετικα μετριοι σουτερ για να μην πω τιποτα χειροτερο). Μονο ο σπαν ξερει να σουταρει , οταν ειναι ΝΟΜΟΣ οτι πρεπει να εχεις τρεις τουλαχσιοτν αξιοπιστους σουτερ για να εχεις ιδεατο spacing.

Εμεις γενικα το σπεισινγκ ειναι χαλια, και αυτο χαλαει και τα υπολοιπα πλεονεκτηματα μας που ειναι τεραστια. Ειμαι παντως περιεργος να δω που θα φτασει ομαδα με τοσο κακο σουτ αλλα και ταυτοχρονο τοσο πολυ ταλεντο σε αλλους τομεις. Ενδιαφερον πειραμα smiley.gif

nikolas12
Ναι, είμαστε τραγικοί, κάνουμε πολλά λάθη και η αστοχία έχει φτάσει στο Θεό, αλλά έχουμε εξίσου τραγικούς αντιπάλους που κάνουν πολλά λάθη (χωρίς κάτι βολές τύπου γλίστρημα Σάριτς θα ήμασταν και στον πόντο) και αν δεν αλλάξουν κάτι ριζικά εκείνοι και εμείς βάλουμε επιτέλους κανένα τρίποντο, μπορούμε να το πάρουμε το ματς. Πιο ουσιαστικός από χθες ο Σπανούλης, το δίδυμο στα 5άρια παραμένει ισχυρό απέναντι σε ψηλότερους αντιπάλους, το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι δεν έχουν βάλει τίποτα Πέρπε, Ζήσης, Σλούκας που έχουν αξιόπιστο σουτ. Γερά να μπούμε, με το που βγούμε στην αντεπίθεση και έχουμε την ψυχολογία με το μέρος μας, θα πρέπει να παίξουμε μυαλωμένα και το έχουμε το ματς.
Gino_Bill
Ο Παπανικολαου γιατι μηδεν χρονο σημερα αραγε ; Ενταξει, ειναι σε ψιλοχαλια κατασταση αλλα ποσο χειροτερα μπορει να σουταρει απο αυτους που παιζουν ;
a.car


Γιωργαρος posterizing!
Manu7
Τον Σπανούλη τον έβγαλε επειδή τον γλέντησε ο Ούκιτς;
Dred11
QUOTE (sircharles @ Sep 6 2015, 22:55 ) *
Προς τι η έκπληξη? Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου η εθνική τα σπάει. Και η απάντηση που δίνουν οι"ειδικοί" είναι ¨θέμα ημέρας" και 'Θέμα ψυχολογίας"
20 χρόνια τώρα οι παίκτες μας έχουν κακή ψυχολογια. Κι όχι μονο η μεγαλη εθνικη. Παιδες ,εφηβοι, νεοι άνδρες μονιμα εχουν κακη ψυχολογία.
Μη πει κανεις για απροπονησια, θα τον παρουμε με τις πετρες. Εμας μας φτανει που εχουμε σκεπτομενο μπάσκετ, κι ας ειμαστε ξυλοκοποι

Αυτό ακριβώς. Να κερδίσουμε το τζόκερ να αλλάξει η ψυχολογία.
lightday
Ρε ούκιτς εισαι ο ίδιος παίχτης με τον προ 2ετίας η απλή συνωνυμία......ημαρτον
nikolas12
Και μόλις μισή περίοδο μετά, η νίκη μοιάζει να κάνει φτερά. Σουτάρουν με σχεδόν 45% στα τρίποντα κι εμείς δε μπορούμε να τα βάλουμε κάτω από το καλάθι. Δυστυχώς το τρίποντο δε μας κάνει τη χάρη, ενώ σε αυτούς έχει παραγίνει το κακό. Χώρια κάποια καθαρά φάουλ που δε δίνονται ούτε με αίτηση, αλλά δεν είναι μόνο αυτά, είναι η τραγική μας απόδοση και φυσικά η τύχη του αντιπάλου.
Dred11
Ο Σπανούλης για να πω και κάτι καλό είναι άψογος οργανωτικά. Το είχε η μοίρα του να εξελιχθεί σε Καλάθη στα γεράματα.
Manu7
Σε εμάς η μπάλα πετιέται έξω από τη στεφάνη και βλέπεις στην άλλη άκρη τον Ούκιτς να κάνει τα ζογκλερικά που έκανε πριν καμιά δεκαετία...

Δεν υπάρχει ελπίς...
xristos_metal
Τρελο γιουρουσι!!
lightday

ο ουκιτς όποτε έβλεπε τον σπανούλη πάντως απέναντι αφηνιαζε...τα περιεργα της φύσης.
mixalisgate7
Ξύπνησε ο Σπανούλης επιθετικά και προσπαθούμε να το γυρίσουμε.
a.car


Ετσι ηρωικα σα το Σούλι,τα Δερβενάκια την Αλβανία κλπ
Manu7
Μεγάλε ΝΤΙΡΚ
a.car


Ανύπαρκτο φάουλ Σλούκα
Manu7
Όλα τα λεφτά το σχήμα με τα 3 γκαρντ που βελτίωσε το spacing. Λεπτομέρεια ότι ΔΕΝ χρησιμοποιηθήκε ποτέ στα φιλικά icon_drunk.gif
Λουπους
Καλά, υπεργιγάντιοι loosers οι Κροάτες, εθισμένος στα τρίποντα του τελευταίου 5 λέπτου ο Σπανούλης...

boumtze-boumtze
Eφανιση μεγαλου παικτου απο Πριντεζη,ο Σπανουλης σα να ξυπναει,ο Κουφος 11 ποντους 10 ριμπαουντ μ.ο. στο τουρνουα μεχρι στιγμης....
Λιγο παραπανω τσαγανο απο τον Καλαθη θελω...
anton2
Να ποιος είναι ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ !!

Με τέτοιο Σπανούλη μπορούμε να πάμε και παρακάτω.

Dred11
10.000.000 Έλληνες απέναντι σε 200 εκ. Σοβιετικούς που θα λεγε και ο Συρίγος, μάχη του υψώματος Χάρρυ που θα λεγα εγώ, Θερμοπύλες, Δερβενάκια που θα λεγε ο Αλέφαντος, έπος τέλος πάντων. Ο Σπανούλης ξαφνικά μεταμορφώθηκε σε Σπανούλη Λονδίνου, έσφιξε η άμυνα, έκλασαν πατάτες αυτοί οι τρομεροί λουζεράδες οι Κροάτες και πήραμε το ματσάκιον.
Giannis83
Αυτή είναι η καλύτερη ομάδα του τουρνουά, αυτοί είναι οι καλύτεροι παίχτες στην Ευρωπη, αυτή είναι η ομάδα που θα το σηκώσει στις 20 του μήνα. Κεράσανε ξυδάκι σήμερα οι "ξυλοκόποι". Εσείς πάρτε σουτέρ-Χεζόνια που τα βάζει. Εγώ προτιμώ την ασσίστ του Σλούκα στον Μπουρούση στο τέλος!
Πάμε ρε ομαδάρα! Γεια σου ρε μεγάλε ΣΠΑΝΟΥΛΑΡΕ! 77.gif
D-Wade
Συγχαρητήρια για τη νίκη. Αλλά δεν ξέρω πόσο μας συμφέρει.Προσωπικά φοβάμαι περισσότερο τους Ισπανούς από τους Σέρβους σε νοκ αουτ.Θα δούμε.
Dreamerpanos
Μπράβο σε όλους τους μάγκες! Ολοταχώς για πρώτη θέση!
t0ny3
Για πανω απο 30 λεπτα στην μετριοτητα και με 4/20 τριποντα καταφεραμε να γυρισουμε ενα ματς εκτος εδρας! ΠΟΛΥ σημαντικη νικη οχι για την πρωτια του ομιλου, αλλα για την ψυχολογια και το μεταλλο της ομαδας. Οτι καλυτερο αυτη η νικη για να γινουμε ΟΜΑΔΑ!

Χρειαζομαστε την προσωπικοτητα του Βασιλη και σημερα εδειξε την ηγετικοτητα του.

Συγχαρητηρια στην Εθνικη, αλλα πρεπει να κοιταξει ο Φωτης το τι πηγε στραβα για πολλα λεπτα σημερα

Υ.Γ. 21-10 οι ασσιστς και 40-32 τα ριμπς.
Weekendman
QUOTE(Manu7 @ Sep 6 2015, 23:52 ) *
Όλα τα λεφτά το σχήμα με τα 3 γκαρντ που βελτίωσε το spacing. Λεπτομέρεια ότι ΔΕΝ χρησιμοποιηθήκε ποτέ στα φιλικά icon_drunk.gif


Ελπίζω να πείσθηκε ο Κατσικάρης ότι , όταν έρθει η ώρα των νοκ-αουτ , καλό είναι να χρησιμοποιηθούν λιγότερα άσουτα και περισσότερα Ολυμπιακά σχήματα νυν και πρωην παικτών του ΟΣΦΠ. Εκτός αμα ο λευκος και ποιοτικότερος Πέρκινς, καταφέρει να βρεί καλύτερη χήμεια με τον Σπανούλη...

PARISINOS
Λοιπον νομιζω οτι πρεπει να σταματησουμε αυτον τον παραλογισμο με τη βασικη 5αδα. Το οτι καλαθης, σπαν, αντε, πριντεζης και κουφος ειναι οι 5 καλυτεροι ατομικα παιχτες δεν σημαινει οτι κανουν και καλη 5αδα. 5αδα με ανυπαρκτο σουτ δεν μπορει να σταθει.

Θα πρεπει να κοιταξουμε το σπεισινγκ ωστε να εχουμε βελτιστη λειτουργεια ακομα και αν αυτο σημαινει να παιξουν λιγοτερο ορισμενες καλυτερες μοναδες .

Τι σημαινει αυτο?
Οσο φαν και να ειμαι του καλαθη, θεωρω οτι σε αυτη την εθνικη δεν πρεπει να εχει βασικο ρολο. Παρ οτι ειναι παιχταρας ολκης, μιλαμε οτι η εθνικη ειναι δομημενη ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ απ οτι χρειαζεται ο καλαθης για να λειτουργησει. Ομαδα που δεν εχει σουτ σχεδον απο καμια θεση αξιοπιστο , δεν μπορει να την κουμανταρει ο καλαθης διοτι δεν μπορει να κρυψει την αδυναμια του.

Οποτε για μενα σχηματα με σλουκα βασικο και σπαν στο δυο ειναι καλυτερο. Αναπληρωματικοι το σχημα καλαθης ζησης αλλα με τριαρι που να ξερει να σουταρει και αρα οχι με αντετοκουμπο.

Γενικα επειδη οι αναπληρωματικοι μας εχουν καλυτερο σουτ , ειναι καλυτερα ο καλαθης να παιζει με το second unit δηλαδη με σχημα με 2 τον ζηση, 3 περπε πχ και τεσσερα καιμακ/παπανικολαου.

Γενικα ΠΑΝΤΑ η ομαδα πρεπει να εχει 2 καλους σουτερ και εναν εστω μετριο. Να εχει σουτ απο τουλαχιστον τρεις θεσεις. Δεν εχει σημασια ποια ονοματα θα παιζουν. και χειροτεροι να ειναι ατομικα οι παιχτες, η ομαδα θα λειτουργει καλυτερα.

Μπραβο για τη νικη σημερα, οπως ειπα και στο ημιχρονο η ομαδα επαιζε καλα και οργανωμενα απλα δεν ειχε καλη λειτουργεια λογω 1/12 τριποντα.

Παμε και βλεπουμε με υπομονη.
bodiroga10
τεραστιος σπανουλης αλλα το ιδιο και τεραστιος και ο μπουρουσης. τα σκριν που δινει στον σπανουλη ειναι απιστευτα. επισης στα δυσκολα αυτος που μας κρατησε για να μην ανοιξει η διαφορα ειναι ο ζησης
mixalisgate7
QUOTE(Manu7 @ Sep 6 2015, 23:52 ) *
Όλα τα λεφτά το σχήμα με τα 3 γκαρντ που βελτίωσε το spacing. Λεπτομέρεια ότι ΔΕΝ χρησιμοποιηθήκε ποτέ στα φιλικά icon_drunk.gif


Νομίζω οτι το έκανε στο Ακρόπολις. Δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά.
TakeshyKurosawa
Επιτέλους ανέβηκε ο Μπίλαρος και ήταν και άψογοσ οργανωτικά. Επιτέλους έπαιξε σαν κανονικός παίχτης της ομάδας χωρίς να την κρατάει άσκοπα και η μπάλα γύρισε όπως έπρεπε. Αν δεν ήμασταν τόσο απελπιστικά άστοχοι το ματς θα το είχαμε πάρει άνετα! Καλύτερα που το πήραμε έτσι πάντως, απλά κεραστήκαμε Ισπανία!
rankin
Με δεδομένο οτι τα σουτ δε μας βγήκαν, οι γκρί σφύριζαν τίγκα έδρα, ο Καλάθης ήταν κακός και το σχήμα μαζί με το Σπανούλη, για μια ακόμα φορά ήταν αδόκιμο, η νίκη αυτή ηταν πραγματικός θρίαμβος!
Η εθνική μας κερδισε καταρχας γιατί έχει ηγέτη. Έναν απο τους τελευταίους της γενιας του στην ευρώπη...
Οι κροατες στο τέλος φαγανε το ξύλο της αρκούδας και κάνανε τσιρλιπιπί και μόνο που έποιανε τη μπάλα ο Μπίλι!
Μπραβο στην ομαδα που σε μια μετρια επιθετικά μερα, κερδισε ενα δυσκολο παιχνίδι!
Μπραβο και στον κοουτς που κάποιες αγκυλώσεις τις ξεπέρασε και εσωσε τη παρτίδα
nikolas12
Αυτήν την ανατροπή δεν την περίμενα, γιατί πίστευα ότι το ματς χάθηκε. Απίστευτο! Ο Σπανούλης, για τον οποίο έχω σούρει φοβερά πράγματα αυτό το καλοκαίρι (παρά το ότι είναι από τους αγαπημένους μου παίκτες), μεταμορφώθηκε στον ηγέτη που λατρεύουμε και θέλουμε να βλέπουμε. Αν συνεχίσει έτσι, είμαστε έτοιμοι για μεγάλη πορεία. Το σχήμα με τα 3 γκαρντ και Πρίντεζη-Μπουρούση λειτούργησε πάρα πολύ καλά και όταν έβγαλε αποτελέσματα, οι Κροάτες αγχώθηκαν και τα έχασαν. Μπράβο στην ομάδα που μας έδωσε ένα πανέμορφο 10λεπτο, που ήταν απόλαυση να τη βλέπουμε, ευχαριστούμε για τα τεράστια καλάθια Μπορούση-Σπανούλη-Πρίντεζη και τις κλασσικές μαγικές no look ασσίστ του Σλούκα και συνεχίζουμε δυναμικά με γνώμονα αυτό το 10λεπτο για να ζήσουμε και άλλες υπέροχες στιγμές. Μπράβο ομαδάρα!
salonikatasos
μπράβο στα παιδιά της εθνικής για την ανατροπή σήμερα κόντρα σε μια ομάδα του δεύτερου επιπέδου(+την γνωστή ηττοπάθεια που έχουν μόνο στη μεγάλη εθνική) σε αυτό του τουρνουά, που μάλλον θα μας δώσει και την πρώτη θέση του ομίλου,η οποία όμως όπως έχουμε δει και στο πολύ πρόσφατο παρελθόν δεν έχει καμία απολύτως σημασία. το κρίσιμο ματς είναι στους 8,όπου πιστεύω πλέον με την 1η θέση από εμάς θα στείλει πάνω μας την ισπανία. εκεί αν χάσουμε φυσικά κανείς δεν θα θυμάται την πρώτη θέση στον όμιλο,αλλά τον αποκλεισμό στους 8

θετικά από το σημερινό παιχνίδι ότι έπαιξε καλά ο σπανούλης και το ότι ο κουφός ήταν και σήμερα θετικός,αν και ΜΑΠίζει επικίνδυνα αφού επιθετικά δεν απειλεί καθόλου με ποστ παιχνίδι,παρά μόνο με επιθετικά ριμπάουντ και τάισμα ακριβώς κάτω από το καλάθι από τους κοντούς.

αρνητικά ότι ο καλάθης σήμερα ήταν κακός,τα 2 3αρια μας συνεχίζουν να είναι εκτός τόπου και χρόνου και ο αντετοκούμπο ώρες ώρες μοιάζει σαν να παίζει πρώτη φορά με τους υπόλοιπους.
AKRG
Ορίστε Γκρινιάρηδες !! γύρισε το ματσάκι ! Νίκη από αυτές που ανεβάζουν την ψυχολογία και "δένουν" τις ομάδες, είναι νωρίς ακόμα για να "βγάζουμε φωτιές" , μια χαρά το πάει το καράβι ο Φώτης μέχρι στιγμής, σήμερα έδειξε ότι "βλέπει γήπεδο" και δεν φοβήθηκε να τολμήσει στο σχήμα που γύρισε το ματς. Αν δεν είχαμε και αυτό το άγχος στα τελειώματα των φάσεων η εικόνα του μάτς θα ήταν διαφορετική από νωρίτερα.


Υστ: Διαβάζω μετά λύπης κάτι ποστ που θα ταίριαζαν καλύτερα στην γκαζέτα παρά εδώ μέσα ...
tReason
Δυστυχως κερδισαμε.Αυτη θα ηταν μια καλη ήττα.Και θα αποφευγαμε την ισπανια και θα διορθωνοταν οι ανορθογραφιες της ομαδας που απο το ακροπολις ηταν εμφανεις και τωρα θα σκεπαστούν με την ήττα.
anton2
Αυτό που μου άρεσε σήμερα ήταν ότι είχαμε πείσμα για νίκη και ήταν η πρώτη φορά (σε όλα τα φιλικά πριν το ευρωμπάσκετ) που η ομάδα ζορίστηκε λίγο στα σοβαρά για να κερδίσει και κέρδισε με πολύ επαγγελματικό-κίλερ τρόπο τους Κροάτες.

Στα δύσκολα βγήκε η πείρα της ομάδας και το DNA της.

Πραγματικά δεν μπορεί να κρυφτεί η ντεφορμέ κατάσταση Παπανικολάου και Καιμακόγλου. Καλύτερα θα ήταν να έπαιρνε τον Αγραβάνη στην θέση του Καιμακόγλου. Και ελπίζω ο Παπανικολάου να βελτιωθεί ωστόσο.

Τα 2 πεντάρια μας μπορεί να είναι δεινόσαυροι σε ταχύτητα αλλά είναι 2, σπάνια είχαμε αυτή την πολυτέλεια.

Στους κοντούς κακώς ο Μάντζαρης είναι τόσο παροπλισμένος.

Τέλος, το σχήμα 3 κοντών λειτουργεί και στην εθνική.

benchwarmer
Κάποια στιγμή θα καταλήγαμε σε αυτό το σχήμα με τα τρία γκαρντ, με όλα τα στραβά που μπορεί να έχει στα ματς-απ, όταν κυνηγάς δεν γίνεται αλλιώς. Μπράβο σε όλους για σήμερα, χρειάζεται ακόμα όμως πάρα πολύ δουλειά, και το κυριότερο να συνειδητοποιήσει ο κόουτς ότι το σχήμα με Σπανούλη-Καλάθη μαζί δεν αποδίδει. Μακάρι να νιώθει σίγουρος για αυτό και να του δίνει χρόνο μέχρι τα νοκ άουτ, αλλά νομίζω πως δεν προλαβαίνουμε.
Πάντως στον καλό όμιλο γίνεται ο κακός χαμός, είναι πολύ νωρίς για να πούμε ακόμα ότι θα πέσουμε πάνω στην Ισπανία ή κάποιον άλλον.


* Και κάτι διαχειριστικό: Το φόρουμ δεν ενδείκνυται για ποστ της μισής γραμμής την ώρα του ματς του τύπου "Βάλτο ρε π****η μου", "Τους φάγαμε" κλπ. Για τέτοια σχόλια υπάρχουν τα live chat σε διάφορα άλλα site. Οπότε από δω και πέρα τέτοια ποστ είναι πολύ πιθανό να σβήνονται, και αν περιέχουν και κακές λεξούλες να υπάρχουν και άλλες συνέπειες.
SteelGandalf
Τρία σχόλια:

1ο

Όσο είμαστε τόσο μονοδιάστατοι στην επίθεση, όντας εντελώς ακίνδυνοι έξω από την γραμμή του τριπόντου, έχουμε τάβανι στο που μπορούμε να φτάσουμε.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο χαμηλά ποσοστά. Δεν είμαστε τόσο κακοί, πραγματικά. Άγχος είναι, έλλειψη "καθαρού" μυαλού; Τι να πω...

Λες και σουτάρουμε τούβλα ένα πράγμα...

2ο

Τέτοιες νίκες είναι που "οικοδομούν" ψυχολογία και πίστη στις δυνατότητες της ομάδας.

Βρισκόμασταν από την αρχή μέχρι και το 35ο (περίπου) λεπτό πίσω στο σκορ, μάλιστα 3 φορές με -10 πόντους, αλλά δεν τα παρατούσαμε.

Με όπλο την δυνατή μας άμυνα, την πίστη στις δυνατότητες μας και τις καλές επιθετικές επιλογές, κυρίως μέσα από μεγάλα ψυχικά αποθέματα, καταφέραμε να ροκανίσουμε, σταδιακά, την διαφορά και στο τέλος να βρούμε τρόπο να περάσουμε και μπροστά στο σκορ.

Ο Βασίλης Σπανούλης, με το κατακόρυφο ανέβασμα της απόδοσης του και την επίτευξη κάποιων καθοριστικών καλαθιών, κατάφερε να αφυπνίσει και τους υπόλοιπους συμπαίχτες του, με αποτέλεσμα να καταφέρουμε, έστω και στο τέλος, να κάνουμε την ανατροπή!

Έλλαδα 72 - Κροατία 70

Πάμε!!!

3ο

Η ομάδα έχει δυνατότητες, απλά χρειάζεται χρόνο και παιχνίδια. Θα καταφέρει μέσα σε αυτά τα πρώτα 5 να πάρει το κάτι παραπάνω που χρειάζεται, ώστε να μπορεί στην επόμενη φάση των knock-out να κάνει τις νίκες που θα την φέρουν στα μετάλλια; Δύσκολη ερώτηση για να την απαντήσει κάποιος. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο. Πάντως θεωρώ πως έχουμε πολύ περισσότερες δυνατότητες στα μακρινά σουτ, εφόσον αυτά γίνονται με καλές προϋποθέσεις, ελεύθερα και μέσα από συστήματα. Οι παράγοντες ψυχολογία, πίεση και πίστη, είναι περισσότερο καταλυτικοί από την ίδια την ικανότητα των παιχτών μας, που την θεωρώ δεδομένη...

Συγχαρητήρια στην ομάδα. Επαγγελματική νίκη η σημερινή!!!
Runt
Να τονιστει η απιστευτη αμυνα που επαιξε ο Σλουκας απο καποιο σημειο και μετα!
Τρεις συνεχομενες επιθεσεις σταματησε!

Ο Ζησης με τα προσωπικα που κρατησε χαμηλα τη διαφορα!

Το διδυμο ψηλων που εδειξαν σε σημαντικο ματς πια και με σοβαρο αντιπαλο, οτι ειναι απο τα ποιοτικοτερα της διοργανωσης και μαζι με τον θεο Πριντεζη και τον κουμπο την καλυτερη 4αδα ψηλων. Ας ηταν καλα τα τριαρια μας μονο....

Καλως τον τον Σπανουλη που πηρε μπροστα για τα καλα και...τρεμε κοσμε...


Κατα τα αλλα ο Καλαθης (που τρεχει ο λογισμος σου Νικολαε) ηταν καπου αλλου, αν συνελθει κι αυτος...
lightday
QUOTE(tReason @ Sep 7 2015, 00:11 ) *
Δυστυχως κερδισαμε.Αυτη θα ηταν μια καλη ήττα.Και θα αποφευγαμε την ισπανια και θα διορθωνοταν οι ανορθογραφιες της ομαδας που απο το ακροπολις ηταν εμφανεις και τωρα θα σκεπαστούν με την ήττα.

θα ήθελες Σερβία δηλαδή? Νομίζω έχομε πολύ περισσότερες πιθανότητες με ισπανούς .
a bullet for your head
QUOTE(Manu7 @ Sep 6 2015, 23:52 ) *
Όλα τα λεφτά το σχήμα με τα 3 γκαρντ που βελτίωσε το spacing. Λεπτομέρεια ότι ΔΕΝ χρησιμοποιηθήκε ποτέ στα φιλικά icon_drunk.gif

Στο τοπικ της Εθνικής, πριν ξεκινήσει το τουρνουά, είχα τονίσει την αναγκαιότητα της ύπαρξης τέτοιου σχήματος. Δεν παρακολουθησα τα φιλικά, η λογική όμως λέει, ότι συνήθως κάποια στοιχεία της τακτικής σου δεν τα φανερώνεις σε τέτοια παιχνίδια. Θέλω να πιστέυω ότι κάτι τέτοιο θα ισχύει.
more stars
Σπανούλαρος... μόλις πήρε τα κλειδιά, μόνος μου και όλοι σας... ε φοβήθηκαν και έχασαν.
Γι αυτό ο Ούκιτς είναι Ούκιτς ο Σιμόν Σιμόν και ο Σπανούλης απο πάνω τους...

Στο πρώτο η διαφορά ήταν ένα απο τα χαμένα τρίποντα πχ του Ζήση (0-3), ένα απο αυτά που μπήκαν του Σιμόν (3-4) και ένα λειπ απ πχ του Καλάθη (1-4). Θέλει και λίγη τύχη. Μια χαρά παίξαμε, δεδομένου του ταλέντου και της έδρας τον Κροατών.

Ίσως βαθμολογικά να μην πει και πολλά το σημερινό, αλλά χτίζει τη προσωπικότητα της ομάδας και είναι σημαντικό.

Για τον Κατσικάρη, μπράβο! του βγήκε (το ίδιο θα έλεγα και αν χάναμε), όμως λίγο θάρρος παραπάνω χρειάζεται.
Ο Παπ θα μπορούσε να πάει πανω στον αργό στα πόδια Σιμόν (έστω για 2-3 φάσεις) με ψηλό σχήμα και τον Κούμπο να βοηθάει περισσότερο στη περιφέρεια. Επίσης ο Κούνμπο θα μπορούσε να προφυλαχτεί στο τρίτο δεκάλεπτο και το χαμηλό σχήμα (ακόμα και με Μάντζαρη) θα βοηθούσε στο άνοιγμα του παιγνιδιού νωρίτερα βάζοντας δύσκολα στο μπερδεμένο μυαλό των Κροατών.
Γενικά με τόσο βάθος που έχει η ομάδα, πρέπει να ανακατεύει τη τράπουλα η ομάδα...

+++
Σε άλλο σημαντικό (?) παιγνίδι, αυτή η καλή ομάδα, με καλούς προπονητές που παίζει καλή άμυνα,,, έφαγε κατοστάρα απο τους Ισπανούς...

ΥΓ Κάποιοι εκτίθενται με αυτά που γράφουν στη διάρκεια του αγώνα. Θέλει λίγη αυτοσυγκράτηση γενικώς.
tReason
QUOTE (lightday @ Sep 7 2015, 00:15 ) *
θα ήθελες Σερβία δηλαδή? Νομίζω έχομε πολύ περισσότερες πιθανότητες με ισπανούς .


Σαφως καλυτεροι παικτες οι ισπανοι απο τους σερβους
Anaz
QUOTE
Οποτε για μενα σχηματα με σλουκα βασικο και σπαν στο δυο ειναι καλυτερο. Αναπληρωματικοι το σχημα καλαθης ζησης αλλα με τριαρι που να ξερει να σουταρει και αρα οχι με αντετοκουμπο.

Γενικα επειδη οι αναπληρωματικοι μας εχουν καλυτερο σουτ , ειναι καλυτερα ο καλαθης να παιζει με το second unit δηλαδη με σχημα με 2 τον ζηση, 3 περπε πχ και τεσσερα καιμακ/παπανικολαου.
ΚΑΛΑΘΗΣ ΜΕ ΣΛΟΥΚΑ..! Το φωναζω συνεχεια.
Καλαθης-Κουμπο μαζι στη 5αδα δεν ειναι για ΦΙΜΠΑ διοργανωση.Ποσο μαλλον οταν και στις αλλες θεσεις δεν σφυζεις κι απο σουτ.. Για λιγα λεπτα σε ειδικες αμυντικες αποστολες, οκ, αλλα μεχρι εκει..
kotzito
Στα τελευταία λεπτά ή έμπνευση του κόουτς με τους 3 κοντούς του βγήκε και ήταν ουσιαστικά αυτό που μας έδωσε την νίκη. Η τριάδα Σπανούλη - Σλούκα - Πρίντεζη έμοιαζε να παίζει σε εκείνο το διάστημα ένα παιχνίδι που το ήξερε τόσα χρόνια από τον Ολυμπιακό και νομίζω αυτό ήταν που ξύπνησε την Εθνική, και σε συνδυασμό με την καλή δουλειά του Μπουρούση και κοντά και μακριά από το καλάθι, μπλόκαρε τους Κροάτες.

Γενικά μέχρι τώρα φαίνεται ότι Πρίντεζης - Μπουρούσης βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, και Σπανούλης - Κουφός - Σλούκας παιχνίδι με παιχνίδι βελτιώνονται. Πρέπει όμως να ανεβούν κι άλλοι παίκτες, ειδικά στο 3 - 4, καθώς όσο κυλάει το τουρνουά θα αρχίσει να βγαίνει και κούραση. Κυρίως ο Παπανικολάου που είναι παίκτης που μπορεί να αλλάξει την ροή του ματς.
lightday
QUOTE(tReason @ Sep 7 2015, 00:18 ) *
Σαφως καλυτεροι παικτες οι ισπανοι απο τους σερβους


Τους έχω για πρώτο φαβορί τους κόκκινους φέτος... τους ισπανούς τους καθάρισαν στεγνά χτες...μου βγάζουν τα πιο σκυλια πολέμου στο τουρνουά από όλους ..ειδωμεν.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.